Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το "Κεφάλαιο" μίλησε με τους Έλληνες που έκαναν πραγματικότητα τον απεγκλωβισμό των 33 Χιλιανών μεταλλωρύχων

Χιλή: Δύο Έλληνες πίσω από το "θαύμα" του απεγκλωβισμού
«Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, Έλληνα θα βρεις» λέει ο λαός και δεν έχει άδικο. Αυτή τη φορά όμως, δεν ήταν από κάτω...

Συνολικά 36 μέρες χρειάστηκαν τα γεωτρύπανα για να φτάσουν 700 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Χιλιανής γης και να καταστεί εφικτός ο απεγκλωβισμός των 33 μεταλλωρύχων. Ένας απεγκλωβισμός που σήμανε την Πέμπτη μέρα εθνικής χαράς για την χώρα.

Δύο ομογενείς ήταν μεταξύ αυτών που συνέβαλαν τα μέγιστα στο να καταστεί δυνατή η ανέλκυση των 33 ανδρών που πέρασαν πάνω από δύο μήνες θαμμένοι στα έγκατα της γης.

Ο 24χρονος Ίγκορ Προεστάκης, ο «ιθύνων νους» του όλου έργου, επί 36 μέρες έμενε σε ένα container 40 μέτρα μακριά από το σημείο όπου γίνονταν οι εργασίες διάνοιξης της σήραγγας από την οποία θα αναδύονταν στην επιφάνεια της γης οι μεταλλωρύχοι.
Αλλά δεν άντεξε να δει από κοντά τον απεγκλωβισμό...

KEFALAIO NEWSPAPER

Δύο Έλληνες ''έβαλαν τα γυαλιά'' στη Google!


Στο επίκεντρο του τεχνολογικού ενδιαφέροντος, είναι δύο ξαδέλφια από την Ελλάδα, ο Κώστας Ελευθερίου και ο Πάνος Πετρόπουλος, καθώς η εταιρεία τους BlindType, εξαγοράστηκε από την Google, την πιο διάσημη εταιρία τεχνολογίας στον κόσμο.

Με την εξαγορά αυτή, οι δύο Έλληνες, ηλικίας 26 και 38 ετών, αντίστοιχα, πραγματοποίησαν ένα όνειρο άπιαστο, για όσους ασχολούνται με την τεχνολογία.

Η επιτυχία τους όμως, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, καθώς αποφάσισαν να ασχοληθούν με ένα επίκαιρο πρόβλημα, που εμφάνιζαν οι οθόνες αφής των κινητών, τη λεγόμενη ''αρρώστια των χοντρών δακτύλων''.

Αυτή η ''αρρώστια'' είναι ουσιαστικά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει κανείς, όταν επιχειρεί να γράψει, ακόμα και το πιο σύντομο κείμενο, σε ένα touch screen κινητό, καθώς τα μικροσκοπικά πλήκτρα πάνω στην οθόνη, είναι δύσκολα στο χειρισμό, με αποτέλεσμα το κείμενο να είναι συνήθως γεμάτο λάθη.

Οι δύο νεαροί Έλληνες, έδωσαν τη λύση στο πρόβλημα, με μία εντυπωσιακή εφαρμογή, που διορθώνει τυχόν λάθη στα μηνύματα των χρηστών, κατά την πληκτρολόγηση.

Παράλληλα, ''μαντεύει'' και τη λέξη που θα ήθελε να γράψει κανείς, ακόμα και όταν όσα έχει πληκτρολογήσει, δε βγάζουν κανένα νόημα.

Επανάσταση δε, αναμένεται να φέρει το προϊόν BlindType στην ολοένα και αυξανομένη βιομηχανία των συσκευών, με οθόνες αφής.

Πριν καν γίνει διαθέσιμο στο κοινό, ο Κώστας Ελευθερίου και ο Πάνος Πετρόπουλος έφτιαξαν μια σελίδα στο ίντερνετ, στην οποία παρουσίαζαν το προϊόν τους.

Μέσα σε ένα μόνο βράδυ, η εφαρμογή τους, ήταν πρώτη στις ειδήσεις ιστοσελίδων, που ασχολούνται με την τεχνολογία.

Το ποσό της εξαγοράς από την Google, δεν έγινε γνωστό από τους δύο Έλληνες.

Πάντως, το λογισμικό T9, που διευκόλυνε τη δακτυλογράφηση κειμένων στα κινητά προηγούμενης τεχνολογίας, είχε πουληθεί το 1999 έναντι 350 εκατ. δολαρίων.


Προηγούμενες επιτυχίες των ιδιοφυών Ελλήνων

Ο 26χρόνος Κώστας Ελευθερίου, είναι ο δημιουργός και του iSteam, μίας από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές του iPhone, την οποία έχουν ''κατεβάσει'' περισσότερα από 3 εκατ. άτομα, σε όλο τον κόσμο.

Ο Κώστας Ελευθερίου συνεργάστηκε μαζί με άλλους δύο Έλληνες και όλοι μαζί, χρειάστηκαν μόλις επτά ημέρες για να ''γράψουν'' το πρόγραμμα.

Την πρώτη, κιόλας, εβδομάδα από την κυκλοφορία του, 1 εκατ. άτομα κατέβασαν το iSteam, και όπως ανέφεραν οι New York Times, οι δημιουργοί του αποκόμισαν από αυτήν την εφαρμογή, περισσότερα από 100.000 δολ. σε μόλις τρεις μήνες.

Η επιτυχία αυτή, προσέλκυσε και το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στο iSteam και τους τρεις δημιουργούς του, κατά την πρόσφατη ομιλία του στη ΔΕΘ.

Λόγω της μεγάλης γραφειοκρατίας στη χώρα μας, ο Κώστας Ελευθερίου ίδρυσε στην Αγγλία, την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το iSteam.

Όταν μπήκε στα σκαριά το BlindType, αναζήτησε την τύχη του στη Silicon Valley, όπου χρειάστηκε μόλις 15 λεπτά για να ιδρύσει τη νέα εταιρεία του, συμπληρώνοντας απλά μια φόρμα, μέσω Ίντερνετ.

Ο εξάδελφός του, ο 38χρονος Πάνος Πετρόπουλος, έφυγε από την Ελλάδα το Μάιο.

Ο Πετρόπουλος σπούδασε μάρκετινγκ, αλλά δηλώνει πως ποτέ δεν αγάπησε ιδιαίτερα τον τομέα αυτό.

Αντίθετα, ασχολείται με τους υπολογιστές από τα 15 του χρόνια και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο βιογραφικό του, ''κάποιες φορές φαίνεται να έχω μεγαλύτερη ευχέρεια με την x86 γλώσσα προγραμματισμού, από ό,τι με τα ελληνικά''.
Πηγή: nerdtechnews.gr Σύνδεσμος στην Πηγή...


Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=25380:2010-10-15-170000&catid=52:episthmonika&Itemid=350#ixzz12T8xjG7C

Ρίξε μια ζαριά καλή ………….

Γράφει η Ιδεοπηγή.

Σε απάντηση των όσων ισχυρίζεται η σημερινή ανθυποκυβέρνηση...

(ζήτω η τρόικα) για καλυτέρευση της οικονομίας και επιτυχίας των στόχων της (καταστροφή της Ελλάδας) υπάρχει ένα δεδομένο. Όταν σε ένα λαό υπάρχει φτώχεια, ανέχεια και μιζέρια κυριαρχεί ο τζόγος και η εγκληματικότητα.

Η αύξηση της εγκληματικότητας βέβαια είναι μεγαλύτερη και δυσανάλογη λόγω της ύπαρξης πολλών εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει και μάλιστα πολύ αυξημένη.

Οι τελευταίες κινήσεις για νέα καζίνο και «κουλοχέρηδες» σε κάθε γειτονιά γίνονται για αύξηση των εσόδων του κράτους (αλήθεια τι θα τα κάνουν;) άρα άρχισε η στροφή των Ελλήνων προς το τζόγο και φυσικά μπορεί να πει κάποιος ότι προωθούν τους Έλληνες προς αυτόν.

Όσο αφορά την εγκληματικότητα οι κυβερνόντες δείχνουν μια ύποπτη ανέχεια ενώ τρίβουν τα χέρια τους για τα πολλά έσοδα που θα αποκομίσουν απ’ το τζόγο.

Υπάρχουν όμως και άλλα δεδομένα σχετικά με την συμπεριφορά των λαών σε παρόμοιες συνθήκες (φτώχεια κτλ).

Έχουμε ένταση της θρησκευτικότητας και ισχυροποίηση των κοινωνικών δεσμών (οργανώσεις, σωματεία, σύλλογοι, νέα κόμματα κτλ).

Αυτά τρέμουν οι κυβερνώντες και οι ξένοι προστάτες τους.

Οι επιθέσεις στην παιδεία με προσπάθειες κατάργησης της θρησκευτικότητας και της εκμάθησης της ιστορίας απ’ τους νέους αποτελεί απόδειξη του πανικού τους.

Οι αλλαγές των ονομάτων σχεδόν όλων των υπουργείων προετοίμασε το κλίμα.

Οι τοποθετήσεις σε κρίσιμα υπουργεία και θέσεις κλειδιά της κρατικής μηχανής ανθρώπων με γνωστές αντιχριστιανικές και ανθελληνικές απόψεις συμπληρώνουν το παζλ των επιδιώξεων.

Το σφιχταγκάλιασμα των συνδικαλιστών απ’ τα κόμματα εξουσίας γίνεται για να μην αναπτυχθούν ακομμάτιστες ενώσεις εργαζομένων ή τουλάχιστον να είναι ελέγξιμες και αδύναμες.

Οι φημολογούμενες εκπαιδεύσεις ειδικών σωμάτων αντιμετώπισης κινητοποιήσεων (κάποιοι καταγγέλλουν ύπαρξη τέτοιων ομάδων και απ’ το εξωτερικό) σημαίνουν ότι έρχεται κοινωνική αναταραχή που μπορεί τελικά να είναι ανεξέλεγκτη.

Η ιδεολογική σύγκρουση πάντως έχει αρχίσει και σ’ αυτό βοηθούν τα ελεύθερα ιστολόγια που με άρθρα και καταγγελίες ενημερώνουν τους πολίτες οι οποίοι απομακρύνονται απ’ τα ΜΜΕ και τις φυλλάδες του τύπου. Όλοι έχουν πάρει θέσεις μάχης με απρόβλεπτες εξελίξεις και συνέπειες. Αν και μερικοί το θεωρούν άνευ ουσίας, η αντίδραση στην απαγόρευση του καπνίσματος, δείχνει την αποφασιστικότητα των αντιδρώντων. Σε μια άλλη χρονική περίοδο το μέτρο πιθανό να έχαιρε της αποδοχής των πολιτών. Αυτό που ενοχλεί τους πολίτες είναι ο «τσαμπουκάς» (ωραία λέξη της αργκό) με τον οποίο γίνεται η επιβολή του ξενόφερτου μέτρου.

Το διογκούμενο κίνημα κατά των διοδίων προβληματίζει το σύστημα γιατί έχει δυναμική και δείχνει το δρόμο για νέες μορφές αντίδρασης. Το πανελλήνιο «ΟΧΙ» στη νέα τάξη πραγμάτων οργανώνεται με πιθανότητα να γίνει λαϊκός χείμαρρος και να σαρώσει το σάπιο πολιτικό και οικονομικό σύστημα.

Οι καθημερινές κινητοποιήσεις των υπόλοιπων Ευρωπαίων κρύβονται ή υποβαθμίζονται απ’ τα πουλημένα ΜΜΕ και τις υπηρετικές των συμφερόντων εφημερίδες.

Προς το παρόν οι αντιδράσεις μοιάζουν με ανταρτοπόλεμο, μια σπίθα όμως αρκεί για να εξελιχθούν σε ολοκληρωτικό πόλεμο.

Όσο οι κλέφτες και οι απατεώνες είναι έξω απ’ τις φυλακές η θυμός μεγαλώνει και γίνεται οργή, το ξέσπασμά της τρέμουν οι εξουσιαστές γι’ αυτό προετοιμάζονται.

Αποστολη της ομάδας Θύρσος στη Φθιώτιδα



Μπορούμε να σώσουμε την Εθνική κληρονομιά μας από τους κάθε λογής άρπαγες. Αξίζει να ενδιαφερθείς Έλληνα επιτέλους για την Ιστορία σου και για το χρέος σου απέναντι στην Ιστορία του Έθνους σου. Κάθε κομμάτι από τη κληρονομία μας που χάνεται, έχει το αντίτιμό του στην αξία της ίδιας σου της υποστάσεως ως Έλληνα και ως Πολίτη.

http://hellenesthyrsos.blogspot.com/2010/10/blog-post.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters