Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΜΗΝΥΕΙ Η ΕΜΒΑΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ.

Οι συμφωνίες στρατιωτικής και οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ, που επισφράγισε η επίσκεψη στην Αθήνα του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπ. Νετανιάχου, την περασμένη Δευτέρα Τρίτη (16 - 17/8), έρχονται σε εφαρμογή των ευρύτερων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Το περιεχόμενο των επαφών με τον Ελληνα πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου επιβεβαιώνει το βάθεμα της ελληνικής εμπλοκής σ' αυτούς τους σχεδιασμούς και ενισχύει τους κινδύνους για τον ελληνικό λαό αλλά και την υπόθεση της ειρήνης στην περιοχή.
Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πρωθυπουργού του κράτους του Ισραήλ από τη σύστασή του, περίπου ένα μήνα μετά την αντίστοιχη επίσκεψη στο Τελ Αβίβ του Ελληνα πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου. Αυτό που, από την ελληνική κυβέρνηση, εμφανίζεται ως «πολυδιάστατη» εξωτερική πολιτική, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο πλήρης εναρμονισμός και ενσωμάτωση στους στρατηγικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που έχουν οξυνθεί στο τρίγωνο ΗΠΑ - Τουρκία - Ισραήλ, προσφέροντας «γην και ύδωρ» στην πολεμική μηχανή του κράτος του Ισραήλ, αθωώνοντας συνειδητά το ρόλο του ως κράτος - τρομοκράτη σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Ταυτόχρονα, στη βάση του ενδοϊμπεριαλιστικού καταμερισμού, η Ελλάδα αναλαμβάνει να συμβάλει αποφασιστικά στη διασύνδεση του Ισραήλ με τις ευρωΝΑΤΟικές δομές, προσφέροντας όχι μόνο το έδαφος, τη θάλασσα και τον αέρα για την πολεμική προετοιμασία των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, αλλά και το πεδίο, τη γεωγραφική συνέχεια, πάνω στο οποίο το Ισραήλ θα αναπτύξει τις σχέσεις του με το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Ολα αυτά, βέβαια, στη βάση των σχεδίων περί «νέας Μέσης Ανατολής», του νέου στρατηγικού δόγματος του ΝΑΤΟ για διεύρυνση των ορίων προς τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, αλλά και των ήδη δρομολογημένων διαδικασιών σύνδεσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης με το Ισραήλ, στην προοπτική της δημιουργίας ενός καθεστώτος ειδικής σχέσης, με ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο της μελλοντικής ένταξης. Σημειώνεται πως το Ισραήλ συμμετέχει εδώ και χρόνια σε πολλές ευρωπαϊκές δομές και διοργανώσεις (αθλητικές, τηλεοπτικές κ.λπ.), ως «ευρωπαϊκή» χώρα. Το Ισραήλ, όντας σ' ένα μη φιλικό περιβάλλον στη Μέση Ανατολή, όπως η ίδια η πολιτική του το έχει διαμορφώσει, βλέπει την Ελλάδα να του καλύπτει με προθυμία την ανάγκη του για «ζωτικό χώρο» προς τα δυτικά και μάλιστα χωρίς κανένα κόστος για την εγκληματική πολιτική του. Το «ζουμί» της στρατηγικής συνεργασίας. Κοντολογίς, οι «στρατηγικής σημασίας» συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ: * Συνθέτουν το πλαίσιο στήριξης της πολεμικής μηχανής του Ισραήλ και του βρώμικου σχεδίου του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών για μια «νέα Μέση Ανατολή», που διακηρύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη το 2004.
* Αθωώνουν, από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης, την πολιτική της ηγεσίας του Ισραήλ για τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των Παλαιστινίων, το χτίσιμο του τείχους του αίσχους, για την κατοχή και τον εποικισμό που συνεχίζεται. Αθωώνουν και σιγοντάρουν την απόφαση του Ισραήλ να δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στο Λίβανο και να εξαπολύσει νέα επίθεση, με στόχο τα τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου που βρίσκονται στα όρια της υφαλοκρηπίδας του Λιβάνου. Νομιμοποιεί τα επιθετικά σχέδια του Ισραήλ, υπό την κάλυψη των ΗΠΑ, κατά του Ιράν, με πρόσχημα τοπυρηνικό του πρόγραμμα.
* Με την εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας, εξάλλου, η Ελλάδα μετατρέπεται σε πύλη εισόδου των ισραηλινών επιχειρηματικών ομίλων στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Τα όσα έγιναν γνωστά, σχετικά με τη στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ, ειδικά μετά τη συνάντηση Παπανδρέου - Νετανιάχου στον Πόρο, παρουσία και των υπουργών Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών, συνθέτουν μια γενικευμένη και σε βάθος στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών.
του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΖΗΛΑΚΟΥ
Περισσότερα στο http://ellinikoforum.blogspot.com

Ο Τζωρτζ πηγαίνει την Ελλάδα σε πόλεμο!


Ο Τζιμάκος έχει κέφια και τα... χώνει!
Δεσμεύτηκε να δώσει αεροδιαδρόμους στην Ισραηλινή αεροπορία.
Μια μεγάλη αποκάλυψη στο περιοδικό "Επίκαιρα" για την πρόσφατη συνάντηση Παπανδρέου-Νετανιάχου Η Τουρκία είναι εξαιρετικά πολύτιμη τόσο για τις ΗΠΑ, όσο και για το Ισραήλ στο ενδεχόμενο μιας "επόμενης ημέρας" μετά από μία επίθεση κατά του Ιράν. Την θέλουν για πολλούς και.....σημαντικούς λόγους "ουδέτερη". Για να παίξει τον ρόλο της στον ισλαμικό κόσμο, ρόλο ηγετικό, αφού θα είναι δήθεν ουδέτερη. Έτσι η επίσκεψη Νετανιάχου στην Ελλάδα και τα όσα συμφώνησε με τον πρωθυπουργό της χώρας μας μπορεί από μία πλευρά μεν να εμπεριείχαν μία πρόκληση προς την Τουρκία, πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει γιατί στην πραγματικότητα δεν έχουν διαρραγεί οι σχέσεις της Τουρκίας με τον σιωνισμό, αλλά από την άλλη πλευρά ίσως είχαν και την σκοπιμότητά τους.
Στο περιοδικό "Επίκαιρα" αποκαλύπτεται ότι ο Νετανιάχου στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Παπανδρέου στην Ελλάδα ζήτησε να δώσει η χώρα μας στο Ισραήλ αεροδιαδρόμους στην Πολεμική του Αεροπορία, προκειμένου μέσω Ελλάδος και στην συνέχεια Βουλγαρίας, Μαύρης Θάλασσας και Γεωργίας να βομβαρδίσει το Βόρειο Ιράν.
Εάν αυτό το οποίο αποκαλύπτει το έγκυρο πολιτικό περιοδικό ανταποκρίνεται έστω και κατ' ελάχιστο στην πραγματικότητα, τότε μιλάμε ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου οδηγεί κατ' ουσίαν την χώρα σε έναν πόλεμο εν αγνοία του Ελληνικού λαού.

Πηγή http://ksipnistere.blogspot.com

ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ : Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ.

ΠΟΡΙΣΜΑ "ΦΩΤΙΑ" ΓΙΑ ΝΟΜΑΡΧΗ , ΔΗΜΑΡΧΟ , ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
H τραγική ιστορία,με τα καμμένα στην Ηλεία, και τους τόσους νεκρούς, ευαισθητοποίησε πολλούς bloggers ,και ενεργούς πολίτες τότε
Κάναμε ακόμα και δυναμικές διαμαρτυρίες
Κάποιοι δεχτήκαμε και απειλές, από κουμπουροφορους δημάρχους
http://anemos5.blogspot.com/2008/10/blog-post_24.html
Έστω και 3 χρονια μετά ένας εισαγγελέας, είχε την πυγμή να πει αλήθειες,και να αποδώσει τις πραγματικές ευθύνες
Και βεβαια δεν φταίει για όλα μια γιαγιά ,που έβαλε φωτιά σε ξερόχορτα.

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 23.8.2007

Τις προτάσεις «φωτιά» που κατέθεσε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πύργου Παναγιώτης Μεϊδάνης , προς το Δικαστικό Συμβούλιο Ηλείας, για την παραπομπή σε δίκη του Νομάρχη Ηλείας, του Δημάρχου Ζαχάρως και άλλων στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για το θάνατο 36 ανθρώπων στην διάρκεια των πυρκαγιών του 2007 στην Ηλεία, αποκαλύπτει σήμερα η «Ε» με αφορμή το κλείσιμο τριών ετών από την ημέρα της καταστροφής.
Με την 121 σελίδων από 28-7-2010 «πρόταση – καταπέλτη», ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πύργου, προτείνει προς το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηλείας, να παραπεμφθούν στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πατρών (λόγω ειδικής αρμοδιότητας) οι: α) Σοφία Νικολοπούλου, οικοκυρά, κάτοικος Παλαιοχωρίου Ζαχάρως Ηλείας, β) Χαράλαμπος Καφύρας, Νομάρχης Ηλείας, γ) Πανταζής Χρονόπουλος, Δήμαρχος Ζαχάρως, δ) Νικόλαος Μιχαλόπουλος, Αξιωματικός της Πυροσβεστικής, ε) Παναγιώτης Τσούρας, εποχικός πυροσβέστης και στ) Φώτιος Παππάς, τότε Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.
Οι ανωτέρω προτείνεται να παραπεμφθούν για τα αδικήματα:
α) του εμπρησμού δάσους από αμέλεια, β) του εμπρησμού από αμέλεια πραγμάτων και γ) της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και ειδικότερα 36 ανθρώπων, που κάηκαν ζωντανοί στις 24-8-2007. Η εισαγγελική πρόταση θα εισαχθεί ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας, το οποίο και θα αποφασίσει ποιοί τελικά και για ποια αδικήματα θα παραπεμφθούν σε δίκη στο Εφετείο Πατρών (λόγω ειδικής διαδικασίας).

Όπως είχε αποκαλύψει η «Ε» για τα 26 θύματα στην Αρτέμιδα Ζαχάρως (τα υπόλοιπα θύματα κάηκαν σε άλλα σημεία της περιοχής) η Αντεισαγγελέας Πύργου είχε αρχικά αποφασίσει να τεθεί η υπόθεση, με σχετική διάταξη της, στο αρχείο, διότι δήθεν δεν βρήκε για κανένα αρμόδιο ποινικές ευθύνες. Όμως κατά της διάταξης, οι Γεώργιος Παρασκευόπουλος (πατέρας, σύζυγος και υιός των 6 τραγικών θυμάτων μελών της οικογένειάς του) και η Χριστίνα Δρακοπούλου, αδελφή του εποχικού πυροσβέστη Ιωάννη Δρακόπουλου, άσκησαν σχετικές προσφυγές ενώπιον του Εισαγγελέως Εφετών Πατρών οι οποίες έγιναν δεκτές.
Περισσότερα στο http://mnodaros.blogspot.com/2010/08/blog-post_23.html
http://enomenoiblogers.blogspot.com/2010/08/timh.html
Παλαιότερα σχετικά άρθρα
Ζαχάρω MAFIA - Πανταζής Χρονόπουλος ο Δήμαρχος που απειλεί να σκοτώσει τον Κώστα Βαξεβάνη
"Συνελήφθησαν 2 άτομα που παρακολουθούσαν τον Νοδαρο"

Ανακλήθηκε η άδεια κατοχής και οπλοφορίας του δημάρχου Ζαχάρως

Ένα άκρως απόρρητο βίντεο της KGB για την τηλεπάθεια.

Μπορεί οι λέξεις, όπως τηλεκίνηση και τηλεπάθεια, να είναι πολύ της μόδας τελευταία, και πάνω τους να στηρίζονται ολόκληρα τηλεοπτικά show ανά τον κόσμο, αλλά η συγκεκριμένη τεχνική μόνο καινούργια δεν είναι.
Ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η Nina Kulagina, μία Ρωσίδα με φοβερές πνευματικές δυνάμεις, που μπορούσε να κινήσει με το μυαλό της σχεδόν οτιδήποτε. Γεννήθηκε το 1926 και την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εργάστηκε στο πανεπιστήμιο του Λένινγκραντ.

Ασχολήθηκε πειραματικά με τα φαινόμενα της παραψυχολογίας. Η τηλεκίνησή της αποδίδεται στο γεγονός ότι η Kulagina, κατά τη στιγμή της συγκέντρωσης, γινόταν πηγή υπεριώδους ακτινοβολίας. Ως αποτέλεσμα, ο έντονος ιονισμός που προκαλείτο στον αέρα μπορούσε να μετακινήσει τα διάφορα αντικείμενα.
Πηγή http://crazygreekblogger.blogspot.com

Δημήτριος Λιαντίνης - Τα συμπτώματα της παρακμής και της κρίσης.

Παγκόσμια κυριαρχία

Υπάρχει μία παγκόσμια χρηματοπιστωτική και μεγαλο-επιχειρηματική συμμορία που λυμαίνεται τους πόρους του πλανήτη χωρίς φειδώ και εκμεταλλεύεται θανάσιμα τους λαούς. Περιλαμβάνει και παλαιούς και τωρινούς αριστοκράτες και ευγενείς, από το προηγούμενο ιστορικό επεισόδειο, αυτό που έληξε με την βιομηχανική επανάσταση. Υπάρχει και μία εστεμμένη που φαίνεται να είναι η μαμά του λόχου.

Είναι ενιαία η συμμορία. Με αντιμαχόμενες ομάδες εσωτερικά, βέβαια.

Τα golden boys, τα ΜΜΕ, σχολές και καθηγητάδες οικονομικών και μάρκετινγκ και οι παρόμοιοι ανήκουν στον κάτω όροφο της συμμορίας, είναι το πεζικό της. Οι αξιωματικοί είναι στους πιο πάνω ορόφους. Οι περισσότεροι από όλους αυτούς δεν ξέρουν καν ότι ανήκουν στο μεγάλο πλέγμα της διεθνούς αυτής συμμορίας. Νομίζουν ότι δουλεύουν για το δικό τους συμφέρον, διότι αυτό είναι το δέλεαρ που τους έριξαν, τους σπούδασαν κλπ κλπ.

Ο πάνω-πάνω όροφος της συμμορίας έχει ένα ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ. Το ίδιο παλιό και μεγάλο σχέδιο που είχαν όλοι όσοι ασθένησαν από την ίδια ψυχική ασθένεια, όπως ο Χίτλερ, ο Τζέγκινς Χαν, ο Βοναπάρτης, και οι ρωμαίοι αυτοκράτορες και τόσοι άλλοι: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.

Και το μεγάλο τους εμπόδιο λέγεται "έθνος" και "εθνικό κράτος". Και από τους πιο ζόρικους αντιπάλους στον τομέα αυτό είναι ο έλληνας. Σαν ένας από τους παλιούς. Και ωραίους.

Εχουν βγάλει το συμπέρασμα, ο καθένας εξάλλου με μια μικρή γνώση της ιστορίας θα έβγαζε αυτό το συμπέρασμα, πως ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ δεν μπορεί να σταθεί με στρατιωτικά μέσα. Οσοι το αποτόλμησαν, έχασαν. Τα έθνη ξαναφύτρωσαν σαν τα λουλουδάκια την άνοιξη. Μάλλον τα στρατιωτικά μέσα τελικά ενδυνάμωσαν τα έθνη. Εφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Αρα η μόνη οδός είναι μια ΑΡΓΗ ομογενοποίηση των εθνών. Αυτό που λέμε πολιτισμική παγκοσμιοποίηση. Και που ταυτόχρονα θα επιτύχει και άλλους στόχους όπως τον καταναλωτισμό, την απολιτικοποίηση και απάθεια, την λατρεία της βίας, την σεξουαλική διαστροφή και την ιστορική άγνοια μέσα από έναν ορυμαγδό "πληροφοριών" και φαινομενικής "ελευθερίας".

Παρόλα τα πλούτη και την ευμάρειά τους, οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν πραγματική ζωή. Οπως δεν έχει πραγματική ζωή οποιοσδήποτε ζυγίζει τις αξίες της δικής του ζωής ή της ζωής των άλλων, με οικονομική μόνο ζυγαριά. Ουσιαστικά αντιπροσωπεύουν την επιδρομή της κενότητας στις απλές πραγματικές χαρές της ζωής του ανθρώπου. Η στάση και οι αξίες τους θα έλεγα είναι μάλλον προσβολή προς την ζωή και την ίδια την υπόσταση του ανθρώπου.

Θραξ Αναρμόδιος

ΥΓ. "Πατέρα, αγόρασα δεύτερο αυτοκίνητο, πολύ φευγάτο", ανακοίνωσε ο Γουίλυ Σμιθ, ο ηθοποιός, στον  πατέρα του. Και ο πατέρας του, απόγονος σκλάβων που δεν είχε μεγαλώσει σε όλη αυτή την επίπλαστη ευμάρεια, τον ρώτησε: "γιατί γιέ μου, δύο κώλους έχεις;"

Το ΔΝΤ πρέπει να φύγει με τις κλωτσιές

Το ΔΝΤ και η Τρόϊκα πρέπει να φύγει. Και για να γίνει αυτό πρέπει να σταματήσουμε να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Πρέπει να αρχίσουμε να κοιτάμε τι μπορούμε να κάνουμε για να φύγει ΔΝΤ, Τρόϊκα και Μνημόνιο. ΤΩΡΑ.

Το ΔΝΤ δεν θα φύγει με χαϊδέματα. Ούτε με παρακάλια. Μόνο του δεν πρόκεται να φύγει. Κι απ' ότι φαινεται δεν έχουμε κάποιο κόμμα εξουσίας που να προτίθεται ΝΑ ΤΟ ΣΟΥΤΑΡΕΙ. Αρα εμείς, ο λαός, πρέπει να το διώξουμε. Και να αναγκάσουμε τα ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΑΣ να συμφωνήσουν ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΑΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.
Οχι τα κόμματα σε μας.

Αλλιώς μέχρι να φύγει μόνο του το ΔΝΤ εμείς θα ψοφήσουμε από την πείνα. Διότι ότι κυβέρνηση και να ψηφίσουμε ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΙ να κυβερνήσει. Γι' αυτό και πρέπει να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΩΓΟΜΑΣΤΕ μεταξύ μας.

Ας διώξουμε πρώτα ΔΝΤ, Τρόϊκα και Μνημόνιο και μετά μπορούμε να τρωγόμαστε με την ησυχία μας. Με τα κομματικά μας και τα ποδοσφαιρικά μας, και οτι θέλουμε να τρωγόμαστε.

Τι θα πει "δεν μπορεί να φύγει το ΔΝΤ"; Αν σκεφτόμασταν έτσι θα ήμασταν ακόμη σκλάβοι στους Τούρκους.

Και τι θα πει "θα μας αποκλείσουν από τις διεθνείς αγορές"; Είδατε την Ουγγαρία να αποκλείεται από το διεθνές εμπόριο; Την Αργεντινή; Την Αίγυπτο μήπως;

Είδατε καμμία από τις 35 τόσες χώρες που έκαναν μεταπολεμικά ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ να έφυγαν από το εμπόριο και τις αγορές δανείων; Από το “διεθνές σύστημα”;

Ας μην τρομοκρατούμε τους έλληνες με τέτοιες ανυπόστατες αλήθειες περί αποπομπής μας από το διεθνές σύστημα και τις αγορές. Σε καμμία χώρα δεν συνέβη αυτό. Μπορούμε κάλλιστα να βρούμε και να δανειστούμε ΜΕ ΥΠΟΘΗΚΕΣ, είμαστε πράγματι μια πλούσια χώρα, ΚΑΙ από ομίλους διεθνών τραπεζών και από ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ.

Η διεθνής αγορά ομολόγων ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΜΠΙΖΝΑ που υπάρχει. Μακάρι να μην ξαναγυρίσουμε ποτέ σ’ αυτήν.

Αλλά ας δούμε τα ιδια τα “δανεικά” μας.
Τι χρωστάμε;
Πότε πήραμε το κάθε δάνειο;
Ποια κυβέρνηση το πήρε;
Τι ύψος είχε;
Για ποιο λόγο το πήρε;
Από ποιον το πήραμε; (ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟ)
ώστε και άλλοι οικονομολόγοι, ανεξάρτητοι, να την μελετήσουν και να μας πουν τα δικά τους. Και τύπος και δημοσιογράφοι να το ξεσκονίσουν...

Διαφορετικά ΚΑΜΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ να μας χαρατσώνει με φόρους, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ, για να μαζεύει ΛΕΦΤΑ, που τα δίνει για πληρωμή ενός λογαριασμού, ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΤΕ. Πως δεν ντρέπονται να μας ζητάνε ΦΠΑ δεν καταλαβαίνω και φόρους.

Εχουμε λίστα;
Εχουμε λογαριασμό;

ΕΓΩ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.
Ούτε σε ταβέρνα.
Εσύ;

Για να δούμε μήπως ο λογαριασμός έχει τίποτε “καλαμαράκια” και “φέτες” και “κρασιά”, ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΓΑΜΕ.

Για να δούμε μήπως ο λογαριασμός περιέχει δάνεια από αυτά που εμπίπτουν σε αυτό που το Διεθνές Δίκαιο ονομάζει ως ΑΠΕΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ.

Οχι να πληρώσουμε πάλι έτσι στα τυφλά.

Μία στις τρεις δανειακές συμβάσεις του ελληνικού δημοσίου αφορά σε δάνειο ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΟ, ή έγινε για να πληρωθεί ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΟ δάνειο. Το ένα τρίτο δηλαδή.

Και το ομόλογο της 19ης Μαίου 2010, αυτό που μας “έβαλε” στο ΔΝΤ για να το πληρώσουμε, ήταν 30-τές ομόλογο, πριν 30 χρόνια το πήραμε δηλαδή, με 17% (μάλιστα) επιτόκιο, για να πληρωθεί, ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ, πριν 30 χρόνια ξαναλέω, δάνειο που είχαμε πάρει το 1889. Το 1889.

ΤΟ ΧΙΛΙΑ ΟΧΤΑΚΟΣΙΑ ΟΓΔΟΝΤΑ ΕΝΝΙΑ ρε γμτ μου;

Τους έχουμε πληρώσει από τότε, τόκους επί τόκων και χρεωλύσια (το κεφάλαιο δηλαδή).
Εν ολίγοις το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους το έχουμε πληρώσει.
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΣΕΙ, πατριώτες.

Το ΔΝΤ πρέπει να φύγει.
Και με τις κλωτσιές αν χρειαστεί.

Θραξ Αναρμόδιος

Το Μανιφέστο μιας Ελληνίδας

 Παρμένο από http://www.antinews.gr/?p=58020

------------------------------------------
Αποτελεί πλέον κοινή πεποίθηση μεταξύ των Ελλήνων πολιτών ότι η Ελλάδα πήρε λάθος δρόμο.

Τα μέτρα σκληρής λιτότητας εμπνεύσεως ΔΝΤ είναι οδυνηρά και παράλληλα αναποτελεσματικά. Η οικονομική δραστηριότητα συρρικνώνεται μέρα με τη μέρα. Οι Έλληνες πολίτες βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται με ρυθμούς αδιανόητους για καιρό ειρήνης, τις επιχειρήσεις τους να κλείνουν, ενώ παρατηρείται υστέρηση εσόδων στα ταμεία του κράτους. Με τα μικροποσά που προσπαθούν να μαζέψουν από μισθωτούς και συνταξιούχους εν μέσω ύφεσης δεν πρόκειται να μειωθεί το χρέος ούτε να δημιουργηθούν τα πλεονάσματα, που θα επέτρεπαν την αποπληρωμή του. Το λογαριασμό καλούνται να πληρώσουν αποκλειστικά τα μεσαία και ασθενέστερα στρώματα. Παράλληλα, μας ανακοινώνεται ότι υπάρχει η πρόθεση να φορολογηθούν τα υψηλά εισοδήματα και να τιμωρούνται οι φοροδιαφεύγοντες χωρίς να διευκρινίζεται ο ακριβής χρόνος ούτε ο τρόπος που θα πραγματοποιηθεί αυτό. Διάσημοι μεγαλοφοροφυγάδες κυκλοφούν εν τω μεταξύ ελεύθεροι χωρίς καμία συνέπεια. Αντίθετα, οι περικοπές μισθών και συντάξεων αποφασίζονται και πραγματοποιούνται αμ’ έπος αμ’ έργον. Οι αιτίες της κρίσης δεν αίρονται, οι δομές του κομματικού κράτους μένουν ανέπαφες. Ένα ιδιότυπο καθεστώς ατιμωρησίας λειτουργεί υπέρ αυτών που πραγματικά ευθύνονται για την κρίση.

Η κυβέρνηση της Πάρου, αφού υφάρπαξε με ψέμματα την ψήφο των πολιτών διαβεβαιώνοντας ότι «λεφτά υπάρχουν», ακολουθεί τις δικές της πολιτικές ερήμην τους. Δεν έκανε τίποτα για να εμποδίσει την έλευση του ΔΝΤ. Αντίθετα, με τις πράξεις και παραλείψεις της, απέδειξε ότι ό,τι έπραξε, ήταν επιλογή της.

Το Μνημόνιο σύμφωνα με την άποψη κορυφαίων ειδικών είναι νομικά έωλο και αντισυνταγματικό, καθώς δεν έχει κυρωθεί από τα 3/5 της Βουλής, όπως προβλέπεται σε περιπτώσεις, στις οποίες παραχωρείται εθνική κυριαρχία. Σύμφωνα με τους όρους του εν λόγω Memorandum Συνεργασίας τα ομόλογα, που έχουν  στα χέρια τους οι επενδυτές, μετατρέπονται σε πολύτιμα ενυπόθηκα δάνεια. Έστω και μία δόση να καθυστερήσει το ελληνικό κράτος, οι πιστωτές μας έχουν δικαίωμα να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς γης και λοιπών περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, τα οποία σύμφωνα με το ίδιο Μνημόνιο παύουν να έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας. Απορούμε πώς είναι δυνατόν να έχει υπογράψει μια τέτοια συμφωνία στο όνομα του ελληνικού λαού μια εκλεγμένη κυβέρνηση και διερωτώμαστε τίνων τα συμφέροντα εκπροσωπεί.

Ανάμεσα δε στην εγχώρια ελίτ, η οποία κατά κύριο λόγο ωφελήθηκε από το καθεστώς ασυδοσίας και ατιμωρησίας τα προηγούμενα χρόνια πλουτίζοντας εις βάρος του ελληνικού δημοσίου, βρίσκει κανείς, όχι τυχαία, τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του Μνημονίου, οι οποίοι κόπτονται ότι επιτέλους πρέπει να βάλουμε σε τάξη τα του οίκου μας.

Η κατεστημένη κρατικοδίαιτη δημοσιογραφία προσπαθεί με κάθε τρόπο να μας πείσει ότι όλοι φταίμε το ίδιο (περίπου), ώστε να επιμεριστούν οι ευθύνες για την κατάσταση και ο λαός να νιώσει ένοχος, να πάψει να αντιδρά. Στοχευμένα εφαρμόζεται το διαίρει και βασίλευε στρέφοντας τη μια επαγγελματική ομάδα εναντίον της άλλης, ενώ στην πραγματικότητα η δυσπραγία της μίας συμπαρασύρει και τις άλλες στην καταστροφή. Δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία δανείζεται το ελληνικό κράτος υπό επαχθέστατους όρους καταλήγουν στις τράπεζες χωρίς όμως να διοχετεύονται στην πραγματική οικονομία.

Όλα αυτά κινούνται ενάντια στο δημόσιο συμφέρον και προκαλούν το δημόσιο αίσθημα.

Εμείς οι Έλληνες πολίτες επιμένουμε να μάθουμε γιατί οι κυβερνώντες επέλεξαν έναν δρόμο, ο οποίος οδηγεί την πατρίδα μας και τον ελληνικό λαό στον όλεθρο. Για ποιο λόγο κι ενώ ήδη είχαν ενημερωθεί πριν τις εκλογές από τον κ. Προβόπουλο για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και η διεθνής συγκυρία λόγω κρίσης ήταν αρνητική, παραπλάνησαν το εκλογικό σώμα. Γιατί και μετά το ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης δεν δανείστηκαν έγκαιρα και όσο το επέτρεπαν τα επιτόκια (μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2010 περίπου), ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας μέχρι το τέλος του 2010 και να κερδηθεί χρόνος, παρά επιδόθηκαν σε μελοδραματισμούς και επιδείξεις κατασυκοφάντησης του ελληνικού λαού στα πέρατα της Οικουμένης. Γιατί με τη γνωστή ιστορία του Τ10 έδωσαν την ευκαιρία στους κερδοσκόπους να «γδάρουν» την Ελλάδα αντί να τη θωρακίσουν ως όφειλαν. Οφείλουν να μας δώσουν πειστικές εξηγήσεις για όλα αυτά.

Απαιτούμε ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Να ακολουθηθούν οι δρόμοι του χρήματος, το οποίο ποτέ δεν πήραμε στα χέρια μας, αλλά τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε. Να μάθουμε υπό ποιες συνθήκες συνήφθησαν τα δάνεια και πού διοχετεύτηκαν τα χρήματα. Δάνεια που συνήφθησαν για να καταναλωθούν μεταξύ ημετέρων ΔΕΝ υποχρεούται να πληρώσει ο ελληνικός λαός. Ποσά που δανειστήκαμε για να αγοράσουμε σε διπλάσιες και τριπλάσιες τιμές εξοπλισμό από ξένες εταιρείες, οι οποίες δωροδόκησαν πρόσωπα κλειδιά της κρατικής μηχανής εις βάρος του Δημοσίου, επίσης θεωρούμε ότι δεν μπορεί να μας επιβαρύνουν.

ΖΗΤΟΥΜΕ άμεση αναθεώρηση των δανειακών συμβάσεων.

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, η οποία δρα εν λευκώ και χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού, καθώς αποδεδειγμένα γνώριζε την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά υποσχόταν παροχές.

Παραπομπή σε δίκη όλων των υπευθύνων για οικονομικές ατασθαλείες και υπογραφή συμβάσεων προς το συμφέρον ξένων παραγόντων και όχι του ελληνικού λαού

Εκλογές για την ανάδειξη κυβέρνησης, που θα διαπραγματευτεί καλύτερους όρους εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους, που θα επιτρέψουν σταδιακά την οικονομική ανάκαμψη.

Αλλάζουμε νοοτροπία

Όλοι οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι. Υπερασπιζόμαστε το Σύνταγμά μας και την Έννομη Τάξη. Δημιουργούμε ισχυρές συλλογικότητες. Αρνούμαστε να αφανιστούμε, αγωνιζόμαστε με κάθε διαθέσιμο μέσο και για όσο χρειαστεί για την επιβίωση και την αξιοπρέπειά μας. Αναγνωρίζουμε ότι φτάσαμε ίσαμε εδώ, γιατί ιδιωτεύαμε και επιτρέψαμε σε ανάξιους και υστερόβουλους να μας κυβερνήσουν. Μας αρκούσε να ευημερεί η οικογένειά μας. Τώρα αλλάζουμε νοοτροπία. Θέλουμε να δούμε το λαό μας να προκόβει. Θέλουμε ο κάθε συμπολίτης μας να μπορεί να ζει αξιοπρεπώς από τη δουλειά του. Θέλουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας να γεννηθούν σε μια Ελλάδα αντάξια της Ιστορίας και της Πνευματικής της Παράδοσης. Εάν αποδοθεί δικαιοσύνη, έχουμε να κερδίσουμε όλοι ανεξάρτητα από κοινωνική τάξη ή επαγγελματική ομάδα. Εκτός από τους υπαιτίους της κατάστασης, οι οποίοι ωφελούνται από την τωρινή κατάσταση χάους και αποδιοργάνωσης.

Μπορεί να μην έχουμε έτοιμο το νέο κυβερνήτη της Ελλάδας, αλλά στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο ελληνικός λαός έχει και αξίζει καλύτερες επιλογές από τα συνήθη διεφθαρμένα πρόσωπα του πολιτικού συστήματος, τα οποία τον καταστρέφουν ούτως ή άλλως. Οι άξιοι κυβερνήτες εμφανίζονται όταν ένας λαός αποδείξει ότι τους αξίζει, ότι είναι ώριμος και αποφασισμένος να πάρει τις τύχες του στα χέρια του.

ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:

ΚΛΕΙΝΩ την τηλεόραση.

ΣΥΖΗΤΩ με συγγενείς, φίλους και συναδέλφους.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ για την κατάσταση από πολλές πηγές. Διασταυρώνω την κάθε πληροφορία και σχηματίζω τη δική μου προσωπική άποψη.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από το Σεπτέμβριο και μετά.

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΩ να αποφασίζουν άλλοι χωρίς εμένα για μένα.

Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Ευαγγελία

(αναγνώστρια του Antinews)
πηγη

Η «αιρετική περίπτωση» των Ελλήνων μας δίνει ελπίδα, του John Pilger

Αναδημοσίευση από το tvxs.gr

----------------------------
Στο άρθρο του, για την New Statesman, ο John Pilger ανατρέπει την αντίληψη που υπάρχει για την Ελλάδα ως «σκουπιδοχώρα» και βλέπει την ελπίδα να ανατέλλει μέσω της εξέγερσης των απλών Ελλήνων που αντιτάσσονται στον τρόπο σωτηρίας της χρεωκοπημένης οικονομίας, η οποία προκλήθηκε από τη φοροδιαφυγή των πλουσίων.

    Η Ελλάδα είναι ο μικρόκοσμος μιας μοντέρνας πάλης των τάξεων, που σπανίως χαρακτηρίζεται ως τέτοια, γιατί απλούστατα αντικατοπτρίζει την αλήθεια.

Ενώ ο πολιτικός κόσμος της Βρετανίας προσποιείται ότι δημοκρατία είναι η προκαθορισμένη εναλλαγή του τάδε με το δείνα, η έμπνευση για όλους μας είναι η Ελλάδα. Δεν είναι αξιοπερίεργο που η Ελλάδα δεν παρουσιάζεται ως φωτεινό παράδειγμα, παρά σα μια «σκουπιδοχώρα» που δικαίως τιμωρείται για τον «παραφουσκωμένο δημόσιο τομέα» καθώς και για τη νοοτροπία της «πλαγίας οδού» (όπως αναφέρει η Observer). Η αιρετική περίπτωση της Ελλάδας μας δείχνει ότι υπάρχει πραγματική ελπίδα στην αντίσταση που πραγματοποιούν οι απλοί πολίτες της, σε αντίθεση με αυτή που επενδύθηκε σπάταλα πάνω στους πολέμαρχους του Λευκού Οίκου.

Η κρίση που οδήγησε στην «σωτηρία» της Ελλάδας, από τις Ευρωπαϊκές τράπεζες και το ΔΝΤ, είναι προϊόν ενός αποτρόπαιου οικονομικού συστήματος που και το ίδιο βρίσκεται σε κρίση. Η Ελλάδα είναι ο μικρόκοσμος μιας μοντέρνας πάλης των τάξεων που σπανίως χαρακτηρίζεται με αυτό τον όρο και δημιουργεί κύματα πανικού στον ιμπεριαλιστικό πλούτο.

Αυτό που διαφοροποιεί την Ελλάδα είναι ότι μέσα στην ιστορική της μνήμη ακόμα υπάρχει η εισβολή, η ξένη κατοχή, η προδοσία της Δύσης, η στρατιωτική δικτατορία και η λαϊκή αντίσταση. Οι απλοί άνθρωποι δεν δειλιάζουν απέναντι στη διεφθαρμένη επιχειρηματοκρατία που κυριαρχεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η δεξιά κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, που προηγήθηκε της παρούσας του Γιώργου Παπανδρέου, χαρακτηρίστηκε από τον κοινωνιολόγο Jean Ziegler ως «μια μηχανή συστηματικής λεηλασίας των πόρων της χώρας».

Επική κλοπή

Η μηχανή αυτή έχει περιβόητους φίλους. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διερευνά το ρόλο της Goldman Sachs και άλλων Αμερικανικών επιχειρήσεων αμοιβαίων κεφαλαίων οι οποίες πόνταραν στη χρεωκοπία της Ελλάδας, καθώς δημόσια περιουσιακά στοιχεία ξεπουλήθηκαν και 360 δισεκατομμύρια ευρώ κατατέθηκαν από πλουσίους φοροφυγάδες σε Ελβετικές Τράπεζες. Οι μεγαλύτερες Ελληνικές πλοιοκτήτριες εταιρείες μετέφεραν τις έδρες τους στο εξωτερικό. Αυτή η «αιμορραγία» κεφαλαίου συνεχίζεται με την έγκριση των Ευρωπαϊκών Κεντρικών Τραπεζών και κυβερνήσεων.

Το έλλειμμα της Ελλάδας κυμαίνεται στο 11%, ποσοστό όχι υψηλότερο από αυτό της Αμερικής. Ωστόσο, όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου προσπάθησε να δανειστεί από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές, ουσιαστικά μπλοκαρίστηκε από Αμερικανικούς οίκους αξιολόγησης, οι οποίοι υποβίβασαν την Ελλάδα σε «σκουπίδι». Αυτοί οι οίκοι ήταν εκείνοι που έδιναν ΑΑΑ αξιολόγηση (δηλ. μηδέν πιστωτικός κίνδυνος – η υψηλότερη αξιολόγηση) σε χρεόγραφα ενυπόθηκων δάνειων υψηλού κινδύνου, αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, και έτσι επέσπευσαν την οικονομική κατάρρευση του 2008.

Αυτό που συνέβη στην Ελλάδα ήταν κλοπή σε μία επική - αν και όχι άγνωστη - κλίμακα. Στη Βρετανία, η «σωτηρία» Τραπεζών όπως η Northern Rock και η Royal Bank of Scotland κόστισαν δισεκατομμύρια λίρες. Χάρη στον προηγούμενο πρωθυπουργό, Gordon Brown, και του πάθους του για ικανοποίηση των φιλάργυρων ενστίκτων της «Πόλης του Λονδίνου», (City of London, το κέντρο της χρηματιστηριακής αγοράς), οι δωρεές του δημοσίου χρήματος ήταν άνευ όρων και μεταξύ τους οι τραπεζίτες συνέχιζαν να διανέμουν τα «λάφυρα», τα οποία αποκαλούν μπόνους. Δοθείσας της μονόπλευρης Βρετανικής πολιτικής κουλτούρας, οι τράπεζες έχουν το ελεύθερο να κάνουν ό,τι επιθυμούν. Στην Αμερική, η κατάσταση προκαλεί μεγαλύτερη έκπληξη. Σύμφωνα με το δημοσιογράφο David DeGraw: «(καθώς οι κύριες Τράπεζες της Wall Street) που ευθύνονται για τη καταστροφή της οικονομίας όχι μόνο δεν πλήρωσαν καθόλου φόρους, παρά πήραν 33 δισεκατομμύρια ως επιστροφή φόρων».

Στην Ελλάδα, όπως στην Αμερική και την Βρετανία, οι απλοί πολίτες καλούνται τώρα να πληρώσουν τα χρέη που δημιούργησαν οι πλούσιοι και οι ισχυροί. Θέσεις εργασίας, συντάξεις και δημόσιες υπηρεσίες οδηγούνται στην κατακρεούργηση, με τους υπαίτιους στο τιμόνι. Για την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, αυτή είναι μια ευκαιρία να «αλλάξουν την νοοτροπία» των Ελλήνων και να διαλύσουν την κοινωνική πρόνοια, ακριβώς όπως το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα «αναδιάρθρωσαν δομικά» -επέβαλαν καθεστώς ελέγχου και φτώχιας- και άλλες χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Η Ελλάδα είναι μισητή για τον ίδιο λόγο για τον οποίο η Γιουγκοσλαβία έπρεπε να καταστραφεί, με πρόσχημα την προστασία των κατοίκων του Κοσόβου. Οι περισσότεροι Έλληνες είναι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ οι νέοι και τα σωματεία συνιστούν μια λαϊκή συμμαχία που δεν έχει καταπνιγεί - τα στρατιωτικά τανκς εναντίον του Πολυτεχνείου παραμένουν, ως πολιτικό φάντασμα. Τέτοια αντίσταση είναι ανάθεμα για τους τραπεζίτες της Κεντρικής Ευρώπης και θεωρείται εμπόδιο στην ανάγκη της Γερμανίας να επιβληθεί στις αγορές, ιδιαίτερα στην εποχή που ανέτειλε μετά την προβληματική ενοποίησή της.

Θεραπεία σοκ

Στην Βρετανία, η 30χρονη προπαγάνδα μιας ακραίας οικονομικής θεωρίας γνωστή στην αρχή ως μονεταρισμός και έπειτα ως νεοφιλελευθερισμός, ήταν τέτοια ώστε να επιτρέπει στον καινούργιο πρωθυπουργό, όπως και στον προκάτοχό του, να χαρακτηρίζει ως «δημοσιονομική ευθύνη» την επιβολή πληρωμής του χρέους - που δημιούργησαν απατεώνες – από τους απλούς πολίτες . Αυτά που δεν κατονομάζονται είναι η φτώχια και οι ταξικές διακρίσεις. Περίπου το 1/3 των παιδιών στη Βρετανία βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχιας. Στην πόλη Kentish του Λονδίνου, που κατοικείται κατά κόρον από ανθρώπους της εργατικής τάξης, το προσδόκιμο όριο ζωής για τους άντρες είναι τα 70 χρόνια. 3-4 χλμ μακριά, στο Hampstead, το προσδόκιμο είναι 80. Όταν η Ρωσία υποβλήθηκε σε παρόμοια «θεραπεία σοκ» στη δεκαετία του 90, το προσδόκιμο όριο ζωής έκανε βουτιά. Αυτή τη στιγμή, 40 εκατομμύρια άποροι Αμερικανοί – αριθμός ρεκόρ – τρέφονται με κουπόνια φαγητού της κοινωνικής πρόνοιας: με λίγα λόγια, δεν μπορούν να συντηρήσουν τον εαυτό τους.

Στον αναπτυσσόμενο κόσμο, έχει επιβληθεί εδώ και καιρό ένα σύστημα «διάγνωσης» από την Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ που προκαθορίζει ποιοι θα ζήσουν και ποιοι θα πεθάνουν. Κάθε φορά που το ΔΝΤ διατάζει την κατάργηση φόρων εισαγωγής/εξαγωγής και επιδοτήσεων σε τρόφιμα και καύσιμα, οι βιοπαλαιστές αγρότες συνειδητοποιούν ότι κηρύχθηκαν αναλώσιμοι. Το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Πόρων (World Resources Institute) εκτιμά ότι η παιδική θνησιμότητα φτάνει τα 13 με 18 εκατομμύρια το χρόνο. Ο οικονομολόγος κ. Lester C. Thurow, γράφει: «αυτό δεν είναι ούτε αλληγορία ούτε παρομοίωση με πόλεμο, είναι πραγματικός πόλεμος».

Οι ίδιες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις έχουν χρησιμοποιήσει φρικτά στρατιωτικά όπλα εναντίον υπανάπτυκτων χωρών, που ο κύριος πληθυσμός τους είναι παιδιά και έχουν εγκρίνει βασανιστήρια ως μέσο άσκησης εξωτερικής πολιτικής. Αποτελεί φαινόμενο στρουθοκαμηλισμού ότι καμία απ'αυτές τις επιθέσεις κατά της ανθρωπότητας, στις οποίες συμμετέχει ενεργά η Βρετανία, δεν επετράπη να «διαταράξει» τις Βρετανικές εκλογές.

Ο κόσμος στους δρόμους της Αθήνας δεν ανέχεται αυτή την άρρωστη κατάσταση. Τους είναι ξεκάθαρο ποιος είναι ο εχθρός τους και θεωρούν ότι για μια ακόμη φορά βρίσκονται υπό ξένη κατοχή. Και για άλλη μια φορά αντιστέκονται, με θάρρος. Όταν λοιπόν ο David Cameron αποπειραθεί να κουτσουρέψει 6 δισεκατομμύρια λίρες από τις δημόσιες υπηρεσίες της Βρετανίας, θα βασιστεί στο ότι αντίδραση σαν κι αυτή της Ελλάδας δεν θα συμβεί στη Βρετανία. Θα πρέπει να τον διαψεύσουμε.

Η μετάφραση έγινε από το μέλος του μεταφραστικού project του TVXS, Μελίνα Ζήκου και η αναθεώρηση από τον M. Herzog. Για πληροφορίες συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε στο dimitris@tvxs.gr

πηγη

Μειώνονται και τα επιδόματα εργασίας του ΟΑΕΔ;

  • Περικοπή των επιδομάτων ανεργίας φαίνεται πως υπάρχει μέσα στο νέο (επικαιροποιημένο) μνημόνιο, ενώ την σύμφωνα με εκτιμήσεις από το Σεπτέμβριο αναμένεται και αύξηση της ανεργίας
Σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο” προβλέπεται διπλασιασμός του ποσοστού ανεργίας και “έξωση” από τις λίστες του ΟΑΕΔ για τον ένα στους δύο επιδοτούμενους ανέργους. Δηλαδή περισσότεροι Έλληνες χωρίς δουλειά με λιγότερους δικαιούχους τους επιδόματος ανεργίας των 454,25 ευρώ τον μήνα!
Στους επόμενους μήνες, οι συνθήκες εργασίας θα είναι ασφυκτικές. Επισήμως η κυβέρνηση με δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Αν.Λοβέρδου ομολογεί ότι έρχεται έκρηξη της ανεργίας, λόγω και της λήξης της τουριστικής περιόδου. Συνδικαλιστικοί φορείς μάλιστα, έχουν αποτυπώσει τις εφιαλτικές εκτιμήσεις τους για αύξηση του ποσοστού από το 12% που είναι τώρα στο 15-16% εντός του έτους αλλά ακόμη και στο 20% την επόμενη χρονιά.
Η κυβέρνηση στο επικαιροποιημένο μνημόνιο που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή, έχει περιλάβει συγκεκριμένα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που προγραμματίσθηκε να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2011, στα οποία περιλαμβάνεται η χορήγηση επιδομάτων ανεργίας “με κριτήριο τα ελάχιστα απαιτούμενα μέσα διαβίωσης. Στόχος είναι η εξοικονόμηση 500 εκατομμυρίων ευρώ”.
Σήμερα οι άνεργοι που παίρνουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ φτάνουν τις 184.709 άτομα ενώ το ύψος του επιδόματος είναι 454,25 ευρώ το μήνα. Σε ετήσια βάση με τα σημερινά δεδομένα, η δαπάνη φτάνει στο 1 δισ. ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι για να γίνει μια “εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ” που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση θα πρέπει να βγουν από τις λίστες του ΟΑΕΔ ένας στους δύο επιδοτούμενους ανέργους. Δηλαδή σχεδόν 100.000 άτομα που σήμερα έχουν τα απαιτούμενα κριτήρια και παίρνουν το επίδομα δεν θα μπορούν να το εισπράττουν το αργότερο σε ένα χρόνο από τώρα.

Θεέ μου, μη χειρότερα;…


  • Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου
Είναι δραματικά και αποκαλυπτικά τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν στο πόσα εκατομμύρια Έλληνες ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας, πόσες εκατοντάδες χιλιάδες είναι επίσημα γραμμένοι στις λίστες ανεργίας του ΟΑΕΔ και πόσοι είναι άνεργοι χωρίς να είναι…δηλωμένοι, ούτε ότι ΕΞΙ στους ΔΕΚΑ δεν έκαναν φέτος διακοπές λόγο…ανέχειας!
Δεν προτίθεμαι να σας κουράσω με επίσημα στοιχεία που αφορούν στην διάλυση της αγροτικής μας υποδομής, στο σβήσιμο της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας μας που αποτελούσαν στη Θεσσαλονίκη και τον ευρύτερο Βόρειο-Ελλαδικό χώρο οι Μικρό–Μεσαίες Επιχειρήσεις και στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο μεσαίου μεγέθους βιομηχανικές μονάδες που ήδη μετανάστευσαν εκτός των Βόρειων συνόρων μας.
Δεν θα αναφερθώ στα δραματικά ελλείμματα του Εθνικού μας ισοζυγίου εισαγωγών – εξαγωγών που ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΟΝΤΑΙ με ταχύτατους ρυθμούς, ούτε και στην εύκολα παρεχόμενη ψευδαίσθηση της εφήμερης και «δήθεν» οικονομικής επάρκειας που στηρίζεται στις περιώνυμες και πολυδιαφημιζόμενες ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΔΟΣΕΙΣ του Δανείου της τρόικας που στα επόμενα τρία χρόνια θα βυθίσουν σε απόγνωση και θα πνίξουν αμέτρητες χιλιάδες ελληνικών οικογενειών.
Διαπιστώστε, παρακαλώ μόνοι σας, πόσες πινακίδες τύπου «επιδιορθώσεις ρούχων ή υποδημάτων» δηλαδή πόσοι τσαγκάρηδες και ράφτες αρσενικού ή θηλυκού γένους ξεπρόβαλαν στη δική σας γειτονιά.
Μετά μετρήστε πόσες καφετέριες και μπαράκια ξεφυτρώνουν από το πουθενά καθημερινά, εκεί όπου από το πρωί μέχρι το βράδυ οι νέοι μας, σκοτώνοντας την ανία και κουβεντιάζοντας τα χωρίς αντίκρισμα στην αγορά εργασίας πτυχία τους πίνουν…φραπέ…
Βουλιάζουμε με γοργούς ρυθμούς σε μεγέθη απίστευτα στην ανέχεια, καλπάζει η ανεργία –όσο και αν την ωραιοποιούν την εικόνα, καλοπροαίρετα θέλω να πιστεύω, οι εκάστοτε υπεύθυνοι του Υπουργείου Εργασίας και των διαφόρων θεσμικών του οργάνων και οργανισμών– στους νέους με πτυχία, στους νέους και τις νέες χωρίς πτυχία, στις δραματικές ηλικίες εκείνων που δεν πρόλαβαν και δεν θα προλάβουν την συγκομιδή των απαραίτητων για συνταξιοδότηση ενσήμων…
Μας τύλιξε ένα απίστευτο συμβολικό «σάβανο» της οικονομικής ανασφάλειας και απραξίας που επιβεβαιώνει τη δραματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας γιγαντώνοντας τελικά την απελπισία και την απόγνωση και μαζί την προσέλευση σε πανελλαδική κλίμακα στα δωρεάν συσσίτια Δήμων και Εκκλησιών!…
Μετρήστε απόψε πόσοι συνάνθρωποί μας «ψάχνουν» στους δημοτικούς κάδους απορριμμάτων μόλις σκοτεινιάσει και πόσοι «κοιμούνται» στα παγκάκια των δημοτικών πάρκων.
Τι να πούμε καθώς έρχονται Φθινόπωρο και Χειμώνας;
Θεέ μου, μη χειρότερα;…

"Θυσιάζονται" οι επενδύσεις για να σωθεί ο προϋπολογισμός

Με άκρα μυστικότητα οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας έχουν ξεκινήσει την καταγραφή επενδύσεων αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ που μπορούν να «θυσιαστούν» για να «διασωθεί» ο προϋπολογισμός, αλλά όχι και η ανάκαμψη της οικονομίας.
Οι κοινοτικοί στις ανακοινώσεις τους την προηγούμενη εβδομάδα ήταν κάτι παραπάνω από σαφείς: «Κόψτε 4 δισ. ευρώ» ήταν η εντολή προς την κυβέρνηση. Γνωστοποίησαν την δέσμευσή της να κόψει για τρίτη φορά μέσα στο 2010 τις δημόσιες επενδύσεις, αν δεν καταφέρει να περιορίσει το έλλειμμα από την φοροδιαφυγή ή το «νοικοκύρεμα» στις δαπάνες.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νέες αυτές εξελίξεις έχουν προκαλέσει αμηχανία σε όσους διαμορφώνουν τις εξαγγελίες ενόψει της ΔΕΘ. Οι πιο πολλές από τις εκατοντάδες προτάσεις που είχαν συρρεύσει στο γραφείο του Πρωθυπουργού έως την προηγούμενη εβδομάδα (πριν δηλαδή γίνει γνωστό το «ψαλίδι») πρότειναν ως βασικό εργαλείο ανάπτυξης αλλά και στήριξης των κοινωνικά αδυνάτων το ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων).
Πλέον υπάρχει όμως ένα πολύ σοβαρό ενδεχόμενο: ακριβώς έναν μήνα μετά τις εξαγγελίες η κυβέρνηση να κληθεί να περικόψει τον προϋπολογισμό του ΠΔΕ. Το ύψος των περικοπών δεν θα μπορεί να υπολογισθεί παρά μερικές ημέρες πριν.
Θα εξαρτηθεί από την εκτέλεση του προϋπολογισμού του εννεαμήνου. Έως τότε κανένας δεν θα γνωρίζει αν τα λεφτά θα δοθούν έστω και το 2011 ή αν θα κοπούν οριστικά...
Στον προϋπολογισμό του 2010 το ΠΔΕ ξεκίνησε από τα 10,3 δισ. ευρώ. Πλέον «θεωρητικά» στέκεται στα 9,2 δισ. ευρώ. Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σύμφωνα με όσα έχουν συμφωνηθεί στο Μνημόνιο, θα μειωθεί συνολικά κατά 1 δισ. ευρώ επιπλέον τα επόμενα 2 χρόνια. Θα περιοριστεί στα 8,1 δισ. ευρώ το 2012.
Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν δεν ενεργοποιηθεί η «ρήτρα» του Οκτωβρίου (δηλαδή η υποχρέωση της Ελλάδας να αποδείξει στους «εξεταστές» κατά την επόμενη επίσκεψή τους στην Αθήνα ότι βρήκε πρόσθετα έσοδα αλλιώς να κόψει ισόποσα τις επενδύσεις) ουσιαστικά μηδενίζονται οι εθνικές επενδύσεις.
Πρόκειται κυρίως για δρόμους, αποχετεύσεις αναπλάσεις στην περιφέρεια για υποδομές και δράσεις υπουργείων που δεν κατάφεραν να «ενταχθούν» στα κοινοτικά πακέτα. Κάποια από αυτά είναι «υπόλοιπα» μεγάλων έργων που πρέπει πάση θυσία να ολοκληρωθούν για να γίνουν λειτουργικά.
Είναι πρώτα στη «λίστα» των υποψήφιών προς «θυσία» έργων. Όμως στον ίδιο κατάλογο βρίσκονται και επενδύσεις που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Αν η απόκλιση του προϋπολογισμού είναι μεγάλη, ενδεχομένως να... θυσιαστούν και αυτές.
Πηγή

Η Κομισιόν φοβάται τον "εχθρό" λαό

  • Κινδύνους αναταραχής στην Ελλάδα βλέπει έκθεση της Κομισιόν
Η «κοινωνική αναταραχή» συμπεριλαμβάνεται στους κινδύνους που απειλούν την εφαρμογή του μνημονίου Σειρά από «κινδύνους» και «αβεβαιότητες» στην εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων του μνημονίου κυβέρνησης - τρόικας βλέπει η Κομισιόν, κραδαίνοντας το μαστίγιο για την πλήρη εφαρμογή του.
Η Κομισιόν ομολογεί το φόβο του κεφαλαίου για τον εχθρό λαό, αφού προβλέπει «κινδύνους κοινωνικής αναταραχής και πολιτικών εντάσεων που αποτελούν σημαντικές απειλές για το πρόγραμμα», σε συνδυασμό με τη «σχετικά αδύναμη διοικητική ικανότητα».
Ανάλογα, ομολογείται και ο φόβος για γενικευμένες αντιδράσεις στα άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ, καθώς, όπως γράφεται στην έκθεση, «δεν μπορούν να αποκλειστούν εντάσεις σε άλλα κράτη της ευρωζώνης, που πιθανότατα θα επηρεάσουν αρνητικά το κλίμα στις αγορές σε ολόκληρη την ευρωζώνη, και την Ελλάδα ειδικότερα».
Η Κομισιόν αποδίδει τα εύσημα στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, για το γεγονός ότι έσπευσε στην ταχεία ψήφιση των πρώτων από τα μέτρα, εκφράζοντας την ελπίδα τους ότι αυτό αποτελεί «παράγοντα μετριασμού του κινδύνου».
Στο ίδιο πνεύμα, η έκθεση σημειώνει: «Οι αρχές (σ.σ. η κυβέρνηση) επεσήμαναν την προθυμία τους να λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και για την επιτάχυνση της προσαρμογής ως προς την εξωτερική ανταγωνιστικότητα, εάν χρειαστεί».
Απαριθμώντας μια σειρά από επιμέρους «κινδύνους», η Κομισιόν ζητάει να «ανακοινώνονται αξιόπιστα αντισταθμιστικά μέτρα κατά προτίμηση στη διάρκεια των επανεξετάσεων του προγράμματος» και προαναγγέλλει νέες επιδοτήσεις στις τράπεζες, σημειώνοντας ότι «δεν μπορούν να αποκλειστούν περαιτέρω διαστήματα κρίσης στο τραπεζικό σύστημα».

πηγη

Ταξίδι αστραπή του Γιώργου Παπανδρέου στα Σκόπια


Ο κάθε λογικός άνθρωπος (βγάζω όλους τους Έλληνες εκτός, γιατί μας έχει τρελάνει ο πρωθυπουργός του ΔΝΤ Γιώργος Παπανδρέου), μαθαίνοντας πως μεταβαίνει στα Σκόπια ο Γιώργος Παπανδρέου, θα υπέθετε πως επιτέλους ο πρωθυπουργός "έβαλε μπροστά" τις μηχανές και αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του...!
Όμως, δυστυχώς (ή ευτυχώς), το ταξίδι αστραπή του Γιώργου Παπανδρέου στα Σκόπια, δεν αφορά το θέμα της ονομασίας του κρατιδίου (τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τις πληροφορίες μας από τα Σκόπια, οι οποίες όμως διατηρούν πολλές επιφυλάξεις για πιθανή επαφή με τον Γκρούεφσκι προκειμένου να συζητηθεί και το "φλέγον ζήτημα" του ονόματος της ΠΓΔΜ.
Μπορεί τις τελευταίες ημέρες ο τουρίστας πρωθυπουργός να άρχισε να μιλάει για "εθνικά θέματα" ξαφνιάζοντας τους πάντες, όμως στις 1 Σεπτεμβρίου 2010 ο Γιώργος πάει σε εγκαίνια του Βερόπουλου στα Σκόπια!!!
  • Με αυτό το ταξίδι ξεκινάει, άραγε, έναν νέο κύκλο ταξιδίων ανά τον κόσμο μέχρι να ξαναέρθει καλοκαίρι;
  • Μήπως τελικά αποφεύγει να παραμένει στην Ελλάδα, επειδή στην Αθήνα αισθάνεται ανασφαλής;
  • Πάει στα Σκόπια για να προωθήσει τα εθνικά θέματα;
  • Πάει για να "παραδώσει" το όνομα;
  • Πάει για να εξυπηρετήσει την αλυσίδα Βερόπουλος;
Ποιός ξέρει!!! Ποιός μπορεί άραγε να ξέρει τι έχει μέσα στο μυαλό του ο Γιώργος Παπανδρέου;
Μπορεί μεθαύριο να τον δούμε και σε διαφημίσεις ποδηλάτων ή βρεφικών ειδών...!
Μπορεί να τον δούμε όμως και να μιλάει για "Νέα Μακεδονία", έχοντας εξασφαλίσει προηγουμένως μία απόσταση... ασφαλείας...
Κωνσταντίνος
Υ.Γ.: Μην ξεχνάμε πως σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου είναι ο γνωστός Βαλλιανάτος, ο οποίος μάλλον δεν κινείται μέσα στα πλαίσια του εθνικού συμφέροντος...
Με το ταξίδι του αυτό στα Σκόπια, ο Γιώργος Παπανδρέου αποδεικνύει τελικά πως εργάζεται σκληρά στην "προώθηση προϊόντων"...
πηγη

Εξευτελίστηκε ο πρόεδρος των Σκοπίων στην Ευρώπη

  • Ρεζίλι ο Σκοπιανός Πρόεδρος Ιβάνοφ – Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απειλεί να τον σύρει στα δικαστήρια για ψευδή δήλωση!!!
Δεν του έχω μιλήσει και δεν μπορεί να αναφέρει το όνομα μου. Εαν δεν ανακαλέσει την δήλωση, θα τα πούμε στο δικαστήριο. Δεν έχει σημασία σε ποιό κράτος είναι Πρόεδρος, δεν επιτρέπω σε κανένα να συκοφαντεί το όνομα μου για προσωπικό ή πολιτικό συμφέρον
Ο πρόεδρος των Σκοπίων, νόμισε πως αντιμετωπίζει τους φοβικούς πολιτικούς της Ελλάδας και πως μπορεί να λέει οτιδήποτε. Αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος, το οποίο τον εξευτέλισε στα Ευρωπαϊκά όργανα.Εξαιρετικά αρνητική τροπή παίρνει για τον Σκοπιανό πρόεδρο το θέμα με πρόσφατη δήλωση του που ενέπλεκε το όνομα της Ντόρις Πακ, Μέλους του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Σκοπιανού Kanal 5, η Γερμανίδα πολιτικός όχι μόνο διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του Σκοπιανού Προέδρου αλλά απειλεί να τον σύρει στα δικαστήρια αν δεν ανακαλέσει.
Δεν έχω ποτέ γνωρίσει τον πρόεδρο Ιβάνοφ και δεν έχω ποτέ συζητήσει οτιδήποτε για να δεχτεί μια πρόταση διαπραγματεύσεων για την είσοδο της χώρας σε ΝΑΤΟ/ΕΕ με το προσωρινό προσωνύμιο FYROM,” δήλωσε η Ντόρις Πακ, “αδειάζοντας” ουσιαστικά τον Σκοπιανό Πρόεδρο.
Η Γερμανίδα πολιτικός απείλησε να πάει τον Ιβάνοφ στα δικαστήρια εάν δεν ανακαλέσει τον ισχυρισμό του.
Έχω ήδη ζητήσει να ανακαλέσει την δήλωση, γιατί απλά δεν έχω πει τίποτα τέτοιο. Δεν του έχω μιλήσει και δεν μπορεί να αναφέρει το όνομα μου. Εαν δεν ανακαλέσει την δήλωση, θα τα πούμε στο δικαστήριο. Δεν έχει σημασία σε ποιό κράτος είναι Πρόεδρος, δεν επιτρέπω σε κανένα να συκοφαντεί το όνομα μου για προσωπικό ή πολιτικό συμφέρον,” ανάφερε το Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Κανάλι 5 των Σκοπίων.
Ο Ιβάνοφ είχε πρόσφατα αναφέρει σε μια συνέντευξη τύπου ότι η χώρα είναι σε μεγάλη πίεση για την λύση του ζητήματος της ονομασίας. Σαν μια χαμένη ευκαιρία, ανάφερε σχετικά την πληροφορία που υποτίθεται πήρε από την Ντόρις Πακ, ότι η χώρα θα μπορούσε να είχε τελειώσει το ζήτημα 15 χρόνια πριν.
Πηγή

Η Μέση Ανατολή προετοιμάζεται για πόλεμο;


  • Τεράστιες προμήθειες όπλων από ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή
  • Αγορά "προχωρημένων" πολεμικών αεροσκαφών από Ισραηλινούς και οι Σαουδάραβες
του Jonathan Cook*
Global Research
Δύο από τους στενότερους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή, το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία, βρίσκονται στα πρόθυρα υπογραφής σημαντικών συμφωνιών με τις ΗΠΑ για την αγορά όπλων, σε μια κίνηση που αποσκοπεί στην αύξηση της πίεσης στο Ιράν, σύμφωνα με αναλυτές σε θέματα άμυνας. Οι ΗΠΑ έχουν εγκρίνει την πώληση στη Σαουδική Αραβία 84 αεροσκαφών F-15 προηγμένης τεχνολογίας και δεκάδες ελικοπτέρων Black Hawk. Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης την αντικατάσταση πολλών παλαιότερων F-15 που διέθεταν οι Σαουδάραβες, αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα Wall Street Journal.
Το Ισραήλ φέρεται ότι εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη συμφωνία αυτή, που είναι ύψους 30 δις δολαρίων. Ωστόσο, οι Αμερικανοί από την πλευρά τους, σε μια κίνηση παραχώρησης προς στο Ισραήλ, δεν θα εφοδιάσουν τα νέα F-15 (της εταιρείας Boeing) με τα πιο σύγχρονα οπλικά και αεροηλεκτρονικά συστήματα που είναι ήδη διαθέσιμα στο στρατό των ΗΠΑ.
Η τελευταία πώληση τέτοιων σύγχρονων όπλων από τις ΗΠΑ προς τη Σαουδική Αραβία πραγματοποιήθηκε το 1992, όταν το αραβικό κράτος παρέλαβε 72 αεροσκάφη F-15. Την εποχή εκέινη, το Ισραήλ προσπάθησε να εμποδίσει τη συμφωνία αγοράς ύψους 9 δις δολαρίων, μέσω του εβραϊκού λόμπυ του αμερικανικού Κογκρέσου, οξύνοντας τις σχέσεις με τον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Τζωρτζ Μπους.
Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να εφοδιάσουν την πολεμική αεροπορία του Ισραήλ με F-35, το πιο τελευταίας τεχνολογίας μαχητικό που κατασκευάστηκε από την Lockheed Martin, ανέφερε η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.
Η τιμή της τεχνολογίας Stealth των F-35, η οποία παρέχει τη δυνατότητα αποφυγής ανίχνευσης από ραντάρ και αντιαεροπορικούς πυραύλους, ανέρχεται έως και σε 150 εκατ. δολάρια για ένα αεροπλάνο, κόστος που έφερε το Ισραήλ μπροστά σε δίλημμα για την αγορά του αεροσκάφους.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι ΗΠΑ έχουν προσφέρει σε ισραηλινές εταιρείες σύμβαση ύψους 4 δις δολαρίων για την προμήθεια ανταλλακτικών για τα F-35, κίνηση που ορισμένοι Ισραηλινοί αναλυτές πιστεύουν ότι εξυπηρετεί στην εξαγορά της σιωπής του Ισραήλ όσον αφορά την συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία αλλά και στην εξασφάλιση της έγκρισής της από το αμερικανικό Κογκρέσο.
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες του είδους στην ιστορία του Ισραήλ και θα συμβάλει στην αποπλήρωση μεγάλου μέρους του χρέους του Ισραήλ με την αγορά της πρώτης παρτίδας του F-35s.
Τα αεροσκάφη δεν αναμένεται να τεθούν σε χρήση πριν από το 2014. Αν το Ισραήλ υπογράψει ακόμα και για μια μοίρα από 20 F-35, όπως αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες, θα είναι η πρώτη χώρα εκτός των ΗΠΑ που θα έχει εξασφαλίσει την αγορά αυτού του αεροσκάφους, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να αγοράσει άλλα 55.
Πέρσυ το Ισραήλ απείλησε να εγκαταλείψει τις διαπραγματεύσεις για το F-35 και επέλεξε αντ' αυτού να αγοράσει το προηγμένης τεχνολογίας F-15. Το γεγονός ότι αυτό το ίδιο αεροσκάφος αγοράστηκε από τη Σαουδική Αραβία φαίνεται να κάνει ένα τέτοιο σενάριο λιγότερο πιθανό.
Η κυβέρνηση Ομπάμα αντιμετώπισε ασφυκτικές πιέσεις από το εβραϊκό λόμπυ προκειμένου να εμποδίσει την πώληση του F-15 στη Σαουδική Αραβία.
"Σήμερα αυτά τα αεροπλάνα προορίζονται για επίθεση εναντίον του Ιράν, αλλά αύριο θα μπορούσαν να στραφούν εναντίον μας", ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του στην εφημερίδα Haaretz τον Ιούλιο ανώνυμος αξιωματούχος ασφαλείας.
Ο Εχούντ Μπαράκ, υπουργός άμυνας του Ισραήλ, δήλωσε στη Washington Post τον Ιούλιο ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεσμεύτηκε να εγγυηθεί πως το Ισραήλ δεν θα "υστερήσει" των αντιπάλων του και "θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει την ποιοτική αναβάθμιση της άμυνας του Ισραήλ".
Οι Σαουδάραβες έχουν καταστεί ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές όπλων αμερικανικής κατασκευής, από τότε που αγόρασαν τα πρώτα περιπολικά αεροσκάφη AWACS τη δεκαετία του 1980. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Κογκρέσου, η αραβική αυτή χώρα δαπάνησε 36 δις δολάρια για αγορές αμυντικού εξοπλισμού από διάφορες χώρες κατά την επταετία 2001-2008.
Σήμερα, η Σαουδική Αραβία διαθέτει την τρίτη μεγαλύτερη εναέρια δύναμη στη Μέση Ανατολή, μετά το Ισραήλ και το Ιράν. Σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών, η "Βασιλική Σαουδική Πολεμική Αεροπορία" έχει στην κατοχή της 280 "μάχιμα" αεροσκάφη, σε σύγκριση με 424 του Ισραήλ και 312 του Ιράν.
Η εφημερίδα Wall Street Journal δεν προσδιορίζει το μοντέλο του F-15 που αγοράστηκε από το Ριάντ, αλλά πολλοί εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι πρόκειται για το αναβαθμισμένο Strike Eagle. Το αεροσκάφος, ειδικά σχεδιασμένο για επιθέσεις ακριβείας αέρος-επιφανείας, ήταν αυτό που κυρίως χρησιμοποιήθηκε από τις ΗΠΑ για την καταστροφή ραντάρ και πυραυλικών συστημάτων του Ιράκ κατά τη διάρκεια της εισβολής του 2003.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η κοινή στρατιωτική ενίσχυση της Σαουδικής Αραβίας και του Ισραήλ θεωρήθηκε ως ένα βασικό σημείο περιφερειακού ενδιαφέροντος για τις ΗΠΑ, λόγω της πεποίθησης που κυριαρχεί στην Ουάσιγκτον ότι το Ιράν επιδιώκει να αναπτύξει πυρηνική κεφαλή και έχει πυρετωδώς δημιουργήσει ένα μεγάλο οπλοστάσιο πυραύλων.
Αν, όπως το ίδιο το Ιράν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα, η χώρα έχει στην κατοχή της ρωσικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300, η τεχνολογία stealth των F-35 θα δώσει στο Ισραήλ ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε περίπτωση επίθεσης.
Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές έχουν αμφισβητήσει το αν και κατά πόσο ορθή ήταν η κίνηση αυτή των πωλήσεων όπλων από την πλευρά των ΗΠΑ.
Ο Trita Parsi, αναλυτής στο Woodrow Wilson Center στην Ουάσιγκτον και ειδικός σε ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις Ισραήλ-Ιράν, τόνισε ότι πρόκειται για "λανθασμένη πολιτική" που στόχο έχει τη διατήρηση της Τεχεράνης σε κατάσταση "απομόνωσης και υποταγής".
"Το μόνο που επιτυγχάνεται με τους μαζικούς εξοπλισμούς των αραβικών κρατών και του Ισραήλ είναι να αυξηθεί η αίσθηση ανασφάλειας του Ιράν και, συνεπώς, να καταστεί η ευρύτερη περιοχή λιγότερο ασφαλής", είπε.
Ο Stephen Zunes, αναλυτής σε ζητήματα πολιτικής των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι προλειαίνει το έδαφος για άλλη μια "κούρσα εξοπλισμών" στην περιοχή.
"Πρόκειται για μια πρακτική που έχουμε ήδη δει να εφαρμόζεται στο παρελθόν. Οι ΗΠΑ προσφέρουν στα αραβικά κράτη ακριβά σύγχρονα όπλα, και στη συνέχεια απευθύνονται στο Ισραήλ, λέγοντάς του ότι πρέπει να διαθέτει ακόμη καλύτερα όπλα για να μείνει μπροστά στην κούρσα. Στη συνέχεια, ασκεί ξανά πίεση στα αραβικά κράτη. Είναι ένα παιχνίδι που έχει κρυμμένη μια πλούσια φλέβα χρυσού για τους αμερικανούς κατασκευαστές όπλων", δήλωσε ο Zunes.
Η αμερικανική στρατιωτική ενίσχυση του Ισραήλ ανέρχεται σε 3 δις δολάρια το χρόνο, περισσότερη από κάθε άλλης χώρας και καλύπτει περίπου το 1/4 των αμυντικών δαπανών του. Σε αντίθεση με άλλους αποδέκτες, το Ισραήλ έχει τη δυνατότητα να δαπανήσει 26 % αυτών των ενισχύσεων για την ανάπτυξη και παραγωγή των δικών του οπλικών συστημάτων.
Ωστόσο, Ισραηλινοί αξιωματούχοι εξέφρασαν φόβους ότι μια συνδυασμένη πίεση στον αμυντικό προϋπολογισμό της χώρας και μια τεράστια δαπάνη για την αγορά μεγάλου αριθμού F-35 θα αφήσει τις ένοπλες δυνάμεις χωρίς πόρους για την ανασυγκρότηση των αποθεμάτων τους σε πυρομαχικά και βόμβες.
Τον περασμένο μήνα η Ουάσινγκτον ενέκρινε την χορήγηση πρόσθετης στρατιωτικής επιδότησης ύψους 420 εκατομμυρίων δολαρίων προκεμένου να βοηθήσει το Ισραήλ να αναπτύξει προγράμματα "αντιπυραυλικής ασπίδας", που θα αποσκοπούν στην αναχαίτιση πυραύλων μικρού, μέσου και μεγάλου βεληνεκούς.
Το Ισραήλ ανησυχεί με την αύξηση των αποθεμάτων σε ρουκέτες και πυραύλους που έχουν συσσωρεύσει η Χαμάς και η Χεζμπολά κοντά στα ισραηλινά σύνορα, καθώς και για τα πιο προηγμένα οπλοστάσια του Ιράν και της Συρίας.
Εκτός από το ζήτημα του κόστους του F-35, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ διαφωνούν και για το αν το Ισραήλ θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να εγκαταστήσει δικά του αεροηλεκτρονικά και οπλικά συστήματα στο έδαφός του. Μέχρι στιγμής, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αρνηθεί, και τον περασμένο μήνα, αρνήθηκαν να εφοδιάσουν το Ισραήλ με δοκιμαστικό αεροσκάφος.
Στο παρελθόν, το Τελ Αβίβ και η Ουάσιγκτον είχαν φτάσει σε διπλωματικό αδέξοδο όταν οι ΗΠΑ ανακάλυψαν ότι το Ισραήλ κατασκεύσασε αντίγραφα αμερικανικών συστημάτων και τα πούλησε σε άλλα καθεστώτα.
*Ο Jonathan Cook είναι συγγραφέας και πολεμικός ανταποκριτής στη Ναζαρέτ της Παλαιστίνης. Τα πιο πρόσφατα βιβλία του είναι "Το Ισραήλ και η σύγκρουση των πολιτισμών: το Ιράκ, το Ιράν και το σχέδιο για την 'Αναδημιουργία της Μέσης Ανατολής' " (εκδ. Pluto Press) και "Η Παλαιστίνη που αργοσβήνει: τα πειράματα του Ισραήλ με την ανθρώπινη απόγνωση" (εκδ. Zed Books).
Πηγή
Η ιστοσελίδα του είναι www.jkcook.net.

Η μετάφραση του πρωτότυπου κειμένου έγινε από την μεταφραστική ομάδα του ιστολογίου

Η Ουγγαρία αρνήθηκε νέο δανεισμό από το ΔΝΤ


  • "Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε", είναι το μήνυμα που έστειλε η Ουγγαρία στο ΔΝΤ
  • Μαθήματα πολιτικού ήθους, επάρκειας και ευθύνης προς τον Γιώργο Παπανδρέου, από τον Ούγγρο ομόλογό του...

Τον δρόμο της αντίστασης στους διεθνείς οικονομικούς τρομοκράτες (βλ. ΔΝΤ) δείχνει πως έχει αποφασίσει να πάρει η Ουγγαρία, η πολιτική ηγεσία της οποίας έχει πετάξει με τις κλωτσιές τους ανθρώπους του ΔΝΤ που καταλήστευσαν την χώρα τους, όταν η Ουγγαρία στράφηκε προς αυτούς προκειμένου να δεχτεί βοήθεια.
Σήμερα, με την εμπειρία της κατοχής του ΔΝΤ, η Ουγγαρία δείχνει αποφασισμένη να βαδίσει υπερήφανη, μόνη της και ελεύθερη. Ταυτόχρονα, η πολιτική ηγεσία της χώρας δείχνει τον δρόμο και στα άλλα "θύματα" των "οικονομικών εκτελεστών". Μήπως η Ελλάδα θα έπρεπε να σκεφθεί την λύση της οριστικής απομάκρυνσης των αρπακτικών που έχουν αρχίσει να ξεσκίζουν τις σάρκες της; Ο Γιώργος Παπανδρέου προφανώς δεν συμφωνεί, επειδή θα νιώσουν νευρικότητα και αμηχανία οι πατριώτες του και δανειστές της Ελλάδας, που βρίσκονται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού...
Η Ουγγαρία δεν ψάχνει για ένα νέο δάνειο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) επειδή δεν το χρειάζεται τόνισε ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, βάζοντας φρένο στα σενάρια περί νέας δανειακής συμφωνίας με τον οργανισμό.
"Μέχρι τώρα δεν υπάρχει ανάγκη και ούτε θα υπάρξει στο μέλλον για μια νέα δανειακή συμφωνία" τόνισε ο υπουργός Οικονομίας ξεκαθαρίζοντας ότι οι συζητήσεις που θα γίνουν το φθινόπωρο δεν θα γίνουν για αυτό το λόγο.
Η Ουγγαρία ήταν η πρώτη χώρα από την Ε.Ε. που στράφηκε στη βοήθεια του ΔΝΤ το 2008 αλλά ο πρωθυπουργός της τονίζει ότι δεν είναι διατεθειμένος για νέες περικοπές, καθώς θέλει να ανακόψει τη φόρα της ύφεσης που πλήττει τη χώρα.
Σε κάθε περίπτωση αναλυτής της Royal Bank στο Λονδίνο τονίζει ότι δεν καταλαβαίνει γιατί η Ουγγαρία "ξεκόβει" χωρίς λόγο τη βοήθεια από τον οργανισμό...
"Μοιάζουν να θέλουν να αποδείξουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν μόνοι τους, μια στρατηγική που μπορεί να μην έχει καλό αποτέλεσμα" καταλήγει στις δηλώσεις του.
Βέβαια, ο Βρετανός αναλυτής εργάζεται σε τράπεζα (ξέρετε, αυτές οι επιχειρήσεις που ζούνε από το ανθρώπινο αίμα...) και σαφέστατα δεν είναι Ούγγρος και δεν ένιωσε την "φροντίδα" του ΔΝΤ, που με τόση θέρμη υπερασπίζεται. Η "στρατηγική που δεν θα έχει καλό αποτέλεσμα", μάλλον θα βλάψει τα συμφέροντα του τραπεζικού συστήματος, παρά τους Ούγγρους. Αυτό το γνωρίζουν όλοι, εκτός από τον Βρετανό "αναλυτή" και τον δικό μας πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και τα μέλη της θλιβερής κυβέρνησής του...
 
πηγη

Η κυβέρνηση Παπανδρέου ελπίζει να βρει έσοδα... από εμάς!


Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και σε αυτή την περίπτωση εμείς προηγούμαστε. Λυπάμαι που το λέω, γιατί ξέρω ότι θα υποφέρουμε, αλλά σε αυτή την περίπτωση πρέπει να πούμε το “αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων” και να αρχίσουμε να τους χτυπάμε με κάθε ευκαιρία, επί δικαίων και αδίκων. Πρέπει η Ελλάδα να αποκτήσει κυβέρνηση δημοκρατική, πατριωτική και φιλολαϊκή, η οποία θα μας βγάλει από αυτόν τον εφιάλτη.
Εάμ δεν το αντιληφθούμε αυτό όλοι μας, τότε θα εξαφανιστούμε σαν χώρα και σαν λαός.
Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ενδιαφέρεται ούτε για την δημοκρατία, ούτε (έστω) για τον νεο-πατριωτισμό του, ούτε για τον λαό. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι που θα ταξιδέψει και το πόσο καλά θα περάσει... Σαρκάζει τους Έλληνες πολίτες, σε καθημερινή βάση, ενώ πλέον έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο θέμα: περισσότερη είναι η αδιαφορία του ή τα ψέματα που λέει;
Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε πως πε πρωθυπουργική "μέριμνα" έχουμε μεταφερθεί στο ΔΝΤ και έχουμε εξασφαλίσει όλους εκείνους που ήθελε να καθησυχάσει ο Γιώργος.
Δυστυχώς όμως -για εμάς- δεν γίνεται στο τραπέζι να παραγγέλνει ο πλούσιος και να πληρώνει ρεφενέ ο φτωχός.
Είναι ανήθικο και αντι-λειτουργικό η Γερμανία να έχει τα μεγαλύτερα πλεονασματικά και να αρνείται κατηγορηματικά να τα μειώσει σε ανταγωνιστικά επίπεδα ενώ παράλληλα κλωτσάει και σκουντάει τον “φτωχό” να μειώσει τα ελλείματά του προκαλώντας κοινωνική έκρηξη ενώ την ίδια στιγμή απομυζά επί σειρά ετών τον φτωχό με κάθε μορφή εκμετάλλευσης εμπορικής νόμιμης και μη…!!!!
Από που θα έλθουν έσοδα;
1. Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχασαν το 20 έως 30% του εισοδήματός τους.
Δεν κάνουν τζίρο επομένως στην αγορά, τους ξεχνάμε.
2. Οι καταστηματάρχες και οι ελευθεροι επαγγελματίες έχουν χάσει το 70% της κίνησης, κλαδεύονται ένας ένας με τη σειρά.
Τους ξεχνάμε και αυτούς.
3. Οι μισθωτοί είναι εξαφανισμένοι, στη χειρότερη κατάσταση όλων ασφαλώς. Τους έχουν ξεχάσει όλοι προ πολλού.
4. Τα νοικοκυριά έχουν αρχίζει και πειράζουν τις όποιες καταθέσεις έχουν απομείνει, σπάνε και τα ασφαλιστικά συμβόλαια.
Το επόμενο στάδιο στην κατρακύλα είναι η πώληση της ιδιωτικής κατοικίας, για να πληρωθούν υποχρεώσεις.
Όμως η αγορά έχει παγώσει, κανείς δεν αγοράζει διότι όλοι οι “έξυπνοι” περιμένουν να “ξεφουσκώσει η φούσκα” και να πέσουν οι τιμές στο 50%.
Πως θα “ξεφουσκώσει” όμως η φούσκα της κατοικίας με τις αντικειμενικές τιμές τόσο ψηλά και ακόμα ψηλότερα όπως προανήγγειλαν;
Όποιος θέλει να πουλήσει σήμερα καλύτερα να βγάλει αγγελία να πει το χαρίζω.
Η σπέκουλα και ο μαυραγοριτισμός που θα γίνεται με την κατοικία σε λίγο θα ξεπεράσει αυτά που διαβάζαμε για την κατοχή, ότι έδιναν τα σπίτια για ένα τενεκέ λάδι και ένα σακί αλεύρι.
Από που θα εισπράξει το ευφυές αυτό κράτος, με υπεύθυνους τους οποίους αν τους έβαζες να λειτουργήσουν ένα περίπτερο ή ένα μεσαίο εμπορικό κατάστημα θα “τα έφτυναν” το πρώτο 24ωρο;
Ίσως το κεντρικότερο πρόβλημα του ελληνικού κράτους από συστάσεως του ήταν ότι οι κυβερνήσεις και ο στενός κρατικός πυρήνας αξιωματούχων ΔΕΝ ΑΓΑΠΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ.
Τώρα εκτός από εχθρικούς ΕΝΤΟΠΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ αξιωματούχους μας κουβάλησαν και τον ΞΕΝΟ ΕΧΘΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στο σπίτι μας μέσα.
Τελικά, μήπως είναι καλύτερα έξω… στον δρόμο… μήπως είναι καλύτερα να είμαστε φτωχοί κι ελεύθεροι…; Μήπως έτσι θα βρούμε ευκολότερα την άκρη;
Η πλασματική ευμάρεια του εύκολου χρήματος αποδείχτηκε καταστροφική για πολίτες μιας μικρής οικονομίας όπως η δική μας.
Κωνσταντίνος

Για εσάς τους 300 της Βουλής


Ονομάζομαι Καλαμπούνιας Αθανάσιος, είμαι παντρεμένος εδώ και 4 χρόνια και το καλοκαίρι περιμένω το πρώτο μου παιδί μέσα σε αυτή την κρίση, μέσα σε αυτές τις ισοπεδωτικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα.
Αφορμή αυτού του e‐mail είναι όλα αυτά τα οποία βλέπω να διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό. Είμαι ένας Έλληνας πολίτης από τους εκατοντάδες χιλιάδες που βιώνουν αυτή την κατάσταση, που έχουν τις φοβίες τους, τις ανησυχίες τους και τους προβληματισμούς τους, όχι μονό για το παρόν, αλλά ΚΥΡΙΩΣ για το μέλλον.
θα γίνω γονιός για πρώτη φορά και αναρωτιέμαι πως θα καταφέρω να μεγαλώσω το παιδί μου, αν θα καταφέρω να του προσφέρω, όχι απαραίτητα αυτά τα οποία πρόσφεραν οι γονείς μου σε μένα, αλλά το ελάχιστο δυνατό να μεγαλώσει και να ζήσει ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ..
Κύριοι αυτό το e‐mail είναι μια φωνή αγανάκτησης, απογοήτευσης, οργής, μια φωνή μέσα στις άλλες φωνές που φωνάζουν και λένε ΦΤΑΝΕΙ!!!
Γεννήθηκα το 1974, μια χρόνια όπου η ελληνική κοινωνία αναζητούσε ΞΑΝΑ ένα όνειρο, την ελπίδα μετά την 7χρονη δικτατορία, αναζητούσε ένα όνειρο και πίστευε σε αυτό. Ήταν μια κοινωνία με όνειρα, με ιδανικά, οι γονείς μου πίστευαν σε κάτι, αγωνίζονταν για κάτι, υπήρχε αισιοδοξία για το μέλλον. εγώ τι θα λέω στο παιδί μου, για ποια ελπίδα θα του μιλήσω, για ποιο όνειρο, για ποια ιδανικά;
Σήμερα 36 χρόνια αργότερα, χρόνο με το χρόνο αυτό το όνειρο έγινε εφιάλτης, ένας εφιάλτης που δεν θα ανοίξω τα μάτια και θα πω "ένα κακό όνειρο ήταν και πέρασε". Είναι ένας εφιάλτης τον όποιο βιώνω, βιώνουμε όλοι μας. Πολλοί από εσάς ήσασταν εκφραστές αυτού του ονείρου, είσαστε η γενιά του Πολυτεχνείου, με διάθεση για πάταξη της αδικίας που υπήρχε στην ελληνική κοινωνία από τη δικτατορία.
ΗΣΑΣΤΑΝ οι εκφραστές αυτού ονείρου που αναζητούσαν οι έλληνες το 1974, γιατί κύριοι σήμερα 36 χρόνια αργότερα μετατρέψατε αυτό το όνειρο σε εφιάλτη ? γιατί κύριοι πουλάτε αυτήν την ελπίδα, αυτό το όνειρο του κάθε Έλληνα;
Δεν με ενδιαφέρει να πω ότι φταίει το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, η Αριστερά. Για μένα κύριοι , όλοι εσείς οι 300, σε κάθε κυβέρνηση εδώ και 36 χρόνια φταίτε! Δεν με ενδιαφέρει να μπω σε μια λογική, όπως κάνουν οι επόμενοι που καταλογίζουν ευθύνες στους προηγούμενους.
Εδώ και 36 χρόνια ακούμε για σκάνδαλα, για διαπλοκή, για άπατες, για σήψη της δημοσίας διοίκησης. Έφτασα στο σημείο να λέω ότι δεν με ενδιαφέρει πλέον τι έγινε παρελθοντικά, σε αντίθεση με πολλούς μεγαλύτερους από εμένα. Εγώ είμαι το παρών αυτής της χωράς, είμαι σε αυτή την παραγωγική ηλικία και ώριμα πολικά σκεφτόμενη.
  • ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΩ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ, ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ, ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΣΕ ΕΣΑΣ! (μπορείτε;)
36 χρόνια λόγια, λόγια, λόγια, λόγια...
  • ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΤΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΑΣ ΣΕ ΠΡΑΞΕΙΣ !
  • ΑΠΟΔΩΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΠΟΔΩΣΤΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ !
  • ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ, ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Αυτό που ξέρω να πω είναι ότι σας ψηφίζουμε να μας εκπροσωπείτε και να λαμβάνετε τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις για το ΛΑΟ!
ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΤΟ ΛΑΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΤΟ ΛΑΟ, ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ !
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟ ΣΑΣ ! ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ. ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ τα πιθανά όποια προσωπικά συμφέροντα και να οικειοποιείστε την εξουσία
  • ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΥΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ
Άπαντες ανά την ελληνική επικράτεια σας επικρίνουν, δεν σημαίνει αυτό κάτι για εσάς;
Δεν είστε κύριοι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Αριστερά, είστε όλοι έλληνες, είστε όλοι εκεί για έναν κοινό σκοπό, για την ΕΛΛΑΔΑ, για τον ΕΛΛΗΝΑ!
  • ΚΥΡΙΟΙ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ, ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ, ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΛΑΟ, ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΟΔΗΓΕΙΤΕ! ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙΤΕ !
Τα νέα οικονομικά μετρά που ήρθαν και αυτά τα οποία πιθανόν θα έρθουν δεν με θίγουν μονό οικονομικά, με θίγουν σαν άνθρωπο, θίγουν την αξιοπρέπεια μου, θίγουν τη δυνατότητα να ζήσω ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!
Δεν ζητώ να γίνω πλούσιος, ποτέ δεν επιδίωξα να γίνω πλούσιος, ότι θέλω και εγώ όπως και εκατοντάδες‐χιλιάδες έλληνες πολίτες είναι να μπορούμε να ζούμε την καθημερινότητα μας, ευτυχισμένοι, χαρούμενοι
  • ΜΗΝ ΜΟΥ ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΗΣΩ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ,
  • ΜΗΝ ΜΟΥ ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ
  • ΜΗΝ ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ
  • ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΖΗΤΙΑΝΟΣ, ΟΥΤΕ ΕΓΩ, ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΖΗΤΙΑΝΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΜΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ!
Αρχές της δεκαετίας του ΄80 ο Παπακωνσταντίνου τραγουδούσε "...φοβάμαι όλα αυτά τα οποία θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα..." πόσο επίκαιρο ακούγετε αυτό σήμερα ΑΝ η δημοκρατία που βιώνω είναι αυτή, να λαμβάνονται αποφάσεις που να με θίγουν κατά αυτό τον τρόπο προτιμώ να γυρίσουμε σε μια δημοκρατική κατάσταση, όπως στην αρχαία Αθηνά, όπου ΟΛΟΙ οι πολίτες μαζεύονταν και αποφάσισαν από κοινού για το μέλλον της πόλης τους.
Σε όλους εσάς τους 300 της βουλής θα ήθελα να σας πω και να κλείσω , εμένα μπορεί να μην σκέφτεστε και να μην με λογαριάζετε, σκεφτείτε το παιδί μου, τα παιδιά όλων των ελλήνων πολιτών, το αύριο αυτής της χωράς!
Εγώ τα βράδια δεν μπορώ να κοιμηθώ εσείς;
Ευχαριστώ που με ακούσατε
Μετά Τιμής
Καλαμπούνιας Αθανάσιος
Πηγή
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters