Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010


Δεν έχει περάσει πολύ ώρα από την στιγμή που έφυγε από το γραφείο μου ο φίλος Αντώνης όπου είχαμε μια συζήτηση για την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα μας την οικονομική αλλά και τις σχέσεις μας με τους – ο Θεός να τους κάνει – γείτονες.
Κατά την ροή της συζήτησης μας μου ανέφερε τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη* και την ιστορική του ομιλία στο 6ο Συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ το 1996 και τις προβλέψεις του για την σημερινή κατάσταση!!!.
Ομολογώ ότι πραγματικά έμεινα άφωνος από τα λεγόμενα του Μιχάλη Χαραλαμπίδη.
Δείτε το VIDEO και θα δείτε πως η Ελλάδα κυριολεκτικά τρώει τα παιδιά της αφού ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης το 1996 παραιτήθηκε από το εκτελεστικό γραφείο του ΠΑΣΟΚ και το 1999 αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ μην έχοντας έτσι την ευκαιρία να προσφέρει έμπρακτα στην χώρα μας.







*ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
(http://polis-agora.blogspot.com/)
Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη.

Σπούδασε Πολιτικές Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία. Μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης.

Την διάρκεια της δικτατορίας, διέφυγε διωκόμενος στην Ιταλία, όπου απετέλεσε μέλος της εκπροσώπησης του ΠΑΚ.

Ήταν ένας από τους επτά που έγραψαν στο Μόναχο της Γερμανίας, την διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ. Απετέλεσε μια κρτική εναλλακτική πρόταση στο ΠΑΣΟΚ η οποία δικαιώθηκε Ιστορικά. Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ το 1999. Αγωνίσθηκε να συγκροτήσει ένα νέο Μορφωητικό και Πολιτικό Κίνημα την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ.

Επεξεργάστηκε και ανέδειξε στα πλαίσια του Ιδρύματος Μεσογειακών Μελετών και ιδιωτικά, πολλά ζητήματα του Ελληνικού, Εθνικού, Κοινωνικού σχηματισμού και εισήγαγε νέες έννοιες, αναλυτικά σχηματα, νέα ζητήματα και λέξεις στην διανοητική και πολιτική μας δημόσια ζωή. Πολλά πήραν τη μορφή βιβλίων, όπως:
Ελληνική Ποιότητα και Ανάπυτξη
Αγροφιλία
Πόλεων και Τόπου Παιδεία
Πολυκεντρική Ελλάδα
ΠΑΣΟΚ - Ιδέες, Αρχές και Γραφειοκρατία
Εθνικά Ζητήματα
Το Ποντιακό Ζήτημα Σήμερα
Το Ποντιακό Ζήτημα στον ΟΗΕ
Τον Φεβρουάριο του 1994, το Ελληνικό Κοινοβούλιο υιοθέτησε την πρότασή του καθιερώνοντας την 19η Μαίου ως ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας. Υιοθέτησε επίσης το 1997 την πρότασή του, για την δημιουργία μιας νέας πόλης στην Θράκη, αλλά η τότε η κυβέρνηση την ακύρωσε.

Στα πλαίσια μιας Διεθνούς Κύρους ΜΗ Κυβερνητικής Οργάνωσης αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ, συμπαραστάθηκε σε πολλούς λαούς στην Αφρική, Νότια Αμερική, Ασία, Αρμενίους και Κούρδους. Το 1986, εισήγαγε για πρώτη φορά το Κουρδικό στον ΟΗΕ, με ομιλία του στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Γενεύη. Η ίδια διεθνής Οργάνωση, εισήγαγε το Ποντιακό στον ΟΗΕ με συνεχείς παρεμβάσεις της.

Για όλα αυτά προσκαλείται για διαλέξεις σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και Κέντρα Μελετών. Τα τελευταία χρόνια και σε Ελληνικά.


Διαβάστε περισσότερα: http://mystikos-planitis.blogspot.com/2010/07/blog-post_22.html#ixzz0zA885vmd

Άγνωστο το χρέος της Ελλάδας (!!!)

Τέσσερις μήνες μετά το Πακέτο Διάσωσης των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ, δεν ξέρουμε ποιό είναι το …χρεός της Ελλάδας. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις του επικεφαλής της Eurostat, Walter Radermacher
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, σε συνέντευξή του στο διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg, ο επικεφαλής της Eurostat κ. Walter Radermacher δήλωσε ότι τα στελέχη της Υπηρεσίας του θα εξετάσουν, αν οι δανειακές συμβάσεις με τη μορφή swaps που έγιναν την τελευταία 10ετία έχουν εγγραφεί στο δημόσιο χρέος. Μετά την αλλαγή του κανονισμού από την Eurostat το 2008, οι συμβάσεις που γίνονται με τη μορφή swaps πρέπει να υπολογίζονται στο δημόσιο χρέος. Τον περασμένο Απρίλιο, η Eurostat δεν επικύρωσε τα στοιχεία για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι είναι πιθανή μία αύξηση του μεγέθους του κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες, μετά από την εξέταση των εκκρεμοτήτων, μεταξύ των οποίων και οι συμφωνίες swap.
Ο κ. Radermacher ανέφερε ότι από την επικείμενη επίσκεψη των στελεχών του στην Ελλάδα θα έχει τις λεπτομέρειες που χρειάζεται η Υπηρεσία του, ώστε να αναθεωρήσει το ύψος του δημοσίου χρέους της Ελλάδας με την ανακοίνωση των δημοσιονομικών στοιχείων – για το χρέος και το έλλειμμα – σε όλες τις χώρες της ΕΕ στις 22 Οκτωβρίου.
Ο Γενικός Διευθυντής της Eurostat είπε στην ίδια συνέντευξη ότι “η περίπτωση της Goldman Sachs (σ.σ.:των swaps που έγιναν το 2000 και το 2001 με την τράπεζα αυτή) ήταν η αρχή” και ότι “υπάρχουν περισσότερες, ή αρκετές, συναλλαγές αυτού του είδους που πρέπει να αποσαφηνίσουμε”.
Τέλος, ο κ. Radermacher πιστεύει ότι η Ελλάδα σταμάτησε να χρησιμοποιεί τα swaps χρέους από το 2008, όταν άλλαξε ο κανονισμός της Eurostat. “Δεν έχουμε δει τα συμβόλαια των swaps”, ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του και επίσης σημείωσε ότι και άλλες χώρες της ΕΕ είχαν προχωρήσει σε δάνεια με τη μορφή swaps – όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Πολωνία και το Βέλγιο – αλλά πρόσθεσε ότι αυτές προσάρμοσαν ανάλογα το χρέος τους μετά την αλλαγή του κανονισμού.

Η αγωνία του Έλληνα καταναλωτή σε αριθμούς:

ImageΗ πιο ακριβή χώρα της Ευρώπης η Ελλάδα του ΔΝΤ
 
 
 
 H αγωνία και ο τρόμος του Έλληνα καταναλωτή σε αριθμούς: Πρώτη σε ανατιμήσεις προϊόντων και υπηρεσιών σε όλη την Ευρώπη, ποια; Η ... πτωχευμένη Ελλάδα! Στην οποία τα επώδυνα μέτρα του ΔΝΤ θα προκαλούσαν "εσωτερική υποτίμηση" για να ξαναζεσταθεί η μηχανή της οικονομικής ανάπτυξης!
Συγκεκριμένα:

Η Ελλάδα είναι πρώτη στον πληθωρισμό, με 5,5% όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι 1,7%.

Επίσης, έρχεται πρώτη στο κρέας με 1,9%, έναντι μηδενικής μεταβολής στην Ε.Ε., πρώτη στις ανατιμήσεις των καυσίμων με αύξηση 39,6% έναντι 25,6% στην Ε.Ε., πρώτη στις αυξήσεις του κόστους μεταφοράς επιβατών με σιδηρόδρομο (36,6% έναντι 3,5% κατά μέσο όρο στην Ε.Ε.) και πρώτη στις οδικές μεταφορές επιβατών, με αύξηση 17,2% έναντι μόλις 2,2% στην Ε.Ε.

Ακόμα, η χώρα μας είναι πρώτη στις αυξήσεις τιμών σε καφετέριες και ξενοδοχεία με 3,6% έναντι 1,4% στην ΕΕ. Καταλαμβάνει, ακόμη, πρωτιά στις ασφαλίσεις μεταφορών με 11,3% έναντι 5,4% στην Ε.Ε.

Πρώτη έρχεται και στις υπηρεσίες μεταφορών με 10,2% έναντι 2,6% κατά μέσο όρο στην Ε.Ε., πρώτη στις επικοινωνίες με 3,7% έναντι μείωσης 0,8% στην Ε.Ε. και πρώτη στις αυξήσεις τιμών στις ταχυδρομικές υπηρεσίες, με 6,4% έναντι 1,4% στην Ε.Ε.

Σε ό,τι αφορά τη ζάχαρη, το μέλι και τα ζαχαρώδη, η Ελλάδα είναι δεύτερη με 2,5% έναντι μείωσης 0,4% στην Ε.Ε., ενώ δεύτερη έρχεται και στο ψωμί και τα δημητριακά, με αύξηση 0,4% έναντι μείωσης 0,4% κατά μέσο όρο στην Ε.Ε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=14114&Itemid=131

Πτώση μετεωρίτη στην Κολομβία – Πολλά τα ερωτηματικά

ImageΟι αρχές της Κολομβίας επιβεβαίωσαν επίσημα την πτώση ενός μετεωρίτη –κατά τα φαινόμενα- στο κεντρικό τμήμα της επαρχία της Santander. Η πτώση του μετεωρίτη έγινε την Κυριακή στις 3:15 τοπική ώρα και η έκρηξη που ακολούθησε ακούστηκε σε μεγάλη απόσταση. Η πτώση έγινε κοντά στο δήμο του San Joaquin. Ελικόπτερα της κολομβιανής Αεροπορίας πέταξαν αμέσως προς το σημείο της πρόσκρουσης η ακριβής θέση του οποίου όμως δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.
Αυτόπτες μιλούν για μεγάλη πύρινη μπάλα που έπεφτε προς το έδαφος. Αν και αναφορές μιλούν για κρατήρα 100 μέτρων από την πρόσκρουση, ακόμη κανένα τηλεοπτικό συνεργείο η φωτογραφία δεν έχει βγει στη δημοσιότητα από το σημείο της πρόσκρουσης -παρά το γεγονός πως έχουν περάσει πάνω από 24 ώρες από το συμβάν- η οποία λέγεται πως έχει αποκλειστεί από δυνάμεις του Στρατού που απαγορεύουν στον οποιοδήποτε να πλησιάσει.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=14110&Itemid=44

Στο απροχώρητο η κατάσταση στην Π.Α.

Image Στις 6 ώρες εκπαίδευση το μήνα οι πιλότοι λόγω Μνημονίου!
 
 
Σε Αεροπορία εδάφους-εδάφους τείνει να μετατρέψει το υπουργείο Οικονομικών την Π.Α.: Στις 6 ώρες πτήσης ανά μήνα έχει περιοριστεί η επιχειρησιακή εκπαίδευση των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας από "κατ'ελάχιστον δέκα" τους τελευταίους μήνες και σε ορισμένες Μοίρες, η εκπαίδευση έπεσε και κάτω από τις 6 ώρες! Τα παραπάνω είναι απόρροια σχετικής εντολής του υπουργείου Οικονομικών προς το υπουεργείο Εθνικής Άμυνας για περικοπή μέχρι και 20% των λειτουργικών δαπανών στις Ένοπλες Δυνάμεις, λόγω του Μνημονίου και κατόπιν φυσικά υπόδειξης του ΔΝΤ! Ούτε οι πρώην ανατολικές χώρες όπως η Ρουμανία και η Βουλγαρία, δεν έχουν τέτοια "εκπαιδευτικά" προγράμματα. Αυτό σε απάντηση κάποιων που ισχυρίζονται ότι οι πιλότοι εκπαιδεύονται "μια χαρά"...Οι Μοίρες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα είναι πρώτης γραμμής, όλες. Μάλιστα ένα άλλο κρίσιμο έλλειψη είναι τα συνεργεία μηχανικών και υπολόγων που λόγω των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων (άλλο ένα "θετικό" του Μνημονίου και του ΔΝΤ) έχουν "θεριστεί" από προσωπικό.
Περισσότερες πληροφορίες δεν θέλουμε να δώσουμε στην δημοσιότητα για ευόητους λόγους.
Τα μαχητικά της ΠΑ είναι σήμερα ανά ντουζίνες καθηλωμένα, μια και δεν υπάρχουν ούτε ανταλλακτικά ούτε καύσιμα, όπως έχουμε σημειώσει εδώ και πολύ καιρό. αλλά η κατάσταση με τις ώρες πτήσης έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Υποτίθεται ότι ένας πιλότος για να είναι ετοιμοπόλεμος βάσει των ΝΤΟϊκών προτύπων πρέπει να πετά κατ'ελάχιστον 14-20 ώρες το μήνα.
Η μείωση των ωρών στις 6 ώρες δημιουργεί προβλήματα όπως αυτά που είχαμε στα πρόσφαρα ατυχήματα. Δεν είναι πάντα "η κακιά η ώρα"...

Αυτή την στιγμή μπορούμε να πούμε ότι αν υπάρχει κάποια σχετική ετοιμότητα και βάζουν και αυτές τις ώρες οι πιλότοι οφείλεται στην ... τουρκική Αεροπορία: Οι ανάγκες για την καθημερινή αστυνόμευση του εναερίου χώρου της Ελλάδος, και για την αντιμετώπιση των τουρκικών παραβάσεων και παραβιάσεων δίνει μια λύση στις ώρες πτήσης, αλλά αυτό δεν είναι εκπαίδευση. Μάλιστα ακόμα και στις αναχαιτίσεις βγαίνουν στο αιγαίο μόνο όσα τουρκικά αεροσκάφη υπολογόγίζεται ότι είναι οπλισμένα!
Βαρύς ο φόρος που πληρώνει η χώρα στο Μνημόνιο και το ΔΝΤ.
Τμήμα εδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=14157&Itemid=139

Μας πέρασε και η Μποτσουάνα στην ανταγωνιστικότητα

Εντάξει, να παραδεχθούμε ότι τα προηγούμενα χρόνια έφταιγε η κυβέρνηση Καραμανλή για το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Κάθε χρόνο που έβγαιναν τα στοιχεία της έρευνας από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και βλέπαμε ότι μας ξεπερνούσε και η Μοζαμβίκη, καταλαβαίναμε που πάει αυτός ο τόπος. Φυσικά το ΠΑΣΟΚ έβγαινε στα χαρακώματα και κατηγορούσε την κυβέρνηση για απουσία πολιτικής που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα.
Σήμερα που παρουσιάστηκαν τα στοιχεία για το 2010, που είναι η κυβέρνηση; Την ανταγωνιστικότητα δεν είχε βάλει ως στοίχημα ο Γ. Παπανδρέου; Γιατί και φέτος η Ελλάδα ανήκει στο κλαμπ των τριτοκοσμικών χωρών;
Σύμφωνα λοιπόν με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ η Ελλάδα χάνει 12 θέσεις από πέρυσι και βρίσκεται στην 83η. Μάλιστα μας ξεπέρασαν τα Σκόπια η… Μποτσουάνα και η Ρουάντα που πεθαίνουν σαν τις μύγες από τη φτώχεια.
Πρόκειται για θλιβερή αρνητική πρωτιά για τη χώρα μας καθώς είναι η χειρότερη επίδοση στην ΕΕ.
Οπως τονίζεται αυτό οφείλεται “στην δραματική επιδείνωση των μακροοικονομικών της μεγεθών, το ιδιαίτερα κακό θεσμικό πλαίσιο και την ανεπάρκεια της λειτουργίας της αγοράς της”.
Ιδιαίτερος λόγος γίνεται για τη διαφθορά και την κακή ποιότητα των στατιστικών στοιχείων που παρέχει η χώρα μας, αλλά και για την ανελαστικότητα των εργασιακών σχέσεων. Ωστόσο, υπάρχουν και θετικά στοιχεία που ενδεχομένως να τη βοηθήσουν να ξεπεράσει την κρίση, όπως το “άρτια καταρτισμένο εργατικό της δυναμικό, το οποίο είναι σε θέση να προσαρμοστεί στις νέες τεχνολογίες και σε πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της παραγωγικότητάς του”.
Αραγε θα βγει ο πρωθυπουργός να μιλήσει για το έργο που έχει κάνει στον τομέα της ανταγωνιστικότητας;
Για την ιστορία η κατάταξη της Ελλάδας στους αξιολογούμενους τομείς είναι η ακόλουθη:
  • Στους θεσμούς 84η
  • Στις υποδομές 42η
  • Στο μακροοικονομικό περιβάλλον 123η
  • Στην υγεία και το εκπαιδευτικό σύστημα 40η
  • Στην ανώτερη εκπαίδευση και κατάρτιση 42η
  • Στην αποδοτικότητα των αγορών 94η
  • Στην εξέλιξη της χρηματοπιστωτικής αγοράς 93η
  • Στην τεχνολογική ετοιμότητα 46η
  • Στο μέγεθος της αγοράς 39η
  • Στην εξειδίκευση των επιχειρήσεων 74η
  • Στην καινοτομία 79η.
Τα πρωτεία στην ανταγωνιστικότητα κατέχει παγκοσμίως και φέτος η Ελβετία, ενώ στη δεύτερη θέση -από την τέταρτη πέρυσι- ανέβηκε η Σουηδία, εκτοπίζοντας τις ΗΠΑ που έπεσαν φέτος στην τέταρτη θέση.
Η Σιγκαπούρη παρέμεινε στην τρίτη θέση, ενώ η Γερμανία ανέβηκε στην 5η θέση.

H Βρετανία, οι ΗΠΑ και ο πόλεμος για τους πειρατές

Τον τελευταίο καιρό, υπάρχει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ Λονδίνου και Ουάσινγκτον, λόγω της στενής «παρακολούθησης» των εταιριών BaE Systems και BP, καθώς και του ασφαλιστικού κολοσσού Lloyd’s, από τις Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.
Οι ΗΠΑ, θέλουν να χαρακτηριστούν παράνομες οι πληρωμές λύτρων στους Σομαλούς πειρατές, επειδή πιστεύουν ότι τα χρήματα πάνε σε ομάδες Τζιχάντ. Όμως το Λονδίνο, ως πρωτεύουσα της ναυτιλίας και των ναυτικών ασφαλειών, πολεμάει το συγκεκριμένο μέτρο με νύχια και με δόντια. Εάν εφαρμοστεί το μέτρο αυτό, οι ναυτιλιακές εταιρείες δεν θα μπορούν να πάρουν πίσω τα καράβια τους από τους πειρατές. Που σημαίνει, ότι θα υποστούν τεράστιες απώλειες. Η υπερατλαντική αντιπαράθεση μέχρι στιγμής , παίζεται παρασκηνιακά. Ωστόσο, η ενδυνάμωση των ισλαμικών ομάδων στη Σομαλία τον τελευταίο καιρό, απειλεί να μετατρέψει την αντιπαράθεση σε σοβαρή διπλωματική κρίση.
Τον περασμένο Αύγουστο, ο Βρετανός πρέσβης του ΟΗΕ, Μark Lyall Grant, «μπλόκαρε» διεθνείς κυρώσεις εναντίων των Abshir Abdillahi και Mohamed Abdi Garaad, δύο εκ των πιο δραστήριων πειρατών. Το Λονδίνο αρνείται τις κατηγορίες εναντίων τους, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχειό που να τους ενοχοποιεί για στήριξη ισλαμικών ομάδων. Παρά την απόσταση που χωρίζει τους πειρατές που είναι εγκατεστημένοι στην περιοχή Puntland της Σομαλίας με τους Ισλαμιστές της Al Shabaab που βρίσκονται στο κέντρο της χώρας, είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάποια από τα λύτρα φτάνουν στα χέρια των Ισλαμικών ομάδων. Επίσης, η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Λόρδων, έχει εκδώσει δύο εκθέσεις που αμφισβητούν ως μη βάσιμα τα στοιχεία που συνδέουν τους Σομαλούς πειρατές με τους Ισλαμιστές τρομοκράτες. Η εν λόγω επιτροπή, σχετίζεται άμεσα με τους ασφαλιστικούς και ναυτιλιακούς τομείς της Βρετανίας. Η επιτροπή απαρτίζεται από 11 άτομα, εκ των οποίων οι δύο έχουν σχέσεις με ναυτιλιακές και ναυτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Πρόκειται για τον Peter Inge, ο οποίος είναι μέτοχος στην εταιρεία Aegis, συνεργάτης της Επιτροπής Πολεμικών Κινδύνων της Lloyd’s και τον Norman Lamont, μη εκτελεστικό μέλος του ναυτιλιακού και εμπορικού ομίλου Balli PLC.
Η Ουάσινγκτον, υπό την απειλή της ενδυνάμωσης των τζιχαντιστών στη Σομαλία και την Υεμένη, στις 12 Απριλίου, με διάταγμα του Λευκού Οίκου, πάγωσε τα κεφάλαια αρκετών εκ των φερόμενων ως χρηματοδοτών τρομοκρατικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων των Abdillahi και Garrad. Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, εξετάζει την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων και ασκεί πιέσεις στο Ντουμπάι, όπου γίνονται οι περισσότερες διαπραγματεύσεις για τα λύτρα, σε μία προσπάθεια να αποτρέψει τις τράπεζες των Αραβικών Εμιράτων να σταματήσουν τις συναλλαγές με τους πειρατές. Έπειτα από το «μπλοκάρισμα» των κυρώσεων κατά των πειρατών από τη Βρετανία τον τελευταίο μήνα, οι αμερικανοί διπλωμάτες θα υποβάλουν στις επόμενες εβδομάδες, νέα πρόταση στην Επιτροπή Κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Όμως, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού David Cameron, με το να αντιτίθεται στην επιβολή κυρώσεων στους πειρατές, δεν εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των ναυτιλιακών και ασφαλιστικών εταιριών. Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, χρησιμοποιούν την εταιρεία Lloyd’s, ως εργαλείο πληροφόρησης. Που σημαίνει ότι η Βρετανία, σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να αποδυναμωθεί, όπως συνέβη στη BAE Systems και την BP, λόγω των αμερικανικών ερευνών. Η BAE είχε κατηγορηθεί από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης για παράνομες ανταποδώσεις και αναγκάστηκε να καταβάλει το ποσό των $400εκ σε πρόστιμα που της επιβλήθηκαν. Επίσης, η BAE θα βρίσκεται υπό έλεγχο για τα επόμενα τρία χρόνια. Όσο για την BP, η πετρελαιοκηλίδα που προκάλεσε η έκρηξη της πλατφόρμας Deepwater Horizon, η οποία εξερράγη στον Κόλπο του Μεξικού, θα την αναγκάσει να «ξεφορτωθεί» κεφάλαια, της τάξεως των $40δις. Επίδοξοι αγοραστές; Όλες οι αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες!!!

Ποιές είναι οι προοπτικές του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης;

Χάρη στη μεταφορά πετρελαίου μέσω του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης η Βουλγαρία θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά τον εθνικό της προϋπολογισμό.

Στο αρχικό στάδιο θα έπαιρνε 30 εκατ. ευρώ το χρόνο και μετά το ποσό θα έφτανε στα 50 εκατομμύρια. Γιατί λοιπόν δεν προχωρεί αυτό το προφανώς συμφέρον γι΄αυτή τη χώρα σχέδιο; Μήπως αυτό οφείλεται στην αλλαγή εξουσίας στη Σόφια; Αφού την πήραν, οι δεξιοί χωρίς καθυστέρηση απέρριψαν τρία ενεργειακά σχέδια με τη χώρα μας. Όμως με την πάροδο του χρόνου η νέα κυβέρνηση άναψε το «πράσινο φως» για την κατασκευή δυο αντιδραστήρων του Ατομικού Ηλεκτρικού Σταθμού «Μπελένε» και για τη συμμετοχή στον αεριαγωγό «Νότιο ρεύμα». Ασαφής παραμένει μόνο η θέση για το «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης».

«Για τη βουλγαρική αντιπροσωπεία, που έρχεται στη Μόσχα, οργανώνουμε παρουσίαση του σχεδίου», - δήλωσε ο Γραμματέας Τύπου της εταιρίας «Τρανσνέφτ» Ίγκορ Ντιόμιν:

«Σκοπεύουμε να δείξουμε όλα τα πλεονεκτήματα του σχεδίου. Η γραμμή του αγωγού πρέπει να περάσει από το έδαφος της Βουλγαρίας και της Ελλάδας. Η τελευταία, ας σημειωθεί, δεν έχει καμιά αμφιβολία για το εθνικό της συμφέρον από τη συμμετοχή στο κοινό έργο. Ενώ οι Βούλγαροι αμφιταλαντεύονται. Και λένε ότι φοβούνται για το οικολογικό περιβάλλον ένεκα της κατασκευής του τερματικού σταθμού στο Μπουργκάς. Εμείς σκοπεύουμε να επιδείξουμε στους εταίρους μας, πως λειτουργεί παρόμοια εγκατάσταση στο λιμενικό σύστημα της «Τρανσνέφτ» στο παράδειγμα του πετρελαϊκού λιμανιού Κοζμινό (τελικό σημείο του πετρελαιαγωγού «Ανατολική Σιβηρία - Ειρηνικός ωκεανός» και του λιμανιού στο Πριμόρσκ. Μετά την έναρξη της λειτουργίας τους η οικολογική κατάσταση μόνο βελτιώθηκε! Εφόσον η σοβαρή μας υπηρεσία οικολογικής παρακολούθησης σημειώνει και την μικρότερη πετρελαιοκηλίδα και προσδιορίζει αμέσως τον ένοχο».

Μήπως εδώ δεν επηρεάζει το σύνδρομο του ατυχήματος στον κόλπο του Μεξικού; «Όμως το σχέδιό μας δεν προβλέπει εξόρυξη πετρελαίου!» - είπε αντιδρώντας ο Ίγκορ Ντιόμιν. Άλλη είναι η πραγματικότητα - το ότι χρόνος για το έργο απομένει όλο και λιγότερος. Ως το 2012-2013, που θα ολοκληρωθεί η διεύρυνση του Μεταφορικού Κονσόρτσιουμ της Κασπίας, στη λεκάνη της Μαύρης θάλασσας θα υπάρχουν έτοιμοι περίπου 135-140 εκατ. τόνοι πετρέλαιο. Όμως από τα στενά της Μαύρης θάλασσας μπορούν να περάσουν μάξιμουμ 110-115 εκατ. τόνοι το χρόνο. Αυτό είναι το όριό τους. Οι πετρελαιαγωγοί κατά παράκαμψη των στενών είναι ζωτικής σημασίας. Και πρέπει να σημειωθεί ότι ανταποκρίνονται και στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαφοροποίηση των διαδρομών μεταφοράς ενεργειακών πρώτων υλών.

Ο Ίγκορ Ντιόμιν είπε συνεχίζοντας:
«Μετά την απόφαση των Βουλγάρων να αναστείλουν τη συμμετοχή τους στο σχέδιο, η Τουρκία πρότεινε να κατασκευαστεί ο αγωγός Σαμψούντα-Ντζεϊχάν. Όμως αυτό το σχέδιο μας αρέσει λιγότερο, από το υφιστάμενο...»

Για το ότι ο πετρελαιαγωγός «Σαμψούντα-Ντζεϊχάν», που θα περνά μέσα από το έδαφος της Τουρκίας, είναι αδιαμφισβήτητα εφαρμόσιμο έκανε δήλωση στη χθεσινή συνάντηση με τα μέλη της Διεθνούς Λέσχης Συζητήσεων «Βαλντάι» ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Και αυτή η δήλωση δεν μπορεί να μη ληφθεί υπόψη από τη βουλγαρική πλευρά, όταν θα αποφασίσει αν θα συμμετάσχει ή όχι στο σχέδιο «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης».

http://greek.ruvr.ru

Γκ. Ιβάνοφ: Παράλογο πρόβλημα το θέμα της ονομασίας

«Παράλογο πρόβλημα» χαρακτήρισε το θέμα της ονομασίας ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, και επανέλαβε ότι η χώρα του είναι δεσμευμένη να υπάρξει λύση, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα η Ελλάδα να επιδείξει «ευρωπαϊκή συμπεριφορά», μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Από την πλευρά του ο Μπαρόζο τόνισε ότι «τώρα είναι η ώρα για αποφάσεις» και κάλεσε «όλα τα μέρη με επιρροή να συμπεριφερθούν με ευρωπαϊκό πνεύμα συμβιβασμού». Ο πρόεδρος της Επιτροπής δήλωσε παράλληλα περισσότερο αισιόδοξος από ότι στο παρελθόν για την εξεύρεση λύσης, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τη βελτίωση του κλίματος που διαπιστώνει μεταξύ των δύο πλευρών. «Εάν υπάρχει πραγματική πολιτική βούληση από τις δύο πλευρές, τότε δεν υπάρχει λόγος να μη βρεθεί λύση», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μπαρόζο επανέλαβε ότι για να υλοποιηθεί η πρόταση της Επιτροπής για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ απαιτείται ομοφωνία στο Συμβούλιο και για το λόγο αυτό, όπως σημείωσε, δεν μπορεί να δεσμευτεί με συγκεκριμένες ημερομηνίες σε ό,τι αφορά την ικανοποίηση του αιτήματος της ΠΓΔΜ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ αναφέρθηκε και στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης που διαπιστώνει μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών και σημείωσε τα ενθαρρυντικά πρόσφατα βήματα προόδου που έχουν πραγματοποιηθεί σε μια σειρά από ζητήματα όπως το εμπόριο, ο τουρισμός αλλά και σε θέματα παιδείας, με τις ανταλλαγές φοιτητών.

http://www.agelioforos.gr

3,2 δις η μαύρη τρύπα στον προϋπολογισμό – αναπόφευκτα τα νέα μέτρα

Το λέγαμε ότι οι μαθητευόμενοι μάγοι της οικονομίας πάνε για φούντο της χώρα και κανείς δεν μας πίστευε. Αναγκασμένοι, όμως, στο υπουργείο Οικονομικών να βγάζουν τα στοιχεία για την πορεία του ελλείμματος, δείχνουν την πραγματική εικόνα της οικονομίας.
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία, Ιούλιο και Αύγουστο τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 3,3% έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση 13,7%! Δηλαδή πάνω από μονάδες είναι διαφορά μεταξύ στόχου και πραγματικής κατάστασης.
Αυτό σημαίνει ότι η μαύρη τρύπα στον προϋπολογισμό δεν θα είναι 800 εκατ. όπως υποστήριζε η κυβέρνηση αλλά 3,2 δισ. ευρώ στο τέλος του έτους. Επομένως, τα μέτρα που γράφαμε ότι έρχονται και δηλώνονται στο Μνημόνιο ως “μη καθορισμένα μέτρα” είναι πλέον αναπόφευκτα.
Αφού γονάτισαν τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις, αφού η ανεργία εκτοξεύτηκε πάνω από 12% κι αφού τα πάντα δείχνουν διάλυση της οικονομίας, η ίδια η κυβέρνηση (με βάση τα στοιχεία) ομολογεί την αποτυχία της πολιτικής της. Τι άλλο χρειάζονται δηλαδή για να καταλάβουν ότι έσοδα δεν έχει, αν δεν υπάρχει πραγματική οικονομία; Ξετίναξαν τον κόσμο στους φόρους, μειώθηκε η κατανάλωση, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί παραμένουν διαλυμένοι και θέλουν να εισπράξουν και έσοδα; Να ξυπνήσουν από το λήθαργο μπορούν;
Κατά τα λοιπά, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού στο ίδιο διάστημα μειώθηκαν κατά 7,7%, έναντι στόχου για μείωση κατά 5,5%. Ειδικότερα οι πρωτογενείς δαπάνες είναι μειωμένες κατά 12,0%, έναντι ετήσιου στόχου μείωσης κατά 5,8%, ενώ οι δαπάνες για τόκους αυξήθηκαν κατά 6,6% έναντι ετήσιας πρόβλεψης για αύξηση κατά 5,6%.
Οι δαπάνες του Π.Δ.Ε. είναι περιορισμένες κατά 32,8% και τα έσοδά του κατά 1,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.- Με λίγα λόγια κόβουν από παντού αλλά δε φτάνει, χρειάζεται και ανάπτυξη.
Επίσης, η μείωση στο έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2010, ήταν 32,2% και διαμορφώθηκε στα 14.493 εκατ. ευρώ από 21.382 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2009 έναντι ετήσιου στόχου μείωσης κατά 39,5% που προβλέπεται στο πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής.

Μνημόνιο για την Ελλάδα έως το 2020!


  • Για ένα «Μνημόνιο Νο2», που θα «προστατεύσει» την Ελλάδα από τις αγορές ίσως και μέχρι το 2020 –με βαρύ κόστος, βέβαια, για τους Έλληνες που θα υποστούν τη μακρόχρονη διεθνή κηδεμονία…- πιέζουν πλέον ανοικτά οι ισχυροί του διεθνούς τραπεζικού συστήματος την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ
«Μνημόνιο Νο2, ή χρεοκοπία», ήταν ο τίτλος του αποκαλυπτικού δημοσιεύματος και, πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, η ισχυρότερη τράπεζα του διεθνούς συστήματος, η αμερικανική JP Morgan, ήλθε να προτείνει δημόσια ακριβώς αυτό, ανοίγοντας επίσημα τη διεθνή συζήτηση για την παράταση ισχύος της διεθνούς συμφωνίας δανεισμού.
Ο κορυφαίος αναλυτής ευρωπαϊκής χρηματαγοράς της JP Morgan, ο Πάβαν Γουάντα, τόνισε ότι η Ελλάδα θα χρειασθεί να επεκτείνει κατά τρία έως έξι(!) χρόνια τη διεθνή συμφωνία δανεισμού, για να αποφύγει χρεοκοπία, που χωρίς το δεύτερο μνημόνιο θα είναι αναπόφευκτη.
«Δεν πιστεύω ότι έχουν άλλη επιλογή, δεδομένου ότι το έλλειμμα είναι τόσο μεγάλο», τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Bloomberg. «Ή θα επιμηκύνουν οι άλλες χώρες τη διάρκεια των δανείων τους στην Ελλάδα, ουσιαστικά απαλείφοντας ένα μέρος του χρέους, ή η Ελλάδα θα αναδιαρθρώσει το χρέος της και η αγορά θα αρχίσει να παγώνει ξανά. Θα χρειασθούν περισσότερη βοήθεια όταν η χρονική διάρκεια του σημερινού “πακέτου” εκπνεύσει, αν πρόκειται να αποφύγουν μια καθαρή χρεοκοπία».
Το μήνυμα της JP Morgan, που ασφαλώς εκφράζει και τις περισσότερες μεγάλες τράπεζες του διεθνούς συστήματος, προς τις πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης είναι απλό και αποτελεί συνέχεια της πάγιας στρατηγικής των τραπεζιτών, να μεταφέρουν στους φορολογουμένους τους κινδύνους των χαρτοφυλακίων τους, ιδιωτικοποιώντας τα κέρδη και κοινωνικοποιώντας τις ζημιές: ή θα «φορτώσετε» τους κρατικούς προϋπολογισμούς της Ευρωζώνης με τα «τοξικά» χρέη (ελληνικά σήμερα, πορτογαλικά, ισπανικά, ή ιρλανδικά αύριο) ή θα κληθείτε να διαχειριστείτε μια νέα παγκόσμια τραπεζική κρίση.
Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη του τραπεζικού κλάδου, το διεθνές «ιερατείο» των αγορών ανοίγει από σήμερα τη συζήτηση για παράταση του καθεστώτος διεθνούς κηδεμονίας της Ελλάδας όχι τυχαία: από το 2012 το αργότερο, η Ελλάδα θα πρέπει βάσει του «Μνημονίου 1» να αρχίσει τις εκδόσεις μακροχρόνιων τίτλων, δηλαδή να θέσει στις αγορές το δίλημμα αν πρέπει να σταματήσουν το «εμπάργκο» δανεισμού, ή όχι. Δηλαδή, η χώρα θα βρεθεί και πάλι στο σημείο που βρισκόταν στις αρχές του χρόνου, πριν τη διεθνή διάσωση. Ή θα καταφέρει να καλύψει με ανεκτό κόστος τις χρηματοδοτικές της ανάγκες από την αγορά, ή θα βρεθεί και πάλι να φλερτάρει με μια ακάλυπτη έκδοση ομολόγων, που θα ισοδυναμεί με χρεοκοπία.
Οι διεθνείς τραπεζίτες γνωρίζουν, ότι το «καθάρισμα» των ισολογισμών τους από «τοξικά» στοιχεία θα πάρει αρκετό χρόνο, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να προσαρμόζονται στις απαιτήσεις ενός αυστηρότερου πλαισίου εποπτείας και κεφαλαιακής επάρκειας, σύμφωνα με τους όρους της «Βασιλείας 3» και των νέων περιορισμών στις αγορές που επιβάλλουν τα κράτη, αντλώντας διδάγματα από την κρίση.
Με αυτά τα δεδομένα, οι τραπεζίτες υπολογίζουν από σήμερα, ότι η στρατηγική τους για μείωση κινδύνων και ενίσχυση των ισολογισμών δεν θα συνάδει από το 2012 με την τοποθέτηση κεφαλαίων σε στοιχεία ενεργητικού υψηλού κινδύνου, όπως το ελληνικό χρέος. Ως εκ τούτου, αρχίζουν από σήμερα να πιέζουν τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να… σηκώσουν το ελληνικό βάρος για αρκετά χρόνια, μέχρι το σύστημα να είναι πάλι έτοιμο να αναλάβει νέους κινδύνους.
Το ερώτημα που έχει σε αυτό το πλαίσιο ιδιαίτερη σημασία για τους Έλληνες πολίτες και την κυβέρνηση είναι αν μπορεί η Ελλάδα και η Ευρωζώνη να εφαρμόσουν το μνημόνιο με τους αρχικούς του όρους, πηγαίνοντας κόντρα στη βούληση του διεθνούς «ιερατείου» των ισχυρών τραπεζιτών. Η πρόσφατη ιστορία απέδειξε, ότι το πεπρωμένο που χαράζουν οι αγορές για τις αδύναμες χώρες του διεθνούς στερεώματος φυγείν αδύνατον: όσο και αν προσπάθησε η κυβέρνηση Παπανδρέου και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να κρατήσουν την Ελλάδα εντός αγοράς, τελικά αποκλείσθηκε και η ευθύνη της εξυπηρέτησης του εθνικού χρέους πέρασε στις κυβερνήσεις και το ΔΝΤ.
Αν, όμως, η υποταγή στις διαθέσεις των αγορών καταστεί αναπόφευκτη, το επόμενο ερώτημα που προβάλλει… απειλητικό για τους Έλληνες πολίτες είναι άλλο: πώς θα πείσουν οι κυβερνήσεις της Ευρώπης τους φορολογούμενους πολίτες, ότι είναι αναγκαίο και σκόπιμο να συνεχίσουν να πληρώνουν… ελληνικές αμαρτίες ίσως και μέχρι το 2020; Δεν θα υποχρεωθούν, άραγε, για να το πετύχουν τελικά, να καταδείξουν στην κοινή γνώμη, ότι η Ελλάδα θα πάρει μεν νέο δάνειο, αλλά θα εφαρμόσει και ένα πρόγραμμα λιτότητας άνευ προηγουμένου, με ακόμη αυστηρότερη διεθνή επίβλεψη; Και, αν έτσι εξελιχθούν τα πράγματα, ποια ελληνική κυβέρνηση θα καταφέρει να «πουλήσει» στους Έλληνες πολίτες νέες… θυσίες, όταν θα είναι ήδη εξαντλημένοι από τα πρώτα χρόνια εφαρμογής του Μνημονίου 1; Δεν θα κινδυνεύσει η Ελλάδα και η Ευρώπη να βρεθεί μπροστά σε ένα ανεξέλεγκτο ξέσπασμα κοινωνικής οργής;
Αυτά τα ερωτήματα δεν είναι τόσο… μελλοντολογικά και θεωρητικά, όσο φαίνονται. Η διεθνής πολιτική και τραπεζική ηγεσία ήδη έχει αρχίσει να προβληματίζεται για τις απαντήσεις τους, έστω και αν η ελληνική κοινή γνώμη θα πληροφορηθεί, ως συνήθως, τελευταία τα συμπεράσματα αυτού του προβληματισμού…
Κατά τα λοιπά, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Πέτρος Χριστοδούλου του ΟΔΔΗΧ, ανησυχώντας για πολύ πιο βραχυπρόθεσμες εξελίξεις, όπως η έκβαση της δημοπρασίας εντόκων γραμματίων της επόμενης εβδομάδας, επιχείρησαν χθες να κάνουν φραστικό «μασάζ» στους δύσπιστους διεθνείς επενδυτές, δηλώνοντας σε διεθνή μέσα ότι οι ελληνικοί τίτλοι αποτελούν ευκαιρία και δεν πρέπει να φοβίζουν τους επενδυτές και διαψεύδοντας για πολλοστή φορά τα σενάρια χρεοκοπίας της χώρας.
Όμως, όπως έχει αποδείξει η πρόσφατη εμπειρία της χώρας με τις αγορές, τέτοιες διαβεβαιώσεις από ελληνικά χείλη (ή ακόμη και από τα χείλη αξιωματούχων διεθνούς εμβέλειας) αποτελούν έπεα πτερόεντα για τους παράγοντες του διεθνούς τραπεζικού συστήματος. Γι’ αυτό και το spread της δεκαετίας εξακολουθεί να… τα χιλιάζει (βρίσκεται «κολλημένο» κοντά στις 1.000 μονάδες, ή 10%), όσο και αν κουράζονται οι Έλληνες αξιωματούχοι με συνεντεύξεις σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Όσοι, μάλιστα, βιάζονται να πανηγυρίσουν, επειδή το νορβηγικό Sovereign Wealth Fund, με ενεργητικό 450 δις. δολ., δηλώνει ότι έχει τοποθετήσει λίγα δισεκατομμύρια σε ελληνικούς τίτλους και θα συνεχίσει να αγοράζει, ας μην ανοίξουν από σήμερα τις… σαμπάνιες. Ακόμη και τα SWF, που έχουν την πολυτέλεια να αγνοούν τις αξιολογήσεις των διεθνών οίκων και να ρισκάρουν μερικά κεφάλαια με μακροχρόνιο ορίζοντα επένδυσης, αγοράζουν ελληνικά ομόλογα επειδή οι τριτοκοσμικές τους αποδόσεις (και, αντίστοιχα, οι εξευτελιστικές τιμές τους) θεωρούν ότι καλύπτουν σχετικά επαρκώς τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας. Οι ίδιοι διαχειριστές, όμως, είναι πολύ αμφίβολο αν θα ρίσκαραν να αγοράσουν ελληνικούς τίτλους, έστω και το 2012, με τις «λογικές» αποδόσεις που θα είναι υποχρεωμένη η Ελλάδα να εκδώσει τίτλους, όταν θα επιχειρήσει τη μεγάλη επιστροφή της στην αγορά…

Γερμανικά προπολεμικά ομόλογα διεκδικούν Αμερικανοί δικαιούχοι

Γερμανικά προπολεμικά ομόλογα διεκδικούν Αμερικανοί δικαιούχοιΟι κάτοχοι γερμανικών ομολόγων που εκδόθηκαν στη δεκαετία του 1920 κατέφυγαν σε αμερικανικά δικαστήρια με το αίτημα την αποπληρωμή υπέρ τους, ζητώντας ουσιαστικά από τη Γερμανία ποσά πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα ομόλογα είχαν εκδοθεί από τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης σε μία προσπάθεια ανοικοδόμησης της γερμανικής οικονομίας που καταστράφηκε μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τη δεκαετία του '30 κάποια από τα χρήματα αξιοποίησε ο Άντολφ Χίτλερ για να οικοδομήσει εκ νέου το γερμανικό στρατό, οδηγώντας τον πλανήτη σε νέο πόλεμο.

Οκτώ δεκαετίες αργότερα, Αμερικανοί κάτοχοι αυτών των ομολόγων, που υποστηρίζουν ότι τους δικαιώνει ο νόμος, κατέφυγαν σε ομοσπονδιακά δικαστήρια στο Μαϊάμι, τη Νέα Υόρκη και το Σικάγο και ζητούν την αποπληρωμή τους από τη Γερμανία.

Καταγράφουν μάλιστα μία πρώτη νίκη στη προσπάθεια της καθώς εφετείο απέρριψε την προσπάθεια γερμανικών Αρχών να εμποδίσουν το αμερικανικό αίτημα με το σκεπτικό του Βερολίνου ότι τα αμερικανικά δικαστήρια είναι αναρμόδια.

Από τη πλευρά της αναφέρει η Γερμανία ότι υπάρχει ήδη θεσμοθετημένη διαδικασία και ότι αυτή πρέπει να ακολουθήσουν οι ομολογιούχοι. Μέρος της διαδικασίας απαιτεί να αποδείξει ο κάτοχος ότι το ομόλογό του δεν βρισκόταν σε γερμανικό έδαφος την 1η Ιανουαρίου 1945, ένα μάλλον δύσκολο έργο.

Αν η Γερμανία χάσει την υπόθεση και αρνηθεί να πληρώσει, οι κάτοχοι θα ζητήσουν να κατασχεθούν γερμανικά περιουσιακά στοιχεία στις ΗΠΑ.


Read more: Schizas.Com - Πύλη Ιάσωνος - Γερμανικά προπολεμικά ομόλογα διεκδικούν Αμερικανοί δικαιούχοι http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=4775:2010-09-10-170000&catid=39:omorfos-kosmos&Itemid=220#ixzz0z9wky7QB

Morgellons... νανορομπότ στον ανθρώπινο οργανισμό;


Morgellons... νανορομπότ στον ανθρώπινο οργανισμό;Μία περιβαλλοντική ασθένεια αναδύεται, της οποίας οι επιπτώσεις στον άνθρωπο και το περιβάλλον, θα είναι πολύ χειρότερες από αυτές του DDT, του PCB's και του ασβέστη"

Hildegarde Staninger-6/09/2007
National Registry of environmental Professionals

Μία νέα ασθένεια με την ονομασία Morgellons εξαπλώνεται τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ -αλλά και αλλού. Οι ειδικοί παρ' όλες τις έρευνες δεν έχουν καταλήξει ακόμη στα αίτια που την προκαλεί, όμως υπάρχουν υποψίες πως συνδέεται με τα chemtrails ή/και με την κατανάλωση γενετικά τροποποιημένων τροφίμων...

Για τις επικίνδυνες επιπτώσεις των χημικών αεροψεκασμών (chemtrails) στην ανθρώπινη υγεία, γινόταν λόγος εδώ και αρκετά χρόνια....

Σε παλαιότερο άρθρο της ανέφερε:

Ποιες είναι οι επιπτώσεις τους στη δημόσια Υγεία;

Όλες αυτές οι ουσίες που ψεκάζονται καταλήγουν κάποια στιγμή σε χαμηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας. Εκεί άλλες έρχονται άμεσα σε επαφή με το δέρμα ή εισπνέονται και άλλες καταλήγουν στο έδαφος και τον υδροφόρο ορίζοντα, οπότε μπαίνουν στην τροφική αλυσίδα. Οι επιπτώσεις αυτών των υλικών στην υγεία, αλλά και το περιβάλλον είναι τραγικές. Μολύνουν τον αέρα, τη γη, το νερό και τους οργανισμούς ολόκληρης της τροφικής αλυσίδας.

Σύμφωνα με ιατρικά δεδομένα το αλουμίνιο και το βάριο είναι επικίνδυνα τοξικές ουσίες για τον ανθρώπινο οργανισμό και συνδέονται με την εμφάνιση καρκίνου. Τα τοξικά και καρκινογόνα αυτά μεταλλικά σωματίδια περνούν άμεσα στον ανθρώπινο οργανισμό με την αναπνοή και προσβάλουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Το βάριο δεν αποβάλλεται από τον οργανισμό, αλλά συγκεντρώνεται συνήθως στις αρθρώσεις και τους μύες και σε μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει ακόμη και το θάνατο. Το δε αλουμίνιο, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες ιατρικές έρευνες, συνδέεται με την εμφάνιση της νόσου Αλτσχάϊμερ. Εικάζεται μάλιστα πως η ραγδαία άνοδος της νόσου Αλτσχάϊμερ, συνδέεται άμεσα με της παγκόσμιας εμβέλειας επιχειρήσεις ψεκασμών.

Παράλληλα οι ίνες πολυμερών υλικών που ψεκάζονται, οι οποίες λειτουργούν σαν ένας τεράστιος ιστός αράχνης, ώστε να συγκρατούν για μεγαλύτερο χρόνο τα μεταλλικά σωματίδια στον ουρανό, συμπαρασύρουν κατά την πτώση τους μαζί με τα μικροσωματίδια μετάλλων και οτιδήποτε βρίσκεται στην εμβέλεια τους, όπως τους μικροοργανισμούς που ζουν στη Στρατόσφαιρα.

Τόσο ο ανθρώπινος οργανισμός, όσο και όλοι οι άλλοι οργανισμοί που ζουν στην επιφάνεια της Γης, δεν είναι προετοιμασμένοι να καταπολεμήσουν ιούς, βακίλους και βακτηρίδια της ανώτερης ατμόσφαιρας. Τα νανοβακτηρίδια συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Dr Folk «είναι μορφές νάνων βακτηριδίων, που έχουν το ένα χιλιοστό του όγκου ενός φυσιολογικού βακτηριδίου και είναι αναπτυγμένα σε πολύ μεγαλύτερους σχηματισμούς.»

Στην περιοχή Οντάριο του Καναδά, και ιδιαίτερα γύρω από την πόλη Espanola, όπου ξεκίνησαν οι ψεκασμοί το 1998, οι κάτοικοι υπέφεραν από έντονους πονοκεφάλους, πόνους στις αρθρώσεις και τους μύες, ζαλάδες, έντονες κρίσεις άσθματος, φλεγμονές των ματιών (επιπεφυκίτηδες), αλλεργικά συμπτώματα, απώλεια βραχυπρόθεσμης μνήμης και συμπτώματα όμοια με αυτά της γρίπης, αλλά δίχως πυρετό. Οι αναλύσεις βρόχινου νερού στην περιοχή έδειξαν υπολείμματα αλουμινίου επτά φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια.
Τα ίδια συμπτώματα εμφανίζονται πλέον σε όλες τις περιοχές της υφηλίου, όπου διενεργούνται οι επιχειρήσεις chemtrails.

Σήμερα όμως μοιάζει να προστίθεται στις επιπτώσεις και μια επιπλέον μορφή: Morgellons...

Πρόκειται για μία -κατά κύριο λόγο- δερματολογική ασθένεια που χτυπά με ρυθμούς επιδημίας τις ΗΠΑ, αλλά και άλλες περιοχές του πλανήτη μας .

Image

Τη συγκεκριμένη ονομασία την οφείλει στη βιολόγο Mary Leitao, οποία δημιούργησε το 2002 και το αντίστοιχο ίδρυμα -Morgellons Research Foundation (MRF)- ώστε να προωθηθούν οι σχετικές επιστημονικές έρευνες, αλλά και να προσφέρει συμβουλές στα μέλη-ασθενείς που πάσχουν από Morgellons.
Code:http://www.morgellons.org

Image

Ένα χρόνο πριν ο δίχρονος τότε γιος της βιολόγου, ανέπτυξε ξαφνικά μία ανοιχτή πληγή στο δέρμα, ακριβώς κάτω από τα χείλη, από την οποία προέβαλαν κόκκινες, μπλέ, μαύρες και λευκές ίνες. -Τις ίνες αυτές ανακάλυψε με τη βοήθεια του μικροσκοπίου της.- Περισσότεροι από 8 γιατροί εξέτασαν τότε το παιδί, χωρίς να μπορούν ούτε να διαγνώσουν κάποια συγκεκριμένη ασθένεια, αλλά ούτε και να το βοηθήσουν. Οι πληγές αυτές εν τω μεταξύ είχαν αρχίσει να εξαπλώνονται σε όλο το σώμα του παιδιού...

Στην πορεία αποκαλύφτηκε πως χιλιάδες ακόμη άνθρωποι εμφανίζουν αυτά τα συμπτώματα...

Οι ασθενείς, πέρα από εμφανείς πληγές σε όλο το σώμα, αναφέρουν πολύ έντονη φαγούρα, "τσιμπήματα" στο δέρμα και την αίσθηση "σαν να περπατάνε ζωύφια" κάτω από το δέρμα.

Όπως αρκετοί απο αυτούς εξομολογούνται, η ζωή τους γίνεται μαρτυρική και δεν μπορούν να ζήσουν πλέον σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Το 2006 είχαν εγγραφεί στο Ίδρυμα "Morgellons Research Foundation (MRF)" 2.000 οικογένειες, μέλη των οποίων έπασχαν από τα συγκεκριμένα συμπτώματα. Μέχρι το Μάιο του 2008 ο αριθμός τους έφτασε τις 12.000, ενώ οι ειδικοί πιστεύουν πως αυτή είναι μονάχα η κορυφή του παγόβουνου...

Δεν είναι λίγοι οι γιατροί που, μη γνωρίζοντας τίποτε για την ασθένεια, δυσπιστούν στα όσα τους εξηγούν και "διώχνουν" τους πάσχοντες αβοήθητους, καθώς τους θεωρούν "κατά φαντασία ασθενείς". Δεν έλειψαν βέβαια και περιπτώσεις, όπου αποδείχτηκε πως οι ίνες που είχαν βγάλει κάποιοι από τις πληγές τους ήταν απλές ίνες από ρούχα ή χαλιά, ωστόσο η κατάσταση που βιώνουν οι πραγματικά πάσχοντες είναι τρομακτική, επίπονη και ιδιαίτερα περίεργη...

Ένας από τους αρχικά δύσπιστους ήταν και ο βιολόγος-ερευνητής Dr Randy Wymore, Code:http://centernet.okstate.edu/whatsnew/rounds/2005/1005.html
του πανεπιστημίου της Οκλαχόμα, γι' αυτό και παρακάλεσε μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων τους πάσχοντες να του στείλουν δείγματα στο εργαστήριο του. Όπως αναφέρει η Brigid Schulte στο άρθρο της στη Wadhington Post,
Code:http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/discussion/2008/01/17/DI2008011701435.html
ο Dr Wymore περίμενε να δει δείγματα από γνωστές ίνες, βρωμιές, μυρμήγκια ή μύγες, όμως έμεινε έκπληκτος, τόσο από τα πολλά δείγματα όσο και από την ομοιότητα που αυτά παρουσίαζαν, μολονότι προερχόταν από διάφορες γωνιές των ΗΠΑ.

Μπλε του κοβαλτίου, κόκκινες, λευκές και μαύρες άγνωστες ίνες οι οποίες κάτω από ειδικό φως έμοιαζαν να φωσφορίζουν. Δεν μπόρεσε να τις ταυτίσει με καμία γνωστή ίνα, αλλά και στα 900 δείγματα που διέθετε το FBI, δεν βρέθηκε παρόμοιο δείγμα... Στα εργαστήρια του FBI

Image

προσπάθησαν επίσης να αποκαλύψουν την ταυτότητα των ινών, καίγοντας δείγματα σε θερμοκρασία 370 βαθμών Κελσίου, για να διαπιστώσουν εάν πρόκειται για κάποιο από τα 85.000 γνωστά οργανικά υλικά ή ενώσεις τους... Μηδενικό υπήρξε το αποτέλεσμα, αφού οι μπλε ίνες δεν καιγόταν σε αυτή τη θερμοκρασία...

Ο Dr. Waymore, γνωρίζει πλέον τι δεν είναι αυτές οι ίνες και ο Mark Boese, προϊστάμενος του ιατροδικαστικού εργαστηρίου του FBI, λέει χαρακτηριστικά "Αυτές οι ίνες δεν έχουν γίνει από ανθρώπινο χέρι και δεν έχουν φυτική προέλευση".

Η αμερικανική Υπηρεσία Υγείας CDC (Centers for Disease and Prevention)
Code:http://www.cdc.gov/unexplaineddermopathy/
στις 16 Ιανουαρίου δήλωσε πως θα διαθέσει περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια για την έρευνα της συγκεκριμένης νόσου. Όπως επίσημα δηλώνουν ψάχνουν στα "τυφλά" καθώς δεν γνωρίζουν ούτε το ποσοστό του πληθυσμού που αφορά, ούτε πόσοι Αμερικανοί είναι θύματα αυτής της παράξενης νόσου... Για να αποσαφηνίσουν το δυνατόν γρηγορότερα τους πιθανούς κινδύνους έχουν σκοπό να συνεργαστούν με το στρατό και συγκεκριμένα με το US Army Forces Institute of Pathology.

Μήπως αυτή η δήλωση τους φανερώνει πως γνωρίζουν περισσότερα από όσα παραδέχονται στο CDC;

Σοβαροί και ανεξάρτητοι ερευνητές συνδέουν άμεσα τα Morgellons με τους χημικούς αεροψεκασμούς (chemtrails). Aυτό πιθανόν να εξηγεί και το γεγονός πως δεν έχουν εμφανιστεί θύματα αυτής της ασθένειας σε υπανάπτυκτες χώρες, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του CDC, Michele Pearson σε δημοσιογράφους... Σε εκείνες τις χώρες δεν γίνονται ούτε αεροψεκασμοί...

Τα περισσότερα περιστατικά αναφέρονται στο Τέξας, τη Φλόριντα και την Καλιφόρνια. Μεγάλος αριθμός μάλιστα των πασχόντων κατοικεί στον ευρύτερο χώρο του Σαν Φρανσίσκο και του Λος Άντζελες- την περιοχή όπου για πρώτη φορά παρατηρήθηκαν τα chemtrails και στην οποία μέχρι και σήμερα παρατηρούνται συχνοί αεροψεκασμοί...

Παρόλο που τα περισσότερα γνωστά περιστατικά έρχονται από την Αμερική, μέσω του Ιδρύματος MRS, έχουν αναφερθεί και περιστατικά από όπως Καναδά, Αγγλία, Ολλανδία, Αυστραλία...

Image

Με το θέμα αυτό ασχολείται εντατικά πλέον και η αμερικανίδα τοξικολόγος Dr.Hildegarde Staninger.
Code:http://www.staningerreport.com/#morgellons.html
Κατά την άποψη της τα chemtrails είναι η βασικότερη αιτία για τη μυστηριώδη αυτή ασθένεια. Όπως λέει είναι ξεκάθαρο γιατί δεν μπορούν να βρουν την ταυτότητα αυτών των ινών, αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων της, πρόκειται για ΝΑΝΟ-Ρομπότ -μικρότερα σε μέγεθος και από τους 150 γνωστούς ιούς- τα οποία ενώνονται με τον ανθρώπινο ιστό σε κάτι εντελώς καινούργιο.

Quote:"Είναι αυτόνομα αναπτυσσόμενα συστατικά νανοτεχνολογίας, φτιαγμένα από ανθρώπινο χέρι. Τέτοια χρησιμοποιούνται στην παρασκευή φαρμακευτικών σκευασμάτων, χημικών βιολογικών υλικών, συνθετικών νεύρων ή εγκεφάλων, από "ψευδοδέρμα" και στην μοριακή-ηλεκτρονική. Ναι, φτιάχτηκαν αντιγράφοντας τα πολλά θαύματα της φύσης, είναι όμως 100% φτιαγμένα από άνθρωπο. Ελευθέρωσαν το νανο-μείγμα από το δοκιμαστικό σωλήνα της επιστήμης και το άφησαν να τυραννά ανύποπτους και αθώους."

Η ίδια ανακάλυψε τις ίδιες ακριβώς ίνες και σε fallout από chemtrails.Κατά την άποψη της τα μικροσκοπικά αυτά πολυμερή (υλικό που ψεκάζεται για να διατηρεί τα υλικά των ψεκασμών chemtrail για μεγαλύτερο διάστημα στον αέρα) όπως και άλλα άγνωστα στοιχεία μπορούν να περάσουν στον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς δεν αναγνωρίζονται από το ανοσοποιητικό σύστημα, και εκεί ενώνονται με υλικά του ίδιου του σώματος δημιουργώντας μια εντελώς νέα μορφή "τερατο-παρασίτων" που μοιάζουν με μικροσκοπικά σκουλήκια ή "νανο-ρομπότ", τα οποία φαίνονται σαν "ελαστικές κινούμενες πλαστικές ίνες"

Ο προϊστάμενος του ιατροδικαστικού εργαστηρίου του FBI, Mark Boese, σημειώνει επίσης, πως θα μπορούσαν να είναι προϊόντα ενός βιολογικού οργανισμού. Αυτό θυμίζει την παλαιότερη τοποθέτηση του Dr. Robert Folk, σχετικά με τα νανοβακτηρίδια, τα οποία είχαν εντοπιστεί παλαιότερα και σε δείγματα fallout από chemtrails σε ΗΠΑ, Καναδά και Γερμανία.

Στην κατεύθυνση "βακτηριδιακής εισβολής" προστίθενται και τα αποτελέσματα της μελέτης του Vitaly Citovsky, καθηγητή Βιοχημείας και Κυτταροβιολογίας του Πανεπιστημίου Stony Brook στη Νέα Υόρκη.
Στα δείγματα ασθενών ανακάλυψε το λεγόμενο "agrobacterium" το οποίο είναι σε θέση να αλλοιώσει γενετικά φυτικά και ανθρώπινα κύτταρα.
Η πιθανότητα να προκαλεί αυτό τα βακτήριο -το οποίο πλήττει συνήθως μόνο φυτά- αλλοιώσεις στα ανθρώπινα κύτταρα που να αποκτούν τη μορφή των ινών-morgellons, απαιτεί περαιτέρω έρευνες.

Την εμπλοκή του agrobacterium συμμερίζεται και ο αμερικανός συγγραφέας Whitley Strieber,
Code:http://www.unknowncountry.com/news/?id=6486
ο οποίος επισημαίνει σε σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα του, με τίτλο "Skin Disease May Be Linked to GM Food", πως το agrobacterium χρησιμοποιείται για την "δημιουργία" γενετικά τροποποιημένων φυτών.

Προφανώς, όπως συμβαίνει και στις περισσότερες παρασιτικές παθήσεις, δεν μπορεί να βρεθεί η αιτία μόνο σε μία κατεύθυνση, αλλά αποτελεί το αποτέλεσμα περισσότερων ταυτόχρονων παραγόντων. Οι αλληλοεπιδράσεις αυτών και οι επιπτώσεις τους γίνονται ολοένα και πιο απρόβλεπτες καθώς σε παγκόσμιο επίπεδο πλέον κάποιοι θέλουν να παίξουν τους μικρούς μάγους, αδιαφορώντας για τα βιολογικά όρια της δημιουργίας.

Πολλά από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί δείχνουν προς την κατεύθυνση των chemtrails και των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων. Αντί να αδιαφορούμε καλό θα είναι να ενημερωθούν οι διάφορες υπηρεσίες, ώστε να αρχίσουν να δραστηριοποιούνται προς την κατεύθυνση της προστασίας δημόσιας υγείας.

Image

Νανορομπότ στον ανθρώπινο οργανισμό;
'Goldenhead' ­ A Nano Robotic Sensor With Holographic Features
(As Generated From Blue Fiber Which Was Harvested From
Jan Smith's Body & Submitted to Corning Burn Test @ 1400F)
(Photo RKHS-4) Code:http://www.rense.com/general74/morg6-3.htm

Μοιάζουν με ζωντανά φίδια...
Image
(View under cheek, callus removed 10-12-2006 by JS. Matured to 10-24-06)
Note 'snake-like creature' with feeler tube for navigation, adhesion, breathing or feeding.
Note another at 12 o'clock with feeler tube that is like a cat's claw.
At 9 o'clock a 'dragon-like creature' with teeth and horned beak.
At 4 o'clock, note 'sleeping snake creature'.

(Photo RKHS-10) Code:http://www.rense.com/general74/morg6-5.htm

Περισσότερες εικόνες: Code:http://www.rense.com/Datapages/morgphotos.htm

Image
Image
Image
Image

Πηγές-παραπομπές:

* Morgellons Research Foundation--- Code:http://www.morgellons.org/
* CDC --- Code:http://www.cdc.gov/unexplaineddermopathy/
* OSU CfHS --- Code:http://centernet.okstate.edu/whatsnew/rounds/2005/1005.html
* Dr. Hildegarde Staninger ---- Quote:http://www.staningerreport.com/#morgellons.html
* wikipedia --- Code:http://en.wikipedia.org/wiki/Morgellons#cite_note-Gazette-0
* Barbara H. Peterson----Code:http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=8464
http://www.rense.com/Datapages/morgvid.htm
* Code:www.rense.com
* Code:http://www.scabies-morgellons.de/morgellons-scabies-deutsch/morgellons_epidemi.htm

ΝΑΝΟΡΟΜΠΟΤ επιτίθενται στον καρκίνο

Code:http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15100&m=H08&aa=1

ΝΑΝΟ-ΤΑΞΙΔΙ στα άδυτα του οργανισμού
Code:http://www.tovima.gr/print_article.php?e=B&f=15172&m=H04&aa=1

Agrobacterium tumefaciens
Code:http://209.85.135.104/search?q=cache:0QibWN8rD3cJ:3lyk-serron.ser.sch.gr/2003/bio/a9.htm+agrobacterium&hl=el&ct=clnk&cd=9&gl=gr

_________________
Καί χορό τριγύρω σου θα στήσουν
Με βιολιά καί με ζουρνάδες
γύφτοι, Εβραίοι, αράπηδες, πασάδες
καί τα γόνατά τους θα λυγίσουν,
οι τρανοί σου
καί θα γίνουν των ραγιάδων
οι ραγιάδες...

Κωστής Παλαμάς
«Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου»

της Βίκυς Χρυσού

Image


Read more: Schizas.Com - Πύλη Ιάσωνος - Morgellons... νανορομπότ στον ανθρώπινο οργανισμό; http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=4772:2010-09-09-170000&catid=24:katxriseis-i-xrrisima&Itemid=204#ixzz0z59zV6qO

ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΤΟΥ "ΑΓΙΟΥ" ΟΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!!

ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΤΟΥ "ΑΓΙΟΥ" ΟΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!! Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, «Αθήνα 2004», ήλθαν, θριαμβεύσανε και θα μείνουν στην Ιστορία μας, όπως πολλοί άλλοι Ελληνικοί Θρίαμβοι. Η Ιστορία μας έχει αποδείξει ότι όταν ο Ελληνισμός είναι συσπειρωμένος κατορθώνει τα ακατόρθωτά: Θερμοπύλες, Μαραθώνας, Σαλαμίνα, Βαλκανικοί Πόλεμοι, ο Πόλεμος του Σαράντα. Σε όλους αυτούς τους άθλους, κάθε τετραετία, σαν λαμπερό αστέρι, φωτοβολούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Παρ' όλo που η πραγματική τους αξία και σκοπός έχουν μολυνθεί από την εμπορική και πολιτική εκμετάλλευση και πολλά άλλα παρασκηνιακά, η δόξα τους παραμένει.

Διερωτόμαστε όμως γιατί παρ' όλο τον Πανελλήνιο και Παγκόσμιο ενθουσιασμό για την επιτυχία τους, ένα μέρος από τους κατοίκους του Ελλαδικού χώρου, με τα λόγια τους και την εν γένει στάση τους, κάθε άλλο παρά Έλληνες δείχνουν ότι είναι;

Αναφερόμαστε στην «Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία», η οποία για μια ακόμη φορά απέτυχε οικτρά εις το να αποδείξει την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ της όταν αντέδρασε έντονα στην καθιέρωση της αφής της Ιεράς Φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία, διότι μισούν θανάσιμα το Απολλώνιο Φως, το Φως της Γνώσεως. Και τούτο διότι θέλουν το Ιερό Φως να εκπηγάζει εξ Ανατολών, από την Ιερουσαλήμ, και όχι από την Ολυμπία.

Το φως της Ιερουσαλήμ ανάβει εν κρυπτώ και με άκρα μυστικοπάθεια στην κρύπτη του Ναού της Αναστάσεως από τον Πατριάρχη, ενώ το Ολυμπιακό φως σε ανοικτό χώρο, φανερά και ενώπιον χιλιάδων κόσμου από μια γυναίκα. Εδώ βρίσκεται η διαφορά του πνευματικού Απολλώνιου Φωτός από το θεοκρατικό Φως του Γιαχβέ. Το "ιερό φως" της Ιερουσαλήμ εκπροσωπεί το Ανατολικό δεσποτικό και δογματικό πνεύμα της εκ θεού Αποκαλύψεως, ενώ η Ολυμπιακή Φλόγα της Ολυμπίας εκπροσωπεί το αγνό και αληθινό Ελληνικό Πνεύμα της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της Εκεχειρίας, της συμπαντικής αλήθειας και της προόδου. Επίσης και ο Κοραής δεν δίστασε στιγμή να αναφερθεί ευθέως επικριτικά και στο δήθεν «άγιο φως» της Ιερουσαλήμ στο κορυφαίο αυτό «θαύμα» του χριστιανισμού και να το ονομάσει: «θαύμα αισχροκερδείας.. μηχανουργήματα λαοπλάνων ιερέων» και «ψευδοκαταίβατα φώτα της Ιερουσαλήμ..» «ΘΑΥΜΑ ή ΑΠΑΤΗ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ» (Μ. Καλοπουλος, σελ: 42)

Δεν είναι η πρώτη φορά που κεφαλές της ορθοδοξίας εκφράζουν δημόσια τον ανθελληνισμό τους. Μερικά παραδείγματα:

" Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος Βορείου και Νοτίου Αμερικής στο κληρικολαϊκό συνέδριο Μόντρεαλ, Μάιος 1977, δήλωσε: I don't care if your kids are Greeks. I care only if they are Greek Orthodox in faith. ("Δεν με ενδιαφέρει αν τα παιδιά σας είναι Έλληνες. Με ενδιαφέρει μόνο αν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι")

"Αρχιεπίσκοπος Σπυρίδων Βορείου και Νοτίου Αμερικής. New York Times, 25-9-1967. Έχουμε ανάγκη μιας νέας θρησκείας χωρίς τας ελληνικάς ιδέας.

" Πατριάρχης Βαρθολομαίος. « ...; Δυστυχώς οι δύο λαοί διέκοψαν την υπέροχη συμβίωση των 400 χρόνων, όταν ξεσηκώθηκαν κάτι ξεβράκωτοι, το 1821 και δημιούργησαν τις γνωστές προστριβές ...;.» (Η ανθελληνική δήλωση του πατριάρχη έγινε μία μόλις εβδομάδα πριν την ενθρόνισή του σε Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως στις 2 Νοεμβρίου του 1991, δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα «Αυριανή» στις 30 Οκτωβρίου 1991).

Παραθέτουμε επιστολή κληρικών από το «Άγιο» Όρος:

«Εξοχότατον Πρωθυπoυργόν
Κον Κωνσταντίνον Καραμανλήν
Εξοχωτάτην Αναπληρώτριαν Yπoυργόν Πολιτισμού
Καν Φάνη ΙΙάλλη Πετραλιά
Αξιότιμον Καν Γιάνναν Αγγελοπούλου
Πρόεδρον του «Αθήνα 2004» Εις Αθήνας

«Εν πρώτoις συγχαίρω τον κ. Πρωθυπουργό και την Κυβέρνησι για την εκλογή του, και εύχομαι εγκαρδίως επιτυχία στο έργο τους. Εν συνεχεία θα ήθελα, κινούμενος από πόνο για την πορεία της Πατρίδος μας να αναφερθώ στο θέμα των παγανιστικών εκδηλώσεων που ως μη όφειλε συνοδεύουν τους Ολυμπιακού Αγώνες.
Η τέλεσις των Ολυμπιακών Aγώνων στην Ελλάδα αποτελεί αναμφίβολα γεγονός μεγάλης σημασίας. του οποίου η επιτυχία εξαρτάται και από την αποδοχήν και υποστήριξι τους από την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.
Πώς όμως οι πιστοί Ορθόδοξοι Έλληνες θα τους αποδεχθούν, όταν αυτοί χρησιμοποιούνται για να προβληθεί και διαδοθεί η νεοειδωλολατρία και η πανθρησκεία της Νέας Εποχής, όπως φάνηκε και από τις εκδηλώσεις της
Πολιτιστικής Ολυμπιάδος;

Πώς θα αποδεχθούν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί τους Ολυμπιακούς Αγώνες που αρχίζουν με επικλήσεις στον Απόλλωνα και συνοδεύονται από προσευχές στον Δία και σε άλλους "θεούς", τους οποίους είχαν απορρίψει ακόμη και επιφανείς αρχαίοι Έλληνες σοφοί, γνωστοί για την μονοθεΐα τους και για την αυστηρή κριτική τους στην ανήθικη και αισχρή πολιτεία των ψευδοθεών; (ο Ξενοφάνης ο Κολοφώνος, ο Παρμενίδης, ο ιστορικός Ηρόδοτος, ο πoιητής Πίνδαρος, ο Σωκράτης, ο Ξενοφών, ο Πλάτων. ο τραγικός ποιητής Ευριπίδη, ο Αριστοτέλης κ.α., βλ. Νεοπαγανισμός. έκδ. Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, 2002).
Δεν σκέπτονται οι αρμόδιοι ότι η Πατρίδα μας είναι ποτισμένη με αποστολικά και μαρτυρικά αίματα; Δεν σκέπτονται ότι το νέο ελληνικό Κράτος ανέστησαν οι ήρωες που θυσιάσθηκαν όχι μόνο για της Πατρίδος την ελευθερία αλλά και για του Χριστού την Πίστη την αγία: Γιατί τόση περιφρόνηση στην ελληνορθόδοξο παράδοση και πολιτισμό μας που εδόξασε το Γένος μας:
Απευθύνουμε ουρανομήκη κραυγή διαμαρτυρίας για την βεβήλωσι της Ορθοδόξου Πατρίδος μας από την επιχειρούμενη επαναφορά των ψευδών θεών του δωδεκαθέου.
Παρακαλούμε τους αρμοδίους παράγοντας της Πολιτείας να διατάξουν την αφαίρεσι κάθε παγανιστικού στοιχείου από τις εκδηλώσεις της υποδοχής της ολυμπιακής φλόγας στις διάφορες πόλεις και από τις υπόλοιπες τελετές κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ευελπιστούμε ότι ο κ. Πρωθυπουργός και η Κυβέρνησίς του που έδωσων δείγματα σεβασμού προς την Ορθόδοξο Εκκλησία μαc, θα λάβουν σοβαρώς υπ' όψιν τις διαμαρτυρίες των Ορθοδόξων Χριστιανών.
Το ζήτημα δεν είναι μικροτέρας σημασίας από το ζήτημα της διαγραφής του Θρησκεύματος από τις ταυτότητες. για το οποίο ο κ. Πρωθυπουργός έχει λάβει την ορθή στασι, την οποία εξετίμησαν και έλαβαν υπ' όψιν τους πολλοί Ορθόδοξοι Έλληνες.
Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν νεοέλληνες που θα ζηλώσουν δόξαν Ιουλιανού του παραβάτου.
Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους.
Αρχιμ. Γεώργιος και οι συν εμοί εν Χριστώ αδελφοί
Εν Αγίω Όρει τη 17η / 30 Μαρτίου 2004.»


Εν συνεχεία βλέπουμε:
-- Τον Χριστόδουλο να τρέχει να απονείμει χρυσούς σταυρούς στους ποδοσφαιριστές μας μετά από τέτοια νίκη.

-- Τους δυο επικεφαλής της Ορθοδόξου χριστιανικής εκκλησίας, Χριστόδουλο και Βαρθολομαίο, να παρίστανται στην τελετή ενάρξεως των Ολυμπιακών Αγώνων, των αγώνων που είναι αφιερωμένοι στον «Ολύμπιο Δία» τον πατέρα θεών και ανθρώπων, σύμφωνα με την Ελληνική κοσμολογία.

-- Τον αρχιεπίσκοπο Καναδά Σωτήριο να μιλάει ανάμεσα στις σημαίες των χωρών στις οποίες διεξήχθησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες από το 1896 μέχρι σήμερα («Ορθόδοξη Πορεία» Ιούνιος - Ιούλιος 2004).

Βλέπουμε ...;. Και ερωτάμε: Γιατί η τόση ξαφνική αγάπη για τον αθλητισμό; Μπορούν να μας πουν αν καμία φορά και πότε προσέφεραν γι' αυτόν κάτι εκτός από αναθεματισμούς και κατάρες; Θα μπορέσουν καμιά φορά να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την κατάργηση των Ολυμπιακών Αγώνων και να ζητήσουν δημόσια συγνώμη;
Ο Ελληνισμός θα περιμένει απαντήσεις έστω και αν χρειαστούν ακόμα ...; ...; 16 αιώνες.


ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ


Read more: Schizas.Com - Πύλη Ιάσωνος - ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΤΟΥ "ΑΓΙΟΥ" ΟΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!! http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=4771:2010-09-09-090000&catid=22:ellinides-fones&Itemid=200#ixzz0z58lixm2

Η «τέχνη» της κατασκοπίας, ο ρόλος και η αποστολή των μυστικών υπηρεσιών συλλογής πληροφοριών

Ακέφαλη εξακολουθεί να παραμένει η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ), αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρά τις έντονες φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες ότι έχει καταλήξει στο πρόσωπο που θα διοριστεί επικεφαλής της υπηρεσίας και που δεν είναι άλλος από τον σημερινό διοικητή της προεδρικής φρουράς, τον αστυνόμο Β΄ Ανδρέα Κυριάκου, δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε κανένα διορισμό. Ο σημαντικότατος ρόλος που έχει να επιτελέσει η υπηρεσία αυτή, τόσο στον τομέα της κρατικής ασφάλειας όσο και στον τομέα της προστασίας ζωτικών συμφερόντων της Δημοκρατίας, με τα δεδομένα και τις συνθήκες τις οποίες έχει να αντιμετωπίσει η χώρα μας, τίθεται σε αμφιβολία τους τελευταίους δυο μήνες μετά την παραίτηση του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Βάσου Γεωργίου, ο οποίος ήταν και ο πολιτικός προϊστάμενος της υπηρεσίας.

Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών είναι απευθείας υπόλογη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για θέματα που σχετίζονται με τη συλλογή, την αξιολόγηση και εκμετάλλευση πληροφοριών, που αφορούν την ασφάλεια του κράτους, ενώ για διοικητικά θέματα υπάγεται στο Βοηθό Αρχηγό Αστυνομίας.


Εσωτερική κατασκοπία;
Κατά καιρούς είδαν το φως της δημοσιότητας ισχυρισμοί ότι η ΚΥΠ παρακολουθεί τηλέφωνα πολιτών και υπάρχει διάχυτη εντύπωση στους πολίτες ότι κανείς δεν μπορεί ν' αποκλείσει ή να επιβεβαιώσει και αυτήν την πιθανότητα.
«Έντονες πληροφορίες και φήμες φέρουν το τμήμα Δ της ΚΥΠ, το οποίο ασχολείται με την παρακολούθηση ατόμων για τα πολιτικά τους φρονήματα, να έχει επανασυσταθεί, και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό», δήλωσε στη «Σ» ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Ιωνάς Νικολάου. Ο κ. Νικολάου σημείωσε ακόμα ότι «προτάσσει επιτακτική ανάγκη να θεσμοθετηθεί το συντομότερο η θέση του πολιτικού προϊστάμενου της υπηρεσίας, για το οποία θέμα η κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου καθυστερεί αδικαιολόγητα. Κάτι που επιτρέπει σε κάποιους να προβαίνουν σε απαράδεκτες ενέργειες, εκτός μάλιστα του πλαισίου για το οποίο κρίνεται αναγκαία η ύπαρξη μυστικών υπηρεσιών ασφάλειας του κράτους». Ο Ιωνάς Νικολάου επισημαίνει ότι «η εκκρεμότητα να διοριστεί προϊστάμενος της ΚΥΠ επιτείνει περισσότερο τις ανησυχίες αυτές, γιατί η επιλογή ενός σωστού ανθρώπου, που να είναι προσηλωμένος στο σκοπό τον οποίο ετάχθη να υπηρετεί η ΚΥΠ, και η οριστική θεσμοθέτηση του τρόπου λειτουργίας της, μπορούν να βάλουν τάξη σε ένα θέμα που τον τελευταίο καιρό επανέρχεται με επικίνδυνες διαστάσεις».


Αξιοποίηση των πληροφοριών
«Ο πολιτικός προϊστάμενος τοποθετείται, για να φαίνεται ότι υπάρχει κάποιος που λογοδοτεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», δήλωσε στη «Σ» ο αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος. «Κατά τη δική μου άποψη», είπε ο κ. Σιζόπουλος, «η ΚΥΠ θέλει μιαν αναδιοργάνωση και μιαν αναδιάρθρωση, και κυρίως η βασική της αποστολή να είναι η ασφάλεια του κράτους και η συγκέντρωση πληροφοριών, που έχουν σχέση με εξωτερικούς κινδύνους που ενδεχομένως να απειλούν την Κυπριακή Δημοκρατία. Όμως τα θέματα ασφάλειας του κράτους σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι πρέπει να τίθενται υπό παρακολούθηση είτε πολιτικά κόμματα είτε και άτομα για τις πολιτικές τους απόψεις και τοποθετήσεις. Εγώ εκτιμώ ότι δουλειά γίνεται. Αυτό που δεν μπορώ να γνωρίζω, είναι πόσο αξιοποιούνται οι πληροφορίες αυτές. Δηλαδή πόσο αυτές οι πληροφορίες που υπάρχουν ή η δουλειά η οποία γίνεται, καταγράφεται, συγκεντρώνεται και στη συνέχεια ποιοι ενημερώνονται και πώς αξιοποιείται. Το ερώτημα αυτό μόνο οι εκάστοτε κυβερνώντες μπορεί να το απαντήσουν», υπογράμμισε ο κ. Σιζόπουλος.


Ένα ακόμα παράρτημα
Ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Κόμματος Ρίκκος Ερωτοκρίτου κάνει λόγο για μια ΚΥΠ που δεν εκπληρώνει την αποστολή της. «Η ΚΥΠ παραμένει για πάρα πολλές εβδομάδες ακέφαλη. Τούτο συνεπάγεται κατά αρνητικότατο τρόπο μείωση της απόδοσής της. Αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι ο σκοπός της λειτουργίας της έχει επίσης αλλάξει, αφού έχει πάψει να αφορά τα ζητήματα δημόσιας ασφαλείας σε σχέση με τους Τούρκους, βάσει ρητών οδηγιών από το Προεδρικό για να μη διαταραχθεί το καλό κλίμα των συνομιλιών, καταλαβαίνει κάποιος ότι η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών είναι βασικά ανύπαρκτη. Το μόνο που κάνει, είναι να παρακολουθεί συστηματικά τα φρονήματα των πολιτών και να τους φακελώνει, χρησιμοποιώντας όλες τις σύγχρονες μεθόδους. Έχει, δηλαδή, αυτή η Κυβέρνηση δημιουργήσει ένα ακόμα παράρτημα της Εζεκία Παπαϊωάννου, που επαγρυπνεί με αυστηρώς κομματικά κριτήρια για την εξυπηρέτηση των κομματικών στόχων του ΑΚΕΛ, ενώ άλλη είναι η αποστολή της».


Υπηρεσίες ασφαλείας άλλων χωρών
Ελλάδα: Στην Ελλάδα υπάρχει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.), η οποία είναι η κύρια υπηρεσία συγκέντρωσης, επεξεργασίας και διανομής πληροφοριών στα αρμόδια στελέχη της ελληνικής Κυβέρνησης.
Ηνωμένες Πολιτείες: Η CIA είναι η κύρια κρατική υπηρεσία συγκέντρωσης και ανάλυσης πληροφοριών των Η.Π.Α. Η βασική αποστολή της είναι η συλλογή και ανάλυση πληροφοριών βοηθώντας τον Πρόεδρο και ανώτερα στελέχη της Κυβέρνησης να λάβουν αποφάσεις για την εθνική ασφάλεια της χώρας. Επίσης, η CIA μπορεί ν' αναλάβει μυστικές αποστολές μόνο με την υπόδειξη του Προέδρου. Η CIA είναι μετεξέλιξη της υπηρεσίας OSS (Office of Strategic Services), που έδρασε κατά την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Μεγάλη Βρετανία: Η Secret Intelligence Service (SIS), γνωστή και ως MI6, είναι η μυστική υπηρεσία της Βρετανίας που δίνει τη δυνατότητα στη βρετανική κυβέρνηση να μπορεί μυστικά να προωθεί και να υπερασπίζεται την εθνική ασφάλεια και την οικονομική ευρωστία της. Η SIS δραστηριοποιείται διεθνώς στη συγκέντρωση ξένων μυστικών πληροφοριών προς υποστήριξη της πολιτικής του Ηνωμένου Βασιλείου.
Γαλλία: Στη Γαλλία, μια χώρα με δάφνες εκατοντάδων ετών στον τομέα των μυστικών υπηρεσιών, λειτουργούν πέντε ξεχωριστές υπηρεσίες για την προστασία της εθνικής ασφάλειας της χώρας. Αυτές είναι η Υπηρεσία Παρακολούθησης Συνόρων, η Γενική Υπηρεσία Εξωτερικής Ασφάλειας, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών, η Υπηρεσία Στρατιωτικών Πληροφοριών και η Υπηρεσία Προστασίας και Ασφάλειας Άμυνας.
Ισραήλ: Η Ha-Mossad, «Ινστιτούτο Πληροφοριών και Ειδικών Αποστολών», γνωστή ως Μοσάντ, είναι η κύρια οργάνωση συγκέντρωσης και ανάλυσης πληροφοριών του Ισραήλ. Επίσης έχει παραστρατιωτικές (συμπεριλαμβανομένων και πολιτικών δολοφονιών) και αντιτρομοκρατικές αρμοδιότητες. Στη δεκαετία του 1970 η Μοσάντ μαζί με την τουρκική ΜΙΤ και την περιβόητη Σαβάκ της Περσίας δημιούργησαν κοινή συνεργασία, που είχε ονομασθεί «Τριντέντ» (Τρίαινα), διά της οποίας μέλη της Μοσάντ εισχώρησαν επίσημα στις άλλες δύο χώρες για κοινή συνεργασία και πληρέστερη ανάπτυξη πληροφοριακών δικτύων.
Τουρκία: Η συλλογή μυστικών πληροφοριών είναι πρωταρχική ευθύνη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MIT), που συνδυάζει τις λειτουργίες των εσωτερικών και εξωτερικών μυστικών υπηρεσιών. Η MIT ασχολείται με τη συλλογή πληροφοριών και αντικατασκοπίας. Η MIT υποβάλλει τις σχετικές εκθέσεις της προς τον Πρωθυπουργό, αλλά θεωρείται ότι βρίσκεται κοντά στο στρατό.
Γερμανία: Στη Γερμανία λειτουργούν τρεις υπηρεσίες ασφαλείας, οι οποίες έχουν αποστολή τη διαφύλαξη των συνόρων, την προστασία του εσωτερικού της χώρας, και τη διαφύλαξη των στρατιωτικών απορρήτων.
Αυτές που δεν υφίστανται πλέον…
ΟΙ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ που σημειώθηκαν σε διάφορες χώρες έδειξαν την ανάγκη δημιουργίας ή αλλαγής ρόλου στις υπηρεσίες εθνικής τους ασφάλειας. Έτσι υπηρεσίες όπως η KGB και η Γκεστάπο δεν υφίστανται πλέον. Όμως, κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ρόλο που διαδραμάτισαν στις χώρες όπου έδρασαν γράφοντας τη δική τους, πολλές φορές, αιματηρότατη ιστορία.
KGB: Η KGB ήταν η κατ' εξοχήν υπηρεσία ασφαλείας, μυστική Αστυνομία, και οργανισμός πληροφοριών, από το 1954 έως το 1991. Το 1995, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Μπορίς Γέλτσιν υπέγραψε την πράξη που καταργούσε την KGB, η οποία έκτοτε υποκαταστάθηκε από την FSB. Σημειώνεται ότι οι περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την KGB παραμένουν ακόμη απόρρητες. Πολλοί ειδικοί συμφωνούν ότι η KGB ήταν παγκοσμίως η πιο αποτελεσματική υπηρεσία πληροφοριών.
Στάζι: Στάζι είναι το όνομα με το οποίο ήταν γνωστό το «Υπουργείο Κρατικής Ασφαλείας» της Ανατολικής Γερμανίας. Ανέπτυξε σταδιακά ένα τεράστιο δίκτυο επισήμων υπαλλήλων και πληροφοριοδοτών, οι οποίοι κατασκόπευαν και αρχειοθετούσαν κάθε πτυχή της ζωής εκατομμυρίων πολιτών της χώρας.
Εκτός της κατασκοπίας των πολιτών της χώρας, το έργο της Στάζι περιελάμβανε κατασκοπία δυτικών κρατών και ιδίως της Δυτικής Γερμανίας. Το έργο της περιελάμβανε ανακρίσεις και βασανισμούς κρατουμένων.
Abwehr: Άμπβερ ονομαζόταν η γερμανική Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών από το 1866 μέχρι το 1944, η οποία διαδραμάτισε σπουδαιότατο ρόλο στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους και ιδιαίτερα στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, οπότε είχε αναδειχθεί σε αυτόνομη Υπηρεσία.
Γκεστάπο: Γκεστάπο λεγόταν η κρατική μυστική αστυνομία της ναζιστικής Γερμανίας. Η γερμανική αυτή υπηρεσία ιδρύθηκε προ του χιτλερικού καθεστώτος, ως αντίστοιχη των μυστικών υπηρεσιών ειδικής ασφαλείας άλλων ξένων χωρών. Η Γκεστάπο εκτέλεσε σωρεία μεμονωμένων και ομαδικών εγκλημάτων καθώς και την εξόντωση των Εβραίων και άλλων μειονοτήτων όχι μόνον εντός της Γερμανίας αλλά και στις χώρες της Ευρώπης που είχαν περιέλθει υπό γερμανική κατοχή.
Σεκιουριτάτε: Σεκιουριτάτε ήταν το όνομα με το οποίο ήταν γνωστή η Κρατική Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρουμανίας. Η Σεκιουριτάτε ιδρύθηκε με σκοπό να υπερασπίζεται τις δημοκρατικές κατακτήσεις και να εγγυάται την ασφάλεια της Λαϊκής Δημοκρατίας της Ρουμανίας έναντι εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών. Το 1951 ξεκίνησε η συστηματική εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων του καθεστώτος. Η Υπηρεσία επίσης είχε απόλυτο έλεγχο επί της εισόδου και εξόδου από τη χώρα. Η Σεκιουριτάτε καταργήθηκε με την πτώση του καθεστώτος Τσαουσέσκου στα τέλη του 1989.


Οι μεγαλύτεροι κατάσκοποι στην ιστορία
ΜΑΤΑ Χάρι: Η Μάτα Χάρι είναι μια από τις πρώτες γυναίκες διπλές κατασκόπους. Έδρασε για λογαριασμό της Γερμανίας και της Γαλλίας κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ξέσπασμα του Πολέμου την βρήκε σε κακή οικονομική κατάσταση. Έτσι, όταν την προσέγγισε η γερμανική μυστική υπηρεσία, δεν χρειάστηκε πολύ για ν' αποφασίσει να συνεργαστεί μαζί της. Ακόμα περισσότερους καρπούς απέδωσε η συνεργασίας της με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες. Τον 1915, μετά από μερικούς μήνες διπλής δράσης, συνελήφθη, δικάστηκε για προδοσία και εκτελέστηκε.
ΤΖΟΥΛΙΟΥΣ και Έθελ Ρόζενμπεργκ: Ο Τζούλιους και η Έθελ Ρόζενμπεργκ ήταν ένα ζευγάρι Αμερικανών κομμουνιστών, που εκτελέστηκαν το 1953 για κατασκοπία κατά των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της δράσης τους από το 1942 μέχρι το 1950, παρείχαν στην KGB χιλιάδες πληροφορίες.
ΟΛΝΤΡΙΤΣ Έιμς: Ο Όλντριτς Έιμς ήταν υπάλληλος της CIA στον τομέα της αντικατασκοπίας. Το 1985 αποφάσισε ν' αλλάξει στρατόπεδο μπαίνοντας στην πρεσβεία της Σοβιετικής Ένωσης. Οι λόγοι της προδοσίας του Έιμς δεν ήταν ιδεολογικοί αλλά καθαρά οικονομικοί. Το FBI αποκάλυψε τη δράση του Έιμς και τον συνέλαβε. Εκτελέστηκε στην ομοσπονδιακή φυλακή του Άλενγουντ της Πενσιλβάνια.
ΚΛΑΟΥΣ Φουχς: Ο Κλάους Φουχς τη δεκαετία του 1930 διέφυγε στη Βρετανία, όπου σπούδασε μαθηματικά και φυσική. Για ένα μικρό διάστημα εργάστηκε στο βρετανικό πρόγραμμα για την κατασκευή ατομικής βόμβας παρέχοντας πληροφορίες σε σοβιετικούς κατασκόπους. Το 1943 μετέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου και εργάστηκε στο Πρόγραμμα Μανχάταν συμβάλλοντας στη σχεδίαση της πρώτης βόμβας υδρογόνου. Το 1946 καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκισης, εκτίοντας τα 9 προτού επιστρέψει στην Ανατολική Γερμανία.
ΡΙΤΣΑΡΝΤ Σόργκε: Ο Ρίτσαρντ Σόργκε θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους κατασκόπους των Σοβιετικών στην Ιαπωνία πριν και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το Μάιο του 1933 η Σοβιετική Ένωση τον έστειλε στο Τόκιο για να οργανώσει ένα δίκτυο κατασκόπων, κάτι που έκανε με ιδιαίτερη επιτυχία. Ο Σόργκε συνελήφθη το 1941 στο Τόκιο και, παρά τους βασανισμούς που υπέστη, αρνήθηκε όλους τους δεσμούς του με τη Σοβιετική Ένωση.

sigmalive
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters