Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Αποδείξεις: τι κρατάτε, τι αγνοείτε, ποια λάθη κοστίζουν

ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΕΤΕ ΤΟ 10% ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΜΕΧΡΙ 12.000 ευρώ * ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ, ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΣΤΕ ΜΕ ΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΥΠΟΛΕΙΠΕΤΑΙ
Πόσες αποδείξεις πρέπει να συνυποβάλετε για να μη χάσετε το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ; Εχετε μπόνους αν προσκομίσετε παραπάνω από τις απαιτούμενες αποδείξεις; Αναγνωρίζεται ο λογαριασμός φυσικού αερίου ή τα ασφάλιστρα αυτοκινήτων;

Η συλλογή των αποδείξεων πήρε νέα μορφή από το περασμένο έτος. Οι έχοντες εισοδήματα άνω των 6.000 ευρώ, αν δεν προσκομίσουν αποδείξεις χάνουν το ...
αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ και επιβαρύνονται με φοροποινή. Πριν φθάσετε στη συμπλήρωση της ετήσιας φορολογικής σας δήλωσης, καταπιαστείτε με τις αποδείξεις.

Κατ' αρχήν πάρτε στυλό και ξαναγράψτε τις αποδείξεις που έχουν σβηστεί, αν βέβαια μπορείτε να διακρίνετε έστω και αχνά τα στοιχεία τους. Ειδάλλως πετάξτε τες, καθώς σε ενδεχόμενο φορολογικό έλεγχο δεν θα τις αναγνωρίσει η εφορία.

Αθροίστε τόσο τον αριθμό των αποδείξεων όσο και την αξία τους. Και κυρίως μην κάνετε λάθος και ξεχάσετε να βάλετε αποδείξεις που αναγνωρίζονται από την εφορία.

Το σπορ των αποδείξεων είναι γεμάτο παγίδες. Προς αποφυγή αυτών, εντρυφήστε σε «28» αναλυτικές οδηγίες:

1 Το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ διατηρείται μόνο αν προσκομίσετε τις αποδείξεις αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών ανάλογα με το ύψος του καθαρού φορολογητέου εισοδήματός σας.

2 Αν το εισόδημά σας είναι μέχρι 6.000 ευρώ δεν χρειάζεται να προσκομίσετε καμία απόδειξη.

3 Για εισόδημα από 6.001 έως 12.000 ευρώ απαιτείται η προσκόμιση αποδείξεων ίσων με το 10% του εισοδήματος. Δηλαδή, για εισόδημα 7.000 ευρώ χρειάζονται αποδείξεις 700 ευρώ.

4 Αν το εισόδημά σας είναι πάνω από 12.000 ευρώ για το τμήμα του εισοδήματος μέχρι 12.000 ευρώ προσκομίζετε το 10% σε αποδείξεις και για το επιπλέον εισόδημα το 30% σε αποδείξεις. Για παράδειγμα αν έχετε εισόδημα 15.000 ευρώ για τα πρώτα 12.000 ευρώ χρειάζονται αποδείξεις αξίας 600 ευρώ και για τα υπόλοιπα 3.000 ευρώ άλλες 900 ευρώ, ήτοι σύνολο σε αποδείξεις αξίας 1.500 ευρώ.

5 Οι αποδείξεις λογίζονται κατ' άτομο, καθώς φορολογήστε για το ατομικό σας εισόδημα και όχι για το οικογενειακό. Αν έχετε εισόδημα 23.000 ευρώ και η σύζυγος έχει 20.000 ευρώ προσκομίζετε αποδείξεις 4.500 ευρώ για εσάς και 3.600 ευρώ για τη σύζυγο, ήτοι σύνολο αποδείξεων 8.100 ευρώ. Και όχι αποδείξεις αξίας 10.500 ευρώ που απαιτούνται για εισόδημα 43.000 ευρώ όσο και το συνολικό οικογενειακό εισόδημα του παραδείγματος.

Σε καμία περίπτωση οι αποδείξεις δεν υπολογίζονται με βάση το συνολικό οικογενειακό εισόδημα.

6 Οι αποδείξεις που προσκομίζετε φθάνουν μέχρι τα 12.000 ευρώ κατ' άτομο ή τα 24.000 ευρώ κατά οικογένεια.

7 Το ποσό των δαπανών μερίζεται μεταξύ των συζύγων ανάλογα με το εισόδημα του καθενός, που δηλώνεται με την αρχική δήλωσή τους και φορολογείται με τις γενικές διατάξεις.

8 Σε περίπτωση που κάποιος σύζυγος καλύπτει το αφορολόγητο, προβλέπεται και μεταφορά ποσού δαπανών από τον έναν σύζυγο στον άλλο.

9 Το ποσό των απαιτούμενων αποδείξεων παραμένει σταθερό στα 12.000 ευρώ ατομικά ακόμα και όταν το εισόδημα είναι πάνω από 48.000 ευρώ.

10 Μπορείτε να προσκομίσετε και επιπλέον αποδείξεις μέχρι 15.000 ευρώ κατ' άτομο ή 30.000 ευρώ κατά οικογένεια. Προσοχή όμως, μη βρεθείτε αντιμέτωποι στο μέλλον με απώλεια τεκμηρίου.

Σήμερα το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνει πως η αξία των αποδείξεων δεν αυξάνει ανάλογα την τεκμαρτή δαπάνη. Κι αν στο μέλλον επέλθει έμμεση αύξηση; Τι θα γίνει στην περίπτωση που επικαλεστείτε εισοδήματα παρελθόντων οικονομικών ετών για την κάλυψη τεκμαρτής δαπάνης ή «πόθεν έσχες»;

Κατά τις σημερινές διαβεβαιώσεις των επιτελών του υπουργείου Οικονομικών δεν πρόκειται η αξία των αυξήσεων (τόσο των οικογενειακών όσο και αυτών που εκπίπτουν με ειδικό τρόπο) να περιορίσει το εισόδημα που απομένει και το οποίο θα χρειαστείτε για να καλύψετε τυχόν δαπάνες. Διάταξη που αύριο μπορεί να αλλάξει και να οδηγήσει σε μείωση των εισοδημάτων παρελθόντων οικονομικών ετών, με κίνδυνο να μην μπορείτε να μένετε έκθετοι ως προς το «πόθεν έσχες».

11 Οι αποδείξεις για το μπόνους φόρου φτάνουν μέχρι τα 3.000 ευρώ κατ' άτομο, καθώς καλύπτουν τη διαφορά του αφορολογήτου των 12.000 ευρώ και του ανώτατου ύψους αποδείξεων 15.000 ευρώ. Για παράδειγμα, αν έχετε εισόδημα 20.000 ευρώ απαιτούνται αποδείξεις αξίας 3.600 ευρώ για να καλύψετε το αφορολόγητο. Αν θέλετε να έχετε και το μπόνους των 3.000 ευρώ προσκομίζετε αποδείξεις συνολικής αξίας 6.600 ευρώ.

12 Οι πρόσθετες αποδείξεις 3.000 ευρώ το άτομο ή 6.000 ευρώ η οικογένεια σας δίνει μπόνους φόρου ίσο με το 10% της αξίας των αποδείξεων. Για παράδειγμα, αν προσκομίσετε πρόσθετες αποδείξεις 2.000 ευρώ θα έχετε μπόνους, δηλαδή μείωση φόρου άλλα 200 ευρώ.
Ξαναγράψτε ό,τι δεν φαίνεται

13 Οι αποδείξεις γίνονται δεκτές μόνο αν φαίνονται η επωνυμία της εκδότριας επιχείρησης, ο ΑΦΜ αυτής, η ημερομηνία έκδοσης και το τελικό ποσό. Σε περίπτωση κατά την οποία η απόδειξη δεν είναι τυπωμένη με έντονα στοιχεία και πιθανολογείται η πλήρης εξαφάνισή τους ο φορολογούμενος πρέπει να επαναλάβει τα προαναφερθέντα στοιχεία (επωνυμία της επιχείρησης, ΑΦΜ, ημερομηνία και ποσά). Δηλαδή, να τα εγγράψει από πάνω με στυλό. Κι αυτό για να είναι εφικτός ο έλεγχος.

14 Αν δεν προσκομίσετε τις αποδείξεις που απαιτούνται βάσει του εισοδήματος για τη διατήρηση του αφορολογήτου τότε έχετε πέναλτι φόρου. Η επιβάρυνση φθάνει στο 10% του ποσού των δαπανών που υπολείπονται. Για παράδειγμα, αν έχετε εισόδημα 20.000 ευρώ απαιτούνται αποδείξεις 3.600 ευρώ. Αν προσκομίσετε μόνο 1.600 ευρώ, τότε για τις υπόλοιπες 2.000 ευρώ θα επιβαρυνθείτε με πρόσθετο φόρο 10%, ήτοι 200 ευρώ.

15 Οι αποδείξεις μπορεί να προέρχονται από οποιαδήποτε δαπάνη πραγματοποιήσατε το 2010 για την αγορά προϊόντων ή υπηρεσιών.

16 Αναγνωρίζονται ακόμα και αποδείξεις ή ειδικά στοιχεία από παροχή υπηρεσιών, όπως ΕΛΤΑ ή εταιρειών κούριερ ή πινακίδια χρηματιστηριακών εταιρειών για αμοιβή παρεχόμενων υπηρεσιών μόνο, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλιστρα οχημάτων, συνδρομές εφημερίδων ή περιοδικών.

Επιμερισμός κοινοχρήστων

17 Εκπίπτουν και οι κάθε είδους δαπάνες αγοράς υλικών και παροχής υπηρεσιών των κοινόχρηστων χώρων. Και από αυτές εξαιρούνται οι δαπάνες για λογαριασμούς ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροδότησης.

Οι κοινόχρηστες δαπάνες επιμερίζονται στους ενοίκους ή στους ιδιοκτήτες των οριζόντιων ιδιοκτησιών. Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας εκδίδει και χορηγεί σε κάθε συνιδιοκτήτη ή ενοικιαστή κατά περίπτωση (ανάλογα με το ποιον βαρύνει η δαπάνη αυτή) συγκεντρωτική κατάσταση των ετήσιων δαπανών της πολυκατοικίας, στην οποία εμφανίζεται το ποσό των κοινόχρηστων δαπανών που λαμβάνονται υπ' όψιν για την κάλυψη του αφορολόγητου ποσού.

Από την κατάσταση προκύπτει αναλυτικά το είδος της δαπάνης, αριθμός τιμολογίου ή απόδειξης λιανικής πώλησης, τιμολογίου ή απόδειξης παροχής υπηρεσιών, ποσό δαπάνης, καθώς και κατανομή του συνόλου των δαπανών αυτών στον κάθε συνιδιοκτήτη ή ένοικο κατά περίπτωση, ανάλογα με το ποσοστό συνιδιοκτησίας κάθε οριζόντιας ιδιοκτησίας στους κοινόχρηστους χώρους.

Αντίγραφο της συγκεντρωτικής κατάστασης συνυποβάλλεται από κάθε συνιδιοκτήτη ή ένοικο, κατά περίπτωση, μαζί με τις λοιπές αποδείξεις δαπανών και το αναγραφόμενο ποσοστό δαπάνης συναθροίζεται με τις λοιπές δαπάνες που καλύπτουν το αφορολόγητο ποσό.

Τα πρωτότυπα των δικαιολογητικών στοιχείων των κοινόχρηστων δαπανών διαφυλάσσονται από το διαχειριστή της πολυκατοικίας.

18 Εκπίπτει και η δαπάνη για παροχή υπηρεσιών από συμβολαιογράφο για σύνταξη συμβολαίου απόκτησης ακινήτου, εφόσον η δαπάνη αυτή δεν εμπίπτει στις αντικειμενικές δαπάνες του άρθρου 17 του ΚΦΕ, δηλαδή δεν αφορά γονική παροχή ή δωρεά.

Εκπτωση φυσικού αερίου

Αν η αμοιβή του συμβολαιογράφου αναγράφεται στο συμβόλαιο, τότε για την απόδειξη πραγματοποίησης της δαπάνης ο φορολογούμενος επισυνάπτει φωτοτυπίες των σελίδων του συμβολαίου από τις οποίες προκύπτει η δαπάνη.

19 Ο λογαριασμός φυσικού αερίου εκπίπτει δεδομένου ότι αναγνωρίζεται και η δαπάνη για το πετρέλαιο θέρμανσης.

20 Δεν αναγνωρίζονται μόνο οι αποδείξεις που προβλέπονται ρητά από το νόμο ότι εξαιρούνται. Δεν εκπίπτουν δαπάνες κοινής ωφέλειας, όπως ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτροδότηση, τηλεπικοινωνίες, εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς κ.λπ.

21 Δεν εκπίπτει και το κόστος αγοράς κρατικών λαχείων, τα ποσά που καταβάλλονται για τη συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια (π.χ. ΚΙΝΟ, Στοίχημα κ.λπ.) και η δαπάνη εισόδου σε καζίνο, καθώς στις περιπτώσεις αυτές δεν πραγματοποιείται αγορά αγαθών ή παροχή υπηρεσιών, όπως επιβάλλει ο νόμος, αλλά οι εν λόγω δαπάνες αφορούν το κόστος ή την προϋπόθεση συμμετοχής σε τυχερά παιχνίδια.

22 Δεν λαμβάνονται υπ' όψιν οι δαπάνες για απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, όπως για αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση ακινήτου, πλοίων αναψυχής, αυτοκινήτων, δίτροχων κ.λπ. οχημάτων, ανέγερση ακινήτου, τοκοχρεολυτική απόσβεση δανείων ή πιστώσεων κ.λπ.

23 Εξαιρούνται και οι δαπάνες από μισθωμένα ακίνητα, όπως ασφάλιστρα πυρκαγιάς ή άλλων κινδύνων, δικαστικές, αμοιβή δικηγόρων για δίκες μισθωτικών διαφορών μεταξύ ιδιοκτητών και διαχειριστών ιδιοκτησίας κατ' ορόφους, καθώς εκπίπτουν από τα ενοίκια που δηλώνετε.

24 Δεν μπορείτε να εντάξετε στις αποδείξεις λιανικής, τις δαπάνες που εκπίπτουν κατά ειδικό τρόπο, όπως ιατρικά έξοδα, φροντιστήρια, τόκους στεγαστικών δανείων, αμοιβές δικηγόρων από παροχή νομικών υπηρεσιών κ.λπ.
Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ από ΕΝΕΤ

Άρθρο Βόμβα: Ποιος είναι ο "Γιώργος" Α. Παπανδρέου; Το προφιλ ενός ψεύτη και προδότη Πρωθυπουργού.

Ποιος είναι ο "Γιώργος" Α. Παπανδρέου; Το προφιλ ενός ψεύτη και προδότη Πρωθυπουργού.

- Πως ένας άχρηστος μετατρέπεται σε Πρωθυπουργός.
Καταγωγή
Ο μικρός Jeffrey γεννήθηκε στην Αμερική το στις 16 Ιουνίου 1952 στο Saint Paul της Μινεσότα των ΗΠΑ.
Κατάγεται από...
 πατέρα Ελληνο-Πολωνό τον

Ανδρέα Παπανδρέου-Mineiko (με εβραϊκή καταγωγή) και μάνα εβραία την Margaret Chant κάτοικο Αμερικής με παππού τον Douglas Chant και στέλεχος των Ιεχωβάδων στις ΗΠΑ.

Το όνομα του

Το πραγματικό πλήρες όνομα του είναι Jeffrey Mineiko - Papandreou αλλά για ενσυντομία των φωνάζουν ΓΑΠ ή GAP (αγγλιστί) (μιάς και έτσι έγραφε το όνομα του στα email που αντάλλαζε με την μητέρα του)

Σε ένα βιβλίο του Γιώργου Λακόπουλου "Του μιλάνε τα κύματα...Ο Ανδρέας Παπανδρέου πριν μπει στην πολιτικη", (εκδόσεις Καστανιώτη, που πρωτοκυκλοφόρησε τον Ιούνη του 2008,στις σελίδες 124-125) διαβάζουμε τα εξης :
-Το 1959, που είχε μετακομίσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Γεώργιος Παπανδρέου φώναξε ένα πρωί τον ιερέα της ενορίας της Εκάλης και βαφτίστηκαν και τα τέσσερα αδέρφια ορθόδοξοι χριστιανοι. Ο Γιώργος, που μέχρι τότε τον φώναζαν Τζέφρι,πήρε και επισήμως το όνομα του παππού του, με ανάδοχο τον καθηγητή Γιώργο Λιανόπουλο - φίλο του Ανδρέα από την Αμερική και υφυπουργό του Καραμανλή στη Μεταπολίτευση.Τον μικρότερο,τον Ανδρέα,τον βάφτισε ο ίδιος ο Γεώργιος Παπανδρέου. Αυτή η τελετή κρατήθηκε σαν οικογενειακό μυστικό και από μια άποψη ήταν. Έγινε κυρίως για το χατίρι του Γέρου"

-Σημείωση
Ακριβής ημερομηνία και ενορία στην οποία βαφτίστηκε ο Jeffrey δεν υπάρχει..
Πολύς κόσμος αμφισβητει ότι έχει πράγματι βαφτιστεί , λόγω του ότι ό άλλος του παππους, ο Douglas Chant, ήταν στέλεχος των Ιεχωβάδων των ΗΠΑ, και επειδη διαδιδόταν παλιότερα μια άλλη διαφορετικη ιστοριούλα περι βαπτίσεώς του στις ΗΠΑ απο τον Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο , αλλα και διότι υπάρχει και η φήμη ότι στο Αμερικανικο Κολλέγιο είχε δηλώσει προτεστάντης, και επειδη ποτε άλλοτε δεν έχει δημοσιευτει κάτι για το γεγονος της βάπτισης, ούτε φωτογραφίες απ' αυτην.
-Σημείωση 2
Είχε δικαστικές διαμάχες με την Λιάνα Κανέλλη βουλευτή του ΚΚΕ για το ότι δεν χρησιμοποιεί το πραγματικό του όνομα...

Σπουδές
Σπούδασε κοινωνιολογία στο Amherst College στη Μασαχουσέτη (Massachusetts), ΗΠΑ, την περίοδο 1970-1975, πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην κοινωνιολογία της ανάπτυξης στο London School of Economics, Ηνωμένο Βασίλειο (1975-1977). Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Στοκχόλμη και παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στο Κέντρο Διεθνών Σχέσεων στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, οπου συμμαθητής του ήταν ο Αντώνης Σαμαράς πρώην αποστάτης της Νέας Δημοκρατίας και σήμερα Πρόεδρος της.
Θέσεις στην Ελληνική Πολιτική σκηνή
Βουλευτικές θητείες
•Βουλευτής Αχαΐας (1981-1996)
•Βουλευτής Α' Αθήνας (1996-2004)
•Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης (Μάρτιος 2004-Σεπτ. 2007)
•Βουλευτής Αχαΐας (Σεπτ. 2007 - Οκτ. 2009)
•Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής (Οκτ. 2009 - Σήμερα)
Υπουργικές θητείες
•Υφυπουργός Πολιτισμού (Ιούλιος 1985 - Φεβρουάριος 1987)
•Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (1988 - 1989)
•Υφυπουργός Εξωτερικών (Οκτώβριος 1993 - Ιούλιος 1994)
•Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Ιούλιος 1994 - Σεπτέμβριος 1996)
•Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών (Σεπτέμβριος 1996 - Φεβρουάριος 1999)
•Υπουργός Εξωτερικών (Φεβρουάριος 1999 - Φεβρουάριος 2004, Οκτώβριος 2009 - σήμερα)

Το χρονικό του ψέμματος και της προδοσίας
Ο Jeffrey Papandreou είναι μέλος και έχει συμμετάσχει παρα πολλές φορές στην ζωη του στις συνεδριάσεις της Λέσχης Bilderberg, ανα τον κόσμο.
Η τελευταία φορά που συμμετείχε ήταν στην Bilderberg που έγινε στο Καβούρι της Αττικής το 2009 πριν αναλάβει πρωθυπουργός οπου εκεί πήρε το χρήσμα για να πάρει το τιμόνι της Ελλάδας.
Σημείωση
Τα σχέδια της Bilderberg για την Ελλάδα είναι και το ΠΑΣΟΚ επιβάλει:
-Αφελληνισμός
-Καταστροφή της παιδείας(ήδη το κανει η Διαμαντοπουλου που είναι μέλος της Bilderberg)
-Καταστροφή και σβήσιμο της Ιστορίας
-Διάλυση πολιτισμού και γλώσσας
-Αχταρμοποίηση Ελληνικού Λαού με την βοήθεια Μεταναστών(λαθραίων και μη)
-Επιβολή ΔΝΤ
-Πώληση ορυκτού πλούτου σε ξένες εταιρίες
-Ιδιωτικοποίηση των πάντων
-Eπιβολή της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης
-Ηλεκτρονικές Ταυτότητες
-Διχωτόμηση και κατακερματισμός της Ελλάδας σε 9 περιφέρειες (Ανεξάρτητη Κρήτη,Δωδεκάνησα-Τουρκία, Θράκη-Τουρκικη Θράκη, Μακεδονία-Σκόπια, Ηπειρός-Αλβανία, Ανεξάρτητη Κέρκυρα, Πελλοπόνησος, Στερεά Ελλάδα, Κυκλάδες)
Ο Henry Kissiger (Ισόβιος Πρόεδρος της Bilderberg) και πρώην Υπ.Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε αναφέρει σε ομιλία του στην Ουάσικτον, το 1974:
“Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, και την Μέση Ανατολή.”
Σημείωση
Το ΔΝΤ ήξεραν οτι αν μπει στην Ελλάδα αυτοι που κανουν κουμαντο ειναι το ΔΝΤ. Κυβέρνηση δεν έχουμε πλεον, ειναι πιόνια του ΔΝΤ.. Το ΔΝΤ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ, ΕΠΙΒΑΛΕΙ και η Κυβέρνηση πράτει χωρίς να πει τίποτα.
Όσοι ασχολούνται με την Νεα Τάξη Πραγμάτων ήξεραν πως ηταν η σειρά μας το 2010.

Προεκλογικές θέσεις
Σε μια περιοδο που η Ελλάδα έχει αρχίσει να αχνοφαίνεται υπερχρεωμένη εμφανίζεται ο Jeffrey σε όλες τις προεκλογικές ομιλίες του λέγοντας πως λεφτά υπάρχουν... Έτσι με τα ψέματα κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόσμου ωστε να τον ψηφίσει απέναντι σε μια Ν.Δ. μπαχαλαμένη..
1)Τον Οκτώβριο του 2009 αναμβάνει πρωθυπουργός της Ελλάδας και εδώ αρχίζει η προδοσία της Ελλάδας και η επιβολή των ορέξεων των τραπεζιτών ΔΝΤ,ΕΚΤ κλπ λέγοντας “Λεφτα υπάρχουν”

2)Έλεγε το ασφαλιστικό είναι άδικο και κατέβαινε στις πορείες μαζί με τους απεργούς

Μετεκλογικές θέσεις και πράξεις:
1) Του έγινε πρόταση για δανεισμό από Αμερικάνικη εταιρία (Hayman Private Equity LLC στην Βοστόνη) μία στις 11 Ιανουαρίου επιστολή δηλώσεως προθέσεως, και μετά στις 8 Φεβρουαρίου τις οποίες δεν δέχτηκε.....αρα δεν μπορεί να λέει πως δεν υπήρχαν καθόλου λεφτά....(κρατάμε επιφυλάξεις για τους προσφερθέντες όρους... κανείς δε σου χαρίζει τίποτε, και τα Private Equities είναι σκληρά αρπαχτικά συνήθως).

2) Την επομένη των εκλογών, εντελώς συμπτωματικά, η ΤτΕ(με την βοήθεια του Προβόπουλου που είναι μέλος της bilderberg) αλλάζει τον κανονισμό και διευκολύνει την ανοικτή πώληση ελληνικών ομολόγων, δλδ διευκολύνει την άνοδο των επιτοκίων (υπόθεση Τ+10)(περισσότερα στις παραπομπές)

3) Τον Ιανουάριο του 2010 άρχισε να λέει και αυτός και ο Γιώργος Παπακωσταντινου πως λεφτά υπήρχαν και πως δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε στο ΔΝΤ.(περισσότερα στις παραπομπές)

4) Τον Απρίλιο του 2010 απο το Καστελόριζο ανακοινώνει την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στηριξης... ΔΝΤ κλπ

5) Συνεχίζει να κανει τα στραβά μάτια για το Αιγαίο και κλείνει συμφωνίες, με Τούρκους και Αμερικάνους ,κάτω απο το τραπέζι(στις παραπομπές περισσότερα).

6) Κατήργησε τον τίτλο Εθνικής από το Υπουργείο Παιδείας και απο άλλα Υπουργεία.

7) Κατήργησε το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

8) Συνομιλεί με τα σκόπια με βάση το όνομα “Μακεδονία” και το υπόλοιπο κομμάτι βλέπουμε.

9) Ο ελληνικός λαός εχει αρχισει να πεινάει και λέει στους υπουργούς του: “Κάντε διακοπές άφοβα”.

10) Κάνει τα στραβά μάτια για την Θράκη τώρα που είναι σοβαρή η κατάσταση.

11) Τον Ιούλιο του 2010 είναι ο πρώτος “Έλληνας” πρωθυπουργός που επισκέπτεται το Ισραήλ και καταθέτει στεφάνι για το ολοκαύτωμα των Εβραίων.(στις παραπομπές περισσότερα).

12) Τον Ιούλιο του 2010 συζητάει για πώληση Κρατικών τραπεζών μετά απο πρόταση του ιδρυτικού μέλους του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Σάλλα.

13) Αφαιρεί τον πίνακα από το πρωθυπουργικό γραφείο η Ελλάς Ευγνωμονούσα (πριν την επίσκεψη Ερντογαν)(περισσότερα στις παραπομπές).

14) Τον Ιούλιο του 2010 κανει πολιτική επίταξη και επιστράτευση απεργών(ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών) γιατι αντιδρούσαν στο άνοιγμα του επαγγέλματος τους.

Σημείωση
Ο συνταγματολόγος Βενιζέλος(τρομάρα του) το 2007 λέει πως μια πολιτική επιστράτευση και επίταξη λόγο απεργίας αδιανόητη, λέγοντας:
“Είναι επίσης αδιανόητο, μετά από όσα έχουν συμβεί, να μην υπάρχει ρητή μνεία της τροπολογίας αυτής στο φαινόμενο της απεργίας. Και στη δική μας πρόταση, όπως και στην πρόταση του Συνασπισμού, προβλεπόταν ρητά ότι η απεργιακή κινητοποίηση από μόνη της δεν συνιστά λόγο επιβολής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, πολιτικής κινητοποίησης και άρα δεν μπορεί να οδηγήσει σε πολιτική επιστράτευση, παρά μόνο εάν συντρέχουν οι αυστηρά οριοθετημένες προϋποθέσεις του άρθρου 22 παράγραφος 4.Είτε σε περίπτωση πολέμου ή γενικής επιστράτευσης είτε όταν υπάρχουν αμυντικές ανάγκες είτε όταν υπάρχουν αμιγώς πολιτικές ανάγκες, δηλαδή ανάγκες αστικής κινητοποίησης, σε περίπτωση θεομηνίας ή ισοδύναμης ανθρωπογενούς καταστροφής και σε περίπτωση προβλήματος δημόσιας υγείας που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα συνήθη μέτρα.”

Συμπέρασμα...
Μετά τον Εφιάλτη στις Θερμοπύλες δεν έχει ξαναεμφανιστεί τέτοιος προδότης στον Ελλαδικό χώρο....
Μας κυβερνάει ένας άχρηστος (όπως έλεγε ο Πάγκαλος) προδότης πολιτικός, που ανέβηκε στα στρώματα της πολιτικής με την βοήθεια της μασωνίας, των εβραίων και της bilderberg, ώστε να στεφθεί πρωθυπουργός της Ελλάδας και να την πουλήσει σε αυτά τα κέντρα διακυβέρνησης του πλανήτη. Είναι δημόσιος κίνδυνος, διέπραξε ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ με την υπογραφή του μνημονίου ξεκινώντας το έργο της καταστροφής της πολύπαθης Ελλάδας, ξέροντας απο την πρώτη στιγμή που πήγε στο Καβούρι το 2009 οτι ήταν σειρά του στην πολιτική. Ενας άχρηστος, τελιωμενος, ξεφτιλισμένος, πολιτικός που μπορεί να έχει Ελληνική καταγωγή, αλλά δεν νιώθει Έλληνας(όπως λεει και ο αδερφός του Νίκος), αδιαφορόντας φυσικα για ότι συμβαίνει που ξέρει πολυ καλα τι συμβαίνει και προσπαθει με λόγια και πράξεις με την βοήθεια των ΠΑΣΟΚΟΚΑΝΑΛΩΝ να κοροϊδέψει τους Έλληνες κατι που θα αρχισει σιγα σιγα να βλέπει οτι δεν καταφέρει..
Επόμενος

Ο JEFFREY GIORGOS MINEIKO PAPANDREOU CHANT
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ, ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Η ΟΜΙΛΙΑ, ΝΑ ΕΞΟΡΙΣΤΕΙ, ΝΑ ΔΗΜΕΥΘΕΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ
Και αυτός και όσοι υπέργαψαν το μνημόνιο...

Το πρώην "ΠΑ.ΣΟ.Κ" πλέον αποτελείται από:
A)Yπουργούς και γενικούς γραμματείς χωρίς πτυχία
Β)Εβραίους
Γ)Μέλη της Λέσχης Bilderberg
Δ)Μασώνους
Τα ονόματα τους;
Δημήτρης Δρούτσας, Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου, Θάλεια Δραγώνα, Μαρία Δαμανάκη, Γιώργος Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωσταντίνου, Ευάγγελος Βενιζέλος (πραγματικό όνομα Τούρκογλου), Μιχάλης Χρυσοχοίδης(πραγματικό όνομα Κοεμζόγλου), Αλεβιζάτος, Άλεξ Ρόντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Τρεπεκλής(περισσότερα στις παραπομπές)

Παραπομπές
1.Ο Jeffrey λέει λεφτά υπάρχουν προεκλογικά και μετά τις εκλογές λεφτά υπήρχαν
2.Προσφυγή στο ΔΝΤ γιατι λεφτά δεν υπάρχουν γιατι τα εφαγε η μαρμαγκα
3.Η λύση του ΔΝΤ ήταν για το ΠΑΣΟΚ πριν ανεβει στην κυβέρνηση και δεν υπάρχει περιπτωση να παμε στο ΔΝΤ λεει ο Παπανδρέου
4.Τα αίτια της παγκόσμιας κατάρρευσης σε 3 λεπτά (Vi...
5.Ο Χρυσοχοίδης λέγεται Κοεμζόγλου
6. Ο Βενιζέλος δεν θελει να δώσει όχημα στην εκκλησία για μεταφορά εικόνας

ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ..

Οι Έλληνες που μεταλαμπάδευσαν το ανέσπερο φως του ελληνικού πολιτισμού στη Δύση.

Κοϊντιλιανός, Ερρίκος Αρίστιππος, Εμμανουήλ (Μάξιμος) Πλανούδης, Δημήτριος Κυδώνης, Εμμανουήλ Χρυσολωράς, Πλήθων Γεμιστός.

Βασικό στοιχείο στην παγκόσμια πνευματική αναγέννηση αποτέλεσε η εξάπλωση της γνώσης και του πολιτισμού των Ελλήνων, στη Δύση.

Το πέρας του θεοκρατικού μεσαίωνα αναγγέλλεται με τους πολιτικούς κλυδωνισμούς που παρουσιάζονται στο χιλιόχρονο Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο της Κωνσταντινούπολης.Μόλις μετά το δωδέκατο αιώνα άρχισε η μεταβίβαση των κλασικών μορφωτικών αλλαγών (ελληνικών και ρωμαϊκών) από την Κωνσταντινούπολη προς τη Δύση. Αν και υπήρχαν λόγιοι και παλαιότερα οι οποίοι προσπάθησαν να ενσπείρουν το κλασικό πνεύμα στην δύση, αλλά δεν ευοδώθηκε η προσπάθειά τους, το έδαφος δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένο.
Θα σταχυολογήσουμε Έλληνες που μετέδωσαν με τα έργα και την προσωπικότητά τους την απαραίτητη γνώση έτσι ώστε να δοθεί η ώθηση για το έναυσμα της Ευρωπαϊκής Αναγέννησης.
Αριστείδης Κοϊντιλιανός
Είναι ο Έλληνας λόγιος των πρώτων ρωμαϊκών αιώνων (2ος ή 3ος μ.Χ.αι.).
Πολύ καλός γνώστης της νεοπλατωνικής φιλοσοφίας. Στα τρία βιβλία του εμπεριέχονται ιδέες του Αριστοτέλη, των πυθαγορείων, των πλατωνικών, του φιλόσοφου Αριστόξενου. Το σύγγραμά του ονομάζεται «Περί Μουσικής».
Το έργο μεταδόθηκε στη Δύση στο τέλος των μέσων χρόνων και επηρέασε σημαντικά τους θεωρητικούς και σοφούς της Ευρώπης από το 15ο αιώνα έως και το 19ο αιώνα.
Μάλιστα, όπως σημειώνεται στη ‘Musipedia’:
«Η Καίτη Ρωμανού (Περιοδικό “Μουσικολογία”, 1/1985, 43η υποσημείωση σελ.18) γράφει σχετικά, ότι οι θρυλικοί “Ευσέβιος και Φλορεστάν” του Σούμαν είναι κατά πάσα πιθανότητα (για μας , δεν υπάρχει αμφιβολία) οι Ευσέβιος και Φλωρέντιος, προς τους οποίους απευθύνεται ο Αριστείδης Κουιντιλιανός στα “περί Μουσικής” βιβλία του!!…»
Ερρίκος Αρίστιππος
Έλληνας το γένος, γεννήθηκε στην Καλαβρία. ήταν αρχιδιάκονος στην Κατάνια της Σικελίας. Το 1158 συμμετείχε σε αποστολή στην Κωνσταντινούπολη από όπου έλαβε ως δώρο από τον αυτοκράτορα Μανουή Β’ τον Κομνηνό ένα ελληνικό αντίγραφο του βιβλίου «Μαθηματική Σύνταξις», του αλεξανδρινού Πτολεμαίου που το είχε γράψει το 2ο αιώνα μ.Χ.
Ο Ερρίκος Αρίστιππος ήταν ο πρώτος που μετέφρασε το έργο αυτό στη λατινική γλώσσα. Ήταν η πρώτη σημαντική πηγή για την Ελληνική Αστρονομία. Το βιβλίο ήταν πολύτιμο για τη μελέτη των μαθηματικών γιατί εμπεριείχε σημαντικές πληροφορίες από τις εργασίες του Ίππαρχου που είχαν χαθεί. Ο Ίππαρχος είχε γράψει για την Τριγωνομετρία, η οποία χρησιμοποιήθηκε από τον Πτολεμαίο, γι’ αυτό γινόταν αναφορά στο έργο του. Το πρωτότυπο έργο βρίσκεται, πιθανόν, στη Biblioteca Marciana της Βενετίας.
Ο Αρίστιππος μετέφρασε για πρώτη φορά στα λατινικά τα έργα του Πλάτωνα ‘Φαίδων’ και ‘Μαίνων’ επίσης τα «Μετεωρολογικά» του Αριστοτέλη. Σε παραγγελία, μάλιστα, του βασιλιά της Σικελίας Γουλιέλμου του Α’ μετέφρασε και έργα του Γρηγόριου του Ναζιανζηνού.
Εμμανουήλ (Μάξιμος) Πλανούδης

Γεννήθηκε το 1260 στη Νικομήδεια της Βυθινίας. Ήταν συγγραφέας πολλών έργων. Μεταξύ αυτών ήταν η γραμματική’ σε μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων, το ‘συντακτικό’, η ‘βιογραφία του Αισώπου’, ‘βιογραφίες Ελλήνων συγγραφέων’, εξάμετρα ποιήματα, σχόλια στα δύο πρώτα βιβλία της αριθμητικής του Διοφάντους.
Ήταν αυτός που ανακάλυψε τη Γεωγραφία του Πτολεμαίου και τη μετέφρασε για πρώτη φορά στα λατινικά.Επίσης έκανε πολλές μεταφράσεις από τα λατινικά στα ελληνικά όπως του Κικέρωνα το ‘Somnium Scipionis’, το γαλλικό πόλεμο του Ιούλιου Καίσαρα, έργο του συγγραφέα Μακρόβιου, τις Ηρωίδες του Οβίδιου κ.α.
Οι μεταφράσεις γενικά είχαν μεγάλη απήχηση στην εποχή των Μέσων Χρόνων κυρίως στην Ιταλία όπου άρχισε να γεννιέται το ενδιαφέρον για τη μελέτη των Ελληνικών. Μεταξύ αυτών έγραψε και την ‘Ελληνική Ανθολογία’ που εντυπωσίασε.
Πέθανε το 1330.
Δημήτριος Κυδώνης
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1324.Ήταν βυζαντινός θεολόγος, μεταφραστής και συγγραφέας. Προσπάθησε να ενώσει την ανατολική ορθοδοξία με τον ρωμαϊκό καθολικισμό. Διετέλεσε, μάλιστα, δύο φορές πρωθυπουργός στη βυζαντινή αυτοκρατορία (την πρώτη 1369 έως 1383 και τη δεύτερη 1391 έως 1396). Στο ταξίδι του στη Βενετία το 1390 έκανε μεγάλες προσπάθειες να εισάγει τον ελληνικό πολιτισμό στην Ιταλία.
Είχε μεγάλη επιρροή στη διανόηση της Ιταλίας. Στον Κυδώνη πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό η δημιουργία της Αναγέννησης στη Δύση. Πέθανε το 1397 στην Κρήτη.

Εμμανουήλ Χρυσολωράς
Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1355. Ήταν μαθητής του Πλήθωνα Γεμιστού. Την πρώτη του γνωριμία την έκανε με τη Δύση όταν εστάλη από τον αυτοκράτορα Εμμανουήλ Β΄ Παλαιολόγο να ζητήσει ενισχύσεις για τη διάσωση του Βυζαντίου από τους Οθωμανούς. Πήγε στη Βενετία. Εκεί γνώρισε το Roberto De Rossi της Φλωρεντίας που εντυπωσιάστηκε από τη μόρφωσή του. Του ζητήθηκε από το πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας να διδάξει την ελληνική γλώσσα και την ελληνική λογοτεχνία. Πράγματι ο Χρυσολωράς έφθασε στη Φλωρεντία στα τέλη του 1397.Μέχρι την εποχή εκείνη, μόνο λίγοι είχαν τη δυνατότητα να μελετήσουν την ελληνική γλώσσα και αυτοί όσοι μπορούσαν να μεταβούν στην Κωνσταντινούπολη. Ήταν η πρώτη φορά μετά από επτακόσια χρόνια (!) - όπως σημειώνεται από έναν μαθητή του – που θα δίδασκε Έλληνας, στην Ιταλία, τα ελληνικά. Ο Χρυσολωράς δίδαξε στη Φλωρεντία έως το 1400, κατόπιν προσκλήθηκε στη Μπολώνια, αργότερα στη Βενετία και κατόπιν στη Ρώμη. Οι μαθητές υπήρξαν οι πρώτοι που ενστερνίστηκαν τον ελληνικό ανθρωπισμό και άνοιξαν το δρόμο για την Αναγέννηση.Θεωρείται πρωτοπόρος στην εξάπλωση του ελληνικού πολιτισμού στη δυτική Ευρώπη.
Μετέφρασε στα λατινικά τα Ομηρικά έπη, την Πολιτεία του Πλάτωνα. Οι εργασίες αυτές στην εποχή του κυκλοφορούσαν ως χειρόγραφα Τυπώθηκαν λίγα χρόνια αργότερα. Επίσης το έργο του «Τα ερωτήματα Civas Questiones” που ήταν η βασική ελληνική γραμματική δημοσιεύθηκε αρχικά το 1484 και ανατυπώθηκε και κυκλοφόρησε ευρέως σε όλη τη Δύση.
Ο Εμ. Χρυσολωράς πέθανε αιφνίδια το 1415.

Πλήθων Γεώργιος Γεμιστός (1355-1452)
Ο γνωστός Έλληνας φιλόσοφος του 14ου -15ου αιώνα. Ίδρυσε φιλοσοφική σχολή το 1400 στο Μυστρά. Ήταν γνωστός για την υπερηφάνειά του που ήταν Έλληνας «ἐσμέν Ἓλληνες τό γένος, ὡς ἡ τε φωνή και ἡ πάτριος παιδεία μαρτυρεῖ ». Μελέτησε σε βάθος την πλατωνική και αριστοτελική φιλοσοφία και δημοσίευσε μελέτη για τη διαφορά των δύο φιλοσοφικών αντιλήψεων. Έγραψε, μάλιστα, ύμνους υπέρ του ελληνικού δωδεκάθεου. Μαθητές του υπήρξαν πάρα πολλοί λόγιοι της εποχής του.
Ως βαθύς γνώστης της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας έγραψε ένα έργο για την ‘Πολιτεία’ του, όπου ιδέες που άντλησε από τον Πλάτωνα, τους Στωικούς και από αιρετικά δόγματα της Ζωροαστρικής, τις εμπλούτισε με δικές φιλοσοφικές απόψεις.
Τη φιλοσοφία του και τις απόψεις του διακοίνωσε στη Δύση όταν επισκέφθηκε συνοδεύοντας τον αυτοκράτορα Ιωάννη Η΄ στη Σύνοδο της Φερράρας (γνωστή ως Σύνοδος Φλωρεντίας). Μαζί του ήταν ο μαθητής του, ανθρωπιστής και κατόπιν καρδινάλιος Βησσαρίων.Στα έτη της παραμονής του στη Φλωρεντία (1437-39) με διαλέξεις και γραπτά του εντυπωσίασε τους Ιταλούς ανθρωπιστές καθώς και τον ηγεμόνα της Φλωρεντίας Κόζιμο των Μεδίκων.
Μετά το θάνατό του, το φιλοσοφικό του έργο για την πολιτεία του, παραδόθηκε στον πατριάρχη Γεννάδιο Σχολάριο που αφού το διάβασε το έκρινε ‘ειδωλολατρικό’ και ‘σατανικό’ γιατί περιείχε «τά σαπρά τῶν Ἑλλήνων ληρήματα».Το έκαψε δημόσια και κάλεσε όσους έχουν τυχόν αντίγραφα να κάνουν το ίδιο.
.
Μετά το θάνατό του καταλήφθηκε ο Μυστράς από τους Οθωμανούς. Τέσσερα χρόνια αργότερα (1466) θαυμαστές του από την Ιταλία με πρωτοβουλία του Σιγισμούνδο Μαλατέστα αποβιβάστηκαν στη Λακεδαίμονα, έσκαψαν στον τάφο του, πήραν τα οστά του και τα μετέφεραν με το καράβι στο Ναό των Μαλατέστα (Tempio Malatestiano) στο Ρίμινι, όπου σήμερα βρίσκονται και τιμώνται εκεί: «για να βρίσκεται ο μεγάλος Διδάσκαλος μεταξύ Ελευθέρων Ανθρώπων».
Σε τέτοιο απίστευτο βαθμό ήταν η εκτίμηση και η αγάπη προς τη διάνοιά του, από ανθρώπους που επαναστάτησαν στη μεσαιωνική θεοκρατική παράδοση και αντίληψη. Δημιούργησαν και χάραξαν,έτσι -με τη δύναμη της ψυχής τους- το δρόμο της Αναγέννησης του Ελληνισμού μέσα στον σκοτεινό ευρωπαϊκό μεσαιωνισμό.

Κάθε δευτερόλεπτο οι Ελληνες επιβαρυνόμαστε Χίλια 1000 ευρώ



Σύμφωνα με το «ρολόι» του Χρέους: Mία απεικόνιση του προβλήματος και της δυναμικής εξέλιξής του

Το “ρολόι του χρέους” (debt clock) αποτελεί μία επινόηση του αμερικανού Seymour Durs, ο οποίος, το 1989 δημιούργησε μία μεγάλη ηλεκτρονική κατασκευή συνεχούς μεταβαλλόμενης απεικόνισης του δημοσίου χρέους των ΗΠΑ, κοντά στην Times Square της Νέας Υόρκης.  Από τότε, έχουν κατασκευασθεί πολλά παρόμοια “ρολόγια”, τόσο για το χρέος των ΗΠΑ, όσο και για το χρέος άλλων χωρών. Το “ρολόι χρέους” που φιλοξενεί το eurocapital.gr (στο δεξί μέρος της κεντρικής σελίδας), αποτελεί την πρώτη κατασκευή διαρκούς παρακολούθησης του χρέους σε ελληνικό site. Το “ρολόι του χρέους” δε συνιστά έναν επιστημονικό τρόπο στιγμιαίου και διαρκούς υπολογισμού. Η παρατηρούμενη μεταβολή βασίζεται στην πρόβλεψη που έχει γίνει για την εξέλιξή του σε κάποια χρονική στιγμή στο μέλλον. (Ανάλογα με τα στοιχεία που είναι κάθε φορά διαθέσιμα, αναπροσαρμόζονται και οι προβλέψεις και συνεπώς και η ταχύτητα μεταβολής του).
   Εθνικό Δημόσιο Χρέος
Σύνολο Χρέους:
329.198.464.128
  €
Χρέος ανά νοικοκυριό:
81.754
  €
Χρέος ανά πολίτη:
29.177
  €

Όμως, έχει μία πολύ σημαντική χρησιμότητα: Βοηθά στη συνειδητοποίηση του μεγέθους του χρέους και κυρίως, της δυναμικής της εξέλιξής του. Μέσα από την παρατήρησή του, πέρα από τον αρχικό εντυπωσιασμό, γινόμαστε περισσότερο ευαίσθητοι απέναντι στο σοβαρό πρόβλημα που βιώνει σήμερα η χώρα και αντιλαμβανόμαστε καλύτερα το μέγεθος των προσπαθειών που θα πρέπει να γίνουν. Το χρέος που απεικονίζεται στο “ρολόι” είναι χρήματα που θα τα πληρώσουμε εμείς. Μέσα από αυξημένη φορολογία, μέσα από λιγότερες κρατικές δαπάνες και επενδύσεις. Και συνεπώς μας ενδιαφέρει άμεσα. Αυτό, μας κάνει περισσότερο ευαίσθητους απέναντι στο ζήτημα της σπατάλης του δημόσιου τομέα. Και μας οδηγεί -ή θα πρέπει να μας οδηγεί- στη διάθεση της αντίδρασης και της διαμαρτυρίας. Και στην απαίτηση από την εκάστοτε Κυβέρνηση να σέβεται περισσότερο τα χρήματά μας και να τα διαχειρίζεται με μεγαλύτερη σύνεση.
 
http://www.epikairostypos.gr/2011/01/1000.html

Δημήτρης Αντωνίου: Οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ: Ποινική δίωξη κατά Παπανδρέου και 173 βουλευτών - η ανταπόκριση του διαδικτύου
Συμπληρωματικά επισημαίνεται:

"...Να εξεταστεί επίσης από τον εισαγγελέα εάν η σιωπή και αδράνεια ττου Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στα εκτενώς στην μήνυσή μου περιγραφείσες προδοτικές ενέργειες και...
 παραλείψεις της κυβέρνησης και στην τραγική κατάσταση κατοχής της χώρας από ξένες δυνάμεις (Τρόικα) συνιστούν ενσυνείδητη παραβίαση συνδυαστικά των άρθρων Συντ.120, ΠΚ 14.2, και του άρθρου 2 παρ.3 του ν. 265/1976 (ΦΕΚ Α` 36 /17-02-1976) «περί της ευθύνης του Προέδρου της Δημοκρατίας», στο οποίο περιγράφεται το έγκλημα της εκ προθέσεως παραβιάσεως του συντάγματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το ενδεχόμενο αυτό να κριθεί και με βάση το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρνήθηκε να υπογράψει τα σχετικά ΠΔ που προβλέπονται στο άρθρο 2 του ν.3845/2010 (Μνημόνιο) για την εφαρμογή του Μνημονίου, αρχής γενομένης από το πρώτο ΠΔ που του εισηγήθηκε προς υπογραφή τον Ιούνιο του 2010 ο τότε υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος, σε λεπτομέρειες του οποίου έχω αναφερθεί στο παρόν κείμενο. Η άρνηση της υπογραφής των ΠΔ από τον Πρόεδρο, ανάγκασε την κυβέρνηση να φέρει προς ψήφιση στην Βουλή σειρά νόμων που προβλέπονται στο Μνημόνιο, με τεράστιο κομματικό και κοινωνικό κόστος, διαδηλώσεις, καταστροφές, ανθρώπινους θανάτους και τραυματισμούς κλπ., γεγονότα που θα είχαν αποφευχθεί φυσικά εάν ο Πρόεδρος είχε εκδώσει τα σχετικά ΠΔ. ...
Η ΜΟΝΗ εξήγηση της άρνησης του Προέδρου να υπογράψει την έκδοση των σχετικών ΠΔ είναι ότι αυτός τελεί σε πλήρη γνώση και επίγνωση της αντισυνταγματικότητας, του παρανόμου και της προδοτικής φύσεως της Δανειακής Σύμβασης και του Μνημονίου και δεν θέλει να συνδέσει το όνομά μου με ένα προδοτικό νόμο και σύμβαση. Επιπλέον όμως και ταυτόχρονα με τα παραπάνω, η άρνησή του αυτή να υπογράψει τα ΠΔ δεν αρκεί να εξαλείψει τις αξιόποινες πράξεις που αυτός ενέχεται εκ της παραλήψεως των νομίμων πράξεων που αυτός υποχρεούται εκ του Συντάγματος να πράξει, κάτω από τις παρούσες συνθήκες Εθνικής Προδοσίας και Κατοχής της χώρας δια της ψήφισης του Μνημονίου και της υπογραφής της Δανειακής Σύμβασης. Συγκεκριμένα, το αξιόποινο των παραλήψεών του έγκειται στην παράληψή του να διαλύσει την Βουλή (Συντ. 41, 120) υπό τις παρούσες συνθήκες Εθνικής Προδοσίας και Κατοχής της χώρας, πράγμα όμως που δεν κάνει (σημειώνω ότι έχω στείλει ταχυδρομικά την μήνυσή μου στον Πρόεδρο από τον Μάιο του 2010, συνεπώς ο ίδιος γνωρίζει την προειδοποίηση που του κάνω στις τελευταίες παραγράφους της να μην υπογράψει τα σχετικά ΠΔ του Μνημονίου, διότι θα καταστεί κι αυτός συνεργός την Εσχάτη Προδοσία των υπολοίπων επίορκων βουλευτών).
Κι ο Πρόεδρος δεν έμεινε μόνο σε αυτά. Αλλά σε τηλεοπτική του δήλωση μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο την 01-01-2011 δήλωσε ότι «…ο ελληνικός λαός υποφέρει από το Μνημόνιο, αλλά καταλαβαίνει ότι ο δρόμος του Μνημονίου είναι μονόδρομος, δεν υπάρχει άλλος δρόμος». Με άλλα λόγια ο Πρόεδρος, ομιλών και πράτων ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Τύπου, παράνομα Διαφημίζει και Δικαιολογεί την Εθνική Προδοσία (που ο ίδιος έμπρακτα-σύμφωνα με τα όσα προείπα- έχει δείξει ότι πιστεύει ως τετελεσμένο και αληθές γεγονός) για οικονομικούς λόγους!, με αποτέλεσμα να παραβιάζει και καταλύει την ουσιαστική και βασική αρχή της Δημοκρατίας, η οποία –εξ ορισμού-μοναδικά και πάνω απ` όλα προστατεύει και διαφυλλάττει της ατομικές και πολιτικές ελευθερίες των πολιτών, ΟΜΟΛΟΓΕΙ την Κατάλυση της Δημοκρατίας και του Δημοκρατικού Συντάγματος της Ελλάδος,
με αποτέλεσμα –εκτιμώ- ότι συντρέχουν λόγοι παράβασης εκ μέρους του συνδυαστικά των άρθρων Συντ. 1,120, 41, ΠΚ 14.2, 135 (προπαρασκευστικές πράξεις προδοσίας), αλλά και του άρθρου 2 παρ.3 του ν. 265/1976 (βλ. και σελ.18).


Η αντισυνταγματικότητα της ψήφισης του Μνημονίου, ως μέρος της Εσχάτης Προδοσίας


Την 08-05-2010 υπεγράφη μεταξύ της Κυβέρνησης και της Τρόικας μια διεθνής Δανειακή Σύμβαση τριετούς διάρκειας, ύψους 110 δις., εκ των οποίων τα 80 από το Κράτη Μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης (εκτός της Γερμανίας για την οποία δάνεισε η κρατική Γερμανική Τράπεζα KfW) και 30 δις. από το ΔΝΤ. Η Σύμβαση αυτή δεν έχει ακόμα κυρωθεί στο σύνολό της με κυρωτικό νόμο από την Ελληνική Βουλή και με πλειοψηφία 180 βουλευτών, σύμφωνα με τα άρθρα 28 παρ.2 Συντ.και 36 παρ.2 Συντ. Ένα μέρος όμως της Σύμβασης αυτής ψηφίστηκε –με απλή πλειοψηφία των 172 βουλευτών και συνεπώς κατά παράβαση των παραπάνω συνταγματικών άρθρων - την 06-05-2010 με την μορφή Μνημονίου Συνεργασίας και Κατανόησης!, ως «παραρτήματος» στον ν.3845/06-05-2010 από την Ελληνική Βουλή με «απλή» πλειοψηφία 172 βουλευτών (θα ίσχυε και με απλή πλειοψηφία 151 ψήφων), ώστε να αρχίσει –καταχρηστικά και παράνομα- να εφαρμόζεται η δανειακή αυτή σύμβαση, η οποία καταλύει βασικές αρχές του Πολιτεύματος και γι αυτό συνιστά πράξη Εσχάτης Προδοσίας από τους ψηφίσαντες αυτήν και από τους ανερχόμενους αυτήν, σύμφωνα με όσα έχω καταθέσει μέχρι τώρα.
Στις 07-05-2010 η κυβέρνηση με ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα –και κατά παράβαση των παραπάνω συνταγματικών άρθρων- πέτυχε την τροποποίηση της παρ.4 του άρθρου 1 του ν.3845/06-05-2010 κι έτσι με το άρθρο 9 του ν.3847/07-05-2010 οι διεθνείς συμβάσεις που εξουσιοδοτήθηκε να υπογράφει ο υπουργός οικονομικών στο πλαίσιο του Μνημονίου, δεν θα ήρχοντο πλέον στην Βουλή προς επικύρωση (όπως προέβλεπε η παρ.4 του άρθρου 1 του ν.3845/06-05-2010), αλλά «για συζήτηση και ενημέρωση».
Εδώ θα πρέπει να τονίσω, για τρίτη φορά, ότι η ενδεχόμενη ψήφιση της συγκεκριμένης δανειακής σύμβασης μεταξύ της «Ελληνικής κυβέρνησης» και της Τρόικας-δηλαδή με τους συγκεκριμένους προδοτικούς όρους που περιέχει και τους οποίους έχω αναλύσει στα προηγούμενα υπομνήματά μου, αλλά και επαναλαμβάνω παρακάτω- ακόμα και από τα 3/5 των βουλευτών κατά το άρθρο 28 παρ.2 του Συντάγματος, δεν θα την καθιστούσε νόμιμη, ούτε θα εξάλειφε το χαρακτήρα της ως προιόν (αιτία και αποτέλεσμα) εσχάτης προδοσίας, διότι η παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας δεν νομιμοποιείται ούτε και με την ψήφο και των 300 βουλευτών.
Ο νόμος αυτός (3847/2010) τέθηκε σε ισχύ από την 11-05-2010 (ΦΕΚ Α` 67/11-05-2010) συνεπώς δεν αφορά την ανάγκη κύρωσης της (πλήρους) Δανειακής Σύμβασης (που υπεγράφη την 08-05-2010), η οποία ακόμα και μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί στην Βουλή προς κύρωση με κυρωτικό νόμο με τις διατάξεις του άρθρου 28 παρ.2 Συντ. Επιπλέον, η ως άνω διάταξη του άρθρου 9 του ν.3847/07-05-2010 είναι και αντισυνταγματική, διότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την παρ.2 του άρθρου 36 Συντ., εφόσον οι διατάξεις του αφορούν φορολογικά και άλλα οικονομικά μέτρα σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς, αφορούν ατομικά τους Έλληνες.
Στην συνέχεια, ο υπουργός οικονομικών, κάνοντας χρήση της αντισυνταγματικής διάταξης του άρθρου 9 του ν.3847/07-05-2010, υπέγραψε την 06-08-2010 και δεν έφερε προς κύρωση στην Βουλή- και το «δεύτερο Μνημόνιο», καθ` επιταγήν του οποίου η κυβέρνηση ψήφισε στον Σεπτέμβριο του 2010 σειρά νόμων που αφορούν τις συνθήκες εργασίας (βλ. Παρακάτω).
Κατά συνέπεια η πλειοψηφία των βουλευτών που ψήφισαν το παραπάνω άρθρο 9 του ν.3847/2010, αλλά και ο υπουργός οικονομικών –εκτός της εσχάτης προδοσίας- διέπραξαν και «κατάχρηση πληρεξουσιότητας» (ΠΚ 151) με την ψήφιση της παραπάνω διάταξης και την υπογραφή του δευτέρου Μνημονίου, αντίστοιχα.
Τέλος, οι διατάξεις (το περιεχόμενο) και του «πρώτου Μνημονίου»-που ψηφίστηκε ως νόμος 3845/2010 την 06-05-2010 από την Βουλή- και συνεπώς και της συνολικής Δανειακής Σύμβασης, επιπλέον δε και οι διατάξεις του «δευτέρου Μνημονίου» της 06-08-2010 που υπεγράφη μόνο από τον Υπουργό οικονομικών (κατά το άρθρο 9 του ν.3847/2010), είναι αντισυνταγματικά και για τον λόγο ότι έρχονται σε αντίθεση με την αρχή της δοτής αρμοδιότητας (άρθρα 4 παρ.1 και 5 της Συνθήκης της Λισσαβώνας -Ευρωπαικό Σύνταγμα, σε συνδυασμό με τα άρθρα 2-6 της Συνθήκης της Λισσαβώνας για την λειτουργία της ΕΕ, σύμφωνα με τα οποία η άσκηση της εισοδηματικής κοινωνικής και φορολογικής και Ασφαλιστικής πολιτικής (στις οποίες αναφέρονται τα Μνημόνια) ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των αυτοδυνάμων και ανεξαρτήτων κρατών-μελών της Ευρωπαικής Ένωσης (ΕΕ), η οποία (ΕΕ) μπορεί (στα πλαίσια των άρθρων 126 παρ.9 και 136 της Συνθήκης της Λισσαβώνας) να πάρει αποφάσεις που καθορίζουν μόνο τους γενικούς μακροοικονομικούς στόχους των κρατών-μελών που βρίσκονται σε επιτήρηση λόγω υπερβολικών ελλειμμάτων (Επ2., σελ. 36-37 των Επικαίρων). Συνεπώς, η ψήφιση των διατάξεων του πρώτου Μνημονίου (ν.3845/2010) και της Δανειακής Σύμβασης της 08-05-2010, αλλά και η υπογραφή από τον υπουργό οικονομικών των διατάξεων του δευτέρου Μνημονίου (της 06-08-2010), συνιστούν κατάχρησης πληρεξουσιότητας αυτών (ΠΚ 151), δεδομένου ότι οι διατάξεις των, αντίκειται στα άρθρα 4 παρ.1 και 2-6 της Συνθήκης της Λισσαβώνας.
Επιπλέον, με τις διατάξεις (περιεχόμενο) των παραπάνω δύο Μνημονίων και την Δανειακή Σύμβαση εκχωρούνται κυριαρχικά δικαιώματα Νομοθετικής και Εκτελεστικής Εξουσίας όχι μόνο στην ΕΕ, αλλά και στο ΔΝΤ, στοιχειθετώντας τα εγκλήματα της Εσχάτης Προδοσίας (ΠΚ 134. 134α) (για τους αναλυτικούς λόγους που έχω εκθέσει στις προηγούμενες καταθέσεις μου).
Οι παραπάνω παράνομες πράξεις της κυβέρνησης και της κυβερνητικής πλειοψηφίας, οι οποίες δείχνουν ένα πάθος υπογραφής και ψήφισης, προφανώς αντισυνταγματικών διεθνών συμβάσεων (μνημονίων), με όρους που στοιχειοθετούν τα εγκλήματα της κατάχρησης πληρεξουσιότητας (ΠΚ 151) και Εσχάτης Προδοσίας (ΠΚ 134. 134α), αποδεικνύουν την εγκληματική προαίρεση της κυβέρνησης για τον συντακτικό αφανισμό της χώρας, με κίνητρο –όπως υποψιάζομαι- ίδιον όφελος, το οποίο κάποτε θα φανερωθεί (διότι δεν μπορώ να σκεφθώ ότι όλοι στην κυβέρνηση έχουν μειωμένο καταλογισμό λόγω νοητικής, ή ψυχικής ανεπάρκειας).
Από όλα τα παραπάνω συνάγεται ότι τα δύο Μνημόνια, αλλά και οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί καθ` επιταγή αυτών, είναι άκυροι (και παράνομοι) για τον απλό λόγο ότι τα Μνημόνια και η Δανειακή Σύμβαση δεν έχουν ψηφιστεί (ή δεν έχουν κάν ψηφιστεί) από την βουλή, με όρους κατάχρησης πληρεξουσιότητας (αλλά και εσχάτης προδοσίας). Συνεπώς η ζημία που υπέστησαν όλοι οι Έλληνες και το Ελληνικό Δημόσιο, βαρύνει και πρέπει να αναζητηθεί από τα μέλη της κυβέρνησης ατομικά, ήτοι με κατάσχεση της ιδιωτικής των περιουσίας.
Ταυτόχρονα με την ψήφιση του πρώτου Μνημονίου στην ελληνική βουλή την 06-05-2010, η Τρόικα μας έδωσε την πρώτη δόση του Δανείου (ύψους νομίζω 20 δις.ευρώ), ενώ έθεσε ως όρο για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης (τον Σεπτέμβριο του 2010 ύψους 10 δισ. ευρώ) την επίτευξη των οικονομικών στόχων που προέβλεπε ο ν. 3845/2010 (Μνημόνιο). Οι εξειδικευμένες όμως διατάξεις του Μνημονίου (με την μορφή «παραρτημάτων» του ν.3845/2010) για να εφαρμοστούν απαιτείτο να εκδοθούν τα αντίστοιχα Προεδρικά Διατάγματα (ΠΔ), όπως ο ν.3845/2010 προέβλεπε (άρθρο 2). Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όμως –ευλόγως- αρνήθηκε να υπογράψει τα αντίστοιχα ΠΔ (πολλοί είπαν λόγω της παρούσας μήνυσης) με αποτέλεσμα οι διατάξεις αυτές να ψηφιστούν με την μορφή νόμου, που ρύθμιζε το νέο συνταξιοδοτικό καθεστώς στην χώρα, στην Ελληνική Βουλή τον Ιούλιο του 2010. Η άρνηση υπογραφής των σχετικών προεδρικών διαταγμάτων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας –των παραπάνω αλλά και των επομένων- ευθέως οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Πρόεδρος είναι πεπεισμένος για το παράνομο της Σύμβασης και του Μνημονίου, αλλά η άρνησή του για την υπογραφή των προεδρικών διαταγμάτων δεν τον απαλλάσσει των ευθυνών του και της εγκληματικής του συνέργειας στην ανήκουστα εσχάτη προδοσία που διέπραξε η «ελληνική κυβέρνηση» και «βουλή».
Η ψήφιση των διατάξεων αυτών συνιστά βέβαια μια ακόμα πράξη Εσχάτης Προδοσίας, διότι συμπληρώνει και υλοποιεί τον προδοτικό επίσης νόμο 3845/2010, οι οποίοι είναι μέρη της Προδοτικής Δανειακής Σύμβασης..."

http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/

Το ρεσιτάλ υποκρισίας του ΠΑΣΟΚ


Οι τελευταίες εξελίξεις στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο της Siemens επιβεβαιώνουν, με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο, ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου δεν είναι η απόδοση δικαιοσύνης, αλλά η συγκάλυψη ευθυνών που έχουν πολιτικό κόστος για το ΠΑΣΟΚ και η προσπάθεια αξιοποίησης πιθανών αποτελεσμάτων της επιχείρησης «κάθαρσης» με τη «θυσία» παλαιών, ανενεργών πλέον στελεχών του ΠΑΣΟΚ και εσωκομματικών αντιπάλων.

Όταν, όμως, το πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής, δηλαδή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ζητά τη διερεύνηση πολιτικών και ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων, όπως οι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων Σημίτη και στενοί συνεργάτες του τότε πρωθυπουργού κ.κ. Μαντέλης, Βερελής, Παπαντωνίου, Χριστοδουλάκης, ο απλός πολίτης διερωτάται κατά πόσο μπορεί να μη φέρει καμία ευθύνη ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός.

Απορεί ο πολίτης αυτής της χώρας που δοκιμάζεται από τα σκληρά μέτρα του μνημονίου και περιμένει κάποια στιγμή να αποκαλυφθούν στο φως όλα όσα οδήγησαν στην κατάσταση αυτή, γιατί εξαιρέθηκε το όνομα του κ. Σημίτη από το πόρισμα και για ποιο λόγο τα μέλη της Εξεταστικής απέφυγαν ακόμη και την κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού, υπό την προεδρία, άλλωστε, του οποίου λαμβάνονταν οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για τις υπό διερεύνηση συμβάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και αυτή η απολογία του ίδιου του κ. Σημίτη που έγινε μετά από χρόνια, δεν διακρίνεται ούτε από ίχνος αυτοκριτικής. Με την ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα, υπερασπίστηκε τις προγραμματικές συμβάσεις για τη Siemens, όχι, όμως, και τους τότε στενούς του συνεργάτες και, φυσικά, δεν ανέφερε ούτε λέξη για την «ταμπακέρα».

Στην πραγματικότητα, το ΠΑΣΟΚ του κ. Παπανδρέου επιδίδεται σε ρεσιτάλ πολιτικής υποκρισίας. Αφενός επιχειρεί να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες του για τα σκάνδαλα και αφετέρου επιδιώκει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, η οποία απαιτεί να λάμψει η αλήθεια ακόμη και αν η έρευνα αφορά πολιτικά στελέχη που παραμένουν ενεργά ή πρόσωπα που δεν μπορεί να «διαχειριστεί» ή δεν τολμά να «αγγίξει» ο σημερινός πρωθυπουργός.

Πηγή

Αποφυλακίζεται πράκτορας της ΜΙΤ

Ο έγκριτος δημοσιογράφος Μάνος Ηλιάδης από τη στήλη του στο Κόσμο του Επενδυτή αναδεικνύει για πολλοστή φορά το ζήτημα της ευνοικής μεταχείρισης των καταδικασθέντων για υποθέσεις κατασκοπείας σε βάρος της Ελλάδας καθώς επίκειται η αποφυλάκιση του Μεχμέτ Μποσταντζή, του μουσουλμάνου από τη Θράκη που συνελήφθη τον Ιούλιο του 2009 έχοντας στη κατοχή του εκατοντάδες φωτογραφίες ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων, οπλικών συστημάτων και αιγιαλών απόβασης στα νησιά (βλ. Σύλληψη Τούρκου κατασκόπου στην Σαμοθράκη, Kαταδίκη του μουσουλμάνου κατάσκοπου). Ο Μποσταντζή που καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή αναμένεται να αποφυλακιστεί σύντομα χάρη στη προνομιακή διάταξη της εκτέλεσης κοινωνικού έργου!

Σημειώνεται πως η σύλληψη μετά από παρακολούθηση του Μ. Μποσταντζή αποκάλυψε ένα ευρύ δίκτυο κατασκοπείας της ΜΙΤ που είχε στηθεί στη Θράκη.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το Άρθρο 146 του Ποινικού Κώδικα που αφορά τη Παραβίαση μυστικών της Πολιτείας
1. Όποιος με πρόθεσή του και παράνομα παραδίδει ή αφήνει να περιέλθουν στην κατοχή ή τη γνώση άλλου έγγραφα, σχέδια ή άλλα πράγματα ή ειδήσεις που τα συμφέροντα της πολιτείας ή των συμμάχων της επιβάλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.
2. Σε καιρό πολέμου ο υπαίτιος τιμωρείται με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών.


Το Άρθρο 148 που αφορά το αδίκημα της Κατασκοπείας αναφέρει πως
1. Όποιος με πρόθεσή του και παράνομα πετυχαίνει να περιέλθουν στην κατοχή του ή στη γνώση του αντικείμενα ή ειδήσεις από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 146 τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους.
2. Αν όμως ο υπαίτιος ενήργησε με σκοπό να χρησιμοποιήσει τα ανωτέρω αντικείμενα ή ειδήσεις για να τα διαβιβάσει σε άλλον ή να τα ανακοινώσει έτσι ώστε να μπορούν να εκθέσουν σε κίνδυνο το συμφέρον του κράτους και ιδίως την ασφάλειά του ή κάποιου από τους συμμάχους του τιμωρείται με ποινή κάθειρξης και σε καιρό πολέμου με ισόβια κάθειρξη ή θάνατο.


ενώ σύμφωνα με το Άρθρο 149
1. Όποιος: α) χωρίς δικαίωμα καταρτίζει εικόνες ή σχέδια οχυρώσεων πλοίων, δρόμων, καταστημάτων ή άλλων έργων ή στρατιωτικών τόπων ή β) για το σκοπό αυτό μπαίνει κρυφά ή με απάτη στα μέρη αυτά, αν η προσέλευση εκεί απαγορεύεται στο κοινό, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα από ειδική διάταξη.
2. Όποιος εισέρχεται στα πιο πάνω μέρη κρυφά με απάτη τιμωρείται γι’ αυτό και μόνο με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών.


strategyreport

Απετάξω το Γιωργάκη;

Του Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη, Κατερίνη

Αντιγράφοντας από την προσωπική ιστιοσελίδα του Πρωθυπουργού.

Διακρίσεις: ΗΠΑ, Ουάσιγκτον - Βραβείο: Υπερασπιστής της Δημοκρατίας (2003), Ιταλία-Ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Αξίας (2003), Πορτογαλία-Ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος του...
 Infante dom Henrique (2002), Βέλγιο-Ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος του Στέμματος (2001), Ισπανία-Ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Ισαβέλλας της Καθολικής (2001), Γερμανία-Ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Αξίας, πρώτης τάξεως (2000), Αναγόρευση σε Μέγα Σταυροφόρο του Τάγματος των Ορθοδόξων Σταυροφόρων του Παναγίου Τάφου και Απονομή του Μεγαλόσταυρου από τον Πατριάρχη της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης Διόδωρο Α' - δεν το σχολιάζω - (30 Σεπτ. 1999), Ισπανία-Ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Πολιτικής Αξίας (1998).

Πολύς Σταυρός έπεσε βρε Διόδωρε...και μάλιστα Μεγαλόσταυρος...

- Αποτάσση τω Σατανά; Και πάσι τοις έργοις αυτού; Και πάση τη λατρεία αυτού; Και πάση τοις αγγέλοις αυτού;
- Αποτάσσομαι...
- Απετάξω τω Σατανά;
- Α­πε­τα­ξά­μην.
- Απετάξω το Γιωργάκη;
- Θού, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου.

http://www.protagon.gr/

Στήνουν το γεωτρύπανο σε 2 εβδομάδες-ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠ ΟΨΗ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Οι άνθρωποι της Noble Energy βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και για έναν άλλο λόγο. Το αργότερο σε δυο εβδομάδες, στις αρχές του Φεβράρη, δηλαδή, θα στήσουν το πρώτο γεωτρύπανο στη θαλάσσια περιοχή του Ισραήλ όπου θα αρχίσουν τις γεωτρήσεις. Το γεωτρύπανο, όπως πληροφορούμαστε, μπορεί να μετακινηθεί εύκολα και για...
 γεωτρήσεις και σε άλλες περιοχές όπως στο Οικόπεδο Δώδεκα της Κύπρου. Αυτό αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου, αν ζητηθεί από την κυπριακή κυβέρνηση.
Η συμφωνία μας με την Noble Energy
Όπως είναι γνωστόν, η Κύπρος έχει υπογράψει συμφωνία με την εταιρεία αυτή για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Οικόπεδο Δώδεκα. Σε περίπτωση που βρεθούν κοιτάσματα η συμφωνία προνοεί πως η εταιρεία που θα κάνει τις γεωτρήσεις και την εξόρυξη θα πωλεί το προϊόν και θα δίνει στη χώρα που το κατέχει μεγάλα ποσοστά. Οι γεωτρήσεις πρέπει να γίνουν από τον Οκτώβριο φέτος μέχρι και τον Οκτώβριο του 2013, εκτός κι αν λόγοι άλλοι επιβάλλουν όπως οι εργασίες αρχίσουν νωρίτερα.
Από το περιβάλλον της Noble Energy, που έχει ήδη κάνει τις δικές της έρευνες και απεφάνθη ότι υπάρχουν κοιτάσματα τουλάχιστον στο Οικόπεδο Δώδεκα, έγινε γνωστό ότι η Κύπρος είναι δυο φορές πιο πλούσια σε φυσικό αέριο από το Κατάρ, ενώ στο Οικόπεδο Δώδεκα έχουν εντοπιστεί τεράστιες ποσότητες.
Αρκετά τρισεκατομμύρια
Στην ερώτηση πόσο μεγάλες είναι οι ποσότητες αυτές η απάντηση της εταιρείας είναι πως μια πρώτη ένδειξη φανερώνει αρκετά τρισεκατομμύρια κ.μ., όμως τίποτε δεν μπορεί να λεχθεί με ακρίβεια αν δεν αρχίσουν οι γεωτρήσεις.
Με βεβαιότητα και 100% σίγουροι για τις ποσότητες θα μπορούμε να είμαστε όταν θα αρχίσουμε τις γεωτρήσεις, λέει η Noble Energy.
Ένας από τους ειδικούς της εταιρείας, μάλιστα, είπε ότι στην 15ετή υπηρεσία του στην Noble Energy και με βάση τις εμπειρίες που είχε σε γεωτρήσεις για πρώτη φορά έχει τόσο καθαρή ένδειξη για τον πλούτο που υπάρχει στο Οικόπεδο Δώδεκα.
Οι αντιδράσεις της Τουρκίας
Για τις αντιδράσεις οι οποίες είναι δυνατόν να προκληθούν από την Τουρκία, η Noble Energy δηλώνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει οποιαδήποτε ανησυχία.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα άφηναν μια εταιρεία τους να εκτεθεί σε κινδύνους συρράξεων αν γνώριζαν ότι υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο, ανέφεραν οι της εταιρείας.

ΝΕWSN.WORDPRESS.COM

Τι δεν κάναμε με τα €300 δις που δανειστήκαμε και τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει για την Ελλάδα


Ακούγοντας τα νέα από την Ελλάδα, πικραίνομαι πραγματικά από το γεγονός ότι η πατρίδα δεν μπορεί να βρεί επιτέλους ένα δείγμα γραφής και να ξεφύγει από την μιζέρια της συζήτησης για τα σκάνδαλα και για τους υπευθύνους πολιτικούς. Σε μιά στιγμή που η κοινωνία θα έπρεπε αποκλειστικά να ασχολείται με την θεραπεία των προβλημάτων της από την οικονομική κρίση και την επίπτωση που έχει το Μνημόνιο στην καθημερινότητα των οικογενειών και των επιχειρήσεων, όλα τα κανάλια (που ευτυχώς δεν τα βλέπουμε στο εξωτερικό) ασχολούνται με μια αδιάκοπη καταστροφολογία και στήνουν «κρεμάλες» των διαφόρων υπευθύνων πολιτικών που, δυστυχώς, πλούτισαν στην πλάτη των Ελλήνων και της χώρας, αλλά φρόντισαν και να καλύψουν εαυτούς με τρόπο αρκετά πονηρό ώστε να μην είναι δυνατόν να ταυτοποιηθούν οι ενδείξεις γι’ αυτούς.

Η Ελλάδα δυστυχώς, πληρώνει όλα αυτά τα τραύματα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών της για τα επόμενα 20 με 30 χρόνια, πάνω στην πρόσκαιρη καλοπέραση της γενεάς του Πολυτεχνείου και όσων αναρριχήθηκαν στα διοικητικά πόστα της εξουσίας μεταξύ του 1980 και σήμερα. Με τα χρήματα που η χώρα έλαβε από την ΕΕ, ως δωρεά, για την ανάπτυξή της, θα έπρεπε να είχε χτίσει μόνη της υπερσύγχρονους αυτοκινητοδρόμους, τραίνα που να πετάνε και άλλες υποδομές και αν τα €300 δις που δανείστηκε όλα αυτά τα χρόνια είχαν τοποθετηθεί σωστά, με φειδώ, πρόγραμμα και αγάπη για την πρόοδο της χώρας και όχι για τον πλουτισμό μερικών, θα είχαμε κάνει την Ελλάδα μιά χώρα παράδειγμα για την Ευρώπη και για τον κόσμο. Στην χώρα μας δεν λείπει η ικανότητα και η μόρφωση. Λείπει η απλότητα, το μέτρο, η λογική σκέψη και η υποβοήθηση της επιχειρηματικότητας με σύγχρονο τρόπο. Λείπει ακόμα η κατάλληλη νοοτροπία – αυτή που θα πρέπει να κάνει τον επιχειρηματία κάτι ως τον σύγχρονο «αγιο» της κοινωνικής δομής, αυτόν που θα είναι επιφορτισμένος να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και κέρδη από τα οποία θα ωφεληθεί η λειτουργία της κρατικής δομής.

Τι θα μπορούσε να είχε γίνει η Ελλάδα, αν είχε αξιοποιήσει σωστά αυτά τα χρήματα και με την κατάλληλη πολιτική διάθεση και δεν το έκανε;

- Θα μπορούσε να είχε κτίσει ένα μηχανισμό παιδείας που θα βοηθούσε στην παραγωγή νέων επιχειρηματιών, επιστημόνων και στελεχών και όχι ατόμων που να ονειρεύονται το δημόσιο. Μαζί με τη στήριξη ξένων πανεπιστημίων και σχολών θα μπορούσε να είχε φτιάξει γενιές που να ξέρουν να εκτιμούν το ρίσκο στην ανοιχτή κοινωνία και να δημιουργούν επιχειρηματικότητα μέσα στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή κοντά σε αυτήν. Αντ’ αυτού, διατήρησε μετρίου επιπέδου παιδεία (σχολεία και πανεπιστήμια), διόγκωσε το κράτος 4-5 φορές περισσότερο απ’ όσο ήταν αναγκαίο και προτίμησε να δίνει επιδοτήσεις σε επιχειρηματίες που δημιουργούσαν επιχειρηματικότητα με κρατικά χρήματα. Αν κάποιος κάνει ανάλυση σήμερα για τον αριθμό των επιχειρήσεων που έχουν επιδοτηθεί και αποδώσει τα αναμενόμενα θα διαπιστώσει μάλλον ότι το κράτος έχει πετάξει στον αέρα τα χρήματα από αυτές τις επενδύσεις.

- Θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα καλύτερο και ισχυρότερο τραπεζικό κέντρο στην περιοχή μας. Ονειρο πάντα της Ελλάδας ήταν να γίνει το οικονομικό κέντρο της ΝΑ Ευρώπης. Η ΝΑ αναπτύχθηκε και αναπτύσσεται, όμως αυτό η Ελλάδα δεν το κατάφερε επιτυχώς. Μόνο ορισμένοι επιχειρηματίες και οι μεγάλες εταιρείες και οι τράπεζες, να εκπροσωπούμε στην περιοχή το Ελληνικό όνομα. Το κλείσιμο συνόρων και η οικονομική κατάρρευση της χώρας με τα επακόλουθά της έγιναν παράδειγμα για αποφυγή. Η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει κάτι όπως η Βιέννη για την Ανατολική Ευρώπη, με δυνατότητες Κύπρου και Ελβετίας. Χώρος όπου θα συντελούνται όλες οι διαπραγματεύσεις και συνεννοήσεις για μεγάλα διεθνή projects της περιοχής και θα οργανώνεται τεχνικά και ουσιαστικά η χρηματοδότησή τους. Αντ’ αυτού η κρίση την μετέτρεψε σε μιά κοινωνία που φοβάται το τι συμβαίνει «εξω» από τα σύνορά της και κλείνεται όλο και πιό πολύ μέσα σε αυτά.

- Θα μπορούσε να είχε γίνει ένα επιχειρηματικό Dubai της Μεσογείου. Ενας χώρος ανάπτυξης και ευημερίας όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι επιχειρήσεις που θα έχουν ενδιαφέροντα στην ευρύτερη περιοχή, με υπερβολικά χαμηλή φορολογία και κίνητρα για εγκατάσταση ξένων εταιρειών. Τα χρήματα που θα έχανε η Ελλάδα από κάποιους υποτιθέμενους φόρους, θα τα κέρδιζε από την μη χρηματοδότηση εταιρειών με τον αναπτυξιακό νόμο (λεφτά που ουσιαστικά χάθηκαν) και από τα παράκλευρα αποτελέσματα των εταιρειών που θα είχαν εγκατασταθεί εκεί. Η ευημερία θα είχε μετατρέψει την Αθήνα σε ένα κέντρο δραστηριότητας, με νέους δρόμους, κτίρια, ανάπτυξη και κεφάλαια που τοποθετούνται στην διαμόρφωση χώρων. Αντ’ αυτού περιορίστηκε σε αυτό που βλέπουμε γύρω μας και δεν αξίζει σχολιασμού.

- Θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει την οργάνωση για την εγκατάσταση κέντρων έρευνας νέων τεχνολογιών σε συνδυασμό με τα πανεπιστήμια. Θα μπορούσε να μετατρεπόταν σε ένα κέντρο στον τομέα αυτό φιλοξενώντας 50.000 οικογένειες ατόμων που ασχολούνται με το αντικείμενο και υποβοηθώντας έτσι στην παραγωγή πρωτοποριακής τεχνολογίας «Made in Greece». Σε συνδυασμό με την επιχειρηματική δραστηριότητα, θα μπορούσε να είχε τεράστια επίπτωση αυτό στον τομέα της ανάπτυξης των χώρων, των ακινήτων και της μετατροπής όλης της Αττικής και της Θεσσαλονίκης σε μικρούς παραδείσους.

- Θα μπορούσε να επένδυε στην παραγωγή ανθρώπων επιχειρηματιών και επιχειρηματικής σκέψης με αποστολή και χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη νέων δράσεων σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Με εταιρείες που έχουν μηδενική φορολογία για διεθνείς δράσεις και μικρή φορολογία για την Ελλάδα. Χωρίς καμμία γραφειοκρατία, με πλήρες ηλεκτρονικοποιημένο περιβάλλον φιλικό στον άνθρωπο και ειδικά αυτόν που επιχειρεί και ο χρόνος του έχει κόστος. Αντ’ αυτού, η Ελλάδα μας επένδυσε σε κοιμώμενους δημόσιους υπαλλήλους, πολλούς στον αριθμό, χωρίς ηλεκτρονικά συστήματα αξίας, με αποτέλεσμα να υπερφορολογείται η επιχειρηματικότητα για να συντηρεί αυτό το λανθασμένο μοντέλλο, να είναι όνειρο όλων να πάνε στο Δημόσιο και το Δημόσιο να είναι ισοδύναμο μια λαμβυρινθώδους γραφειοκρατίας που σκοτώνει τον επιχειρηματία. Και όχι μόνο αυτό, αλλά το όλο κλίμα της κοινωνίας να έχει χτιστεί έτσι ώστε να θεωρεί την επιχειρηματικότητα ως κάτι το κακό, κάτι που κρύβει, πονηριά, κόλπα, κλεψιά και το κέρδος σαν κάτι που πρέπει να το επιτιμήσεις.

Τα χρήματα ήταν πολλά, τεράστια. Ξοδεύτηκαν άδικα χωρίς στόχο και πρόγραμμα. Χωρίς πόνο για το μέλλον της χώρας και των επομένων γενεών. Στη βάση ενός στρεβλού αριστερισμού, τα χρήματα σπαταλώνταν αν και ήταν όλα δανεικά. Τα πρότυπα σχολεία των αξίων που διέπρεπαν στο παγκόσμιο στερέωμα, καταστρέφονταν και ισοπεδώνονταν προς τα κάτω. Τα Πανεπιστήμια από αυστηρά κέντρα μάθησης μετατρέπονταν σε κέντρα πολιτικής διαμάχης. Ο κόσμος ζούσε με τη λογική της «θεσούλας» στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, την παράλογη μονιμοποίηση, και την αναμονή της παραγωγής πλούτου σε κάποιο χρηματιστήριο, από την παραλία.

Και εντάξει, σπαταλήθηκαν τα χρήματα, το χειρότερο είναι ότι η κοινωνία μας αυτοκαταστράφηκε χτίζοντας μιά λανθασμένη και στρεβλή νοοτροπία, όπου το λογικό για όλον τον Δυτικό κόσμο ήταν παράλογο για την Ελλάδα και το αντίθετο. Τώρα τι κάνουμε; Πώς διορθώνουμε όλο αυτό το δημιούργημα; Με ένα πυροτέχνημα, δεν γίνεται! Ο δρόμος είναι μεγάλος και πολύ επίπονος και ο διάλογος πάνω σε αυτό το ζήτημα θα πρέπει να ανοίξει διάπλατα, για όλους μας και με όλους μας.


O Xρήστος Μουρούτης, είναι μόνιμα εγκατεστημένος στην Σόφια από το 1999. Εχει γεννηθεί στην Αθήνα, έχει σπουδάσει νομικά στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται στην Βουλγαρία.

Πηγή

Πλήρωσε με απόλυση το ρεβεγιόν του Πάγκαλου

Με μια περίεργη απόλυση υπαλλήλου της απάντησε η διοίκηση της «Grecotel» στις αποκαλύψεις για την πολυτελή και δωρεάν διαμονή του κ. Θόδωρου Πάγκαλου στη βασιλική σουίτα του «King George Palace» στο Σύνταγμα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Την επομένη...

κιόλας του επίμαχου δημοσιεύματος του «ΘΕΜΑτος» άνθρωποι της διοίκησης ειδοποίησαν αιφνιδίως τη διευθύντρια μάρκετινγκ του ομίλου, κυρία Χριστίνα Τσιλιάκου, για να την ενημερώσουν ότι τερματίζεται η συνεργασία τους έπειτα από τριάμισι χρόνια, λόγω… περικοπών στο ανθρώπινο δυναμικό, όπως της εξήγησαν.
Η κυρία Τσιλιάκου, ωστόσο, η οποία πέρυσι είχε συνεργαστεί και με το ραδιόφωνο του «Πρώτου Θέματος» προσφέροντας σε εκπομπές χορηγίες των «Classical Hotels», φαίνεται να έχει αντίθετη άποψη.
«Δημοσιεύσατε το ρεπορτάζ και το αμέσως επόμενο πρωινό απολύθηκα», αναφέρει η ίδια, για να προσθέσει:
«Μου είπαν ότι η απόλυσή μου έχει να κάνει με περικοπές στο προσωπικό και ότι δεν μπορούν να διώξουν τους παλιούς και θα διώξουν άτομα της ‘‘Classical’’, που είναι και πιο πρόσφατοι στον όμιλο. Με το που βγήκε δηλαδή το ρεπορτάζ σας, είπαν ‘‘ας διώξουμε και κάποιον ως αντίποινα’’. Με ενημέρωσαν ότι η απόλυσή μου έγκειται στο πρόγραμμα μείωσης προσωπικού. Πάντως όλα έγιναν μέσα σε λίγες ώρες. Μου έκοψαν απευθείας και το εταιρικό τηλέφωνο, την ίδια μέρα κιόλας. Ολοι το καταλάβαμε ότι περί αυτού έγινε, δηλαδή εξαιτίας του ρεπορτάζ σας».
Η πρώην διευθύντρια μάρκετινγκ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον της «Grecotel».
Να σημειωθεί ότι μία εβδομάδα μετά το δεύτερο ρεπορτάζ της εφημερίδας, το οποίο επιβεβαιώνει -βάσει ακλόνητων στοιχείων- τη δωρεάν βασιλική διαμονή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στην περίφημη Royal Penthouse Suite των 5.400 ευρώ τη βραδιά, τόσο η διοίκηση της «Grecotel» όσο και ο κ. Πάγκαλος έχουν αποφύγει για ευνόητους λόγους να απαντήσουν, όπως είχαν πράξει την πρώτη φορά.
fimotro

Ξέχασε το ζεύγος Σηφουνάκη να δηλώσει offshore

Ελλιπές φέρεται να είναι το πόθεν έσχες του ζεύγους Σηφουνάκη, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας « ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», η Μάρι Δασκαλαντωνάκη, διατηρεί μαζί με...
 την οικογένεια της κυπριακή εταιρία τύπου offshore μέσω της οποίας διακινούνται τεράστια ποσά.
Σε μια περίοδο που η αξιοπιστία των πολιτικών δοκιμάζεται ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκος Σηφουνάκης, δεν θεώρησε απαραίτητο να δηλώσει την εν λόγω εταιρία στο πόθεν έσχες , γεγονός που εγείρει ερωτηματικά.
Η ξενοδοχειακή επιχείρηση της κ. Δασκαλαντωνάκη, έχει χρέη προς το Δημόσιο γεγονός που καθιστά απαραίτητη, για την αξιοπιστία του υπουργού, τη δήλωση της εταιρίας «BeltencoLtd».

NEWSN.WORDPRESS.COM

Η αναφορά – βόμβα στον σκληρό δίσκο των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2007


Αυτή είναι η επίμαχη αναφορά στα περιβόητα Intelligence Reports τα οποία βρέθηκαν στο αρχείο του καθάρματος. Όπως βλέπετε το κείμενο, αναφέρεται ως “επιστολή που έλαβαν δεξιά υψηλόβαθμα στελέχη”, μετά την αναγγελία των πρόωρων εκλογών…
Πέραν από οποιεσδήποτε φτηνές δικαιολογίες, το κατάπτυστο αυτό κείμενο είναι
ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Είναι η αναγγελία δολοφονίας ολόκληρων οικογενειών που κάηκαν στις πυρκαγιές. Είναι η αναγγελία της δολοφονίας της Ελληνικής Φύσης. Η προαναγγελία της ΜΑΖΙΚΟΤΕΡΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΑΜΑΧΩΝ που έγινε στην Ελλάδα σε καιρό ειρήνης.
Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα:
  • Είναι δυνατόν να υπήρχε ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ “στέλεχος” που να έλαβε αυτή την επιστολή και να μην πήγε απ’ ευθείας στον εισαγγελέα; Ιδιαίτερα μετά τον εφιάλτη εκείνου του καλοκαιριού;
  • Ποιός νοσηρός εγκέφαλος συνέταξε αυτό το ανοσιούργημα και ποιός ανέλαβε την αποστολή του (εάν ισχύει η “δικαιολογία” των ναζιστικών καθαρμάτων).
  • Μα το κυριότερο: Εδώ φαίνεται ότι δεν ήταν ούτε ο “στρατηγός άνεμος” ούτε η υπερθέρμανση του Κατακόλου. Αυτό δεν είναι δελτίο πρόγνωσης καιρικών συνθηκών αλλά προκήρυξη ενός φρικτού εγκλήματος. Εδώ οφείλει όλο το πολιτικό σύστημα να πάρει θέση και να διαλευκανθεί η υπόθεση.
Εδώ με κάθε τρόπο, πρέπει να βρεθεί ο συγγραφέας αυτού του κειμένου έστω και αν χρειαστεί να γίνει με λαϊκή πρωτοβουλία. Να ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ να ομολογήσει. Με κάθε τρόπο, να αποκαλύψει κάθε ένα βρωμερό υποκείμενο που ζει προστατευμένο μέσα στην χλιδή του ναζιστικού χρήματος, στις φτερούγες του κάθε Χριστοφοράκου, του κάθε καθάρματος που διαλύει και δολοφονεί ως πειθήνιο όργανο των ελίτ του πλούτου και του εξουσιασμού.
Δεν είναι θέμα “τιμωρίας των μιζαδόρων”. Πλέον γίνεται θέμα της ίδιας μας της ύπαρξης. Της ευθύνης απέναντι στους νεκρούς, στους αγέννητους, στο αίμα που χύθηκε διαχρονικά για την λευτεριά σε αυτόν τον τόπο.
Το οφείλουμε στη μάνα που έλιωσε μέσα στις φλόγες αγκαλιά με τα παιδιά της. ΠΟΥ; Στην Ελλάδα του 2007.
Το οφείλουμε στους Ήρωες του Μιστρου Ευβοίας. Οφείλει κάθε Έλληνας ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΣΕΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ. (Διαβάστε: Οι ήρωες της Γης και τα ανθρώπινα απορρίματα)
“Όταν όμως είδε τη Φωτιά να τρώει τη Γη που τον ανέθρεψε, τη Μάνα του, σκίρτησε μέσα του η αιώνια κληρονομιά. Δεν συνέχισε το φραπέ των διακοπών. Πήδησε μέσα στα πουρνάρια αρπάζοντας τη μάνικα του πυροσβεστικού που κόλωνε να ζυγώσει τις φλόγες.
Με μια έκσταση. Μάτια πιο πυρωμένα από τη φωτιά. Μη μασάτε ρε! ούρλιαξε. Αυτεγερσία. Άντρας, Άνθρωπος, Ημίθεος. Τα μαλλιά του έπιασαν φωτιά αλλά αυτός εκεί: Δωσμου κι’ άλλο!   Εν Θεώ Ουσία που δαιμόνισε τους πάντες. Ένστολους, τεμπέληδες, μικρά παιδιά. Ευδαιμονία το λένε στο χωριό μου Τρεμόπουλε. Μπορεί να ζήσεις, να πεθάνεις, να σημαδευτείς αλλά πλέον γίνεσαι Ευδαίμων.”
ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΩΡΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΜΕ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.

http://olympia.gr/2011/01/23/siemens-intelligence-reports/

Άγριες αποδοκιμασίες κατά Πάγκαλου στο Μέγαρο

Άγρια γιούχα από δεκάδες πολίτες έφαγε πριν από λίγο ο Θ. Πάγκαλος στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής στα πλαίσια της εκδήλωσης για τα 100 χρόνια από την γέννηση του Γκάτσου με την Μαρία Φαραντούρη να ερμηνεύει τα καλύτερα τραγούδια του. Προς...
στιγμήν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σάστισε και απέφυγε να δώσει συνέχεια. Όταν όμως συνεχίστηκαν οι αποδοκιμασίες ήρθαν 3 άνδρες της Ασφάλειας του Μεγάρου Μουσικής για να επιβάλλουν την τάξη. Περίπου 15 νεαροί που είχαν πάει να παρακολουθήσουν την εκδήλωση είδαν στο φουαγιέ τους δυο υπουργούς και άρχιζαν να τους λούζουν με διάφορα κοσμητικά επίθετα. Μεταξύ αυτών. "Χοντρέ είσαι λαμόγιο"! "Πόσα πήρες ρε για να μας βρίζεις;" και άλλα τέτοια... όμορφα λογάκια. Ο Πάγκαλος αποχώρησε χωρίς να δώσει συνέχεια και οι αγανακτισμένοι πολίτες συνέχιζαν να τον βρίζουν!...

fimotro

Έτσι καταστράφηκαν οι ελληνικές επιχειρήσεις πολυκαταστημάτων


Μινιόν
Οι μεγάλες πυρκαγιές των πολυκαταστημάτων στην Αθήνα 1980-1981 Οι αποκαλύψεις, που ακολούθησαν τις πρώτες συλλήψεις των φερόμενων ως μελών της 17Ν έφεραν στην επικαιρότητα ξανά, το μπαράζ των εμπρησμών στα μεγάλα πολυκαταστήματα της πρωτεύουσας κατά τη διάρκεια του 1980-1981. Οι Έλληνες Πυροσβέστες έδωσαν πολύωρες μάχες με τις επικίνδυνες πυρκαγιές, αποτέλεσμα της τυφλής εγκληματικής ενέργειας των εμπρηστών. Η εφιαλτική αυλαία άνοιξε τις....
πρώτες πρωινές ώρες της 19-12-1980 με την ταυτόχρονη πυρπόληση του ΜΙΝΙΟΝ στην οδό Πατησίων και του ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ στην οδό Σταδίου στην Αθήνα. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η ταυτόχρονη έναρξη και των δύο πυρκαγιών και η παράδοση στις φλόγες όλων των ορόφων από την αρχή κατέστησαν την πυροσβεστική επιχείρηση τιτάνια.
Στο ΜΙΝΙΟΝ έσπευσαν 20 πυροσβεστικά οχήματα με 100 άνδρες, οι οποίοι κατάφεραν να σταματήσουν την επέκταση της φωτιάς στα διπλανά κτίρια, έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσουν και τον κίνδυνο της ανάφλεξης των αρκετών τόνων υγρών καυσίμων που ήταν αποθηκευμένοι στο υπόγειο του καταστήματος.
Στο ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ επιχείρησαν 18 πυροσβεστικά οχήματα με 70 άνδρες που είχαν να αντιμετωπίσουν μετά από μερικές ώρες και την μερική κατάρρευση του κτιρίου το οποίο πήρε και κλίση προς το διπλανό κατάστημα του Κ. ΜΑΡΟΥΣΗ. Την κατάσβεση και στα δύο κτίρια συντόνιζε ο τότε Αρχηγός του Π.Σ. κ. Π. Ποτουρίδης, ο Υπαρχηγός κ. Δ. Ξιφαράς και ο Διοικητής Δ.Π.Υ. Αθηνών κ. Κ. Καρόπουλος. Επιτόπου για ενημέρωση κατέφθασαν ο τότε Πρωθυπουργός κ. Γ. Ράλλης και ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Δαβάκης ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Καραμανλής ενημερώθηκε μετά από λίγη ώρα από τον Πρωθυπουργό. Η πρώτη εκτίμηση των ζημιών και στα δύο καταστήματα υπολογίστηκε στα δύο δισεκατομμύρια δραχμές
Παρόμοιο εφιαλτικό σκηνικό επαναλήφθηκε μετά από ένα εξάμηνο, πάλι τις πρώτες πρωινές ώρες της 3-6-1981 με την ταυτόχρονη πυρπόληση αυτή τη φορά του ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΥ στην πλατεία Δημαρχείου και του ΑΤΕΝΕ στην οδό Σταδίου. Οι πυκνοί καπνοί κάλυψαν όλο το κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ οι φλόγες έκαναν μέρα όλο το εμπορικό κέντρο της Αθήνας.
Στον  ΚΛΑΟΥΔΑΤΟ η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον 2ο όροφο και εξαπλώθηκε ταχύτατα σε όλο το κτίριο απειλώντας με επέκταση όλο το οικοδομικό συγκρότημα μεταξύ των οδών Κρατίνου - Αθηνάς-Σοφοκλέους - Στρέιτ. Η υψηλή θερμοκρασία που αναπτύχθηκε από το τεράστιο πυροθερμικό φορτίο των εμπορευμάτων που φλέγονταν, άρχισαν να δημιουργούν καταρρεύσεις στο εσωτερικό του καταστήματος, ενώ η αντιπροσωπεία κυνηγετικών όπλων και εκρηκτικών που στεγάζονταν στο διπλανό κτίριο, σε συνδυασμό με τους αρκετούς τόνους υγρών καυσίμων που βρίσκονταν στο υπόγειο, δημιούργησαν ένα εφιαλτικό πεδίο για τους πυροσβέστες που επιχειρούσαν μέσα στο κτίριο.
Στο ΑΤΕΝΕ (αφοι Τσιτσόπουλοι) η πυρκαγιά ξεκίνησε πιθανότατα μεταξύ 3ου και 4ου ορόφου και εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλο το 8οροφο κτίριο. Και εδώ οι πυροσβέστες έδωσαν σκληρή μάχη, ανάμεσα σε εκρήξεις φιαλιδίων υγραερίου, αποσμητικών και άλλων εύφλεκτων υλικών, ενώ είχαν αναπτυχθεί τέτοιες θερμοκρασίες, που σε ορισμένα σημεία παραμόρφωσαν τις μεταλλικές επιφάνειες. Και στις δύο πυρκαγιές, την πάνω από 12 ώρες μάχη με την φωτιά έδωσαν 300 πυροσβέστες με 55 οχήματα, με επικεφαλής στον ΚΛΑΟΥΔΑΤΟ τον τότε Διευθυντή Α.Π.Σ. κ. Αστεριάδη και στο ΑΤΕΝΕ τον τότε Διοικητή Δ.Π.Υ. Αθηνών κ. Καρόπουλο. Το όλο έργο συντόνιζε ο Αρχηγός του Π.Σ. κ. Δ. Ξιφαράς ενώ επιτόπου από τις πρώτες ώρες βρέθηκαν ο Πρωθυπουργός κ. Ράλλης και ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Δαβάκης.
Στις προσπάθειες της κατάσβεσης τραυματίστηκαν ή έπαθαν εγκαύματα ή αναπνευστικά προβλήματα, οι Επιπυραγοί Γ. Σταυρόπουλος, Κ. Αρκουδέας, Δ. Λάζος, Δ. Πρίντζη, ο Πυραγός Κ. Σάμπαλος, οι Υποπυραγοί Ε. Γιαννακόπουλος, Χ. Τσούκλερης, Χ.Φωτόπουλος, ο Ανθυποπυραγός Η.Τσουμελέας, ο Πυρονόμος Θ.Τσιγαρίδης, οι Δοκ.Αρχ/τες Α. Μπογιατζόπουλος, Γ. Σκανδάμης και οι Πυροσβέστες Χ. Κατσούλης, Π. Αποστόλου, Γ. Κριτσωτάκης, Φ. Τσάκαλος Οι πρώτες εκτιμήσεις για το ύψος των καταστροφών και στα δύο πολυκαταστήματα υπολογίστηκαν περί το ένα δισεκατομμύριο δραχμές.
Ένα μήνα μετά οι άγνωστοι εμπρηστές ξανακτυπούν. Το απόγευμα της 4-7-1981 σειρά έχει το πολυκατάστημα ΔΡΑΓΩΝΑΣ στην οδό Αιόλου στην Αθήνα . Οι 50 πυροσβέστες με 10 οχήματα που έσπευσαν περιόρισαν την φωτιά στον δεύτερο και τρίτο όροφο περιορίζοντας την καταστροφή σε ζημιές ύψους περί τα έξι εκατομμύρια δραχμές, διασώζοντας την υπόλοιπη περιουσία του καταστήματος ύψους περί τα ενάμιση δισεκατομμύρια δραχμές.
Τρεις μέρες μετά, στις 7-7-1981 και πάλι απόγευμα, το εφιαλτικό σκηνικό μεταφέρεται στον Πειραιά. Το 8ώροφο πολυκατάστημα ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ στη διασταύρωση των οδών Βασ. Κωνσταντίνου και Τσαμαδού στον Πειραιά περικυκλώνεται από πυκνούς καπνούς. Η φωτιά εκδηλώνεται στους μεσαίους ορόφους (3ο,4ο,5ο ) καταστρέφοντας εμπορεύματα αξίας περί τα 30.000.000 δραχμές. Οι 120 πυροσβέστες με τα 18 πυροσβεστικά οχήματα που έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος έδωσαν σκληρή μάχη με τους πυκνούς καπνούς και τις υψηλές θερμοκρασίες κατορθώνοντας να περιορίσουν την επέκταση στους επόμενους ορόφους. Την επιχείρηση συντόνιζε ο τότε Αρχηγός του Π.Σ. κ. Δ. Ξιφαράς και ο Διοικητής Δ.Π.Υ. Πειραιώς κ. Σ. Μονάντερας. Αντιπύραρχος Νικόλαος Διαμαντής Υποπυραγός Σταμούλης Ιωάννης
Όλα δένουν τέλεια για να φτιάξουν την "κονσερβο-κομπόστα" που ζούμε σήμερα...
Και έτσι άνοιξε ο δρόμος για την εισβολή όλων των πολυεθνικών (βλέπε αντεθνικών - λαο-ισοπεδωτικών - δουλοκτητικών) εταιρείων... Τουλάχιστον μην τις υποστηρίζετε με τις αγορές σας...
Οι επιθέσεις στα πολυκαταστήματα δεν έχουν εξιχνιαστεί μέχρι σήμερα και έχουν παραγραφεί δικαστικά.

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters