Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Δυν-αστεία τέλος

Άρατε πύλας, ίνα εξέλθη ο ηγεμών του χάους, ο έσχατος της δυναστείας Παπανδρέου

Δεν έφυγε νύχτα όπως «προβλέπαμε» σε άρθρο μας πριν ένα χρόνο, αλλά ούτε και με ιπτάμενο χαλί δόξας. Με συρόμενη κουρελού (αν ξέρει τι είναι αυτό) έφυγε και με την απειλή από τα βασικότερα στελέχη του κόμματός του: «Ή φεύγεις με τη θέληση σου ή θα φύγεις από το παράθυρο». Τους ζήτησε μια χάρη, πρωτοφανή στην....
παγκόσμια κοινοβουλευτική ιστορία «ψηφίστε με και θα φύγω». Εμείς δεν εφεύραμε την τραγωδία και την κωμωδία; Ή την ιλαροτραγωδία; Όποια θέλουμε χρησιμοποιούμε.

Αλλά όλα αυτά είναι πια ιστορία. Ιστορία και οι Καραμανλήδες, εδώ και δυο χρόνια, ιστορία και οι Παπατζήδες εδώ και μερικές μέρες.

Ουσιαστικά ήταν ντροπή μας να είμαστε το μοναδικό κράτος στο δυτικό τουλάχιστο κόσμο που να έχει καταργήσει τους κληρονομικούς μονάρχες και να τους έχει αντικαταστήσει με εκλεγόμενους μονάρχες για πάνω από μισό αιώνα.
Ήταν ο δικέφαλος αετός της σύγχρονης Ελλάδας που αντικατέστησε τους βασιλιάδες: «τώρα έχετε επιλογή, μπορείτε να ψηφίσετε Καραμανλή ή Παπανδρέου». Κοντολογίς ή Coca Cola ή Pepsi Cola. Πόση ήταν η διαφορά τους; Μόνο οι ψηφοφόροι τους το πίστευαν. Αν ο Αρειανός που χρησιμοποιούσε στα παραδείγματά του ο οικονομολόγος Samuelson έκανε τον κόπο να ασχοληθεί με το θέμα θα μας έλεγε: «Εγώ ως Αρειανός, δε βλέπω διαφορά».
Το ίδιο μας είχε πει και η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σε παροικιακή εφημερίδα του Τορόντο (αφού τη διάβασε πολλές φορές και την ενέκρινε): «Και τα δυο κόμματα κάνουν αυτό που θα τους πει η Ευρώπη, το πολύ να έχουν κάποια διαφοροποίηση στο πόσο σύντομα θα το κάνουν και με ποιο τρόπο θα το παρουσιάσουν στο λαό». Αλλά ήταν το 2000, όταν πρωθυπουργός ήταν ο Σημίτης, όχι ο γιος της.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση με τις δυο δυναστείες (ή δεινα-στείες) ήταν ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονταν: ναι μεν να εκλεγούν χρησιμοποιώντας το όνομα, αλλά ουδεμία ευθύνη έφεραν για τα έργα των προηγούμενων της δυναστείας. Ένα από τα πιο παράξενα που άκουσα και σιχάθηκα ακόμα πιο πολύ τους πολιτικούς ήταν αυτό που άκουσα πριν λίγες μέρες από το Γιώργο στη Βουλή: «Αναλάβαμε να λύσουμε προβλήματα τα οποία άλλοι δημιούργησαν». Και δε βρέθηκε ούτε ένας στους 300 να του πει: «Καλά για το δάνειο του ενός δις που πήρε Τσοβόλας την εποχή του «δώστα όλα» με προτροπή του πατέρα σου και με σένα ως υπουργό της κυβέρνησης ποιος ευθύνεται; Και που το δάνειο αποπληρώθηκε πριν λίγο (ήταν 25-ετούς διάρκειας) πληρώνοντας συνολικά 53 δις, ποιος ευθύνεται; Δεν το παίρνατε με πιστωτική κάρτα να πληρώσετε τα μισά; Και πού μοιράστηκε αυτό το 1 δις πού πήρατε και πού πήγαν τα έξτρα χρήματα αφού ξεπληρώθηκε στην ώρα του;»
Ουσιαστικά υπήρχε για πάνω από μισό αιώνα μια συνδιαχείριση του κρατικού κορβανά από τις δυο δυναστείες, άσχετα με το ποιος ήταν στην κυβέρνηση και ποιος στην αντιπολίτευση. Ο Κώστας Καραμανλής εξελέγη το 2004 για να τιμωρήσει το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ, αλλά δε βρήκε ούτε ένα αμαρτωλό και πρόσθεσε και τις δικές του αμαρτίες. Το 2009 εξελέγη ο Γιώργος Παπανδρέου για να τιμωρήσει τις καταχρήσεις της ΝΔ και πάλι δε βρήκε αμαρτωλούς αλλά πρόσθεσε και νέες δικές του αμαρτίες.
Το είπε πριν λίγες μέρες πιο σταράτα η υπουργός οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ στην εφημερίδα «Wirtschaftswoche: «Για την καταστροφή της Ελλάδας εδώ και δεκαετίες είναι υπεύθυνες οι δυο πολιτικές οικογένειες Καραμανλή και Παπανδρέου».

Ουσιαστικά ήταν ένας δικέφαλος αετός, αλλά είχε τον ίδιο εγκέφαλο και την ίδια ψυχή και αποφάσισε και για τους δυο μαζί, ήτοι ομερτά, «μη με πειράξεις και δε θα σε πειράξω. Πας καταχραστής αναμάρτητος».

Βέβαια οι δυναστείες έφυγαν, αλλά τα δεινά τους έμειναν και θα πληρώνονται για δεκαετίες. Μας λένε πόσα χρωστάμε, αλλά ποτέ δε μας είπαν πόσα δανειστήκαμε. Φυσικά ούτε λόγος πού πήγαν αυτά που δανειστήκαμε. Λέτε να τα καταβρόχθισαν όλα οι εργαζόμενοι; Και τι σατανική σύμπτωση είναι αυτή: το χρέος μας να είναι το ίδιο με τις καταθέσεις των Ελλήνων μόνο στην Ελβετία...

Το κακό με τις εκλεγμένες δυναστείες, αντίθετα με τους κληρονομικούς μονάρχες, είναι ότι κάποτε όλα βγαίνουν στη φόρα – φυσικά φταίει κι αυτό το ρημάδι το Ιντερνέτ που στους 10 μύθους διαβάζεις και μια ιστορία (για να κλέψω κάτι από τον τίτλο βιβλίου του Νίκου Παπανδρέου) που δε θα τη μάθαινες ποτέ παλιότερα από τα αργυρώνητα ΜΜΕ.

Ο Γιώργος έβαλε την ταφόπετρα της δυναστείας του (όπως είχε κάνει κι ο Κώστας πριν μερικά χρόνια). Μπορεί να νομίζει ότι έφυγε εν τιμή επειδή το κόμμα του τού είπε: Φύγε αλλιώς θα σε διώξουμε, αλλά ας έχει κι αυτός τις ψευδαισθήσεις του, άλλωστε με τόσες πολλές τάισε το λαό η δυναστεία του.

Δε λέω ότι επειδή γλιτώσαμε από τις δυναστείες σωθήκαμε. Μπορεί η νέα κυβέρνηση να μαζέψει στο τετράγωνο ή στον κύβο τις αμαρτίες και των δυο. Αλλά τουλάχιστο θέλουμε να ελπίζουμε ότι στο μέλλον κάποιος που δε θα λέγεται Παπανδρέου ή Καραμανλής, που μπορεί να έχει δέκα φορές πιο πολύ μυαλό ή αγάπη για την Ελλάδα να μπορεί να γίνει πρωθυπουργός της και να μη συντριβεί από το ετερόφωτο φωτοστέφανο μιας δυναστείας.

(Ας κλείσουμε αυτή την τραγική περίοδο με λίγο χιούμορ: λέγεται ότι με τη δήλωση Παπανδρέου για το δημοψήφισμα δημιουργήθηκε τόσο Παπανδαιμόνιο (Papandemomium κατά τους Financial Times) που κόστισε 1.3 ευρώ στα χρηματιστήρια. Γιατί να μη το ξέρουμε αυτό πιο πριν και να τους πούμε: «Χαρίστε μας το χρέος και γλιτώστε 1 τρις αλλιώς θα βάλουμε τον Παπανδρέου να κάνει δήλωση». Ή αλλιώς: ό,τι δεν πέτυχε ο ΕΟΤ με διαφημίσεις εδώ και δεκαετίες το πέτυχε ο Γιώργος σε μια μέρα: δεν υπάρχει πια κανείς σ’ όλο τον κόσμο που να μην ξέρει την Ελλάδα).

Ευχόμαστε στους απόγονους των δυο δυναστειών νάναι καλά μακριά από τη διακυβέρνηση της χώρας. Αρκετά μας βούλιαξαν. Τώρα ο κόσμος ακούει το όνομά τους και τρέμει.

Λέγεται βέβαια ότι ο Φοίνικας ξαναγεννιέται από τη στάχτη– ελπίζω αυτή τη φορά να μην ισχύει αυτό για τη στάχτη και τον κουρνιαχτό που έκαναν την Ελλάδα.

(Πάντως για καλό και για κακό ας προσέχουμε λιγάκι την τρίτη δυναστεία, του Μητσοτάκη, γιατί έχει πολλούς απογόνους, μήπως από το δικέφαλο αετό πέσουμε στον τρικέφαλο Κέρβερο).

Χρήστος Μαγγούτας
Chris Mangoutas
Τορόντο Καναδά
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/blog-post_3615.html

Οι εξελίξεις που θα συνταράξουν την Ευρώπη τον επόμενο χρόνο


Πριν από μερικούς μήνες υπήρχε έντονος προβληματισμός σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.  Οι σχετικές συζητήσεις ξεκινούσαν από δύο λογικότατες σταθερές, καθώς τα προγράμματα διάσωσης κατέρρεαν το ένα μετά το άλλο.  Η μία σταθερά ήταν ότι η μόνη περίπτωση μη χρεοκοπίας της Ελλάδας ήταν η οικειοθελής έξοδος από το ευρώ, αφού στην περίπτωση αυτή τα ομόλογα θα αποπληρωνόταν στην ώρα τους στο νέο εθνικό νόμισμα με την αλάνθαστη συνταγή του τυπώματος.  Η δεύτερη σταθερά ήταν ότι η τυχόν διάσωση της Ελλάδας ήταν τόσο ακριβή, ώστε τα ανταλλάγματα θα ήταν αφόρητα σκληρά σε σημείο που κανένας πολιτικός δεν θα ήταν σε θέση όχι απλά να τα εφαρμόσει, αλλά ούτε καν να τα προτείνει.
Βέβαια οι μήνες πέρασαν, γίναμε όλοι σοφότεροι και πλέον αρκετά πράγματα έχουν ξεκαθαριστεί τόσο, ώστε να ξέρουμε πια με βεβαιότητα ότι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ αποτελεί χίμαιρα και αυτό θα συμβεί με δύο εναλλακτικούς τρόπους:
1. Η Ελλάδα θα συρθεί σε μια ‘’οικειοθελή’’ αποχώρηση έπειτα από απανωτούς εκβιασμούς, σχέδιο το οποίο έχει ήδη αρχίσει να εκτελείται (bad news)
2. Η Ελλάδα θα καταφέρει να επιζήσει μέχρι την υποβάθμιση της Γαλλίας, η οποία θα αποτελέσει τη θρυαλλίδα για την κατάρρευση του κοινού νομίσματος και την επιστροφή των κρατών, είτε σε εθνικά νομίσματα, είτε σε μικρότερες ενώσεις (good news)
Για κάποιαν άγνωστη αιτία που έχει να κάνει με τη μαζική ψυχολογία των Γερμανών, η γερμανική ηγεσία πιστεύει ακράδαντα ότι μια βίαιη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, θα λειτουργούσε ευεργετικά, θα συμμόρφωνε τις σπάταλες χώρες του νότου και θα έδινε παράταση ζωής στο κοινό νόμισμα.  Φαίνεται ότι οι Γερμανοί δε διδάχθηκαν τίποτα από την ένταση της κρίσης, ούτε από την πλήρη αποτυχία των προγραμμάτων λιτότητας που εφάρμοσαν στην Ελλάδα με τη μορφή και την ένταση ενός μεταμοντέρνου Άουσβιτς. Αυτή η παραδοχή οδηγεί τους Γερμανούς σε εκβιαστικές ακρότητες απέναντι σε μια φίλη χώρα, χωρίς ούτε να τηρούνται τα συνήθη διπλωματικά προσχήματα.  Τα γερμανικά τελεσίγραφα είναι τόσο ακραία, που δε θα μας παραξένευε αν σε λίγο μας λέγανε ‘’ή θα αυτομαστιγωθείτε μαζικά στο σύνταγμα, ή θα σας πετάξουμε από το ευρώ’’.
Αυτού του τύπου όμως οι εκβιασμοί το μόνο που καταφέρνουν είναι να τρομοκρατούν τα τμήματα εκείνα της ελληνικής πολιτικής σκηνής που είναι τόσο φοβικά και συντηρητικά, ώστε να προτιμούν ακόμα και την επιστροφή στην οθωμανική κατοχή προκειμένου να διακινδυνεύσουν τα προνόμιά τους.  Και αυτό γιατί στην πραγματικότητα το κοινό νόμισμα θα πρέπει ήδη να θεωρείται παρελθόν και απομένει μόνο ο χρόνος ανακοίνωσης του μοιραίου, συνεπώς ένα τελεσίγραφο της μορφής αυτής, δεν πείθει συγκροτημένους και κωλοπετσωμένους πολιτικούς άνδρες που έχουν στο λεξιλόγιό τους τη λέξη ‘’όχι’’.

Οι λόγοι της επικείμενης διάλυσης του ευρώ είναι πολλοί και περίπλοκοι και θα χρειαζόταν μεγάλης έκτασης μελέτη για να αναλυθούν σε βάθος.  Επιγραμματικά μόνο μπορούμε να πούμε ότι η αποτυχία οφείλεται στις τεράστιες ανισότητες μεταξύ των χωρών – μελών κυρίως σε ζητήματα φορολογίας και αποδοχών.  Αν υπήρχε μια περίπτωση σύγκλισης των οικονομιών σε δημοσιονομικό και φορολογικό επίπεδο, ώστε να επιβιώσει ένα κοινό νόμισμα, θα έπρεπε για παράδειγμα ο μέσος μισθός του Γερμανού να μειωθεί στα 1.500 ευρώ παρέα με τα κοινωνικά του δικαιώματα και ο μέσος μισθός του Βούλγαρου να αυξηθεί στα 1.500 (από τα 300 που είναι σήμερα).  Και αν για τον Βούλγαρο είμαστε σίγουροι ότι το επιθυμεί, δεν είμαστε καθόλου σίγουροι για τον Γερμανό, ιδιαίτερα αν λάβουμε και ως δεδομένο την ισχύ της κάθε χώρας μέσα στους μηχανισμούς της Ε.Ε.
Αυτά όλα είναι γνωστά σε όλους τους  ανεξάρτητους οικονομολόγους και, αφότου οι αγορές αποδέχθηκαν τις αποτυχίες των προγραμμάτων διάσωσης, έχουν αρχίσει τα στοιχήματα να πέφτουν βροχή, όχι για τη διάλυση η μη της ευρωζώνης, αλλά για τον χρόνο μέσα σον οποίο θα συντελεστεί.
Πίσω στην Ελλάδα οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με ρεαλισμό την πραγματικότητα και να μην επιμένουμε σε περασμένα δήθεν μεγαλεία.  Πρέπει να απορρίψουμε ανενδοίαστα κάθε άηθες τελεσίγραφο και να διαφυλάξουμε τρείς βασικούς άξονες (κόκκινες γραμμές):
1. Ακόμα και αν αποδεχθούμε την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, για να κερδίσουμε χρόνο μέχρι τη συντεταγμένη διάλυση της ευρωζώνης, δεν πρέπει επ’ ουδενί να  δεχθούμε την υπαγωγή του χρέους μας στο Αγγλικό δίκαιο.
2.  Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποδεχθούμε την εκχώρηση δημόσιων περιουσιακών στοιχείων και ιδιαίτερα δικαιωμάτων που απορρέουν από τις ΑΟΖ, σε εταιρίες που εδρεύουν στο εξωτερικό και ελέγχονται από τους δανειστές μας.
3.  Είναι βαρύτατα σημαντικό για την αξιοπρέπεια, τη διεθνή θέση της χώρας, καθώς και για τεχνικά θέματα της καθημερινότητας (που δεν υπάρχει ο χώρος για να αναλύσουμε τώρα), η βέβαιη έξοδος από το ευρώ να μην γίνει τώρα, άτακτα και εξαιτίας των γερμανικών τελεσιγράφων, αλλά να γίνει συντεταγμένα, σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους εταίρους μας, όταν θα διαλυθεί οικειοθελώς όλη η ευρωζώνη.
Σε όσους αφελείς πιστεύουν ότι όλοι είναι ίδιοι ή ότι ο κ. Σαμαράς σύρεται σε ένα λάθος, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε τις διαφορές αυτές.  Γιατί οι κ.κ. Βενιζέλος και Καρατζαφέρης ως λαγοί και των υπολοίπων προθύμων, εννοούν τη συναίνεση ως αποδοχή των απαράδεκτων όρων που συνοδεύουν τα γερμανικά τελεσίγραφα.  Αντίθετα η πλευρά του κ. Σαμαρά έχει θέσει τις κόκκινες γραμμές και το μόνο που συζητάει, είναι μια τακτική οπισθοχώρηση προκειμένου να ανασυντάξει τις ελληνικές δυνάμεις και να πάρει θέση ενώπιον των συγκλονιστικών εξελίξεων που θα συνταράξουν την Ευρώπη τους επόμενους 12 μήνες.
Κακοφωνίξ

http://www.antinews.gr/2011/11/07/132152/#more-132152

Πώς η Ελλάδα έσωσε τις ελβετικές τράπεζες και τί πήρε ως αντάλλαγμα

XRIMANEWS.GRΥπάρχουν κάποιες εκθέσεις διεθνών οικονομικών ινστιτούτων, πανεπιστημίων και οργανισμών αλλά και αναλύσεις οικονομολόγων και αναλυτών που υποστηρίζουν από την περίοδο της υπογραφής του Μνημονίου ότι μέσω αυτού δε σώζεται πρωταρχικώς η Ελλάδα αλλά πρωτίστως οι τράπεζες.
Ένα επιχείρημα που έρχεται μάλλον να επιβεβαιώσει τη θέση τους είναι ότι από το Σεπτέμβριο του 2009 μέχρι σήμερα η Ελβετία φαίνεται να έχει μειώσει την έκθεση της σε ελληνικό χρέος κατά 64 δις δολάρια και πλέον είναι απολύτως ασφαλής στην περίπτωση ελληνικής πτώχευσης αφού η έκθεση της αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα ανέρχεται σε 529 εκ δολάρια ενώ συνολικά τα δάνεια της στο ελληνικό κράτος και τις ελληνικές τράπεζες ανέρχονται στα 3 δις δολάρια.
Αν η Ελλάδα προχωρούσε σε αναδιάρθρωση χρέους στις αρχές του 2010 η Ελβετία κατά πάσα πιθανότητα θα υποβαθμιζόταν από τους οίκους αξιολόγησης ενώ μία σειρά τραπεζών της θα βρισκόταν κάτω από μεγάλη πίεση από μία σειρά υποβαθμίσεων αλλά και εξαιτίας των μεγάλων ζημιών που θα έπρεπε να διαγράψουν.
Η Ελβετία θα έπρεπε να εγγυηθεί αυτές τις τράπεζες και να προχωρήσει σε επανακεφαλαιοποίηση τους.

Τώρα, ωστόσο, η συμφωνία για το PSI και το κούρεμα κατά 50% αφήνει παγερά αδιάφορες τις ελβετικές τράπεζες αφού έχουν σωθεί χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού. Ως αντάλλαγμα, επιτρέπουν στην κυβέρνηση να πετύχει μία αμφιβόλλου αξίας και σημασίας συμφωνία για τη φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων που βρίσκονται στις τράπεζες τις.
XrimaNews.gr

Σαμαράς ως συνεχιστής Παπανδρέου


Απίστευτη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Ενώ η ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία εθεωρείτο απολύτως βέβαιη (καθώς είχε προσλάβει διαστάσεις πολιτικής χιονοστιβάδας η εσωκομματική αντίθεση των υπουργών και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που παρήλαυναν από τα τηλεοπτικά κανάλια διακηρύσσοντας τη διαφωνία τους με τον πρωθυπουργό), ανέλαβε να τον διασώσει ο πιο απίθανος άνθρωπος: ο… Αντώνης Σαμαράς!!!
Προφανώς σε συνεννόηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός καθυστερούσε την έναρξη της προγραμματισμένης για τις 12 το μεσημέρι συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου επί σχεδόν δύο ώρες, μέχρις ότου βγήκε ο Αντώνης Σαμαράς και έκανε δημοσίως δηλώσεις ότι τάσσεται υπέρ της κύρωσης της δανειακής σύμβασης από την παρούσα Βουλή. Προσέφερε δηλαδή τη συμπαράταξη της ΝΔ με τον Γ. Παπανδρέου στο κεφαλαιώδες αυτό θέμα – και μάλιστα τη στιγμή που ο πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να το περάσει ούτε καν με δημοψήφισμα!
Οπως είναι ευνόητο, αυτή η στάση του Α. Σαμαρά παρέλυσε τις αντιδράσεις των υπουργών και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ετοίμαζαν την ανατροπή του Α. Παπανδρέου. Οταν ακόμη και η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει τον πρωθυπουργό, δεν είναι φυσικά και τόσο εύκολο να τον ανατρέψουν την ίδια στιγμή οι δικοί του.
Ετσι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που μέχρι το μεσημέρι ζητούσαν την κεφαλή επί πίνακι του πρωθυπουργού -οι οποίοι άλλωστε ουδέποτε διακρίθηκαν για την πολιτική γενναιότητά τους- αρκέστηκαν σε δευτερεύουσας σημασίας συμβιβαστικές παραχωρήσεις εκ μέρους του Γ. Παπανδρέου, οι οποίες δεν αξίζει καν να αναφερθούν.
Ο γελοιοποιημένος στις Κάνες πρωθυπουργός από τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος επέστρεψε βαθιά ταπεινωμένος και εξαιρετικά αποδυναμωμένος πολιτικά, βρέθηκε εντελώς απροσδόκητα να ξαναγίνεται κυρίαρχος του εσωκομματικού παιχνιδιού στο κυβερνών κόμμα με τη βοήθεια του αρχηγού της ΝΔ, ο οποίος ξαφνικά βρέθηκε να διατυμπανίζει ότι είναι… πιο φανατικός υποστηρικτής της δανειακής σύμβασης που υπέγραψε ο Γ. Παπανδρέου από τους υπουργούς και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ! Απίστευτη πολιτική φαρσοκωμωδία.
Εύλογο είναι βεβαίως το ερώτημα γιατί ο Αντώνης Σαμαράς τήρησε αυτή την αυτοκαταστροφική για τον ίδιο και για το κόμμα του στάση. Ακόμη και αν για άγνωστους λόγους “αίφνης ηράσθη σφόδρα” τη δανειακή σύμβαση του Γ. Παπανδρέου, γιατί δεν μπορούσε να περιμένει καν ούτε ένα ή δύο 24ωρα πριν εκφράσει δημοσίως το πάθος του, ώστε στο μεταξύ να έχουν “φάει” τον Γ. Παπανδρέου οι δελφίνοι και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ;
Είναι προφανές ότι ο πρόεδρος της ΝΔ υπέκυψε τελικά στις πιέσεις τόσο των εξωτερικών πολιτικών παραγόντων της ευρωπαϊκής Δεξιάς (Μέρκελ, Σαρκοζί, Γιουνκέρ, Μπαρόζο, Βαν Ρομπέι κ.λπ.) όσο και εσωτερικών κύκλων του κατεστημένου που τον στηρίζουν. Απαρνήθηκε έτσι τη δύσκολη πολιτική που ακολουθούσε μέχρι τώρα, αυτήν της σταθερής άρνησης στο Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο, το Πολυνομοσχέδιο κ.λπ., η οποία όμως είχε αποδώσει πάμπολλα πολιτικά οφέλη στον Α. Σαμαρά. Του είχε επιτρέψει αφενός να ανασυγκροτήσει και να θέσει σε τροχιά εξουσίας το διαλυμένο κόμμα που παρέλαβε από τον Κώστα Καραμανλή μέσα σε δύο μόλις χρόνια και αφετέρου να κυριαρχήσει πολιτικά, ιδεολογικά και οργανωτικά στη ΝΔ.
Γνωρίζουμε τις τεράστιες πιέσεις που του ασκούνται εδώ και ενάμιση χρόνο από το εξωτερικό, όπως και από κύκλους με οικονομική επιρροή επί της ΝΔ. Γνωρίζουμε επίσης ότι δεν είναι ανυπόστατες οι φήμες που το περιβάλλον του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε σε κυκλοφορία για να δικαιολογήσει την υποχώρησή του – ότι δηλαδή ομάδα 10-15 βουλευτών της ΝΔ με επικεφαλής δύο σημαντικά στελέχη παρελθούσης χρήσεως και μηδαμινού σημερινού πολιτικού βάρους ήταν έτοιμη να αποστατήσει και να στηρίξει την κυβερνητική πολιτική.
Αν το έκαναν όμως, θα βυθίζονταν στο τέλμα της ανυποληψίας. Την ώρα που οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ανέτρεπαν τον Γ. Παπανδρέου, μόνο πολιτικά γελοίοι θα φάνταζαν βουλευτές της ΝΔ που θα τον στήριζαν. Θα διευκόλυναν τον Α. Σαμαρά να τους διαγράψει μαζικά εν μέσω χλεύης και πανηγυρισμών.
Η διάσωση του Γ. Παπανδρέου από τον Α. Σαμαρά και η σθεναρή υποστήριξη του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη δανειακή σύμβαση που θεσμοθετεί την εθνική υποτέλεια και την οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων, σηματοδοτούν μια νέα πολιτική πραγματικότητα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ εγκατέλειψε τη γραμμή εμφάνισης του κόμματός του ως αντίθετου προς το ΠΑΣΟΚ -στο πλαίσιο του συστήματος, εννοείται- και εμφανίζεται πλέον ως φιλόδοξος συνεχιστής της γραμμής του Γ. Παπανδρέου, την οποία μέχρι τώρα καταδίκαζε απερίφραστα. Αυτό τον απομακρύνει από την εξουσία, γιατί βεβαίως ο λαός θέλει άλλη πολιτική από αυτή του Γ. Παπανδρέου, όχι άλλο πρόσωπο που θα εφαρμόζει την ίδια πολιτική.

http://kostasxan.blogspot.com/2011/11/blog-post_701.html

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ ΗΛΕΙΑΣ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΑΤΕ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός - ένας αξιόλογος και παραδοσιακός ιεράρχης - απέτυχε να μας καθησυχάσει με όσα ανέφερε για την “ηλεκτρονική φυλακή”.

Παρακολουθεί, μας διαβεβαίωσε ο Σεβασμιότατος τις εξελίξεις αναφορικά με την “ηλεκτρονική φυλακή” και επί του παρόντος δεν στηρίζονται σε πραγματικά στοιχεία οι....
πληροφορίες ότι οι νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες θα έχουν στον κωδικό τους το 666. Διαβεβαίωσε επίσης τους πιστούς ότι θα είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική η παραλαβή τους.

Αν τα πράματα έχουν, όπως μας πληροφορεί ο Σεβασμιότατος Ηλείας, τότε σημαίνει ότι όλες οι πληροφορίες και τα δημοσιεύματα που φέρουν την κυβέρνηση αποφασισμένη να καταστήσει υποχρεωτική τη “φοροκάρτα” από την πρώτη του χρόνου δεν είναι αληθείς. Αλλά αυτό πώς το γνωρίζει μόνον η Σύνοδος και όχι και ο υπόλοιπος ο κόσμος;

Μακάρι να μη γίνει υποχρεωτική η παραλαβή των καρτών της “ηλεκτρονικής φυλακής”, αλλά ας μην ξεχνούμε ότι δεν είναι μόνον το 666 που μας απασχολεί αναφορικά με την ηλεκτρονική φυλακή, αλλά και η συμπερίληψη σε “πλινθίο” των προσωπικών δεδομένων του πολίτη γεγονός που θα επιβουλευτεί θανάσιμα την ελευθερία του ανθρώπου.

Γι’ αυτό καλόν είναι ο Σεβασμιότατος να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες, αλλά καλόν είναι επίσης να έχει υπόψη του ότι είναι ενδεχόμενο άλλα να λέγονται στη Σύνοδο και άλλα να συνομολογεί στα παρασκήνια ο Μακαριότατος με τους εκκλησιομάχους κυβερνώντες.

Επομένως ας μας επιτρέψει ο Σεβασμιότατος να συνεχίσουμε να έχουμε αμφιβολίες για την ορθότητα των πληροφοριών του και ας είναι και ο ίδιος κουμπωμένος όταν δίνει διαβεβαιώσεις για θέματα που χειρίζεται ο Μακαριότατος με τη συνδρομή του Αγίου Διαυλείας, του Αγίου Μεσσηνίας και ει τινος ετέρου της γνωστής ομαδούλας που περιβάλλει τον διά τας αμαρτίας ημών “πρασινοφρούραρχο” Αρχιεπίσκοπο.

panayiotistelevantos.blogspot.com
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/blog-post_1228.html

Πάνος Καμμένος

Παγκόσμια διακυβέρνηση Ο Πάνος Καμμένος βουλευτής της ΝΔ, μας δίνει την πρώτη του διαδικτυακή συνέντευξη και πρώτη για το 2011 όπου, μιλάει για όλους και για όλα. Πετρέλαια, Siemens, Τουρκία, Καστελόριζο, Μνημόνιο, Κερδοσκόπους, Ντόρα Μπακογιάννη, Λέσχη Bilderberg, Blogs, Παγκόσμια Διακυβέρνηση Ακόμα και για απειλές που τυχόν δέχεται. Μια συνέντευξη στην οποία, ακούγονται πράγματα που δεν επιτρέπεται να ειπωθούν από τα ΜΜΕ στα οποία όπως μας είπε δεν τον καλούν πλέον....






http://www.katohika.gr/2011/11/blog-post_1576.html

Καίγονται έγγραφα στο κτίριο της Κατεχάκη;


Γιατί τόσος πανικός αν όλα είναι νόμιμα;

Πληροφορίες μας αναφέρουν πως έχουν πάρει φωτιά, κυριολεκτικά, στον 7ο όροφο της Κατεχάκη. Έχουν αρχίσει να καίνε έγγραφα...!

Γιατί κάποιοι αποφάσισαν να κάψουν δημόσια έγγραφα και ίσως απόρρητα και άκρως απόρρητα; Ποιός και πότε αποφάσισε κάτι τέτοιο; Ποιό το περιεχόμενο των εγγράφων που καταστρέφονται;

Οι "κακές" γλώσσες μας λένε πως καίγονται έγγραφα στο γραφείο του Υπουργού (7ος όροφος) και στο γραφείο του Διοικητή της ΕΥΠ (12ος όροφος)...

Εμείς δεν θέλουμε να σκεφτούμε πως καίγονται έγγραφα που έχουν να κάνουν με σχέδια των (παρα)κρατικών και διάφορες "εκδηλώσεις"... Θέλουμε να πιστεύουμε πως καίγονται έγγραφα μη διαβαθμισμένα και που δεν άπτονται εθνικών θεμάτων ή θεμάτων ασφάλειας (ιδιαίτερα εσωτερικής)... Επίσης δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως καίγονται έγγραφα -διαταγές και αναφορές- μη εγκεκριμένων και αναιτιολόγητων παρακολουθήσεων πολιτικών και πολιτών (από κάτι βαλιτσάκια που αυγάτισαν...)

Αν και γνωρίζουμε πως γίνεται ΕΔΕ για τις πληροφορίες μας, μήπως θα έπρεπε οι ιθύνοντες να είναι προσεκτικότεροι, δεδομένου του γεγονότος πως κάποιοι ηθικοί υπάλληλοι δεν θα αποκρύψουν το περιεχόμενο των εγγράφων που καταστρέφονται, ενώ κάποιοι άλλοι θα μιλήσουν για να διασωθούν από τον κόλαφο που έρχεται...;

Αλήθεια, ποιά επιτροπή είναι ενήμερη για την καταστροφή των εγγράφων αυτών; Συντάχθηκε πρωτόκολλο καταστροφής; Είναι ενήμερη η κυβέρνηση που... έρχεται; Ή μήπως ο φόβος είναι ακριβώς αυτή η κυβέρνηση που έρχεται;



http://kostasxan.blogspot.com/2011/11/7.html

ΑΝΘΡΩΠΟΙ - ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ


ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ

Πειράματα δεν έκανε μόνο ο Μένγκελε στο Άουσβιτς αποκαλώντας τα «επιστημονική ιατρική έρευνα», έχει και συνεχιστές-μιμητές.

Εδώ και χρόνια, στην Ευρωπαϊκή Ελλάδα, καρκινοπαθείς γίνονται, εν αγνοία τους, πειραματόζωα, πληρώνουν οτι έχουν και δεν έχουν, και υποβάλλονται σε μια μέθοδο που μελετάται διεθνώς σε ΧΟΙΡΟΥΣ και ΑΡΟΥΡΑΙΟΥΣ, εκτός από ανθρώπους, τη λεγόμενη Λαπαροσκοπική Υπερθερμική Ενδοπεριτοναϊκή Χημειοθεραπεία και το εμπόριο ψεύτικης ελπίδας σε ανθρώπους που είναι σε απόγνωση καλά κρατεί.
Στην μοντέρνα Ελλάδα οι νέες θεραπευτικές πρακτικές δοκιμάζονται πρώτα σε ανθρώπους και μετά στα γουρούνια γιατί για κάποιους που εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο, την ανάγκη για ελπίδα, η ανθρώπινη ζωή έχει λιγότερη αξία από αυτήν ενός γουρουνιού.
Εν πρώτοις, οι άτυχοι ασθενείς υπογράφουν το Συμβόλαιο του...Θανάτου, μια απαράδεκτη, κατα παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας και πέρα από οποιαδήποτε διακήρυξη ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Δήλωση Παροχής Συγκατάθεσης Ασθενούς Προς Διενέργεια Ιατρικών Πράξεων, όπου ζητείται μεταξύ άλλων από το υποψήφιο θύμα-ασθενή να δώσει έγγραφη ΕΝ ΛΕΥΚΩ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ στον Πειραματιστή-Γιατρό, ώστε όταν η ομάδα του γιατρού ερωτηθεί σχετικά με τα φάρμακα που χορηγούνται να απαντούν “τι σε νοιάζει τι φάρμακα σου χορηγούμε!”...
Ο Πειραματιστής-Γιατρός αποδεσμεύει έτσι τον εαυτό του από οποιαδήποτε ευθύνη και δεσμεύει τον ασθενή ή τον συγγενή του ασθενή για τα πάντα, κυρίως για την πληρωμή των οικονομικών εξόδων του πειράματος, χωρίς βέβαια να αναφέρεται η λέξη ΠΕΙΡΑΜΑ πουθενά και οι ασθενείς να νομίζουν απλώς οτι θα υποβληθούν σε μια νέα πρωτοποριακή θεραπεία που θα εξασφάλιζε σε καταδικασμένους να πεθάνουν... 25 χρόνια ζωής!. Σκοπίμως αποκρύπτεται από τους ασθενείς το Έγγραφο Δήλωσης Συγκατάθεσης κατα τα πρότυπα του Υπουργείου Υγείας όπου ο ασθενής ενημερώνεται εγγράφως για όσα πρόκειται να του γίνουν, δηλαδή όχι μόνο δεν δίνεται INFORMED CONSENT ως έπρεπε στους ασθενείς αλλά την παραμονή της εφαρμογής της πειραματικής πρακτικής υποχρεώνονται να πληρώσουν σε υπάλληλο εταιρείας πώλησης αναλώσιμου υλικού χειρουργείου, σταλμένο από τον Μεσάζοντα-Πειραματιστή –Ιατρό, το εξωφρενικό ποσό των #2.500# ΕΥΡΩ, για την αγορά ενός ΛΑΣΤΙΧΟΥ, το οποίο δεν βλέπουν ποτέ και αποκαλούν, όσοι το πωλούν, Επιστημονικώς «ΣΕΤ ΣΩΛΗΝΩΝ ΠΑΡΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΙΚΗΣ ΕΝΔΟΠΕΡΙΤΟΝΑΪΚΗΣ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ» κάποτε αποκαλούμενου «Σετ Καθετήρων Περιοχικής Υπερθερμίας» γιατί η μέθοδος του Πειραματιστή-Ιατρού ανα τακτά διαστήματα αλλάζει και ονομασία. Εκτός από τα #7.500# ΕΥΡΩ (3 θεραπείες με τη χρήση των ΛΑΣΤΙΧΩΝ), οι ασθενείς πληρώνουν τεράστια ποσά για τη νοσηλεία, την αμοιβή του Πειραματιστή-Ιατρού και παράλληλα χρεώνονται και τα ασφαλιστικά ταμεία τους γιατί η μέθοδος αποκαλείται στα βιβλιάρια των ασθενών ως Ερευνητική Λαπαροσκόπιση ή Ερευνητική Λαπαροτομία για να γίνονται αποδεκτές οι χρεώσεις από τους ελεγκτές ιατρούς των ασφαλιστικών φορέων και πάντα ως έκτακτες εισαγωγές και σε περίπτωση Επιθεώρησης οι συγγενείς των ασθενών θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις οι ίδιοι για τις τεράστιες δαπάνες επί των φαρμάκων καθώς χρησιμοποιούνται ΕΥΡΕΩΣ τα φαρμακεία κατανομής.
Το έργο του Πειραματιστή-Ιατρού συνεπικουρείται από ομάδα Ασιατών κυρίως Ινδών, οι οποίοι εξασκούνται πάνω στις ελληνικές κοιλιές των καρκινοπαθών ΧΩΡΙΣ να είναι εγγεγραμμένα μέλη στον ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ. Κανείς δεν γνωρίζει εαν είναι καν ιατροί. Εξάλλου, ένας ασθενής μετά την υποβολή του στην θεραπεία βρίσκεται υπο τη συνεχή επίβλεψη και το άγρυπνο μάτι του πλέον ειδικού...του ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΥ-ΣΤΕΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ του Πειραματιστή-Ιατρού και δηλώνει ειδήμων επί των Χημειοθεραπειών, καλύτερα από Ογκολόγους-Παθολόγους, οι οποίοι είναι οι καθ΄ύλην αρμόδιοι σύμφωνα με τη νομοθεσία του ελληνικού κράτους να διενεργούν Χημειοθεραπείες.
Όσο για τις εργαστηριακές εξετάσεις, μετά την αγνώστων συνεπειών θεραπεία... έχουν απογειωθεί, καθώς οι τιμές είναι εξωπραγματικές.
Μάλιστα εαν οι ασθενείς πέσουν σε κώμα από τα κοκτέϊλ αγνώστων φαρμάκων που τους χορηγούνται και πρέπει να σιτιστούν μέσω ρινογαστρικού σωληνος ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ οι συγγενείς τους, να αγοράσουν ιδίοις τα σκευάσματα σίτησης άλλως οι άνθρωποί τους θα πεθάνουν από ασιτία γιατί ο Πειραματιστής-Ιατρός και η κλινική δηλώνουν οτι δεν έχουν επάρκεια τροφής για τους ασθενείς τους.
Οι πειραματισμοί φωτογραφίζονται και βιντεοσκοπούνται χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του ασθενούς ή του συγγενή αυτού χωρίς κανένα σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια ή στη νομοθεσία περι προστασίας προσωπικών δεδομένων, κυκλοφορούν σε DVD με φόντο την ΑΚΡΟΠΟΛΗ, υπό τους ήχους κλασσικής μουσικής με αγγλικούς υπότιτλους και είναι άγνωστο ποιοι τα βλέπουν εντός και εκτός Ελλάδος.
Η νομοθεσία είναι σαφής για την προστασία του ασθενούς, όμως τίποτα δεν τηρείται γιατί οι Θεσμοθετημένοι Ελεγκτικοί Φορείς Αδυνατούν να Ελέγξουν. Ο νόμος 3418-ΦΕΚ 287/28-11-2005, άρθρο 24 παρ. 4 αναφέρει οτι μια πειραματική θεραπευτική μέθοδος εφαρμόζεται μόνο ύστερα από ΕΓΚΡΙΣΗ του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και το άρθρο 25 οτι οι νέες θεραπευτικές μέθοδοι εφαρμόζονται υπό την αυστηρή εφαρμογή των κανόνων που διέπουν το σχεδιασμό και την εφαρμογή ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ.
Τελικά, κάποιοι ερμηνεύουν τη νομοθεσία κατά το δοκούν και οι αρμόδιοι φορείς για να αποφύγουν των ευθυνών δηλώνουν, το ΚΕΣΥ από τη μια, οτι η εν λόγω μέθοδος είναι αποδεκτή και όποιος γιατρός την ξέρει την εφαρμόζει, δηλώνει επίσης οτι εκτός από τον Πειραματιστή-Ιατρό, την διενεργούν άλλοι δυο γιατροί στην Ελλάδα. Η Εθνική Επιτροπή Δεοντολογίας του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων δηλώνει οτι η εν λόγω μέθοδος ΔΕΝ ΕΜΠΙΠΤΕΙ στη διαδικασία έγκρισης κλινικών μελετών, αν είναι δυνατόν, μια μέθοδος που διεθνώς χαρακτηρίζεται ως ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ, ΜΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ και μελετάται σε ΧΟΙΡΟΥΣ και ΑΡΟΥΡΑΙΟΥΣ εκτός από ανθρώπους, για τις «προχωρημένες» αρμόδιες υπηρεσίες του ελληνικού κράτους θεωρείται... ΑΠΟΔΕΚΤΗ.
Αξίζει να σημειωθεί, οτι εαν πεθάνει ένας ασθενής ή καταλήξει ανίκανος για εργασία, όχι μόνο δεν αποζημιώνεται η οικογένεια με το ποσό των #200.000# ΕΥΡΩ όπως έπρεπε για τις πειραματικές μελέτες αλλά ο Πειραματιστής-Ιατρός τους βάζει εαν δεν έχουν να εξοφλήσουν το λογαριασμό, να υπογράφουν συναλλαγματικές ή να πουλήσουν κάτι ή να δανειστούν προκειμένου να βρουν χρήματα να εξοφλήσουν αυτόν και την κλινική. Εαν δεν βρουν χρήματα να τον εξοφλήσουν υπάρχουν και...άλλοι τρόποι για να βρουν τα λεφτά!!!






Δημοσιεύτηκε στον επαρχιακό τύπο – 29 Μαϊου 2011





ΣΕΤ ΣΩΛΗΝΩΝ ΠΑΡΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΙΚΗΣ ΕΝΔΟΠΕΡΙΤΟΝΑΪΚΗΣ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ή
ΛΑΣΤΙΧΑ....ΥΠΕΡΘΕΡΜΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ






HIPEC ΣΕ ΧΟΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΟΥΡΑΙΟΥΣ







ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ...ΘΑΝΑΤΟΥ




ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ






ΝΟΜΟΣ 3418 ΦΕΚ 287 /28-11-2005 ΑΡΘΡΟ 24 παρ.4 και ΑΡΘΡΟ 25 παρ.3





ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ α







ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ β


  Η ΥΠΕΡΘΕΡΜΙΚΗ ΕΝΔΟΠΕΡΙΤΟΝΑΪΚΗ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ-ΥΕΧ ήHYPERTHERMIC INTRAPERITONEAL CHEMOTHERAPY-HIPEC(λαπαροσκοπική ή μη λαπαροσκοπική), η οποία παρουσιάζεται δια των μέσων ενημέρωσης ως πρωτοποριακή μέθοδος θεραπείας του καρκίνου, δεν υπάρχει στα επίσημα ογκολογικά πρωτόκολλα ως καθιερωμένη θεραπεία, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ γνωστό δια των ενημερωτικών μέσων της ελληνικής επικράτειας. Περιλαμβάνει εγχύσεις, στην περιτοναϊκή κοιλότητα ογκολογικών ασθενών, σε μεγάλες θερμοκρασίες εξαιρετικά επικίνδυνων κυτταροστατικών ΦΑΡΜΑΚΩΝ υψηλής τοξικότητας με μεταλλαξιογόνες και καρκινογόνες επιδράσεις των οποίων οι παρενέργειες είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο. Η τεχνική αυτή αποτελεί μια πειραματική θεραπευτική πρακτική, μη τεκμηριωμένης βιβλιογραφίας, είναι υπό διερεύνηση-INVESTIGATIONAL και πραγματοποιείται διεθνώς σε επίπεδο κλινικών μελετών όπως είναι ευρέως γνωστό και δηλώνεται επισήμως και στο Διαδίκτυο στις ιστοσελίδες της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας – American Cancer Society και του Εθνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ - National Cancer Institute. Μελετάται σε Χ Ο Ι Ρ Ο Υ Σ και Α Ρ Ο Υ Ρ Α Ι Ο Υ Σ εκτός από ανθρώπους ενώ υπάρχουν και πρόσφατες δημοσιευμένες μελέτες στα ιατρικά περιοδικά που καθιστούν σαφές το επίπεδο κλινικών μελετών που βρίσκεται η HIPEC διεθνώς. Πρέπει να διενεργείται αυστηρώς μόνο από εξειδικευμένο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και όχι από κάποιους που απλώς παρακολούθησαν ένα σεμινάριο περιτοναϊκής καρκινωμάτωσης και HIPEC. Υπάρχει μια ομάδα γιατρών οι οποίοι καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να πείσουν άπαντες οτι η Λαπαροσκοπική HIPEC είναι μια καθιερωμένη και αποδεκτή θεραπεία και οτι υπερέχει της συστηματικής χημειοθεραπείας ενώ είναι πειραματική και την πληρώνουν εδώ και χρόνια οι Έλληνες πολίτες - ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία μιας χώρας που η οικονομία της βρίσκεται σε δυσχερή θέση.


Εάν αναζητηθεί στο google:


intraperitoneal hyperthermic chemoperfusion
παρουσιάζεται ο ορισμός της Υπερθερμικής Ενδοπεριτοναϊκής Χημειοθεραπείας στο wikipedia
Η επίσημη θέση της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (American CancerSociety) –επιστημονικά έγκυρη και αξιόπιστη- περί της hyperthermic intraperitonealchemotherapy ή HIPEC βρίσκεται στη διεύθυνση :



http://www.cancer.org/Treatment/TreatmentsandSideEffects/TreatmentTypes/hyperthermia


και η επίσης έγκυρη πληροφόρηση του Διαδικτυακού τόπου του Εθνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ (National Cancer Institute) είναι στη διεύθυνση:


http://www.cancer.gov/cancertopics/factsheet/Therapy/hyperthermia
  http://greteliahanselia.blogspot.com

Συντάκτης: gretelia@hotmail.gr

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/11/blog-post_426.html

Το μέγα έγκλημα Παπανδρέου είναι η καλλιέργεια παγκόσμιου ανθελληνισμού και γελοιοποίησης της χώρας


Πολλοί φίλοι δεν αρέσκονται στα νούμερα αν και οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια. Η οικονομική αξιοπιστία μίας χώρας κρίνεται από την εικόνα της στις αγορές. Αυτά που έγιναν γνωστά στο ευρύ κοινό ως “Spreads”. Και οι αγορές είναι αδίστακτες. Δεν λειτουργούν με κομματικά κριτήρια.

Τα Spreads επί Καραμανλή ήταν στις 135 μβ, για να ξεπεράσουν τις 3,000 μβ επί “αξιόπιστου”. Αυτό όσον αφορά την οικονομική αξιοπιστία.

Υπάρχει όμως κάτι σοβαρότερο. Η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Στις ηγεσίες και στους λαούς. Αυτό είναι και το μέγα έγκλημα του Γεωργίου Παπανδρέου που έκανε τον Έλληνα συνώνυμο στης απάτης στα μάτια των λαών και ο ίδιος διασύρθηκε στα μάτια των ηγετών που όχι μόνο δεν επισκέπτονται πλέον την χώρα, αλλά αποφεύγουν ακόμα και να φωτογραφηθούν μαζί του στο εξωτερικό!

Το αποκορύφωμα; Για πρώτη φορά στην ιστορία, ο Λευκός Οίκος έβγαλε ανακοίνωση διάψευσης σε… φήμες που αναπτύχθηκαν μέσω των γνωστων γκαιμπελίσκων του Μαξίμου που διέρρεαν ότι ο Παπανδρέου θα είχε συνάντηση με τον Ομπάμα στο περιθώριο της συνόδου των G20!! ΕΒΓΑΛΕ Ο ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΔΙΑΨΕΥΣΗ! Για τέτοια κατάντια μιλούμε.

Στον αντίποδα, επί κυβερνήσεως Καραμανλή η Ελλάδα είχε καταστεί κόμβος επισκέψεων ηγετών. Των ισχυρότερων του πλανήτη, με συνεχείς επισκέψεις που έδειχναν περίτρανα ποιά η θέση της χώρας στο διεθνές στερέωμα.

Οι ξένοι δεν καταλαβαίνουν ότι ο Παπανδρέου δεν εκπροσωπεί την Ελλάδα και τους Έλληνες. Δεν καταλαβαίνουν ότι εκπροσωπεί το “Έθνος”, το “Πρώτο Θέμα” και τους μεγαλοδημοσιογράφους που τον επέβαλλαν στην εξουσία. Για τους ξένους ισχύει ότι οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν. Γι’ αυτό όλο το Ελληνικό διαδίκτυο πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία ενημέρωσης στο εξωτερικό και να ξεκαθαρίσει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και το συφερτό του δεν έχουν σχέση με την Ελλάδα, αλλά με ότι την πληγώνει.

Ως πότε θα την πληγώνει;

http://kostasxan.blogspot.com/2011/11/blog-post_984.html

Άτυπη παύση πληρωμών, αλλιώς…

Σε άτυπη στάση πληρωμών προχωρά το ελληνικό δημόσιο από τώρα έως και την ημερομηνία εκταμίευσης της 6ης δόσης των 8 δισ. ευρώ.

Στόχος; Να διασφαλιστεί ότι έως τότε, το κράτος θα έχει τα απαραίτητα κεφάλαια για να ανταποκριθεί σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις του.

Και ποιες είναι αυτές; Κατ αρχήν, η καταβολή μισθών και συντάξεων. Σύμφωνα με τους πιο αισιόδοξους υπολογισμούς, ακόμα κι έτσι, όμως, τα αποθέματα σε ρευστό του κράτους δεν φτάνουν για να «βγει» ο Ιανουάριος. Αυτή τη στιγμή, στα κρατικά ταμεία υπάρχουν περί τα 600 εκατ ευρώ, τα οποία, κατά το κοινώς λεγόμενο, δεν φτάνουν ούτε για …ζήτω. Στο υπουργείο Οικονομικών ελπίζουν ότι μια ανάσα θα την πάρουν από τις δύο εκδόσεις εντόκων γραμματίων, που προγραμματίζουν για μέσα στο Νοέμβριο.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων, όμως, και πάλι δεν πρόκειται να αντλήσουν περισσότερα από 2,5 δισ. ευρώ, τα οποία δεν φτάνουν ούτε για τις στοιχειώδεις ανάγκες.

Για αυτό το λόγο ενδεχομένως να γίνει και πάλι ένα «δάνειο», μερικών ημερών, από το αποθεματικό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο είναι πιστωμένο αυτή τη στιγμή με περίπου 1,4 δισ. ευρώ.

Και κάπως έτσι να «βγει» ο Δεκέμβριος και ένα τμήμα του Ιανουαρίου.
Δεδομένο ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται ένα πράγμα: αν δεν έλθουν γρήγορα τα 8 δισ. ευρώ της 6ης δόσης, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για όλους.

Κι αυτή ήταν η βασική αιτία των τελευταίων δραματικών πολιτικών εξελίξεων, πέραν όλων των άλλων. Τα τελευταία ευρώ του δημοσίου τελειώνουν και κάτι πρέπει να γίνει και μάλιστα πολύ γρήγορα.

Πηγή
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/11/blog-post_9529.html

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ... Ο ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΦΕΥΓΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ!


ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΓΡΑΨΑ!

Ο αρχιπραξικοπηματίας Μπεγλίτης που εκτός των άλλων πρόλαβε μέσα σε μικρό διάστημα μαζί με τα τσιράκια του -που εδώ και μέρες όμως τον.... έχουν εγκαταλείψει- να κάνει συνομιλητές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το δίκτυο των αστράτευτων και των αντιρρησιών συνείδησης, αποτελεί πλέον παρελθόν.


Μας στενοχωρεί το γεγονός ότι ο Μπεγλίτης φεύγει με πολιτικές κλωτσιές από το πεντάγωνο και όχι με πραγματικές, αλλά πάλι μέχρι να παραδώσει κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί στους διαδρόμους ή το προαύλιο του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης.


Κάποιοι για να "τη μπούν" στην σημερινή κατάσταση, έριξαν στο τραπέζι και το όνομα του Στρατηγού Γράψα, (παρεπιμπτόντως πιστεύουμε ότι θα ήταν μιά σπουδαία επιλογή) αλλά το ενδεχόμενο μας φαντάζει ιδιαίτερα μακρυνό. παρ΄ όλο που το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ήταν ένα από αυτά, που στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, είχε την ισχύ του "βετο", μαζί με το Εσωτερικών. το Δημοσίας Τάξεως και το Δικαιοσύνης.

www.stoxos.gr
 
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/11/blog-post_7546.html

ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ ΑΝΤΩΝΗ??? ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΣΩΣΕΣ ΚΑΡΑΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΕ ΑΝΤΩΝΗ… ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Ο τρισχαριτωμένος ΓΑΠ, το ξεπλήρωσε το γραμμάτιο της δικής του υποταγής, αλλά πρόλαβε να τον δει η μανούλα του πρωθυπουργό Αντώνη.
Εσένα Αντώνη σε υποχρέωσαν να το προεξοφλήσεις, και το τίμημα της προθυμίας σου είναι να χάσεις οριστικά το τραίνο για την πρωθυπουργία.
Και το μοναδικό λάφυρο που θα σου μείνει στο τέλος, θα είναι οι αναμνήσεις από τα επικοινωνιακά τσαλίμια σου.
Κάποιοι φυσικά μπορεί να ισχυρίζονται ότι πιέστηκες, αλλά το δίλημμα αν θα έπρεπε να αντισταθείς ή να ενδώσεις ήταν αποκλειστικά και μόνο δικό σου. Κι εσύ επέλεξες να ενδώσεις.
Τι κατάφερες???
1.Ενώ φιλοδοξούσες να εμφανίζεσαι ως πολιτική δύναμη που έχει τη συνταγή να δρομολογήσει τη λύση του προβλήματος, τελικά ταυτίστηκες με το πρόβλημα, ενσωματώθηκες σε αυτό, και μέσα σε μια νύχτα αναβαθμίστηκες στην πιο αποκρουστική παράμετρό του.
2.Έβγαλες τον Παπανδρέου από το κάδρο. Αλλά στη θέση του μπήκες εσύ. Και δε μπήκες ως τιμώμενο πρόσωπο αλλά ως ένας αυτοκτονικός συλλέκτης του αναθέματος και της οργής ενός διπλά προδομένου λαού, και αυτό σύντομα θα το συνειδητοποιήσεις με τον πλέον οδυνηρό τρόπο. Σήμερα κανείς δε μιλά για τον Παπανδρέου Αντώνη. Όλο το ανάθεμα πέφτει επάνω σου πια...

3.Τον απενοχοποίησες με τη στάση σου απερίσκεπτε. Και τον απενοχοποίησες από όλα του τα εγκλήματα. Παρά τα επικοινωνιακά τσαλίμια σου, τον κατέστησες συνομιλητή, συνδιοργανωτή, και συνεταίρο στη νομή της εξουσίας, ενώ το μόνο ρόλο που όφειλες να του αναγνωρίσεις, ήταν αυτόν του επικίνδυνου αχυράνθρωπου που υπονόμευσε ανοικτά την ίδια την υπόσταση αυτού του τόπου. Της πατρίδας σου δηλαδή την οποία υποτίθεται ότι καλείσαι να υπηρετήσεις. Κι όμως... εσύ με τις επιλογές σου τον κατέστησες αθώο για όλα.

Πως τα κατάφερες όλα αυτά???
1.Ενώ όφειλες από την πρώτη στιγμή να απαιτήσεις την πλήρη πολιτική του αποκαθήλωση, και παράλληλα την την άμεση παραπομπή του στη δικαιοσύνη, και φυσικά την εν μια νυκτί επαναφορά των Συνταγματικών προβλέψεων που επί της θλιβερής του θητείας έχουν καταλυθεί, δεν το έκανες. Κι όμως αυτό θα έπρεπε να αποτελέσει την τελευταία πόφαση του υπουργικού συμβουλίου με δική σου απαίτηση. Αλλά εσύ... Προτίμησες να "σώσεις" την πατρίδα από τον ίδιο της το λαό.
2.Αντίθετα με αυτό που όφειλες να κάνεις ως πρώτιστη και στοιχειώδη υποχρέωση απέναντι σ αυτό το λαό, εσύ επέλεξες να του εξασφαλίσεις την πολυπόθητη πολιτική ασυλία, απενοχοποιώντας μαζί με αυτόν και το σύνολο των αντεθνικών και εγκληματικών του πολιτικών, διαψεύδοντας κάθε ελπίδα, κάθε προσδοκία και του τελευταίου αφελούς που πίστεψε σε σένα όλη την προηγούμενη περίοδο.

Έτσι…
Ο Παπανδρέου και τα πολιτικά του εγκλήματα πέρασαν ήδη σε δεύτερο πλάνο, και στο πρώτο πλάνο πέρασες εσύ και η ολέθρια συνενοχή σου στην ολοκλήρωση του εφιαλτικού έργου που εγκαινίασε.

Το αποτέλεσμα ήταν να δικαιώσεις τον Παπανδρέου, τους νταβατζήδες, τη στυγνή δικτατορία των τραπεζιτών και να μετατραπείς μια ώρα αρχύτερα σε πιόνι στα χέρια των επιτελών τους, σε Δούρειο ίππο για την ολοκλήρωση της επικίνδυνης χορογραφίας τους σε βάρος της χώρας και του Ελληνικού λαού.
Και τώρα που σ έβαλαν στο χέρι Αντώνη τελείωσες…
-Το πρώτο βήμα θα είναι η κορύφωση των πολιτικών εκβιασμών με το κερασάκι της έκτης δόσης…
-Το δεύτερο βήμα θα είναι η ντε φάκτο διεύρυνση της πολιτικής ατζέντας που θα κληθεί να ολοκληρώσει αυτή η κυβέρνηση – έκτρωμα που η συγκρότησή της φέρνει φαρδιά πλατιά τη δική σου υπογραφή. Μπορούσες να την τιμήσεις. Εσύ επέλεξες να την μετατρέψεις σε πέτσινη υπογραφή όπως αυτή του αναξιόπουστα συνεταίρου σου.
-Το τρίτο βήμα θα είναι το βέτο που θα ασκήσει ο εντεταλμένος αχυράνθρωπος των τραπεζιτών και των νταβατζήδων που θα επιτελέσει χρέη πρωθυπουργεύοντος. Ένα βέτο που θα αφορά και το περιεχόμενο του έργου της αλλά και τη διάρκεια ζωής αυτής της κυβέρνησης – παρωδία.
Έτσι…
1.Θα συρθείς σε πρωτόγνωρους πολιτικούς χειρισμούς που θα εκτελεί ο «υπηρεσιακός παράγοντας» αλλά το πολιτικό κόστος θα επικάθεται πλέον στη σκυμμένη σου πλάτη.
2.Όσο η κατάσταση θα επιδεινώνεται, το ΠΑΣΟΚ θα επενδύει στη λήθη για τα ολέθρια εγκλήματά του και ο πρωταγωνιστής της καταστροφής πλέον θα γίνεσαι εσύ, διότι από εδώ και πέρα μόνο εσύ θα χρεώνεσαι τις συνέπειες για τις πολιτικές επιλογές σου.
3.Πρακτικά λοιπόν δεν έχεις χρεωθεί μονάχα με την ολέθρια συνενοχή στην πολιτική εκτροπή που συντελέστηκε αυτές τις μέρες στην Ελλάδα, αλλά μεταχρονολογημένα χρεώνεσαι και το σύνολο του εθνικού εγκλήματος που πραγματοποίησε το καθεστώς ΠΑΣΟΚ εδώ και δυο χρόνια σε βάρος του τόπου.
Με λόγια απλά Αντώνη…
Με την …διόλου έξυπνη επιλογή σου, την Ελλάδα δε την έσωσες. Την καταστρέφεις και αυτό θα το χρεωθείς. 
Ο μοναδικός άνθρωπος που έσωσες με αυτή την πολιτική λαθροχειρία, ήταν ο Γ.Α. Παπανδρέου και θα ανάβει κεράκι στο όνομά σου τόσο αυτός όσο και το όλον ΠΑΣΟΚ που το απενοχοποίησες.
Συγχαρητήρια Αντώνη… Είσαι γάτα ρε μπαγάσα.
Υ.Γ. Όλα αυτά δε στα μαρτυράω επειδή σ αγαπάω Αντώνη. Καθόλου δε σ αγαπάω. Και φυσικά όσο και αν είσαι εσύ αφελής, δε δικαιούνται να είναι αφελή τα επιτελεία σου. 
Έκανες μια συνειδητή επιλογή και την έκανες έχοντας πλήρη επίγνωση του μεγέθους του κακού που κάνεις στη χώρα. 
Επομένως δεν πρόκειται για πολιτική αφέλεια Αντώνη, αλλά για ένα γραμμάτιο πολιτικής και προσωπικής χρεοκοπίας απέναντι στους νταβατζήδες, που τώρα ήρθε η ώρα σου να το πληρώσεις αφού το προσυπέγραψες.
Όλα αυτά τα λέω λοιπόν διότι δικαιούνται να τα έχουν υπ όψιν τους οι αφελείς που σε πίστεψαν και επένδυσαν σε σένα και στο κόμμα σου τις ελπίδες, τα όνειρα αλλά ακόμη και την πολιτική τους οργή.
Και να σου πω ακόμη ένα μυστικό Αντώνη???
Ο τρισχαριτωμένος ΓΑΠ, το ξεπλήρωσε το γραμμάτιο της δικής του υποταγής, αλλά πρόλαβε να τον δει η μανούλα του πρωθυπουργό.
Εσένα Αντώνη σε υποχρέωσαν να το προεξοφλήσεις, και το τίμημα της προθυμίας σου είναι να χάσεις οριστικά το τραίνο για την πρωθυπουργία.
Αριβεντέρτσι Αντώνη και …φιλιά στη μούρη σου…
 
http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/11/blog-post_5033.html

H Παγκόσμια τραπεζιτική Χούντα και η «πράσινη» κόρη της

Η «εκτροπή» έχει συντελεστεί. Η πράσινη Χούντα προετοιμάζει το στρατό για αποστολές εναντίον του Ελληνικού Λαού. Συγκλονιστικές αποκαλύψεις.

Δημοσιεύω συγκλονιστικές αποκαλύψεις αξιωματικών του στρατεύματος.
Σπύρος Χατζάρας
 
Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Το Σεπτέμβριο του 2010, στη διακλαδική άσκηση «Παρμενίωνας» των ΕΔ, ενα σενάριο που σχεδιάστηκε και προκάλεσε την οργή πολλών Στρατιωτικών κύκλων, ειδικά της αεροπορίας Στρατού αλλά και του ΓΕΑ, αφορούσε στο εξής:


Μια μονάδα ειδικών αποστολών (στη διάθεσή μας είναι όλα τα στοιχεία της μονάδας και του σεναρίου) επιβιβάζεται σε τέσσερα ελικόπτερα Super Puma. Προορισμός το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Οι ειδικές δυνάμεις κατεβαίνουν με σκοινιά στο Κοινοβούλιο, πραγματοποιούν αποκλεισμό της περιοχής και με βαρύτατο εξοπλισμό αποκλείουν την πρόσβαση σε αυτή. Ακολούθως, επιβιβάζουν πολιτικούς και προσωπικό σε ελικόπτερα και αυτά απογειώνονται με προορισμό στρατιωτικό αεροδρόμιο! Το παραπάνω σενάριο είναι πραγματικό, έχει «παιχτεί» τον Σεπτέμβριο του 2010 στον Παρμενίωνα!


Η πρώτη ερώτηση λοιπόν που προκύπτει προς τον υπουργό Άμυνας, έχει εξόχως πολιτικό χαρακτήρα, αλλά εκπορεύεται από το Σύνταγμά μας, τον θεμελιώδη νόμο της χώρας μας!


Με ποιο σκεπτικό, πραγματοποίησε ο Ελληνικός Στρατός τέτοια άσκηση;
Ποιος έδωσε το σενάριο για ανάπτυξη; Προβλέπεται από πουθενά, από κάποια Συνταγματική Θεώρηση έστω, η υλοποίηση ασκήσεων του Στρατού , με σενάρια που αφορούν στο Κοινοβούλιο; Τι εξυπηρετούσε η εκπαίδευση Στρατιωτών σε θέματα διάσωσης πολιτικών; Απ όσο ΟΛΟΙ γνωρίζουμε, ο Στρατός στην Ελλάδα, χρησιμοποιείται για «πολιτικές» αποστολές, μόνο σε περίπτωση επιβολής στρατιωτικού νόμου, ή όταν η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο!!!

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Όπως είναι γνωστό, εφέτος, λόγω περικοπών, δεν πραγματοποιήθηκε η διακλαδική άσκηση «Παρμενίωνας».


Συνέβη όμως κάτι άλλο.Περί τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2011, ανοίχτηκε μια ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΗ διαταγή του ΓΕΕΘΑ!


Ο Φάκελος έγραφε απ έξω «ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ»


Σε μια σύσκεψη των ανώτερων στελεχών του στρατού ο φάκελος αυτός με την διαταγή... ανοίχτηκε!


Στη σύσκεψη ήταν παρόντες ελάχιστοι επιτελείς, οι οποίοι όταν διάβασαν την διαταγή, στην κυριολεξία «γούρλωσαν» τα μάτια τους !


Η Διαταγή αφορούσε Διοικητές, Υποδιοικητές και ΔΥΠ (Διευθυντές Υποστήριξης) ! Μετά την πρώτη ψυχρολουσία, κάποιοι άρχισαν να «κινούνται» για την διαδικασία αποστολής της διαταγής αυτής σε όσους ο πίνακας αποδεκτών ανέφερε ενώ οι περισσότεροι δεν μπορούσαν να αρθρώσουν κουβέντα! Σήμερα, δεν θα σας αναφέρουμε το περιεχόμενο της διαταγής παρά μόνο τον τίτλο της. Αλλωστε , δε νομίζω ότι χρειάζεται γιατί θα καταλάβετε πολλά!


Ο τίτλος λοιπόν της Διαταγής του ΓΕΕΘΑ, ήταν:


Προς Δ/κτες
Υπ/κτες
ΔΥΠ


ΔΙΑΤΑΓΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΟΧΛΟΥ...


Αισθάνομαι λοιπόν ότι για σήμερα πρέπει να σταματήσω εδώ, τουλάχιστον σε ότι αφορά στην διαταγή και το περιεχόμενό της! Αντιλαμβάνεστε ότι το άνοιγμα και μόνο μιας τέτοιας διαταγής, προκαλεί ιδρώτα σε κάθε δημοκράτη στρατιωτικό! Όπως και προκάλεσε στους περισσότερους από τους αποδέκτες που την διάβασαν!


Και το ερώτημα που έρχεται αυτή τη στιγμή απ ευθείας στο μυαλό του καθενός αφορά στον σημερινό Υπουργό Πάνο Μπεγλίτη αλλά και στον προκάτοχό του κ. Βενιζέλο:


Ήταν η άρνηση πολλών αξιωματικών του Στρατεύματος να «υιοθετήσουν» έστω μια τέτοια διαταγή , ο λόγος που ξηλώσατε ολάκερη την ηγεσία με συνοπτικές διαδικασίες εχτές κ. Μπεγλίτη;


Ποιος διέταξε το άνοιγμα αυτής της Διαταγής κ. Μπεγλίτη τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε και γιατί;
Αρνήθηκαν ή όχι και οι τρεις Αρχηγοί στην ουσία να την εκτελέσουν με αποτέλεσμα να εξοργιστείτε κ. Μπεγλίτη;Υπήρξε ναι ή όχι εσωτερική διαμάχη στο ΓΕΕΘΑ σχετικά με την εκτέλεση αυτής της διαταγής; Από πέρσι , όταν εφαρμόστηκε το σενάριο του «Παρμενίωνα», που αποκαλύψαμε προηγουμένως, υπήρξε σωρεία αντιδράσεων σε υψηλό επίπεδο στο Στράτευμα κ. Μπεγλίτη;


Οι περιβόητες διαφωνίες που είχατε με επιτελείς του Στρατού και της Αεροπορίας κυρίως, αφορούσαν στην δομή του Στρατού και στην εκπαίδευσή του κατά πολιτών ναι ή όχι; Ήταν αυτό ένα μόνιμο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ του Υπουργείου Αμυνας και του ΓΕΣ και ΓΕΑ ναι ή όχι κύριε Μπεγλίτη;


Συνδέεται άμεσα αυτή η διαταγή με προηγούμενες αποκαλύψεις μας για το νέο ρόλο και αποστολή της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας μετά την άσκηση «Καλλίμαχος» στη Νέα Σάντα Κιλκίς;


Συνδέονται όλα αυτά με το νέο ρόλο που επιδιώκεται να δοθεί στο στράτευμα, με τον οποίο διαφωνούν όλοι, αφού πλέον, εκπαιδεύονται κατόπιν διαταγών , σε σενάρια καταστολής όχλου όπως τα ονομάζετε;


Δεν έχω την παραμικρή ψευδαίσθηση ότι κάποιος από τους πολιτικούς ταγούς του Υπουργείου Αμυνας, θα τολμήσει έστω και να ψελλίσει την παραμικρή απάντηση!


Γνωρίζουμε όλοι εδώ στους AegeanTimes, ότι η ιστορία θα δικαιώσει τις αποκαλύψεις μας!!!


Και μάλιστα πολύ σύντομα...
 
Πηγή AegeanTimes
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/11/h_07.html

Ο Γιώργος δεν φεύγει. Από το ΠΑΣΟΚ…

Μετά την απόφασή του να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία, ικανοποιώντας το σχετικό αίτημα του Αντώνη Σαμαρά, και ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, το κεντρικό ερώτημα που έχει στον πυρήνα του τον Γιώργο Παπανδρέου, αφορά φυσικά στο τι προτίθεται να κάνει ο επί επτά έτη Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τον...
ρόλο του στην ηγεσία του Κινήματος.

Το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ προβλέπει ότι η θητεία του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία, λήγει τις επόμενες ημέρες, ολοκληρώνοντας τέσσερα χρόνια από την εσωκομματική επικράτηση του, στη μάχη του 2007. Από τη στιγμή μάλιστα που δεν θα είναι πλέον πρωθυπουργός, η θητεία του δεν παρατείνεται αυτοδικαίως, και έτσι το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να οδηγηθεί στη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού από τη βάση.

Μια εξέλιξη που φαντάζει εκτός πραγματικότητας, με βάση τα σημερινά δεδομένα, καθώς μια πιθανή απόπειρα να προσφύγει το ΠΑΣΟΚ στη βάση του, με την κοινωνία να βρίσκεται σε αναβρασμό, θα ισοδυναμούσε με πολιτικό χαρακίρι.

Γι’ αυτό και πληθαίνουν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ οι φωνές που λένε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να παραμείνει στην ηγεσία, και να οδηγήσει εκείνος το Κίνημα στις επόμενες εκλογές. Αναλόγως δε με το αποτέλεσμα, εν συνεχεία να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες, πιθανότατα για τη διεξαγωγή εκτάκτου Συνεδρίου, από το οποίο θα εκλεγεί προσωρινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ώστε, εν ευθέτω χρόνω, και αφού θα έχει κοπάσει η… οργή της κοινωνίας, να καταστεί εφικτή η απευθείας εκλογή από τη βάση του ΠΑΣΟΚ.

Οι υποστηρικτές του Γιώργου Παπανδρέου πάντως, σχολιάζουν ότι οι πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού οδήγησαν στην επιτάχυνση των διαδικασιών για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, και ο ίδιος δεν δίστασε να θυσιάσει το αξίωμά του. Τονίζουν μάλιστα με νόημα τις σημερινές θετικές αναφορές της Άνγκελα Μέρκελ για τη στάση του.


http://www.statesmen.gr

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/blog-post_5180.html

Επικίνδυνα σενάρια

Την αίσθηση απίστευτου κυνισμού και πλήρους αποκοπής από την πραγματικότητα έδωσε το ελληνικό κοινοβούλιο στον αποσβολωμένο ελληνικό λαό, με τους πολιτικούς να επιχειρούν τα συνήθη παιχνιδάκια, εν μέσω μιας κοινωνίας έτοιμης να εκραγεί και μιας χώρας που απειλείται με κατάρρευση, ανεξάρτητα από το άγνωστο, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, αποτέλεσμα της ψηφοφορίας εμπιστοσύνης. Η Ελλάδα πλησιάζει στο σημείο που βρέθηκε η Πολωνία το 1939, απειλούμενη με σύνθλιψη μεταξύ Γερμανίας και αγορών, Τουρκίας και Ισραήλ.

Κρίση δημοκρατίας

Η απόφαση του κ. Σαμαρά να ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση, μοιάζει να ανατρέπει το ιστορικό όχι του Μαίου 2010. Αποτελεί ένα επιπλέον επεισόδιο σε αλυσίδα πολιτικών πράξεων που παροξύνουν την αντίθεση μεταξύ λαϊκής εντολής και Βουλής, οδηγώντας την Ελλάδα στην κατάσταση που βρέθηκε στα 1965-1967, οδηγηθείσα τελικώς στη δικτατορία και την κυπριακή τραγωδία. Για ποιο λόγο πρέπει να αποφασίσει οτιδήποτε μια Βουλή σε κολοσσιαία και προφανή αντίθεση με τη βούληση του λαού και όχι μια νέα, είναι το ερώτημα που θέτουν αρκετοί, φανατικοί έως χθες οπαδοί του αρχηγού της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση των Πρωθυπουργών της Ιρλανδίας ή Πορτογαλίας, το ποτάμι όμως δεν γυρίζει εύκολα πίσω. ‘Εγιναν τόσα απίστευτα σε δύο χρόνια, που η χώρα δύσκολα μπορεί πια να αποφύγει την κατάρρευση και τη ρήξη με τους εταίρους της, όσο κι αν προσπαθήσει, και πρέπει, να το αποφύγει. Ούτε η ΝΔ παρουσίασε την παραμικρή σοβαρή ιδέα ή δράση, για να ετοιμάσει μια άλλη διέξοδο. Το κρισιμότερο ερώτημα πια είναι, αν η κατάρρευση καταστεί αναπόφευκτη, πόσο προετοιμασμένη η χώρα θα είναι, πως θα περιορίσει τις ζημιές, πως θα οργανώσει την άμυνά της και την επιβίωση του ελληνικού λαού. Αυτή θα ήταν επωφελέστερη από την ενασχόληση με το πώς θα διασωθούν ήδη χρεωκοπημένοι πολιτικοί, ή πως άλλοι θα πραγματοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους.

Σχεδόν αναπόφευκτη η χρεοκοπία

Αν κάποιος μπορούσε να καθορίσει τη στιγμή θα ήταν ίσως καλύτερα να περιμένει μερικούς μήνες, λόγω του ορατού ενδεχομένου να καταρρεύσει πρώτα η Ιταλία, να τεθούν ευρύτερα ζητήματα, να παραχθεί ίσως αξιόπιστη ευρωπαϊκή λύση, να μην είμαστε στην πρώτη γραμμή μιας πιθανής ευρωπαϊκής καταστροφής. O χρόνος όμως δεν είναι ουδέτερος, ούτε τα κείμενα που υπογράφονται και θα χρειαστεί να τα αρνηθούμε, γιατί κανένα από τα σχέδια σωτηρίας δεν είναι έστω οδυνηρά βιώσιμο. Επιπλέον δεν γνωρίζουμε πότε θα σημειωθεί η κοινωνική εξέγερση που έχει δρομολογήσει η οικονομική πολιτική. Το πολιτικό προσωπικό θάπρεπε να ετοιμάσει τη χώρα για ότι μπορεί να την περιμένει, αλλά ούτε θέλει, ούτε μπορεί.

Παπανδρέου: Στην υπηρεσία του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου, των ΗΠΑ και του Ισραήλ

Αν όμως δεν μπορεί να παράγει όφελος, μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στη δημοκρατία, την εθνική ασφάλεια της χώρας, ακόμα και την ΕΕ, όπως είδαμε να κάνει αυτή η κυβέρνηση, ιδίως στο ψυχορράγημά της. Κατά πληροφορίες πολύ αξιόπιστων πηγών, δυνάμενων να γνωρίζουν, η αμερικανική κυβέρνηση γνώριζε και ενέκρινε την απόφαση για δημοψήφισμα. Οι ίδιες πηγές ερμηνεύουν τη συγκατάθεσή της με την προσπάθεια του κ. Γκάιτνερ να μεταβάλλει την τελευταία απόφαση της ΕΕ, αφού ο ίδιος επιδιώκει να εκδώσει χρήμα η ΕΚΤ. Υπάρχουν φυσικά και αυτοί που υποστηρίζουν ότι τις αποφάσεις αυτές τις παίρνει, προκαλώντας παγκόσμια γεγονότα και αψηφώντας Παρίσι και Βερολίνο, ο κ. Παπανδρέου μόνος του, συμβουλευόμενος τους κ.κ. Ρέππα και Καστανίδη. ‘Η ότι δεν συμβουλεύεται τους διεθνείς φίλους του, όπως οι Σόρος, Ρουμπινί, Ρόντος, Ρότσιλντ και πολλοί άλλοι.

Επικίνδυνα σχέδια

Στην εφημερίδα μας περιήλθαν επίσης, από εξαιρετικά αξιόπιστες πηγές, πληροφορίες κατά τις οποίες συζητήθηκε, μεταξύ ελληνικής και ισραηλινής κυβέρνησης, το ενδεχόμενο «νικηφόρας επίδειξης ισχύος», με τη συμμετοχή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, στη Μεσόγειο κατά της Τουρκίας, με εικαζόμενο ευεργετικό αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές! Τέτοιο επεισόδιο δεν θα ήταν κατ’ ανάγκη αντίθετο με τα συμφέροντα των Τούρκων κεμαλιστών, που εκπόνησαν το σχέδιο Βαριοπούλα για να ανατρέψουν τον Ερντογάν προ ετών, προβλέποντας κατάρριψη τουρκικών αεροσκαφών, για να εμφανισθεί ο Ερντογάν εθνικά επικίνδυνος. Εντυπωσιάζει η αντιπαράθεση τουρκικών και ισραηλινών δυνάμεων στη Μεσόγειο, δεδομένου ότι η ‘Αγκυρα γνωρίζει ότι δεν μπορεί να σταματήσει με στρατιωτικά ή άλλα μέσα τις γεωτρήσεις.

Σε ενδεχόμενο θερμό τουρκοϊσραηλινό επεισόδιο αναφέρθηκε ο έγκριτος συνάδελφος της Καθημερινής Αθανάσιος ‘Ελλις και ισραηλινά δημοσιεύματα. Αποφύγαμε μέχρι τώρα να δημοσιοποιήσουμε την πληροφορία, το πράττουμε όμως γιατί δεν υπάρχει ‘Ελληνας πλέον που να εμπιστεύεται την κυβέρνηση και με την ελπίδα ότι η δημοσιότητα μπορεί ίσως να ματαιώσει παρόμοιους τυχοδιωκτισμοπύς. Ελπίζουμε ότι σε μια χώρα με την εμπειρία Ιωαννίδη και Κύπρου, Ιμίων, Οτσαλάν κλπ., έχει μείνει ίχνος κοινής λογικής και πατριωτισμού στα μυαλά των «αρμοδίων», αν και, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι. Σημειώνουμε ότι το ελληνικό Υπουργείο ‘Αμυνας, που ματαίωνε επί σειρά ετών προγραμματισμένες ασκήσεις στην Κύπρο, για να μην ενοχλείται η Τουρκία, αποφάσισε τώρα να στείλει αεροπλάνα να συνασκηθούν με τους Ισραηλινούς, ελικόπτερα των οποίων πραγματοποίησαν ασκήσεις στη Λάρνακα.

Πραξικόπημα στις ένοπλες δυνάμεις

Τρομερή αίσθηση προκάλεσε η πρωτοφανής στα χρονικά «καρατόμηση» προ ημερών της ηγεσίας των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, ιδίως του Στρατού και του Ναυτικού, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να βρίσκονται σήμερα επικεφαλής σε όλα τα κρίσιμα πόστα ικανοί πιθανώς αξιωματικοί, ουδόλως όμως έτοιμοι για τον ρόλο τους και χωρίς τη σιγουριά που απαιτείται για να φέρουν ενδεχομένως αντιρρήσεις σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς τυχοδιωκτισμούς. ‘Όπως και να έχει απότομα και αιφνιδιαστικά μειωθεί το αξιόμαχο των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Ανάλογα περιστατικά είναι πολύ σπάνια στην παγκόσμια στρατιωτική ιστορία. Εμείς τουλάχιστο γνωρίζουμε δύο μόνο, την καρατόμηση της αφρόκρεμας του Κόκκινου Στρατού από τον Στάλιν και την θεαματική άνοδο του Ενβέρ Πασά στην Τουρκία. Αμφότερα υπήρξαν αποτέλεσμα ξένης συνωμοσίας και οδήγησαν σε στρατιωτικές καταστροφές Ρωσία και Τουρκία.

Μια σειρά ταυτόχρονων διεθνών δημοσιευμάτων εμφανίστηκε εξάλλου για ενδεχόμενο στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα στον διεθνή τύπο, όπως π.χ. της Χάντλεσμπλατ, που έγραψε ότι ο στρατός ονειρεύεται ρεβάνς! Η άποψη αυτή είναι εξωφρενική, γιατί όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι, μετά την καταστροφή της Χούντας και το κυπριακό, το τελευταίο που ονειρεύονται οι ‘Ελληνες αξιωματικοί είναι τα πραξικοπήματα. Η βασικότερη πηγή όμως όσων γράφουν διεθνώς για την Ελλάδα είναι ακριβώς οι ‘Ελληνες αξιωματούχοι. Διερωτάται κανείς με φόβο, αν αυτοί οι αξιωματούχοι έχουν κάποιο τελευταίο εναπομείναν πολιτικό σχέδιο ή λογική ή αυτόνομη σκέψη στο κεφάλι τους, ή αν δεν έχουν πέσει πλήρως στην αγκαλιά ξένων καθοδηγητών, όπως τόσο συχνά συνέβη με τους ‘Ελληνες πολιτικούς στην ιστορία μας…

Ευρώπη και Μέση Ανατολή

Χωρίς επείγουσα ανάκτηση της αυτονομίας της, η Ελλάδα κινδυνεύει να χρησιμοποιηθεί και να πληρώσει τα σπασμένα δύο ταυτόχρονων εξελισσόμενων κρίσεων, της κρίσης της ΕΕ και των σχεδίων μεγάλου πολέμου στη Μέση Ανατολή, εναντίον του Ιράν, που επανήλθαν ξανά στην επικαιρότητα, μερικούς μήνες μετά την απομάκρυνση από τον Νετανιάχου όλων των υπευθύνων των ισραηλινών υπηρεσιών και του Στρατού οι οποίοι είχαν, μέχρι τώρα, συγκρατήσει το πολεμικό μένος του. ‘Ηδη η Μόσχα, εξαιρετικά ανήσυχη, κατευθύνει στην περιοχή μεταξύ Κύπρου και Συρίας το αεροπλανοφόρο Κουζνετσώφ συνοδευόμενο από αριθμό πλοίων. Θα φτάσει στα μέσα Νοεμβρίου.

Ο δυτικός κόσμος στήριξε ενωμένος το ευρωπαϊκό σχέδιο όσο αντιμετώπιζε την σοβιετική απειλή. Τώρα, δεν χρειάζονται όλοι ισχυρή Γερμανία και Γαλλία, ούτε εναλλακτικό αποθεματικό νόμισμα, που θα δυσχεράνει τη χρηματοδότηση της αμερικανικής οικονομίας. ‘Οσο για τη Διεθνή του Χρήματος το μόνο που δεν θέλει είναι ισχυρά κράτη ή πολυεθνικές οντότητες. Σπρώχνοντας επιδέξια Γερμανούς και ‘Ελληνες σε σχεδόν αναπόφευκτη πλέον, εξαιτίας καταστροφικών Μνημονίων, σύγκρουση, σπρώχνοντας αύριο Ιταλούς και Γερμανούς, οι «αγορές» δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τη διάλυση όχι μόνο της ΕΕ, αλλά όλων των ευρωπαϊκών επιτευγμάτων μετά το 1945. Και η σκιά μιας ευρωπαϊκής κρίσης θα μπορούσε να είναι το καλύτερο προκάλυμμα για έναν πολύ μεγάλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή, όπως συνέβη επανειλημμένα στο παρελθόν (π.χ. Ουγγαρία και Σουέζ το 1956). Δεν είναι ασφαλώς βέβαιο ότι τέτοια φοβερά σενάρια θα πραγματοποιηθούν, και ελπίζει κανείς να μην πραγματοποιηθούν, αλλά δεν είναι όμως λογικό για μια χώρα στην θέση και στην περιοχή που βρίσκεται η Ελλάδα να επαναπαύεται σε ψεύτικες βεβαιότητες και να μην παίρνει υπόψιν της και τα πιο επικίνδυνα σενάρια. Μήπως άλλωστε προέβλεψε κανείς τα όσα συνέβησαν τα δύο τελευταία χρόνια.

Κόσμος του Επενδυτή, 6.11.2011
 
http://kostasxan.blogspot.com/2011/11/blog-post_7053.html 

«Γιωργάκης» - «Αντωνάκης» και η χαύνωση των αισθήσεων


Γράφει ο Νίκος Π. Κυριαζής

Συμφώνησαν τελικά Παπανδρέου και Σαμαράς σε κυβέρνηση "εθνικής σωτηρίας". Με αυτό το τίτλο κυκλοφορεί το αποτέλεσμα ενός καλοστημένου σχεδιασμού, η παγίδα και η εφαρμογή των εντολών.

Αλήθεια γιατί τόση πίεση ώστε να υπάρξει συγκυβέρνηση; Γιατί δεν δίνουν το δημοκρατικό δικαίωμα στον ίδιο το λαό να αποφασίσει; Γιατί απλά θέλουν οπωσδήποτε να υπογραφούν όλα τα σχέδια των κεντροευρωπαίων, να δεσμεύσουν το πολιτικό σύστημα και το λαό. Τα εκβιαστικά διλήμματα των τροϊκανών για άμεση έξοδο από την ευρωζώνη δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα εκβιαστικό τέχνασμα δημιουργίας κλίματος και άμεση παρέμβασης στα εσωτερικά ενός "ισότιμου" κράτους μέλους.
Ο ολίγιστος κ.Παπανδρέου εκτελώντας εντολές συμπαρέσυρε έξυπνα τον κ. Σαμαρά να υποκύψει ή να φανερώσει τις πραγματικές του προθέσεις.

Και τι έχουμε τώρα; μια κυβέρνηση που στα χαρτιά έχει ισχυρή πλειοψηφία απόρροια εκλογών ενός άλλου καιρού.

Που είναι ο κυρίαρχος λαός; Θα το θυμηθούν μετά από μερικούς μήνες αλλά τότε ίσως να είναι αργά.

Ατέλειωτες ώρες τηλεοπτικών μεταδόσεων...ιστορικών στιγμών και κανείς δε μιλά η δεν εστιάζει στην ωμή παρέμβαση των Γαλλογερμανών και των πρεσβευτών του τραπεζικού συστήματος όπως έκαναν σε όλες τις περιόδους της νεότερης μας Ιστορίας και μέσα από εκβιαστικά πάντα διλήμματα όριζαν τις εξελίξεις....

Άμιλτον και Κολοκοτρώνης

Στα απομνημονεύματά του ο Γέρος του Μοριά αναφέρει:
"Ήλθε ο Άμιλτον να με ιδεί. Μου είπε: «Πρέπει οι Έλληνες να ζητήσουν συμβιβασμό και η Αγγλία να μεσιτεύσει».
Εγώ του αποκρίθηκα, ότι:
 
«Αυτό δεν γίνεται ποτέ, ελευθερία ή θάνατος. Εμείς, καπετάν Άμιλτον, ποτέ συμβιβασμό δεν εκάμαμε με τους Τούρκους. Άλλους έκοψε, άλλους εσκλάβωσε με το σπαθί εις γενεάς. Ο βασιλεύς μας εσκοτώθη, καμμία συνθήκη δεν έκαμε, η φρουρά του είχε παντοτινό πόλεμο με τους Τούρκους και δύο φρούρια ήτον πάντοτε ανυπότακτα».
Με είπε: «Ποια είναι η βασιλική φρουρά του, ποια είναι τα φρούρια;»
-«Η φρουρά του βασιλέως μας είναι οι λεγόμενοι Κλέφται, τα φρούρια η Μάνη και το Σούλι και τα βουνά». Έτσι δεν με ομίλησε πλέον.»"

Νοέμβριος 1920

«Η Γαλλία δεν θέλει να επέμβη εις τα εσωτερικά της Ελλάδος...αλλά εν κράτος έθετεν επί κεφαλής αυτού Βασιλέα ο οποίος επέδειξε συνεχή εχθρότητα προς τους συμμάχους...πρέπει να γνωρίζει το κράτος αυτό, οτι δεν δύναται να επανεύρη τα αυτά αισθήματα κα τας αυτάς ενισχύσεις εκ μέρους των συμμάχων.»
Αυτά δήλωνε ο Γάλλος πρωθυπουργός Λεγκ το Νοέμβριο του 1920 ! Σας θυμίζει τίποτα;

και πάμε στην περίοδο της κατοχής:
Ο κατοχικός πρωθυπουργός Γεώργιος Τσοάκογλου στα απομνημονεύματα του γράφει:
«Ευρέθην αντιμέτωπος ιστορικού διλήμματος: Ή ν' αφήσω να συνεχισθή ο αγών και να γίνη ολοκαύτωμα, ή υπείκων εις τας παρακλήσεις όλων των ηγητόρων του στρατού ν' αναλάβω την πρωτοβουλίαν της συνθηκολογήσεως... "Τολμήσας" δεν υπελόγισα ευθύνας... Μέχρι σήμερον δεν μετενόησα δια το τόλμημά μου. Τουναντίον αισθάνομαι υπερηφάνειαν.»

Σας θυμίζει τίποτα;

Ο νεότερος ελληνισμός κάτω από την ανασφάλεια των διοικούντων, την ειρήνευση αλλά και το σύνδρομο της μειονεξίας απέναντι στην Δύση έμαθε να μην εμπιστεύεται την αυτόχθονη Παράδοσή του και να μην εκτιμά την ιδιοπροσωπία του

«Γιωργάκης» και «Αντωνάκης», οι σπιθαμιαίοι, χαμαιβάμονες και χαμαίζηλοι της πολιτικής, είναι οι συμβολικές φιγούρες που θα σηματοδοτήσουν ανεξάλειπτα στην Ιστορία την καταστροφή του ελλαδικού κρατιδίου – όπως σηματοδότησε ο Ρωμύλος Αυγουστύλος το τέλος της Παλαιάς Ρώμης, την υποταγή της στα γερμανικά φύλα υπό τον Οδόακρο (Χρ.Γιανναράς)

«Γιωργάκης» και «Αντωνάκης» συνεργάζονται πλέον με κυβέρνηση τεχνοκρατών για την σωτηρία του έθνους με το λαό αμέτοχο.

Καιρός λοιπόν να ανασυνταχθούμε χωρίς να εξαπατούμαστε από τις αντανακλάσεις που δημιουργούνται. Με νήψη της ιστορικής μας διαδρομής και όχι τη χαύνωση μόνο των αισθήσεων…

 Πηγή

http://logioshermes.blogspot.com/2011/11/blog-post_1894.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters