Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ 77ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ! !

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ 77ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ! ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

Σε δεκαετή κάθειρξη για θανατηφόρο σωματική βλάβη και ένα χρόνο φυλάκιση για οπλοχρησία (10 χρόνια και 6 μήνες σε συγχώνευση) καταδικάστηκε προ ημερών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου 77χρονος από το Διακοφτό Αχαΐας.
Στην ίδια δίκη καταδικάστηκε σε τρεις μήνες φυλάκιση με αναστολή για απλή συνέργεια σε υπόθεση κλοπής και ένας 30χρονος που ενεπλάκη στην υπόθεση.
Το συμβάν έγινε στις 24.11.2008, στο Δ.Δ. Ελαιώνα του δήμου Διακοφτού Αχαΐας εντός της οικίας του 77χρονου.
 Οι δυο ληστές εισέβαλαν στις 24 Νοεμβρίου του 2008 στο σπίτι του ηλικιωμένου από ανασφάλιστη πόρτα και σύμφωνα με τη δικογραφία, του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό ύψους 1.050 ευρώ.
Ο 77χρονος προσπάθησε να αντιδράσει με μαχαίρι και κατάφερε με αυτό τραύμα στον μηρό του ενός από τους δύο ληστές.
Επειδή εγείρονται σοβαρά ερωτήματα αναφορικά με την απόφαση, και επειδή ενδεχομένως να απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για αυτές τις περιπτώσεις, οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Αθ. Πλεύρης και Αδ. Γεωργιάδης κατέθεσαν Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ζητώντας να τους χορηγηθεί τόσο η απόφαση του Δικαστηρίου όσο και τα πρακτικά.
Καιρός είναι να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο, γιατί κοινός νους είναι ότι δεν μπορεί και να σε ληστεύουν και να βρίσκεσαι στη φυλακή επειδή αντέδρασες! Και ας μην ξεχνάμε: και οι κρίνοντες κρίνονται!
Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί έχουν ξεσαλώσει οι ληστές...
Greek Citizen
ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ -ΟΔΗΓΙΑ ΕΛ.ΑΣ: ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!!!

Τα αυξημένα ποσοστά εγκληματικότητας οδήγησαν την αστυνομία στην έκδοση του "Οδηγού του Πολίτη" όπου μεταξύ άλλων παροτρύνουν τις γυναίκες να μην κυκλοφορούν πεζές μετά τη δύση του ηλίου ενώ αν ακούσει κάποιος πυροβολισμούς να πέσει στο έδαφος.
Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η αστυνομία έχει αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα της ένα είδος εγχειριδίου στο οποίο παρέχονται συμβουλές στους πολίτες για την προσωπική τους ασφάλεια.
Το τελευταίο διάστημα ο δείκτης εγκληματικότητας έχει πάρει την ανιούσα ενώ η ΕΛ.ΑΣ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής.
Μια από τις συμβουλές που δίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι να πέφτουν στο έδαφος και να καλυφθούν σε περίπτωση που ακουστούν πυροβολισμοί. Ωστόσο δεν γίνεται περαιτέρω διευκρίνιση για το πώς θα καλυφθεί ο απλός πολίτης που δεν έχει γνώσεις αυτοάμυνας.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι οι συμβουλές που δίνονται προς τις γυναίκες καθώς μερικές εξ αυτών είναι να μην κυκλοφορούν πεζές μετά τη δύση του ηλίου, να έχουν κλειστές τις κουρτίνες του σπιτιού ώστε να μην βλέπουν οι επιτήδειοι ποιος βρίσκεται μέσα ενώ να κρατούν το κλειδί του αυτοκινήτου στο χέρι και όχι να το ψάχνουν στην τσάντα τους έξω από το όχημα.
Ακόμη, στις γυναίκες που κυκλοφορούν μόνες τους να λένε σε κάποιο δικό τους άτομο που βρίσκονται και να μην πίνουν από ποτό που έχουν αφήσει ακόμα και για μισό λεπτό μακριά από την επιτήρησή τους.
Σε ένα άλλο σημείο ο Οδηγός παροτρύνει τους πολίτες να μην επιχειρήσουν "ηρωισμούς" καθώς "το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ζωή σας που οφείλετε να προστατεύσετε στη διάρκεια μιας ληστείας".
Ζητούν επίσης από τους πολίτες σε περίπτωση που είναι αυτόπτες μάρτυρες σε μια εγκληματική πράξη να προσπαθήσουν να κρατήσουν στοιχεία των δραστών όπως χαρακτηριστικά ρούχα αλλά και πινακίδες του μέσου.
Ακόμη, ενόψει καλοκαιριού ο οδηγός συμβουλεύει να μην αφήνουν οι πολίτες ξεκλείδωτες τις πόρτες και τα παράθυρα των μπαλκονιών ακόμα και όταν κάνει ζέστη.
"Σε περίπτωση απειλής με οποιοδήποτε όπλο μη διακινδυνεύσεις για τη ζωή ή τη σωματική σου ακεραιότητα για να διατηρήσεις στην κατοχή σου το κινητό τηλέφωνο", αναφέρει σε άλλο σημείο. 
 
http://greeksurnames.blogspot.com/2011/04/77.html

Eυχαριστώ τους ‘Ελληνες-”Να μην αφήσετε ποτέ τους άλλους να γράψουν την ιστορία σας, αντί για εσάς”

(Ευχαριστούμε την Μεγάλη Simone LE BARON για την επιστολή,και την ιδιαίτερη τιμή-ΒΙΣΑΛΤΗΣ-)

Simone LE BARON

Γλωσσολόγος - Καθηγήτρια της γαλλικής γλώσσας

Διπλωματούχος της Alliance Française de Paris


http://simone-le-baron.blogspot.com/

Παραμονή του Πάσχα 2011, θα ήθελα να ξαναδώσω ελπίδα στον ελληνικό λαό, σε εσάς αγαπητοί μου φίλοι που χρωστώ τα πάντα. Γιατί με σας «γύρισα τη σελίδα» της δικτατορίας το 1974, όταν ήμουν μόλις 21 ετών. Εσείς μου μάθατε τη χαρά της ζωής, τη φιλία, τη φιλοξενία, την αλληλεγγύη, το σεβασμό, το φιλότιμο. Εσείς μου ανοίξατε την αγκαλιά σας χωρίς να με γνωρίζετε και μου δώσατε την πιο ζεστή θέση στην ελληνική οικογένεια, τη στιγμή που oι δικοί μου με είχαν διώξει. Εσείς μου ανοίξατε τα σπίτια σας, μοιραστήκατε μαζί μου τα γεύματά σας, από τον πιο φτωχό μέχρι τον πιο πλούσιο. Εσείς ποτέ δεν με αφήσατε να πληρώσω το παραμικρό, λέγοντάς μου λόγια που ακούγονται σαν στίχοι από παλιό τραγούδι: «θα πληρώσεις όταν θα έρθουμε στη πατρίδα σου». Θυμάμαι τον μπάρμπα Λουκά στη σκιά της κληματαριάς μπροστά στην καλύβα του: «λίγο ψωμί, λίγο κρασί, λίγες ελιές και αγάπη φτάνουν να είμαι ευτυχισμένος» – που μου θυμίζει πάντα τον Σταύρο Ξαρχάκο στο τραγούδι «Bάλε κι άλλη αγάπη στο τραπέζι». Σε μένα την άθρησκη ανοίξατε την εκκλησία σας μέσω ενός ηλικιωμένου ιερέα που μου είπε μια φορά: «κορίτσι μου, η θρησκεία μας είναι πρώτα απ’ όλα ‘φιλοσοφία’ και είναι για όλους τους ανθρώπους».

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον περίφημο μαθητή μου, τον Μάνο Κατράκη ο οποίος στην ηλικία 70 ετών αποφάσισε να μάθει τα αγγλικά– στη σκιά του θεάτρου του στη στοά Broadway – και που μάλλον του φαινόταν αστείο να έχει καθηγήτρια αγγλικών μια νεαρή Γαλλίδα... Ποτέ δεν έμαθε τα αγγλικά, αλλά οι ιστορίες που μου διηγούνταν παραμένουν για μένα ιστορίες ζωής. ανεξίτηλες. Κι ο Γιώργος Μαρίνος, υπήρξε και αυτός μαθητής μου στα αγγλικά. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι θυμάται σήμερα από τη γλώσσα του Σαίξπηρ, αλλά τα θεάματα του στη Μέδουσα παραμένουν
για μένα μοναδικά μαθήματα χιούμορ και ευφυΐας. Θυμάμαι και τα μαθήματα ζωής γεμάτα αξιοπρέπεια, ταπεινότητα και γενναιότητα που πήρα από τον Μίμη, πρώην δήμαρχο του Βύρωνα με τον οποίο τραγουδάγαμε παλιά λαϊκά μέχρι το ξημέρωμα σε κάποια ταβέρνα τις Κηφισιάς, ο οποίος είχε γνωρίσει την κόλαση της Μακρονήσου...

Θυμάμαι και τις μπάμιες που στέγνωναν στον ήλιο στα Μουδανιά της Χαλκιδικής – στη Βρετάνη όπου γεννήθηκα, δεν έχουν ιδέα τι είναι οι μπάμιες. Και τον τραχανά στο νησάκι Τρίκερι έξω από το Βόλο, την κακαβιά στην Αλόννησο, και τα τσουρέκια της Αλίκης της Κρητικιάς για το Πάσχα, όλες αυτές οι στιγμές είναι στάλες ιστορίας που κυλάνε στο αίμα σας. Είναι ο θησαυρός σας...

Πριν λίγες μέρες έλαβα αυτό το γράμμα από την Αριστέα, Ελληνίδα παντρεμένη με Γάλλο και που ζει πλέον στην Γαλλία: «Σας θαυμάζω Σιμόν! Η αγάπη σας και η σταθερή ενασχόληση σας με τον πολιτισμό της γενέτειρας – πατρίδα της καρδιάς μου πλέον μόνο, με συγκινεί αφάνταστα. Θα ήθελα να έχω έστω το ένα δέκατο από το πάθος και την αγάπη που δείχνετε να έχετε για τη χώρα όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα. Ντρέπομαι που δεν έχω πλέον παρά αισθήματα λύπης για τον τόπο μου και θαυμάζω την αγάπη και το πάθος που φαίνεται να σας κατέχει σε ότι έχει να κάνει με την ίδια την πατρίδα μου. Δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσα να σας πω από ένα μεγάλο και συνάμα τόσο μικρό... Ευχαριστώ σας. Για την αγάπη σας, για το πάθος σας, για την λατρεία που δείχνεται σ αυτή τη μικρή χώρα που θέλησε να ζήσει αιώνες τώρα μέσα και από την ματαιοδοξία της. Με συγκινείτε Σιμόν και με κάνετε να ντρέπομαι που εγώ δεν έχω μέσα μου πια συναισθήματα αγάπης για την πατρίδα μου. Η Ελλάδα όπου και αν πάω... με πληγώνει! Σας ευχαριστώ».

Κι εγώ συγκινημένη της απάντησα: «Η συγκίνηση σου δείχνει ότι είσαι ακόμα πιο Ελληνίδα από τους Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα. Ποτέ μια Γαλλίδα που θα γνώριζε κάποιος τυχαία στο blog μιας Ελληνίδας που έχει μεγάλη αγάπη για την Γαλλία όπως έχω εγώ για την Ελλάδα δεν θα έκανε αυτή τη χειρονομία. Με συγκίνησες κι εσύ. Και καταλαβαίνω ότι παρ’ όλο που είσαι τόσο ευτυχισμένη στη ζωή που διάλεξες στον τόπο που εγώ γεννήθηκα, νιώθω μια δυστυχία μες την ψυχή σου, διότι λες ότι ντρέπεσαι που δεν αισθάνεσαι πλέον το πατριωτικό αίσθημα αλλά είναι φανερό ότι έχεις μια βαθιά ελληνική συναίσθηση. Αλλιώς δεν θα μου έγραφες αυτό το γράμμα. Η λύπη σου θα περάσει. Δυστυχώς οι πολιτικοί της κομματοκρατίας προσπάθησαν να καταστρέψουν ένα πολιτισμό αιωνόβιο, και μπορούμε να πούμε ότι σχεδόν πετύχανε. Μέχρι που θα πάει όμως; Θα σταματήσει μια μέρα αφού, οι ίδιοι καταστρέφονται κατά αυτόν το τρόπο. Η αγάπη μου δεν είναι για την Ελλάδα αλλά για τον ελληνικό λαό, για ανθρώπους σαν και σένα που μ’ έκαναν τον άνθρωπο που είμαι σήμερα, μια μητέρα αφοσιωμένη, μια καλή φίλη για τους φίλους μου, μια απλή γυναίκα που προσπαθεί να κρατήσει την αξιοπρέπειά της μέσα σ’ αυτή την κόλαση. Την πατρίδα σου την έχεις μέσα σου για πάντα, αρκεί να το ξέρεις ή να σου το λένε».

Ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης, πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Γιώργος Κοντογιώργης στο τελευταίο βιβλίο του «Περί έθνους και ελληνικής συνέχειας» (εκδ. Ιανός, «μικρές εκδόσεις», 2011) μας εξηγεί τη συνέχεια της ιστορίας σας, του λαού σας «στηριγμένη» σ’ ένα παραδοσιακό υπόβαθρο, έναν ισχυρό, διαχρονικό πολιτισμό,. Δεν σταμάτησε ποτέ ο ίδιος από το πρώτο του βιβλίο το 1978 γραμμένο στα γαλλικά να δημιουργεί μια συνέχεια στο έργο του ακολουθώντας το παράδειγμα του λαού του, με επιμονή, ως πολίτης αυτού του εξαιρετικού λαού, μοναδικού στον κόσμο. Να μην αφήσετε ποτέ τους άλλους να γράψουν την ιστορία σας, αντί για εσάς, μαζί του πρέπει να την συνεχίζετε, είναι μια απλή ιστορία ποίησης, μουσικής, αγάπης μεταξύ ανθρώπων που συνυπάρχουν αρμονικά, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Καλή Ανάσταση

Simone Le Baron
http://visaltis.blogspot.com/2011/04/blog-post_711.html

Δελτίο Τύπου: Από τους υπερασπιστές του Βωμού των 12 Θεών στο Μοναστηράκι


vomos-20110426

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(Από τους υπερασπιστές του Βωμού των 12 Θεών στο Μοναστηράκι)
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε και δημοσίευσε σήμερα 26 Απριλίου 2011, την ακύρωση ανάκλησης προσωρινής διαταγής των
1) Ελληνικού Δημοσίου (όπως νομίμως εκπροσωπείται από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών),
2) Υπουργού Πολιτισμού,
3) ΗΣΑΠ Α.Ε.
Σύμφωνα με την οποία αναστελλόταν η κατάχωση του βωμού.
Έτσι παραμένει σε ισχύ η προσωρινή διαταγή από τις 15 Απριλίου 2011 που επέβαλε / διέτασσε τη διακοπή των εργασιών της κατάχωσης του Βωμού και την επανεμφάνιση του όπως ακριβώς ήταν στις 12 Απριλίου 2011, δηλαδή πριν καταχωθεί μερικώς και εσπευσμένα από την κατασκευαστική κοινοπραξία ΗΣΑΠ Α.Ε. / ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ - Μοχλός Α.Ε., ενώ εκκρεμούσε η εκδίκαση της υπόθεσης. Η απόφαση αυτή του Πρωτοδικείου είναι απολύτως συνεπής και σε συνέχεια της απόφασης του δικαστηρίου που ζητάει την αποκάλυψη του Βωμού των 12 Θεών και ελέους και την επαναφορά του στο Φως.
Παράλληλα το δικαστήριο αποδέχεται και δικαιώνει την αυτοτελή πρόσθετη παρέμβαση του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας και του Γεώργιου Ταρναρά (Πεισίστρατου) υπέρ των 15 που κατέθεσαν την αρχική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για τη μη κατάχωση του Βωμού. Κατ᾽ αυτόν τον τρόπο, απορρίφθηκε για δεύτερη συνεχή φορά η αίτηση ανάκλησης προσωρινής διαταγής, του Ελληνικού Δημοσίου, του Υπουργού Πολιτισμού και του ΗΣΑΠ. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την αποδοχή του δικαστηρίου στην αιτούμενη παράγραφο που ζητά "... Να απορριφθεί η ασκηθείσα ανάκληση ... ως καταχρηστικώς ασκηθείσα, αβάσιμη, μη νόμιμη και μη αληθής...".
Το Πρωτοδικείο έκανε δεκτή μόνο την αίτηση της κατασκευαστικής κοινοπραξίας που επιδιώκει την κατάχωση του Βωμού, δίνοντας έτσι μόνο μια ανάσα γοήτρου στον κατασκευαστικό ᾽᾽γίγαντα᾽᾽. Στην αίτηση αυτή, 25 ακόμα πολίτες (που θα ήταν πολλοί περισότεροι αν το επέτρεπε η Δικαστής) έκαναν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των 15 πολιτών. Εξηγούμε:
α) Η χρήση του χώρου που θα γινόταν τα "έργα" κατάχωσης έχει παραχώρηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού στον ΗΣΑΠ. Η αίτηση του ΗΣΑΠ έχει δικαστικώς απορριφθεί.
β) Για να γίνουν τα "έργα" σύμφωνα με την υπουργική απόφαση του αξιότιμου Υπουργού Πολιτισμού πρέπει να τα επιβλέπει αρχαιολόγος, όμως και η αίτηση του Υπουργού Πολιτισμού έχει ώς άνω απορριφθεί, συνεπώς καθίσταται αμφίβολη η δυνατότητα παρουσίας της αρμόδιας Εφορίας Κλασικών Αρχαιοτήτων.
γ) Η αίτηση συνολικά του Ελληνικού Δημοσίου (όπως νομίμως εκπροσωπείται από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών) έχει ώς άνω απορριφθεί, άρα και με κανέναν τρόπο η κατασκευαστική κοινοπραξία δε νομιμοποιείται να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια πριν από την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 2 Αυγούστου 2011.
Οι πολίτες, έχοντας συναίσθηση πολιτισμού και καθήκοντος, δικαιώθηκαν για δεύτερη φορά από την Ελληνική Δικαιοσύνη σε χρονικό διάστημα μόλις 10 ημερὠν.
Εμείς οι συνειδητοί πολίτες παραμένουμε ενεργοί και περιφρουρούμε τα μνημεία, τις αξίες, τον πολιτισμό και τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης με κάθε νόμιμο ηθικά τρόπο, ενώ επίκειται η κατάθεση αίτησης ακυρώσεως και στο αρμόδιο Συμβούλιο Επικρατείας, έτσι ώστε να καταπέσει και εκεί η πρωτοφανώς ανυπόστατη Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού κου Γερουλάνου, η οποία εισάγει ατυχώς δύο μέτρα και δύο σταθμά ανάμεσα σε απλούς πολίτες και ΔΕΚΟ σε σχέση με τον αυτονόητο σεβασμό των μνημείων και αρχαιοτήτων.

Συνειδητοί Ενεργοί Πολίτες
Νάντυ Παπαμήτσου: npapamitsou@gmail.com, 6948000303 (επικοινωνία)

Δικάζονται τα ΟΥΚ... αυτοκτονεί η Ελλάδα


Δικάζονται τα ΟΥΚ... αυτοκτονεί η ΕλλάδαΣτις 20 Σεπτεμβρίου, παραπέμπονται σε δίκη οι 39 λιμενικοί της ομάδας ΟΥΚ - Μ.Υ.Α.Λ.Σ. (μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών Λιμενικού Σώματος), λόγω των συνθημάτων που εκφώνησαν κατά την διάρκεια της περσινής παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα.

Η δίωξη αυτή ασκήθηκε, μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον εισαγγελέα, το Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, του γνωστού για την δράση του ενάντια σε κάθε τι παραδοσιακά ελληνικό και οποιουδήποτε μάχεται υπέρ του Ελληνισμού, Παναγιώτη Δημητρά.

Στις 25 και 26 του Μαρτίου του 2011 μάλιστα, το ΕΠΣΕ είχε βγάλει και δελτία τύπου. Έγραφε τότε: "Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) θεωρεί πολύ σημαντική εξέλιξη την παραπομπή σε δίκη στο Ναυτοδικείο Πειραιά στις 20 Σεπτεμβρίου 2011 39 λιμενικών που κατηγορούνται για παράβαση του Άρθρου 2 του αντιρατσιστικού Ν. 927/79 με τα ρατσιστικά συνθήματα κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 στην Αθήνα.

Το ΕΠΣΕ είχε υποβάλει την ακόλουθη μηνυτήρια αναφορά στις 26 Μαρτίου 2010 και, όταν ο εκπρόσωπός του Παναγιώτης Δημητράς κλήθηκε να καταθέσει, υπέβαλε και παράσταση πολιτικής αγωγής εκπροσωπών των εθνικών ομάδων που προσβάλλονταν από τα συνθήματα αυτά («Σκοπιανοί», Αλβανοί και Τούρκοι)."

Οι 39 άνδρες τ που κατηγορούνται για παράβαση του Άρθρου 2 του αντιρατσιστικού Ν. 927/79. Τον προηγούμενο δηλαδή "αντιρατιστικό νόμο", όπως διευκρινίζει στο δελτίο Τύπου του, το ΕΠΣΕ. Τον νόμο δηλαδή που θέλει να "αναδιαμορφώσει" ο κ. Καστανίδης, προκειμένου να γίνει ακόμη πιο αυστηρός.

Είναι ντροπή στην χώρα όπου πρωθυπουργεύουν επίγονοι αυτών που όποτε γινόταν κάτι έπαιρναν το αεροπλάνο να φύγουν για την Αμερική ή την Δυτική Ευρώπη, να δικάζονται αυτοί που καθημερινά είναι έτοιμοι να δώσουν και την ζωή τους για την προάσπιση της χώρας μας και της ασφάλειας του λαού μας. Είναι ντροπή, ναι, αλλά δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Τα ΟΥΚ - είτε του λιμενικού, είτε του στρατού - αποτελούν για πολλά νεαρά Ελληνόπουλα, τα οποία δεν ονειρεύονται να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι ή golden boys πολυεθνικών διεφθαρμένων εταιρειών, ινδάλματα. Και είναι ινδάλματα ακριβώς λόγω αυτής της τάσης που έχουν να ξεπερνούν τον ίδιο τους τον εαυτό, προκειμένου να προστατεύσουν το κοινωνικό σύνολο.

Κάτι που οι υπόλοιπες δυνάμεις ασφαλείας, όπως η αστυνομία ή οι απλοί άνδρες του λιμενικού, έχουν από καιρό απωλέσει, λόγω της δημοσιουπαλληλικής συμπεριφοράς που επιδεικνύουν.

Πρέπει λοιπόν να οδηγηθούν στο εδώλειο, προκειμένου να αποδειχθεί ότι δεν είναι πλέον επιθυμητές οι υπηρεσίες τους στην νέα εποχή που ξημερώνει για την χώρα μας, υπό τις οδηγίες του κ. Σόρος, του κ. Παπανδρέου και του κ. Δημητρά.

Δεν ξέρω εάν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που να στρέφεται δικαστικά - και μάλιστα όχι μέσα στο πλαίσιο των δικαστικών λειτουργιών των ίδιων των σωμάτων ασφαλείας αλλά της κοινής δικαιοσύνης - κατά των ειδικών της δυνάμεων.

Και εάν υπάρχει, θα είναι κάποια χώρα που ακολουθεί τον ίδιο αυτοκτονικό κατήφορο της δικής μας χώρας. Επιτρέψτε μου να πώ, ότι σκοπός αυτών που οδηγούν τους ΟΥΚ στο δικαστήριο, δεν μπορεί παρά να είναι η αυτοκτονία της Ελλάδος ώς έθνους κράτους και η μετατροπή του σε μία πολυπολιτισμική χαβούζα.

Η χώρα που έχει ως κατήγορο τον κ. Δημητρά, κατά των ΟΥΚ διαπράττει αυτοκτονία. Εδώ όμως προκύπτει και ένα ερώτημα: Ποιοι είναι οι εκπρόσωποι των Εθνικών Ομάδων που προσεβλήθησαν από τα συνθήματα των ανδρών των ΟΥΚ του Λιμενικού και για ποιο λόγο ο Παναγιώτης Δημητράς εκπροσωπεί τις ομάδες αυτές ; Με απλά λόγια οι πολίτες του γειτονικού κράτους της ΠΓΔΜ και της Τουρκίας που ζούν στην Ελλάδα ζήτησαν από το Δημητρά να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά εκ μέρους τους ; Ποιό είναι το έννομο συμφέρον του κ. Δημητρά;

Ή μήπως αυτές οι έννοιες καταλύονται στον βωμό της προσωπικής φιλίας του Γιώργου Παπανδρέου με τονΤζώρτζ Σόρος, ο οποίος αποτελεί έναν από τους χρηματοδότες του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι; Το οποίο σε χώρες όπως η Ρωσία δεν υφίσταται πλέον, διότι κάποιοι αντιλήφθηκαν τον ρόλο που έπαιζε; Ρητορικά ερωτήματα, αλλά στο θέμα θα επανέλθουμε!

Δημήτρης Παπαγεωργίου

Πηγή...

ΟΙ ΕΞΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


ΟΙ ΕΞΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥΗ τρέλα που έχει επικρατήσει με το 2012 και την επερχόμενη καταστροφή του πλανήτη... δεν είναι ούτε πρωτοφανής ούτε και η τελευταία. Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε μερικές από τις αποτυχημένες εσχατολογικές προφητείες που οδήγησαν κάποιους ανθρώπους στα όρια της τρέλας και κάποιους άλλους στον... θάνατο....

Οι Μιλλερίτες και η προφητεία τους
23 Απριλίου 1843 μ.Χ.
Ο αγρότης Γουίλιαμ Μίλερ είχε πάθος με την Αγία Γραφή. Την διάβαζε ξανά και ξανά για πολλά χρόνια, μέχρι που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι
ανάμεσα στις Γραφές είναι κρυμμένη η ημερομηνία της καταστροφής του κόσμου.
Μετά από πολλή μελέτη, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Δευτέρα Παρουσία θα γινόταν στο χρονικό διάστημα ανάμεσα στις 21 Μαρτίου του 1843 και τις 21 Μαρτίου του 1844. Όταν εξήγησε τις θεωρίες του στον κόσμο, χιλιάδες ήταν αυτοί που τον πίστεψαν και έγιναν οι ακόλουθοι του, οι λεγόμενοι Μιλλερίτες.
Μαζί κατέληξαν ότι η ακριβής ημερομηνία που θα ερχόταν το Τέλος, θα ήταν η 23 Απριλίου του 1843. Ο παροξυσμός και ο πανικός που επικράτησε ήταν μεγάλος: δεκάδες οικογένειες πούλησαν ή και χάρισαν όλα τα υπάρχοντα τους, αφού δεν θα τα χρειάζονταν όταν ο Κύριος τους ερχόταν στη Γη.
Όμως, όταν ξημέρωσε η 24 Απριλίου και είδαν ότι κανένας Θεός δεν εμφανίστηκε, οι Μιλλερίτες διασπάστηκαν, και εκείνοι που συνέχισαν να κηρύττουν το τέλος του κόσμου σχημάτισαν την εκκλησία των Αντβεντιστών της Εβδόμης Ημέρας. Το όνομά τους προέρχεται από την πίστη τους ότι η Δευτέρα Έλευση (αγγλ. Advent) του Χριστού θα γίνει γρήγορα..

Η επικίνδυνη ουρά του Κομήτη του Χάλεϊ
1910 μ.Χ.
Το 1881, ένας αστρονόμος μελέτησε τους κομήτες και ανακάλυψε ότι στις ουρές τους υπάρχει ένα θανατηφόρο αέριο, παρόμοιο με το υδροκυάνιο.
Η μελέτη του δημοσιεύτηκε, αλλά κανείς δεν έδωσε μεγάλη σημασία μέχρι που, μερικά χρόνια αργότερα, όλος ο κόσμος συνειδητοποίησε ότι ο κομήτης του Χάλεϊ θα περνούσε τόσο κοντά στη Γη που ενδεχομένως η ουρά του θα την ακουμπούσε!
Δημοσιεύματα στη New York Times αλλά και στις μεγαλύτερες εφημερίδες του πλανήτη, έκαναν μια και μοναδική ερώτηση: «Θα κάνει η Γη βουτιά σε θανατηφόρα τοξικά αέρια;».
Η απάντηση ήταν βέβαια όχι, αφού και λίγο αργότερα, οι μεγαλύτεροι επιστήμονες της εποχής καθησύχασαν τον κόσμο, λέγοντας ότι δεν υπάρχει τίποτα απολύτως να φοβάται κανείς.

Η Πύλη του Παραδείσου
1997 μ.Χ.
Όταν ο ... συνήθης ύποπτος κομήτης του Χάλεϊ, έγινε ορατός από τη γη το 1997, άρχισαν οι φήμες ότι ένα αεροσκάφος με εξωγήινους ακολουθούσε τον κομήτη και κατέβηκε στον πλανήτη μας.
Αν και η φημολογία αυτή διαψεύστηκε από τους αστρονόμους αλλά και από όλους όσους παρακολούθησαν με τηλεσκόπιο τον κομήτη, οι θεωρίες αυτές δημοσιεύτηκαν κατά τη διάρκεια ενός talk show του ραδιοφώνου.
Αυτές οι δηλώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της εκπομπής, έπεισαν μια αίρεση -που πίστευε ακράδαντα στα UFO- ότι ο πλανήτης θα καταστρεφόταν σε λίγο καιρό.
Στις 26 Μαρτίου του 1997, 39 από τα μέλη της λεγόμενης αίρεσης Heaven's Gate, αυτοκτόνησαν μαζί με τον αρχηγό τους, Μάρσαλ Άπλγουαϊτ.

Ο ταλαντούχος κύριος Νοστράδαμος
Αύγουστος 1990 μ.Χ.
Αν κάποιος διαβάσει τις προφητείες του Νοστράδαμου, είναι σίγουρο ότι θα ανακαλύψει πολλές εσχατολογικές προβλέψεις από τον πιο διάσημο Προφήτη της ανθρωπότητας. Μια πολύ συγκεκριμένη του προφητεία ήταν ότι το τέλος του κόσμου θα ερχόταν το 1732.
Σε μία άλλη ο Μισέλ ντε Νοστρεντάμ, είχε αναφέρει συγκεκριμένα «Το έτος 1999, τον έβδομο μήνα/ Από τον ουρανό θα έρθει ο μεγάλος βασιλιάς του τρόμου».
Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, και αποδείχτηκε ότι μπορεί ο Νοστράδαμος να έχει κάνει μερικές πετυχημένες προβλέψεις, αλλά σε ότι αφορά τον «Αρμαγεδώνα» έπεσε έξω.

Το θανατηφόρο Millenium Bag
1 Ιανουαρίου 2000 μ.Χ.
Καθώς η προηγούμενη χιλιετία έφτανε στο τέλος της διαδρομής της, πολλοί ανησυχούσαν ότι η τεχνολογία θα ήταν αυτή που θα μας κατέστρεφε.
Το πρόβλημα είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά, τη δεκαετία του 1970, όταν οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως οι περισσότεροι υπολογιστές δεν θα μπορούσαν να ξεχωρίσουν τη διαφορά ανάμεσα στις χρονολογίες του 1900 και του 2000.
Αν και κανένας δεν ήξερε ποιες επιπτώσεις θα είχε αυτό το πρόβλημα, πολλοί άρχισαν τις θεωρίες του... Χάους, με τα κομπιούτερ να τρελαίνονται και τον πλανήτη να καταστρέφεται με τον ερχομό της νέας χιλιετίας. Οι πωλήσεις των όπλων ανέβηκαν κατακόρυφα και πολλοί ήταν εκείνοι που πέρασαν την Πρωτοχρονιά σε αυτοσχέδια καταφύγια.
Οι εκτιμήσεις για το πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν για να φτιαχτεί αυτό το πρόβλημα των υπολογιστών, ξεπερνούν τα 600 δισεκατομμύρια δολάρια! Και τελικά, το μόνο πράγμα που καταστράφηκε αυτήν την Πρωτοχρονιά, ήταν η διάθεσή σου...

Οι πάγοι λιώνουν! SOS!
5 Μαϊου 2000 μ.Χ.
Στην περίπτωση που το τέλος του κόσμου δεν θα ερχόταν από τους υπολογιστές, ο Ρίτσαρντ Νουν είχε μια εναλλακτική, την οποία ανέλυσε στο βιβλίο του «5/5/2000 Ice: the Ultimate Disaster.»
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, οι πάγοι της Ανταρκτικής στις 5 Μαϊου του 2000, θα είχαν μόνο τρία μίλια πάχος και σαν να μην έφτανε αυτό, την ίδια μέρα οι πλανήτες θα έρχονταν σε ευθεία γραμμή!
Τέλειο σενάριο για το τέλος του κόσμου -ή τουλάχιστον για να πουλήσεις πολλά αντίτυπα...
Για αυτό, αν το τέλος του κόσμου δεν έρθει στις 23 Δεκεμβρίου του 2012*, μην ανησυχείτε!

Υπάρχουν κι άλλες πιθανές ημερομηνίες θανάτου των Πάντων...
- 2018 μ.Χ.
Το τέλος του κόσμου όπως διαδίδεται από τον Ορθόδοξο μοναχό, π. Μάξιμο!
- 2060 μ.Χ.
Ο πατέρας της φυσικής, Νεύτωνας, λίγο πριν πεθάνει είχε γράψει στο πίσω μέρος ενός φακέλου ότι το τέλος του κόσμου θα ερχόταν στο έτος 2060.
- 2068 μ.Χ.
Ο αστεροειδής Απόφις θα χτυπήσει τη γη.
* 21 Δεκεμβρίου 2012

To τέλος του ημερολογίου των Μάγιας, πλημμύρες, τσουνάμι, ηφαιστειακές εκρήξεις, κλιματικές αλλαγές, εξωγήινοι, αντιστροφή πόλων, σεισμοί, θανατηφόρες ακτινοβολίες, πόλεμοι, ευθυγράμμιση πλανητών και ένας πλανήτης θα συγκρουστεί με τη Γη. Πόσα κακά μπορούν να μας βρουν σε μία μόνο ημέρα;

Πηγή...

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ


Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗΣε όλες σχεδόν τις θρησκείες, ως γνωστόν, ο κεντρικός τους ήρωας πεθαίνει και κατόπιν ανασταίνεται κατά την εαρινή ισημερία π.χ. ο Καδμίλος των Καβείρων, ο Άδωνις των Φοινίκων, ο Κρίσνα των Ινδουιστών, ο Διόνυσος στην Ελληνική θρησκεία και ο Ιησούς στην χριστιανική θρησκεία. Αυτό σημαίνει ότι αυτός ο θάνατος και η εν συνεχεία ανάσταση έχει κάποια κρυμμένη σημασία και δεν πρέπει να την θεωρήσουμε ως τον θάνατο του υλικού οργανισμού τους.

Για να γίνει περισσότερο κατανοητό το θέμα του θανάτου και της ανάστασης πρέπει να δούμε σε μια πρώτη προσέγγιση πρώτα ποία είναι η μυσταγωγική έννοια της ζωής και ποία του θανά­του. Ως ζωή στα μυστήρια νοείται παν το υπάρχον και όχι μόνο η ζωή των όντων. Ο θάνατος στα μυστήρια είναι αλληγορία και σημαίνει την μεταμόρφωση, γιατί θάνατος στην Φύση, με την βέβηλη έννοια του εξαφανισμού, δεν υπάρχει. Οι Μύστες δια του θανάτου  εικονίζουν την Μεταμόρφωση. Συνεπώς ο Σταυρός, σε πρώτη εκτίμηση, είναι η εικόνα της αέναης μεταμόρφωσης κάθε ύπαρξης η οποία επιτυγχάνεται με την βοήθεια των μεταμορφωτικών δυνάμεων της Φύσης.

Στον Χριστιανισμό

Η αλληγορική εικόνα του θανάτου και της εν συνεχεία αναστάσεως στον χριστιανισμό εμφανίζεται με τον οδυνηρό σταυρικό θάνατο του Ιησού και ακολούθως την ανάστασή του. Ο θάνατος και εν συνεχεία η ανάσταση του Ιησού δεν τιμάται από τους χριστιανούς σε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, όπως θα έπρεπε να γίνει αν επρόκειτο για ένα ιστορικό γεγονός αλλά κατά την πρώτη Κυριακή μετά την πρώτη πανσέληνο της εαρινής ισημερίας. Εδώ έχει ιδιαίτερη σημασία να επισημανθεί ότι έχει συνδυαστεί α) με το αστρονομικό γεγονός της εαρινής ισημερίας και β) με την πρώτη πανσέληνο μετά την εαρινή ισημερία που, ως γνωστόν για όσους έχουν μελετήσει την ελληνική παράδοση, αρχίζει η κυριαρχία της Θεάς Αθηνάς. Η σχετική παράδοση αναφέρει επίσης ότι ο Ιησούς μετά την ανάστασή του παραμένει στο γήινο επίπεδο και εμφανίζεται συχνά στους μαθητές του επί 40 ημέρες και κατόπιν έχουμε την ανάληψή του που σημαίνει την απομάκρυνσή του από το γήινο επίπεδο και η οποία γίνεται λίγο πριν από την θερινή τροπή του Ηλίου.

Στην Ελληνική παράδοση

Στην Ελληνική παράδοση έχουμε τους πλέον αποκαλυπτικούς συμβολισμούς σχετικά με τον θάνατο και την ανάσταση που συμβαίνουν κατά την εαρινή ισημερία ως και την αποθέωση του μύστου που λαμβάνει χώραν κατά την θερινή τροπή του Ηλίου.

Κατά την εαρινή ισημερία

Οι Ορφικοί συμβό­λιζαν την εαρινή ισημερία με τον θά­νατο του Διο­νύσου του Ζαγρέως και την εκ νέου γέν­νησή του, με την παρέμ­βαση της Θεάς Αθηνάς (δη­λαδή του σο­φού πνεύ­ματος), από την φύση του Ολυ­μπίου Διός ως Διο­νύ­σου του Άνθιου, ο οποίος κατόπιν μεταμορ­φώνεται στον Διόνυσο τον Ελευ­θερέα, δηλαδή τον ελευ­θερωτή των αν­θρωπί­νων ψυχών εκ των δεσμών της ύλης και της εν γέ­νει υλο­βαρούς τους φύσεως. Έτσι ο Διό­νυσος ο Ζαγρεύς πεθαίνει ως χθόνια θεό­τητα και αυτό συμβολίζει τον θάνατο της τιτανικής φύσεως του ανθρώπου δηλαδή την αποβολή των παθών. Κατόπιν ανασταίνεται και με­τα­μορφώ­νεται σε ουράνια θεό­τητα, τον Διό­νυσο τον Ελευ­θερέα.

Την ημέρα της εαρινής ισημερίας οι Ορφικοί (κατά τον Νάγο) τε­λού­σαν συμπόσια τα λεγό­μενα ωμοφάγια κατά τα οποία θυσίαζαν τον Διονυσιακό Ταύρο και έτρω­γαν από τις σάρ­κες του. Αλλά ποίος ήταν ο Διονυ­σια­κός Ταύρος; Με την αλλη­γορία αυτήν ο θείος Ορ­φέας έκρυψε επι­μελώς μια μεγάλη αλή­θεια που μόνο άκρως μεμυημέ­νοι στα Ορφικά μυστήρια μπορού­σαν να κατανοή­σουν. Επί του σημείου αυ­τού μόνον τα εξής λίγα μπο­ρούν να λεχθούν: Ο Διό­νυσος είναι τέ­κνο του θεού Διός. Ο Ταύρος εί­ναι μία εκ των πτυχών του Νό­μου του Φάνη­τος, ο οποίος αφομοιωθείς στην φύση του Διός, έδωσε στον Δία τις πνευματικές εξου­σίες του Ουρανού και αυτό απεικονίζει την αποθέωση και την αιωνιότητα. Ένα από τα τέκνα του θεού Διός φέρει ως σύμ­βολό του τον Ταύρο και εκείνος από τους Μύστες των Ορφι­κών μυστηρίων που θα γνώριζε και θα εκτιμούσε αυτό το τέκνο του θεού Διός θα εν­νοούσε και την συμβο­λική έννοια του Ταύρου. Ο συνδυασμός του Διο­νύ­σου και του Ταύρου αποτε­λούν την βάση της με­γά­λης αποκαλυφθείσης αλήθειας του θείου Ορ­φέα, γιατί αποτελούν την λύση του προβλήματος περί της αθανασίας της αν­θρώπινης ψυ­χής.

Στα Ελευσίνια μυστήρια η εα­ρινή ιση­μερία συμ­βολιζό­ταν με την απε­λευθέρωση της Περσεφόνης από το βασίλειο του Πλού­τωνα (που είναι χθόνια θεό­τητα). Την απελευθέρωσή της την πραγματοποιεί ο Διόνυσος ο Ελευ­θερέας (που είναι πλέον ουράνια θεό­τητα), ο οποίος την με­ταφέ­ρει στον Όλυ­μπο όπου η Περσεφόνη με­ταμορ­φώνεται σε ου­ράνια θεότητα. Ο συμ­βολι­σμός αυτός των Ελευσί­νιων μυστηρίων, δείχνει και την περαιτέρω δράση των πνευμα­τικών οντοτή­των. Επίσης θεωρούσαν ότι η εαρινή ισημε­ρία αντι­προ­σω­πεύει τον θάνατο της τιτανικής φύσεως των αν­θρωπίνων ψυ­χών και την μεταμόρφωσή και την αναγέννησή της στις πνευ­ματικές φύ­σεις του πνευ­ματικού κό­σμου με την απόκτηση της αιωνίας ζωής δηλαδή της αιωνιότητας. Τελούσαν (κατά την εαρινή ισημερία) την γιορτή των Πανα­θη­ναίων, ενώ πα­ράλ­ληλα γι­νό­ντουσαν και εσωτερικές τελετές που όμως δεν μας είναι γνωστές.

Εκ των προαναφερθέντων συνάγεται ότι η εαρινή ισημερία του ηλίου συμβολίζει τον θάνατο της τιτανικής φύσεως της αν­θρώπινης ψυχής και την πνευματική της αναγέννηση. Θάνατος της τιτανικής φύσεως του ανθρώπου σημαίνει τον θάνατο των παθών του δηλαδή την απαλλαγή του από τα πάθη και τις ψευδείς δοξασίες. Η αποβολή των παθών και των ψευδών δο­ξασιών είναι η βασική προϋπόθεση για να οδεύσει η ψυχή του ανθρώπου στην κατάκτηση της Σοφίας και της πνευματικής της αναγεννήσεως που είναι το πέμπτο ιερό δράμα της εξελικτικής πορείας της Φύσεως. Η σοφία θα επιτρέψει στον μύστη, ο οποίος απαλλάχθηκε από τα πάθη του, να έλθει σε επικοινωνία με τον Ουρανό και να αποκτήσει τα μεταμορφωτικά εκείνα μέσα που θα του επιτρέ­ψουν να αποκτήσει τον πνευματικό του οργανισμό, ώστε να έχει την δυνατότητα να οδεύσει στους χώρους του ανέσπερου φωτός.

Τι είναι πάθη και πως εξαλείφονται

ΠΑΘΗ είναι οι από πλάνη σχηματισμένες ιδέες στην διά­νοιά μας οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα να εκδηλώνουμε κακίες και να οδηγούμεθα σε πράξεις εσφαλμένες, οι οποίες είναι αντίθετες προς τον σκοπό και προορισμό μας ως πνευματικών οντοτήτων. Τα πάθη είναι συσσω­ρευμένες ενέρ­γειες, τις οποίες όταν επιχει­ρήσουμε να εξαλείψουμε ή να περιο­ρί­σουμε, μεγα­λώνουν και αν δεν βρουν διέ­ξοδο μπορεί να γί­νουν δυνατότερες από την λο­γική. Το σημαντικότερο από τα πάθη είναι ο εγωι­σμός που αποτελεί το βάθρο εδράσεως όλων των παθών. Όμως τα πάθη βασίζονται στις ψευδής δοξασίες που έχουμε και οι οποίες μας έχουν καλλιεργηθεί μέσα στο κοινωνικό περιβάλλον που ζούμε.  

ΨΕΥΔΕΙΣ ΔΟΞΑΣΙΕΣ είναι πίστη που σχη­ματίζουμε στη διά­νοιά μας από τις εκ πλάνης σχη­ματισμένες ιδέες. Αυτό σημαίνει ότι οι ψευδείς δοξασίες είναι εκείνο το νοητικό υπόβαθρο το οποίο αφενός μεν μας εξωθεί σε εκδήλωση παθών και αφετέρου δε μας παρεμποδίζει να κατανοήσουμε ότι έχουμε πάθη ώστε να εξαλείψουμε. Ο άνθρωπος γενικά κυριαρχείται από ψευδείς δοξασίες όταν διάγει μη φυσικό βίο και βρίσκεται σε σκοτεινό περι­βάλλον. Οι ψευδείς δοξασίες συνήθως προέρχονται από θρησκευτικά ή πολιτικά ή κοινωνικά πιστεύω και καλλιεργεί και εκτρέφει πάθη και ιδιαίτερα τον εγωισμό. Οι σημαντικότερες από τις ψευδείς δοξασίες είναι αυτές που προέρχονται από τα θρη­σκευτικά πιστεύω με τα οποία μας γαλουχούν από την τρυφερή  παιδική ηλικία.

Ο άνθρωπος εκείνος που ζει καθη­λωμένος στα πάθη του και τις ψευ­δείς του δοξασίες δεν έχει την δυνατότητα να απαλλαγεί εύκολα απ' αυτά γιατί ο ίδιος τα εκτρέφει. Η αποβολή των παθών για τον κάθε άνθρωπο είναι μια οδυνηρή εμπειρία, γι' αυτό και ο θάνατος του κεντρικού ήρωα στις θρησκείες, που υπαινίσσεται τον θάνατο των παθών δηλαδή την εξάλειψη των παθών, αναφέρεται ως οδυνηρός. Η εξάλειψη των παθών γίνεται από την διάνοια εκείνη που της το επιτρέπει ο τρόπος ζωής και το περι­βάλλον στο οποίο ευρίσκεται. Συνεπώς προϋ­πό­θεση για την απαλλαγή μας από τα πάθη εί­ναι ο φυ­σικός βίος και το κατάλληλο περι­βάλλον.

Τα πάθη όμως δεν εξαλείφονται εύκολα γιατί ομοιά­ζουν με τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας, που όταν ο Ήρωας Ηρακλής έκοβε ένα, στη θέση του φύτρω­ναν δύο νέα. Απαι­τείται ηρωισμός για να κοπούν όλα τα κεφά­λια της Λερναίας Ύδρας που εδρεύει μέσα μας και που δεν είναι άλλη από τον εγωισμό. Την μετα­τροπή όλων των παθών σε ιδανικά και την εξάλειψη του εγωι­σμού θα την πε­τύχουμε με την δύναμη εκείνη που δημιούρ­γησε τον άνθρωπο. Η δύναμη αυτή είναι η παγκόσμια αγάπη που αποτελεί τη συγκολλούσα το άπειρο δύ­ναμη και τη συγκρατούσα αυτό σε αρμο­νία. Η ΑΓΑΠΗ είναι ο υπέρ­τερος Νό­μος της Φύ­σεως και εκδηλώνεται στην ψυχή εκεί­νου που έχει εκ­δηλώσει τον Νόμο της Δι­καιοσύνης και τον Νόμο της Αρμονίας.

Η περίοδος από την εαρινή ισημε­ρία μέχρι την θερινή τροπή του Ήλιου

Στα Ορφικά μυστήρια η τρίτη μύηση­ λάμβανε χώρα κατά την εαρινή ισημερία του Ήλιου. Ο χρό­νος από της μυήσεως αυτής μέχρι την επομένη μύ­ηση που ελάμβανε χώρα κατά την θερινή τροπή του Ήλιου ήταν ο χρόνος κατά τον οποίο ο μυούμενος έπρεπε να εκδηλώσει αρμονική ιδεολογία ανάλογη προς τα εκδηλούμενα χρώματα των ανθέων αυτής της εποχής καθώς και αρμονική εκδήλωση αισθη­μάτων ανάλογη προς τα αρώ­ματα των αν­θέων αυ­τής της εποχής. Κατά τους Ορφικούς τα αρώματα και τα χρώματα αυτής της εποχής αναπαριστούν την βαίνουσα προς αποθέ­ωση ανθρώπινη ψυχή, η οποία απέβαλε το έρεβος και προ­ορίζεται πλέον σε θεία πνευματική ανάσταση. 

Κατά τους μύστες της Ελευσίνας, η εποχή που περιλαμβάνε­ται μεταξύ εαρινής ιση­με­ρίας και θερι­νής τροπής του Ηλίου είναι η περί­οδος κατά την οποία το ανιστά­μενο πνεύμα έρχεται στην αποθέ­ωση και την απόκτηση της αιώνιας ζωής.

Εκ των προαναφερθέντων συνάγεται ότι η περίοδος από την εαρινή ισημε­ρία μέχρι την θερινή τροπή του Ήλιου είναι η περίοδος της ανα­γεννήσεως και μεταμορφώσεως των ανθρω­πί­νων ψυχών στις πνευματικές φύ­σεις του πνευματι­κού κόσμου, καθώς και της προε­τοιμασίας για τον πλήρη απο­χωρισμό τους από το έρε­βος.

Η θερινή τροπή του Ηλίου

­Οι Ορφικοί κατά την θερινή τροπή του Ηλίου τελούσαν γιορτές που αναφέρονταν στον θρί­αμβο κατά του νόμου του θανάτου, της τιτανικής φύσεως του Διονύσου. Κατά τις εορτές αυτές εξέφραζαν την λα­τρεία τους προς την θεία δη­μιουρ­γία που έφθασε δια των εκδηλώ­σεων των Νόμων της στην εμ­φά­νιση των νόμων της αποθεώσεως των όντων της που είναι το έκτο ιερό δράμα της δημιουργίας. Επίσης εξέφραζαν την ευ­γνωμοσύνη τους προς τα αποθεωθέντα τέκνα της, υπό την προστασία των οποίων ετίθεντο με την θέ­λησή τους. Στις γιορτές που τελούσαν οι Ορφικοί κατά την θερινή τροπή του Ηλίου λάμβαναν μέρος μόνον εκείνοι που είχαν διέλθει όλους τους βαθ­μούς της ορφικής μυήσεως και τα συμπόσιά τους δεν τα αποτε­λούσαν πλέον τα ωμοφάγια, αλλά τροφή που την αποκαλού­σαν αμ­βροσιακή και ποτό που απο­καλούσαν Διονυσιακό οίνο. Αποκορύφωση των εκ­δηλώσεων των Ορφικών αποτελούσε η εκδήλωση της ευγνωμοσύνης τους προς τον Θεό Απόλλωνα, τον Θεό της αιωνίας νεότητας, ο οποίος, κατ' αυτήν την ώρα του έτους, παρέδιδε την λύρα του στον Θείο Ορφέα για να κρούει τις χορδές της και να με­ταδίδει στις ψυχές των μυστών τους ήχους της ώστε να εναρμονίζουν τις πνευματικές τους δυνάμεις προς την πνευματική φύση του Θεού της αιωνίας νεότητας. Η τετάρτη και τελευ­ταία μύηση­ των Ορ­φικών μυστηρίων γινόταν κατά την θε­ρινή τροπή του Ηλίου που οι ακτίνες του φω­τός Του είναι ζωη­ρότερες και οι καρποί ωριμάζουν. Η θερμότητα των Ηλιακών ακτίνων αυτής της εποχής αναπαρι­στούσε το φωτο­βόλο των σκέψεων των τε­λείων μυστών και το γόνιμο των καρπών της θείας ιδεο­λογίας που οι ιεροφάντες κληροδοτού­σαν στους διαδόχους τους.

Οι Μύστες της Ελευσίνας τελούσαν κατά την θερινή τροπή του Ηλίου γιορτή σε δόξα και ανά­σταση της Κόρης Περσεφόνης και σε δόξα Διονύ­σου του Ελευθε­ρέως, δηλαδή του ελευθερωτή των ανθρω­πί­νων ψυ­χών. Η Περσεφόνη είναι η ψυχή της Γης, η οποία διήλθε απ' όλες τις καταστάσεις των τεσσά­ρων εποχών και κατόπιν ήλθε στον Όλυ­μπο, δη­λαδή στην χώρα της αιώνιας ζωής του πνεύματος. Πριν όμως έλθει στην χώρα της αιώ­νιας ζωής συνε­ζεύχθη τον Διόνυσο τον Ελευθερέα και έτσι θα ζή­σει μετ' αυ­τού την αιώ­νια νεότητα και ευθυμία. Ιδού ποιος είναι ο κλήρος της ψυχής των θείων Μυστών και σαφώς τον απεκά­λυψαν οι Θείοι Μύ­στες της Ελευσίνας. Επίσης οι Μύστες της Ελευσίνας έλεγαν ότι κατά την θερινή τροπή ωριμά­ζει ο σίτος του οποίου η σπορά, η βλά­στηση και η ωρίμανση εικο­νίζει την ψυχή του μύστη την εξε­λισσόμενη προς την απο­θέωση. Την καλλιέρ­γεια του σίτου δίδαξε η Δήμητρα που είναι η θεά της Γης. Ο σίτος εικονίζει με­ταμορφω­τικό μέσο. Μεταβάλ­λεται σε σώμα του Χριστού, πα­ντός Χριστού. Μετά το σίτο εμφανίζεται η στα­φυλή, σύμβολο του Διονύσου. Ο χυμός της σταφυλής ει­κονί­ζει άλλο μετα­μορφωτικό μέσο. Εί­ναι το αίμα του Χρι­στού, παντός Χριστού.

Οι Μύστες των Δελφών κατά την θερινή τροπή του Ηλίου τε­λούσαν ανάλογη τελετή σε δόξα του Φοίβου Απόλλωνος.

Εκ των προαναφερθέντων συνάγεται ότι η θερινή τροπή του Ήλιου συμβολίζει τον θρί­αμβό της ψυχής του μύστου επί του νόμου του θανάτου και τον οριστικό αποχωρισμό της από το έρεβος που είναι το έκτο ιερό δράμα της εξελικτικής πορείας της Φύσεως. Από το έρεβος απο­χωρίζεται η ανθρώπινη ψυχή που απόκτησε τον πνευματικό της οργανισμό και απελευ­θερώθηκε από τα δεσμά του περι­βάλλοντός της.

Ο θρίαμβος της ανθρώπινης ψυχής επί του νόμου του θανάτου σημαίνει ότι η ανθρώπινη ψυχή δεν θα ξαναπεράσει πια από την διαδικασία του θανάτου γιατί έχει πλέον αποκτήσει τον πνευματικό της οργανισμό που είναι ένα αιώνιο οργανικό μέσο που της εξασφαλίζει την αιωνιότητα.
Στυλιανός Τάκας, φυσικός και πτυχιούχος της νομικής.

Η συνεντευξη του Χρ.Γιανναρά στο ΣΚΑΙ


Συνέντευξις του καθηγητού Φιλοσοφίας Χρήστου  Γιανναρά στον Μπάμπη Παπαδημητρίου.   Μετά την μικρή διαφήμιση ακολουθεί η 47 λεπτος συνέντευξις.  Μη την χάσετε  αν έτυχε και δεν την είδατε.

                                        null    
Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το αρχείο, αν χρησιμοποιείτε Mozilla Firefox, παρακαλούμε να απενεργοποιήστε το plugin "adblock plus"
ή κλίκ εδώ http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=212444
Πυγή e-male από έναν φίλο συν Έλληνα

Ο Βασίλης Καπερνάρος μιλάει για 1η φορά στο διαδίκτυο....

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/04/1_828.html 

"Η Δικαιοσύνη δεν ειναι ανεξάρτητη". "Οι βουλευτές είναι κούκλες." 

Τι λέει για τα διόδια, για τους τραπεζίτες, για το ΣΤΕ

  Τον ευχαριστούμε πολύ που μας παραχώρησε αυτή τη συνέντευξη. Δείτε την!




http://ideopigi.blogspot.com/2011/04/1.html

Το ΔΝΤ έριξε βόμβα και δεν το κατάλαβε κανείς! Το 2016 λήγει η «εποχή της Αμερικής» και αναλαμβάνει η Κίνα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έριξε μια «βόμβα» που μάλιστα πέρασε απαρατήρητη, λέει το πρακτορείο MarketWatch. 
Ο διεθνής οργανισμός για πρώτη φορά, έδωσε το χρονοδιάγραμμα για το πότε θα λήξει η «εποχή της Αμερικής» και η οικονομία της Κίνας θα κρατήσει τα ηνία. Αυτή η εποχή θα είναι πιο νωρίς απ’ όσο περιμένουμε!
Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες επίσημες προβλέψεις από το ΔΝΤ, η κινεζική οικονομία θα ξεπεράσει την αμερικανική σε πραγματικά μεγέθη το 2016, σε μόλις πέντε χρόνια. 
Η έκθεση περιέχει μια οδυνηρή προοπτική για την διαμάχη περί του προϋπολογισμού που εκδηλώνεται στην Ουάσιγκτον.
Εγείρει μεγάλα ερωτήματα για το πώς θα μοιάζει το διεθνές σύστημα ασφαλείας μέσα σε δύο χρόνια. Και βάζει ένα τεράστιο σύννεφο πάνω από το δολάριο και την τεράστια αγορά αμερικανικών ομολόγων, που επί δεκαετίες άκμαζαν χάρη στο προνομιακό καθεστώς των ενεργητικών της ηγεμονικής δύναμης του πλανήτη και τώρα κινδυνεύουν με υποβάθμιση, αφού η S&P υποβάθμισε τις προοπτικές των ΗΠΑ για πρώτη φορά στην ιστορία του οίκου, μετά δηλαδή από σχεδόν έναν αιώνα!
Σύμφωνα με την πρόβλεψη του ΔΝΤ, όποιος κι αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ το επόμενο έτος, θα είναι ο τελευταίος που θα ηγηθεί της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη.
Για αυτή την εξέλιξη, ωστόσο ελάχιστοι άνθρωποι είναι προετοιμασμένοι. Δεν γνωρίζουν καν ότι η στιγμή είναι τόσο κοντά. Οι πλέον απαισιόδοξοι πιστεύουν ότι θα γίνει γύρω στο 2025, αναφέρει το δημοσίευμα.
Όμως δεν μετρούν σωστά, γιατί υπολογίζουν τα ΑΕΠ των δύο χωρών, με τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες. Αλλά οι συναλλαγματικές ισοτιμίες αλλάζουν ταχύτατα. Η ανάλυση του ΔΝΤ κάνει τις συγκρίσεις με βάση ορατά σενάρια για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.
Το κυριότερο, κάνει τις συγκρίσεις με βάση την πραγματική εικόνα των οικονομιών, με άξονα τις «ισοτιμίες αγοραστικής δύναμης» («purchasing power parities»), δηλαδή συγκρίσεις για το τι κερδίζουν και τι δαπανούν οι πολίτες, σε πραγματικούς όρους. 
Με βάση τον άξονα PPP, η κινεζική οικονομία θα διευρυνθεί από 11,2 τρισ. δολ. φέτος σε 19 τρισ. δολ. το 2016. Η αμερικανική οικονομία θα διογκωθεί από 15,2 τρισ. δολ. σε 18,8 τρισ. δολ. 
Το μερίδιο της Αμερικής στην παγκόσμια παραγωγή θα διολισθήσει στο 17,7%, το χαμηλότερο ποσοστό της σύγχρονης ιστορίας. Το μερίδιο της Κίνας θα φτάσει στο 18% και θα συνεχίσει να ανεβαίνει.
Η ισορροπίες αλλάζουν με ραγδαίους ρυθμούς, ενώ η μάχη για τη χώρα που θα επικρατήσει στον παγκόσμιο ιστό βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Γουάν και δολάριο είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και στη μέση βρίσκεται το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.
Ο παγκόσμιος νομισματικός πόλεμος, φαίνεται να έχει περάσει, ωστόσο, οι διεθνείς εξελίξεις μαρτυρούν ότι όλα παραμένουν ρευστά. 
 
http://ideopigi.blogspot.com/2011/04/2016.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters