Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Με αυτόν τον "Πρωθυπουργό" τέρμα η Ανάσταση και τα Χριστούγεννα. Από αύριο θα έχουμε μόνον "Πεσάχ"......


Ο άνθρωπος που στήριξε (λόγω "θρησκευτικής συγγένειας";;;) με όλη του τη δύναμη τον Γιώργο Παπανδρέου, σε όλες τις δύσκολες εσωκομματικά και μη στιγμές του, που συμμετείχε στην απόφαση και υποστήριξε το περίφημο "Δημοψήφισμα" - το οποίο εν τη γενέσει του αποτελεί παρελθόν -... αυτός ο άνθρωπος θα κληθεί να "αποτελειώσει" τη χώρα και τον Ελληνικό Λαό; Με το κύρος, της εξαργύρωσης των "εκδουλεύσεών" του προς τον....
Ηγεμόνα και το σύστημα που υπηρετεί (ας μην ανοίξω το στόμα μου...), του "Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων"; Καλύτερα να βάλουμε πρωθυπουργό τον, έτερο "συμπαθούντα" των Ομπάμα - Σαρκοζί, Μπέντζαμιν Νετανιάχου... .


Ακόμα και φανατικά στελέχη και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική του περιφέρεια τον βρίζουν και μας μεταφέρουν ιστορίες, για τον ίδιο και το στενό του οικογενειακό περιβάλλον, που αν αληθεύουν πλήττουν βάναυσα το κύρος του Θεσμού του Προέδρου της Βουλής και θέτουν καίρια ερωτήματα για την επιλογή του κ. Παπανδρέου. Και ξέρετε ποια θα είναι η πρώτη νομοθετική ρύθμιση του κ. Πετσάλνικου ως πρωθυπουργού; Η ανακήρυξη της Ορθόδοξης Πίστης ως αιρέσεως του Ιουδαϊσμού !

Ξέρουν, άραγε, κάτι περισσότερο από εμάς οι βουλευτές και από τα δύο μεγάλα κόμματα που δεν τον θέλουν για πρωθυπουργό;

http://antartisgr.blogspot.com








 http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/blog-post_2933.html

ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΓΓΛΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ "ΡΙΑΛΙΤΙ" ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!

Επιστολή έστειλε περήφανη Ελληνίδα στο εγγλέζικο κανάλι "4" που είχε την... φαεινή ιδέα να στήσει "ριάλιτι" με θέμα την Πατρίδα ΜΑΣ. 
Στην επιστολή της αναφέρει στα εγγλεζάκια:
"Αγαπητοί μου κύριοι του καναλιού 4,
Πληροφορήθηκα αυτές τις ημέρες, όπως και άλλοι Έλληνες, την προβολή του νέου σας ριάλιτυ το οποίο μας προσβάλει πάρα πολύ. Επειδή είσθε αγενείς, και δεν μπορώ να σας κατηγορήσω γι αυτό διότι ως λαός δεν έχετε ποτέ προσφέρει τίποτα στην ανθρωπότητα (πέρα από κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις) αλλά όλα τα πήρατε από εμάς, θα είμαι και εγώ όσο πιο ευγενική μπορώ διότι όπως βλέπετε ως Ελληνίδα δεν θα μπορούσα ποτέ να πέσω στο επίπεδο σας!
Πως θα σας φαινόταν φίλοι μου αν εμείς ξεκινούσαμε ένα ριάλιτυ με ονομασία «Go British for a week» ; Θα είχαμε πολλά να δείξουμε εκεί. Προπάντων το φέρσιμο σας όταν πίνετε όταν πάτε σε μία ξένη χώρα, ξεχνώντας βεβαίως την ευγένεια σας και τους νόμους σας. Σας σέρνουν λιπόθυμους από το ποτό στα σπίτια σας. Θα μπορούσαμε να δείξουμε επίσης, την εγκληματικότητα και τον χουλιγκανισμό που έχετε άφθονο. 
Τις έννοιες οικογένεια και ηθικές αξίες που σας είναι άγνωστες και τις έχετε προ πολλού καταπατήσει. Και να μην ξεχάσω την εμμονή σας με την συνεύρεση που έχετε αναγάγει σε «εθνικό σπορ» ανάμεσα στα άτομα του ιδίου φύλου. Ειδικά το τελευταίο είναι η εθνική σας ξευτίλα παγκοσμίως. Και πριν σκεφτείτε για τα ψεύδη περί αρχαίας Ελλάδας, ανοίξτε κάποιο βιβλίο να πληροφορηθείτε περί του θέματος (από σοβαρές πηγές).
Αλλά δεν θα το κάνουμε (το ριάλιτυ). Και ξέρετε γιατί;
Γιατί είμαστε περήφανοι ως λαός και όχι κομπλεξικοί.
Γιατί όλα μα όλα ξεκίνησαν από αυτόν τον ιερό τόπο.
Γιατί η ιστορία μας είναι η σημαντικότερη και η πιο μακρά παγκοσμίως.
Γιατί μετράμε τους περισσότερους ήρωες καθώς και επιστήμονες από την αρχαιότητα ως σήμερα παγκοσμίως.
Γιατί εμείς σας «ξελασπώσαμε» στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έχετε την κα Μέρκελ… καγκελάριο από την άλλη μεριά του καναλιού….
Γιατί, πολύ απλά, αν δεν υπήρχαμε εμείς το πολύ πολύ να ήσασταν ακόμα ή σε καμιά σπηλιά ή πάνω στα δέντρα. Και τέλος:
Γιατί εμείς ότι και να συμβεί θα επιβιώσουμε…!!! Και θα συνεχίσουμε την ένδοξη ιστορία μας ως ΕΛΛΗΝΕΣ.
Προσωπικά, δεν έχω κάτι με τη χώρα σας. Την έχω επισκεφθεί στο παρελθόν, θα την ξαναεπισκεφθώ στο μέλλον και φυσικά θα την σεβαστώ. Διότι έχω τρόπους και δεν είμαι πίθηκος όπως είστε εσείς. Εξάλλου, δεν έχω κάτι να ζηλέψω, εδώ τα έχουμε όλα. Αν δεν τα είχαμε δεν θα ασχολιόσασταν όλοι μαζί μας. Όταν κάποιος ασχολείται με «κάτι» σημαίνει ότι αυτό το «κάτι» τον καίει. Και επειδή ο καθένας στο τέλος παίρνει αυτό που του αξίζει, πραγματικά χαίρομαι που δεν θα είμαι στη θέση σας στο προσεχές μέλλον.

Υ.Γ. Είναι τυχαίο που όσοι μας διασύρουν μας χρωστάνε και από κάτι; Επί την ευκαιρία μπορείτε να μας στείλετε πίσω τα μάρμαρα του Παρθενώνα καθώς και αρκετά χρήματα που βγάλατε ως χώρα από την έκθεση τους τόσα χρόνια.

Δημότση Δέσποινα
Αρθρογράφος" 
http://www.stoxos.gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/11/blog-post_9433.html

New York Times: Η Ελλάδα ακόμη μία φορά πολεμάει στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το μέλλον

Χθες, όλος ο κόσμος παρακολουθούσε την Ελλάδα καθώς το κοινοβούλιο της ψήφισε ένα διχαστικό πακέτο μέτρων λιτότητας το οποίο θα μπορούσε να έχει κρίσιμες επιπτώσεις στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Ίσως προκαλεί έκπληξη που αυτή η μικρή άκρη της χερσονήσου των Βαλκανίων συγκεντρώνει τόση προσοχή. Σκεφτόμαστε συνήθως την Ελλάδα ως την πατρίδα του Πλάτωνα και του Περικλή, με την πραγματική της σημασία να βρίσκεται βαθιά στην...
αρχαιότητα.
Του Μαρκ Μαζάουερ*
Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που για να κατανοήσεις το μέλλον της Ευρώπης χρειάζεται να στραφείς μακριά από τις μεγάλες δυνάμεις στο κέντρο της ηπείρου και να κοιτάξεις προσεκτικά όσα συμβαίνουν στην Αθήνα. Τα τελευταία 200 χρόνια η Ελλάδα ήταν στην πρώτη γραμμή της εξέλιξης της Ευρώπης.

Στη δεκαετία του 1820, στη διάρκεια του αγώνα για την ανεξαρτησία από την οθωμανική αυτοκρατορία, η Ελλάδα έγινε ένα πρώιμο σύμβολο δραπέτευσης από τη φυλακή της αυτοκρατορίας.

Για τους φιλέλληνες, η παλιγγενεσία της αποτελούσε τον πιο ευγενή αγώνα. «Στο μεγάλο πρωινό του κόσμου», έγραψε ο Σέλεϊ στο ποίημά του «Ελλάς», «το μεγαλείο της Ελευθερίας τινάχθηκε και έλαμψε!» Η νίκη θα σήμαινε τον θρίαμβο της ελευθερίας όχι μόνο επί των Τούρκων αλλά και επί όλων των δυναστών που κρατούσαν υπόδουλους τόσο πολλούς Ευρωπαίους. Γερμανοί, Ιταλοί, Πολωνοί και Αμερικανοί έτρεξαν να πολεμήσουν υπό την γαλανόλευκη σημαία της Ελλάδας για χάρη της δημοκρατίας. Και μέσα σε μια δεκαετία, η χώρα κέρδισε την ελευθερία της.

Στη διάρκεια του 20ου αιώνα ο ριζοσπαστικός νέος συνδυασμός της συνταγματικής δημοκρατίας και του εθνικισμού που ενσάρκωσε η Ελλάδα εξαπλώθηκε στην ήπειρο και κορυφώθηκε στην «ειρήνη που τερμάτισε κάθε ειρήνη» στο τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν τρεις αυτοκρατορίες, η οθωμανική, εκείνη των Αψβούργων και η ρωσική, κατέρρευσαν και αντικαταστάθηκαν από έθνη-κράτη. Μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ελλάδα άνοιξε και πάλι τον δρόμο για το μέλλον της Ευρώπης. Μόνο που τώρα ήταν η σκοτεινή πλευρά της δημοκρατίας που βγήκε στο προσκήνιο.
Σε έναν κόσμο εθνικών κρατών, εθνοτικές μειονότητες όπως ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Ελλάδας και οι ορθόδοξοι χριστιανοί της Μικράς Ασίας ήταν μια συνταγή για διεθνή αστάθεια. Στις αρχές της δεκαετίας του 1920, Έλληνες και Τούρκοι ηγέτες αποφάσισαν να ανταλλάξουν τους μειονοτικούς πληθυσμούς τους, εκτοπίζοντας περί τα δύο εκατομμύρια χριστιανούς και μουσουλμάνους προς χάριν της εθνικής ομοιογένειας. Η ελληνο – τουρκική ανταλλαγή των πληθυσμών ήταν η μεγαλύτερη οργανωμένη μετακίνηση προσφύγων στην ιστορία μέχρι τότε και μοντέλο που οι ναζιστές και άλλοι θα το επικαλούνταν αργότερα για να εκτοπίσουν ανθρώπους στην ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ινδία.
Είναι ειρωνικό, λοιπόν, που η Ελλάδα ήταν επίσης στην πρωτοπορία της αντίστασης στους ναζιστές. Τον χειμώνα του 1940-41, ήταν η πρώτη χώρα που αντεπιτέθηκε αποτελεσματικά κατά των δυνάμεων του Άξονα, ταπεινώνοντας τον Μουσολίνι στον ελληνο-ιταλικό πόλεμο ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη επευφημούσε την Ελλάδα. Και πολλοί χειροκρότησαν πάλι λίγους μήνες αργότερα όταν ένας νεαρός αριστερός αντιστασιακός ονόματι Μανώλης Γλέζος σκαρφάλωσε στην Ακρόπολη ένα βράδυ με έναν φίλο και κατέβασαν τη σημαία με την σβάστικα που οι Γερμανοί είχαν πρόσφατα υψώσει. Σχεδόν 70 χρόνια αργότερα, η ελληνική αστυνομία θα έριχνε δακρυγόνα στον κ. Γλέζο ο οποίος διαδήλωνε κατά του προγράμματος λιτότητας. Αλλά στο τέλος, η Ελλάδα υπέκυψε στη γερμανική κατοχή.
Η κυριαρχία των ναζιστών έφερε μαζί της την πολιτική κατάρρευση, την μεγάλη πείνα, και μετά την απελευθέρωση, την βύθιση της χώρας σε έναν εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στις κομμουνιστικές και τις αντικομμουνιστικές δυνάμεις. Μόλις λίγα χρόνια μετά την ήττα του Χίτλερ, η Ελλάδα βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της ιστορίας, ως μέτωπο του Ψυχρού Πολέμου. Το 1947, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν χρησιμοποίησε τον κλιμακούμενο εμφύλιο στην Ελλάδα για να πείσει το Κογκρέσο να στηρίξει το Δόγμα Τρούμαν και την ειρηνική δέσμευση αμερικανικών πόρων για τον αγώνα κατά του Κομμουνισμού και την ανοικοδόμηση της Ευρώπης.
Ανυψωμένη ξαφνικά σε έναν διατλαντικό αγώνα, η Ελλάδα συμβόλιζε τώρα μια πολύ διαφορετική Ευρώπη – μία Ευρώπη που είχε αυτοκαταστραφεί, και που ο μόνος δρόμος εξόδου από την ανέχεια των μέσων της δεκαετίας του 1940 ήταν ως μικρότερος εταίρος της Ουάσινγκτον. Καθώς τα δολάρια άρχισαν να ρέουν, αμερικανοί σύμβουλοι έλεγαν στους έλληνες πολιτικούς τι να κάνουν και αμερικανικές βόμβες ναπάλμ έκαιγαν τα ελληνικά βουνά καθώς οι κομμουνιστές αντάρτες τρέπονταν σε φυγή.
Η πολιτική και οικονομική ένωση της Ευρώπης υποτίθεται ότι θα έβαζε τέλος στις αδυναμίες και την εξάρτηση της διχοτομημένης ηπείρου. Και εδώ η Ελλάδα έγινε σύμβολο μιας νέας φάσης στην ευρωπαϊκή ιστορία. Η πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας το 1974 δεν έφερε στη χώρα μόνο την πλήρη ένταξη σε αυτό που θα γινόταν η Ευρωπαϊκή Ένωση. Προανήγγειλε επίσης (μαζί με τη μετάβαση της Ισπανίας και της Πορτογαλίας στη δημοκρατία την ίδια εποχή) το παγκόσμιο κύμα εκδημοκρατισμού της δεκαετίας του 1980 και του 1990, πρώτα στη Νότια Αμερική και τη Νοτιοανατολική Ασία και μετά στην Ανατολική Ευρώπη.
Και έδωσε στην Ευρωπαϊκή Ένωση την όρεξη για διεύρυνση και τη φιλοδοξία να εξελιχθεί από ένα μικρό κλαμπ πλούσιων δυτικοευρωπαϊκών κρατών σε φωνή για ολόκληρη την προσφάτως εκδημοκρατισμένη ήπειρο, η οποία εξαπλώθηκε κατά πολύ στο νότο και την ανατολή. Και τώρα, σήμερα, αφότου έσβησε η ευφορία της δεκαετίας του ’90 και μια νέα ταπεινοφροσύνη χαρακτηρίζει τους Ευρωπαίους, ο κλήρος πέφτει και πάλι στην Ελλάδα ως χώρας η οποία θα προκαλέσει τους μανδαρίνους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα θέσει το ερώτημα: «Ποιό θα είναι το μέλλον της ηπείρου;».
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποτίθεται ότι θα ένωνε μια κατακερματισμένη Ευρώπη, ότι θα ενίσχυε τις δημοκρατικές της δυνατότητες και ότι θα μεταμόρφωνε την ήπειρο σε μια ανταγωνιστική δύναμη στην παγκόσμια σκηνή. Είναι ίσως ταιριαστό που ένα από τα αρχαιότερα και πιο δημοκρατικά έθνη – κράτη της Ευρώπης βρίσκεται στην καινούργια εμπροσθοφυλακή, όσων θέτουν εν αμφιβόλω όλα αυτά τα επιτεύγματα.
Γιατί είμαστε όλοι μικρές δυνάμεις τώρα, και για άλλη μια φορά η Ελλάδα πολεμάει στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το μέλλον.
*Μαρκ Μαζάουερ, Βρετανός ιστορικός και συγγραφέας, καθηγητής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ.
Υ.Γ. Το εξαιρετικό αυτό άρθρο μπορούν αν επισκεφτούν οι αναγνώστες στην ακόλουθη διεύθυνση:http://www.nytimes.com/2011/06/30/opinion/30mazower.html?_r=1

http://www.defence-point.gr/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/new-york-times_09.html

Eσοδα από το τέλος ακινήτων - Φόβοι για «φιάσκο»

Picture 0 for Πενιχρά τα έσοδα από το τέλος ακινήτων
Σε καθεστώς απόλυτης «παγωμάρας» έχουν μπει τα τελευταία 24ωρα οι φορολογικές αρχές στην Ελλάδα. Ο λόγος προφανής: η χώρα έχει μπει σε μια άτυπη προεκλογική περίοδο και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, στον κρατικό μηχανισμό τίποτα ή σχεδόν τίποτα δεν λειτουργεί. Τα μηνύματα που φτάνουν από παντού στο υπουργείο Οικονομικών είναι αποκαλυπτικά.
Χαρακτηριστικότερο όλων όμως είναι αυτό το οποίο συμβαίνει με το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ. Τα έσοδα από τη συγκεκριμένη πηγή, μέχρι σήμερα, είναι πολύ κατώτερα των αναμενόμενων, γεγονός το οποίο προκαλεί μια διάχυτη νευρικότητα στα στελέχη της οδού Νίκης, τα οποία δεν μπορούν να σκεφτούν τρόπους για να εκβιάσουν καταστάσεις.
Ήδη, ό,τι ήταν να κάνουν το έχουν κάνει και υπάρχει έντονη η εκτίμηση ότι ένα ακόμα στοίχημα κινδυνεύει να χαθεί δια παντός. Μόνο που μαζί θα χαθούν και τα έσοδα που αναμένονταν απ' αυτή την πηγή και τα οποία πολύ δύσκολα προβλέπεται να αντικατασταθούν στο ορατό μέλλον.


forologikanea.gr
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/11/e_1861.html

Είμαστε το κέντρο του κόσμου...

Επιτέλους, μετά από 2500 χρόνια, η Ελλάδα έγινε και πάλι το κέντρο του κόσμου. Τώρα όμως όχι ως χώρα πολιτισμού και Δημοκρατίας. Αλλά ως άθλια τριτοκοσμική χώρα.

Ως η μοναδική φτωχή χώρα του πλανήτη που καταχρεώθηκε από τις “πολιτικές Φαμίλιες” που την κυβερνούν τρεις δεκαετίες για να συντηρεί πλούσιους κομματικούς τεμπέληδες του δημοσίου, μόνιμους φοροφυγάδες, ορδές λαθρεμπόρων, διαπλεκόμενους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, επαγγελματίες απατεώνες, και επιστήμονες της αρπαχτής.

Ως μοναδική χώρα που για 35 χρόνια το πολιτικό της σύστημα βολεύτηκε μέσα στην σαπίλα αυτή που την θεμελίωσε και την συντήρησε γιατί δεν ήταν ικανό (εκτός από μία-δύο φωτεινές εξαιρέσεις) να δημιουργήσει μια πραγματικά δομημένη κοινωνία μέσα σε ένα κράτος που να λειτουργεί.

Μια δομημένη δημοκρατική κοινωνία με ένα τίμιο και αξιόπιστο κράτος για να επιτρέψει στον πραγματικό ευρηματικό και ευέλικτο Έλληνα να αποδώσει  Όπως ως οικονομικός μετανάστης απέδωσε σε οποία δομημένη κοινωνία εργάσθηκε εκτός Ελλάδος.

Αυτήν την χώρα φωτογραφίζουν οι δημοσιογράφοι και απεικονίζουν οι τηλεοράσεις εδώ και μία εβδομάδα έξω από το Προεδρικό μέγαρο και το μέγαρο Μαξίμου δείχνοντας, μαζί με τα ελληνικά ΜΜΕ, σε όλο τον πλανήτη, από την Ευρώπη μέχρι την Αμερική, την Αφρική την Ασία και την Αυστραλία, μια χώρα με ξετσίπωτους πολιτικούς που δηλώνουν στις τηλεοράσεις έξω από το Προεδρικό ότι πάνω απ όλα βάζουν την πατρίδα και μέσα στο Προεδρικό μέγαρο σφάζονται για το κομματικό τους συμφέρον.

Στην πενηντάχρονη σχεδόν δημοσιογραφική μου καριέρα ουδέποτε είδα στην Ελλάδα τέτοιο συνωστισμό δημοσιογράφων από όλο τον πλανήτη. Ουδέποτε συνάντησα τέτοια επιμονή για την αποτύπωση εικόνων από την Ελλάδα.

Και για μια στιγμή πέρασε από το μυαλό μου τι θα γινόταν πραγματικά για την Ελλάδα αν αξιοποιούσαμε αυτήν την συρροή των διεθνών μέσων ενημέρωσης για να προβάλλουμε κάποια παγκόσμια επιτυχία μας. Είτε οικονομική είτε κοινωνική. Έστω και τουριστική.

Αλλά δυστυχώς αυτό που ήλθαν να κάνουν εδώ τα ΜΜΕ του πλανήτη είναι να ζήσουν από κοντά μια χώρα -ρεντίκολο που ενώ χάνεται και δεν έχει αύριο ούτε για μια δεκαπενταετία ματώνει στις εμφύλιες πολιτικές αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις για λίγους ψήφους .

Μια χώρα που οδηγείται πάλι σε εκλογές λόγω και πάλι της ανικανότητας των ίδιων κοντών επαγγελματιών πολιτικών της κακιάς ώρας που την κατέστρεψαν τα προηγούμενα 35 χρόνια.

Μια χώρα που κυβερνάται ακόμη και σήμερα από αναξιόπιστους πολιτικάντηδες που ψεύδονται μέσα και έξω από την Βουλή με πεπραγμένα απάτη.

Πολιτικούς που ενώ διασύρονται και εξευτελίζονται παγκοσμίως βρίσκουν το θράσος να πιστευόμουν ότι έχουν το ανάστημα να τα βάλουν με τα Επιτελεία Κατοχής των δανειστών. Πολιτικούς που τους διατάσσουν οι δανειστές να δεσμευτούν εγγράφως για να πάρουν λεφτά να πληρωθούν ακόμη και οι μισθοί τους αλλά λόγω της ανικανότητάς τους νομίζουν ότι μπορούν να σηκώσουν το ανάστημά τους και να αρνηθούν εγγυήσεις και δεσμεύσεις.

Τις οποίες και θα δώσουν με ακόμη περισσότερο εξευτελιστικό τρόπο.

Πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ που εκλιπαρούν τώρα τους δανειστές να τους κρατήσουν στο ευρω όταν πριν 30 χρόνια ούρλιαζαν στα πεζοδρόμια με τις ντουντούκες “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο...” και “Έξω από την ΕΟΚ των συμφερόντων...”.

Πολιτικούς της Νέας Δημοκρατίας που δεν σεβάστηκαν ούτε ότι ο παλαιότερος αρχηγός τους ηγήθηκε την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ αλλά οι ίδιοι ,στις ημέρες τους, χαρακτήριζαν κουτόφραγκους του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης πετώντας στο καλάθι οδηγίες για εναρμόνιση της Ελλάδας με το Κοινοτικό δίκαιο όπως η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, το άνοιγμα της ενεργειακή αγοράς και οι αποκρατικοποιήσεις(για να πληρωθούν χρέη) .Αυτοί οι ίδιοι πολιτικοί δεν καταλάβαιναν τίποτε όταν πήγαιναν σε συνόδους υπουργών Οικονομικών και κανείς δεν δεχόταν ιδιαίτερες συζητήσεις μαζί τους.

Πολιτικούς της σημερινής κυβέρνησης που αδυνατούν να δικαιολογήσουν γιατί δεν τίμησαν τις υπογραφές τους στο μνημόνιο και έδωσαν έτσι το δικαίωμα στους δανειστές και στις αγορές να ξεσπάσουν εναντίον μας και να μας εξευτελίζουν με κάθε τρόπο.

Τα άθλια συμπεράσματα για την Ελλάδα από όλες τις χώρες του πλανήτη είναι ήδη δεδομένα.

Αυτό που δυστυχώς παραμένει ακόμη ως ζητούμενο είναι τα δικά μας συμπεράσματα Και ο μόνος τρόπος να τα εκφράσουμε είναι σαφέστατα οι προσεχείς εκλογές.

 



george.kraloglou@capital.gr 

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/11/blog-post_3488.html

Blogger στην Huffington Post: Η Ελλάδα θα ξαναγίνει μεγάλο έθνος!


Ότι δεν κάνουν οι Έλληνες πολιτικοί που έχουν καταφέρει η Ελλάδα να θεωρείται το «μίασμα» της Ευρώπης, το κάνει μια Βρετανίδα blogger που υπογράφει άρθρο στην Huffington Post....

«Χωρίς την Ελλάδα δε θα υπήρχε Ευρώπη. Όλα μας τα συστήματα, οι δομές, η γλώσσα έχουν ελληνικό DNA. Οι Έλληνες είναι οι γίγαντες, στους ώμους των οποίων χτίσαμε την Ευρώπη» αναφέρει στην αρχή του άρθρου της η BritChick Paris.

«Είναι πολύ δύσκολο για ένα Έλληνα να καταπιεί όλες αυτές τις προσβολές για τη χώρα του. Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, ανοργάνωτοι, είναι το «αποδιοπομπαίο έθνος» της Ευρώπης. Ο πατέρας μου θα στριφογύριζε στον τάφο του για αυτές τις προσβολές», συμπληρώνει.

Βέβαια σημειώνει ότι την ευθύνη έχουν τόσο οι ανίκανοι πολιτικοί τους αλλά και οι ίδιοι οι Έλληνες που τους ψήφιζαν τόσα χρόνια.

«Η Ελλάδα διαθέτει μερικά από τα πλέον ιστορικά μνημεία και νησιά που κόβουν την ανάσα. Επισκέφθηκα μερικά από αυτά και τίποτα δε συγκρίνεται με την απλότητα μιας ταβέρνας πλάι στην ακρογιαλιά. Πώς να συνεισφέρουμε; Ας πάμε τα παιδιά μας στην Ακρόπολη, ας περάσουμε το μήνα του μέλιτος στη Σαντορίνη, ας διασκεδάσουμε στη Μύκονο».

«Στην πραγματικότητα όσοι Έλληνες ξέρω καταρρίπτουν με τη ζωή τους όλα τα στερεότυπα: δουλεύουν πιο σκληρά από όσους ξέρω, δημιουργούν επιχειρήσεις, είναι δημιουργικοί.

Ο Στωϊκισμός, ένα από τα φιλοσοφικά τους κινήματα, διαβεβαιώνει τους Έλληνες πως μπορούν να ζουν την κάθε μέρα ακόμα και με λιγότερα χρήματα και με δυσκολίες. Η δημοκρατία, την οποία ευφήυραν είναι αυτό που έχουν περισσότερο ανάγκη τώρα παρά ποτέ.

Η Ελλάδα έχει όλα τα εφόδια για να ξαναγίνει ένα μεγάλο έθνος. Ήταν και θα ξαναείναι.»
Λόγιος Ερμής

 Πηγή

Αντιπροσωπευτική Μνημονιακή Δημοκρατία- Το νέο μας Πολίτευμα./Έχουμε Πόλεμο Δούλε(?)

Δεν έχουν συνηθίσει να τους χλευάζουν, δεν έχουν συνηθίσει να ακούν "όχι".
Ένα μαζικό "όχι" σε άδικη φορολόγηση που δεν είναι ούτε ανταποδοτική ούτε ανάλογη των εισοδημάτων μας(ότι απέμεινε δηλαδή από αυτά), ένα μαζικό "όχι" στην υποταγή μας ως Έθνος.
Δεν μας φταίει κανείς αν τελικά σκύψουμε.
Τα πάντα όμως θα έχουν ένα Τίμημα, και αυτό οφείλει να το γνωρίσει κανείς και να επιλέξει αν μπορεί ή αν θέλει να το σηκώσει.
Όπως και να έχει, όσο θα ξεπουλάνε οι Έλληνες τη ψυχή τους στα υλικά αγαθά και στη σιχαμένη ΄'καλοπέραση" που μετέβαλε έναν άλλοτε περήφανο λαό σε νεόπλουτα στελέχη επιχειρήσεων και σε γλείφτες μικροαστούς που γελάνε με ηλίθια αστεία και φιλάνε κατουρημένες ποδιές για "θεσούλα"
σκοπεύοντας να ζήσουν τη "ζωούλα" τους, τόσο το Όραμα για Ελευθερία και αξιοπρέπεια θα εξαργυρώνεται σε lifestyle αυτοστραγγαλισμό.

Οι σημαίες μας, για να το πω συμβολικά, θα έπρεπε να είναι φτιαγμένες είτε από τα καλύτερα υφάσματά μας σε καιρό ειρήνης, είτε από τα ρούχα Νεκρών Αδελφών μας σε καιρό πολέμου.
Και τώρα έχουμε Πόλεμο..Αν το σημαιάκι σου είναι νάιλον και made in Turkey είσαι άξιος της μοίρας σου..



Μη ξεχνάτε ότι το χιούμορ είναι απείρως σκληρότερο και ισχυρότερο μέτρο αντίστασης στην αποκτηνωμένη πολιτικής των καπιταλιστών.

Σκληρό και καυστικό σατιρικό βίντεο με καρτούν... by AceVideos
 
 
http://thiseas.blogspot.com/

Το ΠΑΣΟΚ φεύγοντας ξεπουλάει τους υδρογονάνθρακες


  • Η τελευταία μεγάλη μπίζνα που επιβεβαιώνει το λαϊκό άσμα "τα πήρες όλα κι έφυγες" ή μήπως το τελευταίο και μεγάλο κόλπο γίνεται την ώρα της εξόδου που δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα ευνοϊκές συνθήκες;
  • Και όμως! Το ΠΑΣΟΚ έλεγε μέχρι πρότινος πως η Ελλάδα δεν έχει πετρέλαιο...! Γιατί άραγε;
Mέσα στην πολιτική αναμπουμπούλα και στο παιχνίδι νεύρων για τον νέο πρωθυπουργό, υπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα για τη δημιουργία του Εθνικού Φορέα Έρευνας Υδρογονανθράκων!

Οι υπογραφές έπεσαν από τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομίας Ευάγ. Βενιζέλο, Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοϊδη και τον υφυπουργό Ενέργειας Ι. Μανιάτη και προωθείται για έλεγχο από το Συμβούλιο της Επικρατείας και στη συνέχεια για υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Ο φορέας θα είναι ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Α.Ε.» (ΕΔΕΥ Α.Ε.) με σκοπό την άσκηση και διαχείριση για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου των αποκλειστικών δικαιωμάτων του στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της χώρας.

Ο φορέας θα έχει αρμοδιότητες, μεταξύ άλλων, την παροχή εισηγήσεων και γνωμοδοτήσεων στο Δημόσιο σχετικών με τη διαχείριση των αποκλειστικών δικαιωμάτων του Δημοσίου για την αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, τη διερεύνηση και αξιολόγηση του δυναμικού της χώρας σε υδρογονάνθρακες, τη διαχείριση των στοιχείων και δεδομένων που αποκτήθηκαν στο παρελθόν ή θα αποκτώνται στο μέλλον κατά τη διάρκεια εργασιών, την εισήγηση προς τον υπουργό ΠΕΚΑ των προτεινόμενων περιοχών προς παραχώρηση, καθώς και του τύπου της σύμβασης και την προετοιμασία και διεξαγωγή των σχετικών διαγωνισμών, καθώς και αξιολόγηση των προσφορών για την παροχή δικαιωμάτων επί των ανωτέρω περιοχών, την αξιολόγηση των αιτήσεων άδειας αναζήτησης.

http://kostasxan.blogspot.com/2011/11/blog-post_3235.html

Ποιος, ποιος;

Ποιος θα είναι αυτός, που θα αναλάβει να πει στους Έλληνες:
-Απολύονται 80,000 σε 3 μήνες άλλοι 80,000 σε άλλους 3 μήνες, και στο τέλος άλλοι 100,000 δημόσιοι υπάλληλοι;
-Οι συντάξεις και οι μισθοί μειώνονται ακόμα 30%;
-Το χαράτσι στην ΔΕΗ θα πληρώνεται ως το...
έτος 2060;
-Και να είναι έτοιμος κάθε στιγμή να ανακοινώσει το σχέδιο Νο2, ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην δραχμή;
Να γιατί ζορίζονται και δεν βρίσκουν κάποιον για τέτοιες "βρώμικες" δουλειές. Φυσικά στο τέλος κάποιος θα αναλάβει να τo κάνει....

http://arta-mou.blogspot.com/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/blog-post_4933.html

«Εισβολή» Τούρκων επιχειρηματιών στην Ελλάδα λόγω… κρίσης

«Εισβολή» Τούρκων επιχειρηματιών στην Ελλάδα λόγω… κρίσης βρίσκεται σε εξέλιξη! Μάλιστα έχει δημιουργηθεί και επίσημο τουρκικό γραφείο στην Θεσσαλονίκη για να διευκολύνει Ελληνες και Τούρκους που ψάχνουν ευκαιρίες μέσα στην κρίση. Η τουρκική εφημερίδα Haberturk στο ένθετό της με τον τίτλο «Θα ετοιμάσει...
σχέδιο 1 δις δολαρίων στην καρδιά της κρίσης» γράφει ότι ενώ οι.... Ελληνες έκαναν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη, σε γραφείο σε απόσταση 300 μέτρων από την πλατεία τουρκικές και ελληνικές εταιρείες είχαν καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών για επενδύσεις. Μια από αυτές τις εταιρείες – γράφει - είναι η κατασκευαστική εταιρεία του κ. Γιασάρ Αστσίογλου . Η εν λόγω εταιρεία σχεδιάζει να αγοράσει έκταση 180 στρεμμάτων και να αναπτύξει σχέδιο 1 δις δολ.. Ο κ. Γιασάρ Αστσίογλου είπε στην εφημερίδα οτι « Οι Ελληνες δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα ότι επικρατεί οικονομική κρίση στην χώρα. Κάθε βράδυ γεμίζουν τα κέντρα διασκέδασης και η διασκέδαση συνεχίζεται μέχρι πρωίας. Στους δρόμους βλέπετε αμέσως να συγκεντρώνονται λόγω της οικονομικής κατάστασης χιλιάδες άτομα για διαμαρτυρία. Η οικονομική κρίση θα επεκταθεί ακόμα περισσότερο, αλλά βέβαια αυτό δεν θα πάει συνέχεια έτσι και η χώρα θα συνέλθει» . Το γραφείο Εμπορίου της Τουρκίας που άρχισε να λειτουργεί στην Θεσσαλονίκη πριν δύο μήνες υπαγόμενο στο Υπουργείο Οικονομικών έχει γίνει η διεύθυνση των ελληνικών εταιρειών οι οποίες σταμάτησαν να λειτουργούν ή έχουν θέσει σε εκκρεμότητα τα σχέδια τους . Ο Σύμβουλος Εμπορίου κ. Κεμάλ Σινάν Τουζούν είπε ότι κατά τους τελευταίους δύο μήνες 20 ελληνικές εταιρείες αποτάθηκαν στους ίδιους για τον τομέα των ακινήτων και ότι αναζητούν Τούρκους εταίρους.
http://www.prionokordela.gr/

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/11/blog-post_6584.html

ΚΑΤΩ Η ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΥΡΑΝΝΙΑ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)

Το χρέος της Ελλάδος δεν είναι χρέος του ελληνικού λαού Είναι χρέος συστημικό , χρέος που δημιουργήθηκε κυρίως από δύο παράγοντες.

Πρώτο από την ανυπαρξία σχέσης ανάμεσα στο κοινό νόμισμα και την πολιτική ισόρροπης πανευρωπαϊκής ανάπτυξης , ανυπαρξία σχέσης που ευνόησε κάποιες βιομηχανικές χώρες εις βάρος των υπολοίπων εγκαταλείποντας συνάμα την ανάπτυξη στα χέρια των τραπεζών.

Το κοινό νόμισμα όφειλε να στηριχθεί σε πανευρωπαϊκή κοινωνιστική πολιτική , πράγμα που δεν έγινε με αποτέλεσμα να δημιουργήσει ανισότητες και χρέη. Αυτό το σαθρό πλαίσιο επέτρεψε ένα δεύτερο παράγοντα να δράσει ως καταλύτης στη γιγάντωση της ανισότητας και του χρέους.

Αυτός ο δεύτερος παράγοντας είναι η απεχθής σχέση της κομματοκρατικής διακυβέρνησης με το ληστρικό χρηματοπιστωτικό σύστημα σε εθνικό πεδίο. Η σχέση αυτή δημιούργησε χρέη απεχθή και ιδιοτελή που δεν έφθασαν ποτέ στο λαό , στην ανάπτυξη και τη παραγωγή. Το πελατειακό σύστημα των συγκοινωνούντων δοχείων της διαφθοράς απορρόφησε επίσης τεράστια ποσά τα οποία έγιναν επαύλεις και επενδύσεις στο εξωτερικό.

Όλα αυτά τα λάθη του συστήματος και τα εγκλήματα των διαχειριστών του , απαιτούν ντόπιοι και ευρωπαίοι πολιτικοί να παραμερισθούν και αγόγγυστα να αποδεχθεί το χρέος ο ελληνικός λαός. Μα αυτό είναι έγκλημα , παραλογισμός , ανηθικότητα , παρανομία .

Δεν επέτρεψαν στον ελληνικό λαό ούτε αυτή την διερεύνηση του χρέους. Απαίτησαν μόνο την αποδοχή του.

Ενώπιον αυτής της συστημικής βίας ο λαός έχει ιερό και αναφαίρετο δικαίωμα να εξεγερθεί.
Να αντιτάξει τη βούληση του ενάντια στο σύστημα αλλά και ενάντια στους εκφραστές και εργάτες αυτού του τυραννικού συστήματος. Και αυτοί είναι οι πολιτικοί και οι τραπεζίτες.
Το χρέος πρέπει να διερευνηθεί . Πότε έγινε ,που διοχετεύθηκε και γιατί. Να καταμεριστούν ευθύνες όπου και αν υπάρχουν και να ζητηθούν αποζημιώσεις . Αυτή είναι η μία όψη της λαϊκής αντίστασης.

Η άλλη είναι η κατεδάφιση του τυραννικού πλέγματος κομματοκρατίας και τραπεζιτών. Η κομματοκρατική δημοκρατία είναι στην ουσία τυραννία . Ο λαός πρέπει να διεκδικήσει μια πραγματική λαϊκή εθνική δημοκρατία όπου θα εκφράζεται η λαϊκή κυριαρχία μέσα από τις παραγωγικές ενώσεις και την επέκταση της τοπικής αυτοδιοίκησης προς τις κορυφαίες δομές του κράτους , μια δημοκρατία που στη βάση της θα βρίσκεται η λαϊκή συνέλευση και θα στηρίζεται από την ένοπλη λαϊκή πολιτοφυλακή .

Όμως για να πορευθεί ο λαός προς αυτή την επαναστατική κατεύθυνση επιβάλλεται να εναντιωθεί στη κατοχική διοίκηση που ετοιμάζουν από κοινού ευρωπαίοι και ντόπιοι πολιτικοί και τραπεζίτες.
Φωτιά και τσεκούρι.

Λουκάς Σταύρου

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/11/blog-post_1365.html

Οι αποκριάτικοι Καίσαρες…

 
Το καθεστώς καταρρέει, έχει για την ακρίβεια καταρρεύσει, και αδυνατεί παντελώς να αποκρύψει τη σήψη του, την ανοησία του, τη χυδαιότητά του και την κακόγουστη αυθάδειά του…

Ο πανικός της κατάρρευσης βγάζει στον αφρό το αποκρουστικό ψεύδος των καθεστωτικών κομμάτων και κάθε μολυσματική διαστροφή της θηριώδους υποκρισίας τους, αλλά και του αχαλίνωτου αγοραίου «πολιτισμού» τους…

Είναι πρωτοφανές αυτό το θέατρο που ζούμε γύρω από τη συγκρότηση της «εθνικής κυβέρνησης» των «εκτελεστών» της Ελλάδας.

Δεν μπορούν ακόμα ούτε να βρούνε το νέο αχυράνθρωπο πρωθυπουργό (ανδρείκελο των ανδρεικέλων), ούτε τις μάσκες που θα φορέσουν τα μέλη της νέας «εθνικής» δωσίλογης κυβέρνησης, ούτε τις μεταμφιέσεις των εκτελεστών («σωτήρων»-γενιτσάρων), ούτε τους «ρόλους» που θα αναλάβει...
ο κάθε ένας από τους κομματικούς «εταίρους» της «ιερής συμμαχίας»: Η «ιερή συμμαχία» της ΩΜΗΣ διεθνούς χρηματιστηριακής ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ…

Γι αυτό «ξερνιούνται» και τόσο πηχτά κύματα γλοιώδους ανοησίας, αφόρητης υποκρισίας και ανυπόφορης κακογουστιάς: Η φρενοβλάβεια του φασιστικού ΚΙΤΣ…

Ζούμε το φρικτό και αηδιαστικό θέαμα των θεατρικών παραστάσεων ενός φασιστικού καρνάβαλου…

Πρωταγωνιστές: Οι αποκριάτικοι καίσαρες του ΠΑΣΟΚ (σημαιοφόροι), της ΝΔ ( πιο ντροπαλοί, αλλά εξίσου αποκριάτικοι…) και του Καρατζαφέρη (η μακάβρια γκριμάτσα…)!!!!

Σημείωση: Το κατασκευασμένο (από τους «νταβάδες») και υστερικά διαφημιζόμενο ακροδεξιό «σκιάχτρο», που «στιγμάτιζε» ο πασοκικός θίασος και ο καθεστωτικός «αριστερισμός», σαν το «αυγό του φιδιού», ΑΠΟΤΕΛΕΙ την αναγκαία «πρώτη ύλη» αυτού του αποτρόπαιου «εθνικού φυράματος» της …σωτηρίας μας.

Πασοκικό κράτος και παρακράτος (η νέα μοχθηρή δεξιά), ΝΔ (η κλασική δεξιά), ο Καρατζαφέρης (ο ακροδεξιός τυχοδιωκτισμός) και η Ντόρα (ο μητσοτακικός «αμοραλισμός»), ΣΥΜΜΑΧΟΥΝ για να μας …σώσουν φορώντας ΟΛΟΙ τις αποκριάτικες στολές των καισάρων του δωσιλογισμού της Νέας Τάξης!!!!

Και μόνο αυτός ο χορός των αποκριάτικων ανδρεικέλων και η ανικανότητά τους να εμφανίσουν μια ΜΗ αποκριάτικη κυβέρνηση, δείχνει περίτρανα ότι ΟΛΟΚΛΗΡΟ το καθεστώς έχει ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ…

ΕΧΕΙ καταρρεύσει το καθεστώς και δεν υπάρχει ΑΡΙΣΤΕΡΑ…

Οι δυνάμεις που αυτό-ονομάζονται σαν «αριστερά» παρατηρούν την κατάρρευση του καθεστώτος ανίκανες να επέμβουν στα πράγματα: Απλώς εμπορεύονται ΕΚΛΟΓΙΚΑ τους αποκριάτικους καίσαρες…

Σε μια άκρως Επαναστατική περίοδο (που οι «από πάνω» καταρρέουν και ο λαός κοχλάζει από ΟΡΓΗ) η «αριστερά» της Ελλάδας χτενίζεται στον εκλογικό καθρέπτη: Ούτε μια αγωνιστική πρωτοβουλία για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ του λαϊκού κινήματος και ΟΡΓΑΝΩΣΗ της λαϊκής ΟΡΓΗΣ δεν είναι ικανή να κάνει…

Τελικά αυτή η «αριστερά» είναι που ΔΙΑΣΩΖΕΙ ακόμα τους αποκριάτικους καίσαρες: Και είναι αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ το πιο θλιβερό και τραγικό στοιχείο του ιστορικού μας δράματος…

Υ.Γ. Οι «μάσκες δεν πέσανε» μόνο για τους «αποκριάτικους ηγέτες» των κομμάτων, αλλά και για κάποια «αποκριάτικα» ιστολόγια: Υμνολογούν ακόμα και τώρα τον Αντώνη Σαμαρά!!!!

Τέτοια διατεταγμένα παπαγαλάκια…

Επ’ αυτού θα επανέλθουμε, μόλις τελειώσει ο πολιτικός καρνάβαλος.
Από resaltomag, μοντάζ Γρέκι
 
http://kostasxan.blogspot.com/2011/11/blog-post_4548.html

Η ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΠΙ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ!!

Σημ. Για όσους δεν το γνωρίζουν το 1936 ο Ιωάννης Μεταξάς διορίστηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας και στην συνέχεια πρωτοστάτησε στην επιβολή δικτατορικού καθεστώτος του οποίου ήταν επικεφαλής.
Ακόμα και αυτός έβαλε την Ελλάδα και τους Έλληνες πάνω από τους δανειστές και τις τράπεζες !!

Η ιστορία έχει ως εξής : το 1936, η Ελλάδα του Ιωάννη Μεταξά αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου που είχε συνάψει με τη βελγική τράπεζα «Societe Commerciale de Belgique».
Η κυβέρνηση του Βελγίου προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο, που είχε ιδρύσει η Κοινωνία των Εθνών, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Η Ελλάδα απάντησε ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, διότι δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση του Λαού και της χώρας!
Στο υπόμνημά της, η Ελληνική κυβέρνηση ανέφερε : «Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στην θέση της, θα έκανε το ίδιο». (Αμ δε!!! ) (Yearbook of the International Law Commission, 1980, v.l., σελ.25).
Το επιστέγασμα ήρθε με το υπόμνημα που κατέθεσε στο Διεθνές Δικαστήριο ο νομικός εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης το 1938, όπου τόνισε τα αυτονόητα :
«Ενίοτε, μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση, η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς τον Λαό τους. Οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δύο υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Είναι αδύνατον να πληρώσει μια Κυβέρνηση το χρέος και την ίδια στιγμή να παρασχεθεί στον λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στα δύο. Και φυσικά, το καθήκον του Κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, υπερτερεί έναντι της πληρωμής των χρεών της. Από κανένα κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσει, μερικά ή ολικά, τις χρηματικές του υποχρεώσεις, αν αυτό θέτει σε κίνδυνο την λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών του κι' έχει σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της διοίκησης της χώρας (σας θυμίζει κάτι;). Στην περίπτωση που η αποπληρωμή των χρεών θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή και τη διοίκηση, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει ή και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους»!
Με αυτά τα επιχειρήματα λοιπόν, το Διεθνές δικαστήριο δικαίωσε την Ελλάδα, δημιουργώντας νομικό προηγούμενο, στο οποίο μάλιστα το 2003 στηρίχθηκε η Αργεντινή και ο αείμνηστος πρόεδρος της, Νέστωρ Κίχνερ, ο οποίος επέλεξε να διαγράψει μονομερώς το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους της χώρα του, αντί να την υποδουλώσει στο Δ.Ν.Τ.!
Χωρίς άλλα λόγια, και ο νοών νοήτω ....
http://greekcitizen.pblogs.gr/2011/06/h-arnhsh-plhrwmhs-toy-hreoys-ths-elladas-epi-iwannh-metaxa-kai-h.html 
 
http://greeksurnames.blogspot.com/2011/11/blog-post_5445.html

Ήττα Ψυχάρη- Αλαφούζου

Δεν ευοδώθηκαν οι άοκνες και φιλότιμες προσπάθειες των μεγαλοεκδοτών, εφοπλιστών και μεγαλοκατασκευαστών να «διορίσουν» πρωθυπουργό. Την ευκαιρία που χρόνια τώρα περίμεναν τους την έδωσε ο ανεκδιήγητος Παπανδρέου με την πολιτική του και το…
δημοψήφισμα. Αμ΄ έπος, αμ΄έργον, έβαλαν μπροστά το βαρύ πυροβολικό τους στα ΜΜΕ και άρχισαν να πουσάρουν τους εκλεκτούς τους. Στο συγκρότημα Αλαφούζου ήταν καθαροί και χωρίς αστερίσκους: Παπαδήμος και ξερό ψωμί! Σε αντίθεση με τον Αλαφούζο ο Ψυχάρης προσπάθησε να παίξει το δικό του παιχνίδι πατώντας – παλιά του τέχνη κόσκινο – σε δύο βάρκες: πρώτη επιλογή ο Παπαδήμος, αλλά δεν τους χάλαγε κι ο Ρουμελιώτης του ΔΝΤ.
Κι εκεί που νόμιζαν πως όλα έχουν τακτοποιηθεί το σχέδιο τους κατέρρευσε! Κάτι η σθεναρή αντίσταση του Βενιζέλου, κάτι η άρνηση Σαμαρά να δώσει το Οκ στον εκπρόσωπο των τραπεζιτών, ε, δεν ήθελε και πολύ να ματαιωθούν τα σχέδια των μεγαλοεκδοτών.
Στο ερώτημα αν τους χαλάει η επιλογή του νέου πρωθυπουργού που απ΄ ότι φαίνεται είναι εκτός της σφαίρας επιρροής του, η απάντηση είναι Ναι!
Κι αυτό γιατί η χώρα σύντομα θα οδηγηθεί σε εκλογές, ενώ τα όνειρα των μεγαλοεκδοτών ήταν η νέα κυβέρνηση να είναι μακράς πνοής. Να συγκυβερνήσουν δηλαδή για πολλά χρόνια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ…

http://www.kentrinews.gr/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/blog-post_5450.html

Το μυστικό του δημοψηφίσματος. Δεν οφείλουμε ούτε ευρώ στην τρόϊκα!

Μπορεί να προσπαθούν να κάνουν πλύση εγκεφάλου σε όλους...
η αλήθεια όμως δεν κρύβεται...


Εδώ ακριβώς είναι όλο το μυστικό, όλο το πολιτικό παιχνίδι. Πέρα από οποιαδήποτε απεχθή χρέη προς ιδιώτες δανειστές και τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, θέματα τα οποία κάποια στιγμή, αναγκαστικά θα τεθούν στο τραπέζι, υπάρχει κάτι πολύ σοβαρότερο στην όλη υπόθεση. Ο ελληνικός λαός δεν οφείλει στην τρόϊκα και δεν μπορεί να εξαναγκαστεί με νόμιμο τρόπο να επιστρέψει, ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα που έχει δώσει η τρόϊκα με βάση τις... δανειακές συμβάσεις που ακολουθούν το πρώτο μνημόνιο. Γι΄ αυτό και βλέπετε την τρόϊκα τόσο εκνευρισμένη και πιεστική, καθώς και όλον αυτόν τον πανικό με το δημοψήφισμα κ.λ.π.. Το δημοψήφισμα είναι εν γνώσει της τρόϊκας, παρά το θέατρο που παίζουν, για να αβαντάρουν τον Παπανδρέου, αλλά ταυτόχρονα και δίκοπο μαχαίρι για την ίδια.

Ειδικότερα: Ο ελληνικός λαός δεσμεύεται έγκυρα απέναντι σε τρίτους, μόνο με βάση τον καταστατικό του χάρτη, δηλαδή το Σύνταγμά του. Ο σφετερισμός της εξουσίας από όργανα του κράτους, χωρίς να τηρηθεί ο καταστατικός χάρτης, δεν δεσμεύει τον ελληνικό λαό. Αυτό το γνώριζαν ή όφειλαν να το γνωρίζουν οι δανειστές, γιατί αφενός το ελληνικό Σύνταγμα είναι έγκυρο δημόσιο έγγραφο, αφετέρου οι δανειστές, αν και γνώριζαν ότι αυτό δεν έχει τηρηθεί, εντούτοις ξεκίνησαν να δίνουν τις γνωστές δόσεις από την δανειακή σύμβαση των 110 δις ευρώ, με δική τους πρωτοβουλία. Μάλιστα δε, για να συνταχθεί αυτή η σύμβαση και το μνημόνιο πληρώθηκε από την πλευρά του ελληνικού δημοσίου και ένα υπέρογκο χρηματικό ποσόν, κάτι που σημαίνει ότι έγινε πλήρης και ενδελεχής επιστημονική μελέτη του ελληνικού δικαίου, σε όλες του τις λεπτομέρειες.

Με βάση λοιπόν το άρθρο 36 παρ. 2 του Συντάγματος «Oι συνθήκες για εμπόριο, φορολογία, οικονομική συνεργασία και συμμετοχή σε διεθνείς οργανισμούς ή ενώσεις, και όσες άλλες περιέχουν παραχωρήσεις για τις οποίες, σύμφωνα με άλλες διατάξεις του Συντάγματος, τίποτε δεν μπορεί να οριστεί χωρίς νόμο, ή οι οποίες επιβαρύνουν ατομικά τους Έλληνες, δεν ισχύουν χωρίς τυπικό νόμο που τις κυρώνει.». Επομένως η δανειακή σύμβαση με την οποία συμφωνήθηκε το δάνειο των 110 δις ευρώ, έπρεπε να έρθει στην ελληνική Βουλή για κύρωση, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει και παρότι η τρόϊκα το γνωρίζει, εντούτοις συνεχίζει να χορηγεί τις γνωστές δόσεις, με δική της αποκλειστικά πρωτοβουλία και ευθύνη. Το ίδιο άρθρο στη συνέχεια και στην παράγραφο 3 ορίζει ότι «Mυστικά άρθρα συνθήκης δεν μπορούν ποτέ να ανατρέψουν τα φανερά» και στην παράγραφο 4 ορίζει ότι «H κύρωση διεθνών συνθηκών δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο νομοθετικής εξουσιοδότησης κατά το άρθρο 43 παράγραφοι 2 και 4». Επομένως δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει έστω νόμιμα κάποια εξουσιοδότηση στον υπουργό των οικονομικών ή σε οποιονδήποτε άλλο για να δεσμεύσουν τη χώρα.

Αυτή η δανειακή σύμβαση δεν ήρθε ποτέ στη Βουλή για κύρωση, για τον απλούστατο λόγο ότι τότε θα έπρεπε να εφαρμοστεί το άρθρο 28 παρ. 2 του Συντάγματος που λέει ότι: «Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών». Επειδή λοιπόν για την κύρωση απαιτούνται 180 βουλευτές και με δεδομένη την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας (ευτυχώς) να ψηφίσει αυτή τη δανειακή σύμβαση, η σύμβαση αυτή δεν ήρθε ποτέ στη Βουλή για κύρωση και επομένως αντισυνταγματικά και χωρίς να δεσμεύει τον ελληνικό λαό τέθηκε σε ισχύ, σε απόλυτη γνώση της παρανομίας αυτής από την πλευρά της τρόϊκας. Γιατί απαιτούνταν 180 βουλευτές; Απλούστατα. Από τη στιγμή που ορίζεται, εκτός των άλλων, ότι αφαιρούνται οι σχετικές με την σύμβαση αρμοδιότητες από τα ελληνικά δικαστήρια και πηγαίνουν στα ευρωπαϊκά και από τη στιγμή που την συγκεκριμένη σύμβαση δεν θα την διέπει το ελληνικό δίκαιο, αλλά το αγγλικό, τότε απαιτούνται 180 βουλευτές.

Έτσι, μέχρι σήμερα η τρόϊκα έχει δώσει χρήματα, με μια δανειακή σύμβαση η οποία όμως δεν δεσμεύει τον ελληνικό λαό και επομένως μια άλλη κυβέρνηση αύριο μπορεί να αρνηθεί να επιστρέψει αυτά τα χρήματα, πολύ δε περισσότερο που η τρόϊκα ήταν σε γνώση αυτής της παρανομίας και παρόλα αυτά, για τους δικούς της λόγους, προχωρούσε με δική της πρωτοβουλία.

Σήμερα λοιπόν, μας καλούν, σε συμπαιγνία τρόϊκα και κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να αποφασίσουμε σε ένα δημοψήφισμα με το εμφανές ερώτημα «ναι ή όχι στη νέα δανειακή σύμβαση» και με το εκβιαστικό δίλημμα «μέσα ή έξω από το ευρώ». Όμως αποκρύπτουν την αλήθεια. Αποκρύπτουν ότι με αυτό το δημοψήφισμα θέλουν να καλύψουν την πρώτη παρανομία, ώστε να μην χάσει τα χρήματα που έχει δώσει η τρόϊκα.

Αφού λοιπόν θέλουν δημοψήφισμα, θα πάμε με το σωστό δίλημμα: Θα επιστρέψουμε όσα χρήματα έχει δώσει παράνομα μέχρι σήμερα η τρόϊκα, χωρίς να έχει τηρηθεί το Σύνταγμα και χωρίς να ερωτηθούμε από την αρχή ή δεν επιστρέφουμε τίποτα; Άραγε, αυτό το δίλημμα το έχουν σκεφτεί οι «κουτόφραγκοι» ή ενεργούν και πάλι κουτοπόνηρα, όπως με την πρώτη δανειακή σύμβαση, προκειμένου να βάλουν χέρι στην ελληνική περιουσία;

Η πλεονεξία δεν βγαίνει πάντα σε καλό.

ΓΑΠ, ο Γυμνός Άνακτας του Πασόκ

Γράφει :ο Γιάννης Αλέξάκης

Οι άνθρωποι που πίστευαν τόσο τυφλά και ακράδαντα στο ΠΑΣΟΚ και ότι αυτό συνεπάγεται: για παράδειγμα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σοσιαλιστικό κόμμα ενώ εφαρμόζει κατά γραμμα την νεοφιλελεύθερη (ασύδοτη θα έλεγα εγώ) οικονομική πολιτική της Σχολής του Σικάγου που είναι ψιλά γράμματα για τους οπαδούς αλλά και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, το ότι όλοι οι άλλοι είναι καταχραστές και κλέφτες αλλά όχι οι άνθρωποι που στελεχώνουν το ΠΑΣΟΚ, το ότι ο....
δακτυλιοφόρος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι «χαρισματικός», διάδοχος του «χαρισματικού» του πατέρα και παππού, βλέπουν σήμερα τον γυμνό βασιλιά τους να καταρρέει σαν μια καρικατούρα φτιαγμένη από βούτυρο και βαμμένη με μπαγιάτικη κρέμα αφού έδωσε για μερικούς μήνες τώρα μια θλιβερή παράσταση σε ένα εφιαλτικό κουκλοθέατρο, μια εξωφρενική και αλλοπρόσαλλη παράσταση που κυριαρχούσαν: η πολιτική ηλιθιότητα, η ίντριγκα, η δουλική υποταγή, η αρπακτικότητα, ο εκβιασμός, το ξεπούλημα αλλά και η προδοσία.

Την αυλαία αυτού του κουκλοθεάτρου την άνοιξε ο ίδιος ο ΓΑΠ όταν από το Καστελόριζο, την πιο ευαίσθητη και σημαντική περιοχή μας για τα γεωπολιτικά και στρατηγικά συμφέροντα της Χώρας μας, διακήρυξε ότι η Χώρα είναι Τιτανικός, ότι απολέσαμε την κυριαρχία μας, ότι οι Έλληνες είναι φαύλοι, και την έκλεισε δηλώνοντας ότι για όσα είχε συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους εταίρους μας θα έκανε δημοψήφισμα, αν την έκλεισε βέβαια και αν πράγματι αποχωρεί από την σκηνή, γιατί τούτη την στιγμή (ώρα 13.05 της 3-11-11) δεν είμαι βέβαιος ότι δεν θα διαδραματιστούν κωμικοτραγικές σκηνές κλοτσοπατινάδας μεταξύ των δελφίνων του ΠΑΣΟΚ για να κατεβάσουν τον ποντικοφασουλή ΓΑΠ από το προσκήνιο του εφιαλτικού τους κουκλοθέατρου.
Γράφω αυτά ενώ ακούω από την τηλεόραση τον ένα μετά τον άλλο τους αρουραίους να θέλουν να πηδήξουν από το σαπιοκάραβο του ΠΑΣΟΚ χωρίς όμως και να βραχούν.

Παραπάνω στο κείμενο ανέφερα την βαρειά λέξη ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Υπάρχει πράγματι προδοσία;;

Όταν από πολλές ηγετικές μορφές της πολιτικής και δημόσιας ζωής (Τσίπρας, Καμένος, Γεωργαντά κ.α.) αναφέρεται με βεβαιότητα και αποδεικνύεται με αποδείξεις ότι ο ΓΑΠ δρα εκτελώντας κάποιο σχέδιο ή και συμβόλαιο που καταρτίσθηκε από ξένα κέντρα, σε συνδυασμό με τις συνέπειες που βλέπουμε σήμερα, η μόνη λέξη που προκύπτει είναι: ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Οι συνέπειες της λέξης που χρησιμοποιώ είναι βαριές και επιπίπτουν και σε μένα τον γράφοντα, η δήλωση μου όμως αυτή τεθείτω υπ’ όψη οποιουδήποτε αρμοδίου εισαγγελέα.

Ο ΓΑΠ και οι συν αυτώ δεν θα πρέπει να φύγουν από την Χώρα με ελικόπτερο όπως πολλοί επιθυμούν, αλλά να κρατηθούν ως υπόδικοι δωσίλογοι για να δώσουν λόγο για τις πράξεις τους, αλλιώς για άλλη μια φορά θα μείνουν ατιμώρητοι όσοι βλάπτουν την Πατρίδα.

Είναι παγκοίνως γνωστό ότι κάθε τι που λέει του το έχουν γράψει άλλοι, και το διαβάζει μάλιστα διανθίζοντας το με μαργαριτάρια. Για το ότι ο ΓΑΠ και η ομάδα που τον περιβάλει και τον συμβουλεύει ή ενδεχομένως και του υπαγορεύει τι να πει ως απλό φερέφωνο είναι ξενόφερτοι δεν το λέω μόνον εγώ. Πρώτος το διακήρυξε ο ίδιος ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο πολύς κ. Πάγκαλος όταν με ειρωνεία δήλωνε τότε που ήταν υπουργός εξωτερικών ότι: κατεβαίνοντας στο υφυπουργείο του (που υφυπουργός ήταν τότε ο ΓΑΠ) νόμισε πως βρισκόταν ανάμεσα σε φιλέλληνες και αμερικανάκια, δίνοντας μας και το στίγμα του κέντρου εξουσίας που κατευθύνει τον ΓΑΠ. Αλλά και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Α. Κακλαμάνης στην επεισοδιακή εκείνη συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ, της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ε. Βενιζέλο και τον ΓΑΠ για την ηγεσία του κόμματος, στρεφόμενος προς τον ΓΑΠ, άλλα πάνω από το κεφάλι του ΓΑΠ, σαν να μιλούσε σε κάποιο αόρατο διαβούλιο, είπε τα εξής: «Ποιοι είναι οι νοσηροί εγκέφαλοι που τον βάζουν να λέει αυτά τα πράγματα …». Πάρα το ότι οι λέξεις αυτές εξακοντίστηκαν και περάσαν πάνω από το κεφάλι του και αφορούσαν αυτόν τον ίδιο, ο ΓΑΠ δεν αντέδρασε καθόλου, σαν να μην κατάλαβε τίποτε, ήταν σαν ένα αυτιστικό παιδάκι για το οποίο μάλωναν ο κηδεμόνας του και ο κοινωνικός λειτουργός. Αυτόν τον άνθρωπο διάλεξε για ηγέτη του το ΠΑΣΟΚ και μας τον επέβαλε σαν πρωθυπουργό της Χώρας, για να μας φέρει σε αυτήν την κατάντια, και αυτό οφείλεται στην νοσηρότητα της δομής και των διαπλοκών του ΠΑΣΟΚ.
Αξίζει πράγματι να δείτε το βίντεο της σχετικής συνεδρίασης.

Αυτός είναι ο πρωθυπουργός της Χώρας που μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, αρνείται πεισματικά να εγκαταλείψει την εξουσία, ο άνθρωπος που διέλυσε τρία υπουργεία με εθνική σημασία, το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, το Υπουργείο Αιγαίου και το Υπουργείο Ναυτιλίας. Είναι ο Εφιάλτης που είχε επιτρέψει στον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας να εισέλθει μέσα στην ελληνική επικράτεια και να ρυθμίσει προβλήματα με τα μπλόκα των εξεγερμένων αγροτών μας και που στην συνεχεία στις 15/1/2010 σε τελετή συνάντησης με αυτόν στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα έλεγε: « … 100 χρόνια μετά τον κύκλο της αστάθειας και των πόλεμων που είχαν ξεσπάσει στην περιοχή…».
Για τον εβραιοαμερικανό πρωθυπουργό της Ελλάδας οι απελευθερωτικοί πόλεμοι του 1914 που οι Έλληνες χύνοντας το αίμα τους μεγάλωσαν την Ελλάδα απελευθερώνοντας τα εθνικά εδάφη και τους πληθυσμούς της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θράκης, αποτελούν κύκλο αστάθειας.

Είναι αυτός που σαν υπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης Σημίτη σε ερώτημα δημοσιογράφου σχετικά με τα Ίμια απάντησε: «Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας».
Είναι ο άνθρωπος που πιστεύει στην Παγκοσμιοποίηση όπως ο ίδιος έχει δηλώσει και όχι στην Ελλάδα με την οποία δεν έχει καμιά μέθεξη και αν εφαρμοζόταν εδώ σε εμάς το αμερικάνικο σύνταγμα, το σύνταγμα δηλαδή της πατρίδας του, δεν θα του επιτρεπόταν να γίνει πρωθυπουργός αφού δεν είναι γηγενής.

Ο άνθρωπος αυτός είναι επικίνδυνος για την Ελλάδα και πρέπει να απομακρυνθεί από την εξουσία με κάθε θυσία!

http://tonoikaipnevmata.wordpress.com/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/blog-post_4109.html

Βαρύτατοι υπαινιγμοί Κομισιόν για κερδοσκοπία στην Ελλάδα

Κύκλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  δήλωσαν ότι «αυτά τα οποία συμβαίνουν στην Ελλάδα σε συνάρτηση με το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας συνιστούν βαρύτατα ποινικά αδικήματα. Είναι σε βάρος της οικονομίας της χώρας και σε βάρος του κοινοτικού προϋπολογισμού. Ως εκ τούτου θα υπάρξει συνέχεια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν πρόκειται να τα αντιπαρέλθει...».

Λόγω της συγκυρίας αλλά και του σημείου που βρίσκονται οι σχετικές διαδικασίες οι παράγοντες με τους οποίους επικοινώνησε το Capital.gr επέλεξαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Στην ερώτηση  σε τι αναφέρονται όταν μιλούν για «ποινικά αδικήματα εις βάρος της οικονομίας της χώρας και του κοινοτικού προϋπολογισμού» αρνήθηκαν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Το Capital απευθύνθηκε σε διπλωματικές πηγές στο Βερολίνο και το Παρίσι για να διευκρινίσει το περιεχόμενο της προειδοποίησης από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η απάντηση που πήρε είναι ότι «το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν διαπιστωθεί αξιοσημείωτες κερδοσκοπικές κινήσεις τόσο στις αγορές ομολόγων όσο και στις χρηματιστηριακές αγορές και την αγορά συναλλάγματος».

Κατά συνέπεια είναι «απολύτως αναμενόμενο να κινηθούν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές για να διερευνήσουν» τους συσχετισμούς των πολιτικών γεγονότων με τις κινήσεις στις αγορές.



  

Του Γιάννη Αγγέλη 



Πηγή:www.capital.gr
 Capital.gr

ΑΠΟΡΡΗΤΟ:TΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ (80.000.000.000 ευρώ) κατεβάστε το αρχείο και στείλτε το σε όλους !

Τι λέει η Σύμβαση που υπέγραψε η Κυβέρνηση με τους Δανειστές έναντι 80 Δισεκατομμυρίων Ευρώ!
Σας δίνουμε την Σύμβαση που υπέγραψε η Κυβέρνηση με τους Δανειστές εναντι 80 Εκατομμυρίων Ευρώ! 
Είναι η Διαθήκη της Ελλάδας που υπέγραψαν και που ποτέ δεν πρόκειται να την ακούσετε από τα μεγάλα κανάλια.

Εαν προβληθεί το σίγουρο είναι οτι θα προβληθεί παραφρασμένη για όφελος των προδοτών που ψηφίσαμε.

Γι αυτό φροντίσαμε να αποσταλεί ολοκληρωμένη από Ελληνες πολίτες στους Ελληνες πολίτες...


  Διότι και Νου έχουμε, και κρίση. Αυτήν την στιγμή φεύγουν από διάφορα σημεία του πλανήτη email μέσω facebook αλλά και απλών λογαριασμών (hotmail, googlemail) με την προδοτική συμφωνία που υπέγραψαν κάτω απο το τραπέζι και χωρίς να ρωτήσουν κανέναν οι κυβερνώντες.....


Οσο περιληπτικα μπορω, θα βοηθησω να αναγνωσετε μερικα απο τα αισχη που υπεγραψαν ωστε να μας πουλησουν στις πολυεθνικες εταιριες στον βωμο του ' δημοσιου χρεους' και της 'πτωχευσης'. Εμεις ' οι ανθρωποι του μοχθου ' οπως μας χαρακτηριζει ο κ. Παπανδρεου πλεον εχουμε στα χερια μας το χαρτι της προδοσιας και με οδηγο τον Ελληνισμο θα πραξουμε το σωστο.

Εχουμε και λεμε λοιπον...

---σελ.119-ΔΕΝ μπορεί η Ελλάδα να πάρει δάνειο από άλλο δανειστή (Κίνα-Ρωσία) καθώς επίσης δεν μπορεί να υποθηκεύεσαι ούτε να ενεχυριάσει για άλλον περιουσία ή έσοδα ή να μεταφέρει το... χρέος της...
(Γι' αυτό όταν είπε η Ρωσία να μας δανείσει με χαμηλό επιτόκιο αντέδρασε η κυβέρνηση!!!!)

---σελ 129.παραγρ.13.υποπαραγρ.1.
Αντίθετα ο δανειστής επιτρέπεται να μεταβιβάσει τα δικαιώματα κ τις υποχρεώσεις του.
Δηλ. μπορεί να δανειστήκαμε από τη Γερμανία άλλα να βρεθούμε χρεωμένοι στην Τουρκία ή τα Σκόπια!!! Γιατί η Γερμανία θα τους έχει πουλήσει τα δανειακά δικαιώματα τις Ελλάδος

---Σελ.129.παραγρ.14.υποπαραγρ.1
Η σύμβαση διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο

---σελ΄121.παραγρ.5
Το επιτόκιο για τα 80 δις ευρωπαϊκών δανείων είναι 5,2 κυμαινόμενο για την πρώτη 3ετία.6,2 για τα επόμενα χρόνια κ +2% τόκοι υπερημερίας εάν έχει λήξει το δάνειο, επαναπροσδιοριζόμενο ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!

---Σελ 123
Η Ελλάδα εάν δεν πληρώσει κάποιο από τα παλαιότερα δάνεια κ όχι τα 110 που παίρνουμε τώρα, που λήγουν ή προβεί σε αναστολή πληρωμών παλαιότερου δανείου, δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα από το μηχανισμό κ υποχρεούται να πληρώσει άμεσα το υπόλοιπο κεφάλαιο του δανείου του μηχανισμού μαζί με όλες τις επιβαρύνσεις.

---Σελ.130,παραγρ.15+σελ 140,παραγρ 5...
Για να είναι νόμιμη, για να ενεργοποιηθεί και να ισχύει η σύμβαση, δεν χρειάζεται καμιά άλλη πράξη παρά μόνον την υπογραφή του Παπακωνσταντίνου κ τη νομική γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους του υπουργείου οικονομικών κ του υπουργείου δικαιοσύνης(χούντα έχουμε κ θα υπογράφει ο υπουργός εν αγνοία της κυβέρνησης? ο υπουργός θα υπογράφει, ούτε καν ο πρωθυπουργός για να εκταμιεύεται το δάνειο? ούτε ψήφιση στή βουλή ούτε καν υπογραφή από τον πρόεδρο της δημοκρατίας, ούτε καν γνωμοδότηση!!!!)

---σελ 123,παράγραφος 5...
Μόνο το δικαστήριο της ευρωπαϊκής ένωσης κ τα συνταγματικά δικαστήρια των δανειστών μπορούν να ακυρώσουν τη σύμβαση γιατί παραβιάζεται το ευρωπαϊκό δίκαιο ή το σύνταγμα του δανειστή αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τη σύμβαση στην Ελλάδα δεν επιτρέπει κανένα δικαστήριο να εκδικάσει τέτοια προσφυγή! Αφήστε που δεν έχουμε κ συνταγματικό δικαστήριο στη χώρα μας, αλλά από κει κ πέρα υπάρχει το διεθνές αλλά μας δένει τα χέρια πρέπει να απευθυνθούμε για τους Γερμανούς στο δικαστήριο της Γερμανίας, για τους Άγγλους στης Αγγλίας!!!

-----Με την παρούσα ο δανειολήπτης αμετάκλητα κ άνευ όρων, παραιτείται από κάθε ασυλία την οποία έχει ή πρόκειται να αποκτήσει όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία απο νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση. Όσον αφορά κατάσχεση, διαταγή κ όσον αφορά την εκτέλεση κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει δικαστικός νόμος. Ούτε ο δανειολήπτης, ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία !!!

Με λιγα λογια θα μας παρουν και τα σωβρακα..

Θα τους αφησουμε ???

ακόμα το αρχείο σε rapidshare ΕΔΩ     και pdf   ΕΔΩ

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ (IMF)

http://stratilatis.blogspot.com/2010/07/aporhtot-80000000000.html 

Απίστευτο άρθρο για την Ελλάδα στις ΗΠΑ προβληματίζει…

Με ένα άρθρο το οποίο δεν απέχει πολύ από όσα έχει γράψει «πιο κομψά» και το «defence-point.gr» μιλώντας για μπλόφα, το αμερικανικό περιοδικό MoneyWeek επιλέγει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στο ζήτημα του ελληνικού χρέους και των σχέσεων της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Με απλά λόγια, η συντάκτης του άρθρου, Μέριν Σόμερσετ Βεμπ, προειδοποιεί επί της ουσίας τους ...
Ευρωπαίους ότι το ενδιαφέρον τους θα πρέπει να εστιάζεται στο να πειστεί η Ελλάδα να δεχθεί κάποια μέτρα: «Η Ελλάδα είναι πανίσχυρη. Όλος ο κόσμος υποθέτει ότι η Γερμανία έχει τη δύναμη και παρακολουθεί με ενδιαφέρον συνήθως τι είναι διατεθειμένη να δώσει η Γερμανία αντί να προσέξει τι είναι διατεθειμένη η Ελλάδα να δεχθεί»!

Η Ελλάδα αποκαλείται ως «η ισχυρότερη χώρα στον κόσμο»: «Αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να εγκρίνουν τα μέτρα και αποχωρήσουν από την ευρωζώνη, αυτό θα είναι game over για το ευρώ, την Ευρώπη και την εξαγωγική πολιτική της Γερμανίας».
Η συγγραφέας του άρθρου καλεί τους Ευρωπαίους εταίρους – και όχι μόνο – της Ελλάδας να «είναι πιο ευγενικοί», αφού κρατάει υποτίθεται στα χέρια της η χώρα μας την επιβίωση ή την καταστροφή! Και προσθέτει, ότι «μετά από μια αναδιάρθρωση η Ελλάδα θα έχει έναν από τους πλέον υγιείς ισολογισμούς στην Ευρώπη. Το μόνο που θα κάνει είναι να βελτιώσει τη θέση της. Σαφώς κάποιοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί δεν θα θέλουν να δανείσουν μια χώρα που πτώχευσε πρόσφατα. Υπάρχουν όμως τόσοι άλλοι που θα δάνειζαν μια χώρα με καθαρό ισολογισμό, ακριβώς γιατί η περίπτωση νέας χρεοκοπίας είναι απίθανη στο κοντινό μέλλον».
Σχολιάζοντας το δημοσίευμα που προκάλεσε αίσθηση στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναλυτής σημείωσε ότι «η εκδίκηση δεν είναι οικονομική στρατηγική»!
Το δημοσίευμα αποκαλύπτει πόσα πράγματα θα μπορούσε να πετύχει η Ελλάδα εάν ο πολιτικός της κόσμος άφηνε κατά μέρος τα παιχνίδια πολιτικής επιρροής και ισχύος και ασχολούνταν με τη διάσωση της χώρας και της Ευρωζώνης…

Ανώνυμος είπε...
ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ. ΕΑΝ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ (ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ 150ΔΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ CDS). ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ. ΟΥΤΕ ΔΡΑΧΜΕΤΑ, ΟΥΤΕ ΕURO 2 ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ.
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/11/blog-post_6967.html

Η Ελλάδα δεν είναι το χωραφάκι σας

Η Ελλάδα δεν είναι το χωραφάκι σας Και ρωτάω τώρα εγώ από τους 300 βουλευτές που ζητούν κάθε 4 χρόνια την ψήφο μας για να μας κυβερνήσουν δεν μπορεί να βρεθεί ένας ...ένας  πολιτικός να πάρει το τιμόνι αυτής της χώρας στα χέρια του ή  να βάλει το στήθος του απέναντι στις πιέσεις της Ευρώπης;


Από τους 300 βουλευτές της ελληνικής βουλής που πληρώνονται τόσα χρόνια από τους κατακαημένους τους Έλληνες για να τους προστατεύουν και να αποφασίζουν για αυτούς, δεν μπορούν να διαλέξουν έναν...έναν να ηγηθεί της νέας κυβέρνησης για να προχωρήσει η χώρα στο επόμενο βήμα;

Δηλαδή μας λέτε με την αργοπορία τους και με τα απανωτά τους συμβούλια ότι δεν μπορείτε να καταλήξετε, γιατί οι ίδιοι δεν έχετε εμπιστοσύνη σε κανέναν από τους βουλευτές, πολιτικούς, υπουργούς όπως θέλετε πέστε τους να μπει μπροστά…

Και αν εσείς δεν έχετε εμπιστοσύνη σε ένα άτομο από ολόκληρη την ελληνική βουλή τότε εμείς γιατί να σας ψηφίσουμε την επόμενη φορά που θα μας καλέσετε για την κατά τα άλλα δημοκρατική διαδικασία;

Αν εσείς οι ίδιοι κάνετε τόσα 24 ώρα να αποφασίσετε για ένα πρόσωπο κοινή αποδοχής πάει να πει:

Ή ότι, ούτε εσείς δεν εμπιστεύεσθε την ελληνική βουλή και τους έλληνες πολιτικούς που μας ζητάτε κάθε φορά να ψηφίζουμε

ή ότι οι μικρόψυχες πολιτικές σας φιλοδοξίες , ματαιοδοξίες και εγωισμοί μπαίνουν πιο πάνω από την πατρίδα και γίνεστε έρμαια των κομματικών επιθυμιών που τραβάνε το σχοινί μέχρι να το σπάσουν

ή ότι σας κάνουν κουμάντο άλλα κέντρα που επιβάλουν τους δικούς τους και δεν έχετε τη δύναμη να τους παλέψετε και απλώς κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας διαδίδοντας ότι βρίσκεστε σε συζητήσεις

Και ξαναρωτάω τώρα εγώ είναι δυνατόν σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα να μην υπάρχετε πουθενά;

Να αφήνεται το κάθε παπαγαλάκι του όποιου κόμματος να μεταφέρει  ειδήσεις για πρόσωπα που ουδέποτε υπήρξε πιθανότητα να είναι πρωθυπουργοί της χώρας, αλλά επειδή απλά τους επιβάλουν κάποιοι μπαίνει το όνομά τους στο παιχνίδι;

Γιατί δεν μιλάτε λοιπόν γιατί δεν βγαίνετε να αποκλείσετε πρόσωπα ή να κάνετε μια ανακοίνωση για το τι ακριβώς συμβαίνει αυτές τις ώρες και αφήνετε τον ελληνικό λαό έρμαιο του κάθε επιτήδειου να τον ενημερώνει λάθος και να του προσθέτει περισσότερα άγχη και αγωνίες.

Αυτό λέγεται ανικανότητα μιας κυβέρνησης αλλά και μιας αντιπολίτευσης και όποιων άλλων πρέπει να πιέσουν και δεν το κάνουν, στις δύσκολες στιγμές για το Έθνος.

Πρέπει να καταλάβετε ότι η Ελλάδα δεν είναι το χωραφάκι σας και δεν είναι προσωπική σας περιουσία.

Είστε υποχρεωμένοι να δείτε με σοβαρότητα το μέλλον της αφήνοντας τους εγωισμούς και το προσωπικό σας συμφέρον.

Σε ποια άλλη σοβαρή χώρα μια κυβέρνηση θα έκανε τόσο καιρό να αποφασίσει για το ποια θα είναι η ομάδα που θα ηγηθεί στην πιο δύσκολη στιγμή της χώρας;

Δηλαδή αν κάνετε τόσο καιρό να αποφασίσετε για τα πρόσωπα πως θα σταθείτε μπροστά  σε αυτούς που θέλουν να μας κάνουν μια χαψιά...

Κύριοι βουλευτές   και  υπουργοί... έτσι νομίζετε ότι θα  πάρουμε την «ΠΟΛΗ»  ;


http://www.briefingnews.gr 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/11/blog-post_7401.html

Financial Times:Γιατί οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να διώξουν την Ελλάδα!

Ήταν η πιθανότητα που όλοι φοβούνταν αλλά κανείς δεν τολμούσε να ξεστομίσει –μέχρι την περασμένη εβδομάδα. Ξαφνικά, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, τέθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. «Θα μείνετε ή θα φύγετε;» Πολλοί Ευρωπαίοι δεν ενδιαφέρονται πια. Θα έπρεπε όμως. Οι ηγέτες τους ενδιαφέρονται.

Και να γιατί:

Η Ελλάδα θα κάνει αναδιάρθρωση χρέους. Μπορεί να την κάνει «εντός του ευρώ» και μπορεί να την κάνει «εκτός του ευρώ». Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι κρίσιμη. Αν αντιλαμβάνεστε ήδη την διαφορά, σταματήστε να διαβάζετε. Αν όχι, σύντομα θα εύχεστε να την είχατε αντιληφθεί.
Γιατί; Διαβάστε τώρα τη συνέχεια, για να αντιληφθείτε τι θα σημαίνει έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη:

1. Το υπουργικό συμβούλιο της Ελλάδας αποφασίζει έξοδο. Αρχίζουν να κυκλοφορουν φήμες. Οι Έλληνες πολίτες σηκώνουν τις καταθέσεις τους σε ευρώ, όσο έχουν ακόμη το ευρώ και όχι την δραχμή. Η προσφορά τραπεζογραμματίων στερεύει. Οι επιχειρήσεις μεταφέρουν τα ρευστοποιήσιμα πλεονάσματά τους στο εξωτερικό. Οι ξένοι πιστωτές σταματούν τον δανεισμό των ελληνικών επιχειρήσεων. Οι τράπεζες κλείνουν τις πόρτες.

2. Κατόπιν έκτακτου υπουργικού συμβουλίου, η ελληνική κυβέρνηση ανακοινώνει την εισαγωγή της νέας δραχμής. Επιβάλλονται έλεγχοι κεφαλαίου καθώς και έλεγχοι στα σύνορα ώστε να εφαρμοστούν. Ο δημόσιος τομέας «γυρνάει» σε εγχώριο νόμισμα. Η αξία της δραχμής βουλιάζει. Ο ελληνικός πληθωρισμός εκτινάσσεται.

3. Ξεσπούν διαμάχες όσον αφορά τα χρέη του ιδιωτικού τομέα (για παράδειγμα όσον αφορά ένα δάνειο γερμανικής τράπεζας σε ελληνική θυγατρικής μιας πολυεθνικής όπως η BMW). Η υποχρέωση παραμένει δάνειο σε ευρώ ή μετατρέπεται σε δάνειο σε δραχμή; Αν είναι δάνειο σε δραχμές, τότε η γερμανική τράπεζα έχει πρόβλημα, καθώς ένα ενεργητικό σε δραχμές αξίζει ελάχιστα σε σχέση με την λογιστική αξία σε ευρώ. Αν, από την άλλη πλευρά, η υποχρέωση παραμένει σε ευρώ, τότε έχει πρόβλημα και η τράπεζα και η επιχείρηση, καθώς ο οφειλέτης έχει ένα δάνειο σε ευρώ που πρέπει να εξυπηρετήσει με, υποτιμημένα σε δραχμές, έσοδα.

4. Αρχίζει η μετάσταση. Οι Πορτογάλοι φοβούνται ότι μπορεί να συμβεί και σε αυτούς. Οι Πορτογάλοι πολίτες αρχίζουν να αποσύρουν τα ευρώ τους από τις τράπεζες, με τον φόβο ότι θα τους τα μετατρέψουν σε εσκούδα. Οι πορτογαλικές εταιρείες μεταφέρουν κεφάλαια στο εξωτερικό για να προφυλαχθούν. Κλείνουν τράπεζες. Σύντομα εμφανίζονται ανάλογα σκηνικά στην Ιρλανδία, καθώς και στην υπόλοιπη Μεσόγειο. Οι υπόλοιπες τράπεζες σταματούν τις δοσοληψίες με τις τράπεζες των περιφερειακών κρατών.

5. Διογκώνεται η σύγχυση όσον αφορά την εμβέλεια του ανοίγματος των ευρωπαϊκών τραπεζών στον ιδιωτικό τομέα της περιφέρειας. Οι συναλλαγές με τις ευρωπαϊκές τράπεζες και μεταξύ τους, σταματούν. Οι τραπεζικές μετοχές μηδενίζονται και τα επενδυτικά καταφύγια εκτινάσσονται. Αντιδρώντας στις εισροές κεφαλαίων, η Ελβετία επιβάλλει τιμωρητικά αρνητικά επιτόκια στις καταθέσεις μη Ελβετών πολιτών.


6. Ο τραπεζικός δανεισμός σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση σταματά. Η οικονομική δραστηριότητα μένει στάσιμη.
Θα συνέχιζα, αλλά πιστεύω ότι πιάσατε το νόημα. Δεν θα είναι ωραία εικόνα. Να προσθέσω μόνο το γεγονός ότι το άνοιγμα των ευρωπαϊκών τραπεζών προς τον ιδιωτικό τομέα (εταιρείες και νοικοκυριά) της περιφέρειας, είναι πολλαπλάσιο του ανοίγματος προς τον δημόσιο τομέα (κρατικό χρέος.)

Οι συνεπαγόμενοι κίνδυνοι είναι αυτό που κάποτε ονομάζαμε «δια-κρατικό κίνδυνο». Ενας όρος που έμαθαν καλά οι Αμερικανοί τραπεζίτες μιας κάποιας ηλικίας, οι οποίοι κάποτε δάνειζαν ασύστολα δολάρια και πέσο στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα του Μεξικό, για να ανακαλύψουν κάποια στιγμή ότι ο εθνικός κίνδυνος δεν περιλαμβάνει μόνο τον κίνδυνο να μην πληρώσει μια χώρα, αλλά και τον κίνδυνο να απαγορευτεί και στον ιδιωτικό τομέα να μην αποπληρώσει δια νόμου ή μέσω συναλλαγματικών μεταβολών.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες μπορούσαν κάλλιστα να κάνουν το ίδιο λάθος. Το νόημα της δημιουργίας της ευρωζώνης ήταν να καταργηθεί η έννοια του διακρατικού κινδύνου n’est-ce pas; Το να δανείζει μια τράπεζα του Μονάχου την BMW Αθηνών, θα ήταν σαν να δανείζει μια τράπεζα της Νέας Υόρκης στην General Motors της Μοντάνα. Και έτσι θα ήταν, αν μείνει η ευρωζώνη ενωμένη.

Ορισμένοι κορυφαίοι αξιωματούχοι το αντιλήφθηκαν αυτό αρκετά νωρίς. Αλλοι χρειάστηκαν χρόνο για να αντιληφθούν το πραγματικό μέγεθος. Τόσο επικεντρωμένη ήταν η προσοχή όλων στα ανοίγματα σε κρατικά ομόλογα. Κι αυτό εξηγεί την αργή αλλά προβλέψιμη αλλαγή φρασεολογίας: Από την χρεοκοπία στην «τακτική χρεοκοπία», από την χρεοκοπία στην «χρεοκοπία εντός του ευρώ» και τελευταία στην δήλωση: «Θα υπερασπιστούμε το ευρώ με κάθε κόστος».

Ναι, η ευρωπαϊκή ηγεσία έχει καταπιεί τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Τώρα πρέπει να τις μοιραστεί με τους ψηφοφόρους. Οι πολίτες της βορείου Ευρώπης πρέπει να καταλάβουν ότι το συμφέρον τους δεν είναι να διώξουν τους Έλληνες, αλλά να τους κρατήσουν.

Και, με δημοψήφισμα ή όχι, η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει τις επιπτώσεις που θα έχει μια ελληνική έξοδος από το ευρώ για την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Γιατί μια ελληνική χρεοκοπία εντός του ευρώ είναι διαχειρίσιμη και θα γίνει η διαχείρισή της. Η χρεοκοπία εκτός ευρώ εμπεριέχει κινδύνους με πολύ διαφορετικό βάρος και εμβέλεια.

Το ζήτημα είναι αυτό που λέμε «ο ελέφαντας στο δωμάτιο»: Όσοι ήθελαν να τον δουν, μπορούσαν να τον δουν. Για μεγάλο διάστημα, κανένας δεν ενδιαφερόταν, ούτε ήθελε να τον δει. Τώρα δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς.
 Πηγή

http://logioshermes.blogspot.com/2011/11/financial-times.html

Τροϊκανή ολιγαρχία

Τρεις μέρες συζητούν ο Γιωργάκης με τον Αντωνάκη για να βρουν πρωθυπουργό. Αλήθεια γιατί παιδεύονται;

Η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό. Την Μέρκελ. Υπάλληλο ψάχνουν που να εκτελεί με γερμανική ακρίβεια τις οδηγίες.

Ασε που τελικά ο Γιωργάκης και ο Αντωνάκης συζητούν, η Μέρκελ και ο Σαρκοζί θα αποφασίσουν.

Δημοκρατικότατα. Και μετά θα βλέπουμε την κυβέρνηση εθνικής καταστροφής και...
θα νιώθουμε υπέρ του δέοντος υπερήφανοι για την εθνική μας κυριαρχία.

Έχουμε φτάσει σε τέτοια σημεία που χρειάζεται η υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης για την νομιμοφροσύνη μας σε σχέση με τα μέτρα που θα μας επιβάλλουν.

ΠΑΣΟΚ – ΝΔ στην κυβέρνηση, Τραπεζίτες στην εξουσία.

Όσα ονόματα και αν ακούστηκαν, με κυρίαρχο και το πιο πιθανό του Παπαδήμου, είναι τα απολύτως αρεστά στους τραπεζίτες.

Εξάλλου το όλο θέμα είναι να σωθούν οι τράπεζες. Άρα πρέπει να επιλεγεί κάποιος που θα κάνει πιο σωστά αυτήν την δουλειά.

Τελικά ο Αντωνάκης μετά την δέσμευση του ότι θα τιμήσει τις υπογραφές της χώρας θα ψηφίσει και την ολοκλήρωση της καταστροφής. Για να μας προτείνει στην συνέχεια να τον επιλέξουμε να μας σώσει.

Αλλά εντάξει. Θα επαναδιαπραγματευτεί. Το χρώμα του μελανιού που θα είναι γραμμένες οι οδηγίες της Μέρκελ.

Όλα και όλα. Δεν θα δεχθεί με τίποτα να είναι πράσινο το χρώμα. Αποτελεί κόκκινη γραμμή. Άντε να δεχθεί να ψιλοπρασινίζει.

Megaλη χαρά για την κάτι σαν συγκυβέρνηση των δύο κομμάτων που επιτέλους θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να ολοκληρώσουν το έργο που έχουν ξεκινήσει από την μεταπολίτευση.

Πριν από εκεί είχαμε πάλι παρόμοιες κυβερνήσεις εθνοσωτήριες. Και η πίκρα φτάνει μέχρι την σύσταση του ελληνικού κράτους.

Η οποία έγινε μετά την επανάσταση του 1821 η οποία δικαιώθηκε από την ναυμαχία του Ναβαρίνου.

Καθόλου περίεργο λοιπόν που αυτά τα δύο κόμματα συνεργάζονται. Δεν τους χωρίζει τίποτα παρά μόνο η μανία τους να έχουν το κουτάλι της εξουσίας για να τρώνε άνευ παρέας.

Κατά τα άλλα το ένα κόμμα συναγωνίζεται το άλλο στο ποιο θα είναι πιο νεοφιλελεύθερο. Δηλαδή ποιο θα εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα των αγορών.

Ο Αντώνης ο σφουγγαράκης, παρόλες τις κρύες δικαιολογίες δικαιολογεί απολύτως το «σφουγγαράκης» καθώς σβήνει με μεγάλη ευκολία τις όποιες υποτίθεται θέσεις του.

Ο Καρατζαφέρης έμεινε στην απέξω. Και ως κλασικός κωλοτούμπας ισχυρίστηκε ότι από μόνος του δεν θέλησε να συνεργαστεί.

Ναι, και εγώ αρνήθηκα το τζακ ποτ του tzoker. Θέλω να γίνω πλούσιος με τον ιδρώτα μου. Όπως τόσοι και τόσοι άξιοι συμπολίτες μας που χτυπώντας υπερωρίες κατάφεραν να έχουν εκατομμύρια στον λογαριασμό τους.

Το ΠΑΣΟΚ βλέπει τις πέτρες όλο και πιο κοντά και δεν θέλει να κυβερνά μόνο του. Η ΝΔ θέλει να γίνει κυβέρνηση χωρίς να κυβερνά. Το ΚΚΕ περιμένει την επανάσταση για να κυβερνήσει, αλλά αυτή η επανάσταση θα πρέπει να έχει την προηγούμενη έγκριση του κόμματος. Που δεν την δίνει για να μην κατηγορηθεί ότι δεν είναι θεσμικό. Ο Καρατζαφέρης θέλει να κυβερνήσει όπως και νάναι αλλά δεν τον παίζουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρει αν θέλει να κυβερνήσει καθώς υπάρχουν όλες οι τάσεις με όλες τις αποχρώσεις από το ναι ως το όχι.

Και μιας και έγραψα για θεσμούς να μην παραλείψω να πω ότι ο θεσμός του πρωθυπουργού ξεφτιλίστηκε απόλυτα την περασμένη εβδομάδα κυρίως από όσους σκούζουν για τους θεσμούς.

Τελικά, είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα. Χρεοκοπημένη μεν, κωμικοτραγική δε. Μπορεί κάποιος να πει οτιδήποτε για τον Γιωργάκη. Αλλά όμως σπέρνοντας τον πανικό κατάφερε να αποκαλύψει κάποια πράγματα.

Όπως την υποκρισία των κομμάτων. Αλλά και τις δυνατότητες που είχε η Ελλάδα για να διαπραγματευτεί προς το συμφέρον του λαού της την βόμβα στα θεμέλια της ΕΕ που ήταν το χρέος της.

Την έκτη δόση θα την πάρουμε. Εκτός και αν πλέον η κατάσταση στην Ιταλία είναι τέτοια που μια άτακτη πτώχευση της Ελλάδας θα αποτελεί μια μικρή λεπτομέρεια.

Ή αν μέσα στην μικροπολιτική τους τα κόμματα κάνουν το απρόβλεπτο σφάλμα.

Αλλά το θέμα δεν είναι να πάρουμε άλλη μια δόση για να πληρώσουμε τόκους και να παρατείνουμε το αναπόφευκτο. Το θέμα είναι να μιλήσουμε επιτέλους ειλικρινά για τις επιλογές μας. Που θα είναι προς το συμφέρον των πολιτών, έστω της επόμενης γενιάς, και όχι των τραπεζιτών.


http://kostasxan.blogspot.com/2011/11/blog-post_611.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters