Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Κυρία Κατσέλη, θέλατε δεν θέλατε το μυστικό σας διέρρευσε.

(Είδατε τι σημαίνει να ζείτε στο χάος;)
Η κα Λούκα Κατσέλη βιώνει, με τον πλέον απίθανο τρόπο, το χάος του κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε ημέρα, από τις 5 το απόγευμα και μετά, η υπουργός Εργασίας κα Λούκα Κατσέλη μαζί με το επιτελείο της και τους πιο στενούς της συνεργάτες μετακινείται – μετακομίζει από το κτήριο του υπουργείου Εργασίας την Κουμουνδούρου στο κτήριο του υπουργείου στη ... ... Σταδίου για λόγους ασφαλείας!
Ναι, είναι απίστευτο, είναι όμως ταυτόχρονα και πέρα για πέρα αληθινό. Για να αποφεύγουν την εγκληματικότητα και τους λαθρομετανάστες που σφάζονται μεταξύ τους, εγκαταλείπουν κυριολεκτικά το χώρο εργασίας τους και προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους σε ένα πιο ασφαλές κτήριο. Μετά φυσικά γυρνάνε στην ασφάλεια του σπιτιού τους. Δεν μου λέτε κα Κατσέλη, και ο κόσμος που ζει Κεραμικό, Ψυρρή, Βοτανικό, Άγιο Παντελεήμονα, Πλατεία Αττικής και Ομόνοια τι να κάνει; Αυτοί πού να μετακομίσουν; Θα μου πείτε, τι σας νοιάζει εσάς! Εμ, βέβαια τι να σας νοιάζει. Να σώσουμε εμείς το τομαράκι μας κι ας πάνε όλοι οι υπόλοιποι στο διάολο.
Aναγνώστης

http://hellasxg.blogspot.com/

Οκτώ ελληνικούς νομούς περιλαμβάνει ο χάρτης της Αλβανίας που διδασκεται στην Γ Λυκείου στα αλβανικά σχολεία!!!!!!

Στη «Γεωγραφία της Αλβανίας» που διδάσκετε στην Γ’ Λυκείου των σχολείων της χώρας, οι μαθητές δε μαθαίνουν μόνο για τα σημερινά όρια του Αλβανικού κράτους αλλά, και για τις περιοχές που «αδίκως» – όπως λέει αρκετές φορές στο βιβλίο – το Συμβούλιο των Πρεσβευτών του 1913 άφησε εκτός των ορίων του κράτους Αλβανικές περιοχές (Treva Shqiptare). Στις περιοχές αυτές περιλαμβάνονται 3 νομοί του Μαυροβουνίου, όλο το Κόσσοβο και άλλες τρεις περιοχές της Σερβίας, το μεγαλύτερο μέρος του κράτους των Σκοπίων και 8 νομοί της Ελλάδος.
Το βιβλίο αυτό που διδάσκονται και τα Ελληνόπουλα της Βορείου Ηπείρου, έχει εξώφυλλο το χάρτη της Αλβανίας να πλαισιώνεται από τις «Αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) εκτός συνόρων. Στο ξεχωριστό κεφάλαιο με τίτλο «Οι Αλβανικές Περιοχές στην Ελλάδα», σελ. 198 στην εισαγωγή με τίτλο «Σύνθεση και θέση των Αλβανικών περιοχών» αναφέρει: Είναι Αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο Ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών. Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων, δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των προσδιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων αυτών των περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη βορειοδυτική Ελλάδα, νότια των περιοχών της ΦΥΡΟΜ και νοτιοανατολικά του Αλβανικού κράτους μέχρι τον κόλπο της Άρτας (εννοεί τον Αμβρακικό) και αποτελείτε από τις περιοχές, Τσαμουριά, Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά, Κόνιτσα κλπ.
Η προπαγάνδα των αλβανών για να γίνει ποιο πειστική, στο υποκεφάλαιο «Πληθυσμός και οικονομία» , χρησιμοποιεί τις αρχαιολογικές «ανακαλύψεις» και διαφορά ιστορικά έγγραφα – χωρίς να αναφέρει κανένα – σύμφωνα με τα οποία αυτές οι περιοχές κατοικούνταν από την αρχαιότητα από Αλβανο-ιλλυρικά φύλα, ενώ υπήρχαν και λίγοι Έλληνες!!!Ενώ όταν αναλύει τους νομούς εντός της Αλβανίας όπως του Αργυροκάστρου, Αγίων Σαράντα και Δελβίνου δεν αναφέρει πουθενά την ύπαρξη των Ελλήνων σε αυτές τις περιοχές που είναι πλειοψηφία. Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι αυτό είναι το τελευταίο μάθημα της Γεωγραφίας, το μάθημα με το οποίο οι μαθητές αποχαιρετούν το Λύκειο. Δε χρειάζεται κανείς να έχει ιδιαίτερες ιστορικές γνώσεις για να αποκρούσει αυτές τις γελοιότητες. Όσοι γνωρίζουν λίγη ιστορία ξέρουν ότι πολλές πόλεις της Αρχαίας Ηπείρου υπέφεραν από τις επιδρομές των Ιλλυριών, ενώ η πόλη της Χαονίας Φοινίκης, που ήταν κάποτε πρωτεύουσα της Ηπείρου, καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Ιλλυριούς.
Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι τι κάνει η Διακρατική Επιτροπή των Υπουργείων Παιδείας των δύο χωρών που είχε συσταθεί επί υπουργίας Αρσένη ακόμα, για την εξάλειψη εθνικιστικών αναφορών στα σχολικά εγχειρίδια. Εκτός και αν τα συγκεκριμένα κείμενα απαλλάσσονται λόγο βλακείας γιατί τα όρια του εθνικισμού τα ξεπερνούν!!!
Πηγή
http://koukfamily.blogspot.com

Μολυσμένα τρόφιμα στα πιάτα των Ελλήνων.

Anti-ntp:Μετά λέμε... γιατί αυξάνετε ο καρκίνος, οι αρρώστιες, πονοκέφαλοι, κλπ κλπ


Μολυσμένα με βαρέα μέταλλα σε αποσοστό που αγγίζει το 1000% είναι πατάτες, κρεμμύδια και καρότα από τη Θήβα και τα Οινόφυτα, όπως έδειξε έρευνα-σοκ του πανεπιστημίου."
Πατάτες, κρεμμύδια και καρότα επιμολυσμένα με μεγάλες ποσότητες επικίνδυνων βαρέων μετάλλων που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν και το 1.000% πάνω από τα λογικά όρια, φτάνουν καθημερινά στα τραπέζια των ελληνικών νοικοκυριών αποτελώντας βασικές τροφές ενηλίκων και παιδιών! Βασικά τρόφιμα, συστατικά στοιχεία της....

ελληνικής διατροφής που παράγονται κατά πλειοψηφία στον κάμπο της Θήβας και των Οινοφύτων, (η περιοχή παράγει τη συντριπτική πλειοψηφία κρεμμυδιού και καρότου αλλά και ένα μεγάλο μέρος της πατάτας που διακινείται στην ελληνική αγορά) σε χώμα, δηλαδή, επιβαρημένο από τη βιομηχανική ρύπανση των μονάδων που ευθύνονται για την τραγωδία του Ασωπού και τις αποδεδειγμένες πλέον καρκινογενέσεις στην περιοχή.
Μελέτη.
Αυτό προκύπτει από τη μελέτη του Εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Αθήνας που θα παρουσιαστεί αύριο στο 7ο Διεθνές Συνέδριο «Ημέρες Αναλυτικής Χημείας» που διεξάγεται στη Μυτιλήνη, και δημοσιεύει σήμερα η Η». Η μελετητική ομάδα (Χ. Κιρκίλλης, Γ. Πασσιάς, Σ. Μηνιάδου-Μειμάρογλου, Ν. Θωμαΐδης και Γ. Ζαμπετάκης) αγόρασε και σύγκρινε τρόφιμα-βολβούς (καρότα, κρεμμύδια, πατάτες) από την Θήβα και τα Οινόφυτα με άλλα που έχουν παραχθεί σε περιοχές με μικρή ή καθόλου βιομηχανική δραστηριότητα. Η ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αγόρασε 13 παρτίδες παραγωγής από καθένα από τα παραπάνω τρία τρόφιμα που καλλιεργήθηκαν στη Θήβα, από 13 σούπερ μάρκετ της Αθήνας και το κάθε ένα από αυτά αναλύθηκε 3 φορές και συγκρίθηκε με 2 δείγματα από «καθαρές» περιοχές κάθε ένα από τα οποία αναλύθηκε επίσης 3 φόρες. Η μελέτη φέρνει στο φως συγκλονιστικά στοιχεία:
Καρότα που παράχθηκαν στη Θήβα και αγοράστηκαν από σούπερ μάρκετ της Αθήνας, βρέθηκαν να έχουν έως και 700% νικέλιο παραπάνω από καρότα που παράχθηκαν σε μη βιομηχανικές περιοχές. Επίσης, ενώ στα καρότα από άλλες περιοχές το χρώμιο ήταν κατά μέσο όρο 20 μg/kg, στα καρότα Θήβας έφτασε μέχρι 76 μg/kg. Ακόμα, εντοπίστηκε μόλυβδος μέχρι και 43 μg/kg, ενώ ο μέσος όρος στα καρότα από άλλες περιοχές είναι 35 μg/kg. Διπλάσιο είναι το κάδμιο στα καρότα Θήβας από τα καρότα άλλων περιοχών.Κρεμμύδια που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 688 μg/kg νικελίου, ενώ ο μέσος όρος στα κρεμμύδια άλλων περιοχών είναι μόλις 57 μg/kg, δηλαδή 640% παραπάνω. Στα κρεμμύδια άλλων περιοχών το χρώμιο ήταν κάτω από το όριο ανίχνευσης. Παρ' όλα αυτά σε κρεμμύδια Θήβας βρέθηκε έως και 26 μg/kg. Επίσης, ενώ στα κρεμμύδια άλλων περιοχών ο μόλυβδος είναι κατά μέσο όρο 24 μg/kg σε αυτά της Θήβας βρέθηκε έως και 72 μg/kg. Λίγο αυξημένες ήταν οι τιμές του καδμίου στα κρεμμύδια Θήβας σε σχέση με άλλες περιοχές. Πατάτες που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 1.894 μg/kg νικελίου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 78 μg/kg, δηλαδή 926% πάνω! Κι εδώ το χρώμιο σε άλλες περιοχές ήταν κάτω από τα ανιχνεύσιμα όρια αλλά στη Θήβα έφτασε μέχρι και 170 μg/kg. Δηλαδή 350% παραπάνω. Βρέθηκε ακόμη στις πατάτες Θήβας έως 36 μg/kg μολύβδου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 18 μg/kg. Σε λογικά επίπεδα εντοπίστηκε κάδμιο.



Πηγή

Που πήγαν τα λεφτά.Θέλετε αλήθειες με ονόματα;;; Πάρτε τες!!!

Να που πήγαν τα λεφτά,δείτε το βίντεο
.

Η Εθνική Τράπεζα είναι Ιδιωτική

Η ψευδαίσθηση ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ ή NBG) είναι δημόσια κυκλοφορεί μεταξύ των συζητήσεων των πολιτών. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος είναι ιδιωτική τράπεζα όπως μας ενημερώνει η ίδια μέσω του Υπουργού Οικονομικών. Εκτός αυτών διατηρεί και off Shore εταιρεία στα νησιά Cayman από κοινού με την Credit Bank Suisse εν ονόματι C.P.T. Invesments
Δείτε τα επίσημα έγγραφα:


1. Στο πρώτο έγγραφο μας ενημερώνει ότι είναι ιδιωτική τράπεζα:

κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το έγγραφο σε μεγέθυνση


2. Στο παρακάτω έγγραφο μας ενημερώνουν ότι διατηρεί off Shore εταιρεία με έδρα τα νησιά Cayman από κοινού με την Ελβετική Τράπεζα Credit Suisse

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το έγγραφο σε μεγέθυνση

Υ.Γ. αν τώρα ψάχνετε να βρείτε σε ποιους ανήκει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, δεν θα το βρείτε εύκολα, έχουν κρύψει καλά τα ίχνη αν και ο κόσμος το έχει τούμπανο... παρόλα αυτά να ξέρετε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της ΕΤΕ ανήκει σε αυτούς που κηρύττουν μετά βαίων και θυμιατών  "ο έχων δυο χιτώνας να παίρνει και των διπλανών"

http://www.knossopolis.gr/2010-09-08-21-43-18/191-2010-09-30-08-10-04.html

Η κοινή καταγωγή των ηγετών του Κομμουνισμού ΚΑΙ οι δημιουργοί του Σοσιαλισμού και Κομμουνισμού στην Ελλάδα

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποια είναι η καταγωγή των ηγετών του Κομμουνισμού;
αν όχι να η ευκαιρία:
Ο Καρλ Χάινριχ Μαρξ (Karl Heinrich Marx)
Η οικογένεια του Μαρξ ήταν μια προοδευτική εβραϊκή οικογένεια από την Τριέρη της Πρωσίας. Ο πατέρας του Χέρσελ καταγόταν από γενιά ραββίνων, και ήταν δικηγόρος. Ο θείος του Σαμουήλ ήταν ραββίνος στο Τρίερ. Από μαμά είχε συγγένεια με την δυναστεία των Rothchilds οι οποίοι και τον χρηματοδότησαν για να δημιουργήσει τον Κομμουνισμό. Αν ψάξετε στα βιβλία του θα διαβάσετε πολλές φορές να λέει κάτι εναντίων των πλουσίων Βιομηχάνων αλλά ποτέ εναντίων των Τραπεζιτών
Ο Βλαντίμιρ Ιλίτς Ουλιάνοφ (Влади́мир Ильи́ч Улья́нов), γνωστότερος ως Λένιν (Ле́нин) (22 Απριλίου 1870 – 21 Ιανουαρίου 1924), ήταν μεγάλος πολιτικός, ηγέτης της Ρωσικής Επανάστασης και επικεφαλής της Ε.Σ.Σ.Δ. (1922-1924). Ηγέτης της Κομμουνιστικής Διεθνούς και του μπολσεβικικού κόμματος.
Γεννήθηκε στις 22 Απριλίου του 1870, στην πόλη Σιμπίρσκ της Ρωσικής Αυτοκρατορίας.
Ο πατέρας του, Ιλγιά Νικολάγιεβιτς Ουλιάνοφ (1831 - 1886), ήταν διευθυντής σχολείου. Η μητέρα του, Μαρία Αλεξάνδροβνα Μπλανκ (1835 - 1916), ήταν κόρη ιατρού που ονομαζόταν Μπεργκ. Η οικογένεια Ουλιάνοφ έχει τις ρίζες της σε διάφορες εθνότητες όπως την Ρωσική, Γερμανική και Εβραϊκή.
Ιωσήφ Βησσαριώνοβιτς Τζουγκασβίλι ή ΣΤΑΛΙΝ, ονομαζόταν ΙΩΣΗΦ και ο πρώτος του γιος JACOB
.
Λεφ Νταβίντοβιτς Μπρόνσταϊν, ή Λέων Τρότσκι γεννήθηκε στο μικρό χωριό Γιάνοφκα της Ουκρανίας, στις 7 Νοεμβρίου 1879. Ήταν το πέμπτο παιδί του εύπορου, αλλά αμόρφωτου, Εβραίου Νταβίντ Λεοντίγεβιτς Μπρόνσταϊν και της συζύγου του Άννας Μπρόνσταϊν.
.
Αβραάμ Μπεναρόγια υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ηγέτες της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης καθώς και του ελληνικού σοσιαλιστικού κινήματος στη δεκαετία του 1920. Το 1915 εξελέγη μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου ενώ πρωταγωνίστησε στη δημιουργία του ΣΕΚΕ, μετέπειτα ΚΚΕ στο πλευρό του Μπεναρόγια ήταν βουλευτές και ανώτατα στελέχη του ΚΚΕ οι επίσης εβραίοι Βεντούρα Κοέν, Αρντιττι, Πινχάς, Σουλάμ κτλ

επίσης οι μεγαλύτεροι τραπεζίτες όπως οι Bauer (Rothchilds) Warburg, Schiff, Loeb στην ευρώπη και Rockefellers, Morgans, Aldrich στην Αμερική τυχαίνει να έχουν την ίδια καταγωγή με τους κομμουνιστές και επίσης είχαν την κακή συνήθεια να είναι και χρηματοδότες αυτών κατά συρροή ετών...

πηγή... wikipedia
δείτε το βίντεο για περισσότερες λεπτομέρειες:




 



Σε συνέχεια του άρθρου για την κοινή καταγωγή των ιδρυτών του Κομμουνισμού (μπορείτε να το δείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ), θα ασχοληθούμε λίγο με την καταγωγή των ιδρυτών της Σοσιαλιστικής Εργατικής Ομοσπονδίας (ΦΕΝΤΕΡΑΣΙΟΝ) που μετά έγινε Σ.Ε.Κ.Ε (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδος) μέτά Σ.Ε.Κ.Κ.Ε. (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος) και μετά ΚΚΕ (Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος)
Δείτε τα έγγραφα και τα περαιτέρω στοιχεία:
Όταν εκδιώχθηκαν οι Εβραίοι από την Ισπανία το 1492, ο πληθυσμός τους μετακινήθηκε προς τα δώθε και με άδεια του Σουλτάνου και της Ορθόδοξης εκκλησίας εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα.
Μεταξύ των εκδιωχθέντων ήταν και η οικογένεια του Αβραάμ Μπεναρόγια. Ο ίδιος γεννήθηκε το 1887, ξεκίνησε τις σπουδές του ως νομικός αλλά δεν αποφοίτησε ποτέ, μετά έγινε δάσκαλος και παράλληλα τυπογράφος, πράγμα χρήσιμο για την εποχή εκείνη που δεν υπήρχε τηλεόραση. Η τυπογραφία ήταν το όπλο προπαγάνδας της εποχής μέχρι που έκανε την εμφάνιση του ο κινηματογράφος αρχικά και το απόλυτο όπλο που ονομάζεται τηλεόραση αργότερα.
Αρχικά ο Μπεναρόγια έδρευε στην Βουλγαρία και το 1908 εγκαταστάθηκε στην Θεσσαλονίκη. Το 1909 δημιούργησε μαζί με τον Αλ. Αρδίτι και κάποιους άλλους Εβραίους την Σοσιαλιστική Εργατική Ομοσπονδία (ΦΕΝΤΕΡΑΣΙΟΝ).Το 1915 εξελέγη μέλος του Ελληνικού κοινοβουλίου μαζί με τον Αλβέρτο Κουριέλ. Η ΦΕΝΤΕΡΑΣΙΟΝ μετετράπη σε Σ.Ε.Κ.Ε (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδος) το 1918 στον Πειραιά, διότι η Φεντερασιόν ήταν εμφανέστατα Εβραική υπόθεση οπότε και δεν μπορούσε να έχει πανελλαδική εμβέλεια, έτσι πρόσθεσαν και κάποιους Έλληνες ή Ελληνίζοντες. Το Σ.Ε.Κ.Ε. μετονομάστηκε μετά ένα χρόνο σε Σ.Ε.Κ.Κ.Ε (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος) και τέλος σε ΚΚΕ (Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας) το 1924 στο 3ο έκτακτο συνέδριο του.
ο Ζακ Βεντούρα το 1920 ίδρυσε και οργάνωσε την ΟΣΕΝΕ (Ομοσπονδία Σοσιαλιστικών Εργατικών Νεολαιών Ελλάδος), και τμήμα αυτής, την Ένωση Σοσιαλιστών και Φοιτητών Ελλάδος για την οργάνωση και δράση του κόμματος στην σπουδάζουσα νεολαία. το 1922 σε αντικατάσταση της ΟΣΕΝΕ ιδρύεται η ΟΚΝΕ (Ομοσπονδία Κομμουνιστών Νεολαίων Ελλάδος). η ΟΚΝΕ οργάνωνε συλλαλητήρια το 1930 για την εγκαθίδρυση Πανεπιστημιακού Ασύλου. (σημείωση: Πανεπιστημιακό άσυλο είχαν νωρίτερα και άλλες χώρες με μια τεράστια διαφορά, στο εξωτερικό Πανεπιστημιακό Άσυλο σημαίνει ότι ο Καθηγητής μπορεί να πει ελεύθερα από την έδρα του τις απόψεις του, ενώ στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Άσυλο είναι ο χώρος του Πανεπιστημίου, πράγμα ασύμμετρο με την λογική)
Μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912, η Φεντερασιόν υιοθέτησε το σύνθημα της αυτονόμησης της Μακεδονίας (Το υπόμνημα δημοσιεύτηκε από τον Κομμουνιστή Άγγελο Ελεφάντη στο "Η Φεντερασιόν της Θεσσαλονίκης και το εθνικό ζήτημα), κάτι που συνέχισε και το Σ.Ε.Κ.Ε. και το ΚΚΕ. Μπορείτε να δείτε τα δημοσιεύματα της εφημερίδας Ριζοσπάστης επί του θέματος πατώντας ΕΔΩ και ακόμα ποιος σήμερα χρηματοδοτεί την προπαγάνδα των Σκοπίων, και τον ρόλο κάποιων που είναι εντός των τειχών πατώντας ΕΔΩ και ΕΔΩ, ακόμα: τις επαφές του σημερινού Πρωθυπουργού με τον χρηματοδότη των Σκοπίων πατώντας ΕΔΩ

"Η ίδρυση της Φεντερασιόν σχετίζεται με την ΝεοΤουρκική επανάσταση του 1908 που οργανώθηκε και ξέσπασε στην Θεσσαλονίκη"
Βιβλίο: "Ιστορία του Ελληνικού (?) Εργατικού κινήματος"
Συγγραφέας: Γιάννης Κορδάτος
σελ: 236



Φωτογραφία του ιδρυτικού συνεδρίου του Σ.Ε.Κ.Ε. στον Πειραιά 4-8 Νοε. του 1918.
Διακρίνονται ο Μπεναρόγια -πέμπτος εκ των όρθιων- και Αρδίτι -καθιστός και μπροστά του-


Το παρακάτω έγγραφο είναι η αίτηση αναγνώρισης της Σοσιαλιστικής Εργατικής Ομοσπονδίας (ΦΕΝΤΕΡΑΣΙΟΝ). - Αρχείο Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης π.50:

κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το έγγραφο σε μεγέθυνση

Τα ονόματα στην αίτηση είναι τα εξής:
Ζακ Αμαρίου
Α. Αρδίτι
Σ. Γκικόπουλος
Μ. Καράσσο
Σ. Κουένκα
Χ. Μπενρουμπί
Χ. Χαουέλ


Το παρακάτω έγγραφο είναι η αίτηση αναγνώρισης της Σοσιαλιστικής Νεολαίας.- Αρχείο Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης π.70:

κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το έγγραφο σε μεγέθυνση

Τα ονόματα στην αίτηση είναι τα εξής:
Μεντές Μπενατόν
Αβράμ Κουένκα
Χαίμ Χαουέλ
Αβράμ Μενασέ
Μωής Σαδικάριο
Σιαλόμ Νισίμ
Ισάκ Σερρέρο


Το παρακάτω έγγραφο είναι το πρακτικό ίδρυσης της νέας λέσχης Θεσσαλονίκης Μπενέ Σιών (Οι Υιοί της Σιών) που ιδρύθηκε παράλληλα με την Σοσιαλιστική Εργατική Ομοσπονδία (ΦΕΝΤΕΡΑΣΙΟΝ)

κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το έγγραφο σε μεγέθυνση


Το παρακάτω είναι η υπό Σοσιαλιστικής Εργατικής Ομοσπονδίας εφημερίδα. Όπως μπορείτε να διακρίνετε είναι στα Εβραικά.
Εκδότης αυτής ο Αλβέρτος Αδρίτι

κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε την εφημερίδα σε μεγέθυνση


πηγές:
http://en.wikipedia.org/wiki/Avraam_Benaroya
http://el.wikipedia.org/wiki/Αβραάμ_Μπεναρόγια
http://el.wikipedia.org/wiki/Σοσιαλιστικό_Εργατικό_Κόμμα_Ελλάδος
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=4815895
βιβλίο: "Ιστορία του Ελληνικού Εργατικού κινήματος" Συγγραφέας: Γιάννης Κορδάτος
βιβλίο: "Η Σοσιαλιστική Εργατική Ομοσπονδία Θεσσαλονίκης (ΦΕΝΤΕΡΑΣΙΟΝ) και η Σοσιαλιστική νεολαία" συγγραφέας: Α. Λιάκος
Καταστατικά της Σοσιαλιστικής Εργατικής Ομοσπονδίας (Federation Socialiste Ouvriere) και της Σοσιαλιστικής Νεολαίας προέρχονται από το αρχείο του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης



ως επίλογο του σημερινού ιστορικού αφιερώματος, θα παραθέσουμε από το βιβλίο-ντοκουμέντο του πρώην Γ.Γ. του ΚΚΕ Ε. Σταυρίδη «Τα παρασκήνια του ΚΚΕ» την μαρτυρία του σοσιαλιστή Νίκου Γιαννιού, ο οποίος παραβρέθηκε στο ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΕΚΕ και αποχώρησε αμέσως μόλις κατάλαβε ποιοι κρύβονταν πίσω από τα παρασκήνια: «Ιδρυταί του ΚΚΕ, τόσον εις τας Αθήνας, όσον και εις την Θεσσαλονίκην, ήσαν Ισραηλίται ή κρυπτοεβραίοι Έλληνες, το δε κίνημά των, παρ’ όλα τα σοσιαλιστικά φαινόμενα ή προσχήματα, ήτο εβραϊκόν εθνικιστικόν. Δυστυχώς, τα σοσιαλιστικά μας επιχειρήματα δεν εισακούσθησαν εφ’ όσον η εβραϊκή ηγεσία είχε τους ιδικούς της ανθελληνικούς σκοπούς, οι δεγύρω αυτής Έλληνες προλετάριοι ήσαν αγράμματοι και αφελείς. Προσήλθαμε, εν τούτοις, ως μειοψηφία εις το πρώτον σοσιαλιστικόν συνέδριον (1918), ηγωνίσθημεν και πάλιν, αλλ’ αποχωρήσαμεν εν τέλει δια να μη γίνομε όργανα της κομμουνιζούσης εβραϊκής πλειοψηφίας».
http://www.knossopolis.gr/2010-09-08-21-43-18/201-2010-10-04-19-13-42.html

Η Παλαιά Διαθήκη μας ενημερώνει για το χρηματοπιστωτικό σύστημα

Αν νομίζετε ότι το Τραπεζό-χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι καινούριο κόλπο για την υποδούλωση των λαών είστε πολύ γελασμένοι...
Το κόλπο σας πληροφορώ είναι 2.000 χρόνων και κάτι ψιλά.
Αν θέλετε να μάθετε λεπτομέρειες για το ποιος και που και πότε δείτε παρακάτω

Τα παρακάτω στοιχεία είναι από την Παλαιά Διαθήκη και τον Ιωσήφ που τα αδέρφια του τον είχαν πουλήσει στην Αίγυπτο και αυτός έγινε "υπουργός" παρά τω Φαραώ, και ήρθαν τα αδέρφια του στην Αίγυπτο να πάρουν σιτάρι, και δεν αναγνώρισαν τον Ιωσήφ, και αυτός κράτησε τον Βενιαμίν τον μικρότερο αδερφό για να τους αναγκάσει να φέρουν και τον πατέρα τους για να τον δει και μπλα μπλα μπλα, τα ξέρουμε από το σχολείο γιατί γι αυτά το κράτος μεριμνά, για να μάθουμε τι έλεγε ο Σωκράτης στον Φαίδωνα, ή στον Φαίδρο δεν μερίμνησε γιατί το να λέμε και να αισθανόμαστε περήφανοι για τον Σωκράτη κτλ είναι φασιστικό και ρατσιστικό, ενώ το να ταυτιζόμαστε με τον Αβραάμ και τον Ισαάκ μας κάνει καλούς πολίτες και διώχνει μακριά το κακό που λέγεται αντισημιτισμός.
για να δούμε λοιπόν τι λέει η Παλαιά Διαθήκη

Γένεσις κεφ.47 παρ.13

Ο Ιωσήφ ελέγχει όλον το σπόρο του σιταριού, τα αποθέματα στην αγορά σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα τελειώνουν οπότε πέφτει πείνα (αδυναμία=εξαθλίωση=μειωμένες αντιστάσεις του λαού=κατάλληλος χρόνος για επιβολή).

ο λαός ζητάει από τον Ιωσήφ σιτάρι, και ο Ιωσήφ τους το πουλάει  και μαζεύει όλο το χρήμα που κυκλοφορεί (αν δεν είναι αυτό μαύρη αγορά και εκμετάλλευση τότε τι είναι;)

Χωρίς χρήμα στην αγορά σε λίγο χρονικό διάστημα πάλι πέφτει πείνα, έρχονται λοιπόν στον Ιωσήφ και του ζητάνε ψωμί για να φάνε. Ο Ιωσήφ τους λέει να του δώσουν όλα τα ζώα τους με αντάλλαγμα ψωμί (έτοιμο φαγητό, όχι σιτάρι...) . Ο Λαός του δίνει όλα τα ζωντανά του για ψωμί (αν δεν είναι αυτό μαύρη αγορά και εκμετάλλευση τότε τι είναι;)

σε εύλογο χρονικό διάστημα, το ψωμί όπως είναι φυσικό και επόμενο πάλι τελειώνει και πέφτει πάλι πείνα. Αυτή την φορά ανταλλάσσουν σπόρο για να σπείρουν και να φάνε με τα ίδια τους τα χωράφια. Τα χωράφια περνάνε στα χέρια του Φαραώ και παίρνουν σιτάρι για να σπείρουν, με φόρο 1/5 της σοδειάς, και με το υπόλοιπα 4/5 να έχουν βάση για να δημιουργήσουν εισοδηματικό κύκλο

Μόνο τα χωράφια των ιερέων δεν πήρε λόγω εύνοιας του Φαραώ (σας θυμίζει κάτι αυτό;)

ο λαός ευχαριστημένος ευλόγησε και ευχαρίστησε τον Ιωσήφ για το καλό που του έκανε…


Αυτή η μικρή ιστορία μπορεί να "διαβαστεί" για να δούμε το τι συμβαίνει σήμερα. Στην μεταβλητή που ονομάζεται Ιωσήφ βάλτε την τιμή "Τράπεζα" και στην μεταβλητή Φαραώ βάλτε την τιμή "Κράτος"

τώρα βλέπετε ότι τα σχέδια της επιβολής κατά των λαών μέσω οικονομικών είναι πανάρχαια, όπως επίσης και η ηλιθιότητα των λαών που ευλογούν αυτούς που τους κλέβουν είναι πανάρχαια.


σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι λίγο νωρίτερα (Γένεσις κεφ.45 παρ.20) η μεταβλητή "Ιωσήφ" (Τράπεζα) είπε στους συγγενείς του ότι "Τα καλύτερα αγαθά της Αιγύπτου (Φαραώ - Κράτους) θα είναι δικά τους"

Δηλαδή οι Τράπεζες (Ιωσήφ) παίζουν τον ρόλο του οικονομικού γνώστη οπότε και επίσημου διαμεσολαβητή μεταξύ λαού και Κράτους (Φαραώ), αλλά στην πραγματικότητα τα πάντα ανήκουν στον Ιωσήφ(τράπεζα), εφόσον αυτός δανείζει το κράτος,το κράτος του χρωστάει, οπότε το ελέγχει,  επομένως το ενσωματώνει ουσιαστικά ως όργανο του. επιτυγχάνουν και να έχουν τον έλεγχο και να μην φαίνονται, οπότε κανείς και δεν θα τους πολεμήσει. Με ένα σμπάρο δηλαδή δυο τρυγόνια.
Είναι η απλή λογική του ντόμινο σε σχέση με τις φυσικές αδυναμίες του ανθρώπου (πείνα στέγη κτλ). Αν κάποιος ρυθμίζει αυτές, τότε μπορεί εύκολα να υποδουλώσει τον κόσμο. Τι μπορούμε να κάνουμε επ αυτού; να φιλοσοφήσουμε, με αποτέλεσμα ότι κανείς δεν θα μπορεί να μας κοροϊδέψει, και όλο αυτό το παραμύθι θα καταρρεύσει.

Για να συμπληρωθεί το καρέ, στο Δευτερονόμιο κεφ.23 παρ.20 λέει:

"Μην δανείσεις στον συμπατριώτη σου χρήματα ή φαγητό ή οτιδήποτε άλλο με τόκο. Από τον ξένο θα παίρνεις τόκο, αλλά από ομοεθνής σου δεν θα παίρνεις, για να σε ευλογεί ο θεός σε οτιδήποτε επιχειρείς στην χώρα που πηγαίνετε για να την πάρετε για ιδιοκτησία σας."


Υ.Γ. μην ξεχάσουμε να επεφημίσουμε και τους ιερείς που λόγω "well done" την περνάνε κοτσάνι. Βλέπετε κάνουν έργο, κρατάνε μέσω των θρησκειών τους ανθρώπους ζώα (όχι ότι δεν φταίει και ο λαός…) οπότε και πειθήνια όργανα του κράτους


σημείωση: Η χρονολόγηση του κειμένου είναι μεταξύ του 300-200 π.Χ και του 70 μ.Χ. Το 300-200 π.Χ. οι Ραββίνοι άρχισαν να μαζεύουν υλικό για την δημιουργία της ιερής βίβλου τους, που εμείς παρείσακτα αργότερα την μετονομάσαμε σε Παλαιά Διαθήκη. Η βίβλος αυτή "κλείνει" επίσημα με μια Ραββινική σύνοδο το 70μ.Χ.
Τώρα πως είναι δυνατόν η βίβλος των Εβραίων να κλείνει το 70 μ.Χ. και η επίσημη ορθόδοξη πίστη και εκκλησία, να λέει ότι είναι προπομπός του Χριστού είναι απορίας άξιον...

Την επόμενη φορά θα μας πουν ότι ο Σωκράτης που είπε τον νόμο της παγκόσμιας βαρύτητας στο Πλατωνικό έργο ΦΑΙΔΩΝ, ότι το αντέγραψε από τον Ισαάκ Νεύτωνα που έζησε 2.000 χρόνια αργότερα...

http://www.knossopolis.gr/2010-09-08-21-43-18/200-2010-10-04-09-20-28.html

To "μνημόνιο" δεν ήταν και δεν είναι έγκυρη διεθνής συμφωνία.

Αυτό διότι η ψήφισή του δεν έγινε με έγκυρο τρόπο (181 ψήφοι) και έγκυρος τρόπος είναι αυτός που καθορίζει το Ελληνικό Σύνταγμα...

Κανένας δεν αρνείται την ύπαρξη του μνημονίου ως διεθνούς εντύπου αλλά αρνείται την.....

εγκυρότητά του ως συμφωνητικού, όπως και το νόμιμον της εφαρμογής του.

Η κυβέρνηση παράνομα επέβαλλε στον ελληνικό λαό τα διατασσόμενα απο ένα διεθνές συμβόλαιο το οποίο δεν είναι έγκυρο και είναι νομικά και ηθικά υπεύθυνη έναντι τών εταίρων της στη συμφωνία αλλά και στην ΕΕ. Ειναι καιρός, η ελληνική δικαιοσύνη να κινηθεί σύντομα νομικά κατά τών μελών της κυβέρνησης που εμπλέκονται σε αυτή την παράνομη υπόθεση, η δε ΕΕ πρέπει να τηρεί και να προασπίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων τών πολιτών της αλλοιώς σε απρόοπτο χρόνο θα διαλυθεί στα εξ ών συνετέθη.

Aπο τις δηλώσεις διαφόρων “ανωνύμων” και τη γενική εκφορά του λόγου στα ΜΜΕ αντιλαμβάνομαι ότι οι δανειστές – που παρακολουθούν τα τεκμαινόμενα στην Ελλάδα - έχουν αρχίσει να ανησυχούν και έχουν βάλει τα παπαγαλάκια τους να προκαταλάβουν συνειδήσεις και αντιδράσεις για πάν ενδεχόμενο.

Η κάθε ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό που την εξέλεξε, υπό τον όρο ότι δρά συνεχώς νόμιμα και μέσα στα πλαίσια του Ελληνικού Συντάγματος.

Δεν θεωρώ δεδομένο, ότι ακόμη και το Ευρωπαικό Δικαστήριο σε μια κατάσταση κρίσης θα δικαιώσει τους δανειστές.
 
http://anti-ntp.blogspot.com/2010/10/to.html
 

Ετοιμάζουν καθεστώς «Έκτακτης Ανάγκης»



Αυτό που δεν έχει συνειδητοποιήσει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος είναι ότι έχει γίνει καταγέλαστος στα μάτια του λαού, συνακόλουθα άχρηστος για τα μεγάλα αφεντικά.

Η βλαβερή ηλιθιότητα αυτού του πολιτικού κόσμου (βλαβερή για τα αφεντικά και χρήσιμη για το λαό) έχει φτάσει σε τέτοιες μορφές σχιζοφρένειας που τον καθιστά εντελώς τυφλό να διακρίνει και το θάνατό του, ότι είναι ξοφλημένος ανέκκλητα.
Το χειρότερο γι’ αυτόν τον κόσμο της πολιτικής μηδαμινότητας είναι ότι συνεχίζει να τρέφεται με ρόδινα όνειρα την ίδια ώρα που τα διεθνή και εγχώρια κέντρα της ιμπεριαλιστικής εξουσίας (νταβάδες) έχουν δρομολογήσει την κηδεία του και την απόσυρσή του.
Τα κυβερνητικά ανδρείκελα, όπως σε όλα τα ζητήματα, είναι και εδώ τα πλέον τυφλά, τα πιο βλαβερά πλέον για τους «νταβάδες» και τα πιο …ονειροπόλα.
Οι δηλώσεις του Γιούνκερ σηματοδοτούν την αφετηρία «απόσυρσης» των ανδρεικέλων όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά ολόκληρου του πολιτικού κόσμου.

Υπάρχει μια κλιμάκωση αυτής της στρατηγικής των «επιτελείων» της διεθνούς ιμπεριαλιστικής μαφίας. ....

Δεν είναι μόνο ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ο επικεφαλής της Ευρωζώνης, που «αδειάζει» την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας, λέγοντας ότι γνώριζαν, εδώ και δεκαετίες, για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Και άλλοι «μαφιόζοι» των Βρυξελλών κεντούν πάνω στο ίδιο πλεκτό.

Τα ίδια γράφει και ο Πέερ Στάινμπρικ, ο σοσιαλδημοκράτης τέως υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, στο βιβλίο του «Εν κατακλείδι»:

«Γνώριζε τα πάντα και ο Γ. Παπανδρέου πολύ πριν γίνει πρωθυπουργός…»
«…Όταν με επισκέφθηκε ως αρχηγός της αντιπολίτευσης στα τέλη Ιανουαρίου του 2009, ο Γ. Παπανδρέου δεν είχε κανενός είδους αυταπάτες για την οικονομική και τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας. Είχε πλήρη επίγνωση των τεράστιων προκλήσεων σε περίπτωση εκλογής του… Γνώριζε για τα καυτά κάστανα που θα άφηνε πίσω της η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή και τα οποία θα έπρεπε αυτός να βγάλει από τη φωτιά, ως πρωθυπουργός…»

Το καταλυτικά, όμως, αποκαλυπτικό είναι η αλλαγή πλεύσης των προπαγανδιστικών λαρυγγιών των μηχανισμών του χρήματος: Οι πόρνες των ΜΜΕ.

Αυτές οι πόρνες της καθεστωτικής αχρειότητας και διαφθοράς, έχουν αρχίσει, διακριτικά, αλλά καθημερινά ανεβάζοντας τους τόνους, να φτύνουν εκεί που έγλειφαν: Την κυβέρνηση των ανδρεικέλων και τον ΓΑΠ, τον «ρουφιάνο» των διεθνών «νταβάδων».

Οι μέχρι χθες γλείφτες της κατοχικής κυβέρνησης αρχίζουν να αναφωνούν απορημένα, σαν πόρνες κυριολεκτικά, τούτο: «Δεν μας τα είχε πει και τόσο καλά ο Γιωργάκης»!!!

Γίνεται φανερό ότι αρχίζουν να σφυρίζουν άλλο σκοπό σύμφωνα με το νεύμα της γραμμής του μεγάλου αδερφού της Ουάσιγκτον. Κάνουν στροφή 180 μοιρών…

Μετά τις εκλογές και το Βατερλό που θα υπάρξει για την κατοχική κυβέρνηση και ΟΛΑ τα κόμματα, τα «σφυρίγματα» θα γίνουν κραυγές βοερές εναντίον της κυβέρνησης και των κομμάτων...

Το σλόγκαν που θα παίζει θα είναι για νέο πολιτικό καθεστώς «Έκτακτης Ανάγκης», ένα καθεστώς «άφθαρτων», «εντίμων» και «αρίστων», «σοφών» και «ανεξάρτητων»…

Γι’ αυτό προωθούν και σε αυτές τις εκλογές την απάτη των «ανεξάρτητων»!!!

Μάλιστα το «Βήμα» προέβη στην αγιογραφία του Δημαρά, αυτού του καριερίστα και του πολιτικού τυχοδιώκτη ολκής…

Μέσα στα «εργαλεία» επιβολής των νέων «άφθαρτων» και «ανεξάρτητων» ανδρεικέλων είναι και τα τεχνητά πραξικοπήματα, οι κατευθυνόμενες «ροζ επαναστάσεις»: «εξεγέρσεις» τύπου «Δεκεμβριανών»!!!

Τα «Δεκεμβριανά» ήταν μια πρόβα τζενεράλε…

Θυμάστε τότε ότι τα μεγάλα καθεστωτικά συγκροτήματα των «νταβάδων» καθοδηγούσαν την «εξέγερση» και καθόριζαν και τους στόχους…

Το ίδιο θα γίνει και τώρα…

Ήδη οι μαφιόζοι της ΕΕ έχουν ετοιμάσει και τους σιδερένιους κύκλους της «Έκτακτης Ανάγκης:

«Μπορεί να μειωθεί η άσκηση του δικαιώματος της έκφρασης και του συναθροίζεσθαι, όταν αυτό το απαιτεί μια κοινωνική ανάγκη, όταν εκτιμάται ότι υπάρχει κίνδυνος κατάλυσης του κράτους και όταν διακυβεύεται η προστασία των ηθών. Υπό τις παρούσες συνθήκες, μπορεί κάποια ριζοσπαστικά κινήματα να γίνουν περισσότερο δημοφιλή και να αποκτήσουν καλύτερη οργάνωση. Αναφέρομαι, συγκεκριμένα, στο κίνημα κατά του διεθνούς καπιταλισμού, ορισμένα μέλη του οποίου έχουν καταδικαστεί για βανδαλισμούς, κατά την διάρκεια διαδηλώσεων σ’ όλο τον κόσμο και στους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν επί δίμηνο, το 2009, στην Ελλάδα».
(Η παράγραφος 7 της έκθεσης που κατέθεσε ο Πέντρο Αγκραμούντα και εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης)


ΒΕΒΑΙΩΣ, οι τεχνοκράτες της εξουσίας των μαφιών του χρήματος λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο: Την πολιτική ευφυΐα του ελληνικού λαού, ευφυΐα η οποία οξύνθηκε από την ηλιθιότητα του πολιτικού κατεστημένου και από τα εγκλήματα των αφεντικών τους…

Τα περιθώρια τέτοιων μακάβριων ελιγμών των «νταβάδων» δεν υπάρχουν πια.

Η κρίση τους είναι τόσο βαθιά και αθεράπευτη και η ιμπεριαλιστική κακουργία που βιώνει η ελληνική κοινωνία τόσο εφιαλτική που δεν επικαλύπτονται με ασκήσεις προβοκάτσιας και τεχνητών εξεγέρσεων.

Ο ΛΑΟΣ θα χαλάσει τα νέα μακάβρια σχέδιά τους…

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ…

ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ…

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2010/10/blog-post_6862.html#ixzz12LxfXrRe

Κόλπα Τούρκων για πλημμυρίδα μεταναστών στην Ελλάδα

ΜΕ «ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ» Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΙΚΤΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΕΕ ΧΕΛΕΝ ΦΛΟΤΡ

Τουρκικά κόλπα μέσω της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας - ΕΕ, με πρωταγωνίστρια την πρόεδρο της εν λόγω Επιτροπής, γαλλίδα ευρωβουλευτή Χέλεν Φλοτρ. Η Επιτροπή Τουρκίας - ΕΕ έχει αποφασίσει την εκπόνηση εισηγήσεων (recommendations) επί διαφόρων θεμάτων που αφορούν τις ενταξιακές σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ.
Το ζήτημα που καίει την Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες, όπως η Βουλγαρία και η Γερμανία είναι η παράνομη μετανάστευση και ειδικότερα η Συμφωνία Επανεισδοχής.

Τουρκικές θέσεις
από την πίσω πόρτα
Μέσω της Μεικτή Επιτροπής Τουρκίας - ΕΕ γίνεται προσπάθεια για προώθηση τουρκικών θέσεων από την πίσω πόρτα και δημιουργία θετικού κλίματος για να επηρεαστεί η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εν συνεχεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι εισηγήσεις -δεν πρόκειται για εκθέσεις- έχουν τη δική τους πολιτική σημασία. Οι δύο από τις τέσσερις προγραμματισμένες εισηγήσεις έχουν τεθεί ενώπιον της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής
Επιτροπής Τουρκίας - ΕΕ. Η μία αφορά θέματα μετανάστευσης και βίζας και η δεύτερη ζητήματα ξενοφοβίας και ρατσισμού. Η δεύτερη παρουσιάζει σοβαρό πρόβλημα, διότι υπάρχει ισχυρή και κάθετη διαφωνία μεταξύ της ευρωπαίας εισηγήτριας και του τούρκου εισηγητή, ο οποίος ζητά την κατάργηση της κοινοτικής οδηγίας κατά της γενοκτονίας, που παραπέμπει σε αυτήν των Αρμενίων.


Η παγωμένη «επανεισδοχή»
Το προσχέδιο της εισήγησης για τη μετανάστευση και για τα θέματα κατάργησης της βίζας και της επανεισδοχής έχει φιλοτουρκικό χρώμα και από μεγάλη μερίδα ευρωβουλευτών, μεταξύ των οποίων οι Κύπριοι, Ελλαδίτες, Γερμανοί και άλλοι, θεωρείται εντελώς απαράδεκτο. Ειδικώς επί του θέματος της επανεισδοχής γίνονται στο προσχέδιο αναφορές για διάλογο από μέρους της Τουρκίας και της ΕΕ για τα θέματα της μετανάστευσης, με παροχή από την ΕΕ οικονομικής και τεχνικής βοήθειας προς την Άγκυρα προκειμένου να ανταποκριθεί στα ζητήματα ασύλου και μετανάστευσης.
Το θέμα της επανεισδοχής είναι παγωμένο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο από τον περασμένο Ιούνιο, διότι Γερμανία, Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία και Αυστρία είχαν διαφωνήσει με την πρόταση που είχε φέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατόπιν διαβουλεύσεων με την Τουρκία για το ζήτημα της Συμφωνίας Επανεισδοχής (Readmission Agreement). Δηλαδή, όταν ξένοι παράνομοι μετανάστες εισέρχονται στην ΕΕ μέσω Τουρκίας, η χώρα αυτή να τους δέχεται πίσω έπειτα από τη σύλληψή τους. H τουρκική πρόταση, την οποία στην ουσία αποδέχθηκε η Επιτροπή, προτείνει να δοθούν χρήματα και τεχνική βοήθεια στην Τουρκία αμέσως, αλλά η χώρα αυτή να αρχίσει να εφαρμόζει τη Συμφωνία Επανεισδοχής μόνο όταν εγκριθεί από τη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση. Η έγκριση υπολογίζεται να γίνει σε 3 χρόνια! Η Τουρκία δηλαδή, γι' αυτό το χρονικό διάστημα, θα παίρνει από την ΕΕ χωρίς να δίνει.


Σημεία αιχμής
Στο ζήτημα αυτό υπάρχουν άλλα δύο σημεία αιχμής:
1. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγήθηκε στο Συμβούλιο οι παράνομοι μετανάστες που εισέρχονται στην ΕΕ μέσω Τουρκίας και συλλαμβάνονται, έπειτα από πάροδο πέντε ετών να αποκλείονται από τη Συμφωνία Επανεισδοχής.
2. Υπάρχει πρόβλημα στον καθορισμό του όρου παραμεθόριος περιοχή. Στην περίπτωση της Τουρκίας με την ΕΕ η Άγκυρα δεν αποδέχθηκε το περιεχόμενο της ορολογίας που η ΕΕ έδωσε σε άλλες περιπτώσεις, όταν υπέγραψε ανάλογες συμφωνίες. Ενώ δηλαδή σε ανάλογες περιπτώσεις, όταν συλλαμβάνεται στην παραμεθόριο περιοχή ενός κράτους ένας παράνομος μετανάστης, μπορεί να επιστραφεί με βάση τη Συμφωνία Επανεισδοχής στη χώρα από την οποία παρανόμως προήλθε, στην περίπτωση της Τουρκίας κάτι τέτοιο, δηλαδή η σύλληψη στην παραμεθόριο, δεν θα συνιστά αμάχητο τεκμήριο επανεισδοχής. Ο μετανάστης θα έχει το ίδιο καθεστώς με εκείνον που συλλαμβάνεται στην Ομόνοια, οπότε θα πρέπει να γίνει έρευνα και άλλες διατυπώσεις για να εξακριβωθεί η χώρα από την οποία παρανόμως εισήλθε π.χ. στην Ελλάδα.


Σκληρή η Άγκυρα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ισχυρίστηκε προς το Συμβούλιο ότι αυτή ήταν η καλύτερη διαπραγμάτευση την οποία μπορούσε να κάνει με την Άγκυρα. Για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει η Τουρκία να αλλάξει πολιτική. Να καταστεί πιο συνεργάσιμη και ευέλικτη. Υπό αυτές τις συνθήκες, η Ελλάδα σχετίζει το ζήτημα της Συμφωνίας Επανεισδοχής με εκείνο της ελευθεροποίησης της βίζας για τους τούρκους πολίτες. Η ελληνική πολιτική θέση έχει ως ακολούθως: Για να προχωρήσει το θέμα της κατάργησης της βίζας, η Τουρκία θα πρέπει να καταστεί πιο διαλλακτική και να αρχίσει μια νέα διαπραγμάτευση με την Επιτροπή στο θέμα της Συμφωνίας Επανεισδοχής. Πέραν τούτου, υπάρχει ακόμη ένα πρόβλημα: Η Τουρκία αρνείται να υπογράψει οποιαδήποτε Συμφωνία Επανεισδοχής ή άλλη με την Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία αρνείται να αναγνωρίσει.


Τα τουρκικά κεφάλαια
Το τρίτο σημείο αιχμής αφορά στην πρόταση η οποία γίνεται μέσω της «εισήγησης» για τα θέματα της μετανάστευσης και της βίζας για το άνοιγμα τουρκικών ενταξιακών κεφαλαίων, δηλαδή του 23 για τη δικαιοσύνη και τα θεμελιώδη δικαιώματα και του 24 για τη δικαιοσύνη, την ελευθερία και την ασφάλεια. Τα ζητήματα αυτά είναι καθαρά πολιτικού χαρακτήρα και τα κεφάλαια αυτά, όπως και άλλα, παραμένουν παγωμένα επειδή η τουρκική στάση και η συμπεριφορά στα εν λόγω, όπως και σε άλλα θέματα, θεωρείται απαράδεκτη.

Εφημερίδα το Παρόν της Κυριακής

A.Λοβέρδος: "150 εκατ. ευρώ το χρόνο για περίθαλψη λαθρομεταναστών"!

Ενώ τα γεροντάκια πεινάνε με άθλιες συντάξεις, τα μαχητικά δεν πετάνε λόγω έλλειψης καυσίμων και η ανεργία αισίως έφτασε το 12%, η νοσοκομειακή περίθαλψη των μη νόμιμων μεταναστών που ζουν στη χώρα μας κοστίζει περισσότερα από 150 εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσιο (!) ενώ σχεδόν άλλα τόσα το δημόσιο φαίνεται να αγνοεί που δαπανούνται.
Ο υπουργός Υγείας Αν. Λοβέρδος δήλωσε από το βήμα της Βουλής, το ποσό πιθανολογείται ότι αποτελεί ένα μέρος του ελλείμματος των 400 εκ. ευρώ, που έχει προκύψει και δεν μπορεί να διαπιστωθεί από πού προέρχεται.
Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αδ. Γεωργιάδη, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι η πρόβλεψη για το 2010 είναι πως οι δαπάνες των νοσοκομείων θα φτάσουν τα 2,6 δισεκ. ευρώ, ενώ -εξ αυτών- τα 400 εκ. είναι «αγνώστου προελεύσεως».
«Θα τα καταφέρουμε όμως. Κι αυτό θα σημάνει κάθε χρόνο όφελος 300-400 εκ. ευρώ για τον λαό και τους ασθενείς. Γιατί σπαταλούμε πολλά όχι για τον άρρωστο και τον άνθρωπο, αλλά για άλλους λόγους» είπε ο κ. Λοβέρδος.
Μάλιστα ανακοίνωσε ότι ξανασκέπτεται μήπως το αντίτιμο των τριών ευρώ, το οποίο ισχύει για όσους επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία καθιερωθεί και για κείνους που επισκέπτονται τα νοσοκομεία στις νυχτερινές εφημερίες. «Εκεί δεν πληρώνει κανείς. Δεν λέω ότι αλλάζω γνώμη, αλλά το ξανασκέφτομαι», είπε.
Γνωστοποίησε πάντως πως με εγκύκλιό του ζήτησε από τις διοικήσεις να εισπράττονται τα τρία ευρώ από όλους ανεξαιρέτως, καθώς το αντίτιμο πλήρωναν μόνον οι Έλληνες κι όχι οι αλλοδαποί που επισκέπτονταν τα εξωτερικά ιατρεία. Ακόμη, ο υπουργός ανέφερε ότι έχει ζητήσει να καταγράφεται πόσοι είναι ασφαλισμένοι και πόσοι όχι από κείνους που επισκέπτονται τα νοσοκομεία στις εφημερίες για να διαπιστωθεί το πόσο κοστίζει η προσφορά μας σε τρίτους» κι επίσης το ποιοι προσέρχονται δήθεν ως έκτακτα περιστατικά με σκοπό να εισαχθούν.
Ο υπουργός Υγείας στηλίτευσε παράλληλα το γεγονός ότι δεν εισπράττεται πάντοτε το ελάχιστο ποσό των τριών ευρώ και τόνισε πως πρέπει να βάλουμε λίγη λογική στο σύστημα και να σταματήσει «η τσαπατσουλιά, η γενναιοδωρία, η μαγκιά και η τσάμπα καλοσύνη όταν άλλος πληρώνει».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τραγικό "ατύχημα" στην Ουγγαρία.Τυχαίο; Δεν νομίζω

Κεφάλαιο....Φόροι...Τράπεζες... 3 λέξεις κλειδιά στο σημερινό χρηματοπιστωτικό σύστημα οι οποίες δυστυχώς εάν θιγούν τα συμφέροντα που κρύβόνται πίσω από αυτές, τα αποτελέσματα ειναι τραγικά αλλα και "τυχαία".... Το πόσο εύκολα κάτι τραγικό το φορτώνεις σε ένα "τυχαίο" περιστατικό είναι τρομακτικό, αλλά εξίσου τρομακτικό είναι το ότι κανένας δεν ασχολείται να ψάξει αν πίσω από αυτό που έγινε εξυπηρετούνται οικονομικο-πολιτικα συμφέροντα... Απλά αρκούμαστε να λέμε "τι τραγικό"...

Ας φύγουμε απο την γενίκευση του θέματος και ας ρίξουμε μια ματιά στο τραγικό "ατύχημα" που συνέβει στην Ουγγαρία με την διαρροή τοξικής λάσπης απο εργοστάσιου αλουμινίου. Όλως τυχαίως το συγκεκριμένο εργοστάσιο ήταν πάντα σε κομβικό σημείο και φυσικά τα αίτια της τραγωδίας παραμένουν άγνωστα και θα παραμείνουν άγνωστα εις "τον αιώνα των αιώνων" διότι ελάχιστοι θα ασχοληθούν.και όσοι θα ασχοληθούν δεν θα ακουστούν. Η ευρύτερη περιοχή τέθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και πλέον απειλούνται και οι γειτονικές χώρες λογω της μεταφοράς της μόλυνσης απο τον Δούναβη.

Και ερωτούμε, αυτή η μόλυνση ήταν τυχαία (διότι κανένας δεν φανταζόταν τέτοια έκταση) ή μήπως κάποιοι ενδεχομένως την μελέτησαν, την σχεδίασαν και την υλοποίησαν;;; Αν πάμε πίσω και κοιτάξουμε περιστατικά που κάποιος τόλμησε να εναντιωθεί στο σύστημα είτε μεμόνωμένα ως άτομο είτε χώρα θα δούμε ότι για έναν περίεργο και "εντελώς τυχαίο" πάντα λόγο τον πήρε ο διάολος....Έτσι λοιπόν συνέβει και στην περίπτωση της Oυγγαρίας που όσοι θυμάστε είναι η χώρα που είπε το βροντερό όχι στο ΔΝΤ και στα δάνεια που θα χορηγούσε σε αυτήν (με όλα τα επακόλουθα που όλοι γνωρίζουμε) και επίσης είναι η χώρα η οποία επέβαλε φόρους στις τράπεζες και στα επιπλέον κέρδη τους που κανονικά θα έπρεπε να είχε γίνει παντού αυτο...Η πρωτοβουλία και το θάρρος λοιπόν αυτής της χώρας μάλλον δέν είναι αρκετο, μιας και με τόσο μεγάλη οικολογική και περιβαντολογική καταστροφή είναι πρακτικά αδύνατον να μην επηρεαστεί η ήδη επιβαρυμένη οικονομία της χώρας. Άρα που οδηγείται;;;;; Τυχαίο;;;;;ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ
.adesmeutoslogos.

EUROGENDFOR -Σύντομα στην Ελλάδα για να κατευνάσει τις λαϊκές αναταραχές και τα φαινόμενα εξέγερσης .

H ειδική ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη, EUROGENDFOR ( EUROpean GENDarmerie FORce) έρχεται σύντομα στην Ελλάδα για να κατευνάσει τις λαϊκές αναταραχές και τα φαινόμενα εξέγερσης που συνοδεύουν τη δυσαρέσκεια του κόσμου για τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Πρόκειται για ένα στρατό που έχουν στη διάθεσή τους τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. και μπορούν να χρησιμοποιήσουν προκειμένου να φανεί ότι στα φαινόμενα καταστολής της εξεγέρσεων δεν αναμειγνύεται ο δικός τους στρατός, αλλά ευρωπαϊκές δυνάμεις άμεσης επέμβασης.
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες που εξασφάλισε το Newsbomb.gr, προς το παρόν έχει αναλάβει δράση στην Ελλάδα η ναυτική της δύναμη περιπολώντας τα σύνορά μας στην περιοχή του Αιγαίου. Δεν έχουν βρεθεί όμως ακόμα ο κατάλληλος χώρος, όπου θα στεγάζεται τόσο η ναυτική αποστολή που θα συντονίζει τις ενέργειες, όσο και ο εξοπλισμός της. Η Ευρωπαϊκή Δύναμη Χωροφυλακής αποτελείται από 5 κράτη μέλη της Ε.Ε. – Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ρουμανία, ενώ το ηγετικό της Επιτελείο έχει τη βάση του στην πόλη Βιτσέντζα (Vincenza) της Ιταλίας.
Η είδηση για την αποστολή του μηχανισμού στην Ελλάδα αναρτήθηκε αρχικά, το Μάρτιο του 2010, από το γερμανικό εκδοτικό οίκο Kopp Verlag. Όπως σημειώνει ο Γερμανός αρθρογράφος, Udo Ulfkotte: «Την ώρα που οι Γερμανοί προτείνουν στους Έλληνες να ξυπνούν νωρίτερα και να δουλεύουν περισσότερο για να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση, στους ελληνικούς δρόμους συσσωρεύεται η οργή. Και έτσι στις Βρυξέλλες αρχίζουν όλες οι προετοιμασίες της κινητοποιήσεως, για πρώτη φορά, ενός ειδικού σώματος της Ε.Ε. για την καταστολή των αναταραχών».
Ο ευρω-στρατός είναι εφοδιασμένος με αρμοδιότητες Μυστικών Υπηρεσιών και συνεργάζεται στενά με τους ευρωπαϊκούς στρατούς για την εγγύηση και εξασφάλιση «της ασφάλειας στις ευρωπαϊκές περιοχές όπου υπάρχουν κρίσιμες καταστάσεις».
«Για την στρατηγική κινητοποιήσεως αποφασίζει ένα πολεμικό συμβούλιο υπό μορφή υπουργικής επιτροπής, η οποία αποτελείται από τούς υπουργούς Αμύνης και Ασφαλείας των συμμετεχόντων ευρωπαϊκών κρατών», σημειώνει ο αρθρογράφος. Μόλις το “υπουργικό επιτελείο κρίσεων” υποδείξει πού υπάρχει κρίση, το ειδικό σώμα μπορεί άμεσα να προχωρήσει στην καταπολέμηση αναταραχών, ανταρσιών και μεγάλων, πολιτικών διαδηλώσεων.
Είναι αξιοσημείωτο ότι το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Αμύνης εκθείασε την EUROGENDFOR στην ιστοσελίδα του με τις εξής λέξεις: «Αστυνομία ή Στρατός; Μία Ευρωπαϊκή Μεραρχία υπόσχεται την λύση». Όλο και περισσότερα κράτη-μέλη της Ε.Ε. εισέρχονται στη EUROGENDFOR, αν είναι πολλοί ακόμα αυτοί που αγνοούν την ύπαρξη και τη λειτουργία της.
Για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε και τη σχετική ιστοσελίδα όπου αναδημοσιεύετε ολόκληρο το γερμανικό κείμενο: http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/europa/kopp-exklusiv-geheime-vorbereitungen-fuer-den-ein.html



greeknation.blogspot.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (πρέπει να διαβαστεί)

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

-Η Χούντα το 74 παραδίδει στον "Εθνάρχη" υγιές χρέος 330 εκατ. (υγιές διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης το χρέος αυτο-εξοφλείτο).
-Ο "Εθνάρχης" μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8ΔΙΣ
-Ο Ανδρέας κλείνει με δυο τρόπους (υπερ-πολλαπλασιασμός μισθών και.....

εισφορών μέσα σε μια νύχτα & των απεργιών) όλες τις τεράστιες βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΪΚΟΙ ΠΑΤΡΑΪΚΗ, ΧΡΩΠΕΙ κτλ ), και εφαρμόζει το οικονομικό τερτίπι που λέγεται "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους, δηλαδή παίρνει δάνεια (από τις Εβραϊκές Τράπεζες του Ροκφέλερ που πρωτύτερα είχαν σχεδιάσει οργανώσει και χρηματοδοτήσει την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ) και μοιράζει τα χρήματα στους πολίτες, δηλαδή γεμίζει την αγορά με χρήμα (όχι όμως υγιή αλλά δανεικά με ασύλληπτους τόκους). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για πρώτη φορά η Ελλάδα να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει, βυθίζοντας την πολύ περισσότερο στο DEBT BASE BANKING SYSTEM.

Σκοπός του "Τσοβόλα δώστα όλα" δεν είναι η φιλανθρωπία, όπως πιστεύει ο πολύ μαλάκας λαός, αλλά στο ότι:

 1ον πρέπει να αρχίσει ο λαός τα μεγάλα έξοδα και να συνηθίσει στα μεγάλα έξοδα

 2ον πρέπει να "δέσει" την Ελλάδα με τα δάνεια στις ομόφυλες του Εβραϊκές Τράπεζες

 3ον και όλα αυτά γιατί; για να ενεργοποιηθεί εν καιρώ το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων και πολύ αργότερα το "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο πρώτα φυσικών προσώπων και αργότερα σε επίπεδο Κράτους.

- Ο Μητσοτάκης βασιζόμενος στην κατάντια των ΔΕΚΟ που είχε φέρει ο Παπανδρέας θέλησε να αρπάξει την ευκαιρία και να τις "χαρίσει" σε ιδιώτες με το αζημίωτο φυσικά.

- ο Σημίτης (Ααρών Αβουρί) φέρνει την ομόφυλη του Εβραϊκή Goldman Sachs για να φτιάξει ένα SWAP (Δημιουργική Λογιστική) για να καλύψει το χρέος στα χαρτιά και να μπούμε στο Ευρώ. Η Goldman Sachs για αυτό το SWAP πήρε πάνω από 1 ΔΙΣ ευρώ από την Ελλάδα.

Ο Σημίτης λοιπόν κάνει την συμφωνία με την Goldman Sachs μέσω του Πέτρου Χριστοδούλου. (Ο Πέτρος Χριστοδούλου εκτός από την Goldman Sachs ήταν σύμβουλος και στην JP Morgan, γίνεται διευθυντής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.) Αυτό το SWAP ήταν και η βάση της δικαιολογίας της σημερινής κατάρρευσης διότι η Goldman Sachs γνώριζε τα βαθύτερα κατατόπια της Ελληνικής οικονομίας.

Το ερώτημα είναι όμως, γιατί οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ενώ ξέρανε το κόλπο κάνανε τα στραβά μάτια;

Όπως μας ενημερώνει ένας Γερμανός οικονομολόγος, κάνανε τα στραβά μάτια διότι η Ελλάδα δεν είναι βιομηχανική χώρα, άρα δεν είναι ανταγωνιστής της Γερμανίας ή της Γαλλίας, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ είναι μια καλή αγορά και ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν επάνω μας, διότι θα μας δανείζανε με τόκο και τα δανεικά πριν φτάσουνε εδώ θα τα ξαναπαίρνανε πίσω λόγω VW, BMW, Mercedes, Opel, Audi, Bosch, Siemens, Miele, AEG, Lidl, Renault, Peugeot, Citroen, Carrefur, αγορά οπλικών συστημάτων κτλ...

Κοντεύοντας στο 2000 και όταν πια το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους είχε φτάσει στο ζενίθ ( Η Ελλάς χρωστάει πάρα πολλά στις Εβραϊκές Τράπεζες) έπρεπε να εφευρεθεί ένας τρόπος να πάψει πια το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους εφόσον πια τα πράγματα όδευαν καλά "δεμένα" και να περάσουμε στο άλλο επίπεδο δηλαδή το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων.

Έτσι εφευρέθηκε το κόλπο το οποίο δεν ήταν άλλο από την μεγάλη απάτη του Χρηματιστηρίου, που όλοι ήδη έχουμε ξεχάσει.

Σκηνοθέτησαν λοιπόν εικονικά κέρδη και μέσω πάντα των υποχείριων ΜΜΕ κατόρθωσαν να κάνουν ακόμα και τους βοσκούς επάνω στα ψηλότερα βουνά να κατεβαίνουν στην τηλεόραση του καφενείου για να δουν τις μετοχές τους...

Όταν το 99% του Ελληνικού προβατικού λαού είχε παίξει στο χρηματιστήριο και ή όλη κατάσταση είχε φτάσει στο ζενίθ, ήρθε η ώρα του Σόρρος. Σκάει μύτη ο Σόρρος και ξεκινάει το κατρακύλισμα. Με αποτέλεσμα να πάρουν όλα τα λεφτά του προβατικού λαού που νωρίτερα τους τα είχαν δώσει με "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους μέσω του Ανδρέα. Ο σκοπός όμως δεν είχε ολοκληρωθεί, ίσα ίσα μόλις ξεκινούσε.

Ανακεφαλαίωση:

 Ο Ανδρέας Μινέικο Παπανδρέου είχε ενεργοποιήσει το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους (δηλαδή έπαιρνε δάνεια και τα μοίραζε στην αγορά (με το αζημίωτο βέβαια) καταχρεώνοντας-δεσμεύοντας το Ελληνικό κράτος στις Εβραϊκές Τράπεζες).

 Tο 2000, Σημίτης και Σόρρος, τραβάνε όλο το χρήμα που είχε διοχετεύσει ο Παπανδρέας μέσω του χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα να μένει η Ελλάδα-αγορά χωρίς ρευστό αλλά με τεράστιους τόκους δάνειων του Ανδρέα να μας βαραίνουν.

 Ήταν καιρός για το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων. Δεδομένου λοιπόν ότι ρευστό στην αγορά από τα κρατικά δάνεια πια δεν υπάρχει, (αφού τα πήραν πίσω αφήνοντας βέβαια τα χρέη από τους τόκους), οι ανάγκες των μικρομάγαζων για ρευστό και των ανθρώπων να αγοράσουν μια κατοικία ήταν πάντα δεδομένη, εμφανίζονται ως απομηχανής θεός (Ιεχωβας) οι Τράπεζες, οι οποίες ανοίγουν τις κάνουλες ενεργοποιώντας έτσι το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων. Δηλαδή οι Τράπεζες αρχίζουν και ρίχνουν ρευστό στην αγορά, αυτήν την φορά μέσω των φυσικών προσώπων.


Ήταν λύση αυτή για να ορθοποδήσουμε; φυσικά και όχι.

Σκοπός ήταν να φτάσει η κατάσταση σε κάποιο σημείο, να κλείσει ένας Χ χρονικός κύκλος για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο το οποίο λέγεται "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων

Έχουμε 3 δεδομένα:

1)Mας βαραίνουν κρατικά χρέη από τα δάνεια του Ανδρέα, ΑΡΑ μπαίνουν τρελοί φόροι σε όλες τις συναλλαγές, υποτίθεται για να ξεχρεώσουμε, αυτό σημαίνει ακρίβεια

2)Υγιές ρευστό στην αγορά δεν υπάρχει, παρά μόνο τα χρήματα των Τραπεζών, τα οποία είναι με τοκογλυφικούς όρους, στην ήδη κατεστραμμένη αγορά

3)Οι τιμές των κατοικιών από το 1993 έχουν 10πλασιαστεί λόγω φορολογίας και μόνο, οπότε τα βάρη στους πολίτες-πρόβατα αβάσταχτα.


Ήταν καιρός για το τελικό "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους

ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ: Πριν ένα χρόνο 2009, οι τράπεζες ξαφνικά κλείσανε τις κάνουλες των δανείων... ντόμινο η οικονομική δυσχέρεια.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ:

Ο Καραμανλής το μόνο σωστό πράγμα, που έκανε στην ζωή του, ήταν να κλείσει την συμφωνία με την Ρωσία για τον Αγωγό Μπουργκας - Αλεξανδρούπολης.

Αυτό στους Εβραίους της Αμερικής έκανε ασύλληπτο κακό (άρα καλό για εμάς) διότι:

1)Θα κερδίζαμε χρήματα υγιή ξανά, μετά από 30 χρόνια.
2)Ποιος θα τολμούσε να πειράξει τα συμφέροντα του Πούτιν;
3)Αν το παραμύθι "μπαμπούλας Τουρκία" κατέρρεε, τα κέρδη και η επιρροή των Εβραίων εξ Αμερικής θα εξανεμιζόταν, διότι αφενός δεν θα μας δάνειζαν πλέον αυτοί, θα σταματούσαμε να αγοράζουμε οπλικά συστήματα από αυτούς (στην Ε.Ε. αγοράζουμε οπλικά συστήματα από Αμερική τόσα όσα οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. μαζί), και ότι σε καιρό πολέμου οι Αμερικάνοι δεν θα μπορούσαν να μας επηρεάσουν εφόσον τα οπλικά συστήματα δεν ήταν δικά τους.

Αυτοί και πολλοί άλλοι λόγοι ήταν, που έπρεπε να πέσει ο αποτυχημένος Καραμανλής, και στην θέση του να έρθει ο Εβραίος Τζέφρυ Γεώργιος Μινέικο Τσαντ Παπανδρέας.

Στον προεκλογικό αγώνα ο Καραμανλής ουσιαστικά με τις δηλώσεις του δείχνει στον λαό να ψηφίσει Τζέφρυ, (σκεφτείτε τι απειλές δέχθηκε για να το κάνει αυτό), ο Τζέφρυ υπόσχεται χρήμα στον λαό (Τσοβόλα ξαναδώστα όλα) και ο μαλάκας λαός παραβλέπει τις προεκλογικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ στα εθνικά θέματα (πράγμα που φανερώνει τα πάντα) γιατί το σκατένιο του μυαλό μένει στις απατηλές υποσχέσεις για χρήματα.

Ο μα...ας λαός ψηφίζει Τζέφρυ και εκεί ξεκινάει το μεγάλο πανηγύρι...

Και ενώ προεκλογικά υπόσχεται χρήματα στον λαό με το που βγαίνει λέει το αντίθετο ισχυριζόμενος ότι δεν γνώριζε, αλλά τον διαψεύδουν άμεσα πρόσωπα που τον είχαν ενημερώσει προεκλογικά όπως ο Προβόπουλος και ο Αιβαλιώτης. Δεν νομίζεται ότι θα έπρεπε να τα γνώριζε, για πρωθυπουργός πάει όχι για περιπτεράς. Στην καλύτερη είναι ανόητος και ανεύθυνος στην χειρότερη ήξερε καλά τι έκανε με δόλο.

Ο Τζέφρυ, 30 ημέρες πριν τις εκλογές, και ενώ είμαστε στην προεκλογική περίοδο, πηγαίνει στην Αμερική, στον Κλίντον. Κανένα μέσο των media δεν το αναφέρει (!) τι πήγε να κάνει στην Αμερική; τι είπε με τον Κλίντον; με ποιους συναντήθηκε και τι σχεδίασε; διότι για καφέ στην Αμερική σε καιρό προεκλογικής εκστρατείας δεν νομίζω να πήγε...

Κατ αρχήν προσλαμβάνει την ίδια Εβραϊκή Εταιρεία που ανέλαβε την καμπάνια του Ομπάμα για να κάνει την καμπάνια του ΠΑΣΟΚ

Με το που γίνεται πρωθυπουργός ΞΑΦΝΙΚΑ ξεχνάει το "λεφτά υπάρχουν", ΞΑΦΝΙΚΑ θυμάται ότι "λεφτά δεν υπάρχουν", ΞΑΦΝΙΚΑ όλοι θυμούνται ότι η Ελλάδα δεν τα πάει καλά με τα δημοσιονομικά, ΞΑΦΝΙΚΑ οι τράπεζες και τα markets θυμούνται ότι δεν τα πάμε καλά

Όπως μας ενημερώνει ο οικονομικός δημοσιογράφος των Financial Times του Λονδίνου, Μάρτιν Σαντμπου, ότι στο τέλος του 2009 το Ντουμπάι ανακοίνωσε μια αναδιάρθρωση της οικονομίας του, που τρόμαξε τους επενδυτές και δημιούργησε πολλές αμφιβολίες όλων των κρατικών τίτλων και την ίδια στιγμή η Ελληνική Κυβέρνηση ομολόγησε από μόνη της ότι τα στοιχεία για το έλλειμμα της Ελλάδας είχαν παραποιηθεί, που ήταν η αιτία να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου.

Παράλληλα το περιοδικό FOCUS βγάζει εξώφυλλο την Αφροδίτη να κάνει την χειρονομία λέγοντας λίγο πολύ ότι δουλεύουν οι Γερμανοί για να ταΐζουν τους τεμπέληδες Έλληνες. Την ίδια στιγμή ο Γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσιγκ υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να δοθεί από την Ε.Ε. υποστήριξη στην Ελλάδα γιατί έχουμε φάει πολλά (εν μέρη έχει δίκιο, τα πολλά όμως τα έχουν φάει οι ΠΑΣΟΚΟ- ΝΔ –ΚΚΕ -ΣΥΡΙΖΙΤΕΣ και κάποιοι μεγαλοκαρχαρίες και όχι ο λαός).

Ας δούμε το παρασκήνιο όμως, ο ιδιοκτήτης του περιοδικού FOCUS, Hubert Burda ιδιοκτήτης του Hubert Burda media με 250 περιοδικά, τηλεόραση κτλ, είναι μεταξύ πολλών άλλων, μέλος οικονομικών funds. Μέσω των ΜΜΕ και της παραπληροφόρησης πιέζει να ΜΗΝ πάρει η Ελλάδα οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε. ότι δηλαδή κάνει και ο Γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσιγκ.

Αυτό που ξεχάσαν να μας πουν οι δυο κύριοι, είναι ότι διατελούν σύμβουλοι της Goldman Sachss, της JP Morgan και της Deutsche Bank.

Αν καταφέρνανε να πείσουνε οι δυο κύριοι αυτοί, να μην πάρουμε χαμηλότοκα δάνεια από την Ε.Ε. αναγκαστικά θα έπρεπε να πάρουμε δάνεια με μεγαλύτερο τόκο από τις Goldman Sachs, JP Morgan, Deutsche Bank με τον τρόπο που θα εξηγήσουμε παρακάτω. Εδώ ξανασυναντάμε την Goldman Sachs που είχε φέρει ο Σημίτης για εκείνο το SWAP που προείπαμε. Οι κύριοι (Burda & Issing) ουσιαστικά μας στέλνουν στα δόντια τους, είναι αυτοί όμως οι κύριοι υπαίτιοι ή απλά παίζουν ως κομπάρσοι στο ίδιο θέατρο;

ΟΜΠΑΜΑ και Δολάριο

Ο Ομπάμα τύπωσε στα δυο περίπου χρόνια που είναι στην εξουσία δολάρια όσα δεν είχε τυπώσει η Αμερική από τον Β/ Παγκόσμιο μέχρι την ημέρα που εξελέγη. Αυτό το πληθωριστικό δολάριο δεν έχει αξία και πρέπει να αποκτήσει. Ο μόνος τρόπος να αποκτήσει είναι να κλέψει αξία από κάποιο άλλο νόμισμα το οποίο έχει αξία, ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό;;;; φυσικά το Ευρώ.

Ο Παπανδρέας ένα μήνα μετά την εκλογή του, έχει γεύμα στο ξενοδοχείο "Πεντελικόν" στην Κηφισιά με τον Εβραίο πρόεδρο της Goldman Sachs Γκαρυ Κοεν, τον επικεφαλή των οικονομικών ερευνών της εταιρείας, τον εν Ελλάδι αντιπρόσωπο τους, την Κατσέλη, τον Δρούτσα (εκ των μαγείρων του σχεδίου Αναν) και τον Παπακωνσταντίνου. Ένας πρωθυπουργός δέχεται στο μέγαρο Μαξίμου, τι δουλειά έχει στο Πεντελικόν; Μα διότι εκεί μπορούν να μην δώσουν αναφορά σε κανέναν το τι είπαν και συμφώνησαν, διότι δεν επιβάλλεται να καταγραφεί πουθενά επίσημα το γεγονός αυτό, σε αντίθεση με το αν η συνάντηση γινόταν στο Μαξίμου.

http://e-dromos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=88:------goldman-sachs-&catid=22:2010-02-11-18-17-32&Itemid=51

Η Γαλλική εφημερίδα LE MONDE σε άρθρο της λέει: ¨Στην Ευρώπη η Goldman Sachs στρατολογεί ισχυρά πρόσωπα για να εγκαθιδρύσει την δική της ισχύ" και μέσα στο άρθρο λέει ότι "τοποθετήσανε" τον Πέτρο Χριστοδούλου σε σημείο κλειδί για να φέρουν εις πέρας τα σχέδια τους.

http://www.lemonde.fr/cgi-bin/ACHATS/acheter.cgi?offre=ARCHIVES&type_item=ART_ARCH_30J&objet_id=1116394

Μετά την συνάντηση λοιπόν ο γνωστός από τα παλιά Πέτρος Χριστοδούλου, που αναφέραμε στην αρχή, διορίστηκε ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (ΟΔΔΗΧ), δηλαδή ο Παπανδρέας μετά το γεύμα στο Πεντελικόν με την Goldman Sachs διόρισε το στέλεχός της (τον Χριστοδούλου) να διαχειριστεί τα χρέη μας...

Νωρίτερα από όλα αυτά η Goldman Sachs η JP Morgan και η Deutsche Bank έβγαλαν στην αγορά ένα "προϊόν", ζητώντας επενδυτές, ζητώντας τους να τζογάρουν στην κατάρρευση και χρεοκοπία της Ελλάδας.

Μετά η Deutsche Bank έβγαλε μια έκθεση ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της. Την ίδια στιγμή κινητοποιείται το τμήμα των CDS (Credit Default Swaps- ασφάλιση χρεών σε περίπτωση μη αποπληρωμής) της ίδιας τράπεζας και ζητάει μεγαλύτερα ασφάλιστρα από την Ελλάδα. Ξεκινάνε τα ΜΜΕ να παίζουν τον ρόλο "παπαγαλάκια" και η κοινή γνώμη χάφτει ότι η Ελλάδα πάει για πτώχευση. Έτσι τα CDS μεγαλώνουν και οι έξυπνοι με έναν ταχυδακτυλουργικό τρόπο κερδοσκοπούν με τον εξής απλό τρόπο: Δανείζονται (το έκανε η Μέρκελ, ναι είναι αυτοί που δουλεύουν για να καθόμαστε εμείς...)με 3% και αυτά τα χρήματα τα δανείζουν σε εμάς με 7% η διαφορά αυτή (4%) είναι τα SPREADS (σημείωση: Goldman Sachs, JP Morgan και η Deutsche Bank ελέγχουν το 95% των CDS παγκοσμίως)

Περιέργως τα funds του Σόρρος "προέβλεψαν" ότι το δολάριο θα έρθει 1/1 με το ευρώ... (εμ από προφήτες ξέρουν οι Εβραίοι)

ΔΝΤ

Το υποτιθέμενο κρατικό χρέος μας ήταν 320 ΔΙΣ (χώρια αυτά που χρωστάνε οι Έλληνες ως φυσικά πρόσωπα στις τράπεζες μέσω καταναλωτικών, στεγαστικών, επιχειρηματικών και πιστωτικών καρτών- που είναι 280 ΔΙΣ)

Από αυτά τα 320 ΔΙΣ το 60% είναι σε κρατικά ομόλογα. Κρατικά ομόλογα σημαίνει ότι το κράτος βγάζει ομόλογα, και μέσω κάποιας τράπεζας ο επενδυτής τα αγοράζει με σκοπό κάποιο κέρδος, ΑΡΑ ενώ φαίνεται ως χρέος ΔΕΝ είναι χρέος, αφού ο επενδυτής έχει πληρώσει την τράπεζα γι αυτά.
Αυτό σημαίνει ότι εφόσον δεν τα χρωστάμε, κανείς δεν έχει αξίωση να μας ζητήσει κάτι ως αντάλλαγμα.

Με τις υπογραφές στο ΔΝΤ όμως, ο Γεώργιος Τζέφρυ Τσαντ Μινέικο Παπανδρέου με δεκανίκι τον Καρατζαφέρη ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ αυτά τα 200 ΔΙΣ (60%) του χρέους- ομολόγων από ανύπαρκτα σε υπαρκτά, και εφόσον τώρα είναι υπαρκτά ζητάνε αξιώσεις αυτοί στους οποίους χρωστάμε...

Πόσο τυχαίο είναι το γεγονός ότι ο Παπανδρέας το πρώτο πράγμα που έκανε ως πρωθυπουργός ήταν να καταμετρήσει και να κοστολογήσει την κρατική περιουσία που Ώ! Τι ειρωνεία, ήταν όσο και το έλλειμμά μας;;;;;;;

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ;;;;;;;

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ όπως μας ενημερώνει ο Δελαστίκ στην Ε.Ε. είμαστε οι 7 σε χρέος, στην Ευρώπη πάρα πολύ πίσω, και δεν χρωστάμε περισσότερα από τις ΗΠΑ ή την Ιαπωνία.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι η Ιταλία χρωστάει 1,4 ΤΡΙΣ, η Ισπανία 1,1 ΤΡΙΣ, η Ιρλανδία 870 ΔΙΣ, κτλ κτλ...
Οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί που ήρθαν εδώ για επίβλεψη, οι χώρες τους χρωστάνε περισσότερο από ότι εμείς...

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=10202891





ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

Κάπου ανέφερα ότι ο Παπανδρέου προεκλογικά είχε πει τις προθέσεις του στα εθνικά θέματα, είπε ψέματα μόνον όσον αφορά τα οικονομικά, ο λαός δεν έδωσε καμία σημασία στα εθνικά και περίμενε να τους δώσει χρήματα, που φυσικά δεν έδωσε.

Το ένα θέμα με το άλλο (εθνικά θέματα και οικονομικά) έχει άμεση σχέση και ας μην το αντιλαμβάνεται το σκατένιο μυαλό του ψεύτη κλέφτη απατεώνα νέο Έλληνα Ρωμιού.

Ο Στόχος είναι να έρθουν στην Ελλάδα αλλοδαποί, τους οποίους τους στέλνουν οι Τούρκοι σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις, ιθαγένεια, γεννάνε, υπογεννητικότητα εμείς, σε 2 γενεές εξαφανιζόμαστε, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, θα ψηφίζουν και ενώ θα είναι πλειοψηφία θα βγάζουν τους δικούς τους δημάρχους, νομάρχες, εμείς θα εξαφανιζόμαστε. Σκεφτείτε λοιπόν Σκοπιανούς να ψηφίζουν τους δικούς τους στην Φλώρινα, τους Αλβανούς να ψηφίζουν τους δικούς τους στα Ιωάννινα, στην Θράκη θα γίνει σε απόλυτους αριθμούς τι έχει αν γίνει…

Μέχρι τότε θα παίξει "συνεκμετάλλευση" στο Αιγαίο, δηλαδή παραδίνουμε το Αιγαίο στους Τούρκους, ήδη η Θράκη είναι στα χέρια τους (έχουν βγάλει και σημαία) και απλά περιμένουν να κυλήσει ο χρόνος για να σβήσουμε.

Το τελικό "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους και φυσικών προσώπων έχει σαν αποτέλεσμα να μας πάρουν τον τεράστιο ορυκτό πλούτο (http://www.youtube.com/watch?v=1rKoxplF3jk & http://www.youtube.com/watch?v=ZliJC8wmrYI,) και να τους χρωστάμε και από πάνω και όλα αυτά για να μην βγάλουμε άχνα...

Φοβούνται την άχνα...


πηγές

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_2_03/03/2010_392630

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=32&artId=293087&dt=03/03/2010

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=317999&dt=03/03/2010

http://e-dromos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=88:------goldman-sachs-&catid=22:2010-02-11-18-17-32&Itemid=51

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=10276863

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12337&subid=2&pubid=25925173

http://www.lemonde.fr/cgi-bin/ACHATS/acheter.cgi?offre=ARCHIVES&type_item=ART_ARCH_30J&objet_id=1116394

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=10202891

Από τα ντοκιμαντέρ Money as debt, zeitgeist I & II, Money Masters, Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου,


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki


Δείτε και αυτό εδώ

Μπλοκάρανε τον Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και τώρα φλέρτ αγώγων μεταξύ Ελλάδας - Ισραήλ...ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!

Στο οικονομικό ένθετο Asakim της εφημερίδας Maariv δημοσιεύθηκε σήμερα δισέλιδο άρθρο των Eli Bardenstein – Ronit Morgenstern με τίτλο «Ελλάδα προς το Ισραήλ: Μεταφέρετε μέσω ημών το φυσικό αέριο στην Ευρώπη». Το κράτος του Ισραήλ εξετάζει την πιθανότητα να αρχίσει να εξάγει φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω αγωγού που θα περνάει από την Μεσόγειο και θα καταλήγει στην Ελλάδα. Τις τελευταίες ημέρες ενισχύθηκε η συνεργασία μέσω συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Ισραηλινών και Ελλήνων εκπροσώπων. Βάσει του σχεδίου, το αέριο που θα μεταφερθεί στην Ευρώπη θα προέρχεται από το κοίτασμα Λεβιάθαν στο οποίο πρόκειται να διεξαχθούν αυτές τις ημέρες νέες σεισμικές έρευνες για την επαλήθευση των αρχικών ευρημάτων. Το Υπουργείο Εθνικών Υποδομών αντιτίθεται στην ιδέα, γιατί θεωρεί βέβαιο, ότι θα πρέπει να παραμείνει το φυσικό αέριο για κάλυψη εγχώριων αναγκών, φαίνεται όμως, ότι ο Πρωθυπουργός και το Υπουργείο Εξωτερικών δεν θα παραιτηθούν της ευκαιρίας.

Αν το έργο πραγματοποιηθεί, θα αποτελεί ένα είδος απειλής προς τη ρωσική κυριαρχία στην παροχή φυσικού αερίου, κυρίως προς την ανατολική και την κεντρική Ευρώπη και θα μειώσει την εξάρτηση της ηπείρου από το ρωσικό αέριο. Επίσημοι Ισραηλινοί αξιωματούχοι αναφέρθηκαν στο θέμα κατά την διάρκεια συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν με τα μέλη αποστολής υψηλόβαθμων Ελλήνων αξιωματούχων, που επισκέφτηκαν το Ισραήλ αυτή την εβδομάδα, σε συνέχεια της πρότασης του Πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στον Έλληνα ομόλογό του, Γιώργο Παπανδρέου, κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα τον περασμένο Αύγουστο. Η Ελλάδα όχι μόνο δέχεται την πρόταση, αλλά ζητά από το Ισραήλ να εξάγει προς αυτήν το φυσικό αέριο.

Αναβάθμιση των σχέσεων
Πρόκειται για μια πιθανότητα βάσει της οποίας θα κατασκευαστεί υποθαλάσσιος αγωγός, που θα μεταφέρει το αέριο στην Ελλάδα – και από αυτή στις χώρες της Νότιας και της Ανατολικής Ευρώπης. Η Ελλάδα προτείνει, μεταξύ άλλων, να υπογραφεί σχετική συνθήκη μεταξύ Ισραήλ και ΕΕ, ενώ παράλληλα, θα προσπαθήσει να πείσει την ΕΕ να συμμετάσχει στο κόστος κατασκευής του αγωγού, που υπολογίζεται σε μερικά δις δολάρια. Παρότι οι προμηθευτές φυσικού αερίου από το Ισραήλ είναι ιδιώτες, στην ουσία οι βασικές διαπραγματεύσεις διεξάγονται μεταξύ των κυβερνήσεων. Η ελληνική αποστολή, που αποτελείται από τον Υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, από τον Υφυπουργό Εξωτερικών και τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών – συναντήθηκε με μια σειρά παραγόντων στο Ισραήλ, περιλαμβανομένου του Πρωθυπουργού, προκειμένου να καθοριστούν οι τομείς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, σε κρατικούς και οικονομικούς τομείς, καθώς και σε τομείς ασφαλείας και να καταγραφούν οι πιθανές κατευθύνσεις. Η επίσκεψη αποτελεί ορόσημο στην διαδικασία σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Λόγω της σημασίας του θέματος και της ευαισθησίας (ορισμένων χωρών) της περιοχής, αποφασίστηκε, από κοινού, να το απομονώσουν από τα υπόλοιπα θέματα. Επίσης, οι δύο χώρες αποφάσισαν να συστήσουν ομάδες εργασίας για την προώθηση, μεταξύ άλλων, της πιθανότητας υλοποίησης του τεράστιου έργου, ενώ προβλέπεται η υποχρεωτική υποβολή εκθέσεων με κάθε εξέλιξη στους πρωθυπουργούς των δύο χωρών. Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας – Ισραήλ έχουν αναβαθμιστεί τους τελευταίους μήνες, παράλληλα με την επιδείνωση της κρίσης μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ και σε συνέχεια της βαριάς οικονομικής κρίσης που πληγεί την Ελλάδα. Η αναβάθμιση των σχέσεων ξεκίνησε με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Παπανδρέου στο Ισραήλ και στην συνέχεια με την επίσκεψη του Νετανιάχου στην Ελλάδα. Η Ισραηλινή πλευρά πρότεινε στους Έλληνες να συνεξετάσουν το έργο, στο πλαίσιο συνάντησης με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Ντάνυ Αγιαλόν, στην οποία συμμετείχαν οικονομικοί παράγοντες και αξιωματούχοι του Υπουργείου Υποδομών, καθώς και κατά την διάρκεια άλλων συναντήσεων. «Σε περίπτωση που τα αποθέματα αερίου που ανακαλύφθηκαν στο Ισραήλ είναι σημαντικά, θα μπορεί να κατασκευαστεί υποθαλάσσιος αγωγός ο οποίος θα φτάνει απ’ευθείας στην Ελλάδα και από εκεί θα συνεχίζει μέσω των ήδη υπαρχόντων συστημάτων διανομής σε όλες τις χώρες της Ευρώπης», δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος που συμμετείχε στην συνάντηση. Με το τρόπο αυτό «η Ελλάδα θα μπορεί να αγοράζει αέριο για την ίδια και θα επωφελείται και από τη μεταφορά σε άλλες χώρες, ενώ η Ευρώπη θα επιτύχει διαφοροποίηση στις πηγές ενέργειάς». Σύμφωνα με αυτούς που συμμετείχαν στη συνάντηση, οι Έλληνες εξέφρασαν μεγάλο ενδιαφέρον για το προτεινόμενο έργο. «Η αντίδραση των Ελλήνων ήταν θετική και δήλωσαν ότι η πρόταση είναι πολύ, μα πολύ, ενδιαφέρουσα». Οι Έλληνες πρότειναν να διαχωριστεί το συγκεκριμένο έργο από τους υπόλοιπους τομείς συνεργασίας και τόνισαν ότι θα πρέπει να εξετασθούν οι γεωπολιτικές πτυχές του. Ένα από τα ευαίσθητα σημεία, από μέρους της Ελλάδας, είναι η Τουρκία, η οποία υποστηρίζει τη Βόρεια Κύπρο, μία μη αναγνωρισμένη κρατική οντότητα, η οποία πιθανώς να διεκδικήσει δικαιώματα στα αποθέματα αερίου. Η Τουρκία επίσης μπορεί να υποστηρίξει άλλες χώρες, όπως τον Λίβανο, στον αγώνα του να αποκτήσει δικαιώματα επί των ισραηλινών αποθεμάτων φυσικού αερίου, με τον ισχυρισμό ότι τα κοιτάσματα βρίσκονται εκτός της ΑΟΖ του Ισραήλ.


Περισσότερα από 260 δις κυβικά μέτρα
Τα αποθέματα του αερίου που υπάρχουν στα κοιτάσματα απέναντι από τις ακτές του Ισραήλ υπολογίζονται σε περισσότερα από 260 δις κυβικά μέτρα, τα οποία θα μπορούσαν να καλύψουν 47 φορές τη συνολική κατανάλωση φυσικού αερίου στο Ισραήλ το 2009. Πρόκειται για 3 πεδία. Το Ταμάρ, το Νταλίτ και το μεγαλύτερο από όλα, το Λεβιάθαν. Η εξαγωγή φυσικού αερίου από το πεδίο Ταμάρ, τα δικαιώματα επί του οποίου ανήκουν στην αμερικανική εταιρεία Noble Energy, στην Delek Energy και στην Isramco, αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος του 2012. Το πεδίο Ταμάρ προορίζεται να καλύψει αποκλειστικά τις ανάγκες του Ισραήλ, ενώ οι προσδοκώμενες απολήψιμες ποσότητες φυσικού αερίου υπολογίζονται στα 250 δις κυβικά μέτρα. Έτερος στόχος είναι η εξαγωγή φυσικού αέριο από το πεδίο Λεβιάθαν, που εκτιμάται ότι περιέχει ποσότητα φυσικού αερίου 453 δις κυβικών μέτρων – σχεδόν διπλάσια από το πεδίο Ταμάρ που βρίσκεται βορειότερα αυτού. Τα δικαιώματα εξόρυξης ανήκουν στον όμιλο Delek (45%), στην Noble Energy (40%) και στην Ratio Yam (15%). Εάν το πεδίο Λεβιάθαν αποδειχθεί εμπορικά συμφέρον, θα υπάρχει δυνατότητα εξόρυξης αερίου για εξαγωγή κατά το 2015 με το 2016. Εάν το θέμα προωθηθεί σύντομα και ο αγωγός αερίου κατασκευασθεί εντός δυο ετών, εξετάζεται μεταξύ άλλων και η πιθανότητα, παροχής φυσικού αερίου στην Ελλάδα από τα τέλη του 2012 από το πεδίο Ταμάρ, μέχρι να αρχίσει η εμπορική εκμετάλλευση του πεδίου Λεβιάθαν.

Στρατηγική αλλαγή
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ντάνυ Αγιαλόν δήλωσε απαντώντας: «Με την προϋπόθεση ότι οι εκτιμήσεις για την ποσότητα του αερίου που υπάρχει στις δεξαμενές που ανακαλύφθηκαν είναι σωστές, πρόκειται για τεράστια προοπτική που μπορεί να φέρει σημαντικές αλλαγές στην οικονομική και στρατηγική θέση του Ισραήλ και όλης της περιοχής της λεκάνης της Μεσογείου». Κατά τα λεγόμενά του, «η πιθανή συνεργασία του Ισραήλ με την Ευρώπη μέσω της Ελλάδας θα χρησιμεύσει όχι μόνο στα συμφέροντα του Ισραήλ αλλά και στα συμφέροντα της Ευρώπης. Λόγω της γεωγραφικής εγγύτητας της Ελλάδας με το Ισραήλ και του γεγονότος ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ, είναι επόμενο να λειτουργήσει η Ελλάδα ως πύλη του Ισραήλ προς την Ευρώπη όχι μόνο στον τομέα του αερίου, αλλά και να αποτελέσει γέφυρα και για όλες τις εξαγωγές του Ισραήλ στην Ευρώπη». Η επίσκεψη στο Ισραήλ και το ζήτημα του φυσικού αερίου αποτελούν μέρος μιας πιο ευρείας στρατηγικής απόφασης της Ελλάδας για σύσφιξη των σχέσεων με το Ισραήλ. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Παπανδρέου τοποθέτησε υπεύθυνο της ανάπτυξης των σχέσεων, το δεξί του χέρι, τον Υπουργό Επικρατείας κ. Παμπούκη, ο οποίος θα αναφέρεται, άμεσα, στον ίδιο. Μεταξύ των σημαντικών θεμάτων για την Ελλάδα περιλαμβάνονται τα ακόλουθα: τεχνολογία ύδατος, εναλλακτικές πηγές ενέργειας, προστασία του περιβάλλοντος και θέματα ασφαλείας. Εκτός από τον Νετανιάχου και τον Αγιαλόν, τα μέλη της αποστολής συναντήθηκαν και με τον Υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου Μπινιαμίν Μπεν Ελιέζερ, τον επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Δρ. Ούζι Αράντ, τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Υφυπουργό Ασφαλείας και άλλους αξιωματούχους του πρωθυπουργικού γραφείου και του Υπουργείου Υποδομών.
πηγη
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters