Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Νικέλιο και χρώμιο 926% περισσότερο



Στο πιάτο όλης της Ελλάδας έχει φτάσει η «τραγωδία του Ασωπού». Πατάτες, καρότα και κρεμμύδια που παράγονται στην περιοχή Θηβών-Οινοφύτων περιέχουν βαρέα μέταλλα σε...

ποσότητες έως και 926% παραπάνω από εκείνα που φυτεύονται σε καθαρότερα εδάφη.
Πρόκειται για μία μόνο από τις διαπιστώσεις που ανακοίνωσαν ενεργοί πολίτες της περιοχής (Ινστιτούτο ΙΤΑΠ, Πολίτες για την Αειφορία) σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, μαζί με τις νομικές τους κινήσεις σε επίπεδο εθνικό και διεθνές, αλλά και την αγωνία τους για την καθυστέρηση του διοικητικού μηχανισμού να ελέγξει τις βιομηχανίες και να σταματήσει την εγκατάσταση «αδειοδοτημένων ρυπαντών».

Για τα δηλητήρια που φιλοξενούμε στο πιάτο μας μίλησε ο επίκουρος καθηγητής Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Ζαμπετάκης, κάνοντας μια πρώτη αναφορά στα ευρήματα μεταπτυχιακής μελέτης που θα παρουσιαστεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο σε διεθνές συνέδριο στη Μυτιλήνη.

Τρόφιμα-βολβούς

«Οταν διαπιστώσαμε την απροθυμία των αγροτών να συνεργαστούν μαζί μας, αγοράσαμε από μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ τρόφιμα-βολβούς που ανέφεραν στην ετικέτα ότι παράγονται σε Θήβα-Οινόφυτα». Τα δείγματα συγκεντρώθηκαν σε διάστημα δέκα μηνών, αναλύθηκαν και διαπιστώθηκε αυξημένο επίπεδο σε νικέλιο και χρώμιο σε ποσοστό 115% έως 926%» (σε σχέση με τα επίπεδα σε ίδια προϊόντα από καθαρές περιοχές).

Ο κ. Ζαμπετάκης δήλωσε ότι αυτό είναι ακόμη μία απόδειξη πως η τραγωδία του Ασωπού δεν αφορά μόνο τους γηγενείς κατοίκους και ζήτησε πλήρη έλεγχο όλων των βιομηχανιών τροφίμων της περιοχής και ενεργοποίηση των αρμόδιων φορέων (υπ. Αγρ. Ανάπτυξης, ΕΦΕΤ, ΕΥΕΠ, ΕΣΥΔ).

Προηγουμένως, η ιατρός-ενδοκρινολόγος Φωτεινή Μαλανδρίνου (κάτοικος της περιοχής επί 30 χρόνια) μίλησε για τα ευρήματα της μελέτης που εντόπισε αύξηση θανάτων από καρκίνο σε ποσοστό έως και 90% (το 2009 σε σχέση με τον μέσο όρο της Βοιωτίας). Αργότερα αναφέρθηκε και στο φαινόμενο να αυξάνονται οι αέριοι ρύποι κάθε βράδυ όταν μειώνονται η ορατότητα και ο κίνδυνος ελέγχου.

Προσφυγή

Ο δικηγόρος και λέκτορας του Δημόσιου Διεθνούς Δικαίου, Γιάννης Κτιστάκις, μίλησε για τη διεθνοποίηση του προβλήματος του Ασωπού που επιτυγχάνεται με τη συλλογική προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων. Την προσφυγή κατέθεσε η Διεθνής Ομοσπονδία Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ζητώντας να καταλογιστεί στην Ελλάδα παραβίαση του άρθρου 11 του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη για «το δικαίωμα στην υγεία».

Η δικηγόρος Λούση Κιουσοπούλου υπενθύμισε ότι μετά από προσφυγές στο ΣτΕ, θα πρέπει οι βιομηχανίες ΕΑΒ και Μαΐλλης να έχουν ξεκινήσει έως τις 30/11/2010 εργασίες «για την πλήρη διακοπή υπεδάφιας διάθεσης αποβλήτων».

«Κράτος-Μίκυ Μάους»

Για «κράτος-Μίκυ Μάους», που κρατά σκοπίμως παλιές διαδικασίες έκδοσης αδειών λειτουργίας βιομηχανιών, μίλησε ο χημικός Θανάσης Παντελόγλου, προειδοποιώντας για τις συνέπειες του σχεδίου Παμπούκη που θα αναγκάζει τον αρμόδιο υπάλληλο να βγάζει άδεια «εντός 15 ημερών». Στην ανάγκη μιας «fast track προστασίας του περιβάλλοντος» αναφέρθηκε ο ιερέας των Οινοφύτων, Γιάννης Οικονομίδης, προαναγγέλλοντας προσφυγές εναντίον κάθε παράλειψης της διοίκησης. 


«Οσες βιομηχανίες δεν συμμορφωθούν, θα τις κλείσουμε» - Κόντρα για fast track

Ανοικτά βγαίνει πλέον στην επιφάνεια η αντίθεση του υπουργείου Περιβάλλοντος στις φημολογούμενες προβλέψεις του σχεδίου Παμπούκη για την επιτάχυνση των επενδύσεων (fast track).

Η ειδική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και επικεφαλής των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη δήλωσε χθες την αντίθεσή της σε μια «καταστροφική» λογική που δεν θα περιελάμβανε προβλέψεις για τη διαφύλαξη των φυσικών πόρων.

Η κ. Καραβασίλη πήρε τον λόγο στην εκδήλωση για τον Ασωπό αφού προηγουμένως είχε δεχθεί και η ίδια κριτική για τις διαδικασίες αδειοδότησης και επιβολής προστίμων. Δήλωσε ότι ήταν και παραμένει μέλος του ΙΤΑΠ, ότι οι μόλις 30 επιθεωρητές καταβάλλουν υπερπροσπάθεια για να κάνουν αυτοψίες και να επιβάλουν πρόστιμα καθώς και ότι οι πιέσεις αυτές αποδίδουν στις βιομηχανίες (ΕΑΒ, Μαΐλλης, Χαλκόρ) που «είναι υποχρεωμένες να συμμορφωθούν».

«Αν δεν συμμορφωθούν, θα τις κλείσουμε», δήλωσε η κ. Καραβασίλη, αφού ξεκαθάρισε ότι κάθε ενδιαφερόμενος οφείλει να ασκήσει την κριτική του όταν βγει σε διαβούλευση το σχέδιο Παμπούκη. Παραδέχτηκε επίσης ότι πρέπει να αλλάξει και η διαδικασία αδειοδότησης των επιχειρήσεων, σημειώνοντας αργότερα ότι η κατάταξη των επιχειρήσεων σε υψηλής - μεσαίας - χαμηλής όχλησης γίνεται σήμερα από το υπουργείο του Μ. Χρυσοχοΐδη.

Σημειώνεται ότι με βάση αυτή την κατάταξη αυξάνεται ή μειώνεται ο βαθμός δυσκολίας των επιχειρήσεων να εγκατασταθούν σε μια περιοχή και να γίνουν «αδειοδοτημένοι ρυπαντές». Αν συμβεί αυτό, όπως ανέφερε ο χημικός Θ. Παντελόγλου, χρειάζονται σήμερα έως και 14 χρόνια για να αποδώσουν οι οποιεσδήποτε προσφυγές των θιγομένων για την καταστροφή του περιβάλλοντος.
Α.Χ.

Τα δείγματα από Θήβα - Οινόφυτα συγκεντρώθηκαν σε διάστημα δέκα μηνών και διαπιστώθηκε ότι περιέχουν βαρέα μέταλλα σε ποσότητες έως και 926% παραπάνω σε σχέση με τα επίπεδα σε ίδια προϊόντα από καθαρές περιοχές
enet.gr

Φόβοι περί νομισματικού «παγκοσμίου πολέμου»

Ένας νομισματικός «παγκόσμιος πόλεμος» μαίνεται αυτή τη στιγμή στον κόσμο, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Βραζιλίας, Γκουΐντο Μαντέγκα, καθώς οι κυβερνήσεις διεθνώς επιδίδονται σε έναν αγώνα υποτίμησης των νομισμάτων τους για να ενισχύσουν τις οικονομίες τους.
Πρόκειται για την πρώτη δημόσια «επίθεση» ενός....

υψηλά ισταμένου πολιτικού στελέχους εναντίον αυτής της νέας τάσης η οποία φαίνεται να κερδίζει έδαφος μετά την οικονομική κρίση.
Πολλές χώρες - με την Κίνα να κατέχει εξέχουσα θέση ανάμεσά τους- έχουν προχωρήσει σε εσκεμμένη αποδυνάμωση των νομισμάτων τους, «πουλώντας» σε ξένα χρηματιστήρια ή κρατώντας τα επιτόκια επίτηδες χαμηλά για να κάνουν φτηνότερες τις εξαγωγές τους.

Πολλοί οικονομολόγοι φοβούνται ότι τέτοιου είδους κινήσεις οδηγούν σε νομισματική αστάθεια. Επίσης, τέτοιου είδους ανταγωνισμός ανάμεσα στις χώρες πάνω στην υποτίμηση κάνει ακόμα δυσκολότερη τη διαμόρφωση μίας κοινής πολιτικής για την αντιμετώπιση φαινομένων όπως η πρόσφατη οικονομική ύφεση- ειδικά εν μέσω φόβων για νέα κρίση.
Το εν λόγω θέμα είναι ψηλά στον κατάλογο αυτών που θα συζητηθούν στην προσεχή συνάντηση του G20 το Νοέμβριο στη Νότια Κορέα. Η Κίνα αντιστέκεται σε πιέσεις από τις ΗΠΑ για αύξηση της αξίας του γουάν, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πολλές οι ασιατικές οικονομίες οι οποίες, αν και επιθυμούν και αυτές κάτι τέτοιο, διστάζουν να εκδηλωθούν, λόγω φόβων για πιθανά «αντίποινα» από τη Λαϊκή Δημοκρατία, με την οποία οι περισσότερες έχουν ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς. Αντίστοιχα κινήθηκε και η Ελβετία πέρυσι, η οποία προχώρησε σε μαζικές πωλήσεις ελβετικών φράγκων για να αποδυναμώσει το νόμισμά της.
Ο Γκουΐντο Μαντέγκα προέβη σε αυτά τα σχόλια σε ομιλία του στο Σάο Πάολο, ενώπιον Βραζιλιάνων βιομηχάνων.

«Βρισκόμαστε εν μέσω ενός νομισματικού παγκοσμίου πολέμου, μίας γενικότερης αποδυνάμωσης των νομισμάτων. Αυτό μας απειλεί, καθώς μειώνει την ανταγωνιστικότητά μας» είπε σχετικά.
Η οικονομία της Βραζιλίας είναι από τις πλέον ανθούσες, λόγω επιτυχημένων μεταρρυθμίσεων και αύξησης της παραγωγής πετρελαίου. Ξένοι επενδυτές έχουν συρρεύσει στη χώρα, εξαιτίας υψηλών επιτοκίων και νέων επενδυτικών ευκαιριών. Σύμφωνα με τη Goldman Sachs, το νόμισμά της, το ρεάλ, είναι το πλέον υπερτιμημένο στον κόσμο.
kathimerini.

Εκπαιδεύοντας το κόσμο...



Εκπαίδευση
Η εκπαίδευση με την ευρεία έννοια περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες που έχουν σκοπό την επίδραση με συγκεκριμένο τρόπο στη σκέψη, στο χαρακτήρα και στη σωματική αγωγή του ατόμου. Από τεχνικής πλευράς, με τη διαδικασία της εκπαίδευσης αποκτώνται...
συγκεκριμένες γνώσεις, δεξιότητες, ικανότητες και αξίες (ηθική, ειλικρίνεια, ακεραιότητα χαρακτήρα, αίσθηση του δικαίου, αφοσίωση, επαγγελματισμός, υπευθυνότητα, κτλ). Η εκπαίδευση γίνεται με βάση συγκεκριμένες μεθόδους (θεωρητική διδασκαλία, επίδειξη, ανάθεση εργασιών, πρακτική εξάσκηση, κτλ), σε ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα και είναι οριοθετημένη χρονικά. Η λέξη προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό ρήμα εκπαιδεύω που σημαίνει ανατρέφω από παιδική ηλικία, μορφώνω, διαπαιδαγωγώ.

Κάποιοι άλλοι γνωστοί ορισμοί για την εκπαίδευση:
* Σύμφωνα με τον Ντυρκέμ, η εκπαίδευση ορίζεται ως η δράση που κατευθύνεται από τις γενιές των ενηλίκων στις γενιές εκείνες που δεν είναι ακόμα αρκετά ώριμες για την κοινωνική ζωή.
* Σύμφωνα με τον Ζαν Πιαζέ, «Η εκπαίδευση συνίσταται στη διαμόρφωση δημιουργών, ακόμη κι αν δεν υπάρξουν πολλοί, ακόμη κι αν οι δημιουργίες του ενός είναι μικρότερες του άλλου. Χρειάζεται η διαμόρφωση εφευρετών, ανακαινιστών, όχι κομφορμιστών».
* Στο βιβλίο του Τσαούση «Λεξικό της κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης» συναντάμε τον παρακάτω ορισμό: «Εκπαίδευση είναι μορφή εξειδικευμένης κοινωνικοποίησης που ασκείται κατά κανόνα από φορείς που βρίσκονται έξω από την οικογένεια και έχει ως περιεχόμενό της την μετάδοση γνώσεων, δεξιοτήτων και μορφών ενέργειας ή συμπεριφοράς (εντός ειδικών ιδρυμάτων).
* Η εκπαίδευση, με τη στενή της σημασία και όπως αυτή χρησιμοποιείται σήμερα στην επιστήμη της παιδαγωγικής, σημαίνει τη συστηματική και την οργανωμένη διαδικασία της αγωγής και της μάθησης, που αφενός προγραμματίζεται από την πολιτεία ή από οποιονδήποτε άλλο φορέα, δημόσιο ή ιδιωτικό (Π. Ξωχέλλης,1986,1997), και αφετέρου υλοποιείται από τους φορείς αυτούς. Επειδή όμως η εκπαίδευση είναι ένα δημόσιο αγαθό, γι' αυτό την εποπτεία και την ευθύνη για την υλοποίησή της την έχει, και οφείλει να την έχει, εξολοκλήρου η Πολιτεία.

Σκοποί της εκπαίδευσης
Οι σκοποί της εκπαίδευσης διαφέρουν από χώρα σε χώρα και από εποχή σε εποχή. Η σύγχρονη εκπαίδευση δεν έχει ξεκαθαρισμένους σκοπούς λόγω της γρήγορης ανάπτυξης, παρόλα αυτά γίνονται γενικώς αποδεκτοί οι παρακάτω σκοποί:

1. Ο σχηματισμός του χαρακτήρα, που θα βοηθήσει τους νέους στις σχέσεις τους με τους συνανθρώπους τους.
2. Η ανάπτυξη της ευφυΐας.
3. Η μετάδοση και ίσως η βελτίωση της εθνικής κουλτούρας.
4. Ο εφοδιασμός των νέων με γνώσεις και δεξιότητες ανάλογα με τις ικανότητές τους, ώστε να κερδίσουν τα απαραίτητα για τη ζωή και να συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.
5. Η προσπάθεια να γίνουν οι νέοι ικανοί να προσαρμόζονται στις μεταβαλλόμενες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες.

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια



...πράγματι πιστεύετε πως όσα θεωρείτε καλό ή κακό είναι επιλογή σας? Ελπίζω πως όχι! Κάποτε θεωρούσαμε πως η ατάκα που έπαιζε παντού ήταν: "την υγειά σου να έχεις και όλα καλά θα πάνε"! Τώρα άλλες ατάκες ακούγονται παντού! Κάποτε θεωρούσαμε πως το παν είναι η οικογένεια, τώρα με τα προγράμματα της τηλεόρασης μας έχουν πείσει πως αλλού είναι η ουσία της επιτυχίας!

...πια τα προγράμματα έχουν γεμίσει με μηνύματα που αν τα προσέξουμε θα φρίξουμε! Αν προσέξουμε αλλάζουν εντελώς τις βάσεις της ελληνικής παιδείας και άποψης που έχουμε για την οικογένεια! Απλά ανατρέψτε τις παλιές Α/Μ ελληνικές ταινίες και αν δείτε τα νοήματα που υπήρξαν τότε σε σχέση με αυτές τις εκπομπές, ταινίες, life style εκπομπές κλπ και ίσως να καταλάβετε τα λόγια μου...

...στη πράξη συνεχώς βομβαδιζόμαστε από πληροφορίες που μας εκπαιδεύουν! Που έχουν πάντα κάτι πίσω από τα λόγια για να μας κρατήσουν δέσμιους κάποιων εταιριών, κάποιων συνθηκών! Απλά προσέξτε τί δείχνει κάθε μέρα η τηλεόραση, τί γράφουν τα περιοδικά, ποιούς δείχνουν συνεχώς! Ξέρουμε ποιός είναι ο πρόεδρος των Ομοφυλοφίλων αλλά όχι ποιός είναι ο Πρόεδρος της Βουλής, ξέρουμε πως για να πετύχεις πρέπει να μπεις σε παιχνίδια, πρέπει να κλωτσάς μπάλα, ή να γυρνάς σχεδόν γυμνή από το ένα γκλαμουράτο μπαράκι στο άλλο! Πρέπει να καβαλάς μεγάλη μοτοσυκλέτα ή μουράτο αυτοκίνητο, να έχεις της τελευταίας μόδας κινητό, να είσαι στο facebook αλλιώς δεν είσαι κανένας!

...οι αξίες που διαμορφώνονται σε κάθε οργανωμένη κοινωνία είναι οι αξίες που κάποιοι θέλουν να περνούν στο κόσμο! Τώρα είναι η εποχή που μας εκπαιδεύουν στο εύκολο χρήμα, που δεν πρέπει να έχεις κάτι καλό, αρκεί να είσαι στο γυαλί, να είσαι όμορφος και αποδεχτός από τη τηλεθέαση! Τότε είσαι κάποιος! Είδαμε και πόσο ασχολήθηκε ο κόσμος με τη Τζούλια και τη κάθε Τζούλια! Τί είναι η Τζούλια? Στη πράξη όλοι ξέρουμε τί είναι, αλλά ο φακός έδειξε τη γκλάμουρ μεριά της που πολλές κοπέλες ίσως να την είδαν σαν παράδειγμα, να γίνει κάποιος γνωστός, να μένει σε βίλα, με αυτοκίνητο, με τυπάκια που τρέχουν πίσω από αυτή, και να κάνουν ουρά για να βγάλουν μία φωτογραφία μαζί της! Το τραγικό? Πώς παρουσιάστηκε η οικογένειά της, που και εκεί ο φακός έκανε το θαύμα του! Μια έδειχνε ένα δράμα οικογενειακό, μετά όμως επειδή έπρεπε, έδειχνε το πόσο την αγαπούν στην οικογένεια! Τέτοια παραδείγματα πολλά! Φτάνει να δούμε τις μεσημεριανές εκπομπές που οι τηλεμαϊντανοί λένε το κοντό και το μακρύ τους για θέματα που στη πράξη δεν μας αφορούν!

...στις πρωινές εκπομπές και μεσημεριανές γίνεται πραγματική πλύση εγκεφάλου για το μέσο Έλληνα για το τί πρέπει να πιστεύει πως είναι η ζωή! Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην Αμερική φώναζαν πως με τις σκηνές βίας (βλέπε βράδυ Star) υποκινείς τον τηλεθεατή σε κινήσεις αντίστοιχης βίας! Μάθαμε πια πως το εύκολο χρήμα έχει αξία, να παίζουμε τηλεπαιχνίδια, να ζούμε μέσα από το γυαλί, να θέλουμε μία κάμερα για να είμαστε κάποιοι!

...άλλες αξίες από εκείνες που μας δίδασκαν παλαιότερα! Τώρα πια δεν χρειάζεται να σπουδάζεις, άλλωστε οι επιστήμονες της Ελλάδας παίρνουν λιγότερα από όσα βγάζουν οι μαϊντανοί της τηλεόρασης και είναι πανταχού άγνωστοι και δεν ασχολείται κανένας με αυτούς! Αν είσαι όμορφος ή όμορφη, με μερικές πλαστικές, με μερικές "σωστές παρέες" γίνεσαι από κανένας, κάποιος και ας μην έχεις τελειώσει ούτε καν λύκειο!

...τόσα πειράματα δεν έγιναν για το τίποτα! Τόσα σοφά μυαλά ασχολήθηκαν να μεταλλάξουν το πλήθος σε όχλο! Τόσοι στιλίστες έδωσαν τα φώτα τους τόσα χρόνια για να είμαστε έτσι και να μας αρέσει! Απλά πια έχουμε το μικρόκοσμο που μας ταιριάζει! Με τα λαμώγια πολιτικούς που εμείς ψηφίσαμε, με την ίδια λογική να ασπαζόμαστε το νέο life style και απλά να προσπαθούμε να μπούμε όπως μπορούμε σε αυτή τη νέα πραγματικότητα!

...όταν μάθουμε το παιχνίδι που παίζεται για εμάς, ίσως να ξέρουμε και πώς να κινηθούμε! Απλά προτείνω να ανοίξουμε το μυαλό μας και να δούμε τί γίνεται γύρω μας και αν μπορούμε να φτιάξουμε καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας. Εμείς έχουμε αυτή τη στιγμή τη δύναμη να δώσουμε στις επόμενες γενιές το παράδεισο ή τη κόλαση! Ανάλογα τί θα προτιμήσουμε: Να φτιάξουμε κάτι ή απλά να αφήσουμε να χαθεί κάτι...

...κάποτε οι αναρχικοί είχαν πει πως όταν ανοίγει μία τηλεόραση, κλείνει ένα μυαλό! Μάλλον έχουν ένα δίκιο, τότε που το πρωτοάκουσα δεν το κατάλαβα, τώρα πια το πιστεύω!

ligesskepsis.blogspot.com

ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο..............ΠΟΙΗΤΗΣ ???

Την πόρτα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για τους εισαγγελείς άνοιξε η χθεσινή δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Μπεγλίτη για «κατασκευασμένες αμυντικές ανάγκες», «πανηγύρι εξοπλισμών» από τους ....

οποίους «φτιάχτηκαν περιουσίες, ενδεχομένως και πολιτικές καριέρες».
Ενα πολύ μεγάλο θέμα άνοιξε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας
Συγκεκριμένα χθες σε ραδιοφωνική εκπομπή του «Φλας» ο υπουργός Εθνικής Αμυνας απαντώντας σε ερωτήσεις είπε μεταξύ άλλων:

«Είναι αλήθεια ότι μετά τη δικτατορία σε όλη αυτή τη διαδρομή της μεταπολιτευτικής περιόδου, υπήρξαν μεγάλες, για τις δυνατότητες της χώρας, αμυντικές δαπάνες ως ποσοστό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, πολλές φορές υπακούοντας, όχι απλά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση μιας υπαρκτής απειλής που έρχεται από την Τουρκία, αλλά στο πλαίσιο κατασκευασμένων -και το τονίζω αυτό- αμυντικών αναγκών εσωτερικά στη χώρα».
Σε δεύτερη ερώτηση ο υπουργός συνέχισε λέγοντας: «Είμαστε ευτυχώς ή δυστυχώς μια μικρή χώρα που γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Γύρω από τους αμυντικούς εξοπλισμούς φτιάχτηκαν περιουσίες, ενδεχομένως και πολιτικές καριέρες και αυτά πρέπει να τα πούμε. Γύρω από τους αμυντικούς εξοπλισμούς είχε στηθεί ένα ολόκληρο πανηγύρι, χωρίς να υπάρχει η στοιχειώδης ανταποδοτικότητα. Εγώ θα αντιλαμβανόμουν ακόμη και θα δεχόμουν οριακά να σηκώσουμε το βάρος του κόστους, υπό την προϋπόθεση όμως πως θα είχαμε το αντίστοιχο όφελος. Πολλές φορές αυτή η σχέση κόστους - οφέλους δεν υπήρξε, ήταν τελείως ανεστραμμένη, με αποτέλεσμα να δαπανούμε πόρους εθνικούς για κάτι το οποίο δεν είχε ανταπόκριση επιχειρησιακή ή αμυντική».
patrinaki.blogspot.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ

"...βιβλία και όχι μόνο διαδίκτυο, γνώση και όχι πληροφόρηση..." , "...αυτή η πολιτική τάξη, το μόνο καλό που μπορεί να κάνει σε αυτή τη χώρα, είναι, να πάει σπίτι της..."



aliartos-city.blogspot.com

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ



ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ!!!

Τη μείωση μισθών και στον ιδιωτικό τομέα σχεδιάζει η κυβέρνηση προβάλλοντας ως πρόσχημα την κρίση...

και τις οικονομικές δυσκολίες των επιχειρήσεων. Η νέα επίθεση της κυβέρνησης θα εξελιχθεί μέσω υπουργικής απόφασης του υπουργείου Εργασίας, η οποία αναμένεται να είναι έτοιμη το Νοέμβρη και θα κάνει πράξη την πρόβλεψη του μνημονίου ότι οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα υπερισχύουν των κλαδικών, ακόμα και της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Τους σχεδιασμούς αυτούς προανήγγειλε η ίδια η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, μιλώντας προχτές το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό «Αλτερ». Συγκεκριμένα, στις ερωτήσεις «Υπάρχει πιθανότητα τα 739 ευρώ του κατώτατου μισθού να πάνε πιο κάτω; Δηλαδή να πάμε σ' αυτό που ήθελε η τρόικα, τα 590; Υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο;» η υπουργός απάντησε:

«Είναι κάτι το οποίο το συζητάμε, υπάρχει και εγώ είμαι υπέρ αυτού σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, π.χ. όταν πάει να κλείσει μια επιχείρηση ότι "κοίταξε, θα κλείσω και θα απολύσω 1.000 ανθρώπους, μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο για ένα πολύ συγκεκριμένο χρονικό διάστημα;". Αυτό είναι κάτι που λέμε ναι, να το δούμε»!

Χτες η υπουργός επανήλθε στο ζήτημα και με νεότερες δηλώσεις της στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο 9» σημείωσε: «Στο μνημόνιο και στο νόμο που πέρασε στη Βουλή, δίνεται η δυνατότητα μιας μεγαλύτερης ευελιξίας στη διαμόρφωση των συλλογικών ρυθμίσεων, όταν μία γεωγραφική περιοχή ή μία επιχείρηση βρίσκεται σε διαρθρωτική κρίση και σε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης. Αρα, δίνεται η δυνατότητα μιας μεγαλύτερης ευελιξίας, έτσι ώστε να μπορούν να διατηρηθούν θέσεις εργασίας. Για να είμαστε πολύ ξεκάθαροι, εάν μία επιχείρηση είναι έτοιμη να κλείσει και αυτή τη στιγμή χρειάζεται να κάνει μια διευθέτηση για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχει, είναι κάτι το οποίο προσωπικά και ως κυβέρνηση το βλέπουμε θετικά».

Ετσι, με το πρόσχημα να περισωθούν θέσεις εργασίας θα υπογράφονται επιχειρησιακές συμβάσεις οι οποίες θα μειώνουν τους μισθούς κάτω από αυτά που προβλέπονται στις κλαδικές, ακόμα και στην Εθνική Σύμβαση.

Ολα τα παραπάνω δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας ωμός εκβιασμός σε βάρος των εργαζομένων για να αποδεχτούν τη μείωση μισθών και προλειαίνουν το έδαφος για τη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης. Επί της ουσίας η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γίνεται ο ντελάλης της μεγαλοεργοδοσίας, ο φορέας των αξιώσεων του ΣΕΒ και των επιχειρηματικών ομίλων για παραπέρα μείωση του εργατικού κόστους και άρα αύξηση της κερδοφορίας τους.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΡΕΣ ΠΕΙΝΑΣ...ΖΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΟΥ...

ΠΡΕΖΑ TV

FYROM ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΟΚ !!!

Συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ
7 Απριλίου 1993 γίνετε το ψήφισμα στον οργανισμό και λαμβάνετε η εξής απόφαση...

Το κρατίδιο τον Σκοπίων από τώρα και στη εξής θα ονομάζετε Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία Της Μακεδονίας (FYROM) μέχρι κοινής αποδεκτής λύσης των δυο.
Η απόφαση που πάρθηκε και ισχύ μέχρι και σήμερα θωρακίζει την Ελληνική θέση και οποιαδήποτε άλλη ονομασία του κρατιδίου(Σκόπια) αποτελεί μη νόμιμη.
1) Από την στιγμή που πάρθηκε επίσημα αυτή η απόφαση γιατί το κρατίδιο τον Σκοπίων επικαλείται το όνομα Μακεδονία
2) Από την στιγμή που πάρθηκε αυτή η απόφαση στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ γιατί μεμονωμένα γίνετε η αναγνώριση από τα κράτη που έλαβαν μέρος στο συμβούλιο το 1993;
3) Γιατί ακόμη οι Έλληνες βουλευτές – υπουργοί – ευρωβουλευτές δεν επικαλούνται την συμφωνία του ΟΗΕ στις συνόδους του ΟΗΕ και στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο;
4) Όλες οι ιστοσελίδες του διαδικτύου δεν είναι παράνομες που ονομάζουν τα Σκόπια ως Μακεδονία αψηφώντας έτσι την απόφαση του ΟΗΕ που είναι FYROM;
5) Οι χώρες που αναγνώρισαν μεμονωμένα τα Σκόπια ως Μακεδονία δεν εγκληματούν παραμελώντας την απόφαση του ΟΗΕ που πάρθηκε 7 Απριλίου 1993;
Παρακαλούμε το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και πρέπει να ενημερωθούν όλοι οι Έλληνες σε όλο το κόσμο και στους οργανισμούς Μακεδονικού αγώνα.
Επιτέλους οι αρμόδιοι να ξυπνήσουν και αναλάβουν δράση.
Το έγγραφο ήταν στα Αγγλικά και έγινε σε απευθείας μετάφραση από την Google.
Δείτε την απόφαση του ΟΗΕ…

eoniaellhnikhpisti.blogspot.com

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ.

Το Hellenic Academic FORUM έχει ως μέλη του, Έλληνες καθηγητές πανεπιστημίου, και επιστήμονες κατόχους διδακτορικού πτυχίου, στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στις ΗΠΑ και σε 19 ακόμα χώρες. Είναι δε κλάδος του Hellenic Electronic Center (www.greece.org), Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού, που έχει ....

ιδρυθεί στις ΗΠΑ για την προώθηση Ελληνικών θεμάτων, και περιλαμβάνει περί τα 40.000 μέλη.
Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει αποδέκτες μηνυμάτων απόγνωσης από συναδέλφους στην Θράκη, αλλά και ανησυχητικών πληροφοριών, αναφορικά με τα αποτελέσματα της επί σειρά ετών ασκούμενης εκπαιδευτικής πολιτικής στις περιοχές μειονοτήτων της Θράκης. Παρακολουθήσαμε, επίσης, σχετική ειδησεογραφία και τηλεοπτικές εκπομπές αναφερόμενες τόσο στο ζήτημα της ηρωικής, κατά την άποψή μας, δασκάλας κας Χαράς Νικοπούλου, όσο και σε θέματα σχετιζόμενα με την δράση ατόμων που έχουν στόχο την τουρκοποίηση της περιοχής. Ως απλοί Έλληνες που αγαπάμε τον τόπο μας, αλλά πολλοί από μας και ως ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία και αγωνία μας, για τον χειρισμό ενός ζωτικής σημασίας Εθνικού Προβλήματος εκ μέρους των Ελληνικών Κυβερνήσεων.
Έχουμε πληροφορηθεί από διάφορες πηγές, ότι η ακολουθούμενη εκπαιδευτική πολιτική στην Θράκη βασίζεται εν πολλοίς, σε προτάσεις που προέκυψαν από προγράμματα ΕΠΕΑΕΚ συνολικού ύψους 20 εκατ. Ευρώ, και εκπονήθηκαν από ερευνητική ομάδα με τωρινή έδρα στο Παν/μιο Αθηνών. Δεν θα υπεισέλθουμε σε οποιαδήποτε κριτική των σχετικών πορισμάτων. Αυτή έχει γίνει από άλλους οι οποίοι διαθέτουν περισσότερα στοιχεία για την σχετική αξιολόγηση. Επισημαίνουμε όμως, πως είναι αδιανόητο η εθνική πολιτική σε ένα τέτοιο κρίσιμο και ευαίσθητο θέμα, πολιτική που υποχρεώνει τους Πομάκους και Ρομά της Θράκης να διδάσκονται ως μητρική την τουρκική γλώσσα, με προφανείς συνέπειες για την κοινωνική και εθνική τους ένταξη, να βασίζεται σε αμφιλεγόμενες απόψεις μιας ερευνητικής ακαδημαϊκής ομάδας, ανεξάρτητα από το επιστημονικό κύρος των εμπλεκομένων.

Πιστεύουμε ότι, η χάραξη Εθνικής πολιτικής σε τέτοιου είδους ζητήματα θα πρέπει να βασίζεται σε εισηγήσεις ενός Εθνικού Συμβουλίου Χάραξης Πολιτικής (για την Θράκη), το οποίο θα στελεχώνεται από υψηλού κύρους ειδικούς, όχι μόνο εκπαιδευτικούς αλλά και έμπειρους, καταξιωμένους ειδικούς επιστήμονες, από τους οποίους κάποιοι να κατοικούν στην Θράκη, για να έχουν άμεση γνώση των προβλημάτων και των εκεί συμβαινόντων. Ένα τέτοιο Συμβούλιο θα μελετά τις απόψεις όχι μόνο κάποιας ομάδας με προσβάσεις στα εκάστοτε κέντρα εξουσίας, αλλά και πολλών άλλων. Θα εξετάζει σε βάθος τις τυχόν επιπτώσεις του ενός ή του άλλου μέτρου, στα πλαίσια πάντα των υφιστάμενων συνθηκών που διέπουν το καθεστώς των μειονοτήτων, της διεθνούς πρακτικής, της τοπικής εμπειρίας, αλλά και της αντίστοιχης πολιτικής της Τουρκίας προς τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου. Και μόνο μετά από μια τέτοια ενδελεχή διερεύνηση, θα εισηγείται την ενδεικνυόμενη Εθνική Πολιτική, αλλά και τα αναγκαία μέτρα για την επίτευξη των στόχων της.
Οι ευθύνες των μέχρι σήμερα ηγεσιών για τον τρόπο αντιμετώπισης ενός τόσης ζωτικής σημασίας θέματος, είναι τεράστιες. Δυστυχώς, αυτού του είδους άστοχοι, και κάποιες φορές επιπόλαιοι, χειρισμοί οδήγησαν την Ελλάδα, σε πάρα πολλούς τομείς, στην σημερινή της κατάντια πού όλους, μας πληγώνει και μας προκαλεί ντροπή ως πολίτες της.
Θεωρούμε ότι στα πλαίσια της ανασυγκρότησης της χώρας, που η παρούσα Κυβέρνηση έχει διακηρύξει, θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα η χωρίς τυμπανοκρουσίες ίδρυση ενός υπερκομματικού Εθνικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Θράκης, το οποίο σε ταχύτατο χρόνο θα εξετάσει τα προβλήματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση στα σχολεία των Ελλήνων μουσουλμάνων και με τον επιχειρούμενο εκτουρκισμό της περιοχής. Το Συμβούλιο αυτό να στελεχωθεί με ό,τι καλύτερο διαθέτει ο Ελληνισμός, έξω από κομματικές σκοπιμότητες και παρεμβάσεις, όλα δε τα πολιτικά κόμματα να δεσμευθούν για την συνέχειά του. Είναι φυσικά αυτονόητο, ότι θα λειτουργεί έχοντας συμβουλευτικό χαρακτήρα, για την διαμόρφωση προτάσεων στρατηγικού σχεδιασμού, ενώ οι οποιεσδήποτε αποφάσεις θα λαμβάνονται από την εκάστοτε Κυβέρνηση.

Ας διδαχθούμε από τους γείτονες στα ανατολικά μας σύνορα! Ας ακούσουμε τις κραυγές αγωνίας, που έρχονται από Έλληνες, χριστιανούς, Πομάκους και Ρομά, της Θράκης μας. Ας ξεκινήσουμε κάποτε ως χώρα, κάνοντας τα αυτονόητα, χωρίς προκαταλήψεις ή ιδεολογικές αγκυλώσεις αλλά με κριτήριο το συμφέρον της χώρας και τον κοινό νου. Και ταυτόχρονα, ας μεριμνήσουμε, αν μη τι άλλο, για την πλήρη και ορθή εφαρμογή του Νόμου σε κάθε πόλη και χωριό της Θράκης, ώστε κανένας Έλληνας πολίτης της περιοχής, χριστιανός ή μουσουλμάνος, να μην αισθάνεται ότι ανήκει σε μια καταπιεζόμενη μειονότητα μέσα στην ίδια του την χώρα. Ίσως έτσι, να αποτρέψουμε μελλοντικές, και για πολλούς επερχόμενες, εθνικές συμφορές.
Με Τιμή,

Οι υπογράφοντες ( 276 υπογραφές )
Αβραάμ Δημήτριος Γ., Δρ., Τμ. Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Αβραμίδης Ιωάννης Ε., Ph.D., Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Α. Π. Θεσ/νίκης.
Albrecht-Piliouni Efrossini, Ph.D., Auburn University, Auburn, AL 36849, USA.
Anagnostopoulos Aris, Ph.D., Research Fellow, Sapienza University of Rome, ITALY.
Αναγνωστόπουλος Σταύρος, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Antikas Theo. G., DVM, Ph.D., Καθηγητής Κτηνιατρικής, Skagit Valley College, USA.
Antonopoulos Petros, Dr., Sc. D., Nuclear Engineering Consult., President PMC Inc., USA.
Αντωνοπούλου-Χαραλαμποπούλου Ευγενία, Επ. Καθηγήτρια, Τμ. Φυσικής, Παν/μιο Αθηνών.
Αποστολόπουλος Xάρης, Επίκ. Καθηγητής, Τμήμα Μηχανολόγων, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Αρβανιτογιάννης Ιω., Dr., Ph.D., Αν. Καθηγητής, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Βόλος.
Arkas Evangelos, Ph.D., London, UK.
Αρωνιάδου-Anderjaska Βασιλική, Ph.D., Διδάκτωρ Νευροεπιστημών, Dept of Anatomy, Physiology, & Genetics, & Dept. of Psychiatry, USUHS, Bethesda, MD 20814, USA.
Ασημακόπουλος Βύρων, Επ. Καθηγητής, Εργαστήριο Φυσιολογίας, Ιατρική, Δ. Π. Θράκης.
Βαγενάς Κώστας, Καθηγητής, Τμήμα Χημικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Βασιλειάδης Λάζαρος, Επ. Καθηγητής, Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης, Δ. Π. Θράκης.
Βασιλειάδης Χρήστος, Επ. Καθηγητής, Διοίκ. Επιχειρήσεων, Π/μιο Μακεδονίας, Θεσ/νίκη.
Valanides Nicos, Assoc. Professor, Department of Education, University of Cyprus.
Vallianatos Evaggelos, Ph.D., Historian, Claremont, California, USA.
Vahaviolos Sotirios, Ph.D., Chairman & CEO, MISTRAS Group, Inc., Princeton Junction, NJ, USA.
Βελγάκης Μιχαήλ, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Βουδριάς Ευάγγελος, Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, Δ. Π. Θράκης.
Gavras Irene, M.D., Professor, School of Medicine, Boston University, Boston, USA.
Γαντές Χάρης, Αναπλ. Καθηγητής, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών.
Gatzoulis Nina, President of the Committee of World Pan-Macedonian Associations, & Professor, Department of Languages, Literatures & Cultures, University of New Hampshire, USA.
Γερογιαννάκη-Xριστοπούλου Μαρία, Δρ., Τμ. Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Georgantzas Nicholas C., Fordham University, New York, USA.
Γεωργίου Δημήτριος Α., Αν. Καθηγητής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Georgopoulos Evagelia, Ph.D., Theoretical & Applied Mechanics, USA.
Georgopoulos Panayotis, Ph.D., Materials Science, Illinois, USA.
Γιακουμεττής Ανδρέας, Δρ., τ. Αν. Καθηγητής, Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης.
Giannakidou Anastasia, Professor, Dept. of Linguistics, University of Chicago, USA.
Yannopoulos L.N., Ph.D., Pittsburgh, PA, USA.
Γιαννόπουλος Παναγιώτης Χρ., Αν. Καθηγητής, Τμ. Πολιτ. Μηχανικών, Παν/μιο Πατρών.
Yiannos Peter N., Professor, USA.
Γιαννούλης Παναγιώτης, Καθηγητής, Τμήμα Φυσικής, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Giaralis Agathoklis, Dipl-Eng., MSc., Ph.D., A.M. ASCE, TEE-TCG, Lecturer in Structural Mechanics, Director: MSc Construction Management, School of Engineering & Mathematical Sciences, City University, London, UK.
Γιόκαρης Νικόλαος Δ., Αν. Καθηγητής, Τμήμα Φυσικής, Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Γκόκας Περικλής, Λέκτ, Τμ. Οικονομικής Ανάλυσης & Διεθνών Οικονομικών, Δ. Π. Θράκης.
Γλαρός Δημήτριος, Επ. Καθηγητής Παθολογίας Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης.
Gregoriades Athanasia, Educator, New York, USA.
Γρηγορόπουλος Σωτήριος, Ομ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Δαγκλής Ιωάννης Α., Ph.D., Διευθυντής Ερευνών (ISARS), Αστεροσκοπείο Αθηνών.
Damianou Pantelis, Dept. of Mathematics & Statistics, University of Cyprus, CYPRUS.
Danginis Vassilios, Ph.D., Director of Engineering, SMSC, Hauppauge, NY, USA.
Daskalopoulou Stella, MD, MSc, DIC, Ph.D., FRSQ, Assistant Professor, Dept. of Medicine, McGill University, MUHC, Montreal General Hospital, Montreal, CANADA
Δενάζης Σπύρος, Επ. Καθηγητής, Τμ. Ηλεκτολ. Μηχαν. & Τεχνολογ. Η/Υ, Παν/μιο Πατρών.
Δημητρακόπουλος Αλέξανδρος, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Demopoulos George P., Professor, McGill University, Montreal, CANADA.
Δημούτσος Ανδρέας Ι., Δρ, Διοργανωτής Επιμορφωτικών Σεμιναρίων.
Dines Philipp L., M.D., Ph.D., Distinguished Fellow, Assistant Professor, Psychiatric Medical Director, Inpatient Neuropsychiatric Serv., Geropsychiatry Fellowship Dir., University Hospitals Case Medical Center, Case Western Reserve University, USA.
Dokos Socrates, Ph.D., Senior Lecturer, Graduate School of Biomedical Engineering, University of New South Wales, Sydney, AUSTRALIA.
Drakatos Stylianos, Ph.D., PMP, Department of Decision Sciences & Information Systems, Florida International University, USA.
Dritsas Eleftherios, Ph.D., Elecrical Nuclear Engineer, Greek language Educator, California, USA.
Δρίτσος Στέφανος Η., Καθηγητής, Τμ. Πολιτικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Eleftheriades George Savvas, OAM, GCSCG. CETr, JP, Collegiarch (Head Of Colleges) Athenaeum Communiversity Colleges (1974/91), Educationist-Academician, Government Adviser, Justice Of Peace, New South Wales, AUSTRALIA.
Elias Demetri, Ph.D., Beaconsfield, QC, CANADA.
Επίσκοπος Αθανάσιος, Αν. Καθηγητής, Τμ. Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Evangeliou Christos C., Professor of Philosophy, Towson University, USA.
Evangelou Simos, Lecturer, Departments of Electrical & Electronic, & Mechanical Engineering, Imperial College London, London, UK.
Ευθυμίου Παύλος Ν. , Καθηγητής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Zavos Panayiotis, Ed.S., Ph.D., Professor Emeritus of Reproductive Medicine & Andrology, University of Kentucky, President & CEO, Zavos Diagnostic Laboratories, Inc. Director, Andrology Institute of America, GM & CEO, Repromed, Ltd. Limassol, Cyprus/ Lexington, KY, USA.
Ζάγκρης Νικόλαος, Ph.D., Καθηγητής, Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Ζαφειροπούλου Μαρία, B.Sc., Ph.D., Αν. Καθηγήτρια Ψυχοπαθολογίας, Τμ. Προσχολικής Αγωγής, Παν/μιο Θεσσαλίας, Βόλος.
Zannis-Hadjopoulos Maria, Ph.D., McGill University, Montreal, CANADA.
Zahopoulos Christos, Ph.D., Executive Dir., Center for STEM Education, & Associate Professor, Engineering & Education, Northeastern University, Boston, MA, USA.
Ζερβάκης Μιχάλης, Ph.D., Καθηγητής, Πολυτεχνείο τής Κρήτης, Χανιά.
Zervos Nicholas, Ph.D., Multimedia Telecom Networks, USA.
Zygouris Constantine, MS, Electrical Engineering, University of Toronto, CANADA.
Ζώτου Βασιλική, Ph.D., Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Βόλος.
Θεοδοσίου Νικόλαος, Επ. καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Α. Π. Θεσσαλονίκης.
Θεοδωρακόπουλος Δημήτριος, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Θραμπουλίδης Κλεάνθης, Ph.D., Αναπλ. Καθηγητής, Τμήμα ΗΜ&ΤΗ, Παν/μιο Πατρών.
Ιατρού Χρήστος, Αν. Καθηγητής, Αναισθησιολόγος, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Ioannou Petros, Ph.D., Professor, University of Southern California & Cyprus University of Technology, USA.
Κακούλη-Duarte Θωμαΐς, Ph.D., Lecturer/PI, Biosciences/Molecular Ecology, Dept. of Science and Health, EnviroCORE, Carlow Institute of Technology, IRELAND, Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Ιρλανδίας, IRELAND.
Κάκουλλος Θεόφιλος, Ομότιμος Καθηγητής Παν/μίου Αθηνών.
Καλέρης Βασίλειος, Δρ, Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Kaloy (Καλογερόπουλος) Nicolas, B,Sc(Econ), B.Sc.(Philosophy), Ph.D., Former International Official, Geneva, President of The

Από
Το Hellenic Academic FORUM
http://www.greece.org/blogs/scholars/?p=972

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Εξώδικο στο ΥΠ.ΕΣ και «απειλή» για απεργία στις εκλογές

Σκληραίνουν τη στάση τους οι εργαζόμενοι στους δήμους της χώρας και απαντούν με εξώδικο στη μέχρι τώρα αδιαφορία της κυβέρνησης ν΄ ακούσει τα αιτήματα τους.
Οι εργαζόμενοι κάνουν .....

λόγο για αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, η οποία, όπως λένε, έχει ως μοναδικό στόχο τις νέες περικοπές των αποδοχών και των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.
Παράλληλα οι εργαζόμενοι των δήμων, κάνουν σαφές ότι, δε θα συμμετάσχουν στις εκλογικές διαδικασίες του Νοέμβρη, εάν και εφόσον η κυβέρνηση δεν τους καταβάλλει πρωτύτερα, το εκλογικό επίδομα που ζητούν.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, έχει εξαγγείλει 24ωρη προειδοποιητική απεργία για την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, διεκδικώντας μια σειρά δίκαιων, όπως υποστηρίζει, αιτημάτων.

Πιο συγκεκριμένα επιθυμεί:
1. Υπογραφή Σ.Σ.Ε. για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου των Ο.Τ.Α.
2. Ενιαίο πλαίσιο αμοιβών και όρων απασχόλησης των εργαζομένων στις Επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α.
3. Υπεράσπιση του εισοδήματός μας και των συνταξιοδοτικών – ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.

4. Νέο ενιαίο δίκαιο μισθολόγιο. Αναπλήρωση των απωλειών στο εισόδημά μας.
5. Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού. Τακτοποίηση του προσωπικού με συμβάσεις Ορισμένου χρόνου ή Έργου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
6. Υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α., αποτροπή κάθε προσπάθειας ιδιωτικοποίησης ιδιαίτερα στο τομέα Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων όπου τα ιδιωτικά συμφέροντα οργανώνονται και πιέζουν.

7. Επίλυση χρόνιων κλαδικών – θεσμικών αιτημάτων.
8. Κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας στο εφάπαξ, στην επικουρική σύνταξη και στην υγειονομική περίθαλψη.
.aftodioikisi.gr

Βρετανία:Το εμβόλιο κατά της γρίπης των χοίρων θα βρίσκεται μέσα στο εμβόλιο κατά της εποχικής γρίπης

Ο συνδυασμός του εμβολίου κατά της εποχικής γρίπης με το εμβόλιο κατά της γρίπης των χοίρων θα αποτρέψει τους ανθρώπους από το να απορρίψουν τον εμβολιασμό για την γρίπη των χοίρων, λαμβάνοντας ταυτόχρονα τη συνήθη προστασία κατά των ιών της εποχικής γρίπης .
Ωστόσο, εκφράστηκαν ανησυχίες.....

σχετικά με το εμβόλιο κατά της γρίπης των χοίρων, μετά από πιθανές παρενέργειες που αναφέρθηκαν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες εξαιτίας του εμβολίου. Το βρετανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να διαβεβαιώσει τους ασθενείς ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές.
Η κυβέρνηση έχει πάνω από 30 εκατομμύρια εμβόλια κατά της γρίπης των χοίρων που έχουν ξεμείνει μετά από το περσινό ξέσπασμα της πανδημίας της γρίπης των χοίρων.
Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας έχει συστήσει στις κυβερνήσεις να διατηρήσουν τη χορήγηση του εμβολίου κατά τη διάρκεια της «μετά-πανδημικής» περιόδου για προστασία από πιθανή αναζωπύρωση του στελέχους H1N1.
Το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε να εφαρμόσει τη συμβουλή αμέσως.
Μέχρι 7 εκατομμύρια άτομα λαμβάνουν το εμβόλιο κατά της εποχικής γρίπης κάθε χρόνο το οποίο προσφέρεται στις ευάλωτες ομάδες, όπως σε άτομα άνω των 65 ετών, άτομα με καρδιακές νόσους ή άσθμα και άλλες πνευμονοπάθειες, οι πάσχοντες από διαβήτη, καθώς και άλλους.

Το περασμένο έτος 4.5 εκατομμύρια άνθρωποι εμβολιάστηκαν κατά της γρίπης των χοίρων, και η περισσότερη έμφαση δόθηκε στους εργαζομένους στον τομέα της υγείας, οι έγκυοι και τα παιδιά κάτω των πέντε ετών. Ωστόσο, εκατομμύρια άνθρωποι αρνήθηκαν τον εμβολιασμό, διότι ανησυχούσαν ότι δεν είχε δοκιμαστεί πλήρως.
Η ασφάλεια του εμβολίου κατά της γρίπης των χοίρων που κατασκευάζεται από την GlaxoSmithKline (GSK), διερευνήθηκε από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές, μετά από πιθανές συνδέσεις με τη ναρκοληψία, μια σπάνια πάθηση που κάνει τους ανθρώπους να κοιμούνται ξαφνικά.

Οι υγειονομικές αρχές στη Φινλανδία ανέστειλαν το πρόγραμμα εμβολιασμού, τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους μετά από αναφορές για ναρκοληψία σε οκτώ άτομα που είχαν εμβολιαστεί.
Μέχρι στιγμής έχουν υπάρξει 27 αναφορές υποψίας ναρκοληψία σε ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη οι οποίοι είχαν προηγουμένως εμβολιαστεί με το Pandemrix, το εμβόλιο της γρίπης των χοίρων H1N1 που κατασκεύασε η GSK.
Έχουν αναφερθεί και άλλες δέκα περιπτώσεις στη Σουηδία, έξι στη Γαλλία και από μία στη Γερμανία και τη Νορβηγία. Δεν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις στη Βρετανία.
Η Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγείας, η οποία παρακολουθεί τα εμβόλια, είχε δώσει το εγκρίνει τον εμβόλιο H1N1, μετά τους φόβους για το ξέσπασμα ναρκοληψίας στην Ευρώπη.

Είπε: «Μέχρι τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, το εμβόλιο είχε δοθεί σε 5.5 εκατομμύρια ανθρώπους και δεν έχουν σημειωθεί κρούσματα ναρκοληψία στη Βρετανία. Υπάρχει πολύ μικρή αλλαγή στον εμβολιασμό κατά της εποχικής γρίπης ο οποίος θα εξακολουθεί να παρέχει προστασία από ένα μεγάλο αριθμό ιών γρίπης. Είναι σαφές ότι έχει προστεθεί και το εμβόλιο κατά της γρίπης των χοίρων. Οι άνθρωποι θα ενημερώνονται για αυτό όταν λαμβάνουν την επιστολή που θα τους καλεί να εμβολιαστούν και έτσι δεν θα αποτελεί έκπληξη. "
Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξέφρασε την ανησυχία του ότι τα παιδιά που τους δίδεται μια δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της γρίπης των χοίρων μπορεί να αναπτύξουν, ταυτόχρονα, υψηλό πυρετό.
Οι γονείς και οι γιατροί κλήθηκαν να ελέγξουν την θερμοκρασία των παιδιών αφότου μετά από μία έρευνα διαπιστώθηκε ότι είχαν περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν τον πυρετό μετά τη δεύτερη δόση σε σύγκριση με μετά την πρώτη. Οι νεαροί είχαν επίσης περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν πόνο στο σημείο της ένεσης, καθώς και υπνηλία, ευερεθιστότητα και απώλεια της όρεξης, μετά τη δεύτερη δόση.

Στη Βρετανία, 457 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας της γρίπης των χοίρων που κόστισε τη κυβέρνηση περισσότερα από £ 1.2 δισεκατομμύρια.
Η έκθεση αναφέρει ότι υπήρχε έλλειψη ευελιξίας από την στιγμή που το Υπουργείο Υγείας υπέγραψε συμβάσεις για τα εμβόλαι της γρίπης με τους κατασκευαστές φαρμάκων GlaxoSmithKline (GSK), και Baxter.
Η Baxter συμφώνησε σε μια «ρήτρα διακοπής» που επιτρέπει την κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφασή της για ορισμένες από τις δόσεις, αλλά η GSK αρνήθηκε.
redskywarning.blogspot

U3-X η μετακίνηση του μέλλοντος.Απίστευτο και.. αληθινό!


Η νέα πρόταση της γνωστής ιαπωνικής εταιρείας Honda για τις προσωπικές μας μετακινήσεις...
Πανέξυπνο, άνετο, ασφαλές, φορητό. Με μία λέξη εντυπωσιακό.
Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός της μοναδικής του ρόδας, του δίνει δυνατότητα κίνησης προς όλες τις κατευθύνσεις, «διαβάζοντας» την κίνηση του αναβάτη. Παίρνει ενέργεια από μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου.

Επιχείρηση της ΕΥΠ σε πλοίο στον Πειραιά - Μεταφέρει κρυφά οπλικά συστήματα;

Έρευνα- βόμβα για οπλικά συστήματα σε πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα. Κλιμάκιο του υπουργείου Εθνικής άμυνας αλλά και πρακτόρων της ΕΥΠ έχουν ακινητοποιήσει πλοίο το οποίο μεταφέρει πέντε κοντέινερ που σύμφωνα με απόρρητη πηγή, περιέχουν πυραυλικά συστήματα. Η ανησυχία των αρχών είναι διάχυτη καθώς το πλοίο έχει αποπλεύσει από τη Βόρεια Κορέα και έχει τελικό προορισμό τη Συρία. Τα κοντέινερ είναι σφραγισμένα και θα απαιτηθεί η συνδρομή ειδικού συνεργείου για τη διάνοιξη τους. Κάτι το οποίο σημαίνει πως θα καθυστερήσει η απάντηση που αναζητούν με απόλυτη βεβαιότητα οι διωκτικές αρχές.

Το φορτίο έχει δεσμευτεί και ο χώρος έχει αποκλειστεί. Μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπίσει κάτι το ανησυχιτικό. Όμως ο βασικός λόγος για την αναστάτωση που αυτήν τη στιγμή έχει προκληθεί στο λιμάνι, είναι πως οι Ελληνικές αρχές έλαβαν αυτήν την σημαντική πληροφορία από ξένη αξιόπιστη μυστική υπηρεσία

http://greeknation.blogspot.com/2010/09/blog-post_3276.htmhttp://greeknation.blogspot.com/2010/09/blog-post_3276.htmll.

Ο ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ 140ος ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ κ.κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ Α΄ ΔΙΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ























Δημοσιεύουμε σήμερα βαρυσήμαντο διάγγελμα της Α.Θ.Μ. του εγκλείστου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Ειρηναίου Α΄ που απευθύνεται στους Προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών, τους Πολιτικούς και Δικαστικούς Ηγέτες και στον κάθε καλοπροαίρετο χριστιανό.

Το διάγγελμα στην Ελληνική γλώσσα
Το διάγγελμα στην Αγγλική γλώσσα

Το διάγγελμα στην Ρώσσικη γλώσσα
Εξ' όσων γνωρίζουμε το ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ θα επιδοθεί από τους δικηγόρους του κ. Ειρηναίου στους παραλήπτες του εντός των επομένων ημερών. Μετά το σημερινό διάγγελμα γίνεται πλέον αντιληπτό πως η σιωπή αποτελεί συνενοχή και συγκάληψη. Όταν ένας - οποιοσδήποτε άνθρωπος - πόσο μάλλον ένας ηγέτης μιας ιστορικής και τόσο σημαντικής για την ανθρωπότητα Εκκλησίας, της Εκκλησίας δηλαδή που ίδρυσε ο Ιησούς Χριστός, προσφέρει την δυνατότητα στις δικαστικές αρχές να διερευνήσουν τις συνθήκες της απομάκρυνσής του από τον θρόνο τον οποίο κατέχει νομίμως και κανονικώς, προσκαλώντας τους να ανοίξουν όλους τους τραπεζικούς του λογαριασμούς καθώς και αυτούς των συγγενικών του προσώπων, (σε εποχές που άλλοι κάνουν τα πάντα για να το αποφύγουν..!), προκειμένου να αποδειχτεί αυτό που κραυγάζει επί 5 χρόνια ότι δηλαδή ΟΥΔΕΝ ΜΕΜΠΤΟΝ ΕΠΡΑΞΕ, γεγονός που άλλωστε έχει επιβεβαιώσει και το πόρισμα της Εθνικής Παλαιστινιακής Αρχής, τότε καθίσταται επιτακτική η ανάγκη της επείγουσας διερεύνησης των όσων καταγγέλλει.
Ευχόμαστε στον μαρτυρικό Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο όπως ο Κύριος να του χαρίσει υπομονή και ελπίδα. Η δικαίωση έρχεται.
Διαβάστε εδώ το χρονικό της εκλογής και των όσων ακολούθησαν από το 2001 έως σήμερα στο Παλαίφατο Πατριαρχείο της Αγίας Ιερουσαλήμ:
ΕΝΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ "ΑΞΙΟΣ, ΑΞΙΟΣ, ΑΞΙΟΣ...!!!" ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ

ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ "Α- ΓΡΑΜΜΑΤΑ"

ΕΚΑΝΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗΣ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ,ΣΥΓΝΩΜΗ "ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ", ΣΕΙΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΜΙΑ...

ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ :

Συγκεκριμένα, στη σελ. 163 για την τουρκική πολεμική επιχείρηση κατάληψης της ελληνικής βραχονησίδας τον Γενάρη του 1996, γράφονται επί λέξει τα εξής:

«Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ύμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)»!

Διεκδικούσαμε δηλαδή τα Ύμια, δεν ήταν κομμάτι της εθνικής μας κυριαρχίας, γράφουν οι συγγραφείς Ευαγγελία Λούβη και Δημήτρης Ξιφαράς. Καλά, πού ζουν; Δεν ήξεραν ότι τα Ύμια βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας;

Αυτήν την Ιστορία μαθαίνουν στα παιδιά μας; Ότι το 1996 πήγε η Ελλάδα να... διεκδικήσει τα Ύμια από την Τουρκία; Και το άφησαν αυτό να τυπωθεί στο βιβλίο δυστυχώς και οι κριτές αξιολόγησης, οι Αλ. Ρήγος, Όλ. Καραγεώργου και Μ. Βενιέρης, που είναι κι αυτοί συνυπεύθυνοι της ιστορικής διαστρέβλωσης.

Τι καλύτερο δώρο θα μπορούσε να περιμένει η Τουρκία; Έχει πλέον κι ένα σχολικό ελληνικό βιβλίο για να το επικαλείται στα διεθνή φόρουμ, ότι και η Ελλάδα παραδέχεται ότι δεν έχει την κυριαρχία της βραχονησίδας Ύμια, αλλά τη... διεκδικεί!

Απορίες προκαλεί πώς έδωσε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο την έγκρισή του σ' αυτήν την πλαστογράφηση της αλήθειας, της ιστορικής πραγματικότητας.

Τι δείχνει κι αυτό το βιβλίο, μετά από εκείνο της Ρεπούση; Ότι η άλωση της ελληνικής διαπαιδαγώγησης και της γνώσης της αλήθειας για τα ιστορικά γεγονότα της πατρίδας μας γίνεται από μέσα, με ευθύνη και των υποτιθέμενων ελεγκτών.

Κι όπως σημειώνει σε άρθρο του ο καθηγητής-φιλόλογος κ. Χρίστος Δάλκος, που εντόπισε τη νέα εθνική διαστροφή, πέραν του ότι δεν γίνεται καμία απολύτως αναφορά στην αμερικανική παρέμβαση (που ομολογήθηκε από τον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό Κ. Σημίτη μέσα στη Βουλή, μ' εκείνο το «ευχαριστώ τους Αμερικανούς»), ούτε στον σκοτωμό τριών Ελλήνων, ηρωικών αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού, που έπεσε το ελικόπτερό τους (υπάρχει πάντα η «υποψία» ότι καταρρίφθηκε από τους τούρκους κομάντος) στη θαλάσσια περιοχή των βραχονησίδων, υπάρχει αναφορά.

Η υπουργός Παιδείας, κυρία Διαμαντοπούλου, θα πρέπει να δώσει εντολή να αποσυρθεί και να διατάξει έρευνα πώς οι αξιολογητές και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο επέτρεψαν να μπει στο βιβλίο Ιστορίας αυτή η διαστρέβλωση της αλήθειας που αποδυναμώνει τις ελληνικές θέσεις, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα πρέπει να παρέμβει.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ "ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ"

ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ .

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ Ή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ ΑΛΒΑΝΟΣΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ .

Ημιεπίσημη παραδοχή της USAF για ύπαρξη εξωγήινων!

Ανησυχία για τις πυρηνικές βάσεις ICBM

TA UFO MΑΣ ΕΛΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΕΔΩ...

NIKOL SALAMINIOS
Επτά πρώην ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί της USAF μετείχαν χθες σε μεγάλη σύσκεψη που έγινε παπουσία και άλλων κρατικών αξιωματούχων με αντικείμενο τις συνεχείς εμφανίσεις ... ιπτάμενων δίσκων πάνω από στρατιωτικές βάσεις με πυρηνικά, σύμφωνα με όσα μετέδωσε πριν λίγο το CNN. H αμερικανική κυβέρνηση παρακολουθεί ως παρατηρητής, αλλά ταυτοχρόνως πηγές της USAF παραδέχονται ότι λαμβάνονται μέτρα για τις περιπτώσεις που εμφανίζονται ATIA κοντά σε βάσεις πυρηνικών όπλων.

Όπως εξήγησε εκπρόσωπος της USAF, πρόκειται για περιστατικά τα οποία συνέβησαν τις δεκαετίες του 1960, 1970 και 1980

Σύμφωνα

με δηλώσεις τους κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν, οι εμφανίσεις αυτές δείχνουν ότι εξωγήινες μορφές ζωής δείχνουν ενδιαφέρον για την κούρσα των πυρηνικών εξοπλισμών και ενδεχομένως θέλουν να στείλουν στην ανθρωπότητα ένα μήνυμα.

Οι μαρτυρίες τους για εμφάνιση ΑΤΙΑ (Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα ή UFO) πάνω από βάσεις πυρηνικών όπλων βασίζονται ή σε δικές τους εμπειρίες ή σε μαρτυρίες υφιστάμενών τους κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Όπως ανέφεραν σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρήθηκε απενεργοποίηση των πυρηνικών πυραύλων (!) όταν τα αγνω΄στους ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα περνούσαν επάνω από τις βάσεις.

Ο Ρόμπερτ Χάστινγκς ερευνητής και συγγραφέας σχετικά με την ύπαρξη εξωγήινης ζωής και διοργανωτής της χθεσινής εκδήλωσης δήλωσε πως έχει έρθει η ώρα για την αμερικανική κυβέρνηση να παραδεχθεί ότι ο πλανήτης μας δέχεται επισκέψεις από εξωγήινους.

"Πιστεύω και οι παρευρισκόμενοι εδώ πιστεύουν το ίδιο, ότι αυτός ο πλανήτης δέχεται επισκέψεις από όντα προερχόμενα από άλλους πλανήτες και για λόγους που δεν κατανοούμε δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για την κούρσα των πυρηνικών εξοπλισμών που ξεκίνησε στο τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου" δήλωσε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι η εμφάνιση ΑΤΙΑ στις στρατιωτικές βάσεις, όπως και η απενεργοποίηση ορισμένων πυραύλων, ίσως να είναι ένα μήνυμα τόσο προς τις ΗΠΑ όσο και προς τη Ρωσία ότι παίζουμε με τη φωτιά και ότι απειλούμε το πλανητικό σύστημα.

Αντίστοιχες μαρτυρίες εξέφρασε και ο πρώην σμηναγός Ρόμπερτ Σάλας, ο οποίος έχει γράψει και ένα βιβλίο σχετικό με το θέμα υπογραμμίζοντας ότι το φαινόμενο των UFO είναι πραγματικό και όχι αποκύημα της φαντασίας.

Η πιθανή ύπαρξη εξωγήινων κοντά σε πυρηνικές βάσεις έχει ανησυχήσει και την βρετανική κυβέρνηση η οποία έχει διατάξει μελέτη και ανάλυση του φαινομένου

ΠΗΓΗ DEFENCENET

ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!

Ποια κυβέρνηση και ποιος Παπανδρέου, ποιο ΔΝΤ και ποιο ΜΜΕ;
Αυτοί είναι οι κυβερνήτες της χώρας. Αυτοί κατευθύνουν όλες τις εξουσίες...

Γι αυτούς δουλεύουμε ΟΛΟΙ. Απο τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο φορολογούμενο σε αυτή τη χώρα.
Ορίστε μια ακόμη ατράνταχτη απόδειξη:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

Άκουσα σε όλα τα δελτία ειδήσεων, ότι το νέο σκάνδαλο που εμπλέκει δικηγόρους, εφοριακούς, μηχανικούς και λοιπούς .υπεράνω πάσης υποψίας πολίτες, που αφορούσε πλειστηριασμούς ακινήτων, αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία τριών ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ τραπεζών στη δικαιοσύνη!
Είδαν οι τραπεζίτες ότι κάποιοι επιτήδειοι σταματούσαν πλειστηριασμούς ακινήτων και τα διεκδικούσαν με διάφορα έγγραφα και .το μυαλό τους .γύρισε!
Έβλεπαν ότι διάφορες οφ σόρ με δικηγόρους και δικαστικές αποφάσεις άρπαζαν σημαντικά ακίνητα στην αττική και έκαναν το αυτονόητο: το κατήγγειλαν στη δικαιοσύνη.
Η δικαιοσύνη τότε λειτούργησε άψογα.
Άρχισε τις έρευνες και ανακάλυψε την άκρη του νήματος.
Αυτό είναι με λίγα λόγια το σκάνδαλο.
Απορία όμως μου προκαλεί το γεγονός, ότι για μια ακόμη φορά το κράτος λειτούργησε άψογα, εξ αιτίας της εμπλοκής των θιγόμενων .ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ!
Και αναρωτιέμαι για μια ακόμη φορά: θα λειτουργούσε έτσι το σύστημα υπέρ ενός απλού πολίτη;
Μάλλον όχι, φαντάζομαι ότι θα είναι η απάντηση των περισσοτέρων.
Εδώ όμως αλλάζουν τα πράγματα. Αυτός που έχανε το ζεστό χρήμα ήταν Ο ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ. Το μεγάλο αφεντικό της χώρας.
Το όσιο και ιερό του καπιταλισμού.
Γι αυτό και το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε με ΟΝΟΜΑΤΑ και ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ.
Ηθικόν δίδαγμα: στο σκάνδαλο της ΖΗΜΕΝΣ δε θα μάθουμε τα ονόματα και τις διευθύνσεις των διεφθαρμένων, γιατί απλά δεν έχασαν ζεστό χρήμα οι ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.
Έχασε μόνο ο Έλληνας φορολογούμενος.

Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΑ

Κάλλης Κωσταντίνος Ιστορικός

Σύντομη ιστορική αναδρομή
Ζούμε άλλη μια ιστορική καμπή, όπως θα επισήμαινε και ο Καβάφης στην τραγική μας ιστορία. Μια καμπή που μέλει να αλλάξει σημαντικά το μέλλον του τόπου αν ευοδωθούν οι προσπάθειες των κυβερνόντων. Ας ρίξουμε όμως μια σύντομη...

ιστορική ματιά στο νεότερο παρελθόν μας για να καταλάβουμε ότι κάτι δεν πάει καλά σε αυτόν τον τόπο και να αναρωτηθούμε μήπως τα σενάρια συνομωσιολογίας ευσταθούν. Ο αναβρασμός που υφίσταται η σημερινή Ελληνική κοινωνία δεν διαφέρει από αντίστοιχες του παρελθόντος, συνεπεία διαφόρων θανάτων που σημάδεψαν τον τόπο. Οι θάνατοι αυτοί σηματοδότησαν και τις ιστορικές καμπές που βίωσε ο Ελληνισμός και άφησαν ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητά τους.

Το 1831, στις 27 Σεπτεμβρίου δολοφονείται ο Ι. Καποδίστριας από τα μεγάλα συμφέροντα της εποχής πού εκφράστηκαν από τους Μαυρομιχάληδες. Η προσπάθειά του να φτιάξει μια Ελλάδα μονοιασμένη και ταυτόχρονα ανεξάρτητη προσέκρουσε σε ξενοκρατικά συμφέροντα που πέτυχαν τον στόχο τους. Το 1897 και μετά την ήττα των Ελλήνων το Δ.Ν.Τ. εισέρχεται στην Ελλάδα και ασκώντας ουσιαστικό έλεγχο καθοδηγεί τις εξελίξεις, με σκοπό τη διαρκή ανανέωση της υποθήκης της χώρας.

Έτσι, αρχίζει μια διαρκής επανάληψη τραγικών συμπτώσεων αλλά και μεθοδικών ανεξιχνίαστων δολοφονιών.
Το 1913, δολοφονείται ο Γεώργιος ο Α΄ από έναν «αναρχικό»(!) ενώ ο τύπος της εποχής βοούσε για την επέμβαση «ξένου δάκτυλου». Ο άνθρωπος στον οποίον οφείλουμε τα σημερινά μας γεωγραφικά όρια, έπεφτε νεκρός γιατί με τις πολιτικές και στρατιωτικές του ικανότητες είχε καταφέρει να ενώσει τον Ελληνισμό και αυτό δεν ευνοούσε τα θολά σχέδια που όπως φαίνεται εφαρμόστηκαν αμέσως μετά το θάνατό του. Η άνοδος του Βενιζέλου έφερε το διχασμό μέσα από τα κομματικά πάθη. Το 1920 ο «φίλος» του Βενιζέλου βασιλιάς Αλέξανδρος πεθαίνει από «ξαφνική» σηψαιμία(!). Το 1936 από αιφνίδιο θάνατο πεθαίνει ο κοινωνιολόγος μαχητής των τσιφλικιών, Αλέξανδρος Παπαναστασίου. Το 1936 πεθαίνει ο μαχητής της κοινωνικής δικαιοσύνης και αρχηγός κόμματος Κωνσταντίνος Δεμερτζής, την ίδια μέρα που συναίνεσε στην παράκληση του Γεωργίου Β΄ για ανάληψη καθηκόντων πρωθυπουργίας και σχηματισμό κυβέρνησης.
Το 1936 επίσης πεθαίνει αιφνιδίως ο Γεώργιος Κονδύλης, ο μακεδόνας οπλαρχηγός, ο άνθρωπος που ανέτρεψε το κίνημα του δικτάτορα Πάγκαλου, ο άνθρωπος που κατέστειλε το κίνημα Βενιζέλου και Πλαστήρα, όταν θέτει αίτημα αμνηστίας των κινηματιών του 1935. Το 1938 εξορισμένος από τη δικτατορία του Μεταξά πεθαίνει στο Ευαγγελισμό, ο εξαίρετος κοινοβουλευτικός ρήτορας, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην κοινωνία των εθνών, ο πολιτικός που συνυπέγραψε τη Συνθήκη της Λωζάνης Ανδρέας Μιχαλακόπουλος, από . «άγνωστη» αιτία. (!).
Η μυστηριώδης νοσηλεία στην οποία υποβλήθηκε από Άγγλο ιατρό, ο οποίος μάλιστα έκανε "ιδιοχείρως ένεσιν εις τον ασθενήν", έδωσαν βάσιμες υποψίες για τη δολοφονία του Ι. Μεταξά το 1941 σε μια στιγμή που ο Ελληνικός στρατός προελαύνει στο Αλβανικό μέτωπο. Ο γνωστός δικτάτορας αρνήθηκε επίμονα την εμπλοκή της Ελλάδας στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο με αποτέλεσμα να επισύρει την μήνιν των Εγγλέζων που εκ των υστέρων φάνηκε η σκοπιμότητά τους. Το 1941 ο Αλέξανδρος Κορυζής, πιστός στην παρακαταθήκη του προκατόχου του, απέρριψε αίτημα των Γερμανών για απομάκρυνση των βρετανικών Δυνάμεων από την Ελλάδα με αποτέλεσμα να εμπλακεί η χώρα σε πόλεμο με τους Γερμανούς και να βρεθεί δολοφονημένος μέσα στο σπίτι του με δύο σφαίρες στη καρδιά (!).
Η χρηματοδότηση του εμφυλίου που ακολούθησε, καθώς και η άρνηση της καταβολής των Γερμανικών αποζημιώσεων, είχαν ως αποτέλεσμα την περαιτέρω και διαρκή ανα- δανειοδότηση της χώρας.
Το 1947 από αδιευκρίνιστους λόγους πεθαίνει ο Γεώργιος Β΄. Η εμπλοκή των Αγγλικών μυστικών υπηρεσιών μετά το διαζύγιο του Γεωργίου με τη Ρουμάνα πριγκίπισσα Ελένη ήταν γνωστή στους φιλοβασιλικούς κύκλους. Η εμφάνιση της Φρειδερίκης με χιτλερική ενδυμασία στο πλευρό του βασιλέως, ήταν καθοριστική για τη μοίρα του. Ο Πλαστήρας ( ο μαύρος καβαλάρης) θεωρείται ότι ήταν ικανότατος στρατιωτικός, τίμιος πολιτικός και υπόδειγμα ανθρώπου, που αγαπήθηκε πολύ από τον λαό. Ο ανεξιχνίαστος θάνατός του το 1953 ανέδειξε το μέγεθος της στρατιωτικής και πολιτικής του υπόστασης, η διακριτική προσφορά του μισθού του σε φτωχούς, η άρνησή του να «βολέψει» από τις θέσεις του τον άνεργο αδερφό του και το ότι πέθανε και ο ίδιος χωρίς ποτέ να αποκτήσει ούτε ένα περιουσιακό στοιχείο. Το 1955 και πάλι κάτω από περίεργες συνθήκες πεθαίνει ο κεντρώος στρατηγός Αλέξανδρος Παπάγος, ο ιδρυτής του «Ελληνικού συναγερμού».
Ο σημαιοφόρος του καταδρομικού Έλλη και συντονιστής του Ελληνικού στρατού στον Ελληνοιταλικό πόλεμο βασιλέας Παύλος, και κατά ένα περίεργο λόγο, λίγο πριν τα «Ιουλιανά», το 1964 πεθαίνει.
Το 1989, δολοφονείτε ο οραματιστής της συγκυβέρνησης των Ελλήνων από Αριστερά και Δεξιά, Παύλος Μπακογιάννης. Ο σκοτεινός ρόλος της 17 Νοέμβρη και ο ρόλος της ξενοκρατίας είναι πάλι στο προσκήνιο.
Δεν θα μακρηγορήσω για το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου και τη ρήση του: «το έχω παρακάνει σε αντιαμερικανισμό» εν μέσω της ασθενείας του, ούτε για τις θολές συνθήκες του θανάτου του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, που χαρακτηρίσθηκε ως μέγας διώκτης της ξενοκρατίας της Ελλάδας, αλλά θέλω να υπονοήσω ότι οι τόσοι ανεξιχνίαστοι θάνατοι πατριωτών προθυπουργών και μάλιστα εν ενεργεία, μόνο ερωτηματικά αφήνουν. Όσο και αν λέει η κα Ντόρα Μπακογιάννη, ότι «πρέπει να κάνουμε κάτι να σταματήσει η συνομωσιολογία στην Ελλάδα» τα ερωτηματικά θα είναι πάντα περισσότερα από τις απαντήσεις. Οι σημερινοί κυβερνήτες βέβαια, δεν κινδυνεύουν όπως οι προαναφερόμενοι, και οι προηγούμενοι με τις αμυδρές προσπάθειές τους απλά έχασαν τη καρέκλα τους και εξαναγκάστηκαν σε «βατοπέδια» σιωπή.
Οι παντοδύναμοι δανειστές μας σίγουρα φοβούνται πιο πολύ από τους διαρκώς υπόδουλους Έλληνες γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι Έλληνες έχουν και το ιστορικό και πολιτισμικό προηγούμενο να ανατάξουν τη ψυχή τους στο δρόμο προς την κορυφή.

thalamofilakas.blogspot.com

Νεοέλληνα ΞΥΠΝΑ...

Νεοέλληνα σε σένα μιλώ ! Σε σένα που ανήκεις στην νέα γενιά , στην γενιά των εφτακοσίων ευρώ , στην γενιά που τα όνειρα σου δεν υπάρχουν γιατί κάποιοι στα κάνανε εφιάλτες...

Πότε θα ξυπνήσεις; Πότε θα βγεις απ τον λήθαργο , απ τον ύπνο που σου επιβάλουν ; Άραγε θέλεις να ξυπνήσεις;
Νομίζεις ότι γυρνώντας την πλάτη στα προβλήματα τα εξαφανίζεις κιόλας; Είσαι πολύ γελασμένος! Τα προβλήματα θα συνεχίζουν να υπάρχουν όσο δεν τα πολεμάς!
Και όταν θα ξυπνήσεις θα είναι πολύ αργά. Θα έχεις μια ζωή γεμάτη προβλήματα ,που θα γιγαντώνονται σαν άγρια κύματα και συ ανήμπορος να κολυμπάς.
Μην κάθεσαι έτσι. Βγες φώναξε, πολέμησε,διεκδίκησε το μέλλον σου !Αντιμετώπισε όλους αυτούς που σου στερούν το όνειρο.....
Σε βομβαρδίζουν με ψεύτικες υποσχέσεις, όλο λόγια, λόγια κ συ πρέπει να τους πιστεύεις.
Μην τους αφήνεις να ξεφτιλίζουν την γενιά μας άλλο . Δείξε ότι είσαι μαχητής διεκδικητής του ονείρου σου και όχι ένα μίζερο άβουλο, τηλεκατευθυνόμενο αντικείμενο.
Κλείσε τα αυτιά σου στις απατηλές τους υποσχέσεις μη τους ακούς άλλο , πάρε πρωτοβουλίες , κυνήγησε τα όνειρα σου .
Άρχισε να νοιάζεσαι πραγματικά για το αβέβαιο μέλλον που σου προτείνουν ,για τα όνειρα που σου στερούν. Πάλεψε για τα δικαιώματα σου .
Άσε στο περιθώριο όλα αυτά τα λαμόγια τους ψεύτες τους απατεώνες της πολιτικής
που τόσα και τόσα χρόνια σε καταδυναστεύουν. Αυτοί μας φέρανε σ’αυτή τη κατάσταση, στην εξαθλίωση, στην αβεβαιότητα στο αδιέξοδο.
Δείξε τους ότι είσαι ένας σκεπτόμενος άνθρωπος, βγάλε τα συμπεράσματα σου, πίστεψε στις αξίες σου.
Βγες από τον όχλο, από το κοπάδι που κατευθύνουν, βγες μπροστά και φώναξε, πάλεψε και δίκασε όλους αυτούς που τόσα χρόνια σου στερούν όσα δικαιούσαι , όσα ονειρεύεσαι.
Επιτέλους νεοέλληνα ήρθε η ώρα να ξυπνήσεις!

oichalia.blogspot.com

Στον τόπο του Mr. Bin...

Άλλοι λένε ότι είναι ευλογία του Αλλάχ, άλλοι λένε ότι είναι κατάρα...
Άλλοι λένε ότι γλυτώνουμε, άλλοι λένε ότι ξεπουλιόμαστε για να πληρώσουμε τους τοκογλύφους...

Όπως και να 'χει το πράγμα, ένα είναι βέβαιο: Τούτος εδώ, ο επικεφαλής του Qatar Investment Authority, ο σεΐχης Hamad Jassim binbin Jabr bin Muhamad Al Thani, μπορεί να είναι πολύ Bin, αλλά Mr. Bean σίγουρα δεν είναι!!!
Είναι πολύ νέος ακόμα, μόλις 51 χρονών, αλλά ήδη έχει προλάβει να κάνει πολλά πράγματα.
Σε ηλικία 33 χρονών έγινε Υπουργός Εξωτερικών, δυό χρόνια αργότερα συνδιοργάνωσε ένα πραξικοπηματάκι και έδιωξε από τον θρόνο τον ξάδερφό του (καλό παιδί ο σεΐχης!!!) και τελικά το 2007 διορίστηκε (με δημοκρατικές διαδικασίες φυσικά...) Πρωθυπουργός, συνεχίζοντας να είναι και Υπουργός Εξωτερικών...
Κι αν αναρωτιέστε και για τις διεθνείς διασυνδέσεις του, να σας πω ότι είναι μέλος εδώ και πολλά χρόνια του Συμβουλίου Διεθνών Προσωπικοτήτων του Ινστιτούτου Brookings, που είναι ένα από τα ισχυρότερα think tanks των ΗΠΑ, με τεράστια επιρροή στις αμερικανικές κυβερνήσεις...
Θα μου πείτε τι σας νοιάζουν όλα αυτά και σας πρήζω πρωΐ-πρωΐ...
Ε, πώς, σπιτονοικοκύρης μας θα 'ναι, να μην τον γνωρίσουμε;
Γιαυτό, όσο κι αν σας φαίνεται κομματάκι δύσκολο, μάθετε καλά όλο το όνομά του (κι ας μοιάζει με σιδηρόδρομο), γιατί σύντομα θα σας κτυπήσει την πόρτα για τα νοίκια...

aletri.blogspot.com

ΑΝΤΙ ΟΠΛΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

ΙΣΩΣ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ - ΟΠΛΙΚΑ - ΣΧΙΖΑ ΚΑΙ ...ΣΑΙΤΕΣ!!! Κεφαλαιο 1: Το βατραχακι που σταματησε τον Φραγκο (ή αν προτιματε τα Leopard).Οσοι εχουν παει στο Δ ΣΣ θα γνωριζουν πως υπαρχει μια ταφρος την οποια διερχονται τα Leopard και η οποια συνηθως ειναι τιγκα στα βατραχακια.....

που καταληγουν ΠΕΛΤΕΣ. Με την συνεργασια του υπουργειου Αμυνας με το υπουργειο Περιβαλλοντος θα πρεπει εφ εξης σε ΚΑΘΕ στρατιωτικη δραστηριοτητα να λαμβανονται υπ΄οψη και οι περιβαλλοντικες επιπτωσεις (οποιος "φαει" μυγακι κατα τις βολες θα "φαει" και αυστηρα). Το μετρο εχει προκαλεσει γελακια στους αξιωματικους ΟΜΩΣ , αν ο υπουργος πετυχει να υλοποιησει το οραμα του θα προκειται για μεγαλη επιτυχια. Και θα περιμενουμε να πετυχει, οχι γιατι το ειπε αλλα γιατι στην ΔΑΝΙΑ το εκαναν και εσωσαν και ενα προστατευομενο ειδος, τον ευρωπαικο βατραχο των δεντρων
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: "Οι καλτσες σου μυριζουν ετσι ή εσυ ολοκληρος";
Εξορθολογισμο στην σπαταλη των ενοπλων δυναμεων εξηγγειλε η πολιτικη ηγεσια. Στοχος ειναι η μειωση στην σπαταλη νερου κατα 25% και στον ογκο των απορριματων κατα 5%. (Θα στησουμε παγκο εξω απο μοναδες και θα πουλαμε υγρα μαντηλακια και θα τα κονομησουμε!!!!)

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: ΠΡΑΣΙΝΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ - ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ - ΠΡΑΣΙΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ (τελικα το πυρηνικο καταφυγιο στο 424 ισως να φανει χρησιμο συμπληρωνουμε....)
Πρασινο νοσοκομειο (424) σχεδιαζει να δημιουργησει το υπουργειο αμυνας. Στοχος η μειωση των αποβλητων....Ο υπουργος μαλιστα εκανε ξεχωριστη αναφορα και στο πυρηνικο καταφυγιο του νοσοκομειου..... Σε οτι αφορα τα οπλικα συστηματα οταν η πολιτικη ηγεσια ρωτηθηκε σε πηγαδακι αν θα αγορασει πρασινα οπλικα συστηματα απαντησε: "ναι σαιτες"! ΩΡΑΙΟ!
Τα στρατοπεδα θα γινουν "πρασινα" (οχι παραλλαγης ουτε σαν τον ηλιο που ανατελει και μας οδηγει αλλα οικολογικα). Οι τεμπελουληδες αξιωματικοι θα επιφορτιστουν (ενας σε καθε μοναδα) και με τα καθηκοντα του "Υπευθυνου Πρασινης Αναπτυξης" . Ιδεα μας; Δεν θα ηταν σατανικο να γινονται "πρασινοι αξιωματικοι" μονο οσοι ειναι χαρακτηρισμενοι ως "γαλαζια παιδια";;;; Ο Υπ. Αμυνας παντως εδωσε μαθηματα πολιτισμου παραδεχομενος πως τον ειχε επισκεφτει ο κ. Λαμπροπουλος που ως ΥΦΕΘΑ ειχε εκπονησει μελετη για πρασινα στρατοπεδα την οποια και του παρεδωσε. Τα "ευσημα" στον Μειμαρακη παντως πηγαν περιπατο.....Μαλιστα ειναι χαρακτηριστικο πως ο υπουργος μιλησε για πρωτογονα και αρχαικα στοιχεια που βρηκε ο ιδιος σε οτι αφορα τα πρασινα στρατοπεδα







ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4: Την άλλη την εκπομπη ....την "καλη"...... δεν θα την δουμε;;;;
Τηλεοπτικη ζωνη (MEGA) καθιερωνεται στα ελληνικα στρατοπεδα, αφου ο υπουργος Αμυνας ειπε πως ενθουσιαστηκε με την εκπομπη του Σ. Θεοδωρακη για τα τροχαια και θα ζητησει (διαταξει;) να προβληθει στα στρατοπεδα....Για τους διαγωνισμους αφισας του ΓΕΣ και τα αλλα καρναβαλικα που γινονται για τον περιορισμο των τροχαιων δεν ειπε κουβεντα παντως...........

MAΛΛΟΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΓΕΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΙΑΒΕΡΗ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: Ποσοι αξιωματικοι χρειαζονται για να αλλαχτει μια λαμπα; Ενας διακλαδικος να την κραταει και 4 "κλαδικοι" να γυρνανε το τραπεζι για να την βιδωσει!
Θα αλλαξει τα φωτα...............στα στρατοπεδα η πολιτικη ηγεσια εγκαθιστοντας λαμπτηρες οικονομιας (απο αυτους τους πανακριβους που τα site γραφουν πως εχουν μεσα τοσα χημικα ωστε αν πεσει κατω και σπασει μια εξαδα θα ευχεσαι να σου ειχε σκασει ναπαλμ στο κεφαλι)


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6: Ελεγχοι....
Ο υπ. Αμυνας εχει διαταξει να γινουν ελεγχοι για ραδιενεργα αποβλητα (πχ τα υλικα ακτινογραφιων) και επανελεγχοι σε καυσιμα, μοναδες "περιβαλλοντικα επιβαρυμενες" , κτλ......και να υπαρχει ιδιαιτερη μεριμνα απο το ΓΕΣ για να διοαφυλαχτει η βιοποικιλοτητα του Εβρου (μαλλον εχουν φτασει στα αυτια του υπουργου πληροφοριες πως τωρα τελευταια το ΓΕΣ εχει βαλει μπρος κατι φτυαρια που δεν αφηνουν τους ερωδιους να τεκνοποιησουν......). Σοβαρη η παρεμβαση αν και συνηθως αυτες οι "μελετες" γινονται απο τα γραφεια....
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7: Λεφτα υπαρχουν! Τα εχει η κ. Μπιμπιλη τα βρηκε απο τα τελη κυκλοφοριας!
Η Τινα Μπιρμπιλη ειπε πως υπαρχουν διαθεσιμα 20 εκ Ευρω για τα περιβαλλοντικα του υπουργειου
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8: Η ΕΑΒ ΠΗΡΕ ΧΑΡΤΙ ( ι 5;)
Οπως αποκαλυψε ο Π. Μπεγλιτης (που κατηγγειλε "φουσκωμα" της περιβαλλοντικης επιβαρυνσης του Ασωπου απο την ΕΑΒ) εχει εξασφαλιστει πιστοποιητικο περιβαλλοντικων ορων ως το 2012
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9: Ο ΡΥΠΑΙΝΩΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ - ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΟΝΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ
Παραδοχη πως τα οχηματα των ενοπλων δυναμεων ειναι παλια, ασυντηρητα και ρυπογονα και για αυτο απο τουδε θα περνανε ΚΤΕΟ (γλεντιααααα) απο την πολιτικη ηγεσια. Να θυμισουμε απλα πως τα τζιπ και τα ρεο που κατακλυζουν την Αθηνα (εχετε παει πρωι στην Κλαυθμωνος;;; Στου Παπαγου;;; ) ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΝ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ!!!!
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10: ΑΓΡΙΟ ΠΕΣΙΜΟ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΣΤΟΥΣ "ΣΧΙΖΑΙΟΥΣ"
Οπως ειπε ο αναπληρωτης υπουργος Αμυνας η προηγουμενη κυβερνηση ειχε ανατρεψει τον επιχειρησιακο σχεδιασμο της ΠΑ (παει το Top Gun.....) ενω υπαρχει μελετη πως δεν υπαρχει περιβαλλοντικο προβλημα σε ακτινα 7 νμ. Ο υπουργος συμπληρωσε πως τα αεροσκαφη που πετουν ειναι ελαφρα και τα βληματα εκπαιδευτικα και εδωσε εντολη στον Α/ΓΕΑ να δημοσιοποιησει σχετικο χαρτη (περιμενουμε.........αντε να δουμε θα κοινοποιηθει σε ολους .......)
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11: ΟΣΜΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ;
Εγινε αναφορα σε εγγραφο της ΓΔΟΣΥ που φερεται να ζητα απο τα επιτελεια να υποδειξουν 50 σημεια για φωτοβολταικες ιδιωτικες επενδυσεις. Ο υπουργος δηλωσε αγνοια για το θεμα αν και μαλλον ειναι παρανοηση που αφορα στην στανταρ εμπλοκη του ΓΕΕΘΑ στην αδειοδοτηση καθως στο Ελλαντα αν θες να κανεις επενδυση χρειαζεσαι αδεια απο το ΓΕΕΘΑ, την Νομαρχια, το ΥΠΕΚΑ, τον Δημο, την Αρχαιολογια, την Παπα....λογια (την εκκλησια δηλαδη), τον περιπτερα, τον ταξιτζη, τον μπετατζη, τον χαλβατζη.......
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Στα ...ας πουμε παραπολιτικα σημειωνουμε την εισοδο δημοσιογραφου που δηλωσε καθυστερημενος γιατι πηγε στο γυμναστηριο !!! (να ευχηθουμε και υπουργος;;;)
Σε πολυ καλη διαθεση ο Ε. Βενιζελος οταν ερωτηθηκε αν θα προχωρησει η ενωση των υπουργειων αμυνας και περιβαλλοντος ειπε πως "το εξεταζουμε σε επιπεδο προσωπικης ενωσης" ενω μετα την υπογραφη του μνημονιου ειπε "θα ανταλλαξουμε τα μνημονια και θα φιληθουμε"...Σε επιμονους δημοσιογραφους για το αν θα της δωσει το υπουργειο ειπε πως της το δινεικαι τωρα..... Καλο θα ηταν παντως να δοθει κανενα στιλο διοτι η κ Μπιρμπιλη εψαχνε να βρει στυλο να υπογραψει το μνημονιο και στυλό δεν υπηρχε!!!! (και να σκεφτει κανεις πως η ιδια εφερε 20 εκ Ευρω για πρασινες επενδυσεις....σκεψου τι παθαινουν οσοι μπαινουν με αδεια χερια....ουτε χαρτι δεν βρισκουν)
yened.blogspot.

ΠΑAAΝΕ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ( AΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ !!!)

ΝΙΚΟL SALAMINIOS

Σύμφωνα με την κ. Κατσέλη, το ενδεχόμενο αυτό είναι ανοιχτό για τις επιχειρήσεις με προβλήματα ( ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΛΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΒΟΔΙΑ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ?)...

Ανοιχτό άφησε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, το ενδεχόμενο εφαρμογής πιο ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, κατά παρέκκλιση των εθνικών και κλαδικών συμβάσεων εργασίας σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. ( ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΖΕΙ ΑΛΛΟΥΝΟΥ ΠΑΠΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ KAI EΠΕΙΔΗ ΟΥΔΕΝ ΜΟΝΙΜΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ..)

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, η κυβέρνηση θα πρέπει να προωθήσει ρύθμιση που θα προβλέπει πως οι επιχειρησιακές συμβάσεις είναι πιο ισχυρές έναντι των κλαδικών. ( ΆΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΡΕ ΑΝΤΕ .)


Ωστόσο κυβερνητικά στελέχη διαβεβαίωναν ότι η πρόβλεψη αυτή του μνημονίου είναι διαπραγματεύσιμη με την τρόικα. ( ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ? ΑΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΟΧΙ Η ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕI?)

Η υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χορηγούνται αμοιβές χαμηλότερες αυτών που προβλέπουν οι εθνικές και κλαδικές συμβάσεις. ( ΑΜΑ ΑΚΟΥΣ ΔΕΝ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ)

«Είναι κάτι που συζητούμε σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις», είπε η κ. Κατσέλη. Πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να ισχύσει για μεγάλες επιχειρήσεις που κινδυνεύουν να αναστείλουν τη λειτουργία τους εξαιτίας της κρίσης.



ME ΆΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ Ο ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΘΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ : ΜΕΓΑΛΕ ΑΥΤΑ ΣΟΥ ΔΙΝΩ , ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ.

ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΞΕΙΣ ΕΣΥ, ΑΜΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΜΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΔΡΟΜΟ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΩ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.

ΠΟΥ ΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟΣΚΕΦΤΕΙΣ ΒΑΣΙΚΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ.

ΜΕ ΆΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΙΟΣ ΠΑΛΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ?

Ο ΜΑΚΑΚΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ

Έρχεται η έξυπνη κάρτα που θα "δέσει" τους Έλληνες - Πάντα για το "καλό" των πολιτών!

Στην έκδοση έξυπνης κάρτας για όλους τους φορολογούμενους προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διευκολύνονται οι συναλλαγές με το δημόσιο, να δοθεί τέλος στην υποχρέωση συλλογής αποδείξεων, αλλά και περαιώνονται με ευκολότερο τρόπο οι αγορές. Η ειδική κάρτα με bar code θα φέρει τα προσωπικά στοιχεία του κάθε πολίτη, όπως το ΑΦΜ και θα συνδέεται άμεσα με τράπεζες, αλλά και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για την καταγραφή και τη διασταύρωση σε πραγματικό χρόνο των συναλλαγών.

Η κάρτα θα χορηγείται από το 2011 είτε από τις τράπεζες, είτε από το υπουργείο Οικονομικών. Οι συγκεκριμένες κάρτες θα είναι και χρεωστικές, ώστε να επιτυγχάνεται ο περιορισμός της χρήσης μετρητών. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, με την κάρτα θα επιτευχθούν τα εξής:
*Προσφέρεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους να εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους προς το Ελληνικό Δημόσιο με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, μέσω μηχανημάτων EFT/POS, ιδιοκτησίας της ΔΙΑΣ Α.Ε, που είναι εγκατεστημένα στις κατά τόπους Εφορίες. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα αξιοποιηθούν πλήρως οι υποδομές συστήματος πληρωμής ΔΙΑΣ.
*Ο φορολογούμενος θα αποδεσμεύεται από την μεταφορά μετρητών, θα πληρώνει με ασφάλεια, ενώ θα απολαμβάνει και πιστωτικές διευκολύνεις.
*Μέσω των ειδικών τερματικών (POS) που διαθέτουν τα καταστήματα θα περνούν στον λογαριασμό του πολίτη τα ποσά των αποδείξεων. Η έκδοση και η λήψη της απόδειξης θα παραμείνει υποχρεωτική, ενώ οι υπηρεσίες του υπουργείου θα παρακολουθούν τον τζίρο των καταστημάτων και τις καθημερινές ροές του ΦΠΑ.
*Οι συνεπείς φορολογούμενοι θα επιβραβεύονται
*Δεν θα είναι δυνατή η χρήση τους προς το παρόν, στις συναλλαγές με μικροποσά και στο υπαίθριο εμπόριο.
Πάντως, το συγκεκριμένο σύστημα εγείρει πολλά ερωτηματικά σχετικά με το σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών, καθώς μέσω των συναλλαγών ουσιαστικά θα καταγράφεται η καταναλωτική συμπεριφορά. Έτσι, για να τεθεί σε λειτουργία, θα πρέπει να δοθεί το πράσινο φως από τηνΑρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

http://greeknation.blogspot.com/2010/09/blog-post_3450.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters