Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Προ-Ετοιμαστείτε...

Αγαπημένοι φίλοι του Τοξότη βρίσκομαι σε μια περίεργη θέση... 
δίχως να θέλω να πανικοβάλλω κανέναν, χρειάζεται να υπενθυμίσω σε όλους πως βρισκόμαστε στην πιο σκοτεινή περίοδο που βίωσε η ανθρωπότητα εδώ και αιώνες. Είναι το πυκνότερο σκοτάδι, λίγο πριν την αυγή, λίγο πριν χαράξει και πάλι...

Η κρίση που βιώνουμε στη χώρα μας δεν είναι μοναδικό φαινόμενο. Ολόκληρη η Ευρώπη, αλλά και ο κόσμος βιώνουν ανάλογες καταστάσεις καθώς το σαθρό σύστημα καταρρέει -άσχετα αν έχουν επιλέξει επικοινωνιακές μεθόδους που θέλουν να παρουσιάζουν το "ελληνικό ζήτημα" σαν "μοναδικό φαινόμενο"... Βέβαια εδώ έχουμε την "τύχη" να ζούμε υπό το καθεστώς της Τρόικας και των εγχώριων τροϊκανών... ωστόσο ΠΡΕΠΕΙ και θα επιβιώσουμε!

Η ανθρωπότητα (ατομικά-ομαδικά και συλλογικά) καλείτε να κινηθεί σε δύο επίπεδα:

  • 1. να φροντίσουμε να έχουμε τις απαραίτητες προμήθειες για το χειμώνα, αλλά και σε περίπτωση "έκτακτης ανάγκης" και
  • 2. να μείνουμε εστιασμένοι στη συνειδησιακή ενότητα και την ειρήνη εντός μας.


Όσων αφορά το πρώτο σημείο:

Τις επόμενες μέρες (23 Σεπτεμβρίου-10 Οκτωβρίου) περνάμε στην περίοδο της τελευταίας "νύχτας" σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγια. (αναλυτικότερα βλέπε http://vickytoxotis.blogspot.com/2011/09/elenin.html) Η έναρξη της τελευταίας "νύχτας", λίγο πριν τη λήξη του ημερολογίου των Μάγια στις 28 Οκτωβρίου 2011, συμπίπτει με την ευθυγράμμιση του "κομήτη ELENIN" με τη Γη και τον ήλιο, που θα αρχίσει να περνά στις 25-26 Σεπτεμβρίου (σημείο Β στο σχήμα επάνω) και θα βρίσκεται στο πλησιέστερο προς τη Γη σημείο (σημείο C στο σχήμα) στα μέσα περίπου της τελευταίας ημέρας (11-28 Οκτωβρίου 2011). 
Η αλήθεια είναι πως δε γνωρίζουμε τις ακριβείς επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτός ο κομήτης στη Γη, κι αν θα είναι τέτοιας καταστροφικής δυναμικής όπως πολλοί υποστηρίζουν, όμως γνωρίζουμε πως με τη λήξη του ημερολογίου και μέχρι το Δεκέμβρη του 2012 θα βιώσουμε πολλές έντονες ανακατατάξεις που θα φτάσουν σε σημείο να απειλήσουν πιθανόν ακόμη και τη ζωή μας. Στα παραπάνω προστίθεται και η περίπτωση που ίσως έχουμε πράγματι την μέγα-ηλιακή έκρηξη που αναμένεται να προκαλέσει βλάβη σε κάθε ηλεκτρική και ηλεκτρονική συσκευή... πλήττοντας τα θεμέλια του σύγχρονού "δυτικού πολιτισμού"... για μέρες ή ίσως και εβδομάδες... Επιπλέον για την περίοδο αυτή 2011-2013 (ή τα επόμενα γήινα έτη) αναμένεται και η 3ήμερη συσκότιση του πλανήτη (72 ώρες), λόγω της θέσης που θα πάρει το ηλιακό μας σύστημα και την ευθυγράμμιση του με το κέντρο του γαλαξία... πριν την εμφάνιση του "Νέου Ήλιου" (βλέπε αναφορά του πρεσβύτερου των Μάγια:  )

 
Παράλληλα με την οικονομική λεηλασία που διαδραματίζεται στη χώρα μας, όλο και περισσότερες οικογένειες θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Έτσι είναι φρόνιμο να ετοιμάσουμε ένα απόθεμα σε τρόφιμα, νερό, είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα. (Βλέπε σχετικό κείμενο SOS-2012 πως να προστατευτείτε http://vickytoxotis.blogspot.com/2011/03/sos-2012.html)

Δίχως φόβο στην καρδιά μας λοιπόν , αλλά με νηφαλιότητα -κατά το "συν Αθηνά και χείρα κίνει"... οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κατάσταση εμφανιστεί και να μην περιέλθουμε σε κατάσταση πανικού. Σαν άτομα, σαν οικογένειες ή σαν παρέες και ομάδες. Ίσως να είναι μάλιστα φρόνιμο να αναζητήσουμε μια μόνιμη μετακίνηση στην επαρχία, σε χωριά, και να αρχίσουμε από τώρα (από χθες ουσιαστικά...) να χτίζουμε έναν άλλο κόσμο που θα μπορεί να έχει αυτάρκεια σε τοπικό επίπεδο και να παράγει τα βασικά αγαθά... διότι η τροφή είναι πλέον ο "χρυσός" της εποχής μας... (βλέπε "Γιατί ο Σόρος πουλάει χρυσό και αγοράζει Γη;" - ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2011/09/blog-post_7025.html#ixzz1YgFeQoXO)


Όσων αφορά το δεύτερο σημείο:

Είναι λογικό να μην μπορεί κανείς να εστιαστεί στην πρόθεση της ψυχής του και τη συνειδησιακή του ανύψωση εάν αντιμετωπίζει θέματα ουσιαστικής επιβίωσης...
Αφού λοιπόν έχουμε φροντίσει για αυτήν, ώστε να μπορούμε ακόμη και στις πιο ακραίες καταστάσεις να φροντίσουμε εμάς και τους αγαπημένους μας, μπορούμε να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να διατηρήσουμε τη φλόγα της καρδιάς μας αναμμένη.

Γιατί ουσιαστικά παρά τις εκατοντάδες δοκιμασίες και τα προβλήματα που βιώνουμε, ο στόχος παραμένει ένας και μοναδικός: το συνειδησιακό μας άλμα (βλέπε και 2ο μέρος http://vickytoxotis.blogspot.com/2008/06/blog-post_21.html) και η "γέννηση μιας νέας γης και ενός νέου ουρανού". Η διαδικασία της γέννησης μπορεί να είναι δύσκολη, όμως το Φως θα γεννηθεί και ήδη αναδύεται ένας νέος κόσμος και μια νέα ανθρωπότητα...

Μόνοι μας ή σε μικρές ομάδες οφείλουμε να φροντίζουμε την ψυχή και το πνεύμα μας. Είναι το βασικότερο όλων. Με ομάδες διαλογισμού και προσευχής και συστηματικό έλεγχο της καθημερινής μας συνειδησιακής εστίασης. Η πρόθεση μας θα πρέπει να παραμείνει καθαρή και εστιασμένη στο στόχο μας: τη γέννηση ενός αρμονικού κόσμου ειρήνης, αφθονίας, χαράς, αγάπης, ενότητας και δικαιοσύνης. Κι αυτό ξεκινά από μέσα μας. Μέσα από τον καθένα μας. Γιατί "Εμείς είμαστε η αλλαγή που περιμέναμε".

Η μοίρα της ανθρωπότητας είναι μία και κοινή... όσο κι αν μέχρι χθες τα φίλτρα της κοινωνικοποίησης μας έκαναν να βλέπουμε διαφορές... μεταξύ ανθρώπων, λαών, εθνών ή κρατών. Με αυτή τη συνείδηση μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο και κάνουμε ακόμη και θαύματα!
Είμαστε Ένα! 
Ας το βιώσουμε κι ας πράττουμε ανάλογα κάθε στιγμή, κάθε μέρα!
Ας ονειρευτούμε το "Όνειρο" αυτής της άλλης πραγματικότητας που θέλουμε, 
δίνοντας έτσι υπόσταση σε αυτό το νέο κόσμο με τη συνείδηση μας!
ΕΔΩ και ΤΩΡΑ.

Ελπίζω πως με τις παραπομπές και τη σύντομη αυτή υπενθύμιση καταφέρνω να σας περάσω το ουσιαστικό μήνυμα των ημερών, διατηρώντας την αφοβία και τη βαθιά βεβαιότητα της αλλαγής... όσο χρόνο ή προσπάθεια κι αν απαιτεί...

η τοξότισσα

Τράπεζες...για κλάματα!Είναι έτσι όμως;

Δείτε μερικά από τα τεράστια υπερκέρδη της προηγούμενης δεκαετίας!Κάποιες πανηγύριζαν ακόμα και για...500% καθαρά κέρδη!Αλήθεια,που πήγαν αυτά τα λεφτά;
Όλες οι επιχειρήσεις εργάζονται για ένα ποσοστό μικτού κέρδους γύρω στο 20-30%...με το οποίο εξυπηρετούν όλες τις υποχρεώσεις τους...! 

[ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Νέα ποσοστά ρεκόρ αύξησης των κερδών

Σε περίοδο που ο πληθωρισμός τρέχει με ρυθμό 5,5% και οι ονομαστικές αυξήσεις των μισθών και συντάξεων κυμαίνονται από 3% μέχρι και 10%, οι τράπεζες ανακοινώνουν ποσοστά αύξησης των κερδών 162.5% (όπως η ΕΤΕΒΑ)

Τη στιγμή που η βιομηχανική παραγωγή βουλιάζει, η ανεργία "χτυπάει την πόρτα" ολοένα και περισσότερων νοικοκυριών στην Ελλάδα και η αγοραστική αξία των εισοδημάτων των εργαζομένων περιορίζεται συνεχώς, οι τράπεζες συνεχίζουν να παράγουν προκλητικά υπερκέρδη δεκάδων δισεκατομμυρίων, ευνοούμενες από το καθεστώς της "ελεύθερης αγοράς", το οποίο, κατά τους υποστηρικτές του, υποτίθεται ότι δημιουργεί... ανταγωνισμό. Το παραλήρημα κερδών συνεχίστηκε και χτες, με τρεις ακόμα τράπεζες να ανακοινώνουν τεράστια κέρδη - ρεκόρ. Κέρδη, τα οποία κατά τα φαινόμενα (καθώς δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμα οι επίσημοι ισολογισμοί) κάθε άλλο παρά με παραγωγικές δραστηριότητες και ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης σχετίζονται.

Συγκεκριμένα, όπως εκτιμούν κορυφαίοι τραπεζίτες της χώρας, το "παιχνίδι" στις τράπεζες έχει μεταφερθεί από το κυνήγι του "παραδοσιακού" κέρδους - που προκύπτει μέσω της διαφοράς των επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων - σε "αεριτζίδικα" (κυριολεκτικά) "προϊόντα", τα γνωστά "παράγωγα" (derivatives), καθώς και στις προμήθειες από παντός είδους τραπεζικές εργασίες. Χωρίς
βέβαια αυτό να σημαίνει ότι οι τράπεζες χάνουν από την παραπάνω διαφορά επιτοκίων, οριζόμενη ως "spread" ή "ecart", την οποία και διευρύνουν σε κάθε ευκαιρία.

Σ' αυτά τα πλαίσια, όπως ανακοινώθηκε χτες:
Η Τράπεζα Εργασίας, η δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της χώρας, "ανέβασε" τα κέρδη της στο πρώτο εξάμηνο του έτους κατά 37,5% στα 25,6 δισ. δρχ. έναντι 18,6 δισ. δρχ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Οσο για την κρατική ΕΤΕΒΑ, ακολουθεί τα χνάρια της μητρικής Εθνικής Τράπεζας, αφού αύξησε τα κέρδη της κατά... 163,7%. Στο πρώτο εξάμηνο του 1997, τα καθαρά προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 6,25 δισ. δρχ. (ολόκληρο το 1996 ήταν 6,9 δισ. δρχ.), έναντι 2,37 δισ. δρχ. το πρώτο εξάμηνο του 1995.
Η Xiosbank, τέλος, κατάφερε αυτό που πλησίασε η ΕΤΕΒΑ, αφού "έπιασε" στο πρώτο εξάμηνο τα κέρδη ολόκληρης της περσινής χρονιάς, δηλαδή 2,1 δισ. δρχ., έναντι κερδών 1 δισ. δρχ. το πρώτο εξάμηνο του 1996 (αύξηση 110%).]

[ΤΡΑΠΕΖΕΣ (1): Σε 27,1 δισ. δρχ. ανήλθαν τα κέρδη της Αλφα Τράπεζας Πίστεως το πρώτο εξάμηνο του 1996, παρουσιάζοντας έτσι αύξηση 13,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο που είχαν φτάσει τα 23,8 δισ. δρχ. Τρία δισεκατομμύρια δρχ. επιπλέον κέρδη κατέγραψε και η άλλη μεγάλη ιδιωτική τράπεζα, η Τράπεζα Εργασίας. Στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 18,6 δισ. δρχ. έναντι 15,6 δισ. δρχ. το πρώτο εξάμηνο του 1995.]

[ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Κατακλυσμός κερδών

Σημαντικά τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής για την κερδοφορία των τραπεζών

Νέα επίδειξη... κερδών κάνουν τις τελευταίες μέρες οι εμπορικές τράπεζες της χώρας, με αφορμή τις ετήσιες γενικές συνελεύσεις τους και αποδεικνύοντας ότι η εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική όχι μόνο δεν πάει στράφι, αλλά αντίθετα έχει εξασφαλίσει όλες τις προϋποθέσεις για αλματώδη βελτίωση της κερδοφορίας των τραπεζιτών. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τις γενικές συνελεύσεις των τραπεζών:
Κέρδη προ φόρων ύψους 24,1 δισ. δρχ. εμφανίζει η Εθνική Τράπεζα στο πρώτο πεντάμηνο του έτους, παρουσιάζοντας έτσι αύξηση κατά 89% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οπως ανέφερε στη γενική συνέλευση των μετόχων ο διοικητής Θ. Καρατζάς,η βελτίωση της κερδοφορίας συνδέεται με τη μείωση των επιτοκίων και την άνοδο του δείκτη τιμών στο Χρηματιστήριο. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων (επιστημονικό προσωπικό και σύλλογος υπαλλήλων) υποστήριξαν πάντως ότι, πέρα από την επίτευξη κερδών, η διοίκηση θα πρέπει να αξιοποιήσει καλύτερα το έμψυχο δυναμικό και αμφισβήτησαν με στοιχεία τις θεωρίες που θέλουν να επηρεάζεται η κερδοφορία της Τράπεζας από τα έξοδα μισθοδοσίας. Με αφορμή τη μετατροπή του ομολογιακού δανείου σε μετοχές και την αύξηση κεφαλαίου το φθινόπωρο, ζήτησαν επίσης να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο η Εθνική. Θέση της ΔΑΣ των υπαλλήλων ΕΤΕ είναι πάντως να ξεκαθαριστεί και να αλλάξει το σημερινό ιδιόρρυθμο ιδιοκτησιακό καθεστώς και να ματαιωθούν τα όποια σχέδια για πώληση μεγάλων πακέτων μετοχών σε "ομίλους κεφαλαιούχων", εσωτερικού και εξωτερικού.
Η Εμπορική Τράπεζα τριπλασίασε περίπου τα κέρδη της από το πρώτο εξάμηνο του 1996 μέχρι το τέλος του χρόνου, με αποτέλεσμα να κλείσει τη χρήση με κέρδη 12,1 δισ. δρχ. Σύμφωνα με το διοικητή, Κ. Γεωργουτσάκο,οι προοπτικές κερδοφορίας για το 1997 εμφανίζονται καλύτερες, ενώ τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου του φετινού χρόνου ήδη βρίσκονται στα επίπεδα κερδών ολόκληρου του 1996. Ωστόσο, η παράθεση των στοιχείων αυτών δε συγκίνησε ούτε τους μετόχους, ούτε και τους εκπροσώπους των εργαζομένων, καθώς οι μεν πρώτοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το χαμηλό μέρισμα (300 δρχ. ανά μετοχή), ενώ οι δεύτεροι έκαναν λόγο για κακοδιαχείριση και σωρεία ατασθαλιών που εμποδίζουν την ομαλή ανάπτυξη της Τράπεζας.
Η γενική συνέλευση της Γενικής Τράπεζας ενέκρινε χτες τα αποτελέσματα του 1996 - 3,6 δισ. δρχ. έναντι 6,7 δισ. δρχ. το 1995 - που όμως μεταφέρονται (μετά από σχετική εισήγηση της διοίκησης) σε πρόσθετες προβλέψεις και διαγραφή επισφαλών απαιτήσεων, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι περίπου μηδενικό.
Στα 2,7 δισ. δρχ. προβλέπει η διοίκηση της Xiosbank να φτάσουν τα κέρδη της Τράπεζας το 1997, καθώς τα μέχρι τώρα στοιχεία του πρώτου τριμήνου δείχνουν σημαντική αύξηση των επιμέρους μεγεθών.
Στη σκιά της ιδιωτικοποίησης, η γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Κεντρικής Ελλάδος ενέκρινε τα αποτελέσματα του 1996, με βάση τα οποία τα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 0,9 δισ. δρχ. έναντι 1,8 δισ. δρχ. το 1995.]

[ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Αλμα 80% στα κέρδη

Τους εκρηκτικούς ρυθμούς ανόδου της κερδοφορίας της συνέχισε για τρίτη συνεχή χρονιά η Εθνική Κτηματική Τράπεζα Ελλάδας (ΕΚΤΕ), καθώς το 1996 τα καθαρά προ φόρων κέρδη της διαμορφώθηκαν σε 36,1 δισ. δρχ. έναντι 20,1 δισ. δρχ. το 1995 (αύξηση 80%) και 6 δισ. δρχ. το 1994. Η έκρηξη κερδών που εμφανίζει για το 1996 η ΕΚΤΕ, δεν είναι καθόλου άσχετη με τους τοκογλυφικούς όρους των επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων, που εφαρμόζει - όπως όλες οι κρατικές και ιδιωτικές τράπεζες - και η ΕΚΤΕ.

Ο διοικητής της ΕΚΤΕ, Β. Ράπανος, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της Τράπεζας στην τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων, σημείωσε παράλληλα ότι οι χορηγήσεις νέων δανείων αυξήθηκαν το 1996 κατά 69,1% φτάνοντας τα 146,1 δισ. δρχ., ενώ στόχος για το 1997 είναι η εκταμίευση 150 δισ. δρχ. Από το σύνολο των χορηγήσεων του 1996, ποσό ύψους 136,8 δισ. δρχ. αφορούσε 23.829 νέα στεγαστικά δάνεια, δηλαδή ο μέσος όρος ανά δάνειο ανήλθε σε 5,7 εκατ. δρχ. περίπου. Επίσης, με στόχο την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου της Τράπεζας, η διοίκηση εισηγήθηκε στη Γενική Συνέλευση, μετά τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών στεγαστικών δανείων, νέο σχέδιο ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των τουριστικών επιχειρήσεων, που σύμφωνα με πληροφορίες υπερβαίνουν τα 100 δισ. δραχμές.]
http://www2.rizospastis.gr/story.

Είναι για λύπηση;
Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011
Economist.:«Για λύπηση» οι ελληνικές τράπεζες!
 Θεωρίες και σενάρια χάους για την επόμενη ημέρα στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο περιγράφει στο τελευταίο του τεύχος το περιοδικό Economist.

Με κύριο σημείο του προβληματισμού των αρθρογράφων του περιοδικού το … περιβάλλον στο οποίο καλούνται να δραστηριοποιηθούν εφεξής οι ελληνικές τράπεζες, είτε χρεοκοπήσει τελικώς η χώρα μας, είτε όχι!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το μείζον πρόβλημα για τις ελληνικές τράπεζες είναι το γεγονός πως η συνολική κατάσταση στην ελληνική οικονομία δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Όχι μόνο γιατί τα συνολικά μέτρα που έχουν ληφθεί και που έχουν κυριολεκτικά «γονατίσει» την οικονομία και τις όποιες προοπτικές ανάπτυξής της, αλλά και γιατί – όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ρεπορτάζ – στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, όπως και γενικότερα στην Ευρώπη – έχει........ περάσει η θεωρία πως οι τράπεζες είναι «κακοποιοί» και αυτές που ευθύνονται για όλα τα δεινά που υπόκεινται σήμερα οι κοινωνίες και οι λαοί …

Ειδικότερα για τις ελληνικές τράπεζες ο Economist γράφει πως, σε αντίθεση με όσα συνέβησαν σε ΗΠΑ και Ευρώπη κατά την περίοδο της κρίσης από το 2007 ως το 2009, όπου οι τράπεζες δέχθηκαν «ενέσεις» ρευστότητας και κρατική αρωγή, οι ελληνικές τράπεζες έγιναν «ο πιο σίγουρος τρόπος χρηματοδότησης της ελληνικής κυβέρνησης» μέσω των αλλεπάλληλων αγορών κρατικών ομολόγων. Κι ακριβώς αυτή είναι πλέον η Αχίλλειος Πτέρνα τους, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως το περιοδικό επικαλείται δηλώσεις ανώτατου τραπεζικού στελέχους που χαρακτήρισε τις αγορές κρατικών ομολόγων ως «καταναγκαστικές, με την κυβέρνηση να απειλεί με ανάληψη των καταθέσεων που διατηρούν οι κρατικές εταιρείες στην περίπτωση που οι τράπεζες δεν κάνουν αυτό που πρέπει».

Εν κατακλείδι, ο Economist θεωρεί πως ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας καθιστά τους ισολογισμούς των τραπεζών εξαιρετικά … «εύφλεκτους», ενώ και το κοινό προτιμά να ‘τιμωρήσει’ τις τράπεζες και τους τραπεζίτες, ενώ φοβάται παράλληλα και την κατάρρευση των τραπεζών.

Υπό αυτές τις συνθήκες οι τράπεζες θα έχουν πρόβλημα να … κρατηθούν ζωντανές, λέει ο Economist.
 
http://alfeiospotamos.blogspot.com/2011/09/blog-post_6211.html

OΥΑΟΥ !! Ξενοδοχείο με πισίνα πληρώνουμε στους λαθρομετανάστες! Λέει το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ !! Δείτε ΟΛΑ τα έγγραφα ΦΩΤΙΑ !!



Ρεπορτάζ:
Παναγιώτης Σουρέλης
Έφυγαν από τη χώρα τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο ή τη φτώχεια και βρέθηκαν στα ελληνικά νησιά να απολαμβάνουν μοχίτο στην πισίνα κάποιου ξενοδοχείου! Την ώρα που πέφτει «τσεκούρι» σε μισθούς, επιδόματα και συντάξεις, το κράτος χρυσοπληρώνει τη διαμονή λαθρομεταναστών σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια!
Μόνο το 2010 δόθηκαν 3,6 εκατ. ευρώ για τη φιλοξενία των λαθρομεταναστών..
σε αποθήκες και ετοιμόρροπα κτίρια, που «βαφτίστηκαν» κέντρα υποδοχής, ενώ οι πιο τυχεροί έζησαν το «μύθο» τους στα ελληνικά νησιά! Το newsbomb αποκαλύπτει έγγραφα – «φωτιά» και φωτογραφίες – ντοκουμέντο από τις συνθήκες διαμονής των μεταναστών, που θα προκαλέσουν σάλο.
Λουξ διαμονή σε πισίνα ξενοδοχείου!
Τρίβουν τα μάτια τους οι λαθρομετανάστες που εισέρχονται στη χώρα μας από την Τουρκία και συλλαμβάνονται από τους άνδρες του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου, όταν μεταφέρονται στο «κέντρο υποδοχής» των Δωδεκανήσων. Και αυτό διότι πρόκειται για ξενοδοχείο και μάλιστα με πισίνα στη Λέρο! Πρόκειται για το ξενοδοχείο «Ara», στο οποίο ο κάθε μετανάστης φιλοξενείται για περίπου πέντε ημέρες, μέχρι να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων του (μερικές φορές «ταυτοποίηση» σημαίνει ό,τι δηλώσουν…). Στη συνέχεια οι μετανάστες μεταφέρονται στην Αθήνα ή σε άλλες μεγάλες πόλεις, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε γκέτο.
Φωτογραφίες από την επίσημη ιστοσελίδα του ξενοδοχείου
Η λουξ διαμονή σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια των παράνομων μεταναστών στοίχισε στο ελληνικό δημόσιο το 2010 περισσότερες από 300.000 ευρώ! Το newsbomb αποκαλύπτει το έγγραφο με την απάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλου, έπειτα από σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.ΟΣ.Κυριάκου Βελόπουλου.
Φωτογραφίες από την επίσημη ιστοσελίδα του ξενοδοχείου
Στις 2 Αυγούστου του 2011 ο κ.Κουκουλόπουλος αφού πρώτα σημειώνει, ότι το υπουργείο εγκρίνει πιστώσεις προκειμένου να καλυφθούν δαπάνες διαμονής, τροφής και υγειονομικής περίθαλψης υπηκόων τρίτων χωρών, προσθέτει ότι «στις περιοχές όπως αυτής των Δωδεκανήσων, όπου δεν υπάρχουν κέντρα φιλοξενίας, αλλά περιστασιακά προκύπτουν έκτακτα επεισόδια παράνομης εισόδου μεταναστών, το Υπουργείο χρηματοδοτούσε δαπάνες σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια για τη στέγαση, σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ιματισμό των εν λόγω αλλοδαπών. Στο πλαίσιο αυτό, για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου μέχρι 31-12-2010 καλύφθηκαν, με μεταφορά των αντίστοιχων πιστώσεων, δαπάνες ύψους 303.653,99 ευρώ, μετά από την αποστολή και τον έλεγχο των παραστατικών στοιχείων δαπάνης»!
Φωτογραφίες από την επίσημη ιστοσελίδα του ξενοδοχείου
3,6 εκατ. για τη διαμονή των λαθρομεταναστών
Εκτός από το ξενοδοχείο στη Λέρο, το κράτος νοικιάζει κτίρια για τη φιλοξενία των παράνομων μεταναστών και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που φέρουν την υπογραφή του υφυπουργού Εσωτερικών, το 2010 διατέθηκαν 1.180.308,65 ευρώ στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σάμου, 1.799.111,28 ευρώ στη Νομαρχιακή ΑυτοδιοίκησηΈβρου και 308.959,01 ευρώ στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου για το κέντρο υποδοχής στη Λέσβο. Στο σύνολό του το ποσό ανέρχεται σε περίπου 3,6 εκατ. ευρώ για τη φιλοξενία των λαθρομεταναστών μόνο στα συγκεκριμένα τέσσερα κέντρα υποδοχής. Του Έβρου, της Σάμου, της Λέσβου (Ν.Α. Χίου) και φυσικά στο ξενοδοχείο στη Λέρο (Ν.Α. Δωδεκανήσων), όπου οι λαθρομετανάστες πίνουν στην πισίνα τα δροσερά κοκτέιλ στην… υγειά των Ελλήνων φορολογουμένων.

Ερώτηση για τις δαπάνες φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Κέντρο Υποδοχής Σάμου

Ερώτηση για τις δαπάνες φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Κέντρο Υποδοχής Δωδεκαννήσου
Ερώτηση για τις δαπάνες φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Κέντρο Υποδοχής Έβρου

Ερώτηση για τις δαπάνες φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Κέντρο Υποδοχής Ν.Α. Λέσβου



http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/09/o_22.html

Προειδοποίηση ΗΠΑ προς Τουρκία: "Μην υποτιμάτε την Ελλάδα..."


Ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα,από μία από τις μεγαλύτερες αμερικανικές “δεξαμενές σκέψεις” των ΗΠΑ ,το Stratfor.

Σε μία ανάλυσή του για την ένταση που έχει προκληθεί μεταξύ Τουρκίας-Ισραήλ και για τον τρόπο που η Άγκυρα χειρίζεται το ζήτημα, χαρακτηρίζει τη πολιτική της αναξιόπιστη και την προειδοποιεί να μην υποτιμήσει την Ελλάδα, σε περίπτωση που τελικά οδηγηθεί στην απόφαση να εμπλακεί σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Stratfor, ο Ερντογάν έχει κερδίσει πολλά στο εσωτερικό της χώρας του αλλά και στον αραβικό κόσμο που προφανώς είναι ενθουσιασμένος με τους υψηλούς τόνους που χρησιμοποιεί εναντίον του Ισραήλ. Από την άλλη όμως χάνει πολλά περισσότερα σε αξιοπιστία.

Γιατί ποιον έχει πείσει ότι πραγματικά σκοπεύει να στείλει πλοία στη Γάζα ,ειδικά μετά το επεισόδιο με το Mavi Marmara.

Με απλά λόγια η ανάλυση του Stratfor υποστηρίζει ότι η προσπάθεια του Ερντογάν να εμφανιστεί ως ηγέτης του αραβικού κόσμου έχει μπερδέψει τις μεγάλες δυνάμεις και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα.

Όμως το πιο ενδιαφέρον μέρος της αναλυσης που μας αφορά άμεσα είναι αυτό που έχει να κάνει με το θέμα των εξορύξεων στη Κύπρο.

Οι αναλυτές του Stratfor δεν μασάνε τα λόγια τους:

• Η Τουρκία έκανε λάθος εκτίμηση στο θέμα,δεν έλαβε υπόψη της τις αμερικανικές προειδοποιήσεις και τώρα το πληρώνει. Η πρόβλεψη λέει ότι οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις θα έχουν πολύ ένταση

• Αν η Τουρκία συνεχίσει τον ολισθηρό δρόμο που έχει επιλέξει, τότε τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει ακόμη και μια ελληνοτουρκική πολεμική σύγκρουση.

• Αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα της εμμονής της Τουρκίας να στείλει συνοδεία πολεμικών πλοίων ,ερευνητικά σκάφη στην ΑΟΖ της Κύπρου.

• Δεν αποκλείεται η Ελλάδα παρά τα σημαντικά οικονομικά της προβλήματα να “ανταποκριθεί” στη πρόκληση, ίσως και βλέποντάς της ως διέξοδο και να μην αποφύγει τη πολεμική σύγκρουση με τη Τουρκία. Και αφήνουν να εννοηθεί με σαφήνεια ότι το αποτέλεσμα μιας τέτοιας σύγκρουσης δεν είναι προδιαγεγραμμένο, ειδικά με τις στρατιωτικές ισορροπίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Βλέπε Ισραήλ-Ελλάδα.

Η ορθότητα των εκτιμήσεων και των αναλύσεων αποδεικνύεται πάντα στη πράξη. Συνεπώς τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν αποτελεί “ευαγγέλιο”. Όμως κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι μια τέτοια ανάλυση από το συγκεκριμένο “think tank”, ήταν ένα ηχηρό μήνυμα προς της Τουρκία. Και ίσως να εξηγεί τη σπουδή του Ερντογάν να διαβεβαιώσει τον Ομπάμα ότι “δεν πρόκειται να κάνει τίποτα στη Κύπρο”.

Πηγή

http://kostasxan.blogspot.com/2011/09/blog-post_6298.html

‘Ξύπνησε’ το πιο θανατηφόρο ηφαίστειο του κόσμου


Το ηφαίστειο που σκόρπισε το θάνατο σε δεκάδες χιλιάδες ζωές το 1815 – σύμφωνα με εκτιμήσεις της εποχής σκότωσε 90.000 ανθρώπους- ξύπνησε και πάλι.Οι αγρότες στην Ινδονησία αγνοούν συστηματικά τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων να εκκενώσουν την περιοχή στην οποία βρυχάται το ηφαίστειο Tambora.
Οι καταστροφές που είχαν προκληθεί στις αρχές του 19ου αιώνα δεν επηρέασαν μόνο την Ινδονησία αλλά ολόκληρο τον κόσμο.

Η έκρηξη του 1815 είναι η μεγαλύτερη στην νεότερη παγκόσμια ιστορία αφού η ηφαιστειακή σκόνη είχε φθάσει σε όλον τον πλανήτη. Ο κρατήρας που έχει πλάτος 11 χιλιόμετρα και βάθος ένα χιλιόμετρο απελευθέρωσε στην ατμόσφαιρα 400 τόνους φυσικού αερίου.

Η έκρηξη ήταν, σαφώς, μεγαλύτερη από αυτήν του ηφαιστείου Κρακατόα που ξύπνησε το 1883 και ήταν το δεύτερο πιο θανατηφόρο ηφαίστειο στην ανθρώπινη ιστορία.
Το Ταμπόρα ‘κοιμάται’ περίπου 200 χρόνια.

Προς το παρόν οι επιστήμονες είναι καθησυχαστικοί, αφού σύμφωνα με μετρήσεις που έχουν πραγματοποιήσει, ακόμη, δεν βρίσκεται σε στιγμή έκρηξης.

ΜΙΚΡΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 

Και ψεύτες και κλέφτες και λαμόγια.Οσονούπω έρχεται η ώρα της κρεμάλας...

Video του Γ.Παπακωνσταντίνου στη Βουλή, και η συζήτηση του Σχεδίου Νόμου «Ελληνικό Στατιστικό Σύστημα. Σύσταση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤ.Α.) ως Ανεξάρτητης Αρχής- Ν.Π.Δ.Δ.». (24 Φεβρουαρίου 2010)
μήνυση και αγωγή της ΗΡΩΙΔΑΣ Ζωής Γεωργαντά κατά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μακρυπίδη.
 
 
Στα δικαστήρια θα οδηγήσει η Ζωή Γεωργαντά τον βουλευτή Μακρυπίδη που ανέλαβε τον βασικό ρόλο της απόπειρασ συγκάλυψης της εσχάτης προδοσίας που διεπράχθει στην ΕΛΣΤΑΤ.
Σε λίγο η αποκάλυψη – βόμβα για τον σκοπό της συνάντησης Παπανδρέου – Πετσάλνικου που όλοι απόρησαν τι σκοπιμότητα είχε…
 

Ένας Σκοπιανός και μία Αλβανίδα διώκουν Έλληνες στρατιωτικούς...στην Ελλάδα!

Το απόλυτο θέατρο του παραλόγου βιώσαμε χθες στο Ναυτοδικείο Πειραιά. Η Ελληνική Δημοκρατία, έθεσε τους θεσμούς της (στην προκειμένη περίπτωση τη Στρατιωτική Δικαιοσύνη) στην υπηρεσία των εχθρών του έθνους, ώστε να συνεχιστεί η νομική ομηρία των 39 ΟΥΚάδων, οι οποίοι διώκονται για συνθήματα που φέρονται να φώναξαν στην Αθήνα, στη διάρκεια της παρέλασης της 25ης...
Μαρτίου του 2010. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 16 Δεκεμβρίου, παρατείνοντας έτσι την ταλαιπωρία των στελεχών της επίλεκτης μονάδας, η οποία κάθε μέρα δίνει την ψυχή της για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας, αλλά και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στις ελληνικές θάλασσες. Η γνωστή κομπανία εν δράσει... Στη διαδικασία, εμφανίστηκε ο γνωστός από ανάλογες υποθέσεις αριστερός δικηγόρος από τη Χαλκίδα Θανάσης Τάρτης, με αίτημα παράστασης πολιτικής αγωγής, εξ ονόματος του γνωστού για τις αντεθνικές του απόψεις Παύλου Βοσκόπουλου, του επικεφαλής της αποσχιστικής & φιλοσκοπιανής οργάνωσης Ουράνιο Τόξο, αλλά και των Ντέιβιντ Βίτκοφ κατοίκου Αθηνών και υπηκόου Σκοπίων και Μιρέλας Τσελνίκου Αλβανίδας υπηκόου (και οι δύο τελευταίοι, στελέχη της γνωστής για το ρόλο της εθνομηδενιστικής οργάνωσης Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι-ΕΠΣΕ, του Παναγιώτη Δημητρά). Το αίτημα για τον πρώτο, μετά από διακοπή για διάσκεψη απορρίφθηκε, με την αιτιολογία ότι δεν νομιμοποιείται ο τύπος αυτός να αιτείται κάτι τέτοιο. Για τους δύο άλλους, το αίτημα... έγινε δεκτό (!), καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι πληρούν τα... τυπικώς απαιτούμενα (μέχρι να αποδειχθεί σε τι συνίσταται η βλάβη...)! Έτσι, ένας Σκοπιανός και μία Αλβανίδα, ενάγουν... Έλληνες στρατιωτικούς (!)... στην Ελλάδα (!). Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο, με την Ελληνική Δημοκρατία σε ρόλο αυτόχειρα! Παράταση της νομικής ομηρίας των ΟΥΚάδων Ο κ. Τάρτης, ζήτησε διακοπή, ώστε να παραλάβει τη δικογραφία, να τη μελετήσει και να λάβει γνώση και το δικαστήριο συναίνεσε «απλόχερα» (ό,τι ζητούν οι εθνομηδενιστές...), αναβάλλοντας τη δίκη και προσδιορίζοντάς την για τις 16 Δεκεμβρίου 2011, παρατείνοντας τη νομική ομηρία των βατραχανθρώπων μας. Φυσικά, από έδρας μάθαμε ότι ως μάρτυρας κατηγορίας θα παραστεί και ο κ. Παναγιώτης Δημητράς, ο οποίος πολύ πρόσφατα εξόργισε την ομογένειά μας στην Αυστραλία με αυτά που είπε για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Η τελευταία αυτή ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ μεθόδευση, προκάλεσε και πάλι την αντίδραση των συνηγόρων των κατηγορουμένων... «Αστεία δίκη» Η υπεράσπιση, μεταξύ των οποίων οι δικηγόροι Στέλιος Πυλιώτης και Χριστίνα Τσιαμπάζη αντέδρασαν στις μεθοδεύσεις της έδρας, λέγοντας ότι η μισή μονάδα των επιλέκτων είναι κατηγορούμενη, κάνοντας λόγο για ένστολους που είναι stand by για να σκοτωθούν και στηλίτευσε το γεγονός ότι ενάμισι χρόνο μετά, η διαδικασία όχι μόνο δεν ολοκληρώνεται, αλλά αντίθετα, μεθοδεύεται η αναβολή της, τη στιγμή που επείγει η ολοκλήρωσή της. Επίσης, μίλησε για «αστεία δίκη», η οποία αποτελεί «αν όχι εθνικό έγκλημα, ένα λάθος» και δίνει λαβή για «αντεθνική προπαγάνδα» και καυτηρίασε το γεγονός ότι δεν τελείωσε η ιστορία αυτή με μια απορριπτική πρόταση ή ένα βούλευμα (Στέλιος Πυλιώτης). Επίσης, από την υπεράσπιση σχολιάστηκε αρνητικά το γεγονός ότι τα ¾ των εγγράφων της δικογραφίας, είναι άσχετα με την υπόθεση. Τέλος, τονίστηκε το γεγονός ότι η παράταση της νομικής εκκρεμότητας, καταστρέφει κατηγορούμενο υπαξιωματικό, ο οποίος δίνει εξετάσεις για να ενταχθεί ως οργανικός στις ΕΔ και χρειάζεται σύντομα απαλλακτική απόφαση. Πολύς κόσμος για τους ΟΥΚάδες Έξω από το δικαστήριο, είχαν συγκεντρωθεί πολλοί πολίτες, οι οποίοι υποδέχθηκαν με επευφημίες τους ΟΥΚάδες, φωνάζοντας συνεχώς πατριωτικά συνθήματα και ανεμίζοντας ελληνικές σημαίες. Όσον αφορά στους παριστάμενους στην αίθουσα, έμειναν με μια πικρή γεύση στο στόμα από τη στάση της έδρας, η οποία δεν δείχνει να κατανοεί τη σημασία που έχει η δίκη αυτή για τα εθνικά μας συμφέροντα. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι παρόντες στη δίκη στο πλευρό των ΟΥΚάδων ήταν από πλευράς ΝΔ ο Πέτρος Μαντούβαλος και από πλευράς ΛΑΟΣ, ο Θάνος Πλεύρης. Όλοι πάντως ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 16 & 19 Δεκεμβρίου του 2011.
Πηγη

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/09/blog-post_8182.html

SOS 2012- πως να προστατευτείτε

Δεδομένου πως από τα βασικότερα για την πλειοψηφία των ανθρώπων κριτήρια για να παραμείνουν ψύχραιμοι είναι να γνωρίζουν και να έχουν την "υλική κατάσταση" -ως ένα βαθμό- υπό έλεγχο, και επειδή καμία αρχή δεν φαίνεται να έχει σκοπό να ενημερώσει τα πλήθη έγκαιρα, δημοσιεύω παρακάτω το πρώτο κεφάλαιο από το βιβλίο "Checklist 2012 - 7 στρατηγικές για να μετατρέψετε την κρίση σε ευκαιρία σας" του Dieter Broers ***

Στόχος είναι η γνώση της κατάστασης που αναμένεται ώστε να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία τόσο σε υλικό όσο και -κυρίως- σε ψυχικό-πνευματικό επίπεδο. 

Κεφάλαιο 1ο: 
SOS 2012- πως να προστατευτείτε

Εδώ και μερικά χρόνια το έτος 2012 μπαίνει σταδιακά στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος των πιστημόνων. Αρχικά ήταν μόνο μερικοί ερευνητές, αργότερα άρχισαν όλο και περισσότεροι να κρούουν τον κώδων του κινδύνου: για το 2012 προβλέπουν πως θα λάβει χώρα ένα γεγονός το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμιες καταστροφές.

Σημείο εκκίνησης της παραπάνω δήλωσης ήταν η παρατήρηση της δραστηριότητας του ήλιου. Εδώ και πολύ καιρό γνωρίζουμε πως οι ηλιακές καταιγίδες ασκούν μεγάλη επίδραση πάνω στο γαλάζιο πλανήτη μας. Αρχικά επρόκειτο για μια ενστικτώδη γνώση. Όλοι οι μεγάλοι πολιτισμοί παρακολουθούσαν τον ήλιο και οι παλαιότερες σχετικές απεικονίσεις που γνωρίζουμε έγιναν πριν αρκετές χιλιάδες χρόνια. Ο ήλιος θεωρούνταν ανέκαθεν πηγή της ζωής, ρυθμιστής των εποχών, των καιρικών φαινομένων, της εποχής σποράς και θερισμού. Πολλοί λαοί είχαν καθιερώσει ηλιοκεντρικές λατρείες, όπως οι Αιγύπτιοι για παράδειγμα προσεύχονταν στο θεό Ρα.

Σήμερα καταγράφονται οι ηλιακές δραστηριότητες από εξελιγμένους δορυφόρους. Αυτό συμβαίνει κυρίως από δορυφόρους της NASA, οι οποίοι στέλνουν σε τακτικά διαστήματα εικόνες του ήλιου στη Γη. Επιπλέον γίνονται μετρήσεις και αναλύσεις, που αφορούν τις φυσικές επιπτώσεις της ηλιακής δραστηριότητας, διότι όσο ατέλειωτα μακρυά κι αν μοιάζει πως είναι ο ήλιος από τη Γη, η επίδραση του πάνω στις διαδικασίες της ζωής του πλανήτη μας είναι πολύ μεγάλη.

Είναι βέβαιο πως κάθε έκρηξη πάνω στον ήλιο έχει σαν αποτέλεσμα την εκπομπή ηλεκτρικά φορτισμένων σωματιδίων. Αυτές οι μαζικές εκπομπές από το στέμμα του ήλιου ταξιδεύουν με ταχύτητες μέχρι και πολλά εκατομμύρια χιλιόμετρα την ώρα και κάθε φορά που ο ήλιος στέλνει τέτοια φορτισμένα σωματίδια προς την κατεύθυνση της Γης αλλοιώνεται το ηλεκτρομαγνητικό
μας πεδίο. Και μάλιστα με χαρακτηριστικές επιπτώσεις, διότι όλο το φάσμα της κυτταρικής επικοινωνίας των ζωντανών οργανισμών γίνεται κυρίως μέσω ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.

Αυτά τα πεδία ρυθμίζουν σχεδόν όλες τις ζωτικές λειτουργίες. Τα αποδημητικά πουλιά προσανατολίζονται με αυτά τα πεδία. Οι φάλαινες και άλλα ζώα της θάλασσας τα ακολουθούν κατά τις περιπλανήσεις τους. Ακόμη και εμείς οι άνθρωποι βρισκόμαστε υπό την επίδραση μιας μυστικής καθοδήγησης μέσω των πεδίων καθώς επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ψυχή και την υγεία μας.

Το πόσο μεγάλη είναι αυτή η επίδραση, έγινε φανερό μόνο όταν άρχισαν να γίνονται συγκρίσεις στα αποτελέσματα και τις διαπιστώσεις πολλών διαφορετικών επιστημονικών τομέων. Όταν για παράδειγμα οι γιατροί και οι φυσικοί συνέκριναν τα στοιχεία τους, βρήκαν το εξής εκπληκτικό:
οι αυξομειώσεις του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου της Γης, που οφειλόταν στην ηλιακή δραστηριότητα, συνοδευόταν από μία εκπληκτική αύξηση των εμφραγμάτων και των ψυχικών προβλημάτων. Στατιστικές ατυχημάτων διαπίστωναν πως σε μέρες με διαφοροποιημένες ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες σημειωνόταν ιδιαίτερα πολλά ατυχήματα. Ακόμη και η επιθετικότητα, οι αυξημένες διανοητικές επιδώσεις και οι παραισθήσεις αυξάνουν κάτω από τέτοιες συνθήκες.

Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα, για το γεγονός πως είμαστε εκτεθειμένοι σε δυνάμεις των οποίων τις επιδράσεις συνήθως αγνοούμε παντελώς. Σωματικές και ψυχικές διεργασίες, πολιτισμικές επιδώσεις και ψυχική διάθεση επηρεάζονται όλα τους από τον ήλιο. Εάν
συγκρίνει κανείς τις ηλιακές δραστηριότητες με ιστορικά γεγονότα, τότε γίνονται φανερές ακόμη και πολιτικές και κοινωνικές διεργασίες και αλλαγές που σχετίζονται με την επίδραση του ήλιου.

Έτσι είχε σχεδιάσει το 1978, ο αστροφυσικός και συνεργάτης της NASA, John Eddy ένα πίνακα που δείχνει έντονη σχέση ανάμεσα στην ακμή και παρακμή πολιτισμών και τη δραστηριότητα του ήλιου.
Η πιο θεαματική ηλιακή έκρηξη της σύγχρονης εποχής έλαβε χώρα το 1859. Τα στοιχεία που διαθέτουμε προέρχονται από τον βρετανό αστρονόμο Richard Christopher Carrington, ο οποίος παρακολουθούσε τα γεγονότα από το δικό του αστεροσκοπείο. Εκεί περιγράφονται διάφορα φαινόμενα, όπως για παράδειγμα έντονες λάμψεις μέχρι τον ισημερινό. Όμως ο Carrington αναφέρει και μία άλλη επίδραση: τα δίκτυα του τηλέγραφου είχαν πάψει να λειτουργούν επειδή είχαν καεί
οι μετασχηματιστές.

Παρόμοιες, μολονότι ασθενέστερες μεγα-ηλιακές καταιγίδες καταγράφηκαν για παράδειγμα και το 1989. Τα επακόλουθα της έγιναν ιδιαίτερα αισθητά στην καναδική περιοχή του Quebec και ήταν πολύ πιο δραματικά από αυτά του 1859, καθώς εν τω μεταξύ ο ηλεκτρισμός έγινε βασικός συντελεστής ολόκληρης της δημόσιας ζωής. Η διακοπή ρεύματος οδήγησε στην πτώση όλων των κεντρικών μηχανισμών διοίκησης. Όλα τα τηλεφωνικά δίκτυα, όπως και το σύστημα οδικής κυκλοφορίας έπαψαν να λειτουργούν, δεν μπορούσαν να δοθούν πληροφορίες πλοήγησης στα αεροπλάνα και οποιαδήποτε επικοινωνία μέσω υπολογιστών και ίντερνετ ήταν αδύνατη. Τα νοσοκομεία δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν και οι ανελκυστήρες σταματούσαν. Ένα χάος είχε προκληθεί.

Ήταν οι επιστήμονες του τομέα ερευνών της NASA που πρώτοι έκαναν μια εκπληκτική πρόγνωση: υπολογίζεται πως το 2012 θα πρέπει να περιμένουμε μια μεγα-ηλιακή καταιγίδα. Η διαπίστωση τους στηρίζεται σε παρατηρήσεις των ηλιακών κύκλων που λαμβάνουν χώρα εδώ και δεκαετίες. Εντός αυτών των κύκλων ηλιακής δραστηριότητας σημειώνονται ηλιακές εκρήξεις σύμφωνα με ένα καλά μελετημένο και σχετικά ακριβή ρυθμό. Για το τέλος αυτού του κύκλου ηλιακής δραστηριότητας
υπολογίζουν λοιπόν οι επιστήμονες της NASA πως θα λάβει χώρα μια τεράστια έκρηξη, η οποία θα είναι πιο σφοδρή από κάθε άλλη μέχρι σήμερα γνωστή ηλιακή έκρηξη. Υπολογίζουν πως το γεγονός αυτό θα λάβει χώρα στις αρχές του καλοκαιριού ή το χειμώνα του έτους 2012. Αυτό που εντείνει την κατάσταση είναι το γεγονός, πως εδώ και μερικά χρόνια μοιάζει σαν να “αποκοιμήθηκε” ο ήλιος και να μην ακολουθεί τη γνωστή μέχρι σήμερα για τους επιστήμονες περιοδικότητα της δράσης του. Οι
εκρήξεις (ορατές ως ηλιακές κηλίδες- σημ. μτφ.) δεν ακολουθούν το αναμενόμενο πλάνο και μοιάζει σαν να είναι πιο αδύναμες και πιο σπάνιες. Για τους λόγους στους οποίους οφείλεται αυτή η κατάσταση μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν, αυτά που θα ακολουθήσουν ωστόσο είναι ξεκάθαρα.

Προφανώς πρόκειται εδώ για τη γνωστή ησυχία πριν την καταιγίδα. Αυτή τη στιγμή συσσωρεύονται τεράστιες δυνάμεις, οι οποίες πιέζουν για εκτόνωση. Έτσι είναι πολύ πιθανό πως την παρούσα φάση
ανεξήγητης αδράνειας στον ήλιο θα ακολουθήσει μία τελική, απίστευτα μεγάλη έκρηξη. Τώρα θα αναρωτιέστε “τι θα γίνει με τη Γη, τι θα συμβεί με όλους εμάς, εάν ξεσπάσει αυτή η τεράστια ηλιακή καταιγίδα;” Σε ένα άμεσα ορατό επίπεδο προφανώς θα συμβεί αυτό ακριβώς που φοβούνται οι οπαδοί της καταστροφολογικής θεωρίας: το ηλεκτρικό ρεύμα θα διακοπεί σε όλο τον κόσμο. Η καθημερινότητα στη ζωή μας θα διαταραχτεί σε σημαντικό βαθμό ή ίσως και να καταστραφεί πλήρως. Θα ακολουθήσει μια γενική αστάθεια καθώς τα πολιτισμικά μας επιτεύγματα δεν θα ανταποκρίνονται και η επικράτηση μίας χαοτικής κατάστασης είναι περισσότερο από πιθανή.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο θα αποσταθεροποιηθεί το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της Γης. Τεράστιες καταιγίδες, θύελλες, κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις, σεισμοί και πλημμύρες θα είναι τα επακόλουθα αυτής της αποσταθεροποίησης. Ο κόσμος κυριολεκτικά θα χάσει την ισορροπία του. Χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, άνθρωποι θα γίνουν μάρτυρες ενός κλιματολογικού χάους.

Όμως υπάρχει και ένα τρίτο επίπεδο, το οποίο φτάνει πολύ πιο πέρα από οποιοδήποτε μεσοπρόθεσμο σενάριο καταστροφής και συντέλειας του κόσμου. Οι ταλαντεύσεις του γήινου μαγνητικού πεδίου που οφείλονται στον ήλιο, θα αλλάξουν την ίδια την ψυχή μας και μάλιστα κατά μία απόλυτα θετική έννοια. Θα ενισχύσουν τη συνείδηση μας, θα την επεκτείνουν και θα μας βοηθήσουν να αγγίξουμε
εντελώς νέες επιγνώσεις. Σε ακριβώς αυτό το σημείο βρίσκεται η μεγάλη ευκαιρία.


Εάν συνοψίσει κανείς όλα τα αποτελέσματα των ερευνών που υπάρχουν σχετικά με μια τέτοια πνευματική επανάσταση γίνεται σαφές, πως μόνο ένα συμπέρασμα μπορεί να ισχύει: Θα λάβει χώρα μια θεραπευτική αλλαγή στη σκέψη και τα συναισθήματά μας. Αυτό είναι το επίπεδο στο οποίο μπορούμε να έχουμε ελπίδες, πως το 2012 δεν μας απειλεί καμία φρικτή αποκάλυψη, αλλά μας

περιμένει ένα σημαντικό εξελικτικό άλμα της συνείδησης μας.


Στους αιώνιους νόμους της ύπαρξης μας, ανήκει βεβαίως το γεγονός πως σε σημαντικές αλλαγές οδηγούμαστε μέσα από κρίσεις. Αυτή την εμπειρία σίγουρα θα την έχετε κάνει και οι ίδιοι. Σκεφτείτε π.χ. τις περιπτώσεις επίπονων χωρισμών, τους οποίους ακολούθησε ένα εξελικτικό άλμα.
Σκεφτείτε περιπτώσεις με αλλαγές επαγγέλματος, κρίσεις σχετικά με το νόημα κάποιας κατάστασης, κρίσεις σχέσεων -όλες αυτές οι περιπτώσεις σηματοδοτούν συχνά την έναρξη μιας νέας, καλύτερης φάσης της ζωής μας. Εμφανίζονται προκλήσεις στη ζωή μας και πρέπει να ελέγξουμε όλο το φάσμα των σκέψεων και των συναισθημάτων μας: Ποιοί είμαστε; Τι θέλουμε πραγματικά; Στη διαδικασία αυτή όμως καλούμαστε να ξεπεράσουμε τους φόβους μιας πιθανής απώλειας και να αποχωριστούμε αγαπημένες μας συνήθειες.

Μια τέτοια κρίση θα περάσετε μέχρι το τέλος του 2012 και αφορά το άμεσα αισθητό γεγονός που
προαναγγέλλεται για το έτος αυτό. Δεν θα είναι εύκολο για σας. Αλλά θα ανταμειφθείτε και μπορείτε να κάνετε πάρα πολλά πράγματα για να ξεπεράσετε με σιγουριά τις επιδράσεις που σας μπερδεύουν.

Ας παραμείνουμε λοιπόν αρχικά στο πραγματιστικό επίπεδο. Ας υποθέσουμε πως η μυστηριώδης “ημέρα x” είναι εδώ. Η NASA κάνει μία προειδοποιητική δήλωση:

“Μόλις έλαβε χώρα στον ήλιο μία γιγάντια ηλιακή καταιγίδα, που είναι η μεγαλύτερη από την εποχή που άρχισαν οι μετρήσεις. Η εκπομπή σωματιδίων είναι τεράστια. Ένα γιγαντιαίο σύννεφο πλάσματος από φορτισμένα σωματίδια κατευθύνεται με ταχύτητα προς τη Γη. Σε τρεις μέρες θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις.” Έτσι κάπως θα μπορούσε να ακούγεται η σχετική είδηση.

Ποια θα ήταν η αντοχή μας απέναντι στις επιδράσεις της μεγα-ηλιακής καταιγίδας; Ποιές προετοιμασίες θα μας βοηθούσαν να τη χειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο; Υπάρχει πιθανότητα επιβίωσης; Ή έχουν δίκιο αυτοί που ήδη βλέπουν να έχει ξεκινήσει η αντίστροφη
μέτρηση της ανθρωπότητας;

Για να βρεθεί μια απάντηση στο ερώτημα αυτό, δείτε καθαρά την όψη της καθημερινής ζωή σας. Ας πάρουμε μια εντελώς συνηθισμένη ημέρα. Πιθανότατα ένα ραδιο-ξυπνητήρι δίνει τέλος στη νυχτερινή ησυχία σας.Ετοιμάζετε τον καφέ σας στην ηλεκτρική καφετιέρα, ανοίγεται το ψυγείο και ετοιμάζεται το πρωινό. Μετά παίρνεται το αυτοκίνητο ή το τραμ και πηγαίνετε στη δουλειά σας. Τηλεφωνείτε, στέλνετε e-mail, εργάζεστε στον υπολογιστή ή με μηχανήματα και εργαλεία που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα. Χρησιμοποιείτε ανελκυστήρες, κυλιόμενες σκάλες, τεχνητό φως. Όταν πηγαίνετε για τα ψώνια σας βρίσκεστε μέσα σε κλιματιζόμενα, φωτισμένα και ηλεκτρονικά ασφαλισμένα σούπερ μάρκετ. Όταν ταξιδεύετε κάνετε την κράτηση του εισιτηρίου σας μέσω ίντερνετ, ενώ ηλεκτρονικά συστήματα κυκλοφορίας και τεχνολογίες αεροδρομίων ρυθμίζουν όλες τις διαδικασίες. Για να ενημερωθείτε ανοίγετε το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, αγοράζετε εφημερίδες ή επισκέπτεστε σελίδες ειδήσεων στο διαδίκτυο. Τα απογεύματα μαγειρεύετε το φαγητό ή ζεσταίνετε ένα έτοιμο γεύμα στο φούρνο μικροκυμάτων. Έχετε τα πάντα υπό έλεγχο.

Το προσέξατε; Δεν έχετε τίποτε απολύτως “υπό έλεγχο”. Πολύ περισσότερο ο ηλεκτρισμός σας έχει στο χέρι, σας ελέγχει. Διότι σχεδόν όλα όσα κάνετε βασίζονται στο ηλεκτρικό ρεύμα: από το ξυπνητήρι και την προετοιμασία φαγητού μέχρι τη μεταφορά, την επικοινωνία και την εργασία σας.
Δίχως αμφιβολία, τα εργοστάσια παραγωγής ρεύματος έχουν γίνει οι φλέβες του πολιτισμένου, υψηλά
τεχνοκρατικού τρόπου ζωής μας. Ακόμη και αν ζείτε στην εξοχή ισχύει η αρχή εξάρτησης μας από το ηλεκτρικό ρεύμα: από τη μηχανή αρμέγματος του κτηνοτρόφου και το τηλεφώνημα με το κινητό με το οποίο οργανώνετε την κοινωνική ζωή σας, μέχρι το αυτοκίνητο το οποίο σας βοηθά στις μετακινήσεις σας.

Φανταστείτε τώρα λοιπόν τι θα συμβεί, εάν λιώσουν οι μετασχηματιστές εξαιτίας ενός αυξημένου βομβαρδισμού φορτισμένων σωματιδίων από τον ήλιο, όπως συνέβη στο Quebec το 1989 και όπως το περιγράφει ο Carrington για το1859. Εάν κυριολεκτικά σβήσουν τα φώτα των εργοστασίων παραγωγής ενέργειας αλλάζει ακαριαία ολόκληρο το σύστημα.

Δεν θα μπορείτε να ετοιμάσετε το πρωινό με το συνηθισμένο τρόπο. Η ηλεκτρική αντλία βενζίνης του
αυτοκινήτου σας δεν θα λειτουργεί, τα λεωφορεία, τα τρένα και τα τρολεϋ θα παραμείνουν ακίνητα. Τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστά, καθώς δεν θα υπάρχει ρεύμα για τη λειτουργία του φωτισμού και των ταμειακών μηχανών, και πολύ πιθανό και να λεηλατηθούν από πελάτες, οι οποίοι δεν θα έχουν να φοβηθούν καμία κάμερα ασφαλείας και κανένα ηλεκτρονικό σύστημα συναγερμού. Τα αεροπλάνα δεν θα μπορούν να ξεκινήσουν. Σε περίπτωση που το γεγονός συμβεί σε περίοδο χειμώνα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το ζήτημα της θέρμανσης καθώς δεν θα μπορούν να
λειτουργήσουν τα σχετικά συστήματα. Ακόμη και οι ηλεκτρικές αντλίες νερού θα πάψουν να λειτουργούν και θα εμφανιστεί πρόβλημα παροχής πόσιμου νερού.

Εάν δοκιμάσετε τότε την τύχη σας στο δρόμο, θα βρεθείτε μέσα σε μια πανικόβλητη μάζα, σε έναν όχλο που θα κατέχεται από μία περίεργη τάση φυγής, αλλά δεν θα γνωρίζει ποια κατεύθυνση να πάρει. Δεν θα υπάρξουν νέες προμήθειες τροφίμων και φαρμάκων και μέσα σε λίγες μέρες θα καταρρεύσουν όλα όσα θεωρούσατε μέρος της απαρασάλευτης καθημερινότητας σας.

Ας δούμε τώρα το δεύτερο επίπεδο. Οι φυσικές καταστροφές, οι οποίες ακολουθούν την αποσταθεροποίηση του μαγνητικού πεδίου της Γης προκαλούν επιπλέον κινδύνους. Κτίρια κατεδαφίζονται, ολόκληρες περιοχές πλημμυρίζουν και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντλίες για να ξαναστεγνώσουν τα σπίτια. Βίαιες καταιγίδες σαρώνουν τη Γη με κεραυνούς τεράστιας έντασης. Ακόμη και ηφαίστεια θα μπορούσαν να εκραγούν σκεπάζοντας τον ουρανό με μεγάλες ποσότητες στάχτης. Η Γη θα κρύωνε άμεσα και θα συσκοτίζονταν ο γαλάζιος πλανήτης μας καθώς θα τον
τύλιγε ένα γκρίζο πέπλο στάχτης.

Και το χειρότερο είναι πως δεν θα μπορείτε να λάβετε καθόλου πληροφορίες. Το ράδιο και η τηλεόραση θα σωπάσουν, οι εφημερίδες δεν θα μπορούν ούτε να τυπωθούν, ούτε να μεταφερθούν. Αλλά ούτε και το διαδίκτυο θα είναι στη διάθεση σας. Δεν θα γνωρίζετε πως πάει παρακάτω. Δεν θα έχετε ιδέα τι επιχειρήσεις μπορεί να διεξάγουν οι πολιτικοί οργανισμοί, η αστυνομία, η πυροσβεστική ή η τεχνική βοήθεια. Πολύ απλά θα πρέπει να βασιστείτε στον εαυτό σας.

Σας τρόμαξα; Έχω απόλυτη συνείδηση της ευθύνης που φέρω όταν παίζω τις διάφορες σκηνές του 2012. Δεν θέλω να σας σοκάρω, όμως δεν μου μένει τίποτε άλλο από το να ζωγραφίσω αρχικά τα πάντα με τα πιο μελανά χρώματα. Δεν μπορεί κανείς να ομορφύνει την κατάσταση: αυτό που μας περιμένει το 2012, είναι μια δυναμική γεγονότων η οποία δικαίως προκαλεί ανησυχία.

Αυτό που σας συνιστώ λοιπόν κατ΄ αρχήν είναι ορισμένα πολύ πρακτικά μέτρα πρόνοιας και προφύλαξης. Ας υποθέσουμε πως περίπου τρεις μέρες μετά την είδηση από τη NASA συμβαίνουν πράγματι ορισμένα ή ακόμη και όλα τα γεγονότα που περιέγραψα παραπάνω. Προσπαθήστε να δείτε νοερά τα γεγονότα. Προσπαθήστε να φανταστείτε πως θα είναι η ζωή σας δίχως ρεύμα, δίχως
θέρμανση και νερό, δίχως προμήθειες σε τρόφιμα, δίχως μέσα μεταφοράς και δίχως πρόσβαση σε οποιαδήποτε επίκαιρη πληροφορία. Υπάρχει μόνο μία και μοναδική στρατηγική που μπορεί να λειτουργήσει και την οποία συστήνω να ακολουθήσετε: ενεργείστε έξυπνα και προνοητικά.

Είναι καλό να φροντίσετε να εφοδιαστείτε αρκετά νωρίτερα με βασικά τρόφιμα και να δημιουργήσετε ένα απόθεμα. Λάβετε υπ' όψη πως δεν θα έχετε ρεύμα ούτε για το ψυγείο, αλλά ούτε και για να μαγειρέψετε. Αποθηκεύστε ότι διατηρείται για πολύ καιρό, δεν χρειάζεται μαγείρεμα και μπορεί να δώσει στο σώμα σας υψηλής αξίας ενέργεια. Για παράδειγμα καρύδια, συσκευασμένο ψωμί μακράς διαρκείας, ξηρούς καρπούς, δημητριακά κ.α. Ακόμη και οι κατά τ΄ άλλα προς αποφυγήν κονσέρβες μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο επιβίωσης. Προμηθευτείτε για το λόγο αυτό λαχανικά σε
βάζα. Επίσης μπορείτε να αποθηκεύσετε σε κελάρια ή στο μπαλκόνι σας φρούτα που παραμένουν για καιρό φρέσκα, όπως τα μήλα. Ακόμη και οι χυμοί φρούτων μπορούν να συνδράμουν στην παροχή βιταμινών στον οργανισμό σας.

Εάν θέλετε μπορείτε να αγοράσετε ένα απλό καμινέτο, σαν αυτά που χρησιμοποιούμε στα κάμπινγκ, για να μπορείτε να θερμαίνετε κάποια φαγητά ή να ετοιμάζεται ζεστά ροφήματα. Πολύ βασική είναι επίσης η προμήθεια και αποθήκευση πόσιμου νερού. Αποθηκεύστε μερικές κάσες μεταλλικό νερό. Φροντίστε να έχετε ένα δοχείο για να συλλέγετε ακόμη και βρόχινο νερό εάν χρειαστεί, ώστε
να καλύψετε τις ανάγκες σας για ένα μεγάλο διάστημα κατά το οποίο δεν θα μπορείτε να πάρετε νερό ούτε από τη βρύση, ούτε από οποιοδήποτε κατάστημα.

Ακολούθως ελέγξτε το φαρμακείο του σπιτιού σας. Χρειάζεστε σε τακτά διαστήματα κάποια φάρμακα; Είστε διαβητικός και εξαρτάστε από την ινσουλίνη; Φροντίστε να αποθηκεύσετε ανάλογες ποσότητες. Συζητείστε με το γιατρό σας εάν μπορείτε για κάποιο διάστημα να παίρνετε την ινσουλίνη σε μορφή χαπιών -διότι δεν θα μπορείτε να διατηρήσετε δροσερή την ινσουλίνη. Σε κάθε περίπτωση καλά είναι να έχετε αρκετά παυσίπονα, καθώς οι ισχυρές μεταπτώσεις του γήινου μαγνητικού πεδίου προκαλούν
έντονους πονοκεφάλους.

Λάβετε υπ' όψη πως δεν θα μπορείτε να τηλεφωνήσετε σε γιατρό σε περίπτωση ανάγκης. Τα νοσοκομεία πιθανόν να είναι δύσκολα προσβάσιμα λόγω έλλειψης μεταφορικών μέσων, αλλά ακόμη και εντός τους θα γίνονται πολύ περιορισμένες εργασίες λόγω έλλειψης ρεύματος. Καλό θα είναι να πάρετε μαθήματα πρώτων βοηθειών, ώστε να είστε σε θέση να ενεργήσετε έτσι ώστε να μπορείτε σώσετε ζωές σε περίπτωση ανάγκης.

Σκεφτείτε με ποιο τρόπο θα μπορούσατε να περάσετε το χειμώνα δίχως θέρμανση. Διαθέτετε αρκετά ζεστά σκεπάσματα; Σε περίπτωση που έχετε τζάκι προμηθευτείτε αρκετά καυσόξυλα. Αγοράστε κεριά για να μην κάθεστε στο σκοτάδι. Ας είστε προετοιμασμένοι -αυτό δεν αποτελεί έκφραση υστερίας, αλλά περίσκεψης. Αυτά τα μέτρα δεν έχουν κανένα μεγάλο κόστος, όμως σε περίπτωση κρίσης μπορούν να σώσουν ακόμη και ζωές.

Και όπως είπαμε: όλα αυτά είναι προληπτικά μέτρα. Και τι γίνετε εάν παρέλθουν οι τρεις μέρες μετά τη δήλωση της NASA; Ο βασικότερος κανόνας ακούγεται απλός αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικός: παραμείνετε στο σπίτι σας. Πιθανόν να μην σας αρέσει να μην πάτε στη δουλειά σας, όμως εάν απομακρυνθείτε με το αυτοκίνητο, το λεωφορείο ή το μετρό από το σπίτι σας, δεν είναι
βέβαιο πως θα μπορέσετε να επιστρέψετε πίσω με τον ίδιο τρόπο.

Παραμείνετε κοντά στους ανθρώπους που είναι σημαντικοί για εσάς. Παραμείνετε κοντά στην οικογένεια και τους φίλους σας. Σε περίπτωση που συμβεί το σοβαρό γεγονός δεν είναι καλό να είστε χώρια τους. Δεν θα έχετε τη δυνατότητα ούτε σημεία ζωής να δώσετε, αφού τηλέφωνα και ίντερνετ δεν θα λειτουργούν. Επιπλέον είναι πιθανόν πως θα σημειωθεί κυκλοφοριακό χάος μόλις
κάνει η NASA τη σχετική δήλωση. Πολλοί άνθρωποι θα θέλουν να φύγουν στην εξοχή. Το τι σημαίνει αυτό για τις μεγάλες πόλεις μπορούμε να το δούμε σε καθημερινή βάση σε ώρα αιχμής: δεν προχωράει πλέον τίποτε.

Σε περίπτωση που ζείτε σε ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή ακόμη και στη Γερμανία υπάρχουν τέτοιες γνωστές ζώνες με αυξημένη σεισμικότητα- (ενώ στη χώρα μας, στην Ελλάδα οι σεισμοί αποτελούν συχνότατο φαινόμενο-σημ. μτφ.) τότε προσέξτε μερικούς απλούς κανόνες. Εάν νιώσετε σεισμικές δονήσεις αναζητήστε προστασία κάτω από ένα σταθερό τραπέζι. Ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια
έχετε εάν στέκεστε κάτω από την κάσα μιας πόρτας. Μην τρέχετε ενστικτωδώς έξω από το σπίτι, διότι μπορεί να τραυματιστείτε από κεραμίδια ή κομμάτια τοίχων που γκρεμίζονται και πέφτουν.

Το παραδέχομαι πως όλα όσα μόλις μάθατε δεν είναι ευχάριστα. Ακόμη και αν τελικά είναι λιγότερο δραματικές οι επιπτώσεις μιας μεγα-ηλιακής καταιγίδας, σίγουρα θα σας πλήξει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Όμως σίγουρα θα το προσέξατε ήδη, πως με μερικά καλά σχεδιασμένα μέτρα προφύλαξης μπορείτε να ξεπεράσετε τις άμεσες επιδράσεις μιας επικίνδυνα έντονης ηλιακής
καταιγίδας δίχως βλάβες. Προ πάντων όμως δεν θα αισθάνεστε αβοήθητοι. Οι δικαιολογημένοι φόβοι σας θα είναι λιγότεροι, εάν γνωρίζετε την κατάσταση στην οποία πρόκειται να βρεθείτε. Η απειλή είναι πραγματική, όμως το ίδιο ρεαλιστική είναι η πιθανότητα να σας προστατέψει το πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης το οποίο θα έχετε σχεδιάσει.

Διατηρείστε την ψυχραιμία σας. Όπως και να έχει δεν μπορείτε να εμποδίσετε το συμβάν -κανείς δεν μπορεί να το σταματήσει ή να ξεφύγει. Σκεφτείτε πως από αυτή τη στιγμή έχετε ένα σημαντικό προβάδισμα: γνωρίζετε τι περίπου μπορεί να συμβεί. Εάν ήδη σήμερα σκεφτείτε τις
συγκεκριμένες επιπτώσεις που σας αφορούν, τότε έχετε το χρόνο να κάνετε τις πολύ προσωπικές σας προετοιμασίες, τόσο σε πρακτικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο.

Ο μεγαλύτερος εχθρός σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις είναι ο πανικός, η τάση να τρέξουμε δίχως ψυχραιμία προς μια οποιαδήποτε κατεύθυνση, όπου ελπίζουμε να βρούμε σωτηρία. Γνωρίζω για παράδειγμα ανθρώπους που έχουν αποφασίσει την “ημέρα x” να δραπετεύσουν στη φύση ώστε να διαφύγουν τον κίνδυνο ανεξέλεγκτων καταστάσεων μέσα στις πόλεις. Όσο και σωστή να φαίνεται εκ πρώτης όψεως αυτή η αντίδραση, δεν είναι λογική. Σκεφτείτε πως θα κατευθύνεστε προς άγνωστο
έδαφος και πως προφανώς δεν έχετε καθόλου εμπειρίες για την επιβίωση στη φύση. Θα συναντήσετε ανθρώπους οι οποίοι πιθανόν να αντιδρούν με περισσότερο πανικό από ότι εσείς ο ίδιος. Γνωρίζετε τι θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι; Μπορείτε να υπολογίσετε πόσο τραγικά λάθη κάνουν οι άνθρωποι όταν βρίσκονται σε τόσο ιδιαίτερες συνθήκες;

Για το λόγο αυτό θα ήθελα να το επαναλάβω ώστε να το δεχτείτε στην καρδιά σας: παραμείνετε στο γνωστό σας χώρο. Μείνετε εκεί όπου γνωρίζετε τα κατατόπια, όπου έχετε αποθηκεύσει τις προμήθειες σας, εκεί όπου βρίσκετε μαζί με τους ανθρώπους που σας είναι σημαντικοί. Αυτό θα σας χαρίσει τουλάχιστον μια συναισθηματική σταθερότητα.

Οι δυνάμεις σας θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερες, εάν είστε δίπλα σε αυτούς που αγαπάτε. Αυτή είναι μια εμπειρία, την οποία γνωρίζουν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία από τις εμπόλεμες περιόδους. Αυτοί είχαν βιώσει τι σημαίνει να είσαι έρμαιο πανίσχυρων γεγονότων, τα οποία δεν μπορείς να επηρεάσεις. Και είχαν μάθει τι σημαίνει να επιβιώνεις παλεύοντας ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες και τους κινδύνους. Οι νεότερες γενιές στη Γερμανία -ή την Ελλάδα σημ.μτφ.- δεν έχουν βρεθεί σε συλλογικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ευτυχώς. Όμως τόσο πιο μπερδεμένοι θα αισθάνονται εάν η κατάσταση τους σύρει ξαφνικά έξω από την “φυσιολογική” καθημερινότητα τους
και σημάνει η ώρα της επιβίωσης, η ώρα του ο “σώσων εαυτόν σωθείτω”.

Πιο συγκεκριμένα: Έχουμε πολύ λίγες εμπειρίες σχετικά με καταστάσεις στέρησης, πανικού και κατάρρευσης, επειδή ακριβώς είχαμε την τύχη να ζούμε σε ευτυχείς ιστορικές περιόδους. Γι΄αυτό είναι πολύ σημαντικό να ζήσουμε έστω νοερά μια τέτοια κατάσταση. Μην ανησυχείτε. Θα τα ξεπεράσετε όλα αυτά. Και περισσότερο ακόμη: θα ξαναβρείτε τον εαυτό σας ενώπιον σαφώς πολύ πιο σημαντικών προκλήσεων. Διότι η άμεση απειλή είναι μόνο η μία όψη του μυστηριώδους έτους
2012. Αυτό που κρύβεται πίσω από εκείνη την ημερομηνία θα σας αφήσει κατάπληκτους. Γι΄αυτό ακολουθήστε με στο δεύτερο επίπεδο του εικονικού ταξιδιού μας, όπου θα μάθετε με ποιο τρόπο μπορείτε να προετοιμαστείτε ψυχικά και πνευματικά για το 2012.



Checklist 1η –

SOS 2012- πως να προστατευτείτε


1. Φροντίστε το 2012 να ενημερώνεστε τακτικά όσων αφορά πιθανές προειδοποιήσεις της NASA σχετικά με τις ηλιακές καταιγίδες. Να ενημερώνεστε τακτικά μέσω εφημερίδων, τηλεόρασης και ίντερνετ. Βασικές πληροφορίες μπορείτε να πάρετε στη διεύθυνση http://nasa.gov/topics/solarsystem/features/spaceweather_hazard.html

2. Προετοιμαστείτε ψυχικά για καταστάσεις που φέρουν μαζί τους: διακοπές ρεύματος και
τηλεπικοινωνιών, προβλήματα ανατροφοδότησης προμηθειών και μεταφοράς. Μην χτίζετε μέσα σας φοβίες, αλλά φανταστείτε με εντελώς αντικειμενικό τρόπο τι μπορεί να συμβεί σε αυτή την περίπτωση.

3. Κάνετε ορισμένες προετοιμασίες, ώστε να μπορείτε να ανταπεξέλθετε μερικές μέρες δίχως
ρεύμα. Αγοράστε: 

  • ◦ κεριά, σπίρτα
  • ◦ καμινέτο γκαζιού τύπου κάμπινγκ με αρκετές
  • φιάλες,
  • ◦ ζεστές κουβέρτες και
  • ◦ καυσόξυλα

4. Εξασφαλίστε προμήθειες νερού. Προμηθευτείτε:

  • ◦ μπουκάλια μεταλλικό νερό για δύο περίπου
  • εβδομάδες.
  • ◦ Ένα δοχείο, όπως π.χ. ένα κουβά ή μία
  • λεκάνηγια τη συλλογή βρόχινου νερού.


5. Ελέγξτε το φαρμακείο του σπιτιού σας. Αγοράστε:

  • ◦ φάρμακα που χρειάζεστε συχνά
  • ◦ παυσίπονα για πονοκεφάλους
  • ◦ ελαφρά ηρεμιστικά, όπως βαλσαμόχορτο
  • ◦ απολυμαντικά μέσα τραυμάτων
  • ◦ γάζες
  • ◦ αντιπυρετικά

6. Πάρτε μαθήματα πρώτων βοηθειών, καθώς είναι πολύ πιθανό να μην μπορείτε να βρείτε γιατρό,
ούτε να πάτε σε νοσοκομείο, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

7. Αποθηκεύστε τρόφιμα που να παρέχουν αρκετή ενέργεια και να έχουν μεγάλη διάρκεια. Κυρίως:

  • ◦ φιστίκια και καρύδια,
  • ◦ ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα,
  • ◦ χυμούς φρούτων,
  • ◦ δημητριακά,
  • ◦ γάλα μακράς διαρκείας,
  • ◦ ψωμί μακράς διαρκείας,
  • ◦ κονσέρβες,
  • ◦ λαχανικά σε βάζα,
  • ◦ μήλα,
  • ◦ τσάι

8. Φροντίστε να έχετε μετρητά, αφού δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν πιστωτικές κάρτες
9. Σε περίπτωση που ζείτε σε σεισμογενή περιοχή, ακολουθείστε σε περίπτωση ανάγκης τους

ακόλουθους κανόνες:
  • ◦ Αναζητείστε προστασία κάτω από ένα τραπέζι ή δίπλα από ένα αρκετά ψηλό και σταθερό αντικείμενο, όπως ένας καναπές
  • ◦ ή κάτω από το κάσωμα μιας πόρτας
  • ◦ μην εγκαταλείπετε το σπίτι όσο συμβαίνει η δόνηση


10. Αντισταθείτε στο ένστικτο φυγής, διότι μπορεί να βρεθείτε έτσι σε άγνωστο έδαφος και να γίνετε θύμα μαζικού πανικού:

  • ◦ Μετά την ανακοίνωση μιας ιδιαίτερα έντονης ηλιακής καταιγίδας μείνετε σταθερά στο σπίτι σας.
  • ◦ Δηλώστε μεσοπρόθεσμα στον εργοδότη σας μερικές μέρες άδεια
  • ◦ Μη στείλετε τα παιδιά σας στο σχολείο
  • ◦ Συγκεντρώστε συγγενείς και φίλους γύρω σας
  • ◦ Προσπαθήστε να έχετε την ικανότητα να λάβετε πληροφορίες όσο το δυνατόν πιο σύντομα έχοντας ένα ράδιο με μπαταρίες
  • -προφανώς να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι τηλεπικοινωνίες πιο γρήγορα απ΄ότι τα εργοστάσια παραγωγής ρεύματος

◦ Προσπαθήστε να διατηρήσετε την ηρεμία σας, διότι οι αντιδράσεις πανικού μπορεί να σας
θέσουν σε κίνδυνο 

*** Σύντομα θα οργανώσουμε σχετικές ενημερωτικές συναντήσεις με μόνο στόχο να φροντίσουμε να μοιραστεί η γνώση και να είναι οι περισσότεροι σε θέση να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να περάσουν στο επίπεδο εκείνο της κατανόησης που θα μας χαρίσει το συνειδησιακό άλμα...

Δεν γυρνάμε την πλάτη στο υλικό επίπεδο της κατάστασης, όμως τα καλύτερα θα έρθουν μόνο όταν θα έχουμε κάνει την ψυχική και πνευματική προετοιμασία μας!

Με αγάπη 
Βίκυ Χρυσού


ΥΓ: όσοι επιθυμείτε μπορείτε να λάβετε ήδη το ηλεκτρονικό βιβλίο "checklist 2012"  από εδώ

Η Γερμανία πρέπει να πληρώσει στην Ελλάδα τις προ πολλού οφειλόμενες υποχρεώσεις της

Ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της Γαλλικής κυβέρνησης Jacques Delpla δήλωσε πρόσφατα ότι η Γερμανία χρωστάει περισσότερα στην Ελλάδα από ότι η Ελλάδα στην Γερμανία.
του Κώστα Τζάνου, Δρ Πυρηνικής Τεχνολογίας- Forum Hellenic Professors andPhDs

Τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπει στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με την....
απρόκλητη εισβολή των στρατευμάτων του Μουσολίνι στην Ήπειρο. Ο Χίτλερ, για να σώσει τον Μουσολίνι από μία ταπεινωτική ήττα, εισέβαλε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941.

Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε από τους Γερμανούς όσο καμία άλλη χώρα κάτω από την κατοχή τους. Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα – άμεσο αποτέλεσμα της Γερμανικής λεηλασίας. Ο Μουσολίνι παραπονέθηκε στον Υπουργό του των Εξωτερικών, Κόμη Τσιάνο, « Οι Γερμανοί έχουν αρπάξει από τους Έλληνες ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους ».

Η Γερμανία και η Ιταλία επέβαλαν στην Ελλάδα όχι μόνο υπέρογκες δαπάνες κατοχής, αλλά και ένα αναγκαστικό δάνειο (κατοχικό δάνειο) ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο ίδιος ο Χίτλερ είχε αναγνωρίσει την υποχρέωση της Γερμανίας να πληρώσει αυτό το χρέος και είχε δώσει οδηγίες να αρχίσει η διαδικασία πληρωμής του. Μετά το τέλος του πολέμου, η Συνδιάσκεψη των Παρισίων επιδίκασε στην Ελλάδα 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια για πολεμικές επανορθώσεις έναντι της Ελληνικής απαίτησης 14,0 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Ιταλία πλήρωσε στην Ελλάδα το μερίδιο της από το κατοχικό δάνειο. Η Ιταλία και η Βουλγαρία πλήρωσαν πολεμικές επανορθώσεις στην Ελλάδα, και η Γερμανία πλήρωσε πολεμικές επανορθώσεις στην Πολωνία το 1956 και στην Γιουγκοσλαβία το 1971. Η Ελλάδα απαίτησε από την Γερμανία την πληρωμή του κατοχικού δανείου το 1945, 1946, 1947, 1964, 1965, 1966, 1974, 1987, και το 1995. Παρά ταύτα, η Γερμανία αρνείται συστηματικά να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις. Το 1964, ο Γερμανός Καγκελάριος Erhard υποσχέθηκε την πληρωμή του δανείου μετά την ενοποίηση της Γερμανίας, που πραγματοποιήθηκε το 1990.

Ενδεικτικό της σημερινής αξίας των Γερμανικών υποχρεώσεων προς στην Ελλάδα είναι το ακόλουθο: εάν χρησιμοποιηθεί σαν τόκος ο μέσος τόκος των Κρατικών Ομολόγων των ΗΠΑ από το 1944 μέχρι το 2010, που είναι περίπου 6%, η σημερινή αξία του κατοχικού δανείου ανέρχεται στα 163,8 δισεκατομμύρια δολάρια και αυτή των πολεμικών επανορθώσεων στα 332 δισεκατομμύρια δολάρια. Στις 2 Ιουλίου 2011, ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της Γαλλικής κυβέρνησης Jacques Delpla δήλωσε ότι οι οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα για το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχονται σε 575 δισεκατομμύρια δολάρια (Les Echos, Saturday, July 2, 2011). Ο Γερμανός ιστορικός οικονομολογίας Dr. Albrecht Ritschl συνέστησε στην Γερμανία να ακολουθήσει μία περισσότερο μετριοπαθή πολιτική στην ευρωκρίση του 2008-2011, διότι ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη δικαιολογημένων απαιτήσεων για πολεμικές επανορθώσεις του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (Der Spiegel, June 21, 2011, guardian.co.uk, June 21, 2011).

Οι Γερμανοί δεν άρπαξαν από τούς Έλληνες μόνο «ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους». Στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα έχασε 13% του πληθυσμού της. Ένα μέρος αυτού του πληθυσμού χάθηκε στην μάχη, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό χάθηκε από την πείνα και τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών. Οι Γερμανοί δολοφόνησαν τούς κατοίκους 89 Ελληνικών πόλεων και χωριών, έκαψαν περισσότερα από 1700 χωριά και εκτέλεσαν πολλούς από τους κατοίκους αυτών των χωριών. Μετέτρεψαν την χώρα σε ερείπια, και λεηλάτησαν τους αρχαιολογικούς της θησαυρούς.

Ζητούμε από την Γερμανική Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα, πού εκκρεμούν για πολλές δεκαετίες, πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, και πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών, των εγκλημάτων και των λεηλασιών που διέπραξε η πολεμική μηχανή των Γερμανών.

Παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.greece.org/blogs/wwii/ και υπογράψετε το Αίτημα του Φόρουμ Hellenic Professors and PhDs (Έλληνες Καθηγητές Πανεπιστημίων και Διδάκτορες) που ζητά από την Γερμανική Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα, πού εκκρεμούν για πολλές δεκαετίες, πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, και πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών, των εγκλημάτων και των λεηλασιών που διέπραξε η πολεμική μηχανή των Γερμανών.

http://www.dailynews24.gr/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/09/blog-post_5508.html

ΤΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

1)ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΠΟΥ ΒΡΑΖΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ
2)ΓΚΑΖΑΚΙΑ(ΤΟ EL GRECO,ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΓΕΘΟΣ)
3)ΟΣΠΡΙΑ
4)ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ
5)ΚΟΡΝ ΦΛΕΗΚΣ
6)ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ
7)ΣΠΙΡΤΑ-ΑΝΑΠΤΗΡΕΣ(Ή ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΠΙΝΘΗΡΑ)...
8)ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ
9)ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
10)ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ-ΧΑΡΤΟΒΑΜΒΑΚΑΣ
11)ΡΥΖΙ-ΠΙΛΑΦΙ
12)ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΠΙΤΟΝΙΑ
13)ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΓΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ Ή ΗΛΙΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
14)ΦΑΚΟΣ+ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ
15)ΕΛΙΕΣ
16)ΛΑΔΙ
17)ΚΑΦΕΣ
18)ΖΑΧΑΡΗ
19)ΚΑΚΑΟ ΙΟΝ(ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ)
20)ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΙΟΝ Ι ΚΙΛΟ(ΜΕΓΑΛΗ)
21)ΤΥΡΙ ΜΥΖΗΘΡΑ ΞΕΡΟ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΕΚΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ
22)ΕΙΔΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ(ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΚΛΠ)
23)ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
24)ΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟΣ
25)ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ
26)ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ-ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
27)ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΣΕ ΑΕΡΟΣΤΕΓΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
28)ΞΥΡΑΦΑΚΙΑ
29)ΦΥΤΙΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΝΤΗΛΙ ΝΕΡΟΥ-ΛΑΔΙΟΥ
30)ΚΑΦΕΣ
31)ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ(ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΧΑΝΙΚΑ-ΦΡΟΥΤΑ, ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΜΙΑ ΚΑΘΕ 2Η ΜΕΡΑ) 32)ΤΡΑΧΑΝΑΣ
33)ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
34)ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
35)ΒΟΤΑΝΑ
36)ΜΕΛΙ
37)ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ(ΒΟΤΚΑ,ΚΟΝΙΑΚ)
38)ΠΟΔΗΛΑΤΟ
39)ΣΥΝΕΡΓΑ ΡΑΠΤΙΚΗΣ
40)ΤΣΙΓΑΡΑ Ή ΚΑΠΝΟ
41)ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΑ
42)ΦΑΡΚΑΚΕΙΟ: ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ-ΑΝΤΙΠΥΡΕΤΙΚΑ, ΑΝΤΙΒΙΩΣΕΙΣ, ΒΑΜΒΑΚΙ, ΓΑΖΕΣ, ΙΩΔΙΟ, ΜΠΕΤΑΝΤΙΝ, ΒΡΟΓΧΟΔΙΑΣΤΑΛΤΙΚΟ, ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ, ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ(ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ, ΣΑΚΧΑΡΟ ΚΛΠ), ΑΝΤΙΜΥΚΗΤΙΑΚΗ ΣΚΟΝΗ Π.Χ.APABOXYN. ***ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ***
Πηγη

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/09/blog-post_2978.html

"Θα γίνει ...της Κορέας"!Απόστρατοι στους δρόμους εν ενεργεία σε απόγνωση.

“Στα όπλα” οι απόστρατοι,μετά από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις τις οποίες επειδή κανείς δεν τόλμησε να τις κάνει τις …μοίρασαν γραπτώς στους δημοσιογράφους! 40% μείον οι συντάξεις όσων έχουν ηλικία κάτων των 55!!! Αδιάφορο πόσα χρόνια υπηρεσίας έχουν,αδιάφορο πόσο δύσκολη υπηρεσία είχαν και κυρίως τελείως αδιάφορο πως θα επιβιώσουν.Οι απόστρατοι βγαίνουν στο δρόμο σε πρώτη φάση έξω από το ΥΕΘΑ και αυτή τη φορά είναι αποφασισμένοι να είναι δυναμικοί στις εκδηλώσεις τους. Θα είναι η πρώτη φορά που ένα τόσο μαζικό και μάλλον …
αγριεμένο πλήθος αποστράτων θα διαδηλώσει μπροστά στο ΥΕΘΑ.

Οι Ενώσεις Αποστράτων έχουν ήδη κινητοποιηθεί με πρώτες τις πιο “φρέσκες” ΑΚΙΣ και ΑΝΕΑΕΔ. Και οι δύο συμφωνούν ότι πρέπει να υπάρξει μαζική κινητοποίηση όλων των αποστράτων ανεξάρτητα σε ποια Ένωση ανήκει ο καθένας και δυναμικότατες κινητοποιήσεις.

Η ΑΚΙΣ σε ανακοίνωσή της που υπογράφει ο πρόεδρός της αντισυνταγματάρχης
ε.α Χρήστος Χρηστίδης επισημαίνει ότι τα μέτρα είναι αντισυνταγματικά,αλλά είναι προφανές ότι το Σύνταγμα της χώρας έχει εδώ και καιρό καταλυθεί!Επίσης θέτουν προ των ευθυνών τους τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων αλλά και τον ΥΕΘΑ,για τον οποίο βέβαια κανείς δεν πιστεύει ότι θα αντιδράσει,όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά επειδή πιστεύει στα μέτρα!

Η ανακοίνωση της ΑΚΙΣ:

“Η κυβέρνηση αποφάσισε την ολοκληρωτική μας εξόντωση με συνοπτικές διαδικασίες και υπό το βάρος και τις απειλές της κοινωνικά ανάλγητης Τρόικας προχώρησε σε περαιτέρω μειώσεις τόσο των μισθών των ε.ε συναδέλφων , όσο και των συντάξεων των ε.α. στελεχών.

Οι μειώσεις που αποφασίστηκαν πλήττουν άμεσα και έμμεσα αδιακρίτως και οριζόντια όλη την Ελληνική κοινωνία. Οι στοχευμένες επιθέσεις με ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΤΙΣΥΤΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ κριτήρια είναι κατευθείαν βολή κατά των συναδέλφων όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Με δεδομένο ότι ο μέσος όρος συνταξιοδότησης των περισσοτέρων συναδέλφων κυμαίνεται σε ηλικιακό εύρος από 49 έως 53 ετών (31-35 έτη υπηρεσίας) είναι σαφές ότι οι πρώτοι που πλήττονται από τα μέτρα «λεηλασίας» που αποφασίστηκαν ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ.

Αν και τώρα δεν ξεσηκωθούμε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Αν και τώρα δεν δείξουμε τη δύναμή μας με αποφασιστικές και στοχευμένες κινητοποιήσεις τότε «καλά μας κάνουν».
Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι των συναδέλφων αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και καθημερινότητας δεν μπορούμε πλέον να κινούμαστε μόνο στο επίπεδο νομικών διαδικασιών, επιστολών και εγγράφων διαμαρτυριών και ανακοινώσεων. ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΕΓΝΩΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ!!!!
Η Α.Κ.Ι.Σ καλεί ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΓΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΘΟΥΝ προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό το απίστευτο τσουνάμι μέτρων που μας επιβάλλουν. Ξεφεύγοντας από οποιαδήποτε αγκύλωση και πιστεύοντας ότι είναι επιτακτική ΤΩΡΑ περισσότερο από ΠΟΤΕ η συσπείρωση όλων απευθύνουμε έκκληση ενότητας και συσπείρωσης.

Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με οποιονδήποτε από τους φορείς «επιμελείται των συμφερόντων μας» στην κατεύθυνση των δυναμικών κινητοποιήσεων ώστε να προβάλλουμε και να αποδείξουμε επιτέλους τη δύναμή μας .

Ο κος Α/ΓΕΣ αλλά και οι υπόλοιποι Αρχηγοί των λοιπών Κλάδων και των Σωμάτων Ασφαλείας καλούνται να αποδείξουν αν αξίζουν του σεβασμού μας ή όχι.
Κύριοι Αρχηγοί αντιδράστε τώρα γιατί σε λίγο καιρό που θα είστε κι εσείς Απόστρατοι θα γευτείτε τη χλεύη και την απαξίωση των συναδέλφων και μάλιστα σε επικίνδυνο βαθμό από όλους εμάς τους αγανακτισμένους συναδέλφους σας.
Η ΕΑΑΣ ως ΝΠΔΔ αλλά και οι υπόλοιπες Ενώσεις Αποστράτων που επαγγέλλονται την επίσημη εκπροσώπησή μας καλούνται να το αποδείξουν ΑΜΕΣΑ με τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν.
Ο κος ΥΕΘΑ ως Πολιτικός μας προϊστάμενος –αν και μέχρι σήμερα δεν μας το έχει αποδείξει το αντίθετο μάλιστα- καλείται να αναλογιστεί πολύ καλά τη θέση του έναντι υμών αλλά και έναντι του Ελληνικού Λαού όταν θα ψηφίζει ως μέλος της Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου τα απεχθή αυτά μέτρα υποθηκεύοντας το ηθικό των εν ενεργεία στελεχών και καταβαραθρώνοντας την αξιοπρέπεια όλων μας με συνέπεια τη διακύβευση της Εθνικής μας Ασφάλειας.
ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ. ΟΥΤΕ ΦΟΡΕΣΑΜΕ ΚΑΙ ΦΟΡΑΜΕ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. Αλλά δεν θα σας επιτρέψουμε να μας εξαθλιώσετε εκμεταλλευόμενοι τον όρκο και την πίστη μας στην Πατρίδα για να εξοφλείτε εσείς τα πολιτικά σας γραμμάτια και να παίζετε πολιτικά τερτίπια στην πλάτη μας.
Μετά τα παραπάνω η Α.Κ.Ι.Σ. προτείνει:
α) Την σύγκληση έκτακτης σύσκεψης όλων των διεκδικητικών φορέων των Ε.Δ μέχρι τις 26 τρέχοντος ημέρα Δευτέρα σε τόπο και χρόνο που θα συμφωνηθεί.
β) Την Οργάνωση με τη συμμετοχή όλων μιας συγκέντρωσης ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ διαμαρτυρίας στο υπουργείο εντός της επόμενης εβδομάδας.
γ) Την με κάθε τρόπο απαίτηση συνάντησης με τον ΥΕΘΑ και τους Αρχηγούς όλων των κλάδων των Ε.Δ.
δ) Την επιδίωξη με κάθε δυνατό μέσο συσπείρωσης όλων των ε.α. συναδέρφων τονίζοντάς τους την αναγκαιότητα συμμετοχής τους. Μια γροθιά, μια φωνή!
Οι φορείς προς τους οποίους αποστέλλεται το παρόν παρακαλούμε να απαντήσουν μέχρι αύριο το βράδυ το αργότερο διαδίδοντας με όποιο τρόπο επιθυμούν την ιδέα και σε άλλους φορείς που ενδεχομένως να έχουμε παραλείψει να ενημερώσουμε.


ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΑΝΕΑΕΔ
Άμεση ήταν η ανταπόκριση της ΑΝΕΑΕΔ,στη πρόταση της ΑΚΙΣ.Ο πρόεδρος της ΑΝΕΑΕΔ απάντησε:

“Μετά τις συνεχείς επιδρομές στους μισθούς, συντάξεις και μερίσματα των στελεχών των ΕΔ και ΣΑ, υπάρχει πλέον θέμα επιβίωσης των ιδίων και των οικογενειών μας.

Η ΑΝΕΑΕΔ, συμφωνόντας απόλυτα με το πνεύμα της ανακοίνωσης σας, πιστεύει οτι δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για μεμονομένες αντιδράσεις και κινήσεις που θα προσπαθούν να καλύψουν τα μικροκλαδικά μας συμφέροντα και τις επιθυμίες των μελών μας, αλλά η συλλογική μαζική αντίδραση με την συμμετοχή όλων μας.

Κατόπιν αυτού η ΑΝΕΑΕΔ, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση σας για άμεση σύγκληση σύσκεψης, είναι στη διάθεση σας για συμμετοχή οποιαδήποτε μέρα και ώρα, κριθεί προσφορότερη. Βέβαια πιστεύουμε οτι αυτό πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι την Δευτέρα ώστε η οποιαδήποτε κινητοποίηση να προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα”.

onalert
http://kafeneio-gr.blogspot.com/2011/09/blog-post_9905.html
 
http://alfeiospotamos.blogspot.com/2011/09/blog-post_2777.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters