Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Ο πατριωτισμός του ΠΑΣΟΚ ξεπουλάει την Ελλάδα για να σώσει ιδιωτικές τράπεζες



Κατά παρέκκλιση του συντάγματος (διεθνής σύμβαση απαιτεί κύρωση από τα 3/5) και με αλλοίωση του πολιτεύματος αφού καταργεί την βουλή, δείτε τι ψήφισαν (χωρίς να έχουν την νόμιμη εξουσία για να το κάνουν):

"Παρέχεται στον Υπουργό Οικονομικών η εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού, διμερή ή πολυμερή, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα κράτη – μέλη της ζώνης του ευρώ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της προηγούμενης παραγράφου. Τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις του προηγούμενου εδαφίου εισάγονται στη Βουλή για συζήτηση και ενημέρωση. Ισχύουν και εκτελούνται από της υπογραφής τους"

Οκέι θα πείτε, αλλά τι υπέγραψε ο πούστης και τώρα κάνει τον ανήξερο;
Δείτε:

α)Πολιτική αποκρατικοποιήσεων, αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και αναδιαρθρώσεων:
-Ενίσχυση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας για την περίοδο 2012-2015.
-Ολοκλήρωση της καταγραφής και της δημιουργίας ενός χαρτοφυλακίου συμμετοχών και εμπορικά αξιοποιήσιμων ακινήτων ύψους τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ. Στόχος είναι η συνολική είσπραξη εσόδων τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ την περίοδο 2011-2015 εκ των οποίων τα 15 δισ. έως το 2012.

β)Τραπεζικό σύστημα:
-Το Ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα παραμένει σταθερό, ενώ προτεραιότητα είναι η ενίσχυση της ρευστότητας μέσα από νέα κανάλια χρηματοδότησης και η στήριξη πρωτοβουλιών για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος.
-Το Ελληνικό Δημόσιο θα μπορεί να παράσχει 30 δις. επιπλέον εγγυήσεις για την άντληση ρευστότητας από τις τράπεζες μέσω τραπεζικών ομολόγων, ώστε να μπορούν να συνεισφέρουν στη χρηματοδότηση της οικονομίας.”

30 + 78 τα προηγούμενα; Από τα 120 δις δανεικά, τα 110 στις τράπεζες! Μεγαλύτερη αρπαγή από τα ταμεία μας και το εισόδημά μας, από από την δημόσια περιουσία με σκοπό να δοθεί στις (ιδιωτικές) τράπεζες, έχει γίνει ποτέ πριν;

Και τώρα μας δουλεύουν με κροκοδείλια δάκρυα με δήθεν πατριωτισμό και εθνική αξιοπρέπεια, που χύνουν τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ για την φτηνότερη προπαγάνδα που έγινε ποτέ.

Δείτε επίσης:
http://topontiki.gr/article/13919




ΝΥΧΤΑ ρε ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ, αν βέβαια δεν σας προλάβουμε...
Επειδή αν σας προλάβουμε, θα είστε τυχεροί αν ζήσετε για να δικαστείτε!
Και τα παπαγαλάκια σας να το ξέρουν, δεν θα προλάβουν ούτε να πούνε "κιχ".

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ, κάτω οι ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ, κάτω οι ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ απατεώνες.
Κάτω τα χέρια από την Ελλάδα, πουλημένοι αλήτες!

Κοτσάνα: Ο πατριωτισμός του πασόκ ξεπουλάει την Ελλάδα για σώζει ιδιωτικές τράπεζες.

Ο γιώργος παπακωνσταντίνου ξεσκεπάζεται από το ΚΟΝΤΡΑ channel

Mε φρασεολογία που αρμόζει περισσότερο σε βαρυποινίτη παρά σε πολιτικό ! Δείτε στο 3 λεπτο βίντεο που ακολουθεί, πως αναρριχήθηκε στη θέση που βρίσκεται σήμερα από την θέση ενός υπαλληλάκου του ΟΟΣΑ :

ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ Μ.Μ.Μ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
16/02/2011

Το Νέο INKA πάντα υποστήριζε και υποστηρίζει ότι ο καλύτερος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης και η παραμονή του στο σκοτάδι καμία υπηρεσία δεν προσφέρει στην κοινωνία.
Η άρνηση πληρωμής διοδίων και εισιτηρίων αποτελεί αντίδραση αγανακτισμένων πολιτών μπροστά στην ασυδοσία που κυριαρχεί και συνεχώς γιγαντώνεται με νέες αδικίες.
Και πάλι απαιτούμε εξηγήσεις από την οργανωμένη πολιτεία γιατί πρέπει να πληρώνει ο πολίτης για ένα επικίνδυνο και υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο ή για ένα δρόμο που θα γίνει μελλοντικά από ιδιώτες ή για ένα δρόμο που θα χρηματοδοτείται από τους διερχόμενους πολίτες ή για ένα δρόμο που ήδη έχει αποσβεστεί το κόστος κατασκευής του ή για διαδρομές που δεν λειτουργούν παράπλευροι δρόμοι ή για τα τελειωμένα λειτουργούντα τμήματα των Ε.Ο..
Θεωρούμε απαράδεκτο να μη λειτουργούν παράπλευροι συνοικιακοί δρόμοι κατά μήκος της Αττικής οδού και να μην υπάρχουν κριτήρια σωστής τιμής για την αντίστοιχη διαδρομή. Γι’ αυτό θα πρέπει να χυθεί άπλετο φως και να δημοσιοποιηθούν τα κοστολόγια αυτών των επενδύσεων από τις κοινοπραξίες των εργολάβων, των τραπεζών και του κράτους. Και γιατί καταβάλλονται οικονομικές ρήτρες προς όφελος των εργολάβων, για αθέτηση υπογραφεισών συμβάσεων έργου από μέρους του κράτους;
Να δούμε γιατί ξαναστρώθηκε με άσφαλτο ο στρωμένος δρόμος, γιατί υπάρχουν καθυστερήσεις στην εκτέλεση των έργων και που πάνε τα λεφτά που πληρώνουν οι διερχόμενοι;
Χαρακτηρίζουμε απαράδεκτες πολιτικά και κοινωνικά, και νομικά ελεγκτέες ως αντισυνταγματικές και αντικείμενες σε διατάξεις υπερνομοθετικής ισχύος τις διατάξεις περί ποινικοποίησης της άρνησης πληρωμής εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς και επιβολής βαρύτατων ποινών δια του Κ.Ο.Κ. στην άρνηση καταβολής τελών διοδίων.
Θέτουμε και πάλι σε επιγραμματική διατύπωση το ζήτημα: «Ασυλίες και παραγραφές για σκάνδαλα δισεκατομμυρίων – στο αυτόφωρο και στην φυλακή οι πολίτες για 1 Ευρώ !!!».
Είναι σαφές εδώ και πολύ καιρό στην χώρα μας, ότι ο αυτοαποκαλούμενος «πολιτικός κόσμος», ιδίως των «κομμάτων εξουσίας»,
βρίσκεται σε προφανή δυσαρμονία με το αίσθημα και την βούληση του ελληνικού λαού (και τούτο παρά τις μονομερείς προπαγανδιστικές στηρίξεις). Είναι επίσης προφανής η αδυναμία του «πολιτικού κόσμου» να ανταποκριθεί ουσιαστικά στις ανάγκες του ελληνικού λαού, να εκφράσει την βούλησή του και να δώσει λύσεις. Αφού προκάλεσαν με τις επιλογές τους αλυσιδωτά, διαχρονικά και κατ’ εξακολούθηση την τεράστια, βαθύτατη, πολυσχιδή και ευρύτατη κρίση και τα προβλήματα που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία, έρχονται να παρουσιαστούν ως ικανοί, σωτήρες, κατάλληλοι, τελεσφόροι και με μία σειρά άλλων επιθέτων θρησκευτικής δοξολογίας για να λύσουν τα προβλήματα των δικών τους διακυβερνήσεων και επιλογών. Όταν στην προσπάθεια χρέωσης και μεταβίβασης των σφαλμάτων στις πλάτες του ελληνικού λαού συναντούν σθεναρή αντίσταση και άρνηση καταφεύγουν στα έσχατα μέσα της εξουσίας.
Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που οι σημερινοί κυβερνώντες μιλούσαν για αποικιοκρατικές και αισχροκερδείς συμβάσεις στις εθνικές οδούς και για ανάγκη κοινωνικού και οικονομικού ελέγχου στα μέσα μαζικής μεταφοράς, κοινωνικό χαρακτήρα και μείωση των εισιτηρίων. Δεν πέρασε και πολύς καιρός από τότε που η σημερινή πολέμιος των διατάξεων «αξιωματική αντιπολίτευση» επέβαλλε την παράδοση των εθνικών οδών σε ιδιωτικές εταιρείες και τις αυξήσεις των εισιτηρίων.
Με προηγούμενο δελτίο τύπου ζητήσαμε τον πλήρη έλεγχο των συμβάσεων για τις εθνικές οδούς και απευθύναμε όλως συγκεκριμένα και εύλογα ερωτήματα. Αντίστοιχα, ζητήσαμε απαντήσεις και έλεγχο για τα έξοδα και το κόστος των αστικών συγκοινωνιών. Απάντηση δεν λάβαμε ή μάλλον λάβαμε ως λαός την αύξηση των εισιτηρίων, την ποινικοποίηση και την προστιμοποίηση της άρνησης πληρωμής.
Το επόμενο βήμα ανήκει στην ελληνική δικαιοσύνη όπου και θα προσφύγουμε επαναλαμβάνοντας τα ερωτήματα και ερωτηματικά, ώστε να δοθούν οι απαντήσεις που οφείλονται στον ελληνικό λαό και να προχωρήσει έστω δια της οδού αυτής η πραγματική εξυγίανση.

Η ύβρις «τζαμπατζήδες» δεν μπορεί και δεν θα έπρεπε να απευθύνεται από χείλη πολιτικών σε πολίτες που δρουν πολιτικά και υπερασπίζονται τις ανάγκες τους και τα συνταγματικά τους δικαιώματα.
Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη για την ακύρωση των αυξήσεων στα Μ.Μ.Μ., τον έλεγχο των συμβάσεων για τις Ε.Ο., την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών στην χώρα και την ακύρωση των ποινικοποιήσεων και προστίμων, βρίσκεται ως ενέργεια σε τελικό στάδιο επεξεργασίας.

Αφού οι πολιτικές ηγεσίες δημιούργησαν απάνθρωπες πόλεις με καθημερινές ανάγκες μεγάλων μετακινήσεων και χωρίς εναλλακτικές διεξόδους θα πρέπει να επωμιστούν και το βάρος των επιλογών τους και να δώσουν πραγματικές λύσεις σε ένα αγαθό που πλέον έχει καταστεί βιοτική κοινωνική ανάγκη.
ΤΟ Νέο Ίνκα ως θεσμικό όργανο των καταναλωτών και σε σχέση με τα Μ.Μ.Μ. ζητούμε την θέσπιση και τον πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων του επιβάτη μέσων μαζικής μεταφοράς.
Ζητούμε :
- Την καταβολή εισιτηρίου αντίστοιχου με το πραγματικό κόστος – αξία μετακίνησης. Αυτή δεν υπερβαίνει σε καμία περίπτωση τα 0,02 λεπτά ανά χιλιόμετρο/μ.ο. επιβατών.
- Την μείωση του επιτρεπόμενου αριθμού όρθιων στο μισό όσων ισχύουν σήμερα στα δρομολόγια των Μ.Μ.Μ. . Είναι θέμα ασφάλειας και προστασίας της αξιοπρέπειας του ανθρώπου.
- Την πύκνωση των δρομολογίων στις ώρες αιχμής.
- Την μετατροπή των δρομολογίων με βάση τις ανάγκες μετακίνησης και
- Τον πλήρη κοινωνικό έλεγχο των Μ.Μ.Μ. με την θέσπιση άμεσα εκλεγόμενης άμισθης πολυμελούς αρχής για τον έλεγχο και την ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν τα Μ.Μ.Μ. και την λειτουργία τους.
Δεν ζητούμε μόνο ποιοτικές συγκοινωνίες, αλλά ζητούμε και ανθρώπινες συγκοινωνίες.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/02/blog-post_4073.html

Είναι ώρα να ΦΕΥΓΟΥΝΕ...ΤΟ ΕΝΑ ΨΕΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!!

Επιβάλλει δύο νέα χαράτσια
- Τα δύο νέα χαράτσια θα επιβληθούν και μάλιστα αναδρομικά από την εφαρμογή του νόμου
- Το πρώτο αφορά τα τέλη ακίνητης περιουσίας που υπολογίζονται με βάση την αντικειμενική αξία
- Το δεύτερο αφορά τα τέλη των δήμων όπως για παράδειγμα φωτισμού και καθαριότητας
- Το υπουργείο Περιβάλλοντος διεμήνυε ότι δεν θα υπάρξει κανένα χαράτσι
Νέο χαράτσι περιμένει εκατοντάδες
χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι έσπευσαν να πληρώσουν ένα σεβαστό ποσό, προκειμένου να τακτοποιήσουν για 40 χρόνια τους ημιυπαίθριους χώρους τους οποίους είχαν κλείσει παράνομα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Συγκεκριμένα τέλη ακίνητης περιουσίας και μάλιστα αναδρομικά από τις 28 Απριλίου θα κληθούν να πληρώσουν περίπου 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι έσπευσαν στις πολεοδομίες για να ρυθμίσουν τους ημιυπαίθριους χώρους που είχαν κλείσει παράνομα.

Αυτό προβλέπει εγκύκλιος που έστειλε το υπουργείο Εσωτερικών και μάλιστα δείχνει την απαράδεκτη κυβερνητική τακτική, καθώς οι εκατοντάδες χιλιάδες αυτοί άνθρωποι δεν είχαν ενημερωθεί ότι θα έπρεπε να πληρώσουν τέτοιου είδους χαράτσια και μάλιστα αναδρομικά.

Και μάλιστα από το υπουργείο Περιβάλλοντος διεμήνυαν τότε ότι δεν θα επιβληθεί αναδρομικά οποιοδήποτε χαράτσι, προσκαλώντας τον κόσμο να συρρεύσει στις πολεοδομίες, να ρυθμίσει τους ημιυπαίθριους και να γεμίσει τα ταμεία του κράτους. Μεταγενέστερα όμως και ενώ τους έχουν δηλώσει αρκετοί το υπουργείο Εσωτερικών σε μία πρωτοφανή ανάρμοστη ενέργεια έρχεται και με εγκύκλιο στην ουσία επιβάλλει δύο χαράτσια.

'Ετσι με αυτή την εγκύκλιο προς όλους τους δήμους, το τέλος ακίνητης περιουσίας που υπολογίζεται με βάση την αντικειμενική αξία ενός ακινήτου ή την τιμή ζώνης χρεώνεται μέσω του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος και αποδίδεται ως έσοδο στους δήμους.

Στη συγκεκριμέν λοιπόν περίπτωση όσοι τακτοποίησαν τους ημιυπαίθριους, οι χώροι αυτοί πλέον αναγνωρίζονται ως κύριας χρήσης και συνυπολογίζονται με τους υπόλοιπους κύριους χώρους και άρα χρεώνονται με την καταβολή τέλους ακίνητης περιουσίας και μάλιστα αναδρομικά από την εφαρμογή του νόμου.

Το δεύτερο χαράτσι έρχεται για όσους δεν είχαν δηλώσει τον ημιυπαίθριο χώρο τους στον δήμο θα κληθούν, όπως αναφέρει η εγκύκλιος να πληρώσουν αναδρομικά στους δήμους και τα ανταποδοτικά τέλη, όπως τέλη καθαριότητας και φωτισμού, καθώς στην περίπτωση αυτή αυτά τα δημοτικά τέλη υπολογίζονται σε οποιαδήποτε επιφάνεια έχει ένα ακίνητο.



newsit.gr

ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΔΥΟ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΣΟΙ..

Χωρίς τους Βρετανούς, Γερμανούς και κάθε άλλο λαό της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου, η ανθρωπότητα μπορεί και να ήταν καλύτερη σήμερα. Χωρίς όμως τους Έλληνες που δίδαξαν όλες τις επιστήμες, τις τέχνες, το θέατρο, τη φιλοσοφία, την ποίηση, την Δημοκρατία και δώρισαν τον σύγχρονο πολιτισμό στην ανθρωπότητα, ο πλανήτης θα βρισκόταν ακόμα στην παλαιολιθική εποχή και ιδού η απόδειξη..

Δεν το λένε οι "Ελληναράδες" εθνικιστές ακροδεξιοί αλλά τα ιστορικά στοιχεία και αποδείξεις και μόνο:
Οι αρχαίοι Βρετανοί έτρωγαν τους νεκρούς τους και έφτιαχναν κύπελλα από τα κρανία τους, σύμφωνα με νέα έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας χθες.

Οι ερευνητές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου ανακάλυψαν στη Νότια Αγγλία ανθρώπινα οστά ηλικίας 15.000 ετών, τα οποία έφεραν σημάδια κανιβαλισμού, καθώς και κρανία που είχαν μετατραπεί σε κύπελλα.

Ο μαλακός ιστός των κρανίων - που βρέθηκαν στη σπηλιά Γκόουφ στο Τσένταρ Γκορτζ της νοτιοδυτικής επαρχίας Σόμερσετ - είχε καθαριστεί προσεκτικά, είχε κοπεί για να απομακρυνθεί η βάση και τα κόκαλα του προσώπου, ενώ είχαν λειανθεί και οι γωνίες, ώστε να δημιουργηθούν κύπελλα ή γαβάθες, όπως αναφέρει η παλαιοντολόγος Σίλβια Μπέλο, στην έκθεσή της που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Public Library of Science journal PLoS ONE». Όλα έμοιαζαν, λοιπόν, προμελετημένα...

«Επρόκειτο γενικά για μία δύσκολη διαδικασία με δεδομένα τα εργαλεία που είχαν στη διάθεσή τους» ανέφερε η Μπέλο σε ανακοίνωσή της. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα κύπελλα μπορεί να χρησιμοποιούνταν απλώς ως δοχεία ή ακόμη και σε τελετές.

«Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε αν τα κύπελλα χρησιμοποιούνταν τότε, όμως πρόσφατα παραδείγματα μας δείχνουν ότι μπορεί να έβαζαν σε αυτά αίμα, κρασί ή τρόφιμα για τελετές», δήλωσε ο Κρις Στρίνγκερ, που το 1987 βρήκε ένα κρανίο-κύπελλο.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως ακριβές εκμαγείο του κρανίου-κυπέλλου θα εκτεθεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου από την 1η Μαρτίου και για τρεις μήνες.

Από τη Ζούγκλα.

-Τα Βρετανικά μουσεία και όχι μόνο, είναι γεμάτα από κλεμμένα εκθέματα και θησαυρούς της Ελλάδας, τώρα θα εκθέσουν και κρανία φιλοτεχνημένα από τους κανιβάλους προγόνους τους. Είναι και η μόνη ιστορική αναφορά μαζί με κάτι βράχια στο στόουνχετζ που μπορούν να μας υποδείξουν ως πολιτιστική τους κληρονομιά οι σπουδαίοι αυτοί λαοί της Ευρώπης που το παίζουν και καμπόσοι...

Όταν λέμε πως εμείς κτίζαμε Παρθενώνες ενώ αυτοί ήταν πάνω στα δέντρα και έτρωγαν βελανίδια, κάποιοι δυσανασχετούν και αντιλέγουν από καθαρή ζήλια και μίσος πως δεν έχουμε καμία σχέση σήμερα με τους ένδοξους προγόνους μας. Αυτό δεν έχει καμία σημασία γιατί η καταγωγή παίζει το σπουδαιότερο ρόλο. Άλλο να κατάγεσαι από κανίβαλους και άλλο από αυτούς που έφεραν στην ανθρωπότητα τον πολιτισμό. Ακόμα και αν δεν είμαστε καθαροί Έλληνες λόγω των αμέτρητων κατακτητών που πέρασαν από αυτή την χώρα, δεν έχει επίσης καμία σημασία γιατί αυτό δεν ήταν δική μας επιλογή ούτε θελήσαμε εμείς να μαγαρίσουμε το DNA μας με κανιβάλους βαρβάρους. Μας το επέβαλαν με τη βία.

Όσο όμως και να μαγαρίστηκε αυτό το Ελληνικό DNA στο πέρασμα των αιώνων, πάντα η σπίθα των προγόνων μας θα μένει άσβεστη μέσα μας. Δεν σβήνει τόσο εύκολα αυτή όσο νομίζουν και όσο προσπαθούν για κάτι τέτοιο κάποιοι. Θα επιβιώσουμε και θα τους τιμωρήσουμε όπως τους αξίζει όταν αυτή η σπίθα ανάψει τη φλόγα. Και θα την ανάψει όπως πάντοτε στις δύσκολες στιγμές που πέρασε το Έθνος των Ελλήνων..
 
http://ygro-pyr.blogspot.com/2011/02/blog-post_6200.html

Μυστικοπάθεια για το χρυσό της Χαλκιδικής

Με ερωτήματα και μυστήριο συνεχίζεται το κυνήγι χρυσού στη Χαλικιδική … Άλλωστε μόνο ερωτήματα , μπορεί να προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης μέσω του αρμόδιου υπουργείου περιβάλλοντος , να αποφασίσει να μεταφερθεί στην Αθήνα ο διάλογος με τους υποψήφιους επενδυτές της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός”, στην Αθήνα. 
Και η Κυβέρνηση "ψάχνει" χρυσό στις Σέρρες
«Δεν υπάρχει καμία.... αλλαγή στις προθέσεις μας» δηλώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος, αλλά ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί πότε θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και υπό ποιους όρους θα δοθεί το πράσινο φως στην εταιρεία , να επενδύσει. 
Το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας στην πλούσια σε χρυσό, χαλκό και άλλα μέταλλα, Χαλκιδική έχει διχάσει την τοπική κοινωνία. Οι υπέρμαχοί της επένδυσης εκτιμούν ότι θα προσφέρει μεγάλη οικονομική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας ενώ υπάρχει και η άλλη πλευρά που ανησυχεί για τις συνέπειες στο περιβάλλον. 
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης και Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, κατήγγειλαν την κυβέρνηση ότι ενώ έχει δεσμευτεί για εξαντλητική ανοιχτή διαβούλευση, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά τη μεταφορά των συζητήσεων στην Αθήνα σε χρόνο που θα προσδιοριστεί. 
Η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, σε απαντητικό έγγραφο δήλωσε ότι η απόφαση της Ειδικής Γραμματείας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας να αλλάξει τη διαδικασία διαβουλεύσεων, "δε συνιστά καμία απολύτως υπαναχώρηση, σε σχέση με τις αρχικές προθέσεις του υπουργείου". 
Υποστήριξε ότι το Υπουργείο θα διασφαλίσει τον ουσιαστικό ανοιχτό διάλογο με τους φορείς και την τοπική κοινωνία της Χαλκιδικής, ώστε οι τελικές αποφάσεις που θα λάβει να “εγγυώνται μια πραγματική αναπτυξιακή προοπτική για την περιοχή, η οποία δεν θα αντιστρατεύεται την προστασία του περιβάλλοντος και θα εγγυάται νέες θέσεις εργασίας και σοβαρά αντισταθμιστικά οφέλη”. 

http://greeknation.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html

"Παιχνίδι" στα χέρια του ο γρίφος του ΝΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ




Απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με βαθμό 9,98 στα 10, με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ, καθηγητής πληροφορικής στο MIT, ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης θεωρείται ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά διεθνώς. Οι γνώσεις και ικανότητές του αδιαμφισβήτητες, ωστόσο, αυτό που εκτόξευσε τη δημοτικότητά του στην επιστημονική κοινότητα, ήταν το επίτευγμά του - το 2009 - να ξεδιαλύνει έναν δύσκολο γρίφο της πληροφορικής, που έμενε άλυτος από το 1950. Η διδακτορική του διατριβή μελετά το Θεώρημα του Νας, στη θεωρία των παιγνίων, θεώρημα για το οποίο το 1994 ο Νας κέρδισε το Νόμπελ Οικονομίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από ένα χρόνο στα ΝΕΑ, ο Κ. Δασκαλάκης σημείωνε χαρακτηριστικά, ότι «την επιστήμη μου την ενδιαφέρει κυρίως το Ίντερνετ. Πρόκειται για ένα μέσο που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες και ελέγχεται από διάφορες εταιρείες, οργανισμούς και κράτη. Όλοι όμως έχουν διαφορετικά συμφέροντα, που μερικές φορές επηρεάζουν την ελεύθερη κίνηση της πληροφορίας. Έτσι, αυτό που καλούμαστε να κάνουμε είναι να σχεδιάσουμε ένα "γερό" Ίντερνετ, όπου η πληροφορία θα ταξιδεύει όσο πιο γρήγορα γίνεται με ασφάλεια, ενώ παράλληλα θα προστατεύεται η ελευθερία του λόγου»

Ο ίδιος δεν είχε κρύψει τότε την αντίθεσή του στο να εγκαταλείψει την ακαδημαϊκή του καριέρα στις ΗΠΑ προκειμένου να επιστρέψει στην Ελλάδα, εκτιμώντας ότι λόγω αντικειμένου, στη χώρα μας δεν θα είχε τη δυνατότητα να συνεχίσει τις έρευνές του. Ωστόσο και παρά το ότι δεν προγραμματίζει επιστροφή στην πατρίδα, παραδέχεται ότι επιθυμεί να δώσει "πίσω στην Ελλάδα, γιατί κι αυτή μου έδωσε τις βάσεις για να φτάσω ώς εδώ".
Στην προσωπική του ιστοσελίδα, http://people.csail.mit.edu/costis/, ο Κ. Δασκαλάκης, παραθέτει ένα απόσπασμα από τη Σατραπεία του Καβάφη, στην αγγλική γλώσσα.
Η επίλυση του γρίφου του Nash
O K. Δασκαλάκης, χρειάστηκε περίπου ένα χρόνο για να καταφέρει αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο, αναγκάζοντας τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα να υποκλιθεί στις ικανότητές του. Την επίλυση του γρίφου του ΝΑS δηλαδή, ο οποίος τη δεκαετία του ΄50 έφτιαξε ένα απλοποιημένο σύστημα των σχέσεων και των ενεργειών κάποιων ανθρώπων που βρίσκονταν σε καταστάσεις με διαφορετικά συμφέροντα, όπως το να είναι αντίπαλοι σε ένα "παιχνίδι". Σε συνεργασία με τους καθηγητές του, Χρίστο Παπαδημητρίου από το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ και τον καθηγητή Πολ Γκόλντμπεργκ του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, κατάφεραν να αποδείξουν, ότι δεν υπάρχει τρόπος για να προβλεφθεί η ισορροπία.
Ποιος ήταν ο Nash;
Αμερικανός μαθηματικός που βραβεύτηκε το 1994 με το βραβείο Νόμπελ στα Οικονομικά για την πρωτοπόρα εργασία του που ξεκίνησε αρχικά από το 1950, των μαθηματικών στη θεωρία των παιχνιδιών. Μοιράστηκε το βραβείο Νόμπελ με τον οικονομολόγο John C. Harsanyi και τον μαθηματικό Reinhard Selten.

Ποιο είναι το θεώρημα Nash;

Πρόκειται ουσιαστικά για μια θεωρητική έννοια ενός παιχνιδιού που περιλαμβάνει δυο ή περισσότερους παίχτες, κατά τον οποίο κάθε παίχτης υποθέτεται ότι ξέρει τις στρατηγικές που φέρνουν την ισορροπία των άλλων παιχτών, και ότι κανένας παίχτης δεν έχει τίποτα να κερδίσει με το να αλλάξει μόνο την δική του στρατηγική. Αν κάθε παίχτης έχει μια επιλεγμένη στρατηγική κανένας παίχτης δεν μπορεί να κερδίσει με το να αλλάξει την δική του στρατηγική ενώ οι υπόλοιποι παίχτες διατηρούν αναλλοίωτη την δική τους στρατηγική, τότε η επικρατούσα κατάσταση της επιλογής των στρατηγικών και το αντίστοιχο κέρδος από αυτές αποτελούν το θεώρημα του Νας, το οποίο βρίσκει μεταξύ άλλων χρήση στην ανάλυση εμπόλεμων καταστάσεων, την πρόβλεψη της τροχαίας κίνησης τη διοργάνωση μιας δημοπρασίας, αλλά και την εκτέλεση πέναλτυ στο ποδόσφαιρο. Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι η ταινία "A Beautiful Mind" με πρωταγωνιστή τον Ράσελ Κρόου, είναι βασισμένη στη ζωή του Νας και τον δείχνει να παλεύει να νικήσει την σχιζοφρένεια του.
http://www.ellines.com/

Με την ουρά στα σκέλια ο Γιώργος... Δημόσια συγνώμη του Ντόλιου


  • Συνεπείς στην ασυνέπεια οι κυβερνώντες
Προσωπική εντολή απόσυρσης της εγκυκλίου που αφορά τους ημιυπαίθριους χώρους, έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, αντικρύζοντας το μέγεθος της κατακραυγής, αλλά και έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του τις... εκλογές.
Μάλιστα, ήδη κυκλοφορούν φήμες πως ο κύριος Ντόλιος θα αρνιόταν να ζητήσει συγνώμη, όπως του ζητήθηκε. Τελικά, ο υφυπουργός κατέθεσε την συγνώμη του (μπροστά στην καρέκλα τύφλα να έχει η ξεφτίλα...), ζητώντας από τους πολίτες συγνώμη για την αναστάτωση που τους προκάλεσε, επιβεβαιώνοντας δύο πράγματα:
  1. στην κυβέρνηση Παπανδρέου, ο Γιώργος ποτέ δεν φταίει σε τίποτε και όλα γίνονται εν αγνοία του
  2. στην κυβέρνηση Παπανδρέου, το σαμάρι είναι ο μόνιμος ένοχος και ποτέ το... γαϊδούρι
Ο κ. Ντόλιος είπε ότι θα φέρει νομοθετική ρύθμιση που θα απαγορεύει την αναδρομικότητα στην επιβολή τελών και προστίμων.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση όταν ο νόμος του υπουργείου Περιβάλλοντος ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει θέμα αναδρομικότητας στον υπολογισμό των τελών και των προστίμων.
Εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών που είδε χθες το φως της δημοσιότητας υποχρέωνε χιλιάδες ιδιοκτήτες «τακτοποιημένων» ημιυπαίθριων να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς καλούνταν να καταβάλλουν τέλος καθαριότητας και φωτισμού και το τέλος ακίνητης περιουσίας που συμπεριλαμβανονται στο λογαριασμό της ΔΕΗ.
Στην εκγύκλιο αναφερόταν ότι «Επιβολή τέλους καθαριότητας και φωτισμού, φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων και Τ.Α.Π ενόψει των διατάξεων περί διατήρησης ημιυπαίθριων χώρων και χώρων με αλλαγή χρήσης» οι τακτοποιημένοι ημιυπαίθριοι που μετατράπηκαν σε χώρους κύριας χρήσης προσμετρώνται στην κύρια κατοικία, η οποία υπόκειται στην επιβολή των παραπάνω τελών.
Έτσι, είτε είναι προεκλογικό τέχνασμα, είτε είναι άτακτη κυβερνητική οπισθοχώρηση, οι ημιυπαίθριοι χώροι φαίνεται να ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση Παπανδρέου, που αποπειράθηκε να προσθέσει την επιβολή αναδρομικού φόρου στο σχετικό νομοσχέδιο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, κύριος Ροντούλης, σε ομιλία του μέσα στο Κοινοβούλιο χαρακτήρισε τον υπουργό κύριο Ραγκούση και την κυβέρνηση Παπανδρέου λέγοντας χαρακτηριστικά: "Είστε ψεύτες, απατεώνες και παπατζήδες"...

Λέτε να είναι; Αν μάθω κάτι τέτοιο, βλέπω τον Γιώργο να... πηδιέται από το παράθυρο!

http://kostasxan.blogspot.com/2011/02/blog-post_320.html

ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟΝ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Θα ήθελα να σας θέσω ένα ερώτημα που προφανώς είναι και ερώτημα πολλών άλλων συμπατριωτών μας.
Πληροφορούμαστε καθημερινά ότι η Τακτική Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. έχει προγραμματισθεί για την 25η Μαρτίου, ημέρα Εθνικής Εορτής της Ελλάδος. Αυτό μάλιστα δεν.....
συμβαίνει για πρώτη φορά από ότι ενθυμούμαι. Και στο παρελθόν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο και ευλόγως δημιουργείται το ερώτημα.

Θα μπορούσαν αυτοί οι υπαλληλίσκοι της Ε.Ε. να ορίσουν ως ημέρα συνόδου μια αντίστοιχη ημέρα εθνικής εορτής της Γερμανίας, Γαλλίας, ή οποιασδήποτε άλλης χώρας της Ε.Ε.;
Δεν νομίζω.

Αυτοί δε οι έλληνες υπάλληλοι, που με τις υψηλές αποδοχές του εξωτερικού, τι κάνουν όταν καθορίζονται οι ημερομηνίες και η ατζέντα της Συνόδου και δεν αντιδρούν, μήπως επιτέλους καταλάβουν και οι ξένοι ότι δεν μπορούν να μας προσβάλουν διαρκώς ;
Διότι δεν θα χάλαγε ο κόσμος αν η Σύνοδος προγραμματίζονταν για την 23η Μαρτίου ή έστω και την 24η και έτσι θα σας δίνονταν η ευκαιρία να παραστείτε και στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου, διότι μέχρι σήμερα ως Πρωθυπουργός της Χώρας δεν σας δόθηκε αυτή η ευκαιρία, να συνεορτάσετε μαζί μας κάποια εθνική επέτειο.

Εκτός και εάν αυτό γίνεται επί τούτου και το επιθυμείτε και σεις.

Νίκος Χριστοδουλόπουλος
nikosxrist@gmail.com

Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΛΑΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥ

Παρά τις αντιρρήσεις των ιερών γραφών και τον θεολόγων, ανακαλύψαμε βέβαιο και σίγουρο παράθυρο,
μέσα από το οποίο μπορεί να δει κανείς την εικόνα και το πρόσωπο του θεού των χριστιανών Γιαχβέ.
Μάλιστα το γυαλί του παραθύρου αυτού διαθέτει αυτόματη ηλεκτρονική προσαρμογή φακών,
για την διόρθωση οιασδήποτε βλάβης των οφθαλμών, από την οποία πιθανώς πάσχει κανείς.

Δεν έχουμε καμμιά απολύτως αμφιβολία ότι ο θεός των ιουδαιοχριστιανών έπλασε τους ανθρώπους «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσίν του». Με μια όμως διευκρίνιση: τους Εβραίους και τους χριστιανούς ανθρώπους. Διότι αυτοί είναι οι άνθρωποι του Γιαχβέ.


Για πολλοστή φορά διευκρινίζουμε ότι ο χριστιανισμός παραδέχεται ότι η παλαιά διαθήκη είναι ιερό του βιβλίο. Και δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά διότι ο Ιησούς Χριστός έχει πατέρα τον Γιαχβέ, τον θεό της παλαιάς διαθήκης, τον θεό του Ισραήλ που είναι και ο εκλεκτός του λαός. Κατόπιν οι χριστιανοί, οι οποίοι ασπάστηκαν τον θεό αυτόν ως δικό τους, κατέστησαν κι αυτοί εκλεκτός λαός του θεού. Μάλιστα απόμειναν ως μοναδικός εκλεκτός λαός του θεού, μετά την κάθοδο του Χριστού στον κόσμο, επειδή οι Εβραίοι έχασαν το προνόμιο αυτό εξ αιτίας της άρνησής τους να παραδεχτούν τον Χριστό ως μεσσία. Κοντολογίς από Χριστού κι εφ’ εξής η ανθρωπότητα διαθέτη έναν και μοναδικό εκλεκτό λαό, αυτόν των χριστιανών.



Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ


Έτσι υφίσταται το πρόβλημα ότι από τη μια οι Εβραίοι θεωρούν τους εαυτούς τους ως τον μοναδικό εκλεκτό λαό κι από την άλλη οι χριστιανοί παραδέχονται μόνο τους εαυτούς τους ως εκλεκτό λαό.

Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι οι χριστιανοί παραδέχονται και την παλαιά και την καινή διαθήκη. Επομένως δικαίως του λόγου πρέπει να ονομάζονται ιουδαιοχριστιανοί.

Επειδή όμως οι άνθρωποι αυτοί δεν γνωρίζουν τίποτε από την ιστορία της θρησκείας τους, αφού η ίδια η θρησκεία τους φροντίζει να τους κρατά μέσα στα μαύρα σκοτάδια της παντελούς ιστορικής άγνοιας – διότι εάν γνώριζε το ποίμνιο την εγκληματική ιστορία της θρησκείας αυτής θα την κοπανούσε μέσα από το χριστιανικό μαντρί πάραυτα – μόλις κανείς τους αποκαλέσει λοιπόν με το αληθινό τους όνομα, δηλαδή ιουδαιοχριστιανούς, τότε κλωτσάνε σαν τα μουλάρια.

Ρε σεις, δεν λέτε στο «πιστεύω» σας ότι «πιστεύω εις έναν θεό πατέρα παντοκράτορα...» και παρακάτω ότι πιστεύεται και στον γιο του τον Χριστό; Ποιος είναι αυτός ο πατέρας του Χριστού, γαμώ το φελέκι μου; Δεν είναι ο Γιαχβέ, ο θεός της παλαιάς διαθήκης, ο θεός των Ιουδαίων; Αφού είναι τότε γιατί ξινίζεστε όταν σας λέμε ιουδαιοχριστιανούς; Είστε το λοιπόν και παραείστε ιουδαιοχριστιανοί είτε σας αρέσει αυτό είτε δεν σας αρέσει.
Μήπως έχετε καμμιά αντίρρηση κύριε θεολόγε; Δεν έχετε. Ωραία.

Οι άγιοι πατέρες του ιουδαιοχριστιανισμού επιμένουν άπαντες ότι κανείς ζωντανός άνθρωπος δεν μπορεί να δει τον θεό. Ούτε καν την εικόνα του. Εξ ου και η αυστηρή απαγόρευση των Εβραίων προς τις εικόνες. Οι άνθρωποι το πήραν τοις μετρητοίς το ζήτημα.

Απ’ την άλλη οι χριστιανοί, οι οποίοι μια ζωή γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την Βίβλο και τα ευαγγέλια, ξεκωλώθηκαν να ζωγραφίζουν και να προσκυνάνε τα ξύλα και τις μπογιές τους που τα θεωρούνε και θαυματουργά. Βλέπετε ότι αυτή η αποβλάκωση των χριστιανών, με τις εικόνες, αποφέρει τα περισσότερα χρήματα στο κηφηναριό του παπαδαριού και των ανώμαλων καλόγερων.

Εκείνοι οι φουκαράδες οι αυτοκράτορες ο Λέων ο Γ΄ και ο γιός του Κωνστσντίνος ο Ε΄, από την πολύ μεγάλη σιχαμάρα που τους πλάκωσε, βλέποντας τους πιστούς να τρελαίνονται με τις εικόνες, κήρυξαν ανελέητο πόλεμο κατά της δεισιδαιμονίας αυτής. Πώς όμως θα μπορούσαν να νικήσουν το πανούργο και χαραμοφαγάδικο παπαδαριό και τους καλόγερους. Μετά από τόσο κόπο που έκαναν και τόσα άγρια μέτρα που πήραν αυτοί και οι συνεχιστές του έργου τους, αναγκάστηκαν να τα παρατήσουν, διότι η συμμορία που πολεμούσαν αποδείχτηκε ισχυρότερή τους.

Ότι και να κάνουμε λοιπόν δεν γίνεται να δούμε καν την εικόνα του θεού.

Αλλά μισό λεπτό. Ο θεός δεν έκανε τον άνθρωπο κατ’ εικόνα του; Άρα μπορούμε να δούμε, έστω κάπως, την εικόνα του θεού παρατηρώντας τον ίδιο τον άνθρωπο.

Και μη μου τα χαλάσεις, τώρα που βρήκα την άκρη για να λύσω την απορία μου, κύριε θεολόγε, γιατί σε βλέπω εδώ και ώρα, να ετοιμάζεσαι ν’ αρχίσεις τις αλχημείες και τα ναι μεν αλλά σου, και να μου τα μπλέξεις έτσι τα πράγματα που ούτε δέκα μοδίστρες μετά να μη μπορούν να τα ξεμπλέξουν.

Ωραία λοιπόν, ας αρχίσουμε να κυττάζουμε τους ανθρώπους για να πάρουμε μια γεύση κι από την εικόνα του θεού.

ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΚΛΕΚΤΩΝ

Ξεθεωμένων από νηστείες

     

Εκλεκτοί των εκλεκτών



Εκλεκτοί ανάμικτοι

           

    

Πρώτα-πρώτα οι άνθρωποί μας είναι σίγουρα τίμιο κι αντρίκειο να είναι χριστιανοί. Μάλιστα θα ξεδιαλέξουμε και τους καλύτερους χριστιανούς. Κι ας μη βρεθεί κανείς να μας φέρει αντίρρηση στο ότι οι καλύτεροι χριστιανοί που έχουν περάσει ποτέ απ’ αυτόν τον μάταιο κόσμο ήταν άλλοι από τους χριστιανούς του ενδόξου μας Βυζαντίου. Συμφωνούμε τελικά; Συμφωνούμε απόλυτα. Πολύ ωραία.

Επειδή δε η καλύτερη εικόνα των ανθρώπων είναι τα έργα τους κι όχι τα λόγια τους, όπως το δίδασκε ο Χριστός, θα κυττάξουμε τα έργα των Βυζαντινών ανθρώπων, αυτών των καλύτερων χριστιανών που πέρασαν από την οικουμένη των ανθρώπων. Διότι οι σημερινοί χριστιανοί, όπως λένε οι ίδιοι οι παπάδες, δεν είναι χριστιανοί και τόσο της προκοπής.

Ποια είναι η ύψιστη αρετή των χριστιανών; Αναμφίβολα η αγάπη. Ας δούμε λοιπόν πώς και πόσο οι χριστιανοί αυτοί αγαπούσαν τους συνανθρώπους τους. Και μάλιστα ακόμα και τους εχθρούς, διότι ο Χριστός διέταξε οι πιστοί του να αγαπούν ακόμα και τους εχθρούς τους. Αλλά για να αποφύγουμε τις υπερβολές θα περιοριστούμε να εξετάσουμε την συμπεριφορά των Βυζαντινών μόνο όσον αφορά στους συνανθρώπους τους. Έτσι βλέποντας την αγάπη αυτή των χριστιανών θα την πολλαπλασιάσουμε απειροστά για να πάρουμε μια γεύση από την άπειρη αγάπη του θεού τους.

Όλα τα στοιχεία που θα παραθέσουμε είναι από το ανεκτίμητο βιβλίο του Κυριάκου Σιμόπουλου «ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ». Ότι θα ακολουθήσει εδώ τυγχάνει προϊόν αντιγραφής από το προαναφερθέν βιβλίο. Θέτουμε υπ’ όψιν των αναγνωστών ότι τίποτε απολύτως δεν αναφέρει ο εν λόγω συγγραφέας χωρίς να το τεκμηριώσει και μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις με αρκετά και ικανά ιστορικά ντοκουμέντα, τα οποία παραθέτει στις πάμπολλες υποσημειώσεις. Πρόκειται για ένα άκρως επιστημονικό έργο. Επίσης πρέπει να αναφέρουμε ότι το βιβλίο είναι ογκωδέστατο, ότι καλύπτει όλες τις ιστορικές περιόδους και πολιτισμούς και ότι όσα θα αποσπάσουμε εδώ τυγχάνουν ψήγματα του όλου έργου. Έχουμε λοιπόν και λέμε:

ΧΕΙΡΟΚΟΠΙΑ

Ήταν η πιο συνηθισμένη ποινή, για όποιους έγδυναν νεκρούς, παραχάραζαν νομίσματα, έκοβαν ξένο αμπέλι, πυρπολούσαν αποθήκες, γκρέμιζαν φράχτες, όποιος ξέκοβε κοπάδι από βοσκοτόπι ή μαντρί, προκαλούσαν βαρύ τραύμα με γροθιά, έπαιζαν ζάρια κ.ά. Από τις αρχές του Η΄ αιώνα οι ακρωτηριασμοί, με την ένταξή τους στην ποινική νομοθεσία, κατάντησαν ένα οικτρό φαινόμενο του βυζαντινού καθημερινού βίου. Σε ορισμένες περιόδους έπαιρναν διαστάσεις τρομακτικές. Σε κάθε βήμα συναντούσε κανείς ανθρώπους με κλαδεμένα μέλη.

ΡΙΝΟΤΟΜΙΑ

Ήταν ο ποιο συνηθισμένος ακρωτηριασμός. Θύματα ακόμα και αυτοκράτορες. Επιβαλλόταν για πολλά και ποικίλα εγκλήματα, πολιτικά και του κοινού δικαίου, και έπληττε άτομα όλων των τάξεων, κρατικούς αξιωματούχους, κληρικούς και απλούς πολίτες. Αποτελούσε είδος βασανιστηρίου αλλά και ηθικής, κοινωνικής και πολιτικής εξόντωσης σε περιόδους εσωτερικών αναστατώσεων ή θρησκευτικής διαμάχης, όπως στα χρόνια της εικονομαχίας. Επιβαλλόταν συνήθως στους δίγαμους, αιμομίκτες, πορνεύοντες σε μοναστήρι, βιαστές, απαγωγείς κοριτσιού κ.ά.
Επιβαλλόταν και στους μοιχούς μαζί με ξυλοδαρμό δημόσιο και κούρεμα ατιμωτικό. Σε περίπτωση μοιχείας ελεύθερης με δούλο η γυναίκα μαστιγωνόταν, κουρεύονταν και έχανε τη μύτη της ενώ ο δούλος καιγόταν ζωντανός ή θανατώνονταν με ξίφος.
Ρινοτομία στους Βυζαντινούς δεν σήμαινε πάντοτε αποκοπή της μύτης με μαχαίρι, κλάδεμα από τη ρίζα, όπως γινόταν επί τουρκοκρατίας. Έκοβαν με μια κοφτερή λαβίδα, ψαλίδιζαν δηλαδή, μόνο τον χόνδρο που χωρίζει τους δύο ρώθωνες. Έτσι η μύτη, χωρίς το εσωτερικό υποστήριγμα, έγερνε στο πλάι. Η αποκοπή του χόνδρου γινόταν από χειρουργό.

ΓΛΩΣΣΟΤΟΜΙΑ

Ποινή επί ψευδορκία.

ΤΑΥΤΟΠΑΘΕΙΑ

Πολλές φορές, έκοβαν το μέλος του σώματος που είχε προκαλέσει την εγκληματική πράξη ή επέβαλλαν την ταυτοπάθεια. Έκοβαν την γλώσσα του ψεύδορκου, έρριχναν στην πυρά τον εμπρηστή και φούρκιζαν τον φονιά ληστή στο σημείο ακριβώς που έγινε η ανθρωποκτονία.
0 χρονογράφος Γεώργιος Κεδρηνός αναφέρεται στον βαρύ κολασμό με τη μέθοδο της ταυτοπάθειας μιας ομάδας αρρενοφθόρων (παιδεραστών) στον δεύτερο χρόνο της βασιλείας του Ιουστινιανού. Ανάμεσά τους και δύο επίσκοποι, ο Ησαΐας ο Ρόδιος και ο Αλέξανδρος Διοσπόλεως Θράκης. Ακρωτηριασμός των γεννητικών μορίων, έμπηξη μυτερών καλαμιών στην ουρήθρα, γύμνωση, περιαγωγή στους δρόμους, θάνατος.

ΚΑΥΛΟΚΟΠΙΑ

Ήταν θανατηφόρα εξαιτίας της αιμορραγίας που προκαλούσε. Με αποκοπή των γεννητικών οργάνων κολάζονταν και οι κτηνοβασία. Βλ. ταυτοπάθεια. Ο Ιουστινιανός και η Θεοδώρα χρησιμοποιούσαν την απειλή αποκοπής των γεννητικών μορίων ως όπλο τρομοκρατίας ή εκδικητικό μέσο εναντίον των αντιφρονούντων και μη υπάκουων. Για να εξοντώσει έναν επίφοβο εχθρό το αυτοκρατορικό ζεύγος έδινε εντολή να χαλκευθεί κατηγορία για παιδεραστία, με συνέπεια τον άμεσο ακρωτηριασμό του. Αυτή την τύχη είχε κάποιος Βασιανός που τόλμησε να μιλήσει σαρκαστικά για την Θεοδώρα.



ΕΚΤΥΦΛΩΣΗ

Στο Βυζάντιο τους ακρωτηριασμούς ακολουθεί σε συχνότητα η εκτύφλωση. Ως ποινή, βασανιστήριο, ανταπόδοση, ως προληπτικό ή κατασταλτικό μέτρο η εκτύφλωση κυριαρχεί στον δημόσιο και ιδιωτικό βίο επί αιώνες με την τραγικότητα και τη φρίκη που προκαλεί. Η ευκολία προσφυγής σ’ αυτή την αποτρόπαιη τιμωρία ή εκδίκηση εξεικονίζει, περισσότερο από κάθε άλλο κοινωνικό χαρακτηριστικό βίας και ανομίας, τα ήθη του Βυζαντίου.

Κολασμός για τα εγκλήματα κατά της εξουσίας η εκτύφλωση είχε καταντήσει καθημερινό φαινόμενο εξαιτίας των μόνιμων εσωτερικών αναστατώσεων και των αδιάκοπων πολέμων, εξωτερικών και εμφύλιων, της πολιτικής διαφθοράς, των αναρίθμητων ανταρσιών, στάσεων και στρατιωτικών κινημάτων, των πραξικοπηματικών ανατροπών, της εξοντωτικής θρησκευτικής διαμάχης, του ανταγωνισμού των φατριών και της αρχομανίας... Θύματα αυτοκράτορες, πατριάρχες, στρατηγοί, βασιλόπαιδες, αξιωματούχοι. Αλλά και ιερόσυλοι, αιρετικοί και μάγοι...

Η εκτύφλωση προβλεπόταν αρχικά από την νομοθεσία αλλά μόνο για τους ιερόσυλους. Με αυτοκρατορική, ωστόσο, εντολή ή συγκατάθεση θα επεκταθεί αυθαίρετα και στα εγκλήματα καθοσιώσεως, για κάθε δηλαδή επιβουλή κατά της εξουσίας και του βασιλικού οίκου... Ο αυτοκράτορας, επίγειος εκπρόσωπος του θεού, ενσαρκώνει το ιερό και όσιο, όποιος επιβουλεύεται τον μονάρχη και την εξουσία προσβάλλει τα ιερά και τα όσια, ασεβεί στο θείο, είναι επομένως ιερόσυλος...

Δεν περνούσε μέρα στην Κωνσταντινούπολη χωρίς εξομματισμούς και φονικά, γράφει ο Νικήτας Χωνιάτης. ... η βασανιστική αυτή ποινή εφαρμοζόταν με δύο τρόπους. Ο πρώτος, με πυρωμένο σίδερο που κρατούσε ο δήμιος μπροστά στα μάτια του θύματος. Ο δεύτερος, με τη χρησιμοποίηση αιχμηρών αντικειμένων ή με κάποιο καυτό ή κοχλαστό υγρό.

Οι Βυζαντινοί συνήθιζαν και τις ομαδικές τυφλώσεις αιχμαλώτων. Κορυφαίο παράδειγμα, ίσως το πιο μαζικό και βάρβαρο της ιστορίας, η εκτύφλωση 15.000 Βουλγάρων στρατιωτών του Σαμουήλ, ύστερα από την μάχη του Μελένικου, το 1014.



ΚΑΨΙΜΟ «ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ» ΚΑΙ «ΜΑΓΩΝ».

Συχνότατες ήταν και οι θανατώσεις στην πυρά. Φαίνεται μάλιστα πως το Βυζάντιο έχει το προβάδισμα στο κάψιμο των «αιρετικών» και «μάγων». Στη Δύση οι φωτιές άρχισαν να φουντώνουν ύστερα από την περίφημη βούλα του πάπα Ιννοκέντιου Δ΄ «ad extirpanda», - για το «ξερίζωμα των αιρέσεων – μόλις το 1252. Αλλά αιώνες πριν, στο Βυζάντιο, είχε οργανωθεί – επί Ιουστινιανού – ειδική κρατική υπηρεσία με αποστολή την ανακάλυψη και εξόντωση αιρετικών. Ο επικεφαλής αυτής της υπηρεσίας – της πρώτης στον χριστιανικό κόσμο – που υπήρξε εγκληματική όσο και η μεσαιωνική Ιερά Εξέταση, ονομαζόταν κοιαίστωρ – από το λατινικό quaestor – εξεταστής, ανακριτής.
Όπως αργότερα οι ιεροεξεταστές στη Δύση, οι Βυζαντινοί κοιαίστορες φυλάκιζαν, βασάνιζαν και θανάτωναν υπόπτους χωρίς διατύπωση κατηγορίας, χωρίς μάρτυρες, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία και, φυσικά, χωρίς δίκη. Τα πάντα ήταν σκότος. Ήταν μια μέθοδος αφανισμού των ανυπάκουων και συγχρόνως επιχείρηση κερδοσκοπίας. Γιατί η καταδίκη αιρετικού συνεπαγόταν δήμευση της περιουσίας του. (Στη συνέχεια αναφέρονται συγκεκριμένες περιπτώσεις από συγγραφείς και χρονογράφους της εποχής) .



ΚΑΨΙΜΟ ΒΙΒΛΙΩΝ

Το Βυζάντιο έχει και ένα άλλο θλιβερό προβάδισμα. Τη δημόσια ρίψη στην πυρά ανεπιθύμητων βιβλίων. Διαπομπεύονταν – «περιβωμίζονταν» - μάλιστα και οι κάτοχοί τους στους δρόμους της «βασιλεύουσας». Ήταν η εποχή που απαγορεύτηκε η διδασκαλία της φιλοσοφίας και έκλεισαν – το 529 με εντολή του Ιουστινιανού – οι αθηναϊκές σχολές. Όπως μας πληροφορεί ο χρονογράφος Ιωάννης Μαλαλάς ρίχτηκαν στην πυρά ελληνικά βιβλία των κλασσικών και μετακλασσικών χρόνων και έργα τέχνης πολυμίσητα για τη νέα θρησκεία.

Δεν είναι το μοναδικό περιστατικό. Το 724 ο εικονομάχος αυτοκράτορας Λέων Γ΄ πρόσταξε να πυρποληθεί η περίφημη Οικουμενική Σχολή, το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της εποχής, όπου στεγαζόταν η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη του Βυζαντίου, επειδή οι δάσκαλοι του εκπαιδευτηρίου αρνήθηκαν να γνωματεύσουν εναντίον της λατρείας των εικόνων.

Οι χρονογράφοι Κεδρηνός, Ζωναράς, Γλυκάς και Μανασσής βεβαιώνουν ότι ο αυτοκράτορας έδωσε εντολή να κυκλωθεί από ένοπλους στρατιώτες το κτίριο κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς και να απαγορευθεί η έξοδος του προσωπικού από τη Σχολή, με αποτέλεσμα να καούν όχι μόνο οι θησαυροί της βιβλιοθήκης αλλά και οι διδάσκαλοι.

Εφτά περίπου αιώνες αργότερα, το 1463, δέκα χρόνια μετά την άλωση, ο πατριάρχης Γεννάδιος (Γεώργιος Σχολάριος) έκαψε το βιβλίο του Πλήθωνος (Γεμιστού) «Νόμοι», εξαιτίας εισηγήσεών του για πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Έτσι εγκαινίασε η Εκκλησία τη δράση της μετά τον σκλαβωμό του Γένους...



Ο Μ. Κωνσταντίνος καίει βιβλία

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΩΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ

Οι Βυζαντινοί είναι οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν κρατουμένους ως πειραματόζωα για ιατρική έρευνα. Έχουν, δηλαδή, τα πρωτεία στα λεγόμενα επιστημονικά βασανιστήρια. Ο Θεοφάνης μας πληροφορεί ότι επί Βασιλείου Β΄ Βυζαντινοί πράκτορες πήγαν στη Βουλγαρία με αποστολή την απαγωγή ενός χριστιανού εξωμότη. Οι πράκτορες κατόρθωσαν να τον αρπάξουν και να τον μεταφέρουν δέσμιο στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί, αφού του έκοψαν χέρια και πόδια, κάλεσαν τους γιατρούς. Κι εκείνοι τον άνοιξαν ζωντανό με τα νυστέρια τους από τα γεννητικά όργανα ως το στέρνο για να μάθουν τα μυστικά του ανθρώπινου σώματος.

ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ

Η διαπόμπευση, η ατιμωτική δηλαδή περιαγωγή καταδίκου στους δρόμους και η παράδοσή του στη χλεύη, στους ονειδισμούς αλλά και στις βάναυσες επιθέσεις του όχλου ήταν το κατ’ εξοχήν βυζαντινό βασανιστήριο. Άγριος βασανισμός ψυχικός και σωματικός γιατί η περιφορά των θυμάτων στην Αγορά συνοδευόταν όχι μόνο από τον ηθικό εκμηδενισμό τους, με τις λοιδορίες και τις προσβολές αλλά και από βιαιοπραγίες και κάθε λογής κακώσεις.

Δεν ήταν «ιδία ποινή», αποκλειστική δηλαδή η διαπόμπευση, αλλά προσθετική, συμπληρωματική και εφαρμοζόταν πριν από την τελική τιμωρία – πριν από τη φυλάκιση, τον ακρωτηριασμό, την εκτύφλωση ή τη θανάτωση...

Πριν από την διαπόμπευση, τον «θρίαμβο» όπως την αποκαλούσαν χλευαστικά, μαστίγωναν σκληρά τον κατάδικο, τον κούρευαν «εν χρω», τον ξούριζαν (μαλλιά, γένεια, μουστάκι, φρύδια), μουτζούρωναν το πρόσωπό του με καπνιά ή το άλειφαν με πίσσα, τον στεφάνωναν με μια πλεξάνα σκόρδα, τον τύλιγαν με βρωμερά άντερα από το χασαπιό, κρεμούσαν στο λαιμό του σαπιοκοιλιές και στους ώμους του κουδούνια.

Κατά την πάνδημη περιαγωγή του στους δρόμους και στην αγορά ή στον Ιππόδρομο κάθιζαν το θύμα γυμνό ή ημίγυμνο σε γάιδαρο, παλιομούλαρο, ψωριασμένη καμήλα, ακόμα και σε γελάδα ανάστροφα και το υποχρέωναν να κρατάει την ουρά του υποζυγίου.

Στην πομπή που σχηματιζόταν προπορεύονταν σαλπιγκτές και διαλαλητές. Και το πλήθος των συγκεντρωμένων περίεργων του πετούσαν στο πρόσωπο λάσπες και ανθρώπινες ακαθαρσίες, άδειαζαν πάνω του δοχεία με ούρα, τον χτυπούσαν στο στόμα με βορβορώδη εντόσθια σφαγίων. Μουτζούρωναν παλάμες και δάκτυλα με την καπνιά και τη γάνα των τσουκαλιών και των τζακιών, ζύγωναν τον «γαϊδουροκαθισμένο» και τον πασάλειβαν. Τον έφτυναν, τον πετροβολούσαν, τον χτυπούσαν με ραβδιά και μαστίγια, τον έβριζαν, τον λοιδορούσαν.

Διαπομπεύονταν γιατροί που δεν εφάρμοζαν καλή θεραπεία με αποτέλεσμα να πεθάνει ο ασθενής. Ανάγκαζαν, μάλιστα, τον άτυχο Ασκληπιάδη να κρατάει κατά την περιαγωγή δοχείο νυκτός....

Ακόμα και εκταφές και διαπομπεύσεις νεκρών γίνονταν στην Κωνσταντινούπολη. Όπως το πτώμα του αυτοκράτορα Λέοντος Ε΄ του Αρμενίου που ύστερα από τη δολοφονία στο ναό σύρθηκε – το 820 – στους δρόμους και ρίχτηκε στον Ιππόδρομο. Ξέθαψαν τον πατριάρχη Ιωάννη «μετά του ωμοφορίου» και έφεραν τα λείψανά του στον Ιππόδρομο σε ήμέρα αγώνων. Εκεί, μπροστά στο πλήθος, αφού αποκάλυψαν και μαστίγωσαν τον σκελετό – «έτυψε μαγκλάβια» - τον έκαψαν.



ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΦΡΙΚΑΛΕΟΤΗΤΕΣ

Μετά το πραξικόπημα και τον αποκεφαλισμό του στρατηγού Αλέξιου Βρανά ο αυτοκράτορας Ισαάκιος Άγγελος πρόσταξε να περιαχθούν στους δρόμους της Πόλης το κεφάλι του κι ένα πόδι καρφωμένα σε παλούκια. Αλλά δεν αρκούσε η εκπόμπευση των λειψάνων του στασιαστή. Κατά την διάρκεια του επινίκιου γεύματος στο παλάτι ο αυτοκράτορας ζήτησε το κεφάλι του Βρανά και το κύλησε στο πάτωμα ανάμεσα στους συνδαιτημόνες. Άρχισαν τότε όλοι να το λακτίζουν πέρα – δώθε, «δίκην σφαίρας», όπως γράφει ο Ν. Χωνιάτης, που περιορίζεται να χαρακτηρίσει την πράξη του αυτοκράτορα «επεισόδιον ουκ ευπρεπές».

Ο Αλέξιος Κομνηνός έβρασε κάποιον σε καζάνι και έστειλε ύστερα το πτώμα του στους οικείους του μέσα σε μεγάλο κοφίνι. Άλλον έκλεισε σε σακί και τον πέταξε στη θάλασσα. Για τον αρχηγό όμως των στασιαστών ήταν πιο εφευρετικός. Πρόσταξε να ετοιμάσουν ένα χαλκωματένιο στέμμα, άνοιξε τέσσερες τρύπες γύρω – γύρω, στερέωσε το «διάδημα» στο κεφάλι του θύματος και έμπηξε με σφυρί τέσσερα σιδεροκάρφια από τις τρύπες στο κρανίο...

Οι αυτοκρατορικοί δήμιοι άλειφαν τα γένια και τα μουστάκια του δεμένου χεροπόδορα θύματος με κηρέλαιο και έβαζαν φωτιά με αποτέλεσμα να καίγεται το κεφάλι σαν αλειμματοκέρι. Άλλοτε, αντί κηρέλαιο, χρησιμοποιούσαν πίσσα και ελαιόλαδο.

Κατά την περίοδο των ενδοχριστιανικών διενέξεων οι αντιμαχόμενες μερίδες συναγωνίζονταν σε βασανισμούς και κακουργίες, απαράλλαχτα όπως κατά τους θρησκευτικούς πολέμους στη Δύση. Έγδαραν λ.χ. το γενειοφόρο τμήμα του προσώπου ενός μοναχού βγάζοντας το δέρμα μαζί με τα γένεια (υπενθυμίζουμε ότι όλες οι πληροφορίες στο βιβλίο του Σιμόπουλου είναι τεκμηριωμένες και ότι από τις αποτρόπαιες αυτές πράξεις που αναφέρει μόνο ένα μέρος αντιγράφουμε εδώ).

Η Θεοδώρα βασάνιζε τους εχθρούς της τυλίγοντας και σφίγγοντας με βούνευρο το κεφάλι τους τόσο πολύ που έβγαιναν τα μάτια από τις κόχες.

ΓΔΑΡΣΙΜΟ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Ο δρουγγάριος των βυζαντινών πλωίμων (στόλαρχος) Νικήτας Ωορύφας (Θ΄ αιώνας), που διακρίθηκε στις εκστρατείες κατά των Αράβων πειρατών, όταν αιχμαλώτιζε χριστιανούς εξωμότες στα εχθρικά καράβια, τους έγδερνε ζωντανούς. Χάραζε το δέρμα στον αυχένα και τραβούσε με δύναμη λωρίδες ως τις φτέρνες.

ΒΡΑΣΙΜΟ ΣΕ ΚΟΧΛΑΣΤΗ ΠΙΣΣΑ

Ο προηγούμενος Ωορύφας άλλους εξωμότες κρεμούσε με τροχαλία πάνω σε καζάνια με κοχλαστή πίσσα και τους άφηνε, χαλαρώνοντας τα σχοινιά, να βυθιστούν λέγοντας πως τους βαφτίζει στη νέα θρησκεία τους.

ΑΝΑΣΚΟΛΟΠΙΣΜΟΣ – ΠΑΛΟΥΚΩΜΑ

Η περιγραφή που ακολουθεί είναι από τον Σερραίο συγγραφέα Γιώργο Καφταντζή και αναφέρεται στο βιβλίο του «Η ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΣΥΝΑΔΙΝΟΥ», έκδ. της Μητροπόλεως Σερρών 1989.

«Το παλούκωμα (φούρκισμα, ανασκολοπισμός) γίνονταν δημόσια και σε θέση περίοπτη με τον εξής τρόπο. Έπαιρναν μια μακριά ως 3 μέτρα σούβλα σιδερένια ή ξύλινη με σιδερένια μύτη, την οποία κουβαλούσε ο κατάδικος στον ώμο ως τον τόπο του απαίσιου μαρτυρίου. Εκεί τον ξάπλωναν καταγής μπρούμυτα γυμνό μέχρι τη μέση και χειροπόδαρα με ανοιγμένα σκέλια. Ύστερα ο μπόγιας αφού ξέσχιζε το πανταλόνι και φάρδαινε με το μαχαίρι την τρύπα του απευθυσμένου, έχωνε τη σούβλα αλοιμένη λίπος για να γλιστρά και χτυπώντας σιγανά προσέχοντας να μη βλάψει βασικά όργανα όπως τα έντερα, καρδιά, πλεμόνια, την έβγαζε από το πίσω μέρος της δεξιάς πλάτης..»



ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ

ΑΠΟΚΟΠΗ ΤΩΝ ΤΕΝΟΝΤΩΝ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ

Προκαλούσε παράλυση.

ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟΣ

Μια από τις πολυδοκιμασμένες μεθόδους για οριστικό παραμερισμό, για αχρήστευση και στιγματισμό εχθρών, αντιπάλων αντιφρονούντων και κυρίως νεαρών διεκδικητών ή κληρονόμων του θρόνου ήταν ο ευνουχισμός... Αναρίθμητα τα περιστατικά βίαιου ευνουχισμού για πολιτικούς λόγους.

Πολλαπλασιάστε τώρα την αγάπη αυτή των καλύτερων χριστιανών του κόσμου με το άπειρο, και τότε να είστε σίγουροι ότι θα έχετε πάρει λίγο μάτι κι από την εικόνα του Γιαχβέ.

Για όσους αντιμετωπίσουν πρόβλημα με τον πολλαπλασιασμό επί το άπειρον, θα κάνουμε για χάρη του τώρα αμέσως εμείς τον πολλαπλασιασμό αυτόν.

Από το ιερό βιβλίο του θεού Γιαχβέ Δευτερονόμιο, κεφ. Ζ΄, αντιγράφουμε κάποιες από τις αγαπητικές του παραινέσεις προς τον εκλεκτό του λαό:

«1 Όταν δε Κύριος ο Θεός σου σε εισαγάγει εις την χώραν, προς την οποίαν τώρα πορεύεσαι, δια να την κληρονομήσεις ως ιδικήν σου, και εκβάλη από εμπρός σου έθνη μεγάλα, τους Χετταίους...Ιεβουσαίους, επτά έθνη πολυαριθμότερα και ισχυρότερα από σας,
2 και θα παραδώσει αυτούς Κύριος ο Θεός σου εις τας χείρας σου, θα κτυπήσης αυτούς, θα τους εξαφανίσης τελείως, δεν θα συνάψης καμμίαν συνθήκην μαζή των και δεν θα τους λυπηθήτε καθόλου...
5 Αλλά και αυτά ακόμη θα πράξης εναντίον των ειδωλολατρών αλλοεθνών: Θα κρημνίσετε τους βωμούς των, θα συντρίψετε τας ειδωλολατρικάς των στήλας, θα κατακόψετε τα ιερά δάση των και θα κάψετε εις την φωτιά τα ξυλόγλυπτα αγάλματά των.
6 Διότι συ εν αντιθέσει προς εκείνους είσαι λαός άγιος, αφιερωμένος εις τον Κύριον και Θεόν σου. Κύριος και Θεό σου σε εξέλεξεν ανάμεσα από όλα τα άλλα έθνη της γης να είσαι ιδική του εκλεκτή περιουσία...
8... αλλά διότι σας αγαπά ο Κύριος και διότι τηρεί τον όρκον, τον οποίον έδωσεν εις τους προπάτοράς σας ... Αλλά είναι και Θεός δίκαιος, ο οποίος ανταποδίδει προσωπικώς εις τους μισούντας αυτόν και αμετανοήτους κατά τα έργα αυτών και εξολοθρεύει αυτούς...
16 Συ θα απολαύσης τα λάφυρα των εθνών τα οποία ο Κύριος σου δίδει...
22 Κύριος ο Θεός σου θα καταστρέψη και θα εξαφανίση ολίγον κατ’ ολίγον τα έθνη αυτά από εμπρός σου. Δεν θα ημπορέσης και δεν πρέπει, να εξαφανίσης αυτούς ταχέως, δια να μη μείνη έρημος και ακατοίκητος η χώρα από ανθρώπους και πληθυνθούν τα άγρια θηρία εναντίον σου.
23 Αυτούς Κύριος ο Θεός σου θα τους παραδώση εις τας χείρας σου και θα καταστρέφης αυτούς ολοκληρωτικώς μέχρις ότου εξολοθρευθούν και εξαφανισθούν πλήρως.
24 Ο Θεός θα παραδώση εις τα χέρια σας τους βασιλείς των εθνών αυτών, θα τους εξοντώσετε, ώστε να χαθούν και τα ονόματα αυτών από τον τόπον, όπου εβασίλευον. Κανείς δεν θα ημπορέση να αντισταθή απέναντί σας, μέχρις ότου τους εξολοθρεύσετε όλους.
25 Τα αγάλματά τών θεών των θα τα παραδώσετε εις το πυρ, δια να καούν...».



Ας δούμε τώρα την άπειρη αγάπη του Γιαχβέ προς τον εκλεκτό του λαό:

Τα δεινά, οι κακουχίες, οι δίψες, οι λιμοί και οι λοιμοί, υπό τη μουσική υπόκρουση των συνεχών διαμαρτυριών των εξοδούχων, κατά του Μωυσέως και των διαδόχων του, για το άστοχο της εξόδου από την Αίγυπτο και μ’ έναν λόγο η κόλαση αυτή στην οποία κατακάηκαν οι Εβραίοι της περίφημης Εξόδου, μέχρι την εγκατάστασή τους στην γη της επαγγελίας, περιγράφονται τόσο παραστατικά μέσα στα βιβλία της Βίβλου: Έξοδος, Λευιτικόν, Αριθμοί και Δευτερονόμιον, ώστε αρκεί μια απλή ανάγνωσή τους για να αισθανθεί κανείς το μέγεθος της κολάσεως αυτής.

Σχετικά χωρία δια του λόγου το αληθές: Έξοδος, ιε΄. 22, ιστ΄. 3, ιζ΄. 2, Αριθμοί, ια΄. 1-5, ιδ΄. 3 και 34, ιστ΄. 13, κα΄. 5, κζ΄. 14.

Αντιγράφουμε μερικά εξ αυτών: «και επορεύοντο τρεις ημέρας εν τη ερήμω και ουχ ηύρισκον ύδωρ ώστε πιείν, ήλθον δε εις Μερρά και ουκ ηδύναντο πιείν εκ Μαρράς, πικρόν γαρ ην… και διεγόγγιζεν ο λαός επί Μωυσή». «διεγόγγυζε πάσα συναγωγή υιών Ισραήλ επί Μωυσή και Ααρών και είπαν προς αυτούς, όφελον απεθάνομεν πληγέντες υπό Κυρίου εν τη γη Αιγύπτω, όταν εκαθίσαμεν επί των λεβήτων των κρεών και ησθίομεν άρτους εις πλησμονήν. ότι εξηγάγετε ημάς εις την έρημον ταύτην πάσαν την συναγωγήν ταύτην εν λιμώ». «και ινατί τούτο;ανηγάγετε ημάς εξ Αιγύπτου παραγενέσθαι εις τον τόπον τον πονηρόν τούτον, τόπος ού ου σπείρεται ουδέ συκαί, ουδέ άμπελοι, ούτε ροαί, ούτε ύδωρ εστί πιείν».

Και δεν έφτανε το πυρ της ερήμου! Ο ίδιος ο θεός τους ο Γιαχβέ συναγωνίζονταν την έρημο στην κατάκαυση του λαού του, του Ισραήλ! Ιδού η απόδειξη: «Και ην ο λαός γογγύζων πονηρά έναντι Κυρίου, και ήκουσε Κύριος και εθυμώθη οργή και εξεκαύθη εν αυτοίς πυρ παρά Κυρίου και κατέφαγε μέρος τι της παρεμβολής…και εκλήθη το όνομα του τόπου εκείνου Εμπυρισμός, ότι εξεκαύθη εν αυτοίς παρά Κυρίου,,, και έκλαιον και οι υιοί Ισραήλ και είπαν: τις ημάς ψωμιεί κρέας; εμνήσθημεν τους ιχθύας, ους ησθίομεν εν Αιγύπτω δωρεάν, και τους σικύους και τους πέπονας και τα πράσα και τα κρόμμυα και τα σκόρδα. νυνί δε η ψυχή ημών κατάξηρος, …». [παρέκβαση: στο προηγούμενο χωρίο το «δωρεάν» ας το ψάξουν οι σχετικοί ερευνητές].

Το μαρτύριο όμως για τον εκλεκτό λαό του Γιαχβέ περιλαμβάνει και τα τρις χειρότερα: σαράντα χρόνια καταδίκη στην κόλαση της ερήμου και θάνατος εντός αυτής όλων των άνω των είκοσι ετών Ισραηλιτών για κάποιες ψιλοαμαρτίες τους. «λέγει Κύριος… εν τη ερήμω ταύτη πεσείται τα κώλα υμών, και πάσα η επισκοπή υμών… από εικοσαετούς και επάνω, όσοι εγόγγυζον επ’ εμοί … κατά τον αριθμόν των ημερών, όσας κατεσκέψασθαι την γην, τεσσαράκοντα ημέρας, ημέραν του ενιαυτού, λήψεσθε τας αμαρτίας υμών τεσσαράκοντα έτη και γνώσεσθε τον θυμόν της οργής μου».

Θεός να σου πετύχει!! Κύριε χριστιανέ αυτός ο σαδιστής θεός είναι και θεός δικός σου, διότι είναι ο πατέρας του Χριστού και βεβαίως βεβαίως ένα από τα τρία πρόσωπα της αγίας τριάδος σου. Μάλιστα, τέτοιον θεό σου φορέσανε. Τον θεό της ερήμου. Για να σε κατακάψουν. Θα μάθεις λίγο πιο κάτω ποιο είναι το αληθινό του πρόσωπο.

Είναι λογικό λοιπόν οι άνθρωποι αυτοί, οι κατακαυμένοι ( από τι άραγε άλλο πλήν του ηλίου της ερήμου;) να μη μπορούσαν να φανταστούν κάτι χειρότερο από την κόλαση στην οποία έζησαν όλ’ αυτά τα σαράντα χρόνια της περιπλάνησής τους. Ποιος όμως είναι ο αληθινός αίτιος, τον οποίον αναγνωρίζουν έτσι κι αλλιώς οι πάντες και ο οποίος ανάβει το καμίνι του εξώτερου πυρός; Μα ποιος άλλος εκτός από τον ήλιο;

Κάποιοι Βεδουΐνοι κάθε πρωί εκτοξεύουν κατάρες προς τον ήλιο, τον αίτιο αυτόν της δυστυχίας τους. τι νόημα θα είχε γι’ αυτούς μια ηλιοκεντρική λατρεία, όπως αυτή των Ευρωπαϊκών λαών, για τους οποίους ο ήλιος είναι η πηγή της ζωής των πάντων τους;



Μια γη λοιπόν καταραμένη. Ένα σωστό καμίνι. Για να βρεις νερό πρέπει να βαδίσεις πολλά χιλιόμετρα. Πώς ο κατακαυμένος αυτός Βεδουΐνος να λατρέψει την γη όπως ο Ευρωπαίος λατρεύει τη Γη – Μητέρα (Δήμητρα, γ>δ), η οποία του παρέχει τα πάντα;

Οι Ευρωπαίοι θεοποίησαν τον φωτοδότη και ζωοδότη ήλιο (Απόλλων), την πανδότειρα και μάνα γη τους (Δήμητρα), τους ποταμούς και όλα τα στοιχεία της φύσης, τα οποία τους χορηγούσαν απλόχερα τα πάμπολλα αγαθά τους. Ήταν μιά πράξη ευγνωμοσύνης.

Ο περιπλανόμενος όμως και κατακαυμένος, εντός της ερήμου, Ισραηλίτης ποιο στοιχείο της φύσης θα μπορούσε να θεοποιήσει; Σε ποιο στοιχείο απέναντι θα έπρεπε να αισθανθεί ευγνώμων;

Ωστόσο έπρεπε να βρεθεί θεός και γι’ αυτόν. Και πώς ο θεός αυτός να ήταν του κόσμου αυτού: αυτής της κόλασης του εξωτέρου πυρός;
Και να! Έπλασε ο Μωυσής θεό τον Γιαχβέ. Θεό άϋλο, θεό πνεύμα. Θεό που έχει το βασίλειό του εκτός του πλανήτη γη, εκεί στους ουρανούς. Θεό εκδικητικό, διότι έπρεπε να δαμάσει το συρφετό αυτό των εξοδούχων. Θεόν έναν.

Η έρημος είναι μονοθεϊστική. Μια σκέτη πυρωμένη άμμος. «Ουκ έσσονται θεοί έτεροι πλην εμού». Για πρώτη φορά στην οικουμένη των ανθρώπων ακούγεται η βδελυρή και απάνθρωπη αυτή διακήρυξη!! Πρέπει να σιχαίνεται κανείς κάθε φορά που ακούει αυτή την βρομερή απαίτηση εάν θέλει να κρατήσει ακέρια την ανθρωπιά του.

Όταν κανείς ψήνεται για δεκαετίες στο καμίνι της ερήμου καταταλαιπωρημένος, καθώς φαίνεται, αποξηραίνεται μάλλον η φαιά ουσία του και τα εξ ανάγκης καμωμένα όνειρά του, καρφώνονται σαν σφήνα στον αποξηραμένο εγκέφαλό του ανεπιστρεπτί. Οι επιθυμίες και οι βλέψεις του, λόγω της παντελούς ανέχειας, συγχέονται με την πραγματικότητα, ωσμώνονται και διαπιδούνται μ’ αυτήν, οδηγώντας τον στην παράνοια τον φανατισμό και την μισαλλοδοξία.

Ο θεός αυτός έταξε στον λαό του Ισραήλ την γη της επαγγελίας, όπου ρέει μέλι και γάλα. Την γη των γειτόνων του. Ο λαός αυτός στο εξής θα είναι ο εκλεκτός λαός του θεού. Άρα οι λοιποί πρέπει να καταστούν, μ’ οποιοδήποτε τίμημα, υποπόδιο των ποδών του εκλεκτού αυτού λαού του Ισραήλ!
Όλα τα εγκλήματα και οι γενοκτονίες του λαού αυτού της εξόδου περιγράφονται με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στην Βίβλο, παράλληλα με τις ιδεολογικοθρησκευτικές υποστηρίξεις των απάνθρωπων αυτών συμπεριφορών. Αρρωσταίνει κανείς και μόνον από την απλή ανάγνωσή τους.

Και μόνο ένα χωρίο από το βιβλίο των Αριθμών (λα΄. 7) αρκεί για να γνωρίσει κανείς το μέγεθος της κτηνωδίας «…και απέκτειναν παν αρσενικόν και τους βασιλείς Μαδιάν απέκτειναν άμα τοις τραυματίες αυτών… και επρονόμευσαν τας γυναίκας Μαδιάν και την αποσκευή αυτών, και τα κτήνη αυτών και πάντα τα έγκητα αυτών και την δύναμιν αυτών επρονόμευσαν, και πάσας τας πόλεις τας εν ταις κατοικίες αυτών και τας επαύλεις αυτών ενέπρησαν πυρί».

[Παρέκβαση τεράστιας σημασίας ανεξάρτητης από την γνώμη του γράφοντος:
Σε έκδοση της Βίβλου από την αδελφότητα Θεολόγων « ΖΩΗ» εγκρίσει της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλλάδος , ο Ι. Θ. Κολιτσάρας αποδίδει ερμηνευτικά το νόημα του προαναφερθέντος χωρίου «…και τους βασιλείς Μαδιάν απέκτειναν άμα τοις τραυματίες αυτών..» ( = σκότωσαν μαζί και τους τραυματίες αυτών, μάλλον δε σωστότερα δολοφόνησαν τους τραυματίες αυτών) ως εξής: «Εκτός των άλλων φονευθέντων, εφόνευσαν συγχρόνως και τους βασιλείς των Μαδιανιτών».
Θαυμάστε παρακαλώ ήθος ανθρώπου ασύστολου ψεύτη και συνειδητού διαστρευλωτή, χάριν της απόκρυψης των κτηνωδιών του εκλεκτού λαού του Ισραήλ!!! Θεολόγος ο οποίος στους χριστιανικούς κύκλους θεωρείται κορυφή!! Ιδού το δείγμα της κατακαύσεως της ψυχής του Ευρωπαίου από το πυρ το εξώτερο της ερήμου του μονοθεϊσμού. Ο εξευτελισμός του Έλληνα χάριν του εκλεκτού λαού και του θεού του].

Κι όλη αυτή η απανθρωπιά (δεκάδες εκατοντάδων παρόμοια μακελειά αναφέρονται στο ιερό βιβλίο) αυτό το μελανότερο και ειδεχθέστερο τμήμα της ιστορίας του ανθρώπινου είδους, να θεωρείται ιερό βιβλίο των χριστιανών Ευρωπαίων ανθρώπων και των χριστιανών Ελλήνων, οι οποίοι διέθεταν κάποιες από τις ανώτερες θρησκείες που υπήρξαν ποτέ σ’ αυτόν τον κόσμο!

Εάν κανείς αισθάνεται ότι δεν πήρε ακόμα μια ματιά από την εικόνα τους θεού των χριστιανών, ας προσπαθήσει ακόμα επισκεπτόμενος τα άρθρα που βρίσκονται στην κατηγορία ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ της παρούσας ιστοσελίδας.

Βασδέκης Ν. Σταύρος
Μαυροκορδάτου 31
62100 Σέρρες
τηλ. 23210-52462

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος
χωρίς την άδεια του συγγραφέα.

********************************************

Δείτε το σχετικό:

Ορθόδοξη Ιερά Εξέταση
http://www.athriskos.gr/modules/news/article.php?storyid=1798

Αστυνομικοί: "Ούτε θέλουμε , ούτε μπορούμε να γίνουμε εισπράκτορες...


Αστυνομικοί:"Αδυνατούμε να φυλάμε τα διόδια".


Δ. Γεωργαντάς:

Η τροπολογία μπορεί να ψηφίστηκε αλλά χρειάζεται και αστυνομία για να..... βεβαιώνει παραβάσεις στα διόδια.
Αυτό ίσως είναι ένα από τα πλέον ευάλωτα σημεία εφαρμογής της σχετικής διάταξης.
Γιατί η δύναμη της Αστυνομίας και μικρή είναι και χωρίς εξοπλισμό.
Όπως δηλώνει στον FΜ-1 ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπάλληλων Φθιωτιδας Δημήτρης Γεωργαντάς , είναι αδύνατον να εφαρμοσθούν οι διατάξεις της τροπολογίας αφού δεν επαρκεί το προσωπικό της τροχαίας για τέτοιους έλεγχους .
Γενικά οι αστυνομικοί αρνούνται να μετατραπούν σε εισπράκτορες υπέρ των εταιριών που εκμεταλλεύονται τα διόδια.
΄Αλλωστε και να το ήθελαν δεν φτάνουν οι δυνάμεις της Φθιώτιδας για καθημερινές και σε 24ωρη βάση βάρδιες στους τρεις σταθμούς διοδίων του νομού με παράλληλη φύλαξη όλων των άλλων πιθανών και απίθανων στόχων..

ΛΑΜΙΑ FM-1

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/02/blog-post_1128.html

Γιαούρτια και αυγά, πέταξαν και στον υφυπουργό Εργασίας...!

Η... "ΕΠΙΔΗΜΙΑ" ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ...
Τό ξέσπασμα τού κόσμου,-- πού παίρνει διαστάσεις επιδημίας-- γιά τα ψεύδη της Κυβέρνησης, τα αντλαικά μέτρα και τον εν γένει ρόλο της, πληρώνουν οι Υπουργοί της.
Αυτή τη φορά το επεισόδιο συνέβει στην Πάτρα.
Θύμα ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος επρόκειτο να μιλήσει.

Ωστόσο μια ομάδα νεαρών συγκεντρώθηκε στο σημείο όπου θα μιλούσε και άρχισαν ...
να πετούν προς το μέρος του γιαούρτια και αυγά.
Τελικά με την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων απεμακρύνθησαν και κατάφερε ο Κεγκέρογλου, να πραγματοποιήσει την ομιλία του..
Να δούμε ποιός θα είναι ο επόμενος...

Και μια άλλη εκδοχή για το επεισόδιο
ΠΑΤΡΑ: Μετ' εμποδίων και με αποδοκιμασίες η ομιλία του Υφυπουργού Aπασχόλησης

Τον περίμεναν στην Αγορά Αργύρη φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της Κυβέρνησης
Κατάφερε να εισέλθει τελικά στην Αγορά Αργύρη της Πάτρας, όπου ξεκίνησε την προγραμματισμένη ομιλία του ο Υφυπουργός Απασχόλης Βασίλη Κεγκέρογλου. Τον υφυπουργό περίμενε ομάδα αντιεξουαστών φωνάζοντας συνθήματα έξω ακριβώς από το κτήριο.

Οι αντιεξουαστές είχαν συγκεντρωθεί στην Αγίου Ανδρέου και Ζαΐμη και περίμεναν τον κ. Κεγκέρογλου, αφινιδιάζοντας μικρή δύναμη της αστυνομίας που βρισκόταν στο σημείο.

Πριν την άφιξη του υφυπουργού οι συγκεντρωμένοι πετούσαν πέτρες και αυγά, ενώ η αστυνομία δεν αντέδρασε ούτε κατέφυγε στην ρίψη χημικών. Πάντως επικράτησε αναστάτωση και κομφούζιο στο σημείο.
Από thebest

Τελικά, ποιός κυβερνάει τη Θράκη;


Σε προκλητικές και χωρίς καμία απολύτως συγκάλυψη, δηλώσεις, περνάει ο πρώην μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Αχμέτ Φαΐκογλου, ο οποίος απευθυνόμενος προς την Άγκυρα αναρωτιέται αν είναι δυνατόν η Θράκη να κυβερνάται με... τηλεκοντρόλ!
Αν αυτή και μόνο η δήλωση του συγκεκριμένου γνωστού για τον ανθελλισμό του, αλλά και για τις προσβλητικές και τραμπουκικές του ενέργειες (κατά τη διάρκεια της βουλευτικής του θητείας) δεν αποτελεί πρόκληση στην Ελληνική κυβέρνηση, τότε ποιές δηλώσεις ή πράξεις που μπορούν να συνεγείρουν το ενδιαφέρον των κυβερνώντων για την Θράκη;
  • Μήπως κάποιος πρέπει να τους ενημερώσει πως η Ελλάδα δεν σταματάει στην Εκάλη;
  • Μήπως κάποιος πρέπει να τους ενημερώσει για την σοβαρότατη πιθανότητα να βρεθούν ενώπιον τεραστίων εξελίξεων που η μηδενικότητά τους δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει;
  • Μήπως κάποιος πρέπει να τους υπενθυμίσει πως κανείς δεν είναι πάνω από το νόμο, κυρίως τον ηθικό και πως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα λίαν συντόμως να αντιμετωπίσουν κατηγορίες που θα εγγίζουν αυτή της εσχάτης προδοσίας;
Ως πότε θα επιτρέπει η κυβέρνηση στα διάφορα μορμολίκια και ανθυπρακτορίδια, σε διάφορους καταπατητές και εκβιαστές των νόμων και της ειρηνικής διαβίωσης και της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών, να κινούνται με σαφέστατα επικίνδυνο τρόπο, προκαλώντας -πέρα από τις εντυπώσεις- την δημιουργία πολύ επικίνδυνων εξελίξεων;
Σύμφωνα, πάντως, με τα λεγόμενα του Φαΐκογλου, την Θράκη δεν την κυβερνάει ο Παπανδρέου...
Κωνσταντίνος Μχαήλ

Με μαύρα λεφτά από την Τουρκία "κυβερνούν" την Θράκη!
Άλλη μια καταγγελία (μετά από εκείνη του ψευτομουφτή Ξάνθης Μέτε προ μηνών) ότι ο πρόεδρος του IRCICA Ερέν είναι εκείνος που ουσιαστικά κυβερνάει τη μειονότητα της Θράκης, διακινώντας τεράστια ποσά (βεβαίως… κατάμαυρα), είχαμε τις προάλλες, αυτή τη τη φορά από τον τέως βουλευτή Ξάνθης Αχμέτ Φαίκογλου, που δήλωσε -μεταξύ άλλων– πως η Δυτική Θράκη δεν μπορεί να κυβερνηθεί με τηλεκοντρόλ! Ας δούμε τι γράφει σχετικά το δημοσίευμα της «Τζουμχουριέτ – Θράκης» στις 4-2-2011:

Αχμέτ Φαίκογλου: Η Δυτική Θράκη δεν κυβερνιέται με τηλεχειριστήριο
Ο Αχμέτ Φαίκογλου παίρνοντας το λόγο κατά την τελετή τιμής της «29ης Ιανουαρίου» που είχε οργανώσει η Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης προέβη σε ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις. Να τα ενδιαφέροντα μέρη της ομιλίας του:

Η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης δεν αφέθηκε στους Ερέν…
«Επιθυμώ από εδώ απόψε να απευθύνω μια συμβουλή προς τους κρατικούς λειτουργούς και διοικούντες του κράτους που έχουν έρθει από την μητέρα πατρίδα Τουρκία: Αγαπητά μου αδέρφια είναι εύκολο να αγωνίζεται κανείς μέσα στα σύνορα της Τουρκικής Δημοκρατίας. Όμως το να αγωνίζεται κανείς κάτω από αυτήν τη σημαία (σημ. μεταφρ. την ελληνική) είναι δύσκολο… Κάνετε ό,τι θέλετε. Υπάρχει όμως κάτι που δεν πρέπει να ξεχνιέται για αυτήν την κοινότητα. Η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης δεν έχει αφεθεί ούτε στους δερβίσηδες, ούτε σε ανθρώπους σαν τον Ερέν, ούτε σε αγίους. Πάνω από όλα, έχει παραδοθεί στον Παντοδύναμο Θεό και στην μάνα Τουρκική Δημοκρατία. Να μην υπάρχουν παιχνίδια από Τουρκία, από Γερμανία, από εδώ και από εκεί, του τύπου: ¨Αυτός είναι ο άνθρωπος μας. Αυτόν να τον κάνουμε πρόεδρο, να κάνουμε τις αλλαγές για να μπορέσει να εκλεγεί βουλευτής¨ !…Αδερφέ μου δεν γίνεται να σηκώνεσαι από κει, δεν κυβερνιέται με τηλεχειριστήριο η Δυτική Θράκη»!


Για μια ακόμη φορά λοιπόν καταγγέλεται η παρέμβαση του προέδρου του IRCICA με τα πολλά χρήματα. Αλλά βέβαια εμείς ασχολούμαστε να πιάσουμε κανένα μπακάλη που δεν χτύπησε απόδειξη για την γκοφρέτα που πούλησε. Τόσα χρόνια γράφουμε για τα μαύρα χρήματα που διακινούνται στη Δυτική Θράκη σε διάφορους που εξυπηρετούνε τους σκοπούς της Τουρκίας, αλλά φυσικά… πέρα βρέχει!

Πηγή

Το έγγραφο που αποδεικνύει τα ψέματα της κυβέρνησης



Οι κ.κ. Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Πεταλωτής και τα υπόλοιπα τσιράκια τους είναι αρχιψεύτες. Βγαίνουν και κατηγορούν τους τρεις υπάλληλους της τρόικας γιατί ξέρουν ότι αυτοί δεν μπορούν να απαντήσουν, ενώ όταν μιλάει για πώληση ο Γιούνκερ το βουλώνουν.


Ξέρετε γιατί;

Απλά διότι με την απόφαση για πώληση περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδος έχουν συμφωνήσει από τον Δεκέμβριο του 2010....και βγαίνει τώρα ο αρχιψεύτης και λέει ότι θα ψηφίσει νόμο για την μη πώληση.
Για πόσο ακόμα νομίζει ότι θα κοροϊδεύει τους Έλληνες;







MACEDONIA IS GREECE

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ - ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΗΣ ΣΔΟΕ

ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ, ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΚΦΟΒΙΣΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΣΔΟΕ. Ο κ. ΡΕΠΠΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΑΙΣΧΡΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΚ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΙΟΔΙΩΝ.
ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΣΩΣΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣΔΗΠΟΤΕ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ....

ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ, ΜΠΕΝ ΑΛΙ κλπ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ , ΟΜΟΪΔΕΑΤΕΣ ΣΟΣΙΑ- ΛΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΕΠΠΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΜΨΟΥΝ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ- ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΗΡΕΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.


http://epitropesdiodiastop.blogspot.com

Οι αποφάσεις της Επιτροπής Αγώνα κατά των Διοδίων της Πιερίας

Κατά τη διάρκεια της παμπιερικής σύσκεψης για τα διόδια, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, 16 Φεβρουαρίου 2011, στις 19:00, στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας, αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:
Έναρξη διαβουλεύσεων για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος εντός 6 εβδομάδων,
Συμβολική κατάληψη του σταθμού διοδίων της Λεπτοκαρυάς, την επόμενη Κυριακή 20.02.2011 από τις 14:00 – 18:00
Διατύπωση αιτήματος για την...
άμεση κατεδάφιση του ανενεργού σταθμού διοδίων του Αιγινίου.
Συγκρότηση επιτροπής που θα συνδράμει στην οργάνωση εκδηλώσεων
Δημιουργία διαφημιστικού σποτ, με το υλικό που έχει στη διάθεσή της η Επιτροπή Αγώνα, με στόχο την την ενημέρωση των πολιτών (προβολή στην τοπική τηλεόραση).

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)

Η απειλή του Ισλάμ


Εάν όχι το μεγαλύτερο, ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και η Ελλάδα σήμερα και προοπτικά είναι το Ισλάμ. Δεν είμαι καθόλου φανατικός ή θρησκευτικά δογματικός, αλλά, όσο περνούν τα χρόνια και όσο οι ευρωπαίοι δεν κάνουν κάτι το ουσιαστικό και προγραμματισμένο για αυτό το θέμα, το βλέπω πλέον ξεκάθαρα ότι η πανευρωπαϊκή κοινότητα θα βρεθεί σε εξαιρετικά δραματική θέση, σε λίγα μόνο χρόνια μπροστά από σήμερα. Η απειλή του Ισλάμ είναι η πιο σοβαρή απειλή από όλες μέσα στην ΕΕ! Οι αξιακές βάσεις των ισλαμιστών είναι ασυμβίβαστες με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές. Όταν, λόγου χάρη, το Ισλάμ δεν αποδέχεται την δημοκρατική διαδικασία και την ισότητα των δύο φύλλων, είναι φυσικό επόμενο να υπάρχει ανάστροφος «κοινωνικός διαφωτισμός» και οι μετέπειτα συγκρούσεις αναπόφευκτες. Και πάει λέγοντας.

Το ότι ανήκουν κάποιοι ισλαμιστές στην ελληνική κοινωνία (ή στην ευρωπαϊκή κοινότητα) δεν σημαίνει ότι αυτομάτως οι ίδιοι έχουν αποδεχθεί και τις δικές μας ευρωπαϊκές αξίες και θεσμούς. Ούτε είναι δε λογικά πιθανό, ή θρησκευτικά αναμενόμενο, αυτοί οι ίδιοι να αλλάξουν το ισλαμικό τους κόσμο, τις αντιλήψεις τους και το αντίστοιχο εγώ τους. Όχι. Η Ευρώπη σήμερα έχει πάνω από 50 εκατ. μουσουλμάνους. Μέσα στην επόμενη γενιά, οι μουσουλμάνοι θα περάσουν τα 110 εκατ. Και ερωτώ, τι εννοούσε πράγματι ο κ. Οζάλ (πρώην Πρόεδρος της Τουρκίας) όταν έλεγε ότι, «θα εξισλαμίσουμε την Ευρώπη. Δεν λησμονούμε ότι η προέλαση των Τούρκων σταμάτησε μπροστά στη Βιέννη».

Επίσης, τι σημαίνει με απλά λόγια, ή τι δεν κρύβει, η δημόσια δήλωση του κ. Καντάφι που είπε: «Υπάρχουν σημάδια ότι ο Αλλάχ θα χαρίσει τη νίκη στο Ισλάμ μέσα στην Ευρώπη. Χωρίς το σπαθί, χωρίς όπλα, χωρίς κατακτητικούς πολέμους. Δεν χρειάζονται κομάντος αυτοκτονίας. Το πάνω από 50 εκατ. μουσουλμάνων στην Ευρώπη θα τη μετατρέψουν σε μια μουσουλμανική ήπειρο». Βάλτε τώρα πάνω σε αυτά και τις εξτρεμιστικές μουσουλμανικές ομάδες που δρουν και έχουν σαν βασικό «ορμητήριο» τα Βαλκάνια (κυρίως σε Αλβανία και Βουλγαρία), που έχουν ως κεντρικό τους στόχο τη Δύση, και η εικόνα γίνεται ακόμη πιο ζοφερή.

Προσθέστε στα ανωτέρω, για παράδειγμα, και τους απόλυτα ακραίους ισλαμιστές, που βρίσκονται υπό την σκέπη του κινήματος των «Ουαχάμπι», διαβάστε για την βάση τους στο χωριό Γκόρνα Μάοκα της Βοσνίας (περιοχή Μπρουτσκό), μάθετε για τον σεΐχη Νουσρέτ Ιμάμοβιτς, για τις 600 συλλήψεις μουσουλμάνων εξτρεμιστών (πέρυσι τον Μάρτιο) από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας αυτής και δώστε, τέλος, τις δικές σας εξηγήσεις και ερμηνείες στα λεγόμενα και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βοσνίας, κ. Σπίριτς: «Ο βασικός στόχος του κινήματος Ουαχάμπι είναι η δημιουργία ενός θρησκευτικού κράτους που να είναι αποδεκτό μόνο για τους μουσουλμάνους και χωρίς τους Σέρβους και τους Κροάτες». Καλή η έννοια και τα αγαθά της πολυπολιτισμικότητας, αλλά, είναι μέγα λάθος η «συνταγή» της χρόνιας ανοχής, που υπάρχει για τις αποκομμένες και τις εξτρεμιστικές κουλτούρες! Η ανοχή αυτή πρέπει να μηδενισθεί σήμερα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

http://kostasxan.blogspot.com/2011/02/blog-post_4604.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters