Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Και που να πιστέψω ;

Συνήθως, όταν η Αλήθεια είτε του Νου , είτε η Ιστορική, «γκρεμίζει» τα δόγματα και τις πάσης φύσεως πεποιθήσεις που κάποιοι άλλοι (σίγουρα όχι για το καλό μας) όρισαν για εμάς δίχως ποτέ να μας ρωτήσουν αρχίζουν και αναρωτιούνται αναζητώντας  «Νέα Είδωλα»  για να λατρέψουν. Μέχρι σήμερα έχω έρθει αντιμέτωπος πολλές φορές  -όταν μετά από συζητήσεις και αναλύσεις είχα αποδείξει σε ανθρώπους πως ο Δογματικός Θεός του Ισλάμ και του Χριστιανισμού κατ ουσίαν είναι ένα αγενές κατασκεύασμα πολλών συνιστωσών και συμφερόντων – με το συγκεκριμένο ερώτημα :
Και που να πιστέψω δηλαδή ; Που να προσεύχομαι ; Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα ;
Καλώς η κακώς ο άνθρωπος έμφυτα έχει ανάγκη το να προσεύχεται σε μια ανώτερη δύναμη. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παντού. Όχι μόνο τώρα , μα διαχρονικά. Αυτή την ανάγκη του ανθρώπου στο θρησκεύειν πάντοτε “κάποιοι” έξυπνοι , την εκμεταλλεύτηκαν, την τροποποίησαν και την παρουσίασαν με τρόπο τέτοιο ούτως ώστε Α) και το Κοινό αίσθημα και αναγκαιότητα να εκδηλώνεται και Β) Να κερδίζουν και να χειραγωγούν μέσω αυτού. Δεν θα εξετάσω το εάν έπραξαν σωστά η λάθος. Με μια πρώτη ανάγνωση και με αίσθηση δικαίου, μπορούμε να πούμε πως είναι εγκληματίες, αλλά σε βαθύτερη ανάλυση θα βλέπαμε πως και εκείνοι ήταν επίσης αναγκασμένοι να προχωρήσουν σε αυτό το βήμα. Το ζήτημα δεν είναι τι γινόταν κάποτε, μα τι γίνεται σήμερα, τώρα, αύριο . Το παρελθόν καλώς η κακώς πέρασε, μας διδάσκει και μας διαμορφώνει. Θα αφήσουμε τα κακώς κείμενα του, να συνεχίζουν να ορίζουν τις ζωές μας και στον 21ο αιώνα ; Κατ εμε αυτό θα ήταν ακόμα ποιο εγκληματικό. Ας περάσουμε όμως στον πυρήνα του σημερινού μου άρθρου .

Σχεδόν πάντα η απόγνωση στο βλέμμα των ανθρώπων όταν τους γκρεμίζεις τον κόσμο τους είναι ίδια « Και τώρα που να πιστέψω; Έτσι έμαθα από παιδί, αυτά πίστευαν και οι παππούδες μου . Πού να πιστέψω; . Σε αυτό το ερώτημα η απάντηση είναι ξεκάθαρη . Συνέχισε να πιστεύεις στον Θεό. Κανείς δεν σε εμποδίζει από αυτό. Κανείς δεν θα σε κατηγορήσει για αυτό, κανείς αν το θες δεν θα σε κατακρίνει για αυτό (και δεν έχει το δικαίωμα να το πράξει). Καλώς η κακώς υπάρχουν πολλά που δεν κατανοούμε «εκεί έξω». Δεν θα μπω στην λογική του αν είναι παραισθήσεις οι εμπειρίες  εκατομμυρίων ανθρώπων με Αγίους – Αγγέλους - τον Ιησού , τους Θεούς η πάσης φύσεως «Δύναμη». Αυτό που πρέπει να εμποδίσεις τον εαυτό σου να πράξει είναι να «εισέρχεσαι» στα χνάρια της έτοιμης τροφής, της έτοιμης λύσης, των αντιπροσώπων του «Θεού» από εσένα, για εσένα. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μάθεις να σκέφτεσαι, να συγκρίνεις και να αναλύεις. Να αποδείξεις στον εαυτό σου και στην κοινωνία πως δεν είσαι νοήμων ον μόνο στα λόγια μα και στην πράξη. Αυτό που πρέπει να κάνεις σε πρώτο βήμα λοιπόν είναι να πιστέψεις στον εαυτό σου και στην Λογική που ενυπάρχει μέσα σου . Ως δεύτερο βήμα οφείλεις να μην επιτρέπεις σε «Θεικούς» Νόμους η «Κανόνες» «Θεόπνευστων» κατά το όνομα βιβλίων να επηρεάζουν το μυαλό σου, τα θέλω σου, τους στόχους σου και την προσωπικότητα σου. Να μην επιτρέπεις σε κανέναν να σε χειραγωγεί, να σε οδηγεί εκεί που θέλει, να σου μεταφράζει η να σου παραφράζει είτε βιώματα σου είτε πεπραγμένα σου με παλαιολιθικούς «Νόμους» που αντί να σε οδηγούν στην εξέλιξη και την πρόοδο σε οδηγούν στην σκλαβιά και την πνευματική πενία. Όλοι σχεδόν οι «οδηγοί» των θρησκευτικών δογμάτων σου λένε πως θα νιώσεις «γαλήνη» στα χέρια του Θεού τους. Τι εννοούν με αυτό ; Πως εάν παραδόσεις πάσα ευθύνη του Εαυτού σου σε κάποιον θεό θα αισθανθείς αυτομάτως καλύτερα. Πως εάν αρχίσεις να παπαγαλίζεις τις εντολές κάποιου θεού μέσα από «Θεόπνευστα» βιβλία θα οδηγηθείς στην ευτυχία . Αυτό βασικά εν μέρει είναι αλήθεια. Ελάχιστοι άνθρωποι έχουν το κουράγιο να αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεων τους. Ελάχιστοι άνθρωποι έχουν την εσωτερική δύναμη που απαιτείται να κατηγορήσουν πρωτίστως τον εαυτό τους για όσα τους συμβαίνουν. Είναι το αίσθημα της ανευθυνότητας , της αδυναμίας και της νοητικής τεμπελιάς που εκμεταλλεύονται οι εξουσιαστές των θρησκειών κάθε απόχρωσης. Τι είναι ποιο απλό. Να καθίσεις να κρίνεις εξονυχιστικά κάθε τι που σου πλασάρει ο πάσα ένας και να το φιλτράρεις με την Λογική σου , η να δεχτείς ως de facto αλήθειες (και πόσο μάλλον δε του ίδιου του θεού έτσι ;) και κώδικα ζωής από έτοιμες λύσεις ; Τι είναι ευκολότερο, το να μαγειρέψεις μόνος σου στο σπίτι για να φας η να πας σε κάποιο FastFood ; Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τα δόγματα μα και με τις κυβερνήσεις ακόμα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι κινούνται λες και είναι η προσωπική τους κατάρα το να σκεφτούν και να αποφασίσουν οι ίδιοι για τους εαυτούς τους. Παντού και πάντα βλέπεις ανθρώπους να παπαγαλίζουν πεποιθήσεις τρίτων δίχως η ίδιοι να έχουν στο παραμικρό ιδέα για το τι θέλουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους. Παντού και πάντα βλέπεις ανθρώπους να θυσιάζονται για “έτοιμες” πεποιθήσεις που γαλουχήθηκαν με αυτές η και που ακόμα , ακόμα οι ίδιοι τις επέλεξαν από τις χιλιάδες εναλλακτικές που υπάρχουν παρά να θυσιαστούν για αληθινούς λόγους και αίτια , που οι ίδιοι αποδεδειγμένα μόχθησαν να ανακαλύψουν για τον εαυτό τους. Αυτό το βλέπουμε παντού και πάντοτε. Πριν επέλθει ο καταναλωτισμός και οι Εταιρείες στην ζωή μας , αυτό τον ρόλο τον έπαιζε η θρησκεία και η πληθώρα αγίων. Επειδή κάποτε δεν είχες την πολυτέλεια να αλλάξεις δόγμα η να αλλαξοπιστήσεις, γιατί αυτομάτως θα σε σκοτώνανε (τι πολιτισμός Θεέ μου) , υπήρχανε εκατοντάδες Άγιοι στο “μαγαζί” που σε “καλούσαν” να τους επιλέξεις για να προσεύχεσαι σε αυτούς. Εκατοντάδες εκκλησάκια αυτών που σε καλούσαν να τα επισκεφτείς και να ταχθείς σε αυτούς. Ο καπιταλισμός καθώς και ο Κομμουνισμός είναι γεννήματα του Θρησκευτικού Δογματισμού και της προπαγάνδας . Είναι το ίδιο ακριβώς συστατικό της θεοποίησις και της Ιερότητας που αποχαυνώνει τον άνθρωπο και τον κάνει ένα εργαλείο προς πάσα χρήση για όποιον ξέρει να το εκμεταλλευτεί σωστά. Επαναλαμβάνω, δεν λέω πως δεν υπάρχει Θεός, δεν λέω πως δεν είναι αληθινές οι εμπειρίες των πιστών . Εδώ αναλύω ένα άλλο πλαίσιο του ζητήματος . Το πλαίσιο της χειραγώγησης, της προπαγάνδας, της υποταγής του καθενός .

Όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι για τον κόσμο που υπάρχει σήμερα. Κάθε άνθρωπος βάζει ένα μικρό λιθαράκι σε αυτό που λέμε “κοινωνία”. Αν οι περισσότεροι άνθρωποι αποφασίσουν να γκρεμίσουν, τότε η κοινωνία θα γκρεμιστεί και θα επιστρέψουμε στην εποχή των σπηλαίων. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεστε. Σωστούς ανθρώπους στις σωστές θέσεις χρειάζεσαι και έτοιμο το συστατικό της επιτυχίας.

Όλοι απεγνωσμένα ζητάνε κάποια δύναμη για να βγάλουν το βάρος των ευθυνών της ζωής τους. Τους κουράζει το να σκέφτονται και να αποφασίζουν οι ίδιοι για τους εαυτούς τους. Ως φυσικό αποτέλεσμα αυτού , ηγέτες που εκμεταλλεύονται τον λαό και τον οδηγούνε σε σφαγές η σε πάσης φύσεως καταστάσεις που οι ίδιοι το θέλησαν και αποφάσισαν, ως φυσικό αποτέλεσμα αυτού, στο Όνομα των Νόμων ενός υποτιθέμενου Θεού να γίνονται τα μεγαλύτερα εγκλήματα και ζωές να καταστρέφονται διαχρονικά.

Στο ερώτημα λοιπόν που να πιστέψω η μόνη αληθινή απάντηση είναι : Στον Εαυτό σου κι εάν νιώσεις υπερβολικά αδύναμος στην προσπάθεια σου, τότε προσευχήσου και στον θεό της αρεσκείας σου . Τι θα ήθελε ο Θεός ως «Πατέρας» για μας πραγματικά ; Προφανώς να περπατήσουμε στα πόδια μας, να τον μιμηθούμε και να μην χρειαζόμαστε τιμωρίες και «φωνές» ούτως ώστε να πορευτούμε. Τι θα ήθελε ο Θεός για την ανθρωπότητα ; Να σταματήσει να εξοντώνεται για τους ποιο ηλίθιους λόγους, να σταματήσει να σπαταλάει το δώρο της Σκέψης και της Λογικής με τους ποιο κωμικοτραγικούς τρόπους . Είμαι σίγουρος πως εάν εξωγήινος πολιτισμός, μας μελετάει γελάει μαζί μας και δικαίως. Είναι δυνατόν να μην ξέρεις τι θες ; Είναι δυνατόν να μην μπορείς να ορίσεις ο ίδιος την ζωή σου και να γνωρίζεις πως είσαι μέρος ενός συνόλου ; Είναι δυνατόν οι άνθρωποι να μην κατανοούν πως κανείς θεός δεν τους καταδίκασε σε φτώχεια – απώλεια κοντινών τους προσώπων – απώλεια εργασίας – χωρισμούς – ασθένειες και τόσα ακόμα , αλλά πως είτε η ζωή η ίδια τα προκαλεί αυτά με τους φυσικούς της Νόμους, είτε άνθρωποι σε ανθρώπους ; Επειδή άνθρωποι σε Χ πόστα και Θέσεις εξουσίας αποφάσισαν η Ελλάδα να εισέλθει στο ΔΝΤ θα το ρίξουμε σε κάποια αόρατη δύναμη που βλακωδώς κάποιοι αποκαλούν «Σατανά» ; Επειδή εμείς ως λαός είμαστε ανίκανοι να ψηφίσουμε σωστά η να έχουμε συναίσθηση των πράξεων μας μας φταινε Θεοί και Δαίμονες ; Είναι δυνατόν να λέμε πως η πρόοδος της τεχνολογίας προέρχεται από το “κακό” ; Είναι δυνατόν να πιστεύουμε πως ζούμε στα χρόνια κάποιου αντιχρίστου ; Μα φυσικά και ζούμε στα χρόνια του αντιχρίστου. Οτιδήποτε δεν συμβαδίζει με τους Νόμους και τους Κανόνες των Χριστιανών είναι αυτομάτως και σατανικό. Μήπως δεν ήταν και ο Νέρωνας ενας ακόμα αντίχριστος ; Μήπως δεν ήταν και ο Μωάμεθ το ίδιο ; Μήπως δεν ηταν και ο Χίτλερ για ορισμένους η ο Στάλιν ; Κάθε φορά που η ανθρωπότητα θα βαδίζει μακρυά από τους «Νόμους» των Ευαγγελίων οι εκπρόσωποι της συγκεκριμένης θρησκείας θα λένε πως βαδίζουμε «κατά διαόλου». Στο ερώτημα όμως , εάν ο κόσμος όταν λάτρευε τον «Ιησού» στην χιλιόχρονη αυτοκρατορία του, προόδευσε και υπήρχε ευημερία πραγματική, εκεί άκρα του τάφου σιωπή. Κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να δει την πλάνη. Κανείς δεν αντιλαμβάνεται με τι ανοησίες καθόμαστε και ασχολούμαστε.

Αντιστοίχως και στο Ισλάμ. Κάθε φορά που η Δύση για Γεωπολιτικούς λόγους θα εισβάλλει εκεί το παραμύθι θα είναι το ίδιο « Οι άπιστοι οι Χριστιανοί μας κήρυξαν πόλεμο ήρθε η ώρα για Τζιχάντ» . Κάθε φορά που ο κόσμος του Ισλάμ απομακρύνεται από τους Νόμους του Κορανίου αυτομάτως θα γεννιούνται « Μάρτυρες» ζωσμένοι με εκρηκτικά έτοιμοι να υποστηρίξουν με την ζωή τους τους Νόμους του Θεού τους . ( Προσέξτε, του Θεου τους, οχι της πατρίδας τους)


Τώρα εάν εσείς βλέπετε Λογική και σοβαρότητα σε όλο αυτό το πλαίσιο που η ανθρωπότητα κινείται, τότε τι να πω. Και εις ανώτερα !


Στο ερώτημα λοιπόν «Και που να πιστέψω» η μόνη σοβαρή απάντηση είναι

Στον εαυτό σου . Να πιστέψεις σε ανθρώπους , να πιστέψεις σε ότι πραγματικά μπορεί να σε φέρει στην ευδαιμονία. Να πιστέψεις στην ηθική που υπάρχει ως άγραφος κώδικας μέσα σου, να πιστέψεις στα έργα των ανθρώπων του Πνεύματος και της Φιλοσοφίας, να πιστέψεις στο ατελές δημιούργημα που λέγεται άνθρωπος και να προσπαθήσεις να αυτοβελτιωθείς, να αυτομορφωθείς, να γίνεις Όμοιος προς τον “Θεό” . Πίστεψε , αγάπησε, λάτρεψε εναν άξιο άνθρωπο. Χίλιες φορές προτιμότερο απο το να λατρεύεις κάποιον "Θεό" αμφιβόλου ποιότητας και προθέσεων.

Εάν π.χ κάποιος Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο ( Εάν λέμε, σιωπή άθεοι) τότε σίγουρα τον δημιούργησε για να τον δει να γίνεται και αυτός κάποτε Θεός .

Εάν πάλι τον δημιούργησε για να τον βασανίζει και να τον εμπαίζει η να τον θέλει σκλάβο του, τότε δεν αξίζει για θεός . Όχι μόνο δικός μας, μα οποιασδήποτε ύπαρξης στο Σύμπαν .

Αρκετά η ανθρωπότητα αιματοκυλίστηκε στο όνομα του Θεού. Αρκετά παρουσιάστηκε ως “Καλό” το να θυσιάζεσαι για τον Θεό. Είναι ότι ποιο γελοίο έχει συμβεί στην ανθρώπινη ιστορία και ακόμα συνεχίζει να υφίσταται . Και όταν λες τα αυτονόητα μπορεί και να καταδικασθείς και από πάνω επειδή τα δογματικά μυαλά αντί σκέψης έχουν μέσα τους σκατά.

Ο κάθε κομπλεξικός της ιστορίας πάντοτε προσπαθούσε να βαφτίσει τα κόμπλεξ και τις ανασφάλειες του γύρω από “επίσημους” μανδύες. Όπως συνέβαινε τους πρωτοχριστιανικούς αιώνες όπου ο καθένας έλεγε πως όσα έγραφε δεν ήταν δικά του αλλά κάποιου αναγνωρισμένου συγγραφέα , ούτως ώστε τα όσα έγραφε να παίρνανε “κύρος” . Έτσι και εδώ. Ο κάθε κομπλεξικός αποδίδει στον Θεό του τις αντιλήψεις του, τους φόβους του, τα “θελω” του και επειδή είναι στο Όνομα του Θεού αυτομάτως παίρνει συγχωροχάρτι στο να σκοτώσει, να ληστέψει, να βασανίσει, να βιάσει και ταυτόχρονα να αισθάνεται περήφανος που όλα αυτά τα θεάρεστα τα έπραξε στο ονομα του Θεού .

Όπως βλέπετε δεν αναφέρομαι στην οικονομική η και πολιτική προέκταση και εκμετάλλευση του εν λόγο θέματος. Είναι αυτονόητα για να καθίσω να τα αναφέρω.

Τα ιδανικά και οι Ιδέες, μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι σύμμαχοι των ανθρώπων αναφορικά με την πρόοδο και την εξέλιξη των κοινωνιών μας.. Όταν όμως αυτά τα ιδανικά και αυτές οι ιδέες δεν σχετίζονται με τον άνθρωπο αλλά με «Θεούς» και τα «Θελήματα» τους τότε υπάρχει προδοσία προς την ανθρωπότητα.. Όταν σκοτώνεις εις το όνομα θεού , αυτομάτως προδίδεις την ιδια σου την ουσία, την ανθρωπότητα.

Τέρμα οι δικαιολογίες. Αποφασίστε με ποιανού μεριά είστε.

Κανείς ποτέ δεν θα σας πει πως ο άνθρωπος είναι κάποιο τέλειο δημιούργημα. Αντιθέτως είναι ατελές και πολλάκις βάρβαρο, άξεστο και απαίδευτο.

Προσωπικά όμως θα σας πω πως μόνο η εξέλιξη του ανθρώπου μπορεί να φέρει ένα καλύτερο αύριο για όλους μας . Θα επανέλθω με σχετικά άρθρα στο μέλλον σε αυτά τα ζητήματα και θα καυτηριάσω κάθε παράλογη όψη που κυριαρχεί στους ανθρώπους εδώ και χιλιετίες ..

Αρκετά με την ανοησία

Πιστέψτε, προασπίστε και εξελίξτε τους Εαυτούς σας. Είναι το Χρέος σας προς την ίδια την Ζωή .

Θελημικός Ιεροφάντης 
 
http://meta-ta-fysika.blogspot.com/2010/12/blog-post_7382.html

Η ΙΟΝΙΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ Δεν είναι τα Επτάνησα επτά βράχοι

Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Μια πολιτική μεγάλων μεταρρυθμίσεων όπως αυτή που ονόμασα επαναθεμελίωσης του κράτους και πολυκεντρικότητας απαιτεί μια παιδεία μεταρρυθμίσεων. Αυτή η παιδεία απουσιάζει. Η βουλιμία του υπερσυγκεντρωτισμού και του υπουργοκεντρισμού της δικομματικής νομενκλατούρας δεν αφήνει περιθώρια καλλιέργειας της. Έτσι αυτοί που......
κατέχουν τα υπουργεία επί δεκαετίες, κατέχοντας και δολοφονώντας την ίδια την Αθήνα και την Αττική, θεώρησαν τα Επτάνησα επτά βράχια που θα τα ενώσουν με τις ηπειρωτικές περιοχές. Όπως οι τουρκοϊσλαμιστές πασάδες θέλουν να ενσωματώσουν τα νησιά του Αιγαίου.
Είναι όμως τα Επτάνησα, η Ιόνια διάσταση, επτά βράχια; Η Ιόνια διάσταση είναι πολύ πλούσια σε αντίθεση με αυτούς που παριστάνουν τους κυβερνήτες και διασπούν την ενότητα, την ταυτότητα των ιστορικών ελληνικών περιφερειών, με τον προκρούστιο Καλλικράτη. Ειδικά η νέα αντμινιστρέϊσον νομίζει ότι οι ελληνικές περιφέρειες είναι ταυτόσημες με την North Carolina και την South Carolina. Γι αυτό ακρωτηρίασαν την Πελοπόννησο, την Ρούμελη, την Μακεδονία, το Αιγαίο – Ιωνία.
Η θεώρηση των Επτανήσων ως επτά βράχων εξοντώνει την ιστορία, την γεωγραφία, την μνήμη, την κληρονομιά της πολύ πλούσιας Ιόνιας διάστασης. Εξαφανίζει, καταστρέφει την Ιόνια Ακαδημία, την Ιόνια Τράπεζα, την ποίηση, τον Σολωμό, την Ναυσικά, την Πηνελόπη. Εξαφανίζει όμως και το Ρομπόλα, το Νούμπολο, το κακοτρύγι και το κρασί Θεοτόκυ. Με «υ» το ήττα. Τους τελευταίους μήνες όλες οι Ακαδημίες του ισπανόφωνου κόσμου σχεδιάζουν να επαναφέρουν το Υ γκρέκ, το ύψιλον. Άνοιξε μια συζήτηση για την επιστολή του Κολόμβου προς την τότε βασίλισσα της Ισπανίας Ysabella. Σ΄ αυτή την επιστολή το «Ι» γράφεται επίσης με ύψιλον.
Εξαφανίζει επίσης την προοπτική της επιστροφής του βουτύρου Κερκύρας ως τυπικό2 προϊόν και όχι αυτό που αγοράζω στην Αθήνα λόγων των ιστορικών, συναισθηματικών δεσμών μου με την Κέρκυρα. Πληροφορήθηκα ότι το βούτυρο Κερκύρας παρασκευάζονταν από το γάλα που έδιναν τα πρόβατα που έβοσκαν το επάνω μέρος του πρώτου χόρτου της Άνοιξης.
Η ακύρωση της Ιόνιας διάστασης διασπά, αδυνατίζει, εξαφανίζει την μουσική του Ιονίου, τις Μαντολινάτες. Πολύ περισσότερο δολοφονεί τον Δυτικό Ελληνισμό. Για σκεφτείτε τι σημαίνει Δυτικός Ελληνισμός. Το σκεφτήκατε ποτέ; Σας το δίδαξαν ποτέ;
Η Ιόνια διάσταση όμως δεν είναι μόνο τα Επτάνησα. Είναι και η άλλη ακτή του Ιονίου. Το Μεταπόντιον, ο Κρότωνας, η Συρακούσα, η Απουλία, η Καλαβρία. Είναι οι αυτόχθονες ποικιλίες των κρασιών με ιστορία χιλιετηρίδων, το Greco Bianco, το Malvasia από το Μονεμβασία,το Aglianico που θα πει ελληνικό3. Την προηγούμενη χρονιά είχαν την τιμητική τους στην Ιταλία. Εδώ έχει την τιμητική του το ουίσκι και το καμπερνέ. Ο επαρχιωτισμός δηλαδή. Εξαφανίζοντας την Ιόνια διάσταση γενοκτονείς επί αυτού του πλούτου που αποτελεί μέρος, θεμέλιο της Ευρώπης, της Ανθρωπότητας και της κληρονομιάς της. Τι θα έλεγε ο Πυθαγόρας γι αυτό;
Η Ιόνια Συνδιάσκεψη των Περιφερειών των δύο ακτών του Ιονίου Πελάγους μπορεί να επαναφέρει την κεντρικότητα του Ιονίου στον Μεσογειακό Ευρωπαϊκό χάρτη. Είναι γνωστή η πρόταση μου4. Δεν το έκαναν οι τοπικοί και οι κεντρικοί θεσμοί. Είναι γνωστοί οι περιορισμένοι ορίζοντες τους. Η κάστα δεν ξέρει να κυβερνά, μόνο να καταναλώνει. Μπορούν να το κάνουν τα Επιμελητήρια όπως το δικό σας, το πλέον ιστορικό Επιμελητήριο της χώρας. Η Ιόνια γεωγραφία είναι ο τόπος του παράγειν, του επιχειρείν, των συνεργιών, των δικτύων σας. Είναι οι συμβολισμοί, η ταυτότητα, η αγορά σας, είναι το brand σας. Ποιος θα εγκατέλειπε ή θα δολοφονούσε ένα τέτοιο brand; Οι δύο ακτές μπορούν να δώσουν και να πάρουν πάρα πολλά η μία από την άλλη.
Η Ιόνια Συνδιάσκεψη θα σχεδιάσει μια πολιτική μεταφορών, συγκοινωνιών, συνδέσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές του Ιονίου. Επικοινωνούσαν επί χιλιετίες και δημιούργησαν ένα μεγάλο πολιτισμό.
Το Ιόνιο όμως αποτελεί χώρο διέλευσης μεγάλων διεθνών ευρωπαϊκών αξόνων. Η επέκταση ενός σύγχρονου οδικού και σιδηροδρομικού άξονα από το Bari και το Brindisi έως το Otrando θα περιόριζε σε ελάχιστες ώρες τον θαλασσόδρομο Otrando – Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα και θα αναβάθμιζε πανευρωπαϊκά το ρόλο της Εγνατίας.
Αυτού του τύπου τις πολιτικές εφαρμόζουν στις γειτνιάζουσες περιφέρειες τους οι Γάλλοι με τους Γερμανούς, οι Γάλλοι με τους Άγγλους, οι Ιταλοί με τους Σλοβένους. Γιατί να μην το κάνουν οι Έλληνες και οι Ιταλοί; Αυτός ο ορίζοντας έχει πολλούς υποστηρικτές και συνομιλητές στην δυτική πλευρά. Αυτό που απουσιάζει είναι το υποκείμενο, ο συνομιλητής, ο πρωταγωνιστής στην εδώ πλευρά. Μπορείτε να γίνετε εσείς οι πρωταγωνιστές.

1. Απόσπασμα της ομιλίας στο Επιμελητήριο Κερκύρας 13.12.10

http://polis-agora.blogspot.com/

Γιώργο τα έμαθες τα νέα; Η Ιρλανδία πήρε τα λεφτά χωρίς μνημόνιο

Οριακά και συγκεκριμένα με 81 ψήφους υπέρ και 75 κατά, το ιρλανδικό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα το σχέδιο οικονομικής στήριξης της Ε.Ε. και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, συνολικού ύψους 85 δισ. δολαρίων.
Τα 35 δισ. ευρώ του πακέτου οικονομικής βοήθειας αναμένεται να δοθούν στον τραπεζικό τομέα για τη στήριξή του, ενώ το υπόλοιπο ποσό πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για.....
την κάλυψη των δανειακών αναγκών της Ιρλανδίας για τα επόμενα τρία χρόνια.
Η συμφωνία από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ ήρθε ένα μόλις 24ωρο μετά την έγκριση από το ιρλανδικό κοινοβούλιο με ισχνή πλειοψηφία της συμφωνίας για «άμεση παροχή εξωτερικής οικονομικής βοήθειας», από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ιρλανδία έχουν καταστήσει σαφές ότι θα επαναδιαπραγματευτούν τη συμφωνία, αν έρθουν στην εξουσία μετά τις πρόωρες εκλογές στις αρχές του νέου χρόνου.
Το ΔΝΤ ανέφερε από την πλευρά του ότι «θα είναι πρόθυμο να γίνει μία επαναδιαπραγμάτευση» μετά τις εκλογές.

Αυτό κατάφερε η Ιρλανδική κυβέρνηση θέτοντας ως κύριο και μοναδικό γνώμονα των κινήσεων-αποφάσεών της το συμφέρον του Ιρλανδικού λαού. Στον αντίποδα, η Ελληνική κυβέρνηση, χωρίς να νιώθει ΚΑΜΙΑ διάθεση μεταμέλειας, συνεχίζει να στηρίζει το μνημόνιο και να νομοθετεί με νέα αισχρά νομοσχέδια εις βάρος των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του Ελληνικού λαού.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη -της δανειοδότησης χωρίς μνημόνιο- στην Ιρλανδία, απογυμνώνει και τον ρόλο του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος φέρει πλέον προσωπικά και αποκλειστικά την ευθύνη της εισόδου του ΔΝΤ στην Ελλάδα.
Φυσικά, δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως δήλωση εκ μέρους της κυβέρνησης σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα. Και ούτε προβλέπεται, αφού η είδηση αυτή καθεαυτή έχει "μειωθεί" στην Ελλάδα προκειμένου να μην γίνει αντιληπτό το τι ακριβώς συνέβη πριν αλλά και μετά τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.
Δυστυχώς, στην Ελλάδα των σκανδάλων και των μη συλληφθέντων ενόχων, στην Ελλάδα του σοσιαλιστή Παπανδρέου και του σοσιαλιστή Στρος Καν, εάν δεν συμβούν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, εάν δεν δρομολογηθούν αλλαγές προκειμένουν να μην επέλθει ο αργός θάνατος μίας χώρας, τότε τον ρόλο της κάθαρσης και των λύσεων θα αναλάβουν οι πολίτες, οι οποίοι είναι και κάτοχοι - ιδιοκτήτες της χώρας και εκ του Συντάγματος, οι μόνοι αρμόδιοι να αποφασίσουν για σημαντικά ζητήματα, που αφορούν την εθνική κυριαρχία και τα δικαιώματά τους που σε ρυθμό χιονοστιβάδας απεμπολεί η τραγική κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
http://kostasxan.blogspot.com/2010/12/blog-post_8534.html

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΟΥΣΙΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ-ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!

Anti-ntp:Εδώ τα λέμε καιρό ότι η μείωση του πληθυσμού και η νόσηση του γίνεται από παντού για να δουλεύουν οι φαρμακοβιομηχανίες και να μειωθεί ο πληθυσμός της γης ώστε να γινει ελέγξιμος από την Παγκόσμια διακυβέρνηση του Jeffrey


Ουσία σε σαμπουάν μπλοκάρει τα νευρικά κύτταρα.

Της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΥ
Πειράματα που έγιναν με εγκεφαλικά κύτταρα ποντικών έδειξαν ότι η επαφή με μια
χημική ουσία, η οποία περιέχεται σε πολλά προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, εμποδίζει την ανάπτυξη των νευρικών κυττάρων.
Πρόκειται για τη χημική ουσία methylisothiazolinone (ΜΙΤ), η οποία ανήκει σε μια ομάδα ουσιών που ονομάζονται βιοκτόνα και χρησιμοποιείται ευρέως σε κρέμες χειρός, σαμπουάν, βαφές μαλλιών κι άλλα καλλυντικά (για να αποθηκεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να αναπτύσσονται βακτήρια) ενώ ανάμεσα στα άλλα χρησιμοποιείται σε εργοστάσια παραγωγής χρωμάτων, κόλλας, καθώς και σε βιομηχανικά συστήματα ψύξης νερού για να σκοτώνει τα μικρόβια.
Στο Πίτσμπουργκ
Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης μελέτης παρουσίασε πριν από λίγες μέρες ο καθηγητής Νευροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, Elias Aizenman, στο ετήσιο συνέδριο της αμερικανικής εταιρείας Κυτταρικής Βιολογίας που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον.
Σε προηγούμενα πειράματα είχε βρεθεί ότι η χημική αυτή ουσία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό σε ευαίσθητα άτομα, καψίματα στο δέρμα και δερματίτιδα, όμως ο Aizenman μάς δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, ότι δεν μπόρεσε να βρει καμιά πληροφορία σχετικά με τις επιπτώσεις της χημικής αυτής ουσίας στην ανάπτυξη των νευρικών κυττάρων. «Μέχρι στιγμής δεν είχαν γίνει τέτοιου είδους πειράματα με το ΜΙΤ».
Ο Aizenman είχε δημοσιεύσει το 2003 στο περιοδικό Neurosience μιαν άλλη έρευνα, χρησιμοποιώντας τότε στα πειράματά του σχετικά μεγάλες δόσεις ΜΙΤ, οι οποίες και «σκότωσαν τα περισσότερα από τα νευρικά κύτταρα του ποντικού μέσα σε 10 λεπτά».
Επειδή πολλές χημικές ουσίες είναι τοξικές σε μεγάλες δόσεις, ο Aizenman και η ομάδα του ξεκίνησαν να δοκιμάζουν πολύ μικρότερες δόσεις για μεγάλη χρονική περίοδο, μιμούμενοι έτσι την περίπτωση ανθρώπων που εκτίθενται σε ΜΙΤ καθημερινά, όπως για παράδειγμα αυτοί που εργάζονται σε εργοστάσια που φτιάχνουν καλλυντικά, χρώματα, βαφές, κόλλες κ.λπ., ή όπου αλλού η συγκέντρωση της συγκεκριμένης χημικής ουσίας είναι υψηλή.
Οι ερευνητές εξέθεσαν αναπτυσσόμενους νευρώνες ποντικού σε 1 micromolar ΜΙΤ (που ισοδυναμεί με ένα γραμμάριο της χημικής αυτής ουσίας διαλυμένο σε περισσότερο από 8.000 λίτρα νερού) για λίγο περισσότερο από 18 ώρες. «Οι αναπτυσσόμενοι νευρώνες βγάζουν νευρίτες για να συνδέονται μεταξύ τους τα κύτταρα.
Ομως μετά την έκθεση στο ΜΙΤ κάθε νευρίτης είχε μεγαλώσει μόνον κατά το ήμισυ». 
Ο Aizenman θεωρεί ότι το ΜΙΤ φαίνεται να στοχεύει ένα ειδικό ένζυμο, το οποίο είναι υπεύθυνο για να ξεκινήσει η ανάπτυξη του νευρίτη.
Καίτοι η ανακάλυψη του Aizenman αφορά τις επιδράσεις του ΜΙΤ σε νευρικά κύτταρα (και μάλιστα σε καλλιέργεια) εμβρύου ποντικού, η ανακοίνωσή της έχει ταράξει και έχει προκαλέσει ποικίλες συζητήσεις στην επιστημονική κοινότητα.Η μεγαλύτερη ανησυχία των επιστημόνων έγκειται τις επιδράσεις που μπορεί να έχει το ΜΙΤ σε ανθρώπους που έρχονται σε επαφή καθημερινά με αυτήν την ουσία, όσο και στο νευρικό σύστημα ενός αναπτυσσόμενου εμβρύου, και πιθανά επιπτώσεις σε όλους μας, μια και όλοι χρησιμοποιούμε προϊόντα που περιέχουν ΜΙΤ.
«Η ουσία αυτή απορροφάται εάν τη φάμε, την αναπνεύσουμε ή έρθει σε επαφή με το δέρμα. 
Θα συμβούλευα λοιπόν μιαν έγκυο να μη δουλεύει σε ένα εργοστάσιο όπου χρησιμοποιείται αυτή η χημική ουσία, επειδή μπορεί να προκύψει κάποια ανωμαλία στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος του εμβρύου».
Ενας κίνδυνος
Ο Aizenman πιστεύει ότι η μελέτη του αποκαλύπτει έναν εν δυνάμει κίνδυνο. Τα σαμπουάν περιέχουν συγκέντρωση ΜΙΤ 100 με 200 φορές περισσότερο από ό,τι χρησιμοποίησε στο πείραμά του. 
Αλλά παραδέχεται ότι πιθανώς αυτοί που χρησιμοποιούν σαμπουάν ή κοντίσιονερ, για παράδειγμα, μπορεί να μην έχουν επιπτώσεις, όπως αυτοί που εκτίθενται στην ουσία λόγω δουλειάς.
«Δεν γνωρίζουμε εάν η μακρόχρονη έκθεση σε προϊόντα που περιέχουν ΜΙΤ είναι επικίνδυνη.
Δεν μπορώ να πω ότι τα προϊόντα που περιέχουν ΜΙΤ είναι ασφαλή, αλλά ούτε ότι δεν είναι. Υπάρχει εξαιρετικά λίγη πληροφόρηση σχετικά με το τι μπορούν να κάνουν αυτές οι ουσίες κι ανησυχώ γιατί δεν έχουν γίνει τα κατάλληλα πειράματα. 
Απαιτούνται ακόμη και επιδημιολογικές έρευνες, όπου θα πρέπει να μελετηθούν άνθρωποι με αυτισμό κι άλλες νευρολογικές ασθένειες, ώστε να αποκαλυφθεί εάν υπάρχει κάποια σχέση με την έκθεση του εμβρύου στη χημική αυτή ουσία».
Σύμφωνα με το National Institute of Health των ΗΠΑ η ουσία ΜΙΤ περιέχεται σε σαμπουάν, ενδεικτικά όπως τα Head and Shoulders, Suave και Clairol, καθώς επίσης σε κοντίσιονερ μαλλιών Pantene, στις βαφές μαλλιών της Revlon και σε μία πληθώρα άλλων γνωστών και μη προϊόντων (πλήρης λίστα προϊόντων που περιέχουν ΜΙΤ μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα
http: //householdproducts.nlm.nih.gov/cgi-bin/household/).
«Η US Enviromental Protecion Agensy (ΕΡΑ) φαίνεται ότι δεν απαιτεί πειράματα όσον αφορά τις πιθανές βλάβες που μπορεί να προκληθούν στην ανάπτυξη του νευρικούσυστήματος από διάφορες ουσίες για να δώσει άδεια κυκλοφορίας σε κάποιο προϊόν.
Πιθανώς υπάρχουν ουσίες γενικής χρήσης που μπορούν να καταστρέφουν το νευρικόσύστημα», λέει ο Aizenman.
Αυτή τη στιγμή ο Aizenman προσπαθεί να επαναλάβει τα πειράματά του σε ζωντανά ζώα,ώστε να βρει ακριβώς με ποιο τρόπο το ΜΙΤ επιδρά στους νευρώνες.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕ ΜΙΤ

ΠΛΑΚΕΣ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ
Camay Bar Soap
Dove Soap Bar with 1/4 Moisturizing Lotion
Oil of Olay Bar Soap for Soft Moisturized Skin
BODY BATHS
Vaseline Intensive Care Foaming Creme Bath, Botanical Garden
Vaseline Intensive Care Moisturizing Bath and Body Oil
Vaseline Intensive Care Moisturizing Bath Beads Enriched with Aloe
Vaseline Intensive Care Moisturizing Bath Beads, Peaceful Orchard
Vaseline Intensive Care Moisturizing Bath Beads, Petal Soft
Vaseline Intensive Care Moisturizing Bath Beads, Vitamin E
Vaseline Intensive Care Soft Petal Foaming Creme Bath
 
ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΑ
Dove Sensitive Skin Moisturizing Body Wash, New
Dove Ultra Moisturizing Body Wash
Vaseline Intensive Care Moisturizing Body Wash
 
ΜΑΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ
Clairol Herbal Essences Conditioner-Fine/Limp Hair
Clairol Intensive Blends Moisturizing Conditioner for Normal Hair
Clairol Intensive Blends Nourishing Creme Leave-In for All Hair Types
Clairol Intensive Blends Protecting Conditioner for Colored/Permed Hair
Clairol Intensive Blends Replenishing Conditioner for Dry/Damaged Hair
Pantene Pro V Color Revival Conditioner
Pantene Pro V Constant Care Conditioner
Pantene Pro V Deep Hydrating Treatment
Pantene Pro V Detangle Light Spray Conditioner
Pantene Pro V Essentials Hair Revival Cream
Pantene Pro V Essentials Instant Hair Quencher
Pantene Pro V Hydrating Curls Conditioner
Pantene Pro V Sheer Volume Conditioner
Pantene Pro V Smooth & Sleek Conditioner
Pantene Pro V: Provitamin Daily Treatment & Conditioner-Fine Hair
Pantene Pro-V: Provitamin Daily Treatment Conditioner-Dry Hair
Pantene Progressive Treatment Crème Conditioner
Salon Selectives Conditioner Type M Moisturizing
Salon Selectives Conditioner Type P Protective
Vidal Sassoon Conditioning Rinse-Stylists Choice
 
HAIR STYLING
Clairol 3 in 1 Mousse Maximum Hold
LOreal Pumping Curls for Curly Hair
Pantene Pro V Ready, Set, Curl Reviving Treatment
Pantene Pro V: (Alcohol Free) Styling Mousse Extra
Vidal Sassoon Alcohol Free Styling Gel Extra Hold
Vidal Sassoon Alcohol Free Styling Mousse Extra Body
 
HAIR SPRAY
Clairol 3 in 1 Conditon Hairspray Extra Hold, Unscented, Aerosol
Clairol Final Net All Day Hold Hairspray-Regular
Pantene Pro V Essentials Natural Body Booster Spray
Pantene Pro V Hold & Protect Non Aerosol Hairspray
Pantene Pro V Settique Spray Stay Smooth Aerosol Hairspray
Pantene Pro V Settique Spray Stay Smooth Non Aerosol Hairspray
Pantene Pro V Settique Spray Uplifting Aerosol Hairspray
Pantene Pro V Settique Spray Uplifting Non Aerosol Hairspray
Pantene Pro V Settique Spray, Curl Lock
Pantene Pro V Settique Spray, Curl Lock, Non Aerosol
Pantene Pro V Settique Spray, Hold & Protect with Colorshine
Pantene Pro V Shine On Glossing Spray with Colorshine
Pantene Pro V: Provitamin Wet/Dry Styling Hold Spray
Vidal Sassoon Alcohol Free Spray On Gel-Extra Hold
Vidal Sassoon Non Aerosol Finishing Hair Spray Ext
 
ΣΑΜΠΟΥΑΝ
Clairol Herbal Essences Intensive Blends Replenishing Shampoo
Clairol Herbal Essences Shampoo-Fine/Limp Hair
Clairol Herbal Essences Shampoo-Normal Hair
Clairol Intensive Blends Moisturizing Shampoo for Normal Hair
Clairol Intensive Blends Shampoo Protecting For Colored/Permed Hair
Pantene Pro V Classically Clean Shampoo
Pantene Pro V Essentials, Daily Strengthening Complex-1
Pantene Pro V Essentials, Daily Strengthening Complex-2
Pantene Pro V Hydrating Curls Shampoo
Pantene Pro V Purity Clarifying Shampoo
Pantene Pro V Shampoo, Hydrating Curls
Pantene Pro V Sheer Volume Shampoo
Pantene Pro V Smooth & Sleek Shampoo
Salon Selectives Botanical Blends Shampoo: Aloe
Salon Selectives Shampoo Level 1: Frequent Use
Salon Selectives Shampoo Level 4: Extra Moisturizing
Salon Selectives Shampoo Level 5 Regular-Normal

ΒΑΦΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ
Clairol Herbal Essences, True Intense Color, 40-Garnet Blaze, Bright Burgundy
Clairol Herbal Essences, True Intense Color, Honey Fusion, 26-Moon Dance
Clairol Hydrience Permanent Hair Color, Amber Sunrise, 20A, Med. Reddish Blonde
Clairol Hydrience Permanent Hair Color, Bamboo, 14, Dark Golden Blonde
Clairol Hydrience Permanent Hair Color, Black Pearl, 52
Clairol Hydrience Permanent Hair Color, Cocoa Harbor, 38
Clairol Hydrience Permanent Hair Color, Mocha Splash, 44, Medium Brown
Clairol Hydrience Permanent Hair Color, Oasis, XL02, Extra Light Blonde
Clairol Hydrience Permanent Hair Color, Russet Glow, 33, Dark Auburn
Clairol Revitalique Permanent Hair Color, Medium Natural Brown, Visionary Brown
Garnier Nutrisse Permanent Crème Haicolor, Brown Sugar 63
Garnier Nutrisse Permanent Crème Haircolor, Black Licorice 10
Grecian Formula 16, Liquid with Conditioner
LOreal Feria Haircolor, Cardinal 67, Rich Auburn
LOreal Feria Haircolor, Chocolate Cherry 36, Deep Burgundy Brown
LOreal Feria Haircolor, Crushed Garnet 41, Rich Mahogany
LOreal Feria Haircolor, Espresso 40, Deeply Brown
LOreal Feria Haircolor, French Roast 45, Deep Bronzed Brown
LOreal Feria Haircolor, Pure Diamond 100, Very Light Natural Blonde
LOreal Feria Haircolor, Sparkling Amber 63, Light Golden Brown
LOreal Feria Haircolor, Starry Night 21, Bright Black
LOreal Open Haircolor, Astral 10G, Golden Extra Light Brown
LOreal Open Haircolor, Atlantis 5N, Natural Medium Brown
LOreal Open Haircolor, Equinox 4G, Golden Dark Brown
LOreal Open Haircolor, Horizon 10N, Natural Extra Light Brown
LOreal Open Haircolor, Osiris 8K, Cool Medium Blonde
LOreal Open Haircolor, Oxygen 6G, Golden Light Brown
LOreal Open Haircolor, Solstice 7G, Golden Dark Blonde
LOreal Open Haircolor, Stellar 6N, Natural Light Brown
LOreal Preference Haircolor, Golden Blonde 8G
LOreal Preference Haircolor, Light Ash Blonde 9A
LOreal Preference Haircolor, Light Ash Brown 6A
LOreal Preference Haircolor, Light Brown 6
LOreal Preference Haircolor, Lightest Golden Brown 6 1/2G
LOreal Preference Haircolor, Medium Amber Brown 5AM
LOreal Preference Haircolor, Medium Ash Blonde 7 1/2A
LOreal Preference Haircolor, Medium Blonde 8
LOreal Preference Haircolor, Medium Golden Brown 5G
LOreal Preference Haircolor. Champagne Blonde 8 1/2A
LOreal Preference Haircolor. Light Amber Brown 6AM
LOreal Preference les Blondissimes Haircolor, Extra Light Ash Blonde LB01
LOreal Preference les Blondissimes Haircolor, Extra Light Natural Blonde LB02
Revlon High Dimension 10 Minute Permanent Haircolor, Dark Brown 40
Revlon High Dimension 10 Minute Permanent Haircolor, Light Cool Brown 61
Revlon High Dimension 10 Minute Permanent Haircolor, Medium Blonde 80
Revlon High Dimension 10 Minute Permanent Haircolor, Medium Brown 50
Revlon High Dimension 10 Minute Permanent Haircolor, Medium Golden Blonde 83
Revlon High Dimension 10 Minute Permanent Haircolor, Medium Golden Brown 58
Revlon High Dimension 10 Minute Permanent Haircolor, Ultra Light Natural Blonde 01
 
ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ
Listerine Antiseptic Mouthwash
Listerine Cool Mint Antiseptic Mouthwash
Listerine Fresh Burst Antiseptic Mouthwash
Listermint Mouthwash
 
ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ
Aquafresh All Tartar Control Toothpaste
Aquafresh Multi Action Whitening Toothpaste
Aquafresh Sensitive Toothpaste
Aquafresh Striped Gel Whitening Toothpaste
Aquafresh Toothpaste
Aquafresh Whitening Toothpaste With Fluoride
Colgate Baking Soda & Peroxide w/ Tartar Control Clean Mint Toothpaste
Colgate Baking Soda & Peroxide w/ Tartar Control Whitening Toothpaste
Colgate Kids Looney Tunes Upright Toothpaste
Colgate Tartar Control Whitening Mint Toothpaste
Colgate Toothpaste, Regular
Colgate Total Toothpaste
Colgate Total Toothpaste, Fresh Stripe
Crest MultiCare Whitening Fluoride Anticavity Toothpaste, Fresh Mint
Crest Anticavity Toothpaste, Icy Mint Striped
Crest Baking Soda & Peroxide Whitening with Tartar Protection
Crest Cavity Protection Cool Mint Gel
Crest Cavity Protection Icy Mint Stripe Toothpaste
Crest Cavity Protection Icy Mint Toothpaste
Crest Cavity Protection Regular Toothpaste
Crest Cavity Protection Sesame Street Toothpaste
Crest Cool Mint Gel Toothpaste
Crest Extra Whitening w/Tartar Protection Clean Mint Gel 
Toothpaste
Crest Extra Whitening with Tartar Protection Toothpaste
Crest Kids Cavity Protection Fluoride Anticavity Toothpaste
Crest Multi Care Toothpaste, Cool Mint Gel
Crest Multi Care Toothpaste, Fresh Mint Gel
Crest MultiCare Fluoride Anticavity Toothpaste, Cool Mint
Crest Rejuvenating Effects Fluoride Anticavity Toothpaste
Crest Sensitivity Protection Mild Mint Paste
Crest Tartar Control Fresh Mint Gel Toothpaste
Crest Tartar Control Smooth Mint Gel Toothpaste
Crest Tartar Control Toothpaste, Regular
Crest Tartar Control Whitening Plus Scope, Cool Peppermint Gel
Crest Tartar Control Whitening Plus Scope, Minty Fresh Gel
Crest Tartar Protection Fluoride Anticavity Toothpaste, Fresh Mint 
 
Gel
Crest Whitening Toothpaste Plus Scope, Cool Peppermint
Crest Whitening Toothpaste Plus Scope, Minty Fresh Striped
Sensodyne Anticavity Toothpaste for Sensitive Teeth with Baking Soda
Sensodyne Anticavity Toothpaste for Sensitive Teeth with Fluoride, 
 
Cool Gel
Sensodyne Anticavity Toothpaste for Sensitive Teeth, Fresh Mint
Sensodyne Extra Whitening Toothpaste
Sensodyne Toothpaste for Sensitive Teeth, Tartar Control Plus Whitening
 
FOR BABYS BATH
Johnsons Baby Bath, Original
Johnsons Baby Bedtime Baby Bath
Johnsons Baby Soothing Vapor Bath
Johnsons Moisturizing Baby Bath with Aloe Vera & Vitamin E
Johnsons Softwash Baby Wash
Johnsons Soothing Skin Baby Bath
Johnsons Baby Head To Toe Wash, Original
Johnsons Baby Soap Bar
Johnsons Kids, Head To Toe Body Wash, Berry Breeze
Johnsons Kids, Head To Toe Body Wash, Tropical Blast
 
LOTION
Johnsons Baby Bedtime Lotion
Johnsons Baby Lotion, Aloe Vera & Vitamin E
Johnsons Baby Lotion, Original
Johnsons Baby Oil Gel with Aloe Vera and Vitamin E
Johnsons Baby Oil Gel with Chamomile & Multi Vitamin
Johnsons Baby Oil Gel, Lavender
Johnsons Baby Oil, Aloe Vera and Vitamin E
Johnsons Baby Oil, Lavender
Johnsons Baby Oil, Original
Johnsons Creamy Baby Oil
Johnsons Soothing Skin Baby Lotion
Vaseline Nursery Jelly, Baby Fresh Scent
Vaseline Nursery Jelly, Petroleum Jelly
Vaseline Petroleum Jelly
 
SHAMPOO
Johnsons Baby Head To Toe Wash, Original
Johnsons Baby Shampoo, 2 in 1 Detangler
Johnsons Baby Shampoo, Honey & Vitamin E
Johnsons Baby Shampoo, Natural Lavender
Johnsons Baby Shampoo, Original
Johnsons Kids, Head To Toe Body Wash, Berry Breeze
Johnsons Kids, Head To Toe Body Wash, Tropical Blast

Ο μόλυßδος είναι μία χημική ουσία, η οποία προκαλεί καρκίνο. Πρόσφατα μία μάρκα
που ονομάζεται «Red Earth» μείωσε τις τιμές της από HK$67 σε HK$9.9 !!!!…
Περιείχε μόλυßδο.
Οι μάρκες οι οποίες περιέχουν μόλυßδο είναι:
1. Christian Dior
2. LANCOME
3. CLINIQUE
4. Y.S.L
5. ESTEE LAUDER
6. SHISEIDO
7. RED EARTH (Lip Gloss)
8. CHANEL (Lip Conditioner)
9. Market America-Motives lipstick
Όσο περισσότερο μόλυßδο περιέχουν τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος για καρκίνο.
Μετά από δοκιμές που έγιναν σε κραγιόν, ßρέθηκε ότι το κραγιόν του Y.S.L περιείχε την
μεγαλύτερη ποσότητα μόλυßδου. Προσέξτε ιδιαίτερα τα κραγιόν που κατασκευάστηκαν
για να διαρκούν περισσότερο. Εάν το κραγιόν σας διατηρείται πιο πολύ από τα
συνηθισμένα, οφείλεται στο ότι περιέχει υψηλό ποσοστό μόλυßδου.
Δοκιμάστε αυτό το τεστ:
1. Βάλτε λίγο κραγιόν στο χέρι σας.
2. Με ένα χρυσό δαχτυλίδι τρίψτε το χρώμα.
3. Αν το χρώμα του κραγιόν γίνει μαύρο, τότε ξέρετε ότι περιέχει
μόλυßδο.

Λεφτα υπάρχουν και δεν υπάρχουν!

Κέρδη:
Εθνική (258,881 εκατ. ευρώ στο 9μηνο), Κύπρου (247,8 εκατ. ευρώ), MarfiPopular Bank (82,7), Alpha Βank (75,52) Eurobank (60 εκατ. ευρώ).
Ελληνικά Πετρέλαια (130,3 εκατ. ευρώ) Motor Oil (67,004).
Τιτάν (98,3 εκατ.)
Coca-Cola (403,1), Folli Follie.....
(63,9), ΚΑΕ (32,7), Sciens (40,4 εκατ.), Ιντραλότ (37,01), Μυτιληναίος (57,4), Μέτκα (70,14) , Alapis (26,7 ),ΔΕΗ (520,2 εκατ. ευρώ), ΟΠΑΠ (413,1),ΟΤΕ(131,3 εκατ. ευρώ).
Συνολο: 4,15 δις ( μόνο από τις 20 εισηγμένες με την καλύτερη επίδοση στο εννεάμηνο του 2010)

Ζημίες:
Περικοπή δώρου Χριστουγέννων (13ου μισθού) σε συνταξιούχους Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ( 240 εκατομμύρια ευρώ)
Μη χορήγηση – περικοπή επιδομάτων και δώρων σε εργαζομενους Δημοσιου- ΔΕΚΟ (1 δισ. Ευρώ)
Απώλεια εισοδήματος από αύξηση ανεργίας στο 12% ( 190 εκατομ)
Κατάργηση συλλογικων συμβάσεων εργασιας (Ανυπολόγιστο)

Συνολο: 1,43 δις + αυξηση φόρων, ΦΠΑ, περιορισμος δαπανών υγείας,παιδειας κλπ + Ανυπολογιστο= ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

Συμπέρασμα: Λεφτα υπάρχουν και δεν υπάρχουν!

(Τι τα θέλετε και τα λεφτά σαν τους ανθρωπους είναι…. σημερα υπαρχουμ(ν)ε, αύριο δεν υπάρχουμ(ν)ε!)

http://anti-ntp.blogspot.com/2010/12/blog-post_2657.html

Πρωτοεπιστάτης Αγίου Όρους: “Φόρτωσαν στον oρθόδοξο λαό την εξόφληση των χρεών τους”

Με λαμπρότητα και με την συμμετοχή πλήθους προσκυνητών εορτάστηκε και εφέτος η εορτή του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων Αγίου Ανδρέα, στην ομώνυμη Σκήτη του Αγίου Όρους στις Καρυές. Τη παραμονή της εορτής σε κλίμα κατάνυξης, τελέσθηκε ολονύκτιος ακολουθία έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Την ημέρα της εορτής του Αγίου Ανδρέα τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του ....Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέα. Επίσης, συλλειτούργησαν και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ, καθώς και κληρικοί της Αθωνικής Πολιτείας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στον εσπερινό της εορτής ομίλησαν κατά σειρά ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους Γέρων Παύλος Λαυριώτης, ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας και ο Δικαίος της Σκήτης Γερ. Ιερομόναχος Εφραίμ, οι οποίοι αναφέρθησαν στον εορταζόμενο Άγιο της ημέρας Άγιο Ανδρέα. Ο Πρωτεπιστάτης Γέρων Παύλος Λαυριώτης, στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η σημερινή εορτή του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων μας μεταφέρει τις απαρχές του Χριστιανισμού. Η γη της Παλαιστίνης, η αγία γη τελεί υπό ρωμαϊκή κατοχή. Μια απέραντη αυτοκρατορία περιλαμβάνει και δυναστεύει τις φυλές».
«Διάφοροι πολιτισμοί και θρησκείες στεγάζονται υπό το ίδιο σκήπτρο. Ένας θρησκευτικός συγκρητισμός επικρατεί, που ευνοεί την σύγχυση. Ψευδοπροφήτες, αυτόκλητοι σωτήρες εκμεταλλεύονται την αφέλεια και την μιζέρια των λαών, υποσχόμενοι την ελευθερία και την λύτρωση, από διάφορες δουλειές και δεσμούς. Σ΄ αυτό τον χώρο, σ’ αυτή την ιστορική συγκυρία, γεννιέται και ο Απόστολος Ανδρέας….», πρόσθεσε ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους.
Επίσης, τόνισε: «Η αποχριστιανοποιημένη εποχή μας πολλά κοινά χαρακτηριστικά έχει με τους αποστολικούς χρόνους. Ο κατ’ επίφαση πλέον χριστιανικό κόσμος της δύσεως περνά κρίση. Κέντρα η θρησκεύματα αποχριστιανικά κατευθύνουν τις τύχες του, προς μια νέα κατάτμηση.»
«Σ΄ αυτή την νέα κατάσταση οι αρχές της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και οι αλήθειες του Ευαγγελίου είναι υπό αμφισβήτηση και δοκιμασία. Τα ίδια κέντρα καθορίζουν, με τους εδώ συνεργάτες του, και την τύχη της πατρίδος μας, όπου η Ορθόδοξη Εκκλησία διώκεται με πολλές μορφές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωτεπιστάτης Γέρων Παύλος.
Εν συνεχεία τόνισε, ότι «ο Ορθόδοξος Ελληνικός λαός υπέστη από ετών και υφίσταται μια συστηματική εκστρατεία ανθελληνισμού και από κάθε τι ορθόδοξο. Προνομιούχοι, οι λεγόμενοι αντιρρησίες συνειδήσεως, οι παντός είδους χριστιανοί της δύσεως, που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και, εσχάτως, οι μουσουλμάνοι που κατά κύματα και σχέδιο (;) κατακλύζουν την χώρα μας».
«Και έφθασε η ορθόδοξη Ελλάς, τάχα πολυπολιτισμική, η μάλλον πολυφυλετική, να φαίνεται διεθνώς αναξιόπιστη, ταπεινωμένη, από ζάπλουτη ζητιάνα, φτωχιά, να εκλιπαρεί μέσω των κυβερνητών της από τους ισχυρούς της δύσεως βοήθεια και δάνεια», πρόσθεσε ακόμα.
Επίσης, ανέφερε, ότι «εκεί οδήγησαν οι νέες ιδέες, οι σύγχρονες πολιτικές και τα κέντρα τους. Και αφού εσύλεισαν τον πλούτο και τους θησαυρούς της χώρας, φόρτωσαν στον ορθόδοξο λαό μας την εξόφληση των χρεών τους». Κλείνοντας, ο Γέρων Παύλος έκανε λόγω για αποχριστιανοποίηση του λαού, τονίζοντας: «Και όχι μόνο τούτο, ενώ απαξιώνουν της παραδόσεις της φυλής μας, και την ορθοδοξία, παράλληλα υποχρεώνουν τον ορθόδοξο έλληνα φορολογούμενο να εισφέρει για την ίδρυση στην καρδιά της Αθήνας τεμένους, και μάλιστα όταν τον έχουν καταστρέψει οικονομικά, στην θέση του Τάματος του Έθνους που τελικά ακόμη δεν έγινε…»
 
http://greeknation.blogspot.com/2010/12/o_17.html

ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!

Κάποιοι μίλησαν για προβοκάτσια.
Η κάμερα όμως είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Ο πολιτικάντης που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωη του είχε το θράσος να περάσει μέσα από τους διαδηλωτές (πολλοί εκ των οποίων συμμετειχαν στην πορεία των πολυτέκνων) και βρήκε, δικαίως, τον μπελά του


http://anti-ntp.blogspot.com/

Ματ και κουκουλοφόροι πληρώνονται από εμάς!!

 Στη χθεσινή πορεία, εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ένα φαινόμενο, που πρέπει να μας προβληματίσει πάρα πολύ: άνδρες της ασφάλειας, μεταμφιέστηκαν σε διαδηλωτές και κουκουλοφόρους, και αναμίχθηκαν με το πλήθος που διαδήλωνε!!! Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι η.......
απόδειξη:

Στην πρώτη φωτογραφία βλέπετε τον τύπο με την κουκούλα να είναι μαζί με τους άνδρες των ΜΑΤ, ενώ μαζί τους είναι και άλλοι δύο με μαντήλια και κουκούλες.

Στη δεύτερη φωτογραφία, βλέπετε τον ίδιο άνθρωπο, να είναι αναμεμειγμένος με το πλήθος που βρίσκεται στους δρόμους, και το παίζει αμέριμνος… Ποιος ξέρει όμως τι σκοπούς εξυπηρετεί;

Στο παρελθόν έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά για το ρόλο τους. Μάλιστα, στα επεισόδια του Δεκέμβρη του 2008, το tvxs είχε παρουσιάσει το βίντεο που βλέπετε παρακάτω, το οποίο δείχνει κουκουλοφόρους να συζητάνε με άνδρες των ΜΑΤ, και στο τέλος ο ένας να παίρνει το λοστό που είχε αφήσει, και να κατευθύνεται προς την πορεία.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: τους ανθρώπους αυτούς, τους πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ! Ανήκουν στις αστυνομικές δυνάμεις, και πληρώνονται από τους φόρους μας!!! Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία!

Οι σκοποί που εξυπηρετούν τώρα μπορεί να είναι δύο: ο ένας είναι να συλλαμβάνουν διαδηλωτές στο πλήθος, όντας ανάμεσά τους. Ο δεύτερος και εξίσου κατακριτέος, είναι να δημιουργούν οι ίδιοι επεισόδια, και να προκαλούν έτσι επέμβαση των ένστολων συναδέλφων τους, διαλύοντας τις πορείες. Με κάποιον τέτοιο τρόπο εμποδίστηκε και η χτεσινή πορεία στην Αθήνα να φτάσει στη Βουλή…

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες υπάρχουν. Μένει να δοθούν απαντήσεις για τα παραπάνω από τον κο Παπουτσή και την κυβέρνηση, αφού σήμερα κάνουν το γύρω της Ελλάδας αυτές οι εικόνες. Και τα παραπάνω ερωτήματα, διατυπώνονται ολοένα και από περισσότερους Έλληνες πολίτες.






http://ksipnistere.blogspot.com/2010/12/blog-post_4633.html

Ενώ η Τουρκία ανατέλλει, η πατρίδα σου βουλιάζει εξαιτίας της ατιμωρησίας των δολοφόνων της...

Η Τουρκία διαφημίζεται στο CNN, σαν η ανατέλλουσα δύναμη.Μάλιστα οι αεροπορικές της γραμμές χρησιμοποίησαν την Μanchester United για να κάνουν ένα διαφημιστικό σποτάκι που προβάλλεται στα ξένα διαδίκτυα. Ακόμη και τα Σκόπια, με το όνομα Μακεδονία, καλούν τους ξένους να επενδύσουν στη χώρα τους, διαφημίζοντας τη χαμηλή φορολογία στις επιχειρήσεις. Τα spreads για ......
την Πορτογαλία και την Ισπανία, δεν έχουν καμιά σχέση μ αυτά της Ελλάδας και την Ιρλανδίας.Με απλά λόγια, το δικό μας χαρακίρι δύσκολα θα το ακολουθήσουν άλλες χώρες κι αυτό είναι που κάνει ακόμη πιο ν βαριά κι ανυπόφορη την κατάπα.

Η Ελλάδα θα είναι και το 2011, το μαύρο πρόβατο στο πλανήτη ολόκληρο και αυτό μας κάνει να ντρεπόμαστε-δεν χρειάζεται να κρύβουμε τα λόγια μας. Το πιο πιθανό είναι να ντρέπεται και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, παρότι δεν χάνει την ευκαιρία να εξομολογείται στο αυτί των ομολόγων του, ότι κυβερνάει μια χώρα διεφθαρμένη. Αυτό όμως που δεν μπορεί να χωνέψεις με τίποτα, είναι η προσωπική δειλία ενός ακόμη πρωθυπουργού να τιμωρήσει παραδειγματικά τα καθάρματα που λεηλάτησαν τη χώρα. Την πρακτική του προκατόχου του Καραμανλή, επαναλαμβάνει κι ό ίδιος και οι πολίτες αναρωτούνται, από πού κρατάει και τον Παπανδρέου, η διαπλοκή; Τον Καραμανλή, τον είχε ξετινάξει ώσπου να τον κάνει υποταχτικό της. Του τα πήρε όλα-ακόμη και τη προσωπική του ζωή-και στη συνέχεια τον μετέτρεψε σε παθητικό αποδέκτη των επιθυμιών της. Με τον Παπανδρέου, τι συμβαίνει άραγε;Από πού τον κρατάνε όλοι εκείνοι που θα έπρεπε να βρίσκονται φυλακή για την υπόθεση της Siemens, για παράδειγμα. Ποιά είναι η Αχίλλειος Πτέρνα του Γιώργου Παπανδρέου;


Προσπάθειες αυτονόμησης της Δυτικής Θράκης "βλέπει" ο Καμμένος!

Για γενικευμένη επίθεση που δέχεται η Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα "με τις ευλογίες των Γερμανών και των διεθνών τοκογλύφων", έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος, κατά τη συζήτηση, στη Βουλή, του κρατικού προϋπολογισμού του 2011.
Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει η Βουλή και οι βουλευτές να......
αντιδράσουν σε αυτή την επίθεση που δέχεται η πατρίδα με στόχο την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, διαφορετικά, όπως είπε, «η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων». Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ακόμα ότι «από τις 4 Ιουνίου η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή» με ένα Μνημόνιο που πέρασε, όπως είπε, «με αντισυνταγματικό τρόπο, καθώς παραχωρεί εθνική κυριαρχία και ψηφίστηκε με κάτω από 180 βουλευτές».
Τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ ισχυρίστηκε ότι γίνεται προσπάθεια αυτονόμησης της Δυτικής Θράκης, με τις ευλογίες της ΕΕ και ότι θα δημιουργηθούν δήθεν εθνικά θέματα και σε άλλες περιοχές της χώρας.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

http://ksipnistere.blogspot.com/2010/12/blog-post_6603.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters