Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Πως η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, συνέτριψε τους τραπεζίτες.



Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ.
Αδύνατον να χωνέψουν οι Ευρωπαίοι το ηχηρό πολιτικό χαστούκι που έφαγαν η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. από τη νεοεκλεγείσα δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η οποία αρνήθηκε επιδεικτικά να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις τους, προκειμένου να τους χορηγήσουν ένα δάνειο δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας στον ουγγρικό λαό επειδή έτσι θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί. «Πραγματικό χλευασμό επιφύλαξε η ουγγρική κυβέρνηση στο Δ.Ν.Τ. και στην Ε.Ε. που έστειλαν αντιπροσωπείες τους για να εκτιμήσουν το πρόγραμμα βοήθειας στην Ουγγαρία», έγραψε η γαλλική «Λιμπερασιόν».
Η επίσης γαλλική «Μοντ» δείχνει εξίσου σοκαρισμένη με τη στάση τόσο του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν όσο και των στελεχών της κυβέρνησής του απέναντι στη συμφωνία υποτέλειας της Ουγγαρίας προς το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε. που είχε υπογράψει η προηγούμενη, σοσιαλιστική και εκεί, ουγγρική κυβέρνηση, η οποία συνετρίβη στις εκλογές το Μάιο, για να πάρει δάνειο 20 δισ. ευρώ.
«Η νέα ομάδα που βρίσκεται στην εξουσία στη Βουδαπέστη φαίνεται να θέλει να απαλλαγεί από τους όρους του δανείου. Αυτό είναι επικίνδυνο» γράφει η «Μοντ» και συνεχίζει: «Τα πάντα εξελίσσονται σαν να προτίθεται ο Βίκτορ Όρμπαν, ο νέος πρωθυπουργός, να αναιρέσει το λόγο που έχει δοθεί στην Ε.Ε. και στο Δ.Ν.Τ. Ο Όρμπαν επιδεικνύει ανοιχτά μια προκλητική και προσβλητική αναίδεια απέναντι στους πιστωτές του»!

Με ιερή αγανάκτηση η «Μοντ» πληροφορεί τους αναγνώστες της ότι ο νέος Ούγγρος πρωθυπουργός «προκαλεί  την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.». Απουσίαζε από τη Βουδαπέστη όταν μετέβη εκεί ειδική αντιπροσωπεία του Δ.Ν.Τ. γιατί προτίμησε να πάει στη Νότια Αφρική προκειμένου να παρακολουθήσει τον… τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου! «Η αντιπροσωπεία του Δ.Ν.Τ. δεν κατόρθωσε να πάρει από τους Ούγγρους στοιχεία και καθαρές απαντήσεις και έτσι επέστρεψε στην Ουάσιγκτον με άδεια χέρια» υπογραμμίζει θιγμένη η «Μοντ», προχωρώντας στη διαπίστωση ότι η κυβέρνηση της Ουγγαρίας «δεν σκοτίζεται καθόλου για τις απαιτήσεις της Ε.Ε. ή των διεθνών οργανισμών!».
ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥΣ

Η άρνηση της δεξιάς ουγγρικής κυβέρνησης να συνεχίσει την πολιτική εθνικής υποτέλειας των σοσιαλιστών προκατόχων της, προκάλεσε φυσικά αντιδράσεις από τους θιγόμενους Ευρωπαίους, γέννησε όμως και αισθήματα μόλις συγκαλυπτόμενου θαυμασμού σε διεθνές επίπεδο.

«Προκαλώντας τους πιστωτές της, η Ουγγαρία αρνείται περαιτέρω σφίξιμο του ζωναριού», έγραψαν π.χ. στους τίτλους σχετικής ανάλυσής τους οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και υπογράμμιζαν: «Η προκλητική στάση… αποτυπώνει την κόπωση και την αντίσταση που απειλεί να προκαλέσει σε όλη την Ευρώπη η συνεχιζόμενη ώθηση για δημοσιονομική ορθότητα».
Ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών Σκιέργκι Μάτολσι ήταν σαφέστατος, όταν εμφανίστηκε στην τηλεόραση αναφορικά με τη γραμμή της κυβέρνησης Όρμπεν απέναντι στο «μνημόνιο» που είχαν υπογράψει οι Ούγγροι σοσιαλιστές:

«Αυτό το κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και θα θέλαμε να καταργήσουμε τις ατυχείς συνέπειες αυτών των βημάτων. Είπαμε στους εταίρους μας ότι δεν εξετάζουμε σε καμία περίπτωση τη λήψη πρόσθετων μέτρων λιτότητας», διακήρυξε χωρίς περιστροφές.
«Σπανίως μια ουγγρική κυβέρνηση ρίχτηκε στη δουλειά με τόση ορμή. Αυτό ήταν επειγόντως αναγκαίο γιατί έχει καθορίσει ως σκοπό της την υπέρβαση της απελπισίας και της έλλειψης αυτοπεποίθησης που άφησαν στον ουγγρικό πληθυσμό οκτώ χρόνια σοσιαλιστικής κυριαρχίας» ομολογεί και η γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτ Αλγκεμάινε» και προσθέτει: «Η ομάδα του Όρμπεν θέλει εξαιτίας αυτού του λόγου να προωθήσει την “εθνική συνοχή”».

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

Το χειρότερο από όλα όμως για την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. δεν ήταν η άρνηση των απαιτήσεών τους εκ μέρους της ουγγρικής κυβέρνησης ούτε η εθνικά υπερήφανη στάση του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν μέσω της επιδεικτικής περιφρόνησης των εκπροσώπων τους. Ήταν το ότι η Βουδαπέστη τόλμησε να θίξει τα… «Άγια των Αγίων» της Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.: τις τράπεζες!

Για το 2010, η ουγγρική κυβέρνηση έχει να επιτελέσει ένα πανεύκολο έργο σε ό,τι αφορά στις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών της: να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού από 4% του ΑΕΠ που ήταν το 2009 σε… 3,8% του ΑΕΠ το 2010. Τίποτα δηλαδή.

Παρόλα αυτά, οι δυνάστες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. απαιτούν από την ουγγρική κυβέρνηση να περικόψει τις ήδη γλίσχρες συντάξεις, να μεταρρυθμίσει επί τα χείρω το εθνικό σύστημα υγείας περικόπτοντας μισθούς και θέσεις γιατρών και νοσοκόμων και μειώνοντας τα κρατικά κονδύλια για την υγεία, να κλείσει τεράστιες ζημιογόνες κρατικές επιχειρήσεις απολύοντας εκατοντάδες χιλιάδες Ούγγρων.

Απαιτούνται περικοπές τουλάχιστον ενός δισ. ευρώ για να μπορέσετε να μειώσετε το έλλειμμα φέτος σε 3,8% και του χρόνου σε 3% είπαν οι εμπειρογνώμονες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. στους Ούγγρους.
Άρα, απαιτούνται πρόσθετα μέτρα λιτότητας, διαπίστωσαν εμβριθώς. Εκεί τους έκανε ρολάνς και τους τρέλανε η ουγγρική κυβέρνηση! Ένα δισ. πρόσθετα έσοδα σε δύο χρόνια θέλατε;» τους απάντησαν.
«Εμείς θα μαζέψουμε περισσότερα. Όχι όμως με νέα λιτότητα για τον κοσμάκη. Απλούστατα, θα φορολογήσουμε τις τράπεζες!».

ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αμ’ έπος αμ’ έργον! Η κυβέρνηση Όρμπαν ανακοίνωσε έκτακτη εισφορά για τρία χρόνια των τραπεζών, ύψους 0,45% όχι όμως επί των κερδών, αφού φυσικά όλες θα φρόντιζαν να εμφανίσουν ζημιές, αλλά επί των ακαθάριστων εσόδων! Έριξε και μια έκτακτη φορολογία 5,2% στο ύψος των συναφθέντων συμβολαίων των ασφαλιστικών εταιριών και μια έκτακτη φορολογία μέχρι 6% στις χρηματιστηριακές εταιρίες και σε όλες τις υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες!

Κόντεψαν να πάνε από εγκεφαλικό όλοι μαζί – η Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ., οι τραπεζίτες και όλα τα παράσιτα και τα «λαμόγια» του χρηματοπιστωτικού συστήματος! Μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου τη δεύτερη – με βάση τα έσοδα του 2009, τα οποία έχουν ήδη δηλώσει.

Περιχαρής ο υπουργός Οικονομικών της Ουγγαρίας έκανε δημοσίως τους λογαριασμούς του: οι τράπεζες θα «σκάσουν» 450 εκατομμύρια, οι ασφάλειες άλλα 135 και οι υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές εταιρίες ακόμη 110 εκατομμύρια – να ‘τα τα 700 εκατομμύρια ευρώ αμέσως – αμέσως μόνο για φέτος!

«Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια σημαντική έκτακτη επιβάρυνση, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο του ελλείμματος τους 3,8%» δήλωσε σαρκαστικά στην τηλεόραση ο Γκιέργκι Μάτολσι, ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών.
Με τα χρήματα αυτά όχι μόνο θα μειώσουμε το έλλειμμα στο 3,8% αλλά και θα δώσουμε κίνητρα για ανάπτυξη της οικονομίας, πρόσθεσε. Θα μειώσουμε στο μισό – δηλαδή στο 10% – τον συντελεστή φορολόγησης όλων των επιχειρήσεων που έχουν μικτά κέρδη μέχρι 1,8 εκατομμύρια ευρώ, ένα μέτρο που αφορά 250.000 επιχειρήσεις μικρές και μεσαίες, οι οποίες αποτελούν τα τρία τέταρτα του συνόλου των ουγγρικών επιχειρήσεων.

Επίσης, με τα λεφτά που θα πάρει η ουγγρική κυβέρνηση από τις τράπεζες, θα μπορέσει να μειώσει τον συντελεστή φορολογικού εισοδήματος φυσικών προσώπων στο ενιαίο ύψος του 16%, καλύπτοντας τις απώλειες φορολογικών εσόδων με ένα τμήμα των χρημάτων των τραπεζών!

«ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ “ΓΔΑΡΑΤΕ” ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ!»

Πανικός επικράτησε στους κύκλους της Ε.Ε. Η Κομισιόν έσπευσε να προσάψει στην ουγγρική κυβέρνηση ότι… δεν εκτίμησε σωστά τις επιπτώσεις αυτής της έκτακτης φορολογίας στις τράπεζες, η οποία «ενδέχεται να έχει αρνητικές συνέπειες στην οικονομική ανάπτυξη» και να «αποθαρρύνει τους ξένους επενδυτές».

Ανοησίες και προσχήματα. Ο πραγματικός λόγος που πανικόβαλε την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. ήταν μήπως αυτή η εθνικά επωφελής ουγγρική στάση βρει μιμητές και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και δημιουργήσει «σχολή» παρακινώντας και άλλες κυβερνήσεις κρατών – μελών των «27» να φορολογούν τις τράπεζες αντί να υποβάλλουν τους λαούς τους σε εξοντωτικά μέτρα λιτότητας.

«Η Ουγγαρία θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με μια αντίστοιχη απόφαση τέτοιων διαστάσεων» έγραψε η γερμανική «Φράνκφουρτ Αλγκεμάινε» την παραμονή της ψήφισης του νόμου για την έκτακτη φορολόγηση των τραπεζών από το ουγγρικό κοινοβούλιο, η οποία έλαβε ήδη χώρα από την περασμένη εβδομάδα.

Υπάρχει όμως ένα ακόμη «μυστικό» όπου καθιστά πραγματικά εξαιρετική αυτή την απόφαση της ουγγρικής κυβέρνησης.
Το 80% του ουγγρικού τραπεζικού συστήματος ελέγχεται από… ξένες τράπεζες – πρωτίστως αυστριακές και γερμανικές, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές!

Πρακτικά, λοιπόν, από τα 700 εκατομμύρια ευρώ ένα τεράστιο τμήμα θα το πληρώσουν όχι οι Ούγγροι τραπεζίτες και παράγοντες του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά οι… Ευρωπαίοι!
Όσον αφορά δε στην έλλειψη ρευστότητας που ενδέχεται να παρουσιάσουν κάποιες τράπεζες στην Ουγγαρία εξαιτίας της έκτακτης φορολογίας, αυτή θα καλυφθεί μέσω προσφυγής στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οπότε πάλι οι Ευρωπαίοι θα πληρώσουν!

Ομολογουμένως διπλά αριστουργηματική η κίνηση της ουγγρικής κυβέρνησης…

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ

Η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., πέρα από τις φραστικές διαμαρτυρίες, προσπάθησαν να υπονομεύσουν και στην πράξη την πολιτική της δεξιάς ουγγρικής κυβέρνησης. Κύριο όργανό τους ο διοικητής της Τράπεζας της Ουγγαρίας.

Η κυβέρνηση απαιτούσε να μειώσει τα επιτόκια χορηγήσεων, ώστε να διοχετευθούν χρήματα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και στους χρεωμένους καταναλωτές και νοικοκυριά για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να κινηθεί η οικονομία. Αυτός όμως αρνείται πεισματικά, με πρόσχημα τον κίνδυνο… πληθωρισμού. Αρνείται επίσης να σηκωθεί να φύγει, παρόλο που η κυβέρνηση ακόμη και με δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού εκφράζει την παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης της προς το πρόσωπό του και τον καλεί δημοσίως να παραιτηθεί.

Η κυβέρνηση Όρμπαν αποφάσισε λοιπόν να τον χτυπήσει εκεί που πονούν όλα τα «λαμόγια» του φυράματος αυτού: στην τσέπη! Του περιέκοψε τον μισθό κατά… 75% από 30.000 ευρώ το μήνα (ποσό αστρονομικό για την Ουγγαρία) του τον έκανε 7.500 ευρώ. Ξεσηκώθηκε αμέσως αυτή τη φορά η… Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία δεν αντέχει να βλέπει τραπεζίτες να υφίστανται τέτοια «μαρτύρια» και κατάγγειλε την ουγγρική κυβέρνηση για «καταχρηστικά μέτρα».

Μέσα σε ένα γενικό κλίμα κατάληψης ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού από τη Δεξιά και μάλιστα εξ εφόδου με σαφώς αντιδημοκρατικές μεθόδους, η κυβέρνηση Όρμπαν ξηλώνει με αστραπιαία ταχύτητα και τους μηχανισμούς των «Κουίσλινγκ» που υπηρετούν την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.

Ήδη «αποκεφαλίστηκαν» οι άνθρωποι που είχαν τοποθετηθεί επικεφαλής της Ουγγρικής Υπηρεσίας Ανάπτυξης που διαχειρίζεται τα κονδύλια της Ε.Ε., της Ουγγρικής Τράπεζας Ανάπτυξης, της Γενικής Διεύθυνσης Φόρων, της Αρχής Ελέγχου Χρηματοοικονομικών Θεσμών, του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής κ.λπ., πέρα φυσικά από τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας και κρίσιμων υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης…

Παράλληλα, μέχρι σήμερα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά του ο Λάσλο Πάπτσακ στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος αναφορικά με τη ζημιά που προξένησε στο δημόσιο συμφέρον η διακυβέρνηση των σοσιαλιστικών κυβερνήσεων του Φέρεντς Γκιούρτσαν και του Γκόρντον Μπάιναϊ προκειμένου να αποφασίσει ο Όρμπαν αν θα τους παραπέμψει σε εξεταστική επιτροπή της Βουλής για να τον καταδικάσει…

ΠΩΣ ΣΚΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΦΟΡΑ ! ! !

Η Ντόρα και τα ...117 ''Ντοράκια'', που την συνόδευσαν στο αλησμόνητο ταξίδι της στα
Ηνωμένα Έθνη, Σεπτ. 2006... Δώστε προσοχή στα ονόματα στο επίσημο έγγραφο του...

ΟΗΕ και δείτε ποιοί ''βαφτίστηκαν'' σύμβουλοι που συνόδευσαν την τότε ΥΠΕΞ, με χρήματα
των κορόϊδων Ελλήνων φορολογούμενων, απολαμβάνοντας χλιδάτη ζωή μιάς εβδομάδας,
στη Νέα Υόρκη...
ΟΣΟΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΠΛΟ ΚΛΙΚ και (Διαβάστε) ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ! ! !


ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΗΝΥΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ.


ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ -- ΣΥΝΟΛΟ 15 (δεκα πεντε ΒΟ--ΛΕΥΤΕΣ ) 6 (Καθηγητάδες ΑΣΧΕΤΟΙ)
3 ΖΕΥΓΑΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΣΥΖΥΓΟΙ ; ; ; 4 ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ( ! ) -- ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ
ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΤΕ ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ !


# ΣΩΤΗΡΗΣ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ # ΠΑΝ. ΚΑΜΜΕΝΟΣ # ΣΟΦΙΑ ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΟΥ
# ΚΩΝ. ΚΙΛΤΙΔΗΣ # ΑΝΔΡ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ # ΠΕΤΡΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
# ΚΩΝ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ # ΕΡΙΚΑ - ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΗ -- ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ( ΑΣΧΕΤΗ ! )
# ΓΕΩΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ # ΑΙΚΑΡ. ΚΑΜΙΛΑΚΗ - Δ/ΝΤΡΙΑ ΕΛΛΗΝ. ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΕΥΝΩΝ
# ΕΥΤΕΡΠΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ( ! ) ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
# ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ # ΚΑΛΙΡΡΟΗ-ΕΙΡΗΝΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ-ΚΑΜΠΑΝΑ,
ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ (ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΡΕΣΒΗΣ) ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΚΑΙΡΟΥ

Οβιδιακή μεταμόρφωση των ΗΠΑ στον πόλεμο των αγωγών - Στρέφεται κατά Νabucco λόγω Τουρκίας και Ιράν

Σύγκρουση συμφερόντων και στόχων Τουρκίας και ΗΠΑ με αλλαγή πολιτικής 100% των τελευταίων, καταγράφεται πλέον με σαφήνεια και στον τομέα της ενέργειας με κεντρικό σημείο διαφωνίας το αν ο αγωγός φυσικού αερίου Nabucco θα πρέπει να μεταφέρει ή όχι φυσικό αέριο από το Ιράν.  

Μιλώντας στην διάσκεψη για την Οικονομία και Ενέργεια στην Μαύρη Θάλασσα οι εργασίες της οποίας ολοκληρώνονται σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, ο ειδικός απεσταλμένος του State Department για θέματα Ευρασιατικής Ενέργειας, κ. Richard Morningstar δεν δίστασε να «θάψει» τον Nabucco που μέχρι πέρσι ήταν το αντίπαλο δέος του ρωσικού South Stream, υιοθετώντας πλήρως την ρωσική θέση ότι ο Nabucco δεν είναι βιώσιμος γιατί δεν είναι συνδεδεμένος με αρκετά πλούσια πεδία και δεν πρόκειται να περιληφθεί το Ιράν στα κράτη που θα είναι συνδεδεμένα με τον Nabucco. Αναφερόμενος στους υπό σχεδίαση αγωγούς αερίου ο Morningstar δήλωσε ότι μόνο ένας από τους τρεις – δηλ. Nabucco, ITGI, TAP, έχουν πιθανότητα να κατασκευασθεί αφού αυτό που προέχει είναι η οικονομική τους βιωσιμότητα! Ναι μεν ο Nabucco, ο οποίος και είναι ο μεγαλύτερος από τους τρεις, με μεταφορική ικανότητα 30-32 BCM’ s τον χρόνο, μπορεί να αναδειχθεί ως ο πλέον επικερδής, παρατήρησε ο Morningstar, αλλά θα πρέπει να λειτουργήσει με πλήρες φορτίο. Αλλά εξέφρασε την άποψη ότι για τον Nabucco δεν έχει εξασφαλισμένες αρκετές ποσότητες. Στην παρέμβαση του ο Morningstar παρατήρησε ότι εάν κρίνουμε από την πληθώρα των υπό σχεδίαση αγωγών η ζήτηση για αέριο από την περιοχή της Κασπίας είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι είναι σε θέση να παράγει η περιοχή. Αναφερόμενος στο Ιράκ και το δυναμικό του σε φυσικό αέριο ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος απέκλεισε κάθε δυνατότητα αξιοποίησης των τεράστιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου του Ιράν για μεταφορά τους στις ευρωπαϊκές αγορές μέσω των ανωτέρω αγωγών.

Σχολιάζοντας την παρέμβαση Morningstar ανώτερα στελέχη της Τουρκικής κυβέρνησης επανέλαβαν την θέση της Άγκυρας ότι χωρίς το φυσικό αέριο του Ιράν είναι σχεδόν αδύνατο να ξεκινήσει την λειτουργία του ο Nabucco καθότι θα απαιτηθούν πολλά χρόνια για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων του Ιράκ και του Τουρκμενιστάν. Ακόμα οι Τούρκοι αξιωματούχοι ετάχθησαν υπέρ του ρώσικου South Stream η λειτουργία του οποίου, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, δεν μπορεί να θεωρηθεί ανταγωνιστικός του Nabucco.
Εδώ λοιπόν φαίνεται ότι η πολιτική των ΗΠΑ στο θέμα των αγωγών φυσικού αερίου έχει περιέλθει σε αδιέξοδο καθώς μια χώρα-«κλειδί» στα σχέδιά τους, η Άγκυρα έχει «αγκαλιαστεί» με το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν, απορρίπτει προτάσεις για μεταφορά φυσικού αερίου από το Ιράκ που της αντιπροτείνουν οι Αμερικανοί και δεν διστάζουν να ταχθούν με ζέση υπέρ του ρωσικού South Stream.
Οι ΗΠΑ από την άλλη πλευρά, έχουν πάψει κάθε πολεμική – τουλάχιστον στα φανερά – κατά του South Stream και έχουν ρίξει όλο το βάρος τους στην ματαίωση σύνδεση των ευρωπαϊκών αγωγών με τα ιρανικά πεδία, μη διστάζοντας ακόμα και να σαμποτάρουν εν ψυχρώ τον θεωρητικά ως κορυφαίο «ανταγωνιστικό» αγωγό Nabucco.Υπονομεύοντας ταυτόχρονα και τον ITGI, στον οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα και τον οποίο είχαν προβάλλει ως αντίπλαο δέος επίσης του Southg Stream υποστηρίζοντας ότι δεν θα είναι κερδοφόρος!
Κερδισμένη από όλο αυτό το σκηνικό η Ρωσία, της οποίας ο South Stream, κερδίζει συνέχεια πελάτες (προστέθηκαν και τα Σκόπια με την Αλβανία), έχει τεράστιες διαθέσιμες ποσότητες να μεταφέρει και βέβαια έχει επαρκή χρηματοδότηση από τις ρωσικές τράπεζες.
Εδώ φαίνονται και τα κρίσιμα σφάλματα τς ελληνικής ενεργειακής πολιτικής μετά την σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008 και κυρωίς μετά τον πόλεμο στην Γεωργία τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς, όταν οι φιλοαμερικανικές δυνάμεις της τότε κυβέρνησης Καραμανλή, της τότε υπουργού Εξωτερικών Ν.Μπακογιάννη προεξαρχούσης και του τότε υπουργού Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκη και του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γ.Παπαθανασίου, κατάφεραν να αλλάξουν την ελληνική ενεργειακή πολιτική και να «παγώσουν» τις σχέσεις με την Μόσχα και σε αυτό το επίπεδο.
Η μείζονα ζημία των εθνικών συμφερόντων από αυτή την πολιτική μαςε ακολουθεί μέχρι σήμερα με το πιθανό ναυάγιο του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και της ρωσική δυσπιστία έναντι της Αθήνας να αυξάνετι καθημερινά με όλες τις συνέπειες. Σήμερα που ακόμα και οι ΗΠΑ "έχουν κάνει πίσω" στο θέμα του South Stream η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως ο "αδύναμος κρίκος" και ο αναξιόπιστος εταίρος από την Ρωσία...

defencenet

Οι συμφωνίες με τους Κινέζους


Οι Συμφωνίες που υπεγράφησαν κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, στην Αθήνα

Διαβάστε και κατεβάστε τις Συμφωνίες
 
 

Αποποινικοποιούνται τα ναρκωτικά!-Την ίδια ώρα, έχει ποινικοποιηθεί το κάπνισμα...

* Προς αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών οδεύει η νομοθεσία μας
* Η κατοχή μικροποσότητας για ίδια χρήση όταν διώκεται θα αποτελεί πταίσμα
Τα «βαποράκια» θα τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος, οι εξαρτημένοι χρήστες αντί για τη φυλακή θα οδηγούνται σε θεραπευτικά κέντρα, οι κακουργηματικές ποινές θα ξεκινούν από τα πέντε (αντί δέκα σήμερα) χρόνια, ενώ.....

μπαίνουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την επιβολή ισόβιας κάθειρξης. Αυτές είναι μερικές από τις ρηξικέλευθες προτάσεις που εξετάζει σοβαρά η ειδική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία συστάθηκε για την αναμόρφωση της ποινικής νομοθεσίας των ναρκωτικών. Οι περισσότερες από αυτές αποτελούν θέσεις που υποστηρίζει και το ΚΕΘΕΑ. Η πλειοψηφία των μελών της επιτροπής φαίνεται να υιοθετεί μια ριζοσπαστική νομοθετική παρέμβαση με στόχο τον εξορθολογισμό των ποινών, οι οποίες σήμερα σε πολλές περιπτώσεις είναι εξοντωντικές.
Η Μαριάνθη Πατσέλη, που καταδικάσθηκε σε ισόβια κάθειρξη για κατοχή 12 γραμμαρίων ηρωίνης, επειδή το δικαστήριο δεν δέχθηκε τον ισχυρισμό της ότι είναι τοξικοεξαρτημένη, είναι το πιο πρόσφατο και χαρακτηριστικό παράδειγμα νομικού και δικαστικού ανορθολογισμού.

Ελαφρύτερες ποινές στην Ε.Ε.
Πατέρας 4 παιδιών που παρακολουθούσε πρόγραμμα απεξάρτησης, οδηγήθηκε με δικαστική απόφαση στη φυλακή! Περισσότεροι από τους μισούς κρατούμενους έχουν παραβιάσει το νόμο περί ναρκωτικών (περίπου 6.000 άτομα). Είναι στην πλειονότητά τους μικροδιακινητές, μικροκακοποιοί, εξαρτημένοι χρήστες. Αλλά και από τους 900 ισοβίτες, οι περισσότεροι έχουν καταδικασθεί ως έμποροι ναρκωτικών.
Αντίθετα, σε όλα σχεδόν τα κράτη της Ευρώπης, οι εμπλεκόμενοι σε υποθέσεις ναρκωτικών τιμωρούνται με πολύ ελαφρύτερες ποινές. Συνήθεις πράξεις διακίνησης τιμωρούνται με φυλάκιση ενός-δυο ετών, αντί των πολυετών καθείρξεων που επιβάλλουν τα ελληνικά δικαστήρια.
Η εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδη, προς τα μέλη της επιτροπής είναι να προχωρήσουν σε όσες τομές θεωρήσουν αναγκαίες. Με δεδομένο ότι η επιτροπή υιοθετεί ριζικές αλλαγές, το ζήτημα είναι πλέον καθαρά πολιτικό. Θα υποστηρίξει τη σημαντική αυτή μεταρρύθμιση η κυβέρνηση ή θα υποκύψει σε συντηρητικές πιέσεις και δημαγωγικές φωνές;

Οι προτάσεις αναλυτικά
1. Η αποποινικοποίηση της χρήσης στηρίζεται στο δικαίωμα αυτοδιακινδύνευσης που έχει κάθε ελεύθερο άτομο. Ετσι θεωρείται αδιανόητο να τιμωρείται ποινικά και να διαπομπεύεται κοινωνικά όποιος συλλαμβάνεται απλώς να κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.
2. Η αποποινικοποίηση της χρήσης συνδυάζεται με πολύ ελαφρές κυρώσεις και για την κατοχή ναρκωτικών προς ίδια χρήση. Η αντίληψη που επικρατεί είναι ότι εάν κριθεί επιλήψιμη, να τιμωρείται ως πταίσμα.

3. Διαφοροποιείται η ποινική μεταχείριση των μικροδιακινητών. Τα γνωστά μας «βαποράκια» προτείνεται να τιμωρούνται με ποινές σε βαθμό πλημμελήματος.
4. Διευρύνεται και γίνεται αναλογικότερο το πλαίσιο ποινών στα κακουργήματα. Προτείνεται η επιβολή κάθειρξης να ξεκινά από τα 5 έτη και όχι τα 10 που είναι σήμερα. Παραμένει η κλιμάκωση ώς τα ισόβια αλλά για πολύ βαριές και διακεκριμένες περιπτώσεις εμπορίας, π.χ. εις βάρος ανηλίκων, με όπλα, στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης κ.ά.
5. Υπάρχει η σκέψη να καθορίζεται η βαρύτητα της κατηγορίας και της ποινής για τα κακουργήματα όχι από την ποσότητα αλλά από την αξία των ναρκωτικών. Αυτό ίσως εξομαλύνει τη συχνά δυσανάλογη μεταχείριση εις βάρος όσων συλλαμβάνονται να διακινούν τα λεγόμενα «ελαφρά» ναρκωτικά σε σχέση με όσους εμπορεύονται ηρωίνη και κοκαΐνη.
6. Οι αποδεδειγμένα εξαρτημένοι χρήστες, που κατηγορούνται και για άλλα μικροαδικήματα, θα οδηγούνται υπό προϋποθέσεις σε κέντρα θεραπείας εκτός φυλακής. Η πραγματογνωμοσύνη θα γίνεται με ψυχολογικά, σωματικά και κοινωνικά κριτήρια.
7. Προτείνεται να μην υπάρχει ευνοϊκή μεταχείριση των εξαρτημένων χρηστών όταν αυτοί εμπλέκονται σε υποθέσεις μεγάλης διακίνησης ναρκωτικών.

Η νομοθετική αλλαγή αποτελεί, εκ των πραγμάτων, κι έναν τρόπο αποσυμφόρησης του βεβαρημένου σε πληθυσμό και ναρκωτικά σωφρονιστικού συστήματος.
Την ίδια ώρα, έχει ποινικοποιηθεί το κάπνισμα... Όμορφος κόσμος, σοσιαλιστικά φτιαγμένος!
kostasxan.blogspot

Εφερε Εβραίους να αλώσουν και την παιδεία μας!...

Είχατε υπόψιν σας οτι το μέλλον της Παιδείας στην Ελλάδα θα το ρυθμίζει κάποιος Λαπ τσι τσούι από το Χόνγκ Κόνγκ;

Είχατε υπόψιν σας ότι την ελληνική παιδεία θα κουμαντάρουν οι Εβραίοι;...
κλικ στην εικόνα
Τη σύσταση διεθνούς επιτροπής σοφών για τη διάσωση και αναβάθµιση των ελληνικών πανεπιστηµίων ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός. Επειτα από την οµάδα διεθνούς φήµης επιστηµόνων που προ ηµερών συγκροτήθηκε για την προώθηση της ερευνας υπό την προεδρία του παγκοσµίως διακεκριµένου έλληνα αστροφυσικού Σταµάτη Κριµιζή, ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε από τους Δελφούς τη συγκρότηση και δεύτερης Διεθνούς Συµβουλευτικής Επιτροπής για τις επικείµενες αλλαγές στην Τριτοβάθµια Εκπαίδευση. Η επιτροπή απαρτίζεται από πρυτάνεις και προέδρους µερικών από τα γνωστότερα πανεπιστήµια του κόσµου και πρώην υπουργούς Παιδείας που υλοποίησαν επιτυχώς µεταρρυθµίσεις στη χώρα τους και θα είναι άµισθη. Στη σύνθεσή της αντιπροσωπεύονται ορισµένα από τα κυριότερα επιστηµονικά αντικείµενα, καθώς και ένα µεγάλο εύρος (γεωγραφικά και δοµικά) διαφορετικών πανεπιστηµιακών συστηµάτων, δηµοσίων ή ιδιωτικών. Η επιτροπή θα ενηµερωθεί για τον σηµερινό τρόπο λειτουργίας των ελληνικών πανεπιστηµίων και τις αλλαγές που προτείνονται και θα συµβουλεύει την κυβέρνηση σε σχέση µε τις σύγχρονες διεθνείς τάσεις που καθιστούν τα πανεπιστήµια ανταγωνιστικά διεθνώς. Επίσης, θα επισκεφθεί την Ελλάδα και θα συναντήσει τους αρχηγούς των κοµµάτων, τους φορείς της πανεπιστηµιακής ζωής, κοινωνικούς και άλλους φορείς που σχετίζονται µε την εκπαίδευση και θα υποβάλει έκθεση στην οποία θα καταγράφονται οι διαπιστώσεις της και οι προτάσεις της.
(πηγή)

Αυτοί στην ουσία θα φτιάξουν το νέο νομοσχέδιο.

Λύστε τις απορίες σας με ένα google search
Π.χ, David Naylor jewish
this past spring he showed his ongoing support for Israeli universities with a week-long visit to the Jewish state.

Gavid Brown jewish sydney
The department continues to offer a broad range of programs: Biblical Studies, Hebrew, both Modern and Classical, Jewish Civilisation, and Yiddish. University of Sydney Vice-chancellor, Prof Gavin Brown, agreed to launch the new department and invitations were sent to all members of the Joint Committee.

John Sexton New york jewish
The May and Samuel Rudin Lecture Series at The Jewish Center was established by Mr. Jack Rudin in memory of his beloved parents, longtime members and leaders of The Jewish Center. It was designed to provide the New York City community with the opportunity to hear from renowned religious leaders, prominent public figures and outstanding scholars on issues of critical importance to contemporary society and religion.
Our most recent speakers have included: Yuli Edelstein, Israel's Minister of Information and Diaspora Affairs; David Brooks, New York Times journalist; General Colin Powell, former Secretary of State; Lee Bollinger, President of Columbia University; John Sexton, President of New York University

Jo Ritzen
World bank

Η Σχολή της Ανασύστασης: Μια πρόταση πνευματικού ακτιβισμού.

 
Η πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας σταδιακά μετατρέπει την ελληνική κοινωνία σε ένα πεσιμιστικό πληθυσμιακό συνονθύλευμα. Οι συνεχείς αδικαιολόγητες περικοπές και κυρίως η...

δυσβάσταχτη φορολογία γονατίζει την Ελληνική οικογένεια και υποσκάπτει τα θεμέλια του ελλαδικού κράτους. Η εκλεγμένη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρέδωσε τον έλεγχο της οικονομικής μας πολιτικής στο ΔΝΤ καταδικάζοντας το Ελληνικό πολιτικό σύστημα στα μάτια του Ελληνικού λαού. Η εντύπωση που έχει αποκομίσει η ελληνική κοινωνία είναι απολύτως αρνητική για τις ικανότητες του πολιτικού μας συστήματος. Η επιβεβαίωση της έξωθεν επιβολής ηγετών και ηγεσιών και η αδυναμία ύπαρξης εθνικού πόλου εξουσίας οξύνουν τον αυτοκαταστροφικό πεσιμισμό του Έλληνα και αποκαθηλώνουν τις αυταπόδεικτες αλήθειες της ζωηρής του εθνικής πορείας και της πολιτισμικής του μοναδικότητας.

Η αργυρώνητη ιστοριογραφία και οι αλλοπρόσαλλες και ανιστόρητες ανακαλύψεις της ,περί ασυνέχειας του Ελληνικού Έθνους δεν κλόνισαν το Έλληνα αλλά τον κράτησαν σε εγρήγορση και αποκάλυψαν στα μάτια όσων Ελλήνων δεν είχαν παρωπίδες την συνταρακτική πραγματικότητα: Μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο και εμείς κρατάμε ανθοδέσμες!!

Η πρόταση ,όπως αυτή συνοψίζεται παρακάτω ευελπιστεί να προκαλέσει και να προσκαλέσει τους διανοούμενους της εθνικοπατριωτικής δεξιάς και της πατριωτικής και κοινωνικής αριστεράς σε έναν ουσιαστικό δομικό διάλογο για την συναισθηματική θωράκιση του Ελληνικού λαού. Επί τούτου προτείνεται η συνεργασία των διανοούμενων και η σύσταση μιας οργάνωσης πνευματικού αναθεωρητισμού και υποκίνησης του κινήματος για την εθνική και κοινωνική μας μοναδικότητα αλλά και την περιφερειακή σημασία του ελληνισμού.

Σβήνοντας το μίσος του εμφυλίου.

Για να ευδοκιμήσει μια τέτοια προσπάθεια πρέπει οι συμβαλλόμενοι να ξεκαθαρίσουν τις διαφορές του παρελθόντος καθώς ο πόλεμος στον κοινό εχθρό δεν φθάνει. Η ενότητα πρέπει να επιτευχθεί με την ουσιαστική αποδοχή των ιστορικών δεδομένων της εμφυλιοπολεμικής περιόδου . Οι κομμουνιστές παρότι η Ελλάδα είχε χωριστεί και είχε υπαχθεί στην σφαίρα επιρροής των Αγγλοαμερικανών αμφισβήτησαν την κυριαρχία των κεντρώων και των δεξιών στην Ελλάδα και ξεκίνησαν το αγώνα τους για την κατάληψη της εξουσίας. Λόγω της απροθυμίας των Ελλήνων να βασανιστούν περαιτέρω οι δυο παρατάξεις υιοθέτησαν διαφορετικές μεθόδους για να επιβεβαιώσουν την θέση τους. Το κράτος των φιλελευθέρων και των συντηρητικών επιθύμησε να εγκλωβίσει την ηγεσία των κουμουνιστών μετά την ανεπιτυχή επίθεση τον Δεκέμβρη του του 1944, με τις εκλογές του 1946. Τελικά οι κομμουνιστές μην έχοντας άνδρες στρατολόγησαν στο ΔΣΕ γυναίκες και ζήτησαν την βοήθεια των κομουνιστικών χωρών αλλά συμμάχησαν και με Σλαβομακεδόνες και Τσάμηδες. Ο κυβερνητικός συνασπισμός από την άλλη σήκωσε πόδια και χέρια στους Αγγλοαμερικανούς και κέρδισε επάξια την υποστήριξη των αφεντικών μας. Τα όπλα ήρθαν, τα ΛΟΚ δημιουργήθηκαν οι κομμουνιστές ηττήθηκαν και κρύφθηκαν στις φίλα προσκείμενες χώρες και η Ελλάδα άρχισε να αναπτύσσεται αργά και σταθερά με την «βοήθεια» των Αμερικανών συμμάχων και υπό τον φόβο μιας επικείμενης κουμουνιστικής επίθεσης ανά πάσα στιγμή. Η εξάρτηση από τον εξωτερικό παράγοντα και η εμμονή του θρόνου να δείχνει πως είναι παρόν στις πολιτικές εξελίξεις οδήγησαν στην ελλιπή στήριξη του αγώνα των Κυπρίων για ανεξαρτησία. Εξάλλου η δύσμοιρη Ελλάδα ανέπνεε με δυο πνεύμονες: τον Αμερικανικό και τον Αγγλικό. Με ποιο θάρρος να ζητήσουμε την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα ή έστω η Κύπρος να είναι ένα δεύτερο ελληνικό κράτος. Η προδοσία της αριστεράς είναι ασυγχώρητη, η προδοσία της Κύπρου είναι αλησμόνητη και έχει έναν και μόνο φταίχτη : την αμερικανοκίνητη μιλιταριστική και όχι μόνο δεξιά και την υσφιοκαμψία της. Και όταν προδίδεις αυτά που υποστηρίζεις είσαι δυο φορές προδότης.

Στην μετεμφυλιακή πολιτική σκηνή δεν υπάρχει καλός δεξιός και κακός αριστερός. Και η δυο παρατάξεις έκαναν κακό στην Ελλάδα με τον ξεχωριστό τρόπο η καθεμία. Είναι αναμφισβήτητο πως στην ξεροκεφαλιά και στην προδοσία της πατρίδος έχουμε πλουραλισμό. Στην ενότητα και στην ομοψυχία υστερούμε. Όλοι μας ξέρουμε να φοράμε τον μανδύα του καλού και να ρίχνουμε το φταίξιμο αλλού. Το γελοίο μίσος του εμφυλίου θα σβήσει μόνο αν δυο πλευρές των διανοουμένων συμφωνήσουν στην εκπόνηση ενός έργου που θα καυτηριάζει τα εγκλήματα της αριστεράς και της δεξιάς ομού. Αν πράγματι ενδιαφέρονται να σώσουμε έστω τα αποκαίδια της λαικής μας παράδοσης και ένα κομμάτι από τον εθνικό μας εγωισμό πρέπει να αποφασίσουν πως η διπολική σύγκρουση βλάπτει μόνο την Ελλάδα. Ας χρησιμοποιήσουν τις ιδεολογικές φαρέτρες τους προς όφελος του Έλληνα. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε ο Έλληνας πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι ένα φαινόμενο εν εκλείψει αλλά ένα διαρκές παρόν με φιξαρισμένο ρόλο στο θέατρο που λέγεται ζωή. Ο Έλληνας κουβαλά μέσα του τα δώρα που ξέφυγαν από του κουτί της Πανδώρας: την ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Με την μπότα προσαρμοσμένη στο αυχένα του είναι ένας ακόμα δούλος όσων διψούν για έλεγχο και εξουσία. Αυτήν την μπότα μπορεί μόνο η διανόηση να την κομματιάσει.Τα υλικά για να αναπλάσουμε την ανθρωποκεντρική ιδεολογία, την κυριαρχούσα ιδεολογία είναι ή παιδεία των Ελλήνων σοφών και η ψυχική ανάταση που προσφέρει το υπερόπλο του Ελληνισμού, η Ορθοδοξία



Για μια κυριαρχούσα ιδεολογία.

Τι είναι η κυριαρχούσα ιδεολογία; Πως μπορεί να αρθρωθεί ως μια ενιαία ιδεολογική πρόταση; Είναι αρκετή για να βοήθησε στην απαιτούμενη ανάσταση του Έλληνα. Πριν μερικά χρόνια Τάσος ο Παπαδόπουλος ευχήθηκε καλή ανάσταση στους Έλληνες της Κύπρου με την ελπίδα ότι δεν θα δεχτούν την επιβαλλόμενη λύση του Σχεδίου Ανάν. Τελικά ο κυπριακός λαός δεν αποδέχτηκε το Σχέδιο του ΟΗΕ για την τακτοποίηση των πραγμάτων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Το «όχι» στους φιλόδοξους διαμορφωτές της Νέας Τάξης ήταν ένα από τα λίγα φαινόμενα αντίστασης στην μίζερη μεταπολιτευτική μας ιστορία.

Έδειξε πως οι Έλληνες ξέρουν να αντιστέκονται!!Σε αυτές τις προκλήσεις οι Έλληνες ξέρουν να απαντούν. Να δίνουν ως λαός τις αρνητικές απαντήσεις. Τα όχι όμως είναι ουσιαστικά άχρηστα αν δεν συνοδεύονται από κινήσεις προώθησης των Ελληνικών συμφερόντων στην περιοχή. Το αποτέλεσμα του Κυπριακού δημοψηφίσματος είναι αποτέλεσμα ενός τοπικού πληθυσμού με αμφίβολη την αίσθηση της ελληνικότητας του από πλευράς μερίδας πολιτικής ηγεσίας και δυστυχώς ενός κομματιού των αυτοαποκαλούμενων Ελληνοφώνων πολιτών της Κύπρου.

Τι σχέση έχει όμως η Ελλάδα, η Κύπρος και οι εθνικές μας υποθέσεις με την κυριαρχούσα ιδεολογία. Ίσως κάποιος να φαντάζεται την ιδεολογία ως κάτι γενικό που αγκαλιάζει τα πάντα. Εκεί εδράζεται και η αδυναμία της θεωρητικής του πρότασης, στην γενικότητα. Τι νόημα έχει να δημιουργήσεις ένα θεωρητικό πλαίσιο χωρίς ερευνητικό περιεχόμενο. Όλες οι θεωρήσεις, θεωρήματα, ιδεολογίες δημιουργήθηκαν για να προωθήσουν καταστάσεις και επιδιώξεις των ελίτ και ηγεσιών παντός χρώματος και τύπου. Το ίδιο όμως επιδιώκει και η εν λόγω ανάλυση της που σκοπό έχει την ανάπλαση της κυριαρχούσας ιδεολογίας με σκοπό της ανασυγκρότηση του ελληνισμού σε περιφερειακό επίπεδο. Με μια ουσιώδη διάφορα: η πρόταση της κυριαρχούσας ιδεολογίας γίνεται με σκοπό της ανάπτυξη μιας εναλλακτικής μορφής διακυβέρνησης. Οι υποκρισία δεν χωρά σε αυτήν πρόταση. Για να έχει ουσία και πρακτικό αποτέλεσμα πρέπει να γίνει ξανά η επικρατούσα.

Εκκινώντας από την παραδοχή της κατάληψης εξουσίας για την διαμόρφωση ενός νέου κατεστημένου πολιτικής συναπόφασης, διεκπεραιώνουμε το χρέος να είσαστε ειλικρινείς ως προς τις προθέσεις μας. Δεν πρόκειται ,όμως, για μια προσπάθεια αλλαγής καθεστώτος αυτός δεν είναι πλέον ο στόχος. Τα γεγονότα άλλαξαν ο χρόνος μέτρα εις βάρος μας και η συνηθισμένη αντίδραση είναι παρωχημένη. Η διανόηση μας -δεξιά και αριστερά -πρέπει να καταλάβει ότι ο ιδιότυπος αναρχισμός(αντίσταση) είναι ένα μόνο στάδιο της επίτευξης του τελικού, όχι ο αυτοσκοπός. Το παγκόσμιο σύστημα εξουσίας δεν τρέμει την αντίδραση. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις την έχει υποβοηθήσει και έχει καρπωθεί οφέλη από την κατάρρευση των κοινωνικών δεσμών ασφαλείας (λαϊκή παράδοση, θρησκεία, οικογένεια, κοινότητα).

Απαρέγκλιτη προϋπόθεση της ανάπλασης της κυριαρχούσας ιδεολογίας είναι η απαγκίστρωση από τις προκαθορισμένες βεβαιότητες και η αναζήτηση πνευματικών οριζόντων σε φιλοσοφικές πήγες που δεν έχουν φθαρεί από την σύγκρουση των τριών ιδεολογιών: της συντηρητικής, της φιλελεύθερης και της σοσιαλιστικής. Οι πηγές της κυριαρχούσας ιδεολογίας μπορούν να ανευρεθούν στα συγγράμματα των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων και στα κεφάλαια της Καινής Διαθήκης, χωρίς αυτό να σημαίνει ως οι λογικές διαπιστώσεις ύστερων συγγραφέων πρέπει να παραγνωρίζονται. Εδώ να σημειωθεί πως η διανόηση δεν πρέπει να πλαδαρή ενώ ο ελιτισμός πρέπει να λείπει. Η Σωκρατική μέθοδος εκμαίευσης της γνώσης δεν εφαρμόστηκε ποτέ παρέα με εκλεκτή παρέα, ούτε παρουσία μελών της αφρόκρεμας της κοινωνίας. Η κοινωνία πρέπει να είναι το πεδίο δράσης του διανοούμενου. Αν θέλει να βοηθήσει τον άνθρωπο πρέπει να έρθει σε επαφή μαζί του. Ακόμα και στο πιο κακόφημο καταγώγιο θα βρεις έναν ερμηνευτή της ζωής. Αν δεν είναι ένας κάλπικος κομπορρήμονας αξίζει να εκμαιεύσεις μερικές γνώσεις. Σε κάθε περίπτωση η κυριαρχούσα ιδεολογία δεν είναι απάνθρωπη και άλογη. Η συμμετοχή ενός διανοούμενου στα κοινωνικά ανταμώματα είναι καταστατικής σημασίας. Πως είναι δυνατόν να αναπλάσεις μια ιδεολογία αν δεν είσαι ικανός να επικοινωνήσεις με την κοινωνία και να αγαπήσεις τις παραδόσεις τις. Αν οι ανήσυχοι διανοούμενοι της «γαλάζιας» μας φάλαγγας επενδύσουν σε αυτήν την αγάπη θα ωφελήσουν εαυτούς και τους τριγύρω τους.

Ιωάννης Κανελλόπουλος.

Μήπως το αντιλαμβάνεσθε λίγο αργά κε Υπουργέ;

«Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι», τόνισε από την Αλεξανδρούπολη, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη για το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση, τόσο στον υπουργό και ....

στον αρχηγό της Αστυνομίας, όσο και στους επιτελείς της Αστυνομίας και του Στρατού για την ένταση του φαινομένου στην περιοχή του Έβρου, την οποία επιλέγουν όλο και περισσότεροι παράνομοι μετανάστες σε σχέση με τη θαλάσσια δίοδο, για είσοδο στο Ευρωπαϊκό έδαφος. «Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο τα κύματα των λαθρομεταναστών και οι πάντες γνωρίζουν ότι δεν είναι φαινόμενο που αφορά τη χώρα μας αλλά την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολο της», τόνισε ο κ. Παπουτσής ο οποίος προανήγγειλε πρωτοβουλίες που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία κάλεσε να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι σε μια χώρα η οποία δέχεται σήμερα τη μεγαλύτερη πίεση μεταναστευτικών ροών.

Παράλληλα, ο κ. Παπουτσής έστειλε σαφές μήνυμα προς την Τουρκία να τηρήσει στην πράξη την συμφωνία που έχει υπογράψει με την Ελλάδα για την επαπροώθηση των παράνομων μεταναστών, αλλά και για την αποτροπή επιτόπου στην Τουρκία ώστε να μην μεταφέρονται προς την Ελλάδα. Όλες τις προτάσεις θα τις επεξεργαστεί η κοινή επιτροπή που έχει συγκροτηθεί ανάμεσα στο αρχηγείο της Αστυνομίας και το ΓΕΕΘΑ και θα παρουσιαστούν από τους υπουργούς Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.
armyalert.blogspot

ΛΟΓΟΙ ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ.

 
Με ταχύτητα που εκπλήσσει, και κάτω από συνθήκες που έχουν ήδη προκαλέσει σοβαρές αναταραχές στην Κοινωνία, η Κυβέρνηση, προωθεί με ταχύτητα την επιβολή ηλεκτρονικής ταυτότητας...

Μπορεί σαν μέτρο να ακούγεται ότι θα μας εξυπηρετήσει και θα μας γλυτώσει από την ταλαιπωρία συγκέντρωσης αποδείξεων και επειδή ακόμη με μία κάρτα θα κάνουμε τα πάντα.
Όμως υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα που πρέπει να σας απασχολήσουν πριν συμφωνήσετε:

1. Η σημερινή σας ταυτότητα περιέχει στοιχεία που... είναι ευανάγνωστα και καθορισμένα. Στην περίπτωση της νέας ταυτότητας δεν θα μπορείτε να διαβάσετε τι στοιχεία έχουν γράψει σε βάρος σας . Και ναι μεν λένε τι στοιχεία θα εγγραφούν (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, στοιχεία ταυτότητας, στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, Ιατρικό απόρρητο), αλλά με έξυπνες αναβαθμίσεις που θα γίνονται εν αγνοία σας, μπορεί να προστίθενται και πολλά άλλα στοιχεία, όπως πολιτικό προφίλ, ποινές κώδικα οδικής κυκλοφορίας, ποινές άλλης φύσης κλπ Με λίγα λόγια, θα υπάρξει σαφέστατη παραβίαση των ατομικών σας απορρήτων πληροφοριών.
2. Σε μια πιθανή απώλεια της σημερινής σας ταυτότητας, γνωρίζετε πολύ καλά ότι υπάρχει κίνδυνος κακής χρήσης της σε βάρος σας. Με την νέα ταυτότητα, και με την δυνατότητα υποκλοπής στοιχείων από αγνώστους, οι κίνδυνοι για εσάς και την οικογένεια σας θα είναι πολύ μεγαλύτεροι. Σκεφτείτε ότι άνθρωποι που έχασαν στο παρελθόν την ταυτότητα τους βρέθηκαν μπλεγμένοι σε υποθέσεις ποινικές. Με την νέα ταυτότητα, θα θα εγγράψουν στο τσιπάκι και τα βιομετρικά σας στοιχεία (DNA κλπ) και θα έχετε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Εκτός αν στο μέλλον υιοθετήσετε και τσιπάκι στο σώμα σας για να μην χάσετε την «έξυπνη» κάρτα σας (μήπως αυτός είναι ο τελικός στόχος;)
3. Με τα στοιχεία που θα συγκεντρώνονται στο ΚΕΠΥΟ θα δημιουργηθούν τεράστιες βάσεις δεδομένων με τις επιλογές σας σε βιβλία, εφημερίδες, άλλα καταναλωτικά είδη κλπ. Η εγγραφή αυτών των στοιχείων θα γίνεται με την χρήση των γνωστών scanners που διαβάζουν τους γραμμωτούς κώδικες σε κάθε προϊόν (από εφημερίδα έως όποιο προϊόν κυκλοφορεί). Θα μπορούν άνετα να σχηματίσουν το πολιτικό και κοινωνικό σας προφίλ (από το ποιες εφημερίδες, περιοδικά και βιβλία διαβάζετε. Φανταστείτε ακόμη, την υποθετική περίπτωση ενός φοιτητή κοινωνιολογίας που έχει αναλάβει να μελετά την ιστορία των αναρχικών κινημάτων. Και φανταστείτε, την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, μετά από ψηφιακή ανίχνευση ατόμων που διαβάζουν βιβλία με αναρχικό περιεχόμενο, να καταλήγουν ότι ο ανωτέρω φοιτητής είναι ύποπτος τρομοκρατικής δράσης. Ή φανταστείτε να ψάχνουν τον υπαίτιο μιας τρομοκρατικής ενέργειας, και οι περιγραφές των μαρτύρων να μιλούν για ένα κουτσό, ξανθό, κλπ που διαμένει στην περιοχή τάδε. Πως διαφυλάσσεσθε ότι τα τζιμάνια της αντιτρομοκρατικής δεν θα καταλήξουν σε ανακρίσεις χιλιάδων αθώων συμπολιτών μας;
4. Στην Γερμανία, έγινε μεγάλη αναταραχή μήνες πριν, όταν δημοσιεύθηκε πληροφορία ότι θα υπάρξει καταγραφή του ιστορικού κάθε εργαζομένου. Που δούλεψε σε ποιες θέσεις, πότε απουσίασε, πότε απολύθηκε, γιατί απολύθηκε, πόσες φορές αρρώστησε, από τι αρρώστησε κλπ Ποιος σας διαφυλάσσει ότι μέσα από ένα συνδυασμό ΑΜΚΑ, ταυτότητας, ΑΦΜ, κλπ, δεν σας απορρίπτει μια επιχείρηση από μια προκηρυχθείσα θέση εργασίας; Φαντάζεστε, οι εργοδότες να παίρνουν πρόσβαση σε τέτοιες πληροφορίες στο μέλλον;
5. Η συγκεκριμένη ταυτότητα θα χρησιμοποιείται για ταξίδια σε όλη την Ευρώπη. Γιατί, οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε στοιχεία που δεν θα τους ενδιαφέρουν; Μήπως γιατί είμαστε τα πειραματόζωα για μια μελλοντική εκτεταμένη υιοθέτηση της ηλεκτρονικής ταυτότητας για όλους τους Ευρωπαίους;
6. Φανταστείτε, στην χώρα της διαφθοράς, κάποιες Πολυεθνικές να επιθυμήσουν καταλόγους όλων εκείνων των υπηκόων που έχουν συγκεκριμένες καταναλωτικές προτιμήσεις. Έναντι χορηγιών προς τα κόμματα, θα ζητούν και θα παίρνουν απόρρητες καταναλωτικές σας πληροφορίες.
7. Σκεφτείτε μικρούς αγρότες, εμπόρους Λαϊκής, που θα υποχρεωθούν να αποκτήσουν υποδομές για να ενημερώνουν την κάρτα σας. Να σας πούμε το αποτέλεσμα; Θα είναι ο θάνατος των μικρών.
8. Σκεφτείτε τέλος τους κατοίκους απομακρυσμένων χωριών, που δεν έχουν πρόσβαση σε καμία τεχνολογία και δεν έχουν επίγνωση απλών σύγχρονων τεχνολογιών. Μπορείτε να τους φανταστείτε να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές κάρτες;
Θέλετε να γίνετε πειραματόζωα του ΔΝΤ και της Ευρώπης σε μια Χώρα με Ιστορία Διαφθοράς και αναξιοπιστίας των Πολιτικών μας; Θέλετε να παραβιασθούν όλα σας τα απόρρητα; Θέλετε να κοινοποιείται στο κάθε ενδιαφερόμενο το ιατρικό σας απόρρητο, το πολιτικό σας προφίλ, οι καταναλωτικές σας προτιμήσεις, οι θρησκευτικές σας πεποιθήσεις, το εργασιακό σας παρελθόν (με τις απολύσεις, τις απεργίες, τα σχόλια των εργοδοτών σας) ;
Αν ναι, διαλέξατε την κατάλληλη Χώρα. Αν Όχι, τότε Αντιδράστε Ειρηνικά μεν, αλλά Δυναμικά δε. Τι είπατε; Δεν έχουμε διεφθαρμένους Πολιτικούς; Πολύ Σωστά!!!

agiooros.org

Ένας χρόνος Γεώργιος Παπανδρέου! Θέλουμε κι άλλο; Δείτε το βίντεο

Δείτε το Βίντεο και προσπαθείστε να μη γελάσετε αλλά ούτε και να κλάψετε!

ΠΗΓΗ

Mας.... παιρνουν κι αλλα μετρα

Εδω κι εναν χρονο ειμαστε συνεχεια για μετρημα,μας μετρανε απο εδω,μας μετρανε απο εκει,και μετα αρχιζουν το σκαψιμο,εκει που τελειωνει το σκαψιμο κατι...

στο μυαλο τους αλλαζει,ειναι γνωστο οτι δεν εχουν και απο τα υψηλοτερα iq και ετσι ξανα αρχιζουν τα μετρα.

Και εμεις ιδανικοι και αναξιοι πολιτες καθομαστε και υπομενουμε το μετρημα,ο νους μας ειναι αλλου...εμεις μετραμε ποσα σεντς εχουν μεινει για να φαμε,αν εχουμε να πληρωσουμε την ΔΕΗ,αν μας κτυπησει ο διαχειριστης για τα κοινοχρηστα.

Οσοι δεν εργαζονται σαν εμενα συνηθως εχουν και εναν καθρεφτη στο σπιτι,κι'ετσι περναει η μερα με τον καθρεφτη και το μουτζωμα,δεν μουτζωνουμε τον καθρεφτη,τον εαυτο μας μουτζωνουμε,και αναρωτιομαστε ποτε επιτελους θα τελειωσει αυτο το μετρημα,αλλα καθε λιγο και λιγακι.....

Παλι μετρα....μα ψηλωνουμε στα 51 σκεφτομαι?
Γιατι δεν τελειωνουν,μαλλον γιατι δεν μας αποτελειωνουν να ησυχασουμε?
Αλλα βλεπετε οι εντολες δεν ειναι εγχωριες,εχουν και καποια καθυστερηση να ερθουν,και ειναι και τα ταχυδρομεια μας αργα,οποτε μας εχουν εκει ορθιους και μας παιρνουν μετρα.

Διαβαζω τωρα και τα επομενα,αν βρουν ακρη εμενα να μου μετρησετε και τον ακαλυπτο,300 δις ηταν το χρεος,πανω απο 400 εφτασε και ετσι οπως παει αν δεν εξολοθρευτει ο μισος πληθυσμος και δεν απολυθουν ολοι οι δημοσιοι.....μετρημα σωστο δεν βγαινει.

Οι ιδιοι παντως καλα περνανε,ταξιδακια,συσκεψεις οπου συζητουν περι της μεταθανατιας ζωης....ειδατε ενδιαφερον ακομη και που θα παμε οταν μας πεθανουν νοιαζονται,τους μισθουληδες τους ομως τους παιρνουν,χοντρους,χοντρους.

Λοιπον οκ,κουραστηκαμε,παρτε και κανενα σωστο μετρο,ολα εναντιον μας θα ειναι?κανεναν κλεφτη θα δουμε στην φυλακη?αυτες οι εξεταστικες σαν το"Κωσταντινου και Ελενης"καταντησαν.
Σε λιγο θα νομιζουμε οτι παιζονται κι αυτες σε επαναληψη.

Αν ειναι να μας πεθανετε ρε παιδια...καντε το τουλαχιστον με αξιοπρεπεια,μην μας κοροιδευετε οτι προσπαθειτε να μας σωσετε.
Δωστε μας ενα χαπακι και φευγουμε μονοι μας,οτι ναναι αρκει να μην σας βλεπουμε η να μην ακουμε τις δικαιολογιες σας,ο θανατος απο πεινα εχει ελαχιστη γοητεια,και δεν θελετε να σας πουνε και Γερμανοναζι,περασε η μοδα,τωρα το ιδιο το κανετε εσεις με περισσοτερη χαρη.

Αι σιχτιρ.

harrytsopanos.blogspot.com

Η Γερμανια πρεπει να επιστρεψει στο νομισμα της

Nobel Prize winner Joseph Stiglitz said the stress placed on the single European currency by its failing economies meant ‘the future prospects of the euro are bleak’...

He argued that the only longterm solution to the crisis might be for Germany, Europe’s strongest economy, to ditch the currency altogether.

He said Germany’s exit would allow the euro to fall in value, boosting exports from Europe’s stragglers, whose goods would become cheaper for the rest of the world to buy.

Barring that, the solution is for Europe to come up with some kind of general fund, he argues

Daily Mail

Ο Νομπελιστας οικονομολογος Joseph Stiglitz ανεφερε οτι ο μονος τροπος να σωθει το Ευρω ειναι να παραιτηθει η Γερμανια απο το κοινο ευρωπαικο νομισμα και να επιστρεψει στο δικο της.
Με αυτον τον τροπο θα χασει το νομισμα την αξια του και οι χωρες που εχουν δυσκολιες θα μπορεσουν να ειναι ανταγωνιστικες στην διεθνη αγορα.
Αυτα σε ελευθερη μεταφραση....ειπατε κατι?

harrytsopanos.blogspot.com

Η Ελλαδα εσωσε το ... ΔΝΤ απο χρεωκοπια!!!!

Κατά έναν περίεργο τρόπο, σώσατε το ΔΝΤ από τη χρεοκοπία...
Μια απίστευτη εκδοχή για το ΔΝΤ, που δεν είχε κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής, μας αποκάλυψε η διάσημη καναδέζα δημοσιογράφος και ακτιβίστρια, Ναόμι Κλάιν, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Το Βήμα». Όπως είπε, λοιπόν, μετά την .....

οικονομική κρίση του 2008 και την επιχείρηση «βοήθειας» στην Αργεντινή, το ΔΝΤ βρισκόταν λίγο πριν τη χρεοκοπία, αλλά τελικά βρήκε τη σανίδα σωτηρία που έψαχνε στην Ευρώπη.
Το ΔΝΤ ήταν έτοιμο κυριολεκτικά να χρεοκοπήσει, τόσο ιδεολογικά όσο και χρηματικά. Σε αυτό.. είχε βοηθήσει και η οικονομική κρίση μετά το 2008. Μην ξεχνάτε ότι το ΔΝΤ είχε αναγκαστεί να πουλήσει ακόμη και χρυσό από τα αποθέματά του. Και βέβαια η εικόνα του στον αναπτυσσόμενο κόσμο ήταν τόσο κακή που οι ηγεσίες των χωρών αυτών δεν ήθελαν να το δουν μπροστά τους. Τώρα όμως το ΔΝΤ βρήκε μια νέα “αγορά” : την Ευρώπη. Κατά έναν περίεργο τρόπο, σώσατε το ΔΝΤ από τη χρεοκοπία», τόνισε η κυρία Κλάιν. Σας εκπαιδευουν να αισθανεστε ενοχοι...

Ειδικότερα, για την κρίση στην Ελλάδα, ανέφερε...
«Παρακολουθώ από πολύ κοντά την ελληνική κρίση και φυσικά την παρέμβαση της τρόικας του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αυτό που με εντυπωσίασε ιδιαίτερα στην αρχή της κρίσης, ήταν ότι οι Ελληνες αντιστάθηκαν στα όσα πήγαιναν να τους επιβληθούν. Οταν μάλιστα και στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαμε την κρίση με τις τράπεζες, επεσήμαινα το γεγονός αυτό σε αμερικανούς συνομιλητές μου.
Όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν, άρχισε η “εκπαίδευση”. Κατ΄ αρχάς, το ΔΝΤ διέγνωσε ότι είστε άρρωστοι, ότι ο χαρακτήρας των Ελλήνων είναι άρρωστος. Και τώρα σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι γι΄ αυτό που είστε. Πρόκειται για μια τακτική κοινωνικής παθολογίας η οποία δεν περιορίζεται στην Ελλάδα. Επεκτείνεται και στις υπόλοιπες χώρες του μεσογειακού Νότου. Πρόκειται για μια κλασική περίπτωση όπου οι κυβερνήσεις βρίσκουν το κατάλληλο άλλοθι. Αφού εμείς είμαστε ανίκανοι να τα καταφέρουμε μόνοι μας, ας φέρουμε κάποιους άλλους να το κάνουν για εμάς.

Η περίπτωση της Ελλάδας είναι εμβληματική. Στην πορεία, ο στόχος από την παρέμβαση της τρόικας άλλαξε. Αν το δει κανείς σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν μιλάμε πλέον απλώς για την ιδιωτικοποίηση μεγάλων τομέων της οικονομίας. O σκοπός είναι η απενοχοποίηση των τραπεζών, η μεταφορά του βάρους της αποτυχίας από τους ώμους των ελίτ σε εκείνους των απλών ανθρώπων».
Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Όλοι γνώριζαν την καταστροφή εκτός των λαό;;;;;;;


Ολοι γνώριζαν ότι η Ελλάδα θα σκλαβωθεί και θα τεμαχιστεί μαζί με την Κύπρο;;;;; Ότι η Ελλάδα θα ταπεινωθεί;;;; Όλοι γνώριζαν ότι η Ελλάδα θα παραδοθεί βορά στα διεθνή όρνια! Κανένας από αυτούς τους προδότες που γνώριζαν δεν είπε καθαρά στον Ελληνικό λαό τη ακριβός συμβαίνει και από ποιους κινδυνεύει;;;; Δεν είναι η ώρα να στηθούν ιδικά δικαστήρια για εσχάτη προδοσία;;;;;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ.

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ – Γιατί υποδουλώθηκε η χώρα. Η μεγάλη μελέτη.

Διαβάζοντας αυτή τη μελέτη που θα σας παραθέσω παρακάτω διαπιστώνω ότι πάντα πιάνουν επιδερμικά κάποια σοβαρά στοιχεία και άλλα δεν αναφέρονται καθόλου άραγε γιατί;;; Δεν θέλω να μειώσω την μελέτη δεν είναι αυτός ο σκοπός μου, η μελέτη από μόνη της έχει κενά;; Σκοπίμως ;; Άθελα; Αυτό το ξέρουν αυτοί που έκαναν την μελέτη. Εγώ θα τους πω για ένα μόνο πόσο λάθος και ελλιπείς είναι η μελέτη. Παράδειγμα δεν αναφέρουν το μεγαλύτερο σκάνδαλο σε βάρος τον ασφαλισμένων Την σύγχρονοι (παιρεώσει  κλέφτε και θα σας τα χαρίσουμε) όπως μας την διδάσκει ο  μέγας ανίκανος Παπακωνσταντίνου!!! κύριοι δεν αναφέρετε την μεγαλύτερη απάτη σε βάρος τον ασφαλισμένων και αναφέρεστε στην κακοδιαχείριση γενικά και επιδερμικά που ήταν φαινόμενο μετά από τις επανειλημμένες παιρεώσεις. Δηλαδή με απλά λόγια κάθε λίγο και λιγάκι όλες οι κυβερνήσεις χαρίζανε στους απατεώνες εργοδότες μικρούς και μεγάλους κυρίως στους μεγάλους τα λεφτα που είχαν κρατήσει για να αποδώσουν στα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτή η αιτία είναι που ανάγκασε το κράτος να τσοντάρει στα ελλείμματα τον ταμείων. Από αυτό το σημείο ξεκίνησε το κακό και τώρα έρχεται η κυβέρνηση της αναλγησίας και όλες τις βρομιές των πολιτικών με τα λεφτα των ασφαλισμένων που έκαναν πολιτική και τα φορτώνουν με διάφορες μελέτες και διαστρεβλώσεις στον ασφαλισμένο. Δηλαδή το ότι ο ασφαλισμένος είναι δεκάδες χρόνια ξεζουμισμένος στις κρατήσεις, αδικημένος στις προσφερόμενες υπηρεσίες, κατασυκοφαντημένος ως σπάταλος ασθενείς, και κατακλεμένος από τα περιουσιακά του στοιχεία από τα ταμεία δεν το αναφέρει κανένας και το περνούν οι πάντες επιδερμικά με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Άμα κάνουμε μελέτες και θέλουμε να έχουν το βάρος που τις διαφημίζουμε καλά θα κάνουμε να αναφέρουμε τα πραγματικά στοιχεία;;;;;;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΡΧΑΙΑ  ΙΘΩΜΗ.

Παρακάτω βρίσκετε η μελέτη ;;;;;;

Αυτά που δεν μας είπαν ποτέ:
ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ –
Γιατί υποδουλώθηκε η χώρα. Η μεγάλη μελέτη.
Πηγή: http://olympia.gr/2010/05/12/greek-debt-analysis/

Δημοσιεύουμε σήμερα την συνοδευτική επιστολή της μελέτης με αποδέκτες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους αρχηγούς των κομμάτων και τους βουλευτές.

Η μελέτη έγινε με εθελοντική εργασία επιφανών επιστημόνων χωρίς κρατική ή κομματική αλληλεξάρτηση. Συμμετείχαν Έλλαδιτες και Έλληνες του εξωτερικού (ομογενείς).

Δείτε με απλά λόγια πως μία χώρα με μοναδικά πλεονεκτήματα κερδοφορίας, ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ (γιατί για κατάντια πρόκειται) ζημιογόνος και επαίτης. Τα στοιχεία δεν επιδέχονται αμφισβήτηση ιδιαίτερα όταν κάποιος μελετήσει τις αναλύσεις που οδηγούν σε κάθε συμπέρασμα. Πραγματικά χρειάστηκε προσπάθεια για να καταστραφεί η Ελληνική οικονομία και να υποδουλωθεί η Εθνική υπόσταση.

Όπως θα παρατηρήσετε, η αναφορά έχει γραφτεί με απλά λόγια, κατανοητά από όλους. Δεν ασχολείται με σκάνδαλα, δεν έχει κραυγές ή αφορισμούς. Μόνο στοιχεία και αυτονόητες διαπιστώσεις.

Εντοπίζει τις ακριβείς αιτίες του προβλήματος για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση. Όχι κλισέ τύπου “ο αυξημένος δημόσιος τομέας” ή “αυτοί που έφαγαν τα λεφτά”.

Με μία ανάγνωση θα έχετε στα χέρια σας τις διαπιστώσεις που όμως οδηγούν απ’ ευθείας στους ενόχους. Πίσω από κάθε συγκεντρωτική αναφορά κρύβονται συγκεκριμένες αποφάσεις, νομοσχέδια που έχουν Υπουργικές υπογραφές, υπογραφές δημοσίων λειτουργών και ημερομηνίες που ταυτοποιούν εύκολα τους υπευθύνους. Είναι εκατοντάδες.

Η ίδια ομάδα επεξεργάζεται και το τελικό κείμενο της “λύσης”, με απλές προτάσεις και άμεση εφαρμογή.

Δεν αντέξαμε στον πειρασμό να προσθέσουμε ορισμένα δικά μας σχόλια (σε παρενθέσεις ώστε να είναι ορατά). Συμφωνούμε απόλυτα με τα πορίσματα και τις επόμενες ημέρες θα αναλύσουμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους που ασχολήθηκαν. Απέδειξαν ότι είναι Ζωντανοί. Απέδειξαν ότι υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν την πατρίδα πάνω από το τομάρι τους. Απέδειξαν ότι υπάρχουν Έλληνες που μπορούν να φέρουν την ελπίδα και τις τελικές λύσεις κάνοντας το θεωρητικό δεδομένο της “Νέας Μεταπολίτευσης” άμεσα εφαρμόσιμο.

Σήμερα όπως είπαμε δημοσιεύουμε ΜΟΝΟ την εισαγωγική, μα περιεκτική επιστολή.

Προς

Αξιότιμο Κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Αρχηγούς κομμάτων

Βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου

Κύριε Πρόεδρε,

Όλοι οι Έλληνες σήμερα και εσείς προσωπικά  έχουμε ένα ερώτημα.

Πώς φτάσαμε ως εδώ;

Μια ομάδα αναλυτών με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του λογιστηρίου του κράτους αποφασίσαμε να δώσουμε μια απάντηση σ’ αυτό  το ερώτημα.  Αποδεχόμαστε πλήρως την κριτική που θα ακουστεί ως προς την προσέγγιση και την ακρίβεια των αριθμών μας. Όποιος επιθυμεί να την αμφισβητήσει όμως ας το κάνει με στοιχεία. Σας εγγυόμαστε ότι κανείς δεν θα μπορέσει να αμφισβητήσει τα συμπεράσματα.

Η επιστολή άλλωστε κοινοποιείται και στους πολιτικούς αρχηγούς της σημερινής βουλής από σεβασμό στο δημοκρατικό πολίτευμα. Ας βάλουν τους αναλυτές τους να αντιπαραβάλλουν τα στοιχεία τους,( αυτά που δεν τόλμησαν ποτέ να φέρουν στο φως της δημοσιότητας για να προστατεύσουν τους υπαίτιους που δυστυχώς φαίνεται ότι αποτελούν τον πυλώνα του πολιτικού συστήματος και χρήζουν «προστασίας».)

(Δεν θα συμπεριλάβουμε τα «σκάνδαλα» αφού κάθε μία από τις αιτίες έχει πίσω της ακριβείς αποφάσεις με υπουργικές υπογραφές. Συγκεκριμένες υπογραφές που ταυτοποιούνται με πρόσωπα ανάλογα την ημερομηνία.) Όπως θα δείτε μεταφέρουμε τα συμπεράσματα σε απλή γλώσσα, χωρίς κραυγές και αφορισμούς αφού κύριος αποδέκτης είναι όχι το πολιτικό σύστημα αλλά οι Έλληνες πολίτες που έχουν συνηθίσει να ακούν «περίτεχνες αναφορές» γραμμένες από διάφορους «σοφούς».

Τέσσερεις είναι οι κυρίες αιτίες που οδήγησαν την Ελλάδα  σ’ αυτό  το σημείο με σειρά βαρύτητας.

1.   η  κακοδιαχείριση των συνταξιοδοτικών ταμείων

2    η  κακοδιαχείριση του αναπτυξιακού πυλώνα της   οικονομίας

3.    η  φοροδιαφυγή

4     η χρηματοδότηση των τραπεζών με €43 δισεκατομμύρια

Το σημερινό χρέος της Ελλάδος είναι €300 δισεκατομμύρια.

Η  ανάλυση μας δείχνει ότι οι «επιχορηγήσεις» στα συνταξιοδοτικά ταμεία (εκτός των δημοσίων υπάλληλων ) από τον κρατικό προϋπολογισμό, από το 1998 μέχρι το 2009 είναι €104 δισεκατομμύρια.

Με απλά λόγια τα ταμεία που έπρεπε να είναι αυτοχρηματοδοτούμενα από τις εισφορές των εργαζομένων και τις επενδύσεις τους, δεν είχαν και δεν έχουν τους πόρους να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους – συντάξεις, ιατρική περίθαλψη κτλ. Έτσι το κράτος αναγκάστηκε να τα χρηματοδοτήσει. Το 2009 το ποσό της χρηματοδότησης  ήταν 30% του προϋπολογισμού. Παράρτημα 1: Αποτελέσματα ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το παράδοξο είναι ότι φτάσαμε στο σημείο όπου το Έλλειμμα των ταμείων είναι μεγαλύτερο από τους  τόκους. Παράρτημα 2 : Χορηγήσεις σε Ασφαλιστικά ταμεία & Τόκοι

Γιατί όμως φτάσαμε ως εδώ;

Είναι πολλές οι αιτίες που τα ταμεία έχουν κυριολεκτικά καταρρεύσει και πιστεύουμε ότι υπεύθυνοι διαχρονικά  είναι οι πολιτικοί,  διότι ενώ τους  εμπιστευτήκαμε να διαχειριστούν με ευθύνη τα λεφτά που ο εργαζόμενος, ο επιχειρηματίας, ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο αγρότης τους έδωσε, αντί αυτού χρησιμοποιήθηκαν για πολιτικούς και οικονομικούς αυτοσκοπούς.

- Μεγάλες απώλειες στο Χρηματιστήριο. μια μικρή ομάδα του χρηματοπιστωτικού τομέα σε συνεργασία με τους πολιτικούς υποχρέωσε  άπειρους διευθυντές να παίξουν ένα παιχνίδι, όπου οι αντίπαλοι ήταν η ελίτ των διεθνών χρηματιστηριακών οίκων με καταστροφικές συνέπειες για τα ταμεία.( Μία Ελίτ διαχρονικά στο απυρόβλητο. Για κάθε απόφαση όμως υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία, ποσά, υπογραφές και ημερομηνίες.)

-          Το ίδιο σενάριο σε μικρότερο βαθμό επαναλήφθηκε με τα δομημένα ομόλογα. Ομοίως.

- Δάνεια από τα ταμεία στις Τράπεζες άτοκα ή με 2% όταν τα επιτόκια ήταν 25%.  Η πολιτεία διαχρονικά διαμόρφωσε μια επενδυτική πολιτική κομμένη και ραμμένη για το συμφέρων του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος και όχι των ταμείων. (Πάλι κάθε εκχώρηση με υπογραφές, ποσά και ημερομηνίες.)

-          Συνταξιοδότηση ατόμων χωρίς εισφορές, πολιτικές αποφάσεις για πελατειακή εξυπηρέτηση.

- Πρόωρες συνταξιοδοτήσεις την δεκαετία του ‘80 και ’00, ομοίως.

Συγχρόνως τα ταμεία έπρεπε να διαχειριστούν και τον κλάδο υγείας, όπου η διαφθορά στα νοσοκομεία και γενικά στο χώρο υγείας ήταν γνωστή. Και σ’ αυτή την περίπτωση κανένα αποτελεσματικό μέτρο δεν εφαρμόστηκε για να σταματήσει  την αιμορραγία.

Την ιδία στιγμή η πολιτεία και οι πολιτικοί φάνηκαν αδύναμοι η μάλλον έκλεισαν το μάτι σε χιλιάδες περιπτώσεις κατάχρησης των ταμείων από επιτήδειους, που νόμιζαν ότι με το να κλέψουν τα ταμεία με παράνομες συντάξεις ήταν «έξυπνοι». Δεν μπορούσαν να καταλάβουν ότι έκλεβαν τα παιδιά τους;

Και τι έκανε η πολιτεία διαχρονικά; Αντί να στελεχώσουν τα ταμεία με άτομα που θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στα μεγάλα προβλήματα που υπήρχαν- με λίγες εξαιρέσεις -έβαλαν άσχετους και αχυράνθρωπους για να μπορέσουν να κάνουν αυτό που αυτοί ήθελαν. Ρωτήστε κύριε πρόεδρε ποια ποσά χαθήκαν από τα αποθεματικά του ΙΚΑ από το 1998 – 2008.

Κύριε πρόεδρε

Υπάρχει ένα μεγάλο διαχρονικό έγκλημα. Η πολιτεία με δανεισμό  €100 δισεκατομμύρια -μέχρι σήμερα -προσπαθεί να καλύψει και συνεχίζει να καλύπτει όλες τις ελλείψεις, παραλείψεις και σκόπιμες πράξεις (κακουργηματικές σε πολλές περιπτώσεις) του μεγαλυτέρου πολιτικοοικονομικού σκανδάλου της μεταπολίτευσης.

Και είναι ακόμα μεγαλύτερο το έγκλημα διότι αντί να το ομολογήσουν – δεδομένου ότι είναι γνωστό προ πολλού – έσπερναν ψεύτικες ελπίδες ότι χρήματα υπάρχουν προσπαθώντας ίσως να καλύψουν τη δικιά τους ενοχή την στιγμή που θα έβγαινε  η αλήθεια.

Για τις άλλες αιτίες,  το μοντέλο ανάπτυξης, φοροδιαφυγή και δάνεια στις τράπεζες. έχουμε απόψεις και όχι συμπεράσματα, αλλά θα μας κάνετε την τιμή να τις καταθέσουμε μια και έχουμε περάσει αρκετό χρόνο για να τις διαμορφώσουμε.

Η οικονομική ανάπτυξη τις χώρας τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια  συγκεντρώθηκε σε έναν η  το πολύ δυο κλάδους και αυτή είναι η δεύτερη αιτία του μεγάλου χρέους. Σύνολο  €95 δισ. σε «δημόσιες επενδύσεις» ήταν στην πλειονότητα σε μη μελλοντικά παραγωγικές δραστηριότητες – δρόμους, κτίρια, γέφυρες. Παράρτημα 3. Δημόσιες Επενδύσεις

Αυτές οι επενδύσεις αν και δημιουργούσαν αύξηση του ΑΕΠ στη χρονιά που υλοποιούνταν τα έργα δεν είχαν καμία μελλοντική προοπτική. Ενδεικτικό πόσο μονόπλευρες ήταν αυτές οι επενδύσεις, είναι ότι η Ελλάδα ήταν το 2000- 2006  53η στον κόσμο για επενδύσεις στην Έρευνα και Τεχνολογία κάτω από την Μοζαμβίκη. Αυτή είναι η αλήθεια για τη μεγάλη ληστεία που βαφτίστηκε «ισχυρή Ελλάδα».

Έτσι λοιπόν κύριε πρόεδρε δημιουργήσαμε μια οικονομία που δεν παράγει τίποτα. Και οι αριθμοί το επιβεβαιώνουν. Το 1995 το ΦΠΑ σαν ποσοστό του ΑΕΠ ήταν 13% και σήμερα είναι 10%. Βλέπετε δεν παράγουμε προστιθέμενη άξια.. Το αγοράζουμε και το πουλάμε. Παράρτημα 4. ΦΠΑ & Φόρος Εισοδήματος % ΑΕΠ

Η κύρια αιτία για την αποδυνάμωση της παραγωγικής βάσης είναι κατά την άποψη μας  οι πελατειακές σχέσεις των πολιτικών με ένα κλειστό κύκλο οικονομικών παραγόντων που απαιτούσαν το μερίδιο του λέοντα. Μέχρι εδώ τίποτα διαφορετικό από άλλες χώρες. Στη δική μας περίπτωση όμως τα έπαιρναν όλα χωρίς να υπάρχει περίπτωση κάποιος άλλος να μπορεί να ανταγωνιστεί. Ήταν και είναι το μεγαλύτερο από τα «κλειστά επαγγέλματα». Χρησιμοποιώντας στοιχεία της ΕΕ και διεθνές μελέτες σε παρόμοιες περιστάσεις αυτό το μονό-  ολιγοπώλιο κόστισε στην οικονομία μας  μεταξύ  €20- 30 δισεκατομμύρια.  (σσΟ: Η πλέον φρικτή διαπίστωση είναι ότι αυτή η «Ελίτ», αυτός ο κλειστός κύκλος ουδέποτε λειτούργησε παραγωγικά για να δημιουργήσει έστω και μία υποδομή δημιουργίας. Πλούτιζε φτιάχνοντας δρόμους και έργα «συγχρηματοδοτούμενα». Πλούτιζε υπερτιμολογώντας τα. Πλούτιζε δίνοντας υπεργολαβίες σε κοινούς μαφιόζους και δουλέμπορους για να εκμηδενίζει το κόστος. Πλούτιζε από την εκμετάλλευση τους. Δεν χρειάστηκε ποτέ να επενδύσει σε έρευνα και ανάπτυξη, αρκούσε η κυριαρχία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με κάθε κόστος και κάθε τρόπο.)

Σημειώστε ότι κάθε παράγοντας βιομηχανικής παραγωγής εξοντώθηκε ή εξαναγκάστηκε σε μεταπρατική λειτουργία προκειμένου να επιβιώσει.

Φυσικά και άλλοι παράγοντες που τους δημιούργησε η πολιτεία συνετέλεσαν σ’ αυτή την συρρίκνωση :

  • Γραφειοκρατία φτιαγμένη έτσι που να διώχνει και όχι να έλκει επενδύσεις, καινοτομίες και δημιουργικότητα. Αλλά δεν φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι. Η άποψη μας για τον δημόσιο τομέα είναι ξεκάθαρη. Δημιουργήθηκε γιατί δεν υπάρχει ισχυρός ιδιωτικός τομέας. Όταν ο ιδιωτικός τομέας δεν προσφέρει ευκαιρίες, είναι λογικό για ένα πατέρα να προσπαθήσει να βολέψει το παιδί του στο μόνο «εργοδότη» που υπάρχει, στον πολιτικό. Έτσι οι πολιτικοί αναζητούν εξαρτημένους ψηφοφόρους και οι ψηφοφόροι αναζητούν  εξαρτημένους πολιτικούς. Αυτό δημιούργησε έναν γιγάντιο δημόσιο τομέα που έπρεπε να εφεύρει διαδικασίες ώστε να δικαιολόγηση την ύπαρξη του.

  • πανεπιστημιακούς που κρατούν ομήρους τα πανεπιστήμια, όπου η μεταφορά έδρας στον απόγονο ήταν και είναι το μόνο μέλημα και έτσι κάτι το καινούργιο ή καλύτερο έπρεπε να εξαφανιστεί

  • Και μια Δικαιοσύνη, που στα μάτια όλων και ιδίως των ξένων είναι αυθαίρετη και κατευθυνόμενη

Για την Φοροδιαφυγή την τρίτη αιτία θα ήμαστε σύντομοι γιατί το θεμα είναι απλό. Υπολογίσαμε ότι η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα τα τελευταία 12 χρόνια είναι του ύψους των €70 δισεκατομμυρίων.

Η άποψη μας είναι ότι η φοροδιαφυγή είναι ευθύνη αποκλειστικά και μόνο της πολιτείας. Η λύση στη φοροδιαφυγή είναι απλή. Πρέπει να βασίζεται σε δυο αρχές:

1.    να υπάρχει μια αίσθηση δικαίου (όλοι ίσιοι μπροστά στον εφοριακό)

2. και σοβαρές ποινές σε περίπτωση αδικήματος (είτε από τον φορολογούμενο είτε από τον εφοριακό),

Κι’ όμως κανείς πολιτικός όμως δεν την εφάρμοσε. Μάλλον δεν μπορούσαν να εφαρμόσουν  ούτε τη μια ούτε την άλλη αρχή, διότι έπρεπε να πάρουν μέτρα εναντίον αυτών που τους υποστήριξαν και τους υποστηρίζουν.

Και κρατήσαμε το πιο παράλογο για το τέλος. Αθόρυβα η πολιτεία έχει δανείσει €43 δισεκατομμύρια στις τράπεζες τους τελευταίους 6 μήνες. Για να κάνει αυτό χρειάστηκε να δανειστεί σαν κράτος τα €43 δισεκατομμύρια. Σε μια νύχτα το χρέος αυξήθηκε 20%. Παράρτημα 5. Χρέος ευρώ και %ΑΕΠ.

Να σας υπενθυμίσω ότι όλες οι περικοπές και οι καινούργιοι φόροι που περιλαμβάνονται στην σύμβαση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπουν αύξηση εσόδων €30 δισεκατομμυρίων συνολικά για τα επόμενα τρία χρόνια. Τα έχουμε ήδη ξοδέψει και παραπάνω για τις τράπεζες. Και οι μέτοχοι;

Προσπαθήσαμε, κύριε πρόεδρε, να δώσουμε μια απάντηση πώς φτάσαμε μέχρι εδώ. Δυστυχώς την  απάντηση μπορεί να σας την είχε δώσει κάθε ένας από τους πολιτικούς που σας επισκέπτεται. Και θα έπρεπε να ήταν η εξής.

«Εάν είχαμε χειριστεί σωστά τα ταμεία συνταξιοδότησης, αν υπήρχε αίσθηση δίκαιου είτε στη φορολογία είτε στην δικαιοσύνη, αν είχαμε κάνει σωστές επενδύσεις και αν δεν είχαμε δώσει δάνεια € 43 δισεκατομμύρια  στις τράπεζες το 2009/2010 το χρέος του Ελληνικού κράτους θα ήταν ελάχιστο. Όχι €300 δισεκατομμύρια.

Και θα ήμασταν το παράδειγμα και όχι οι ζητιάνοι. Εμείς κύριε Πρόεδρε είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτή την καταστροφή»

Στο τελευταίο παράρτημα (Παράρτημα 6) δείχνουμε το έλλειμμα της χωράς εάν δεν υπήρχαν επιχορηγήσεις στα ταμεία. Εάν είχαμε βάλει και την φοροδιαφυγή η χώρα έχει πλεόνασμα. Μ’ αυτό θα θέλαμε να τελειώσουμε την επιστολή μας διότι μας επιτρέπει να πούμε με σιγουριά ότι υπάρχει  λύση και είναι εφικτή. Ίδη την επεξεργαζόμαστε.

Καταλαβαίνετε ότι εάν συμπεριλάβουμε και τις υποθέσεις που απασχολούν αυτή τη στιγμή τη δικαιοσύνη με αιχμή του δόρατος την εμπλοκή των Γερμανικών εταιρειών και τη ζημία του δημοσίου τότε τα μεγέθη είναι αδιαμφισβήτητα. Δεν το κάνουμε γιατί οι συμβάσεις είναι ακόμη ομιχλώδεις ως προς τα τελικά μεγέθη. Το ίδιο και η περιβόητη σχέση με την Goldman Sachs της οποίας τους όρους ακόμα δε γνωρίζει το Ελληνικό δημόσιο, αφού δεν αναφέρθηκαν ούτε στην περιβόητη απογραφή!

Πλεονασματική λοιπόν η Ελλάδα, χωρίς να υπολογίσουμε ούτε το δυσανάλογο μέγεθος του δημοσίου τομέα, ούτε τη μη εκμετάλλευση των άφθονων φυσικών πόρων.

Χρειάστηκε πραγματικά προσπάθεια για να διολισθήσει μία χώρα σαν την Ελλάδα στα σημερινά μεγέθη. Το μέγεθος του εγκλήματος σας αφήνουμε να το αποτιμήσετε εσείς και οι συνάδελφοι σας. Εμείς πάντως ΔΕΝ θα σταματήσουμε

Μια παράκληση.

Μην αφήσετε να υπογράψουμε συνθήκη με την Τουρκία  για τα πετρέλαια. Θα είναι η χαριστική βολή των πολιτικών μας σε μια χώρα που πέτυχε πολλά – αν και με πολλά εμπόδια – χάρη στην δουλειά και υπομονή του ωραιότερου λαού του κόσμου.

Μετά τιμής

Οι Έλληνες Πολίτες ( Ελλάδας και Εξωτερικού)

ΥΓ. Πολλοί πολιτικοί θα πουν, δεν ήξερα ή δεν ήταν ευθύνη μου. Και οι δυο δικαιολογίες δεν ελαφρύνουν τη θέσεις τους. Οι πολιτικοί που πραγματικά πάλεψαν και ζήτησαν το καλό της χώρας μπήκαν στο περιθώριο χωρίς αξιώματα και τίτλους. Και τους αποκαλούν «γραφικούς». Κρίμα. Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ

Παράρτημα 1. Αποτελέσματα ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης


Παράρτημα 2 : Χορηγήσεις σε Ασφαλιστικά ταμεία & Τόκοι

Επιχορηγήσεις: Χρηματοδότηση Ασφαλιστικών Ταμείων
Παράρτημα 3. Δημόσιες Επενδύσεις

Παράρτημα 4. ΦΠΑ & Φόρος Εισοδήματος % ΑΕΠ

Παράρτημα 5. Χρέος ευρώ και %ΑΕΠ.

Παράρτημα 6

http://www.greatlie.com/

Απολογισμός έργου της Κυβέρνησης.

«Κάναμε σε ένα χρόνο, όσα δεν έγιναν χρόνια ολόκληρα»

Σωστά κάνατε μπορείτε να διαβάσετε τα κατορθώματα σας παρακάτω!!!!!!!!!

1) Θάνατος στους συνταξιούχους‼!

2)οι νέοι να δουλεύουν τσάμπα και δεν θα πάρουν ποτέ σύνταξη‼!

3) κόψατε τα εισιτήρια για τα ΑμεΑ‼!

4) δεν χρειάζεσαι τη νύχτα αστυνομία θα κοιμάσαι με το δίκαννο‼!

5) έβαλαν ενέχυρο την Ελλάδα στους κερδοσκόπους‼!

6) δεν χρειαζόμαστε στρατιωτικές σχολές να γυμνάζουμε τα παιδιά μας στο σπίτι‼‼

7) παίζουν το καλύτερο θέατρο σκιών στη βουλή της κάθαρσης‼!!

8) διαλύσατε χιλιάδες οικογένειες υπαλλήλων και μικρούς επαγγελματίες‼!

9) Επί πρωθυπουργίας Γεωργίου Α Παπανδρέου το σύνταγμα της Ελλάδος έγινε λαστιχένιο.

10) Το στημένο παιχνίδι με τους φορτηγατζήδες, και η επιστράτευση.

11) Παράδωσαν τα μυστικά της άμυνας της χώρας στους κερδοσκόπους ΔΝΤ,

12) Τώρα έχουμε και Ιταλό πρωθυπουργό και σε ανώτερα!!!!!!!

13) Εντολή να φτιάξετε το μισό Ελληνικό λαό κομιτατζήδες, γενίτσαρους, ρουφιάνους, οι μισοί να ρουφιανεύουν τους άλλους μισούς Έλληνες για το κάπνισμα δήθεν! Δεν τους ενδιαφέρει η υγεία του λαού; Στα καζίνα δεν είναι λαός; Αλλά εκεί είναι αφεντικά οι Εβραίοι! Τρέξτε Έλληνες να γίνετε ρουφιάνοι! Αυτό το άθλημα μας έχει φέρει εδώ! το σταδιακά για τα καζίνα είναι στάχτη στα μάτια.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

http://www.arxaiaithomi.gr/wp-admin/post-new.php

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters