Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ἕλληνες, μὴν φοβᾶστε τίποτα!!!

Δὲν μπορεῖ ΚΑΝΕΙΣ νὰ μᾶς καταβάλλῃ καὶ νὰ μᾶς νικήσῃ.
Θὰ ἔπρεπε νὰ τὸ ἔχουμε ἀντιληφθεῖ πρὸ καιροῦ. Τόση λύσσα… Τόση ἐπίθεσις… Τόση προσπάθεια χειραγωγήσεως… Γιατί; Μήπως γιατί κάποιοι παίζουν τὰ τελευταῖα τους χαρτιά; Μήπως βλέπουν κάτι ποὺ ἐμεῖς ....
ἀκόμη ἀδυνατοῦμε νὰ πιστέψουμε;
Ὅλα μαζί… Ὅλοι μαζί… Ὅλοι κατά μας…
Καὶ ξαφνικὰ ἀπὸ...
κάθε ἄκρη τοῦ πλανήτου ἐμφανίζονται «φιλέλληνες». Οἱ νέοι μας καθοδηγητές; Ὄχι… Τὰ νέα φερέφωνα… Τὰ φερέφωνα μίας παλαιᾶς τάξεως ποὺ μεταμορφώνεται σὲ νέα, ἀλλάζοντας προσωπεῖα. Γιατί ὅμως τώρα; Τώρα ποὺ ὑποτίθεται πὼς ὅλος ὁ πλανήτης τὰ ἔχει μαζί μας; Ποὺ εἴμαστε ἡ ἀρχή τοῦ τέλους τῆς κάθε οἰκονομικῆς ἰσορροπίας; Τί ἄλλαξε; Γίναμε ξαφνικὰ ἄνθρωποι ἀπὸ ῥουφήκτρες;
Τίποτα δὲν ἄλλαξε… Ὑπάρχουν κανόνες στὰ παιχνίδια. Κάποιοι πρέπει νὰ παίζουν τοὺς καλούς καὶ κάποιοι τοὺς κακούς. Οἰ κακοί ἔπαιξαν τὸν ῥόλο τους. Τώρα ἀναλαμβάνουν οἱ ἄλλοι. Αὑτοὶ ποὺ θὰ μᾶς προσεταιριστοῦν γιὰ νὰ προσπαθήσουν ἐκ νέου νὰ μᾶς χειραγωγήσουν. Ἕλληνες, μὴν σᾶς καλοπιάνουν. Μὴν σᾶς πείσουν. Δὲν τοὺς χρειαζόμαστε. Μποροῦμε καὶ μόνοι μας.
Ἕλληνες, μὴν φοβᾶστε τίποτα. Ἔχουμε κάτι μοναδικό ποὺ δὲν μποροῦν νὰ τὸ καταβάλλουν. Δὲν μποροῦν νὰ τὸ νικήσουν. Αὐτοὶ τὸ ξέρουν. Ἐμεῖς πρέπει νὰ τὸ συνειδητοποιήσουμε. Αὐτὸ τρέμουν. Τὴν ἐπίγνωσι.
Ἕλληνες. Κρατῆστε τὴν καρδιά σας γεμάτη Ἑλλάδα. Κρατῆστε τὴν καρδιά σας γεμάτη φῶς. Γεμάτη θάλασσα. Γεμάτη ἀέρα. Τίποτα καὶ κανεῖς δὲν μποροῦν νὰ μας νικήσουν. ΚΑΝΕΙΣ!!!
Θὰ προσπαθήσουν τόσοι καὶ τσοι νὰ μᾶς πείσουν γιὰ τὴν ἀδυναμία μας. Θὰ πασχίσουν νὰ μᾶς καταστήσουν ἀδυνάμους καὶ ἀνικάνους. Θὰ κάνουν τὰ πάντα γιὰ νὰ μὴν μπορέσουμε νὰ δοῦμε ποιοί εἴμαστε.
Ἀλλὰ αὐτοί ξέρουν πὼς μόνον ἐμεῖς μποροῦμε νὰ τοὺς ἀνατρέψουμε καὶ νὰ τοὺς νικήσουμε. Ἀρκεῖ νὰ τὸ πιστέψουμε. Καὶ τότε δὲν μπορεῖ κανεῖς νὰ μᾶς σταματήσῃ.
Ἕλληνες. Μὴν φοβᾶστε τίποτα. Τώρα ξεκινᾶμε! Κι ἔχουμε δρόμο ἐμπρός μας μακρύ. Ἀλλά ὠραῖο δρόμο. Δρόμο μὲ ἀρώματα ἐλευθερίας.

Φιλονόη

http://anti-ntp.blogspot.com/

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ο Μεγαλοεργολάβος Αμερικανός
Γεώργιος Τσαντ-Παπανδρέου, ανάλαβε και πληρώθηκε αδρά για να θάψει 11 εκατομμύρια Έλληνες.
Πληρώθηκε για να εξαφανίσει από προσώπου γης την φυλή μας!
Μόνος του βέβαια δεν θα μπορούσε αν δεν του παρείχαν πλήρη υποστήριξη και βοήθεια οι 300 ανθέλληνες
κοπρίτες-κηφήνες που εδώ και χρόνια πίνουν το.....
αίμα του Ελληνικού λαού, και αφήνουν τους πολίτες να αργοπεθαίνουν από ανέχεια φτώχεια,
και απελπισία!!!
Τι άλλο να περιμένουμε και πόσο ?
Αδέρφια Έλληνες ή αυτοί ή εμείς!!
Αποφασίζουμε για τις ζωές μας !
Αποφασίζουμε για το μέλλον των παιδιών μας !
Αποφασίζουμε για την Πατρίδα μας!
Μπουκάρουμε μέσα στο Άνδρο των ληστών (βουλή) και όποιον πάρει ο χάρος!!
Την ευθύνη θα τη φέρει αποκλειστικά και ολοκληρωτικά ο Εργολάβος κηδειών της Ελλάδας Γεώργιος Παπανδρέου.
Και να ξέρεις προδότη Παπανδρέου αν σκοτωθούμε εμείς το κάνουμε για την Πατρίδα μας και δεν θα πεθάνουμε ΠΟΤΕ θα μείνουμε ΑΘΑΝΑΤΟΙ!
Αν πιάσουμε όμως εσένα Εφιάλτη , και τη Συμμορία σου, θα σε κάνουμε να μαρτυρήσεις για αυτή την προδοσία σου και για ότι έχεις επιβάλλει στους έλληνες μαρτύρια φτώχειας ανέχειας απελπισίας .
Θα πληρώσεις για την υπουδούλωση που μας προορίζεις, για τον εξευτελισμό της φυλής μας που έχουμε υποστεί από σένα τον άθλιο κτηματομεσίτη της χώρας μας!


ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΜΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ!!

ΕΛΛΗΝΑΣ.

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/06/blog-post_1780.html

ΓΙΩΡΓΟΣ:“Κι αν φύγω;” Γράφει ο NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ


Αυτή η συνεδρίαση ήταν πράγματι… η ώρα του Πρωθυπουργού. Λίγες ώρες μετά την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στη Βουλή, και αφού δημοσιοποιήθηκαν πλέον οι κοινωνικά ακραίες επιπτώσεις των μέτρων που προβλέπει, ο Γιώργος Παπανδρέου προσήλθε στο Κοινοβούλιο, προκειμένου να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών.

Όπως ωστόσο σχολίαζαν χαριτολογώντας στο Μέγαρο Μαξίμου, ακόμη κι αν δεν υπήρχε αυτή η συνεδρίαση, θα την προκαλούσε ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να του δοθεί η ευκαιρία να μιλήσει στη «μεγάλη σκηνή». Από το πλέον θεσμικό βήμα της Δημοκρατίας μας λοιπόν, ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να θέσει τις βάσεις για να υπερβεί το πολιτικό αδιέξοδο το οποίο αντιμετωπίζει η Κυβέρνησή του.
Ζήτησε και πάλι την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Όχι για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, την ψήφιση του οποίου θα επιδιώξει μονάχα από το ΠΑΣΟΚ, αλλά για την εφαρμογή μια σειράς διαρθρωτικών αλλαγών, κυρίως στο επίπεδο των θεσμών και της λειτουργίας του πολιτεύματος.
Εκεί ήταν που μίλησε για πρώτη φορά δημοσίως, και τόσο ανοιχτά, για τη σκέψη του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα. Όχι φυσικά για τα μέτρα, αλλά για τις βαθιές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου επιχείρησε να απενοχοποιήσει την Κυβέρνησή του για την εφαρμογή του Μνημονίου, και τις επιπτώσεις των μέτρων του στη μέση ελληνική οικογένεια. Παραδέχτηκε ότι βρισκόμαστε σε κηδεμονία, όχι όμως μονάχα σήμερα, αλλά εδώ και πολλά χρόνια, εξαιτίας του ελλείμματος και του χρέους που κουβαλάει για δεκαετίες ολόκληρες η χώρα.
Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι των παρεμβάσεών του όμως, ήταν η συναισθηματική αποστροφή-απάντηση, στις βαριές κατηγορίες που άκουγε από τον Αλέξη Τσίπρα. «Αν φύγω, θα φύγει και το Μνημόνιο; Θα φύγει και το χρέος; Τα θέλουμε αυτά τα χρήματα; Αν μου πείτε… φτύστους, θα το κάνω. Την επομένη όμως δεν θα έχουμε χρήματα να πληρώσουμε μισθούς. Είναι αυτή μια πατριωτική στάση;», αναρωτήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Και εν μέρει, αποκάλυψε τον πυρήνα του επιχειρήματος με το οποίο θα προσέλθει στις επόμενες εκλογές, που κατά τα φαινόμενα δεν θα αργήσουν.
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/06/n_10.html

Τι θα συζητηθεί στην Bilderberg 2011

1663449
ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΕΙ Η BILDEBERG ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΒΥΗ, ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ-ΓΙΑΤΙ Ο ΡΑΣΜΟΥΣΕΝ ΠΗΓΕ "ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΣ" ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ-ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ "ΕΛΙΤ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ


Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, βρίσκεται στη Σύνοδο Κορυφής της Λέσχης  Bilderberg, η οποία -με βάση τις....

τελευταίες πληροφορίες- λαμβάνει χώρα, τελικά, στο St Moritz της Ελβετίας, για να συζητήσει την επέκταση του πολέμου στη Λιβύη και τη "στροφή" των συγκρούσων, σε μια πιο «αιματηρή» υπόθεση, παρά το γεγονός ότι η συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών στον βομβαρδισμό, ήδη έχει στοιχίσει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Οι βομβαρδισμοί, της Λιβύης, κοστίζουν στους Αμερικανούς φορολογούμενους 2 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα. Σύμφωνα με "διαρροή" από το Υπουργείο Άμυνας, "το κόστος της εκστρατείας των ΗΠΑ, στη Λιβύη, αναμένεται να ξεπεράσει τα 750 εκατομμύρια δολάρια, σε εκτίμηση του Πενταγώνου που πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο", όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Mail.

Πηγή κοντά στην "ελίτ" της συνόδου κορυφής, ο βετεράνος ντετέκτιβ, Τζιμ Τάκερ, δήλωσε ότι η Bilderberg είναι "αποφασισμένη" να επεκτείνει τον πόλεμο στη Λιβύη,  θέλοντας να τον μετατρέψει σε μια «αιματηρή» σύγκρουση που θα περιλαμβάνει κάθε μεγάλη παγκόσμια δύναμη, εκτός του Ισραήλ.

Σήμερα, κυκλοφόρησε φωτογραφία του επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Άντερς Ρασμούσεν, οποίος έφτασε στο συνέδριο, χθες, το απόγευμα, στο St Moritz, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δεν εμφανίζεται στην επίσημη λίστα συμμετεχόντων της Bilderberg.

Όσον αφορά την οικονομική εικόνα, ο Τάκερ, δήλωσε ότι οι πηγές του μέσα από τη Bilderberg αναφέρουν ότι σχεδιάζεται η παράταση την ύφεση, μέχρι το 2012 και η αύξηση των τιμών του πετρελαίου ακόμη περισσότερο, ως ένα μέσο για να υποχρεώσει τους Αμερικανούς να δεχθούν τον αιματηρό πόλεμο στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική .

Όπως αργότερα αναφέρθηκε, από ελβετικές εφημερίδες, προέκυψε, χθες, ότι η επίσημη έναρξη της διάσκεψης Bilderberg έπρεπε να καθυστερήσει κατά μία ημέρα, επειδή τα μέλη δεν ήταν σε θέση να πετάξουν με ελικόπτερα και ιδιωτικά τζετ, εξαιτίας των ισχυρών καταιγίδων και ανέμων, που πνέουν στην περιοχή. Λιγότεροι από τους μισούς από τους παρευρισκόμενους είχαν φτάσει στο ξενοδοχείο Suvretta, από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο Τάκερ, λέει, επίσης, πώς πολλά άτομα της ελβετικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης, είχαν αγανακτήσει από την "εισβολή" εκ μέρους της Bilderberg, στο κυρίαρχο έδαφός τους.

Ένα παρόμοιο θέμα από τη συνεδρίαση του περασμένου έτους, στην Ισπανία, αναδείχθηκε, όταν τα μέλη της Λέσχης, είχαν εκνευριστεί από τους εξαγριωμένος διαδηλωτές, που έφθαναν στο σημείο, αλλά και την κάλυψη, που είχαν από τα ΜΜΕ.

Ηδη, αρκετοί διαδηλωτές έχουν φθάσει, στην περιοχή της συνάντησης, σύμφωνα με τον Τάκερ, με την "ελίτ" να είναι ήδη προβληματισμένη, επειδή το όλο θέμα θα πάρει δημοσιότητα και θα εκτεθεί σε πρωτοσέλιδα.

Μια μαζική διαμαρτυρία εναντίον της Bilderberg έχει οριστεί για το Σάββατο το μεσημέρι, έξω από το ξενοδοχείο Suvretta.

πηγή
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/06/bilderberg-2011.html 

Αντώνη Σαμαρά, δεν ωφελεί ...

Γράφει ο : Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης

(Χάρρυ Κλυνν)

Αντώνη Σαμαρά

Η Ελλάδα βρίσκεται ΜΙΣΟ βήμα από το γκρεμό!

Δεν ωφελεί να συνδιαλέγεσαι στις Βρυξέλλες με εκείνους που έχουν προδιαγράψει τη μοίρα της χώρας σου…

Δεν ωφέλει να συζητάς με τον καταστροφέα της Ελλάδας, με τον εκδορέα του Ελληνικού λαού…

Δεν ωφελεί να ερμηνεύεις ως λαθεμένη πολιτική τακτική το εκ προμελέτης έγκλημα…

Δεν ωφελεί να εμφανίζεις τον εαυτό σου και το κόμμα σου «νομιμόφρονα» δεμένους στο άρμα ενός ξεχαρβαλωμένου και διεφθαρμένου πολίτικού συστήματος…

Δεν ωφελεί σύρεσαι σε τραπέζια διαπραγματεύσεων νομιμοποιώντας ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό τους «μειοδότες» και τους «παραβάτες»

Δεν ωφελεί να αρνείσαι να δώσεις πολιτική στέγη στην οργή του λαού…

Δεν ωφελεί να διατυμπανίζεις ότι έχει συνέχεια το κράτος και ότι θα σεβαστείς τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις δεσμεύσεις της κατοχικής κυβέρνησης του Παπανδρέου… Δεν έχει καμιά υποχρέωση απέναντι σε κανένα ο Ελληνικός εκτός εάν κι εσύ είσαι οπαδός του δόγματος ‘ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ…»

Δεν ωφελεί να κρατάς καθηλωμένο έναν ολόκληρο λαό που σε ψήφισε να ηγηθείς του κόμματός του, αποτρέποντάς τον με την ανεξήγητη συμβιβαστική τακτική σου να εξεγερθεί και να διαδηλώσει…

Δεν ωφελεί να κρύβεσαι πίσω από νομικίστικα «τερτίπια» και παλαιοκομματικά «τεχνάσματα» παρέχοντας πολύτιμο οξυγόνο ζωής σε μια κυβέρνηση που μετέτρεψε την Ελλάδα του φωτός σε προτεκτοράτο και τους Έλληνες δούλους και δέσμιους των Ευρωαποικιοκρατών…

Δεν ωφελεί να αρνείσαι πεισματικά να ζητήσεις προσφυγή στις κάλπες, προκειμένου να αποφασίσουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για τις τύχες τους και τις τύχες των παιδιών τους…

Και εντέλει δεν ωφελεί των οικιών ημών εμπιμπραμένων υμείς να άδετε…



Αντώνη Σαμαρά

Η ιστορία δε συγχωρεί, το ίδιο και οι χιλιάδες των οπαδών του κόμματός σου που σε ψήφισαν για να τα «αλλάξεις όλα...»
 
http://taxalia.blogspot.com/2011/06/blog-post_341.html

Διαβάστε τι έγινε στην ελληνική οικονομία το 1843, συγκρίνετε το με το σήμερα

Θα αντιληφθείτε τι συμβαίνει στην παγκόσμια και στην ελληνική ιστορία, ανεξαρτήτως εποχών, προσώπων και ονομάτων. Η σύγκριση, μόνο ανατριχίλα μπορεί να προκαλέσει. Έχουμε και λέμε: Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα.

Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμένη ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των Βαυαρών συμβούλων του στέμματος. (Σας θυμίζει τίποτα;) Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό τών συνολικών εσόδων του ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως. Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν περίσσευε τίποτα να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού λαού. (Αυτό μήπως;)

Την άνοιξη του 1843, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα λιτότητας, τα οποία όμως δεν αποδίδουν τόσο ώστε να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα για την ετήσια δόση χρήματα. Έτσι, τον Ιούνιο του 1843, η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει τις ξένες κυβερνήσεις ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό που χρωστάει και ζητά νέο δάνειο από τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να αποπληρώσει τα παλιά. Αυτές αρνούνται κατηγορηματικά. (Βρε κάτι συμπτώσεις...)

Αντί να εγκρίνουν νέο δάνειο, εκπρόσωποι των τριών μεγάλων δυνάμεων (Αγγλία-Γαλλία-Ρωσία) κάνουν μια διάσκεψη στο Λονδίνο για το ελληνικό χρέος και καταλήγουν σε καταδικαστικό πρωτόκολλο. Οι πρεσβευτές των μεγάλων δυνάμεων με το πρωτόκολλο στο χέρι, παρουσιάζονται στην ελληνική κυβέρνηση και απαιτούν την ικανοποίηση του. Αρχίζουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη και μετά από έναν μήνα υπογράφουν μνημόνιο (!), σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέτρα ώστε να εξοικονομήσει μέσα στους επόμενους μήνες το αστρονομικό επιπλέον ποσό των 3,6 εκατομμυρίων δραχμών, που θα δοθούν στους δανειστές της. (Πάμε πάλι απ' την αρχή. Σας θυμίζει τίποτα;)

Για να είναι σίγουροι ότι το μνημόνιο θα εφαρμοστεί κατά γράμμα, οι πρεσβευτές απαιτούν να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που θα εγκρίνει τα μέτρα και να παίρνουν ανά μήνα λεπτομερή κατάσταση της πορείας εφαρμογής τους, αλλά και των ποσών που εισπράττονται. (Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...)

Για να μην πολυλογώ, σας αναφέρω τα βασικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση μέσα στο 1843 σε εφαρμογή του τότε μνημονίου. Κάθε ομοιότητα με την εποχή μας είναι εντελώς τυχαία και πέραν των προθέσεων του ιστορικού:

1. Απολύθηκε το ένα τρίτο των Δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν 20% οι μισθοί όσων παρέμειναν.
2. Σταμάτησε η χορήγηση συντάξεων, που τότε δεν δίνονταν στο σύνολο του πληθυσμού αλλά σε ειδικές κατηγορίες.
3. Μειώθηκαν κατά 60% οι στρατιωτικές δαπάνες, μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των ενστόλων και αντί για μισθό οι στρατιωτικοί έπαιρναν χωράφια.

4. Επιβλήθηκε προκαταβολή στην είσπραξη του φόρου εισοδήματος και της "δεκάτης", που ήταν ο φόρος για την αγροτική παραγωγή.
5. Αυξήθηκαν οι δασμοί και οι φόροι χαρτοσήμου.
6. Απολύθηκαν όλοι οι μηχανικοί του Δημοσίου και σταμάτησαν όλα τα δημόσια έργα.
7. Καταργήθηκαν εντελώς όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους.
8. Απολύθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του εθνικού τυπογραφείου, όλοι οι δασονόμοι, οι δασικοί υπάλληλοι και οι μισοί καθηγητές πανεπιστημίου.
9. Καταργήθηκαν όλες οι διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό.
10. Νομιμοποιήθηκαν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα και οι καταπατημένες "εθνικές γαίες" με την πληρωμή προστίμων νομιμοποίησης.
11. Περαιώθηκαν συνοπτικά όλες οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις με την καταβολή εφάπαξ ποσού.


Δεν είναι ανατριχιαστικά όμοια με την εποχή μας; Είδατε που οι οικονομικές συνταγές λιτότητας είναι σαν το παλιό καλό κρασί; Ίδιες, αιώνιες, ανυπόφορες. Κι επειδή ξέρω ότι θα ρωτήσετε "τι πέτυχαν με όλα αυτά;", σας απαντώ: Ο κόσμος εξαθλιώθηκε για μεγάλο διάστημα, οι ξένοι πήραν ένα μέρος των χρημάτων τους, η χώρα είδε κι έπαθε να συνέλθει, αλλά φαλίρισε ξανά μετά από πενήντα ακριβώς χρόνια, με το "Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν" του Χαριλάου Τρικούπη το 1893. Πάντως, το συγκεκριμένο μνημόνιο του 1843, από πολλούς ιστορικούς θεωρείται μία από τις σοβαρότερες αφορμές για το ξέσπασμα της επανάστασης της 3ης Σεπτέμβρη 1843, που έφερε Σύνταγμα στη χώρα.
  

Παραίτηση στελέχους ΠΑΣΟΚ : Συμμέτοχος σε αυτό το έγκλημα δεν θα γίνω κύριοι!

Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί προσεκτικά, είναι η "παραίτηση" που υπέβαλε ο Λάμπρος Χ. Γκόγκας ο μέχρι χθές γραμματέας της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γέρακα, που είχε το θάρρος να την υποβάλει δημοσίως μπροστά σε περίπου 250 συντρόφους του που παραβρέθηκαν (αυστηρά με κομματικές προσκλήσεις) στο κλειστό γυμναστήριο του Γέρακα οπού έλαβε χώρα το...
προσυνέδριο της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Ανατολικής Αττικής παρουσία του Υφυπουργού υποδομών, μεταφορών και δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη, του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Θάνου Μωραΐτη και του Βουλευτή Παντελη Οικονόμου.

Σημειώνουμε ότι τα παραπάνω διεξήχθησαν με αστυνομική παρουσία πρωτοφανές γεγονός για τα δεδομένα της πόλης, ενώ σας μεταφέρουμε την εκτίμηση πολλων συμπολιτών του, ότι αυτή ή θαρραλέα κίνηση του Λάμπρου Γκόγκα θα αποτελέσει παρακαταθήκη για το Πολιτικό του μέλλον.
Αποτελεί δε για πολλούς τεράστιο πλήγμα στην αξιοπιστία λόγων και έργων του ίδιου
του Γ. Α. Παπανδρέου αφού ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε επιλέξει να επισκευθεί προεκλογικά το δήμο Γέρακα αλλά και μετεκλογικά επέλεξε την Περιφέρεια Αττικής για την βουλευτική του έδρα.
"Εχω την αίσθηση πως βρισκόμαστε εκτός τόπου και χρόνου.
Κλείνουμε τα μάτια στα προβλήματα.Στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας που είμαστε και εμείς συμμέτοχοι.
Ναι είμαστε συμμέτοχοι όσο και να μην μας αρέσει.
Η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκατίας ήταν καταστροφική.
Το γνωρίζουμε,τη ζήσαμε,την είδαμε.
Όπως είπε και ο Γιώργος Παπανδρέου το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα ειναι πρόβλημα 10ετιων... Είμαστε και εμείς συμμέτοχοι.
Είτε μας αρέσει είτε όχι.
Και εμείς διογκώσαμε το κράτος, και εμείς δώσαμε μισθούς στα "golden boys" δυσανάλογους των προσόντων τους,και εμείς θέλαμε και πιέσαμε ώστε το παιδί μας να γίνει δημόσιος υπάλληλος... Να αποκατασταθεί επαγγελματικά...
Και τι καταφέραμε; Γεμίσαμε το κράτος πλεονάζοντες και άχρηστους υπαλλήλους και καταδικάσαμε ταυτόχρονα την νεολαία σε απραξία.
Και εμείς δώσαμε υποσχέσεις προεκλογικά που δεν τις τηρήσαμε.
Ο λαός ακουλούθησε τις ιδέες αυτές και το όραμα μας.
Και εμείς τι κάναμε για αυτο;;;
Κοροιδευόμαστε μεταξύ μας...
Βλέπω σε αυτή την αίθουσα γύρω μου ανθρώπους απλούς, στελέχη, θεσμικούς. Ανθρώπους που αγωνίστηκαν, πάλεψαν έδωσαν μάχες. Κυνηγήθηκαν και φυλακίστηκαν για το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα. Πάλεψαν για μια καλύτερη Ελλάδα.
Αυτό ειναι το ευχαριστώ;
Όταν το 2001 γράφτηκα στην Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. το έκανα συνειδητά.
Δεν είχα κανένα αυτοσκοπό ούτε προέρχομαι απο πολιτική οικογένεια.
Πίστεψα στο όραμα του Γιώργου Παπανδρέου για ένα κράτος πρόνοιας,μια Δίκαιη κοινωνία για πλήρη διαφάνεια στους θεσμούς, για Συμμετοχική Δημοκρατία.
Αγωνίστηκα και εγώ από το μετερίζι μου όπως και εσείς άλλωστε.
Πετύχαμε και βοηθήσαμε το κίνημα να αναλάβει τις τύχες αυτής της χώρας.
Γιατί;
Όχι επειδή είμαστε πρόβατα, αλλά επειδή πιστέψαμε στο όραμα του Γιώργου Παπανδρέου.
Και το αποτέλεσμα ποιο είναι κύριοι;
Ψήφισε κανένας από σας αυτά τα αντιλαικά μέτρα που εφαρμόζοντε σήμερα;
Σπάσαν τα δάκτυλα μας να χειροκροτούμε τον Γιώργο Παπανδρέου να μας λέει οτι λεφτά υπάρχουν. ΠΟΥΝΤΑ;
Είχε χρέος να γνωρίζει.Αλλιώς μας κορόιδεψε.
Οι χειροκροτητές πεθάνανε.Και σας ρωτώ ευθέως...
Εσείς που αγωνιστήκατε τόσα χρόνια για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. επικροτείτε αυτή την κατάσταση;
-Πως κοιτάτε στα μάτια την ΝΕΟΛΑΙΑ;
Τα παιδιά σας. Που δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει αύριο;
Που η ανεργία έχει ξεπεράσει καθε όριο;
-Πως κοιτάτε στα μάτια τους ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ; Τους γονείς σας. Που δεν μπορούν να ζήσουν με τις πενιχρές συντάξεις;
-Πως κοιτάτε στα μάτιa τον ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ; Τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας,τον συγγενή σας που εαν δεν έχει κλείσει ακόμα την επιχείρηση του ζεί μέσα στην επαγγελματική αβεβαιότητα;
ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ;
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΤΕ;
Κύριοι όπως σας είπα και ποιο πρίν νιώθω συμμέτοχος από την στιγμή που και εγώ πίστεψα στο όραμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Που έγινα κοινωνός του προγράμματος και το μετέφερα έξω στην κοινωνία.
ΕΓΩ δεν ψήφισα κατι τέτοιο σαν αυτό που γίνετε σήμερα.
Ας αναλάβει ο καθένας μας τις ευθύνες του.

ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΩ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΤΟ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

Συμμέτοχος σε αυτό το έγκλημα κατά της χώρας μας δεν θα γίνω κύριοι.
Η ΠΑΙΔΕΙΑ μου οι ΙΔΕΕΣ μου και η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μου δεν μου επιτρέπουν να συμβιβαστώ με αυτή την κατάσταση.

Καταθέτω ενώπιον σας την παραίτηση μου απο γραμματέας της Νεολαιας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γέρακα,λόγω σοβαρών πολιτικών διαφωνιών με την κυβερνητική πολιτική"

Ευχαριστώ
Φιλικά
Λάμπρος Χ. Γκόγκας

http://rodosblog-xrisostomos.blogspot.com
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/06/blog-post_4295.html

Διαψεύδει το Υπουργείο Εξωτερικών, μεγάλη αποκάλυψη του Independent

Μυστικές συμφωνίες Καντάφι-Ελληνικής κυβέρνησης και στη μέση ...20 δισεκατομμύρια δολάρια
Ένα θέμα που προβλέπουμε ότι θα πάρει μεγάλες διαστάσεις στα Ευρωπαϊκά ΜΜΕ
Ένα δημοσίευμα της έγκυρης Βρετανικής εφημερίδας, το οποίο δεν απασχολεί μέχρι στιγμής κανένα ελληνικό ΜΜΕ, έσπευσε να διαψεύσει το Υπ.εξ. το οποίο αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

Ανακοίνωση ΥΠΕΞ σχετικά με σημερινό δημοσίευμα του Independent


Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Independent” δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η συνεχιζόμενη κρίση στη Λίβυη και οι σοβαρές ανθρωπιστικές συνέπειές της για το λιβυκό λαό μας προκαλούν μεγάλη ανησυχία. Όπως είναι γνωστό, είναι σε εξέλιξη από καιρό συζητήσεις και στο πλαίσιο της Ομάδας Επαφής για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς το λιβυκό λαό με χρήση δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων του λιβυκού καθεστώτος, με σεβασμό στις αποφάσεις του Συμβουλίου ασφαλείας. Άλλωστε, κατά τη χθεσινή συνάντηση της Ομάδας Επαφής στο Αμπού Ντάμπι σημειώθηκε σημαντική πρόοδος προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Ελλάδα, από κοινού με τους συμμάχους και τους εταίρους της, συμμετέχει ενεργά στις προσπάθειες εξεύρεσης πολιτικής λύσης στη λιβυκή κρίση και έχει δηλώσει την ετοιμότητά της να αναλάβει πρωτοβουλίες για το σκοπό αυτό, συμπεριλαμβανομένης της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στο λιβυκό λαό.
....
το δημοσίευμα εδώ

http://taxalia.blogspot.com/2011/06/independent.html

Αφού ο Παπανδρέου παραιτήθηκε από όλα, ας παραιτηθεί και τυπικά από πρωθυπουργός


Bρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα πρωτοφανές φαινόμενο στην πολιτική ιστορία της χώρας: Ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου έχει υποβαθμίσει και έχει ακυρώσει, έως ένα μεγάλο βαθμό, τις θεσμικές εξουσίες και τις λειτουργίες που καθορίζονται από το Σύνταγμα και αφορούν στο θεσμό και το ρόλο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.
Ο απαράδεκτος πολιτικός εκβιασμός που ασκείται από τον Γ. Παπανδρέου και από ορισμένους ευρωπαϊκούς «παράγοντες» προς τη Νέα Δημοκρατία και γενικότερα προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης για να συνυπογράψουν τους όρους του νέου Μνημονίου και του προγράμματος εκποίησης της εθνικής περιουσίας παραβιάζει θεμελιώδεις συνταγματικούς όρους:
• Οι διεθνείς συμφωνίες και συμβάσεις που υπογράφει μια κυβέρνηση δεσμεύουν το ίδιο το ελληνικό κράτος. Οι επόμενες κυβερνήσεις είναι υποχρεωμένες να τηρήσουν τις συμβάσεις, εκτός εάν μεταβληθούν θεμελιώδεις όροι που ισχύουν κατά την υπογραφή τους.
Η «συναίνεση», η υπογραφή του Α. Σαμαρά δεν έχει ουδεμία νομική ισχύ. Απλώς ο κ. Γ. Παπανδρέου θέλει να τον καταστήσει συνυπεύθυνο στις επιπτώσεις που θα προκύψουν από τη –σίγουρη– αποτυχία του νέου Μνημονίου.
• Τη χώρα στο διεθνές περιβάλλον εκπροσωπεί ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί. Δεν επιτρέπεται με κανέναν τρόπο να εμφανίζονται ομαδόν οι αρχηγοί των κομμάτων και να διαπραγματεύονται ατάκτως με τους διεθνείς παράγοντες... Αυτά τα φαινόμενα μόνο σε θιάσους επιθεωρήσεων εμφανίζονται ή σε καθεστώτα νομαδικής - φεουδαρχικής πολιτικής μορφής.
• Ο πρωθυπουργός έχει παραβιάσει βασικούς συνταγματικούς όρους. Με τη «δανειακή σύμβαση» εκχώρησε στους δανειστές μας, χωρίς κανέναν περιορισμό, τη δημόσια και εθνική περιουσία, καταργώντας τη δυνατότητα της χώρας να προασπιστεί τα δικαιώματά της. Στην πράξη, πρόκειται για ενέργεια ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ, με όλες τις συνέπειες που περιέχει ο όρος αυτός για τους υπευθύνους.
Ο Γ. Παπανδρέου, υπηρετώντας το Μνημόνιο, έχει οδηγήσει στην αποδυνάμωση των εξουσιών και των λειτουργιών του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, σε μια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ... Η απαίτησή του να αποποιηθούν τα κόμματα τις πολιτικο-ιδεολογικές τους θέσεις, να αγνοήσουν τις κοινωνικές τους δεσμεύσεις και αναφορές και να συνταχθούν ομοθυμαδόν στις απαιτήσεις των δανειστών και στα μέτρα εξόντωσης της εθνικής οικονομίας και της κοινωνίας παραπέμπουν ευθέως σε συνθήκες ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ.
Στο καθεστώς αυτό καταργείται η έννοια της λαϊκής κυριαρχίας, αγνοείται ο κανόνας της γενικής βούλησης («volonté generale») και επιδιώ κεται να επιβληθεί μια ΠΑΓΕΡΗ ΣΙΩΠΗ, ένας ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΦΟΒΟΣ, που εμποδίζει τη διατύπωση του οποιουδήποτε αντίθετου επιχειρήματος, της οποιασδήποτε αντίθετης πρότασης και θέσης...
Όλη αυτή η «επιχείρηση συναίνεσης» και η αναζήτηση πολιτικών συνενόχων αποκαλύπτουν μία και μόνη αλήθεια: Ο πρωθυπουργός και το κυβερνών κόμμα δεν μπορούν να κυβερνήσουν τη χώρα και επιβιώνουν μόνο με επικοινωνιακούς σχεδιασμούς.
Ο κ. Γ. Παπανδρέου πρέπει να κατανοήσει ότι από δω και πέρα η μόνη έντιμη και γενναία επιλογή του είναι να παραιτηθεί και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Να ομολογήσει και να εξηγήσει την αποτυχία των επιλογών του και, αν έχει «νέες προτάσεις», να τις καταθέσει στο λαό χωρίς εκβιαστικά διλήμματα, χωρίς «τρομοκρατικά» επιχειρήματα...
Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει «ιδιωτικοποιηθεί», έχει ενσωματωθεί στη στρατηγική του Μνημονίου, χρησιμοποιείται ως πολιτικό εργαλείο, που νομιμοποιεί –πολιτικά και ιδεο λογικά– την επέλαση της νεοφιλελεύθερης «λαίλαπας»... Τώρα, όμως, τα πράγματα έφτασαν σε σημείο μη επιστροφής. Υπουργοί, βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι όρος της ατομικής τους ευθύνης και αξιοπρέπειας –θεμελιώδης προϋπόθεση για τη διάσωση του κομματικού τους φορέα αλλά και του δημοκρατικού μας συστήματος– είναι η άρνηση της υποταγής, η άρνηση της νομιμοποίησης του νέου Μνημονίου και των διαδικασιών του εθνικού ξεπουλήματος.
Οι κραυγές των «Αγανακτισμένων» από τις πλατείες αποτελούν σαφή προειδοποίηση για την έκταση της λαϊκής αγανάκτησης και οργής. Εάν κάποιοι ούτε αυτό το αντιληφθούν και συνεργήσουν στο εθνικό ξεπούλημα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι, όταν κλείσει ο «κύκλος», τότε θα σημάνει αναπόφευκτα η ώρα των Ειδικών Δικαστηρίων... 

http://kostasxan.blogspot.com/2011/06/blog-post_6063.html

Γιώργος προς Σαμαρά: «Στείλε μου πέντε δικούς σου να τους κάνω υπουργούς!»

Σε τέτοια απόγνωση βρίσκεται ο Παπανδρέου που λέγεται έντονα από χθες το βράδυ ότι έστειλε μήνυμα στον Σαμαρά ότι δέχεται να του δώσει τρία υπουργεία κι άλλες τόσες διοικήσεις μεγάλων οργανισμών.
«Προφανώς βρίσκεσαι σε πλήρη σύγχυση» ήταν η απάντηση που εστάλη μέσω τρίτων από την πλευρά Σαμαρά ο οποίος δεν θέλει να ακούσει για τα περί συγκυβέρνησης και υπόγειων συναλλαγών.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα γίνω συνένοχος στο έγκλημα» ανέφερε και πάλι ο πρόεδρος της Ν.Δ. ενώ επέστησε την προσοχή σε Λυκουρέντζο και άλλους κομματικούς ώστε να μη φύγει κανείς αυτή την ώρα από το μαντρί.

Στο Parapolitika.gr περιήλθαν πληροφορίες ότι το σύστημα Μαξίμου έχει προσεγγίσει κανά δυο ηχηρά ονόματα από τον χώρο της Ν.Δ. που επί κυβέρνησης Καραμανλή είχαν υπηρετήσει σε υψηλές θέσεις της διοικητικής πυραμίδας.


Parapolitika.gr
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/06/blog-post_3880.html

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ, ΕΝ ΜΕΣΩ "ΚΡΙΣΗΣ";

Πηγή
http://pyrisporos.blogspot.com/


Η εμβληματική λεοντοκεφαλή της δυτικής όψης του Παρθενώνα «κατέβηκε» την Πέμπτη από την κορυφή του ναού μέσα σε επτά λεπτά (...), με τη βοήθεια ενός γερανού. Θα βρίσκεται στο εργαστήριο για συντήρηση και αναμένεται (;;;) να τοποθετηθεί πάλι στη θέση του μέχρι το 2013 (!!!).

«Αυτό που γίνεται σήμερα εδώ είναι μια απόδειξη πως μερικά πράγματα δεν πρόκειται να μειωθούν ούτε στο παραμικρό με την κρίση. Ένα από αυτά είναι η συμπεριφορά μας στον πολιτισμό. Συνεχίζουμε τη δουλειά χωρίς καμία καθυστέρηση» ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού (...) Παύλος Γερουλάνος, από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Πάνω στην επιβλητική μαρμάρινη λεοντοκεφαλή, βάρους 1,2 τόνων, σώζεται ακόμα το χρυσαφί χρώμα της χαίτης της, ενώ οι λεπτομέρειες που διαγράφονται μέχρι και στις πιο μκρές λεπτομέρειες του λαιμού έκαναν όσους το είδαν να συμφωνήσουν πως «φτιάχτηκε για τους θεούς». Ακόμα και οι αθέατες επιφάνειες είναι τέλεια λαξευμένες. Από κοντά, ωστόσο, εμφανή είναι τα σημάδια και από τους βομβαρδισμούς, αλλά και τους δυνατούς σεισμούς που έχουν ταλαιπωρήσει τον ναό του Παρθενώνα.

Για τις εργασίες αυτές, το υπουργείο Πολιτισμού έχει εξασφαλίσει από το ΕΣΠΑ 8 εκατ. ευρώ (!!!). Μεταξύ άλλων, από την δυτική πλευρά του Παρθενώνα θα αποξηλωθούν και θα αποκατασταθούν 80 μαρμάρινα μέλη, 43 εξ αυτών από τη βορειοδυτική πλευρά και 37 από τη νότια (;;;)

Συνολικά επτά μετώπες θα αποξηλωθούν και θα αντικατασταθούν από χυτά αντίγραφα (γιατί;;;). Οι δύο πρώτες μετώπες της δυτικής όψης του ναού θα μεταφερθούν στο νέο μουσείο της Ακρόπολης (οι άλλες πού;;;).

«Τον τελευταίο καιρό ακούγονται μόνο τα προβλήματα γύρω από το θέμα της φύλαξης στους αρχαιολογικούς χώρους και ξεχνάμε το τόσο σπουδαίο έργο που γίνεται εδώ» ανέφερε η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟΤ (...), Λίνα Μενδώνη.

Μέσα στα έργα που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2013 συμπεριλαμβάνονται η αποκατάσταση των κιόνων από τις ραβδώσεις στη βόρεια πλευρά, όπως και η αναστήλωση της νότιας πλευράς των Προπυλαίων.

Η νότια πλευρά αποτελεί το πιο ιδιόμορφο, από αρχιτεκτονικής πλευράς, τμήμα του μνημείου. Κατά τον 15ο αιώνα είχε κτισθεί επάνω του ο λεγόμενος Φράγκικος Πύργος, μέσα στον οποίο ενσωματώθηκαν από τους Φλωρεντινούς όλα τα αρχιτεκτονικά μέλη που είχαν αποσυναρμολογηθεί από την δυτική πλευρά.

ΠΗΓΗ


ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΩΝ 12 ΘΕΩΝ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ "ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ" ΤΟΥΣ... ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΡΟΠΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΟ, "ΠΡΑΓΜΑΤΑ" ΞΕΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΨΥΧΙΣΜΟ ΤΟΥΣ!
 
http://greeksurnames.blogspot.com/2011/06/blog-post_6056.html

Οι τράπεζες να πληρώσουν τους τόκους για το δάνειο που έλαβαν από το Δημόσιο

Του Αλέξανδρου Μωραϊτάκη

Σύμφωνα με την ειδησεογραφία η Εθνική Τράπεζα, που έχει κατά 50% ξένους μετόχους, με την εισήγηση του Δ.Σ. της προς την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 23/06/2011 για μη καταβολή μερίσματος σε προνομιούχες μετοχές για νόμιμους λόγους,  είναι λανθασμένη και ασύμβατη με την οικονομική πολιτική της χώρας, αφού η Διοίκηση της Εθνικής που επιλέχθηκε από την Κυβέρνηση αντιστρατεύεται την κυβερνητική οικονομική πολιτική, που είναι και πολιτική της  ΕΚΤ, δηλαδή της προσέλκυσης κεφαλαίων και μείωσης της εξάρτησης της από την ΕΚΤ.

Η ΕΤΕ αδυνατεί να καταβάλει τόκους στους κατόχους των προνομιούχων μετοχών της που διαπραγματεύονται στην Αμερική και που κατέχουν οι Έλληνες της διασποράς ύψους τόκων ποσού 56,5 εκατ. δολ. ή 38 εκατ. ευρώ, καθώς ισχυρίζεται ότι κατά τη χρήση του 2010 είχε ζημιές ύψους 361 εκατ. ευρώ. Επίσης δεν θα αποδώσει με το παραπάνω σκεπτικό και τόκους στο Ελληνικό Δημόσιο ύψους 35 εκατ. ευρώ. Δηλαδή αδυνατεί να καταβάλει το συνολικό ποσό των 38+35=73 εκατ. ευρώ όταν τα αποθεματικά από τα κέρδη εις νέον είναι 316 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τον ισολογισμό της. Οι ζημιές του 2010 οφείλονται σε προβλέψεις 1,045 δισ. σε επίπεδο τράπεζας και 1,5 δισ. σε επίπεδο ομίλου. Το πόσο των προβλέψεων όπως είναι γνωστό είναι πάντα σχετικό θέμα που μπορεί να αλλάξει κατά την απόφαση της Διοίκησης.

Η Εθνική Τράπεζα, που οφείλει τόκους στο ελληνικό δημόσιο, θα πρέπει να το ξανασκεφτεί και να ακυρώσει τα σχέδιά της, ακόμα και αν της δίνεται η δυνατότητα αυτή από την ερμηνεία της νομοθεσίας. Δεν είναι σωστή συμπεριφορά απέναντι στους Έλληνες πολίτες που στενάζουν από το βάρος των μέτρων που έχει επιβάλει η Κυβέρνηση προκειμένου να πετύχει τη δημοσιονομική προσαρμογή. Οι τραπεζίτες από την αρχή υπήρξαν υποστηρικτές αυτής της προσαρμογής και οφείλουν να πληρώσουν αυτά που τους αναλογούν. Σημειώνεται ότι οι κάτοχοι προνομιούχων μετοχών της Εθνικής στις ΗΠΑ με εθνική νομοθετική ρύθμιση, ελάμβαναν μέχρι τώρα κανονικά τα μερίσματα τους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μικρές τράπεζες δεν πλήρωσαν ούτε το 2009 τους τόκους που όφειλαν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, οι τράπεζες που εμφάνισαν ζημιές που υπερβαίνουν τα αποθεματικά που έχουν σχηματίσει από κέρδη εις νέον προηγούμενων χρήσεων δεν έχουν τη δυνατότητα να δώσουν μέρισμα. Δεν θα λάβουν μέρισμα ούτε οι κάτοχοι προνομιούχων μετοχών της Εθνικής Τράπεζας στις ΗΠΑ, εξέλιξη που έχει προκαλέσει ήδη αρνητικά σχόλια από τους Αμερικανούς  και τους Ελληνο-αμερικανούς επενδυτές. Δεν αποκλείεται στο μέλλον να μην καταφέρει το ελληνικό κράτος να αντλήσει κεφάλαια (π.χ. ομόλογα της διασποράς) από αυτήν την κατηγορία επενδυτών, επειδή μία ελληνική τράπεζα και μάλιστα κορυφαία στη χώρα μας με επιτυχημένη και εξαιρετική κατά τα άλλα Διοίκηση της επιλογής της Κυβέρνησης δεν θα τους έχει πληρώσει τους τόκους που οφείλει. Και δεν είναι κανένα μεγάλο ποσό που θα δημιουργούσε πρόβλημα στην τράπεζα. Απορούμε γιατί δημιουργείται το πρόβλημα.

Όμως η μη καταβολή τόκων προς το ελληνικό δημόσιο δημιουργεί σοβαρότατο πρόβλημα. Οι τραπεζίτες οφείλουν να γνωρίζουν πως το ελληνικό δημόσιο δεν αποφάσισε να επενδύσει στις ελληνικές τράπεζες επειδή του περίσσευαν χρήματα. Οι ελληνικές τράπεζες είχαν τεράστιο θέμα ρευστότητας, δεν μπορούσαν να βγουν στις αγορές και να δανειστούν και το κράτος ουσιαστικά τις έσωσε και πολύ σωστά δίνοντας ρευστότητα σε α) χρήμα, β) εγγυήσεις. Ως εγγύηση για την σε χρήμα παροχή/δάνειο το Δημόσιο έλαβε προνομιούχες μετοχές. Δεν αγόρασε μέσα από τη χρηματιστηριακή αγορά μετοχές. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους. Δάνειο έδωσε με 10% επιτόκιο και έλαβε εγγύηση μετοχές. 


Οι Έλληνες πολίτες με άλλα λόγια από το υστέρημά τους βοήθησαν οικονομικά τις τράπεζες που είναι εγκατεστημένες στην Ελλάδα αλλά έχουν κατά 50% ξένους μετόχους. Αν το κράτος είχε επενδύσει θα ήταν λογικό, όπως συμβαίνει σε όλους τους επενδυτές κάποιες χρονιές, να μην λάβει μέρισμα λόγω ζημιών. Εδώ όμως πρόκειται για δάνειο που έλαβαν οι τράπεζες για να συνεχίσουν να λειτουργούν. Και μάλιστα δεν ήταν το μόνο. Έλαβαν και επιπλέον εγγυήσεις του Δημοσίου έναντι προμήθειας προς το Ελληνικό Δημόσιο, τις οποίες καταθέτουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και δανείζονται φθηνά με επιτόκιο 1%. 

Το δάνειο που έλαβαν από το ελληνικό δημόσιο είναι αντίστοιχο με τα δάνεια που χορηγούν οι ίδιες σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Γι΄αυτά όμως ζητούν καταβολή τόκων και μάλιστα σημαντικά αυξημένων σε περιόδους κρίσης και οικονομικής στενότητας, όπως είναι η τρέχουσα. Πως είναι δυνατόν να ζητάνε από τις επιχειρήσεις να πληρώσουν αυξημένους τόκους και χωρίς καθυστέρηση σε μία χρονιά που η μία επιχείρηση κλείνει μετά την άλλη και οι ίδιες να μην θέλουν να  πληρώσουν τους τόκους των δανείων σε χρήμα που έχουν λάβει; 

Πως όμως μπορεί και το ίδιο το ελληνικό δημόσιο πριν δυο χρόνια να έχει ψηφίσει νόμο που να επιτρέπει τη μη πληρωμή τόκων και την ίδια ώρα να σχεδιάζει νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις; Ειδικά για την Εθνική αναφέρεται επιπλέον ότι στο πρόσφατο ενημερωτικό κατά την αύξηση ΜΚ είχε υποσχεθεί πώληση του 20% της Finansbank. Γιατί δεν τήρησε την γραπτή και προφορική δέσμευσή της η Διοίκηση; 


Οι τράπεζες γιατί δεν πωλούν περιουσιακά τους στοιχεία στο εσωτερικό και εξωτερικό; Γιατί αναγκάζεται να πουλάει το Δημόσιο σε φθηνές τιμές περιουσιακά του στοιχεία και δεν πωλούν οι τράπεζες; Αν χρειάζεται κεφάλαια μια ελληνική τράπεζα γιατί δεν λαμβάνει από τα 10 δισ. του οργανισμού χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, που λιμνάζουν ενώ το σχηματισθέν από μήνες Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει να ενεργοποιηθεί;

Οι τράπεζες έχουν ήδη λάβει τα τελευταία δέκα χρόνια, πολλά δώρα από τους κατά καιρούς Υπουργούς Οικονομικών. Είναι βέβαιο ότι ο αρμόδιος υπουργός οικονομικών θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο ώστε οι τόκοι να πληρωθούν. Είναι επιτακτική ανάγκη να αποδειχθεί στον ελληνικό λαό ότι όλοι πληρώνουν αυτά που τους αναλογούν και δεν πληρώνουν μόνο οι αδύναμοι. Είναι όμως καιρός να δείξει και το κράτος στις τράπεζες που ουσιαστικά,  μετά από τέτοια οικονομική βοήθεια, τις ελέγχει με κυβερνητικό επόπτη ότι πρέπει να καταβάλουν μεγαλύτερες προσπάθειες  προσαρμογής και οι τραπεζίτες να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.



Σε μία χώρα που τα βγάζει πέρα με δανειακές ενέσεις δεν μπορεί να παίρνουν λίγοι μεγάλο-τραπεζίτες ορισμένων τραπεζών, έστω και εάν διαθέτουν υψηλά προσόντα, υπέρογκους για τα σημερινά δεδομένα μισθούς (βάσει του παρελθόντος), κατά πολύ υπέρτερους του Πρωθυπουργού, των Υπουργών, των βουλευτών, των δικαστών κ.τ.λ., ενώ λαμβάνουν κρατικές ενισχύσεις. Δεν μπορούν να έχουν ακόμα και σήμερα στρατιές από οδηγούς, στόλο αυτοκινήτων, πιστωτικές κάρτες και τόσα άλλα. Πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη, πρέπει και οι τραπεζίτες με έργα να συμβάλουν περισσότερο στην ανάταση της εθνικής μας οικονομίας.


Ο περιορισμός των διοικητικών εξόδων των τραπεζών τους θα βοηθήσει  την μείωση του κόστους και την κερδοφορία των τραπεζών τους, ώστε να αποπληρώνουν έγκαιρα τις υποχρεώσεις τους προς Δημόσιο και τρίτους.  Ποιο είναι το μέχρι τώρα ουσιαστικό έργο των κυβερνητικών εκπροσώπων στις τράπεζες; Άλλωστε από μία δημοσιονομική εξυγίανση πρώτες θα ωφεληθούν οι ίδιες οι τράπεζες. Που είναι η επίσημη επιθυμία για  αναγκαία εσωτερική υποτίμηση τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών, αφού δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε το νόμισμα;

Και μια συμβουλή για τους αρμοδίους μιας και χρειαζόμαστε υγιείς τράπεζες: πρέπει να πεισθεί η ΕΚΤ να εγγυηθεί επίσημα τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες. Έτσι θα επαναπατριστούν τα χρήματα, θα πέσουν τα spreads των τραπεζών και θα προχωρήσουν οι επενδύσεις στη χώρα.

* Αλέξανδρος Μωραϊτάκης - Πρόεδρος ΣΜΕΧΑ, Πρόεδρος NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ, Μέλος Δ.Σ. ΕΒΕΑ



capital 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/06/blog-post_7354.html

ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΚΑ. Ο Πρωθυπουργός έχει γενέθλια του Αγίου Μνημόνιου

Και όμως είναι περά για περά αλήθεια, ο ΓΑΠ γεννήθηκε την ημέρα που η ορθόδοξη εκκλησία γιορτάζει τον Άγιο Μνημόνιο … τυχαίο ;
κάθε εξήγηση δεκτή

Συνωμοσία ή απλή μοιραία εξέλιξη, το αναπόφευκτο;

Την άλλη φορά ρε παιδιά να ψηφίσουμε κάποιον που έχει γενέθλια, της ...
Αγίας Χαράς.

Σχόλιο: Επειδή κάποιοι θα νομίσουν ότι κάνουμε πλάκα δείτε "εδώ"
Από το kafeneio
 
 http://greki-gr.blogspot.com/2011/06/blog-post_2119.html

ΣΕ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ


του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και, κυρίως, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (ή όσοι, ενδεχομένως, σκέφτονται να ψηφίσουν τα μέτρα της κυβέρνησης ή να τη στηρίξουν), βρίσκονται ενώπιον ιστορικού διλήμματος, μετά τη μεγαλειώδη, ειρηνική «εξέγερση» του ελληνικού λαού την 5η Ιουνίου, αντάξια των μεγάλων δημοκρατικών και επαναστατικών παραδόσεων της Ελλάδας. Με την εξέγερση αυτή οι Έλληνες πολίτες ανακάλεσαν ουσιαστικά την εντολή, στη βάση της οποίας κυβερνά η σημερινή κυβέρνηση.
Τώρα, ο ελληνικός λαός και η Ιστορία θέτουν τους βουλευτές αυτούς (και εμμέσως τον Πρόεδρο) ενώπιον του εξής διλήμματος: Θα δώσουν την ευκαιρία στον ελληνικό λαό, έστω και την υστάτη, να λάβει με δημοκρατικό τρόπο, με δημοψήφισμα, την κρισιμότερη απόφαση  για το μέλλον του, αν δηλαδή επιθυμεί τη συνέχιση ή τη διακοπή της πολιτικής του Μνημονίου;

‘Η θα επιμείνουν σε μέτρα και πολιτικές που οδηγούν, αργά ή γρήγορα, αλλά με μαθηματική ακρίβεια, σε λουτρό αίματος τη χώρα;

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που στηρίζουν την κυβέρνηση και όσοι ενδεχομένως θα τη στήριζαν, έχουν ακόμα στα χέρια τους το κλειδί του ελληνικού, ίσως και ευρωπαϊκού μέλλοντος και των ειρηνικών εξελίξεων στη χώρα. Αλλά δεν θα το έχουν για πολύ ακόμα.

Ελπίζει κανείς να διαφυλαχθεί μέχρι τέλους ο παραδειγματικά ειρηνικός χαρακτήρας της διαμαρτυρίας. Κυβέρνηση και κράτος απέφυγαν προς το παρόν μαζική καταστολή ή τις συνηθισμένες σε προηγούμενες διαμαρτυρίες προβοκάτσιες. Ίσως ελπίζουν εκτόνωση. Δύσκολα όμως τη φαντάζεται κανείς. Αντιθέτως, στη δυναμική της κατάστασης, πολύ πιο εύκολα μπορεί να εγγραφεί κάποια στιγμή μια βίαιη σύγκρουση.

Δεν πρέπει εξάλλου να ξεχνάμε ότι στις ίδιες τις «οικονομικές εξισώσεις» του Μνημονίου, κρύβεται η προοπτική του εμφυλίου πολέμου, όπως, ορθώς, δεν έχει βαρεθεί να επαναλαμβάνει εδώ και ένα χρόνο ο επικεφαλής του πιο φημισμένου οικονομικού ινστιτούτου της Γερμανίας, του IFO, ο Ζιν. Ο Γερμανός οικονομολόγος υπογραμμίζει την ομοιότητα ανάμεσα στα μέτρα που λαμβάνονται στην Ελλάδα σήμερα και τα διατάγματα του Καγκελαρίου Μπρούνινγκ το 1930, που άνοιξαν το δρόμο στον Χίτλερ.

Ήδη άλλωστε, ένας χρόνος εφαρμογής του Μνημονίου, χωρίς να έχουμε δει ακόμα ούτε μικρό κλάσμα από τις πραγματικές συνέπειες αυτής της πολιτικής, έχει προκαλέσει κρίση αναπαραγωγής του ελληνικού κοινωνικού σχηματισμού και, μαζί του, του ελληνικού κράτους και πολιτικού συστήματος. Η διακοπή, με κάθε μέσο, της λειτουργίας του Μνημονίου και των παρεπόμενων νομικών κειμένων, είναι, σήμερα, ο βασικός όρος επιβίωσης του ελληνικού έθνους-κράτους και της δημοκρατίας.

Μπορεί να διαφυλαχθεί η δημοκρατία και να αποφευχθεί η βίαιη αντιπαράθεση του λαού με τους κυβερνώντες; Μπορεί να διευκολυνθεί  η αρχή μιας αναζήτησης διεξόδου σε μια κατάσταση που γίνεται όλο και πιο δύσκολη;

Η δυσαρμονία λαϊκής βούλησης και κυβέρνησης είναι τόσο προφανής και πρωτοφανής, που η άμεση προσφυγή σε εκλογές, πριν από την ψήφιση μέτρων και τη συνομολόγηση διεθνών συμφωνιών που θα δεσμεύσουν όχι μόνο τη σημερινή, αλλά και τις επερχόμενες γενεές Ελλήνων, επιβάλλεται, αν μη τι άλλο, για λόγους στοιχειώδους σεβασμού του γράμματος και του πνεύματος του συντάγματος.

Η διεξαγωγή εκλογών είναι μια αναγκαία συνθήκη για το ξεπέρασμα της κρίσης, δεν είναι όμως καθόλου ικανή. Είναι κοινός τόπος ότι τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την κρίση. Κανένα δεν έχει τη θέληση, τη δύναμη και το κουράγιο να καταγγείλλει το Μνημόνιο, να ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας από μηδενική βάση, να θέσει το ζήτημα της αναγκαίας αναδιάρθρωσης του χρέους, με διαγραφή μεγάλου μέρους του, να απειλήσει εν ανάγκη με χρήση των πολλών οικονομικών και γεωπολιτικών «χαρτιών» που έχει η Ελλάδα, να εντάξει τις ελληνικές διεκδικήσεις σε πρόγραμμα σωτηρίας και επανίδρυσης όλης της Ευρώπης, του κοινωνικού κράτους, της δημοκρατίας και του πολιτισμού της από τον επερχόμενο ολοκληρωτισμό των αγορών, που έχει κάνει τώρα τη χώρα μας το κατεξοχήν πεδίο δοκιμής των μεθόδων του.
Ο κ. Σαμαράς, δυστυχώς, και παρά το αρχικό, ιστορικό ΟΧΙ του στο μνημόνιο, υποκύπτοντας ίσως στη φύση του κόμματός του, ή στις νεοφιλελεύθερες δοξασίες ενίων συμβούλων του, παρουσίασε στο Ζάππειο 2 ένα πρόγραμμα «μνημονίου χωρίς μνημόνιο», που κινδυνεύει να μας οδηγήσει από τον κύκλο του «Λεφτά Υπάρχουν» στον κύκλο του «Πρόγραμμα Υπάρχει» ή «όχι στο μνημόνιο, ναι στις αποκρατικοποιήσεις»! Δεν αντέχει η χώρα δεύτερο γύρο ψεύτικων ελπίδων...

Στην ανεπάρκεια των πολιτικών δυνάμεων, προστίθεται και η πανθομολογούμενη κρίση των κρατικών θεσμών, που απεδείχθησαν με το μνημόνιο, ανίκανοι να προστατεύσουν πιο ζωτικά κοινωνικά και εθνικά συμφέροντα του ελληνικού λαού, αποτρέποντας τη χρήση τους από διεθνείς δυνάμεις που θέλουν να τον υποδουλώσουν και να τον λεηλατήσουν, με την ενθουσιώδη συνδρομή των ιθαγενών «ελίτ». Αυτό το κράτος δεν υλοποιεί τη θέληση του ελληνικού λαού, αλλά είναι φτιαγμένο για να πραγματώνει την “κουλτούρα της απάτης”, που χαρακτήρισε τη μεταπολίτευση.


Δεν υπάρχει σήμερα τίμιος και νοήμων Έλληνας που να μην πιστεύει ότι χρειαζόμαστε νέα πολιτικά κόμματα, νέους θεσμούς, νέα οργάνωση της δημόσιας ζωής, νέο Σύνταγμα. Οι «αγανακτισμένοι» το αντιλαμβάνονται ενστικτωδώς, γι’ αυτό και επιχειρούν εκ του μηδενός να στήσουν δικούς τους, πρωτόλειους «θεσμούς» με τη μορφή Γενικών Συνελεύσεων. Σε όλες τις συζητήσεις  εκεί είναι φανερή η υφέρπουσα ανησυχία των συζητούντων, που αντιλαμβάνονται τη σημασία, αλλά και τη δυσκολία πολιτικής συγκρότησης των αντιμνημονιακών δυνάμεων και κινδυνεύουν να βρεθούν σε δύσκολη θέση αν αύριο προκηρυχθούν εκλογές.


Βασικό πρόβλημα του Έθνους, η κρίση του πολιτικού συστήματος και του κράτους δεν μπορεί να λυθεί σε μια βδομάδα. Η λύση του θα πάει χέρι-χέρι με τον αγώνα για την ανατροπή της “Δικτατορίας των Δανειστών και του Μνημονίου”. Μέχρι τότε, θα πρέπει να βρεθούν μεταβατικές μορφές που να εξασφαλίσουν, όσο είναι δυνατό, τον δημοκρατικό και ειρηνικό χαρακτήρα του κινήματος που ξεκίνησε στις 25 Μαΐου και στις 5 Ιουνίου.


Ο μόνος τρόπος που διαθέτουμε είναι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το Μνημόνιο, τα παρεπόμενα νομικά κείμενα και όσα προτίθεται να συνομολογήσει τώρα η κυβέρνηση με το ερώτημα: πρέπει να συνεχίσουν να ισχύουν και να αποτελούν τη βάση της ασκούμενης πολιτικής ή πρέπει η Ελλάδα να τα καταγγείλει, επαναδιαπραγματευόμενη, από μηδενική βάση, τους όρους δανεισμού της.



Το Μνημόνιο και τα παρεπόμενα δεν συνιστούν επί μέρους, έστω σοβαρό αντικείμενο οικονομικής πολιτικής. Συνιστούν κορυφαία στρατηγική επιλογή του Έθνους, από την οποία θα εξαρτηθεί το μέλλον του για τις ερχόμενες δεκαετίες, ίσως και αιώνες. Καμιά πολιτική δύναμη, καμιά κυβέρνηση, καμιά Βουλή δεν δικαιούται να δεσμεύσει τη χώρα κατά τέτοιο τρόπο επί δεκαετίες ή αιώνες. Η ηγεσία της παρούσας κυβέρνησης δεν θα ζήσει το υπόλοιπο του βίου τους στην Ελλάδα, ο ελληνικός λαός όμως θα ζήσει στη χώρα του. Πρέπει να του δοθεί η δυνατότητα να αποφασίσει ο ίδιος, άμεσα, για το μέλλον του και για το μέλλον των παιδιών και των εγγονών του.



Πόσο μάλλον πρέπει να γίνει αυτό, στο μέτρο που το Μνημόνιο είναι προϊόν κολοσσιαίας πολιτικής απάτης («λεφτά υπάρχουν»), παραχάραξης της λαϊκής εντολής και, σύμφωνα με κορυφαίους συνταγματολόγους, και του γράμματος του Συντάγματος. Είναι προϊόν ενός πολιτικού πραξικοπήματος και μιας διεθνούς συνωμοσίας, που αποσκοπούσε, σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, στο να φέρει το ΔΝΤ στην ευρωζώνη, μετατρέποντας την Ελλάδα σε πειραματόζωο, για την καταστροφή του κοινωνικού κράτους, της δημοκρατίας και του πολιτισμού της Ευρώπης, ενδεχομένως και για την τελική διάλυση της ΕΕ, αν δεν μετεξελιχθεί σε απροκάλυπτη «δικτατορία των αγορών».



Ο μόνος τρόπος για να πάρει ο ελληνικός λαός την τύχη του στα χέρια του, πλην του να το επιχειρήσει δι’ εξεγέρσεως, είναι λοιπόν να ερωτηθεί ευθέως και άμεσα αν επιθυμεί τη συνέχιση εφαρμογής του Μνημονίου και των συμπαρομαρτούντων ή όχι. Μια τέτοια πράξη θα είναι και πράξη «υπευθυνοποίησης» και «ενηλικίωσης» της χώρας, διακοπής του φαύλου κύκλου της πολιτικής απάτης, που χαρακτήρισε όλη τη μεταπολίτευση, μια πράξη “επανίδρυσης” της ελληνικής Δημοκρατίας, μιας νέας Μεταπολίτευσης που δεν θα κατεδαφίσει, αλλά θα συμπληρώσει και θα ολοκληρώσει την ανολοκλήρωτη και προδομένη μεταπολίτευση του 1974.


Δεν χρειάζεται να βγάλουμε μόνο μια καινούρια, όσο το δυνατό καλύτερη κυβέρνηση. Χρειάζεται να της δώσουμε και σαφή λαϊκή εντολή για το πώς θα ασκήσει την κυβερνητική εξουσία στο κορυφαίο σήμερα ζήτημα του Έθνους. Μόνο έχοντας πίσω της μια τέτοια ξεκάθαρη εντολή θα μπορέσει να διαπραγματευθεί με τις ξένες δυνάμεις, στο απελπιστικό διεθνές σημείο που έφερε την Ελλάδα η παρούσα «κυβέρνηση».

Αν δεν είχε προβλεφθεί στην Κύπρο δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν, δεν θα υπήρχε σήμερα το κυπριακό κράτος και θα είχε ανοίξει ένας κύκλος αιματηρής αντιπαράθεσης αλά Βοσνία στη Μεγαλόνησο. Αν δεν έκαναν οι Ισλανδοί δύο απανωτά δημοψηφίσματα, δεν θα μπορούσε η κυβέρνησή τους να διαπραγματευτεί πολύ καλύτερους όρους με την Αγγλία και την Ολλανδία.
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει από τον ελληνικό λαό το δικαίωμα να αποφασίσει δημοκρατικά για τη χώρα του και το μέλλον της, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τον σπρώξει αναγκαστικά σε άλλες μορφές πραγμάτωσης της βούλησής του. Αυτή είναι και η μοναδική βάση της συναίνεσης που ζητάει κάθε τόσο ο Πρόεδρος. Δεν μπορεί συναίνεση να βρεθεί στην καταστροφή και υποδούλωση του ελληνικού λαού, ούτε στην παραχάραξη της βούλησής του, προκειμένου να πληρώσει τα χρέη που δημιούργησε η διαφθορά και εξάρτηση των πολιτικών του ταγών.



Σημείωση: το κείμενο αυτό είχε γραφτεί όταν ο κ. Παπανδρέου επανέφερε την ιδέα του δημοψηφίσματος, για να την ακυρώσει ευθύς αμέσως με δηλώσεις του εκπροσώπου του! Περιττό να υπογραμμίσουμε ότι όταν λέμε εμείς δημοψήφισμα εννοούμε επί του Μνημονίου, όχι τις απίστευτες γελοιότητες του Προέδρου του ΣΕΒ, που θέλει να βάλει σε … δημοψήφισμα τον, βλακώδη μεν, αλλά εθνικά επικίνδυνο εκβιασμό «Μνημόνιο ή έξοδος από το ευρώ», επιτομή της δουλοπρέπειας του ελληνικού ραγιαδισμού. Δημοψηφίσματα έγιναν στην Ελλάδα για το αν θέλουμε βασιλεία ή όχι, στην Κύπρο για το αν θέλουν το σχέδιο Ανάν, στην Ισλανδία για το αν θέλουν την συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνησή τους, στη Γαλλία αν θέλουν την ευρωπαϊκή συνταγματική συνθήκη κ.ο.κ. Αυτό εννοούμε, όχι κάποια από τις απάτες στις οποίες επιδίδεται καθημερινά η κυβέρνηση. Αν μετατρέψει και ενδεχόμενο δημοψήφισμα σε νέα απάτη, θα έχει ολοκληρώσει τον βίο της, ανατινάζοντας και μια από τις ελάχιστες δημοκρατικές και ειρηνικές διεξόδους που διαθέτει ακόμα το Έθνος μας.
Πηγή

Τουρκική σημαία στο Παλαμήδι μετά από 190 χρόνια!

Θα τρίζουν τα κόκκαλα των αγωνιστών του ’21, θα ραγίζουν οι πέτρες της πρώτης πρωτεύουσας του Ελληνικού Κράτους, θα ζωντανέψουν στα μουσεία οι εικόνες της ιστορικής οικογένειας αγωνιστών του 1821, των Αναγνωσταραίων μετά την χθεσινοβραδυνή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου.

Μια απόφαση που ξαναφέρνει τους Τούρκους στο Ναύπλιο ως… πολιτιστικούς πρεσβευτές με τη σημαία τους να ανεμίζει ξανά στο Παλαμήδι μετά από 190 χρόνια!

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ναυπλίου όπως κάθε χρόνο διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής (στο πλαίσιο των «δικτύων» που είχε δημιουργηθεί στην πρώτη τετραετία Σημίτη), από 19 έως 28 Ιουνίου.  Φέτος πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 20ό Φεστιβάλ και γι’ αυτό συζήτησε χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο.


Όπως πληροφορηθήκαμε, ύστερα από πρόταση  του Θεσσαλονικιού (έχει σημασία!) πιανίστα Γιάννη Βακαρέλη, διευθυντή του Φεστιβάλ, με τη σύμφωνη γνώμη της παράταξης του δημάρχου και αυτής που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνούντων των παρατάξεων που πρόσκεινται στη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, αποφασίσθηκε όπως το οκταήμερο Φεστιβάλ εφέτος να είναι αφιερωμένο στην…

τούρκικη μουσική.

Έτσι,  πλατεία του Αγίου Γεωργίου, το Βουλευτικό, το Μπούρτζι, το Παλαμήδι και όλοι οι χώροι της ιστορικής πόλης θα γεμίσουν τούρκικες μελωδίες, ενώ στο Παλαμήδι θα ανεμίζει η τούρκικη σημαία, ύστερα από 190 χρόνια (!!!) ικανοποιώντας έτσι τις νέο-οθωμανικές φιλοδοξίες του Ερντογάν και των στρατηγών του.


Εφέτος το Ναύπλιο γιορτάζει τα 190 χρόνια της απελευθέρωσής του από τον Τούρκικο Ζυγό και φαίνεται ότι η δημοτική αρχή Ναυπλίου, κάνοντας υπέρβαση ακόμη και στο επώνυμο που φέρει ο επικεφαλής της δήμαρχος Παναγιώτης Αναγνωσταράς, τιμά την απελευθέρωση της πόλης του με τούρκικη μουσική και την ημισέληνο να κυματίζει στο Παλαμήδι.


Είναι λίγο να πει κανείς ότι θα σηκωθεί από το χώμα ο Στάικος Σταϊκόπουλος, ελευθερωτής του Παλαμηδίου και θα τους πάρει όλους με τις πέτρες. 


Δεν γνωρίζουμε τη σκοπιμότητα αυτής της εκδήλωσης και τι κρύβεται από πίσω, διότι αυτά τα περί «ειρήνης» και άλλα άνοστα, κρύβουν πολλά πίσω τους.


Οι γείτονες δεν χάνουν την ευκαιρία να δείχνουν τι θέλουν από την Ελλάδα και κάποιοι εδώ, διαγράφοντας με μιας την ιστορία και αυτούς που θέλουν να επαναλάβουν τα ίδια ανοίγουν κερκόπορτες.


Είπαμε, δεν μπορεί να μπαίνουν σε παζάρια τα ιερά και όσια, όσο κι αν οι νεοταξίτες θέλουν να τα παρουσιάσουν ως γραφικά ή απόψεις που έχουν ξεπεραστεί. Το ερώτημα είναι από ποιόν ξεπεράστηκαν.


Μήπως από το… τιμολόγιο;

 Π.Π.

ΥΓ. Μετά την οργή που νοιώσαμε, παίρνοντας την είδηση από φίλο Δημοσιογράφο, που αυτή τη στιγμή κρίνουμε ότι δεν πρέπει να αποκαλύψουμε το όνομά του, νοιώθουμε ντροπή, που σήμερα, υπάρχουν  "έλληνες" (;;;), που παζαρεύουν τα ιερά και τα όσια.
Ελπίζουμε, ότι οι Ναυπλιώτες, δεν θα αποδεχθούν αυτό το ... παζάρι. Ότι θα βρουν τρόπο να εμποδίσουν την  απίστευτη ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ.
 
http://logioshermes.blogspot.com/2011/06/190.html
 http://ideopigi.blogspot.com
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/06/190.html

Κον Μπεντίτ: «Παγώστε τους τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων στο εξωτερικό»- Η ληστοκρατία των τραπεζών…


Τον Κον Μπεντίτ, τον οργισμένο επαναστάτη του Μάη του ’68, πολλά μπορείς να του καταμαρτυρήσεις για την μετέπειτα πολιτική του πορεία και την ιδεολογική του μετάλλαξη, αλλά στο σημερινό μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας εδώ και πολύ καιρό κρατά σταθερά φιλελληνική στάση, την οποία με πύρινους λόγους εξέφρασε αρκετές φορές εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου…
Αρση του τραπεζικού απορρήτου, «πόθεν έσχες» για τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν οι Ελληνες στο εξωτερικό και έλεγχο για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή, ζήτησε ο Κον Μπεντίτ, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο…
«Τα κεφάλαια της ελληνικής φοροδιαφυγής ευρίσκονται μεταξύ άλλων στην Ελβετία, στην Αυστρία και στο Λουξεμβούργο. (…) Θα μπορούσαμε να θέσουμε το ερώτημα κατά πόσο ως πρώτο μέτρο μπορούμε να ζητήσουμε το πάγωμα των ελληνικών κεφαλαίων στις χώρες αυτές, και κατά πόσο οι τράπεζές τους μπορούν να ανακοινώσουν στην ελληνική κυβέρνηση τα ποσά των Ελλήνων καταθετών. Ετσι θα μπορέσουμε να εξακριβώσουμε εάν οι φόροι που αναλογούν στα ποσά αυτά έχουν πληρωθεί. Εφόσον μπορούμε να παγώσουμε τους λογαριασμούς του Καντάφι και άλλων, γιατί να μην μπορούμε να παγώσουμε και των Ελλήνων, ώστε με διαφάνεια η ελληνική κυβέρνηση να βρει ένα μέρος από τα ποσά που της οφείλουν. Θα πρέπει να δώσουμε στην ελληνική κυβέρνηση τη δυνατότητα να νοικοκυρευτεί και μια από τις δυνατότητες για τη διαπίστωση φοροδιαφυγής είναι να γίνουν γνωστά τα ποσά που έχουν Ελληνες πολίτες στις τρεις χώρες που προανέφερα. Αυτό σημαίνει την άρση του τραπεζικού απόρρητου».
Πού να τα βρει τα κότσια όμως η κυβέρνηση- παιδική χαρά του ΓΑΠ για να κινηθεί προς τα ‘κεί που δείχνει ο Κον – Μπεντίτ.
(από το «Εθνος»)


Η ληστοκρατία των τραπεζών….
Οπως γράφει ο Ρόμπερτ Κάτνερ στο περιοδικό “Αμέρικαν Σπεκτέιτορ”, το 1919, στη συνδιάσκεψη των Βερσαλλιών, επικράτησε η λογική των δανειστών και έτσι υπονομεύτηκε η μεταπολεμική ανάκαμψη στην Ευρώπη. Η Βρετανία και η Γαλλία ήθελαν να κάνουν τη Γερμανία να ματώσει προκειμένου να πληρώσει τα τεράστια πολεμικά χρέη τους προς τους τραπεζίτες.
Ο οικονομολόγος Τζον Μέιναρντ Κέινς προειδοποιούσε προφητικά από τότε πως αυτή η πολιτική θα κατέστρεφε τη γερμανική οικονομία, θα έφερνε παγκόσμια ύφεση και θα προκαλούσε και νέο παγκόσμιο πόλεμο. Η Ιστορία δυστυχώς τον δικαίωσε. Με αυτήν την εμπειρία, το σύστημα που προέκυψε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έδωσε έμφαση στην οικονομική ανάκαμψη τόσο των νικητών όσο και των ηττημένων.
“Σήμερα, όμως, αυτή η λογική έχει ανατραπεί”, επισημαίνει ο Κάτνερ. “Οι δανειστές έχουν ξαναπάρει το πάνω χέρι. Οι τραπεζίτες απαιτούν φθηνό χρήμα για τους ίδιους και δρακόντειους όρους για τους άλλους. Η τραπεζοκρατούμενη Ευρωπαϊκή Ενωση τιμωρεί την Ελλάδα αντί να της επιτρέψει να αναπτυχθεί. Και στις ΗΠΑ, οι κάτοχοι στεγαστικών δανείων αφήνονται να βουλιάζουν στο κόκκινο. Παντού, η λιτότητα διατυμπανίζεται ως ο δρόμος προς την ανάπτυξη, μολονότι στερεί από την οικονομία την παραγωγική της δυνατότητα”.
Το πρώτο πράγμα που σκέφτονται οι ληστές των οικονομιών όταν ένας οφειλέτης τους φτάσει στο κόκκινο, είναι αν αξίζει περισσότερο νεκρός ή ζωντανός. Συνήθως η απάντηση είναι “ζωντανός”. Και τότε του προσφέρονται διευκολύνσεις (επιμηκύνσεις, αναδιαρθρώσεις, δηλαδή, για να μην παίζουμε με τις λέξεις, μια μερική στάση πληρωμών κατά την οποία οι ζημιές επιμερίζονται ανάμεσα στον δανειστή και τον οφειλέτη). Τώρα, όμως, οι ίδιοι αυτοί ληστές λένε πως κάθε οφειλέτης έχει ηθικό καθήκον να ξεπληρώνει το χρέος του στο ακέραιο. Οσοι συντάσσονται με τη λογική της λιτότητας αυτών των ληστών, είναι σαν να περνούν οι ίδιοι στον λαιμό τους τη θηλειά που έχουν ετοιμάσει γι’ αυτούς οι τραπεζίτες.
Η διεστραμμένη λογική της συντριβής των οφειλετών παρασέρνει στο βάραθρο ολόκληρη την οικονομία, καταλήγει ο Κάτνερ. Μπορεί αυτοί οι ληστές να έχουν εξασφαλίσει τον πολιτικό έλεγχο των χωρών, αλλά με αυτήν τη λογική δεν θα υπάρξουν νικητές αλλά μονάχα ηττημένοι δανειστές και οφειλέτες».

http://itzikas.wordpress.com/

Καταπέλτης στο αμερικανικό Κογκρέσο ο Ρόν Πώλ: Οι ΗΠΑ, μετατρέπονται σε φασιστικό κράτος, στα χέρια των τοκογλύφων. Οι εχθροί της Ελλάδας και όλων των λαών, έχουν το ίδιο ονοματεπώνυμο.


Πατριωτικό Μέτωπο
Νίκης 33, 10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ. Εκπροσώπου: 6980292626
Με ένα λόγο γενναίο, αληθινό και δημοκρατικό, το μέλος του Αμερικανικού Κογκρέσου, Φιλέλληνας και φίλος του Πατριωτικού Μετώπου κ. Ρον Πολ, κατακεραύνωσε στο Κογκρέσο την μετατροπή του.....
αμερικανικού administration σε φασιστικό παρακράτος, υπό τον απόλυτο μάλιστα έλεγχο των τοκογλύφων. Αυτών των ίδιων αλητήριων που έχουν φέρει την Ελλάδα μας και τον Λαό μας, στον Γολγοθά που βιώνουμε σήμερα.
Διαβάστε τον λόγο του γενναίου Γιατρού, μέλους του Αμερικανικού Κογκρέσου. Αξίζει τον κόπο, για να δούμε τι μας ετοιμάζουν οι διεθνείς οικονομικές συμμορίες, που όπως όλοι πια γνωρίζουμε, έχουν το ίδιο ονοματεπώνυμο:
«Το τελευταίο Καρφί καρφώνεται στο φέρετρο της Αμερικανικής Δημοκρατίας. Κι όμως, το Κογκρέσο παραμένει σε πλήρη άρνηση καθώς οι ελευθερίες μας εξαφανίζονται γρήγορα μπρος στα ίδια μας τα μάτια. Η διαδικασία διευκολύνεται από την καλλιέργεια αδικαιολόγητων φόβων και άγνοιας για την πραγματική σημασία της Ελευθερίας. Προωθείται μέσω της διασποράς οικονομικών μύθων, ψευδολογημάτων και παραλογισμών μεταμφιεσμένων σε αγαθές προθέσεις. Η κυριαρχία του Νόμου απορρίπτεται συνεχώς και εξουσιαστικές προτάσεις προτείνονται ως πανάκειες για όλα μας τα προβλήματα. Η ανεξέλεγκτη εξάρτηση από την κρατική πρόνοια χρησιμοποιείται έντεχνα για να ωφεληθούν οι πλούσιοι εις βάρος της μεσαίας τάξης. Ποιός θα το περίμενε ότι η γενιά μας και το σημερινό Κογκρέσο θα στεκόταν αδιάφοροι και θα παρακολουθούσαν απαθείς μια τέτοια ξέφρενη αποσύνθεση της Αμερικάνικής Δημοκρατίας;  Χαρακτηριστικό αυτής της δραματικής εξέλιξης είναι η υπερκομματική αποδοχή της Προεδρικής Εξουσίας, η οποία αναλογεί σε παράδοση δικτατορικής εξουσίας στον Πρόεδρο. Οι Πρόεδροί μας, μπορούν τώρα, ανάλογα με το κέφι τους να:
Διατάζουν δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών Πολιτών. Στήνουν  Μυστικά Στρατοδικεία. Βασανίζουν. Φυλακίζουν για αδιευκρίνιστο διάστημα, χωρίς νομικές διαδικασίες. Διατάζουν έρευνες και κατασχέσεις χωρίς τα απαραίτητα εντάλματα, καταργώντας πρακτικά την 4η Τροποποίηση ( 4th Amendment).
Αγνοούν τον κανόνα της προθεσμίας 60 ημερών για να ενημερώσουν το Κογκρέσο σχετικά με τυχόν πολεμικές επιχειρήσεις όπως ορίζεται από την Απόφαση Πολεμικών Εξουσιών (War Power Resolution). Παρατείνουν τις καταχρήσεις του Πατριωτικού Νόμου (Patriot Act) χωρίς καμία εποπτεία. Διεξάγουν πολεμικές επιχειρήσεις κατά βούληση. Συμπεριφέρονται σε όλους τους Αμερικανούς ως ύποπτους για τρομοκρατία ψαχουλεύοντάς τους στα απόκρυφα στα αεροδρόμια και απεικονίζοντάς τους γυμνούς με ολόσωμα μηχανήματα ακτινογράφησης με ακτίνες Χ.
Σε όλα αυτά,  το  FED (Federal Reserve) συμμετέχει παραχαράσσοντας νόμισμα για να εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους για τους οποίους δεν αρκούν η φορολογία και ο δανεισμός, επιτρέποντας έτσι εκτροχιασμό των δαπανών, ατελείωτα χρέη και “στήριξη” ιδιαίτερων συμφερόντων.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι παρεκτροπές και οι ανομίες σε σχέση με τις εξουσίες πολέμου, πρόκειται σύντομα να γίνουν νόμος με την Πράξη Εξουσιοδότησης Εθνικής Άμυνας (National Defense Authorization Act) την οποία επεξεργάζεται με σπουδή τώρα το Κογκρέσο. Αντί να ακυρώσει την Πράξη Εξουσιοδότησης της Χρήσης Στρατιωτικής Ισχύος του 2001 (Authorization for the Use of Military Force AUMF) όπως θα έπρεπε τώρα που ο Μπιν Λάντεν είναι παρελθόν, το Κογκρέσσο προγραμματίζει να αυξήσει τρομακτικά την πολεμική εξουσία του Προέδρου. Παρόλο που παρουσιάζεται τώρα  μια ευκαιρία να τερματίσει το Κογκρέσο τους πολέμους στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν με συνεργασία και των δύο κομμάτων το Κογκρέσο αντίθετα έχει κυριευθεί από μια εμμονή να διευρύνει τις αντισυνταγματικές εξουσίες τις οποίες έχει υφαρπάξει ο Πρόεδρος για να διεξαγάγει πολέμους.
Η παρούσα πρόταση θα επιτρέψει στον Πρόεδρο να καταφεύγει σε πόλεμο ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε, για οποιοδήποτε λόγο, χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου. Πολλοί πιστεύουν ότι η προτεινόμενη πράξη θα επέτρεπε ακόμα και στρατιωτικές επιχειρήσεις ενάντια σε Αμερικανούς υπόπτους στις ίδιες τις ΗΠΑ. Η πρόταση αυτή δεν αναφέρεται στις επιθέσεις της 9/11. Θα διευρυνθεί ώστε να συμπεριλαμβάνει τους Ταλιμπάν και τις “συμμαχικές” τους δυνάμεις, διατύπωση που αποτελεί μια επικίνδυνα ασαφή και ευρεία περιγραφή των δυνητικών μας αντιπάλων. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι αλλαγές στο τμήμα 1304 καταλύουν τελείως τον κατακτημένο με αγώνες έλεγχο της εξουσίας του Προέδρου να οδηγεί την χώρα σε πόλεμο και την απαγόρευση να το κάνει αυτό χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου, όπως αυτό διατυπώθηκε στην Συνταγματική Συνέλευση.
Η εξουσία αυτή του Κογκρέσου, αυτό και μόνο αυτό να κηρύσσει πόλεμο έχει υπονομευθεί σοβαρά από την έναρξη του πολέμου της Κορέας, ο οποίος διεξήχθη μετά από μια απόφαση του ΟΗΕ. Σήμερα κιόλας, πολεμάμε στη Λιβύη χωρίς ούτε καν να συμβουλευτούμε το Κογκρέσο, όπως πήγαμε επίσης και την δεκαετία του 1990 σε πόλεμο στη Βοσνία, επί προεδρίας Κλίντον. Οι τρεις κύριοι λόγοι της Συνταγματικής μας Συνέλευσης, θυμηθείτε ότι ήταν:
Να εγγυηθεί το ελεύθερο εμπόριο και την ελευθερία της μετακίνησης ανάμεσα στις Πολιτείες. Να κάνει το χρυσό και το ασήμι νόμιμο ανταλλακτικό μέσο και να καταργήσει το χαρτονόμισμα. Να περιορίσει αυστηρά την Εκτελεστική εξουσία από την κήρυξη πολέμου χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου.
Σήμερα αντίθετα: Τα χαρτονομίσματα που εκδίδει το Federal Reserve είναι νόμιμα, ο χρυσός και το ασήμι παράνομα. Η Ρυθμιστική Νομοθεσία (Interstate Commerce Clause) χρησιμοποιείται για να ρυθμίζει κάθε εμπορική διακίνηση εις βάρος του ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στις πολιτείες. Και να, τώρα, το τελευταίο καρφί καρφώνεται στο φέρετρο της ευθύνης του Κογκρέσου για τις εξουσίες πολέμου, παραδίδοντας τις εξουσίες αυτές στα χέρια του Προέδρου-ένα οξύ και βαρύτατο χτύπημα στην ίδια την έννοια της Δημοκρατίας μας.
Κατά την άποψή μου, φαίνεται ότι σφραγίζεται έτσι τελεσίδικα η τύχη της Αμερικανικής Δημοκρατίας- εκτός εάν οι τελευταίες αυτές μεταβολές ανατραπούν άμεσα. Το πιο θλιβερό από όλα, είναι ότι όλες αυτές οι δυσοίωνες αλλαγές γίνονται στο όνομα του πατριωτισμού και της προστασίας της ελευθερίας. Δικαιολογούνται από καλές προθέσεις και την πίστη ότι η θυσία της ελευθερίας απαιτείται για την προστασία της ασφάλειάς μας. Τίποτε δεν μπορούσε να είναι πιο μακριά από την αλήθεια.
Ακόμα πιο θλιβερή είναι η πεποίθηση ότι οι εχθροί μας έχουν ως κίνητρο για να μας επιτεθούν τις ελευθερίες μας και την ευημερία μας και όχι την τελείως άστοχη εξωτερική μας πολιτική η οποία έχει δημιουργήσει δικαιολογημένες δυσαρέσκειες και έχθρες και έχει πυροδοτήσει ακραία βίαιες αντιδράσεις ενάντια στις ΗΠΑ. Εάν δεν το κατανοήσομε αυτό, οι ατελείωτοι, άδηλοι και ακήρυχτοι πόλεμοί μας θα συνεχιστούν και το έξοχο πείραμα της Αμερικανικής  Ελευθερίας θα είναι οριστικά τελειωμένο».
 http://anti-ntp.blogspot.com/2011/06/blog-post_6772.html

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΦΙΛΟ ΠΕΡΙ PROJECTS MKULTRA & MONARCH

Φίλος μας απέστειλε το κάτωθι ερώτημα:

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ "ενώ στα υπόγεια των μυστικών υπηρεσιών έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάθε λογής πείραμα με το πλέον διάσημο να είναι το MKULTRA. Ενώ με το πρόγραμμα MONARCH"

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ????


Επιχειρούμε συνοπτική απάντηση(γιατί οι πληροφορίες περί αυτών των προγραμμάτων είναι πάρα πολλές)



Γενικό χρονοδιάγραμμα:


1938 - Ο δρ. Άλμπερτ Χόφμαν συνθέτει στο εργαστήριο του την ουσία LSD-25(Lysergic acid diethylamide)

Άνοιξη του 1942 - Το γραφείο Στρατηγικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, συστήνει μία επιτροπή για την εύρεση ουσίας - ορού αληθείας.

16 Απριλίου 1943 - Ο Χόφμαν "κατά λάθος" ανακαλύπτει τις παραισθησιογόνες επιδράσεις του LSD.

19 Απριλίου 1943 - Ο Χόφμαν θέτει ως πειραματόζωο τον εαυτό του και βουτάει στο LSD.

Οκτώβριος 1945 - Το Τεχνικό Τμήμα του Ναυτικού των ΗΠΑ παραδίδει αναφορά σχετικά με τα πειράματα των Ναζί με μεσκαλίνη σε τρόφιμους του Ντάχαου.

1947 - Ιδρύεται η CIA. Το Ναυτικό των ΗΠΑ εκκινεί πειράματα με μεσκαλίνη υπό το πρόγραμμα Chatter. Πρώτη επίσημη αναφορά περί LSD στην ελβετική φαρμακολογική έκδοση του συγκεκριμένου έτους.

1948 - Η CIA εξουσιοδοτείται για να αναλάβει κεκαλυμμένες επιχειρήσεις.

1949 - Ο δρ. Μαξ Ρινκελ εισάγει το LSD στις ΗΠΑ μέσω της φαρμακευτικής Sandos της Ελβετίας και ξεκινά εργασίες πάνω στο LSD στη Βοστώνη. Ο Νικ Μπερσέλ ξεκινά αντίστοιχη εργασία στο Λος Άντζελες.

1950 - Η CIA εκκινεί το Πρόγραμμα Bluebird. Πρώτο άρθρο σχετικά με το LSD στην αμερικανική ψυχιατρική έκδοση.

1951 - Ο πλοίαρχος Al Hubbard βουτάει στο LSD. Το γραφείο Επιθεώρησης και Ασφαλείας της CIA εκκινεί το Πρόγραμμα Artichoke. Πρώτο καταγεγραμμένο ντοκουμέντο πειραμάτων της CIA με το LSD.

1952 - O δρ. Humphry Osmond αποκαλύπτει ομοιότητες μεταξύ της μεσκαλίνης και του μορίου της αδρεναλίνης και ξεκινά πειράματα με παραισθησιογόνα σε νοσοκομείο στο Saskatchewan. O George Hunter White με εξουσιοδότηση από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ναρκωτικών των ΗΠΑ, ξεκινά τη χορήγηση LSD σε ανυποψίαστους πολίτες των ΗΠΑ σε κρυσφήγετο της CIA στο Greenwich Village.

1953 - O Harold Blauer πεθαίνει από υπερβολική δόση MDA κατά τη διάρκεια στρατιωτικού πειράματος με ναρκωτικές ουσίες. Το προσωπικό των τεχνικών υπηρεσιών της CIA εκκινεί το Πρόγραμμα MKULTRA(mark Ultra). O dr. Humphry Osmond κουράρει αλκοολικούς με LSD. Ο στρατιωτικός βιοχημικός Frank Olsen αυτοκτονεί έπειτα από χορήγηση LSD από την CIA. O Aldus Huxley έχει την πρώτη του εμπειρία με μεσκαλίνη.

1954 - Η CΙΑ εκκινεί την Επιχείρηση MK-PILOT στο νοσοκομείο Lexington. Το βιβλίο Doors of Perception(Οι πύλες της αντίληψης) του Aldus Huxley εκδίδεται. Στα εργαστήρια της CIA, o Eli Lilly συνθέτει LSD.

1955 - O Aldus Huxley κάνει το πρώτο του "τριπ" με LSD και εκδίδει το βιβλίο Heaven & Hell. Ο Στρατός των ΗΠΑ εκκινεί πειράματα με LSD στο οπλοστάσιο του Edgewood.
Να σου θυμίσω εδώ ότι ο Χάξλεϋ είναι ο συγγραφέας του Γενναίου Νέου Κόσμου(brave new world) ο οποίος εν αντιθέσει με τον Orwell υποστήριζε ότι τα πλήθη θα αποδεχτούν μία παγκόσμια δικτατορία χωρίς να χυθεί αίμα, υποσυνείδητα, μέσω διασκέδασης κλπ. Ψάξτον, συμπαιγνιακός ήταν και αυτός και ο εγγονός του μετά.

1958 - O στρατός των ΗΠΑ εκκινεί πειράματα BZ(http://www.antonyhall.net/bz_reaction.html)

1959 - Το ίδρυμα Josiah Macy χρηματοδοτεί μεγάλο επιστημονικό συνέδριο για το LSD

1960 - Eπιτρέπεται στους αμερικάνους Ινδιάνους η χρήση του peyote για θρησκευτικούς σκοπούς. Ο Timothy Leary πέφτει στα μανιτάρια του Μεξικό.

1961 - Ο στρατός των ΗΠΑ εκκινεί ανακρίσεις υπό την Επιχείρηση Third Chance στη Δυτική Ευρώπη.

1962 - Ο στρατός των ΗΠΑ εκκινεί την Επιχείρηση Derby Hat στην Ασία.

1962 - U.S. Army launches Operation Derby Hat in Asia. Το LSD εμφανίζεται στις δύο ακτές της Καλιφόρνια, η FDA προβαίνει στην πρώτη σύλληψη για LSD. O dr. Alexander Shulgin καταγράφει τα συμπτώματα του MDMA(ecstasy). Το υπερπαραισθησιογόνο BZ αποτελεί επίσημα μέρος του καθορισμένου οπλοστασίου χημικού πολέμου των ΗΠΑ. Η CIA αποσύρει την υποστήριξη της σε φανερές μελέτες περί του LSD. Το Κονγκρέσσο περνάει νέους κανόνες για ναρκωτικά και η FDA χαρακτηρίζει το LSD ως πειραματικό ναρκωτικό και περιορίζει την έρευνα.

1963 - O Timothy Leary και ο Richard Alpert(http://www.ramdasstapes.org/biography.htm) απολύονται από το πανεπιστήμιο του Harvard. O Aldus Huxley πεθαίνει σύντομα μετά τη δολοφονία του JFK.

1964 - Ο στρατός των ΗΠΑ χρησιμοποιεί αέριο με BZ στο Βιετνάμ.

1965 - Η CIA περνάει στο Πρόγραμμα MK-SEARCH.

1966 - Το περιοδικό LIFE εκδίδει έκδοση με τίτλο: LSD Το ψυχοναρκωτικό που βγήκε εκτός ελέγχου(LSD: The Mind Drug That Got Out of Control). Η εταιρία Santos σταματάει την παροχή LSD σε ερευνητές. Η Γερουσία των ΗΠΑ ξεκινά ακροάσεις για το LSD.

1967 - Ιδρύεται κοινή συμβουλευτική επιτροπή των FDA και NIMH με πλήρη υποστήριξη σε ερευνητικό υλικό από την CIA. Εκκινεί κοινό πρόγραμμα μεταξύ CIA και στρατού με κωδικό OFTEN/MK-CHICKWIT

1968 - O Σιρχάν Σιρχάν δολοφονεί το Γερουσιαστή Ρόμπερτ Κέννεντυ
(http://www.whale.to/b/sirhan.html)

1970 - O Leary καταδικάζεται και φυλακίζεται. Στη συνέχεια επιχειρεί απόδραση και την πετυχαίνει. Το LSD γίνεται ναρκωτικό Πρώτης Φάσης.

1973 - Ο Leary συλλαμβάνεται στο Αφγανιστάν. Το MK-SEARCH τερματίζεται και το OFTEN/MK-CHICKWIT μπαίνει στα αρχεία.

1975 - Η Επιτροπή Rockefeller καταθέτει αναφορά σχετικά με τα πειράματα σε παραισθησιογόνες ουσίες της CIA.

1976 - Η Επιτροπή Church καταθέτει αναφορά σχετικά με τα πειράματα του στρατού και της CΙΑ με ναρκωτικές ουσίες. Ο Leary αποφυλακίζεται.

1977 - Ακροάσεις στη Γερουσία των ΗΠΑ σχετικά με το MK-ULTRA.

Το ανωτέρω χρονοδιάγραμμα προέρχεται από τα επίσημα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα των υπηρεσιών των ΗΠΑ σχετικά με το MK ULTRA. Τα πειράματα κατέδειξαν με εμφατικό τρόπο ότι μέσω παραισθησιογόνων ουσιών είναι δυνατή η πλήρης χειραγώγηση του ασθενούς με πλήρη επιτυχία. Σε πειράματα πάνω σε στρατιώτες οι μελέτες έδειξαν ότι μέσω ουσιών μπορεί να αλλοιωθεί εντελώς η προσωπικότητα του υποκειμένου, ενώ τα επίπεδα αντοχής στον πόνο αυξάνονται κατακόρυφα, με συνέπεια να εκκινήσουν προγράμματα δημιουργίας υπερ στρατιωτών. (βλέπε Βιετνάμ και αγριότητες αμερικάνων στρατιωτών). Το πρόγραμμα όμως έχει παρενέργειες. Οδηγεί εν τέλει στην παράνοια και στην πλήρη απώλεια του εαυτού του υποκειμένου.(βλέπε βετεράνους Βιετνάμ)

Τους σκοπούς και τα ωφέλη ενός προγράμματος χειραγώγησης του νού τα εκθέτει παρακάτω, ένας εκ των πρωτοπόρων στην έρευνα για ηλεκτροδιέγερση του εγκεφάλου, ο παρανοϊκός ανώμαλος δρ. Jose Delgado, στην επιτροπή του Κονγκρέσσου των ΗΠΑ:

"Ο άνθρωπος δεν έχει το δικαίωμα να αναπτύσσει το δικό του εγκέφαλο.

Χρειαζόμαστε ένα πρόγραμμα ψυχοχειρουργικής για τον πολιτικό έλεγχο της κοινωνίας μας. Ο σκοπός είναι ο βιολογικός έλεγχος του νου. Όποιος παρεκτρέπεται από τα όρια μπορεί χειρουργικά να επανέρθει, να λοβοτομηθεί.

Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να σκεφτεί ότι η πιο σημαντική πραγματικότητα είναι η δική του ύπαρξη, αλλά αυτή είναι η προσωπική του θεώρηση των πραγμάτων. Αυτό δείχνει έλλειψη ιστορικής προοπτικής. Ο Άνθρωπος δεν έχει το δικαίωμα να αναπτύσσει το δικό του νου. Αυτού του είδους οι ελευθεριάζουσες απόψεις, έχουν μεγάλη απήχηση. Πρέπει να χειραγωγήσουμε μέσω ηλεκτρικών ερεθισμάτων το νου."


Αυτά δήλωσε ο Ντελγάδο, στο Κονγκρέσσο το 1974. Αντί να τον κλείσουν μέσα, τον χρηματοδότησαν το περίφημο Office of Naval Research(όπου διεξάγονται όλα τα ακραία πειράματα που διαβάζουμε στα συνωμοσιολογικά έντυπα), το ιατρικό τμήμα έρευνας της αεροπορίας και το ίδρυμα δημόσιας υγείας της Βοστώνης. Ο Ντελγάδο είχε καταφέρει μέσω ηλεκτρικών πηνίων στον εγκέφαλο ταύρου να τον κάνει να φέρεται σαν τσιουάουα, πατώντας τα αναλογα πλήκτρα μεταφοράς ραδιοσημάτων στον εγκέφαλο του ταύρου. Παρόμοια πειράματα δοκίμασε κατά τα λεγόμενα του και σε ανθρώπους.

Δες εδώ π.χ. το Πείραμα του Ζιμπάρντο, στο Στάνφορντ, αποκαλυπτικό:
http://video.google.com/videoplay?docid=677084988379129606#
ή τον Ντελγάδο http://youtu.be/6nGAr2OkVqE

Διάβασε και το παρακάτω:
Project MKULTRA
http://www.promitheasblog.com/2011/02/project-mkultra.html

τα επίσημα έγγραφα για το MKULTRA
http://all.net/journal/deception/MKULTRA/www.parascope.com/ds/mkultradocs.htm

Τα ευρήματα από τα προγράμματα αυτά ήταν πάρα πολύ σημαντικά και για αυτό τμηματοποίηθηκαν και έγιναν "υπόγεια", "μαύρα". Διαπίστωσαν πως μέσω οπτικών ερεθισμάτων, ακουστικών ερεθισμάτων, παραισθησιογόνων ουσιών, στέρηση τροφής, ύπνου, νερού, βασανιστηρίων, ηλεκτροσοκ στον εγκέφαλο μπορούν να επιτύχουν πολλά. Το κυριότερο όμως είναι ότι βρήκαν την ισορροπία για μία ήπια χειραγώγηση του νου χωρίς το υποκείμενο να την αντιλαμβάνεται, σε τέτοιο επίπεδο ώστε να μην πεθάνει ή αρρωστήσει φανερά. Και εφαρμόστηκε σε παγκόσμια κλίμακα. Κάνε τις συνάψεις τώρα με αυτά που ακολουθούν. Τηλεόραση σε κάθε σπίτι, τί δείχνει η τηλεόραση; Πολλά χρώματα, πολλούς ήχους που δεν βγάζουν νόημα, υποσυνείδητα μηνύματα, αντιφατικές δηλώσεις, μέχρι και τα "χιόνια" μπορούν να "προγραμματίσουν" το υποσυνείδητο. Επίσης πονηρέψου με την ψηφιακή τηλεόραση. Μέσω ψηφιακού σήματος και όχι αναλογικού, μπορούν να παίξουν με τους τόνους των χρωμάτων και να προκαλέσουν αλλαγές στη διάθεση σου, να σου προκαλέσουν θλίψη ή χαρά χωρίς λόγο, βασιζόμενοι στις έρευνες περί οπτικών ερεθισμάτων(και σε αρχαία κείμενα τα οποία ανάφεραν την επίδραση των χρωμάτων στον άνθρωπο) Βάλε στο νου σου και τα 3D που είναι στη μόδα τώρα. Συνδύασε τα με τη μόλυνση στις τροφές και τις ουσίες στα πόσιμα ύδατα, συνδύασε τα με τον δυστοπικό κόσμο που ζείς. Την ασχήμια που βλέπεις, τον παραλογισμό. Αν τα συνδυάσεις όλα αυτά, ο αδύναμος νους μπορεί εύκολα να γίνει ζυμάρι, να του φυτευτούν ιδέες, να αλλοιωθεί να μεταλλαχτεί σε ό,τι επιθυμούν. Κυρίως τα νεαρά παιδιά με ασχημάτιστους εγκεφάλους. Βλέπε προγράμματα Disney και εν γένει προβαλόμενα παιδικά προγράμματα, βλέπε showbiz και ποπ αστέρες τί περνάνε στα μικρά παιδιά.

Και ερχόμαστε στο Πρόγραμμα MONARCH(http://www.whale.to/b/patton.html) από την πεταλούδα Μονάρχης η οποία είναι ένα ιδιαίτερο έντομο(http://en.wikipedia.org/wiki/Monarch_%28butterfly%29) και εννοούν ότι όταν σε ποτίζουν με αυτά βλέπεις πεταλούδες... ενώ υποννοούν και τη μεταμόρφωση ενός από κάμπια σε πεταλούδα, αν το πιάνεις. Είναι η τελειοποίηση των ανωτέρω ευρημάτων. Ο κολοφώνας της δόξας τους. Αλλιώς αναφέρεται ώς το Σύνδρομο της Μαριονέττας.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην πλήρη καταστολή της προσωπικότητας του υποκειμένου μέσω χειραγώγησης σε στάδια(alpha, beta ....omega) με ταυτόχρονη δημιουργία "κινητήριων" φράσεων, χρωμάτων, λέξεων, συνδυασμούς κλπ. Το υποκείμενο ακούγοντας συγκεκριμένες φράσεις ή βλέποντας συγκεκριμένες εικόνες, μετατρέπεται σε μονάρχη, βγαίνει η δημιουργημένη διπλή προσωπικότητα που έχει εγκατασταθεί στο υποσυνείδητο και περιμένει ανενεργή. Καταλαβαίνεις τις προεκτάσεις αυτού. Εν δυνάμει αυτόματα σε όλον τον πλανήτη τα οποία με συγκεκριμένα στοιχεία ενεργοποιούνται(βλέπε μαζικές εκδηλώσεις υστερίας σε μαζικά θεάματα, συναυλίες, κηδείες κλπ, βλέπε π.χ. Σιρχάν Σιρχάν που δολοφόνησε τον Μπόμπι Κέννεντυ, να δηλώνει ότι δε θυμάται τίποτα, λες και κοιμόταν και κάποιος τον έλεγχε, βλέπε Κλίντον σε μέηκ απ να μένει σαν άδειο σακί χάνος μπροστά στην κάμερα)
Manchurian puppet Bill Clinton (http://youtu.be/LmRtQslWjH0) & (http://youtu.be/Zl52Vd6RL8A)

Μέσω της showbiz έχουν βρει ένα πολύ διαδεδομένο μέσο να παιρνάνε τις ιδέες τους και να υπνωτίζουν τα πλήθη. Μπορείς να βρείς πολλά δείγματα στη σύγχρονη εποχή όπως τις Britney Spears, Rihanna, Gaga, Madonna, Michael Jackson-ειδικά αυτός τους ξεσκέπασε και μετά τον πέθαναν-, Ann Nicole Smith, Justin Bieber, δες τί σύμβολα χρησιμοποιούν, τί δείχνουν, πρόσεξε με άλλο μάτι τα βίντεο κλιπ τους, π.χ. τη Gaga και τους δικέρατους που δείχνει, τις πεντάλφες, δες Μαντόννα like a virgin κλπ. δες το πορνοποπ της ριχάνα με τα s/m στοιχεία που τα βλέπουν μικρά παιδιά τώρα! δες τί περνάνε στα μυαλά της νεολαίας, πλήρης ηθική κατάπτωση, πλήρης ακολασία, πλήρης καταβαράθρωση προγονικών αξιών και εθίμων, η νέα εποχή, η νέα γενιά, το παλιό πέθανε, δεν αξίζει κ.ο.κ.

Μέσω του MTV, μπορείς να διαπιστώσεις όσα αναφέρω, δες πόσα χρώματα έχει, πόσες σπείρες δείχνει, τί δείχνει τα οποία δεν βγάζουν νόημα στο συνειδητό, ενεργοποιούν όμως το υποσυνείδητο, δες επίσης κανάλι nickelodeon θυγατρικό του mtv, τί δείχνει στα παιδιά, ασπρόμαυρες σκακιέρες-μασονικά σύμβολα, δικέρατους βάαλ, μονόφθαλμους the all seeing eye, την υστερία των νεαρών ηθοποιών, όλοι φωνάζουνε, ουρλιάζουνε μηνύματα στο υποσυνείδητο. Στα δικά μας δες προσεκτικά τα διαφημιστικά του mega chanel, τις σειρές του, τί δείχνουν οι σειρές του, π.χ. πολυκατοικία με πούστηδες ενοίκους ζευγάρια, παπακαλιάτη, το νησί και όλα τα μασονικά του mega. (της πουστομασονίας)

Είναι πάρα πολλή η πληροφορία για το θέμα αυτό, μπορείς στο διαδίκτυο να αφιερώσεις ώρες ατελείωτες και να διαφωτιστείς επ'αυτού. Το θέμα πάει πολύ βαθειά, πολύ βαθειά σε μέρη που δεν έχεις φανταστεί, τί να σου πώ μέχρι και οι τσίχλες babaloo συμβολίζουν τη βαβυλώνα, babaloo τη λέγανε στη γλώσσα τους!

Και μην πανικοβάλεσαι, είναι παντού, το ξέρω, δεν γλυτώνεις από την έκθεση σε αυτά. Αλλά όταν τα μελετήσεις, τί χρησιμοποιούν, ποιά είναι τα σύμβολα, τα χρώματα, οι λέξεις, όταν τα διαλύσεις σε όλα τα επιμέρους τμήματα, τότε μπορείς να τα αποφύγεις. Όταν τα γνωρίζεις, τότε δεν εντυπώνονται στο υποσυνείδητο σου ακρίτως. Τα κατατάσσεις συνειδητώς, δεν σε πιάνουν τα "μάγεια" της Κίρκης, έτσι με τη σειρά σου μπορείς να ενημερώσεις και άλλους και να ξέρεις τί μπορούν τα παιδιά σου να βλέπουν και τί όχι, να τους εξηγήσεις τί βλέπουν, τι υποννοούν αυτά που βλέπουν και να τα ισχυροποιήσεις πνευματικά απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα.
Επίσης, το απλό μέτρο είναι αυτό: Πέτα την τηλεόραση! Μην αγοράζεις ψηφιακή, μείνε στο αναλογικό(γιατί νομίζεις έχουν πεί να καταργήσουν το αναλογικό από το ...2012;;;), μην αφήνεις το κανάλι στα χιονια όταν κοιμάσαι.

Όλα αυτά μπορούν να περάσουν και μέσω Η/Υ, για αυτό διαδίδεται ταχέως το streaming και η πλήρως ψηφιακή τηλεόραση μέσω Η/Υ, όπου με τις LCD οθόνες μπορούν να παίξουν με το υποσυνείδητο σου. Πάρε τα ίδια μέτρα και για τον Η/Υ. Βάλε φίλτρο στην οθόνη, κλείσε την web cam αν έχεις στο λαπτοπ με ταινία. Κλείνε την οθόνη του λαπτοπ όταν τον κλείνεις.

Ταχυδακτυλουργικά κόλπα είναι αυτά, μόλις μάθεις πως δουλεύουν μπορείς να αντισταθείς.

Καλή μελέτη...

ΣΧΕΤΙΚΑ:
Οι ταινίες The Manchurian Candidate και το
The Men who stare at goats αποκαλύπτουν πάρα πολλά σχετικά με τα προγράμματα αυτά, στις συνιστώ.
http://www.imdb.com/title/tt1234548/
http://www.imdb.com/title/tt0368008/
http://www.imdb.com/title/tt0056218/

http://pseudoccultmedia.blogspot.com/(εξαιρετικό μπλογκ σχετικά με τη showbiz)

http://vigilantcitizen.com/ (εξίσου καλό σάιτ σχετικά με το θέμα, ενημερώνεται συχνά)

THE MUSIC INDUSTRY EXPOSED - Why the Illuminati killed Michael Jackson
http://youtu.be/6znfH43kHsk

Michael Tsarion - The Hidden Persuaders Subversive Use Of Sacred Symbolism In The Media
http://youtu.be/6zaoYXKLD94
(Ιρλανδός μελετητής σχετικά με τα media, έχει πολλή πληροφορία)

Ντοκυμαντέρ The Merchants of Cool, ενδελεχής έρευνα για το τί κάνει στη νεολαία το mtv και οι συν αυτώ.
http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/shows/cool/view/

Ντοκυμαντέρ The persuaders, απαραίτητο! Δες πως δουλεύει το σύστημα της διαφήμισης και των ταινιών.
http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/shows/persuaders/view/

Use Of Monarch Mind Control Methodology
For Programming Manchurian Candidates
For Social Violence In U.S. Society
http://nesara.insights2.org/Monarch.html

Trauma based Mk-Ultra Monarch Sex Slaves
http://youtu.be/gl2LeBxwWxY

Ultimate Warrior: Robert Duncan O'Finioan(θύμα πειραμάτων για τον υπερ στρατιώτη)
http://youtu.be/MIUgThru7JY

- TRANCE Form America -
Ομιλία της πατριώτισσας kathy O'Brien η οποία υπήρξε θύμα της CIA. Αποκαλύπτει σατανικές τελετές και άλλα συγκλονιστικά στοιχεία
http://youtu.be/g4zB1j_AkBg
Arizona Wilder on Government Mind Controlled Slaves
άλλο ένα θύμα μιλάει για mind control στις ΗΠΑ
http://youtu.be/aptkO-OySPc

Michael Tsarion - Age of Manipulation - Η Εποχή της Χειραγώγησης
Μαραθώνια διάλεξη(δες το με διαλλείματα καλοκαίρι είναι, είναι κάπου 12 ώρες! αλλά περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα για τα σχετικά θέματα αλλά και πάρα πολλή πληροφορία εν γένει, διαφωτιστικό)
http://youtu.be/7Gfql4DZUek
 
http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2011/06/projects-mkultra-monarch.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters