Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Γιώργο, φύγε!Σήμερα, κιόλας. Όχι αύριο.

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις, ακόμη και τμήματα του πατριωτικού αλλά και του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, ολόκληρη η κοινωνία αλλά και οι Έλληνες που ζουν πέρα από τα σύνορα της χώρας συγκλίνουν στην ίδια άποψη, στην ίδια αξίωση, στην ίδια πατριωτική προσταγή: Γιώργο, φύγε!
Διότι εξαπάτησες, απέτυχες και σέρνεις τώρα την πατρίδα στην έσχατη απειλή. Στην απόλυτη καταστροφή.
Διότι ξέχασες πως στις Δημοκρατίες μόνος εντολοδότης είναι ο λαός. Και κανένας άλλος.
Διότι οι μεθοδεύσεις που απεργάζεσαι δεν υπηρετούν...

τα εθνικά μας συμφέροντα. Τα θέτουν σε άμεσο και σοβαρότατο κίνδυνο.
Αθέτησες όλες τις δεσμεύσεις που ανέλαβες απέναντι στους Έλληνες και επιβεβαίωσες όλες τις προσδοκίες των άσπονδων φίλων της χώρας.
Ματαίωσες –καταπώς υποσχέθηκες στους Αμερικανούς– τις ενεργειακές συμφωνίες που θεμελίωναν μια περήφανη εξωτερική πολιτική και υπηρετούσαν τα στρατηγικά συμφέροντα της χώρας.
Διέσυρες την Ελλάδα σε ολόκληρο τον κόσμο, κατηγορώντας τη ως διεφθαρμένη και αναξιόπιστη...
Υπέταξες τη χώρα, κινούμενος μυστικά και υποχθόνια, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Επέβαλες επιλογές που περιορίζουν την εθνική κυριαρχία.
Επέβαλες πολιτικές που καταρράκωσαν την οικονομία και παρέλυσαν ολόκληρη την κοινωνία.
Επέβαλες αποφάσεις που έφεραν «λουκέτα», ανεργία, φτώχεια, απόγνωση, κατάθλιψη.
Απέτυχες σε όλα. Στο χρέος, στο έλλειμμα, στους στόχους που διακήρυσσες και στις υποσχέσεις που μοίραζες.
Έφερες την κοινωνία σε κατάσταση αποσύνθεσης, κατάθλιψης και μαζικής παράκρουσης.
Και τώρα καταφεύγεις, αδίστακτα, ανεύθυνα και τυχοδιωκτικά, στην έσχατη απειλή.
Δημιουργείς καταστάσεις πλήρους οικονομικής κατάρρευσης.
Δημιουργείς συνθήκες διχασμού.
Δημιουργείς σοβαρότατους εθνικούς κινδύνους.
Παίζεις με το παρόν και το μέλλον της χώρας.
Παίζεις με την ίδια τη ζωή των Ελλήνων.
Παίζεις σε βάρος των παιδιών μας.
Παίζεις, πρώτα απ’ όλα, με την παρουσία της πατρίδας μας στην ΕΕ, την Ευρωζώνη και το ευρώ. Σαν να ’βαλες κάποιο σχέδιο στο νου και βάλθηκες να το ολοκληρώσεις πάση θυσία.
Μόνο που –πάση θυσία– το σχέδιο αυτό θα ανατραπεί. Είτε από υπεύθυνες δυνάμεις του κόμματός σου είτε από την αντιπολίτευση είτε από τον ίδιο το λαό.
Οι μεθοδεύσεις σου δεν είναι παιχνίδι με τη φωτιά. Είναι εμπρησμός της πατρίδας μας. Είναι το λάκτισμα που την πηγαίνει στον όλεθρο.
Ακόμα και οι ξένοι μιλούν για αυτοκτονία της Ελλάδας.
Για εκούσια χρεοκοπία.
Για βίαιη επιστροφή στη δραχμή.
Το παιχνίδι σου δεν είναι μόνο επικίνδυνο. Είναι και ύποπτο.
Διότι υποκρύπτει απειλή σε βάρος ολόκληρης της Ευρώπης. Και συμφέροντα άλλων.
Διότι δεν χωρά σε ανθρώπου νου τόση ανευθυνότητα.
Και δεν σε αντέχει ο τόπος ούτε μια μέρα παραπάνω.
Τελείωσες, Γιώργο.
Τελείωσε και το θέατρο.
Και έχεις τώρα μία και μόνο επιλογή: Να φύγεις.
Είναι το μέγιστο που μπορείς και το ελάχιστο που οφείλεις.
Σήμερα, κιόλας. Όχι αύριο.

epikaira
http://gianniotis.blogspot.com
Ανάρτηση Από  OI ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/11/blog-post_1370.html

ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε.

Ποιο το όφελος αν πάμε σε οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση η οποία θα υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση; Η οποία θα υπογράψει ουσιαστικά την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας, την υποδούλωσή μας σε ξένους, τη φτώχεια μας με μισθούς κάτω των 500 ευρώ και με τα εκατομμύρια ανέργων για δεκάδες χρόνια όπως έχουν μάλιστα το θράσος οι ίδιοι να.....
παραδέχονται... Άλλωστε, γι’ αυτό δεν ξεχυθήκαμε στους δρόμους;

Είναι λοιπόν δυνατόν να εμπιστευθούμε οποιονδήποτε από τους γνωστούς 300 της βουλής, η μέγιστη πλειονότητα των οποίων ανήκει σε Μασωνικές Στοές; Δεν βλέπετε ότι όλοι τους προσπαθούν να μπερδέψουν τον Ελληνικό λαό με ψεύτικα διλήμματα; Είναι δυνατόν να εμπιστευθούμε τους Ευρωπαίους οι οποίοι προσπαθούν να μας εκφοβίσουν με τους θρασύτατους εκβιασμούς τους; Είμαστε τόσο αφελείς ώστε να πιστεύουμε ότι θέλουν το καλό μας;

Τάχα θα καταστραφούμε αν πάμε στη δραχμή… Μπούρδες!!! Αυτή είναι η άθλια προπαγάνδα τους. Για να ξεπουλήσουμε τον εθνικό μας πλούτο, για να μην είμαστε ποτέ ανεξάρτητοι, για να παραμείνουμε πάντα οικονομικοί τους δούλοι.

Ίσως να είναι δύσκολα στην αρχή με τη δραχμή, ίσως φτωχύνουμε για ένα διάστημα. Θα παραμείνουμε όμως αφεντικά στον τόπο μας, θα καθορίσουμε τη δική μας οικονομική και εξωτερική πολιτική και να είστε σίγουροι ότι θα μεγαλουργήσουμε και πάλι. Αυτό ακριβώς φοβούνται οι εχθροί της Ελλάδος. Θα τους το επιτρέψουμε;

Ας θυμηθούμε ένα παλιό αλλά πολύ πετυχημένο σύνθημα: “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο”..

Ναι λοιπόν στο δημοψήφισμα και ένα μεγαλειώδες ΟΧΙ στο ευρώ και την Ε.Ε.

Ναι στην Ελλάδα!

Δ. Γεωργίου
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/blog-post_6794.html

Ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Πάνο Καμμένο

Κύριε Καμμένε,

σήμερα πιστεύω να σας λύθηκαν πολλές απορίες.

Σήμερα πρέπει επιτέλους να καταλάβατε τον λόγο για τον οποίο όλες τις αποκαλύψεις πού έχετε κάνει μέχρι σήμερα το κόμμα σας δεν τις έκανε ποτέ σημαία για να ρίξει την κυβέρνηση.

Σήμερα πρέπει επιτέλους να καταλάβατε γιατί ενώ η ΝΔ είχε τόσες πολλές ευκαιρίες να ρίξει την κυβέρνηση (Τ3-Τ10, δηλώσεις Στρος Κανν, έγγραφα από την αμερικάνικη πρεσβεία σχετικά με την προδοτική στάση του ΓΑΠ, και τόσες άλλες) τον άφηνε να διαλύει ανενόχλητος την....
χώρα.

Ο λόγος είναι γιατί το κόμμα σας πιστεύει στην ίδια μνημονιακή πολιτική με αυτήν της κυβερνήσεως, στην ίδια πολιτική υποτελείας, ξεπουλήματος, ευρωλαγνείας, ενδοτισμού και ραγιαδισμού.

Σήμερα κι ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει ουσιαστικά πέσει αφού μία μεγάλη μερίδα των βουλευτών του δήλωσε ότι δεν πρόκειται να του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης έρχεται ο Σαμαράς και του δίνει χείρα βοηθείας!!!

Αντί να το αφήσει να διαλυθεί και να πάμε άμεσα σε εκλογές ζητάει κυβέρνηση μεταβατική η οποία θα ψηφίσει την δανειακή σύμβαση της 26ης οκτωβρίου!!!

Ναι της συμβάσεως για την οποία όλη η Ελλάδα βγήκε στους δρόμους την 28η Οκτωβρίου και αποκαθήλωσε την κυβέρνηση όπως και την μαριονέτα αυτής πού είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ζητάει μεταβατική κυβέρνηση για να περάσει η σύμβαση πού ήθελε να φέρει ο ΓΑΠ αλλά δεν τολμούσε να την περάσει από την κοινοβουλευτική του ομάδα!!!

Μα ήταν τόσο φανερό όλο αυτόν τον καιρό ότι ο Σαμαράς ήταν υπέρ του μνημονίου, του μεσοπροθέσμου και γενικά όλης της κυβερνητικής πολιτικής. Τόσο στο μεσοπρόθεσμο όσο και στην τελευταία δανειακή σύμβαση όταν ετέθη ζήτημα 180 βουλευτών το αρνήθηκε! Η υποκρισία και ο αναίσχυντος εμπαιγμός σε όλο τους το μεγαλείο!

Κύριε Καμμένε παραιτηθείτε τώρα από το κόμμα σας, πείτε τα πράγματα έξω από τα δόντια όπως κάνετε πάντα και καλέστε μαζί σας όσους πιστεύουν στην εθνική μας κυριαρχία και δεν θέλουν να πουλήσουν την χώρα τους. Κάντε ένα κίνημα πού θα ενώσει όλους τους Έλληνες και θα μας ξαναδώσει την χαμένη περηφάνεια μας. Πού θα θέσει επιτακτικά το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων, πού θα ζητήσει έλεγχο του χρέους, πού θα φέρει στην δικαιοσύνη ΟΛΟΥΣ όσους μας έφεραν ως εδώ, πού θα δώσει έμφαση στην Παιδεία, στην γλώσσα και την Ιστορία μας ώστε οι Έλληνες να μάθουν επιτέλους την Ιστορία τους ώστε να σταματήσουν να επαναλαμβάνουν δίαρκως τα ίδια λάθη!

Και ο Κορρέα στον Ισημερινό έτσι ξεκίνησε. Παραιτήθηκε και ηγήθηκε του αγώνα για την απελευθέρωση του λαού του από τα δεσμά του ΔΝΤ και από την πλήρη λεηλασία και υποδούλωση της χώρας του. Να είστε σίγουρος ότι η ανταπόκριση πού θα βρείτε θα είναι τεράστια.

Ή τώρα ή ποτέ.

Σε διαφορετική περίπτωση όπως έχετε εξάλλου δηλώσει στο παρελθόν, το Γουδί θα είναι πολύ μικρό για να σας χωρέσει όλους.

Γιώργος Μ.
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/blog-post_8798.html

Συγκλονίζει το πρώτο θέμα του CNN.Ο Παπανδρέου να έχει έτοιμο ένα ελικόπτερο για να φύγει



«Ο Παπανδρέου πρέπει να βεβαιωθεί ότι θα υπάρχει ένα ελικόπτερο που θα τον περιμένει στην ταράτσα του Προεδρικού Μεγάρου για να τον σώσει από τους οργισμένους διαδηλωτές, όπως ο Αργεντινός Πρόεδρος , Fernando De La Rue το Δεκέμβριο του 2001».Με αυτές τις λέξεις καταλήγει το δημοσίευμα στην πρώτη σελίδα του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου CNN, σχετικά με τις ομοιότητες της «ελληνικής τραγωδίας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά με την Αργεντινή του 2001.

Με τίτλο «Η ελληνική τραγωδία φέρνει μνήμες Αργεντινής» το CNN κάνει μία ιστορική αναδρομή αναφερόμενο στα γεγονότα από την ένταξη της χώρας μας στο μηχανισμό στήριξης και τα παραλληλίζει με την Αργεντινή και την ανεξέλικτη χρεοκοπία της.
«Είναι η Ελλάδα του 2011, αυτό που βλέπουμε. Όχι. Είναι η Αργεντινή του 2001» αναφέρει ο συντάκτης του κειμένου...



«Όπως και στην Αργεντινή, η σύνδεση του νομίσματος με το δολάριο παρουσιάστηκε σαν ένα όνειρο, έτσι και στην Ελλάδα με το ευρώ. Μετά φυσικά το όνειρο τελείωσε και είδαμε όλοι την σκληρή πραγματικότητα. Την πτώχευση».

Οι μαζικές διαδηλώσεις, η αύξηση της ανεργίας και τα συνεχή μέτρα λιτότητας είναι λέει το CNN, τα κοινά στοιχεία ανάμεσα στην Ελλάδα του 2011 και της Αργεντινή του 2000.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/11/cnn.html

Ετοιμάζουν παράνομα εξωκοινοβουλευτικό πρωθυπουργό


Τι εννοούν… «κοινής αποδοχής»;
Ακόμη και τώρα προσπαθούν να κινηθούν εκτός Συντάγματος εκείνοι που διαλαλούν ότι προτίθενται να μας… σώσουν


Ποιοι πολίτες φορολογούμενοι θεωρούν αξιόλογα πρόσωπα τον κάθε Παπαδήμα και κάθε Προβόπουλο… που υπηρέτησαν την ιδιωτική Τράπεζα της “Ελλάδας”;

Μήπως τελικά όταν μιλούν για πρόσωπο κοινής αποδοχής εννοούν ΑΠΟΔΕΚΤΟ από τους πραγματικούς επικυρίαρχους της χώρας και όχι από τους υπηκόους της;

Το ότι το κενό ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ εξουσίας πρέπει να καλυφθεί από ένα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ εκτελεστή … δεν φαίνεται να ενοχλεί ΟΥΤΕ το ΠΑΣΟΚ, ούτε τη ΝΔ …ούτε κανένα άλλο κόμμα.
Όλοι κάνουν το παιχνίδι τους για ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ κατανάλωση, ορκισμένοι να μην αποκαλύψουν ποτέ την αλήθεια και τους πραγματικούς λόγους που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία μέσω του συνεχή δανεισμού.

Οι ίδιοι υπερασπίζονται το ΣΥΝΤΑΓΜΑ στο οποίο σκόπιμα δεν περιλαμβάνεται άρθρο που να ασχολείται με το νόμισμα , την έκδοση του νομίσματος και την οικον0ομική πολιτική της χώρας. Το σημαντικότερο κομμάτι που αφορά την οικονομική επιβίωση της χώρας, δηλαδή την έκδοση του νομίσματος … ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ στο Σύνταγμα και με το Άρθρο 80… παραπέμπει σε νόμους του κράτους που όμως δεν αγγίζει κανείς.

Κι έτσι παραδίδουν την έκδοση του νομίσματος σε ΙΔΙΩΤΙΚΗ τράπεζα με αποτέλεσμα για κάθε δραχμή που τυπώθηκε στην Ελλάδα να είναι στην πράξη ΔΑΝΕΙΚΗ με σχετικό τόκο οφειλόμενο προς την Τράπεζα της «Ελλάδος». Τα σημερινά χρέη της χώρας αφορούν δάνεια και τόκους αυτής της κατάστασης.

Και όλα τα κόμματα, μαριονέτες του ίδιου συστήματος, επιθυμούν έναν Τραπεζίτη να καλύψει τυχόν κενά πολιτικής εξουσίας, μέχρι να μας ξαναπείσουν ότι ο «κυρίαρχος» λαός επέλεξε «ελεύθερα» και πάλι τους κυβερνήτες του. Με τον ίδιο τρόπο που έβαλαν στο τιμόνι της εξουσίας τον Ξενοφώντα Ζολώτα, επίσης Διοικητή της Τράπεζας της «Ελλάδος». Ήταν κι αυτός ΚΟΙΝΗΣ αποδοχής των επικυρίαρχων του πλανήτη καθώς επέβλεπε με επιτυχία τη συνεχή υποδούλωση της χώρας σε ξένους τοκογλύφους.

Είχε υπηρετήσει κι αυτός στο ΔΝΤ και υπήρξε και πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) όπου σήμερα έχουμε άνθρωπο της Goldman Sachs.

Ξυπνήστε Γαλάζιοι και Πράσινοι… πατριώτες και μαυρίστε τους όλους τους υπηρέτες των ξένων τοκογλύφων.

Παράνομη η εκλογή εξωκοινοβουλευτικού πρωθυπουργού

Όμως, με βάση το παρακάτω άρθρο του συντάγματος τα όσα λέγονται για σχηματισμό κυβέρνησης με πρωθυπουργό εξωκοινοβουλευτικό είναι άτοπα και ανεδαφικά. Ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι υποχρεωτικά βουλευτής και δη αρχηγός κόμματος.

Άρθρο 37
1. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει τον Πρωθυπουργό και, με πρότασή του, διορίζει και παύει τα λοιπά μέλη της Κυβέρνησης και τους Υφυπουργούς.

2. Πρωθυπουργός διορίζεται ο αρχηγός του κόμματος το οποίο διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. Αν κανένα κόμμα δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει στον αρχηγό του κόμματος που διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία διερευνητική εντολή για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής.

3. Αν δεν διαπιστωθεί αυτή η δυνατότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος και εάν δεν τελεσφορήσει κι αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος. Κάθε διερευνητική εντολή ισχύει για τρεις ημέρες. Αν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, επιδιώκει το σχηματισμό Κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Βουλή.

4. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ανατίθεται, σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους, εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης ή διερευνητική εντολή σε αρχηγό κόμματος, αν το κόμμα δεν έχει αρχηγό ή εκπρόσωπο, ή αν ο αρχηγός ή ο εκπρόσωπος του δεν έχει εκλεγεί βουλευτής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει την εντολή σ' αυτόν που προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Η πρόταση για την ανάθεση εντολής γίνεται μέσα σε τρεις ημέρες από την ημέρα που ο Πρόεδρος της Βουλής ή ο αναπληρωτής του ανακοινώνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δύναμη των κομμάτων στη Βουλή• η ανακοίνωση αυτή γίνεται πριν από κάθε ανάθεση εντολής.


http://kostasxan.blogspot.com/2011/11/blog-post_4272.html

Ο Λουκάς Παπαδήμας Πρωθυπουργός; Μα ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο;


Γράφει ο Λόγος
Ο πρώην Πρόεδρος μίας ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ τράπεζας (της Τράπεζας της Ελλάδος) που ευθύνεται για τη συσσώρευση του τεράστιου χρέους στις πλάτες των πολιτών προτείνεται για Πρωθυπουργός των Ελλήνων.
Καταλάβατε τώρα ΠΟΙΟΣ δημιούργησε αυτό το ψευδοκράτος και ΠΟΙΟΣ το διοικεί πραγματικά;
Μάλλον δύσκολα θα καταλάβετε διότι κανείς δεν ξέρει ΠΟΙΟΙ είναι οι μέτοχοι της Τράπεζας της Ελλάδος και της αντίστοιχης Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Είναι όμως αυτοί που μπορούν να αποφασίσουν ποιος θα αναλάβει τα ηνία της χώρας… ΕΡΗΜΗΝ των πολιτών.
Ας ξυπνήσουν και οι “εθνικόφρονες” του ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη που έχει λιώσει να θέλει να βάλει στην κεφαλή της Ελλάδας, πρώην πρόεδρο κι αντιπρόσωπο των ξένων τοκογλύφων που τον παρουσιάζουν σαν… «άξιο τεχνοκράτη».
Ο Καρατζαφέρης στη Βουλή, επί Καραμανλή ακόμα είχε πει τα παρακάτω:

«Αυτό το οποίο προτείνω εγώ και είναι συγκεκριμένο είναι να φωνάξουμε τον καλύτερο. Ποιος είναι ο καλύτερος σήμερα; Ποιος μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση; Πιστεύω και προτείνω –μπορεί να είναι κάποιος άλλος, μπορεί κάποιος να προτείνει κάποιον άλλο- τον Λουκά Παπαδήμα. Να τον πάρουμε από Υποδιοικητή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, να τον φέρουμε εδώ, να κάνουμε κυβέρνηση, να βάλετε εσείς τους Υπουργούς σας, να βάλει το ΠΑΣΟΚ τους Υπουργούς, να βάλουν και οι άλλοι από έναν και να στηρίξουμε όλοι μαζί μια προσπάθεια να βγούμε από την κρίση.»

http://kostasxan.blogspot.com/2011/11/blog-post_5229.html

Άκρως απόρρητη διαταγή καταστολής όχλου στον Ελληνικό Στρατό;


Δύο φοβερές αποκαλύψεις, αναμένεται να προκαλέσουν θύελλα και εξηγούν εν πολλοίς την "σφαγή" που έγινε εχτές στο στράτευμα
Γράφει ο Γιώργος Αδαλής

Χτες βράδυ, με έναν εντελώς απροκάλυπτο τρόπο, καρατομήθηκε όλη η ηγεσία του Στρατού Ξηράς, της Αεροπορίας και του Ναυτικού! Είχε προηγηθεί πριν δύο εβδομάδες, η αιφνιδιαστική και πρόωρη καρατόμηση της Ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Φαίνεται ότι οι κύριοι Παπουτσής και Μπεγλίτης, δεν έχουν καμία απολύτως εμπιστοσύνη στις ένοπλες και ένστολες δυνάμεις της χώρας! Όλα αυτά που λέγονται και γράφονται για δήθεν «τιμωρίες» για την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, και ούτε καν επικοινωνιακά δεν μπορούν να σταθούν!

Στην ουσία, πρόκειται για ένα σχέδιο απόλυτης απογύμνωσης των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, προφανώς διότι η «σχολή Σικάγου» τις φοβάται! Όχι απλά δεν τις εμπιστεύεται αλλά τις φοβάται!

Φοβάται από την πρώτη στιγμή που πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ, είπε στο CNN (πριν έξι μήνες) ότι στην Ελλάδα θα γίνει πραξικόπημα!

Ο φόβος αυτός εντάθηκε τον μήνα που μας πέρασε! Ειδικά μετά το καλοκαίρι όταν οι αναφορές για πραξικόπημα στην Ελλάδα άρχισαν να έρχονται με καταιγιστικό ρυθμό.

Παρακάτω, παραθέτουμε ένα απόσπασμα μιας συνέντευξης του Βοb Chapman στην εκπομπή του Alex Jones (INFOWARS) όπου πολύ πρώιμα καταγγέλλει ότι υπάρχουν πληροφορίες για πραξικόπημα κατά της Κυβέρνησης Παπανδρέου. Κοιτάξτε την ημερομηνία κάτω δεξιά στο βίντεο για να δείτε από πότε άρχισαν τέτοιες συζητήσεις στο Εξωτερικό:


Εκτός λοιπόν της συνομοσιολογικής πλοκής που έβλεπε παντού η Κυβέρνηση, Παπουτσής και Μπεγλίτης, όταν αντιλήφθηκαν ότι είτε θα γίνουν εκλογές είτε θα σχηματιστεί νέα Κυβέρνηση ή ακόμη και ένας μεγάλος ανασχηματισμός, φρόντισαν να εξοβελίσουν όλους αυτούς που είχαν εκφράσει ακόμη και μικρές ενστάσεις!

Στο Στρατό π.χ., όποιος είχε πει έστω και το ελάχιστο αρνητικό για την νέα διάταξη του Στρατού, πετάχτηκε στο πυρ το εξώτερον!

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Η ιστορία όμως που αποκαλύπτουμε σήμερα, ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2010, όταν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας, είχε ήδη επηρεαστεί από τα διεθνή σενάρια που εξύφαιναν ιστορίες πραξικοπημάτων στην Ελλάδα!

Και παρά του ότι είχαν αρχίσει πολύ πριν οι συζητήσεις για το αν θα πρέπει να γίνει «Παρμενίωνας» ή όχι, τελικά έγινε παρά του ότι η πολιτική ηγεσία στο Υπουργείο Αμυνας ήταν διχασμένη πάνω σ αυτό το ζήτημα!

Τελικά ο Παρμενίωνας έγινε αλλά λίγοι, ελάχιστοι, πρόσεξαν μια πρωτοφανή μεταβολή που έγινε στον προγραμματισμό του!

Και από εδώ ξεκινάμε σήμερα τις αποκαλύψεις!

Ένα σενάριο που σχεδιάστηκε και προκάλεσε την οργή πολλών Στρατιωτικών κύκλων, ειδικά της αεροπορίας Στρατού αλλά και του ΓΕΑ, αφορούσε στο εξής:
 
Μια μονάδα ειδικών αποστολών (στη διάθεσή μας είναι όλα τα στοιχεία της μονάδας και του σεναρίου) επιβιβάζεται σε τέσσερα ελικόπτερα Super Puma. Προορισμός το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Οι ειδικές δυνάμεις κατεβαίνουν με σκοινιά στο Κοινοβούλιο, πραγματοποιούν αποκλεισμό της περιοχής και με βαρύτατο εξοπλισμό αποκλείουν την πρόσβαση σε αυτή. Ακολούθως, επιβιβάζουν πολιτικούς και προσωπικό σε ελικόπτερα και αυτά απογειώνονται με προορισμό στρατιωτικό αεροδρόμιο!

Το παραπάνω σενάριο είναι πραγματικό, και έχει «παιχτεί» τον Σεπτέμβριο του 2010 στον Παρμενίωνα!

Η πρώτη ερώτηση λοιπόν που προκύπτει προς τον υπουργό Άμυνας, έχει εξόχως πολιτικό χαρακτήρα, αλλά εκπορεύεται από το Σύνταγμά μας, τον θεμελιώδη νόμο της χώρας μας!

Με ποιο σκεπτικό, πραγματοποίησε ο Ελληνικός Στρατός τέτοια άσκηση;
Ποιος έδωσε το σενάριο για ανάπτυξη;
Στρατιωτικός ή πολιτικός του Υπουργείου;
Προβλέπεται από πουθενά, από κάποια Συνταγματική Θεώρηση έστω, η υλοποίηση ασκήσεων του Στρατού , με σενάρια που αφορούν στο Κοινοβούλιο;
Τι εξυπηρετούσε η εκπαίδευση Στρατιωτών σε θέματα διάσωσης πολιτικών;
Γιατί χρησιμοποιήθηκε η Βουλή σε μια τέτοια άσκηση;

Απ όσο ΟΛΟΙ γνωρίζουμε, ο Στρατός στην Ελλάδα, χρησιμοποιείται για «πολιτικές» αποστολές, μόνο σε περίπτωση επιβολής στρατιωτικού νόμου, ή όταν η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο!!!

Αυτό λοιπόν το γεγονός, από μόνο του, αποτελεί ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα!

Ο συνδυασμός του όμως με ένα άλλο γεγονός που συνέβη μόλις πριν δύο μήνες δίνει στα γεγονότα μια δραματική τροπή!

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Όπως είναι γνωστό, εφέτος, λόγω περικοπών, δεν πραγματοποιήθηκε η διακλαδική άσκηση «Παρμενίωνας».

Συνέβη όμως κάτι άλλο.
 
Περί τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2011, ανοίχτηκε μια ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΗ διαταγή του ΓΕΕΘΑ!

Ο Φάκελος έγραφε απ έξω «ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ»

Σε μια σύσκεψη των ανώτερων στελεχών του στρατού ο φάκελος αυτός με την διαταγή... ανοίχτηκε!

Στη σύσκεψη ήταν παρόντες ελάχιστοι επιτελείς, οι οποίοι όταν διάβασαν την διαταγή, στην κυριολεξία «γούρλωσαν» τα μάτια τους !

Η Διαταγή αφορούσε Διοικητές, Υποδιοικητές και ΔΥΠ (Διευθυντές Υποστήριξης) !

Μετά την πρώτη παγωμάρα, κάποιοι άρχισαν να «κινούνται» για την διαδικασία αποστολής της διαταγής αυτής σε όσους ο πίνακας αποδεκτών ανέφερε ενώ οι περισσότεροι δεν μπορούσαν να αρθρώσουν κουβέντα!

Σήμερα, δεν θα σας αναφέρουμε το περιεχόμενο της διαταγής παρά μόνο τον τίτλο της. Αλλωστε , δε νομίζω ότι χρειάζεται γιατί θα καταλάβετε πολλά!

Ο τίτλος λοιπόν της Διαταγής του ΓΕΕΘΑ, ήταν:
Προς Δ/κτες
Υπ/κτες
ΔΥΠ
ΔΙΑΤΑΓΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΟΧΛΟΥ...

Αισθάνομαι λοιπόν ότι για σήμερα πρέπει να σταματήσω εδώ, τουλάχιστον σε ότι αφορά στην διαταγή και το περιεχόμενό της!

Αντιλαμβάνεστε ότι το άνοιγμα και μόνο μιας τέτοιας διαταγής, προκαλεί ιδρώτα σε κάθε δημοκράτη στρατιωτικό! Όπως και προκάλεσε στους περισσότερους από τους αποδέκτες που την διάβασαν!

Και το ερώτημα που έρχεται αυτή τη στιγμή απ ευθείας στο μυαλό του καθενός αφορά στον σημερινό Υπουργό Πάνο Μπεγλίτη αλλά και στον προκάτοχό του κ. Βενιζέλο:
 
Ήταν η άρνηση πολλών αξιωματικών του Στρατεύματος να «υιοθετήσουν» έστω μια τέτοια διαταγή , ο λόγος που ξηλώσατε ολάκερη την ηγεσία με συνοπτικές διαδικασίες εχτές κ. Μπεγλίτη;

Ποιος διέταξε το άνοιγμα αυτής της Διαταγής κ. Μπεγλίτη τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε και γιατί;

Αρνήθηκαν ή όχι και οι τρεις Αρχηγοί στην ουσία να την εκτελέσουν με αποτέλεσμα να εξοργιστείτε κ. Μπεγλίτη;

Υπήρξε ναι ή όχι εσωτερική διαμάχη στο ΓΕΕΘΑ σχετικά με την εκτέλεση αυτής της διαταγής;

Από πέρσι , όταν εφαρμόστηκε το σενάριο του «Παρμενίωνα», που αποκαλύψαμε προηγουμένως, υπήρξε σωρεία αντιδράσεων σε υψηλό επίπεδο στο Στράτευμα κ. Μπεγλίτη;

Οι περιβόητες διαφωνίες που είχατε με επιτελείς του Στρατού και της Αεροπορίας κυρίως, αφορούσαν στην δομή του Στρατού και στην εκπαίδευσή του κατά πολιτών ναι ή όχι;

Ήταν αυτό ένα μόνιμο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ του Υπουργείου Αμυνας και του ΓΕΣ και ΓΕΑ ναι ή όχι κύριε Μπεγλίτη;
 
Συνδέεται άμεσα αυτή η διαταγή με προηγούμενες αποκαλύψεις μας για το νέο ρόλο και αποστολή της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας μετά την άσκηση «Καλλίμαχος» στη Νέα Σάντα Κιλκίς;

Συνδέονται όλα αυτά με το νέο ρόλο που επιδιώκεται να δοθεί στο στράτευμα, με τον οποίο διαφωνούν όλοι, αφού πλέον, εκπαιδεύονται κατόπιν διαταγών , σε σενάρια καταστολής όχλου όπως τα ονομάζετε;

Δεν έχω την παραμικρή ψευδαίσθηση ότι κάποιος από τους πολιτικούς ταγούς του Υπουργείου Αμυνας, θα τολμήσει έστω και να ψελλίσει την παραμικρή απάντηση!
 
Γνωρίζουμε όλοι εδώ στους AegeanTimes, ότι η ιστορία θα δικαιώσει τις αποκαλύψεις μας!!!

Και μάλιστα πολύ σύντομα...


 Πηγή

http://logioshermes.blogspot.com/2011/11/blog-post_7527.html 

Ξυνίδης προς Καιλή: “πάψε... μωρή καλτσοδέτα!!!”

Εκτός ελέγχου τα πράγματα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με αντεγκλήσεις, βρισιές και απίστευτους χαρακτηρισμούς. Το επεισόδιο όμως που έγινε μεταξύ Ξυνίδη και Καιλή, είναι άνευ προηγουμένου για τα κοινοβουλευτικά ήθη. Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και....
απ΄ τους «ταλιμπάν» του Παπανδρέου, απευθυνόμενος στην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύα Καιλή, σύμφωνα με πληροφορίες, της είπε με ιταμό ύφος» πάψε μωρή καλτσοδέτα». Δίχως σχόλια!!!

http://www.kentrinews.gr/

Λιάνα Κανέλλη στο δελτίο ειδήσεων βρετανικού CHΑΝΝΕL 4 > Άφωνους άφησε τους Βρετανούς! - Βίντεο

Η Λιάνα Κανέλλη εμφανίστηκε στο βρετανικό κανάλι 4 για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και υποστήριξε ότι το ελληνικό δημοψήφισμα είναι σαν να σε ρωτάνε «αν θέλεις να πεθάνεις ή αν θέλεις να σε σκοτώσουν». Ιδιαίτερα η συνήθεια της να αποκαλεί «my dear» (καλέ μου) τον παρουσιαστή του καναλιού Jon Snow διασκέδασε τρομερά τους Βρετανούς και το twitter πήρε φωτιά από σχόλια για την παρουσία της και τα σχόλια που έκανε.

Η συμπάθεια φαίνεται ότι ήταν τόσο μεγάλη που και η βρετανική εφημερίδα Guardian ρώτησε αν μπορεί κανείς να την καλέσει στην εκπομπή «Newsnight» για να γνωρίσει τον παρουσιαστή Jeremy Paxman!
 


netakias

http://greeknation.blogspot.com/2011/11/chl-4.html

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ CENT...ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ..ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ....ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΟΒΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΑΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ...ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ 'ΡΑΙΧΣΜΑΡΚ'[ΕΥΡΩ] ΜΑΣ ΣΤΗΣΑΝΕ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ 34Ο ΔΡΑΧΜΕΣ ...
ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ...ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ...ΠΟΥ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...ΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΑΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΤΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ..
ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑΡΑ...Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΜΕ ΑΡΝΗΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΤΡΩΣΗ ΜΑΣ..ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΑΠΛΑ ..ΤΟ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΔΡΑΧΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ...ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΟ....Η ΔΡΑΧΜΟΥΛΑΜΑΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ...ΑΠΛΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΓΚΟΥΝΤΑ ΕΔΑΜ ΕΜΜΕΝΤΑΛ Η 'ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΝΑΕΙ...ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ 'ΦΕΤΑ'..
ΚΟΜΜΕΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ANDROID KINHTA TA LAPTOP OI LCD KAI TA AKRIBA AYTOKINHTA KAI POLLES FORES DYO KAI TRIA SE MIA OIKOGENEIA KAI EFOSON EPANEKINHSOYME THN AGROTIKH MAS PARAGOGH KAI KTHNOTROFIA ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΓΑΘΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΟΙ 'MULTINATIONALISTS' NA TOYS ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ..ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ 'ΕΒΛΕΠΑΝ'....
ΤΡΕΜΟΥΝ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ..ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ...ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΝΗΣΤΙΚΟΙ ..ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΤΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΕΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΩΛΑΡΑΚΙ ΤΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ...
ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ...ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΑΝ 'ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ' ΝΑ ΒΡΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΠΙΣΙΝΟ ΤΟΥΣ !!!ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΔΗΜΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ...1893 ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ!1896 ΔΙΟΡΓΑΝΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 1897 ΦΤΑΣΑΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΤΕ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.....
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ...ΠΟΙΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ ΤΟ 1893....ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΟΤΑΝ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΚΟΥΣ ΔΑΝΕΙΩΝ!!!!ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ!!!
Ο ΕΛΛΕΙΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ 110 ΔΙΣΑΚΙΑ ΠΡΟΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΑΛΛΑ 95[ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ] ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΝΕΥΤΑΙ!!!! Ο ΠΛΕΟΝ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΧΡΕΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ 'ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ' ΘΑ ΖΗΛΕΥΕ!!!ΧΡΕΩΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΑΛΛΟ 1/2 ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ...
ΕΛΕΙΜΜΑΤΙΚΟ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥ ΓΕΜΑΤΕΣ...ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...ΕΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ 'ΣΚΛΑΒΙΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ -GREEKS AGAINST TO THE NEW WORLD ORDER
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/11/cent.html

Δικηγόρος μήνυσε τον Γιώργο Παπανδρέου

Μήνυση κατά του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου κατέθεσε, την Πέμπτη το μεσημέρι, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο δικηγόρος Ιωάννης Μυταλούλης.

Ο κ. Μυταλούλης υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός με την εξαγγελία του για....
δημοψήφισμα παραβίασε το άρθρο 141 του Ποινικού Κώδικα το οποίο ορίζει ότι:

«Όποιος με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το Ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους του σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέτη σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του Ελληνικού κράτους με ξένο κράτος, τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών μέχρι τριών ετών».

Επίσης αναφέρει ότι η τυχόν άσκηση ποινικής δίωξης από τη Βουλή σε βάρος του Γ. Παπανδρέου «θα έχει σε πολιτικό και ηθικό επίπεδο το ίδιο αποτέλεσμα με μία πρόταση μομφής προς το πρόσωπό του» αφού με αυτόν τον τρόπο «αδρανοποιείται ο εκβιασμός του τύπου ή ψηφίζετε την κυβέρνηση και με κρατάτε στην εξουσία ως πρωθυπουργό ή έρχεται η καταστροφή».

Ο κ. Μυταλούλης ζητά η μήνυσή του να διαβιβαστεί άμεσα στη Βουλή των Ελλήνων η οποία και είναι η μόνη αρμόδια να αποφασίσει.

http://directnews.gr/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/blog-post_4244.html

Το βίντεο Βενιζέλου που κόπηκε από την εκπομπή του Θέμου...

 "Είχαμε ξαναπεί οτι ο Αντιπρόεδρος θα ήταν εξαιρετικός στη θέση του δικτάτορα. Το έχει το παλικάρι, του πάει. Να τονίσουμε οτι το συγκεκριμένο βιντεάκι ήταν να παίξει στην εκπομπή του...
Θέμου Αναστασιάδη και λογοκρίθηκε.



http://anti-ntp.blogspot.com/2011/11/blog-post_5497.html

Πόσο θα μας κόστιζε, αν τελικά έπιανε η μπλόφα Παπανδρέου για το δημοψήφισμα!


Γράφει ο Πύρινος Λόγιος 

Ο άνθρωπος έχει ξεπεράσει ίσως τον όρο "επικίνδυνος". Οχι μόνο για μας, το τόνισα στο χτεσινό μου άρθρο, αλλά ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ! Πιθανότατα όλα τα γεγονότα, τα ιστορικής σημασίας γεγονότα, που ζούμε όλοι μας σήμερα, να μην είναι τυχαία αλλά μέρος ενός πολυσυστημικού σχεδίου. Εχει πλέον καμιά σημασία; Δε νομίζω. Απλά, ο λαός μας έχει πλέον καταλάβει οτι ο άνθρωπος αυτός κατέστρεψε βάσει σχεδίου τη χώρα του και η τιμωρία του θα είναι η επόμενη κίνηση που θα προβεί. Είτε μέσω των μηνύσεων για εσχάτη προδοσία που εκκρεμούν εις βάρος του είτε με ενεργοποίηση του νόμου περι ευθύνης υπουργών και να αποπεμφθεί απο τη Βουλή.

Για να αντιληφθείτε πόσο επικίνδυνος είναι, δείτε πόσο επειζήμια θα μπορούσε να ήταν για τον τόπο αυτή η ελεεινή μπλόφα του περί δημοψηφίσματος για να μπορέσει έτσι να ξεπλύνει τα εγκλήματά του, δείτε το παρακάτω έγγραφο που συνέταξαν οι υπουργοί Βενιζέλος και Καστανίδης περί Δημοψηφίσματος στις 19 Σεπτεμβρίου του 2011!


Εκατόν δέκα λοιπόν ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ θα στοίχιζε στο ελληνικό δημόσιο, τη στιγμή που δεν υπάρχει σάλιο ούτε για...πασατέμπο! Τόσο μεγάλη ανευθυνότητα, βλακεία, αμετροέπεια ή ό,τι άλλο χαρακτηρισμό θέλετε να δώσετε εσείς, δεν υπήρξε και ούτε μάλλον πρόκειται να υπάρξει, απο άλλον Ελληνα ηγέτη. 
Τι άλλο μπορεί να πεί κανείς πλέον για τον ...μοσχαναθρεμμένο γιό του Μεγάλου Σουλτάνου και της κυρά-Μάργκαρετ. Μένει απλώς να δούμε ποιά θα είναι η κατάληξή του, μιας και σήμερα είναι η τελευταία του μέρα στην πρωθυπουργία. Πάντως, όσον αφορά εμάς, το λαό δηλαδή, να είμαστε σε επαγρύπνηση γιατί ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΣ! Αυτό να το βάλουν καλά στο μυαλό τους αυτοί που θα σπεύσουν να του παράσχουν διευκολύνσεις και πολιτικά άσυλα σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. 
Οσο για τους...εγχώριους προστάτες, αυτοί θα συλληφθούν ως συνένοχοι και θα καταδικαστούν σε μεγάλες ποινές, αν τολμήσουν και τον καλύψουν.
ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ!
 Γιάννης Βούρος 
Μελβούρνη- Αυστραλία

Παπανδρέου προς Σαμαρά: “Αντώνη, ωραία η πρότασή σου!”

Μόλις αποχώρησε το κόμμα του από τη συζήτηση στη βουλή, ο Αντώνης Σαμαράς φώναξε τους βουλευτές στο γραφείο του. Εκεί τους εξήγησε τι ειπώθηκε στην επικοινωνία που είχε στις 6 το απόγευμα με τον πρωθυπουργό και συγκεκριμένα τι ελέχθη για την παραίτηση Παπανδρέου και για το θέμα των εκλογών. Τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ είναι ....
αποκαλυπτικά.
Πρωθυπουργός: «Αντώνη, ωραία η πρότασή σου;».
Σαμαράς: «Ποια πρόταση Γιώργο; Να παραιτηθείς σου λέω και να πάμε σε εκλογές…».
Πρωθυπουργός: «Όχι, ωραία η πρότασή σου. Θα σου στείλω τον Ρέππα και τον Αθανασάκη να συζητήσετε για τις λεπτομέρειες».
Σαμαράς: «Να μην μου στείλεις κανέναν. Το Mega παίζει εδώ και 4 ώρες ότι θα μου στείλεις… απεσταλμένους κι εγώ δεν ξέρω τίποτα. Να μην έρθει κανείς. Ότι έχω να πω θα το ακούσεις στη βουλή».
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε στους βουλευτές του ότι η ΝΔ αν ο πρωθυπουργός φέρει τη δανειακή σύμβαση με 180 ψήφους δεν πρόκειται να την ψηφίσουν γιατί το επίμαχο άρθρο του συντάγματος σ΄ αυτή την περίπτωση αναφέρεται σε παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.

http://www.kentrinews.gr/

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/blog-post_3629.html

Το σχέδιο για το ξεπούλημα μπαίνει στο τελικό στάδιο…

Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας και απολαύστε το νέο συναρπαστικό επεισόδιο του ριάλιτυ σόου που παίζεται στη δύσμοιρη αυτή χώρα. Κανονικά θα έπρεπε να του δώσω τίτλο «Γιώργο προχώρα, γάμησέ τα όλα», μιας και συμφωνώ ακράδαντα με το δημοψήφισμα.
 
Το έχω γράψει από την πρώτη στιγμή που κατέβηκε ο κόσμος στις πλατείες. Είναι όμως κοινό μυστικό ότι το καρτούν που νομίζει ότι κυβερνά το εξήγγειλε μήπως σώσει το τομάρι του, αφού πρώτα κονόμησαν τα φιλαράκια του οι κερδοσκόποι, λαμόγια τύπου Σόρος που παρέλαυναν απ’ το Μαξίμου. Και μάλιστα με το ερώτημα «Δραχμή ή Ευρώ». Πως αλήθεια τολμά να προεξοφλεί το αποτέλεσμα το όλον σύστημα πριν μιλήσει ο… «κυρίαρχος λαός»;
 
Είμαι κάθετα αντίθετος στην παραμονή της χώρας μας σε κάθε τι ευρωπαϊκό που νομίζει ότι προϋποθέτει ένωση για πολλούς λόγους, όπως: Δεν υπάρχει καμία ουσιαστική στήριξη στις δύσκολες ώρες. Που είναι η Ευρώπη τώρα που η Κύπρος αποφάσισε εξορύξεις εντός της ΑΟΖ της και η Τουρκία την απειλεί, τυλιγμένη σε μια ανακοίνωση; Γι’ αυτό λέτε η Μέρκελ να κάθισε δίπλα στον Ερντογάν, μπας και φοβηθούμε; Πρόκειται κυριολεκτικά για έναν δυνάστη που μας θέλει υποταγμένους και εξαρτημένους απ’ αυτόν. Προεόρτιο παγκόσμιων διακυβερνήσεων.
 
Να δανειζόμαστε για να αγοράσουμε τα e-coli αγγουράκια του λες και ο θεσσαλικός κάμπος δεν φτάνει να θρέψει την Ευρώπη ολάκερη. Να μας δανείζουν για να αγοράζουμε τα δικά τους οπλικά συστήματα, μη αναγνωρίζοντας παράλληλα τα σύνορά τους στην Ελλάδα, όπως κάνουν σε όλες τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Δικά τους είναι και τα υποβρύχια, και η Siemens, και τα C4i, και οι μίζες, και τα «μαγειρεμένα» στοιχεία που ξαφνικά ανακάλυψαν. Έχουν βάλει στόχο τη δημόσια περιουσία μας η οποία παράγει συνεχώς πλούτο και ξεπληρώνει για κοντά δύο αιώνες τα κωλοδάνειά τους.
 
Δεν γίνεται ωστόσο να μην παραδεχτώ ότι το δημοψήφισμα αυτό θα έπρεπε να συνοδευτεί και από κοινοβουλευτικές εκλογές. Θα ήταν άδικο να εισπράξει το ιστορικό αυτό ερώτημα την οργή του κόσμου για τον Γιωργάκη. Ας εισέπραττε τις φάπες του ο υπάλληλος στις εκλογές κι ας απαντούσε ο λαός στο ερώτημα αυτό με αντικειμενικότητα. Γιατί φοβούνται όμως τόσο πολύ την απάντηση του λαού, ακόμη και οι του ΚΚΕ; Μήπως γιατί δεν έχουν σχέδιο για μια ενδεχόμενη επιστροφή στο εθνικό νόμισμα; Αυτό μάλλον είναι σίγουρο. 
 
Πάντως μες στην πονηριά του ο Τζέφρις τους ξεβράκωσε! Κι ας έχει στόχο την κονόμα απ’ το ποντάρισμα στην χρεωκοπία.
Πίστευα ότι από τις 28/10 άρχισαν και λαμβάνουν υπόψη το λαό, αλλά τέτοια αντιδημοκρατικότητα δεν την περίμενα… Είναι πραγματικά φοβερό: ΚΑΝΕΙΣ δεν θέλει δημοψήφισμα με ερώτηση που να προϋποθέτει επιστροφή στη δραχμή. Ο λαός έδειξε στην επέτειο του ΟΧΙ τη δύναμή του, αποτέλεσμα της οποίας είναι όσα ζούμε από τότε και μετά. Ουσιαστική συζήτηση φαίνεται ότι δεν πρόκειται όμως να γίνει γιατί πρέπει –όπως φαίνεται πάντα- να τον έχουν μπερδεμένο και διχασμένο. 
 
Φτάνουμε (;) στο παρά πέντε της δραχμής και ακόμη δεν έχει τεθεί συζήτηση γι' αυτό από κανέναν. Πως είναι δυνατόν να είναι εξασφαλισμένες οι συντάξεις οι μηδαμινές με το ευρώ και δεν θα είναι με τη δραχμή, μετά από τον δύσκολο πρώτο καιρό πάντα; Δεν υπάρχει ανάπτυξη σε μια χώρα με δικό της νόμισμα μετά την πτώχευση; Δύσκολα θα είναι έτσι κι αλλιώς. Γιατί δύσκολα και υποδουλωμένοι ρε τεχνοκράτες που αγωνιάτε για τους φίλους σας τις αγορές, τους εκπροσώπους των οποίων συναντάτε στην Μπέλντερμπεργκ;
 
Πάμε για ανεξέλεγκτη χρεωκοπία και δραχμή, δεν έχουμε ευρώ στην τσέπη και μάς έγινε πρόβλημα ξαφνικά αν το μπουλντόγκ ο Βενιζέλος θα πάρει δαχτυλίδι… Κι ο Λοβέρδος πάει για αρχηγός και θυμήθηκε σε δηλώσεις του όλους τους αείμνηστους… Ακόμη κι αυτούς που φώναζαν «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο». Κι αυτό για χάρη του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Κι η συντρόφισσα Δαμανάκη βγήκε να φωνάξει «εδώ καλή Ευρώπη, εδώ καλός μισθός». Έλα ρε παιδιά, μη φοβάστε για τα κεκτημένα. 
 
Μάθετε και ‘σεις να χάνετε μερικά. Εδώ ο λαός έχασε κεκτημένα όπως ο μισθός και η σύνταξη! Εγγυώνται απ’ το πρωί ή ζητούν την ενότητα αυτοί που φαγώνονται για την καρέκλα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ! Κι όλα αυτά για να τη γλυτώσει ο Παπανδρέου. Να φύγει αξιοπρεπώς ακούμε! Έλληνες το αντιλαμβάνεστε; Και να φύγει, και αξιοπρεπώς… Πάει αυτός, κατεβαίνει η κορνίζα και πάμε για άλλα. Σε πέντε χρονάκια που θα έχει παραγραφεί η προδοσία βγάζουμε τα κιτάπια απ’ τα συρτάρια και κάνουμε πλάκα ότι ψάχνουμε την υπόθεση, αλλά… θα έχει παραγραφεί ρε πούστη μου κι αυτό!
 
Ως εδώ όμως με το ΠΑΣΟΚ. Αυτό μας τελειώνει σήμερα, όπως το ξέραμε τουλάχιστον… Πάμε στη Νέα Δημοκρατία, με την οποία έλεγα ότι θα ‘ρθει η ώρα της. Τι έγινε ρε μάγκες εκεί στη Συγγρού; Πως και έγινε η συμφωνία της 26/10 άμεσα ενεργοποιήσιμη; Τη διαβάσατε, δεν έχει κόκκινες γραμμές τελικά; Πως και σβήνουν οι φωνές περί εθνικής κυριαρχίας; Έκτη δόση θέλετε κι εσείς από ποιο πράγμα ακριβώς, από το μνημόνιο που κατηγορούσατε; Από το μνημόνιο που αποτελεί μέρος μιας αντισυνταγματικής δανειακής σύμβασης που δεν ήρθε στη βουλή πριν δυο χρόνια; 
 
Αντωνάκη καμία εμπιστοσύνη δεν πρέπει να σου δώσει ο λαός κι ας τη ζητάς. Αν δεν δεσμευτείς ότι θα καθίσεις στο σκαμνί αυτούς που παραχώρησαν τη χώρα, θα τους ακολουθήσεις στο σκαμνί. Μέχρι τώρα δεν κουνιόσασταν. «Που την εμποδίσαμε την κυβέρνηση» δηλώνατε. Τώρα που έκανε τη δουλειά με μισθούς και συντάξεις το ΠΑΣΟΚ, έρχεστε εσείς για το ξεπούλημα; Γι’ αυτό φωνάζετε αβέρτα κουβέρτα για αποκρατικοποιήσεις οι οποίες αργούν;
Ο υπάλληλος των τοκογλύφων σας ξεβράκωσε τελείως! Τα χρήματα δόθηκαν στο πλαίσιο μιας παράνομης σύμβασης και ήδη την έχετε αναγνωρίσει. 
 
Ο Γιωργάκης μετέτρεψε ένα ιδιωτικό χρέος σε κρατικό και τρέχετε και ‘σεις να το εξυπηρετήσετε. Τζόγος δεν είναι τα ομόλογα; Ας μην έπαιζαν. Ας χάσουν τα λεφτά τους οι τζογαδόροι. Θα αφήσετε τον Παπανδρέου να φύγει αξιοπρεπώς; Δεν υπάρχει καμία υπογραφή του ελληνικού κράτους που χρειάζεται συνέχεια. Μιλάμε για παρανομία που πρέπει να καταγγελθεί και να διερευνηθεί, που εμπλέκει και τους Ευρωπαίους εταίρους για τους οποίους νοιάζεστε. 
 
Εμπλέκει και τις τράπεζες που τόσο πολύ κόπτεστε μην πάθουν κανένα κακό. Τσακώνονται τα παιδιά της Μπίλντερμπεργκ, Γιωργάκης και Αντωνάκης, τα πουλάκια της συγκάλυψης της Ζήμενς, για το ποιον τραπεζίτη θα βάλουν –επιτέλους- να κυβερνήσει και επίσημα. Παπαδήμος ή Προβόπουλος; Σήκω Ανδρέα (Συγγρέ) για να δεις, τραπεζίτης το παιδί της αλλαγής!
 
Κι άλλοι τρέχουν να αποδεχτούν την εθνική σωτηρία (έ λ ε ο ς)! Φώτης Κουβέλης, Βάσω Παπανδρέου (οι οποίοι υπέγραψαν ήδη για παγκόσμια κοινοβούλια, όπως και ο Αλαβάνος). Καλά για Ντόρα και Καρατζαφέρη δε μιλάμε. Ο τελευταίος είναι ο μεγαλύτερος ζητιάνος της εξουσίας! Μήπως είναι ξενόφερτη η σωτηρία (δείτε μετά το 2:38); 
 
Είναι δυνατόν τα ελληνικά καθεστωτικά ΜΜΕ να επικαλούνται ξένες πηγές, δεν έχουν αυτοί πληροφορίες, από πού τους έρχονται; Και στον ΣΥΡΙΖΑ τόσο ευρωπαϊστές ορέ παιδιά; Τσίπρα δε γίνεται και την πίτα ολόκληρη, και τον σκύλο χορτάτο. Αν και έμεινες μονάχος να δηλώνεις το αυτονόητο: «Εάν η ΝΔ υπογράψει τους όρους της δεύτερης δανειακής, ξεπλένει τον Παπανδρέου και τους συνεργάτες του που έβαλαν παρανόμως την υπογραφή τους στην πρώτη δανειακή και το μνημόνιο. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να λογοδοτήσουν και όχι να νομιμοποιηθούν».
 
Ρε ευρωλιγούρια γουστάρετε Γερμανούς πρωθυπουργούς και Γάλλους εφοριακούς νταβατζήδες για να αποδίδουν τα μέτρα; Και το ΚΚΕ όχι έξοδο απ’ το ευρώ τώρα; Δεν είναι ευκαιρία να πάρει εξουσία το λαϊκό κίνημα τελικά, να εφαρμόσει το πρόγραμμά του το ανύπαρκτο; Να τα πάρει απ’ το ανώνυμο κεφάλαιο και τη σατανική πλουτοκρατία και να τα δώσει στο λαό; Για οικολόγους δε μιλάω. Αν σταματήσουν να βυθίζονται πλοία με κοντέινερ στους ωκεανούς, θα γίνουν κι αυτοί είδος προς εξαφάνιση όπως οι βάτραχοι στο Ελ Βάλε! Πω πω πω άμυνα το σύστημα…
 
Το τυράκι του ΔΝΤ γνωστό παντού όμως: Πρώτα κυβέρνηση να περάσει τα δύσκολα και μετά κυβέρνηση συνασπισμού για τη φάκα: Το ξεπούλημα της περιουσίας! Με τις εκλογές θα ξεσπάσει λέτε ο λαός και θα αράξει πάλι στον καναπέ, ε; Το πακετάκι των μέτρων και της ύφεσης του καλού μας ευρώ θα το φέρετε επειδή θα σας έχει βγάλει ο λαός όλους μαζί, ε; Να περιμένει ο λαός και νέους εκβιασμούς για μισθούς και συντάξεις… Δεν ξέρω αν προλαβαίνουν να ξεπεταχτούν νέα σχήματα ενόψει εκλογών. 
 
Ξέσπασε στις 28/10 και δεν πρόκειται να σταματήσει γιατί το μέλλον δεν προδιαγράφεται ευοίωνο. Έξι μήνες όμως πάνε χαμένοι αν είναι να διαλέξει ανάμεσα στους ίδιους που μας έφεραν ως εδώ. Το 35% του «Κανένα» ψάχνει –δυστυχώς- ακόμη εκπρόσωπο… Τους καμαρώνουμε και ξεχνάμε. Όπως ακριβώς θέλουν…

Υ.Γ.: Και που ‘στε νεοταξίτες… Όσους νόμους και να βγάλετε περί ξενοφοβίας, οι Τούρκοι σφαγείς κατατροπώθηκαν και οι Γερμανοί φασίστες μπιφτεκώθηκαν… Ελευθερία ή θάνατος!

Παύλος Γ. Σφέτσας
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/11/blog-post_807.html

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΝΑΠΕΘΕΣΑΝ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Σταματήστε σας παρακαλώ να προσπαθείτε να βρείτε κάτι καλό στους Πασόκους. Δεν το έχουν.! Οσο και να ψάξετε δεν πρόκειται να το βρείτε. Με τίποτα σ’ αυτό τον κόσμο. Απλούστατα επειδή δεν υπάρχει.

Δεν μπορώ να αντιληφθώ την έκπληξη ορισμένων για τον Πρόεδρο Παπούλια και....
τον κ. Βενιζέλο. Και οι δύοχρημάτισαν λακέδες της καμαρίλας της Μιμής και του Ανδρέα στην Εκάλη.

Πρωταθλητής της κακομοιριάς και της αναξιοπρέπειας υπήρξε ανέκαθεν ο κ. Πρόεδρος. Ενα από τα ανθρωπάκια που εισήλασαν, όπως τα αρπακτικά πτηνά, με την άνοδο του “Ηρόστρατου” στην εξουσία.

Τότε πώς είναι Πρόεδρος;

Απλούστατα. Ο Κώστας Καραμανλής - εν τη πανθαυμάστω αυτού ασχετωσύνη -, αντί να κάνει εκλογές την εποχή που είχε απόλυτη υπεροχή στην πολιτική σκηνή της χώρας για να αναδείξει τον κ. Μολυβιάτη ή κάποιον άλλο σοβαρό άνθρωπο στην προεδρία, ανέσυρε από την αφάνεια που τον έριξε η ψήφος του λαού - ακόμη και του ΠΑΣΟΚ, αφού απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής -, και τον έκανε Πρόεδρο της Δημοκρατίας.!!!
Αυτός είναι ο κ. Παπούλιας. Μια μετριότητα με ευλύγιστη μέση ακόμη και προς τη Μιμή!

Οποιος περιμένει κάτι το αξιοπρεπές ή γενναίο από τον κ. Πρόεδρο πλανάται οικτρά.

panayiotistelevantos.blogspot.com

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/blog-post_3815.html

Ευλογημένοι οι πιστωτές…

credit-crisisΕυλογημένοι οι πιστωτές ότι αυτοί κληρονομήσωσιν τη γη…  Όχι, δεν πρόκειται για απόσπασμα από την επί του  Όρους Ομιλία. Κι όμως οι πιστωτές το πιστεύουν: αν όλοι ήταν πιστωτές, δεν θα είχαμε ανεξόφλητα χρέη και χρηματοπιστωτικές κρίσεις. Έτσι πρέπει να συμπεριφέρεται κανείς, πιστεύουν οι πιστωτές. 

 

Αλλά κάνουν λάθος. Δεδομένου ότι η γη δεν διεξάγει εμπορικές συναλλαγές με τον πλανήτη Άρη, οι πιστωτές είναι συνδεδεμένοι με τους δανειολήπτες. Οι πρώτοι πρέπει να συγκεντρώνουν απαιτήσεις από τους δεύτερους. Αυτό, όμως, τους πιάνει στην παγίδα που οι ίδιοι κατασκευάζουν.

Τρεις από τις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη – Κίνα, Γερμανία και Ιαπωνία – είναι κράτη πιστωτές. Έχουν μεγάλα εμπορικά πλεονάσματα σε καλές και κακές συγκυρίες.  Πιστεύουν λοιπόν ότι έχουν το δικαίωμα να επιπλήττουν τους δανειολήπτες για τα λάθη  τους.

Η Κίνα, η ανερχόμενη υπερδύναμη, αρέσκεται να επιπλήττει τις ΗΠΑ για αφροσύνη. Η Ιαπωνία, ως σύμμαχος των ΗΠΑ, είναι πιο διακριτική. Οι φιλοδοξίες της Γερμανίας αφορούν κυρίως την Ευρώπη. Θέλει να μετατρέψει τους εταίρους της στην Ευρωζώνη σε καλούς Γερμανούς.

Παρ’ όλα αυτά και οι πιστωτές είναι ευάλωτοι. Οι οικονομίες τους έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν προϊόντα και υπηρεσίες που τα κράτη δανειολήπτες επιθυμούν πολύ περισσότερο από ό,τι οι κάτοικοί τους μπορούν να αγοράσουν. Η κατάσταση στις ελλειμματικές οικονομίες είναι αντίστροφη: η δυνατότητά τους να παράγουν προϊόντα και υπηρεσίες είναι μικρότερη από τη ζήτησή τους.

Αυτά τα πλεονάσματα και τα ελλείμματα είναι παγιωμένα και στους δύο τύπους οικονομιών.
Στα κράτη πιστωτές, οι παραγωγοί εμπορεύσιμων προϊόντων και υπηρεσιών συγκροτούν ένα ισχυρό λόμπι για την προσφορά πιστώσεων στους δανειολήπτες. Η ιδιωτική χρηματοδότηση σταματά μόλις οι χρηματοδότες αντιληφθούν πόσο εσφαλμένος ήταν ο δανεισμός. 

Οι σχεδιαστές πολιτικής, στη συνέχεια, εγκλωβίζονται ανάμεσα στην επιλογή να ρίξουν κι άλλο χρήμα σε ζημιογόνες τοποθετήσεις ή να ανεχθούν μία βίαιη προσαρμογή, καθώς εξαφανίζονται και οι δικές τους αγορές. Τιμωρώντας τους σπάταλους δανειολήπτες,  καταστρέφουν και τους δικούς τους πολίτες.

Όλα αυτά βρίσκονται πίσω από ό,τι συμβαίνει στον κόσμο. Βρίσκονται πίσω από την ατζέντα της ευρωπαϊκής συνόδου της 26ης Οκτωβρίου αλλά και την ατζέντα της συνόδου των G20 που θα γίνει το Σαββατοκύριακο. Πρόκειται για την ιστορία που βρίσκεται πίσω από όλες τις κρίσεις μετά το 2007, όπως είπε κι ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μέρβιν Κινγκ: «Τα επίμονα εμπορικά πλεονάσματα ορισμένων κρατών και τα ελλείμματα άλλων δεν αντανακλούν κεφαλαιακές ροές προς κράτη με επικερδείς επενδυτικές ευκαιρίες, αλλά προς κράτη που δανείζονται για να χρηματοδοτήσουν την κατανάλωση ή έχουν χάσει την ανταγωνιστικότητά τους. 

Το αποτέλεσμα είναι μη βιώσιμα υψηλά επίπεδα κατανάλωσης – του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα – στις ΗΠΑ, στη Βρετανία και σε άλλες ανεπτυγμένες οικονομίες και μη βιώσιμα χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης στην Κίνα και σε άλλες οικονομίες της Ασίας, αλλά και σε ορισμένες ανεπτυγμένες οικονομίες με επίμονα εμπορικά πλεονάσματα, όπως στη Γερμανία και στην Ιαπωνία».

Με λίγα λόγια, όλοι συνέβαλαν στο να δημιουργηθεί αυτό το χάλι και όλοι πρέπει να συμβάλουν στην αποκατάστασή του. Δεν μπορείς να διατηρείς τα πλεονάσματά σου και να μην χρηματοδοτείς τα ελλείμματα των άλλων. Κι όμως αυτό προσπαθεί να κάνει η Γερμανία. 

Η Γερμανία ελέγχει πρακτικά την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Έχει και την πιο ισχυρή πιστοληπτική αξιολόγηση. Κατά συνέπεια εκείνη αποφασίζει πώς θα λειτουργήσει ο ευρωπαϊκός μηχανισμός διάσωσης. Και δεν το κάνει καλά. Και η Γαλλία δεν μπορεί να κάνει τίποτα πέρα από το να γκρινιάζει.  
Η χώρα που διαθέτει το χρήμα ορίζει τους κανόνες.

Οι δανειολήπτες θα πρέπει να ικετεύουν,  ιδίως στο πλαίσιο μιας σταθερής νομισματικής ισοτιμίας, κάθε φορά που θα χρειάζονται χρηματοδότηση για να προστατευτούν από μία προσαρμογή που θα επιβληθεί μέσω του αποπληθωρισμού. 

Οι πιστωτές μπορούν επίσης να επιμείνουν στη δική τους ερμηνεία για τα αίτια της κρίσης. Η Γερμανία λέει ότι τα πάντα οφείλονται στην κακή δημοσιονομική πολιτική: διορθώστε την, δεσμευτείτε σε κοινή δημοσιονομική πολιτική για πάντα και οι ενάρετοι θα κληρονομήσωσιν την γη…

Αυτή η προσέγγιση έχει τρία μειονεκτήματα: είναι λανθασμένη, είναι αυτοκαταστροφική και είναι αποσταθεροποιητική.

Είναι λανθασμένη γιατί δεν είχαν ανεύθυνη δημοσιονομική πολιτική όλες οι χώρες που επλήγησαν από την κρίση. Σε αρκετές περιπτώσεις, το πρόβλημα ήταν ο ανεύθυνος ιδιωτικός δανεισμός. Είναι αυτοκαταστροφική επειδή αν όλα μαζί τα κράτη μέλη προσπαθούσαν να εφαρμόσουν πολιτικές δημοσιονομικής σύσφιξης,  θα φτώχαιναν όλα, και μαζί τους και τα κράτη πιστωτές.

Και είναι αποσταθεροποιητική επειδή ο τρόπος εξόδου από αυτήν την παγίδα απαιτεί να περάσει η Ευρωζώνη σε εξωτερικά πλεονάσματα. Η επίλυση των εσωτερικών ανισορροπιών της Ευρωζώνης μέσω της επιδείνωσης των παγκόσμιων ανισορροπιών δεν είναι και τόσο καλή ιδέα…

Η Γερμανία θέλει και να ελαχιστοποιήσει τη χρηματοδότηση και να συνεχίσει να έχει μεγάλα εξωτερικά πλεονάσματα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Ορισμένοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι η Γερμανία έκανε τη δική της προσαρμογή στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Γιατί, λοιπόν, να μην κάνουν τώρα το ίδιο οι εταίροι της; 

Ναι αλλά η Γερμανία πήγε σε πλεονάσματα με χώρες που ηθελημένα είχαν ελλείμματα. Η ίδια, όμως, δεν θέλει ελλείμματα. Με αυτό ως δεδομένο, οι εταίροι της δεν μπορούν να καταγράψουν πλεονάσματα, εκτός εάν το κάνουν στις συναλλαγές τους με τον υπόλοιπο κόσμο. 

Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω μιας μεγάλης εξασθένισης του ευρώ ή με ύφεση στις πιο αδύναμες οικονομίες. Η ύφεση, όμως, θα οδηγήσει σε πλήθος κρατικών και τραπεζικών χρεοκοπιών και στο τέλος της Ευρωζώνης. Αυτή η μονομερής προσαρμογή είναι καταδικασμένη να αποτύχει.
Εν τω μεταξύ, η Ευρωζώνη δείχνει πως αποφάσισε ότι χρειάζεται τη βοήθεια της Κίνας. Είναι αδύνατο να καταλάβει κανείς γιατί τα μέλη της σκέφτονται με αυτό τον τρόπο. 

 Υπάρχει χρήμα διαθέσιμο εντός της Ευρωζώνης. Αυτό που λείπει είναι η προθυμία για την ανάληψη του ρίσκου των ζημιών. Όπως, όμως, έγραψε και ο Κινέζος οικονομολόγος Γιου  Γιονγκντίνγκ στους Financial Times, η Κίνα δεν θα αναλάβει αυτόν τον κίνδυνο. Είναι τρέλα να φαντάζεται κανείς ότι θα το κάνει, με δεδομένο το απαγορευτικό οικονομικό και πολιτικό κόστος.

Κυβερνούν οι πιστωτές τον κόσμο; Δεν θα το λέγαμε. Βραχυπρόθεσμα μπορούν να απειλήσουν με διακοπή της χρηματοδότησης. Αλλά τα πλεονάσματά τους εξαρτώνται από την προθυμία και τις δυνατότητες των άλλων να έχουν ελλείμματα.
Θα ήταν πιο εύλογο να αναγνωρίσουν όλοι ότι υπήρξε υπερβολικός δανεισμός από τους σπάταλους επειδή υπήρξε υπερβολική χρηματοδότηση από τους δήθεν σώφρονες. Όταν γίνει αντιληπτό ότι φταίνε και οι δύο πλευρές, τότε και οι δύο θα πρέπει να κάνουν τις αναγκαίες  προσαρμογές. 

Η επιβολή μονομερούς προσαρμογής στους δανειολήπτες δεν θα αποδώσει. 

Όπως αποδεικνύει η μικρή Ελλάδα – και όπως είχαν ανακαλύψει οι ΗΠΑ κατά τη Μεγάλη Ύφεση – οι δανειολήπτες μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημία σε όλους. Μια καλή ιδέα είναι να ανακαλύψουμε εκ νέου τα αμοιβαία συμφέροντά μας, επειγόντως, τώρα… 

Οι πιστωτές δεν πουλάνε στον Άρη. Βρισκόμαστε όλοι στον ίδιο πλανήτη. Να συμφωνήσουμε ώστε να συμμαζέψουμε αυτό το χάλι – τώρα αμέσως. 

http://www.sofokleous10.gr
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/11/blog-post_6630.html

Μέρες Ιωαννίδη ζει η Ελλάδα!


Ορισμένα εξωφρενικά “σενάρια” κυκλοφορούν στην πολιτική τάξη και στρατιωτικο-διπλωματικούς κύκλους. Ελπίζουμε ότι δεν αληθεύουν, αν και τα μεταφέρουν απολύτως αξιόπιστες πηγές, “σοκαρισμένες” και οι ίδιες. Δεν θα προχωρούσαμε, παρόλα αυτά, στη μερική δημοσιοποίηση των πληροφοριών που έχουμε στη διάθεσή μας αν δεν συνέτρεχαν ορισμένοι λόγοι. Είναι προφανές ότι δεν υφίσταται σήμερα λειτουργούν κράτος και πολιτικό προσωπικό, είμαστε σε κατάσταση ανάλογη του 1974, τηρουμένων των αναλογιών.

Μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί να σώσει τη χώρα και πρέπει να ξέρει τι μπορεί να γίνει. Η δημοσιότητα είναι ο μόνος τρόπος ματαίωσης επικίνδυνων τυχοδιωκτισμών. Δεν θα συγχωρούσαμε επιπλέον ποτέ τον εαυτό μας, αν δεν κάναμε αυτό που επιβάλλει η συνείδησή μας. Φυσικά, ευελπιστούμε ότι τίποτε από όσα κυκλοφορούν, δεν θα εφαρμοσθεί και σε αυτό αποβλέπουμε γράφοντας αυτό το άρθρο.

‘Εχουμε επίσης εντυπωσιασθεί από την αύξηση δημοσιευμάτων διεθνώς για το ενδεχόμενο δικτατορίας στην Ελλάδα, με τελευταία την σχετική επισήμανση του αρχισυντάκτη της Handelsblatt. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι, όπως εξελίσσεται το οικονομικό πρόγραμμα, μόνο με καθεστώς εκτάκτου ανάγκης μπορεί να εφαρμοσθεί. Αλλά δικτατορία δεν μπορεί να γίνει υπό τις παρούσες συνθήκες στην Ελλάδα. Θα χρειαζόταν εθνική κρίση, μεγάλα εξωτερικά θέματα για να τη δικαιολογήσουν. Σύμφωνα με τις πηγές μας, οι νεόκοποι Ισραηλινοί “σύμμαχοι” έκαναν νύξεις για “δυνατότητα” οργάνωσης μιας “νικηφόρας” επίδειξης στρατιωτικής ισχύος “περιορισμένης” κλίμακας εναντίον των Τούρκων ανοιχτά της Κύπρου. Ελληνικές δυνάμεις θα συμμετείχαν, “ξεπλένοντας” την ταπείνωση των Ιμίων και επιτρέποντας, ενδεχομένως, λένε οι “σύμμαχοι”, στην παρούσα κυβέρνηση να νικήσει σε εκλογές. Σε ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο αναφέρθηκαν ο έγκριτος συνάδελφος Αθανάσιος ¨Ελλις στην Καθημερινή και ισραηλινά δημοσιεύματα.
Αμφότερα τα κόμματα εξουσίας έχουν απωλέσει τη νομιμοποίησή τους, ειδικά το ΠΑΣΟΚ έχει πλήρως καταστραφεί, χρειάζονται επομένως κάποια μορφή “επιτυχίας” ή λόγο ύπαρξης. ‘Eνα “νικηφόρο” επεισόδιο θα βοηθούσε το ΠΑΣΟΚ, ένα “μη νικηφόρο” τη ΝΔ, αλλά και στις δύο περιπτώσεις οι ‘Eλληνες, που σκέφτονται το κοινωνικό πρόβλημα, την σοβαρότατη πιθανότητα να πεθάνουν χωρίς φαί, σύνταξη και φάρμακα, θα είχαν κάτι άλλο να τους περισπά, εκτρέποντας την οργή τους από την πολιτική ελίτ στον εξωτερικό εχθρό…
Εθνικός τυχοδιωκτισμός
Ελπίζουμε ότι οι αξιωματούχοι μιας χώρας με την εμπειρία Ιωαννίδη, Ιμίων, Οτσαλάν, είναι επαρκώς εμβολιασμένοι απέναντι στον εθνικό τυχοδιωκτισμό. Οι πηγές μας όμως δεν είναι σε θέση να μας διαφωτίσουν για τις αντιδράσεις τους. Με δεδομένο τι έχει κάνει το ελληνικό πολιτικό προσωπικό, οδηγώντας ήδη σε οικονομική καταστροφή τη χώρα, εμείς τουλάχιστο δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε τι μπορεί να κάνει.
Οι κυπριακές γεωτρήσεις δεν μπορούν να απειληθούν από τουρκική στρατιωτική ενέργεια, για προφανείς στρατιωτικούς, διπλωματικούς και πολιτικούς λόγους. Η ‘Αγκυρα μπορεί ίσως να απαντήσει επιτυχώς αλλού. Ακριβώς επειδή το γνωρίζει, δεν διατύπωσε συγκεκριμένη απειλή, όπως το casus belli εναντίον της Ελλάδας. Η τελευταία απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας περιέχει μόνο γενικολογίες.
Θεμέλιο της ελληνικής στρατηγικής οφείλει να είναι η αξιόπιστη απειλή χρήσης βίας κατά τρόπο μη προβλέψιμο, περιλαμβανομένου γενικού πολέμου κατά της Τουρκίας, αν η Άγκυρα χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία στην ελληνική-κυπριακή επικράτεια. Λέμε οφείλει, γιατί η Αθήνα υπονομεύει συστηματικά την αποτροπή.
Αν όμως δεν υπάρχει πραγματική δυνατότητα ματαίωσης των γεωτρήσεων, προς τι η επιθετική αντιπαράθεση τουρκικών και ισραηλινών δυνάμεων στην περιοχή, ή, ακόμα περισσότερο, ένα τυχόν θερμό επεισόδιο με πρωτοβουλία είτε της Τουρκίας, είτε του Ισραήλ, το σκηνικό για το οποίο στήνεται σταδιακά; Ελλάδα και Κύπρος έχουν συμφέρον από μια τέτοια εξέλιξη; Προφανώς όχι, αφού το Ισραήλ δεν προτίθεται να κάνει πόλεμο με την Τουρκία για να τη διώξει από την Κύπρο. Ποιες είναι οι πολιτικές επιδιώξεις πίσω από τυχόν επίδειξη ισχύος; Εδώ αρχίζουν τα “μπερδέματα”.
«Πόλεμος πατήρ πάντων»
Η συμμαχία “κουφιοκεφαλάκηδων”-ιδιοτελών, που υπερθεματίζουν σε Ελλάδα- Κύπρο υπέρ “στρατηγικής συμμαχίας” με το Ισραήλ, αγνοώντας και τη σημασία των όρων, ισχυρίζεται ότι το Ισραήλ βρίσκεται σε μόνιμη, ιστορική ρήξη με την Τουρκία. Η σκέψη είναι απλά γελοία για τη χώρα που “έφτιαξε” τον παλαιστινιακό ισλαμισμό (Χαμάς) για να πολεμήσει την PLO, συγκρούστηκε ανηλεώς μαζί του και, τώρα, έκλεισε συμφωνία για να χτυπήσει τη Συρία! Το Ισραήλ έβαλε δια των Αμερικανών τον Σαντάμ να χτυπήσει το Ιράν και μετά τους Αμερικανούς να καταστρέψουν το Ιράκ! Οργάνωσε την παράδοση του Οτσαλάν στην Τουρκία, αλλά στηρίζει τώρα τους Κούρδους! Το μόνο σταθερό στην ισραηλινή πολιτική είναι ο θαυμασμός για το ρητό του Ηράκλειτου “Πόλεμος πατήρ πάντων”.
Η Ελλάδα έχει πρόβλημα με την Τουρκία. Το Ισραήλ έχει πρόβλημα, τουλάχιστο τώρα, με τον Ερντογάν, ίσως και μόνο με την πολιτική του. Αυτή φαίνεται μικρή, αλλά είναι κολοσσιαία διαφορά, που δεν καταλαβαίνουν οι κουφιοκεφαλάκηδες. Μια τέτοια σύγχυση μπορεί να οδηγήσει, αντί Ελλάδα-Κύπρος να εκμεταλλευτούν τις όποιες τουρκοισραηλινές διαφορές, το Ισραήλ να εκμεταλλευθεί τις ελληνοτουρκικές.
Μπορεί τα θρυλούμενα σενάρια να ματαιωθούν, γι’ αυτό άλλωστε τα δημοσιοποιούμε. Το ελπίζουμε αλλά δεν το ξέρουμε. Ας πούμε ότι γίνεται θερμό επεισόδιο στην Κύπρο και “νικάνε” τους Τούρκους Ελληνες και Ισραηλινοί. Πέφτουν και δύο τουρκικά αεροπλάνα. Ποιος θα ταπεινωθεί; Ο Ερντογάν! Tο τουρκικό επιτελείο εκπόνησε προ δεκαετίας το σχέδιο Βαριοπούλα, προβλέποντας απώλεια τουρκικών μαχητικών, προκειμένου να δείξει τους ισλαμιστές επικίνδυνους διαχειριστές της χώρας. Οι Τούρκοι κεμαλιστές στρατηγοί έχουν σήμερα περισσότερους λόγους από τότε να ανατρέψουν τον Ερντογάν. Χρειάζονται το Ισραήλ και το Ισραήλ τους χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Το πρώτο αποτέλεσμα ενός επεισοδίου, αν εξελιχθεί κατά τα λεγόμενα, θα είναι η δρομολόγηση της πτώσης ή εξασθένησης του Ερντογάν. Συνιστά ελληνική εθνική επιδίωξη η αποκατάσταση του κεμαλισμού;
Ο Ερντογάν μπορεί να αντιδράσει στην ταπείνωση, επιδιώκοντας ισοδύναμο τετελεσμένο στις συνομιλίες για το κυπριακό, στο Καστελλόριζο, το Αιγαίο, τη Θράκη. Η Ελλάδα μπορεί-θέλει να απαντήσει; Είναι σκόπιμο να οδηγηθεί σε αντιπαράθεση με την Τουρκία, στο χειρότερο ίσως σημείο 200 ετών, ενώ αμφισβητείται η παραμονή της στην ΕΕ, αν όχι η ΕΕ; Να απαντήσει με κάθε μέσο αν της επιτεθούν. Είναι έξυπνο όμως να προκαλέσει μόνη της τέτοια ζητήματα;
Αμυνα και … επίθεση
Άλλη κολοσσιαία σύγχυση των κουφιοκεφαλάκηδων είναι ότι νομίζουν ότι το Ισραήλ αμύνεται και ο Ερντογάν επιτίθεται. Το αντίθετο συμβαίνει. Το Ισραήλ θριαμβεύει σε Λιβύη και Συρία, ετοιμάζεται για Ιράν, ανάβει φωτιές στο Κουρδιστάν. Σε 30 χρόνια μπορεί να θέλει τη διάλυση της Τουρκίας, τώρα όμως θέλει να την “πειθαρχήσει” για να προχωρήσει τα σχέδια. Η «μεγαλοϊδεατική» ρητορεία Ερντογάν δεν συνιστά τόσο απόδειξη ηγεμονικών τάσεων, που όντως έχει, όσο αντανάκλαση του στριμώγματός του. Ξέρει ότι μόνη του ελπίδα είναι ο Ομπάμα, γι’ αυτό εγκαθιστά την αντιπυραυλική ασπίδα και συγκρούεται με τη Μόσχα. Ο Ομπάμα μπορεί να αποφασίσει ότι τον χρειάζεται και να τον σώσει, επιτρέποντάς του ένα ισοδύναμο τετελεσμένο εις βάρος της Ελλάδας. Συνιστά ελληνική εθνική επιδίωξη η σωτηρία του Ερντογάν εξόδοις μας; Εμείς έχουμε κάτι να κερδίσουμε από όλα αυτά;
Περιοριστήκαμε στην εξέταση περιφερειακών παραμέτρων του σεναρίου. Υπάρχουν άλλες πολύ σοβαρές πτυχές που περιοριζόμαστε να κατονομάσουμε. Ζωτικές λειτουργίες του κυπριακού κράτους, περιλαμβανομένης της άμυνας, καταλύονται ήδη, “απορροφώνται” από το Ισραήλ, απομακρύνοντας γρήγορα τους Ελληνοκύπριους από τον εθνικό κορμό και προετοιμάζοντας τη σταδιακή μετατροπή εν τοις πράγμασι της Κύπρου σε προτεκτοράτο. Το θέλουμε;
Ποιες είναι οι απώτερες ισραηλινές επιδιώξεις για Κύπρο, Κρήτη, Ελλάδα;
Ποια είναι η σχέση του με την παγκόσμια αυτοκρατορία του χρήματος που επιτίθεται στην Ελλάδα, αποβλέποντας μέσω αυτής σε μείζονες, παγκόσμιας σημασίας, οικονομικές, πολιτικές, γεωπολιτικές αλλαγές προς ώφελός της;
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας μηχανισμός κρίσης στη Μεσόγειο για να απειλήσει την ΕΕ;
Το Ισραήλ “αγαπά” την ΕΕ, δηλαδή βλέπει ευνοϊκά την ανάδυση ενός ισχυρού ευρωπαϊκού πόλου ισχύος, υπό δεσπόζουσα γερμανική επιρροή;
Οι κοινές ασκήσεις
Ας εισάγουμε λίγο ρεπορτάζ. Ο κ. Μπεγλίτης πήγε τέσσερις ολόκληρες μέρες στο Ισραήλ, ο σύμβουλος ασφαλείας του Νετανιάχου ήρθε μυστικά στον Αθήνα, τον είδε μόνο του επί 45 λεπτά και επιπλέον 45 λεπτά με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Οι σχέσεις των αρχηγών Επιτελείων με τον ΥΕΘΑ είναι σε πρωτοφανώς άσχημο σημείο. Στην Κύπρο, έχει κανείς ενίοτε την εντύπωση ότι ξένα συμφέροντα έχουν εμφυλλοχωρήσει σε εσωτερικούς πολιτικοθεσμικούς ανταγωνισμούς. Ισραηλινά ελικόπτερα ασκήθηκαν στη Λάρνακα. Η ελληνική αεροπορία αποφάσισε την εκτέλεση ασκήσεων στις 11-18.11 μαζί με τους Ισραηλινούς, πριν από την άφιξη του αεροπλανοφόρου Κουζνετσώφ, επικεφαλής ρωσικού στόλου, στα τέλη του μήνα.
Επί σειρά ετών, διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις ματαιώνουν τις ασκήσεις στην Κύπρο για να μην προκαλέσουν ένταση με την Τουρκία.
Γιατί οι ίδιοι άνθρωποι, με την ίδια αντίληψη, στέλνουν τώρα αεροπλάνα να συνασκηθούν με τους Ισραηλινούς;
Δεν φοβούνται ότι θα παροξύνουν την ένταση με την Τουρκία;
Οι ίδιοι είναι που αφόπλισαν την Κύπρο (S300), υπέγραψαν τη Μαδρίτη, ουδετεροποίησαν τα ‘Ιμια, έδωσαν τον Οτσαλάν, έφεραν το σχέδιο Ανάν εν ονόματι της “ειρήνης”.
Τώρα μύγα τους τσίμπησε;
Η ελληνική στρατιωτική πολιτική και στρατηγική αποφασίζεται σε Αθήνα και Λευκωσία ή Τελ Αβίβ;
Οι έλληνες αεροπόροι αποτελούν την αφρόκρεμα των ενόπλων δυνάμεων, χωρίς να υποτιμάται η συμβολή των υπολοίπων στελεχών. Πολλές ξένες δυνάμεις θα ήθελαν την Ελλάδα με κλονισμένη την Αεροπορία της. Οι πιλότοι διακινδυνεύουν τη ζωή τους και αρκετοί την έχασαν στην πρώτη γραμμή της μάχης για την Ελλάδα. Σηκώνουν στους ώμους τους, όχι μόνο την τρομερή ευθύνη και τις βαριές απαιτήσεις της αποστολής τους, αλλά και το ψυχικό βάρος που νοιώθουν ενίοτε λοιδωρούμενοι από τους πολιτικούς του «λαμογιστάν» ή ματαιωνόμενοι από την εξωτερική-αμυντική πολιτική των κυβερνήσεων. Είναι ίσως φυσικό να αντιμετωπίζουν τους Ισραηλινούς συναδέλφους τους, με τις εξαιρετικές ικανότητές τους, ως “μάννα εξ ουρανού”, θαυμάζοντας τη «μαγκιά» και τις τεχνικές δυνατότητές τους, πιστεύντας ότι βρήκαν ιδανικό σύμμαχο απέναντι στον Τούρκο. Ως Ελληνες οφείλουν να θυμούνται το «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας». Ως στρατιωτικοί το κατά Κλαούζεβιτς θεμέλιο της στρατηγικής: “Ο πόλεμος είναι συνέχεια της πολιτικής”. ‘Oσοι δοκίμασαν να κάνουν την πολιτική συνέχεια του πολέμου καταστράφηκαν και κατέστρεψαν τις χώρες τους γιατί, όπως είπε ο Ναπολέων, με τις λόγχες μπορείς να κάνεις τα πάντα, εκτός από το να καθήσεις απάνω τους.
Αποκατάσταση της Δημοκρατίας
Δεν υπάρχει στρατηγική ανεξάρτητη από το υποκείμενο που την εφαρμόζει, διδάσκει ο Μακιαβέλλι. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι η έλλειψη ισχύος ή συμμάχων. Το υπ’ αρ. 1 εθνικό πρόβλημα σήμερα, που καθορίζει όλα τα άλλα, είναι η αποκατάσταση της δημοκρατίας, του κράτους του δήμου, δηλαδή του ελληνικού λαού για τον ελληνικό λαό και η προστασία των τελευταίων εν λειτουργία υπολειμμάτων της. Αυτή είναι η πρώτη και μακράν σημαντικότερη εθνική προτεραιότητα. Πρέπει να φύγει ολόκληρο το δωροδοκηθέν από τη Ζήμενς και, Κύριος Οίδε ποιόν άλλο, άρα άμεσα εκβιάσιμο πολιτικό προσωπικό.
Χωρίς κράτος του «δήμου», οι καταστροφές είναι ante portas, τα όπλα μας θα τα χειρίζονται ελληνικά χέρια, όπως το 1974, το μυαλό όμως πίσω τους δεν θάναι ελληνικό. Τι να την κάνεις την ΑΟΖ, αν δεν υπάρχει το κράτος σου ή διοικείται από την τρόικα; Ούτε υπάρχει έθνος χωρίς λαό! Μόνο ένα αξιόπιστο, υπαρκτό, ανασυγκροτηθέν και δημοκρατικό εθνικό υποκείμενο μπορεί να σηκώσει το τιτάνιο πια βάρος της σωτηρίας του ελληνικού λαού, συνεργαζόμενο ίσως επωφελώς με Ισραήλ, Ρωσία ή οποιονδήποτε άλλο, ή διαπραγματευόμενο με τη Γερμανία.

http://kostasxan.blogspot.com/2011/11/blog-post_892.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters