Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Ἀπαγορεύται ἡ ἀνάπτυξις!

Ἀπὸ τὸν/τὴν Φιλονόη ἐκ τοῦ Πόντου

Είναι αδιανόητο Ελληνική κυβέρνηση ενσυνείδητα να εμποδίζει την ανάπτυξη βυθίζοντας την χώρα όλο και περισσότερο στο τέλμα της ύφεσης. Οι λανθασμένες κινήσεις, παραλήψεις και διαρροές του 2009 της τότε νέας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ υποτιμήθηκαν από πολλούς και δεν τους δόθηκε η δέουσα προσοχή. Ωστόσο ήσαν ο προάγγελος των λανθασμένων πολιτικών που εφαρμόζονται μέχρι σήμερα με θύματα την Ελληνική Οικονομία, την πραγματική οικονομία, το εισόδημα των πολιτών, τον Εθνικό υπέργειο και ορυκτό πλούτο και την κρατική περιουσία με παράπλευρες απώλειες την διαστρέβλωση των άρθρων του Συντάγματος, τον επερχόμενο περιορισμό Δημοκρατικών Ελευθεριών την διαμόρφωση πολιτικής ελίτ κ.α.

Η συνέχεια το 2010 ήταν ακόμη χειρότερη με την καταστροφή της Ελληνικής Οικονομίας μέσω της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου εντελώς απογυμνωμένου από αναπτυξιακή λογική.

Εξάλλου η εμμονή σε μέτρα μόνον εισπρακτικού χαρακτήρα, δεν δικαιολογούνται ούτε από ενδεχόμενη απειρία ούτε από ανικανότητα υπουργών. Άλλωστε, οι υπουργοί στο σύνολό τους περιστοιχίζονται από εισαγόμενους ή ντόπιους ειδικούς συμβούλους. Ως εκ τούτου η κατά γενική ομολογία οικονομικών αναλυτών απ’όλον τον κόσμο συμπεριλαμβανομένων και Ευρωπαίων, περί λανθασμένης «αντι-αναπτυξιακής συνταγής» για την μείωση των ελλειμμάτων του κρατικού προϋπολογισμού, επρόκειτο για ενσυνείδητη επιλογή της Κυβέρνησης και της τρόϊκας. Ως μόνα θετικά αποτελέσματα αυτής της συνταγής καταγράφεται ο συνεχής ανά τρίμηνο δανεισμός της Ελληνικής Κυβέρνησης – πέραν των πακέτων «διάσωσης»- με υψηλοτατα επιτόκια, με μοναδικούς ωφελούμενους τους δανειστές και όσους λαμβάνουν παχυλή προμήθεια από τους δανειστές. Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα επιτόκια έχουν φθάσει σε δυσθεώρητα ύψη μετά από «συμπτωματικές» ενέργειες ή δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων που ανεβάζουν τα spreads και την πίεσή μας στα ύψη.

Ωστόσο, η άρνηση για ανάπτυξη παρά τις κατά καιρούς μεγαλοστομίες των καθ’ ύλην υπουργών, είναι τόσο κραυγαλέα που ακόμη και οι Τροϊκανοί μόλις πριν την αποχώρησή τους αναγκάστηκαν να ψελλίσουν για ανάπτυξη. Ενδεχόμενα αυτός να είναι ο λόγος που ανεκλήθησαν από την Ελλάδα, γιατί ούτε η Ευρώπη επιθυμεί να κινηθεί η χώρα μας σε ρυθμούς ανάπτυξης τουλάχιστον έως ότου γίνει ο διαμοιρασμός των ιματίων μας δηλαδή του ορυκτού μας και λοιπού εθνικού πλούτου. Και βεβαίως πρέπει να μας απασχολήσουν σοβαρά οι κραυγές πολέμου της Τουρκίας για την Ισραηλινο-κυπριακή συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων αερίου, γιατί μάλλον την Ελλάδα έχουν στόχο -μια και οι Ισραηλινοί δεν αστειεύονται- όπως πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψιν και κάποιες «συμπτωματικές» πυρκαγιές κατά μήκος της Ελληνικής γραμμής άμυνας της Θράκης.

Ωστόσο είναι αδιανόητο Έλληνες πολιτικοί, όσο και αν πιέζονται από τους ισχυρούς τους «φίλους» να υποχωρούν σε παράλογες, σχεδόν κατοχικές απαιτήσεις για μη ανάπτυξη.

Είναι περισσότερο από σαφές ότι εάν μειωθεί ο ΦΠΑ και οι συντελεστές φορολογίας στο 15%, αν περιοριστεί η σπατάλη στο Δημόσιο, αν αποκατασταθούν συντάξεις και μισθοί και εξαγγελθούν όπου χρειάζονται μειώσεις επιδομάτων υψηλόμισθων σε βάθος πενταετίας –συμπεριλαμβανομένων και των βουλευτικών αποζημιώσεων και των προκλητικών μισθών των υπαλλήλων της Βουλής και άλλων ευνοημένων- , εάν διοχετευθούν στοχευμένα τα κονδύλια του ΕΣΠΑ σε συνεννόηση με την Ε.Ε., και ιδρυθεί η πολυσυζητημένη και μηδέποτε ιδρυθείσα Ελληνική Τράπεζα Επενδύσεων, τότε η χώρα θα κινηθεί σε ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ και τα κρατικά έσοδα θα ανθίσουν τόσο από την νέα φορολογητέα ύλη που θα προκύψει όσο και από την διαμόρφωση φορολογικής συνείδησης στους πολίτες.

Τέλος εάν η Κυβέρνηση είχε ακολουθηθεί εξ αρχής αναπτυξιακού χαρακτήρα οικονομική πολιτική, το τέλος του 2011 θα εύρισκε τον προϋπολογισμό σχεδόν ισοσκελισμένο και την πραγματική οικονομία σε ανάκαμψη και ίσως εκτός μνημονίου. Υπάρχει ωστόσο έκδηλη η αίσθηση ότι η ανάπτυξη δεν ήταν και δεν είναι μέσα στις προτεραιότητες της.

Το κρίσιμο ερώτημα που προκύπτει είναι αν θα βρεθεί σύντομα πολιτικός με Ελληνικό Ανάστημα ο οποίος θα προτάξει το συμφέρον της Ελλάδος απέναντι στο συμφέρον των «συμμάχων φίλων μας».

Εξάλλου, το δικό μας συμφέρον τελικά είναι και δικό τους συμφέρον, αρκεί να σκεφθούν με γνώμονα την ευρωστία της Ευρώπης και απαλλαγούν από το επικίνδυνο αγκάλιασμα των εκπροσώπων-συνεργατών των διεθνών τραπεζιτών που επιβάλλουν τα μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα, αδιαφορώντας για τις τύχες της Ευρώπης, των κρατών και των λαών.

Ιωάννης Δέμος, οἰκονομολόγος

http://amphiktyon.blogspot.com/

Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜ-ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΦΥΛΗΣ

Ὁ «ἄγνωστος» πόλεμος τῆς Εὐρώπης!Ἀπὸ τὸν/τὴν Φιλονόη ἐκ τοῦ Πόντου
i1 Vote

Εἶναι ἕνας πόλεμος ὑπαρκτός, ὑπόγειος καὶ μᾶλλον …κρυφός! Κάθε φωνὴ λογικῆς διώκεται, φιμώνεται, καταργεῖται… Ἔχει καταντήσει δευτέρα φύσις τῶν πάντων ἡ Ὕβρις καὶ τὸ ψεῦδος!

Η αναίμακτη κατάληψη της Ευρώπης από τους Μουσουλμάνους




Οι ισλαμιστές εξτρεμιστές αναπτύσσουν με ταχείς ρυθμούς τη δημιουργία «απαγορευμένων», για μη Μουσουλμάνους, περιοχών στις ευρωπαϊκές πόλεις.

Πολλές από αυτές τις «no-go» ζώνες λειτουργούν ως κράτος εν κράτει, υπαγόμενες στον ισλαμικό νόμο της Σαρίας. Οι επίσημες κρατικές αρχές έχουν χάσει τον έλεγχο τους, και σε πολλές περιπτώσεις αδυνατούν ακόμη και να παράσχουν τα βασικά δημόσια αγαθά, όπως είναι η αστυνόμευση, η πυρόσβεση, και η διακομιδή ασθενών.

Οι απαγορευμένες αυτές περιοχές αποτελούν προϊόν δεκαετιών φιλελεύθερης πολυπολιτισμικής πολιτικής, η οποία έχει ενθαρρύνει τους Μουσουλμάνους στο να δημιουργήσουν δικές τους παράλληλες κοινωνίες, και να παραμείνουν απομονωμένοι, παρά να ενσωματωθούν στις κοινωνίες των χωρών που τους φιλοξενούν.

Για παράδειγμα, στη Βρετανία υπάρχει μια ομάδα με την ονομασία Μουσουλμάνοι Εναντίον των Σταυροφοριών, που ξεκίνησε εκστρατεία με σκοπό τη μετατροπή δώδεκα βρετανικών πόλεων σε ανεξάρτητα μουσουλμανικά κράτη. Η ομάδα μάλιστα αποκαλεί το Λονδίνο ως Λονδονιστάν! Τα «εμιράτα» αυτά, θα λειτουργούν, λένε, ως ανεξάρτητοι μουσουλμανικοί θύλακες, υπό τον νόμο της Σαρίας, και εκτός της αρμοδιότητας των βρετανικών αρχών.



Στα σχέδια της ομάδας είναι να «ισλαμοποιηθούν» πλήρως οι εξής βρετανικές πόλεις και περιοχές: Birmingham, Bradford, Derby, Dewsbury, Leeds, Leicester, Liverpool, Luton, Manchester, Sheffield, και Waltham Forest στο Β.Α. Λονδίνο, και τα Towerr Hamlets στο ανατολικό Λονδίνο.

Στη συνοικία Tower Hamlets (γνωστή ως Ισλαμική Δημοκρατία Tower Hamlets), οι εξτρεμιστές Μουσουλμάνοι κληρικοί (γνωστοί ως Ταλιμπάν), εκδίδουν πολύ συχνά απειλές θανάτωσης εναντίον γυναικών που αρνούνται να φορέσουν το ισλαμικό πέπλο. Οι δρόμοι της συνοικίας είναι γεμάτοι από αφίσες που προειδοποιούν ότι αυτή ελέγχεται από τον ισλαμικό νόμο. Οι όποιες διαφημίσεις ή πινακίδες θεωρούνται ότι προσβάλλουν το μουσουλμανικό αίσθημα, πέφτουν θύματα βανδαλισμού, ή απλά σβήνονται με μπογιά.

Στη περιοχή Bury Park του Luton, οι Μουσουλμάνοι κατηγορούνται για «εθνοκάθαρση» εξαιτίας της συνεχούς παρενόχλησης των μη Μουσουλμάνων, πολλοί εκ των οποίων αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη περιοχή.

Στο West Midlands, δυο Χριστιανοί ιερείς έχουν κατηγορηθεί για «εγκλήματα μίσους» επειδή μοίρασαν ευαγγελικά φυλλάδια σε μια μουσουλμανική γειτονιά του Birmingham.

Στο Leytonstone του ανατολικού Λονδίνου, ο Μουσουλμάνος εξτρεμιστής Abu Izzadeen παρενόχλησε πρόσφατα τον πρώην υπουργό Εσωτερικών John Reid, ρωτώντας τον πως «τόλμησε να εισέλθει σε μουσουλμανική περιοχή».

Στη Γαλλία, ολόκληρες περιοχές πόλεων θεωρούνται ήδη ως μη προσβάσιμες από την αστυνομία. Σύμφωνα μες τελευταίες εκτιμήσεις, υπάρχουν 75 τέτοιες ευαίσθητες αστικές ζώνες»( Zones Urbaines Sensibles, ZUS), όπως τις αποκαλούν. Σε αυτές τις ζώνες ζουν περίπου 5 εκατομμύρια Μουσουλμάνοι, χωρίς στην ουσία να υπάγονται σε κανέναν γαλλικό κρατικό έλεγχο.

Παράλληλα, οι Μουσουλμάνοι πήραν τον έλεγχο και άλλων περιοχών της χώρας. Στο Παρίσι, αλλά και σε πόλεις όπως η Λυών, η Μασσαλία, και η Τουλούζη, χιλιάδες Μουσουλμάνοι αποκλείουν δρόμους και πεζοδρόμια, παγώνοντας στην ουσία τη φυσιολογική εμπορική και οικονομική ζωή, και αναγκάζοντας τους μη Μουσουλμάνους να παραμένουν κυριολεκτικά φυλακισμένοι μέσα στους ιδιωτικούς χώρους τους. Μάλιστα, κάποια τεμένη έχουν αρχίσει να μεταδίδουν μέσω μεγαφώνων συνθήματα τύπου «Αλαχού Ακμπάρ»!

Όλα αυτά θεωρούνται ως κατάληψη και κατοχή «χωρίς τανκς», και έχουν προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση των γηγενών πληθυσμών. Παρά τα πολλά όμως παράπονα από πλευράς πολιτών, οι αρχές αρνούνται να επέμβουν φοβούμενες γενικευμένες αντιδράσεις, και τυχόν ταραχές.



Στις Βρυξέλλες, που είναι κατά 20% μουσουλμανικές, υπάρχουν αρκετές γειτονιές που θεωρούνται «no-go zones» για τους αστυνομικούς, οι οποίοι συχνά δέχονται λιθοβολισμούς από τους νεαρούς Μουσουλμάνους. Στη περιοχή Kuregem της πόλης, που θυμίζει ζώνη πολέμου, οι περιπολίες της αστυνομίας γίνονται πάντα με δυο περιπολικά οχήματα. Στη περιοχή Molenbeek, έχει απαγορευτεί στους αστυνομικούς να πίνουν καφέ ή να τρώνε δημοσίως, στη διάρκεια του Ραμαζάν.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στη Γερμανία, με τον αρχηγό της αστυνομίας Bernhard Witthaut να δηλώνει σε πρόσφατη συνέντευξη του, ότι και στη χώρα του έχουν πλέον επιβληθεί απαγορευμένες ζώνες. Ερωτηθείς αν υπάρχουν περιοχές που η αστυνομία δεν μπορεί πια να προστατέψει, ο Witthaut απάντησε: «Οι πολιτικοί προϊστάμενοι θα το αρνηθούν, όμως όλοι γνωρίζουμε που μπορούμε να πάμε με αυτοκίνητο, και που θα χρειαστεί να πάμε, αν πάμε, με τεθωρακισμένα. Ο λόγος είναι ότι οι αστυνομικοί φοβόμαστε για την ασφάλειά μας. Υπάρχουν πράγματι τέτοιες περιοχές. Και το χειρότερο είναι ότι σε αυτές τις περιοχές δεν διώκεται το έγκλημα. Λειτουργούν αυτόνομα. Μόνο σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις λαμβάνουν γνώση οι αρχές. Η εξουσία του κράτους απουσιάζει εντελώς».

Στην Ιταλία, οι Μουσουλμάνοι έχουν καταλάβει τη Piazza Venezia της Ρώμης, και κάνουν δημόσιες προσευχές. Στη Bologna, οι Μουσουλμάνοι εκτοξεύουν συνεχείς απειλές ότι θα ανατινάξουν τον καθεδρικό Ναό του Α. Πετρόνιου, επειδή περιέχει μια φρεσκογραφία 600 ετών, που εμπνευσμένη από τη Κόλαση Του Δάντη, απεικονίζει τον Μωάμεθ να βασανίζεται στη κόλαση.

Στην Ολλανδία, ένα δικαστήριο διέταξε το δημόσιο να δημοσιεύσει μια πολιτικά μη ορθή λίστα 40 περιοχών no-go zones στη χώρα. Οι μεγαλύτερες προβληματικές μουσουλμανικές περιοχές βρίσκονται στο Άμστερνταμ, στο Ρότερνταμ, και στην Ουτρέχτη. Η περιοχή Kolenkit του Άμστερνταμ θεωρείται η πλέον επικίνδυνη και προβληματική σε ολόκληρη τη χώρα.



Στη Σουηδία, που έχει ίσως τους πλέον φιλελεύθερους μεταναστευτικούς νόμους της Ευρώπης, μεγάλα κομμάτια της νότιας πόλης του Μάλμο, που είναι κατά 25% μουσουλμανική, θεωρούνται απαγορευμένες περιοχές για τους μη Μουσουλμάνους. Οι διασώστες της πυροσβεστικής, όπως και τα ασθενοφόρα, αρνούνται να εισέλθουν σε αυτά τα «ανεξάρτητα εδάφη» χωρίς αστυνομική προστασία. Στη συνοικία Rosengaard, η ανεργία μεταξύ των ανδρών είναι στο 80%. Σε μια περίπτωση που οι πυροσβέστες αποπειράθηκαν να σβήσουν φωτιά που ξέσπασε σε τζαμί, δέχτηκαν σφοδρή επίθεση με πέτρες.

Στη πόλη του Gothenburg, οι νεαροί Μουσουλμάνοι καθημερινά πετάνε βόμβες μολότοφ στα περιπολικά της αστυνομίας. Ήδη έχουν καεί 15 περιπολικά, ενώ οι αστυνομικοί υφίστανται συνεχή παρενόχληση από ακτίνες λέιζερ, με αποτέλεσμα κάποιοι απ αυτούς να χάσουν προσωρινά την όρασή τους.

Σύμφωνα με τον ιμάμη Adly Abu Hajar, «η Σουηδία αποτελεί το καλύτερο ισλαμικό κράτος»!

Του Soeren Kern

http://amphiktyon.blogspot.com/2011/09/blog-post_2120.html

Ο Πλάτων στους σημερινούς Έλληνες: «Όχι στη μετανάστευση, κάντε Επανάσταση»

Στέφανος Μυτιληναίος

Τα λόγια των αρχαίων μας σοφών είναι διαχρονικά. Οι συμβουλές και οι παροτρύνσεις τους αντηχούν στην αιωνιότητα για να καθοδηγούν εμάς,
τους απογόνους τους, όπως και τους Έλληνες που θα διαδεχθούν τη δική μας γενιά, στην οδό της Πολιτικής Αρετής, τηςΕλευθερίας και του....
Μεγαλείου.
Δυστυχώς, το σάπιο και κατοχικό εκπαιδευτικό μας σύστημα φρόντισε να μη ....

διδαχθούμε ποτέ τους φιλοσόφους μας, από το φόβο μην εμπνευστούμε από τα λόγια τους και ξεσηκωθούμε απέναντι στους τυράννους μας. Το ίδιο εκπαιδευτικό σύστημα που αναλώνει τις ώρες διδασκαλίας σε γνώσεις σχολαστικές, θεοκρατικές, στείρες και αποβλακωτικές και το οποίο τώρα, με τις μεταρρυθμίσεις της Διαμαντοπούλου, ολοκληρώνεται ως σκοταδιστικός μηχανισμός. (Αλλά αυτά είναι μια πολύ μεγάλη συζήτηση). Στο θέμα μας:
Ξεφυλλίζοντας τους «Νόμους» του Πλάτωνα, έπεσα επάνω στο ακόλουθο απόσπασμα που είναι σαν να γράφτηκε σήμερα. Το παραθέτω:
«Ακόμα κι όταν η πατρίδα κινδυνεύει να σκλαβωθεί ή να πέσει στα χέρια ανάξιων κυβερνητών, είναι προτιμότερο να επαναστατήσεις παρά να την εγκαταλείψεις και να καταφύγεις στην εξορία.
» Είναι προτιμότερο να υποφέρουμε όλες αυτές τις ταλαιπωρίες παρά να δεχτούμε αλλαγή του πολιτεύματός μας με κάποιο άλλο που θα κάνει τους ανθρώπους χειρότερους»
(Πλάτων, «Νόμοι», ΣΤ΄, 770e)
Τι μας συμβουλεύει ο Πλάτων; (ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο Πλάτων, όχι ο Μαρξ ή κάποιος άλλος «γνωστός επαναστάτης»…). Περιγράφοντας μια κατάσταση όμοια με αυτή που βιώνουμε τώρα, παροτρύνει τους Έλληνες να ξεσηκωθούν παρά να φύγουν. Ευθέως μιλά για Επανάστασηαρνούμενος σε κάθε περίπτωση τη μετανάστευση. Και επισημαίνει ότι είναι προτιμότερο να υποφέρουμε τις ταλαιπωρίες των πολιτικών αγώνων και των συγκρούσεων παρά να δεχθούμε την αλλαγή του πολιτεύματός μας.
Ας ακούσουμε τον Πλάτωνα λοιπόν και ας ξεσηκωθούμε! Ήδη έχουμε κάνει την αρχή με τις μεγαλειώδεις μας διαδηλώσεις, ας ολοκληρώσουμε ό,τι ξεκινήσαμε και ας απελευθερώσουμε την πατρίδα μας, δηλαδή τους εαυτούς μας -γιατί πατρίδα είναι οι άνθρωποι-, από τους ανάξιους κυβερνήτες που μας ξεπουλούν και υποδουλώνουν!
Υ.Γ. Κάποτε άκουσα σε μια παρέα «αριστερών» ότι ο Πλάτων ήταν… «ολιγαρχικός». Όπως αντιλαμβάνεστε εκείνοι οι «αριστεροί» δεν είχαν διαβάσει ποτέ Πλάτωνα…

http://lamogio24.blogspot.com/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/09/blog-post_4664.html

Wikileaks: Οι Αμερικανοί προετοίμαζαν Μουσουλμάνο να αναλάβει τα ηνία της Ελλάδας!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΣΟΚ 

Γιουσουφάκια των Τούρκων σκόπευαν να μας κάνουν οι Αμερικανοί, σύμφωνα με απόρρητο τηλεγράφημα των Αμερικανών που διέρρευσε από το Wikileaks. Συγκεκριμένα, προωθούσαν μουσουλμάνο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να αναλάβει τα ηνία της πρωθυπουργίας της χώρας! Διαβάστε το αυθεντικό τηλεγράφημα...





H αμερικανική πρεσβεία έστειλε τον μουσουλμάνο βουλευτή της ΝΔ, Ilhan Ahmet, στο περίφημο International Visitors program του Στέιτ Ντιπάρτμεντ - ένα από τα προγράμματα ανταλλαγής πολιτικών και προσωπικοτήτων που στόχο έχει να μεταφέρει σε μελλοντικούς ηγέτες τις αμερικανικές θέσεις.

Το πρόγραμμα, έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν προσωπικότητες όπως η Μάργκαρετ Θάτσερ, ο Τόνι Μπλερ  αλλά και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Δείτε το αυθεντικό τηλεγράφημα των Αμερικών:

REFERENCECLASSIFICATIONCREATEDLEAKEDORIGIN
05ATHENS2529SECRET9/27/2005 13:5305STATE159129Embassy Athens

COMBATING EXTREMISM IN GREECE 

S E C R E T SECTION 01 OF 04 ATHENS 002529 

SIPDIS 

FOR P, R AND EUR/SE 

E.O. 12958: DECL: 09/25/2015 
TAGS: PREL, KDEM, KPAO, EAID, PHUM, KMPI, GR, INTERNAL 
SUBJECT: COMBATING EXTREMISM IN GREECE 

REF: STATE 159129

Classified By: Charge Tom Countryman. Reasons 1.4(b/d). 

1. (S) SUMMARY: In Greece, the twin threats of extremism and 
violence stem more from a decades-old, homegrown anti-U.S., 
anti-NATO, anti-globalization sentiment that is deeply 
engrained in Greek society than from extremism exported from 
the Middle East. Domestic terrorist groups and an active 
anarchist movement have long been the source of extremism and 
violence in Greece. Greece's Muslim community is split 
between the Turkish minority in the north (protected under 
the Treaty of Lausanne), and a relatively new Athens-based 
population of economic migrants from the Middle East and 
South Asia. Extremist elements are rare in both. Greek 
society's insular focus, with its high premium on "Greekness" 
and the Orthodox religion, has created a haven for fringe 
groups which target non-Greeks (especially Jews) for 
violence. Above all, the United States is Public Enemy 
Number One in Greece -- domestic extremist groups regularly 
target the U.S. embassy to protest against both past history 
and current "American hegemony." To counter extremist 
attitudes, the Embassy has a multifaceted outreach program, 
designed to promote mutual understanding (an MPP goal) 
between the U.S. and Greece, and within Greece's increasingly 
heteregeneous population. END SUMMARY. 

---------------------------- 
FORMS OF EXTREMISM IN GREECE 
---------------------------- 
2. (S) Extremism in Greece is mostly homegrown, and to a 
great extent derives from events unique to Greeks. In 1968 a 
military junta overthrew the Greek Goverment in a move that 
is still widely (if wrongly) held here to have been at the 
behest, or with the connivance, of the U.S. Government. The 
Turkish invasion of northern Cyprus in 1974 is also chalked 
up to American hegemonist planning. Since then, a perceived 
bias in U.S. policy toward Turkey (and Greece's own identity 
problems vis-a-vis 400 years of Ottoman rule) has further 
skewed public opinion against the United States. In recent 
history, the Kosovo air campaign and Operation Iraqi Freedom 
have both been used to keep public hostility toward the U.S. 
at a peak. 

-- DOMESTIC TERRORISM: "17 November" (17N), a radical leftist 
group, was established in 1975 and named for the student 
uprising in Greece on 17 November 1973 against the ruling 
military junta. It is anti-Greek establishment, anti-U.S., 
anti-Turkey, and anti-NATO, and has sought the ouster of U.S. 
bases from Greece, the removal of Turkish military forces 
from Cyprus, and the severing of Greece,s ties to NATO and 
the European Union. For 27 years, 17N murdered Greeks and 
non-Greeks alike, including five U.S. Embassy employees. 
Members of the organization also committed armed robbery, and 
carried out rocket attacks against symbolic targets. In 2002 
a bungled attack by a 17N operative led to the arrests of 
eighteen other suspects. In 2004, fifteen of these 17N 
defendants were found guilty and given multiple life 
sentences. Some 17N members, including individuals believed 
to be involved in the murder of USG employees, remain at 
large; others have never been identified. Further, other 
domestic terrorist groups continue to operate in Greece, and 
while they have not attained the murderous notoriety of 17N, 
they serve as a beacon for the extremist segment of the Greek 
population. ELA (Revolutionary Popular Struggle) has 
described itself as revolutionary, leftist, anti-state, 
anti-capitalism, anti-imperialism and strongly anti-U.S. ELA 
emerged in the 1970s and has assumed responsibility for over 
200 bombing that killed three people. In the 90s, ELA 
stopped operations in Greece. Four members of ELA were 
arrested in 2004. All four were convicted and each received 
an imprisonment of 1,174 years. One member, Christos 
Tsigarides has since been released from prison for health 

SIPDIS 
reasons. In 2005 two other members were tried for ELA 
actions (both were acquitted). 

Recently, two groups, "Revolutionary Action" and 
"Revolutionary Struggle" have appeared on the Greek domestic 
terrorism radar (it is unclear as yet whether these are, in 
fact, two separate groups). Some of Greece's CT elite 
believe that one group ("Revolutionary Action") is a 
successor to 17N. "Revolutionary Struggle" is considered to 
be the successor to ELA, having simply dropped the "Popular" 
from its title. "Revolutionary Struggle" has claimed 
responsibility for a number of small bombings at various 
Greek businesses, in which improvised explosive devices are 
always the weapon of choice. These attacks take place in the 
early morning hours and rarely cause injuries. There have 
been a few victims inadvertently injured as a result of being 
in the right place at the right time. This group usually 
warns the Hellenic Police prior to detonation, however faulty 
workmanship occasionally leads to premature explosions. 
"Revolutionary Action" has claimed responsibility for a 
number of more serious attacks directed solely at the 
Hellenic Police. In the fall of 2003, two devices exploded 
at a Greek Court in Athens, the second device clearly 
designed to harm first responders. In May 2004 three devices 
were exploded at a police precinct in Kallithea (Athens) and 
again the seond/third devices seemed to be intended to cause 
harm to first responders. In October 2004 a roadside device 
was detonated as it was passed by a Hellenic Police bus 
convoy that was in route to Korydallos Prison, the current 
residence of incarcerated 17N members. There were no 
injuries, likely due to poor workmanship of the device. The 
most recent, and most disturbing, attack occurred on December 
31, 2004, when a Special Police Guard, assigned to the 
residence of the British Military Attach was assassinated 
while sitting in his guard booth. Hellenic Police originally 
claimed that the attack was criminal in nature, but have 
subsequently attributed the attack to local terrorism. This 
case, as well as the others is still open and it appears that 
there are no suspects. 

-- ANARCHISM: Anarchist organizations proliferate in Athens 
and Thessaloniki where they have carved out niches for 
themselves as extreme, leftist "irregulars." Greek 
anarchists organize regular demonstrations in the name of 
anti-globalization, and against the U.S. specifically and the 
more ambiguous "Western influence." For the most part, 
anarchist demonstrations are sparsely attended (although 
well-covered in the generally anti-American media). 
Gas-canister ("gazakia" in Greek) attacks have been 
orchestrated to destroy property, not people. Embassy has no 
evidence that anarchist groups receive material support 
and/or training from international terrorist groups. Like 
the domestic terror groups, however, anarchist gatherings 
serve to keep alive extremist views. 

-- ANTI-SEMITISM: During World War II, 90 percent of Greece's 
Jewish population perished in camps. Today, only 5,000 Jews 
remain in Greece, mainly in Athens. While of a smaller scale 
compared to other European countries, anti-Semitism is a 
recurring problem in Greece, expressed by acts of vandalism 
against Jewish monuments and buildings, insidious 
anti-Semitism in some media and through discrimination in the 
workplace. Some Greeks subscribe to the myth that no Jews 
were in the World Trade Center on September 11, or are 
convinced that the attacks were a plot of the CIA, the 
Mossad, or both. Greek newspapers, especially editorial 
cartoonists, are unforgiving in their use of Nazi imagery to 
describe Ariel Sharon and Israeli government policies in Gaza 
and the West Bank. At the same time, Greece has longstanding 
ties to the Palestinian cause and Arafat personally; Greece 
was the last member of the EU to establish diplomatic 
relations with Israel (1990). In modern colloquial Greek (as 
in the modern Arab world) there is often no distinction 
between "Jewish" and "Israeli." The problem is compounded by 
almost universal opposition to Israeli policies in the 
Occupied Territories. 

3. (C) As an example of Greek extremist attitudes, the 
Popular Orthodox Herald Party (LAOS) promotes radical 
nationalism, anti-Semitism, racism and xenophobia. LAOS 
party leader George Karatzaferis, who won a seat in the 
European Parliament in 2004, regularly attributes negative 
events to international Jewish conspiracies and has used 
party-owned TV to denounce Greek politicians with Jewish 
origins and to claim that Jews were behind the 9/11 terrorist 
attacks. The Greek neo-Nazi group "Chryssi Avghi" (Golden 
Dawn), attempted to organize "Hatefest 2005" (one of the 
slogans for the event was "Turkey Out of Europe"), a 
pan-European "festival" for the Far Right in southern Greece. 
On a positive note, the event, after vigorous local 
opposition, was moved several times and ultimately out of 
Greece. 

-------------------------- 
GREECE'S MUSLIM POPULATION 
-------------------------- 
4. (C) Greece has a native Muslim minority of 
Turkish-speakers, anywhere from 90,000-140,000 strong who 
live in the northeastern province of Thrace and in the 
islands of the far eastern Aegean near Turkey. Under the 
1923 Treaty of Lausanne, this Turcophone Muslim minority has 
official status; Islam is recognized and Muslims in Thrace 
have the right to maintain social and charitable 
organizations, to be educated in the Turkish-language and to 
settle family disputes under Shari'a law (Greece is the only 
country in Europe to do so). Officials say more than 300 
mosques operate under Lausanne Treaty privileges. While 
Muslim clerics in Thrace have been trained in Saudi Arabia, 
and Turkish Consuls General in Thrace have a strong 
influence, bankrolling many local leaders and the "elected" 
muftis in the region, there is no indication of Muslim 
extremism among the indigenous minority in Thrace. 

5. (C) Unlike in Thrace, the Muslim community in Athens has 
no treaty protection or guaranteed rights. In the last 
fifteen years, migration to Greece from Muslim countries has 
mushroomed -- activists believe there could be as many as 
200,000 Muslim migrants (mainly illegals) in Athens, in 
addition to 4,000 Turcophone Greek Muslims. There is no 
official mosque in Athens, so Muslims pray in numerous 
unofficial prayer rooms. There are around two dozen such 
prayer rooms operating in Athens today. They are organized 
in basement apartments and generally serve discrete 
populations: Pakistani migrants go to a "Pakistani" mosque, 
Egyptians go to an "Egyptian" mosque, and so forth. Leaders 
of the Bangladeshi community have told us there is a limited 
amount of crossover in their worship. Although the Greek 
Parliament (finally) approved a bill in 2000 allowing 
construction of a mosque in Athens, the Arbchishop of Greece 
has strongly protested that the cultural center would "serve 
as a breeding ground for terrorism." 

--------------------------------- 
U.S. EFFORTS TO COUNTER EXTREMISM 
--------------------------------- 
6. (C) Embassy has made good use of the IV program -- 
sending the only Muslim Member of Parliament on the "Young 
Muslim Leaders" International Visitor Program in FY 2005. We 
will send a Muslim woman from Thrace to the Young Muslim 
Leaders program in FY 2006. 

7. (C) The Embassy (POL, RSO) monitors closely hate speech 
and activities through local contacts, police contacts, and 
the media. We monitor Islam-related incitement and hate 
speech through additional contact with muftis, imams, and 
members of Muslim minority in Thrace, as well as with the 
diverse and more transient immigrant Muslim population in 
Athens. There are no indications or incitement or hate 
speech directed against Muslims occurring in Athens. 

8. (U) The Embassy has undertaken a series of outreach 
activities oriented at the Muslim population in Greece. We 
opened an American Corner in Xanthi, a town in northeast 
Greece that is predominantly Muslim, and the IRC regularly 
sends material to Xanthi as part of the Embassy's 
country-wide outreach program. Ambassador hosts a yearly 
Iftar dinner. Ambassador and Embassy officers have spoken to 
student groups on U.S. policy in the Middle East, including 
students from Arab and non-Arab Muslim countries. Embassy 
and ConGen officers meet regularly with Muslim religious and 
community leaders in Thrace and Athens. Cultural program 
opportunities will be utilized in 2006. 

9. (U) As noted, the Embassy sent Ilhan Ahmet, the one 
Muslim Member of the Greek Parliament, on an IV program this 
year. His website, www.ilhanahmet.com, is in Turkish and 
Greek. (NOTE: Greek usage of the world wide web is the 
lowest in the EU. END NOTE.) Building on Ahmet's IV program, 
we have helped develop a farming seminar to meet the needs of 
Muslim farmers in northern Greece. 

---------------------------------- 
GREEK EFFORTS TO COUNTER EXTREMISM 
---------------------------------- 
10. (S) The Greek Government's track record in countering 
extremism is uneven. 17N operated with impunity for 27 
years, counting Greek police and government officials among 
its victims. The Olympic Games provided a much-needed 
incentive to bring Greek methods and operations into the 21st 
century. As a result, Greece now has more tools and know-how 
to keep track of extremist groups in Greek society. These 
skills, however, are perishable and require routine follow-up 
training. We do not believe such training has continued 
since the Olympics. Furthermore, we are skeptical as to 
whether or not the Hellenic Police are pursuing Islamic 
extremists in Greece with that same "pre-Olympic" vigor. 
Greek society also views enhanced police capabilities with a 
jaundiced eye. Greeks are hypersensitive to any perceived 
limits on personal freedoms; as an example, security cameras 
around town have been vandalized. Members of Parliament have 
also inveighed against their use; attempts to pass off the 
cameras as trafficams have been only partly successful. 

11. (C) Recently, the GoG appears to have taken a greater 
interest in moving against self-styled "anti-imperialist" 
anarchists who operate mainly in central Athens. In an 
August meeting, Public Order Minister Voulgarakis, 
responsible for police, promised to crack down on violent 
anarchist activity, telling the Ambassador that the July 
arrest of three anarchists had produced evidence that would 
result in convictions and more arrests in the future. 
Thessaloniki police have estimated there are 50-70 local 
anarchists who regularly incite violence. Recently, the 
Ministry of Public Order has called the Greek judiciary to 
task for a lack of prosecutions of the hundreds of anarchists 
arrested during the many destructive and violent 
demonstrations held in both Athens and Thessaloniki. 
12. (C) The Government attempted to ignore "Hatefest 2005" 
until the outcry from Greek citizens became too loud. At 
that point, Greek Government Spokesman Roussopoulos stated 
that the GoG would take all measures to prevent the 
"Hatefest" gathering. Public Order Minister Voulgarakis 
seconded Roussopoulos' comments, saying the event was not 
welcome. 

13. (C) The Government has taken steps to combat 
anti-Semitism, and has begun to press for membership on the 
International Task Force on Holocaust Education. However, it 
was in part the result of heavy Embassy pressure that Greece 
established January 27 as Holocaust Remembrance Day in 2004. 
The Central Board of Jewish Communities in Greece constantly 
lobbies for moderation, tolerance, and freedom. The Greek 
Jewish community says the greatest problem faced by local 
Jews is the widespread perception that they are not truly 
"Greek." The Greek constitution enshrines Greek Orthodoxy as 
the official religion and the country's non-Orthodox 
minorities - Jews, Turcophone Muslims, Catholics, and other 
Christians - report difficulty advancing in careers in the 
military, education, and the public sector. It's not 
accurate to paint the Orthodox Church as anti-Semitic, but it 
is so virulently pro-Orthodox that the distinction is often 
lost. 

14. (C) As is the norm in the EU, Greece has a modern 
education system that accepts pluralism and open intellectual 
exchange. Universities do, however, serve as recruiting 
centers (and worse) for anarchists. As a result of the 1973 
student uprising against the military junta ruling Greece, 
Greece passed a law prohibiting police on university 
campuses. As recently as May 2005, anarchists took hostages 
at the Athens Polytechnic University and held them for more 
than eight hours as a protest against the presence on campus 
of armed bodyguards who had accompanied two Members of 
Parliament to the university for a book presentation (the 2 
MPs, both former Cabinet Ministers, were among the hostages). 
Prior to the actual standoff, anarchists detected that 
police assigned to protect 2 MPs attending the event) were on 
campus in violation of government regulations. The 
anarchists proceeded to attack the police and one policeman 
shot an attacker in the leg, in an effort to protect himself. 
The standoff ended peacefully, but the university academic 
board published a condemnation of the "police action" and 
called on Greeks to protest against the government. There 
was very little negative press that condemned the violence of 
the anarchists. 

15. (U) As part of Greece's effort to join the International 
Task Force on Holocaust Education, the Greek Ministry of 
Education and Religious Affairs has requested Post's 
assistance in re-designing its curricula to update teaching 
of the Holocaust. 

16. (U) Public (State) education is readily accessible, 
particularly for women and girls. Minority education is 
fully funded by the State, which funds madrassas where there 
are significant Muslim communities. In recent years, these 
madrassas have been opened to girls (who are required to wear 
headscarves). 
COUNTRYMAN
planet-greece

Η NSA πίσω από τις υποκλοπές του 2004-2005!


Οι ΗΠΑ δεν δείχνουν καμία διάθεση συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές και δεν απαντούν στα αιτήματα δικαστικής συνδρομής, παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν σαφή στοιχεία για επικοινωνεία της ΝSA από το Μέριλαντ με τους υποκλοπείς. Αρα ούτε λόγος για το ενδεχόμενο έκδοσης υπόπτων και παροχής απόρρητων πληροφοριών. Οσον αφορά την εμπλοκή ελλήνων πολιτών, αυτό δεν αποκλείεται θεωρητικά, αλλά θα αφορά υπαλλήλους εταιρειών και στελέχη ελληνικών υπηρεσιών (ΕΥΠ).


Εάν προκύψουν ενδείξεις σε βάρος υπαλλήλων της αμερικανικής πρεσβείας που έχουν διπλωματική ασυλία, η ποινική δίωξή τους δεν είναι επιτρεπτή. Δεν συμβαίνει το ίδιο, όμως, εάν πρόκειται για απλούς υπαλλήλους. Πάντως, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι όλα τα πρόσωπα, που ενδεχομένως εμπλέκονται στην υπόθεση, έχουν αποχωρήσει ήδη από τη Ελλάδα.
Τα καινούρια και άγνωστα μέχρι σήμερα στοιχεία ήταν ο εντοπισμός μέσω των μοναδικών αριθμών ΙΜΕΙ τεσσάρων τηλεφωνικών συσκευών, τρεις από τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν ως καρτοκινητά-σκιές, ήταν δηλαδή οι παράλληλοι αποδέκτες των τηλεφωνημάτων που υποκλέπτονταν.
Οι υπηρεσίες της Vodafone με τις οποίες συνεργάσθηκε ο κ. Δασούλας, του έδωσαν σχεδόν στο «πιάτο» την ταυτότητα των υποκλοπέων, αποκαλύπτοντας τη διασύνδεσή τους με ανθρώπους της εδώ αμερικανικής πρεσβείας.
Η Vodafone ενημέρωσε τον εισαγγελέα ότι ένα «ανύπαρκτο» όπως αποδείχθηκε πρόσωπο (ονόματι Μάρκος Πέτρου), αγόρασε με τιμολόγιο την ίδια ημέρα (8-6-2004), τις 4 τηλεφωνικές συσκευές. Η εταιρεία, με βάση τον αριθμό ΙΜΕΙ των συσκευών, εντόπισε ότι οι τρεις χρησιμοποιήθηκαν ως «σκιές» των υποκλοπέων. Στην τέταρτη όμως κάποιος έκανε το μοιραίο λάθος που οδήγησε στην ταυτοποίηση με τις υπηρεσίες των ΗΠΑ: Έβαλε κάρτα SIM που αντιστοιχούσε στην «αμερικάνικη πρεσβεία» και επικοινωνούσε αμέριμνος με άλλες γραμμές (κινητές ή σταθερές) της πρεσβείας, έως το Δεκέμβριο του 2004.
Η ΑΔΑΕ εντόπισε όλα τα «μολυσμένα» με το λογισμικό των υποκλοπών κέντρα της Vodafone, τις κλήσεις από το Μέριλαντ (έδρα της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ) σε κάποια τηλέφωνα των υποκλοπέων και το «ύποπτο» κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά. Από το κατάστημα αυτό άρχισε και το ξετύλιγμα του κουβαριού.
defencenet
 
http://greeknation.blogspot.com/2011/09/nsa-2004-2005.html

Η κατάρρευση της Ελληνικής οικονομίας σχεδιάστηκε και τώρα απλώς εκτελείται!

Ο καιρός γαρ εγγύς… η στιχομυθία αυτή ίσως να αντικατοπτρίζει περίτρανα τις επερχόμενες εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ποια είναι η επικρατούσα αίσθηση ότι κάθε προσπάθεια σε οικονομικό επίπεδο πέφτει στο κενό.

Κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία καίγεται στον ορυμαγδό των αρνητικών ειδήσεων.

Η λαίλαπα των αρνητικών γεγονότων συμπαρασύρουν κάθε θετική πρωτοβουλία.

Τι συμβαίνει;

Οι αγορές πιστεύουν ότι θα συμβούν τα εξής 3 πράγματα προσεχώς;

1)Η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε βαθμολογική χρεοκοπία 2)η Ελλάδα ακολούθως θα αντιμετωπίσει το credit event το πιστωτικό γεγονός και 3)θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών με την πληρωμή των CDS.

Όμως μόνο αυτά θα μπορούσαν να συμβούν; Αυτά ούτως ή άλλως τα πίστευαν και πριν 4 μήνες.
Για πρώτη φορά τίθεται θέμα στάσης πληρωμών ακόμη και προσωρινής εξόδου από το ευρώ.

Πιθανότατα αυτά δεν θα συμβούν και δεν θα πρέπει να συμβούν καθώς θα είναι η καταστροφή της χώρας.

Όμως και πάλι οι αγορές δεν πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ ή ακόμη δεν θέλουν να το πιστέψουν.

Άρα τι συμβαίνει;

Οι αγορές έδωσαν πριν 13-15 μήνες την λύση στην Ελλάδα και συνεχώς μέσω μιας διαδικασίας ομόκεντρων κύκλων την φέρνουν συνεχώς στο προσκήνιο.

Υπάρχει λύση σωτηρίας να υπάρξει επιθετικό haircut στα ομόλογα 50% δηλαδή το 50% του χρέους να το επωμιστούν όσοι κατέχουν χρέος.

Δεν υπάρχει άλλη λύση σωτηρίας.

Δεν κατανόησε κανείς την πρόσφατη δήλωση της πολιτικής ηγεσίας της Πορτογαλίας.

Η Μέρκελ η καγκελάριος της Γερμανίας έχει ταχθεί κατά του ευρωομολόγου. Τα κίνητρα και επιχειρήματα της ισχυρής Γερμανίας είναι κατανοητά θα υπάρξει επιβάρυνση στο κόστος χρηματοδότησης των Γερμανών.

Οι Πορτογάλοι όμως γιατί δηλώνουν ότι δεν είναι λύση το ευρωομόλογο; Η Πορτογαλία δεν βρίσκεται στην ίδια μοίρα με την Ελλάδα;

Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι τα δάνεια της και το χρέος της.

Η λύση που αναζητά η Ελλάδα και η Ευρώπη είναι με νέα δάνεια να σώσουν την Ελλάδα που δεν μπορεί να πληρώσει τα παλαιά δάνεια.

Δηλαδή με την συνταγή που οδήγησε σε αδιέξοδο την οικονομία επιχειρείται να σωθεί η οικονομία;

Λύση μέσω νέων δανείων δεν μπορεί να υπάρξει η χώρα θα χρεοκοπήσει.

Η Ελλάδα χρειάζεται μια καθολική επαναδιαπραγμάτευση του χρέους της 50% haircut και 50% επιμήκυνση μεγάλης χρονικής διάρκειας και παράλληλα θεραπεία σοκ στην εγχώρια οικονομία με κλείσιμο πάνω από το 50% του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Οι αγορές έχουν καταδικάσει την Ελλάδα και οι πολιτικοί αψηφώντας τις αγορές το μόνο που κερδίζουν είναι να επιτείνουν το πρόβλημα. Τον πόλεμο μεταξύ Ελλάδος και αγορών θα τον κερδίσουν οι αγορές.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο είναι η στάση των αγορών ακόμη και σε θετικές πρωτοβουλίες... γιατί ήταν θετική πρωτοβουλία το deal AlphaEurobank.

Μπορεί το deal AlphaEurobank να πραγματοποιήθηκε με όρους αποφυγής του ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας άρα και κρατικοποίησης των τραπεζών αλλά δεν παύει να αποτελεί μια θετική πρωτοβουλία.

Η αντίδραση της Δευτέρας ήταν καταστροφική. Το χρηματιστηριακό άλμα ήταν στο κενό. Έκτοτε οι μετοχές έχουν κατακρημνιστεί, οι τράπεζες το ΧΑ σχεδόν καταρρεύσει με όρους αγοράς.

Γιατί η αγορά δεν επιδοκίμασε το deal;

Ο λόγος είναι απλός.

Οι αγορές αμφισβητούν την ικανότητα των παραγόντων της οικονομίας….να τα καταφέρουν. Πιστεύουν ότι η δύναμη του χρέους θα συνθλίψει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης.

Αμφισβητούν την ποιότητα ενεργητικού των τραπεζών. Πιστεύει η αγορά ότι από τα δάνεια και τα ομόλογα τα προβλήματα θα διογκωθούν. Πιστεύει ότι θα έρθει και νέο haircut στο ελληνικό χρέος με στόχο το 50% απομείωσης. Πιστεύει ότι από τα δάνεια θα προκύψουν μεγάλες κεφαλαιακές ζημίες.

Όμως πιστεύει και κάτι άλλο ότι τα κεφάλαια των τραπεζών 35 δις δεν είναι επί της ουσίας 35 δις αλλά 10 δις και έτσι εξηγείται γιατί αποτιμά τον κλάδο P/BV στο 0,22 σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα…

Ακόμη και την παρουσία του Κατάρ αμφισβητεί η αγορά, οι όροι της συμφωνίας δεν έχουν αποκαλυφθεί αλλά η αγορά πιστεύει το Κατάρ για να πάρει τέτοιο ρίσκο στην Ελλάδα σημαίνει ότι έχει πάρει μεγάλες εξασφαλίσεις.

Μπορεί αυτό να ισχύει μπορεί και όχι αλλά αυτό που σίγουρα ισχύει είναι ότι κάθε θετική πρωτοβουλία χάνεται στην κυριολεξία.

Ανάπτυξη δεν υπάρχει έχει χαθεί ο έλεγχος και βεβαίως είναι αβέβαιη και άδηλη η προοπτική της χώρας.

Οι τραπεζίτες είπαν αρχικά καλό το deal μεταξύ AlphaEurobank. Μετά όμως την χρηματιστηριακή κατάρρευση της αγοράς όλοι είπαν… άστο καλύτερα δεν είμαστε εμείς για deal.

H Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών.

Δεν πρόκειται να την ανακτήσει αν δεν περάσει τον δικό της Γολγοθά η χώρα.

Η θεραπεία σοκ πλησιάζει και θα είναι δυστυχώς επώδυνη για όλους.

Όλοι θα χάσουν και όλοι θα χάσουμε….

Πέτρος Λεωτσάκος

 Πηγή

http://logioshermes.blogspot.com/2011/09/blog-post_6468.html

Έτοιμο το σχέδιο για τη δημιουργία «ελληνικού ευρώ» - Θα είναι υποτιμημένο κατά 20%

Άκρως επικίνδυνες σκέψεις για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη αρχίζουν να αναπτύσσονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δημιουργώντας σοβαρές αμφιβολίες για το πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι η προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας που επιχειρείται κατά τα τελευταία δύο χρόνια. 
 
Όσο τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας δεν χαλιναγωγούνται και η ύφεση εξακολουθεί να κινείται εκτός ελέγχου, τόσο ενισχύονται οι φωνές και οι απόψεις επιφανών οικονομικών αναλυτών και θεσμικών παραγόντων που εισηγούνται την απομάκρυνση της Ελλάδας από το ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο Λαρς Φελντ, σύμβουλος της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι «έχουν αρχίσει ξανά οι συζητήσεις για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, γιατί η δημοσιονομική κατάσταση στη χώρα είναι και πάλι πολύ χειρότερη από την προβλεπόμενη». Ο ίδιος μάλιστα τάσσεται, όπως λέει, υπέρ αυτής της προοπτικής.

Στην ίδια λογική και ο σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης, Ζακ Ντελπλά ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί να προχωρήσει σε μεγαλύτερο «κούρεμα» του χρέους της.

«Εάν οι Έλληνες δεν κάνουν μεταρρυθμίσεις, τότε η Ελλάδα θα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ. Αυτό θα αποτελέσει την αρχή ενός σπιράλ πληθωρισμού υποτίμησης, που μπορεί να οδηγήσει στη φτώχεια ολόκληρη την Ελλάδα και να αποκόψει την χώρα από την Ε.Ε. για πολλές δεκαετίες».
Μάλιστα, το ζοφερό αυτό σχέδιο φαίνεται πως βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο επεξεργασίας, καθώς στο Βερολίνο και το Παρίσι πολλοί πιστεύουν ότι είναι η καλύτερη λύση.

Πηγές από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών λένε πως υπάρχει έτοιμο το σχέδιο για τη δημιουργία «ελληνικού ευρώ», το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με το ευρωπαϊκό νόμισμα, αλλά υποτιμημένο κατά 20%.
 
bankingnews.gr 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/09/20.html

Wikileaks-σοκ > Η γυναίκα στέλεχος του ευρωπαικού κοινοβουλίου που “κάρφωσε” τον Μιχ. Ιγνατίου στους Αμερικανούς!

Μπράβο κυρά Ατταλίδου. Αφού βάζεις τα φράγκα πάνω από την ανθρωπιά, την δικαιοσύνη, την αποκάλυψη της θηριωδίας, την πατρίδα και την πανανθρώπινη αξία της Ελευθερίας, σου ευχόμαστε ολόψυχα να χεστείς στο τάληρο, να σκάσεις στο φαΐ και να τα πάρεις στον τάφο σου. Και βέβαια, χρόνια πολλά. Πάρα πολλά. Βρε να θες να φύγεις και να μην μπορείς, για τόσα πολλά μιλάμε.

 




H σημερινή υπεύθυνη επικοινωνίας του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην Κύπρο ήταν η πηγή της Αμερικανικής πρεσβείας στη Λευκωσία που «κάρφωσε» τον δημοσιογράφο Μιχάλη Ιγνατίου.
Σε τηλεγράφημα με ημερομηνία 3 Σεπτεμβρίου 2006, ο Αμερικανός πρέσβης υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να εμποδίσουν σταδιακά την πρόσβαση του Ιγνατίου σε πληροφορίες, καθώς δημιουργεί προβλήματα στην πρεσβεία.
Ο πρέσβης σημείωνε ότι δεν θα πρέπει να τον αποκόψουν τελείως γιατί μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να μετατραπεί σε μπούμερανγκ.
Αφορμή για την προσπάθεια αποκλεισμού του Μ. Ιγνατίου, είχε αποτελέσει δημοσίευμά του στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, σύμφωνα με το οποίο ο Τουρκικός στρατός είχε χρησιμοποιήσει Έλληνες και Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους σαν πειραματόζωα σε εγκαταστάσεις κατασκευής όπλων έξω από την Άγκυρα.
Το δημοσίευμα είχε προκαλέσει έντονη ανησυχία στους Αμερικανούς διπλωμάτες καθώς θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ.
Η Αλεξάνδρα Ατταλίδου, η οποία στα τηλεγραφήματα της πρεσβείας χαρακτηρίζεται «αξιόπιστη πηγή της πρεσβείας» είχε πει τότε στους Αμερικανούς διπλωμάτες ότι ο Ιγνατίου έκανε την αποκάλυψη για λογαριασμό του Προέδρου της Κύπρου.
Η σχετική καταγγελία διαψεύστηκε, αλλά όπως προκύπτει και από το τηλεγράφημα, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην μετέπειτα στάση της αμερικανικής διπλωματίας απέναντι στον γνωστό δημοσιογράφο.
Η Ατταλίδου εργαζόταν τότε στο πανεπιστήμιο Intercollege της Κύπρου ενώ στη συνέχεια βρέθηκε σε αρκετές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις πριν αναλάβει επικεφαλής του γραφείου Τύπου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην Κύπρο. Στο σχετικό τηλεγράφημα ο πρέσβης ζητά από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να προστατεύσει την ανωνυμία της πηγής.
Το θέμα είχε κυκλοφορήσει πριν από μήνες στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα όταν ακόμη δεν ήταν γνωστή η ταυτότητα της «πηγής» της αμερικανικής πρεσβείας.
Διαβάστε το σχετικό τηλεγράφημα

JOURNALISTIC LICENSE, POLITICAL AMBITIONS BEHIND

C O N F I D E N T I A L SECTION 01 OF 03 NICOSIA 001883
SIPDIS
SIPDIS
DEPARTMENT FOR EUR/SE
E.O. 12958: DECL: 10/31/2016
TAGS: PGOV, PREL, PHUM, MOPS, CY, GR, TU
SUBJECT: JOURNALISTIC LICENSE, POLITICAL AMBITIONS BEHIND
LATEST CYPRUS SCANDAL
Classified By: Ambassador Ronald L. Schlicher, Reasons 1.4 (b), (d)
1. (C) SUMMARY: Nicosia awoke October 22 to “news” the
Turkish Army twenty years ago employed Greek Cypriot (G/C)
and Greek detainees as “guinea pigs” at weapons production
facilities outside Ankara. According to preliminary accounts
in leading daily “Philelefteros,” the alleged victims,
prisoners since the 1974 hostilities on the island, had
suffered an unknown fate. Central to the allegations was a
recent article in an obscure Washington think-tank’s monthly
journal. Despite the author’s profound caveat — “such
references (to the guinea pigs) have not been confirmed or
verified” — the story snowballed, prompting prominent RoC
officials to Turkey-bash and demand a full reckoning. Groups
representing the Cypriot missing persons mobilized, and our
closest contacts sought Embassy confirmation of the
think-tank’s bona fides. Within days, however, large holes
in the account became evident. Turkey predictably dismissed
the report out of hand. Opposition media questioned the
objectivity of both the researcher and the Washington-based
G/C journalist who broke the story here. And rumors surfaced
that both men had acted under Tassos Papadopoulos’s orders,
the RoC president masterminding the scandal to tarnish
Ankara’s image and EU accession chances. “Philelefteros” has
begun to backpedal under the public cross-examination,
defending tooth-and-nail its decision to publish sketchy
allegations. Even the Foreign Ministry, usually precise in
its arguments, could only blast past Turkish noncooperation
on missing persons, a sign that it, too, had doubts.
Colleagues in Ankara and elsewhere can judge whether the
think-tank’s allegations merit further review. From our
side, the scandal illustrates the poor performance,
shameless bias, and “for sale” nature of most Cypriot
journalists on both sides of the island. END SUMMARY.
————————–
MIAs Still Front Page News
————————–
2. (U) Some 1500 Greek Cypriots and 500 Turkish Cypriots
went missing between the 1963 outbreak of inter-communal
violence and the Turkish military intervention in July/August
1974. Relatives’ organizations wield considerable clout
here, while the fate of the missing has long figured high in
negotiations for a Cyprus settlement. Gravesite discoveries,
even promising leads, generate significant media coverage on
both sides of the island.
3. (SBU) In this environment, “Philelefteros’s” October 22
front-page story spawned immediate buzz. “The Missing –
Turkey’s Guinea Pigs” read the headline drafted by Washington
correspondent (and regular thorn-in-our-side) Michael
Ignatiou. At the top, Ignatiou identified his primary source
document, an article in the September 2006 “Defense and
Foreign Affairs Strategic Policy” (DFASP) journal. Its
author, whom the G/C journalist did not name, argued in DFASP
that Turkey had developed chemical and biological weapons for
use against PKK rebels. Buried amidst accounts of the
weapons’ employment in southeast Turkey lay the following
supposed revelation: “There were many references –
denounced mostly by Kurds but also Turks — that, during
1984-88, many missing G/C and Greek soldiers captured in 1974
ended up in the secret biochemical labs of the Turkish Army
and were used as guinea pigs. However, such references have
not been confirmed or verified.” The DFASP piece also
alleged that Turkish secret police operating clandestinely in
Cyprus in 1994 had assassinated a G/C journalist aware of the
secret labs and their ethnic Greek lab rats.
SIPDIS
4. (U) RoC reactions were swift. Papadopoulos offered
measured comments, promising that administration officials
would study carefully the allegations. Foreign Minister
George Lillikas leaned further forward, calling the DFASP
report “a shock, a human tragedy, especially for the victims’
families.” Sensing perhaps that Lillikas had leant too much
credibility to the “unverified, unconfirmed” report,
Government Spokesman Christodoulos Pashiardis backtracked,
emphasizing that, while the RoC took seriously the
allegations, it was in no position to verify them.
5. (C) Contacts sought the Embassy’s opinion on DFASP and
the veracity of its report. UN Force in Cyprus (UNFICYP) DCM
Wlodek Cibor telephoned PolChief October 23, concerned the
NICOSIA 00001883 002 OF 003
allegations — and the possible RoC response — conceivably
could hinder operations of the UN Committee on Missing
Persons (CMP), the UN’s most successful bi-communal
operation. UN Special Representative Michael Moller shared
his worries, Cibor added. In a working lunch with PolChief
the following day, Greek Embassy First Secretary Costas
Kollias opined that DFASP’s “evidence” looked scant. As in
Cyprus, however, the missing persons issue in Greece was
quite sensitive, and the relatives of the 80-odd Greek
nationals who disappeared in 1974 would demand government
action. GoG investigative efforts were centered in
Washington, Kollias added, with the Greek Embassy there
canvassing its State, DoD, and think-tank contacts.
——————-
Backtracking Begins
——————-
6. (U) Additional details on DFASP emerged in the media on
October 25. Media reported the think-tank was the brainchild
of Gregory Copley, an Australian-born, Washington-resident
“defense and foreign policy expert.” “Philelefteros”
published excerpts of Copley’s CV, emphasizing the researcher
enjoyed great influence within Pentagon walls. The
pro-government daily continued its attack on Ankara’s alleged
culpability and unwillingness to tackle the missing persons
issue in good faith.
7. (SBU) Opposition-affiliated media took a different tack,
however. Acquiring the source report from DFASP’s journal,
they attacked the hearsay that peppered the text.
English-language daily “Cyprus Mail” called Copley “an
American nutcase conspiracy theorist who runs a US-joke of an
organization…that nobody with half a brain would take
seriously.” “Politis” and “Alithia” questioned why
Philelefteros chose to publicize the inflammatory,
unconfirmed accounts of G/C and Greek “guinea pigs,”
surmising that pressure from the Papadopoulos administration
lay behind the ethically questionable decision. Gregory
Copley was a hired gun, they continued. Websites of both the
Cyprus Embassy in Washington and the American Hellenic
Institute — which rarely miss an opportunity to bash Turkey
– contained links to Copley-authored texts, the papers
added.
8. (C) Media buried deeply Turkey’s response to Copley’s
revelations, or ignored it completely. “Greek Cypriots
themselves don’t believe this nonsense,” asserted Levent
Eler, political counselor at Turkey’s “embassy” to the
“TRNC.” The Philelefteros story appeared a clumsy attempt to
besmirch his country’s reputation in the run-up to the
December European Council meeting, where Turkey’s EU
accession course would be debated. Eler was reporting on the
scandal, he told PolChief October 31, but his superiors in
Ankara seemed completely disinterested. On the other hand,
the Turkish Cypriot CMP member had issued a statement
declaring Copley’s accounts works of fiction. Turkey’s “full
support” of CMP activities would continue, Eler finished.
9. (C) On account of FM Lillikas’s pledge to investigate and
of DFASP’s U.S. address, we expected the Foreign Ministry to
request consultations. The call never came. Curious, we
followed up with Second Secretary Christina Tzika, who tracks
human rights issues at the MFA. Tzika October 31 revealed
her ministry had obtained no verification of Copley’s claims.
Nor had expected pressure for action from missing persons
groups materialized. Despite her near-admission that DFASP’s
account appeared baseless, Tzika criticized Turkey’s overall
handling of the prisoner issue. Ankara, she argued, had
delegated all responsibilities to the CMP, an institution
tasked only with identifying gravesites and exhuming corpses
on the island. Other reports — “confirmed,” she claimed –
proved Turkey was holding G/C and Greek prisoners of war as
late as the mid-1980s. Turkey most open its files, Tzika
ended.
—————————
And Attack Yields to Defend
—————————
10. (SBU) With public opinion seeming to turn against
“Philelefteros,” journalist Ignatiou assumed the defense. In
a prominently placed October 30 article, he offered a
NICOSIA 00001883 003 OF 003
seven-point justification for breaking the DFASP story.
Copley, Ignatiou explained, had great Pentagon support (but
none at Foggy Bottom), towed the Administration’s
counter-terrorrism line without fault, and once worked for
Caspar Weinberger. U.S. Embassy websites featured links to
his works, and prominent North American universities promoted
them, as did the National Defense University. Finally, the
Justice Department “supported” his reporting on the Muslim
world. The journalist pressed the Send button only after
Copley had “insisted” he had numerous Turkish Army sources
who had corroborated the story. Nowhere did Ignatiou mention
personal efforts to inspect evidence or confirm witness
accounts, however.
11. (U) Copley, too, saw the need to clear his name. In a
“press advisory” transmitted to major Cypriot media October
31, the think-tanker, under the byline “President of
International Strategic Studies Association (ISSA),” struck
back at “Politis” and “Cyprus Mail.” Their attacks, Copley
stressed, “were designed to embarrass the elected Government
of Cyprus…while supporting the interests of the Turkish
Government.” ISSA stood behind its story, but revealing
sources’ names and positions, as critics were demanding,
could threaten their well-being. The organization reserved
the right “to respond more substantially, legally, against
‘Politis’.”
——–
Comment:
——–
12. (C) Four hundred miles separate Nicosia from the “secret
biochem weapons facilities” of suburban Ankara; we therefore
are in no position to comment on the substance of Copley’s
allegations. Similarly, we cannot verify his claims that
ISSA “directly employs 200 field collectors and intelligence
analysts to service clients in 246 countries and territories”
(a figure that exceeds the UN’s roll, “Politis” chuckled.)
Yet the editors among us can differentiate well-researched
texts from conjecture and hearsay. Copley’s unverified and
unconfirmed account falls neatly into the latter category.
From there, it’s no great leap to accept opposition media
claims that the RoC itself had fomented the scandal.
Alexandra Attilidou (protect), a reliable Embassy contact at
Intercollege, the Nicosia institution where Copley has
spoken, lent credence to “Politis’s” counter-accusations
October 29. Not only had the Presidency commissioned the
Turk-bashing story, she contended, but it directed Ignatiou
to break it just two weeks before the European Commission
issues its accession process report card. Papadopoulos had
hoped to cement public support for hard-line anti-Ankara
tactics, the reasoning went.
13. (C) If Attilidou’s allegations prove true, Ignatiou
likely played the willing co-conspirator, since numerous and
varied Embassy interlocutors declare he is in the President’s
pocket. While the journalist’s actions did not directly
compromise U.S interests on this occasion, more often than
not he causes us problems. Criticizing our Cyprus policy is
no crime, of course (it’s more the national sport here,
actually.) But “Philelefteros’s” star snoop uses the access
we grant him against us. Cutting Ignatiou off completely
would backfire, but we ought consider weaning him soon. End
Comment.
SCHLICHER

http://greeknation.blogspot.com/2011/09/wikileaks_2922.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters