Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Λεηλασίες αρχαιοτήτων, Άγιο Όρος & χειρόγραφα

Ο Κυριάκος Σιμόπουλος στο βιβλίο του «Ή λεηλασία και καταστροφή των ελληνικών αρχαιοτήτων» και μάλιστα στην σελίδα 275, αναφερόμενος στους ξένους αρχαιοθήρες και αρχαιοκάπηλους, που ρήμαξαν την ελληνική γη και τα μνημεία της, γράφει: «Οι διπλωμάτες των μοναρχών της Ευρώπης στην Κωνσταντινούπολη έχουν εντολή να συγκεντρώσουν αρχαιότητες για διακόσμηση των ανακτόρων», ενώ ο πρεσβευτής της Αυστρίας που προωθούσε τότε τα έργα στην Βιέννη έγραφε: «Έφερα μεγάλη ποικιλία αρχαίων νομισμάτων. Τα σπουδαιότερα θα τα παρουσιάσω στον αυθέντη μου. Έχω φορτώσει ολόκληρα αμάξια, ολόκληρα καράβια με αρχαιότητες και ελληνικά χειρόγραφα. Έστειλα 240 ελληνικά βιβλία για να τοποθετηθούν στην αυτοκρατορική βιβλιοθήκη. Δεν άφησα γωνιά που να μην ψάξω για να συγκεντρώσω ό,τι είχε απομείνει».

Η υπόθεση αυτή εκτυλίσσεται εκατό περίπου χρόνια μετά την Άλωση της Πόλεως (1554-1562).
To 1764 ένας μαρκήσιος από την Γαλλία, ο Ντε Νουαντέλ, επισκεπτόμενος την Αθήνα δεν αρπάζει μόνον γλυπτά από τον Παρθενώνα αλλά και πάμπολλα αρχαία ελληνικά χειρόγραφα φορτώνοντάς τα σε αμέτρητα φορτία για να κοσμήσει την βιβλιοθήκη και τα γραφεία του Λουδοβίκου ΙΑ' και του Κολμπέρ.
1741. Οι Γάλλοι αρχαιοκάπηλοι φορτώνουν κρυφά ολόκληρες καραβιές μόνον από την Θεσσαλονίκη. Αλήθεια τι είχαν μέσα αυτά τα καράβια αφού όλοι οι αρχαιοκάπηλοι ξημεροβραδιάζονταν στις μονές του Αγίου Όρους όπου ως γνωστόν υπήρχαν τα πιο αρχαία ελληνικά χειρόγραφα;
Την πληροφορία αυτή μας την δίδει ο Βενετός πρόξενος Maffio Ferro (25 Μαΐου 1741). Το 1788 επί Λουδοβίκου ΙΕ' καταφθάνουν στην Κωνσταντινούπολη δύο ειδικοί απεσταλμένοι της βασιλικής βιβλιοθήκης, οι κληρικοί Sevin και Fourmont, προς αναζήτηση βυζαντινών χειρογράφων.
Ανάμεσα στους στόχους είναι οι βιβλιοθήκες του Αγίου Όρους και των άλλων μοναστηριών, των δραγουμάνων κ.λ.π. Εφοδιάζονται με πλαστά διαβατήρια και εμφανίζονται ως μέλη της γαλλικής διπλωματικής αποστολής. Έχουν εντολή να δράσουν με μεγάλη μυστικότητα γιατί -όπως λένε- «οι Άγγλοι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να μας προλάβουν».
Στα μοναστήρια θα υποκρίνονται τους ταξιδιώτες - προσκυνητές που ενδιαφέρονται «για τους ένδοξους ιερούς τόπους και θα μεριμνήσουν για παροχή βοηθείας, στους φτωχούς αναχωρητές». Προσοχή, όμως. Μη δείξουν ότι ανυπομονούν για βιβλία και χειρόγραφα και προκαλέσουν υποψίες...Την υπογραφή; την βάζει ο ίδιος ο Λουδοβίκος!
Πόσο υποκριτής να ήταν άραγε ο Τόμας Ρόε που έγραφε τα εξής:
«Πασχίζω να πείσω (τον Πατριάρχη) ότι τα βιβλία σκονίζονται και σαπίζουν στα χέρια των Ελλήνων, που δεν πρόκειται ούτε να τα χρησιμοποιήσουν ποτέ ούτε να τα καταλάβουν. Από την συζήτηση με τον Πατριάρχη διαπίστωσα ότι δεν έχει ιδέα για την αξία των θησαυρών της βιβλιοθήκης. Του πρότεινα να γίνει ανταλλαγή. Να μου δώσει τα παλαιά βιβλία και να του προσφέρω σύγχρονα διδακτικά. Υποσχέθηκε να μου παραχώρηση μερικά, αλλά εγώ τα θέλω όλα.»!!
Άλλα και οι Ευρωπαίοι συλλέκτες - ηγεμόνες και μεγιστάνες- χρησιμοποιούν οποιοδήποτε μέσο για ν' αρπάξουν από τα ελληνικά μοναστήρια αρχαία ελληνικά χειρόγραφα. Ο λόγιος Ιανός Λάσκαρις, ανέλαβε δύο φορές μυστική αποστολή, για λογαριασμό της αυλής των Μεδίκων στην ελληνική Ανατολή για να κλέψει όσα πολύτιμα χειρόγραφα μπορούσε από διάφορες βιβλιοθήκες.
Έχοντας ειδικό φιρμάνι κατόρθωσε να συγκεντρώσει 250 πολύτιμα χειρόγραφα, τα περισσότερα από το Άγιον Όρος, ενώ στο τέλος του 17ου αιώνος ο Καρδινάλιος Μαζαρίνος εξαποστέλλει στην Ελλάδα τον Κύπριο Ουνίτη Αθανάσιο τον ρήτορα που θα καταρημάξει τις βιβλιοθήκες των Μετεώρων και πολλών μακεδονικών ή θρακικών μοναστηριών.
Αυτός ο εξωνημένος Κύπριος, όπως γράφει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Δωσίθεος, υποκρινόμενος τον Ορθόδοξο Χριστιανό εξαπάτησε δεκάδες μοναστήρια αγοράζοντας με την οκά μεγάλο αριθμό χειρογράφων και βιβλία.
Ο Γάλλος Γκαλόντ θα γράψει: «Υπάρχουν στην Κωνσταντινούπολη και τους γειτονικούς τόπους αμέτρητα ελληνικά χειρόγραφα. Βρίσκονται στα χέρια Τούρκων που τα άρπαξαν από τους Έλληνες ή στα χέρια μοναχών και παπάδων. Και οι μεν και οι δε ενδιαφέρονται για την πώλησίν των», θα πει ο τότε Γάλλος πρέσβης στην Κωνσταντινούπολη.
Δυστυχώς, εξαγωγές χειρογράφων σε Ευρωπαϊκές χώρες γίνονται και από διεφθαρμένους μοναχούς. Όπως γράφει ο ιησουΐτης Τζων Μπαπτίστ Σουσιέτ σ' επιστολή του από την Σμύρνη: «Μερικοί καλόγεροι του Αγίου Όρους έβγαζαν στο σφυρί τα χειρόγραφα των μοναστηριών. Ένας απ' αυτούς μετέφερε ολόκληρο φορτίο στο Παρίσι ενθυλακώνοντας άφθονο χρυσάφι». Αυτός ο ιησουΐτης πρωτοστάτησε στην λεηλασία των βιβλιοθηκών του Αγίου Όρους!
Λεπτομέρεια; Ό,τι θέλετε σκεφθείτε. Μόνον που δεν θα έπρεπε να λησμονήσουμε να πούμε ότι το 1801 ο Άγγλος Έντουαρντ Κλάρκ κατόρθωσε να απόσπαση από την βιβλιοθήκη της μονής Πάτμου πανάρχαια χειρόγραφα, πραγματικούς θησαυρούς, ανάμεσα τους και ένα γνήσιο πλατωνικό διάλογο(!) δωροδοκώντας τον ηγούμενο.
Οι κώδικες μεταφέρθηκαν με μεγάλη μυστικότητα σ' ένα καράβι για να ξεσπάσει τότε ένα μεγάλο σκάνδαλο. Και τούτο προκύπτει από το επίγραμμα που χαράχθηκε λίγους μήνες αργότερα στην βιβλιοθήκη της μονής. Είναι γραμμένο σε εξάμετρους στίχους δείγμα της υψηλής παιδείας και ελληνογνωσίας πολλών μοναχών:
«Σ' αυτόν τον χώρο βρίσκονται ολόφωτα χειρόγραφα βιβλία. Για τον σοφό άνδρα είναι πολυτιμότερα από το χρυσάφι. Φύλαξέ τα λοιπόν με προσοχή περισσότερο και από την ζωή σου. Γιατί χάρι σ' αυτά έγινε περίλαμπρο το μοναστήρι»!
Το 1958, ο βιβλιοθηκάριος της ιεράς Μονής Διονυσίου του Αγίου Όρους, Ευθύμιος Διονυσιάτης, έκανε γνωστή την παρουσία εγγράφου που βρίσκεται στο αρχείο της μονής, και το οποίο αναφέρει τις άθλιες οικονομικές συνθήκες που επικρατούσαν στις μονές του Αγίου Όρους, οι οποίες ανάγκασαν τους μοναχούς να πωλούν στο εξωτερικό, κώδικες που βρίσκονταν στις βιβλιοθήκες των μονών...
Το έγγραφο αυτό φέρει χρονολογία 1654 ή 1694, (δεν διακρίνονται καθαρά τα γράμματα).Κλίκ στην εικόνα
(Μακεδονικά Σύμμεικτα, Ε.Μ.Σ)
visaltis

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ Η VODAFONE ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ;; ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!!

ΤΙ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗΝ VODAFONE ΜΕ ΤΟΝ SOROS ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ;;;; Κάποια Λέσχη βρομάει εδώ....


ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΟΤΙ ΕΤΥΧΕ Η ΣΗΜΑΙΑ Η ΟΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΛΙΟ ΕΙΔΙΚΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ...... ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΩΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΜΙΚΡΟΣ ΚΟΚΚΟΣ ΣΚΟΝΗΣ!!!!



Η Vodafone στηρίζει την Ανεξαρτησία της Κρήτης στην οποία ακούγεται (ότι θα τεθεί φέτος η του χρόνου δημοψήφισμα για την......
απόσχιση της από την υπόλοιπη Ελλάδα με σκοπό το 2012-2013 ΝΑ ΚΛΕΙΣΤΕΙ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ



“Θέλω να ζώ ανεξάρτητος μόνο με νόμους Κρήτης, να μη λογούμαι Ελληνας μα Κρητικός πολίτης!”

Ανεξάρτητη Κρήτη, Αυτόνομη Κρήτη, Κρητική Πολιτεία, Κρητική σημαία, Ανεξαρτησία της Κρήτης 2012, όροι και λέξεις που θα ακούμε συχνά στα επόμενα 2-3 χρόνια και ένα θέμα που ίσως εξελιχθεί σε ένα από τα σοβαρότερα όλων των εποχών τόσο για την Ελλάδα και τους Κρητικούς, όσο και για εμπλεκόμενους επιχειρηματικούς και πολιτικούς παράγοντες σε διεθνές επίπεδο.
Είναι πολλές οι γνώμες οι απόψεις και τα δημοσιεύματα ιστοσελίδων για το θέμα που σίγουρα χρειάζεται πολύ μελέτη, νηφαλιότητα, ορθή κρίση και ψυχραιμία πριν τοποθετηθεί κάποιος υπέρ η κατά της λεγόμενης Ανεξαρτησίας της Κρήτης.
Θα μου πείτε που το θυμήθηκες πάλι το θέμα μετά από τόσα χρόνια..
Αφορμή για να το “ζεστάνουμε” είναι το δημοσίευμα στην εφημερίδα Ορθόδοξος τύπος στο φύλλο αρ. 1786, στις 5 Ιουνίου 2009 με καταγγελία του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ ο οποίος λίγο πολύ αποκαλύπτει ότι πίσω από το “Κρητικό ζήτημα” κρύβεται ποιος άλλος, ο άνθρωπος που ανεβάζει και κατεβάζει πλανητάρχες το θηρίο που ακούει στο όνομα George Soros!
Μαζέψαμε υλικό με φωτογραφίες, video, εκπομπές και δημοσιεύματα για αυτό το γιγάντιο θέμα και τα παρουσιάζουμε παρακάτω.

Καταγγελία του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ προέβη εις μίαν συγκλονισπκήν αποκάλυψιν, η οποία επιβεβαιώνει πρωτοσέλιδον κύριον άρθρον του «Ο.Τ.» δια σχεδιασμούς εναντίον της Κρήτης.
Ομιλών από το βήμα του Συνεδρίου δια την Ρωμηοσύνην, το όποιον ώργάνωσε το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων εις συνεργασίαν με την Μη Κυβερνητικήν Οργάνωσιν «Ρωμηοσύνη» εις το Πολεμικόν Μουσείο των Αθηνών, απεκάλυψεν ότι ο παντοδύναμος επιχειρηματίας Τζώρτζ Σόρος εργάζεται δια την αποσκίρτησιν της Κρήτης εκ της Ελλάδος.



Μια τεράστια σημαία της Κρητικής Πολιτείας που ανάρτησαν στην κερκίδα νεαροί από τα Μάλια το 2007 
στην έναρξη της διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου ΕΠΣΗ στο Παγκρήτιο Στάδιο - ο οποίος μεταδιδόταν απευθείας από την "ΚΡΗΤΗ ΤV" - κινητοποίησε τις αστυνομικές Αρχές, που ζήτησαν να αποσυρθεί και να διπλωθεί τάχιστα. Οι νεαροί δεν προέβαλαν αντίρρηση, ωστόσο πριν κατεβάσουν το πανό - στο οποίο αναγραφόταν «Ανεξαρτησία 2012» - έσπευσαν να τραβήξουν αναμνηστικές φωτογραφίες, καμαρώνοντας μπροστά από τη σημαία.



Ανώτερος αξιωματικός μιλώντας στη "Ν. Κρήτη" σχολίαζε ότι το θέμα είναι εξαιρετικά λεπτό. Η ενέργεια των δύο νεαρών ίσως απλώς έδωσε το έναυσμα στις Αρχές ασφαλείας να κινήσουν το θέμα για πρώτη φορά δημόσια. Η αλήθεια, όμως, είναι διαφορετική. Εδώ και πολλά χρόνια οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες ερευνούν και παρακολουθούν στενά οποιαδήποτε δραστηριότητα συσχετίζεται με το ζήτημα της Κρητικής Πολιτείας, εντός και εκτός Ελλάδος. Όπως υπογραμμίζουν, πρόκειται για μείζον πολιτικό θέμα που άπτεται ακόμη και της εθνικής ασφάλειας. «Η σημαία της Κρήτης είναι η ελληνική και τέτοιες ενέργειες μόνο σκοπιμότητα έχουν», σχολίαζε αξιωματικός.

Το ζήτημα της επαναφοράς της Κρητικής Πολιτείας ήταν στα... φόρτε του τη δεκαετία του '80. Στις αρχές του 1990 οι Αρχές της Κρήτης άρχισαν να επικεντρώνουν τις έρευνές τους γύρω από κάποιες ανώνυμες ευχετήριες επιστολές που αποστέλλονταν σε τοπικές εφημερίδες παραμονές Πρωτοχρονιάς και Πάσχα. Στις επιστολές αυτές υπήρχαν σκίτσα που παρουσίαζαν την Ελλάδα ως ένα τέρας, που άπλωνε το χέρι του και στραγγάλιζε την Κρήτη. Το κρίσιμο ερώτημα το οποίο καλούνταν να απαντήσουν ήταν ποιοι υποκινούσαν όλες αυτές τις ενέργειες.
Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι Αρχές αντιλήφθησαν μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι. Οι μυστικές έρευνες, που έφτασαν μέχρι το εξωτερικό, είχαν οδηγήσει σε ένα σημείο που υποχρέωνε τους υποκινητές να... αναστείλουν το σχέδιό τους. Προσωρινά, όπως αποδεικνύεται...

Τα ανησυχητικά μηνύματα τόσο για την ΕΥΠ όσο και τις υπηρεσίες ασφαλείας άρχισαν να επανεμφανίζονται τα δύο τελευταία χρόνια.
Στη διετία αυτή έχει παρατηρηθεί μία εκστρατεία διάδοσης της Κρητικής Πολιτείας και τα αποτελέσματα είναι άκρως ανησυχητικά για τις Αρχές. Ολοένα και περισσότερες σημαίες "φιγουράρουν" σε σπίτια, ενώ δεκάδες είναι πλέον τα αυτοκίνητα - ακόμη και επιφανών Κρητικών - στα οποία είναι τοποθετημένο το σύμβολο της Κρητικής Πολιτείας στις πινακίδες. Επίσης κατά εκατοντάδες φτάνουν τα SMS και τα MMS σε κινητά τηλέφωνα. Το φαινόμενο είναι εντονότερο στο Ηράκλειο, όπου οι Αρχές έχουν καταγράψει ("φακελώσει") εκατοντάδες περιπτώσεις ανθρώπων - τόσο στην πόλη όσο και σε χωριά - που έχουν κάνει κεντρικό τους σύνθημα την "Κρητική Πολιτεία" και το όραμα της "αυτόνομης Κρήτης".
Οι Αρχές ασφαλείας έχουν έγκυρες πληροφορίες ότι η κινητικότητα αυτή... υποκινείται κυρίως από επιχειρηματικούς κύκλους που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, με αιχμή του δόρατος τη Γερμανία. Πολλοί Κρητικοί λαμβάνουν e-mail με ανάλογο περιεχόμενο που τους προτρέπει να συσπειρωθούν για το μεγάλο όραμα της ανεξαρτησίας της Κρήτης. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι όλη η δραστηριότητα υποκινείται και χρηματοδοτείται από μία οργάνωση που εδρεύει στη Γερμανία. Είχαν μάλιστα καταλήξει και στον επικεφαλής. Επρόκειτο για άτομο κρητικής καταγωγής, με ισχυρή θέση και ρόλο στο εξωτερικό, που όμως ως όνομα δεν είναι γνωστό στη μεγαλόνησο.

Οι συνθήκες και το…«δημοψήφισμα»
Σύμφωνα με την συνθήκη του Λονδίνου (η οποία δεν επικυρώθηκε, καθώς μεσολάβησε ο Α’ Βαλκανικός Πόλεμος, ήταν όμως δεσμευτική για τους Σύμμαχους), μεταξύ άλλων αποφασίζεται η απελευθέρωση της Κρήτης από την Τουρκία (η οποία παραιτήθηκε όλων των δικαιωμάτων της στο νησί, εκχωρώντας τα προσωρινά στους Βαλκανικούς Συμμάχους) και στην ουσία ανοίγει ο δρόμος για την ένωση του νησιού με την Ελλάδα, με εγγυήτριες τις Μεγάλες Δυνάμεις (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία, Ιταλία).
Στο σημείο αυτό αρχίζει η παραφιλολογία με την υποτιθέμενη ύπαρξη ενός όρου στην συνθήκη, η οποία προέβλεπε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Κρήτη σε 100 χρόνια (δηλαδή το 2013), μέσω του οποίου οι κάτοικοι της Κρήτης θα αποφάσιζαν αν η Κρήτη θα παρέμενε ενωμένη με την Ελλάδα, ή θα προχωρούσε σαν ανεξάρτητο κράτος.
Ο όρος αυτός είναι παντελώς ανύπαρκτος. Η συνθήκη του Λονδίνου είναι σαφής και δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Οι υποκινητές της «Ανεξάρτητης Κρήτης» και κυρίως αυτοί που τους ακολουθούν (παίζοντας εκούσια ή ακούσια το παιχνίδι τους), φαίνεται να έχουν σ’ αυτό το σημείο κάποια σοβαρά κενά ιστορικής γνώσης, καθώς αγνοούν ότι με την Συνθήκη του Λονδίνου, τυπικά τουλάχιστον,
δεν έγινε η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα (απλώς η Κρήτη πέρασε σε ένα σύντομο μεταβατικό στάδιο «κηδεμονίας», έστω και προσωρινά όπως αναφέρθηκε πριν). Η ύπαρξη λοιπόν ενός υποτιθέμενου συμφωνητικού-σύμβασης, μεταξύ Ελλάδος-Κρήτης, τη δεδομένη στιγμή μάλιστα, μόνο ουτοπική κι εξωπραγματική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Πηγές
ΚΡΗΤΗ TV
http://www.greekalert.com/2007/04/2012.html
http://kritikipoliteia.pblogs.gr/2007/09/anexarthsia-ths-krhths-2012.html
ΑΠΕ ΜΠΕ
http://www.pare-dose.net/?p=48
http://www.facebook.com/group.php?gid=16704195609
Youtube

"Ο Πόλεμος δεν χάθηκε".Απάντηση Πτέραρχου στον επίτιμο Α/ΓΕΝ.

Του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ*

“...η βαρύτητα μίας χώρας στην εξίσωση της ισχύος προκύπτει από τον προσδιορισμό των σταθερών και μεταβλητών δεδομένων με τους πολλαπλασιαστές του στρατηγικού σχεδιασμού και της πολιτικής βούλησης.
Ένας στρατηγικός σχεδιασμός και η δημιουργία πολιτικής βούλησης συμβάλλουν, ώστε τα σταθερά και μεταβλητά δεδομένα μίας αδύναμης χώρας να σχηματίσουν μία ισχύ κατά πολύ ανώτερη από τις δυνατότητες της ενώ ένας ασυνήθης πολιτικός σχεδιασμός και μία ανίσχυρη πολιτική βούληση μπορεί να γίνουν αιτία ώστε η εξίσωση ισχύος μίας χώρας... να κυμαίνεται σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα της κλίμακας της.”

“...η βασικότερη στρατηγική ισχύς μίας χώρας είναι ο ανθρώπινος παράγοντας. Είναι αδύνατο να αλλάξει κανείς τη γεωγραφία και την ιστορία που είναι σταθερά στρατηγικά στοιχεία αλλά το στοιχείο του καλλιεργημένου ανθρώπου είναι σε θέση να δώσει έννοιες, ικανές να ανοίξουν νέους ορίζοντες σε αυτή την γεωγραφία και την ιστορία.”

Αχμέτ Νταβούτογλου
“Το Στρατηγικό Βάθος”


Στο εν λόγο έργο του τούρκου ΥΠΕΞ για αρκετά μπορεί να διαφωνεί κανείς, αλλά θα ήταν φανερά κακόπιστος και ανώριμος εάν έκανε μία γενική απόρριψη. Εξάλλου είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο, που ως ΥΠΕΞ της χώρας του εφαρμόζει στην εξωτερική πολιτική αυτής το σύνολο σχεδόν των θεωριών και απόψεων που ο ίδιος έχει διατυπώσει ως ακαδημαϊκός και θεωρητικός της γεωστρατηγικής. Το τμήμα που παραθέτω παραπάνω από την σελίδα 75 του βιβλίου του, πιστεύω ότι μας δίνει δύο απαντήσεις σε αντίστοιχες ερωτήσεις, σχετικά με την κατάσταση της χώρας μας. Η πρώτη παράγραφος απαντά στο τι έφταιξε και φτάσαμε εδώ και η δεύτερη στο που πρέπει να βασιστούμε για να βγούμε από την κρίση με τις ελάχιστες επιπτώσεις.

Είναι βέβαιο ότι η κρίση που περνάμε δεν είναι μόνο οικονομική. Η οικονομία μας είναι η κορυφή του παγόβουνου στο οποίο έχει προσαράξει το πλοίο της ελληνικής κοινωνίας. Για την λάθος πορεία του πλοίου μας κατά το ταξίδι του τα τελευταία 35 χρόνια έχουμε ευθύνες όλοι. Πλοιοκτήτες, καπεταναίοι και πλήρωμα. Στα πλοία αυτά κανείς δεν μπορεί να το παίξει ανεύθυνος διότι σε αυτά δεν υπάρχουν επιβάτες. Η συνολική ευθύνη λοιπόν επιμερίζεται αναλογικά στο σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού αυτής της χώρας.

Για να έχουμε τις μικρότερες επιπτώσεις από την κρίση αυτή στο σημαντικό τομέα της εθνικής στρατιωτικής ισχύος φαίνεται ότι δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Μόνο το σύνολο στο ανθρώπινου δυναμικού του ΥΠΕΘΑ μπορεί να πετύχει την μέγιστη απόδοση της εγκατεστημένης αμυντικής υποδομής της χώρας.

Εκ των οικονομικών δεδομένων φαίνεται πως οι ανάγκες για αγορά νέων οπλικών συστημάτων δεν θα καλυφθούν σύντομα. Όποτε όμως και να γίνουν σημασία έχει αυτοί (ανθρώπινο δυναμικό) που θα αποφασίσουν να έχουν τις γνώσεις και την θέληση για να πάρουν τις σωστές αποφάσεις. Κάλλιστη αμυντική επένδυση είναι αυτή που με δεδομένη δαπάνη προσθέτει τη μεγαλύτερη αποτρεπτική ισχύ στην ήδη υπάρχουσα των Ενόπλων Δυνάμεων. Κλαδικές ισορροπίες και εξασφάλιση διεθνών πολιτικών και οικονομιών ερεισμάτων σε βάρος των κάλλιστων εξοπλιστικών επιλογών στέρησαν τη χώρα από σοβαρό ποσοστό αμυντικής ισχύος, αφενός και αφετέρου, βοήθησαν να βρεθούμε στην σημερινή οικονομική κατάσταση. Διότι οι επιλογές με αυτά τα κριτήρια θα λύσουν ίσως το πρόβλημα για μικρό χρονικό διάστημα μόνο. Η χώρα θα βρίσκεται στην ίδια αφετηρία προσπαθώντας να αποσπάσει την εύνοια κάθε νέας κυβέρνηση των ισχυρών της “φίλων”.

Την παρούσα περίοδο το πρόβλημα της στρατιωτικής αμυντικής ισχύος της χώρας δεν νομίζω ότι είναι νέες φρεγάτες ή κορβέτες. Το πρόβλημα, εκτιμώ ότι εστιάζεται στην μέγιστη και κάλλιστη αξιοποίηση του υφιστάμενου αμυντικού εξοπλισμού και την διατήρηση υψηλού ηθικού στο ανθρώπινο δυναμικό του ΥΠΕΘΑ. Αυτές είναι και οι βασικές ευθύνες Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας.

Αν διαθέτουμε όπλα ακριβείας πανάκριβα στην αγορά, και από λάθη μας δεν διαθέτουμε το πολύ μικρότερου κόστους σύστημα εξασφάλισης των δεδομένων για την επίτευξη της μέγιστης επίδοσης στην ακρίβεια, τότε μόνοι μας πετάξαμε τα χρήματα μας.

Έτσι θα συμφωνήσω με τον αξιότιμο πρώην Α/ΓΕΝ κ. Α. Αντωνιάδη ότι καλό είναι να ανατρέξουμε στους κλασσικούς μας όπως τον Σοφοκλή που μας συμβουλεύει ότι “Με τους διπλανούς μας πρέπει να έχουμε ειρήνη” με μία μικρή επισήμανση, όχι δική μου, αλλά του σύγχρονου του Σοφοκλή, επίσης κλασσικού Θουκυδίδη, ο οποίος επισημαίνει ότι για να συμβεί αυτό, δηλαδή η ειρήνη, πρέπει να το θέλει και ο “διπλανός”.

Επίσης μας διδάσκει ότι “το να επικαλούνται οι λιγότερο ισχυροί τις ηθικές αρχές ή τη θεία Νέμεση εναντίων του κυνικού υλισμού των ισχυρών είναι τουλάχιστον αφέλεια και αυταπάτη”.

Έτσι εγώ πιστεύω πως τίποτα δεν έχει τελειώσει και οπωσδήποτε δεν έχουμε πουθενά ηττηθεί.

Το ΥΠΕΘΑ έχει ικανή και έξυπνη Πολιτική Ηγεσία με βούληση και σθένος για εφαρμογή και υποστήριξη της κατάλληλης για τις περιστάσεις εθνικής αμυντικής πολιτικής. Διαθέτει επίσης Στρατιωτική Ηγεσία ικανή να εμπνεύσει, να σχεδιάσει και να επιδείξει υψηλή στρατιωτική αποτελεσματικότητα.

Αυτός ο “πόλεμος” κ. Ναύαρχε θα έχει διάρκεια και πολλές μάχες. Εύκολος δεν θα είναι, συμφωνώ. Όχι όμως και “...ας μαζέψουμε τα όποια συντρίμμια μας”.

Ελπίζω πως το ΠΝ έχει άλλη αποστολή να κάνει στο Αιγαίο και να μην έρθει μαζί σας στην περισυλλογή. Πάντως οι αεροπόροι που νομίζω ότι τους ξέρω, έχουν άλλες “εμπλοκές” στον ουρανό του Αιγαίου γι’ αυτό μην τους περιμένετε. Εξάλλου εμείς οι αεροπόροι από τη φύση μας πιστεύουμε στην άποψη του κόμη Φον Ζέπελιν: “Πρώτα ονειρεύεσαι, έπειτα πιστεύεις Εσύ ο ίδιος στο όνειρο Σου και ύστερα αυτό γίνεται πραγματικότητα”.

*Ευάγγελος Γεωργούσης
Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α.



Πηγή: http://logioshermes.blogspot.com/2011/01/blog-post_7052.html#ixzz1C5JQ3ESZ

Μνήμη Ιμίων 2011 - Νύχτα Ηρώων

Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου στις 7μμ, μπροστά στην Λέσχη Αξιωματικών της Φρουράς Αθηνών, εκεί όπου στέκει λησμονημένο το μνημείο των Ιμίων, χιλιάδες Έλληνες αδελφωμένοι θα υψώσουν φωνές στεντόρειες, που μαζί με τις φλόγες από χιλιάδες δάδες θα φτάσουν μέχρι τα ουράνια. Είναι χρέος όλων μας να βρεθούμε στο πλευρό τους. Να τιμήσουμε την ιερή μνήμη των Ηρώων. Να αντισταθούμε στην παρακμή και το....
ξεπούλημα της Πατρίδας μας. Να πορευθούμε στους κεντρικούς δρόμους των Αθηνών στέλνοντας το μήνυμα της αντίστασης στους ξένους τοκογλύφους και στα εγχώρια όργανά τους.

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011 στις 7μμ

Μνημείο Ιμίων - Λεωφόρος Βασ. Σοφίας και Ρηγίλλης

Τελετή Μνήμης - Πορεία Αντίστασης

Να είμαστε όλοι εκεί!

Επιτροπή Εθνικής Μνήμης

Στημένες οι διαρροές για το τουρκικό σχέδιο εισβολής στα Ελληνικά νησιά; – Επιφυλακτικότητα στο Υπουργείο Άμυνας και στο ΓΕΕΘΑ

Λεωνίδας Μπλαβέρης - Τις παραμέτρους, τα σενάρια και τις επιπτώσεις που μπο­ρεί να έχει για την Ελλάδα η προχθεσινή αποκάλυψη του ναυτικού σκέλους του σχεδί­ου πραξικοπήματος και αναταρα­χής «Βαριοπούλα», που σχεδία­ζαν οι σκληροπυρηνικοί στρατιωτικοί στην Αγκυρα εις βάρος της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την περίο­δο 2002-2003, εξετάζουν ενδελεχώς το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και το ΓΕΕΘΑ.

Οι πρώτες εκτιμήσεις στρατιωτικών όλων των κλάδων, με τους οποίους μίλησε χθες η «Δημοκρατία», επικεντρώνονται σε τρία ση­μεία, καθώς οι συνομιλητές μας γενικώς είναι εξαιρετικά επιφυλα­κτικοί για τους βαθύτερους και πιο ουσιαστικούς σκοπούς και προθέ­σεις των Τούρκων.

Διαχρονική απειλή
Πρώτον, στο timing της αποκάλυ­ψης των λεπτομερειών του σχε­δίου. Δηλαδή ενώ έχει ξεκινήσει η δίκη των περίπου 200 στρατιω­τικών πρωτεργατών του σχεδίου πραξικοπήματος, ενώ έχουμε εισέλθει σε προεκλογικό έτος, καθώς οι εκλογές θα γίνουν τον προ­σεχή Ιούνιο, και σε επίπεδο σημει­ολογικό, λόγω των (δικαιολογη­μένων) ελληνικών ευαισθησιών σχεδόν μία εβδομάδα πριν από τη 15η επέτειο των Ιμίων, με ό,τι αυτό μπορεί να σηματοδοτεί στις συνει­δήσεις των Ελλήνων.
Δεύτερον, σε καθαρά επιχειρη­σιακό επίπεδο αποδεικνύει πλέον περίτρανα και με τον πιο κατηγο­ρηματικό τρόπο αφενός ότι το σχέ­διο «Βαριοπούλα», που αρχικά εί­χε «αποκαλυφθεί» ότι περιλάμβανε σενάρια έντασης στον Εβρο και γε­νικότερα στη Θράκη, έχει και ναυτικό σκέλος με αντικειμενικό σκο­πό τρία ελληνικά νησιά. Το γεγο­νός αυτό, σύμφωνα πάντα με τους στρατιωτικούς, φανερώνει τον δια­χρονικό στρατιωτικό στόχο-απειλή των Τούρκων της κατάληψης ελλη­νικών νησιών του Αιγαίου, ακόμα και εν έτει 2002-2003!
Τρίτον, σε πολιτικό και διπλω­ματικό επίπεδο προβληματίζει το γεγονός ότι μεταξύ των στόχων που αποκαλύφτηκαν στο σχέδιο περι­λαμβανόταν και η Λέρος. Ενα με­γάλο νησί, με πολύ πληθυσμό, αε­ροδρόμιο, ναυτική βάση και ισχυ­ρότατες δυνάμεις, που σε περίπτω­ση προσβολής «βαράνε στο ψαχνό αμυνόμενες του πατρίου εδάφους», όπως χαρακτηριστικά ελέχθη από έναν εκ των συνομιλητών μας. Δεν είναι ακατοίκητη, όπως τα Ίμια.
Επομένως, αν και από στρατιωτικής πλευράς είναι εξαιρετικά δύ­σκολος στόχος για vα προσβληθεί, καθώς είναι βέβαιο ότι η Τουρκία «θα ματώσει», ακριβώς η αποκάλυψη ενός τέτοιου «στόχου» βοηθεί τα μέγιστα τη σκακιέρα στο εσωτερι­κό της Τουρκίας, ο μεν Ερντογάν επισείοντας τις αποκαλύψεις αυτές σε όλα τα διεθνή φορουμ ρίχνει τα βά­ρη στους «κακούς» στρατιωτικούς και στο τι αγώνα έχει αυτός να κά­νει για να τους ελέγξει οπότε… «βοηθείστε με και εσείς λιγάκι», το δε στρατιωτικό κατεστημένο ρίχνει τα βάρη στους συλληφθέντες πραξικοπηματίες διατηρώντας έτσι ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό των προ­νομίων που έχει αποκτήσει εδώ και δεκαετίες. Το γεγονός ότι στο σχέ­διο αυτό, όπως αποκαλύφτηκε, θα έπαιζε ρόλο και ο (τουρκικός) Τύ­πος κάνει το τελευταίο πιο εύκολα «χωνευτό» τόσο στο εσωτερικό της γείτονος όσο και στο εξωτερικό.


Εφημερίδα: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΣΕΛ.4 (25.01.2011) - gdailynews

Διήμερο εκδηλώσεων της ΝΕ.Ο.Σ.για Ίμια-Αιγαίο.

Mε ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ, ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟ, ΒΕΡΥΚΙΟ, Γ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Χ.ΓΟΥΔΗ, ΚΑΨΑΛΑ, ΣΤΙΒ ΛΑΛΑ, ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ, ΠΟΛΑΤΙΔΗ

Διήμερο εκδηλώσεων της ΝΕ.Ο.Σ. για Ίμια - Αιγαίο

Την,Κυριακή 30 και την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου η ΝΕ.Ο.Σ. διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων και δράσεων, κατά όσων σκέπτονται να βάλουν χέρι στην εθνική μας κυριαρχία και στον Εθνικό πλούτο του Αιγαίου μας. Την επέτειο της θυσίας τριών Ελλήνων αξιωματικών στα Ίμια, τότε που ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως ευχόταν να φυσήξει ο άνεμος και να ξηλώσει την ελληνική σημαία και κάποιοι σχεδίαζαν τις γκρίζες ζώνες της υφαρπαγής του εθνικού μας πλούτου στο Αιγαίο, η Νεολαία του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού διοργανώνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σειρά δράσεων, ημερίδων και πορειών, για να διατρανώσουμε ότι θέληση του ελληνικού λαού είναι να κόψει κάθε χέρι που θα προσπαθήσει να ακουμπήσει την εθνική μας κυριαρχία.
Αθήνα, Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011, ξενοδοχείο «Κάραβελ» (Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου 2), 11:30 π.μ.
  • Εκδήλωση - ντοκουμέντο: Ο Σάββας Καλεντερίδης σε μία ανάλυση των τουρκικών κινήσεων, ο Πάρις Καρβουνόπουλος και ο Δήμος Βερύκιος που κάλυψαν τα γεγονότα ως στρατιωτικοί συντάκτες στο χρονικό εκείνων των ημερών, ο πρέσβης και πρώην ευρωβουλευτής Γεώργιος Γεωργίου και ο καθηγητής Χρήστος Γούδης για τις γεωπολιτικές επιδιώξεις της Τουρκίας.
  • Ομιλία Γιώργου Καρατζαφέρη.
  • Πορεία αντίστασης στο μνημείο των ηρώων Ιμίων (σημαίες μόνο ελληνικές).
Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, 7:00 μ.μ.
  • Ο Σάββας Καλεντερίδης σε μία ανάλυση των τουρκικών κινήσεων, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καψαλάς στο χρονικό εκείνων των ημερών, ο ήρωας Στιβ Λάλας για την ελλαδική αποδιοργάνωση και οι βουλευτές Κυριάκος Βελόπουλος και Ηλίας Πολατίδης για τις μεθοδεύσεις συνεκμετάλλευσης.
  • Πορεία αντίστασης (σημαίες μόνο ελληνικές).
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/01/m_25.html

Η Αννούλα γκαλοπίζεται

Του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
Απαντώντας στον Π. Λαφαζάνη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγόρησε στη Βουλή την κυβέρνηση ότι αυξάνει την τιμή του εισιτηρίου στις συγκοινωνίες, ο Σ. Βούγιας έκανε την εξής εκπληκτική παρατήρηση, κουνώντας μάλιστα με περίσσια δύναμη πειθούς τον δείκτη του χεριού του:
Το ξέρετε ότι έχουμε το χαμηλότερο εισιτήριο στην Ευρώπη;Αυτό όντως αποτελεί μέγιστο σοσιαλιστικό επίτευγμα. Επίτευγμα μάλιστα τις διαστάσεις του οποίου η κυβέρνηση, από υπερβολική αίσθηση μετριοφροσύνης, σπεύδει να περιορίσει με ανατιμήσεις, μην τυχόν κατηγορηθεί για υπέρμετρη κομπορρημοσύνη.
Ενα άλλο κορυφαίο σοσιαλιστικό επίτευγμα της κυβέρνησης είναι ότι διαθέτουμε και τους χαμηλότερους μισθούς στην ευρωζώνη (και όχι μόνο). Εκεί όμως καμία αίσθηση μετριοπάθειας δεν λέει να την οδηγήσει σε αυξήσεις, λες και σε αυτό το θέμα βάλθηκε να επιδείξει όλη την υπερφίαλη σοσιαλιστική της ιδιότητα.
Αλλά για να λέμε και του στραβού το δίκιο, παρόμοια ήταν και η αντίδραση του βουλευτή της ΔΗ.ΑΡ., Θ. Λεβέντη, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τους παχυλούς βουλευτικούς μισθούς σε καιρούς οικονομικής κρίσης. «Πληρωνόμαστε λιγότερο από ό,τι οι συνάδελφοί μας στην Ευρώπη», ήταν η αποστομωτική απάντηση του αριστερού πολιτικού.
Αλλά το αμίμητο επίτευγμα ήταν της υπουργού Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου. Πληρώνει δημοσκοπήσεις με λεφτά από τα ΕΣΠΑ, δηλαδή τα μισά δικά τους (των κορόιδων) και τα άλλα μισά δικά μας (των άλλων κορόιδων) για θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής. Μάλιστα, κάνει γκάλοπ για ζητήματα που άπτονται της πολιτικής που της έχει ανατεθεί από τον πρωθυπουργό να υλοποιήσει. (Αν δεν ρωτήσεις, πώς θα μάθεις. Και αν δεν πληρώσεις, πώς θα ρωτήσεις.)
Κοντά 60.000 ευρώπουλα θα πάρει η MRB HELLAS, για να πραγματοποιήσει σφυγμομέτρηση «επί ζητημάτων ανώτατης εκπαίδευσης». Το δείγμα θα είναι αντιπροσωπευτικό και θα περιλαμβάνει τον κυρ Μήτσο, την κυρα-Ευφροσύνη, τον μπαρμπα-Στάμο κ.ά. οι οποίοι θα κληθούν να γνωμοδοτήσουν επί θεμάτων δομής και λειτουργίας της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Μα θα μου πείτε τι ξέρουν αυτοί από τέτοια πράγματα. Πρώτον, έχουν κατατοπιστεί από τον έντονα διδακτικό και μαθησιακό χαρακτήρα της κρατικής και ιδιωτικής τηλεόρασης. Δεύτερον και κυριότερον, έχουν επιμορφωθεί αναπτύσσοντας ειδικευμένες γνώσεις και υψηλής ποιότητας δεξιότητες μέσω του προγράμματος της διά βίου μάθησης, για το οποίο:
Η υπουργός θα πληρώσει 40.000 ευρώπουλα, προκειμένου η κοινή γνώμη να σφυγμομετρηθεί και επ' αυτού. Τι λέει, δηλαδή, ο κυρ Μένιος για τη διά βίου εκπαίδευση, χάριν της οποίας εξάλλου ο ίδιος πολίτης είναι σε θέση να μας πληροφορήσει κατά τρόπο έγκριτο για το τι σκέφτεται περί της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε γκάλοπ, στο οποίο ήδη αναφερθήκαμε.
Το ωραίο είναι ότι για τη διά βίου εκπαίδευση το νομοσχέδιο έχει ήδη καταρτιστεί. Ερήμην του κυρ Στέλιου, ο οποίος θα ερωτηθεί κατόπιν εορτής. Δεν βαριέσαι. Λεφτά υπάρχουν.
Προϋπολογισμός 60.000 ευρώ έχει εγκριθεί για δημοσκόπηση επί θεμάτων λυκειακής εκπαίδευσης. Καλά, εδώ αποφανθήκαμε επί της πανεπιστημιακής, στο Λύκειο θα κωλώσουμε;
Η METRON ANALYSIS θα εισπράξει 33.000 ευρώπουλα «για τη διεξαγωγή έρευνας κοινής γνώμης επί ζητημάτων διαπολιτισμικής εκπαίδευσης». Καλά ακούσατε, ο Μπάμπης ο διαπολιτισμικός. Εχει χαθεί το METRON, γεγονός που χρήζει ιδιαίτερης ANALYSIS.

http://e-parembasis.blogspot.com/

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.


Η κατάντια του κόσμου μας, και ο άσπλαχνος κόσμος...Η απελπισμένη αυτοκτονία ενός πατέρα που έμεινε άνεργος και άλλα.



Εντολή για απόδοση ευθυνών στη Νομική.

ΞΑΝΑΛΕΜΕ! ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ ! Η ΒΟΜΒΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΙ ! ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΣ ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ !


Την πληροφορία αυτή μετέφερε στους δημοσιογράφους ο ίδιος ο κ. Παπουτσής στο περιθώριο της δεξίωσης που δόθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμή του διπλωματικού σώματος.

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, «η μόνη όχληση που είχε την Τρίτη η ΕΛ.Α.Σ. ήταν από τον αστυνομικό διευθυντή Χανίων προκειμένου να παρεμποδιστεί η επιβίβαση μεταναστών.»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σχολίασε πως στην προ μηνός δήλωσή του για την ανάγκη κατάργησης του ασύλου δεν έλαβε ποτέ απάντηση από την κυβέρνηση.

«Σήμερα όλα τα γεγονότα δείχνουν ότι η μόνη λύση είναι η κατάργηση του ασύλου, ενός θεσμού που έχει ξεπεραστεί. Πρέπει να καταργηθεί», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τέλος, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, είπε - σύμφωνα με πληροφορίες - ότι υπάρχει "κατάχρηση η οποία πρέπει να εξεταστεί", ενώ ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «δυσάρεστο» γεγονός, καθώς – όπως είπε – «δείχνει προς τα έξω ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κράτος.»

Στο μεταξύ, αναστέλλεται για μία εβδομάδα η λειτουργία της Νομικής Σχολής Αθηνών, μετά την εγκατάσταση 230 μεταναστών σε χώρο της Σχολής, με αίτημα να τους χορηγηθεί άδεια παραμονής στη χώρα μας.

Οι οικονομικοί μετανάστες χαρακτηρίζουν «ιστορικό γεγονός» την απεργία πείνας που ξεκίνησαν από την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, με αίτημα τη χορήγηση άδειας παραμονής σε όλους τους οικονομικούς μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα, καθώς -όπως διευκρινίζουν- «είναι η μεγαλύτερη απεργία πείνας μεταναστών στην ιστορία της Ευρώπης».

Επιστολή του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες
Για «απαράδεκτη κατάσταση που αντιμετωπίζουν όσοι βρίσκονται σε διαδικασία πολιτικού ασύλου» κάνει λόγο το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ), στην επιστολή του προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και προς τη δ/νση Αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη.

Όπως σημειώνεται, η πρόσβαση στη διαδικασία υποβολής αιτήματος ασύλου είναι δυνατή μόνο κάθε Σάββατο και μόνο για 15 άτομα (κυρίως Αφρικανούς) εβδομαδιαίως. Δυνατότητα καθημερινής πρόσβασης υπάρχει μόνο για όσους έχουν παραπεμπτικό από το ΕΣΠ και ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες (οικογένειες, άτομα με προβλήματα υγείας κ.α.).

Η εξέταση αιτημάτων σε α' βαθμό έχει ουσιαστικά ανασταλεί. Όσο για τα αιτήματα σε β' βαθμό, οι δευτεροβάθμιες Επιτροπές που συγκαλούνται με βάση το μεταβατικό προεδρικό διάταγμα για την εξέταση των 46.000 εκκρεμών αιτημάτων, δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει.
Συγχρόνως, το ΕΣΠ καταγγέλλει την απέλαση Ιρανού πρόσφυγα, κατόπιν εντολής της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες στο Ιράκ, από το Συνοριακό Φυλάκιο Τυχερού στην Τουρκία. Όπως σημειώνεται ο συγκεκριμένος πρόσφυγας, για τον οποίον υπήρχε ήδη έκθεση από το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας Ιράκ, μπήκε στην Ελλάδα από την περιοχή του Έβρου στις 29 Οκτωβρίου 2010.

Οι αστυνομικές αρχές δεν κατέγραψαν το αίτημά του και εκδόθηκε εις βάρος του απόφαση απέλασης και κράτησης. Τελικά, το αίτημά του καταγράφηκε ύστερα από παρέμβαση του ΕΣΠ στις 25 Νοεμβρίου 2010, αλλά παρέμεινε κρατούμενος στο Φυλάκιο «υπό συνθήκες που συνιστούν» -όπως αναφέρεται- «απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας και ειδικότερα του άρθρου 3 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου». 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/01/blog-post_7706.html

"Ο Ερντογάν δεν μπορούσε να ελέγξει τις παραβιάσεις"

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ομολογούσε το 2004 ότι δεν είναι σε θέση να ελέγξει τις τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, σύμφωνα με διαβαθμισμένο έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας στην Ολλανδία που έδωσε στη δημοσιότητα το Wikileaks. Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό που έρχεται τώρα στη δημοσιότητα, ο τότε υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Μπέρναρντ Μποτ είχε "ενοχληθεί" από παραδοχή του Ερντογάν σε συνομιλία που είχαν, ότι "δεν μπορεί να ελέγξει τις παραβιάσεις γιατί δεν μπορεί να ελέγξει τον στρατό".

Η αναφορά εστάλη από την αμερικανική πρεσβεία στην Ολλανδία στις 2 Δεκεμβρίου του 2004 μετά από μία συνάντηση που είχε ο πρέσβης με τον Μποτ λίγες ημέρες πριν από συνεδρίαση στην ΕΕ, επί τάπητος στην οποία αναμένετο να τεθεί το θέμα της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας. Το έγγραφο αναφέρει ότι ο Μποτ είχε ζητήσει βοήθεια από τις ΗΠΑ για να πεισθεί η Τουρκία να σταματήσει τις διελεύσεις μαχητικών στον ελληνικό εναέριο χώρο "τουλάχιστον μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου", καθώς αυτό αποτελεί "κόκκινη γραμμή" για την ελληνική πλευρά ως προς την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

nooz

Βρέθηκαν 16 τρισ. κ.μ. φυσικό αέριο στα σύνορα

Στη θαλάσσια λεκάνη της ανατολικής μεσογείου στο σημείο όπου συνορεύουν οι αποκλειστικές οικονομικές ζώνες του Ισραήλ της Κύπρου και της Ελλάδας, βρέθηκαν πριν από ένα μήνα 16 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Η τεράστια αυτή ποσότητα στην περιοχή Λεβιάθαν όπως ονομάζεται θα αντληθεί τώρα από το Ισραήλ και την Κύπρο παρότι σε αυτήν έχει δικαίωμα και η Ελλάδα. Και τούτο διότι η χώρα μας δεν έχει ορίσει τη δική της ΑΟΖ στην περιοχή.

Όπως δήλωσε στο πρακτορείο reuters ο υπουργός Επικρατείας κ. Παμπούκης ήδη γίνονται συνομιλίες με το Ισραήλ για τη μεταφορά στην Ευρώπη του φυσικού αερίου από την περιοχή λεβιάθαν μέσω της Ελλάδας.

«Οι Ισραηλινοί έχουν ανακαλύψει μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου σε υπεράκτια κοιτάσματα στη Μεσόγειο. Προσπαθούμε να δούμε πώς μπορεί να θεωρηθεί η Ελλάδα ως κόμβος μεταφοράς και ως κέντρο παροχής υπηρεσιών, εφόσον βρίσκεται επί του φυσικού δρόμου προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη», είπε ο κ. Παμπούκης.

Ο Χ. Παμπούκης επεσήμανε ότι η Κίνα - η οποία προσφέρθηκε πέρυσι να αγοράσει Ελληνικά ομόλογα - μελετά το ενδεχόμενο δημιουργίας περιφερειακού επενδυτικού ταμείου για τη νοτιο-ανατολική Ευρώπη, υπό την Κινεζική Τράπεζα Ανάπτυξης. Πρόσθεσε ότι οι Κινεζικές επιχειρήσεις εξετάζουν επενδύσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και στον Οργανισμό Ελληνικών Σιδηροδρόμων - έχει προταθεί η ιδιωτικοποίηση και των δύο οργανισμών - αλλά αυτό θα γίνει μέσω διαγωνισμού που θα διέπεται από τους Ευρωπαϊκούς κανόνες ανταγωνισμού.
newsbomb.gr

Οργή στους πιλότους του Π.Ν. για την επιχείρηση απαξίωσής τους - Ευθύνες για την γκάφα Γ.Παπανδρέου

«Βράζει» η 2η ΜΕΛ στο Κοτρώνι όπου εδρεύουν τα S-70-B6 Aegean Hawk από την συστηματική προσπάθεια απαξίωσης και γελοιοποίησης τους γιατί «τόλμησαν» να εγκλωβίσουν το τουρκικό υποβρύχιο στις 13 Ιανουαρίου 2011 και τώρα προσπαθούν να τους βγάλουν ανίκανους και κρετίνους, ότι δήθεν επί ώρες κυνηγούσαν ένα ναυάγιο! Στην αρχή τα επιτελεία κατόπιν εντολών της πολιτικής ηγεσίας έλεγαν ότι δεν συνέβη τίποτα, μετά ανακάλυψαν ανθυποβρυχιακή άσκηση «Γοργόνα» και όταν αποκαλύφθηκε ότι ψεύδονται γιατί ουδέποτε υπήρξε «Γοργόνα» στις 13 Ιανουαρίου, σκαρφίστηκαν το σενάριο του … ψευδοστόχου!

Δηλαδή ότι τα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα του Π.Ν. είχαν εντοπίσει ένα … ναυάγιο(!) βορειοανατολικά της Κέας και αυτό … κυνηγούσαν. Αντιλαμβανόμενοι ότι υπάρχουν σήματα, υπήρχε δεδομένη κινητοποίηση, υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες, θέλησαν να προλάβουν την δημοσιοποίηση όλων ή κάποιων από αυτών των στοιχείων με το αιτιολογικό ότι επρόκειτο για … «ψευδοστόχο» και αυτό χρειάστηκε να περάσουν ώρες μείζονος κινητοποίησης μέχρι να το αντιληφθούν. Δηλαδή ότι οι χειριστές των S-70-B6 δεν είναι ικανοί να ξεχωρίσουν ένα ναυάγιο από ένα υποβρύχιο, επί ώρες ολόκληρες!

Χωρίς ούτε η ηγεσία του Π.Ν., ούτε και η πολιτική ηγεσία του υπουργείο να αντιληφθεί ότι … ξεφτιλίζονταν τα πληρώματα των ελικοπτέρων. Για ποιο λόγο υπάρχει τέτοια άρνηση; Για δύο λόγους: Ο πρώτος είναι πολιτικός. Η πρόκληση από πλευράς Τουρκίας ήταν κορυφαία λίγες ημέρες μετά τον Ερζερούμ ήταν κορυφαία. Αυτός ήταν και ο λόγος που «οδηγήθηκε» το τουρκικό υποβρύχιο στην «έξοδο» με barrier. Σε στρατιωτικό επίπεδο, γιατί φάνηκε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα έγκαιρης προειδοποίησης σε τέτοιους πλόες, «κάτω από την μύτη» μας.
Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται κάποια συγκάλυψη. Θυμίζουμε τα αεροναυτικά επεισόδια την παραμονή της άφιξης του Ρ.Τ. Ερντογάν τον περασμένο Μάϊο, που αν δεν τα έφερνε στην δημοσιότητα το defencenet.gr, ουδείς θα τα μάθαινε, τις πλόες των τουρκικών πολεμικών στο Σούνιο που κρατούνται μυστικοί, μέχρι να εντοπιστούν από κάποια … ψαρόβαρκα κλπ.
Άρα πόσο μάλλον σε ένα υποβρύχιο, το οποίο μάλιστα το βάφτισαν και … ναυάγιο. Κατ’αυτό τον τρόπο ο Ε.Βενιζέλος παρέσυρε χθες τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου σε μία μεγαλειώδη γκάφα, όπου αρνήθηκε το όλο επεισόδιο στην παρέμβαση του Α. Σαμαρά, το οποίο είναι καταγεγραμμένο σε όλα τα επίπεδα διοίκησης από το Κοτρώνι, μέχρι το ΕΘΚΕΠΙΧ…


defencenet

Θα Προλάβουν οι εξελίξεις την Τουρκία το 2011, ή θα προλάβει να σταματήσει η Τουρκία τις εξελίξεις ?

Η Κρίση με την γείτονα Τουρκία είναι πολύ κοντά και πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν ότι θα πάρει απίστευτες διαστάσεις και σκόπιμα ανεξέλεγκτες. Ο χρονικός προσδιορισμός πλέον είναι ορατός, έχει πλέον διαγγελθεί επίσημα από τα στόματα πολλών μυημένων. Εμείς εδώ στον Amynias. Blog δεν παρακολουθούμε τα γεγονότα, αλλά μέσα από αυτά. Μια σειρά από αδιαμφισβήτητα τεκμήρια – γεγονότα και πράξεις παίρνουν την θέση τους στον χρόνο και συνθέτουν πλέον το...
πάζλ των προδιαγεγραμμένων εξελίξεων μιας σοβαρότατης εθνικής κρίσης στην χώρα μας. Οι πληροφορίες πλέον που μας έρχονται είναι πολλές και από πολλές και διαφορετικές πηγές . Δεν μα επιτρέπεται όμως λόγο ήθους να τις διαχέουμε. Προσπαθούμε όμως με διαφορετικούς τρόπους, ψύχραιμα, να μηνύσουμε σε όλους εσάς την σοβαρότητα της κατάστασης όπως την ακούμε και την αντιλαμβανόμαστε.

Τεκμήριο 1ον : Η πρώτη επίσημη πολιτική προειδοποίηση έρχεται από τα χείλη της Άννας Ψαρρούδα- Μπενάκη τον Φεβρουάριο του 2005, περι περιορισμού των Εθνικών συνόρων και άλλων πολλών μελλοντικών γεγονότων , με την προσφώνηση της προς τον Κάρολο Παπούλια. Η κ. Ψαρουδα-Μπενάκη είχε προειδοποιήσει τον ελληνικό λαό για τα δεινά που τον περίμεναν την περίοδο προεδρίας του κ. Παπούλια. Τα εθνικά θέματα και τους κινδύνους περιορισμού των εθνικών συνόρων. Τον περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας από τους υπάλληλους της ευρωπαϊκής ένωσης. Τον περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων μέσα από την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων. Την επαναδιαπαιδαγώγηση των νέων ελλήνων με το ξαναγράψιμο της Ιστορίας. Και την διάλυση του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος.

Τεκμήριο 2ον : Μέχρι τα μέσα 2010, Το μεγάλο επενδυτικό κεφάλαιο αποσύρθηκε από την Ελλάδα λόγο της γεωπολιτικής αστάθειας . Σαφώς δεν αποσύρθηκε από ένα ισχυρό νόμισμα (το EYRO) σε μια κατεστραμμένη οικονομία όπου θα μπορούσε να εξαγοράσει πλήθος υλικών και άυλων πόρων. Σαφώς δεν αποσύρεται από την Τέλεια επένδυση για εκδικητικούς σκοπούς. Διότι το χρήμα δεν έχει συναισθήματα ούτε εκδικητικές στάσεις μονάχα επενδυτικές. Τι θα εμπόδιζε λοιπόν την τέλεια επένδυση σε μια χώρα , φυσικά όχι ή οικονομική αστάθεια, αυτή ευνοεί τις επενδύσεις. Μονάχα μια γεωπολιτική αστάθεια θα ήταν αίτιο φυγής και αυτό είναι ο λόγος.

Τεκμήριο 3ον : Η Σύμβαση «Cooper», της οποίας η χρονική ισχύς, εξέπνευσε την 31η Δεκεμβρίου 2010, ενώ η διάρκεια της ήταν για 70 έτη! Από τι μας εμπόδιζε και τι μας εγγυόταν. Μας εμπόδιζε να αξιοποιήσουμε τον ορυκτό μας πλούτο , με τι αντάλλαγμα ; Τώρα που δεν μας εμποδίζει ή σχετική σύμβαση , ποιο είναι το εργαλείο ελέγχου του Ορυκτού μας πλούτου; Είναι το μνημόνιο, και τι εγγυάται; Στην Σύμβαση αυτή, δεσμεύονταν τα λεγόμενα «στρατηγικά ορυκτά» της Ελλάδος, μαζί με τον υδάτινο μας πλούτο, από ένα Αμερικανικό consortium εταιρειών! Μάλιστα τονίζεται πως η ανωτέρω Σύμβαση, τηρείτο εδώ και πολλά έτη, στο υπουργείο Βιομηχανίας.

Τεκμήριο 4ον : Η επιθετική στάση του προέδρου της Δημοκρατίας προς την Γείτονα Τουρκία στις αρχές Ιανουαρίου 2011 , υποδεχόμενος τον Αρμένιο ομόλογό του. «Κατακρεουργηθήκαμε από τον ίδιο βάρβαρο» είπε ο Κ.Παπούλιας . Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας ο οποίος, από τον καιρό που ήταν υπουργός Εξωτερικών, μιλούσε λίγο και πάντα ήταν πολύ προσεκτικός. Το σημαντικό είναι ότι δεν είχε προκαλέσει ποτέ με τις δηλώσεις του. Είναι, επομένως, απορίας άξιον γιατί χρησιμοποίησε, υποδεχόμενος τον Αρμένιο ομόλογό του, μια τόση αιχμηρή φρασεολογία που ήξερε ο,τι θα ενοχλήσει την Τουρκία; Στο παρελθόν, αν και είχε πολλές ευκαιρίες, το απέφευγε συστηματικά τέτοιες φράσεις, δεν λέγονται τυχαία από έναν τόσο έμπειρο πολιτικό. Και το κάνει τώρα γιατί; Όταν μάλιστα η κυβέρνηση, μέχρι πρόσφατα, επένδυε τόσα πολλά στην λεγόμενη ελληνοτουρκική φιλία; Μήπως αλλάζουν κάποιες συμμαχίες στην περιοχή;


Τεκμήριο 5ον : 7-01-2011 συνάντηση Παπανδρέου – Ερντογάν και τάχα μου επιθετική στάση του πρωθυπουργού στο Ερζερούμ.

Τεκμήριο 6ον : Έκτακτες αμυντικές κινήσεις του ΓΕΣ στις αρχές Ιανουαρίου 2011 σε νησιά και Έβρο. Μονάδες βαρέων αρμάτων μάχης και πυροβόλων μεγάλου βεληνεκούς έχουν πάρει θέση Μάχης στα σύνορα της χώρας με την γείτονα . Επίσης τα νησιά του Αιγαίου που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά παράλια έχουν ενισχυθεί με μονάδες των ειδικών Δυνάμεων.

Τεκμήριο 7ον : Υπεραυξημένες στο πολλαπλάσιο οι Παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου και Θαλάσσιου Χώρου μας. Τον τελευταίο μήνα δεχόμαστε σφυροκόπημα παραβιάσεων από αέρος και θαλάσσης με ταυτόχρονη και πρωτοφανή συγκάλυψη των γεγονότων από την κυβέρνηση. Σχεδόν καθημερινά εχθρικά Αεροσκάφη πετούν πάνω από τα νησιά μας, εχθρική φρεγάτα παρενοχλεί εμπορικά πλοία στην ΚΕΑ, υποβρύχιο ξετρυπώνεται έξω από το Λαύριο, αλλά σίγουρα και πολλές άλλες παραβιάσεις που θάπτονται στο σκότος της μυστικής διπλωματίας.

Τεκμήριο 8ον : την 24/1/2011 Α.Σαμαράς στη Βουλή Ζήτησε ΑΟΖ "εδώ και τώρα, ενεργοποιώντας Εμέσα το casus belli το οποίο αίρεται από την Τουρκική Βουλή μόνο με την παραίτηση της Αθήνας από το δικαίωμα που της δίνει το Διεθνές Δίκαιο να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα μέχρι τα 12 μίλια. Ο Α. Σαμαράς έκλεισε την ομιλία του με την αναφορά :

‘…Σας καλώ να θεσπίσουμε και να διακηρύξουμε αμέσως Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Και να προχωρήσουμε στην οριοθέτησή της με την Κύπρο και με όποια άλλα κράτη προσέλθουν να το λύσουμε διμερώς.
-- Σας καλώ να παραμείνουμε αμετακίνητοι στις «κόκκινες γραμμές» της εξωτερικής μας πολιτικής: Στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στο Σκοπιανό και σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, την ευημερία και τα δικαιώματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού". «

Τεκμήριο 8ον : η ελεγχόμενη πλέον προπαγάνδα των ΜΜΕ στα θέματα υφαλοκρηπίδας και Αιγαίου.(πχ βλέπε Αλέξης Παπαχελάς εκπομπή TV την 24/01/2011).


Η Ένταση και ρυθμός επικοινωνίας των προειδοποιητικών μηνυμάτων και των γεγονότων που διαχέεται στον Ελληνικό Λαό και αφορούν την περιβόητη κρίση αυξάνεται γεωμετρικά τις ημέρες του Ιανουαρίου.

Αυτό ονομάζεται «προετοιμασία» στην γλώσσα των επικοινωνιολόγων και των ειδικών στα θέματα της προπαγάνδας. Με τον τρόπο αυτό σηματοδοτείται μια νέα βραχεία περίοδος έντασης που θα τεκμηριώσει εθνικά τις όποιες αναγκαίες αποφάσεις παρθούν άμεσα .

Η ένταση λοιπόν δεν πρόκειται να ξεθωριάσει, διότι κλείνουν κεφάλαια συμφωνιών και συμφερόντων τα οποία συνυπογράφει η εξωτερική πολιτική των Ην.Πολιτ. Αμερικής διαμέσου της υπουργού εξωτερικών κας Κλιντον με την επίσκεψη της στην χώρα μας τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Στο ίδιο πλάνο πλαίσιο θέλουν να κλείσει και το κεφάλαιο εποικισμού των μουσουλμάνων στην Ευρώπη, να επανακαθοριστούν τα νέα όρια δυνάμεων, να φτιαχτούν οι νέες γεωπολιτικές ισορροπίες προκειμένου να προστατευτούν οι νέες επενδυτικές αποικίες.

Πως θα γίνει αυτό μα με έναν τρόπο. Με την ενεργοποίηση του Casus Belli των Τούρκων επι του Αιγαίου εξαιτίας της Ελληνική ΑΟΖ.

Εδώ κρίνεται από τους ειδικούς το Ερώτημα. Θα Προλάβουν οι εξελίξεις την Τουρκία το 2011, ή θα προλάβει να σταματήσει τις εξελίξεις η Τουρκία το 2011.

Αν προλάβει να σταματήσει τις εξελίξεις η Τουρκία το 2011 αυτό θα το κάνει με Τεχνητή κρίση η θερμό επεισόδιο πρίν τον Μάρτιο του 2011.

Αν Προλάβουν οι εξελίξεις την Τουρκία το 2011 τότε θα ισχύσει το CASUS BELLI (Αιτία Πολέμου) της Τουρκικής Βουλής και θα οδηγήσει τον Ερντογάν παραμονές Εκλογών και πριν τον Ιούνιο να υπερασπίσει το Ψήφισμα της.
Ο Δρόμος της αντιμετώπισης είναι αδιέξοδο, «Πόλεμος».

By Amynias.blogspot.com
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters