Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Τα εμφυτεύσιμα μικροτσίπ, ο διανοητικός έλεγχος και η Κυβερνητική...


Στην παρακάτω αναδημοσίευση υπάρχουν κάποιες μεταφραστικής προέλευσης "ατέλειες" για τις οποίες δεν ευθυνόμαστε μιας και δεν επιμεληθήκαμε εμείς της μεταφράσεως. Ωστόσο αυτά που καταγγέλονται απο την κ. Andria είναι τόσο σημαντικά και για αυτό δενπρέπει να είμαστε τόσο αυστηροί στην ερμηνευτική απόδοση του πρωτότυπου δημοσιεύματος και σε τυχόν ασυνταξίες ή ανορθογραφίες.

"Αυτή η τεχνολογία συνδέει τους εγκεφάλους των ανθρώπων, μέσω εμφυτευματων Μικροτσίπ, με
δορυφόρους που ελέγχονται από γιγαντιαίους υπολογιστές που ευρίσκονται στο έδαφος" Rudy Andria

Η Κα Rauni Kilde, Δόκτωρ στην ιατρική, παλαιά ιατρική προϊστάμενη, αξιωματιος, για την Λαπωνία (Φινλανδία του Βορρά), είναι μια εκ των πιό θαρραλέων επαγγελματιών υποστηρικτών μας. Της απενεμήθη διάκριση από την CAHRA για την εμφάνιση της σε βίντεο, μη διαθέσιμο επί του παρόντος, που πραγματοποιήθηκε από την...
Transmedia Παραγωγές Londres, στην Αγγλία.

Παρακαλείσθε να δείτε το κείμενο που καταχωρήθηκε στην τιμητικη πλακα διάκρισης στο awardlst Μας εξουσιοδότησε να ταχυδρομήσουμε το άρθρο, δείγμα της πιο σθεναρός υποστήριξης που μας έχει προσφέρει κανείς. Τις πιο ειλικρινείς ευχαριστίες μας στην ιατρό Κilde.

Το παρακάτω άρθρο, αρχικά, δημοσιεύθηκε στην έκδοση του 36ου έτους της εφημερίδας ,φινλανδικής γλώσσας, SPEKULA,(3Ο τριμηνο,1999). Σχολιασμοί d’ Eleanor White: SPEKULA , είναι μια δημοσίευση των φοιτητών ιατρικής της Φινλανδίας του... Βορρά, και των ιατρών του Πανεπιστημίου ΟLK της πόλης Ούλου. Αποστέλλεται σε όλους τους φοιτητές ιατρικής της Φινλανδίας και σε όλους τους ιατρούς της Φινλανδίας του βορρά σε 6500 αντίγραφα

ΤΑ ΕΜΦΥΤΕΥΣΙΜΑ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ Ο ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ. ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ SPEKULA,
3ο τρίμηνο, 23 Οκτωβρίου 1999 Από την Rauni-Leena Luukanen-Kilde, παλαιά ιατρική προϊστάμενη, αξιωματιος, για την Λαπωνία . Το 1948, ,o Norbert Weiner εξέδωσε ένα βιβλίο, KYBERNHTIKH, που την καθορίσαμε σαν μια θεωρία της επικοινωνίας και του νευρολογικού ελέγχου, που ήταν σε ισχύ στους μικρούς κύκλους εκείνης της εποχής. Ο Yoneji Masuda, «πατέρας της κοινωνίας της πληροφορίας» φώναξε ψηλά και δυνατά, την ανησυχία του να δούμε την ελευθερία μας να απειλείται κατά τρόπο Οργουελικο, από την τεχνολογία της Κυβερνητικής, παντελώς άγνωστης από την πλειοψηφία των ανθρώπων.

Αυτή η τεχνολογία συνδέει τους εγκεφάλους των ανθρώπων, μέσω εμφυτευματων Μικροτσίπ, με δορυφόρους που ελέγχονται από γιγαντιαίους υπολογιστές που ευρίσκονται στο έδαφος. Τα πρώτα εμφυτευματα στον εγκέφαλο τοποθετήθηκαν χειρουργικά το 1974, στην Πολιτεία του Οχάιο, στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως επίσης και στην Στοκχόλμη στην Σουηδία. Εγκεφαλικά ηλεκτρόδια παρενεβληθησαν στο κρανίο μωρών, το 1946, εν αγνοία των γονέων των. Κατά τα έτη 50 και 60, εμφυτευματα ηλεκτρικά παρενεβληθησαν στους εγκεφάλους ζωών και ανθρώπων, ειδικότερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατά την έρευνα για την τροποποίηση του εγκεφάλου και του σώματος. Μέθοδοι διανοητικού έλεγχου χρησιμοποιήθηκαν στις απόπειρες αλλαγής της συμπεριφοράς και της νοοτροπίας των ανθρωπων.

Η άσκηση επιρροής στις εγκεφαλικές λειτουργίες έγινε ο πρωταρχικός σκοπός του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών. Πριν από 30 χρόνια τα εμφυτευματα, μεγέθους 1 εκατοστού ανεκαλυφθησαν στις ραδιογραφίες. Τα επόμενα εμφυτευματα μίκρυναν και έγιναν μεγέθους κόκκου ρυζιού. Κατασκευαζοντο από πυρίτιο και αργότερα από αρσενικό και γάλλιο. Στις ημέρες μας τα εμφυτευματα είναι τόσο μικρά που μπορεί να εμφυτευτούν στον λαιμό στην πλάτη, όπως και ενδοφλεβίως, σε διάφορα μέρη του σώματος κατά την διάρκεια εγχειρίσεων, εν γνώσει ή εν άγνοια του ατόμου. Σήμερα είναι απολύτως αδύνατο να εντοπισθούν ή να αφαιρεθούν.

Τεχνικά είναι δυνατόν να εγχέεται σε κάθε νεογέννητο ένα μικροτσίπ, που θα μπορούσε να λειτουργεί ώστε να ταυτοποιειται το άτομο για την υπόλοιπη ζωή του. Τέτοιου είδους σχέδια συζητούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες μυστικά, χωρίς καμία δημοσίευση των προβλημάτων που εμπλέκονται αναφορικά με τον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής. Στην Σουηδία ο Πρωθυπουργός Όλαφ Πάλμε είχε δώσει εντολή το 1973 να βάλουν εμφυτευματα στους φυλακισμένους., και ο τ. Γενικός Διυθυντης Jan Freese αποκάλυψε ότι ασθενείς σε οίκους ευγηρίας ,εμφυτεύτηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 80.Η τεχνολογία αποκαλύπτεται σε επίσημη αναφορά στην Σουηδία 1972.

STATENS OFFICIELLA UTRADNINGER (SOU.Τα εμφυτευθεντα άτομα μπορούν να παρακολουθούνται παντού. Οι εγκεφαλικές τους λειτουργίες μπορούν επίσης να παρακολουθούνται από απόσταση από μεγάλους υπολογιστές και να αλλοιώνονται μέσω της αλλαγής των συχνοτήτων. Τα πειραματόζωα που χρησιμοποιούνται στα μυστικά πειράματα, συμπεριλαμβάνουν ,φυλακισμένους, στρατιώτες, ψυχασθενείς, ανάπηρα παιδιά, άτομα τυφλά και κωφά, ομοφυλόφιλους και γυναίκες ελεύθερες, ηλικιωμένους και κάθε είδους ανθρώπινης ομάδας που θεωρείται ως περιθωριακή, από τους πειραματιστές της Ελίτ. Τα πειράματα που δημοσιεύθηκαν για τους φυλακισμένους της φυλακής της Πολιτείας της Γιούτα π.χ είναι σοκαριστικα για την συνείδηση.

Η στοχοποιηση των εγκεφαλικών λειτουργιών των ανθρώπων με πεδία και ηλεκτρομαγνητικές δέσμες ( από ελικόπτερα και αεροπλάνα ή δορυφόρους, από άσπρα φορτηγάκια σε στάθμευση, από γειτονικά σπίτια, από τηλεφωνικούς στύλους, από ηλεκτρικά μηχανήματα, GSM, της τηλεόρασης του ραδιοφώνου κλπ.) αποτελεί μέρος του προβλήματος της ακτινοβολίας που πρέπει να αντιμετωπισθεί από κυβερνήσεις δημοκρατικά εκλεγμένες. Εκτός από τον νοητικό ηλεκτρονικό έλεγχο, χημικές μέθοδοι αναπτύχθηκαν επίσης. Ναρκωτικά που αλλοιώνουν το πνεύμα και διάφορα αέρια αρωματικά που επιδρούν αρνητικά στην εγκεφαλική λειτουργία μπορούν να εγχυθουν μέσα από τους αεραγωγούς και τις σωληνώσεις του νερού. Επί πλέον, βακτήρια και ιοί δοκιμάσθηκαν κατ’αυτόν τον τρόπο σε πολλές χώρες.

Η υπερτεχνολογια του σήμερον, που συνδέει τις εγκεφαλικές μας λειτουργίες διαμέσου των μικροτσίπ, ή και χωρίς αυτά, σύμφωνα με την τελευταία τεχνολογία, με υπολογιστές μέσω δορυφόρων στις Ηνωμένες Πολιτείες ή στο Ισραήλ, θέτει την μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα.
Οι τελευταίοι υπερυπολογιστες είναι αρκετά δυνατοί για να επιβλέπουν τον πληθυσμό όλης της γης.

πηγή

Ιστορική απόφαση! Δικαίωση μέσω Ιταλίας για τη σφαγή στο Δίστομο !


Με μια ιστορική απόφαση ιταλικό δικαστήριο δικαιώνει τους συγγενείς θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο, ανοίγοντας τον δρόμο για την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας απέρριψε αίτηση που είχε καταθέσει η Γερμανία, κατά της ευνοϊκής απόφασης του Εφετείου της Φλωρεντίας. Το 2007 το Εφετείο της Φλωρεντίας είχε κρίνει ότι ....ακίνητα της Γερμανίας που βρίσκονται σε ιταλικό έδαφος, μπορούν να κατασχεθούν ώστε να αποζημιωθούν οι συγγενείς των εκτελεσθέντων.

Μάλιστα, η υπόθεση έχει μεταφερθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, κατόπιν προσφυγής της Γερμανίας, ενώ η Ελληνική Πολιτεία έχει ήδη αποστείλει στοιχεία στη Χάγη, προκειμένου να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς των συγγενών των θυμάτων στο Δίστομο.

Και ενώ η Ιταλία δικαίωνε τους κατοίκους του Διστόμου, στην Ελλάδα, Γερμανοί πολίτες, συγκεντρώθηκαν στη γερμανική πρεσβεία στο Κολωνάκι ζητώντας την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα.

Ωστόσο, ο Γερμανός πρόξενος στην Αθήνα τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα γερμανικών αποζημιώσεων, λέγοντας ότι η Γερμανία αναγνωρίζει μόνο το ηθικό κομμάτι της σφαγής του Διστόμου.

Η Σφαγή στο Δίστομο
Στο Δίστομο του νομού Βοιωτίας έγινε κατά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο μια εκ των μεγαλύτερων σφαγών αμάχων από τις στην Ελλάδα Γερμανικές κατοχικές δυνάμεις.

Στις 10 Ιουνίου του 1944 ο Fritz Laufenbach, λοχαγός των SS του 2ου λόχου του 1ου τάγματος του 7ου τεθωρακισμένου συντάγματος της αστυνομίας SS, έλαβε διαταγή να μετακινήσει τον λόχο του από την Λειβαδιά προς το Δίστομο, Στείρι και Κυριάκι με σκοπό τον εντοπισμό ανταρτών στην δυτική πλευρά του Ελικώνα.

Ταυτόχρονα ο 10ος και 11ος λόχος του 3ου τάγματος από την Άμφισσα κατευθυνόταν προς το Δίστομο για να συναντήσουν τον 2ο λόχο.

Οι 3 λόχοι συναντήθηκαν χωρίς να έχουν εντοπίσει αντάρτες εκτός από 18 παιδιά που κρύβονταν σε γύρω στάνες. Έξι από τα παιδιά που προσπάθησαν να δραπετεύσουν εκτελέστηκαν.

Οι Γερμανοί μπήκαν στο Δίστομο και εκφοβίζοντας τους χωρικούς έμαθαν ότι υπήρχαν αντάρτες στο Στείρι. Ο 2ος λόχος κατευθύνθηκε προς τα εκεί και στην θέση Λιθαράκι ,περιοχή του Στειρίου έπεσε σε ενέδρα των ανταρτών του 11ου λόχου του 3ου τάγματος του 34ου συντάγματος του ΕΛΑΣ.

Η μάχη του Στειρίου ήταν σκληρή και κράτησε περίπου μέχρι τις δύο το μεσημέρι αναγκάζοντας τους Γερμανούς σε οπισθοχώρηση . Οι απώλειες των Γερμανών ήταν περίπου 40 νεκροί και των ανταρτών

Τα αντίποινα για την οπισθοχώρηση
Μετά την μάχη οι Γερμανοί μπήκαν στο Δίστομο και σε αντίποινα για τις απώλειές τους άρχισαν την σφαγή όσων κατοίκων έβρισκαν στο χωριό. Η μανία τους ήταν τόσο μεγάλη, ώστε δεν ξεχώριζαν από το μακελειό ούτε τα γυναικόπαιδα ούτε τους ηλικιωμένους. Τον ιερέα του χωριού τον αποκεφάλισαν, βρέφη εκτελέστηκαν και γυναίκες βιάστηκαν πριν θανατωθούν.

Η σφαγή σταμάτησε μόνον όταν νύχτωσε και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Λειβαδιά, αφού πρώτα έκαψαν τα σπίτια του χωριού. Οι εκτελέσεις συνεχίστηκαν και κατά την επιστροφή των Γερμανών στην βάση τους, καθώς σκότωναν όποιον άμαχο έβρισκαν στον δρόμο τους.

Οι νεκροί του Δίστομου έφτασαν τους 228, εκ των οποίων οι 117 γυναίκες και 111 άντρες, ανάμεσά τους 53 παιδιά κάτω των 16 χρόνων. Η μαρτυρία του απεσταλμένου του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού Eλβετού George Wehrly ο οποίος έφτασε στο Δίστομο μετά λίγες μέρες μιλάει για 600 νεκρούς στην ευρύτερη περιοχή.

Ένας από τους επικεφαλής που θεωρήθηκε υπεύθυνος για την σφαγή στο Δίστομο Χανς Τσάμπελ (Hans Zampel) μετά το τέλος του πολέμου συνελήφθη στην Γαλλία και εκδόθηκε στην Ελλάδα. Στην πορεία ζητήθηκε η μεταφορά του στην Γερμανία για τις εκεί έρευνες όπου και παρέμεινε. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ζει ως σήμερα ελεύθερος

Ο λοχαγός των SS Φριτς Λάουτενμπαχ (Fritz Lautenbach) είναι ο άνθρωπος που εκτέλεσε την εντολή και συνέταξε την σχετική ψευδή αναφορά. Η αναφορά του Lautenbach αμφισβητήθηκε άμεσα από τον επίσης αυτόπτη μάρτυρα της μυστικης αστυνομίας, Georg Koch.(πηγή)



«Οι Γερμανοί αγνοούν τι έγινε στο Δίστομο»

Ο Αργύρης Σφουντούρης καταθέτει τη συγκλονιστική μαρτυρία του σε ελβετικό ντοκυμαντέρ.

Πριν από περίπου 10 χρόνια ο ελβετός σκηνοθέτης Στέφαν Χάουπτ αποφάσισε να ανεβάσει την «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη στη Ζυρίχη. Χρειαζόταν έναν Ελληνα, όχι απαραιτήτως ηθοποιό, για να διαβάσει αποσπάσματα του έργου. 
 
Συναντήθηκε με τον Αργύρη Σφουντούρη, ο οποίος, συμπτωματικά, ήταν ο μεταφραστής της «Ασκητικής» στα γερμανικά. Ο Χάουπτ γνωρίστηκε καλύτερα μαζί του. Εμαθε ότι στις 10 Ιουνίου 1944 ο τετράχρονος τότε Σφουντούρης επέζησε από τη σφαγή των 218 κατοίκων του Διστόμου από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής. 
 
Ο Αργύρης έχασε όλη την οικογένειά του (λόγος για τον οποίο ο ίδιος δεν έκανε ποτέ οικογένεια). Κατέληξε σε ορφανοτροφείο της Ελβετίας και κατάφερε να γίνει σπουδαίος επιστήμονας στα Μαθηματικά και στην Αστροφυσική, χωρίς ποτέ να σταματήσει τον αγώνα για τη δικαίωση των θυμάτων του Διστόμου, η οποία δεν έχει έρθει ακόμη. Ο Χάουπτ αποφάσισε να γυρίσει ένα ντοκυμαντέρ που θα τιμούσε όχι μόνο τον Σφουντούρη αλλά όλους εκείνους που είχαν παρόμοια βιώματα στην παιδική ηλικία τους και οι οποίοι τελικά κατάφεραν να επιβιώσουν. Ετσι δημιουργήθηκε το «Ενα τραγούδι για τον Αργύρη», με το οποίο ο Αργύρης Σφουντούρης χρησιμοποιεί τη δική του μικρή ιστορία ως ασπίδα για την προστασία της ευρύτερης Ιστορίας, η οποία «κινδυνεύει να διαστρεβλωθεί», όπως μας είπε στη συνάντηση που είχαμε πριν από λίγες ημέρες μαζί του.
 
- Ηταν εύκολο να μιλήσετε για το τραγικό παρελθόν σας μπροστά στον φακό;

«Χρειάστηκε λίγη προσπάθεια για να ανοιχτώ, γιατί το θέμα είναι δύσκολο και προσωπικό. Η δική μου ιστορία όμως ήταν απλώς η μαγιά για κάτι ευρύτερο. Θεώρησα αναγκαίο να γίνει γνωστό το γεγονός της σφαγής του Διστόμου, γιατί στην Ελλάδα μπορεί να το γνωρίζουν, όχι όμως και στη Γερμανία, όπου αποφεύγουν να συζητήσουν για αυτά τα θέματα, με αποτέλεσμα η Ιστορία να διαστρεβλώνεται. Τα εγκλήματα πολέμου δεν πρέπει να αποκαλούνται απλώς “πολεμικά γεγονότα” ή “μάχες”. Είναι ανεπίτρεπτο η σφαγή του Διστόμου να θεωρείται μάχη μεταξύ ελλήνων ανταρτών και γερμανικών στρατευμάτων κατοχής. Λες και δεν υπάρχουν νόμοι ή οι συνθήκες της Γενεύης και της Χάγης, που όχι μόνο απαγορεύουν την εκτέλεση άμαχου πληθυσμού, αλλά επιβάλλουν στις κατοχικές δυνάμεις να προστατεύουν τους κατακτημένους. Αυτές τις συνθήκες, που ούτε καν ο Χίτλερ δεν καταπάτησε, τις ακυρώνει με τη δικογραφία της η σημερινή Γερμανία λέγοντας ότι δεν υπάρχει νομοθεσία για την αποζημίωση των θυμάτων του Διστόμου».

- Πού αποδίδετε αυτή την προσπάθεια αποσιώπησης της αλήθειας;

«Στην κακή συνείδηση. Η πλειονότητα του γερμανικού λαού το 1945 ήταν άνθρωποι που, είτε ενεργά είτε παθητικά, είχαν υποστηρίξει το καθεστώς του Χίτλερ. Μπορεί να εκτελέστηκαν κάποιοι στη Νυρεμβέργη, στη Γερμανία όμως κυριαρχούσαν ακόμη οι ναζί. Αυτοί επηρέασαν την πολιτική της μεταπολεμικής Γερμανίας». - Πολλές πρόσφατες γερμανικές ταινίεςκυρίως ντοκυμαντέρ- παρουσιάζουν μια μάλλον αρνητική για τους Γερμανούς εικόνα εκείνης της εποχής.Δεν συμφωνείτε ότι στη Γερμανία γίνεται αυτοκριτική; «Το πρόβλημα με τη Γερμανία είναι ότι υπάρχει μόνο μια μειονότητα αποτελούμενη από ιστορικούς, καλλιτέχνες και νομικούς, οι οποίοι ασχολούνται εντατικά με το θέμα διακηρύσσοντας την αλήθεια. Ολοι αυτοί οι άνθρωποι δεν ξεπερνούν τις 80.000 σε ένα σύνολο 80 εκατομμυρίων. Η επίσημη Γερμανία και μαζί της η μεγάλη πλειονότητα του γερμανικού λαού επιθυμούν τη διάψευση- την “τελειωτική γραμμή”, όπως την αποκαλούν. Να κλείσει το θέμα οριστικά. Αυτό λέγεται αποσιώπηση της πραγματικότητας. Το 1994, στην 50ή επέτειο της σφαγής του Διστόμου, οργανώσαμε στο πολιτιστικό κέντρο των Δελφών ένα συνέδριο ειρήνης καλώντας επιστήμονες από την Ελλάδα και τη Γερμανία για μια συζήτηση με στόχο την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον και τη διδαχή των ορίων της υπακοής των στρατιωτών. Διότι, κακά τα ψέματα, οι Γερμανοί στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είχαν μεταμορφωθεί σε κτήνη, όπως στον πόλεμο του Ιράκ οι Αμερικανοί μεταμορφώθηκαν σε κτήνη. Καλέσαμε φυσικά τη γερμανική πρεσβεία. Οχι μόνο δεν δέχθηκαν, αλλά προσπάθησαν να ακυρώσουν το συνέδριο. Δεν ήθελαν να συζητηθεί το θέμα».

- Κάποια στιγμή όμως δεν πρέπει να κλείσει οριστικά το θέμα; Εσείς άλλωστε δεν είστε το τρανό παράδειγμα του ανθρώπου που όχι μόνο δεν επέτρεψε στον εαυτό του να τον καταβάλει το παρελθόναλλά το αξιοποίησε για το μέλλον;

«Αλλο το να σε καταβάλλει το παρελθόν σου και άλλο να το διαψεύδεις. Το ζήτημα είναι να υπάρχει ιστορική αλήθεια. Με το να μη γίνει καμία δίκη μεταπολεμικά στη Γερμανία εναντίον των θυτών σημαίνει ότι δεν καταδίκασαν την ίδια την πράξη- κάτι που θα λειτουργούσε και παραδειγματικά για το μέλλον: να ξέρουν οι στρατιώτες που στέλνονται στους πολέμους τι επιτρέπεται να κάνουν και τι όχι. Συναντώ σχολικές τάξεις στη Γερμανία που μου λένε ότι δεν γνωρίζουν τίποτε για τη δράση των γερμανικών στρατευμάτων στα Βαλκάνια. Στη Γερμανία διδάσκονται επιλεκτικά την Ιστορία».

- Πιστεύετε ότι δεν έπαιξε ρόλο η δίκη της Νυρεμβέργης;

«Αφορούσε μόνο τους αξιωματούχους του Χίτλερ. Στην Ελλάδα είχαμε δεκάδες γερμανούς κρατουμένους που είχαν κάνει εγκλήματα πολέμου. Για παράδειγμα, ο Μέρτεν, που ως γενικός διοικητής είχε την ευθύνη της αποστολής των Εβραίων από την Ελλάδα στη Γερμανία, έστειλε 50.000 Εβραίους της Θεσσαλονίκης στον θάνατο και στη συνέχεια, το 1959, επέστρεψε στην Ελλάδα για να γίνει πρόξενος της Γερμανίας! Ευτυχώς κάποιοι τον αναγνώρισαν. Θα δικαζόταν εδώ, αν η κυβέρνηση της Γερμανίας δεν είχε καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για να γίνει η δίκη στη Γερμανία- όπου και έγινε, χωρίς τελικά να αποδειχθεί η ενοχή του, καθώς ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε πού έστελνε τους Εβραίους! Μαζί με τον Μέρτεν όμως η τότε ελληνική κυβέρνηση άφησε ελεύθερους όλους τους γερμανούς κρατουμένους που βρίσκονταν εδώ μετά τον πόλεμο. Επίσης παραχώρησε όλη τη δικογραφία, κάτι που θεωρώ απαράδεκτο, γιατί, ενώ θα έπρεπε να είναι τμήμα των ελληνικών ιστορικών αρχείων, η δικογραφία χαρίστηκε στη Γερμανία με την ωμή υπόσχεση δικών που ποτέ δεν έγιναν».

- Αρα η οργή σας δεν περιορίζεται στη στάση της Γερμανίας αλλά και της Ελλάδας;
 
 
«Ασφαλώς. Οταν το 2000 ο ελληνικός Αρειος Πάγος αποφάσισε να δοθεί αποζημίωση στο Δίστομο, η Γερμανία καταδίκασε την απόφαση. Η ίδια η Γερμανία που είχε κάνει ένσταση στην απόφαση του Πρωτοδικείου της Λιβαδειάς ζητώντας τη δίκη στον Αρειο Πάγο. Και μετά η ίδια η Γερμανία δεν αναγνώρισε την απόφαση. Αντί όμως η ελληνική κυβέρνηση να κρατήσει ουδέτερη στάση, όπως όφειλε να κάνει, απαγόρευσε την κατάσχεση περιουσιών του γερμανικού κράτους, μέσω της οποίας κατά κάποιον τρόπο το τελεσίγραφο του Αρείου Πάγου θα υλοποιείτο. Το πρόσχημα ήταν ότι χρειάζεται η υπογραφή του υπουργού Δικαιοσύνης για την κατάσχεση των ξένων περιουσιών. Ολα αυτά για να μη χαλάσουν οι καλές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Ολα γίνονται εις βάρος των θυμάτων. Η δική μας κυβέρνηση για μία ακόμη φορά πρόδωσε τον αγώνα και τα θύματα του πολέμου της Γερμανίας».(πηγή)
 

σας αρέσουν οι ιστορίες ;;

ODYSSEY DAWN- Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ




 
 
 

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/06/blog-post_8180.html

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ "ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ" ΣΤΟΝ ΕΟΤ 2008 - 2009. Κατηγορούνται Άρης Σπηλιωτόπουλος και Κώστας Μαρκόπουλος, αλλά και 14 υπάλληλοι του ΕΟΤ

Η δικογραφία έφτασε στη Βουλή μέσω του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νικόλαου Παντελή. Η δικαστική έρευνα ξεκίνησε μετά από δύο πορίσματα του προέδρου του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή.
Αφορά δαπάνες για φιλοξενίες ατόμων, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις είχαν φύγει από την Ελλάδα, δώρα μεγάλης αξίας, αλλά και απευθείας αναθέσεις, οι οποίες όμως δεν είχαν το χαρακτήρα του κατεπείγοντος όπως απαιτεί ο νόμος.

Οι αποκαλύψεις για το όργιο σπάταλης στον ΕΟΤ, με τις απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, «αγγίζουν» και δυο πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, τον Άρη Σπηλιωτόπουλο και τον Κώστα Μαρκόπουλο, αλλά και 14 υπαλλήλους του Οργανισμού.
 Σύμφωνα με τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης, κατά την επίμαχη διετία τα ταξίδια κόστισαν 1,6 εκατ. ευρώ και ανατέθηκαν σε συγκεκριμένο γραφείο ταξιδίων, το οποίο το 2008 έλαβε 900.000 ευρώ και τον επόμενο χρόνο 700.000 ευρώ. Όμως, τα ταξίδια αυτά δεν είναι βέβαιο ότι πραγματοποιήθηκαν, καθώς δεν έχουν εντοπιστεί όλα τα παραστατικά.

Επίσης, αποκαλύφθηκαν απευθείας αναθέσεις σε εταιρεία δώρων, ύψους 750.000 ευρώ και χωρίς διαγωνισμό. Ειδικότερα, όταν ήρθε η ώρα να επιλεγεί μία εταιρεία που θα αναλάμβανε να προμηθεύει τις δημόσιες σχέσεις με τα διάφορα δώρα που θα χρησιμοποιούσε, ακολουθήθηκε η μέθοδος της απευθείας ανάθεσης, καθώς κάθε φορά η αξία των δώρων δεν ξεπερνούσε τις 50.000 ευρώ, που προβλέπει ο νόμος για τη διενέργεια διαγωνισμού.

Με άλλα λόγια, "έσπαγαν" την προμήθεια των δώρων σε κομμάτια αξίας 50.000 ευρώ, έτσι ώστε να μην γίνεται διαγωνισμός, αλλά η προμήθεια να γίνεται με απευθείας ανάθεση.

Ακόμη, στο πλαίσιο των δημοσίων σχέσεων για την προβολή του ελληνικού τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, υπήρξαν έξοδα φιλοξενίας ατόμων, κατά το χρονικό διάστημα που είχαν αποχωρήσει από την Αθήνα.
Τα πορίσματα επισημαίνουν παρατυπίες και στην αξιολόγηση των προσφορών για την κατασκευή των περιπτέρων του ΕΟΤ σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/06/2008-2009-14.html

Μπαρόζο: “Πείτε ολη την αλήθεια στον ελληνικό λαό”


Μια δήλωση που εγείρει πολλα ερωτήματα έκανε ο Ζοζε Μανουελ Μπαροζο, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο κ. Μπαροζο κάλεσε τους Έλληνες πολιτικούς να πούνε την αλήθεια στον κόσμο! Όπως είπε η παρούσα κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί στην Ελλάδα και ο λαός θα πρέπει να μάθει όλες τις αλλαγές και τα νέα επώδυνα μέτρα που έρχονται.
Ο κ. Μπαροζο τόνισε ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι το υψηλό χρέος, ενώ η φοροδιαφυγή μπορεί να καταπολεμηθεί. Προσθέτει ότι όλες οι χώρες της ΕΕ αν απαιτηθεί, θα πρέπει να δώσουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών απο Έλληνες καταθέτες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι νόμιμα.
Το ερώτημα πάντως παραμένει: Ποια είναι η αλήθεια που πρέπει να μάθουν οι Έλληνες; Μήπως θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνουν γνωστές όλες οι παρασκηνιακές συμφωνίες που έχουν ξεπουλησει τη χώρα;
Να δούμε τωρα αν η κυβέρνηση θα έχει να απαντήσει κάτι στον κ. Μπαροζο!

http://kostasxan.blogspot.com/2011/06/blog-post_7940.html

MAX KEISER: ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ (!)

Μεταξύ άλλων εντυπωσιακών είναι οι οδηγίες για το πως θα τον ξεφορτωθούμε: "πηγαίνεις στο Κοινοβούλιο ή όπου αλλού αυτός ο ηλίθιος ο Παπανδρέου ζει, τον τραβάς έξω και τον ξεφορτώνεσαι επειδή είναι ένοχος εσχάτης προδοσίας" (!)


 
http://thalamofilakas.blogspot.com/2011/06/max-keiser.html


Γιατί οδηγούν την Ελλάδα και μόνο την Ελλάδα σε εξόντωση;

Το κείμενο που ακολουθεί, παρατίθεται για προβληματισμό και εξαγωγή προσωπικών συμπερασμάτων, από την εύλογη απορία: Γιατί οι δανειστές μας (τράπεζες τοκογλύφοι) ζητάνε επιτακτικά από την Ελλάδα την αποπληρωμή ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του χρέους της, ενώ την ίδια στιγμή κάνουν τα στραβά μάτια για άλλες χώρες των οποίων το χρέος δεν είναι απλώς μεγαλύτερο, αλλά μερικές φορές είναι και πολλαπλάσιο του Ελληνικού; Ας δούμε ένα απλό παράδειγμα, για να κατανοήσουμε τι συμβαίνει με τους δανειστές μας:

Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ. Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του, ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του.
Βάσει ποιας λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει;
Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500;
Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με το ΔΝΤ.
Είδα στο διαδίκτυο τον κατάλογο με τα χρέη όλων των χωρών της γης. Ενδεικτικά:
  • Η Γερμανία με 5 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 155% του ΑΕΠ της.
  • Η Γαλλία πάλι με 5 τρις έχει χρέος στο 188% του ΑΕΠ της.
  • ΟΙ ΗΠΑ με 13 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 94% του ΑΕΠ της.
Οπότε είναι προφανές ότι δεν έχει τόση σημασία το μέγεθος του χρέους όσο το ποσοστό του επί του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος
Μετά από μερικές ματιές στον πίνακα προκύπτουν κάποιες απορίες:
Ερώτηση 1. Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;
Ερώτηση 2. Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να ” ξετινάξει” μία χώρα;
Ερώτηση 3. Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;
Ερώτηση 4. Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο (περίπου το 2000) να πληρώνεται με 2000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;
Ερώτηση 5. Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές;
Ένα πραγματικό παράδειγμα από εκεί: Mετακόμισε στην Νορβηγία κάποιος πριν δύο χρόνια. Προσέξτε τώρα τι «έπαθε» εκεί:

  • α) Έπιασε δουλειά σε κουζίνα εστιατορίου σαν ανειδίκευτος και έπαιρνε 2.500 ευρώ τον μήνα μισθό!
  • β) Μετά τρεις μήνες στην δουλειά δήλωσε ότι ήταν «ψυχικά κουρασμένος» και του έδωσαν αμέσως άδεια 15 ημερών!
  • γ) Με τις επιστροφές φόρων (κάτι σαν το δικό μας δώρο) πήγε μαζί με την γυναίκα του στο Θιβέτ διακοπές.
  • δ) Τώρα είναι άνεργος (με την δικαιολογία ότι ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ εκεί που δούλευε!) και για δύο χρόνια παίρνει 1700 ευρώ τον μήνα!
Ερώτηση 6. Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 500 δις που χρωστάμε εμείς;
Ερώτηση 7. Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του; (Και σε ποιόν τα χρωστάει τελικά;)
Ερώτηση 8. Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;

Ερώτηση 9. Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;
Ερώτηση 10. Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;

Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα, ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος;
Εάν θέλετε να δείτε (καλύτερα) τα χρέη όλων των χωρών, τότε επισκεφθείτε αυτόν τον χώρο:
 
 http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_external_debt
http://kostasxan.blogspot.com/
olympia

ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ

ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ 15.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΥΡΙΟ ΧΡΥΣΌΣΤΟΜΟ.
ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ??
ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ......
ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ Ο ΑΡΧΙΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΟΤΙ ΔΕ ΒΟΗΘΑΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ??
ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ??
30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ…
ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ??
ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΑ ΠΑΓΚΑΡΙΑ ΟΙ ΔΩΡΕΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΣΟΔΟ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΟΛΥΕΥΧΤΟ ΣΕΛΙΑΧΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΖΑΦΕΙΡΗ..
ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΑΛΑΣΑΝ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΟΥΜΑΣΙ ΚΡΗΤΙΚΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΣΤΕΛΙΟ ΤΑΞΑΚΗ…ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ ….ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑΥΤΟΝ
ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΔΥΣΚΟΛΕΨΑΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΗ ΖΗΤΙΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ 15000ΕΥΡΩ….
ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ….
ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΥΤΖΕΣ
ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΘΕΛΟΥΝ ΓΙΟΥΧΑΡΙΣΜΑ
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΤΕΣ

http://papatzas.blogspot.com/

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ 10 (ΔΕΚΑ) ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ;


Aφού είδαν κι απόειδαν ότι δεν βρίσκουν άκρη, το ρίξανε στα ουϊσκάκια και αυτήν την ώρα, βλέπουν και συζητούν την συνέντευξη του ΥποβρυχιΑΚΗ στο "ΣΚΑΪ" με τον Τέλλογλου και τον Παπαχελά. 
ΤΙ ακριβώς λένε για τα ... καρφώματα του υποβρυχιΑΚΗ, δεν ξέρω ακριβώς, όμως μόλις τα μάθω τα λέμε.
Σημ. Κρατείστε το. Θα τελειώσουν ΜΟΛΙΣ τελειώσει ο υποβρυχιΑΚΗΣ.
"ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ"

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/06/10.html

Και ξαφνικά: Στρατιωτική άσκηση εσωτερικής καταστολής με ΗΠΑ!

Ξαφνική άσκηση καταστολής ταραχών σε κατοικημένες περιοχές ελληνικών και αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ξεκινά από αύριο και ολοκληρώνεται στις 9 Ιουνίου στο Δροσάτο του Κιλκίς . Τυπικά σκοπός της εκπαίδευσης είναι η εξοικείωση των τμημάτων με απαιτήσεις που συνδέονται με.....
στρατιωτικές αποστολές στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα με τη συμμετοχή στις επιχειρήσεις υποστήριξης ειρήνης και παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας...
.


Πηγές του υπουργείου αναφέρουν "Οι αμερικανοί επέμειναν ότι πρέπει να είναι έτοιμες στρατιωτικές δυνάμεις για να αναλάβουν αποστολές εσωτερικής ασφάλειας. Όχι για την Ελλάδα, διεθνώς. Έτσι μας είπαν".


Η δικαιολογία ότι είναι για την KFOR, δηλαδή για το Κόσοβο, απλά δεν αντέχει σε κριτική γιατί απλά στο Κόσοβο η κατάσταση έχει εκτονωθεί και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί ξαφνικές ασκήσεις.


Είναι ιδιαίτερα μεγάλη η σύμπτωση της διοργνάνωσης μιας τέτοιας άσκησης την ώρα που που ξένοι προβλέπουν ταραχές και όπως έχει αποκαλύψει το defencenet.gr, υπάρχει το απαιραίτητο θεσμικό πλαίσιο για την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε τέτοιου είδους αποστολές. Τις οποίες έτσι ή αλλιώς έχουν εκτελέσει κατά την διάρκεια των Ολιμπιακών Αγώνων.


Σύμφωνα με καταρτισθέν σχετικό επιτελικό σχέδιο με τη συνεργασία εμπειρογνωμόνων ξένων χωρών, το οποίο έλαβε την έγκριση επίσημης κυβερνητικής σύσκεψης, η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 δεν είναι στενά Αστυνομικό πρόβλημα μόνο.


Απαιτούνται ενιαίες και συγκλίνουσες δράσεις όλων των τομέων του ευρύτερου κρατικού μηχανισμού, συμπεριλαμβανομένων και των Ε.Δ. της χώρας. Αυτό άλλωστε επιβάλλει η έκταση και το εγκατεσπαρμένο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και στόχων (ολόκληρη η Αττική και οι πόλεις Θεσσαλονίκη και Βόλος, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης), για την αποτελεσματική ασφάλεια των οποίων μόνη η ΕΛ.ΑΣ κρίνεται ανεπαρκής.


Στα πλαίσια της Νέας Στρατηγικής Αναθεώρησης, στην αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων έχει συμπεριληφθεί και η αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών, αλλά μέσα σε όρια και κανόνες.


Έτσι, με γνώμονα το νέο ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο του νέου σφαιρικού Δόγματος Ασφαλείας, αναφορικά με τη συμμετοχή και την συμβολή αυτών στην κάλυψη των αναγκών Ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, ομόφωνα είχαν αποφασιστεί τα εξής: Το υπουργείο Εθνικής Αμύνης να διαθέσει ειδικές δυνάμεις, οι οποίες, ανέλαβαν τη φύλαξη σημαντικών υποδομών και εγκαταστάσεων και την Αστυνόμευση χώρων.


Οι ειδικές αυτές δυνάμεις λειτούργησαν μεν συμπληρωματικά προς τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά η συμμετοχή τους ήταν κρίσιμη.


Η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας σε αποστολές εσωτερικής αστυνόμευσης προβλέπεται ήδη και νομικά κατά βάση από το άρθρο 5 του Ν.2833/2000 και το Π.Δ. 63/2001, με έγκαιρο προσδιορισμό του έργου τους, είτε ως αυτοτελώς ενεργουσών (ανάθεση διακριτών – αυτοτελών αποστολών), είτε με ανάθεση αποστολών, οι οποίες επιβάλλουν διάθεση προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένων μέσω υπό πλήρη Διοίκηση των Αρχών των Σωμάτων Ασφαλείας (απαιτείται νομοθετική ρύθμιση περαιτέρω).


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Το τέλος παιχνιδιού στην παγκόσμια «φούσκα» και η λύση που λέγεται «παγκόσμιο νόμισμα»

Από το Bank News (ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ)
Στους υψηλούς τραπεζικούς κύκλους και σε ελάχιστους υψηλά ιστάμενους πολιτικούς διεθνώς είναι ήδη γνωστό και προδιαγεγραμμένο πού οδηγεί η παγκόσμια «φούσκα» χρέους, που άρχισε να διογκώνεται από τις αρχές της δεκαετίας του ’70, όταν οι Αμερικανοί αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το νομισματικό σύστημα του Μπρέτον Γουντς, για να έχουν την ελευθερία να τυπώνουν δολάρια σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Η «φούσκα» του χρέους που άρχισε από τότε να διογκώνεται ήταν γνωστό στους διαχειριστές του συστήματος ότι σε μερικές δεκαετίες δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να μεγαλώνει και θα ήταν υποχρεωτική η μετάβαση στο επόμενο στάδιο: την αντικατάσταση των σημαντικότερων διεθνών νομισμάτων, που θα έχαναν μοιραία την αξία τους από την ανεξέλεγκτη κυκλοφορία νέου χρήματος χωρίς αντίκρισμα, από ένα κοινό νόμισμα!

Το σχέδιο αυτό είχε περιγράψει από το 1988 σε πρωτοσέλιδο άρθρο του ο “Economist”: ήταν το λεγόμενο «σχέδιο Φοίνιξ». «Φοίνιξ» ήταν η κωδική ονομασία του νέου παγκόσμιου νομίσματος, επειδή ακριβώς η γέννησή του από τις στάχτες του παλαιού νομισματικού συστήματος θα θύμιζε την αναγέννηση του αρχαίου Φοίνικα από τις στάχτες του. 

 Το νέο νόμισμα θα γεννιόταν το 2018, σύμφωνα με την «προφητεία» του Economist, από τον «γάμο» του δολαρίου, των ευρωπαϊκών νομισμάτων και του γιεν και, ίσως, ορισμένων φτωχότερων χωρών. «Η παγκόσμια προσφορά φοίνικα (σ.σ.: χρήματος) θα ρυθμιζόταν από μια νέα κεντρική τράπεζα, που θα αποτελούσε πιθανότατα τη μετεξέλιξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».
Αυτό που ξεχνούσε το περιοδικό να αναφέρει ήταν η πολιτική παράμετρος αυτού του μεγάλου νομισματικού παιχνιδιού: για να υπάρξει μία παγκόσμια κεντρική τράπεζα, που θα αποτελέσει τη μετεξέλιξη του ΔΝΤ, χρειάζεται και κάποια μορφή παγκόσμιας διακυβέρνησης, που δεν θα έχει σοβαρούς δημοκρατικούς περιορισμούς (η έννοια των παγκόσμιων εκλογών δεν έχει εφευρεθεί ακόμα) και θα αντλεί την ισχύ της από τις χώρες που κυριαρχούν και στη μετοχική σύνθεση του ΔΝΤ, δηλαδή τις προηγμένες βιομηχανικές χώρες της Δύσης, με επικεφαλής τις ΗΠΑ.  

Από πολιτική άποψη, το «σχέδιο Φοίνιξ» φαίνεται άκρως προβληματικό, τουλάχιστον σε οποιονδήποτε έχει στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία, γι’ αυτό και το σχετικό άρθρο του “Economist” περιέγραφε εξαντλητικά τις οικονομικές ευκολίες και αρετές ενός παγκόσμιου νομίσματος, χωρίς να μπαίνει στα πολιτικά ζητήματα που σχετίζονται με το νέο νόμισμα (Σχ. ΚΟ: Ολόκληρο εκείνο το «προφητικό» άρθρο μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ).
Αρκετά χρόνια και πολλές οικονομικές κρίσεις αργότερα, και ενώ το έτος 2018 δεν φαίνεται πια τόσο μακρινό, αυτή η «προφητεία» του Economist γίνεται εξαιρετικά επίκαιρη. Τρεις μήνες πριν φυλακισθεί και αποπεμφθεί από το ΔΝΤ, ο Ντομινίκ Στρος Καν περιέγραφε πώς οραματιζόταν την έξοδο από την παγκόσμια οικονομική κρίση με τη δημιουργία ενός παγκόσμιου νομίσματος, που θα είχε τη βάση του στα Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα (Special Drawing Rights), δηλαδή στο «εικονικό νόμισμα» που χρησιμοποιεί το ΔΝΤ στις συναλλαγές του με τις κυβερνήσεις (σχετικό άρθρο για αυτές τις δηλώσεις μπορείτε να βρείτε εδώ).

Ο Στρος Καν φαίνεται ότι έκανε ένα λάθος, από υπερβάλλουσα φιλοδοξία να πάρει τον τίτλο του «πατέρα του νέου νομίσματος»: όχι μόνο κινήθηκε πρόωρα για να ανακοινώσει στον κόσμο το φιλόδοξο σχέδιο, αλλά έσπευσε να δηλώσει ότι στη νομισματική βάση του νέου συστήματος θα πρέπει να περιληφθούν και τα νομίσματα μεγάλων οικονομικών δυνάμεων του (πρώην) Τρίτου Κόσμου, όπως της Κίνας, η οποία άλλωστε έχει στα «σεντούκια» της αμερικανικά ομόλογα αξίας 2,85 τρισ. δολ. και δεν μπορεί να αγνοηθεί ως βασικός παγκόσμιος νομισματικός «παίκτης».  

Ο Στρος Καν λέγεται ότι ήταν αποφασισμένος να πιέσει στη Σύνοδο του G8 στην Ντοβίλ, που έγινε την περασμένη εβδομάδα χωρίς την παρουσία του, για την επίσπευση της εφαρμογής του «σχεδίου Φοίνιξ», με συμμετοχή της Κίνας. Αυτό δεν άρεσε καθόλου στην αμερικανική κυβέρνηση (πάσα σχέση αυτής της δυσαρέσκειας με τη δικαστική του περιπέτεια είναι ασφαλώς συμπτωματική. Σχ. ΚΟ: λες;).
Διαβάστε σχετικά:
Γιατί όλα αυτά έχουν σχέση με την Ελλάδα; Πολύ απλά, πριν «μηδενίσει το κοντέρ» στο παγκόσμιο νομισματικό παιχνίδι, θα πρέπει να γίνει ένα μεγάλο «ξεκαθάρισμα», υπό τη μορφή μιας παγκόσμιας κρίσης χρέους, που θα προετοιμάσει το έδαφος για να γίνει πολιτικά δεκτό με ανακούφιση το «σχέδιο Φοίνιξ». 

Σε αυτό το «ξεκαθάρισμα», σε αυτό τον παγκόσμιο νομισματικό πόλεμο, ο πλανήτης θα χωρισθεί σε νικητές και ηττημένους: νικητές θα είναι όσοι έχουν τα λιγότερα χρέη και την καλύτερη δυνατότητα εξυπηρέτησής τους, αλλά και τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία. 

Οι ηττημένες χώρες αυτού του πολέμου, αυτές που θα βρεθούν υπερχρεωμένες και χωρίς περιουσία θα καταδικασθούν σε ρόλο παρία στο νέο σύστημα, ή, ορθότερα, σε καθεστώς αιώνιας δουλείας στο χρέος, σε ένα νομισματικό σύστημα που θα ελέγχεται από τους νικητές.

Το μεγάλο «ξεκαθάρισμα» άρχισε στις ΗΠΑ από τράπεζες, πέρασε στην Ευρώπη, με τον «πόλεμο» να μεταφέρεται σε ολόκληρα έθνη του αναπτυγμένου κόσμου και θα συνεχισθεί μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, όπου νικητές και ηττημένοι θα έχουν πια ξεχωρίσει, τόσο σε επίπεδο εθνών, όσο και σε επίπεδο επιχειρηματικών/τραπεζικών οντοτήτων. 

Γι’ αυτό και η σημερινή περιπέτεια της Ελλάδας έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από όση φαντάζονται οι περισσότεροι: δεν είναι απλώς μια κρίση, που αργά ή γρήγορα θα ξεπερασθεί, με περισσότερες ή λιγότερες θυσίες. Είναι μια «πολεμική περιπέτεια», με οικονομικούς όρους, από την οποία θα κριθεί η τύχη της χώρας στο νέο νομισματικό σύστημα που αναδύεται.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/06/blog-post_2988.html

Το δολάριο καταρρέει, επιστροφή στον χρυσό

Το δολάριο δείχνει να αποτελεί ένα ξεπερασμένο πλέον νόμισμα. Η κακή πλέον κατάσταση της αμερικάνικης οικονομίας με το τεράστιο χρέος που κινδυνεύει να την οδηγήσει στην χρεοκοπία το έχουν καταστήσει αναξιόπιστο. Οι ΗΠΑ κόβουν διαρκώς δολάρια εκτοξεύοντας έτσι τις τιμές του πετρελαίου και των commodities σε βάρος του υπόλοιπου κόσμου. Καθιστούν την δικιά τους κρίση παγκόσμια.
Σε ένα προηγούμενο post είχα παρουσιάσει ένα άρθρο του Russel στο οποίο παρουσίαζε την λύση στην οικονομική κρίση μέσα από την καθιέρωση ενός παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος. Έκανε αναφορά στα SDR του ΔΝΤ.

Ο ίδιος ο Στρος Καν είχε κάνει κάποια βήματα στην κατεύθυνση αυτή απειλώντας έτσι την κυριαρχία του δολαρίου. Η κατάληξη είναι γνωστή. Κάποιοι άλλοι που το επιχείρησαν ήταν ο Σανταμ του Ιράκ και ο Καντάφι της Λιβύης. Το αποτέλεσμα είναι επίσης γνωστό.

Στο παρακάτω άρθρο εξετάζονται οι τρεις πιθανοί διάδοχοι του δολαρίου. Το ευρώ, το κινέζικο γουάν και το ιαπωνικό γιεν. Κανένα από αυτά δεν έχει τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να διαδραματίσει τον ρόλο που διαδραματίζει σήμερα το δολάριο. Που καταλήγουμε λοιπόν; Μα εκεί απ' όπου ξεκινήσαμε. Στην αντικατάσταση του χάρτινου νομίσματος χωρίς αξία με τον χρυσό.

Ας δούμε λοιπόν τι μας λέει ο Peter Schiff.

Οι αναγνώστες μου γνωρίζουν για την πρόβλεψή μου που βλέπει το δολάριο σε τελική κατάρρευση. Η Αμερική είναι πλέον σε τραγική πορεία χρεοκοπίας, ανίκανη να πληρώσει τους δανειστές της χωρίς την εκτύπωση νέων δολαρίων και είναι εγκλωβισμένη σε μία δυσχερή οικονομική ύφεση. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα και η ώρα που το δολάριο θα αντιμετωπίσει μία κρίση εμπιστοσύνης, όπως κάθε άλλη φούσκα πριν από αυτό, πλησιάζει. Η ουσιώδης διαφορά ανάμεσα σε αυτή την κατάρρευση και το σκάσιμο, ας πούμε, μιας φούσκας ακινήτων είναι ότι το αμερικάνικο δολάριο αποτελεί την σπονδυλική στήλη της παγκόσμιας οικονομίας. Η πτώση του θα αφήσει ένα κενό που πρέπει να καλυφθεί.

Οι mainstream σχολιαστές αναφέρονται συχνά σε τρεις πιθανούς αντικαταστάτες: το ευρώ, το γιεν ή το κινέζικο RMB (γνωστό και ως "γουάν"). Αυτά τα νομίσματα όμως, έχουν κρίσιμα ψεγάδια που τα καθιστούν ανέτοιμα να επωμιστούν το ρόλο ενός αποθεματικού νομίσματος όταν το δολάριο καταρρεύσει. Όταν γίνεται λόγος για χάρτινα νομίσματα φαίνεται ότι ο κόσμος θα αναγκαστεί να περάσει από το τηγάνι στην φωτιά, δηλ. να τσουρουφλιστεί για τα καλά.


Το ευρώ: σε πτώση συναίνεσης

Εδώ και μια δεκαετία, το ευρώ αποτελεί την προσπάθεια συνένωσης αποκλινόντων πολιτικών, οικονομικών και πολιτισμικών συμφερόντων κάτω από την ομπρέλα ενός ενιαίου νομίσματος, η οποία βρίσκεται στην κατοχή μίας ισχυρής κεντρικής τράπεζας.

Εάν γίνει σωστή διαχείριση, αυτό το νόμισμα θα μπορέσει να καταστήσει ειλικρινή τα μέλη - κυβερνήσεις - του. Όμως δεν είναι αυτός ο κόσμος στον οποίο ζούμε. Αντίθετα, τα δημοσιονομικά ανεύθυνα μέλη με την πρώτη δυσκολία συζητούν πως να χαντακώσουν το νόμισμα. Με δυο λόγια, θα προτιμούσαν να είχαν τα δικά τους εθνικά νομίσματα ώστε να τα πληθωρίσουν και να καλύψουν τα δυσβάστακτα δημόσια χρέη. Έτσι, προκειμένου να μην διαλυθεί το ευρώ, τα κράτη πιστωτές προχώρησαν σε bailouts των χρεωμένων κρατών - παρόλο που αυτή η κίνηση παραβιάζει την συνθήκη δημιουργίας του κοινού νομίσματος.

Το ερώτημα που τίθεται είναι: για πόσο καιρό ακόμη οι Γερμανοί - με ζωντανές ακόμη τις μνήμες από τον υπερπληθωρισμό και την άνοδο στην εξουσία του Τρίτου Ράιχ - θα θελήσουν να συνεχίσουν να εκτυπώνουν ευρώ για να πληρώνουν τα χρέη της σπάταλης Ελλάδας; Πόσοι γερμανοί πολιτικοί θα καταφέρουν να κερδίσουν τις εκλογές υποσχόμενοι διασώσεις χωρίς τέλος και ολοένα και υψηλότερες τιμές σε ολόκληρη την Ευρώπη; Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα του ευρώ.

Και φυσικά η Ελλάδα δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Η Ιρλανδία και η Πορτογαλία συναγωνίζονται για την δεύτερη πιο άσχημη κρίση χρέους στην Ευρώπη. Η Ισπανία που συμμετέχει με περισσότερο από το 12% στο ΑΕΠ της ευρωζώνης, είδε τα επιτόκια των ομολόγων της να ανεβαίνουν από το 4,1% στις αρχές του 2010 στο 6,6%  στο τέλος του. Τα επιτόκια των κρατικών ομολόγων της πλειοψηφίας των υπολοίπων χώρων της ευρωζώνης ανέβηκαν και αυτά, γεγονός που αποτελεί καθαρή ένδειξη ότι η Ευρωζώνη είναι πλέον πεδίο στοιχηματισμού (δηλ. κερδοσκοπίας).

Παρόλο που η εγκατάλειψη του ευρώ από ένα μέλος των PIIGS θα μπορούσε να ενισχύσει το νόμισμα, εντούτοις θα αποτελούσε ένα τραυματικό γεγονός. Αυτή η προοπτική ναρκοθετεί την εμπιστοσύνη στο ευρώ ακριβώς τη στιγμή στην οποία ο κόσμος προσπαθεί να βρει μία διέξοδο στο τούνελ.

Ίσως ένα ώριμο νόμισμα που δεν θα τρέκλιζε τόσο εύκολο εν μέσω μίας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης θα μπορούσε να ήταν καλός υποψήφιος για να καταστεί παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. Το ευρώ αντίθετα, είναι νεαρό ακόμα και με σοβαρά προβλήματα. Εάν τόσο λίγα κράτη συνιστούν τόσο μεγάλο βάρος για το νόμισμα αυτό, πως μπορούμε να περιμένουμε καλύτερα αποτελέσματα με 200;


Γουάν: Καπιταλιστική χώρα, κομμουνιστικό νόμισμα

Η κοινότητα των επενδυτών αρχίζει σιγά σιγά να συμμερίζεται τον ενθουσιασμό μου για την φανταστική ανάπτυξη της Κίνας. Δεν πρόκειται για ντελίριο. Στην πραγματικότητα, πιστεύω ότι πολλοί είναι ακόμα αρκετά σκεπτικοί όταν μιλούν για αυτή την αγορά. Και υπάρχουν και αυτοί που βιάζονται να ανακηρύξουν το γουάν ως τον λογικό διάδοχο του δολαρίου που ξεψυχά. Όμως παρόλο που η Κίνα μεταμορφώνεται σε μία τεράστια οικονομική δύναμη, το γουάν εντούτοις κουτσαίνει ακόμη εξαιτίας του κομμουνιστικού παρελθόντος της χώρας.

Καταρχάς η Κίνα εφαρμόζει πολύ αυστηρούς νομισματικούς ελέγχους στο γουάν. Ένα αποθεματικό νόμισμα οφείλει να είναι εύκολα και ελεύθερα ανταλλάξιμο με άλλα. Ακόμη και στο εσωτερικό της κινέζικης επικράτειας δεν μπορούν να ανταλλαχθούν μεγάλα ποσά γουάν με δολάρια ή με άλλα νομίσματα.

Η Κίνα σιγά σιγά προχωρά σε μεταρρυθμίσεις προκειμένου να χαλαρώσει αυτούς τους ελέγχους, όμως θυμηθείτε ότι οι έλεγχοι αυτοί δεν θεσπίστηκαν τυχαία. Επιτρέπουν στην Κίνα να υποτιμήσει την αξία του γουάν, και επομένως εκτός των άλλων να διατηρήσει ψηλά τις εξαγωγές. Εάν η Κίνα επέτρεπε στο γουάν να ανταλλαχθεί ελεύθερα, θα έχανε την έλεγχο που διατηρεί στο νόμισμά της και επομένως κατ' επέκταση και τον έλεγχο στο λαό της.

Ας θυμηθούμε ότι όλα τα χάρτινα νομίσματα χειραγωγούνται και πληθωρίζονταιΜ2 μεγαλύτερη του 140% τα τελευταία 5 χρόνια - και σχεδόν όλη μόνο και μόνο για να διατηρήσει σταθερή την ανταλλακτική ισοτιμία με το διαρκώς υποτιμούμενο δολάριο. Δεδομένου του μαίνοντος πληθωρισμού, συνδυασμένου με τους περιορισμούς ανταλλαγής και της σοβαρή έλλειψη διαφάνειας, και το γουάν, όπως και το ευρώ, δεν είναι έτοιμο να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.


Το γιεν: η μαύρη τρύπα του χρέους

Το ιαπωνικό γιεν είναι το τρίτο εμπορικό νόμισμα στην διεθνή φιέστα των χάρτινων νομισμάτων. Αν και δεν υφίσταται τα δομικά προβλήματα του ευρώ, το γιεν είναι επιβεβαρρυμένο με ένα τεράστιο δημόσιο χρέος. Το ιαπωνικό χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ της χώρας είναι το μεγαλύτερο μεταξύ των αναπτυγμένων χωρών. Ανέρχεται στο 225% και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα διαρκές ερέθισμα για την εκτύπωση γιεν ώστε να πληρώνονται τα χρέη. Το γιεν πρέπει να αντιμετωπίσει αυτό το χρέος που το καθιστά μία αναξιόπιστη εναλλακτική επιλογή του δολαρίου, το οποίο και πάσχει από το ίδιο ακριβώς πρόβλημα.

Παρόλο που πιστεύω ότι η Ιαπωνία βρίσκεται σε καλύτερη θέση καθώς έχει διαρκώς ένα πλεόνασμα στο ισοζύγιο πληρωμών και το μεγαλύτερο μέρος του χρέους βρίσκεται στα χέρια Ιαπώνων, εντούτοις δεν έχει ακόμα τα χαρακτηριστικά της σταθερότητας που απαιτούνται ώστε να μπορεί να οδηγήσει το παγκόσμιο εμπόριο.

Κάτι ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι, αν ο κόσμος αγόραζε γιεν ώστε να δημιουργήσει αποθέματα, η τιμή του θα ανέβαινε δραστικά. Κάτι τέτοιο στην Ιαπωνία το βλέπουν με μισό μάτι ακριβώς επειδή το λόμπι των εξαγωγέων προσπαθεί σε μόνιμη βάση να κρατήσει χαμηλά την ισοτιμία του γιεν ώστε να σπρώξει τις πωλήσεις στην άλλη άκρη του Ειρηνικού.

Αυτοί οι δύο παράγοντες είναι διαρθρωτικοί σε τέτοιο βαθμό που καθιστούν το γιεν ένα μη ρεαλιστικό αποθεματικό νόμισμα. Μία αύξηση της αξίας του γιεν θα επιδείνωνε στιγμιαία τα χρεωστικά προβλήματα της Ιαπωνίας και θα έπληττε την εξαγωγική βιομηχανία. Αυτό σημαίνει ότι η Ιαπωνία πιθανότατα δεν επιθυμεί αυτόν τον ρόλο περισσότερο απ' ότι τον επιθυμούμε εμείς.

Και ένα στοιχείο ακόμη: εάν βάλετε στο Google "γιεν ως αποθεματικό νόμισμα", το Google θα ρωτήσει: "Πιθανον ψάχνετε: γουάν ως αποθεματικό νόμισμα;" Πιστεύω ότι ακόμα και η πιο ισχυρή μηχανή αναζήτησης αμφιβάλει ότι το γιεν μπορεί να αναλάβει αυτόν τον ρόλο.


Η απλούστερη απάντηση είναι συχνά η καλύτερη

Ο J. P. Morgan είπε το 1913 στο Κονγκρέσο, "ο χρυσός είναι λεφτά και τίποτε άλλο." Ο Morgan εννοούσε ότι τίποτε δεν μπορεί να συγκριθεί με τον χρυσό στην επάρκειά του ως αποθεματική αξία και μέσο ανταλλαγής.

Δεδομένου του ότι η τράπεζα που φέρει το όνομά του έχει ξεκινήσει να αποδέχεται από τον περασμένο Φλεβάρη φυσικές ράβδους ως εγγυήσεις, γιατί η τάση για μία μαζική επιστροφή στον χρυσό θα πρέπει να θεωρείται απόμακρη; Αντίθετα, πρέπει να εκλαμβάνεται ως η πιο αναμενόμενη κατάληξη ακόμα και μόνο λόγω του γεγονότος ότι όλοι οι δυνητικοί αντικαταστάτες - νομίσματα του δολαρίου είναι σε άσχημη κατάσταση.

Οι αγορές είναι πολύ ισχυρά θηρία και έχουν ανάγκη από ένα μέσο ανταλλαγής που να μπορούν να το εμπιστεύονται. Η αναζήτηση ενός υγιούς νομίσματος δεν είναι μόνο φιλοσοφική, προκύπτει από την ίδια την αγορά. Στην διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας, οι αγορές εναπόθεταν πάντα την εμπιστοσύνη τους στον χρυσό και στο ασήμι για να πολεμήσουν τους παραχαράκτες. Αυτό δεν είναι ο πρώτος πειραματισμός σε ένα νομισματικό σύστημα φτιαγμένο από χάρτινα νομίσματα, ούτε και η πρώτη γενικευμένη υποτίμηση του χρήματος. Στην πραγματικότητα τα μαθήματα της ιστορίας έχουν αποτυπωθεί στους πολυδιαβασμένους Founding Fathers σε σημείο που να έχουν συμπεριληφθεί σε καθάρια γλώσσα στο Σύνταγμα: "Καμία πολιτεία δεν θα πρέπει[...] να χρησιμοποιεί άλλα Μέσα εκτός από τα Νομίσματα χρυσού και ασημιού για την Πληρωμή των Χρεών."

Αν και είναι πάντα πιθανό να αναδυθεί κάποιο άλλο χάρτινο νόμισμα για να αναλάβει τον ρόλο του δολαρίου, και επομένως να διατηρήσει σε λειτουργία το μη ρεαλιστικό πείραμα του χρήματος χωρίς αξία για κάποιο χρόνο ακόμη, εντούτοις οι ιδιαίτερες συνθήκες που βρίθουν σε αυτή την περίοδο με οδηγούν να θεωρήσω αυτή την εξέλιξη απίθανη. Αντίθετα, διακρίνω σημάδια ταχύτατης επιστροφής του κόσμου στον χρυσό.

Αυτή είναι μια επιστροφή στο φυσιολογικό και έχει πολλές θετικές επιπτώσεις για την παγκόσμια οικονομία. Αποτελεί σίγουρα μία τάση που μπορούμε όλοι να καλωσορίσουμε και να αποκομίσουμε κέρδος από αυτή.

Διαβάστε όλα τα ενδιαφέροντα άρθρα της Ανάλυσης, της Ανάλυσης ΙΙ και της Ανάλυσης ΙΙΙ 

 http://center24.blogspot.com/2011/06/blog-post_06.html#ixzz1OWSzc5eA
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/06/blog-post_9665.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters