Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

ΡΕΝΑ
Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΡΟΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΜΟΤΑΡΕΙ ΤΑ ΚΑΛΟΥΔΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ "ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ".
ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΧΟΥΜΕ ΟΝΟΜΑ ,ΥΠΟΣΤΑΣΗ, ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΑΡΙΘΜΟ!! ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΚΑΙ.....
ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ " ΤΟΥΣ .

http://pentapostagma.blogspot.com/2010/04/blog-post_9456.html

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ ΘΑ ΧΑΘΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΛΑ ΝΟΥΜΕΡΑ .


ΜΕΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΥΤΟ

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ

http://www.orthros.org/Greek/Eidiseis/E_Arnoumai2.php

Η ΑΓΓΛΙΑ ΕΙΠΕ ΗΔΗ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΣΑΓΑΝΟ!!

ΟΤΙ ΜΑΣ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ !!

ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ, Ο ΛΑΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΥΜΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ...ΠΑΛΕΨΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ!

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ...ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ.

Οι Special Olympics και το κιτς των χριστιανοελλαδεμπόρων!

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν κατηγορούμε σε τίποτα τα παιδιά,που άγονται και φέρονται,άβουλα πλάσματα σε ό,τι τα κατευθύνουν!Αλλά οι υπάνθρωποι κατάντησαν να καταστρατηγούν ακόμα και τους δικούς τους κανόνες!
[ι. Είσοδος στο Ιερό Βήμα
Κατ' αρχήν απαγορεύεται η είσοδος στο ιερό Βήμα, βάσει του 69ου κανόνα της Στ' Οικουμενικής Συνόδου για τις γυναίκες παντελώς και για τους άνδρες, εφόσον δεν έχουν άδεια η κάποια απόλυτη ανάγκη. Κατ' οικονομία γί­νεται εξαίρεση στις γυναίκες που υπηρετούν στους Ναούς, ως νεωκόροι, στις οποίες διαβάζεται ειδική ευχή.
Το ιερό Βήμα είναι τα Άγια των Αγίων, στο οποίο εισέρχονται μόνο οι ιερείς για να τελούν την αναίμακτη θυσία και τις ιερές Ακολουθίες. Στο Βυζάντιο τη διάταξη αυτή σέβονταν ακόμη και οι χρισμένοι Αυτοκράτορες και δεν εισέρχονταν στο ιερό Βήμα.]Ιερά Μονή Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου | Πως μπαίνουμε στον Ιερό Ναό;
Στην αγωνία τους απαρνιούνται αυτά τα οποία θέτουν ως κανόνες και όρους σε όσους καλούν να γίνουν..."ορθόδοξοι χριστιανοί"!Δείτε...
Αφήνοντας αυτούς,τα τραγελαφικά ιδεοράκη,στην κρίση των ορθώς σκεπτομένων ανθρώπων,καταγγέλουμε τους δούλους τους,που φέρουν τους βαρύγδουπους τίτλους ενός κρατιδίου που είναι έρμαιο στις ορέξεις των πραγματικών ιδιοκτητών του...

Η Φλόγα της Ελπίδας

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της το 1990, ενέκρινε τη διάθεση του Ολυμπιακού κατόπτρου στα Special Olympics Ελλάς για την Αφή της Φλόγας της Ελπίδας. Η Αφή της Φλόγας της Ελπίδας πραγματοποιείται στον Ιερό Λόφο της Πνύκας για τους Παγκόσμιους Θερινούς Αγώνες ενώ στο Περιστύλιο του Ζαππείου για τους Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες.

Η Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011 θα πραγματοποιηθεί κατά τα πρότυπα Αφής των Ολυμπιακών Αγώνων. Η «Φλόγα της Ελπίδας» θα ταξιδέψει στις 5 Ηπείρους μεταφέροντας το μήνυμα των Αγώνων και θα επιστρέψει στην Αθήνα, για να ανάψει τον βωμό στο Ολυμπιακό Στάδιο και να σημάνει την επίσημη Έναρξη των Αγώνων. 
Για περισσότερα διαβάστε...http://www.athens2011.org/hope.asp
Να υποθέσουμε για το παραπάνω,ότι μην έχοντας κανέναν ενδοιασμό θα ανάψουν τη Φλόγα από το..."άγιο φως της Ιερουσαλήμ"; 
Πως κατάφεραν οι τραγέλαφοι(ρασοφόροι),να αλλάξουν τον τίτλο της Φλόγας,από "Ελπίδας",σε..."πίστεως,αγάπης και ελπίδας",ρωτήστε τους δούλους τους!

 

Στην Ελλάδα


Τα Special Olympics Ελλάς ιδρύθηκαν το 1987 ως ένα μη κερδοσκοπικό, αθλητικό και εκπαιδευτικό σωματείο με σκοπό την ένταξη των Ελλήνων με διανοητική αναπηρία στο Παγκόσμιο Κίνημα των Special Olympics, προσφέροντας σε αυτούς τη δυνατότητα να αναδείξουν τις ιδιαίτερες ικανότητές τους και να τις προβάλλουν στην παγκόσμια κοινότητα, μέσα από τη συμμετοχή τους σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις. Ταυτόχρονα, ανέλαβαν την ευθύνη να εμπνεύσουν στην ελληνική κοινωνία και την πολιτεία το σεβασμό στη διαφορετικότητα των ανθρώπων με διανοητική αναπηρία, τις ξεχωριστές ανάγκες τους και την πεποίθηση ότι αποτελούν χρήσιμα και ισότιμα μέλη αυτής της κοινωνίας.

Τα Special Olympics Ελλάς τελούν υπό την Υψηλή Προστασία της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και υπό την Αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων. Είναι συνδεδεμένο μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και έχουν αναγνωρισθεί επίσημα από το Υφυπουργείο Πολιτισμού (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού), ως Φίλαθλο Αθλητικό Σωματείο.
Η δράση των Special Olympics Ελλάς μέχρι σήμερα στηρίζεται σε εθελοντές.

Τα έξοδα διοργάνωσης και συμμετοχής των αθλητών σε αγώνες καλύπτονται από χορηγίες ιδιωτικών και δημοσίων φορέων, ενώ ένα σεβαστό ποσό καλύπτεται από την Πολιτεία.
Μέχρι σήμερα τα Special Olympics Ελλάς προσφέρουν δυνατότητες συμμετοχής σε ανθρώπους με διανοητικές δυσκολίες σε είκοσι τέσσερα (24) Ολυμπιακού τύπου αθλήματα:
Στίβο, Κολύμβηση, Ρυθμική και Ενόργανη Γυμναστική, Καλαθοσφαίριση, Αντισφαίριση, Ποδόσφαιρο, Πετοσφαίριση, Ιππασία, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Μπόουλιγκ, Κωπηλασία, Ποδηλασία, Άρση Βαρών, Γκολφ, Τζούντο, Χάντμπολ, Ιστιοπλοΐα, καθώς και σε τέσσερα χειμερινά αγωνίσματα: Αλπικό Σκι, Δρόμους Αντοχής, Παγοδρομίες και Αγώνες Δρόμου με Χιονοβατίδες. Από το Σεπτέμβριο μέχρι τον Ιούνιο κάθε έτους τα Special Olympics Ελλάς, πέραν των προγραμμάτων προπόνησης, οργανώνουν Τοπικούς, Περιφερειακούς και Πανελληνίους Αγώνες.

Οι Έλληνες αθλητές Special Olympics που έχουν λάβει μέρος σε αγώνες, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, ανέρχονται περίπου στους 12.000, συμμετέχουν ανελλιπώς στις προπονήσεις, δουλεύουν σκληρά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και αποδεικνύουν καθημερινά στην ελληνική κοινωνία και σ’ ολόκληρο τον κόσμο ότι δίκαια αξίζουν ίσες ευκαιρίες με τους υπόλοιπους Έλληνες, σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής.
Ημερομηνίες Ορόσημο για τα Special Olympics Ελλάς:
Η Ιδρυτική Πράξη του Κοινωφελούς Αθλητικού και Εκπαιδευτικού, Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου με την επωνυμία Special Olympics International Ελλάς (ΣΠΕΣΙΑΛ ΟΛΥΜΠΙΚΣ ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ - ΕΛΛΑΣ) υπεγράφη το 1987, ενώ η επίσημη αναγνώριση από την Ελληνική Πολιτεία έγινε με την υπ’ αρίθμ. 397/1988 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών και κατεχωρίθη με αριθμό μητρώου 16033.

1990 : Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κος Κωνσταντίνος Καραμανλής θέτει το Σωματείο Special Olympics υπό την Yψηλή Προστασία του.

1990 : Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με ομόφωνη απόφαση της ολομέλειάς της, εγκρίνει την εφεξής διάθεση του Ολυμπιακού Κατόπτρου στα Special Olympics Ελλάς για την Αφή της Φλόγας της Ελπίδας, η οποία θα πραγματοποιείται στον Ιερό Λόφο της Πνύκας.
... 
Για περισσότερα διαβάστε: http://www.athens2011.org/special_greece.asp

Όπως παρατηρήσατε αγαπητοί αναγνώστες,το καρακιτσαριό που θέλει να λέγεται...κυβέρνηση της Ελλάδος,υπέκυψε στις ορέξεις των πραγματικών κυβερνητών!
Αρωγοί σε αυτόν τον εξευτελισμό ήρθαν και τα...Μ.Μ.Ε.(Μέσα Μαλάκινσης Ελλήνων)!
Παράδειγμα η Καθημερινή που έγραψε ότι η αφή θα γίνει από το..."άσβεστο καντήλι,όπως το απαιτεί η...παράδοση"!!!Δείτε...
Η Αφή της Φλόγας για τους ευρωπαϊκούς αγώνες Special Olympics στη Βαρσοβία θα γίνει στον Εβρο, με επίσημη τελετή, αύριο, 6 Σεπτεμβρίου...


Η πρωθιέρεια Μαρία Κώττη με τη φλόγα, με φόντο το Δέλτα του Εβρου.












Η Φλόγα από την Αλεξανδρούπολη πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί σε Λιουμπλιάνα, Λισσαβώνα, Λουξεμβούργο, Παρίσι, Λονδίνο, Βρυξέλλες και, τέλος, στη Βαρσοβία. Tης Eλενης Mπιστικα
Από το άσβεστο καντήλι, όπως το θέλει η παράδοση, της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας θα γίνει η Αφή της Φλόγας της Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδας από τον Μητροπολίτη Ανθιμο στην ομώνυμη Μονή στις Φέρες Εβρου, με όλο το τελετουργικό που προβλέπεται και την παράδοση της Φλόγας στον εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής των ευρωπαϊκών αγώνων, παρουσία της προέδρου κ. Γιάννας Δεσποτοπούλου, που θα είναι και η ομιλήτρια.
Για περισσότερα διαβάστε: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_3_05/09/2010_413945

Κι αυτό το τελετουργικό!Μα,καλά,αφού είναι..."ειδωλολατρικό","δωδεκαθεϊστικό","νεοπαγανιστικό",πως,ρωτάμε πως,γκρέμισε το "άβατον" της εκκλησίας;Βέβαια το όλον,θυμίζει..."χριστιανοκίτς",όπως ακριβώς το θέλει η παράδοση η δική τους!

Ω,ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΥ ΦΩΤΟΣ...ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ...!

Σχετικά θέματα και λινκ:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!! ΤΕΛΕΣΑΝ ΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ "ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΗ" ΤΕΛΕΤΗ!!ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η αφή της Φλόγας και οι μετά νοούντες

Αίτηση προσλήψεως στην αναμόρφωση-ανασχηματισμό κυβερνητικών δομών.

 

ΠΗΓΗ

«Προτεκτοράτο» η Ελλάδα του Μνημονίου

του Γιώργου Δελαστίκ - Kατάμουτρα μας το λένε και μας το γράφουν πλέον: μετά την υπογραφή του Μνημονίου της κυβέρνησης Παπανδρέου με το ΔΝΤ και την ΕΕ, η Ελλάδα έχει καταστεί… «χώρα που διοικείται ως προτεκτοράτο»! Οι Financial Times του Λονδίνου δεν είχαν καμιά αναστολή την Παρασκευή να διατυμπανίσουν ότι «η Ελλάδα, με τη μακρά και δυστυχή ιστορία των εξωτερικών επεμβάσεων από τους Οθωμανούς έως τους Ναζί, μπορεί να θεωρηθεί χώρα που διοικείται ως οιονεί προτεκτοράτο»! Και βεβαίως, αν υπάρχουν κάποιοι που ξέρουν από προτεκτοράτα, αυτοί είναι οι Άγγλοι…Η χρησιμοποίηση της λέξης «προτεκτοράτο» για την Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου έχει τεράστια σημασία.

Αποσκοπεί στο να καταδείξει σαφώς ότι μετά την υπογραφή του διαβόητου Μνημονίου η Ελλάδα δεν είναι χώρα ισότιμη με τα ανεξάρτητα κράτη της Ευρώπης είτε αυτά ανήκουν στην ΕΕ είτε όχι. Κανείς δεν αποκαλεί προτεκτοράτο, π.χ., την Αλβανία ή τα Σκόπια, τοποθετώντας έτσι την Ελλάδα σε κατηγορία κατώτερη από αυτές τις χώρες – και δικαίως, αφού ναι μεν οι χώρες αυτές είναι πολύ φτωχότερες, αλλά τουλάχιστον είναι οι κυβερνήσεις οι δικές τους αυτές που διαχειρίζονται τη φτώχεια τους και όχι οι υπάλληλοι του ΔΝΤ και της ΕΕ.


Φορέας υποτέλειας
Δεν ωφελεί ο στρουθοκαμηλισμός. Οφείλουμε να αντικρίσουμε κατάματα τις συνέπειες της διεθνούς ταπείνωσης της χώρας μας, στην οποία μας οδήγησε η απόφαση της κυβέρνησης Παπανδρέου να θέσει την Ελλάδα υπό καθεστώς επικυριαρχίας του ΔΝΤ και της ΕΕ – μια κίνηση τόσο μειωτική της εθνικής αξιοπρέπειας, που δεν την έχει κάνει καμιά άλλη κυβέρνηση χώρας-μέλους της Ευρωζώνης.
Μόνο εθελόδουλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης (Λετονία, Ουγγαρία, Ρουμανία) και η Βοσνία, αυτό το τεχνητό κρατικό μόρφωμα που δημιούργησαν με τη βία των όπλων οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι προκειμένου να κρατήσουν υπόδουλους τους Σερβοβόσνιους, συγκαταλέγονται στην κατηγορία κρατών στην οποία υποβίβασε την Ελλάδα η υπογραφή του Μνημονίου με το ΔΝΤ και την ΕΕ εκ μέρους της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Μάλιστα, όπως βλέπουμε στην Ουγγαρία άρχισε τουλάχιστον η δεξιά κυβέρνηση της χώρας να προβάλλει αντιστάσεις στην ξένη κατοχή και αρνείται να εφαρμόσει τις εντολές των ξένων δυναστών για επιβολή πρόσθετων μέτρων λιτότητας εναντίον του ουγγρικού λαού.
Η συμπερίληψη της Ελλάδας στις ολιγάριθμες «μπανανίες» της Ευρώπης προκαλεί βαθιά θλίψη και απογοήτευση. Συνιστά δε σύγχρονη πολιτική τραγωδία το γεγονός ότι κομματικός φορέας αυτής της πολιτικής εθνικής υποτέλειας είναι το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που όσο ζούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε κάνει σημαία του την εθνική ανεξαρτησία και το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», στη βάση του οποίου συσπείρωνε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.


Εθνικός ζόφος
Η κατάταξη της χώρας μας από τους Άγγλους στα «προτεκτοράτα» δεν έχει μόνο συμβολική, εξευτελιστική σημασία. Έχει και πρακτικές πολιτικές συνέπειες. Δεν προοιωνίζεται τίποτα καλό για την οικονομία ή για τα κορυφαία ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας. Τα προτεκτοράτα δεν έχουν δικαιώματα αυτοτελούς προσδιορισμού των οικονομικών ή των εθνικών τους συμφερόντων. Αυτά τα αποφασίζουν αποκλειστικά και μόνο οι προστάτιδες δυνάμεις με βάση τα αντίστοιχα δικά τους συμφέροντα.
Γι’ αυτό και οι υπάλληλοι της ΕΕ και του ΔΝΤ απαίτησαν, π.χ., την περασμένη εβδομάδα από την κυβέρνηση Παπανδρέου να ξεπουλήσει σε ιδιώτες το 40% των λιγνιτικών και το 40% των υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ! Μόνο πικρά χαμόγελα θλίψης προκάλεσαν οι λεονταρισμοί στη Βουλή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Παπουτσή, ότι δήθεν «κανείς δεν μπορεί να επιβάλει, πόσω μάλλον χαμηλόβαθμος υπάλληλος των διεθνών οργανισμών, αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς τόσο μεγάλων οργανισμών όπως είναι η ΔΕΗ». Δεν υπάρχει ίσως ούτε ένας Έλληνας που να συμμερίζεται τον ισχυρισμό του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, ότι δήθεν «η κυβέρνηση δεν αποδέχεται άκριτα ιδέες και υποδείξεις, αλλά διαπραγματεύεται και οι υπουργοί μας δεν είναι εκτελεστές διεθνούς συμφωνίας, αλλά εντολοδόχοι του ελληνικού λαού». Αφού οι ίδιοι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ διακηρύσσουν διαρκώς, οποιοδήποτε αντιλαϊκό μέτρο κι αν λαμβάνουν, ότι «αυτό ορίζει το Μνημόνιο»!


Η «ιδεολογία του Μνημονίου»
Η στάση αυτή του πρωθυπουργού και των υπουργών του είναι εξαιρετικά επιβλαβής από πολιτική σκοπιά. Όχι μόνο επειδή εμφανίζει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ως όργανο των ξένων δυναστών της πατρίδας μας ούτε επειδή παγιώνει σταδιακά την εικόνα του κυβερνώντος κόμματος ως φορέα εθνικής υποτέλειας. Αυτό είναι λυπηρό, αλλά τελικά βλάπτει μόνο το ΠΑΣΟΚ, αφού όντως αντανακλά την πολιτική που ασκεί η κυβέρνησή του μετά την αποφράδα 23η Απριλίου 2010, οπότε ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε από το τουριστικό Καστελόριζο την παράδοση της χώρας στο έλεος της ΕΕ και του ΔΝΤ. Άλλο όμως μας απασχολεί, όχι η πορεία και η εικόνα του ΠΑΣΟΚ.
Όταν η κυβέρνηση «θεοποιεί» τις εντολές του Μνημονίου και καλλιεργεί συστηματικά την εντύπωση πως είναι αδιανόητη οποιαδήποτε αμφισβήτηση ή παραβίαση αυτών των εντολών, τότε αντικειμενικά, εσκεμμένα ή όχι, διαπαιδαγωγεί τον ελληνικό λαό στην υποτέλεια και τη δουλοφροσύνη απέναντι στους ξένους επικυρίαρχους της πατρίδας μας. Ακόμη και κατά την περίοδο της επονείδιστης αμερικανοκρατίας της δεκαετίας του 1950, όταν οι μετεμφυλιακές κυβερνήσεις της Δεξιάς είχαν συμπεριλάβει στους κόλπους τους τους εκπροσώπους των μαυραγοριτών και των συνεργατών των Γερμανών κατακτητών με όλο τον ηθικοπολιτικό βόρβορο που μετέφεραν, οι κυβερνώντες προσπαθούσαν να εξωραΐσουν και να ιδεολογικοποιήσουν κάπως το επαίσχυντο καθεστώς της υποτέλειας και της ξενοκρατίας, παρουσιάζοντας τη θλιβερή Ελλάδα ως τμήμα του «ελεύθερου κόσμου» που συμμετείχε στον «παγκόσμιο αντικομουνιστικό αγώνα». Δεν διενοούντο καν να υμνήσουν αυτοτελώς την αμερικανοκρατία, όπως κάνει σήμερα η κυβέρνηση Παπανδρέου με την επίμονη προώθηση της απερίγραπτης «ιδεολογίας του Μνημονίου», το οποίο έχει αναγορεύσει σε υπέρτατη αρχή ρύθμισης της ζωής των Ελλήνων. Μια αρχή που κανένας δεν επιτρέπεται να μην αναγνωρίσει ως… ανώτερη του Συντάγματος και της Δημοκρατίας – πόσω μάλλον να αντιταχθεί σε αυτή και να αγωνιστεί για την ανατροπή της! «Αφού το απαιτεί το Μνημόνιο του ΔΝΤ, πάει και τελείωσε, θα γίνει οπωσδήποτε!» είναι το ιδεολογικό «πιστεύω» που προβάλλει προς τον ελληνικό λαό η κυβέρνηση Παπανδρέου.


Κυβέρνηση ίσον… έθνος!
Η ιδεολογικοπολιτική προσ-χώρηση της κυβέρνησης Παπανδρέου στις προανα-φερθείσες θέσεις και οι σα-φώς υποδεέστερες των πε-ριστάσεων αντιστάσεις των εργαζομένων οδηγούν τον πρωθυπουργό και τους υ-πουργούς του σε αλαζονική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά. «Δεν μπορεί να γίνεται μια εθνική προσπάθεια και κάποιοι να μην στοιχίζονται», δήλωσε προκλητικά στη Βουλή ο και συνταγματολόγος υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, αιτιολογώντας γιατί θα καταργήσει τις αποφάσεις της Διαιτησίας που χορηγούν οποιαδήποτε αύξηση σε εργαζόμενους!
Είναι εξωφρενικό να ονομάζει «εθνική» μια κυβερνητική πολιτική στην οποία αντιτίθεται η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και την οποία πέρασαν στη Βουλή μόνο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τη σύμπραξη της Ντόρας Μπακογιάννη και του ΛΑΟΣ, ενώ την καταψήφισαν τόσο η Δεξιά όσο και η Αριστερά. Πρόκειται για μια στενά κυβερνητική επιλογή αυτή της υπογραφής του ατιμωτικού Μνημονίου. Τόσο στενή, που το ΠΑΣΟΚ δεν τόλμησε να αποπειραθεί καν να την περάσει από το Κοινοβούλιο ως μια διεθνή συμφωνία, η οποία απαιτεί μόλις 180 από τους 300 βουλευτές. Την πέρασε ως απλό νόμο, γιατί γνώριζε ότι δεν θα συγκέντρωνε ούτε καν το 60% των βουλευτών, πόσω μάλλον την πλειοψηφία του λαού.
Και όμως ο Ανδρέας Λοβέρδος απαιτεί την υποχρεωτική… «στοίχιση» των πάντων, ακόμη και της δικαιοσύνης, σε αυτή την άθλια κυβερνητική επιλογή! Και έβγαλε ένα νόμο που καθιστά παράνομη κάθε χορήγηση αύξησης προς τους εργαζόμενους!
Εκεί οδηγεί η ταύτισης της κυβέρνησης Παπανδρέου με το… έθνος (!) στα μυαλά των υπουργών που πρωτοστατούν στη λεηλασία των εισοδημάτων του ελληνικού λαού. Θα τους σταματήσει άραγε κανείς πριν να είναι πολύ αργά; Ίδωμεν…

m - epikaira.gr

Μια σχεδόν μόνιμη πρόκληση επί Ελληνικού εδάφους

Halit Habipoğlu:

Ο άνθρωπος που έχει ως επάγγελμά του τη διεθνή κατασυκοφάντηση της χώρας μας για δήθεν έλλειμμα δημοκρατίας και παραβίαση των δικαιωμάτων των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης» συνεχίζει να τριγυρνάει ανενόχλητος σε ελληνικό έδαφος και να ξεσαλώνει με προκλητικές δηλώσεις τουρκισμού! Λέγεται Χαλήτ Χαμπίμπογλου και έχει αναγάγει το θράσος σε επιστήμη και τη χυδαιότητα σε επάγγελμα. Είναι ο πρόεδρος της «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης», της οργάνωσης δηλαδή που μάχεται σε όλα τα διεθνή φόρα, καταγγέλλοντας την Ελλάδα για καταπίεση της «τουρκικής μειονότητας» της Θράκης και φυσικά επικρίνοντας ως «υποκινητές μίσους» όλους όσους τολμούν να μιλούν για Πομάκους και να επισημαίνουν απλώς τα αυτονόητα για την προκλητική δράση του Προξενείου Κομοτηνής (ως τέτοιους κατήγγειλαν, αν θυμάστε, και εμάς του proxeneio-stop). Ο πρακτοράκος λοιπόν αυτός συνεχίζει να μπαινοβγαίνει ανενόχλητος στη Θράκη και να ξεσαλώνει κυριολεκτικά σε όλα τα πανηγύρια και τις λοιπές τουρκοεκδηλώσεις, όπου ανελλιπώς πλέον παρίσταται.

Και επειδή το «παρών» το έδωσε βεβαίως και στο εκτουρκισμένο πανηγύρι του Χίλια πριν από μία εβδομάδα (βλ. σχετικά την προηγούμενή μας ανάρτηση), σας παραθέτουμε σήμερα την ομιλία του στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Προσέξτε πώς προσφωνεί ως… «συναγωνιστές» του τις πρακτοράντζες του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, προσέξτε πώς επαναλαμβάνει τις γνωστές πλέον μπούρδες για τη δήθεν τουρκική πολιτιστική παράδοση που διασώζουν τα (σ.σ. πρώην πομάκικα) πανηγύρια, προσέξτε όμως και πώς κομπορρημονεί για τη διεθνή δράση της οργάνωσής του – μιας οργάνωσης που επαναλαμβάνουμε ότι δρα ξεκάθαρα υπέρ της αυτονόμησης της Δυτικής Θράκης. Να τον χαιρόμαστε…


Ν.Δ. – http://proxeneio-stop.org/

Ομιλία Χαμπίμπογλου στο Χίλια, 1/8/2010
«Αξιότιμε πρόεδρε και συνάδελφοι του, συναγωνιστές του Προξενείου της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Κομοτηνή, αξιότιμοι δήμαρχοι μας, αξιότιμοι καλεσμένοι, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης, σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς των ευρισκόμενων στην Γερμανία και σε άλλες χώρες και σας καλωσορίζω. Σήμερα όπως ανέφεραν και οι άλλοι ομιλητές, αναβιώνουμε τα ήθη και τα έθιμα του τουρκικού πολιτισμού μας. Και κάνοντας αυτό, εκθέτουμε τον πλούτο μας στους γείτονες μας, στον Κώστα, στη Μαρία, και θέλω να εκφράσω την λύπη μου που οι γείτονες μας δεν είναι ανάμεσα μας. Αξιότιμοι φίλοι, αγαπημένοι μου συμπολίτες, εμείς που αποτελούμε ένα κομμάτι της Δυτικής Θράκης μεταναστεύσαμε στις χώρες της Ευρώπης λόγω οικονομικών δυσκολιών. Αλλά δεν σας ξεχάσαμε. Στήσαμε συλλόγους –όπως αυτός του Σέτσεκ- για να συνεχίσουμε τα ήθη και τα έθιμα μας. Από έναν αρχίσαμε και τώρα έχουμε τριάντα συλλόγους. Και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία –ως ανώτερο όργανο αυτών των συλλόγων-μεταφέρει στην διεθνή κοινή γνώμη τα οικονομικά προβλήματα και τις αδικίες. Τον αγώνα που κάνετε εσείς εδώ, εμείς τον κάνουμε στην Ευρώπη. Όσο μπορούμε. Και σας έχω ένα δώρο. Πριν λίγες μέρες με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, καθώς και του συμβουλίου εκπροσώπων, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης, εκπροσωπώντας τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, ανοίξαμενα γραφείο στις Βρυξέλλες, για να μεταφέρουμε εκεί προβλήματα της μειονότητας. Και πλέον με αυτό το γραφείο οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, όπως έχουν την εκπροσώπηση τους εδώ, έχουν και την εκπροσώπηση τους στις Βρυξέλλες που είναι η πρωτεύουσα όλης της Ευρώπης. Αυτό λοιπόν το δώρο ήθελα να σας το πω. Σήμερα μέσα σε ενότητα και ομοψυχία, σήμερα που είναι μέρα αυτών που αγαπάνε τα σπορ, δεν θέλω να μιλήσω άλλο. Τελειώνοντας, ως οργάνωση των Τούρκων του εξωτερικού, παρευρισκόμενος εξ ονόματος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης μέσα σε αυτήν την εικόνα ομόνοιας και ομοψυχίας, είμαι πολύ χαρούμενος και συγχαίρω τον πρόεδρο και τους συναδέλφους του. Καλά να περάσετε».
 
ΠΗΓΗ

Δισεκατομμύρια ευρώ στα «σωθικά» της Β. Ελλάδας

Αποθέματα χρυσού, αργύρου, χαλκού, μολύβδου, ψευδαργύρου και νικελίου, συνολικής αξίας 20 δισ. ευρώ, με βάση της τρέχουσες τιμές των μετάλλων, εκτιμάται ότι φιλοξενεί στα «σωθικά» της η Β. Ελλάδα. Ωστόσο, μόνο ένα πολύ μικρό μέρος αυτού του ορυκτού πλούτου αξιοποιείται σήμερα παραγωγικά, όπως σημείωσε ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) Κ. Μακεδονίας, Νίκος Αρβανιτίδης, μιλώντας σε σχετική ημερίδα που διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος και η οικονομική εφημερίδα «Εξπρές».

«Η μη αξιοποίηση των σημαντικών κοιτασμάτων χρυσού στη Β. Ελλάδα, ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, είναι ένα θλιβερό γεγονός. Ιδιαίτερα όταν υπάρχει και το θεσμικό πλαίσιο και οι τεχνολογίες που εξασφαλίζουν μια βιώσιμη αξιοποίηση των κοιτασμάτων αυτών, με όρους προστασίας του περιβάλλοντος», τόνισε ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και γενικός διευθυντής του ΙΓΜΕ, Κ. Παπαβασιλείου.
«Τα δυναμικά αποθέματα που φιλοξενούνται στις υπάρχουσες μεταλλευτικές αλλά και σε νέες περιοχές κοιτασματολογικού ενδιαφέροντος, είναι σε θέση να πολλαπλασιάσουν το προαναφερόμενο οικονομικό μέγεθος», πρόσθεσε ο κ. Αρβανιτίδης, ενώ επισήμανε πως «με βάση τα αποθέματα και το μεταλλευτικό περιεχόμενο σε χρυσό, άργυρο, χαλκό, μόλυβδο και ψευδάργυρο», η Β. Ελλάδα αποτελεί μία από τις πλουσιότερες κοιτασματολογικές περιοχές της Ευρώπης.
Την άποψη ότι, αν και φαίνεται ως σχήμα οξύμωρον, η μεταλλεία συμβαδίζει με την πράσινη ανάπτυξη και τη βελτίωση του περιβάλλοντος, διατύπωσε ο καθηγητής Κοιτασματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Σκαρπέλης. Είπε ακόμη «να μη λησμονούμε ότι ιστορικά οι ορυκτές ύλες και η μεταλλευτική βιομηχανία έβγαλαν τη χώρα από μεγάλες οικονομικές κρίσεις. Π.χ. στην Ελλάδα από τη δεκαετία του '50 η βαριά βιομηχανία ξεκίνησε από μεταλλεία και μεταλλουργικές μονάδες (π.χ. ΛΑΡΚΟ, ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ, ΑΕΧΠΛ, Γαλλική Λαυρίου)».

Την ανάληψη πρωτοβουλιών από την επιστημονική κοινότητα, ώστε να πειστεί η κοινή γνώμη ότι οι σύγχρονοι τρόποι εκμετάλλευσης ορυκτών δεν καταστρέφουν το περιβάλλον, ζήτησε ο καθηγητής ΕΜΠ, Κωνσταντίνος Τσακαλάκης, ενώ ο γεωλόγος του ΙΓΜΕ, Απόστολος Αρβανίτης, πρότεινε αλλαγή του νομικού πλαισίου, ώστε τα γεωθερμικά πεδία να θεωρούνται ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και να μην αντιμετωπίζονται με βάση τον Μεταλλευτικό Κώδικα.
Τους σχεδιασμούς της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στα μεταλλεία Χαλκιδικής παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Κούτρας, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως σε ορίζοντα 40ετίας οι σχεδιασμοί αυτοί μπορεί να αποφέρουν στην οικονομία της περιοχής 8 δισ. ευρώ.

Γεωθερμικά πεδία
Τα σημαντικότερα γεωθερμικά πεδία της Β. Ελλάδας εντοπίζονται, σύμφωνα με τον γεωλόγο του ΙΓΜΕ, Απόστολο Αρβανίτη, ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, στις λεκάνες Μυγδονίας, Στρυμόνα, Στρυμονικού Κόλπου, Δέλτα του Νέστου, Ξάνθης - Κομοτηνής, και Αλεξανδρούπολης - Δέλτα Εβρου. Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η Σαμοθράκη, όπου τρεις γεωτρήσεις βάθους 40-120 μ., που ανορύχθηκαν στο χώρο των θερμών πηγών, παράγουν μεγάλες ποσότητες ρευστών με τη θερμοκρασία των νερών να φτάνει μέχρι και τους 99oC. * 
 
ΠΗΓΗ

Σύμβολα που ταπεινώνουν την Ελλάδα εκ των έσω!

Θησαυρός 20 δισ. στη Β. Ελλάδα!!!

Σε 20 δισ. ευρώ υπολογίζεται η αξία του ορυκτού πλούτου της Βόρειας Ελλάδας, που είναι επιβεβαιωμένο ότι υφίσταται, ενώ την ίδια στιγμή καταγράφεται απώλεια επενδύσεων άνω των 2 δισ. ευρώ από το γεγονός ότι δεν αξιοποιούνται τα αποθέματα χρυσού στο υπέδαφος της Μακεδονίας - Θράκης. Όπως επισημάνθηκε σε εκδήλωση το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Οι θησαυροί της Βορείου Ελλάδος», σε 20 δισ. ευρώ εκτιμάται η αξία -με βάση τις τρέχουσες τιμές των μετάλλων- των βεβαιωμένων αποθεμάτων νικελίου, ψευδαργύρου, μολύβδου, χαλκού, χρυσού και αργύρου στη Μακεδονία και Θράκη.

Αξιοποίηση
Ωστόσο, ένα πολύ μικρό μέρος της αξίας αυτής αξιοποιείται σήμερα παραγωγικά, τόνισε ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) Κεντρικής Μακεδονίας, Νίκος Αρβανιτίδης. «Τα δυναμικά αποθέματα που φιλοξενούνται στις υπάρχουσες μεταλλευτικές, αλλά και σε νέες περιοχές κοιτασματολογικού ενδιαφέροντος, είναι σε θέση να πολλαπλασιάσουν το προαναφερόμενο οικονομικό μέγεθος», πρόσθεσε ο ίδιος.
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και γενικός διευθυντής του ΙΓΜΕ, Κ. Παπαβασιλείου, δήλωσε ότι «η μη αξιοποίηση των σημαντικών κοιτασμάτων χρυσού στη Β. Ελλάδα, ιδιαίτερα σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία, είναι ένα θλιβερό γεγονός. Ιδιαίτερα όταν υπάρχει και το θεσμικό πλαίσιο και οι τεχνολογίες που εξασφαλίζουν μία βιώσιμη αξιοποίηση των κοιτασμάτων αυτών με όρους προστασίας του περιβάλλοντος».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), Σωκράτης Μπαλτζής (που είναι και μέλος της διευθύνουσας επιτροπής του ομίλου Τιτάν), υπογράμμισε ότι το 2009 καταγράφτηκε πανελλαδικά πτώση της ζήτησης τσιμέντου κατά 22%-25% (λόγω μεγάλης συρρίκνωσης της οικοδομικής δραστηριότητας). Έτσι, υπήρξε για τρίτη συνεχή χρονιά μείωση της ζήτησης, με αποτέλεσμα η σχετική αγορά να πέσει σε ιστορικό χαμηλό των τελευταίων 17 ετών. Όμως, και στο πρώτο τετράμηνο του 2010 σημειώνεται εκ νέου υποχώρηση της ζήτησης τσιμέντου, με αποτέλεσμα να εκτιμάται πως και φέτος η συρρίκνωση θα είναι σε διψήφιο ποσοστό, και η αγορά θα γνωρίσει νέα ιστορικά χαμηλά των τελευταίων 25 ετών. Ο πρόεδρος του ΣΜΕ τοποθέτησε στην κορυφή της λίστας των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι μεταλλευτικές επιχειρήσεις, το αδειοδοτικό.


Αίτημα
«Μία εταιρεία μέλος του Συνδέσμου έχει καταθέσει αίτημα για την αξιοποίηση ενός κοιτάσματος βωξίτη στο Δίστομο και μολονότι έχουν παρέλθει 11 χρόνια από τότε, δεν έχει επιτύχει το στόχο της, διότι υπήρξαν δύο φορές προσφυγές προς το Συμβούλιο της Επικρατείας», είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, δήλωσε πως ο μέσος όρος χρόνου για την εξασφάλιση μίας άδειας στην Ελλάδα είναι περίπου 6-7 χρόνια, όταν στην Ευρώπη σε 6-7 μήνες γνωρίζεις αν θα την πάρεις ή όχι. Καθοδική πορεία έχει και ο υποκλάδος του μαρμάρου, ο οποίος ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα διαθέτει σοβαρά αποθέματα εξαιρετικής ποιότητας πρώτης ύλης. «Το 2008 η χώρα μας εξήγε στους 10 μεγαλύτερους εξαγωγικούς προορισμούς 245 χιλ. τόνους μάρμαρα, αξίας 78 εκατ. ευρώ και εισήγαγε από τις 10 μεγαλύτερες χώρες εισαγωγής 500 χιλ. τόνους, αξίας 73 εκατ. ευρώ. Η τιμή εξαγωγής ήταν υπερδιπλάσια από την τιμή εισαγωγής, λόγω της μοναδικότητας της ποιότητας του ελληνικού μαρμάρου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλτζής, αλλά έσπευσε να υπογραμμίσει ότι έχουν αυξηθεί δραματικά οι εισαγωγές από Τουρκία, Κίνα, Ιταλία, πΓΔΜ, Ινδία και Βουλγαρία.

Ημερησία

Χάπια 2.000 ετών από Ελληνες γιατρούς

Αμερικανοί αρχαιοβοτανολόγοι μπόρεσαν για πρώτη φορά να μελετήσουν και να αναλύσουν το περιεχόμενο χαπιών που έφτιαχναν οι γιατροί στην αρχαία Ελλάδα και τα οποία ανακαλύφθηκαν προ 20ετίας, σε ένα ναυάγιο ελληνικού πλοίου στα ανοιχτά της Τοσκάνης. Το πλοίο από ξύλο καρυδιάς, το οποίο ναυάγησε το 130 π.Χ., μετέφερε γυαλικά από τη Συρία και φάρμακα, που τα περισσότερα δεν είχαν καθόλου μουσκέψει από το νερό. Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το ναυάγιο το 1989, αλλά μόλις τώρα κατέστη δυνατό να ανακοινωθεί η μελέτη των φαρμακευτικών σκευασμάτων που αυτό περιείχε.

Οι αναλύσεις DNA έδειξαν ότι κάθε χάπι ήταν ένα μίγμα από τουλάχιστον δέκα διαφορετικά εκχυλίσματα φυτών, όπως ο ιβίσκος και το σέλινο.
"Για πρώτη φορά έχουμε, πια, φυσικά στοιχεία όσων περιέχονται στα γραπτά των αρχαίων Ελλήνων γιατρών Διοσκουρίδη και Γαληνού", δήλωσε ο Αλέν Τουγουέιντ του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Ινστιτούτου Σμιθσόνιαν στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με το New Scientist.
Η ανάλυση του DNA έγινε από τον Ρόμπερτ Φλάισερ του Εθνικού Ζωολογικού πάρκου του Σμιθσόνιαν, ο οποίος συνέκρινε τις γενετικές αλληλουχίες που βρήκε σε δύο χάπια, με τη γενετική βάση φυτών GenBank που έχουν τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ. Με τον τρόπο αυτό, μπόρεσε να εντοπίσει μέσα στα χάπια ίχνη από καρότο, ραπανάκι, σέλινο, άγριο κρεμμύδι, βαλανίδια, λάχανο, ήμερο τριφύλλι (αλφάλφα), αχίλλεια κ.α. Ακόμα εντόπισε ιβίσκο, που πιθανώς είχε εισαχθεί από την Ανατολική Ασία, την Ινδία ή την Αιθιοπία.
Σύμφωνα με τον Φλάισερ, τα περισσότερα από τα παραπάνω φυτά χρησιμοποιούνταν από τους αρχαίους για να θεραπεύουν τους αρρώστους. Η αχίλλεια π.χ. σταματούσε την αιμορραγία κάποιου τραύματος. Ο Πεδάνιος Διοσκουρίδης, ιατρός και βοτανολόγος (πρόδρομος των φαρμακοποιών), κατά τον 1ο αιώνα μ.Χ., περιέγραφε στα κείμενά του το καρότο ως πανάκεια για πολλά προβλήματα υγείας, θεωρώντας, για παράδειγμα, ότι αν κανείς το έχει φάει προκαταβολικά, δεν τον βλάπτουν τα ερπετά, ενώ παράλληλα βοηθά στη σύλληψη παιδιού.
Η ανάλυση των αρχαίων παρασκευασμάτων-χαπιών, εκτός από τις νέες πληροφορίες, έχει δημιουργήσει και νέα μυστήρια για τους αρχαιοβοτανολόγους. Η μελέτη του DNA δείχνει ότι τα χάπια πιθανότατα περιείχαν και ηλίανθους, ένα φυτό που οι επιστήμονες ως τώρα πίστευαν ότι δεν υπήρχε στον "παλαιό κόσμο", πριν οι Ευρωπαίοι το ανακαλύψουν στην Αμερική. Αν το εύρημα επιβεβαιωθεί, οι βοτανολόγοι θα πρέπει να αναθεωρήσουν την παραδοσιακή ιστορία του φυτού και την παγκόσμια διασπορά του, όπως δήλωσε ο Τουγουέιντ, αν και παραμένει ακόμα η πιθανότητα η παρουσία ηλίανθου στα αρχαία χάπια να προέρχεται από πρόσφατη γενετική "μόλυνση".
Τα βότανα και τα φάρμακα που περιγράφουν στα κείμενά τους ο Γαληνός και ο Διοσκουρίδης, έχουν συχνά θεωρηθεί ως "κομπογιαννίτικα" και αναποτελεσματικά. Τώρα, οι αρχαιοβοτανολόγοι σκοπεύουν να λύσουν την επιστημονική διαμάχη γύρω από την θεραπευτική αξία των αρχαίων παρασκευασμάτων, μελετώντας κατά πόσο τα φυτικά εκχυλίσματα που βρέθηκαν στα χάπια, μπορούν να θεραπεύσουν ασθένειες.
Ο Τουγουέιντ θέλει να βρει τις ακριβείς μετρήσεις που έκαναν οι αρχαίοι έλληνες γιατροί για να παρασκευάσουν τα χάπια τους. "Ποιος ξέρει, αυτά τα αρχαία φάρμακα μπορεί να ανοίξουν νέους δρόμους στη φαρμακολογική έρευνα", σημείωσε.
Οι αναλύσεις της αμερικανικής ερευνητικής ομάδας παρουσιάστηκαν στο 4ο Διεθνές Συμπόσιο Βιομοριακής Αρχαιολογίας, που έγινε αυτή την εβδομάδα στην Κοπεγχάγη της Δανίας.

ikypros
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters