Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Επιστρέφοντας στην Οθωμανική αυτοκρατορία της κυρίας Δραγώνα και του ΠΑΣΟΚ.

Επιστρέφοντας στην Οθωμανική αυτοκρατορία της κυρίας Δραγώνα και του ΠΑΣΟΚ.

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Ιανουαρίου 7, 2010
Πολλοί εξακολουθούν να εκπλήσσονται για τη μετατροπή της χώρας που πρώτη θεσμοθέτησε τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε χωματερή του καπιταλισμού. Όπου η γυναίκα κάθε ηλικίας θα σφάζεται και θα βιάζεται σα ζώο, το ίδιο και το παιδί. Όπου το βασικότερο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η προστασία γυναίκας και παιδιού, θα χαθεί με το πρόσχημα της προστασίας κάποιων άλλων “δικαιωμάτων” ώστε να προστατευτεί η σωματεμπορία, η δουλεμπορία και το εμπόριο ναρκωτικών. Οι κινητήριοι μοχλοί του καπιταλισμού δηλαδή, το μαύρο χρήμα.

Όταν γυναίκες, όπως η Δραγώνα, η Αλ Σαλέχ και άλλες γίνονται φορείς της ανθρώπινης κοινωνίας και εκμετάλλευσης…

Όταν ο βιασμός γίνεται ακόμα και μέσο προσηλυτισμού…
Προξένησε εντύπωση σε πολλούς η στυγνή σεξιστική τοποθέτηση της κυρίας Αλ Σαλέχ σχετικά με το θέμα ομαδικού βιασμού μίας άτυχης γυναίκας από μετανάστες (προφανώς λαθραίους). Εμείς βιαστήκαμε να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι οι Έλληνες υπερπατριώτες προκαλούν απανωτές στύσεις σε μισάνθρωπα κτήνη, όπως στην περίπτωση της απαγωγής 19χρονης και του 12ωρου ομαδικού βιασμού της.
Η αλήθεια φαίνεται ότι είναι κάπου αλλού. Στο δηλητήριο της υποταγής που ποτίζονται κορίτσια όπως η Αφροδίτη ακόμα και στο στενό οικογενειακό τους περιβάλλον ώστε στο τέλος να αποδέχονται τη βαρβαρότητα εις βάρος των γυναικών. Ας μην ξεχνάμε ότι η προστασία παιδιού και γυναίκας μπορεί να ήταν ίδιον των πολιτισμών του ευρύτερου Ελλαδικού χώρου. Η συντριπτική πλειοψηφία εθνών όμως, εδώ και αιώνες, δεν αναγνώριζε ούτε το βασικό δικαίωμα της επιβίωσης στη γυναίκα. Πόσο μάλλον το οποιοδήποτε δικαίωμα.
Φανταστείτε λοιπόν ένα κορίτσι που γεννιέται σε μία τέτοια μισάνθρωπη κοινωνία. Είναι λογικό να αποδέχεσαι το σκότος, όταν ποτέ κανένας δεν σου μίλησε για το φως. Είναι εξίσου λογικό να πρεσβεύεις το σκότος όταν αυτή η υποτακτική σου φύση γίνεται αιτία κοινωνικής ανόδου!
Είναι επίσης κατανοητό, η μοναδική σου “υπέρβαση” να είναι η χρήση του “μιαρού” κορμιού σου και της ομορφιάς σου να αποσκοπεί στο κέρδος, αφού ποτέ σου δεν διδάχτηκες τη συμβολή της Γυναίκας στη δομή του παγκόσμιου, φωτοβόλου πολιτισμού πάνω στον οποίο βασίστηκε η γυναικείος αυτοσεβασμός και απελευθέρωση (όπου υπάρχει στον πλανήτη). Ας μην είμαστε όμως τόσο αυστηροί.
Ο βιασμός που εδώ θεωρείται απεχθής, σε άλλα κράτη και “πολιτισμούς” θεωρείται ανδρικό δικαίωμα και μέσο προσηλυτισμού. Δεν μιλάμε για επίγειους παραδείσους όπως το Αφγανιστάν και η Τουρκία, αλλά για “προοδευτικούς” τόπους όπως η Αίγυπτος. Το κορίτσι της φωτογραφίας για παράδειγμα, είχε την ατυχία να ανήκει στους Χριστιανούς της Αιγύπτου. Η Αμάλ Ζακί λοιπόν, απήχθει από μία ορδή άξιων απόγονων του Αττίλα, βιάστηκε κτηνωδώς και βρέθηκε σε νοσοκομείο όταν κινδύνεψε να πεθάνει από την ακατάσχετη αιμορραγία.
Θα πείτε, ότι αυτά συμβαίνουν σε όλες τις χώρες του πλανήτη. Με μία διαφορά: Η Αμάλ Ζακί απήχθει με το πρόσχημα ότι ήταν Χριστιανή και έπρεπε να προσηλυτισθεί στο Ισλάμ. Η απαγωγή και ο βιασμός θεωρούνται μέσο προσηλυτισμού και εξισλαμισμού. Όταν μάλιστα αυτή η ενέργεια γίνει, τότε η κοπέλα υποχρεούται να παντρευτεί με κάποιον από τους βιαστές της (όχι, δεν έχει δικαίωμα επιλογής. Όποιος “γούσταρε” ποιό πολύ την παίρνει). Ενώ, απαγορεύεται αυστηρά να επιστρέψει στην πατρώα θρησκεία της. Εάν το κάνει, τιμωρείται ακόμα και με θάνατο!
Ο Σεΐχης Αλ Ζαφζάφ μάλιστα κυρία Αλ Σαλέχ, αρμόδιος για τον διαθρησκευτικό διάλογο στην Αίγυπτο, δηλώνει μάλιστα με ευαισθησία ότι είναι σύνηθες φαινόμενο οι Χριστιανοί Κόπτες της Αιγύπτου να βλέπουν τα κορίτσια τους σε αυτή την κατάσταση και μάλιστα… (προσέξτε πρόοδος!) η κυβέρνηση πρέπει να λάβει κάποια μέτρα τιμωρίας για τους ενόχους!!! (εφ. Αλ Ντεστούρ, 17/11/2009). Μπράβο πρόοδος! Όντως πρέπει να λάβει κάποια μέτρα όταν απαγάγουν και βιάζουν κτηνωδώς την κόρη κάποιου, υποχρεώνοντας την επί ποινή θανάτου να απαρνηθεί και τη θρησκεία της. Σωματικός και πνευματικός βιασμός δηλαδή κυρία Αλ Σαλέχ.
Μέχρι σήμερα βλέπετε η τακτική των αρχών είναι κάπως διαφορετική και η περίπτωση της Αμάλ Ζακί μπορεί να
θεωρηθεί πταίσμα. Κοιτάξτε την περίπτωση της 12ΧΡΟΝΗΣ Ίνγκυ Αντέλ για να καταλάβετε το σκεπτικό της κυρίας Αλ Σαλέχ:
Η Αντέλ, απήχθει σε ηλικία 12 ετών πηγαίνοντας στο σχολείο (!) όταν “άγνωστοι” την αναισθητοποίησαν και την έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο. “Με οδήγησαν στο δωμάτιο ενός άνδρα που τον φώναζαν “Σουλτάνο(!)” όπου μου έδεσαν τα χέρια πίσω από την πλάτη και με βίασαν αυτός και άλλοι τέσσερις απανωτά”, αφηγείται το κοριτσάκι που σήμερα είναι 16 ετών. “Ένιωθα ότι κάθε ένας από αυτούς που με βίαζαν με θεωρούσε εχθρό, αφού παράλληλα με χτυπούσαν μέχρι αναισθησίας”. Για έναν ολόκληρο μήνα, τη νάρκωναν και την βίαζαν καθημερινά. Η ίδια θυμάται πάνω από 50 άντρες να έβγαλαν πάνω της τα μισάνθρωπα “πολιτιστικά” τους ένστικτα.
Η οικογένεια της κατέβαλε απέλπιδες προσπάθειες για να την βρει. Ευτυχώς τα κατάφερε και τη “γλίτωσε” από το μαρτύριο. Έτσι νόμιζαν τουλάχιστον. Όταν λοιπόν πήγαν στις αρχές για να καταγγείλουν το συμβάν, ο διοικητής ασφαλείας την ξυλοκόπησε για να αλλάξει την κατάθεση της και να γράψει ότι “μόνη της το έσκασε από το σπίτι”!! Σε ηλικία 12 ετών προφανώς για να γνωρίσει τον Έρωτα. Έτσι Αφροδίτη;
Οι μέθοδοι μάλιστα δείχνουν τον υψηλό πολιτισμό των μισανθρώπων αφού μεταμφιέζονται και ως κόπτες ιερείς ώστε να απαγάγουν τα κορίτσια ευκολότερα. Μιλάμε για γούστα πραγματικά.
Ταυτόσημα λοιπόν είναι και τα χαρακτηριστικά της καινούριας τακτικής και στην Ελλάδα. Είπαμε, το θύμα αντιμετωπίζεται σαν ένα μιαρό και εχθρικό κομμάτι κρέας. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΣΟΣ το οποίο μεταφέρεται αυτούσιο με τους νοσηρούς εγκεφάλους που το “εισάγουν” το οποίο βεβαίως δεν έχει καμμία σχέση με τις σάχλες περί “η βία φέρνει βία”, ο “ρατσισμός των Ελλήνων” και άλλα τινά.
Άλλωστε αυτή η βία και το μίσος εναντίον γυναικών είναι γνωστός εδώ και χρόνια σε άλλες, “ανεκτικές” χώρες, όχι σαν την “ρατσιστική Ελλάδα”. Στη Σουηδία για παράδειγμα, που τόσο λατρεύουν και μας ταΐζουν ως παράδειγμα οι πεφωτισμένοι τις νέας διακυβέρνησης, σε όλες τις χώρες που είχαν τη δυστυχία να νιώσουν το νόμιμο δουλεμπόριο των καπιταλιστών που ήθελαν φτηνό κρέας – εργατικό δυναμικό. Χωρίς αυτοσεβασμό, χωρίς αγωνιστικότητα και πολιτιστική έκφραση.
Αυτός άλλωστε δεν είναι και ο ονειρικός πολίτης της παγκόσμιας εξουσίας; Μισάνθρωπος, διχαστικός, με μηδενική πνευματική καλλιέργεια και αναζήτηση ελευθερίας. Όπως ακριβώς στις χώρες προέλευσης όπου η ελευθερία είναι μία άγνωστη λέξη αφού ΟΙ ΙΔΙΟΙ καλλιέργησαν τα απάνθρωπα συστήματα διακυβέρνησης. Έχουν δε, ένα κοινό στοιχείο: Το μίσος για τη Γυναίκα. Το μίσος για τη Μητέρα. Το Μίσος για τη Γη.
Όχι μόνο οι “άνδρες”, αλλά και οι ίδιες οι γυναίκες. Όπως η κυρία Αλ Σαλέχ.
Όσοι κατάγονται από πρόσφυγες, γνωρίζουν πολύ καλά τη συμπεριφορά των γυναικών της Τουρκίας μπροστά στα απάνθρωπα μαρτύρια και τις σφαγές αμάχων. ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ.
Όταν η κτηνωδία συναντά την ευσέβεια, πραγματικά αναρωτιέσαι για την ποιότητα της όποιας συζήτησης. Το ποίμνιο υποχρεούται να βιάζεται, να ανέχεται τις σφαγές των οικείων του και έπειτα να “συζητά” τη νομιμοποίηση τους. Οι περιγραφές από τη Νομοσοφία είναι τραγικές. Αυτό όμως που πραγματικά συγκλονίζει, είναι η ανάλυση των υπέροχων γυναικών του Αγάζηλου που αποκαλύπτουν την “ευσεβή” διάσταση των σφαγών και βιασμών (διαβάστε τη στο τέλος του άρθρου).

Ο … άμαχος … Ράιαν
Το μαρτύριον της Κυρήνειας είναι μοναδικόν εις τραγικότητα, ουδόλως δε συγκρίνεται με εκείνο άλλων περιοχών της Κύπρου, αι οποίαι κατελήφθησαν κατά την δευτέραν φάσιν της τουρκικής εισβολής. Διότι αι πλείσται των καταληφθεισών κατά τον πόλεμον του Αυγούστου περιοχαί είχον εκκενωθεί προηγουμένως από τους Έλληνας κατοίκους των, ως η Αμμόχωστος …

Οι Τούρκοι έσπειραν τον θάνατον και την καταστροφήν και εις τα πλησίον της Κυρήνειας χωριά Άγιος Γεώργιος, Φτέρυχα, Τριμίθι και Κάρμι. Οι κάτοικοι, μάλιστα, των χωριών αυτών ήσαν οι πρώτοι, οι οποίοι εδοκίμασαν τας

ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ

Η ιδέα και το όραμα του Σωκράτη Γκιόλια

 Η ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΑΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ... (troktiko)


ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΑΝ BLOG σας αναφέρουμε ότι ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ Η ΙΔΕΑ του troktiko.blogspot.com ήταν του Σωκράτη Γκιόλια! ΝΑΙ η ιδέα και το όραμα αυτού του blog άνηκε στον Σωκράτη Γκιόλια και όλοι εμείς πορευτήκαμε με τούτη την ιδέα,ενός ανεξάρτητου blog που θα μπορούσε να είναι η φωνή όλων σας.Αυτό που ήθελε ο Σωκράτης Γκιόλιας είναι να υπάρχει ένα ανεξάρτητο μέσο στο οποίο όποιος αισθάνεται αδικημένος, να μπορεί να εκφράσει το παράπονο του,την καταγγελία του χωρίς δόλο και σκοπιμότητες!Και βάση αυτού πορευτήκαμε όλοι εμείς χωρίς καλά καλά να γνωριζόμαστε μεταξύ μας αφού άλλωστε ...
είμαστε χιλιάδες! Η ανιδιοτέλεια ήταν πάντα ο οδηγός μας για να βάζουμε το οποιοδήποτε κείμενο!Αυτό πλήρωσε ο Σωκράτης Γκιόλιας.Για όλους εμάς ουσιαστικά πλήρωσε..
όσο για το κείμενο που μπήκε νωρίτερα,συγχωρέστε μας υπάρχουν και νέα παιδιά που όντως δεν γνώριζαν το Σωκράτη μας και το ΟΡΑΜΑ του για το οποίο και πλήρωσε.Το όραμα του Σωκράτη ήταν να μην ανήκει σε κανέναν,,,Οι τίτλοι ιδιοκτησίας ανήκουν σε ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΣΑΣ!

           *************************************************
ΗΜΕΡΑ ΠΕΝΘΟΥΣ ΟΡΓΗΣ
ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ. ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.
>Σίγουρα αλλοδαποί τουλάχιστον δύο από τους δράστες. Αναζητούνται και όσοι βγήκαν με “άδειες” από φυλακές για το Σαββατοκύριακο, στο μοντέλο εκτελέσεων τύπου Βλαστού και Αλλοδαπών στον Βύρωνα. Για την “υποστήριξη” της επίθεσης και όχι το εκτελεστικό μέρος, που μάλλον ήταν εισαγόμενοι εκτελεστές.

13 σφαίρες ο ακριβής αριθμός που δέχτηκε., από όπλο τύπου “Ούζι”. Μόνο μία φορά έχει χρησιμοποιηθεί Ούζι σε τρομοκρατική επίθεση. Πανομοιότυπη επίθεση με αυτή που έγινε στην Βούλα.
Όλα συγκλίνουν σε συμβόλαιο θανάτου με αλλοδαπούς δράστες που έρχονται και φεύγουν (γι’ αυτό δεν είχαν και κουκούλες οι δύο).
Honda Civic το αυτοκίνητο των δραστών, κλεμμένο πριν δύο ημέρες από τον Άλιμο, το οποίο βρέθηκε καμμένο δύο ώρες μετά την ενέργεια. Συνοδευόταν και από μοτοσικλέτα.
Στο σπίτι του στην Ηλιούπολη στις 5.26 δύο (για πέντε λένε οι τελευταίες πληροφορίες) δράστες του έστησαν καρτέρι και τον δολοφόνησαν.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κάποιος του χτύπησε το κουδούνι γύρω στις 05:25 το πρωί και του είπε ότι του κλέβουν το αυτοκίνητο. Τότε αυτός κατέβηκε και βγαίνοντας από την πολυκατοικία των γάζωσαν με όπλο αφήνοντας τον νεκρό. 20 σφαίρες δέχτηκε το παλικάρι.
Σύμφωνα με κάποιους μάρτυρες είδαν δύο ή τρία άτομα να φεύγουν τρέχοντας από τη σκηνή και να μπαίνουν σε ένα αυτοκίνητο.
Λίγο μετά αργότερα (07:10) το πρωί η αστυνομία βρήκε ένα ΙΧ καμένο μερικά χιλιόμετρα μακριά από την Ηλιούπολη.( http://taxalia.blogspot.com/#ixzz0u6Jiz7T1)
Μπορεί ο Σωκράτης να είχε γίνει “μέρος του συστήματος”, δεν έπαυε όμως να ήταν μία ωρολογιακή βόμβα στην εξουσία των βαρώνων, στην παντοδυναμία των ΜΜ”Ε”.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΓΚΙΟΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΩΝ ΒΑΡΩΝΩΝ.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Σωκράτης ήταν ο ΜΟΝΟΣ που είχε εκφράσει αντίθετη άποψη στις:
-Υποθέσεις Ντόπινγκ Ελλήνων αθλητών που ήταν ο μόνος που υπεράσπισε τους αθλητές μπροστά στη λαίλαπα των συκοφαντών.
-Υπόθεση Βατοπαιδίου. Ο μόνος που μιλούσε ενάντια στην σκευωρία.
-Υποθέσεις “τρομοκρατικών επιθέσεων”. Ενώ όλα τα κανάλια έγλυφαν, ο Σωκράτης τα έχωνε κανονικά.
Ιδιαίτερα γι’ αυτές τις θέσεις του ΕΙΧΕ ΣΤΟΧΟΘΕΤΗΘΕΙ από τα γνωστά κορόιδα (ή επαγγελματίες) τρομοκρατολάγνους. Διαβάστε (κλικ στην εικόνα). Γνώμη μας όμως πως ακόμα και αν αναλάβουν την ευθύνη οι γνωστοί παρακρατικοί, θα είναι ακόμα μία μαϊμού ανάληψη. Δεν παύει όμως η ενέργεια να είναι ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ και σηματοδοτεί γενικό πόλεμο εις βάρος των καθαρμάτων που ασελγούν πάνω στη χώρα.
Ο Σωκράτης όμως ασχολήθηκε και με τους βαρώνους των ΜΜ”Ε” (άσχετα αν είχε μπλέξει με αυτούς). Συγκεκριμένα:
-Είχε ασχοληθεί επανειλημμένα με την υπόθεση πλαστών τιμολογίων επιχειρηματιών γνωστού τηλεοπτικού σταθμού.
-Είχε ανοιχτή διαμάχη με τον γνωστό δημοσιογράφο, Μάκη Τριανταφυλόπουλο και με επιχειρηματίες περί αυτού.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο Σωκράτης Γκιόλιας δεν χτυπήθηκε ως “δημοσιογράφος” αλλά ως ένας άνθρωπος που είχε αποκτήσει μεγάλη, ασύμμετρη δύναμη στην ενημέρωση. Χτυπήθηκε ως “blogger” έστω και αν ανήκε σε κάποιο “σύστημα”. Όλοι γνώριζαν ότι ο Σωκράτης ήταν ανεξέλεγκτος και ανυποχώρητος σε ορισμένα θέματα.
Δε μπορούσαν να εμπιστευθούν σε έναν άνθρωπο “που δεν βγήκε από τα φυτώρια τους” μία τέτοια δύναμη.
Ενδεικτικός, ο τρόπος που κάλυψε το ρεπορτάζ το Mega. Όχι, εντέλει ο Χασαπόπουλος δεν είναι διαπλεκόμενος, είναι απολύτου χαμηλής νοημοσύνης.
Όπως και ο Οικονόμου στον Σκάι. Εάν βλέπατε ποια blogs ανέφερε ως “παράδειγμα υψηλής αναγνωσιμότητας” θα τραβάγατε τα μαλλιά σας. Θα καταλαβαίνατε όμως ποιοί δικτυακοί τόποι είναι εγκάθετοι του συστήματος.
Αξίζει να δούμε τι έγραφε η στήλη “Αλ Κάιντα” της Ζούγκλας του Μάκη Τριανταφυλόπουλου για τον Σωκράτη Γκιόλια κατά καιρούς:
@ Η μαλακία, όταν κάνει χημεία με την άγνοια, δίνει το χειρότερο κοινωνικό αποτέλεσμα…
@ Γκιόλια, δεν μιλάμε για σένα, εσύ είσαι έτη φωτός χειρότερος και πιο άθλιος…
@… και αγράμματος, συγγνώμη που το ξέχασα…
@ Αυτό πρέπει να γίνει μάθημα για όσους ασχολούνται με τα κοινά…
@ Να μη βαρυστομαχιάζουν και γυρίζει το μάτι τους ανάποδα…
@ Ανεπανάληπτη παρουσία από την ανακυκλωμένη σκουπιδοπαρέα Κακλαμάνου και Γκιόλια στο διαδίκτυο και τα ερτζιανά…
@ Μοναδικοί εκπρόσωποι του κιτς ραδιοφώνου, όπου η ημιμάθεια συναγωνίζεται την αμάθεια και η μακακία την ανοησία…
@ Είναι η ποιότητα των αρλεκίνων, που αισθάνονται σημαντικοί, γιατί εργάζονται στο ανύπαρκτο ραδιόφωνο ενός κομιστή και του χρηματοδότη τους, Κοντομηνά.
@ Η αγωνία τους, ότι στο κυνήγι του μαύρου χρήματος, υπάρχει κίνδυνος τα αφεντικά τους να πιαστούν στο δόκανο κατανοητή…
@ Ακατανόητη η αθλιότητά τους. Το πράγμα, όμως, δεν σταματάει εκεί. Ζώντας με την ψευδαίσθηση ότι επηρεάζουν και παρεμβαίνουν, γελοιοποιούνται καθημερινά, επινοώντας απίστευτες ανοησίες…
@ Ο απόλυτος ξεπεσμός κάθε έννοιας ενημέρωσης, από τρωγλοδύτες που διατείνονται ότι δημοσιογραφούν.
@ Σωκρατάκο, θλιβερέ σκατόψυχε ιπποκόμε, γνωρίζουμε ότι σε τσούζει κάθε φορά που τρως τις σφαλιάρες σου και γελοιοποιείσαι.
@ Αν και δεν αξίζει απάντησης ο αναλφάβητος Γκιόλιας για τις ανοησίες που γράφει κατ’ εντολήν του αφεντικού του, Θεμιστοκλή του βουτηχτή (βαρέθηκα το κομιστής) στο τρωκτικό, περί μη παρουσίας του Μάκη και του δικηγόρου του, Αγιοστρατίτη, σε δίκη κατηγορούμενου γιατρού, καλό είναι να αρχίσει να μαθαίνει ότι οι δικηγόροι δεν συνοδεύουν τους μάρτυρες και ο μάρτυρας δεν προσέρχεται, όταν δεν έχει λάβει κλήση, γιατί πολύ απλά δεν είναι μάρτυρας…
@ Καλή η προπαγάνδα σας, αλλά όχι έτσι. Η μαλακία -σε τέτοια ηλικία- έχει όρια…
@ Το μυστήριο είναι ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, όταν οι Έλληνες ψοφάνε της πείνας…
@ Ζορίζεται τώρα ο Κοντομηνάς, γιατί είναι σίγουρο ότι ο τρωκτικός απατεώνας δεν μπορεί πλέον να του προσφέρει καμία στήριξη. Έπαιξε τον ρόλο του, πούλησε έναντι τιμήματος τους φίλους και συνεργάτες του, ξέρασε χολή γράφοντας αηδίες και φαντασιώσεις, κι επειδή ο κόσμος μπήκε να δει το «τρωκτικό» του, θεώρησε ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από τη δόξα του dvd της Τζούλιας.
@ Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 300 χιλιάδων ευρώ στον Δ. Κοντομηνά επέβαλε η εισαγγελία Αθηνών και ο υποτακτικός Σωκρατάκος του «τρωκτικού» κοντεύει να πάθει έμφραγμα…
@ Καλά ρε δε ντρέπεστε που λέει κι ο ιπποκόμος, να επιβάλετε περιοριστικούς όρους για ατιμωτικά αδικήματα, στον μεγάλο επιχειρηματία του ραδιοφώνου «ΘΕΜΑ 9.89»;
@ Το τρωκτικό αλάνι ζορίζεται τόσο, που αναγκάζεται να αναρτήσει και το απόσπασμα του Κοντομηνά για τη Μονή Βατοπεδίου, προδίδοντας τον πνευματικό του πατέρα Εφραίμ! Μιλάμε για τον απόλυτο ξεπεσμό ενός παραδόπιστου ανθρώπου, ο οποίος μέσα σε χρόνο μηδέν κατόρθωσε να εξελιχθεί χάριν των όποιων αργυρίων σε ιδανικό Ιούδα…

Πυγή

H Άγκυρα έβγαλε το "Πίρι Ρέϊς" - Ώρα αποφάσεων για την Ελλάδα - Υπερασπίζουμε ή παραχωρούμε;

  Έρευνες για πετρέλαιο μέσα στην ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην θαλάσσια περιοχή νοτίως της Ρόδου και του Καστελόριζου, αλλά και εντός της κυπριακής ΑΟΖ, ξεκίνησε η Τουρκία με επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερκών. Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί από το ερευνητικό σκάφος "Πίρι Ρεις". Πρόικειται για μία κίνηση που παραβιάζει όλα τα Πρωτόκολλα (Καραμανλή-Ετζεβίτι, 1976 Βέρνη, Παπούλια-Γιλμάζ, 1987) και έχει θέσει ήδη σε συναγερμό τα ελληνικά Επιτελεία και το υπουργείο Εξωτερκών. Αν επιτραπεί στο "Πίρι Ρέϊς" να προχωρήσει ανενόχλητο σε έρευνες στο βυθό προς εντοπισμό πετρελαϊκών κοιτασμάτων εντός της ελληνικής ΑΟΖ (εντός των νοητών θαλασσίων ορίων του FIR Αθηνών) και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, τότε απεμπολούμε στην πράξη οικονομικά δικαιώματα αλλά πρακτικά και δικαιώματα ελέγχου σε ολόκληρη της ανατολική Μεσόγειο.

Πληροφορίες του defencenet.gr αναφέρουν ότι ήδη από χθες το "Πίρι Ρέϊς" βρίσκεται στην δεσμευμένη περιοχή και έχει ξεκινήσει σεισμικές έρευνες. Απέπλευσε από το λιμάνι του Κας, χθες το απόγευμα στις 19.00, πέρασε μέσα από την ελληνική ΑΟΖ και τώρα βρίσκεται σε μία περιοχή μεταξύ ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ, η οποία θεωρείται "πετρελαιοφόρος" περιοχή. Η συνολικά δεσμευμένη περιοχή ανήκει κατά το ήμισυ στην ελληνική ΑΟΖ και κατά το έτερο ήμισυ στην κυπριακή.

Οι έρευνες του Τουρκικού σκάφους θα διαρκέσουν μέχρι τις 20 Αυγούστου ενώ από ελληνικής πλευράς το υπουργείο Εξωτερικών κατά τις πληροφορίες παρακολουθεί στενά την υπόθεση ενώ σήμερα (λέγεται ότι...) θα προβεί σε διάβημα. Θα συνοδεύεται από ένα σκάφος του τουρκικού Ναυτικού, ενώ είναι βέβαιο, κατά πάγια τακτική της Τουρκίας, ότι στην περιοχή θα περιπολεί και ένα τουρκικό υποβρύχιο.

Ελληνικά πολεμικά σκάφη ήδη βρίσκονται ή ετοιμάζονται να αναχωρήσουν για την περιοχή, έστω και αν από το ΓΕΕΘΑ δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα. Στη Ρόδο βρίσκεται η κανονιοφόρος ΤΟΛΜΗ.

Eίναι "η ώρα των αποφάσεων" και σίγουρα η συνέχιση της πολιτικής κατευνασμού απλά θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά σε ότι αφορά την τουρκική επιθετικότητα.

Πηγή...

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσης προδοσίας

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσης προδοσίαςΤο ερώτημα είναι πια είναι πανελλήνιο. Από πότε «ήξερε», ο Πινόκιο, που έταζε «λαγούς με πετραχήλια», για να τον ψηφίσει το «πόπολο»;
Ο Σημίτης, είπε στην συζήτηση του προϋπολογισμού στις 21/12/2008. (http://www.costas-simitis.gr),λίγες ημέρες μετά τα Δεκεμβριανά.
«Μεταξύ τέλους 2003 και του 2009 στο οποίο αφορά ο προϋπολογισμός που συζητάμε, η πολιτική της κυβέρνησης οδήγησε σε μια αύξηση του δημοσίου χρέους της κεντρικής Κυβέρνησης -το οποίο κατ' εξοχήν εκφράζει τη δημοσιονομική διαχείριση- κατά το ιλιγγιώδες ποσό των 91 δις ευρώ, χωρίς σε αυτό να υπολογίζεται η επιβάρυνση του χρέους από το πακέτο στήριξης των τραπεζών και τις βέβαιες υπερβάσεις του ελλείμματος το 2009. Οι αιτίες της αύξησης είναι συναρτημένες με την πελατειακή νοοτροπία της κυβέρνησης και την σταθερή επιδίωξη ενίσχυσης της εξουσίας της. Οι προσλήψεις την περίοδο 2004-2008 για παράδειγμα έφτασαν τις 60.000 περίπου, με συνέπεια την αύξηση των μισθών που κατέβαλε η κυβέρνηση κατά 40%. Η κυβέρνηση συγκάλυψε την πορεία αυτή με την αλλαγή των στοιχείων του ΑΕΠ, ώστε να προβάλει τον ισχυρισμό ότι το χρέος μειώθηκε ως ποσοστό του ΑΕΠ. Το επιχείρημα της αυτό βεβαίως ελάχιστα έπεισε τους δανειστές της χώρας».

«Αποτελεί κοινό μυστικό στους κύκλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η Ελλάδα δεν προσαρμόζεται στις επιταγές της ΟΝΕ και ότι νουθεσίες και επιτηρήσεις δεν αρκούν. Θεωρούν ότι η τωρινή πολιτική ηγεσία της χώρας, που στηρίχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε όλες τις σημαντικές επιδιώξεις της, την απογραφή, την αναθεώρηση του ΑΕΠ, την γρήγορη ολοκλήρωση της διαδικασίας της επιτήρησης, εκμεταλλεύτηκε αυτή τη συμπαράσταση για να χειροτερεύσει κατά πολύ τα πράγματα και να μην τηρήσει δεσμεύσεις. Απλά, τους κορόιδεψε. Η Ελλάδα, πιστεύουν, καλό θα ήταν να αναγκαστεί να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (Δ.Ν.Τ.) για να εξασφαλίσει τον απαραίτητο δανεισμό, ώστε η παρακολούθηση της Ελληνικής οικονομίας να είναι αρμοδιότητά του και όχι φροντίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αφορμές για μια τέτοια κίνηση μπορούν, να βρεθούν, αν συνεχιστεί η σημερινή πορεία.»

Επομένως ο Σημίτης γνώριζε το κοινό μυστικό των «κύκλων», που «πίστευαν» , ότι «η Ελλάδα, καλό θα ήταν να αναγκαστεί να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ώστε η παρακολούθηση της Ελληνικής οικονομίας να είναι αρμοδιότητά του»
Και «Αφορμές για μια τέτοια κίνηση μπορούν, να βρεθούν», όπως τόνισε.

Αυτήν την παράσταση έδωσε ο Αβάπτιστος.

Το «ΒΗΜΑ» έγραφε στις 8 Σεπτεμβρίου 2009:

Η ανάλυση που υπάρχει στον τομέα Οικονομίας του κόμματος, την οποία συμμερίζονται και οι προσωπικότητες που εκλήθησαν να συνδράμουν τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ, είναι ότι το έλλειμμα θα ξεπεράσει το 8% και ότι δεν είναι κυκλικό. Δηλαδή δεν εξηγείται μόνο από το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης αλλά είναι διαρθρωτικό και έχει διάρκεια στον χρόνο.
Ετσι ο κ. Παπανδρέου έχει καλέσει προσωπικότητες από τον χώρο της οικονομίας, ακόμη και ορισμένους που είχαν απομακρυνθεί το τελευταίο διάστημα από την ηγεσία του κόμματος, προκαλώντας τη θετική έκπληξή τους.

Πρόκειται για τους καθηγητές Ι. Στουρνάρα (επιστημονικός διευθυντής του ΙΟΒΕ), Ηρ. Πολεμαρχάκη (διατηρεί μακρά φιλία με την οικογένεια Παπανδρέου), Β. Ράπανο (πρόεδρος του ΟΠΕΚ), Γκίκα Χαρδούβελη, (πρώην σύμβουλος του κ. Κ. Σημίτη και του διοικητή της Εθνικής Θόδωρου Καρατζά και στέλεχος της Εurobank) και Κ. Παπαδόπουλο (συνεργάτης του κ. Παπανδρέου από το υπουργείο Εξωτερικών). Κάποιον ρόλο παίζει και ο κ. Μιχ. Σάλλας, πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς. Επίσης ο κ. Ν. Καραμούζης, αναπληρωτής διευθυντής της Εurobank, και ο κ. Απ. Ταμβακάκης , ανώτατο στέλεχος του ομίλου Λάτση. Εσχάτως στους κύκλους του οικονομικού επιτελείου του ΠαΣοΚ ακούγεται πολύ και το όνομα του κ. Αιμ. Αυγουλέα, ενός αγνώστου στην Ελλάδα καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, ο οποίος θεωρείται ειδήμων στα νομικά της οικονομίας των αγορών.

Στο επιτελείο του κ. Παπανδρέου ποτέ δεν εγκαταλείφθηκε η ιδέα να προταθεί ένας σημαντικός ρόλος στον κ. Λουκά Παπαδήμο, αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Την περασμένη άνοιξη που ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ επισκέφθηκε τον πρόεδρο της ΕΚΤ κ. Ζαν-Κλοντ Τρισέ, οι κκ. Παπαδήμος και Παπανδρέου είχαν κατ΄ ιδίαν συνάντηση.
Εκτοτε υπήρξαν και άλλες επαφές και, σύμφωνα με πληροφορίες, η τελευταία έγινε το καλοκαίρι πριν από τις ευρωεκλογές. Ωστόσο παραμένει άγνωστο τι συζητούν οι δύο άνδρες και το θέμα Παπαδήμου θεωρείται ειδικού χειρισμού.
Πάντως ακόμη κι αν οι συνομιλίες δεν καταλήξουν σε κυβερνητικό ρόλο, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ θεωρείται πολύτιμος και από τη θέση του συνδέσμου με το διεθνές οικονομικό σύστημα, το οποίοι γνωρίζει όσο λίγοι.

Επομένως υπάρχουν συμφωνίες με Τρισε -Παπαδήμο, πριν τις συμφωνίες με την Goldman Sahs , στην Νεα Υόρκη στις 25 /09/ 2009.
Δ11.

H ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ & Η ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

Η αφετηρία των διεκδικήσεων της Τουρκίας και τα θέματα που αποτελούν το πακέτο της εξωτερικής της πολιτικής, σε σχέση με την Ελλάδα είναι η εξής:
H ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ & Η ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣΚύπρος, Αιγαίο, Δυτική Θράκη, Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, Εναέριος και Θαλάσσιος χώρος. Αλλά ας εξετάσουμε κάπως πιό αναλυτικώς την περιβόητη Συμφωνία του Νταβός:

Τον Ιανουάριο του 1988, έγινε η συνάντηση Α. Παπανδρέου και Τ. Οζάλ, στην πολίχνη Νταβός της Ελβετίας. Κατά τη συνάντηση αυτή, συζητήθησαν τα εξής θέματα:

1. Περιουσίες της ελληνικής ομογένειας της Τουρκίας.
2. Αιγιαλίτις Ζώνη.
3. Υφαλοκρηπίδα.
4. Εναέριος χώρος.
5. Θέματα ΝΑΤΟ.
6. Κυπριακό.

Ολα αυτά τα ζωτικής σημασίας γιά την ύπαρξη της Ελλάδας θέματα, τα ξεπούλησε στους Τούρκους η υπό τον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας Α. Παπανδρέου ελληνική αντιπροσωπεία. Για να δικαιολογήσει κατόπιν στη Βουλή των Ελλήνων αυτό το ξεπούλημα δήλωσε "Mea Culpa", αλλά και ότι η συμφωνία ήταν καλή γιατί πέτυχε το: "μη πόλεμος". Αυτό βέβαια δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, διότι κι' αν ακόμα απειλήθηκε με πόλεμο, η ευθύνη του τότε πρωθυπουργού ήταν ακόμα μεγαλύτερη, διότι δεν κατήγγειλλε την Τουρκία γι' αυτό τον εκβιασμό.

Τους λόγους που αποφάσισεν ο Ανδρέας Παπανδρέου για να μεταβεί στο Νταβός με όλη τη χαρούμενη συντροφιά του, καθώς και πως παραγράφτηκε η τεράστια οφειλή της Χριστίνας Ωνάση προς το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς και για το πως κατάφερε ο Γιώργος Λούβαρης να μπεί το όνομά του στο περιβόητο ΤΕLΕX του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας προς τη γαλλική εταιρία "ΜΑΤRΑ" και να εισπράξει την προμήθεια για τους πυραύλους ΜAGIC 2, καθώς και τι συνέβη στο Νταβός, το αναφέρει χωρίς ποτέ να διαψευσθεί ο αρχηγός της προσωπικής ασφάλειας του Ανδρέα Παπανδρέου, αστυνόμος κ. Βασίλεος Κεραμάς στο βιβλίο του με τον τίτλο: "ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ" {Σελίδες 161 - 162}.

Χαρακτηριστικώς αναφέρω ότι ο κ. Γ. Λούβαρης παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη για αυτή την απάτη, καθώς και ότι πριν από την εκδίκαση της σχετικής υπόθεσης, για να προκαταλάβει τη Δικαιοσύνη ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, έφτασε στο σημείο να δηλώσει δια των Μ.Μ.Ε. ότι: "Ο Γιώργος Λούβαρης είναι φίλος μου !..." Τελικώς παρά την πρωθυπουργική παρέμβαση καταδικάσθηκε σε τέσσερα έτη φυλάκιση, την οποίαν δεν εξέτισε εξαπατήσας τη Δικαιοσύνη δηλώνοντας ότι πάσχει από την ανίατη ασθένεια "σκλήρυνση κατά πλάκας", οπότε του επέτρεψεν η... αδέκαστη Ελληνική Δικαιοσύνη να εκτίσει την ποινή του στο... σπίτι του! Οταν δε αυτή έληξε, θεραπεύτηκε αυτομάτως από αυτή την ανίατη ασθένεια και ο δημιουργηθείς από το ΠΑΣΟΚ μεγαλοεπιχειρηματίας και υλοποιήσας το όνειρο του Ανδρέα Παπανδρέου για την απόκτηση του Ολυμπιακού, κ. Σωκράτης Κόκκαλης, τον διόρισε Γενικό Αρχηγό της λαοφιλούς αυτής ποδοσφαιρικής ομάδας. Επίσης ο κ. Γ. Λούβαρης εμφανίσθηκε και ως ο αντιπρόσωπος της εταιρίας ΝΤΑΣΟ και εισέπραξε και την προμήθεια για την αγορά από την Ελλάδα, των γαλλικών αεροσκαφών ΜΙΡΑΖ, που χρεώθηκαν στο διπλάσιο της αξίας τους, που ήσαν και τυφλά, διότι δεν ήσαν εφοδιασμένα με το σύστημα της πρόσθιας σάρωσης των ραντάρ τους. Δηλαδή σε κάποια αερομαχία ήσαν εντελώς άχρηστα, οπότε πληρώσαμε και καπέλο για την τοποθέτηση αυτού του συστήματος εν συνεχεία !...

Αλλά ας έρθουμε στα αποτελέσματα της Συμφωνίας του Νταβός:

α} Σχετικώς με τις περιουσίες των Ελλήνων: Υποσχέθηκε ο Οζάλ ότι θα γίνει άρση του μυστικού διατάγματος του 1964, με το οποίο είχαν μπλοκαριστεί οι περιουσίες όλων των Ελλήνων προσφύγων που αναγκάσθησαν να καταφύγουν στην Ελλάδα κατόπιν των διωγμών των ετών: {1955, 1964, 1974}. Αυτή τη δήθεν χειρομία καλής θέλησης, θα την έκανε έτσι κι' αλλιώς η Τουρκία για να αρθούν τα εμπόδια για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. Τελικώς οι περιουσίες των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης είναι ακόμα μπλοκαρισμένες.

β} Σχετικώς με την Αιγιαλίτιδα Ζώνη: Η Αγκυρα κατά παράβαση των κανόνων της διεθνούς νομιμότητας, που απαγορεύουν τη χρήση βίας αλλά και την απειλή χρήσης βίας, έχει διακηρύξει δημοσίως από το 1976, επικυρωθέν και από τη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνεύλευση του 1995, ότι η άσκηση εκ μέρους της Ελλάδας του αναφαίρετου κυριαρχικού της δικαιώματος, με βάση τη σύμβαση του 1982, για το "Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας" να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν. μ., θα θεωρηθεί από την πλευρά της ως αιτία πολέμου. {Casus belli}.

γ} Σχετικώς με την υφαλοκρηπίδα: Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο, που δεν αναγνωρίζει το κατοχυρωμένο δικαίωμα στα νησιά να έχουν δική τους υφαλοκρηπίδα. Προβάλλει δε γι'αυτό μια θεωρία που δεν έγινε αποδεκτή από τη σύμβαση του 1982, ότι δηλαδή η υφαλοκρηπίδα των ελληνικών νησιών του Αιγαίου, αποτελεί προέκταση της ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας των Μικρασιατικών ακτών της, που εκτείνεται μέχρι το μέσον του Αιγαίου. Με βάση αυτό τον παραλογισμό, οι ελληνικές κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, ανέστειλαν τις υποθαλάσσιες έρευνες στο Αιγαίο, μέχρι να ρυθμιστεί τελικώς το ζήτημα. Η ρύθμιση που προτείνει η Τουρκία είναι να γίνει διμερής συμφωνία αυτού του ζητήματος, με βάση την αξίωση της ευθυδικίας {Equity}, που προϋποθέτει την επιβολή του "δικαίου του ισχυροτέρου".

δ} Σχετικώς με τον εναέριο χώρο: Η Τουρκία μετά από την κρίση του 1974, έπαψε να αναγνωρίζει τον εληνικό εναέριο χώρο των {10} ν.μ. στο Αιγαίο, αμφισβητεί το F.I.R. Αθηνών και δεν υποβάλλει τα απαιτούμενα σχέδια πτήσεων των Α/Φ της στο Αιγαίο.

ε} Σχετικώς με τα θέματα ΝΑΤΟ: Επιτεύχθηκε η συνεργασία Ελλάδας - Τουρκίας σε θέματα τρομοκρατίας, που σημαίνει κυρίως τη συνεργασία των δύο χωρών κατά των Κούρδων και της Ε.Ο. 17 Νοέμβρη ! Επίσης η Αγκυρα εγείρει αξίωση μη εξοπλισμού της Λήμνου και της Σαμοθράκης, καθώς και όλων των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου και την αποστρατιωτικοποίηση της Δωδεκανήσου. Και ενώ με τον πρόσφατο διχοτομικό χάρτη πρόσθεσε ένα ακόμα ζήτημα για διαπραγμάτευση, δεν παραλείπει σε κάθε ευκαιρία να προβάλλει και το "μειονοτικό" των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης, αποκαλώντας τους Τούρκους.

στ} Σχετικώς με το Κυπριακό: Δεν παρουσιάστηκε καμιά εξέλιξη. Για τους αγνουμένους τίποτα και η στάση του Ντενκτάς κατόπιν των εντολών της Τουρκίας σκληραίνει περισσότερ.

Επίσης με το "Μνημόνιο Παπούλια - Γιλμάζ" της Βουλιαγμένης, η Τουρκία αφού κατόρθωσε να απαλειφθεί η έννοια του σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, που αφορά όλο το πλέγμα: "Εναέριος χώρος, Αγιαλίτις Ζώνη" {δηλαδή τα σύνορα της χώρας } καθώς και "Υφαλοκρηπίδα", πέτυχε την κατοχύρωση του δικαιώματος διεξαγωγής εθνικών στρατιωτικών ασκήσεων και επιχειρήσεων "έρευνας και διάσωσης" στον διεθνή εναέριο και θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου χωρίς, να προσδιορίζονται τα όρια αυτού του χώρου, αφού απουσιάζει οποιαδήποτε σαφής δέσμευση από την πλευρά της, για την αναγνώριση των δεδομένων ελληνικών συνόρων στο Αιγαίο !... Η επιτυχία αυτή της τουρκικής διπλωματίας ήταν τόσο μεγάλη, που κατά την επιστροφή του στην Αγκυρα ο Γιλμάζ, αναφώνησε θριαμβευτικώς ότι: "Βάλαμε νομικώς πόδι στο Αιγαίο". Αν τώρα αναλογισθούμε εναντίον "τίνος εχθρού" μπορεί να διεξάγονται αυτές οι ασκήσεις, τότε θα αντιληφθούμε και το μέγεθος του κινδύνου, αλλά και των παραχωρήσεων που έγιναν. Δεδομένου ότι, τα εν ασκήσει τουρκικά μαχητικά Α/Φ, έχουν τη δυνατότητα να πλήξουν οποιονδήποτε στόχο μέσα σε λίγα λεπτά, ακόμα και την Αθήνα. Το ίδιο ισχύει και για το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό !...

Για την επιβεβαίωση της σοβαρότητας αυτού του θέματος, καθώς και για τις τουρκικές προθέσεις, αναφέρουμε κατωτέρω δύο πολύ σημαντικά έγγραφα:

Α} Την καταγγελία του αντιστρατήγου ε.α. "Ανδρέα Σιαπκαρά", στις 17 Ιανουαρίου 1989. Με αυτήν καταγγέλλει ο στρατηγός, ότι το διάταγμα της Τουρκίας, δεν είναι νόμος αλλά "Αnchluss" {προσάρτηση} σε βάρος του Ανατολικού Αιγαίου και των νήσων του και ότι αποτελεί νέο "Μόναχο", που απειλεί το Αιγαίο, όσον απείλησε την Οικουμένη η στρατηγική υποχώρηση των Τσάμπερλαιν και Νταλαντιέ του 1938.

Στην αναφορά του προς τη Βουλή, δηλώνει ξεκάθαρα ο στρατηγός Σιαπκαράς βετεράνος "Ιερολοχίτης" και με ισχυρή προσωπικότητα σο ΝΑΤΟ, τα εξής:

"Αν η Ελλάς δεν αντιδράσει σθεναρώς υπεραμυνομένη της ακεραιότητάς της, τότε σημαίνει ότι Κυβέρνηση και Βουλή παραδίδουν την Ελλάδα στην Τουρκία".

Εν συνεχεία αναλύει γιατί χρησιμοποίησε τον όρο προσάρτηση:

α}  Εξαρθρώνει το αμυντικό σύστημα της Ελλάδας.

β}  Καταλύει την ελληνική κυριαρχία πάνω από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

γ}  Καταργεί τα χωρικά ύδατα των ελληνικών νήσων του Ανατολικού Αιγαίου.

δ}  Εξαφανίζει τον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω και γύρω από τα ελληνικά νησιά.

ε}  Αφαιρεί ολόκληρη την υφαλοκρηπίδα από τα ελληνικά νησιά.

στ} Καταργεί το F.I.R. {Flight Information Region - Περιοχή Πληροφόρησης Πτήσεων Αθηνών.

ζ}  Αίρει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα από το Ανατολικό Αιγαίο.

η}  Μεταβάλλει τους νησιώτες μας του Ανατολικού Αιγαίου σε μειονότητα εντός της τουρκικής επικρατείας.

θ}  Μετατρέπει σε τουρκικές επαρχίες τις περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου και της Βορείου Κύπρου.

Σε σχετική δε ερώτηση δημοσιογράφων στις 5 Φεβρουαρίου 1989, της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ" ότι: Αφού οι συνέπειες του τουρκικού νόμου είναι τόσον σοβαρές, ποία είναι η ερμηνεία που μπορείτε να δώσετε για τις χλιαρές ελληνικές αντιδράσεις, απάντησε ως εξής:

"Δύσκολο το ερώτημα. αλλά θα προσπαθήσω να απαντήσω με σαφήνεια και παρρησία. Δύο πράγματα πρέπει να συμβαίνουν. Η είναι ανίκανη η πολιτική διοίκηση να εκτιμήσει τη σοβαρότητα της τουρκικής ενέργειας, ή το πνεύμα του Νταβός απαιτεί και συνειδητές υποχωρήσεις στο Αιγαίο ! Η ελληνική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της στις 10 Ιανουαρίου 1989, χαρακτηρίζει την τουρκική πράξη ως απαράδεκτη ενέργεια αντιτιθεμένη προς τον διεθνή νόμο. Δεν μπορεί δε να αντιληφθεί τη σκοπιμότητά της, ιδίως σε μιά εποχή που έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες για τη βελτίωση της ατμόσφαιρας και τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών...

Η ελληνική κυβέρνηση όπως αποδεικνύεται από το επίσημο ανακοινωθέν και τις αντιδράσεις της, δεν σταθμίζει ορθώς την όλη κατάσταση. Αν λοιπόν δεν πρόκειται για εγκληματικά λαθεμένη εκτίμηση, είμαστε υποχρεωμένοι να διερευνήσουμε την άλλη εκδοχή, την εκδοχή δηλονότι, κατά την οποίαν το πνεύμα του Νταβός, αξιώνει συνειδητή ελληνική αναδίπλωση στο Αιγαίο".

Β}  Την οδηγία του Τούρκου πρωθυπουργού στις 14 Ιουνίου 1985:

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΚΥΡΑ. ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
ΘΕΜΑ: ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΧΑΡΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: 14 - 6 - 1985.

1. Στο Αιγαίο Πέλαγος μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας δεν υπάρχει οριοθετημένο επίσημο

σύνορο και σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, το Αιγαίο διέπεται από το καθεστώς μισοανοιχτής θάλασσας.

2. Παρά τα ανωτέρω η Ελλάδα προσπαθεί να εμφανίσει σαν σύνορο τη γραμή των νησιών της Ανατολίας, για να προβάλλει την κρατική της εξουσία στο Αιγαίο. Επειδή διαπιστώθηκε ότι: "Χάρτες και έντυπα", που τυπώθησαν στην Τουρκία, προφανώς εκ παραδρομής, οριοθετούν το Αιγαίο, ζητείται να ανασταλεί ή και να διορθωθεί η εκτύπωση ανατύπωση παρομοίου υλικού που μακροπρόθεσμα τείνει να δικαιολογήσει ότι το Αιγαίο ανήκει στην Ελλάδα.

3. Για τη σχετική διόρθωση και προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια λάθη ζητείται:

α} Να διορθωθούν όλοι οι χάρτες και οι άτλαντες δημοσίας και ιδιωτικής χρήσεως σε  όλη την επικράτεια.

β} Να γίνουν οι δέουσες συστάσεις σε συναφείς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και οργανισμούς.

γ} Να κοινοποιηθούν οι σχετικές "διορθωτικές" οδηγίες σε όλες τις τουρκικές δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες - αντιπροσωπείες

εξωτερικού.

δ} Να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις στο προσωπικό των "αρμοδίων καθ' ύλην υπηρεσιών".

4. Οσον αφορά τη "νέα σήμανση" των χαρτών που τυπώνονται στο εσωτερικό της χώρας:

α} Δεν θα υπάρχει οριοθέτηση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στη θάλασσα.

β} Η λέξη Ελλάς θα αναγράφεται μόνο επί της Ηπειρωτικής Ελλάδος.

γ} Η λέξη Θράκη θα αναγράφεται ώστε να καλύπτει τις Τουρκία - Ελλάδα - Βουλγαρία.

δ} Δεν θα αναγράφονται ονόματα "θαλασσών - πελάγων" όπως "Θρακικό Πέλαγος" κ.ο.κ..

ε} Τα τοπονύμια θα αναγράφονται στην τουρκική, όπως αντί Ιμβρος "Gokceada" {Γιοκτσεάντα } αντί Εβρος "Meric". {Μέριτς}.

στ} Η λέξη Δωδεκάνησα θα αναγράφεται μόνο επί των Δωδεκανήσων, χωρίς να επεκτείνεται στα διεθνή ύδατα.

Ο Πρωθυπουργός


Δηλαδή η Τουρκία θέτει υπό αμφισβήτηση όχι μόνο τον εναέριο και τον θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου, αλλά και τον χερσαίο χώρο της Ελλάδας και δηλώνει κατάφωρα ότι έχει επεκτατικές βλέψεις και στην περιοχή της Δυτικής Θράκης. Η δε ελληνική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρέα Παπανδρέου πρωθυπουργό και τον Κάρολο Παπούλια υπουργό Εξωτερικών, τα επικύρωσε όλα αυτά στο Νταβός και στη Βουλιαγμένη, αφού γνώριζε τη σχετική οδηγία του Τούρκου πρωθυπουργού. Αρα ο στρατηγός Α. Σιαπκαράς είχε δίκαιο αναφέροντας τον όρο: "Anchluss" δεδομένου ότι κατά τον ορισμό S.A.R. του ΝΑΤΟ για: "Ερευνα και Διάσωση", {Search And Rescue} σημαίνουν τα εξής:

" Χρήση αεροσκαφών, πλοίων επιφανείας, υποβρυχίων και άλλου ειδικού εξοπλισμού, για τη διάσωση ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο στη θάλασσα και στην ξηρά".

Αυτό σημαίνει ότι οι κινήσεις και οι βουλές των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, μέσα στο χώρο που καθορίζει ο τουρκικός νόμος της 7ης  Ιανουαρίου 1989, θα είναι ανεξέλεγκτος από ελληνικής πλευράς, ενώ κατά το μεγαλύτερο μέρος του είναι ελληνικός. Ετσι το συμπέρασμα τελικώς είναι ότι η πολιτική του κατευνασμού έναντι επιθετικών δυνάμεων, ουδέποτε στην ιστορία στάθηκε ικανή να ανακόψει τις ορέξεις τους και ότι όπως έλεγαν οι αρχαίοι Ελληνες: "Δικαία γλώττα έχει κράτος μέγα". Μιά μικρή χώρα όπως η Ελλάδα, δεν πρέπει να επαναπαύεται μόνον από τη διεθνή κατοχύρωση των δικαιωμάτων της, γιατί θα τα δεί να ανατρέπονται αν δεν είναι έτοιμη να τα υπερασπίσει με όλα τα μέσα.

Αναλογιζόμενοι όλα αυτά μας έρχεται στο νού η προτροπή του "John Adams":

"Δίδαξε τους πολιτική και πόλεμο, έτσι ώστε οι γιοί τους να έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν ιατρική και μαθηματικά, για να δώσουν στα παιδιά τους την ευκαιρία να μελετήσουν ζωγραφική, ποίηση, μουσική και αρχιτεκτονική...."

Αυτό πρέπει να ισχύσει για την Ελλάδα η οποία έχει την ατυχία να βρίσκεται απέναντι σε γείτονες, οι οποίοι έχουν σαφείς και δηλωμένες προθέσεις και σχέδια για την ανατροπή των κατοχυρωμένων διεθνώς δικαιωμάτων της.

Του Ανδρέα Γούλα

Με νόμο, υποχρωτικές οι βιομετρικές ταυτότητες στις Η.Π.Α.!!!

Όλοι οι Αμερικανοί υποχρεούνται να φέρουν βιομετρικές ταυτότητες προκειμένου να εργασθούν στις ΗΠΑ βάσει του νέου νόμου.
biometrics-20100718Οι μεγαλύτερες αντιρρήσεις για τις βιομετρικές κάρτες προέρχονται από υποστηρικτές προστασίας των προσωπικών δεδομένων, οι οποίοι φοβούνται ότι... θα γίνουν de facto τα εθνικά δελτία ταυτότητας που θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να παρακολουθεί τους πολίτες.

Το βιομετρικό Δελτίο ταυτότητας για τους εργαζόμενους... είναι στο επικέντρο του Μετανάστευτικού Σχεδίου
.

Οι νομοθέτες εργάζονται για να δημιουργήσουν ένα νέο ολοκληρωμένο μεταναστευτικό νομοσχέδιο που θα αποτρέπει τους εργοδότες από την πρόσληψη παράνομων μεταναστών: ένα εθνικό βιομετρικό δελτίο ταυτότητας, που όλοι οι αμερικανοί εργαζόμενοι θα υποχρεωθούν να αποκτήσουν.

Στο πλαίσιο του δυνητικά αμφιλεγόμενου σχέδίου που εξακολουθεί να διαμορφώνεται στη Γερουσία, όλοι οι νόμιμοι εργαζόμενοι των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών και των μεταναστών, θα πρέπει να προμηθευτούν δελτίο ταυτότητας με ενσωματωμένα στοιχεία, όπως δακτυλικά αποτυπώματα, για να συνδεθεί κάθε κάρτα με έναν εργαζόμενο.

Το σχέδιο καρτών ταυτότητας είναι ένα από τα πολλά βήματα υπέρ μιας αναθεώρησης του μεταναστευτικού νόμου, για να αντιμετωπιστούν θέματα που κατέστησαν παρόμοια νομοσχέδια στο παρελθόν ανεπαρκή.
Η προσπάθεια να περάσει το νομοσχέδιο καθοδηγείται από τους γερουσιαστές Chuck Schumer (Δημοκρατικός, Νέας Υόρκης) και Λίντσεϊ Γκράχαμ (Δημοκρατικός, Νότιας Καρολίνας), οι οποίοι προτίθενται να συναντηθούν με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, αυτή την εβδομάδα, για να τον ενημερώσουν για το έργο τους . Ένας αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Λευκός Οίκος δεν είχε καμία θέση σχετικά με τη βιομετρική κάρτα.
«Είναι η ουσία της επίλυσης του διλήμματος της μετανάστευσης από πολιτική άποψη», δήλωσε ο κ. Schumer σε συνέντευξή του. Η κάρτα, είπε, θα απαντήσει ευθέως στις ανησυχίες ότι μετά την υπογραφή της νομοθεσίας, άλλο ένα κύμα παράνομων μεταναστών θα αφιχθεί. "Εάν πείτε ότι δεν μπορούν να βρουν μια θέση εργασίας όταν έρχονται εδώ, θα το σταματήσετε".

«Πρόκειται ουσιαστικά για μια μαζική εισβολή στην ιδιωτική ζωή των ανθρώπων», δήλωσε ο Chris Calabrese, δικηγόρος της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών. "Δεν πρόκειται μόνο για λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων κάθε Αμερικανού, και αντιμετώπιση απλών Αμερικανών σαν εγκληματιών, προκειμένου να εργαστούν. Μιλάμε επίσης για μια κάρτα που θα εξαπλωθεί γρήγορα από τη δουλειά στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι και θα εξαπλωθεί σχεδόν σε κάθε πτυχή της αμερικανικής ζωής που απαιτεί αναγνώριση ταυτότητας. "
Ο κ. Graham λέει ότι σέβεται αυτές τις ανησυχίες, αλλά διαφωνεί. "Έχουμε όλοι μας τις κάρτες κοινωνικής ασφάλισης», είπε. "Μπορούν απλά να πλαστογραφηθούν εύκολα . Να τις κάνουμε απαραβίαστες. Αυτό είναι όλο που λέω. "
Οι εργοδότες στις ΗΠΑ έχουν πλέον τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ένα online σύστημα που ονομάζεται E-επιβεβαίωση ( E-Verify) για να ελέγξουν αν οι δυνητικοί εργαζόμενοι, βρίσκονται στις ΗΠΑ νόμιμα. Πολλοί Ρεπουμπλικάνοι πίεσαν για να καταστεί το σύστημα υποχρεωτικό. Αλλά και άλλοι, συμπεριλαμβανομένου του κ. Schumer, διαμαρτύρονται ότι το υπάρχον σύστημα είναι αναποτελεσματικό.

Το περασμένο έτος, εκπρόσωποι του Λευκού οίκου δήλωσαν ότι αναμένεται η προώθηση του νέου μεταναστευτικού νομοσχεδίου το 2010. Αλλά με το σύστημα υγείας και την ανεργία να κυριαρχεί στην προσοχή του, ο πρόεδρος έχει δώσει λίγο ενδείξεις ότι το θέμα αποτελεί προτεραιότητα.
Αντιθέτως, ο κ. Ομπάμα έχει πει ότι θα ήθελε να δει διακομματική υποστήριξη στο Κογκρέσο πρώτα. Μέχρι στιγμής, ο κ. Graham είναι ο μόνος Ρεπουμπλικάνος που το υποστήριξε δημόσια, και θέλει τουλάχιστον άλλον ένα να συνυποστηρίξει την προσπάθεια.

Η αναμόρφωση του μεταναστευτικού έχει αποδειχθεί μακράν ένας πολύπλοκος πολιτικός στόχος. Η Λατινική κοινότητα ασκεί πιέσεις για ανάληψη δράσης και θα εξοργισθεί με μια νέα αναβολή. Αλλά πολλοί Αμερικανοί αντιτίθενται σε οποιαδήποτε πράξη που μοιάζει με αμνηστία για τους ανθρώπους που ήρθαν εδώ παράνομα.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία που οραματίζονται οι κ.κ. Graham και Schumer, ένα εκτιμώμενο 10,8 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν παράνομα στις ΗΠΑ θα μπουν σε μια πορεία προς την υπηκοότητα, αν και θα πρέπει πρώτα να εγγραφούν, να πληρώσουν φόρους, να καταβάλουν πρόστιμο και να περιμένουν στην ουρά. Ένα πρόγραμμα εργαζόμενων μεταναστών θα επιτρέψει ένα συγκεκριμένο αριθμό νέων αλλοδαπών να έρθουν στις ΗΠΑ να εργαστούν νόμιμα.

Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες απαιτούν οι πολίτες και οι αλλοδαποί να φέρουν κάρτες ταυτότητας. Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ένα ανάχωμα, αλλά στις αρχές της δεκαετίας του 2000 έκρινε τα εθνικά δελτία ως ένα τρόπο για να σταματήσει η πλαστογραφία ταυτοτήτων, να αντιμετωπισθεί η τρομοκρατία και να περιοριστεί η παράνομη είσοδος αλλοδαπών εργαζομένων. Εν μέσω ανησυχιών για το κόστος και καταγγελιών ότι οι κάρτες παραβιάζουν την ιδιωτική ζωή, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα τις καταστήσει προαιρετικές για τους Βρετανούς πολίτες. Είναι αναγκαία για τους αλλοδαπούς εργαζόμενους και φοιτητές, και μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί περίπου 130.000 κάρτες.
Ο κ. Schumer πρότεινε για πρώτη φορά το βιομετρικό σύστημα, που βασίζεται σε επαλήθευση του εργοδότη, το περασμένο καλοκαίρι. Έκτοτε, η ιδέα έχει πλέον καθιερωθεί και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της νομοθεσίας που αναπτύσσεται.

Ένα πρόσωπο εξοικειωμένο με το νομοθετικό προγραμματισμό, δήλωσε τα βιομετρικά δεδομένα θα μπορούσαν να είναι είτε τα δακτυλικά αποτυπώματα είτε ή σάρωση των φλεβών στην κορυφή του χεριού. Θα είναι υποχρέωση όλων των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων των εφήβων, αλλά θα τεθούν σταδιακά σε εφαρμογή, με τους σημερινούς εργαζόμενους να αποκτούν την κάρτα μόνο όταν αλλάξουν εργασία.
Η απαίτηση δελτίου, επίσης, θα τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή και μεταξύ των εργοδοτών, αρχίζοντας από τις βιομηχανίες που συνήθως βασίζονται σε παράνομο εργατικό δυναμικό.

Το αμερικανικό εμπορικό επιμελητήριο δεν έχει θέση επί της πρότασης, αλλά εκφράζει την ανησυχία ότι οι εργοδότες θα βρουν δαπανηρό και πολύπλοκο τον αποτελεσματικό βιομετρικό έλεγχο
.

Ο κ. Schumer είπε ότι οι εργοδότες θα είναι σε θέση να αγοράσουν ένα scanner, για ελέγχο των ταυτοτήτων, που θα κοστίζει μέχρι 800 δολάρια. Μικροί εργοδότες, είπε, θα μπορούσαν να φέρουν τους αιτούντες τους, σε μια δημόσια υπηρεσία όπως το Τμήμα Μηχανοκινήτων Οχημάτων και να σαρώσουν τα χέρια τους εκεί.

Μετάφραση απο KostasL σε άρθρο της Wall Street


Από το Βιβλίο Γ΄ γυμνασίου: Η Ελλάδα διεκδικεί τα ΙΜΙΑ?

Από το Βιβλίο Γ΄ γυμνασίου: Η Ελλάδα διεκδικεί τα ΙΜΙΑ?

Τεράστιο πολιτικό και εθνικό θέμα δημιουργείται με τους τουρκόφιλους του υπουργείου παιδείας, που κουμαντάρει η τουρκάλα ΔΡΑΓΩΝΑ.

Δεν τους προλαβαίνουμε στις προδοσίες που κάνουν. τα όσα αναφέρει για την κρίση των Ιμίων το βιβλίο της Γ' Γυμνασίου «Νεώτερη και Σύγχρονη Ιστορία», όπου αναφέρεται ότι ... τα Ίμια δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά τα... διεκδικούμε μαζί με την Τουρκία, είναι …ακατανόμαστα. ( δεν μπορούμε να βρούμε λέξη που να εκφράζει την αγανάκτηση μας).

Συγκεκριμένα, στη σελ. 163 για την τουρκική πολεμική επιχείρηση κατάληψης της ελληνικής βραχονησίδας τον Γενάρη του 1996, γράφονται επί λέξει τα εξής:
«Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)»!
... Διεκδικούσαμε δηλαδή τα Ίμια, δεν ήταν κομμάτι της εθνικής μας κυριαρχίας, γράφουν οι συγγραφείς Ευαγγελία Λούβη και Δημήτρης Ξιφαράς. Αυτά που γράφτηκαν μόνο τυχαία δεν είναι, αλλά το ζήτημα αφορά προσωπικά την υπουργό Παιδείας Α.Διαμαντοπούλου και το υπουργείο Εξωτερικών. Εκτός από τους συγγραφεί ευθύνονται άμεσα και οι κριτές αξιολόγησης, οι Αλ. Ρήγος, Όλ. Καραγεώργου και Μ. Βενιέρης.

Τι καλύτερο δώρο θα μπορούσε να περιμένει η Τουρκία; Έχει πλέον κι ένα σχολικό ελληνικό βιβλίο για να το επικαλείται στα διεθνή φόρουμ, ότι και η Ελλάδα παραδέχεται ότι δεν έχει την κυριαρχία της βραχονησίδας Ίμια, αλλά τη... διεκδικεί!


Απορίες προκαλεί πώς έδωσε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο την έγκρισή του σ'αυτήν την πλαστογράφηση της αλήθειας, της ιστορικής πραγματικότητας.


Κι όπως σημειώνει σε άρθρο του ο καθηγητής-φιλόλογος κ. Χρίστος Δάλκος, που εντόπισε τη νέα εθνική διαστροφή, πέραν του ότι δεν γίνεται καμία απολύτως αναφορά στην αμερικανική παρέμβαση (που ομολογήθηκε από τον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό Κ. Σημίτη μέσα στη Βουλή, μ' εκείνο το «ευχαριστώ τους Αμερικανούς»), ούτε στον σκοτωμό τριών Ελλήνων, ηρωικών αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού, που έπεσε το ελικόπτερό τους (υπάρχει πάντα η «υποψία» ότι καταρρίφθηκε από τους τούρκους κομάντος) στη θαλάσσια περιοχή των βραχονησίδων, υπάρχει αναφορά.



Πυγή

Παπανδρέου: “Έτσι έδωσα την χώρα στο ΔΝΤ”.

Παπανδρέου: “Έτσι έδωσα την χώρα στο ΔΝΤ”.

Όταν διαπιστώσαμε ότι το έλλειμμα βρισκόταν σε αυτά τα υψηλά επίπεδα, θελήσαμε να είμαστε απολύτως διαφανείς»

Ο Γιώργος λέει σήμερα στο Guardian « Ας μελετήσουμε αυτή την φράση  διότι αισθηση μου είναι ότι η “διαφάνεια “  δεν είχε εθνικά κίνητρα ούτε αίσιο τέλος.
Είναι νομίζω σαφές ότι σε μια κρίση  σε έναν πόλεμο η απόκρυψη στοιχείων από τον εχθρό  ο εξωραϊσμός της εικόνας και η αποτροπή είναι σοφή στρατηγική.   Ακόμη παραπέρα κάθε μικρή η μεγάλη επιχείρηση σε όλο τον κόσμο. όταν βρίσκεται αντιμέτωπη με τράπεζες κρύβει τα στοιχεία της και εξωραΐζει την εικόνα της. Το κάνει αυτό  διότι η πιστοληπτική της ικανότητα είναι το άλφα και το ωμέγα για την λειτουργία της.  Για να  αποφύγουν τυχών μπαταχτσήδες  οι τράπεζες έχουν φτιάξει τον Τειρεσία.
Ας δούμε συνοπτικά τι έχει συμβεί......

Την εποχή που παρέλαβε η νέα κυβέρνηση η πιστοληπτική ικανότητα  της Ελλάδας ήταν (έστω με ψευδή  στοιχεία και άθλιες μεθοδεύσεις) στο ΑΑΑ.  Δανείζονταν εκδίδοντας ομόλογα κανονικά με επιτόκιο γύρω στο 4,5%. Σήμερα μετά την ειλικρίνεια του ΓΑΠ η Ελλάδα είναι μια χρεοκοπημένη χώρα στο ΔΝΤ που δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές. Μέσα σε έξι μήνες χειρισμών του δανειακού προγράμματος μας από τους ανθρώπους του,  το επιτόκιο μας έφτασε στο 10% και η πιστοληπτική μας ικανότητα  στα σκουπίδια.  Η Ελλάδα θεωρείται μπαταχτσής και μόνο ο  Τρισε αγοράζει τα ομόλογα σήμερα  μας για να μην εξαπλωθεί η κρίση μας σε όλη την Ευρώπη. Τα ομόλογα μας είναι πλεον υψηλού ρίσκου και σε χειρότερη θέση από τριτοκοσμικές αφρικανικές χώρες.
Όλοι είδαμε πως αντέδρασε ο Θαπατέρο  όταν μπήκε στο στόχαστρο των κερδοσκόπων τον περασμένο Φεβρουάριο. Όντας σοβαρός άνθρωπος δεν άφησε την χώρα του να χρεοκοπήσει. Έκοψε τα πολλά-πολλά με τον ΓΑΠ. Φέτος δεν ήρθε στον Πόρο και ούτε πήγε σε κάποια σοσιαλιστική διεθνή.  Η διαφορά στοιχείων Ισπανίας-Ελλάδας είναι συντριπτική υπέρ τη Ελλάδας. Η Ελλάδα από την είσοδο του ευρώ και μετά τριπλασίασε το δημόσιο χρέος της σε απόλυτους αριθμούς, ενώ η Ισπανία το εξαπλασίασε. Η Ισπανία των ελλειμμάτων, του υψηλού δημοσίου χρέους και της ανεργίας 20%,  σήμερα δανείζεται κανονικά  από τις αγορές με επιτόκιο 4,6%.  Μάλιστα δανείζεται  3 φόρες περισσότερα χρήματα από όσα χρειάζεται κατ΄ έτος η Ελλάδα.  Η στοχοποίηση της έφερε κάποια λιτότητα αλλά δεν  έφερε το ΔΝΤ.
Κάποτε δε επιχειρήθηκε να μπει στο κάδρο και η σοσιαλιστική Πορτογαλία. Όμως  ούτε η Πορτογαλία αντιμετώπισε  πρόβλημα με τον δανεισμό της έχοντας ελλείμματα της τάξης του 9.3% ενω ο πρωθυπουργός τους ο Σώκρατες, κυκλοφορεί στα φόρουμ που ειναι και ο ΓΑΠ… μεταμφιεσμένος (χιούμορ)
Σήμερα οι περισσότερες χώρες  της ΕΕ έχουν πρόβλημα ελλειμμάτων, όμως η κρίση δανεισμού που πλανιόνταν ως απειλή εναντίον τους δεν τις άγγιξε τόσο σοβαρά όσο την Ελλάδα. Επιπρόσθετος καμιά χώρα δεν βγήκε στις ρούγες να διαφημίζει τα προβλήματα της. Καμία χώρα δεν φώναξε τόσο πολύ για το δανειακό της πρόβλημα.
Γιατι έγιναν όλα αυτά;
Ο ρόλος του Έλληνα πρωθυπουργού είναι  να κρατάει εθνικά μυστικά και ντοκουμέντα και να πλασάρει της εικόνα της αξιόπιστης σοβαρής και δυνατής Ελλάδας που αποτρέπει κερδοσκόπους και εχθρούς. Ρόλο Εθνικός. Μοιάζει αυτός ο ρόλος να ήρθε κάποτε σε σύγκρουση με τον διεθνή ρόλο του Πρόεδρου της σοσιαλιστικής διεθνούς που δεν πρέπει και δεν μπορεί να λέει ψέματα για τις αγορές και τα τερτίπια τους.
Τότε έγινε μια επιλογή ολέθρια για την χώρα μας. Ο διεθνής ΓΑΠ έκανε επίθεση στις αγορές, στους οίκους, στις τράπεζες, στην ΕΕ, στο ευρωπαϊκό νότο.  Μια επίθεση αντάξια ενός σοσιαλιστή αρχηγέτη. Ένα έγκλημα όμως ενός πρωθυπουργού μια χώρας και ενός Έθνους που έχει αναγκη όλους αυτούς.
Σήμερα καθώς οι αγορές έχουν χαζέψει  ο Πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς προφυλάσσοντας ξανά την δημόσια εικόνα του μας λέει Όταν διαπιστώσαμε ότι το έλλειμμα βρισκόταν σε αυτά τα υψηλά επίπεδα, θελήσαμε να είμαστε απολύτως διαφανείς”.
Έδωσε λοιπόν την χώρα μας.  Βγήκε και είπε ότι δεν έχουμε καμιά πιστοληπτική ικανότητα,  καμιά αξιοπιστία, κρύβουμε στοιχεία από τον διεθνή Τειρεσία.  Έχουμε κρυφά χρέη. Είμαστε διεφθαρμένοι…  Το Διεθνές προφίλ υπεράνω του εθνικού χαρακτήρα των στοιχείων.  Η διαφάνεια και κάποιο διεθνές συμφέρον  για να πολεμήσει τις αγορές  και να αποκαλύψει τα τερτίπια τους,  βρέθηκε  ξαφνικά πάνω από την χώρα μας και το εθνικό συμφέρον.
Είπε λοιπόν όλη την αλήθεια στους εχθρούς μας. Σε αυτούς που μας δανείζουν,  στους κερδοσκόπους  και στους τραπεζίτες. Το έκανε συνειδητά  ή από βλακεία δεν ξέρω, σημασία έχει τους έσωσε για να μην χάσουν  οι άνθρωποι τα λεφτά τους, διάλυσε  την εθνική οικονομία,  υποθήκευσε την ανεξαρτησία και τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδος,  έβαλε την χώρα σε περιπέτεια  και  κέρασε  τα παιδιά μας μιζέρια και απαισιοδοξία. Έβαλε τέλος  σε περιπέτεια έβαλε και  ευρώ. Θέλησε να είναι διαφανής διεθνής ηγέτης και όχι απλά Ελληνας πρωθυπουργός σε άμυνα υπέρ βωμών και εστιών.
Συμπέρασμα πρόκειται για Εθνική συμφορά.  Πρέπει να σώσουμε την χώρα μας το συντομότερο.
papaioannou 

6, 5 δισ. ευρώ για ελαττωματικά τανκ και F-16

6, 5 δισ. ευρώ για ελαττωματικά τανκ και F-16


Το ότι η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που ξοδεύει δισεκατομμύρια ευρώ για στρατιωτικό εξοπλισμό είναι κάτι που το γνωρίζουμε., Όπως και το ότι συχνά οι διπλωματικές μασ σχέσεις με Αμερική, Ισραήλ αλλά και τις ευρωπαϊκές χώρες που παράγουν εξοπλιστικά προγράμματα (Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία), εξρατούνται από τον λογαριασμό που θα κάνουμε.

Όμως σύμφωνα με το δημοσίευμα της "Real News" , πλέον αποδεικνυόμαστε και τουλάχιστον "αφελείς" σε αυτές τις συμφωνίες δισεκατομμυρίων που πληρώνει ο πολίτης, καθώς για να αγοράσουμε 170 καινούρια άρματα μάχης Leopard, πληρώσαμε 2,2 δισ. ευρώ στην γερμανική KMW, τα οποία όμως βγήκαν ελαττωματικά....

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα , πήραμε και 200 μεταχειρισμένα άρματα ίδιου τύπου τανκ. Η έρευνα αγοράς και η παραγγελία έγιναν επι Άκη τσοχατζόπουλου. Η παραγγελία προχώρησε και  πληρώθηκαν επί Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου, όταν και άρχισαν οι παραλαβές.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα οι αξιωματικοί με το που παρέλαβαν τα άρματα έμειναν άναυδοι. Πολλά από τα άρματα είχαν ρωγμές στην οροφή του πύργου. Η εταιρεία, αμέσως διαβεβαίωσε το ΓΕΣ οτι το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν επηρεάζει "κατ' ουδένα λόγο τόσο την λειτουργικότητα του άρματος, πολλώ δε μάλλω την βαλλιστική του προστασία και την επιχειρησιακή του ετοιμότητα!"
Κατόπιν εμφανίστηκαν προβλήματα στα πυροβόλα των αρμάτων! Η διάβρωση στο εσωτερικό τους όπως αποκαλύπτει άλλο έγγραφο ήταν εντυπωσιακή!
Η απάντηση της εταιρείας στην αρχή ήταν οτι για την αδικαιολόγητη φθορά φταίγαμαε εμείς! Όμως όταν αποδείξαμε οτι η διάβρωση έγινε αμέσως μετά την είσοδο των αρμάτων σε ελληνικό έδαφος, η εταιρεία KMW "θυμήθηκε" οτι κάτι αντίστοιχο έγινε και σε άρματα του γερμανικού στρατού! Μέχρι σήμερα πάντως λύση δεν έχει βρεθεί.
Προβλήματα και σε F-16
Όμως προβλήματα παρουσιάστηκαν και σε αγορές αεροσκαφών τύπου F-16 . Σε νέες παραλαβές  παρατηρήθηκε πρόβλημα στο σύστημα αυτοπροστασίας. Ενα σύστημα που θεωρείται φυσικά το Α και το Ω για ένα μαχητικό αεροσκάφος.
Με αυτό ο πιλότος ειδοποιεί για τις απειλές και ενεργοποιεί τα κατάλληλα όπλα για να τις αντιμετώπισε. Χωρίς αυτό στην μάχη είναι κυριολεκτικά τυφλός!
Το σύστημα ονομάζεται ASPIS II και δεν λειτούργησε ποτέ με τις προδιαγραφές που είχαμε θέσει. Η ΝΔ αφού ως αντιπολίτευση κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ πριν από το 2004, όταν έγινε κυβέρνηση αγόρασε άλλα 30 αεροσκάφη με το ίδιο ακριβώς σύστημα!
Το κάθε ένα από αυτά τα 30 κόστισε και κοστίζει 67 εκατομμύρια δολάρια. Με το που αρχίσαμε να τα παραλαμβάνουμε άρχισαν προβλήματα όπως :
- Κακοτεχνίες στην στεγανοποίηση διαφόρων δομικών τμημάτων των αεροσκαφών που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην λειτουργία των ραντάρ.
- Εισροή νερού σε κρίσιμα συστήματα των αεροσκαφών. Δηλαδή έμπαζαν νερά και έμειναν 114 μέρες καθηλωμένα για επιδιορθώσεις!
Τα προβλήματα όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα μέχρι και σήμερα δεν έχουν λυθεί... Εμείς όμως πληρώνουμε κανονικά!
Σύμφωνα με την εφημερίδα το κόστος για τα ελαττωματικά Leopard και F-16, έφθασε τα 6,5 δισ. ευρώ.
Αναφορικά με τα ελαττωματικά άρματα τύπου "Leopard" και τα "F-16" με τα προβληματικά συστήματα αυτοπροστασίας που παρέλαβε το ΥΕΘΑ, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε την Κυριακή (18/07):
«Οι νέες αποκαλύψεις, τόσο για "F-16", όσο και για τα άρματα "Leopard" νομίζω ότι δημιουργούν όλες εκείνες τις συνθήκες άμεσης επέμβασης της Πολιτείας. Περιμένω απ’ τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, πρωτοβουλίες εντός της ημέρας».   
cosmo
Πυγή

Η επανάσταση στην κατοχική κυβέρνηση είναι δεδομένη, η διαχείρισή της όμως...

Η επανάσταση στην κατοχική κυβέρνηση είναι δεδομένη, η διαχείρισή της όμως...

Η "επανάσταση" και η δημιουργία ενός νέου κράτους αποτελεί μια από τις ελάχιστες λύσεις που μπορούν νομικά να στηρίξουν την μη αποδοχή και την διαγραφή χρεών

Το πρώτο: η «επανάσταση», αποτελεί το πολιτικό κριτήριο που μπορεί να «πείσει» τους δανειστές, ότι τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για τα συμφέροντά τους. Είναι αυτό που θα κάνει τους δανειστές να ζητούν την διαπραγμάτευση, αυτοί και όχι η συρόμενη ξενόδουλη κυβέρνηση της «ελληνικής δημοκρατίας».....
Το δεύτερο και κυριότερο: η δημιουργία ενός νέου κράτους, απότοκου της «επανάστασης», το οποίο θα διακόψει την λειτουργία και την ύπαρξη του παλαιού και θα αποκηρύξει κάθε δεσμό ή έννοια συνέχειας με το παλαιό, είναι η νομική φόρμουλα που θα μας απαλλάξει από τις δεσμεύσεις και υποτέλειες του επαίσχυντου «μνημονίου».
Οσα ζητούν οι δανειστές ας τα λάβουν από το κράτος με το οποίο τα συμφώνησαν…
Στην Ελλάδα το «επαναστατικό» κράτος, που θα έχει άλλη ονομασία και δομές (π.χ. «Δημοκρατία των Ελλήνων» δεν θα αναγνωρίζει καμία συνέχεια, νομική, πολιτική, οικονομική με το παρελθόν και το κράτος που υπέγραψε τις συμβάσεις της δουλείας.
Εχοντας τα παραδείγματα της Γιουγκοσλαβίας, της Σοβιετικής Ενωσης και της Τσεχοσλοβακίας, θέτω τη νομική και μόνο σκέψη στο πλαίσιο της συζήτησης και του προβληματισμού των νομικών, αλλά και όλων των πολιτών.
Είναι βέβαιο ότι η χώρα μας δεν μπορεί να αποπληρώσει τα τεράστια χρέη που δημιούργησαν πολιτικοί και επιχειρηματίες.
Είναι επίσης βέβαιο ότι με τις συμβάσεις υποτέλειας που υπογράφθηκαν οι δανειστές της χώρας μπορούν να ενεργήσουν πολύπλευρα και να κατασχέσουν, εξαγοράσουν, ανταλλάξουν την ίδια την γη, τον αέρα, την θάλασσα της πατρίδας μας. Είναι βέβαιο ότι με τις νομικές δεσμεύσεις που ανέλαβε το κράτος με το όνομα: «Δημοκρατία της Ελλάδος», ακόμα και ιστορικά μνημεία μπορούν να κατασχεθούν και να αποτελέσουν αντικείμενο εκποίησης. Ακόμα και εάν δεν εκποιηθούν, πολυετείς μισθώσεις ή ομολογοποίηση των κερδών από την εκμετάλλευσή τους (έγινε επί Σημίτη) μπορούν να συναφθούν ή να περιέλθουν, αντίστοιχα, στα χέρια των δανειστών μας.
Η λύση λοιπόν για όλους μπορεί να είναι η «ανακατάληψη» της χώρας από τους Ελληνες και η δημιουργία ενός νέου κράτους.
Το ίδιο ισχύει για όλους τους καταχρεωμένους λαούς και η εκτίμησή μου είναι πως η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει από χώρες αμυντικά πιο ασφαλείς, όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία…
Τα ανωτέρω θέτω όχι ως πρόταση, αλλά ως πιθανή νομική εκδοχή ή δυνατότητα για να ξεφύγουν οι Ελληνες, για να ξεφύγει ο λαός μας από το άθλιο καθεστώς στο οποίο άκων κατά την πλειοψηφία του περιέπεσε.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τεθούν δύο ζητήματα που θεωρώ σε κάθε πιθανή εξέλιξη κύρια και πρωταρχικά:
Το πρώτο είναι το αναίμακτο της ό,ποιας πιθανής κίνησης. Ο λαός μας πρέπει να δείξει πως ξεκινά μια νέα πορεία πραγματικού αυτή την φορά πολιτισμού. Μια πορεία απόλυτου σεβασμού της αξίας του ανθρώπου και των συνυφασμένων με αυτή δικαιωμάτων. Μια πορεία πραγματικής, ουσιαστικής, αληθινής δημοκρατίας που χτίζεται μέσα από συνθήκες πραγματικής κοινωνικής ενότητας και αξιοποίησης – χειραφέτησης κάθε Ελληνα, κάθε Ελληνίδας σε καθεστώς ισότητας.
Το δεύτερο έχει να κάνει με την ανάδειξη στα αξιώματα της νεοσύστατης δημοκρατίας ανθρώπων που θα δείξουν το δρόμο για τη νέα πορεία της κοινωνίας. Ανθρώπων που δεν θα προέρχονται από τζάκια και εξουσίες, αλλά από τα ίδια τα σπλάχνα του λαού, θα είναι κομμάτι και ανάσα του.
Τα ανωτέρω μαζί με το πραγματικό της συμφέρον, ως συμφέρον του συνόλου της κοινωνίας οφείλει να τα σκεφτεί και να τα εννοήσει η καπιταλιστική και μεγαλοαστική τάξη της χώρας.
Οι υπόλοιποι: μικροαστοί, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία σε λίγο καιρό δεν θα έχουν τίποτα απολύτως να χάσουν…
Δημήτρης
kostasxan
Πυγή

ΑΠΟΡΡΗΤΟ:TΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

ΑΠΟΡΡΗΤΟ:TΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ (80.000.000.000 ευρώ) κατεβάστε το αρχείο και στείλτε το σε όλους !

Σας δίνουμε την Σύμβαση που υπέγραψε η Κυβέρνηση με τους Δανειστές εναντι 80 Εκατομμυρίων Ευρώ! 
Είναι η Διαθήκη της Ελλάδας που υπέγραψαν και που ποτέ δεν πρόκειται να την ακούσετε από τα μεγάλα κανάλια.

Εαν προβληθεί το σίγουρο είναι οτι θα προβληθεί παραφρασμένη για όφελος των προδοτών που ψηφίσαμε.

Γι αυτό φροντίσαμε να αποσταλεί ολοκληρωμένη από Ελληνες πολίτες στους Ελληνες πολίτες...


  Διότι και Νου έχουμε, και κρίση. Αυτήν την στιγμή φεύγουν από διάφορα σημεία του πλανήτη email μέσω facebook αλλά και απλών λογαριασμών (hotmail, googlemail) με την προδοτική συμφωνία που υπέγραψαν κάτω απο το τραπέζι και χωρίς να ρωτήσουν κανέναν οι κυβερνώντες.....


Οσο περιληπτικα μπορω, θα βοηθησω να αναγνωσετε μερικα απο τα αισχη που υπεγραψαν ωστε να μας πουλησουν στις πολυεθνικες εταιριες στον βωμο του ' δημοσιου χρεους' και της 'πτωχευσης'. Εμεις ' οι ανθρωποι του μοχθου ' οπως μας χαρακτηριζει ο κ. Παπανδρεου πλεον εχουμε στα χερια μας το χαρτι της προδοσιας και με οδηγο τον Ελληνισμο θα πραξουμε το σωστο.

Εχουμε και λεμε λοιπον...

---σελ.119-ΔΕΝ μπορεί η Ελλάδα να πάρει δάνειο από άλλο δανειστή (Κίνα-Ρωσία) καθώς επίσης δεν μπορεί να υποθηκεύεσαι ούτε να ενεχυριάσει για άλλον περιουσία ή έσοδα ή να μεταφέρει το... χρέος της...
(Γι' αυτό όταν είπε η Ρωσία να μας δανείσει με χαμηλό επιτόκιο αντέδρασε η κυβέρνηση!!!!)

---σελ 129.παραγρ.13.υποπαραγρ.1.
Αντίθετα ο δανειστής επιτρέπεται να μεταβιβάσει τα δικαιώματα κ τις υποχρεώσεις του.
Δηλ. μπορεί να δανειστήκαμε από τη Γερμανία άλλα να βρεθούμε χρεωμένοι στην Τουρκία ή τα Σκόπια!!! Γιατί η Γερμανία θα τους έχει πουλήσει τα δανειακά δικαιώματα τις Ελλάδος

---Σελ.129.παραγρ.14.υποπαραγρ.1
Η σύμβαση διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο

---σελ΄121.παραγρ.5
Το επιτόκιο για τα 80 δις ευρωπαϊκών δανείων είναι 5,2 κυμαινόμενο για την πρώτη 3ετία.6,2 για τα επόμενα χρόνια κ +2% τόκοι υπερημερίας εάν έχει λήξει το δάνειο, επαναπροσδιοριζόμενο ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!

---Σελ 123
Η Ελλάδα εάν δεν πληρώσει κάποιο από τα παλαιότερα δάνεια κ όχι τα 110 που παίρνουμε τώρα, που λήγουν ή προβεί σε αναστολή πληρωμών παλαιότερου δανείου, δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα από το μηχανισμό κ υποχρεούται να πληρώσει άμεσα το υπόλοιπο κεφάλαιο του δανείου του μηχανισμού μαζί με όλες τις επιβαρύνσεις.

---Σελ.130,παραγρ.15+σελ 140,παραγρ 5...
Για να είναι νόμιμη, για να ενεργοποιηθεί και να ισχύει η σύμβαση, δεν χρειάζεται καμιά άλλη πράξη παρά μόνον την υπογραφή του Παπακωνσταντίνου κ τη νομική γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους του υπουργείου οικονομικών κ του υπουργείου δικαιοσύνης(χούντα έχουμε κ θα υπογράφει ο υπουργός εν αγνοία της κυβέρνησης? ο υπουργός θα υπογράφει, ούτε καν ο πρωθυπουργός για να εκταμιεύεται το δάνειο? ούτε ψήφιση στή βουλή ούτε καν υπογραφή από τον πρόεδρο της δημοκρατίας, ούτε καν γνωμοδότηση!!!!)

---σελ 123,παράγραφος 5...
Μόνο το δικαστήριο της ευρωπαϊκής ένωσης κ τα συνταγματικά δικαστήρια των δανειστών μπορούν να ακυρώσουν τη σύμβαση γιατί παραβιάζεται το ευρωπαϊκό δίκαιο ή το σύνταγμα του δανειστή αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τη σύμβαση στην Ελλάδα δεν επιτρέπει κανένα δικαστήριο να εκδικάσει τέτοια προσφυγή! Αφήστε που δεν έχουμε κ συνταγματικό δικαστήριο στη χώρα μας, αλλά από κει κ πέρα υπάρχει το διεθνές αλλά μας δένει τα χέρια πρέπει να απευθυνθούμε για τους Γερμανούς στο δικαστήριο της Γερμανίας, για τους Άγγλους στης Αγγλίας!!!

-----Με την παρούσα ο δανειολήπτης αμετάκλητα κ άνευ όρων, παραιτείται από κάθε ασυλία την οποία έχει ή πρόκειται να αποκτήσει όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία απο νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση. Όσον αφορά κατάσχεση, διαταγή κ όσον αφορά την εκτέλεση κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει δικαστικός νόμος. Ούτε ο δανειολήπτης, ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία !!!

Με λιγα λογια θα μας παρουν και τα σωβρακα..

Θα τους αφησουμε ???

ακόμα το αρχείο σε rapidshare ΕΔΩ 
ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ (IMF)
πυγή
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters