Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Αποκλειστικό. Αυτοκτόνησε αστυνομικός στα γραφεία του Πασόκ!

Σήμερα στις 3.30 τα ξημερώματα, αστυνομικός των ΜΑΤ που εκτελούσε υπηρεσία στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιποκράτους έβαλε τέλος στη ζωή του στην τουαλέτα του κτιρίου αφήνοντας ένα χειρόγραφο μήνυμα προς τους συναδέλφους του. Ο αστυνομικός ήταν 27 χρονών από Αταλάντη

 http://totefteri.blogspot.com/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/01/blog-post_2675.html

Ζούμε την "εργασία" των εκμαυλιστών


  • Του Χάρρυ Κλύνν
Ούτε το Μνημόνιο, ούτε οι δανειακές συμβάσεις είναι το μεγάλο πρόβλημα αυτής της χώρας…

Ούτε δυσθεώρητο χρέος, ούτε η βαθιά ύφεση, ούτε ακόμα και αυτή η κατοχική κυβέρνηση του ημιπαράφρονα μειοδότη πρωθυπουργού Γ. Α. Παπανδρέου.

Το μεγάλο και ανυπέρβλητο πρόβλημα αυτής της χώρας είναι… η πολτοποίηση της συνείδησης του δηλητηριασμένου με το δηλητήριο του άκρατου ατομισμού και του με κάθε τρόπο ανελέητου κυνηγιού του χρήματος, ελληνικού λαού, που επέβαλε και ανακήρυξε ως κυρίαρχο ήθος ο «Μέγας εκμαυλιστής» του Ελληνικού λαού, Ανδρέας Παπανδρέου…

Τελεία και παύλα.

Πηγή

Σε διαφορετική γραμμή ο Παπούλιας από το Γιώργο – Δυσφορία στο Μαξίμου από τις δηλώσεις Παπούλια

Σε εκ διαμέτρου αντίθετη γραμμή με τη κυβέρ­νηση κινείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο ζήτη­μα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αμφισβητώντας επί της ουσίας τις καλές προθέσεις της Άγκυρας. Την ίδια στιγμή που ο Γ. Πα­πανδρέου μιλά για κλίμα προσέγγισης και συνεννόησης με τον ομόλογο του Τ. Ερντογάν, ο κ. Παπούλιας δεν έκρυψε τις επιφυλάξεις του ως προς το αν οι προ­θέσεις των γειτόνων θα με­τεξελιχθούν σε πράξεις.

Υποδεχόμενος τον αρμένιο ομόλογο του Ζ. Σαρκισιάν και αναφερόμενος στην πολιτική που ακολουθεί η χώρα μας, ο Κ. Παπουλιας σημείωσε με­ταξύ άλλων ότι «εμείς απλώνουμε το χέρι σε όλους, θέλου­με να είμαστε φίλοι με όλους, αλλά περιμένουμε και από αυτούς που τους απλώνουμε το χέρι, ειλικρίνεια και θέλη­ση για συνεργασία».
Λίγο νωρίτερα είχε κάνει λόγο για τους «δεσμούς αίματος» που συνδέουν ‘Ελληνες και Αρμένιους διότι «υπέφε­ραν πολλά σε περιόδους βαρβαρότητας», αναφερόμενος στους διωγμούς που υπέστησαν από την Τουρκία. «Τον εικοστό αιώνα τα έθνη μας εβίωσαν επώδυνες δοκιμασίες» πρόσθεσε. «Δεν ξεχνάμε την αρμένικη γενοκτονία του 1915, δεν ξεχνάμε τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού». Αναφερόμενος στη σημερινή ηγεσία της Τουρκίας τόνισε ότι «είναι απαράδε­κτο για μια χώρα που επι­διώκει να γίνει μέλ0ς της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κλείνει τα σύνορα και να δημιουργεί συνθήκες απο­κλεισμού και δυσφορίας. Οι προθέσεις πρέπει να με­τουσιωθούν σε απτή πρά­ξη» σημείωσε.
Οι αναφορές αυτές του Προέδρου της Δημοκρατίας ενόχλησαν, σύμφωνα με πληροφορία, το Μαξί­μου, ενώ εμφανής ήταν η δυσφορία του παριστάμε­νου υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα. Ως αιχμή για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και προσωπικά ο Γ. Παπανδρέου θα μπορούσαν να εκληφθούν όσα είπε ο Κ. Παπούλιας ως προς την πολιτική που εφαρμόζει η Κύπρος. «Η Κυπριακή Δημοκρατία», επισήμανε, «είναι παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και όλα δεί­χνουν ότι θα αναδειχθεί σε σημαντικό παίκτη στα ενερ­γειακά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής». Και πρόσθεσε: «Ανακηρύσσοντας τη δική της Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και συνάπτοντας συμφωνίες οριοθέτησης με τις γειτονικές της χώρες, η Κύπρος εξασκεί τα δικαιώματα της και ισχυροποιεί τη γεωπολιτική της θέση». Πολιτικοί παρα­τηρητές σχολίαζαν ότι αυτή ακριβώς η τελευταία αποστροφή του Προέδρου έχει ως αποδέκτη τον κ. Παπανδρέου που δεν ακολουθεί το παράδειγμα της Κύπρου.


Εφημερίδα: ΠΑΡΟΝ – ΣΕΛ.12 (23.01.2011)

1.100.000 Έλληνες έχασαν την ζωή τους την περίοδο της Γερμανικής κατοχής

Το δημοτικό Συμβούλιο Πάρου με εισήγηση του Δημοτικού σύμβουλου ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ

εξέδωσε ψήφισμα για τις αποζημιώσεις της Γερμανίας.

ΣΤΟ 1 ΤΡΙΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ 
ο Μ.Γλέζος παρουσίασε τα γεγονότα της εποχής, τις επιπτώσεις που είχαν στην μετέπειτα εξέλιξη του Ελληνικού κράτους καθώς και πληθώρα στοιχείων, Σύμφωνα με αυτά η 1.100.000 Έλληνες έχασαν την ζωή τους την περίοδο της Γερμανικής κατοχής.

Η Ελλάδα με έχασε δηλαδή το 13% του πληθυσμού της. Είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης σε απώλειες.

Σε σημερινές τιμές τα χρέη της Γερμανίας, ανέρχονται χωρίς τους τόκους στα 162 δις ευρώ. Με τους τόκους – κανονικούς, όχι τοκογλυφικούς σαν αυτούς που μας δανείζουν τώρα οι Γερμανοί- το χρεός ξεπερνάει το 1τρις ευρώ,

Με την ενοποίηση της Γερμανίας, όλες οι χώρες εισέπραξαν τα χρήματα που τους αναλογούσαν, όπως αυτές καθορίσθηκαν με την λήξη του πολέμου. Μόνο η Ελλάδα δεν διεκδίκησε να εισπράξει τις αποζημιώσεις.

Οι κάτοικοι του Διστόμου εξαναγκάστηκαν να ζητήσουν καταφύγιο στην Ιταλία, όταν η κυβέρνηση Σημίτη με συμπαιγνία ανέτρεχε την απόφαση του Αρείου Πάγου περι αποζημιώσεων.Η Ομιλία του Μανώλη Γλέζου στο δημοτικό συμβούλιο εδω

ΠΗΓΗ

Η Ελλάδα που μας ετοιμάζουν...


Αυτό που βλέπετε , είναι η φιλοδοξία και η προοπτική επιβίωσης του πολιτικού συστήματος ΣΗΜΕΡΑ.

Αυτό που βλέπετε , είναι το επιδιωκόμενο από ΟΛΑ τα πολιτικά κόμματα ΣΗΜΕΡΑ.
Είναι αυτό που θα τους κρατήσει στο "παιχνίδι" τα επόμενα 70 χρόνια και θα εξασφαλίσει τη διαδοχή τους από τους απ'ευθείας φυσικούς απογόνους τους .

Με κατάλληλους χειρισμούς , οι ίδιοι ή τα τέκνα τους θα επαγγελθούν την Εθνική Ανεξαρτησία , την κρατικοποίηση του εθνικού πλούτου , την "αξιοπρέπεια" του "κυρίαρχου" μαλάκα-λαού ...

Με κατάλληλη φρασεολογία ,

πολλοί από μας -σάψαλα πλέον-θα τους ξαναψηφίσουμε.

Τα παιδιά μας ως μεσήλικες θα δουν την "ελπίδα" στις παπαρολογίες τους

και

τα εγγόνια μας θα ξεχύνονται στους δρόμους θα κολλάνε αφίσσες τους ή ό,τι άλλο gadget παίζει στο μακρυνό μέλλον και πολλά από αυτά θα γίνουν οι "πρώτοι νεκροί" του δίκαιου αγώνα του Λαού..... του οποίου αγώνα βέβαια θα ηγούνται τα ίδια (μέσω DNA) ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.

ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ !

Έχει αρχίσει ήδη το πατιρντί σε Τυνισία-Αλβανία (θα ακολουθήσουν ΠΓΔΜ , ίσως Βουλγαρία και σίγουρα ΟΛΕΣ οι Βόρειες Αφρικανικές χώρες).
ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ "αντιστασιακοί" στον Ισλαμισμό ή σε "τυράννους" τύπου Μπερίσα , θα κατακλύσουν τη χώρα , θα λάβουν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ , ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ , ΤΙΜΕΣ , ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑ για να πολεμήσουν για τη "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ".

Στην αρχή της ανάρτησης βλέπετε όχι μόνο την κατάληξη αλλά και τη διατήρηση αυτού του status quo με τη βοήθεια των ανωτέρω... "ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ" που θα απολαύσουν την ελληνική φιλοξενία και στοργή που αποδίδεται σε κάθε... "ικέτη".

Αυτή μαζί με μια πληθώρα παπαρο-σοφιστειών θα βομβαρδίσουν τα αυτιά τριών γενεών... τουλάχιστον!

Πηγή

2011: Σε αναμονή τεχνητής έντασης ή θερμού επεισοδίου


Ένα επικίνδυνο πολιτικό παιγνίδι στην Τουρκία θα ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς μιας Τεχνητής έντασης με την γείτονα χώρα σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες. Μιας τεχνητής Έντασης με μεγάλο ρίσκο εξομάλυνσης ενόψει των Τεράστιων συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Στην ένταση αυτή επενδύουν και ενισχύουν πολλοί και μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι (!!!) οι οποίοι μέχρι πρότινος είναι έξω από το παιγνίδι και ψάχνουν μια τρύπα για να εισέλθουν στην διανομή της Πίτας.
Το ανησυχητικό είναι ότι υπάρχουν πολλά γνωστά και άγνωστα αίτια που ενισχύουν μια τέτοια κρίση ως αφορμή και ό φόβος όσων γνωρίζουν είναι πως η κατάσταση έχει μεγάλες πιθανότητες να ξεφύγει.
Αν ξεφύγει τότε οι πιθανότητες ήττας της χώρας μας είναι μεγάλες καθώς υπάρχουν πολλά στρατηγικά σημεία που μπορούν να βληθούν και οι δυνάμεις άμυνας ελάχιστες.
Φυσικά από την άλλη το Τουρκικό κατεστημένο έτσι και καταφέρει ένα τόσο σημαντικό πλήγμα δεν είναι χωρίς σχέδιο για την επόμενη μέρα. Συνεπώς οι μέχρι σήμερα συμφωνίες με την πολιτική ηγεσία της Γείτονος είναι άσκοπες καθώς θα ενισχυθεί ή εθνικιστική αντιπολιτευτική δύναμη προκειμένου να διατηρηθούν τα νεοκατακτηθέντα …
Εδώ έρχεται κα συνδέεται ο φόβος της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας με τον τίτλο «που πότε και πώς».
Οι μόνοι που δείχνουν να είναι ευτυχείς με ένα τέτοιο συμβάν είναι οι συνδαιτυμόνες της σημερινής ηγεσίας , οι οποίοι ελπίζουν σε μια εξέλιξη από όπου θα μπορέσουν να αντλήσουν εκλογική δύναμη, πεπεισμένοι ότι θα ισχύσει η συμφωνία Ερζερούμ!!!
Η όλη κρίση έχει διαρρεύσει οτι θα ξεκινήσει από την χρήση – κατάχρηση των περιοχών στην Γκρίζα Ζώνη, όπως νησίδες στον 25ο παράλληλο κλπ.
Στην ΕΥΠ λένε πώς από καιρό γνωρίζουν την πληροφορία και στις αρχές του μηνός Ιανουαρίου καταρτίστηκε σχέδιο αντιμετώπισης πιθανής ξαφνικής κρίσης.
Ήδη μονάδες βαρέων αρμάτων μάχης και πυροβόλων μεγάλου βεληνεκούς έχουν πάρει θέση Μάχης, στα σύνορα της χώρας με την γείτονα. Επίσης τα νησιά του Αιγαίου που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά παράλια έχουν ενισχυθεί με μονάδες των ειδικών Δυνάμεων .
Το περίεργο στην ιστορία αυτή είναι μεγάλο μέρος των όσων γνωρίζουν περισσότερα έχουν προβεί σε ενέργειες οικείου εφοδιασμού ειδών διατροφής μακράς διάρκειας.
Για το πότε θα γίνει υπάρχουν δύο εκτιμήσεις. Η πρώτη κάνει λόγο για τις αρχές Φεβρουαρίου ενώ μια άλλη δίνει έναν ορίζοντα μέχρι τον Ιούνιο του 2011.
Οι πληροφορίες αυτές όμως έχουν επεξεργαστεί και από την Ρωσική πλευρά, η οποία σε μια τέτοια αφορμή θα εκφράσει με τον δικό της τρόπο την άποψή της για τα θέματα της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας.


Πηγή

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ . ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Τις μηχανές των τρακτέρ τους ζεσταίνουν οι αγρότες και ετοιμάζονται να τα βγάλουν ξανά στους δρόμους. Μόνο που αυτή τη φορά δεν θα τους κλείσουν. Απεναντίας, θα τους ανοίξουν διάπλατα για να...
 μπορεί να περνά ελεύθερα ο πολίτης!
Σύμφωνα με πληροφορίες του iliatora.gr, αγροτοσυνδικαλιστές από τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, βρίσκονται σε διαρκή συνεννόηση και εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε καταλήψεις στους σταθμούς διοδίων, ώστε κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους να διέρχονται ελεύθερα τα αυτοκίνητα.
Αυτό όχι μόνο θα αποτρέψει τη γνωστή διαμάχη των αγροτών με τους φορτηγατζήδες, αλλά θα αναγκάσει και το λεγόμενο «μεγάλο κεφάλαιο» που εκμεταλλεύεται τα διόδια να πιέσει με τη σειρά του την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών, για να σταματήσει την αφαίμαξη των εσόδων του.
Στη Θεσσαλία, για να ζεσταθεί ακόμη περισσότερο το κλίμα, θα προηγηθούν καταλήψεις δημοσίων κτιρίων και υπηρεσιών, καθώς και συναντήσεις με τοπικούς άρχοντες από τους οποίους θα ζητηθεί η δημόσια συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών.
Και αν μετά απ΄ όλα αυτά δεν ιδρώσει το αυτί της. Αθήνας;
Τότε το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο με συμμετοχή αγροτών από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα δώσουν βροντερό παρόν στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ότι κι αν γίνει πάντως, ένα είναι σίγουρο. Ο Φεβρουάριος θα αποδειχθεί ιδιαίτερα θερμός αναφορικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, οι οποίες εισέρχονται πλέον σε νέα βάση και απ' ότι φαίνεται θα ακολουθήσουν καινούργια τακτική.

NEWSN.WORDPRESS.COM

Ρωσική εκκλησία: Δεν αναγνωρίζει εσωτερικά σύνορα στην Κύπρο

Δεν αναγνωρίζει εσωτερικά σύνορα στην Κύπρο και θα συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της στην ανεύρεση λύσης για την επανένωση του νησιού. Πρόκειται για την επίσημη θέση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπως τη διατύπωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, μετά το γεύμα στο...
 Μεγάλο Παλάτι του Κρεμλίνου με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο ΙΙ. Ο Πατριάρχης τόνισε ότι, η θέση και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ρωσίας παραμένει αμετάβλητη.
«Οσάκις χρειαστήκαμε την Εκκλησία της Ρωσίας μας βοήθησε με τους άρχοντες εδώ της πολιτείας. Και δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω και το Ρώσο πρόεδρο για την αγάπη, την εκτίμηση και την υπομονή, που είχε χθες, που συζητούσαμε περίπου μια ολόκληρη ώρα μαζί του», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος.
Απευθυνόμενος στους πιστούς ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τόνισε ότι «πάντοτε η κυβέρνηση της Ρωσίας υποστήριξε την κυβέρνηση και το λαό της Κύπρου», γι' αυτό και «η αποτυχία των ανόσιων σχεδίων για τη διάλυση της Δημοκρατίας μας οφείλεται και στη δική σας συμπαράσταση».
Ο Πατριάρχης Κύριλλος συνεχάρη για άλλη μια φορά όσους τιμήθηκαν εφέτος με το βραβείο του Ιδρύματος για την Ενότητα των Ορθοδόξων Λαών, όπως ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, τον οποίον και κάλεσε να ευλογήσουν μαζί τα λάβαρα και τις σημαίες των κοζάκικων στρατιωτικών μονάδων, που αναβιώνουν δραστήρια στη σύγχρονη Ρωσία.

NEWSN.WORDPRESS.COM

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ

Εφριξε όλη η Ελλάδα διαβάζοντας το τηλεγράφημα - αναφορά του τέως πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ για συνάντηση που είχε στις 22 Ιανουαρίου του 2010 με τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το οποίο αποκαλύφθηκε από τα έγγραφα που δημοσιοποίησε στο διαδίκτυο η WikiLeaks. Η απίστευτη δουλοφροσύνη με την οποία δίνει αναφορά στον...
 αμερικανό πρέσβη ο έλληνας υπουργός επιβεβαιώνει με τον πιο εφιαλτικό τρόπο αυτά που πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων για τη φύση της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Ένα αποπνικτικό κλίμα εθελόδουλης αμερικανοκρατίαςαναδύεται, τόσο αηδιαστικό...
.. που η χώρα μας δεν το έχει ξαναζήσει από τη δεκαετία του 1950. Ο Σπέκχαρντ ανακοινώνει στον Μ. Χρυσοχοΐδη ότι έχει ήδη κάνει απευθείας ο ίδιος πρόταση στον αρχηγό της ΕΛΑΣ για τη συγκρότηση ...κοινής αντιτρομοκρατικής ομάδας υπουργείου και αμερικανικής πρεσβείας! Ο Μ. Χρυσοχοΐδης, αντί να θιγεί έστω και τυπικά επειδή ένας ξένος πρεσβευτής συναντά τους υφισταμένους του και τους υπαγορεύει γραμμή κατά το τηλεγράφημα, «εξέφρασε πλήρη υποστήριξη στην πρόταση του πρεσβευτή»! Διαβεβαίωσε ότι «θα καλέσει στο εγγύς μέλλον την πρεσβεία για να αρχίσει η υλοποίηση της ιδέας», αλλά δεν σταμάτησε εκεί. «Δήλωσε με ρωμαλέο τρόπο ότι ήθελε εξαιρετική συνεργασία με τις ΗΠΑ και ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν ήθελε να έχει οποιαδήποτε μυστικά από την αμερικανική πλευρά», όπως αναφέρει το τηλεγράφημα του Σπέκχαρντ! Με μια πρωτοφανή κίνηση, η οποία πιθανότατα του στοίχισε και τη θέση του υπουργού Ασφαλείας, ο Μ. Χρυσοχοΐδης δηλώνει στον αμερικανό πρέσβη ότι «η ΕΥΠ είναι ένα τίποτα», ότι «στην πραγματικότητα είναι επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια (!)» και ότι προτίθεται «να την κατεδαφίσει και να την ξαναχτίσει» μέσω νομοσχεδίου που ετοίμαζε. Αγνοούμε αν πρόλαβε να φτιάξει το νόμο που υποσχέθηκε στον αμερικανό πρεσβευτή πριν φύγει άρον άρον από το υπουργείο...

Το ζήτημα δεν είναι η αμερικανοδουλεία του Μ. Χρυσοχοΐδη, του οποίου οι πρωθυπουργικές βλέψεις δέχτηκαν μοιραίο πλήγμα από τη διαρροή όσων είπε στον Σπέκχαρντ. Αυτό μας είναι αδιάφορο. Αφορά κυρίως το ΠΑΣΟΚ. Το ζήτημα για μας και ολόκληρο τον ελληνικό λαό είναι ότι ολόκληρη η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου στελεχώνεται από υπουργούς παρόμοιας φύσης με εκείνη του Μ. Χρυσοχοΐδη, πράγμα που κάνει εξαιρετικά πιεστική την ανάγκη της άμεσης απομάκρυνσής της από την εξουσία. Όσο γρηγορότερα τους διώξουμε, τόσο μικρότερη ζημιά θα προλάβουν να κάνουν σε όλους τους τομείς. Το παρήγορο είναι ότι η βαθύτατα αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου υποχρεώνει ολοένα και περισσότερους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ να αποστασιοποιούνται από αυτήν. Έστω και σε φραστικό επίπεδο, αυτό υποχρεώθηκε να κάνει ακόμη και η ηγεσία της... ΠΑΣΚΕ! Και δεν μιλάμε για κάποια αριστερή φράξια, αλλά για τη δεξιά, καθεστωτική κυρίαρχη τάση της συνδικαλιστικής παράταξης του κυβερνώντος κόμματος με επικεφαλής τον... πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο και δεκάδες μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ, προέδρους των μεγαλύτερων εργατικών κέντρων της χώρας και των μεγαλύτερων κλαδικών συνδικάτων, ιδίως των ΔΕΚΟ.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι κορυφαίοι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ προσπαθούν με τη διακήρυξη που έβγαλαν να συγκρατήσουν την οργισμένη κατά της κυβέρνησης βάση της ΠΑΣΚΕ. Επιδιώκουν επίσης να εναρμονιστούν φραστικά με τις διαθέσεις των εργαζόμενων ώστε να μπορούν κάπως να κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς να τους δέρνουν, ενώ ο Γ. Παναγόπουλος με την κίνηση αυτή προχωρεί σε επίδειξη ισχύος απέναντι στο Μαξίμου που είχε θέσει σε κίνηση «πληροφορίες» περί καθαίρεσής του από τη θέση του προέδρου της ΓΣΕΕ, επειδή ο πρωθυπουργός και το περιβάλλον του τον θεωρούν πλέον «καμένο χαρτί» και θέλουν να τον πετάξουν σαν «στυμμένη λεμονόκουπα». Με δεδομένες τις προθέσεις των καθεστωτικών στελεχών της ΠΑΣΚΕ, στη διακήρυξή τους λένε πράγματα που οπωσδήποτε κάνουν ζημιά στην κυβέρνηση Παπανδρέου και συρρικνώνουν δραστικά την εργατική της βάση. «Η κατ’ εφαρμογήν του Μνημονίου ασκούμενη οικονομική και κοινωνική πολιτική δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές, τις ιδέες και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ» καταγγέλλουν. «Οι έχοντες και κατέχοντες εξακολουθούν να πίνουν στην υγεία των κορόιδων» προσθέτουν, χαρακτηρίζοντας «ηθικά αντισοσιαλιστική πολιτική να επιχειρείται η διάσπαση των εργαζομένων σπέρνοντας το ζιζάνιο του “κοινωνικού αυτοματισμού” – δηλαδή να στρέφεται ο ένας εναντίον του άλλου», όπως κάνει η κυβέρνηση Παπανδρέου. Γελοιοποιούν επίσης τις υποκριτικές δηλώσεις υπουργών ότι δήθεν «κάνουν αγώνα για να βελτιώσουν τους όρους του Μνημονίου».

«Είναι αδιανόητο κάθε επικαιροποίηση του Μνημονίου (...) να φέρει πιο επαχθή, πιο αντικοινωνικά και πιο άδικα μέτρα. Αλήθεια, τι είδους διαπραγμάτευση είναι αυτή που φέρνει τη χώρα και τους Έλληνες σε δυσχερέστερη θέση;» αναφέρει σαρκαστικά η διακήρυξη της ΠΑΣΚΕ, καταγγέλλοντας εμμέσως ότι «οι διαπραγματευόμενοι σε κάποια ζητήματα υπερακόντισαν και τις απαιτήσεις της τρόικας» επειδή πιστεύουν ότι αυτή είναι η σωστή πολιτική. Αν λέει τέτοια πράγματα ακόμη και η ΠΑΣΚΕ, λίγα είναι τα ψωμιά της κυβέρνησης Παπανδρέου...

http://lalipouli.blogspot.com

ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΚΗ SVT














 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ






http://patrinaki.blogspot.com

Η αποτυχία του Καπιταλισμού

 
Καπιταλισμός :
Ένα παγκόσμιο φιάσκο...

Το αεικίνητο του καπιταλισμού κατέρευσε διεθνώς.


Το σχήμα δανείζομαι-καταναλώνω-εισπράτω-δανείζομαι εκ νέου-καταναλώνω κατέληξε σε ένα παγκόσμιο φιάσκο
.

Και με "χρηματιστηριακούς όρους" η "φούσκα" όπως ήταν φυσικό έσκασε.


Και όπως είναι επίσης φυσικό με νόμους που εξυπηρετούν πάντα εκείνους που έχουν και κατέχουν εμείς χρωστάμε και είμαστε υπόδουλοι ενώ εκείνοι τρίβουν τις παχιές σαπιοκοιλιές τους.

Τι πρέπει να κάνουμε για σταματήσει η κρίση


Το ζητούμενο στο σήμερα -και για να πάμε ένα βήμα μπροστά- είναι να αποδεχθούμε την αλήθεια εκ των πραγμάτων και να αρνηθούμε αυτή την διαδικασία.

Το επόμενο βήμα είναι η συνένωση των δυνάμεων με όλους εκείνους που βρίσκονται στον ίδιο παρανομαστή τους λαούς της Ευρώπης.


Το τρίτο βήμα είναι η συνειδητή επιστροφή στις αξίες με ταυτόχρονη την επίγνωση του ότι θα υποφέρουμε, πράγμα που όμως θα γίνει έτσι κι αλλιώς.


Τουλάχιστον ας υποφέρουμε για ένα καλύτερο αύριο στηριγμένο σε σωστές βάσεις και όχι για να επανέλθουμε σε ένα "σικέ" παιχνίδι.


Η σύνδεση της αμοιβής με το καθήκον π.χ αποδεικνύεται ότι λειτουργεί ως ιδανικός καταλύτης και αφήνει τεράστια περιθώρια ώστε τα "σκουλήκια" της σήψης να διέλθουν και να καταστρέψουν τον κοινωνικό ιστό οποιασδήποτε χώρας.


Οι γνωστές ατάκες του τύπου "με 800 ευρώ που παίρνω γιατί ν'ασχοληθώ?" θα πρέπει να αποβληθούν άμεσα και παρ'αύτα από την συνείδηση μας.


Η ταυτόχρονη συλλογική επιστροφή στις αξίες της απόδοσης δικαιοσύνης, του σεβασμού και προστασίας του αδυνάτου από τον δυνατό κ.λ.π. θα μπορέσουν να ανασκευάσουν το κατεστραμμένο οικοδόμημα σε σωστή βάση.


Αν κάνει ο καθένας μας το καθήκον του όπως έχει οριστεί να το κάνει το βέβαιον είναι ότι θα επανακάμψουμε αργά αλλά σταθερά αλλά προς την σωστή κατεύθυνση αυτή την φορά.


Το κοινωνικό κράτος και το κράτος δικαίου είναι αυτά που αποσαρθρώθηκαν πρώτα και μας οδήγησαν εδώ.


Άλλωστε αυτά είναι και τα ύψιστα δείγματα του ανθρώπινου πολιτισμού που τον κάνει τόσο ξεχωριστό από τα ζώα και την ζούγκλα.

http://ideopigi.blogspot.com/2011/01/blog-post_4665.html

Οι νεοφασίστες της Γερμανίας και οι ντόπιοι εθνοπροδότες, μας κατάντησαν «Φιλιππίνες»!

Ο σύγχρονος  «δεσμώτης» Οδυσσέας και η πραγματική «Ιθάκη»!!
Οδυσσέα, πρόσεχε:  Πηγαίνεις  για «Φιλιππίνες» και όχι για «Ιθάκη»!
Οι νεοφασίστες της Γερμανίας και οι ντόπιο εθνοπροδότες, μας κατάντησαν «Φιλιππίνες»!
Υπάρχει λύση: Να κόψει Ευρώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και να δανείσει απευθείας τα Ευρωπαϊκά Κράτη με 1% επιτόκιο, όπως δανείζει τις Τράπεζες!
Παράδοξο: Ενώ οι ιδιωτικές Τράπεζες κτήμα των νέο-φεουδαρχών δανείζονται με 1% στη συνέχεια μεταδανείζουν τα Κράτη με 6%, κερδίζοντας «αέρα» 5%!!
Εμπρός για νέο 1821, Εμπρός για νέα Εθνική Αντίσταση! Όλοι Ενωμένοι! Κάτω οι Εθνοπροδότες!
  « ἰσότης φιλότητα ἀπεργάζεται» Η ισότητα δημιουργεί Αγάπη.
Πλάτων, 427-347 π.Χ. 
Καλούμε τους δεξιόστροφους εθνοπροδότες,  Γιώργο Παπακωσταντίονου,  Γιάννη Ραγκούση, Παύλο Γερουλάνο,  Αννα Νταλάρα, Μάγια Τσόκλη,  να παραιτηθούν σήμερα με το «καλό»! Η λαϊκή οργή που έρχεται καλό είναι να μη  τους συναντήσει στο διάβα τους. Η περίπτωση κ. Χαντζηδάκη θα μοιάζει παιδικό ατύχημα!
Καλούμε τους Έλληνες Δημοκράτες απανταχού της γης να αντιδράσουν! Ας μπουν μπροστά οι αποφασισμένοι. Ισχυρό δημοκρατικό λαϊκό μέτωπο για την ανατροπή της εθνικής προδοσίας και των ανίκανων δεξιόστροφων, που λυμαίνονται σήμερα το ιστορικό χώρο της κεντρο-αριστεράς!
Αν ο. κ. Γ. Παπανδρέου δεν μπορεί να αποχωριστεί την δεξιά «κάστα», που τον οδηγεί στον γκρεμό, ας πέσει μόνος του και όχι με όλη την χώρα!
Το νέο δόγμα: «η Ενωμένη Ευρώπη και το Ευρώ υπάρχει, όταν και όπου μας συμφέρει».
Τύπου «Φιλιππίνων» το «νέο Γερμανικό σχέδιο σωτηρίας» της Ελλάδας!: Επαναγορά ελληνικών οµολόγων και χρόνια σκληρή «δημοσιονομική πειθαρχία» και χρόνια «υποταγή»,  ή με άλλα λόγια,  ήρθαμε για να μείνουμε και όχι να σας σώσουμε!
Ωδή στην εθνοπροδοτική ακυβερνησία της δεξιόστροφης ανίκανης «κάστας» γύρω από τον «δεσμώτη» Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου.
Οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ λειτουργούν,  ως υφυπουργοί του κ. Καραμανλή!
Όχι στις πρόωρες εκλογές! Η νέα παγίδα που έφτιαξε η δεξιόστροφη «κάστα» γύρω από τον Γ. Παπανδρέου είναι έτοιμη και λέγεται: πρόωρες εκλογές!
Η Ελλάδα δεν είναι Τυνησία, όπου ο «Πρόεδρος» διαφεύγει με τόνους κλεμμένου χρυσού σε μια χώρα που στενάζει από την πείνα!
Αν ο κ. Γ. Παπανδρέου εξαπατά τα δυναμικά στελέχη και τους πολίτες που τον ψηφίζουν και τον στηρίζουν, κατ’ αναλογίαν οι μεγάλες δυνάμεις εξαπατούν τον Γ. Παπανδρέου,  ότι θα το κάνουν Γενικό Γραμματέα ΟΗΕ. Ό,τι κάνεις λαμβάνεις!
Ο «εξαπατημένος και ο ενδιαφερόμενος» το αντιλαμβάνονται τελευταίοι!
Λαϊκή ρήση.
Δημόσια έκκληση: Σύντροφοι Δημοκράτες, Σώστε τον γιό του Ανδρέα Παπανδρέου και την Ελλάδα, από την ιδιότυπη «φυλακή» που τον έχει η δεξιόστροφη εθνοπροδοτική ανίκανη «κάστα» που έχει κολλήσει δίπλα του! Βέβαια υπάρχει μια μερίδα εντίμων Δημοκρατών που ακόμα τον στηρίζει και αναμένεται να κινηθεί για να τον απελευθερώσει! Αντισταθείτε!
Ἄγει δὲ πρὸς φῶς τὴν ἀλήθειαν χρόνος. (Ο Χρόνος φανερώνει την αλήθεια).
Μένανδρος,4ος αιων π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ποιητής
Το «νέο  σχέδιο σωτηρίας» της Ελλάδας.
Το  Γερμανικής νεοφασιστικής  έμπνευσης σχέδιο προβλέπει επαναγορά ελληνικών οµολόγων που έχουν σήµερα στα χέρια τους τράπεζες και επενδυτές από το ελληνικό Δηµόσιο µε χαµηλότοκο δάνειο από το Ευρωπαϊκό Ταµείο Διάσωσης.  Το σχέδιο επεξεργάζονται Βρυξέλλες, Βερολίνο, Αθήνα και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, µε στόχο να µειωθεί το ύψος του δηµόσιου χρέους και να γίνει αυτό που λένε «διαχειρίσιµο». Στην προκειµένη περίπτωση, αν το σενάριο ισχύσει, τα σπασμένα θα πληρώσει σε πρώτη φάση η Γερµανία, ενισχύοντας τους πόρους του
Ταµείου (EFSF),και σε δεύτερη η Ελλάδα, εφαρµόζοντας σε µόνιµη βάση ένα καθεστώς αυστηρής δηµοσιονοµικής πειθαρχίας, γερµανικής εµπνεύσεως, που θα της ζητηθεί σε αντάλλαγµα και ίσως άλλα ανταλλάγματα!. Σύμφωνα με το γερμανικό νέο-φασιστικό περιοδικό Spiegel, ο επικεφαλής του μηχανισμού βοήθειας της Ε.Ε. (EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ, έχει ήδη υποβάλει σχετική εισήγηση η οποία κερδίζει υποστηρικτές στο Βερολίνο και τις υπόλοιπες κυβερνήσεις της ευρωζώνης, που προβλέπει ότι η Ελλάδα θα βοηθηθεί να επαναγοράσει μέρος του χρέους της,
προκειμένου να μειωθεί το δυσβάσταχτο βάρος εξυπηρέτησης του τα επόμενα χρόνια. Η φόρμουλα αυτή, όπως σημειώνει το Spiegel, αξιολογείται πολύ θετικά και συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να υιοθετηθεί, καθώς εκτός του ότι αποτρέπει τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας, δεν έχει κόστος για τους επενδυτές (και κυρίως τις ευρωπαϊκές τράπεζες που έχουν στην κατοχή τους ελληνικά ομόλογα). Τη δεκαετία του ’90 ο Κλάους Ρέγκλινγκ είχε εφαρμόσει με επιτυχία όμοιο πρόγραμμα κατ’ εντολήν του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη διάσωση
των υπερχρεωμένων Φιλιππίνων. Έλεος!

Οι εκλογές θα επιδεινώσουν την πορεία της Ελλάδας, του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου!
Ακόμα και να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ τις εκλογές, η ανοχή των πολιτών από την επόμενη μέρα θα είναι μηδενική με πλήρη κατάρρευση του πολιτικού συστήματος!
Ανασχηματισμός, εσωτερική κάθαρση, νέα Σεισάχθεια και Ανάπτυξη! Ο Δημόσιος τομέας μπορεί να προσφέρει περισσότερο από τον ιδιωτικό, αρκεί να μην συκοφαντείται και διαλύεται από τα «τρωκτικά».
Σοκ και Δέος στο Πασοκ και στην Δημοκρατική παράταξη, που καταλήφθηκε από τους δεξιούς, βασιλικούς, χουντικούς, «εκ των έσω»! Ήδη τον γύρω του διαδικτύου κάνουν «πληροφορίες και νύξεις» για υψηλά ιστάμενους Υπουργούς γόνους χουντικών, δεξιών και βασιλικών οικογενειών (αμετανόητων). Ακόμα και σήμερα, το κράτος είναι σκοπίμως στα χέρια δεξιών προσώπων, υπό τις ευλογίες του δεξιόστροφου κ. Ραγκούση Γιάννη, που τον καλούμε να «φύγει τώρα με την παρέα του με το καλό»!
Το πολιτικό σύστημα σήμερα: Από την αποδόμηση στην αυτο-απορρύθμιση!
Η συντριβή της Αστικής Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας… και η παλινόρθωση της Νεο-Φεουδαρχίας με την περίεργη βοήθεια των λεγομένων «σοσιαλιστικών κομμάτων» είναι γεγονός! Να σταματήσει η κατασυκοφάντηση του δημόσιου τομέα.
Μπορούμε να βγούμε από την κρίση, δήλωσε ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου!
Ναι μπορούμε να βγούμε από την «δήθεν κρίση», όταν ο ίδιος ο κ. Γ. Παπανδρέου συνειδητοποιήσει ότι είναι «δέσμιος» της δεξιάς «κάστας» που τον εκμεταλλεύεται και τον εξευτελίζει!
Το μοιραίο λάθος του κ. Γ. Παπανδρέου ήταν ότι όταν ανέβηκε στην εξουσία, δεν στηρίχτηκε σε νέα πρόσωπα και δομές που τον στήριξαν στις «δύσκολες στιγμές», αλλά παρασυρμένος από την «ανίκανη – εθνοπροδοτική δεξιόστροφη κάστα» που έχει δίπλα του, μοίρασε αφειδώς θέσεις σε όσους ανίκανους του «έσκαβαν και του σκάβουν τον λάκκο» και στους δεξιούς, ενώ φάνηκε «παντελώς αχάριστος» στους «υποστηριχτές - ευεργέτες του».! Θα τους αφήναμε, ίσως, αλλά καταστρέφουν και τη χώρα και πρέπει να αντιδράσουμε!
Τα μεγαλύτερα «δεσμά» του κ. Γ. Παπανδρέου είναι πρώτα ψυχολογικά, γιατί οι ανίκανοι αυτοί δεξιοί τύποι, τον έχουν «διαβάσει ψυχολογικά, νοητικά, συναισθηματικά, γνωρίζουν τις ικανότητες και αντιδράσεις του και του έχουν γίνει «απαραίτητοι», όπως ο «κόλακας στον αφέντη» ή ο «γυρολόγος στην γεροντοκόρη», γιατί γνωρίζουν πώς να τον «χειριστούν»! Του λένε σκοπίμως αυτό που θέλει να ακούσει, αλλά του κρύβουν όλοι με προ-συνεννόηση την αλήθεια. Αν κάποιος παρείσακτος «μιλήσει» θα εκπαραθυρωθεί. Έτσι τον εκμεταλλεύονται
ποικιλοτρόπως και τον οδηγούν να απαρνηθεί ακόμα και το κόμμα του πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου και τον οδηγούν σε δεξιές πολιτικές λύσεις.
Η τακτική αυτή του Γ. Παπανδρέου, που δεν ήταν δική του, εξέπληξε τους πάντες και ερμηνεύεται ως πράξη της δεξιόστροφης «κάστας» και ως εκδίκηση κατά των δημοκρατών, γιατί ο κ. Παπανδρέου ανέβηκε στην εξουσία, ενώ η «κάστα τον ήθελε ως «Γιωργάκη με το ποδήλατο» και ισόβια «δεύτερο», γιατί η «κάστα» τα «είχε βρει με την «παραδοσιακή δεξιά», αφού οι οικογένειές τους είναι βασιλικές, χουντικές και δεξιές. Έτσι η δεξιόστροφη «κάστα» και με την μέθοδο των βιογραφικών, σπιλώσεων, διαρροών, αλλά και των «εκκαθαρίσεων αγωνιστών από
τις λίστες», φρόντισε να μην μπουν στον κρατικό μηχανισμό νέοι, δημοκράτες, έντιμοι και ικανοί, ώστε η «κάστα», όντας η ίδια ανίκανη, για να έχει υπό πολιτική ομηρεία τον κ. Γ. Παπανδρέου, να τον καταστρέψει πολιτικά και όταν έρθει η στιγμή να ξαναδώσει την εξουσία στην παραδοσιακή δεξιά (ακόπου προέρχεται αυτή η «κάστα»). Ακόμα και σήμερα το κράτος είναι στα χέρια δεξιών προσώπων, υπό τις ευλογίες του δεξιόστροφου κ. Ραγκούση Γιάννη, που τον καλούμε να «φύγει τώρα με το καλό»!
Η δεξιόστροφη ανίκανη «κάστα» εκμεταλλεύτηκε και εκμεταλλεύεται αγωνιστές, μαχητές, χρήματα και νέες ιδέες από παλιά και νέα στελέχη του κινήματος, αλλά αφού τα οικειοποιηθεί η ίδια, τα προβάλει ως δικά της κτήματα και όχι ως κτήμα των νέων στελεχών. Το ίδιο έγινε και στις εκλογές του 2009. Η ανίκανη δεξιόστροφη «κάστα», που είχε απομονώσει τον Γ. Παπανδρέου, όταν είδε ότι τα δυναμικά στελέχη φέρνανε την νίκη, τότε δώσανε το σύνθημα και μπήκαν στα ψηφοδέλτια οι πολιτικοί του παρελθόντος, που ήταν καταδικασμένοι στην συνείδηση
των πολιτών, οι ανίκανοι, οι κυρίες της «αυλής» και οι «κοπελίτσες», οι «ξαδέρφες δεξιές» και κάτι «αγοράκια»! Η ίδια αυτή δεξιόστροφη ανίκανη «κάστα» οδήγησε σκόπιμα για να τον εξευτελίσει τον Γ. Παπανδρέου στον δρόμο του Μνημονίου και της «Τρόικας», ενώ υπήρχαν πολλές άλλες λύσεις και του δανεισμού με 1% και του εσωτερικού δανεισμού κλπ....
Το πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ευρώ
Το Μνημόνιο και το ΔΝΤ, ήρθαν ως επακόλουθο της μη αντίδρασης των σοσιαλιστικών και αριστερών κομμάτων και της κλεψιάς του δημοσίου από τις δεξιές Κυβερνήσεις και την «κάλυψη» που παρείχαν οι δήθεν ελεγκτικές υπηρεσίες και μέρος επιόρκων λειτουργών της Δικαιοσύνης! Σχεδόν όλα τα σκάνδαλα μπήκαν σε κάποιο «αρχείο». Καλούμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης να περάσει Νόμο να έρθουν όλα τα αρχειοθετημένα σκάνδαλα στο ακροατήριο σε μεικτά ορκωτά δικαστήρια. Η χώρα σύρεται σε δήθεν πτώχευση, αφού σκοπίμως δεν υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης
Είναι πλέον εμφανές, ότι οι αρχιτέκτονες του ευρώ γνώριζαν ότι το νέο νόμισμα είναι ημιτελές, όταν το σχεδίασαν. Το νόμισμα είχε μια κοινή κεντρική τράπεζα, αλλά όχι κοινό υπουργείο και κοινό ταμείο. Η συνθήκη του Μάαστριχτ σχεδιάστηκε να φέρει την νομισματική ένωση χωρίς πολιτική ένωση. Άλλα μειονεκτήματα στο ευρώ, τα οποία δεν γνώριζαν οι αρχιτέκτονές του είναι ότι ένα νόμισμα που θα έπρεπε να φέρει σύγκλιση, ενώ έφερε αντιθέτως αποκλίσεις. Οι ιδρυτές δεν συνειδητοποιούσαν ότι ανισορροπίες θα μπορούσαν να εκδηλωθούν όχι
μόνο στο δημόσιο, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Οι εμπορικές τράπεζες μπορούσαν να επαναχρηματοδοτήσουν τις τοποθετήσεις τους σε κρατικά ομόλογα, όταν μπήκαν στην ζώνη ευρώ, με το προνομιακό επιτόκιο της ΕΚΤ και αυτά τα ομόλογα θεωρούνταν απαλλαγμένα κινδύνων. Αυτό προκάλεσε συρρίκνωση στο χάσμα ανάμεσα στα ποικίλα επιτόκια. Στη συνέχεια, αυτό προκάλεσε εκτινάξεις στα ακίνητα των πιο αδύναμων οικονομιών, μειώνοντας την ανταγωνιστικότητά τους. Τότε η Γερμανία, υποφέροντας από τις ανακατατάξεις της ενοποίησης έκανε
περικοπή μισθών. Οι τράπεζες συνέχισαν να αγοράζουν κρατικά ομόλογα αδύναμων οικονομιών, για να ευνοηθούν από τις ελάχιστες επιτοκιακές διαφορές, που εξακολουθούσαν να υπάρχουν.
Το νέο δόγμα «η Ενωμένη Ευρώπη και το Ευρώ υπάρχει, όταν και όπου μας συμφέρει».
Στις 15 Οκτωβρίου 2008, μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, η απειλή κατάρρευσης του συστήματος, υποχρέωσε τις κυβερνήσεις να εγγυηθούν ότι δεν θα αφεθεί να καταρρεύσει κανένας άλλος χρηματοπιστωτικός οίκος με βαρύτητα για το σύστημα. Τότε έγινε η απόκλιση της ΕΕ. Η Γερμανίδα νέο-φασίστρια καγκελάριος Angela Merkel, επέμεινε ότι κάθε χώρα θα πρέπει να εγγυηθεί για τους δικούς της οίκους, απορρίπτοντας την ιδέα πανευρωπαϊκής προσέγγισης, πιστή στο δόγμα «η Ευρώπη υπάρχει όταν και όπου μας συμφέρει».
Το 2009, όταν η νεοεκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας ανακοίνωσε ότι η προκάτοχός της είχε εξαπατήσει και το έλλειμμα ήταν πολύ μεγαλύτερο απ’ όσο δηλωνόταν, οι επιτοκιακές αποκλίσεις διευρύνθηκαν. Τότε, ήρθε η αρχή της κρίσης του ευρώ. Πλέον για την Ευρώπη Η απουσία ενός κοινού «υπουργείου» και «κοινού ταμείου» είναι πλέον ορατή. Στην αρχή έγινε η «διάσωση» της Ελλάδας, στη συνέχεια ένας «πρόσκαιρος έκτακτος μηχανισμός» και τέλος κάποιος «μόνιμος θεσμός» θα συσταθεί. Έτσι φτάσαμε στην άποψη ότι η πανευρωπαϊκή ρύθμιση των
τραπεζών παρεμβαίνει λιγότερο στην εθνική ανεξαρτησία, από τον ευρωπαϊκό έλεγχο της δημοσιονομικής πολιτικής. Και ο ευρωπαϊκός έλεγχος των τραπεζών είναι λιγότερο ευπαθής σε πολιτική κατάχρηση, από τον εθνικό έλεγχο. Επίσης, τα υψηλά επιτόκια που χρεώνουν «τα πακέτα διάσωσης», καθιστούν αδύνατο για τις πιο αδύναμες χώρες να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους έναντι των ισχυρότερων. Έτσι φτάσαμε στην άποψη ότι το επιτόκιο των «πακέτων διάσωσης», θα πρέπει να μειωθεί στο επίπεδο στο οποίο μπορεί να δανειστεί και η ίδια
η Ε.Ε.
Προτάσεις εξόδου από την «δήθεν κρίση»..
Η λύση στην δήθεν «πτώχευση». Μία από αυτές τις λύσεις, λένε οι αναλυτές, ήταν να δημιουργηθεί μια «ισχυρή Κρατική Ελληνική Τράπεζα», κατά τα πρότυπα της Γερμανικής Τράπεζας και να πάει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με εγγύηση τα Ελληνικά Ομόλογα που δέχεται η Ε.Κ.Τ και να δανειστεί με ένα τοις εκατό (1%) μόνο! Αντί αυτού πλέον, ιδιωτικές τράπεζες δανείζονται με 1% από την ΕΚΤ και μας μετα-δανείζουν με 6% βγάζοντας «αέρα» 5% κέρδος! Ακόμα και τώρα μπορεί να δημιουργηθεί η μια «ισχυρή Κρατική Ελληνική Τράπεζα», αντιγράφοντας το
καταστατικό της Γερμανικής Αναπτυξιακής Κρατικής Τράπεζας KfW. Η Γερμανική Τράπεζα η ίδια δανείζεται από την ΕΚΤ με 1% και μας δανείζει με 6% και βάζει και «όρους» και υπογράφουμε Μνημόνια! Αυτά ακόμα, δεν είναι σε γνώση των πολιτών, που όταν τα μάθουν θα εξεγερθούν!.
Επείγει εδώ και τώρα, να γίνει πράξη η Νέα σεισάχθεια! Αυτόματη ενοποίηση όλων των δανείων του πολίτη σε ένα δάνεια (άσχετα αν έχει καθυστερημένες δόσεις ή είναι στον Τειρεσία) με χαμηλό επιτόκιο, και δόση που δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη. επιμήκυνση των δανείων δεν θα πρέπει να ξεπερνά στο σύνολο το διπλάσιο του αρχικού δανείου. Άμεσα πραγματοποιήσιμο είναι η κάθε τράπεζα να μειώσει μόνη της τη δόση του κάθε πολίτη στο 1/3. Ο νόμος της κ. Κατσέλη είναι καλός, αλλά είναι εκατομμύρια οι δανειολήπτες που
έχουν πρόβλημα, αλλά δεν μπορούν να εισαχθούν σε αυτόν.
Επομένως πρέπει να εισαχθεί νέος νόμος για τους πολίτες δανειολήπτες που δεν περιλαμβάνονται στον νόμο της κ. Κατσέλη. Οι τράπεζες κάνουν «ρυθμίσεις δανείων εξωδικαστικού συμβιβασμού» με ληστρικά επιτόκια 13%! Ευκολίες αποπληρωμής κάθε είδους δανείων. Καμία κατάσχεση, καμία νέα προσημείωση, κανένας πλειστηριασμός.. Δεν μπορεί να μειώνονται οι μισθοί, αλλά οι δόσεις στα δάνεια να είναι ίδιες!
Να εισαχθεί ο «κοινωνικός μισθός» , ως αντίβαρο της απώλειας εσόδων! Πραγματική δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία, κοινωνικές υπηρεσίες. Να μειωθούν στο ήμισυ τα διάφορα είδη προστίμων, να επιτρέπετε η ελεύθερη μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς των εργαζομένων τις πρωινές ώρες, να υπάρξει «κάρτα Μετρό εργάτη-υπάλληλου με μειωμένο εισιτήριο κλπ… Οι περικοπές να αντικατασταθούν από κοινωνικές παροχές!
Να επιδείξουν οι Έλληνες πολίτες αλληλεγγύη, συντροφικότητα, πατριωτισμό, σύσφιξη οικογενειακών και φιλικών σχέσεων, προστασία των φτωχών, στήριξη ομογενών και Ελλήνων μεταναστών και των οικογενειών τους. Είναι εθνική ανάγκη. Είναι περίεργο πως πολλοί από αυτούς που αντιδρούν τώρα δεν αντιδρούσαν το ίδιο και πριν λίγους μήνες επί δεξιάς! Επίσης οι ξενόφερτες προτάσεις τύπου κ. Μπουτάρη να γίνουν πορνεία τμήματα πόλεων παραπέμπει σε μια Κούβα πριν από τον Φιντέλ Κάστρο, όπου όλο το νησί ήταν το πορνείο της Αμερικής.
Άμεσα, να εθνικοποιηθεί-κρατικοποιηθεί- παρακρατηθεί-φορολογηθεί ένα μέρος (το 30%) της αμύθητης περιουσίας των ολιγαρχικών, των φεουδαρχών, των τραπεζιτών και των μεγαλοαστών, για να σωθεί η Ελλάδα από την χρεοκοπία! Είναι εθνικός λόγος και όχι ταξικός! Να αποδοθεί η δεκάτη.
Ποιοι κερδίζουν από τα «επιτόκια δανεισμού», ακόμη δεν ερευνάται. Να ξηλωθούν όλοι οι ανίκανοι. Έλληνες Δημοκράτες ψηλά το κεφάλι. Σπάστε τους φράχτες και τα τείχη που χωρίζουν τους πολίτες! Υπάρχει ελπίδα! Αντισταθείτε!
Ναι μπορούμε να βγούμε από την «δήθεν κρίση», όταν ο ίδιος ο κ. Γ. Παπανδρέου συνειδητοποιήσει ότι είναι «δέσμιος» της δεξιάς «κάστας» που τον εκμεταλλεύεται και τον εξευτελίζει!
Καλούμε τους δημοκράτες όλων των γενεών να πιέσουν τον Γ. Παπανδρέου να βρει το «κουράγιο» να σπάσει τα «δεσμά» με την δεξιόστροφη «κάστα», που τον έχει «δέσμιο», για να σωθεί και ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ και η Ελλάδα!
Καλούμε τον αδελφό του κ. Νίκο Παπανδρέου και την οικογένεια Παπανδρέου να βοηθήσουν τον Γιώργο Παπανδρέου να υπερνικήσει την δεξιόστροφη «κάστα», και να απελευθερωθεί πρώτα ψυχολογικά και μετά πολιτικά.
Κι όταν σου πουν να με πυροβολήσεις,  χτύπα με αλλού
μη σημαδέψεις την καρδιά μου.
Κάπου βαθιά της ζει το παιδικό σου πρόσωπο.
Δεν θα' θελα να το λαβώσεις.
Τάσος Λειβαδίτης
Υπάρχει ελπίδα Αντισταθείτε!
Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος


http://ideopigi.blogspot.com/2011/01/blog-post_5227.html

“Η Ελλάδα, δεν πέθανε ακόμη!”

Δ. Ιατρόπουλος:

Συνέλληνες, οφείλουμε Όλες και Όλοι, να αμυνθούμε! Ως μονάδες, ως μέλη της οικογένειάς μας, και ως κύτταρα της κοινωνικής ομάδας που ανήκουμε, εξοστρακίζοντας πρώτα-πρώτα από πάνω μας, τη στημένη φρίκη «Αυτών», με το...
 καθεβραδινό τους τηλεπαραμύθιασμα.

*Πρέπει να μιλήσουμε επιτέλους με τη συνείδηση μας. Και να θυμηθούμε ότι σε καιρούς Εθνικής Συμφοράς, όπως αυτή που τώρα πάλι μας ετοιμάζουν οι Εσχατοπροδότες, γινόμαστε οι Έλληνες μια γροθιά, ανοίγουμε την αγκαλιά μας στο διπλανό μας, σε μια πρωτόγνωρη συνάθροιση Πολιτών, και όχι πια «πελατών», οποιουδήποτε Αλήτη..
....

......*Κι αυτή η «βουβή» κουβέντα μεταξύ μας, η εξαγριωμένη, (και όχι μελοδραματικά «παραπονεμένη»), θα ακουστεί ως χθόνιο ρεύμα ενός τεράστιου κύματος που πλησιάζει τα τείχη της πόλης υπόγεια, συγκλονιστικά, ορατό στα σκοτεινιασμένα μάτια και το ατσάλινο πρόσωπο του Έλληνα Πολίτη, που βλέπει πως έρχεται η ώρα του να μετρηθεί με τη μοίρα του.. Θα γίνει χιονοστιβάδα.

*Και οι κρατούντες όλων των θώκων και των αποχρώσεων του Σαπισμένου πια Συστήματος, που σφετερίστηκαν την Πατρίδα και κερδοσκοπώντας ξεσαλωμένοι, ασύστολα απειλούν, όχι πλέον μόνο το εισόδημα ή τον πολιτισμό μας, αλλά κυριολεκτικά την ίδια τη ζωή μας, θα νιώσουν ότι «Κάτι» πολύ μεγάλο «έρχεται».

*Πολλοί απ αυτούς θα αντιδράσουν σπασμωδικά, καρφώνοντας ο ένας τον άλλο και ικετεύοντας το Κοινόν των Ελλήνων για επιείκεια, άλλοι θα συνεχίσουν την πλύση εγκεφάλου από τα συγκεκριμένα Μίντια που ελέγχουν η συνεργάζονται, ενώ κάποιοι θα πασχίσουν δραπετεύοντας πανικόβλητοι, να εξασφαλίσουν εαυτούς και συγγενείς και φίλους.

*Όμως η Ώρα της Κρίσης, δεν θα ανήκει πια στις Ερινύες, όπως μέχρι σήμερα, αλλά στη Νέμεσι. Κι όσα εμπόδια κι αν μαγειρέψουν «Αυτοί», με όση καταστολή κι αν απειλήσουν, όσες δημοσκοπήσεις κι αν στήσουν, όσες προβοκάτσιες κι αν κατασκευάσουν, όσες ψευτοειδήσεις κι αν περάσουν μπροστά για ξεκάρφωμα, όσες «αυτοκριτικές» περί την «Κάθαρση» κι αν εφεύρουν, το βουβό ποτάμι τελικά θα ξεσπάσει σε χείμαρρο που δεν γυρίζει ποτέ πια πίσω!

*Όπου νάναι, θυμηθείτε με, θα εμφανιστούν αυθόρμητα, και θα ενωθούν μεταξύ τους καταλυτικά, νέοι άνθρωποι, νέοι εκπρόσωποι του λαού αυτού, καινούριοι, εμπνευσμένοι, άφθαρτοι πατριώτες, με αίσθηση των δεδομένων και γνώση των συγκυριών.

*Και θα στήσουν το εντελώς καινούριο σκηνικό που χρειάζεται αυτή η χώρα. Και θα αναγκάσουν τους πάντες να ακολουθήσουν το ρεύμα.

*Συνέλληνες, η Ελλάδα δεν πέθανε ακόμη! Ας την πάρουμε στα χέρια μας, Εδώ και Τώρα, γιατί είναι μόνο Δική μας, και καθόλου όλων αυτών των καθικιών, που αποπειρώνται να μας πετάξουν, στην καλύτερη περίπτωση στην άκρη της Ιστορίας, και στη χειρότερη, στο βάθος ενός τεράστιου ομαδικού τάφου..*Μια Νέα Φιλική Εταιρία, είναι μονόδρομος πια, για τη μοίρα μας.. .

lalipouli.blogspot.com

Ο φασισμός του Παπανδρέου εμποδίζει την δημοκρατία να λειτουργήσει


  • Η άμεση δημοκρατία δεν μπορεί να επιστρέψει όσο είναι παρών ο ηγέτης με όλες τις εξουσίες στα χέρια του, εμποδίζοντας την εμφάνιση της πολιτικής κοινωνίας και του ενεργού πολίτη
Ο άνθρωπος έζησε στο μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του, αν εξαιρέσουμε μερικές ελληνικές πόλεις της Μεσογείου με δημοκρατικά πολιτεύματα πριν 2.500 χρόνια, έχοντας βασιλιάδες, αρχηγούς, προέδρους, πασάδες, τυράννους, ηγέτες και πρωθυπουργούς. Οι οποίοι αποφάσιζαν και αποφασίζουν λιγότερο ή περισσότερο απολυταρχικά και κυβερνούσαν, αλλά και συνεχίζουν να κυβερνούν τις κοινωνίες με τον ίδιο τρόπο.
Οι κοινωνίες μας αυτές δεν συγκρότησαν σχεδόν ποτέ, παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις, αυτό που λέμε πολιτική κοινωνία. Μια κοινωνία δηλαδή που ως συλλογικότητα, αναζητά το κοινό της καλό και το κοινό συμφέρον των μελών της. Μια αναζήτηση που γίνεται με τη βοήθεια των μηχανισμών που προβλέπει το πολίτευμά και η πολιτική οργάνωση αυτής της κοινωνίας, αλλά και με την δημόσια συζήτηση, έχοντας μάλιστα ως κοινωνία αναπτύξει, μέσα από αυτή την πολυπρόσωπη συμμετοχή, και το ανάλογο πολιτικό, και ατομικό ως ένα βαθμό, ήθος σαν απαραίτητη ιδιότητα.
Μετά την λαίλαπα του νεο-φιλελευθερισμού και της εξατομίκευσης ακόμη και αγροτικές κοινωνίες ελεύθερων αγροτών σαν τη δική μας, με ανεπτυγμένο σε μεγάλο βαθμό το αίσθημα της κοινότητας, οδηγήθηκαν στον θρίαμβο του ατομικού συμφέροντος ακόμη και σε βάρος του συμφέροντος της ίδιας της κοινότητας, και στην πτώση όλων των προηγούμενων κοινωνικών αξιών. Δηλαδή οδηγηθήκαμε ως κοινωνία, τις τελευταίες δεκαετίες, σε πορεία εντελώς αντίθετη από αυτήν που θα έπρεπε να έχουμε πάρει, ώστε να συγκροτήσουμε την περίφημη πολιτική κοινωνία.
Στο διαδίκτυο μάλιστα, έναν χώρο που ο καθένας μπορεί ελεύθερα να δημοσιεύσει τις απόψεις του και να πάρει μέρος ως σχολιαστής στις συζητήσεις, διαπιστώνουμε, όσοι θέλουμε να διαπιστώσουμε, αυτή την μεγάλη έλλειψη πολιτικού λόγου ποιότητας και πολιτικού ήθους. Από την ποιότητα των αναρτήσεων πολλών ιστολογίων αλλά κυρίως την ποιότητα των σχολίων, μα και τον μικρό αριθμό των σχολίων σε σχέση με τις επισκέψεις. Μικρή συμμετοχή σχολιαστών, οι ίδιοι πάντα σχεδόν, αρκετοί μάλιστα με δυσανάλογη εμπάθεια, κραυγές, χαρακτηρισμούς, παραταξιακή συνθηματολογία και κανόνα την απουσία επιχειρημάτων. Μη-πολιτικός λόγος δηλαδή. Η χαρά της ηγεσίας ενός πολιτικού κόμματος. Κάθε πολιτικού κόμματος.
Δεν έχουμε πολιτική παιδεία και αυτό δεν είναι κάτι που κρύβεται.
Με τα δεδομένα αυτά δεν θεωρώ την πρόταση για άμεση εφαρμογή ενός πολιτεύματος άμεσης δημοκρατίας, μία σοφή ή λογική πρόταση. Τουλάχιστον όχι πριν αρχίσει ένα μέρος, μικρό έστω, της κοινωνίας να εννοεί το ατομικό μέσα από το κοινό συμφέρον και να αποκτά παράλληλα γνώση και πολιτική παιδεία. Με την ελπίδα να γίνει αυτό το μικρό τμήμα ο καταλύτης για το σύνολο της κοινωνίας.
Θεωρώ λοιπόν πως πρέπει πρώτα να πετύχουμε ένα ελάχιστο πολιτικής κοινωνίας. Και θα το καταφέρουμε αυτό αν καταφέρουμε να πάρουμε μέρος από την εξουσία που τώρα ασκεί το καθεστώς και την επιστρέψουμε στον φυσικό της ιδιοκτήτη: τους πολλούς. Με μικρές και προσεκτικές κινήσεις πάντα.
Αν γίνει αυτό ως αρχή, η κοινωνία θα ξαναβρεί τον χαμένο της δρόμο. Διότι συμμετέχοντας οι πολλοί στην λήψη της πολιτική απόφασης, θα αναπτύξουν και πολιτική παιδεία και θα συγκροτήσουν εν τέλει την ελάχιστη απαιτούμενη πολιτική κοινωνία. Η παιδεία προκύπτει μέσα από την πράξη εξάλλου. Η πολιτική παιδεία είναι αποτέλεσμα πράξης και εμπειρίας που αποκτάται με την πράξη.
Οταν λοιπόν ξανάχουμε πολίτες με πολιτική παιδεία, εξαιτίας της συμμετοχής τους στην λήψη των κυβερνητικών αποφάσεων και τον έλεγχό τους, τότε θα έχουμε αρχίσει να διαβαίνουμε τον σωστό δρόμο.
Μα για να τα έχουμε όλα αυτά δεν αρκεί μόνο ο διαφωτισμός, που επιχειρούμε πολλοί από το διαδίκτυο αλλά και δια ζώσης, ο οποίος είναι βέβαια ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ. Παιδεία είπαμε σημαίνει πράξη, συμμετοχή. Ο ενεργός πολίτης θα προκύψει όταν το σύστημα εξουσίας, πολίτευμα, κόμματα και πολιτικοί αρχηγοί, αποφασίσουν ή εξαναγκαστούν να μοιραστούν μέρος της απολυταρχικής εξουσίας που τώρα κατέχουν και ασκούν, με τον πολίτη, με τον απλό άνθρωπο.
Ωστε μέσα από την συμμετοχή σε διαδικασίες και συζητήσεις αναζήτησης του κοινού συμφέροντος, έξω από την κομματική και παραταξιακή λογική, να μορφωθεί πολιτικά ο απλός άνθρωπος . Και από μονάδα που εννοεί μόνο το ατομικό της συμφέρον να συγκροτήσει πολιτική κοινωνία και συλλογικότητα που μοχθεί (με άμεση και προσωπική συμμετοχή σε θεσμούς) για το κοινό καλό.
Είναι θλιβερή η διαπίστωση ότι όχι μόνο προς αυτή την κατεύθυνση δεν πάμε, θεσμικά και πολιτειακά, αλλά και κομματικά-ιδιωτικά να το εξετάσουμε, θα δούμε πως τα κόμματα και οι ηγεσίες δεν θέλουν ούτε τα μέλη στις οργανώσεις τους. Οι οποίες κομματικές οργανώσεις βάσης παρόλο τον τωρινό οικονομικό χαμό παραμένουν άδειες. Σε όλα τα κόμματα.
Δεν βλέπω γενναίες προτάσεις λοιπόν από κόμματα και ηγεσίες κομματικές (ασε δε τα ΜΜΕ) προς την κατεύθυνση του να δημιουργηθεί, με συμμετοχή και θεσμούς που θα το επιβάλλουν, ο ενεργός πολίτης. Οι αλλαγές που μέχρι τώρα προτείνουν οι κομματικές ηγεσίες είναι επιφανειακές και επικοινωνιακές. Οχι ουσιαστικές.
Θραξ ο Αναρμόδιος

MEIΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 25% ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Αντιμέτωποι με μεγάλες περικοπές στους μισθούς τους βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, αφού σύμφωνα με το Βήμα, έρχεται "καταιγίδα" ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας τους επόμενους μήνες.Πρόκειται κυρίως για...
 μικρομεσαίες επιχειρήσεις που "συμφωνούν" με το προσωπικό τους μείωση μισθών με αντάλλαγμα τη διατήρηση των υφισταμένων θέσεων εργασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι μειώσεις μισθών ξεκινούν από 10% και φθάνουν ως και το 25%.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία από το υπουργείο Εργασίας, τα Εργατικά Κέντρα της χώρας αλλά και από τις δικαστικές αρχές, το επόμενο διάστημα αναμένεται έκρηξη των επιχειρησιακών συμβάσεων, γεγονός που θα λειτουργήσει και ως ντόμινο για τις τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που δεν είχαν προκρίνει στην αρχή την λύση ανάλογων συμβάσεων.
Απόδειξη του τι έρχεται είναι το ότι η υπηρεσία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας έχει πλημμυρίσει από πάνω από χίλια ερωτήματα εργοδοτών που ζητούν περαιτέρω διευκρινίσεις για τον τρόπο εφαρμογής του νόμου έτσι ώστε να αποφύγουν παρατυπίες κατά τη σύναψη των ειδικών συμβάσεων οι οποίες ενδέχεται να οδηγήσουν στην ακύρωσή τους.
Οι περισσότερες επιχειρήσεις προέρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και από την βιομηχανική ζώνη της Δυτικής Ελλάδας.
Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων η πίεση παίρνει τη μορφή της ξεκάθαρης απειλής, δηλαδή ή δέχεστε μειώσεις αμοιβών ή θα γίνουν απολύσεις.

NEWSN.WORDPRESS.COM

Ψήνεται νόμος περί Τύπου και μνημόνιο υποταγής…

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΔ
Συνάντηση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Πεταλωτή, έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα το πρωί στις 11 στην ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να συζητηθούν θέματα τα οποία αφορούν το νόμο περί τύπου , που σύμφωνα με την ενημέρωση του ΔΣ Της ΕΣΗΕΑ, από το προεδρείο, «συντάσσεται δια χειρός Χυτήρη» .

Την μη συμμετοχή του κλάδου, σ΄ αυτές τις υπόγειες διαδικασίες, απαίτησε, στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ, ο εκπρόσωπος της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ), Δημήτρης Τσαλαπάτης, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί η ΕΣΗΕΑ να βάζει πλάτη, ούτε να γίνεται άλλοθι για να κάνει η κυβέρνηση και άλλες πολιτικές εκφράσεις, αυτά που υποδεικνύουν οι βαρόνοι του τύπου και η διαπλοκή.

Πρόσχημα για τη συνάντηση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο χρησιμοποιείται από την πλειοψηφία, δήθεν η διατύπωση τροπολογίας για την ασφάλιση των εργαζομένων στο διαδίκτυο.

Μόνο που αυτό δεν έχει γίνει μέχρι τώρα. Oι εργαζόμενοι στο διαδίκτυο μένουν ανασφάλιστοι και με αμοιβές ψίχουλα , με ευθύνη της πλειοψηφίας των 9 της ΕΣΗΕΑ, επειδή δεν υπάρχει διαμορφωμένη θέση του σωματείου αλλά και διότι:
#1. Πέρυσι το καλοκαίρι βγήκε από το νομοσχέδιο Λοβέρδου, η τροπολογία (ΆΡΘΡΟ 67), που κουτσά -στραβά προέβλεπε μια κάποια διάταξη, επειδή αφεντικά και η πρόθυμη πλειοψηφία, θέλουν την κατάσταση στο διαδίκτυο «ΧΥΜΑ», ώστε να προλάβουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα με τις ηλεκτρονικές εφημερίδες και να μας κόψουν το αγγελιόσημο.
#2. Το καλοκαίρι του 2008, που ήταν έτοιμη να ψηφισθεί η σχετική διάταξη , με καθιέρωση αγγελιοσήμου για τις διαφημίσεις στο διαδίκτυο, τρείς παρατάξεις της ΕΣΗΕΑ (Νταβανέλλος, Κουμπιάς Νταουντάκη με πρόεδρο Σόμπολο) γνωστός σχολιογράφος του Μαξίμου (σήμερα), και η παρέα Πλαχούρη από τα περιοδικά, μπλοκάρισαν το θέμα με γνωμοδότηση- μαϊμού δικηγόρου, με λεφτά της ΠΟΕΣΥ, αφήνοντας τον κόσμο ανασφάλιστο και χωρίς συμβάσεις.
#3. Στο κόλπο έβαλε πλάτη και το προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ , αφού τα αφεντικά και το MEGA , δεν ήθελαν τότε αγγελιόσημο στο διαδίκτυο, για να το χρησιμοποιούν σαν γκρίζα ζώνη και να τρώνε το αγγελιόσημο από τα άλλα Μέσα.

Στην κατεύθυνση του νόμου περί Τύπου, γίνεται και η κουβέντα της επιτροπής διαπραγμάτευσης της ΕΣΗΕΑ, με τα αφεντικά , τα οποία θέλουν μειώσεις μισθών 15% και να απολύουν όποιον θεωρούν ότι περισσεύει ή έχει και δεύτερη δουλειά και ένα σωρό ακόμη περικοπές σε μισθούς και δικαιώματα.

Άλλωστε με την ανοχή της ΕΣΗΕΑ μειώθηκαν παράνομα από πέρυσι-παρά τις καταγγελίες μας- κατά 10% οι μισθοί στην ΕΡΤ στο ΑΠΕ, στα δημοτικά ραδιόφωνα , δώρα, καθώς και οι συντάξεις των δημοσιογράφων. ( Οι σχετικές εξαιρέσεις, π.χ. για μειώσεις μισθών στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ, προβλέπονταν με αποφάσεις σε εφαρμογή του άρθρου 19 του Ν 3429/05,που καταργήθηκαν τελικά με τον Ν 3899/10 που ισχύει από την 1.1.2011 αλλά δεν νομιμοποιεί αυτά που έκοψαν, παράνομα, πριν από ένα χρόνο )
Καπάκι βέβαια ήρθε και η μείωση 15% των μισθών στο ΣΚΑΙ όσα ακολούθησαν και εξακολουθούν να «τρέχουν» σε ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟ, ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ κι αυτά που μαγειρεύονται σε ΑΛΤΕΡ, ΑΥΡΙΑΝΗ, ΦΙΛΑΘΛΟ και στα αθλητικά φύλλα.

Με μια κουβέντα τώρα η διαπλοκή θέλει να συνεχίσει αυτό πού άρχισε η κυβέρνησή της για τα ΜΜΕ στο Δημόσιο, και να κάνει ακριβώς τα ίδια και στον ιδιωτικό τομέα.
Στην επεισοδιακή, συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ την περασμένη Πέμπτη, που έγιναν αυτές οι αποκαλύψεις, η παρέα Νταβανέλλου-Νταουντάκη- που με τον πρόεδρο Σόμπολο αποτελούν την πλειοψηφία, και τσόντα τον Κουμπιά ως ταμία, πρωτοστατούν σ΄αυτές τις ενδοτικές επαφές με τους εργοδότες, δεν μπόρεσαν να σταθούν μέσα στην αίθουσα του πέμπτου ορόφου της Ένωσης. Κάπως έτσι ό ένας μετά το άλλο άρχισαν να την κοπανάνε….

Ούτε βέβαια μπόρεσαν να δικαιολογήσουν πώς τόλμησαν να προτείνουν μηδενικές αυξήσεις, όταν, εκτός των άλλων, οι μισθοί έχουν ήδη μειωθεί. Και ούτε κατάφεραν να διαψεύσουν ότι δέχτηκαν ακόμη και να συζητήσουν τη συγκρότηση 4μελούς επιτροπής αφεντικών και ΕΣΗΕΑ , για να μπουν σε δεύτερη μοίρα (αν δεν απολυθούν) όσοι συνάδελφοι έχουν και άλλη δουλειά.

Ήδη στην Ελευθεροτυπία, τον Πήγασο και τον ΔΟΛ από προχθές πήρε μπροστά η μηχανή για τις νέες αυτές προγραφές, λόγω και άλλης δουλειάς, με ανακοινώσεις της ιδιοκτησίας.

Η θέση της ΚΕΔ είναι «ούτε ρούπι πίσω από τα θεσμικά που προβλέπουν οι συμβάσεις» και να πληρώσουν οι εργοδότες αυτά που χρωστάνε. Δεν νομιμοποιούμε ούτε τις μειώσεις και τις περικοπές που έγιναν παράνομα, ούτε βέβαια τις απολύσεις…..
Οι εκπρόσωποι της ΚΕΔ στο ΔΣ και στο Μικτό Συμβούλιο δηλώνουν για ακόμη φορά ότι:

# δεν συμμετέχουν στις κουβέντες για το Μνημόνιο Υποταγής, το οποίο η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ βαφτίζει σύμβαση και το παζαρεύει με εκδότες και κανάλια.
# επιμένουν στις προτάσεις που έχουν καταθέσει στο ΔΣ για ΣΣΕ, για μισθούς, συντάξεις χωρίς περικοπές και κινητοποιήσεις με στρατηγική σχέδιο στόχο και διάρκεια.
# δεν θα δεχτούν κανένα νόμο περί τύπου ούτε την ΕΡΤ , το ΑΠΕ και τα δημοτικά ΜΜΕ στο σφυρί για να πάρουν τεμάχια, συχνότητες η ακίνητα οι βαρόνοι.
# να μας δοθούν πίσω ότι κόψανε από μισθούς και συντάξεις επειδή αυτό αποτελεί βάρβαρη υπεξαίρεση.
# την ευθύνη για τη σφαγή των συμβασιούχων στην ΕΡΤ έχει ακέραια η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, επειδή αυτό συμφώνησαν με την Κυβέρνηση και είναι πίσω από το μακρύ χέρι συγκεκριμένων πολιτικών γραφείων, που εκπροσωπούνται στο ΔΣ της ΕΡΤ.

Ο Κλάδος, δεν εμπιστεύεται την πλειοψηφία της παρακμής στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ούτε για μια ώρα παραπάνω.
Και απαιτεί την παραίτηση τους, γενική συνέλευση και ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ 

http://deltio11.blogspot.com/2011/01/blog-post_23.html

Η σημασία ανακήρυξης ελληνικής ΑΟΖ

Του Σταυρου Λυγερου

Το καλοκαίρι, υπό την πίεση δημοσιευμάτων, η ελληνική διπλωματία άρθρωσε δημοσίως τον όρο Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Η απάντηση της Αγκυρας ήταν άμεση. Στις 12 Ιουλίου 2010 εξέδωσε αναγγελία για υποθαλάσσιες έρευνες του Πίρι Ρέις στην ανατολική Μεσόγειο. Το έργο έχει ξαναπαιχτεί. Στις 13 και.....
 14 Νοεμβρίου 2008, η Αγκυρα είχε εκδώσει δύο αναγγελίες για διεξαγωγή γεωλογικών ερευνών στην ίδια περιοχή. Επειτα από λίγο, ειδικό ναυλωμένο νορβηγικό σκάφος είχε μεταβεί στην περιοχή συνοδευόμενο από τουρκική φρεγάτα. Και οι δύο τουρκικές κινήσεις είχαν σκοπό να αποτρέψουν την Ελλάδα από την ανακήρυξη ΑΟΖ.
Η ΑΟΖ είναι το δικαίωμα παράκτιου κράτους να εκμεταλλεύεται κατ’ αποκλειστικότητα μία θαλάσσια ζώνη πλάτους μέχρι και 200 μιλίων. Πιο συγκεκριμένα, να εκμεταλλεύεται το υπέδαφος του βυθού, τον βυθό, τα ύδατα (αλιεία) και την επιφάνεια της θάλασσας (ακόμα και με τη δημιουργία τεχνητών νησιών). Από οικονομικής απόψεως, η υφαλοκρηπίδα είναι σε γενικές γραμμές υποσύνολο της ΑΟΖ. Στην πραγματικότητα, η τάση διεθνώς είναι οι δύο αυτές θαλάσσιες ζώνες να οριοθετούνται ταυτοχρόνως και τα όριά τους να ταυτίζονται. Το Δίκαιο της Θάλασσας προβλέπει ρητά ότι νησιά με οικονομική δραστηριότητα έχουν δικαίωμα ΑΟΖ, όπως οι ηπειρωτικές περιοχές. ΑΟΖ έχουν ανακηρύξει σχεδόν 140 παράκτιες χώρες. Μεταξύ αυτών και οι ΗΠΑ, συμπεριλαμβάνοντας βεβαίως και την ΑΟΖ όλων ανεξαιρέτως των νησιών τους (1983).
Η σημασία ανακήρυξης ελληνικής ΑΟΖ αποτυπώνεται στη δήλωση-προειδοποίηση του Τούρκου αρχηγού Ναυτικού Μετίν Ατάτς: «Εκτιμώ ότι η Ανατολική Μεσόγειος θα καταστεί εστία προστριβών και συγκρούσεων, επειδή προσεχώς θα αποκτήσει σπουδαιότητα. Λόγω των πετρελαίων που διαθέτει, θα μετατραπεί σ’ ένα δεύτερο Κόλπο. Η Τουρκία πρέπει να επαγρυπνεί και να αντιδράσει» (Οκτώβριος 2008).
Οι σχετικές ενδείξεις επιβεβαιώθηκαν στην ΑΟΖ της Αιγύπτου και του Ισραήλ και έχει ήδη δρομολογηθεί η εξόρυξη. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με την ΑΟΖ της Κύπρου. Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση του Τάσσου Παπαδόπουλου έσπευσε να ανακηρύξει ΑΟΖ και να συνάψει συμφωνίες οριοθέτησης με την Αίγυπτο, το Ισραήλ και τον Λίβανο (εκκρεμεί η κύρωσή της από το λιβανικό Κοινοβούλιο). Η κυβέρνηση Καραμανλή δεν είχε ανταποκριθεί στο κυπριακό αίτημα να συνάψει αντίστοιχη συμφωνία οριοθέτησης, για να μην προκαλέσει την αντίδραση της Αγκυρας.
Με βάση την αρχή της μέσης γραμμής, το σύμπλεγμα του Καστελλόριζου εξασφαλίζει την επαφή της ελληνικής με την κυπριακή ΑΟΖ. Οι δύο αυτές παρεμβάλλονται μεταξύ τουρκικής και αιγυπτιακής, γεγονός που περιορίζει σημαντικά την τουρκική ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο. Προς το παρόν, όμως, ελληνική ΑΟΖ δεν υπάρχει, επειδή η Αθήνα δεν την έχει ανακηρύξει. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, ένα παράκτιο κράτος αποκτάει ΑΟΖ με μονομερή δήλωση ανακήρυξης. Στη συνέχεια, συνάπτει συμφωνίες οριοθέτησης με τα γειτονικά κράτη. Εάν δεν καταστεί δυνατή η συμφωνία οριοθέτησης, ο τρόπος με τον οποίο οι γειτονικές χώρες λύνουν τη διαφορά τους είναι με παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο.
Υπενθυμίζουμε ότι η Αγκυρα αμφισβητεί ότι τα ελληνικά νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα με τον γεωλογικού τύπου ισχυρισμό ότι επικάθονται σε τουρκική υφαλοκρηπίδα. Ο ισχυρισμός αυτός δεν μπορεί να προβληθεί εάν η Ελλάδα ανακηρύξει ΑΟΖ και η διαπραγμάτευση διεξαχθεί σ’ αυτό το πεδίο. Η ΑΟΖ είναι οικονομική και όχι γεωλογική έννοια, όπως η υφαλοκρηπίδα. Αυτός είναι ο λόγος που η τουρκική διπλωματία επιμένει να μιλάει για υφαλοκρηπίδα.
Το περίεργο είναι ότι και η ελληνική διπλωματία συνεχίζει να μιλάει για υφαλοκρηπίδα και να μην ανακηρύσσει ΑΟΖ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τουρκική πλευρά έχει απειλήσει με διακοπή των διερευνητικών επαφών. Αυτό, όμως, που πραγματικά φοβάται η Αθήνα είναι ότι οι Τούρκοι θα σπεύσουν να πραγματοποιήσουν γεωλογικές έρευνες νοτίως του Καστελλόριζου (κι όχι μόνο), με σκοπό να αμφισβητήσουν εμπράκτως την ελληνική ΑΟΖ. Υπενθυμίζουμε ότι από τη δεκαετία 1970, η Αγκυρα χρησιμοποιεί τη διεξαγωγή ερευνών ως μηχανισμό πρόκλησης κρίσης, για να αποτρέψει την Ελλάδα από την άσκηση νομίμων δικαιωμάτων της.

http://www.kathimerini.gr/

Ο «ιός της Τυνησίας» είναι σε έξαρση στην Υεμένη



Εκατοντάδες διαδηλωτές στην Υεμένη , αγανακτισμένοι από την 32χρονη προεδρία του Ali Abdullah Saleh, πραγματοποιούν την πρώτη μεγάλης κλίμακας κινητοποίηση στην χώρα.

Σημειώνεται ότι οι πολίτες της Υεμένης είναι οι φτωχότεροι στον Αραβικό κόσμου, ενώ η λαϊκή κατακραυγή εστιάζει και στα εμφανή σημάδια διαφθοράς της κυβέρνησης αλλά και στην συμμαχία με τις ΗΠΑ εναντίων της Αλ Κάιντα.

Οι διαδηλωτές έχουν αίτημα την παραίτηση του προέδρου της χώρας, ενώ ισχυρές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις, έχουν περικυκλώσει την πρωτεύουσα Sanaa.

Σημειώνεται ότι οι αρχές κατάφεραν να αποτρέψουν μία γενικευμένη διαδήλωση το Σάββατο και περιόρισαν τους διαδηλωτές στο Πανεπιστήμιο Sanaa, όπου περίπου 2.500 διαδηλωτές και ακτιβιστές φώναζαν συνθήματα εναντίων του προέδρου της χώρας και τον παρομοίαζαν με τον εκδιωχθέντα πρόεδρο της Τυνησίας,  Zine El Abidine Ben Ali.

Οι διαδηλώτες με σύνθημα : « Αλί ακολούθησε τον δρόμο του Μπεν Αλί» ,υποστηρίζουν ότι οι σημερινές κινητοποιήσεις είναι μόνο η αρχή και ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν εάν δεν παραιτηθεί ο πρόεδρος της χώρας.

«Θα διαδηλώσουμε στους δρόμους της Sanaa και θα φτάσουμε μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο», φωνάζουν οι διαδηλωτές και όλα δείχνουν ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έχουν πραγματοποιηθεί 30 συλλήψεις από την αστυνομία και κυβέρνηση δεν δείχνει διατεθειμένη ανεχθεί την γενίκευση των κινητοποιήσεων.   
Πηγή

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ GREEKLISH

Διαβάστε το .... όσοι κάνετε το λάθος να γράφετε greeklish..



Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ GREEKLISH

“ Τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να εκδηλώνεται μία τάση να αντικατασταθεί το ελληνικό αλφάβητο από το λατινικό. Η τάση αυτή γίνεται φανερή κυρίως σε κείμενα παραγόμενα από ηλεκτρονικούς υπολογιστές – με χρήστες κρατικές υπηρεσίες ακόμη και Α.Ε.Ι. – σε κείμενα προβαλλόμενα από την τηλεόραση αλλά και από σχετικές προτροπές ξένων ραδιοφωνικών σταθμών. Είναι χαρακτηριστικό ότι η προσπάθεια αυτή, η οποία θα καταφέρη καίριο πλήγμα κατά της ελληνικής σκέψης και όλων των πτυχών του ελληνικού πολιτισμού που εκφράζονται με γραπτά κείμενα, αλλά και των γένει ανθρωπιστικών σπουδών, έφτασε μέχρι ν’ απασχολήσει τον Τύπο και....
. ν’ αποτελέση αντικείμενο ερωτήσεων βουλευτών προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Η γλώσσα μας η αρχαιότατη αλλά πάντα σύγχρονη και ζώσα, αυτή η γλώσσα που εμπλούτισε όχι μόνο τη λατινική, αλλά και τις κυριώτερες ευρωπαϊκές γλώσσες, που έχει και οπτικά συνδεθή άρρηκτα με το αλφάβητό της, δεν είναι δυνατό να υποστή μείωση με την κατάργησή του από εμάς τους ίδιους. Είναι αδιανόητο να δεχθούμε ως Έλληνες την μεταμφίεση της γραφής μας με την κατάργηση πολλών γραμμάτων της, που δεν πέρασαν στο λατινικό αλφάβητο, και με την αντικατάστασή τους από άλλα υποτίθεται ηχητικώς παραπλήσια γράμματά του.
Όταν άλλοι λαοί, όπως π.χ. Γάλλοι και Ισπανοί μάχονται ως σήμερα να διατηρήσουν μέχρι τη τελευταία τους λεπτομέρεια τον τρόπο γραφής των κειμένων τους με το δικό τους αλφάβητο, εδώ, με την δικαιολογία της δήθεν διευκόλυνσής μας στην παγκόσμια επικοινωνία, επιχειρείται η αντικατάσταση του ελληνικού αλφαβήτου των 2.500 και πλέον χρόνων με το λατινικό. Ως λαός, που μέσα από το ίδιο αλφάβητο της γλώσσας του μετέδωσε τον πολιτισμό σε όλο των κόσμο, εμείς οι Έλληνες δεν είναι δυνατόν παρά να αρνούμεθα να εγκαταλείψουμε την ιστορική μας γραφή. Όχι μόνο γιατί αχρηστεύεται ένα από τα θεμελιακά στοιχεία του πολιτισμού μας, αποκόβοντάς μας από τις μέχρι σήμερα εκδηλώσεις του, αλλά και γιατί έτσι αγνοείται η σχέση αλφαβήτου και γλώσσας. Μιας γλώσσας, που ο τρόπος της γραπτής της απόδοσης έμεινε αναλλοίωτος επί ολόκληρες χιλιετίες ως σήμερα.
Θεωρούμε α ν ό σ ι α αλλά και α ν ό η τ η κάθε προσπάθεια να αντικατασταθή η ελληνική γραφή στο λίκνο της, εφ’ όσον μάλιστα σε άλλες χώρες ανάλογες απόπειρες μεταβολής του τρόπου γραφής – σε μερικές περιπτώσεις πολύ δυσχερέστερης της ελληνικής – προσέκρουσαν στην καθολική και οργισμένη αντίδραση των λαών των χωρών αυτών. Όπως και επί Ενετών, όταν αυτοί στα μέρη που κυριαρχούσαν προσπάθησαν να αντικαταστήσουν στα ελληνικά κείμενα τους ελληνικούς χαρακτήρες με λατινικούς, έτσι και τώρα θα αντισταθούμε, καλώντας όλους τους συνέλληνες ν’ αντιδράσουν για την πρόρριζα εξαφάνιση των ανίερων αυτών σχεδίων.
Οι υπογράφοντες:
1. Αθανασιάδης Τάσος
2. Αλεξόπουλος Καίσαρ
3. Αρτεμιάδης Νικόλαος
4. Βλάχος Άγγελος
5. Βοκοτόπουλος Παναγιώτης
6. Γεωργιάδης Απόστολος
7. Γρόλλιος Κωνσταντίνος
8. Δεσποτόπουλος Κωνσταντίνος
9. Δρακάτος Κωνσταντίνος
10. Ζηζιούλας Ιωάννης Μητροπολίτης Περγάμου
11. Ιακωβίδης Σπυρίδων
12. Καμπανέλλης Ιάκωβος
13. Καμπίτογλου Αλέξανδρος
14. Καμπύλης Αθανάσιος
15. Κονομής Νικόλαος
16. Κοντόπουλος Γεώργιος
17. Κουνάδης Αντώνιος
18. Λαΐου Αγγελική
19. Λιγομενίδης Πάνος
20. Μανούσος Μανούσακας
21. Ματσανιώτης Νικόλος
22. Μητσόπουλος Γεώργιος
23. Μουτσόπουλος Ευάγγελος
24. Μυλωνάς Παύλος
25. Νανόπουλος Δημήτριος
26. Παλλάντιος Μενέλαος
27. Παππάς Ιωάννης
28. Παρισάκης Γεώργιος
29. Πεσαμαζόγλου Ιωάννης
30. Πετράκος Βασίλειος
31. Ρούκουνας Εμμανουήλ
32. Σακελλαρίου Μιχαήλ
33. Σαράντη Γαλάτεια
34. Σκαλκέας Γρηγόριος
35. Στεφανής Κωνσταντίνος
36. Τέτσης Παναγιώτης
37. Τούντας Κωνσταντίνος
38. Τριχόπουλος Δημήτριος
39. Χατζηϊωάννου Θεμιστοκλής
40. Χρήστου Χρύσανθος”
πηγή:Ακαδημία Αθηνών
Γκρίκλις (εναλλακτικός τίτλος, «mi grafc etc»)
11 Ιανουαρίου 2011
Είναι πολύς καιρός που θέλω να γράψω για τα greeklish, την κατά τη γνώμη μου μεγαλύτερη μάστιγα των εποχών μας μετά την κακογουστιά. Πρέπει να είναι σημειωμένο σαν θέμα στο πρόχειρό μου για πάνω από έναν χρόνο, αλλά ποτέ δεν ξέρω πως να το πιάσω και από που να ξεκινήσω. Ας αρχίσω λοιπόν ξεκαθαρίζοντας το εξής: Δεν έχω κανέναν νταλγκά με την ελληνική γλώσσα. Τα αρχαία ήταν το χειρότερο μάθημα που αναγκάστηκα να διαβάσω (λέμε τώρα) στα σχολικά μου χρόνια. Δεν τα γουστάρω, δεν με γουστάρουν, και κανείς από τους δυο μας δεν πρόκειται να κάνει κάτι για να αλλάξει αυτό. Δεν γουστάρω τις πομπώδεις εκφράσεις, την καθαρεύουσα που χρησιμοποιούν δήθεν διανοούμενοι, και συγχύζομαι όταν ανοίγω να διαβάσω ένα σύγχρονο βιβλίο και βλέπω πολυτονικό σύστημα. Ξυπνάει μέσα μου μια μικρή Λουκά που θέλει να κάψει το βιβλίο και τον συγγραφέα μαζί. Οι λόγοι λοιπόν που απεχθάνομαι τα greeklish δεν είναι ιδεολογικοί (μην καταστρέψουμε τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας και τα σχετικά). Είναι καθαρά πρακτικοί.
Κατ’ αρχήν όταν χρησιμοποιείς greeklish κάνεις πρώτα κακό στον εαυτό σου, γιατί πολύ απλά ξεχνάς την ορθογραφία που τόσα χρόνια μάθαινες στο σχολείο. Και η ανορθογραφία δίνει πολύ άσχημη εντύπωση για έναν άνθρωπο, ειδικά στην εποχή που ο γραπτός λόγος μέσω internet αποτελεί το μεγαλύτερο κομμάτι της εικόνας που θα σχηματίσουν οι άλλοι για ‘σένα όταν δεν σε ξέρουν προσωπικά. Την είχα πατήσει κι εγώ. Τον πρώτο καιρό που άρχισε να γίνεται γνωστό το msn έγραφα κι εγώ greeklish. Όχι τα «βαριά» που γράφουν σήμερα οι πιτσιρικάδες, που συνδυάζουν σε μια λέξη λατινικούς χαρακτήρες, αριθμούς, αραμαϊκά σύμβολα και δεν ξέρω κι εγώ τι. Aplws latinikous xaraktires. Μετά από ένα – δύο χρόνια που έγραφα έτσι, αποφάσισα να μάθω τυφλό σύστημα και ξεκίνησα να γράφω παντού κανονικά ελληνικά για να συνηθίζουν τα χέρια μου. Παρ’ όλο που ήμουν πάντα πολύ καλός στην ορθογραφία, είδα πως από συνήθεια έκανα ένα σωρό ορθογραφικά λάθη, κυρίως στα «η», «ι», «υ», «ει», «οι» που τα έγραφα όλα με γιώτα. Ευτυχώς το ξεπέρασα, αφού δεν ξαναέγραψα greeklish πουθενά. Πολλοί όμως συνεχίζοντας να γράφουν greeklish στο chat, στο twitter, στο facebook, σε blogs κλπ, έχουν ξεχάσει την ορθογραφία, και όταν χρειαστεί να γράψουν ελληνικά σε κάποιο επίσημο ή επαγγελματικό e-mail, σε κάποιο site που απαγορεύει τα greeklish, ακόμα και σε ένα χειρόγραφο, δίνουν την εντύπωση οτι είναι αγράμματοι.
Πέρα από την ορθογραφία, κουράζεις τον αναγνώστη. Δεν είναι όλοι εξοικειωμένοι με τα greeklish, ούτε έχουν όλοι την όρεξη να βγάλουν τα μάτια τους για να αποκωδικοποιήσουν μια πρόταση. Είναι θέμα σεβασμού προς τον συνομιλητή σου. Όπως όταν μιλάς με κάποιον δεν λες μισές λέξεις μέσα από τα δόντια σου, έτσι και στον γραπτό λόγο, γράφοντας καθαρά και ευανάγνωστα βοηθάς τον συνομιλητή σου να διαβάσει άνετα τη μαλακία που έγραψες το κείμενό σου.
Και τέλος, σημεία στίξης. Ο γραπτός λόγος σημαίνει επικοινωνία. Και η επικοινωνία όσο πιο εκφραστική είναι, τόσο πιο εύκολα γίνεται κατανοητή. Ένα μικρό σημαδάκι μπορεί να αλλάξει τελείως το νόημα μιας πρότασης. Παράδειγμα, η γνωστή φράση «Πίστευε, και μη ερεύνα». Πόσο διαφορετικό νόημα έχει αν την ερμηνεύσουμε «Πίστευε και μη, ερεύνα»…. Δεύτερο παράδειγμα, καθηγητής αγγλικής φιλολογίας ζήτησε από τους φοιτητές να βάλουν σημεία στίξης στην πρόταση «A woman without her man is nothing.». Οι περισσότεροι άντρες το εξέφρασαν ως εξής: «A woman, without her man, is nothing.». Αντιθέτως οι περισσότερες γυναίκες έδωσαν διαφορετική ερμηνεία: «A woman: without her, man is nothing.». Τα σημεία στίξης λοιπόν δεν είναι διακοσμητικά, είναι αναπόσπαστο μέρος του γραπτού λόγου. Όταν τα χρησιμοποιείς σωστά, εκφράζεσαι με μεγαλύτερη σαφήνεια. Τυχαίνει να παραξενεύονται φίλοι μου που ακόμα και σε social networks και chat χρησιμοποιώ τόνους και σημεία στίξης. Κι εκεί τους έχω εξηγήσει το ίδιο που ξεκαθάρισα και στην αρχή, οτι δεν έχω νταλγκά με την ελληνική γλώσσα. Θέλω όμως όταν γράφω κάτι, να είναι ευανάγνωστο και κατανοητό. Έτσι κι αλλιώς όμως, είναι ο τρόπος που έχω συνηθίσει στο πληκτρολόγιο. Θα χρειαζόμουν πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια για να γράψω κάτι γρήγορα χωρίς να χρησιμοποιήσω τόνους και σημεία στίξης, ή για να το γράψω σε greeklish. Είναι θέμα συνήθειας. Και έτσι ερχόμαστε στο μεγάλο ερώτημα:…
Γιατί συνεχίζεις και γράφεις σε greeklish?
Ταχύτητα μου λένε όλοι. Διαφωνώ. Είναι βαρεμάρα. Το να γράφεις greeklish δεν είναι από τη φύση του πιο γρήγορο από το να γράφεις ελληνικά. Απλώς έτσι συνήθισες να γράφεις τόσο καιρό, οπότε προφανώς και γράφεις πιο γρήγορα, αλλά τώρα βαριέσαι να μάθεις από την αρχή τον σωστό τρόπο. Αν σου δώσω χαρτί και μολύβι, και σου πω γράψε μου γρήγορα «Αρνάκι άσπρο και παχύ», θα το γράψεις κανονικά, ή θα γράψεις «arnaki aspro k paxy»? Το πρώτο φυσικά, γιατί με μολύβι έχεις συνηθίσει να γράφεις γρήγορα με τον σωστό τρόπο, ασχέτως αν έχει τόνους και μεγαλύτερες λέξεις απ’ ότι αν έγραφες κι εκεί με greeklish. Το ίδιο ισχύει και στο πληκτρολόγιο. Τι θα πρέπει να κάνεις για να γράφεις πιο γρήγορα ελληνικά?… Να ζοριστείς για λίγο καιρό γράφοντας μόνο ελληνικά παντού, μέχρι να συνηθίσουν τα χέρια και να αρχίσουν πάλι να τρέχουν. Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι βαριούνται. Και δεν βαριούνται μόνο όταν γράφουν πχ στο chat με έναν φίλο, που εκεί θέλουν να γράψουν γρήγορα όπως έχουν συνηθίσει και να μη ζοριστούν με τα ελληνικά. Βαριούνται ακόμα και όταν γράφουν ένα απλό status update στο Facebook, έστω και 5 λέξεις. Αποτέλεσμα να γράφουν λάθος για χρόνια, να ξεχνάνε την ορθογραφία, και όταν κάποια στιγμή χρειάζεται να πληκτρολογήσουν ένα επίσημο κείμενο να τους φαίνεται λες και τους ζήτησαν να πλέξουν σε αργαλειό.
Πλέον το θέμα της πληκτρολόγησης δεν είναι κάτι ασήμαντο. Το να ξέρεις να πληκτρολογείς σωστά, είναι εξίσου σημαντικό με το να ξέρεις να γράφεις σωστά με μολύβι και χαρτί, και με τον τρόπο που εξελίσσεται η τεχνολογία ίσως να γίνει και ακόμα πιο σημαντικό από τα παραδοσιακά μέσα γραφής. Ειδικά λοιπόν για τους νέους ανθρώπους, το θεωρώ απαραίτητο να μάθουν να πληκτρολογούν με σωστή ορθογραφία, με σωστά δάκτυλα στο πληκτρολόγιο, και γρήγορα. Όσο αναγκαίο είναι να μάθεις να χειρίζεσαι έναν υπολογιστή, άλλο τόσο αναγκαίο είναι να μάθεις σωστή πληκτρολόγηση. Το πληκτρολόγιο είναι το βασικότερο μέσο επικοινωνίας της εποχής μας, όχι απλώς ένα μέσο για να γράφουμε μαλακίες στο Facebook. Συμβουλή μου σε όσους δεν έχουν άνεση με την πληκτρολόγηση ελληνικών, είναι να ψάξετε στο Google για προγράμματα εκμάθησης τυφλού συστήματος, και να κάτσετε να ασχοληθείτε για μερικές μέρες μέχρι να μάθουν τα δάκτυλα τη σωστή θέση στο πληκτρολόγιο. Και φυσικά να μην ξαναγράψετε greeklish πουθενά. Στην αρχή είναι λίγο σπαστικό γιατί ξαφνικά ξαναβρίσκεσαι στη θέση που ήσουν όταν έπιασες πρώτη φορά πληκτρολόγιο, όμως πολύ σύντομα τα χέρια συνηθίζουν και γράφεις ακόμα πιο γρήγορα απ’ ότι έγραφες πριν.
Αν δεν σας έπεισα, σκεφτείτε το έτσι: Το πουλάκι στην φωτογραφία είναι ένα σπάνιο είδος υπό εξαφάνιση, ο γνωστός Γκρύκλης. Κάθε φορά που γράφετε μια ελληνική πρόταση με λατινικούς χαρακτήρες, ένας μικρός Γκρύκλης πέφτει από την φωλιά του στην άσφαλτο και τον πατάει διερχόμενη νταλίκα. Το κρίμα στον λαιμό σας.
Gi afto stamaticte na grafete etc. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να μάθετε να γράφετε σωστά. Θα κάνετε καλό στον εαυτό σας, θα προστατέψετε ένα είδος υπό εξαφάνιση, και θα σταματήσετε να σπάτε τα νεύρα των φίλων σας.
Από: Οργανισμό για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσης


Πηγή:http://anti-ntp.blogspot.com/2011/01/greeklish.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters