Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Στο ΓΑΠσοκ γνωρίζουν και μάλλον δεν θέλουν να χαλάσουν τα χατίρια στον ιδεολογικό καθοδηγητή του νέου σοσιαλισμού;

Πώς χρίστηκε παρουσιάστρια στην ΕΡΤ;... (Press-GR)
Από τον "Σκορπιό"

Αυτή είναι η κόρη του αρχηγού του ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου που κράζει σήμερα με πρωτοσέλιδο η εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε φωτογραφία της που κυκλοφορεί μέσα στο facebook. Δίχνει χαρούμενη και κεφάτη. Μήπως επειδή ψωνίζει από τον ..."Βερόπουλο της ΝΕΤ";
Το θέμα είναι χοντρό και βγάζει μάτι για το πώς η Ευτυχία Φράγκου χρίστηκε παρουσιάστρια στη ΝΕΤ με τις ευλογίες του κ. Γερουλάνου και προφανώς την πίεση του πατέρα της... Και πώς οι φορολογουμενοι καλούνται να πληρώσουν 300.000 ευρώ για τα μάτια της. Κύριε Γερουλάνο αυτά είναι τα κριτήρια για να πάρει κάποιος εκπομπή στη κρατική τηλεόραση;

Σχόλιο: κ.Γερουλάνε, 300.000 ευρώ για την κόρη του στρατηγού, από τις συντάξεις των γερόντων και δεν ντρέπεστε;

Από την άλλη ο ΓΑΠσοκ γνωρίζει και δεν μπορεί να χαλάσει τα χατίρια στον ιδεολογικό καθοδηγητή του νέου σοσιαλισμού;
Όπως και να ‘χει, λεφτά για τα φιλαράκια υπάρχουν!

Για να είμαστε δίκαιοι η κοπέλα εμφανίζεται από το βιογραφικό του πατέρα της να διαθέτει αρκετά προσόντα που πιθανόν και άλλες με πολύ περισσότερα να μην διαθέτουν: 
" Κόρη Απόφοιτος ΜΜΕ - Πάντειο Πανεπιστήμιο.
 Μεταπτυχιακό AMDA ΗΠΑ - Μεταπτυχιακό Σχολής Καλών Τεχνών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο Τμήμα Θεάτρου."
 
Αλλά όπως και να έχει, η όλη ιστορία έχει πολλά ερωτηματικά και μάλιστα τα χρήματα είναι για την εποχή μας ... πάρα πολλά.  

Απλά ένα από αυτά: Μήπως κάποιοι είδαν τα προσόντα της και βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν ακριβές παραγωγές;

Ρωτάω μήπως...
 
 Νάσος

Αναχώρησε από την Κύπρο ένα πλοίο με εβραίους ακτιβιστές, για να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας!... ('Jewish boat to Gaza' leaves Cyprus)

'Οταν ο George συνάντησε τον Alex...

'Αλεξ Ρόντος: ''Πράκτορας'' μιάς χώρας και...''έμπιστος'' πρωθυπουργού, άλλης

 

Ως υπουργοί Εξωτερικών (ΥΠΕΞ), GAP και...Ντόρα -που ερίζουν γιά το ποιός είναι περισσότερο αρεστός και πιστός στην Ουάσιγκτον- γνώριζαν ότι ο Ρόντος εργάζεται γιά δύο ''ξένες χώρες'', αλλά τον διατηρούσαν ως... πρέσβη της ελληνικής Δημοκρατίας!
-  Oι καταθέσεις του σ'... επιτροπές του Κογκρέσσου στην Ουάσιγκτον και οι ''απόψεις'' του γιά το σχέδιο Αννάν, το Κόσσοβο κ.ά. Η έκθεση (Κογκρέσσο) γιά την διένεξη Γεωργίας-Ρωσίας.
-  'Οταν (υφΥΠΕΞ, ΗΠΑ) Μπερνς και Φρίντμαν έβλεπαν την (ΥΠΕΞ) Ντόρα στη Νέα Υόρκη, τους συνόδευε -ως άτυπο  μέλος της... αποστολής τους(!)- ο ''Ελληνας πρέσβης''... Ρόντος.
-  Η ερώτηση σε ενημέρωση του Στέητ Ντηπάρτμεντ, αν ο Ρόντος ''εργάζεται γιά τις ΗΠΑ, μέσα στην αμερικάνικη πρεσβεία (Αθήνα)'' και η απάντηση... Ο Αμερικανός 'Αλεξ Ρόντος ως ''general coordinator on counterterrorism'' (Ολυμπιάδα, 2004).
-  Οι ''περίεργες'', σκοτεινές συνεργασίες με τον άνθρωπο του οικουμ. Πατριαρχείου στις ΗΠΑ.
-  Η κοινή συνέντευξη Ρόντου με Ντόρα σε αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο (60 minutes, CBS).
-  Η ανάμιξη Ρόντου στο ξεπούλημα περιουσιών Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στο -εκβιάζοντα πατριάρχες με ''αναγνώριση''- Ισραήλ.
-  Η αρθρογραφία του σε αμερικάνικες εφημερίδες (New York Times) υπέρ άλλων χωρών, με υπογραφή ''πρέσβης της Ελλάδας''. ...


- Γιατί στα Βαλκάνια τον θεωρούν ''άνθρωπο'' των ΗΠΑ, ως...''πρέσβη εκ προσωπικοτήτων'' της Ελλάδας.
-  Η πρόσφατη ''έκρηξη'' Δρούτσα στη Νέα Υόρκη, η σιωπή του πρωθυπουργού και η -''τελευταία στιγμή''- ματαίωση της συνάντησης GAP-Σαακασβίλι (Γεωργίας).
.. Τα αποδεικτικά στοιχεία, Τετάρτη 29 Σεπτ. '10
 
ΚΑΛΑΜΙ

Ποιος έφαγε τα λεφτά;

(Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω... κ. Πάγκαλε! - γιατί η "δημόσια εξομολόγηση" πρέπει να έχει εκτός των άλλων και την έννοια της μεταμέλειας και ΟΧΙ ... την χοντροκοπιά μιας αμετροεπούς οίησης)

Δείτε όλη τη συνέντευξη στο "Βήμα"

Ερώτηση δημοσιογράφου: - Υπήρξαν όμως και βουλευτές του ΠαΣοΚ οι οποίοι σας επέκριναν λέγοντας ότι δεν μπορείτε να εξομοιώνετε τους κλέφτες με τα θύματα.
Απάντηση Αντιπροέδρου Θ.Παγκάλου: «Ποιοι είναι οι κλέφτες και ποια είναι τα θύματα; Δηλαδή υπάρχει κανείς στο ΠαΣοΚ που δεν διόρισε για κάποιους λόγους; Αν υπάρχει το σέβομαι και θα ήμουν ευτυχής αν κάποιος μου το απεδείκνυε. Αν του έθετα δηλαδή υπόψη παραδείγματα φαύλων υπουργών και βουλευτών του ΠαΣοΚ οι οποίοι διορίσανε και διορίσανε με το παραπάνω- ας μου αποδείκνυε ότι δεν είναι έτσι. Βεβαίως, πρέπει να επισημάνει κανείς την ειδοποιό διαφορά μεταξύ ΠαΣοΚ και ΝΔ. Η ΝΔ έχει στο DΝΑ της τη φαυλότητα, το ΠαΣοΚ την πολέμησε, έκανε το ΑΣΕΠ, αλλά αντιστάθηκε με δύναμη κατ΄ αρχήν η κοινωνία. Δηλαδή οι άνθρωποι που ζητούσαν διορισμούς. Υπό την πίεσή τους υποχώρησαν πολλοί βουλευτές, για να μην πω σχεδόν όλοι, και πολλοί υπουργοί...».


Δήλωση αντιπροσώπων των διοριστέων της 1Γ/2008:

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης υποτιμά τη νοημοσύνη μας. Δήλωσε στο "Βήμα" ότι το κυβερνών κόμμα έκανε το ΑΣΕΠ και καταφέρθηκε κατά της φαυλότητας των πλαγίων διορισμών.
Εμείς γνωρίζουμε ότι η Αριάδνη Παγκάλου, η κόρη του, διορίστηκε στη Βουλή, εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, και στη συνέχεια αποσπάσθηκε σε Ο.Τ.Α. συνεχίζοντας να αμείβεται με το μισθολόγιο των υπαλλήλων της Βουλής. Αυτό έγινε 26.3.2004 επί κυβέρνησης Ν.Δ.

Επειδή με ευθύνη της παρούσας κυβέρνησης πολλοί εκ των διοριστέων εφοριακών, τελωνειακών και δημοσιονομικών του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ της προκήρυξης 1Γ/2008 για το Υπουργείο Οικονομικών είναι άνεργοι με σημαντικά προβλήματα επιβίωσης και οικονομικής στήριξης των οικογενειών τους, θα παρακαλέσουμε τα στελέχη της Κυβέρνησης να μην προβαίνουν σε δηλώσεις που προκαλούν. Η αναστολή της πρόσληψής μας είναι μέχρι το 2013. Δεν θα αναφερθούμε καν στο διορισμό 232 νέων υπαλλήλων στη Βουλή μόνο το 2010 γιατί το θέμα έχει εξαντληθεί σε άλλες δημοσιεύσεις...

Κατεβάστε το ΦΕΚ

Να μείνει η 29η Σεπτεμβρίου στην ιστορία ως η απαρχή του ξηλώματος της φαυλοκρατίας

Την Τετάρτη, 29 Σεπτέμβρη, διεξάγονται πανευρωπαϊκά συγκεντρώσεις και πορείες τν εργατικών συνδικάτων κατά της λιτότητας που έρχεται να επιβληθεί από την άρχουσα τάξη σε όλη την Ευρώπη.
Για την Ελλάδα, η ημέρα και οι εκδηλώσεις της έχουν μία τεράστια σημασία. Η Ελλάδα βρίσκεται στο στόχαστρο της επίθεσης και ο λαός της στην καρδιά του κυκλώνα της σκοτεινής νεοταξικής συντήρησης και των σχεδίων της.
Όσα έγιναν τον Μάιο, πλήγωσαν ένα ειρηνικό και αυθόρμητο κίνημα ανθρώπων, ένα κίνημα του λαού που θέλησε να διαδηλώσει πως πρέπει να απαλλαχθεί από όσους και όσα τον πλήγωσαν , τον έκλεψαν και κλέβουν την ζωή του και την ζωή των παιδιών αυτού του τόπου.
Σήμερα τα πράγματα είναι αρκετά πιο σαφή και η επίθεση του κεφαλαίου, των κερδοσκόπων, των πολιτικών και των αφεντάδων τους είναι ακόμα πιο άγρια και στυγνή.
Η πλύση εγκεφάλου μας άφησε αποσβολωμένους να πιστεύουμε πως δεν υπάρχουν διέξοδοι και άλλες λύσεις. Λύσεις υπάρχουν ακόμα και στο πλαίσιο αυτό και τα πράγματα θα είναι καλύτερα για όλους, εάν διατρανώσουμε όλοι μαζί την αντίθεσή μας σε όσα συμβαίνουν στον τόπο μας και εις βάρος μας. ...
Μόνο η πίεση του λαού μπορεί να φέρει αποτελέσματα για να καταλάβουν όλοι, ότι δεν μπορεί μια μπότα κατοχής να πατά στον λαιμό τον Έλληνα και να του κλέβει την φωνή και την ζωή.
Μόνο οι φωνές και οι αριθμοί μας μπορούν να κάνουν την φαυλοκρατία να φοβηθεί και να οπισθοχωρήσει.
Μόνο οι φωνές και οι αριθμοί μας μπορούν να τους κάνουν να καταλάβουν ότι η κάστα τους είναι ανεπιθύμητη στην χώρα, ότι είναι ώρα να καταλάβουν πως πρέπει σιγά – σιγά να τα μαζεύουν και να ετοιμάζονται για «άλλες πολιτείες», δίνοντας στον λαό της χώρας την δυνατότητα να οραματιστεί και να χτίσει ένα καινούργιο αύριο.
Η αλλαγή, η πραγματική αλλαγή στην χώρα θα έλθει όταν φύγουν αυτοί, όταν τους αναγκάσουμε να φύγουν και να παραδώσουν την εξουσία στον λαό.
Η 29η Σεπτέμβρη δεν αφορά μόνο τα συνδικάτα και τους λερούς κομματικούς εργατοπατέρες. Θα πάρουν και αυτοί τις απαντήσεις τους όταν έλθει η ώρα … .
Η 29η Σεπτέμβρη αφορά όλο τον ελληνικό λαό και όλους τους πολίτες κάθε πολιτικής πεποίθησης και κοινωνικής θέσης.
Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να έχει την πανευρωπαϊκή πρωτιά σε συμμετοχή.
Ας αφήσουμε για μια μέρα τις δουλειές μας και ας γεμίσουμε τους δρόμους και τις πλατείες των πόλεων. Είναι πιο χρήσιμο και ουσιαστικότερο από πολλές ώρες δουλειάς.
Ας γίνουμε ένα πλήθος νίκης, νίκης του λαού απέναντι στην κάστα των πολιτικών και των αφεντάδων τους.
Η 29η Σεπτέμβρη ας γίνει με την συμμετοχή μας μια ημερομηνία που θα περάσει στην ιστορία. Μια ιστορία που θα μας κάνει όλους περήφανους που ήμασταν εκεί !!!. 

Οι Financial Times θεωρούν δεδομένη χρεοκοπία της Ελλάδας

 ''Οι αγορές ομολόγων «καρφώνουν» την Ελλάδα, σαν ένα οικονομικό… σουβλάκι''. Οι FT επικαλούνται το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ το οποίο λέει ότι σε ποσοστό 90% η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία τα επόμενα 10 χρόνια εξαιτίας των υπερβολικών επιτοκίων στα ομόλογα, που φτάνουν, ή ξεπερνούν το 10%.. ''Είναι ανησυχητικό'', επισημαίνουν οι FT
''ότι οι επενδυτές ζητούν αποδόσεις στα ομόλογα της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, μεγαλύτερες σε σύγκριση με πριν από την ανακοίνωση του μηχανισμού στήριξης των 750 δισ. ευρώ το Μάιο.

Τα CDS υποδηλώνουν ότι η Ιρλανδία εμπεριέχει μεγαλύτερο ρίσκο από το Ντουμπάι ή το Λίβανο. Με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει την προοπτική να χρησιμοποιεί το 7% των φορολογικών εσόδων για να εξυπηρετεί το χρέος της, σχεδόν για πάντα, η χρεοκοπία σύμφωνα με τους FT, μοιάζει ελκυστική κάποια στιγμή. Ευτυχώς, η στιγμή αυτή δεν πρόκειται να έρθει πριν τη λήξη του μηχανισμού το 2013. Ίσως μέχρι τότε, το ελληνικό χρέος να έχει μετακυλήσει από τις ευάλωτες τράπεζες σε εκείνους που είναι πρόθυμοι να ποντάρουν στην ανάκαμψη, κάτι που σημαίνει ότι η χρεοκοπία δεν θα έχει τελικά τις αλυσιδωτές επιδράσεις που πιστεύει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου... 'Οταν τελικά η Αθήνα χρεοκοπήσει οι αγορές ομολόγων ίσως αρχίσουν να συμπεριφέρονται στα κράτη, όπως παρότρυνε ο Ζορμπάς να συμπεριφέρονται όλοι, ότι «ο άνθρωπος είναι ζώο, αν είσαι σκληρός μαζί του σε σέβεται και σε φοβάται. Αν είσαι καλός, σου βγάζει τα μάτια». (27 Σεπτ. '10)

'Eσωσαν την Ελλάδα για να συνεχίσουν να της πουλάνε όπλα: Αποκαλυπτικό είναι το δημοσίευμα της έγκυρης ισπανικής εφημερίδας ''El Pais'' (26 Σεπτ. '10) με τίτλο ''Διέσωσαν την Ελλάδα για να συνεχίσουν να της πουλάνε οπλισμό;'' και υπότιτλο ''Η εισαγγελία του Μονάχου ερευνά αν μεσολάβησαν Γερμανοί για να δωροδοκήσουν΄Ελληνες πολιτικούς για την πώληση υποβρυχίων, ενώ την ίδια ώρα η Μέρκελ ενέκρινε βοήθεια 22 δισ. 400 εκατ. ευρώ''. Πολλές λεπτομέρειες είναι άγνωστες, όπως η αρχή του ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Laura Lucchini: ''Δύο φορές την εβδομάδα όλο τον Αύγουστο, κάπου 20 πρόσωπα συγκεντρωνόντουσαν στο ελληνικό υπουργείο Αμυνας. Υψηλόβαθμα στελέχη του ελληνικού Ναυτικού, οικονομικοί σύμβουλοι και δημόσιοι υπάλληλοι καθόντουσαν με διευθυντικά στελέχη της γερμανικής κατασκευαστικής εταιρίας Thyssenkrupp Marine System και τους συνεργάτες τους της Abu Dhabi Mar''. Το δημοσίευμα τονίζει ότι οι πολύχρονες διαπραγματεύσεις αγοραπωλησίας των υποβρυχίων έγιναν γνωστές στη κοινή γνώμη της Γερμανίας, με τους εισαγγελείς αυτής της χώρας να ερευνούν τους μεσολαβητές Γερμανούς οι οποίοι πλήρωσαν εκατομμύρια ευρώ σε ΄Ελληνες πολιτικούς για να εξασφαλίσουν την πώληση των υποβρυχίων. Οι έρευνες άρχισαν τον περασμένο Μάιο και επικεντρώνονται σε μια συμφωνία μεταξύ Βερολίνου και Αθήνας το 2000 για την πώληση 6 υποβρυχίων. Παρά την δεινή οικονομική κρίση στην Ελλάδα, η Γερμανία (και κατά ένα μέρος η Γαλλία) συνεχίζουν να θέλουν να πουλάνε όπλα στην Ελλάδα, που φαίνεται πρόθυμη να αγοράσει.

Θ. Πάγκαλος: Θα σου απαντήσω, εκτός αν είσαι φορτηγατζής... - Δείγμα Ήθους του κ. Πάγκαλου

Στη σημερινή (25/9/2010) εκπομπή MegaΣαββατοκύριακο, προσκεκλημένος ήταν ο κ. Πάγκαλος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Μίλησε για πολλά και διάφορα. (σχετικό video)

Κάποια στιγμή, η συζήτηση έφτασε στο κλείσιμο του Οργανισμού Προώθησης Ελληνικού Πολιτισμού 
Υπήρξε ζωντανή σύνδεση με το μουσείο Ακρόπολης, όπου ένας εκπρόσωπος των διαμαρτυρόμενων υπαλλήλων, ο κ. Ευσταθίου, υπάλληλος του Εμπορικού Τμήματος του μουσείου, πήρε το λόγο για να εξηγήσει την κατάσταση.

Ο κ. Ευσταθίου, νεαρός σε ηλικία, ενημέρωσε την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν όλα τα εμπορικά τμήματα των μουσείων (σημεία πώλησης αναμνηστικών) αλλά και των αναψυκτηρίων που βρίσκονται στους χώρους αυτούς. Εξήγησε πως σε συζήτηση που είχαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων με το Υπουργείου, πήραν την ξεκάθαρη απάντηση πως η απόφαση έχει ληφθεί και πως δεν υπάρχει διάθεση για συζήτηση.

Το τελευταίο, φάνηκε ξεκάθαρα, όταν οι δημοσιογράφοι της εκπομπής, ζήτησαν από τον Πάγκαλο να απαντήσει, τονίζοντας πως είναι ένα θέμα αρκετά σημαντικό, αν σκεφτεί κανείς, πως και τα σημεία πώλησης, και τα αναψυκτήρια σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, είναι μια πάγια και διαχρονική πηγή εσόδων της χώρας, η οποία βασίζεται στον εκθεσιακό τουρισμό. ...

Ο κ. Πάγκαλος, φάνηκε εντελώς αλαζόνας και αυταρχικός.

Παίρνοντας το λόγο, ζήτησε να μάθει τι επαγγέλλεται ο κ. Ευσταθίου. Όταν ο εργαζόμενος απάντησε πως είναι απόφοιτος Φιλοσοφικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ο κ. Πάγκαλος έσπευσε να τον ειρωνευτεί λέγοντας πως αυτό είναι ειδικότητα, όχι θέση εργασίας. Ο κ. Ευσταθίου, διατηρώντας την ψυχραιμία του, συνέχισε λέγοντας πως είναι εργαζόμενος στον ΟΠΕΠ, στο Εμπορικό Τμήμα. Έκανε το σφάλμα δε, να αναφέρει τον μισθό του (1.200€) κάτι που εξόργισε τον κ. Πάγκαλο.

‘’Δεν ξέρω τι ιδέα έχετε για τον εαυτό σας, αλλά ο μισθός σας είναι πολύ καλός’’, έσπευσε να διακόψει τον συνομιλητή του.

Όταν ο κ. Ευσταθίου, απάντησε πως δεν θέλει να σχολιάσει το μισθό του, αλλά το θέμα του κλεισίματος των σημείων πώλησης και των αναψυκτηρίων των μουσείων, ο Πάγκαλος εξερράγη.
Άρχισε να κατηγορεί ασύστολα τον νεαρό υπάλληλο, πως έχει ‘’κομματικές σκοπιμότητες’’ η εμφάνισή του, πως δεν έχει δικαίωμα να κάνει ερωτήσεις (!!!!!!!!), πως ο ίδιος δεν καταδέχεται να συνομιλήσει μαζί του (!!!).

Οι δημοσιογράφοι έσπευσαν να τον συγκρατήσουν και να περισώσουν την εικόνα του, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο κ. Ευσταθίου, έσπευσε να διορθώσει πως ανήκει συνδικαλιστικά στο ΠΑΣΟΚ, και ρώτησε αν η απόφαση αυτή της κυβέρνησης, που πέραν του πλήγματος στον τουρισμό, ρίχνει και στην ανεργία τόσο κόσμο, είναι δείγμα σοσιαλισμού. Ο κ. Πάγκαλος έγινε ταύρος μαινόμενος. 

Άρχισε να λέει ασυναρτησίες και να κατηγορεί τον νεαρό υπάλληλο για σκοπιμότητες.

Οι δημοσιογράφοι-υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ στην τηλεόραση, έσπευσαν να διακόψουν την σύνδεση, κάνοντας διάλειμμα για διαφημίσεις.

Με το που ξεκίνησε ξανά η εκπομπή, ο κ. Πάγκαλος, δήλωσε πως στο διάλειμμα, πληροφορήθηκε πως όσα είπε ο κ. Ευσταθίου δεν ευσταθούν, και πως η απόφαση της κυβέρνησης είναι να κλείσει μόνο το Εμπορική Τμήμα του μουσείου, επειδή όπως είπε ο ίδιος, είναι άχρηστο τμήμα, και επιβαρύνει το κόστος συντήρησης των μουσείων. Κατέληξε δε, στο ότι ο κ. Ευσταθίου, απλά βγήκε να φωνάξει για την δική του θέση, και όχι για τη θέση των υπολοίπων εργαζομένων.

Δεν έκανε καμία κουβέντα για το κλείσιμο των σημείων πώλησης των μουσείων, δεν έκανε καμία κουβέντα για το κλείσιμο των αναψυκτηρίων. Και βεβαίως, οι δημοσιογράφοι-υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ στην τηλεόραση, δεν του θύμισαν καμία στιγμή το θέμα αυτό.

Ένα μικρό δείγμα, από το Ήθος και την Ποιότητα της πολιτικής μας εξουσίας.

Δείτε το βίντεο της Δημοκρατικής Παρουσίας του κ. Πάγκαλου, εδώ:

Απολύσεις και εμπαιγμός στον ΟΠΕΠ Α.Ε. (Εργαζόμενοι ΟΠΕΠ
πηγη

Στήνουν διπλές εκλογές…

Θυμόμαστε όλοι τον προηγούμενο Απρίλιο-Μάιο τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου να ταξιδεύει σε Βερολίνο, Παρίσι, Βρυξέλες και Ουάσινγκτον, και να καταγγέλλει τους...

κερδοσκόπους που ποντάριζαν και θησαύριζαν με την επικείμενη χρεοκοπία της Ελληνικής Οικονομίας. Τότε ο Πρωθυπουργός απείλησε τους κερδοσκόπους ακόμα και με παραπομπή στην δικαιοσύνη.
Είδαμε την τελευταία εβδομάδα των Πρωθυπουργό να επισκέπτεται την Wall Street και να συναντά τον Πρόεδρο του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης και στελέχη επενδυτικών οίκων, προκειμένου να τους πείσει για τις...
νέες επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα.
Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς αιθεροβάμων ο οποίος να πιστεύει ότι οι κερδοσκόποι που κατέστρεφαν την Ελληνική Οικονομία και καταγγέλλονταν από τον Πρωθυπουργό τον προηγούμενο Μάιο και οι επενδυτές που συναντήθηκαν την τελευταία εβδομάδα μαζί του, είναι εντελώς διαφορετικά πρόσωπα. Σίγουρα ανάμεσα στους σημερινούς ακροατές του Πρωθυπουργού υπήρχαν πολλοί που τον προηγούμενο Μάιο κερδοσκοπούσαν με τα Ελληνικά Ομόλογα. Μάλλον αυτής της κατηγορίας ακροατές του Πρωθυπουργού γλύτωσαν την παραπομπή στην δικαιοσύνη.
Το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου άλλαξε δημόσια πολιτική θέση μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, δεν είναι κάτι ούτε ασυνήθιστο ούτε συνέβη για πρώτη φορά και δυστυχώς πολύ φοβάμαι ούτε για τελευταία. Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι καταδικασμένος να αλλάζει συνεχώς πολιτικές θέσεις αφού οι ακραία νεοφιλελεύθερες επιλογές, που έχει υιοθετήσει στην άσκηση οικονομικής πολιτικής, δεν επιτυγχάνουν τα αναμενόμενα δημοσιονομικά αποτελέσματα και χρειάζονται συνεχώς νέα εν πολλοίς αντικρουόμενα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα για να επιβιώσουν στην συνείδηση της κοινής γνώμης.
Αφού κατήγγειλε και απείλησε με τιμωρία του κερδοσκόπους τον προηγούμενο Μάιο, για να πείσει την Ελληνική κοινή γνώμη ότι ο ίδιος και η Ελλάδα έγιναν θύμα μίας παγκόσμιας καπιταλιστικής συνομωσίας που εκμεταλλεύθηκε την κακή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας για την οποία ήταν υπεύθυνη η κυβέρνηση Καραμανλή, τώρα συνομιλεί μαζί τους για να πείσει την Ελληνική κοινή γνώμη ότι έχει αναπτυξιακή πολιτική προσέλκυσης επενδύσεων και σύντομα τα προβλήματα της Ελληνικής Οικονομίας θα μπουν σε τροχιά επίλυσης.
Όπως η πολιτική της καταγγελίας και τιμωρίας των κερδοσκόπων απέτυχε. Έτσι θα αποτύχει και η πολιτική προσέλκυσης επενδύσεων. Οι κερδοσκόποι θα συνεχίσουν τζογάρουν όποτε αυτοί θέλουν και να χαίρονται ατιμώρητοι τα κέρδη τους, η ύφεση θα βαθαίνει, η ανεργία θα αυξάνεται και η επιτυχή εφαρμογή του μνημονίου θα απαιτεί νέα πιο σκληρά μέτρα. Ήδη, ενώ διακηρύσσουν ότι πέτυχαν αύξηση των εισπράξεων εσόδων, μελετάνε ταυτόχρονα την αύξηση του ΦΠΑ. Γιατί όμως να αυξήσουν το ΦΠΑ αφού ο στόχος των εσόδων επιτυγχάνεται, είναι το αυτονόητο και δυστυχώς αναπάντητο ερώτημα.
Τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα έχουν πλέον στερέψει, ή στερεύουν, γιατί τα απτά και χειροπιαστά αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής έχουν μπει στο κάθε σπίτι και έχουν πλήξει την κάθε Ελληνική Οικογένεια. Σε κάθε σπίτι έχει μειωθεί το εισόδημα και σε κάθε οικογένεια υπάρχει ένας τουλάχιστον άνεργος.
Άρα ότι και να πουν οι επικοινωνιολόγοι του ΔΝΤ, δεν μπορούν πλέον να πείσουν. Και τα πρώτα μηνύματα φτάνουν στην Ιπποκράτους. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα πάμε καλά σιγοψιθυρίζουν μεταξύ τους τα στελέχη της κυβερνητικής και κομματικής νομενκλατούρας.
Για παράδειγμα, ο καλύτερος κατά κοινή ομολογία αυτοδιοικητικός παράγοντας του ΠΑΣΟΚ, ο υποψήφιος υπέρ-νομάρχης Αττικής κ. Γ. Σγουρός, παρ’ ότι οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν πρώτο, απέχει πάρα πολύ από το 50 % (τουλάχιστον 20%). Οι υπόλοιπες δυνάμεις (εξαιρουμένου του ΛΑ.Ο.Σ) έχουν πάρει από τώρα σαφή αντί-μνημονιακή θέση, που ουσιαστικά δεν επιτρέπει στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ να ελπίζει ότι στον δεύτερο γύρο θα απευθυνθεί σε ένα πολιτικά φιλικό ακροατήριο.
Το ερώτημα που αυτόματα έρχεται στα μυαλά των επικοινωνιολόγων του ΔΝΤ είναι ένα. Ακόμα και εάν το ΠΑΣΟΚ πετύχει να πάρει την πλειοψηφία των περιφερειών, το μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών θα είναι ένα. Το αντί-μνημόνιο μέτωπο θα έχει πετύχει να καταγράψει μια πολύ σημαντική και τείνουσα στα όρια της απόλυτης εκλογικής πλειοψηφίας πολιτική εκπροσώπηση και ο χειμώνας που έρχεται θα είναι αντικειμενικά πολύ δύσκολος.
Άρα την άνοιξη το φίλο-μνημονιακό πολιτικό μέτωπο (Γ. Παπανδρέου- Ν. Μπακογιάννη και ΛΑ.Ο.Σ ), θα είναι πιθανότατα εκλογική και πολιτική μειοψηφία, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τότε αποδοχή του και ανοχή που θα επιδεικνύει η κοινή γνώμη στις πολιτικές του. Άρα κάτι πρέπει να γίνει έγκαιρα ώστε η κυβέρνηση να έχει πολιτική νομιμοποίηση και αποδοχή για ένα τουλάχιστον ακόμη χρόνο.
Η απάντηση απλή. Να γίνουν τώρα Βουλευτικές εκλογές στις οποίες ο Γ. Παπανδρέου θα έχει την επιλογή να ξεκαθαρίσει το ΠΑΣΟΚ από τις ανεπιθύμητες φωνές και να αποκτήσει μία πειθήνια στις επιλογές του ΔΝΤ κοινοβουλευτική ομάδα. Ακόμα δε και εάν δεν καταφέρει να έχει αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία οι όμορες κοινοβουλευτικές δυνάμεις του ΛΑ.Ο.Σ και της Ν. Μπακογιάννη, θα σπεύσουν να συνδράμουν.
Φυσικά αυτός ο σχεδιασμός γίνεται στα γραφεία. Κανείς δεν μπορεί να είναι προκαταβολικά βέβαιος ότι αυτός ο σχεδιασμός θα γίνει αποδεκτός από την κοινή γνώμη. Και ιστορικά πάντοτε οι ηγεσίες που απεμπολούν ιδέες θέσεις αρχές και αξίες, φοβούνται τον λαό και επιλέγουν τον αυταρχισμό για να επιβιώσουν.
Το τι θα γίνει τελικά θα το δούμε ως το α’ δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου. Ένα είναι βέβαιο. Ότι όσοι αντιτίθενται στο μνημόνιο κάθε ημέρα με κάθε ευκαιρία θα πρέπει να πολεμάνε και να αποκαλύπτουν την μνημονιακή λογική και τις εκάστοτε τακτικές επιλογές της.
«Δεν υπάρχει Μέτωπο. Το Μέτωπο βρίσκεται εκεί που είναι ο εχθρός» (Στρατηγός Γκιάπ. Ηγέτης του Απελευθερωτικού στρατού του Βιετνάμ)

stoxasmos-politikh.blogspot.com

Η ΝΤΑΛΑΡΑ ΘΑ ΣΠΙΤΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΣΟΜΑΛΟΑΦΓΑΝΟΥΣ ΕΝΩ ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


ΤOΥ ΝΤΑΛΑΡΑ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΑΝΝΑ ΝΤΑΛΑΡΑ ΞΑΔΕΛΦΗ (ΣΑ)ΡΑΓ(Κ)ΟΥΣΗ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...

ΚΙ ΑΦΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΤΑΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ

ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ! Χάνουν την πρώτη κατοικία χιλιάδες μικρομεσαίοι

ΤΩΡΑ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ. ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΑΘΕΙΑ!
 
πηγη
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters