Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Το φως στο βάθος του Τούνελ ήταν Νταλίκα. Ο ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι θα μπορούσε να ηταν Τραίνο.

Πρωτοφανής επιτυχία Παπακωνσταντίνου η υποβάθμιση γιατί ήταν Ήπια.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου πήρε μέρος σε τηλεδιάσκεψη με στελέχη του οίκου Fitch. Η ένσταση της Ελλάδας είχε ως αποτέλεσμα να αποφευχθεί μεγαλύτερη υποβάθμιση.
Αντίσχτοιχες ειδήσεις σε τίτλους:
Στην μεγάλη πυρκαγιά κάηκαν μονό 30.000 στρέμματα  και 11 άνθρωποι. Ο Διοικητής της πυροσβεστικής δήλωσε  ότι πλέον  οι υπόλοιποι Έλληνες και τα δάση μας είναι ασφαλή.
Οι Διαρρηκτές χτύπησαν 11 σπίτια στο Χαϊδάρι χθες βραδύ με λεία περίπου 500.000 ευρώ. Ο Διοικητής ΓΑΔΑ δήλωσε ότι: “Η υπόλοιπη αττική δεν έχει λόγους να φοβάται”.
Στο  ΙΧ που έφυγε από τον δρόμο λόγο κακοτεχνίας σκοτώθηκαν μόνο  5 άτομα. Η εταιρεία που διαχειρίζονταν το δρόμο ανακοίνωσε ότι σώθηκαν όλοι οι υπόλοιποι επιβαίνοντες.
Τροφική δηλητηρίαση  σε γηροκομείο  οδήγησε στο Νοσοκομείο και τους 90 τροφίμους. Από την Νομαρχία δήλωσαν ότι η δυναμικότητα του συγκεκριμένου γηροκομείου ήταν 150 άτομα.
Το φως στο βάθος του Τούνελ ήταν Νταλίκα. Ο ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι θα μπορούσε να ηταν Τραίνο.
[...]
και τέλος πάντων αν εξαιρέσουμε τον Γιωργάκη που είναι αφελής κάτι τέτοια τα πιστεύει, και κάμποσους άλλους γύρω του  που παριστάνουν τις  ξανθιές για να παίρνουν τον μισθό τους… αναρωτιέμαι αν υπάρχει κανείς άλλος Έλληνας τόσο χαζός.
Οπότε η  Ελλάδα ζει στον αστερισμό της ηθελημένης βλακείας. Εξου και το μνημόνιο.

“το μεγαλύτερο blog της πόλης”
http://olympia.gr/2011/01/15/%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%AF/#more-48811 

AΠOKAΛYΨH>Κρεμάλες για 12 καθάρματα στο πόρισμ α των 2000 σελίδων της Εξεταστικής για την Siem ens!

KREMALA%20SIEMENS.jpg
exetastikisiemens26101.jpg
Πάνω από 2000 σελίδες, με αναλυτικά τα ονόματα, τους λογαριασμούς, τις αναθέσεις, τα πόθεν έσχες και κάθε λεπτομέρεια για τα καθάρματα που πρωταγωνίστησαν στο σκάνδαλο της Siemens, είναι το πόρισμα που ετοιμάζουν οι ηρωικοί βουλευτές της Εξετατικής.
Λέμε ηρωικοί γιατί έχουμε στα χέρια στοιχεία-ντοκουμέντα για τις πιέσεις που δέχονται να πετάξουν στα σκουπίδια την δουλειά τόσων μηνών και να μην βγάλουν πόρισμα.
Όπως αποκαλύπτει και το Olympia.gr,χαρακτηριστική είναι η δήλωση βουλευτή προς “εκπρόσωπο” της κομματικής διοίκησης που είπε: “Γ*** εσένα και το κόμμα και όλους. Εγώ αυτά δεν πρόκειται να τα κουκουλώσω, αν έχετε κότσια, βγείτε εσείς και θάφτε τα”. (όχι, δεν ήταν αυτός που φαντάζεστε).
Το «Κουρδιστό Πορτοκάλι», που διάβασε αποσπάσματα του πορίσματος μπορεί να σας διαβεβαιώσει ότι δεν έχει καμία σχέση με το πιλάφι του Βατοπεδίου, το οποίο φρόντισαν διάφορα πληρωμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ-απ’ αυτά που κατείχαν καμιά δεκαριά γραφεία τύπου- ν απαξιώσουν πλήρως.
Αντίθετα το πόρισμα της Εξεταστικής για την Siemens αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο και θα φέρει προ των ευθυνών τους 300 εθνοπατέρες.
Κι αυτό γιατί για να συσταθείΠροανακριτική Επιτροπή και να καθήσουν τα καθάρματα στο σκαμνί θα πρέπει να το προτείνουν τουλάχιστο 30 βουλευτές του ιθαγενούς κοινοβουλίου.
Πλησιάζει λοιπόν η ώρα-τη Πέμπτη κατατίθεται το πόρισμα-για να δούμε αν έχει απομείνει λίγη τσίπα και αξιοπρέπεια στη πλατεία Συντάγματος.
Κι εδώ δεν χωράνε υπεκφυγές για παραγραφή.
Το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος, δεν παραγράφεται.
Ο ΟΤΕ και το καυτό C4I στέλνουν στο σκαμνί τουλάχιστο 12 καθάρματα…

Κουρδιστό πορτοκάλι 

 http://olympia.gr/2011/01/15/a%CF%80oka%CE%BBy%CF%88h%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-12-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%AC%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%8C%CF%81%CE%B9/#more-48828

Η Νέα Βιολογική Κρητική Ασπιρίνη.

Ένα νέο λαμπρό επίτευγμα στον τομέα της φαρμακευτικής, παρουσιάστηκε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Πρόκειται για τη βιολογική ασπιρίνη Κρήτης, ένα νέο είδος ασπιρίνης που θα ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε έως τώρα για την προστασία μας από τη γρίπη.
Το νέο αυτό φάρμακο που... παρασκεύασε ομάδα καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με εμπνευστές τους καθηγητές ιατρικής Χρήστο Λιονή, Ηλία Καστανά και τον καθηγητή βιολογίας Στέργιο Πυρίντσο, αναμένεται να πάρει εντός του έτους την....
έγκριση του ΕΟΦ. Για την παρασκευή του φαρμάκου συνεργάστηκαν επίσης η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου και η φαρμακοβιομηχανία Gallenica.
Πρόκειται για κάψουλες που συνδυάζουν την απόλυτη αξιοποίηση των κρητικών βοτάνων, με τις αυστηρέςπροδιαγραφές που θέτει η σύγχρονη φαρμακευτική επιστήμη.
Τα συστατικά του είναι απόλυτα φυσικά και το νέο φάρμακο, από τη στιγμή που θα εγκριθεί από τον ΕΟΦ αναμένεται να βγει από τα σύνορα της χώρας και να πιστοποιηθεί τόσο από τις ευρωπαϊκές αρχές όσο και από το την αμερικάνικη FDA.
Η νέα βιολογική κρητική ασπιρίνη περιέχει τρία κρητικά βότανα διαλυμένα στο λάδι, οι φαρμακευτικές ιδιότητες των οποίων είναι γνωστές από την αρχαιότητα, ιδιότητες που ακόμα και σήμερα θεωρούνται ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Τα τρία αυτά βότανα παραμένουν το επτασφράγιστο μυστικό της ομάδας των επιστημόνων, καθώς το φάρμακο αυτό αποτελεί παγκόσμια πατέντα. Σκοπός των επιστημόνων δεν είναι η αντικατάσταση της παραδοσιακής ασπιρίνης, αλλά η προώθηση στη αγορά, ενός φυσικού φαρμάκου από την κρητική γη.
Τα υλικά από τα οποία αποτελείται κάθε κάψουλα δεν έχουν μέχρι στιγμής παρουσιάσει επιπτώσεις στην υγεία και η δοσολογία που θα συστήνεται 2-3 την ημέρα.
Οι ιδιότητες της κρητικής ασπιρίνης είναι: Προστατεύει από λοιμώξεις του αναπνευστικού, ανακουφίζει από το κρυολόγημα, καταπολεμά την κοινή γρίπη, ρίχνει τον πυρετό και έχει αναλγητικές ιδιότητες.
Η τιμή του φαρμάκου σύμφωνα με τον όρο που έχει βάλει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ρεθύμνου, δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 1 ευρώ.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό κίνητρο για την παρασκευή του φαρμάκου αποτελεί η αναπτυξιακή κατεύθυνση του Α.Σ.Ρ. αφού από τη στιγμή που το φάρμακο μπει στην παραγωγή μέρος της σοδειάς θα προορίζεται για την παρασκευή της κάψουλας.

http://olympia.gr/2011/01/13/η-νέα-βιολογική-κρητική-ασπιρίνη/

Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. προς τον Αμερικανό Πρέσβη: Δεν αφήνουμε τους μετανάστες να φύγουν από την Ελλάδα


Μία τρομερή αποκάλυψη για τον ρόλο της ελληνικής αστυνομίας, διαβάσαμε πρόσφατα στο γνωστό πλέγμα των αποκαλύψεων των απορρήτων τηλεγραφημάτων - αναφορών των πρεσβειών των ΗΠΑ προς το State Department, σχετικά με τον ρόλο της αστυνομίας στην χώρα μας.
Σε αυτές τις "αναφορές" γίνεται λόγος για μία συνάντηση του τ. Πρέσβη των ΉΠΑ στην χώρα μας, με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρη Οικονόμου - επί της πρόσφατης Υπουργείας Χρυσοχοϊδη. Σε αυτήν την συνάντηση, όταν ο Λευτέρης Οικονόμου "ενημέρωνε" τον Ντ. Σπέκχαρντ για το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης ειπώθηκε ότι "Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης προς την Ελλάδα, απαιτεί πολιτικές λύσεις στο διεθνές πεδίο. Αλλά εν τω μεταξύ η Ελλάδα "σφραγίζει τα σημεία εξόδου της" για να εμποδίσει κυκλώματα οργανωμένους εγκλήματος αλλά και τους ίδιους τους μετανάστες να κινηθούν προς την Δυτική Ευρώπη"

Όχι δεν διαβάσατε λάθος. Αντί η ΕΛ.ΑΣ. του κ. Χρυσοχοϊδη και του κ. Οικονόμου να προστατεύει την Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες, αντί να "σφραγίζει" τα σημεία εισόδου στην χώρα μας, έχει ταχθεί στο να "σφραγίζει" τα σημεία εξόδου, ώστε να τους εμποδίζει να φύγουν από την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου "ενημέρωσε" τον πρέσβη των ΗΠΑ ότι δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στα λιμάνια της Κορίνθου, της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας αλλά και στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η μεταναστευτική πολιτική της χώρας μας, δεν υπαγορεύεται από την ανάγκη προστασίας των Ελλήνων ή ο,τιδήποτε έχει να κάνει με το ελληνικό κράτος, αλλά έχει να κάνει με άλλου είδους ζητήματα και "υποχρεώσεις" των υπουργών και των επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας.

Πρόκειται όμως για ένα ζήτημα το οποίο χρήζει ιδιαίτερης σημασίας, καθώς αναδεικνύεται η μεταγωγή των Ελλήνων σε β΄ κατηγορίας πολίτες αλλά και η θέση της Ελλάδας ως "αποθήκης" μεταναστών από τις χώρες του τρίτου κόσμου. Την ίδια στιγμή που η χώρα μας στενάζει από την οικονομική κρίση υπουργοί και ανώτατοι αξιωματικοί "φτιάχνουν προφίλ" πουλώντας εκδούλευση στο εξωτερικό. Από εκεί πηγάζουν και τα "ανθρωπιστικά" δήθεν αισθήματα τους, τα οποία πουλάνε στον ελληνικό λαό. Από εκεί πηγάζουν και οι αλλεπάλληλες "νομιμοποιήσεις" με τις οποίες τους δίνεται το δικαίωμα να παραμείνουν στην Ελλάδα ή οι αλλεπάλληλες "προθεσμίες" που έχουν για να φύγουν δήθεν από την Ελλάδα.

Στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι ότι ολόκληρη η χώρα μας, έχει μεταβληθεί σε ένα χώρο υποδοχής και αποθήκευσης μεταναστών, τους οποίους οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν. Και αντί η Ελληνική Αστυνομία, η οποία πληρώνεται από το υστέρημα του ελληνικού λαού, να προσπαθεί να ανακόψει την μεταναστευτική ροή, το μόνο που κάνει είναι να φυλά επί της ουσίας τα σύνορα των άλλων κρατών, αδιαφορώντας για το τι συμβαίνει εντός της ελληνικής επικράτειας.

Φυσικά στην ίδια συνάντηση ο Λευτέρης Οικονόμου ενημέρωνε τον Αμερικανό Πρέσβη ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν θα δείξει καμμία ανοχή στην ... ακροδεξιά βία και τον ... αντισημιτισμό, αλλά αυτό προφανώς είναι μια άλλη (!!!) ιστορία, που καθόλου δεν έχει να κάνει με το συγκεκριμένο ζήτημα; ορίστε;


Με το δάχτυλο στη σκανδάλη οι Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις – Οι συγκυρίες στη Τουρκία και οι επερχόμενες εκλογές ευνοούν θερμό επεισόδιο



Του Κώστα Παπαδόπουλου – Εφημερίδα: ΝΙΚΗ – ΣΕΛ.16 (13.01.2011)

Καπιταλισμός και Ελληνικοί λαγοί.

Εδώ θα βρείτε συγκεντρωτικούς πίνακες Χρέους για τα κράτη της Ευρωζώνης από το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα. (ανά τρίμηνο όπως παρουσιάζονται στο διαδίκτυο). Εάν κοιτάξει κάποιος προσεκτικά θα δεί ότι το πρόβλημα του Χρέους δεν το έχει μόνο η Ελλάδα. Και δεν το είχε μόνο η Ελλάδα το 2009 όταν προστρέξαμε στο IMF…όπως διατυμπάνιζαν οι Βουβουζέλες…
Αρα το πρόβλημα της Ελλάδας νομοτελειακά θα το αντιμετωπίσουν και άλλες χώρες εάν δεχθούμε ότι το.....
χρέος είναι η «πηγή του κακού». Το σχέδιο όμως ήταν άλλο…

Ακόμα και η Αυστρία, ουσιαστικό υπογάστριο της Ευρώπης, εάν παρατηρήσει κάποιος τους πίνακες, έχει περισσότερο χρέος από την Ελλάδα.

Πως θα καλύψει λοιπόν τις Τεράστιες ανάγκες για Χρηματοδότηση της όλη η Ευρωπαϊκή Ενωση για το 2011? Εκλιπαρώντας τις αγορές για «φτηνό» χρήμα ?

Τα spreads (επιτόκια δανεισμού) δεν πρόκειται να κατέβουν. Καταρίπτουν τα ρεκόρ το ένα πίσω από το άλλο. Η Ελλάδα για να βρεί «ρευστό» θα το πληρώσει με επιτόκιο Πιστωτικής Κάρτας 15%… Η Ελλάδα με αυτή τη Λογική δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις που της δημιούργησαν από την ασύστολη κλεψιά του Ελληνικού Λαού τα κόμματα εξουσίας από την μεταπολίτευση και μετά…

Δεν μπορεί να ανατροφοδοτήσει παλαιότερα δάνεια και δεν μπορεί να πηγαίνει όλη η Ετήσια παραγωγή του Εθνικού πλούτου στην εξόφληση χρημάτων που δεν είδε ποτέ πραγματικά ο Ελληνικός Λαός…

63, 6 δις ζητούνται για το 2011 από την Ελληνική Κυβέρνηση (γράφει η Καθημερινή στις 9-1-2011) για ΤΟΚΟΧΡΕΟΛΥΣΙΑ, τη στιγμή που το σύνολο των συντάξεων δεν ξεπερνάει τα 6, 2δις. 10 ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ…!!!

Αργά ή γρήγορα λοιπόν εάν δεχθούμε την ίδια εξήγηση, στην Ευρώπη θα πληγούν και άλλες χώρες. Με την ίδια ακριβώς ύπουλη μέθοδο…Το Χρέος…ή μήπως είναι ένα σύγχρονο τέχνασμα στις «ψυλλιασμένες» Ευρωπαϊκές κοινωνίες για αρπαγή πλούτου ?

Τελικά μήπως είναι «πρόβλημα ανταγωνιστικότητας» της Ε. Ε. ?

Προφανώς όχι, γιατί Χώρες σαν την Γερμανία, την Ιταλία, την Γαλλία, την Ισπανία, Βρεττανία είναι χώρες με μεγάλη συνεισφορά στο Παγκόσμιο Εμπόριο…και στον Διεθνή Ανταγωνισμό…Εάν χρειαστούν πολεμοφόδια (κεφάλαια ) για να αναπτυχθούν περαιτέρω, μπορούν να ισοπεδώσουν πολλές χώρες στον πλανήτη αυτό…

Σε συνολικό Παγκόσμιο ΑΕΠ η Γερμανία 4η, 5η η Γαλλία, 6η το Ηνωμένο Βασίλειο, 7η η Ιταλία , 9η η Ισπανία , …Λεφτά υπάρχουν αντιγράφοντας μία πολύ σοφή ρήση…

Είναι πολύ ψηλά στην λίστα των Πλουσιοτέρων χωρών και δεν κινδυνεύουν. Εχουν συσωρεύσει τόσο πλούτο που για να μπεί κάποια χώρα στο G8 ή στο G10, θα περάσουν αιώνες…Ακόμα και οι λεγόμενες «μικρές» χώρες της Ε. Ε. είναι πολύ ισχυρές σε σχέση με άλλες χώρες στην παγκόσμια σκακιέρα.

Αλλωστε και οι Αμερικάνικες και οι Ευρωπαϊκές Πολυεθνικές, έχουν θέσει και επιβάλλει τους δικούς τους όρους και τους δικούς τους ανθρώπους, στην πρώην G. A. T. T. και στον σημερινό Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Και εκεί το παιχνίδι είναι στημένο.

Πολλοί βάλθηκαν να ρίξουν και αυτό το ψέμα στο τραπέζι.

Το πρόβλημα είναι μήπως ότι η Ευρώπη δεν έχει πλουτοπαραγωγικές πηγές, και δεν είναι Αυτόνομη για να θρέψει τους κατοίκους της και να τους παράσχει ένα καλό βιοτικό επίπεδο? Ασφαλώς και όχι…. Θα ήταν τουλάχιστον «ανόητος» όποιος θα υποστήριζε κάτι τέτοιο. Εχει πλουτοπαραγωγικούς συντελεστές εν αφθονία, αρκετούς ώστε να θρέψουν όλη την Γηραιά Ηπειρο. Να παραχθεί πλούτος για όλους.

Η Ευρώπη έχει όλα τα φόντα και να θρέψει και να φτιάξει «Καλή κοινωνία» όπως είχε γράψει κάποτε ο αείμνηστος J. K. Galbraith το 1995. Αλλωστε το έχει κάνει και μπορεί να το πράξει και στο άμμεσο μέλλον.

Ποιά λοιπόν είναι η πραγματική αιτία του προβλήματος που όλη η Ευρώπη είναι ένα Ενεργό Ηφαίστειο ?

Η αιτία του προβλήματος σαφώς και είναι το «Παγκόσμιο Χρηματοπιστωτικό Καζίνο».

Ολοι το βλέπουν και το ομολογούν. Για το οποίο «καζίνο», ο ιδρυτής του «σύγχρονου» κλασσικού καπιταλισμού, στο «Ευαγγέλιο» της Καπιταλιστικής Ιδεολογίας και θεώρησης, «Η γενική θεωρία της Απασχόλησης, του Τόκου & του Χρήματος» J. M. Keynes, είχε προβλέψει από τότε. Εγραφε χαρακτηριστικά το 1936 . (κεφάλαιο 12).

«η εισαγωγή σημαντικού φόρου μεταβίβασης σε όλες τις συναλλαγές θα μπορούσε να αποδειχτεί η χρησιμότερη μεταρρύθμιση με στόχο την άμβλυνση της κυριαρχίας της κερδοσκοπίας επί της επιχειρηματικότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες. »

και συνεχίζει στο ίδιο κεφάλαιο.

«Ακόμη και εκτός από την αστάθεια λόγω κερδοσκοπίας υπάρχει η αστάθεια λόγω του χαρακτηριστικού της ανθρώπινης φύσης, ότι μεγάλο μέρος των θετικών μας δραστηριοτήτων, εξαρτάται από την αυθόρμητη αισιοδοξία παρά από μαθηματική προσδοκία είτε πρόκειται για την ηθική είτε για την ηδονή είτε για την οικονομία. »

H Κερδοσκοπία λοιπόν πάνω από την Επιχειρηματικότητα.

Αστάθεια λόγω κερδοσκοπίας και λόγω της ανθρώπινης φύσης…. προφητικά λόγια…!!!

Ομως, το κακό προχώρησε, τα τελευταία 30 περίπου χρόνια, αφού όχι μόνο άνοιξε πόλεμο κατά της επιχειρηματικότητας (που τον κέρδισε κατά κράτος) αλλά άνοιξε πόλεμο κατά των Κρατών και των Ανθρώπων.

Οι κερδοσκόποι άνοιξαν πάλι πόλεμο, κατά του Ευρώ και της Ευρωζώνης. Τα ίδια που είχε κάνει και ο Soros με την στερλίνα στην Αγγλία το 1992. Τα ίδια που κάνανε στην Ασία το 1997, τα ίδια που κάνανε και στην Ρωσία το 1998…. και σε άλλες χώρες…ο κατάλογος μεγάλος. Ετσι αρχίσανε από την ευάλωτη Ελλαδίτσα για να ξεπαστρέψουν εάν μπορέσουν όλη την Ευρώπη. Κάνουμε Οικονομική Επίθεση σε όλες τις Οικονομίες-Χώρες μέσω των Χρηματιστηρίων και των Τραπεζικών Χρηματοπιστωτικών «Προιόντων»…

Είναι βέβαια χαρτιά, δεν είναι «προϊόντα», άϋλοι τίτλοι, αέρας κοπανιστός.

Το προϊόν είναι χειροπιαστό, έχει ύλη, δεν είναι φούσκα…αλλά κάποιοι τα βάφτισαν προϊόντα. Ηταν πιό πιασάρικο, σε μπέρδευε κιόλας…

Οι κερδοσκόποι όλου του κόσμου, δημιούργησαν κατά καιρούς τα σύνθετα Χρηματιστηριακά Προϊόντα. Τώρα ήρθε η στιγμή και πόνταραν κατά της Ελλάδας. Σφοδρότατη μαζική επίθεση…

CDS vs Spreads και στη μέση η Ελλάδα…Συμπληγάδες πέτρες και Βομβαρδισμός μεγατόνων ταυτόχρονα

Και βέβαια στον μέση πάντα της επίθεσης, όταν το μελετήσεις Ιστορικά, έρχεται για να σώσει την «πλούσια ταχυδρομική άμαξα», από τις επιθέσεις των κακών Ινδιάνων-κερδοσκόπων, το Αμερικάνικο Ιππικό…Τζον Γουέην σε σκηνοθεσία Τζον Φορντ.


ΔΝΤ-Παγκόσμια Τράπεζα και ΟΟΣΑ.
Ερχονται σαν σωτήρες της χώρας και μετά…όταν φεύγουν η χώρα είναι ένα ατελείωτο νεκροταφείο.

Γίνονται αυτοί Ζάμπλουτοι και εμείς Νεκροί. Νεκροί, μεταφορικώς και κυριολεκτικώς αφού κι αν υπάρχεις θα υπάρχεις μόνο για να πληρώνεις την «αέρινη υποτέλεια».

Τα μέτρα που παίρνουν, πάντοτε, δεν είναι για την θεραπεία αλλά για να εξαθλιώσουν περισσότερο τους λαούς.

Οι άνθρωποι που δουλεύουν και παράγουν πραγματικό πλούτο, με αυτό το μεγαλειώδες σε σύλληψη κόλπο παραδίνονται και εξαφανίζονται για να ζήσουν οι Σάϊλοκ και τα Βαμπίρ.

Με αυτόν τον τρόπο, αφού με τον ίδιο ιό θα κολλήσουν και τα άλλα κράτη (ή με κάποιες μικρές παραλαγές) θα «χρεοκοπήσει» η μισή Ευρωζώνη με τη μορφή του Ντόμινο. Μαθηματικώς σίγουρο…

Βέβαια θα μου πείς, Νομισματική Ενωση ήτανε, δεν προχώρησε ποτέ σε Πολιτική οντότητα. Εχουνε δημιουργηθεί και διαλυθεί δεκάδες άλλες στο παρελθόν…στην Σκανδιναβία το 1921, στην Γιουγκοσλαβία το 1991, η Λατινική Νομισματική Ενωση το 1914 κτλ…. Δεν υπήρξε ποτέ πραγματική Πολιτική Ενωση…στο φινάλε, φινάλε, ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, πίσω στα εθνικά νομίσματα.

Φτού και απ΄την αρχή αλλά θα την γλυτώσουμε, θα ζήσουμε…

Είναι όμως εφικτό αυτό το 2011? Και αν Ναί, πόσο θα κοστίσει ? Ποιοί θα πληρώσουν πάλι, τελικώς, το πείραμα της ΟΝΕ ?…. Οι λαοί ? οι πολιτικοί ? οι Τράπεζες ?οι Κερδοσκόποι ? ας μην επεκταθούμε, τεράστιο το θέμα.

Τότε λοιπόν, όταν «χρεοκοπήσουν» τα περισσότερα κράτη της Ε. Ε, με το ίδιο τρυκ, τα αρπακτικά θα αρπάξουν τα πάντα…Γή, Κτίρια, Χρυσό, Επιχειρήσεις…ότι έχει υλική υπόσταση. Ολος ο κοινωνικός πλούτος πλέον θα περάσει στα χέρια τους.

Θα ελέγχουν ότι περπατάει, πετάει και κολυμπάει.

Είπαμε, ξεκινάμε επίθεση με αέρα…και τα λάφυρά μας είναι η μαρίνα στον Αλιμο και ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο…

Και τι κάνουμε τότε ? Μπορούμε να προστατευτούμε από αυτές τις επιθέσεις ?

Πολλοί Οικονομολόγοι και Φιλόσοφοι έχουν διατυμπανίσει ότι μία Κοινωνία Δυτικού Τύπου είναι βιώσιμη μόνο με ανάπτυξη. Ενα κράτος, μία κοινωνία που «αναπτύσεται» και οι άνθρωποί της ευημερούν είναι μία «Καλή κοινωνία». Με Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Το πολίτευμα-πολιτειακό καθεστώς, δεν το εξετάζω στέκομαι καταρχάς στο οικονομικό σκέλος. Αλλωστε οι δικτάτορες, και οι ολιγαρχίες, ιστορικώς, ήταν τα καλύτερα καθεστώτα για την κυριαρχία του καπιταλισμού.

Τα μέτρα του ΓΑΠ και του ΔΝΤ όμως, (έχει πλέον αποδειχθεί περίτρανα) δεν πρόκειται να φέρουν ανάπτυξη ούτε το 3012. Μόνο ύφεση. Υφεση που αυξάνεται με Γεωμετρική πρόοδο. Φτώχεια, για να καταλαβαίνουμε τι σημαίνει η λέξη…Μειώνονται τα πάντα…Υποχωρεί το «συνολικό επίπεδο» ευημερίας. Οι περιβόητες ιδιωτικές επενδύσεις που περιμένει η Κυβέρνηση, σαν τους «βαρβάρους» του Καβάφη, δεν πρόκειται να έρθουν. Οι Διεθνείς επενδυτές δεν επενδύουν όποτε θέλεις εσύ αλλά όποτε θέλουν αυτοί.

Εάν όμως θέλουν…

Για τις «κρατικές» επενδύσεις βέβαια δεν γίνεται καν λόγος…Απαγορευμένο θέμα για συζήτηση. Casus Belli. Το τσεκούρι της Τρόϊκας ακούγεται βαρύ…Τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων θα ξεπληρώνουν αποκλειστικά τα Χρέη και τα Δάνεια. Ούτε ένα ευρώ για ανάπτυξη…Μέχρι το 3070 θα πληρώνουμε και βλέπουμε…

Το 2010 πολλοί πιστεύουν (και εγώ) ότι θα κλείσει με ύφεση γύρω ή και πάνω από 5%. Οι Ελληνες έχουν υποστεί μία Οικονομική αφαίμαξη άνευ παγκόσμιου προηγούμενου το 2009 και το 2010. Θεραπεία Σοκ για την καταπολέμηση της «άρρωστης» Ελληνικής Οικονομίας. Χιλή και Βολιβία μαζί. Με το παράδειγμα δε, του Πινοτσέτ στη Χιλή διαφέρουμε μόνο στους νεκρούς τους πραξικοπήματος. Στα άλλα «νούμερα» της κατηφόρας έχουμε σίγουρα χειρότερες επιδόσεις…πάμε για πολλά ρεκόρ. Αρνητικά.

Η Ελλάδα όμως, έχει παραγωγή, δεν είναι Ερυθραία, ούτε Μπουρούντι, (συμπαθέστατα κράτη αλλά πολύ φτωχά) και σκοπίμως δεν αναδεικνύεται και ούτε προβάλλεται από τα Μ. Μ. Ε. και την κυβέρνηση. Εχει πλούτο. Είναι μέσα στις 30 πιό πλούσιες χώρες του κόσμου. Νο 28, στο σύνολο του Παγκόσμιου ΑΕΠ για το 2008. Στο κατά κεφαλήν Νο 26.


Σύμφωνα με το world factbook της CIA.

22η σε στρατιωτική Ισχύ και 14η δύναμη μέσα στην ΕΕ. Επίσης καταλαμβάνει την 23η θέση στον δείκτη της ανθρώπινης ανάπτυξης του ΟΗΕ. Εναν πολύ σημαντικό και αξιόπιστο δείκτη με πολύ ζουμί…

Εχει ανταγωνιστικές και καινοτόμες επιχειρήσεις, και πλουτοπαραγωγικούς συντελεστές. Δεν είναι Μπουτάν ούτε Λεσότο…(εξίσου συμπαθέστατοι άνθρωποι).

Είναι πολύ μεγάλες οι Παραγωγικές Δυνατότητες που έχει, διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα, αλλά κάποιοι εσκεμμένως την υποβαθμίζουν και την σαμποτάρουν…(αλλά μην επεκταθώ, αυτό είναι πολύ μεγάλο κεφάλαιο προς συζήτηση).

Πως εξαφανίζονται όλα αυτά σε μία νύχτα ?

Γιατί λοιπόν δεν πέφτουν με τα «μούτρα» να στηρίξουν με νύχια και με δόντια την υπάρχουσα Εθνική Παραγωγή, να αναγεννήσουν παρηκμασμένους κλάδους, και να δημιουργήσουν και καινούριους κλάδους καινοτομίας στην Ελληνική κοινωνία ? Γιατί απαξιώθηκαν και απαξιώνονται κλάδοι όπως π. χ. η Στρατιωτική Βιομηχανία ή τα Ναυπηγεία ? Απολέσαμε ξαφνικά το know-how και θα έρθουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις να μας το μάθουν ? ή δεν έχουμε «μυαλά» και «τεχνίτες» να δουλέψουν ? Είμαστε τόσο διεφθαρμένοι και κοπρίτες και δεν μπορούμε να παράγουμε ? ή δεν υπάρχουν διαθέσιμα κεφάλαια ? Οσο και να το ψάξει κανείς σε ένα συμπέρασμα καταλήγει.

Η επέλαση της Ελεύθερης Αγοράς, (των πολυεθνικών δηλαδή), κατά των Εθνικών Κρατών, δεν επιτρέπει καμία Κρατική Περιουσία. Ούτε καν Κρατική κυριαρχία. Ο Λαός δεν πρέπει να έχει τίποτα. Ακόμα και στα δημόσια πάρκα θα κόβεις εισιτήριο. Κορπορατικός Καπιταλισμός.

Η Ελλάδα μπορεί να έχει Εθνική Παραγωγική Αυτονομία σε πολλούς κλάδους της Οικονομίας. Δεν μπορεί όμως να είναι και να λέγεται Αυτόνομος και Ανεξάρτητος ένας Λαός με 1. 000. 000 άνεργους και 500. 000 υποαπασχολούμενους. Η ανεργία είναι ένα ιδιότυπο καθεστώς σκλαβιάς. Της επιβολής του Κεφαλαίου πάνω στις Κοινωνίες. Το κεφάλαιο θέτει όρους και η κοινωνία υπακούει. Πρέπει πάντοτε να υπάρχουν πρόθυμοι φτηνοί εργάτες, ακόμα και να μπούν για να πολεμήσουν…

Οι ΗΠΑ π. χ. , έπρεπε να μπούν στον Β. ΠΠ να παράγουν τανκς και βόμβες για να βγούν από την ύφεση του 1929. Η ανεργία στα χρόνια μετά το Κραχ του 29, είχε φτάσει σε ορισμένες πολιτείες στο εκπληκτικό 25%…!!! Σε άλλες χώρες στο φανταστικό του 33%…!!! Κέρδισαν τον Πόλεμο επειδή είχαν ανεργία όπως ορθώς παρατήρησε ο μελετητής των Οικονομικών του πολέμου, J. K. Galbraith. Η Γερμανία βλέπεις τότε είχε «πλήρη απασχόληση»…δεν περίσσευαν «σκλάβοι» για να μπούν στον πόλεμο.

Η σπείρα της ύφεσης, λοιπόν είναι το πιό φονικό όπλο για την κάθε κοινωνία. ή μήπως δεν είναι ? μήπως τελικά είναι άλλος ο ύπουλος εκτελεστής ?

Μέσα στη δίνη αυτής της ύφεσης, μας έχει τραβήξει το ισχυρό Ευρώ σαν ρουφήχτρα.

Εχουμε χάσει προ πολλού την Νομισματική Ανεξαρτησία μας και αποφασίζουν άλλοι (Ε. Κ. Τ) για το πόσο χρήμα θα «κυκλοφορεί» στην αγορά. (μεγάλο κόλπο και αυτό χρήζει τεράστιας συζήτησης).

Βλέπεις, η ποσότητα χρήματος είναι δεδομένη σε ένα ερμητικά «κλειστό» νομισματικό Ευρωπαϊκό σύστημα. Αν το βάλεις στην Τράπεζα ή το στέλνεις στην Αντίγκουα… αυτό «αποσύρεται» και έτσι δεν κινεί τα γρανάζια της εγχώριας Ελληνικής οικονομίας.

Αυτή τη στιγμή όλα τα Μετρητά των «πάμπλουτων Ελλήνων» είναι σε Τράπεζες στο Εξωτερικό. Εδώ και 15 μήνες. Από τότε που άρχισε η Υφεση. Από τότε που το ΠΑΣΟΚ πήρε την εξουσία…λες κάποιοι είχαν ανοικτή επικοινωνία με Μαξίμου…

Προσφέρουν «ζεστασιά» και ρευστότητα σε άλλες τράπεζες, σε άλλες χώρες, αλλά όχι στην Ελλάδα και στους Ελληνες που τα έχουν τόσο ανάγκη…το κεφάλαιο βλέπεις δεν έχει πατρίδα…οι άνθρωποι όμως έχουν. Οι Μεγάλοι Σωτήρες της χώρας είπαμε, έχουν μεταφέρει τα χρήματα στο εξωτερικό και το 98% των Ελλήνων δεν ξέρει αν αύριο θα έχει να φάει…γιατί οι ελάχιστες καταθέσεις που είχε έχουν κάνει προ πολλού φτερά…λεφτά βλέπεις υπήρχαν. Ηταν το κομπόδεμα των μικροκαταθετών.

Τα δις επίσης που χρεώνεται στην καμπούρα του ο Ελληνικός λαός, για το «κλάμπ» των τραπεζών είναι σαν τον πίθο των Δαναϊδων. Οι τρείς μεγάλοι Οίκοι Αξιολόγησης, Fitch, Moody’s, S&P, σαν Οικονομικοί Δικαστές της Γής, αποφάνθηκαν:

-Σκουπίδια οι Ελληνικές Τράπεζες και τα Ελληνικά Ομόλογα-.

Απαιτούνται πιά, πολλά δισεκατομμύρια για να έχουν σαν Κεφάλαια στο Ενεργητικό τους…. Χρέωνε λοιπόν την καμπούρα των Ελληνικού λαού αλλά δεν θα πειραχτεί στο παραμικρό το υπάρχων status quo. Οι τράπεζες θα παραμένουν Ιδιωτικές και ο λαός θα πληρώνει. Αυτό βέβαια στη γλώσσα της Τρούμπας λέγεται Νταβατζιλίκι.

Στα σύγχρονα Οικονομικά, «Στήριξη του Εγχώριου Τραπεζικού Συστήματος»…

Δεν έχουμε λοιπόν «Λάδι» στην Μηχανή μας, σαν Εθνική και Κρατική οντότητα, και η Ε. Ε. δεν μας δίνει ούτε μία σταγόνα. Εχουν στεγνώσει στην Ελλάδα ακόμα και τα γραμματόσημα…

Γιατί δεν «κόβει» περισσότερο νόμισμα για να βοηθήσει αδύνατες οικονομίες της Ευρωζώνης σαν εμάς ρωτάνε πολλοί συμπατριώτες μας.

Πολλοί λένε θα μπορούσε…Ο Ομπάμα άλλωστε γιατί το κάνει ήδη στην Αμερική ?

O Βραζιλιάνος Υπουργός Οικονομικών Μαντέγκα μάλιστα, παραπονέθηκε πρόσφατα, γιατί ενώ το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας του με τις ΗΠΑ, παρουσίαζε πλεόνασμα υπέρ της χώρας του ύψους 15 δις. δολαρίων ετησίως, μετά την προσπάθεια της Αμερικής να στηρίξει την οικονομία της, …παρουσιάζει έλλειμμα ύψους 6 δις. δολαρίων εις βάρος της Βραζιλίας…!!!! Το βραζιλιάνικο νόμισμα, το ρεάλ, ανατιμήθηκε κατά 39% έναντι του δολαρίου την τελευταία διετία. Θα θέσει το θέμα στη σύνοδο του G20, και θα ζητήσει από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου να ορίσει ότι η χειραγώγηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών αποτελεί επιδότηση των εξαγωγών…. !!! Απίθανο…!!

Φοβάται, απαντάει η ΕΚΤ(δήθεν) τον Πληθωρισμό, αλλά εμείς σαν Κοινωνία, στραγγαλιστήκαμε από την Υφεση και την συνεπακόλουθη Ανεργία…Δεν τσακιστήκαμε ακόμα στα βράχια αλλά μας πνίγουν σιγά-σιγά σε κουβά…

Τι είναι λοιπόν πιό τρομακτικό και οδυνηρό για μία Κοινωνία ?

Ο Πληθωρισμός ή η Ανεργία ?

Γράφει ο σπουδαίος αυτός οικονομολόγος, J. K. Galbraith, στο ίδιο βιβλίο για την «Καλή Κοινωνία» για τον Πληθωρισμό.

«Ο πληθωρισμός μπορεί να αυξάνεται ή να μειώνεται ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες. Αυτό λέει η πείρα των περασμένων ετών-ολόκληρων δεκαετιών. Οι τιμές συνεχώς αυξάνονται χωρίς να επακολουθεί καταστροφή ή όπως κοινώς περιγράφεται, υπερπληθωρισμός»….

Με το πρόσχημα λοιπόν ότι πάει να πάει να προστατεύσει τις άλλες «δυνατές»οικονομίες στην Ε. Ε όπως την Ολλανδία , τη Φινλανδία, κ. α. , η Ε. Κ. Τ. και η Γερμανία ή ίδια, επιβάλλει προγράμματα λιτότητας σε όλους τους Ευρωπαϊκούς Προϋπολογισμούς για να ξορκίσει το Κακό. (χρέος, ανταγωνιστικότητα, πληθωρισμός…).

Μειώνονται στην ουσία όλα τα Διαθέσιμα Εισοδήματα που προκύπτουν από την Εργασία για να στηρίξει αορίστως και ασαφώς το Κεφάλαιο. Ο όρος «Κοινωνικό Κράτος» είναι όρος για Λεξικά του 20ου αιώνα αλλά όχι για το λεξιλόγιο του 21ου αιώνα.

Εις όφελος των ραντιέρηδων και των εισοδηματιών δηλαδή, γιατί είπαμε, αυτοί δεν επενδύουν στην επιχειρηματικότητα και στην απασχόληση…. στοιχηματίζουν μόνο.

Με όλες αυτές τις πολιτικές, η Ε. Ε. χτυπάει όλες τις Ευρωπαϊκές Κοινωνίες, εξαφανίζοντας κάθε έννοια Κοινωνικού Κράτους, σπάζοντας τις κοινωνίες σε χίλια κομμάτια, και τελικώς συνθλίβοντας την Οικογένεια που είναι το συστατικό κύτταρο του Καπιταλιστικού Συστήματος. Ο πυρήνας του.


Το πρόβλημα λοιπόν, φαίνεται να είναι Συστημικό. Είναι το ίδιο το Καπιταλιστικό Σύστημα. Οι ίδιες του οι δομές που είναι (φαινομενικά) ασυνάρτητα χτισμένες, (αλλά πολύ αποτελεσματικές)με σκοπό, την Ικανοποίηση της Απληστίας ανθρώπων (υπάνθρωπων) εις βάρος άλλων ανθρώπων. Δομές που μπερδεύουν και αποπροσανατολίζουν τον οποιοδήποτε σκεπτόμενο άνθρωπο που προσπαθεί να καταλάβει πως δουλεύει το σημερινό Κοινωνικοοικονομικό σύστημα.

Αλλά είναι ταυτόχρονα τόσο εξαιρετικά χαρτογραφημένες στην απόκτηση και αρπαγή του Παγκόσμιου Πλούτου από πολύ λίγους. Της New World Order.

Η οποία άνοιξε Παγκόσμιο Πόλεμο κατά των Ανθρώπων που θέλουν να Εργάζονται και να Δημιουργούν. Τα Ευρωπαϊκά κράτη φαίνεται ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν με τα κόλπα που έκαναν την κ. Θάτσερ και τον κ. Ρήγκαν γνωστούς. Ο Νεοφιλελευθερισμός και η Σχολή του Σικάγο ηθικοί αυτουργοί αυτής της τρέλλας, πέθαναν στις 15-09-2008 με την κατάρευση στην Αμερική της Lehman Brothers. Στην Ευρώπη και στην Αμερική όμως, τριγυρνάνε ακόμα βαμπίρ και απειλούν να βάλουν ταφόπλακα στα Εθνικά μας Κράτη.

Δεν μπορούμε να παίζουμε πιά με όρους Παγκόσμιας Ασυδοσίας για να δώσουμε λύση. Δεν γίνεται να χρησιμοποιήσουμε τους ίδιους όρους, αφού αυτοί οι ίδιοι όροι, έχουν δημιουργήσει την εκρηκτική σημερινή κατάσταση. Πρέπει να ορίσουμε άλλους όρους.

Να Αυτοθεσμίσουμε ξανά το οικονομικό μας γίγνεσθαι.

Πρέπει να προστατεύσουμε την Εθνική μας Οικονομία και την ίδια την Ελληνική Κοινωνία. Δεν μπορούμε να εξυπηρετούμε συνεχώς μία Απρόσωπη Αγορά.

Η Οικονομία της Αγοράς δεν υπάρχει. Ορος σύγχυσης. Οικονομία της Απάτης υπάρχει. Το σύστημα αυτό είναι βασισμένο σε μία διαρκή παγκόσμια εξαπάτηση. Σαν μία πυραμίδα.

Είναι ασύδοτο. Δεν υπόκειται σε κανέναν έλεγχο. Ενα σύστημα που έχει αυτοκαταστροφικές τάσεις οι οποίες ζημιώνουν τελικά όλες τις Κοινωνίες του κόσμου.

Οι άνθρωποι στην Ελλάδα όμως, αλλά και σε όλο τον κόσμο, έχουν πρόσωπα, δεν είναι γενικά και αόριστα. Αυτά τα πρόσωπα είναι πλέον απελπισμένα από τα αποτελέσματα αυτής της βαναυσότητας. Η Ελλάδα βιώνει ήδη μία ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ.

H Ε. Ε δεν μπορεί να εξακολουθεί να υπηρετεί τα συμφέροντα των σύγχρονων Νεοφιλελεύθερων και Καπιταλιστών, των σύγχρονων ιμπεριαλιστών και να στρουθοκαμηλίζει επιδεικτικά. Καταστρέφονται ήδη όλα τα Εθνικά κράτη. Εξεγέρσεις παντού. Από το Δουβλίνο και το Λονδίνο εως τη Ρώμη και την Αθήνα.

Οι αφορμές διαφορετικές, οι ατίες όμως παραμένουν οι ίδιες.

Αρα όλοι οι σκεπτόμενοι θα πρέπει να αναρωτηθούν. Θα συνεχίσουμε να προχωράμε με το καπιταλιστικό μοντέλο ή με ένα άλλο κοινωνικοικονομικό μοντέλο ? ένα πραγματικό κοινωνικό (σοσιαλιστικό) μοντέλο ? Που θα πηγάζει από την ίδια την Κοινωνία και θα έχει ουσιαστικό αποδέκτη την ίδια την Κοινωνία ? Με αγαθά και υπηρεσίες που θα είναι κοινωνικές υποχρεώσεις του κράτους απέναντι στους Πολίτες ? Τους Πολίτες που θα συμβάλλουν μέσω της μικρής άμεσης φορολογίας στην πραγματική αναδιανομή του πλούτου και στην εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων ?Που θα εργάζονται όλοι, ώστε να παράγουν Κοινωνικό Πλούτο. Εστω και με πολύ χαμηλότερες αμοιβές (τυπικές ίσως), αρκεί όμως η Προστιθέμενη αξία της Εργασίας να μην πηγαίνει στις τσέπες ιδιωτών αλλά στην ίδια την κοινωνία και το κράτος. Αρκεί όλοι να έχουν σπίτι, δουλειά, φαγητό, περίθαλψη. Κοινωνικά αγαθά μή εμπορεύσιμα και διαπραγματεύσιμα

Με Αμεση Δημοκρατία, ουσιαστικό και βασικό συστατικό της Κυρίαρχης Κοινωνίας.

Που είναι το θεμελιώδες στοιχείο στην έννοια του σοσιαλισμού. Η πραγματική σοσιαλιστική κοινωνία (και όχι φασιστικά κακέκτυπα τύπου Στάλιν, ΕΣΣΔ, και Ελληνικών σαλτιμπάγκων), είναι μια κοινωνία στην οποία όλοι έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στις αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή τους. Αυτές οι αποφάσεις συνιστούν μια ευρεία γκάμα θεμάτων, όπως η παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών. Η εθνική άμυνα, η υγεία, η παιδεία, το μεταναστευτικό ζήτημα και πολλά άλλα.

Το να χρησιμοποιήσουμε ξανά την «εκπορνευμένη» λέξη, που έλεγε ο Κ. Καστοριάδης, και να της δώσουμε μία Ελληνική Υπόσταση, σύμφωνα με τα Δημοκρατικά Ιδεώδη της Αρχαίας Αθηναϊκής Δημοκρατίας, θα ήταν μία πρόκληση. Θα ξέφευγε από τα Ελληνικά γεωγραφικά δεδομένα και θα φώτιζε και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Στο σταυροδρόμι αυτό που φτάσαμε, θα πρέπει κάποιος να διαλέξει, ή την Αρετή ή την Κακία. Ο τρίτος και ο τέταρτος δρόμος…που ευαγγελιζόταν κάποτε ο ταχυδακτυλουργός, πατήρ του σημερινού πρωθυπουργού, δεν υπάρχει. Ούτε υπήρξε ποτέ. Οι λαγοί δεν συχνάζουν πλέον σε καπέλλα.

ΑΣ ΜΗ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΑ ΣΕ 10-20 100
ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ ΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΜΟΡΦΗΣ.
ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΩΝ ΕΞΑΘΛΙΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
ΕΙΝΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ.
ΒΕΝΣΕΡΕΜΟΣ ΛΟΙΠΟΝ

Έλληνας με Κατάθλιψη

http://www.ramnousia.com

Γνωρίζετε ποιοι εισπράττουν από τα διόδια, όταν πληρώνετε;;;

Mετοχική σύνθεση ενδεικτικά δύο εταιρειών. Της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και της Νέας Οδού.

Πάμε στην πρώτη. Από το site της εταιρείαςhttp://www.aegeanmotorway.gr .
  • HOCHTIEF PPP SOLUTIONS GmbH με ποσοστό 35.00% η γνωστή γερμανική εταιρεία που κατέχει και μεγάλο ποσοστό στο Ελ. Βενιζέλος.

  • ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. με ποσοστό 20.00% Μέλος της Ελλάκτωρ. Βασικός μέτοχος της οποίας είναι οΛεωνίδας Μπόμπολας.

  • J&P – ΑΒΑΞ Α.Ε. με.... ποσοστό 16.25%  μέλος της J+P group με έργα και στα ΗΑΕ.

  • VINCI CONCESSIONS S.A. με ποσοστό 13.75%  Γαλλική εταιρεία που έφτιαξε και τη γέφυρα στο Αντίριο.http://www.gefyra.gr/company/

  • ΑΕΓΕΚ με ποσοστό 10.00% Βασικός μέτοχος η Πρόμαχος ΑΕ με κύριο μέτοχο 62% τον κ. Μαρούλη. Είναι και η Alpha Bank μέσα με 7.84%.

  • ΑΘΗΝΑ ATE με ποσοστό 5.00% το 80% της εταιρείας κατέχει ο Aβακας δηλαδή η J&P και από λιγότερα ποσοστά οι υπόλοιποι.

ΝΕΑ ΟΔΟΣ . Σε τρία κομμάτια αυτή η εταιρεία.
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (33,33%) Εδώ βλέπουμε ότι είναι διασκορπισμένη. Σημερινή αξία στα ΧΑΑ 249 εκ.
Cintra (33,34%) Iσπανική εταιρεία δείτε ΕΔΩ
Grupo ACS (33,33%). Ισπανική και αυτή η εταιρεία. Δείτε ΕΔΩ το ιστορικό της.  Αυτό το όνομα σας λέει κάτι;Florentino Perez;  Πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης.

Και γω που είμαι ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ γιατί να τον “βοηθάω” ;;;


Αντε να βάλουμε και τρίτη… company, αν και τα ονόματα των εταιρειών ανακυκλώνονται, έτσι για πλουραλισμό, οπότε τις γνωρίζετε πλέον.

Ολυμπία ΟΔΟΣ



Mετοχική σύνθεση


VINCI CONCESSIONS S.A.S. (29,9%)
HOCHTIEF PPP SOLUTIONS GmbH (17%)
Ο όμιλος J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε. (17%)
Η ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. (17%)
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (17%)
Η ΑΘΗΝΑ ΑΤΕ (2,1%)

Συνολικά λοιπόν τους “παραχωρημένους δρόμους” έχουν,  ΓερμανοίΙσπανοίΓάλλοιΆραβες και Έλληνες.

http://olympia.gr/2011/01/13/γνωρίζετε-ποιοι-εισπράττουν-από-τα-δι/

Μήπως ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα είναι αντισυνταγματικός ;

Θα ήθελα , ως προβληματισμένος και ενεργός πολίτης , να καταθέσω μία σκέψη μου .
Ενα αρκετά δυσβάσταχτο χαράτσι ειναι ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ .
 Το άρθρο 4 παράγραφος 5 του Συντάγματος αναφέρει :
 Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.
 Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης καυσίμων μαζι με το ΦΠΑ αποτελούν το 63% της τιμής της βενζίνης . Με βάση μια τιμή 1,55 ευρώ το...
λίτρο βενζίνης 95 RON , το κράτος για κάθε λίτρο βενζίνης εισπράττει περί τα 0,98 ευρώ ανά λίτρο .
 Δηλαδή σε ένα ρεζερβουάρ 55 λίτρων θα πληρώσουμε 85,25 ευρώ για να το γεμίσουμε , ποσό δυσθεώρητο ακόμα και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα ,  και τα 53,7 ευρώ είναι του κράτους !!!! Τα οποία, είναι λεφτά , που καταλήγουν στο διεθνές τραπεζικό καρτέλ .
 Με ποιον τρόπο η φορολογία των καυσίμων είναι τέτοια ώστε να είναι σύμφωνη με το Άρθρο 4 , παράγραφο 5 του ΄Συντάγματος ;
 Ένας τέτοιος άδικος φόρος είναι φύση αντίθετος με  Άρθρο 4 , παράγραφό 5 του Συντάγματος.
 Τα καύσιμα δεν είναι είδος πολυτελείας και είναι είδος απαραίτητο για μετακινήσεις  .
 Το κόστος μετακίνησης πρέπει να είναι προσιτό και όχι δυσβάσταχτο.
 Φόρος 63% σε είδος απαραίτητο για τις μετακινήσεις παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας του Άρθρου 4 ,παραγράφου 5 του Συντάγματος .
 Φόρος 63% σε είδος απαραίτητο για τις μετακινήσεις αποτελεί εκβιασμό , γιατι δεν αφήνει εναλλακτική .
 Επίσης η αρχή της αναλογικότητας του Άρθρου 4 , παραγράφου 5 του Συντάγματος παραβιάζεται αφού αφορολόγητα είναι τα καύσιμα που χρησιμοποιούν οι εφοπλιστές και άλλες ευνοημένες κατηγορίες “εχόντων”
 Οι φόρος αυτός προκαλεί αλυσιδωτές αυξήσεις στις μεταφορές , στις αστικές μετακινήσεις , στα λειτουργικά έξοδα επιχειρήσεων, σε όλα τα προϊόντα ,  κλπ , με αποτέλεσμα να αυξάνουν το τελικό κόστος ζωής.
 Επίσης ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι κάτι που στερεί βασική ανθρώπινη ανάγκη για θέρμανση και κατ΄ επέκταση υγεία και επιβίωση. Αποτελεί προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 7 παράγραφό 2 του Συντάγματος .
Α.Κ.

http://olympia.gr/2011/01/13/μήπως-ο-ειδικός-φόρος-κατανάλωσης-στα/

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !!!

O κ. Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, που αν και τώρα τελευταία έχει προβεί σε κάποιες διορθωτικές δηλώσεις (όπως παλαιότερα είχε κάνει και με τους Γερμανούς και μετά ζήτησε συγνώμην) τα έχει κατά καιρούς βάλει με όλους και με όλα, και με τις προκλητικές δηλώσεις του μας προκαλεί και μόνον κάποιος που πάσχει από την νόσο του Alzheimer θα μπορούσε να λησμονήσει. Ας του θυμίσουμε λοιπόν μερικές από αυτές:

Α. Επί πρωθυπουργίας Σημίτη και επί των Εξωτερικών υπουργεύοντος Γεωργίου Α. Παπανδρέου, δηλαδή του σημερινού Πρωθυπουργού, δήλωνε ότι......
«στους διαδρόμους του Υπουργείου Εξωτερικών μιλάνε αγγλικά».

Β. Κάποτε είχε πει και το εξής, που φυσικά δεν το τήρησε διότι εν τω μεταξύ ανταμείφθηκε με σημαίνουσα θέση στη κυβέρνηση αυτού που αμφισβητούσε. Τι είχε πει δηλαδή; Αυτό :«εάν ο Γ. Παπανδρέου γίνει πρωθυπουργός εγώ θα φύγω από το ΠΑΣΟΚ» . Φυσικά δεν έφυγε ΠΟΤΕ !!!

Γ. Τους στρατιωτικούς, τους χαρακτήρισε αντιπαραγωγικούς, τους δημόσιους υπαλλήλους τους είπε κοπρίτες, τους ψηφοφόρους του, τους χαρακτήρισε ως διεφθαρμένους που προσπαθούσαν να διαφθείρουν κι αυτόν, ζητώντας του "ρουσφέτια" και διορισμούς για να τον ψηφίσουν, τους προγόνους μας που επαναστάτησαν κατά του Οθωμανικού ζυγού το 1821, κατά τον κ. Πάγκαλο, ήταν ένα μάτσο αγράμματοι και αδαής χωριάτες (οι οποίοι μετά βίας μιλούσαν ελληνικά) και που μετά την απελευθέρωση ψήφισαν οποιονδήποτε εξυπηρετούσε τα συμφέροντά τους, τους δημοσιογράφους και τους αναγνώστες της έγκυρης και έγκριτης εφημερίδας Ε.Τ., που αποκάλυψε τις δηλώσεις του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, τους χαρακτήρισε ζώα, και τόσες άλλες που για να τις απαριθμήσουμε χρειάζεται πολύς χρόνος και αρκετό ψάξιμο, για να μην του θυμίσουμε τα των Ιμίων και της υπόθεσης παράδοσης του Οτσαλάν, ως «μεγάλος τραγουδιστής».

Και μόλις ο Γ. Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός, αφού κέρδισε τις εκλογές στις 4 Οκτωβρίου 2009 και ορκίσθηκε η κυβέρνησή του στις 7 Οκτωβρίου, (ήταν ακριβώς τότε που κατά δήλωσή του ο Θ. Πάγκαλος θα έφευγε από το ΠΑΣΟΚ), ο ΓΑΠ τον διόρισε Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης. Και να που στις 19 Οκτωβρίου 2009, και με αναδρομική μάλιστα ισχύ, με την υπ’ αριθμ. 3 κοινή απόφαση με τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Πάγκαλος, υπογράφει τα ακόλουθα συναρπαστικά:

“Σύσταση Πολιτικού Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ενιαίων θέσεων ειδικών συμβούλων – συνεργατών, μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων και αποσπασμένων υπαλλήλων του Δημοσίου ή Νομικού Προσώπου του Δημοσίου Τομέα”.

Η απόφαση αυτή δημοσιεύεται στο ΦΕΚ υπ’ αριθμ. 2316/30ης Οκτωβρίου 2009, τεύχος Β΄. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή:

«1. Συνιστάται από 8.10.2009 Πολιτικό Γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης για να επικουρεί στο έργο του τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης.

2. Στο ως άνω Πολιτικό Γραφείο συνιστώνται, για την εκπλήρωση του σκοπού του, 10 (δέκα) θέσεις μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων και 5 (πέντε) ενιαίες θέσεις ειδικών συμβούλων και ειδικών συνεργατών.

3. Στο ως άνω Πολιτικό Γραφείο για την εκπλήρωση του σκοπού του, αποσπώνται μέχρι 5 (πέντε) υπάλληλοι του Δημοσίου ή Νομικού Προσώπου του Δημοσίου Τομέα».

4. Από τις διατάξεις της απόφασης αυτής προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 227.000 ευρώ περίπου, για το τρέχον οικονομικό έτος 2009, 1.123.000 ευρώ περίπου για το 2010 και 1.015.000 ευρώ περίπου, για καθένα από τα επόμενα έτη (2011-2014)».

Ποιος σας πίεσε λοιπόν κύριε Πάγκαλε, να δημιουργήσετε αυτό το πολυπληθές γραφείο υποστήριξης του έργου σας και να προκαλείτε σε δύσκολους οικονομικά καιρούς αυτή την οικονομική επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό;
Ή μήπως ο πρωθυπουργός, εσκεμμένα σας έχρισε Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, και σας αφήνει να λέτε αυτά που λέτε, είτε διότι σας φοβάται μήπως φύγετε από το ΠΑΣΟΚ, είτε διότι με τις δηλώσεις σας αποπροσανατολίζετε την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα, ως επακόλουθα του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ που ψηφίσατε ;

Νίκος Χριστοδουλόπουλος
nikosxrist@gmail.com

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/01/blog-post_6777.html

ΘΕΩΡΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ...ΚΙ ΑΥΤΟ ??? Πούλησαν K A I το FIR Αθηνών, ΜΕΧΡΙ το 2019 ! ! !

Με μια περίεργη απόφαση του υφυπουργού των Οικονομικών Γ. Φλωρίδη (αρ. 2/73348/0049 από 12-12-2001), που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ
1660/12-12-2001 τεύχος Β’, έχει δε ως τίτλο την αθώα και παραπλανητική φράση «Τιτλοποίηση μελλοντικών εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol), αποφασίζεται:
Η «πώληση», εκχώρηση και μεταβίβαση των εσόδων και αντιστοίχων απαιτήσεων του Ελληνικού Δημοσίου κατά του......
Eurocontrol έως 31-3-2019 προς την αλλοδαπή ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «AEOLOS S.A.» η οποία εδρεύει στο Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβρούργου! Η εταιρεία αυτή θα εκδώσει – προφανώς ως αντάλλαγμα – μια σειρά ανωνύμων τίτλων συνολικού ποσού 355 εκατομμυρίων ευρώ, που θα εισαχθούν στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.
Εν όψει της αποφάσεως αυτής οι Ελληνες φορολογούμενοι διερωτώνται:
1. Στα μεταβιβαζόμενα δικαιώματα περιλαμβάνονται και τα τέλη και δικαιώματα του F.I.R. Αθηνών; Και αν ναι, γιατί μεταβιβάζονται πολύτιμα κυριαρχικά
δικαιώματα, που αποτελούν και σπουδαίο εθνικό πάρκο, έστω και για ορισμένα χρόνια;
2. Γιατί δεν έγινε διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός, αλλά επελέγη η απ’ ευθείας μεταβίβαση σε μια αλλοδαπή εταιρεία και μάλιστα χωρίς ειδικό νόμο ;
3. Στην εταιρεία αυτή (Aeolos S.A.) μετέχουν και οι Τούρκοι; Και αν δεν μετέχουν σήμερα πώς μπορεί να αποκλεισθεί η μεταγενέστερη συμμετοχή τους;
4. Ποιοί ιδιαίτεροι λόγοι επέβαλαν την επίσπευση της μεταβιβάσεως αυτής, όταν όλη η διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων έχει σχεδόν αδρανοποιηθεί ;
5. Γιατί η αντιπολίτευση δεν αντέδρασε στο μείζον αυτό θέμα ;
Μετά απ’ όλα αυτά είναι εύστοχες και επίκαιρες οι αγνώστου πατρότητος αντιπολιτευτικές αφίσες, που είδαμε στο κέντρο των Αθηνών, με την φωτογραφία του Ανδρέα και την προειδοποίηση «Η Ελλάδα δεν πωλείται»!
Έχουμε γίνει χλεύη των εχθρών μας. Η υποχωρητικότητά μας στα Ιμια, τη Μαδρίτη και το θέμα της εγκαταστάσεως βάσεων S-300 έχει δημιουργήσει πεποίθηση στους «συμμάχους μας», ότι υποχωρούμε σε όλα και έχει αποθρασύνει τους Τούρκους.
Το τελευταίο αποδεικνύεται, όχι μόνο με την αύξηση της αιγιαλίτιδας ζώνης από το Ντενκτάς σε 12 μίλια, ενώ οι Τούρκοι μας επιβάλλουν, με την απειλή του casus belli, τον περιορισμό της στα έξι, αλλά και με τις συνεχείς καθημερινές παραβιάσεις του εναερίου χώρου μας από δεκάδες τουρκικά αεροπλάνα.
H Αeolos S.A είχε γίνει γνωστή τον Φεβρουάριο όταν και «έσκασε» το περίφημο swap που είχε συνάψει η ελληνική κυβέρνηση με την Goldman Sachs, καθώς ήταν ένα από τα πολλά «οχήματα» που κατασκεύασε η κυβέρνηση Σημίτη για να μειώσει ( μέσω της μεθόδου της τιτλοποίησης ) το χρέος της χώρας στα λογιστικά της βιβλία, καθώς και για άλλα πολλά λογιστικά… κόλπα, και όχι μόνον.
Η Aeolos SA, όπως και η Ariadne SA, η Hellenic Securitisation και η Αtlas SA, έχουν όλες έδρα το Λουξεμβουργο, και την ίδια μάλιστα διεύθυνση ( 7, Val Sainte-Croix, L-1372 Luxembourg ), και είναι… φυσικό αφού η διαχείριση όλων αυτών των «ενδιάμεσων εταιριών» έχει ανατεθεί σε μία εξειδικευμένη εταιρία με την επωνυμία INTERCONSULT, Luxembourg International Consulting SA.
ΦΥΣΙΚΑ, το ότι έχουν έδρα στο Λουξεμβούργο σημαίνει ότι ΔΕΝ μπορούμε εύκολα να μάθουμε τους μετόχους.Το μόνο που μαθαίνουμε πως όλα τα Δ.Σ. των εταιριών αυτών του Ελληνικού Δημοσίου συγκροτούνται από τους ίδιους αλλοδαπούς κυρίως και συγκεκριμένα από τους A. Kamarowsky, Federigo Cannizzaro και Jean-Marc Debaty.
Οφείλουμε να τονίσουμε πως οι τρεις αυτοί κύριοι έχουν θεωρηθεί συνεργάτες της Citigroup, της JP Morgan και της Standard & Poors, και αποτελούν κομβικά άτομα στο δίκτυο που δημιούργησε την παγκόσμια οικονομική κρίση με τα CDOs και τα δημιουργικά παιχνίδια των τραπεζών και των οίκων αξιολόγησης.
Για την λειτουργία των «ειδικών» αυτών εταιριών στο εξωτερικό (της Ηellenic Securitisation SA, την Ariadne SA, Aeolos SA και της Atlas), διατέθηκαν δανειακοί τίτλοι προεσόδων του Ελληνικού Δημοσίου, από συγκεκριμένες πηγές (έσοδα Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων, Κρατικών Λαχείων, Γ΄ ΚΠΣ και έσοδα από Εurocontrol, αντίστοιχα) σε διεθνείς δανειστές-επενδυτές. Το προϊόν του ειδικού αυτού δανεισμού, διοχετεύθηκε στον κρατικό προϋπολογισμό.
Με βάση το θεσμικό πλαίσιο και τις συμβάσεις που έχουν συνομολογηθεί, το Ελληνικό Δημόσιο, (κατά την ρήτρα του αρθρ. 14 παρ. 4 του Ν 2801/2000), έχει αναλάβει την υποχρέωση, εάν τα συγκεκριμένα έσοδα δεν θα επαρκέσουν για την τοκοχρεωλυτική εξυπηρέτηση των τίτλων αυτών, να τα καλύψει από τα συνολικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού οποιοδήποτε έλλειμμα προκύψει.

http://patrinaki.blogspot.com

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/01/k-i-fir-2019.html

Στις 20 Ιανουαρίου ο Σαμαράς αλλάζει το σήμα της ΝΔ!

Τον πυρσό, που καθιερώθηκε ως σήμα της ΝΔ, "σβήνει" ο Σαμαράς, καθώς απο τις 20 Ιανουαρίου το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αλλάζει λογότυπο!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Δημοκρατία" ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ήδη στα χέρα του το νέο μοντέρνο σχεδιαστικά λογότυπο που θα αποπνέει δυναμική και όχι στατικότητα, όπως το σημερινό, ενώ θα....
παίζει και με τα χρώματα και θα συμβολίζει το πέρασμα την Κεντροδεξιάς στη νέα εποχή.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αν και ο πυρσός δεν θα υπάρχει με την μορφή που είναι γνωστός, εξετάζεται στο γράφημα που θα το αντικαταστήσει να μπορεί να αγνωρίζεται προοπτικά!
Παράλληλα, το νέο σήμα της ΝΔ θα αποκτήσει εταιρική ταυτότητα. Σε όλα τα έντυπα, τα φυλλάδια, τις επιστολές, αλλά και σε κάθε προϊόν που θα έχει το κόμμα θα είναι το ίδιο, ώστε να κατοχυρώνεται και να αξιοποιείται είτε με πωλήσεις αναμνηστικών, είτε για να δίνεται ως επιβράβευση σε εκδηλώσεις του κόμματος. Η εφημερίδα, επισημαίνει, ότι την ίδια ημέρα αναμένεται να παρουσιαστεί και το νέο διαδικτυακό πόρταλ του κόμματος.
Σημειώνεται ότι ο πυρσός ως σήμα της ΝΔ καθιερώθηκε απο τον Κ.Καραμανλή ύστερα απο πρόταση του Ευάγγελου Αβέρφωφ. Και τώρα αλλάζει με απόφαση ενός πολιτικού "παιδιού" του Αβέρωφ, του Αντώνη Σαμαρά.


NEWSN.WORPRESS.COM

Ημερολόγια Γκέμπελς vol.1

Του Γεωργίου Α. Παπανδρέου, Υποψηφίου Εθνικοσοσιαλιστή, Υπλγος Τάγματος Τεταρτοδρομιστών
Μάθημα (Εργαστήριο): «Διακυβέρνηση Τριτοκοσμικoύ Κρατιδίου» (Γκρίχενλαντ)
Εξάμηνο Δ’, Εβδομάδα 66η

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ
Ορίστηκαν αυστηροί κανόνες στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για τη χρήση των εκφράσεων «έθνος», «πατρίδα» και των παραγώγων τους, τουλάχιστον δέκα φορές ανά ομιλία. Ειδικά για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον επιτελάρχη της κομμαντατούρ (βλ. «υπουργείο προστασίας του πολίτη») ο αριθμός αυτός ανέρχεται στο είκοσι. Εξαιρετικές οι επιδόσεις των Επχία Παπουτσή και Δνέα Πεταλωτή, των οποίων οι αναφορές στο έθνος, την πατρίδα και τη θρησκεία, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

Συνελήφθη γνωστό αναρχικό στέλεχος του υπό...http://apneagr.blogspot.com/2011/01/vol1.html
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/01/vol1.html

ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΖΕΡΟΥΜ

Για πρώτη φορά επίσκεψη Ελληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία προκάλεσε τόσο αντιφατικές αντιδράσεις.  

του ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΥΓΕΡΟΥ

Οσοι είναι θετικά προκατειλημμένοι έναντι του Γιώργου Παπανδρέου επικαλούνται τη στάση του ενώπιον του Ταγίπ Ερντογάν και των Τούρκων πρέσβεων για να αποδείξουν ότι είναι αποτελεσματικός υπερασπιστής των εθνικών συμφερόντων. Αντιθέτως, όσοι είναι αρνητικά προκατειλημμένοι έναντί του, εκφράζουν φόβους για δρομολόγηση μυστικών συμφωνιών. Επικαλούνται αφενός ενδείξεις για ελληνικές υποχωρήσεις στις διεξαγόμενες διαπραγματεύσεις και αφετέρου δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων περί συνεκμετάλλευσης κ.λπ. Οι ανωτέρω αντιδιαμετρικές θεωρήσεις πηγάζουν βασικά από την ύπαρξη ή μη πολιτικής εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του Παπανδρέου. Στην πραγματικότητα, είναι αδύνατη μια τεκμηριωμένη αξιολόγηση, επειδή μόνο ένας πολύ στενός κύκλος συνεργατών του πρωθυπουργού γνωρίζει το περιεχόμενο των συνομιλιών. Οι δημόσιες δηλώσεις έχουν τη σημασία τους, αλλά μέχρις ενός σημείου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι δύο ηγέτες έχουν επιλέξει -για τους δικούς του λόγους ο καθένας- να καλλιεργούν τις σχέσεις με συχνές συναντήσεις.


Ο Παπανδρέου πιστεύει στην προσωπική διπλωματία και θεωρεί σημαντικό να κρατιέται χαμηλά η θερμοκρασία στο Αιγαίο. Επίσης, είναι διατεθειμένος να προβεί σε κάποιες υποχωρήσεις για να επιλύσει τα υφιστάμενα προβλήματα και να διαμορφώσει φιλικές σχέσεις με την Αγκυρα. Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρωθυπουργός προωθεί την ηγεμονικού χαρακτήρα νεοοθωμανική στρατηγική του με ανοίγματα και τακτικές ήπιας ισχύος. Αποφεύγει τις στρατιωτικού τύπου πιέσεις, κυρίως επειδή αυτό είναι το προνομιακό γήπεδο της κεμαλικής στρατογραφειοκρατίας. Δεν θέλει εντάσεις με την Ελλάδα, επειδή δίνουν πλεονέκτημα στους εσωτερικούς αντιπάλους του. Οπως έχουν αποδείξει τα γεγονότα, όμως, αυτό δεν σημαίνει καθόλου ότι είναι διατεθειμένος να κάνει βήμα πίσω επί της ουσίας των τουρκικών διεκδικήσεων. Επιπροσθέτως, η επίσκεψη Παπανδρέου εξυπηρέτησε και προεκλογικές σκοπιμότητες του Ερντογάν εν όψει των κρίσιμων εκλογών του Ιουνίου στην Τουρκία. Οπως είναι γνωστό, η επίσκεψη Παπανδρέου παραλίγο να ματαιωθεί την τελευταία στιγμή, λόγω των πτήσεων της τουρκικής αεροπορίας πάνω από ελληνικά νησιά. Υπενθυμίζουμε ότι η Αγκυρα συνήθιζε τέτοιου τύπου προκλήσεις πριν ή και κατά τη διάρκεια ελληνοτουρκικών συναντήσεων υψηλού επιπέδου.

Οι προκλήσεις ήταν ένας τρόπος για να δηλώσει την αποφασιστικότητά της, να υπογραμμίσει τις διεκδικήσεις της και να αποκτήσει πολιτικοψυχολογικό πλεονέκτημα. Επί κυβερνήσεων Ερντογάν, οι παραβιάσεις και άλλες στρατιωτικού τύπου προκλήσεις έχουν αποκτήσει και πρόσθετο σκοπό. Το Γενικό Επιτελείο επιχειρεί εμμέσως να βάλει τρικλοποδιές στη νεοοθωμανική διπλωματία. Από την πλευρά του, ο Παπανδρέου αντέδρασε σωστά στις υπερπτήσεις. Απειλώντας με ματαίωση της επίσκεψής του στο Ερζερούμ, κέρδισε το πολιτικό περιθώριο να πει αυτά που είπε, χωρίς να δυναμιτίσει τις σχέσεις με τον Τούρκο ομόλογό του. Και, βεβαίως, φρόντισε να πουλήσει ακριβά στην ελληνική κοινή γνώμη τη στάση του σε μία περίοδο που έχει ζωτική ανάγκη από πολιτικό κεφάλαιο.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ο έλεγχος του πληθυσμού μέσα από την τροφή και η διατροφική γενοκτονία.

 
 διατροφική γενοκτονίαΗ νέα παγκόσμια κοινωνική μαγγανεία, η «ομογενοποίηση» του κόσμου μέσω του νέου Κώδικα Διατροφής και οι προβλεπόμενες συνέπειες για την υγεία μας.

Εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να υποφέρουν από εκφυλιστικές παθήσεις, λόγω κακής διατροφής και περιορισμένης λήψης σημαντικών διατροφικών στοιχείων, εάν επιτραπεί στους ισχυρούς παγκόσμιους οργανισμούς να «ομογενοποιήσουν» τον κόσμο μέσω του νέου Κώδικα Διατροφής…

Πολύ λίγοι είναι προς το παρόν εκείνοι που... έχουν ακούσει για την ύπαρξη του Διατροφικού Κώδικα (Codex Alimentarius), ενώ και οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν την εφιαλτική πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από την πανίσχυρη αυτή εμπορική επιτροπή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Κώδικα, αποστολή του είναι να «προστατεύσει την υγεία των καταναλωτών και να διασφαλίσει την τήρηση των κανονισμών του διεθνούς εμπορίου, προωθώντας παράλληλα τον συντονισμό όλων των κανονισμών που αφορούν στην παραγωγή τροφής και λαμβάνονται από διεθνείς κυβερνητι­κούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς».

Η λειτουργία του Διατροφικού Κώδικα στηρίζεται σε μία σύμπραξη ανάμεσα στον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (Food and Agriculture Organization – FAO) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (World Health Organization WHO).

Η ιστορία του Κώδικα αρχίζει το 1893, όταν οι επικεφαλής της Αυστρο-Ουγγρικής Αυτοκρατορίας αποφάσισαν ότι ήταν απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα σύνολο συγκεκριμένων οδηγιών, βάσει των οποίων τα δικαστήρια θα έκριναν τις υποθέσεις που σχετίζονταν με ζητήματα διατροφής και τροφίμων. Το όνομα που δόθηκε στις οδηγίες αυτές ήταν «Codex Alimentarius» και εφαρμόστηκε με επιτυχία έως την πτώση της αυτοκρατορίας το 1918.

 διατροφική γενοκτονία


Ωστόσο, εμπνευστής του διατροφικού κώδικα στη σύγχρονη -οργουελική- εκδοχή τιου (σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Natural Solutions Foundation, Sp. Rima E. Laibow M.D., από ομιλία της στον αμερικανικό Εθνικό Οργανισμό Διατροφής – Codex and Nutricide, 2005) είναι, ο καταδικασμένος από το δικαστήριο της Νυρεμβέργης πρόεδρος της κολοσσιαίας Γερμανικής εταιρίας I.G. Farben, Fritz der Meer (νάτοι πάλι οι Γερμανοί!). Ήταν ο άνθρωπος που, μεταξύ άλλων, «εμπνεύστηκε» και το περίφημο λογότυπο «Arbeit Macht Frei» («Η εργασία απελευθερώνει»), το οποίο «κοσμούσε» την είσοδο του στρατοπέδου συγκέντρωσης στο Άουσβιτς.

Η εταιρία του derMeer παρασκεύαζε, από το θανατηφόρο μείγμα αερίων που χρησιμοποιούνταν στους περίφημους θαλάμους αερίων (Cyclone B), μέχρι τον χάλυβα και τα πυρομαχικά των Ναζί (μετά τη λήξη του Πολέμου και την καταδίκη 24 ατόμων από τα μέλη της -από το δικαστήριο της Νυρεμβέργης- η εταιρία «διασπάστηκε» σε τρεις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες, τις γνωστές BASF, Hoechst και Bayer). Η ιδέα που εισηγήθηκε ο derMeer μετά την αποφυλάκιση του αφορούσε στον έλεγχο του πληθυσμού μέσα από την τροφή η οποία έμελλε να υλοποιηθεί αρκετά χρόνια αργότερα.

Η επανεισαγωγή του Κώδικα Διατροφής αποφασίστηκε το 1962 σε μία συνεδρίαση του ΟΗΕ. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η υπεύθυνη για τον Κώδικα Διατροφής επιτροπή είναι επιτροπή εμπορίου χωρίς υγειονομική αρμοδιότητα, παρόλο που χρηματοδοτείται κατά το 1/3 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Από το 2002, οπότε και οι μεγάλες βιομηχανίες επέλεξαν να στηρίξουν τον Κώδικα (παρά τις εισηγήσεις για αναίρεση του από μισθωμένο εξωτερικό σύμβουλο αξιολόγησης), αυτός χρησιμοποιείται με την κάλυψη πολυεθνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στους τομείς τόσο των φαρμάκων, όσο και των αγροτικών και χημικών προϊόντων, προωθώντας την αύξηση των κερδών τους και την υλοποίηση της ατζέντας τους για έλεγχο του παγκόσμιου πληθυσμού. Στην τελευταία συνεδρίαση για την προώθηση του Διατροφικού Κώδικα, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία από τις 30 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2008, αποφασίστηκε να τεθούν οι ΗΠΑ επικεφαλής χώρα της επιτροπής, με τη σταθερή υποστήριξη των συμμάχων τους (Αυστραλία, Αργεντινή, Βραζιλία, Καναδάς, Ινδονησία, Ιαπωνία, Μαλαισία, Μεξικό, Σιγκαπούρη και *Ε.Ε*.).

Συντονισμένη απειλή για την παγκόσμια υγεία:

 διατροφική γενοκτονίαO Κώδικας δρα υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, έχοντας τη λογική των ναπολεόντιων νόμων – αντί δηλαδή για τη συνήθη πρακτική, κατά την οποία αναγράφονται τα διατροφικά στοιχεία και οι ουσίες που απαγορεύονται, ο Κώδικας αναγράφει μόνο τα διατροφικά είδη που επιτρέπονται, καθιστώντας αυτομάτως παράνομη την κατοχή, παραγωγή και εμπορία οποιουδήποτε διατροφικού είδους και στοιχείου δεν περιλαμβάνεται σε αυτόν.

Όπως εξηγεί η δρ. Ριμα Λέυμποου, από την 1η Ιανουαρίου 2010, οπότε η εφαρμογή του Κώδικα θα γίνει υποχρεωτική για τα κράτη-μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, αν ένα κράτος-μέλος αρνηθεί να επικυρώσει ή να τηρήσει τους όρους του, χάνει αυτομάτως οποιαδήποτε προσφυγή γίνει εναντίον του από άλλο κράτος μέλος, όσο εξωφρενική και αν είναι αυτή.

Πολλοί κρατικοί οργανισμοί και υπηρεσίες, όπως η Διεύθυνση Θεραπευτικών Αγαθών της Αυστραλίας, επιχειρούν να κατευνάσουν τις ανησυχίες του κοινού, καταφεύγοντας σε διαβεβαιώσεις ότι οι οδηγίες του Κώδικα για την κατάργηση των βιταμινών και των μετάλλων δεν θα εφαρμοστούν στη χώρα τους. Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει ποιοι άλλοι συνοδευτικοί νόμοι θα θεσπιστούν εν όψει της εναρμόνισης των κρατών-μελών του Οργανισμού με τις οδηγίες του Κώδικα.

Ορισμένες από τις ρυθμίσεις που προβλέπονται από τον Διατροφικό Κώδικα, οι οποίες προτείνεται να τεθούν σε ισχύ στο προσεχές μέλλον και, θα είναι αμετάκλητες, περιλαμβάνουν τα εξής:

Ο Κώδικας θα απαγορεύει τη χρήση θρεπτικών ουσιών (π.χ. βιταμινών και μετάλλων για την "ασθένεια", χαρακτηρίζοντάς τις "τοξίνες" ή "δηλητήρια". Κάθε είδος τροφής (ακόμα και τα οργανικά βιολογικά τρόφιμα) θα υποβάλλεται σε επεξεργασία με ακτινοβολία, προκειμένου να απομακρυνθούν όλα τα δήθεν θρεπτικά στοιχεία (εκτός και αν οι καταναλωτές μπορούν να παράγουν και να καταναλώνουν την τροφή τους σε τοπικό επίπεδο).

Μία πρόγευση της εν λόγω οδηγίας είχαν οι καταναλωτές των ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2008, με την υποχρεωτική υποβολή των μαρουλιών και του σπανακιού της χώρας σε μαζική επεξεργασία με ακτίνες, στο όνομα της «δημόσιας ασφάλειας».

Αν ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων έπραξε με γνώμονα την προστασία του κοινού, τότε γιατί δεν ενημερώθηκε η αμερικανική Κοινή Γνώμη;

Τα επιτρεπόμενα θρεπτικά στοιχεία θα είναι περιορισμένα σε αυτά που αναγράφονται στη λίστα του Κώδικα, η οποία θα περιλαμβάνει ουσίες, όπως το Φθόριο (3,8 mg ημερησίως), το οποίο θα συλλέγεται από βιομηχανικά απόβλητα.

 διατροφική γενοκτονία

Όλα τα θρεπτικά στοιχεία (π.χ. δι βιταμίνες Α, Β, C, D, ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο) ανακηρύσσονται παράνομα σε θεραπευτικές δοσολογίες και θα μειωθούν σε ποσότητες αμελητέες, με μέγιστο όριο το 15% της σημερινής συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Ακόμα και με συνταγή γιατρού θα είναι αδύνατο για κάποιον να βρίσκει τα παραπάνω στοιχεία σε μεγαλύτερες θεραπευτικές δόσεις, σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρίσκεται.

Είναι πιθανό να ανακηρυχθούν παράνομες οι συμβουλές που δίνονται για τη διατροφή και αφορούν σε βιταμίνες και μέταλλα (συμπεριλαμβανομένων των άρθρων που θα δημοσιεύονται σε περιοδικά ή στο Διαδίκτυο, καθώς και προφορικών συμβουλών σε οποιονδήποτε.)

Σίγουρα αξίζει να παρακολουθήσει κανείς την βιντεοσκοπημένη ομιλία αναφορικά με τον Κώδικα Διατροφής ή Codex Alimentarius:
 
 

http://www.ramnousia.com/2011/01/blog-post_2666.html

ΞΥΠΝΑΤΕ ΒΡΕΕΕ! Φοιτητικός διαγωνισμός συγγραφής εργασίας με θέμα «Εβραϊκοί τόποι της Θεσσαλονίκης» !! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ;;

Διαγωνισμός συγγραφής εργασίας με θέμα «Εβραϊκοί τόποι της Θεσσαλονίκης», στον οποίο μπορούν να λάβουν μέρος φοιτητές και οι φοιτήτριες ελληνικών πανεπιστημίων και ΤΕΙ που βρίσκονται σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο ,διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών», από το τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.


Η εργασία πρέπει να έχει έκταση 3-5.000 λέξεις.

Η προσέγγιση του θέματος μπορεί να γίνει από οποιαδήποτε επιστημονική σκοπιά, π.χ. της Ιστορίας (κοινωνική ιστορία, ιστορία της Τέχνης, πολιτισμική ιστορία, κ.ά.) της Κοινωνιολογίας, της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, της Αρχιτεκτονικής, της Φιλολογίας της Μουσειολογίας, της Πολιτικής Επιστήμης, των Θετικών Επιστημών.

Τα χρηματικά έπαθλα είναι: 1ο Βραβείο: 1.500 ευρώ. 2ο Βραβείο 1.000 ευρώ, 3ο Βραβείο: 500 ευρώ.

Πέραν των τριών που θα βραβευθούν χρηματικά, οι δέκα αρτιότερες εργασίες θα παρουσιαστούν δημόσια σε ημερίδα που θα διοργανωθεί στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας τον Οκτώβριο του 2011.

Η αποστολή των εργασιών θα πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά μέχρι τις 30 Μαΐου 2011 στην παρακάτω διεύθυνση:

ebraikoitopoi@gmail.com
Η επιτροπή οργάνωσης του διαγωνισμού:
Έφη Βουτυρά, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Γιώργης Γερόλυμπος, Αρχιτέκτονας-Φωτογράφος, Διδάσκων Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Νίκος Μαραντζίδης, Αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Λέων Ναρ, Δρ Νεοελληνικής Φιλολογίας-Συγγραφέας

Λέων Σαλτιέλ, Διεθνολόγος

Λήξη διαγωνισμού: 30 Μαΐου 2011 
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/01/blog-post_91.html

Πότε παραιτείται ένας πολιτικός και πότε οδηγείται στον εισαγγελέα ένας ανώτατος υπηρεσιακός παράγοντας;


του Σάββα Καλεντερίδη
Οι αποκαλύψεις του WikiLeaks που αφορούν στα όσα συμπεριέλαβαν στην αναφορά που έδωσαν στον πρέσβη των ΗΠΑ ο κος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ στρατηγός Οικονόμου, απλά είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Ένα κράτος που σέβεται τον εαυτό του, πρώτα και πάνω απ' όλα διασφαλίζει ΘΕΣΜΙΚΑ και οριοθετεί τις σχέσεις των πολιτικών και όλων ανεξαιρέτως των υπηρεσιακών παραγόντων με τις ξένες χώρες, όποιες κιαν είναι αυτές, όσο μεγάλες ή μικρές κιαν είναι.

Χρόνια τώρα που διαρκεί η καλοσχεδιασμένη επιχείρηση διάλυσης του ελληνικού κράτους και της ίδιας της Ελλάδος από τα κάθε είδους κομματόσκυλα, πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες διαγκωνίζονται, για παράδειγμα, για μια έστω και απλή θέση στον κατάλογο των προσκεκλημένων στις δεξιώσεις της πρεσβείας των ΗΠΑ, ενώ ποιος ξέρει σε τί άλλου είδους κινήσεις προβαίνουν, για να λάβουν τον τίτλο του επίτιμου συνομιλητή των παραγόντων της πρεσβείας, όπως οι δυο προαναφερθέντες.

Υπάρχει θέμα, εθνικό και μάλιστα πολύ σοβαρό, με τις σχέσεις ορισμένων πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων με ξένες πρεσβείες και υπηρεσίες, οι οποίες έφθασαν σε σημείο να 'διορίζουν' υπηρεσιακούς  παράγοντες στα ανώτατα κλιμάκια ευαίσθητων υπηρεσιών της χώρας, έστω και αν αυτές θεωρούνται από τον αρμόδιο πολιτικό προϊστάμενο 'άχρηστες' και 'εθνικά επικίνδυνες'.
Αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας, με τις συνομιλίες Χρυσοχοΐδη και Οικονόμου με τον πρέσβη των ΗΠΑ, όπως είπαμε παραπάνω, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Και γεγονός είναι οτι οι προαναφερθέντες επέδειξαν αυτή τη συμπεριφορά. η οποία κρίνε
ται από την κοινή γνώμη και από τους αρμόδιους δικαστικούς παράγοντες, επειδή το πολιτικό σύστημα και οι υπηρεσίες του κράτους είναι θεσμικά απροστάτευτες και κυριολεκτικά διάτρητες και στο έλεος του κάθε πρέσβη και του κάθε σταθμάρχη.

Είπαμε όμως, της οικονομικής, προηγήθηκε η ηθική και η πολιτική χρεωκοπία.
Γι' αυτό, τα κόμματα, οι πολιτικοί και οι υπηρεσιακοί παράγοντες, καλόν είναι να φροντίσουν ΘΕΣΜΙΚΑ για την πολιτική, υπηρεσιακή και ηθική θωράκιση του πολιτικού συστήματος και του κράτους, γιατί οι προσβολές του τύπου "EYP is nothing." It does not serve its mission of protecting Greece and in fact is dangerous to national security because of its many shortcomings", κατατάσσουν την Ελλάδα, τη χώρα που δίδαξε τον πολιτικό πολιτισμό στην ανθρωπότητα, στην πλέον υπανάπτυκτη και πλέον αυτοεξευτελιζόμενη χώρα του κόσμου.

Όσο για τους δυο κυρίους που εξευτέλισαν τη χώρα και τους θεσμούς της Ελληνικής Δημοκρατίας, και τους άλλους, που υπηρετούν σε ευαίσθητες υπηρεσίες και 'πατούν σε δυο βάρκες', ας ρίξουν μια ματιά στον τίτλο της ανάρτησης και ας πράξουν ό,τι τους πει η συνείδησή τους, που αυτή ελπίζουμε είναι κάτι περισσότερο από την ΕΥΠ, που είναι ένα τίποτα.
Αιδώς είναι η μόνη λέξη που μπορεί να πει ο απλός Έλληνας γι' αυτόν τον εξευτελισμό της Ελλάδος.
Αιδώς!


Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters