Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Ανατριχιαστικοί ισχυρισμοί σε βάρος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου

Ανατριχιαστικοί ισχυρισμοί περιέχονται σε βάρος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα που διέρρευσε στο WikiLeaks και παρουσιάζει η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Σύμφωνα με το τηλεγράφημα ο Έλληνας πρωθυπουργός διαπραγματεύεται τα πάντα στο Αιγαίο πλην ... εδαφών! «Αν θέλετε τα νησιά μας, δεν πρόκειται ποτέ να βρούμε λύση», είπε ο Γ. Παπανδρέου στον Τ.Ερντογάν, σύμφωνα με το τηλεγράφημα, το οποίο συνεχίζει: 


«Αλλά, πρόσθεσε ότι εάν το ενδιαφέρον της Τουρκίας είναι να αποκτήσει πρόσβαση στα διεθνή ύδατα, στον εναέριο χώρο, στην υφαλοκρηπίδα και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, αυτά τα θέματα μπορούν να λυθούν"!
Δηλαδή, κατά τον συντάκτη του τηλεγραφήματος, ένας Έλληνας πρωθυπουργός συζητούσε με τον Τούρκο ομόλογό του τρεις ημέρες αφ'ότου είχε αναλάβει την εξουσία την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, την εκχώρηση ελέγχου και πρόσβαση της Τουρκίας σε πλουτοπαραγωγικές πηγές του αρχιπελάγους!
"Ο Παπανδρέου πιστεύει ότι θα πρέπει να φέρουν αυτά τα θέματα σε ένα τρίτο, ουδέτερο μέρος, όπως η Χάγη, για να αποφασίσει μια δίκαιη λύση, ενώ θα μπορούσαν να διαπραγματευθούν σχεδόν τα πάντα, εκτός της εθνικής κυριαρχίας. Απέρριψε τη θεωρία των “γκρίζων ζωνών”, για την οποία πιστεύει ότι υιοθετήθηκε τα τελευταία χρόνια ως πολιτικός ελιγμός και δεν εδραιώνεται σε καμιά νομική βάση. Ωστόσο, ακόμα και γι’ αυτό άφησε ένα παράθυρο, λέγοντας ότι ενώ η Ελλάδα θα απορρίψει με σφοδρότητα οποιονδήποτε ισχυρισμό θίγει την εδαφική ακεραιότητα, κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει μια χώρα από το να φέρει όποιο θέμα επιθυμεί στη Χάγη» συνεχίζει το τηλεγράφημα.
Ο τότε Αμερικανός πρεσβευτής Ν.Σπέκχαρντ, όπως αναφέρει σε σχόλιό του εκφράζει την έκπληξή του για τις θέσεις αυτές και διαβλέπει στις τοποθετήσεις Παπανδρέου διαφοροποίηση της πάγιιας ελληνικής θέσης:

 «Πρόκειται για σημαντική μετακίνηση, εάν ισχύει. Στο παρελθόν, ενώ οι Ελληνες ήταν ανοιχτοί σε προσφυγή στη Χάγη για τις οικονομικές ζώνες, εμφανίζονταν απρόθυμοι να προσθέσουν όλο το φάσμα των θεμάτων του Αιγαίου, από φόβο ότι οι Τούρκοι θα επιχειρούσαν να τους κάνουν να εγκαταλείψουν τα διεθνή νομικά δικαίωματα που πιστεύουν ότι έχουν από τη Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας και άλλες συνθήκες, μέσα από ένα τουρκικού τύπου παζάρι», επισημαίνει!
Ούτε οι Αμερικανοί δεν πίστευαν ότι βρέθηκε Έλληνας πρωθυπουργός να υποστηρίξει τέτοιες θέσεις!


Όλα αυτά πότε; Στην πρώτη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες μόνο ημέρες μετά την εκλογή του, στις 9 Οκτωβρίου 2009, όταν επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη με αφορμή την υπουργική Διάσκεψη της Συνεργασίας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. και περιέχονται σε τηλεγράφημα της πρεσβείας που φέρει ημερομηνία 14 Οκτωβρίου 2009. Ο συντάκτης του, ο τότε Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ, συναντήθηκε με τον κ. Παπανδρέου μαζί με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Brookings, Στρομπ Τάλμποτ, στις 12 Οκτωβρίου 2009.

Ο κ. Παπανδρέου φέρεται, επίσης, να επισημαίνει στον Τούρκο ομόλογό του ότι η δυνατότητα να κλείσουν αυτά τα ζητήματα έχει χρονικό ορίζοντα. «Είπε στον Ερντογάν ότι θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα, καθώς πίστευε ότι είχε περιθώριο ενός χρόνου, το πολύ δεκαοκτώ μηνών, για να επιτύχει κάτι, δεδομένων των περιορισμών που θέτει η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, η οποία πιθανότατα θα του δέσει τα χέρια πολιτικά, καθώς τα πράγματα θα γίνονται όλο και πιο δύσκολα».
Οι 18 μήνες τελειώνουν τώρα....
Ο πρωθυπουργός, όπως αναφέρεται, έθεσε το θέμα της Κύπρου, «εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κλειδί είναι η Τουρκία να διασφαλίσει ότι οι πολιτικοί κάνουν κουμάντο και ότι η Κύπρος δεν έχει παραδοθεί στον στρατό». Παράλληλα, για το θέμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, «είπε ότι τόνισε στον Ερντογάν ότι η ελληνορθόδοξη κοινότητα της Κωνσταντινούπολης πεθαίνει και δεν είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας να συμβεί αυτό». Προσθέτει, δε, ότι «εάν η Τουρκία δεν κάνει κάτι, το Οικουμενικό Πατριαρχείο τελικά θα μετακινηθεί κάπου αλλού, κάτι που η Ελλάδα δεν επιθυμεί και δεν θα πρέπει να επιθυμεί και η Τουρκία».

Πέραν αυτών, ο κ. Παπανδρέου εμφανίζεται υπέρμαχος της πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. και όχι μιας προνομιακής σχέσης, και αναφέρει στον κ. Ερντογάν ότι η επίλυση ενός από τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τις δύο χώρες «θα ενδυναμώσει τη θέση του έναντι των ευρωπαϊκών χωρών που εμφανίζονται προβληματισμένες έναντι της ένταξης της Τουρκίας».

Ο κ. Σπέκχαρντ αναφέρει ότι «ο Παπανδρέου πίστευε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή είχε χάσει το μομέντουμ στα Βαλκάνια, και ότι επιθυμούσε να ενεργοποιηθεί για την επίλυση προβλημάτων στην περιοχή». Για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ «δήλωσε ότι ήταν έτοιμος να δώσει ώθηση στην προσπάθεια για επίλυση, αλλά επανέλαβε τη θέση για γεωγραφικό προσδιορισμό και erga omnes για διεθνή χρήση».

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά, αλλά επειδή αυτά τα λένε οι Αμερικανοί, περιμένουμε την αντίδραση του ίδιου του πρωθυπουργού. Αν δεν τα διαψεύσει θα είναι μία ηχηρή επιβεβαίωση και τότε θα επανέλθουμε, διότι πλέον τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα απ'ότι δείχνουν.
  

defencenet

Ανθελληνική ανακάλυψη του Spiegel για τα κέρματα

Μετά το δημοσίευμα για το ΔΝΤ που μας πιέζει να αναδιαρθώσουμε το χρέος μας και το διέψευσε σύσσωμο το σύμπαν, το γερμανικό περιοδικό Spiegel ξανακτυπά.

Αυτή τη φορά, ανακάλυψε -στα ξαφνικά- «ελληνικά μυαλά» πίσω από το κύκλωμα με τα κάλπικα κέρματα του 1 και των 2 ευρώ.

Το Spiegel, λοιπόν, χρεώνει στην Ελλάδα τη μεγάλα απάτη με πλαστά κέρματα που αντάλλαξαν παραχαράκτες στη Bundesbank με εκατομμύρια γνήσια ευρώ.

Το περιοδικό αναφέρει ότι η πρώτη ύλη προέρχεται από χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία τονίζοντας ότι «η εισαγγελία της Φρανκφούρτης πιστεύει ότι πρόκειται για υπολείμματα 'κοπιαρισμένων' κερμάτων, τα οποία μετά από ανεπαρκή ανακύκλωση σε διεθνείς αγορές πρώτων υλών πωλήθηκαν και επανασυντέθηκαν από τους παραχαράκτες εν μέρει στην Κίνα».

Όπως έγινε γνωστό, τουλάχιστον τρεις άνδρες και μία γυναίκα αεροσυνοδοί φέρονται να μετέφεραν στη συνέχεια παράνομα τα κέρματα σε δόσεις αξίας μέχρι και 10.000 ευρώ και να τα αντάλλαξαν στην Bundesbank.

Δεν αναφέρει, βέβαια, ότι πριν από μία εβδομάδα είχαν εξαρθρώσει στη Φρανκφούρτη σπείρα παραχαρακτών και –κυρίως- το πώς από εκεί οδηγήθηκαν στην «υπαίτια» Ελλάδα…

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/04/spiegel.html

Μαργαρίνη, μια πλαστική ουσία




Η μαργαρίνη αρχικά κατασκευάστηκε για χρήση σε γαλοπούλες ως τροφή πάχυνσης. Όταν από την χρήση πέθαναν οι γαλοπούλες, οι επενδυτές που είχαν ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για την έρευνα ήθελαν να κάνουν απόσβεση.
Το προϊόν ήταν μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την εμφάνιση φαγώσιμου είδους. Προσέθεσαν κίτρινη χρωστική και μια γευστική ουσία και το διέθεσαν στην καταναλωτική αγορά.

Γνωρίζετε την διαφορά μεταξύ βουτύρου και μαργαρίνης;

1) Και τα δύο προϊόντα έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες.

2) Το βούτυρο έχει λίγο περισσότερο κεκορεσμένο λίπος, 8 γραμμάρια έναντι 5 γραμμάρια της μαργαρίνης.

3) Μια πρόσφατη ιατρική μελέτη του HARVARD έδειξε ότι τρώγοντας μαργαρίνη, αυξάνει (στις γυναίκες) κατά 53% τις πιθανότητες να προκαλέσει καρδιακή δυσλειτουργία.

4) Τρώγοντας βούτυρο αυξάνεται η απορρόφηση άλλων θρεπτικών ουσιών από τα αλλά φαγητά.

5) Το βούτυρο από την φύση του έχει πολλές θρεπτικές ουσίες, ενώ η μαργαρίνη περιέχει μόνο τα πρόσθετα στοιχεία που του βάζουν.

6) Το βούτυρο έχει πολύ καλή γεύση και αυξάνει την γεύση των άλλων φαγητών, δηλαδή τα κάνει πιο νόστιμα.

7) Το βούτυρο υπάρχει εδώ και μερικούς αιώνες, η μαργαρίνη είναι μόνο εκατό χρόνων.
Η μαργαρίνη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέa (trans fatty acids).

9) Παρέχει τριπλό κίνδυνο για την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου.

10) Αυξάνει την συνολική χοληστερόλη και την LDL (την κακή χοληστερίνη), μειώνει την HDL (καλή χοληστερίνη).

11) Αυξάνει των κίνδυνο καρκίνου κατά 5 φορές.

12) Μειώνει την ποιότητα του μητρικού γάλακτος.

13) Μειώνει την αντίδραση των αντί-σωμάτων.

14) Μειώνει την αντίδραση της ινσουλίνης.

Το πολύ ενδιαφέρον μέρος

Η μαργαρίνη πλησιάζει πάρα πολύ να είναι μια ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ, αν είχε ένα μόριο επί πλέον θα ήταν πλαστικό. Μόνο αυτή η ιδιότητα, αρκεί ώστε να αποφεύγουμε την χρήση της. Όλα τα φαγώσιμα προϊόντα που έχουν υποστεί υδρογόνωση (προσθέτουμε υδρογόνο για να αλλάξουμε την μοριακή τους δομή) πρέπει να θεωρηθούν ύποπτα.

Κάνετε ένα πείραμα μόνοι σας.

Αγοράστε ένα κυπελλάκι μαργαρίνη και βάλτε το σε μια γωνία με σκιά, ή στο γκαράζ. Σε μερικές ημέρες θα παρατηρήσετε τα εξής:
καμία μύγα, ούτε αυτά τα μικρά μυγάκια δεν πλησιάζουν.

Δεν σαπίζει, ούτε μυρίζει διότι δεν έχει θρεπτική ουσία ώστε να αναπτυχθεί ζωή, έστω και μικρό-οργανισμοί. Γιατί; Διότι είναι σχεδόν μια πλαστική ουσία.

Τα παραπάνω ισχύουν φυσικά για όλα τα είδη μαργαρινών που κυκλοφορούν στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια αγορά και φυσικά και για τα προϊόντα που διαφημίζονται και χρησιμοποιούνται για τη μάχη εναντίον της χοληστερίνης.

Συγγραφέας: Δανιήλ Σάπικας
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΠΤΥΧ. ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ & ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ  






http://www.iator.gr/2011/04/01/margarini-mia-plastiki-ousia-2/

Ελλάδα - Ουγγαρία 1 - 10 !

Τον τελευταίο καιρό μάθαμε όλοι για τον CODEX ALIMENTARIUS  και την διεθνή εκστρατεία που γίνεται για να σταματήσει μια από τις οδηγίες του και συγκεκριμένα, η οδηγία της ΕΕ που αφορά τα Παραδοσιακά Φαρμακευτικά Προϊόντα Φυτικής Προέλευσης.  Σήμερα κοίταξα από περιέργεια πως πάει η συλλογή υπογραφών στην σχετική αίτηση (petition) και διαπίστωσα ότι η Ελλάδα έχει περίπου 2,220 έγκυρες υπόγραφες  ενώ η Ουγγαρία με μικρότερο μάλιστα πληθυσμό έχει 21.830 και   αναρωτήθηκα  τι θα γινόταν εάν η αίτηση θα αφορούσε καινούργιο DVD της Τζουλιας. ....Δείτε τα σχετικά στατιστικά στοιχεία εδώ : http://www.gopetition.com/petition/39757/signatures.html (πατήστε την πράσινη κουκκίδα στο πάνω μέρος της σελίδας για να ανοίξει ο χάρτης
Διευκρινίσεις: εάν δεν την σταματάμε,  η οδηγία μπαίνει σε εφαρμογή σε όλη την Ευρώπη στις 30 Απριλίου και έπειτα via Codex Alimentarius σε όλο τον κόσμο. Σταδιακά η αίτηση έχει μεταφραστεί από εθελοντές σε 18 γλώσσες (ελληνικά εδώ: http://www.gaia-health.com/ articles301/000315-greek.shtml), αλλά μόνο σε μερικές μεταφράσεις υπάρχει η σωστή ημερομήνια έναρξης της εφαρμογής της οδηγίας, δηλαδή 30 Απριλίου και όχι 1 Απριλίου όπως κατά λάθος αναφερόταν στο αρχικό κείμενο της αίτησης. 
 
http://katohika.blogspot.com/2011/04/1-10.html

Από τον μέγα Πέτρο στον Βλαδίμηρο Πούτιν

Αρχές πλέων του 21ου αιώνα η Ρωσία, με πρόεδρο τον Βλαδίμηρο Πούτιν, υστέρα από μια περίοδο εσωστρέφειας και ανάκαμψης, επιστρέφει δυναμικά στη παγκόσμια σκηνή διεκδικώντας το δικός της μερίδιο.

Πρέπει να πούμε ότι η Ελλάδα έχει παραδοσιακά καλές (αλλά όχι στενές) σχέσεις με τη Ρωσία, όπου η τελευταία έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρων να συσφίξει αυτές τις σχέσεις και να συνεργαστεί σε......
πάρα πολλούς τομείς. Η Ελλάδα είναι μια χωρά των Βαλκανίων και η όποια είναι μέλος του N.A.T.O και της Ε.Ε ενώ τέλος, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, δίνει πλεονέκτημα στη Ρωσία να παρακάμπτει τη τουρκιά όσο άφορα τομείς του εμπορίου και της ενέργειας.

Μέγας Πέτρος και Βλαδίμηρος Πούτιν δυο ηγέτες όπου έζησαν σε διαφορετικές εποχές έχοντας όμως κάτι κοινό, ο πρώτος μετέτρεψε τη Ρωσία από περιφερειακό βασίλειο σε μία αυτοκρατορία, και η όποια μάλιστα τότε ήταν μία από τις μεγάλες δυνάμεις, την εποχή εκείνη.

Ο δεύτερος παρέλαβε μια χωρά κατεστραμμένη, εξαιτίας του άκρατου καπιταλισμού και του ανεξέλεγκτου φιλελευθερισμού, μετατρέποντας την σε μία νέα υπερδύναμη ικανή να συναγωνιστεί τη δύση.

Οι Ρώσοι πιστεύουν ότι είναι συνεχιστές του Βυζαντίου, δεν είναι τυχαίο ότι η Μόσχα ονομάζεται «Τρίτη Ρώμη» ενώ ο Δικέφαλος Αετός αποτελεί το επίσημο έμβλημα της χώρας τους. Άλλωστε είναι η χώρα που η απαρχή του πολιτισμού της θεωρείται η εποχή που Εκχριστιανιστήκαν από τους Βυζαντινούς.
Όλοι οι τσάροι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους, να ηγηθούν κάποτε μιας Ορθόδοξης εκστρατείας, άραγε κάτι τέτοιο να υπάρχει ακόμα και σήμερα; .. το βέβαιο είναι ότι αν ποτέ συνέβαινε κάτι τέτοιο , αυτό ίσως και να σήμαινε και το τέλος μιας εποχής ή απλά το ξεκίνημα μίας άλλης..

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/04/blog-post_7435.html

ΤΩΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ!!!!...

ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ……

Απορούσαμε όλοι για το ανήλεο κυνηγητό του κράτους και των μηχανισμών του, στους αυτοαπασχολούμενους μικροεπιχειρηματίες που επένδυσαν ένα μαγαζάκι για να βιοπορίσου αυτοί και η οικογένεια τους.

Πως είναι δυνατό να επιβιώσουν με πρακτικές όπως:
αύξηση του ΦΠΑ με ταυτόχρονη σταθεροποίηση ή και μείωση τιμών για να προσελκύσουν μια «ανύπαρκτη» πελατεία, με.....
 συρρικνωμένο εισόδημα;
με άγριο κυνηγητό από ΣΔΟΕ και εφορεία για την είσπραξη οφειλών προς το Δημόσιο ακόμα και μικροποσών; με απειλές φυλάκισης ή κλεισίματος του καταστήματος ( λες και με το κλείσιμο του καταστήματος ή με την φυλάκιση του καταστηματάρχη, πρόκειται να εισπράξουν!!).
με περαιώσεις, «με το πιστόλι στον κρόταφο».
Με ταυτόχρονη επιδρομή ΙΚΑ και ΟΑΕΕ , με μηνύσεις , κατασχέσεις και λουκέτα?? (προχθεσινές δηλώσεις Κουτρουμάνη).
Με την αφαίμαξη από την αγορά και του τελευταίου ευρώ , μέσα από την αύξηση στις τιμές των καυσίμων (λόγω αύξησης της φορολογίας) και την αύξηση βασικών ειδών διατροφής και πρώτης ανάγκης , από το ολιγοπωλιακό σύστημα των εισαγωγικών εταιρειών και των σούπερ μάρκετ;(θυμηθείτε το σε λίγο)
Η απάντηση είναι ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ!!!

Μα αυτοί δεν είναι που μας έλεγαν ΡΑΧΟΚΟΚΑΛΙΑ της Οικονομίας ? θέλουν μια οικονομία χωρίς ραχοκοκαλιά ? θέλουν να καταστρέψουν την Οικονομία? ΑΚΡΙΒΩΣ!!!

Δείτε τη λέει ο απαράδεκτος Δ.Κυριτσάκης πρόεδρος της επιτροπής ανταγωνισμού, που μάλλον (αν τα εννοεί αυτά ο ανίκανος) πρέπει να γυρίσει , όχι στα πανεπιστημιακά έδρανα, αλλά στα σχολικά θρανεία.http://www.capital.gr/capitaltv/player.aspx?id=967&hd=0

ΤΑ ΟΛΙΓΟΠΩΛΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΧΑΜΗΛΩΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ????

ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ, ΑΡΑ ΟΛΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ!!!!!!

ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ!!!!!???????

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ «ΛΙΓΟΥΣ» ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΝΙΚΑΝΕ ΚΥΡΙΤΣΑΚΗ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ!!! ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΝΙΚΑΝΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙΣ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΚΑΙ ΤΑ ΟΛΙΓΟΠΩΛΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ!!!! ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΙΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ!!!!

ΑΠΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ !!!

Nikos K.
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/04/blog-post_6861.html

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΤΗΣΗΣ ΓΙ ΑΥΤΑ ΕΔΩ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ;


ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ!ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ!ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ Μ'ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ....




αναρτήθηκε απο alter ego  στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ. Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/03/blog-post_2395.html

Γραφή 3.500 ετών από τη Μεσσηνία

Γραφή 3.500 ετών από τη Μεσσηνία


Ανακαλύφθηκε πινακίδα που θεωρείται ότι φέρει την αρχαιότερη ελληνική γραφή
Πήλινη πινακίδα με χαραγμένη Γραμμική Β γραφή, που χρονολογείται στα 3.500 χρόνια από σήμερα



Μία πήλινη πινακίδα της Μυκηναϊκής εποχής, που βρέθηκε κατά τις ανασκαφές του περασμένου καλοκαιριού στην Ικλαινα της Μεσσηνίας θεωρείται ότι φέρει γραμμένη την αρχαιότερη ελληνική - και κατά συνέπεια ευρωπαϊκή - γραφή. Η πινακίδα, την οποία έφερε στο φως μέσα σε έναν ελαιώνα αρχαιολόγος κ. Μιχάλης Κοσμόπουλος, καθηγητής του πανεπιστημίου του Σεν Λιούις του Μιζούρι είναι πολύ μικρή - στην πραγματικότητα είναι ένα θραύσμα, διαστάσεων περίπου 2,5 εκ. ύψος και 4 εκ. πλάτος - αλλά το σημαντικό είναι η χρονολόγησή της, που τοποθετείται μεταξύ του 1450 και 1450 π. Χ. 

Δηλαδή είναι πρωιμότερη κατά πολύ με τις υπόλοιπες γνωστές πινακίδες. Η γραφή στην οποία είναι γραμμένο το μικρό κείμενο που σώζεται, είναι η Γραμμική Β και περιλαμβάνει από τη μία πλευρά τον σχηματισμό ρήματος που σχετίζεται με την κατασκευή και από την άλλη ονόματα και αριθμούς, που πιθανότατα αντιστοιχούν σε κάποιον κατάλογο ιδιοκτησίας. (Η Γραμμική Β γραφή αποκρυπτογραφήθηκε στην δεκαετία του ΄50 από τον βρετανό αρχιτέκτονα Μάικλ Βέντρις).

Πινακίδες σε Γραμμική Β, την πρώτη γραφή της ελληνικής γλώσσας, έχουν έρθει στο φως και τις Μυκήνες, την Πύλο, την Θήβα και άλλα μεγάλα μυκηναϊκά κέντρα, αλλά η χρονολόγησή τους είναι μεταγενέστερη. Οπως πιστεύει λοιπόν ο κ, Κοσμόπουλος η συγκεκριμένη πινακίδα αλλάζει τις έως τώρα γνώσεις μας για τη χρήση της Γραμμικής Β αλλά ενδεχομένως και για την εξάπλωση της γραφής. «Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, η πινακίδα δεν έπρεπε να είναι εκεί», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δρ Μιχάλης Κοσμόπουλος, ο οποίος έχει αποκαλύψει στην Ικλαινα ένα μυκηναϊκό ανάκτορο με πελώριους αναλημματικούς τοίχους, τοιχογραφίες και εξελιγμένο αποχετευτικό σύστημα.

Το ανάκτορο χρονολογείται στην πρώιμη Μυκηναϊκή περίοδο, ωστόσο την εποχή που κατασκευάσθηκε αυτή η πινακίδα, ο οικισμός ήταν ένας απλός δορυφόρος της πόλης της Πύλου, έδρας του βασιλιά Νέστορα. Δημιουργείται επομένως το ερώτημα μήπως η γραφή ήταν περισσότερο διαδεδομένη από ο, τι θεωρούνταν ως σήμερα και έτσι αρχεία πινακίδων δεν υπήρχαν μόνον στα μεγάλα κέντρα αλλά και σε δευτερεύοντα.

Να σημειωθεί ότι οι πινακίδες αυτές ήταν ένα είδος αρχείων για την καταγραφή προϊόντων και την διάθεσή τους στο εμπόριο, αφορούσε δηλαδή οικονομικά και λογιστικά θέματα της άρχουσας τάξης. Η διατήρησή τους ήταν για περιορισμένο χρονικό διάστημα γι΄ αυτό ο πηλός δεν ψηνόταν αλλά στέγνωνε στον ήλιο. Αυτές που έχουν διασωθεί λοιπόν ως σήμερα οφείλουν την διατήρησή τους στις πυρκαϊές που κατέστρεψαν τα μυκηναϊκά ανάκτορα «ψήνοντας» ταυτόχρονα τις πινακίδες. Στην προκειμένη περίπτωση όμως μπορεί να υπάρχει άλλη αιτιολογία: «Προφανώς την εποχή εκείνη κάποιος πέταξε την πινακίδα σε κάποιο λάκκο και ύστερα έκαψε τα σκουπίδια του. Μετά η φωτιά τη σκλήρυνε και τη διατήρησε», λέει ο κ. Κοσμόπουλος, ο οποίος θα συνεχίσει και φέτος την ανασκαφή στην Ικλαινα, που βρίσκεται 14 χλμ. βορειοανατολικά της Πύλου που άρχισε το 1999 αλλά από το 2008 διεξάγεται υπό την Αρχαιολογική Εταιρεία.

http://www.tovima.gr/culture/archaeology/article/?aid=393216&h1=true

Φασματικές μορφές σε φωτογραφίες κοντά στο Βωμό των 12 θεών

Γράφει ο/η Λυκόφρων   
Σύμπτωση ή κάτι άλλο συμβαίνει; Όπως και να είναι, η φωτογραφία που μας στάλθηκε είναι εντυπωσιακή.
Με μια πρώτη ματιά, δε δείχνει τίποτε το ασυνήθιστο: μια κακοτραβηγμένη φωτογραφία η οποία δείχνει ένα στιγμιότυπο από την περιφρούρηση του Βωμού των 12 Θεών στην Αρχαία Αγορά.

Μυστηριώδης φωτογραφία - πρωτότυπη

Το πιο παρατηρητικό μάτι όμως, θα διακρίνει στην άνω δεξιά γωνία κάποιες αδιόρατες μορφές.
Το συγκλονιστικό θέαμα αποκαλύπτεται, όταν κανείς πάρει την ίδια ακριβώς φωτογραφία, και κάνει "διόρθωση γάμμα" (μια συνηθισμένη διόρθωση στις φωτογραφίες η οποία μπορεί να γίνει και με απλά προγράμματα εμφάνισης φωτογραφιών). Μετά τη διόρθωση, η φωτογραφία παρουσιάζει δύο φασματικές μορφές να ίπτανται πάνω από την Ακρόπολη

Η μυστηριώδης φωτογραφία με διόρθωση γάμμα

Ενδεχομένως να είναι ένα τυχαίο παιχνίδισμα του φωτός, ωστόσο η σύμπτωση του χώρου και των γεγονότων, δεν παύει να είναι εντυπωσιακή.

πηγη  http://www.12830.gr/genika/fasmatikes-morfes-se-fwtografies-konta-sto-bwmo-twn-12-thewn.html
 

Οι Έλληνες Καταδρομείς θάμπωσαν τους Ιταλούς – Ο Ιταλός Αρχηγός ζήτησε επιπλέον και στενότερη συνεργασία

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ επί­δειξη των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του προσωπικού των Ειδικών Δυνάμεων και της Αεροπορίας Στρατού παρακολούθησαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο ο αρχηγός ΓΕΣ Ελλάδας, αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος και ο στρατηγός Τζιουζέπε Βαλότο Ιταλός αρχηγός, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.
Υψηλό επίπεδο
Μετά την επίδειξη ο Ιταλός αρχηγός εξέφρασε τον θαυμασμό του για το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και εξοπλισμού των Ελλήνων καταδρομέων, ενώ έγινε γνωστό ότι ζήτησε επιπλέον και τη στενότερη συνεργασία και ανταλλαγή εκπαιδευτικών εμπειριών και δραστηριοτήτων μεταξύ του στρατιωτικού προσωπικού των δύο χωρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο στρατηγός αναφέρθηκε και στην άριστη συνεργασία που είχε με το προσωπικό της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού στο Κοσσυφοπέδιο, καθώς είχε διατελέσει και στρατιωτικός διοικητής της περιοχής έχοντας τον ελληνικό σχηματισμό υπό τη διοίκηση του.


Εφημερίδα: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - gdailynews
http://greeknation.blogspot.com/2011/04/blog-post_2284.html

ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΘΡΙΑΣΙΟ) ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑ.

Πυρηνικός αντιδραστήρας με ενεργή ουσία το καίσιο υπάρχει εδώ και 30 χρόνια στην Μαγούλα στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας για αποστείρωση υλικού που έχει προορισμό νοσοκομεία .

Βρίσκεται σε επιχείρηση που έχει έδρα την Μαγούλα μερικά χιλιόμετρα πάνω από το Θριασιο νοσοκομείο και λειτούργει σε καλά φυλασσόμενο χώρο που ελέγχεται από σύγχρονο σύστημα ασφαλείας και επιτηρείται από ειδικευμένο προσωπικό ασφαλείας σε 24ωρη βάση.
Η ομάδα αποστείρωσης με γ ακτινοβολία είναι μοναδική στη χώρα μας και λειτουργεί σύμφωνα με τις ελληνικές και διεθνείς προδιαγραφές ποιότητας (ISO 7886,7864,8537,2859 - DIN 13098 - BS 5081).
Bιολογικοί έλεγχοι και έλεγχοι στειρότητας πυρετογόνων και τοξικότητας του τελικού προϊόντος, σε κάθε παρτίδα σύμφωνα με τις αυστηρότερες διεθνείς προδιαγραφές.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/04/30.html

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΕΓΩ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΟΤΙ, ΟΝΤΩΣ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
ΘΑ ΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΚΑ.
ΕΓΚΛΗΜΑ 1ο.
ΘΕΛΗΣΕΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΑΜΝΗΣΤΕΙΑ ΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ, ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΗΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ, ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.
ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚΙΚΟ-ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ-ΜΙΝΤΙΑΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ, ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΕ. ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΛΟΥΦΑΞΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΡΙΕΨΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ.
ΕΓΚΛΗΜΑ 2ο.
ΘΕΛΗΣΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΕΤΟΧΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΚΟΨΕΙΣ ΤΟΝ ΟΜΦΑΛΙΟ ΛΩΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ- ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΜ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ Η ΚΥΡΙΑ ΠΗΓΗ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ.
ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΨΕΣ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ.
ΕΓΚΛΗΜΑ 3ο.
ΕΝΑΝΤΙΩΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΩΣ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΤΑΣΣΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.
ΕΓΚΛΗΜΑ 4ο.
ΕΒΑΛΕΣ ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ ΔΙΑΚΑΩΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ.
ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΥΤΕ ΤΟΣΟ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ.
ΕΓΚΛΗΜΑ 5ο.
ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΣ ΜΕ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΟΡΕΞΕΩΝ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.
ΕΓΚΛΗΜΑ 6ο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΣ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑΠΡΟΣΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΠΑΛΙ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΝΟΙΧΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΠΟΥ ΤΑΙΖΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΠΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ ΟΚΤΩ.
ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΗΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ, ΠΟΛΥ ΗΘΙΚΟΣ ΣΕΜΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΣ, ΠΟΛΥ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΣ ΚΑΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ, ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΔΟΣ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ.
ΑΛΛΑ ΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΦΕΛΗΣ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.
ΤΙ ΗΘΕΛΕΣ ΕΣΥ ΕΝΑ ΑΡΝΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 10.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΛΥΚΟΥΣ;
ΑΡΓΗΣΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ.
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Υ.Γ.
ΡΕ ΚΩΣΤΑ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2009 ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥ ΕΙΠΕΣ ΤΑ ΕΞΗΣ:
ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ;

Λάμπης Π.
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/04/blog-post_4809.html

Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης από τις καρδιές των πυρηνικών αντιδραστήρων.

Σας παρουσιάζουμε αποκλειστικές αεροφωτογραφίες από το εργοστάσιο Φουκουσίμα (Fukushima) της Ιαπωνίας που δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής. Οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί την τελευταία εβδομάδα. Τα κατεστραμμένα κτίσματα είναι οι τέσσερεις πυρηνικοί αντιδραστήρες που έχουν εκραγεί και έχουν σκορπίσει τη ραδιενεργό ακτινοβολία τους από εκεί σε όλον τον πλανήτη.
(κλικάροντας σε κάθε φωτογραφία ανοίγει σε υψηλή ανάλυση)











Ουρανοκατέβατο.

Δεν πληρώνουμε αν δεν γνωρίζουμε πως και με ευθύνη ποιων δημιουργήθηκε το δημόσιο χρέος!

Το άνοιγμα των βιβλίων του δημοσίου χρέους αποτελεί θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων και όλων των πολιτών, που μέσα σε ένα χρόνο είδαν τα δικαιώματά τους να κατακρεουργούνται! Επίσης αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση της κυβέρνησης!
Αυτό είναι το σημείο αφετηρίας της Πρωτοβουλίας για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου που την Πέμπτη, 3 Μαρτίου, παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου την δημόσια έκκλησή της. Το κείμενο με το οποίο ζητείται η συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου έχει την υπογραφή περισσότερων από 200 προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τις λίγες δε ημέρες που λειτουργεί η ιστοσελίδα της Πρωτοβουλίας έχουν υπογράψει το αίτημα πολύ περισσότεροι από 10.000 πολίτες.

Διατυπώνοντας την απαίτηση δημιουργίας Επιτροπής Λογιστικού
Ελέγχου δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό. Η συγκρότηση αντίστοιχης επιτροπής αποτέλεσε τη μέθοδο που αξιοποιήθηκε στον Ισημερινό για να μειωθεί κατά 70% το ομολογιακό χρέος και να πάψει το δημόσιο χρέος να στραγγίζει τον κρατικό προϋπολογισμό, απαγορεύοντας κάθε συζήτηση για αυξήσεις στους μισθούς και παροχές στην δημόσια παιδεία και την υγεία.
«Τι σχέση έχει η Ελλάδα με τον Ισημερινό;», είναι η πρώτη απορία που γεννιέται σε όποιον ακούει το αίτημα. Πολύ μεγαλύτερη απ' αυτή που αρχικά φαίνεται. Αρκεί να υπογραμμισθεί ότι το 70% του χρέους του Ισημερινού που διαγράφτηκε δεν προερχόταν από διμερείς δανειακές συμβάσεις, που αποτελούν πράγματι την πιο συνήθη μέθοδο δανεισμού στον Τρίτο Κόσμο, αλλά ήταν ομολογιακό. Επομένως, υπάρχουν εκείνα τα χρηματοοικονομικά εργαλεία (πέρα από το πρόσφατο ιστορικό προηγούμενο) που μπορούν να ελέγξουν τη νομιμότητα του ομολογιακού χρέους, υπό έναν αυστηρό φυσικά όρο: Να υπάρχει η απαραίτητη πολιτική βούληση!
Για την Πρωτοβουλία Συγκρότησης Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου η υλοποίηση του στόχου της δεν περνάει μέσα από την σημερινή Βουλή και την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, που παρά τη θέληση του ελληνικού λαού τον οδήγησε στο σφαγείο του μηχανισμού ΔΝΤ - ΕΕ. Το αίτημά μας απευθύνεται πρώτα και κύρια στον ελληνικό λαό που πρέπει να πρωτοστατήσει στην πάλη για την απονομιμοποίηση του δημόσιου χρέους, να απαιτήσει δηλαδή να έχει ο ίδιος άποψη για τις κρατικές προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων, τις συμβάσεις που υπογράφτηκαν για υποβρύχια που γέρνουν, κ.α. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής, ακόμη κι όσες έχουν επαυξημένες αρμοδιότητες για να ρίξουν άπλετο φως στο ελληνικό δημόσιο χρέος, ανοίγοντας το δρόμο για την σημαντική μείωση και την διαγραφή μεγάλου μέρους του. Αυτές οι επιτροπές έχει επανειλημμένες φορές αποδειχθεί πως το μόνο που κάνουν είναι να κουκουλώνουν σκάνδαλα (βλ. Siemens, εξοπλισμοί κ.α.) δημιουργώντας τους όρους για νέα φαγοπότια σε βάρος της δημόσιας περιουσίας.
Η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου μπορεί να λύσει με επωφελή για την κοινωνική πλειοψηφία τρόπο τον γόρδιο δεσμό του δημοσίου χρέους.
Του Λεωνίδα Βατικιώτη

Πηγή:  activistis
http://ouranokatevato.blogspot.com/2011/04/blog-post_02.html#more

Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες από τον ρόλο των Εβραίων στην επανάσταση του 1821

Με το ξέσπασμα του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821, η μισελληνική στάση των εβραίων φθάνει στο αποκορύφωμά της. Εβραίοι λειτουργούν σαν κατάσκοποι και προδίδουν τις επαναστατικές κινήσεις, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λαμβάνουν μέρος και σε ομαδικές σφαγές. Τον Απρίλιο του 1822, 600 εβραίοι που αποτελούσαν τμήμα του στρατού του πασά Αβδούλ Αμπούδ, κατέστρεψαν τη Νάουσα και δολοφόνησαν εκατοντάδες κατοίκους της. Εντονη επίσης υπήρξε η συμμετοχή των εβραίων στην καταστροφή της Χίου, την οποία οι ίδιοι παρασκηνιακά υποκίνησαν, στοχεύοντας να επιδοθούν στην λεηλασία των πλούσιων εργαστηρίων του νησιού.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι το μίσος των εβραίων κατά του Ελληνικού πληθυσμού ήταν τέτοιο, ώστε όχι απλά φόνευαν αλλά και διαμέλιζαν τα πτώματα των Ελλήνων. Ανάλογη ήταν η συμπεριφορά των εβραίων και σε άλλες περιοχές του ελλαδικού χώρου.Κατά την ταραγμένη εκείνη περίοδο οι εβραίοι όχι μόνο καταληστεύουν ή δολοφονούν τον Ελληνισμό, αλλά και τον εξουσιάζουν.
Μετά την αποτυχία του εβραίου τραπεζίτη και οικονομικού παράγοντα της οθωμανικής αυτοκρατορίας Ναζή Ιωσήφ (ή Νόσση) να ιδρύσει ιουδαϊκή εστία στην Παλαιστίνη, ο σουλτάνος θα του παραχωρήσει τη διοίκηση πολλών νησιών του Αιγαίου και ιδίως της Νάξου, της Μήλου και της Άνδρου, απονέμοντάς του τον τίτλο του Δούκα. Το παρασκήνιο της αναθέσεως της διοικήσεως των Κυκλάδων από τη δυναστεία του Κρίσπη, επιτύγχανε την αφύπνιση των Ελλήνων και κατέστησε τις επαναστατικές διεργασίες περισσότερο ορατές. Τότε ακριβώς οι τούρκοι, προκειμένου να προλάβουν έγκαιρα το επαναστατικό ξέσπασμα των Ελλήνων, ανέθεσαν στον Νάσση, ο οποίος χαρακτηριζόταν για τη δολιότητά του, την διοίκηση, με στόχο να εξαπατήσουν τους Ελληνες και να τους κατευνάσουν. Η τοποθέτηση του Νάσση στη θέση αυτή, έγινε κατόπιν εντολής του ίδιου του σουλτάνου Σελίμ, ευνοούμενος του οποίου ετύγχανε ο βαθύπλουτος εβραίος.
Ο Σελίμ, τοποθέτησε το Νάσση στη θέση του διοικητή, κατόπιν δωροδοκίας του.Μέχρι το θάνατό του αφαίμαξε στην κυριολεξία τα Κυκλαδίτικα νησιά, αφού όπως αναφέρεται στο βιβλίο του Π. Ζερλέντου «Ιωσήφ Νάζης Ιουδαίος Δουξ του Αιγαίου Πελάγους, 1566-1579», εισέπραττε ως φόρο 15.000 δουκάτα, από τα οποία αποδίδονταν στον σουλτάνο μόλις 2.000. Είχε δηλαδή υπερδιογκώσει το φόρο, προκειμένου να θησαυρίσει ακόμη περισσότερο, υποβάλλοντας τον υπόδουλο Ελληνισμό σε δυσβάστακτα βάρη...Το επαναστατημένο γένος είχε αντιληφθεί τον ρόλο των εβραίων και τους μισούσε ακόμη περισσότερο και από τους ίδιους τους τούρκους, ορκιζόμενο να εκδικηθεί, ένα συναίσθημα το οποίο αμέσως μετά τον ξεσηκωμό δεν άργησε να εκδηλωθεί.
Με την κατάληψη της Τριπόλεως, οι Ελληνες κατέσφαξαν όλους τους εβραίους της πόλεως -οι οποίοι ετύγχαναν συνεργάτες των τούρκων και αφόρητοι συγκατακτητές- εκτός από 12, τιμωρώντας τους κατ’ αυτό τον τρόπο, για τα εγκληματικά έργα τα οποία διέπραξαν στο πλευρό των τούρκων.Κατά την απελευθέρωση του Αγρινίου (Βραχωρίου), ο ιστορικός Δ. Κόκκινος αναφέρει ότι συνέβησαν, σε σχέση με τους εβραίους τα ακόλουθα:
«Αλλ’ η αγριότης η εξαπτομένη υπό του πολέμου εξέσπασε κατά των εβραίων του Βραχωρίου. Ανυπεράσπιστοι ευρέθησαν υπό την μάχαιραν των νικητών. Οι Έλληνες στρατιώται κατά την αγρίαν αυτών καταδίωξιν των θυμάτων των εφώναζαν δια τους βανδαλισμούς που υπέστη ο νεκρός του Πατριάρχου από τον εβραϊκόν όχλον και δια τα καταμηνύσεις των κρυπτομένων εκεί Ελλήνων υπό εβραίων...», καταλήγοντας ο Δ. Κόκκινος αναφέρει ότι οι πράξεις αυτές ήταν «Εκδίκησις εναντίον αθώων, αλλ’ ανηκόντων εις φυλήν που είχεν ανωμάλους λογαριασμούς κατά τον Ελληνικόν αγώνα». Το τι υπονοεί ο ιστορικός με την τελευταία φράση, είναι ευνόητο.
Υπαινίσεται τον άθλιο ρόλο των εβραίων κατά του Ελληνικού στοιχείου.Αναφορικά με την διαπόμπευση της σωρού του πατριάρχη Γρηγορίου του Ε’ από τους εβραίους, ο καθηγητής Ανδρεάδης σε ανακοίνωσή του στη Συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών στις 14 Φεβρουαρίου 1926 αναφέρει, επικαλούμενος στοιχεία ληφθέντα από τουρκικές πηγές, τα ακόλουθα:
«Ο Μέγας Βεζύρης Μπεντερλή Αλή Πασά, κάλεσε τους επικεφαλείς των εβραίων Μουτάλ, Μπιταχή και Λεβή λέγοντάς τους επιγραμματικά τα ακόλουθα: «Καλώς ήρθατε ω εβραίοι, ιδού κρεμάστηκε ο κοινός μας εχθρός, πετάξετέ τον στη θάλασσα».


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΒΡΑΪΚΑ ΔΑΝΕΙΑ
Από όσα προαναφέρθηκαν προκύπτει ότι οι εβραίοι δεν επιθυμούσαν για κανέναν λόγο την απελευθέρωση των Ελλήνων. Αντίθετα εργάζονταν προς όφελος των Τούρκων, διότι η τουρκοκρατία εξυπηρετούσε τα σχέδιά τους για εκμετάλλευτική αισχροκέρδεια σε βάρος του υπόδουλου Ελληνισμού.Οι εβραίοι ωστόσο, πανούργοι από τη φύση τους, κατάφεραν να επωφεληθούν οικονομικά και από εκείνο ακόμη το γεγονός που απεύχονταν και το οποίο δεν ήταν άλλο από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Η οικονομική δυσπραγία του Ελληνισμού και οι αυξημένες ανάγκες του σε όπλα, πολεμοφόδια και τρόφιμα, έγιναν αντικείμενο της πιο σκληρής εκμεταλλεύσεως από τους εβραίους, οι οποίοι επωφελήθηκαν των περιστάσεων με σκοπό να γίνουν και πάλι κύριοι της καταστάσεως, υποδουλώνοντας οικονομικά το επαναστατημένο γένος.
Κατά τη διάρκεια του δαπανηρού αλλά κυρίως αιματηρού αγώνα, ο Ελληνισμός είχε ως μόνη διέξοδό του, για να επιβιώσει και να συνεχίσει την εξέγερση, τον εσωτερικό δανεισμό. Οι μόνοι πρόθυμοι να δανείσουν τους Ελληνες ήταν οι τοκογλύφοι εβραίοι, θέτοντας φυσικά ως προϋπόθεση για τη σύναψη δανείων, όρους εξοντωτικούς.Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγγλοεβραίοι τραπεζίτες Ρικάρντο (Ιωσήφ και Σαμψών), εμφανίσθηκαν πρόθυμοι να δανειοδοτήσουν τους Ελληνες, υπό την προϋπόθεση όμως, ότι θα λάμβαναν ως υποθήκη ολόκληρη την Κορινθία και θα εισέπρατταν ως εξόφληση, τα διπλάσια χρήματα απ’ όσα είχαν συγκεντρώσει ως φιλέλληνες από ολόκληρη την Ευρώπη. Ιδιαίτερα επαχθείς ήταν και οι όροι του εβραίου τραπεζίτη Ρότσιλντ.Το αποτέλεσμα ήταν, το Έθνος δανειοδοτούμενο κάτω από ληστρικές συνθήκες, να περιέλθει σε μία πιο ασφυκτική μορφή εξάρτησης, την οικονομική, από τους εβραίους...Στο σημείο ακριβώς αυτό, γίνονται κατανοητοί οι υπερχρονικοί στίχοι του κατά πολύ μεταγενέστερου ποιητή Κ. Καρυωτάκη «Λευτεριά, Λευτεριά, θα σε αγοράσουν έμποροι και κονσόρτσια κι εβραίοι...».Τελικά το πρώτο δάνειο του Αγώνα συνάφθηκε στην Αγγλία, το 1824.
Οι Ελληνες απεσταλμένοι Ι. Ορλάνδος και Α. Λουριώτης, συνομολόγησαν με τον οίκο Λόφνουν στις 21 Φεβρουαρίου 1824, δάνειο ύψους 800.000 λιρών στερλινών, σε τιμή έκδοσης 59% και τόκο ετήσιο 5% επί της ονομαστικής αξίας. Για την απόσβεση του δανείου, καθοριζόταν διάστημα 36 ετών. Ως εγγύηση δε -παρακαταθήκη- για την αποπληρωμή του δανείου, είχε συμφωνηθεί να τελούν όλα τα «Εθνικά κτήματα». Από το ονομαστικό κεφάλαιο που αποτελούσε το ποσό του δανείου (800.000 λίρες), μόνο οι 298.700 δόθηκαν στους Έλληνες. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού εξανεμίστηκε σε προμήθειες και... έξοδα από τους εβραίους.
Το τελικό ποσό αποφασίσθηκε να κατεβεί στις τράπεζες του φιλοεβραίου Καίσαρα Λογοθέτη και του εβραίου Σαμουήλ Βαρφ, στη Ζάκυνθο. Ωστόσο, ακόμη και το εναπομείναν από τη λεηλασία ποσό, καθυστέρησε αρκετά να φθάσει στην Ελλάδα, στελνόταν δε με αγγλικά πλοία, υπό τη μορφή δόσεων, δυσχεραίνοντας σημαντικά την έκβαση του αγώνα.Το δεύτερο αγγλικό δάνειο ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν οι εβραίοι αδελφοί Ρικάρντο, οι ληστρικές αξιώσεις των οποίων αναφέρθηκανπαραπάνω.
Η συμφωνία για τη σύναψη του δανείου, τελικά υπογράφηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1825. Το ονομαστικό κεφάλαιο ανερχόταν στα 2.000.000 λίρες στερλίνες για έξοδα δε του... τραπεζικού οίκου, προμήθεια πληρωμής τόκου, προμήθεια για τα μεσιτικά έξοδα συνομολογήσεως καθώς και για όλες τις εβραϊκές «εκδουλεύσεις», το ύψος του ποσού το οποίο θα παρελάμβαναν οι Έλληνες κατήλθε στις 816.000 λίρες, ενώ η χρέωση λόγω του δανείου ίσχυσε για ολόκληρο το ποσό (2.000.000 λίρες).Ομως ούτε και αυτό το ποσό τελικά ήταν στη διάθεση των Ελλήνων.
Τέθηκε στη διάθεση της αγγλοεβραϊκής διαχειρίσεως με εκβιαστικούς όρους και αντί να σταλούν όπλα και χρήματα στην Ελλάδα, όπως είχε εκ των προτέρων συμφωνηθεί, παραγγέλθηκαν πλοία στην Αγγλία, φρεγάτες στις ΗΠΑ, μισθώθηκαν πανάκριβα αμειβόμενοι ξένοι στρατιωτικοί, οι οποίοι ήλθαν στην Ελλάδα όχι βέβαια για να συμβάλλουν στην διεξαγωγή του Αγώνα, αλλά για να θησαυρίσουν, εκμεταλλευόμενοι καιροσκοπικά, τις δυσμενείς για τον Ελληνισμό συγκυρίες, το δε εναπομείναν ποσό κατασπαταλήθηκε στο... χρηματιστήριο.Ποτέ άλλοτε Εθνος δεν καταληστεύθηκε κατ’ αυτό τον επαίσχυντο τρόπο, όπως συνέβη με το Ελληνικό στην προκειμένη περίπτωση.
Το υλικό, ότι δηλαδή απέμεινε από αυτό, παραδόθηκε τελικά στις Ελληνικές δυνάμεις προς το τέλος σχεδόν του αγώνα, μόλις το 1826 και αυτό υπήρξε ελλειπέστατο.Αυτές, σε συντομία, ήταν οι ληστρικές - τοκογλυφικές επιδόσεις των εβραιοάγγλων και των εβραιοαμερικανών «φιλελλήνων», για να επιβεβαιωθεί τελικά το εικοστό άρθρο από τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών, το οποίο αναφέρει επιγραμματικά τα ακόλουθα:
«Κάθε δάνειο υποδεικνύει την αδυναμία του Κράτους και την μη κατανόηση των δικαιωμάτων αυτού. Τα δάνεια επικρέμμονται όπως το σπαθί του Δαμοκλέους στο κεφάλι κυβερνώντων. Τα εξωτερικά δάνεια είναι βδέλες. Όταν όμως εξαγοράσουμε τα πρόσωπα τα οποία χρειάζονται, για να μεταφέρουν τα δάνεια σε εξωτερικό έδαφος, όλα τα πλούτη των κρατών διοχετεύονται στα ταμεία μας και όλοι οι χριστιανοί αρχίζουν να καταβάλλουν σε εμάς φόρο υποτέλειας...».Νιώθοντας απέχθεια αλλά και αγανάκτηση από την κατάσταση που επικρατούσε, μία κατάσταση η οποία με ελαφρές παραλλαγές εξακολουθεί να ισχύει ακόμη και σήμερα, ο φιλέλλην Λόρδος Βύρων σε ποίημά του, μεταξύ των άλλων, αναφέρει και τους ακόλουθους στίχους.


Πόσο πλούσια είναι η Βρετανία
Οχι φυσικά σε ορυχεία, ή ειρήνη ή αφθονία, καλαμπόκι ή λάδι ή κρασιά. Ηταν ποτέ η χριστιανική γη τόσο πλούσια σε εβραίους; Ολες οι καταστάσεις. Ολα τα πράγματα.Ολες τις ηγεμονίες, αυτοί τις ελέγχουν. Κάνουν ένα δάνειο «απ’ την Ινδία ως τον Πόλο» με μεγάλη ταχύτητα. Αυτοί τραπεζίτης - κτηματομεσίτης - Βαρώνος. Βοηθούν την χρεωκοπία μας τύραννοι για το συμφέρον τους...


ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΑ

Ιδέα του Γιωργάκη ήταν ο Eλληνοτουρκικός έλεγχος στα βιβλία ιστορίας. Ποιός το λέει αυτό; ....μα η μαμά του...η Μαργαρίτα Παπανδρέου!!!!

Που; που αλλού; στην αγγλόφωνη Τουρκική εφημερίδα "turkish times"!!!!
αλλά ας τα πάρουμε με την σειρά...


http://www.winpeace.net/what_is_winpeace.htm

Το 1996, μετά τα Ιμια, η Μαργαρίτα Παπανδρέου πήρε τηλέφωνο την Zeynep Oral για να κάνουν κάτι ωστε να αποφευχθούν οι βιαιες συγκρούσεις μεταξύ των δυο χωρών. Την επομενη χρονιά λοιπόν το 1997 έκαναν ένα meeting Ελληνίδων και Τουρκάλων και αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη WinPeace. Το 1998 στο πρώτο συνέδριο μπήκαν και οι πρώτοι στόχοι , που όπως μπορούμε να δούμε περιλαμβάνουν την εξάλειψη της αρνητικής εικόνας των γειτονικών χωρών μέσα απο την αναθεώρηση των σχολικών βιβλίων και των δημοσιων φυλλαδίων. Με ποιον τρόπο θα το δούμε λίγο παρακάτω, απο τα πρακτικά συνεδρίου του 2004.


Τον Μαίο του 1999 η κυβέρνηση διαψεύδει την είδηση - που είχε κυκλοφορήσει λόγω των επαφών cem παπανδρέου - οτι Ελληνοτουρκική επιτροπή θα εξετάζει τα βιβλία των δυο χωρών. Οπως δηλωνε η κυβέρνηση ήταν απλα ενα θέμα προς συζήτηση.

http://www.greekembassy.org/Embassy/content/en/Article.aspx?office=3&folder=286&article=4614


Τον Ιούλιο του 1999 στο 2ο ετήσιο διεθνές συμπόσιο του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου που έγινε στη Σύμη προτείνεται να διδάσκεται σε όλα τα παιδιά των Βαλκανίων μια πιο ισόρροπη εκδοχή της ιστορίας, που να αντανακλά τις διάφορες ερμηνείες των γειτονικών χωρών. Αρνητικά και ακραία στερεότυπα θα πρέπει να αφαιρεθούν και θα μπορούσε ισως να ιδρυθεί και ένας φορέας - εποπτικό όργανο.

http://www.agp.gr/agp/content/Document.aspx?d=7&rd=5499005&f=1460&rf=-1891528508&m=4753&rm=8431477&l=2

Τον Ιανουάριο του 2000, ο Γ. Παπανδρέου λέει σε εκδήλωση, για το ολοκαύτωμα, στη Στοκχόλμη : "i recall an effort begun under my tenure nearly a decade ago - one which is still being debated - to create a Balkan history textbook, one that would be acceptable by all countries in the region",

http://www.holocaustforum.gov.se/conference/official_documents/messages/papandreo.htm


Το υπουργείο εξωτερικών μας πληροφορεί οτι μετά απο πρόταση του Γ. Παπανδρέου το 2001 οι υπουργοί εξωτερικών του South East European Cooperation Process (SEECP) (στο οποίο ανήκει και η Τουρκία) αποφάσισαν να εξετάσουν τα βιβλία ιστορίας.

http://old.mfa.gr/seecp/seecp.html


Στο 8ο Meeting της Winpeace (2002), την τρίτη μέρα ήταν και η Χριστίνα... ποιά Χριστίνα άραγε , η Λαμπίρη; η Κολέτσα; η Παππά; Κανείς δεν ξέρει. Πάντως αυτό που συζήτησαν ήταν το πως ιστορικοί των δυο χωρών τα καταφέρνουν στη συνεργασία. Εκτός απο αυτή τη... Χριστίνα βέβαια δε θα μπορούσε να λείπει και ο κος Halil Berktay γνωστός μας και απο το προηγούμενο μας θέμα σχετικά με τα 100,000 δολλάρια που δόθηκαν απο την αμερική για την αναθεώρηση της ιστορίας της σμύρνης.
* δεν γνωρίζουμε το λόγο που μπήκαν τελίτσες στη θέση του επιθέτου της (ανώνυμης) Χριστίνας

www.winpeace.net/meetings.htm


Τον Δεκέμβριο του 2002 η Μαργαρίτα Παπανδρέου επιβεβαιώνει την πρωτοβουλία - λαμπρή ιδέα του Γ. Παπανδρέου να δημιουργήσει κοινή επιτροπή σε συνέντευξη της στην αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα "turkish times"

Διαβάστε τη συνέντευξη : http://www.turkishtime.org/kasim/60_en.htm

Το 2003 ο Γ. Παπανδρέου σε ερώτηση σχετικά με αντίστοιχο θέμα με τα βιβλία στην Κύπρο απαντα "all books tell the same story, the other party is to blame" και είπε οτι η επανεξέταση των βιβλίών είναι πολύ σημαντική

http://consular.cyprusembassy.net/index.php?module=article&id=1590&print=1

Την ίδια χρονιά (2003) το Ιδρυμα Ανδρέα Γ. Παπανδρέου διοργανώνει μαζί με το Γαλλικό Ινστιτούτο ΑΘηνών και το Ινστιτούτο Γκαίτε, εκδήλωση για "μια ευρωπαϊκή ιστορία απαλλαγμένη από προκαταλήψεις και στερεότυπα". Συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Halil Berktay (Η ιστορία των δύο συνεργασιών σε επίπεδο σχολικών εγχειριδίων, μέθοδοι συγκριτικής ανάλυσης εγχειριδίων) και η Χριστίνα Κουλούρη (Ποιες είναι οι προοπτικές για διμερείς και πολυμερείς συνεργασίες; Συγγραφή νέων σχολικών εγχειριδίων; Επιμόρφωση εκπαιδευτικών; Τι προτάσεις πρέπει να γίνουν; )

http://www.agp.gr/agp/content/Folder.aspx?d=7&rd=5499005&f=1444&rf=-2037312812&m=-1&rm=-1&l=2
http://www.agp.gr/agp/content/Document.aspx?d=7&rd=5499005&f=1444&rf=-2037312812&m=4807&rm=10128195&l=2






Οπως βλέπουμε, στο σεμινάριο της Winpeace και του ΚΕΔΕ το 2004 προτάθηκε οτι εν όψη των αλλαγών στα σχολικά βιβλία θα πρέπει να δημιουργηθεί μια ομάδα δράσης με άτομα σε θέσεις κλειδιά και υψηλόβαθμα όπως π.χ. στο Υπουργείο Παιδείας. Η ομάδα δράσης αυτή θα πρέπει να προωθήσει το σχέδιο ειρηνικής εκπαίδευσης που προτείνει το Winpeace. Το κείμενο αυτό μπορούσατε μέχρι πριν λίγο καιρό να το δείτε στο kede.org . Αυτή τη στιγμή η πρόσβαση απαγορεύεται. Καποιο τεχνικό πρόβλημα θα υπάρχει λογικά..... Εσείς όμως μπορείτε να το δείτεεδώ με τη βοήθεια των αποθηκευμενων σελιδων του google

Το 2005 το βιβλιοπωλείο Νότος μας πληροφορεί σε Δελτίο τύπου οτι σε συνέχεια των εκδηλώσεων με τίτλο "Για μια ευρωπαΪκή ιστορία απαλλαγμένη απο στερεότυπα και προκαταλήψεις" γίνεται γερμανο-γαλλο-ελληνο-τουρκικός διάλογος για τα σχολικά βιβλία ιστορίας. Διοργανοτές το Ινστιτούτο Goethe, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών σε συνεργασία με το Ιδρυμα Ανδρεα Παπανδρέου και την υποστήρικη της Τουρκικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

http://www.notosbooks.gr/nea_more.asp?id=38

Το 2006 ξεκινά το τεράστιο θέμα με το βιβλίο ιστορίας.

Η Ελλάδα ξεσηκώνετε αλλά...

η αντιπολίτευση (ΠΑΣΟΚ) πουθενά...δεν γνωρίζουν τίποτα για το έγκλημα...και η Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει να συνεχίσει το έργο...
Για μια ακόμη φορά ...φαίνεται ξεκάθαρα πως τα δύο κόμματα δεν διαφέρουν σε τίποτα...και απλά συνεχίζει ο ένας το καταστροφικό έργο του άλλου...


H Επιστημονική ομάδα του greekalert
* εδώ δηλώνουν άλλοι και άλλοι επιστήμονες ...εμείς γιατί όχι;;
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/04/e.html

ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ; Σιγά τώρα.Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

Ο Νίκος Παπανδρέου, αδελφός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, εκτός από την ΩΜΕΓΑ BANK, είναι στην ίδια επιχείρηση με τον πρώην αμερικάνο πρέσβη, Τόμας Μίλλερ, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ξενοδοχειακής εταιρείας, ΛΑΜΨΑ Α.Ε. του Νεοδημοκράτη επιχειρηματία κ Λασκαρίδη που ήθελε να αγοράσει το Πρώτο Θέμα.(Τόμας Μίλλερ του Λούις, κάτοικος Chobham House, Christchurch Way Woking, Surrey GU216JG (Αγγλία), 710624501 Διαβατήριο ΗΠΑ, μη εκτελεστικό μέλος. 2. Νίκος Παπανδρέουτου Ανδρέα, κάτοικος Βριλησσίων, οδός 28ης Οκτωβρίου 12, ΑΔΤ Ξ 434928, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος). Στην εταιρεία αυτή ανήκει το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια είναι γνωστή η εμπλοκή του κ. Μίλλερ στο αμαρτωλό και επίκαιρο λόγω μαύρων ταμείων της Ζήμενς C4I, του οποίου αντιπρόσωπος ήταν ο οικογενειακός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου,κ. Τρεπεκλής που αμείφθηκε επισήμως με 6,5 εκατ ΕΥΡΩ!!! Να σημειωθεί ότι αντιπρόσωπος στο εμπορικό επιμελητήριο είναι εκ μέρους της «Μεγάλης Βρετανίας» ο κ Μιχάλης Χριστοφοράκος ο διαχειριστής των μαύρων ταμείων της SIEMENS!!!

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και τα διευθυντικά της στελέχη είναι τα ακόλουθα:

1. Γεώργιος Γαλανάκις, Πρόεδρος
2. Απόστολος Δοξιάδης, Αντιπρόεδρος
3. Νικόλαος Δάνδολος Διευθύνων Σύμβουλος
4. Μωρίς Μοντιάνο, Μέλος
5. Φίλιππος Σπυρόπουλος Μέλος
6. Τόμας Μίλερ Μέλος
7. Αθανάσιος Παπαδόπουλος Μέλος
8. Μάρκος Τσακτάνης Μέλος
9. Νίκος Παπανδρέου Μέλος
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Σ`ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ( ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ) ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΓΙΝΕ ΧΑΙΔΕΜΕΝΟ GOLDEN BOY ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΑΦΟΥ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ «ΑΦΑΝΕΙΣ ΕΤΑΙΡΟΙ» ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Η CIA πίσω από το Facebook (Video)


Επίσημες δηλώσεις επιβεβαιώνουν αυτό που υποψιάζονταν πολλοί. Το Facebook δεν είναι τίποτε άλλο από ένα πείραμα της CIA και μάλιστα πείραμα το οποίο πήγε πολύ καλύτερα απ’ότι οι ίδιοι περίμεναν.

Τα εύσημα, σύμφωνα με τον διευθυντή της CIA, ανήκουν στον Mark Zuckerberg, ο οποίος στην CIA είναι γνωστός με την κωδική ονομασία «The Overlord» (Ο Επικυρίαρχος).

Ο διευθυντής της CIA, αφού έδωσε συγχαρητήρια στον Mark Zuckerberg δήλωσε τα εξής στην συνεδρίαση του Κονγκρέσου για τη συνέχιση της χρηματοδότησης του πειράματος:



“Μετά από χρόνια δημόσιας παρακολούθησης, μείναμε πραγματικά εκπληκτοι με το πόσο πολλοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να δημοσιεύσουν την διεύθυνσή τους, τις θρησκευτικές και πολιτικές τους πεποιθήσεις, αλφαβητική λίστα με όλους τους φίλους τους, προσωπικάe-mail, τηλέφωνα, εκατοντάδες φωτογραφίες του εαυτού τους, ακόμα και πληροφορίες για το τί ακριβώς κάνουν από λεπ΄το σε λεπτό. Πραγματικά είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για τη CIA”.

Επίσης υπογράμμισε πόσα λεφτά γλυρώνει η CIA από το Facebook. Δυστυχώς, όπως δήλωσε, άλλα προγράμματα όπως το Twitter δεν πηγαίνουν τόσο καλά: “400 δισ tweetsκαι ούτε μια χρήσιμη πληροφορία…”




Το facebook είναι μια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, ένα παγκόσμιο φακέλωμα, προς χάρη των μεγάλων πολυεθνικών και των διαφημιστών, που αποθεώνουν τα εξειδικευμένα δημογραφικά στοιχεία.
Το facebook περιγράφεται εύσχημα ως μια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι άνθρωποι μπορούν να επικοινωνούν με τους φίλους τους, να δημιουργήσουν καινούργιες σχέσεις, να συγκροτήσουν ομάδες κοινού ενδιαφέροντος. Ο μέσος χρήστης ξοδεύει 20 λεπτά τη μέρα στο facebook. Τις τρεις πρώτες εβδομάδες, όμως, διαθέτει ώρες ολόκληρες αναζητώντας φίλους και ανταλλάσσοντας μηνύματα.

Αυτή είναι η καλή επεξήγηση της υπηρεσίας. Η κακή λέει πως το facebook είναι ένα παγκόσμιο φακέλωμα προς χάρη των μεγάλων πολυεθνικών και των διαφημιστών, που αποθεώνουν τα εξειδικευμένα δημογραφικά στοιχεία. Φιλικό στο χρήστη.

Μπορείτε να δημιουργήσετε μία προσωπική σελίδα, η οποία ουσιαστικά υποδηλώνει το δικτυακό σας στίγμα. Αν θέλετε, όμως, να σας βρουν οι παλαιοί συμμαθητές και οι φίλοι, είστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσετε το όνομα που αναγράφεται στην ταυτότητά σας.

Για πρώτη φορά στην Ιστορία τόσα εκατομμύρια άνθρωποι έδωσαν με προθυμία το αληθινό τους όνομα σε ένα μέσο που είναι προσβάσιμο από όλους. Η εγγραφή, όμως, δεν μπορεί να γίνει χωρίς μία έγκυρη ηλεκτρονική διεύθυνση. Έχουμε, λοιπόν, περίπου 70 εκατομμύρια ονόματα, που αντιστοιχούν σε αντίστοιχο αριθμό ηλεκτρονικών διευθύνσεων. Το σύστημα σε προτρέπει να αναρτήσεις τη φωτογραφία σου και φωτογραφίες φίλων.

Χαριτωμένο; Όχι και τόσο. Το facebook είναι η μεγαλύτερη φωτογραφική βάση δεδομένων που δημιουργήθηκε ποτέ. Στους υπολογιστές του είναι αποθηκευμένες 2 δισεκατομμύρια φωτογραφίες, ούτε το σύστημα συνοριακών ελέγχων των ΗΠΑ δεν έχει τόσες. Μέχρι να διαβάσετε αυτήν την πρόταση στη βάση θα έχουν προστεθεί εκατοντάδες χιλιάδες φωτογραφίες. Κάθε μέρα 14 εκατομμύρια φωτογραφίες εμπλουτίζουν το φωτογραφικό άλμπουμ της υπηρεσίας.

Η συντριπτική πλειονότητα των χρηστών έχει τοποθετήσει προσωπική φωτογραφία. Μπορεί να είναι και η δική σας κάπου εκεί, εν αγνοία σας και μάλιστα ταυτοποιημένη στο πρόσωπό σας. Πώς; Κάποιος φίλος σας «ανέβασε» φωτογραφία σας στο προσωπικό του άλμπουμ, χρησιμοποίησε τη δυνατότητα λεζάντας και έτσι όταν ο δείκτης του mouse περάσει πάνω από το πρόσωπό σας, αποκαλύπτεται και το όνομά σας. Οι χρήστες έχουν κάποιους περιορισμούς στην περιήγηση των προφίλ. Ούτως ή άλλως, δεν μπορείς να βουτήξεις σε εκατομμύρια εγγραφές, θα πνιγείς. Αλλά το facebook μπορεί να τους δει όλους. Και να τους περάσει από λεπτό κόσκινο.

Διατίθεται ένα πλήθος εφαρμογών με τεστ προσωπικότητας, τα οποία σου αποκαλύπτουν πόσο καλός εραστής είσαι ή σε ποιο είδος καταστροφής αντιστοιχείς. Για να δεις, όμως, τα αποτελέσματα, θα πρέπει να καλέσεις και άλλους είκοσι φίλους να ακολουθήσουν το ίδιο μονοπάτι, δηλαδή να χρησιμοποιήσουν την ίδια εφαρμογή. Έτσι, όσο εσύ απαντάς σε ερωτηματολόγια για να μάθεις με ποιον τρόπο φιλάς, προσφέρεις στην καλή υπηρεσία την ευκαιρία να μάθει όχι μόνο τα δημογραφικά σου στοιχεία, αλλά και από ποιο πλευρό κοιμάσαι το βράδυ.

Δωρεάν τυρί
Το facebook δεν κρύβει πως δωρεάν τυράκι σερβίρεται μόνο σε ποντικοπαγίδες.
Οι μεγαλύτερες εταιρίες μετρήσεων συνεργάζονται μαζί του, όπως, βέβαια, και οι ισχυρότερες πολυεθνικές, αφού διαπιστώνουν ότι μπορούν να κατευθύνουν τη διαφημιστική τους καμπάνια στο πλέον εξειδικευμένο κοινό που δημιουργήθηκε ποτέ. Ήδη οι μεγαλύτερες εμπορικές επωνυμίες του πλανήτη έχουν υπερήφανα ανακοινώσει τη συνεργασία τους με την υπηρεσία. Μπορείτε, όμως, να δοκιμάσετε και εσείς να διαφημιστείτε σε κοινό της επιλογής σας με προσιτό κόστος. Η διαφημιστική πλατφόρμα του facebook είναι τόσο έξυπνη που το μήνυμά σας θα φτάσει μόνο στους σωστούς αποδέκτες.

Μεταξύ μας, πρόκειται για ένα τεράστιο πείραμα του σύγχρονου καπιταλισμού.
Μπορείς να κάνεις λεφτά από τη φιλία; Ναι, μπορείς, αρκεί να αντικαταστήσεις τα λόγια από τον ήχο του πληκτρολογίου. Αρκεί να δείξεις πως το εύρος της δικτυακής κοινωνικότητας είναι σημαντικότερο από την ουσία της πραγματικής επαφής. Έτσι, διαβάζουμε στις τελευταίες μελέτες για το φαινόμενο πως η επιτυχία του βασίζεται στην τάση των ανθρώπων να ομαδοποιούνται και να μιμούνται ο ένας τον άλλο. Ο ένας φίλος προσελκύει τον άλλο. Για τις νεαρές ηλικιακά ομάδες η εγγραφή στο facebook είναι τόσο απαραίτητη όσο η κατοχή κινητού τηλεφώνου. Αφού είναι όλοι εκεί! Οι άνθρωποι λένε τα πάντα στο facebook και τα υπογράφουν με το πραγματικό τους όνομα, την ηλεκτρονική διεύθυνση και τη φωτογραφία τους. Και το facebook διαθέτει τεράστια μνήμη και όλη την καλή διάθεση για να συνεργαστεί με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αν του ζητηθεί.

Δεν χρειάζεται να σας το πει κάποιος τρίτος, το λέει και η άδεια χρήσης της υπηρεσίας, εκείνο το μακρύ κείμενο κάτω από το οποίο πάντα δηλώνουμε πως συμφωνούμε με όσα γράφει. Μεταφράζουμε: «Όταν χρησιμοποιείτε το facebook ίσως δημιουργήσετε το προσωπικό σας προφίλ, σχέσεις, ανταλλάξετε μηνύματα και κάνετε χρήση των εφαρμογών του διοχετεύοντας προσωπικές πληροφορίες σε διάφορα κανάλια. Εμείς συλλέγουμε αυτές τις πληροφορίες για να σας προσφέρουμε εξατομικευμένες εφαρμογές». Τι μας λέει; Πως επεξεργάζονται προσωπικά στοιχεία. Το κάνουν όλοι, αλλά στο facebook οι χρήστες κάνουν μια καθημερινή online ψυχανάλυση καταθέτοντας τις προτιμήσεις τους ακόμα και για τα πλέον προσωπικά θέματα.

Το facebook δεν χρειάζεται να δημιουργεί περιεχόμενο για να προσελκύσει χρήστες. Οι χρήστες δημιουργούν περιεχόμενο και αυξάνουν τον αριθμό των συνδέσεων. Το facebook μόνο ρωτάει με έξυπνο τρόπο. Ρωτάει αλλά δεν ξεχνάει:

«Όταν τροποποιείτε τις προσωπικές πληροφορίες που έχετε διαθέσει, το facebook κρατάει αντίγραφο των προηγούμενων πληροφοριών για ένα εύλογο χρονικό διάστημα».
Ευτυχώς, όμως, μας λέει πως πρέπει να έχουμε κατά νου ότι τα προσωπικά μας δεδομένα μπορεί να εκτεθούν σε κακόβουλα μάτια: «Δεν μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα δεν θα εκτεθούν σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα. Αντιλαμβάνεστε και αποδέχεστε ότι ακόμα και αν διαγράψετε τις προσωπικές σας πληροφορίες, αυτές μπορεί να έχουν μείνει αποθηκευμένες σε σελίδες τρίτων».
Οι περισσότεροι χρήστες δεν αξιοποιούν τη δυνατότητα να απομονώσουν το προφίλ τους, επιτρέποντας την προβολή του μόνο στους φίλους τους. Αν, όμως, έχουμε να κάνουμε με εξουσιοδοτημένες κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, τότε το facebook θα χαρεί να εξυπηρετήσει: «Χρησιμοποιώντας το facebook συμφωνείτε στη μεταφορά προσωπικών σας δεδομένων στις Η,Π.Α. Μπορεί να υποχρεωθούμε να διαθέσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία έπειτα από νομικές αιτήσεις ή δικαστικές αποφάσεις. Αυτό μπορεί να σημαίνει τη διανομή πληροφοριών σε τρίτες εταιρίες, δικηγόρους ή πράκτορες κυβερνητικών υπηρεσιών».
Οι άνθρωποι πίσω από το facebook
Το facebook δεν πωλείται, τουλάχιστον προς το παρόν. Η κεφαλαιοποίησή του αποτιμάται στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο σταρ, αυτός που αναλαμβάνει να δανείζει πρόσωπο και φωνή στο facebook, είναι ο Μαρκ Ζούγκεμπεργκ, ο πρώην φοιτητής που δημιούργησε την υπηρεσία. Στο διοικητικό συμβούλιο υπάρχουν άλλοι δύο άνδρες. Ο Τζιμ Μπρέιερ, που εκπροσωπεί ένα venture capital και ο Πίτερ Θίελ, που ξέρει από επενδύσεις. Το τρίτο μέλος είναι ο Τζιμ Μπρέιερ, που μέσω των συμμετοχών του σε άλλες εταιρίες, είναι στενά, πολύ στενά, συνδεδεμένος με την In-Q-Tel, ένα venture capital, ένα επενδυτικό κεφάλαιο, που ελέγχεται, επισήμως, από τη CIA. Σκοπός του είναι να συνδέει την καλή υπηρεσία με την τεχνολογία αιχμής, επενδύοντας σε εταιρίες με αντικείμενο χρήσιμο για τα ζωτικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Αν μη τι άλλο, φακέλωμα τέτοιου μεγέθους έχει και ενδιαφέρον, αλλά και ζωτική χρησιμότητα για τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αμερικανικά πανεπιστήμια έδειξε πως το facebook είναι το δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο, μαζί με το σεξ και την μπίρα. Πρώτο είναι το ipod. Κάθε μέρα 200.000 άνθρωποι δημιουργούν σελίδα στην υπηρεσία. Κάθε χρήστης «ανεβάζει» κατά μέσο όρο 44 φωτογραφίες συνδεδεμένες με το προφίλ του. Το facebook είναι ο έκτος δημοφιλέστερος δικτυακός τόπος στο Internet. Χώρες με τους περισσότερους χρήστες: ΗΠΑ, Καναδάς, Βρετανία, Αυστραλία, Τουρκία.

«Αυτήν τη στιγμή, ο μόνος πραγματικά τρόπος ώστε να είναι σίγουρος και ασφαλής ένας χρήστης είναι να αφαιρέσει όλες τις εφαρμογές και να μην τις χρησιμοποιεί»



Πηγή
tsantiri.gr με πληροφορίες απο το facebook
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters