Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Χημικά όπλα που απαγορεύονται μεταξύ εμπόλεμων κρατών χρησιμοποιεί η ΕΛΑΣ [βίντεο]

Για τις επιδράσεις που έχουν, στον ανθρώπινο οργανισμό,  τα χημικά που ρίχνουν οι μπάτσοι, κατά τόνους ενάντια στους διαδηλωτές έχουν γραφτεί πάρα πολλά.

Αξίζει να ακούσουμε –στο βίντεο που παραθέτουμε- και την επιστημονική άποψη του Γιώργου Αρβανίτη, προέδρου της Ενωσης Ελλήνων Χημικών.


Στο σημείο αυτό ας θυμηθούμε τι έγραφαν ανάμεσα στα άλλα σύλλογοι Χημικών:

«Ακόμη έρευνες έχουν δείξει ότι οποιοσδήποτε υφίσταται τον ψεκασμό αυτομάτως
μπαίνει σε κίνδυνο αντίστοιχο με το οποιοδήποτε πειραματόζωο.

Ενδεικτικά, η χρήση αυτών έχει απαγορευτεί από διεθνείς συνθήκες και ευρωπαϊκούς οργανισμούς λόγω της επιβλαβούς δράσης στην υγεία του ανθρώπου.

Δεν υπάρχει καμία βάση στον ισχυρισμό ότι αυτό το χημικό όπλο που απαγορεύεται μεταξύ εμπόλεμων κρατών είναι δυνατόν να επιτρέπεται σε συγκρούσεις (διαδηλώσεις, εξεγέρσεις) στο εσωτερικό ενός κράτους».



Πηγή
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/07/blog-post_4894.html

ΣΟΚ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΜΜΕ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΠΟΥ ΕΝΕΚΡΙΝΕ Η Ε.Ε.

H "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ" ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΤΕΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ
ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ
ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ...
300 ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ: Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΘΩΣ Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ.

Η ΕΡΕΥΝΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ.

http://ellpol.blogspot.com/

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/07/blog-post_2034.html

Η Ελλάδα... έσωσε από χρεοκοπία τη Γερμανία

Το «γερμανικό οικονομικό θαύμα» δεν θα ήταν εφικτό αν το 1953 οι δανειστές του Βερολίνου δεν ενέκριναν «κούρεμα» 50% στο χρέος
Η Ελλάδα... έσωσε από χρεοκοπία τη Γερμανία
 
Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ήταν ουσιαστικά χρεοκοπημένη από το 1919 ως το 1953 εξαιτίας των δύο πολέμων που την κατέστρεψαν, όπως ακριβώς κατέστρεψαν και την υπόλοιπη Ευρώπη.
Το γερμανικό μεταπολεμικό οικονομικό θαύμα οφείλεται στο γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τους δανειστές της Γερμανίας (μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα!) το 1953 στο Λονδίνο και ενορχήστρωσαν «κούρεμα» του γερμανικού χρέους κατά 50% και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του κατά 30 έτη. Μόνο ύστερα από αυτή την πρωτοβουλία η γερμανική οικονομία κατόρθωσε να αναπτυχθεί και μέσα στις επόμενες δεκαετίες να επιβληθεί στην Ευρώπη και να υποστηρίξει την επανένωση της χώρας. Τα παραπάνω υπενθύμισε ο γερμανός καθηγητής Οικονομικής Ιστορίας της London School of Εconomics κ. Αλμπρεχτ Ριτσλ σε πρόσφατα άρθρα του στην εφημερίδα «Τhe Guardian» και στο περιοδικό «Der Spiegel». Στη συνέντευξη που παραχώρησε προς «Το Βήμα της Κυριακής»ο κ. Ριτσλ εξηγεί τα σχετικά ιστορικά γεγονότα, υπογραμμίζει ότι ασφαλώς η Γερμανία δεν μπορεί πλέον να εγγυάται τα χρέη και τα ελλείμματα των εταίρων της και τονίζει ότι οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες για το μέλλον τόσο της ευρωζώνηςόσο και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

- Σε πρόσφατο άρθρο σας στον «Guardian» με τίτλο «Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα» υπενθυμίζετε ότι για πολλές δεκαετίες τον 20ό αιώνα η Γερμανία ήταν χρεοκοπημένη, είχε συσσωρεύσει τεράστια χρέη σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, και ότι το μεταπολεμικό «γερμανικό οικονομικό θαύμα» δεν θα ήταν εφικτό αν το 1953 οι Αμερικανοί δεν έπειθαν τους άλλους δανειστές να εγκρίνουν «κούρεμα» 50% στο χρέος και επιμήκυνση της αποπληρωμής του για 30 χρόνια. Μπορούμε να πούμε ότι η Γερμανία είναι η χώρα της Ευρώπης που ωφελήθηκε στον μέγιστο βαθμό από τη λυτρωτική «κουρά χρεών», την οποία αρνείται σήμερα στην Ελλάδα;
«Πράγματι μπορούμε να πούμε ότι η Γερμανία ήταν η ευρωπαϊκή χώρα που ωφελήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη στην Ευρώπη επειδή το 1953 το χρέος της, ύψους 31 δισ. μάρκων με τις τότε τιμές, “κουρεύτηκε” κατά 50% και ο χρόνος αποπληρωμής επιμηκύνθηκε στα 30 χρόνια. Η συμφωνία επιτεύχθηκε και υπογράφηκε στο Λονδίνο το 1953 έπειτα από πρωτοβουλία των ΗΠΑ που έπεισαν τις υπόλοιπες δανείστριες χώρες. Ωστόσο δεν ήταν κάποιο είδος χάρης. Η Γερμανία ήταν ήδη μια ισχυρή οικονομική δύναμη και οι ΗΠΑ γνώριζαν ότι το συμφέρον τους ήταν να την υποστηρίξουν».

- Ασφαλώς, οι ΗΠΑ δεν μπορούσαν να «χάσουν» τη Γερμανία στην αρχή του Ψυχρού Πολέμου, με το Σιδηρούν Παραπέτασμα ισχυρότερο από ποτέ.Ηταν ο φόβος του κομμουνισμού εκείνο που έβγαλε τη Γερμανία από τη θηλιά του χρέους;
«Δεν είναι τόσο απλό. Η αμερικανική βοήθεια, στο χρέος, αλλά και στην ανάπτυξη με το Σχέδιο Μάρσαλ, δεν ήταν η απάντηση στον Ψυχρό Πόλεμο. Θα μπορούσαμε να πούμε και το αντίθετο. Οτι ο Ψυχρός Πόλεμος ήλθε ως απάντηση στην αμερικανική βοήθεια». - Η αναδιάρθρωση με «κούρεμα» του γερμανικού χρέους ήταν μια επιτυχία του καγκελάριου Κόνραντ Αντενάουερ ή ένα «στρατηγικό δώρο» των ΗΠΑ;
«Ηταν ένας σημαντικός ηγέτης, ο μοναδικός που κατόρθωσε να ισορροπεί ανάμεσα στις προτεραιότητες του γερμανικού λαού και των Συμμάχων. Εκανε αυτά που έπρεπε να κάνει, αλλά το σχέδιο ήταν αμερικανικό».

- Οι πολεμικές αποζημιώσεις αποτελούσαν σεβαστό τμήμα των γερμανικών χρεών. Το 1953 η Γερμανία συμφώνησε ότι οι αποζημιώσεις παγώνουν και ότι θα ασχοληθεί με το θέμα μετά την επανένωσή της. Μετά το 1991 όμως αρνήθηκε να το κάνει με το επιχείρημα ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει οικονομικά την ευρωπαϊκή ενοποίηση. Από όλες τις δανείστριες χώρες μόνο η Ελλάδα έχει προσφύγει στα δικαστήρια και έχει διεκδικήσει τις πολεμικές επανορθώσεις... 
«Πράγματι, έτσι έχουν τα πράγματα».

- Σήμερα βλέπουμε όμως ότι η Γερμανία εμφανίζει όλο και μεγαλύτερο πρόβλημα να τηρήσει την υπόσχεση του 1991, όπως δείχνει η δυσθυμία της για την ελληνική κρίση. Πιστεύετε ότι η υπόσχεση αυτή έχει ξεχαστεί οριστικά; Δεν ενδιαφέρεται πλέον η Γερμανία να φαίνεται ότι υποστηρίζει ενεργά την ευρωπαϊκή ενοποίηση;
«Θα υποστηρίξω τη Γερμανία σε αυτό το θέμα. Ξέρετε, η διαδικασία οικονομικής υποστήριξης της Ευρώπης από τη Γερμανία έχει γίνει μη βιώσιμη. Μετά το 2007 τα ελλείμματα και τα χρέη έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Μπορούμε να ασκήσουμε κριτική στη Γερμανία ότι είναι σκληρή στη ρητορική της, αλλά είναι ψευδαίσθηση να πιστεύουμε ότι μπορεί να συνεχίσει να εγγυάται τα χρέη και τα ελλείμματα των άλλων χωρών. Διότι πλέον μπορεί να φτάσει να απειληθεί η οικονομική σταθερότητα της ίδιας της Γερμανίας. Η Γερμανία πρέπει να υιοθετήσει έναν περισσότερο φιλικό τόνο, αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι η ευρωζώνη είναι ένα γυάλινο σπίτι και απαιτείται μεγάλη προσοχή στα επόμενα βήματα».

- Πιστεύετε ότι υπάρχει κίνδυνος διάλυσης της ευρωζώνης;
«Υπάρχει κίνδυνος η κατάσταση να τεθεί εκτός ελέγχου και να κινδυνεύσει η συνοχή της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Πιστεύω όμως ότι οι πολιτικοί το γνωρίζουν και προσπαθούν να το αποφύγουν».

- Πρέπει η Ευρώπη να προχωρήσει σε μια νέα μορφή ισχυρότερης ενοποίησης; «Πρέπει να δημιουργήσουμε μια Ευρώπη ασφαλή από τις κρίσεις χρέους. Μεγαλύτερη ενοποίηση; Ναι, αν γίνει με σωστό τρόπο». - Σας αρέσει η ιδέα να γίνει η Γερμανία μια Πολιτεία της Ενωμένης Ευρώπης, π.χ. ένα Τέξας ή μια Καλιφόρνια της Ευρώπης;
«Νομίζω ότι η Ευρώπη πρέπει να ανακαλύψει μια νέα ισορροπία ανάμεσα σε ένα μοντέλο συνομοσπονδίας ανεξάρτητων κρατών και μια ευρωπαϊκή ομοσπονδία». - Συμφωνείτε ότι οι αγορές έχουν επιβάλει de facto την ενοποίηση της Ευρώπης; «Αυτό έχει συμβεί απολύτως. Οι αγορές χρήματος ήδη λειτουργούν σαν η Ευρώπη να ήταν ένα ενιαίο ομόσπονδο κράτος. Διαφορετικά δεν θα δάνειζαν στις χώρες της περιφέρειας με επιτόκια παρόμοια με εκείνα που δάνειζαν τη Γερμανία και τη Γαλλία».

- Δεν είναι καιρός λοιπόν να επέλθει και η πολιτική ενοποίηση;
«Δεν νομίζω ότι ο χρόνος είναι κατάλληλος. Από την άλλη πλευρά, μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα κινδυνεύσει εξαιτίας των πιέσεων των αγορών. Αρα κάτι πρέπει να γίνει. Το σίγουρο είναι ότι η Ιστορία είναι πολύ δημιουργική και εφευρίσκει νέους θεσμούς σε καιρούς κρίσης».

«ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΕΙ»
- Το ευρώ θεωρείται ότι σταθεροποίησε το κόστος των γερμανικών εξαγωγών εντός της ευρωζώνης, και μάλιστα τις ευνόησε διπλά, λόγω και των χαμηλών επιτοκίων δανεισμού για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές. Φταίει το ευρώ για το γεγονός ότι η ευρωζώνη συσσώρευσε χρέη για να αγοράζει τα γερμανικά αγαθά;
«Η Γερμανία είναι ένα ισχυρά εξαγωγικό κράτος εδώ και 50-60 χρόνια. Το ευρώ ενίσχυσε τη γερμανική εξαγωγική δυναμική, αλλά δεν ήταν ο κύριος παράγοντας αυτής. Η ουσία είναι ότι η Γερμανία εξάγει αγαθά, συσσωρεύει κεφάλαια, τα οποία επίσης τα εξάγει υποστηρίζοντας τα άλλα κράτη.
Το ίδιο συμβαίνει με κάθε ηγεμονική δύναμη. Οι ηγεμονικές δυνάμεις παρουσιάζουν εξαγωγικό πλεόνασμα, επιδοτούν τις άλλες χώρες με χρήματα που ποτέ δεν επιστρέφονται. Το ίδιο συνέβη με τη Βρετανία και τη Βρετανική Αυτοκρατορία, το ίδιο συμβαίνει και με τη Γερμανία».

- Δηλαδή η σχέση της Γερμανίας με την υπόλοι πη Ευρώπη είναι ίδια με τη σχέση της Κίνας με τις ΗΠΑ, όπου η πρώτη παράγει τα αγαθά και δανείζει τη δεύτερη για να τα αγοράζει; 
«Ναι. Η Γερμανία και οι ευρωπαίοι εταίροι της είναι εξαρτημένοι μεταξύ τους όπως ακριβώς η Κίνα και οι ΗΠΑ. Ωστόσο στην ευρωζώνη το πάρτι τελείωσε. Το ευρωπαϊκό εγχείρημα στηρίχθηκε στο γερμανικό εξαγωγικό μοντέλο, το οποίο πλέον δεν μπορεί να υποστηριχθεί. Γιατί ποιος θα χρηματοδοτήσει τα διευρυνόμενα ελλείμματα των εταίρων;».

- Υποστηρίζετε ότι αργά ή γρήγορα θα αποφασιστεί το «κούρεμα» των χρεών όλων των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας;
«Δεν έχω μια κρυστάλλινη σφαίρα μπροστά μου για να δω τι θα γίνει, αλλά πιστεύω ότι μεσοπρόθεσμα θα υπάρξει μια λύση οργανωμένης αναδιάρθρωσης».
BHMA



http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/07/blog-post_03.html

ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

Ένα νέο πνεύμα ξυπνά στην ανθρωπότητα. Σ’ όλον τον κόσμο αναπτύσσεται μία νέα έννοια ανεξαρτησίας, μία επιθυμία για πιο υγιείς μεθόδους ζωής και μία δέσμευση για την σωτηρία του πλανήτη”. Benjamin Creme, νεοεποχίτης γκουρού, προπαγανδιστής του ερχομού του ‘Μειτρέγια’.
 
Σύμφωνα με τον Creme όλα τα προβλήματα της ανθρωπότητας (πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά, επαγγελματικά, περιβαλλοντολογικά, εγκληματικότητα, ασθένειες κλπ) “είναι πραγματικά, αλλά λύνονται”.
Και πώς μπορούν να λυθούν; Η λύση είναι να “επιδείξουμε ότι η ανθρωπότητα είναι ενιαία”. Τότε, πρέπει να κάνουμε το “πρώτο βήμα προς την αιώνια ειρήνη ....μοιράζοντας τις πηγές του κόσμου ανάμεσα στους ανθρώπους”.

Στο νεοεποχίτικο βιβλίο του “Η Γραφή του Αρμαγεδδών” ("The Armageddon Script"), ο Peter Lemesurier, γράφει ότι το νέο όραμα πρέπει να επιδιωχθεί σε κάποια στιγμή ταραχών, τέτοια που να μην έχει ξαναδεί ο κόσμος. Γιατί η αντίσταση εκείνων (εννοεί όσων αντιστέκονται στο “Νέο Τρόπο Σκέψης”) οι οποίοι δεν θέλουν να συμμετέχουν στον ευημερία της Νέας Εποχής και την αρμονία του κόσμου και επομένως δεν προσαρμόζονται ανάλογα, θα προκαλέσει μία καταστροφή τεραστίων διαστάσεων:
«Οι μαζικές δυνάμεις της Παλιάς Εποχής, ωστόσο, δεν θα μπορούν να ελέγξουν αυτά που θα συμβαίνουν. Σε μεγάλες διαστάσεις, θα συνεχίσουν να καταστρέφουν ο ένας τον άλλον, σε μία μαζική, αμοιβαία εξόντωση...θα υποκύψουν, ενώ το όραμα και οι οπαδοί του θα επιζήσουν».
Η Επερχόμενη Επιχείρηση Ξεκαθαρίσματος του Πλανήτη
Εκείνοι οι οποίοι δεν μπορούν να προσαρμοστούν σ’ ένα νέο τρόπο σκέψης”, οι οποίοι αρνούνται να γίνουν συμμέτοχοι σ’ αυτήν την πλανητική παραίσθηση που προκαλείται από τη Μυστική Αδελφότητα, θα καταδικάζονται ως παράφρονες, ελαττωματικοί και επικίνδυνοι για το παγκόσμιο σύστημα. Είναι τα ανθρώπινα απόβλητα. Πρέπει να εξαλειφθούν εάν ο κόσμος θέλει να προχωρήσει μπροστά και να πραγματοποιήσει το όνειρο των μυστικών εταιρειών:
«Το έμβρυο της Νέας Ανθρωπότητας βρίσκεται ήδη στη Μήτρα τον Χρόνου, και όπως η μητέρα, έτσι και η ανθρωπότητα πρέπει να μάθει να αποβάλλει τα άχρηστα υλικά και δηλητήρια και να δίνει στο έμβρυο κατάλληλη τροφή, αλλιώς και το παιδί και η μητέρα βρίσκονται σε κίνδυνο....Αυτή είναι η δουλειά των σημερινών μεταβατικών καταστάσεων».
Εμείς, είμαστε οι ακατάλληλοι για το βασίλειο της Νέας Εποχής, επειδή δεν μπορούμε να “σκεφθούμε σωστά”, είμαστε τόσο επικίνδυνοι και βλαβεροί για την ανθρωπότητα που μας θεωρούν κάτι σαν καρκινικά κύτταρα. Ο νέος άνθρωπος, σωστά εκπαιδευμένος, αναφέρει η Alice Bailey, στην “Εκπαίδευση στην Νέα Εποχή» (‘Education in the New Age’), θα ζήσει στην “οικουμενική κοινωνία” και θα προωθήσει την αρμονία όλων των θρησκειών ως μία. “Εάν όχι”, γράφει, “τότε θα πρέπει να φύγουν, γιατί δεν ενστερνίζονται την παγκόσμια ειρήνη και αποτελούν απειλή στην σωστή ανθρώπινη κοινωνία:”
«Ένας βίαιος ιός στρεπτόκοκκου και μόλυνσης...κάνει την παρουσία του αισθητή στις μολυσμένες περιοχές του σώματος της ανθρωπότητας. Ίσως χρειαστεί και μία ακόμα χειρουργική επέμβαση ...για να εξαλειφθεί η μόλυνση και να απαλλαγούμε από τον πυρετό...
Ας μην ξεχάσουμε ποτέ... ότι όταν μια μορφή ζωής αποδεικνύεται ότι είναι ανεπαρκής, ή πολύ άρρωστη, ή ανάπηρη...από την άποψη της Ιεραρχίας - δεν υπάρχει καμία καταστροφή όταν εξαφανίζεται».
Η Bailey κάνει αυτή την αποκαλυπτική δήλωση: “Μια ακόμα χειρουργική επέμβαση ίσως είναι απαραίτητη. Αναφέρεται στην φρίκη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου όπου δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι βρήκαν οικτρό τέλος.
Στο παρελθόν, τα φρικιαστικά μέτρα εφαρμόστηκαν για να απαλλάξουν τη γη από εκείνους που καταδικάσθηκαν να είναι ανεπιθύμητοι για την Νέα Τάξη του Χίτλερ. Αυτές οι μέθοδοι εξάλειψης των ακατάλληλων, χωρίς αμφιβολία, θα εφαρμοστούν ακόμα μία φορά. Ο Peter Lemesurier στη “Γραφή του Αρμαγεδδών”:
Αυτά τα ανθρώπινα πλάσματα, τα οποία αρνούνται να αποδεχθούν το νέο αρχέτυπο, όπως είναι φυσικό, δεν θα συμμετάσχουν σ’ αυτό. Μόνο εκείνοι οι οποίοι θα το αποδέχονται, θα δημιουργήσουν το ‘Νέο Άνθρωπο’, τον ‘Δεύτερο Αδάμ’, ή τον ‘Έσχατο Μεσσία’. Οι υπόλοιποι, αναπόφευκτα, δεν θα μπουν στο βασίλειο αυτό».
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Κώδικας Δεοντολογίας Αστυνομικών: Αλήθεια ποιοι είναι οι έκνομοι;

Τυπώστε το παρακάτω και πετάχτε το στα ΜΑ(ν)Τ(ρόσκυλα) της εξουσίας για να ξεστραβωθούν και να δουν τις νομικές τους ευθύνες όταν υπακούουν σε παράνομες διαταγές!!!

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ΄ ΑΡΙΘΜ. 254/2004 (Φ.Ε.Κ. 238/Α΄)

Κώδικας δεοντολογίας του αστυνομικού

Άρθρο 1.
Γενικές υποχρεώσεις.
Ο αστυνομικός :
α) Υπηρετεί τον Ελληνικό Λαό και εκτελεί τα καθήκοντά του, όπωςορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι.
β) Υποχρεούται να σέβεται την αξία του ανθρώπου και να μεριμνά για την προστασία των δικαιωμάτων του ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου.
γ) Ενεργεί πάντοτε με σκοπό την εξασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και τη διαφύλαξη των νομίμων συμφερόντων των πολιτών.
δ) Ενεργεί κατά την εκπλήρωση των καθηκόντων του, με βάση τις αρχές της νομιμότητας, της αναλογικότητας, της επιείκειας, της χρηστής διοίκησης, της ίσης μεταχείρισης και του σεβασμού της διαφορετικότητας των ατόμων.

Άρθρο 2.
Συμπεριφορά κατά την αστυνομική δράση.
Ο αστυνομικός :

α) Υπόκειται στις αρχές της διαρκούς ετοιμότητας και της διαρκούς διατεταγμένης υπηρεσίας.
β) Εφαρμόζει το νόμο με κοινωνική ευαισθησία και ουδέποτε υπερβαίνει τα επιτρεπόμενα όρια της διακριτικής ευχέρειας που του παρέχεται. Όταν επεμβαίνει υποχρεούται να δηλώνει την ιδιότητα, την ταυτότητα και την Υπηρεσία του.
γ) Εκτελεί τα καθήκοντά του με αμεροληψία, αντικειμενικότητα, διαφάνεια, σύνεση, αυτοκυριαρχία, σταθερότητα, αποφασιστικότητα και αξιοπρέπεια, προστατεύοντας, χωρίς διάκριση, όλους τους πολίτες από παράνομες σε βάρος τους πράξεις.
δ) Σέβεται το δικαίωμα στη ζωή και την προσωπική ασφάλεια κάθε ατόμου. Δεν επιφέρει, δεν προκαλεί και δεν ανέχεται πράξεις βασανιστηρίων ή απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης ή τιμωρίας και αναφέρει αρμοδίως κάθε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
ε) Για την τήρηση και εφαρμογή του νόμου χρησιμοποιεί κατ΄ αρχήν μη βίαια μέσα. Η προσφυγή στη βία επιτρέπεται μόνον όταν είναι απολύτως αναγκαία και στο μέτρο που προβλέπεται και απαιτείται για την εφαρμογή του νόμου. Τηρεί πάντοτε με απόλυτο σεβασμό τις αρχές της αναγκαιότητας, της προσφορότητας (καταλληλότητας) και της αναλογικότητας. Χρησιμοποιεί τα κατά το δυνατόν, ηπιότερα μέσα, αποφεύγοντας κάθε περιττή ενόχληση, σκληρότητα ή αδικαιολόγητη φθορά ιδιοκτησίας. Δεν προβαίνει σε καταχρηστική χρήση των χημικών και των άλλων διαθέσιμων μέσων και ιδιαίτερα εκείνων που ενδέχεται να προκαλέσουν βλάβη στην υγεία των πολιτών. Χρησιμοποιεί τα πυροβόλα όπλα μόνο στις περιπτώσεις που προβλέπονται από το νόμο και αναφέρει αμέσως το συμβάν.
στ) Ενεργεί για τη διατήρηση και την αποκατάσταση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, με σκοπό τη διασφάλιση του σεβασμού των δικαιωμάτων όλων των πολιτών και την απρόσκοπτη κοινωνική διαβίωση, την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος και την προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος, αποφεύγοντας συμπεριφορές που μπορεί να προκαλέσουν σύγκρουση και επιβάλλει μόνον τους κατά περίπτωση αναγκαίους και προβλεπόμενους από το νόμο περιορισμούς δικαιωμάτων.
ζ) Βεβαιώνει χωρίς διακρίσεις τις παραβάσεις του νόμου, ενεργώντας με ευθυκρισία, ψυχραιμία και ευγένεια. Εξηγεί στον παραβάτη την παράβαση που διέπραξε, καθώς και τα δικαιώματά του, κατά τρόπο σαφή, ώστε να μην καταλείπονται αμφιβολίες, αποφεύγοντας τις αντιδικίες και τις υπερβολές.
η) Προστατεύει την ιδιωτική και οικογενειακή ζωή του ατόμου και επεμβαίνει, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, όταν αυτό είναι αναγκαίο για την επίτευξη νόμιμου και συγκεκριμένου σκοπού. Τηρεί απόλυτη εχεμύθεια για τα απόρρητα γεγονότα ή πληροφορίες, καθώς και για τα γεγονότα ή τις πληροφορίες των οποίων έλαβε γνώση κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του ή λόγω της ιδιότητάς του, είτε αυτές αφορούν σε υπηρεσιακά ζητήματα, είτε στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή και γενικά στις ατομικές υποθέσεις των πολιτών, εκτός αν από το νόμο επιτρέπεται η άρση του απορρήτου.

Άρθρο 3.
Συμπεριφορά κατά τη σύλληψη και κράτηση πολιτών.
Ο αστυνομικός :
α) Ενεργεί σύλληψη ατόμου όταν αυτό προβλέπεται από τις διατάξεις του Συντάγματος και του νόμου. Κατά τη σύλληψη ενεργεί με σύνεση και σταθερότητα, τηρεί άψογη συμπεριφορά και αποφεύγει κάθε πράξη που μπορεί να βλάψει την τιμή και την υπόληψη του συλληφθέντος και γενικά να προσβάλει την αξιοπρέπειά του. Χρησιμοποιεί την απολύτως αναγκαία βία και δεσμεύει τον συλληφθέντα μόνον όταν αντιδρά βίαια ή είναι ύποπτος φυγής.
β) Ενημερώνει αμέσως τον κρατούμενο για το λόγο της σύλληψης και κράτησής του, για τις εναντίον του κατηγορίες, τα δικαιώματά του και για τη διαδικασία που εφαρμόζεται στην περίπτωσή του. Κρατούμενος που δεν κατανοεί την ομιλούμενη γλώσσα, ενημερώνεται σε γλώσσα που γνωρίζει με διερμηνέα ή με τον προσφορότερο τρόπο.
γ) Φροντίζει για την άμεση τηλεφωνική ή με άλλο πρόσφορο τρόπο επικοινωνία του κρατουμένου με πρόσωπο της επιλογής του ή με την προξενική αρχή της χώρας του, εφόσον είναι αλλοδαπός, προκειμένου να γνωστοποιήσει την αιτία και τον τόπο κράτησής του.
δ) Διευκολύνει την παροχή νομικής βοήθειας στον κρατούμενο και διασφαλίζει την άμεση και ακώλυτη επικοινωνία του με τον δικηγόρο του.
ε) Διασφαλίζει την επικοινωνία του κρατουμένου με τους οικείους του, τις προξενικές αρχές της χώρας του προκειμένου για αλλοδαπό και τις εθνικές και διεθνείς επιτροπές που είναι αρμόδιες για την προστασία των κρατουμένων, σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις και το νόμο.
στ) Επιτρέπει την επικοινωνία του κρατουμένου, εφόσον ο ίδιος συγκατατίθεται, με επίσημους συλλογικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην παροχή υποστήριξης στους κρατούμενους καιγενικότερα στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
ζ) Διασφαλίζει συνθήκες κράτησης που εγγυώνται την ασφάλεια, την υγεία και την προστασία της προσωπικότητας του κρατουμένου και μεριμνά για την κατά το δυνατόν αποφυγή του συγχρωτισμού των λοιπών κρατουμένων με τους ποινικούς, των ανδρών με τις γυναίκες, των ανηλίκων με τους ενήλικες και λαμβάνει ειδική πρόνοια για τα ευάλωτα άτομα.
η) Μεριμνά για την προστασία της υγείας του κρατουμένου, εξασφαλίζοντας άμεση ιατρική περίθαλψη σε περίπτωση ανάγκης και παρέχοντας τη δυνατότητα εξέτασης και από γιατρό της επιλογής του.
θ) Αποτρέπει και καταγγέλλει άμεσα, κάθε πράξη που συνιστά βασανιστήριο ή άλλη μορφή απάνθρωπης, σκληρής ή ταπεινωτικής μεταχείρισης ή τιμωρίας, οποιαδήποτε μορφή βίας ή απειλή βίας, καθώς και κάθε δυσμενή ή διακριτική μεταχείριση σε βάρος κρατουμένου.
ι) Προσάγει τον κρατούμενο το ταχύτερο και οπωσδήποτε εντός των νομίμων προθεσμιών ενώπιον της αρμόδιας δικαστικής ή άλλης αρχής.
ια) Λαμβάνει τα πρόσφορα νόμιμα μέτρα, κατά περίπτωση, για την αποτροπή απόδρασης του κρατουμένου.
ιβ) Δεν δημοσιοποιεί την ταυτότητα, την ομάδα, τη φυλετική καταγωγή, την εθνική προέλευση ή την υπηκοότητα του κρατουμένου, εκτός αν αυτό κρίνεται αναγκαίο για την εξυπηρέτηση της αντεγκληματικής πολιτικής.
ιγ) Καταχωρεί στα επίσημα βιβλία της Υπηρεσίας του κάθε σύλληψη και κράτηση ατόμου.

Άρθρο 4.
Συμπεριφορά κατά την προανάκριση.
Ο αστυνομικός :
α) Κατά τη διεξαγωγή του προανακριτικού έργου ενεργεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, με αποκλειστικό σκοπό την ταχεία επίτευξη του σκοπού της προανάκρισης.
β) Σέβεται απόλυτα το τεκμήριο της αθωότητας του κατηγορουμένου και υποχρεούται να διασφαλίζει όλα τα δικαιώματά του. Πληροφορεί έγκαιρα τον κατηγορούμενο για τις εναντίον του κατηγορίες και του παρέχει τη δυνατότητα να προετοιμάσει την υπεράσπισή του ιδίως με την παρουσία του συνηγόρου του. Εφόσον ο κατηγορούμενος δεν κατανοεί την ομιλούμενη γλώσσα, ενημερώνεται σε γλώσσα που γνωρίζει με διερμηνέα ή με τον προσφορότερο τρόπο.
γ) Μεταχειρίζεται με άψογο τρόπο τους κατηγορουμένους, τους υπόπτους, τους μάρτυρες και τους παθόντες και δεν ασκεί οποιαδήποτε μορφή βίας ή πίεσης στην προσπάθεια άντλησης πληροφοριών.
δ) Προστατεύει τους παθόντες και τους μάρτυρες, ιδιαίτερα όταν υπάρχει κίνδυνος για εκφοβισμό τους και λαμβάνει σοβαρά υπόψη την ψυχική υγεία, την ιδιάζουσα κατάσταση και το συμφέρον του θύματος σεξουαλικής εκμετάλλευσης ή κακοποίησης, προσπαθώντας, κατά το δυνατό, να περιορίζει τη δευτερογενή θυματοποίησή του.
ε) Κατά την αυτοψία και κάθε είδους έρευνα ενεργεί πάντοτε σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη επιμέλεια, ευπρέπεια και κοσμιότητα και αποφεύγοντας κάθε περιττή δημοσιότητα. Ιδιαίτερα, κατά τις σωματικές έρευνες και τις έρευνες κατοικιών μεριμνά ώστε να διασφαλίζεται ο σεβασμός της προσωπικότητας και της ιδιωτικής ζωής των εμπλεκομένων και να αποφεύγεται κάθε μη αναγκαία ενόχλησή τους.


Άρθρο 5.
Εξυπηρέτηση των πολιτών.
1) Η προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών και η εξασφάλιση των προϋποθέσεων για την ταχεία, ακώλυτη και χωρίς ταλαιπωρία εξυπηρέτησή τους, καθώς και η βελτίωση των σχέσεων αστυνομίας-πολίτη αποτελεί πρώτιστο καθήκον του αστυνομικού. Ειδικότερα, ο αστυνομικός εξετάζει αμέσως τα αιτήματα των πολιτών που σχετίζονται με αδικήματα και συμβάντα αστυνομικού ενδιαφέροντος και παρέχει τη νόμιμη συνδρομή του χωρίς χρονοτριβή.
2) Η προσέγγιση των αναγκών των πολιτών με ανθρωπισμό, σεμνότητα, κοινωνική ευαισθησία και ευελιξία, η αποφυγή της τυπολατρείας, η εκδήλωση πρωτοβουλιών και η λήψη πρακτικών μέτρων, ώστε να προλαμβάνονται αδικίες και να επιτυγχάνεται η αποτελεσματική εξυπηρέτησή τους, καθώς και η δημιουργία σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης, συνεργασίας και κοινωνικής συναίνεσης αποτελούν καθημερινό μέλημα του αστυνομικού.
3) Η αποφυγή προκαταλήψεων που έχουν ως αιτία το χρώμα, το φύλο, την εθνική καταγωγή, την ιδεολογία και τη θρησκεία, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ηλικία, την αναπηρία, την οικογενειακή κατάσταση, την οικονομική και κοινωνική θέση ή άλλο διακριτικό στοιχείο του ατόμου, αποτελεί βασική παράμετρο της συμπεριφοράς του αστυνομικού.
4) Ο αστυνομικός επιδεικνύει ιδιαίτερη φροντίδα για την προστασία ιδίως των παιδιών, των γυναικών, των υπερηλίκων, των ατόμων με ειδικές ανάγκες, των αναπήρων, των προσφύγων, των μελών μειονοτικών και γενικά ευπαθών κοινωνικών ομάδων και μεριμνά για την παροχή βοήθειας στις γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης και λοχείας, στους άρρωστους και γενικά στα πρόσωπα που έχουν ανάγκη. Ειδικότερα, συμπεριφέρεται στους ανηλίκους με κατανόηση και ανθρωπιά, φροντίζοντας για την προστασία τους από φθοροποιές επιδράσεις και κινδύνους στους οποίους είναι δυνατόν να εκτεθούν. Με ιδιαίτερη ευαισθησία οφείλει να μεταχειρίζεται τους ανηλίκους που παρουσιάζουν παραβατική συμπεριφορά, καθώς και τους ανηλίκους και τις γυναίκες που είναι πρόσφυγες ή θύματα σωματικής, ψυχολογικής ή σεξουαλικής βίας ή εκμετάλλευσης.

Άρθρο 6.
Ο αστυνομικός ως δημόσιος λειτουργός.
Ο αστυνομικός :
α) Έχει τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους πολίτες, με εξαίρεση τους περιορισμούς που επιβάλλονται από το Σύνταγμα και το νόμο και είναι αναγκαίοι για την αποτελεσματική εκπλήρωση της αποστολής της αστυνομίας σε μια δημοκρατική κοινωνία.
β) Σέβεται, τηρεί και εφαρμόζει τους κανόνες που διέπουν τις σχέσεις προϊσταμένων και υφισταμένων και των συναδέλφων μεταξύ τους, ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή, αδιατάρακτη και αποδοτική λειτουργία της Υπηρεσίας, μέσα σε κλίμα πειθαρχίας και πνεύμα αλληλεγγύης και ομοψυχίας.
γ) Διασφαλίζει αμερόληπτες και αποτελεσματικές διαδικασίες εξέτασης και ελέγχου στις περιπτώσεις υποβολής παραπόνων πολιτών εναντίον συναδέλφων του.
δ) Εκτελεί τις διαταγές των ανωτέρων του και ευθύνεται για τη μη εκτέλεση ή την πλημμελή εκτέλεσή τους. Είναι προσωπικά υπεύθυνος για τις πράξεις ή παραλείψεις του και η εκτέλεση προδήλως παράνομων ή αντισυνταγματικών διαταγών δεν τον απαλλάσσει των ευθυνών του.
ε) Διευκολύνει τις έρευνες και τους ελέγχους που διεξάγουν δικαστικές, διοικητικές και ανεξάρτητες διοικητικές αρχές.
στ) Συνεργάζεται αρμονικά με τους δημοσίους υπαλλήλους και τους υπαλλήλους των άλλων υπηρεσιών του Κράτους στην άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, καθώς και με τους εκπροσώπους άλλων δημοσίων φορέων, οργανισμών και οργανώσεων για την εξυπηρέτηση του δημόσιου και του κοινωνικού συμφέροντος.
ζ) Απορρίπτει σθεναρά κάθε προσπάθεια δωροδοκίας του και επιδιώκει με την εν γένει συμπεριφορά, εμφάνιση, διαγωγή και διαβίωσή του να αποτελεί παράδειγμα καλού πολίτη και ακέραιου αστυνομικού.
η) Δεν χρησιμοποιεί την ιδιότητά του για να αποκομίσει προσωπικά οφέλη ή για να ευνοήσει το ιδιωτικό συμφέρον τρίτων, ούτε επιτρέπει στους συγγενείς ή φίλους του να επικαλεστούν άμεσα ή έμμεσα αυτή για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους.
θ) Αντιμετωπίζει με αυστηρότητα και καταπολεμά κάθε πράξη διαφθοράς και καταγγέλλει αμέσως αυτή στις αρμόδιες αρχές.
ι) Κατά την άσκηση των καθηκόντων του δείχνει εντιμότητα και δεν αποδέχεται, άμεσα ή έμμεσα, οποιοδήποτε δώρο ή δωρεάν παροχή υπηρεσιών, επιβάλλοντας και στους στενούς συγγενείς του ανάλογη συμπεριφορά.
ια) Εκτός υπηρεσίας δεν εμπλέκεται σε δραστηριότητες και δεν αναλαμβάνει εργασίες που προσβάλλουν το κύρος του ως αστυνομικού.
ιβ) Ως υπεύθυνο άτομο, προσπαθεί να βελτιώνει διαρκώς την υπηρεσιακή του απόδοση και τις γνώσεις του, υποβαλλόμενος σε διαρκή εκπαίδευση.

Άρθρο 7.
Διαβεβαίωση.
Ο αστυνομικός από την ανάληψη των καθηκόντων του αποδέχεται την παρακάτω διαβεβαίωση:
Διαβεβαιώ ότι γνώμονα της συμπεριφοράς μου αποτελεί ο σεβασμός της αξίας κάθε ανθρώπου και η προάσπιση των δικαιωμάτων του. Έχω την ύψιστη τιμή να υπηρετώ τον Ελληνικό Λαό, ασκώντας την αστυνομική εξουσία που μου εμπιστεύεται, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους. Αναλαμβάνω τις υποχρεώσεις και αποδέχομαι τους κινδύνους του λειτουργήματός μου και δηλώνω ότι εργάζομαι με αμεροληψία και δικαιοσύνη για το καλό της κοινωνίας. Προσπαθώ διαρκώς να βελτιώνω τη συμπεριφορά μου ως υπεύθυνος δημόσιος λειτουργός, αποδέχομαι τον κοινωνικό έλεγχο της δράσης μου και προσδοκώ την υποστήριξη των πολιτών.

Άρθρο 8.
Έναρξη ισχύος.
Η ισχύς του παρόντος διατάγματος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος διατάγματος.-

Αθήνα, 2 Δεκεμβρίου 2004

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ

Το ΦΕΚ είναι διαθέσιμο σε μορφή pdf στο site του ΥΔΤ στην παρακάτω διεύθυνση http://www.ydt.gr/main/Section.jsp?Sect ... taID=20448
 
http://attikanea.blogspot.com/2011/07/blog-post_6213.html#more

Τέρμα τα γκάζια στην Ηλεία


Έναν σημαντικό αγώνα αυτοκινήτου φιλοξενεί σήμερα ο νόμος Ηλείας.
Πρόκειται για το 21ο Χωμάτινο Rally Sprint, που μετράει στο Κύπελλο Xωμάτινων Rally Sprint Ελλάδος.
Τον αγώνα διοργανώνει η Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ) υπό την αιγίδα του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί, στη γνωστή χωμάτινη διαδρομή της Κάμενας, που ξεκινάει από το χωριό Κάμενα και καταλήγει στο δρόμο προς το Λάλα και έχει μήκος 8 χλμ. Πρόκειται για μια διαδρομή με ποικιλία γρήγορων κομματιών και πολλά ανηφορικά περάσματα.

Πηγή: patrisnews.gr

Ο Νίκος Παπανδρέου και ο αδελφός αυτού…

Την ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε με τον Αντώνη Σαμαρά για να… υποβάλλει την παραίτησή του από πρωθυπουργός, ο αδελφός του Νίκος για άλλη μια φορά θα επενέβαινε να τον εμποδίσει.
Η μετά από ώρες «ξεπαραίτηση» του πρωθυπουργού έγινε ύστερα από τις ασφυκτικές πιέσεις του αδελφού του. Τότε εφευρέθηκε η γνωστή πλέον δικαιολογία περί διαρροών από πλευράς Νέας Δημοκρατίας και η συμφωνία χάλασε.
Η επιρροή του Νίκου στις αποφάσεις του πρωθυπουργού είναι τοις πάση γνωστή. Τα δύο αδέλφια βέβαια αποφεύγουν κοινές δημόσιες εμφανίσεις και βρίσκονται πάντοτε στο Καστρί ή στο νέο σπίτι του Νίκου στην Εκάλη. Είναι σπάνιες φορές που ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει σε κάποια εκδήλωση και δίπλα του θα είναι ο αδελφός του. Η τελευταία κοινή δημόσια εμφάνιση ήταν στο μνημόσυνο του Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ ο Νίκος φροντίζει πάντοτε να βρίσκεται στα Συμπόσια της Σύμης, τα οποία πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι σε διαφορετικό ελληνικό νησί.
Έτσι και πέρυσι μαζί με την σύζυγο του είχαν καταλύσει στο ξενοδοχείο όπου έμενε ο Γιώργος με τους προσκεκλημένους του. Εκεί βέβαια τότε ήταν μαζί τους η μητέρα Μαργαρίτα, η αδελφή Σοφία και ο έτερος αδελφός Αντρίκος Παπανδρέου.
Στις αρχές της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος είχε ανακοινώσει τη συγγραφή σεναρίου με θέμα τη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη. Επί δύο χρόνια ασχολιόταν με το θέμα και βρισκόταν σε συχνή επαφή με τον συνθέτη. Πριν ξεσπάσει η κρίση δήλωνε πως είχε ολοκληρώσει το σενάριο έχοντας διαπιστώσει πόσο εξαντλητικό είναι να συνεργάζεται κανείς με τον Μίκη. Σύντομα ο Μίκης άρχισε να εκφράζει την ενόχλησή του για τον αδελφό Γιώργο, μέχρι που οι παρεμβάσεις του πήραν επιθετικό χαρακτήρα εναντίον προσωπικά του πρωθυπουργού. Έκτοτε μάλλον το θέμα πάγωσε αφού κανείς δεν έχει ακούσει καμία περεταίρω εξέλιξη.
Ο Νίκος ήταν ο άνθρωπος που παλιότερα είχε σώσει πολλές φορές τον αδελφό του από κακοτοπιές. Ήταν εκείνος που μετά το σκάνδαλο Κοσκωτά τον έπεισε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Τότε ο Γιώργος έμενε το περισσότερο διάστημα στην Αμερική και σκεφτόταν σοβαρά να μείνει μόνιμα εκεί. Τότε γνώρισε και τον σημερινό υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο. Ο Γιώργος τον άκουσε και το 1993 που το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές ανέλαβε το υπουργείο Παιδείας.
Επί δεκατέσσερα χρόνια, μέχρι το 2007, ο Νίκος παρέμενε άτυπος σύμβουλος του αδελφού του στο Παιδείας, στο Εξωτερικών και αργότερα όταν ανέλαβε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Οι σχέσεις εμπιστοσύνης και εξάρτησης που έχουν ουδέποτε «διαφημίστηκαν» σε σημείο πολλοί να πιστεύουν αφελώς πως ο Νίκος δεν ανακατεύεται με την πολιτική. Το 2007 για πρώτη φορά, μετά την δεύτερη εκλογική ήττα του ΠΑΣΟΚ και εν όψει των εσωκομματικών εκλογών ο Νίκος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα για πρώτη φορά δημόσια υποστήριξε τον αδελφό του και είπε την περίφημη άποψη ότι ο Κώστας Σημίτης έδωσε το 2004 στον αδελφό του «θαμπό δακτυλίδι».
Πολλούς αμφιταλαντευόμενους ψηφοφόρους αυτή η άποψη τους έπεισε και συνέβαλλε να επανεκλεγεί ο Γιώργος στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι τη νίκη του 2009 ο Νίκος εξαφανίστηκε και πάλι. Αρχές του 2010 ο Χάρης Παμπούκης με την Λούκα Κατσέλη ταξιδεύουν ως το Κατάρ προκειμένου να κάνουν επαφές με επιχειρηματίες που ήθελαν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Μαζί τους βρισκόταν και ο Νίκος Παπανδρέου.
Όσο και αν πολλοί δημοσιογράφοι ρώτησαν δημόσια και μη, κυβερνητικά στελέχη για το ρόλο του Νίκου εκεί δεν δόθηκε καμία απάντηση.
Ο αστικός μύθος λέει πως ο Ανδρέας Παπανδρέου επιθυμούσε να δει τον Νίκο πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ και όχι τον Γιώργο. Σήμερα μέσα στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι λίγοι εκείνοι που εύχονται να είχε γίνει πραγματικότητα εκείνη η επιθυμία του ιδρυτή του πάλαι ποτέ κινήματος…
 
http://www.newsbomb.gr/politikh/story/64276/o-nikos-papandreoy-kai-o-adelfos-aytoy

ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΤΙΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Είναι γνωστόν ότι καλούνται να πληρώσουν το χρέος κοινωνικές ομάδες οι οποίες δεν συμμετείχαν στην συσσώρευση εισοδημάτων που επέτρεπε μια οικονομία εξωτερικού δανεισμού, μια οικονομία πληρωμής χρεών και εξαγωγής κεφαλαίων δια μέσου του χρέους που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα από την δεκαετία του 80’. Τότε μίλησα για το διαρκές μαρτύριο του Σίσυφου.
Αντίθετα κατά ένα θρασύ και προκλητικό τρόπο δεν πληρώνουν οι ομάδες, οι κατηγορίες – το πλουτοκρατία είναι πολύ γενικό και αθωωτικό – που συσσώρευσαν μεγάλα εισοδήματα δια μέσου αυτού του πολιτικού – οικονομικού πρότυπου που έφθασε σε υψηλά επίπεδα λειτουργίας, ανευθυνότητας, ανομίας και ανηθικότητας. Όταν αναλυθούν αυτοί οι μηχανισμοί όχι με όρους και χρόνους λογιστικής έρευνας που είναι αργοί, αλλά με πολιτικούς που είναι σύντομοι και αποτελεσματικοί προκύπτουν πολλές κατηγορίες ομάδων και προσώπων που είναι υποχρεωμένες να κληθούν με το καλό να πληρώσουν. Μιλώ για τις πολλές υποδιαιρέσεις της Κάστας όπως τις αναλύω στο βιβλίο μου «Από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο ΚΚΚΑΣΟΡ» αλλά και στο άρθρο μου στην «Εφημερίδα Επενδυτής» Ιανουάριος 2010 με τίτλο «το Χρέος να το Πληρώσει η Κάστα».
Ας μείνουμε αρχικά σε δύο σημαντικές κατηγορίες που ...οφείλουν να πληρώσουν. Όχι μόνο λόγο της οικονομικής ύλης που συσσωρεύθηκε αλλά και λόγο της ηθικής σημασίας της για την διαμόρφωση μιας νέας πολιτικής, οικονομικής και ηθικής συνοχής στην χώρα. Δια μέσου αυτού του δρόμου θα υπάρξει συγκέντρωση όχι μόνο οικονομικού για τα Κρατικά μας ταμεία αλλά και ηθικού κεφαλαίου για την χώρα.
Η πρώτη αφορά το Πολιτικό, Διοικητικό προσωπικό από την μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα. Επί δεκαετίες αυτή η γραφειοκρατία και ψευτοτεχνοκρατία είχε την διαχείριση της Επιχείρησης – Χώρα, της Επιχείρησης – Ελλάδα. Για την διαχείριση αυτή, ουσιαστικά το παρκάρισμα τους στις καρέκλες των θεσμών και οργανισμών, αμείφθηκαν πολύ πλούσια. Παρ’όλη την ανύπαρκτη πολιτική, σχεδιαστική, λειτουργική παραγωγικότητα τους και την καταστροφική για την χώρα διαχείριση τα εισοδήματα τους – εισοδήματα όχι μισθοί – ήταν πολύ υψηλά. Το κόστος του πολυάριθμου πολιτικού και γραφειοκρατικού προσωπικού ήταν και παραμένει υψηλό. Το κόστος της πολιτικής στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο. Γίνεται μεγαλύτερο επειδή είναι μη παραγωγικό, καταστροφικό αλλά και γιατί το πολιτικός κατήντησε να έχει την ίδια σημασία που είχε η λέξη Πολιτικές στο Ηράκλειο (Χάνδακα) της Ενετοκρατίας. Έτσι μετά από δεκαετίες δανειοδοτούμενης Dolce Vita και κάλυψης των «Βασικών Ενστίκτων» αυτό το προσωπικό αντί να παραδώσει μια κερδοφόρα ανεπτυγμένη χώρα, μια δυναμική επιχείρηση Ελλάδα, παραδίδει μια προβληματική και χρεωμένη χώρα. Αυτή όμως η ίδια η κάστα παρ’ όλο που δεν έκανε καλά την δουλειά της αποθήκευσε και αποθηκεύει εισοδήματα. Στα ακίνητα έως τους χρηματιστηριακούς παραδείσους.
Π.χ. ποια είναι η πολιτική ή διανοητική παραγωγικότητα, οι αποδόσεις των Ευρωβουλευτών. Ορισμένοι υπερέβησαν σε θητείες την Σοβιετική και Κινέζικη νομενκλατούρα. Ποιο μεγάλο Ευρωπαϊκό ζήτημα ανέδειξαν πολύ περισσότερο ποιο Εθνικό; Ποια η παραγωγικότητα των Βουλευτών, Υπουργών, Διευθυντών Οργανισμών, ΔΕΚΟ. Κύρια όμως των πλέον μη παραγωγικών για την χώρα θεσμών των Κομμάτων.( Νομίζω ότι πρέπει να γίνει μια εκτίμηση σε Ευρω της κλοπής που υπέστη η δική μου μορφωτική, διανοητική και πολιτική παραγωγή. Ιδιαίτερα από τις νομενκλατούρες του ΚΚΚΑΣΟΡ).
Τόσο λοιπόν με όρους επιχειρηματικούς ως κακοί μάνατζερ της Επιχείρησης - Χώρα, όσο και πολιτικούς ως κακοί πολιτικοί, ως κακιστοκρατία, οφείλουν να επιστρέψουν ένα μεγάλο μέρος των εισοδημάτων που συσσώρευσαν.
Ο πρώτος φόρος για μια θετική διέξοδο από την μεταβατική περιόδο που διανύουμε είναι ένας Φόρος Επιστροφής των Εισπραχθέντων.
Αν όμως η συσσώρευση πλούτου δια μέσου αυτής της διαδικασίας της κατοχής του Κράτους γίνονταν τυπικά κατά νόμιμο τρόπο – μια πολιτική και δημόσια ηθική αντάξια του ονόματος της την θεωρεί άνομη – η κάστα είχε ταυτόχρονα συσσωρεύσεις κλεπτοκρατικού τύπου δια μέσω της μίζας. Η γενεσιουργός αιτία του Ελληνικού χρέους είναι Κλεπτοκρατική. Στο βιβλίο μου αναφέρομαι στο ζήτημα αυτό με τους όρους της μιζοπολιτικής και της μιζοοικονομίας. Η επιστροφή αυτής της οικονομικής ύλης, του πλούτου, των κεφαλαίων που συσσωρεύθυκαν δια μέσου αυτής της οδού θα πρέπει να γίνει δια της επιβολής ενός επί πλέον Πολιτικού φόρου. Αρχίζοντας από τον σημερινό και τους πρώην Πρωθυπουργούς, Υπουργούς κ.λ.π.. Ο αποκτηθείς δια της «πολιτικής» πλούτος αυτών των ομάδων και των οικογενειών δεν κρύβεται. Είναι Αφρικανικού, Τριτοκοσμικού τύπου.
Στην ιστορία πολλών χωρών όπου είχαμε καταρρεύσεις καθεστώτων που ταυτίσθηκαν με άνομους πλουτισμούς, την διαφθορά είχαμε ανάλογες ειρηνικές βελούδινες διαδικασίες. Η εγχώρια περίπτωση παρ΄όλα τα φύλλα σύκης και τις υπεκφυγές είναι αυτή της κατάρρευσης μια πολυκομματικής κάστας, ενός διακομματικού καθεστώτος. Μια θεσμική Επιτροπή με την ανάλογη σύνθεση μπορεί να χειρισθεί την επιβολή αυτού του δεύτερου Πολιτικού φόρου. Στις περιπτώσεις αυτές είναι χρήσιμα πρόσωπα που για πολλούς λόγους είναι αποφασισμένα να μιλήσουν. Για την δομή, τις δομές, τις λειτουργίες, της πυραμίδας της διαφθοράς. Όπως π.χ. ο Θεόδωρος Τσουκάτος, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Τάσος Μαντέλης, οι ταμίες της Ν.Δ.. Στις Δημοκρατίες για να είναι δημοκρατίες, για να γίνουν δημοκρατίες κλείνουν, θέτουν εκτός νόμου τα μιζοκκόματα. Στην περίπτωση μας το ΚΚΚΑΣΟΡ και την Ν.Δ.. Δεν ρίχνουν στην αρένα επιλεγμένα κεφάλια για τον όχλο. Οι αρένες είναι το πεδίο αθώωσης των σημερινών ενόχων και διατήρησης των δομών της αυριανής επιστροφής τους, της επανάληψης της ανομίας. Όπως έγινε τις τελευταίες δεκαετίες. Γράφω στο βιβλίο μου για αυτά.
Ποτέ στην ιστορία μια συμπαγής με υψηλό επίπεδο συνοχής ένοχη κλεπτοκρατική νομενκλατούρα δεν αυτοκαταδικάσθηκε. Οι νομενκλατούρες του Υπαρκτού Σοσιαλισμού αποδείχθηκαν περισσότερο εύθραυστες από τις νομενκλατούρες της υπαρκτής μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας. Το επίπεδο της συνοχής και της αλληλεγγύης τους, της αλληλοκάλυψης τους είναι πολύ υψηλό. Μέχρι σήμερα δεν υπήρξαν ρωγμές. Ούτε αυτοκτόνησε κανείς. Τα θράσος τους είναι πρωτόγνωρο Παγκοσμίως. Εκτός αυτού δεν είχαμε έναν Di Pietro ή έναν Δελαπόρτα και Σαρτζετάκη.
Τα κόμματα μη κόμματα δεν διαθέτουν μηχανισμούς και εσωτερικές δυνάμεις ελέγχου και αυτοκάθαρσης. Αντίθετα δρουν ως μηχανισμοί όχι μόνο πρόκλησης αλλά και αθώωσης της διαφθοράς.
Στις συνθήκες αυτές μια νέα κοινωνία Πολιτών, των πολλών Αγορών και Εκκλησιών του Δήμου, στις Πλατείες, στο Διαδίκτυο πρέπει να θέσει στην δημόσια πολιτική και ηθική ημερήσια διάταξη το ζήτημα της διαφθοράς. Να μετεξελιχθεί σε ένα κίνημα Αντιδιαφθοράς. Όχι με όρους βίας, όρους εκτόνωσης, μούντζες, συνθήματα κλέφτες – κλέφτες, ούτε σωτηριολογικούς και μεταφυσικούς Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης και Άμεσης Δημοκρατίας. Αλλά με όρους Λόγου, Παιδείας, Πολιτικής Πρότασης και Άμεσης Πολιτικής Διεκδίκησης. Καθιέρωσης δηλαδή τώρα όχι για τους μελλοντικούς ενόχους ενός πολιτικού φόρου στις δύο κατευθύνσεις που ανέφερα.
Η διαφθορά έχει μια Κεντρικότητα, προτεραιότητα στην ανάλυση, την ερμηνεία, την αντιμετώπιση της κρίσης και την οικοδόμηση ενός νέου υγιούς Συστήματος Ελλάδα. Είναι η διαφθορά που παρέλυσε την Διοίκηση, μπλόκαρε την Οικονομία, κατήργησε την Δημοκρατία και χρέωσε την Χώρα.
Παρ’ όλα αυτά τόσο στις Πλατείες , τα Πανεπιστήμια, τις σχολές Νομικών Επιστημών, στις Αντιπολιτεύσεις, στα «νέα» Κινήματα απουσιάζει η ανάλυση, η συζήτηση, τα πολιτικά μέτωπα για την γενεσιουργό αιτία της χολέρας που κτύπησε την χώρα. Ορισμένοι ανατρέχουν στον Ιμπεριαλισμό, στους ξένους κλπ. Αυτό επιτρέπει στους διεφθαρμένους του παρόντος να παραμένουν ατιμώρητοι και να παρουσιάζονται ως τιμωροί των διεφθαρμένων του μέλλοντος.
Η εικόνα αρχίζει να παραπέμπει στην ανάθεση της διαχείρισης της μεταπολεμικής μετάβασης στους Μαυραγορίτες της Κατοχής.
Ένα ώριμο κίνημα Αντιδιαφθοράς, ηθικοποίησης της Πολιτικής και Δημόσιας ζωής στο Εσωτερικό της Χώρας θα είναι νομιμοποιημένο και ηγεμονικό να κάνει τους λογαριασμούς του με την Εξωτερική διάσταση της κλεπτοκρατίας και τα χρηματιστικά δεσμά της χώρας. Ούτε οι Οθωμανοί ζητούσαν τόσο χαράτσι. Ένα κίνημα Αντιδιαφθοράς μπορεί να υπερασπίσει την αξιοπρέπεια και το όνομα της Ελλάδας. Η Ένοχη Εσωτερική κακιστοκρατία δεν μπορεί λόγω της ενοχής και της ψυχικής, διανοητικής και ηθικής ανεπάρκεια της να το κάνει. Αντίθετα για να καλύψει την ενοχή της αντιδρά όπως όλοι οι ένοχοι και εγκληματίες δείχνοντας άλλους ενόχους. Δυσφημίζοντας την χώρα και τον λαό της. Ακόμη και το κομμάτι εκείνο που οι ίδιοι αντιεκπαίδευσαν, του έδωσαν το αντιπαράδειγμα.
Το κρίσιμο μέγεθος για την χώρα δεν είναι το χρέος. Είναι το ΚΑΝΕΝΑΣ.
Τι θα γίνουν τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν από αυτού του τύπου τους φόρους; Από αυτού του τύπου τις απαλλοτριώσεις. Θα κατατεθούν σε ένα Ταμείο Ανάπτυξης της Δημιουργικότητας και Επιχειρηματικότητας των νέων γενεών, των νέων ανθρώπων, των νέων μαστόρων όπως τους αποκαλώ, που έχουμε ανάγκη στην νέα δημιουργική Εθνική διαδρομή μας. Στον νέο αιώνα. Που ευτυχώς είναι πολύ φιλικός με εμάς.

Δικαστήριο διέγραψε χρέος συνταξιούχου 200.000 ευρώ

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ * ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 52.000 ΣΕ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΔΟΣΗ 310, ΑΝΤΙ 2.000 ευρώ
Η πρώτη σύγχρονη δικαστική «σεισάχθεια» οφειλέτη, που έκανε χρήση του νόμου Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και νίκησε το πανίσχυρο τραπεζικό σύστημα, είναι γεγονός, ανοίγοντας τον δρόμο για διαγραφές οφειλών χιλιάδων πολιτών, που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία και έχουν προσφύγει στα δικαστήρια.

Με μια απόφαση-σταθμό του Ειρηνοδικείου Αθηνών, η οποία αναμένεται ότι θα αποτελέσει «οδηγό» για χιλιάδες ακόμη υποθέσεις οφειλετών που έχουν πάρει τον δρόμο για τις δικαστικές αίθουσες, το δικαστήριο δικαίωσε ηλικιωμένο συνταξιούχο και όχι μόνο δέχτηκε ότι βρίσκεται σε μόνιμη αδυναμία να εξοφλήσει τις οφειλές του, αλλά υποχρέωσε τις τράπεζες να διαγράψουν δάνεια....

σημερινού ύψους 200.000 ευρώ (από ένα σύνολο οφειλών 222.200 ευρώ) και να ικανοποιηθούν με την αποπληρωμή 52.000 ευρώ, μαζί με τους τόκους, σε βάθος 14 ετών!

Ο ηλικιωμένος δανειολήπτης, που είχε φτάσει να πληρώνει περίπου 2.000 ευρώ τον μήνα για να εξυπηρετεί τα δάνειά του σε 9 τράπεζες, θα δίνει πλέον μόλις 310 ευρώ κάθε μήνα για 14 χρόνια, με την καταβολή τους να ξεκινά το 2014.

Τα πρώτα 4 χρόνια οι δόσεις θα είναι άτοκες, ενώ τα υπόλοιπα δέκα θα τοκίζονται με το μέσο επιτόκιο στεγαστικού δανείου, όπως αυτό προκύπτει από το δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Εχει σύνταξη 1.560 ευρώ

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ο συγκεκριμένος οφειλέτης δικαιώθηκε πανηγυρικά, παρ' ότι θεωρείται ότι έχει υψηλές αποδοχές, καθώς λαμβάνει σύνταξη 1.560 ευρώ μηνιαίως. Δεδομένου, όμως, ότι έχει εκχωρήσει 750 ευρώ τον μήνα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μέσω δανειακής σύμβασης, και του απομένουν περίπου 810 ευρώ για να καλύπτει τις βιοτικές του ανάγκες και παράλληλα να αποπληρώνει τις οφειλές του, έκρινε ότι η δόση του δεν πρέπει να ξεπερνά τα 310 ευρώ, ώστε να του μένουν άλλα 500 ευρώ.

Η απόφαση του Ειρηνοδικείου εκδόθηκε στις 28 Ιουνίου 2011 και αποτελεί στην ουσία την πρώτη με την οποία απορρίφθηκαν όλες οι ενστάσεις των αντίδικων τραπεζών, οι οποίες αφού αρνήθηκαν να συμφωνήσουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, στη συνέχεια έκαναν ό,τι μπορούσαν στο δικαστήριο ώστε να μη δικαιωθεί ο οφειλέτης.

Επιχείρησαν ανεπιτυχώς να βγάλουν σε πλειστηριασμό το σπίτι του (πρώτη κατοικία 73 τ.μ. και αξίας 124.000 ευρώ), υποστηρίζοντας ότι η αίτηση εξαίρεσης από την εκποίηση δεν έγινε νόμιμα. Με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου, που απαγορεύει τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας αξίας μικρότερης των 200.000 ευρώ, ο συνταξιούχος έσωσε το σπίτι του.

Οι τραπεζικοί ισχυρισμοί

Ισχυρίστηκαν ότι η αίτηση δικαστικού συμβιβασμού δεν ήταν παραδεκτή και νόμιμη, επειδή ο οφειλέτης δεν τους επέδωσε στοιχεία για την περιουσιακή του κατάσταση και το σχέδιο διευθέτησης οφειλών. Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό τους, καθώς οι τράπεζες είχαν σχετική ενημέρωση ήδη από το στάδιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Επιπλέον, το δικαστήριο έκρινε ότι στον νόμο δεν προβλέπεται ελάχιστο περιεχόμενο σχεδίου διευθέτησης και οι δόσεις μπορούν να καθοριστούν ελεύθερα από τον οφειλέτη, ενώ θεωρεί παραδεκτό και σχέδιο με μηδενικό περιεχόμενο.

Τρεις τράπεζες, μάλιστα, αμφισβήτησαν ακόμη και την εντιμότητα του οφειλέτη, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποίησε δόλο για να περιέλθει σε αδυναμία πληρωμής επειδή... απέκρυπτε την πραγματική οικονομική του κατάσταση για να λάβει δάνεια.

Οι τράπεζες πάντως δεν έχουν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που τους παρέχει ο Νόμος και θεωρείται βέβαιο ότι θα προσφύγουν σε δεύτερο βαθμό ώστε η υπόθεση να εξεταστεί από την αρχή.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του οφειλέτη Δημήτρη Λυρίτση, με τον οποίο επικοινώνησε η «Ε», «πρόκειται για μια μνημειώδη απόφαση-ράπισμα για τις τράπεζες και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει προηγούμενη νομολογιακή εμπειρία, θα αποτελέσει οδηγό για την περαιτέρω εφαρμογή του νόμου, καθώς επιλύει σημαντικά ερμηνευτικά ζητήματα».

* Η απόφαση: «Από τις μηνιαίες καταβολές του αιτούντος για μια τετραετία θα καλυφθεί μόνο μέρος των οφειλών του και ειδικότερα 14.880 ευρώ, επί συνόλου οφειλών 222.220,86 ευρώ, δηλαδή απομένει υπόλοιπο 207.340,86 ευρώ. Η ικανοποίηση των υπόλοιπων απαιτήσεων των πιστωτών με περαιτέρω καταβολές προς διάσωση της πρώτης κατοικίας, που, σύμφωνα με το νόμο, μπορεί να ανέλθει μέχρι το 85% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, δηλαδή μέχρι 105.400 ευρώ, πρέπει να οριστεί στο ποσό των 37.200 ευρώ, αφού λήφθηκαν υπόψη η ηλικία του αιτούντος, η τωρινή οικονομική του κατάσταση και η μη προοπτική βελτίωσή της».
Του ΒΑΣΙΛΗ ΓΕΩΡΓΑ από enet
Πηγή

Παραιτείται όταν...

Τα λάθη είναι ανθρώπινα, το να ρίχνεις, όμως, το φταίξιμο στους άλλους, είναι πολιτική *** Για παιχνίδι παραπληροφόρησης με τους τραυματίες των σφοδρών συγκρούσεων στο κέντρο της Αθήνας, μίλησε χθες ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.
Από τη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»
Οι άγριοι ξυλοδαρμοί, η ασφυξία από τα δακρυγόνα και ο τρόμος της εξουσίας, όλα ήταν σενάρια επιστημονικής ...φαντασίας; 
****
Μονότονος και βαρετός χθες το πρωί στα ραδιόφωνα ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, για να αιτιολογήσει τις πρωτοφανείς βιαιότητες. Ο πολιτικός του προϊστάμενος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, με καθυστέρηση είκοσι τεσσάρων ωρών, στο μόνο που επιδόθηκε ήταν να...
μας «εξηγήσει» τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, με κουκουλοφόρους να κινούνται στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου, υπό την ανοχή της Αστυνομίας
****
Τίποτε δεν είναι τόσο θαυμαστό στην πολιτική, όσο η φτωχή -επιλεκτική- μνήμη 
****Σεπτέμβριος του 2000. Κύριο άρθρο της «Ε»: «Πότε παραιτείται ένας υπουργός;». «Στο ερώτημα αν υπάρχει πολιτική ευθύνη για τη φοβερή ναυτική τραγωδία του "Εξπρές Σάμινα", ο -τότε- υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Χρήστος Παπουτσής, δήλωσε: "Η δική μου πολιτική ευαισθησία και η δική μου πολιτική ευθύνη μού υπαγορεύει να ταυτισθώ με την προσπάθεια για να χυθεί άπλετο φως". Ετσι, λοιπόν, εννοεί την πολιτική ευθύνη η κυβέρνηση και έτσι την ερμηνεύει ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας; Υπάρχει, σε κάθε περίπτωση, αντικειμενική πολιτική ευθύνη, χωρίς δόλο και αμέλεια, και μόνον επειδή η τραγωδία συνέβη επί πρωθυπουργίας του κ. Σημίτη και υπουργίας του κ. Παπουτσή». 
****
Τον αιματηρό Δεκέμβρη του 2008, ο κ. Παπουτσής, τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ασμένως προέβαινε σε δηλώσεις περί κατάλυσης της έννομης τάξης, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση της Ν.Δ., ζητώντας μετ' επιτάσεως παραιτήσεις 
****
Τελικά, πότε παραιτείται ένα πολιτικό πρόσωπο; «Οταν η πολιτική που υπηρετεί συγκρούεται με το μακρινό βιογραφικό του». Είναι μια πρώτη απάντηση από το ζωγράφο Δημήτρη Σεβαστάκη. Και πότε άλλοτε; «Οταν έχει υπάρξει διαπρεπές στέλεχος της προοδευτικής νεολαίας ΠΑΣΟΚ, σε περίοδο σκληρών πολιτικών και εσωπανεπιστημιακών συγκρούσεων». Η τρίτη, κατά τον Σεβαστάκη, εκδοχή, «όταν, παρ' όλα αυτά, βρίσκεται σήμερα μπροστά σε μια τιμωρητική και ανέντιμη προβοκάτσια ολκής, που στοχεύει, όχι στην καταστολή, αλλά στην ταπείνωση, όχι στο σβήσιμο της κοινωνικής διαμαρτυρίας, αλλά στην εκθεμελίωσή της». Και μια τέταρτη: «Παραιτείται, όταν η πραγματικότητα που φέρει, αντιμάχεται την ιστορία, που φέρεται ότι φέρει».

Εκ των έσω

**ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ κυβέρνηση, σε διατεταγμένη υπηρεσία. Ντελίριο.
Ο Ν. Μπογιόπουλος από τον «Ριζοσπάστη»
- «Μέσα με τους 155 "νεκροθάφτες" του λαού. Εξω με τους επίσημους και παρακρατικούς μηχανισμούς του αστικού κράτους. Τις συμμορίες των κουκουλοφόρων και τα ΜΑΤ. Πρωτοφανής αγριότητα. Μαζική τρομοκρατία. Ανελέητη βαρβαρότητα. Απερίγραπτη καταστολή. Εξωφρενικό ψεύδος. Οργιο δημαγωγίας. Αισχροί εκβιασμοί. Απόλυτη αναξιοπρέπεια. Στάλα τσίπα. Ούτε δείγμα φιλότιμο. Θηριώδης αυταρχισμός. Ασφαλίτικη προβοκάτσια. Μέσα-έξω. Οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. "Αυτή είναι η Ελλάδα" που θέλουν ο Παπανδρέου κι ο Βενιζέλος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών. Ο Καρατζαφέρης του μνημονίου και η Ν.Δ. του "άλλου μείγματος". Ο Ολι Ρεν της Ε.Ε. και ο Τόμσεν του ΔΝΤ. Αυτή δεν είναι η Ελλάδα του ελληνικού λαού. Δε θα γίνει ποτέ. Θα φύγουν νύχτα. Αυτοί, οι όμοιοί τους και τα αφεντικά τους».

* ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν την κατασταλτική πολιτική της ΕΛ.ΑΣ.
Από τη «Δημοκρατία»

- «Επιστολή με την οποία καταγγέλλουν την επιλογή της καταστολής στα επεισόδια απέστειλαν στον Μ. Καρχιμάκη τρία μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, οι Δ. Σακελλάρης (μέλος και του Πολιτικού Συμβουλίου), Θ. Τζήμας και Αν. Ελευθεριάδης. Οι υπογράφοντες δηλώνουν "εξοργισμένοι" από "την άγρια και βάρβαρη κατασταλτική πολιτική που η ΕΛ.ΑΣ. υλοποιεί εις βάρος ειρηνικών στη συντριπτική τους πλειοψηφία διαδηλωτών, με αφορμή έναν ελάχιστο αριθμό κουκουλοφόρων". Σημειώνοντας ότι η "σκληρή καταστολή" έχει επιλεγεί και έχει καταγγελθεί και στο παρελθόν, τονίζουν ότι "σήμερα ξεπερνά κάθε όριο και θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη δημοκρατική ομαλότητα", παραβιάζοντας στοιχειώδη δικαιώματα. "Η άγρια καταστολή πρέπει να πάψει άμεσα και η νεοφιλελεύθερη πολιτική να ανατραπεί" γράφουν μιλώντας για "ιστορική ευθύνη" που βαραίνει την κυβέρνηση».

* ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ των κορόιδων. Τι κάνουμε από εδώ και μπρος;
Ο Γ. Πολίτης από τα «Νέα»

- «Τώρα που ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο φοβάμαι περισσότερο. Δεν με τρομάζουν ούτε οι ανελέητοι δανειστές μας ούτε οι αλαζόνες Γερμανοί, αλλά το πολιτικό μας σύστημα. Ο κίνδυνος θα παραμείνει εδώ, με ευθύνη κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, που αρνούνται να πουν μαζί στους πολίτες την αλήθεια για αυτά τα οποία έτσι κι αλλιώς θα συμβούν και όλοι τα γνωρίζουν καλά. Αυτό που κάνουν δηλαδή οι ταγοί στις σοβαρές χώρες, ακόμα μάλιστα κι αν βρίσκονται αντιμέτωπες με προβλήματα λιγότερο οδυνηρά από μια επικείμενη καταστροφή. Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, τώρα που πέρασε ο σκόπελος της ψηφοφορίας, θα συνεχίσουν να παίζουν κρυφτούλι με την τρόικα, ενώ η Ν.Δ. θα μιλάει για το "άλλο μείγμα πολιτικής" μοιράζοντας ελπίδες. Και οι φοροφυγάδες κερδισμένοι σε ακόμα μια παρτίδα, θα τσακίζουν τις αστακομακαρονάδες στα κοσμικά στέκια στην υγεία των κορόιδων που θα πληρώσουν και τα νέα βάρβαρα χαράτσια».

Υπεύθυνος: ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΟΥΣΗΣ από enet

Πηγή

ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΚΥΜΑ ΤΩΝ LIDL; ΠΟΙΟΙ ΒΟΥΛΩΣΑΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ;

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/07/adena-grlidl3025.gif?w=320&h=286 
Πριν από ΔΕΚΑ ημέρες, αποκαλύψαμε ότι για το μακελειό στην Γαλλία ευθυνόταν ο μολυσμένος από το βακτήριο E-COLI, Μολυσμένος κυμάς των LIDL. Κανένα μέσο, κανένας δημοσιογράφος, ΚΑΜΜΙΑ εφημερίδα δεν αναπαρήγαγε την είδηση. Οι ίδιοι δημοσιογράφοι αναπαρήγαγαν πρόθυμα την προπαγάνδα των Γερμανών για τα “Ισπανικά αγγουράκια, καταστρέφοντας την Μεσογειακή οικονομία…”
ΜΟΛΙΣ ΧΘΕΣ λοιπόν, βρέθηκε και στην Ελληνική αγορά ....
κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας σε κλειστή συσκευασία των 500 g (2 Χ 250 g), με την εμπορική επωνυμία «Marvest», που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση Griechenland Rind, Vion Hilden GmbH στην ελληνική εταιρεία LIDL Hellas.
Με μία άθλια ανακοίνωση μάλιστα, καλούνται οι καταναλωτές “να μην τα καταναλώσουν”!!!
Τι λέτε βρε πανάθλιοι; ΕΑΝ τα έχουν ήδη καταναλώσει; Εάν αρχίσουμε να βλέπουμε και στην Ελλάδα παιδιά να χαροπαλεύουν ΠΟΙΟΣ θα πάει φυλακή; ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΨΑΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ η οποία αποδείχτηκε 100% ορθή;
Καλούμε ΤΩΡΑ τον εισαγγελέα να παρέμβει και να ασκήσει διώξεις σε όσους εξέθεσαν τον Ελληνικό λαό σε άμεσο κίνδυνο ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ.
Να εντοπιστεί θεσμικά η εταιρεία “Δημοσίων Σχέσεων” των Γερμανών και να διερευνηθεί εάν διοχέτευσαν χρήμα σε ΜΜ”Ε” μετά τις 22 Ιουνίου, όταν έγινε γνωστή η αιτία μόλυνσης των καταναλωτών στην Γαλλία. Εάν δεν γίνει θεσμικά θα το κάνουμε εμείς, για να μάθει ο Ελληνικός λαός πως εκτός από το εισόδημα του παίζουν και με τις ζωές των παιδιών του.
Εδώ η είδηση και οι πληροφορίες:

Και ο κατεψυγμένος κυμάς των LIDL υπεύθυνος για το φονικό βακτήριο E-Coli. Το Γερμανικό κεφάλαιο κλέβει, δολοφονεί, συκοφαντεί.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 22, 2011
Σύμφωνα με τις τελεταίες πληροφορίες της RAI, η μόλυνση που “χτύπησε” 8 παιδιά στη Β. Γαλλία, όπως ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Γεωργίας, οφείλεται σε κατεψυγμένο κυμά του γερμανικού σουπερμάρκετ Lidl. Η ανταπόκριση εδώ.
Έτσι, μετά τα Γερμανικά φασολάκια, έχουμε και τον Γερμανικό κυμά ως φορέα θανάτου.
Θυμηθείτε τώρα την φάμπρικα συκοφαντίας που έστησαν με τους γνωστούς ναζιστικούς μηχανισμούς τους συκοφαντώντας την Ισπανία και καταστρέφοντας τις αγροτικές οικονομίες των χωρών της Μεσογείου.
Θυμηθείτε τα Ελληνόφωνα ΜΜ”Ε” με τι προθυμία αναπαρήγαγαν την συκοφαντική προπαγάνδα, επιφέροντας τεράστιο χτύπημα στις Ελληνικές εξαγωγές. Ακούσατε πουθενά για τον κυμά;
Το είχαμε γράψει άλλωστε από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο:
Γερμανικά, ΚΑΡΑΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, άρεια φασολάκια ευθύνονται για τους θανάτους των καταναλωτών.
Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 6, 2011
…και όχι βεβαίως τα αγγούρια της Ισπανίας.
Τα λαμόγια της Ευρώπης, οι τεμπελχανάδες βρωμύλοι ευθύνονται για το μακελειό στην χώρα τους αλλά και για πιθανές περιπτώσεις στις χώρες που εισήγαγαν τα Άρεια φασολάκια.
Στο μεσοδιάστημα βέβαια, φρόντισαν να κατασυκοφαντήσουν τα Ισπανικά προϊόντα για να κρύψουν την φονική τους ανευθυνότητα.
Ζημία τεράστια όχι μόνο για τους Ισπανούς αλλά και για τους Έλληνες αγρότες αφού κύριες αγορές όπως η Ρωσία σταμάτησαν τις εισαγωγές από την ΕΕ.
Σε αυτό το πλαίσιο, το “Ολυμπία” στέλνει αντίγραφα των συκοφαντικων ρεπορτάζ από τα Ελληνικά ΜΜ”Ε” ώστε οι Ισπανοί
παραγωγοί να στραφούν νομικά εναντίον τους όπως ήδη έχουν ξεκινήσει να κάνουν για τα Γερμανικά.
Το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι Έλληνες εξαγωγείς εναντίον των Ελληνικών και Γερμανικών ΜΜ”Ε” που επέφεραν με τα συκοφαντικά τους δημοσιεύματα πλήγμα στην δραστηριότητα τους.

Πηγή
 
http://attikanea.blogspot.com/2011/07/lidl.html#more

Για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ μηνύουν τους παραχαράκτες της Ιστορίας οι Μανιάτες

"ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ,  ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ! ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ , ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ!!!!!"

Γράφει η Πόπη Σουφλή

 Τριάντα και πλέον χρόνια, είναι πάρα πολλά, για να δεχθεί η περήφανη και αδούλωτη ψυχή των Μανιατών την προσβολή και την κοροϊδία των κυβερνόντων, που μετέτρεψαν τον τόπο τους σε... Οθωμανοκρατούμενη περιοχή, παραχαράσσοντας την ένδοξη ιστορία της αδούλωτης Μάνης, με προφανείς πια σκοπούς..
Αποφασισμένοι είναι πλέον χιλιάδες Μανιάτες, να κινηθουν νομικά κατά παντός υπευθύνου που "μπλοκάρει" όχι μόνο την δικαίωσή τους, αλλά και την παραχάραξη της Ιστορίας τους.
Η οργή περισσεύει και η "ΕΥΝΟΜΙΑ", ο σύλλογος που εκπροσωπεί χιλιάδες Μανιάτες, δίνει την τελευταία ευκαιρία στον ίδιο τον πρωθυπουργό να δώσει λύση στην τριακονταετή και πλέον Οδύσσειά τους και να διερευνήσει παράλληλα τους υπαίτιους που αποτελούν τροχοπέδη στην δικαίωση των Μανιατών, πριν προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, εναντίον των υπαιτίων.  
Η σκανδαλώδης αυτή υπόθεση, θυμίζει πολύ έντονα το σκάνδαλο της Βιστωνίδας και αποτελεί το Βατοπέδι της Πελοποννήσου, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για την εμπλοκή διαφόρων προσώπων,
Αποτελεί δε τεράστιο ερωτηματικό, το γεγονός, ότι ενώ από το 2006, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (σχετικό έγγραφο επισυνάπτεται) έχει ανάψει το "πράσινο φως" για την οριστική λύση του θέματος και την δικαίωση των Μανιατών, "κάποιοι" μπλοκάρουν την επίλυση.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι ο Σύλλογος "ΕΥΝΟΜΙΑ", κάνει λόγο για... "ΕΧΘΡΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ", ζητώντας από τον πρωθυπουργό να ... διερευνήσει τον ρόλο τους... 
Αυτό προκύπτει από την επιστολή του Συλλόγου που εστάλη πρόσφατα στον πρωθυπουργό....




Με το κακούργημα της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ κατά παντός υπευθύνου!!! όπως ΠΛΗΡΩΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΤΑΙ, μετά το πλήθος των εγγράφων των αρμοδίων Υπηρεσιών,  και πλήθος αγωγών , ετοιμάζονται να αμυνθούν οι Μανιάτες σε πρώτη φάση.

450 Πρωτόκολλα Διοικητικής Αποβολής με αιτία την….κυριότητα  έχουν εκδοθεί εις βάρος των Μανιατών μέσα σε λίγα χρόνια. ( Άρθρο 8 και  14 του Ν.998/79)

ΑΛΗΘΕΙΑ: ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ;

Ο ΛΟΓΟΣ ΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΣΗ ΑΞΙΑ ΕΧΕΙ;  
ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ  TOY ΕΠΙ 18!!! ΜΗΝΕΣ;

ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ,  ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ! ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ , ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ!!!!!

 ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ !!! Δώστε εντολή να μάθετε ΠΟΙΟΙ(;) και ΓΙΑΤΙ(;) !!!! ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΑΣ; 
Μάθετε ποιοι κρύβονται και ποιοι επιθυμούν(;) να γίνουν …μεσίτες ( REAL-ESTATE);
 Εξηγήστε τους πόσο ηλίθιοι είναι!!! όσοι πιστεύουν, ότι θα…ΠΑΤΗΣΟΥΝ (;)  τη ΜΑΝΗ  ΜΑΣ !!!!!!!!!!!!!.....
Μάθετε ποιοι ΣΑΣ Υπονομεύουν και ΓΙΑΤΙ;
Μετά τιμής

 Η «ΕΥΝΟΜΙΑ»


 
Το Ελληνικό Δημόσιο έφερε την Τουρκία στη Μάνη, μέσω επισήμων εγγράφων το 2004.  Ιδού ένα από αυτά: 
Αγωγή 259 /12.7.2004 ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας: 
«Τυγχάνω κύριος, νομέας και κάτοχος εκτάσεως που βρίσκεται στη κτηματική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Καρδαμύλης του Δήμου Λεύκτρου (...) Η επίδικη έκταση αποτελεί τμήμα μεγαλύτερης που ανήκε σε Οθωμανούς και την κατέλαβα ως Ελληνικό Δημόσιο, κατά την διάρκεια του αγώνα της ανεξαρτησίας  και την εδήμευσα , άλλως κατά τον χρόνο της υπογραφής των πάρα πάνω πρωτοκόλλων είχε εγκαταλειφθεί από τους τέως κυρίους της Οθωμανούς και δεν καταλήφθηκε από άλλους, άλλως ανήκε στο Τουρκικό Δημόσιο και την εδήμευσα, ως Ελληνικό Δημόσιο. Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τα παραπάνω, την απόκτησα  κατά κυριότητα».. ...
                                                          Καλαμάτα 9 Ιουλίου 2004
                                             Ο Πληρεξούσιος του Ελληνικού Δημοσίου
                                                         Παναγιώτης Αντ. Δούκας
Δικαστικός Αντιπρόσωπος  Ν.Σ.Κ.



Πηγή Σύλλογος "ΕΥΝΟΜΙΑ"
 
http://attikanea.blogspot.com/2011/07/blog-post_7945.html

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ




ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Σταύρου Βιτάλη, Υποστράτηγου Καταδρομών Κ.Α.Ε.Α.
Εκπροσώπου Πατριωτικού Μετώπου
Αθήνα

ΠΡΟΣ
Σπύρο Παπασπύρου, Υποστράτηγο ΕΛ.ΑΣ., Διοικητή ΜΑΤ
Καισαριανή

Υποστράτηγε Σπύρο Παπασπύρου.

Δυο μέρες πριν την μαζική επίθεση των δυνάμεών σου σε Έλληνες πολίτες στο Σύνταγμα, σε επισκέφθηκα με αντιπροσωπεία του Πατριωτικού Μετώπου στο γραφείο σου, στην έδρα των ΜΑΤ, στην Καισαριανή.

Ενώπιον των αξιωματικών σου, κάναμε μια αντρίκια κουβέντα, για τις εξελίξεις στο Σύνταγμα και για τον ρόλο των προβοκατόρων.

Σου ζήτησα να μου εξηγήσεις «γιατί οι δυνάμεις σου, δεν κρατούν τους προβοκάτορες μακριά από τον διαμαρτυρόμενο ειρηνικά λαό» και μου είπες πως...
«δεν είναι όλα στο χέρι το δικό σου» αλλά πως «έχεις ήδη με τους αξιωματικούς σου έναν σχεδιασμό, προστασίας των Ελλήνων πολιτών του Συντάγματος».

Μιλήσαμε σαν άνδρες, για την Πατρίδα μας, για τις οικογένειές μας, για την ιστορία μας. Σου μίλησα για το ξεπούλημα που βίωσα από τα θλιβερά πολιτικά ανδρείκελα, τα οποία με έστειλαν εκεί που με έστειλαν το 1993, «δόξη και τιμή» και με πούλησαν όταν χάθηκε εκείνος ο αγώνας για την Ελευθερία και Αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου, φιλικού στους Έλληνες Λαού. Σε παρακάλεσα να ρίξεις μια ματιά στην ιστορία τούτου δω του τόπου και να αντιληφθείς πως, όταν ολοκληρώσεις την «δουλειά» για τα πολιτικά σκουπίδια που μας κυβερνούν, θα σε πετάξουν όπως έγινε και με πολλούς άλλους αξιωματικούς στο παρελθόν, στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Δώσαμε τα χέρια και αγκαλιαστήκαμε, όπως πρέπει σε αδέλφια, Έλληνες πολίτες.

Σε δυο μόλις μέρες, διέταξες μαζική επίθεση στον Λαό του Συντάγματος. Με την κλασική επιχειρησιακή τεχνική του «σπιράλ», οι δυνάμεις σου, έφεραν τους προβοκάτορες από την περιφέρεια των συγκρούσεων, μέσα στην καρδιά της διαδήλωσης απέναντι από τη Βουλή, όπου και διέταξες μαζικό χτύπημα εναντίον δικαίων και αδίκων. Με πρώτο θύμα τον υπογράφοντα, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με χημικά αλλά και με χρήση απρόκλητης βίας, μέσα στο εκλογικό κέντρο όπου γίνονταν το δημοψήφισμα της Συμμαχίας για την Ελλάδα και μάλιστα καθήμενος.

Υποστράτηγε Σπύρο Παπασπύρου.

Με την κίνησή σου αυτή, πέρα από την περιφρόνηση σου, στην αντρίκια συμφωνία δύο ανδρών που φορούν το Εθνόσημο, διέπραξες ένα τεράστιο ιστορικό λάθος: Μετέτρεψες τους ταγούς του Νόμου, την Ελληνική Αστυνομία, σε παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου. Έχυσες ελληνικό αίμα, αθώων πολιτών. Διέλυσες με μια σου διαταγή, την συμπαράσταση που ένοιωθε από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού Λαού η ΕΛ.ΑΣ. και οι άνδρες της, στα φονικά χτυπήματα των τρομοκρατών και των εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου. Έκοψες το νήμα σύνδεσης του Έλληνα πολίτη  με την Αστυνομία, ως προστάτη της τάξης και της ασφάλειάς του. Παραβίασες τον όρκο σου στο Σύνταγμα και τους Νόμους και έθεσες τον εαυτό σου και τις δυνάμεις σου, στην υπηρεσία θλιβερών υποκειμένων, τα οποία ενεχυρίασαν την Λαϊκή Εντολή, σε κέντρα εξουσίας, πέραν των εθνικών συνόρων. Κονιορτοποίησες την υστεροφημία σου, μετά από 27 χρόνια υπηρεσίας στην ΕΛ.ΑΣ. και στα ΜΑΤ.

Υποστράτηγε Σπύρο Παπασπύρου.

Μετά από όλα όσα συνέβησαν στο Σύνταγμα, θεωρώ πως μπορώ να σου πω, ως παρασημοφορημένος στη γραμμή της μάχης αξιωματικός πως, δεν έχεις άλλη επιλογή, από το να υποβάλλεις σήμερα την παραίτησή σου.

Με αυτήν σου την κίνηση, θα αποκαταστήσεις το όνομά σου στην ιστορία σου αλλά και στην ιστορία της Πατρίδας μας και του Σώματος το οποίο υπηρετείς. Θα δημιουργήσεις νέες διόδους επικοινωνίας του ελληνικού Λαού με την ΕΛ.ΑΣ. Θα βάλεις φρένο – τουλάχιστον προσωρινά – στην συγκρουσιακή πορεία που έχουμε βάλει ως Λαός, με τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα κλείσεις την πόρτα της κόλασης και θα ανοίξεις την πόρτα της Αδελφοσύνης, της Αλληλεγγύης και της Αλληλοκατανόησης, που τόσο έχουμε ανάγκη, ως Λαός και ως Γένος.

Σκέψου το Υποστράτηγε, Σπύρο Παπασπύρου.

Το μόνο που μπορούν να σου κάνουν, είναι να σε αποστρατεύσουν με τον βαθμό του Αντιστράτηγου, αλλά την ίδια ώρα να σε αποκαταστήσουν στη συνείδηση του ελληνικού Λαού και των ανδρών σου. Αρχηγό, δεν πρόκειται να σε κάνουν, γιατί δεν υπήρξες ποτέ κομματόσκυλο κανενός. Δηλαδή, αλλέως πως, να σου κάνουν αυτό που είπε ο Στρατηγός Καραϊσκάκης στους δολοφόνους του.

Σήμερα είναι η ώρα της δικής σου ευθύνης και εσύ αποφασίζεις, αν θα πεις το δικό σου μεγάλο ΟΧΙ.

Σταύρος Βιτάλης
Υποστράτηγος Καταδρομών Κ.Α. Ε.Α.
Εκπρόσωπος Πατριωτικού Μετώπου


Πηγή
http://attikanea.blogspot.com/2011/07/blog-post_1163.html#more
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters