Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Σπάνιο οπτικό υλικό από την Γερμανική Κατοχή - Βίντεο



http://greeknation.blogspot.com/2011/07/blog-post_9730.html

Οικογένειες Τσαουσέσκου – Παπανδρέου: Βίοι και τέλος παράλληλο;


Είναι παγκόσμιο ναυτιλιακό γεγονός. Ο καπετάνιος του σκάφους Γ. Παπανδρέου οι ευτραφείς αντιπρόεδροι του και το πλήρωμα του πλοίου δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, κατάφεραν να βυθίσουν τον «Τιτανικό» πριν προλάβει να προσκρούσει στο παγόβουνο. Τελικά οι μαθητευόμενοι μάγοι του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι κακή τη μοίρα μας κυβερνούν, παρά τις θυσίες του Ελληνικού λαού, κατάφεραν να πτωχεύσουν την πατρίδα μας ασχέτως εάν αυτό το ονομάζουν τώρα «επιλεκτική πτώχευση», κατά το ολίγον έγκυος.

Όλα αυτά τα φληναφήματα του πρωθυπουργού και των συντρόφων του ότι, «οι θυσίες του Ελληνικού λαού θα πιάσουν τόπο» που εκστομίζουν κάθε τόσο, για να μειώσουν τα εισοδήματα μας είναι αέρας κοπανιστός. Και ο νέος υπουργός του επί των οικονομικών ο αερολόγος κ. Βενιζέλος, ο οποίος όταν αρχίσει και ομιλεί δεν σταματά με τίποτα, όλο αυτόν τον καιρό πουλούσε στον Ελληνικό λαό φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Λες και ο λαός είναι ακόμη τόσο αφελής ώστε οι λογοπλάστες του ΠΑΣΟΚ να μπορούν ακόμη να τον κοροϊδεύουν.
Ο πρωθυπουργός εξωτερικών κ. Παπανδρέου όσες συγκινητικές και δακρύβρεκτες επιστολές και εάν στείλει στο Eurogroyp και στον κ. Γιούνκερ αυτές θα βρεθούν στο καλάθι των αχρήστων της Ευρώπης. Οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν βαρεθεί να ακούν τις υποσχέσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου και από την άλλη να διαπιστώνουν ανικανότητα, φαυλότητα, προχειρότητα και απουσία κάθε σχεδίου για έξοδο από την κρίση. Και προς θεού μη χάσει τα προνόμια του το βαθύ ΠΑΣΟΚ το οποίο ζει και βασιλεύει και το πληρώνει ακόμη ο Ελληνικό λαός. Μέχρι τώρα η μόνη τους σπουδή είναι φόροι, φόροι, φόροι και ανάπτυξη μηδέν.

Ο υπό προθεσμία πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου τα έχει τελείως χαμένα και περιβάλετε από μία ομάδα πενήντα περίπου ανικάνων υπουργών, ο οποίος λόγω της ανικανότητας του παρέδωσε ουσιαστικά την διακυβέρνηση της χώρας στο κ. Βενιζέλο. Η κυβέρνηση Παπανδρέου - Βενιζέλου είναι για γέλια και δυστυχώς για κλάματα, με υπουργούς να λογομαχούν καθημερινά μεταξύ τους και άλλα να λένε άλλα να εννοούν, άλλα να πράττουν.
Την περασμένη Τρίτη ο πρωθυπουργός εσωτερικών κ. Βενιζέλος ένα 24ώρο μετά την συνεδρίαση των υπουργών της Ευρωζώνης άρχισε την γνωστή του λογοδιάρροια για να προσπαθήσει να πείσει τον Ελληνικό λαό ότι, «η επιλεκτική χρεοκοπία τρομάζει χωρίς λόγο» ότι, «δεν είναι χρεοκοπία και δεν ενεργοποιεί τον περιβόητο μηχανισμό των CDS» και όλοι όσοι γνωρίζουν καλά το θέμα των CDS Έλληνες και ξένοι, έβγαλαν το συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί την λύση της « επιλεκτικής χρεοκοπίας».

Αυτά για όσους γνωρίζουν. Ο απλός Ελληνικός λαός που έχει μεσάνυχτα από αυτούς τους οικονομικούς όρους, ακούγοντας αυτές τις δηλώσεις τρέχει στις τράπεζες για να σηκώσει τις μικροοικονομίες του για να μην τις χάσει. Τις ίδιες περίπου δηλώσεις έκανε και ο αποτυχημένος πρώην υπουργός οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου και έφυγαν περίπου 40 δις ευρώ στην Ελβετία και τώρα ψάχνουν να τα βρουν. Άραγε με αυτά τα όποια δηλώνει τώρα ο νέος υπουργός οικονομικών θα καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ του προκατόχου του; Η εγγύηση του χρεοκοπημένου Ελληνικού κράτους ότι, οι καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών μέχρι 100.000 ευρώ σε όλες τις τράπεζες, είναι εξασφαλισμένες μέχρι το 2015, δεν πείθει πλέον κανένα.
Η πεποίθηση πλέον του Ελληνικού λαού είναι ότι η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομικών προκειμένου να πάρουν το νέο δάνειο από την ΕΕ έχουν υποχωρήσει στην χορήγηση εμπραγμάτων εγγυήσεων, όθεν μεθερμηνευόμενο, να βάλλουν υποθήκη κάποιο νησί η ακόμη και αυτήν την Ακρόπολη. Βέβαια αυτό είναι υπερβολικό αλλά η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να βάλλει ως υποθήκη δημόσια γη αξίας δεκάδων δις για να πάρει το νέο δάνειο. Και φυσικά είναι ένα δάνειο το οποίο όσες θυσίες και αν κάνει ο Ελληνικός λαός δεν πρόκειται να το αποπληρώσει ποτέ. Αν συμβεί αυτό,οι δανειστές μας θα έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν χρήση των εμπράγματων εγγυήσεων, και να κατάσχουν την Ελληνική γη που έχει μπει υποθήκη.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι, εάν κάποια ημέρα συμβεί αυτό, δεν θα υπάρχουν στην Ελλάδα όλοι αυτοί οι οποίοι κατάφεραν να φέρουν την πατρίδα μας σε αυτό το χάλι. Αυτοί θα βρίσκονται στο εξωτερικό, θα απολαμβάνουν τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού και θα πίνουν εις υγεία των κορόιδων. Όμως εδώ θα βρίσκεται ο Ελληνικός λαός ο οποίος θα υφίσταται τις ταπεινώσεις των δανειστών του, αφού η πατρίδα του δεν θα του ανήκει. Και τότε ποιόν θα βρει ο λαός για να τον στείλει στο ειδικό δικαστήριο ή στο Γουδί; Ότι πρέπει να γίνει, να γίνει τώρα που είμαστε όλοι εδώ!
Απαίτηση του Ελληνικού λαού είναι να βγει μπροστά το πολιτικό καταστημένο και να πει στον λαό ευθέως και ευθαρσώς όλη την αλήθεια. Που βρίσκεται και που πηγαίνει η πατρίδα μας. Με λόγια απλά και σταράτα. Οι αποφάσεις που παίρνουν οι πολιτικοί ερήμην του Ελληνικού λαού δεν θα τους βγει σε καλό. Ο Ελληνικός λαός δεν είναι μόνο για να πληρώνει τις κουταμάρες και τις κλεψιές τους. Ο Ελληνικός λαός θέλει να γνωρίζει και να συμμετέχει στην λήψη αποφάσεων, που έχουν σχέση με το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του.
Το γεγονός ότι ο λαός μιλά κάθε τέσσερα χρόνια είναι σκέτη κοροϊδία. Ουδέποτε κοινοβουλευτικό κόμμα το οποίο ήλθε στην εξουσία με κάποιο πρόγραμμα, τήρησε το πρόγραμμα του και όσα υποσχέθηκε στον λαό. Μόλις αναλάβουν την εξουσία φροντίζουν να κατοχυρώσουν τα μικροκομματικά και προσωπικά τους συμφέροντα, καθώς επίσης και τα συμφέροντα των συγγενών τους. Ο Ελληνικός λαός πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος υπάρχει μόνο για να πληρώνει όσο αντέχει η τσέπη του. Επομένως το ότι ο λαός μίλησε δεν ισχύει. Ο λαός πρέπει να μιλά και να ελέγχει του πολιτικούς θα λέγαμε καθημερινά και υπάρχουν πολλοί τρόποι γι' αυτό. Πάντως θα θέλαμε να επισημάνουμε για ακόμη μία φορά στον κοινοβουλευτισμό ότι, θα πρέπει να αλλάξει μυαλά και οι πολιτικοί να αφουγκραστούν τα προβλήματα του Ελληνικού λαού. Να δώσουν άμεσα λύσεις για το συμφέρον της πατρίδας και όχι για τα δικά τους συμφέροντα.

Το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε μεγάλη κρίση και όσο πιο γρήγορα γίνει αντιληπτό, τόσο το καλλίτερο για όλους μας. Βλέπουν ότι το κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών σε ολόκληρη την Ελλάδα είναι σφόδρα αντικοινοβουλευτικό. Ας προσέξουν λοιπόν οι πολιτικοί γιατί ο Ελληνικός λαός όταν θυμώσει τιμωρεί και μάλιστα πολύ άσχημα. Ας φροντίσουν λοιπόν οι πολιτικοί την Ελλάδα και τους Έλληνες, για να μην έχουν και αυτοί την τύχη της οικογένειας Τσαουσέσκου. Εάν δεν μπορούν να μας αδειάζουν την γωνιά μια ώρα αρχύτερα.

http://kostasxan.blogspot.com/2011/07/blog-post_5912.html

ΣτΕ: Παράνομη η φυλάκιση πολιτών για χρέη προς το Δημόσιο


Με απόφαση κόλαφο κατά του σχετικού νομοσχεδίου, η Ελληνική Δικαιοσύνη αποκαλύπτει την παραβίαση του Συντάγματος εις βάρος των Ελλήνων πολιτών, από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου
  • Γράφει ο Τάσος Γ.
Για να μη μας κοροϊδεύουν

Με συντριπτική πλειοψηφία 24 προς 3, οι ανώτατοι δικαστές αποφάνθηκαν ότι σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται η επιβολή του επαχθούς μέτρου, ακόμη κι όταν ο οφειλέτης του Δημοσίου έχει τη δυνατότητα να καταβάλει τα χρέη του και δεν τα αποπληρώνει.

Η απόφαση της Ολομέλειας, που δημοσιεύθηκε χθες, δίνει τη χαριστική βολή στο θεσμό της προσωποκράτησης, αφού πλέον δεν αφήνει κανένα περιθώριο για την, έστω και περιορισμένη, εφαρμογή της σχετικής νομοθετικής διάταξης (ν. 2717/99).
Είχε προηγηθεί το 2003 η ομόφωνη κρίση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα της προσωπικής κράτησης για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το ΙΚΑ και τα ΝΠΔΔ.

Σύμφωνα με τους δικαστές, η προσωποκράτηση ως μέτρο στερητικό της ελευθερίας είναι συνταγματικά ανεπίτρεπτη και αντίθετη στα άρθρα 2 και 5 του Συντάγματος, που επιτάσσουν ως πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας το σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου, πυρήνας της οποίας είναι η προσωπική ελευθερία.

Η Ολομέλεια τονίζει ότι είναι διαφορετικό το θέμα της στέρησης της προσωπικής ελευθερίας ως ποινή για αποδοκιμαστέα κοινωνική συμπεριφορά και άλλο ως διοικητικό μέτρο που αποβλέπει στην άσκηση πίεσης για την εξόφληση χρηματικού χρέους, το οποίο «δεν έχει ή δεν δύναται το Δημόσιο να αποδείξει ότι έχει ο οφειλέτης». Και αυτό διότι αποτελεί μέτρο καταναγκασμού, όχι πάνω στην περιουσία του οφειλέτη, αλλά επί του ίδιου του προσώπου του οφειλέτη.

Στο σκεπτικό της απόφασης που υιοθέτησε ανάλογη κρίση του Στ’ τμήματος, αναφέρεται ότι το Σύνταγμα ανέχεται τη στέρηση της προσωπικής ελευθερίας, αλλά με την προϋπόθεση ότι είναι λογικώς αναγκαία για την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος και τέτοιοι λόγοι είναι αυτοί που προβλέπονται από τον Ποινικό Κώδικα (όπως η παραβίαση της προθεσμίας καταβολής των χρεών προς το Δημόσιο).

Ένα βήμα πιο πέρα προχώρησαν πέντε σύμβουλοι Επικρατείας, κατά τη γνώμη των οποίων το μέτρο της προσωποκράτησης παραβιάζει και το άρθρο 7 του Συντάγματος, που ορίζει ότι το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μέσον για την επίτευξη σκοπού, έστω και δημόσιου συμφέροντος.

Μετά από όλα αυτά, μήπως πρέπει να ελεγχθεί και κατά πόσο νόμιμη είναι η γενικότερη λειτουργία της κυβέρνησης Παπανδρέου;
Μήπως οι δικαστές θα πρέπει να θέσουν το θέμα της νομιμοφροσύνης ως προς το Σύνταγμα αυτών που σήμερα διατείνονται ότι κυβερνούν την Ελλάδα;
Τι θα συνέβαινε, αλήθεια, εάν κάποιος πολίτης αποφάσιζε να καταθέσει αγωγή κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου, ζητώντας αποζημίωση για ψυχική οδύνη που υπέστη από την ανακοίνωση των αντισυνταγματικών μέτρων – αποφάσεων που παίρνουν οι εκτελεστές της τρόικας;

http://kostasxan.blogspot.com/2011/07/blog-post_9540.html

Πόσα ? χρωστάει η Γερμανία στην Ευρώπη;

«Το λογικότερο είναι τώρα να συμφωνηθεί μια μείωση του χρέους. Όποιος δάνεισε λεφτά στην Ελλάδα, πρέπει να χάσει ένα μεγάλο μέρος τους. Αυτό θα ήταν καταστροφικό για τις τράπεζες, γι' αυτό θα πρέπει να τις βοηθήσουν οι κυβερνήσεις. Μπορεί αυτή η λύση να είναι ακριβή για τη Γερμανία, αλλά έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να πληρώσουμε. Κι έτσι θα είχε και η.....
Ελλάδα μια ευκαιρία για μια νέα αρχή».

Είναι η λύση που προτείνει για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους ένας ιστορικός της Οικονομίας, ο καθηγητής του London School of Economics Αλμπρεχτ Ριτσλ. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Spiegel ο γερμανός καθηγητής δεν θεωρεί, άλλωστε, πρωτότυπη τη ιδέα του. «Οι χρεοκοπίες της Γερμανίας τα περασμένα χρόνια δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει σήμερα η Ευρώπη για την Ελλάδα», σημειώνει.

Είναι όντως ρηξικέλευθες οι απόψεις του Ριτσλ. Υποστηρίζει, φερ' ειπείν, ότι η χώρα του δεν πτώχευσε μόνο δύο φορές κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα, αλλά «τουλάχιστον τρεις». Η τρίτη ήταν το... 1990! «Ο τότε καγκελάριος Χέλμουτ Κολ αρνήθηκε να εφαρμόσει τη Συμφωνία του Λονδίνου του 1953. Η συμφωνία έλεγε ότι οι γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις στην περίπτωση της επανένωσης των Γερμανίων θα πρέπει να τεθούν υπό επαναδιαπραγμάτευση. Η Γερμανία, όμως, δεν μετά το 1990 (εκτός πολύ λίγων) ούτε τα αναγκαστικά δανεια, ούτε αποζημιώσεις κατοχής. Κήρυξε μιαν οιονεί στάση πληρωμών. Η Ελλάδα είναι ένα από τα κράτη, που δεν πήραν δεκάρα», παρατηρεί ο γερμανός ιστορικός.

Ο Ριτσλ εξηγεί: «Η Γερμανία έζησε τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες της νεότερης ιστορίας. Την σημερινή οικονομική ανεξαρτησία της και τη θέση της ως "Διδασκάλου της Ευρώπης" την χρωστάει στις ΗΠΑ, οι οποίες μετά τον Α' αλλά και κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο παραιτήθηκαν από το δικαίωμα τους να ζητήσουν τεράστιες πολεμικές αποζημιώσεις. Αυτό δεν το θυμάται όμως κανείς σήμερα...» Ειδικότερα, μετά τη γερμανική συνθηκολόγηση του 1945 «οι ΗΠΑ φρόντισαν να μην θέσει κανείς από τους συμμάχους αξιώσεις για αποζημίωση. Εκτός από μερικές εξαιρέσεις, ματαιώθηκαν όλες οι αξιώσεις μέχρι μια μελλοντική επανένωση των Γερμανιών. Αυτό ήταν πολύ ζωτικό για την Γερμανία, ήταν στην ουσία η οικονομική βάση του γερμανικού μεταπολεμικού θαύματος. Αλλά παράλληλα, τα θύματα της γερμανικής κατοχής ήταν αναγκασμένα να αποποιηθούν τα δικαιώματα τους για αποζημίωση, μεταξύ αυτών και οι Έλληνες...».

Ο καθηγητής Ριτσλ λαμβάνοντας ως βάση την οικονομικη επιφάνεια των ΗΠΑ την εποχή του Μεσοπολέμου, υπολογίζει ότι τα γερμανικά χρέη της δεκαετίας του 1930 ισοδυναμούν με το κόστος της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008. «Συγκριτικά, λοιπόν, τα χρέη της Ελλάδας είναι μηδαμινά», σημειώνει, για να διαπιστώσει ότι η χώρα του «είναι ο μεγαλύτερος αμαρτωλός του 20ου αιώνα και πιθανόν της νεότερης οικονομικής ιστορίας».

Η Ελλάδα, κατά τον Ριτσλ, διαδραματίζει δευτερεύοντα ρόλο. Ομως, μπορεί να γίνει η αφορμή για να μεταδοθεί η κρίση στην υπόλοιπη Ευρώπη, κάτι που θεωρεί πως θα ήταν καταστροφικό. «Οποιος δεν μπορεί να πληρώσει τα χρέη του είναι εξ ορισμού χρεοκοπημένος. Τώρα εκείνο που θα έπρεπε να καθοριστεί, ποια χρηματικά ποσά είναι έτοιμοι οι πιστωτές να θυσιάσουν. Δηλαδή θα πρέπει να βρούμε ποιός θα πληρώσει το μάρμαρο», δηλώνει στο Spiegel ο καθηγητής του LSE. Και θεωρεί αυτονόητο ότι αυτός που θα πληρώσει τα περισσότερα πρέπει να είναι η Γερμανία.

«Στο παρελθόν ήμασταν πολύ ανέμελοι. Η βιομηχανική μας παραγωγή κέρδισε πολλά από τις υπέρογκες εξαγωγές. Οι ανθελληνικές θέσεις που προβάλλονται από τα γερμανικά ΜΜΕ είναι πολύ επικίνδυνες. Μην ξεχνάτε ότι ζούμε μέσα σε ένα γυάλινο σπίτι: Το οικονομικό μας θαύμα κατέστη δυνατό αποκλειστικά και μόνο επειδή δεν αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε αποζημιώσεις», σημειώνει ο Ριτσλ. Και στην παρατήρηση του Spiegel μήπως η Γερμανία θα έπρεπε να είναι πιο συγκρατημένη στις απαιτήσεις της προς την Ελλάδα, ο καθηγητής ήταν αφοπλιστικός:

«Η Γερμανία στον 20ο αιώνα ξεκίνησε δυο πολέμους. Τον δεύτερο τον διεξήγαγε ως πόλεμο αφανισμού και εξολόθρευσης. Στη συνέχεια οι αντίπαλοί της αποποιήθηκαν το δικαίωμά τους για αποζημιώσεις. Το ότι η Γερμανία πραγματοποίησε το θαύμα της πάνω στις πλάτες άλλων ευρωπαίων δεν το έχουν ξεχάσει οι Έλληνες που παρακολουθούν τα εχθρικά γι' αυτούς άρθρα και γνώμες στα γερμανικά ΜΜΕ. Αν αναβιώσουν τις παλιές διεκδικήσεις, μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλοι... Θα έπρεπε να εξυγιάνουμε με προθυμία την Ελλάδα με τα λεφτά μας... Αν παίξουμε το παιχνίδι των ΜΜΕ, κάποτε κάποιοι θα μας στείλουν τους παλιούς λογαριασμούς».

http://www.sofokleous10.gr/

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/07/blog-post_1152.html

Για όσους ετοιμάζονται να “μοιραστούν” το Αιγαίο με τους Τούρκους

του Σάββα Καλεντερίδη

Οι ελληνικές κυβερνήσεις, από το 1974 μέχρι σήμερα, δείχνοντας μια απαράδεκτη αναποφασιστικότητα και διστακτικότητα, δεν αποφάσισαν την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδος στα 12 ν.μ., όπως είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας. Αν είχε γίνει αυτό, η Τουρκία δεν θα είχε κανένα δικαίωμα να αμφισβητεί νησιά και βραχονησίδες, αφού όλα αυτά θα.....
βρισκόταν πλέον μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Τώρα, η Ελλάδα σύρεται στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπου θα συζητηθούν και θέματα πέραν της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδος, με κίνδυνο να τεθούν στην αίρεση του δικαστηρίου κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Ενώ λοιπόν η Ελλάδα στην ουσία αποδέχεται τις προκλήσεις και τους εκβιασμούς και σκύβει το κεφάλι στην Τουρκία, που, σημειωτέον, συνεχίζει να κατέχει το 40% της Κύπρου, ένας υπόδουλος λαός, χωρίς να έχει κανέναν φίλο σε διεθνές επίπεδο, παλεύει και βήμα βήμα ανοίγει το δρόμο που οδηγεί στην Ελευθερία.
Στις 14 Ιουλίου 2011, ”Την ώρα που έπεφταν νεκροί οι 13 Τούρκοι στρατιώτες, λίγα χιλιόμετρα πιο κει, οι Κούρδοι ανακοίνωναν την αυτονομία τους.” Η κίνηση αυτή των Κούρδων, κινητοποίησε όλα τα κόμμα του τουρκικού κοινοβουλίου (εκτός φυσικά από το κουρδικό BDP) που εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν, με το οποίο “καταδικάζουν τις πολιτικές και στρατιωτικές επιθέσεις που στρέφονται εναντίον της ενότητας του τουρκικού κράτους και έθνους“.
Σύμφωνα με δηλώσεις των εκπροσώπων της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατικής Κοινωνίας του Κουρδιστάν (DTK), το αμέσως επόμενο διάστημα τα όργανα της Εθνοσυνέλευσης σκοπεύουν να προβούν σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα επιτρέψουν στους Κούρδους να υλοποιήσουν σε πρακτικό επίπεδο τη Δημοκρατική Αυτονομία σε περιοχές που υπάρχει έντονη παρουσία κουρδικού στοιχείου. Η Δημοκρατική Αυτονομία θα υλοποιηθεί στους τομείς της Πολιτικής, της Δικαιοσύνης, της Αυτοάμυνας, της Κοινωνικής Ασφάλειας, της Οικονομίας, του Πολιτισμού και της Οικολογίας.
Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι θα συγκροτήσουν την Βουλή των Κούρδων
Η “Δημοκρατική Αυτονομία“, που χαράχτηκε ως πλαίσιο από τον Αμπντουλάχ Οτζαλάν, στο Ιμραλί, παρουσιάστηκε από το Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) ως μοντέλο επίλυσης του Κουρδικού Προβλήματος. Η Εθνοσυνέλευση Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTK) και το Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας χαρακτηρίζουν την αυτονομία ως “αυτοδιοίκηση και αυτοδιάθεση των Κούρδων“. Η Δημοκρατική Αυτονομία δεν θεωρείται από τους πρωταγωνιστές της ως μια απόπειρα δημιουργίας πολιτικής δομής κάτω από τη στέγη ενός ξεχωριστού κράτους, αλλά ως μια απόπειρα μεταβίβασης μέρους των αρμοδιοτήτων της διοίκησης και του κράτους στου τοπικούς εκλεγμένους αντιπροσώπους των Κούρδων.
Το DTK από την πλευρά του ονομάζει την αυτονομία ως μια “περίοδο οικοδόμησης του δημοκρατικού έθνους” και δηλώνει ότι για την εκλογή αντιπροσώπων του κουρδικού λαού, στις 24 Ιουλίου θα διεξάγει εκλογές στις πόλεις, τις κωμοπόλεις, τις γειτονιές και τα χωριά του Κουρδιστάν. Οι αντιπρόσωποι αυτοί, στις 30-31 Ιουλίου, θα συμμετέχουν σε μια γενική συνέλευση, στο Ντιγιαρμπακίρ. Στη συνέχεια, το DTK, σχεδιάζει να δραστηριοποιηθεί σε διεθνές επίπεδο, με την ονομασία “Δημοκρατικό Αυτόνομο Κουρδιστάν“. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων αυτών θα προετοιμαστούν οι δομές της Αυτονομίας και θα καταβληθούν προσπάθειες για την συνταγματική αναγνώριση του αυτόνομου καθεστώτος των Κούρδων. Επίσης, παράλληλα θα καταβληθούν προσπάθειες για τη διεθνή αναγνώριση του καθεστώτος του Δημοκρατικού Αυτόνομου Κουρδιστάν.
Να ξανατονίσουμε και να υπενθυμίσουμε σε όλους εκείνους που υποχωρούν στην τουρκική κρατική τρομοκρατία της απειλής πολέμου, προβαίνοντας σε κινήσεις που καθιστούν γκρίζες ζώνες τα Ίμια και το Καστελόριζο, ότι οι Κούρδοι σ΄ αυτόν τον αγώνα έχουν απέναντι τις μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη και ελάχιστους φίλους. Παρ΄ όλα αυτά, επειδή πιστεύουν στο δίκαιο του αγώνα τους, αγωνίζονται και κερδίζουν.
Τουλάχιστον, ας ελπίσουμε ότι οι Κούρδοι, στα πλαίσια της δραστηριοποίησής τους σε διεθνές επίπεδο, θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν πολιτική στήριξη στην ελληνική κοινωνία και σε εκείνα τα κόμματα που σέβονται τον εαυτό τους και την ιστορία αυτού του τόπου.

http://infognomonpolitics.blogspot.com

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/07/blog-post_5366.html

ΝΑ ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ... ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ - 143 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!

Περικοπές, μείωση προσωπικού και απολύσεις έχει στο πρόγραμμα η κυβέρνηση, βάσει του επικαιροποιημένου Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, αλλά η εξοικονόμηση αφορά μόνο τους πολίτες και ποτέ τα υπουργικά γραφεία!

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουμε, η απασχόληση υπαλλήλων στα γραφεία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι αυξημένη σε σχέση με το τέλος του 2009, τότε που δεν υπήρχε ακόμη Μνημόνιο και ήταν η εποχή του «Λεφτά υπάρχουν». Όπως θα δείτε παρακάτω, αποδεικνύεται με έγγραφα η απασχόληση τουλάχιστον εκατόν σαράντα τριών (143) ατόμων για τις ανάγκες της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, χωρίς αυτός να είναι ο συνολικός αριθμός, καθώς αφορά μόνο όσους απασχολούνται με υπερωρίες και όχι τυχόν άλλους υπαλλήλους που δεν έχουν υπερωριακή απασχόληση!


Το συνολικό κόστος δε της υπερωριακής απασχόλησης των κάθε είδους συνεργατών της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ανέρχεται στο ποσό του ενός εκατομμυρίου εκατόν σαράντα έξι χιλιάδων και εξακοσίων ευρώ (1.146.600) για το σύνολο του έτους, που μεταφράζεται σε έναν σχεδόν δεύτερο μισθό κάθε μήνα για τον καθέναν από τους υπαλλήλους!

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Στην απόφαση με αριθμό πρωτοκόλλου 32534/Η, με ημερομηνία 18/3/2011 και κωδικό αριθμό διαδικτυακής ανάρτησης 4Α1Σ9-Η7, που δημοσιεύουμε παραπλεύρως, η υπουργός Παιδείας εγκρίνει τα όρια υπερωριακής απασχόλησης, ανά μήνα, για όλα τα γραφεία (υπουργού, αναπληρωτή υπουργού, υφυπουργών, γενικού γραμματέα και ειδικών γραμματέων) της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας. Όπως φαίνεται από την απόφαση, η υπουργός εγκρίνει να απασχοληθεί υπερωριακά (για συγκεκριμένες ώρες ανά μήνα, όπως προβλέπει ο νόμος) ο κάτωθι αριθμός υπαλλήλων, ανά γραφείο: σαράντα οκτώ (48) υπάλληλοι στο γραφείο της Άννας Διαμαντοπούλου, εικοσιένας (21) υπάλληλοι στο γραφείο της Φώφης Γεννηματά, τριάντα (30) υπάλληλοι για τον καθένα από τους υφυπουργούς Εύη Χριστοφιλοπούλου και Γιάννη Πανάρετο (που τότε ήταν ακόμη στην κυβέρνηση), πέντε (5) υπάλληλοι στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας και από τέσσερις (4) υπάλληλοι στα γραφεία των (τριών) ειδικών γραμματέων! Σημειώνουμε ότι τον Μάρτιο το υπουργείο είχε υπό την ευθύνη του άλλες δύο γενικές γραμματείες (Διά Βίου Μάθησης και Έρευνας-Τεχνολογίας) που δεν περιλαμβάνονται σε αυτήν την απόφαση.

Όμως η υπερβολή δεν σταματά εδώ. Επιπλέον όλων των ανωτέρω, που περιλαμβάνουν υπαλλήλους μετακλητούς, αποσπασμένους, ειδικούς επιστήμονες και ειδικούς συμβούλους, στην απόφαση εγκρίνεται η υπερωριακή απασχόληση των οδηγών της πολιτικής ηγεσίας (ακόμη 12 άτομα) και των ανδρών ασφαλείας - αστυνομικών (ακόμη 15 άτομα). Αν αθροίσουμε όλα τα ανωτέρω, τον μήνα Μάρτιο που εκδόθηκε η απόφαση, μιλάμε για σύνολο 146 υπαλλήλων, 12 οδηγών και 15 αστυνομικών!

Ακόμη και σήμερα, που έχει αποχωρήσει ο κ. Πανάρετος από την κυβέρνηση, το σύνολο μπορεί να έχει μειωθεί ελαφρώς, αλλά από όσα γνωρίζουμε δεν έχουν αποχωρήσει όλοι, ενώ στο σύνολο αυτό δεν έχουν υπολογισθεί οι υπάλληλοι των άλλων δύο γενικών γραμματειών, ούτε της ΓΓ Νέας Γενιάς που επέστρεψε στην αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας πριν από λίγες ημέρες.

Ψέματα μας έλεγε η υπουργός Παιδείας;

Στους αναγνώστες της εφημερίδας μας θυμίζουμε ότι πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, στις 27/12/2009, από τη στήλη ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, είχαμε αποκαλύψει ότι στα γραφεία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υπηρετεί μεγάλος αριθμός υπαλλήλων. Τότε αναφέραμε ότι η Άννα Διαμαντοπούλου απασχολεί σαράντα έξι υπαλλήλους και η Εύη Χριστοφιλοπούλου είκοσι. Επίσης είχαμε παραθέσει ονοματεπώνυμα και ιδιότητες, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γραφείου Τύπου του υπουργείου.

Εκ μέρους της Άννας Διαμαντοπούλου, αλλά χωρίς ονοματεπώνυμο, το υπουργείο είχε διαψεύσει τότε το δημοσίευμα, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία ότι τα στοιχεία προέρχονται από τον τηλεφωνικό κατάλογο του υπουργείου και δεν είναι ούτε έγκυρα ούτε σωστά. Σε εκείνη μάλιστα την απάντηση μας πληροφορούσε, εν κατακλείδι, ότι «τα στοιχεία των συνεργατών θα διατεθούν επίσημα και θα είναι προσβάσιμα από όλους μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία στελέχωσης και διάρθρωσης του γραφείου», δέσμευση που ουδέποτε όμως υλοποιήθηκε!

Δουλεύουν και τη νύχτα...

Δεν είναι η πρόκληση -και μάλιστα τώρα που άλλοι απολύονται- ότι ολόκληρη στρατιά υπαλλήλων, μετακλητών συμβούλων, συνεργατών και ειδικών επιστημόνων έχουν προσλάβει στα πολιτικά τους γραφεία η υπουργός, οι αναπληρωτές υπουργοί, οι υφυπουργοί, ο γενικός γραμματέας και οι ειδικοί γραμματείς.

Δεν είναι μόνο το πόσο στοιχίζουν όλοι αυτοί στο ελληνικό Δημόσιο, και αυτό ποτέ καμία κυβέρνηση δεν το έχει πει, και η σημερινή παρότι υπερηφανεύεται ότι όλα ανεβαίνουν στο διαδίκτυο, όπως και το ποια δουλειά κάνουν... την ώρα που περικόπτουν συντάξεις και μισθούς.

Είναι και η μεθόδευση προκειμένου οι προνομιούχοι που εργάζονται στο υπουργικό γραφείο να παίρνουν περισσότερα λεφτά. Και αυτό φαίνεται ανάγλυφα στην απόφαση υπ' αριθμ. 32534/Η της 18ης Μαρτίου 2011 της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου. Πέραν του μισθού, εγκρίνει υπερωρίες, όχι, όπως θα ήταν λογικό, για απογευματινή απασχόληση, αλλά και για ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ! Κι ακόμα για εργασία την Κυριακή και τις εξαιρέσιμες! Κι όχι μόνο για τον οδηγό και τον αστυνομικό, που είναι κατανοητό, γιατί πρέπει να πάει η υπουργός, η αναπληρώτρια υπουργός και οι υφυπουργοί σε κάποια εκδήλωση ή τελετή. Αλλά και για τους υπαλλήλους του γραφείου! Και τους συμβούλους και τους επιστήμονες. Και θα διερωτηθεί εύλογα ο καθένας, καλά κυρία υπουργέ, το πολιτικό σας γραφείο λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο;


Είστε και τη νύχτα εκεί; Και πώς αντέχουν οι εργαζόμενοί σας να δουλεύουν, χωρίς σταματημό, πρωί, απόγευμα, νύχτα, τις Κυριακές και τις άλλες αργίες; Δεν κουράζονται;

Υπάρχει άνθρωπος που θα το πιστέψει κυρία Διαμαντοπούλου; Τι άλλο από κοροϊδία ή ένα κόλπο για αύξηση των αποδοχών των δικών σας ανθρώπων, που καταλήγει να είναι, μ' αυτές τις υπερωρίες, ένας δεύτερος μισθός. Και φυσικά το ίδιο, θα κάνουν όλοι οι υπουργοί...

Έχει άδικο μετά ο κόσμος να γεμίζει τις πλατείες; Και να τα βάζει μαζί σας; Και παίρνει η μπάλα τους βουλευτές που δεν έχουν τα προνόμια των υπουργών;

Απαντήστε, κυρία Διαμαντοπούλου!

Μετά από όλα αυτά, προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα, διοικητικά και πολιτικά, που η υπουργός Παιδείας οφείλει να απαντήσει:

• Πόσους υπαλλήλους, κάθε ιδιότητας, απασχολεί στο γραφείο της η υπουργός;

• Πόσους υπαλλήλους, κάθε ιδιότητας, απασχολεί το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας;

• Πόσοι από αυτούς είναι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί, παρά τη «μάχη εναντίον των αποσπάσεων» που η ίδια η κ. Διαμαντοπούλου είχε κηρύξει; Τη σεβάστηκε εκείνη την απόφασή της η υπουργός ή πρώτη την παραβίασε και ήταν απλώς για τα μάτια του κόσμου;

• Πώς είναι δυνατόν το 2009 να γράφουμε εμείς για 46 υπαλλήλους στο υπουργικό γραφείο, να κατηγορούμαστε ως υπερβολικοί και ενάμιση χρόνο μετά, ύστερα από το Μνημόνιο και τις αιματηρές περικοπές που έχουν επιβληθεί στον ελληνικό λαό, οι υπάλληλοι του γραφείου της υπουργού να είναι ακόμη περισσότεροι;

• Τι κάνουν, τι έργο παράγουν, όλοι αυτοί οι άνθρωποι; Πώς αξιολογούνται; Με τόσες ώρες δουλειάς είναι σίγουρη η υπουργός ότι είναι αποδοτικοί;

• Ποιος διαπιστώνει πόσες ώρες υπερωρίας δούλεψε κάθε συνεργάτης υπουργού; Χτυπάνε κάρτα; Γιατί ακολουθείται άλλη διαδικασία για τους υπαλλήλους του υπουργείου και άλλη για τα γραφεία της ηγεσίας;

• Πώς δικαιολογεί η υπουργός στους υφισταμένους της, που διαμαρτύρονται για κενά στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, αλλά και τις διοικητικές υπηρεσίες της εκπαίδευσης, τον πλούσιο αριθμό των συνεργατών της;

• Γιατί δεν υλοποίησε ποτέ τη δέσμευσή της για επίσημη διάθεση και ελεύθερη πρόσβαση των στοιχείων επικοινωνίας όλων των συνεργατών στα υπουργικά γραφεία;

Το θέμα είναι σοβαρό και η απάντηση της υπουργού Παιδείας θα πρέπει να είναι συγκεκριμένη, με ονόματα, πώς προσλήφθηκαν, τις αποδοχές και τι δουλειά κάνει ο καθένας. Είναι ανήθικο, σε στιγμές κρίσης και αιματηρών θυσιών, οι παρατρεχάμενοι των υπουργών και οι αποδοχές τους να αυξάνονται. Έτσι θα μειωθεί η σπατάλη στο Δημόσιο, κύριοι και κυρίες της κυβέρνησης;

toparon

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/07/143.html

Εσείς αγανακτισμένοι ; Εγώ εξοργισμένος..

Λέει ο Νίκος aka AATON απ το Τορόντο του Καναδά :
Η ΕΛΛΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ
Πήγα στο καφέ Φραππέ το Σάββατο το απόγευμα, κάτι που συνηθίζω να κάνω σχεδόν κάθε μέρα, και λίγο πριν πάω στο μαγαζί για τραγούδι.
Κοίταξα γύρω μου άξαφνα σαστισμένος. Άκουσα νεανικές φωνές, να μιλάνε πεντακάθαρα Ελληνικά.

Δεν είναι προφορά αυτή παιδιών που μεγάλωσαν και ζούν χρόνια στον Καναδά, αυτά ήταν νεοφερμένα παιδιά απο την πατρίδα, δεν με γελούσαν τα αφτιά μου.
Κοίταξα τα πρόσωπα των παιδιών.. παντελώς άγνωστα. Και ήταν πολλά.. δεν ήταν ένα και δύο..
Σε έναν μικρό χώρο, όπως είναι το Τορόντο και η ελληνική παροικία της οδού Danforth, σίγουρα γνωρίζεις τα πρόσωπα όσων κυκλοφορούν εκεί, είτε τους γνωρίζεις, είτε όχι.
Τα άτομα που έβλεπα αυτή τη φορά, δεν ήταν απο εδω.
Σηκώθηκα και τους πλησίασα.
Με συγχωρείτε, έχετε έρθει πρόσφατα απο Ελλάδα;
Ναι, μόλις τρείς ημέρες, μου απάντησαν.
Πιάσαμε συζήτηση. Νέα παιδιά, μορφωμένα, πάνω στο άνθος της ηλικίας τους, πήραν των ομματιών τους και ξενητεύτηκαν, μην έχοντας στην ίδια τους την πατρίδα, πουθενά στον ήλιο μοίρα.
Απογοητευμένα, πικραμένα, δίχως χαμόγελο στα χείλη, με την αγωνία του αύριο στα μάτια, με την νοσταλγία έντονη στα πρόσωπά τους για τους δικούς τους και τον τόπο τους, με τον φόβο του αν τα καταφέρουν να μείνουν, συζητούσαν μαζί μου τα προβλήματα που τους ανάγκασαν να φύγουν απο την Ελλάδα.
Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες..

αισθάνομαι να με πνίγει μια οργή, μου θολώνει το μυαλό ένας απερίγραπτος θυμός, και δεν έχω τρόπο πως και που να ξεσπάσω..
Δεν ξέρω αν θέλω να ουρλιάξω η να κλάψω.. αισθάνομαι ανήμπορος να κάνω κάτι, και πνίγομαι ακόμη περισσότερο..
Η Ελλάδα χρειάζεται ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΠΟΤΕ τα παιδιά της. Η φυγή τους είναι η ταφόπλακά της. Μένεις και πολεμάς, δεν φεύγεις. Δεν παρατάς τη σκοπιά σου, φυλάς Θερμοπύλες..
Είδα πως γράφεται νέος επιτάφιος..
Αυτή τη στιγμή, στην πάλαι ποτέ Ελλάδα, συντελείται ένα έγκλημα, που πρότερό του δεν θυμάμαι να έγινε. Δεν την ξεπουλάνε μόνο.. Την αδειάζουν, την ξεγυμνώνουν, τις αφαιρούν το αίμα.
Το νέο, ζεστό και ζωντανό αίμα αυτών των νέων παιδιών, που τόσο έχει ανάγκη η πατρίδα μας αυτές τις ώρες, και που θα πεθάνει δίχως αυτό, της το κάνουν αφαίμαξη, διώχνοντας τα νέα παιδιά μακρυά..

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ ;

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ;

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΙ ;

Τι κάνουν; Γιατί δεν γράφουν; Γιατί δεν εξανίστανται; Γιατί δεν ξυπνάνε συνηδείσεις; Τόσο πολύ φοβούνται μη χάσουν κανένα βραβείο; Τόσο εύκολα εξαγοράστηκαν; Πουλήθηκαν δίχως να προβάλλουν καμία αντίσταση; Αυτοί ήταν λοιπόν; Ένα τσούρμο απο "τάχα" και "δήθεν";
Που είναι ο Ρίτσος.. Ο Καβάφης.. Ο Σουρρής.. Ο Παλαμάς.. ο Σολωμός, και τόσοι άλλοι;
Τώρα έπρεπε να ζούν.. Τώρα τους χρειαζόμαστε όσο ποτέ..
..γιατί, οι αστείοι και κάλπικοι σημερινοί.. μας πρόδωσαν..!!
Αυτό ξέρουν να κάνουν, αυτό ήταν ικανοί να κάνουν..
Σήμερα τη θέση τους την πήραν μικρά ανθρωπάκια..

Σοβαρά σας μιλάω.. κι αν εσείς δηλώνετε αγανακτισμένοι,

εγώ είμαι ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ…
-και πολύ μάλιστα-
Πηγη

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/07/blog-post_5914.html

Σεμίνα Διγενή: Κύριε Παπουτσή, ξέρω πως ξέρετε τους δολοφόνους του Σωκράτη Γκιόλια


Ανοικτή επιστολή της Σεμίνας Διγενή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή:
Αγαπητέ Χρήστο
θέλω να σου πω πολλά αυτόν τον καιρό, αλλά τελικά αποφάσισα να σου γράψω γράμμα. Γνωριζόμαστε πολύ καλά από την εποχή της Πλειστοκαίνου, ήτοι από τον καιρό που ήμουν ρεπόρτερ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της Πανεπιστημίου κι εσύ στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στον …
όροφο κάτω από μάς.
Η μνήμη, λένε οι νευροεπιστήμονες είναι κάτι σαν βίντεο ροής, που ”φορτώνεται” με γεγονότα, εικόνες, πρόσωπα και σκέψεις. Όταν ενεργοποιείς μια ανάμνηση, ενεργοποιείς συγχρόνως και κάποια απ αυτά που συνέβαιναν γύρω απ αυτήν, την ώρα που σχηματιζόταν..
Σε θυμάμαι λοιπόν, να μας επισκέπτεσαι συχνά στα γραφεία μας, παρέα με το Αρκούδο, για να φέρετε κομματικές ανακοινώσεις, καταγγελίες για την κρατική βία και την επάρατη δεξιά, καλέσματα σε διαδηλώσεις για την παιδεία και τα αντιλαικά μέτρα, να παρακαλάς τον Γιομπαζολιά να ”περιποιηθεί” τα κείμενα κι όταν αυτός έλειπε, τον Μπακουνάκη, την Νταιλιάνα, τη Μαυρογένη, την Παγώνη, εμένα.. Θυμάσαι; Μαχητικός και πάντα με πλήρη επαναστατική εξάρτυση, μούσια και μαλλιά και με απέχθεια ιδιαίτερη στις αυθαιρεσίες των δυνάμεων καταστολής.
Είπα ”δυνάμεις καταστολής” και το βίντεο ροής που λέγαμε πιο πριν, σε δείχνει -τριάντα τόσα χρόνια μετά- να δίνεις εντολή να ρίξουν ληγμένα δακρυγόνα σε διαδηλωτές. Σε δείχνει να θέτεις -μέσω των ΜΑΤ- σε ισχύ το σχέδιο ”Βίαιης καταστολής και διάλυσης συγκεντρώσεων” και τη χρησιμοποίηση 2.860 δακρυγόνων ..
(Χρήστο, όταν πηγαίναμε μαζί παλιά σε διαδηλώσεις, αυτοί οι φασίστες όπως τους έλεγες, δεν μας έριχναν ποτέ πάνω από 500… Άσε που τα περισσότερα τα έτρωγε ο Καραμπελιάς!) Πολύ αίμα παλιέ μου φίλε, πολλά ανοιγμένα κεφάλια και σπασμένα πλευρά και πολύ προκλητικές οι δηλώσεις σου μετά. Αν αυτό συνέβαινε τότε, που φορούσες το αμπέχωνο, τα γένια σου ήταν μαύρα και σου είχε ο Λαλιώτης υπόκρουση τα Κάρμινα Μπουράνα, φαντάζεσαι πώς θα αποκαλούσες τον αρμόδιο υπουργό; Εσύ λοιπόν, Υπουργέ μου όχι μόνο αιματοκύλισες τις Τετάρτες του Συντάγματος, αλλά σε πληρώσαμε και ακριβά για να μας δείρεις. Πάνω από 1.100.000 ευρώ ΜΑΣ κοστίζει, για να φροντίσεις ΕΣΥ να κυλήσει το αίμα των διαδηλωτών.
Όμως παρασύρθηκα, άλλο είναι το θέμα μου σήμερα,για άλλο αίμα θέλω να σου μιλήσω. Για το αίμα του Γκιόλια. Ξέρω ότι ξέρεις. Σχεδόν όλοι ξέρουμε ότι ξέρεις. Ξέρεις και το ποιός έδωσε την εντολή και ποιοί ήταν οι εκτελεστές του. Και ο προκάτοχός σου ήξερε.
Άκου Χρήστο, δεν σκοπεύω μ αυτό το κομμάτι να υπερασπιστώ τον Γκιόλια, παραμονή του ετήσιου μνημοσύνου του. Θέλω όμως να ξέρω, θέλω να μου πεις την αλήθεια. Ποιός τον ήθελε νεκρό και γιατί; Ήταν πολιτικός, δημοσιογράφος, επιχειρηματίας, ποιός διάολος ήταν; Για ποιό λόγο του έκλεισαν το στόμα; Γιατί ένα χρόνο τώρα δεν μιλάει κανείς; Ποιός απαιτεί αυτήν την ομερτά; Οι έρευνες και του Χρυσοχοίδη και οι δικές σου (άν έγιναν ποτέ..) πού οδήγησαν; Πόσα τηλέφωνα έπεσαν κι από πού, για να κλείσει το θέμα πριν καν ανοίξει;
Χρήστο, πρέπει να ξέρεις ότι λέγονται πολλά για τον τρόπο διεξαγωγής αυτών των περίφημων ”ερευνών”. Όσοι σε υπερασπίζονται λένε πως έιναι πολύ θολό το τοπίο για να μπορέσεις να βρεις άκρη και παραείναι τοξικό το θέμα για να ”ανοίξει”. Άλλοι πάλι θεωρούν ότι εκτελείς υπάκουα, εντολές σιωπής (όχι απαραίτητα από πολιτικά κέντρα)..
Νάτο πάλι το βίντεο ροής .. Σε δείχνει να κρατάς σε πορεία, τη ματωμένη σημαία του Πολυτεχνείου κι εμένα να σε φωτογραφίζω.
Στο όνομα αυτής της σκηνής, μπορείς να πεις την αλήθεια; Γιατί σου είπα, ξέρω ότι ξέρεις. Σκότωσε το Σωκράτη, αυτός που νομίζω;
Υ.Γ. αν ποτέ μου πεις την αλήθεια, θα λυπηθώ μόνο για ένα πράγμα, που δεν θα την ακούσει από το στόμα σου ο συνάδελφος μου, που τα παλληκάρια σου φρόντισαν με μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης, να χάσει την ακοή του.
Το τελευταίο πράγμα που άκουσε, ήταν εκείνο το δικό μας σύνθημα ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.. Δεν το θυμάσαι όμως, ε;

http://kostasxan.blogspot.com/2011/07/blog-post_6093.html

Φτάσαμε και στο τελικό στάδιο του εγκληματικού σχεδίου που είναι η πώληση της δημόσιας περιουσίας

Ο τραπεζίτης Τρισέ υποστηρίζει λοιπόν πως ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα είναι να “αγοράζει” κρατικά περιουσιακά στοιχεία από τις “πληγείσες” χώρες, παρέχοντας τα αναγκαία κεφάλαια και “επενδύοντας” στα περιουσιακά αυτά στοιχεία. Μας λέει δηλαδή ο καλός αυτό τραπεζίτης, πως οι καταχρεωμένες χώρες πρέπει να εξαναγκαστούν να πωλήσουν την δημόσια περιουσία τους στον ιδιωτικό τομέα. Να πουλήσουν πραγματική και απτή περιουσία με αντάλλαγμα χαρτάκια, δηλαδή τα “κεφάλαια” που θα επενδυθούν. Δίνουν κομφετί και παίρνουν δημόσιες επιχειρήσεις, δηλαδή διώρυγες, λιμάνια, δρόμους, νοσοκομεία, αεροδρόμια, εταιρίες πετρελαίου και αερίου και φυσικά δημόσια γη.

Από την αρχή αυτής της άσχημης περιπέτειας έγραψα πως ο τελικός στόχος όλων αυτών των απίστευτων που ζούμε, είναι η πραγματική περιουσία του δημοσίου. Του κάθε δημοσίου και όχι μόνο του ελληνικού. Ετσι έκαναν αυτοί οι νομάδες του χρηματοπιστωτικού τομέα όπου πήγαν. Επιδίωξαν να βάλουν στο χέρι πραγματική δημόσια περιουσία με αντάλλαγμα τα χαρτιά πόυ οι ίδιοι εκτυπώνουν και τα εμφανίζουν ως χρήματα.
Καταχρεώνουν τις χώρες για να τρομοκρατούν τους λαούς ώστε όταν οι πουλημένες κυβερνήσεις παρουσιάζουν στον λαό ως λύση την πώληση δημόσιας περιουσίας, οι λαοί τρομοκρατημένοι να την αποδέχονται.
Εχω επίσης γράψει και άλλες φορές πως ο απάνω όροφος των διεθνών τραπεζιτών ΔΕΝ θέλει χρήματα. Τι να τα κάνει; Αφού αυτοί είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του χρήματος. Του κάθε “εθνικού” νομίσματος.
Το χρήμα εξάλλου δεν έχει αξία. Δεν έχει πραγματική αξία καμμία. Γι’ αυτό οι διεθνείς τραπεζίτες, με τον Τρισέ τους, θέλουν δημόσια περιουσία. Πραγματική περιουσία. Οχι πέτσινη. Το χρήμα, το νόμισμα, είναι μια υπόσχεση. ΥΠΟΣΧΕΣΗ απλώς. Οχι πραγματικός πλούτος. Το χρήμα είναι μια υπόσχεση οτι “μπορεί” να μετατραπεί σε πραγματικό πλούτο. (αλλά μπορεί και να απαξιωθεί εντελώς). Γι’ αυτό το τελικό ζητούμενο είναι πάντα ο πραγματικός πλούτος. Η δημόσια περιουσία.
Φτάνουμε δηλαδή στο τελικό στάδιο όλων αυτών των τραγικών και προδοτικών μεθοδεύσεων: την πώληση περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου σε εξευτελιστικές τιμές. Πώληση που φυσικά και δεν θα μας σώσει από το “πέτσινο” χρέος.
Απλώς θα μας στερήσει ως λαό από την περιουσία εκείνη που είναι χρήσιμη στην κοινωνία, στο κοινωνικό κράτος, και που σαν τον κοινό πλούτο πρέπει να απολαμβάνουμε όλοι μας. Θα μας στερήσει από την κοινή περιουσία εκείνη που είναι το πολύτιμο στοιχείο για να ξαναβάλει κάποια μέρα την χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.
Για την δημόσια περιουσία γίνονται όλα.
Και το δημόσιο χρέος είναι εργαλείο να αλλάξει ιδιοκτήτη αυτή η περιουσία.

Ιδού το ΠΑΡΑΝΟΜΟ εργαλείο που θα χρησιμοποιηθεί για να αλλάξει χέρια η περιουσία του ελληνικού λαού.
1.
http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1521216&nt=103
2. http://www.epikaira.gr/content/files/Efarmostikos_nomos_sxolia1.pdf

Θραξ Αναρμόδιος

ΥΓ. Ενα δημόσιο δεν θα έπρεπε να βρίσκεται ΠΟΤΕ στην ανάγκη να δανειστεί. Διότι ένα δημόσιο ΔΕΝ είναι επιχείρηση να χρειάζεται να πάει στην τράπεζα για να πάρει δάνειο. Ενα δημόσιο θα έπρεπε να είναι ο ιδιοκτήτης, ο διαχειριστής και ο εκδότης του νομίσματός του. Και θα μπορούσε έτσι να κάνει ΚΑΘΕ πληρωμή και ΚΑΘΕ αναπτυξιακή επένδυση, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ. (τους μισθούς και τις συντάξεις με τους οποίους μας τα έχουν κάνει καρπούζια).
Ενα δημόσιο, όντας ο ιδιοκτήτης του νομίσματός του, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΥΛΛΕΓΕΙ ΦΟΡΟΥΣ.
Το ξαναλέω: Ενα δημόσιο, εφόσον είναι ο ιδιοκτήτης του νομίσματός του, ουσιαστικά ΔΕΝ έχει καμμία ανάγκη να μαζεύει φόρους.
Ενα δημόσιο, μόνο οταν πρόκειται να κάνει διεθνείς συναλλαγές, εκείνες οι οποίες γίνονται δηλαδή σε νόμισμα άλλο από το δικό του, είναι αναγκασμένο να βρει τρόπο να εξασφαλίσει τα ποσά που απαιτούνται σε αυτό το ξένο νόμισμα, με κάποιο τρόπο. Ο οποίος τρόπος και πάλι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ο δανεισμός.
Εχουμε φτάσει εδώ που έχουμε φτάσει επειδή η Τράπεζα της Ελλάδος δεν ήταν ποτέ “της Ελλάδος”, η Εθνική Τράπεζα δεν ήταν ποτέ “εθνική” και ο ιδιοκτήτης της δραχμής ΔΕΝ ήταν ποτέ το ελληνικό δημόσιο αλλά οι ιδιώτες που κρύβονται πίσω από το ΔΣ της Τράπεζας της Ελλάδος. Οπως και οι εκδότες του ευρώ είναι οι ιδιώτες που κρύβονται πίσω από το ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τον Τρισέ τους.
Εν ολίγοις αυτό που ζούμε είναι η απόλυτη εκδοχή του μαφιόζικου και γκανγκστερικού χρηματοπιστωτικού και αεριτζίδικου καπιταλισμού. Δεν είναι κάν καπιταλισμός. Είναι μια διεθνής εγκληματική συμμορία που ληστεύει λαούς και έθνη, εξαγοράζοντας τα πολιτικά συστήματα των χωρών (είναι όλοι πουλημένοι) και τρομοκρατώντας τους λαούς με το δημόσιο χρέος.
olympia
 
http://greeknation.blogspot.com/2011/07/blog-post_2867.html

Αυτές είναι οι αμοιβές των Παπανδρέου - Πάγκαλου - Βενιζέλου

Τη στιγμή που οι μισθωτοί χάνουν, κατά μέσον όρο 400 ευρώ το μήνα εδώ και ένα χρόνο, ελέω Μνημονίου, οι ανώτατοι άρχοντες είδαν μόνο κατά 12% μείωση των εξόδων παράστασης, δηλαδή μια μηνιαία περικοπή του «εξωφρενικού» ποσού των 190 ευρώ!

Η prionokordela. ανοίγει το φάκελο των παχυλών αμοιβών όλων αυτών που μας ζητάνε κι άλλες θυσίες, κι άλλες περικοπές, κι άλλο σφίξιμο στο ζωνάρι… Βουλευτές, υπουργοί, υφυπουργοί, υπάλληλοι Βουλής, πρωθυπουργός, όλοι ευνοημένοι και όλοι στις δικές μας πλάτες!
Ας μιλήσουν, λοιπόν, οι αριθμοί… Γιατί, λεφτά υπάρχουν, αλλά, όπως φαίνεται, τα μοιράζονται μόνο μεταξύ τους…

O αγαπημένος μας, λοιπόν, πρωθυπουργός, παίρνει τη βουλευτική αποζημίωση 7.000 ευρώ, προσαυξημένη κατά 40% ως έξοδα παράστασης, δηλαδή 2.800 ευρώ ή πιο σωστά 2.460 ευρώ μετά την περικοπή του 12%. Συνολικά, λοιπόν, λαμβάνει περίπου 9.460 ευρώ το μήνα ή περίπου 113.500 ευρώ ετησίως!
Μείνατε άφωνοι; Αφού το έλεγε ο άνθρωπος «λεφτά υπάρχουν»… Απλά, είχε παραλείψει να μας πει το «μόνο για μένα»…

Και συνεχίζουμε με τα «εκλεκτά» παιδιά της Αντιπροεδρίας…
Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, που έχουν και τη βουλευτική ιδιότητα, λαμβάνουν τη βουλευτική αποζημίωση 7.000 ευρώ μηνιαίως, με προσαύξηση 30% για τον αντιπρόεδρο και 20% για τους βουλευτές ως έξοδα παράστασης. Συνεπώς, ένας υπουργός ή υφυπουργός-βουλευτής λαμβάνει μηνιαίως 8.230 ευρώ ή περίπου 98.760 ευρώ ετησίως, ενώ ο αντιπρόεδρος λαμβάνει 8.900 ευρώ μηνιαίως ή περίπου 106.800 ευρώ ετησίως.

Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος μιλάει για «στρατιωτική πειθαρχία και είναι αντιπρόεδρος και υπουργός, παίρνει διπλό μισθό δηλαδή; 17.130 το μήνα ή 205.560 το χρόνο;
Όσο για το έτερον ήμισυ της Αντιπροεδρίας, έχουμε μια απορία μόνο… Πως τα φάγαμε μαζί, κύριε Πάγκαλε και όσα εσείς βγάζετε το μήνα, εμείς οι υπόλοιποι τα βγάζουμε το χρόνο;


www.prionokordela.gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/07/blog-post_4353.html

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ποιοί ελέγχουν πλέον την Τράπεζα της Ελλάδος

Ποιοί είναι οι ιδιώτες που σε καθεστώς… ανωνυμίας ελέγχουν την κεντρική τράπεζα της χώρας;
ΚΡΙΝΩ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ
Δικαίωμα ψήφου στις γενικές συνελεύσεις των μετόχων της Τράπεζας της Ελλάδος αποκτούν και ξένοι μέτοχοι της κεντρικής τράπεζας της χώρας, με μια τροποποίηση του καταστατικού που εγκρίθηκε (ΑΡΘΡΟ 14, στοιχείο α’ ) κατά τη γενική συνέλευση της 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 .

4. Άρθρο 14 στοιχ. α΄

ΙΣΧΥΟΝ:

(μη δικαιούμενοι να ασκήσουν τα δικαιώματα μετόχων στη Γενική Συνέλευση)

α΄) Οι μη έχοντες την ελληνικήν υπηκοότητα.

ΠΡΟΤEΙΝΟΜΕΝΟΝ:

(μη δικαιούμενοι να ασκήσουν τα δικαιώματα μετόχων στη Γενική Συνέλευση)

α΄) Οι μη έχοντες την ελληνικήν υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Από την ίδρυση της ΤτΕ 1928, υπήρχε αυτή η ρήτρα διασφάλισης του Εθνικού Ελέγχου εφόσν έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να εκδίδει χρήμα. Μεχρι και την αλλαγή στο καταστατικό προβλέπονταν ότι δεν δικαιούνται ψήφο «οι μη έχοντες την ελληνικήν υπηκοότητα» !!!

Μην μπερδευόμαστε. Η ΤτΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ! Είναι μια Ανώνυμη Εταιρία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, στην οποία η συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ 9% !

Επιπλέον προβλέπεται ότι η Συμ. Του Ελλ. Δημοσίου δεν μπορεί να ξεπερνά το 1/3 του συνόλου των μετοχών !!! δλδ το ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΤτΕ !!!

Με ανησύχισε ο Παγωτατζης πριν 10 μέρες σε ένα «προσωπικό» σχόλιο/ερώτημά του σχετικά με τον χρυσό της Ελλάδος.. « που βρίσκεται τώρα, και τι κινήσεις έχουν γίνει από εισόδου μας σε Μνημόνιο. Που βρίσκεται σε φυσική μορφή και όxι σε χαρτιά και SKR’s»

Πριν 2 μέρες έκανα και ένα δημόσιο ερώτημα. « μπορεί το Ελληνικό Κράτος να απαιτήσει και να διεξαγάγει Ελεγχο στην ΤτΕ ? ΝΑΙ – ΟΧΙ»

Η απάντηση είναι ένα ΞΕΡΟ – ΟΧΙ

ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΗΣΤΙΚΕ ΤΩΡΑ! ΑΥΤΗ Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ?

ΔΙΟΤΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ, ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΧΕΡΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤτΕ !! ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ !!!!

Ποια είναι η αλλαγή στο καταστατικό ?

Δεν έχουν δικαίωμα ψήφου «οι μη έχοντες την ελληνικήν υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Eνωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου»

Με λίγα και απλά λόγια έχουν λόγο 27 Χώρες της ΕΕ, συν Νορβηγία, συν Ισλανδία συν το #2 κατσάβραχο και ξεπλυματικό Λιχτενστάϊν !

Με πιο απλά και κατανοητά λόγια μαζεύουν το απαραίτητο κατά νόμο ποσοστό και

ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ. Από τον ορισμό διοικητή μέχρι κάθε απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης ΕΠΙΣΗΜΑ !!! οι ΞΕΝΟΙ !

Ποιος γνωρίζει του Μετόχους της ΤτΕ εκτός το Ελληνικό Δημόσιο το οποίο είναι και το μόνο που κοινοποιείται και ξεπερνα΄το 5% !!! ?? ΚΑΝΕΙΣ !

Που είναι το μετοχολόγιο?

Δλδ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΜΙΚΡΙΜΕΤΟΧΟΙ <5% Θα ΕΛΕΧΓΟΥΝ

- ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

- ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΧΡΥΣΟΥ !!

- ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΖΤΗΜΑΤΟΣ

- ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

- ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!

- ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ !!!

- ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΗΝΟΝΙΩΝ

- ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ και ΔΙΕΚΠΕΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ!!!!

- κλπ κλπ

Ένα μικρό ιστορικό της ΤτΕ

Ιδρυση 1928 με απόφαση της Κοινωνίας των Εθνών, πήρε το προνόμιο της έκδοσης χρήματος από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ( το είχε από 1841!-ίδρυσή της ).

Το Κεφάλαιο ( 9 εκκ Λίρες ) το έδωσαν «Κεφαλαιούχοι»-Τραπεζίτες από Λονδίνο και Ν. Υόρκη ! άρα δημιουργήθηκε με Χρήμα Πιστωτών !! χαχααααα

ΓΙΑΤΙ δημιουργήθηκε η ΤτΕ από τους αλλοδαπούς Πιστωτές-Τραπεζίτες?

Δημήτρης Λαμπράκης-εκδότης… πρότεινε δημόσια (μέσω του «Οικονομικού Ταχυδρόμου») να αφαιρεθεί το εκδοτικό προνόμιο από την Εθνική !! ( μην το κουράσω διαβαστε ! ) ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ !!!! - Εθνική η οποία και αυτή είχε ιδρυθεί με Ξένα Κεφάλαια ( και Ρόθτσιλντ! ).

Κλείνοντας την Κυριακάτικη αναστάτωσή σας… θέλω ΟΛΟΙ να σκεφτούμε ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ του Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου γνωστού και ως ΓΑΠ.

Θέλω ΟΛΟΙ, είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν μαζί μας να ανοίξουν τα μάτια και το μυαλό τους και να ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ. Μια Χώρα, μια Πατρίδα την οποία ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ με κάθε θεμιτό, αθέμιτο, νόμιμο, ηθικό ή και παράνομο τρόπο σε ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ !

Αυτή την Πατρίδα. Την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ και αυτή΄των παιδιών μας.

Τα ερωτήματα ΠΟΛΛΑ και προς ΟΛΟΥΣ εντός Βουλής…..

Φίλε Παγωτατζή απάντησα στο ερώτημα σου??

ΠΠ



Οικονομικά στοιχεία της ΤτΕ από τον Ισολογισμό του 2010, σε €

Οικονομικά μεγέθη 2010 2009

Χρυσός και απαιτήσεις σε χρυσό 5.005.114.533 3.633.315.395

Απαιτήσεις έναντι του ΔΝΤ 908.925.790 947.530.824

Απαιτήσεις έναντι Γενικής Κυβέρνησης 200.915.553 270.390.666

Δάνεια προς Πιστωτ. Ιδρ. Ευρωζών. 97.668.800.000 49.655.100.000

Συμμετοχή στην ΕΚΤ* 468.140.047 435.391.713

Απαιτήσεις από ΕΚΤ** 1.131.910.591 1.131.910.591

Καθαροί τόκοι (έσοδα) 825.890.005 766.668.842

Καθαρά Κέρδη χρήσεως 190.452.292 228.160.613

Τραπεζογραμμ. σε κυκλοφορία 21.748.281.800 20.886.044.900

Λογ/σμός Ειδικών Τραβηχ. Δικ. ΔΝΤ 905.348.233 851.675.401

Καθαρές υποχρ. από υπόλ. target-2 87.088.090.137 49.036.062.655

Προβλέψεις επισφαλειών 2.385.419.686 1.953.462.075

Ίδια Κεφάλαια 815.444.326 805.307.786

* Στο Κεφάλαιο, τα αποθεματικά και τις προβλέψεις

** Από τη μεταβίβαση συναλλαγματικών διαθεσίμων

Πηγή: ΤτΕ

Αποθέματα χρυσού σε τόνους και ποσοστό του στα συνολικά συναλλαγματικά αποθέματα ορισμένων χωρών.

Χώρα 2000 2010 Μερίδιο σε %

Η.Π.Α. 8.137,9 8.133,5 72,1

Γερμανία 3.468,6 3.402,5 67,4

Ιταλία 2.451,8 2.451,8 66,2

Γαλλία 3.024,6 2.435,4 65,7

Κίνα 395,0 1.054,1 1,5

Ελβετία 2.419,4 1.040,1 15,1

Ιαπωνία 763,5 765,2 2,7

Ρωσία 384,4 726,0 5,7

Ινδία 357,8 557,7 7,4

Πορτογαλία 606,7 382,5 79,6

Μ. Βρετανία 487,5 310,3 15,6

Τουρκία 116,3 116,1 5,6

Ελλάδα 132,6 111,7 76,5

Πηγή: Wikipedia

(κλικ στις εικόνες για λεπτομέρειες)

 
 


1. Άρθρο 2 στοιχ. δ΄

ΙΣΧΥΟΝ

Ασκεί την εποπτεία των πιστωτικών ιδρυμάτων και άλλων επιχειρήσεων και οργανισμών του χρηματοπιστωτικού τομέα της οικονομίας, σύμφωνα με το άρθρο 55Α του παρόντος.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ
Ασκεί την εποπτεία των πιστωτικών ιδρυμάτων και άλλων επιχειρήσεων και οργανισμών του χρηματοπιστωτικού τομέα της οικονομίας, καθώς και των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με το άρθρο 55Α του παρόντος.
olympia
 
http://greeknation.blogspot.com/2011/07/blog-post_2782.html

Ω ναι! Είμαστε στον ΠΑΤΟ του βαρελιού ως κοινωνία!


Πείτε μου μια χώρα της Ευρώπης, όπου υπουργός της κυβέρνησης θα έλεγε αυτά που είπε ο Λοβέρδος χθές στο κανάλι του ΔΝΤ και δεν θα είχε γυρίσει ανάποδα το σύμπαν!

Είναι δυνατόν; Το άτομο μας την λέει στα μούτρα κι εμείς αντί για τις πλατείες πάμε ...παραλίες!

Η μέγιστη παρακμή. Ο πάτος..



 
http://logioshermes.blogspot.com/2011/07/blog-post_867.html

Ε.Βασιλάκος: "Βελτίωσαν την κλίση, κατέστρεψαν τις επιδόσεις του 214"!

Ισχυρισμούς που αν αποδειχθούν αληθiνοί θα πρέπει να ξεκινήσουν να δουλεύουν υπερωρίες Ειδικά Δικαστήρια και Ναυτοδικεία διατύπωσε στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής ο πρώην επικεφαλής της ΓΔΑΕΕ Ευάγγελος Βασιλάκος, σύμφωνα με τους οποίους η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και το Π.Ν. το 2010 παρέλαβαν "σακατεμένο", με σαφώς πιο μειωμένες επιδόσεις από αυτές που ανέφεραν οι προδιαγραφές, το υποβρύχιο Type 214, το S120 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ.

Δηλαδή το υποβρύχιο S120 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, πέρα από τα γνωστά προβλήματα που είχε με την κλίση, το λογισμικό του συστήματος ISUS, το περισκόπιο που έμπαζε νερά και το σημαντικότερο όλων την αυξημένη ηχητική υπογραφή του, όταν έγινε προσπάθεια να επιλυθεί το πρόβλημα της κλίσης, υπέστη (;) την μεγαλύτερη ζημιά για την οποία μέχρι την περασμένη εβδομάδα δεν είχε μιλήσει κανείς: Μειώθηκαν οι επιδόσεις, μέιώθηκε η εμβέλεια του υποβρυχίου και αυτό σημαίνει ότι μειώθηκαν οι επιδόσεις του σε όλα τα πεδία: Εν καταδύσει και σε ανάδυση, καθώς οι παρεμβάσεις που του έγιναν αύξησαν το βάρος του!

Τουλάχιστον αυτό υποστήριξε ο πρώην γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ Ε.Βασιλάκος, θέλοντας να τονίσει ότι η παραλαβή του υποβρυχίου έγινε παρά το γεγονός ότι δεν είχαν επιλυθεί σημαντικά προβλήματα. Αλλά όταν αναφέρεται σε μείωση της εμβέλειας του υποβρυχίου, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, γιατί δεν μιλάμε ούτε για κλίση που εμφανίζεται υπό κάποιες συνθήκες κυματισμού, ούτε καν για την ηχητική του υπογραφή, κάτι το οποίο ναι μεν είναι κρίσιμο, αλλά αν καιρώ μπορεί να αναπτυχθούν τακτικές που να μειώνουν τα δυσμενή αποτελέσματα.

Μιλάμε για μείωση της εμβέλειας άρα και σημαντική απομείωση των δυνατοτήτων του όπλου. 

Και το υποβρύχιο παρ’όλα αυτά παρελήφθη! Εδώ έχουμε δύο τινά: Ή ο Ε.Βασιλάκος λέει ψέματα ή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, δηλαδή οι Ε.Βενιζέλος και Π.Μπεγλίτης και φυσικά η ηγεσία του Π.Ν. διέπραξαν απιστία και ζημίωσαν το δημόσιο.

Καλώς ή κακώς, μέσος δρόμος δεν υπάρχει ούτε για τον έναν ούτε για τον άλλο. Διότι άλλο οι κρίσεις και οι εκτιμήσεις του Ε.Βασιλάκου για το αν κάνει ή δεν κάνει το Type 214 για το Αιγαίο και άλλο το αντικειμενικό γεγονός ότι στην προσπάθεια αποκατάστασης του προβλήματος της κλίσης αυξήθηκε το βάρος και μειώθηκε εξ αυτού η εμβέλεια του όπλου!

Π.χ. αντί να πάει στην Κύπρο, πάει με το ζόρι μέχρι το Καστελόριζο! Αν είναι έτσι κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν στον εισαγγελέα. Αν δεν είναι έτσι, πρέπει να λογοδοτήσει για ψευδορκία ο Ε.Βασιλάκος.

Ο οποίος πολλάκις επιτέθηκε στον Ε.Βενιζέλο και για τα 300 εκατ. Ευρώ που έδωσε στην HDW και για τα 117 εκατ. Ευρώ των υλικών των 209 που δεν ακσυγχρονίστηκαν, αλλά και για κάποια 18 εκατ. Ευρώ τα οποια γλίτωσαν οι TKMS/HDW από ρήτρες και «Έκαναν ολόκληρο νόμο (σ.σ. ο νόμος Βενιζέλου) για να μην πληρώσουν οι Γερμανοί τα 18 εκατ. ευρώ».
Το ότι το είπε ο Ε.Βασιλάκος δεν σημαίνει ότι είναι έτσι. Αλλά το ζήτημα είναι τεράστιο και πρέπει να ερευνηθεί άμεσα.

Ας δούμε το λέει ο Ε.Βασιλάκος στην κατάθεσή του:  

ΜΑΡΤΥΣ (ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ): …το υποβρύχιο έπρεπε να παραδοθεί –αν δεν κάνω λάθος- στις 24 Σεπτεμβρίου 2005. Προσέξτε τώρα τι γίνεται. Κάπου στην κατάθεσή μου σας λέω ότι οι πραγματικές εργασίες ξεκίνησαν περί το 2003 και αφού έχει προηγηθεί η Σύμβαση του 2002 και η ιδιωτικοποίηση των ΕΝΑΕΕ.

Ξεκινούν, λοιπόν, το Μάιο του 2005 να κάνουν δοκιμές εν πλω. Οι δοκιμές χωρίζονται σε δοκιμές εν όρμω και σε δοκιμές εν πλω.

Ξεκινούν το Μάιο του 2005, ενώ σε τέσσερις μήνες παραδίδουν, να κάνουν δοκιμές. (…) Ανεβαίνει στην επιφάνεια, βρίσκει πολύ άσχημο καιρό και παίρνει κλίση. Πήρε, όντως, μεγάλη κλίση. Τώρα, δεν ξέρω να σας πω αν ήταν 45 μοιρών, 67 μοιρών, ό,τι και να λένε.

Οι κανονισμοί ασφαλείας του γερμανικού ναυτικού επιβάλλουν να σταματήσει αμέσως η δοκιμή. Σταματά, λοιπόν, ο καπετάνιος τη δοκιμή και γυρίζει το καράβι στο λιμάνι. Από εκεί και πέρα, απ’ αυτό το περιστατικό, για το οποίο σας επαναλαμβάνω έβγαλε κλίση το υποβρύχιο, αρχίζει όλο το πανηγύρι, δηλαδή «γέρνει το υποβρύχιο», «έχει κατασκευαστικό λάθος», κλπ. Έχετε ακούσει πολύ ωραία πράγματα εδώ στην Επιτροπή περί αυτού, έτσι δεν είναι;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΕΡΝΕΣΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ: Ποιοι το λένε αυτό το πράγμα;
 

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βασιλάκος): Η ελληνική πλευρά το λέει.
 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΕΡΝΕΣΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ: Το Ναυτικό ήταν εκεί όταν έγινε, έτσι;
 

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βασιλάκος): Ναι, ναι. Η ελληνική πλευρά…
 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΕΡΝΕΣΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ: Το Πολεμικό Ναυτικό δηλαδή!
 

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βασιλάκος): Η ελληνική πλευρά έλεγε ότι το υποβρύχιο γέρνει.
 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΕΡΝΕΣΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ: Του Ναυτικού.
 

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βασιλάκος): Μη μου το λέτε έτσι.
 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΕΡΝΕΣΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί; Θα πάτε για προδοσία; Σας το λέω.
 

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βασιλάκος): Όχι, όχι. Θέλω να είμαι διακριτικός.
 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΕΡΝΕΣΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ: Ποιοι το λένε; Οι δημοσιογράφοι το λένε; Για να καταλάβουμε εδώ πέρα, αλλιώς…
 

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βασιλάκος): Σας λέω, η ελληνική πλευρά. Δεν υπάρχει θέμα δημοσιογράφων. Ας το πούμε έτσι, δηλαδή η ελληνική πλευρά. Εάν θέλουν όλοι αυτοί που θέλουν, να έρθουν να σας καταθέσουν τι έλεγαν τότε, τι έλεγαν μετά, τι έλεγαν πιο μετά, για να συνεννοηθούμε κάποτε. Εγώ, όπως μπορώ, θα σας βοηθήσω. Το Μάιο, λοιπόν, παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα το υποβρύχιο και το Σεπτέμβριο έπρεπε να παραδώσει. Του δίνει το δικαίωμα η Σύμβαση να παραδώσει ένα χρόνο μετά, δηλαδή το Σεπτέμβριο του 2006.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΕΡΝΕΣΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Υπουργός σας ήταν ενήμερος για όλη αυτήν την υπόθεση, ναι ή όχι;
 

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βασιλάκος): Τώρα με φέρνετε σε δύσκολη θέση.
 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΕΡΝΕΣΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό κοιτάμε τώρα εμείς! Τι να κοιτάξουμε;
 

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βασιλάκος): Ήταν ενήμερος. Φυσικά και ήταν ενήμερος.
 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΕΡΝΕΣΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ: Ήταν συνεχώς ενήμερος
γι’ αυτήν την ιστορία από εσάς; Τον ενημερώνατε;
 

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βασιλάκος): Από μένα; Φυσικά, κύριε Χαραλαμπόπουλε και το λέω άπαξ και για όλους τους συναδέλφους σας. Σε κάθε στάδιο των διαπραγματεύσεων ενημέρωνα τον κ. Μεϊμαράκη. Ήταν ενήμερος. Τώρα, για τις πράξεις του είναι εκείνος υπεύθυνος…
 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΕΡΝΕΣΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ: Σας ρώτησα αν ήταν ενήμερος.
 

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βασιλάκος): Βεβαίως.
 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΕΡΝΕΣΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν σας ρώτησα τίποτα άλλο.

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βασιλάκος): Εγώ σας διαβεβαιώ ότι ήταν. Τον ενημέρωνα εγώ προσωπικά.
Εν πάση περιπτώσει, ξεκινήσαμε τις διαπραγματεύσεις. Οι Γερμανοί ήρθαν στις διαπραγματεύσεις με τον αέρα ότι το υποβρύχιο το παίρνουμε. Πώς είχαν αυτήν την εντύπωση, δεν το ήξερα, δεν με αφορούσε. 


Εάν πάρετε τα Πρακτικά των Επιτροπών και τις διαταγές συγκρότησης που τις υπέγραφα εγώ, θα δείτε ότι οι διαταγές του Αυγούστου, οι διαταγές συγκρότησης επιτροπών, είχαν χρονική διάρκεια μία εβδομάδα και ένα αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης, τις προβλέψεις του άρθρου 26 που προβλέπει την απόρριψη του υποβρυχίου. Το υποβρύχιο, μέχρι τις 15-20 Σεπτεμβρίου απορρίπτονταν, διότι δεν πληρούσε αν διαβάσετε το σχετικό άρθρο της απόρριψης …

ΜΑΡΤΥΣ (ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ): (…) Για να μη σας τα πολυλογώ, η 30η Σεπτεμβρίου του 2006 είναι μία κρίσιμη ημερομηνία, καθώς υποτίθεται ότι παραδίδουν το υποβρύχιο. Το υποβρύχιο δεν παραδόθηκε επίσημα ποτέ με τον τρόπο που έπρεπε να γίνει και εμείς, σαν ελληνική πλευρά, δεν αποδεχθήκαμε αυτό το πράγμα, ότι δεν έγινε παραλαβή ποτέ. Αυτό σας είπα στην κατάθεσή μου. Η απάντηση ήταν ««δεν έχετε παραδώσει το υποβρύχιο σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 4 «Προδιαγραφές, κανόνες και κανονισμοί».

Τώρα, θα μπούμε σε πολύ τεχνικά ζητήματα. Είχαν επηρεαστεί οι τεχνικές προδιαγραφές. Είχε περιοριστεί η ακτίνα δράσης του υποβρυχίου, είχε μεγαλώσει το βάρος του υποβρυχίου και αυτό παραπέμπει ευθέως στις τεχνικές προδιαγραφές προ του 1998, της πρώτης υπογραφής της Σύμβασης. 

Γι’ αυτό έχει σημασία να δει κανείς και την υπογραφή της Σύμβασης του 2000.
Με απλά λόγια, λοιπόν, να σας πω ότι το Ναυτικό δεν ήθελε τόσο βαρύ υποβρύχιο. Αυτό έχει εκτόπισμα 1.800 τόνους. Αυτά που σας λέω είναι από έγγραφα που έχω διαβάσει, δεν είμαι ναυπηγός. 

Ήθελαν ένα υποβρύχιο εκτοπίσματος 1.400-1.500 τόνων, όσο δηλαδή τα τύπου 209 του 1972. Τελικά, τους βγήκε εκτόπισμα 1.800 τόνων. Και είναι τόσο δύσκολο να πει κάποιος την αλήθεια στον ελληνικό λαό; Επειδή άκουσα διάφορες ανακρίβειες, σας λέω ξανά ότι αυτό το υποβρύχιο μπορεί και να είναι μια χαρά για τον ωκεανό, αλλά όχι για το Αιγαίο. Ας το πει το Ναυτικό. Η δική μου η άποψη, αυτή που σας λέω…

ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΕΡΝΕΣΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτή η αλλαγή έγινε το Σεπτέμβριο του 2006;
 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΡΑΝΤΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, θα έλεγα να μην καταγραφεί αυτό στα Πρακτικά.
 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ευτύχιος Δαμιανάκης):  Συμφωνώ να μην καταγραφεί.
 

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βασιλάκος): Ναι, εντάξει. Προφανώς…
 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΡΑΝΤΗΣ: Για όλους εθνικής σκοπιμότητας και μόνο, επειδή αυτά τα Πρακτικά θα δημοσιοποιηθούν, αυτό να διαγραφεί, παρακαλώ, από τα Πρακτικά, εάν συμφωνούν και οι συνάδελφοι.
 

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βασιλάκος): Το αποσύρω εγώ, κύριε Βουλευτά.
 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ευτύχιος Δαμιανάκης):  Το τμήμα αυτό που αναφερόταν στη χωρητικότητα και το Αιγαίο…
 

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, με συγχωρείτε! Όχι! Να το κρίνουμε στο τέλος! Ο κ. Βασιλάκος το λέει! Δεν το λέει το Πολεμικό Ναυτικό! Έχει το δικαίωμα να κρίνει ο κ. Βασιλάκος από την εμπειρία του. Δεν σημαίνει ότι είναι γνώμη της Επιτροπής! Να καταγραφεί στα Πρακτικά, γιατί είναι ένα βασικό στοιχείο!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ευτύχιος Δαμιανάκης): Κύριε Βαρβιτσιώτη, ακούστε. Είναι προφανές ότι αυτό το λέει ο μάρτυρας, αλλά θα αποδεχθώ αυτό που λέτε, δηλαδή να το αποφασίσουμε μόνοι μας στο τέλος.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ: Θα ήθελα να τοποθετηθώ κι εγώ για το πρόβλημα που προέκυψε. Θέλω να πω το εξής: Στο τέλος να δούμε τι θα κάνουμε. Διότι υπάρχει και ένα ερώτημα. Κάποια όργανα αποφασίζουν να κρύψουν ορισμένα στοιχεία από τον ελληνικό λαό. Η Βουλή είναι υποχρεωμένη να συναινέσει –και μάλιστα κατά πλειοψηφία- σ’ αυτό το ζήτημα; Και πρέπει και τα πολιτικά κόμματα τα δεσμευτούν σε κάποιο όργανο που δεν έκανε σωστά τη δουλειά του; Είναι ζήτημα εκτίμησης πολιτικής. Να το αφήσουμε για το τέλος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ευτύχιος Δαμιανάκης):  Εντάξει κύριε Σκυλλάκο.
Παρακαλώ κύριε Χαραλαμπόπουλε, συνεχίστε.
 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ: Επί του θέματος, εγώ ήθελα να επαναλάβω, για να μην χαθούμε, το υποερώτημα. Να μας διευκρινίσετε, το Σεπτέμβριο του 2006 εάν με τον α’ ή τον β’ τρόπο –και δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα- υπήρξαν αλλαγές στις προδιαγραφές.

ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βασιλάκος): Όχι, όχι, καμμία. Όλες αυτές οι αλλαγές που σας περιέγραψα έχουν γίνει προ του 2006. Υπήρχε μία πρόβλεψη στη σύμβαση που έλεγε ότι οι μικρές αλλαγές, κάποια technical change proposals, TCP όπως τα έλεγαν, μπορούσε να τα εγκρίνει το ναυτικό κλιμάκιο που στάθμευε στο Κίελο που ναυπηγούταν το πρώτο υποβρύχιο. 

Όταν τους παρουσιάστηκε το πρόβλημα της κλήσης, προσπάθησαν να κάνουν κάποιες διορθωτικές ενέργειες. Έκοψαν κάποιες δεξαμενές για να μεταφέρουν, να μετατοπίσουν το βάρος -πρακτικά αυτό ήταν- κι εκεί περιορίστηκε η ακτίνα δράσης του υποβρυχίου.

Όπως βλέπουμε τα πράγματα που λέει είναι τόσο «βαριά» για το Π.Ν. και τις πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου, τις πρώην και τις επόμενες αναφορικά με το ότι δέχθηκαν να παραλάβουν όπλο που είχε «μειωμένη εμβέλεια» που δεν μπορεί η υπόθεση αυτή να μείνει σε μία απλή «καταγγελία».

Οι θεωρητικές επιδόσεις του Type 214 είναι:
Εμβέλεια σε ανάδυση  12.000 μίλια
Εμβέλεια σε κατάδυση με χρήση AIP 1.248 μίλια
Εμβέλεια σε κατάδυση  420 μίλια
Μέγιστο βάθος κατάδυσης  400 μέτρα

Αν έχουμε μείωση στην εμβέλεια λόγω αύξησης του βάρους έχουμε μείωση και στις τέσσερις κατηγορίες επιδόσεων. Δεν υπάρχει μέση κατάσταση. Άρα έχουμε μείωση και στο μέγιστο βάθος κατάδυσης!

Δεν υιοθετούμε άκριτα τα όσα είπε ο Ε.Βασιλάκος (η εξάωρη κατάθεσή του όπως την διαβάσαμε ολόκληρη «μπάζει» σε κάποια σημεία), αλλά εδώ τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και απαιτούνται άμεσες απαντήσεις. Απαντήσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε Ειδικά Δικαστήρια και Ναυτοδικεία ή τον Βασιλάκο στον εισαγγελέα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΤΑΞΙ



Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κ. Αϊβαλιώτης δήλωσε:
«Όταν καταπατείται μία συμφωνία, αναμενόμενο είναι να υπάρχει έκρηξη από τον θιγόμενο.
 Στην κόντρα Κυβέρνησης- ιδιοκτητών ταξί το δίκιο είναι στην πλευρά των ιδιοκτητών ταξί.
Για ό, τι συμβεί, σε μία εξαιρετικά ευαίσθητη και εξόχως τουριστική περίοδο, την ευθύνη φέρει ακέραια η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Υποδομών κ. Ραγκούσης.
Εάν θέλει ο Πρωθυπουργός λύση, να μεταφέρει την ευθύνη για τον έλεγχο των αδειών ταξί στο Υπουργείο του κ. Ρέππα».
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/

Νέες κινητοποιήσεις των ταξί και κόντρα ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ

Η ταλαιπωρία που επικράτησε σήμερα στην Αθήνα μετά τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί, ήταν μόνο η αρχή.

Οι ιδιοκτήτες έχουν δώσει ραντεβού για αύριο στις 08:30 στα γραφεία του ΣΑΤΑ προκειμένου να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους αφού όπως λένε οι.....
ίδιοι μέσω του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών ταξί Θύμιου Λυμπερόπουλου, «γίνεται ένας αγώνας ζωής και θανάτου».


Το τι θα γίνει αύριο δεν είναι ακόμα γνωστό, αφού οι ιδιοκτήτες των ταξί δεν έχουν αποκαλύψει τα σχέδιά τους και ούτε πρόκειται να το κάνουν. Ωστόσο, οι σημερινές κινητοποιήσεις δημιούργησαν κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα και τον Πειραιά, αφού οι οδηγοί πρώτα απέκλεισαν το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας και τον αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» και έπειτα κατευθύνθηκαν με πορεία προς τη Βουλή προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νομοσχέδιο που θέλει να εφαρμόσει ο Υπουργός Υποδομών, Γιάννης Ραγκούσης, το οποίο απελευθερώνει τα ταξί.

Πολιτική κόντρα ΠΑΣΟΚ – Νέας Δημοκρατίας

Και μέσα σε όλη την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί σήμερα οι Έλληνες πολίτες και οι τουρίστες που κατέφθασαν για τις διακοπές τους στη χώρα μας, υπάρχει και το πολιτικό παρασκήνιο αφού ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία κατηγορούν ο ένας τον άλλον…

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τη Ν.Δ. ως υποκινήτρια των κινητοποιήσεων, κάνοντας λόγο για λαϊκισμό μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων:

«O κ. Σαμαράς συνεχίζει να ακολουθεί το δρόμο του ανεύθυνου λαϊκισμού, δίνοντας τώρα μάχη να μην προχωρήσει η απελευθέρωση των ταξί».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, θυμήθηκε πως ο τουρισμός ίσως βοηθήσει την κάθε Ελληνική οικογένεια και έκανε παρέμβαση τονίζοντας:

«Τέτοιου είδους κινητοποιήσεις δεν βοηθούν κανέναν. Δεν βοηθούν τη χώρα, δεν βοηθούν τον τουρισμό, δεν βοηθούν ούτε τους ιδιοκτήτες των ΤΑΞΙ.

Και εκείνοι ζουν από τον τουρισμό και εκείνοι καταλαβαίνουν ότι ο τουρισμός είναι αυτή τη στιγμή ένα κεφάλαιο, που μπορεί να αποδώσει άμεσα για τη χώρα.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό τέτοιου είδους διαμαρτυρίες να γίνονται με άλλο τρόπο και όχι με τρόπο που πλήττει κάθε ελληνική οικογένεια.

Ο τουρισμός δεν είναι θέμα 2-3 επιχειρηματιών, είναι μια οικονομική δραστηριότητα από την οποία ζει κάθε ελληνική οικογένεια.

Αυτή τη στιγμή θέλουμε να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό.

Και για να το πετύχουμε, δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοιου είδους κινητοποιήσεις».

Ν.Δ.: Αντί για απολογία, συνομωσία…

Νωρίτερα πάντως, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για το χάος που επικρατούσε σήμερα στην Αθήνα:

«Αντί να απολογηθεί για το χάος που προκάλεσε η βεντέτα του με τον κ. Ρέππα και η παράλογη απόφασή του να ακυρώσει, με το “έτσι θέλω”, τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί με τους οδηγούς «ταξί», ο κ. Ραγκούσης ανακαλύπτει συνωμοσίες για δήθεν πολιτική ενθάρρυνση στις σημερινές κινητοποιήσεις.

Φτάνει, μάλιστα, στο έσχατο σημείο πολιτικής αθλιότητας να κατονομάζει ως υποκινητή τη Νέα Δημοκρατία, το πρώτο κόμμα που έσπευσε - όπως δεν έκανε ποτέ το ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση- να καλέσει τους οδηγούς «ταξί» να ανοίξουν αμέσως το αεροδρόμιο και το λιμάνι του Πειραιά. Αποδεικνύει, έτσι, ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει και σήμερα ανεύθυνο και δημαγωγικό κόμμα, όπως ήταν και προεκλογικά, γεγονός που έχει ομολογήσει και ο κ. Λοβέρδος.

Άλλοθι ο κ. Ραγκούσης δεν μπορεί να βρει. Γι’ αυτό, στην προσπάθειά του να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες του, παίζει επικοινωνιακά παιχνιδάκια με ανεύθυνους και κακοήθεις ισχυρισμούς.

Γεγονός είναι ένα: Η ευθύνη για το χάος που έχει προκληθεί από την απεργία των ταξί, είναι αποκλειστικά δική του. Και αυτό επισημαίνεται ακόμα και από τον κ. Ρέππα, ο οποίος - σε προχθεσινή συνέντευξή του στον “Κόσμο του Επενδυτή” - του αποδίδει ευθύνες για το αλαλούμ που έχει προκληθεί.

Οι ευθύνες, όμως, του κ. Ραγκούση προκύπτουν και από το γεγονός ότι ως συντονιστής, έως πρόσφατα, του κυβερνητικού έργου δεν είχε φέρει καμία αντίρρηση στη συμφωνία Ρέππα με τους οδηγούς ταξί.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο οποίος -από τη θέση που είχε την περίοδο που το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση- υπήρξε υποκινητής στείρων αντιδράσεων, αντί να κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, ας αντιληφθεί, επιτέλους, ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

http://www.newsbomb.gr

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/07/blog-post_9557.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters