Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΘ 2010 – Πρόταση για αποχή των δημοσιογράφων από τη συν. Τύπου του πρωθυπουργού

Προς

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (Π.Ο.Ε.ΣΥ)
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (Ε.Σ.Η.Ε.Α.)
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Η.Ε. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ (Ε.Σ.Η.Ε.Μ.Θ.)
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Η.Ε. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΥ & ΝΗΣΩΝ (Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.)
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Η.Ε. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ & ΕΥΒΟΙΑΣ (Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Σ.Ε.)
ΕΝ. ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ–ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Η.Ε. ΠΕΙΡΑΙΩΣ (Ε.Σ.Η.Ε.Π.)
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ
I.F.J (INTERNATIONAL FEDERATION OF JOURNALIST)
Πρόταση αποχής των δημοσιογράφων από τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στην 75η ΔΕΘ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας του δημοσιογραφικού κλάδου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, της τρόικας και του ΔΝΤ

πηγη

Κλειδωμένα τα blogs σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες;

Κλειδωμένα τα blogs σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες; "Ελεγχόμενη" ενημέρωση εν έτη 2010!
Την λογοκρισία της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ θα ζήλευε κάθε Δικτατορία σε όλο τον πλανήτη. Προκειμένου να αντιμετωπίσει την κριτική απο τα blogs τα... κλειδώνει! Από χθες το πρωί δεχόμαστε κατεγγελίες από υπαλλήλους δημοσίων υπηρεσιών, καθώς... δε μπορούσαν να μπουν σε κανένα blog, την ώρα που τα γνωστά ειδησεογραφικά sites δουλεύανε κανονικά!

Η οργή του κόσμου που εκφράζεται καθημερινά στον χώρο των blogs, όπως καταλαβαίνετε, ενόχλησε κάποιους στη "σοσιαλιστική" κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και προτίμησαν να τα...                    πηγη

Εδώ ο ΓΑΠ, εκεί ο ΓΑΠ, πού είναι ο ΓΑΠ; ΝΑΤΟΣ - ΝΑΤΟΣ

Απόλυτη σύγχυση επικρατεί πάλι ως προς το πρόγραμμα του πρωθυπουργού. Επρόκειτο να φύγει σήμερα για τη βόρεια Ελλάδα με πρώτο προορισμό την Κοζάνη. Αυτό δεν συνέβη. Αντίθετα, ειπώθηκε ότι θα φύγει αύριο το πρωί και θα έχει στη Θεσσαλονίκη συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους. Πριν από λίγο έπεσε σήμα στη συμπρωτεύουσα ότι μπορεί να πάει το βράδυ σε συναυλία της Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης που θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Γη. Γιατί θα πρέπει να καλύπτει πέπλο μυστηρίου τις μετακινήσεις του πρωθυπουργού; Κάνει ιδιωτικό πρόγραμμα και δημοσιοποιείται μόνο το επίσημο; Η δέχεται διαφορετικές εισηγήσεις και αποφασίζει κάποια στιγμή χωρίς να ενημερώσει τους αρμόδιους για την ενημέρωση;

ΝΑΤΟΣ - ΝΑΤΟΣ - Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ !






Συμπατριώτες Βορειοελλαδίτες-Θεσσαλονικείς.

Την Κυριακή 11 του Σεπτέμβρη, ο πρωθυπουργός που παρέδωσε την λαϊκή εντολή στο ΔΝΤ, σε ξένα κέντρα εξουσίας και στους τοκογλύφους, έρχεται γεμάτος θράσος και αλαζονεία, για να εξαγγείλει νέα μέτρα περιορισμού της προσωπικής και εθνικής μας αξιοπρέπειας.

Έρχεται για να εξαγγείλει νέες μειώσεις στους μισθούς και νέες αυξήσεις στα προϊόντα άμεσης καταναλωτικής ανάγκης για  όλα τα νοικοκυριά: Φτωχά και μικρομεσαία.

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΠΟΝΗΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΕΔΩ...

Έρχεται για να προετοιμάσει το έδαφος για την εκποίηση του ονόματος της Μακεδονίας, για την αποδοχή του νεοθωμανισμού με συνδιαχείριση του Αιγαίου με τους Τούρκους, για την αμφισβήτηση της ελληνικότητας της Θράκης, για την υποταγή στη «παγκόσμια διακυβέρνηση» των τοκογλύφων, την οποία με πάθος υποστηρίζει και πρεσβεύει εδώ και χρόνια.

Του απαντάμε με τον δικό μας τρόπο, δείχνοντας την περιφρόνησή μας στα ψεύδη του, πετώντας τα παλιά μας τα παπούτσια στη διαδρομή του από το αεροδρόμιο για ΔΕΘ. Το Πατριωτικό Μέτωποκαλεί όλους τους Έλληνες, από όλες τις γωνιές της ]χώρας και ιδιαίτερα από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, να σταθούν ενωμένοι στον κοινό αυτό αγώνα, υπενθυμίζοντας για μια ακόμη φορά πως δεν είναι κόμμα, δεν έχει «καθοδηγητές και μεσσίες», είναι οριζόντια και δημοκρατικότατα οργανωμένο - υποδεχόμενο όλους τους πολίτες από οποιαδήποτε ιδεολογικοπολιτική καταβολή, μόνο  με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ  τουςταυτότητα  - και δεν σκοπεύει να  παράξει «επαγγελματίες πολιτικούς», ούτε πρόκειται να ζητήσει την ψήφο κανενός.

Ακόμη καλεί όλους τους Έλληνες πολίτες που δεν μπορούν να έλθουν στη Θεσσαλονίκη, να συγκεντρώσουν τα παλιά τους τα παπούτσια σε σάκους και να τους αποστείλουν στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης με την ένδειξη «Πατριωτικό Μέτωπο», ή με όποιον άλλο τρόπο μπορούν. Μπορούν να ενημερώνονται εξάλλου για τα σημεία και τους χρόνους των κινητοποιήσεων, στην ιστοσελίδα του ΠΑΜ.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΠΟΝΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΔΩ:



Η ΕΔΩ.                                πηγή

Μπαίνουμε στο θερμό φθινόπωρο και ΕΥΤΥΧΩΣ είμαστε μόνοι

imgp3931web500px
Είναι αλήθεια πως η ανοχή των πολιτών απέναντι στα σαθρά και διαβρωμένα κόμματα έχει εξαντληθεί. Έχουμε φτάσει στο τέρμα της "αρπαχτής" της μεταπολίτευσης. Πολλοί βουλευτές και υπουργοί  περιόρισαν αισθητά τις εμφανίσεις τους εξ αιτίας των κινδύνων θερμών επεισοδίων από αγανακτισμένους πολίτες.  Ο πολιτικός παχυδερμισμός έχει πλέον χτυπήσει κόκκινο. Έχουν εξαφανιστεί από το προσκήνιο (αλληλένδετες και διαδραστικές οι σχέσεις των πολιτικών με τους νταβάδες της δημοσιογραφίας, ήταν και είναι ακόμη αυτές που κύρια ορίζουν την πολιτική επικαιρότητα) οποιεσδήποτε πλέον αναφορές για το πλιάτσικο των πολιτικών και των κομμάτων σε βάρος της χώρας και του λαού.
Σταμάτησε ακόμη και ο προσχηματικός έλεγχος για απόδοση των ενόχων.
Ακούτε τίποτα για τις εξεταστικές επιτροπές; 
Ποιοί δημοσιογράφοι τα πιάσανε από την Ζίμενς και την Civitas;
Μαντέλης, Τσοχατζόπουλος, Ρουσσόπουλος, Βουλγαράκης, Παυλίδης, Τσουκάτος και όλα τα καλά παιδιά τι γίνονται; Πότε θα παρασημοφορηθούν; 
Υπάρχει ένας έντεχνος και πολύ καλά σχεδιασμένος επικοινωνιακός τρόπος που μετέθεσε την ατζέντα από την διαπλοκή και διαφθορά των κομμάτων και κομματανθρώπων στην ....
φοροδιαφυγή και στο κυνήγι της εισφοροδιαφυγής.
Όταν υποχωρήσει αυτό ( θα δοθούν και ως κερασάκι  δυο - τρία μεγάλα ονόματα) μην αμφιβάλλετε πως θα δείτε άλλο παρόμοιο "πιασάρικο" θέμα να μας απασχολεί.
Αλλά κανείς δεν θα μιλάει για τον φόνο.
Οι δημοσιοκάφροι των νταβάδων θα ασχοληθούν με τις ιστοσελίδες και τα μπλογκς τους προσφέροντας πλήρη αποπροσανατολισμό και από εκεί. Το σχέδιο της επίθεσής τους στο διαδίκτυο  έχει πλέον αποκαλυφθεί.  Το ζητούμενο είναι πόσοι μπλόγγερς δεν θα μπουν στον πειρασμό να ανταγωνιστούν τα κλικ και τις "επισκεψιμότητες" και θα παραμείνουν στον αγώνα αποκάλυψης της σαπίλας του συστήματος αλλά και στο αγώνα βοήθειας και συντονισμού που από το φθινόπωρο αναμένεται να ξεκινήσει.
Για την μεγάλη Διαπλοκή - Διαφθορά και το Πλιάτσικο των τελευταίων 30 χρόνων που εξαθλίωσαν την χώρα και την προσέφεραν ως πόρνη στην αγκαλιά των τροϊκάνων και στον βιασμό της από την Παγκόσμια Τάξη Πραγμάτων δεν αναμένουμε να μιλήσουν αυτοί που πάντοτε γλείφανε και στηρίζανε την εκάστοτε εξουσία. Από τα γραπτά, τις εφημερίδες και τις τηλεοράσεις τους δεν περιμένουμε τίποτα.
Αυτοί είναι και θα είναι δέσμιοι των επιλογών τους, που συνοψίζονται στην εξής μία: "ΤΟ ΧΡΗΜΑ  ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΔΥΝΑΜΗ". 
Ήταν, Είναι και θα παραμείνουν μονίμως βουτηγμένοι στα σκατά.
Ο κλήρος για να αλλάξουν τα δεδομένα, ευτυχώς ή δυστυχώς, πέφτει σε σένα, σε μένα και στους γείτονες και φίλους μας.
Δεν θα περιμένουμε πρωτοβουλίες ούτε από κανέναν μεγαλόσχημο. Γιατί η πλειονότητά τους ή έχει ενδώσει από χρόνια ή  έχει αυτονεκρωθεί.
Είμαστε μόνοι μας!!!! Και αυτό είναι το ελπιδοφόρο.
Δεν έχουμε πάτρωνες! 
Δεν χρειαζόμαστε ψευτοηγετίσκους.
Μιλάμε μεταξύ μας καθαρά και έχουμε ένα στόχο να πάρουμε τη χώρα μας πίσω και να την καθαρίσουμε από τα σκατά!!
ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ!
πηγη

Η Διακυβέρνηση Παπανδρέου Ολοκληρώνεται

Padoa-SchioppaTommaso225pxΑρχικά τον αποκαλούσαν υποτιμητικά "Γιωργάκη". Μετεξελίχθηκε σε Γιώργο μετά την εσωκομματική επικράτηση. Μετά την ανάληψη της εξουσίας κάποιοι αρχικά πίστεψαν ότι δεν γνώριζε την κατάσταση που παρέλαβε. Αποδείχθηκε ότι γνώριζε τα πάντα και οδήγησε την χώρα εκεί που είχε από την αρχή αποφασίσει ή που του είχε υποδειχθεί.
Μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται με τον πλέον οδυνηρό τρόπο το σχέδιο που απροκάλυπτα εφαρμόζει:
Η άσκηση εξουσίας  στην Ελλάδα διεκδικεί μια  παγκόσμια πρωτοτυπία. Η εκτελεστική εξουσία σήμερα ασκείται με δύο διαφορετικά σχήματα ταυτόχρονα. Την διακυβέρνηση Παπανδρέου και την κυβέρνηση Παπανδρέου.  Η πρώτη έχει μισοτυπική-μισοάτυπη μορφή και αποτελείται από μια μεγάλη «ομάδα» ξένων συμβούλων, ενώ η δεύτερη συγκροτείται πρωταρχικά από το υπουργικό συμβούλιο. Η διακυβερνητική ομάδα του Γιώργου, λοιπόν, χαράσσει πολιτική σε συνεργασία ασφαλώς με την τρόικα, ενώ το κυβερνητικό επιτελείο του πρωθυπουργού αναλαμβάνει να υπογράψει τις αποφάσεις, να εξειδικεύσει κάποιες άλλες και να φροντίσει για την νομιμοποίησή τους στο εκλογικό σώμα. Δεν είναι λίγες οι φορές που η κυβέρνηση λειτουργεί ως σύμβουλος στην «διακυβέρνηση», μάλλον για να μην χαθεί εντελώς στην ξένη - γι' αυτήν - Ελληνική πραγματικότητα.


Αυτό νομίζουμε ότι το έχετε παρατηρήσει. Δείτε, όμως, τώρα, πώς ....
την ώρα που έχουν ανάψει οι συζητήσεις για ανασχηματισμό της κυβέρνησης με την διασπορά φημών από κυβερνητικές πηγές ασφαλώς, την ίδια ώρα ολοκληρώνεται το σχήμα της διακυβέρνησης του Γιώργου. Με άλλα λόγια, κατανοήσετε πώς ολοκληρώνεται το σχήμα που έχει αναλάβει να πραγματοποιήσει τούτο το νέο πείραμα της παγκοσμιοποίησης στην χώρα μας.


Το διεθνές lobby που ρυθμίζει τις χρηματοπιστωτικές αγορές και ασφαλώς εκπροσωπείται από την τρόικα, επέδειξε στον κ. Παπανδρέου ένα ώριμο στέλεχός του, τον κ. Τομάζο Πάντοα Σκιόπα (Tommaso Padoa-Schioppa) για να αναλάβει ρόλο μεσολαβητή μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών μας, ώστε να βοηθήσει στην επανένταξη της Ελλάδας στο διεθνές δανειοληπτικό σύστημα. Είναι αλήθεια ότι αυτό αποτελεί μάλλον μοναδικό φαινόμενο, αν όχι παγκόσμια, τουλάχιστον για την Ευρώπη. Όχι μόνον δεν έχει ξανασυμβεί κάτι ανάλογο στις χώρες της ΕΕ, αλλά σε ότι αφορά στην Ελλάδα, που είναι μέλος της ευρωζώνης υπό την επιτροπεία της τρόικας με όλα τα δημοσιονομικά στοιχεία της γνωστά σε όλους τους ενδιαφερόμενους, η κίνηση αυτή για την πρόσληψη συμβούλου με αποστολή το lobbying στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και στους διεθνείς επενδυτές, ακούγεται κατ’ αρχήν ανορθόδοξη.


Ο κ. Τομάζο Πάντοα Σκιόπα, σύμφωνα με το βιογραφικό του υπήρξε ιδρυτικό μέλος  του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Πρόεδρος του αμφιλεγόμενου και φερόμενου να εμπλέκεται σε δραστηριότητες «αδελφοτήτων», think tank Νotre Εurope, ενώ από τον Οκτώβριο του 2007 ως τον Απρίλιο του 2008 ήταν πρόεδρος της ΙΜFC, της κορυφαίας επιτροπής παραγωγής πολιτικής, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Σύμφωνα, όμως, με την φημολογία που συνδέεται με το πρόσωπό του, ο άνδρας αυτός είναι επιφανές μέλος του δικτύου της παγκοσμιοποίησης που συγκροτείται από την Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, το CFR: Council on Foreign Relation και την Trilateral Commission. Είναι, δηλαδή, ένας οραματιστής και βασικός διαμορφωτής της παγκόσμιας διακυβέρνησης με την νεοφιλελεύθερη, ασφαλώς, αντίληψη της οικονομικής ηγεμονίας.


Με την ένταξη αυτού του ανδρός στο (διακυβερνητικό) επιτελείο του Έλληνα πρωθυπουργού, η διακυβέρνηση Παπανδρέου φαίνεται να ολοκληρώνεται ως μορφή. Τώρα πλέον το πείραμα της διεθνούς ελίτ που διεξάγεται στην Ελλάδα, μοιάζει να προχωρά στο επόμενο - που δεν γνωρίζουμε αν θα είναι το τελικό - στάδιο. Πρόκειται για την δημιουργία μιας άλλης φόρμουλας, που θα ορίζει την σχέση της χώρας με την τρόικα μακροχρόνια και με τους δανειστές μας μεσοπρόθεσμα, με πιθανή κατάληξη ενός πρότυπου τρόπου αναδιάρθρωσης του χρέους. Απ’ ότι φαίνεται αυτός θα είναι ο κρίσιμος ρόλος του κ. Σκιόπα, ο οποίος είναι προφανές ότι θα επιχειρηθεί να μείνει αφανής. Άλλωστε η διακυβέρνηση δεν δίνει λόγο στον ελληνικό λαό, ούτε καν στην κυβέρνηση.


Βεβαίως, ο κ. Σκιόπα δεν θα είναι μόνος. Θα συνοδεύεται από ένα μικρό επιτελείο συμβούλων, το οποίο θα λάβει την μορφή κυβερνητικού οργάνου με απόφαση του πρωθυπουργού. Το δικαίωμα αυτό το κατοχύρωσε ο πρωθυπουργός με την αιφνίδια κατάθεση τροπολογίας και την σχετική ρύθμιση σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης (Βέβαια η συμμετοχή του κ. Σαμαρά σε συνεδριάσεις της λέσχης Bilderberg δεν νομίζουμε ότι μπορούν να τον αναγορεύσουν ως τιμητή και σοβαρό καταγγέλλοντα). Η κυβέρνηση είχε δικαιολογηθεί τότε, λέγοντας ότι ο κ. Παπανδρέου χρειαζόταν ευελιξία προκειμένου να συμβουλευτεί προσωπικότητες από το εξωτερικό για την αναδιοργάνωση του Γραφείου Πρωθυπουργού και για άλλα θεσμικά ζητήματα.


Υποθέτουμε πως  τώρα   λύνονται και κάποιες απορίες της αντιπολίτευσης, αλλά και κυβερνητικών στελεχών, που εδράζονται στο αν και κατά πόσο ο Γιώργος Παπανδρέου διαθέτει πράγματι  σχέδιο. Τίποτα δεν κάνει τυχαία. Πώς θα μπορούσε άλλωστε! Τόσοι πολλοί άνθρωποι φροντίζουν για την στρατηγική του … πειράματος που η παγκόσμια τάξη πραγμάτων (new world order) εφαρμόζει στη χώρα μας.

πηγη

Παγκόσμια διακυβέρνηση; Ποιοι Έλληνες πολιτικοί την ασπάστηκαν;

 















Χωρίς να διακατέχομαι από διάθεση συνωμοσιολογίας, είμαι πεπεισμένος πλέον ότι βαδίζουμε ως χώρα αλλά πολύ περισσότερο ως παγκόσμια κοινωνία στο τελευταίο στάδιο της επικράτησης της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ή NEW WORLD ORDER.
Πρόκειται για την πλέον στυγνή και απάνθρωπη μορφή παγκόσμιας καπιταλιστικής διακυβέρνησης.
Είναι πασιφανής η στόχευση του κεφαλαίου να μπορεί να ελέγχει και να εκμεταλλεύεται όλο και μεγαλύτερα τμήματα της παγκόσμιας παραγωγής. Αυτό στους περασμένους αιώνες ήταν η αιτία των διαφόρων συρράξεων, αποικιοκρατικών πολέμων, πολέμων ανεξαρτησίας και παγκοσμίων πολέμων.
Ενώ ο άνθρωπος θα έπρεπε να ασχολείται με την ανάπτυξη του πνεύματός του, ώστε να μπορεί να εκπληρώσει τον προορισμό του στη ζωή, και για να το κάνει θα πρέπει να έχει τα απαραίτητα εφόδια, στέγη, τροφή, συντροφικότητα και γνώση, επιχειρείται να μετατραπεί πλέον σε ένα ενεργούμενο από διάφορα κέντρα που πλέον αποκαλύπτονται.
Ενώ η ΠΤΠ ή NWO σαν θεώρηση πραγμάτων αλλά και επιδιωκόμενος στόχος είχε πρωτοεμφανιστεί στα μέσα του περασμένου αιώνα (πρωτοαναφέρεται από Γουίλσον και Τσώρτσιλ, αμέσως μετά την λήξη του Β' Παγκοσμίου πολέμου, για να εξισορροπηθούν υποτίθεται οι εξουσίες) και αμέσως μετά ξεκίνησαν διαδικασίες συγκρότησης των παγκόσμιων θεσμικών οργάνων που θα βοηθούσαν στην επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού ( όπως τα Ηνωμένα Έθνη και το ΝΑΤΟ , το σύστημα του Bretton Woods, η Γενικής Συμφωνίας Δασμών και Εμπορίου (GATT) κά) δεν υπήρχε δυνατότητα επιβολής της, καθόσον ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της διεθνούς κοινωνίας ήταν -μέχρι το '90-στο κομμουνιστικό στρατόπεδο.
Εν τούτοις προχώρησε στην σύσταση του κεντρικού διευθυντικού υπερκρατικού πυρήνα (ενός διεθνούς διευθυντήριου) τον Μάϊο του 1954, της λέσχης Bilderberg (ονομασία που προήλθε από το όνομα του ξενοδοχείου της Ολλανδικής πόλης του Άρνεμ, όπου και η ιδρυτική συνάντηση του διεθνούς καπιταλισμού). (Βλέπε οργάνωση και σκοποί και συμμετέχοντες στις συνεδριάσεις της λέσχης Bilderberg).
H NWO είναι η επικράτηση της υπερεθνικής αστικής τάξης σε βάρος όλου του πλανήτη. Είναι η πλήρης επικράτηση του κεφαλαίου, με την πιο ακραία και άγρια έκφρασή του, πάνω στα δικαιώματα των τοπικών - κρατικών κοινωνιών. Είναι ο πλήρης έλεγχος στην οικονομία και μέσω αυτής στην εναρμόνιση και πατενταρισμένο καθολικισμό στην πληροφορία, ελευθεριά, διατροφή, υγεία, πολιτική, πολιτισμό. Τελικός στόχος η ποδηγέτηση των κοινωνιών από μια ηγετική ομάδα καπιταλιστών.
Τα πρώτα στάδια αυτής της επιβολής τα έχουμε δει από χρόνια με τις επεμβάσεις στρατιωτικού χαρακτήρα. Πλέον αυτές πέρασαν στην ιστορία καθώς οι ηγέτες της NWO και της Bilderberg κατέληξαν από χρόνια, μετά την διάλυση του ανατολικού μπλογκ που από αυτούς υποκινήθηκε - αν δεν προγραμματίστηκε - στην οικονομική επιβολή τους μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Οι σκόπιμα αυξημένες και πλασματικές καταναλωτικές ανάγκες των πολιτών του Δυτικού κόσμου καθοδηγήθηκαν από τους κεντρικούς τραπεζίτες, κατόπιν υποδείξεων των ετήσιων συνεδρίων της λέσχης, με στόχο να αυξηθούν τα χρέη των κρατών για να μπορέσουν να κάνουν πλέον οι "αγορές" (οι ίδιοι δηλαδή) την επίθεσή τους με στόχο να στοιχειοθετηθεί η αναπόφευκτη αναγκαιότητα του περιορισμού των εισοδημάτων, της αύξησης των φόρων και απώτερο και κυρίαρχο στόχο την πλήρη - σε επόμενη φάση - κατάργηση των ελευθεριών.
Προσβλέποντας στον έλεγχο έχουν συμπαραστάτες εκτός από τους πολιτικούς και τραπεζίτες και τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης (τύπο, τηλεόραση και προσεχώς και έλεγχο στο διαδίκτυο), εκπρόσωποι των οποίων συμμετέχουν στις συνεδριάσεις της λέσχης.
Και για να φτάσουμε στους Έλληνες που συμμετέχουν στις συνεδριάσεις της λέσχης Bilderberg, και άρα είναι υποστηρικτές της New World Order, θα πρέπει να αναφέρουμε τα ονόματά τους:
Πρώτος και καλύτερος ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα σε ημερίδα του Economist δήλωσε με στεντόρια φωνή: "Χρειαζόμαστε μια Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Χρειαζόμαστε μια Παγκόσμια Οικονομική Διακυβέρνηση και την χρειαζόμαστε γρήγορα"
Συμμετείχε τέσσερις φορές.
Άλλοι υψηλοί προσκεκλημένοι, πολλάκις συμμετέχοντεςστις συνεδριάσεις της λέσχης και ένθερμοι υποστηρικτές της NWO:
Κώστας Καραμανλής
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης
Ντόρα Μπακογιάννη
Αντώνιος Σαμαράς
Γιώργος Αλογοσκούφης
Άννα Διαμαντοπούλου
Θεόδωρος Πάγκαλος
Αλέξης Παπαχελάς
Γιάννης Παπαθανασίου
Θάνος Βερεμής
Γιώργος Δαβίδ
Πλήρης κατάλογος ΕΔΩ
post from: SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR: Παγκόσμια διακυβέρνηση; Ποιοι Έλληνες πολιτικοί την ασπάστηκαν; ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/05/blog-post_4387.html#ixzz0yxzcycMP
Under Creative Commons License: Attribution

Ο Πλαστογράφος Κάρολος, πρόεδρος της Φαυλοκρατίας

του Σπύρου Χατζάρα

Με δόλο, για να καλύψει τα λάθη και τις δικές του παραλήψεις, την 1η Ιουνίου 1989, ενόψει των εκλογών της 18ης Ιουνίου, πλαστογράφησε ένα πατσαβουρόχαρτο σαν «υπηρεσιακή απόφαση», χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου, έβαλε και την υπογραφή του, για να εξαπατήσει την Διοίκηση και να πληρωθεί ο Δικηγόρος του Αντρέα στις ΗΠΑ, που απαιτούσε τα «δεδουλευμένα του».

Ο «άτιμος πλαστογράφος», που είχε ορκισθεί να τηρεί τους νόμους του Κράτους,
για να γίνει η απάτη, και να πληρωθεί παράνομα ο δικηγόρος, συνέστησε συμμορία επίορκων πράσινων υπαλλήλων, στην οποία έδωσε οδηγίες να κάνουν ότι δεν έβλεπαν την κραυγαλέα πλαστογραφία.

Ο επίορκος υπουργός , και σημερινός ανώτατος άρχοντας της Φαυλοκρατίας, και της Κομματοκρατίας, εκτός από τα ατιμωτικά αδικήματα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως και της απάτης , διέπραξε και το αδίκημα της « σύστασης και συμμορίας».

Τον πλαστογράφο Φαυλοκράτη, πρότεινε ο Καραμανλής το 2004 για πρόεδρο και ξαναστήριξαν το 2009 . ΠαπαΕβραίου, Σαμαράς ,Ντόρα και Καρατζαφέρης, με
«Φαυλοκρατική ομοψυχία».


Νόμος για αυτούς είναι ότι γουστάρουν και ότι τους συμφέρει, και φροντίζουν να έχουν διαθέσιμους επίορκους και ρουφιάνους υπαλλήλους για να κάνουν το κομματικό καθήκον.

Η πλαστογραφία είναι γνωστή από το 1989.Ουδέποτε ασκήθηκε δίωξη. Πλήρης συγκάλυψη από τους «συναδέλφους» της Φαυλοκρατίας.

Ο Πλαστογράφος και επίορκος , Κάρολος (Κάουτσκι), με τον Τούρκο γαμπρό, τις Τουρκάλες εγγονές, και τον εξάδελφο που δούλευε για τον Χότζα (και τους Αλβανούς), και που σαν έφηβος συντόνιζε το παιδομάζωμα στα χωριά της Πωγωνιανής, είναι ο απόλυτος εκπρόσωπος της διεφθαρμένης Φαυλοκρατίας, και Κομματοκρατίας.

Αυτό είναι το σύστημα που πρέπει να ανατρέψουμε.

ΥΓ. Ο «εντιμότατος» Κωστής Στεφανόπουλος , για την πλαστογραφία Παπούλια όταν ήταν εκείνος πρόεδρος, σχολίασε: « Εδώ έχουν γίνει καν και καν», αυτό δηλαδή «μας μάρανε;». Φανταστείτε τι έλεγαν οι «μη εντιμότατοι».

Πηγή. Δελτίο των 11.

Κυβέρνηση Ιουδαϊκού Συνασπισμού των παπαΕβραίου με τους Saragousi

O Saragousis πρωθυπουργός εσωτερικού, ο investment Χάρης έγινε επισήμως investment Χάρης, η εξαδέλφη Χάνα Νταλάρα, ως υφυπουργός Εργασίας θα έχει την ευθύνη της μεταναστευτικής πολιτικής και θα προστατεύει τους λαθροεποίκους. Ερωτηματικά για την Αλ Σάλεχ
Η Οικογένεια έκανε "δομικό ανασχηματισμό" για να διώξουν την Μπατζελή και τον Βούγια. Η ρουλέτα, γύριζε ως τα μεσάνυχτα και σταμάτησε στο 48. Η νέα "δομή" έχει, 16 Υπουργούς ,7 Αναπληρωτές Υπουργούς και 24 υφυπουργούς για να χτυπηθεί η ανεργία. Τον Καχριμάκη, τον στέλνουν στο κόμμα.
Αμετακίνητοι παραμένουν ο Μεγάλος Τραγουδιστής, ο Χάρης , ο στρατάρχης Ευάγγελος , η βαρόνη Αννα Διαμαντω-Bilderberg, o Ρέππας, η πράσινη Τίνα (του Αντι) , o Παύλος του μεγάλου Σταυλάρχη με τις Τσιπούρες και το λυκόσκυλο, και ο αχυράνθρωπος του ΔΝΤ με την Λεμονιά του, που παραμένουν επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών. Δίνοντας έμφαση στο θέμα των οικογενειακών επενδύσεων, ο παπαΕβραίου ανέθεσε στον Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, επισήμως και την αρμοδιότητα της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, από κοινού με τον αδελφόθεο «Νίκο».
Η «αριστερή» Λούκα , για να ησυχάσουν οι Τραπεζίτες, πήρε μεταγραφή για το εργασίας, αφού ο Louerdi ολοκλήρωσε την αποστολή του εκεί, και τώρα θα κατεδαφίσει, την διαλυμένη υγεία, και θα είναι υπεύθυνος για την τάξη στα γήπεδα και την πράσινη διατροφή μας.Ο Κοεντζόγλου-Goldsmith , αφού παρέδωσε την Αθήνα στη μαφία και τις συμμορίες, θα αναλάβει την Περιφερειακή Ανάπτυξη και την Ανταγωνιστικότητα , στο πλευρό του κ. Χρυσοχοϊδη θα είναι ως αναπληρωτής υπουργός Μακεδονίας - Θράκης ο Σωκράτης (Ξυνίδης) του Αντι.
Συστήνεται ξανά το Υπουργείο Ναυτιλίας, που ένα χρόνο πριν συγχωνεύτηκε, υπό τον τίτλο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, με υπουργό τον κ. Γιάννη Διαμαντίδη . Ο Χρήστος ο αλογομούρης, γίνεται υπουργός Προ- Πο, και ο Κώστας ο ανεπάγγελτος, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, με τη Μιλένα την πτωχή,
Υφυπουργό.

Στην κυβέρνηση εισήλθαν επίσης οι Παναγιώτης Ρήγας, Ντίνος Ρόβλιας ,Δημήτρης Δόλλης , Μανόλης Όθωνας και Μιχάλης Τιμοσίδης, οι Γιάννης Κουτσούκος και Δημήτρης Κουσελάς, ο Βασίλης Κεγκερογλου και ο Χρήστος Αηδόνης ως υφυπουργός Υγείας, αρμόδιος για τον αθλητισμό. Από το Υπουργείο Υγείας στο Υπουργείο Παιδείας μετακινείται η κ. Φώφη , ενώ η Μαριλίζα του Στρασβούργου μετακομίζει στο Υπουργείο των Εξωτερικών, ως αναπληρώτρια υπουργός, αρμόδια για ευρωπαϊκά θέματα. Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος ο γαμπρός των ξενοδόχων Νίκος Σηφουνάκης, ενώ αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ, αναλαμβάνει ο κ. Τηλέμαχος Χυτήρης.
Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος παραμένει ο μπάρμαν Γιώργος. ( Πεταλωτής). Το πρώτο υπουργικό συμβούλιο θα γίνει την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη.

Σπ.Χ

Και μια άλλη ματιά....
Αυξημένη κατά 11 η νέα κυβέρνηση (Κ. Μπετινάκης)http://www.styx.gr/

Παλαιά πρόσωπα σε νέες επικίνδυνες αποστολές
Με μία τιμωρία, (την απομάκρυνση της κας Μπατζελή – η μόνη που πλήρωσε, με την έξοδό της από την κυβέρνηση την άρνησή της να είναι υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδος, στη μάχη του Καλλικράτη), ανακοινώθηκε το σχήμα της νέας αυξημένης σε πρόσωπα κυβέρνησης. Με μόνο χαρακτηριστικό, ορισμένες αναβαθμίσεις και η επιστροφή κάποιων παλαιο-ΠαΣοΚ, έτσι για τα μάτια του Εθνικού Συμβουλίου, που έδειξε φανερά τις ανησυχίες του για το αντιλαϊκό κυβερνητικό έργο.

Στη νέα κυβέρνηση μπαίνουν τρεις νέες γυναίκες (Νταλάρα, Τσουρή, Αποστολάκη) και πολλοί βουλευτές της Περιφέρειας οι οποίοι στην πλειονότητά τους στήριξαν τον Παπανδρέου τον μικρό, στον δρόμο για την προεδρία του -κατ΄όνομα- ΠαΣοΚ.

Εκείνο που ικανοποίησε ιδιαίτερα την κοινή γνώμη και ήδη καταφθάνουν σωρός τα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα, είναι η αναβάθμιση του δραστήριου υφυπουργού Εξωτερικών σε υπουργό, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο.

Η ανασύσταση των υπουργείων Ναυτιλίας και Αιγαίου,(συγχωνευμένων) έγινε επειδή επιτέλους, κατάλαβε τη γκάφα του ο ΓΑΠ, με τη διαφορά ότι ο εγωισμός του από τη μια και οι δεσμεύσεις του από την άλλη, τον ανάγκασαν να το βαφτίσει σε Υπουργείο Θαλασσίων Μεταφορών και Νήσων και να το αναθέσει στον παραμελημένο παλαιό βουλευτή του ΠΑΣΟΚ (Β΄Πειραιά), Γιάννη Διαμαντίδη, με υφυπουργό την κα Ελπίδα Τσουρή.

Η νέα κυβέρνηση του Γ. Α. Π του μικρού, αποτελείται από 48 μέλη (έναντι 37 της προηγουμένης): 16 Υπουργούς (η προηγουμένη είχε 15) 7 Αναπληρωτές Υπουργούς (έναντι 2 της προηγουμένης) και 24 υφυπουργούς (έναντι 19 της προηγουμένης).
Στην κυβέρνηση εισήλθαν στελέχη που είχαν διατελέσει Υπουργοί σε προηγούμενες κυβερνήσεις (του Ανδρέα Παπανδρέου και του Σημίτη) όπως οι Κώστας Σκανδαλίδης, Χρήστος Παπουτσής και Τηλέμαχος Χυτήρης. (Με δεδομένες τις υπόγειες διεργασίες του στο χώρο των ΜΜΕ του ανατέθηκε το σημαντικό έργο της εξόντωσης των δημοσιογράφων).
Αναβαθμίζονται σε αναπληρωτές Υπουργούς οι υφυπουργοί Γιώργος Κουτρουμάνης, Νίκος Σηφουνάκης και Φώφη Γεννηματά. Η νέα κυβέρνηση έχει 7 Υπουργούς Αναπληρωτές, έναντι 2 της προηγουμένης: Σ. Ξυνίδης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (πάει στο υπουργείο Εξωτερικών, για θέματα ΕΕ), Γιώργος Κουτρουμάνης, Φώφη Γεννηματά, Πάνος Μπεγλίτης, Τηλέμαχος Χυτήρης και Νίκος Σηφουνάκης.
Ο Γιάννης Ραγκούσης, παραμένει μαζί με τους Γ. Ντόλιο και Θ. Τζάκρη στο Υπουργείο των Εσωτερικών, το οποίο μετεξελίσσεται (μπαίνοντας καπέλο στον Πάγκαλο), «ώστε να συγκροτήσει κεντρική επιτελική δομή, στο πλαίσιο των εντολών και των κατευθύνσεων του πρωθυπουργού, και να συμβάλλει στην εκπόνηση ενός συνεκτικού στρατηγικού πολιτικού και επικοινωνιακού σχεδιασμού για την προώθηση του κυβερνητικού έργου», διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ήταν σαφέστατος.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παραμένει "τσάρος" της Οικονομίας, επειδή είναι γνωστό ότι μπορεί και φέρνει βόλτα τους ελεγκτές της Γκόλτμαν Σακς, του ΔΝΤ και της ΕΕ, που έχει καλέσει ο πρωθυπουργός και τους διατέθηκε να εγκατασταθούν πλέον σε δικό τους υπουργείο για να μην πηγαινοέρχονται.
Θέλοντας να δώσει έμφαση στο θέμα των επενδύσεων, ο Παπανδρέου ο μικρός, ανέθεσε στον Υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη και την αρμοδιότητα της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων. Ήδη αυξήθηκαν οι αιτήσεις από ξένους επενδυτές.
Αμετακίνητοι στην κυβέρνηση παραμένουν οι Θοδ. Πάγκαλος, (δεν μπόρεσαν να τον σηκώσουν από τον θώκο του, όπως και τον, Ευάγγελο Βενιζέλο), αλλά και η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Δημ. Ρέππας, η Τίνα Μπιρμπίλη και το σακίδιό της, (δεν τιμωρήθηκε, παρά την άρνησή της να δώσει μία προεκλογική μάχη) και ο Παύλος Γερουλάνος (*) (με το λυκόσκυλό του).

(*) Ανέκδοτο: Στο Βυζαντινό Μουσείο εισέρχεται ένα ευμέγεθες λυκόσκυλο. Μία υπάλληλος το πλησιάζει άφοβα, το χαϊδεύει κι εκείνη τη στιγμή εμφανίζεται ο υπουργός κρατώντας το λουρί, για να το παραλάβει. «Καλημέρα κε υπουργέ», του λέει εκείνη και καθώς εκείνος αμίλητος κι αγέρωχος αποχωρεί με το σκύλο του, τολμά και τον ρωτάει η υπάλληλος: «Με την ευκαιρία τι θα γίνει με μας τους συμβασιούχους;», για να πάρει την ευγενική και αποστομωτική απάντηση:«Μη μου χαλάς τη μέρα μου».



πηγη

Η πλαστογραφία έγινε για ιερό Σκοπό. Το ΚΕΡΔΟΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ του http://www.kentri.gr/
Για πλαστογραφία παραπέμπεται ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής Μίνως (Αβραάμ) Μωϋσής.

ethnikiasfalistiki123Με τις κατηγορίες της πλαστογραφίας, της ηθικής  αυτουργίας σε πλαστογραφία, της χρήσης πλαστού εγγράφου με απορρέον όφελος, παραπέμπεται μαζί με τον Δημήτρη Κοντομηνά  και τέσσερεις ακόμη άλλοτε συνεργάτες τους, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και μέχρι πρότινος και μέχρι πρότινος Γενικός Διευθυντής της ΕΤΕ, Αβραάμ Μωϋσής.
Κατά το χρόνο τέλεσης των αδικημάτων που τους αποδίδονται ο Δημήτρης Κοντομηνάς ήταν Πρόεδρος και ο Αβραάμ Μωϋσής Διευθύνων Σύμβουλος της ασφαλιστικής εταιρίας Interamerican.
Βασικός μέτοχος της ΕΘΝΙΚΗΣ  ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ είναι η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, η οποία και διορίζει το Διοικητικό της Συμβούλιο και εκ τούτου,  η Διοίκηση της ΕΤΕ, οφείλει να κινήσει τις διαδικασίες αντικατάστασής του.
Όπως έχει γράψει ήδη το kentri.gr, σύμφωνα με το το101/2010  παραπεμπτικό βούλευμα  του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών  Ρόδου που δημοσιεύθηκε στις 26 Αυγούστου ο πρώην πρόεδρος του Ομίλου Δημήτρης Κοντομηνάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος Αβραάμ Μωϋσής και 4 ακόμη συνεργάτες τους, βρέθηκαν κατηγορούμενοι  μετά από μήνυση πρώην διευθυντή του υποκαταστήματος Ρόδου της Interamerican Ιωάννη Σκιαθίτη για τα αδικήματα που τους αποδίδονται στο της πλαστογραφίας σε βαθμό κακουργήματος. Συγκεκριμένα φέρονται ότι κατάρτισαν στην Αθήνα με ημερομηνία 6 Δεκεμβρίου 2004 δύο πλαστά ιδιωτικά συμφωνητικά,  τα οποία υποτίθεται έχουν συναφθεί μεταξύ της Interamerican  και του μηνυτή στις 3 Απριλίου 1991 και 3 Ιανουαρίου 1992, πλαστογραφώντας την υπογραφή του.
Ο μηνυτής που είχε απολυθεί από την Interamerican, διεκδικούσε τη νόμιμη αποζημίωση του.
Με τα πλαστά συμφωνητικά, σύμφωνα πάντα με το βούλευμα. η εταιρία ήθελε να εμφανίσει τον  πρώην συνεργάτη της, ως ανεξάρτητο επαγγελματία μη υποκείμενο στις διατάξεις του εργατικού δικαίου, και όχι ως μισθωτό εργαζόμενο στην Interamerican με σύμβαση εξαρτημένης σχέσης εργασίας,
Γραφολογική εξέταση που προσκόμισε ο μηνυτής στο δικαστήριο, επιβεβαίωνε ότι η  υπογραφή δεν ήταν του μηνυτή αλλά τρίτου.
Οι κατηγορούμενοι διά τον συνηγόρων τους, ζήτησαν και πέτυχαν τη ματαίωση της συζήτησης της αγωγής, προκειμένου να προσκομίσουν γραφολογική εξέταση αμερικανικής γραφολογικής εταιρίας, επιβεβαίωσε ότι η υπογραφή του μηνυτή ήταν πλαστογραφημένη, προσδιορίζοντας μάλιστα ως χρόνο της πλαστογράφησης το 2000.

O TOMMASO PADOA-SCIOPPA και ο τέταρτος δρόμος προς την … παγκοσμιοποίηση (*)

Toυ Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Μέλος της διευθύνουσας επιτροπής της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, μέλος της επίλεκτης Ομάδας των Τριάντα που δημιούργησε το ίδρυμα Ροκφέλλερ, βετεράνος του ΔΝΤ, δημιουργός της “Ευρώπης των τραπεζών“, που ίδρυσε η Συνθήκη του Μάαστριχτ, ο Ιταλός Tommaso_Padoa-Schioppa, που διορίστηκε στη θέση “οικονομικού συμβούλου” του ΓΑΠ μόνο “κεντροαριστερός χαφ”, όπως τον παρουσίασε μερίδα του ελληνικού τύπου, δεν μπορεί να θεωρηθεί, ενώ είναι τελείως αμφίβολο αν, ένας άνθρωπος με αυτές τις διασυνδέσεις και τον διεθνή ρόλο, έρχεται ως απλός σύμβουλος στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Σκιόπα είναι ένα πολύ κεντρικό πρόσωπο της πιο “σκληρής”, “αντιδραστικής” θα λέγαμε κάποτυε πτέρυγας του παγκόσμιου οικονομικού κατεστημένου, της “Αυτοκρατορίας της Παγκοσμιοποίησης”, μιας παγκόσμιας “Aριστοκρατίας του Χρήματος”, αυτής ακριβώς που επετέθη στη χώρα μας από το περασμένο φθινόπωρο, σε μια προσπάθεια να μεταβάλλει την Ελλάδα σε πεδίο δοκιμής για την καταστροφή του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους, δηλαδή του πολιτισμού μας, και του κράτους-έθνους, δηλαδή της δημοκρατίας. Διερωτάται κανείς για τους λόγους που επέβαλαν στον και Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς τον διορισμό ενός τέτοιου προσώπου…
Η τοποθέτηση του Ιταλού συμβούλου είναι η τελευταία σε μια “απόβαση” ξένων συμβούλων στην Ελλάδα, που αφορά σχεδόν όλους τους τομείς κυβερνητικής και κρατικής δράσης και δεν έχει προηγούμενο στην ΕΕ, αλλά και στη νεώτερη ελληνική ιστορία, με εξαίρεση πολύ “ειδικές” και “σκοτεινές” περιόδους της.
Ορισμένοι μάλιστα σχολιαστές ακόμα και του κατεστημένου και μάλλον φιλοκυβερνητικού τύπου έθεσαν ήδη ζητήματα λειτουργίας πολιτεύματος, κρατικής ασφάλειας, εθνικής ανεξαρτησίας. Το κλασικό ερώτημα “Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;” επανέφερε από τις στήλες της Ελευθεροτυπίας ο Κώστας Τσουπαρόπουλος. Σε ποιόν ανήκει η Ελλάδα, ρώτησε από το Βήμα ο Δημήτρης Ψυχογιός. Για τη “Διεθνή των Συμβούλων” έκανε λόγο σκωπτικά ο Ιορδανίδης της Καθημερινής. Ακόμα και κυβερνητικά στελέχη διερωτώνται π.χ. από πού πηγάζει η εμπιστοσύνη που φαίνεται να έχει ο Πρωθυπουργός σε αυτή τη στρατιά παράξενων “ειδικών”.
Η εμφάνιση αυτών των δεκάδων συμβούλων έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία γιατί κανείς δεν φαίνεται, ούτε στο κόμμα, ούτε στο κράτος να επιτελεί ουσιαστικά καθήκοντα σχεδιασμού. Οι υποτιθέμενοι σύμβουλοι δεν βοηθάνε επομένως ένα οποιοδήποτε ελληνικό, εθνικό σχέδιο να πραγματοποιηθεί – σχεδιάζουν και αποφασίζουν οι ίδιοι. Μακάρι να λαθεύουμε, αλλά με δεδομένο το ποιοί είναι αυτοί οι σύμβουλοι, τις απόψεις και τις εθνικότητές τους, μοιάζει η Ελλάδα να έχει επιλεγεί ως είδος “αποικίας” της (αγγλωσαξωνικής και αμερικανοεβραϊκής κυρίως) “Παγκοσμιοποίησης”, χώρος ενός σημαντικού πειράματος για την εξέλιξη των ανθρώπινων πολιτικών δομών.
Σκιόπα – ο άνθρωπος που καταστρέφει τις κυβερνήσεις που συμμετέχει…
Για να ξαναγυρίσουμε στον κ. Σκιόπα, η μόνη σχέση του με την “κεντροαριστερά”, αν οι όροι έχουν πια κάποια σημασία σε αυτές τις εποχές της μεγάλης παρακμής, κατάπτωσης και εκφυλισμού, είναι ότι υπηρέτησε ως Υπουργός Οικονομικών του Ρομάνο Πρόντι. Αυτός είναι κάποιο είδος “κεντροαριστερού”, φοβούμεθα όμως ότι τον χαρακτηρίζει πολύ περισσότερο είναι η προϋπηρεσία του στην διαβόητη Goldman Sachs. (Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι η τράπεζα αυτή, πρωτεργάτης των μεγαλύτερων καταστροφών της παγκόσμιας οικονομικής ιστορίας, κατάφερε το περασμένο φθινόπωρο το ακατόρθωτο: να είναι, με το αζημίωτο, ο κεντρικός σύμβουλος της Ελλάδας για θέματα χρέους και ιδιωτικοποιήσεων, ο κύριος συνομιλητής του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, και, ταυτόχρονα, ο αρχιτέκτων της κερδοσκοπικής επίθεσης στην αγορά CDS εναντίον της Ελλάδας! Η ελληνική κυβέρνηση πληροφορήθηκε με έξη μήνες καθυστέρηση τον ρόλο της, ακόμα και τότε όμως τοποθέτησε τον άνθρωπό της, τον κ. Χριστοδούλου, αν και τελούντα υπό έρευνα από τις αρχές των ΗΠΑ, ως επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης του Δημοσίου Χρέους).
Ως Υπουργός του Πρόντι, ο Σκιόπα έκανε ότι μπορούσε για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των τραπεζών, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα λιτότητας και δημοσιονομικής εξυγίανσης που κατέστρεψε την ιταλική κεντροαριστερά και κατέστησε τον Μπερλουσκόνι αναμφισβήτητο κυρίαρχο της ιταλικής πολιτικής σκηνής. Πρόλαβε πάντως, προτού … συντρίψει την κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε, να αυξήσει το όριο συνταξιοδότησης, να παγώσει τους μισθούς, να μετατρέψει δεκάδες χιλιάδες μόνιμες θέσεις εργασίας σε προσωρινές συμβάσεις, να μειώσει τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων και τις κοινωνικές δαπάνες και να θεσμοθετήσει πάνω από 60 νέους φόρους. Προσπάθησε, χωρίς να το καταφέρει, να καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις και να πουλήσει την Αλιτάλια.
Οι λονδρέζικοι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς τον χαρακτήρισαν ως τον χειρότερο Υπουργό Οικονομικών της Ευρώπης! ‘Οσο για την ιταλική Τζορνάλε μας προειδοποίησε κι αυτή με σαφήνεια: “Δεν θα πάρει πολύ στους ‘Eλληνες για να ανακαλύψουν ότι ο Σκιόπα δεν είναι o Προμηθέας που χαρίζει τη φωτιά της ανάκαμψης, αλλά η ‘Ατροπος, η Μοίρα που κόβει το νήμα της οικονομικής επιβίωσης. Αν δεν τον ξαναβάλουν στο πρώτο καράβι να τον στείλουν πίσω…μπορεί να φτάσει η στιγμή που θα γίνει ο τάφος των ελληνικών πορτοφολιών”. Με τον Σκιόπα να ενισχύει τις … ντόπιες προσπάθειες, σε λίγο δεν θα φτάνουν τα παγκάκια και τα πευκάκια της Ελλάδας για τους συνταξιούχους και τους ανέργους της…
…Και τοποτηρητής της Διεθνούς των Τραπεζών
Ο κ. Σκιόπα όμως δεν είναι ένας κοινός νεοφιλελεύθερος διαχειριστής. Συμμετέχει στο επιτελείο των πιο αντιδραστικών παγκόσμιων θεσμών, που επιδιώκουν και ουδόλως το κρύβουν την οικοδόμηση μιας νέας παγκόσμιας τάξης, με την κατάργηση του έθνους-κράτους, που συνιστά το μόνο υπαρκτό πλαίσιο άσκησης δημοκρατίας, και την απόδοση της αρμοδιότητας οικονομικής πολιτικής σε υπερεθνικούς οργανισμούς που εκπροσωπούν την ολιγαρχία του χρήματος, σε τράπεζες και σε επιχειρήσεις. Για τους Ρότσιλντ, Ροκφέλερ κλπ., η δημοκρατία, όση υπήρξε τέλος πάντων μετά τη Γαλλική Επανάσταση, ήταν τελικά μια … δυσάρεστη παρένθεση, που καιρός είναι να κλείσει.
Ο κ. Σκιόπα υπήρξε εκ των πρωτεργατών της ευρωπαϊκής νομισματικής ενοποίησης τύπου Μάαστριχτ, στο κέντρο της οποίας βρίσκεται η εγγύηση των αποδόσεων του χρηματιστικού κεφαλαίου και η απαγόρευση κεϋνσιανών διορθώσεων και πολιτικών, που θα μπορούσαν να ενοχλήσουν τους εκπροσώπους της πιο τερατώδους και ολοκληρωτικής ολιγαρχίας του Χρήματος, που εμφανίστηκε σε όλη την Ιστορία του ανθρώπινου γένους. Το Μάαστριχτ, όπως έχουμε τώρα την ευκαιρία να διαπιστώσουμε, συνιστά την πιο ακραία, εξτρεμιστικά μονεταριστική και νεοφιλελεύθερη οικονομική δομή που δημιουργήθηκε ποτέ στην ιστορία. Αυτή η δομή, μαζί με τη θεσμοποίηση της απόλυτης ελευθερίας των ροών κεφαλαίου και εμπορευμάτων, επιβάλει την κατεδάφιση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους, δηλαδή του πολιτισμού.
Εκτός από πρωτεργάτης του Μάαστριχτ και βετεράνος του ΔΝΤ, ο “Ιταλός φίλος” του Γιώργου Παπανδρέου, διαθέτει και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες ιδιότητες. Είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, που αποσκοπεί στην εδραίωση της αμερικανικής ηγεμονίας παγκοσμίως, δια της υποταγής της Ευρώπης στις ΗΠΑ και δια της διεθνούς επικράτησης των νεοφιλελεύθερων δογμάτων.
Είναι επίσης ένας από τους Τριάντα.
Η Ομάδα των Τριάντα: Διευθυντήριο της παγκοσμιοποίσης
Εκτός από την Μπίλντεμπεργκ, ο Σκιόπα συμμετέχει στην “Oμάδα των Τριάντα”, που έχει ιδρύσει, με παραπλήσιους της Μπίλντεμπεργκ σκοπούς, με περισσότερο όμως οικονομικό-νομισματικό και λιγότερο πολιτικό περιεχόμενο, το ίδρυμα Ροκφέλλερ, συντονίζοντας τους εκπροσώπους τριάντα από τις μεγαλύτερες τράπεζες του πλανήτη, ή άτομα στενά συνδεδεμένα μαζί τους. Τις απόψεις και τα σχέδια αυτής της ομάδας, που, δυστυχώς για μας, ήρθε να εφαρμόσει στο πειραματόζωο Ελλάς, ιδίως με την πρωτοφανή ανάμειξη του ΔΝΤ στα ζητήματα της ευρωζώνης, διατύπωσε ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ: “Ολοι χρειάζονται το ΔΝΤ γιατί, δίχως αυτό, η παγκόσμια οικονομία, δεν θα μπορούσε να γίνει ένα εξιδανικευμένο όραμα απόλυτα ρευστών, άψογα ενημερωμένων και πλήρως αρρύθμιστων αγορών κεφαλαίου” (Wall Street Journal, 1.5.1998)
Στην πραγματικότητα, πρόκειται για το τμήμα του διεθνούς κατεστημένου που επιδιώκει το πέρασμα της εξουσίας από τις εκλεγμένες κυβερνήσεις των εθνών κρατών στα θεσμικά ή λιγότερο θεσμοποιημένα κέντρα του χρηματιστικού κεφαλαίου και της αυτοκρατορικής ισχύος, στυλοβάτες ενός υπό εκκόλαψη παγκόσμιου ολοκληρωτισμού.
Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι, λέει ο λαός. Μια ματιά στην “παρέα” του Σκιόπα στην Ομάδα των Τριάντα είναι απολύτως αποκαλυπτική για το είδος των δυνάμεων που εκπροσωπεί ο σύμβουλος του κ. Παπανδρέου. Επικεφαλής είναι ο Πωλ Βόλκερ, ο άνθρωπος που γκρέμισε την ιδέα της ρύθμισης στην οικονομία των ΗΠΑ, καταστρέφοντας το αμερικανικό κεϋνσιανό ισοδύναμο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Ο Βόλκερ υπήρξε ο κύριος αρχιτέκτονας της οικονομικής πολιτικής του (περίπου ακροδεξιού) προέδρου των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρήγκαν, μαζί με τον Μάρτιν Φελντστάιν, επίσης μέλος των Τριάντα. Οι περισσότεροι από δαύτους είναι πρώην ή νυν διευθυντικά στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της οργάνωσης που έχει καταστρέψει τις περισσότερες οικονομίες παγκοσμίως (στη Ρωσία αίφνης, οι συνέπειες της δράσης και των συνταγών του ΔΝΤ ήταν, κρινόμενες από την πτώση της παραγωγής, των επενδύσεων, του προσδόκιμου ζωής κλπ. ανάλογες ή χειρότερες από τα αποτελέσματα της εισβολής του Χίτλερ στη Σοβιετική ¨Ενωση το 1941!)
Στην ομάδα των τριάντα συμμετέχουν επίσης μια σειρά από “μπουμπούκια” του νεοφιλελευθερισμού, όπως ο πρωτεργάτης της πολωνικής θεραπείας-σοκ Μπαλσερόβιτς ή οι “ξεθεμελιωτές” των κοινωνιών του Μεξικού και της Βραζιλίας Ζεντίγιο και Νέτο. Συμμετέχουν επίσης οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων παγκοσμίως αμερικανικών και αμερικανοεβραϊκών τραπεζών, όπως π.χ. ο Τζέικομπ Φρένκελ, αντιπρόεδρος της διαβόητης για τον ρόλο της το 2008, ΑΙG, o ‘Αντριου Κρόκετ, πρόεδρος της JP Morgan Chase της οικογένειας Ροκφέλερ, ο Sir David Walker, ανώτερος σύμβουλος της Morgan Stanley, ο Gerg Hausler, πρώην στέλεχος της Λαζάρ, ο Μάριο Ντράγκι, κυβερνήτης της Τράπεζας της Ιταλίας και βετεράνος της Goldman Sachs. Kαι επειδή “η Γκόλντμαν είναι παντού”, δεν είναι μόνο με τους διάφορους ανθρώπους της στην Επιτροπή των Τριάντα, είναι και με τον ίδιο τον διευθύνοντα σύμβουλό της Gerald Corrigan που συμμετέχει. ¨Όπως επίσης συμμετέχει ο βετεράνος του ΔΝΤ και νυν επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας του Ισραήλ Στάνλει Φίσερ και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής Ντομίνγκο Καβάλιο, γνωστός για τη συμβολή του στην καταστροφή της πατρίδας του!
Πολύ παράξενες λοιπόν οι παρέες του κεντροαριστερού μας χαφ. Μας έλεγαν πριν από τις εκλογές για μια επιτροπή προοδευτικών οικονομολόγων, Στίγκλιτζ, Γκαλμπρέιθ, Σεν και βρεθήκαμε τελικά με ότι πιο αντιδραστικό υπάρχει παγκοσμίως! Στη νεώτερη ελληνική ιστορία, μετά τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους, αλλά και στα ευρωπαϊκά χρονικά, δεν νομίζουμε ότι υπήρξε ποτέ τόσο κραυγαλέα αντίθεση κυβερνητικής ρητορείας και πράξης, όσο στη σημερινή σοσιαλιστική Ελλάδα.
Μερικά έθνη πιο … ίσα από τα άλλα
Οι θεσμοί στους οποίους συμμετέχει ο Σκιόπα, παρά την ιταλική του καταγωγή, είναι κυρίως αμερικανικοί και αμερικανοεβραϊκοί, οι πιο εξτρέμ θεσμοί και οργανώσεις της παγκοσμιοποίησης. Σπανίως και μόνο επικουρικά συμμετέχουν σε αυτούς εκπρόσωποι άλλων εθνοτήτων. Μιλάνε για πολυεθνικότητα, αλλά είναι μια άκρως αγγλοσαξωνική και εβραϊκή πολυεθνικότητα.
Πρέπει να υπογραμμίσουμε, στο σημείο αυτό, ότι δεν εντυπωσιάζει μόνο ο αριθμός των συμβούλων του ‘Eλληνα πρωθυπουργού και οι ιδέες τους, ακριβώς στον αντίποδα αυτών που υποστηρίζει δημόσια ο κ. Παπανδρέου. Εντυπωσιάζει και ο ακραία επιλεκτικός χαρακτήρας της εθνικής τους προέλευσης, όπως και του συνόλου των διεθνών επαφών του ‘Eλληνα Πρωθυπουργού. Πρέπει να ψάξουμε με το φανάρι για να βρούμε σε αυτές, αν βρούμε, κανένα Γάλλο, Γερμανό ή Ρώσο. Αντίθετα έχει πλημμυρίσει ο κόσμος από Αγγλοσάξωνες και Εβραίους. Ακόμα και η Επιτροπή του για τη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης και του Γραφείου του αποτελείται από έναν Αμερικανό, έναν (εβραϊκής καταγωγής) Σουηδό, ένα Βρετανό και έναν Αυστραλό. ‘Oχι μόνο είναι ξένοι, αλλά δεν είναι τουλάχιστο Γερμανοί ή Γάλλοι, οι δύο εθνότητες που επηρέασαν αποφασιστικά τη συγκρότηση του νεώτερου ελληνικού κράτους. Τι είδους έργο είναι δυνατόν να προσφέρουν αυτοί οι άνθρωποι στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας ή στην ελληνική δημόσια διοίκηση; Υπάρχουν άλλες χώρες που χρησιμοποίησαν τόσους ξένους ειδικούς; Η κατάσταση αρχίζει και θυμίζει τους Αμερικανούς στην Ελλάδα του εμφυλίου, ή τη Ρωσία μετά την πτώση του κομμουνισμού, όταν είχε αποβιβαστεί μια ταξιαρχία ξένων (που κατέστρεψαν τελικά τη χώρα).
Διερωτάται κανείς γιατί ο κ. Παπανδρέου έχει ελάχιστες έως μηδενικές επαφές με Γάλλους, Γερμανούς, Ρώσους, Κινέζους, ‘Αραβες, μη φιλοαμερικανούς τριτοκοσμικούς, γιατί ο διεθνής του ορίζοντας μοιάζει τόσο απελπιστικά αμερικανικός και παγκοσμιοποιημένος. Ο κόσμος είναι πολύ πιο περίπλοκος, η Ελλάδα έχει άλλες ανάγκες και κινδυνεύει όπως πορεύεται να πάθει στο τέλος ασφυξία και να πεθάνει.

(*) To άρθρο αυτό είχε γραφτεί όταν η εφημερίδα Ελεύθερος (25.8.2010) δημοσίευσε άρθρο Ιταλού γερουσιαστή καταπέλτη για τις παρελθούσες δραστηριότητες του κ. Σκιόπα και της συζύγου του, δημιουργού, κατά το άρθρο, και πρύτανη του Σιωνιστικού Πανεπιστημίου της Ιταλίας.Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Επίκαιρα, στις 26.8.2010
konstantakopoulos.blogspot.com

ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ & ΕΥΠΑΤΡΙΔΕΣ ΝΑ ΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ


ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΕΥΠΑΤΡΙΔΕΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΘΟΥΝ ΣΤΑ ΥΠΑΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ.


ΚΑΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ ΠΡΑΞΗ ΖΩΗΣ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ , ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ, ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ , ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΚΩΝ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΙΒΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έτσι εννοεί το Πατριωτικό Μέτωπο το «Υπουργικό Συμβούλιο». Απέναντι στους επαγγελματίες πολιτικούς, υπηρέτες της Νέας Τάξης, του ΔΝΤ της ΕΚΤ και των Διεθνών Τοκογλύφων που διόρισε ο Γ.Α. Παπανδρέου, προτάσσουμε αυτό που εμείς εννοούμε: Τα καλύτερα παιδιά της Πατρίδας και του Λαού μας.

Η θλιβερή εικόνα ενός υποτιθέμενα «ανασχηματισμένου» Υπουργικού Συμβουλίου που παρουσίασε ο Γ.Α. Παπανδρέου, μόνο θλίψη και οργή προκάλεσε και στον τελευταίο Έλληνα πολίτη.

Την ώρα που Πατρίδα και ο Λαός μας, βουλιάζουν καθημερινά στην ανέχεια, την εξαθλίωση, την ταπείνωση και όλα αυτά που επέφερε η σημερινή κατοχική συμμαχία που κυβερνά τον τόπο, ο κ. Παπανδρέου, «προχώρησε σε ανασχηματισμό». Διορίζοντας άτομα, περισσότερο κοντά στο μοντέλο της «παγκόσμιας διακυβέρνησης» και της Νέας Τάξης που με πάθος υπηρετεί και πρεσβεύει. Τα οποία φυσικά, το μόνο που εγγυούνται είναι περισσότερους φόρους, αθλιότερους μισθούς και συντάξεις, πλήρη διάλυση του μικρομεσαίου ιστού που ιστορικά κρατά σε οικονομική ισορροπία τον τόπο και φυσικά περαιτέρω μείωση της προσωπικής και εθνικής μας αξιοπρέπειας.

Απέναντι σε αυτήν την θλιβερή εικόνα, το Πατριωτικό Μέτωπο, υλοποιώντας την θεμελιώδη αρχή του πως «δεν πρόκειται να ζητήσει την ψήφο κανενός, αλλά θα προτείνει πάντα ότι καλύτερο έχει αναδείξει ο τόπος μας σε πνεύμα, δράση και επιστημοσύνη» προχωρά στην δική του πρόταση, για το πώς δηλαδή θα έπρεπε να είναι ένα υπουργικό συμβούλιο, σε μια Ελλάδα που αναζητά – και πρέπει να αναζητά – τα καλύτερα από τα παιδιά της.

Ξεκαθαρίζουμε για μια ακόμη φορά πως τα ονόματα τα οποία προτείνουμε, δεν είναι απαραίτητα τα μόνα που κοσμούν την ιστορία και τους αγώνες του Λαού μας. Είναι σίγουρο πως υπάρχουν ακόμη πολλά περισσότερα, και μπορούν να βρεθούν, με την προϋπόθεση όμως πως επιτέλους εμείς ως Έλληνες, θα θέσουμε ως πρώτιστο μέλημά μας την ανάγκη να μάθουμε και να αναζητάμε τους καλύτερους και όχι τους «δικούς».Ακόμη, είμαστε σίγουροι πως απέναντι στα ονόματα τα οποία προτείνουμε, υπάρχουν – και πρέπει να υπάρχουν – αντιρρήσεις και επιφυλάξεις. Αυτό όμως που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε είναι πως ο κεντρικός μας στόχος ως λαός, θα πρέπει να είναι η αποδοχή ενός κοινωνικού συμβολαίου που λέει: Αναζητώ τον καλύτερο, με γνώμονα την ιστορία του, την επιστημοσύνη του, την εντιμότητά του, την διαύγεια του λόγου του.

Με βάση λοιπόν αυτήν την αρχή, η οποία συνεπάγεται φυσικά και μια ριζική αλλαγή του τρόπου με τον οποίο σκεπτόμαστε και ενεργούμε, λέμε ως Πατριωτικό Μέτωπο: Δεν προτείνουμε τους πανεπιστημιακούς, τους επιστήμονες, τους δικούς μας ειδικούς. Τα στελέχη δηλαδή του Πατριωτικού Μετώπου. Προτείνουμε αυτούς που μέσα από την πρόσφατη ιστορία του τόπου μας, απέδειξαν ο καθένας από την δική του πλευρά και με τον δικό του τρόπο, πως μπορούν να χειριστούν το αντικείμενό τους, πολύ καλύτερα από οποιοδήποτε επαγγελματία πολιτικό όπως αυτοί που για μια ακόμη φορά «ανασχηματίσθηκαν» στο «νέο κυβερνητικό σχήμα» του Γ.Α. Παπανδρέου. Υπενθυμίζοντας για μια ακόμη φορά προς κάθε κατεύθυνση ως Παλλαϊκό Δημοκρατικό Κίνημα πως, όταν αλλάξουμε τρόπο σκέψης, τότε θα αλλάξουμε και την πορεία του τόπου.

Να λοιπόν ποιοι κατά την εκτίμησή μας θα έπρεπε σήμερα να κυβερνούν την Ελλάδα:

Υπουργείο Εξωτερικών: Νεοκλής Σαρρής, Γιώργος Καραμπελιάς, Σταύρος Λυγερός. Γιατί κατά κοινή ομολογία, είναι οι καλύτεροι γνώστες τόσο των Βαλκανίων, όσο και του νεοοθωμανισμού και της τουρκικής επιθετικότητας.

Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Κώστας Ζουράρις. Γιατί μπορεί να ξαναφέρει την Ελλάδα της περιφέρειας σε αυτό που πολλές φορές αγωνίσθηκε με πείσμα και υπομονή: Στην Ελλάδα της Κοινότητας, της Αλληλεγγύης.

Υπουργείο Οικονομικών: Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γιώργος Δελαστίκ. Γιατί έχουν αποδείξει διαχρονικά με τις θέσεις και τις προτάσεις τους, πως μπορούν να διανέμουν δίκαια το δημόσιο χρήμα, τόσο στους τομείς που είναι σημαντικότατοι για την κοινωνική συνοχή της χώρας (υγεία, παιδεία), όσο και στις μικρομεσαίες παραγωγικές τάξεις.

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Δημήτρης Αλευρομάγειρος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης: Γιατί και οι δύο ως Στρατηγοί, απέδειξαν επί δεκαετίες, (ξεκινώντας από την Κύπρο μας και φθάνοντας στα Ίμια), πως ξέρουν να φυλάγουν Θερμοπύλες.

Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας: Μιχάλης Χαραλαμπίδης. Γιατί δεκαετίες τώρα αγωνίζεται να αναδείξει το μεγάλο ζητούμενο της περιφερειακής ανάπτυξης της χώρας. Με την ιστορία να αποδεικνύει την ορθότητα των προτάσεών του και φυσικά πληρώνοντας ακριβά, το αντίτιμο αυτής της επιλογής του.

Υπουργείο Ναυτιλίας: Πάνος Καμένος. Γιατί στην περίοδο ως υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, ο κλάδος αυτός, είδε επιτέλους έναν υπουργό να σηκώνεται από την καρέκλα του και να πηγαίνει κοντά στα προβλήματα των ναυτικών μας, με πολλές και αποτελεσματικές παρεμβάσεις.

Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: Σοφία Σακοράφα. Γιατί στη διαδρομή της στην πολιτική, απέδειξε επανειλημμένα, πώς αντιλαμβάνεται τον σεβασμό του περιβάλλοντος, χωρίς φανφάρες, τυμπανοκρουσίες και δήθεν οικολογικές ευαισθησίες.

Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων: Χρήστος Γιανναρας, Σαράντος Καργάκος, Παπα-Γιώργης Μεταλληνός, Χαρά Νικοπούλου: Γιατί όλοι τους και ο καθένας με τον δικό του ξεχωριστό αγώνα αλλά και προτάσεις, απέδειξαν ως επιστήμονες, πως γνωρίζουν σε βάθος, το τι είδους παιδεία χρειάζεται τούτος ο τόπος.


Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων: Πρόδρομος Εμφιετζόγου. Γιατί είναι ίσως ο μόνος επιχειρηματίας Δημοσίων Έργων που αντιλαμβάνεται την Πατρίδα, όχι ως μέσο για να πλουτίσει όπως οι περισσότεροι «επώνυμοι» μεγαλοεργολάβοι συνάδελφοί του, αλλά ως τον φυσικό του εθνοχώρο, συνεχίζοντας μάλιστα χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες, την παράδοση των μεγάλων δωρητών του έθνους.

Υπουργείο Μεταφορών: Κώστας Καββαθάς. Γιατί χρόνια τώρα αγωνίζεται για το μεγάλο ζητούμενο των μεταφορών στην Πατρίδα μας, με συνέπεια και συνέχεια και είναι ίσως από τους ελάχιστους Έλληνες που γνωρίζουν τόσο καλά το αντικείμενό τους.


Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: Λιάνα Κανέλη, Γιώργος Ρωμανιάς. Γιατί και οι δυο τους, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, έδωσαν και δίνουν μάχες για την αξιοπρέπεια του μισθωτού και του συνταξιούχου.

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Γιώργος Πιπερόπουλος. Γιατί δεκαετίες τώρα, δεν σταμάτησε να στηρίζει την ανάγκη ανάπτυξης της κοινωνικής εκείνης αλληλεγγύης, η οποία είναι απαραίτητη για την ποιότητα ζωής ενός αξιοπρεπή λαού.


Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Φώτης Πλατανίδης. Γιατί είναι ένας από τους ελάχιστους Έλληνες που έδωσαν ακόμη και την περιουσία τους για την ανάπτυξη και προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και είναι βαθύτατοι γνώστες του αντικειμένου τους.

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Κώστας Λογοθέτης. Γιατί δεν σταμάτησε από την στιγμή της παραίτησής του από το δικαστικό σώμα, να δίνει μάχες καθημερινά για μια δικαιοσύνη που θα υπηρετεί τον πολίτη.


Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Κωνσταντίνος Ρωμανός. Γιατί με την στάση και την επιστημοσύνη του στα ζητήματα ασφάλειας και εγκληματικότητας, απέδειξε πως μπορεί να χειριστεί άριστα τον χώρο αυτό, σε όφελος πάντα του Έλληνα πολίτη.


Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ. Γιατί με την διεθνή της ακτινοβολία και την αγάπη που έχει για την Ελλάδα και την ιστορία της, είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της χώρας μας στον πολιτισμό.


Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Φάνης Μαλκίδης. Γιατί χρόνια τώρα, υπηρετεί με συνέπεια και παρρησία τη Μακεδονία και τη Θράκη ενώ παράλληλα είναι ένας από τους καλύτερα ενημερωμένους Έλληνες επιστήμονες, για το τι επιχειρείται σήμερα στη Θράκη μας.


Υπουργείο Αιγαίου. Δημήτρης Βουνάτσος. Γιατί με την ιστορία του έχει αποδείξει πως μπόρεσε και μπορεί να υπερασπισθεί το Αιγαίο μας, απέναντι στους ελιγμούς των νεοοθωμανών.


Υπουργείο Νεότητας. Νίκος Λυγερός. Γιατί όντας ένα από τα καλύτερα «μυαλά» της χώρας μας, ενώ παράλληλα υπερασπιζόμενος την υπόστασή μας ως λαού και ως γένους με συνέπεια, αποτελεί το καλύτερο πρότυπο για τους νέους μας.


Είθε κάποια στιγμή, όταν ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση την οποία δημιούργησαν οι τοκογλύφοι και οι νεοταξίτες στην δύσμοιρη Πατρίδα και τον Λαό μας - πάντα φυσικά με τους αγώνες μας - να φθάσουμε το συντομότερο δυνατό σε αυτό το σημείο, το οποίο είναι παράλληλα και το όραμα όλων των εθνικών και κοινωνικών αγωνιστών που έδωσαν την ζωή τους γι’ αυτόν τον τόπο: Να φύγουμε από το «εγώ» και να πάμε στο «εμείς». Γιατί μόνον έτσι τα όνειρα του ποιητή θα πάρουν εκδίκηση, γιατί μόνον έτσι, η Πατρίδα μας θα ξαναγίνει το όραμα των προγόνων μας, το σπίτι των παιδιών μας.


Σημείωση: Αν δεν επιθυμείτε να είστε αποδέκτες του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε. Ζητούμε προκαταβολικά συγγνώμη για την ενόχληση.

πηγη

ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΓΗ: ΕΝ ΜΕΣΩ «ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ»;

ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΓΗ: ΕΝ ΜΕΣΩ «ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ»;Μελέτη: Η αλήθεια για τις Κλιματικές Αλλαγές

Γράφει ο *Αμφικτύων

Η Γη μας μοιάζει με διαστημόπλοιο που ταξιδεύει στο αχανές Σύμπαν προσκολλημένη σε τροχιά γύρω από το ηλιακό μας σύστημα. Καθώς όμως ο Ήλιος ταξιδεύει παρασύρει στο ταξίδι του όλο το ηλιακό σύστημα, και φυσικά και τη Γη μας. Εμείς τα γήινα όντα δεν ζούμε σε κενό χώρο -όπως πολλοί νομίζουν- αλλά σε ένα χώρο που είναι πλήρης σωματιδίων σε βαθμό μάλιστα που αν οι αισθήσεις μας μπορούσαν να συλλάβουν τα δισεκατομμύρια σωματίδια που πλανώνται μπροστά μας και γύρω μας θα ήτο τρομακτική η ζωή μας. Επίσης θα ήτο τρομακτική η ζωή μας αν οι αισθήσεις μας ήσαν ικανές να διεισδύσουν στο αχανές και ατελεύτητο σύμπαν, το οποίον εκτείνεται σε 40 δισεκατομμύρια έτη φωτός. Ακόμη και με τα πλέον εξελιγμένα όργανα ο άνθρωπος δεν μπορεί να διεισδύσει πέραν των 13, 5 δισεκατομμυρίων ετών φωτός.

Ο Συμπαντικός ωκεανός της Οργόνης

Ο αέρας που πληροί τον πέριξ χώρο μας είναι γεμάτος από υλικά και ενεργειακά σωματίδια μερικά από τα οποία προέρχονται από την Γη μας, αλλά από τον Ήλιο και μερικά από το κοσμικό διάστημα. Επομένως στο Σύμπαν δεν είμαστε μόνοι, ούτε απομονωμένοι από τον έξω κόσμο. Πλέουμε μέσα στον συμπαντικό ωκεανό που κατά τον Δρ. Wilhelm Reich (1897-1957 είναι πλήρης οργόνης. [Η οργόνη είναι ένας υποτιθέμενος τύπος "αρχέγονης κοσμικής ενέργειας" που ανακαλύφθηκε από αυτόν στα τέλη του '30. Οι αρχαίοι Έλληνες τον ονόμασαν αιθέρα] Είναι ειρωνεία της φύσης ότι η πιο άφθονη μορφή ενέργειας στο Σύμπαν, είναι επίσης και η πιο μυστηριώδης. Αφότου έγινε η ριζοσπαστική ανακάλυψη ότι η κοσμική διαστολή επιταχύνεται, έχει αναδυθεί μια συνεπής εικόνα που δείχνει ότι τα δύο τρίτα του σύμπαντος είναι φτιαγμένα από σκοτεινή ενέργεια, δηλαδή από μια μορφή ενέργειας που προκαλεί βαρυτική άπωση. Είναι όμως οι ενδείξεις αρκετά ισχυρές ώστε να δικαιολογούν νέους εξωτικούς νόμους της φύσης; Ή μήπως θα μπορούσε να υπάρχει μια απλούστερη, αστροφυσική εξήγηση για τα πειραματικά αποτελέσματα; Όμως το θέμα μας δεν είναι αυτό αλλά οι κλιματικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και οι εκτιμήσεις των ειδικών. Εν προκειμένω οι επιστήμονες έχουν χωρισθεί σε δύο στρατόπεδα:

Ενδογενής Παράγων των Κλιματικών Αλλαγών

1/ Το κατεστημένο πρεσβεύει ότι οι κλιματικές αλλαγές οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα, δηλαδή στις ανθρώπινες δραστηριότητες (διοξείδιο του άνθρακος, μόλυνση αέρος, εδαφών, υδάτων και ωκεανών) Η ομάδα αυτή προπαγανδίζει την 'πράσινη ανάπτυξη', όχι τόσο για να σώσει το περιβάλλον, αλλά για να εκμεταλλευθεί και κερδοσκοπήσει από αυτό. Βέβαια ουδείς ισχυρίζεται ότι ο άνθρωπος τα τελευταία 200 χρόνια με αύξοντα ρυθμό δεν βλάπτει το περιβάλλον με τις ποικίλες δραστηριότητες του και πρώτιστα με τον συνεχώς αυξανόμενο υπερπληθυσμό και τις δημιουργούμενες νέες ανάγκες του. Όμως αυτό δεν είναι ο κυριότερος και μοναδικός παράγων της σημερινής κλιματικής αλλαγής. Στο απώτατο παρελθόν που δεν υπήρχε η ανθρώπινη παρέμβαση στο περιβάλλον συνέβησαν αποδεδειγμένα μεγάλες κλιματικές αλλαγές:
1/ Προ 230 εκατομμυρίων ετών η εξαφάνιση των δεινοσαύρων
2/ Προ 13. 000 ετών η εξαφάνιση των μαμούθ.
3/ Η εμφάνιση και εξαφάνιση των παγετώνων κ. α Ούτε είναι η πρώτη μεγάλη καταστροφή εξ αιτίας ηφαιστείων που γνώρισε η Γη: α/ Το ηφαίστειο Coba το 75. 000 π. Χ φόνευσε το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού. β/ Το ηφαίστειο της Θήρας το 1600 π. Χ, κατέστρεψε τον Μινωικό Πολιτισμό της Κρήτης του Αιγαίου και των πέριξ παραλίων περιοχών.


Εξωγενής Παράγων των Κλιματικών Αλλαγών

Δεν θα ασχοληθούμε με τον ενδογενή παράγοντα ο οποίος αποβλέπει κυρίως σε μια νέα κερδοφόρα επιχείρηση με την λεγόμενη «Πράσινη Ανάπτυξη» Εξ άλλου από τον ήκιστα ειλικρινή πολιτικό Γεώργιο Παπανδρέου και από άλλους μεγαλόσχημους «εκπροσώπους» πολυεθνικών εταιρειών πετρελαίου κ. α -όπως ο τέως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκόρ-μέσω των «παπαγάλων» τους στα ΜΜΕ μας έχουν κάνει σωστή πλύση εγκεφάλου σχετικά με το περιβάλλον. Μάλιστα μας έκαναν-για μια ακόμη φορά-όλους ενόχους του προπατορικού αμαρτήματος, διότι ζούμε και καταστρέφουμε το περιβάλλον, ενώ αυτοί οι μέντορες δήθεν του περιβάλλοντος οικονομούν από τα ρυπαίνοντα μηχανήματα τους. Τώρα ετοιμάζονται και πάλι να ρυπάνουν τούτο με τα νέα πράσινα «άλογα». Θα ασχοληθούμε λοιπόν με την δεύτερη θεωρία του εξωγενούς παράγοντα κι' αυτό όχι για να δώσουμε συγχωροχάρτι σε όλους μας που ρυπαίνουμε το περιβάλλον, αλλά για να πληροφορηθούμε ποιοι άλλοι παράγοντες επιδρούν στις κλιματικές αλλαγές και πως επιδρούν αυτοί; Η μελέτη GEOCHANGE, συντάχθηκε από τον παγκόσμιο οργανισμό: World Organization for Scientific Cooperation (WOSCO) and Global Network for the Forecasting of Earthquakes (GNFE) και υπεγράφη από επιστήμονες, άνω των 300 σε αριθμό. Αυτή έγινε για λογαριασμό των διεθνών οργανισμών, πανεπιστημίων, επιστημονικών ινστιτούτων και κέντρων, επιστημονικών και τεχνολογικών εταιρειών και επιστημόνων των διαφόρων χωρών. Επομένως η εγκυρότης της είναι πέραν πάσης αμφισβητήσεως. Τον τελευταίο καιρό ελήφθησαν δραστήρια μέτρα για την αντιμετώπιση της καταστροφής του περιβάλλοντος, που έχει σαν αιτία τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Τα μέτρα αυτά υποστήριξαν : ο ΟΗΕ, η Ε. Ε, διεθνείς οργανισμοί, κυβερνήσεις χωρών, επιστήμονες και επιχειρηματίες. Η μελέτη «GEOCHANGE» αναφέρεται σε φυσικές αλλαγές του γεωλογικού περιβάλλοντος που οφείλονται σε ενδογενείς, εξωγενείς και κοσμικούς παράγοντες, ιδιαιτέρως δε στην ηλιακή δραστηριότητα και σε άλλες διεργασίες που λαμβάνουν χώραν εντός του ηλιακού συστήματος και οι οποίες επιδρούν αρνητικά στ ην ανθρώπινη ανάπτυξη. Προσφάτως συγκεντρώθηκαν επιστημονικά στοιχεία που συνηγορούν για αυξανόμενες αλλαγές του παγκοσμίου γεωλογικού περιβάλλοντος. Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ένα επιταχυνόμενο ρυθμό αυξήσεως των γεωδυναμικών δραστηριοτήτων της Γης, οι οποίες εκφράζονται ιδιαιτέρως με μορφή σεισμών και ηφαιστειακών εκρήξεων. Όθεν υπάρχει ένας υψηλός κίνδυνος να υποεκτιμήσουμε την κλίμακα των επιπτώσεων των γεωλογικών παραγόντων επάνω στις παγκόσμιες κλιματικές αλλαγές.


Ο Ζωοδότης Ήλιος

Ο Ήλιος καθώς εισήλθε στον Ηλιακόν Κύκλον 24 έχει γίνει πολύ 'ήσυχος'. Τούτο σημαίνει ότι δεν παρουσιάζει τόσες σκοτεινές κηλίδες όσες στο παρελθόν. Συγκεκριμένα τώρα υπερβαίνει τις 568 ημέρες χωρίς κηλίδες. Είναι λοιπόν προφανές ότι ο ήλιος υπέστη αλλαγή σε σχέση προς την κατάσταση της μέγιστης δραστηριότητος, την καλουμένη «Grand Maxima», η οποία διήρκησε όλο τον 20ον αιώνα και έληξε απότομα τώρα. Για την ηλιακή δραστηριότητα στο μέλλον υπάρχουν δύο εκδοχές:

Πρώτον : Ο ήλιος ενδέχεται να επανέλθει στον παλαιό ηλιακό κύκλο «Grand Maxima»

Δεύτερον : Ο ήλιος να προχωρήσει σε ακόμη πιο ήσυχη κατάσταση, στην καλουμένη "Dalton Minimum" ή στην «Grand Minima», όπως την "Maunder Minimum". Οι ειδικοί λένε ότι προς το παρόν είναι νωρίς να προβλέψουμε ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει. Πάντως και οι δύο ως άνω εκδοχές παρουσιάζουν μεγάλους κινδύνους στον κόσμο. Σήμερα βρισκόμαστε στο σταυροδρόμι. Δύο δρόμοι βρίσκονται μπροστά μας. Και οι δύο έχουν μια πινακίδα που γράφει «Προσοχή Κίνδυνος».

- Ο ένας δρόμος οδηγεί σε τεράστιες ηλιακές καταιγίδες. - Ο άλλος οδηγεί σε περίοδο όπου θα περάσουμε δεκάδες χρόνια με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και θα βιώσουμε παγκόσμια πείνα.


Οι Κλιματικές Αλλαγές είναι Φυσικές

Αυτές οδηγούνται πρωταρχικά από τη φύση και δευτερευόντως από την ανθρώπινη δραστηριότητα. Αυτές συνέβησαν περιοδικά και στις μέρες που έζησαν οι πατέρες, οι παππούδες και οι παλαιότεροι πρόγονοι μας. Διότι και τότε σε εποχές χωρίς αξιόλογη τεχνολογική ανάπτυξη, είχαν συμβεί παρόμοιες κλιματικές αλλαγές. Αργά αλλά σταθερά αντιλαμβανόμαστε τα μυστικά της φύσεως. Ο Γαλαξίας μας είναι λουσμένος με κοσμικές ακτίνες και εμείς με το «διαστημόπλοιο Γη» πλέουμε μέσα στον ωκεανό του Γαλαξία μας που αποτελούνται από σωματίδια φορτισμένα με υψηλές ταχύτητες. Αυτά τα σωματίδια γεννούνται από αστέρες που εκρήγνυνται στο Σύμπαν. Επειδή αυτά είναι φορτισμένα, το ταξίδι τους επηρεάζεται ισχυρώς από τα μαγνητικά πεδία. Ο Ήλιος μας δημιουργεί μαγνητικό πεδίο που τυλίγεται με ηλιακούς ανέμους οι οποίοι υπερβαίνουν τα άκρα του ηλιακού μας συστήματος. Το πεδίο αυτό παίζει το ρόλο της ασπίδος και ανακλά πολλές από τις κοσμικές ακτίνες μακριά από τη Γη. Όταν όμως ο ήλιος είναι ήσυχος (ελάχιστες κηλίδες) το πεδίο τούτο καταρρέει και συρρικνώνεται προς τα μέσα, με αποτέλεσμα να επιτρέπει τις ενεργειακές κοσμικές ακτίνες να διατρυπούν βαθύτερα το ηλιακό μας σύστημα.

Ο ήσυχος και ο δραστήριος Ήλιος εξ ίσου επικίνδυνος

Οι κοσμικές ακτίνες δύνανται να οδηγήσουν σε μεταλλάξεις και να φέρουν εξελικτικά άλματα των γήινων ειδών. Ο ήσυχος ήλιος έχει σαν αποτέλεσμα πολύ μεγαλύτεροι αριθμοί σωματιδίων να συγκρούονται με τη Γη και να διεισδύουν κάτω στα κατώτερα στρώματα της ατμοσφαίρας. Αυτή η ακτινοβολία ης ατμοσφαίρας ιονίζει μικρά σωμάτια υγρασίας που σχηματίζονται από σταγονίδια νερού, τα οποία δημιουργούν τα νέφη. Αύξηση της γήινης νέφωσης δημιουργεί την πτώση της θερμοκρασίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εάν ο ήλιος γίνει ησυχότερος από τους παλαιοτερους ηλιακούς κύκλους (διατηρώντας περισσότερες από 1028 ημέρες χωρίς κηλίδες), τούτο είναι ένδειξη ότι διολισθαίνουμε στο Dalton Minimum ή ακόμη και στο Grand Minima, όπως το Maunder Minimum. Αυτή η ηλιακή κατάσταση προβλέπεται ότι θα διαρκέσει δεκαετίες. Διάφοροι επιστήμονες προβλέπουν ότι αυτή θα αρχίσει στον Ηλιακό Κύκλο 25, ο οποίος αρχίζει μετά από μια δεκαετία περίπου. Άλλοι όμως προβλέπουν ότι αυτή συμβαίνει ήδη τώρα στον Ηλιακό Κύκλο 24. Ένας ησυχότερος ήλιος θα προξενήσει παγκοσμίως χαμηλές θερμοκρασίες και θα πέσουν μύτες. Θα βιώσουμε χειμώνες που δεν τις έχουμε ξαναδεί τα τελευταία 200 χρόνια.


Οι θερμοκρασίες ήδη πέφτουν

Οι δορυφόροι παρέχουν τις πλέον ακριβείς ατμοσφαιρικές μετρήσεις θερμοκρασιών για ολόκληρο τον πλανήτη. Το 1998 ήτο το έτος με την περισσότερο υψηλή θερμοκρασία. Εκτοτε οι κατώτερες τροποσφαιρικές θερμοκρασίες σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν πέσει γύρω στο ½ βαθμοί Κελσίου, εξ αιτίας του ήσυχου ηλίου. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της ίδιας περιόδου, το ατμοσφαιρικό διοξείδιον του άνθρακος (στη Mauna Loa) αυξήθηκε κατά 5% (από 367 ppm σε 386 ppm). Η μείωση των Ηλιακών κηλίδων στο κατώτερο επίπεδο "Dalton Minimum" ή το "Maunder Minimum ΄΄ θα έχει ολέθρια αποτελέσματα στη ζωή των λαών. Ο κυριότερος κίνδυνος είναι η πείνα (που θα επηρεάσει εκατοντάδες εκατομμύρια παγκοσμίως) ένεκα της βραχύνσεως των εποχών αναπτύξεως και των τραχυτέρων καιρικών συνθηκών. Όπως συνέβη και στο παρελθόν, πέραν της πείνας, ο ψυχρός και κακός καιρός οδηγεί σε μείζονες επιδημίες.


Τα αναξιόπιστα και υπηρετικά ΜΜΕ

Ενώ αυτά λένε οι επιστήμονες, τα δικά μας 'παπαγαλάκια' των ΜΜΕ επαναλαμβάνουν μονότονα ότι επέρχεται «ερημοποίηση » της Νότιας Ελλάδος εξ αιτίας της υπερθερμάνσεως του πλανήτη. Δηλαδή αυτοί προεξοφλούν την πορεία του ηλίου στον παλαιό κύκλο 24 ήτοι στο «Grand Maxima», σε μια περίοδο που οι μετρήσεις της παγκόσμιας θερμοκρασίας μέσω των δορυφόρων δείχνουν διαφορετικά αποτελέσματα, δηλαδή μείωση της θερμοκρασίας σαν αποτέλεσμα του ήσυχου ηλίου.


Μετατοπίζονται οι Μαγνητικοί Πόλοι της Γης

Δεν είναι η πρώτη φορά που μετατοπίζονται οι πόλοι της Γης. Είχε συμβεί και στο απώτατα παρελθόν με κοσμογονικές καταστροφές στον πλανήτη. Ανησυχητικοί είναι οι παράγοντες αναφορικά με την επιτάχυνση της μετακίνησης των μαγνητικών πόλων της Γης από το 1990 και εντεύθεν. Τούτο δεν θα έχει μόνον καταστρεπτικές συνέπειες στην αλλαγή του παγκόσμιο κλίματος, αλλά επίσης φανερώνει αλλαγές στην εσωτερική και εξωτερική ενεργειακή διεργασία στη Γη, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τον σχηματισμό των μαγνητικών πόλων του πλανήτου μας. Συγχρόνως παρατηρείται εντός των 25 τελευταίων ετών μείωση της μαγνητικής εντάσεως της Γης. Αυτή μειώθηκε κατά μέσον όρο κατά 1, 7% και σε ορισμένες περιοχές, λ. χ στο νοτιότερο μέρος του Ατλαντικού ωκεανού κατά 10%. Ως γνωστόν η μείωση αυτή είναι καταστρεπτικότατη για τους βιολογικούς τύπους της ζωής. Πρέπει να λάβουμε επίσης υπ' όψιν ότι συμβαίνει αύξηση της γωνίας των οπών των πόλων (Βορείου και Νοτίου) στην μαγνητόσφαιρα μεταξύ των ετών 1990 και 2000 που φθάνει τις 45º. Η ακτινοβολίες α/ από τον ηλιακό άνεμο και β/ από το ενδοπλανητικό διάστημα (=κοσμικές ακτινοβολίες) κατευθύνεται προς τις διευρυμένες τρύπες του όζοντος και βομβαρδίζουν τη Γη. Αυτός ο βομβαρδισμός με αυξημένες κοσμικές ακτινοβολίες κατευθύνεται κυρίως προς τους πόλους της Γης και οδηγεί στην θέρμανση των καλυμμάτων(εκ πάγου) των πόλων και στην τήξη αυτών, που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό. Επομένως η τήξη των πάγων δεν οφείλεται σε υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά αντιθέτως, στην ελάττωση της μαγνητικής θωράκισης της Γης, λόγω ήρεμου ηλίου. Ιδιαίτερα η μετατόπιση των μαγνητικών πόλων της Γης και το άνοιγμα των οπών οδηγεί όχι μόνον στην αύξηση της διείσδυσης των σκληρών κοσμικών ακτίνων που κατευθύνονται προς την επιφάνεια της Γης, αλλά επίσης και στην αναδιανομή της θερμοκρασίας των ανωτάτων στρωμάτων της γήινης ατμόσφαιρας. Τέτοιες αλλαγές δυνατόν να οδηγήσουν στην αναδιανομή των περιοχών που σχηματίζονται οι κυκλώνες και αντικυκλώνες και έτσι να επιφέρουν παγκόσμιες κλιματικές αλλαγές. Αυτός ο σπουδαίος παράγων πρέπει να ληφθεί σοβαρώς υπ' όψιν κατά την εκτίμηση των επιδράσεων των εξωγενών παραγόντων στις παγκόσμιες κλιματικές αλλαγές.


Θα επέλθουν καταστροφές και λιμοί;

Εν τω μεταξύ, η αύξηση της ηφαιστειακής και σεισμικής δραστηριότητας, εν αντιθέσει προς τις γήινες κλιματικές αλλαγές, δυνατόν να έχει στιγμιαίες καταστροφικές συνέπειες για ολόκληρες περιοχές του πλανήτη μας. Πολλοί άνθρωποι θα πεθάνουν, οι πληθυσμοί ευρέων περιοχών θα στερηθούν τροφής και στέγης, οι οικονομίες χωρών θα καταρρεύσουν και θα ξεσπάσουν ευρείας εκτάσεως επιδημίες σοβαρών μολυσματικών ασθενειών. Σήμερα η παγκόσμια κοινότητα δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μια πιθανή χειροτέρευση της καταστάσεως. Ως τώρα έχουν παρατηρηθεί αρκετές φορές περίοδοι σημαντικών αυξήσεων της ενδογενούς δραστηριότητος(σεισμών και ηφαιστείων) κατά την διάρκεια της γεωλογικής ζωής του πλανήτη μας, και σύμφωνα με αρκετούς γεωλογικούς ενδείκτες, μια τέτοια περίοδος ήδη αρχίζει.


Ανάγκη για Παγκόσμιο Συνεργασία και Δράση

Μεμονωμένες περιπτώσεις ισχυρών σεισμών και εκρήξεων ηφαιστείων, τα οποία προξενούν μεγάλους αριθμούς θυμάτων και καταστροφών, συνήθως αντιμετωπίζονται με διεθνή βοήθεια διαφόρων ανθρωπιστικών οργανώσεων, διεθνών οργανισμών και μεμονωμένων κρατών. Σε περιόδους όμως μεγάλης εκτάσεως φυσικών κατακλυσμών, θα απαιτηθεί ένας ειδικός μηχανισμός για την διαχείριση, συντονισμό και εκτέλεση της διάσωσης, αποκατάστασης και ανακούφισης των πληγεισών περιοχών. [Τούτο δεν σημαίνει ότι με πρόσχημα τις κλιματικές αλλαγές και την ανάγκη κεντρικής διαχείρισης των κρίσεων λόγω κατακλυσμών μεγάλης εκτάσεως θα πρέπει να δεχθούμε την εγκαθίδρυση παγκόσμιας κυβέρνησης. Άλλο το ένα και άλλο]

Ως τώρα είναι συσσωρευμένη σε πολλές χώρες επιστημονική γνώση και πείρα για μεγάλη, μεσαία ή μικρή πρόγνωση διαφόρων φυσικών κατακλυσμών. Ταυτοχρόνως, σε πλείστες περιπτώσεις δεν υπάρχουν καθορισμένοι κανόνες για λήψη αποφάσεων και λήψη επιμέρους ενεργειών των διαφόρων οργανισμών, όταν η ανάγκη γίνεται ορατή από την πρόγνωση πιθανών κατακλυσμών. Εσφαλμένες αποφάσεις και ασυντόνιστες ενέργειες κυβερνητικών και διεθνών οργανισμών σε περίπτωση λήψεως τέτοιων προγνώσεων ενδεχομένως να προκαλέσουν πανικό στον πληθυσμό και να αποδιοργανώσουν τα κράτη και τους οργανισμούς των υπηρεσιών διάσωσης. Τούτο ενώ δεν μειώνει την αποτελεσματικότητα της προετοιμασίας για φυσικό κατακλυσμό, δυνατόν να προξενήσει εμπλοκές στην κοινωνικό πεδίο, στο ηθικό του πληθυσμού και στην ψυχολογική κατάσταση στην περιοχή του αναμενόμενου κατακλυσμού. Επομένως η προειδοποίηση του πληθυσμού για αναμενόμενη φυσική καταστροφή είναι δίκοπο μαχαίρι και απαιτεί προσεκτικό χειρισμό. Σε περίπτωση ελλείψεως ειδικών κανόνων λήψεως αποφάσεως, σε περιπτώσεις βραχείας προγνώσεως, όλες οι ευθύνες για την λήψη των αποφάσεων βαρύνουν τις κυβερνήσεις των κρατών των χωρών. [σ. σ Τα κράτη τα οποία διαθέτουν προηγμένη τεχνολογία για την πρόγνωση κατακλυσμικών φαινομένων είναι υποχρεωμένα να κοινοποιούν τα δεδομένα στον ελάχιστο δυνατόν χρόνο με οποιοδήποτε μέσον στις ενδιαφερόμενες χώρες, ακόμη και στις εχθρικές τοιαύτες, προκειμένου να σωθεί ο πληθυσμός]


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

· 1/ Υιοθέτηση από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ενός πλαισίου συνθήκης των «γήινων αλλαγών στο γεωλογικό περιβάλλον » και εγκαθίδρυση ειδικής διακυβερνητικής επιτροπής για το υπ' όψιν πρόβλημα

· 2/ Υιοθέτηση και επιβεβαίωση ενός διεθνούς προγράμματος για την μελέτη και πρόγνωση των γήινων αλλαγών στο γεωλογικό περιβάλλον

· 3/ Ανάπτυξη και επιβεβαίωση διεθνών νομικών κανόνων και μηχανισμών για την αποτελεσματική διαχείριση και συντονισμό των ενεργειών των κυβερνήσεων των χωρών και των διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων άμα λήψει των προγνώσεων για φυσικούς κατακλυσμούς και τις επερχόμενες επείγουσες καταστάσεις, σαν αποτέλεσμα των γήινων αλλαγών στο γεωλογικό περιβάλλον.

· 4/ Εγκατάσταση ενός διεθνούς κέντρου του ΟΗΕ για την πρόβλεψη των φυσικών κατακλυσμών και την ταχεία γνωστοποίηση στις χώρες που διαρέχουν κίνδυνο. Πάντα ταύτα για να υλοποιηθούν προϋποθέτουν :

Πρώτον Το σταμάτημα των πόλεμων και εξοπλισμών, οι οποίοι καταβροχθίζουν αστρονομικούς πόρους και χωρίζουν τα κράτη.

Δεύτερον Την αντικατάσταση του παρόντος καταρρέοντος και σάπιου σιωνιστικού Κατεστημένου των διεθνών τραπεζιτών, χρηματιστών, τοκογλύφων, κλεπτών, πλουτοκρατών, του σιωνιστικού ιερατείου, των διεφθαρμένων πολιτικών -υπηρετών του συστήματος

Τρίτον Την αναδιοργάνωση του ΟΗΕ σε Παγκόσμια Αμφικτυονία των Λαών επί τη βάσει των αρχών και αξιών του Ελληνικού Πνεύματος.

ΤΕΛΟΣ

*Αμφικτύων είναι ο Κωνσταντίνος Χρ. Κωνσταντινίδης,
μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

http://amphiktyon. blogspot. com/


Read more: Schizas.Com - Πύλη Ιάσωνος - ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΓΗ: ΕΝ ΜΕΣΩ «ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ»; http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=4764:2010-09-08-090000&catid=22:ellinides-fones&Itemid=200#ixzz0yxgAC553
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters