Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Διαρρεύσε βίντεο απο το Πεντάγωνο μέσω των "Αnonymous" για τα εμβόλια!

Η χρήση του εμβολίου της γρίπης μπορεί να τροποποιήσει την Ανθρώπινη συμπεριφορά σε λιγότερο "επιθετική"!

Αυτό που είσαι έτοιμος να ακούσεις και να δείς, δεν είναι επιστημονική φαντασία ή θεωρία συνωμοσίας, αλλά μια γεύση από το τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες του Πενταγώνου των Ηνωμένων Πολιτειών .

Σε ένα μικρό αμφιθέατρο με ονομασία BC232 ένας άνθρωπος παρουσιάζει μια μελέτη σχετικά με το πώς μία στρατιωτική βιομηχανική εταιρία μπορεί να εξαπλώσει έναν ιό και με την χρήση ενός κατάλληλου εμβολίου να σβήσει, ότι το Πεντάγωνο αποκαλεί, ανεπιθύμητη ανθρώπινη συμπεριφορά.




ΠΗΓΗ
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/12/nonymous.html

‘’Χτενίζοντας’’ το βιογραφικό ενός γελωτοποιού της εξουσίας!


Παναγιώτης Μαυροειδής

Με απόφαση του δοτού πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου (που δεν τον έχει κρίνει ποτέ,  όχι ο ελληνικός λαός, αλλά ούτε ο μπακάλης της γειτονιάς του),  ο Παντελής Καψής, πρώην διευθυντής της εφημερίδας  ‘’ΤΑ ΝΕΑ’’,  ορίστηκε υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Από το πουθενά; θα ρωτήσει κάποιος….

Δηλαδή η ‘’τέταρτη εξουσία’’ του τύπου που ”ελέγχει την εξουσία”, ορίζεται σε μια νύχτα όχι απλά μέρος της, αλλά εκπρόσωπός της!

Δε μπορούμε παρά να εκφράσουμε το θαυμασμό μας, τόσο για την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, όσο και τις ηθικές αρχές και αξίες των κ. Λ. Παπαδήμου και Π. Καψή.
Νομίζω ότι αξίζει  να δούμε λίγο καλύτερα τα υλικά με τα οποία ο Π. Καψής έχτισε το βιογραφικό του και εισήλθε και τυπικά στο κλαμπ της εξουσίας ως εκπρόσωπός της.

 ‘’ Ο νόμος της ΔΕΗ’’,  ΤΑ ΝΕΑ, 26/11/2011
«Χωρίς δικαιώματα οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται σαν ζώα- χωρίς υποχρεώσεις οι άνθρωποι φέρονται σαν ζώα». Έτσι ξεκινάει το  εν λόγω άρθρο, με δάνεια από το Στέλιο Ράμφο.
Ο υπαινιγμός  είναι σαφής. Ο Π. Καψής είναι πολύ καλός προπαγανδιστής.

Πως τελειώνει το σημείωμά του;
‘’Με την ίδια έννοια όμως δεν μπορεί κανείς παρά να αναρωτηθεί για τον ρόλο των κάθε λογής ακτιβιστών- από τη ΔΕΗ ως τους «Δεν πληρώνω»- που στο όνομα μιας υπαρκτής ή εικαζόμενης αδικίας διεκδικούν για τον εαυτό τους το δικαίωμα να παραβιάζουν το νόμο’’.
Εδώ δεν υπάρχει υπονοούμενο, αλλά σαφής κατεύθυνση: τσακίστε τα ‘’ζώα’’!
Υπερβολές; Καθόλου!

Το κλίμα της αναρχίας και της εφαρμογής του νόμου, καλλιεργείται μεθοδικά επί μήνες  από τον Π. Καψή. …


‘’Επιτέλους κυβερνήστε!’’, ΤΑ ΝΕΑ, 16/6/06
Ο τίτλος του άρθρου, αφήνει στην άκρη τις περικοκλάδες. Μα γιατί αγανάχτησε; Μα με τη ‘’βία’’ των ‘’αγαναχτισμένων’’ στο Σύνταγμα!

‘’ Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία βέβαια ότι η συντριπτική πλειονότητα των διαδηλωτών δεν ήθελαν τις συγκρούσεις. Ούτε η πρώτη φορά όμως είναι και ασφαλώς ούτε η τελευταία που «ακραία στοιχεία» εκμεταλλεύονται τις περιστάσεις. Πόσο μάλλον που κάποιοι -«αγανακτισμένοι» άραγε;- είχαν την φαεινή ιδέα να αποκλείσουν τη Βουλή δίνοντας στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας διαστάσεις εξέγερσης και άρνησης της πιο βασικής λειτουργίας της Δημοκρατίας μας’’.  

Ακόμη πιο σημαντική είναι η κατάληξη της προτροπής  ‘’επιτέλους κυβερνήστε!’’:

‘’Ακόμα και σήμερα τα πράγματα μπορεί να αντιμετωπιστούν. Αρκεί να αποφασίσει η κυβέρνηση να κάνει τη δουλειά της, δηλαδή να κυβερνήσει. Αναγκαία η συναίνεση, ακόμα καλύτερη η συνεργασία και όλοι θα ευχόμασταν να είχαν ευδοκιμήσει οι προσπάθειες συνεννόησης. Προέχει όμως να κυβερνηθεί η χώρα. Να ψηφιστεί δηλαδή το «μεσοπρόθεσμο», να συμφωνηθεί η βοήθεια και να ξεκινήσουν αμέσως οι αλλαγές που χρειάζονται από μια νέα κυβέρνηση που να μπορεί να τις πραγματοποιήσει.’’

Ας πάψουμε λοιπόν να καταπίνουμε αμάσητα τις δήθεν ανεξάρτητες αναλύσεις των γελωτοποιών της εξουσίας. Πίσω από τις πλάτες του κόσμου, τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, προετοίμαζαν τις λύσεις Ππαπαδήμου, καιρό πριν.

‘’Να γίνουµε Κούγκι λοιπόν…’’, ΤΑ ΝΕΑ, 16/10/2011
‘’Να το κάνουµε Αρκάδι λοιπόν. Να πούµε «όχι» στη βοήθεια, να γυρίσουµε στη δραχµή, να ανακτήσουµε επιτέλους την εθνική µας ανεξαρτησία και ας είµαστε φτωχοί!’’

Έτσι ειρωνεύεται ο καλοταϊσμένος δημοσιογράφος από την πολυθρόνα του.  Και συνεχίζει, με το δηλητήριο του ‘’διαίρει και βασίλευε’’, παίζοντας με τον πόνο των ανέργων:
‘’Και αν θέλουµε να είµαστε ειλικρινείς, τα συνδικάτα κηρύσσουν επανάσταση για την εργασιακή εφεδρεία, δεν κουνήθηκε κανένας όµως για τους 400.000 ανέργους του ιδιωτικού τοµέα που αυτοί πράγµατι µπορεί να µην έχουν στον ήλιο µοίρα. Το πραγµατικό ερώτηµα λοιπόν είναι αν θα είµαστε καλύτερα όταν θα γίνουµε Κούγκι.’’

Η κοινωνία πρέπει να πειστεί πως αλληλεγγύη στους ανέργους είναι η προσθήκη άλλων 500.000 δίπλα τους στις λίστες ανεργίας…

‘’Κουλτούρα βίας’’, ΤΑ ΝΕΑ, 12/08/2011
Στο άρθρο αυτό, ο έμπειρος προπαγανδιστής, αφού ρίχνει αρκετό αναισθητικό στα αυτιά του μικροαστικού κοινού του με κοινωνιολογικές ευαισθησίες για τη ‘’βία που γεννάει η κοινωνία’’, χώνει στο τέλος βαθειά το μαχαίρι:

’Έχει σημασία βέβαια να δούμε και έναν άλλο παράγοντα που διευκολύνει αυτή την κουλτούρα: την αίσθηση της ανομίας και της ατιμωρησίαςπου έχει κάνει τέτοιες επιλογές να γίνονται ουσιαστικά χωρίς κόστος. Μεγαλύτερη σημασία ωστόσο έχει να δούμε τι θα κάνουμε στο εξής, πώς μπορεί το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί. Έτοιμη συνταγή δεν υπάρχει. Υπάρχουν όμως δύο βασικές προϋποθέσεις. Η πρώτη είναι η πολιτική βούληση όχι για κούφια λόγια, αλλά για πράξεις που απαιτούν συνέπεια και ενίοτε έχουν και πολιτικό κόστος. Η δεύτερη είναι η κοινωνική καταδίκη και η ρήξη με τη λογική της ανοχής με όποιο πρόσχημα και αν εκδηλώνεται.’’

Όποιος ψάχνει ακόμη να βρει την κίνδυνο προς  τον πολιτικό ολοκληρωτισμό μόνο και κυρίως από τους ακροδεξιούς του ΛΑΟΥΣ και τους τροφίμους των γυμναστηρίων  μελών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, πρέπει να το ξανασκεφτεί.

Ο εχθρός της δημοκρατίας και της ελευθερίας, δεν μπαίνει ούτε από τη κλειδαρότρυπα, ούτε από το παράθυρο, μπαίνει από την πόρτα που είναι ορθάνοιχτη. Τα ‘’αντιφασιστικά μέτωπα’’, είναι τουλάχιστον αποπροσανατολισμός, όταν ο εκφασισμός αποτελεί ισχυρή τάση της ίδιας της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

‘’Πρόθυμοι ναυαγοί’’, ΤΑ ΝΕΑ, 14/10/2011
Ο Π. Καψής δεν εχθρεύεται και δε λοιδορεί  απλά  απόψεις αντίθετες από τις δικές του, που επιμένουν πως δημοκρατία και δικαιοσύνη σημαίνει πριν από όλα αξιοβίωτη ζωή για  την κοινωνική  πλειοψηφία.

Στρατεύεται  με πειθαρχία χίλιες φορές ανώτερη οποιουδήποτε ‘’δημοκρατικού συγκεντρωτισμού΄΄, απέναντι στις πράξεις, στις απόπειρες συλλογικής αντίστασης της κοινωνίας. Μας γράφει λοιπόν:
‘’Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια απεργία στη ΔΕΗ και στην κατάληψη των γραφείων της εταιρείας ώστε να μπλοκάρουν τους λογαριασμούς και να μη μπορεί να εισπράξει η κυβέρνηση το τέλος στα ακίνητα; Και ποια η διαφορά ανάμεσα στην απεργία των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση και στην κατάληψη της χωματερής ώστε να μη μπορεί να γίνεται η αποκομιδή των σκουπιδιών; Ημέρα με τη νύχτα. Γιατί στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για την άσκηση ενός δικαιώματος με όλες τις συνέπειες και το ρίσκο που έχει. Στη δεύτερη πρόκειται για έναν ανοικτό εκβιασμό όπου κάποιες κοινωνικές ομάδες επιχειρούν να αξιοποιήσουν τη δύναμη που έχουν λόγω θέσης ή -ακόμα χειρότερα- διορισμού με όμηρο συνήθως την κοινωνία.’’

Και εκεί που κάποιος αφελής από εμάς θα ήταν έτοιμος να συμφωνήσει στη γλυκανάλατη ανάλυση περί ‘’λογικών’’ και ‘’παράλογων’’ κινητοποιήσεων, ο πληρωμένος κονδυλοφόρος χώνει το μαχαίρι πιο βαθειά. Παρακολουθείστε τον…

‘’«Απεργία» αυτοκτονίας;’’ ΤΑ ΝΕΑ, 11/08/2011
‘’Στη χθεσινή ατυχέστατη παρέμβασή του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Δ. Παπασπύρος ξέχασε μια πολύ μικρή λεπτομέρεια: ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι και εν ενεργεία, πληρώνονται από τους φόρους’’.

Περίπου άχρηστοι λοιπόν όλοι τους… Μόνο ο Π. Καψής τρώει τίμια το ψωμί του.

Και συνεχίζει ο σταυροφόρος κατά των απεργιών:
’Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται ακριβώς για τη λογική που μας οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο’’.
Μάλιστα! Για τα σημερινά προβλήματα φταίνε οι εργαζόμενοι και οι απεργίες τους. Και ειδικά οι απεργίες της ΑΔΕΔΥ, που σκάνε μύτη σχεδόν πάντα επετειακά, προβλέψιμα και για την τιμή των όπλων…

Το καλύτερο όμως το αφήσαμε για το τέλος. Να τι έγραψε ο αθώος προφήτης,  δέκα  μέρες πριν πάρει το υπουργικό παράσημο.

‘’Η γέφυρα του κ. Παπαδήμου’’,  ΤΑ ΝΕΑ, 20/11/2011
‘’Ο κ. Παπαδήμος αντιθέτως μπορεί. Όσο και αν λογής λογής κύκλοι έχουν ξεκινήσει έναν ασυνάρτητο πόλεμο συνωμοσιολογίας εναντίον του, ο νέος πρωθυπουργός δεν κουβαλά τη φθορά του παρελθόντος και έχει την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης. Αρκεί να μην περιοριστεί στον ρόλο του διαπραγματευτή αλλά να βγει ο ίδιος μπροστά και να απευθυνθεί στους πολίτες. Ίσως τότε πράγματι η κυβέρνησή του να αποτελέσει γέφυρα. Όχι απλώς ανάμεσα σε δύο «πολιτικές» κυβερνήσεις αλλά ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς πολιτικούς πολιτισμούς!’’

Κατά τα φαινόμενα, ο ‘’πολιτικός πολιτισμός’’ του Λ.Παπαδήμου, ξεκινάει με τον υπουργικό διορισμό του εμετικού κόλακα του Παντελή Καψή.

Άξιος ο μισθός του γελοίου γελωτοποιού!
 Πηγή

http://logioshermes.blogspot.com/2011/12/blog-post_6558.html

Εβραίοι καθορίζουν την ιστορία της Ελλάδος από το 500 π.Χ.

Τα χρόνια πριν το 514 π.Χ. που οδήγησαν στην πολιτική επιρροή του Αρμόδιου και του Αριστογείτονα(1) στην Αθήνα , ξεκινάει η σαθρή ιστορία της Ελλάδας. Τόσο ο Αρμόδιος όσο και ο Αριστογείτονας ανήκαν στο γένος των Γεφυραίων(2), μιας μεγάλης ομάδας κατοίκων της Αττικής που δεν θεωρούνταν αυτόχθονες και ανήκαν στην ουσία στην τάξη των μεταναστών. Οι Γεφυραίοι ήταν αρχαία φυλή για την οποία κάνει λόγο ο Ηρόδοτος. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο οι Γεφυραίοι προερχόμενοι από την Φοινίκη, εγκαταστάθηκαν με τον Κάδμο στην Βοιωτία παίρνοντας ως μερίδιο την Τανάγρα. Στην συνέχεια εκδιώχθηκαν από τους υπόλοιπους Βοιωτούς και κατέφυγαν στην Αττική.- Οι Εβραίοι γεφυραίοι εισήγαγαν την δημοκρατία – οχλοκρατία, για την οποία στην συνέχεια ο Αριστοτέλης είχε προειδοποιήσει τους Έλληνες αποκαλώντας την εκτροπή της Πολιτείας(3).
- Εισήγαγαν την ομοφυλοφιλία.- Εισήγαγαν την δουλεία.
-Εισήγαγαν τα πολεμοχαρή ένστικτα. (Αργότερα ο Αριστοτέλης πάλι, προσπάθησε να επαναφέρει την ηθική πλευρά του πολέμου στην κοινή γνώμη των Ελλήνων λέγοντας: “Ετοιμάζομαι για πόλεμο για να διασφαλίσω την ειρήνη”)
- Κατέστρεψαν την Ελληνική πατρώα θρησκεία του Πανός (συμπαντικού οργανισμού).

Με την βοήθεια της ειδωλολατρίας εισήγαγαν τον δωδεκαθεϊσμό και στη συνέχεια τον χριστιανισμό. Τελικά, ο χριστιανισμός επιτέθηκε, διαστρέβλωσε και απομάκρυνε τον Πάνα και τους 12 υπερέλληνες θεούς από την κοινή γνώμη των Ελλήνων. Με προδοσίες των Ελληνικών ιερατίων σε εβραϊκά συμφέροντα πέτυχαν τη διάσπαση και αλληλοεξόντωση των ελληνικών πόλεων λόγο του δωδεκάθεου που εισήγαγαν στα Ελληνικά ιερατεία. Εν συνεχεία υπέσκαψαν την προδοτική συνεργασία των Ελληνικών ιερατείων με τον Απόστολο Παύλο ή αλλιώς εβραίο, Ραβίνο Σαούλ και πέτυχαν τη μετάβαση από το δωδεκάθεο στο δωδεκααποστολικό με κεντρικό ήρωα τον Ιησού (= Τζόσουα = Γιαχόσουα = Γιαχόσου(λ)βα = “ο Γιαχβέ σώζει”, για να ξέρουμε και τι πιστεύουμε σήμερα).

Οι Ορφικοί φιλόσοφοι ανήγαγαν τον Πάνα ως θεό του “σύμπαντος κόσμου” (εκ του παν = όλος, σύμπαν) και ιδεατή προσωποποίηση της Φύσης και των δυνάμεών της. Στους δε ύστερους χρόνους ο Παν θεωρήθηκε θνητή δαιμονική μορφή. Έτσι με την έλευση του Χριστιανισμού η μορφή του Πανός αντί της ιδεατής μορφής της υπαίθριας ζωής υιοθετήθηκε μεν αλλά διαστρεβλωμένη ως μορφή του διαβόλου της κόλασης. (Ίσως έτσι εξηγείται ότι στα Αγγλικά η λέξη “κόλαση” είναι Hell, τόσο παρόμοια με την λέξη Hellas. Αντιθέτως στα Γερμανικά Hell = “φώς”)
Η Ελλάδα παρακμάζει από την εποχή που συνεπλάκει ο εβραϊκός δήμος Γεφυραίων στα πολιτικά δρώμενα της Αθήνας. Φτάνοντας στο σήμερα, στην απόλυτη κατάντια και την απόλυτη, άρρηκτη σχέση Ελλάδας – Ορθοδοξίας και με την εβραιοκινούμενη, Ορθόδοξη εκκλησία σήμερα να κατέχει την μισή περιουσία της Ελλάδος.

“Τον χειρότερο εχθρό μας, τον κάναμε θεό μας”.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://andromedaellas.wordpress.com/2011/11/30/%CE%B5%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB/#respond

Σχετικά:
Πηγές:

http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2011/12/500.html

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Βρετανικό σχέδιο εκκένωσης από την Ελλάδα!

Άκρως απόρρητο ενημερωτικό σημείωμα που έφτασε στην βρετανική πρεσβεία της Αθήνας όπως αναφέρουν πληροφορίες του defencenet.gr, δίνει οδηγίες έτσι ώστε ότι η διπλωματική αντιπροσωπεία της χώρας στην Αθήνα, πρέπει να είναι έτοιμη να παράσχει "κάθε απαραίτητη βοήθεια ώστε να προστατεύσουν και να προσφέρουν κάθε βοήθεια στους Βρετανούς πολίτες που κατοικούν στην Ελλάδα, όταν η χώρα βγει από το ευρώ και ξεσπάσουν ταραχές"!

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι εντολές αφορούν παροχή προστασίας και σχέδιο εκκένωσης από την Ελλάδα των Βρετανών καθώς θεωρούνται "αναπόφευκτες...
οι ανεξέλεγκτες κοινωνικές αναταραχές"!

Έχουν μάλιστα προσδιοριστεί σημεία συγκέντρωσης και τρόπο αποχώρησης των Βρετανών από την Ελλάδα, ακόμα και "ειδικές επιχειρήσεις" τύπου Λιβύης για να επιστρέψουν ασφαλείς στην χώρα οι Βρετανοί πολίτες

Η εφημερίδα Telegraph επιβεβαιώνει αυτές τις πληροφορίες και ανώτατο στέλεχος της βρετανικής κυβέρνησης ανέφερε πριν λίγο στην εφημερίδα πως η κατάρρευση του ευρώ είναι απλώς θέμα χρόνου και ως εκ τούτου οι πρεσβείες στις χώρες της ευρωζώνης πρέπει να βοηθήσουν τους πολίτες που βρίσκονται σε αυτές τις χώρες, είτε με την παροχή οικονομικής βοήθειας είτε λόγω ανεξέλεγκτων κοινωνικών αναταραχών.

Οι βρετανικές πρεσβείες θα φροντίσουν να παρέχουν ρευστό σε όσους πολίτες της χώρας δεν θα μπορέσουν να πάρουν λεφτά από τις τράπεζες της ευρωζώνης, λόγω της κατάρρευσης του ευρώ(!) αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα!

Από defencenet
 
http://greki-gr.blogspot.com/2011/12/blog-post_7301.html

ΕΠΕΙΓΟΝ ! ΝΕΑ ΑΠΑΤΗ ! ΝΕΑ ΚΛΟΠΗ !! Παίρνουν το χρυσό (ΤΣΑΜΠΑ) απ τα σπίτια μας (λόγω κρίσης) και το στέλνουν ΕΞΩ!

Το τελευταίο τρίμηνο έχουν πραγματοποιηθεί 60 έλεγχοι σε ενεχυροδανειστήρια όπου διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή.Εκτεταμένη φοροδιαφυγή σε κυκλώματα που εκμεταλλεύονται τη φτώχεια και την ανέχεια εκατοντάδων συμπολιτών μας ανακάλυψε στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
Οι νέοι παράνομοι χρυσοθήρες αγοράζουν λίρες και τιμαλφή, σε τιμές απελπισίας , τις κάνουν πλάκες χρυσού και τις εξάγουν, σε κανονική τιμή χωρίς κανένα παραστατικό. 
Σε μία και μόνο περίπτωση είχαν εξαχθεί στη Γερμανία 135 κιλά χρυσός και 750 κιλά ασήμι από λιωμένα κοσμήματα και λίρες, συνολικής αξίας άνω των 700.000 ευρώ και είναι ζήτημα αν οι απελπισμένοι πωλητές τα πούλησαν για 140.000 Ευρώ, προκειμένου να καλύψουν τρέχουσες βιοτικές ανάγκες τους, αφού οι "χρυσοθήρες" αγοράζουν -κλέβουν- τα χρυσαφικά στο 20% της αξίας τους...

Ήδη έχουν ενημερωθεί οι γερμανικές αρχές και σε συνεργασία με τις ελληνικές, αναζητούν όσους εμπλέκονται.
Από τους πρώτους ελέγχους εντοπίστηκαν και 6 offshores εταιρείες που διακινούν παράνομο χρυσό.
Το τελευταίο τρίμηνο έχουν πραγματοποιηθεί 60 έλεγχοι σε ενεχυροδανειστήρια όπου διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή και παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων σε 48 εξ αυτών. Δηλαδή το 80% των επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν φοροδιαφεύγει. 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/12/blog-post_4065.html

Ο Παπα-δημιος,οι παπατζηδες,τα παπακια και τα παπαρια...συγκυβερνηση

Οποιος ειχε μεχρι πριν λιγες μερες αμφιβολιες για τον νεο διαχειριστη μας....μετα την υποστηριξη του στον υβριστη των Ελληνων Παγκαλο και τον εγκληματια κατα της χωρας Παπακωσταντινου θα πρεπει να εχει αλλαξει γνωμη,οποιος πιστευε οτι ο Παπαδημος ειναι μια...
καποια λυση θα καταλαβε οτι ειναι μερος της συμμοριας και συνυπευθυνος για την κατρακυλα της χωρας,απλα βρεθηκε σαν λυση αναγκης και για να ξεφουσκωσει το κυμα αντιδρασης που ειχε αρχισει να γιγαντωνεται.

Σκιωδης ακομα ειναι ο οραματιστης της 79ης θεσης που μαζι με τους παπατζηδες συντροφους του στο πασοκ εβαλε την χωρα στο μνημονιο με φτιαγμενο το ελλειμα,με σχεδιο την καταστροφη της και τελικα το ξεπουλημα της και την πτωχευση του λαου,οι παπατζηδες αυτοι τωρα ενδιαφερονται για το μελλον της χωρας,μιλανε για πασοκ+ και οτι αλλη μαλακια τους ερθει στο κεφαλι και πιστευουν οτι με αυτο τον τροπο θα ξεχασουμε τα εγκληματα τους.

Τα παπακια της νουδου δεν συγκυβερνουν,περασαν ειδαν φως και μπηκαν,τοσο ηλιθιο θεωρουν τον λαο που επειδη κανουν την παπια θα πιστεψει οτι ειναι αυτοι η καλυτερη εναλλακτικη στους παπατζηδες του πασοκ,περιφερονται σαν επισκεπτες στο οικημα που συγκατοικουν αλλα προσπαθουν να μας πεισουν οτι αυτο γινεται με το ζορι.

Τελευταια και καταιδρωμενα τα παπαρια του Λαος,η μπουμπουκα,ο μπουμπουκος και ο Καρατζαφυρερ,το περιστερι απο τα Θεοφανεια λειπει για να γινει η παρασταση του καραγκιοζη,τυφλοσουρτες και κολοτουμπες συμπληρωνουν το σκηνικο της αηδιας.

Αυτη ειναι η συγκυβερνηση που μεχρι τις 19 Φεβρουαριου θα εχουμε,η οποια θα συνεχιστει παρα την θεληση του λαου μεχρι να αποφασισουν τα παπαροκομματα που την αποτελουν οτι θα μας επιτρεψουν να παμε σε εκλογες.
Και φυσικα αν περιμενετε λυσεις απο 49 εχθρους που αποτελουν το υπουργικο συμβουλιο...τοτε θα πρεπει να ειστε αναπηρος,ανεργος,ατομο με ειδικες αναγκες,αιμοφιλικος,συνταξιουχος του ογα,ατομο με aids,και ολοι αυτοι οι καλοπληρωμενοι χαφιεδες της χωρας θα φροντισουν να σας κοψουν το επιδομα σας ωστε να πεθανετε το συντομοτερο για να μην επιβαρυνετε τον κρατικο προυπολογισμο.

Δεν φτανουν τα λεφτα για ολους,καταλαβετε τους,και αυτα που κερδιζουν αυτοι δεν τους φτανουν.
Θα κοψουν απο επιδοματα,μισθους,συνταξεις,επικουρικα,διοτι πρεπει να ζησουν αυτοι και οσοι τους στηριζουν.

Καποιοι πρεπει να πεθανουν,και δεν θα ειναι τα παπαρια της συγκυβερνησης.

http://harrytsopanos.blogspot.com/

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/12/blog-post_7744.html

Άστεγοι εργαζόμενοι κοιμούνται στο ALTER

Οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από όλα όσα συμβαίνουν στο ALTER, μόνο θλίψη και οργή προκαλούν. Θλίψη γιατί άνθρωποι που ήταν κύριοι στις υποχρεώσεις τους έμειναν κυριολεκτικά άστεγοι και οργή γιατί κανείς από τους κυβερνώντες δεν έχει στριμώξει τους Κουρή και Γιαννίκο προκειμένου να πάρει τέλος το δράμα των εργαζομένων και να εισπράξουν κανονικά...
όχι τίποτα δώρα, όχι κανένα μπόνους, αλλά τα δεδουλευμένα τους!

Αυτή τη στιγμή, στο Alter υπάρχουν τουλάχιστον 5 άνθρωποι, οι οποίοι ξεσπιτώθηκαν! Χρωστούν παντού, δεν είχαν να πληρώσουν όχι το ενοίκιο αλλά κανέναν λογαριασμό και πλέον κοιμούνται και τρων μέσα στο κανάλι!

Εδώ και μία εβδομάδα, το κανάλι τελεί υπό κατάληψη. Δε μεταδίδεται πρόγραμμα και εκπέμπουν συνεχώς κάρτες με τα αιτήματά τους. Δείτε το νέο βίντεο με τα αιτήματα των εργαζομένων, από το planet-greece, όπως ακριβώς μεταδίδεται από τον αέρα του καναλιού.
 
 
Από  planet-greece
 
http://greki-gr.blogspot.com/2011/12/alter.html

Ο αγώνας της διαπλοκής τώρα δικαιώνεται

Ο αγώνας για την δικαίωση της διαπλοκής και την παραμονή της στον σβέρκο του Ελληνικού λαού, ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ.

Ο Αντώνης Σαμαράς, μια βδομάδα μετά την επισημοποίηση της πρόσληψης στη Ν.Δ. του γιου του Ψυχάρη, παραχωρεί μεγάλη συνέντευξη (που αλλού;) στο ΒΗΜΑ.

Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Μαζί με τις αποκαλύψεις και την αναδρομή στα χουντικά σταγονίδια, στις επόμενες σελίδες του Βήματος, μια πραγματική συνέντευξη - δυναμίτης του Αντώνη Σαμαρά, που δίνει την τελική γροθιά στην διαπλοκή και στα συμφέροντα.

Η κατρακύλα δεν έχει τελειωμό.

Κάθε μέρα όλο και...
πιο χαμηλά.

Καημένε ανώνυμε νεοδημοκράτη, πόσο σε λυπάμαι!
γράφει ο Ηλιόπουλος Θωμάς

Απ' ότι διαβάζουμε στο no-news:
Μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Αθηνών "κλείδωσε" ο γιος του Σταύρου Ψυχάρη, Ανδρέας, μετά την ανάληψη καθηκόντων διπλωματικού συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες αν και... τελευταίο διάστημα υπήρχαν πληροφορίες ότι ο γόνος του αφεντικού του ΔΟΛ έχει... καπαρώσει θέση στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ο ίδιος ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να πολιτευθεί στην πρώτη εκλογική περιφέρεια της Αθήνας.

Υ.Γ 1: Ο Μεσσήνιος αρχηγός δεν καιγόταν και πολύ για την υποψηφιότητα του Ανδρέα Ψυχάρη...

Υ.Γ 2: Στο ίδιο ψηφοδέλτιο αναμένεται να βρεθεί και ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Αναστάσιος Δημοσχάκης. Εκτός απροόπτου...
Από apneagr
 
http://greki-gr.blogspot.com/2011/12/blog-post_8908.html

Η επιστολή-καταπέλτης για το "μαύρο χρήμα" στην Ελβετία

Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, απευθύνει ο ελληνικής καταγωγής ελβετός βουλευτής, Ιωσήφ Ζησιάδης, μετά από δημοσίευμα που τον θέλει να καλείται από τη Βουλή για να δώσει εξηγήσεις για καταγγελίες που έκανε στο Mega, οι οποίες έφτασαν στη Βουλή μέσω των κ.κ. Γιακουμάτου και Τζαβάρα.


Στην επιστολή που δημοσιεύει στη σελίδα του στο Facebook, αναφέρει ότι πληροφορήθηκε διαβάζοντας δημοσίευμα του "Έθνους" στο Ίντερνετ, ότι καλείται να καταθέσει στη Βουλή αναφορικά με δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή "Έρευνα" του Π. Τσίμα.

"Για μία ακόμη φορά επιθυμώ να επαναλάβω πως κατέθεσα ερώτηση στην Βουλή της Ελβετίας για τη δίωξη της φορολογικής απάτης και την αναγκαιότητα να υπάρξει μια διακρατική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Η προσπάθειά μου στόχευε να υπερασπιστώ την Ελλάδα, που λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως όλος ο Tύπος και ο πολιτικός κόσμος επισήμαινε τη συνέχιση της διαφυγής των καταθέσεων από την Ελλάδα στην Ελβετία.

Έμεινα έκπληκτος, δεν “τόλμησα” καν να λάβω το λόγο και να ανταπαντήσω στην Υπουργό Οικονομικών κυρία Eveline Widmer-Schlumpf, όπως μου έδινε το δικαίωμα ο κανονισμός της Βουλής, όταν η απάντησή της (Ιούνιος 2011) εγκαλούσε την Ελλάδα και συνεπώς τις κυβερνήσεις της, αφού από το 2005 η Ελβετία επιζητεί και δεν ανταποκρίνεται η Ελλάδα, για μια συμφωνία καταπολέμησης της φορολογικής απάτης.

Σας επισυνάπτω και τη σχετική απάντηση της Υπουργού Οικονομικών της Ελβετίας, όπως είναι καταγραμμένη στα επίσημα πρακτικά της ιστοσελίδας του Ελβετικού Κοινοβουλίου.

Μάλιστα η δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας κυρία Βασιλική Σιούτη με αναζήτησε και έδωσα συνέντευξη στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” (17 Ιουλίου 2011), που έχει τον τίτλο «Η Ελβετία είναι πρόθυμη, η Ελλάδα δεν ζητά έρευνα για τα διαφυγόντα κεφάλαια».

Μετά τα ανωτέρω, εσείς Κύριε Πρόεδρε, αλλά και ο κάθε απλός πολίτης, τι συμπεράσματα θα εξάγατε όταν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), από το 2005, δεν αναζήτησαν να συνάψουν μια συμφωνία καταπολέμησης της φορολογικής απάτης, όταν οι επίσημες ελβετικές αρχές δηλώνουν πρόθυμες να συνεργαστούν σε θέματα φορολογικής απάτης;

Συνεπώς, η ουσία του ζητήματος που θα έπρεπε να απασχολεί τον ελληνικό πολιτικό κόσμο δεν είναι αν κάποιος έχει στην κατοχή του τραπεζικά στοιχεία –τα οποία δεν μπορεί να έχει με νόμιμο τρόπο-, αλλά γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) από το 2005 δεν ανταποκρίνονται στη συνεργασία που προτείνουν οι ελβετικές αρχές για την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης.

Ελπίζω και εύχομαι να μελετήσετε και να λάβατε σοβαρά υπόψη σας τις θέσεις της αρμόδιας Υπουργού Οικονομικών της Ελβετίας και έτσι να κατανοήσετε πως οι δικές μου σκέψεις, που εκφράστηκαν στην εκπομπή του κ. Π. Τσίμα, έχουν αρχή και τέλος την αποστομωτική απάντηση που δέχθηκα στο Ελβετικό Κοινοβούλιο.

Με εκτίμηση
Ιωσήφ Ζησιάδης".
http://www.nooz.gr


Χαμένοι... στο διαδίκτυο
Κωνσταντάτου Μαριάνθη
   









Μία ολόκληρη εβδομάδα «χαλασμένου τηλεφώνου» χρειάστηκε για να καταφέρουν τελικά να επικοινωνήσουν ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος με τον ελληνικής καταγωγής βουλευτή του ελβετικού κοινοβουλίου κ. Ιωσήφ Ζησιάδη.

Η καταγγελία του κ. Ζησιάδη για «Έλληνες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που διατηρούν λογαριασμούς στην Ελβετία» είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο κοινοβούλιο με αποτέλεσμα ο κ. Πετσάλνικος να επιχειρήσει από τις αρχές της εβδομάδας να επικοινωνήσει με τον Ελβετό βουλευτή προκειμένου να τον ρωτήσει αν υπάρχουν στοιχεία που να στηρίζουν τις καταγγελίες του. Σε μία ολιγόλεπτη συνομιλία που είχαν οι δύο άνδρες ο κ. Ζησιάδης είπε στον κ. Πετσάλνικο ότι «δεν θυμόταν ακριβώς τι είπε στη συνέντευξή του στο Mega» και επιφυλάχθηκε να επικοινωνήσει ξανά με τον πρόεδρο της Βουλής όταν δει το βίντεο που μεταδόθηκε στην τηλεόραση.

Ωστόσο σε επόμενη απόπειρα του κ. Πετσάλνικου να επικοινωνήσει με τον κ. Ζησιάδη, ο Ελβετός βουλευτής ήταν άφαντος. Δεν απαντούσε σε καμία κλήση στο κινητό του τηλέφωνο καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, παρά το γεγονός ότι η γραμματέας του προέδρου της Βουλής καλούσε στο κινητό του τηλέφωνο τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα. «Ανησυχήσαμε μήπως έπαθε κάτι», σχολίαζαν από το γραφείο του κ. Πετσάλνικου.

Την Παρασκευή το απόγευμα ο κ. Ζησιάδης τελικά εμφανίστηκε. Όχι στο τηλέφωνο… αλλά στο facebook! Ανήρτησε μία επιστολή, η οποία απευθυνόταν στον πρόεδρο της Βουλής στην οποία χαρακτηριστικά ανέφερε μεταξύ άλλων : «Κύριε πρόεδρε τι συμπεράσματα θα εξάγατε όταν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) από το 2005 δεν επιθυμούν να συνάψουν μια συμφωνία καταπολέμησης της φορολογικής απάτης, όταν οι επίσημες ελβετικές Αρχές δηλώνουν πρόθυμες να συνεργαστούν σε θέματα φορολογικής απάτης;».

Με καθυστέρηση μίας ώρας από τη δημοσίευση της επιστολής στο facebook και στο twitter, η επιστολή τελικά έφτασε και στο email του προέδρου της Βουλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ζησιάδης έχει κληθεί και από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου των Πόθεν Έσχες, προκειμένου να καταθέσει ότι γνωρίζει για το ζήτημα. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό αν ο κ. Ζησιάδης σκοπεύει να ταξιδέψει στην Ελλάδα.

Ο κ. Ευάγγελος Αργύρης, πάντως, πρόεδρος της σχετικής Επιτροπής, διαμηνύει ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα, προκειμένου να βρεθεί ο κ. Ζησιάδης ενώπιον των βουλευτών.

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/12/blog-post_4168.html

Νέο όργιο προπαγάνδας από τον πρόεδρο της Σκοπιανής Διασποράς

Στην εφημερίδα Post National του Καναδά, δημοσιεύθηκε άρθρο του προέδρου της Σκοπιανής Διασποράς (UMD) Μέτο Κολόσκι, με τον προκλητικό τίτλο: «Μια χώρα που ονομάζεται Μακεδονία», όπου επιτίθεται κατά της Ελλάδας, ζητώντας ταυτόχρονα την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ στη σύνοδο του προσεχούς Μαΐου στο Σικάγο των ΗΠΑ. Παράλληλα, το ίδιο άρθρο δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας με τίτλο: "Metodija A. Koloski & Mark Branov: Time to let Macedonia play with the big boys."

(http://fullcomment.nationalpost.com/2011/11/28/metodija-a-koloski-mark-branov-time-to-let-macedonia-play-with-the-big-boys
 )

Παραθέτουμε απόσπασμα από το άρθρο:

«Η Ελλάδα εδώ και μήνες λόγω της κρίσης χρέους απειλεί την παγκόσμια οικονομία και τη δομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά παρόλα αυτά, κατορθώνει να πληρώνει τεράστια ποσά στον πόλεμο της προπαγάνδας κατά της ανεξάρτητης Δημοκρατίας της Μακεδονίας», αναφέρει μεταξύ άλλων στο άρθρο του ο κ. Κολόσκι, επαναλαμβάνοντας την πάγια επιχειρηματολογία των Σκοπίων πως το 1913 η Ελλάδα «κατέκτησε» την Μακεδονία και πως προχώρησε σε «γενοκτονία» κατά των Μακεδόνων, που αρνείται να αναγνωρίσει ως μειονότητα.
«Το 1913, η Συνθήκη του Βουκουρεστίου ακρωτηρίασε την προοπτική ενός ανεξάρτητου μακεδονικού κράτους. Ενα μεγάλο μέρος προσαρτήθηκε στην Ελλάδα. Ένα άλλο μεγάλο μέρος πήγε στη Σερβία και ένα μικρότερο μέρος στους Βουλγάρους.
Από τότε, το ελληνικό κράτος, προκειμένου να αποτρέψει την απώλεια του βόρειων εδαφών του σε μια ενοποιημένη Μακεδονία, οδήγησε, μεταξύ άλλων, στη συστηματική δολοφονία των Μακεδόνων στη βόρεια Ελλάδα. Μέσα από τρεις μεγάλες πόλεμοι, αμέτρητοι Μακεδόνες έχασαν τη ζωή τους ή αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους από το ελληνικό κράτος.
Η πολιτική «εξελληνισμού» απέτυχε, και μια ανήσυχη Μακεδονική μειονότητα εξακολουθεί να αγωνίζεται για τα δικαιώματά της», συνεχίζει στο εξωφρενικά προκλητικά άρθρο του ο κ. Κολόσκι, που θεωρείται υποστηρικτής του πρωθυπουργού των Σκοπίων Γκρούεφσκι, που ψευδώς αναφέρει πως «Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1980, η λέξη «Μακεδονία» ήταν ταμπού στην Ελλάδα».
Το άρθρο συνοδεύεται από φωτογραφία νεαρής Σκοπιανής, που κρατάει στα χέρια της τη σημαία της χώρας της, κάτω ακριβώς από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια.


«Βορειοαφρικανοί» οι Μακεδόνες
Την ίδια ώρα, σε σχόλιό του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, o πρόεδρος του «Macedonian Congress World» Τεοντόρ Πετρόφ, χαρακτηρίζει τους Μακεδόνες «Βορειοαφρικανούς» που εγκαταστάθηκαν στην Μακεδονία μετά το 1913.
Ο κ. Πετρόφ θεωρείται από τους πλέον ακραίους εθνικιστές στα Σκόπια και πολλές φορές έως σήμερα έχει ζητήσει να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για την ονομασία.
Δική του ιδέα ήταν η παραγωγή και η προβολή βίντεο στην κρατική τηλεόραση των Σκοπίων, με τίτλο «μακεδονική προσευχή» όπου ο Δίας παρουσιάζεται να καλεί τους Σκοπιανούς, χαρακτηρίζοντας τους ως το «αρχαιότερο» έθνος στη γη και προγόνους της «λευκής φυλής», που χαρακτηρίζεται ως «μακεδονοειδής» σε αντίθεση με τη «νεγροειδή» και την «μογκολοειδή».
MacedoniaHellenicLand.Eu
με πληροφορίες από άρθρο του Παναγιώτη Σαββίδη από το Πρώτο Θέμα
Διαβάστε οπωσδήποτε: Πράκτορας της Τουρκίας ο Πρόεδρος της Σκοπιανής Διασποράς 
 
http://greeknation.blogspot.com/2011/12/blog-post_1125.html

Ναζιστικά και ανθελληνικά έντυπα κυκλοφορούν στην Αθήνα

Έντυπα ανθελληνικού περιεχομένου κυκλοφορούν στην Λεωφόρο Αμαλίας, στην είσοδο του χώρου όπου τελείται η έκθεση βιβλίου του Ζαππείου.
Στα έντυπα αυτά εμφανίζεται χάρτης στον οποίο η Μακεδονία ανήκει στο κρατίδιο των Σκοπίων, ο ήλιος της Βεργίνας, καθώς και το άγαλμα τουΜεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια.


Επίσης αναγράφονται τα εξής: “Ο ΟΗΕ αναγνωρίζει τη γλώσσα μας, αναγνωρίζει ότι είμαστε Μακεδόνες, σύντομα μετά τη Χάγη θα αναγνωρίσει και τη Μακεδονία με το συνταγματικό της όνομα. Ζήτω η Μακεδονία – Ελευθερία στη Μακεδονία”.

prionokordela.gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/12/blog-post_982.html

Αυτοί προχωρούν στην ολοκλήρωση της κατοχής της πατρίδας μας. Εμείς τι κάνουμε;


Θα τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν την καταστροφή της χώρας κα ι την αιχμαλωσία των Ελλήνων; ΟΧΙ!
Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις, αφενός «μάντρωσαν» τους κουΐσλινγκ των διεθνών κερδοσκόπων στην συγκυβέρνηση αφαιρώντας τους και το τελευταίο ψήγμα νομιμότητας, αφετέρου ανάστησαν ξανά το νόημα του ΟΧΙ μέσα από τις παλλαϊκές αντιδράσεις σε όλες τις παρελάσεις ανά την χώρα.

Το πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου κατά ενός ολόκληρου λαού -πειραματόζωου των «αγορών» και των «αόρατων» αφεντικών που κρύβονται από πίσω τους-, που άρχισε την άνοιξη του 2010, έρχεται να ολοκληρωθεί τώρα με το πραξικόπημα της κυβέρνησης «εθνικής συνεννόησης» και την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης. Για πρώτη φορά ένα ανεξάρτητο, όσο κι αν ήταν αυτό, κράτος αποδέχεται χωρίς πολεμική αναμέτρηση να παραχωρήσει όλο τον πλούτο του και τα έσοδά του στους ορκισμένους εχθρούς του, οι οποίοι του παρουσιάζονται με την προβιά του «φίλου» και «σωτήρα».

Το πόσο βαθειά υπόλογοι απέναντι στις σημερινές και τις επόμενες γενιές Ελλήνων είναι για την αντεθνική και ψυχοπαρανοϊκή, συγχρόνως, συμπεριφορά τους όλοι οι «πρόθυμοι» το εξέφρασε ένας από τους ίδιους τους κυβερνητικούς βουλευτές, την ημέρα της ψήφου εμπιστοσύνης. Συνειδητοποιώντας την κατάντια του γι’ αυτό που ψήφιζε, είπε: «Θα κουβεντιάζουν τα γομάρια με τα γομάρια… θάμαστε μια χαρούμενη παρέα και θα βαδίζουμε όλοι μαζί προς το Γουδί» (Αργύρης Λαφαζάνης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ).

Προκαλεί απίστευτο θυμό και φέρνει σύγκρυο στην ψυχή του κάθε Έλληνα η ανάγνωση και μόνο των άρθρων του κειμένου των «Συμπερασμάτων» της Συνόδου Κορυφής της 26-27 Οκτωβρίου: τα χαράτσια και τα έσοδα της χώρας πάνε κατευθείαν στους τοκογλύφους, μπαίνει ως εγγύηση ολόκληρη η ιδιωτική και δημόσια περιουσία, ξεπουλιούνται όλα τα κτίρια των κρατικών υπηρεσιών, μετατρέπεται η μισή χώρα σε «Ειδικές Οικονομικές Ζώνες» δουλοπαροίκων, εκποιούνται όλες οι πλουτοπαραγωγικές πηγές. Παραχωρούνται επίσης όλα τα έσοδα από το τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ στους δανειστές για αποπληρωμή των δανείων.

Το πιο εγκληματικό απ’ όλα είναι η υπαγωγή του συνόλου του δημόσιου χρέους υπό το βρετανικό δίκαιο, μια πισώπλατη μαχαιριά στον τόπο και τον ελληνικό λαό για την οποία και μόνο οι «πρόθυμοι» βουλευτές δεν πρόκειται να «ξεπλυθούν» ποτέ, εις τους αιώνας των αιώνων.

Οι ξένοι δυνάστες μας πίστευαν ότι ο λαός μας ήταν ήδη σε κώμα, οι ντόπιοι ολιγάρχες ότι είχαν να κάνουν με «κοπρίτες» και η διεφθαρμένη ιντελιγκέντσια ότι ούτως ή άλλως είμαστε «ανώριμοι» να δούμε το συμβόλαιο θανάτου μας, που εκτελούσαν όλοι μαζί, και να καταλάβουμε το ιστορικό χρέος μας.

Όμως, όλη αυτή η απίστευτη προδοσία έχει ήδη ενεργοποιήσει το ηφαίστειο της λαϊκής μνήμης και οργής, την κληρονομιά του ’21, του ’40, του Πολυτεχνείου και τώρα έρχεται η καυτή λάβα που θα σαρώσει τα πάντα.

Ο λαός σπρώχνεται στην ακραία αντίδραση, την άμυνα μέχρις εσχάτων χωρίς δισταγμούς, ιδιοτέλειες, προσωπικές φυγές και διχαστικές ιδεοληψίες.

Ομως το χάος και η αιματοχυσία δεν προοιωνίζει την καλύτερη διέξοδο. Αυτοί που παίζουν σκάκι εις βάρος των λαών και θέλουν όλα τα πιόνια δεν θα διστάσουν, μετά την αδυσώπητη προπαγάνδα και την πιο βάρβαρη καταστολή, να επιτρέψουν στους στρατούς των ευρωκρατών και του ΝΑΤΟ, όταν δεν θα επαρκούν οι πραιτωριανοί φονιάδες, να εισβάλουν και να μετατρέψουν την προδομένη πατρίδα σε ένα απέραντο νεκροταφείο. Ο λαός το αντιλαμβάνεται αυτό και, παρ’ όλο που είναι έτοιμος να κάνει το βήμα μπροστά, παρ’ όλο που ήδη έχουν αναδειχθεί νέα κινήματα και λαϊκές πρωτοπορίες, άνθρωποι με αίσθηση πατρίδας και ψυχή βαθειά, όλοι είναι ακόμα «μουδιασμένοι» γιατί φοβούνται ότι θα προδοθούν -μετά από τους πολιτικούς, τους θεσμικούς παράγοντες, τους πνευματικούς ανθρώπους και τους ιεράρχες- και από το τελευταίο τμήμα του έθνους που απομένει να μιλήσει: τον ελληνικό στρατό.

Οι ένστολοι πάλι – αν και εκεί η κατάσταση σιγοβράζει, όλο και περισσότερα στελέχη των ΕΔ ομολογούν ότι αυτά που συμβαίνουν συνιστούν εσχάτη προδοσία και για πρώτη φορά είδαμε τόσες διαδηλώσεις όλων των σωμάτων με συνθήματα των πλατειών και αντιστασιακά τραγούδια – φοβούνται να εκδηλωθούν γιατί βρίσκονται ακόμα υπό το σοκ της χούντας και της προδοσίας της Κύπρου.

Αλλά, η ελληνική ιστορία δεν γράφτηκε μόνον με ξενοκίνητες χούντες και αντιλαικά πραξικοπήματα…έχει να δείξει και 1843 και 1909. Αν ανατρέξουμε δε στην ήπειρο μας ας θυμηθούμε και την Επανάσταση των Γαρυφάλλων το 1974 στην Πορτογαλλία που σφράγισε ανεξίτηλα το προοδευτικό και αντιφασιστικό κίνημα όλης της Ευρώπης.

Αλλωστε η σιωπή και η αφασία, την ώρα που η Ελλάδα ολόκληρη είναι στα χέρια μιας δράκας αδίστακτων βιαστών, ισοδυναμεί με ένα άλλου τύπου αντισυνταγματικό πραξικόπημα. Αν το ένοπλο κομμάτι του έθνους δεν θέλει να στιγματιστεί ξανά, εδώ και τώρα πρέπει να σταθεί δίπλα στον αγωνιζόμενο λαό και ενάντια στις καταστροφικές ορέξεις των αρπακτικών της ευρωζώνης και της νέας τάξης πραγμάτων.

Έρχεται αναπόφευκτα η ώρα που θα είναι καθοριστικός ο ρόλος του ελληνικού στρατού στην τιτάνια προσπάθεια να πάρει μια για πάντα ο ίδιος ο ελληνικός λαός τις τύχες της χώρας στα χέρια του. Αυτό θα γίνει όταν, αυτοί που μπορούν, θα πάρουν τα ρίσκα που χρειάζονται και θα γείρουν την πλάστιγγα εκεί που πρέπει.

* Συγγραφέας – Δημοσιογράφος
Από το περιοδικό Hellenic Nexus, τ. 58, Δεκ. 2011

http://kostasxan.blogspot.com/2011/12/blog-post_4139.html

Συνταξιούχος ετών 45 από την Ολυμπιακή η εθνοσωτήρας Μιλένα Αποστολάκη!

Η Μιλένα Αποστολάκη είναι 65 χρόνων;

Όχι, απλά.... ανήκει στους εκλεκτούς "εθνοσωτήρες" αυτού του τόπου.

Κι όμως αποτελεί γεγονός, η Μιλένα Αποστολάκη είναι πλέον συνταξιούχος.



Η τέως υπουργός του Σημίτη που μας έκανε Ευρώ-κατόχους και πρώην «ιδιαιτέρα» γραμματέας του....
μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου βγαίνει στη σύνταξη πρόωρα από την Ολυμπιακή με το νόμο που έφτιαξε η ΝΔ και που τροποποίησε πρόσφατα ο κολλητός της υπουργός, A. Λοβέρδος...

Η σύνταξη της εκτιμάται ότι θα φτάνει τα 2.500 ευρώ/μήνα, με 21 χρόνια «υπηρεσίας» στην Ο.Α. Τώρα, πόσο συχνά επισκεπτόταν τη δουλειά... κανείς δεν καλοθυμάται, αφού η κ. Αποστολάκη χρόνια τώρα ασχολείται αποκλειστικά με τα της πολιτικής ζωής του τόπου. Όταν όλοι εμείς οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί με 40 χρόνια υπηρεσίας θα πάρουμε -αν ποτέ πάρουμε- 850 Ευρώ κι αυτά στα 65...

Τέτοια μάλιστα ήταν η λιγούρα της, που πίεζε συνεχώς το Λοβέρδο να «τακτοποιήσει» τους συμβασιούχους της Ολυμπιακής όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Το σχετικό νομοσχέδιο, βέβαια, το συνέταξε ο νεοφιλελεύθερος Χατζηγάκης ο οποίος, στα πλαίσια του πνεύματος του «νεοφιλελευθερισμού», έκρινε ότι πρέπει να ονομάζονται συνταξιούχοι των 2.500 ευρώ εργαζόμενοι που μετά βίας έχουν πατήσει τα 40 τους!

Γι' αυτά φταίει πάλι το ΔΝΤ, ή τα λαμόγια που μας κυβέρνησαν μαζί με τους βολεμένους χειροκροτητές τους, αυτούς που έχουν τώρα το θράσος να κατεβαίνουν και να κλείνουν τους δρόμους για να υπερασπιστούν τα «κεκτημένα» τους;

Αλλά βέβαια, όπως πολύ σωστά κάποιος είχε πει, "Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό".

Τέτοια ξελιγωμένη γενιά ανθρώπων δεν έχει ξαναεμφανιστεί στην Ελληνική ιστορία. Κάπως έτσι καταλήγουν με τρεις και τέσσερις συντάξεις ο καθένας!

Αφού έφαγαν το καταπέτασμα και μας φέσωσαν για διακόσια χρόνια, να δείτε που στο τέλος θα πουν ότι εμείς τους διαφθείρουμε!


Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαδίδουμε τα ρεζιλίκια τους!
Και πρέπει να το κάνουμε!!!

http://vouliazoume.blogspot.com

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/12/45.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΥΠΟΓΛΩΣΣΙΑ !!!!

Εδώ θέλει σχολιασμό;

 

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 7η ΔΟΣΗ ΜΕ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ... 

 



Ο ΑΞΙΟΛΟΓΟΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΕΞΠΕΡ , Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ , Ο ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ , ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΟ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ!

ΜΕ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ , ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ , ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ , ΕΔΩΣΕ ΚΑΘΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΧΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΕΝΟΣ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΙΤΑΝΑ ΗΓΕΤΗ ΜΑΣ , ΤΟΝ ΑΛΤΡΟΥΪΣΤΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ  ΜΑΣ , ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ , ΤΟ ΛΑΤΡΕΜΕΝΟ ΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

Η 6Η ΔΟΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΕΣΠΛΑΧΝΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ( ΓΕΜΑΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ) ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΜΑΣ , ΕΦΤΑΣΕ!
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ. ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΧΡΥΣΕΣ ΜΕΡΕΣ.
ΗΔΗ , ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΣΗΣ , ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΥΡΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ (EURO5 Ή 6) , ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ , ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΣΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ ΞΑΝΑ ΘΕΣΗ ΙΣΧΥΟΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. , ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,ΤΗΝ ΚΑΡΤΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝ 7η ΔΟΣΗ ΤΩΝ 80 ΔΙΣ € !!!!!!!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ , ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ 99,99% , ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΑ , ΣΤΟ ΕΚΚΟΛΑΠΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ , ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗΣ .
ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΗΣ "ΜΕΣΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ" !
ΕΝΑ ΧΩΡΟ ΟΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ. ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ , ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ , ΤΑΡΙΦΕΣ , ΓΙΑΤΡΟΙ ΦΕΚΕΛΛΑΚΗΔΕΣ , ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑΚΗΔΕΣ , ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ , ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΛΟΥΜΠΕΝ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΚΟ ΑΠΟΛΕΙΦΑΔΙ .

1. 
ΜΕ ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ , ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ -ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΑ- ΕΚΔΙΩΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 300.000 ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΩΝ , ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ "ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ".

2.  Η
ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ  ΣΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΤΗΜΑ-ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ Ή ΧΩΡΑΦΙ. ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΕΡΙ ΤΑ 10 ΔΙΣ € ΑΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΕΙ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΗ ΓΗ ΚΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ "ΕΘΝΙΚΟ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ" , ΑΠ'ΟΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΙΛΛΕΛΗΝΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ Ή ΞΕΝΟΣ ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ ΤΕΜΑΧΙΑ ΠΡΟΣ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. ΕΝΟΣ ΧΡΕΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ" ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΘΑΡΜΑ ΠΟΥ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

3.  ΜΕ ΤΗΝ
ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ Ή ΙΔΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ :

  • ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ( ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΜΑΣ) , 
  • ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" ΑΛΗΤΕΣ 
  • ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΘΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΕΙ ΜΙΑ ΩΡΑ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΤΟ ΕΠΑΡΑΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΚΛΗΘΗΚΕ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟΣΟ Ο ΑΠΕΙΡΟΤΙΤΑΝΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ , ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΨΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΟΓΚΟΛΙΘΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ.
 
4.   ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΑΣ , ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ (ΥΠΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ) "ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ" ΤΗΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ , ΤΑΧΥΤΑΤΗ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ , ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΕ ΚΕΦΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥ.
ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΟΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΕΠΙΟΡΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΑΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗ ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ !


5.  ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ ΚΑΘΕ ΡΑΤΣΙΣΤΗ , "ΕΛΛΗΝΑΡΑ" , "ΠΑΤΡΙΩΤΗ" ΤΗΣ ΣΥΦΟΡΑΣ....

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΙΑΣ ΣΟΣΙΑΛΊΣΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ , ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΑ ΤΑΜΠΟΥ ΚΑΙ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ.
ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΙ" ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟΣ , ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ.
ΕΔΩ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ!!!! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΚΗΘΟΥΝ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΛΑΟΙ.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΔΙΚΗΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ (ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ) ΤΟΥΡΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ;
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙ. ΝΑ ΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΕΘΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ;
ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΑΔΕΡΦΩΝ ΜΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ Ή ΤΩΝ ΑΔΙΚΗΜΕΝΩΝ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ , ΕΜΕΙΣ ΤΙΑ ΘΑΚΑΝΟΥΜΕ ;
ΤΟ ΣΩΣΤΟ Ή ΘΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΘΙΧΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΟ ;

ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΜΕ ΠΙΟ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΩΘΗΣΗ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ !
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/12/blog-post_8395.html

Οι εξισλαμισμένοι Έλληνες στη σημερινή Τουρκία


Ένα εκπληκτικό φαινόμενο που επιβιώνει μέχρι τις μέρες μας
Η οριστική διαμόρφωση των πληθυσμών στην Ελλάδα και την Τουρκία καθορίστηκε από τη συνθήκη της Λωζάννης τον Ιoύλιο του 1923. Η συνθήκη πρόβλεπε την ανταλλαγή των πληθυσμών με βασικό κριτήριο κατάταξης τη θρησκευτική πίστη. Έτσι οι χριστιανοί θα έπρεπε να εκδιωχθούν από την Τουρκία και οι μουσουλμάνοι από την Ελλάδα. Η επιλογή με βάση το θρήσκευμα οδήγησε αφένός στην εξαίρεση των ελληνικών πληθυσμών που είχαν εξισλαμιστεί ή βρισκόταν σε κρυπτοχριστιανική κατάσταση στην Τουρκία, ενώ εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα οι ελληνογενείς και ελληνόφωνοι μουσουλμάνοι.. Έτσι διαμορφώθηκε στη σημερινή Τουρκία ένας πολύμορφος μουσουλμανικός ελληνικός πληθυσμός που αποτελείται αφ' ενός από τους γηγενείς εξισλαμισμένους και κρυπτοχριστανούς του Πόντου και αφ' ετέρου από αυτούς που εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα.
Εξισλαμισμένοι Κρητικοί, Μακεδόνες και Κύπριοι
Είναι ιστορικά βεβαιωμένο ότι μεγάλο μέρος των λεγόμενων τουρκοκρητικών είναι ελληνικής καταγωγής. Εξ άλλου το "κρητικό ζήτημα" στις αρχές του αιώνα μας θύμιζε πάρα πολύ το σημερινό πρόβλημα της Βορείου Ιρλανδίας. Τη διαπίστωση αυτή, εκτός των ιστορικών πηγών, υποστηρίζει η ύπαρξη τέτοιων πληθυσμών στη Συρία (Χαμηδιέ) και στη Λιβύη οι οποίοι διατηρούν την ανάμνηση της ελληνικής τους προέλευσης και εξακολουθούν να δηλώνουν "Ελληνες".
Επίσης και στη κεντρική και νοτιοδυτική Μακεδονία (Αλιάκμωνας και περιοχή Κοζάνης) κατοικούσαν οι εξισλαμισμένοι Ελληνες που έγιναν γνωστοί ως "Βαλαάδες". Οι Βαλαάδες χαρακτηρίζονται σε εθνογραφικούς χάρτες του περασμένου αιών ως "Greek Muslims".
Οι ελληνογενείς μουσουλμάνοι της Κρήτης και της Μακεδονίας εκδιώχθηκαν στην Τουρκία το 1923, με τη συνθήκη της Λωζάννης. Εγκαταστάθηκαν κυρίως στη Δυτική και Νότια Μικρά Ασία. Στην πλειοψηφία τους παραμένουν και σήμερα ελληνόφωνοι. Για αυτούς τους πληθυσμούς δημοσίευαν οι τουρκικές εφημερίδες τα προγράμματα της ελληνικής τηλεόρασης.
Στις περιοχές της Κιλικίας (Αττάλεια) κατοικεί επίσης αριθμός ελληνοφώνων Κυπρίων μουσουλμάνων οι οποίοι μετακινήθηκαν εκεί από τα τέλη του περασμένου αιώνα. μέχρι τις πρώτες δεκαετίες του 20ου.
Εξισλαμισμένοι Πόντιοι
Η μεγαλύτερη και σπουδαιότερη ομάδα Ελλήνογενών εξισλαμισμένων είναι αυτή που κατοικεί στoν ιστορικό Πόντο και ειδικά στην επαρχία Τραπεζούντας. Οι εγκαταστάσεις αυτών που μιλούν τα ποντιακά ελληνικά περιγράφονται ως εξής στην έρευνα "Ethnic Groups in the Republic of Turkey" του γερμανικού παν/μίου του Τybingen:
"...αποτελούνται από μερικές εξάδες χωριών γύρω από την Τόνια και 40-50 εγκαταστάσεις στις κοιλάδες (επάνω μέρος) Σαλακλί και Γκιουρτσάϋ νότια του Οφι, γύρω από την Τσαϊκαρα και το Κιοπρούμπασι. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο κύματα μετανάστευσης στην επαρχία Σακαρυά."

Υπάρχει ήδη μια αξιόλογξ διασπορά των εξισλαμισμένων στην Κωνσταντινούπολη και στα περισσότερα αστικά κέντρα της Τουρκίας. Κοινότητές τους έχουν δημιουργηθεί στην κατεχόμενη Κύπρο, την Ιμβρο καθώς και στο εξωτερικό (Γερμανία). Επίσης τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί μια μικρή κοινότητα στην Ελλάδα.
Είναι συγκροτημένοι σε κλειστές κοινωνικές ομάδες στις οποίες επικρατεί ενδογαμία. Ξεχωρίζουν τον εαυτό τους από τους καθαρούς Τούρκους και τους διακρίνει φιλελληνισμός. Αυτοδηλώνονται ως "Ρωμαίοι" (Ρωμιοί) και είναι κυρίως ελληνόφωνοι. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι σε όλο τον Πόντο ξεπερνούν τις 300.000 άτομα.. Οι ελληνόφωνοι αυτοί Ρωμιοί περιλαμβάνονται συνήθως στους πληθυσμούς που καταγράφονται ως "Λαζοί". Με την ονομασία αυτή δηλώνονται δύο βασικά εθνοτικές ομάδες: οι παραδοσιακοί Λαζοί, οι οποίοι είναι γεωργιανό φύλο που βρίσκεται πολύ κοντά στους Μιγγρέλους της Γεωργίας και οι "Ρωμαίοι".
Οι ελληνόφωνοι Ρωμιοί μιλούν διάφορα ιδιώματα της τραπεζουντιακής διαλέκτου της ελληνικής γλώσσας. Τη γλώσσα που μιλούν την ονομάζουν "ρωμαϊκά". Οι Οφλήδες μιλούν την αρχαιοπρεπέστερη ελληνική διάλεκτο που βρίσκεται εν ζωή. Είναι οι μόνοι που χρησιμοποιούν ως αρνητικό μόριο το "ου" και "ουκί" ενώ παρατηρείται και το φαινόμενο του τσιτακισμού. Η διάλεκτος ακόμα ακμάζει και διατηρεί την ικανοτητα να αφομοιώνει ξένες λέξεις και να τις διαμορφώνει με βάση τις ανάγκες της γλώσσας. Τον ελληνικό τύπο ακολουθούν και τα μουσουλμανικά ονόματα. Ο Μεμέτης, ο Κεμάλης, ο Τουργκούτης κ.λπ. Η Κωνσταντινούπολη επιβιώνει με την μεσαιωνική λαϊκή της ονομασία: Ισταμπόλη (από το "Εις την Πόλη"), απ' όπου προήλθε και το σημερινό τούρκικο όνομά της: Ισταμπούλ.
Η νεολαία σήμερα ξεπερνά την παλιά θρησκευτική προκατάληψη που αδιαφορούσε για τα εθνικά χαρακτηριστικά. Αρχίζει να αναζητεί την εθνική της προέλευση. Στην Κωνσταντινούπολη, όπου υπάρχει ισχυρή παροικία, καθώς και στην Τραπεζούντα έχουν ξεκινήσει προσπάθειες προβολής και υπεράσπισης του ελληνόφωνου πολιτισμού.
Η τραγωδία του Πόντου
Για τους ελληνόφωνους μουσουλμάνους της βόρειας Τουρκίας, δηλαδή του μικρασιατικού Πόντου, έχουμε πλήθος ιστορικών δεδομένων. Το 1914 ο ελληνικός πληθυσμός της περιοχής ανερχόταν σε 929.495 και κατανεμόταν ως εξής:

α) Ορθόδοξοι Ελληνες: 696.495,
β) Μουσουλμάνοι Ελληνες: 190.000,
γ) Κρυπτοχριστιανοί: 43.000
Οπως μας πληροφορεί ο μητροπολίτης Τραπεζούντος Χρύσανθος, οι εξισλαμισμοί στον Πόντο πραγματοποιήθηκαν την περίοδο 1648- 1687 από τις πιέσεις των φεουδαρχών, των Ντερεμπέηδων. Γράφει:
"Ενεκα των από των Τερε-βέηδων πιέσεων τούτων και των δεινών διωγμών οι από του ποταμού Ακάμψιος (Τσορόχ) μέχρι Τραπεζούντος συμπαγείς ελληνικοί πληθυσμοί, οι κατοικούντες τας περιφερείας Ριζαίου, Οφεως, Σουρμένων και Γημωράς εξισλαμίστηκαν αθρόως. Οι χριστιανοί της περιφέρειας Οφεως είχον εξισλαμισθεί κατά την παράδοσιν ομού μετά του επισκόπου αυτών Αλεξάνδρου μετονομασθέντος Ισκεντέρ...".

Το τελευταίο κύμα των εξισλαμισμών συμπίπτει χρονικά με την γενοκτονία (1916-1923) που εξαπέλυσαν οι Τούρκοι κατά του χριστιανικού ελληνικού πληθυσμού του Πόντου. Οι Νεότουρκοι είχαν αποφασίσει τον βίαιο εξισλαμισμό των χριστιανικών εθνοτήτων και για το σκοπό αυτό δημιούργησαν ορφανοτροφεία για τα παιδιά των χριστιανών που είχαν εξοντώσει. Στα ελληνόπαιδα παρείχαν τουρκική παιδεία και ισλαμική θεολογική μόρφωση. Τις ελληνίδες τις υποχρέωναν σε γάμο με μουσουλμάνους.
Το ότι δεν υπήρχαν αξιόλογοι τουρκικοί πληθυσμοί στο χώρο του Πόντου φαίνεται από το γεγονός ότι και οι ίδιες οι τουρκικές αρχές προτιμούσαν τη χρήση του όρου "μουσουλμάνος" και όχι "Τούρκος". Σε κείμενο συνεννόησης - που αφορούσε τους όρους αυτονομίας του Πόντου και πρόβλεπε την ισοπολιτεία των κατοίκων του - που υπογράφτηκε το Σεπτέμβριο του 1919 στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ του μητροπολίτη Τραπεζούντας Χρυσάνθου και του βαλή Τραπεζούντας Σουλεϊμάν Νετζμή Βέη ανάφερε δύο ομάδες κατοίκων: τους Ελληνες και τους Μουσουλμάνους.
Στην επιχειρηματολογία πάντως των Χριστιανών Ποντίων προς τις συμμαχικές δυνάμεις χρησιμοποιήθηκε η ελληνική καταγωγή των μουσουλμάνων του Πόντου. Στην Συνδιάσκεψη Ειρήνης του Παρισιού στις 30/12/1918 υπεβλήθη υπόμνημα για την δημιουργία της "Ελληνικής Δημοκρατίας του Πόντου". Μεταξύ άλλων υπάρχει το εξής επιχείρημα:
"...από τον μουσουλμανικόν πληθυσμό μέγα μέρος είναι ελληνικής καταγωγής και δεν ελησμόνησαν ούτε την καταγωγήν αυτών, ούτε την ελληνικήν γλώσσαν, ην εξακολουθούν να ομιλώσιν."

Η Σημασία αυτών των Πληθυσμών
Οι εξισλαμισμένοι και κρυπτοχριστιανικοί πληθυσμοί μας βοηθούν στο να κατανοήσουμε την φύση της σύγχρονης Τουρκίας. Μας θυμίζουν την παλιά οικουμενικότητα του ελληνισμού. Ένα τμήμα της παλιάς ρωμιοσύνης παραμένει με κρυπτοχριστιανική ή μουσουλμανική μορφή, στους παλιούς ελληνικούς τόπους της Ανατολής.
Το τουρκικό κράτος προσπαθεί με κάθε τρόπο να αφομοιώσει τους πληθυσμούς αυτούς. Επιδιώκει την κοινωνική διάσπαση των συμπαγών πληθυσμών με μεταφορά σε άλλα μέρη της Τουρκίας. Ετσι δόθηκαν οικονομικά κίνητρα για μετανάστευση των ελληνόφωνων στο Κουρδιστάν, την Ιμβρο και την κατεχόμενη Κύπρο. Σήμερα ένα από τα τουρκικά χωριά της Ιμβρου κατοικείται από εξισλαμισμένους ελληνόφωνους ενώ περί τους 3.000 έχουν εγκατασταθεί ως έποικοι στην κατεχόμενη Κύπρο. Οι ελληνόφωνοι έποικοι είναι μία από τις λίγες εθνοτικές ομάδες που μεταφέρθηκαν εκεί και διατηρούν αρμονικές σχέσεις με τους εγκλωβισμένους.
Από την άλλη όμως οι ελληνογενείς μουσουλμάνοι της Τουρκίας προσπαθούν να διασώσουν την πολιτιστική τους ταυτότητα και να αναδειχθούν σε μια γέφυρα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών της Τουρκίας και της Ελλάδας. Αποδεικνύουν επίσης ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις πλην αυτού της αλληλοκατανόησης και της συνύπαρξης. Εμείς ελπίζουμε ότι η βασανιστική περιόδος μετασχηματισμού στην οποία έχει εισέλθει η Τουρκία θα τελειώσει με την δημιουργία μιας πραγματικής δημοκρατικής και πολυπολιτισμικής κοινωνίας.


ΕΝΘΕΤΟ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ

Για τις περιοχές των εξισλαμισμένων Ελλήνων του Πόντου ο Μητροπολίτης Τραπεζούντος Χρύσανθος γράφει:
"Οι περί των Ψυχρόν ποταμόν (Μπαλτατζή Ντερέ) οικούντες Οφίται ή Οφλήδες, διετήρησαν την ελληνικήν γλώσσαν και τα ελληνικά ήθη και έθιμα, ενθυμούνται ακόμη την εξ Ελλήνων καταγωγήν αυτών. Είναι ημερώτεροι των Λαζών και κατά την κληροδοτηθείσαν αυτοίς παρά των Ελλήνων προγόνων αυτών παράδοσιν ασχολούνται με τα γράμματα και την θεολογίαν. Αι μουσουλμανικαί ιερατικαί και θεολογικαί σχολαί του Οφεως ήσαν αι τελειότεραι εν των Οθωμανικώ κράτει. Οι άνδρες εν Οφει γιγνώσκουσιν και την τουρκικήν γλώσσαν, αλλ' αι γυναίκες ηγνόουν αυτήν, και δια τούτο μέχρι των ημερών ημών εις την κατ οίκον ομιλία εγίνετο χρήσις του Ελληνικού Ποντικού ιδιώματος του Οφεως. Τα χωρία αυτών μέχρι των ημερών ημών διετήρουν τα Ελληνικά αυτών ονόματα, Παλαιοχώριν, Μεσοχώριν, Υψηλή ή Υψηλάντων, όθεν προήλθεν η οικογένεια των Υψηλαντών, Ξένος, Αληθινός, Φωτεινός, Χαλάεσσα, Γοργορά, Κοντού, Χωλός, Οκελος, σώζονται δε εν αυτοίς πολλοί ναοί και χειρόγραφα ελληνικά... Ελληνόφωνοι, αλλ ουχί ήμεροι ως οι Οφίται παρέμειναν και οι εξισλαμισθέντες χριστιανοί της Θοανίας (Τόνγιας), τα δε χωρία αυτών διετήρησαν κατά το πλείστον ομοίως τα ελληνικά ονόματα, οίον Κατωχώριν, Μεσοπλάγιν, Μεσοπαίδιν."


http://kostasxan.blogspot.com/2011/12/blog-post_6572.html

ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΕ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΕΜΠΟΡΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

Της Σεμίνας Διγενή...

"Είπαμε χθες, με μια φίλη μου ηθοποιό, να φάμε μια ρημαδοσαλάτα και να μιλήσουμε. Κάπου ήσυχα, στην Αγ. Βαρβάρα στο Χαλάνδρι.

Όλα ξεκίνησαν, σχεδόν, ρομαντικά. Για κανένα τέταρτο, απολαύσαμε τον πολιτισμό μιας ήσυχης ατμόσφαιρας.

Ώσπου ξαφνικά πλάκωσαν οι Απάτσι, ξεκίνησε η επέλαση του ΛΑΟΣ. Ο πρόεδρος του πολιτικού μορφώματος εισήλθε φουσκωτός μεν, καμαρωτός δε, μοίρασε χαιρετούρες και προσγειώθηκε σε περίοπτη θέση, με τη συνήθη παρέα της αγέρωχης νεαρής γραμματέως. Λίγο αργότερα, εμφανίστηκε χοροπηδηχτός ο άρχοντας της Τσιρίδας Άδωνις, μαζί με κάτι άνδρες-αξεσουάρ της οικοσκευής του, ενώ σε ρόλο μπαγιάτικης γαρνιτούρας, κάτι σεσημασμένα σε μικροκάναλα, ακροδεξιά φρούτα. Και εγένετο Θόρυβος! Θόρυβος όμως, όχι αστεία. Να μπαίνει ο ένας, να βγαίνει ο άλλος, να γίνεται πασαρέλα μεταξύ χώρου καπνιζόντων και WC, ανά δίλεπτο και δώστου ενδιάμεσα χειροφιλήματα σε κυρίες και θερμές χειραψίες με κυρίους. Σε χαιρετούσαν ήθελες δεν ήθελες. (Ο Άδωνις δε, έκανε και κάτι σε υπόκλιση...) Στην παρέα τους -όπως πάντα- γύρω στις 10.30 και ο απαραίτητος Δήμος Βερύκιος. Ποιός του πληρώνει άραγε τόσα βαρέα και ανθυγιεινά (αυτού του κομμουνιστή ανθρώπου) να συντρώγει πεντάκις της εβδομάδος με τον Καρατζαφέρη και τους λεγεωνάριους του; Ήθελα νάξερα ποιός.

Με τη φίλη μου δεν καταφέραμε να πούμε και πάρα πολλά, γιατί αποσυντονιστήκαμε από το τρελλό σούρτα φέρτα και το μπάχαλο γύρω μας. Ώσπου, ω του θαύματος, ευρωπαικός αέρας ανανέωσε τη βαριά ατμόσφαιρα του ιταλικού εστιατορίου. Οποία τιμή, μπήκε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας στο μαγαζί! Μη εκλεγμένος βέβαια, αλλά πρωθυπουργός. Μαζί και η ερίτιμος σύζυγός του και φιλικό τους ζευγάρι. Και πού κάθησε, λέτε, το εντεταλμένο όργανο με την αστεία τσαντούλα ανά χείρας; Πού επέλεξε να θρονιαστεί ο άνθρωπος που ως πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος διόγκωσε το χρέος και ως αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, συνέβαλε στο να οδηγηθούμε στο ΔΝΤ; Εντελώς δίπλα μας.
(Ναυτία...)

Οι πλάτες μας (μπρρρ...) σχεδόν ακουμπούσαν. Συντρώγαμε με τον Τραπεζίτη-πρωθυπουργό!!! Αν έβλεπαν αυτό το θέαμα η κόρη μου κι ο γιος μου θα με αποκλήρωναν.

Και άντε πάλι ο Άδωνις να έρχεται με παρακμιακές ρεβεράντζες να υποβάλει τα σέβη του και να οι άντρες της ασφάλειας να εποπτεύουν το χώρο και να ο Καρατζαφέρης τις χαιρετούρες κι ο Βερύκιος τις κυκλωτικές...Αφήσαμε μισές τις σαλάτες, πληρώσαμε και φύγαμε άρον άρον. Έξω από το εστιατόριο κατάσταση πολιορκίας... Δεκάδες αστυνομικοί να φυλάνε όλους αυτούς, από τους οποίους θα όφειλαν να μας προφυλάξουν..

-Ξέρεις ποιά εκπομπή σου μου έλειψε; λέω στη φίλη μου.

Οι νύχτες της Ερήμου.

ΥΓ. το είχα δει κάπου στο διαδίκτυο.

Τραπεζίτης πρωθυπουργός σε μπατιριμένη χώρα,

είναι σαν έμπορος ναρκωτικών, διευθυντής σε κέντρο απεξάρτησης.\

mediasoup
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters