Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

ολο το χρονικο της προδοσιας

Έχουμε ακούσει από πολλούς να λένε ότι με τον Ανδρέα φάγαμε ψωμί, ότι έδωσε και έφαγε ο λαός κτλ. είναι όμως έτσι; για να δούμε...

Κατ. αρχήν για να ξέρουμε τι λέμε πρέπει να ασχοληθούμε με το γενεαλογικό του δένδρο:
Ζιγκμουντ Μινέικο, ΠολωνοΕβραίος μηχανικός που κατασκευάζει οπλικά συστήματα και τα δίνει στους Τούρκους για να πολεμίσουν τους Έλληνες που ζητάνε απελευθέρωση (πατήστε ΕΔΩ για το σχετικό άρθρο).
Ο Ζίγκμουντ κάνει μια κόρη, την Σοφία. Η Σοφία Παντρεύεται τον Γεώργιο Παπανδρέου εξ Αχαΐας και κάνουν τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Ανδρέας το 1941 φεύγει Αμερική για σπουδές και νυμφεύεται το 1951 την ΑμερικανοΕβραία Margaret Chant. Πατέρας της Margaret Chant ήταν ο Douglas Chant ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος Ιεχωβάδων Αμερικής. Ο Ανδρέας και η Margaret έκαναν μεταξύ άλλων τον Γιώργο Παπανδρέου σημερινό εκλεγμένο από τον λαό πρωθυπουργό.
Ο Ανδρέας λοιπόν με απόδειξη το παρακάτω έγγραφο χρηματοδοτήθηκε από την τράπεζα των Rockefeller, Chase Manhattan Bank με 100.000.000 Δολάρια το 1974 για την κατασκευή του ΠΑΣΟΚ.
Η Κοινή λογική λέει ότι όταν ένας τραπεζίτης δίνει ένα δολάριο αποσκοπεί σε κέρδος 1000 δολαρίων, έτσι λοιπόν ο Ανδρέας βγήκε πρωθυπουργός, έβαλε λουκέτο στις μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα (izola, pitsos, elinda, κτλ κτλ) μέσο των διπλασιασμών μισθών και εισφορών χωρίς να ελαφρύνει όμως φορολογικά τις εταιρείες για να υπάρξει ισορροπία. Αυτό είχε σαν λογικό αποτέλεσμα η Ελλάδα πλέον να μην παράγει οπότε και να μην εξάγει τίποτα κλείνοντας την κάνουλα των κρατικών εσόδων (η οποία έκτοτε δεν ξανάνοιξε ποτέ). Εκτός αυτών, αύξησε κατά 1000% τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι δεν παράγουν έσοδα για το κράτος όπως οι βιομηχανίες που είχε κλείσει, αύξησε κατ επέκταση την γραφειοκρατία καταστώντας απίθανο να κάνει κάποιος δουλειές στην Ελλάδα.
Αποτέλεσμα λόγω μη εσόδων και πολλών εξόδων να πάει σε ΔΑΝΕΙΣΜΟ. Επόμενο λοιπόν ήταν να δανειστεί από Τράπεζες "οικείες" για να ξεπληρώσει και την υποχρέωση... Η Ελλάδα μετά το 1981 για πρώτη φορά φτάνει στο σημείο να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει (πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το γράφημα σε σχετικό άρθρο).
Το χρέος από 8 ΔΙΣ που παρέλαβε από τον άλλον εθνοπατέρα Καραμανλή εκτοξέυεται στα 100+ ΔΙΣ. Αυτό έθεσε την Ελλάδα δέσμια των Τραπεζών (δεν χρειάζεται να αναφέρουμε το σε ποιους ανήκουν, όποιος διαθέτει έστω και 5 δράμια μυαλό ξέρει).
Ο Μηχανισμός "ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ" δεν σημαίνει τίποτε άλλο από πρόσκαιρη και εικονική ευμάρεια αλλά σε βάθος χρόνου μάζεμα αυτών των "δωρισμένων" χρημάτων με τον μηχανισμό που λέγεται "ΦΟΡΟΣ" για να ξεπληρωθούν τα δάνεια. Επειδή όμως οι τόκοι των δανείων είναι όπως είναι φυσικό τεράστιοι και η Ελλάδα πια δεν έχει υγιή έσοδα για να ξεπληρώσει τα δάνεια, η μόνη "λύση" πληρωμής προηγούμενων δανείων είναι επαναΔανεισμός, το ΧΡΕΟΣ μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο με λογική συνέπεια το όλο και αυξανόμενο χρέος να μην ξεπληρώνεται ποτέ, αυτό μας παρασέρνει αναπόφευκτα στην συνεχή αύξηση των φόρων. Έτσι φτάσαμε σήμερα να έχουμε εξωτερικό χρέος 320 ΔΙΣ προ ΔΝΤ, και 320 ΔΙΣ + 120ΔΙΣ + τόκους μετα ΔΝΤ (αν υπάρξει μετά...)
ο όρος "ΦΟΡΟΣ" στην οικονομολογία δεν σημαίνει τίποτε άλλο από αφαίμαξη ρευστού από την αγορά με ότι αυτό το ντόμινο συνεπάγεται.
επίσης ο όρος "ΦΟΡΟΣ" σημαίνει μεγάλα λειτουργικά έξοδα με ότι αυτό το ντόμινο συνεπάγεται (ακρίβεια κτλ).
Εν ολίγοις ο Ανδρέας ως άριστος ψυχολόγος των μαζών δίνει όχι υγιή αλλά δανεικά χρήματα στον λαό, γίνεται ήρωας (δηλαδή ψήφους για μια ζωή), ο λαός αρχίζει να συνηθίζει στα πολλά έξοδα (υπερκαταναλωτική μανία) μετά από ένα χρονικό διάστημα τα χρήματα αυτά μέσω των φόρων επιστρέφονται στην βάση από όπου ξεκίνησαν με την διαφορά ότι έχει μείνει ως κληρονομιά όλης αυτής της ιστορίας το ΧΡΕΟΣ(=το μέσον χειραγώγησης ενούς κράτους από τον δανειστή της).
Ως χώρα δηλαδή, κάναμε έναν κύκλο και φτάσαμε πάλι από εκεί που είχαμε ξεκινήσει με την διαφορά ότι τώρα είμαστε δέσμιοι.

Ελπίζω να κατανοήσαμε ότι όταν ο Ανδρέας μοίραζε χρήματα στον λαό δεν μοίραζε υγιή χρήματα από εξωτερικά κρατικά έσοδα, αλλά από εξωτερικό δανεισμό για να ξεπληρώσει υποχρεώσεις και συμφωνίες που είχε κάνει, βάζοντας στον θαμπωμένο λαό μια θηλιά που ονομαζόταν ΧΡΕΟΣ.

Δείτε το παρακάτω έγγραφο με το οποίο πιστοποιείται ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974 υπέγραψε σύμφωνο με τις ΗΠΑ και τον Rockefeller και τις λεπτομέρειες τη συμφωνίας.

"Απόρρητο 7271/NSA/1158-AR/29"

το κειμενο:

1. Απομάκρυνση από τις επιλεγμένες θέσεις θα αποφασίζονται μόνο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. από την Πλευρά του Ανδρέα Παπανδρέου επιτρέπονται μόνο φραστικές παρεκκλίσεις.

2. Προς ικανοποίηση των Ριζοσπαστών (αριστερών) ψηφοφόρων θα επιτραπεί η αναθεώρηση της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος Και ΗΠΑ

3. Ελαχιστοποίηση της δύναμης του κομμουνιστικού κόμματος Ελλάδος. Η μείωση αυτή δεν θα πρέπει να υπερβεί το όριο που συμφωνήθηκε με τους συναδέλφους της KGB.

4. Επιτρέπονται φραστικές "συγκρούσεις" με το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ, όχι όμως ανοικτός πόλεμος.

5. Ο σύνδεσμος μεταξύ ΗΠΑ και Ελληνικής κυβέρνησης θα αναλάβει να καθησυχάζει τους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ.

6. (Έχει διαγραφεί με μαρκαδόρο)

7. Αν και όταν το επιθυμεί η ομάδα(?) τα πυρηνικά όπλα που βρίσκονται εναποθηκευμένα στην Ελλάδα θα αντικατασταθούν ή ανταλλαχθούν με νέα.

8. Όταν η CIA και DIA χρειάζονται όπλα για συγκαλυμμένες επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό, η κυβέρνηση του Παπανδρέου θα προβαίνει σε πωλήσεις και μεταφορές όπλων με τις τιμές που θα ισχύουν τότε. Θα ειδοποιείται σχετικά από την υπηρεσία Διοικητικής Μέριμνας (των ενόπλων δυνάμεων) των ΗΠΑ

9. Η Κυβέρνηση Παπανδρέου δεν θα ανακινήσει το θέμα Κύπρου με αντίδωρο την μη ύπαρξη προβλημάτων με την Τουρκία.

10. Η ανοχή απέναντι στην τρομοκρατία (το υπόλοιπο σβησμένο με μαρκαδόρο)

11. Το οικονομικό θέμα θα ρυθμιστεί από τον Brian Crosier. Οι εταιρείες που υποστηρίζουν το κίνημα Παπανδρέου στην Ελλάδα, θα καταθέσουν 100.000.000 δολλάρια για την δημιουργία του νέου κόμματος. (έχουν διαγράψει 3 λέξεις) ARAMKO (επίσης διαγραφή 2 λέξεων με μαρκαδόρο) της Wall Street είναι (διαγραφή 1 λέξης). Οι τράπεζες: Chase Manhattan Bank (διαγραφή 4 λέξεων)

Υπογραφή

Ανδρέας Γ. Παπανδρέου

Andreas Papandreou

knossopolis.gr

"Fast Track: Ξέπλυμα του παγκόσμιου μαύρου χρήματος μέσω του "ντήλερ" Παπανδρέου στο Ελληνικό"


Με σκιώδη “υπουργό προπαγάνδας” τον Γιώργο Μπόμπολα και τα ΜΜΕ του…

Στην υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας ύψους 5 δισ. ευρώ θα προχωρήσει σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον...

εμίρη του Κατάρ Αλ Θανί. Στους στόχους της συμφωνίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα περιλαμβάνεται και η αξιοποίηση και εκμετάλλευση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», το μνημόνιο συνεργασίας, παρότι δεν είναι δεσμευτικό, θα δηλώνει την πρόθεση οικονομικής συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας. Το πλαίσιο της συμφωνίας συζητήθηκε κατά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τις επενδύσεις, Χάρης Παμπούκης, με επενδυτές από το Κατάρ στη Νέα Υόρκη, ενώ ταξίδι στο Κατάρ έχει πραγματοποιήσει και ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι το Κατάρ ενδιαφέρεται και για άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα, πέραν της τριπλής ενεργειακής επένδυσης των 110 δισ. ευρώ στον Αστακό (μονάδα ηλεκτρισμού, τερματικός σταθμός υγροποιημένου αερίου και μονάδα βιοκαυσίμων).

Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» σημειώνει πως το κρατικό fund του Κατάρ, Qatar Investment Authority (QIA) που δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς ενέργειας, τουρισμού, ακινήτων και ξενοδοχείων, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την «αξιοποίηση» του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό. Στο μνημόνιο, ωστόσο, δεν θα κατονομάζεται η περιοχή του Ελληνικού.

Πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν πως υπάρχουν σκέψεις για σειρά έργων, όπως «αξιοποίηση» μέρους της παραλίας στο ύψος του πρώην αεροδρομίου, κατασκευή μαρίνας ελλιμενισμού πολυτελών θαλαμηγών, ξενοδοχείου, συνεδριακών κέντρων, πλωτού καζίνου και μικρού αεροδρομίου που θα χρησιμοποιείται από lear jet και ιδιωτικά αεροσκάφη. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το ακριβές ποσοστό της έκτασης θα είναι τουλάχιστον 15%, αλλά μπορεί να φτάσει και το 30%! Στον υπόλοιπο χώρο θα δημιουργηθούν χώροι αναψυχής και πάρκα. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θεωρεί πάντως ότι το μνημόνιο συνεργασίας με το Κατάρ έχει μεγάλη πολιτική σημασία και θα έχει πολλαπλασιαστικές συνέπειες για την οικονομία. «Δείχνει την πρόθεση του Κατάρ να επενδύσει και είναι μια κίνηση καλών προθέσεων» δήλωσε στην εφημερίδα κυβερνητικό στέλεχος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής επιβεβαίωσε ότι απόψε στις ΗΠΑ θα υπογραφεί ένα γενικό πλαίσιο συμφωνίας αναπτυξιακής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ. Ωστόσο, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν τη συμφωνία σε σχέση με το Ελληνικό, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «είναι πολύ πρόωρο να μιλήσουμε για επενδύσεις» και διευκρίνισε ότι οι δύο πλευρές θα προσπαθήσουν να συνεργαστούν σε πολλά επίπεδα «και φυσικά και σε αναπτυξιακό».

Για «απαράδεκτο ξεπούλημα» του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό στην κρατική εταιρεία QIA του Κατάρ και μετατροπή τους σε αραβικό «Λας Βέγκας» έκανε σήμερα λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο βουλευτής του Παναγιώτης Λαφαζάνης κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Επικρατείας, Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης, ζητώντας να μάθει αν ισχύουν τα δημοσιεύματα του Τύπου για το θέμα και αν ναι, για ποιο λόγο προχωρούν στην υπογραφή αυτού του «μνημονίου συνεργασίας» με την κρατική εταιρεία QIA του Κατάρ.

«Με ποιο δικαίωμα η κυβέρνηση παραχωρεί και, επί της ουσίας, ξεπουλά μοναδικούς ελεύθερους χώρους στο λεκανοπέδιο σε ξένους «επενδυτές»; Ποιο είναι το περιεχόμενο αυτού του νέου μνημονίου; Παρακαλώ όπως το καταθέσετε στη Βουλή. Σκοπεύει να εγκαταλείψει σχέδια τσιμεντοποίησης και εμπορευματοποίησης του Ελληνικού και να ανταποκριθεί στις προτάσεις των γύρω δήμων για ένα μεγάλο πάρκο πρασίνου, ανάσα για το περιβάλλον και όλο το λεκανοπέδιο;», διερωτάται.

Από την πλευρά του το ΚΚΕ αναφέρει ότι «τα σχέδια της κυβέρνησης να γίνουν στην περιοχή του Ελληνικού καζίνο, μαρίνες, πολυτελή ξενοδοχειακά κέντρα και ιδιωτικά αεροδρόμια, δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες και τα οξυμένα προβλήματα του λαού στην Αττική». «Ο λαός δεν χρειάζεται χώρους τύπου Λας Βέγκας. Η δυνατότητα να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες για άθληση, ψυχαγωγία, πολιτιστική δραστηριότητα, μεγάλης έκτασης πνεύμονα πρασίνου με δωρεάν και εύκολη πρόσβαση του εργαζόμενου, με φθηνές και γρήγορες συγκοινωνίες, σε ένα μεγάλο πολυθεματικό πάρκο στο Ελληνικό, έχει ήδη τεκμηριωθεί επιστημονικά και δεν απαιτεί δαπανηρές επενδύσεις», επισημαίνει.

«Δυστυχώς ο πρωθυπουργός σκέφτεται και λειτουργεί αμερικάνικα» δήλωσε ο Α. Αλαβάνος, και πρόσθεσε ότι «δεν του έφτανε του πρωθυπουργού το Μνημόνιο με την Τρόικα, ήθελε και άλλο Μνημόνιο με τους Εμίρηδες του Κατάρ». Αναφερόμενος ο ίδιος στην φημολογούμενη επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, έκανε λόγο για «την κατασκευή, από την βασιλική οικογένεια του Κατάρ μιας διεφθαρμένης Disneyland τζόγου για ξέπλυμα του παγκόσμιου μαύρου χρήματος», υποστηρίζοντας ότι έτσι «έχει ξεπέσει πολύ η Ελλάδα».

bobolasgate.info

Το προφίλ ενός ψεύτη και προδότη Πρωθυπουργού.

Πως ένας άχρηστος μετατρέπεται σε Πρωθυπουργός;...


Καταγωγή

Ο μικρός Jeffrey γεννήθηκε στην Αμερική το στις 16 Ιουνίου 1952 στο Saint Paul της Μινεσότα των ΗΠΑ.

Κατάγεται από πατέρα Ελληνο-Πολωνό τον Ανδρέα Παπανδρέου-Mineiko (με εβραϊκή καταγωγή) και μάνα την Margaret Chant κάτοικο Αμερικής με παππού τον Douglas Chant και στέλεχος των Ιεχωβάδων στις ΗΠΑ και γιαγιά Εβραία.

Το όνομα του

Το πραγματικό πλήρες όνομα του είναι Jeffrey Mineiko - Papandreou αλλά για ενσυντομία των φωνάζουν ΓΑΠ ή GAP (αγγλιστί) (μιάς και έτσι έγραφε το όνομα του στα email που αντάλλαζε με την μητέρα του).

Σε ένα βιβλίο του Γιώργου Λακόπουλου "Του μιλάνε τα κύματα...Ο Ανδρέας Παπανδρέου πριν μπει στην πολιτικη", (εκδόσεις Καστανιώτη, που πρωτοκυκλοφόρησε τον Ιούνη του 2008,στις σελίδες 124-125) διαβάζουμε τα εξης :


-Το 1959, που είχε μετακομίσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Γεώργιος Παπανδρέου φώναξε ένα πρωί τον ιερέα της ενορίας της Εκάλης και βαφτίστηκαν και τα τέσσερα αδέρφια ορθόδοξοι χριστιανοι. Ο Γιώργος, που μέχρι τότε τον φώναζαν Τζέφρι,πήρε και επισήμως το όνομα του παππού του, με ανάδοχο τον καθηγητή Γιώργο Λιανόπουλο - φίλο του Ανδρέα από την Αμερική και υφυπουργό του Καραμανλή στη Μεταπολίτευση.Τον μικρότερο,τον Ανδρέα,τον βάφτισε ο ίδιος ο Γεώργιος Παπανδρέου. Αυτή η τελετή κρατήθηκε σαν οικογενειακό μυστικό και από μια άποψη ήταν. Έγινε κυρίως για το χατίρι του Γέρου".

- Σημείωση

Ακριβής ημερομηνία και ενορία στην οποία βαφτίστηκε ο Jeffrey δεν υπάρχει..

Πολύς κόσμος αμφισβητει ότι έχει πράγματι βαφτιστεί , λόγω του ότι ό άλλος του παππους, ο Douglas Chant, ήταν στέλεχος των Ιεχωβάδων των ΗΠΑ, και επειδη διαδιδόταν παλιότερα μια άλλη διαφορετικη ιστοριούλα περι βαπτίσεώς του στις ΗΠΑ απο τον Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο , αλλα και διότι υπάρχει και η φήμη ότι στο Αμερικανικο Κολλέγιο είχε δηλώσει προτεστάντης, και επειδη ποτε άλλοτε δεν έχει δημοσιευτει κάτι για το γεγονος της βάπτισης, ούτε φωτογραφίες απ' αυτην.

- Σημείωση 2

Είχε δικαστικές διαμάχες με την Λιάνα Κανέλλη βουλευτή του ΚΚΕ για το ότι δεν χρησιμοποιεί το πραγματικό του όνομα...
Σπουδές
Σπούδασε κοινωνιολογία στο Amherst College στη Μασαχουσέτη (Massachusetts), ΗΠΑ, την περίοδο 1970-1975, πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην κοινωνιολογία της ανάπτυξης στοLondon School of Economics, Ηνωμένο Βασίλειο (1975-1977). Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Στοκχόλμη και παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στο Κέντρο Διεθνών Σχέσεων στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, οπου συμμαθητής του ήταν ο Αντώνης Σαμαράς πρώην αποστάτης της Νέας Δημοκρατίας και σήμερα Πρόεδρος της.

Θέσεις στην Ελληνική Πολιτική σκηνή

Βουλευτικές θητείες

· Βουλευτής Αχαΐας (1981-1996)

· Βουλευτής Α' Αθήνας (1996-2004)

· Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης (Μάρτιος 2004-Σεπτ. 2007)

· Βουλευτής Αχαΐας (Σεπτ. 2007 - Οκτ. 2009)

· Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής (Οκτ. 2009 - Σήμερα)

Υπουργικές θητείες

· Υφυπουργός Πολιτισμού (Ιούλιος 1985 - Φεβρουάριος 1987)

· Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (1988 - 1989)

· Υφυπουργός Εξωτερικών (Οκτώβριος 1993 - Ιούλιος 1994)

· Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Ιούλιος 1994 - Σεπτέμβριος 1996)

· Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών (Σεπτέμβριος 1996 - Φεβρουάριος 1999)

· Υπουργός Εξωτερικών (Φεβρουάριος 1999 - Φεβρουάριος 2004, Οκτώβριος 2009 - σήμερα

Το χρονικό του ψέμματος και της προδοσίας

Ο Jeffrey Papandreou είναι μέλος και έχει συμμετάσχει παρα πολλές φορές στην ζωη του στις συνεδριάσεις της Λέσχης Bilderberg, ανα τον κόσμο.

Η τελευταία φορά που συμμετείχε ήταν στην Bilderberg που έγινε στο Καβούρι της Αττικής το 2009 πριν αναλάβει πρωθυπουργός οπου εκεί πήρε το χρήσμα για να πάρει το τιμόνι της Ελλάδας.

Σημείωση

Τα σχέδια της Bilderberg για την Ελλάδα είναι και το ΠΑΣΟΚ επιβάλει:

· -Αφελληνισμός

· Καταστροφή της παιδείας (ήδη το κανει η Διαμαντοπουλου που είναι μέλος της Bilderberg)

· Καταστροφή και σβήσιμο της Ιστορίας

· Διάλυση πολιτισμού και γλώσσας

· Αχταρμοποίηση Ελληνικού Λαού με την βοήθεια Μεταναστών (λαθραίων και μη)

· Επιβολή ΔΝΤ

· Πώληση ορυκτού πλούτου σε ξένες εταιρίες

· Ιδιωτικοποίηση των πάντων

· Eπιβολή της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης

· Ηλεκτρονικές Ταυτότητες

· Διχοτόμηση και κατακερματισμός της Ελλάδας σε 9 περιφέρειες (Ανεξάρτητη Κρήτη,Δωδεκάνησα-Τουρκία, Θράκη-Τουρκικη Θράκη, Μακεδονία-Σκόπια, Ηπειρός-Αλβανία, Ανεξάρτητη Κέρκυρα, Πελλοπόνησος, Στερεά Ελλάδα, Κυκλάδες)

Ο Henry Kissiger (Ισόβιος Πρόεδρος της Bilderberg) και πρώην Υπ.Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε αναφέρει σε ομιλία του στην Ουάσικτον, το 1974:

“Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, και την Μέση Ανατολή.”

Σημείωση

Το ΔΝΤ ήξεραν οτι αν μπει στην Ελλάδα αυτοι που κανουν κουμαντο ειναι το ΔΝΤ. Κυβέρνηση δεν έχουμε πλεον, ειναι πιόνια του ΔΝΤ.. Το ΔΝΤ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ, ΕΠΙΒΑΛΕΙ και η Κυβέρνηση πράτει χωρίς να πει τίποτα.

Όσοι ασχολούνται με την Νεα Τάξη Πραγμάτων ήξεραν πως ηταν η σειρά μας το 2010.

Προεκλογικές θέσεις:

Σε μια περιοδο που η Ελλάδα έχει αρχίσει να αχνοφαίνεται υπερχρεωμένη εμφανίζεται ο Jeffrey σε όλες τις προεκλογικές ομιλίες του λέγοντας πως λεφτά υπάρχουν... Έτσι με τα ψέματα κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόσμου ωστε να τον ψηφίσει απέναντι σε μια Ν.Δ. μπαχαλαμένη..

1. Τον Οκτώβριο του 2009 αναμβάνει πρωθυπουργός της Ελλάδας και εδώ αρχίζει η προδοσία της Ελλάδας και η επιβολή των ορέξεων των τραπεζιτών ΔΝΤ,ΕΚΤ κλπ λέγοντας “Λεφτά υπάρχουν”
* H ορκομωσία του έγινε με το αριστερό χέρι όχι το δεξί....(περισσότερα στις παραπομπές)

2. Έλεγε το ασφαλιστικό είναι άδικο και κατέβαινε στις πορείες μαζί με τους απεργούς

Μετεκλογικές θέσεις και πράξεις:

1. Του έγινε πρόταση για δανεισμό από Αμερικάνικη εταιρία (Hayman Private Equity LLC στην Βοστόνη) μία στις 11 Ιανουαρίου επιστολή δηλώσεως προθέσεως, και μετά στις 8 Φεβρουαρίου τις οποίες δεν δέχτηκε.....αρα δεν μπορεί να λέει πως δεν υπήρχαν καθόλου λεφτά....(κρατάμε επιφυλάξεις για τους προσφερθέντες όρους... κανείς δε σου χαρίζει τίποτε, και τα Private Equities είναι σκληρά αρπαχτικά συνήθως).

2. Την επομένη των εκλογών, εντελώς συμπτωματικά, η ΤτΕ(με την βοήθεια τουΠροβόπουλου που είναι μέλος της bilderberg) αλλάζει τον κανονισμό και διευκολύνει την ανοικτή πώληση ελληνικών ομολόγων, δλδ διευκολύνει την άνοδο των επιτοκίων (υπόθεση Τ+10)(περισσότερα στις παραπομπές).

3. Τον Ιανουάριο του 2010 άρχισε να λέει και αυτός και ο Γιώργος Παπακωσταντινου πωςλεφτά υπήρχαν και πως δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε στο ΔΝΤ.(περισσότερα στις παραπομπές)

4. Τον Απρίλιο του 2010 απο το Καστελόριζο ανακοινώνει την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στηριξης... ΔΝΤ κλπ

5. Συνεχίζει να κανει τα στραβά μάτια για το Αιγαίο και κλείνει συμφωνίες, με Τούρκους και Αμερικάνους ,κάτω απο το τραπέζι(στις παραπομπές περισσότερα).

6. Κατήργησε τον τίτλο Εθνικής από το Υπουργείο Παιδείας και απο άλλα Υπουργεία.

7. Κατήργησε το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

8. Συνομιλεί με τα σκόπια με βάση το όνομα “Μακεδονία” και το υπόλοιπο κομμάτι βλέπουμε.

9. Ο ελληνικός λαός εχει αρχισει να πεινάει και λέει στους υπουργούς του: “Κάντε διακοπές άφοβα”.

10. Κάνει τα στραβά μάτια για την Θράκη τώρα που είναι σοβαρή η κατάσταση.

11. Τον Ιούλιο του 2010 είναι ο πρώτος “Έλληνας” πρωθυπουργός που επισκέπτεται το Ισραήλ και καταθέτει στεφάνι για το ολοκαύτωμα των Εβραίων.(στις παραπομπές περισσότερα).

12. Τον Ιούλιο του 2010 συζητάει για πώληση Κρατικών τραπεζών μετά απο πρόταση του ιδρυτικού μέλους του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Σάλλα.

13. Αφαιρεί τον πίνακα από το πρωθυπουργικό γραφείο η Ελλάς Ευγνωμονούσα (πριν την επίσκεψη Ερντογαν)(περισσότερα στις παραπομπές).14) Τον Ιούλιο του 2010 κανει πολιτική επίταξη και επιστράτευση απεργών(ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών) γιατι αντιδρούσαν στο άνοιγμα του επαγγέλματος τους.
Σημείωση
Ο συνταγματολόγος Βενιζέλος(τρομάρα του) το 2007 λέει πως μια πολιτική επιστράτευση και επίταξη λόγο απεργίας αδιανόητη, λέγοντας:

“Είναι επίσης αδιανόητο, μετά από όσα έχουν συμβεί, να μην υπάρχει ρητή μνεία της τροπολογίας αυτής στο φαινόμενο της απεργίας. Και στη δική μας πρόταση, όπως και στην πρόταση του Συνασπισμού, προβλεπόταν ρητά ότι η απεργιακή κινητοποίηση από μόνη της δεν συνιστά λόγο επιβολής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, πολιτικής κινητοποίησης και άρα δεν μπορεί να οδηγήσει σε πολιτική επιστράτευση, παρά μόνο εάν συντρέχουν οι αυστηρά οριοθετημένες προϋποθέσεις του άρθρου 22 παράγραφος 4.Είτε σε περίπτωση πολέμου ή γενικής επιστράτευσης είτε όταν υπάρχουν αμυντικές ανάγκες είτε όταν υπάρχουν αμιγώς πολιτικές ανάγκες, δηλαδή ανάγκες αστικής κινητοποίησης, σε περίπτωση θεομηνίας ή ισοδύναμης ανθρωπογενούς καταστροφής και σε περίπτωση προβλήματος δημόσιας υγείας που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα συνήθη μέτρα.”

Συμπέρασμα...

Μετά τον Εφιάλτη στις Θερμοπύλες δεν έχει ξαναεμφανιστεί τέτοιος προδότης στον Ελλαδικό χώρο....

Μας κυβερνάει ένας άχρηστος (όπως έλεγε ο Πάγκαλος) προδότης πολιτικός, που ανέβηκε στα στρώματα της πολιτικής με την βοήθεια της μασωνίας, των εβραίων και της bilderberg, ώστε να στεφθεί πρωθυπουργός της Ελλάδας και να την πουλήσει σε αυτά τα κέντρα διακυβέρνησης του πλανήτη. Είναι δημόσιος κίνδυνος, διέπραξε ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ με την υπογραφή του μνημονίου ξεκινώντας το έργο της καταστροφής της πολύπαθης Ελλάδας, ξέροντας απο την πρώτη στιγμή που πήγε στο Καβούρι το 2009 οτι ήταν σειρά του στην πολιτική. Ενας άχρηστος, τελιωμενος, ξεφτιλισμένος, πολιτικός που μπορεί να έχει Ελληνική καταγωγή, αλλά δεν νιώθει Έλληνας(όπως λεει και ο αδερφός του Νίκος), αδιαφορόντας φυσικα για ότι συμβαίνει που ξέρει πολυ καλα τι συμβαίνει και προσπαθει με λόγια και πράξεις με την βοήθεια των ΠΑΣΟΚΟΚΑΝΑΛΩΝ να κοροϊδέψει τους Έλληνες κατι που θα αρχισει σιγα σιγα να βλέπει οτι δεν καταφέρει..

Το πρώην "ΠΑ.ΣΟ.Κ" πλέον αποτελείται από:

A) Yπουργούς και γενικούς γραμματείς χωρίς πτυχία

Β) Εβραίους

Γ) Μέλη της Λέσχης Bilderberg

Δ) Μασώνους

Τα ονόματα τους;

Δημήτρης Δρούτσας, Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου, Θάλεια Δραγώνα, Μαρία Δαμανάκη, Γιώργος Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωσταντίνου, Ευάγγελος Βενιζέλος (πραγματικό όνομα Τούρκογλου), Μιχάλης Χρυσοχοίδης(πραγματικό όνομα Κοεμζόγλου), Αλεβιζάτος, Άλεξ Ρόντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Τρεπεκλής,Ανδρέας Luerdi (κατά κόσμον Λοβέρδος), η Παρασκευή Κέλλερ (κατά κόσμον Χριστοφιλοπούλου)

Πηγή eothetis.blogspot.com

Ανταπόκριση από το ταξίδι του ΓΑΠ στις ΗΠΑ.

Ειχαμε κι’ εμεις “απεσταλμενο” στην Αμερικη, με την ευκαιρια του ταξιδιου του κυριου Παπανδρεου στη Νεα Υορκη και την Ουασιγκτον. Αμ’ πως, που θα ελεγε και ο αξεχαστος για τις ατακες του Χατζηχρηστος.
Λοιπον, ο ανθρωπός “μας” (στην πραγματικοτητα απεσταλμενος καποιου αθηναικου μεσου στο οποιο δεν μπορει, φαινεται, να καταγραψει τα παντα, μας τηλεφωνησε και μας ειπε οτι Ελληνας εγκατεστημενος εδω (στις Ηνωμενες Πολιτειες), που ειναι ιδαιτερα ενημερωμενος, του ειπε: “Ο μπασταρδος εχει εξασφαλισει την εμπιστοσυνη τους” -  προσοχη, δεν ειπε “οι μπασταρδοι του εχουν εμπιστοσυνη” και ειναι φανερη η ουσιαστικη διαφορα που υπαρχει μεταξυ των δυο φρασεων
Ο ανθρωπός “μας” μας εδωσε και μια ειδηση που την “ψαρεψε” στην Ουασιγκτον: Στην αμερικανικη πρωτευουσα εντοπιστηκε προσφατα ο κυριος Σταυρος Ψυχαρης, για τον οποιο ειπωθηκε οτι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και η επισκεψη του στην Ουασιγκτον λεγεται οτι αφορουσε ιατρικες εξετασεις απο απολυτως εξειδικευμενους ιατρους.
Ο “απεσταλμενος” μας υποσχεθηκε να μας μεταφερει, μολις μπορεσει, και μερικες εικονες απο τη Νεα Υορκη (οπου πηγε για πρωτη φορα) και τα προαστια που του εκαναν ιδιαιτερη εντυπωση.
Εμεις περιμενουμε

Α.Π.
ΠΗΓΗ

Εθνικής σημασίας η αναβίωση των Μικρών και Μεγάλων Αμφιαρείων

Βασίλης Οικονόμου

Όπως έχουμε τονίσει, στην πολιτική δεν υπάρχουν πλέον κάθετες διαχωριστικές γραμμές αλλά μία μεγάλη, οριζόντια κόκκινη γραμμή που διέπει όλο το πολιτικό σύστημα. Πάνω από αυτή την γραμμή στέκονται αυτοί που βάζουν την Πατρίδα, το συνολικό συμφέρον, πάνω από το ατομικό ή το κομματικό τους.
Σε αυτούς ανοίκει δικαιωματικά και έμπρακτα ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου που διεκδικεί τον δήμο Ωρωπού.
Ο Βασίλης Οικονόμου που είπε ένα βροντερό ΟΧΙ στην κατοχή της χώρας από το ΔΝΤ. Ο άνθρωπος που έβαλε το συμφέρον της Πατρίδας και των Ελλήνων πάνω από το κομματικό και βεβαίως το ατομικό του συμφέρον. Δείτε λοιπόν πως η ορθή στάση ζωής φαίνεται σε όλο το φάσμα των πράξεων ενός ανθρώπου. Πως η αγάπη για την Ελλάδα γίνεται πολιτική με ουσία, χωρίς κορώνες πατριδοκαπηλείας με δικέφαλους και κραυγές που μεταφράζονται σε “YES SIR”.  Πολιτικές ουσίας που αναδεικνύουν στο έπακρο τη “βαριά βιομηχανία” αυτής της Γης: Την αειφόρο αρμονική πολιτιστική κληρονομιά.
Πως εξηγεί ο ίδιος μια από τις πρώτες δράσεις του ως δήμαρχος:
Ο Ωρωπός είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις της αρχαίας Ελλάδας, με πλούσια αρχαιολογικά μνημεία και ευρήματα. Ως λιμάνι με ιδιαίτερη σημασία λόγω της επικοινωνίας του με την Εύβοια, υπήρξε για αιώνες το επίκεντρο της διαμάχης μεταξύ Αθηναίων και Βοιωτών. Κατοίκηση στον Ωρωπό διαπιστώνεται από τη μεσοελλαδική εποχή στη θέση Νέα Παλάτια. Κεραμικά λείψανα της μεσσοελλαδικής, της μυκηναϊκής, της πρωτογεωμετρικής, της γεωμετρικής και της αρχαϊκής περιόδου προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού. Ακόμα και σήμερα διασώζεται το μεγάλο ιερό του Αμφιαρείου, το οποίο ιδρύθηκε στον 5ο αιώνα και του οποίου η φήμη απλώθηκε σε όλη την Ελλάδα. Δυστυχώς σήμερα ελάχιστοι γνωρίζουν την ιστορία του Ωρωπού ως αρχαία πόλη, ελάχιστοι επισκέπτονται το ιερό και ελάχιστοι είναι αυτοί που έστω και δειλά προσπάθησαν να αξιοποιήσουν την περιοχή. AmfiaraeionArxaiolEripiaStoas.jpg (16365 bytes) Ελάχιστοι επίσης γνωρίζουν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην περιοχή στο χώρο του αρχαίου θεάτρου, που είναι και το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο θέατρο.
Για το λόγο αυτό θέτουμε ως στόχο και προϋπόθεση ανάπτυξης την ίδρυση του «Αμφιάρειου Φεστιβάλ» ως Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού – Νεολαίας που θα αναλάβει την διοργάνωση των «Αμφιάρειων Εορτών», ως γεγονός εθνικής σημασίας με επίκεντρο τον αρχαιολογικό χώρο του Αμφιάρειου θεάτρου. Αρχαίο – σύγχρονο θέατρο, αθλητικοί αγώνες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, επιστημονικά συνέδρια, σημείο αναφοράς για την νεολαία της πατρίδας μας. Στόχος είναι η αναβίωση των Μικρών και Μεγάλων Αμφιαρείων όπου πραγματοποιούνταν στους αρχαίους χρόνους αθλητικοί, μουσικοί και ιππικοί αγώνες όπου έπαιρναν μέρος αθλητές, λόγιοι, μουσικοί και ηθοποιοί από όλη την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Μικρά Ασία γεγονός που καταδεικνύει και την μεγάλη σημασία του χώρου για τον αρχαίο κόσμο.
Πιστεύουμε ότι οι «Αμφιάρειες Εορτές» μπορούν και πάλι να αποτελέσουν εθνικό σημείο αναφοράς και να προσελκύσουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται με ήπιες και χαμηλού κόστους προσαρμογές ώστε να μην αλλοιώνεται ο φυσικός χώρος του Δήμου. Το κόστος των Εορτών δεν θα επιβαρύνει τους κατοίκους αλλά θα αναζητηθούν πόροι από το Υπουργείο Πολιτισμού, τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα ανάδειξης αρχαιολογικών μνημείων, διάσωσης και διάδοσης των ιδιαίτερων πολιτισμικών στοιχείων καθώς και από χορηγίες του επιχειρηματικού κόσμου.

Ένα μεγάλο μπράβο στον Βασίλη Οικονόμου που θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση μας για την υποψηφιότητα του, όπως την είχε και στην παλικαρίσια του απόφαση που έγραψε ιστορία.
 

Ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ με τον χειρότερο τρόπο..

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Σύνοδο των Πρυτάνεων που θα γίνει αύριο στους Δελφούς, ο κ. Παπανδρέου σκοπεύει να ανακοινώσει σειρά μέτρων που θα αφορούν την Ανώτατη Εκπαίδευση, όπως για παράδειγμα τον διορισμό πρυτάνεων έπειτα από σχετικό διεθνή διαγωνισμό. Ο διοριζόμενος πρύτανης εννοείται ότι δεν είναι απαραίτητο να είναι από το ίδιο πανεπιστήμιο, αλλά ούτε καν Έλληνας.

Σύμφωνα με τις διεθνιστικές αντιλήψεις των νεοταξικού ΠΑΣΟΚ, ο πρύτανης θα μπορεί να είναι και αλλοδαπός, π.χ. αμερικανός κ.λ.π.
Επίσης οι πληροφορίες λένε ότι ο κ. Παπανδρέου σκοπεύει να αποσυνδέσει τα πανεπιστήμια από την κρατική χρηματοδότηση και να εισάγει το σύστημα της ιδιωτικής χρηματοδότησης για τις επιμέρους έδρες. Δηλαδή θα υπάρχουν ιδιώτες χορηγοί που θα συντηρούν διάφορες έδρες.

Αν ισχύσει αυτό, αναρωτιόμαστε: Η βούληση του ιδιώτη χορηγού θα υπερισχύσει ή του υφιστάμενου καθηγητής της έδρας;

Εδώ βλέπουμε μια προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των…. ΑΕΙ από την πίσω πόρτα με τον χειρότερο τρόπο. Αυτό εδώ το blog δεν είναι αντίθετο με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αλλά όχι με αυτό τον τρόπο. Κατά τη γνώμη μας ο σωστός τρόπος είναι αυτός που ισχύει και στη Μέση Εκπαίδευση. Δηλαδή να υπάρχει ακέραιο το κρατικό πανεπιστήμιο με τα δικά του ελληνικά και εθνικά χαρακτηριστικά και παράλληλα να μπορεί να ιδρυθεί και να λειτουργήσει ανταγωνιστικά και το ιδιωτικό και ας έχει αυτό το τελευταίο όσες χορηγίες θέλει.

Αυτό όμως που σκέφτεται ο κ. Παπανδρέου είναι η πλήρης διάλυση της κρατικής Ανώτατης Ελληνικής Εκπαίδευσης και η παράδοσή της σε ξένα συμφέροντα.
Πηγή:  http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/09/blog-post_2165.html

Δωράκια στους έχοντες…

ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ των 5,4 εκατομμυρίων μισθωτών και συνταξιούχων της χώρας, που είναι τα μόνιμα υποζύγια του προϋπολογισμού, αποτελούν οι ισχυρισμοί των κυβερνώντων ότι με την εφαρμοζόμενη φορολογική πολιτική αυτοί που ξεσκεπάζονται και -επιτέλους- πληρώνουν φόρους είναι οι έχοντες και οι κατέχοντες που συνήθιζαν να δηλώνουν εισοδήματα φτώχειας.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ διαβεβαιώνει ότι η φορολογική νομοθεσία έχει γίνει πιο αυστηρή κι ότι….
οι φορολογικοί έλεγχοι και οι διασταυρώσεις στοιχείων έχουν πυκνώσει κι έχουν βελτιωθεί ποιοτικά, οδηγώντας σε θεαματικά αποτελέσματα. Ισχυρίζεται, επίσης, ότι η πολιτική της καταπολεμά τη φοροδιαφυγή των οικονομικά ισχυρών.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, που επιμελώς αποκρύπτεται από την κυβερνητική προπαγάνδα; Η αλήθεια είναι ότι η φοροδιαφυγή των πλουσίων όχι μόνο δεν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά, αλλά ενισχύεται με κίνητρα που της δίδει η ίδια η κυβέρνηση! Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αυτό που αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος για τη μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης κατά 30% έως και 74% για 350.000 οικογένειες πλουσίων που διαμένουν σε κατοικίες άνω των 200 τετραγωνικών μέτρων.

ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ για τους πλούσιους φορολογούμενους της χώρας αυξήθηκαν αντί να στενέψουν ασφυκτικά! Το «δωράκι» αυτό της κυβέρνησης στους πλούσιους θα το πληρώσουν, βεβαίως, οι υπόλοιποι, οι πολλοί με τα λίγα, οι οποίοι και θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα εντελώς άδικο και φορομπηχτικό σύστημα τεκμηρίων. Και να σκεφτεί κανείς ότι οι κυβερνώντες επιθυμούν ακόμη να ονομάζονται… σοσιαλιστές!
http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/09/blog-post_5119.html

Δεν υπάρχει ζημία του ελληνικού δημόσιου στην υπόθεση του Βατοπεδίου, αποκάλυψε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Αυτό προκύπτει από τα έγγραφα που υπάρχουν στην δικαιοσύνη, αλλά και στην αρμοδία επιτροπή της Βουλής, καθώς οι αρχικές εκτιμήσεις δεν έχουν ανατραπεί μέχρι σημερα.
Τα στοιχεία αυτά, δηλαδή ότι δεν υπάρχει ζημιά για το ελληνικό δημόσιο, προκύπτουν από εκθέσεις που έχει κάνει το σώμα ορκωτών εκτιμητών, άλλες κρατικές υπηρεσίες, αλλά και ανεξάρτητος οίκος.
Τα νέα δεδομένα αποτελούν μία σημαντική ανατροπή στα όσα γνωρίζαμε για την υπόθεση της μονής Βατοπεδίου.

Νεότερα δεδομένα αναμένονται μετά τη νέα πραγματογνωμοσύνη που διέταξε πρόσφατα η προανακριτική
Υπενθυμίζεται, ότι αυτή είναι και η κεντρική θέση της ΝΔ στην υπόθεση


Η Ελλάδα σήμερα, αποτελεί οικονομικό θαύμα
Ποιος το είπε αυτό;
Ποιος άλλος ο Πρωθυπουργός "εξωτερικών" σε συνέντευξη, στη μητρική του γλώσσα φυσικά, στο Αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS και στη δημοσιογράφο Susie Gharib (22 Σεπτεμβρίου).
Πιο συγκεκριμένα στο τέλος της συνέντευξης δήλωσε:
" Greece is a country that was seen as a failure and has now become an economic miracle."
"Η Ελλάδα είναι μια χώρα, η οποία κάποτε θεωρήθηκε αποτυχημένη και, σήμερα, αποτελεί οικονομικό θαύμα
Εκτός από ταξιδευτής, μεγάλος στοχαστής, μας προέκυψε και θαυματοποιός τώρα ο κ.πρωθυπουργός... 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Τα έξοδα για το "κατοχικό" δάνειο του μνημονίου ανέρχονται στα 400 εκ ευρώ!!!

Ένα θέμα που παρουσιάσαμε Απίστευτο, πληρώνουμε 400 εκατ ευρώ για λειτουργικές δαπάνες της δανειακής σύμβασης., πήρε ο δραστήριος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μ. Κεφαλογιάννης, και το έκανε ερώτηση στη Βουλή. Πρόκειται για μια ανάρτηση που βάλαμε και εμείς χθες 
όπου αναφέραμε ότι τα έξοδα της κατοχικής δανειακής σύμβασης των 80 δις του μνημονίου, ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσό των 400 εκ. ευρώ, όσες δηλ. είναι οι περικοπές των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων!!

Διαβάστε και την ερώτηση του Μ. Κεφαλογιάννη:
Ερώτηση κατέθεσε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης προς όλους τους Υπουργούς της Κυβέρνησης με την οποία ζητεί να πληροφορηθεί η Βουλή και ο Ελληνικός λαός ποια μέλη της κυβέρνησης αποφάσισαν και ενέκριναν την εκταμίευση 400 εκατομμυρίων ευρώ για «έξοδα φακέλου» του Μνημονίου. Ο πρώην Υπουργός ζήτησε επίσης να κατατεθούν στη Βουλή σύμφωνα με το άρθρο 131 του Κανονισμού της όλα τα έγγραφα, αποφάσεις και εντάλματα πληρωμής που αφορούν την έγκριση, εκταμίευση και πληρωμή του εν λόγω ποσού.

Το πλήρες κείμενο της αρ.πρωτ. 3331/104/24-09-2010 ερώτησης έχει ως εξής:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Κυβέρνησή σας πλήρωσε σε δικηγόρους και άλλους μεσάζοντες 400 εκατομμύρια ευρώ (ως έξοδα φακέλου) για τη σύνταξη του μνημονίου με το οποίο παραβιάζοντας το Σύνταγμα παραδώσατε την Εθνική Κυριαρχία στην τρόικα ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ.

Επειδή
1. Οι περικοπές των συντάξεων των δημοσίων υπάλληλων ανέρχονται σε 400 εκατομμύρια ευρω το χρόνο, όσα τα «έξοδα» του φακέλου του μνημονίου
2. Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο-πλην Ελλάδος- οι τράπεζες-δανειστές πληρώνουν τα έξοδα συντάξεως του φακέλου χορήγησης των πάσης φύσεως δάνειων
3. Οι τράπεζες δανειστές της Ελλάδος – μέσω μνημονίου- θα εισπράττουν τόκους 6 δισ. ευρώ το χρόνο για όλη τη διάρκεια του μνημονίου, που ήδη η κυβέρνηση των «αντιεξουσιαστών» προτίθεται να παρατείνει μέχρι το 2020, δηλαδή σύνολο 50 δισεκατομμύρια σε 10 χρόνια

Ερωτάσθε εν όψει και των διατάξεων του ορθού 85 του Συντάγματος ποια μέλη της κυβέρνησης ΓΑ Παπανδρέου αποφάσισαν και ενέκριναν την εκταμίευση των 400 εκατομμυρίων ευρώ για «έξοδα φακέλου» του Μνημονίου?

Σύμφωνα με το άρθρο 131 του Κανονισμού της Βουλής καλείσθε να καταθέσετε στη Βουλή όλα τα έγγραφα, αποφάσεις και εντάλματα πληρωμής που αφορούν την έγκριση, εκταμίευση και πληρωμή του εν λόγω ποσού των 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Αθήνα 24/9/2010
Ο ερωτών

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης 
 

ΓΑΠ .Σήμερα αναμένεται να επισκεφθεί την χώρα μας ...

Το παρακάτω κείμενο νομίζω ότι εκφράζει την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πλέον (ακόμη και των ΠαΣΟΚτζίδων)

Σε ποια χώρα ζει ο πρωθυπουργός;;;
Αυτές τις ημέρες, που η μισή εθνική οδός είναι μπλοκαρισμένη από τις νταλίκες και την ίδια στιγμή έχει παραλύσει από τις απεργίες κάθε μεταφορά εμπορευμάτων , ο πρωθυπουργός και πάλι έλλειπε ...

Βρισκόταν για μία ακόμα φορά στο εξωτερικό (στις ΗΠΑ συγκεκριμένα) και είχε συναντήσεις και επαφές με τον Γενικό Γραμματέα του Ο.Η.Ε. κ. Ban Ki Moon , με με εκπροσώπους της Jewish Committee ,με το του Προεδρείο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς , έκανε δε και ενδιαμέσως μία βόλτα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (Wall Street) ...

Θέλετε και άλλα;;;
Ορίστε...

Συνάντηση με : τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden , με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας John Kerry , με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Γερουσίας Max Baucu ,με τον Δημήτρη Χριστόφια , με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας Abdullah Gul , τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, Sali Berisha , πήγε και σε Δεξίωση του Ιδρύματος Clinton , σαν να μην έτρεχε τίποτε εδώ στην χώρα!

Καμία παρέμβαση για την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας από τον κ. Παπανδρέου .
Ακολουθεί πιστά ένα πρόγραμμα, το οποίο εξελίσσεται πάνω σε αυταά που αρέσκεται καλύτερα. Συμπεριφέρεται σαν να κυβερνά μία χώρα, όπου όλα λειτουργούν άψογα. Αφήνει άναυδους ακόμη και όσους με την ψήφο τους τον έφεραν στην εξουσία.

Μήπως πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο προστατεύει το προφίλ του; ΄Η θεωρεί ότι απαντήσεις για τα προβλήματα που προέκυψαν, δίνουν οι υπουργοί και τα στελέχη του, οι οποίοι δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα τις αρμοδιότητες μεταξύ τους ;
Μήπως είναι ικανοποιημένος που ο  κρατικός μηχανισμός, εμφανίζεται ένδεκα μήνες μετά στην ίδια ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ (όπως έλεγαν πριν αναλάβουν) κατάσταση;
Μήπως νομίζει ότι έτσι μπορεί να ξεπεράσει τους «σκοπέλους»;

Δεν θα άφηνε παράθυρο κριτικής, αν στεκόταν δίπλα στο λαό και είχε το θάρρος να βγει μπροστά. Να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες και να δώσει εξηγήσεις για το σημείο στο οποίο έφθασε η Ελλάδα. Σε άλλες περιπτώσεις πριν αναλάβει τα ηνία της χώρας ήταν λαλίστατος , τώρα πού χάθηκε και γιατί δείχνει σαν τα παρακολουθεί όλα από την τηλεόραση και μάλιστα από του εξωτερικού;

Η αντιπολίτευση τον κατηγορεί ότι εκχώρησε τις ευθύνες σε άλλους  και είναι άφαντος σε δύσκολες καταστάσεις. Μήπως όσοι βλέπουν τη «συμπεριφορά αναχωρητή», που παρουσιάζει έντονα, πρέπει να θεωρηθούν «αντι- Παπανδεικοί»;

Το Σάββατο αναμένεται να επισκεφθεί την χώρα μας (άγνωστο για πόσα

Ε, και...

Όλα αυτά δεν μετρούν, όταν ο πρωθυπουργός απέχει από την κεντρική πολιτική σκηνή της Ελλάδας και αφήνει να διοικείται "Αντ' Αυτού "...

Διαφωνεί κανείς...;
εικοσιτετράωρα) και κατόπιν θα θα μεταβεί κάπου στο εξωτερικό γα να συναντηθεί με τον Χ ,Ψ κλπ κλπ .

3.000.000 € ΑΜΟΙΒΗ ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ "ΒΟΗΘΗΣΑΝ" ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ !!

75 χιλιάδες ευρώ («Λεφτά Υπάρχουν») διανέμουν η κυρία Διαμαντοπούλου και ο κύριος Σαχινίδης στο διοικητικό προσωπικό του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ), ως «εφ’ άπαξ αμοιβή» του έτους 2010 «για την αποδεδειγμένη συμμετοχή του στη διεξαγωγή και υποστήριξη των Γενικών (Εισαγωγικών Εξετάσεων) στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ». Ανεξάντλητη η εφευρετικότητα της δημοσιοϋπαλληλίας, απύθμενη η ελαστικότητα των υπουργικών διαβεβαιώσεων, ανεξερεύνητη η διαδικασία των «Γενικών Εξετάσεων»: άραγε δεν επαρκούν για την διεξαγωγή και την υποστήριξή τους οι δεκάδες χιλιάδες των εκπαιδευτικών που τις διεκπεραιώνουν κάθε χρόνο; άραγε είναι τόσο αναγκαία και καθοριστική η συμμετοχή των (πόσων; 80; 100; 200;) υπαλλήλων ενός ΝΠΔΔ; άραγε αυτή η (έστω απαραίτητη) συμμετοχή του διοικητικού προσωπικού του ΟΕΔΒ δεν μπορεί να
παρασχεθεί στο πλαίσιο της τακτικής υπηρεσίας τους; άραγε δεν υπάρχει ούτε το στοιχειώδες θάρρος στις αποσκευές των πολιτικών ταγών, ώστε να επικαλούνται και να εκτρέφουν και να αμείβουν «αποδεδειγμένη συμμετοχή», για να διαιωνίσουν μια εικονική πραγματικότητα, αντί να φροντίσουν για ρωμαλέες αποδοχές έναντι υπαρκτής, αποδοτικής, δημιουργικής εργασίας; άραγε οι αφεντάδες μας θα συνεχίσουν για πολύ ακόμα να παριστάνουν πως χαϊδεύουν αυτιά, να ξεγελούν τις διψασμένες τσέπες των ραγιάδων, να διαιρούν τους υπηκόους, να επεκτείνουν υλικά και ψυχικά την τυραννία τους; (για την ιστορία: η κοινή απόφαση Διαμαντοπούλου-Σαχινίδη δημοσιεύεται στο υπ’ αριθμ. 1375 φύλλο του Β΄ τεύχους του ΦΕΚ της 2ας Σεπτεμβρίου 2010 – και αποτελεί ένα ακόμη μνημείο πασοκισμού, τοσούτω μάλλον καθόσον ήδη έχει χορηγηθεί «εφ’ άπαξ αμοιβή στο διοικητικό προσωπικό της Κεντρικής και των Περιφερειακών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, για την αποδεδειγμένη συμμετοχή τους στη διεξαγωγή και υποστήριξη των Γενικών (Εισαγωγικών Εξετάσεων) στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ», συνολικού ύψους (προσδεθήτε και μη καπνίζετε – εδώ κι αν «Υπάρχουν Λεφτά»:)  2.821.000 ευρώ – με απόφαση των ίδιου Υπουργικού διδύμου, δημοσιευθείσα στο υπ’ αριθμ. 1248 φύλλο του Β΄ τεύχους του ΦΕΚ της 6ης Αυγούστου 2010. Οπότε τι αξία έχουν οι χάντρες και τα καθρεφτάκια των 75 χιλιάδων (έστω διασταλτικά χορηγούμενα) μπροστά στην «αποδεδειγμένες συμμετοχές» στου Μνημονίου τον καιρό…).
οπωπητήρ
 

ΓΑΠ .σε εκδήλωση του Economic Club,το απόλυτο αλαλούμ


Να ευχηθούμε η ώρα η καλή στην Ελένη...
Πέραν των κλασικών τριών  «S» στην αγγλική γλώσσα – «sun, sea and some ruins» – δηλαδή του ήλιου, της θάλασσας και των αρχαιολογικών μνημείων, η Ελλάδα έχει πολύ περισσότερα να προσφέρει, όπως καλλιτεχνικά φεστιβάλ, δρόμους του κρασιού, σχολές μαγειρικής, θέρετρα σκι, ράφτινγκ σε ορεινές περιοχές και κωπηλασία στα νησιά, καταδύσεις για επισκέψεις σε ενάλιες αρχαιότητες, μέχρι και αναρρίχηση στους βράχους των νησιών του Αιγαίου.
Ειρήσθω εν παρόδω, προσφάτως  συνειδητοποιήσαμε ότι η λέξη «Αιγαίο», ηχητικά, προσομοιάζει με τη λέξη «αγάπη» στην κινεζική γλώσσα. Προβλέπουμε λοιπόν ότι η εμπειρία της κινηματογραφικής ταινίας «Mamma Mia», στην οποία πραγματοποιείται γαμήλια τελετή σε ένα ελληνικό νησί, θα οδηγήσει σε μια νέα βιομηχανία. Μάλιστα, γνωρίζω κάποια που πρόκειται σύντομα να παντρευτεί – να ευχηθούμε η ώρα η καλή στην Ελένη, της οποίας ο πατέρας βρίσκεται εδώ, μαζί μας.
Μιλάμε για το απόλυτο αλαλούμ.
Δυο λαλούν και τρεις χορεύουν...
Δυο πουλιά και ένα τσώνι...
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε..
Τι δουλειά έχουν τα 3 "S", με το Αιγαίο, τη λέξη αγάπη στα Κινέζικα, την ταινία  «Mamma Mia» και την Ελένη που παντρεύεται;;
Τι να πούμε και εμείς..
Ελένη η ώρα η καλή !!! 

Άντε πάλι με την μεσογειακή δίαιτα....

"Ρόμπες" γίναμε πάλι με τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού περί μεσογειακής δίαιτας, σε ομιλία του στο Economic Club της Νέας Υόρκης σε ισχυρούς χρηματιστές και επενδυτές. 
Δείτε την έκφραση και τον τρόπο που σχολίασε η παρουσιάστρια του Bloomberg το όλο θέμα.
 
ΠΗΓΗ

Μακεδονία :Ποιός σας έδωσε το δικαίωμα να διαπραγματεύεστε το όνομα μου;

Με την ελπίδα η αφίσσα αυτή να φτάσει σε κάθε γωνιά του κόσμου,  κυρίως όμως στον Πρωθυπουργό της χώρας, Γιώργο Παπανδρέου (στην ηλεκτρονική διεύθυνση gpapandreou@parliament.gr) καθώς και στο Υπουργείο Εξωτερικών (στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.mfa.gr/www.mfa.gr/MailForm.aspx?UICulture=el-GR)

Καιρός να ενωθούν οι Έλληνες παγκοσμίως.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Εάν δεν υψώσουμε και τώρα τη φωνή μας, καλύτερα να σωπάσουμε για πάντα.
Παρακαλούμε........ αντιγράψτε, αναδημοσιεύστε και προωθήστε την αφίσσα σε όλους όσους γνωρίζετε. Κυρίως όμως στείλτε το κείμενο που ακολουθεί στους παραπάνω αναφερόμενους παραλήπτες.
ΑΣ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΝΗ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
Όσες οργανώσεις, σύνδεσμοι, σύλλογοι, ιστότοποι, ιστολόγια κλπ επιθυμείτε να συμμετέχετε ενεργά στην εκστρατεία, παρακαλούμε στείλτε μας τα στοιχεία σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση campaign@macedoniaontheweb.eu

ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ;
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Δεν μας ξεγελούν οι όροι "διεθνής, διμερής, συνταγματική"
Δεν μας ξεγελούν οι "γεωγραφικοί" προσδιορισμοί "βόρεια, άνω, Μακεδονία του Βαρδάρη" (με ή χωρίς παρένθεση)
Η "βόρεια" Μακεδονία συνεπάγεται και "νότια". Η "άνω" Μακεδονία συνεπάγεται και "κάτω".
Η συγκατάθεση στη σύνθετη ονομασία συνεπάγεται με το ξεπούλημα της εθνικής μας κληρονομιάς. Συνεπάγεται με συνένεση στον αλυτρωτισμό των Σκοπίων. Συνεπάγεται με έσχατη προδοσία.
Οι χώρες που αναγνώρισαν τα Σκόπια με τη συνταγματική τους ονομασία, συμπεριλαμβανομένου και του ΟΗΕ, έχουν συμφωνήσει πως θα δεχθούν το όνομα που θα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών. Γιατί εκχωρείτε λοιπόν χωρίς δεύτερη σκέψη το όνομα 2,5 εκατομμυρίων Μακεδόνων;
Πείτε Όχι στη σύνθετη ονομασία. Ανατρέψτε τα δεδομένα. Δεν είναι δικό μας το πρόβλημα αλλά της πΓΔΜ. Δε χρειαζόμαστε εμείς "διμερή" λύση, αλλά αυτοί. Όσες χώρες στον κόσμο κι αν τους αναγνωρίσουν, η Ελλάδα έχει την τελευταία λέξη.
Σας απευθύνουμε έκκληση: Μην ξεπουλήσετε το όνομα μας.
Ποιός είναι αυτός που έχει το δικαίωμα, Έλληνας ή όχι, να στερήσει σε εμάς τους Μακεδόνες, το δικαίωμα μας στην ιστορία μας και τον πολιτισμό μας, και να παραχωρήσει την ταυτότητα μας σε ένα νεοσύστατο Σλαβικό έθνος;
Η Μακεδονία, ένα ζωτικό τμήμα του Ελληνικού κόσμου από τις απαρχές της ιστορίας μας, είχε επανειλλημένως χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο της επεκτατικής πολιτικής των Βούλγαρων, Σλάβων και Σοβιετικών, που ήθελαν πρόσβαση στο Αιγαίο.
Η π.Γ.Δ.Μ, ήταν γνωστή ως Βαρντάρσκα έως τα μέσα της δεκαετίας του 1940, όταν ο Γιόζιπ Μπροζ Τίτο άλλαξε το όνομα της και παραχάραξε το όνομα της και την πολιτιστική της κληρονομιά στην προσπάθεια του να αρπάξει την Μακεδονία από την Ελλάδα.
Γιατί πρέπει ξαφνικά να αναγνωρίσουμε ένα "Μακεδονικό" κράτος και έθνος από τη στιγμή που η χρήση αυτού του όρου από μη-Έλληνες αποτελεί προσβολή της κληρονομιάς μας;
 
Όπως δήλωσε ο πρώτος πρόεδρος της πΓΔΜ, Κίρο ΓΚλιγκόρωφ: «Είμαστε Σλάβοι και ήρθαμε στην περιοχή τον 6ο αιώνα μ.Χ.… Δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων. Σοβαροί ιστορικοί γελούν με όσα συμβαίνουν στην χώρα μου. Έτσι όπως πάμε θα βγούμε απευθείας απόγονοι του Αδάμ και της Εύας και θα αποδειχτεί ότι και ο παράδεισος είναι Μακεδονικός…»
Κοινή λογική. Θα διαπραγματευόταν ποτέ κάποια άλλη χώρα την εθνική της κληρονομιά;
 
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΤην εκστρατεία συνυπογράφουν έως τώρα:
Ανεξάρτητο Ελληνικό Δίκτυο - Πανμακεδονικές οργανώσεις Υφηλίου (Καναδά, ΗΠΑ, Ευρώπης, Αυστραλίας και Αφρικής) - Ελληνο-Αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο (HANC), Ελληνικό Ηλεκτρονικό Κέντρο (HEC) - Hellenic Congress of Quebec 
 

Η Φολόη βρίσκει καταφύγιο

Θωρακισμένο νομικά από τους καταπατητές, τους λαθροθήρες και την παράνομη υλοτομία είναι πλέον το πανέμορφο Οροπέδιο της Φολόης στην Ηλεία, μετά την επίσημη ίδρυση από την πολιτεία Μονίμου Καταφυγίου Αγριας Ζωής, η οποία δημοσιεύτηκε και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Μοναδικό για τα Βαλκάνια το δάσος της Φολόης στους πρόποδες του Ερύμανθου Μοναδικό για τα Βαλκάνια το δάσος της Φολόης στους πρόποδες του Ερύμανθου Σύμφωνα με την απόφαση του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το μόνιμο Καταφύγιο Αγριας Ζωής που βρίσκεται στις περιοχές των δημοτικών διαμερισμάτων Νεμούτας Δήμου Φολόης και δημοτικών διαμερισμάτων Λαμπείας Δήμου Λαμπείας περιφέρειας αρμοδιότητας Δασαρχείου Πύργου, έχει έκταση 22.000 στρεμμάτων.
Οπως επισημαίνεται, εντός του Καταφυγίου Αγριας Ζωής απαγορεύεται η θήρα κάθε θηράματος και κάθε είδους άγριας πανίδας, η σύλληψη κάθε είδους της άγριας πανίδας για μη ερευνητικούς σκοπούς, η καταστροφή κάθε είδους ζώνης με φυσική βλάστηση, η καταστροφή των ζωντανών φυτοφρακτών, η αμμοληψία, η αποστράγγιση και αποξήρανση ελωδών εκτάσεων, η ρύπανση των υδάτινων πόρων και η ένταξη έκτασης καταφυγίου άγριας ζωής σε πολεοδομικό ή ρυμοτομικό σχεδιασμό.
Η εκτέλεση έργων ή εργασιών και ιδίως αλιευτικών έργων, αναδασμού, τουριστικών και βιομηχανικών εγκαταστάσεων, κατασκηνώσεων, λατομείων, μεταλλείων και δρόμων γίνεται αφού προηγουμένως έχει υποβληθεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων τύπου Α και έχει χορηγηθεί έγκριση περιβαλλοντικών όρων. Κατ' εξαίρεση επιτρέπεται η σύλληψη ειδών άγριας πανίδας και η μεταφορά τους προς εμπλουτισμό άλλων περιοχών μόνο από τη Δασική Υπηρεσία.
«Είναι μια θετική εξέλιξη για τη διαφύλαξη και ανάπτυξη της βιοποικιλότητας στο νομό μας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Είναι μια δράση που είναι αποτέλεσμα της σοβαρής δουλειάς του Δασαρχείου Πύργου, τους οποίους τους συγχαίρω. Η δραματική μείωση της βιοποικιλότητας σε παγκόσμια κλίμακα αλλά και στην Ελλάδα αποτελεί μέγιστο και οξύ πρόβλημα και η ανάγκη δραστικής και ταχείας προστασίας της έχει αναγνωριστεί ως επιτακτική ανάγκη, και η ίδρυση Καταφυγίου Αγριας Ζωής στις περιοχές των Δήμων Φολόης και Λαμπείας βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας.
Το Καταφύγιο Αγριας Ζωής στο Οροπέδιο της Φολόης είναι το έκτο κατά σειρά στην Ηλεία.
Τα υπόλοιπα πέντε είναι τα εξής:
1. Ζαχοβούνι-Πρεσκαβίτα Κοινοτήτων Καλιθέας-Αμυγδαλέων-Λιβαδακίων 13.000 στρεμμάτων.
2. Κιβούρια-Ροδινά, Κοινοτήτων Ροδινών-Καλιδόνας-Σχίνων, 5.600 στρεμμάτων.
3. Κάτω Σαμικού-Ξηροχωρίου-Σμέρνας-Γραίκας-Βρίνας 18.000 στρεμμάτων.
4. Κεραμυδιά-Ονια-Βρέστα-Τσαπαρέικα-Κάστρο-Φούρνοι Γερακίου-Περιστερίου, Δήμου Ιαρδάνου 6.000 στρέμματα.
5. Δένδρο Πέττα-Γουβαλαριά Κοινοτήτων Ξηροκάμπου και Κάμενας 5.375 στρέμματα.
* Το 22.000 στρεμμάτων Οροπέδιο της Φολόης βρίσκεται στην ορεινή Ηλεία στα σύνορα Αρκαδίας-Αχαΐας στους ΝΔ πρόποδες του όρους Ερύμανθου. Πήρε το όνομά του από τη μυθολογία και τον βασιλιά των Κενταύρων Φόλο, φίλο του Ηρακλή. Το δάσος της Φολόης είναι ένα από τα σπανιότερα, μοναδικό στα Βαλκάνια. Κοντά στις κατοικημένες περιοχές και στις χαράδρες συναντάμε καστανιές, πλατάνια, πουρνάρια, αριές, κουμαριές, ρείκια, σπάρτα, καρυδιές, οπωροφόρα δέντρα.
πηγη

ΠΑΣΟΚ. είμαστε σε σχιζοφρενική κατάσταση!


"Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είμαστε σε σχιζοφρενική κατάσταση! Άλλα πιστεύουμε άλλα κάνουμε"

Αυτό  δεν ειπώθηκε από τη Ν.Δ. αλλά από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Από τον κ. Χρήστο Μαγκούφη.

Αλλά δεν ήταν ό μόνος που αντέδρασε για το θέμα της περαίωσης, ακολούθησαν και άλλοι ο Φλωρίδης, ο Καρτάλης και ο Γείτονας.

Θέλουμε όμως στο σημείο αυτό να πούμε, ότι δεν μας κάνουν καμιά αίσθηση πλέον αυτές οι δηλώσεις, γιατί δεν απαλλάσσουν τους βουλευτές που αντιδρούν από τη τεράστια ευθύνη που έχουν για το ξεπούλημα της χώρας με την υπογραφή του μνημονίου. Υπογραφή που οι ίδιοι έβαλαν.

Όσο για τις σχιζοφρενικές τάσεις που ανέφερε ο κ. Μαγκούφης, αυτό είναι ένα θέμα που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης..

Αν και είμαι σίγουρος ότι ο μέγας στοχαστής, ταξιδευτής και ο θαυματοποιός πρωθυπουργός, μάλλον θα σας θεραπεύσει με τις ειδικές ικανότητες που διαθέτει.

Διαβάστε τι δήλωσαν οι πιο πάνω βουλευτές του ΠΑΣΟΚ:

Ο Γιώργος Φλωρίδης,  απευθυνόμενος στον κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι με τη ρύθμιση αυτή βραβεύονται οι φοροφυγάδες και μίλησε για "διαλυμένο φοροεισπρακτικό μηχανισμό". "Αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία πιστοποιεί -υποστήριξε ο κ. Φλωρίδης- ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά σε ό,τι αφορά την επίτευξη των στόχων. Τώρα φαίνεται ότι όλα τα μέτρα δεν αποδίδουν. Θα επιθυμούσαμε να είστε πιο αποτελεσματικοί. Οι διαλυμένες υπηρεσίες του υπουργείου έχουν αποσυντεθεί τελείως". 



Ο Κώστας Καρτάλης ζήτησε να μην προχωρήσει η κυβέρνηση και σε περαίωση αυθαιρέτων. "Η περαίωση είναι μια ατελής διαδικασία. Δεν πρέπει να υπάρχει αμνηστία στους λήπτες εικονικών στοιχείων" υποστήριξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Ο Κώστας Γείτονας είπε: "Σίγουρα δίκαιη δεν μπορεί να είναι αυτή η ρύθμιση, γιατί η δίκαιη επιβραβεύει τον συνεπή φορολογούμενο και δεν επιβραβεύει τον φοροφυγά". 
"Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είμαστε σε σχιζοφρενική κατάσταση! Άλλα πιστεύουμε άλλα κάνουμε" ανέφερε ο βουλευτής Χρήστος Μαγκούφης.



Διαβάστε περισσότερα: ΠΥΡΓΟΣ NEWS http://pyrgos-news.blogspot.com/#ixzz10ZpXNhoX
Under Creative Commons License: Attribution
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters