Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Παγκόσμια πατέντα για φθηνή ενέργεια, σε ελληνικά χέρια. Επένδυση μαμούθ στη Θράκη απο την Defcalion Green Technologies


Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της επένδυσης-μαμούθ, της εταιρίας Defcalion Green Technologies στην Ξάνθη, για την παραγωγή ενέργειας από τη σύντηξη υδρογόνου-νικελίου (της εφεύρεσης των Foccardi–Rossi), πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου.Την παρουσίαση έκανε ο Πρόεδρος της εταιρίας Αλέκος Ξανθούλης, συνοδευόμενος από τον εφευρέτη – Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Μπολόνια Αντρέα Ρόσι και τον πρώην Πρέσβη, Καθηγητή επίσης στη Μπολόνια, Χρήστο Στρεμμένο, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Υπουργός Αναπληρωτής ΑνάπτυξηςΣωκράτης Ξυνίδης.

Α. Ξανθούλης: «Μπορούμε να πούμε ότι ξεκινάμε»

Ο Πρόεδρος της εταιρίας Αλέκος Ξανθούλης ανέφερε αρχικά πως « Εδώ και 1,5 χρόνο έχουμε ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια που ήρθε η ώρα να παρουσιάσουμε. Πράγματι την πρώτη φορά που είδαμε αυτή τη συσκευή που παράγει ενέργεια από το «τίποτα» πιστέψαμε απόλυτα τον καθηγητή Ρόσι. Υπήρξε αμφισβήτηση και πολλοί έλεγχοι από διεθνείς οργανισμούς, όμως υπάρχει πλέον ως βιομηχανικό πρότυπο και μπορούμε να πούμε ότι ξεκινάμε» είπε. Παράλληλα, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι η προσπάθεια έχει ένα εθνικό χαρακτήρα κάνοντας λόγο για «ένα φως που θα βγει και θέλουμε να είναι δικό μας και όχι του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Defcalion, η βιομηχανική παραγωγή ξεκινά από την Ξάνθη με το πρώτο εργοστάσιο μέχρι το Φθινόπωρο, όπου θα κατακευάζεται ο πυρήνας- αντιδραστήρας της συσκευής (το «μυστικό»). Ένα νέο εργοστάσιο θα λειτουργήσει μέσα στην επόμενη χρονιά πάλι στην Ξάνθη , όπου θα κατασκευάζονται πλήρεις συσκευές e-cat, ενώ το τρίτο εργοστάσιο μονάδα θα λειτουργήσει το 2013 και πάλι στην Ξάνθη και θα ασχοληθεί με την παραγωγή βιομηχανικών μονάδων. Το συνολικό κόστος επενδύσεων υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Γιατί στην Ξάνθη;

Στο ερώτημα για το λόγο της επιλογής της Ξάνθης ως χώρου εγκατάστασης της βιομηχανίας, ανέφερε τρεις λόγους:

Καταρχάς, σημείωσε ότι στις 3-4 επισκέψεις του στην περιοχή διαπίστωσε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο του τεχνικού κόσμου της περιοχής καθώς επίσης ευγένεια και θερμή φιλοξενία των ανθρώπων. Κατά δεύτερο λόγο, ανέφερε ότι η γεωστρατηγική θέση της Ξάνθημε 2 λιμάνια, 2 αεροδρόμια δίπλα της και άμεση πρόσβαση σε όλα τα διευρωπαϊκά οδικά δίκτυα είναι πολύ σημαντική ενώ, κατά τρίτο λόγο, σημείωσε ότι η γενικότερη υποδοχή που υπήρξε ήταν πάρα πολύ θετική, σημειώνοντας «Θέλουμε η ανάπτυξη να πάψει να είναι κάθετη και να προχωρήσει πιο πάνω απο τη Λαμία και το Σχηματάρι. Η δική μου πατρίδα που είναι ο Βόλος και δεν με υποδέχτηκε όπως περίμενα, σε αντίθεση με την Ξάνθη που μας υποδέχτηκε όπως έπρεπε» ανέφερε με νόημα.

Δήλωσε ανοιχτός σε συνεργασία με τον επιστημονικό κόσμο και το Πολυτεχνείο της Ξάνθης ενώ ανέφερε ότι υπάρχει συμφωνία με τρεις μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες σχεδιάζεται και η ίδρυση ενός Ερευνητικού Κέντρου στην περιοχή.

Η συσκευή θα παρουσιάστεί σε επίσημο τεστ ενώπιον των ελληνικών αρχών στο πρώτο 10 ήμερο του Ιουλίου, ενώ αρκετά ινστιτούτα σε όλο τον κόσμο έχουν δοκιμάσει τη συσκευή. Παράλληλα, 17 χώρες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη καθημερινά. Είμαστε πολύ περήφανοι για την εποχή αυτή. «

Έλληνες της διασποράς χρηματοδοτούν την επένδυση

9 Έλληνες της διασποράς –που συνθέτουν την Defcalion Global- χρηματοδοτούν την επένδυση εκτός του Α. Ξανθούλη. Δεν υπάρχει δανεισμός ή άλλη χρηματοδότηση και επισημάνθηκε με σαφήνεια ότι δεν υπάρχει κανένα αίτημα για επιχορήγηση καθώς η επένδυση καλύπτεται μόνο από ίδια κεφάλαια. «Έχουμε ενημερώσει την πολιτεία για το εγχείρημα αυτό και η παρουσία του κυρίου Ξυνίδη υποδηλώνει την υποστήριξη που μας παρέχεται» είπε ο Πρόεδρος της εταιρίας

Παράλληλα ο Καθηγητής Ρόσσι αποκάλυψε ότι ενδιαφέρον για την ανακάλυψη υπήρξε από διάφορες χώρες αλλά εκτίμησε ως πιο ειλικρινή την προσπάθεια που διαπίστωσε από την ελληνική εταιρία Defcalion στην αγορά της πατέντας, προσθέτοντας ότι είναι μεγάλος ελληνολάτρης και εκτιμά ιδιαίτερα τα επιτεύγματα της χώρας τους τελευταίους 25 αιώνες. «Υπάρχουν επιχειρηματίες με πατριωτικό αίσθημα και σε αυτή τη στιγμή δεν θα δούμε τι θα πάρουμε από την επένδυση αλλά τι θα δώσουμε στη χώρα» είπε ο Καθηγητής Χ. Στρεμμένος, επισημαίνοντας και την πολιτισμική διάσταση για την επίτευξη της συνεργασίας.

Τεχνικά στοιχεία της συσκευής

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Εταιρίας «Είναι ένα κουτί-αντιδραστήρας που χρησιμοποιεί νικέλιο και υδρογόνο που μας δίνουν θερμική ενέργεια. Είχαν γίνει πολλές προσπάθειες στο παρελθόν για την ψυχρή σύντηξη αλλά εμείς καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτή η μορφή παραγωγής ενέργειας και ενώ η Ελλάδα διαθέτει το 83% της ποσότητας νικελίου στην Ε.Ε.

Μπορεί να παράγει μέχρι 30 κιλοβάτ/ώρα θερμικής ενέργειας. Έχουμε προχωρήσει πειραματικά και είμαστε τοιμοι ννα παρουσιάσουμε το Οκτώβριο διάταξη 1 μεγαβάτ και το Νοέμβριο 12 μεγαβάτ ενέργειας.

«Το κουτάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οικιακή ή βιομηχανική χρήση παράγοντας θερμική ενέργεια ενώ μπορεί να παραχθεί και ηλεκτρική ενέργεια που η χώρα έχει ανάγκη». Το κόστος υπολογίζεται σε 4-5.000 ευρώ και η απόσβεση υπολογίζεται ότι δεν ξεπερνά σε διάρκεια τον ένα χρόνο. «Θα καλύψουμε όλο τον κόσμο και είναι ένα μεγάλο εγχείρημα γιατί, ιδιαίτερα στο εξωτερικό, με αυτή την τεχνολογία έχει γίνει πάρα πολύ μεγάλος θόρυβος και παρόλο που η Ελλάδα έχει την αποκλειστικότητα εκτός Αμερικής η χώρα δεν έχει δείξει ενδιαφέρον. Υπήρξαν ερωτήσεις κοινοβουλευτικές σε Ομπάμα και Μπερσλουσκόνι για το λόγο που η Ελλάδα πήρε αυτή την πατέντα. Ελπίζουμε τώρα να υπάρξει ενδιαφέρον και στην Ελλάδα.» ανέφερε ο Αλέξος Ξανθούλης.

«Από ελληνική υπεραξία ενός προϊόντος θα μειώσουμε το κόστος θέρμανσης και θερμού νερού χρήσης, στο 10%. Όποιος το επιθυμεί μπορεί να προσθέσει και ένα οποιδήποτε μηχανισμό για να μετατρέπει τη θερμική ενέργεια σε ηλεκτρική και να επιστρέψει το πλεόνασμα στη ΔΕΗ. Επεσήμανε, παράλληλα ότι δεν παράγεται καμία επιβλαβής ενέργεια. Το κόστος είναι μικρότερο από 1 λεπτό ανά κιλοβατόρα, σε αντίθεση με τα 12 που πληρώνει σήμερα ο Έλληνας ενώ η σημασία για τη βιομηχανία, την αγροτική οικονομία, και την τροφοδοσία των νησιών είναι αρκετά μεγάλη. Χρησιμοποίησε για παράδειγμα τη χρήση ενός μηχανμήματος σε σπίτι 200 τετραγωνικών, όπου με μια συσκευή παρέχεται δωρεάν όλη η θερμική ενέργεια που απαιτεί το σπίτι ενώ θα εισπράτει 2.500 ευρώ από τη ΔΕΗ από πώληση της ηλεκτρικής.

Υψηλές παρουσίες στην εκδήλωση

Στην εκδήλωση παρέστησαν, εκτός από τα στελέχη της εταιρίας, αρκετοί εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας αλλά και εκπρόσωποι ξένων κρατών και φορέων που μαρτυρούν τη σημασία που δίδεται στην επιτυχία της εφεύρεσης. Ανάμεσά τους ο εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης της Βάδης-Βυρτεμβέργης της Γερμανίας που ελέγχεται από το κόμμα των Πρασίνων, ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Έρευνας της Κίνας, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος της «Λάρκο» η οποία θα προμηθεύει με νικέλιο, ως πρώτη ύλη, στην Defcalion. Παράλληλα, υπήρξε αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον από τους Δήμους της Αθήνας που ενδιαφέρονται για την εγκατάσταση συστημάτων σε δημοτικά κτίρια.

Εκτός από τους δημοσιογράφους ελληνικών και διεθνών μέσων, ερωτήσεις υπέβαλλαν και επιστήμονες και άνθρωποι των επιχειρήσεων, παίροντας από τον Αντρέα Ρόσσι απαντήσεις που αφορούν μόνο στο εξωτερικό και όχι στον εσωτερικό πυρήνα της συσκευής, που αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό.


Πηγή: XanthiPress.gr 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/06/defcalion-green-technologies.html

ΧΑ ! ΧΑ ! Πλάκα στην πλάκα μόνο ο Σαμαρας υπερασπίζεται τους Έλληνες πολίτες... άρα υπάρχει ακόμα ελπίδα.


«Τρομοκρατεί» την Ευρώπη ο Σαμαράς, λένε κάποιοι ευφάνταστοι Ευρωπαίοι . Τρομοκράτης ο πιο “καθαρόαιμος” αστός Έλληνας πολιτικός;
Καιρός ήταν. Ο Γιώργος  τρομοκρατεί μόνο τους Έλληνες. «Διέσωσε» τη χώρα για μία ακόμη φορά. Χωρίς τους κατοίκους της. Γύρω στα τρία χιλιάρικα υπολογίζεται η κατά κεφαλήν επιβάρυνση από το Μεσοπρόθεσμο και η καταμέτρηση συνεχίζεται…
Σου λέει αν η χώρα κατοικείται που θα βάλει τα φωτοβολταϊκά ο Σόιμπλε; Επειγόντως ερημοποίηση…
Οι Ευρωπαίοι έπαθαν σοκ και δέος με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Υπάρχει Έλληνας πολιτικός που λέει όχι;
Δεν μπορεί παρά να είναι η μετεμψύχωση του Οσάμα...
Κρίμα που δεν ήταν και ο Γιούνκερ στη συνάντηση. Να τα άκουγε και αυτός ένα χεράκι…
Θα στηρίξουν με νύχια και με δόντια τον Ω, Μάμα. Έχουν και plan B αν δεν περάσει το μεσοπρόθεσμο: Θα διασώσουν και λίγους κατοίκους για να προσέχουν τα πάνελ.
Αν περάσει, οι μισοί και βάλε θα πάρουμε τα βουνά.  Από άποψη. Επιστροφή στη φύση κι έτσι. Το αστικό περιβάλλον έγινε πολύ «φθηνό» για τα γούστα μας.
Εκεί θα καλέσουμε τον οπλαρχηγό Αντώνη να πραγματοποιήσει το «Αντάρτικο» κατά της τρόικας.
Η Κυβέρνηση-κουαρτέτο  Τσολάκογλου-Παπανδρέου-Παγκάλου-Βενιζέλου θα εξαπολύσει εαρινή αντεπίθεση με όλα τα ΜΜΕ που ελέγχει.
Αν μισό εκατομμύριο «Γκάντι» εμφανιστούν στην πλατεία στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, τίποτα άλλο δεν θα έχει σημασία.
Ας το ψηφίσουν. Η αναγέννηση της χώρας θα έχει ξεκινήσει.
Οι «τηλεφωνήτριες της τρόικας» θα είναι σύντομα παρελθόν.
Μ.Ο.
http://www.antinews.gr/

Επιφυλακή σε επίλεκτες μονάδες. (ετοιμάζουν το “θερμό”;)

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί επίλεκτες ομάδες του ΕΣ. Υπάρχει έκτακτη ανάκληση αδειών και επιχειρησιακή ετοιμότητα. Πιθανά να αναμένουν την προβοκατόρικη δημιουργία θερμού επεισοδίου που παράπλευρα (;) θα εξυπηρετήσει τα καθάρματα τις Εργενεκον και τα ελληνόφωνα καθάρματα που αμοίβονται από το μαύρο χρήμα της Εργένεκον (λαθρομετανάστευση, δουλεμπόριο, ναρκωτικά, ανθρώπινα όργανα) για να....
συσπειρώσουν την πολιτική τους εξουσία.

Το ανησυχητικό αλλά και ελπιδοφόρο είναι ότι ο αρχηγός του στρατού εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα, επιχείρησε (δις) να δει βουλευτή του Ελληνικού κοινοβουλίου εγνωσμένης ακεραιότητας, χωρίς όμως επιτυχία (εξ’ όσων γνωρίζουμε).
Αυτο σημαίνει ότι υπάρχει ανησυχία αλλά και ότι ο ΑΣ φαίνεται διατεθιμένος να μην παίξει σε παιχνίδια. Αναμένουμε…
olympia
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/06/blog-post_2308.html

ΠΟΤΕ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΕΝ ΕΝΙΩΣΑΝ και ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ…!!!

Ακριβώς επειδή επί τρεισήμισι ώρες, Μέρκελ, Μπαρόζο, Ρομπάι, Μπερλουσκόνι και ο Πρωθυπουργός της Φιλανδίας Κατάνεν, προσπαθούσαν να μεταπείσουν τον «απείθαρχο», τον «ατίθασο», τον «ανυποχώρητο» και μη «συνεργάσιμο» Έλληνα Ηγέτη Αντώνη Σαμαρά και δε τα κατάφεραν, κατάλαβαν ότι είναι και ο…
δικός τους αυριανός Ηγέτης…!
Πρώην Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ό οποίος λόγω των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων βρίσκεται στις Βρυξέλλες τον περισσότερο χρόνο και έχει επαφές σε υψηλό επίπεδο μας μετέφερε ότι:
Μπορεί όλοι οι παραπάνω να προσπαθούσαν να μεταπείσουν τον Σαμαρά για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των δικών τους Τραπεζών, όμως εντυπωσιάσθηκαν πολύ από την «αντίστασή του» και το «σθένος» του και εκτίμησαν ιδιαίτερα τον χαρακτήρα και την επιχειρηματολογία του.
Προσπάθησαν να τον φοβίσουν λέγοντας:
«Κινδυνεύει το ευρώ»
«Αν δεν στηρίξεις το πρόγραμμα, θα έρθει η κατάρρευση της ευρωζώνης»…!!!
Ο Σαμαράς απάντησε:
«Στηρίζω τους στόχους, όμως δεν στηρίζω τα μέτρα διότι και θα αποτύχουν και φέρνουν τους Έλληνες σε απελπισία.»
Η Μέρκελ του είπε:
«Πες μας δύο πράγματα πού θέλεις»
Σαμαράς:
«Δώστε μου, το Μνημόνιο της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας και τότε θα πω ναι»..
Ο Πρωθυπουργός της Φιλανδίας κ. Κατάινεν τον ρώτησε ευθέως:
«Και εάν αύριο γίνεις πρωθυπουργός τι θα κάνεις;».
Σαμαράς:
«Ότι θα… έκανες και εσύ…!!!
Όταν ένα σχέδιο Α χαλάει μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο Β…»
Μαζί με τον Σαμαρά συντάχθηκαν ό Ούγγρος Πρωθυπουργός, , ο Πρωθυπουργός του Βελγίου, ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του Λαϊκού Κόμματος, ο Ισπανός Ραχόϊ, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας και ο Πρωθυπουργός της Δανίας ο οποίος χαρακτήρισε ότι «η ομιλία του Σαμαρά ήταν εξαιρετική» .

Μάλιστα ό Ούγγρος Πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν συνιστούσε στον Σαμαρά «κουράγιο» και του είπε:
«Μη τους ακούς, τά ίδια τράβηξα και εγώ, γράφτους εκεί πού... ξέρεις»

Αν είναι έτσι τα πράγματα τότε του αξίζουν ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, όπως υπάρχει και μια ακτίνα ελπίδας στη καταχνιά της ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ πραγματικότητας.

ΕΛΛΗΝΑΣ
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/06/blog-post_7640.html

Εύα Παπανδρέου : “Είναι τρελλός. Αυτός ο άνθρωπος είναι τρελλός!”

Ο Γιώργος γνώρισε την Εύα στο Λονδίνο. Παντρεύτηκαν, αλλά κράτησε κρυφό το γάμο τους! Όχι μόνο από τον πατέρα του, αλλά και από τη μητέρα του. Δεν τόλμησε ούτε σ’ αυτήν να το πει.
Η Εύα βοήθησε αποτελεσματικά τον Γιώργο στις σπουδές του. Και στο τέλος, η Εύα ήταν εκείνη που έγραψε την πανεπιστημιακή διατριβή με την οποία ο Γιωργάκης Παπανδρέου πήρε το περιπόθητο “χαρτί”. Ύστερα το νέο ζευγάρι αποφάσισε να έλθει και....
να εγκατασταθεί στην Ελλάδα. Η απόφαση αυτή ήταν για την Εύα μεγάλη θυσία, γιατί ήδη της είχε προσφερθεί μια θαυμάσια σταδιοδρομία στη Γενεύη. Ο Γιώργος όμως επέμενε να εγκατασταθούν στην Ελλάδα. Ήθελε να κάνει πολιτική καριέρα βασιζόμενος στον πατέρα του. Και η Εύα έβλεπε ότι τόσο ο άντρας της όσο και η Μάργκαρετ, παρά τις ψυχρότατες σχέσεις τους με τον Ανδρέα, δεν ήσαν διατεθειμένοι να χάσουν τη μεγάλη ευκαιρία. Έβλεπαν ότι το ΠΑΣΟΚ χτυπούσε ήδη την πόρτα της Εξουσίας.

Στην Ελλάδα, η Εύα ένιωσε γρήγορα τον πρώτο ισχυρό κλονισμό: Την πρώτη μέρα που έφαγαν στο Καστρί με τον Ανδρέα και την Μάργκαρετ, διαπίστωσε με οδυνηρή κατάπληξη ότι ο Ανδρέας και η Μάργκαρετ αγνοούσαν ότι ήταν η σύζυγος του γυιου τους. Της φερόντουσαν σαν να είχαν μπροστά τους μια … “καλή φίλη” του Γιώργου από το Λονδίνο!
Κάποια μέρα βέβαια έμαθε και το Καστρί ότι ο Γιώργος και η Εύα είχαν κάνει πολιτικό γάμο στο Λονδίνο. Εδώ όμως ήταν Ελλάδα, και καθώς το νεαρό ζευγάρι άρχιζε σιγά-σιγά να αποκτά τον δικό του κύκλο, ανέκυπτε εκ των πραγμάτων η ανάγκη να γίνει και θρησκευτικός γάμος, αφού στη χώρα μας δεν είχε ακόμα νομοθετηθεί ο πολιτικός γάμος και οι πολιτικοί γάμοι Ελλήνων που είχαν τελεσθεί στο εξωτερικό εθεωρούντο ανυπόστατοι, δηλαδή σαν να μην είχαν γίνει ποτέ.
Αυτό δημιουργούσε ψυχολογικό πρόβλημα για την Εύα, πολύ περισσότερο όταν σκεπτόταν ότι θα γινόταν και μητέρα και ήξερε ότι το παιδί τους δεν θα μπορούσε να δηλωθεί ως γνήσιο στα ελληνικά ληξιαρχεία. Έθεσε, λοιπόν, στον Γιώργο ζήτημα θρησκευτικού γάμου. Και τότε βρέθηκε μπροστά σε μια οδυνηρή έκπληξη: ο Γιώργος Παπανδρέου της δήλωσε ορθά-κοφτά ότι σε καμιά περίπτωση δεν είχε σκοπό να κάνει θρησκευτικό γάμο γιατί, όπως της είπε, ήταν εκ πεποιθήσεως άθεος! Στην παρατήρηση της Εύας ότι θα υπήρχε πρόβλημα νομιμότητας του παιδιού τους αν έμενε έγκυος, ο Γιώργος της έδωσε την απάντηση ότι αμέσως μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, ο πατέρας του θα περνούσε το νόμο για την αναγνώριση του πολιτικού γάμου και θα λυνόταν το πρόβλημα.
Άρχιζαν όμως έτσι οι απογοητεύσεις και οι ανησυχίες της Εύας. Έβλεπε ότι είχε γίνει μέλος μιας οικογένειας όπου ο μόνος θεός ήταν το συμφέρον και τίποτε άλλο. Η πλήρης αθεΐα του Γιώργου δεν ήταν μια απλή αδιαφορία ενός νέου ανθρώπου απέναντι στη θρησκεία και τις τελετουργίες της, όπως είχε υποθέσει στην αρχή η Εύα. Ήταν μια σκληρή πεποίθηση, ζυμωμένη μέσα σ’ ένα περιβάλλον άκρατου ατομισμού. “Δεν υπάρχει αγάπη σ’ αυτή την οικογένεια”, μου είπε σε κάποια στιγμή η Εύα Παπανδρέου. “Δεν υπάρχουν αισθήματα. Υπάρχει μόνο το συμφέρον του καθενός”.
Μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1985 ο Γιώργος παρουσιάστηκε απέναντι στην Εύα αποφασισμένος πια για οριστική ρήξη και διάλυση του γάμου τους. Επικρατούσε και πάλι κλίμα γενικής ευφορίας στο Καστρί και η Εύα έβλεπε τον άντρα της ακόμα πιο ψυχρό και αλαζονικό στις μεταξύ τους σχέσεις. Αντίθετα ο Ανδρέας Παπανδρέου φαινόταν να έχει καταλάβει ότι αυτή θα ήταν η τελευταία περίοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Η διαφορά μόνο 5% σε ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία το 1985 αντί του 12% του 1981, σε συνδυασμό και με την κακή εξέλιξη των οικονομικών της χώρας, είχαν οδηγήσει τον Ανδρέα στη σκέψη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε να ελπίζει ότι θα ξανακερδίσει τις εκλογές. Αυτός ήταν ένας πρόσθετος λόγος για τον οποίο ο Ανδρέας υπέφερε τώρα πιο συχνά από τις γνωστές “καταθλίψεις” του και ήταν βέβαιο ότι σύντομα θα αναζητούσε τις πρόσκαιρες “δραπετεύσεις” του από την πραγματικότητα σε μια καινούρια ερωτική περιπέτεια όπως και έγινε με τη Δήμητρα Λιάνη.
Σ’ αυτές τις “καταθλίψεις” του Ανδρέα η Εύα αποδίδει το ότι η Μάργκαρετ εμφανίζεται και πάλι ισχυρή στο πλευρό του ύστερα από κάθε εξωσυζυγική ιστορία του.
“Όταν μιλάμε για κατάθλιψη του Ανδρέα, είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κάποιος τι συμβαίνει σε μια τέτοια περίπτωση, αν δεν έχει δει τον Ανδρέα σ’ αυτή την κατάσταση”, λέει η Εύα. “Μόνο ένας άνθρωπος που τον ξέρει καλά από χρόνια μπορεί τότε να τον πλησιάσει και να του φερθεί όπως πρέπει και αυτό ξέρει και το εκματαλλεύεται στο έπακρο η Μάργκαρετ.”
Για τον Γιώργο Παπανδρέου, όμως, δεν υπήρχαν τέτοιου είδους… επιστροφές. Αλλά και η Εύα δεν ήταν διατεθειμένη να δέχεται αδιαμαρτύρητα την αδιαφορία, την ψυχρότητα και την άτακτη εξωσυζυγική ζωή του άντρα της, όπως της είχε συστήσει ως… συμφέρουσα λύση η πεθερά της!
Στις παραμονές των Χριστουγέννων του 1985, η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο: Ο Γιώργος ανακοίνωσε ξαφνικά στην Εύα ότι θα έφευγε “μόνος του” για τα βουνά της Ιταλίας, για να κάνει… σκι και να ξεκουραστεί!
“Τα χασα λέει η Εύα. Είχα καλέσει φίλους μας για την Πρωτοχρονιά και του είπα ότι θα γινόμαστε ρεζίλι, αλλά ο Γιώργος έφτιαχνε κιόλας τις βαλίτσες του. Κάποια στιγμή του είπα πως δεν ήταν σωστό να αφήσει το σπίτι του και το μικρό παιδί του τέτοιες μέρες. Η απάντησή του ήταν ότι το παιδί είναι ακόμα μικρό… και δεν καταλαβαίνει!”
Παρά την προειδοποίηση της γυναίκας του ότι το ταξίδι του αυτό μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες, ο Γιώργος Παπανδρέου έφυγε με τη “συντροφιά” του για να περάσει τις υπόλοιπες μέρες των εορτών με τους δικούς της στο Λονδίνο, αποφασισμένη και να τους ενημερώσει για το τέλος της έγγαμης συμβίωσής της με τον Γιώργο.
Θα μεσολαβούσε όμως αναγκαστικά μια συνάντηση με όλη την οικογένεια Ανδρέα Παπανδρέου, γιατί είχε ήδη ορισθεί ένα γιορταστικό οικογενειακό γεύμα στο Καστρί. Η Εύα πήρε το παιδί της και πήγε στο Καστρί. Δεν είχε την πρόθεση να χαλάσει την ατμόσφαιρα συζητώντας ειδικά εκείνη τη μέρα το πρόβλημά της και την τροπή που είχαν πάρει οι σχέσεις της με τον Γιώργο, υπολόγιζε όμως ότι κάποιος θα ρωτούσε γιατί πήγε μόνη της, ότι κάποιος θα ενδιαφερόταν να μάθει πού είναι ο Γιώργος. Τίποτα τέτοιο δεν συνέβη. Κατάπληκτη έβλεπε να προσποιούνται όλοι τον… ανήξερο! Σαν να μην είχε γίνει αντιληπτή από κανένα η απουσία του Γιώργου Παπανδρέου από το Χριστουγεννιάτικό τραπέζι και από την Αθήνα, ενώ ήταν φανερό ότι όλοι τους ήξεραν πολύ καλά τα καθέκαστα.
Η Εύα έφυγε για το Λονδίνο, γύρισε μετά από μερικές ημέρες και είδε ότι ο Γιώργος είχε επιστρέψει στο σπίτι τους πριν απ’ αυτήν, είχε πάρει τα πράγματά του και είχε εγκατασταθεί αλλού.
Σε τέτοιες περιπτώσεις εμφανίζονται πρωτοβουλίες συγγενών και φίλων για να μη χωρίσει το ζευγάρι, ιδιαίτερα όταν υπάρχει ένα μικρό παιδί. Υπήρξαν τέτοιου είδους προσπάθειες. Γρήγορα όμως φάνηκε ότι η οικογένεια Παπανδρέου δεν ενδιαφερόταν τόσο να σωθεί αυτός ο γάμος όσο να μην υπάρξει “σκάνδαλο” που θα μπορούσε να βλάψει πολιτικά. Αυτό το συμπέρασμα βγάζει η Εύα Παπανδρέου από τις τρομερές πιέσεις και από τις απειλές που εκτοξεύτηκαν εναντίον της αλλά και από τη συμπεριφορά της οικογένειεας Παπανδρέου προς τον Γιώργο: Έμμεσα τον ενθάρρυναν να χωρίσει. Το πρώτο δείγμα ήταν η παραχώρηση στον Γιώργο του σπιτιού του Ψυχικού για να εγκατασταθεί εκεί. Ως διά μαγείας, δηλαδή οι Παπανδρέου έπαψαν να έχουν “ανάγκη” το… εισόδημα από το νοίκι! Δεν ήταν μόνο αυτό. Άφθονο έρρευσε το χρήμα για να επιπλώσει ο Γιώργος τη βίλλα του Ψυχικού, την οποία αρνιόνταν να παραχωρήσουν στο ζευγάρι τον καιρό που υπήρχε πραγματική ανάγκη. Η Εύα Παπανδρέου υπολογίζει ότι τότε δόθηκαν στο Γιώργο πάνω από 5.000.000 δραχμές για την εγκατάστασή του στο Ψυχικό. Και επί πλέον ο πατέρας του του αγόρασε καινούριο αυτοκίνητο, ένα πολυτελές GOLF GTI, το οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου αγάπησε σαν να ήταν… ζωντανό! “Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός”, λέει η Εύα, “ότι όταν στις 29 Ιουνίου του 1986, ο Γιώργος τράκαρε αυτό το αυτοκίνητο, δεν μπόρεσε να κρατηθεί και άρχισε να κλαίει σαν μικρό παιδί”!
Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε “ζηλέψει” εκείνο το αυτοκίνητο από τότε που είχε δει ένα παρόμοιο, με μεταλλικό ασημί χρώμα, στο πάρκινγκ της Βουλής.
“Τίνος είναι αυτό;”, ρώτησε τότε τον τροχονόμο.
“Της κυρίας Ακρίτα”.
“Ακούς εκεί! Ορίστε μας τώρα! Η Σύλβα με … GTI!”, έλεγε και ξανάλεγε ο Γιωργάκης.

Η Εύα Παπανδρέου συνάντησε τον Πρωθυπουργό πεθερό της λίγες μέρες πριν από το επίσημο ταξίδι του στην Κίνα. Αυτή τη φορά, όμως, είδε μπροστά της έναν Ανδρέα που δεν είχε ξαναδεί και που ποτέ δεν είχε φανταστεί ότι θα της φερόταν όπως της φέρθηκε εκείνη την ημέρα.
Ο Ανδρέας ήταν αγριεμένος και ιταμός. “Άκου εδώ”, της είπε, “δεν θα εκβιάσεις εσύ το γυιό μου. Θα του δώσεις και το παιδί και το διαζύγιο εδώ και τώρα. Πριν φύγω για την Κίνα θα έχεις υπογράψει τα χαρτιά. Ο γυιός μου έχει δικαίωμα να ξαναπαντρευτεί. Και μην τολμήσεις να πας στη Δικαιοσύνη. Αν πας στη Δικαιοσύνη θα σε εξοντώσω, θα σε λιώσουμε. Ο γυιός μου έχει δικαιώματα! Το νόμο τον έφτιαξα για να είναι οι άνδρες ελεύθεροι από σας τις γυναίκες!”
“Και νομίζετε ότι με 20.000 το μήνα μπορώ να ζήσω;”, ρώτησε απελπισμένη η Εύα. “Αυτό που σου λέω! Αυτά τα λεφτά και ούτε δραχμή παραπάνω!”.
Βγαίνοντας από το Καστρί η Εύα Παπανδρέου μονολογούσε: “Είναι τρελλός. Αυτός ο άνθρωπος είναι τρελλός!”


http://greekvoices.blogspot.com/

Ελληνική "πατέντα" τσακίζει την αισχοκέρδεια στα βενζινάδικα

Υπερσύγχρονη "πατέντα" ενός Έλληνα εφευρέτη ελέγχει τη ροή καυσίμων και χτυπά αλύπητα την αισχροκέρδεια ορισμένων πρατηριούχων τα τελευταία 24ωρα.
Η αισχροκέρδεια εις βάρος των καταναλωτών γίνεται με τη χρήση μίας ειδικής πλακέτας που παρεμβάλλεται στο σύστημα ροής της βενζίνης με τις εντολές ενός τηλεκοντρόλ με αποτέλεσμα η ποσότητα καυσίμου που βλέπει ο οδηγός στο μετρητή να είναι ψευδής.

Μέχρι σήμερα οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ και των συναρμοδίων υπηρεσιών γίνονταν με δειγματοληπτικούς ελέγχους και ξήλωμα των αντλιών κάτι που είναι χρονοβόρο, κοστίζει και φυσικά πολύ άδικο για τους ευσυνείδητους βενζινοπώλες.

Πλέον με το σύγχρονο όπλο στα χέρια,  οι αστυνομικοί κάνουν τους ελέγχους παριστάνοντας τους πελάτες, σταματούν για 1-2 λεπτά μόνο στο πρατήριο και σε περίπτωση που το ο ανιχνευτής "ψεύδους" σημάνει συναγερμό, ειδοποιούν αμέσως τα αρμόδια συνεργεία του Υπουργείου Ανάπτυξης που στοχευμένα πλέον "ξηλώνουν" τις τσιπαρισμένες αντλίες.
Τα τελευταία τρία 24ωρα έχουν ελεγχθεί 13 πρατήρια από τα οποία τα 5 διαπιστώθηκε ότι έκλεβαν τους πελάτες τους ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται με ταχύτητα.... φωτός!
paraskhnio.gr/
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/06/blog-post_4731.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters