Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Η Κύπρος 'αφήνει' το Δ.Ν.Τ. και δανείζεται από την Ρωσία! Τ' ακούς Γιωργάκη;

Δάνειο 2,5 δισ. ευρώ από Ρωσία πήρε η Κύπρος
Ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε δημοσιεύματα των εφημερίδων «Πολίτης» και «Φιλελεύθερος» ότι βρίσκεται στα σκαριά συμφωνία Κύπρου - Ρωσίας για να πάρει η Κύπρος δάνειο δυόμισι δισεκατομμυρίων ευρώ από τη Μόσχα. ..
Ο υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας, μιλώντας στο ΡΙΚ, είπε ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών καταβάλλουν εδώ και αρκετό καιρό προσπάθειες για να εξασφαλίσουν μακροχρόνιο δάνειο από οποιεσδήποτε δυνατές πηγές
Ο κύριος Καζαμίας διευκρίνισε ότι...
δεν έχει συνομολογηθεί ακόμη ο,τιδήποτε συγκεκριμένο. Ως δανειολήπτες, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών, δεν έχουμε την πολυτέλεια να επιλέγουμε αυτούς, που έχουν πρόθεση να μας δανείσουν. Έχουμε υποχρέωση, πρόσθεσε, να αξιολογούμε τις πηγές, οι οποίες μας προσφέρονται και τις προσφορές που έχουμε.
Ο υπουργός Οικονομικών απέρριψε την άποψη ότι ένα δάνειο δημιουργεί σχέσεις εξάρτησης και διερωτήθηκε γιατί να αντιδράσει κάποιος στην συνομολόγηση μιας συμφωνίας με συμφέροντες όρους. Ο κύριος Καζαμίας διερωτήθηκε ακόμα, εάν δεν είναι μεγαλύτερη η εξάρτησή μας από το πολλαπλάσιο ποσό το οποίο είναι κατατεθειμένο από Ρώσους καταθέτες σε κυπριακές τράπεζες, με δικαίωμα μάλιστα να το αποσύρουν μέσα σε ένα - δύο μήνες.
Το δάνειο, εξήγησε ο κύριος Καζαμίας, παρέχει ευχέρεια στο δημόσιο ταμείο να χρηματοδοτήσει κυρίως έργα ανάπτυξης και να στηρίξει τις επενδύσεις του. Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε την πρόθεση σύναψης δανείου με τη Ρωσία ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Είπε ωστόσο ότι αυτή η προσωρινή ανάσα στην κυπριακή οικονομία δεν πρέπει να προκαλέσει εφησυχασμό ούτε να τερματίσει τις προσπάθειες εξυγίανσης των δημοσίων οικονομικών. Σε τέτοια περίπτωση, εκτιμά ο κύριος Νεοφύτου, οι υποβαθμίσεις από ξένους οίκους θα συνεχιστούν και ο κίνδυνος κατάρρευσης της οικονομίας θα είναι ορατός. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε επίσης ότι ο ΔΗΣΥ αναμένει την υλοποίηση της δέσμευσης του υπουργού Οικονομικών προς τη Βουλή για κατάθεση των νομοσχεδίων για το δεύτερο πακέτο μέτρων, έως τις 15 Σεπτεμβρίου.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/09/blog-post_7180.html

Στο «Hyatt» κρύφτηκε ο λαοπρόβλητος πρωθυπουργός

Ο φόβος να εγκλωβιστεί ο Γ. Παπανδρέου από τους διαδηλωτές στο «Μακεδονία Παλλάς», ανάγκασαν το επιτελείο του, την τελευταία στιγμή, να αλλάξει τον σχεδιασμό και να επιλέξουν για την διαμονή του στη Θεσσαλονίκη το ξενοδοχείο Hyatt. Οι…
πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός εθεάθη στο καζίνο του πολυτελέστατου ξενοδοχείου κι έπαιζε στα ζάρια την τύχη της χώρας, ελέγχονται ως ανακριβείς! Αυτό το έχει κάνει προ πολλού…

Σημείωση: κάποιες άλλες πληροφορίες ήθελαν τον λαοπρόβλητο πρωθυπουργό να διαμένει σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Σέιχ Σου… Σε κάθε περίπτωση βρίσκεται εκτός Θεσσαλονίκης κρυπτόμενος και φυλασσόμενος…

http://www.kentrinews.gr/

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/09/hyatt.html

ΚΑΤΕΦΘΑΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΛΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ‘ΕΧΘΡΟΥ’

Κατέφθασε στη ΔΕΘ ο πλέον ανεπιθύμητος πρωθυπουργός της χώρας,των τελευταίων δεκαετιών, μαζί με την επίσης ανεπιθύμητη κουστωδία του.
Γι΄ αυτό έρχεται πάνοπλος,με μια πανέτοιμη πολεμική μηχανή …Ύστερα δε από πολλές επιτυχημένες επιθέσεις του βίαιου στρατού του εναντίον των ιθαγενών,ελπίζει σε μια....
ακόμη ήττα των αντιπάλων του.
Και φυσικά μη περιμένετε συναισθηματισμούς του τύπου ‘θα αποφευχεί η βία” ή “ αποκλείεται ο εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας να επιτρέψει τη βία”γιατί αυτά δεν ισχύουν για τους αποστειρωμένους τεχνοκράτες που η φιλοσοφία τους ξεκινά από τα αρρωστημένα μυαλά των Ες-Ες, για να καταλήξει στα νέα μέλη της λέσχης bilderberg.

Έτσι λοιπόν ο βραβευμένος(;) στο εξωτερικό πρωθυπουργός που είχε το μοναδικό σθένος να πάρει το πολιτικό κόστος και να υπηρετεί ξένα συμφέροντα και όχι τα ελληνικά,έρχεται ως στρατηλάτης του λαού που του έδωσε την εξουσία.Και ενώ γνωρίζει εδώ και πολύ καιρό ότι οι ιθαγενείς δεν τον στηρίζουν πια,εκείνος ως “ ηγετική φυσιογνωμία” δεν το βάζει κάτω:θα προτιμήσει να αιματοκυλήσει αυτόν τον τόπο προκειμένου να είναι συνεπής στους τραπεζίτες φίλους του,στους bilderbergs φίλους του,στους τροικανούς, στα μέλη του ΔΝΤ και σε άλλους, κατά προτίμηση υπηρέτες ασύδοτων και παρασιτικών συμφερόντων.

Πιστός λοιπόν στις αρχές μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης που θα σβήσει τις εθνικές ταυτότητες,θα αλλοιώσει έως και θα εξαφανίσει την ιστορία, αν είναι δυνατό και τη γλώσσα υποανάπτυκτων λαών όπως ο δικός μας,που θα έχει ‘την τύχη’ να κυβερνιέται από μια πανίσχυρη οικονομικά ολιγαρχία,ο ΓΑΠ δε θα φύγει πριν εκτελέσει το συμβόλαιο παράδοσης της ελληνικής κοινωνίας με τους πλέον ευνοικούς για τους συντρόφους του όρους.Τώρα, γιατί δε μας ρώτησε αν θέλουμε ή όχι την παγκόσμια διακυβέρνηση,αυτό είναι μια άλλη ιστορία…Προφανώς θεώρησε ότι δεν αξίζει να ρωτηθούμε ως υπανάπτυκτοι,όπως και για τον ίδιο λόγο δεν αντιλαμβανόμαστε ότι επιθυμεί να μας σώσει…

Έρχεται λοιπόν ο βασιλεύς Γεώργιος όχι μόνο με το στρατό του αλλά και με ολόκληρο τείχος για να τον προστατέψει από τους βάρβαρους, που κάτι λένε για εθνική κυριαρχία ,για ψωμί,παιδεία ,ελευθερία, συνθήματα γι΄αγρίους δηλαδή …Θα πρέπει λοιπόν ή να προσκυνήσουν τον Γεώργιο το Μέγα,ή να πολεμήσουν με τον πρωτότυπα εξοπλισμένο στρατό του:δακρυγόνα,γκλομπς,σφαίρες πλαστικές,πολεμικές μηχανές νερού κ.α.

Έρχεται βέβαια απαξιωμένος στη συνείδηση του κόσμου,ως ένας ψυχρός εκτελεστής των εντολών των ενεχυροδανειστών μας, χωρίς καμιά επαφή πλέον με τους πολίτες, ανίκανος, που επαίρεται για τη διάλυση των πάντων,ανάλγητος στην απόγνωση που επέφερε,σκληρός και ματαιόδοξος που επιμένει να πνίγει τη λαική εντολή που κάποτε υπέκλεψε, στα δακρυγόνα και στα δηλητηριώδη αέρια…

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:ΟΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ

ΑΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΛΩΤΟΣ….

http://filologos10.wordpress.com/

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/09/blog-post_9623.html

Ενώπιον της εσχάτης προδοσίας ο Γ. Α. Παπανδρέου;


Ολόκληρο το σχέδιο αναταραχής και διάλυσης της χώρας

Του Παναγιώτη Α. Μπόμη

Η αλήθεια είναι πως ο ελληνικός λαός έχει δείξει περίσσια υπομονή στα εξωφρενικά και στραγγαλιστικά μέτρα της Κυβέρνησης και παρά το γεγονός πως το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων ολισθαίνει προς το ναδίρ, η κοινωνική συνοχή, ακροβατώντας μεν, διατηρείται σε.... ανεκτά ακόμα επίπεδα δε!
Και αυτή είναι μια νίκη των Ελλήνων απέναντι σε όσους σχεδίασαν και εκτελούν τοσχέδιο αναταραχής και διάλυσης της χώρας.
Είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει τέτοιο σχέδιο στο οποίο μάλιστα συμμετέχουν σαν υψηλά εκτελεστικά όργανα και Έλληνες με τους οποίους θα… ασχοληθούμε πιο κάτω.
Το κουβάρι πλέον έχει ξετυλιχθεί και έχουν γίνει γνωστά κομμάτια που συνθέτουν πλέον ένα ανατριχιαστικό πάζλ.
Τα απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ και της ρώσικης FSB (Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας) για το σχεδιασμό της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, της τροπής που παίρνει η υπόθεση των υποκλοπών, τα έγγραφα του wikileaks σε συνδυασμό με την απόβαση του ΔΝΤ στην Ελλάδα με κάνουν να βλέπω ξεκάθαρα πως είμαστε στη μέση του πολέμου που μας έχουν κηρύξει.
Ενός πολέμου, που σύμφωνα με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και ξένους παρατηρητές, μας έχει κηρυχτεί λόγω των σχέσεων του Καραμανλή με τους Ρώσους την περίοδο 2007-09.
Προσωπικά εκτιμώ πως τα όσα αναφέρονται στο έγγραφο της ΕΥΠ Νο53/13-1-2009 είναι αληθινά, καθώς τώρα εν έτει 2012 έχω και έχετε παρακολουθήσει όσα περιγράφονταν το 2009!Τότε η FSB ενημέρωνε την Αθήνα για το σχέδιο «ΠΥΘΙΑ-1».
Το «ΠΥΘΙΑ-1» σύμφωνα πάντα με τους Ρώσους, σχεδιάστηκε από Δυτικές Υπηρεσίες σε συνεργασία με την MOSSAD και προέβλεπε:

1ον Την πολιτική αποσταθεροποίηση
2ον Την επιχειρηματική αποσταθεροποίηση
3ον Την κοινωνική αποσταθεροποίηση
4ον Προβλήματα στην εξωτερική πολιτική
5ον Τη δολοφονία Καραμανλή
Σύμφωνα με τα έγγραφα της FSB, η ρωσική Υπηρεσία αναγκάστηκε να «επιχειρήσει» στην Ελλάδα γιατί έπεσε στην αντίληψη της προσπάθεια «απόπειρας τηλεφωνικής υποκλοπής συνομιλιών μεταξύ Πούτιν, Παρβάνοφ και Καραμανλή»! Εμείς πλέον ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ για τις υποκλοπές συνομιλιών του πρώην Πρωθυπουργού ΕΠΙΣΗΜΑ.
Όλα αυτά η Ρωσική Κυβέρνηση τα γνωστοποίησε στις ελληνικές αρχές το 2008 και την ίδια χρονιά φέρεται να έγινε και η απόπειρα δολοφονίας του Καραμανλή. Αφού η αντικατασκοπεία των Ρώσων είχε αποτέλεσμα στις αρχές του 2008, η ανάπτυξη του σχεδίου αναταραχής και εκτροπής λάμβανε δράση από πολύ νωρίτερα!
Βάλτε τώρα σε αντιστοιχία με την αρίθμηση του παραπάνω σχεδίου τι έχουμε ζήσει:
1ον Το Βατοπαίδι: Μια υπόθεση που είχε διάρκεια πολλά χρόνια, αλλά την μάθαμε το καλοκαίρι του 2008 και ουσιαστικά σήμανε το τέλος της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Ένα χρόνο νωρίτερα είχαμε τις φονικές φωτιές σε όλη την Ελλάδα με επίκεντρο την Πελοπόννησο. Εκείνες τις φωτιές που κόστισαν την ζωή σε δεκάδες Έλληνες και αναπτύχθηκαν σε μια νύχτα απ’ακρη σε άκρη της Ελλάδας, διαλύοντας τον κρατικό μηχανισμό, με τις όποιες πολιτικές προεκτάσεις επακολούθησαν.
2ον Την οικονομική υποβάθμιση της χώρας μας με συγκεκριμένο μοτίβο που έριξε πολλές επιχειρήσεις στο καναβάτσο και ταυτόχρονα το…ποντάρισμα στην πτώχευση της Ελλάδας μέσω των CDS. Μια από τις εταιρείες που έχουν «παίξει» στη χρεοκοπία μας είναι και η Goldman Sachs!
3ον Εδώ έχουμε φυσικά τα Δεκεμβριανά, αλλά και τα γεγονότα της MARFIN.Προσθέστε και τα οργανωμένα επεισόδια που έχουμε δει από το 2008 και έπειτα
4ον Δεν νομίζω να έχει προχωρήσει κανένα θέμα «ΥΨΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ» της χώρας μας.
5ον Η δολοφονία Καραμανλή δεν έγινε. Σύμφωνα με τους Ρώσους υπήρξε εμπλοκή κλιμακίου της FSB με τους εκτελεστές. Η πολιτική του δολοφονία πάντως πέτυχε και όλα αυτά εξηγούν την ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ του πρώην πρωθυπουργού από τότε μέχρι και σήμερα.
Οι «Εφιάλτες»
Για να βρούμε τους σύγχρονους «Εφιάλτες» πρέπει να αναλύσουμε κάποια δεδομένα του σχετικά κοντινού παρελθόντος.
Το 2007 η Κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή αποφάσιζε στρατηγική συμφωνία με την Ρωσία και ταυτόχρονα την αγορά τεθωρακισμένων και έναν χρόνο αργότερα τον προγραμματισμό κατασκευής του αγωγού South Stream και του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης.
Στις 2 Απριλίου του 2008 ο Καραμανλής έθετε βέτο για την είσοδο των Σκοπίων στην Ευρώπη παρά την θέληση του Μπους και των Δυτικών Συμμάχων. Αυτές οι συμφωνίες και οι πολιτικές αποφάσεις του Καραμανλή, σε συνδυασμό με την στρατηγική συμμαχία με τους Ρώσους αναιρούν την μοναδική επιφύλαξη της ΕΥΠ για τα όσα ανέφεραν οι Ρώσοι στο έγγραφο για το ΠΥΘΙΑ-1, ότι δηλαδή ίσως ήταν σχέδιο επιχειρούμενης παραπληροφόρησης. Δεν είχαν ανάγκη να κάνουν κάτι τέτοιο οι Ρώσοι, καθώς είναι γνωστό πως ο Πούτιν ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον Καραμανλή.
Το ότι οι Αμερικάνοι είχαν ενοχληθεί είναι πλέον γνωστό μέσα από τα έγγραφα που αποκάλυψε το wikileaks στα οποία η Αμερικάνικη Πρεσβεία ενημέρωνε μέσω της Ντέμπορα Μακάρθι την Κυβέρνηση της πως «εργάζονται για να ακυρώσουν τις συμφωνίες Ελλάδας και Ρωσίας».
Όλα αυτά έγιναν την τελευταία τριετία. Τώρα εν έτει 2011 τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει. Έχουμε γυρίσει την πλάτη σε Ρωσία και Κίνα, που εκτός του αγαπημένου μας ΔΝΤ, προσφέρθηκαν και αυτές να βοηθήσουν με δανεισμό, αλλά η ελληνική (;) Κυβέρνηση προτίμησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το ότι τα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ βρίσκονται στην 19η Λεωφόρο της Ουάσινγκτον είναι «τυχαίο…ε;» που λέει και η γνωστή διαφήμιση.
Η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου μας οδήγησε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ στο ΔΝΤ πολύ πριν από τις εκλογές του 2009. Αυτό δεν το λέω εγώ, το λέει ο Στρος Καν:

Αν ο Στρος Καν λέει αλήθεια τότε υπάρχουν δυο περιπτώσεις:
Πρώτη περίπτωση που δεν μπορούμε να τη διανοούμαστε ως Έλληνες: Ο Παπανδρέου γνώριζε το σχέδιο για την ανατροπή Καραμανλή και η είσοδος μας στο ΔΝΤ ήταν ο σκοπός του σχεδίου των Δυτικών Δυνάμεων.
Δεύτερη περίπτωση και πιο πιθανή, ο Παπανδρέου να μην γνώριζε το σχέδιο των Δυτικών για την «εξόντωση» Καραμανλή, αλλά οι Δυτικοί… γνώριζαν τον Παπανδρέου και τον είχαν…εύκολο. Είναι γνωστή άλλωστε η σχέση της οικογένειας Παπανδρέου με τα ισχυρά αμερικάνικα λόμπι.
Ο Παπανδρέου πάντως μας είπε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΨΕΜΑΤΑ με προφανή λόγω να μας παραπλανήσει!
Δείτε το παρακάτω βίντεο ,που χρονολογείται το 2009, και ακούστε προσεχτικά ΚΑΘΕ πρόταση του Πρωθυπουργού:

Τι λέτε λοιπόν; Όλα αυτά είναι τυχαία και ασύνδετα μεταξύ τους γεγονότα; Ή μήπως όλα αυτά είναι τα κομμάτια ενός πάζλ στο οποίο απεικονίζεται η άλωση και τιμωρία της χώρας μας;
Είναι θεωρία συνομωσίας, όπως αυτονόητα θα ισχυριστούν οι πρωταγωνιστές και τα πρόσωπα των ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ; Για να το αποδείξουν πάντως θα πρέπει να δώσουν πειστικότατες απαντήσεις στα όσα παραθέτονται πιο πάνω και στα όσα έχουν δουν το φως της δημοσιότητας.
Το σίγουρο είναι πως η εξαθλίωση στην οποία οδηγείται ο ελληνικός λαός, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ανεργία, τον δείκτη ύφεσης, την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας και της απεμπόλησης της εθνικής μας κυριαρχίας είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ πολέμου. Σίγουρα κάποια στιγμή, και εύχομαι να το ζήσω, όσοι μας οδήγησαν εδώ θα δικαστούν σε ΚΑΝΟΝΙΚΑ δικαστήρια με την κατηγορία που τους αποδίδει ΣΗΜΕΡΑ το δικαστήριο της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!
Τα απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ & της ρώσικης FSB που αναφέρονται στο σχεδιασμό της δολοφονίας του Κ.Καραμανλή

Τα έγγραφα του Wikileaks που αποκαλύπτουν τις προσπάθειες των Αμερικανών να ακυρώσουν τις συμφωνίες Ελλάδας – Ρωσίας για το φυσικό αέριο


Πληροφορίες από newsbomb.gr / Newscode
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/09/blog-post_2049.html

"Τίποτα δεν θα αλλάξει, αν δεν καταρρεύσουν οι τράπεζες"

Όσο και αν αυτό εκπλήσσει, η άποψη αυτή δεν διατυπώνεται από τον οποιοδήποτε άσχετο. Είναι η άποψη ενός έμπειρου συνταξιούχου σήμερα γερμανού τραπεζίτη.
Η πείρα μου λέει ότι τίποτα δεν θα αλλάξει, αν εντωμεταξύ δεν «σκάσει» στις τράπεζες, τονίζει σε συνέντευξή του στην....
Handelsblatt, ένας από τους τελευταίους γνήσιους τραπεζίτες, ο Ludwig Poullain, συνταξιούχος σήμερα και πρώην επικεφαλής της γερμανικής περιφερειακής τράπεζας West LB.
Μιλώντας για την κρίση και την αντιμετώπισή της, ο έμπειρος τραπεζίτης λέει ότι παραδέρνουμε στον ωκεανό της κρίσης, αλλά είναι δύσκολο να βρεθεί τώρα άγκυρα. Δεν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία και κανένα συρτάρι να ανοίξουμε και να τραβήξουμε το φάκελο με τις λύσεις.

Εκεί που έχουν φθάσει τα πράγματα, τονίζει, το πιο ουσιαστικό θέμα για το οποίο θα πρέπει να συζητάμε τώρα είναι αν πραγματικά χρειαζόμαστε τις τράπεζες.
Κατ΄αρχήν είναι κοινή η διαπίστωση, ότι έχει αλλάξει πλήρως ο ρόλος των τραπεζών στην οικονομία. Από επιχειρήσεις που τροφοδοτούν με χρήμα, τις παραγωγικές επιχειρήσεις, έχουν οι ίδιες επιχειρήσεις παραγωγής.
Θα πρέπει να μάθουμε λέει ο Ludwig Poullain, ότι αυτό που λέμε χρήμα δεν είναι χρήμα. Θα πρέπει να κάνουμε τη διάκριση μεταξύ πραγματικού και αφηρημένου χρήματος.
Και για να το κάνει αυτό πιο κατανοητό, ο Ludwig Poullain, ανέφερε το παρακάτω παράδειγμα: Το οικονομικό έτος 2010 η DEUTSCHE BANK και η MERCEDES
είχαν περίπου τα ίδια μεικτά κέρδη. Και οι δύο πληρώνουν το ίδιο φόρους και μέρισμα. Τι κάνουν και οι δύο με το υπόλοιπο των κερδών; Η MERCEDES επενδύει σε έρευνα και ανάπτυξη και βελτιώνει την παραγωγική της διαδικασία. Η DEUTSCHE BANK, βάζει το χρήμα στην άκρη και αναπαράγει χρήμα.
Η MERCEDES διαθέτει το χρήμα με παραγωγικό πνεύμα για την οικονομία, ενώ το χρήμα της DEUTSCHE BANK, διατίθεται αφηρημένα εκτός πνεύματος παραγωγικότητας για την κοινωνία.
Το χρήμα της DEUTSCHE BANK, γίνεται συγκεκριμένο, όταν η τράπεζα διατρέχει κίνδυνο και χρειάζεται τη βοήθεια της κοινωνίας. Το αφηρημένο χρήμα είναι επικίνδυνο γιατί είναι άπιαστο. Το αφηρημένο χρήμα παραμένει αφηρημένο και αυτό είναι μια επιδημία για την καταπολέμηση της οποίας δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη καμία πενικιλίνη.
Η αλυσίδα της κρίσης, τονίζει ο Ludwig Poullain, άρχισε ως εξής: Η πρώτη τραπεζική κρίση, η πιο σωστά στο αποκορύφωμα της τραπεζικής κρίσης οδήγησε το πλήθος των άχρηστων δανείων που είχαν χορηγήσει. Στη συνέχεια με την παρέμβαση των κρατών, συνήλθαν οι τράπεζες, αλλά παρέσυραν στην κρίση τα κράτη. Οι τράπεζες συνέχισαν να επενδύουν και πάλι σε αξιόγραφα σκουπίδια,- αυτή τη φορά στην αγορά των ομολόγων και έτσι σύρθηκαν και πάλι στην κρίση. Έτσι έχουμε επανάληψη του ίδιου προβλήματος.
Παρακολουθούμε μια αθεράπευτη διαπλοκή τραπεζών και κρατών. Το πλήθος του χρήματος που θέτουν σε κυκλοφορία οι κεντρικές τράπεζες, πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Γι΄ αυτό οι τράπεζες δημιουργούν σύνθετα χρηματοπιστωτικά προϊόντα. Και αυτό που κάνουν οι κεντρικές τράπεζες και θέλουν να την αποκαλούν νομισματική πολιτική, είναι για σάτυρα.
Και ο έμπειρος τραπεζίτης λέει, ότι σε αυτή τη φάση την πολιτική έπρεπε να καθορίζουν οι τράπεζες. Αντί γι΄αυτό όμως είμαστε μάρτυρες ενός συναρπαστικού θεάματος: Όλοι οι συμμετέχοντες βλέπουν το αδιέξοδο, αλλά επειδή δεν πρέπει να γίνει αυτό που δεν επιτρέπεται να γίνει, δεν κάνει κανένας τίποτα.
Οι πολιτικοί καμώνονται ότι μπορούν να ρυθμίσουν τις αγορές. Αλλά όσο ρυθμίζει η πολιτική τόσο δημιουργεί και νέα παράθυρα για τις αγορές να μπορούν να δρουν ανενόχλητες. Βήματα σε εθνικό επίπεδο δεν αρκούν. Το εθνικό κράτος μόνο του είναι μικρό, για να ελέγξει αυτό τον παράγοντα της οικονομίας.
Και ο Ludwig Poullain χρησιμοποιεί ως παράδειγμα και πάλι την DEUTSCHE BANK που δραστηριοποιείται διεθνώς. Αν λέει η γερμανική κυβέρνηση απαγορεύσει κάτι, θα το κάνει εκεί όπου επιτρέπεται. Και αυτό συμβαίνει γιατί το χρήμα είναι αφηρημένο.
Είναι μοιραίο, να παρουσιάζουν οι πολιτικοί ως αξιόπιστο, ότι μπορούν να ρυθμίσουν τις αγορές και γίνεται ακόμη πιο μοιραίο, όταν το πιστεύουν
Κλείνοντας την συνέντευξή του Ludwig Poullain, εξαπέλυσε τα φαρμακερά του βέλη κατά του δίδυμου Angela Merkel και Wolfgang Schäuble: Ανησυχώ όταν βλέπω αυτές τις δύο κεντρικές φιγούρες να ορίζουν τις τύχες της Γερμανίας. Αυτή η κυρία είναι μοιραία για τη χώρα μας αυτή την περίοδο.
Και ο εμπειρος τραπεζίτης συνεχίζει. Αυτή η γυναίκα έμαθε να ελίσσεται στην DDR, επικαλείται μάλιστα τον Ludwig Erhard και την ελεύθερη οικονομία, αλλά δεν είναι τόσο απλό. Με την ελεύθερη οικονομία πρέπει κανείς να έχει ανατραφεί. Δεν μαθαίνετε έτσι., καταλήγει ο Ludwig Poullain.

http://www.kentri.gr/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/09/blog-post_4493.html

Το Τέταρτο Ράιχ απαιτεί μεσίστιες σημαίες από χώρες που χρωστούν!!!


Λυπούμαστε που θα στενοχωρήσουμε τους ναζιστές της Ευρώπης, αλλά η Ελλάδα μεσίστιες σημαίες έχει όταν χάνει ήρωες. Σε ετούτη τη γη, η σημαία σηκώθηκε ψηλά με αίμα απέναντι στον εκάστοτε φασισμό απείλησε να την ρίξει κάτω.
Η Ελληνική σημαία θα υπάρχει και όταν οι σημερινοί ευρωπαίοι φασίστες και οι λακέδες τους γίνουν λίπασμα (προφανώς κακό)... και θα συνεχίσει να υπάρχει όσο υπάρχουν Έλληνες άξιοι να την σηκώνουν ψηλά για να γίνεται ένα με τον άνεμο, ένα με τον ουρανό, ένα με τη θάλασσα...
Συγκυριακές στιγμές ενδοτικών και ολίγιστων ηγετών δεν χαρακτηρίζουν μία ολόκληρη χώρα και μάλιστα τη χώρα που γέννησε τα ιδανικά που προσπαθεί ολόκληρος ο κόσμος να πλησιάσει...
Ευχαρίστως, οι Έλληνες και η Ελληνική Σημαία, θα έβλεπαν τη σημαία των νεκραναστημένων φασιστών, να παραδίδεται στην ανωτερότητα της γαλανόλευκης, που δεν έχει ποτιστεί με αίμα Ελλήνων και όχι άλλων λαών.
Οι κοπρολάγνοι και οι παιδεραστές ναρκωμανείς ηγέτες του Βορρά, ίσως θα έπρεπε να μετρήσουν πρώτα το ύψος τους και μετά τα λόγια τους, όταν αναφέρονται σε Έλληνες και στην Ελληνική Σημαία.
Οι εξωνημένοι φασίστες ας διαβάσουν λίγο ιστορία, και ας προσπαθήσουν να διδαχθούν από τα όσα έπαθαν οι πρόγονοί τους μπροστά στο Ελληνικό Σύμβολο... και θα γλιτώσουν από πολλά προβλήματα και κυρίως από την ιστορική χλεύη...
Η τεράστια διαφορά μας με τους βόρειους φασίστες, είναι πως εμείς οι Έλληνες μάθαμε να ζούμε από τη μητέρα γη που μας γέννησε και μάθαμε να την τιμούμε και με το αίμα μας, δεν ζούμε από το αίμα άλλων λαών. Αυτή η διαφορά για να καλυφθεί πρέπει να περάσουν χιλιάδες χρόνια με συνέπεια στην τήρηση άγραφων ηθικών κανόνων. Έχετε πολύ δρόμο μπροστά σας όλοι εσείς τα νεκραναστημένα φασιστοειδή, για να φτάσετε τον Έλληνα (και όχι τα λαμόγια που στήσατε για να πιείτε και πάλι από το αίμα των λαών). Το ατυχές, είναι πως ακόμη και τότε, οι Έλληνες θα απέχουν και πάλι χιλιάδες χρόνια μπροστά από εσάς. Και το γνωρίζετε αυτό... και σας τρελαίνει...
«Υπάρχουν και ορισμένες ανορθόδοξες ιδέες για τις υπερχρεωμένες χώρες, όπως το να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες τους έξω από τα κτίρια της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Συμβολική μεν η κίνηση, αλλά μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά». Μόλις διαβάσατε μία από τις... σκέψεις που έκανε για την Ελλάδα ο Γκίντερ Ετινγκερ, ο Γερμανός επίτροπος Ενέργειας στην Ε.Ε. Αυτά και άλλα πολλά προσβλητικά για τη χώρα μας τα είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ανθελληνική φυλλάδα «Bild».
Αυτός ο κύριος, έγινε... πασίγνωστος στη Γερμανία όταν ήταν κυβερνήτης στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και εκφώνησε εγκωμιαστικότατο επικήδειο λόγο (Απρίλιος 2007) για τον πρώην κυβερνήτη του κρατιδίου και διαβόητο ναζιστή δικαστή Χανς Φίλμπινγκερ, που είχε πεθάνει τότε, σε ηλικία 94 ετών. Ενώ σχεδόν το σύνολο του πολιτικού κόσμου της Γερμανίας είχε ζητήσει την αποπομπή ή την παραίτησή του από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, η κ. Μέρκελ -για λόγους που όλοι υποπτευόμαστε- τον διατήρησε στην πολιτική ζωή και τον έκανε επίτροπο στην Ε.Ε.
Ο Γκίντερ Ετινγκερ, στην ίδια συνέντευξη, πρότεινε επίσης να έρθουν αποσπασμένοι Ευρωπαίοι γραφειοκράτες στην Ελλάδα για να μαζέψουν τους φόρους, αφού εκείνοι δεν θα υπολογίζουν τις αντιδράσεις (!) και επειδή το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να το πράξει από μόνο του.
Τόνισε την ανάγκη να εκχωρήσουμε μέρος της κυριαρχίας μας, καθώς και να περάσουμε την αρμοδιότητα σύνταξης του προϋπολογισμού στα όργανα της Ε.Ε.!
Το Τρίτο Ράιχ ηττήθηκε στο πεδίο της μάχης, αλλά οι συνεχιστές του απάνθρωπου έργου του ζουν και βασιλεύουν στη Γερμανία, την «ατμομηχανή της Ευρώπης» και ετοιμάζουν την ανασύσταση του χιτλερικού εφιάλτη με όπλο τους το ευρώ.
Ζητούν μάλιστα και τη ρεβάνς από την Ελλάδα. Δεν θα τους περάσει...
Πηγή

http://kostasxan.blogspot.com/2011/09/blog-post_2826.html

ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΤΟ 'ΧΡΙΣΜΑ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΠ ...ΤΟΥ "ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ"...

Με τη φράση «δεν έχω τίποτα να ακούσω» ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος ξεκαθάρισε ορθά – κοφτά ότι δεν θα παραστεί στην ομιλία του Παπανδρέου το Σάββατο κάνοντας λόγος για «κραχ απασχόλησης».
Μετά τον Σπύρο Παπασπύρο της ΑΔΕΔΥ που παραιτήθηκε πριν μερικές ημέρες , ο Γιάννης Παναγόπουλος γύρισε επίσης την πλάτη σε Παπανδρέου – Σαμαρά, αναφέροντας ότι έτσι όπως τα κάνανε τα κόμματα εξουσίας οι άνεργοι πλέον είναι περισσότεροι από τους εργαζόμενους.
Κι αυτό είναι μόνο η αρχή αφού ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δεν σκοπεύει να καθίσει γενικώς με … σταυρωμένα χέρια.
http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz1XSreonzC

Ασπασία : Μα τι να μας πει ο ακατανόμαστος των 3-4 παχηλών μισθών.  Πολλά τα έξοδα για προστασία στην ΔΕΘ και τον πρόλαβε ο Πρωθυπουργός που πηρε τους κρατικούς μαζί του.  Άσε τώρα.  Ποιός έχασε την τσίπα του για να την βρει αυτός  ;  Με κάτι αυγουλάκια την έχει βγάλει καθαρή μέχρι τώρα. Αλλά από ότι φαίνεται, ούτε και κάποιος άλλος θέλει να τον διαθεχθεί !  Βρε ουστ από δω.  Ούτε να του δώσεις επιστολή να φτάσει με ασφάλεια δεν αξίζει.   ΒΡΕ ΟΥΣΤ !  Για κάτσε να ρωτήσω, πολυαγαπημένοι μου φίλοι και αναγνώστες, έχετε λυπηθεί που δεν θα πάει ;  αφού τα ξέρει όλα από πρωτο χέρι ;  Έχει δίκιο, τι να πάει να κάνει.  ΒΡΕ ΟΥΣΤ, ΠΟΛΛΑ ΟΥΣΤ...

http://human-philosophie.blogspot.com/

Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΜΕ ΑΘΟΡΥΒΑ ΟΠΛΑ

Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους - Οι δέκα στρατηγικές χειραγώγησης των μαζών από το σύστημα εξουσίας της κυρίαρχης τάξης


1. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

Το θεμελιώδες στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου είναι η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής, που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές, μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών.

Η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής είναι επίσης απαραίτητη για να μην επιτρέψει στο κοινό να……ενδιαφερθεί για απαραίτητες γνώσεις στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής.
«Διατηρήστε την προσοχή του κοινού αποσπασμένη, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμάλωτη θεμάτων που δεν έχουν καμία σημασία. Διατηρήστε το κοινό απασχολημένο, τόσο πολύ ώστε να μην έχει καθόλου χρόνο για να σκεφτεί – πίσω στο αγρόκτημα, όπως τα υπόλοιπα ζώα». (απόσπασμα από το κείμενο: Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΛΥΣΕΩΝ

Αυτή η μέθοδος καλείται επίσης «πρόβλημα- αντίδραση – λύση». Δημιουργείται ένα πρόβλημα, μια προβλεφθείσα «κατάσταση» για να υπάρξει μια κάποια αντίδραση από τον κόσμο, με σκοπό αυτός ο ίδιος να ορίσει τα μέτρα που η εξουσία θέλει να τον κάνει να δεχτεί.

Για παράδειγμα: Αφήνεται να ξεδιπλωθεί και να ενταθεί η αστική βία ή οργανώνονται αιματηρές επιθέσεις που αποσκοπούν στο να απαιτήσει ο κόσμος νόμους ασφαλείας και πολιτικές εις βάρος της ελευθερίας. Ή ακόμα: Δημιουργούν μία οικονομική κρίση ώστε να γίνει αποδεκτή ως αναγκαίο κακό η υποχώρηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και η διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών.

3. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Για να γίνουν αποδεκτά τα διάφορα απαράδεκτα μέτρα, αρκεί η σταδιακή εφαρμογή τους, λίγο λίγο, επί συναπτά έτη. Κατά αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν τις δεκαετίες του ΄80 και ΄90 και 2000 οι δραστικά νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός):

Ανύπαρκτο κράτος, ιδιωτικοποιήσεις, ανασφάλεια, ελαστικότητα, μαζική ανεργία, μισθοί που δεν εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, τόσες αλλαγές που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση αν είχαν εφαρμοστεί μονομιάς.

4. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ

Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσουν ως «επώδυνη και αναγκαία», εξασφαλίζοντας τη συγκατάβαση του λαού τη δεδομένη χρονική στιγμή και εφαρμόζοντάς τη στο μέλλον.

Είναι πιο εύκολο να γίνει αποδεκτή μια μελλοντική θυσία απ’ ό,τι μία άμεση. Κατά πρώτον επειδή η προσπάθεια δεν καταβάλλεται άμεσα και κατά δεύτερον επειδή το κοινό, η μάζα, πάντα έχει την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «τα πράγματα θα φτιάξουν στο μέλλον» και ότι οι απαιτούμενες θυσίες θα αποφευχθούν.

Αυτό δίνει περισσότερο χρόνο στο κοινό να συνηθίσει στην ιδέα των αλλαγών και να τις αποδεχτεί με παραίτηση όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου.

5. ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν λόγο, επιχειρήματα, προσωπικότητες και τόνο της φωνής, όλα ιδιαίτερα παιδικά, πολλές φορές στα όρια της αδυναμίας, σαν ο θεατής να ήταν μικρό παιδάκι ή διανοητικά καθυστερημένος.

Όσο περισσότερο θέλουν να εξαπατήσουν το θεατή τόσο πιο πολύ υιοθετούν έναν παιδικό τόνο. Γιατί;

«Αν κάποιος απευθύνεται σε ένα άτομο σαν αυτό να ήταν 12 χρονών ή και μικρότερο, αυτό λόγω της υποβολής είναι πολύ πιθανό να τείνει σε μια απάντηση ή αντίδραση απογυμνωμένη από κάθε κριτική σκέψη, όπως αυτή ενός μικρού παιδιού».

6. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ

Η χρήση του συναισθήματος είναι μια κλασική τεχνική προκειμένου να επιτευχθεί βραχυκύκλωμα στη λογική ανάλυση και στην κριτική σκέψη των ατόμων. Από την άλλη, η χρήση των συναισθημάτων ανοίγει την πόρτα για την πρόσβαση στο ασυνείδητο και την εμφύτευση ιδεών, επιθυμιών, φόβων, καταναγκασμών ή την προτροπή για ορισμένες συμπεριφορές.

7. Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ

Κάντε το κοινό να είναι ανήμπορο να κατανοήσει τις μεθόδους και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο και τη σκλαβιά του.

«Η ποιότητα της εκπαίδευσης που δίνεται στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις πρέπει να είναι η φτωχότερη και μετριότερη δυνατή, έτσι ώστε το χάσμα της άγνοιας μεταξύ των κατώτερων και των ανώτερων κοινωνικών τάξεων να είναι και να παραμένει αδύνατον να γεφυρωθεί».

8. ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ

Προωθήστε στο κοινό την ιδέα ότι είναι της μόδας να είσαι ηλίθιος, χυδαίος και αμόρφωτος.

9. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΝΟΧΗΣ

Κάντε τα άτομα να πιστέψουν ότι αυτά και μόνον αυτά είναι ένοχα για την κακοτυχία τους, εξαιτίας της ανεπάρκειας της νοημοσύνης τους, των ικανοτήτων ή των προσπαθειών τους.

Έτσι, τα άτομα, αντί να εξεγείρονται ενάντια στο οικονομικό σύστημα, υποτιμούν τους εαυτούς τους και νιώθουν ενοχές, κάτι που δημιουργεί μια γενικευμένη κατάσταση κατάθλιψης, της οποίας απόρροια είναι η αναστολή της δράσης. Και χωρίς δράση, δεν υπάρχει επανάσταση.

10. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ’ Ο,ΤΙ ΑΥΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ

Κατά τα τελευταία 50 χρόνια, η ταχεία πρόοδος της επιστήμης έχει δημιουργήσει ένα αυξανόμενο κενό μεταξύ των γνώσεων του κοινού και εκείνων που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι κυρίαρχες ελίτ.

Χάρη στη βιολογία, στη νευροβιολογία και στην εφαρμοσμένη ψυχολογία, το σύστημα έχει επιτύχει μια εξελιγμένη κατανόηση των ανθρώπων, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

Το σύστημα έχει καταφέρει να γνωρίζει καλύτερα τον «μέσο άνθρωπο» απ’ ό,τι αυτός γνωρίζει τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το σύστημα ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο και μεγάλη εξουσία πάνω στα άτομα, μεγαλύτερη από αυτήν που τα ίδια ασκούν στους εαυτούς τους.

infognomonpolitics 

http://greeksurnames.blogspot.com/ 

http://human-philosophie.blogspot.com/

ΕΙΣ ΜΝΗΜΝ ΤΗΣ 11ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ . ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΓΗ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΕΧΘΕΣΤΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ !

"Κανένας δεν έχει τολμήσει να πει την αλήθεια στον λαό του"

Ο Κισόρ Μαχμπουμπάνι, ένας συνταξιούχος διπλωμάτης της Σιγκαπούρης, δημοσίευσε τη Δευτέρα στους «Financial Times» ένα προκλητικό άρθρο που άρχιζε ως εξής: 
 
«Δικτάτορες πέφτουν. Δημοκρατίες χρεοκοπούν. Μια παράξενη σύμπτωση; Ή μήπως ένα σημάδι πως κάτι θεμελιώδες έχει αλλάξει στη φορά της ανθρώπινης ιστορίας; Το πιστεύω. Πώς επιβιώνουν οι δικτάτορες; Λένε ψέματα. Ο Καντάφι ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ψεύτες όλων των εποχών. Ισχυριζόταν πως ο λαός του τον λάτρευε. Ηλεγχε επίσης τη ροή των πληροφοριών προς τον λαό του ώστε να εμποδίζει κάθε εναλλακτική άποψη. Επειτα, το απλό κινητό τηλέφωνο επέτρεψε στους ανθρώπους να επικοινωνήσουν. Η αλήθεια εξαπλώθηκε για να πνίξει όλα τα ψέματα.

Γιατί λοιπόν αποτυχαίνουν ταυτόχρονα οι δημοκρατίες; Η απλή απάντηση: και οι δημοκρατίες έλεγαν ψέματα. Το σχέδιο της ευρωζώνης βασίστηκε σε ένα μεγάλο ψέμα», σημειώνει ο Μαχμπουμπάνι: ότι οι χώρες θα είχαν νομισματική ένωση και δημοσιονομική ανεξαρτησία - χωρίς πόνο. Εν τω μεταξύ, στην Αμερική, προσθέτει ο νυν πρύτανης της Σχολής Δημόσιας Πολιτικής Lee Kuan Yew του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης, «κανένας αμερικανός ηγέτης δεν έχει τολμήσει να πει την αλήθεια στον λαό του. Ολες οι εξαγγελίες τους στηρίζονται σε μια κάλπικη υπόθεση πως η "ανάκαμψη" βρίσκεται εδώ δίπλα. Είναι μια φυσιολογική ύφεση, αφήνουν να εννοηθεί. Αλλά αυτή δεν είναι μια φυσιολογική ύφεση. Δεν θα υπάρξει ανώδυνη λύση. Θα χρειαστούν "θυσίες" και ο αμερικανικός λαός το γνωρίζει. Ομως κανένας αμερικανός πολιτικός δεν τολμά να εκστομίσει τη λέξη "θυσία". Οι επώδυνες αλήθειες δεν μπορούν να ειπωθούν».

Υπάρχει φυσικά μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην Αμερική και στη Λιβύη. Αντίθετα με ορισμένες αραβικές - και ασιατικές - χώρες, οι Αμερικανοί μπορούμε να καταψηφίσουμε τους ψεύτες μας. Παρ' όλα αυτά, αξίζει να αναλογιστεί λίγο κανείς τη σύγκριση του Μαχμπουμπάνι αυτή την εβδομάδα, που συμπίπτει με τη 10η επέτειο από την 11η Σεπτεμβρίου, και την ομιλία του Ομπάμα για την απασχόληση. Είναι μια καλή εβδομάδα για να ειπωθούν αλήθειες.

Μπορείτε να θυμηθείτε την τελευταία φορά που ακούσατε έναν αμερικανό ηγέτη να λέει στη χώρα πως δεν υπάρχει εύκολη λύση για τα μεγάλα μας προβλήματα, πως φτάσαμε σε αυτό το χάλι όντας επί δύο δεκαετίες υπερβολικά επιεικείς με τον εαυτό μας ή ιδεολογικά εμμονικοί, και πως τώρα πρέπει να περάσουμε τα επόμενα πέντε χρόνια με σηκωμένα τα μανίκια, αποδεχόμενοι ενδεχομένως ένα χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο και πληρώνοντας για τις υπερβολές μας;
Για μένα, αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να ειπωθεί με την ευκαιρία τόσο της επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου όσο και της ομιλίας του Ομπάμα. Στο τέλος-τέλος, αυτά τα δύο συνδέονται. Γιατί ήταν αυτή μια χαμένη δεκαετία; Μία απάντηση μπορεί να βρεθεί σε μια απλή σύγκριση: πώς χρησιμοποίησαν ο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ και οι διάδοχοί του τον Ψυχρό Πόλεμο και πώς χρησιμοποίησε ο Τζορτζ Μπους την 11η Σεπτεμβρίου.

Η Αμερική χρειάστηκε να αντιμετωπίσει στον Ψυχρό Πόλεμο τους Ρώσους. Η Αμερική χρειάστηκε να απαντήσει στην 11η Σεπτεμβρίου και στην απειλή της Αλ Κάιντα. Ομως η αποφασιστική διαφορά ανάμεσα στα δύο ήταν η εξής: ξεκινώντας από τον Αϊζενχάουερ και συνεχίζοντας σε κάποιον βαθμό με όλους τους προέδρους του Ψυχρού Πολέμου, χρησιμοποιήσαμε τον Ψυχρό Πόλεμο και τη ρωσική απειλή ως έναν λόγο και ένα κίνητρο να κάνουμε μεγάλα, δύσκολα πράγματα από κοινού στην πατρίδα μας - να κάνουμε ανοικοδόμηση του έθνους στην Αμερική. Τα χρησιμοποιήσαμε για να χτίσουμε το διαπολιτειακό σύστημα αυτοκινητοδρόμων, να στείλουμε έναν άνθρωπο στο φεγγάρι, να επεκτείνουμε τα όρια της επιστήμης, να διδάξουμε νέες γλώσσες, να διατηρήσουμε τη δημοσιονομική πειθαρχία και, όποτε χρειάστηκε, να αυξήσουμε τους φόρους. Εμείς οι Αμερικανοί κερδίσαμε τον Ψυχρό Πόλεμο μέσω της συλλογικής δράσης.

Ο Τζορτζ Μπους έκανε το αντίθετο. Χρησιμοποίησε την 11η Σεπτεμβρίου ως πρόφαση για να χαμηλώσει τους φόρους και να ξεκινήσει δύο πολέμους οι οποίοι - για πρώτη φορά στην αμερικανική ιστορία - δεν πληρώθηκαν μέσω αυξήσεων από φόρους. Φανταστείτε πού θα ήμασταν σήμερα αν το πρωινό της 12ης Σεπτεμβρίου ο Μπους είχε ανακοινώσει (όπως ζητούσαν κάποιοι από εμάς) έναν «πατριωτικό φόρο» ενός δολαρίου ανά γαλόνι βενζίνης για να πληρώσουμε την εκπαίδευση, τις υποδομές και την κυβερνητική έρευνα, να χρηματοδοτήσουμε τους πολέμους μας και να μειώσουμε την εξάρτησή μας από το πετρέλαιο της Μέσης Ανατολής.

Αντί όμως να χρησιμοποιήσει την 11η Σεπτεμβρίου για να μας καλέσει σε μια ανοικοδόμηση του αμερικανικού έθνους, ο Μπους τη χρησιμοποίησε ως ένα άλλοθι για πάρτι - προκειμένου να φουσκώσει ακόμα περισσότερο ένα πρόγραμμα φορολογικών περικοπών για τους πλούσιους, που όχι μόνο δεν προσέφερε άνοδο του βιοτικού επιπέδου στους περισσότερους Αμερικανούς αλλά μας έχει αφήσει τώρα με μια βαριά αλυσίδα γύρω από τον αστράγαλο.
Χρησιμοποιήσαμε τον Ψυχρό Πόλεμο για να φτάσουμε στη Σελήνη και να δημιουργήσουμε νέες βιομηχανίες. Χρησιμοποιήσαμε την 11η Σεπτεμβρίου για να δημιουργήσουμε καλύτερους σαρωτές σώματος και περισσότερους πράκτορες εσωτερικής ασφάλειας. Θα μείνει στην Ιστορία ως μία από τις μεγαλύτερες χαμένες ευκαιρίες κάθε προεδρίας.
 ΤΑ ΝΕΑ
 
http://human-philosophie.blogspot.com/
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters