Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Φούρνος μικροκυμάτων: δειτε τι κάνει στα φυτά

Παρακάτω παρουσιάζεται ένα επιστημονικό πείραμα από μία κοπέλα.
Σε αυτό πήρε φιλτραρισμένο νερό και το χώρισε σε δύο μέρη.

Το πρώτο μέρος θερμάνθηκε μέχρι βρασμού σε μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και το δεύτερο μέρος θερμάνθηκε μέχρι βρασμού σε φούρνο μικροκυμάτων.
Στη συνέχεια, μετά την ψύξη του, χρησιμοποίησε το νερό σε δύο ίδια φυτά για να δει αν θα υπήρχε καμία διαφορά στην ανάπτυξη μεταξύ του κανονικού βρασμένου νερού και του βρασμένου νερού σε φούρνο μικροκυμάτων. Σκέφτηκε ότι η δομή ή η ενέργεια του νερού μπορεί να αλλοιώνεται από τον φούρνο μικροκυμάτων.
Όπως αποδείχθηκε έμεινε κατάπληκτη με τη διαφορά:

Γνωρίζω εδώ και χρόνια ότι το πρόβλημα με τα μικροκύματα δεν είναι να ανησυχούμε με την ακτινοβολία που χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους.

Είναι πως καταστρέφει το DNA στα τρόφιμα, έτσι που το σώμα δεν μπορεί να το αναγνωρίσει.
Έτσι το σώμα το τυλίγει σε λιπώδη κύτταρα για να προστατεύσει τον εαυτό του από τη νεκρή τροφή ή την αποβάλει γρήγορα.
Σκεφτείτε όλες τις μητέρες να ζεσταίνουν το γάλα στις «ασφαλείς» αυτές συσκευές.
Τι γίνεται με τη νοσοκόμα στον Καναδά που θερμαίνει το αίμα για μετάγγιση σε ασθενή και κατά λάθος τον σκοτώνει, αφού το αίμα είναι νεκρό.
Όμως οι κατασκευαστές λένε ότι είναι ασφαλείς.
Όμως, η απόδειξη είναι στις εικόνες, όπου ζωντανά φυτά πεθαίνουν.

















ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΕΥΝΑΣ

Εκπονήθηκε από: William P. Kopp
Δέκα Λόγοι Για Να Πετάξετε Τον Φούρνο Μικροκυμάτων Σας

Από συμπεράσματα ελβετικών, ρωσικών και γερμανικών επιστημονικών κλινικών μελετών, δεν μπορούμε πλέον να αφήνουμε το φούρνο μικροκυμάτων εγκατεστημένο στις κουζίνες μας.

Με βάση αυτή την έρευνα, θα ολοκληρώσουμε αυτό το άρθρο με το ακόλουθο κείμενο:
1) Τρώγοντας συνεχώς τροφές που έχουν τροποποιηθεί από έναν φούρνο μικροκυμάτων, προκαλείται μακροπρόθεσμα -μόνιμη- εγκεφαλική βλάβη από «βραχυκύκλωμα» ηλεκτρικών παλμών στον εγκέφαλο [απο-πόλωση ή απο-μαγνήτιση του εγκεφαλικού ιστού].
2) Το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να μεταβολίσει [σπάσει] τα άγνωστα υποπροϊόντα που δημιουργούνται σε τροφές από τα μικροκύματα.
3) Η παραγωγή ανδρικών και γυναικείων ορμονών σταματά και/ή τροποποιείται από την συνεχή κατανάλωση μικροκυματικών τροφών.
4) Οι επιπτώσεις των υποπροϊόντων των μικροκυματικών τροφών εναπομένουν [μακροπρόθεσμα, μόνιμα] μέσα στο ανθρώπινο σώμα.
5) Τα μέταλλα, οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά όλων των τροφών από τα μικροκύματα μειώνονται ή τροποποιούνται, έτσι ώστε το ανθρώπινο σώμα παίρνει λίγο ή δεν ωφελείται, ή το ανθρώπινο σώμα απορροφά τροποποιημένες ενώσεις που δεν μπορεί να διασπάσει.
6) Τα μέταλλα στα λαχανικά μετατρέπονται σε καρκινικές ελεύθερες ρίζες, όταν μαγειρεύονται σε φούρνους μικροκυμάτων.
7) Οι μικροκυματικές τροφές προκαλούν στο στομάχι και στο έντερο καρκινικούς όγκους. Αυτό μπορεί να εξηγήσει τη ραγδαία αύξηση του ποσοστού του καρκίνου του παχέως εντέρου στην Αμερική.
8) Η παρατεταμένη κατανάλωση τροφών από μικροκύματα προκαλεί αύξηση καρκινικών κυττάρων στο ανθρώπινο αίμα.
9) Η συνεχής πρόσληψη τροφών από μικροκύματα προκαλεί ανεπάρκεια του ανοσοποιητικού συστήματος μέσω λεμφαδένων και αλλοιώσεις στον ορό του αίματος.
10) Τρώγοντας τρόφιμα από μικροκύματα προκαλείται απώλεια μνήμης, συγκέντρωσης, συναισθηματική αστάθεια και μείωση της νοημοσύνης.

Δεν πετάξατε το φούρνο μικροκυμάτων σας ακόμα;

Αφού πετάξετε το φούρνο μικροκυμάτων σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν κλασικό φούρνο σαν αντικαταστάτη. Λειτουργεί το ίδιο καλά και είναι σχεδόν το ίδιο γρήγορα.
Η χρήση της τεχνητής μετάδοσης μικροκυμάτων για υποσυνείδητο ψυχολογικό έλεγχο, γνωστή ως «πλύση εγκεφάλου», έχει επίσης αποδειχθεί.
Προσπαθούμε να λάβουμε αντίγραφα ρωσικών εγγράφων (της δεκαετίας του 1970) και αποτελεσμάτων έρευνας που γράφτηκε από τους Δρ. Luria και Perov διευκρινίζοντας τα κλινικά πειράματα τους στον τομέα αυτό.

Νίκος Φιλιππόγλου

Ηλεκτρονικός

http://thalamofilakas.blogspot.com/2011/04/m.html

Διαβάστε στο κατοχικά νέα http://katohika.blogspot.com/2011/04/blog-post_9131.html#ixzz1KrbK5OkO
Content from katohika nea
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike

Ο Γιώργος επέλεξε να ορίσει εχθρό

Όποιο εγχειρίδιο πολιτικής στρατηγικής κι αν διαβάσετε, θα βρείτε υπογραμμισμένες ορισμένες συγκεκριμένες, κοινές πρακτικές και μεθοδολογίες, για να αντιμετωπίσει κανείς αποτελεσματικά καταστάσεις κρίσεων, εκεί όπου δείχνει να βρίσκεται σε μειονεκτική θέση.

Μια τέτοια… συμβουλή είναι η επιδίωξη μιας πολωτικής σύγκρουσης. Της οριοθέτησης «εθνικού εχθρού», και την....
κήρυξη πολέμου εναντίον του. Έτσι, συνηθίζεται να ακολουθεί συσπείρωση των φίλιων δυνάμεων, και να αποπροσανατολίζεται η συζήτηση από μια ενοχική πολιτική πραγματικότητα.

Με την εισήγησή του στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, ο Γιώργος Παπανδρέου έδειξε ότι είναι καλά διαβασμένος. Πέρα από τις γενικές, και εν πολύ αναμενόμενες προτροπές για αισιοδοξία και πείσμα, ώστε να φτάσει η Κυβέρνηση ως το τέλος, και να διεκδικήσει με αξιοπρέπεια την επανεκλογή της, ο Πρωθυπουργός επέλεξε να στοιχίσει το ΠΑΣΟΚ απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Κι αν η σχέση με την Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι εκ των πραγμάτων, και ιστορικά συγκρουσιακή, το να δείχνεις με το δάχτυλο τις ευθύνες των ΜΜΕ, συνιστά… πολλά βήματα πιο πέρα, στην αντίστροφη μέτρηση.

«Θα ήταν εγκληματικό αν η φιλολογία και το εμπόριο του φόβου που βλέπουμε στην εσωτερική και μιντιακή συζήτηση, κυριαρχούσε και σταματούσε τη δική μας υπεύθυνη και εθνικά κρίσιμη δουλειά. Οι δημοσιολογούντες, είτε είναι κόμμα της Αντιπολίτευσης, είτε δήθεν ανεξάρτητοι αναλυτές, είτε ανησυχούντες επιστήμονες, είτε τα ΜΜΕ, επιλέγουν τον ρόλο της δήθεν Κασσάνδρας», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή από την εισήγησή του, που φρόντισε να χρωματίσει με τον τόνο της φωνής του ο Γιώργος Παπανδρέου.

Και όλοι κατάλαβαν, ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται για… μετωπικό πόλεμο. Είναι και αυτές οι δημοσκοπήσεις που τείνουν να καταστήσουν το ΠΑΣΟΚ… κόμμα διαμαρτυρίας, βλέπετε.

http://www.statesmen.gr/
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/04/blog-post_1404.html

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΣΕ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ!!! ΕΜΕΙΣ;


ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΣΕ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ!!! ΕΜΕΙΣ;Ρεπορτάζ από το κρατικό κανάλι 1 της Ρώσσικης Κρατικής Τηλεόρασης (σαν να λέμε ΕΤ1 ) το οποίο προβλήθηκε στις 15/4/2011 με τίτλο :

Κάλεσμα σε εθελοντές για συμμετοχή σε μοναδικές ανασκαφές !!

Στο ρεπορτάζ η δημοσιογράφος αναφέρει οτι :

Στην περιοχή ΤΑΜΑΝ (σ.σ. κοντά στην πόλη Ανάπα, δημοφιλές θέρετρο στο Νότιο Ρωσία, και η οποία βρίσκεται στο Κράι Κρασνοντάρ, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας) οι αρχαιολόγοι βρέθηκαν μπροστά σε μοναδική ανακάλυψη που μπορεί να αλλάξει εξ ολοκλήρου την άποψη που έχουμε για την αρχαία ιστορία.

Βρήκαν τμήματα αρχαίας ελληνικής πόλης χτισμένης τον 6 αιώνα π.Χ.


Οι αρχαιολόγοι έχουν μείνει έκπληκτοι από την κατάσταση και το πλήθος των ευρημάτων και  στην παρούσα φάση φωτογραφίζουν επίπεδο επίπεδο πολύ προσεκτικά προκειμένου να μην καταστρέψουν τα αρχαία τείχη.

Υποθέτουν οτι στο σημείο της ανασκαφής βρισκόταν αρχαίος ελληνικός ναός της θεάς Δήμητρας, θεά της καρποφορίας και της γεωργίας και οι ιστορικοί που παρευρέθηκαν προσδιόρισαν ακριβώς το σημείο του βωμού. Ομως από το πλήθος των ευρημάτων μιλούν για ολόκληρη πόλη.

Το ρεπορτάζ στη συνέχεια αναφέρει οτι οι συνθήκες των ανασκαφών είναι αντίξοες γιατί το σημείο είναι απομακρυσμένο, δεν υπάρχει τρεχούμενο νερό και κάνει κρύο (μέχρι -26 βαθμούς το βράδυ).

Επιπλέον, επειδή δεν υπάρχουν χρήματα ο ρόλος των εθελοντών είναι πρωταρχικός.

Συμμετέχουν στα έργα των εκσκαφών και επιπλέον πληρώνουν από την τσέπη τους 500 ρούβλια την ημέρα για τη συμμετοχή τους και παραμονή τους στην ανασκαφή...!!!


ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΣΕ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ!!! ΕΜΕΙΣ;

Πηγή...

14 ναυαγια τεκμηριωνουν τον "μυθο" της Αργοναυτικης Εκστρατειας!

Δεκατέσσερα ναυάγια και οικισμοί που έχουν ανακαλυφθεί στο βυθό των Σποράδων και του Παγασητικού γενικότερα προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες για το μύθο του Αργοναύτη Ιάσονα και τις εμπορικές σχέσεις που διατηρούσε η περιοχή με την Κολχίδα.
Η ενάλια έρευνα που διεξάγεται σε εύρος που εκτείνεται από την Αμαλιάπολη ώς τις Νηές έχει εντοπίσει περίπου 14 ναυάγια και δύο πρώην χερσαίες εγκαταστάσεις, που.... βρίσκονται σήμερα κάτω από την επιφάνεια του νερού. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», τα αποτελέσματα των ενάλιων ερευνών που πραγματοποιούνται στην περιοχή την τελευταία 35ετία, ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στον Βόλο.
Η ημερίδα διοργανώθηκε από τη Νομαρχία Μαγνησίας, την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, την ΙΓ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, το Ινστιτούτο Εναλίων Αρχαιολογικών Ερευνών (ΙΕΝΑΕ) και το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.
Ένας από τους σημαντικότερους βυθισμένους οικισμούς που έχουν εντοπιστεί, ανήκει στη μέση εποχή χαλκού, χρονολογείται περίπου στα 1700 π.Χ. και βρίσκεται σε βάθος σχεδόν 1 μέτρου. Η επιφανειακή έρευνα που διεξάγεται σε πρώτη φάση παραπέμπει σε θραύσματα αγγείων, τμήματα τοίχων καθώς και κιβωτιόσχημους τάφους κατασκευασμένους από σχιστόλιθους, ενώ αναμένεται η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων στο μέλλον.
Από τα πολυάριθμα ναυάγια της περιοχής, κυρίως σε Σκόπελο και Αλόννησο, περιοχή που αποτελούσε από αρχαιοτάτων χρόνων κομβικό σημείο για τα καράβια που κατευθύνονταν προς τον Εύξεινο Πόντο, προκύπτουν αρχαιολογικά ευρήματα, αμφορείς, σφραγίσματα αμφορέων και άλλα, που τεκμηριώνουν ουσιαστικά τον μύθο του Ιάσονα και των Αργοναυτών, επιβεβαιώνοντας τους εμπορικούς δεσμούς που είχαν αναπτυχθεί με την Κολχίδα.
Ειδικότερα, οι έρευνες της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων στην περιοχή του θαλάσσιου πάρκου των Βορείων Σποράδων έφεραν στο φως ένα αρχαίο ναυάγιο που θεωρείται το πλουσιότερο από όσα έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα στις Βόρειες Σποράδες και χρονολογείται στα κλασικά χρόνια, στον 4ο αιώνα π.Χ. Οι επιφανειακές διαστάσεις του ναυαγίου στα Σκάντζουρα συνηγορούν για την ύπαρξη ενός ή δύο πλοίων εμπορικού χαρακτήρα, όπως μαρτυρά εξάλλου και η ύπαρξη πολλών τύπων αμφορέων.
Μέρος του ναυαγίου βρίσκεται θαμμένο στην άμμο και παρά το γεγονός ότι έχει συληθεί, θεωρείται, το πλουσιότερο από τα ναυάγια τα οποία έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα στις Βόρειες Σποράδες, σύμφωνα με την Καλλιόπη Πρέκα-Αλεξανδρή, επίτιμη διευθύντρια της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το πλοίο μετέφερε πιθανώς φορτίο οίνου μέσα σε αμφορείς. Αποκαλύφθηκαν μικρά αγγεία, όπως κυάθια, κάνθαροι, σκύφοι, πρόχοι της ίδιας εποχής, που πιθανώς ανήκουν σε σκεύη συμποσίου του πληρώματος ή υπήρχαν για άλλο σκοπό.
 

Bόμβα Βασίλη Καπερνάρου: " Η Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη" (Βίντεο)

Σε συνέντευξη που μας παραχώρησε ο μεγαλοδικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος έκανε μια δήλωση που θα ταράξει τα νερά στους νομικούς κύκλους και όχι μονό.

Επί λέξη είπε "Η δικαιοσύνη δυστυχώς δεν είναι ανεξάρτητη και επιβεβαιώνεται από το χάλι που βλέπουμε σήμερα γύρω μας."

Στην συνέχεια υποστήριξε ότι η δικαιοσύνη δέχεται παρεμβάσεις από την εκτελεστική εξουσία σε πολλές υποθέσεις.

Eπιτέλους ένας μεγάλος νομικός της χώρας βάζει τα πράγματα στην θέση τους. Μετά τα συνηθισμένα και βαρετά...

«Εμπιστεύομαι απόλυτα την ελληνική δικαιοσύνη» που ακούγονταν από όλους τους νομικούς και εμπλεκόμενους σε δίκες, κάποιος λέει την αλήθεια χωρίς φόβο. Μπράβο στον Βασίλη Καπερνάρο.

Ο Βουλευτής Άδωνις Γεωργιάδης  στο άκουσμα αυτής της δήλωσης, ανατρίχιασε (αναμενόμενο) και υποστήριξε ότι τέτοιου είδους δηλώσεις δεν μπορεί να γίνονται από έγκριτους νομικούς δημόσια. Υποστήριξε ότι θα φέρει το θέμα στην βουλή»
 



http://logioshermes.blogspot.com/2011/04/b.html

Η μεγαλύτερη απάτη των τελευταίων 300 χρόνων


  • Ο Αριστοτέλης είχε πει χιλιάδες χρόνια πριν, ότι θα ήταν καταστροφικό αν κάποτε το ίδιο το χρήμα μετατρέπονταν σε εμπόρευμα....
Η κατασκευή του χρήματος είναι μια πάρα πολύ φθηνή εργασία, αφού για να εκδώσουμε ένα χαρτονόμισμα των 500 ευρώ, αρκεί μόνο λίγο χαρτί, λίγο μελάνι (αξίας μερικών δεκάρων) και ο κατάλληλος εξοπλισμός (το κόστος του οποίου για οποιαδήποτε χώρα είναι μηδαμινό). Ενώ λοιπόν όλες οι εμπορικές, κατασκευαστικές και λοιπές επιχειρήσεις δουλεύουν με περιθώρια κέρδους της τάξης του 3~10%, μια επιχείρηση κατασκευής χρήματος θα είχε διαστημικά περιθώρια κέρδους. Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα ο έμπορος του χρήματος να αποκτήσει τεράστια οικονομική δύναμη και μοιραία κάποια στιγμή να επικρατήσει οικονομικά πάνω σε όλους τους τομείς της αγοράς.

Προφανώς αυτοί που συνέταξαν το πρώτο σύνταγμα των Η.Π.Α. είχαν αντιληφθεί τα λόγια του, και για το λόγο αυτό το πρώτο άρθρο του συντάγματος των Η.Π.Α. γράφει με μεγάλα γράμματα:
"Το κονγκρέσο θα έχει την εξουσία να εκδίδει νόμισμα και να καθορίζει την αξία του".
Δηλαδή ότι το κράτος θα εκδίδει και θα διαθέτει το απαραίτητο χρήμα για τη λειτουργία της οικονομίας.

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Το παραπάνω άρθρο του συντάγματος σήμερα στις Η.Π.Α. δεν τηρείται. Η FED, η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, είναι ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. Αυτό έχει σαν συνέπεια ο Αμερικανικός λαός να έχει χάσει πια από τα χέρια του τη δυνατότητα έκδοσης χρήματος.

Αντί αυτού, το Αμερικανικό κράτος εκδίδει ομόλογα, τα δίνει ως εγγύηση σε έναν ΙΔΙΩΤΗ, και ο ιδιώτης ΔΑΝΕΙΖΕΙ τα χρήματα στον Αμερικανικό λαό με ΤΟΚΟ.

Οι αργυραμοιβοί φροντίζουν κάθε φορά να δανείζουν σε κάθε κράτος τόσα χρήματα, ώστε να μην μπορεί να αποπληρώσει το χρέος. Σήμερα η Αμερική χρωστάει δεκάδες τρις δολάρια, και πληρώνει κάθε χρόνο πάρα πολλά δισεκατομμύρια, σε ΙΔΙΩΤΕΣ, απλώς και μόνο επειδή χρησιμοποίησαν τον εκτυπωτή τους για να εκδώσουν χρήματα αντί να αγοράσουν δικό τους εκτυπωτή.

ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Δυστυχώς όπως έχουμε πει, εδώ και πολλά χρόνια, οι κεντρικές τράπεζες των χωρών (που έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν χαρτονομίσματα) είναι ιδιωτικές εταιρίες. Το ίδιο ισχύει εδώ και χρόνια για χώρες όπως οι Η.Π.Α., η Μ. Βρετανία, η Γερμανία, η Ελλάδα....

Ειδικά στην ευρωπαϊκή ένωση, για να μην ξυπνήσει ξαφνικά καμιά χώρα και ζητάει να εκδώσει δικό της νόμισμα σε δική της ανεξάρτητη κεντρική τράπεζα, φρόντισαν και έφτιαξαν το Ευρώ, μας έβαλαν μέσα στη "ζώνη του ισχυρού ευρώ" και πλέον καμία χώρα μέλος δεν μπορεί να ξεφύγει από τη φρικτή αυτή παγίδα, αφού οι χώρες μέλη της Ε.Ε. συμφώνησαν να παραχωρήσουν την άδεια έκδοσης χρημάτων στην Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα).

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ σύμφωνα με το καταστατικό της αποτελείται από τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών των χωρών μελών. Αυτό δημιουργεί υποψίες ύπαρξης μιας συμμορίας (που λέγεται ΕΚΤ) που έχει τοποθετήσει από ένα μέλος της σε κάθε χώρα μέλος και με τον τρόπο αυτόν χειραγωγεί τη διακίνηση χρήματος σε ολόκληρη την Ευρώπη.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΓΥΡΑΜΟΙΒΟΙ;

Οι Διεθνείς Τραπεζίτες, ή παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ, ελέγχεται από έναν αριθμό πολύ μικρό αριθμό ισχυρών ανθρώπων. Η δυναστεία Rothschild, η δυναστεία Schiff, η δυναστεία Warburg και η δυναστεία Rockefeller είναι μερικοί απο τους αργυραμοιβούς. Τη συμμορία συμπληρώνουν άνθρωποι όπως ο Σόρος, ο Κίσινγκερ και άλλοι.


Γύρω από τον σκληρό αυτό πυρήνα υπάρχουν οι μεγάλοι τραπεζικοί κολοσσοί όπως η Goldman Sachs, η Morgan Stanley, η JP Morgan Chase, η Citigroup, η Bank of America και η Wells Fargo που ο καθεστωτικός τύπος αναφέρει ως «κερδοσκόπους» ή «αγορές».

Τέλος, η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, η Παγκόσμια Τράπεζα και το Δ.Ν.Τ. είναι κατα κάποιο τρόπο οι κεντρικές τράπεζες των κεντρικών τραπεζών. Είναι ιδιωτικές εταιρίες που ελέγχονται από το τραπεζικό καρτέλ και αποστολή τους είναι ο συντονισμός των επιθέσεων που οδηγούν στη χρεοκοπία και τη φτώχεια τα έθνη.

ΠΩΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ

Πρόκειται για ένα πολύ απλό κόλπο. Τόσο απλό που ο ανθρώπινος νους το απορρίπτει σαν απίθανο και αναζητά κάτι πιο πολύπλοκο στη θέση του. Έχει ως εξής:

Μέσω της κεντρικής τράπεζας, η ΕΚΤ υπό την καθοδήγηση της παγκόσμιας τράπεζας, χαλαρώνει τα κριτήρια δανειοδότησης και στην ουσία δίνει το πράσινο φως για τη δημιουργία πληθωρισμού. Οι τράπεζες αρχίζουν και βάζουν διαφημίσεις για δωρεάν πιστωτικές κάρτες, διακοποδάνεια, δάνεια κατοικίας κ.λ.π. χωρίς αυστηρό έλεγχο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί πολίτες να παίρνουν δάνειο από την τράπεζα, να διοχετεύουν το χρήμα στην αγορά, με συνέπεια να υπάρχει ανάπτυξη, και δουλειές, αυτό που με μια λέξη ονομάζουμε πληθωρισμό.

Αντίθετα, με αφορμή κάποιο θλιβερό γεγονός (συνήθως στην Αμερική - βλ Leeman Brothers) η κεντρική τράπεζα (πάλι υπό την καθοδήγηση και κηδεμονία της ΕΚΤ και της παγκόσμιας κεντρικής τράπεζας) σκληραίνει τα κριτήρια δανειοδότησης, και οι τράπεζες με τη δικαιολογία ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην κρίση και ότι χρειάζονται ρευστότητα σταματούν να δίνουν νέα δάνεια. Όταν οι τράπεζες εισπράττουν κανονικά τις δόσεις από τα δάνεια που έχουν ήδη δώσει και δεν δίνουν νέα δάνεια, στην ουσία αφαιρούν χρήμα από την αγορά και έχουμε πια το φαινόμενο που ονομάζουμε ύφεση (κρίση).

Ναι είναι τόσο απλό. Αυτό που ονομάζουμε ύφεση και πληθωρισμός είναι 100% χειραγωγίσιμο.
Όλα τα υπόλοιπα περί μακροοικονομίας και τα συναφή, είναι ανοησίες που χρησιμοποιούνται απλώς για να καλύψουν αυτό το τόσο απλό κόλπο.

Το αποτέλεσμα σήμερα στην Ευρώπη είναι το ίδιο με αυτό στην Αμερική, αφού για να λάβουν χρήματα οι χώρες μέλη, εκδίδουν κρατικά ομόλογα (χρέος), τα δίνουν στις διεθνείς χρηματαγορές (το σπίτι των αργυραμοβών) και παίρνουν τα χρήματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ.

Η Leeman Brothers (όπως και η Goldman Sachs, h Morgan Stanley κ.λ.π.) ανήκει στους αργυραμοιβούς. Οι αργυραμοιβοί βάζουν τα παπαγαλάκια να πουν ότι η Leeman Brothers έχει πρόβλημα και κινδυνεύει να καταρρεύσει. Οι μέτοχοι τρέχουν να πουλήσουν τις μετοχές τους για να μην καταστραφούν. Η τιμή της μετοχής πέφτει πλέον πραγματικά. Εμφανίζεται ο απομηχανής θεός Ομπάμα και λέει ότι δεν θα επιτρέψει να καταρρεύσει η L.B. . Χρεώνει τον Αμερικανικό λαό με π.χ. 100 δις δολάρια, η αργυραμοιβοί (μέσω της Leeman Brothers) παίρνουν στα χέρια τους περισσότερο χρέος από τον Αμερικανικό λαό, η Leeman Brothers σώζεται. Η Ευρώπη κοιτάζει "έντρομη" την Αμερική. Τα μέσα ενημέρωσης παπαγαλίζουν συνεχώς ότι θα έχουμε μεταφορά της κρίσης από την Αμερική στην Ευρώπη. Η ΕΚΤ δίνει οδηγίες. Η κεντρική τράπεζα τις εφαρμόζει στις χώρες μέλη. Οι τράπεζες σταματούν να δίνουν νέα δάνεια ενώ εισπράττουν τις δόσεις και τους τόκους για τα παλιά. Το χρήμα λιγοστεύει στην αγορά, και η ύφεση αρχίζει...

Ειδικά στην περίπτωση μας, τα παραπάνω έγιναν σε συνδυασμό με τις δύο χρηματοπιστωτικές επιθέσεις των κερδοσκόπων.

Σκεφτείτε το λίγο και θα δείτε ότι έτσι είναι. Την κρίση αυτή την κατασκεύασαν οι τράπεζες (αφαιρώντας χρήμα από την αγορά) σε πλήρη αρμονία με τα ΜΜΕ (που μας φοβέρισαν δεόντως).

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ.

Το εκπληκτικό δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι λαοί χρεώνονται σε έναν ιδιώτη για να εκδώσουν τα χρήματα που χρειάζονται. Το εκπληκτικό είναι ότι ο ιδιώτης αυτός, μπορεί βάσει της τραπεζικής νομοθεσίας, να "δημιουργήσει" χρήμα από αέρα κοπανιστό (σε αντίκρισμα του ομολόγου που πήρε σαν "εγγύηση") 10πλάσιας αξίας από αυτήν του ομολόγου. Το χρήμα αυτό διοχετεύεται στους πολίτες με τη μορφή δανείων.

Δε θα μιλήσω για τα CDS και τα παράγωγα (που είναι ιππόδρομος στον οποίο ποντάρουν οι αργυραμοιβοί ότι ένα ομόλογο δε θα πληρωθεί). Κάτι σαν πάμε στοίχημα δηλαδή, μόνο που το άλογο που ποντάρουν είναι η δυστυχία ενός ολόκληρου λαού.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΦΕΣΗ;

Διότι έχουν τεράστια περιθώρια κέρδους χωρίς να αναλαμβάνουν ρίσκο!

Το πράγμα λειτουργεί περίπου όπως στα τραπέζια πόκερ, όπου ο γκρουπιέρης παίρνει σαν προμήθεια ένα ποσοστό κέρδους από κάθε παίκτη κάθε φορά που χρήματα αλλάζουν χέρια. Οι παίκτες μπορεί να κερδίζουν ή να χάνουν, ο γκρουπιέρης όμως κερδίζει συνεχώς.

ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Τα περισσότερα δάνεια είναι καλυμμένα "εμπράγματα", με υποθήκη δηλαδή το σπίτι σας, τη γη σας την επιχείρηση σας. Το παραμύθι ότι οι τράπεζες δεν ενδιαφέρονται για σπίτια και γη, είναι μεγάλο ψέμα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι τράπεζες δέχονται ΜΟΝΟ εμπράγματη εξασφάλιση και ο σκοπός τους είναι στην πραγματικότητα να σας πάρουν το σπίτι, τη γη, την επιχείρηση. Οι τράπεζες ΔΕΝ ενδιαφέρονται για τα χρωματιστά χαρτάκια ή επιταγές και υποσχέσεις. Χρήματα μπορούν να φτιάξουν ότι ώρα θελήσουν, με ψηφιακές εγγραφές στους υπολογιστές τους.

Ο πληθωρισμός και η ύφεση είναι η παλίρροια και η άμπωτη όπου κάθε φορά που τραβιούνται τα νερά, κάποιος χάνει την επιχείρηση του, το σπίτι του, τα χωράφια του.

Τελικός σκοπός είναι να γίνουν οι τράπεζες οι μεγαλοτσιφλικάδες στους οποίους κάποια στιγμή θα ανήκει όλη η γη, ο ορυκτός πλούτος, οι δημόσιες υποδομές.

Το όλο παιχνίδι είναι ένα παιχνίδι εξουσίας που κερδίζει ο πιο δυνατός και έχει σαν τελικό σκοπό τη διανομκή της εξουσίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η τελευταία παγκόσμια οικονομική κρίση δεν προκλήθηκε από λάθος. Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τους αργυραμοιβούς. Και δεν πρόκειται να σταματήσει, αλλά θα συνεχιστεί και θα είναι πολύ χειρότερη από την κρίση του 1929. Στόχος είναι να προκληθεί παγκόσμια οικονομική ύφεση και γενικευμένο αδιέξοδο. Τότε θα προταθεί σαν μοναδική λύση η δημιουργία Παγκόσμιου Νομίσματος, Παγκόσμιας Κεντρικής Τράπεζας ελεγχόμενης από τους ίδιους και Παγκόσμιας Κυβέρνησης.

Και έχουμε σοβαρούς λόγους να πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί δε θα διστάσουν σε τίποτα μπροστά στο κέρδος και στη μέθη της εξουσίας. Η Παγκόσμια Κυβέρνηση τους θα είναι παγκόσμια δικτατορία.

ΠΩΣ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Το διαδίκτυο σήμερα έχει μηδενίσει τις αποστάσεις και η πληροφορία μεταδίδεται αστραπιαία. Το παιχνίδι αυτό κατάφεραν και το κράτησαν κρυφό για πάνω από 300 χρόνια με τις μασονικές στοές και τις μυστικές λέσχες. Σήμερα όμως με την τεράστια εξάπλωση του διαδικτύου και την ανταλλαγή πληροφοριών, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα φοβερά τους σχέδια.

Όλες οι παραπάνω πληροφορίες μπορούν να διασταυρωθούν με λίγο ψάξιμο στο internet. Ψάξτε "Καταστατικό κεντρικής τράπεζας" στο google και θα κατεβάσετε το καταστατικό της τράπεζας Ελλάδος σε PDF. Ψάξτε "European central bank memorandum" και θα βρείτε το καταστατικό της ΕΚΤ. Ψάξτε "μετοχική σύνθεση τραπεζών" και προσπαθήστε να βρείτε τη μετοχική σύνθεση της κεντρικής τράπεζας. Δεν θα τη βρείτε. Θα βρείτε για όλες τις τράπεζες, εκτός από την κεντρική.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ;

Φυσικά. Οι σημερινοί πολιτικοί δεν ενδιαφέρονται ούτε εκπροσωπούν τα συμφέροντα του λαού. Είναι πράκτορες των μεγαλοτραπεζιτών, και αυτών τα συμφέροντα εξυπηρετούν. Με μεγάλη ευκολία θα διαθέσουν δισεκατομμύρια για αγορά αμυντικού εξοπλισμού, για ανούσια σχολικά βιβλία, για αγορά πανάκριβων συστημάτων παρακολούθησης, για οτιδήποτε άχρηστο και ακριβό. Θα σπαταλήσουν με μανία το δημόσιο πλούτο και θα φέρουν τη χώρα σε κατάσταση ανάγκης για ακόμα μεγαλύτερο δανεισμό.

Σκεφτείτε το λίγο. Ο ΓΑΠ εργάζεται για το δικό μας συμφέρον ή τρέχει να εξασφαλίσει το τραπεζικό καρτέλ;

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ;

Οι αργυραμοιβοί ελέγχουν έμμεσα ή άμεσα όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εφημερίδες, τηλεόραση, ραδιόφωνο, περιοδικά. Έχουν πράκτορες που δεν κάνουν άλλη εργασία παρα μόνο να προωθούν στα ΜΜΕ τις πληροφορίες που πρέπει, να ελέγχουν την εκλογή των αρχόντων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο φροντίζοντας να μην εκθέτουν σε κοινή θέα το διεφθαρμένο αυτό νομισματικό σύστημα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ;

Ο μόνος τρόπος να αντισταθούμε σε έναν εχθρό τόσο πανίσχυρο όσο το τραπεζικό καρτέλ (που ελέγχει τα media, τις τράπεζες, τους πολιτικούς και μέσω αυτών το στρατό, την αστυνομία, τις τηλεπικοινωνίες....) είναι η πολιτική ανυπακοή.

Ο Γκάντι με πολιτική ανυπακοή και πλήρη έλλειψη πολεμικού εξοπλισμού κατάφερε και έδιωξε την πανίσχυρη τότε Βρετανική Αυτοκρατορία από την Ινδία, και είμαι σίγουρος ότι αν δεν δολοφονούνταν, σήμερα η Ινδία θα ήταν μια πολύ ισχυρότερη χώρα στη Διεθνή σκακιέρα.

Η ερώτηση λοιπόν είναι τι θα κάνουμε σαν ελληνικός λαός. Η μια επιλογή είναι να γίνουμε σκλάβοι των Διεθνών Τραπεζιτών και των εγχώριων πρακτόρων τους.

Η άλλη επιλογή είναι η αντίσταση η οποία θα μπορούσε να γίνει στο παρακάτω πλαίσιο:

1. Παύση πληρωμών μέχρι να γίνει έλεγχος του χρέους από αξιόπιστους επιστήμονες και όχι από τα λαμόγια που κάθε εβδομάδα μας ανακοινώνουν άλλο νούμερο.
2. Άρνηση πληρωμής του δημόσιου εξωτερικού χρέους ως προϊόν απάτης αν αυτό αποδειχθεί.
3. Καταγγελία του παγκόσμιου τραπεζικού καρτέλ.
4. Έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή αν χρειαστεί.
5. Δανεισμός από άλλες χώρες στις οποίες δεν απευθύνθηκαν τα λαμόγια.
6. Θεσμοθέτηση «τραπεζικού συστήματος πλήρων αποθεμάτων» (full reserve banking).
7. Κρατικοποίηση της Κεντρικής τράπεζας της Ελλάδος.
8. Δημιουργία τριών τουλάχιστον δημόσιων τραπεζών που θα χρεώνουν όχι τόκους, αλλά μόνο τα έξοδα τους.

Όλα αυτά μπορεί να φαίνονται καινοτόμα ή αδύνατα. Θα με ρωτήσετε που θα βρίσκαμε τα χρήματα να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Θα με ρωτήσετε πως θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Για όλες τις ερωτήσεις, υπάρχουν απαντήσεις...


Είναι βέβαιο ότι θα περάσουμε χρόνια δύσκολα. Είναι όμως ακόμη πιο βέβαιο, ότι αν δεν αντισταθούμε, θα περάσουμε απείρως δυσκολότερα για πολύ περισσότερα χρόνια.

Σκεφτείτε το.

Η επιλογή είναι δική μας.

http://kostasxan.blogspot.com/2011/04/300_28.html

Έρχεται ο Big Brother για τους Έλληνες πολίτες – Σύστημα Αναγνώρισης Πολιτών από το 2012


Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 9.108.910 ευρώ και χρηματοδοτείται από τα σχετικά προγράμματα ΕΣΠΑ και από εθνικούς πόρους. Το γεγονός ότι η ζωή μας βρίσκεται σε φάση ... διαρκούς ηλεκτρονικής διακυβέρνησης έχει πλέον καταστεί αδιαμφισβήτητο. Ωστόσο, η κυβερνητική πλευρά, οποιασδήποτε απόχρωσης και ιδεολογικής επίφασης, δεν παύει να μας αιφνιδιάζει και συνάμα να μας εκπλήσσει, καθώς εξελίσσει ολοένα περισσότερο τις «μηχανές αναζήτησης» κι εντοπισμού του πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζεται κι επίκειται η ένταξη στην αυξανόμενη οικογένεια του Μεγάλου Αδελφού ακόμα ενός διαστημικού σούπερ Hi Tech τεχνολογίας όπλου, το οποίο στην επιστημονική συντεχνιακή γλώσσα αποκαλείται Σύστημα Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Ταυτοποίησης κι Αναγνώρισης Πολιτών (e-ΤΑΠ).
Θα πρόκειται για ένα αναγνώστη ταυτοτήτων, πανελλαδικής φυσικά εμβέλειας, που προορίζεται να εγκατασταθεί σε όλα τα σημεία εισόδου- εξόδου της χώρας, του διαβατηριακού ελέγχου, στη διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και στις περιφερειακές της υπηρεσίες, στις διευθύνσεις Αλλοδαπών και στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις.
Όπως διαβάζουμε στο σχετικό Project, «στόχος είναι η ταυτοποίηση κι επεξεργασία δακτυλικών αποτυπωμάτων για την ανάπτυξη μιας νέας σειράς υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τη βελτιστοποίηση της δραστηριότητας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και συνεργαζόμενων εθνικών και διεθνών οργανισμών στοχεύοντας στη διευκόλυνση της ελεύθερης κι απρόσκοπτης εισόδου, παραμονής και διακίνησης εντός κι εκτός Ελλάδος και την επιτάχυνση των διαδικασιών δακτυλοσκοπικής εξακρίβωσης και την εξερεύνηση εγκληματιών, πάντα σε συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς κανόνες και λειτουργίες για την καταπολέμηση του εγκλήματος».
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ολοκληρωμένο σύστημα θα διασυνδεθεί με το Police On Line, με το εθνικό δίκτυο δημόσιας διοίκησης (ΣΥΖΕΥΞΙΣ) και το κυριότερο, με Interpol, την Eurodac, τα κεντρικά συστήματα- βάσεις δεδομένων της αστυνομίας, το Sirene και βεβαίως με το Europol.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 9.108.910 ευρώ και χρηματοδοτείται από τα σχετικά προγράμματα ΕΣΠΑ και από εθνικούς πόρους. Η σύμβαση της προμήθειας του αναμένεται να γίνει τον Ιανουάριο της ερχόμενης χρονιάς.


greeknation.blogspot.com
http://www.elnews.gr

Η ιστορία της Ελληνικής πολεμικής αεροπορίας στις αρχές του 20ου αιώνα


Το θαυμαστό όπλο των αιθέρων, η Πολεμική Αεροπορία, με το δυναμικό παρόν και το λαμπρό μέλλον, έχει να επιδείξει μια ένδοξη ιστορία που περιλαμβάνει συνεχείς αγώνες για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της χώρας.

Το 1911 η Ελληνική Κυβέρνηση ανέθεσε σε Γάλλους ειδικούς τη δημιουργία της Ελληνικής Αεροπορικής Υπηρεσίας. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας έξι συνολικά Αξιωματικοί στάλθηκαν στη Γαλλία για να εκπαιδευθούν ως χειριστές, ενώ παραγγέλθηκαν τα πρώτα στρατιωτικά αεροπλάνα στο γαλλικό οίκο Farman.

Στις 8 Φεβρουαρίου 1912 πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα η πρώτη πτήση από τον αεροπόρο Εμμανουήλ Αργυρόπουλο με αεροπλάνο τύπου Nieuport 50 ίππων. Στη δεύτερη πτήση που εκτέλεσε ο Αργυρόπουλος την ίδια μέρα, πέταξε με τον τότε πρωθυπουργό της χώρας Ελευθέριο Βενιζέλο.


Στις 13 Μαϊου 1912 ο Υπολοχαγός Δημήτριος Καμπέρος (φώτο) πραγματοποίησε με το πρώτο στρατιωτικό αεροπλάνο τύπου Henry Farman την πρώτη πτήση του στην Ελλάδα και στη συνέχεια συμμετείχε στα μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια.

Τον Ιούνιο του ίδιου έτους και ενώ είχε αρχίσει ήδη να μελετάται η δημιουργία Ναυτικής Αεροπορικής Υπηρεσίας, ο Καμπέρος μετατρέποντας το πρώτο Henry Farman, στο οποίο είχε δοθεί το όνομα «Δαίδαλος», σε υδροπλάνο πέταξε με μέση ταχύτητα 110 χλμ. την ώρα, επιτυγχάνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Την ίδια εποχή ένας άλλος πρωτοπόρος, ο Αλέξανδρος Καραμανλάκης, επιχειρώντας πτήση από το Παλαιό Φάληρο στην Πάτρα, με αεροπλάνο τύπου Bleriot 50 ίππων, πραγματοποίησε ανεπιτυχή αναγκαστική προσθαλάσσωση στον Κορινθιακό Κόλπο και βρήκε το θάνατο, ανοίγοντας το Πάνθεον των θυσιών της ελληνικής έποποιίας των αιθέρων.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 1912 δημιουργήθηκε στη Λάρισα ο «Λόχος Αεροπόρων» από τέσσερις Έλληνες αξιωματικούς αεροπόρους. Η πρώτη πολεμική αεροπορική μονάδα ήταν γεγονός.

Η δράση των Ελλήνων αεροπόρων κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων ανέδειξε τη χρησιμοποίηση του αεροπλάνου ως πρωτοποριακού πολεμικού μέσου.

Στις 5 Οκτωβρίου 1912, πραγματοποιήθηκε η πρώτη πολεμική αεροπορική αποστολή αναγνώρισης στο μέτωπο της Θεσσαλίας. Ακολούθησαν και άλλες αποστολές με ρίψεις αυτοσχέδιων βομβών στα οχυρά του Μπιζανίου, καθώς και τροφίμων και εφημερίδων στους πολιορκούμενους κατοίκους των Ιωαννίνων.

Στις 24 Ιανουαρίου 1913 πραγματοποιήθηκε η πρώτη παγκοσμίως πολεμική αποστολή ναυτικής συνεργασίας πάνω από τα Δαρδανέλλια, που αποτέλεσε σταθμό στην ιστορία των θαλάσσιων επιχειρήσεων. Ο Υπολοχαγός Μιχαήλ Μουτούσης και ο Σημαιοφόρος Αριστείδης Μωραϊτίνης πετώντας με υδροπλάνο Maurice Farman κατάρτισαν σχεδιάγραμμα των θέσεων του Τουρκικού Στόλου εναντίον του οποίου έριξαν τέσσερις βόμβες. Το γεγονός σχολιάσθηκε ευρέως από τον ελληνικό και διεθνή τύπο.

Στις 4 Απριλίου 1913 ο Ανθυπολοχαγός αεροπόρος Εμμανουήλ Αργυρόπουλος έχασε τη ζωή του λόγω πτώσης του αεροπλάνου του Bleriot ΧΙ, αποτελώντας τον πρώτο νεκρό της Ελληνικής Αεροπορίας και επισφραγίζοντας τη λήξη της αεροπορικής δράσης στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-13.

Με την είσοδο της Ελλάδας στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο στο πλευρό των συμμάχων διανοίχθηκαν νέες προοπτικές για την οργάνωση της Στρατιωτικής και Ναυτικής Αεροπορίας. Αμέσως μετά την εκπαίδευση του προσωπικού στις Αεροπορικές Σχολές του Σέδες και του Μούδρου, συγκροτήθηκαν οι πρώτες Ελληνικές Πολεμικές Μοίρες. Η 531 Μοίρα Διώξεως και η 532 και 533 Μοίρα Αναγνωρίσεως και Βομβαρδισμού πραγματοποιούσαν συνεχώς πτήσεις πάνω από τις εχθρικές γραμμές. Περιπολίες και αναγνωρίσεις, φωτογραφήσεις και συλλογή πολύτιμων πληροφοριών, καθώς και προσβολές των εχθρικών χαρακωμάτων συνέθεταν το πολεμικό τους έργο.

Το Ναυτικό Αεροπορικό Σώμα με τη Μοίρα Ζ εκτελούσε νυκτερινές επιδρομές στη μεθόριο, ανθυποβρυχιακές έρευνες και προσβολές στόχων ζωτικής σημασίας, ενώ εμπλέκονταν και σε αερομαχίες. Στις σημαντικότερες αποστολές περιλαμβάνονταν οι νυκτερινές επιδρομές στη χερσόνησο της Καλλίπολης-Κωνσταντινούπολης τον Ιούνιο του 1917, οι σφοδροί βομβαρδισμοί των θέσεων των αντιπάλων, η επιδρομή κατά των γερμανικών καταδρομικών “Γκέμπεν” και “Μπρέσλαου”,οι συνεχείς επιδρομές κατά τη μάχη του Σκρα Ντι Λέγκεν, καθώς και οι βομβαρδισμοί της Σμύρνης.

Στον αγώνα για την Ελευθερία και τον Πολιτισμό έπεσαν ηρωικά 17 αεροπόροι.

Το Μάιο του 1919 οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις με τη συναίνεση των συμμάχων αποβιβάσθηκαν στη Σμύρνη για την απελευθέρωση των υπόδουλων αδελφών και των ελληνικών εδαφών. Η Ελληνική Αεροπορία -παρά την πενιχρότητα των μέσων- συμμετείχε ενεργά στις επιχειρήσεις με τέσσερις Μοίρες της Στρατιωτικής Αεροπορίας και μία της Ναυτικής.

Απο το 1919 μέχρι το τέλος του 1922 ανέπτυξε πολύπλευρη δράση με αναγνωρίσεις, φωτογραφήσεις, πολυβολισμούς και βομβαρδισμούς, ενώ δεν έλειψαν και οι αερομαχίες, καλύπτοντας αποτελεσματικά ένα μέτωπο που το 1921 έφθανε τα 700 χλμ. Από τη δράση των Μοιρών ξεχωριστή θέση κατείχαν οι αποστολές βομβαρδισμού της Κιουτάχειας και του Εσκί Σεχήρ. Με αμείωτη ένταση η Ελληνική Αεροπορία υποστήριξε τόσο την προέλαση της Ελληνικής Στρατιάς, όσο και την μετέπειτα υποχώρησή της, εξαντλώντας τα όρια της απόδοσης των μέσων που διέθετε.

Αξιομνημόνευτη είναι η αερομαχία 12ης Ιουλίου 1922 κατά την οποία ο αεροπόρος Χριστόφορος Σταυρόπουλος κατέρριψε ένα τουρκικό Breguet βορειοανατολικά του Αφιόν Καραχισάρ.

Η ελληνική Αεροπορία ύστερα από σκληρούς αγώνες αποχώρησε μεταξύ των τελευταίων από την ιωνική γη. Για την υλοποίηση της “Μεγάλης Ιδέας” 23 αεροπόροι προσέφεραν τη ζωή τους ως τίμημα.


Μετά τη λήξη της Μικρασιατικής Εκστρατείας ακολούθησε μακρά ειρηνική περίοδος, κατά την οποία η Πολεμική Αεροπορία ανασυγκροτήθηκε και εκσυγχρονίσθηκε. Από το 1925 παρελήφθησαν νέοι τύποι αεροπλάνων αγγλικής και κυρίως γαλλικής κατασκευής (Gloster Mars Nighthawk (φώτο), Fairey ΙΙΙ F, Morane-Saulnier, Hawker Horsley, Avro 621 και 626 και Breguet Bre 19).

Σε συνεργασία με την αγγλική εταιρεία Blackburn Aeroplane ιδρύθηκε στο Φάληρο το Εργοστάσιο Αεροπλάνων, όπου κατασκευάσθηκαν τα υδροπλάνα Τ.3Α Velos και τα αεροσκάφη Atlas και Avro 504.

Στις 8 Ιουνίου 1928 σημειώθηκε ένα σημαντικό για τις δυνατότητες της τότε Ελληνικής Αεροπορίας επίτευγμα. Το κατάλληλα διασκευασμένο Breguet Bre 19 “ΕΛΛΑΣ”, με χειριστή Tον Υπολοχαγό Ευάγγελο Παπαδάκο και παρατηρητή το Συνταγματάρχη Χρήστο Αδαμίδη, απογειώθηκε απά το Τατόι και πραγματοποίησε σε 20 περίπου μέρες το γύρο της Μεσογείου, διανύοντας απόσταση 12.000 χλμ.

Το 1930 ιδρύθηκε το Υπουργείο Αεροπορίας και η ενοποιημένη πλέον Πολεμική Αεροπορία καθιερώθηκε ως αυτοτελής Κλάδος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πρώτος Υπουργός Αεροπορίας ορκίσθηκε ο Ελευθέριος Βενιζέλος επιφορτίζοντας τον έμπειρο αεροπόρο Αλέξανδρο Ζάννα με το έργο της συνολικής ανασυγκρότησης του Όπλου. Σε συνεργασία με το γλωσσολόγο Μανόλη Τριανταφυλλίδη καθιερώθηκαν οι νέες ονομασίες βαθμών που χρησιμοποιούνται έως σήμερα.

Το 1931 ιδρύθηκε στο Τατόι η Σχολή Αεροπορίας - μετέπειτα Σχολή Ικάρων - που υπήρξε το φυτώριο των νέων αξιωματικών: Η σύσταση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η οποία λειτουργεί απρόσκοπτα έως σήμερα, αποτέλεσε επίτευγμα ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των πτήσεων.

Το 1934 ιδρύθηκε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, ενώ στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού παρελήφθησαν στη συνέχεια αεροπλάνα νέου τύπου, PZL Ρ.24, Dornier Do 22, Avro Anson, Potez Ρο 633, Henschel Hs 126, Fairey Battle και Bristol Blenheim, και εκτελέσθηκαν σημαντικά έργα υποδομής.

Με την κήρυξη του Ελληνοϊταλικού Πολέμου 77 ελληνικά αεροπλάνα πρώτης γραμμής κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν 463 ιταλικά. Παρά τη συντριπτική υπεροχή της Regia Aeronautica, η Ελληνική Αεροπορία χάρη στην απαράμιλλη αυτοθυσία των πληρωμάτων της και την επαρκή υποστήριξη του λοιπού προσωπικού ανέτρεψε από τις πρώτες ημέρες του πολέμου τα σχέδια του αντιπάλου, εφόσον κατόρθωσε να παρεμποδίσει τη δράση της Ιταλικής Αεροπορίας, να συγκεντρώσει πληροφορίες για τις κινήσεις του εχθρού, να καταστρέψει σημαντικές εχθρικές γραμμές ανεφοδιασμού και να παράσχει προστασία στα φίλια στρατεύματα.

Αξιομνημόνευτη είναι η αποστολή της 2ας Νοεμβρίου 1940 κατά την οποία ένα Breguet Bre 19, εκτελώντας χαμηλή πτήση κατά μήκος των αλβανικών συνόρων, εντόπισε την Ιταλική Μεραρχία Αλπινιστών, “Julia”, τη στιγμή ακριβώς που είχε εισδύσει στην Πίνδο και κινούνταν προς κατάληψη του Μετσόβου. Το γεγονός αυτό μετέβαλε ριζικά την κατάσταση του μετώπου υπέρ των Ελλήνων. Την ίδια μέρα ο Υποσμηναγός Μαρίνος Μητραλέξης κατά τη διάρκεια αερομαχίας, αφού εξάντλησε τα πυρομαχικά του, “έκρουσε” με την έλικα τού PZL του το πηδάλιο ενός τρικινητήριου ιταλικού βομβαρδιστικού με αποτέλεσμα αυτό να συντριβεί στο έδαφος.

Η δράση της Ελληνικής Αεροπορίας συνεχίσθηκε αμείωτη και κατά τη διάρκεια του επιθετικού αγώνα, ενώ αντιμετωπίσθηκε με επιτυχία και η μεγάλη εαρινή επίθεση το Μάρτιο του 1941. Η γερμανική εισβολή και η εκ προοιμίου άνιση σύγκρουση με τη Luftwaffe δεν εμπόδισε τους Έλληνες αεροπόρους να επιτελέσουν και πάλι στο ακέραιο το καθήκον τους. Από την Ελληνική Αεροπορία κατερρίφθησαν συνολικά 64 εχθρικά αεροσκάφη, ενώ πιθανολογήθηκε η κατάρριψη και άλλων 24. Το τίμημα για την Ελευθερία ανήλθε σε 52 νεκρούς αεροπόρους.

Από τις πρώτες ημέρες της εχθρικής κατοχής η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία αρχίζει να ανασυγκροτείται στη Μέση Ανατολή με 5 αεροσκάφη AVRO ANSON που είχαν διαφύγει με τα πληρώματα τους στη Μ. Ανατολή μετά την κατάρρευση του μετώπου. Την ανώτατη διοίκηση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Μέση Ανατολή ασκεί το Υπουργείο Αεροπορίας το οποίο έχει έδρα το Κάιρο. Στη Γάζα της Παλαιστίνης δημιουργούνται μονάδες επισκευής και τεχνικής εκπαιδεύσεως. Στα κέντρα Νοτίου Ροδεσίας και Αφρικής παρέχεται εκπαίδευση σε δόκιμους χειριστές και άλλες τεχνικές ειδικότητες. Συγκροτούνται δύο ελληνικές μοίρες Διώξεως (όπως η μοίρα 336) από αεροσκάφη τύπου HURRICANE (ΧΑΡΙΚΕΗΝ) και ενεργούν μαζί με τις Συμμαχικές Αεροπορικές Δυνάμεις στον κοινό αγώνα που διεξάγεται στη Μ.Ανατολή.

Η πολεμική δραστηριότητα των ελληνικών μοιρών στη Μ. Ανατολή περιλαμβάνει συνοδείες νηοπομπών ανθυποβρυχιακές έρευνες, επιθετικές περιπολίες, αναγνωρίσεις, επιθέσεις και αναχαιτίσεις της εχθρικής αεροπορίας. Το θέρος του 1943 οι δύο ελληνικές μοίρες διώξεως παίρνουν μέρος στις μεγάλες επιδρομές που έχουν σχεδιάσει οι σύμμαχοι για την προσβολή γερμανικών στρατιωτικών στόχων στην Κρήτη, στρατηγικό ορμητήριο των Γερμανών προς τη Μ. Ανατολή. Οι θυσίες της Ελληνικής Αεροπορίας που αποσπούν το θαυμασμό του ελληνικού λαού και της τότε κυβερνήσεως είναι 86 αξκοί και υπξκοί.

Το Νοέμβριο του 1950 η Ελλάδα συνδράμει τα Ηνωμένα Έθνη στέλνοντας στη Νότια Κορέα το 13ο Σμήνος Μεταφορικών Αεροσκαφών που αποτελείται από οκτώ DACOTA C-47 και 67 αξκούς και οπλίτες. Μέχρι το Μάιο του 1955 το 13ο Ελληνικό Σμήνος πραγματοποιεί 2.916 πολεμικές αποστολές κάτω από δυσμενέστατες συνθήκες και διακρίνεται για την τόλμη και την αποφασιστικότητα των πληρωμάτων του. Οι απώλειες του ελληνικού σμήνους στη Νότιο Κορέα περιορίζονται σε 12 Αξκούς και Υπξκούς και τέσσερα αεροσκάφη.

Τα πληρώματα που συμμετέχουν και εναλλάσσονται περιοδικά σ’ αυτόν τον ανελέητο αγώνα, τιμούνται από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και τον πρόεδρο της Νοτίου Κορέας.

ellinikoarxeio.com
http://www.elnews.gr

Μόνιμα Στελέχη και Επιστήμονες του Ελληνικού Στρατού ετοιμάζουν τον πρώτο Έλληνα Ρομποτικό πολεμιστή



Κώστας Αττιάς - Μια μικρή, συμπαγής και αποφασισμένη ομάδα από μόνιμα στελέχη και επιστήμονες που υπηρετούν τη θητεία τους προσφέροντας με έναν ιδιαίτερο τρόπο στο κοινωνικό σύνολο είναι η αιχμή του δόρατος της προσπάθειας του Ελληνικού Στρατού που εκμεταλλεύεται τις ιδιαίτερες γνώσεις που έχουν αποκτήσει στη νανοτεχνολογία και στη ρομποτική ικανοποιώντας την «δίψα» τους για τη δημιουργία νέων πρωτοποριακών κατασκευών παρέχοντας τους στο μέτρο του δυνατού το “πεδίο μάχης” που χρειάζεται για να ξεδιπλώσουν τις ικανότητες τους και που δύσκολα μπορεί να βρεθεί σε άλλον φορέα, ιδιωτικό ή δημόσιο, στην Ελλάδα.

Το τρίπτυχο μικρές, έξυπνες και πάνω απ’ όλα χαμηλού κόστους συσκευές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις ένοπλες δυνάμεις σε πολλές εφαρμογές είναι ο γνώμονας της επιτυχίας σε κάθε στάδιο σχεδίασης, κατασκευής και δοκιμής-εφαρμογής. Όπως λένε πηγές του ΓΕΣ:
«Οι συσκευές αυτές μπορούν να κατασκευασθούν πολύ εύκολα, και το προσωπικό σε μικρό χρόνο να μπορεί να εκπαιδευτεί στην αποτελεσματική επιχειρησιακή (και όχι μόνο) αξιοποίηση τους. Τέτοιου είδους συσκευές στο σύγχρονο πεδίο της μάχης αποτελούν παράγοντα πολλαπλασιασμού της μαχητικής ισχύος, αφού η χρησιμοποίηση τους μπορεί να δώσει σε δεδομένη στιγμή σημαντικό τακτικό πλεονέκτημα. Πιθανή δε απώλεια τους έχει αμελητέο κόστος, αφού δεν διακινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές ή ακριβά οπλικά συστήματα».
Στα μέχρι τώρα επιτεύγματα της ομάδας προσμετρούνται η δημιουργία μη επανδρωμένου ρομποτικού αεροσκάφους και συσκευές για την εκπαίδευση δυτών, ενώ στόχος είναι ο Ελληνικός Στρατός να μπει στην πρωτοπορία της παγκόσμιας τεχνολογίας, καθώς σε όλο τον κόσμο το βάρος αμυντικών οργανισμών, εταιρειών κατασκευής αμυντικού υλικού αλλά και ερευνητικών ιδρυμάτων εστιάζεται στην ανάπτυξη μη επανδρωμένων οχημάτων, ρομποτικών οχημάτων μάχης, δικτύων αισθητήρων και συστημάτων αυτόματης σκόπευσης.


Ξεναγός με πλεονεκτήματα
Το μεγάλο ατού της ομάδας όμως είναι πως ήδη οι εφαρμογές της αναπτύσσονται και “εκτός στρατοπέδων” και, αν έχετε βρεθεί στο Ρέθυμνο ή το Σαραντάπορο, οι πιθανότητες είναι πως χωρίς να το γνωρίζετε έχετε εξυπηρετηθεί από επιτεύγματα της ομάδας αυτής. Δημιουργίες του Ελληνικού Στρατού αποτελούν το Σύστημα Αυτόματης Ξενάγησης Μουσείων, το οποίο έχει εφαρμοστεί στο Στρατιωτικό Μουσείο Ρεθύμνου, καθώς και η νέα ηλεκτρονική εγκατάσταση προς υποστήριξη του συστήματος Ήχος και Φως, του Στρατιωτικού Μουσείου Σαρανταπόρου (Χάνι Χατζηγώγου). Το εκπληκτικό μάλιστα είναι πως ο Ελληνικός Στρατός κατάφερε να δημιουργήσει νέα ηλεκτρονική εγκατάσταση προς υποστήριξη του συστήματος Ήχος και Φως, το οποίο έχει κατασκευαστεί το 1972 με κόστος μόλις 675 ευρώ, όταν το αιτούμενο κόστος από ιδιωτική εταιρεία για την επισκευή του συστήματος έφτανε τα 9.700 ευρώ! Μάλιστα το σύστημα είναι και «πράσινο» καθώς έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια από φωτοβολταϊκό σύστημα που από μόνο του αποτελεί ακόμα ένα κίνητρο λόγω των συχνών επισκέψεων του μουσείου από μαθητές σχολείων για να κεντριστεί το ενδιαφέρον των μαθητών. Οικολογική είναι και η κατανάλωση ενέργειας, αφού το παλιό σύστημα ήθελε 1700W/220V έναντι μόλις 14W/12V του νέου. Ανάλογα είναι και τα στοιχεία που αφορούν το Σύστημα Αυτόματης Ξενάγησης Μουσείων με το οποίο δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να κάνει μια ξενάγηση σε όλα τα εκθέματα του μουσείου και μάλιστα με πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τα υπάρχοντα συστήματα, όπως φαίνεται και από σχετικό πίνακα που συγκρίνει το σύστημα που έχει αναπτυχθεί στο Στρατιωτικό Μουσείο Χρωμοναστηρίου Ρεθύμνου με τα συστήματα που εμπορεύονται μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες κατά την περίοδο της ανάπτυξης του συστήματος από το ΓΕΣ.


Και επιτήρηση δασών
Στα υπόλοιπα προγράμματα του ΓΕΣ, που χαρακτηρίζονται ως «στρατιωτικές εφαρμογές» αλλά μπορούν εύκολα να βρουν χρήση και σε άλλους τομείς, ξεχωρίζει η κατασκευή ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Τα περίφημα UAV, που χρησιμοποιούνται από όλους τους στρατούς του κόσμου και από τον Ελληνικό Στρατό, χρησιμοποιούνται πλέον όχι μόνο για κατασκοπευτικές αποστολές αλλά και για να πλήξουν στόχους και είναι το μέλλον στο πεδίο της μάχης σήμερα. Τα ελληνικά UAV, πέρα από τις στρατιωτικές εφαρμογές, θα μπορούσαν να αναπτυχθούν και για την επιτήρηση δασών, για παράδειγμα, καθώς όπως προέκυψε κατά τη δημιουργία τους διακρίνονται για την ευκολία στο χειρισμό τους, την αυτοματοποίηση των διαδικασιών (έλεγχος πορείας, έλεγχος υψομέτρου – θέσης παραμονής) και τη φορητότητα-ανάπτυξή τους στο πεδίο. Οι εντυπωσιακές δυνατότητες τους φτάνουν την ταχύτητα των 60 χλμ./ώρα με διάρκεια πτήσης ~12 λεπτά και ακτίνα δράσης ~4 χιλιόμετρα με το UAV να φέρει κάμερα υψηλής ευκρίνειας/εκπομπή ροής βίντεο να έχει τη δυνατότητα αυτόματης αιώρησης πάνω από το στόχο, δυνατότητα να φέρει μικρό φορτίο έως 2 κιλά (συνδυασμός βάρους/ταχύτητας/αυτονομίας πτήσης), ικανότητα για αυτόματη κίνηση κάμερας ανάλογα με την κίνηση του κεφαλιού του χειριστή και όλα αυτά με απαίτηση μόλις 2 λεπτών για να αναπτυχτεί και να βρεθεί σε κατάσταση πτήσης. Η φιλικότητα του στο χρήστη έχει κατεβάσει τις επιχειρησιακές απαιτήσεις για το χρόνο εκπαίδευσης του χειριστή μόλις στη μία ημέρα, ενώ το κόστος του UAV είναι αμελητέο, μόλις 2.455 ευρώ.
Μελλοντικά το ΓΕΣ σχεδιάζει το UAV του να έχει ικανότητα αυτόνομης πτήσης με GPS. Και μάλιστα με αύξηση των δυνατοτήτων (εμβέλειας, φορτίου) και βελτίωση στη σχεδίαση του νέου τηλεχειριστηρίου. Σημειώνουμε μάλιστα πως ο χρόνος εκπαίδευσης χειριστή για το Ρομποτικό Σύστημα του ΓΕΣ είναι μόλις μια ημέρα ήδη, όταν ένα αερομοντέλο απαιτεί 4-5 εβδομάδες και σε περίπτωση λάθους ή αστοχίας του χειριστού, οι πιθανότητες καταστροφής του ρομποτικού οχήματος είναι πολύ λιγότερες χάρη στα συστήματα ελέγχου που διαθέτει (αυτόματη διόρθωση υψομέτρου, διόρθωση αυτόματης αλλαγής πορείας κ.λπ.), αφού το ρομποτικό όχημα βασίζεται σε μικροϋπολογιστές για έλεγχο στοιχείων και για να επιφέρει διορθώσεις στην πορεία του, αλλά και να εκτελέσει την αποστολή του με βοήθεια αυτόματου πιλότου, ενώ το τηλεκατευθυνόμενο χρησιμοποιεί απλά ηλεκτρονικά και βασίζεται στην εμπειρία του χειριστή. Παράλληλα το ΓΕΣ επικεντρώνεται και στην εξέλιξη Α/Φ για παρατήρηση σε μεγαλύτερο βάθος, κάτι που σίγουρα ανησυχεί την τουρκική πλευρά που συχνά έχει κατηγορηθεί ότι στέλνει δικά της UAV πάνω από τα ελληνικά νησιά. Ο στόχο τους ΓΕΣ είναι αυτή του η ανάπτυξη να έχει αυξημένες δυνατότητες για παρατήρηση σε μεγαλύτερο βάθος με την αυτονομία να φτάνει τα 30-50 λεπτά, την εμβέλεια τα 10-12 χλμ., την ταχύτητα τα 40-60 χλμ./ώρα, να υπάρχει δυνατότητα για εκτόξευση χωρίς αναγκαιότητα αεροδιαδρόμου (με κάποιο σύστημα ανάλογο αυτών που ήδη χρησιμοποιεί ο Ελληνικός Στρατός), τις διαστάσεις του να φτάνουν στο άνοιγμα πτερύγων 168 εκατοστά και την άτρακτο τα 118 εκατοστά και βέβαια να υπάρχει αυτόματος πιλότος και GPS και όλα αυτά χωρίς το κόστος να ξεπεράσει τα 2.400 ευρώ (μικρότερο δηλαδή από το υπάρχον!).


Συσκευή εντοπισμού
Το ΓΕΣ έχει κατασκευάσει όμως και μία μοναδική συσκευή για την εκπαίδευση δυτών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στις ειδικές του δυνάμεις όσο και σε πολιτικές χρήσεις. Ο μηχανισμός μέσω ενός δικτύου περίπλοκων αισθητήρων, με χρήση του υπάρχοντος δικτύου κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούμε όλοι καθημερινά για τα κινητά μας τηλέφωνα και GPS, αναφέρει τη θέση του δύτη με αποστολή προς τον εκπαιδευτή SMS και μάλιστα με κόστος απλού μηνύματος! Ο εκπαιδευτής όμως δεν είναι απλά ένας παθητικός δέκτης, καθώς δύναται να στείλει μήνυμα στη συσκευή από το κινητό του τηλέφωνο, ώστε να χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα ενεργοποίησης φωτισμού εντοπισμού της συσκευής, από τον εκπαιδευτή με την αποστολή ενός απλού SMS προς τη συσκευή, που είναι φυσικά αδιάβροχη και επιπλέουσα και με δυνατότητα μελλοντικό να γίνει και σε μικρότερες διαστάσεις ανάλογο με τις επιχειρησιακές απαιτήσεις, να χρησιμοποιηθεί με ελάχιστες τροποποιήσεις και σε πλωτά μέσα αλλά και σε στρατιωτικά οχήματα σύμφωνα με τις επιχειρησιακές απαιτήσεις. Εντυπωσιακό και αυτή τη φορά είναι το χαμηλό κόστος της συσκευής, καθώς πέρα από το μεράκι των στελεχών απαιτούνται μόλις 167 ευρώ!


Βραχυπρόθεσμοι στόχοι
Σύντομα το ΓΕΣ αναμένεται να αποκτήσει και το δικό του στόλο από μη επανδρωμένα οχήματα που θα περιπολούν σε μεγάλες εγκαταστάσεις με τη χρήση αισθητήρων, θα ανιχνεύουν νάρκες, θα εκτελούν αποστολές Έρευνας και Διάσωσης σε συνεργασία με πολιτικούς φορείς θα δίνουν λύσεις σε θέματα πρόληψης πυρκαγιών και δασικής προστασίας, έρευνας σε δύσβατες περιοχές, αντιμετώπισης λαθρομετανάστευσης κ.λπ. Σε αυτά τα οχήματα θα βασιστούν και τα Ρομποτικά Οχήματα Μάχης, ενώ το στρατόπεδο του μέλλοντος από όπου θα ξεκινούν οι “ρομποτικοί μαχητές” θα προστατεύεται από Δίκτυα Αισθητήρων που θα κάνουν χρήση αισθητήρων για επιτήρηση μεγάλων εκτάσεων, θα αναφέρουν αυτοματοποιημένα κάθε περιστατικό προσπάθειας παραβίασης και βέβαια θα ενεργοποιούν αυτόματα διαδικασίες συναγερμού. Τέλος στο ΓΕΣ ακολουθώντας τη διεθνή πρακτική, δουλεύουν και πάνω στα συστήματα Αυτόματης Σκόπευσης, αλλά και Χειρισμού Όπλων από Απόσταση.


Η “ψυχή” των ρομπότ
Ο αξιωματικός του Στρατού Ξηράς αντισυνταγματάρχης Ε.Π. (Έρευνας Πληροφορικής) Μανώλης Φραγκουλόπουλος είναι η «ψυχή» των ελληνικών ρομπότ, κάποιοι ίσως να τον έχουν δει από κοντά σε πρόσφατη έκθεση στην Τεχνόπολη στο Γκάζι όπου παρουσίασε ένα εξελιγμένο αντίγραφο του γνωστού από τις ταινίες «Πόλεμος των Άστρων» ρομπότ R2D2 (Artoo Detoo). Μάλιστα, ο Μανώλης Φραγκουλόπουλος δεν έκανε απλά το κέφι του, αλλά ανέπτυξε και δικές του πατέντες (σ.σ.: το δικό του μπορούσε να εκφράζει συναισθήματα) τις οποίες οι Αμερικανοί ειδικοί θεώρησαν αρκετά χρήσιμες για τα πιστά αντίγραφα που ίσως φτιαχτούν στο μέλλον.
Ο εφευρέτης του Ελληνικού Στρατού από μικρό παιδί, μάλιστα, έχει φτιάξει δεκάδες κατασκευές, όπως ένα ραδιοφωνικό σταθμό στα FM απλούς συναγερμούς κ.τ.λ. προτρέποντας όσους νέους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν, αφού ακόμα και με ελάχιστα ευρώ μπορούν να ξεκινήσουν το ταξίδι στο μαγικό κόσμο των ρομποτικών κατασκευών.


Εφημερίδα: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ + 13 - gdailynews
http://www.elnews.gr

Ελληνικός δορυφόρος "τρέλανε" την Ευρώπη

Ελληνόπουλα «εκτόξευσαν» τον δορυφόρο τους με επιτυχία κι έφυγαν από τη Μόσχα με το «χάλκινο μετάλλιο»! Ο λόγος για τον καθηγητή Φυσικής στο 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης, Γιώργο Κοντέλλη, και δέκα μαθητές του οι οποίοι, αφού κέρδισαν τις εντυπώσεις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών της Microsoft Ελλάς με το μοντέλο δορυφόρου που παρουσίασαν, κατάφεραν να πάρουν το 3ο βραβείο στην κατηγορία του πιο δημοφιλούς και πρωτοπόρου έργου στον αντίστοιχο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που έγινε στη ρωσική πρωτεύουσα από 20 έως 25 Μαρτίου 2011.

«Στη Μόσχα έγινε ουσιαστικά η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της ελληνικής συμμετοχής στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κατασκευής CanSat τον περασμένο Αύγουστο στη στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ Αντόγια στη Νορβηγία» είπε μιλώντας στην «Espresso» ο κ. Κοντέλλης:

«Τότε ο μικρός δορυφόρος με το όνομα Ικαρομένιππος (Icaromenippus) είχε ταξιδέψει σε ύψος 1.000 μέτρων και είχε επιστρέψει στη Γη με τη βοήθεια ενός αλεξίπτωτου. Πρόκειται για έναν δορυφόρο σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού που ζυγίζει 350 γραμμάρια. Τα παιδιά είχαν προσαρμόσει τον βασικό μηχανισμό του δορυφόρου, δηλαδή έναν μίνι ηλεκτρονικό υπολογιστή, έναν πομπό και αισθητήρες οι οποίοι μπορούν να συλλέξουν πληροφορίες και να μετρήσουν σε πραγματικούς αριθμούς την πίεση, τη θερμοκρασία, την υγρασία, τους ρύπους της ατμόσφαιρας στην οποία θα βρίσκεται ο δορυφόρος» σημείωσε ο καθηγητής Φυσικής.

Ο ίδιος εξήγησε ότι στάθηκε αδύνατο να μεταφερθούν στη ρωσική πρωτεύουσα πολλά από τα εξαρτήματα του CanSat, οπότε στην πράξη δεν ήταν εφικτή η εκτόξευση: «Για τον λόγο αυτό, παρουσιάσαμε με εποπτικό υλικό τη λειτουργία του CanSat προκειμένου να γίνει κατανοητή και να εκτιμηθεί από την επιτροπή του διαγωνισμού».

Ο κ. Κοντέλλης είπε ότι θα ήταν πρωτοποριακό και ενδιαφέρον για τα παιδιά να διδάσκονται την κατασκευή ενός δορυφόρου CanSat: «Θα μπορούσε να μπει ως μάθημα επιλογής στα σχολεία η κατασκευή ενός τέτοιου δορυφόρου» επισήμανε και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τον κ. Γιώργο Τάταρη για την πολύτιμη βοήθεια που πρόσφεραν στην τελική παρουσίαση.

Η ομάδα της Μυτιλήνης διάλεξε το όνομα Ικαρομένιππος για τον δορυφόρο της επειδή έτσι λεγόταν ο ήρωας του πρώτου βιβλίου επιστημονικής φαντασίας που έγραψε στην αρχαιότητα (160 μ.Χ.) ο σοφιστής Λουκιανός ο Σαμοσατεύς. Πρόκειται για παρωδία των ταξιδιωτικών μυθιστορημάτων που ήταν αγαπητά κατά τους αυτοκρατορικούς χρόνους, ένα είδος σατιρικής επιστημονικής φαντασίας. Πραγματεύεται ένα φανταστικό ταξίδι του Ικαρομένιππου στη Σελήνη, την οποία ο Λουκιανός παρουσιάζει κατοικημένη από περίεργα όντα.
 
logioshermes.blogspot.com
http://www.elnews.gr

Ελληνική πρωτιά στη Ρομποτική Χειρουργική!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΛΟΚΥΣΤΕΚΤΟΜΗ ΜΕ ΡΟΜΠΟΤ - Η πρώτη ρομποτική επέμβαση μέσω μιας τομής πραγματοποιήθηκε από τον δρα Κ.Μ. Κωνσταντινίδη και τους συνεργάτες του δόκτορες Σ. Χειρίδη, Π. Χρυσοχέρη, Π. Χειρίδη και τον αναισθησιολόγο δρα Χ. Χαριτόπουλο. Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και η ομάδα Ρομποτικής Χειρουργικής του κ. Κ.Μ. Κωνσταντινίδη επιλέχθηκαν με δύο άλλα κέντρα διεθνώς, ένα στην Ιταλία και ένα στην Ελβετία, για να ξεκινήσει συγχρόνως η εφαρμογή της υπερσύγχρονης ρομποτικής τεχνολογίας Singlc Sitc.

Με την τεχνική αυτή πραγματοποιείται η πλήρως ρομποτική χολοκυστεκτομή διά μέσου μιας μόνο τομής 1,5 cm. Η διά μιας τομής ρομποτική χολοκυστεκτομή με χρήση του ρομποτικού συστήματος Da Vinci Si HD που υπάρχει μόνο στο Ιατρικό Κέντρο πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου μέσω μιας μικροτομής κάτω από τον ομφαλό. Η μέση διάρκεια της επέμβασης είναι 40 λεπτά.
«Για τον ασθενή που επιθυμεί να ελαχιστοποιήσει τις ουλές, η ρομποτική χολοκυστεκτομή διά μιας τομής αποτελεί την καλύτερη επιλογή», δηλώνει ο διευθυντής Γενικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και υπεύθυνος Ρομποτικού Προγράμματος Κ.. Κωνσταντινίδης.
Η πρώτη ρομποτική επέμβαση διά μιας τομής πραγματοποιήθηκε από τον δρα Κωνσταντινίδη και τους συνεργάτες του δόκτορες Σ. Χειρίδη, Π. Χρυσοχέρη, Π. Χειρίδη και τον αναισθησιολόγο δρα Χ. Χαριτόπουλο.


Τεράστια εμπειρία
Η χειρουργική ομάδα του Ιατρικού Αθηνών με πρωτοπορία στη λαπαροενδοσκοπική χειρουργική πραγματοποιεί λαπαροσκοπικές επεμβάσεις χολοκυστεκτομής από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, με αποτέλεσμα να έχει τεράστια πείρα στην εν λόγω επέμβαση. Στην κλασική λαπαροσκόπηση για τη χολοκυστεκτομή απαιτούνται 4 τομές ώστε να εισαχθούν όλα τα απαραίτητα εργαλεία καθώς και η ειδική κάμερα, το λαπαροσκόπιο, μέσα στην κοιλιά. Σήμερα με τη Ρομποτική Χειρουργική Single Site το λαπαροσκόπιο και όλα τα εργαλεία μπαίνουν μέσω μιας μόνο μικροτομής στον ομφαλό.
«Η χειρουργική διά μιας τομής δεν είναι καινούρια. Με συμβατικά λαπαροσκοπικά εργαλεία μπορεί να δημιουργηθεί μεγάλη τεχνική δυσκολία γιατί όλα τα εργαλεία δουλεύουν στην ίδια ευθεία. Χάρη στη Ρομποτική τα προβλήματα γωνίωσης λύνονται και επαναφέρουν στον χειρουργό την αίσθηση ότι χειρουργεί κανονικά», συμπληρώνει ο δρ Κωνσταντινίδης.


Άλλες εφαρμογές
Η ομάδα του δρα Κωνσταντινίδη ξεκίνησε τη Ρομποτική Χειρουργική με το σύστημα Da Vinci τον Σεπτέμβριο του 2006. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 1.000 επεμβάσεις γενικής χειρουργικής, ουρολογίας και γυναικολογίας. Στη γενική χειρουργική, ρομποτικά πραγματοποιείται η οισοφαγεκτομή, η αποκατάσταση διαφραγματοκήλης και γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, η καρδιομυοτομή για αχαλασία οισοφάγου, η ολική και υφολική γαστρεκτομή, η δεξιά και αριστερή κολεκτομή, η σιγμοειδεκτομή, η χαμηλή πρόσθια κολεκτομή, η κοιλιοπερινεϊκή και η ορθοπηξία για πρόπτωση του ορθού. Επίσης ηπατεκτομές, επεμβάσεις χοληφόρων, ολικές ή περιφερικές παγκρεατεκτομές και σπληνεκτομές. Πολλά πλεονεκτήματα παρουσιάζει και η ρομποτική επινεφριδεκτομή.
Ιδιαίτερη σημασία αποκτά τον τελευταίο καιρό η χρήση ρομποτικού συστήματος σε παχύσαρκους ασθενείς, εφόσον οι ρομποτικοί βραχίονες μπορούν με την ίδια ευκολία να σηκώσουν οποιοδήποτε βάρος για όσο χρόνο χρειάζεται. Τελευταία συζητείται όλο και περισσότερο η αξία των ρομποτικών συστημάτων στη χειρουργική της νοσογόνου παχυσαρκίας, όπως είναι η κατά Roux-en Y γαστρική παράκαμψη (γαστρικό by-pass).
Η ουρολογική ομάδα του Ιατρικού έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες ριζικές προστατεκτομές για καρκίνο προστάτη, μερικές ή ολικές νεφρεκτομές, ριζικές κυστεκτομές με δημιουργία νεοκύστης και άλλες.
Τέλος, η γυναικολογική ομάδα χρησιμοποιεί το Da Vinci σε κύστεις ωοθηκών, αφαίρεση ινομυωμάτων, λεμφαδενικό καθαρισμό πυέλου και ολική ή υφολική υστεροκτομή με απόλυτη επιτυχία.


Παγκόσμιος πόλος
Το 2011 η ομάδα Κωνσταντινίδη επιλέχθηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία για τις πρώτες επεμβάσεις Single Site και ως κέντρο εκπαίδευσης για τον υπόλοιπο κόσμο λόγω της μακράς της εμπειρίας με τις ρομποτικές επεμβάσεις που ξεπερνούν τις 1.000 και καλύπτουν όλο το φάσμα της γενικής χειρουργικής, ουρολογίας και γυναικολογίας.
Στη ρομποτική χολοκυστεκτομή Single Site τα εργαλεία που είναι εύκαμπτα χιάζονται στο σημείο εισόδου και ηλεκτρονικά το σύστημα αντιστρέφει τους βραχίονες (το δεξί γίνεται αριστερό και το αριστερό δεξί), με αποτέλεσμα οι κινήσεις του χειρουργού να είναι άνετες και φυσικές. Ο δρ Κωνσταντινίδης εξηγεί: «Το σύστημα απαιτεί εκπαίδευση ως προς την έναρξη της επέμβασης και σύνδεση του ρομπότ. Ωστόσο με την ανάλογη χειρουργική εμπειρία και την κατάλληλη επιλογή ασθενών η έκβαση είναι άριστη».
Και προσθέτει: «Χρησιμοποιώντας μία μόνο τομή, η μετεγχειρητική φροντίδα των ασθενών μου έχει ήδη βελτιωθεί με λιγότερα προβλήματα από τις τομές και άριστο αισθητικό αποτέλεσμα».
Ποιος όμως είναι ο κατάλληλος υποψήφιος για την πιο πρόσφατη αυτή εξέλιξη της Χειρουργικής; Οι περισσότεροι ασθενείς που θεωρούνται κατάλληλοι για την κλασική λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή μπορούν να υποβληθούν σε ρομποτική χολοκυστεκτομή Single Site, σύμφωνα με τον δρα Κωνσταντινίδη. «Καθώς το κύριο πλεονέκτημα της αφαίρεσης χολής διά μιας τομής είναι αισθητικό, επιλέγουμε τους ασθενείς μας προσεκτικά και λογικά, μελετώντας την κάθε περίπτωση ξεχωριστά».
Η ρομποτική χολοκυστεκτομή διά μιας τομής πραγματοποιείται μόνο στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών από την ομάδα του δρα Κωνσταντινίδη και τα αποτελέσματα είναι ήδη εντυπωσιακά.

press-time
http://www.elnews.gr

Αεροπλάνο-μυστήριο για τα πετρέλαια του Αιγαίου;

του Κώστα Χαρδαβέλλα
Ένα αεροπλάνο που συμμετέχει σε γεωφυσικές έρευνες για αναζήτηση πετρελαίου και φυσικού αερίου σε όλον τον κόσμο, πετούσε στον ελληνικό εναέριο χώρο το διάστημα 10-15 Απριλίου.
Το συγκεκριμένο αεροσκάφος που βλέπετε στην φωτογραφία, βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην χώρα μας, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Αρχικά, στις 10 Απριλίου φιλοξενήθηκε στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου Κρήτης.
Λίγες ημέρες αργότερα, το ίδιο αεροπλάνο της ARKeX, εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Εκεί παρέμεινε σταθμευμένο στις 14 και 15 Απριλίου.
Ανήκει στην βρετανική εταιρεία ARKeX, η οποία ειδικεύεται στις υπηρεσίες υποστήριξης γεωφυσικών ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Τον τελευταίο καιρό η εταιρεία ήρθε στο επίκεντρο της δημοσιότητας, εξαιτίας ενός "μαγνητόμετρου" που ανέπτυξε αξιοποιώντας τη διαστημική τεχνολογία.
Το "μαγνητόμετρο" βοηθάει σημαντικά τις εταιρείες πετρελαίου και αερίου στο να εντοπίζουν τις καλύτερες τοποθεσίες για τη διάνοιξη πηγαδιών. Το όργανο είναι τοποθετημένο στην "μύτη" του μικρού αεροσκάφους το οποίο μπορεί να πετάξει πάνω από την περιοχή που παρουσιάζει ενδιαφέρον για γεωλογική έρευνα και να καταγράψει τα διάφορα σήματα κάτω από το έδαφος. Το κόστος της εκτέλεσης μιας τέτοιας έρευνας είναι 10 φορές φθηνότερο από ό,τι εκείνο μιας παραδοσιακής σεισμικής έρευνας.
Η ARKeX, με την συγκεκριμένη τεχνολογία, παρέχει πολύτιμες γεωλογικές πληροφορίες ώστε να αποκτήσει ο ενδιαφερόμενος μια πλήρη εικόνα του τι ακριβώς συμβαίνει κάτω από την επιφάνεια που εξερευνά.
Η επίσκεψή του αεροσκάφους στην Ελλάδα, και μάλιστα σε δύο ακραία σημεία, από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη, προφανώς συνδέεται με το ενδιαφέρον ξένων εταιρειών για έρευνες με σκοπό τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ένα ενδιαφέρον που αποτελεί πλέον "κοινό μυστικό", αλλά οι επίσημες πληροφορίες και τα στοιχεία για το "ποιός, πού και πότε" κρατώνται ως επτασφράγιστο μυστικό.

newsbomb.gr
http://www.elnews.gr

Στη Λιβύη ζούν λιγότεροι άνθρωποι κάτω από το όριο της φτώχειας από ότι στην Ολλανδία…


Πώς περνούσε η Λιβύη επι Γκαντάφι; Πως περνούσε ο κόσμος; Ήταν καταπιεσμένος, όπως γενικά μαθαίνουμε; Ας ρίξουμε μια ματιά στα γεγονότα.Πριν ξεσπάσει το χάος, η Λιβύη είχε ένα χαμηλότερο ποσοστό κρατουμένων από την Τσεχική Δημοκρατία. Βρισκόταν στην 61η θέση. Η Λιβύη είχε το χαμηλότερο ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας στην Αφρική. Λιγότερο από το 5% των κατοίκων της πεινούσαν. Ενω στον υπόλοιπο κόσμο οι τιμές των τροφίμων συνεχώς αυξάνονταν, η κυβέρνηση της Λιβύης είχε καταργήσει όλους τους φόρους επί των τροφίμων.

Οι Λίβυοι ήσαν πλούσιοι. Η Λιβύη είχε το μεγαλύτερο κατά κεφαλή εισόδημα στην Αφρική. Η κυβέρνηση φρόντιζε, ώστε ο καθένας να μπορεί να συμμετάσχει στην ευημερία. Ο πλούτος ήταν μοιρασμένος δίκαια. Στη Λιβύη ζούσαν λιγότεροι άνθρωποι κάτω από το όριο της φτώχειας από ότι στην Ολλανδία.
Πως έγινε η Λιβύη τόσο πλούσια; Γιατί έχει πετρέλαιο και δεν επέτρεπε σε ξένες εταιρείες να της το κλέβουν, όπως συμβαίνει στη Νιγηρία, μια χώρα, που σε μεγάλο βαθμό ελέγχεται από την Shell.
Όπως κάθε χώρα, έτσι και η Λιβύη υποφέρει από μια κυβέρνηση διεφθαρμένων γραφειοκρατών, που προσπαθούν να κόψουν ένα ολο και μεγαλύτερο κομμάτι απο την πίτα. Ως απάντηση, ο Γκαντάφι θέσπισε νόμους, με τους οποίους τα έσοδα από το πετρέλαιο να διανέμονται απευθείας στον πληθυσμό της χώρας, γιατί ήταν της γνώμης, ότι η κυβέρνηση δεν ήταν δίκαιη στο λαό, αν και ο Γκαντάφι δεν κατείχε μια επίσημη θέση στην κυβέρνηση. Δεν είναι ο πρόεδρος της Λιβύης, όπως γραφουν οι εφημερίδες. Η θέση του μοιάζει περισσότερο με εκείνη των ιδρυτών των ΗΠΑ και έχει περισσότερο έναν εθιμοτυπικό χαρακτήρα.
Ο σωστός αρχηγός του κράτους στη Λιβύη είναι ο σημερινός πρωθυπουργός της Baghdadi Mahmudi. Όποιος αναφέρει τον Γκαντάφι σαν ηγέτη της Λιβύης, είναι σαν να αποκαλεί τον Χιροχίτο ηγέτη της Ιαπωνίας. Σε αντίθεση με την εικόνα που εμφανίζουν για την Λιβύη τα Μαζικά Μέσα Επιρροής (ΜΜΕ), στην κυβέρνηση της υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Μερικοί είναι οπαδοί του Γκαντάφι και θέλουν να απαλλαγούν από τον πρωθυπουργό. Άλλοι θέλουν να απαλλαγούν και από τους δύο. Και άλλοι θέλουν μόνο ειρήνη. Γίνονται όμως προσπάθειες, να εμφανισθεί η εικόνα μιας λαϊκής εξέγερσης κατά του δήθεν ηγέτη, του Γκαντάφι, παρα το ότι ο Γκαντάφι τελικά είναι μόνο ο αρχιτέκτονας του σημερινου πολιτικού συστήματος της Λιβύης, που είναι ένα μείγμα απο παναραβισμό, σοσιαλισμό και κάποιων ισλαμικών στοιχείων.
Τα βίντεο με διαμαρτυρίες υπερ του Γκαντάφι εξαφανίζονται αμέσως από το Internet. Το “Pro Gaddafi Anti Baghdadi Mahmudi demonstrations in” στο ">www.youtube.com/watch?v=Ce5fLGNg0sk εξαφανίσθηκε…



Το “Pro Gaddafi protests in front of Libyan embassy London”, επίσης στο ">www.youtube.com/watch?v=pRwv0Ac8qbc εξαφανίστηκε κι‘ αυτό…



Μπορούμε να παρομοιάσουμε τους διαδηλωτές στη Λιβύη με εκείνους στην Αίγυπτο ή την Τυνησία; Οχι, καθόλου. Η αντίδραση της κυβέρνησης είναι βίαια και προφανώς ασκείται υπερβολική βία. Ας εξετάσουμε όμως εν συντομία τις δράσεις των διαδηλωτών. Το κτίριο του Λαικού Συνεδρίου πυρπολήθηκε από εξαγριωμένους διαδηλωτές. Αυτό θα έμοιαζε με την πυρπόληση του Καπιτωλίου απο αμερικανούς διαδηλωτές. Πιστεύει κανείς, ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα επέτρεπε κατι τέτοιο;
Οι ταραχές στη Λιβύη δεν ξέσπασαν εξ αιτίας μερικών νεαρών, που ζητούσαν Αλλαγή, όπως έγινε στην Αίγυπτο ή την Τυνησία. Ξεκίνησε, όταν μια ομάδα με το όνομα “Ισλαμικό Εμιράτο του Μπάρκα” (το όνομα της πρώην βορειοδυτικής περιοχής της Λιβύης) έπιασε μερικούς ομήρους και σκότωσε δύο αστυνομικούς. Η εξέλιξη αυτή έχει την ιστορία της. Στις 18. Φεβρουαρίου 2011 μια ομάδα έκλεψε 70 στρατιωτικά οχήματα, αφού προηγουμένως είχε κάνει επίθεση στο λιμάνι και σκότωσε τέσσερις στρατιώτες. Η εξέγερση ξεκίνησε στην πόλη της Βεγγάζης στην ανατολική Λιβύη, κοντα στην Αίγυπτο που βρισκόταν σε αναβρασμό και τα σύνορα δεν ελέγχονταν πλέον. Ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία του για την δημιουργία ενός “Ισλαμικού Εμιράτου της Βεγγάζης”, το οποίο θα μπορούσε να κηρύξει την ανεξαρτησία του.
Απο που λοιπόν προέρχονται οι ξαφνικές διαμαρτυρίες; Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός, ότι οι ομάδες αυτές, που χρηματοδοτούνται εδώ και δεκαετίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, βρήκαν μετα την Τυνησία και την Αίγυπτο την ευκαιρία, να θέσουν ολόκληρη τη Λιβύη υπό τον έλεγχό τους. Μια τέτοια ομάδα, που συνελήφθη πρόσφατα, αποτελούνταν από δεκάδες άτομα αλλοδαπής υπηκοότητας, που είχαν λάβει μέρος σε λεηλασίες και δολιοφθορές. Η λιβυκή κυβέρνηση δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, να έχουν σχέση με το Ισραήλ.
Η Μεγάλη Βρετανία χρηματοδοτούσε έναν πυρήνα της Αλ Κάιντα στη Λιβύη για να δολοφονήσει τον Γκαντάφι. Η κύρια ομάδα της αντιπολίτευσης είναι σήμερα το «Εθνικό Μέτωπο Σωτηρίας της Λιβύης» που χρηματοδοτείται από τη Σαουδική Αραβία, τη CIA και μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας, και συμπορεύτηκε μαζί με άλλες αντιπολιτευτικές ομάδες που τελικά απετέλεσαν το «Εθνικό Συνέδριο της λιβυκής Αντιπολίτευσης». Το Συνέδριο αυτό ανακήρυξε την «Ημέρα της οργής», η οποία βούτηξε στις 17. Φεβρουαρίου την Λιβύη στο χάος. Ξεκίνησε στη Βεγγάζη, μια συντηρητική πόλη, που παραδοσιακά ήταν κατά του Γκαντάφι. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι το «Εθνικό Μέτωπο Σωτηρίας της Λιβύης” διαθέτει εναν αξιόλογο οπλισμό. Ήδη κατα το 1996 είχαν προσπαθήσει να υποδαυλίσουν στην ανατολική Λιβύη μια επανάσταση.
Γιατί είναι οι ΗΠΑ τόσο εναντίον του Γκαντάφι; Γιατί ο Γκαντάφι είναι η κύρια απειλή για την ηγεμονία των ΗΠΑ στην Αφρική, επειδή προσπαθεί να ενώσει την ήπειρο και να την φέρει σε αντίθεση με τις ΗΠΑ.
Πράγματι, ο Γκαντάφι έχει πολλές, που είναι εκ διαμέτρου αντίθετες στα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Κατηγορεί τις ΗΠΑ, ότι δημιούργησαν τον ιό HIV. Ισχυρίζεται, ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από την δολοφονία του Matin Luther King και του John F. Kennedy. Λέει ότι απαγωγείς των αεροπλάνων της 9/11 είχαν εκπαιδευτεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κάλεσε τους Λίβυους να δώσουν αίμα για τα θύματα του 9/11. Ο Γκαντάφι είναι επίσης ο τελευταίος ηγέτης μιας γενιάς μετρίων σοσιαλιστικών και παναραβικών επαναστατών που παραμένουν στην εξουσία μετά απο την εξάλειψη του Nasser και του Χουσεΐν και η Συρία τάχθηκε στο πλευρό του Ιράν.
Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ δεν έχουν κανένα συμφέρον για την δημιουργία ενός ισχυρού αραβικού κόσμου. Εξ αντιθέτου, φαίνεται στα σχέδιά τους να έχουν ενα θεμελιώδες συμφέρον, να εξαναγκάσουν την Λιβύη με την αναρχία και το χάος να γονατίσει.
Προς το τέλος του 2010 η Μεγάλη Βρετανία εξόπλιζε την Λιβύη με προσοδοφόρες πωλήσεις όπλων. Ένας αιματηρός εμφύλιος πόλεμος είναι η καλύτερη εγγύηση για την καταστροφή της Λιβύης. Η φυλετική δομή της λιβυκής κοινωνίας εξακολουθεί να είναι πολύ ισχυρή και πολύ χρήσιμη για την πυροδότηση και αξιοποίηση ενός τέτοιου πολέμου, και η αξιοποίηση, διότι η Λιβύη χωρίζεται ιστορικά σε διαφορετικές εθνοτικές ομάδες.
Tου David Rothscum
Μετάφραση: Εμμανουήλ Σαρίδης
http://www.elnews.gr

20 Έλληνες μισθοφόροι πολεμιστές αγωνίζονται στο πλευρό του Μ.Καντάφι


Τουλάχιστον 20 Έλληνες υπηρετούν ως μισθοφόροι για τις δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι σε ένα σύνολο 400 έως 500 Ευρώπαίων μισθοφόρων που πολεμούν με τις κυβερνητικές δυνάμεις στη Λιβύη, σύμφωνα με το EUobserver. Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι Ευρωπαίοι που έχουν στρατολογηθεί και ενισχύουν τα κυβερνητικά στρατεύματα της Λιβύης από χώρες της Ε.Ε. είναι Βέλγοι, Βρετανοί, Γάλλοι και Έλληνες ενώ έχει αναφερθεί η παρουσία μεγάλου αριθμού Πολωνών χειριστών ελικοπτέρων. H πλειοψηφία ωστόσο των μισθοφόρων είναι από τη Λευκορωσία, τη Σερβία και την Ουκρανία.

Πρόκειται για πρώην στρατιωτικούς, τεχνικούς και χειριστές αεροσκαφών και ελικοπτέρων, στελέχη ειδικών δυνάμεων και παραστρατιωτικούς βετεράνους εκπαιδευμένων στη χρήση βαρέων όπλων με καλή γνώση των σύγχρονων τακτικών μάχης.
Οι πληροφορίες του EUobserver προέρχονται κυρίως από τον Μιχάλη Κουτουζή, ο οποίος ταξίδεψε στη βόρειο Αφρική το περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο. Ο Μιχάλης Κουτουζής είναι ειδικός στο οργανωμένο έγκλημα και εργάζεται για τη γαλλική Lotophages Consulting, που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στον ΟΗΕ, σε ευρωπαϊκούς οργανισμούς και στη γαλλική κυβέρνηση.
Οι Έλληνες υπηρετούν κυρίως σε διοικητικές θέσεις ή στην λογιστική υποστήριξη των κυβερνητικών δυνάμεων. Υπάρχουν ωστόσο "τουλάχιστον πέντε" στην πρώτη γραμμή του μετώπου, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει στις ελληνικές ειδικές δυνάμεις και βρίσκονται επικεφαλής ομάδων που επιχειρούν καταδρομές στις γραμμές των επαναστατών. Η αμοιβή των μισθοφόρων αυτών κυμαίνεται από 2000 μέχρι 5.000 δολάρια την ημέρα, ανάλογα με την θέση που υπηρετούν.
Στη συντριπτική τους πλειοψηφία πάντως οι απλοί στρατιώτες μισθοφόροι που επανδρώνουν τις μονάδες του Καντάφι στη πρώτη γραμμή προέρχονται από αφρικανικές φυλές και συγκεκριμένα από το Τσαντ, το Νίγηρα, το Μάλι, τη Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία και τη Σομαλία.
Ως πύλη εισόδου των μισθοφόρων έχουν αναφερθεί τα εναπομείναντα στις κυβερνητικές δυνάμεις στρατιωτικά αεροδρόμια. Οι απώλειες και οι λιποταξίες έχουν περιορίσει την συμβατικού Στρατού του Μ.Καντάφι σε περίπου 30.000 ωστόσο οι γιοί του διοικούν ακόμη τρεις επίλεκτες ταξιαρχίες με καλά εξοπλισμένο προσωπικό που αριθμεί τους 35.000 με 50.000 συνολικά. Εκεί είναι ενταγμένοι και οι Έλληνες μισθοφόροι.
Αναφέρεται ότι υπάρχουν "Δύο Έλληνες αξιωματικοί που ηγούνται ειδικής μονάδας Ευρωπαίων μισθοφόρων που έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη των επαναστατών, αφού έχει καταφέρει πολλές φορές να ανατρέψει την αρνητική για τους κυβερνητικούς εξέλιξη της μάχης στην Μπρέγκα, αρχικά και κατόπιν στην Μισράτα. Είναι εξοπλισμένοι με ανατολικής προέλευσης εξοπλισμό".
Παραδόξως σήμερα το ρόλο της στρατολόγησης των μισθοφόρων τπου Μ.Καντάφι τον έχει αναλάβει μια ισραηλινή εταιρεία η Global CST3, η οποία ιδρύθηκε και διευθύνεται από τον υποστράτηγο ε.α. Ιsrael Ziv και αυτό καταδεικνύει ποτι το Ισραήλ στηρίζει με κάθε τρόπο τον Λίβυο ηγέτη καθώς είναι άμεσα αναμεμιγμένο στην αποστολή χιλιάδων αφρικανών μισθοφόρων προς ενίσχυση του δικτάτορα της Λιβύης και η απόφαση ελήφθη από τα υψηλότερα κυβερνητικά κλιμάκια καθώς εκτιμάται ότι η πτώση του Καντάφι ενδέχεται να οδηγήσει στην ανάδειξη ριζοσπαστικής ισλαμικής κυβέρνησης στην Τρίπολη.Ήταν η μία από τις δύο ισραηλινές εταιρείες που είχαν εκπαιδεύσει τις ενόπλες δυνάμεις της Γεωργίας πριν από το πόλεμο του Αυγούστου 2008 και πλέον δηλώνει έτοιμη να αναλάβει τη στρατιωτική ανοικοδόμηση της αποσχισθείσας Αμπχαζίας!
Η πηγή της είδησης είναι Ισραηλινός δημοσιογράφος της εφημερίδας Yedioth Aharonoth, σύμφωνα με τον οποίο σε συνεδρίαση της 18ης Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu, ο υπουργός Άμυνας Ehud Barak και ο υπουργός Εξωτερικών Avigdor Lieberman αποφάσισαν να αναθέσουν στην Global CST τη στρατολόγηση, τον εξοπλισμό και τη προώθηση των Αφρικανών μισθοφόρων στο έδαφος της Λιβύης. Οι ομάδες αυτές θα τάσσονταν υπό τις εντολές του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Λιβύης, Abdullah Sanoussi.
Στην συνεδρίαση παρέστησαν επίσης ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Βoρείου Αφρικής του ΥπΕξ Salom Koen και ο αρχηγός της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών (Αman) υποστράτηγος Aviv Kokhavi, ο οποίος εξέθεσε τα «φονταμενταλιστικά και θρησκευτικά χαρακτηριστικά» της επανάστασης της Λιβύης, καθώς και την ανάμιξη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην χώρα, και κυρίως στην Βεγγάζη.
Ακολούθησε συνάντηση σε στρατιωτική βάση στην πρωτεύουσα του Τσαντ μεταξύ Ισραηλινών αξιωματούχων, περιλαμβανομένων από ισραηλινής πλευράς ενός ταξίαρχου ε.α., ενός πρώην υπουργού Εξωτερικών και ενός τέως πρέσβη αφενός και από πλευράς Λιβύης του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών Abdullah Sanoussi και αξιωματούχων πιστών του Qaddafi αφετέρου.
Εκει ο Sanoussi ζήτησε από την ισραηλινή εταιρεία που ειδικεύεται στη παροχή στρατιωτικών συμβούλων, να ενισχύσει το καθεστώς με μισθοφορικές μονάδες και ιδίως με μονάδες που έχουν εκπαιδευτεί σε μάχες σε αστικές περιοχές. Συμφωνήθηκε επίσης η μεταφορά των μονάδων στο Τσαντ και εν συνεχεία σε επιλεγμένες περιοχές της Λιβύης.
Ως αντάλλαγμα οι εκπρόσωποι του καθεστώτος Qaddafi παρείχαν στην ισραηλινή εταιρεία και κατ' επέκταση στο Ισραήλ, εγγυήσεις για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων από τα κοιτάσματα της Λιβύης, μετά την καταστολή της εξέγερσης. Παράλληλα, οι Λίβυοι δεσμεύθηκαν να υπογράψουν με την Global CST συμφωνία για την αναδιοργάνωση των ενόπλων δυνάμεων και των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας. Οι εκπρόσωποι του Λίβυου ηγέτη δεσμεύθηκαν επίσης να επιτρέψουν στην εταιρεία να πραγματοποιεί ανεμπόδιστα επιχειρήσεις από τα εδάφη της Λιβύης κατά γειτονικών εχθρικών χωρών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters