Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Η ανάσχεση της Τουρκίας




Η ανάσχεση των επεκτατικών σχεδίων της Τουρκίας εις βάρος του Ελληνισμού, περιλαμβανομένων του ελλαδικού και κυπριακού χώρου, θα πρέπει να αναχθεί σε ύψιστη εθνική υπόθεση όλων ανεξαίρετα των Ελλήνων.
Η πολιτική που ακολουθείται στην Κύπρο από τους εγκάθετους της Άγκυρας, η ανάλυση και επεξήγηση των όσων συμβαίνουν στο Αιγαίο και τη Θράκη, με τις προκλητικές δραστηριότητες του τουρκικού προξενείου, είναι ηλίου φαεινότερον σε τι στοχεύουν. Όλοι οι σχεδιασμοί και ενέργειες των Τούρκων οδηγούν στην πραγματοποίηση του ονείρου της μεγάλης Τουρκίας και ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Προκύπτει επιτακτική ανάγκη επανασχεδιασμού του αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα. Η υποχωρητικότητα, η πολιτική του καλού παιδιού, το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκτρέφουν τον Μινώταυρο της τουρκικής επεκτασιμότητας.
Όμως έχουμε δυνατότητες, έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα απέναντι στην Τουρκία, τα οποία πρέπει να αναπτύξουμε.
Οι επενδύσεις στον τουρισμό μπορεί να αποδίδουν στην εισροή συναλλάγματος, αλλά υπόκεινται στην επήρεια εξωγενών παραγόντων (ηφαιστειακή τέφρα, παγκόσμια οικονομική κρίση).
Η προσέλκυση ξένων κεφαλαίων για επενδύσεις μεγαθήρια στην οικοδομική βιομηχανία μπορεί να αποδίδουν βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη εισροή συναλλάγματος, αλλά ταυτόχρονα υποθηκεύουν εθνικό χώρο σε οργανισμούς χωρών με αμφιλεγόμενη υποστήριξη στο μέγα εθνικό μας πρόβλημα.
Αντίθετα, η στροφή στην ανάπτυξη τομέων της υψηλής τεχνολογίας και γιατί όχι σε συμμαχίες με γειτονικές και άλλες χώρες, για τη συμπαραγωγή υψηλής τεχνολογίας οπλικών και άλλων συστημάτων, και της ανόρυξης υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου, θα αναγκάσουν τους νικητές του 1974 να υποκύψουν στους μακροπρόθεσμους νικητές ενός τεχνολογικού-ενεργειακού πολέμου. Πρέπει με θάρρος να ξεπεράσουμε τα ψυχολογικά, κοινωνιολογικά και πολιτικά στοιχεία που μας καθηλώνουν σε στρατηγικά αδιέξοδα, και να αναπτύξουμε τη δυνατότητα στρατηγικών ανοιγμάτων, με γνώμονα πάντοτε το εθνικό συμφέρον. Η στρατιωτική υπεροχή στις πλείστες των περιπτώσεων είναι παροδική, ενώ η γνώση και η τεχνολογική υπεροχή είναι στοιχεία μόνιμα.
Η ανάπτυξη των Πανεπιστημίων μας σε χώρους όχι μόνο εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που παρέχουν γνώσεις μετά το Λύκειο, για την απόκτηση προσόντων εξεύρεσης εργασίας, αλλά σε ιδρύματα έρευνας, ανάπτυξης θεωρίας και παραγωγής στρατηγικής, και δεξαμενές διαμόρφωσης πολιτικής αγωγής και ανάσχεσης των σχεδίων της Τουρκίας, και όχι παραγωγής και προώθησης κομματικών ιδεολογιών, σε συνάρτηση με δελεαστικές προτάσεις σε κορυφαίους Κύπριους επιστήμονες, που διαπρέπουν στο εξωτερικό, για τον επαναπατρισμό τους, θα οδηγήσει στον εμπλουτισμό των ιδεών για ανάσχεση των σχεδίων της Τουρκίας.
Εκ των πραγμάτων, μια μόνο επιλογή έχουμε. Ανασχεδιασμό των στόχων μας και επανατοποθέτηση του Κυπριακού στη σωστή του βάση. Της εισβολής και της κατοχής. Όσο η Αθήνα και η Λευκωσία δεν αντιλαμβάνονται επαρκώς το «στρατηγικό βάθος» των ενεργειών της Τουρκίας, η ελληνικότητα της Κύπρου, του Αιγαίου και της Θράκης και κατ’ επέκτασιν του Ελληνισμού σ’ αυτούς τους χώρους έχουν ημερομηνία λήξεως.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
Ιατρός

Πηγή: http://www.sigmalive.com/simerini/analiseis/other/301100

ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ

Άρθρο του Andrew W. Griffin από το Oklahoma Watchdog 

Πριν από μία εβδομάδα εδώ στο ‘Oklahoma Watchdog’, είχαμε αναφέρει ότι η φαρμακευτική αλυσίδα Walgreens πιέζει ασφυκτικά για την προώθηση του εποχικού εμβολίου που θα είναι ‘διπλό’ εμβόλιο, συνδυασμός του εμβολίου κατά της εποχικής (κοινής) γρίπης και εμβόλιο κατά της γρίπης τύπου Η1Ν1 (των χοίρων) [Βλέπε και ΕΔΩ].

Αυτό, μετά από την τρομοκρατία για τον ιό της «γρίπης των χοίρων» του 2009 που είχε ως αποτέλεσμα τόνοι εμβολίου να έχουν αφεθεί να ‘σαπίζουν’ στις αποθήκες, με αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων για τους κατασκευαστές εμβολίων και άλλους, οι οποίοι βγάζουν λεφτά από την κινδυνολογία για θέματα που αφορούν την υγεία. Και καθώς διάβαζα την ‘USA Today’ σήμερα το πρωί δεν μπορούσα να μην δω την ολοσέλιδη διαφήμιση της αλυσίδας φαρμακείων ‘Walgreens’ όπου μία "μαμά" λέει ότι η ίδια ‘οπλίστηκε’ για αυτούς που αγαπά, λέγοντας, "έκανα το εμβόλιο γρίπης για την κόρη μου". Αυτή η φράση ήταν υπογραμμισμένη στη διαφήμιση. Και τώρα βλέπουμε να υπάρχει μια μεγάλη προσπάθεια να γίνει το εμβόλιο υποχρεωτικό για τους εργαζομένους στο τομέα της υγείας. Όπως ένα άρθρο στους ‘Los Angeles Times’ (‘LAT’) ανέφερε σήμερα, ότι οι αλυσίδες νοσοκομείων εντείνουν τις πιέσεις στους εργαζόμενους να πάρουν το εμβόλιο ή αλλιώς θα χάσουν τη δουλειά τους. Η πολιτεία της Νέας Υόρκης επεξεργάζεται ένα σχέδιο για να κάνει τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας να δεχτούν να ‘τρυπηθούν’.


Γράφουν οι ‘LAT’: "Οι περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει να εμβολιαστούν για να βοηθήσουν να σταματήσει η εξάπλωση της γρίπης. Αλλά οι έρευνες δείχνουν μια αρκετά μεγάλη μερίδα των ανθρώπων που εργάζονται σε νοσοκομεία, κλινικές και γραφεία ιατρών να μην θέλουν να πάρουν το ετήσιο εμβόλιο της γρίπης. Σύμφωνα με έρευνα της Rand Corp που έγινε το περασμένο έτος, το 39% των επαγγελματιών του τομέα της υγείας δήλωσε ότι δεν θα πάρει το εμβόλιο της γρίπης, ακόμη και με την απειλή της πανδημίας γρίπης. Αυτό που το άρθρο αδυνατεί να εξηγήσει είναι ποιος είναι ο λόγος που οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας αρνούνται να πάρουν τα εμβόλια. Δεν θα μπορούσε ο λόγος να είναι ότι αυτοί οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και ένα συνεχώς αυξανόμενος αριθμός καθημερινών ανθρώπων, μαθαίνουν οι ίδιοι σχετικά με τα συστατικά των εν λόγω εμβολίων και αποφασίζουν ότι δεν θέλουν μία τέτοια απειλή στο σώμα τους; Σημειώστε το άρθρο του Prison Planet που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα με τον τίτλο “Vaccine deaths and injuries skyrocket as cover-up implodes”, σχετικά με τον έντονο προβληματισμό των πολιτών από την αύξηση των θανάτων και των παρενεργειών από τα εμβόλια. Το άρθρο από τον Paul Joseph Watson, παραπέμπει σε μια νέα δημοσκόπηση Rasmussen που λέει ότι πάνω από το ήμισυ - 52 τοις εκατό - των Αμερικανών ανησυχούν για την ασφάλεια των εμβολίων.

Υπάρχουν ήδη αναφορές σε χώρες όπως η Ινδία, όπου έχουν αναφερθεί θάνατοι μετά από τον εμβολιασμό κατά του ιού της «γρίπης των χοίρων». Άραγε το ίδιο θα συμβεί εδώ στις ΗΠΑ, όταν οι άνθρωποι αρχίσουν να παίρνουν το ετήσιο εμβόλιό τους, το οποία περιλαμβάνει εμβόλιο και κατά της εποχιακής γρίπης και κατά του H1N1 (γρίπης των χοίρων);

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

ΠΗΓΗ

Α.Ο.Ζ.ΜΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ... ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ

Πολύ μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου εντόπισε σε τμήμα της κυπριακής ΑΟΖ και στην περιοχή μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, η αμερικανική εταιρεία Noble Energy, που τα παρουσίασε πρόσφατα στο Χιούστον του Τέξας. 

Αυτά όμως είναι και τα μόνα κοιτάσματα που ερευνώνται προς το παρόν, αφού η κυβέρνηση Χριστόφια μοιάζει να έχει “παγώσει” τον δεύτερο διαγωνισμό που επρόκειτο να προκηρύξει. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ακόμα πιο πλούσια κοιτάσματα πιθανολογούνται στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ δυτικά του νησιού και προς το Καστελόριζο, κοιτάσματα που προφανώς συνεχίζονται και εκεί που θα μπορούσε η Ελλάδα να κηρύξει τη δική της ΑΟΖ. Η Αθήνα όμως έχει αρνηθεί μέχρι τώρα να κάνει χάραξη της ΑΟΖ, που πρότεινε η Λευκωσία και οι δύο πρωτεύουσες κινούνται με όλο και πιο ήπιους, συμβιβαστικούς τόνους στο θέμα. Το αποτέλεσμα είναι βεβαίως να έχει πλήρως αποθρασυνθεί η ‘Aγκυρα, όχι μόνο αποτρέποντας κυπριακές έρευνες, αλλά κάνοντας η ίδια στην ελληνική και κυπριακή υφαλοκρηπίδα.  

Cyprus A και η περιοχή μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ
Το κοίτασμα στο “οικόπεδο 12” της κυπριακής ΑΟΖ, που η εταιρεία βάφτισε Cyprus A, υπολογίζεται ότι περιέχει περί τα 300 δισεκατομμύρια κ.μ. Με τους σημερινούς ρυθμούς κατανάλωσης, καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες της Κύπρου για έναν αιώνα.


Σύμφωνα με τον κυπριακό “Φιλελεύθερο”, οι επενδύσεις έρευνας και ανάπτυξης του Cyprus A αναμένονται ανάλογες των δαπανών για το γειτνιάζον ισραηλινό Tamar, δηλαδή 15 δολλάρια ανά 1000 κ.μ. και συνολικά 4,5 δις δολλάρια και αναμενόμενη ημερήσια παραγωγή φυσικού αερίου περί τα 40 εκατ. κ.μ., σταθερά για είκοσι τουλάχιστο χρόνια. Με σημερινές τιμές, το ετήσιο όφελος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα μπορούσε να ξεπερνά το μισό δις δολλάρια. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας χρονιάς η Noble Energy πιστοποίησε με γεωτρήσεις την ύπαρξη δύο πολύ μεγάλων κοιτασμάτων σε γειτονική περιοχή κοντύτερα στο Ισραήλ. Πρόκειται για το κοίτασμα Tamar, με 240 δις κ.μ. ανακτήσιμα αποθέματα και το Dalit με 15 δις. Στη συνέχεια η Noble έκανε τριδιάστατη σεισμική καταγραφή στα δύο κοιτάσματα και στα γειτονικά, περιλαμβανομένου του οικοπέδου 12, από τα οποία αποδείχθηκε με βεβαιότητα η ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων αερίου στη μείζονα περιοχή μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ. Τα πιθανώς πολύ μεγάλα κοιτάσματα είναι το Leviathan και το Cyprus A, που παρουσιάζει εξάλλου μεγάλη γεωφυσική, γεωλογική και διατρητική συγγένεια με τα ήδη ανακαλυφθέντα Tamar Dalit, συγγένεια που συνηγορεί υπέρ του ενδιαφέροντος και των άλλων κοιτασμάτων. Κατ΄ αναλογίαν, υποστηρίζει ο Φιλελεύθερος, αναμένεται για μεν το Leviathan ένα απόθεμα της τάξης των 300 δις κ.μ., για δε το Dalit ένα ύψος αποθεμάτων 300 δις κ.μ. Στο μεταξύ, η ισραηλινή κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Delek που συνεργάζεται με τη Νοble ανακοίνωσε ότι αύξησε τις μετοχές της στην αμερικανική εταιρεία στο 4%. Η Delek ζήτησε επίσης έγκριση για να ασκήσει δικαίωμα που απορρέει από τη συμφωνία με τη Noble για να συμμετάσχει στο κεφάλαιό της σχετικά με το οικόπεδο 12. Μέχρι στιγμής, η κυπριακή κυβέρνηση δεν αποφάσισε να δώσει την απαραίτητη έγκριση.  

Kυπριακή ‘μετριοπάθεια’
Αν εξαιρέσουμε πάντως το οικόπεδο 12, η κυβέρνηση Χριστόφια έχει αποφύγει να προχωρήσει προς το παρόν στην δεύτερη φάση του διεθνούς διαγωνισμού, που προγραμματιζόταν για τον Ιανουάριο 2009. Η αναβολή εντάσσεται στα πλαίσια της ακραίας μετριοπάθειας που επιδεικνύει η Λευκωσία, στη λογική “να μη χαλάσει το κλίμα των διαπραγματεύσεων και να μη δημιουργηθούν προβλήματα με την Τουρκία”. Στο παρελθόν, η αποφασιστική στάση της κυβέρνησης Παπαδόπουλου με Υπουργό Εξωτερικών τον Γιώργο Λιλλήκα, επέτρεψε την οριοθέτηση της κυπριακής ΑΟΖ με τον Λίβανο και την Αίγυπτο, την υπογραφή συμφωνίας συνεκμετάλλευσης με το Κάιρο, στην περιοχή επαφής της αιγυπτιακής και κυπριακής ΑΟΖ, τη συνεννόηση με το Ισραήλ, που αρνείται μεν να οριοθετήσει επισήμως ΑΟΖ γιατί αρνείται να σταθεροποιήσει τα εν γένει σύνορά του, δεν έχει όμως αντίρρηση για να γίνει η εκμετάλλευση με εκατέρωθεν συμφωνίες και με συνεκμετάλλευση στη ζώνη επαφής. Η κυβέρνηση Παπαδόπουλου-Λιλλήκα επιπλέον αντέδρασε τότε έντονα στην απειλητική παρουσία του τουρκικού ναυτικού και τις απειλές του κ. Ερντογάν, μπλοκάροντας το κεφάλαιο Ενέργεια των ευρωτουρκικών σχέσεων και τις σχέσεις της Τουρκίας με τον αμυντικό οργανισμό της ΕΕ, γεγονός που στοίχισε πολύ μεγάλα ποσά στην ‘Aγκυρα. ‘Εκτοτε όμως, Λευκωσία και Αθήνα ανοίγουν τα κεφάλαια το ένα μετά το άλλο, παρόλο που η ‘Aγκυρα αναβαθμίζει το επίπεδο των προκλήσεών της, “ανταμοίβοντας” ουσιαστικά αυτή την αναβάθμιση!  

Συμμαχία με το Ισραήλ; ¨Αξονες και Αγωγοί

Με την ευκαιρία πάντως και της ανακάλυψης των κοιτασμάτων στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου και του Ισραήλ, ξανάρχισε το απίστευο γαϊτανάκι διαφόρων δημοσιογράφων, σχολιαστών, αυτοχρησθέντων αναλυτών και δεν συμμαζεύεται, σε Ελλάδα και Κύπρο, που πλασάρουν τις τεράστιες αρετές μιας υπό εκκόλαψη “στρατηγικής συμμαχίας” Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας. Δεν ξέρουμε αν αυτή η ξαφνική εμφάνιση πληθώρα αναλύσεων, που δεν στηρίζονται σε κανένα απολύτως στοιχείο, βοηθάει την οικονομική κατάσταση ή την καριέρα όσων τις γράφουν. Το βέβαιο είναι ότι ουδείς έχει περιγράψει το γιατί χρειάζεται μια στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ, προκειμένου να αντληθούν οι υδρογονάνθρακες από την περιοχή της Κύπρου. Υπάρχει ενδεχομένως ένα κοινό συμφέρον συνεννόησης για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων στο μέσο της απόστασης Κύπρου και Ισραήλ, καλοδεχούμενη η υποστήριξη της διεθνούς νομιμότητας από όλους, του Ισραήλ περιλαμβανομένου, ποιό όμως είναι το ακριβές περιεχόμενο όρων όπως “στρατηγική συμμαχία”, ή ”στρατηγική προσέγγιση” που “εκτοξεύονται”; Αυτό που θάχε όντως μεγάλο στρατηγικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα και για την Κύπρο, αλλά που, παραδόξως δεν το πολυσκέφτονται οι διάφοροι στρατηγικοί μας εγκέφαλοι, θα ήταν η μεταφορά αερίου υποθαλασσίως από την Ασία στην Ελλάδα με παράκαμψη της Τουρκίας και ποικίλες δυνητικές διαδρομές και πηγές προέλευσης. Μέχρι τώρα όμως και με την εξαίρεση του αγωγού South Stream, οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν είχαν πολιτική αγωγών, αλλά περιορίζονταν, με την καθοδήγηση της Ουάσιγκτον, να σιγοντάρουν τους αγωγούς που περνούσαν μέσω Τουρκίας, αγωγοί που είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση της ενεργειακής εξάρτησης της Ελλάδας από μια χώρα που την απειλεί, όπως και την αύξηση της στρατηγικής αξίας της ‘Aγκυρας. Ϊσως τώρα, που για δικούς του λόγους το Ισραήλ και οι Αμερικανοεβραίοι δεν καλοβλέπουν την Τουρκία, να μπορέσει και η Αθήνα να σκεφτεί διαφορετικά. ‘H μήπως είμαστε πολύ αισιόδοξοι;

konstantakopoulos.blogspot.com

ΣΙΩΠΗΛΑ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΘΟΡΥΒΟ ΠΟΛΕΜΟ

Το έγγραφο αυτό περιγράφει ξεκάθαρα την δογματική και κυριαρχική νοοτροπία της ελίτ της Παγκόσμιας Κυβέρνησης. Βρέθηκε τυχαία το 1986, ονομάστηκε «Σιωπηλά όπλα για έναν αθόρυβο πόλεμο», και αποτελεί μια θαυμαστή εξήγηση της τεχνικής της μαζικής πλύσης εγκεφάλου. 

Αυτό το εκτενές και λεπτομερές έγγραφο που χρονολογείται από το 1979 περιγράφει μία πολιτική που επιβλήθηκε από το 1950. Το έγγραφο λέει πως: «ο αθόρυβος πόλεμος ...κηρύχθηκε από την Διεθνή Ελίτ σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα 1954». Το 1954 όμως είναι το έτος που για πρώτη φορά συναντήθηκε η λέσχη Μπίλντερμπεργκ.
Εδώ υπάρχει μια περίληψη του περιεχομένου του: 

«Η εμπειρία έχει αποδείξει πως η πιο απλή μέθοδος για την εξασφάλιση ενός σιωπηλού όπλου και η απόκτηση ελέγχου του κοινού, είναι να τους διατηρούμε ανεκπαίδευτους και αδαείς όσον αφορά τις αρχές των βασικών συστημάτων αφ' ενός, ενώ αφ' ετέρου να τους κρατούμε σε σύγχυση, να τους έχουμε αποδιοργανωμένους και αποσπασμένους σε θέματα που δεν έχουν καμία πραγματική σημασία. Αυτό επιτυγχάνεται με:

1. Τον χωρισμό των εγκεφάλων τους την υπονόμευση των πνευματικών τους δραστηριοτήτων την παροχή ενός προγράμματος χαμηλής ποιότητας στην δημόσια εκπαίδευση, τα μαθηματικά, τον σχεδιασμό συστημάτων και τα οικονομικά αλλά και την αποθάρρυνση τους στον τομέα της τεχνικής δημιουργικότητας.


2. Την εξάρτηση των αισθημάτων τους και την αύξηση της αυτοϊκανοποίησής τους αλλά και της ικανοποίησης τους σε συναισθηματικές και σωματικές δραστηριότητες με:
α) Άσχετες συναισθηματικές προσβολές και επιθέσεις (πνευματικός και συναισθηματικός βιασμός) μέσω μιας μόνιμης επίθεσης σεξ, βίας και πολέμων στα μέσα ενημέρωσης - κυρίως την τηλεόραση και τις εφημερίδες.
β) Την ικανοποίηση κάθε επιθυμίας τους -σε υπερβολή- «σκουπιδοτροφές για τη σκέψη» και με την αποστέρηση όλων αυτών που πραγματικά έχουν ανάγκη.
γ) Την επανεγγραφή της ιστορίας και του νόμου και την υποταγή του κοινού σε μία παρεκκλίνουσα δημιουργία, έτσι ώστε να μπορεί να ανορθώνει τη σκέψη του από τις προσωπικές ανάγκες σε ιδιαίτερα κατασκευασμένες εξωτερικές προτεραιότητες.

Τα σιωπηλά όπλα της τεχνολογίας κοινωνικού αυτοματισμού θα παρεμποδίζουν τα ενδιαφέροντα του και τις ανακαλύψεις του. Όσο περισσότερη σύγχυση, τόσο περισσότερο όφελος. Άρα η καλύτερη προσέγγιση είναι να δημιουργούμε προβλήματα και μετά να προτείνουμε λύσεις.»

Περιληπτικά: 

✓Στα μέσα διατηρήστε την προσοχή του ενήλικου κοινού μακριά από τα πραγματικά κοινωνικά θέματα και αιχμαλωτίστε το με θέματα που δεν έχουν καμιά πραγματική αξία.

✓ Στα σχολεία κρατήστε το νεαρό κοινό σε άγνοια όσον αφορά τα πραγματικά μαθηματικά, τα πραγματικά οικονομικά θέματα, τον πραγματικό νόμο και την πραγματική ιστορία.

✓Στη διασκέδαση διατηρήστε την διασκέδαση του κοινού κάτω από το πνευματικό επίπεδο της Στ' δημοτικού.

✓Στην εργασία διατηρήστε το κοινό απασχολημένο ... απασχολημένο ... απασχολημένο ... για να μην έχει χρόνο να σκεφτεί φέρτε το πίσω στο αγρόκτημα με τα άλλα ζώα.

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΙΩΠΗΛΑ ΟΠΛΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΝΟΥ ΜΕ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ. 

Γράφει για τον αθόρυβο πόλεμο: «Πυροβολεί καταστάσεις αντί για σφαίρες. Προωθείται με επεξεργασία δεδομένων αντί με την πυρίτιδα με έναν υπολογιστή αντί για ένα όπλο- την χειρίζεται ένας προγραμματιστής υπολογιστών αντί ένας σκοπευτής- ενεργεί κάτω από τις διαταγές ενός τραπεζικού μεγιστάνα αντί ενός στρατηγού του στρατού. Δεν δημιουργεί προφανείς θορύβους, δεν προκαλεί προφανείς σωματικές βλάβες και δεν αναμιγνύεται φανερά στην καθημερινή κοινωνική ζωή κανενός. Προκαλεί όμως αλάνθαστους «θορύβους», προκαλεί αλάνθαστες σωματικές και πνευματικές βλάβες και εμπλέκεται με αλάνθαστο τρόπο στην καθημερινή κοινωνική ζωή, δηλαδή αλάνθαστα στον εκπαιδευμένο παρατηρητή, αυτόν που γνωρίζει που να κοιτάζει. Το κοινό δεν μπορεί να κατανοήσει το όπλο κι έτσι δεν μπορεί να πιστέψει πως δέχεται την επίθεση και υποτάσσεται από ένα όπλο. Το κοινό μπορεί ενστικτωδώς να αισθανθεί πως κάτι πάει στραβά, εξ' αιτίας όμως της τεχνολογικής φύσης του σιωπηλού όπλου, δεν μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματα του με λογικό τρόπο, ή να χειριστεί το πρόβλημα με έξυπνο τρόπο. Έτσι δεν γνωρίζει πως να ζητήσει βοήθεια και δεν ξέρει πως να συνεργαστεί με άλλους για να αμυνθούν εναντίον του. Όταν ένα σιωπηλό όπλο εφαρμόζεται σταδιακά, τότε το κοινό προσαρμόζεται στην παρουσία του και μαθαίνει να ανέχεται την επέμβαση του στη ζωή του, μέχρι που η πίεση (ψυχολογική ή οικονομική) να γίνει πάρα πολύ μεγάλη και να καταρρεύσει. Άρα το σιωπηλό όπλο είναι ένας τύπος βιολογικού πολέμου. Επιτίθεται στη ζωτικότητα, την κινητικότητα και τις επιλογές των ατόμων μιας κοινωνίας, γνωρίζοντας, κατανοώντας, χειριζόμενο και επιτιθέμενο στις πηγές φυσικής και κοινωνικής ενέργειας και στις σωματικές, πνευματικές και συναισθηματικές δυνάμεις και αδυναμίες». Με άλλα λόγια διαίρει και βασίλευε. Όταν κάποιοι εισαγάγουν την παγκόσμια δικτατορία τους με σταδιακή προσέγγιση τότε πολλοί λίγοι θα συνειδητοποιήσουν τι πραγματικά γίνεται μέχρι να είναι πολύ αργά. Στην πραγματικότητα οι πολλοί θα καταδικάσουν και θα γελάσουν αυτούς που θα προσπαθήσουν να τους καταδείξουν τι ακριβώς συμβαίνει. Κλείνοντας θα αναφέρω τρία μόνον αποσπάσματα από κάποιες εκατοντάδες αναφορές που κατά καιρούς έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά για την σύνδεση του ανθρώπινου εγκεφάλου με κρατικούς υπολογιστές μέσω ραδιοεπικοινωνιών: «Είναι μέσα στην εξουσία μας να παρατηρούμε τι βλέπει, τι αισθάνεται και τι σκέπτεται ένα άτομο, να εξετάζουμε εξονυχιστικά τη συμπεριφορά και να ανιχνεύουμε ακόμη την περίπτωση του τυχαίου στις συνειδητές του αποφάσεις, αλλά και στην ψυχολογική και ασυνείδητη κατάσταση του» (Telemetry is coming of age). «Μπορούμε να επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε την αυξανόμενη γνώση μας για να σκλαβώσουμε τους ανθρώπους με τρόπους που δεν φανταστήκαμε ποτέ, αφαιρώντας τους την προσωπικότητα και ελέγχοντας τους με μέσα τόσο προσεκτικά επιλεγμένα που δεν θα γνωρίσουν ίσως ποτέ την απώλεια της προσωπικότητας τους» (Καθηγητής Καρλ Ρότζερς - Science). «Έχουν αναπτυχθεί τεχνικές για την έρευνα και τον χειρισμό του ανθρώπου. Οι διπλής ροής επικοινωνίες με τα βάθη του εγκεφάλου κάνουν δυνατή την αποστολή και την λήψη πληροφοριών από και προς τον εγκέφαλο ... Μπορούμε να ξεκινήσουμε, να σταματήσουμε ή να τροποποιήσουμε μία ποικιλία αυτόνομων σωματικών συμπεριφορών και πνευματικών εκφράσεων. Μπορούμε να πειραματιστούμε με τους εγκεφαλικούς μηχανισμούς που είναι υπεύθυνοι για τον καθορισμό και την διατήρηση .... συγκεκριμένων συμπεριφορών και πνευματικών λειτουργιών ... Καθώς δεν χρησιμοποιούνται μπαταρίες, η ζωή του μεταδότη είναι απεριόριστη. Ενέργεια και πληροφορίες παρέχονται από ραδιοφωνικές συχνότητες» (Αναφορά ψυχιατρικών ερευνών: «Η επέμβαση του Ανθρώπου στις διεγκεφαλικές Λειτουργίες» από το Ψυχιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Γέηλ των ΗΠΑ).

Ολόκληρο το εγγραφο εδω: http://www.lawfulpath.com/ref/sw4qw/index.shtml 

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ

ΔΕΝ ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΥΤΕ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

H κυβέρνηση επιτείνει με τη στάση της τις ανησυχίες σχετικά με τα όσα έχουν δρομολογηθεί γύρω από τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, με αιχμή τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για το θέμα της υφαλοκρηπίδας. 

Με γενικόλογες διακηρύξεις και χωρίς επίσημα έγγραφα απαντούν οι αρμόδιοι υπουργοί. 

Με τις απαντήσεις τους στην Ερώτηση και στην Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που είχαν υποβάλει στις 29 Ιούλη οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Θανάσης Παφίλης, Λιάνα Κανέλλη, Γιώργος Μαρίνος και Γιώργος Μαυρίκος, σε σχέση με το ζήτημα του καθορισμού της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, οι υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας επιχειρούν να διασκεδάσουν τις ανησυχίες, επαναλαμβάνοντας γενικόλογες διακηρύξεις και αποφεύγοντας να καταθέσουν οποιοδήποτε έγγραφο.

Αφορμή για την παρέμβαση του ΚΚΕ είχαν αποτελέσει δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου, με τις οποίες περιόριζε την ελληνική υφαλοκρηπίδα μόνο στα αβαθή, εξαιρώντας τη μεγαλύτερη έκταση του Αιγαίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο αίτημα του ΚΚΕ για κατάθεση εγγράφων, το μεν υπουργείο Εξωτερικών απαντά ότι στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία δεν κρατούνται πρακτικά, το δε υπουργείο Εθνικής Αμυνας καταθέτει αποσπάσματα από συνέντευξη στους δημοσιογράφους του Ε. Βενιζέλου.


Με την Ερώτησή τους, οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούσαν να μάθουν «αν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης συνιστούν νέα προσέγγιση του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας κατά τις διαπραγματεύσεις με την τουρκική κυβέρνηση κατά παρέκκλιση και απεμπόληση των όσων προβλέπονται από το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 στα άρθρα που αφορούν την υφαλοκρηπίδα (άρθρο 76-Ορισμός της υφαλοκρηπίδας και άρθρο 77-Δικαιώματα του παράκτιου κράτους στην υφαλοκρηπίδα)». Παράλληλα, απαιτούσαν από την κυβέρνηση «να καταθέσει μέσα στις προθεσμίες που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής όλα τα σχετικά έγγραφα ή τα πρακτικά των συνομιλιών μεταξύ της ελληνοτουρκικής διαπραγματευτικής ομάδας για το θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας».  

Χωρίς πρακτικά οι διαπραγματεύσεις
Τόσο το υπουργείο Εξωτερικών, όσο και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, απάντησαν γραπτά. Την απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών υπογράφει ο πρωθυπουργός υπό την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών και σε αυτήν αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι προσπάθειες διευθέτησης της υφαλοκρηπίδας γίνονται στη βάση των όσων προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο. Οπως όμως αποκαλύπτει το ΥΠΕΞ, «οι διερευνητικές επαφές έχουν ξεκινήσει από το 2002 και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 45 γύροι, με τον τελευταίο να έχει λάβει χώρα στις 19 Ιουλίου 2010 στην Κωνσταντινούπολη. Από την έναρξη των διερευνητικών επαφών, συμφωνήθηκε από τις δύο πλευρές το περιεχόμενο των συζητήσεων να είναι εμπιστευτικό και να μην κρατούνται πρακτικά». Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση απλά καταθέτει την πρόθεσή της να υπερασπιστεί την υφαλοκρηπίδα στα λόγια, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και την ίδια στιγμή περιβάλλει με μυστικότητα τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, υπονοώντας ευθέως ότι τα παζάρια δίνουν και παίρνουν.

Με δεδομένο το ενδιαφέρον των ισχυρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για συνολικότερη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων στην περιοχή, αλλά και τα τετελεσμένα που έχει δημιουργήσει η τουρκική επιθετικότητα και η παρέμβαση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ο λαός πρέπει να κουμπώνεται σε ό,τι αφορά τα όσα λέγονται πίσω από τις κλειστές πόρτες. Στη δική του απάντηση, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας σημειώνει ότι «η έννοια της υφαλοκρηπίδας έχει οριστεί στη Σύμβαση του Μοντέγκο Μπέι του 1982» και ότι «ισχύει η αρχή της μέσης γραμμής και ισχύουν οι κανόνες οριοθέτησης, οι οποίοι έχουν νομολογηθεί από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΒΡΑΒΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ ΧΑΡΗ ΣΕ ΣΕΝΑ ΔΕ ΧΑΣΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ.

Στον πρωθυπουργό Γ. Α. Παπανδρέου θα απονεμηθεί φέτος (3 Οκτωβρίου) το πολιτικό και κοινωνικό βραβείο της Γερμανίας “Quadriga”, "για την κοινωνική του προσφορά, την αναδιάρθρωση της δημοσιονομικής πολιτικής της Ελλάδας και την αποτροπή πτώχευσης της χώρας"!.

Όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία, ο επικεφαλής της Ντόιτσε Μπανκ, Γιόζεφ Άκερμαν θα εκφωνήσει πανηγυρικό λόγο και θα μιλήσει για την προσωπικότητα του πρωθυπουργού. Η Ντόϊτσε Μπανκ μόλις πρόσφατα ανέλαβε αξιολογητής των ελληνικών κρατικών τραπεζών μαζί με την ... Lazard (βλέπε ΕΝΑΕ και υποβρύχια) και την HSBC.

Και βέβαια, εκτός από την παραπάνω αιτία, ο πανηγυρικός του προέδρου της γερμνανικής τράπεζας θα είναι ... εκ βάθους καρδίας, αφού αν ζητούσε άμεσα αναδιάρθρωση χρέους για την ανακούφιση της χώρας ο Γ.Παπανδρέου, η Ντόϊτσε Μπανκ θα έχανε αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ...


Το βραβείο “Quadriga”, το οποίο απονέμεται από το 2003 σε προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, της οικονομίας και του πολιτισμού για την προσφορά τους στην καλύτερη διασφάλιση του μέλλοντος της κοινωνίας, έχει απονεμηθεί έως τώρα, μεταξύ άλλων, στους πρώην Καγκελάριους Χέλμουτ Κολ και Γκέρχαρντ Σρέντερ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Μ. Μπαρόζο, κλπ

πηγη

Όργιο σπατάλης με υπερωρίες εκατομμυρίων ευρώ στα γραφεία των υπουργών

Η κυβέρνηση του μνημονίου εξακολουθεί να προκαλεί με διορισμούς και ειδικά προνόμια ημετέρων αδιαφορώντας κυριολεκτικά για την ένταση που πυροδοτούν όλες αυτές οι συνεχόμενες προκλήσεις στην Ελληνική κοινωνία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και μερικούς μήνες ένα πρωτοφανές όργιο οικονομικού βολέματος των στενών συνεργατών και...


...εργαζομένων στα πολιτικά γραφεία κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης μέσω αθρόων εγκρίσεων υπερωριακών αμοιβών.

Ενα όργιο σπατάλης που αφορά τον στενό πυρήνα των υπουργών, οι οποίοι φυσικά δεν βιώνουν τις ίδιες περικοπές με το υπόλοιπο δημοσιοϋπαλληλικό «πόπολο». Μια μεταχείριση που σε μεγάλο βαθμό θυμίζει την προκλητική εύνοια με τη διατήρηση των 16 μισθών των υπαλλήλων του Κοινοβουλίου.

Στον παραπάνω κανόνα, φαίνεται να πρωτοστατεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρέθηκε να υπογράφει υπερωρίες 1.071.000 ευρώ από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Λεφτά υπάρχουν... για τους ημετέρους

Συγκεκριμένα, ενώ ακόμα δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος από την αποκάλυψη περί των 20 νέων έμμισθων συμβούλων του Γιώργου Παπανδρέου, ένα νέο «πάρτι» που αυτή τη φορά στήθηκε σε άλλον τομέα ευθύνης του: το υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπανδρέου από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, με την υπ’ αριθμόν ΣΤ4/Φ.084/ΑΣ 1823 απόφαση της 2/3/2010, υπογράφει έγκριση απογευματινής υπερωριακής απασχόλησης ύψους 1.071.000 ευρώ.

Η απόφαση αυτή περιλαμβάνει σχεδόν όποιον εργάζεται στον τομέα ευθύνης του, δηλαδή από τους 47 (!) υπαλλήλους του πολιτικού του γραφείου μέχρι και τους 7 αστυνομικούς του.

Βέβαια αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως απασχολούνται επτά αστυνομικοί για τη φύλαξη του υπουργού Εξωτερικών, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι ο πρωθυπουργός ούτως ή άλλως διαθέτει την πρωθυπουργική ομάδα φύλαξης.

Ποιο, αλήθεια, το έργο αυτών των αστυνομικών και γιατί φυσικά εργάστηκαν και επιπλέον ώρες; Αντίστοιχη αποζημίωση λαμβάνουν και οι 11 υπάλληλοι του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού Δημήτρη Δρούτσα, οι δύο αστυνομικοί του, καθώς και οι υπάλληλοι στο γραφείο του γενικού γραμματέα.


Στη λογική «δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις» κινήθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Ο άνθρωπος που υποτίθεται πως είναι επιφορτισμένος με το να εξασφαλίζει με σιδερένια πυγμή έσοδα, στις 22 Μαρτίου του 2010 με την απόφαση 2/13998/0022 «πριμοδοτεί» μια χαρά τους 15 υφισταμένους στο πολιτικό του γραφείο καθώς και στα πολιτικά γραφεία των γενικών διευθυντών της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής, εγκρίνοντας δαπάνη πληρωμής 32.400 ευρώ σε υπερωρίες.

Ητοι, 2.160 ευρώ/άτομο.

Μια πιο τρανταχτή όμως περίπτωση εύνοιας στο προσωπικό των πολιτικών τους γραφείων είναι η απόφαση της 26ης Φεβρουαρίου του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα.

Ο καριερίστας πολιτικός με την απόφαση 11042/1355 εγκρίνει υπερωρίες ύψους 83.500 ευρώ για τους 14 υπαλλήλους του πολιτικού του γραφείου, τους 10 υπαλλήλους του γραφείου του κ. Σηφουνάκη, τους 6 υπαλλήλους του γραφείου του γενικού γραμματέα του υπουργείου και τους 4 υπαλλήλους του γενικού γραμματέα Επικοινωνιών.

Δηλαδή οι παραπάνω λαμβάνουν περίπου από 2.455 ευρώ/άτομο !!!

Τέλος, δεν θα πρέπει να λησμονήσουμε και μια σειρά large επιλογών πληρωμών υπερωριών που ο τέως γενικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης Ροβέρτος Σπυρόπουλος υπέγραψε στις 19 Φεβρουαρίου, αυτή τη φορά όχι για υπαλλήλους των πολιτικών γραφείων του υπουργείου αλλά για το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.

Πρόκειται για ένα πλαίσιο αποφάσεων που αφορούσαν διαδοχικά σε ποσά συνολικού ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για παροχή υπερωριακής νυχτερινής ή κυριακάτικης εργασίας.
Οπως όμως μας αποκάλυψαν συνδικαλιστές του υπουργείου, η συγκεκριμένη ομάδα σπάνια ασκεί τα καθήκοντά της και η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει μετατραπεί στην πιο hot του εν λόγω υπουργείου.

Οι παροχές πάντως σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζουν με το επικαιροποιημένο μνημόνιο με το οποίο η κυβέρνηση έχει ευθυγραμμιστεί ώστε να αποδείξει στην τρόικα τη διάθεση για τομές στον δημόσιο τομέα.

Θα πρέπει να θυμίσουμε πως στις ρυθμίσεις του μνημονίου, που γνωστοποιήθηκαν μέσα στον Αύγουστο, σε ό,τι αφορά το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, ξεκάθαρα προβλέπεται η «κατάργηση των υπερωριών, των εκτός έδρας και των πρόσθετων απολαβών (ειδικά κλαδικά επιδόματα)». Είναι σαφές πως κάποιοι υπουργοί της κυβέρνησης αλλά και ο πρωθυπουργός, με προσωπικές αποφάσεις λίγο πιο πριν τις ρυθμίσεις του μνημονίου έσπευσαν να ικανοποιήσουν τα πάντοτε απαιτητικά και "αδηφάγα" κομματικά τους στελέχη.
 
πηγη

Μια επιστολή ενός...«Τούρκου» της Θράκης στον Γιώργο Παπανδρέου!

Παρέμβαση στον πρωθυπουργό για εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις υπέρ της… «τουρκικής μειονότητας»!

Παραθέτουμε άνευ ιδιαιτέρων σχολίων μία επιστολή του (αυτοφερόμενου ως) συγγραφέα και ερευνητή Ριζά Κιρλιντοκμέ προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.




Και πάντως δεν θα σχολιάσουμε το πόσες φορές γίνεται λόγος για «τουρκική μειονότητα» και «Τούρκους ή Τουρκομουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης» (αυτό συνηθίσαμε πλέον να το ξεπερνάμε ως δεδομένο και να αναζητούμε στα λόγια των εγκαθέτων του Προξενείου πιο…σοβαρά «ατοπήματα»)!

Προσέξτε λοιπόν απλώς την παράκληση προς τον πρωθυπουργό (με ύφος μάλιστα εκνευριστικά επιτηδευμένης δουλοπρέπειας) για αλλαγές στη μειονοτική εκπαίδευση, ώστε να διασφαλιστεί η σωστή διδασκαλία της μητρικής γλώσσας των μειονοτικών (δηλαδή η…τουρκική) και η διαφύλαξη της εθνοτικής τους ιδιαιτερότητας ως Τούρκων!

Προσέξτε
ακόμη τον συμψηφισμό που επιχειρείται στην επικαλούμενη αναγκαιότητα να διατηρηθούν οι ταυτότητες της εδώ «τουρκικής μειονότητας» και της ελληνικής στην Κωνσταντινούπολη!

Προφανώς η φαρισαϊκά επιλεκτική μνήμη ορισμένων τώρα ξανα-ανακάλυψε την έννοια της αμοιβαιότητας, αναβαπτίζοντας σε μειονότητα ισότιμη (με την ανθούσα μουσουλμανική της Θράκης) τα θλιβερά απομεινάρια της ελληνικής παρουσίας στην Πόλη!

Για την ιστορία, να αναφέρουμε βεβαίως κλείνοντας ότι ο αξιότιμος κύριος Ριζά Κιρλιντοκμέ είναι εκπαιδευτικός (κατέχει μάλιστα τη θέση του διευθυντή στο Μειονοτικό Λύκειο Ξάνθης!), αρθογραφεί στην τουρκόφωνη προξενοφυλλάδα «Γκιουντέμ» και ακόμη παριστάνει τον ιστοριοδίφη (ερευνώντας – λέμε τώρα – πτυχές του ιστορικού παρελθόντος της Θράκης, προς τη γνωστή βεβαίως κατεύθυνση, της ανάδειξης του…τουρκικού της προσώπου)!

Η επιστολή (που περιέχει και κάποιες ενδιαφέρουσες αναφορές σε ζητήματα των ελληνο-τουρκικών σχέσεων της προηγούμενης περιόδου), πέραν της αποστολής της στον Γιώργο Παπανδρέου, δημοσιεύθηκε (11/12/09) και στη «Γκιουντέμ» (όπου την εντόπισε και ακολούθως τη μετέφρασε ο συνεργάτης της ιστοσελίδας μας www.proxeneio-stop.org Μ.Κ.).

Απολαύστε την:

«Εξοχότατε.

Σαν αποτέλεσμα της Ιστορίας οι μειονότητες των Ελληνορθοδόξων της Κωνσταντινούπολης και των Τουρκομουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης ζουν ανάμεσα στο Ελληνικό και το Τουρκικό έθνος. Με την άδεια σας, να σας θυμίσω πως καθώς υπήρξατε επί μακρόν ΥΠΕΞ, ξέρετε καλά τα προβλήματα και των δύο μειονοτήτων.

Εξοχότατε.

Πριν από λίγο καιρό με μια μεγάλη πολιτική νίκη, γίνατε πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ της Ελλάδας για 4 χρόνια. Τώρα πλέον στα πλαίσια της λογικής, όλες οι δυνατότητες είναι στα χέρια σας. Στα πλαίσια αυτών των σκέψεων και όπως φαίνεται από τα αποκόμματα των εφημερίδων, η εξοχότητα του ο πρωθυπουργός της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να εξασφαλίσει τις ζωτικές θρησκευτικές ανάγκες της Ελληνορθόδοξης μειονότητας της Κωνσταντινούπολης, και λίγο μετά την συνάντηση του στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Καραμανλή και την ΥΠΕΞ Ντόρα Μπακογιάννη, δήλωσε κατά την διάρκεια γεύματος με τους θρησκευτικούς ηγέτες στην Πρίγκηπο: ¨Επαναλαμβάνοντας την υπόσχεση που είχαμε δώσει στην αγιότητα του τον Πατριάρxη Βαρθολομαίο των Ελλήνων Ορθόδοξων της Κωνσταντινούπολης, όπως και στον τέως πρωθυπουργό της Ελλάδος και στην ΥΠΕΞ, είμαστε στο σημείο να αποδώσουμε λευκή κάρτα για να εξασφαλιστούνε τα στελέχη της Ελληνοορθόδοξης μειονότητας¨.

Παρατηρούμε μάλιστα ότι το πόσο ικανοποιημένος υπήρξε από αυτήν την είδηση η αγιότητα του ο Πατριάρχης, φαίνεται από το ότι έστειλε γράμμα σε όλες τις μητροπόλεις ανά τον κόσμο που συνδέονται με το Πατριαρχείο, θυμίζοντας τους το να προβούνε στα δέοντα.

Εξοχότατε.

Την ιδιαιτερότητα του ατόμου την καθορίζουν δύο στοιχεία. Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ και η ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. Όπως φαίνεται από τα προαναφερθέντα η εξοχότητα του ο πρωθυπουργός της Τουρκικής Παπανδρέου-ΕρντογάνΔημοκρατίας Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, υποσχέθηκε την επίλυση της ανάγκης των θρησκευτικών στελεχών που διαφυλάττουν την ιδιαιτερότητα της Ελληνορθόδοξης μειονότητας της Κωνσταντινούπολης.

Το αντίστοιχο της Ελληνορθόδοξης μειονότητας της Κωνσταντινούπολης, που είναι οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, δεν έχουν ζωτικές ανάγκες προς διαφύλαξη της ιδιαιτερότητας τους; Φυσικά και έχουν. Ποιες είναι λοιπόν αυτές οι ανάγκες;

Η εκπαίδευση και διδασκαλία της μητρικής γλώσσας.

Εξοχότατε.

Πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζετε το εξής. Οι υπηρετούντες σήμερα στα σχολεία της Τουρκικής μειονότητας της Δ. Θράκης δάσκαλοι φίλοι μας, δεν μπορούνε ούτε να εκφράσουν σωστά στα παιδάκια μας την μητρική μας γλώσσα, ούτε έχουν και την μέθοδο να διδάξουν την μητρική μας γλώσσα. Που σημαίνει ότι η εκπαίδευση και η διδασκαλία των Τουρκομουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης είναι σε άσχημη κατάσταση. Ποια θα είναι η λύση για αυτό το θέμα άραγε; Το παράδειγμα το είδαμε παραπάνω. Με μια παρόμοια μέθοδο με αυτήν που εξασφαλίζει θρησκευτικά στελέχη για τους Ελληνορθόδοξους της Κωνσταντινούπολης, και εσείς ως πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ Γιώργο Παπανδρέου κάνοντας ένα δώρο μπορείτε να επιτρέψετε όπως έγινε το 1952, να έρθουν μετακλητοί δάσκαλοι από την Τουρκία στην Δυτική Θράκη για να διδάξουν στα παιδιά μας την μητρική μας γλώσσα. Τοιουτοτρόπως, αντιμετωπίζονται οι αναγκαίοι για τις θρησκευτικές τελετές των Ελληνορθοδόξων της Κωνσταντινούπολης και εμείς οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης αποκτούμε ειδικούς που θα διδάξουν στα παιδάκια μας την μητρική μας γλώσσα.

Εξοχότατε.

Τελειώνω το γράμμα ευχόμενος, κύριε μου, κάθε επιτυχία για την πρώτη σας τετραετία ως πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ.

Συγγραφέας-Ερευνητής
Ριζά Κιρλιντοκμέ

Υ.Γ. Για την περίπτωση πάντως που κάποιος τουρκομαθής έχει την…παραμικρή αμφιβολία, σας παραθέτουμε αμέσως και το πρωτότυπο κείμενο:

Ekselansları;

Tarihin bir olgusu olarak İstanbul’daki Elen Ortodoks ve Batı Trakya’daki Müslüman Türk azınlınları Yunan ve Türk uluslarının arasında yaşamaktadırlar.
Uzun yıllar dışişleri bakanlığı yaptığınız için her iki azınlığın da problemlerini çok iyi bilenlerden olduğunuzu izninizle hatırlatalım.

Ekselansları;

Çok kısa zaman önce çok büyük bir siyasi zafer ile Yunanistan’ın dört yıllık başbakanı ve dışişleri bakanı oldunuz.
Demek ki şimdi akıl ve mantık çerçevesinde yapılması gereken işler için elinizde bütün imkanlar mevcut.

Bu düşünceler çerçevesinde ve yukarıdaki gazete kupüründe çok açık görüldüğü gibi İstanbul’daki Elen Ortodoks azınlığının yaşamsal ihtiyacı olan dini törenlerini ifa etmek üzere gereken elemanlarını temin için T.C. Başbakanı ekselansları Recep Tayyip ERDOĞAN ili ay önce Atina’ya yaptığı ziyarette o zamanki başbakan ekselans Kostas KARAMANLİS’e ve Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni’ye akabinde İstanbul’da Büyükada’da bütün azınlık dini liderlerine verdiği yemekte:

“İstanbun Elen Ortodokslarının dini lideri Partik Bartolomeos hazretlerine, aynen eski Yunan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı’na vermiş olduğu sözü tekrarlayarak İSTANBUL’DAKİ ELEN ORTODOKS azınlığının dibi elemanlarını temin için açık kart verdiğini bu noktarda görmekteyiz.”

Ayrıca Patrik Bartolomeos hazretlerinin de bu haberden ne kadar mutlu olduğunu ve bütün dünyadaki İstanbul Patrikhanesine bağlı metropolitlere mektup göndererek gereğini yapmalarını hatırlattığını görmekteyiz.

Ekselansları;

İnsanoğlu benliğini iki unsur ile belirler. DİN ve ANADİLİ. İstanbul Elen Ortodoks azınlığının benliğini koruması için dini eleman ihtiyacını yukarıda görüldüğü gibi çözülmesi için T.C. Başbakanı ekselans Recep Tayyip ERDOĞAN açık söz vermiştir.

Peki, İstanbul Elen Ortodoks azınlığının karşıtı olan Batı Trakya Müslüman Türklerinin benliğini koruması için yaşamsal ihtiyacı yok mu?

Evet, var.
Peki nedir bu ihtiyaç?
Anadilinin eğitimi ve öğretimidir.

Ekselansları;

Şunu kesinlikle bilmelisiniz ki; bugün Batı Trakya Müslüman Türk azınlık okullarında öğretmenlik yapan öğretmen arkadaşlar yavrularımıza ne anadilimizi doğru ifade edebiliyorlar, ne de anadilimizi eğitecek metodu biliyorlar.
Demek ki, bugün Batı Trakya Müslüman Türklerinin anadili eğitimi ve öğretimi çok feci bir vaziyettedir.

Bunun çözümü nasıl mı olacak?
Örneğini yukarıda gördük. İstanbul Elen Ortodoks azınlığına dini uzman temin etme prosedürüne benzeyen bir yöntem ile Batı Trakya Türklerine de sizler Başbakan ve Dışişleri Bakanı Yorgo PAPANDREU bir jest yapan anadilimizi çocuklarımıza öğretmek için 1952’de olduğu gibi Türkiye’den ödünç eğitmen Batı Trakya’ya gelmesine müsade eder.

Böylece İstanbul Elen Ortodoks azınlığının dibi törenlerini ifa etmek için gereken uzmanlara kavuşur biz Batı Trakya Müslüman Türkeri de anadilimizi ehil uzmanlarla yavrularımıza öğretmiş oluruz.

Ekselansları;

Açık mektubumuza son verirken ilk dört yıllık başbakanlık ve dışişleri bakanlığınızın başarılı geçmesi dileği ile arzediyoruz efendim.

Araştırmacı - yazar
Rıza KIRLIDÖKME
Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από: proxeneio-stop.org  
πηγη

Καλλικράτης - Μια επένδυση μόνο για ισχυρούς

Μεγαλύτεροι δήμοι, υψηλότερο το κόστος προεκλογικής καμπάνιας.

Η επένδυση στο δημαρχιλίκι του Καλλικράτη κοστίζει και όπως στους περισσότερους είναι γνωστό αν δεν ρίξεις χρήμα στις εκλογές κι αν δεν έχεις κλίκα δεν εκλέγεσαι ούτε πρόεδρος στο χωριό σου.

Πόσο μάλλον στον Καλλικράτη που απαιτεί πολύ περισσότερος ψήφους και σίγουρη στήριξη για...


...να έχει κανείς κάποιες ελπίδες έστω και για δημοτικός σύμβουλος

Αυξήθηκε το κόστος ακόμη και για μια θέση δημοτικού συμβούλου

Σε πολλές περιοχές της χώρας αρκετοί είναι οι δήμαρχοι που προτιμούν να κλείσουν συμφέρουσες συμφωνίες ακόμη και για μια θεσούλα δημοτικού συμβούλου αφού ακόμη κι αυτή η θέση δεν είναι πλέον σίγουρη για πολλούς πρώην δημάρχους.

Χθεσινοί Μαυρογυαλούροι που το έπαιζαν μεγάλοι και τρανοί στους δήμους τους κατασπαράζοντας κρατικά κονδύλια και καταχρεώνοντας την τοπική αυτοδιοίκηση , προτιμούν τώρα να αποχωρήσουν απο την μπίζνα της πολιτικής κι όσα έφαγαν-έφαγαν.

Προνομιούχοι και πάλι οι ισχυρότεροι.

Το κόστος της προεκλογικής καμπάνιας σε κάποιες περιπτώσεις μειώνεται για τους ισχυρούς καριερίστες υποψηφίους αφου ενα μέρος συμψηφίζεται συνήθως με ρουσφέτια και "ευγενικές" χορηγίες με εργολάβους δημοσίων έργων και λοιπούς διαπλεκόμενους.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και για τους "μικρότερους" σε δυναμική υποψήφιους οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν το μάρκετινγκ της προβολής τους απο προσωπικά τους έξοδα και συνεισφορές των υποψηφίων συμβούλων.

Μια προεκλογική εκστρατεία έχει πλέον μεγάλο κόστος όσων αφορά το μέγεθος της διαφημιστικής της προβολής, εκτύπωση και διανομή διαφημιστικών φυλλαδίων , αφίσες , ταμπλό και γενικότερα διαφημιστικό υλικό (κάποιοι τυπώνουν μέχρι στιλούς , μπρελόκ και αυτοκόλλητα), ενοικίαση εκλογικών κέντρων του κάθε συνδυασμού, πάρτι-εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις για προεκλογικές ομιλίες (ενοικίαση τεχνικού εξοπλισμού) . Και όλα αυτά είναι μόνο τα βασικά.

Πολλά χρήματα επίσης επενδύονται και τις μετακινήσεις για τις ανάγκες των υποψηφίων κατα την προεκλογική καμπάνια αλλά και στις μετακινήσεις ψηφοφόρων τόσο για προεκλογικές συγκεντρώσεις όσο και για την ψηφοθηρία ανήμερα των εκλογών (δωρεάν μεταφορά ψηφοφόρων).

Σε αυτό,βέβαια, συμβάλλουν και τα κόμματα τα οποία έχουν άμεσο συμφέρον απο την τοποθέτηση δικών τους ανθρώπων σε καίριες θέσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Όσο μεγαλύτεροι εκλογική περιφέρεια τόσο περισσότερο το χρήμα.

Μόνο για τη βασική προεκλογική καμπάνια ενός συνδυασμού σε έναν μεσαίο δήμο της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης αυτοδιοικητικοί παράγοντες αναφέρουν ότι απαιτούνται περίπου 150.000 ευρώ χωρίς να βέβαια να συμπεριλαμβάνονται σε αυτά οι "ευγενικές" χορηγίες τα ρουσφέτια και τα μαύρα χρήματα που προέρχονται απο κομματικά ταμεία.

Ειδικά για κάποιον καινούργιο "στο επάγγελμα", αυτά τα χρήματα αναγκαστικά πολλαπλασιάζονται, καθώς η ανάγκη γνωστοποίησης της υποψηφιότητάς του καθίσταται επιτακτική.

Υπάρχουν "ταρίφες" για την προβολή αλλά η καλή δουλειά πληρώνετε αδρά.

Κοινό μυστικό αποτελεί το γεγονός ότι το κόστος, ιδιαίτερα στις τοπικές εκλογές, επιβαρύνεται από έξοδα που εντάσσονται στο «μαύρο» ταμείο των υποψηφίων και αφορά τραμπουκώματα δημοσιογράφων τόσο για κανένα καλό λόγο όσο και για "θάψιμο" των ανταγωνιστών υποψηφίων.

Προεκλογικός εμφύλιος : Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι "σφάζονται" ακόμη και μεταξύ τους έστω κι αν ανήκουν στο ίδιο πολιτικό συνδυασμό για μια θεσούλα κοντά στην εξουσία.

Το "χοντρό" μαύρο χρήμα καταλήγει στα ΜΜΕ , εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς μέχρι και ιστοσελίδες για την προβολή των υποψηφίων. Δεδομένου οτι οι υποψήφιοι δεν μπορούν να δηλώσουν τα πραγματικά τους έξοδα τα ΜΜΕ βολεύονται με το ζεστό και αφορολόγητο χρήμα

Εκμεταλλεύονται εξουσία και νόμους προκειμένου να προβληθούν

Μεγάλος ντόρος έγινε με το καθεστώς της παράνομης διαφήμισης σε πινακίδες στους δρόμους τις λεγόμενες "αμαρτωλές" πινακίδες

Ακόμη όμως και οι "αμαρτωλές" διαφημιστικές πινακίδες έπαιξαν και τον ρόλο τους σε πρόσφατες τοπικές εκλογές.

«Ποιος όριζε τις θέσεις και το πλήθος των πινακίδων;
Ο δήμος» διηγείται τοπικός παράγοντας δήμου της Αττικής με εξαιρετικά σημεία προβολής για διαφήμιση.

«Ετσι,ο εκάστοτε δήμαρχος που κατέβαινε ξανά υποψήφιος είχε το πάνω χέρι στη χρήση αυτών των πινακίδων,έπειτα από συνεννόηση με την εταιρεία» συμπληρώνει.

«Κάθε δέκα δικές μου,μία του αντιπάλου μου» ήταν η συμφωνία δημάρχου με διαφημιστική εταιρεία κατά την προεκλογική περίοδο,προκειμένου να έχει τη μερίδα του λέοντος στον τομέα της προβολής.

Και όπως τονίζει συνεργάτης του:«Φυσικά...δωρεάν ή με εικονικά τιμολόγια εξαιρετικά χαμηλού κόστους. Αλλωστε,ποιος θα αποφάσιζε την αμέσως επομένη των εκλογών για την ανανέωση των σχετικών συμβάσεων ή ποιος θα έκανε τα στραβά μάτια σε περίπτωση τοποθέτησης πολύ περισσότερων πινακίδων από τα προβλεπόμενα;».

Ενδεικτικά παρουσιάζουμε έναν πίνακα που δημοσιεύθηκε σε γνωστή φιλοκαθεστωτική εφημερίδα και ασφαλώς παρουσιάζει τα ελάχιστα έξοδα προκειμένου να μην εξαγριώσει τους αναγνώστες εν καιρό "νηστείας" , ωστόσο αξίζει να σημειωθεί το όριο χρηματοδότησης ανα υποψήφιο σε ευρώ.
Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters