Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ) ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΑ...

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΑΣΑΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ...
 
Το ΒΗΜΑ που ανακάλυψε ξαφνικά σταγονίδια στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι η μία από τις δυό εφημερίδες του συγκροτήματος που σήμερα ονομάζεται ΔΟΛ και που αναγκάστηκαν μετά από την κατοχή να αλλάξουν όνομα μετά από καταδικαστική απόφαση Δικαστηρίων για τους δοσίλογους. Πριν και κατά την διάρκεια της Κατοχής κυκλοφορούσαν με τα ονόματα "Αθηναϊκά Νέα" και "Ελεύθερο Βήμα". Για να κυκλοφορήσουν όμως ξανά μετά την δικαστική απαγόρευση άλλαξαν τα ονόματα τους σε "Νέα" και "Βήμα" σκέτο, όπως ακριβώς κυκλοφορούν και σήμερα. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΡΕΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ"

Πάντα με τις δυνάμεις κατοχής τα παιδιά του συγκροτήματος έχουν αναπτύξει μιά παράδοση που δεν σπάει. Μεταμορφώνονται σαν τους χαμαιλέοντες και κυκλοφορούν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Ακόμη και κατά την διάρκεια της 21ης Απριλίου δεν έχασαν ούτε μιά μέρα... Αυτή η εφημερίδα είναι που ανακάλυψε σταγονίδια στις Ένοπλες Δυνάμεις...


"ΣΤΟΧΟΣ"
 
http://www.stoxos.gr/2011/11/blog-post_2873.html#comment-form

Η Γερμανία, η Ελλάδα, η Goldman Sachs και τα CDS-στοιχήματα

Πολλοί στην Ελλάδα κατηγορούν την Γερμανία, ότι βρίσκεται πίσω απο τα παιχνίδια που γίνονται εις βάρος της χώρας μας. Λάθος. Και η Γερμανία, όπως και η Ελλάδα, είναι θύμα. Διαβάστε να δείτε γιατί


Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας θα εγγυηθεί τα 8000% των κερδών που θα αποκομίσουν οι banksters από τα ελληνικά ομόλογα. Περί ηλιθίων, κλεφτών και εγκληματιών
  
Σήμερα θέλουμε να σας δώσουμε ορισμένα παραστατικά μαθήματα για το πώς εξέχοντες ηλίθιοι εγκληματίες μεταβιβάζουν με κλοπες τις αποταμιεύσεις του πολίτη στο εγκληματικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, καταστρέφοντας την οικονομική ύπαρξη των Γερμανών.

Γράψαμε επανειλημμένα για τους Εβραίους που κινούν τα νήματα, γι’ αυτούς που ανήκουν στην ελίτ εξουσίας του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού ιμπεριαλισμού της Wall Street και βλέπουν τους Γερμανούς σαν "χαζούς" και "ηλίθιους" (ο Fuld και ο Lippman). Η κατηγοριοποίηση τών Γερμανών απο τους κυνικούς Εβραίους της εξουσίας, φαίνεται να χτυπά ιδιαίτερα για τους γερμανούς πολιτικούς του συστήματος διάνα. Το λόμπι, όπως λέει ο κόσμος, μπορεί να δίνει τους μοχλούς της πολιτικής εξουσίας προφανώς στους πιο βλάκες. Αυτούς, που είναι απόλυτα παραδομένοι. Και αυτή φαίνεται να είναι η προϋπόθεση για να γίνεις γερμανός πολιτικός, ώστε ευλογώντας αυτά που χρειάζονται στο Κοινοβούλιο να περνάς μια καλή ζωή.
  
Ο "Σατανάς στην αναπηρική καρέκλα", όπως ονομάζεται απο πολλούς ο Wolfgang Schäuble (CDU, Υπουργός Οικονομικών) λόγω της εξοντωτικής πολιτικής του, μόνο εξωτερικά φαίνεται σαν ένας διεφθαρμένος και πανούργος υπηρέτης της λόμπι που κατανοεί τα πάντα. Λάθος, στην πραγματικότητα είναι ένας γίγαντας της αμάθειας όπως και οι άλλοι συνάδελφόι του. 
  
Ας θυμηθούμε τις διαμαρτυρίες του στην σύνοδο κορυφής της G7 στη Μασσαλία στις 10. Σεπτεμβρίου 2011. Εκεί αυτός ο τιτάνας της διανόησης ακούστηκε να λέει με στεντόρεια φωνή, ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν έχουν μια κρίση ρευστότητας: "Η απάντηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έρχεται με καθυστέρηση, δεν υπάρχει κρίση ρευστότητας στην Ευρώπη. Για τον λόγο αυτό το Υπουργείο Οικονομικών αρνείται την λήψη πρόσθετων μέτρων για την ενίσχυση του τραπεζικού τομέα" (Spiegel.de, 29.08.2011). Και ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Jean-Claude Trichet, έγινε περίγελος, λέγοντας, ότι οι τράπεζες στην Ευρώπη κολυμπούν στο χρήμα: "Στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα δεν υπάρχει έλλειψη ρευστότητας" (Wiwo.de, 29.08.2011).
  
Αυτό που δεν κατάλαβαν οι σούπερ εγκέφαλοι του Βερολίνου, είναι ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν εγγυηθεί δισεκατομμύρια ευρώ σε λήγοντα CDS στοιχήματα ως εκ τούτου βρίσκονται αντιμέτωποι με την πτώχευση. Η κατάσταση πτώχευσης των τραπεζών δεν έγινε αντιληπτή από την Merkel und τον Schäuble ακόμη και όταν να μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν με πρωτοσέλιδα, ότι οι μεγάλες εταιρείες και οι μεγάλες τράπεζες απέσερναν τα χρήματά τους από τις τράπεζες της ΕΕ, που είχαν καταστραφεί απο τα στοιχήματα: "Η κρίση του χρέους μειώνει την εμπιστοσύνη στις ευρωπαϊκές τράπεζες: Ο όμιλος Siemens απέσυρε, σύμφωνα με την "Financial Times", περισσότερο από μισό δισεκατομμύριο ευρώ από μια γαλλική τράπεζα" (Spiegel.de, 20.09.2011). "Η Τράπεζα της Κίνας σταμάτησε σύμφωνα με πληροφορίες ειδικών, ορισμένες πράξεις συναλλάγματος με διάφορους ευρωπαϊκούς χρηματικούς οίκους. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για την τράπεζες Societe Generale, Credit Agricole και BNP Paribas. Ο λόγος είναι η κρίση χρέους στην Ευρώπη. Σταμάτησαν όλες τις συναλλαγματικές πράξεις και και τα προθεσμιακά συμβόλαια ξένου νομίσματος" (de.reuters.com, 20.09.2011). "Η ασφαλιστική αγορά Lloyd's of London απέσυρε χρήματα από ευρωπαϊκές τράπεζες. Ο λόγος είναι οι ανησυχίες, ότι τα κράτη δεν θα στήριζαν τις τράπεζες σε μια περαιτέρω συρρίκνωση της πιστωτικής κρίσης δεν μπορεί πλέον να υποστηρίξει" (Wirtschaftsblatt.at, 23.09.2011).
  
Ούτε καν ένα μήνα μετά την ηλίθια διαβεβαίωση του Schäuble, ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες διαθέτουν επαρκή κεφάλαια και γι' αυτό δεν μια κρίση δεν είναι ορατή στον ορίζοντα, έκανε όμως μια απίστευτη ανακάλυψη: "Ο Schäuble βλέπει τον κίνδυνο μιας ευρωπαϊκής τραπεζικής κρίσης ... Ο Ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schäuble βλέπει ανησυχητικά σημάδια μιας ευρωπαϊκής τραπεζικής κρίσης" (Handelsblatt.de, 05.10.2011). Απίστευτο, μόνο το μυαλό ενός τιτανα, σαν το δικό του, θα μπορούσε να δει τόσο νωρίς αυτή την επισφαλή κατάσταση, έτσι;
  
Να υπενθυμίσουμε, ότι μπροστά στην παγκόσμια κατάρρευση του λομπιίστικου χρηματοπιστωτικού συστήματος, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας είχε επί Hans Eichel (SPD, πρώην υπουργός Οικονομικών), Peer Steinbrück (SPD, πρώην υπουργός Οικονομικών) και Wolfgang Schäuble (CDU, τωρινός Υπουργός Οικονομικών) θεσπίσει νόμους για την μη δίωξη οικονομικών εγκλημάτων. Και με την προστασία αυτών των νόμων, μπορούσαν οι οικονομικοί εγκληματίες να καταληστεύουν ατιμώρητα τους λαούς, και πρώτα απ' όλους τον γερμανικό λαό.
  
Προ πάντων πρόκειται για την εξαργύρωση των οικονομικών στοιχημάτων της Wall Street, τα οποία ανεξέλεγκτα έφτασαν σε αστρονομικά ύψη. Και η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της γερμανίας θέλει να πληρώσει όλα αυτά τα στοιχήματα.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες εγγυήθηκαν έναντι ενός μικρού premium τα CDS-στοιχήματα της Wallstreet. Ανεξάρτητα του ποσού τους. Και όπως ανέφερε η Frankfurter Allgemeine Zeitung τα στοιχήματα αυτά επηρεάζονται απο πέντε εβραϊκούς τραπεζικούς οίκους της Wall Street, οι ίδιοι αρχιεγκληματίες, που καθορίζουν και το ύψος του ποσού των στοιχημάτων, στα κρυφά βέβαια. Σήμερα αυτοί οι κυρίαρχοί της Wall Street απαιτούν απο τις υποτελείς τους ευρωπαϊκές τράπεζες την εξαργύρωση ποσών που ανέρχονται σε τρισεκατομμύρια ευρώ. Γι' αυτό και οι ευρωπαϊκές τράπεζες βρίσκονται εκ των πραγμάτων σε πτώχευση. Και για να το πώ ακόμη μια φορά, οι τράπεζες δεν φαληρίζουν, γιατί οι εταιρείες ή τα νοικοκυριά δεν πληρώνουν τα δάνειά τους, φαληρίζουν, επειδή ανέλαβαν την υποχρέωση να εξαργυρώσουν τρισεκατομμύρια απο στοιχήματα. Στοιχήματα, στα οποία δεν συμμετέχουν οι ίδιοι. Επενδύουν σε κάποιον, που στοιχηματίζει με άλλους.
  
Και γιατί δεν τα γνώριζαν αυτά μεγάλα μυαλά όπως Schäuble ή η πιο έξυπνη γυναίκα της Γερμανίας; Απλά, διότι η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας με τους νόμους για την ελευθερία των οικονομικών συναλλαγών που της υπαγόρεψε το τραπεζικό λόμπι, επέτρεψε να μην τοποθετούνται οι εγγυήσεις για τα χρέη απο τέτοια στοιχήματα μέσα στους ισολογισμούς, να είναι δηλαδή μυστικά. Έτσι οι ισολογισμοί εξωτερικά φαίνονται εν τάξει την ίδια στιγμή που οι τράπεζες λόγω των μυστικών στοιχημάτων έχουν ήδη πτωχεύσει. Ο Nigel Bolton, διευθυντής της Blackrock, μίλησε πρόσφατα ανοιχτά, όταν μας είπε, ότι οι οι υποχρεώσεις της απάτης που φτάνουν σε γαλαξιακά μεγέθη, δεν λαμβάνονται υπόψη κατα τους ισολογισμούς των τραπεζών. "Και δεν πρόκειται μόνο για τα στοιχεία του ισολογισμού, που χτυπούν αμέσως στο μάτι, είναι και τα παράγωγα και άλλα κρυμμένα στοιχεία του ενεργητικού, για τα οποία δεν είναι τίποτε γνωστό" (SZ 24.09.2011, σ. 30).
  
Έτσι οι πάντα πρόθυμοι ηλίθιοι του πολιτικού τσίρκου της λόμπι δεν έχουν ιδέα του τι γίνεται, αλλά όμως στα τυφλά να εγγυώνται τα πάντα.
Οι άνθρωποι της Wall Street γνωρίζουν βέβαια πολύ καλά, ότι οι συνεργοί τους δεν έχουν ιδέα του περί τίνος πρόκειται, γι' αυτό και κατα την σύνοδο κορυφής της G7 στη Μασσαλία ζήτησαν κοκέτικα, μέσω του Εβραίου Υπουργού Οικονομικών του USrael, Timothy Geithner, "μια νέα γιγαντιαία διάσωση των τραπεζών". Με την οποία στην πραγματικότητα θα διασωθεί το διαλυμμένο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ. Επειδή ο Schäuble ακόμη δεν είχε καταλαβάβει, ότι οι "επενδύσεις" σε στοιχήματα τρέχουν εκτός των ισολογισμών και οι ισολογισμοί είναι "χτενισμένοι", έπρεπε το USrael να γίνει σαφέστερο. Ήρθε αμέσως η κραυγαλέα εντολή στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας να σώσει την Ευρώπη, δηλαδή να αναλάβει να εξαργυρώσει όλες τις δεσμεύσεις σε στοιχήματα που είχαν αναλάβει οι ευρωπαϊκές τράπεζες έναντι της Wall Street: "Μπροστά στην ελληνική κρίση, οι απαιτήσεις από την Ουάσιγκτον έγιναν εντονότερες. Ιδιαίτερα η Γερμανία πρέπει να στηρίξει το ευρώ, οτιδήποτε και να κοστίζει αυτό. Η Ευρώπη δεν αντέδρασε επαρκώς στα προβλήματα του τραπεζικού της συστήματος" (Die Welt, 04.10.2011, σ. 3).
  
Ενώ οι "σούπερ-έξυπνοι" στο γερμανικό κοινοβούλιο εξακολουθούν να φλυαρούν για την διάσωση της Ελλάδος, ο Deutsche Bankenverband, ο γερμανικός σύνδεσμος τραπεζών έχει εγκαταλείψει προ πολλού και μάλιστα δημοσίως την Ελλάδα: "Ο Σύνδεσμος Τραπεζών" παρατά την Ελλάδα ... Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Schmitz, συμβουλεύει τους τραπεζικούς οίκους να διαγράψουν έν μέρει ελληνικά ομόλογα... "Δεν μπορούμε να αγνοούμε το γεγονός, ότι τα ελληνικά ομόλογα διαπραγματεύονται μόνο στο περίπου 70 τοις εκατό της ονομαστικής τους αξίας" (SZ.de, 18.02.2011).
  
Γεγονός είναι επίσης, οι περισσότερες γερμανιές υποτελείς τράπεζες δεν μπήκαν και πολύ βαθειά στον βάλτο της CDS εγγύησης, σε αντίθεση με τους τραπεζίτες Wall Street. Ως εκ τούτου οι εγκληματίες του κεφαλαίου από το εξωτερικό, βρήκαν διέξοδο κυρίως στη Γαλλία, όπου τους βοήθησε δραστυήρια ο Εβραίος Γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy . Ο οποιός ενθάρρυνε τις τράπεζες να εγγυώνται όσο μπορούν, μια και η Γερμανία στο τέλος θα πλήρωνε τα τρισεκατομμύρια χρέη απο τα στοιχήματα των ευρωπαϊκών τραπεζών. "Η Μέρκελ στο πλευρό των τραπεζών. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι έτοιμη να αναλάβει, εάν είναι απαραίτητο, την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δήλωσε η Μέρκελ. Νομίζω ότι ο χρόνος πιέζει. Και γι' αυτό θα πρέπει να ληφθέι σύντομα μια απόφαση" (Welt.de, 05.10.2011)
  
Λιγότερο γενναιόδωρη είναι η Γερμανία με τα δικά της θύματα, με τους φτωχούς ανθρώπους που αποταμίευαν τα λίγα που τους περίσσευαν και τα έχασαν, καλή τη πίστη, στη Lehman. Ήταν οι αποταμιεύσεις τους για τα γηρατειά. Ο Richard Fuld όμως, ο πρώην Εβραίος επικεφαλής της Lehman, έβλεπε στους "γέρους και ηλίθιους" Γερμανούς το ιδανικό θήραμά του. Οι Γερμανοί κατατάχθηκαν απο τον Fuld στην κατηγορία "AD-πελάτες": "Το Α σαν Alt, γέρος" και το D σαν Doof, ηλίθιος" (Spiegel 11/2009, σ. 42). Το πιο ωραίο δε είναι, ότι όλα αυτά έγιναν σε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Peer Steinbrück (SPD), ο οποίος θωράκισε τον Fuld με ισχύ του νόμου. Η Lehman λειτουργούσε στην Γερμανία επίσημα με στόχο να απαλλάξει τους Γερμανούς απο τις αποταμιεύσεις τους: "Σύμφωνα με τις έρευνες οικονομικών εμπειρογνωμόνων η αμερικανική τράπεζα Lehman Brothers που φαλήρισε ήταν από καιρό προβληματική και οικειοποιήθηκε με τα πιστοποιητικά της συστηματικά τους Γερμανούς αποταμιευτές ... η πιο αναίσχυντη οικειοποίηση των αποταμιεύσεων που γνώρισαν ποτέ οι Γερμανοί" (Stern 51/2008, σ. 138). Όμως το λεγόμενο Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο απέρριψε σε μία παραδειγματική δίκη τους ισχυρισμούς των εξαπατημένων καταθετών: "Τα θύματα της Lehman χάσανε τη δίκη" (Spiegel.de, 29.09.2001) Όταν όμως στη συνέχεια ο μεργαλοαπατεώνας Fuld κήρυξε πτώχευση, ο υπουργός Οικονομικών Steinbrück του έστειλε γρήγορα, μέσω της κρατικής τράπεζας KfW, 600.000.000 Ευρώ. Έτσι σαν ένα επιπλέον μπόνους για τα μεγαλειώδη εγκλήματα που διέπραξε.
  
Και ενώ τα θύματα της Lehman στην Γερμανία δεν παίρνουν τίποτα, παρα το ότι το κράτος είχε ψηφίσει τους εξοντωτικούς νόμους για την Lehman, πληρώνουν οι εξαπατηθέντες, για παράδειγμα, και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για συντάξεις γήρατος των διεφθαρμένων ισπανών διευθυντών τραπεζών, καθώς και το ισπανικό τραπεζικό σύστημα, που είχε πάει κατα διαβόλου, έπρεπε να σωθεί. Μόνο ένα παράδειγμα από τις εκατοντάδες: "Η τελευταία Γενική Διευθύντρια, Maria Dolores Amoros (49), ενέκρινε στον εαυτό της παρα την εργασίακή της αδράνεια ένα παχυλό ετήσιο μισθό 600 000 € και έγραψε στο καταστατικό της μια ετήσια σύνταξη ζωής, που ανέρχεται στα 370 000 €". Γι' αυτό και ο επικεφαλής της ισπανικής κεντρικής τράπεζας δεν πιστεύει πλέον σε μια σωτηρία με τις ίδιες δυνάμεις: "Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας δημοσιοποιεί την κακοδιαχείριση. Το κράτος έσωσε την τράπεζα ταμιευτηρίου CAM. Η απολυθείσα αφεντικίνα της πέρασε στα καταστατικά της μια ισόβια σύνταξη. Ούτε και το αφεντικό της Fed πιστεύει, ότι η ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών έχει ολοκληρωθεί" (Die Welt, 05.10.2011, σ. 10).
  
Εάν προσεχώς η Ελλάδα χρεοκοπήσει επίσημα, θα λήξουν στοιχήματα ύψους, κατ' αρχήν, δύο τρισεκατομμυρίων €. Στην πραγματικότητα όμως η Ελλάδα πήρε πραγματικά δάνεια ύψους μόνο περίπου 25 δις €, δηλαδή 80 φορές λιγότερα από ότι λέγεται τώρα για τα δάνεια που λήγουν. "Η πτώχευση των Ελλήνων θα κοστίσει 2000000000000 ευρώ. Ένα σενάριο τρόμου. Κίνδυνος πυρηνικής έκρηξης των ευρωπαϊκών τραπεζών »κίνδυνο" (BILD, 01.10.2011) Αυτό αντιπροσωπεύει ένα κέρδος των banksters κατα 8.000 τοις εκατό.
  
Μετά το "πιστωτικό γεγονός", δηλαδή μετά την πτώχευση μιας χώρας, θα πρέπει να εξαργυρωθούν τα στοιχήματα, όπως λένε τα συμβόλαια για τα CDS. Και αυτά εκτιμώνται σήμερα στα δύο δισεκατομμύρια ευρώ. Η μικρή Ελλάδα, μια γεωργική χώρα, έχει τόσα χρέη, οσο και η Γερμανία, το μεγαλύτερο βιομηχανικό έθνος στην Ευρώπη. Με άλλα λόγια, οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν δεσμευτεί να παραδώσουν στα αφεντικά της Wall Street, σε περίπτωση χρεωκοπίας της Ελλάδος, ένα προσωρινό τοκογλυφικό κέρδος του 8000 τοις εκατό, και το ποσο αυτό ασφαλώς θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Ο Εβραίος οικονομικός σύμβουλος, Nouriel Roubini, ζήτησε αμέσως να εκτοξευθεί ένα "μπαζούκα δύο δισεκατομμύρίων" (1), σαν μοχλός ενός αλεξίπτωτου σωτηρίας, εναντίον των Γερμανών. "Σε μερκές εβδομάδες πρέπει να είναι δύο τρισεκατομμύρια ευρώ καθ' οδόν. Θα πρέπει να γίνει τις επόμενες εβδομάδες. Η Ευρώπη χρειάζεται ένα μεγάλο μπαζούκα με τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ για την κεφαλαιακή αναδιάρθρωση των ευρωπαϊκών τραπεζών". Ο Roubini ζητάει επίσης απο τους Γερμανούς να διαγράψουν το μεγαλύτερο μέρος των αποταμιεύσεών τους, διότι το ευρώ πρέπει να υποτιμηθεί: Με την μείωση της ισοτιμίας του ευρώ» (Welt.de, 04.10.2011)

"Δεν κυβερνούν οι κυβερνήσεις, η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο"
 
Σε μια εκπομπή του BBC της 26. Σεπτεμβρίου 2011 ο ανεξάρτητος ειδικός για τα χρηματιστήρια, Alessio Rastani, αποκάλυψε με μια αφελή ειλικρίνεια αυτό το εγκληματικό σύστημα. Ο Rastani εξήγησε, μπροστά σ' ένα παγκόσμιο ακροατήριο, το πώς έχει η κατάσταση: "Τα εκατομμύρια των αποταμιεύσεων θα εξαφανιστούν μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει. Τα σημερινά οικονομικά προβλήματα είναι σαν ένας καρκίνος που μεγαλώνει και μεγαλώνει. Η αγορά κυριαρχείται από το φόβο, ότι δεν μπορεί να διασωθεί με τα πακέτα διασώσεως. Ο ευσεβής πόθος, ότι οι κυβερνήσεις θα ρυθμίσουν τα πράγματα δεν βοηθά. Οι κυβερνήσεις δεν κυβερνούν σ' αυτό τον κόσμο, η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο".  
Και η Γερμανία εγγυάται με τη σειρά της στις ευρωπαϊκές τράπεζες την πληρωμή, με την οποία θα καταστρέψει τους ηλίθιους φορολογουμένους της για τις επόμενες 1000 γενιές. Για να μην χρειαστεί όμως να υπάρχουν και πάλι ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο για νέα πακέτα στήριξης, οι "Boys της Park Avenue" εφηύραν τον "μοχλό" για το λεγόμενο πακέτο στήριξης. Γι' αυτό "χαράτσια" ύψους 780 000 000 000 ευρώ, που αποφάσισε πρόσφατα το Κοινοβούλιο, θα επενδυθούν σε στοιχήματα στην Goldman Sachs (GS) με την αφελή σκέψη, ότι η GS θα κερδίσει τα κρυφά στοιχήματα και θα δώσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σαν κέρδος, μερικά τρισεκατομμύρια απ' αυτά τα στοιχήματα. Με την ελπίδα ότι θα κερδίσει αυτά τα στοιχήματα, αφού αυτά έχουν εγγυηθεί με μια δική της συμμετοχή με τρισεκατομμύρια ευρώ, θέλει τότε η ΕΕ να σώσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες, αυτο είναι το σχέδιο των αναλφάβητων πολιτικών μας. Η όλη υπόθεση μοιάζει μ' εναν προικοθήρα, ο οποίος με την "υπόσχεση ότι θα πλουτίσει, παίζοντας στην λοταρία" θέλει να παντρευτεί μια πλούσια νύφη. Μόνο που η προοπτική του να κερδίσει κανείς εκατομμύρια στο λαχείο είναι πιό ρεαλιστικά απο του να κερδίσεις στα στοιχήματα του Εβραίου αφεντικού της Goldman Sachs, κ. Blankfein.

Ο περιβόητος ψεύτης Jean-Claude Juncker, επικεφαλής της Ευρωομάδας, "απάντησε στην ερώτηση, εάν μια λύση μοχλόυ θα υπέκρυπτε πρόσθετους κινδύνους: Όποιος δεν ρισκάρει, διατρέχει τον μεγαλύτερο κίνδυνο" (FAZ.de, 10/4/2011). Πολύ παρήγορο, έτσι δεν είναι; Οι ευρωπαϊκές τράπεζες, οι οποίες μόλις προ ολίγου έχασαν δισεκατομμύρια ευρώ μόνο και μόνο επειδή είχαν επενδύσει σ' εκείνα τα στοιχήματα της GS, θα σωθύν τώρα μ' αυτό το παπατζήδικο παιχνίδι, όπου η ΕΕ θα επενδύσει δισεκατομμύρια ευρώ στα στοιχήματα της GS. Μονο για να υμόμαστε: Ο κ. Blankfein εξαπάτησε τις τράπεζες της Γερμανίας με τρισεκατομμύρια, όταν έβαλε τον Εβραίο σύντροφό του Paulson να στοιχηματίζει εναντίον τους, για να μοιραστούν μαζί τα τρισεκατομμύρια του "stupid German money" ("του χρήματος των ηλίθιων Γερμανών").
Μας το επιβεβαιώνει επίσημα και ο υπουργός του συστήματος, Peter Gauweiler (CSU), ο οποίος μιλά για μια απαλλοτρίωση των Γερμανών υπέρ των "Boys της Park Avenue": "Όλο και περισσότερες περιουσίες απαλλοτριώνονται από την ευθύνη του ατόμου, κολεκτιβοποιούνται και ανώνυμοποιούνται με τιτλοποίηση, ενεχυροποιούνται σε εγγυήσεις δανείων και τα στοιχήματα και καταστρέφουν τράπεζες, εταιρείες και ολόκληρα κράτη" (BILD, 10/2/2011).

Με τους Γερμανούς φαίνεται ότι μπορούν να κάνουν πραγματικά τα πάντα. Στην Ελλάδα ο κόσμος βγαίνει τουλάχιστον στο δρόμο. Ο Γερμανός ξεροκαταπίνει τρεις φορές και στη συνέχεια στα παιδιά του την οικονομική δολοφονία των banksters. Μόνο αν έβγαιναν στο δρόμο 100 000 διαδηλωτές θα μπορούσε να σταματήσει το πρόγραμμα θανάτου κατά των Γερμανών, όχι αλλιώς. Αλλά για τους πολιτικά "σωστούς" ηλίθιους οι πονηροί της Wall Street βρήκαν τώρα το Κόμμα των Πειρατών, με την Εβραία αρχηγίνα του Marina Weisband από το Κίεβο.

Χρειαζομαστε ήδη έναν υπερυπολογιστή για να υπολογίσουμε τα μηδενικά που θα προκύψουν στο μέλλον απο τα ποσά των στοιχημάτων, εάν πέσουν προσεχώς οι υποψήφιοι Ιταλία και Ισπανία. Παρ 'όλα αυτά οι υπερεγκέφαλοι Merkel, Schäuble, Steinbrück και Trittin θέλουν να χρεώσουν αυτά τα ποσά, τρισεκατομμύρια, στον ηλίθιο Γερμανό. Ο Peer Steinbrück, που θέλει σαν καγκελάριος να αντικαταστήσει την Merkel, ο Πράσινος Jürgen Trittin, που προτείνεται σαν Υπουργός Οικονομικών, ζήτησαν πρόσφατα μια νέα Ευρωπαϊκή Ένωση, για την οποία η Γερμανία θα πληρώνει τα πάντα, για όλα τα άλλα κράτη μέλη. Δεν πρόκειται για φάρσα: "Ο Steinbrück ζητάει μια νέα νομισματική ένωση. Αυτό σημαίνει: Φυσικά οι Γερμανοί πρέπει να πληρώνουν" (Spiegel.de, 11.09.2011)

Φυσικά η εξυπνάδα των γερμανών πολιτικών του συστήματος θα ανταμειφθεί σύντομα με κάτι το πολύ ευχάρίστο. Με ένα μεγάλο γαλαξιακό υπερπληθωρισμό. Ένα κιλό ψωμί θα κοστίσει πρίν απο την κατάρρευση του σατανικού αυτού συστήματος περίπου ένα τρισεκατομμύριο ευρω.

Το κλίμα όμως στην Γερμανία έχει αρχίσει να βράζει. Η "culona inchiavabile" ("ο μη δυνάμενος να γαμηθεί αλογοκώλος"), όπως ονόμασε ο Berlusconi την Merkel), θα πέσει μάλλον μέσα στήν τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο. Από τα ερείπια αυτού του σατανικούθ συστήματος, που έχει σαν σκοπό να καταστρέψει το γερμανικό κράτος, θα αναδειχθή όπως ο Φοίνικας απο την στάχτη το νεο γερμανικό κράτος. Το οποίο θα πρέπει να καθήσει στο σκαμνί την διεφθαρμένη συντεχνία των δικαστών, τους πολιτικούς που αγοράστηκαν από τον εχθρό και άλλους συνεργούς του συστήματος. Και θα επιστρέψει το δίκαιο στη Γερμανία.

(1) Το μπαζούκας ήταν ένα πυραυλοκίνητο αντιαρματικό όπλο του στρατού των ΗΠΑ, που χρησιμοποιήθηκε εναντίον γερμανικών στρατιωτικών οχημάτων και αποθηκών καυσίμων κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ταιριάζει σ' αυτά που είπε ο κ. Roubini για την τελειωτική καταστροφή των Γερμανών.


http://globalfire.tv/nj/11de/politik/deppen_und_diebe.htm,
http://www.berlin-athen.eu

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/11/goldman-sachs-cds.html

Αποκάλυψη: Η ομιλία ενός νεκρού που θα άλλαζε την ιστορία και ένας «όρκος τιμής» που κάλυψε την ιστορική ατιμία

Ανοιχτή επιστολή προς τον Γ.Α.Παπανδρέου από τον εξομολόγο του Ανδρέα Παπανδρέου πατ. Τιμόθεο Ηλιάκη
Γιώργο ,εγώ νομίζω ότι μπορώ να σε προσφωνώ απλά με το όνομά σου γιατί είμαι εκείνος που έκλεισε τα μάτια του Πατέρα σου,είμαι εκείνος που στάθηκα μέχρι το τέλος δίπλα του χωρίς καμία υστεροβουλία,είμαι εκείνος που δέχθηκε ,με την ανοχή σου,ύβρεις και επιθέσεις από τους ανθρώπους που επιθυμούσαν και τον φυσικό και τον πολιτικό θάνατο του πατέρα σου και που ,δυστυχώς, και στήριξες και αγκάλιασες και συνεχίζεις να τους έχεις δίπλα σου.Είμαι εκείνος που δέχθηκε την εξομολόγησή του και του μετέδωσε τα Άχραντα Μυστήρια,παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις σας.Πριν συνεχίσω θέλω να διαβάσεις ένα κείμενο που έχει δει το φως της δημοσιότητας εδώ και πολύ καιρό αλλά ουδεμία αντίδραση υπήρξε από μέρους σου.Βέβαια δεν ξέρω αν σε ενημέρωσε ο Ν.Αθανασάκης,ο άνθρωπος όλων των καταστάσεων και σημερινός σου Σύμβουλος..αλλά ας δούμε το κείμενο και τα λέμε ξανά. :
Τι δεν πρόλαβε να πει ο Ανδρέας Παπανδρέου;

Αποκάλυψη: Η ομιλία ενός νεκρού που θα άλλαζε την ιστορία και ένας όρκος “τιμής” που κάλυψε την ιστορική ατιμία
…σε μια σκηνή ακάθαρτη και οι πιο μικροί άνθρωποι μπορούν να παίξουν τους πιο μεγάλους ρόλους.
Αύγουστος 1995. Ο τότε Αρχηγός της ΕΥΠ, Ναύαρχος κ. Βασιλικόπουλος, παραδίδει έναν φάκελλο στον Ανδρέα Παπανδρέου. Μέσα στον φάκελλο υπήρχε ένας χάρτης.
“Πρόεδρε, Αμερικανικος δορυφόρος εντόπισε μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου και υδρογονανθράκων στο Αιγαίο”.
Η σημείωση εκτείνετο από την Κάρπαθο εως την Γαύδο και συμπεριλάμβανε μία “ασήμαντη” περιοχή όπου λίγο αργότερα έμελλε να γίνει διάσημη: Τις βραχονησίδες “Ίμια”.”Προάγγελος γεγονότων, πρέπει να οργανωθούμε” ήταν η αντίδραση του Ανδρέα. “Εάν εμείς το μαθαίνουμε τώρα, οι Τούρκοι το γνωρίζουν εδώ και εβδομάδες” συμπλήρωσε.

Μέσα στον φάκελλο επίσης υπήρχαν έγγραφα που αφορούσαν τον τότε υπουργό βιομηχανίας, Κώστα Σημίτη.
Λίγες ημέρες μετά, στο πλαίσιο της 60ης Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο τότε Υπουργός Εξωτερικών Κάρολος Παπούλιας συναντώνται με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών Αντρέι Κόζιρεφ. Το θέμα της συνάντησης ήταν η κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης (!!!). Ανακοινώθηκε ότι τα δυο μέρη έχουν καταλήξει σε οριστική συμφωνία, όμως η έναρξη των έργων είναι θέμα των κατασκευαστικών εταιρειών.
Στην ομιλία του στην ΔΕΘ, ο Ανδρέας Παπανδρέου κάνει λόγο για επερχόμενο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. Αυτή η αναφορά πεφτει σαν κεραυνός εν αιθρία αφού οι σχέσεις των δύο χωρών διένυαν μία από τις ομαλότερες περιόδους της ιστορίας εκείνη την περίοδο.
Στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, ο Ανδρέας Παπανδρέου, καρατομεί τον Κώστα Σημίτη, ο οποίος υποβάλλει την παραίτηση του και από το εκτελεστικό γραφείο στις 11 Σεπτεμβρίου.

Λίγους μήνες μετά, τη Δευτέρα 15Ιανουαρίου 1996 ο Ανδρέας Παπανδρέου συντάσσει την επιστολή παραίτησης του μέσα στο Ωνάσειο όπου νοσηλευόταν, υπό καθεστώς πιέσεων, μεταξύ των οποίων και της επιμονής του γιού του, Γεωργίου τότε υπουργού παιδείας.
Ενδεικτικά τα σχόλια κάποιων “ξένων”:
“Μετά την επανεκλογή του, το 1993, κατηγορείται πως αναγορεύθηκε σε «πρωταθλητή της εθνικιστικής αδιαλλαξίας και της “υπεράσπισης του ελληνισμού και της ορθοδοξίας”!!
Εθνικιστές Τάσο μου, εθνικιστές.

Αντικαταστάτης του εκλέχθηκε εσπευσμένα από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στις 18 Ιανουαρίου του 1996 ο …Κώστας Σημίτης!
Λίγες ημέρες μετά, σαν έτοιμοι από καιρό οι Τούρκοι ξεκινούν το θερμό επεισόδιο στα Ίμια. Λες και γνώριζαν την έλευση του “δυναμικού” Σημίτη, ώστε να ξεκινήσουν την ενέργεια που οδήγησε στην δημιουργία γκρίζων ζωνών στην περιοχή που όπως είδαμε, οι “ευχαριστούμε την κυβέρνηση τους” ΗΠΑ γνώριζαν για το κοίτασμα. Να γιατί δεν μιλούν για ΑΟΖ στο Αιγαίο…
Ο Ανδρέας Παπανδρέου έδινε την μάχη για τη ζωή, την οποία κέρδισε προσωρινά στις 22 Μαρτίου του 1996. Οι γκρίζες ζώνες ήταν ήδη γεγονός, ο ανεκδιήγητος Μπέρνς είχε δηλώσει ότι δεν αναγνωρίζουν (οι ΗΠΑ) Ελληνική κυριαρχία στα “Καρντάκ”. Ο Γεράσιμος Αρσένης δηλώνει σιβυλλικά: ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα στείλει το μήνυμά του όταν έρθει η ώρα, αναφερόμενος στην πρόσφατη εθνική απώλεια.
Το 4ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ήταν αυτό που θα έκρινε την διαδοχή στην ηγεσία του κόμματος. Εκεί ο λόγος του Ανδρέα Παπανδρέου, θα ήταν καταλυτικός για τις εξελίξεις. Είχαμε μπει στον Ιούνιο. Στο τέλος του μήνα θα κρινόταν η τύχη του κόμματος και όπως δείχνουν τα σημερινά γεγονότα, ολόκληρης της χώρας.
Ο Ανδρέας έχει αποφασίσει να μιλήσει και να αποτρέψει αυτό που εξύφαιναν οι “σύμμαχοι”. Κλίντον και Γερμανοί χέρι – χέρι από τότε, όπως και τώρα. Καλεί τον Αντώνη Λιβάνη στο σπίτι του στην Εκάλη για να γίνει το σκαρίφημα και να συγκεντρωθούν τα στοιχεία πάνω στα οποία θα γινόταν η ομιλία που θα άλλαζε τον ρου της ιστορίας. Είναι 22 Ιουνίου του 1996.

8 το απόγευμα, ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει ολοκληρώσει την ομιλία και ο Νίκος Αθανασάκης την έχει δακτυλογραφήσει στον υπολογιστή του σπιτιού της Εκάλης, ο Λιβάνης έχει ήδη αποχωρήσει. Στο σπίτι παρέμειναν ο Νίκος Αθανασάκης και ο Τηλέμαχος Χυτήρης όπου συνέφαγαν, τους οποίους ο Ανδρέας Παπανδρέου χαιρέτησε δια χειραψίας (!) όταν το δείπνο ολοκληρώθηκε.


Ήταν μία πύρινη ομιλία. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από τα “Bullet Points” του προσχεδίου. Μία ομιλία με τρανταχτές αποκαλύψεις, μία κατάθεση ζωής που θα άλλαζε το πολιτικό κατεστημένο, μέρος του οποίου ήταν για δεκαετίες και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Μα κυρίως, ήταν μία ομιλία για το μέλλον της χώρας και όσων το επιβουλεύοντο. Φανταστείτε έναν Ανδρέα υποβασταζόμενο στο συνέδριο να αποκάλυπτε σχέδιο εκποίησης της χώρας κατονομάζοντας συνεργάτες εντός του κινήματος…
Εκεί λοιπόν, επενέβει η μοίρα που έπαιξε ένα τραγικό παιχνίδι. 8 η ώρα το απόγευμα η ομιλία είναι έτοιμη. Ο Ανδρέας Παπανδρέου κοιμόταν, ο Νίκος Αθανασάκης με τον Τηλέμαχο Χυτήρη καθόντουσαν στην βεράντα της βίλας παρότι η ώρα ήταν περασμένη, προφανώς μαγεμένοι από την όμορφη καλοκαιρινή νύχτα.
1 τα ξημερώματα, βγαίνει η νοσοκόμα που παρακολουθούσε τον πρόεδρο και τους ανακοινώνει ότι υπήρχε πρόβλημα. Αμέσως καλούν τον Κρεμαστινό που καταφτάνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, όμως ήταν ήδη αργά. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ήταν νεκρός.
Στο ιατρικό ανακοινωθέν που εξεδόθη αναφέρει :
και ανέπτυξε κοιλιακή ταχυκαρδία, η οποία εντός δύο λεπτών εξελίχθηκε σε ηλεκτρομηχανικό διαχωρισμό. Εγένετο παρατεταμένη προσπάθεια ανανήψεως. Η γενική εικόνα και τα εργαστηριακά ευρήματα, είναι συμβατά με οξύισχαμικό επεισόδιο, το οποίο τελικώς επέφερε και το θάνατο, στις 2,30 το πρωϊ Κυριακής 23 Ιουνίου 1996″.
Ο Νίκος Αθανασάκης, έτρεξε στον υπολογιστή για να περισώσει όπως θεωρήθηκε αυτή την ιστορική ομιλία – ντοκουμέντο. Έκανε ένα αντίγραφο και (προφανώς από λάθος λόγω της έντασης των γεγονότων) διέγραψε το αρχείο από τον σκληρό δίσκο.
Το συνέδριο έγινε στις 30 Ιουνίου όπου πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξελέγει ο Κώστας Σημίτης. Η ομιλία αυτή, δεν διαβάστηκε ποτέ, παρ’ ότι προοριζόταν για το συνέδριο.
Λίγους μήνες αργότερα, η χήρα του Ανδρέα, η Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου, αναζήτησε αυτό το ιστορικό ντοκουμέντο. Προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον μέχρι πρότινος “ευνοούμενο” Νίκο Αθανασάκη, αλλά δεν στάθηκε δυνατόν να τον βρει. Επικοινώνησε τότε με τον Τηλέμαχο Χυτήρη. Του ζήτησε να της βρει την ομιλία.

Δύο ημέρες μετά τον ξαναπήρε στο τηλέφωνο αφού δεν είχε ανταπόκριση. Ο στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου της είπε τότε ότι δεν ήταν δυνατόν να της δώσει την ομιλία, διότι αυτός και ο Νίκος Αθανασάκης είχαν πάρει “όρκο τιμής” να μην την αποκαλύψουν ποτέ.
Έτσι λοιπον, η ιστορία σκέπασε με ένα πέπλο μυστηρίου αυτή την ομιλία, την τελευταία πολιτική πράξη ενός μεγάλου ηγέτη. Μία ομιλία που σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, εάν την εκφωνούσε υποβασταζόμενος ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο, θα έκανε τον συμπαθή Σίμο Δανιηλίδη (που πρόσφατα επανήλθε στην επικαιρότητα) να μην φασκελώνει απλώς τον Κώστα Σημίτη. Μία ομιλία που ακόμα και με απλή ανάγνωση, θα άλλαζε την ροή της ιστορίας.
Έτσι λοιπόν, διαμορφώθηκε η νεώτερη Ελλάδα, αυτή που σήμερα στέκεται απαξιωμένη, σαν στιμένη λεμονόκουπα στον Γερμανικό στίφτη με Αμερικάνικες πινελιές. Οι Παπανδρεϊκοί ηττήθηκαν κατά κράτος και το σύστημα Σημίτη επικράτησε με τις γνωστές συνέπειες.
Ο Αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, έμελλε να επανενεργοποιηθεί από τον Κώστα Καραμανλή και να μπει στις καλένδες από τον Γιώργο Παπανδρέου.
Τα ναυπηγεία που με εντολή Παπανδρέου το 1995 δεν εκποιήθηκαν αλλά εδόθηκαν στην ΕΤΒΑ και τους εργαζομένους, έμελλε να Γερμανοποιηθούν παράγοντας υποβρύχια που γέρνουν. Με λίγες κόκκινες πινελιές από το αίμα του Περατικού.
Ο φλογερός αντιπαπανδρεϊκός Τάσος Μαντέλης, δεν διάβασε ποτέ την επιστολή – κόλαφο σε βάρος του Ανδρέα Παπανδρέου την οποία είχε ετοιμάσει για να στηρίξει την εκλογή Σημίτη. Έβγαλε το άχτι του υπογράφοντας συμφωνίες με την Siemens και πρωτοστατώντας στην γκριζοποίηση του Αιγαίου μέσω της νέας δομής του ΝΑΤΟ.
Η νέα εποχή είχε φτάσει.
Οι άνθρωποι του προέδρου παραγκωνίστηκαν μέχρις ενός.

Όλοι;
Όχι. Οι δύο στενότεροι συνεργάτες του, ο Νίκος Αθανασάκης και ο Τηλέμαχος Χυτήρης ήταν οι μόνοι που αξιοποιήθηκαν από το σύστημα Σημίτη. Μαζί του και ο Πέτρος Λάμπρου, ο “ταμίας” του Ανδρέα. Ήταν οι μόνοι που απέλαβαν “τιμές” από το νέο καθεστώς.
Τι οξύμωρο… Αυτοί με τον “όρκο τιμής” και αυτός με τα αργύρια. Άλλωστε, κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να καθορίζει ο ίδιος την “τιμή” του.
…όχι όμως και το τίμημα. "


Λοιπόν Γιώργο δεν σε ρωτάω τι έχεις να πεις για όλα αυτά ,δεν χρειάζεται άλλωστε,υπονόμευσες τον πατέρα σου γιατί στα τελευταία χρόνια της ζωής του άλλαξε πολιτική στα Εθνικά θέματα και προσέγγισε τον θησαυρό της Ορθοδοξίας αυτό είναι ένα γεγονός που δεν μπορείς σ εμένα να το διαψεύσεις αλλά,δυστυχώς για σένα και τους γύρω σου,ούτε στον Ελληνικό Λαό που σε πίστεψε και,όπως και εγώ,σε ψήφισε.Από την πρώτη μέρα της αναλήψεως της εξουσίας έδειξες ότι καθετί το Ελληνικό και Εθνικό σε ενοχλούσε αφάνταστα.Έσβησες τους τίτλους από τα Υπουργεία Εθνικής Παιδείας και Εθνικής Αμύνης και κατήργησες το Υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης.Τότε αντιδράσαμε αλλά ποτέ δεν περιμέναμε ότι θα έφτανες ως εδώ.Να παραδώσεις δηλ.την Ελλάδα στα χέρια των τοκογλύφων του Δ.Ν.Τ. και της Ευρώπης.Να βλέπεις την Ελλάδα να σέρνεται ταπεινωμένη και εσύ να μιλάς για δήθεν "αγώνα"για ένα καλύτερο αύριο!!! Αλήθεια Γιώργο γιατί μας οδήγησες στο Δ.Ν.Τ.? Γιατί δεν άσκησες σκληρή και επιθετική πολιτική μέσα στην Ε.Ε.? Γιατί δεν εξέτασες άλλες λύσεις? Γιατί Γιώργο στον πόλεμο μεταξύ δολαρίου και ευρώ προτίμησες το αμερικανικό νόμισμα μπλέκοντας την Ελλάδα σε μεγάλες περιπέτειες?ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετούσες?
Και κάτι ακόμα Γιώργο.
Με ποιο δικαίωμα έκλεψες τα όνειρα των νέων παιδιών? Με ποιο δικαίωμα καταδίκασες σε θάνατο τα τιμημένα γηρατειά? Γιώργο οι συντάξεις που κόβεις όπως κόβεις την γραβιέρα στο τραπέζι σου,δεν είναι ελεημοσύνη του κράτους στους Συνταξιούχους,είναι λεφτά δικά τους που τα έχουν δουλέψει με τον ιδρώτα και το αίμα τους.Με ποιο δικαίωμα Γιώργο βάζεις λουκέτα στα μαγαζιά και αφήνεις τον κόσμο αυτόν που σε πίστεψε νηστικό? Κορόιδεψες ένα ολόκληρο Λαό και νόμισες πως με την κουτοπόνηρη "πολιτική" των Συμβούλων σου θα συνέχιζες να παίζεις στην σκακιέρα που σου είχαν δώσει οι πέραν του Ατλαντικού φίλοι σου.Νόμιζες πως οι Ευρωπαίοι Ηγέτες δεν θα καταλάβουν τον διπλό σου ρόλο στον πόλεμο μεταξύ δολαρίου και ευρώ και πως θα μπορούσες με τον Αθανασάκη σύμβουλο να φιμώσεις και τον Διεθνή τύπο ,όπως προσπάθησες να κάνεις και εδώ. 

 ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΈΧΑΣΕΣ !!!

Αν θες να προσφέρεις έστω και την ελάχιστη υπηρεσία σε αυτή την χώρα που σε ανέδειξε και που δεν αγάπησες ποτέ ΣΗΚΩ ΚΑΙ ΦΥΓΕ ΤΩΡΑ .

ΠΑΡΑΙΤΉΣΟΥ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΡΩΤΟΥ ΣΕ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ, ΌΧΙ ΤΑ "ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ" ΌΠΩΣ ΛΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΚΚΙΝΙΖΕΙΣ, ΑΛΛΑ Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

ΦΥΓΕ όσο ακόμα είναι νωρίς και μπορεί κάτι να σωθεί.ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ σου ζητάμε να φύγεις από την εξουσία ΌΧΙ από την Ελλάδα.ΕΔΩ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΜΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΟΔΗΓΗΣΑΝ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΣΧΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΜΗΣ.
Ειλικρινά Γιώργο λυπάμαι για όλα αυτά.Θυμάσαι τι σου είχα πει στο Μνημόσυνο του πατέρα σου ,λίγο καιρό μετά που έγινες Πρωθυπουργός? Να προχωράς πάντα με γνώμονα αυτό που ο Ανδρέας Παπανδρέου ζήτησε να γράψουν στον τάφο του " Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ" ..Εσύ προτίμησες τους τοκογλύφους,άντε λοιπόν κοντά τους εκεί είναι η θέση σου.
Με λύπη
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/11/blog-post_5037.html

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα δάνεια των κομμάτων εξουσίας

Έρευνα για τα δάνεια που λάμβαναν από τράπεζες, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ξεκινά ο Οικονομικός Εισαγγελέας. Έβαζαν εγγυήσεις μελλοντικές επιχορηγήσεις. Διαβάστε πόσα χρήματα πήραν τα δύο τελευταία χρόνια
Τις δανειοδοτήσεις των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων θα ερευνήσει ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης, με αφορμή δημοσιεύματα για δάνεια που φέρονται να λαμβάνουν τα κόμματα από τράπεζες,με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις.

Αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης που θα διενεργηθεί, είναι να ελεγχθεί αν τα δάνεια είναι επισφαλή, με δεδομένο ότι δεν είναι γνωστό αν τα κόμματα θα εξακολουθούν στο μέλλον να λαμβάνουν τα ίδια ποσά, που λαμβάνουν...
ως τώρα ως κρατικές επιχορηγήσεις.

Παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα για το ζήτημα των δανείων των κομμάτων είχε ζητήσει ο βουλευτής της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος είχε παραθέσει στοιχεία για τη δανειοδότηση των παρατάξεων, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση "σκάνδαλο".

Ο βουλευτής που θα κληθεί ως πρώτος μάρτυρας να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας, σε ερώτησή του στην Βουλή έκανε λόγο για "πρωτοφανή υπερδανεισμό του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ", τα χρέη των οποίων "προκαλούν το δημόσιο αίσθημα".

Επιχορηγήσεις μαμούθ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Αυγενάκης, το 2010 το ΠΑΣΟΚ έλαβε επιχορήγηση ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ και η ΝΔ 15,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, κατ' αναλογία με τα ποσοστά που έλαβαν τις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Το πρώτο τρίμηνο του 2011, κατά τον κ. Αυγενάκη , τα κόμματα έλαβαν συνολικά 13.505.000 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία σχεδόν 12.300.000 εκατομμύρια ευρώ ήταν επιχορήγηση και 1.205.000 εκατομμύρια ευρώ ήταν ενίσχυση για ερευνητικούς σκοπούς.

Συνολικά , υποστηρίζει ο βουλευτής, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν πάρει από τις τράπεζες ως σήμερα δάνεια ύψους 244,2 εκατ. Ευρώ, με μεγαλύτερο οφειλέτη την ΝΔ που έχει χρέη περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 105 στην Αγροτική Τράπεζα και τα 15 στην Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως υποστηρίζει ο βουλευτής, το ΠΑΣΟΚ χρωστά 114 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 97 εκατομμύρια είναι οφειλές στην Αγροτική Τράπεζα , στην Μarfin Εγνατία 10 εκατομμύρια και στην Τράπεζα Πειραιώς 5 εκατομμύρια.

Τέλος ο κ. Αυγενάκης, τονίζει ότι σε αυτές τις "προκλητικές χρηματοδοτήσεις" προστέθηκε πρόσφατα και η Τράπεζα Αττικής, που ενέκρινε στα δύο κόμματα δάνεια 3 εκατ. ευρώ.
Από NEWS 247
http://greki-gr.blogspot.com/2011/11/blog-post_5911.html

Αθάνατο ΠΑΣΟΚ! Μπράβο

Όλοι περίμεναν πως όταν απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι θα καταρρεύσει το ΠΑΣΟΚ, θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες και άλλα παρόμοια. Χθες λοιπόν οι πρώτοι 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι πέρασαν την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο και όμως δεν άνοιξε μύτη. Μέχρι δε το τέλος του έτους θα φύγουν άλλες 10.000. Και απ΄ ότι φαίνεται, το σύστημα της εφεδρείας θα συνεχίσει να...

δουλεύει χωρίς κανένα πρόβλημα.
Γιατί όμως δεν υπήρξαν ιδιαίτερες διαμαρτυρίες από το οργανωμένο συνδικαλιστικά ΠΑΣΟΚ; Εμείς κοιτάξαμε λίγο τις προϋποθέσεις της εφεδρείας (δηλαδή ουσιαστικά της απόλυσης) των δημοσίων υπαλλήλων και είδαμε ότι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει 33 χρόνια εργασίας. Μετά κάναμε μια αφαίρεση. Δηλαδή, από το έτος 2011, αφαιρέσαμε 33 έτη και «ώ του θαύματος» πέσαμε στο 1978 και πίσω. Ποιος όμως κυβερνούσε το 1978, αλλά και πιο πριν;; Φυσικά η Νέα Δημοκρατία. Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στην εξουσία περί τα τέλη του 1981 και από εκεί και μετά κομματικοποίησε το κράτος. Τι βλέπουμε λοιπόν; Ότι κανένας προσληφθείς μετά το 1981 επί ΠΑΣΟΚ δεν απολύεται.
Θέλετε και το καλύτερο; Για να φτάσουμε να αρχίσουν να απολύονται, με το θεσμό της εφεδρείας, δημόσιοι υπάλληλοι προσληφθέντες μετά το 1981, θα πρέπει να προσθέσουμε στο 1981 τον αριθμό 33 και τότε τι βλέπουμε; Ότι θα αρχίσουν να απολύονται δημόσιοι υπάλληλοι προσληφθέντες μετά το 1981, μετά το έτος 2014. Αλλά τότε, αφενός θα έχει ολοκληρωθεί η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων που έχει υπολογιστεί να απολυθούν, αφετέρου, τότε υποτίθεται ότι δεν θα είναι το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και επομένως άλλος θα τραβήξει το σχετικό ζόρι.

Αθάνατο επιστημονικό ΠΑΣΟΚ!!! Πελατειακό κράτος για πάντα.

σχόλιο ανώνυμου  στο http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/focus.html

Ξεκίνησε η δίκη του περιοδικού Focus

Ξεκίνησε σήμερα η δίκη των στελεχών του γερμανικού περιοδικού «Focus», το οποίο είχε δημοσιεύσει το Φεβρουάριο του 2010 το περιβόητο εξώφυλλο με την Αφροδίτη της Μήλου να χειρονομεί.
Το αυτόφωρο τριμελές, όπου εκδικάζεται η υπόθεση, δεν ασχολήθηκε με την ουσία της υπόθεσης, καθώς η υπεράσπιση προχώρησε σε σειρά ενστάσεων. Το δικαστήριο διαχώρισε τη δικογραφία για ....
έξι από τους συνολικά 13 κατηγορούμενους, καθώς έκρινε μη νόμιμες τις επιδόσεις κλήτευσής τους. Οσο για τους υπόλοιπους επτά στελέχη του περιοδικού που κάθονται στο εδώλιο και κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση διά του Τύπου, καθώς και για προσβολή του έθνους, το δικαστήριο απέρριψε όλες τις ενστάσεις (ακυρότητα κλητηρίου θεσπίσματος, αποβολή της πολιτικής αγωγής κ.ά.).

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 13 Δεκεμβρίου.

http://www.dailynews24.gr/

Επιχείρησε ομιλία εις βάρος του Πάνου Καμμένου στην τοπική της Καλλιθέας (!!)

Από το olympia.gr

Όπως ενημερωνόμαστε από παρευρισκομένους, την Παρασκευή το απόγευμα, έγινε ομιλία από κάποιον κύριο Λιόλιο Σέργιο, μετά από εντολή (λογικά) του κυρίου Ζωντανού, της αρμόδιας γραμματείας του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κύριος Λιόλιος, στην ομιλία του άρχισε να αναφέρεται απαξιωτικά στο πρόσωπο του Πάνου Καμμένου, μεταφέροντας μάλιστα στους παρευρισκομένους την “πληροφορία” πως ο κύριος Σαμαράς θα τον “τελείωνε” και από το κόμμα. Δεν γνωρίζουμε εάν ο κύριος Ζωντανός γνώριζε το περιεχόμενο της ομιλίας, πολλώ δε, εάν το ενέκρινε.

Το σίγουρο είναι πως το περιεχόμενο της ομιλίας δεν άρεσε στους παρευρισκομένους. Το αντίθετο μάλιστα, τους εξαγρίωσε. Μήπως κάποιοι έχουν ακόμα την ψευδαίσθηση του “κομματικού στρατού” και του προβάτου;

Δηλαδή, πας στο μέρος όπου ο κοσμάκης ψηφίζει Καμμένο κατά κράτος για να μεταφέρεις “κομματικές εντολές”; Σε ποιούς; Για να τους πεις τι; Να ψηφίσουν Κυριάκο, Αντώναρο, ίσως και Ψυχάρη;

Εντέλει σοφή κίνηση να μπει κάποιος με το όνομα “Ζωντανός” σε αυτή την γραμματεία. Θα δίνει κουράγιο σε όσους έχουν το θάρρος να παριστάνουν τους βοσκούς ψηφοφόρων.

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/11/blog-post_9602.html

Βαρουφάκης: Η Γερμανία θα φύγει από το Ευρώ πριν από την Ελλάδα


Η Ελλάδα δεν θα φύγει από το Ευρώ. Η χώρα που πιθανώς θα αναγκαστεί να το κάνει είναι η Γερμανία, η οποία μάλλον θα δημιουργήσει μία δική της νομισματική ένωση, αφήνοντας έξω τη Γαλλία. Οι επενδυτές έχουν αρχίσει να μην αγοράζουν γερμανικά ομόλογα που είναι σε ευρώ. Σε Βρετανία και ΗΠΑ αντιλαμβάνονται πλέον ότι ο μέσος Έλληνας δεν ευθύνεται για αυτή την κρίση και πως έχει υποφέρει περισσότερο απ’ όσο έπρεπε. Ο Γιάννης Βαρουφάκης, καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ερμηνεύει τις τελευταίες εξελίξεις και εξηγεί πού κατά τη γνώμη του βρισκόμαστε: κοντά στην κατάρρευση του Ευρώ.

Πληροφορίες οι οποίες επισήμως διαψεύδονται θέλουν τις χώρες της Ευρωζώνης με πιστοληπτική ικανότητα ΑΑΑ να προωθούν την έκδοση κοινών ομολόγων «ελίτ». Βρισκόμαστε κοντά σε ένα Ευρώ δύο ταχυτήτων;

Βρισκόμαστε κοντά στην κατάρρευση του Ευρώ. Και όσο πλησιάζουμε, οι διάφορες πιθανές μετά ευρωσυστημικές συμμαχίες αρχίζουν να προετοιμάζουν το έδαφος. Αρχίζουν να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους. Εγώ πιστεύω ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει, δηλαδή να υπάρξει μια γαλλογερμανική νομισματική ένωση στη μετά ευρώ εποχή. Θεωρώ πολύ πιο πιθανό η Γερμανία να δημιουργήσει τη δική της νομισματική ένωση μαζί με τις υπόλοιπες πλεονασματικές χώρες. Αφήνοντας τη Γαλλία απ’ έξω.

Δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι ξένες τράπεζες μελετούν τις επιπτώσεις από μία επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή. Σε ποια περίπτωση, πλέον, θα βγει η χώρα από το Ευρώ; Πόσο πιθανό είναι σήμερα αυτό το σενάριο;

Οι τράπεζες, προφανώς, προσπαθούν να μελετήσουν τον τρόπο με τον οποίο εκείνες θα πρέπει να αντιδράσουν σε μια διάλυση του Ευρώ. Όχι σε μια έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ. Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι η έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ δεν πρόκειται να συμβεί. Πολύ πιο πιθανή είναι η κατάρρευση του ευρωσυστήματος, συνολικά. Όπως έχω πει εδώ και καιρό, δεν βλέπω την Ελλάδα να φεύγει, ούτε να την εκδιώκουν. Αυτό που βλέπω είναι ότι το Ευρώ θα εκδιωχθεί από το «κεφάλι» και όχι από την «ουρά», όταν το «κεφάλι» αποφασίσει να φύγει.

Με την έννοια δηλαδή ότι αρχίζει να συμφέρει τη Γερμανία η αποχώρηση από το Ευρώ;

Όχι. Αυτό δεν συμφέρει κανέναν. Μπορεί να οδηγηθεί, μέσα από την πεισματική της άρνηση, να αναδομήσει το ευρωσύστημα. Να βρεθεί σε μια «γωνία» από την οποία να μην μπορεί να ξεφύγει, παρά μόνο με τη δική της απόδραση από το ευρωσύστημα. Αλλά μία τέτοια δική της απόδραση δεν θα συμβεί επειδή τη συμφέρει. Θα αποτελεί επιλογή πανικού όταν πλέον ο,τιδήποτε άλλο θα είναι απλώς περισσότερο καταστροφικό.

Τι μας δείχνει η πρόσφατη αδυναμία της Γερμανίας να δανειστεί υπό τις συνθήκες τις οποίες επιθυμούσε;

Μας δείχνει ότι οι επενδυτές, ιδίως στην Ασία, έχουν αρχίσει να μην θέλουν να αγοράζουν ομόλογα της Γερμανίας τα οποία είναι εκπεφρασμένα σε ευρώ. Δεν έχουν πρόβλημα να δανείσουν τη Γερμανία. Απλώς, φοβούνται ότι αυτά τα ομόλογα, κάποια στιγμή, όταν θα δημιουργηθεί το μάρκο, θα υποτιμηθούν, επειδή θα είναι εκπεφρασμένα σε ευρώ και η ισοτιμία μάρκου - ευρώ θα αλλάξει σε βάρος του ευρώ, το οποίο θα υποτιμηθεί και απέναντι στο δολάριο.

Πρόσφατα κάνατε λόγο για αντιστροφή του κλίματος, στις ΗΠΑ και στη Βρετανία, απέναντι στην Ελλάδα.

Εδώ και δύο χρόνια βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με δημοσιογράφους κορυφαίων βρετανικών και αμερικανικών ΜΜΕ, εφημερίδων και ηλεκτρονικών μέσων. Μέχρι πολύ πρόσφατα, η αντιμετώπιση των Ελλήνων ήταν εχθρική. Όποτε οι Έλληνες ανοίγαμε το στόμα μας, αντιμετωπιζόμασταν με αυτόν τον τρόπο μόνο και μόνο επειδή είμαστε Έλληνες. Πλέον, παρατηρώ ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Βρετανών και των Αμερικανών δημοσιογράφων έχει κατανοήσει πως αυτή η κρίση δεν οφείλεται στην Ελλάδα. Και ότι η Ελλάδα είναι ένα σύμπτωμα, το οποίο έχει τιμωρηθεί αλύπητα στο όνομα μίας κρίσης για την οποία η ίδια δεν ευθύνεται. Θα συνέβαινε ανεξάρτητα από την Ελλάδα. Αυτή η εξέλιξη αποτελεί μία μεγάλη «στροφή», αν θέλετε, ακόμη και στο συναισθηματικό επίπεδο. Είναι ένα είδος αποδοχής ότι ο μέσος Έλληνας υποφέρει πολύ περισσότερο απ’ όσο του άξιζε.


http://kostasxan.blogspot.com/2011/11/blog-post_3334.html

Κάλεσμα στην Ολομέλεια του Σ.τ.Ε Παρασκευή πρωί 02/12/11 – Όχι στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια.

Η ιθαγένεια των μεταναστών θα κριθεί στο ΣτΕ

Οι Ελληνικές, παγκόσμιες ιδέες του ανθρωπισμού επιβάλλουν αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες και όχι στους “Οικονομικούς μετανάστες” που παρουσιάζονται ως “ιερές αγελάδες” του καπιταλισμού. Καμμία αλληλεγγύη στους μαντράχαλους που εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους “για να κονομήσουν”.
Ανοιχτή αγκαλιά μόνο για τις οικογένειες προσφύγων. Αφ’ ενός γιατί οι Έλληνες γνωρίζουμε από προσφυγιά και γενοκτονία, αφ’ ετέρου γιατί τα γυναικόπαιδα έχουν πραγματικά την ανάγκη μας. Όχι η πέμπτη φάλαγγα της κάθε “Υπατίας”.

Του Κρίτωνος

Καλείται ο κάθε Σκεπτόμενος Έλληνας να δράσει (κατ’ ελάχιστο)με την παρουσία του στις 02/12/11 Παρασκευή πρωί στην Ολομέλεια του Σ.τ.Ε, (Πανεπιστημίου 47-49 ) προκείμενου να εκφρασθεί πραγματικά το κοινό περί δικαίου αίσθημα, καθότι ήδη η θετική απόφαση του 4ου τμήματος κατά του νόμου αποτελεί ΚΟΛΑΦΟ, για τον συντάκτη του επίμαχου νόμου 3838/2010.

Μιά άλλη διάσταση του προβλήματος που ανακύπτει εάν ισχύσει ως έχει ο νόμος αυτός είναι η τραγωδία που θα βιώσουν όλοι οι Ευρωπαικοί λαοί που ανήκουν στην Ε.Ε. διότι οι λαθροεισβολείς μόλις μετατραπούν σε ευρωπαίους πολίτες δύνανται να απολαμβάνουν όλα όσα προβλέπει η συηθήκη ΣΕΓΚΕΝ και ως κοινοτικοί κάτοικοι θα πλημυρίσουν τις πλουσιότερες αυτή την στιγμή Ευρωπαικές χώρες νόμιμα. Ιταλία, Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία, Βέλγιο κ.λ.π. Έτσι θα ολοκληρωθεί το σχέδιο της κατάργησης των εθνικών κρατών…..

Της ΒΑΝΑΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η πρώτη προσφυγή κατά του νόμου Ραγκούση για τη χορήγηση ιθαγένειας και την ψήφο των μεταναστών κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τον δικηγόρο Αθηνών Ι. Ανδριόπουλο.

Με τη 10σέλιδη αίτησή του ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη τόσο η υπουργική απόφαση για τα δικαιολογητικά που πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο αλλοδαπών που αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια όσο και την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τη συμμετοχή των μεταναστών στις δημοτικές εκλογές.

Σύμφωνα με τον προσφεύγοντα, και οι δύο διοικητικές πράξεις που εκδόθηκαν σε εφαρμογή του επίμαχου νόμου 3838/2010 θεσμοθετούν, κατά παράβαση του Συντάγματος, των νόμων και του ευρωπαϊκού κοινοτικού δικαίου, παράλληλους τρόπους απονομής πολιτικών δικαιωμάτων (πλήρων με την απόκτηση ιθαγένειας και μερικών με την εγγραφή σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους) σε απροσδιόριστο αριθμό αλλοδαπών. Αυτό έχει ως συνέπεια την αλλοίωση της λαϊκής κυριαρχίας και τη νόθευση της βούλησης του ελληνικού λαού στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου 2010, τη στιγμή που μόνον οι αλλοδαποί με την ιδιότητα του επί μακρόν διαμένοντος αντιστοιχούν σε 642.905. «Η υπουργική απόφαση, με την αυτόματη και μαζική ιθαγενοποίηση όλων σχεδόν των αλλοδαπών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και χωρίς να έχει θεσπιστεί μέγιστο όριο πληθυσμού αλλοδαπών, παραβιάζει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην εργασία του Ελληνα πολίτη, του οποίου η ανεργία είναι σε διψήφιο ποσοστό, αλλά και το ευρωπαϊκό σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο», υποστηρίζει στην αίτησή του. Παράλληλα, σημειώνει ότι η αυθαίρετη ένταξη ως πολιτών στον ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο όλων των πρώην λαθρομεταναστών, των οποίων μέχρι τώρα είχε νομιμοποιηθεί μόνον η παραμονή, αλλοιώνει ριζικά το εκλογικό σώμα των Ελλήνων και των Ευρωπαίων ψηφοφόρων. «Θα μπορούν», προσθέτει, «πλέον ως Ελληνες υπήκοοι να αναδεικνύονται ακόμη και βουλευτές και ευρωβουλευτές».

Ως προς τη συμμετοχή τους στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι μπορεί το Σύνταγμα να προστατεύει τα ατομικά δικαιώματα των αλλοδαπών σε συμφωνία με την ΕΣΔΑ, ωστόσο σε αυτά τα δικαιώματα δεν υπάγεται το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, η άσκηση του οποίου κατοχυρώνεται με βάση το Σύνταγμα στους Ελληνες πολίτες. Προς επίρρωση των ισχυρισμών του επικαλείται την άποψη του αείμνηστου συνταγματολόγου Δ. Τσάτσου ότι η αναγνώριση δικαιώματος ψήφου των μεταναστών στις εκλογές της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης προϋποθέτει συνταγματική μεταβολή.
πηγη

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/11/021211.html

«Η Ελλάδα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου...»Wall Street Journal Europe: Άπαντες προετοιμάζονται για τη δραχμή πλην της ιδίας

Ο κίνδυνος για μία κατάρρευση της ευρωζώνης μπορεί να φαντάζει τώρα πιο ορατός από ποτέ με την ανησυχία κορυφαίων τραπεζιτών και αναλυτών να φουντώνει και να προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα πλην της Ελλάδας που είναι ανέτοιμη να αντιμετωπίσει αυτήν την «καταιγίδα».

Ενδεικτικό στοιχείο για τις προετοιμασίες που γίνονται είναι δημοσίευμα της Wall Street Journal Europe της Δευτέρας με τίτλο «Οι αγορές χρήματος δοκιμάζουν την επιστροφή στη δραχμή». Το άρθρο αναφέρεται σε εταιρείες κολοσσούς που διεκπεραιώνουν συναλλαγές ύψους 4 τρισ. δολαρίων την ημέρα όπως η ICAP Plc και η CLS Bank International... Οι εταιρείες δοκιμάζουν πλατφόρμες και προχώρησαν ήδη σε στρες τεστ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας, που προβλέπουν την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ και την εισαγωγή δραχμής.

«Αυτές οι κινήσεις» εξηγεί η εφημερίδα «είναι σημάδια μιας βαθύτερης ανησυχίας ότι τουλάχιστον μια χώρα μπορεί να εγκαταλείψει το ευρώ. Τράπεζες, αναλυτές και επενδυτές προετοιμάζονται γι’ αυτό που πολλοί χαρακτηρίζουν ως μια αυξανόμενη πιθανότητα, μια ρήξη της ευρωζώνης που θα οδηγήσει στην ενδεχόμενη επιστροφή σε νομίσματα όπως η δραχμή, το γερμανικό μάρκο ή η ιταλική λίρα. Αυτό το σενάριο φαινόταν απίθανο και μακρινό μέχρι πριν λίγους μήνες αλλά ένας αυξανόμενος αριθμός αναλυτών και επενδυτών λέει τώρα ότι δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να προετοιμαστούν, ακόμη κι αν η ρήξη δεν συμβεί ποτέ».

Οι προετοιμασίες μάλιστα δεν επικεντρώνονται μόνο στον ιδιωτικό τομέα. Με βάση το ίδιο δημοσίευμα, ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, δήλωσε την Κυριακή ότι η κυβέρνησή του έχει επιταχύνει τις προετοιμασίες της τους τελευταίους μήνες απέναντι σε μια ενδεχόμενη κατάρρευση της ευρωζώνης.

Οι ευθύνες που επωμίζεται η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ είναι τεράστιες δεδομένου ότι η επιλογή της Γερμανίας να σφίξει τα δημοσιονομικά λουριά με μια σαρωτική απόφαση κατά την διάρκεια της προσεχούς συνόδου κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου θα εντείνει τις φυγόκεντρες τάσεις.Η παραμονή τότε της Ελλάδας στην ευρωζώνη δεν θα επαφίεται στην πρόθεση του Λουκά Παπαδήμου να απολύσει ακόμη και όλους τους δημόσιους υπαλλήλους. σημειώνει ο αρθρογράφος. Αντίθετα θα τεθούν τόσο αυστηροί, δρακόντειοι όροι για την συμμετοχή και τόσο αυτοματοποιημένες διαδικασίες για την έξοδο, ώστε να αποφευχθούν οι σημερινές πολιτικές διαπραγματεύσεις και ενδιάμεσες λύσεις που εξ αρχής πολλές από τις σημερινές χώρες της ευρωζώνης θα βρεθούν εκτός.

Η International Herald Tribune χρησιμοποιεί το παράδειγμα της Συμφωνίας Σένγκεν: «Διακυβερνητικές συμφωνίες ανέκαθεν αποτελούσαν επιλογή απέναντι στην κρίση του ευρώ, παρότι σε έναν βαθμό στρέφονται ενάντια στην αρχή της αλληλεγγύης και της συναίνεσης των 27 κρατών – μελών της ΕΕ. Υπάρχει ένα προηγούμενο για τέτοιες συμφωνίες.
Η Συμφωνία του Σένγκεν που καλύπτει τις μετακινήσεις χωρίς βίζα μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ θα μπορούσε να προσφέρει ένα μοντέλο για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες. Εκείνη η Συμφωνία που ξεκίνησε με μια Συνθήκη, καλύπτει τώρα 22 από τα 27 μέλη της ΕΕ, όπως και 3 χώρες εκτός ΕΕ. Κατά τον ίδιο τρόπο, οποιαδήποτε νέα συμφωνία για την ευρωζώνη μπορεί να μην καλύπτει όλες τις χώρες που ανήκουν στην ευρωζώνη». 

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/11/wall-street-journal-europe.html

Διαβάστε όλο το άρθρο των Financial Times με τίτλο ”Η βαριά σκιά του 1930 πάνω από την Ευρώπη’-Μεγάλο Κραχ ή παγκόσμιος πόλεμος;

Θα μπορούσε η κατάσταση να γίνει κακή; Εννοώ πολύ κακή –όπως λέμε Μεγάλο Κραχ ή παγκόσμιος πόλεμος; Ένα κατακλυσμιαίο γεγονός από εκείνα που η γενιά μου έμαθε να πιστεύει ότι ανήκουν μόνο στα βιβλία Ιστορίας; Το βέβαιο είναι ότι στην Ευρώπη πλανάται ένα κακό προαίσθημα. Σε ομιλία του στο Βερολίνο χθες, ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών κ. Radoslaw Sikorski, προειδοποίησε: «Βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού… Μάλλον είμαι ο πρώτος ΥΠΕΞ της Πολωνίας στην ιστορία που εκστομίζει κάτι τέτοιο, αλλά το λέω: Φοβάμαι την γερμανική ισχύ λιγότερο απ’όσο αρχίζω να φοβάμαι την γερμανική απραξία.»
Ο Γάλλος πρόεδρος κ. Sarkozy είπε πρόσφατα: «Αν το ευρώ ξετιναχτεί, θα ξετιναχτεί η Ευρώπη. Είναι η εγγύηση για ειρήνη σε μια ήπειρο που έχει ζήσει φριχτούς πολέμους».         
Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί συχνά υποκύπτουν στην πρόκληση του τρόπου που προκαλεί η απειλή πολέμου, για να αντλήσουν υποστήριξη στο αγαπημένο τους ευρωπαϊκό έργο. Σε ομαλές εποχές, ελάχιστοι Ευρωπαίοι παίρνουν στα σοβαρά τέτοιες κουβέντες.
Αντιθέτως μάλιστα, οι κουβέντες για πόλεμο ακούγονται εντελώς αφύσικες σε ανθρώπους που μεγάλωσαν στην πλούσια, ειρηνική δυτική Ευρώπη. Εχω ζήσει όλη την ζωή μου σε έναν κόσμο όπου, ανεξάρτητα από τα πάνω και τα κάτω του, τα πράγματα κυλούσαν όλο και καλύτερα. Ο ναζισμός ηττήθηκε, δικτατορίες έπεσαν σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα, η σοβιετική αυτοκρατορία κατέρρευσε, το απαρχάιντ έληξε στη Νότιο Αφρική.
Η ειρήνη και η ευμάρεια έγιναν ο κανόνας για την γενιά μου στην Δύση. Ήταν εύκολο να ξεχαστεί ότι αυτό το γεγονός μας απομόνωνε από τον υπόλοιπο κόσμο. Διαβάζοντας ένα βιβλίο που έγραψε πρόσφατα ο Κινέζος ακαδημαϊκός κ. Yan Xuetong, με συνεπήρε μια φράση: «Στην διάρκεια της πολιτιστικής επανάστασης, βλέπαμε συχνά ανθρώπους να πεθαίνουν από το ξύλο, οπότε κάπου αποκτήσαμε μια ανοσία με το θέμα».
Ωστόσο, τα τελευταία 30 χρόνια, η ελπίδα για ειρήνη, ευμάρεια και έναν λογικό βαθμό άνεσης, μεταδόθηκε πέρα από τις προνομιακές περιοχές της Δύσης. Την Κίνα της Πολιτιστικής Επανάστασης διαδέχτηκε η Κίνα των εμπορικών κέντρων και των εργοστασίων. Η Ινδία της Μητέρας Τερέζας αντικαταστάθηκε εν μέρει από την Ινδία της επανάστασης της Πληροφορικής.
Η παγκοσμιοποίηση έκανε τον πλανήτη να δείχνει πιο ασφαλής και πιο ομογενής, καθώς οι νέες μεσοαστικές τάξεις της Ασίας και της ανατολικής Ευρώπης υιοθετούσαν τις ανέσεις και τις αξίες του καπιταλισμού. Η παγκόσμια ειρήνη, που στην ψυχροπολεμική περίοδο εξαρτιόταν, όπως έδειχνε, από τα πυρηνικά όπλα, έμοιαζε πια να επαφίεται στο διεθνές εμπόριο και τον κοινό εναγκαλισμό του καταναλωτισμού.
Μέχρι την παγκόσμια οικονομική κρίση, οι κουβέντες που ακούγονταν στο τραγούδι της προεκλογικής εκστρατείας του Tony Blair το 1997, έδειχναν να πιάνουν το πνεύμα της εποχής: «Μόνο καλύτερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα».
Μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008, ανακαλύψαμε ότι τα πράγματα μπορούν σίγουρα να γίνουν χειρότερα. Το θέμα είναι: Πόσο χειρότερα;
Ο κίνδυνος σοβαρής οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη είναι μεγάλος. Οι απειλές για χρεοκοπίες κρατών και διάλυση του ευρώ αυξάνονται –και μαζί τους αυξάνονται οι απειλές κατάρρευσης τραπεζών, κοινωνικού πανικού, βαθιάς ύφεσης και μαζικής ανεργίας. Κάτι σαν την σύγχρονη εκδοχή του Μεγάλου Κραχ.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ως σύνολο, είναι η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη –οπότε το οικονομικό χάος αναπόφευκτα θα έχει παγκόσμιες επιπτώσεις. Θα παγώσει το εμπόριο και θα απειλήσει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Το μάθημα του Μεγάλου Κραχ του ’30 είναι ότι η παγκόσμια ύφεση αποδυναμώνει τις δημοκρατίες, προκαλεί αύξηση ριζοσπαστικών νέων πολιτικών δυνάμεων και, εντέλει, κλιμακώνει τον κίνδυνο διεθνούς σύρραξης.
Σε μια σύγχρονη εκδοχή της δεκαετίας του 1930, θα βλέπαμε μια νέα γενιά εθνικιστών πολιτικών να ανέρχεται στην Ευρώπη, μέσα σε περιβάλλον οικονομικού χάους και διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εντάσεις θα αυξάνονταν και εκτός της Ευρώπης, καθώς η διεθνής οικονομία θα χειροτέρευε. Οι αλλαγές στις ισορροπίες δυνάμεων με την Ασία θα επιταχύνονταν, με την ανερχόμενη Κίνα να αντιμετωπίζει μια αποδυναμωμένη Αμερική. Στην Κίνα όσο και στην Αμερική, ο εθνικισμός και ο προστατευτισμός θα αύξαναν την επιρροή τους λόγω της οικονομικής κρίσης.
Αυτά τα σενάρια δεν είναι απίθανα. Ωστόσο, παρά τους παραλληλισμούς, και πάλι εγώ δεν μπορώ να πιστέψω ότι επιστρέφουμε στο ’30. Και υπάρχουν τρεις βασικοί λόγοι για τους οποίους πιστεύω ότι μάλλον θα γλιτώσουμε.
Πρώτον, είναι η ίδια η γνώση για το τι πήγε στραβά 80 χρόνια πριν, ίσως βοηθήσει τους πολιτικούς να αποφύγουν τα ίδια λάθη. Η επίμονη έμφαση της Κίνας στην ανάγκη μιας «ειρηνικής ανέλιξης» οφείλεται σε ένα βαθμό στην γνώση των φριχτών σφαλμάτων που έκανε η Αυτοκρατορία της Ιαπωνίας.
Δεύτερον, υπάρχει το λογικό επιχείρημα ότι τα 66 χρόνια ειρήνης ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις και τα αναπτυσσόμενα έθνη από το 1945, είναι το αποτέλεσμα της προόδου του πολιτισμού μάλλον, παρά ένα τυχερό γύρισμα στον κύκλο της παγκόσμιας ιστορίας. Στο βιβλίο του “The Better Angels of Our Nature”, ο κ. Steven Pinker του Πανεπιστημίου του Harvard, ισχυρίζεται ότι το ανθρώπινο γένος γίνεται όλο λιγότερο πολεμόχαρο και ότι «σήμερα ίσως ζούμε στην πιο ειρηνική περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας».
Τέλος, ο ανεπτυγμένος κόσμος έχει ως σημείο αναφοράς ένα πολύ υψηλότερο επίπεδο αφθονίας απ’όσο στο ’30. Σε ένα οικονομικό κραχ, ο κόσμος μπορεί και πάλι να χάσει τις αποταμιεύσεις, τη δουλειά και το σπίτι του, αλλά είναι λιγότερο πιθανό να πέσει σε απόλυτη ένδεια. Ως εκ τούτου, ίσως είναι λιγότερο επιρρεπής σε πολιτικό φονταμενταλισμό. Η οικονομία της Λετονίας συρρικνώθηκε 18% το 2009 αλλά στις πρόσφατες εκλογές αναδείχθηκαν στην εξουσία δύο κεντρώα κόμματα. Στην Ισπανία η ανεργία είναι ήδη πάνω από 22% και πάνω από 45% μεταξύ των νέων, όμως τις πρόσφατες εκλογές κέρδισε ένα κεντροδεξιό κόμμα.
eglimatikotita.gr/
 
http://greeknation.blogspot.com/2011/11/financial-times-1930.html

ΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ, ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ!!

Απειλές για οριστικοποίηση της διχοτόμησης σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση στο Κυπριακό μέχρι τον Ιούνιο του 2012 εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ, προσθέτοντας έναν ακόμα μοχλό πίεσης στην ελληνοκυπριακή πλευρά....

Επιστρέφοντας από την πρώτη έπειτα από πολλά χρόνια επίσκεψη Τούρκου προέδρου στη Βρετανία, ανέφερε ότι το Κυπριακό ήταν ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών του με τη βρετανική κυβέρνηση, την οποία κάλεσε να παίξει τον ρόλο της ως εγγυήτρια δύναμη.
Έθεσε μάλιστα και το χρονοδιάγραμμα, σημειώνοντας πως θα πρέπει να διαμορφωθεί συμφωνία λύσης μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε να τεθεί σε δημοψήφισμα...


"Εάν δεν βρεθεί λύση, όλοι πρέπει να αποδεχθούν τη δομή των δύο κρατών στην Κύπρο και να δεχθούν τις συνέπειες", υπογράμμισε.
Σε μία ακόμα προσπάθεια να απαντήσει στην προώθηση και δεύτερου γύρου αδειοδοτήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνες υδρογονανθράκων, η Τουρκία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις στην περιοχή της Αμμοχώστου.
Ο υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, σε συνέδριο που έγινε στα Κατεχόμενα, διευκρίνισε ότι αυτή η γεώτρηση, που θα φθάσει στα 3.000 μέτρα βάθος, θα πραγματοποιηθεί μόνο από την τουρκική εταιρεία ΤΡΑΟ και όχι στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τη Shell.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ενδεχόμενη ανακάλυψη υδρογονανθράκων στα Κατεχόμενα θα ενισχύσει και τη διαπραγματευτική θέση των Τουρκοκυπρίων στις διαπραγματεύσεις.
"Παρανομία επί της παρανομίας" χαρακτήρισε την εξαγγελία για γεωτρήσεις στα Κατεχόμενα π πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, καλώντας την κυπριακή κυβέρνηση να καταγγείλει την Τουρκία για το συγκεκριμένο θέμα σε όλα τα διεθνή fora.

news247.gr

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/11/blog-post_5391.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters