Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Μήνυμα σε τυφλή Κυβέρνηση μπας και ανοίξει τα μάτιά της. Του Νίκου Κοτζιά



1. Μονόπλευρες διαπιστώσεις της Κυβέρνησης
Εδώ και ένα χρόνο στην Ελλάδα έχει βρεθεί ο αποδιοπομπαίος τράγος όλων των δεινών του τόπου: οι μισθωτοί και τα μεσαία στρώματα. Σύμφωνα με τη διαπλοκή, αλλά και πολιτικά ηγετικά στελέχη, για τα δεινά της χώρας φταίνε οι εργαζόμενοι. Επί παραδείγματι, διαπιστώνει η κυβέρνηση την ύπαρξη διαφθοράς; Την εντοπίζει αποκλειστικά στο δημόσιο και από τους δημόσιους υπαλλήλους. Από την οπτική της έχει εξαφανιστεί η παραοικονομία. Το αφορολόγητο μαύρο χρήμα, πηγή της διαφθοράς. Οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες που έχουν διαφθείρει τις κορυφές του κράτους και της πολιτικής. Η νύκτα και οι συμμορίες της.Η κυβέρνηση διαπιστώνει ότι η οικονομία είναι στα μαύρα της χάλια. Για αυτό τις φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι μισθωτοί του ιδιωτικού χώρου τα μεσαία στρώματα. Για αυτό κόβει μισθούς, δώρα και συντάξεις. Επιδοτεί τις μεγάλες τράπεζες, χωρίς να λαμβάνει τα αντίστοιχα μετοχικά δικαιώματα όπως συνέβη σε Βρετανία και ΗΠΑ. Ψηφίζει την περαίωση με την οποία απαλλάσσει τους μεγάλους φοροφυγάδες από υψηλές οφειλές προς το δημόσιο. Ανάγει ορισμένα κλειστά επαγγέλματα σε αιτία των υψηλών τιμών της αγοράς, ενώ δεν έχει λάβει ούτε ένα πρακτικό μέτρο ενάντια στα Καρτέλ, τα οποία δια στόματος εκπροσώπου της Nestle κάνουν και πλακίτσες στον αρμόδιο Υπουργό.Η κυβέρνηση βρίσκεται ενώπιον εκλογών και γνωρίζει ότι θα πρέπει να μαζέψει ψήφους. Προκειμένου να το πετύχει αυτό, ακολουθεί δύο αλληλοσυμπληρωνόμενες στρατηγικές. Αφενός υποστηρίζει ότι «δεν πρόλαβε» να πάρει μέτρα σε βάρος των μεγάλων φοροφυγάδων και των καρτέλ καθώς και όσων εισπράττουν άνομα κέρδη, διότι τάχα δεν είχε χρόνο. Αντίθετα είχε χρόνο να κυνηγήσει τους μικροεισοδηματίες και να στηρίξει τα κέρδη των ισχυρών. Αφετέρου εμφανίζει τους εργαζομένους υπεύθυνους για την κρίση και την κοινωνική ένταση, αλλά και για τυχόν πολιτική αποσταθεροποίηση.Τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση δηλώνει ότι αν τυχόν η πλειοψηφία του λαού τολμήσει και εκφράσει στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές τις πραγματικές του απόψεις, αλλά και θυμό, τότε, η χώρα θα βρεθεί στη δίνη δυσκολιών. Δίνη για την οποία θα ευθύνονται αποκλειστικά οι ψηφοφόροι, δηλαδή οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, οι δημόσιοι υπάλληλοι και τα μεσαία στρώματα. Κατά την κυβέρνηση, η ελεύθερη άσκηση δημοκρατικών δικαιωμάτων από τους πολίτες υποσκάπτει το μέλλον της χώρας. Η κυβέρνηση, με άλλα λόγια, δείχνει να θεωρεί την ουσιαστική κατάργηση της ελεύθερης έκφρασης της δημοκρατικής θέλησης του λαού ως προϋπόθεση σταθερότητας στον τόπο.

2. Η κυβέρνηση έχει αυταρχική αντίληψη για την δημοκρατία και τις ελεύθερες εκλογές
Η κυβέρνηση δείχνει να μην αντιλαμβάνεται ότι εάν στην οικονομική κρίση και την κοινωνικά άδικη πολιτική που ακολουθεί, προστεθεί και η υπόσκαψη του δημοκρατικού φρονήματος του λαού, τότε οι προοπτικές εξόδου της χώρας από την κρίση θα τείνουν να μηδενιστούν. Για αυτό λέει του ελληνικού λαού δύο πράγματα: α) καλύτερα να μην εκφράσει την οργή και τον θυμό του απέναντι στο κυρίαρχο πολιτικό σύστημα διότι αν το κάνει θα αποσταθεροποιηθεί η χώρα. Β) Ότι εάν δεν πειθαρχήσει στην κινδυνολογία της Κυβέρνησης (που είναι μια κακέκτυπη αντιγραφή των διλλημάτων της Αποστασίας του 1965 και του Καραμανλή το 1974) ενόψει των δημοτικών εκλογών, τότε θα τιμωρηθεί με νέες εκλογές. Με άλλα λόγια για την κυβέρνηση οι εκλογές δεν είναι στοιχείο της δημοκρατίας που πρέπει να διεξάγονται μακριά από εκβιασμούς και κινδυνολογίες, αλλά ένας μπαμπούλας ο οποίος απαιτεί από τον λαό να μην ψηφίζει με ευθύνη και αίσθημα ελευθερίας στις αυριανές εκλογές.Ο τρόπος που η κυβέρνηση απέδωσε ευθύνες στον λαό για την οικονομία ήταν μονόπλευρος και άδικος. Ο τρόπος που πάει να αποδώσει ευθύνες για την περίπτωση που ο λαός έχει άλλη άποψη για το έργο της από ότι εκείνη νόμιζε το καλοκαίρι, είναι δείγμα τρόπου σκέψης μιας κυβέρνησης που έχοντας βουτηχτεί στη λογιστική υπέρ των ισχυρών δεν βλέπει τους πολίτες ως συμμάχους της. Ουσιαστικά καλεί τον λαό να κάτσει «στα αυγά του» αν δεν θέλει να πληρώσει και άλλες ομελέτες που θα φάνε από τα αυγά του οι ξένοι. Τον λαό, επίσης, δεν τον θέλει δραστήριο, αλλά παθητικό, μελαγχολικό, απαισιόδοξο. Κυριαρχούμενο από την αίσθηση ότι τίποτα δεν εξαρτάται από εκείνον, ότι δεν πρέπει να θυμώνει, δεν πρέπει να εξεγείρεται (διότι θα έχει νεκρούς – πώς γίνεται μια μεγάλη πορεία στην Αθήνα να έχει πάντα θύματα και σε άλλες χώρες πολλαπλά συχνότερες, μεγαλύτερες και οξύτερες να μην έχουν… είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορία που έχει πιθανά να κάνει με το ελληνικό παρακράτος).Ο λαός, κατά τη γνώμη μου, αντίθετα από τα πιο πάνω, οφείλει να στείλει το μήνυμα δυσαρέσκειας που έχει. Ταυτόχρονα δε, να στείλει μήνυμα ότι δεν του αρέσει ούτε να είναι εκβιαζόμενος, ούτε να του λένε ότι για όλα φταίει αυτός και κανείς άλλος. Ότι όλοι οι άλλοι, λαμόγια, αεριτζήδες, μεγάλοι επιχειρηματίες, τραπεζίτες, ηγεσίες κομμάτων και κυβέρνησης, τα κάνουν καλά και ότι αυτός μόνο με τα «καμώματά του» φέρνει τη χώρα και όλους αυτούς σε δύσκολη θέση. Ότι δεν θεωρεί τις εκλογές πεδίο αυτολογοκρισίας και ούτε φοβάται μελλοντικές εκλογές, διότι δεν φοβάται τη δημοκρατία. Διότι δεν είναι η δημοκρατία και η άσκησή των ελεύθερων δικαιωμάτων που δημιουργούν κινδύνους για τη χώρα. Αντίθετα, κίνδυνος για τη χώρα είναι η παραοικονομία. Η φοροκλοπή. Η ανικανότητα των κυβερνόντων. Η έλλειψη αυτονομίας της πολιτικής.

Η κυβερνητική εναλλακτική δείγμα έλλειψης σχεδίου
Η κυβέρνηση προαναγγέλλει ότι στην περίπτωση που το μήνυμα των εκλογών είναι πραγματικό πολιτικό μήνυμα και όχι μήνυμα υποταγής των πολιτών στην κατάθλιψη, τότε θα αποσταθεροποιηθεί η χώρα, ενώ θα προχωρήσει η ίδια σε εκλογές. Με τον ίδιο τρόπο που προσπάθησε να πειθάρχησε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που προσπάθησε να τους κάνει άβουλα παιχνιδάκια στα χέρια των τραπεζιτών και της τρόικας, με τον ίδιο τρόπο θέλει να εγκλωβίσει τους πολίτες. Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες μπορούν να αποδείξουν ότι είναι καλύτεροι κάποιων φοβισμένων βουλευτών και πολιτικών στελεχών.Η κυβέρνηση λέει ότι θα πάει σε νέες εκλογές και μας πληροφόρησε ότι ενημέρωσε προς τούτο τους ξένους παράγοντες! Αυτή της η κίνηση λέει πολλά για την κατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Λέει, όμως, πολλά και για την επιταχυνόμενη αποξένωση κυβέρνησης και πολιτών. Διότι μια ορθολογική και ώριμη προοδευτική κυβέρνηση αντί να προσπαθεί να εκφοβίσει τους πολίτες θα αξιοποιούσε την δημοκρατική έκφραση της θέλησης του εκλογικού σώματος, ακόμα και μια ήττα της, ως χαρτί στις διαπραγματεύσεις που πρέπει να κάνει για την αναθεώρηση του μνημονίου και των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησής του.Δυστυχώς για την κυβέρνηση που όλο το προηγούμενο διάστημα βουτηγμένη στις αυταπάτες και ψευδαισθήσεις διαβεβαίωνε την Τρόικα και τις παρέες της ότι οι Έλληνες είναι ενθουσιασμένοι με τις επιλογές της αυτό δεν είναι αλήθεια. Φαίνεται, μάλιστα, ότι μόλις τώρα ανακαλύπτει τις άλλες απόψεις του κυρίαρχου λαού. Απόψεις που θέλει να τις εκφράσει.Η κυβέρνηση από πλευράς προειδοποιεί τον κυρίαρχο λαό ότι αν εκφραστεί ελεύθερα, τότε θα προκηρύξει νέες εκλογές. Δηλαδή, θεωρεί την επίλυση των προβλημάτων της πολιτικής σκηνής ως ένα είδος τιμωρία. Κάνει λάθος. Πρώτον, διότι θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και αυτό δεν θα της το συγχωρέσει η ιστορία. Δεύτερον, διότι οι πιθανότητες να χάσει τις εκλογές θα αυξηθούν. Τρίτον διότι και να τις κέρδιζε με τη βοήθεια τρίτων πολιτικών δυνάμεων και την διαπλοκή, πάλι δεν θα είχε τι να την κάνει την όποια περιορισμένη νίκη της. Και, τέλος, τέταρτο, η κυβέρνηση θέτοντας τέτοιους εύκολους στόχους (εκβιασμός των πολιτών, εκλογές) δείχνει ότι ακόμα δεν διαθέτει ένα σχέδιο πολιτικό για την έξοδο της χώρας από την κρίση, καθώς και ένα σχέδιο ανάπτυξης. Διότι αν τα διέθετε θα είχε υπομονή, νηφαλιότητα, σταθερότητα. Εν τέλει, η διάθεση του λαού μάλλον αποσταθεροποιεί την αλαζονεία των κυβερνόντων και όχι την ίδια τη χώρα. Οι δε αλαζόνες κυβερνώντες δείχνουν να προσγειώνονται απότομα και να είναι παντελώς απροετοίμαστοι πολιτικά και ψυχολογικά για αυτή την προσγείωση. Να μην διαθέτουν σχέδια για αυτή την αναγκαστική προσγείωση. Εν τέλει αυτό είναι το πρόβλημα για τη χώρα, και όχι η δημοκρατία και οι ελευθερίες του λαού.


post from: SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR: Μήνυμα σε τυφλή Κυβέρνηση μπας και ανοίξει τα μάτιά της. Του Νίκου Κοτζιά http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/11/blog-post_1164.html#ixzz14jMMUy2k
Under Creative Commons License: Attribution

TO ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟY

Στο διάγγελμα του για την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης ο Γ. Παπανδρέου αναφέρει:

"...Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη πορεία, μια νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό. Όμως, πλέον, ξέρουμε το δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά.

Μπροστά μας έχουμε ένα ταξίδι με απαιτήσεις από όλους μας, αλλά με μια νέα συλλογική συνείδηση και κοινή προσπάθεια θα φθάσουμε εκεί ασφαλείς, πιο σίγουροι, πιο δίκαιοι, πιο περήφανοι..."

Το δικό μου λιτό σχόλιο επι της Οδύσσειας του ΓΑΠ είναι:
"Κάποιος πρέπει να πληροφορήσει τον Γ. Παπανδρέου, τον μετανάστη Πρωθυπουργό της Ελλάδος, ότι και ο Οδυσσέας ήξερε το δρόμο για την Ιθάκη αλλά του πήρε 10 χρόνια για να φτάσει.
ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, γιατί οι άλλοι πέθαναν στην διαδρομή."
Κάθισε ποτε στην ζωή του σε θρανίο ελληνικού σχολείου;
Δ.Θ.


post from: SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR: TO ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟY http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/11/to_08.html#ixzz14jDXpf1V
Under Creative Commons License: Attribution

Δικομματισμός!!!

Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ


Ο τίτλος μου είναι σαφής και το κατηγορηματικό του ύφος είναι εσκεμμένο! ΠΡΩΤΟ Κόμμα – και έπρεπε να είναι ΠΡΩΤΗ είδηση – στις χτεσινές εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης η…ΑΠΟΧΗ!!! Και αφού ψήφισε σχεδόν το 60% ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ φαίνεται να συγκεντρώνει περίπου 65% των έγκυρων ψήφων, ΔΗΛΑΔΗ αθροιστικά μετράει.....
τις «δάφνες του» κάτω από το 40% σε απόλυτους αριθμούς, ενώ όπως θυμόμαστε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κάποτε ήταν το 80% και 85% του Λαού! Μετά την αποτυχία του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2007 είχαν «παίξει» πολλά σενάρια ακόμη και αυτό της διάσπασης του Κινήματος και ακολούθησε η ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ Παπανδρέου-Βενιζέλου… Και καθώς «…η ιστορία επαναλαμβάνεται» μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 ακολούθησε τον Νοέμβριο του 2009 η ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ Σαμαρά-Μπακογιάννη-Ψωμιάδη για να ακούσουμε χτες τον κ Σαμαρά να λέει ότι «είχαμε ΟΛΙΚΗ επαναφορά της Ν.Δ.!» Μετά τα χτεσινά αποτελέσματα (δείτε την Κρήτη και όχι μόνο, και εφόσον την ερχόμενη Κυριακή επικρατήσει ο κ Ψωμιάδης) θα «παίζουν» πλέον ΦΩΝΑΧΤΑ τα σενάρια διάσπασης της Ν.Δ.! Και όμως τα πολιτικά Κόμματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν στην Ελλάδα και όπου αλλού υπάρχουν πραγματικά ή «δήθεν» δημοκρατικά πολιτεύματα.

Το κατηγορηματικό μου ύφος εδράζεται στην αναγνώριση του γεγονότος ότι το ανθρώπινο γένος ήταν και παραμένει προσηλωμένο στην «αγελαία φύση του» όπως το είδε ο Αριστοτέλης και όλοι όσοι θεραπεύουμε τις κοινωνικές-ανθρωπιστικές επιστήμες. Προσωπικά ΔΕΝ θεωρώ τα Κόμματα υπεύθυνα για το μπάχαλο της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, στην Ευρώπη ή στην υφήλιο. Τα Κόμματα δομολειτουργικά υπόκεινται σε ανελέητες ενδοκομματικές «ιδεολογικές» συγκρούσεις, διαμάχες για την κατάληψη της εξουσίας και αιώνια αντιπαλότητα ομάδων που λειτουργούν στα σπλάχνα τους (ή, «συμμοριών», σύμφωνα με κάποιους,) οι οποίες και συνθέτουν τις ανώτατες βαθμίδες της δομής τους. Οι πλατιές λαϊκές μάζες «αυτό-ικανοποιούνται» με την βιωματική είσπραξη του συναισθήματος ότι «ανήκουμε» και ότι το δικό μας Κόμμα κυβερνά ή θα έρθει ξανά η στιγμή που θα κυβερνήσει!.. Δεν με προβληματίζει η ύπαρξη πολιτικών Κομμάτων αλλά οι σχέσεις Κράτους (που το ελέγχει απόλυτα το εκάστοτε και αποκλειστικά ΕΝΑ κόμμα εξουσίας) και πολίτη οι οποίες στην πατρίδα μας ήταν ανέκαθεν όχι μόνο δυσλειτουργικές, αλλά θα πρέπει επί τέλους να τις δούμε ίσως και σαν κινούμενες σε όρια...ψυχοπαθολογικά. Η ψυχοπαθολογική συμπτωματολογία αυτής της σχέσης [που τα βαθύτερα αίτιά της μόνιμα και σφαλερά ανάγονται ή στην Τουρκοκρατία, σε ξένους...δακτύλους, και τελευταία στο DNA μας] συνίσταται στην κραυγαλέα αντίφαση της συμπεριφοράς του πολίτη απέναντι στο Κομματικά και ασφυκτικά ελεγχόμενο ελληνικό Κράτος. Έτσι, τη στιγμή που οι Έλληνες κάθε νέας γενιάς εθίζονται στο να θεωρούν το Κράτος σαν "καταπιεστικό, φορομπηχτικό, υδροκέφαλο και ψυχρό αφεντικό" ταυτόχρονα κοινωνικοποιούμε τις νεότερες γενιές να προσβλέπουν σε αυτό το δυσλειτουργικό κράτος σαν "τον καλό πατέρα, τον πιο σίγουρο εργοδότη, σαν μία παροιμιακή αγελάδα που περιμένει την κατάληψη της Κρατικής εξουσίας από το δικό τους Κόμμα για να αρμεχτεί από τα...δικά τους παιδιά!" Με άλλα λόγια, γενιά μετά από γενιά, οι νέο-Έλληνες αναπτύσσουμε τη σχιζοτυπική συμπεριφορά, σαδομαζοχιστικών τάσεων, όπου περιμένουμε να ευνοηθούμε από το Κράτος που όχι μόνο αντιμετωπίζουμε με καχυποψία αλλά και με εμφανή συμπτώματα παράνοιας άσχετα με το πού ανήκουμε… κομματικά! Μία επιστημονική αξιολόγηση αυτής της ψυχοκοινωνικής κατάστασης, πέρα από τις ανόητες "αιτιολογίες" της Τουρκοκρατίας, των "ξένων δακτύλων" και του εθνικού DNA μας προσφέρει η θεωρία "της γνωστικής ασυμφωνίας" ή της "νοηματικής αντινομίας" που εξηγεί ότι άτομα ή και ομάδες μπορεί να διατηρούν τόσο διανοητικά όσο και συναισθηματικά αντικρουόμενα στοιχεία και να συμπεριφέρονται επηρεαζόμενα από αυτά επειδή οι άνθρωποι έχουμε την ικανότητα να αιτιολογούμε και να διατηρούμε, σε παράλληλη και ταυτόχρονη διάταξη, ασυμβίβαστα δεδομένα εφόσον αυτά ικανοποιούν κάποιες αντικρουόμενες μεν, αλλά θεμελιακές μας ανάγκες, τόσο σε πραγματικό όσο και συμβολικό επίπεδο.

Στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα η θεωρία της "νοηματικής αντινομίας" είναι εκείνη που βοηθά οπαδούς του ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ να προσβλέπουν σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και να επιβεβαιώνουν την διαιώνισή τους, παρά τον όποιο θυμό και τα αρνητικά σχόλια, καθώς έτσι ελπίζουν να διασφαλίσουν για τις οικογένειές τους τα επιθυμητά «προνόμια»!... Δεν πιστεύω ότι υπάρχει λογικός και εχέφρων Έλληνας και Ελληνίδα που δεν κατάλαβε ότι «η μπλόφα των εκλογών» απέτρεψε τα χειρότερα για το ΠΑΣΟΚ και ότι ο κ Σαμαράς περιμένει τις δράσεις του κ Ψωμιάδη και της κ Μπακογιάννη μετά την 15η Νοεμβρίου… Να ελπίσουμε ότι ο κ Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ θα τολμήσουν να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ στην τρόικα και το μνημόνιο; Το αμφιβάλλω επειδή το έχουν ήδη υπογράψει από τον Μάιο και εφόσον ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να είναι η Κυβέρνηση της Ελλάδος ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ να εφαρμόσουν κάθε συμφωνημένη λεπτομέρεια από αυτές που εμείς ως Λαός…ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ! Ουσιαστικά τέλειωσαν οι εκλογές – με το Νόμο Καλλικράτη – για την τοπική αυτοδιοίκηση… ΟΛΟΙ δηλώνουν κερδισμένοι! Και ο ελληνικός λαός; Στον Δικομματισμό που σχεδόν όλοι λοιδορούμε; Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς… Μη ρωτάς λοιπόν «τι έχεις Γιάννη μου;» Χτες βράδυ πήραμε τη γνωστή απάντηση: «Τι είχα πάντα;»

Συναγερμός για το φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας μέχρι τον επόμενο μήνα, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου αλλά και τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου, αποφάσισαν οι αρχές. Υπό το φόβο νέου τρομοκρατικού χτυπήματος - απάντηση στις συλλήψεις των μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού και θα συνεχίσει να βρίσκεται για αρκετές ακόμη εβδομάδες. Το πολιτικό κλίμα με τις δημοτικές - περιφερειακές εκλογές αλλά και το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες χαρακτηρίζεται από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής ως ιδανικό για να ξαναχτυπήσουν οι τρομοκράτες.

Αυτό που φοβούνται περισσότερο είναι η επαναδραστηριοποίηση της «Σέχτας Επαναστατών» η τελευταία ενέργεια των οποίων ήταν η δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, στις 19 Ιουλίου. Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι ενεργά μέλη της «Σέχτας» θα επιχειρήσουν να απαντήσουν στις συλλήψεις της Αστυνομίας, ενώ εκτιμούν ότι υπάρχει διασύνδεση των τρομοκρατικών ομάδων, δηλαδή των «Πυρήνων» και της «Σέχτας». Αλλωστε, το γεγονός και μόνο ότι καταζητούνται πέντε μέλη της πρώτης οργάνωσης, μπορεί να είναι η αφορμή για να γίνει ένα χτύπημα αποπροσανατολισμού των διωκτικών αρχών.

Απαντήσεις
Αλλωστε, σε παλαιότερες συλλήψεις τρομοκρατών, τα ασύλληπτα μέλη είχαν απαντήσει με βομβιστικές ενέργειες και επιθέσεις, όπως π.χ. η βόμβα που τοποθετήθηκε κοντά στο σημείο που μιλούσε ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, στο Πεδίον του Αρεως, λίγα μόνο 24ωρα μετά την ανακάλυψη της γιάφκας του Χαλανδρίου και τη σύλληψη 4 υπόπτων για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς».
Όσο πλησιάζει η επέτειος του Πολυτεχνείου τα μέτρα φύλαξης θα αυξάνονται, διότι υπάρχει έκδηλη ανησυχία για χτύπημα τρομοκρατών. Σε ό,τι αφορά τις έρευνες της Αστυνομίας, μετά τη σύλληψη των Γ. Τσάκαλου και Π. Αργυρού, επικεντρώνονται στην ανακάλυψη των κρησφύγετων της οργάνωσης που πιθανολογείται ότι βρίσκονται είτε στην περιοχή του Ζωγράφου είτε σε συνοικίες απ' όπου οι δύο συλληφθέντες έκαναν τηλεφωνήματα από τις τηλεκάρτες που βρέθηκαν πάνω τους. Μέσα σ' αυτό το κλίμα ανησυχίας, συνεχίζονται οι εμπρησμοί αυτοκινήτων, οι οποίοι αποδίδονται σε αντιεξουσιαστές ως ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες. Μόνο τα ξημερώματα του Σαββάτου κάηκαν 8 αυτοκίνητα του ΟΤΕ στην Αγία Παρασκευή κι άλλα τρία σε διάφορα σημεία της Αθήνας.


Επιστολές
Εν τω μεταξύ, επιστολή συμπαράστασης στους Γ. Τσάκαλο και Π. Αργυρού, ανήρτησαν στο διαδίκτυο οι προφυλακισμένοι για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», Χ. Χατζημιχελάκης, Π. Μασούρας και Κ. Καρακατσάνη. Αφού επιτίθενται σε δικαστές, αστυνομικούς, δημοσιογράφους, πολιτικούς και επιχειρηματίες τονίζουν ότι η μόνη επιλογή είναι το αντάρτικο πόλεων και ότι θα συνεχίσουν την «επανάσταση» όπως την χαρακτηρίζουν.
Τέλος, στο διαδίκτυο ανήρτησαν πολυσέλιδη επιστολή και οι φυλακισμένοι για τη συμμετοχή τους στον «Επαναστατικό Αγώνα», Πόλα Ρούπα, Νίκος Μαζιώτης και Κώστας Γουρνάς που εξηγούν γιατί θεωρούν τους εαυτούς τους πολιτικούς κρατούμενους, κάνουν εκτενή αναφορά στον νεκρό σύντροφό τους Λάμπρο Φούντα και μιλάνε για επαναστατική προοπτική.


Ημερησία

ΕΛΑΒΕ ΛΑΪΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ...

Δυστυχώς για τον κ. Παπανδρέου, δεν αποκόμισε τα εκλογικά κέρδη που ανέμενε, με τον πολιτικό εκβιασμό που επιχείρησε και κυρίως δεν πέτυχε τη συσπείρωση που περίμενε για να καταστήσει του ψηφοφόρους του ετοιμοπόλεμους και να τους οδηγήσει σε νέα εκλογική μάχη.

Στο μήνυμά του πριν από λίγο, ένας εντελώς πεσμένος Παπανδρέου, δήλωσε ότι έλαβε απόψε την λαϊκή νομιμοποίηση την οποία, όπως ομολογούσε τις προηγούμενες ημέρες, δεν είχε.

Προφανώς θα έλαβε αυτή τη νομιμοποίηση από τη «σημαία», αφού εμείς διαπιστώσαμε ότι:

1) Το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε σε όλη την επικράτεια.

2) Το 70% περίπου του ελληνικού λαού αποδοκίμασε το μνημόνιο και

3) Ο μισός ελληνικός λαός αποδοκίμασε με την αποχή του το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα (της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας), του οποίου προϊσταται ο ίδιος.

Είναι λοιπόν προφανές ότι το εδώ κρατικοδίαιτο καθεστώς και οι ξένοι εντολείς, απαγόρευσαν προς το παρόν στον κ. Παπανδρέου να πάει σε εκλογές με ορατό τον κίνδυνο κατάρρευσης του καθεστώτος και απελευθέρωσης του λαού.

Πάντως η δική μας εκτίμηση είναι ότι ο κ. Παπανδρέου θα πάει σε εκλογές μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2011 και θα προσπαθήσει να βρει αιτία να τις φορτώσει στη Νέα Δημοκρατία. Εκτός πια και αν η εξουσία είναι τόσο γλυκιά.

Σε κάθε περίπτωση, από σήμερα ο κ. Παπανδρέου, με τις πολιτικές του κυβιστήσεις, καθίσταται όμηρος των κομμάτων της αντιπολίτευσης και κυρίως της Νέας Δημοκρατίας που συγκράτησε τις δυνάμεις της.

Από       : hassapis-peter.blogspot.com
To είδα  : www.olympia.gr

Η χρεωκοπία της Ελλάδας οφείλεται στους μασόνους πολιτικούς - Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ




ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ!!!!
-----------------------------------------------------------------




























ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!!!

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΕΙΣΤΕ ΚΟΛΟΖΩΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!!!! ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΠΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΙΖΑ...... ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ!!!TI ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΓΟΥΡΟΥΝΟΚΕΦΑΛΟΙ ;;;;


ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ Γ@Μ@ΝΕ ΤΗΝ ΖΩΗ, ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ, ΑΔΕΙΆΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ!!
ΠΟΣΟ ΚΟΛΟΖΩΑ ΕΙΣΤΕ;;;;

Αγωνιστής



Υ.Γ.συγνώμη για ότι είπα αλλά έτσι είναι τα πράγματα... αυτή είναι η αλήθεια και με αυτές τις βαριές λέξεις... οτιδήποτε άλλο πω, είναι χάδι και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. η  άποψη αυτή είναι δική μου και μόνο με τον τρόπο που την εκφράζω. δεν αντιπροσωπεύει το μπλόγκ μας. αντιπροσωπεύει μονο εμένα...Το αν είμαι φανατικός η όχι το ξέρουν πολλοί καλα όλοι όσοι διαβάζουν το blog μας. γι αυτό νιώθω άνετα να πω αυτό που νιώθω... μιας και πιστεύω πως η σκέψη μου αντιπροσωπεύει αρκετό κόσμο... Δεν στηρίζω κανένα... το μόνο που με νοιάζει είναι τα παιδιά μου.... και αυτή η ριμάδα η χώρα που οι πρόγονοι μου έχυσαν αίμα για να είναι ελεύθερη- όσο είναι τέλος πάντων- και κάποιος ήρθε σήμερα να κάνει τον νταβατζή σε ξένο αχυρώνα. Ναι θα μου πείτε γιατί να απολογούμαι;;;; Απολογούμαι γιατί πιστεύω στο κοινό καλό όλων μας όπως και εσείς. η ζωή αυτού του blog δεν είναι μονο οι ειδήσεις είναι η αλληλεπίδραση μαζι σας.


Υ.Γ.2 Στείλτε ρε παιδιά την οργή, γνώμη, άποψη σας να ξεσπάσουμε μαζι!!!εδώ
anti.ntp@gmail.com

ΓΙΑΤΙ ΜΥΡΙΖΕΙ TOΣO ENTONA ........ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ;;;;;;;;

ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΒΙΒΛΊΟ ΤΟΥ

Η θα γίνει στην Ελλάδα μια οργανωμένη και... συγκροτημένη αλλαγή ή την αλλαγή θα φέρει το πεζοδρόμιο, υπογράμμισε ο καθηγητής και συγγραφέας Βασίλης Μαρκεζίνης μιλώντας σήμερα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία με αφορμή το βιβλίο του "Μια νέα εξωτερική πολιτική για την Ελλάδα".


Ο κ. Μαρκεζίνης δεν αναφέρθηκε μόνο στην εξωτερική πολιτική αλλά έθιξε και τα φλέγοντα ζητήματα της εσωτερικής ελληνικής κατάστασης της οικονομίας. Ετάχθη εναντίον βιαστικών λύσεων στο Αιγαίο ενώ επέκρινε τον παραπλανητικό ρόλο που παίζουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Επίσης άσκησε κριτική στον τρόπο που χρηματοδοτούνται από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών οι μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και στον τρόπο που χρησιμοποιούνται από τις κυβερνήσεις τα λεγόμενα μυστικά κονδύλια. Πρόσθεσε ότι η πολιτική απέναντι στην Τουρκία που εγκαινιάστηκε το 1999 δεν μπορεί να συνεχίζεται το 2010, υπογράμμισε τη σημασία της ανακήρυξης ΑΟΖ και των μεγάλων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή Καστελόριζου, Κύπρου, Κρήτης, Αιγύπτου. Αναφέρθηκε επίσης στις τεράστιες πιέσεις που ασκούνται στον κ. Χριστόφια για να κλείσει το Κυπριακό θέμα ενώ υπογράμμισε ότι σχέδια οικονομικής συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου συνιστούν παραχωρήσεις καιάσκησε κριτική στην ελληνική αμυντική διάταξη στον Έβρο.

Ανέφερε πιο συγκεκριμένα ότι η Τουρκία έχει προμηθευτεί 32 από τα 48 γεφυροποιητικά μηχανήματα που υπάρχουν στην Ευρώπη και τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο στον Έβρο.

Ο κ. Μαρκεζίνης υποστήριξε την άσκηση ενεργούς πολιτικής συνεργασίας με τη Ρωσία και του ελληνικού ρόλου στην Ευρωρωσική συνεργασία. Υποστήριξε ότι θέματα όπως η δομή του γραφείου του πρωθυπουργού και του υπουργείου Εξωτερικών πρέπει να αποφασίζονται από Έλληνες και όχι από ξένους.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει πλέον τη νατοϊκή και αμερικανική εξωτερική πολιτική που ασκεί παρά τις παραλλαγές μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο γιατί μια τέτοια πολιτική δεν ανταποκρίνεται στις αλλαγές που συντελέστηκαν στον κόσμο μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου. Ο κ. Μαρκεζίνης αφού ανέφερε τη μεγάλη συμβολή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ υπογράμμισε την ιστορική φράση του Ανδρέα Παπανδρέου ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, τονίζοντας την ανάγκη μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής και επικρίνοντας όσους θεωρούν ότι η Ελλάδα από τη στιγμή που συμμετέχει στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν μπορεί ουσιαστικά να ασκεί εθνική εξωτερική πολιτική.

Αφού είπε ότι ο ίδιος δεν έχει σχέση και δεν θέλει να έχει σχέση με την πολιτική μετέφερε στο ακροατήριό του εκτιμήσεις ξένων κύκλων σύμφωνα με τους οποίους η κατάσταση στην Ελλάδα δεν εξελίσσεται καλά. Οι δύσκολες μέρες είναι μπροστά μας ανέφερε ο συγγραφέας στα αλληλένδετα οικονομικά, εθνικά και ηθικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.


http://esxatianasxesi.blogspot.com/2010/11/blog-post_5744.html

Καλημέρα, ακυβερνησία!

Ο βασιλιάς είναι γυμνός;

Ο πρωθυπουργός χθες βράδυ απεκδύθηκε την λεοντή που απλώς είχε προβάρει (όπως τελικά αποδείχτηκε) ως στολή παραλλαγής κατά την προεκλογική περίοδο και μέσω της οποίας μόστραρε την εικόνα του αποφασισμένου ηγέτη, εκτοξεύοντας εκβιαστικά διλήμματα προς τον λαό, ότι δήθεν θα οδηγούσε τη χώρα σε εκλογές, αν η λαϊκή ψήφος δεν επιδοκίμαζε την πολιτική του μνημονίου, εάν δεν του έδινε πίστωση χρόνου και εμπιστοσύνης. Η απόφαση που.....
γέννησε το εκβιαστικό δίλημμα, είχε παρθεί υπό την εντύπωση των τρομοκρατικών μηνυμάτων που εξέπεμπαν οι εσωτερικές δημοσκοπήσεις του ΠΑΣΟΚ και οι οποίες έδειχναν ότι επέρχεται συντριπτικό εκλογικό πλήγμα στην κυβερνητική παράταξη. Ο εκβιασμός λειτούργησε οριακά, το κυβερνών κόμμα διασώθηκε. Φυσικά ουδείς, με στοιχειώδη πολιτική πείρα, πίστευε ότι το ΠΑΣΟΚ θα έπαιρνε στις εκλογές τα λυμφατικά ποσοστά που έδιναν οι δημοσκοπήσεις. Η εκλογική διάσωση- αλλά όχι επιτυχία - του ΠΑΣΟΚ δεν οφείλεται μόνο στο εκβιαστικό δίλημμα των εκλογών που έθεσε ο Παπανδρέου. Υπάρχει κάτι βαθύτερο στο κοινωνικό σώμα που αποδείχτηκε και στο «βρώμικο 89»:

Οι οπαδοί των μεγάλων παρατάξεων μπορεί να απογοητεύονται από την εφηρμοσμένη πολιτική του κόμματός τους όταν αυτό βρίσκεται στην εξουσία, μπορεί να δυσανασχετούν, να εξεγείρονται, να απειλούν με καταψήφιση, αλλά όταν φτάνει η ώρα της κάλπης επανακάμπτουν στην αρχική τους κύτη. Δεν είναι τα «πρόβατα που επιστρέφουν στο μαντρί», όπως τους θέλουν η πολιτική φιλολογία της παραδοσιακής Αριστεράς και η ανιστόρητη ανάλυση της νεοφιλελεύθερης αφασίας. Υπάρχει ένα ιστορικό πολιτικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία, υπάρχει παράδοση, μνήμη, βίωμα, πολιτική ένταξη που «ξεκινάει από πολύ μακριά και φτάνει πολύ μακριά» - για να θυμηθούμε και τον Γιάννη Ρίτσο, όπως απήγγειλε σε μια γιορτή της ΚΝΕ, αναφερόμενος βέβαια στο ΚΚΕ . Είναι ένα ρεύμα δεκαετιών, σμιλεμένο από αγώνες της τότε εποχής, που έχουν ενσταλάξει -και- συναισθηματική φόρτιση σε κοινωνικές μάζες οι οποίες ακόμη βρίσκουν την έκφρασή τους στο πολιτικό κόμμα ΠΑΣΟΚ. Είναι μια ιστορική «πρόσοδος» που ακόμη είναι ζώσα, ικανή να του προσπορίζει ψήφους , παρόλες τις μαλακίες, τις ασυνέπειες, τις μπαγαμποντιές, τα σκάνδαλα που διαπράττει - το κατάλαβαν ξαφνιασμένοι ο Συνασπισμός και η ΝΔ το 89, όταν νόμιζαν ότι στέλνοντας τον Αντρέα στο ειδικό δικαστήριο θα διαμοίραζαν τα εκλογικά ιμάτιά του!

Χθες το βράδυ ο κ. Παπανδρέου, πριν το Μαξίμου και την ελάχιστα πειστική «επινίκια» δήλωσή του με την οποία έβαλε τελεία και παύλα στο θέμα των πρόωρων εκλογών, πέρασε από τα κεντρικά γραφεία της Ιπποκράτους, για να συσκεφθεί. Ρωτούσε την γνώμη των στελεχών που παραβρίσκονταν, καμιά δεκαριά ήταν, αν θα έπρεπε να πάει σε εκλογές. Μεταξύ των παρευρισκομένων, ενδεικτικά αναφέρουμε, τον «γερόλυκο» των εκλογικών αναμετρήσεων Κώστα Λαλιώτη, την …μύστη των διεθνών χρηματοπιστωτικών αγορών βουλευτίνα Ελενα Παναρίτη, τον γραμματέα Μ. Καρχιμάκη αλλά και την …Αννα Νταλάρα! Αργότερα στο Μαξίμου, οι θεσμικοί του «πρωινού καφέ», Ραγκούσης, Γερουλάνος, Πεταλωτής, Αθανασάκης κλπ απεφάνθησαν: Όχι εκλογές! Κυκλοφόρησε ανεπισήμως η δικαιολογία ότι το ΠΑΣΟΚ προηγείται «ικανοποιητικά» σε …οχτώ περιφέρεις, άρα ο λαός εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην κυβερνητική πολιτική και το μνημόνιο! Ανεξάρτητα του ότι δεν ήταν οχτώ οι περιφέρειες - αλλά γιαυτά δεν θα αφιερώσουμε χώρο στο protagon, υπάρχουν άλλες πηγές για τέτοια ενημέρωση - το πρόβλημα που προκύπτει πλέον για την κυβέρνηση είναι δισεπίλυτο: Με ένα ασθενές εκλογικό αποτέλεσμα υπέρ της, καλείται να κάνει τέτοιες τομές στην ελληνική κοινωνία οι οποίες θα προκαλέσουν πόνο και δάκρυ, έτσι που σύντομα θα αρχίσει εκ νέου να αμφισβητείται η νομιμοποίησή της.

Ο κ. Παπανδρέου δεν έπρεπε να είχε βάλει το δίλημμα, αλλά αφού το έβαλε θα έπρεπε να δείξει την αποφασιστικότητα να το τραβήξει ως το τέλος. Τώρα, μετά από τόσους άσκοπους λεονταρισμούς, επανήλθε στην αφετηρία από την οποία ξεκίνησε: Μια κυβέρνηση γυμνή από κοινωνικούς συμμάχους, στερημένη από ισχυρή και αδιαμφισβήτητη λαϊκή εντολή, θα είναι εύκολο θύμα του ανέξοδου λαϊκισμού της αντιπολίτευσης. Και αυτό στη παρούσα φάση που βρίσκεται η χώρα, είναι χειρότερο και από την ύπαρξη μιας «ανάλγητης» αλλά αποφασισμένης κυβέρνησης που ξέρει τι θέλει και πως θα το επιτύχει…
protagon.gr

Γιατί η υποτιθέμενη «Τρόικα» απαιτεί η ΔΕΗ να πουλήσει το 40% των Λιγνιτικών Μονάδων και των Υδροηλεκτρικών Σταθμών της.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ.Ε.Η

Καμία απολύτως σχέση και πουθενά στο Μνημόνιο δεν υπάρχει αναφορά για πωλήσεις Μονάδων της ΔΕΗ. Το θέμα των πωλήσεων Μονάδων τίθεται από «συγκεκριμένους κύκλους» μέσα από την ίδια τη χώρα εδώ και καιρό, από ιδιώτες που εποφθαλμιούν τον πλούτο που δημιούργησε η ΔΕΗ και θέλουν να τον αποκτήσουν για να κερδοσκοπούν μέσω των λογαριασμών 7.500.000 καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας.


Η όποια πώληση Μονάδων της ΔΕΗ καμία απολύτως επίπτωση και σχέση δεν έχει με το Δημόσιο Χρέος της χώρας. Η ΔΕΗ αναπτύσσεται συνεχώς μόνη της και στηρίζεται στις δικές της οικονομικές δυνάμεις. Η πιστοληπτική της ικανότητα είναι πολύ υψηλή και πάντοτε προσέλκυε τις τράπεζες που ποτέ δεν είχαν πρόβλημα με τη ΔΕΗ.

Τα έσοδα που μπορεί να προκύψουν από την πώληση της Μονάδων της, θα εμφανισθούν ως «έκτακτα κέρδη» που μπορεί να διανεμηθούν στο σύνολό τους ή εν μέρει στους Μετόχους, από τους οποίους το Δημόσιο κατέχει το 51% και οι ιδιώτες το 49%.

Τα έκτακτα κέρδη που θα προκύψουν από την πώληση Μονάδων της μπορεί να αποφέρουν κάποιο οικονομικό όφελος στο Δημόσιο, αλλά στα επόμενα χρόνια θα μειωθούν κατακόρυφα τα συνολικά ετήσια μερίσματα που θα εισπράττει το Δημόσιο ως βασικός μέτοχος της ΔΕΗ.

Η σημαντική μείωση του ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ – εάν γίνει αποδεκτή η απαίτηση της «Τρόικα» - θα αποστερήσει από τους οικιακούς καταναλωτές και τις ελληνικές επιχειρήσεις την «ασπίδα προστασίας» που παρέχει η ΔΕΗ σε περιόδους ενεργειακών και οικονομικών κρίσεων.

Η πώληση του 40% των λιγνιτικών Μονάδων και των Υδροηλεκτρικών Σταθμών της ΔΕΗ δεν θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό για να πέσουν οι τιμές του ρεύματος, γιατί οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ είναι από τις χαμηλότερες μεταξύ των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι χαμηλότερες μεταξύ και των 15 χωρών της ευρωζώνης.
Η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ γίνεται με κοινωνικά και αναπτυξιακά κριτήρια. Είναι ενδεικτικό των διαθέσεων των «ανταγωνιστών» της, ότι έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, που έχουν θεσπισθεί για να στηρίζουν τους πολύτεκνους και τους νησιώτες των μη Διασυνδεδεμένων Νησιών.

Η επιδιωκόμενη πώληση λιγνιτικών Μονάδων αποβλέπει στο να περάσουν αυτές σε ιδιώτες, που θα μπορούν, έτσι, να αυξήσουν την χονδρική τιμή και τελικά τη λιανική τιμή ρεύματος προς τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις. Έτσι, οι σημερινοί ή άλλοι «ανταγωνιστές» της ΔΕΗ συντονισμένα θα μπορούν να εναρμονίζουν τις προσφερόμενες στη χονδρεμπορική αγορά τιμές των λιγνιτικών Μονάδων – που σήμερα δεν διαθέτουν – με αυτές των Μονάδων φυσικού αερίου που ελέγχουν ή με τις τιμές των εισαγομένων από αυτούς τιμών ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνοντας τα κέρδη τους σε βάρος των τελικών καταναλωτών.

Στρατηγικός στόχος των «ανταγωνιστών» της ΔΕΗ είναι να ελέγξουν τους υδροηλεκτρικούς Σταθμούς της, επειδή σήμερα με τις χαμηλές τιμές τους – λόγω των μεγάλων βροχοπτώσεων – δεν μπορούν οι «ανταγωνιστές» να θέσουν σε λειτουργία τις Μονάδες φυσικού αερίου που διαθέτουν.

Ήδη, οι « ανταγωνιστές » της ΔΕΗ έχουν αποδυθεί σε μια πολύπλευρη προσπάθεια επηρεασμού της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για να αυξηθούν οι τιμές των προσφερομένων για ηλεκτροπαραγωγή νερών της ΔΕΗ, προκειμένου να αυξηθεί η χονδρική τιμή – δηλαδή η Οριακή Τιμή Συστήματος – και να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Η «Τρόικα» και οι «ανταγωνιστές» της ΔΕΗ αδιαφορούν εάν τα νερά που συγκεντρώνει στους ταμιευτήρες της έχουν πολλαπλό σκοπό, όπως: διαχείριση νερών για αρδεύσιμες αγροτικές εκτάσεις, υδροδοτήσεις αστικών κέντρων, ικανοποίηση περιβαλλοντικών υποχρεώσεων κλπ.

Εάν πουληθούν υδροηλεκτρικοί Σταθμοί της ΔΕΗ σε ιδιώτες το επόμενο βήμα θα είναι αυτοί να αρχίσουν να πουλάνε νερά σε αγρότες και υδροδοτούμενους καταναλωτές, ενώ σήμερα η ΔΕΗ τους παρέχει άφθονα νερά δωρεάν – ενισχύοντας άμεσα τα εισοδήματα των αγροτών και την αγοραστική δύναμη των κατοίκων υδροδοτούμενων πόλεων (Θεσσαλονίκης κλπ).

Η πώληση Μονάδων της ΔΕΗ θα ανατρέψει κάθε προσπάθεια της χώρας να πραγματοποιήσει το δικό της Ενεργειακό Σχεδιασμό και Προγραμματισμό, που μόνο η ΔΕΗ μπορεί να πραγματοποιήσει σε όφελος της Ελληνικής Κοινωνίας και Εθνικής Οικονομίας.

Απολύσεις εργαζομένων της ΔΕΗ θα είναι το αποτέλεσμα μιας πολιτικής ξεπουλήματος λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών Μονάδων της ΔΕΗ, με αρνητικές συνέπειες για τις τοπικές κοινωνίες. Χιλιάδες οικογένειες θα πληγούν ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία, αφού ιδιωτικοποίηση λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ θα έχει αρνητικές συνέπειες για όλους εκείνους που άμεσα ή έμμεσα αντλούν εισοδήματα από τις λιγνιτικές δραστηριότητες της ΔΕΗ.

Θα ακυρωθούν στην πράξη οι νέες προσλήψεις στη ΔΕΗ που έχουν πραγματοποιηθεί μέσω ΑΣΕΠ, αφού οι ιδιώτες θα προσλαμβάνουν όσους εργαζόμενους θέλουν με τους όρους τους .

Η συρρίκνωση της ΔΕΗ στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα (ηπειρωτική χώρα) θα προκαλέσει τεράστιες δυσκολίες και στη συνέχιση της λειτουργίας των θερμικών Σταθμών της στα μη Διασυνδεδεμένα Νησιά (Κρήτη, Ρόδος, Μυτιλήνη κλπ), επειδή αυτοί οι Σταθμοί δουλεύουν με ζημίες. Η κατακόρυφη εκτίναξη των τιμών του ρεύματος στα νησιά θα είναι η αναπόφευκτη συνέπεια της υιοθέτησης των απαιτήσεων της «Τρόικας».

Η πώληση Μονάδων της ΔΕΗ σε περίοδο ύφεσης και μείωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας θα πλήξει ιδιαίτερα τα φτωχά στρώματα, καθώς η άνοδος των τιμών του ρεύματος θα τα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη «ενεργειακή ένδεια».

Σήμερα η ΔΕΗ στηρίζει ενεργά τη «μεγάλη βιομηχανία» με τις χαμηλές τιμές ρεύματος που τους προσφέρει. Μια αύξηση των τιμών του βιομηχανικού ρεύματος θα αποτελέσει καίριο πλήγμα για την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων ελληνικών βιομηχανιών (όσων έχουν απομείνει).

Η ΔΕΗ πραγματοποιεί πάρα πολλούς διακανονισμούς στους πελάτες της που έχουν δυσκολίες. Η πώληση Μονάδων της για να αυξηθούν οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος θα προκαλέσει «ασφυξία» σε οικιακούς καταναλωτές και επιχειρήσεις με οικονομικές δυσκολίες.

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά θα γίνει «φτωχότερη» και θα περιθωριοποιηθεί ακόμη περισσότερο εάν χαθεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του παραγωγικού δυναμικού και της χρηματιστηριακής αξίας της ΔΕΗ, της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας.

Το Δημόσιο – εάν δεχθεί να πουληθούν Μονάδες της ΔΕΗ – θα πουλήσει τα «χρυσαφικά» του που έχει στον τομέα της Ενέργειας, από τα ελάχιστα «χρυσαφικά» που του έχουν απομείνει. Εξήντα ολόκληρα χρόνια από την ίδρυση της ΔΕΗ, το 1950, που προσέφερε και εξακολουθεί να προσφέρει ένα ανυπολόγιστο κοινωνικό και αναπτυξιακό έργο, σήμερα, το 2010, με πρόσχημα το Μνημόνιο, «κάποιοι» προσπαθούν να αμαυρώσουν όλο αυτό το έργο για να το προσφέρουν στο βωμό του Κέρδους.
Καλούμε τα μέλη μας αλλά και όλους τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ σε συστράτευση υπό την καθοδήγηση της ομοσπονδίας μας .
Είναι η ιστορικότερη μάχη που θα δοθεί και όλοι αυτοί που κρύβονται πίσω από τους τίτλους « Τρόικα » και « Μνημόνιο » θα έχουν την ευθύνη για ότι θα γίνει.


omadaneoneforiakon.blogspot.com

Οι έξι «καυτοί» φάκελοι για την οικονομία την επομένη των εκλογών

Εξι «καυτούς» φακέλους θα ανοίξει το οικονομικό επιτελείο αμέσως μετά και τον επαναληπτικό γύρο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών υπό το πρίσμα φυσικά των ανακοινώσεων της Eurostat στις 15 Νοεμβρίου για το ύψος του ελλείμματος του 2009. Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά, όπως επισημαίνουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, ότι.....
το αναθεωρημένο έλλειμμα δεν θα ξεπεράσει το 15,5%, ποσοστό πάντως που δημιουργεί πρόσθετες υποχρεώσεις περίπου 1,6 δισ. ευρώ και σε συνδυασμό με τη «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού, που ήδη αγγίζει τα 2 δισ. ευρώ, ανοίγει το δρόμο για την αύξηση των «βαρών» στους φορολογουμένους. Αποφυγή αύξησης φόρων Το σίγουρο πάντως είναι, σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες του οικονομικού επιτελείου, ότι η κυβέρνηση θα αποφύγει σε πρώτη τουλάχιστον φάση την αύξηση των φόρων, καθώς θα επιχειρήσει οι όποιες δημοσιονομικές «διορθώσεις» να γίνουν με την περαιτέρω περιστολή των δαπανών ειδικά του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με ιδιαίτερη έμφαση στις ελλειμματικές ΔΕΚΟ και στους «προβληματικούς» Οργανισμούς. Ολα αυτά φυσικά θα μπουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, κλιμάκιο της οποίας θα βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα για να ελέγξει την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών και να ενημερώσει άμεσα την κεντρική αντιπροσωπεία που καταφθάνει στις 15 Νοεμβρίου στη χώρα μας για να δώσει, εφόσον έχουμε περάσει τις εξετάσεις, το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου αλλά και για την κατάθεση του νέου κρατικού προϋπολογισμού στη Βουλή στις 18 Νοεμβρίου.


«Θυσία» εραγζομένων Είναι αξιοσημείωτο πάντως, όπως έχει ήδη επισημάνει η «Ν», ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η τρόικα έχει ήδη καταθέσει πρόταση και για περιορισμό του αριθμού των εργαζομένων κυρίως στις ΔΕΚΟ, που δεν αποκλείεται τελικά να «θυσιαστούν» στο «βωμό» της δημοσιονομικής εξυγίανσης. Το «παζάρι» με τους εκπροσώπους της τρόικας θα είναι για μια ακόμη φορά ιδιαίτερα «σκληρό», αφού οι εκπρόσωποί της πιέζουν ακόμη και για νέα πρόσθετα μέτρα που θα πλήξουν τις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού. Το κλιμάκιο της τρόικας έρχεται αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα για να ελέγξει την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών προκειμένου να γίνει η εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου. Φωτογραφία από παλαιότερη επίσκεψη του κλιμακίου στη χώρα μας. Νέα «φοροσκούπα» Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο νέος κρατικός προϋπολογισμός ξεκινά με βάση τους πρόσθετους φόρους ύψους 5,4 δισ. ευρώ, που περιλαμβάνονται στο προσχέδιό του και οι οποίοι θα πλήξουν όλους ανεξαιρέτως τους φορολογούμενους το 2011. Η «λιτότητα» του 2011 θα περιλαμβάνει αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών, φορολόγηση των αυθαιρέτων, φορολόγηση αμοιβών σε είδος, αδειοδότηση των τυχερών παιχνιδιών, αύξηση των φόρων πολυτελείας, «πράσινο» φόρο, τους φόρους στους ημιυπαίθριους, αλλά και τα νέα τεκμήρια. Παρά μάλιστα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά, με κυρίαρχο την έλλειψη ρευστότητας, η κυβέρνηση προχωρά στην επιβολή για τρίτη συνεχόμενη χρονιά έκτακτης εισφοράς στις επιχειρήσεις ύψους 1 δισ. ευρώ.

 Μετατάξεις στο ΦΠΑ Ολα αυτά όμως με δεδομένο ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν στο 13,8% και όχι στο 15,5%, που αναπόφευκτα ανοίγει το δρόμο για νέες επιβαρύνσεις. Αυτό ουσιαστικά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι μεγαλύτερο το «πακέτο» των προϊόντων που θα μεταταγούν από το χαμηλό συντελεστή 11% του ΦΠΑ στον υψηλό 23%, αντίθετα λιγότερα θα «πέσουν» (εάν «πέσουν») στον υπερχαμηλό συντελεστή 5,5%, ο οποίος θα ανέλθει στο 6% ή 6,5%, ενώ η πλειοψηφία των βασικών καταναλωτικών αγαθών θα βρεθεί από το 11% στο 13%. Ταυτόχρονα κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει στο υπουργείο Οικονομικών ότι το 2011 θα υπάρξει και νέα αύξηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στις βενζίνες σε συνδυασμό με την εξίσωση των ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Δεδομένες, εξάλλου, πρέπει να θεωρούνται και οι νέες επιβαρύνσεις στα καπνά, πάντα με τη δικαιολογία της αντικαπνιστικής εκστρατείας. Φορολογικός «Καλλικράτης» Τα ανωτέρω εξάλλου μέτρα όπως επίσης και η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του υπουργείου μέσω της εφαρμογής του φορολογικού «Καλλικράτη» («Ν», φ. 3/11/2010, σελ. 1) θα περιληφθούν σε νομοσχέδιο-«σκούπα» το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή αμέσως μετά το νέο προϋπολογισμού του 2011. Στο ίδιο εξάλλου νομοσχέδιο θα περιληφθεί και η μείωση του φορολογικού συντελεστή στα αδιανέμητα κέρδη των επιχειρήσεων (Ανωνύμων Εταιρειών και ΕΠΕ), ο οποίος από την 1η Ιανουαρίου 2011 θα πέσει στο 20% από 24% που είναι σήμερα. Επίσης, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει να αυξήσει το φόρο στις χρηματιστηριακές συναλλαγές από 0,15% που είναι σήμερα στο 0,3%, αφού προσανατολίζεται στην αναβολή του φόρου υπεραξίας κατά την πώληση μετοχών. Υπενθυμίζεται ότι με βάση τις ισχύουσες διατάξεις από τις αρχές του νέου έτους στα κέρδη που προκύπτουν από την πώληση μετοχών σε διάστημα εντός τριών μηνών από την αγορά τους ο φόρος υπεραξίας θα είναι 20%, εάν η πώληση γίνει σε διάστημα από τρεις έως και δώδεκα μήνες 10%, ενώ για πωλήσεις άνω των δώδεκα μηνών δεν θα επιβαλλόταν φόρος υπεραξίας, αλλά φόρος πωλήσεων 0,15%. Δαπάνες - ΔΕΚΟ Η κυβέρνηση αναμένεται να προβάλει σθεναρές αντιστάσεις στην τυχόν επίμονη απαίτηση της τρόικας για αύξηση οποιουδήποτε φόρου ή επιβολή νέων, προβάλλοντας ως αντεπιχείρημα την περαιτέρω περιστολή των δαπανών Ετσι, σε πρώτη φάση, το νέο «πακέτο» που θα παρουσιάσει θα περιλαμβάνει περικοπές στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και δραστική περικοπή όλων των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Δεδομένες βέβαια πρέπει να θεωρούνται οι δραστικές περικοπές στις ΔΕΚΟ, όσον αφορά στα επιδόματα, στις υπερωρίες και στις αποζημιώσεις για εκτός έδρας.

Οι καταργήσεις ΔΕΚΟ Δεν αποκλείεται μάλιστα χιλιάδες εργαζόμενοι σε ελλειμματικές ΔΕΚΟ, αλλά και σε Οργανισμούς με τεράστια ελλείμματα, που ταυτοχρόνως έχουν χάσει τον κοινωνικό χαρακτήρα για τον οποίο συστάθηκαν, να μην έχουν καν το δικαίωμα μετάταξης από τη στιγμή που θα καταργηθούν. Μπορεί το επόμενο και μεγαλύτερο «χτύπημα» να δεχθούν οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όσοι εργάζονται σήμερα στο στενό δημόσιο τομέα δεν θα υποστούν νέες μειώσεις στις αποδοχές τους από το επόμενο έτος. Ενιαίο μισθολόγιο Αυτό θα επιτευχθεί με έμμεσο τρόπο μέσω της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου, που θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην κατάργηση τουλάχιστον 200 επιδομάτων και ειδικών παροχών, που απολαμβάνει σήμερα η πλειοψηφία των εργαζομένων στο Δημόσιο. Τα μόνα επιδόματα που έχει αποφασίσει να διατηρήσει η κυβέρνηση είναι το οικογενειακό και θέσης, γεγονός το οποίο μεταφράζεται ότι οι αποδοχές όλων των υπαλλήλων στο Δημόσιο θα μειωθούν επιπλέον 10%. Τράπεζες Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, θα πρέπει εξάλλου σύντομα να ανοίξει και τα «χαρτιά» του προκειμένου να αποκαλύψει τις προθέσεις της κυβέρνησης για το τι μέλλει γενέσθαι στο τραπεζικό σκηνικό. Ηδη οι καθυστερήσεις είναι σημαντικές και στον τομέα αυτό, παρά τις παροτρύνσεις τόσο της τρόικας όσο και τις πιο πρόσφατες του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, όμως και στο θέμα αυτό η κυβέρνηση έχει προτιμήσει ο χρόνος τον ανακοινώσεων να είναι αμέσως μετά το δεύτερο γύρο των εκλογών. «Κλειδί εξελίξεων» Σε κάθε περίπτωση εξάλλου «κλειδί» για τις εξελίξεις είναι το μέλλον των κρατικών τραπεζών, αφού από τη στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση όσον αφορά στα «πακέτα» που κατέχει σε αυτές θα δρομολογηθούν και οι αλλαγές στο ευρύτερο τραπεζικό σύστημα. Είναι αξιοσημείωτο, πάντως, ότι το οικονομικό επιτελείο έχει εδώ και αρκετό διάστημα στα χέρια του τη μελέτη των συμβούλων αποκρατικοποίησης, η οποία περιλαμβάνει επτά εναλλακτικά σενάρια - συνδυασμούς για τις συμμαχίες ή συνέργειες που μπορούν να γίνουν στην τραπεζική σκακιέρα. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΟΣ naftemporiki.gr
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters