Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΟΡΓΟΥΕΛΙΑΝΑ ΚΟΡΑΚΙΑ - ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ!

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΙΑ

ΜΗΝ ΠΑΤΑΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΟΦΛΟΥΔΑ

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ

ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΗΝ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΤΟΥΣ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΑΚΥΡΩΝΑΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

04/09/2010

Εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα προβλέπει Γερμανός οικονομολόγος

Σε ένα ακραίο σενάριο καταλήγει Γερμανός οικονομολόγος ο οποίος υποστηρίζει πως η μακροχρόνια εφαρμογή των οικονομικών μέτρων και οι εντάσεις στην ελληνική κοινωνία μπορούν να οδηγήσουν σε εμφύλιο πόλεμο.
Την άποψη αυτή διατυπώνει ο Χανς Βέρνερ Σιν, επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών στο Μόναχο, που κατά τη διάρκεια συνεδρίου στη γειτονική Ιταλία επισήμανε πως τα σκληρά μέτρα όχι μόνο δε θα αποτρέψουν την πτώχευση αλλά ίσως οδηγήσει τη χώρα μας σε έναν νέο εμφύλιο πόλεμο.
«Η πολιτική της επιβεβλημένης εσωτερικής υποτίμησης, αποπληθωρισμού και ύφεσης θα μπορούσε να οδηγήσει την Ελλάδα στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου», είπε ο Σιν σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Telegraph.
Ο ίδιος προσέθεσε πως παρόλο που η κοινωνία έχει συνοχή σε μια περίοδο απεργιών τα αποτελέσματα των μέτρων λιτότητας θα φανούν στο δεύτερο έτος εφαρμογής τους σε συνδυασμό με την αύξηση της ανεργίας και της πολιτικής "κόπωσης".
Ο οικονομολόγος συνέχισε τις δυσοίωνες προβλέψεις του λέγοντας πως η φυγή της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ δεν είναι η χειρότερη πιθανότητας υπογραμμίζοντας πως η χώρας μας βρίσκεται στα πρόθυρα μιας δεύτερης κρίσης.

Αισιόδοξοι ο Τρισέ και ο Αλμούνια

Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν η «χειρότερη δυνατή επιλογή», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, μιλώντας στο ίδιο συνέδριο. «Δημιουργήσαμε το ευρώ για να πετύχουμε τη κοινή αγορά για την ευημερία και τη σταθερότητα της Ευρώπης», υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.
Απαντώντας σε προτάσεις ομιλητών για υποτίμηση του ευρώ σε σχέση με το επίπεδο του 1,30 έναντι του δολαρίου στο οποίο κινείται σήμερα, ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ απέρριψε τον ενδεχόμενο επισημαίνοντας τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα του νομίσματος.
Στην ίδια επιχειρηματική σύνοδο στη λίμνη Κόμο, ο επίτροπος της ΕΕ για τον Ανταγωνισμό, Χοακίμ Αλμούνια, είπε ότι ο ίδιος έχει "πλήρη εμπιστοσύνη" στα μέτρα που πήρε η Ελλάδα μετά την κρίση.
Πρόσθεσε ότι οι εκθέσεις της ΕΕ δείχνουν ότι η υλοποίηση «γίνεται με επαρκή τρόπο». (
πηγή)

ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΕΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ

ΑΥΡΙΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΕΙΡΑ , ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΥΣ
http://hellenicrevenge.blogspot.com/

Παραιτήθηκε ο κυβερνήτης της φρεγάτας F460 ΑΙΓΑΙΟΝ λίγες μέρες μετά την παραλαβή του πλοίου!

Μείζονα προβλήματα στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων προκαλεί η κυβερνητική πολιτική επί του προσωπικού, μία πολιτική που υπαγορεύεται βέβαια από το Μνημόνιο που υπεγράφη τον περασμένο Μάϊο: Λίγες ημέρες μετά την παράδοση της φρεγάτας F460 AΙΓΑΙΟΝ (8 Σεπτεμβρίου 2010) στο Πολεμικό Ναυτικό, λόγω ολοκλήρωσης του άκρως δαπανηρού (και υπό δικαστική διερεύνηση) προγράμματος εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των συστημάτων της, ο κυβερνήτης της φρεγάτας, αντιπλοίαρχος στον βαθμό, παραιτήθηκε από το Π.Ν. επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους»!
Το γεγονός ότι παραιτούνται πλέον αξιωματικοί σε τόσο χαμηλούς βαθμούς και μάλιστα την επαύριο παραλαβής σκαφών τα οποία υποτίθεται ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή άμυνας της χώρας, δεν δείχνει να προβληματίζει κανέναν.

Ο ακριβής λόγος της παραίτησης δεν έγινε γνωστός, αλλά μάλλον είναι ο συνήθης: Αδυνατούν μετά την κατάργηση των δύο μισθών και των επιδομάτων να θρέψουν τις οικογένειές τους και προτιμούν να βγούν στην σύνταξη προκειμένου με το εφάπαξ να δοθεί κάποια ανάσα στον επιβαρυμένο οικογενειακό προϋπολογισμό. Σημειώνεται ότι οι παραιτήσεις τόσο χαμηλόβαθμων αξιωματικών μέχρι πρόσφατα ήταν ένα φαινόμενο κάτι παραπάνω από σπάνιο.

Τώρα παραιτούνται αξιωματικοί με 25 χρόνια υπηρεσίας στην ηλικία των 43 ετών, με πολλά εκατομμύρια ευρώ σε εκπαίδευση επενδεδυμένα επάνω τους από το Ναυτικό.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος αξιωματικός ήταν από αυτούς που ήταν προορισμένοι για να φτάσουν "ψηλά" στην ιεραρχία: Αρχηγός της τάξης του και από τα καλύτερα μυαλά του Π.Ν. Το γεγονός ότι εγκατέλειψε μία τέτοια καριέρα για βιοποριστικούς λόγους, δείχνει το πού έχουν φτάσει οι Ένοπλες Δυνάμεις μέσα σε ένα χρόνο μόλις.

Τώρα το ΓΕΝ αναζητεί κυβερνήτη για την F460 ΑΙΓΑΙΟΝ, η οποία πριν καλά-καλά αρχίσει περιπολίες έμεινε ακέφαλη! Η τελετή παράδοσης της φρεγάτας ΑΙΓΑΙΟΝ F460 στο Πολεμικό Ναυτικό πρόκειται να λάβει χώρα την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Ναυπηγείων Α.Ε. στο Σκαραμαγκά και είναι η τελευταία που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού μέσης ζωής από τις έξι συνολικά κλάσης “S”.

Στις 12 Φεβρουαρίου 2003 υπεγράφη σχετική Σύμβαση 010B/03 μεταξύ της τότε Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Επενδύσεων (ΓΔΑΕ) και των Ελληνικών Ναυπηγείων Α.Ε. και ήταν ύψους 381.575.580 ευρώ, από τα οποία τα 257.768.200 καλύπτουν υλικά και υπηρεσίες Thales Naval Nederland (TNNL), κύριου υποκατασκευαστή, ενώ τα υπόλοιπα 123.810.380 ευρώ αφορούν εργασίες και υπηρεσίες των ENAE.
Οι ελληνικές εταιρείες Signaal Hellas και SSMART ανέλαβαν υποκατασκευαστικό έργο αξίας 43,6 εκατ. ευρώ. Η υλοποίηση του προγράμματος ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2004, ενώ η πρώτη φρεγάτα ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ (F462) παραδόθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2006.

Η Φ/Γ «ΑΙΓΑΙΟΝ» είναι η τρίτη Φ/Γ τύπου Standard που αποκτήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό. Οι δυο προηγούμενες είναι οι Φ/Γ «ΕΛΛΗ» και «ΛΗΜΝΟΣ». Το όνομα «ΑΙΓΑΙΟΝ» δόθηκε σε αναγνώριση της σπουδαιότητας του ομώνυμου Ελληνικού Πελάγους, που επί χιλιετηρίδες αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του χερσαίου κορμού της χώρας μας και των Ανατολικών Ελληνικών νήσων. Το πλοίο ναυπηγήθηκε στην Ολλανδία από το Royal Schelde Shipyard σε στενή συνεργασία με το Ολλανδικό Ναυτικό.
πηγή

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΜΙΑ ΔΕΞΙΩΣΗ ΚΑΙ 2 ΑΥΓΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Η άθλια μειοψηφία που σπεύδει να παραδώσει τον ελληνικό λαό στους δημίους του δεν είπε λέξη για τα 2.500 χρόνια από τη νικηφόρα μάχη στον Μαραθώνα, των προγόνων μας ενάντια στους προγόνους των ταλιμπάν που μας κουβάλησαν.

Σιγά όμως μη χάσουν την ευκαιρία για δεξίωση. Έτσι σε λίγο στις 6 η ώρα ο πιο πλούσιος υπουργός Εθνικής Αμύνης που πέρασε ποτέ (κλικ εδώ) Βενιζέλος, μαζί με τις λυράτες κότες τους στρατηγούς, ναυάρχους και πτεράρχους εν μέσω λιτότητος κι ενώ βράζει η Ελλάδα, κάνουν δεξίωση με βαρβαρική χλιδή στο Πολεμικό Μουσείο...ξέρετε, αυτό που έχτισε η κακιά χούντα.

Ήδη, οι χοντροί και απόλεμοι "στρατηγοί" μας, έχουν πάει για να πιάσουν θέση στον μπουφέ, κάποιοι από αυτούς έχουν μεριμνήσει με στρατιωτικό σχεδιασμό και τα ταπεράκια, να πάρουν και για το σπίτι.

Τα ΚΟΚΚΑΛΑ των ΠΡΟΓΟΝΩΝ μας που έπεσαν στον Μαραθώνα ΤΡΙΖΟΥΝ.

Αυτοί που τους ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ τολμάνε να ΓΛΕΝΤΟΥΝ και πάνω από τους ΤΑΦΟΥΣ τους.
 

Casus belli το δεύτερο μνημόνιο…

Τώρα τελευταία ακούμε πολλά παπαγαλάκια, είτε τροϊκανά, είτε κυβερνητικά, είτε δημοσιογραφικά να μας προετοιμάζουν για νέο μνημόνιο και για μετά το 2013 και μέχρι το 2020. Στο χωριό μας λένε «καλόμαθε η γριά στα σύκα». Είδαν λοιπόν οι ξένοι πάτρωνες και τα εδώ τσανάκια τους ότι ο λαός δεν αντιδρά με τίποτα και θεωρούν καλό να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται τα συμφέροντά τους με τα τροϊκανά δάνεια εις «υγείαν του κορόϊδου». Εμείς από αυτό εδώ το blog λέμε σε καθέναν που σκέπτεται κάτι τέτοιο, ερήμην του λαού, ότι απλά αυτό δεν γίνεται αποδεκτό. Μια φορά το ΠΑΣΟΚ μας κορόιδεψε και υφάρπαξε την ψήφο του 44% του εκλογικού σώματος με πολιτική απάτη, ρίχνοντάς μας στο ΔΝΤ, στα νύχια της Τρόϊκας, στον διεθνή εξευτελισμό και την εσωτερική εξαθλίωση.

Άλλη φορά δεν πρόκειται να υπάρξει για κανέναν. Αν δεν γίνει δημοψήφισμα ώστε να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός, φοβούμαστε ότι δεν μένει άλλη διέξοδος στο λαό από την επανάσταση. Οποιοδήποτε νέο μνημόνιο ερήμην του λαού είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει για την κοινωνία casus belli.
Εξάλλου, αφού η θητεία του ΠΑΣΟΚ λήγει τον Οκτώβριο του 2013 (δεν το βλέπουμε, αλλά τέλος πάντων), απορούμε πως διανοείται το ΠΑΣΟΚ να συζητάει να υπογράψει νέο μνημόνιο και για μετά το 2013 μέχρι μάλιστα το 2020!! Αναρωτιόμαστε:…. Ξέρει άραγε ότι σίγουρα θα είναι κυβέρνηση και μετά το 2013 και μάλιστα με τέτοια λαϊκή εξουσιοδότηση;; ή είναι κάτι που δεν ξέρει ο λαός;;
Επιπλέον πολύ θα θέλαμε να ακούσουμε τη θέση του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας πάνω σ’ αυτό το θέμα. Με δεδομένο ότι ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς προτείνει οικονομικό πρόγραμμα για έξοδο από την κρίση έως το τέλος του 2011, δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να δεχθεί αδιαμαρτύρητα μια τέτοια μεθόδευση. Είπαμε ότι κινούμαστε μέσα στα συνταγματικά πλαίσια και είμαστε πολιτικά νομοταγείς. Αλλά όταν καταργείται de facto το ίδιο το Σύνταγμα, τότε για ποια νομιμότητα και για ποιον πολιτικό καθωσπρεπισμό μιλάμε;

http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/09/casus-belli.html

Κάρτα Πολίτη: «Θα σου αποτυπώσουμε τα δικαιώματά σου μέσα στην κάρτα σου»

Η «Κάρτα του Πολίτη» έρχεται. Από καιρό είχε εξαγγελθεί η πρόθεση της κυβέρνησης η «Κάρτα» να αντικαταστήσει τις παλιές αστυνομικές ταυτότητες. Κατά το Υπουργείο Εσωτερικών, η «Κάρτα» - που θα αποτελεί το «το διαβατήριο στον ψηφιακό κόσμο» - θα έχει σχήμα πιστωτικής, θα περιέχει ένα «έξυπνο» τσιπ στο οποίο θα ενσωματωθούν ο αριθμός δημοτολογίου κάθε πολίτη, το ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ, καθώς και ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητας. Στη μία όψη της κάρτας θα υπάρχει φωτογραφία του κατόχου, καθώς και δακτυλικό αποτύπωμα. Στόχος της κυβερνητικής εξαγγελίας είναι η δημιουργία μίας Κάρτας η οποία να χρησιμοποιείται για όλες τις δυνητικές χρήσεις (ως κάρτα δημότη, ως κάρτα ασφαλισμένου, ως κάρτα αγρότη, ως κάρτα ασθενούς, ως κάρτα μετανάστη, ως κάρτα νέου κ.λπ.).
Τα περί «Κάρτας Πολίτη» ακούσθηκαν από τον πρωθυπουργό στην 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης


Γράφει το http://massmedia-gr.blogspot.com
Ανάμεσα σε τόσα που συνέβησαν –ευτράπελα και μη– κατά την επίσκεψη του κ. Γ. Παπανδρέου στην 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, πέρασε απαρατήρητη –σχεδόν ασχολίαστη– η αναφορά που έκανε, στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός(sic), στην λεγόμενη «Κάρτα του Πολίτη».
Πραγματικά είναι άξιο απορίας, o κ. Παπανδρέου να ανακοινώνει αλλαγές στο Χάρτη Κοινωνικών Δικαιωμάτων, να συνδέει αυτά τα «κοινωνικά δικαιώματα» με μια ηλεκτρονική κάρτα και να μην ξεσηκώνεται το σύνολο των «αγωνιστών» της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.
Ο κ. Παπανδρέου είπε επί λέξει: Ότι τα δικαιώματα που θα επιτρέπουν μια αξιοπρεπή ζωή και μια δημιουργική συμμετοχή του πολίτη, θα αποτυπώνονται στην (ηλεκτρονική) «Κάρτα Πολίτη» που θα αντικαταστήσει (μέχρι το 2011) τις αστυνομικές ταυτότητες. Επιπλέον, υπονόησε –εκβιαστικά– ότι από αυτή την κάρτα θα εξαρτηθεί η ορθολογική διαχείριση και η εξοικονόμηση των χρημάτων που θα επαναφέρουν την ευημερία στη χώρα.
Με άλλα λόγια μας είπε πως στο κοντινό μέλλον θα ισχύει, στην Ευρωπαϊκή Ένωση(sic) και την Ελλάδα, το απάνθρωπο δόγμα: Αν έχεις Κάρτα είσαι Πολίτης. Δεν έχεις Κάρτα δεν είσαι τίποτα!
Αυτή η σημαντικότατη ανακοίνωση, που στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, στην Ελλάδα, τα Π(αρωχημένα)ΜΜΕ, την περάσαν ασχολίαστη. Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να αφυπνιστούν επιτέλους και να δράσουν, ν’ αντιδράσουν! Διότι διακυβεύεται πλέον –απροκάλυπτα– η Ιδιωτικότητα και η Προσωπική τους Ελευθερία.
Τίποτα δεν είναι δεδομένο και τίποτα δεν μπορεί να επιβληθεί με το ζόρι σε συνειδητοποιημένους και ενωμένους πολίτες. Η ενότητα είναι απαραίτητη προϋπόθεση και είναι εφικτή καθώς βρίσκεται στην τομή των αντιθέτων.
Οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου αντέδρασαν, διαμαρτυρόμενοι με κάθε τρόπο και πέτυχαν την κατάργηση των Ηλεκτρονικών Βιομετρικών Ταυτοτήτων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η νέα βρετανική κυβέρνηση θα περάσει πρώτα την σχετική νομοθεσία για την κατάργηση του προγράμματος των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων από την Βουλή και σκοπεύει να έχει επιτύχει την κατάργησή τους μέχρι τον Αύγουστο. Προγραμματίζουν την ακύρωση της λειτουργίας των ήδη κυκλοφορούντων νέων ταυτοτήτων μέχρι την 3η Σεπτεμβρίου και, σύμφωνα με δηλώσεις υπουργών, θα καταστραφούν όλα τα ψηφιακά αρχεία των ταυτοτήτων αυτών. Επίσης όσοι αγόρασαν τις νέες ταυτότητες δεν θα αποζημιωθούν για τα χρήματα που κατέβαλαν για την αγορά τους.
Η κατάργηση έρχεται έπειτα από την αντίδραση των Βρετανών πολιτών κατά της άνευ προηγουμένου καταστρατήγησης των προσωπικών ελευθεριών μέσω της νέας ηλεκτρονικής ταυτότητας, η οποία περιέχει πολλά βιομετρικά δεδομένα, φωτογραφία, δακτυλικά αποτυπώματα και επιπλέον προσωπικά δεδομένα σε αόρατο ηλεκτρονικό τσιπ.
Αναφέρει το μαχητικό ιστολόγιο Κλασσικοπερίπτωση:


Μ' αυτή τη γενικόλογη και γριφώδη ανακοίνωση του πρωθυπουργού, άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια και να αναρωτιέμαι, τι κάρτα θα είναι αυτή, με ποιές προϋποθέσεις και όρους θα εκδίδεται και μέχρι ποίου σημείου θα σου ανοίγει τις πόρτες για την άσκηση των δικαιωμάτων σου, και ποιών ακριβώς δικαιωμάτων σου; Π.χ. απ' αυτή θα εξαρτάται και η πρόσβαση στους τυχόν τραπεζικούς λογαριασμούς σου;
Δεν ξέρουμε στην κάρτα άραγε θα αποτυπώνονται και τα χρέη μας ή οι ασθένειές μας;
Και όποιος χρωστάει ας πούμε στο δημόσιο, του κόβουν την κάρτα και του κόβουν και την πρόσβαση ακόμη και στους τραπεζικούς του λογαριασμούς ή στα τυχόν επιδόματα που δικαιούται;
Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ, τα δικαιώματά μας σε κάθε κρατική και κοινωνική παροχή, θα εξαρτώνται από μία κάρτα, την οποία θα μας χορηγεί το κράτος, με τους δικούς του όρους και προϋποθέσεις, που ακόμη δεν μάθαμε και στην οποία θα αποτυπώνονται τα προσωπικά μας στοιχεία και δεδομένα, προς γνώση και χρήση, από τον καθένα αρμόδιο υπάλληλο και τα κρατικά κομπιούτερ ή τα κομπιούτερ των τραπεζών;;
Και τι θα γίνει με όσους δεν έχουν κάρτα? Δεν θα έχουν και δικαιώματα?
Όσα μας απέμειναν βέβαια, μετά την κατάλυση που έκαναν, κάθε ανθρώπινου δικαιώματός μας!
Με άλλα λόγια έφθασε, φοβάμαι, η ώρα που οι πολίτες θα μαρκάρονται με κάρτες και αριθμούς και οι κοινωνίες θα "μανατζάρονται" μέσω των κομπιούτερ που θα παρακολουθούν τους πολίτες!!


Κόκκινος ουρανός

Καραμανλής (6/10/2009): Γιώργο, πρόσεχε…

ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΤΤΑΚΗ-Την επομένη των εκλογών του 2009, ο Γιώργος Παπανδρέου πήγε στο Μαξίμου για να παραλάβει –και τυπικά– την πρωθυπουργία από τον Κώστα Καραμανλή. Η συζήτηση μεταξύ των δύο δεν διήρκεσε πολύ και έγινε μάλλον σε κλίμα αμηχανίας. Ο τέως πρωθυπουργός ενημέρωσε τότε τον διάδοχό του για ένα ευαίσθητο θέμα που αφορά την εξωτερική μας πολιτική, ενώ δέχτηκε μία και μοναδική ερώτηση από τον Γιώργο:
- Με την οικονομία, τι γίνεται;
- Ό,τι ξέρεις! Τα είπα όλα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας…

Οι δύο άνδρες χαιρετήθηκαν και ο καθένας τράβηξε το δρόμο του. Ο ένας για την… εξουσία, ο άλλος για το σπίτι του. Ως φαίνεται, οι δύο πρώην αντίπαλοι (με τις θεσμικές τους ιδιότητες) θα διασταυρώσουν ξανά τα ξίφη τους στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής με αντικείμενο την οικονομία. Κι ο Καραμανλής, όσο κι αν δεν το ομολογεί, ετοιμάζεται για εκείνη τη στιγμή. Μολονότι, κατά βάθος, δεν το επιθυμεί. «Αν μιλήσω, θα ξαναμπώ στο κέντρο της αντιπαράθεσης, θα μου επιτεθούν, θα τους απαντήσω. Μα, στο κέντρο ήμουν και δεν έχω διάθεση να ξαναμπώ», έλεγε σε συνομιλητές του στην Παναγή Κυριακού, μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Ωστόσο, και εκείνος ξέρει ότι η τακτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, τόσο απέναντι στον ίδιο όσο και απέναντι στους συνεργάτες του, καθιστά αυτή την επιλογή περίπου μονόδρομο. Γι’ αυτό και από τώρα ετοιμάζεται για μετωπική σύγκρουση απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου. «Εμείς τον Οκτώβριο θα παίρναμε μέτρα και δεν θα αντιμετωπίζαμε πρόβλημα δανεισμού. Τα είχαμε συμφωνήσει με την Κομισιόν και τον Αλμούνια», λέει σήμερα σε συνομιλητές του ο Καραμανλής και προσθέτει: «Αυτοί όμως, αντί να πάρουν μέτρα, πήγαν μετά τις εκλογές στις Βρυξέλλες και πουλούσαν τσαμπουκά! Ψήφισαν μέχρι και παροχές. Παρά ταύτα, οι αγορές τούς έδιναν δανεικά στις αρχές του 2010 αλλά εκείνοι δεν τα πήραν». Κατά τον τέως πρωθυπουργό, είναι θέμα ερμηνείας να εξηγήσει κανείς την επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει την Ελλάδα στην αγκαλιά του ΔΝΤ αν και είχε, όπως πιστεύει, ακόμη διακριτική ευχέρεια κινήσεων. Κάπου εκεί ο κ. Καραμανλής θέτει ερωτήματα, αντί να δίνει απαντήσεις. Ερωτήματα που προφανώς επιθυμεί να θέσει δημοσίως στον διάδοχό του στο αξίωμα, πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου:
«Πρόκειται για ερασιτεχνισμό, για κακή εκτίμηση της κατάστασης; Το έκαναν επίτηδες; Τους το υπέδειξαν κάποιοι άλλοι;» Ο ίδιος λέει ότι δεν ξέρει, ωστόσο η μετεκλογική συμπεριφορά της κυβέρνησης Παπανδρέου, σε όλα τα επίπεδα πολιτικής, τον οδηγεί σε σκέψεις. Διάβασε μάλιστα –όπως λένε οι συνεργάτες του– με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το δημοσίευμα των γερμανικών Financial Times που χαρακτήριζαν τον πρωθυπουργό, λόγω της τόλμης του να προχωρήσει σε γενναίες μεταρρυθμίσεις, ως «τον άνθρωπό μας». Όσο για την κατάσταση της οικονομίας και την εφαρμογή του προγράμματος του ΔΝΤ, δείχνει απαισιόδοξος:
«Δεν πάει καλά το πράγμα» παρατηρεί και φοβάται δυσάρεστες εκπλήξεις στο μέλλον. Κι όταν ερωτάται αν θα μπορούσε να μοιραστεί ως πρωθυπουργός την εξουσία του με το ΔΝΤ, εγκαταλείπει για λίγο το μονίμως σκυθρωπό ύφος που έχει τελευταία και ρωτά: «Με φαντάζεστε εμένα με τρόικες πάνω από το κεφάλι;».

Επίκαιρα

Πού πήγαν οι κερδοσκόποι?

Πού πήγαν τα λεφτά? Για 6 μήνες περίπου ακούγαμε για κερδοσκόπους που ήθελαν να χτυπήσουν την Ελλάδα. Ακούγαμε για κάτι μοχθηρούς με κομπιούτερ στις εσχατιές του κόσμου που ήθελαν να παίξουν με την Ελλάδα. Ακούγαμε για πλοία και παγόβουνα που θα βύθιζαν την Ελλάδα. Ένα χρόνο μετά το θρίλερ που μας πρόσφερε, όχι δωρεάν για την τσέπη μας, αυτή η φιλεύσπλαχνη κυβέρνηση του GAP, ήρθε η αποκάλυψη ακόμη μιας εξαπάτησης. Το ίδιο το GAP τραπεζώνεται από όλους αυτούς που κατηγορούσε για κερδοσκοπία!!!!!
Και τώρα, προσέξτε, τους λέει επενδυτάς!!!!!!!
Τί μπορεί να πεί κανείς?

Ότι βρέθηκαν οι πραγματικοί κερδοσκόποι! Αυτοί που χτύπησαν, έπαιξαν (τζόγαραν) και βούλιαξαν την Ελλάδα. Αυτοί που δεν δίστασαν να βυθίσουν τους Έλληνες στη μιζέρια και την φτώχεια, παριστάνοντας τους σωτήρες με τα μνημόνια. Τα λεφτά πήγαν για τα τραπεζώματα και για το συφερτό συμβούλων και κάθε λογής παρατρεχάμενων. Κι όλα αυτά γιατί? Για να κάνει το GAP το κομμάτι του!

orestios

Θεωρίες συνωμοσίας

Σε μία ενδιαφέρουσα άμα και αποκαλυπτική αναδρομή των όσων είχαν διαμειφθεί κατά τη συνάντηση του Κώστα Καραμανλή με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα τον Απρίλιο του 2009 στο Στρασβούργο προέβη στενός συνεργάτης του τέως πρωθυπουργού, σε κατ’ ιδίαν, χαλαρή συζήτηση, η οποία περιεστράφη γύρω από «ιστορικού» χαρακτήρα διαπιστώσεις σχετικά με τη στάση που τήρησε ο Κώστας Καραμανλής σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Η κουβέντα επεκτάθηκε στο πώς και σε ποιο βαθμό οι επιλογές αυτές επηρέασαν τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις.

Η εκ των υστέρων διερεύνηση αιτίων για την εξήγηση γεγονότων όπως μία εκλογική ήττα, η κατάρρευση μίας κυβέρνησης ή μία μείζονα πολιτική κρίση, αρκετές φορές συνοδεύεται από υπαρκτές ή διογκωμένες συνωμοσιολογικές πτυχές, με τις οποίες επιδιώκεται να φωτιστούν με συγκεκριμένο τρόπο όχι μόνο τα όσα έγιναν, αλλά και τα όσα ακολούθησαν αρκετό καιρό μετά. Η πολιτική σκοπιμότητα, βεβαίως, είναι πάντα παρούσα.



Μια διαφορετική αφήγηση
Σύμφωνα με τον αφηγητή, ένα από τα βασικά θέματα που έθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος στον Κώστα Καραμανλή ήταν οι σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία. Στο ζήτημα των αγωγών η αμερικανική δυσφορία ήταν σαφής με «υπόδειξη» προς την ελληνική πλευρά ότι δεν μπορεί να αυτονομείται στο ενεργειακό παιχνίδι, αγνοώντας τις «συμμαχίες» της και τις δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτές. Η αμερικανική ενόχληση εκδηλώθηκε και για τα εξοπλιστικά, με σχόλια για την αγορά ρωσικών οπλικών συστημάτων, και συγκεκριμένα για τα 415 ρωσικά τεθωρακισμένα οχημάτων μάχης (ΤΟΜΑ) τύπου ΒΜΡ-3 που είχε παραγγείλει ο Ελληνικός Στρατός και για τη συμφωνία κατασκευής δομικών τμημάτων του επιβατικού αεροσκάφους Sukhoi 100 από την ΕΑΒ η οποία συζητείτο τότε. Οι επανειλημμένες αναφορές του Βλαντιμίρ Πούτιν σε στρατηγική συνεργασία Ρωσίας – Ελλάδας, κυρίως στον ενεργειακό τομέα, είχαν προκαλέσει εκνευρισμό στην Ουάσιγκτον, η οποία είχε φροντίσει να στείλει το μήνυμα ποικιλοτρόπως πριν τη συνάντηση Ομπάμα – Καραμανλή.
Έμμεσες αναφορές από πλευράς Αμερικανών, σύμφωνα πάντα με τα όσα διηγείται το εν λόγω πολιτικό πρόσωπο, υπήρξαν και για την επιδιωχθείσα, την ίδια εποχή, αναβάθμιση σε στρατηγικό επίπεδο της σχέσης με τη Γαλλία, προσπάθεια η οποία είχε αντιστοίχιση και στον τομέα των εξοπλισμών με τον προγραμματισμό για την αγορά των γαλλικών φρεγατών, κάτι που επίσης δεν είχε μείνει ασχολίαστο από αμερικανικής πλευράς.


Αμερικανική ενόχληση για όλα
Η προσέγγιση με την Κίνα και η συμφωνία για την αγορά του ΟΛΠ από την Cosco, σύμφωνα με το συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, είχε επίσης προκαλέσει το όχι ευχάριστο «ενδιαφέρον» των Αμερικανών οι οποίοι πρότειναν στον Κώστα Καραμανλή να δημιουργηθούν μεικτά σινο-αμερικανικά επιχειρηματικά σχήματα για την εκμετάλλευση των ελληνικών λιμανιών και να μην δοθούν όλα μόνο στους Κινέζους. Αμερικανικά «παράπονα» υπήρχαν και για τους περιορισμούς στη μετακίνηση των ελληνικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, ήτοι για την επίμονη άρνηση της τότε κυβέρνησης –όπως και επί Σημίτη αλλά και τώρα– να δώσει το πράσινο φως για την έξοδο Ελλήνων στρατιωτών από την Καμπούλ και τη συμμετοχή τους σε μάχιμες αποστολές. Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο και στο Κίελο μόλις είχε ολοκληρωθεί, ο νέος γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Άντερς Φογκ Ράσμουσεν μόλις είχε αναλάβει και ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης εκείνη την περίοδο ήταν το επιχειρησιακό αδιέξοδο στον πόλεμο του Αφγανιστάν, εξ ου και η δέσμευση που είχε υπάρξει από τα κράτη-μέλη για ενίσχυση των δυνάμεων της ISAF. Κάτι που είχε προκαλέσει εντύπωση στην ελληνική αντιπροσωπεία, σύμφωνα πάντα με τα όσα διηγείται το προαναφερθέν πρόσωπο, ήταν η επισήμανση του Αμερικανού προέδρου ότι τα ελληνικά «μηνύματα» σε διάφορα διπλωματικά ζητήματα για τα οποία η Ουάσιγκτον ήθελε να έχει σαφή εικόνα, π.χ., το Σκοπιανό, δεν ήταν «καθαρά» και πολλές φορές υπήρχε σύγχυση για το τι συζητά και τι όχι, τι δέχεται και τι απορρίπτει η Αθήνα, με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να δημιουργείται πρόβλημα στις σχέσεις των Αμερικανών με τρίτους, στους οποίους ορισμένες φορές έδιναν διαβεβαιώσεις οι οποίες δεν επαληθεύονταν. Ήταν η εποχή που στον Ελληνικό τύπο εμφανίζονταν συχνά πυκνά δημοσιεύματα για διαφοροποιήσεις της τότε ΥΠΕΞ Ντόρας Μπακογιάννη από το Μέγαρο Μαξίμου και για «διπλή γραμμή» της Αθήνας προς την Ουάσιγκτον σε μια σειρά από ζητήματα, από το βέτο στα Σκόπια μέχρι τα Ελληνοτουρκικά και την ενεργειακή συνεργασία με τη Ρωσία. Αξιοσημείωτο είναι, σύμφωνα πάντα με τη συγκεκριμένη διήγηση, ότι, όταν η συζήτηση ήρθε στην οικονομία, οι Αμερικανοί, γνωρίζοντας βέβαια το πρόβλημα του ελληνικού χρέους, πρότειναν στον Έλληνα πρωθυπουργό να αναζητήσει λύση δανεισμού μέσω συγκεκριμένων αμερικανικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Ο Αμερικανός πρόεδρος, μάλιστα, εμμέσως φέρεται να διευκρίνισε ότι αν η ελληνική κυβέρνηση το επιθυμούσε θα μπορούσε η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον, άμεσα, να διευκολύνει πολιτικά την προσπάθεια για να αποφύγει η Ελλάδα το επερχόμενο αδιέξοδο.
Στην όλη συζήτηση για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και στην εμφανή δυσαρέσκεια των Αμερικανών για τα ελληνικά ανοίγματα σε Ρωσία και Κίνα, καθώς και για το βάρος προς την ανατολική πλευρά του Ατλαντικού που έριχνε η Αθήνα, με προεξάρχουσα τη σχέση με τη Γαλλία του Σαρκοζί, ο Κώστας Καραμανλής φέρεται να αντέτεινε ότι η Ελλάδα βεβαίως και είναι σύμμαχος των ΗΠΑ, αλλά είναι και ανεξάρτητο κράτος που διατηρεί την ευχέρεια επιλογών, ενώ επισήμανε ότι σε πολλές περιπτώσεις ανέμενε μία πιο «συμμαχική» στάση από την αμερικανική διπλωματία σε θέματα όπως τα Ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό και το Σκοπιανό. Ζήτησε, δε, από τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος θα επισκεπτόταν την Τουρκία αμέσως μετά, να θέσει στην τουρκική κυβέρνηση το θέμα των παραβιάσεων στο Αιγαίο και της εν γένει επιθετικής συμπεριφοράς της.


«Ξένος δάκτυλος»
Πίσω από τις θεωρίες συνωμοσίας, πολλές φορές κρύβονται μικρές ή μεγάλες αλήθειες. Αρκετοί όμως διαπιστώνουν ότι εσχάτως έχει στηθεί μια επικοινωνιακή μηχανή μέσω της οποίας επιδιώκεται να αποδοθούν τα προβλήματα της κυβέρνησης Καραμανλή και η βαριά εκλογική ήττα της ΝΔ σε ξένα κέντρα. Γεγονός είναι ότι ορισμένες από τις επιλογές Καραμανλή δεν ενθουσίασαν τους Αμερικανούς. Ορισμένες τους εκνεύρισαν ιδιαίτερα και αυτό ήταν σαφές από τις δημόσιες δηλώσεις Αμερικανών παραγόντων, από τα όσα έλεγαν –και σε δημοσιογράφους– διάφορα υπηρεσιακά στελέχη που έρχονταν στην Αθήνα κυρίως για τα ενεργειακά, από το κλίμα που επικρατούσε στις Συνόδους Κορυφής του ΝΑΤΟ. Οι Αμερικανοί όμως δεν ευθύνονται για τα σκάνδαλα ούτε για το χρέος ούτε για τη χρεοκοπία ούτε για τις «αρπαχτές» ούτε για τις μπίζνες πολιτικών ούτε για τη φοροδιαφυγή μας ούτε η ανικανότητα υπουργών ή η όποια αποτυχία της κάθε κυβέρνησης μπορεί να αποδίδεται μονίμως στον «ξένο δάκτυλο». Οι Αμερικανοί ενδεχομένως να τα εκμεταλλεύτηκαν όλα αυτά και να τα χρησιμοποίησαν. Ο «ξένος δάκτυλος» κάνει πάντα τη δουλειά του, οι άνθρωποί του, οι «παπαγάλοι» του, οι διαφημιστές του, τα payroll του είναι συνήθως γνωστοί και «σεσημασμένοι». Είμαστε μικρή κοινωνία. Εμείς, όμως, είμαστε αυτοί που δεν κάνουμε τη δική μας δουλειά όπως πρέπει. Είναι αλήθεια ότι ο «ξένος δάκτυλος» έχει υπονομεύσει πολλές φορές την Ελλάδα, κυρίως στα εθνικά θέματα. Τις πιο πολλές φορές όμως τα δάκτυλα τα βάζουμε εμείς και βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας. Και εκ των υστέρων συζητάμε για το πώς μας την έστησαν οι ξένοι.

Επίκαιρα

Η αδιέξοδη Ελληνική πολιτική

Oυάσιγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου - 
«Ο Ταγίπ Ερντογάν θα τρέχει πίσω από τις εξελίξεις (στο Κουρδικό) αλλά δεν θα τις προλαμβαίνει». Η φράση του διπλωμάτη που εδρεύει στην Ουάσιγκτον εξέπληξε τον συνομιλητή του που ζήτησε περισσότερες πληροφορίες, καθώς η διαπίστωση ακούγεται μεν συχνά στην αμερικανική πρωτεύουσα, αλλά δεν στηρίζεται σε αποδείξεις. Είναι μία θεωρία που άρχισε να διαδίδεται μετά την κρίση στις σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ και θα έλεγα πως ακουγόταν περισσότερο ως «επιθυμία» των Εβραιοαμερικανών που ένιωθαν πληγωμένοι από την προδοσία, όπως χαρακτηρίζουν την απόφαση του Τούρκου πρωθυπουργού της Τουρκίας να κόψει κάθε δεσμό με το Τελ Αβίβ.

Ο διπλωμάτης που έχει πρόσβαση σε συναδέλφους του στα «Γραφεία Ισραήλ και Τουρκίας» πιστεύει ότι οι μέρες που διανύουμε είναι κρίσιμες για τη γειτονική χώρα, καθώς οι Κούρδοι αντάρτες θα δείξουν τις άγριες προθέσεις τους σύντομα, αν και δόθηκε παράταση στην προσωρινή μονομερή εκεχειρία που κήρυξαν στις 13 του περασμένου Αυγούστου. Οι επιτυχίες των μαχητών του PKK από τον Ιούνιο μέχρι τον περασμένο μήνα δεν πέρασαν απαρατήρητες στην Ουάσιγκτον.
Στην αμερικανική κυβέρνηση έφτασαν καταγγελίες από την κυβέρνηση του κ. Ερντογάν, η οποία διά του κ. Αχμέτ Νταβούτογλου ισχυρίζεται ότι οι κουρδικές επιτυχίες οφείλονται στη βοήθεια που δέχονται από ξένο κράτος. Το υπό κατηγορία κράτος σίγουρα δεν είναι η Ελλάδα, η οποία έχει κόψει και την παραμικρή επαφή με τους Κούρδους. Λογικά σκεφτόμενοι θα μπορούσαμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών εκτοξεύει κατηγορίες εναντίον του Ισραήλ, ιδιαίτερα για την επίθεση των Κούρδων ανταρτών εναντίον της ναυτικής βάσης της Αλεξανδρέττας, όπου ταπεινώθηκε το τουρκικό ναυτικό.
Τα δεδομένα δεν είναι υπέρ της Τουρκίας και ουδείς σοβαρός αναλυτής θα βάλει το χέρι του στη φωτιά ότι ο κ. Ερντογάν ελέγχει απόλυτα την κατάσταση στην τριχοτομημένη χώρα του, όπως απέδειξε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Οι αναφορές σοβαρών διπλωματών από την νοτιοανατολική Τουρκία δείχνουν ξεκάθαρα ότι λειτουργεί ως μία αυτόνομη περιοχή στο πρότυπο της Καταλονίας μόνο που στο τουρκικό Κουρδιστάν το αντάρτικο υποστηρίζεται σε συντριπτικά ποσοστά από το κουρδικό στοιχείο.
Είναι απογοητευτικό ότι αυτό το άκρως αρνητικό σκηνικό για την Τουρκία δεν το έχουν συνειδητοποιήσει οι ηγεσίες στην Ελλάδα και την Κύπρο. Η Αθήνα συνεχίζει τις συνομιλίες για το Αιγαίο χωρίς να έχει την έγκριση του ελληνικού λαού, ενώ η Λευκωσία διαπραγματεύεται με τρόπο που προσφέρεται «αναπνοή» στην Τουρκία, η οποία, ενώ είναι κατοχική δύναμη, καταφέρνει να έχει μόνιμα στη γωνία την ελληνοκυπριακή πλευρά.
Η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης που περικλείει τη φράση «να τα βρούμε» (με τους γείτονές μας) είναι αδιέξοδη, διότι η άλλη πλευρά έχει εντελώς διαφορετικούς στόχους, που δεν καλύπτονται από καμία διεθνή συμφωνία. Δυστυχώς «για να τα βρούμε» πρέπει να υποκύψει η Ελλάδα – η Τουρκία έχει μόνο απαιτήσεις.
Η θυσία της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) είναι πράξη απαράδεκτη (για να μη χρησιμοποιήσω άλλη λέξη). Η επιμονή του Προέδρου της Κύπρου για ατέρμονες διαπραγματεύσεις είναι επίσης αδιέξοδη. Η Τουρκία και ο εγκάθετός της στην Κύπρο, Ερόγλου, επιδιώκουν τον έλεγχο όλου του νησιού.
Με τα νέα δεδομένα για την Τουρκία και την απόφαση των Κούρδων ότι σε πρώτη φάση αποδέχονται μόνο ισχυρή αυτονομία, η Αθήνα και η Λευκωσία πρέπει να «παγώσουν» τις διαπραγματεύσεις για το Αιγαίο και την Κύπρο και να αφοσιωθούν στην ανάδειξη του τουρκικού κινδύνου για την περιοχή μας. Ολα τα υπόλοιπα ρίχνουν νερό στον μύλο της τουρκικής επεκτατικότητας…

Ημερησία

Μια «Παγκόσμια Διακυβέρνηση» στον ΓΑΠ παρακαλώ!


Ο Γιώργος Παπανδρέου μιλάει στη συνέλευση του ΟΗΕ για το αγαπημένο του θέμα: πόσο πολύ έχουμε ανάγκη από μια «Παγκόσμια Διακυβέρνηση». We watch George Papandreou speech at the United Nations assembly when he suggests we adopt "Global Governance". New World Order at its worst.
Αδιάβροχοι

Πώς στήνεται σκηνικό εκβιασμών

Του Γιάννου Χαραλαμπίδη - Το τέλος του έτους, ακόμη και αν δεν είναι ορόσημο τελικής λύσης, είναι ορόσημο εξελίξεων που τροχοδρομούνται για να καθορίσουν τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό. Γιατί; Διότι:
1. Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν θα ετοιμάσει έκθεση αξιολόγησης για το Κυπριακό.
2. Η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει αναστείλει την απόφασή της επί του περιουσιακού.

Το ζήτημα είναι εάν θα επιτηρεί την Τουρκία ως προς την εκτέλεση ή όχι των αποφάσεών του και ως προς τον τερματισμό ή όχι της συνεχούς παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο ή εάν θα παραπέμπει τα πάντα στην Επιτροπή Αποζημιώσεων, δημιουργώντας το εξής προηγούμενο: Ο κατακτητής απονέμει δικαιοσύνη στον κατακτημένο!
3. Ο κανονισμός για το «απευθείας εμπόριο» βαίνει από αναβολή σε αναβολή για να πιάσει το χρονοδιάγραμμα στο τέλος του χρόνου.

Η έκθεση του Μπαν
'Εχουμε λοιπόν τρεις απειλές:
Πρώτη απειλή, να εκδώσει ο Γ.Γ. του ΟΗΕ έκθεση αξιολόγησης των συνομιλιών στην οποία, α. Να καταλογίσει ευθύνες για μη λύση και στην ε/κ πλευρά. Η επιλογή αυτή δεν είναι βέβαιη. Αιχμές μπορεί να υπάρξουν. Όμως, εάν ο Γ.Γ. του ΟΗΕ συμπεριφερθεί άγαρμπα θα προκληθούν αντιδράσεις και οι Βρετανοί θέλουν να κινηθεί η διαδικασία ομαλά, χωρίς παρατράγουδα. Χωρίς να τιναχθεί στον αέρα. Γι’ αυτό και μετρούν συνεχώς τις αντιστάσεις μας. Και θα αποφύγουν τον προκλητικό καταλογισμό ευθυνών για να μη θέσουν σε κίνδυνο τη διαδικασία. β. Να καλέσει τους ηγέτες των δύο πλευρών στην έδρα του ΟΗΕ για να εισηγηθούν νέους τρόπους επιτάχυνσης των συνομιλιών ή εναλλακτικά σενάρια δράσης. γ. Να εισαγάγει επισήμως τη σύγκληση της διεθνούς διάσκεψης υπό τη μορφή πίεσης, κυρίως επί της ε/κ πλευράς, με δημιουργία προϋποθέσεων αλλαγής της διαδικασίας.

Έποικοι, ΕΔΑΔ και Ταϊβάν
Δεύτερη απειλή, να εκδοθεί από την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (Επ. Υπ. του ΣτΕ) μια απόφαση που θα υποβοηθεί την εδραίωση των διχοτομικών τετελεσμένων στο Κυπριακό. Αφενός θα εξουδετερώνει τα νομικά όπλα της ε/κ πλευράς, αφετέρου θα δίδει επιχειρήματα στην τουρκική. Βεβαίως, ό,τι και αν γίνει, το ΕΔΑΔ δεν μπορεί να στραφεί εναντίον της διεθνούς εννόμου τάξεως, παραγράφοντας με κάθετο και άμεσο τρόπο τα δικαιώματα των Ε/κ· απλά θα βρίσκει διαδικαστικούς τρόπους μέσω πολιτικών αποφάσεων για να τα διαβρώνει και να τα εξουδετερώνει όπως συμβαίνει και με τις προτάσεις του Προέδρου Χριστόφια επί του περιουσιακού.
Οι προτάσεις του Προέδρου ή και ο συγκερασμός τους με εκείνες του ΄Ερογλου και της Άγκυρας θα καταλήξουν στην πράξη στη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία όπως την ερμηνεύει η τουρκική πλευρά. Δηλαδή στο τ/κ συνιστών κράτος οι Τ/κ και οι έποικοι θα έχουν πλειοψηφία επί του πληθυσμού και επί του εδάφους. Στην ουσία η λειτουργικότητα της λύσης θα στηριχθεί πάνω σε διχοτομικούς κανόνες. Οι κανόνες αυτοί θα έχουν ως πρόσχημα την ασφάλεια, τον περιορισμό και τη μελλοντική αποτροπή νέων εποικιστικών ρευμάτων μετά τη λύση, που θα έχουν πλέον το νομικό και πολιτικό καθεστώς των νόμιμων ή παράνομων εργατών. Και οι κανόνες αυτοί θα αποτυπώνονται επί διχοτομικού χαρακτήρα ποσοστώσεων: Ότι, δηλαδή, εσαεί οι Ε/κ στο ε/κ συνιστών κράτος θα συνιστούν εσαεί τα 2/3 του πληθυσμού και οι λοιποί, Τ/κ και άλλοι, το 1/3.
Εάν οι Ε/κ είναι 750 χιλιάδες, οι Τ/κ θα έχουν δικαίωμα να μας στείλουν σταδιακά, μέσω εξαγωγής πληθυσμού από την Τουρκία, νέους εποίκους οι οποίοι θα παίρνουν αρχικά εσωτερική τ/κ ιθαγένεια και εν συνεχεία την κοινή κυπριακή άλλες 250 χιλιάδες! Ή άλλες 100 χιλιάδες, διοχετεύοντας άλλες 550 χιλιάδες ή άλλο 1 εκατομμύριο, όπως είπε ο Ερντογάν, με παράνομους εργάτες, οι οποίοι σταδιακά θα γίνουν νόμιμοι. Και ποιος θα σταματήσει την εποικιστική πολιτική σε βάρος της Κύπρου στο πλαίσιο μιας ομοσπονδιακής λύσης: Η χαλαρή και αδύναμη κεντρική Κυβέρνηση ή το αδύνατο ε/κ συνιστών κράτος; Πού θα καταγγείλει την Τουρκία και πώς; Θα οδηγήσει τη λύση σε αποσταθεροποίηση και διάλυση;
Συνεπώς, η απειλή επί των Ε/κ μέσω Συμβουλίου της Ευρώπης και ΕΔΑΔ είναι εμφανής:
α. Υποχωρήστε επί του περιουσιακού, διότι αυτό το οποίο εσείς αρνείστε να πράξετε θα το επιβάλουμε εμείς μέσω απόφασης.
β. Δίδει το μήνυμα ότι εάν δεν δεχθείτε λύση, σταδιακά θα τα χάσετε όλα. Οπότε πάρτε ό,τι είναι να πάρετε, εάν πάρετε, και να είστε ευχαριστημένοι.
γ. Επιδιώκει να αφαιρέσει από όσους είναι αντίθετοι με τις διχοτομικές μεθοδεύσεις το επιχείρημα ότι το δίκαιο είναι η ασπίδα της επιστροφής και της ανατροπής των τετελεσμένων της εισβολής. Εάν γίνουν δεκτές οι τουρκικές θέσεις, η ασφάλεια θα περάσει μέσα από ένα αναχρονιστικό σύστημα εγγυήσεων και η κοινωνική και πολιτειακή ασφάλεια μέσω διχοτομικών κανόνων.
Τρίτη απειλή, να εγκριθεί ο κανονισμός για το «απευθείας εμπόριο», οπότε θα αναγνωριστεί το ψευδοκράτος ως χωριστή οντότητα και θα προδικαστεί ο διχοτομικός χαρακτήρας της λύσης.


Τα εργαλεία της διχοτόμησης
ΥΠΟ αυτές, λοιπόν, τις συνθήκες οικοδομείται ένα σκηνικό, που εξουδετερώνει την πολιτική της Λευκωσίας, η οποία επένδυε στον ΟΗΕ και στην Ε.Ε. ως θεσμούς απονομής δικαιοσύνης. Τόσο ο ΟΗΕ όσο και η Ε.Ε. τείνουν να εξελιχθούν σε εργαλεία διχοτόμησης. Και η μεθοδολογία αυτή επιτυγχάνει, διότι οι δικές μας θέσεις είναι τέτοιες που είτε προκαλούν σύγχυση, ακόμη και σε αυτούς που θέλουν να βοηθήσουν, σε επίπεδο κυρίως Ε.Ε., είτε βοηθούν ώστε να εξουδετερώνονται τα όποια επιχειρήματα για δημοκρατική και βιώσιμη λύση. Γιατί; Διότι, πώς από τη μια ο Πρόεδρος Χριστόφιας, όπως και άλλοι, μιλούν για λύση αρχών και αξιών επί των οποίων είναι θεμελιωμένη η Ε.Ε., ενώ από την άλλη κατατίθενται προτάσεις που αναιρούν τις δημοκρατικές αρχές και αξίες του ΟΗΕ και της ΕΕ;
Τέτοιες προτάσεις είναι: Η εκ περιτροπής Προεδρία, η σταθμισμένη ψήφος, η παραμονή τουλάχιστον 50 χιλιάδων εποίκων και τώρα η απαλλοτρίωση του δικαιώματος της ιδιοκτησίας, που επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις επί του εδαφικού, του πληθυσμιακού, καθώς και επί της τελικής λύσης. Εάν συνεχιστεί η υφιστάμενη διαδικασία λύσης, τότε η διχοτόμηση είτε θα επιβληθεί μέσω νομικών και πολιτικών τετελεσμένων, που θα προκαλούνται με τη συνδρομή του ΟΗΕ και της ΕΕ, είτε θα προκύψουν μέσω της ίδιας τής υπό συζήτηση λύσης. Το δίλημμα της προεκλογικής εκστρατείας του Προέδρου, διζωνική ή διχοτόμηση, έχει καταρριφθεί από την ίδια την ιστορική και την υφιστάμενη πραγματικότητα. Διότι, η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, είναι μορφή διχοτόμησης…


Πυλώνες απεγκλωβισμού από τις διχοτομικές ατραπούς
ΕΦΟΣΟΝ, λοιπόν, η υφιστάμενη διαδικασία, είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο, οδηγεί σε διχοτομικές ατραπούς, ο Πρόεδρος, υιοθετώντας στην πράξη την προαναγγελθείσα ευέλικτη, αλλά και θαρραλέα πολιτική, θα πρέπει να εκπονήσει σχέδιο Β. Και αυτό το σχέδιο Β θα μπορεί να στηριχθεί στους εξής άξονες:
1. Στον απεγκλωβισμό του από τις διχοτομικές και δημοκρατικώς ελλειμματικές προτάσεις τις οποίες καταθέτει, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι θα προσεγγίσει τον Έρογλου. ΄Οσο ο Πρόεδρος κινείται προς τον Έρογλου τόσο περισσότερο ο Έρογλου απομακρύνεται από το συμβιβασμό, για να έχει μελλοντικά βάθος διαπραγμάτευσης. Ταυτοχρόνως, όμως, όλο και περισσότερο η Κύπρος απομακρύνεται από την επανένωση και όλο και περισσότερο οδηγείται προς τη διχοτόμηση. Ο απεγκλωβισμός του Προέδρου και η χάραξη πολιτικής δημοκρατικών και όχι διχοτομικών αρχών, μπορεί να γίνει όταν καταγγελθεί η τουρκική πλευρά διεθνώς και δη στην ΕΕ για τη διχοτομική της στάση και όταν προκληθεί επί της Άγκυρας κόστος στην ΕΕ. Για παράδειγμα, ο Πρόεδρος μπορεί να είναι σαφής προς τους Ευρωπαίους εταίρους του και τα Ην. Έθνη ότι: Εάν η Τουρκία δεν αρχίσει να συζητά επί του πακέτου του, ώς το τέλος Οκτωβρίου, τότε κανένα τουρκικό ενταξιακό κεφάλαιο δεν θα ανοίξει το Δεκέμβριο ή αργότερα.
2. Ο ίδιος ο Γ.Γ. του ΟΗΕ θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του απομακρύνοντας από την Κύπρο τον κ. Ντάουνερ, του οποίου η στάση είναι σκανδαλώδης, καθότι παραπληροφορεί τον ίδιο τον Μπαν Κι Μουν και αντί να πρεσβεύει τις αρχές και τις αξίες του ΟΗΕ φλερτάρει με τους κανόνες των τουρκικών τανκς. Και πέραν τούτων, θα πρέπει να αναδειχθεί διεθνώς η πτυχή της κατοχής, η οποία έχει εξαφανιστεί μέσω των δικοινοτικών συνομιλιών. Και καταδεικνύει τις τουρκικές ευθύνες από τις οποίες η Τουρκία, λόγω των συνομιλιών και της αρχής ότι την ευθύνη φέρουν οι ηγέτες των δύο Κοινοτήτων, έχει πάρει συγχωροχάρτι.
3. Ο Πρόεδρος θα πρέπει να προκαλέσει τον Ταγίπ Ερντογάν ευθέως εντός της ΕΕ να αρχίσει την απόσυρση του στρατού του από την Κύπρο και να τον προκαλέσει δημόσια να εξηγήσει ποια λύση θέλει: Να είναι η λύση δημοκρατική και επί των αρχών και αξιών της ΕΕ ή να είναι προσαρμοσμένη στις πραγματικότητες της εισβολής. Βεβαίως, προτού ερωτηθεί ο Ερντογάν θα πρέπει ο ίδιος ο Πρόεδρος Χριστόφιας και το Εθνικό Συμβούλιο να αποφασίσουν τι θέλουν, αφού βρούν την τόλμη και το θάρρος να αποδεχθούν το αυτονόητο: Ότι, δηλαδή, η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία είναι ασυμβίβαστη με το δίκαιο, τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ και ότι είναι μια άλλη μορφή διχοτόμησης, η οποία θα θέτει εσαεί την Κύπρο υπό τη βρετανική και τουρκική ομηρία. Ακυρώνει την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ε.Ε. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα οδηγηθεί στο βελούδινο διαζύγιο της Τσεχοσλοβακίας ή στην πολιτική αστάθεια και στη λαθροβίωση του Βελγίου… Αυτό θέλουμε;


Γιάννος Χαραλαμπίδης
Δρ Διεθνών Σχέσεων
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Επίδοξοι τρομοκράτες και πράκτορες της ΜΙΤ εισβάλλουν στην Ελλάδα

ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΔΟΛΛΑΡΗ - Mε έντονο προβληματισμό, αλλά και έκδηλη ανησυχία, παρακολουθούν οι ελληνικές Αρχές την ανάπτυξη μιας διευρυμένης μουσουλμανικής κοινότητας στην Ελλάδα, τα μέλη της οποίας προέρχονται στην πλειονότητά τους από χώρες με έντονη τη δράση ακραίων ισλαμιστικών στοιχείων όπως το Αφγανιστάν, το Ιράκ, αλλά και το Πακιστάν. Πρόκειται για χιλιάδες άτομα που έχουν καταφθάσει τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, χωρίς κανείς να μπορεί με ακρίβεια να προσδιορίσει εάν ανήκουν σε κάποια διεθνή τρομοκρατική οργάνωση, τις σχέσεις τους με ξένες υπηρεσίες και το ρόλο που πιθανόν να διαδραματίσουν στο ενδεχόμενο μιας προσπάθειας αποσταθεροποίησης της χώρας.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου έχει σταλεί σχετική έκθεση με την οποία αναλύονται οι κίνδυνοι που ενέχουν για την Ελλάδα μια σειρά από ακραία μουσουλμανικά στοιχεία που διαβιούν στη χώρα μας και τα οποία, όπως επισημαίνεται, «τελούν εν υπνώσει». Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έκθεσης γίνεται αναφορά, μεταξύ άλλων, ακόμη και για το ρόλο του αλβανικού παράγοντα, στο μέτρο που το 1/3 των Αλβανών που διαβιεί στη χώρα μας είναι μουσουλμάνοι, με έντονη μάλιστα την εχθρότητα προς τους χριστιανούς συμπατριώτες τους.

Ακραία στοιχεία
Τον επικίνδυνο ρόλο που θα μπορούσαν να παίξουν στο εσωτερικό της χώρας ακραία στοιχεία του Ισλάμ είχε εξάλλου επισημάνει πριν από μερικά χρόνια σε «ανάλυσή» του το αμερικανικό ινστιτούτο «TCS TECH CENTRAL STATION», υποστηρίζοντας ότι στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται ακραία μουσουλμανικά στοιχεία που χρηματοδοτούνται από ξένες κυβερνήσεις. Η συγκεκριμένη ανάλυση έκανε αναφορά και στον ύποπτο ρόλο που πιθανόν να διαδραματίσει η δημιουργία ενός ισλαμικού τεμένους στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο «θα εξυπηρετεί τους 120 χιλιάδες πιστούς μουσουλμάνους της πρωτεύουσας», για την υπόθαλψη και κατήχηση μελλοντικών πυρήνων της Αλ Κάιντα που θα μπορούσαν εν συνεχεία να αναλάβουν δράση στην Ευρώπη. Όπως υποστήριζε τότε το ινστιτούτο, οι μουσουλμάνοι της Αθήνας «συναντώνται και προσεύχονται σε δεκάδες αυτοσχέδια τεμένη, σε γκαράζ και ιδιωτικά σπίτια. Η κυβέρνηση το θεωρεί αυτό πρόβλημα, διότι αυτές οι μη τυπικές συγκεντρώσεις σε τέτοια μέρη τροφοδοτούν αναπόφευκτα το έδαφος του ισλαμικού φανατισμού. Μη μουσουλμανικά στοιχεία θεωρούν ότι αυτά τα αυτοσχέδια τεμένη, βαθμιαίως, θα τεθούν υπό τον έλεγχο δημαγωγικών στοιχείων και στρατευμένων της Αλ Κάιντα». Συμπληρωματικά προς αυτά, να επισημάνουμε ότι, όπως ανέφερε μιλώντας στα «Επίκαιρα» Έλληνας στρατιωτικός που είχε υπηρετήσει παλαιότερα στο Αφγανιστάν, «η πλειονότητα των Αφγανών υιοθετεί πλήρως τις θέσεις, τις αρχές και τις απόψεις των Ταλιμπάν». Συμπλήρωνε, δε, με νόημα πως το γεγονός αυτό «δεν αλλάζει ούτε και με τον ερχομό τους στην Ελλάδα, παραμένοντας έτσι ένας ανά πάσα στιγμή εν δυνάμει κίνδυνος για την πραγματοποίηση μιας τρομοκρατικής ενέργειας στο εσωτερικό της χώρας». Να σημειώσουμε ότι ο συνολικός αριθμός των μουσουλμάνων στην Ελλάδα υπολογίζεται σε πάνω από 500 χιλιάδες και καθημερινά αυξάνεται, εξαιτίας και των καραβιών από λαθρομετανάστες που φτάνουν σε μεγάλους αριθμούς από τα μικρασιατικά παράλια.

Μουσουλμανικό κύμα
Προς αυτή την κατεύθυνση, μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για το ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία η οποία ανέχεται, εάν δεν υποδαυλίζει κιόλας, όλο αυτό το μουσουλμανικό κύμα προς τη χώρα μας. Παίζοντας όλο και πιο δυνατά το «χαρτί του Ισλάμ», η Άγκυρα επιθυμεί να εμφανιστεί ως προστάτιδα των απανταχού μουσουλμάνων στην περιοχή των Βαλκανίων και όχι μόνο, πατρονάροντας κατά το δοκούν μεγάλο αριθμό από αυτούς. Κατά καιρούς, μάλιστα, έχουν διατυπωθεί διάφορες απόψεις για το ρόλο των Τούρκων διακινητών που, δρώντας υπό την ανοχή των επίσημων τουρκικών Αρχών, «φορτώνουν» τα ελληνικά νησιά με ολοένα και περισσότερο μουσουλμάνους μετανάστες, κινδυνεύοντας να αλλοιώσουν ακόμη και τη σύσταση του τοπικού πληθυσμού. Επίσης, κατ’ αυτό τον τρόπο και με τη διασπορά του μουσουλμανικού πληθυσμού σε όλη την ελληνική επικράτεια, οι Τούρκοι χτίζουν μακροπρόθεσμα μια εκτεταμένη μουσουλμανική μειονότητα η οποία θα ξεφεύγει από τα όρια της Θράκης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τις ελληνικές Αρχές προβληματίζουν επίσης δύο παράμετροι της εξ Ανατολών προερχόμενης λαθρομετανάστευσης: πρώτον, το γεγονός ότι αρκετοί από τους λαθρομετανάστες είναι «στρατολογημένοι» από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) προκειμένου να διενεργούν κατασκοπία στα νησιά που αποβιβάζονται. Δεύτερον, ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί τους λαθρομετανάστες προκειμένου ανά τακτά χρονικά διαστήματα να τεστάρει τις ελληνικές αντιστάσεις και την όλη εγρήγορση, κυρίως το πόσο «γρήγορα» αντιδρούν το ελληνικό Ναυτικό και Αεροπορία. Δίπλα σε αυτό να προσθέσουμε και την πτυχή που αφορά την προσπάθεια της Άγκυρας να αποκτήσει τον πρώτο λόγο στην έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο, «σκηνοθετώντας» περιστατικά διάσωσης λαθρομεταναστών που εκπέμπουν σήμα κινδύνου.

Επίκαιρα

Το ΠΑΣΟΚ του... Ροκφέλερ...

Το άρθρο που ακολουθεί είναι από τη σελίδα elkosmos.gr. Δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν είναι πραγματικό το έγγραφο στο οποίο αναφέρεται παρόλα αυτά ... δεν απέχει ΚΑΘΟΛΟΥ από την πραγματικότητα. Ούτε φυσικά η ιστοσελίδα είναι από αυτές που κάνουν το άσπρο-μαύρο κατά παραγγελία μασονικών στοών και υπηρεσιών. Είναι αξιοπρόσεκτο ότι ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ των Αμερικανοεβραίων ΜΗ ΕΙΔΙΚΟΙ σε κάποια ιστορικά θέματα μετατρέπονται σε ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ κι ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ, ο ελεγχόμενος τύπος τους βαφτίζει συνεχώς με επίθετα τύπου ο "ΕΓΚΡΙΤΟΣ" , ο "ΕΓΚΥΡΟΣ" , ο "ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ" , ο "ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΣ" για να καταστήσουν τους πληρωμένους ΨΕΥΤΕΣ και ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ως αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης και μετά γεμίζουν τον κόσμο ΨΕΜΑΤΑ με παραπομπές στα βιβλία των συγκεκριμένων πρακτόρων.

Ο "ΙΟΣ" παραπέμπει στον Κωστόπουλο, ο Κωστόπουλος στον Λιθοξόου, ο Λιθοξόου στον Δήμου, ο Δήμου στον Μίχα, ο Μίχας στον Παπαχελά, ο Παπαχελάς στον Βερέμη, ο Βερέμης στον Δήμου, ο Δήμου στον Φαλμεράυερ επι Ναπολέοντος, ο Φαλμεράυερ στον εαυτό του και έτσι κάνουν την εμφάνισή τους εκατοντάδες άρθρα , ως καλογραμμένα μπουρδολογήματα που φυσικά εντυπωσιάζουν όποιον στερείται απλής λογικής και βασικών γνώσεων.
Φυσικά στο τσουνάμι προπαγάνδας και αθλιότητας των γενίτσαρων αυτών ... εκατοντάδες ΑΥΘΕΝΤΙΕΣ του είδους απαντούν καθημερινά με επιστολές που ξεγυμνώνουν τους πράκτορες ... μόνο που ο ελεγχόμενος τύπος ΔΕΝ τις δημοσιεύει ποτέ. Η επιστημονική απάντηση ΔΕΝ φτάνει στον κοσμάκη ενώ αντίθετα η γεμάτη ψεύδη προπαγάνδα έχει εξασφαλισμένη θέση σε όλες τις εφημερίδες και τα κανάλια.
Επίσης όλοι προσέξαμε ότι οι πράκτορες που παριστάνουν τους αναρχο-αριστερούς κουκουλοφόρους προστατεύουν με ιδιαίτερη προσοχή την ασφαλή διεξαγωγή των συνεδρίων της λέσχης Bilderberg, προστατεύουν τις μασονικές στοές Αθηνών και Θεσσαλονίκης, τα θρησκευτικά κτίρια των Εβραίων κλπ ... ενώ με περισσή σπουδή οργανώνουν επιθέσεις σε ιερά κτίρια άλλων θρησκειών όπως η χριστιανική με σκοπό την τρομοκρατία κι όχι γιατί εκφράζουν τον κοινό νου.
Για τη σχέση ΜΑΣΟΝΙΑΣ , CIA και ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ αρκεί να ασχοληθεί κανείς με τα mega-σκάνδαλα της Ιταλικής P2 και της Τουρκικής ERGENEKON καθώς και με τις με τις εξομολογήσεις συλληφθέντος Έλληνα αναρχικού. Η Μασονία ενώνει τις κυβερνήσεις με τους μισθοφόρους τρομοκράτες για την προώθηση της ατζέντας των γνωστών κέντρων αποφάσεων (CFR κλπ).
Το έγγραφο που αφορά το παρακάτω άρθρο είναι όπως τα πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών. Και πλαστά να είναι δεν παύουν να περιγράφουν με ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ την ίδια την πραγματικότητα. Και μας ενδιαφέρει τι πραγματικά συμβαίνει στη ζωή μας και ΟΧΙ πως το βαφτίζουν οι γενίτσαροι της πολιτικής.
Ένα έγγραφο-ντοκουμέντο σχετικά με τη χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ από τον Ροκφέλερ, το 1974
Tο μεταπολιτευτικό σκηνικό στην Ελλάδα, ούτε διαυγές είναι, ούτε εμπνέει εμπιστοσύνη. Ο παλαιός πολιτικός κόσμος - με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - έσβησε, και ο καινούργιος που εμφανίστηκε, δεν είχε καμμία σχέση με τους παλαιούς άρχοντες και πατριώτες της πολιτικής ζωής. Διάφορα σκοτεινά κέντρα - εκτός και εντός Ελλάδος - είχαν εργασθεί από μακρού χρόνου, ώστε να κυριαρχήσουν στο προσκήνιο πρόσωπα και κόμματα πρόθυμα για συνεργασία με την "νέα τάξη πραγμάτων". Η ιστορία τώρα, δεν καταγράφεται αμέσως με την πραγματικήν της όψιν. Κάθε τόσο έρχονται στο φως ντοκουμέντα και παρασκήνια, που δίνουν διαφορετική εικόνα των γεγονότων. Πρόσφατον παράδειγμα, τα όσα απεκαλύφθησαν με το τελευταίον βιβλίον του Νικολάου Μακαρέζου, για τις σχέσεις και τις διαβουλεύσεις μεταξύ Καραμανλή και του στρατιωτικού καθεστώτος της 21ης Απριλίου. Είναι βέβαιον, ότι εάν υπάρξει ενδελεχής έρευνα προς διαφόρους πολιτικούς χώρους της μεταπολιτευτικής εποχής, θα βρεθούμε προ εκπλήξεων. Δεν είναι τυχαία η απογοήτευσις και η απαξίωσις του λαού προς τους σημερινούς πολιτικούς. Μόνο, που οι πολίτες δεν σκέπτονται ή δεν έχουν την δυνατότητα να ερευνήσουν τα βαθύτερα αίτια. Αυτό, κανονικά είναι καθήκον των ΜΜΕ, αλλά δυστυχώς η πλειονότης των κινείται μέσα στο "σύστημα" που άλλοι έχουν χαράξει και επομένως δεν επιτελούν την αποστολήν των. Οι αμετανόητοι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ, έχουν μουδιάσει με την πολιτικήν του κυβερνώντος κόμματος. Από την Μεταπολίτευσιν, εγοητεύθησαν από την άκρατον δημαγωγίαν αυτού του πολιτικού φορέως, και συμπορεύθηκαν με τον λαϊκισμόν που καθιέρωσε.
Ο εθνικός μας ποιητής Δ. Σολωμός, είχε αναφερθεί στον λαόν, τον "πάντα ευκολοπίστευτον και πάντα προδομένον"... Υπήρξε προφητικός ο στίχος του. Ποιός κάθισε να ερευνήσει ή έστω να προβληματιστεί, τι ακριβώς ήταν το ΠΑΣΟΚ, από την στιγμήν της παρουσίας του στην πολιτική σκακιέρα; Ο ιδρυτής του, ήλθεν από την Αμερικήν, σε σύντομον χρόνον, επέτυχε να διαλύσει το κόμμα του πατέρα του, και υπήρξεν ο κυρίως υπεύθυνος για την επέμβασιν του Στρατού. Επαρουσιάζετο, ως ο εκφραστής του αντιαμερικανικού κινήματος στην Ελλάδα, υπερακοντίζοντας ακόμα και την Αριστεράν, η οποία αφελώς- ως συνήθως- ενόμισεν ότι είχε βρει τον... "άνθρωπόν της", και κατέστη στην ουσία, όργανον των σχεδίων του Ανδρέα Παπανδρέου. Μετά την επέμβασιν του Στρατού, οι πολιτικοί συνελήφθησαν. Η Αμερικανική κυβέρνησις - δια της εδώ πρεσβείας - για τον μόνον που ενδιαφέρθηκε, ήταν ο ηγέτης του... "αντιαμερικανικού κινήματος"! Ο πρεσβευτής Τάλμποτ, ηξίωσε από το στρατιωτικόν καθεστώς, να μην θιγεί ο Ανδρέας Παπανδρέου, και να του δοθεί διαβατήριον, προκειμένου να φύγει στο εξωτερικόν. Κι' αυτό ακριβώς έγινε! Μετά την Μεταπολίτευσιν, ο κυνηγημένος και εξόριστος Ανδρέας Παπανδρέου, ιδρύει κόμμα. Αλλά για την δημιουργία πολιτικού φορέως, απαιτούνται τεράστια έξοδα, τα οποία δεν συγκεντρώνονται - φυσικά - με εράνους. Που βρέθηκαν λοιπόν, όλα αυτά τα χρήματα;
Ο συγγραφέας ιστορικών έργων Κων. Μπαρμπής, στο βιβλίον του "Η Ελλάδα ξανασταυρώνεται" (εκδόσεις Νέα Θέσις) δημοσιεύει φωτοτυπίαν επισήμου εγγράφου του "Αμερικανικού Γραφείου Στρατιωτικής Συνεργασίας", και με στοιχεία αναγνωρίσεως "Απόρρητο 7271/NSA/1158-AR/29" ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει θέσει φαρδιά - πλατιά την υπογραφήν του σε "οδηγίες" που δίδονται απ' εκείνους που θα τον χρηματοδοτούσαν με απίστευτη γενναιοδωρία, και... εναντίον των οποίων υποτίθεται ότι θα στρεφόταν... Το έγγραφο αυτό υπέγραψε τον Αύγουστον του 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου, και εφόσον απεδέχθη τις "οδηγίες", προεβλέπετο καταβολή από την Τσέϊς Μανχάταν Μπανκ ( των Ροκφέλερ ) ποσού 100.000.000 δολλαρίων για την ίδρυση νέου κόμματος!
Οι Αμερικανοί χρηματοδότες του... "σοσιαλιστικού" κινήματος στην Ελλάδα, καθόριζαν σαφώς στον αρχηγό του, τι κινήσεις μπορούσε να κάνει, τι στάση θα τηρούσε επί συγκεκριμένων θεμάτων, και τι περιθώριο ελιγμών διέθετε.
Από τους "κανόνες" που υπέγραφε ο Ανδρέας, επιτρέποντο μόνον "φραστικές παρεκκλίσεις". Χαρακτηριστική είναι η παράγραφος που αναφέρει, ότι: "Προς ικανοποίησιν των ριζοσπαστών (αριστερών) ψηφοφόρων, θα επιτραπεί αναθεώρηση της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος - ΗΠΑ. Κι' ακόμη, "επιτρέπονται φραστικές ‘' συγκρούσεις ‘' με το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ, όχι όμως (ανοιχτός) πόλεμος..."! Φυσικά, οι Αμερικανοί ενδιαφέρονταν και για την καταπολέμηση του Κομμουνισμού. Ετόνιζαν στον αρχηγό του "σοσιαλιστικού" κινήματος, ότι επεβάλλετο "ελαχιστοποίησης της δυνάμεως του ΚΚΕ.
Η μείωσις αυτή όμως, δεν θα πρέπει να υπερβεί το όριον που συμφωνήθηκε με τους συναδέλφους της K.G.B."! Έδινε επίσης εντολή η αμερικανική υπηρεσία, τονίζοντας ότι: "Η κυβέρνησις Παπανδρέου δεν θα ανακινήσει το θέμα της Κύπρου, με αντίδωρον την μη ύπαρξιν προβλημάτων με την Τουρκίαν...". Αυτές και άλλες εντολές έδιναν οι Αμερικάνοι στον αρχηγόν του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να φτιάξει ισχυρόν "σοσιαλιστικό" κόμμα, με δολλάρια των Ροκφέλερ. Αυτά τα έχει δημοσιεύσει ο κ. Μπαρμπής στο βιβλίο του, μαζί με φωτοτυπία του δεσμευτικού εγγράφου, και ποτέ δεν διαψεύστηκαν.
Συνάγεται λοιπόν, λογικώς, το συμπέρασμα, ότι ο υιός του Ανδρέα και σημερινός πρωθυπουργός, λειτουργεί κάτω από τους ίδιους δεσμευτικούς κανόνες. Κι' αυτό, λέει πολλά. Ίσως η Αμερικανίδα μητέρα του πρωθυπουργού, η κυρία Μάργκαρετ Τσαντ, γνωρίζει περισσότερα. Εμείς προτείνουμε για τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, ένα νέον σύνθημα:"Ροκφέλερ ζεις, εσύ μας οδηγείς..."!
Γεώργιος Α. Λεονταρίτης
macedonia-greece

Αλβανία: Η χώρα με τις περισσότερες δολοφονίες στην Ευρώπη

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΕ) δημοσίευσε έκθεση, σχετικά με τη βία στην Ευρώπη. Στη γηραιά ήπειρο κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους 15 χιλιάδες νέοι Ευρωπαίοι, από πράξεις βίας, ενώ περίπου το 40% των θανάτων οφείλονται σε δολοφονία με μαχαίρι, γράφει σήμερα η αλβανική «Μπαλκάν Βέμπ». Σύμφωνα με την έκθεση, οι χώρες που έχουν το υψηλότερο ποσοστό των ανθρωποκτονιών είναι η Ρωσία, η Αλβανία και το Καζακστάν και έπονται χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με την ΠΟΕ η δολοφονίες που καταγράφονται στην Ευρώπη αποτελούν «μεγάλη απώλεια για την κοινωνία». Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι επιθέσεις με μαχαίρι είναι οι πιο κοινές στις ευρωπαϊκές χώρες και με τον τρόπο αυτόν δολοφονείται το 12% των νέων ανθρώπων.

Η δράση της λέσχης Bilderberg αρχίζει να ξεσκεπάζεται

Η διαβόητη λέσχη Bilderberg έχει έρθει και πάλι στο προσκήνιο, μετά τη δημοσίευση άρθρου του Fidel Castro, στο οποίο προειδοποιεί πως η «…κλίκα αυτή έχει μετατραπεί σε ένα είδος παγκόσμιας κυβέρνησης, που ελέγχει όχι μόνο τη διεθνή πολιτική και οικονομία, αλλά ακόμη και τον πολιτισμό…». Αυτό το διάστημα ζούμε μια παγκόσμια αφύπνιση για το θέμα της νέας τάξης πραγμάτων, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ανακαλύπτουν τη πηγή της πραγματικής πολιτικής κυριαρχίας και το λόγο για τον οποίο ο πλανήτης μας οδηγείται προς την υποδούλωση και τη δικτατορία. Ο Castro μιλάει για ένα σχέδιο «εγκατάστασης μιας παγκόσμιας κυβέρνησης χωρίς σύνορα, που δεν θα δίνει λόγο σε κανέναν…».

Αναφέρει ακόμη την άποψη ότι «η σοσιαλιστική φιλοσοφική σχολή της Φραγκφούρτης συνεργάστηκε στη διάρκεια της δεκαετίας του`50 με την οικογένεια Rockefeller, έτσι ώστε να στρωθεί ο δρόμος για την επικράτηση της μουσικής ροκ, μέσω της οποίας θα ελέγχονται οι μάζες, καθώς αυτή τις αποπροσανατολίζει από τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις κοινωνικές αδικίες». Τα κύρια ΜΜΕ του πλανήτη, αντέδρασαν στα λεγόμενα του Κουβανού επαναστάτη, επαναλαμβάνοντας σε όλους τους τόνους ότι η λέσχη Bilderberg είναι απλά μια ανεπίσημη «μάζωξη», χωρίς καμιά εξουσία, και χωρίς να καθορίζει πολιτικές. Όπως όμως ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρώην Γεν. Γραμματέας του ΝΑΤΟ Willy Claes, οι συμμετέχοντες στις μυστικές συγκεντρώσεις, είναι υποχρεωμένοι να επιβάλλουν τη συμφωνηθείσα πολιτική της Bilderberg, στο περιβάλλον που δραστηριοποιούνται και όπου έχουν επιρροή. Αυτός είναι και ο λόγος, που όταν υπάρχει κάποια συναίνεση πολιτικής σε συνάντηση της λέσχης, όπως το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, η εισβολή στο Ιράκ, το ποιοι πολιτικοί θα τεθούν υποψήφιοι για αξιώματα, κλπ. τότε βλέπουμε πως η πολιτική αυτή εφαρμόζεται σύντομα και στη πραγματικότητα. Υπάρχουν δυο ταινίες σχετικές με τη Bilderberg, που συνεισφέρουν τα μέγιστα στην αποκάλυψη του καταχθόνιου ρόλου της. Οι ταινίες Endgame και The Obama Deception, του Alex Jones. Στη δεύτερη μάλιστα, καταρρέει ο μύθος πως ο πρόεδρος Ομπάμα ήταν ένας δημοφιλής άνθρωπος του λαού, που θα έφερνε την αλλαγή. Η ταινία αποκαλύπτει πως ο Ομπάμα είχε επιλεγεί από την ίδια τη Χίλαρυ Κλίντον, στη διάρκεια συνάντησης της λέσχης το 2008. Αποκαλύπτεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος δεν είναι τίποτα άλλο παρά υπηρέτης των υπέρμαχων της παγκοσμιοποίησης, και δίνει λόγο σε άτομα όπως ο Zbigniew Brzezinski. Οι ταινίες αυτές δείχνουν πως οι διάφορες «προδοτικές» κυβερνήσεις του κόσμου, πηγαίνουν στη Bilderberg για να πάρουν οδηγίες και διαταγές. Το τελευταίο χρόνο, στη συνάντηση της Ισπανίας, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων εξέφρασε τη στήριξη της σε μια επίθεση κατά του Ιράν, κάτι που βλέπουμε και σαν πιθανό ενδεχόμενο στο πραγματικό κόσμο.
Μια κυβερνώσα ελίτ μπορεί να λειτουργεί με επιτυχία μόνο στη σκιά. Αν τη βγάλουμε στο φως, ίσως μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε. Αυτό φαίνεται να επαληθεύεται με την πρόσφατη ομολογία του μεγαλόσχημου της λέσχης Zbigniew Brzezinski, που παραδέχεται πως η «νέα παγκόσμια πολιτική αφύπνιση» εκτροχιάζει τα σχέδια για τη νέα παγκόσμια τάξη.

antinews

Άντε γ...σου ρε Πάγκαλε

Το παχύδερμο ξαναχτύπησε. Να διευκρινίσω πως δεν τον αποκαλώ έτσι λόγω της σωματοδομής του, αλλά λόγω της έπαρσής του, της αλαζονείας του, της ξεδιαντροπιάς του, του καιροσκοπισμού του και του κακού χαρακτήρα του. Ο κατ'ευφημισμόν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, δήλωσε ευθαρσώς πως τα λεφτά τα… «φάγαμε μαζί». Μια δήλωση που μόνο κατά 5% είναι ορθή. Το υπόλοιπο 95% τι το πιάνεις στο στόμα σου ρε χοντρέ; (Οκ, αυτός ο χαρακτηρισμός πήγαινε στο βάρος του). Κάποτε ο Μάικλ Τζόρνταν σκόραρε σε ένα παιχνίδι 71 πόντους. Ένας συμπαίκτης του (ο οποίος σκόραρε μόλις έναν πόντο), δήλωσε αστειευόμενος, πως «εγώ και ο Τζόρνταν βάλαμε σήμερα 72 πόντους». Κάτι παρόμοιο έχουμε κι εδώ…



enimerwsi
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters