Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ

 ~TRUTH~: Ένα γράμμα που δόθηκε σε όλους τους γνωστούς Μασόνους της Ελλάδας το 1992..Σε όλους αυτούς που μπήκαν στον δρόμο της εξαπάτησης και της υποδούλωσης της ανθρωπότητας...:



Π Ρ Ο Σ   Τ Ο Υ Σ   Π Ε Φ Ω Τ Ι Σ Μ Ε Ν Ο Υ Σ  Της Γης και τους δούλους τους Τέκτονες, Ροδόσταυρους, Θεοσοφιστές και άλλους οπαδούς της Νέας Εποχής.
Σας ονόμασαν ελεύθερους τέκτονες *οικοδόμους* και σεις πιστέψατε αμέσως αυτόν τον ψεύτικο τίτλο, γνωρίζετε πολύ καλά πως οικοδόμοι του Κόσμου που σχεδίασαν οι πεφωτισμένοι σας είστε, αλλά δεν είστε καθόλου ελεύθεροι!
Σας είπαν, ότι Αυτοί, οι πεφωτισμένοι Δάσκαλοι του Τεκτονισμού, κατέχουν την απόλυτη Γνώση, αυτήν που οδηγεί στο Θεό και στην εξουσία. Και βέβαια σας απέδειξαν ότι δημιουργοί και προστάτες του Ανθρώπινου έργου είναι οι ίδιοι, με την εύνοια πάντα και προστασία του δικού τους Θεού.
Αφυπνίζοντας το πρώτο μέρος της Συνειδητότητός σας, σας απέδειξαν πως η δοσμένη πραγματικότητα, φυσική ή ανθρωποποίητη καθορίζει την Συνείδησή σας και φυσικά σας δίδαξαν, πως η Συνειδητότητά
ή το ΕΓΩ σας, έχει τη δυνατότητα να ανακαθορίζει την όποια πραγματικότητα, αντιδρώντας σ’ αυτήν.


Έκπληκτοι και έκθαμβοι από τις άπειρες δυνατότητες που είδατε να εμφανίζονται μπροστά στην αφυπνισμένη πλέον *από το Φως του Τεκτονισμού* συνείδησή σας, δεχθήκατε εύκολα τους σιδερένιους όρκους των τεκτονικών στοών που οι Πεφωτισμένοι σας οικοδόμησαν για έναν και μοναδικό λόγο!!
ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΜΕΣΑ Σ’ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ, ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΑΝΘΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ και φυσικά το πέτυχαν!!


Αυτό ήταν το επόμενο βήμα των σοφών Πεφωτισμένων σας, όταν διαπίστωσαν πως ο Θρησκευτικός σκοταδισμός που επέβαλαν με την Πολιτική Εξουσία, *μετά την καταστροφή του Ελληνικού Πολιτισμού* δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει τη σπίθα της επιστημονικής αλήθειας που άναψαν Ίωνες και Αλεξανδρινοί φιλόσοφοι και που τον 17ο αιώνα άρχισε να πυρπολεί την ανθρώπινη διάνοια.
Στο βωμό αυτής της πρώτης κατανόησής σας, θυσιάσατε τα συναισθήματά σας, τα ένστικτά σας, την ερωτική σας έκφραση, την τρυφερότητά σας, το χαμόγελό σας, την ανθρωπιά σας ή άλλος την αίσθηση Δικαίου που όλοι έχουμε μέσα μας!!
Οι πεφωτισμένοι Δάσκαλοί σας είπαν και εσείς δεχθήκατε ή πιστέψατε, ότι όλα αυτά είναι ζωώδεις ιδιότητες και βέβηλα και ότι μόνον μια καθαρμένη από αυτά Συνειδητότητα αποκτά την ικανότητα αδέσμευτης εποπτείας του Κόσμου μας.
Έτσι οι ελάχιστοι από εσάς που τα αποδεχθήκατε, ανεβαίνοντας την κλίμακα εξέλιξης του Ιερατείου σας, διδάσκεστε τρόπους αυτονόμησης της Συνειδητότητός σας και αδέσμευτης εποπτείας της όποιας πραγματικότητος, *Θείας, φυσικής ή ανθρωποποίητης* γενόμενοι ιππότες του Οκτάκτινου Ήλιου, δηλαδή να δράσετε αυτόνομα και χωρίς περιορισμούς στο καλό και το κακό, την ύλη και το πνεύμα.
Οι Δάσκαλοί σας όμως ή σας κρύβουν ή δεν γνωρίζουν το σωστό σημείο αναφοράς από το οποίο η καθαρμένη πλέον από βέβηλα στοιχεία Συνειδητότητά σας θα έπρεπε να εμπνέεται το Έργο της.
Αλήθεια το σκεφτήκατε ποτέ αυτό.
Έτσι, απόλυτα υποταγμένοι στην αυθεντία των Πεφωτισμένων σας, γίνεστε τυφλοί οικοδόμοι του Έργου που από αυτούς εντέλλεσθε να οικοδομήσετε.
Αυτόνομη Συνειδητότητα: Ένα από τα απόρρητα μυστικά της Μασονίας, Αυτό το μέσον επικυριαρχίας σας, Αυτό και στο κενό παντός αντικειμένου Άβατο του Ναού του Σολομώντα, Αυτό και ο περίφημος θησαυρός του Σολομώντα.
Σεις βέβαια πιστεύετε πως είστε οι μοναδικοί Γνώστες του μυστικού της Συνειδητότητος, όμως δεν είναι έτσι, εσείς είστε οι μοναδικοί που ενάντια σε κάθε αίσθηση δικαίου, τη χρησιμοποιείτε για να δουλώσετε τον Κόσμο μας, επειδή πετύχατε την αυτονομίας της. Μέσω αυτής της Αυτόνομης Συνειδητότητος, διαστρεβλώσατε κατά τα συμφέροντα σας τις θρησκείες, τις επιστήμες, τις τέχνες, την ψυχική ισορροπία του ανθρώπου, την ενότητά του με το άλλο φύλο, τη φύση, τους θεούς, την ενότητά του με το Σύμπαν.
Καταστρέφετε κάθε αίσθηση δικαίου και ελευθερίας όπου το συναντήσετε και πέσατε λυσσασμένα πάνω στη Δημιουργία της Γης από την οποία εκπορευθήκατε, να την υποδουλώσετε.
Υποδούλωση των πάντων είναι ο μόνος δρόμος που γνωρίζετε και ακολουθείτε.
Καταστρέφετε κάθε αίσθηση ή κατάσταση ελευθερίας όπου τη συναντήσετε, στα ζώα, τα φυτά, στους ανθρώπους, στα πάντα ακόμα και στον καιρό. Θέλετε τα πάντα κάτω από ιδιοτελεί δικό σας έλεγχο, κι’ αυτό διότι οι ευνουχισμένοι Δάσκαλοί σας από παλιά θανάτωσαν μέσα τους κάθε αγαθοποιό αίσθηση.


Έτσι, χωρίς Αγάπη, στεγνοί από κάθε αίσθηση δικαίου, σπρώχνετε την Ανθρωπότητα βίαια στη Νέα Εποχή και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων όπου οι ποινικοί, ηθικοί, οικονομικοί, επιστημονικοί και θρησκευτικοί Νόμοι είναι απόλυτα κομμένοι και ραμμένοι για τη διαιώνιση της επικυριαρχίας σας.


Αλλά η αλήθεια είναι, ότι εσείς οι Πεφωτισμένοι, δεν ανήκετε καθόλου στη Νέα Εποχή και τη Νέα τάξη Πραγμάτων, είστε απλά οι εντεταλμένοι δημιουργοί της, η Νέα Εποχή είναι το νέο εγχειρίδιο με το οποίο η Αιώνια Παλαιά Τάξη Πραγμάτων θα διαιωνίσει την επικυριαρχία της και η οποία σε μια στιγμή του απώτατου παρελθόντος η αδέσμευτη και αυτόνομη Συνειδητότητά τους δήλωσε στο Ιερατείο της.
Θεοί, Ψυχές και Πνεύματα είναι δυνάμεις που θα ταχθούν στην υπηρεσία της διάνοιας και του Εγώ μας, προκειμένου μέσω αυτών να εξουσιάσουμε τους ανθρώπους και τον Κόσμο ολόκληρο.
Και από τότε βάσει αυτού του κανόνα εξελίσσετε η Ζωή, διαβάστε την Ιστορία σας.
Η ιδιαίτερη Μυστικιστική σας γνώση, αυτή που σας έδωσε τη δυνατότητα επέμβασης και διαμόρφωσης του ανθρώπινου υποσυνειδήτου Κόσμου μας, από πολύ παλαιά σας βοήθησε να κατανοήσετε πως τα πραγματικά δεσμά του ανθρώπου στο υποσυνείδητό του σφυρηλατούνται και όχι στα χέρια του.
Κι αυτό, διότι η αποταυτισμένη Συνειδητότητά σας, πολύ γρήγορα κατανόησε, ότι κάθε άνθρωπος έχει μέσα του ένα αντικειμενικό στοιχείο Θειότητας, πάνω στο οποίο ο κάθε ικανός Ιερέας μπορεί να κτίσει μέσω της ταύτισης, το οικοδόμημα της όποιας επικυριαρχίας του, θρησκευτικής, επιστημονικής ή φιλοσοφικής. Γι’ αυτό και είμαστε μάρτυρες του φαινομένου να υπάρχουν σήμερα επιστήμονες, φιλόσοφοι και διανοούμενοι, με υποσυνείδητο σκουληκιών, καρχαριών, ελεφάντων, φιδιών και γερακιών.


Από τότε ο σκοταδισμός, η παραπληροφόρηση, η συστηματική διαστρέβλωση κάθε Αρχαίας φιλοσοφίας και η ελεγχόμενη Γνώση, γνώση δουλείας και υποτέλειας, έγιναν τα μόνιμα μέσα επικυριαρχία σας.
Η από αιώνες διαρκής σας Ύβρις ενάντια στην Αρετή, την Αλήθεια, την Αγάπη , τον Έρωτα, τη Μητρότητα, την Αρμονία, την Ελευθερία και τη Δικαιοσύνη, όλα συστατικά της Ανθρώπινης ψυχής, έχει αρχίσει να επηρεάζει προς το χειρότερο τη χημεία του γενετικού μας κώδικα, εμφανίζοντας πια αρρωστημένες ψυχικά και σωματικά υπάρξεις!!
Η εκ μέρους σας κατάχρηση αυτής της μυστικιστικής γνώσης για ιδιοτελείς σκοπούς επικυριαρχίας, μέσα στα πλαίσια της οποίας είναι και η καταστροφή του Φυσικού μας Κόσμου, του Κόσμου που διαμόρφωσε τον γενετικό μας κώδικα, έχει αρχίσει να προκαλεί πόνο στη Δημιουργία.
Ένας πόνος που χαράζει βαθιά στη Μνήμη της την ευθύνη όλων μας απέναντι στην Αρμονία του Κόσμου.
Μπορεί οι ιδιαίτερα ενισχυμένες Συνειδητότητός σας να έχουν ικανότητα παραμονής και δράσης στο Μορφογενετικό μας πεδίο, όμως ποτέ μην ξεχνάτε πως αυτές οι αυτόνομες και αδέσμευτες Συνειδητότητες οι οποίες έχουν σημείο αναφοράς τα εγωιστικά και ανθρωποποίητα περιεχόμενά τους, το μόνο που κάνουν είναι να θεμελιώνουν στην αιωνιότητα την ανθρωποποίητη κόλασή τους.
Όλα όσα το Γένος των Ανθρώπων έχει μέχρι τώρα δημιουργήσει, θρησκείες, τέχνες, επιστήμες, όλα περικλείονται μέσα στις δυνατότητες του Γενετικού μας Κώδικα, ενός Κώδικα που συνετέθη από τη Γαία και τον Ήλιο στην πρώτη ηλικία τους.
Αυτός είναι ο Μέγας Αρχιτέκτονας του Σύμπαντος, τον οποίο χρόνια τώρα εκμεταλλεύεστε πλάθοντας του κόσμου τα παραμύθια, αυτά που φέρνουν σε σας πλούτο και εξουσία και σ’ εμάς τη δυστυχία.
Τούτο το Κόσμημα Συνειδητότητος, που έλαμψε αυτή τη χρονική στιγμή σ’ αυτό το χώρο του Σύμπαντος, κινδυνεύει να αυτοκαταστραφεί!!


Το ζωντανό σύστημα της Γαίας έπλασε τον άνθρωπο όπως ακριβώς είναι, εξαίσιος Νους σε εξαίσιο σώμα, ούτως ώστε μέσω Αυτού να επεκταθεί στο Διάστημα.
Επιστήμες, τέχνες, θρησκείες και Συνειδητότητα, είναι ιδιότητες μέσω των οποίων μπορούμε να κατανοήσουμε τον Κόσμο από τον οποίο εκπορευθήκαμε και τι καλύτερο από να τον υπηρετήσουμε αντί να τον καταστρέψουμε ή κατακτήσουμε.
Η αυτόνομη Συνειδητότητα ήταν και είναι εντελώς απαραίτητη προϋπόθεση επιτυχίας του σκοπού της Γαίας *και όχι δικού μας*. Είτε αυτό πραγματοποιείτε μέσα από την Αγάπη, είτε μέσα από το Μίσος, το D.N.A. της Γαίας ταξιδεύει ήδη στο Διάστημα. Η Γαία κάνει τη δουλειά της! Εμείς είμαστε απλά το εργαλείο της, ή το σπέρμα της, που ίσως κάποτε γονιμοποιήσει Νέους Κόσμους.
Και λέγω ίσως, διότι γέννα μόνο μέσα στο ωραίο μπορεί να υπάρξει, διότι ζωή χωρίς Αγάπη δεν μπορεί να υπάρξει, διότι ευτυχία χωρίς Δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει, διότι χωρίς αλήθεια τίποτε δεν μπορεί να ζήσει!! Είμαστε βίαια σπρωγμένοι σε ένα οριακό σημείο εξέλιξης, όπου η δράση του Δικαίου και της Αγάπης είναι εντελώς απαραίτητες προϋποθέσεις διαιώνισης και εξέλιξης της Ζωής από την οποία εκπορευθήκαμε.
Όμως το μικρόψυχο, εγωιστικό και παραπληροφορημένο πολιτιστικό σας κατεστημένο, οχυρωμένο στην πλαστογραφημένη γνώση που αιώνες τώρα του προσφέρεται, μας οδηγεί όλους στη καταστροφή.
Εμάς τους κοιμισμένους της Μάγιας σας, αλλά και εσάς, τους Πεφωτισμένους της Συνειδητότητος.
Υπάρχει βεβαίως η εναλλακτική λύση τρία, για την επιβίωσή σας, όμως αν αυτό πραγματοποιηθεί, να θυμάστε ότι θα γίνει μόνο για ένα λόγο!! Για να υπάρξουν αύριο Αυτοί, που θα σηκώσουν στους ώμους τους το βάρος του πόνου που ο Νόμος της ανταπόδοσης θα καθορίσει για την καταστροφή που έρχεται.
Σας ονόμασαν ελεύθερους τέκτονες κι’ εσείς πιστέψατε αμέσως αυτόν τον ψεύτικο τίτλο, γνωρίζετε πολύ καλά πως οικοδόμοι του κόσμου δυστυχίας που σχεδίασαν οι Πεφωτισμένοι σας είστε, αλλά δεν είστε καθόλου Ελεύθεροι!!
Του Ευάγγελου Βαρελίδη πηγη
 
http://truth-revelation.blogspot.com/2011/06/blog-post_11.html

Σκόπια: Η Ελλάδα υποστήριξε την εκτύπωση του πρώτου «Μακεδονο-Ελληνικού» λεξικού

Σκόπια.

»Η Αθήνα αναγνωρίζει εμμέσως την ύπαρξη της ‘μακεδονικής’ γλώσσας αφού υποστήριξε και βοήθησε στην εκτύπωση του πρώτου «Μακεδονo-Ελληνικού» λεξικού.

»Το Λεξικό θα προωθηθεί από τις Βρυξέλλες και θα τυπωθεί στη Θεσσαλονίκη,  με χρηματοδότηση του Centar Maurits Coppieters, Ίδρυμα Ευρωπαϊκής Ελεύθερης  Συμμαχίας, της οποίας μέλη είναι Έλληνες Ευρωβουλευτές.

»Το χρήματα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λαμβάνει το εν λόγω ίδρυμα το οποίο σημαίνει ότι και η Ελλάδα συμμετέχει στην οικονομική ενίσχυση.
«Αύριο, όταν θα λένε ότι η Μακεδονική Γλώσσα δεν υπάρχει,  θα είμαστε σε θέση να δείξουμε το εκτυπωμένο  σύγχρονο βοηθητικό λεξικό με το οποίο αναγνωρίζεται η μακεδονική γλώσσα», λέει η Γιάνα Μπάτσενα, συντονιστής του τμήματος νεολαίας της ΕΕΣ.

»Το λεξικό είναι ο πρώτος τόμος της ελληνικής επανέκδοσης – «Μακεδονικό Λεξικό» που είχε κυκλοφορήσει πριν από δύο χρόνια.

»Η προώθησή του, τότε, σταμάτησε στην Αθήνα μετά την εισβολή των Νεοναζί στην αίθουσα παρουσίασης του βιβλίου.

»Για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών οι εμπνευστές του λεξιλογίου: το Σπίτι του Μακεδονικού Πολιτισμού της Φλώρινας, σε συνεργασία με το μακεδονικό κόμμα «Ουράνιο Τόξο» πρόκειται να το παρουσιάσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.

»Κάλεσαν επίσης τον Έλληνα πρωθυπουργό και τους Έλληνες ευρωβουλευτές να παραβρεθούν στην εκδήλωση των Βρυξελλών. Το σχόλιο του «Ουράνιου Τόξου» είναι αν κάποιος Έλληνας εκπρόσωπος θα παραβρεθεί στην εκδήλωση, κάτι το οποίο θα δήλωνε μεγάλη επιτυχία, όσον αφορά την άρση των εμποδίων που θέτει η ελληνική πολιτεία.

»Στην εκδήλωση θα γίνει ενημέρωση και για το ζήτημα των μειονοτήτων και θα κληθεί ακόμη μια φορά η Ελλάδα να σεβαστεί τα δικαιώματα των μειονοτήτων.

»Στο πλαίσιο της προώθησης του λεξικού θα οργανωθεί συζήτηση με θέμα «Γέφυρες Διαλόγου» όπου θα αναφερθούν ζητήματα των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων».

 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/06/blog-post_8767.html

Η Τουρκία αμφισβητεί και τους... Φούρνους!

Προκλήσεις κατά της Ελλάδας περιέχονται σε βιβλίο της Ακαδημίας Ιστορίας της Τουρκίας με τίτλο “Οι ζώνες του λυκόφωτος στο Αιγαίο, τα μη λησμονημένα τουρκικά νησιά”.  Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής, το βιβλίο περιλαμβάνει χάρτες που – σύμφωνα με τους τούρκους ιστορικούς – δείχνουν τις τουρκικές κτήσεις στο Αιγαίο. Μεταξύ αυτών, λένε, είναι και νησίδες και θαλάσσιες περιοχές που είναι “εξαρτώμενες” ή “παρακείμενες” των μεγάλων νησιών, που θεωρούν ότι ανήκουν σε αυτούς.


Μεταξύ αυτών, η Ψέριμος, η Αρκοί, το Φαρμακονήσι, το Λιάδι, η Σύρνα, η Πλακίσα, η Σοφράνα και η Αστακίδα. Παράλληλα οι τούρκοι ιστορικοί αναφέρουν ότι η Συνθήκη της Λωζάνης δεν παραχώρησε ποτέ στην Ελλάδα, την Οινούσσα και το Ποντικονήσι, ούτε όμως και τους Φούρνους.

newsit
 
http://greeknation.blogspot.com/2011/06/blog-post_1376.html

Ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης ιδρύει κόμμα το "ΕΠΑΜ"

Κάλεσμα για την άμεση συγκρότηση Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.Πα.Μ.) .
Κάτω από το βάρος των δραματικών εξελίξεων, με την επιβίωση της ίδιας της χώρας και του λαού της να έχει τεθεί πλέον ολοφάνερα στην ημερήσια διάταξη, αλλά και με μεγάλο μέρος της εργαζόμενης κοινωνίας να κινητοποιείται μαζικά ενάντια στο καθεστώς, πρέπει να ομολογήσουμε ότι τα ψέματα τελείωσαν. Ήρθε η ώρα η αγανάκτηση των πολιτών να μετατραπεί σε πολιτική απόφαση. Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν.

Στην αδιαλλαξία και την αποκτήνωση του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος, πρέπει να αντιτάξουμε την οργανωμένη πάλη του ίδιου του λαού.
Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με έναν τρόπο: με την συγκρότηση ενός μετώπου της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού ικανό να κερδίσει τον αγώνα που ήδη έχει ξεκινήσει με τις μαζικές κινητοποιήσεις στην πλατεία συντάγματος και αλλού μέσα στην χώρα.

Εμείς που υπογράφουμε το παρών κάλεσμα αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία συγκρότησης ενός Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ) . Στόχος του Μετώπου είναι η πολιτική οργάνωση της αποφασιστικότητας που αποδεικνύει στην πράξη σήμερα ότι έχει το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού.


Βασικές άμεσες επιδιώξεις του Μετώπου είναι:

• Η ανατροπή του καθεστώτος κατοχής της χώρας από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ.
• Η τιμωρία όλων των ενόχων και των δωσιλόγων που οδήγησαν την χώρα σ’ αυτήν την κατάσταση.
• Η μη αναγνώριση και η άρνηση της πληρωμής του χρέους εδώ και τώρα.
• Η έξοδος από το ευρώ με την υιοθέτηση εθνικού νομίσματος,
• Η εθνικοποίηση των μεγάλων τραπεζών με πρώτη την Τράπεζα της Ελλάδας και με σκοπό τον έλεγχο της οικονομίας και της κίνησης των κεφαλαίων,

• Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με βασικό μοχλό ένα άλλο παραγωγικό και αναγεννημένο κράτος, που θα υποστηρίζει και θα στηρίζεται στις ανάγκες των εργαζομένων και στην πρωτοβουλία των ζωντανών παραγωγικών δυνάμεων του τόπου,

• Η αλλαγή του μονομερούς προσανατολισμού της χώρας και την απαλλαγή της από τα ασφυκτικά δεσμά που της έχουν επιβληθεί.
Βασική προϋπόθεση όλων αυτών είναι η πάλη για την κατάκτηση της δημοκρατίας. Η διάσωση της χώρας και του λαού δεν μπορεί να επιτευχθεί με τον λαό στον «γύψο» ούτε με «εθνικές» ή «υπερκομματικές» κυβερνήσεις εκφασισμού της πολιτικής ζωής. Η διέξοδος από την κρίση απαιτεί περισσότερη και όχι λιγότερη δημοκρατία.

Απαιτεί τον λαό στο προσκήνιο, όχι θεατή και θύμα των εξελίξεων.
Απαιτεί μια νέα εξουσία με τον λαό στα κέντρα των αποφάσεων και όχι ένα διεφθαρμένο σύστημα κυβερνητικής απολυταρχίας, όπως είναι σήμερα.


Απαιτεί την κατάκτηση της δημοκρατίας μέσα από την αυθεντική κατοχύρωση της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.
Εμείς που υπογράφουμε το παρόν κάλεσμα πιστεύουμε πώς τώρα είναι η ώρα για να οικοδομηθεί ένα τέτοιο Μέτωπο του ίδιου του λαού, που θα απαντήσει αποτελεσματικά σε όλους τους αιφνιδιασμούς και τους σχεδιασμούς του επίσημου πολιτικού συστήματος και των επικυρίαρχων.


Μόνο με τη δημιουργία αυτού του μεγάλου κοινωνικοπολιτικού μετώπου ολόκληρου του λαού για τη διάσωση και την αναγέννηση της χώρας μπορούμε να ξεφύγουμε από τον καταθλιπτικό μονόδρομο της καταστροφής, της λεηλασίας και της υπερχρέωσης. Αυτό είναι σήμερα το κυρίαρχο εθνικό, πατριωτικό και συνάμα ταξικό καθήκον για τον εργάτη, τον αγρότη, τον μικρομεσαίο.
Ένα τέτοιο μέτωπο δεν μπορεί να είναι υπόθεση οργανώσεων, ή κομμάτων, αλλά αφορά το σύνολο του λαού πέρα και πάνω από κομματικές τοποθετήσεις και εντάξεις. Ούτε μπορεί να συγκροτηθεί ως άθροισμα οργανώσεων, ή ως μέσος όρος πολιτικών ιδεολογιών.

Το Μέτωπο είναι ανοιχτό σε όλους με μοναδική προϋπόθεση την συνειδητή στράτευση στους βασικούς στόχους του. Συγκροτείται στη βάση της αυτοκέφαλης οργάνωσης κατά τόπους δουλειάς και γειτονιές.


Καλούμε όλες τις πρωτοβουλίες και κινήσεις που υπάρχουν ανά την Ελλάδα να στρατευθούν στην συγκρότηση του Μετώπου. Καλούμε κάθε έντιμο αγωνιστή που κινητοποιείται στο κίνημα των πλατειών, κάθε πολίτη που ανησυχεί για την τύχη της χώρας του, κάθε εργαζόμενο που δοκιμάζεται από την κατάσταση να αγκαλιάσει και να κάνει δική του υπόθεση τη συγκρότηση του Μετώπου.
Στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί συγκεκριμένα τις επόμενες ημέρες, θα συγκληθεί Πανελλαδική Συνδιάσκεψη με σκοπό την επίσημη ίδρυση και την έκδοση ιδρυτικής διακήρυξης του Μετώπου.
18/6/2011

http://dimitriskazakis.blogspot.com/2011/06/blog-post_18.html#more

ΟΙ ΗΛΕΙΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΑΝ:ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ...ΟΥΤΕ Η ΟΛΥΜΠΙΑ...ΟΥΤΕ Η ΕΛΛΑΣ.

Not For Sale! Protest in Ancient Olympia.(Video)


"ΕΕΕ...ΟΟΟ...ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ 'ΔΩ"
Οι Ηλείοι σήμερα έστω και λίγοι,έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη την Οικουμένη.                           Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ.
Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Πλήθος ξένων τουριστών πήρε το μήνυμα...
Οι μόνοι που αντέδρασαν αρνητικά ήταν οι υπάλληλοι του αρχαιολογικού χώρου!Συμπεριφέρθηκαν ως μισθωτοί του ΔΝΤ...!
Με αφετηρία τον Σταθμό του ΟΣΕ Πύργου Ηλείας,ξεκινήσαμε με το τραίνο για την Ολυμπία.Άνθρωποι κάθε ηλικίας,με εμφανή τα σημάδια της αποφασιστικότητας στα πρόσωπα.Σκοπός μας να σηκώσουμε το πανό σε όλα τα σημεία-σύμβολα της ΙΕΡΗΣ ΑΛΤΕΩΣ.
Αφού φτάσαμε και ανοίξαμε το πανό,ξεκινήσαμε την πορεία μας περνώντας μέσα από την πόλη της Ολυμπίας,φωνάζοντας συνθήματα.


 εδώ στον Σταθμό του ΟΣΕ στον Πύργο
 εδώ στο παλαιό Μουσείο
 Εδώ η πρώτη φωτογράφιση εντός του Αρχαιολογικού χώρου,μετά την επεισοδιακή είσοδό μας και αφού είχαν προηγηθεί κάποιοι διαπληκτισμοί με τους...Έλληνες φύλακες,οι οποίοι μάλιστα μας είπαν ότι απαγορεύεται η είσοδος άνευ εισιτηρίου!Ρωτήσαμε αν ο χώρος είναι ξένη επικράτεια,αλλά βέβαια απάντηση δεν πήραμε...
Ρωτήσαμε,γιατί,δεν είναι ελεύθερη η είσοδος για τους Έλληνες κάθε Κυριακή;Και η απάντηση:Όχι,μόνο κααάποιες Κυριακές του χρόνου!!!
Τελικά κάναμε...ειρηνική εισβολή,αλλά κάποιος από τους φύλακες έσπρωξε έναν συναγωνιστή που κρατούσε το πανό και τον έριξε κάτω...!
Τον σηκώσαμε και χωρίς χρονοτριβή προχωρήσαμε γρήγορα στο στόχο μας...
 εδώ μπροστά στο ΗΡΑΙΟΝ
 εδώ μπροστά στην είσοδο της Στοάς της Ηχούς
 εδώ εντός του Σταδίου
 εδώ στο δρόμο προς το Νέο Μουσείο,με τη διακριτική παρουσία της Αστυνομίας
 εδώ στο Νέο Μουσείο
 Κι εδώ στο τέλος η τέλεια συμπαράσταση της σκυλίτσας!Γύρισε ανάσκελα και μούτζωνε προς την Ανατολή,επί δέκα λεπτά!!!Στην Ανατολή βρίσκεται η Αθήνα!Εκεί βρίσκεται και η Βουλή!!!

Επιστρέφοντας είπαμε να δώσουμε ραντεβού στην Ήλιδα,στον Επικούρειο...

http://alfeiospotamos.blogspot.com/2011/06/blog-post_3715.html

ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ, ΣΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ΑΠΟΛΗΣΜΟΝΗΣΑΜΕ

Την ώρα, που του κόσμου οι οικονομικοί και κυρίως οι εχθρικοί βρικόλακες έχουν πέσει επάνω στο λαβωμένο σώμα της πατρίδος μας και το ξεσκίζουν, μοιράζοντας τα ιμάτια της, την ώρα αυτή εμείς ασχολιόμαστε ημέρα και νύκτα με το τσίρκο που λέγεται πολιτική ζωή, γεμίζοντας συγχρόνως πλατείες και δρόμους, μόνο και μόνο για να μην χάσουμε τους παχυλούς μισθούς, τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ, τις ανύπαρκτες δημοτικές και κρατικές επιχειρήσεις, τα.....
εκατομμύρια των δημοσίων υπαλλήλων, τα χιλιάδες επιδόματα ανύπαρκτης αιτιολόγησης, το δικαίωμα στα αυθαίρετα, το δικαίωμα στην αυθαιρεσία και το μεγάλο δικαίωμα στην φοροδιαφυγή και στην διαπλοκοσαπίλα.

Την ώρα που η Τουρκία, έχει διαγράψει επίσημα την χώρα μας από τον χάρτη και ζητάει όλο και περισσότερα, τρομοκρατώντας ζωντανούς και νεκρούς αυτής της χώρας, την ώρα αυτή εμείς κατεβάζουμε τα εσωτερικά ενδύματα μας, περιμένοντας τον τελικό βιασμό από αυτούς τους εγκληματίες, οσάν να πρόκειται τελικά για λύτρωση και όχι για τιμωρία.

Την ώρα που οι αλβανοί, κατακτούν οικονομικά σχεδόν ολόκληρη την χώρα και απειλούν νυχθημερόν επίσημα και ανεπίσημα, εντός και εκτός αυτής, την κατάληψη της ηπείρου και όχι μόνο, εμείς την ίδια ώρα τους χαρίζουμε εργασία, ασφάλεια, περίθαλψη, παιδεία και τους προσφέρουμε εκατοντάδες δικαιώματα, τέτοια που ούτε στο όνειρο του δεν θα έβλεπε πολίτης αυτής της χώρας.

Την ώρα που οι σκοπιανοί, ντροπιάζουν, λοιδορούν, απαξιώνουν, εξευτελίζουν, ταπεινώνουν και λεηλατούν την πατρίδα μας, παίρνοντας με το έτσι θέλω την ιστορία μας, τα σύμβολα μας, την γλώσσα μας, την ύπαρξη και την αξιοπρέπεια μας, την ώρα αυτή εμείς τους αφήνουμε ανενόχλητους να κάνουν ότι θέλουν εντός και εκτός της χώρας τους, να περνάνε τα σύνορα μας με ταμπέλες ΜΚ, να έχουν διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις μαζί μας και τέλος, τους συμπεριφερόμαστε οσάν ιδιοκτήτες αυτού του τόπου και όχι σαν δηλωμένους εχθρούς.

Την ώρα, που τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών και οι παρανομίες και εγκληματικότητες αυτών ματώνουν και μετατρέπουν την χώρα μας από κοιτίδα του πολιτισμού και του φωτός σε κέντρο υποδοχής και κατοίκησης φανατικών και εγκληματικών στοιχείων, την ώρα αυτή, εμείς τους παρέχουμε καταλύματα, περίθαλψη, χρήματα, τροφή και πράττουμε ότι μας ζητήσουν, υπό το βάρος της οποιασδήποτε απειλής, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι, αυτό θα σημάνει σε λίγα χρόνια το τέλος της ύπαρξης του δικού μας έθνους.

Την ώρα που οι παγκόσμιοι τοκογλύφοι, προσφέρουν απλόχερα τα δισεκατομμύρια των ευρώ και των δολαρίων, ξέροντας ότι, κάποια στιγμή θα φτάσουν στο τελικό τους σχέδιο, που δεν είναι άλλο από την άνευ και χωρίς όρους παράδοση της χώρας με ότι πλούτο κατέχει αυτή, την ώρα αυτή εμείς ζητάμε και άλλα δανεικά, για να συνεχίσουμε την πλασματική μας ζωή στις ταβέρνες και στις καφετέριες, περιμένοντας εκεί τον σωματικό και πνευματικό μας θάνατο.

Την ώρα που φίλοι και εχθροί, γνωρίζουν ότι η χώρα μας έχει αμύθητο πλούτο και κάνουν τα πάντα για να τον αποκτήσουν, την ώρα αυτή, εμείς κάνουμε τα πάντα για να τον αρνηθούμε και να τον ξεπουλήσουμε.

Είναι γνώριμο της φυλής μας να θεραπεύουμε και όχι να προλαμβάνουμε, δηλαδή, πρώτα χάνουμε πατρίδες και μετά τις αναζητάμε, πρώτα χάνουμε δικαιώματα και μετά τα απαιτούμε, πρώτα γκρεμίζουμε και μετά ξαναχτίζουμε, πρώτα καίμε και μετά αναδασώνουμε, πρώτα σκορπάμε και μετά κάνουμε υπολογισμούς και τέλος, πρώτα αδιαφορούμε για όλα και μετά ενδιαφερόμαστε για τα πάντα.

Προς όλους τους αγανακτισμένους, επαναστατημένους και εξαγριωμένους πολίτες αυτής της χώρας, απευθύνω ένα μήνυμα, κάνετε πολύ καλά και άριστα που είσαστε στις πλατείες και στους δρόμους και σας συγχαίρω και σας θαυμάζω γι αυτό, αλλά θέλω να σας πω ότι, τα μεγαλύτερα προβλήματα αυτού του τόπου και αυτού του έθνους αδέλφια δεν είναι τα οικονομικά, αλλά τα εθνικά, διότι λαός χωρίς χρήματα ζει, χωρίς πατρίδα ποτέ.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/06/blog-post_9222.html

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΠΤΩΤΟ ΤΟ "ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ" ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ

Στο βιβλίο της Ακαδημίας Ιστορίας «Οι ζώνες του Λυκόφωτος στο Αιγαίο» καταγράφονται όλα τα «επιχειρήματα» για τις βραχονησίδες
 
της ΣΟΦΙΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Το 1996 μετά την κρίση των Ιμίων είχε διαρρεύσει στον Τύπο ένα εγχειρίδιο της Πολεμικής Ακαδημίας των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο οποίο παρουσιάζονταν καθαρά οι θέσεις της Τουρκίας περί «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών διευκρινίζει ότι στις διερευνητικές επαφές ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία η θεωρία των «γκρίζων ζωνών» έχει ατονήσει από πλευράς των Τούρκων. Η Ακαδημία Ιστορίας της Τουρκίας όμως δημοσίευσε ένα βιβλίο το 2004 με τίτλο «Οι ζώνες του Λυκόφωτος στο Αιγαίο - Τα μη Λησμονημένα Τουρκικά Νησιά» στο οποίο επαναλαμβάνονται όλα τα επιχειρήματα της Τουρκίας για το Αιγαίο, τα νησιά και τις βραχονησίδες του. Στο βιβλίο συμπεριλαμβάνονται και χάρτες που δείχνουν, σύμφωνα με τους Τούρκους ιστορικούς, ποιες νησίδες και θαλάσσιες περιοχές που τις περιβάλλουν δεν παραχωρήθηκαν ποτέ στην Ελλάδα.


Το βασικό επιχείρημα που παρουσιάζει το βιβλίο είναι ότι νησίδες που δεν κατονομάζονται αλλά αναφέρονται στις συνθήκες ως «εξαρτώμενες» ή «παρακείμενες» των μεγάλων νησιών δεν έχουν μεταβιβαστεί ποτέ στην Ελλάδα. Με αυτό το επιχείρημα στο βιβλίο αμφισβητούνται όχι μόνο ακατοίκητες βραχονησίδες που σήμερα χρησιμοποιούν Ελληνες βοσκοί, όπως η νήσος Αστακίδα στα βόρεια της Κάσου, αλλά και κατοικημένα μεγάλα νησιά, όπως η Ψέριμος. Στο βιβλίο γράφουν ότι «τα πιο γνωστά αμφισβητούμενα νησιά είναι: Αρκοί, Φαρμακονήσι, Ψέριμος, Λέβητα, Κίνναρος, Λιάδι, Κανδελιούσσα, Αδέλφια, Σύρνα, Πλακίδα, Σοφράνα και Αστακίδα». Τονίζεται επίσης ότι με τη Συνθήκη της Λωζάννης δεν παραχωρήθηκαν ποτέ στην Ελλάδα τα νησιά: Οινούσσα και οι γύρω βραχονησίδες, Βάτος και Ποντικονήσι ανάμεσα στη Χίο και τη Μικρά Ασία, αλλά και τα Αντίψαρα, οι Φούρνοι και οι γύρω βραχονησίδες τους και η Φιμένα. Μία ακόμα σημαντική βραχονησίδα που αμφισβητούν είναι η Ζουράφα, 6 ναυτικά μίλια από τη Σαμοθράκη στο Θρακικό Πέλαγος, που αποτελεί το ανατολικότερο σύνορο του Βόρειου Αιγαίου, το άκρο της ελληνικής επικράτειας, αλλά και Ε.Ε.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι βραχονησίδες του συμπλέγματος Σύρνα κάτω από την Αστυπάλαια, αλλά και οι νησίδες Λέβιθα και Κίνναρος που συνδέουν τη γεωγραφική περιοχή των Κυκλάδων με τα Δωδεκάνησα επειδή είναι απομακρυσμένες από τη στεριά καθορίζουν και μία μεγάλη θαλάσσια περιοχή γύρω τους. Αμφισβητώντας αυτές τις νησίδες οι Τούρκοι καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος του Αιγαίου Πελάγους.
Το βασικό επιχείρημα που προβάλλει το βιβλίο είναι η αμφισβήτηση της Συμφωνίας του 1932 ανάμεσα στην Τουρκία και την Ιταλία για το σύμπλεγμα της Δωδεκανήσου. Η Ελλάδα το 1947 κληρονόμησε ό, τι ήλεγχε η Ιταλία προηγουμένως.
Η συμφωνία 4ης Ιανουαρίου του 1932 αφορούσε τις βραχονησίδες μεταξύ Καστελλόριζου και μικρασιατικής ακτής, ενώ μία συμπληρωματική συμφωνία στις 28 Δεκεμβρίου του 1932 καθόριζε τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα Δωδεκάνησα και τις τουρκικές ακτές. Οι Τούρκοι αμφισβητούν την ισχύ αυτής της συμπληρωματικής συμφωνίας με το επιχείρημα ότι δεν πρωτοκολλήθηκε στην Κοινωνία των Εθνών.

ΓνωμοδότησηΤο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε αναγκαστεί να αντικρούσει αυτά τα επιχειρήματα των Τούρκων με έγγραφό του ήδη από το 1963. Μια ομάδα Τούρκων είχε αποβιβαστεί στο Καστελλόριζο το 1961, ενώ έναν χρόνο αργότερα τουρκικό περιπολικό βύθισε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων το ελληνικό σκάφος «Μαρίτσα» σκοτώνοντας δύο μέλη του πληρώματός του. Το επίσημο κείμενο της συμφωνίας του 1932 είχε πρωτοκολληθεί στην Κοινωνία των Εθνών το 1933 και είχε δημοσιευθεί. Οσον αφορά τη συμπληρωματική συμφωνία που υπογράφτηκε στην Αγκυρα στις 28 Δεκεμβρίου του 1932 και αμφισβητούν οι Τούρκοι, επειδή ήταν συμπληρωματική δεν πρωτοκολλήθηκε στην Κοινωνία των Εθνών. Σύμφωνα με γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του 1956 η μη πρωτοκόλληση «ουδόλως επηρεάζει το κύρος αυτής, διότι πρόκειται περί συμπληρωματικής συμφωνίας εκτελέσεως κανονικώς πρωτοκολληθείσης πράξεως». Στο βιβλίο επαναλαμβάνεται το επιχείρημα ότι οι Ελληνες δεν έχουν τηρήσει το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των νήσων που τους παραχωρήθηκαν παραβιάζοντας τις συνθήκες και θέτοντας σε αμφιβολία την ισχύ τους, ενώ αναρωτιούνται επανειλημμένως πώς ακόμα οι Ελληνες δεν έχουν εγείρει αξιώσεις για τα δύο νησιά που εποφθαλμιούν, την Ιμβρο και την Τένεδο.
Καταλήγοντας οι Τούρκοι ιστορικοί εξηγούν ότι είναι αδύνατο να λυθεί το θέμα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ με την Ελλάδα αν πρώτα δεν ξεδιαλύνει το θέμα της κυριαρχίας των νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο.
Οι διερευνητικές επαφές για οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο διεκόπηκαν πριν από τις εκλογές στην Τουρκία. Αναμένουμε να δούμε ποια γραμμή σκέψης θα ακολουθήσει στην ανανεωμένη θητεία του ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν.

Πώς χαράχτηκαν τα χωρικά ύδαταΓια την ιστορία, αξίζει να αναφέρουμε ότι όταν μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης προέκυψε η διαφορά ανάμεσα στην Ιταλία και την Τουρκία για τις «εξαρτώμενες» νησίδες και αυτές του Καστελλόριζου και οι δύο χώρες αποφάσισαν να πάνε στο Δικαστήριο της Χάγης για να λύσουν τις διαφορές τους. Στη συνέχεια, όμως, οι κυβερνήσεις προτίμησαν τις απευθείας διαπραγματεύσεις. Με τη συμφωνία της Αγκυρας της 4ης Ιανουαρίου του 1932 λύθηκαν οι εκκρεμότητες που αφορούσαν τις βραχονησίδες μεταξύ Καστελλόριζου και μικρασιατικής ακτής και χαράχτηκαν οριστικά τα χωρικά ύδατα ανάμεσα στο Καστελλόριζο και τη Μικρά Ασία, ενώ με τη συμπληρωματική συμφωνία στις 28 Δεκεμβρίου του 1932 καθορίστηκαν οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα Δωδεκάνησα και στις τουρκικές ακτές. Με την πρώτη συμφωνία, όμως, παραχωρήθηκε στην Τουρκία η νησίδα Καρά-Αντά που βρίσκεται μέσα στον όρμο της Αλικαρνασσού (Μπόντρουμ) και κατείχε πριν η Ιταλία. Η μακρόστενη τουρκική βραχονησίδα ανήκε σύμφωνα με τον Δωδεκανήσιο ερευνητή κ. Κώστα Τσαλαχούρη στην οικογένεια Μαγκλή από την Κάλυμνο, της οικογένειας του συγγραφέα Γιάννη Μαγκλή. Αν η Καρά-Αντά δεν είχε παραχωρηθεί στην Τουρκία, τότε σήμερα δεν θα διαπραγματευόμασταν με δυσκολίες την υφαλοκρηπίδα του Καστελλόριζου μόνο, αλλά και την υφαλοκρηπίδα μιας νησίδας μέσα σε τουρκικό κόλπο.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 
http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/06/blog-post_2811.html

Η δυστυχία να είσαι Τούρκος


Σε προηγούμενα φύλλα της ΖΑΓΑΛΙΣΑ, είχαμε αναφερθεί στον ανύπαρκτο πολιτισμό των Τούρκων. Στο παρόν φύλλο θα κάνουμε αναδρομή στην ιστορία των προγόνων τους, Οθωμανών και στον «πολιτισμό» τους. Όπως είναι γνωστό, οι Οθωμανοί ήρθαν από τα βάθη της κεντρικής Ασίας πάνω σε μια ράχη αλόγου χωρίς σέλα και σαμάρι, φέρνοντας μαζί τους ο καθένας ένα δισάκι ψείρες και τσιμπούρια.

Στο σύνολό τους 416 οικογένειες σε σκηνές οι οποίες εγκαταστάθηκαν στο σημερινό Σογιούτ της Ανατολίας. Ο αρχηγός και ο
ιδρυτής της κατοπινής αυτοκρατορίας Οσμάν ήταν τελείως αμόρφωτος, αγράμματος και αναλφάβητος (Βλέπε Οικονομική Ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας του Ομέρ Λουτφή Μπάρκαν σελ. 38). Πρώτα, χάρη σε συμπεθεριό με Βυζαντινούς, Άραβες και Πέρσες και ύστερα με σφαγές και κατακτήσεις έκλεψαν οι Οθωμανοί την περιοχή από την κεντρική Ανατολία μέχρι τα παράλια της Μ. Ασίας.

Κατά τον τρόπο αυτό θεμελιώθηκε η Οθωμανική αυτοκρατορία των έξι αιώνων που δεν έχει προσφέρει τίποτα
στην ανθρωπότητα, στα γράμματα, στις τέχνες, στον πολιτισμό, όπως αντίθετα προσέφεραν η Αυτοκρατορία του Μ. Αλεξάνδρου, η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και κατόπιν η Βυζαντινή, οι οποίες μετέφεραν τον πολιτισμό στα εδάφη που κατελάμβαναν.
Ο Αλβανός Μεχμέτ Ακίφ Ερσόι, εθνικός ποιητής των ΤούρκωνΟι Οθωμανοί λεηλατούσαν και οικειοποιούνταν τους ξένους πολιτισμούς, σφάγιαζαν τον ανδρικό πληθυσμό, και πωλούσαν τα γυναικόπαιδα στα σκλαβοπάζαρα της Ανατολής. Όλη η Οθωμανική ιστορία των 600 χρόνων είναι τόσο φτωχή που δεν ξεπερνά τις 50 σελίδες. Το φουτουχάτ δηλαδή οι κατακτήσεις ξένων εδαφών και ο αφανισμός άλλων λαών είναι το μόνο καύχημά τους και το θεωρούν πολιτισμό τους. Αυτά βεβαίως είναι παγκοσμίως γνωστά και αδιαμφισβήτητα. Ο λόγος που το γράφουμε είναι για το ότι κάποιοι γενίτσαροι Πομάκοι καμαρώνουν και υπερηφανεύονται λέγοντας ne mutlu Türküm diyene χωρίς να γνωρίζουν τι σημαίνει και τι αντιπροσωπεύει η λέξη Τούρκος. Η έννοια της λέξης Τούρκος σημαίνει χωριάτης και Ογούζος (Oğuz), η φυλή της καταγωγής των Τούρκων, σημαίνει ηλίθιος, ελληνιστί βλάκας ή αλλιώς τουρκιστί μπουνταλάς, γι’ αυτό αποκαλούνται οι Τούρκοι Μεμέτηδες Μπουνταλάδες. (Βλέπε και το σύγγραμμα του Ιωάννη Χλωρού, καθηγητή της Οθωμανικής Γλώσσας στη Μεγάλη του Γένους Σχολή, το έτος 1899 που εκδόθηκε κατόπιν αδείας του Υπουργείου Δημόσιας Εκπαίδευσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας). Στο Αχταρή Κεμπίρ [το πρώτο αραβο-τουρκικό λεξικό] Τούρκος σημαίνει ο στρατιώτης που φορούσε σιδερένια περικεφαλαία, έτσι αποκαλούνταν οι τουρκικές φυλές που καλούνταν από τους Άραβες να λάβουν μέρος στις διενέξεις μεταξύ των κρατών (βλέπε φωτο). Καθ’ όλα απίθανο το γνωμικό βλάκας με περικεφαλαία από τους Τούρκους να προήλθε. Ο συγγραφέας Αζίζ Νεσίν [προσπάθησαν να τον κάψουν ζωντανό] είπε δημόσια στην τηλεόραση ότι το 60% των σύγχρονων Τούρκων είναι ηλίθιοι. Όπως, επίσης, ο σύγχρονος ηθοποιός Μουζδάτ Γεζέν [σούπερ σταρ], πριν από λίγες ημέρες, δήλωσε σε ένα φόρουμ ότι οι ηλίθιοι στην Τουρκία δεν είναι 58%, αλλά ξεπερνούν κατά πολύ το 60%.
Ο Πομάκος Αχμέτ Τζεβδέτ ΠασάςΤα παραπάνω μπορεί να φαίνονται αστεία, αλλά δεν είναι καθόλου αστεία. Οι Οθωμανοί, οι πρόγονοι των σημερινών Τούρκων, ήταν αγράμματοι, απολίτιστοι και η γλώσσα τους ήταν ένα κράμα περσο-αραβικών λέξεων κατά 75% με 80%. Σύμφωνα με τον διάσημο Ούγγρο Ασιανολόγο Vambery, καθαρά τουρκική γλώσσα δεν υπήρξε. Ο ίδιος κατέταξε τους διάφορους ιδιωματισμούς σε δέκα τύπους. Οι Οθωμανοί ποτέ δεν είχαν διανοούμενους (όλοι είχαν καταγωγή από άλλες εθνότητες), δεν ασχολήθηκαν με γράμματα και τέχνες. Πάντοτε ήταν εχθρικοί προς αυτά και κάθε τι το καινούριο. Κατά τον 17ο αιώνα όταν τυπώθηκε για πρώτη φορά το κοράνιο από το τυπογραφείο του GUTEMBERG πέταξαν το τυπογραφείο μαζί με τα κοράνια στο Βόσπορο.
Στη τουρκική γλώσσα η λέξη Σχολείο μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα δεν υπήρχε. Η σημερινή λέξη okul αποτελεί δάνειο από την γαλλική λέξη ecol. [βλέπε φωτο]. Στην Οθωμανική Γλώσσα υπήρχε η αραβική λέξη mektep που σήμαινε χώρος που μάθαιναν γραφή. Αυτό ίσχυσε μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα.
Αχταρή ΚεμπίρΤο πρώτο Οθωμανικό λεξικό γράφτηκε και εκδόθηκε από τον Αχμέτ Βεφήκ Πασά [1823-1891] Πομάκο από τη Βουλγαρία και από μητέρα χριστιανή [πολύ πιθανόν Ρωμιά, διότι γνώριζε απταίστως την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα]. Αυτό ήταν το Lehçe-i Osmani και περιλάμβανε κανόνες οθωμανικής και τουρκικής γλώσσας. Προσπάθησε να φτιάξει χώρια τουρκική γλώσσα από την οθωμανική. Διότι στην οθωμανική γλώσσα χιλιάδες λέξεις χρησιμοποιούνταν λάθος και σήμαιναν άλλα αντί άλλων. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο μόνος Πομάκος Πρωθυπουργός της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1880 ήταν ο Αχμέτ Βεφήκ Πασάς (άντεξε μόλις τρεις ημέρες).
Ακόμα, την οθωμανική και θρησκευτική ιστορία του Ισλάμ, την πρώτη γραμματική και το συντακτικό της οθωμανικής γλώσσας, τον πρώτον Αστικό Κώδικα της δικαιοσύνης, την πρώτη Σχολή για δασκάλεςτο [Darul Muallimat], την πρώτη έντυπη εφημερίδα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία που εκδόθηκε, πρωταίτιος ήταν πάλι Πομάκος από το Λόβετς της Βουλγαρίας (Λόφτσα) ο Αχμέτ Τζεβδέτ Πασάς [1822-1895] που διετέλεσε Υπουργός παιδείας και δικαιοσύνης της αυτοκρατορίας.
Ορισμός της λέξης okul από τουρκικό λεξικόΤην σύγχρονη τουρκική γλώσσα την έγραψε για πρώτη φορά, με εντολή του Κεμάλ, ένας Αρμένιος, ο Agop Dilaçan για το Ίδρυμα Τουρκικής Ιστορίας και Γλώσσας. Τα πρώτα κείμενα στην τουρκική γλώσσα με λατινικό αλφάβητο (ανθολόγια ποίησης) τα έγραψε μια Εβραία, η Halide Edip Adivar. Τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας τον έγραψε ένας Αλβανός, ο Mehmet Akif ERSOY.
Κατόπιν των παραπάνω δεν μπορώ να κατανοήσω πως υπάρχουν Πομάκοι που δηλώνουν ότι είναι υπερήφανοι που νιώθουν Τούρκοι. Οι έμμισθοι και αυτοί που πληρώνονται καλά κάνουν και δηλώνουν. Ο απλός κόσμος δεν υπάρχει λόγος να το κάνει.
Ορισμός του Τούρκου από το σύγγραμμα του Ι. ΧλωρούΣύντομα θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμπληρώσουμε το πρώτο αλφαβητάριο στην Πομακική Γλώσσα. Στο θέμα αυτό έχουμε προχωρήσει αρκετά, γίνονται οι κατάλληλες μελέτες με ανθρώπους των γραμμάτων και επιστήμονες ειδικούς, υπάρχει συνεργασία πολύ καλή στο θέμα αυτό, ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της γραφής της πομακικής γλώσσας. Η εφημερίδα μας η Ζαγάλισα είναι στην πρωτοπορία για να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός.
(τεύχος 50, Φεβρουάριος 2011)
 
http://kostasxan.blogspot.com/2011/06/blog-post_3352.html

Μήπως υπάρχει υπουργείο Εξωτερικών;

Δήμαρχος «βαφτίζει» τουρκικό το Πανεπιστήμιο Αιγαίου!




Σάλο έχει προκαλέσει η απίστευτη πρόκληση του Δημάρχου Αρριανών Ροδόπης, Μεμέτ Χαλίλ να… «βαφτίσει» το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Σμύρνης Τουρκίας!

Στη σχετική απόφασή του, που αποκαλύπτει το newsbomb.gr, αναφέρει πως προσλαμβάνεται ως ειδικός συνεργάτης του, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, «ο Μολλά Αλή Ραμαδάν, πτυχιούχος του τμήματος Δημοσιογραφίας της Σχολής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Σμύρνη Τουρκίας)»!

Τι σκοπιμότητα έχει άραγε η απόφαση αυτή του τοπικού άρχοντα να «χαρίσει» το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στους Τούρκους, με την έγκριση μάλιστα και του αρμόδιου κρατικού εκπροσώπου, που προφανώς προσυπέγραψε την απόφαση αυτή;

Μιλώντας στο newsbomb.gr ο πρώην Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, καθηγητής Κοινωνιολογίας, Βασίλης Φίλιας τόνισε: «Αυτό και μόνο που αναφέρει ο Δήμαρχος αρκεί και πρέπει να το αποκαλύψουμε, να το απορρίψουμε και να το χτυπήσουμε. Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να αποδεχτούμε κάτι τέτοιο. Τούρκο δεν μπορούμε να δεχτούμε εκεί. Πρόκειται για μια ακόμη διείσδυση που κάνουν με όλα τα μέσα οι Τούρκοι στην περιοχή, λόγω της υποχωρητικότητας που δείχνουν οι Έλληνες και της προδοσίας των ελληνικών αρχών».

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Αρριανών, είναι ένας μειονοτικός Δήμος που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Καλλικράτη, από τη συνένωση 57 χωριών που οι κάτοικοί τους ξεπερνούν τους 20.000.
 
της Ράνιας Καρατζαφέρη 

www.newsbomb.gr 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/06/blog-post_2268.html

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ: ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ...

Μήν τολμήσετε να κόψετε το ρεύμα κατα τη διάρκεια της απεργίας σας,
θα σας πάρει και θα σας σηκώσει!
Κόψτε το ρεύμα από την βουλή, από τα σπίτια και τα γραφεία των πολιτικών-υπουργών,
βρείτε άλλους τρόπους διαμαρτυρίας και αγώνα, βγείτε στους δρόμους, κάντε απεργία πείνας
οτιδήποτε άλλο αλλά ΚΑΤΩ ΤΑ......
ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ!!!
Δεν είναι δικό σας, μη το ξεχνάτε αυτό, δημόσιο αγαθό είναι όπως λέτε και οι ίδιοι!
Μην τολμήσετε διακοπή ούτε για μια ώρα!
Αλλιώς θα βρείτε μπροστά σας όλους του αγανακτισμένους της Ελλάδας.
Μαζί με τους πολιτικούς θα κυνηγάνε και σας!
Σκεφτείτε που θα πατε να κρυφτείτε αν δεν σεβαστείτε το λαό που πληρώνει τους μισθούς σας τόσα χρόνια τώρα!

ένας αγανακτισμένος


(η φωτο είναι απο το blog
http://atsarantos.blogspot.com)
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/06/blog-post_5092.html

Σημερινό σαρδάμ από τον ΓΑΠ !



http://greki-gr.blogspot.com

Ο νέος ΥΠΕΞ (Λαμπρινίδης) – να τον χαιρόμαστε > Ελληνική ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά των μεταναστών - Βίντεο

Συνέντευξη του (τότε) επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και νέου ΥΠΕΞ, Σταύρου Λαμπρινίδη στη δημοσιογράφο Σοφία Κλειώση για την παράνομη μετανάστευση στην Ελλαδα. (2006).
Ο Θεός να μας φυλάει…



http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/06/blog-post_7521.html

Έλληνες οι κορυφαίοι «πολεμιστές» του ΝΑΤΟ


  • Ο υποσμηναγός Χαράλαμπος Νίκου και ο σμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος κέρδισαν το 1ο και το 2ο βραβείο στα στρατιωτικά γυμνάσια της Συμμαχίας, που γίνονταν επί έναν μήνα στην Ισπανία και πήραν μέρος αεροπορικές δυνάμεις από εφτά ευρωπαϊκές χώρες

Ελληνες οι χειριστές μαχητικών αεροσκαφών που έλαβαν τον τίτλο του 1ου και 2ου καλύτερου "Πολεμιστή" του ΝΑΤΟ έπειτα από σκληρά γυμνάσια που διήρκεσαν έναν μήνα στην Ισπανία μεταξύ αεροπορικών δυνάμεων της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Γαλλίας, της Πολωνίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας.
Πρόκειται για τον υποσμηναγό Χαράλαμπο Νίκου, που έλαβε το δίπλωμα του "1ου καλύτερου Πολεμιστή", και τον σμηναγό Λουκά Θεοχαρόπουλο, που κατέκτησε τον τίτλο του "2ου καλύτερου Πολεμιστή".
Και οι δύο διακριθέντες είναι "Κρητικοί". Ανήκουν στην ξακουστή 343 Μοίρα της Σούδας, τη "φωλιά" του ήρωα Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη που στις 23 Μαΐου του 2006 καταρρίφθηκε ανοιχτά της Καρπάθου από τουρκικό μαχητικό, αλλά και του ψυχωμένου Σμηναγού Δινόπουλου που το 1974 κατέρριψε δύο τουρκικά Φάντομ, όταν αυτά τόλμησαν να ανοίξουν πυρ κατά του ανθυποσμηναγού Σκαμπαρδώνη...
Μισθός ψίχουλα
Ο υποσμηναγός Χαράλαμπος Νίκου και ο σμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος με συναδέλφους τους. Και οι δύο διακριθέντες είναι «Κρητικοί», ανήκουν στην ξακουστή 343 Μοίρα της Σούδας.

Ο υποσμηναγός Χαράλαμπος Νίκου και ο σμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος με συναδέλφους τους. Και οι δύο διακριθέντες είναι «Κρητικοί», ανήκουν στην ξακουστή 343 Μοίρα της Σούδας.
Τον Μπάμπη και τον Λουκά, τους καλύτερους "πολεμιστές" του ΝΑΤΟ, θα τους χαρακτήριζε κανείς ως παιδιά της διπλανής πόρτας, με τη διαφορά ότι τούτοι δεν τα εξαργυρώνουν όλα με το χρήμα... Αλλωστε ο μισθός του πρώτου, επειδή... είναι και άγαμος, είναι 1.558 μεικτά (περίπου 980 ευρώ καθαρά) και του δεύτερου 1.900 ευρώ μεικτά (κάτι παραπάνω από 1.300 ευρώ καθαρά). Δεν κάνουν "λευκή απεργία", διότι πληρώνονται λιγότερο απ΄ όλους τους συναδέλφους τους της ΕΕ και ας είναι οι μόνοι που καθημερινά καλούνται να αντιμετωπίσουν τον "εχθρό" υπό πραγματικές συνθήκες μάχης. Δεν βαρυγκωμούν διότι δεν έχουν ωράριο, δεν ξέρουν από Σαββατοκύριακα, δεν μπορούν να χαλαρώσουν και να ονειρευτούν όπως άλλοι συνομήλικοί τους...
Οι κορυφαίοι «πολεμιστές» του ΝΑΤΟ
Δεν είναι κοσμοκαλόγεροι, αλλά και δεν επηρεάζονται από τις "σειρήνες" και τα εφέ του star system. Είναι ταγμένοι στην αποστολή τους. Την υπεράσπιση του Αιγαίου δεν τη βλέπουν ως ρουτίνα αλλά ως Χρέος. Γι' αυτό και αποφεύγουν τις κάμερες, τα μικρόφωνα και τους δημοσιογράφους...
"Θεό" κάναμε τον πρώτο των πρώτων, τον υποσμηναγό Χαράλαμπο Νίκου, να μας μιλήσει για την κατάκτηση του τίτλου που έλαβε από το ΝΑΤΟ, του "καλύτερου Πολεμιστή", και εκείνος απέφευγε ευγενικά. Με το τσιγκέλι τού τις βγάζαμε τις κουβέντες:
- "Γεράκι" είσαι και όχι "χέλι" να γλιστράς και να ξεφεύγεις;
Υποσμηναγός Χ. Νίκου (γελάει): Γεράκι και όχι κοράκι... Το γεράκι χαρακτηρίζεται για την υπερηφάνεια και την αποφασιστικότητά του. Δρα με απόλυτη ησυχία σε αντίθεση με το κοράκι του είναι θορυβώδες...
Δηλαδή εσείς οι αεροπόροι δεν είστε θορυβώδεις;
Μόνο τον θόρυβο των κινητήρων ακούς. Ολη η υπόλοιπη αποστολή είναι ιεροτελεστία. Απαιτείται απόλυτη πειθαρχία, αφοσίωση και αυτοέλεγχος.
Δηλαδή πάτε με τον "αυτόματο πιλότο". Τόσο εύκολη είναι η δουλειά σας;
Οχι βέβαια. Οι αποστολές αναχαίτισης δεν είναι μία εύκολη υπόθεση όσο εκπαιδευμένος και εάν είσαι. Κάθε φορά αντιμετωπίζεις διαφορετικές καταστάσεις. Αεροσκάφη και πιλότοι στροβιλίζονται βίαια σ΄ έναν αγώνα επικράτησης, φτάνοντας ή, πολλές φορές, ξεπερνώντας τα όρια με τραγικά αποτελέσματα. Η ψυχολογική πίεση είναι μεγάλη, ενώ η κόπωση, σωματική και ψυχική, είναι τεράστια. Γίνεται δε πιο περίπλοκη καθώς υπάρχει η αβεβαιότητα των πραγματικών προθέσεων του "αντιπάλου", με αποτέλεσμα κάθε φορά να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο.
Τώρα πια με τη ΝΑΤΟϊκή πιστοποίηση του "καλύτερου Πολεμιστή" θα πετάς πιο άνετα στο Αιγαίο;
Αλίμονο εάν έκανα αυτό το μοιραίο λάθος.
Μήπως είσαι μετριόφρων λίγο περισσότερο απ΄ ό,τι πρέπει;
Δεν είναι θέμα μετριοφροσύνης. Μελετώντας τα αεροπορικά ατυχήματα, διαπιστώνεις ότι τα περισσότερα προέρχονται από την υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων που χειριστή. Ο αεροπόρος πετάει πάνω από τα σύννεφα, δεν καβαλάει το καλάμι...
Τι θέλεις να μας πεις, ότι δεν σ΄ έχει επηρεάσει ο τίτλος του "καλύτερου Πολεμιστή";
Φυσικά και είμαι ευτυχής, αλλά αυτό δεν με κάνει να ξεφύγω. Παραμένω πάντα προσγειωμένος στην πραγματικότητα και, αφού σχεδιάσω μαζί με την ομάδα μου την επόμενη αποστολή, απογειώνομαι...
Ως εργένης με τον τίτλο του "καλύτερου Πολεμιστή" σίγουρα θα είσαι και ο πιο περιζήτητος γαμπρός...
(Γέλια): Τα εν οίκω μη εν δήμω...
ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
Βραβείο σε αρχισμηνία για τον επαγγελματισμό του
Ειδική διάκριση για τη φιλοτιμία του έλαβε και ο αρχισμηνίας Νίκος Κοντοπάνος. Ενα σαββατιάτικο απόγευμα εντόπισε διαρροή λαδιών και καυσίμων από ένα γερμανικό Tornado και ένα τουρκικό F-4.
Ενημέρωσε το control του TLP για άμεσες ενέργειες, οι οποίες περιλάμβαναν την ειδοποίηση των τεχνικών των χωρών στις οποίες ανήκαν τα αεροσκάφη. Εκείνο το Σάββατο όμως και από τις δύο χώρες δεν είχε μείνει κανένας για βοήθεια.
Συγχαρητήρια από τον διοικητή.
Ετσι ο αρχισμηνίας Κοντοπάνος, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία, καθάρισε τα υγρά διαρροής από την πίστα και έβαλε κάτω από τα αεροσκάφη κουτιά συλλογής υγρών διαρροών.
Ο αξιωματικός υπηρεσίας ανέφερε στον διοικητή του TLP το περιστατικό και αυτός εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για τον Ελληνα αρχισμηνία και τον επαγγελματισμό του, αφού με την ενέργειά του αυτή προστάτεψε την πίστα του TLP από τη διάβρωση.

Η ΣΜΗΝΙΑΣ ΜΑΡΙΑ ΛΙΝΑ
Φόρτωσε το σύστημα πληροφο­ριών για τις πτήσεις
Κατά την έναρξη των πτήσεων οι τεχνικοί της εταιρείας και οι Αμερικανοί εκπαιδευτές ζήτησαν να τους βοηθήσει κάποιος στη φόρτωση πληροφοριών του συστήματος.
Η σμηνίας Μαρία Λινά μαζί με έναν Πολωνό φόρτωσαν το σύστημα και λειτούρ­γησε σε όλη τη διάρκεια των ασκή­σεων χωρίς πρόβλημα.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τις θερμές ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια από τους Αμερικανούς για την Ελληνίδα σμηνία.
Η Μαρία Λινά μπήκε στη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ) και από το 2009, που αποφοίτησε, υπηρετεί στην 115ΠΜ.
115 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ
Και άλλα "Αστέρια" της Σούδας έλαμψαν στους ισπανικούς αιθέρες
Το "Αστέρι", όπως ονομάζεται η 343 Μοίρα της 115 Πτέρυγας Μάχης της Σούδας, έλαμψε στους αιθέρες της Ισπανίας και σάρωσε τις διακρίσεις κατά τη διάρκεια σκληρών εκπαιδευτικών αερομαχιών μεταξύ Γάλλων με Μιράζ, Πολωνών με Μig-29, Γερμανών με Tornado, Βρετανών με Hawk, Ισπανών με Εurofighter και Τούρκων με F-4E.
Πρόκειται για την 3η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2011 του Tactical Leadership Programme (TLP), που διεξήχθη στο αεροδρόμιο του Albacete της Ισπανίας.
Σκοπός της TLP είναι η εκπαίδευση των Ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μεικτών σχηματισμών (COMAO), καθώς και η εξοικείωση και συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα νατοϊκά πρότυπα και διαδικασίες. Εκτελέσθηκαν διαφόρων ειδών αποστολές όπως: AI, OCA,
Slow Mover Protection/Attack, TST, DEAD, No Flying Zone, CAS, PR και CSAR ημέρας και νύχτας.
Εκτός από το 1ο και το 2ο βραβείο του "Καλύτερου Πολεμιστή" τιμητική διάκριση έλαβαν και τα υπόλοιπα στελέχη της 343 Μοίρας. Επιδεικνύοντας υψηλό επαγγελματικό επίπεδο κατέκτησαν την 1η θέση σε ρόλο Εναέριας Υπεροχής-Air to Air.
Επί είκοσι πέντε μέρες συνολικά έκαναν 30 βολές και επιτεύχθηκαν 23 Kill (απώλειες) παρότι ο κύριος ρόλος της Μοίρας ήταν η Καταστολή Εχθρικής Αεράμυνας-Suppression Enemy Air Defense (SEAD).
Σε αποστολές SEAD εκτέλεσαν με απόλυτη επιτυχία και ακρίβεια βολές Harm, εξουδετερώνοντας όλους τους στόχους που τους είχαν ανατεθεί σε όλες τις αποστολές που έλαβαν μέρος (ποσοστό 100%).
Ηταν η πρώτη φορά που ανατέθηκε από το TLP η αρχηγία αποστολής COMAO σε Ιπτάμενο με ρόλο Καταστολής Εχθρικής Αεράμυνας/ Προστασίας Αεροπορικών Δυνάμεων-Suppression Enemy Air Defense/Force Protection (SEAD/FP).
Σε αποστολή με σενάριο Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων-No Fly Zone ορίστηκαν Αρχηγοί Αποστολής-Mission Commanders οι Ελληνες συμμετέχοντες, οι οποίοι την εκτέλεσαν υποδειγματικά.
Το γεγονός αυτό απέσπασε τα συγχαρητήρια των εκπαιδευτών του TLP και τα ευμενή σχόλια των υπόλοιπων αποστολών για τις γνώσεις και τον επαγγελματισμό των Ιπταμένων της 343Μ.
Η ελληνική αποστολή ήταν μπαρουτοκαπνισμένη και στο συγκεκριμένο είδος αποστολών, καθώς συμμετέχει ενεργά στον εναέριο αποκλεισμό της Λιβύης.
Ο "ΠΟΛΕΜΟΣ" ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Φέτος δεν υπήρξε ούτε μία εμπλοκή
Η ανάδειξη δύο Ελλήνων πιλότων μαχητικών αεροσκαφών ως των καλύτερων πολεμιστών του ΝΑΤΟ κάθε άλλο παρά τυχαίο γεγονός είναι. Επί το πλείστον οφείλεται στην πάγια τακτική της Ελλάδας να στέλνει μαχητικά αεροσκάφη για να αναγνωρίζουν και να αναχαιτίζουν κάθε άγνωστο "ίχνος" που εισέρχεται στο FIR Αθηνών χωρίς προηγουμένως να έχει καταθέσει σχέδια πτήσης στην Υπηρεσία Πολιτική Αεροπορίας των Αθηνών, όπως ορίζουν οι αποφάσεις και οι κανονισμοί του ICO.
Ωστόσο στην παρούσα χρονική περίοδο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ελλοχεύει ο κίνδυνος στο άμεσο μέλλον η ελληνική Πολεμική Αεροπορία να χάσει την υπεροχή του "καλύτερου πολεμιστή", καθώς έχουν διακοπεί οι εμπλοκές - αερομαχίες με τα τουρκικά μαχητικά που παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο. Αυτό σημαίνει ότι πλέον έχει σταματήσει η άσκηση των Ελλήνων πιλότων -κυρίως των νεότερων- στο θέατρο των επιχειρήσεων επί πραγματικών δεδομένων. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: Το 2003 είχαν σημειωθεί 1.032 αερομαχίες, το 2010 μόλις 13 εμπλοκές, ενώ το 2011 και μέχρι τώρα ούτε μία...
http://kostasxan.blogspot.com/2011/06/blog-post_6787.html

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΤΕ!

Η Λ Ι Ο Μ Ε Γ Ι Σ Τ Α ! (Θερινό Ηλιοστάσιο)

Ημέρα Απολλωνία, μηνός Σκιροφοριώνος, πολλών μυρίων ετών

Κυριακή 19/6/2011, 21:00, Πλατεία Συντάγματος,
Εξέδρα των Ονειροελλήνων - Ελεύθερο Βήμα Καλλιτεχνών

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΗΝ....
ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΤΕ!

ΗΧΗΣΤΕ ΟΙ ΣΑΛΠΙΓΓΕΣ! ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΒΡΟΝΤΕΡΕΣ!
ΔΟΝΗΣΤΕ ΣΥΓΚΟΡΜΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΕΡΑ ΩΣ ΠΕΡΑ!
ΒΟΓΓΗΣΤΕ ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΙ ΦΟΒΕΡΕΣ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ
ΞΕΔΙΠΛΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!
ΟΜΠΡΟΣ! ΜΕ ΟΡΘΗ ΜΕΣΟΥΡΑΝΗ
ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ ΤΗ ΔΑΔΑ,
ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΔΡΟΜΟ, ΕΛΛΑΔΑ,
ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ... ΟΜΠΡΟΣ!


Τιμούμε τα 60 Χρόνια απ' τον θάνατο του
συγκλονιστικού ποιητή μας Άγγελου Σικελιανού!

Ο συνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης ο Αχαιός, με την υψίφωνο Αγάπη Παπαμήτσου και τον Αλέξανδρο Χρηστίδη στα κρουστά, θα μας φέρουν πάλι στην μνήμη Αθάνατες Επαναστατικές ημέρες Δόξας και Αγώνων της Ελλάδος!

Οι Ονειροέλληνες αφυπνίζουν με Ελληνική ποίηση, μουσική & θεατρικά δρώμενα!

Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες που δραστηριοποιούνται στην Πλ. Συντάγματος, τις τελευταίες ημέρες ένα ιδιαίτερο χρώμα και ήθος έδωσε η δυναμική παρουσία της εξέδρας των Ονειροελλήνων - Ελεύθερο Βήμα Καλλιτεχνών. Όσοι είχαμε την ευτυχία να παρευρεθούμε αυτή τη βδομάδα στο Σύνταγμα χαρήκαμε και συμμετείχαμε σε μιά μυσταγωγία θεατρικής σάτυρας και μουσικής έκφρασης. Πότε ο Δ. Κολλάτος - Πάγκαλος με εξαιρετική εφευρετικότητα να οδηγεί το πλήθος στην είσοδο της Βουλής, πότε ένα νέο μουσικό σύνολο από την Κρήτη με συγκλονιστικές ερμηνείες του "Πότε θα κάνει ξαστεριά" κ.α. γνωστών επαναστατικών τραγουδιών της Κρητικής παράδοσης και πότε ένας άγνωστος νεορεμπέτης -όπως δήλωσε - με πηγαία σατυρική διάθεση έφεραν στην επιφάνεια τις κρυμμένες δυνάμεις του λαού μας!

http://www.schizas.com/

Tα γεγονότα έχουν αρχίσει και συμπίπτουν «σατανικά»

Η σύγκριση με την ιστορία πολλές φορές είναι αναπόφευκτη. Πόσο μάλλον όταν πολλά από τα γεγονότα έχουν αρχίσει και συμπίπτουν «σατανικά». Μετά και τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης από τον Γ. Παπανδρέου, πολλοί αναλυτές άρχισαν να «σκέφτονται» τα γεγονότα του 2001 στην Αργεντινή, όταν και αυτή δήλωσε τη βίαιη χρεοκοπία της.


Το πρώτο στοιχείο ομοιότητας είναι τα CDS των δύο χωρών. Ενώ τις τελευταίες εβδομάδες τα ελληνικά CDS έχουν λάβει την ανιούσα (1.400 μονάδες στις 26/4, 2120 μονάδες στις 17/6), και μάλιστα καταγράφοντας μία εκρηκτική άνοδο, το 2001, τα CDS (12μηνα) της Αργεντινής αυξήθηκαν από τις 1.200 μονάδες βάσης στις 7/11/2001 στις 4.000 μονάδες βάσης στις 11/11/2001, για να ξεπεράσουν τις 10.000 μονάδες μετά τις 15/11 του ίδιου έτους. 
Τότε ήταν που η κυβέρνηση της Αργεντινής «παραδέχθηκε» δημοσίως, το Νοέμβριο του 2001, ότι δεν μπορούσε να εκπληρώσει τις συνήθεις απαιτήσεις του ΔΝΤ, σε σχέση με τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας, και το ΔΝΤ αρνήθηκε να «εμβάσει» ένα προγραμματισμένο δάνειο, ύψους 1.25 δις. δολ.
Το δεύτερο στοιχείο ομοιότητας είναι ότι λίγους μήνες πριν από την κήρυξη της χρεοκοπίας της Αργεντινής, ο τότε πρόεδρος της χώρας είχε προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, με σκοπό να κερδίσει μερικούς μήνες πιέζοντας παράλληλα για νέα δάνεια. 
Ο ανασχηματισμός εκείνος είχε κριθεί μερικός, καθώς είχαν αλλάξει μερικοί μόνο υπουργοί (Felix Salmon).
Οι αγορές το συνηθίζουν να θεωρούν «deja vu» πολλά γεγονότα...
www.bankingnews.gr 
 http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/06/t_19.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters