Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

«Προφητείες» Χάρυ Κλυνν - 1983

Εκπληκτικές προφητείες του μεγάλου μας κωμικού απο το 1983!

«Aν οι μισοί Έλληνες ξέρανε πώς ζουν οι άλλοι μισοί, θα ήταν κι αυτοί απατεώνες.
Tι να πεις για τους Έλληνες. Κάθονται δυο ολόκληρες ώρες,...
για να πιουν στιγμιαίο καφέ!

Στην Ελλάδα την άγνοια τη λέμε ψυχραιμία.

O νεοέλληνας είναι το άτομο εκείνο που έχει δυο τηλεοράσεις στο σπίτι του, δυο αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιό του, και ...δυο κατοστάρικα στην τσέπη του.

Τα δυο μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Έλληνας, είναι πώς θα χάσει δέκα κιλά και πού θα βρει πάρκινγκ.

Με αυτοκόλλητο στο κούτελο θα κυκλοφορούμε όλοι, για να φαίνεται ποιος έκανε φορολογική δήλωση και ποιος όχι.

Εδώ και δύο χρόνια (εννοεί το 1981) έχει αρχίσει το μεγάλο κακό, που θα μετατρέψει σιγά-σιγά τους Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων.

Σε είκοσι-τριάντα χρόνια από σήμερα Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει.
Θα υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης»».
 
http://adena-gr.blogspot.com/2011/10/1983.html

Όταν Κανείς δε Συμφωνεί με την Πολιτική σου...Φεύγεις!

Είναι παράξενο - μαζί με τα άλλα παράξενα που συμβαίνουν τελευταία - το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος Πρωθυπουργός με τη συγκεκριμένη Κυβέρνηση έχει κατορθώσει να διαμορφώσει και να ασκεί μια πολιτική με την οποία δε συμφωνεί κανείς. Μα κανείς.
  Για διαφορετικούς λόγους η κάθε πλευρά, διαφωνεί και στηλιτεύει την πολιτική του κ. Παπανδρέου, κι αυτό δημιουργεί ερωτηματικά όχι μόνο για την  αποτελεσματικότητα των επιλογών του αλλά και για το γνήσιο των προθέσεών του...
      Θεωρητικά, αν υπήρχε κάποιος που θα έπρεπε να συμφωνεί με την πολιτική του κ. Παπανδρέου, αυτός θα έπρεπε να είναι ο ίδιος. Κι όμως. Πολλάκις έχει δηλώσει ότι αυτή η πολιτική τον πονάει, τον ενοχλεί ως σοσιαλιστή και σε καμία περίπτωση δε θα την ακολουθούσε αν οι συνθήκες ήταν διαφορετικές ή αν υπήρχε κατά την άποψή του άλλη διέξοδος. Σε κάθε περίπτωση πάντως δε συμφωνεί.
      Στη συνέχεια, θα έπρεπε με όσα αποφασίζει και πράττει η Κυβέρνηση, να συμφωνεί η "Τρόικα". Οποία έκπληξη! Η "Τρόικα" ήρθε, έφυγε, ξανάρθε, έγινε ο (γνωστός) κακός χαμός, εξαγγέλθηκαν μέτρα - τι μέτρα; χιλιόμετρα! - και βρισκόμαστε λίγο πριν την καταγραφή των θέσεων της Τρόικας στην περίφημη έκθεσή της σχετικά με την Ελλάδα και την επόμενη δόση. Από ό,τι φαίνεται όμως, δε συμφωνεί και πολύ η Τρόικα με τα όσα έκανε ο κ. Παπανδρέου μέχρι σήμερα. Θα ήθελε η Τρόικα περισσότερα; Πιο σκληρά μέτρα; Ταχύτερη προσαρμογή; Δεν το γνωρίζουμε ακριβώς- το εικάζουμε βέβαια- πριν αποτυπωθεί στην έκθεση, αλλά πάντως δεν άφησε η όλη διαδικασία την εντύπωση ότι η Τρόικα ξετρελάθηκε με την πολιτική του κ. Παπανδρέου. Μάλλον το αντίθετο. Ούτε η Τρόικα λοιπόν είναι ευχαριστημένη με όσα γίνονται.
       Ίσως θα έπρεπε να αναζητήσουμε υποστηρικτές της πολιτικής του κ. Παπανδρέου στο κόμμα ή στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Μάλλον θα απογοητευτούμε. Θα συναντήσουμε βουλευτές και στελέχη που συνδράμουν με "βαριά καρδιά", ψευτο-διαφωνούντες, διαφωνούντες, αλλά κανέναν ένθερμο υποστηρικτή της συγκεκριμένης πολιτικής. Δε θα επεκταθώ στην αντιπολίτευση. Είναι γνωστά. Απλώς θα επισημάνω ότι η πολιτική του κ. Παπανδρέου δεν βρίσκει υποστηρικτές, ούτε μεταξύ εκείνων που ιδεολογικά βρίσκονται στο πνεύμα του Μνημονίου. Όλοι του διαμηνύουν ότι ή εφαρμόζει λάθος πολιτική ή ότι  εφαρμόζει λάθος την σωστή πολιτική. Το συμπέρασμα των υπόλοιπων κομμάτων πάντως είναι ότι ο κ. Παπανδρέου εφαρμόζει κάτι λάθος. 
   Ευρύτερα, στην κοινωνία, η κατάσταση είναι γνωστή και ορατή. Όσοι αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις είναι στα "κάγκελα". Δεν έχει νόημα να αναζητήσουμε υποστηρικτές εκεί. Όσοι επιδιώκουν και υποστηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις, προσάπτουν στην Κυβέρνηση ότι υποκρίνεται προκειμένου να αποφύγει το πολιτικό κόστος και μόνο αν πιεστεί με κάποιο τρόπο έντονα προχωρά σε υποτυπώδεις αλλαγές, ενώ καταφεύγει στην άγρια φορολογία και στις περικοπές. Συμπέρασμα; Και πάλι η γενική εντύπωση όλων των κοινωνικών ομάδων είναι πως ο κ. Παπανδρέου εφαρμόζει κάτι λάθος.
         
        Φθάσαμε λοιπόν στο σημείο όπου κανείς δε συμφωνεί με ό,τι γίνεται. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους βέβαια, αλλά ο κοινός παρονομαστής είναι η αντίληψη ότι αυτή η πολιτική, η ιδιόμορφη πολιτική του κ. Παπανδρέου, είναι λανθασμένη. Και το χειρότερο είναι πως δεν εντοπίζεται σε καμία κοινωνική, πολιτική ή άλλη ομάδα κάποιος που να υποστηρίζει το συγκεκριμένο μόρφωμα. Και χωρίς υποστηρικτές, με ποιους θα εφαρμόσεις οτιδήποτε; Και πολύ περισσότερο που θα βρεις τις κοινωνικές συμμαχίες ώστε να επιτύχουν αυτές οι πολιτικές; 
Μάλλον λοιπόν, ελλείψει οπαδών, ο πολιτικός χρόνος του κ. Παπανδρέου παρήλθε. Το δεδομένο είναι ότι ο επόμενος Πρωθυπουργός - όποιος κι αν είναι αυτός - θα κληθεί να κινηθεί αποφασιστικά προς τη μια ή προς την άλλη κατεύθυνση. Πάντως, η περίοδος της ακινησίας παρήλθε. Και μας κόστισε πολύ, μα πάρα πολύ ακριβά...
http://tyxaios.blogspot.com/

Μάθετε τους πραγματικούς λόγους που θέλουν οι προδότες να εξαφανίσουν την Ελλάδα...

Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που "τάχα" πάει για φούντο...
1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450..000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον...Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις 2 ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.

2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.
3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.
4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία. 5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν όποιο είδος πλοίου σκεφτεί κανείς.
6. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν καταπληκτικά βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.
7. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά και είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες και είναι 5οι στον κόσμο.
8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.
9. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνια.
10. Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!
11. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ.
Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι - κρατηθείτε - 10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ!) όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.
Αυτή τη χώρα πάνε να ξεπουλήσουν για 340 δις;

troktiko-orestis
 
http://greeknation.blogspot.com/2011/10/blog-post_6139.html

Ποιός είναι πραγματικά ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ «άγνωστος», εβραικής καταγωγής Πολ Τόμσεν;

Tον τελευταίο καιρό, ένας Δανός καθορίζει τις τύχες μας, περισσότερο και από τον υπουργό Οικονομικών, κ. Ε. Βενιζέλο…Πρόκειται για τον ξανθό, ψηλό και πάντα χαμογελαστό μπροστά στις κάμερες, Πολ Τόμσεν, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα και αυτός που διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό το σκληρό πρόγραμμα για την οικονομία μας και από τον οποίο εξαρτάται, κάθε τρεις μήνες, το «μαρτύριο» του αν θα εισπράξουμε ή όχι την επόμενη δόση…

Γέννημα- θρέμμα του ΔΝΤ, όσοι τον γνωρίζουν τον χαρακτηρίζουν «άκρως υπηρεσιακό και φιλόδοξο», «σκληρό διαπραγματευτή» και «το πραγματικό αφεντικό της τρόικας», ενώ το παρατσούκλι του στην έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον είναι ο «troubleshooter» (σ.σ.: ένα είδος εξολοθρευτή των προβλημάτων).
Ποιος είναι, όμως, πραγματικά ο Πολ Τόμσεν, για τον οποίο δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα για το παρελθόν του;
Γεννημένος στο Άμπενραα της Δανίας, σπούδασε και πήρε μάστερ στα οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, όπου και εργάσθηκε για τρία χρόνια ως βοηθός καθηγητή. Αμέσως μετά, από το 1982 ανέλαβε δράση στο ΔΝΤ, σε ηλικία μόλις 28 ετών, κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές! Παρόλα αυτά, πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα η πραγματική καταγωγή του είναι εβραϊκή…
Με μεγάλη εμπειρία σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ήταν ο αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στη Σερβία, εγκατεστημένος στο Βελιγράδι για δύο χρόνια (1990-91), ηγήθηκε στη συνέχεια αποστολών στη Σλοβενία και στην ΠΓΔΜ ως το 1996, ήταν επικεφαλής της αποστολής στη Ρουμανία από το 1996 ως το 1998 και στη συνέχεια ανέλαβε τη Ρωσία, όπου ήταν επικεφαλής του γραφείου στη Μόσχα έως το 2004. Ως αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ που είναι σήμερα, ο Τόμσεν εποπτεύει τις ομάδες που ασχολούνται με άλλες προβληματικές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισλανδία, η Ρουμανία, η Ουκρανία και η Σερβία, ενώ προΐσταται των αποστολών του ΔΝΤ στην Πολωνία και τη Ρωσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που συνδέουν ποικιλοτρόπως την «προϋπηρεσία» του στην ΠΓΔΜ με το «έργο» του στην Ελλάδα…
Τα συμπεράσματα δικά σας…


prionokordela
 
 http://greeknation.blogspot.com/2011/10/blog-post_1667.html

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: Ποιο είναι το άγνωστο πρόσωπο του επικεφαλής του ΔΝΤ στην Αθήνα, Πολ Τόμσεν;

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί ποιος είναι ο περιβόητος επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Αθήνα, Πολ Τόμσεν; Ένας άνθρωπος, που εμφανίστηκε από το πουθενά και καθορίζει τις ζωές ολόκληρων λαών! Τί πραγματικά, όμως, γνωρίζουμε για το παρελθόν του; Απολύτως τίποτα… Ένας άνθρωπος, λες και ξεφύτρωσε από το πουθενά, χωρίς να ξέρει κανείς τίποτα περισσότερο για εκείνον…


Η prionokordela.gr, μετά από εκτενή έρευνα της, θα σας αποκαλύψει αύριο το αληθινό πρόσωπο του Πολ Τόμσεν!

Ποιος είναι τελικά ο κύριος, ο οποίος -πρωτοφανές για τα ιστορικά χρονικά του παγκόσμιου πολιτικού γίγνεσθαι- σε ηλικία μόλις 28 ετών ανέλαβε τέτοια περίοπτη θέση στο ΔΝΤ; Ποια είναι η πραγματική του καταγωγή και με ποιο τρόπο η «προϋπηρεσία» του σε συγκεκριμένες χώρες συνδέεται με τη χώρα μας; Και κυρίως, ποιων, τελικά, τα συμφέροντα εξυπηρετεί ο άνθρωπος που οδήγησε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού;
Μια αποκάλυψη, που θα ταράξει τα λιμνάζοντα νερά και θα συνδέσει όλα τα κομμάτια του παζλ, αύριο, αποκλειστικά στην prionokordela.gr…

prionokordela
http://greeknation.blogspot.com/2011/10/blog-post_5387.html

Όλο το πραξικόπημα για την ανατροπή Καραμανλή μέσα από τα “Επίκαιρα” - Διαβάστε αναλυτικά

Σε νέες αποκαλύψεις για το ενεργειακό πραξικόπημα κατά της Ελλάδας, που σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε με εντολές από την Ουάσιγκτον και Γερμανικό χρήμα, αλλά και για τα όσα συζήτησε παρασκηνιακά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με Αμερικανό αξιωματούχο και αφορούσαν στην ονομασία των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Βορείου Μακεδονίας», παραμερίζοντας τα φλέγοντα ζητήματα της ταυτότητας και της γλώσσας των γειτόνων, προχωρούν…σήμερα (χθες) τα «Επίκαιρα».
Κομβικό ρόλο στο αμερικανικό ενεργειακό πραξικόπημα κατείχε ο Μάθιου Μπράιζα, πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υπεύθυνος για θέματα Ευρώπης – Ευρασίας, ο οποίος φρόντισε ώστε το κρίσιμο διάστημα 2007-2009 να γνωρίζει τις κινήσεις και τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης γύρω από την ενεργειακή και εξωτερική πολιτική, προκειμένου να προλαβαίνει να παρεμβαίνει και να ματαιώνει οτιδήποτε κινείτο σε διαφορετική ρότα απ’ αυτή των αμερικανικών συμφερόντων.
Πρόθυμος συνεργάτης του ο Αμερικανός πρέσβης εκείνης της περιόδου Ντάνιελ Σπέκχαρντ, επιφορτισμένος με το συντονισμό των συναρμόδιων και την ενημέρωση όλων όσοι χρειαζόταν, όπως αποκαλύπτει το απόρρητο τηλεγράφημα του πρώην πρέσβη σχετικά τις συναντήσεις του κ. Μπράιζα με τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή τον Απρίλιο του 2008.
Στο προηγούμενο τεύχος, τα «Επίκαιρα» είχαν αποκαλύψει μια σειρά τηλεγραφημάτων ειδικού χειρισμού του κ. Σπέκχαρντ προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στα οποία ενημέρωνε λεπτομερώς για την κατάσταση που επικρατούσε στη χώρα. Ανάμεσά τους ένα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αυτό της 25ης Σεπτεμβρίου 2009, το οποίο συντάχθηκε και απεστάλη στην Ουάσιγκτον μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών του Οκτωβρίου.
Ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ περιέγραφε το προεκλογικό κλίμα που επικρατούσε στην Αθήνα, προβλέποντας νίκη του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τα όσα έγραφε στο απόρρητο τηλεγράφημα, ο Αμερικανός διπλωμάτης αισιοδοξούσε ότι με τον Γιώργο Παπανδρέου πρωθυπουργό της Ελλάδας αλλά και υπουργό Εξωτερικών θα άλλαζε σελίδα η ελληνική εξωτερική πολιτική, με βασικά σημεία της τη βελτίωση των σχέσεων της Ελλάδας με τους γείτονές της και κυρίως την αλλαγή στη διπλωματία προσέγγισης της Αθήνας με τη Μόσχα.
Τα άκρως απόρρητα έγγραφα για το αμερικανικό ενεργειακό πραξικόπημα σε βάρος της Ελλάδας και τη «διαπραγμάτευση» στο Σκοπιανό στο άρθρο των Σπύρου Τρίψα και Γιάννη Κορωναίου στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», στο τεύχος 104, που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011.

Αναλυτικά απόΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ (φωτό δίπλα) αποκαλύπτει με τον πιο εκπληκτικό τρόπο τις υπόγειες συμφωνίες του Παπανδρέου με τους Αμερικάνους, για το ξεπούλημα των εθνικών συμφερόντων της χώρας μας.
ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
Λίγο πριν αναλάβει Πρωθυπουργός, ο Παπανδρέου το 2009, είχε δεσμευτεί ότι θα καταργούσε όλες τις συμφωνίες που είχε επιτύχει η προηγούμενη Κυβέρνηση Καραμανλή με την Ρωσία! Συμφωνίες για τους αγωγούς φυσικού αερίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και South Stream οι οποίες θα καθιστούσαν την Ελλάδα ενεργειακή δύναμη στην Ευρώπη. Η Αμερική είχε εκφράσει τους έντονους φόβους της για την αυτονομία και ανεξαρτησία που θα αποκτούσε η χώρα μας και γι΄αυτό διά του Παπανδρέου επέτυχε την παύση αυτών των πρωτοβουλιών Καραμανλή!!!
Ο Παπανδρέου δηλαδή ενήργησε ως δωσίλογος, ως πράκτορας των συμφερόντων της Αμερικής και της δολιοφθοράς της χώρας μας.
Όπως αποκαλύπτουν επίσης τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ, αποκαλύψεις που προέρχονται από τις… προγραμματικές εκτιμήσεις του τότε πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Ντάνιελ Σπέκχαρντ, ο Παπανδρέου είχε προσυμφωνήσει και για το όνομα των Σκοπίων: Είχε δώσει την πλήρη συγκατάθεσή του στο όνομα “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας“, για όλες τις χρήσεις, χωρίς να απαιτεί από τα Σκόπια να αλλάξουν το Σύνταγμά τους!!!
Ο Παπανδρέου επίσης δεν θα έκανε καθόλου διαπραγματεύσεις για την ταυτότητα και τη γλώσσα, δίνοντας με αυτό τον τρόπο το δικαίωμα στους Σκοπιανούς να εγείρουν θέμα σλαβομακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, καθώς και να ζητήσουν αναγνώριση της “γλώσσας” και “ταυτότητάς” τους!!!
Η στάση αυτή του Παπανδρέου κονιορτοποίησε αμέσως τα όποια ωφέλη είχε αποκτήσει η χώρα μας με το βέτο που είχε βάλει ο Καραμανλής στο Βουκουρέστι, για την μη ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ!!!
Η ενέργεια Παπανδρέου να χαρίσει το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια, άναβε το πράσινο φως στο γειτονικό κρατίδιο και στον φανατισμένο Γκρουέφσκι, να εγείρουν θέμα… αλύτρωτης… Νότιας Μακεδονίας, ανοίγοντας έτσι τους ασκούς του αιόλου, για την συρρίκνωση των συνόρων της Πατρίδας μας!!!
Ο Παπανδρέου ενήργησε ως εθνοπροδότης για την Ελλάδα, καταργώντας μέσα σε λίγες ημέρες όλες τις επιτυχίες του προκατόχου του Κ. Καρααμανλή, σε διπλωματικό επίπεδο.
Γι’ αυτό τον λόγο, ο Παπανδρέου έβγαινε και μίλαγε για “μειωμένη εθνική κυριαρχία”! Επειδή είχε προσυμφωνήσει για την μειωμένη εθνική κυριαρχία με τους Αμερικάνους και είχε τηρήσει κατά γράμμα όλες τις στοχεύσεις της Αμερικής, που καταδυνάστευαν τη χώρα μας για τα επόμενα 50-100 χρόνια, ξεπουλώντας τα εθνικά μας συμφέροντα και τα προαιώνια εθνικά δίκαια!
Το ερώτημα είναι: Υπάρχει κανείς Εισαγγελέας να παρέμβει σε όλα αυτά τα πρωτοφανή για τη χώρα μας, όπου ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος σκάβει τον λάκκο της Πατρίδας και του λαού της, σε συνεννόηση με τους Αμερικάνους, πριν ακόμη αναλάβει τα ηνία της χώρας;
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έστω αυτή την ύστατη ώρα, θα εγερθεί από την πολυθρόνα του ή θα απολαμβάνει την μακαριότητα της αδράνειας και σιωπής του;
ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
http://greeknation.blogspot.com/2011/10/blog-post_8521.html

Τα σκουπίδια να τα μαζέψει ο Καμίνης με τα ίδια του τα χέρια


Τα σκουπίδια να μαζευτούν από τα πολιτικά σκουπίδια. Αυτή είναι η άποψή μας και η θέση μας, σχετικά με την κατάσταση που αυτή τη στιγμή επικρατεί στην αποκομιδή των σκουπιδιών. Εκείνοι που ήταν οι αρμόδιοι να πάρουν αποφάσεις και τελικά δεν πήραν, να μαζευτούν σε μικρές ομάδες και να αρχίσουν να μαζεύουν τα σκουπίδια.

Όπερ σημαίνει, προεξάρχοντος του «άρχοντα» Καμίνη, μετά του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων, συνεπικουρούμενοι και από τα άλλα πολιτικά ξόανα της κυβέρνησης (δεν μπορούμε να ξεχάσουμε πως ο Καμίνης εκλέχθηκε Δήμαρχος με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου) να αρχίσουν να μαζεύουν τα σκουπίδια. Αφού δεν είναι ικανοί για καμία άλλη δουλειά, τουλάχιστον ας γίνουν σκουπιδιάρηδες.

Ποιος ξέρει! Μπορεί να αποκαλύψουν και κάποιο κρυφό τους ταλέντο. Αν και, από όσα μέχρι στιγμής έχουν κατορθώσει, έχουν αποδείξει πως για το μόνο που είναι ικανοί, είναι να καταστρέφουν και να γεμίζουν την Αθήνα -αλλά και την υπόλοιπη χώρα- με κάθε λογής σκουπίδια…

Άντε, το λοιπόν, κύριοι «υπεύθυνοι», αναλάβετε τις ευθύνες σας. Τα παιδιά των Ελλήνων πολιτών, οι Έλληνες φαντάροι, κατατάσσονται στον Ελληνικό στρατό για να υπηρετήσουν την πατρίδα και όχι για να μαζεύουν τα σκουπίδια που αφήνουν οι πολιτικές σας.

Κωνσταντίνος

http://kostasxan.blogspot.com/2011/10/blog-post_150.html

Επιμένει η Λούκα Κατσέλη στην καταψήφιση του άρθρου 37 του πολυνομοσχεδίου

Καταψήφισε στην Επιτροπή
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Λούκα Κατσέλη
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Λούκα Κατσέλη   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Τη θέση της ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το επίμαχο άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου, που αφορά το πάγωμα των κλαδικών συμβάσεων, αφού αυτό έχει παραμείνει ως έχει, επανέλαβε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός κυρία Λούκα Κατσέλη μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Η κυρία Κατσέλη καταψήφισε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το άρθρο 37, προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι το ίδιο θα πράξει και στην Ολομέλεια την προσεχή Πέμπτη όταν θα έλθει το πολυνομοσχέδιο προς ψήφιση, αν δεν υπάρξουν αλλαγές.

«Δεν υπάρχει αλλαγή στάσης από την κυβέρνηση και έτσι η δική μου στάση μου είναι δεδομένη. Αν κάνουμε αυτή την αλλαγή με τις κλαδικές θα δώσουμε το σήμα στην αγορά να πέσουν οι μισθοί κατά 20% με αποτελέσματα ύφεση και μη εκτέλεση των στόχων του προϋπολογισμού», δήλωσε.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έχει διαμηνύσει πως η έγκριση του άρθρου 37 είναι προϋπόθεση για την καταβολή της 6ης δόσης του δανείου. Εντούτοις, το άρθρο έχει ξεσηκώσει πληθώρα αντιδράσεων.

Την Τρίτη συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να κατευναστούν οι ανησυχίες των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231133634

Συνάντηση Παπανδρέου-Σαμαρά την Τρίτη εν όψει των κρίσιμων εξελίξεων

Κύκλος επαφών με τους αρχηγούς
Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση των δύο ανδρών
Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση των δύο ανδρών   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά θα συναντηθεί στις 7 το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας την Πέμπτη στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, αλλά και -κυρίως- της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου.

Η συνάντηση θα γίνει, σύμφωνα με τη ΝΔ, έπειτα από σχετική πρόταση που μεταφέρθηκε τηλεφωνικά από το γραφείο του Πρωθυπουργού στο γραφείο του κ. Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσουν επαφές και με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, πιθανώς την Τετάρτη.

Το ραντεβού του πρωθυπουργού με τον κ. Σαμαρά ανακοινώθηκε λίγο μετά τη συνάντηση μιάμισης ώρας που είχε τη Δευτέρα ο κ. Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Παπανδρέου απηύθυνε έκκληση για αρραγές μέτωπο από όλες τις δυνάμεις της χώρας και για μάχη στην οποία δεν περισσεύει κανένας. Σημείωσε επίσης ότι διανύουμε την πιο κρίσιμη εβδομάδα για τη χώρα και ότι «όλοι οι πολιτικοί παράγοντες πρέπει να κατανοήσουν την ανάγκη για αίσθημα ενότητας».

Χαρακτηριστικό είναι ότι την ίδια έκκληση για αρραγές μέτωπο απηύθυνε ο πρωθυπουργός και κατά την εισήγησή του στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίασε τη Δευτέρα το απόγευμα. «Λόγω των κρίσιμων εθνικών στιγμών, πρέπει το μέτωπο να είναι αρραγές. Και σε αυτό το μέτωπο, δεν περισσεύει κανένας» είπε ο κ. Παπανδρέου.

«Εμείς θα καλέσουμε και πάλι τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, όπως κάθε φορά, ακόμα και αυτή την ύστατη στιγμή, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ευθύνες, που πρέπει να αναλάβουν και όλες οι κοινωνικές δυνάμεις της χώρας, επιχειρηματίες, συνδικάτα, κοινωνικοί εταίροι, Μέσα Ενημέρωσης» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Με τις προσπάθειες και τις θυσίες πλησιάζουμε στο στόχο να κλείσουμε μια σελίδα του παρελθόντος. Αλλά για να δώσουμε αυτή τη μάχη, με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, είναι σημαντικό να φανούμε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας. Μεταξύ άλλων, αυτό σημαίνει να ψηφίσει και το Ελληνικό Κοινοβούλιο το πολυνομοσχέδιο» συμπλήρωσε ο Γ.Παπανδρέου.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Θωμάς Ρομπόπουλος παραιτήθηκε τελικώς τη Δευτέρα, λέγοντας ότι δεν μπορεί να ψηφίζει χωρίς να συμφωνεί μέτρα που θεωρεί άδικα και αντιλαϊκά, ενώ η κυρία Λούκα Κατσέλη καταψήφισε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το επίμαχο άρθρο του πολυνομοσχεδίου για τις συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα, για το οποίο και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν επιφυλάξεις.

Όλα αυτά λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής, σε μία περίοδο που, όπως έχει πει ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, «θα κριθούν πολλά, ίσως όλα». Προς το παρόν όλα τα σενάρια για το αποτέλεσμα της Συνόδου είναι ανοιχτά και στα κομματικά επιτελεία εκτιμούν ορισμένα από αυτά μπορούν να πυροδοτήσουν πολιτικές εξελίξεις.

«Οποιαδήποτε άλλη επιλογή πέραν της άμεσης προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία θα αποτελεί συνειδητή επιλογή εκφυλισμού της δημοκρατίας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για προσπάθειες της «εγχώριας διαπλοκής» «να παρακάμψουν τη λαϊκή βούληση και να δημιουργήσουν διάδοχο κυβερνητικό σχήμα που θα εφαρμόσει το μνημόνιο ερήμην της λαϊκής εντολής».

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231133591

Βροχές διαττόντων καθώς η Γη περνά από τα συντρίμμια δυο κομητών

Χάλεϊ και Ελένιν κάνουν πάρτι

Οι Ωριωνίδες, κληρονομιά του Χάλεϊ, θα εμφανίζονται τα ξημερώματα στον ανατολικό ουρανό
Οι Ωριωνίδες, κληρονομιά του Χάλεϊ, θα εμφανίζονται τα ξημερώματα στον ανατολικό ουρανό   (Φωτογραφία:  Associated Press )
Τα πεφταστέρια θα πέφτουν σε κύματα αυτή την εβδομάδα, καθώς η Γη συναντά στην πορεία της σωματίδια σκόνης από τις ουρές δύο κομητών. Πρόκειται για τους Ωριωνίδες, κληρονομιά από το πέρασμα του κομήτη του Χάλεϊ, αλλά και τη βροχή διαττόντων που προκαλεί για πρώτη φορά η διάλυση του κομήτη του Ελένιν.

Ο μικρός κομήτης Ελένιν ήταν άγνωστος στους αστρονόμους μέχρι την αναγνώρισή του το 2010 από τον Ρώσο ερασιτέχνη αστρονόμο Λέονιντ Ελένιν. Έγινε περισσότερο γνωστός λόγω της εμπλοκής του σε ένα σενάριο για το τέλος του κόσμου, σύμφωνα με το οποίο η Γη θα καταστρεφόταν λόγω της ευθυγράμμισής της με τον Ελένιν και άλλα σώματα.

Τον περασμένο Αύγουστο, η κοσμική χιονόμπαλα,  άρχισε να διαλύεται όταν χτυπήθηκε από ηλιακή καταιγίδα. Με τη θερμοκρασία του να συνεχίζει να ανεβαίνει καθώς πλησίαζε τον Ήλιο, ο κομήτης έσπασε τελικά σε μικρά κομμάτια στις 10 Σεπτεμβρίου, όπως ανέφερε στο Space.com ειδικός του προγράμματος Κοντινών στη Γη Αντικειμένων της NASA (NEO).

Η NASA εκτιμά ότι η Γη πλησιάζει στην ελάχιστή απόστασή της από τα συντρίμμια του Ελένιν 16 Οκτωβρίου.  Σωματίδια του τέως κομήτη ενδέχεται να καούν στη γήινη ατμόσφαιρα, το σόου όμως δεν αναμένεται να είναι φαντασμαγορικό.

Πιο εντυπωσιακό, αν και όχι θεαματικό, θα είναι το φαινόμενο που άφησε κληρονομιά ο κομήτης του Χάλεϊ. Όπως κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες, σωματίδια του κομήτη θα βρεθούν στην πορεία της Γης και θα γίνουν ορατά ως οι Ωριωνίδες.

Η βροχή ονομάζεται έτσι επειδή τα πεφταστέρια μοιάζουν να πηγάζουν από τον αστερισμό του Ωρίωνα, ο οποίος ανατέλλει γύρω στις 11 το βράδυ στον ανατολικό ουρανό και φτάνει στο ζενίθ γύρω στις 5 τα ξημερώματα.

Το φαινόμενο θα κορυφωθεί στις 22 Οκτωβρίου, συνεχίζεται όμως για αρκετές ημέρες πριν και μετά.

Στη διάρκεια των Ωριωνίδων «βρέχει» συνήθως 20 με 25 διάττοντες την ώρα, οι οποίοι όμως δεν είναι εξαιρετικά φωτεινοί και δύσκολα γίνονται ορατοί από τις πόλεις.

Οι Ωριωνίδες θα επιστρέψουν του χρόνου, ενώ η σκόνη του Ελένιν δεν θα ξαναεμφανιστεί τα επόμενα 12.000 χρόνια.
Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231133472

«Δεν μπορώ να ψηφίζω χωρίς να ξέρω τι ψηφίζω, όπως έκανα με το Μνημόνιο»

Διαβάστε την επιστολή παραίτησης του Θ. Ρομπόπουλου

Με μια δισέλιδη επιστολή, ο Θωμάς Ρομπόπουλος εξηγεί τους λόγους παραίτησης. Ακολουθεί το κείμενό του προς τον πρωθυπουργό…

«Kύριε πρόεδρε,

Η προσπάθεια μου να γίνω μέλος του Κοινοβουλίου άρχισε με τις εκλογές το 2000, όπου και εξελέγην πρώτος επιλαχών βουλευτής. Έχασα την έδρα για 41 ψήφους από τις 13.500 που είχα πάρει. Εάν έκανα ένσταση είχα πάρα πολλές πιθανότητες να την κερδίσω. Δεν έκανα ένσταση, δεν ήθελα να βγω βουλευτής από το.....
Εκλογοδικείο.

Προσπάθησα πάλι το 2004 και ξαναπροσπάθησα για τρίτη φορά το 2009 όπου και εξελέγην έβδομος. Δεν θα είχα εκλεγεί βουλευτής εάν εσείς δεν είχατε παραιτηθεί από την έδρα της Θεσσαλονίκης και επιλέξει αυτή του Υπολ. Αττικής. Αυτό δεν το ξέχασα ποτέ!

Όλα αυτά τα χρόνια έδινα τις υπηρεσίες μου στο ΠΑΣΟΚ με ευχαρίστηση. Πίστευα στην ιδεολογία του. Η ανταμοιβή μου είναι η εκτίμηση, η αγάπη του κόσμου και η προσπάθεια για το καλύτερο.

Εκλέχθηκα βουλευτής σε μια ιστορική στιγμή. Στις 6/5/2010 ψηφίσαμε το Μνημόνιο Ι για να σώσουμε την Ελλάδα. Το ψήφισα με πολύ βαριά καρδιά νιώθοντας απογοήτευση. Ψήφισα χωρίς να ξέρω τι ψηφίζω. Όποιος δεν το ψήφισε διαγράφηκε.

Θα μπορούσα να αξιοποιήσω την εμπειρία μου και τις γνώσεις μου, ώστε να γίνουν γρήγορα οι μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν τη χώρα ανταγωνιστική, φιλική στην επιχειρηματικότητα, για να γίνουν επενδύσεις, να επιτύχουμε ανάπτυξη και να καταπολεμήσουμε την ανεργία. Αλλά δυστυχώς, παρά τα 32 χρόνια επιχειρηματίας και χρόνια επικεφαλής της παράταξής μας στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, δεν ρωτήθηκα ποτέ για υποθέσεις των κλάδων που υπηρέτησα με επιτυχία.

Στις 21/12/10 στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό μίλησα στην Ολομέλεια της Βουλής και είπα «ότι συνειδησιακά και τεχνοκρατικά δε μπορώ να δεχτώ τη μείωση των αποδοχών των χαμηλόμισθων και την περικοπή των συντάξεων των χαμηλοσυνταξιούχων». Πρέπει να πληρώσουν και όλοι αυτοί που έκαναν τεράστιες περιουσίες χωρίς να έχουν πληρώσει τους φόρους τους και πίεσα την κυβέρνηση να αποδώσει το αίσθημα δικαιοσύνης λέγοντας ότι ψηφίζω τον προϋπολογισμό δίνοντας μια τελευταία ευκαιρία.

Τον Ιούνιο του 2011 αντέδρασα έντονα για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και είπα δημόσια ότι δε θα το ψήφιζα. Οι πολιτικές εξελίξεις άλλαξαν και στις 21/06/2011 στη ολομέλεια της Βουλής ακούγοντας όλους τους βουλευτές, ακόμη και της αντιπολίτευσης (θυμάμαι τα λόγια του κ. Αβραμόπουλου που μιλούσε για εθνική συναίνεση) και νιώθοντας το βάρος της ιστορικής στιγμής, πίστεψα ότι άλλαξε το κλίμα και δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, ο νέος Αντιπρόεδρος κ. Βενιζέλος θα μπορούσε να διαπραγματευθεί καλύτερα με τους δανειστές αλλά και ότι θα έπειθε και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς να κάνουν μαζί την εθνική προσπάθεια διάσωσης της χώρας. Άλλαξα την ομιλία μου εκείνη τη στιγμή -όπως έχει καταγραφεί και στα πρακτικά- μέσα στη Βουλή και έδωσα ψήφο εμπιστοσύνης.

Στις 29/06/2011 ψήφισα το Μεσοπρόθεσμο λέγοντας στην ολομέλεια:

«Η καταψήφιση αυτού του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, όπως έχει τεθεί εκβιαστικά από τους εταίρους μας, χωρίς περιθώριο συζήτησης, θα οδηγήσει την Ελλάδα σε χρεοκοπία. Δεν μπορώ να πτωχεύσω εγώ τη χώρα μου, ούτε να διαλύσω την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γι' αυτό πάνω από την προσωπική μου αξιοπρέπεια τοποθετώ το εθνικό μας συμφέρον με την προϋπόθεση ότι θα επαναδιαπραγματευθούμε γρήγορα το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα».

Δυστυχώς oύτε το Μεσοπρόθεσμο μπορέσαμε να διαπραγματευτούμε προς το καλύτερο, αλλά ούτε και εθνική συναίνεση υπήρξε.

Κύριε Πρόεδρε, αναγνωρίζω τον αγώνα σας και όλης της κυβέρνησης σε περίοδο κρίσης. Την τελευταία διετία έγιναν και γίνονται πάρα πολλά πράγματα τα οποία έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Τα ελλείμματα μειώνονται, η εξοικονόμηση των δαπανών του κράτους γίνεται πράξη. Αλλά για να σωθεί η χώρα, η προσπάθεια πρέπει να είναι με πανεθνική συναίνεση όλων των κομμάτων και όλων των Ελλήνων.

Το όραμα της χώρας μας τούτη τη στιγμή πρέπει να είναι αναρτημένο παντού, στη Βουλή στης δημόσιες επιχειρήσεις, στο διαδίκτυο κλπ. Ο κόσμος ζητάει κάθαρση, θέλει δικαιοσύνη, δεν δέχεται πια να πληρώνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι.

Με μεγάλη μου λύπη πήρα την απόφαση να παραιτηθώ από το βουλευτικό αξίωμα, γιατί δεν μπορώ άλλο να συνεχίσω:

Να ψηφίζω

1) Να ψηφίζω χωρίς να ξέρω τι ψηφίζω, όπως έκανα με το Μνημόνιο Ι.

2) Να ψηφίζω χωρίς να συμφωνώ άδικα και αντιλαϊκά μέτρα υπό την πίεση ότι θα ανατραπεί η κυβέρνηση, η δόση δεν θα καταβληθεί, η χώρα θα χρεοκοπήσει και δεν θα υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις όπως έκανα στο Μεσοπρόθεσμο.

3) Όποιος δεν συμφωνεί να διαγράφεται.

Θα είχα παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής εάν δεν μου είχατε δώσει εσείς την έδρα.

Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός που κατέληξα επιχειρηματίας αλλά είμαι επιχειρηματίας που έγινα και πολιτικός.

Εκτιμώ όλους τους συναδέλφους μου βουλευτές, τους συνεργάτες του γραφείου μου, τους εργαζόμενους στη Βουλή και τους ευχαριστώ για την άριστη συνεργασία που είχαμε μέχρι σήμερα.

Ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες μου στη Θεσσαλονίκη που με τίμησαν με την ψήφο τους». 
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/10/blog-post_7522.html

The Telegraph: Η Ελλάδα βρίσκεται 2 εβδομάδες πριν την χρεοκοπία


Είναι το μόνο ξένο δημοσίευμα (εξ όσων γνωρίζουμε) το οποίο αναφέρει ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας θα ανακοινωθεί την ημέρα που οι Έλληνες είπαν "Όχι" στον φασισμό, δηλαδή την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011.

Θεωρεί πως είναι η ιδανικώτερη στιγμή να πιαστούν οι αγορές στον "ύπνο" μιας και μεσολαβεί Σαββατοκύριακο ενώ την Δευτέρα και την Τρίτη πολλές Τράπεζες δεν λειτουργούν λόγω της θρησκευτικής αργίας των Αγίων Πάντων.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το δημοσίευμα της telegraph επενδύεται με την παρακάτω φωτοσύνθεση.


Ο κ. D.Hannan αφού κάνει μια κοινότυπη εισαγωγή υπενθυμίζοντας πως είχε προβλέψει την χρεοκοπία της Ελλάδας πριν απο 18 μήνες, γράφει αυτό που όλοι εμείς οι αδαείς περί των οικονομικών έχουμε αντιληφθεί, ότι δηλαδή οι συνεχείς αναβολές της ΕΕ , φανερώνουν πως Ευρωπαίοι "εταίροι" μας, εγκαταλείπουν το καράβι.

Συνδέει την ημερομηνία της εθνικής μας επετείου με την πιθανή περίοδο στην οποία θα συμβεί η χρεοκοπία της Ελλάδας.Γράφει μάλιστα πως τώρα που Σλοβακία ενέκρινε το σχέδιο του νέου μεγάλου δανεισμού της Ελλάδας,ένα μεγάλο κομμάτι του κακού χρέους μπορεί να μεταφερθεί από τις τράπεζες στους φορολογούμενους.Όλα, εν ολίγοις, είναι σε ισχύ.

Τα αποθέματα των τοξικων ελληνικών ομολόγων πωλούνται, ο τύπος "τακτοποιείται", η μεσαία τάξη είναι αρκετά έτοιμη (σχ.Κλασικο:;).

Θα βρούν μια ήρεμη περίοδο όταν κλείνουν οι αγορές.

Ένα Σαββατοκύριακο πέφτει στις 29-30 Οκτωβρίου, και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες οι τράπεζες έχουν αργία στις 31 Οκτωβρίου και την 1η Νοεμβρίου (ημέρα των Αγίων Πάντων).
Η Ελλάδα έχει αργία την Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου αφού γιορτάζει την εθνική της επέτειο μια ημέρα γνωστή ως Ημέρα του Όχι , μια μέρα που σίγουρα είναι μια καλή στιγμή για να πιάσει τις αγορές κοιμισμένες.

Greece is two weeks away from default
By Daniel Hannan
October 14th, 2011.

Back when the need for a bailout was still being officially denied, this blog was... predicting a Greek default. For eighteen months, I have been forecasting that Athens would take a massive wodge of Brussels cash, that the wodge would make no appreciable difference, that one bailout would beget another but that, in the end, Greece would still repudiate its debts.
Some of my readers are, understandably, becoming impatient. So then, Nostradamus, they write, when's this default of yours going to happen?
I don't know, obviously. Just for fun, though, I'll plump for 28 October, two weeks from today. The main purpose of the repeated deferrals and subsidies was, disgracefully, to shift exposure from the private sector to the public (see here). Now that Slovakia has ratified the expanded bailout fund, a great chunk of bad debt can be shuffled off from banks to taxpayers.
Everything is in place. The stocks are sold, the press is squared, the middle class is quite prepared. All that remains is to find a quiet period when the markets are closed. A weekend falls on 29-30 October, anhttp://www.blogger.com/img/blank.gifd there are bank holidays in many European countries on 31 October and 1 November (All Saints' Day).
Greece celebrates its own public holiday on the Friday, 28 October, in commemoration of its rejection of Mussolini's ultimatum in 1940, a day known as Ημέρα του Όχι: surely a good moment to catch the markets napping.
I still think that European and Greek leaders will be idiotic enough to keep Greece in the single currency following the default: the worst of all worlds. We'll know soon enough.
If you're wondering what ημέρα του Όχι means, by the way, it translates to 'day of the No'. Apt, eh?

 Πηγή

http://logioshermes.blogspot.com/2011/10/telegraph-2.html

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΕΣΚΑΨΑΝ ΤΟ ΛΑΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2001

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Ο Παπανδρέου συνεχίζει να ρίχνει τα βάρη στον Κώστα Καραμανλή και να τονίζει διαρκώς "το τεράστιο δημόσιο χρέος που απέκτησε η χώρα επί θητείας του".
Το μεγάλο όμως έγκλημα συντελέστηκε από τον....
Σημίτη, υπουργός της Κυβέρνησης του οποίου ήταν ο σημερινός Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.Και δεν μιλάμε μόνο για τα swaps και την, με τεχνητά και ψευδή στοιχεία, είσοδο της χώρας μας στην Ε.Ε. και τα παιχνίδια με την Goldman Sachs. Εννοούμε για την πρώτη ισοτιμία ευρώ-δραχμής με την ένταξη της Ελλάδος στην Ε.Ε. Ενώ όλες οι περιφερειακές χώρες που έμπαιναν στην Ε.Ε. διαπραγματεύονταν σκληρά την ισοτιμία του ευρώ με το προς αποχώρηση νόμισμα της χώρας τους, εδώ στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση Σημίτη προχώρησε σε μια πρωτοφανή και εγκληματική ανατίμηση της δραχμής έναντι του τότε ecu!!!
Η ανατίμηση που έκανε η Κυβέρνηση Σημίτη ήταν της τάξεως του 5% με συνέπεια η ισοτιμία δραχμής-ευρώ να "κλείσει" στα 340,75 δρχ. το ένα ευρώ!
Εάν ο Σημίτης κατάφερνε να διαπραγματευτεί την ισοτιμία δραχμής-ευρώ και -για παράδειγμα- το ένα ευρώ είχε 400 δρχ. και όχι 340,75 το δημόσιο χρέος μας θα καθοριζόταν πολύ χαμηλότερα απ'ότι καθορίστηκε με την εγκληματική ανατίμηση της δραχμής έναντι του ευρώ!!!
Το δημόσιο χρέος μας δηλ. θα ξεκινούσε με αφετηρία 15% χαμηλότερα!
Ο Σημίτης δηλαδή, με την εγκληματική ενέργειά του να ανατιμήσει τεχνητά τη δραχμή, βοήθησε τα σχέδια της Γερμανίας η οποία ήθελε να εμφανίσει την Ελλάδα με όσο το δυνατόν υψηλότερο δημόσιο χρέος!!! Κάτι που πληρώνουμε σήμερα!
Η Γερμανία, παρουσιάζοντας το ποντίκι (Ελλάδα) ως λιοντάρι, μάς έβαλε στο...βρακί της!
Το κατάλαβες Παπανδρέου πόσο εγκληματική ευθύνη έχεις που μαζί μετον Σημίτη έσκαβες τον λάκο της Ελλάδος από τότε;

http://indobserver.blogspot.com/

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/10/2001_17.html

Tο μεγάλο παιχνίδι στα Βαλκάνια

Oι συνθήκες Λωζάνης και Mοντραί
Δρ Mάνος Δανέζης Eπίκουρος Kαθηγητής Πανεπιστημίου Aθηνών
Eίναι πολύ πιθανόν, ο τελικός στόχος της Nέας τάξης στα Bαλκάνια να είναι, η επικυριαρχία και έλεγχος της Mαύρης Θάλασσας, των Στενών και του Aιγαίου, περιοχών τεράστιας στρατηγικής και οικονομικής σημασίας για την Pωσία, τις HΠA, την Γερμανία, την Aγγλία, την Γαλλία, αλλά και για μια σειρά άλλων, μικρότερων κρατών, όπως η Eλλάδα, η Tουρκία, η Bουλγαρία κ.α.

O πολύ μεγάλος αριθμός των εμπλεκομένων κρατών, στην διεκδίκηση του ελέγχου μέρους, ή του συνόλου των προηγούμενων περιοχών, κάνει, το πρόβλημα εξαιρετικά επικίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη.
O εντοπισμός όμως του χώρου της επόμενής, και τελικής ίσως, απειλής για την πατρίδα μας, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το πολιτικό παιχνίδι παίζεται στα περιθώρια των συνθηκών της Λωζάνης και του Mοντραί, που καθορίζουν βασικά το νομικό καθεστώς της περιοχής.
Παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες αυτές είναι γνωστές κατ’ όνομα, ελάχιστοι γνωρίζουν κάποιες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες τους. Για τον λόγο αυτό ας δούμε κάποια ενδιαφέροντα σημεία τους.
Σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάνης, ( 24 Iουλίου 1923, άρθρο 4) τα Στενά και τα νησιά του Aιγαίου : Σαμοθράκη, Λήμνος, Iμβρος, Tένεδος, Λαγούσαι νήσοι (Mαυρυαί) ουδετεροποιούνταν, απαγορευόταν δηλαδή η στρατικοποίηση τους.
Tο άρθο αυτό έκανε την Συνθήκη της Λωζάνης εξαιρετικά ευνοϊκή για την τότε Σοβιετική Eνωση, αφού της έδινε το δικαίωμα να βγαίνει άνετα στις ζεστές θάλασσες χωρίς το φόβο στρατιωτικού μπλοκαρίσματος. Aυτό όμως το καθεστός, όπως είναι φανερό, δεν ήταν αρεστό στις δυτικές δυνάμεις, που κατόρθωσαν να ανατρέψουν την κατάσταση και να ξαναεγκλωβίσουν την Σοβιετική Ενωση, μέσω της συνθήκης του Mοντραί (20 Iουλίου 1936), βάση της οποίας στρατικοποιούνταν όλες οι προηγούμενες περιοχές.
Aυτό όμως που θα πρέπει να έχουμε συνεχώς στο μυαλό μας καθ’ όλη την διάρκεια των μελλοντικών εξελίξεων στην περιοχή, είναι το άρθρο 28 της σύμβασης του Mοντραί που έχει ως εξής:
 «H παρούσα συνθήκη θα έχει διάρκεια 20 ετών, αρχής γενομένης από την ημερομηνία ισχύος της. H αρχή του ελεύθερου διάπλου και ναυσιπλοίας, έχει απεριόριστη διάρκεια. Eάν 2 χρόνια πρίν την εκπνοή της προαναφερθείσης περιόδου ( των 20 ετών) καμιά από τις συμβαλλόμενες δυνάμεις δεν έχει καταθέσει μιαπροειδοποίηση καταγγελίας της σύμβασης στην Γαλλική κυβέρνηση, η παρούσα συνθήκη παραμένει σε ισχύ μέχρι να περάσουν 2 χρόνια μετά το στάλσιμο μιας προειδοποίησης καταγγελίας της Σύμβασης από κάποια από τις συμβαλλόμενες δυνάμεις. Eάν η παρούσα Συνθήκη καταγγελθεί σύμφωνα με τις διευθετήσεις του άρθρου αυτού, οι συμβαλλόμενες δυνάμεις υποχρεούνται να παραστούν σε μιά σύνοδο με σκοπό να συμφωνήσουν τους όρους μιας νέας σύμβασης….»
Για την Iστορία αναφέρουμε ότι οι συμβαλλόμενες δυνάμεις, που θα έχουν την ευθύνη μιας μελλοντικής αναθεώρησης της συνθήκης του Mοντραί είναι :
Aγγλία, Bουλγαρία, Γαλλία, Γιουγκοσλαϋία, Eλλάδα, Iταλία, Iαπωνία, Pουμανία, Σοβιετική Eνωση, και Tουρκία.
Mε βάση την συνθήκη του Mοντραί, τα Στενά δεν ανήκουν στην Tουρκία. Aπλώς έχει ανατεθεί σε αυτήν η φύλαξή τους. Aυτό σημαίνει ότι με μια νέα συνθήκη μπορεί να της αφαιρεθεί η φύλαξη αυτή.
Eξετάζοντας προσεκτικά όλα τα προηγούμενα, μπορούμε να καταλήξουμε σε πολύ ουσιαστικά συμπεράσματα. Σεβόμενοι όμως την κρισιμότητα της κατάστασης σημειώνουμε μόνο τα επόμενα :
α. H συνθήκη του Mοντραί, σήμερα εξυπηρετεί τα δυτικά και Tουρκικά συμφέροντα.
Eιναι δεδομένο ότι σε δοθείσα ευκαιρία η Pωσία θα αγωνιστεί μέχρι εσχάτων για την κατάργησή της, ανεξάρτητα συνεπειών.
β. H προβλεπόμενη από την συνθήκη του Mοντραί 20ετία έχει λήξει τον Iούλιο του 1956. Σήμερα η Σύμβαση είναι εν ισχύ μόνο επειδή δεν έχει υπάρξει καταγγελία της, εκ μέρους κάποιας από τις συμβαλλόμενες χώρες.
γ. Aνα πάσα στιγμή, κάθε μιά από τις συμβαλλόμενες χώρες, μπορεί να καταγγείλει εξ’ ολοκλήρου την Συνθήκη του Mοντραί, και να ζητήσει μέσα σε 2 χρόνια την αναθεώρησή της με βάση το άρθρο 28.
Mιά τέτοια κίνηση θα δημιουργούσε εναν γενικό «χαμό»μέσω μιας δραματικής ανατροπής όλων των παγκόσμιων σχεδιασμών για την περιοχή. Tο δικαίωμα αυτο φυσικά το έχει και η Eλλάδα, (η επισήμανση γίνεται για όσους, φίλους η εχθρούς θέλουν να κάνουν ότι το αγνοούν)
δ. Tο δραματικό του προβλήματος είναι ότι, βάση του άρθρου 28, οι HΠA δεν βρίσκονται ανάμεσα στις συμβαλλόμενες χώρες, οι οποίες έχουν την ευθύνη της αναθεώρησής της, εφ’ όσον αυτή καταγγελθεί.
Tο γεγονός αυτό δηλώνει ότι η αναθεώρηση της Συνθήκης του Mοντραί δεν θα γίνει με βάσει το άρθρο 28, αλλά βάσει αδιαφανών μεθοδεύσεων αποστρατικοποίησης της περιοχής, η οποία ελέγχεται στρατιωτικά από την Eλλάδα και την Tουρκία.
H παρέμβαση ξένων δυνάμεων, όπως διδάσκει η σημερινή διεθνής πρακτική, πρόκειται, κατά πάσα πιθανότητα, να γίνει με την μορφή ειρηνοποιού δύναμης, η οποία θα δράσει στο όνομα του ελεύθερου εμπορίου, της ελεύθερης διακίνησης ανθρώπων και αγαθών, μεταξύ χωρών της Eυρώπης, της Mαύρης θάλασσας, της Pωσίας, αλλά και στο όνομα της λειτουργίας πολυεθνικών,  εμπορικών και πολιτιστικών, ομάδων και λεσχών, ασχέτωςμε το πώς αυτές θα ήθελαν να λέγονται, και οι οποίες ήδη έχουν συσταθεί και λειτουργούν.
Oπως γίνεται φανερό, το παιχνίδι αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο, αλλά κρύβει κέρδη και ευκαιρίες για την Eλλάδα, αν επί τέλους η Eλληνική διπλωματία δράσει έξυπνα, και συγχρόνως οι πολίτες της Xώρας μας ενδιαφερθούν περισσότερο για αυτήν, και όχι για το προσωπικό κέρδος και τις αστείες φιλοδοξίες τους.
Πηγή
Φώτο
http://www.katohika.gr/2011/10/t_17.html

Τι δεν πρόλαβε να πει ο Ανδρέας Παπανδρέου;


Αποκάλυψη: Η ομιλία ενός νεκρού που θα άλλαζε την ιστορία και ένας όρκος “τιμής” που κάλυψε την ιστορική ατιμία
…σε μια σκηνή ακάθαρτη και οι πιο μικροί άνθρωποι μπορούν να παίξουν τους πιο μεγάλους ρόλους.
Αύγουστος 1995. Ο τότε Αρχηγός της ΕΥΠ, Ναύαρχος κ. Βασιλικόπουλος, παραδίδει έναν φάκελλο στον Ανδρέα Παπανδρέου. Μέσα στον φάκελλο υπήρχε ένας χάρτης.
“Πρόεδρε, Αμερικανικος δορυφόρος εντόπισε μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου και υδρογονανθράκων στο Αιγαίο”.
Η σημείωση εκτείνετο από την Κάρπαθο εως την Γαύδο και συμπεριλάμβανε μία “ασήμαντη” περιοχή όπου λίγο αργότερα έμελλε να γίνει διάσημη: Τις βραχονησίδες “Ίμια”.”Προάγγελος γεγονότων, πρέπει να οργανωθούμε” ήταν η αντίδραση του Ανδρέα. “Εάν εμείς το μαθαίνουμε τώρα, οι Τούρκοι το γνωρίζουν εδώ και εβδομάδες” συμπλήρωσε.

Μέσα στον φάκελλο επίσης υπήρχαν έγγραφα που αφορούσαν τον τότε υπουργό βιομηχανίας, Κώστα Σημίτη.
Λίγες ημέρες μετά, στο πλαίσιο της 60ης Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο τότε Υπουργός Εξωτερικών Κάρολος Παπούλιας συναντώνται με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών Αντρέι Κόζιρεφ. Το θέμα της συνάντησης ήταν η κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης (!!!). Ανακοινώθηκε ότι τα δυο μέρη έχουν καταλήξει σε οριστική συμφωνία, όμως η έναρξη των έργων είναι θέμα των κατασκευαστικών εταιρειών.
Στην ομιλία του στην ΔΕΘ, ο Ανδρέας Παπανδρέου κάνει λόγο για επερχόμενο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. Αυτή η αναφορά πεφτει σαν κεραυνός εν αιθρία αφού οι σχέσεις των δύο χωρών διένυαν μία από τις ομαλότερες περιόδους της ιστορίας εκείνη την περίοδο.
Στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, ο Ανδρέας Παπανδρέου, καρατομεί τον Κώστα Σημίτη, ο οποίος υποβάλλει την παραίτηση του και από το εκτελεστικό γραφείο στις 11 Σεπτεμβρίου.
Λίγους μήνες μετά, τη Δευτέρα 15Ιανουαρίου 1996 ο Ανδρέας Παπανδρέου συντάσσει την επιστολή παραίτησης του μέσα στο Ωνάσειο όπου νοσηλευόταν, υπό καθεστών πιέσεων, μεταξύ των οποίων και της επιμονής του γιού του, Γεωργίου τότε υπουργού παιδείας.
Ενδεικτικά τα σχόλια κάποιων “ξένων”:
“Μετά την επανεκλογή του, το 1993, κατηγορείται πως αναγορεύθηκε σε «πρωταθλητή της εθνικιστικής αδιαλλαξίας και της “υπεράσπισης του ελληνισμού και της ορθοδοξίας”!!
Εθνικιστές Τάσο μου, εθνικιστές.

Αντικαταστάτης του εκλέχθηκε εσπευσμένα από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στις 18 Ιανουαρίου του 1996 ο …Κώστας Σημίτης!
Λίγες ημέρες μετά, σαν έτοιμοι από καιρό οι Τούρκοι ξεκινούν το θερμό επεισόδιο στα Ίμια. Λες και γνώριζαν την έλευση του “δυναμικού” Σημίτη, ώστε να ξεκινήσουν την ενέργεια που οδήγησε στην δημιουργία γκρίζων ζωνών στην περιοχή που όπως είδαμε, οι “ευχαριστούμε την κυβέρνηση τους” ΗΠΑ γνώριζαν για το κοίτασμα. Να γιατί δεν μιλούν για ΑΟΖ στο Αιγαίο…
Ο Ανδρέας Παπανδρέου έδινε την μάχη για τη ζωή, την οποία κέρδισε προσωρινά στις 22 Μαρτίου του 1996. Οι γκρίζες ζώνες ήταν ήδη γεγονός, ο ανεκδιήγητος Μπέρνς είχε δηλώσει ότι δεν αναγνωρίζουν (οι ΗΠΑ) Ελληνική κυριαρχία στα “Καρντάκ”. Ο Γεράσιμος Αρσένης δηλώνει σιβυλλικά: ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα στείλει το μήνυμά του όταν έρθει η ώρα, αναφερόμενος στην πρόσφατη εθνική απώλεια.
Το 4ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ήταν αυτό που θα έκρινε την διαδοχή στην ηγεσία του κόμματος. Εκεί ο λόγος του Ανδρέα Παπανδρέου, θα ήταν καταλυτικός για τις εξελίξεις. Είχαμε μπει στον Ιούνιο. Στο τέλος του μήνα θα κρινόταν η τύχη του κόμματος και όπως δείχνουν τα σημερινά γεγονότα, ολόκληρης της χώρας.
Ο Ανδρέας έχει αποφασίσει να μιλήσει και να αποτρέψει αυτό που εξύφαιναν οι “σύμμαχοι”. Κλίντον και Γερμανοί χέρι – χέρι από τότε, όπως και τώρα. Καλεί τον Αντώνη Λιβάνη στο σπίτι του στην Εκάλη για να γίνει το σκαρίφημα και να συγκεντρωθούν τα στοιχεία πάνω στα οποία θα γινόταν η ομιλία που θα άλλαζε τον ρου της ιστορίας. Είναι 22 Ιουνίου του 1996.
8 το απόγευμα, ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει ολοκληρώσει την ομιλία και ο Νίκος Αθανασάκης την έχει δακτυλογραφήσει στον υπολογιστή του σπιτιού της Εκάλης, ο Λιβάνης έχει ήδη αποχωρήσει. Στο σπίτι παρέμειναν ο Νίκος Αθανασάκης και ο Τηλέμαχος Χυτήρης όπου συνέφαγαν, τους οποίους ο Ανδρέας Παπανδρέου χαιρέτησε δια χειραψίας (!) όταν το δείπνο ολοκληρώθηκε.

http://www.hitiris.gr/images/news/estia-08.jpg
Ήταν μία πύρινη ομιλία. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από τα “Bullet Points” του προσχεδίου. Μία ομιλία με τρανταχτές αποκαλύψεις, μία κατάθεση ζωής που θα άλλαζε το πολιτικό κατεστημένο, μέρος του οποίου ήταν για δεκαετίες και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Μα κυρίως, ήταν μία ομιλία για το μέλλον της χώρας και όσων το επιβουλεύοντο. Φανταστείτε έναν Ανδρέα υποβασταζόμενο στο συνέδριο να αποκάλυπτε σχέδιο εκποίησης της χώρας κατονομάζοντας συνεργάτες εντός του κινήματος…
Εκεί λοιπόν, επενέβει η μοίρα που έπαιξε ένα τραγικό παιχνίδι. 8 η ώρα το απόγευμα η ομιλία είναι έτοιμη. Ο Ανδρέας Παπανδρέου κοιμόταν, ο Νίκος Αθανασάκης με τον Τηλέμαχο Χυτήρη καθόντουσαν στην βεράντα της βίλας παρότι η ώρα ήταν περασμένη, προφανώς μαγεμένοι από την όμορφη καλοκαιρινή νύχτα.
1 τα ξημερώματα, βγαίνει η νοσοκόμα που παρακολουθούσε τον πρόεδρο και τους ανακοινώνει ότι υπήρχε πρόβλημα. Αμέσως καλούν τον Κρεμαστινό που καταφτάνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, όμως ήταν ήδη αργά. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ήταν νεκρός.
Στο ιατρικό ανακοινωθέν που εξεδόθη αναφέρει :
”Περί ώραν 1,30 ο πρόεδρος Ανδρέας Παπανδρέου αιφνιδίως αισθάνθηκε δυσφορία και ανέπτυξε κοιλιακή ταχυκαρδία, η οποία εντός δύο λεπτών εξελίχθηκε σε ηλεκτρομηχανικό διαχωρισμό. Εγένετο παρατεταμένη προσπάθεια ανανήψεως. Η γενική εικόνα και τα εργαστηριακά ευρήματα, είναι συμβατά με οξύισχαμικό επεισόδιο, το οποίο τελικώς επέφερε και το θάνατο, στις 2,30 το πρωϊ Κυριακής 23 Ιουνίου 1996″.
Ο Νίκος Αθανασάκης, έτρεξε στον υπολογιστή για να περισώσει όπως θεωρήθηκε αυτή την ιστορική ομιλία – ντοκουμέντο. Έκανε ένα αντίγραφο και (προφανώς από λάθος λόγω της έντασης των γεγονότων) διέγραψε το αρχείο από τον σκληρό δίσκο.
Το συνέδριο έγινε στις 30 Ιουνίου όπου πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξελέγει ο Κώστας Σημίτης. Η ομιλία αυτή, δεν διαβάστηκε ποτέ, παρ’ ότι προοριζόταν για το συνέδριο.
Λίγους μήνες αργότερα, η χήρα του Ανδρέα, η Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου, αναζήτησε αυτό το ιστορικό ντοκουμέντο. Προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον μέχρι πρότινος “ευνοούμενο” Νίκο Αθανασάκη, αλλά δεν στάθηκε δυνατόν να τον βρει. Επικοινώνησε τότε με τον Τηλέμαχο Χυτήρη. Του ζήτησε να της βρει την ομιλία.
http://content-aka.feed.gr/filesystem/images/20070914/low/assets_LARGE_t_420_125510.JPG
Δύο ημέρες μετά τον ξαναπήρε στο τηλέφωνο αφού δεν είχε ανταπόκριση. Ο στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου της είπε τότε ότι δεν ήταν δυνατόν να της δώσει την ομιλία, διότι αυτός και ο Νίκος Αθανασάκης είχαν πάρει “όρκο τιμής” να μην την αποκαλύψουν ποτέ.
Έτσι λοιπον, η ιστορία σκέπασε με ένα πέπλο μυστηρίου αυτή την ομιλία, την τελευταία πολιτική πράξη ενός μεγάλου ηγέτη. Μία ομιλία που σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, εάν την εκφωνούσε υποβασταζόμενος ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο, θα έκανε τον συμπαθή Σίμο Δανιηλίδη (που πρόσφατα επανήλθε στην επικαιρότητα) να μην φασκελώνει απλώς τον Κώστα Σημίτη. Μία ομιλία που ακόμα και με απλή ανάγνωση, θα άλλαζε την ροή της ιστορίας.
Έτσι λοιπόν, διαμορφώθηκε η νεώτερη Ελλάδα, αυτή που σήμερα στέκεται απαξιωμένη, σαν στιμένη λεμονόκουπα στον Γερμανικό στίφτη με Αμερικάνικες πινελιές. Οι Παπανδρεϊκοί ηττήθηκαν κατά κράτος και το σύστημα Σημίτη επικράτησε με τις γνωστές συνέπειες.
Ο Αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, έμελλε να επανενεργοποιηθεί από τον Κώστα Καραμανλή και να μπει στις καλένδες από τον Γιώργο Παπανδρέου.
Τα ναυπηγεία που με εντολή Παπανδρέου το 1995 δεν εκποιήθηκαν αλλά εδόθηκαν στην ΕΤΒΑ και τους εργαζομένους, έμελλε να Γερμανοποιηθούν παράγοντας υποβρύχια που γέρνουν. Με λίγες κόκκινες πινελιές από το αίμα του Περατικού.
Ο φλογερός αντιπαπανδρεϊκός Τάσος Μαντέλης, δεν διάβασε ποτέ την επιστολή – κόλαφο σε βάρος του Ανδρέα Παπανδρέου την οποία είχε ετοιμάσει για να στηρίξει την εκλογή Σημίτη. Έβγαλε το άχτι του υπογράφοντας συμφωνίες με την Siemens και πρωτοστατώντας στην γκριζοποίηση του Αιγαίου μέσω της νέας δομής του ΝΑΤΟ.
Η νέα εποχή είχε φτάσει.
Οι άνθρωποι του προέδρου παραγκωνίστηκαν μέχρις ενός.

Όλοι;
Όχι. Οι δύο στενότεροι συνεργάτες του, ο Νίκος Αθανασάκης και ο Τηλέμαχος Χυτήρης ήταν οι μόνοι που αξιοποιήθηκαν από το σύστημα Σημίτη. Μαζί του και ο Πέτρος Λάμπρου, ο “ταμίας” του Ανδρέα. Ήταν οι μόνοι που απέλαβαν “τιμές” από το νέο καθεστώς.
Τι οξύμωρο… Αυτοί με τον “όρκο τιμής” και αυτός με τα αργύρια. Άλλωστε, κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να καθορίζει ο ίδιος την “τιμή” του.
…όχι όμως και το τίμημα.

http://kostasxan.blogspot.com/2011/10/blog-post_2414.html

Πολιτικές παρθένες, τέλος!

thumbΠηγή: Το Ποντίκι
Του Δημήτρη Μυ
Οι «ψύχραιμες» φωνές, οι φωνές της «λογικής», όπως αυτές περιγράφεται στην κοινή επιστολή Ραγκούση - Λοβέρδου - Διαμαντοπούλου, ουδέποτε έλειψαν. Για παράδειγμα η εφημερίδα«Βραδυνή» το 1941 έγραφε: «Δεν είναι δυνατόν να ήσαν άνθρωποι με σώας τας φρένας αυτοί που υπεξαίρεσαν εν ώρα νυκτός την Γερμανικήν σημαίαν, η οποία εκυμάτιζεν, επί της Ακροπόλεως, παραπλεύρως της Εθνικής μας Σημαίας. (...) Διότι μόνον παράφρονες ή όργανα ξένης προπαγάνδας ημπορούσαν να διαπράξουν μιαν τόσο επαίσχυντο (...) πράξιν (...). Και είναι βέβαιον ότι, αν οι δράσται του εγκλήματός της περιήρχοντο εις χείρας του ελληνικού λαού, θα λυντσάροντο από αυτόν τον ίδιον ως εχθροί της πατρίδος μας».
Πρόκειται, ωστόσο, για λογική και ψυχραιμία που προκαλεί... αφωνία. Την κατάσταση δηλαδή στην οποία περιέρχεται κανείς όταν μένει άναυδος, με το στόμα ανοιχτό, αδυνατώντας να αντιμετωπίσει το απύθμενο θράσος... επαγγελματιών καθώς φτιασιδώνονται για να παίξουν τις παρθένες, παρότι είναι χρόνια στο (πολιτικό) πεζοδρόμιο.


Η (πολιτική) παρθενία του πρώην δημάρχου Πάρου Γιάννη Ραγκούση βάσιμα μπορεί να υποθέσει κανείς ότι... χάθηκε πριν καν καθίσει στην πρώτη του υπουργική καρέκλα: κατά τη σκληρή του προσπάθεια για ταχύτατη άνοδο. Από τη στιγμή που στρώθηκε στην καρέκλα, η παρθενική σεμνότητα έδωσε τη θέση στο καλάμι της αλαζονείας, από το οποίο δεν αφιππεύει ούτε για δευτερόλεπτο ο πρώην δήμαρχος...
Για τις άλλες δύο παρθένες της πολιτικής, οι οποίες συμπληρώνουν την τριάδα που θέλει να σώσει τον τόπο (Διαμαντοπούλου και Λοβέρδο), το συμβάν της διακόρευσης είναι θαμμένο στο βαθύ τους υποσυνείδητο και χάνεται στο βάθος του χρόνου, κάπου μεταξύ των κυβερνήσεων της «ισχυρής» – με δανεικά και πειραγμένα στατιστικά – Ελλάδας, των υπουργικών θώκων, της διαχείρισης ευρωπαϊκών κονδυλίων και αναπτυξιακών προγραμμάτων...
Αυτοί οι τρεις λοιπόν – Ραγκούσης, Διαμαντοπούλου και Λοβέρδος – στο κοινό τους κείμενο διατυπώνουν την ανησυχία και αγωνία τους για την κατάσταση (την οποία δημιούργησε, ας σημειώσουμε, η κυβέρνηση στην οποία μετέχουν) και υπογραμμίζουν τη διάθεσή τους να παραμείνουν αμετακίνητοι στην προσπάθεια της διάσωσής μας.
Για την ακρίβεια προσφέρονται να μας συμμορφώσουν καθότι – όπως γράφουν – για ό,τι συμβαίνει στον τόπο, για την καταστροφή που βιώνουμε, την ευθύνη φέρουν οι συντεχνίες, οι βολεμένοι, οι αντιδραστικοί, ο λαός. Λες και αυτοί οι τρεις μόλις προσφάτως έφτασαν από κάποιον άλλο πλανήτη.
Δεν πρόκειται, δυστυχώς, για πολιτικά UFO, τα οποία θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με αδιαφορία ή και χαμόγελο. Πρόκειται για σεσημασμένες... καλντεριμιτζούδες, που επιχειρούν να παραμείνουν στο πολιτικό πεζοδρόμιο προσφέροντας την πραμάτεια τους στα νέα αφεντικά του τόπου (τρόικα και ΣΙΑ).
Ραγκούσης, Διαμαντοπούλου και Λοβέρδος πράγματι αγωνιούν, όχι όμως για τη χώρα και τον λαό της, αλλά για το αν θα παραμείνουν ζεστά (καθήμενα σε υπουργικούς θώκους) τα οπίσθιά τους.
Για να το πούμε απλούστερα, προσπαθούν να σώσουν τον κ@λο τους. Κατά πάσα πιθανότητα, γι’ αυτούς τουλάχιστον, είναι ήδη πολύ αργά. Εκτός αν κάτι γνωρίζουν... «αρμοδίως», το οποίο οσονούπω θα ανακαλύψουν και οι υπόλοιποι του υπουργικού συμβουλίου...
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/10/blog-post_4027.html

ΡΟΥΜΠΙΝΙ: ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα προκαλούσε παγκόσμιο οικονομικό σοκ ανάλογης κλίμακας με εκείνο που προκάλεσε η κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008, απεφάνθη ο Νουριέλ Ρουμπινί. Μιλώντας σε σεμινάριο που διοργάνωσε η Evli Bank στο Ελσίνκι, ο καθηγητής...

στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και πρόεδρος και συνιδρυτής της εταιρείας συμβούλων Roubini Global Economics προέβλεψε την έξοδο ενός ή δύο κρατών από το ευρώ εντός της προσεχούς διετίας, αλλά καθησύχασε το ακροατήριό του διαβεβαιώνοντάς το ότι το επόμενο εξάμηνο δεν θα... διαλυθεί η ευρωζώνη.

Βάλθηκε να επιβεβαιώσει τη φήμη του Δρ. Καταστροφή ο Ρουμπινί στο Ελσίνκι.

Οι αντιφάσεις, όμως, στις οποίες έπεσε ο τουρκικής καταγωγής οικονομολόγος και διαχειριστής κεφαλαίων που έγινε διάσημος επειδή κατάφερε να καταγραφεί (μόνος αυτός!) ως ο άνθρωπος που προέβλεψε από το 2006 το σκάσιμο της αμερικανικής subprime market, ήταν κραυγαλέες.

Είπε, για παράδειγμα, ότι μια μη ελεγχόμενη χρεοκοπία ενός μέλους της ευρωζώνης ή μια έξοδος από την ευρωζώνη θα προκαλούσε σοκ το οποίο θα γινόταν αισθητό όχι μόνο στην ευρωπαϊκή αλλά και στην παγκόσμια οικονομία.

Ο Ρουμπινί θεωρεί αυτή την προοπτική πλέον βεβαία, καθώς θεωρεί ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο για τη λύση της κρίσης δεν θα πετύχει τους στόχους του - το σχέδιο θα ανακοινωθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο αλλά ο διάσημος οικονομολόγος προφανώς έχει καλή πληροφόρηση για την πορεία των συνομιλιών. Και δεν θα πετύχει τους στόχους του επειδή έχει αναπτυξιακό έλλειμμα: δεν προωθεί την ανάπτυξη.

Ενώ, λοιπόν, ο δόκτωρ Καταστροφή δίνει «40% ή και περισσότερες» πιθανότητες στην Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ και προβλέπει ότι αυτό θα προκαλέσει τη διάλυση της ευρωζώνης (αφού και άλλη μια χώρα ενδεχομένως να αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρωπαϊκό τρένο) σε χρονικό ορίζοντα διετίας, θεωρεί ότι η Ιταλία και η Ισπανία δεν είναι καταδικασμένες και ότι χρειάζονται μια χρηματοδότηση «μπαζούκα» για να αποφύγουν την χρεοκοπία, να σωθούν και να ευημερήσουν σε ένα περιβάλλον Μαντ Μαξ, προφανώς, που θα έχει δημιουργηθεί με την αποχώρηση μιας ή δύο κρατών από την ευρωζώνη έως το 2014.

Βεβαίως, αφού ο ίδιος ο Ρουμπινί θέλει να θυμούνται τους «χρησμούς» του, ας θυμηθούμε και εκείνον που εκστόμισε στο Νταβός τον Ιανουάριο του 2010, όταν είχε προβλέψει ότι «εν τέλει η Ευρωτράπεζα και οι Βρυξέλλες δεν θα αφήσουν την ΟΝΕ να καταστραφεί εξ αιτίας της Ελλάδας».

Α! Kρατούμε και την πρόβλεψη που έκανε ο διάσημος μελλοντολόγος από τη φινλανδική πρωτεύουσα ότι «η EKT θα περιμένει τουλάχιστον έως το Δεκέμβριο για να ανεβάσει τα επιτόκια του ευρώ» και ότι ο νέος πρόεδρος της Ευρωτράπεζας Μάριο Ντράγκι «δεν θα ανεβάσει τα επιτόκια στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ το Νοέμβριο».

Την κρατούμε επειδή ο Ρουμπινί θεωρεί ότι η επόμενη «κίνηση» της ΕΚΤ θα είναι προς την κατεύθυνση μιας σφιχτότερης νομισματικής πολιτικής, σε αντίθεση με τις προβλέψεις λιγότερο διασήμων αναλυτών, που προβλέπουν μείωση των ευρωεπιτοκίων, ακόμη και εντός του τρέχοντος έτους.
πηγη
 
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/10/blog-post_8889.html

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ

Η επιστολή αυτή απευθύνεται στους 72 Μητροπολίτες και σε έναν μικρό αριθμό ατόμων που συχνάζει στους διαδρόμους των μητροπολιτικών γραφείων και των παραεκκλησιαστικών οργανώσεων . ΔΕΝ απευθύνεται στον μέσο Έλληνα που απλώς δηλώνει Χριστιανός Ορθόδοξος .

Αγαπητοί Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος

Αυτοί που κάποτε χάρισαν την κινητή και ακίνητη περιουσία τους στην Εκκλησία , το έκαναν για να χρησιμοποιηθεί για το καλό του Έθνους . Όχι για να αγοράζουν οι κληρικοί χρυσοκέντητα άμφια και θωρακισμένα αυτοκίνητα.
Οι κληρικοί και μοναχοί που θυσιάστηκαν υπέρ του Έθνους άφησαν σιωπηλή εντολή να τους μιμηθούν όλοι οι.....
 υπόλοιποι συνεχιστές τους .
Εάν λοιπόν θέλετε να είστε οι νόμιμοι κληρονόμοι των δωρητών και εάν θέλετε επαξίως να προφέρετε το όνομα του Παπαφλέσσα , του Σαμουήλ (απο το Κούγκι ) και του Γαβριήλ ( απο το Αρκάδι ) έχετε τώρα μια πρώτης τάξεως ευκαιρία .
Σας καλούμε να διαχειρισθείτε την περιουσία της Εκκλησίας με επωφελή τρόπο . Όχι να την χαρίσετε ( όπως πολλοί προτείνουν ) αλλά να χρηματοδοτήσετε με αυτήν τον αγώνα του ελληνικού λαού εναντίον της neas taxis .
Συγκεκριμμένα , σας καλούμε να δώσετε όλα τα έσοδα απο την εκκλησιαστική περιουσία ( και τους μισθούς σας ) σε άπορους χριστιανούς υπο την προϋπόθεση οτι θα συμμετέχουν άπαξ της εβδομάδος ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ σε διαδηλώσεις έξω απο τα σπίτια βουλευτών και υπουργών που διαμένουν στην ίδια πόλη με τους απόρους . ( βλέπε http://lofos.info/pythas/scen-epan.html )
Σας καλούμε να ηγηθείτε του αγώνα κατά της neas taxis και είμαστε πρόθυμοι ( εμείς , οι Φίλοι της Πατρώας Θρησκείας ) να πολεμήσουμε στο πλευρό σας ( και υπο τας διαταγάς σας ! ) .
Έχετε μια θαυμάσια ευκαιρία να ανανεώσετε τις περγαμηνές κατοχής της περιουσίας ( της Εκκλησιαστικής ) διότι με την διαγωγή σας των τελευταίων 30 χρόνων ξεθώριασαν πολύ .
Έχετε μια θαυμάσια ευκαιρία να αποστομώσετε

pythagoras
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/10/blog-post_1293.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters