Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Νικολά Tέσλα - O Άρχοντας του Κόσμου-(Ντοκιμαντέρ)

Το ντοκιμαντέρ αυτό αφηγείται την ιστορία ενός ανθρώπου που άλλαξε το πρόσωπο του πλανήτη μας, βελτιώνοντας τις συνθήκες ζωής δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Είναι η ιστορία ενός σύγχρονου Προμηθέα, που έκλεψε το μυστικό του φωτός από τη Φύση και το χάρισε στην ανθρωπότητα.Ενός οραματιστή κι ανθρωπιστή επιστήμονα, που εξερεύνησε νέα και άγνωστα πεδία γνώσης, ήρθε σε ρήξη με το κατεστημένο της εποχής του και τόλμησε ν' αγγίξει τα άστρα.
Δείτε το βίντεο...



Πηγη 
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/07/t-o.html

Να πού δίνει τα λεφτά μας ο κ. Γερουλάνος!

Να πού δίνει τα λεφτά μας ο κ. Γερουλάνος!





Έλληνα φορολογούμενε, μπορεί να σου περικόψανε τον ήδη «πενιχρό» μισθό και τη σύνταξη, αλλά τουλάχιστον μπορείς να νιώθεις υπερήφανος, ότι πήγανε για καλό σκοπό... Για την αναστήλωση τζαμιών, οθωμανικών λουτρών και μνημείων!Απίστευτο; Kι όμως πραγματικό!!!  Μετά την κυρία Διαμαντοπούλου, που βρήκε από το πουθενά χρήματα για 250 νέες προσλήψεις ιεροδιδιδασκάλων για να διδάξουν το κοράνι στη Θράκη, έρχεται και ο «γνωστός και μη εξαιρετέος κολλητός» του πρωθυπουργού, κ. Παύλος Γερουλάνος, να κάνει τη διαφορά!

Ξέρετε, λοιπόν, πόσα λεφτά δίνουμε για αναστηλώσεις τζαμιών και λοιπών οθωμανικών μνημείων; Μόνο 5.500.000 ευρώ!!!


Τώρα πως «λεφτά υπάρχουν» σε αυτή τη χώρα μόνο για τη διδασκαλία του κορανίου και για συντηρήσεις τζαμιών, παραμένει ένα μυστήριο!  Εκτός αν ζούμε σε άλλη χώρα και δεν το έχουμε καταλάβει... Γι' αυτό φαίνεται ο  αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Τουρκίας,  κ. Κιλιτσντάρογλου, έπλεξε χθες το εγκώμιο του κ. Παπανδρέου, για το πόσο «φανταστικός» πρωθυπουργός είναι! Μήπως να μετονομαστείτε, τουλάχιστον, κ. Παπανδρέου, σε «πρωθυπουργός Τουρκίας», να μην μπερδευόμαστε και εμείς;

Όσο για τον υπουργό Πολιτισμού, απάντησε ο άνθρωπος ότι αυτά τα έργα εντάσσονται στο πλαίσιο «Οθωμανική Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα»  του Γ' ΚΠΣ και του ΕΣΠΑ.

Ποια «Οθωμανική Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα», κ. Γερουλάνε; Μήπως έχετε μπερδευτεί; Στην Αθήνα ζείτε, όχι στην Αλικαρνασσό! Την αναστήλωση κάποιου ελληνικού μουσείου, που τα περισσότερα σήμερα βρίσκονται σε αποκαρδιωτική κατάσταση, δεν σκεφτήκατε να την εντάξετε σε αυτό το πλαίσιο;

«Λεφτά υπάρχουν», κ. Γερουλάνε μόνο για το «οικογενειακό» σας Μουσείο Μπενάκη και για...τα τζαμιά;;;

Τα ντοκουμέντα μιλούν από μόνα τους...







Πηγή...

Γιατί ήρθε τώρα η Χ. Κλίντον στην Αθήνα;

Η ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ήρθε στην Αθήνα μετά την επίσκεψή της στην Τουρκία. Δεν είναι τυχαία η σειρά των επισκέψεων. Επίσης, ήρθε λίγες μόνο ημέρες πριν την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. για την λύση στην κρίση χρέους, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις είναι σε πλήρη εξέλιξη, με τους παίκτες του ”παιχνιδιού” να βγάζους τώρα τους άσσους. Σύμφωνα με επίσημες πηγές, ήρθε στην Ελλάδα με την ατζέντα της να περιλαμβάνει:
-επενδύσεις μετά το ξεπούλημα της χώρας, συνεπώς εταιρείες συμφερόντων ΗΠΑ ενδιαφέρονται για Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ορυκτός πλούτος, ακόμα και αγροτική παραγωγή!


-ενίσχυση διμερών σχέσεων (υπεγράφη σχετική συμφωνία για τον πολιτισμό!)
-Κρίση στις αραβικές χώρες
-επίσπευση των διαδικασιών ένταξης χωρών των Δ. Βαλκανίων στην ΕΕ
-Θέμα συζήτησης υπήρξε και το Κυπριακό, καθώς η Κύπρος αναλαμβάνει από το 2012 την Προεδρία της Ε.Ε. Η Τουρκία έχει πει ότι έως τότε πρέπει να έχει δοθεί λύση στο ζήτημα, αλλιώς η Τουρκία δεν θα δεχθεί να έχει συνομιλιτή την Κύπρο. Ήταν τυχαία η έκρηξη στη Ναυτική Βάση λίγες μέρες πριν την έλευση της Κλίντον στην περιοχή;
-επισήμως λέγεται ότι δεν έγινε καμία αναφορά στο Αιγαίο. Είναι όμως σίγουρο ότι αποτελεί “αγαπημένο” θέμα συζήτησης για τους δυο συνομιλητές: Κλίντον – Παπανδρέου. Το ενδιαφέρον ξεκίνησε από τον πίνακα “Δελφοί” που απεικονίζει το Αιγαίο. . .



olympia
http://greeknation.blogspot.com/2011/07/blog-post_6288.html

ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ

Το κράνος του Μιλτιάδη (δεξιά)
και κράνος των εχθρών (αριστερά)
Ένα από τα πλέον συγκλονιστικά εκθέματα του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας με μεγάλη ιστορική σημασία, είναι το χάλκινο κορινθιακό κράνος του Μιλτιάδη.
Μετά τη μάχη του Μαραθώνα (-490) ο μεγάλος αθηναίος στρατηγός αφιέρωσε το κράνος του στο Ιερό του Διός, για να τον ευχαριστήσει για τη νίκη. Ενδεχομένως πρόκειται για το κράνος που είχε χρησιμοποιήσει στη νικηφόρα μάχη.
Στην αριστερή παραγναθίδα φέρει εγχάρακτη επιγραφή του αναθέτη:
ΜΙΛΤΙΑΔΕΣ ΑΝΕ[θ]ΕΚΕΝ [Τ]ΟΙ ΔΙΙ
μεταφρ:
Ο Μιλτιάδης αφιέρωσε στον Δία.
ΟΔΥΣΣΕΥΣ
Πηγή.
http://enneaetifotos.blogspot.com/
http://greeksurnames.blogspot.com/2011/07/blog-post_7607.html

Απειλούν και εκφοβίζουν μάρτυρες στην Κύπρο να μην μιλήσουν για την έκρηξη

Μέχρι και μάρτυρες έχουν φτάσει να απειλούν κάποιοι για να μην ανοίξουν το στόμα τους και πούνε τι γνωρίζουν για την φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση της Κύπρου.
Στο προαύλιο της Βουλής ο πατέρας και η αδελφή θύματος της τραγωδίας προέβησαν σε καταγγελία στον Γενικό Εισαγγελέα, Πέτρο Κληρίδη για....
εκφοβισμό μάρτυρα που γνωρίζει πολύ καλά τι συνέβη τη συγκεκριμένη νύχτα. Ο Γενικός Εισαγγελέας τους κάλεσε στο γραφείο του για να τον ενημερώσουν σχετικά με την υπόθεση, αφού τη συγκεκριμένη ώρα υπήρχε αρκετός κόσμος συγκεντρωμένος στο σημείο και δεν μπορούσαν να μπουν σε λεπτομέρειες.

Ενώ η συνεδρία της Επιτροπής βρισκόταν σε εξέλιξη, βγήκαν στο διάδρομο ο κ. Κληρίδης μαζί με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, Ιωνά Νικολάου, και την Γενική Ελέγκτρια Χρυστάλλα Γιωρκάτζη μαζί με δύο από τους έξι συγγενείς που παρακολουθούν τη συνεδρία και παρουσία δημοσιογράφων, φωτογράφων και κινηματογραφιστών οι συγγενείς των θυμάτων είπαν στον κ. Κληρίδη ότι μάρτυρας της υπόθεσης, ο οποίος νοσηλεύεται ακόμη σε νοσοκομείο δέχθηκε επανειλημμένα απειλές, προκειμένου να μην μιλήσει για πράγματα που γνωρίζει σχετικά με το περιστατικό. Σύμφωνα με τους συγγενείς, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η διερεύνηση της υπόθεσης, ο συγκεκριμένος μάρτυρας έγινε δέκτης απειλητικών τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων από κάποιους, που όπως φαίνεται δεν θέλουν να πέσει φως στα αίτια της τραγωδίας.

Ο Γενικός Εισαγγελέας διαβεβαίωσε τους συγγενείς ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και ότι ο ίδιος είναι διατεθειμένος ανά πάσα στιγμή να τους δεχθεί στο γραφείο του για να δώσουν κατάθεση, κάτι το οποίο οι συγγενείς δήλωσαν ότι θα πράξουν.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Εισαγγελέας, ενώ αποχωρούσε από τη Βουλή και ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για την συζήτηση που είχε με τους συγγενείς των θυμάτων, δήλωσε ''έχετε ακούσει όταν του είπα ότι είμαι στη διάθεσή του να έρθει οποιαδήποτε ώρα θέλει μαζί με το συγκεκριμένο μάρτυρα''.

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Μάρκος Κυπριανού υπέβαλε την παραίτηση του στον πρόεδρο της Κύπρου για λόγους πολιτικής ευθιξίας και όχι για ευθύνες στην τραγωδία.

http://www.newsit.gr/

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/07/blog-post_9313.html

Πήρε 900 εκατ. από τα κυβερνητικά πακέτα στήριξης στις τράπεζες, παρόλα αυτά κόπηκε στα stress tests. Δεν πρέπει κάποιος ν απολογηθεί;

Από τον Στάθη Παλαιολόγο

Οι κυβερνήσεις Καραμανλή και Παπανδρέου έδωσαν κοντά στα 900 εκατ. ευρώ από τα πακέτα στήριξης στη Eurobank του κ. Λάτση.

Παρόλα αυτά η Τράπεζα κόπηκε μετ΄επαίνων στα περίφημα stress tests.

Η Τράπεζα της Ελλάδας, δεν έχει κάποιο σχόλιο επ΄ αυτού;

Η ίδια η Eurobank που έγινε γνωστή για τα καταναλωτικά δάνεια που δίνει στους πολίτες με επαχθείς όρους δεν έχει ν ανακοινώσει κάτι...
στους μετόχους της;

Εκτός από τις διαφημίσεις που δίνει-όπως και οι υπόλοιπες τράπεζες-στα ανυπόληπτα ΜΜΕ για να βαφτίζουν το κρέας ψάρι και το κόψιμο σαν μεγάλη επιτυχία.

Κάποιοι τέλος πάντων πρέπει ν απολογηθούν για την εικόνα της τράπεζας.

Στο κάτω κάτω οι δυστυχείς φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν την κυβερνητική γαλαντομία απέναντι στους τραπεζίτες…
 
http://greki-gr.blogspot.com/2011/07/900-stress-tests.html

Κρατούμενοι σε φυλακή Έλληνες μαθητές αρίστευσαν σε παγκόσμιο διαγωνισμό!

Πήραν πρωτιά ανάμεσα σε έξι εκατομμύρια συμμετέχοντες!

Κρατούμενοι μαθητές του γυμνασίου, που λειτουργεί μέσα στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, αρίστευσαν (συγκέντρωσαν βαθμολογία πάνω από 85%) σε παγκόμιο μαθητικό διαγωνισμό. Σ' αυτό τον διαγωνισμό έλαβαν μέρος συνολικά 43 χώρες και συμμετείχαν έξι εκατομμύρια μαθητές από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για τον......
μεγαλύτερο εκπαιδευτικό διαγωνισμό, που ξεκίνησε το 1993 ο οργανισμός "Kangourou Sans Frontieres" (Καγκουρό χωρίς σύνορα).Η μαθηματικός Φιλιώ Μαρινοπούλου, διευθύντρια του 3ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) των φυλακών Θεσσαλονίκης δήλωσε σχετικά: "Ενιωσα περήφανη και πολύ χαρούμενη. Είναι πολύ σημαντικό ότι διακρίνονται και αριστεύουν τα παιδιά του σχολείου μας, γιατί οι ίδιοι καταρχήν παίρνουν το μήνυμα ότι όταν προσπαθούν πετυχαίνουν πράγματα. Η επιτυχία αυτή τους ανέβασε την ψυχολογία, ενώ αισθάνονται ισότιμα μέλη της κοινωνίας. Νιώθουν δηλαδή ότι δεν στερούνται σε τίποτα, διότι ανταγωνίζονται επάξια άλλους μαθητές που ζούν έξω ελεύθερα. Παράλληλα από αυτή τη δημιουργική εκπαιδευτική διαδικασία ενισχύθηκε η ομαδικότητα και το 'δέσιμο' μεταξύ τους".

http://www.katoci.com/

Λεηλασία και στα ζωτικά μας όργανα!


Λεηλασία και στα ζωτικά μας όργανα!
Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
 
Στον ορυμαγδό της κοινωνικής εξέγερσης κατά των νέων φορομπηχτικών μέτρων απαρατήρητη πέρασε η ψήφιση από τη Βουλή του Νόμου 3984/27-62011, με τον οποίο καθιερώνεται το απάνθρωπο μέτρο της «εικαζόμενης συναίνεσης» στη δωρεά ζωτικών οργάνων από τον κάθε πολίτη. Η λεηλασία στη ζωή επεκτείνεται και στο θάνατο μας! Ο Νόμος* προβλέπει τη δυνατότητα αφαίρεσης ζωτικών οργάνων ( ήπαρ, οφθαλμός, καρδιά, νεφροί κ.λ.π.) από υποψήφιο δότη, χωρίς να απαιτείται η δική του συναίνεση, ή η συναίνεση των συγγενών του! Για να μη γίνει η λεηλασία ο Νόμος επιβάλλει ο πολίτης, εν ζωή, να καταθέσει δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, με την οποία να εκφράζει την άρνηση του να αφαιρεθούν τα ζωτικά όργανα του.

Η αρπαγή των ζωτικών οργάνων από τους πολίτες, με βάση την «εικαζόμενη συναίνεση», επιχειρήθηκε να ψηφιστεί στη Βουλή και όταν ήταν Κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία. Τότε εξεγέρθηκαν ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Βιοηθικής, η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής, άλλοι επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς και η διάταξη δεν πέρασε. Η άποψη όλων ήταν πως η δωρεά των οργάνων για τις μεταμοσχεύσεις πρέπει να είναι αποτέλεσμα της βούλησης του ελεύθερου ανθρώπου και επομένως, αντίθετα από την «εικαζόμενη συναίνεση», δότης πρέπει να είναι μόνο όποιος δηλώνει εν ζωή τη θέληση του αυτή. Επίσης, μετά θάνατο, κι εφόσον δεν έχει εκφράσει τη διάθεση του να είναι δότης, το λόγο έχουν οι συγγενείς του, στους οποίους απαιτείται σεβασμός στη θέληση τους.
Τη φορά αυτή στην ψήφιση του Νόμου οι αντιδράσεις ήσαν χλιαρές έως ανύπαρκτες. Από την Εκκλησία και την αρμόδια Επιτροπή Βιοηθικής δεν υπήρξε οποιαδήποτε αντίδραση. Ο Πρόεδρος της, Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, ως πρόσωπο, έγραψε τον περασμένο Απρίλιο ένα σύντομο άρθρο σε κυριακάτικη εφημερίδα και πέραν τούτου ουδέν. Επίσης καμία αντίδραση από την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και από τις Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Γιατρός, μέλος του ΙΣΑ, σχολιάζοντας την έλλειψη αντίδρασης στην ψήφιση του Νόμου μας είπε ότι, δυστυχώς, η ωφελιμιστική και μηχανιστική αντίληψη για τη ζωή και τον άνθρωπο φαίνεται ότι κυριαρχεί στην κοινωνία σήμερα και ότι ακόμη και όσοι έχουν διαφορετικές αντιλήψεις αποδέχονται σιωπηρά και μοιρολατρικά αυτή την πραγματικότητα.
Ο Νόμος 3984 δεν παραβιάζει μόνο τη θέληση του πολίτη και τη διάθεση των συγγενών του. Παρά τις δικλείδες ασφαλείας που λεκτικά βάζει ανοίγει παράθυρα στην εκμετάλλευση πτωχών και σε απόγνωση ευρισκόμενων ανθρώπων, στην εμπορία των οργάνων και στον αυθαίρετο προσδιορισμό των κριτηρίων, με βάση τα οποία ο δότης θεωρήθηκε νεκρός και του αφαιρέθηκαν το ή τα ζωτικά όργανα.
Ο ορισμός του θανάτου στηρίζεται σε απόφαση του ΚΕ.Σ.Υ «περί διάγνωσης του εγκεφαλικού θανάτου» που ελήφθη το 1985 ( Απόφαση 9 της 21/21.3.1985), δηλαδή πριν από 26 χρόνια, όταν η Επιστήμη αυτά τα χρόνια έχει κάνει στον τομέα αυτό μεγάλα βήματα κι έχουν προκύψει πολλές αμφισβητήσεις στα τότε δεδομένα. Επίσης όσο κι αν γίνεται μια προσπάθεια αντικειμενικοποίησης του εγκεφαλικού θανάτου, η ανάγκη ταχείας διάγνωσης και σύντομης διαδικασίας δίνει κεντρικό ρόλο στον γιατρό, που τον διαπιστώνει και στην επιστημονική ευθύνη, που τον συνέχει. Ακόμη η επέκταση της αφαίρεσης των οργάνων σε ΝΠΙΔ και σε ιδιωτικές κλινικές είναι ακόμη ένα ζήτημα για το πόσο εξασφαλίζεται η νομιμότητα και η δεοντολογία στις μεταμοσχεύσεις. Ένα τέτοιος προβληματισμός εκφράζεται σε Έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που αναγνώστηκε στην 63η Παγκόσμια Συνέλευση του. Σ' αυτήν εμμέσως πλην σαφώς αναγνωρίζεται ότι η εικαζόμενη συναίνεση δίδει τη δυνατότητα σε ασυνείδητους γιατρούς να εγκληματίσουν και να οδηγήσουν στο θάνατο ασθενείς, για να πάρουν τα όργανα τους και να τα δώσουν σε δικούς τους ασθενείς, από τους οποίους θα έχουν πληρωθεί αδρά. Προς αποτροπή τέτοιων εγκληματικών ενεργειών ο ΠΟΥ εξέδωσε Κύρια Κατευθυντήρια Γραμμή, σύμφωνα με την οποία οι ιατροί που διαπιστώνουν το θάνατο ενός ασθενούς δεν πρέπει να είναι εκείνοι που θα παραλάβουν τα όργανα του και θα προβούν στη μεταμόσχευση. Αυτό αναγράφεται και στο Νόμο 3984, αλλά κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει τη συνεννόηση...
Σημειώνεται ότι η «εικαζόμενη συναίνεση» στη Γαλλία, που έχει εφαρμοστεί, δεν έχει καθόλου θετικά αποτελέσματα. Ο βουλευτής Υβ Ντετραίν, σε ερώτηση του προς τη Γερουσία της Γαλλίας και προς την Υπουργό Υγείας, επισημαίνει ότι η δωρεά οργάνων δεν είχε τα αριθμητικά αποτελέσματα, που ανέμεναν οι εμπνευστές του μέτρου της εικαζόμενης συναίνεσης. Κατά την άποψη του βουλευτή η ανάπτυξη των δωρεών θα επιτευχθεί μόνο με τη σωστή πληροφόρηση της κοινής γνώμης και το σεβασμό της θέλησης του νεκρού και των συγγενών του, των οποίων οπωσδήποτε πρέπει να ζητείται η συναίνεση. Ακόμη και σε χώρες που τεχνολογικά είναι στην παγκόσμια πρωτοπορία, όπως οι ΗΠΑ, η Ολλανδία, η Μεγάλη Βρετανία και η Γερμανία, δεν ισχύει παρόμοιο μέτρο, αλλά απαιτείται η συναίνεση του ιδίου του δότη ή των συγγενών του. Επίσης χώρες που δεν ισχύει η εικαζόμενη συναίνεση είναι όλες της Νότιας Αμερικής, η Δανία, και η Ιρλανδία. Εξάλλου από τις χώρες που έχει ψηφιστεί ο Νόμος για την «εικαζόμενη συναίνεση» η Ιταλία και η Ισπανία, στην πράξη λαμβάνουν υπόψη τη θέληση των συγγενών του δότη.
Ο Νόμος προβλέπει ότι η εφαρμογή του θα αρχίσει από την 1η Ιουνίου 2013, « για να υπάρξει αρκετός χρόνος για την ενημέρωση των πολιτών». Έως τότε η Εκκλησία και οι άλλοι φορείς οφείλουν να αγωνιστούν για την απόσυρση του Νόμου και παράλληλα να προβούν στη δική τους ενημέρωση προς τους πολίτες. Είναι μια ευκαιρία ακόμη για να δείξουν ότι ως ταγοί της κοινωνίας δεν έχουνε αυτοκαταργηθεί.-
*Τί προβλέπει ο Νόμος 3984/27-6-2011. ΦΕΚ 150
Αρθρο 9
Παράγραφος 2
«Η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο θανόν πρόσωπο πραγματοποιείται εφόσον, όσο ζούσε, δεν είχε εκφράσει την αντίθεση του, σύμφωνα με την παράγραφο 3».
Παράγραφος 3
«Στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων τηρείται αρχείο, όπου καταχωρίζονται οι δηλώσεις πολιτών περί αντίθεσης τους στην αφαίρεση οργάνων τους μετά θάνατο».

http://aktines.blogspot.com/2011/07/blog-post_3192.html

Χέλμουτ Κολ: «η Μέρκελ καταστρέφει την Ευρώπη»


Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ ασκεί κριτική στην ευρωπαϊκή πολιτική που ακολουθεί η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.  Σύμφωνα με προδημοσίευση του περιοδικού Spiegel που κυκλοφορεί αύριο, ο Χέλμουτ Κολ είναι άκρως ανήσυχος για την ευρωπαϊκή πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ.

Το περιοδικό επικαλείται συνοδοιπόρο του πρώην καγκελάριου που τον επισκέφτηκε πρόσφατα και σύμφωνα με τον οποίο ο Χέλμουτ Κολ θεωρεί "πολύ επικίνδυνη" τη διαχείριση εκ μέρους της καγκελαρίου Μέρκελ.

"Αυτή μου καταστρέφει τη δική μου Ευρώπη", φέρεται να δηλώνει ο κ. Κολ στον έμπιστό του, σύμφωνα με το δημοσίευμα του 'Spiegel'.

Διάψευση Χέλμουτ

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ διέψευσε δημοσίευμα που τον εμφάνιζε να ασκεί σκληρή κριτική στην νυν καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

«Φαντασιώσεις» χαρακτήρισε ο κ. Κολ με δήλωσή του στην ‘Bild‘ της Δευτέρας προδημοσίευση του περιοδικού ‘Spiegel‘ που τον έφερε να παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την ευρωπαϊκή πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ.

Αντιδρώντας στο δημοσίευμα του Spiegel  δηλώνει στη ‘Bild‚:

"Είμαι - όπως και πολλοί άλλοι - ανήσυχος για την εξέλιξη στην Ευρώπη και το ευρώ». Προσδιορίζει μάλιστα δύο αίτια για τη σημερινή κρίση: «Πρώτον το Σύμφωνο Σταθερότητας δεν έπρεπε ποτέ να χαλαρώσει», λέει ο κ. Κολ. «

Και δεύτερον η Ελλάδα, χωρίς βαθιές μεταρρυθμίσεις της - αρκούντως γνωστής στους ειδικούς - κατάστασής της, δεν έπρεπε ποτέ να ενταχθεί στην Ευρωζώνη».

Αυτές οι δύο «λανθασμένες επιλογές» έγιναν από το διάδοχό του Γκέρχαρντ Σρέντερ και τον υπουργό Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ, λέει ο κ.Κολ. «Και τα δύο λάθη πρέπει σήμερα να αποκατασταθούν από τη σημερινή κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών-Φιλελευθέρων», σημειώνει, προσθέτοντας ότι «αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε, παρόλη τη συζήτηση για το δέον γενέσθαι σήμερα».

 
http://logioshermes.blogspot.com/2011/07/blog-post_9978.html

Πρόγνωση σεισμών από το Διάστημα απο Ελληνα επιστημονα ...

Ο κρητικής καταγωγής Μηνάς Καφάτος, καθηγητής Υπολογιστικής Φυσικής και αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Chapman, μελετά ακτινοβολίες στο Διάστημα που προμηνύουν τα χτυπήματα του Εγκέλαδου

Πρόγνωση σεισμών από το Διάστημα
"Η επιστήμη σύντομα θα κάνει έγκυρη πρόβλεψη σεισμών όπως γίνεται σήμερα με την πρόβλεψη του καιρού" είπε ευρισκόμενος στην Κρήτη ο διεθνούς εμβέλειας Ελληνας επιστήμονας Μηνάς Καφάτος, καθηγητής Υπολογιστικής Φυσικής και αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Chapman.
Ο κ. Καφάτος ηγείται ερευνητικής ομάδας, η οποία ερευνά ακτινοβολίες στο Διάστημα που προμηνύουν σεισμούς. Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο Ηράκλειο, ήδη μπορεί να υπάρχουν εκτιμήσεις για πρόβλεψη σεισμικών γεγονότων, αλλά ...
οι επιστήμονες δεν ρισκάρουν το ενδεχόμενο να σπείρουν τον πανικό, καθώς οι προβλέψεις βρίσκονται ακόμα σε ερευνητικό στάδιο.
Ο ίδιος χρησιμοποιώντας ιατρικά παραδείγματα χαρακτηρίζει σκωπτικά τον σεισμό σαν μια καρδιακή προσβολή, όπου π.χ. ένα μικρό καρδιακό επεισόδιο μπορεί να εκτονώσει το έμφραγμα, τη συσσωρευμένη ενέργεια ενός μεγάλου σεισμού. Ο κρητικής καταγωγής επιστήμονας ζει τα τελευταία τριάντα χρόνια στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και συμμετέχει στην έρευνα της σεισμικής δραστηριότητας σε διάφορα μέρη του κόσμου ? μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα.
Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, δύο ημέρες πριν από τον σεισμό των 4,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στα Ιόνια Νησιά, η ομάδα του κ. Καφάτου είχε παρατηρήσει από το Διάστημα υπέρυθρες ακτίνες. Στο παρελθόν, η ομάδα είχε διαπιστώσει ότι πριν και από άλλους σεισμούς εκπέμπεται αυτή η ακτινοβολία. Οι επιστήμονες επέλεξαν, όμως, να μην αποκαλύψουν κάτι προκειμένου να μην πανικοβληθεί ο κόσμος, ο οποίος ανέκαθεν ζητούσε πρόβλεψη των σεισμών.
Πρόγνωση σεισμών από το Διάστημα
"Είναι θέμα στατιστικής. Παρακολουθούμε διάφορα μέρη - ένα από αυτά είναι η Ελλάδα" λέει ο Μηνάς Καφάτος, τονίζοντας ότι αυτό που προσπαθεί η ομάδα του αυτή τη στιγμή είναι να διαπιστώσει αν υπάρχει η δυνατότητα πρόβλεψης. "Ακόμη είναι σε επίπεδο τελείως επιστημονικό" παρατηρεί.
Στοιχεία
Ο ίδιος αναφέρει πως υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι αυτή η "υπόθεση" προχωρεί. "Σε 20 χρόνια -ίσως και πιο νωρίς- θα μπορούμε να προβλέπουμε σεισμούς, όπως σήμερα προβλέπουμε τον καιρό" εκτιμά ο Μηνάς Καφάτος, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι και οι προβλέψεις του καιρού... δεν πέφτουν πάντα μέσα! Ο κ. Καφάτος εξηγεί γιατί κάποιες φορές τα φαινόμενα μπορεί να είναι παραπλανητικά...
"Πέρυσι το καλοκαίρι, συγκεκριμένα στα τέλη Μαΐου, είχαμε δει ένα σήμα που έλεγε ότι μπορεί να γίνει σεισμός στα νότια της Κρήτης ? συγκεκριμένα κοντά στη Γαύδο. Το σήμα ήταν δυνατό, έδειχνε ότι ο σεισμός θα ήταν πάνω από 6 Ρίχτερ. Τελικά έγινε ένας σεισμός, όχι όμως τόσο δυνατός, αλλά 4,2 Ρίχτερ, μεταξύ Ηρακλείου και Ρεθύμνου" θυμάται ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Chapman.
Το ερώτημα είναι... γιατί δεν έγινε ο μεγάλος σεισμός που είχε προβλεφθεί. "Δεν διαψευστήκαμε!" εξηγεί ο κ. Καφάτος. "Διαπιστώσαμε ότι η συσσωρευμένη ενέργεια μπορεί να εκτονώνεται σιγά σιγά. Ο σεισμός είναι όπως η καρδιακή προσβολή. Ενα μικρό καρδιακό επεισόδιο μπορεί να εκτονώσει το έμφραγμα" περιγράφει γλαφυρά ο Ηρακλειώτης επιστήμονας.
Πρόληψη
Μοντέλο Καλιφόρνιας για τις πυρκαγιές
Σχολιάζοντας εκτός από τους σεισμούς και τις καταστροφικές για τη χώρα μας πυρκαγιές ο κ. Καφάτος επεσήμανε πως, όταν αυτές δεν οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα, μπορούν να προληφθούν με ένα επιστημονικό σύστημα παρακολούθησης, που εδώ και χρόνια λειτουργεί στην Καλιφόρνια. Κοστίζει 150.000 δολάρια (πολύ λιγότερα δηλαδή από όσο μας κοστίζουν κάθε χρόνο οι πυρκαγιές) και εξασφαλίζει μέσα σε λίγο χρόνο από την εκδήλωση της φωτιάς στοιχεία και δεδομένα για την ακριβή τοποθεσία των εστιών, ενώ παράλληλα δημιουργεί ένα μοντέλο για το πώς εξαπλώνεται η φωτιά, με βάση τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Πηγή.
http://wwwaristofanis.blogspot.com/2011/07/blog-post_2915.html#more 
 
http://greeksurnames.blogspot.com/2011/07/blog-post_2865.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters