Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Ένοχοι δύο από τους βατραχανθρώπους!!!


  • Πόσοι βουλευτές πρέπει να καταδικασθούν σε ισόβια επειδή εξέθεσαν ολόκληρη την χώρα σε τεράστιο κίνδυνο και έχουν καταστρέψει με τις ψήφους τους την οικονομία, ενώ απειλείται και ο κοινωνικός ιστός;
  • Αυτή η δίκη είναι ντροπή για την Δικαιοσύνη
  • Υπόνοιες για πολιτική εμπλοκή που προδίκασε το αποτέλεσμα
Ένοχους βρήκε τελικά το ναυτοδικείο δύο από τους 39 κατηγορούμενους, ενώ αθώωσε τους υπόλοιπους 37. Οι δύο κατηγορούμενοι Αγραφιώτης και Χατζηεμμανουήλ καταδικάστηκαν σε 3,5 μήνες φυλάκιση. Ο λόγος ήταν ότι φαινόντουσαν στο περίφημο βίντεο του δημοσιογράφου της “Ε” Αγγελίδη, να φωνάζουν τα συνθήματα, για τα οποία κατηγορήθηκαν.
Επί της ουσίας το ελληνικό κράτος καταδίκασε τον ίδιο του τον εαυτό και μάλιστα ένα από τα υγιέστερα κομμάτια του – όχι από αυτά που παίρνουν μίζες και κάνουν “νταβατζιλίκια” με τα λεφτά του δημοσίου - μετά από μία πρωτοφανή εκστρατεία πίεσης από τους επαγγελματίες ανθρωπιστές. Οι οποίοι μάλιστα το πρωί, στην αρχή της διαδικασίας, φρόντισαν να δώσουν ένα ακόμη... ρεσιτάλ με αποχώρηση από την δίκη.
Η αποχώρηση των κατηγόρων
Τι συνέβη; Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής δήλωσαν την παραίτησή τους, λόγω -όπως υποστήριξαν- απειλών που δέχτηκαν μέσω του διαδικτύου αλλά και του "εχθρικού κλίματος" στην αίθουσα του δικαστηρίου. Οι δικαστές διέκοψαν την δίκη προκειμένου να αποφασίσουν περί αυτού, αφού η παραίτηση πρέπει να εγκριθεί από αυτό.
Επιπρόσθετα στο δικαστήριο δεν παρουσιάστηκαν οι μάρτυρες κατηγορίας Π. Δημητράς και Αγγελίδης. Ο μεν πρώτος απέστειλε χαρτί-ανακοίνωση του ΕΠΣΕ σύμφωνα με το οποίο ο κ. Δημητράς δεν προσέρχεται, διότι απειλείται η ζωή του.
Ο δεύτερος απλά δεν εμφανίστηκε ποτέ με το δικαστήριο να εξετάζει την βίαιη προσαγωγή του. Η οποία παρόλο που διατάχθηκε, τελικά δεν πραγματοποιήθηκε καθώς ο μάρτυρας προσήλθε μόνος του στο δικαστήριο, όταν έμαθε την συγκεκριμένη εξέλιξη. Κάτι που προκάλεσε τον σχολιασμό του εισαγγελέα, ο οποίος τόνισε ότι, δεν σεβάστηκε την μη τήρηση αυτοφώρου διαδικασίας (κάτι που προφανώς έγινε “χαριστικά” στην προηγούμενη συνεδρία όταν το δικαστήριο δεν διέταξε τελικά την κράτηση του Αγγελίδη μετά από μήνυση που του υπεβλήθη, καθώς έπεφτε σε αντιφάσεις..
Ενώ επετράπη στον Παναγιώτη Δημητρά να καταθέσει, δεν επιτράπηκε στον Πάνο Καμμένο που επικαλέσθηκε ζωτικής σημασίας πληροφορίες, να καταθέσει (υπήρξε υπ. Ναυτιλίας). Αυτό προκάλεσε σε αρκετούς παριστάμενους στην δίκη την εντύπωση ότι η έδρα φέρεται εχθρικά στους κατηγορούμενους.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η παρατήρηση του εισαγγελέα, σχετικά με την επιστολή του Παναγιώτη Δημητρά. Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας είπε για την δήλωση του ΕΠΣΕ ότι θεωρεί άδικα τα όσα αναφέρονται και είναι σαφές ότι θέλουν να επικαλεστούν την επιστολή σε διεθνή φόρουμ. Η υπεράσπιση τόνισε και αυτή, ότι θέλουν να παρουσιάσουν την Ελλάδα, ως ελλειμματική στα διεθνή φόρουμ.
Τι είπαν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν και τα όσα είπε η μία εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Χρ.Τσαμπάζη: "Δεν δικαιούται να μιλά η πολιτική αγωγή, πρόκειται για προσχηματική αποχώρηση, για να επικαλεστούν τρομοκράτηση για την αποχώρησή τους".
Παρέμβαση έκανε και ένας ακόμη δικηγόρος ο Σ. Πυλιώτης ο οποίος έκανε συγκεκριμένη αναφορά στον Σόρος και άφησε σαφέστατα υπονοούμενα κατά εχθρών της Ελλάδος και μυστικών υπηρεσιών για τα όσα συνέβησαν.
Οι καταθέσεις των Μαρτύρων υπερασπίσεως
Σημαντικά ήταν και τα όσα κατέθεσαν οι μάρτυρες υπερασπίσεως στο δικαστήριο κατά την διάρκεια της εξέτασής τους.
Ο μάρτυρας Θεοφανίδης (υποστράτηγος ε.α) που έχει υπάρξει τετράκις διοικητής της ΜΥΚ κατέθεσε: “Έχω γνώσι του ήθους των ανθρώπων που παρέλασαν", "δεν παραβαίνουν τις εντολές, έχω εκπαιδεύσει τους περισσότερους", "βρίσκονται κατηγορούμενοι εξ ατόμων που δεν ήταν παρόντες, δεν μπορεί να υπάρξει κατηγορία για κάτι που κανείς δεν ξέρει αν είπαν ή έκαναν", "εδώ υπάρχουν παραδόσεις, οι παραδόσεις τηρούνται και τηρούνται ευλαβικά".
Ενώ επιπρόσθετα ο κ. Θεοφανίδης είπε: "έχουν επιδείξει ανθρωπιά, σε βαθμό υπέρμετρο, βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή τους, για να σώσουν ανθρώπους". Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι αυτοί που συνήθως σώζονται από την συγκεκριμένη ομάδα και γενικά το λιμενικό είναι λαθρομετανάστες.
Άλλος μάρτυρας υπεράσπισης ήταν ο Κώστας Πολίτης (αρχιπλοίαρχος ε.α.) ο οποίος μίλησε συγκεκριμένα για τον κ. Δημητρά: "Έχω υπηρετήσει σε γραφεία υπουργών και θέλω να σας πω το εξής: ο κ. Δημητράς κατέθετε πάντα αναφορές, μετά από κάθε παρέλαση. Ενώ οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες τις έβαζαν στο αρχείο, η κυβέρνηση του 2010, τις προώθησε σε ακροαματική διαδικασία". Αναφέρθηκε στον ρόλο Δημητρά, Τάρτη και Βοσκόπουλου και τα πάρε δώσε με Σκόπια, λέγοντας ότι οι παραπάνω δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία, όταν οι Σκοπιανοί παρήλαυναν στα Σκόπια και φώναζαν "Η Θεσσαλονίκη είναι δική μας". Μάλιστα γύρισε και είπε ότι οι αναφορές που έστελνε ετησίως ο Δημητράς ήταν "προ-κατ".
Επόμενος ήταν ο νυν επίτιμος Α/ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος που ήταν στην κερκίδα των επισήμων ως Α/ΓΕΣ κατά την διάρκεια της επίμαχης παρέλασης. Αναφέρθηκε στις ειδικές δυνάμεις λέγοντας ότι τα βατράχια προσφέρουν ανθρωπιστικό έργο και το μόνο που έχουν δώσει είναι θυσία "είμαι περήφανος που τους γνωρίζω" ενώ συμπλήρωσε: "Και δεν νομίζω ότι ένα δικαστήριο δικάζει με βίντεο."
Στο βήμα του μάρτυρα υπεράσπισης βρέθηκε και ο κ. Χαραλαμπόπουλος, διοικητής της συγκεκριμένης μονάδας του λιμενικού όταν είχε συμβεί το περιστατικό της παρέλασης. Όταν του είπαν τι λέει ο μάρτυρας κατηγορίας Αγγελίδης απάντησε: "Και εγώ μπορώ να πώ ότι είμαι αστροναύτης".
Το πολιτικό συμπέρασμα
Κατά την διάρκεια της δίκης, ένας από τους κατηγορούμενους ζήτησε τον λόγο. Και τόνισε ότι ο πρώτος που βγήκε δημοσίως να μιλήσει κατά των λιμενικών ήταν ο τότε υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ Χρυσοχοϊδης. Ο οποίος καταδίκασε τον εθνικισμό και τα γνωστά... καλά των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, προκαταλαμβάνοντας το αποτέλεσμα της δίκης.
Ο ίδιος όμως τόνισε ότι για τον ίδιο η άποψη του υπουργού δεν μετράει, καθώς όταν έγινε υπουργός η πρώτη του εντολή ήταν να αφαιρεθούν τα εθνόσημα από τις στολές των ανδρών των σωμάτων ασφαλείας.
Αυτή πρέπει να είναι και η δική μας στάση έναντι των όσων διεξήχθησαν. Είναι σαφές ότι στην χώρα υπάρχουν δυνάμεις που δρούν με μόνο σκοπό την εξαφάνιση κάθε μικρού θύλακα ελληνικότητας μέσα στο ελληνικό κράτος. Και οι δυνάμεις αυτές κατάφεραν να αποσπάσουν την συμβολική καταδίκη δύο μελών των επίλεκτων δυνάμεων του λιμενικού σώματος. Είναι ακριβώς αυτές οι δυνάμεις που θα πρέπει να μας βρουν απέναντί τους. Με κάθε τρόπο.
Το καλό από όλη αυτή την ιστορία είναι ότι αποδείχθηκε ότι υπάρχουν ακόμη αντιστάσεις καθώς δεκάδες χιλιάδες Έλληνες στήριξαν τους άνδρες του λιμενικού σώματος σε αυτή τους την περιπέτεια. Και σε μια εποχή σαν την σημερινή, αυτό είναι πολύ σημαντικό.

http://kostasxan.blogspot.com/2011/12/blog-post_5639.html

Απλήρωτοι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ μπλοκάρουν τη διαδοχή!

Απίστευτο; Κι όμως υπάρχουν υπάλληλοι στο ΠΑΣΟΚ που είναι απλήρωτοι και δεν έχουν καμία διάθεση να δουλέψουν για να αλλάξει ηγεσία το κόμμα αν πριν δεν πάρουν τα χρήματα που τους οφείλονται.

Η αναπάντεχη αυτή εξέλιξη, σύμφωνα με το “Βήμα” είναι ικανή να μπλοκάρει τις διαδικασίες για την αλλαγή ηγεσίας, οι εργαζόμενοι στο κόμμα φέρονται αποφασισμένοι να εμποδίσουν ακόμη και τις συνεδριάσεις στην Ιπποκράτους, αν δεν τους καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων σήμερα, 21 Δεκεμβρίου.
“Καμία κουβέντα και εσωκομματική διαδικασία δεν θα ανοίξει με απλήρωτους εργαζόμενους” αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν σωματείο και έτσι έχουν δημιουργήσει blog μέσω του οποίου συντονίζονται.


Άσχετα από το που εργάζονται και όσο και αν κάνει εντύπωση σε κάποιους οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως είναι “απαράδεκτο να υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι, όπου κι αν δουλεύουν” και συμπληρώνουν με νόημα πως “δεν μπορεί τα στελέχη του κόμματος να κονταροχτυπιούνται για θέσεις, καρέκλες και κομματική εξουσία και να μην νοιάζεται κανείς για το ότι οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι τα Χριστούγεννα”.


newsit 

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/12/blog-post_8538.html

Ο πόλεμος στο Ιράκ... «τελείωσε» . 1.500.000 νεκροί - Γιατί; ...

Νίκος Μπογιόπουλος.
 Προχτές, ο Ομπάμα κήρυξε το... τέλος του πολέμου στο Ιράκ. Βέβαια, ο πόλεμος δεν τέλειωσε.
Είναι όμως μια καλή αφορμή το διάγγελμα του Αμερικανού Προέδρου, για να γίνει ένας «απολογισμός» των όσων έχουν συμβεί μέσα σε αυτά τα χρόνια από την έναρξη της εισβολής και κατοχής του Ιράκ, τον Μάρτη του 2003.
Σε αυτά χρόνια της «εξαγωγής δημοκρατίας», της ασύλληπτης καταστροφής, του ολοκαυτώματος, της συνενοχής και υποκρισίας της ΕΕ,
της τρομοκρατίας και της υπαγωγής της ανθρωπότητας στο καθεστώς μιας βαρβαρότητας που ξεπερνά σε κτηνωδία όλα τα εγκλήματα που γνώρισε μέχρι σήμερα ο πλανήτης,
στα χρόνια που μεσολάβησαν και που μοιάζουν να αποτελούν τη συνέχεια της χιτλερικής θηριωδίας με τη σκυτάλη να έχει περάσει από τα Ες - Ες στους πεζοναύτες του Μπους, της Χίλαρι και του Ομπάμα:
*
α) Πάνω από 1.500.000 είναι οι νεκροί Ιρακινοί - σύμφωνα με την ιατρική επιθεώρηση Lancet - από τους βομβαρδισμούς, τις δολοφονικές επιθέσεις και την καταστροφή (υγειονομική, επισιτιστική κ.λπ.) που επέφερε η εισβολή και η κατοχή!
*
β) Πάνω από 5.000.000 ήταν οι πρόσφυγες από την «ευρεία Μέση Ανατολή» που είχαν καταγραφεί μέχρι το 2007!
*
γ) Πάνω από 4.800 τα φέρετρα που γύρισαν στις ΗΠΑ και στις χώρες των προθύμων συμμάχων τους.
*
δ) Πάνω από 320.000 Αμερικανοί βετεράνοι του πολέμου εμφανίζουν σοβαρά εγκεφαλικά προβλήματα.
***
Ας δούμε, όμως, μια ακόμα διάσταση:
Σ' αυτά τα χρόνια, το κόστος του πολέμου υπολογίζεται
στα 807,2 δισ. δολάρια!
Δεν πρόκειται για χρήματα που πληρώνουν οι ΗΠΑ. Είναι τα χρήματα που πληρώνει η ανθρωπότητα για να τρέφεται
ο Μινώταυρος του ιμπεριαλισμού.
*
Με αυτά τα χρήματα που κερδίζουν οι πετρελαϊκές εταιρείες και το στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα θα μπορούσε εντός των ΗΠΑ:
1) Να έχει εξασφαλιστεί η υγειονομική περίθαλψη για 300 εκατομμύρια ανθρώπους.
.
2) Να έχει εξασφαλιστεί η επάνδρωση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με 15 εκατομμύρια δασκάλους.
.
3) Να έχει εξασφαλιστεί η πανεπιστημιακή εκπαίδευση όλων των αποφοίτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την επόμενη 15ετία.
.
4) Να έχουν κατασκευαστεί 8 εκατομμύρια συγκροτήματα κατοικιών.
.
5) Να έχουν κατασκευαστεί πάνω από 1 δισεκατομμύριο (!) εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
.
6) Να έχει εξασφαλιστεί πάνω από 8 φορές η ασφάλιση των 50 εκατομμυρίων ανασφάλιστων Αμερικανών πολιτών.
.
7) Με το κόστος ενός μόνο μήνα πολέμου θα μπορούσε να έχει 3πλασιαστεί η δαπάνη για την έρευνα εναντίον του καρκίνου.
.
8) Με το κόστος μιας μόνο μέρας του πολέμου θα μπορούσε να έχει εξασφαλιστεί η πανεπιστημιακή εκπαίδευση για 100.000 φτωχούς φοιτητές.
*
Και κάτι ακόμα:
Με το κόστος (των 807,2 δισ. δολαρίων) του πολέμου στο Ιράκ
θα μπορούσε να έχει εξαλειφθεί η πείνα παγκοσμίως πάνω από 5 φορές.
*
Τίποτα απ' όλα αυτά, όμως, όπως η εξάλειψη της πείνας και η εξασφάλιση περίθαλψης και εκπαίδευσης στους ανθρώπους δεν επιφέρει το επιδιωκόμενο για τους καπιταλιστές κέρδος.
Ως εκ τούτου, τα μονοπώλια για την εξασφάλιση του κέρδους τους επιδίδονται στη γνωστή εκείνη ιστορία, την ιστορία του πολέμου που έχει περιγραφεί ως συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα.
Ιστορία που στην περίπτωση (και) του Ιράκ σημαίνει εισβολή, κατοχή, βασανιστήρια, αίμα, πολύ αίμα.
Ιστορία που - μετά και την κήρυξη της λήξης του πολέμου από τον Ομπάμα - συνεχίζεται.
***
Σημείωση:
Το ποσό των 807,2 δισ. δολαρίων είναι μόνο το επίσημο νούμερο για το κόστος του πολέμου, όπως δίνεται από τις αμερικανικές αρχές.
Το πραγματικό κόστος, όμως, που δεν περιορίζεται στις πολεμικές δαπάνες, αλλά περιλαμβάνει από την άνοδο της τιμής του πετρελαίου μέχρι τις δαπάνες για επισκευές υποδομών, την εκπαίδευση κατοχικών δυνάμεων, τις επιπτώσεις στην οικονομία κ.λπ.
έχει αγγίξει την τελευταία δεκαετία - αν υπολογιστεί και ο πόλεμος στο Αφγανιστάν - τα 4,5 τρισ. δολάρια!
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχαν οι Stavrovelonies

Πηγή

Ο Paul Wright στους Financial Times: "Χρυσωρυχείο η Ελλάδα σε Μακεδονία και Θράκη"

Συνέντευξη έδωσε στους Financial Times έδωσε o Paul Wright, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Καναδικής εταιρίας "Eldorado Gold" που έχει πάρει άδεια από το Ελληνικό κράτος για την εξόρυξη χρυσού στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής. Η παραγωγή εκτιμάται σε 350 χιλιάδες ουγγιές ετησίως από το 2015 όμως που εκτιμάται ότι θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία. Η ίδια εταιρία περιμένει άδεια για να λειτουργήσει ένα άλλο ορυχείο χρυσού στο Πέραμα της Θράκης με δυνατότητα παραγωγής 150 χιλιάδες ουγγιές ετησίως, αναφέρουν οι Financial Times.

"Η ύπαρξη χρυσού στις συγκεκριμένες περιοχές και η επένδυση της Eldorado θα δώσουν οικονομική ανάσα στη χώρα μας και θα "σπάσουν" τον αρνητικό κύκλο λιτότητας ανοίγοντας νέες θέσεις εργασίας" τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold, Paul Wright.

geopoliticsdailynews
 
http://greeknation.blogspot.com/2011/12/paul-wright-financial-times.html

Ελληνική μυθολογία, η πρώτη καταγεγραμμένη ιστορία του ανθρώπου

Πόσο αληθινοί είναι οι αρχαίοι ελληνικοί μύθοι; Οι περιγραφές του Ομήρου στην «Ηλιάδα» και την «Οδύσσεια» και του Ησίοδου στη «Θεογονία» και στα Έργα και Ημέραι», είναι απλά και μόνο αποκυήματα της ζωηρής φαντασίας τους; Ο Ηλίας Μαριολάκος, καθηγητής γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, καταθέτει την ενδιαφέρουσα επιστημονική του άποψη.

«Πολλοί πιστεύουν ότι οι ελληνικοί μύθοι είναι φανταστικές ιστορίες. Κατά τη γνώμη μου, η άποψη αυτή είναι εσφαλμένη, τουλάχιστον σχετικά με το θέμα των γεωγραφικών και φυσικών-ωκεανογραφικών χαρακτηριστικών του Ατλαντικού Ωκεανού και γενικότερα των ωκεανών, όπως αυτά περιγράφονται κυρίως από τον Όμηρο, τον Ησίοδο, τα Ορφικά και τον Πλούταρχο», υποστηρίζει στην έρευνά του, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.

Η μελέτη καταλήγει σε πολλά συναρπαστικά συμπεράσματα, όπως ότι οι αρχαίοι Έλληνες που έζησαν την 3η και 2η χιλιετία π.Χ. γνώριζαν τους Υπερβόρειους, τη Βαλτική Θάλασσα, την Ιρλανδία, τη Βρετανία, την Ισλανδία και την απόστασή της από τη Βρετανία. Επίσης, ότι δυτικά της Ισλανδίας υπήρχαν τρία νησιά, στα οποία ο ήλιος δύει για μόνο μία ώρα την ημέρα και ότι πέρα από αυτά τα νησιά και προς τα δυτικά υπάρχει μια μεγάλη ήπειρος, η οποία περιβάλλει τον Ωκεανό.

«Είναι δυνατόν για κάποιον (ή για περισσότερους ) να περιγράψουν όλα αυτά τα μέρη, εάν δεν είχαν επισκεφτεί ή διασχίσει τον Ωκεανό;», αναρωτιέται ο καθηγητής στο τέλος της εργασίας του, παραθέτοντας, μαζί με το σκεπτικό του, αποσπάσματα αρχαίων έργων αλλά και αναλύσεις, που τον οδηγούν στα παραπάνω.

Μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα, αρχαιολόγοι και ιστορικοί πίστευαν πως από κάθε γραπτό αρχαίων συγγραφέων, όπως
του Ησίοδου, του Πλάτωνα, του Στράβωνα, του Διόδωρου του Σικελιώτη και κυρίως του Ομήρου, που συνδέονταν με τη μυθολογία, έλειπε κάθε «σπέρμα» αλήθειας. Μετά τις ανασκαφές του Σλήμαν, όμως, αποδείχθηκε ότι όλα όσα έγραψε ο Όμηρος για την Τροία ήταν αληθινά, ότι οι Μυκήνες υπήρχαν και ήταν αντίπαλες των Τρώων και πολλά ακόμα.

Ο κ. Μαριολάκος μελέτησε αποσπάσματα από έργα αρχαίων συγγραφέων, μεταφρασμένα και αξιολογημένα από διακεκριμένους επιστήμονες, πριν καταλήξει στα συμπεράσματα που αναφέρει.

Όπως ότι ο Όμηρος και ο Ησίοδος έγραψαν πως ο Ωκεανός είναι ένα «ποτάμι» που ρέει συνεχώς, ότι αυτό το ποτάμι περιβάλλει τη Γη και ότι η ροή του είναι τυρβώδης (στροβιλώδης), όχι μόνο στην επιφάνεια, αλλά και στο βάθος του, γεγονός που παραπέμπει στα ωκεάνια ρεύματα, τα οποία, όπως είναι γνωστό σήμερα, εκτείνονται σε βάθος περίπου 800 - 1200 μ.

«Δυστυχώς, όμως, όλη αυτή η γνώση σταδιακά ξεχάστηκε από όλους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Οδύσσεια θεωρείται απλώς ένα ψυχαγωγικό ποίημα και ο νόστος του Οδυσσέα μια φανταστική ιστορία, χωρίς ίχνη ιστορικής πραγματικότητας», υποστηρίζει.

Τα σύνορα ανάμεσα στον μύθο και την πραγματικότητα είναι ασαφή. Γι' αυτό, σύμφωνα με τον καθηγητή, «ορισμένοι από τους μυθικούς ήρωες είναι ιστορικά πρόσωπα, ενώ κάποιοι άλλοι δεν είναι. Όμως, σχεδόν όλοι και όλα εκπροσωπούν κάτι που περιγράφει κάποια δραστηριότητα του προϊστορικού ανθρώπου σε σχέση με το γεωπεριβάλλον του ή με το φυσικογεωλογικό γίγνεσθαι του χώρου του».

«Πιστεύω ότι είναι λάθος να θεωρούμε την ελληνική μυθολογία ως ένα όμορφο παραμύθι. Η ελληνική μυθολογία είναι στην πραγματικότητα η πιο αρχαία ιστορία των λαών που έζησαν στη γη η οποία, πολύ αργότερα, ονομάστηκε Ελλάς. Αυτή η γη είναι το Αιγαίο και ο Περι-Αιγαιακός χώρος. Η ελληνική μυθολογία επομένως αποτελεί την κρυπτογραφημένη προ-ιστορία των πρώτων Ελλήνων και κυρίως τις αγωνίες του και τον αγώνα του για επιβίωση αρχικά και την ανάπτυξή του στη συνέχεια», καταλήγει.

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης
ΠΗΓΗ

http://greeksurnames.blogspot.com/2011/12/blog-post_4044.html

Mehmet Ali Birand: Η δράση και η αξία του Ισραηλινού λόμπι

Θέμα του ο ρόλος του Ισραηλινού λόμπι στην Ουάσιγκτον. Επιβεβαιώνει αυτά που επί χρόνια λέγαμε στην Ελλάδα και θεωρούμαστε αντι-αμερικάνοι ή αντι-ισραηλινοί. Τουλάχιστον δείχνει με σαφήνεια, την πόρτα ευκαιρίας που έχει ανοίξει για τη δειλή Ελληνική εξωτερική πολιτική! “Εκείνοι που ασχολούνται με τις τουρκό- αμερικανικές σχέσεις θα πρέπει να γνωρίζουν ένα πράγμα καλά.Το Ισραήλ είναι πολύ σημαντικό για τις Ηνωμένες Πολιτείες.Οι τουρκο-αμερικανικές σχέσεις βασίζονται στην τούρκο-ισραηλινές σχέσεις. Αν έχετε να αντιμετωπίσετε πρόβλημα με το Ισραήλ, τότε θα μπορούσε οι σχέσεις σας να βρίσκονται σε δύσκολη θέση με τις ΗΠΑ.

Ίσως κάποιοι εκπλήσσεται ή να αντιδρούν άσχημα, αλλά είτε το θέλουμε είτε όχι αυτή είναι η αλήθεια. Αυτή η πραγματικότητα καλύτερα να γίνει αποδεκτή και η πολιτική να ακολουθείται αναλόγως.
Το ισραηλινό λόμπι φαίνεται να είναι μια επέκταση του Ισραήλ και της χώρας. Ελέγχει τις σχέσεις της Ουάσινγκτον με την Τουρκία και δεσπόζει στην πολιτική. Οι λομπίστες τους, κυριαρχούν σχεδόν σε κάθε τομέα. Μια χώρα με κακές σχέσεις με το Ισραήλ αντιμετωπίζει πάντα το ισραηλινό λόμπι. Μέχρι εδώ καλά, ας ασχοληθούμε όμως με το θέμα μας.
Η Τουρκία ακολουθεί πολιτική που θεωρεί σωστό, αλλά οι εν λόγω πολιτική αντιμετωπίζεται διαφορετικά στόν άξονα Ουάσιγκτον-Τελ Αβίβ. Και το ισραηλινό λόμπι έχει μεγάλη επιρροή στα πράγματα για να πάρει μέτρα. Είναι αρκετό για τον ισραηλινό λόμπι να κολλήσει την ετικέτα την Τουρκία ως «ανεπιθύμητη χώρα” εξαιτίας της Άγκυρας, να πλησιάσει μια χώρα που προσπαθεί να σβήσει το Ισραήλ.


Η Τουρκία δεν έχει πλέον πρόσβαση στο Κογκρέσο.
Ένα από τα θεσμικά όργανα στα οποία το ισραηλινό λόμπι είναι ισχυρό και πιο αποτελεσματικό είναι το Κογκρέσο των ΗΠΑ. Η Τουρκία είναι σε θέση να μεταδώσουμε κάποια πολιτική άποψη στον Λευκό Οίκο, Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Πενταγώνου, ακόμη και αν υπάρχει διαφορά κατά τη γνώμη. Και σε κάποιο βαθμό, που δέχεται τη συμπάθεια, αλλά με το Κογκρέσο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Όλοι οι εκπρόσωποι της Βουλής και της Γερουσίας (535 άτομα συνολικά) ανησυχούν για την εσωτερική πολιτική.
Για την πλειοψηφία των πάντων Κογκρέσου των μελών είναι είτε μαύρο ή άσπρο. Είτε είστε φίλοι ή εχθροί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ.
Το Ιράν είναι ένας εχθρός. Ο Αχμαντινετζάντ είναι κακός. Και εκείνοι που αγκαλιάζουν τον ηγέτη αυτής της χώρας είναι θεωρούνται επίσης ως κακοί, από το Κογκρέσο. Μπορείτε να δοκιμάσετε και να προσπαθήσετε να κάνετε σαφές όσο θέλετε. Είναι αδύνατον ν’ αλλάξετε αυτό το πράγμα…
Το Κογκρέσσο είναι μια παιδική χαρά για το ισραηλινό λόμπι. Μέχρι τώρα το Ισραηλινό λόμπι προστάτευε την Τουρκία εναντίον του κακού. Όσον αφορά την Κύπρος είναι “δεν”, δεν θα τα χαλάσει με τους Κύπριους και Έλληνες, αλλά προσέξτε για την Τουρκία, κάνουμε τα στραβά μάτια για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα βασανιστήρια, αποτρέψε την ψηφοφορία για τη γενοκτονία των Αρμενίων, δεν υποστηρίζουν το κουρδικό ζήτημα, αλλά πρότεινε να βοηθήσει την Άγκυρα στο ζήτημα των πετρελαιαγωγών και αποδέχονται ανεξάρτητα από την Τουρκία να ζητά νέα όπλα.
Τώρα, το Ισραηλινό λόμπι έχει κλείσει τις πόρτες του Κογκρέσου για την Τουρκία. Δεν είναι μόνο το Κογκρέσο, αλλά άρχισε επίσης να επηρεάζουν αυτούς που απαρτίζουν την πολιτική. Τα συνθήματά τους είναι πολύ αποτελεσματικά:


- Η Τουρκία προδίδει τις ΗΠΑ
- Η Τουρκία έχει καταστεί μια αναξιόπιστη χώρα.
- Η Τουρκία έχει γίνει φίλος με τους εχθρούς της Αμερικής…


Μέσα Ενημέρωσης, ΜΚΟ, κεφάλαια από το λόμπι, επιρροή στο Κογκρέσσο. Θα ήθελα να μετράνε τα άλλα θεσμικά όργανα, όπως τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και κυβερνητικούς οργανισμούς που είναι μεταξύ εκείνων που επίσης επηρεάζονται από το ισραηλινό λόμπι.
Μεγάλα μέσα ενημέρωσης και οι οργανσμοί τηλεόρασης είναι στα χέρια των φίλων του ισραήλ. Εκείνοι που επιχειρούν να αγγίξουν το Ισραήλ καίνε τα δάχτυλά τους άσχημα. Οι εν λόγω πηγές προηγουμένως εγκωμίαζαν ιδιαίτερα τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν και την Τουρκία ως τον πιο κοντινό σύμμαχο Αμερικής.
Σήμερα, η ίδια πηγή είναι επικεφαλής εκστρατείας λασπολογίας. Λένε Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου προσπαθούν να τραβήξουν την Τουρκία σε μια διαφορετική κατεύθυνση.
Η ακαδημαϊκή κοινότητα και τα διάσημα ΜΚΟ είναι κάτω από την επιρροή των φίλων του Ισραήλ. Έχουν πια την ίδια οπτική γωνία. Εκθέσεις και συνέδρια σε σχέση με την Τουρκία είναι γεμάτα αρνητικότητα.
Και έπειτα, υπάρχουν επίσης τα κεφάλαια. Επενδύσεις εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων που διαχειρίζεται ιδρύματα όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι επίσης κάτω από την επιρροή των λόμπι. Το λόμπι δεν μπορεί από ακόμα να δραστηριοποιηθούν σε αυτούς τους τομείς, αλλά αν η κατάσταση γίνεται tense στο μέλλον, τότε θα αντιμετωπίσουμε μια έκπληξη.


Ο στόχος είναι το Ισλάμ και ο Νταβούτογλου.
Η αύξηση της επιρροής των Ρεπουμπλικανών στην αμερικανική πολιτική πραγματικότητα φέρνει κακά νέα για την Άγκυρα. Ειδικά ο Έρικ Έντελμαν, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα, ο οποίος εκτιμάται από τους Συντηρητικούς και το ισραηλινό λόμπι απαγγέλλουν ανοιχτά τα πράγματα όπως “Σταματήστε , καταστρεψτε το [Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης] AKP”, τις οποίες στο παρελθόν συνήθιζε να λέει πίσω από κλειστές πόρτες, είναι ένα τυπικό παράδειγμα των κώδωνα του κινδύνου που χτυπά στην Ουάσιγκτον. Πρόκειται για μια εξέλιξη που δεν πρέπει να υποτιμάται.
Οι Συντηρητικοί, που χρησιμοποιήθηκαν για την υποστήριξη της Τουρκίας κατά το παρελθόν περιφρονούν τώρα η χώρα ακριβώς όπως Έντελμαν. Και στόχος τους είναι Νταβούτογλου. Θεωρούν ότι άλλαξε την πορεία της Τουρκίας και εισέφερε την ισλαμική ιδεολογία στις εξωτερικές υποθέσεις.
Στην περίπτωση που αυτή η εκστρατεία συνεχίζεται, τι μπορούμε να περιμένουμε;


Ο Νταβούτογλου να γίνει ένας προφανής στόχος.
Για την Τουρκία να υπενθυμίσουμε ότι είναι ισλαμική;
Κατά τη διάρκεια συνομιλιών υπήρξε ένα ακόμη πράγμα που με ενόχλησε. Σε ορισμένα άτομα κάποιοι άρχισαν να θυμούνται το Ισλάμ της Τουρκίας αρνητικά.
Το μεγαλύτερο ορόσημο για τις ΗΠΑ ήταν το 11 Σεπ. επιθέσεις της Αλ Κάιντα. Μετά από αυτή την επίθεση εναντίον της Αμερικής, διέκριναν το Ισλάμ ως μια επικίνδυνη θρησκεία. Άρχισαν να αντιλαμβάνονται μουσουλμανικές χώρες με διαφορετικό τρόπο. Στο παρελθόν η Τουρκία δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί μεταξύ τους. Αυτή τη φορά, παρατήρησα ότι η Τουρκία έχει τεθεί με την ίδια εικόνα με το Ιράν.
Θεωρώ ότι σε περίπτωση που δεν ληφθούν προληπτικά μέτρα, στη συνέχεια, οι δρόμοι της Άγκυρας και της Ουάσιγκτον θα χωρίσουν με τέτοιο τρόπο που δεν θα σμίξουν εύκολα ξανά.
Και αυτό με έχει φοβίσει …

e-dragoumanos
 
http://greeknation.blogspot.com/2011/12/mehmet-ali-birand.html

ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ;

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α.

Είναι η πρώτη φορά πιστεύω στην ιστορία της Ελλάδας που τόσος κόσμος ασχολείται με την πολιτική, είτε γράφοντας, είτε σχολιάζοντας, τα πολιτικά θέματα της επικαιρότητας. Πιστεύω ότι συμβαίνει αυτό γιατί ο κόσμος τώρα καταλαβαίνει, χωρίς όμως αυτοί που μας κυβερνούν να του έχουν πει όλη την αλήθεια, ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, ότι τώρα πια απειλείται η ιδία τους η ύπαρξη.


Ξεσπούν έτσι, προσπαθώντας να βγάλουν τον θυμό, την αγανάκτηση και την πίκρα που νοιώθουν μέσα τους, μήπως ηρεμήσουν και δουν τι τους ξημερώνει. Με τις εκδηλώσεις αποδοκιμασιών εναντίον βουλευτών και....
υπουργών, προσπαθούν να τους δείξουν ότι τους έχουν καταλάβει τώρα πια, έχουν καταλάβει τα τερατώδη ψέματα τους που εδώ και τόσα χρόνια τους έχουν ρίξει σε νιρβάνα, ότι όλα στην Ελλάδα πάνε καλά.

Οι πολιτικοί μας, δε δείχνουν να το έχουν καταλάβει αυτό, δεν καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι. Σε δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS (15/11-5/12/11), στο ερώτημα εμπιστοσύνη στους θεσμούς, το κοινοβούλιο βρίσκεται στην 8η θέση με δείκτη εμπιστοσύνης 2,8, τη στιγμή που ο Στρατός βρίσκεται στην πρώτη θέση με δείκτη εμπιστοσύνης 6,3 με άριστα το 10.

Εκτός του ότι συνεχίζουν να μας λένε ψέματα για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, βρέθηκαν βουλευτές οι οποίοι ζητούν αναδρομικά πολλών εκατομμυρίων ευρώ, μετά την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, βάσει απόφασης του Μισθοδικείου το 2006 (το γνωστό κόλπο που χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια). Συνολικά 117 βουλευτές εκ των οποίων 52 του ΠΑΣΟΚ και 62 της ΝΔ, των δυο κομμάτων δηλαδή που είναι υπεύθυνα για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, ζητούν και τα ρέστα τους, αναδρομικά ποσά τα οποία θεωρούν ότι κακώς δεν τους αποδόθηκαν. Βέβαια τώρα βγαίνουν στα κανάλια μερικοί από αυτούς και λένε υποκριτικά και μισοκακόμοιρα ότι, «εγώ δε τα θέλω», «δε με ρώτησαν», αλλά δυστυχώς όταν θα τα εισπράττουν κανένας από μας δε θα καταλάβει τίποτα

Σαν απλός πολίτης, κάθομαι και σκέπτομαι, όσο πιο ψύχραιμα μπορώ, πόσους τόνους αναισθησίας και αναλγησίας, πρέπει να διαθέτουν αυτά τα υποκείμενα, να ζητούν εκατομμύρια ευρώ, να τα προσθέσουν σ’ αυτά που έχουν πάρει ήδη, τη στιγμή που μειώνονται μισθοί και συντάξεις, που ο κόσμος μένει χωρίς δουλειά, που παρουσιάζονται κρούσματα υποσιτισμένων παιδιών στα σχολεία, που οι προσφεύγοντες στα συσσίτια της Εκκλησίας και των Δήμων έχουν διπλασιαστεί και οι άστεγοι μόνο στην Αθήνα έχουν φτάσει τις 25.000, αυτοί οι λεγόμενοι και «πατέρες του Έθνους» έχουν το θράσος και την αναίδεια να ζητούν αναδρομικά; και για ποιο λόγο παρακαλώ, για τις ύψιστες υπηρεσίες που προσέφεραν στο έθνος;


Και βέβαια δεν ξεχνάνε και τα δικά τους παιδιά, με πρόταση του Προέδρου της Βουλής, θεσμοθετήθηκε κίνητρο επίτευξης στόχων του κοινοβουλευτικού έργου, για τους υπαλλήλους της Βουλής ως αντιστάθμισμα στην κατάργηση του λεγόμενου 15ου και 16ου μισθού !!!!!! που λάμβαναν στο παρελθόν. Κανένας δε ξέρει πόσοι ακριβώς είναι αλλά υπολογίζονται μεταξύ 1.300 – 1.600, δηλαδή 3-4 ανά βουλευτή καλή αναλογία για να ξεκουράζονται και οι βουλευτές από το καθισιό.

Συνεχίζω με δηλώσεις του διορισμένου πρωθυπουργού, για τα επιτεύγματα της κυβέρνησης του, τις πρώτες 30 ημέρες λειτουργίας της, τα διάβασα και αναρωτιόμουν, τόσα πολλά σε τόσο λίγες μέρες; Ποια είναι όμως αυτά; Ας τα δούμε ένα, ένα, διαβάστε και θα μείνετε άναυδοι:

α. Λειτουργεί μια κυβέρνηση ευρύτερης διακομματικής στήριξης, που δημιουργεί συνθήκες εθνικής συνεργασίας.

β. Εξασφαλίστηκε η εκταμίευση της 6ης δόσης από τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ.

γ. Ψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός του 2012 με μεγάλη πλειοψηφία 258 ψήφων.

Εγώ θα συμπλήρωνα δυο ακόμα επιτεύγματα είναι η πρώτη κυβέρνηση που κάνει απολογισμό τις πρώτες 30 ημέρες, όλες οι προηγούμενες έκαναν στις 100 και η κυβέρνηση που μας έχει χαζέψει σε 30 μόλις μέρες, με την συμπεριφορά των υπουργών της.

Δηλαδή μετά τα παραπάνω τι μπορεί να πει κανένας, υπάρχει αίσθηση της πραγματικότητας, στον καθρέφτη κοιτάζονται; δίνουν συγχαρητήρια στις μητέρες τους που τους γέννησαν εξυπνότερους από μας; τους εαυτούς τους, τους πείθουν με αυτά που λένε; Αυτός ο άνθρωπος πιστεύει ότι τον παίρνουμε στα σοβαρά, ή κοιτάζει τις «δημοσκοπήσεις», που τον εμφανίζουν ψηλά, σε αποδοχή και αισθάνεται θεός.

Εμφανίζεται και ο κ. Χρυσοχοϊδης λέγοντας τα εξής καταπληκτικά: «Θα είχε γίνει επανάσταση σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης αν είχαν ληφθεί τόσα μέτρα. Δε μπορούμε να πάρουμε άλλα φορολογικά μέτρα» και ότι «το πολιτικό σύστημα κάθεται και παρακολουθεί αδρανές το κράτος – εχθρό του πολίτη να απορροφά ότι βρίσκει μπροστά του». Αυτός ο κύριος μας προκαλεί με τις ενέργειες του, να κατεβούμε στους δρόμους και εμείς δε του κάνουμε το χατίρι και λέει ακόμα ότι το πολιτικό σύστημα παρατηρεί το κράτος εχθρό, συγγνώμη κύριε αλλά ποιος κινεί το κράτος; το πολιτικό σύστημα δεν το κινεί; εσείς δεν είστε μέρος του πολιτικού συστήματος; Έχετε συναίσθηση του τι έχετε κάνει και τι λέτε;

Έχουμε και τον εναπομείναντα από την προηγούμενη κυβέρνηση, τελευταίο στη λίστα των Financial Times, μεταξύ των ευρωπαίων συναδέλφων του Υπουργό Οικονομικών και νέο Ιζνογκουντ (χαλίφης στη θέση του χαλίφη), ο οποίος ψάχνει να βάλει πάτο στο βαρέλι της οικονομίας και εύχεται, σύμφωνα με δηλώσεις του, κάποια στιγμή να του δοθεί η δυνατότητα από τη θέση του υπουργού Οικονομικών να μπορέσει να εφαρμόσει την οικονομική πολιτική που και εκείνος ασπάζεται!!!!!!! (χωρίς σχόλια).

Δε νομίζω ότι θα τα καταφέρει, αλλά θα ήταν όμως πολύ καλύτερα, αν όλοι αυτοί που μας κυβερνούν, βάλλουν πάτο, πρώτα στο δικό τους βαρέλι, της αλαζονείας, της αμετροέπειας, της ανικανότητας, της απληστίας, της αναισθησίας, της φαυλότητας, της φλυαρίας, της δημαγωγίας, της ματαιοδοξίας, της ανειλικρίνειας, της εξαπάτησης, του εγωισμού, του λαϊκισμού, της ανευθυνότητας, της προχειρότητας, της ευθυνοφοβίας, της επιπολαιότητας και της ιδιοτέλειας.

Αλλά, που να βάλλουν πάτο σ’ αυτό το βαρέλι, συνεχίζουν με τις ίδιες αποτυχημένες πρακτικές, προσπαθώντας ο καθένας να σώσει το τομάρι του, λέγοντας συνεχώς τα ίδια ψέματα, ρίχνοντας ο ένας τα βάρη στον άλλον και κάνοντας τους ανήξερους γι’ αυτά που συμβαίνουν, λέγοντας ότι δεν καταλάβαιναν τι ψήφιζαν, παίρνουν θέση για διαδοχή στα κόμματα τους, αυτοί που συμφώνησαν και συμμετέχουν στη σημερινή εγκάθετη κυβέρνηση λένε άλλα, άλλος ασχολείται με την παγκόσμια κλιματική αλλαγή (ένας είναι αυτός).

Αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, οι νεκροθάφτες (επιεικής όρος) της Ελλάδας, να καταλάβουν επιτέλους τα λάθη τους, το που μας κατάντησαν και να δουλέψουν, να παλέψουν για την Ελλάδα, συμπεριφέρονται σα να βρίσκονται σε άλλο κράτος και σε άλλο έτος, εκτός τόπου και χρόνου και αφήνουν τη χώρα να οδηγείται στον όλεθρο, να βυθίζεται στην ανυποληψία και την παρακμή και τους Έλληνες να υποφέρουν, εξαιτίας των θλιβερών επιλογών τους.

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/12/blog-post_3896.html

ESM - Ο μηχανισμός υποδούλωσης και η αντεπίθεση της... αυτοκρατορίας


Ποιά Ευρώπη ακριβώς θέλουμε; Την Ευρώπη που εμείς της δώσαμε από το όνομά της μέχρι τις αξίες και τις στοιχειώδεις δομές της τόσο στο πολιτικό όσο και στο πολιτιστικό επίπεδο ή το τέρας που μας προέκυψε τελευταία;

H πρόσφατη έμπνευση του ευρωπαϊκού τερατουργήματος λέγεται "Μόνιμος Μηχανισμός Στήριξης". Διάβαζε "Μόνιμος Μηχανισμός Υποδούλωσης". Εντός επτά ημερών υποχρεούνται τα κράτη ή ό,τι τέλος πάντων απέμεινε από αυτά, να αποστέλλουν στα κεντρικά των Βρυξελλών, όποιο ποσό χρειαστεί για την "στήριξη" του τέκνου του σωλήνα, του ευρώ. Ποιος θα το πληρώσει; Μα οι φορολογούμενοι φυσικά. Το ταμείο δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν και είναι υπεράνω δικαστηρίων και ελέγχων.

Τις τελευταίες μέρες και μετά την άρνηση του ελληνικού λαού στη νέα σύμβαση, ζούμε ένα θέατρο παραλόγου! Ένα θέατρο που ίσως δεν έχει προηγούμενο με κατάλυση κάθε συνταγματικής νομιμότητας και κάθε λαϊκής βούλησης…Η αγωνία τους ότι ο Ελληνικός λαός, που σημειωτέον αποτελεί και το πειραματόζωο όπως οι ίδιοι έχουν ομολογήσει, μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια και να οδηγήσει και σε κατάρρευση του ευρώ… ήταν αυτό που πυροδότησε όλα αυτά με έναν και μόνο σκοπό: Να επιβάλουν πάση θυσία τη νέα δανειακή σύμβασηπου θα οδηγήσει στην εκχώρηση της χώρας στους ξένους μέσω της ύπατης αρμοστείας αλλά και να κρατήσει οπωσδήποτε την Ελλάδα μέσα στο ευρώ ώστε να προλάβουν να ολοκληρώσουν το κόλπο που έχουν στήσει για “την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση”…Ολοκλήρωση ή ολοκληρωτισμός…;

Ακούμε συνέχεια να μας λένε ότι η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει στο επόμενο βήμα…

Μας λένε ότι πρέπει να φτιαχτεί ένα ανεξέλεγκτο υπερυπουργείο οικονομικών στις Βρυξέλλες και από εκεί να μας επιβάλλεται η οικονομική πολιτική…

Οι Γερμανοί μας λένε ότι “χρειάζεται αλλαγή των συνθηκών της ΕΕ”…

Μας λένε ότι οι ανυπάκουοι της ευρωζώνης πρέπει να τιμωρούνται από τα σύγχρονα SS του 4ου Ράιχ…

Μας λένε ότι χωρίς ευρώ θα καταστραφούμε…

Μας λένε ότι στήνουν έναν μόνιμο μηχανισμό στήριξης για να μην καταστραφεί το “όνειρο” της ΕΕ και του ευρώ…

Ακόμη και ο “αντιμνημονιακός” Αντωνάκης αναγκάστηκε να πετάξει τη μάσκα και να τρέξει να στριμωχτεί στο κάδρο με τους μνημονιακούς δωσίλογους και προδότες μπρος στον κίνδυνο! Από “πατριωτικό καθήκον” φυσικά…
Ξαφνικά η νέα σύμβαση έγινε “αναπόφευκτη” και “σωτήρια”! Να σημειώσω ότι πέρα από ένα πλαίσιο συμφωνίας δεν υπάρχει η σύμβαση ακόμη αλλά όλοι, χωρίς να την έχουν διαβάσει, δήλωσαν πρόθυμοι να την υπογράψουν!
Ξαφνικά ο “αντιμνημονιακός” Αντωνάκης δήλωσε ότι ουδέποτε είχε καμία αντίρρηση ούτε με την πρώτη σύμβαση!!!
Και για τη “σωτηρία” μας πρέπει να καταλυθεί το σύνταγμα και να μας επιβάλουν πραξικοπηματικά μία κυβέρνηση που θα προχωρήσει το σχέδιο (λες και μας ενοχλούσε η φάτσα!) και ότι οι εκλογές είναι “καταστροφικές” άσε που ως “ανώριμος” λαός μπορεί και να μην αποφασίσουμε το σωστό! Το “σωστό” είναι φυσικά το δικό τους σωστό!!!

Όλοι σπεύδουν να μας “σώσουν” αν και οι ευρωπαίοι το δηλώνουν μέσες-άκρες ότι χεσμένους μας έχουν και πρέπει να θυσιαστούμε για να σωθεί το ευρώ… Και παράλληλα να γίνουμε και παράδειγμα προς αποφυγή για όλα τα “κακά” παιδιά της Ευρώπης που δε θα υποτάσσονται στη μπότα του 4ου Ράιχ και σε όσους βρίσκονται πίσω του…!

Εδώ και πολύ καιρό γράφω ότι το ευρώ ήταν μία καλοστημένη κομπίνα ώστε ο έλεγχος της οικονομίας όλων των ευρωπαϊκών κρατών να περάσει στις Βρυξέλλες… Πίσω από τις Βρυξέλλες πρέπει να δούμε μία ολιγαρχία που διοικεί και επιβάλλεται στους ευρωπαϊκούς λαούς είτε κρυφά είτε φανερά… Και για άλλη μία φορά στη ιστορία, βλέπουμε τη Γερμανία ως κύριο εκφραστή του ευρωπαϊκού ολοκληρωτισμού! Υποθέτω ότι κάποιο ρόλο παίζει και η ιδιοσυγκρασία αυτού του λαού… Σιγά – σιγά όλο και περισσότερες πληροφορίες βοηθάνε να ενώσουμε το παζλ και να συνειδητοποιήσουμε γιατί στήθηκε η ΕΕ (ΕΟΚ αρχικά) αλλά και τι υπηρετούσε το ευρώ στο οποίο παγίδευσαν όλα τα κράτη που συμμετείχαν και τώρα λένε στον κόσμο ότι πρέπει να τιμωρηθεί διότι δεν είναι αντάξιός του (του ευρώ) αλλά και ότι δεν πρέπει να φύγει διότι θα καταστραφεί…

Με το βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να σχηματίσετε μία εικόνα για το τι στήνεται στις πλάτες όλων μας και την απόλυτη λεηλασία (μέσω ESM “Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης”) που ετοιμάζουν για όλους τους λαούς της Ευρώπης… και θέλω να σας θυμίσω ότι σε αυτά τα πρότυπα έχει στηθεί το ταμείο λεηλασίας της χώρας (“ταμείο αποκρατικοποιήσεων”) με συνυπεύθυνους του Πασόκ και τον “αντιμνημονιακό” μέχρι πρότινος Σαμαρά αλλά και τον “πατριώτη” Καρατζαφέρη! Και οι τρεις (Πασόκ-ΝΔ-Λαός) έβαλαν τους ανθρώπους τους στο ταμείο… Βλέπετε στη μάσα υπάρχει απόλυτη συγκυβέρνηση!!!



Ακόμη αναρωτιέστε ευρώ ή δραχμή και ποιος θα καταστραφεί αν καταρρεύσει το ευρώ…;

Μήπως ήρθε η ώρα να τους τραβήξουμε το χαλί κάτω από τα πόδια και να απελευθερωθούμε από τους δυνάστες μας όλοι οι λαοί της Ευρώπης…;

Διαδώστε το βίντεο όσο μπορείτε, ενημερώστε τον κόσμο, αφυπνίστε τους γύρω σας!
Αν τους αφήσουμε να κάνουν αυτό που θέλουν παρακολουθώντας αμέτοχοι και αμήχανα τις εξελίξεις και τους σφετεριστές να φέρνουν τους πραξικοπηματίες… ίσως αργότερα να είναι αργά…
Μαζί με τους πραξικοπηματίες και τους επιτρόπους φέρνουν και δυνάμεις καταστολής…

ESM: Όλη η συνθήκη!

Μέσω ενός υπέρ-οργανισμού που στήνουν με έδρα το Λουξεμβούργο (!) ετοιμάζουν το μεγάλο κόλπο λεηλασίας των ευρωπαϊκών λαών, στο σύνολό τους!
Πρόκειται για έναν ασύδοτο οργανισμό που δεν υπόκειται σε κανέναν εξωτερικό έλεγχο και στον οποίο καμία αρχή, νομοθετική, δικαστική ή άλλης μορφής, δε μπορεί να επέμβει!

Έναν οργανισμό που προσχωρούν όλα τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης που μετατρέπονται σε μέλη του ESM, με πρόβλεψη να προσχωρήσουν και τα υπόλοιπα… Έναν οργανισμό που όποιοι υπηρετούν σε αυτόν αποκτούν πλήρη ασυλία και κανείς δε μπορεί να τους ελέγξει!

Nα σας θυμίσω ότι το ταμείο “αποκρατικοποιήσεων”, κοινώς το ταμείο για τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας, έχει κοινά με τον ESM ως προς την ασυλία και το απόρρητο των στελεχών του και ότι το σχέδιο EURHKA περιέχει τη λεηλασία και διαχείρηση της δημόσιας περιουσίας μας από μία εταιρεία που θα εδρεύει στο Λουξεμβούργο (σύμπτωση;) βάσει του σχεδίου λεηλασίας της ανατολικής Γερμανίας από τη δυτική με το περίφημο σχέδιο “Tρόιχαντ”…

Νομίζω ότι θα μπορέσετε να καταλάβετε γιατί έχει γίνει αυτοσκοπός η σωτηρία του ευρώ (με κάθε κόστος) και γιατί μας απειλούν ότι οποιαδήποτε επιλογή επιστροφής σε εθνικό νόμισμα και εθνική οικονομία σημαίνει “καταστροφή”… Καταστροφή για ποιον τελικά…;

Σκεφτείτε σοβαρά αν έχετε τα ίδια συμφέροντα με τη συμμορία των Βρυξελλών, της Φρανκφούρτης, της Goldman Sachs… Συνειδητοποιείστε γιατί διόρισαν τον εκλεκτό τους τραπεζίτη, σε συνεργασία με τους ντόπιους προδότες και γιατί η καταστροφή του ευρώ τελικά θα απελευθερώσει τους Ευρωπαϊκούς λαούς και θα καταστρέψει τα σχέδιά τους!

Διαβάζοντας τη συνθήκη μπορείτε να καταλάβετε πώς θα οδηγηθούν τα πράγματα στον ολοκληρωτισμό του 4ου Ράιχ, κάτι που μεθοδεύεται ήδη από τη λήξη του Β’ΠΠ…
Ό,τι δεν πέτυχαν με τα όπλα πάνε να το πετύχουν με το χρέος, μέσω των πουλημένων ανδρείκελων “ηγετών” και της αδράνειας των λαών!



Υγ1. Μπορείτε να κατεβάσετε το κείμενο για πιο επισταμένη μελέτη σε pdf από εδώ (ελληνικά) και από εδώ (αγγλικά)
Υγ2. Ακούστε μία πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή με τον Δ. Καζάκη που εξηγεί γιατί το “κούρεμα” δεν είναι μείωση του χρέους αλλά ουσιαστικά πρόκειται για δώρο στους τραπεζίτες, καθώς και για την ισόβια ασυλία (!) που αποκτούν οι εμπλεκόμενοι με το ευρώ μέσω της συνθήκης της Λισσαβόνας (εδώ)
Υγ3. Ακούστε ένα σύντομο απόσπασμα όπου ο Μπογιόπουλος απαριθμεί στελέχη της Goldman Sachs και το δίκτυο σε κομβικές θέσεις στην Ευρώπη (εδώ)
Πληροφορίες από AntiNemecis και "Ελεύθερο Εξερευνητή"

http://kostasxan.blogspot.com/2011/12/esm.html

ΤΟΠΕ και ΤΟΚΑΝΕ Ο ΜΠΕΝΝΥ.ΚΟΠΗΚΕ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟ "ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ

Σφοδρή αντίδραση του δημοσιογράφου... Ο Ταγματάρχης κόβει την εκπομπή του Βαξεβάνη για να είναι αρεστός στον Βενιζέλο!

 

Κύριε Ταγματάρχη,

Εδώ και μήνες είστε Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ. Της Δημόσιας Τηλεόρασης δηλαδή και όχι της “κρατικής”, όπως θέλουν να την αποκαλούν κάποιοι. Μιας τηλεόρασης που με το δυναμικό της, μπορεί σήμερα, τον καιρό της κρίσης, να παίξει σημαντικό ρόλο ενημέρωσης. Αυτό είναι για κάθε Έλληνα πολίτη το ζητούμενο και όχι για μια ακόμη φορά η ανακάλυψη “συνταγών” ακριβών και ευφάνταστων προγραμμάτων που είχαν ανακαλύψει προκάτοχοί σας που σήμερα απολογούνται στον εισαγγελέα.
Στις 20 Σεπτεμβρίου (ακριβώς πριν 3 μήνες), το Δ.Σ της ΕΡΤ ενέκρινε τον νέο κύκλο επεισοδίων για “Το Κουτί της Πανδώρας”...

Οι λόγοι νομίζω είναι αυτονόητοι για κάθε Έλληνα. Μια εκπομπή έγκυρη, μεγάλης τηλεθέασης, ειδικού βάρους και φτηνότερη έως και 10.000 ευρώ από άλλες ομοειδείς.
Η ΕΡΤ ανακοίνωσε πως η πρώτη εκπομπή του νεόυ κύκλου θα έπαιζε σήμερα στις 23:00, με θέμα “Οι χρεοφειλέτες που όλοι αγαπήσαμε” και αφορούσε τους οφειλέτες του Δημοσίου που είχαν μια χλιδάτη ζωή ενώ χρωστούσαν εκατομμύρια στο Δημόσιο.
Παρά τον προγραμματισμό, εσείς ως σήμερα, δεν έχετε υπογράψει την σύμβαση της εκπομπής, καθιστώντας αδύνατο να παίξει (αυτό ανεξάρτητα με την απεργία της ΕΡΤ). Και το ερώτημα είναι γιατί; Γιατί για όσες εκπομπές εγκρίθηκαν μαζί με τη δική μου έχετε υπογράψει, αλλά όχι για Το Κουτί της Πανδώρας; Γιατί τις έχετε βγάλει όλες στον αέρα αλλά όχι τη δική μου, παρότι έχετε στα χέρια σας ήδη τέσσερα έτοιμα επεισόδια αποκαλυπτικών εκπομπών; Τι είναι αυτό που σας κάνει να συμπεριφέρεστε έτσι, διακινδυνεύοντας μάλιστα δίωξη για παράβαση καθήκοντος, πράγμα για το οποίο έχετε ενημερωθεί από τις νομικές υπηρεσίες;
Επειδή, λοιπόν, πιστεύω και στη Δημοσιογραφία και στη Δημόσια Τηλεόραση, θα σας παρακαλούσα δημόσια να μου απαντήσετε -μια και ποτέ δεν μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε ως επαγγελματίας σε επιστολές που σας έστειλα- σε αυτά που ξέρετε καλά:
Πέρυσι ενώ βρισκόμουν σε αποστολή στο Μπαγκλαντές, έμαθα κατά τύχη πως είχατε δώσει εντολή να μην παίξει Το Κουτί της Πανδώρας. Χωρίς λόγο, χωρίς να με ενημερώσετε. Πετάξατε την εκπομπή για να βάλετε μια άλλη δικής σας έμπνευσης, την “3 ΝΕΤ”. Τι είναι αυτό που σας έκανε να θέλετε τόσο πολύ να σταματήσετε ένα πετυχημένο “προϊόν”, εσείς ένας μάνατζερ, για να βάλετε κάτι άλλο; Δε μου απαντήσατε.
Στη συνέχεια, προσπαθήσατε να κάνετε την εκπομπή 15μερη λέγοντας διάφορες δικαιολογίες που πάλι δεν κάνατε τον κόπο να πείτε σε μένα.
Το πιο χαρακτηριστικό απ’ όλα είναι ότι μια μέρα ενώ επρόκειτο να παίξει η εκπομπή, παίξατε τη μεθεπόμενη και στις 2 μετά τα μεσάνυχτα την Πανδώρα που ήταν προγραμματισμένη για τις 23:00.
Το γεγονός προκάλεσε σχόλια στον Τύπο αλλά εσείς συνεχίσατε ακάθεκτος. Το επόμενο διάστημα όταν είχα σε εξέλιξη τρεις εκπομπές έρευνας για το στημένο ποδόσφαιρο, οι εκπομπές μου έπαιζαν μετά τα μεσάνυχτα, ενώ δεν έπαιζε καν τρειλερ, με το επιχείρημα πως έπρεπε να τις δει η νομική υπηρεσία. Όπως έχω μάθει, είμαι ο μοναδικός δημοσιογράφος που έχω το προνόμιο να μου ελέγχετε αυτοπροσώπως τις εκπομπές, μαζί με την κουστωδία συνεργατών σας, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με δημοσιογραφία, ούτε και τέτοιο θεσμικό ρόλο.
Σε μία από τις εκπομπές, αυτή για τον Μάκη Ψωμιάδη, δεν παίξατε κανένα τρέιλερ και αναγκάστηκα να δημοσιοποιήσω μέσω ίντερνετ το γεγονός ώστε να μην πάει χαμένη μια εκπομπή και μια πολύ σοβαρή έρευνα-σοκ που αποτελεί πλέον κομμάτι της δικογραφίας για τα στημένα. Αν και τότε δεν πίστεψα πως μπορεί κάτι να φοβηθήκατε σε αυτή την εκπομπή επειδή ήσασταν συνομιλητής του Ψωμιάδη κατά την αγοραπωλησία της ΑΕΚ, ωστόσο δεν μπόρεσα ποτέ να εξηγήσω τη συμπεριφορά σας.
Το τραγελαφικό επίσης είναι πως λίγο καιρό πριν με είχατε καλέσει με άλλους συναδέλφους (Αυγερόπουλο, Βασιλόπουλο,Κούλογλου) να δώσω χείρα βοηθείας στην προσπάθειά σας για νέο πρόγραμμα. Τελικώς η πρότασή σας για το νέο πρόγραμμα ήταν η εκπομπή Escape η οποία προκάλεσε μεγάλα σχόλια για το κοστολόγιό της. Στοιχιζε 14.000, μία εκπομπή σε ένα στούντιο, όταν θεωρούσατε πως η Πανδώρα με γυρίσματα σε όλο τον πλανήτη και έρευνα μηνών , στοιχίζει πολλά (20.000 ευρώ). Το πόσο έπρεπε να στοιχίζει η εκπομπή την οποία παρότι παίζατε 3 φορές τη μέρα δεν εξασφαλίζατε τηλεθέαση, μπορείτε να το δείτε σε κοστολόγια αντίστοιχων εκπομπών σε ιδιωτική τηλεόραση. (Θα σας παρακαλέσω να μην επικαλεστείτε εδώ τα περί επιτροπής κοστολογίου της ΕΡΤ).
Διαφωνώ με την αντίληψη που έχετε για την Δημόσια Τηλεόραση. Είστε ένας ακόμη που θεωρεί πως η ΕΡΤ πρέπει να σπαταλά εκατομμύρια για να αγοράζει προγράμματα όπως το Champions League , τα οποία αδυνατούν να αγοράσουν ιδιωτικά κανάλια μεγάλης θεαματικότητας επειδή τα έξοδα είναι δυσανάλογα των εσόδων. Δεν ξέρω το λόγο που πρέπει να παίρνουν συνεχώς λεφτά οι εταιρείες πώλησης δικαιωμάτων από την ΕΡΤ που εδώ και χρόνια φαίνεται πρόθυμη να τους πληρώνει. Ξέρω όμως πως με τα χρήματα αυτά ( 30 εκατομμύρια;) θα μπορούσε να δημιουργηθεί πολύ σημαντικό πρόγραμμα στη Δημόσια τηλεόραση και να λυθεί διαφορετικά το θέμα με τους χιλιάδες συναδέλφους που είναι υπό απόλυση.
Δεν ξέρω αν η στάση σας έχει σχέση με απειλές που δέχτηκα από πολιτικό πρόσωπο δημόσια για το θάρρος μου να κάνω τη δουλειά μου. Ξέρω όμως πως αυτή η ΕΡΤ έχει ταλαιπωρηθεί επί δεκαετίες από κομματικές παρεμβάσεις, ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί για τη διοίκησή τους και άλλους που την αντιλαμβάνονται ως φέουδο και όχι Δημόσιο αγαθό.
Κύριε Ταγματάρχη, η Δημόσια τηλεόραση δεν χρειάζεται λοχαγούς κομματικών γραμμών ή συμφερόντων. Δεν χρειάζεται ούτε μάνατζερ που αντιλαμβάνονται έναν ευαίσθητο χώρο ως πεδίο συμφωνιών με την γνωστή πιάτσα, αλλά αλήθειες γνωστές σε όλους. Εγώ πάντως αυτό που χρειάζομαι είναι η απάντησή σας, πριν καταφύγω στη Δικαιοσύνη για να σας μηνύσω για παράβαση καθήκοντος

http://www.koutipandoras.gr/
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/12/blog-post_8375.html

Συναγερμός στις ΗΠΑ για πιθανή δημοσίευση του θανατηφόρου ιού Η5Ν1

Image
Συναγερμό έχει σημάνει στις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας η πρόθεση Ευρωπαίων επιστημόνων να δημοσιεύσουν τις λεπτομέρειες παρασκευής ενός νέου θανατηφόρου στελέχους του ιού της γρίπης των πτηνών, Η5Ν1, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας "Independent".
Το νέο στέλεχος (που θεωρητικά έχει την ικανότητα να προσβάλλει και να σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους) αναπτύχθηκε σε εργαστήριο στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Αμερικανική κυβερνητική πηγή έχει μεταφέρει στη βρετανική εφημερίδα την έντονη ανησυχία της Ουάσινγκτον ότι οι λεπτομέρειες της έρευνας θα μπορούσαν να βρεθούν στα χέρια τρομοκρατών που επιθυμούν να κατασκευάσουν βιολογικά όπλα μαζικής καταστροφής.


ΠΗΓΗ 


http://www.apocalypsejohn.com/2011/12/51.html

Εκτός από γέλιο βγάζουν και λύπη.

Εκτός από γέλιο βγάζουν και λύπη
Φοβισμένοι και πανικόβλητοι υπουργίσκοι της
κατοχικής κυβέρνησης, απολογούνται από το πρωί
μέχρι το βράδυ, σε φιλόξενα δημοσιογραφικά πλυντήρια.
Όσο τα μαύρα σύννεφα της οργής και της τιμωρίας, πυκνώνουν πάνω από τα κεφάλια τους, τόσο πυκνώνουν και οι δηλώσεις απολογίας και συγνώμης. Αξιολύπητοι, υπουργίσκοι και πολιτικάντηδες, δεν χάνουν ευκαιρία, και μυξοκλαίνε, πριν ακόμη καθίσουν στο εδώλιο.

«Δεν πετύχαμε τους στόχους μας», «δεν ήμασταν τολμηροί», «τα μέτρα πόνεσαν», «μη νομίζετε ότι για εμάς ήταν ευχάριστο», και «η κυβέρνηση των τελευταίων 2 ετών έκανε κακό στην χώρα». Το τελευταίο είναι του κορυφαίου πολιτικού Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Κοινός παρανομαστής της γελοίας απολογίας τους είναι το γεγονός ότι οι ίδιοι δεν είχαν ΑΜΕΣΗ ανάμιξη, στο κακό ή στο λάθος, ή στο έγκλημα που καταγγέλλουν. Θεωρούν πως αυτή η δικαιολογία πιάνει, «στους χαχόλους έλληνες, που τόσα χρόνια, έτσι κι αλλιώς, μας ψήφιζαν». Ανάλογες δηλώσεις έχουν κάνει άλλοι, πολιτικοί, για υποδεέστερα εγκλήματα, πχ, μίζες, λαδώματα κλπ. «Δεν ήξερα τι έκανε ο τάδε υπουργός γιατί εγώ διοικούσα το υπουργείο μου, διάβαζα κλπ».

Προσπαθούν δηλαδή όλοι, να πάρουν αποστάσεις από τα πίτουρα, (και τα σκατά) με τα οποία ήταν ανακατεμένοι τόσα χρόνια.
Δεν ήξεραν τι έκανε ο συνάδελφος και σύντροφος υπουργός;
Δεν έβλεπαν τον τρόπο ζωής του;
Δεν άκουγαν στους διαδρόμους τις φήμες;
Δεν αναρωτήθηκαν γιατί μαζεύτηκε τόσος κόσμος στο ΠΑΣΟΚ ή στη ΝΔ; Επειδή παλεύουν για ιδέες…;
Ευτυχώς ζούμε σε πολύ μικρή χώρα για να υπάρχουν τέτοια μυστικά.

Κάτι αντίστοιχο γίνεται τον τελευταίο μήνα, με τους φοβισμένους και πανικόβλητους, υπουργίσκους της κατοχικής κυβέρνησης, οι οποίοι απολογούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ, σε φιλόξενα δημοσιογραφικά πλυντήρια, μη μπορώντας να κρύψουν ότι προσδοκούν για τον εαυτό τους σημαντικό ρόλο για το μέλλον του τόπου, πιστεύοντας δε, ότι ξορκίζοντας ένα μαύρο παρελθόν, θα γλιτώσουν ένα ακόμη πιο μαύρο μέλλον.

Εκτός από γέλιο βγάζουν και λύπη.

Εκτός από αηδία, βγάζουν και απέχθεια.
Ας τους πει κάποιος, να μην κουράζονται. Θα πούμε στην ιστορία, να τους αθωώσει για την εγκληματική καταστροφή που προκάλεσαν στον τόπο. Από αυτή την κατηγορία θα τους απαλλάξουμε. Η καταδίκη θα είναι για άλλα κακουργήματα.

Για κατοχή γελοίας προσωπικότητας και πρόκληση αηδιαστικής συμπεριφοράς. Για περιφορά μικρόνοιας. Για παραβίαση ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Για χρήση γλίτσας και ατέλειωτης σιχασιάς. Για απόκρυψη τσίπας.

Θύμιος Κ.



ΔΕΚΑΟΧΤΩ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΡΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ!

Της Έφης Καραγεώργου
Δεκαοκτώ ξενοδοχεία στην καρδιά της Αθήνας κατέβασαν ρολά μέσα σε ένα χρόνο και σύντομα θα προστεθεί άλλο ένα στη λίστα, ενώ τρεις χιλιάδες κρεβάτια «χάθηκαν» από το ξενοδοχειακό δυναμικό της πρωτεύουσας το τελευταίο 12μηνο.

«Η πόλη παραδόθηκε άνευ όρων στην εγκληματικότητα και οι τουρίστες φοβισμένοι την εγκαταλείπουν», δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Τσακίρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Αθήνας κ. Γιώργος Καμίνης.
Η συνέντευξη δόθηκε στο λόμπι ενός 4στερου ξενοδοχείου που κατέβασε ρολά στις 30 Οκτωβρίου, του Jason Prime. Ο ιδιοκτήτης του βλέποντας τις πληρότητες να υποχωρούν στο 25% (από 72% το 2007), διάλεξε το λουκέτο. «Δεν άντεχα», λέει ο κ. Άγγελος Δούρος στο Capital.gr, «να βλέπω τα σχόλια των πελατών στο διαδίκτυο να κάνουν λόγο για ένα καλό ξενοδοχείο στην καρδιά μιας άθλιας πόλης. Οι σπείρες των Μαροκινών και Νιγηριανών έκαναν επιθέσεις στους πελάτες μας. Κάποιοι βρέθηκαν ακόμα και στο νοσοκομείο, επειδή αντιστάθηκαν για να μην τους κλέψουν τις αποσκευές».
Στο Jason Prime, επενδύθηκαν 3 εκατ. ευρώ το 2003, εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων. Απασχολούνταν 25 άτομα. Όμως το «λουκέτο» ήταν αναπόφευκτο καθώς βρίσκεται στην καρδιά της Ομόνοιας, ένα δρόμο πίσω από το Εθνικό Θέατρο. Η συγκεκριμένη γειτονιά έχει παραδοθεί στις σπείρες των αλλοδαπών, απαγορευμένη ζώνη για Έλληνες επιχειρηματίες, για νοικοκυριά.

Απαγορευμένη ζώνη και για τους τουρίστες. Τα σχόλια πελατών για το Jason Prime είναι ενδεικτικά: Ωραίο ξενοδοχείο, άθλια πόλη.

Υπάρχουν μάλιστα πρακτορεία που εκδίδουν Οδηγό για το τί πρέπει να αποφεύγουν οι τουρίστες που επισκέπτονται το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα: «Να αποφεύγουν να κυκλοφορούν τη νύχτα σε δρόμους γύρω από την Ομόνοια. Προσοχή με τους κλέφτες στο Μετρό αλλά και στα λεωφορεία. Οι κλέφτες δεν διστάζουν να αρπάζουν αποσκευές ή τσάντες. Αποφύγετε τα μπαρ της περιοχής του κέντρου στα οποία συχνάζουν εγκληματίες ή κλέφτες».
Η Αθήνα από ελκυστικός προορισμός με 8,5 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις το 1991 είναι πια «απαγορευμένη πόλη», με τις διανυκτερεύσεις να υποχωρούν στα 3,9 εκατομμύρια το 2009, αναφέρει ο κ. Γιάννης Ρέτσος πρόεδρος των Ξενοδόχων Αθήνας - Αττικής.
Σύμφωνα δε, με στοιχεία του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων η εγκληματικότητα στην Αθήνα έχει χτυπήσει «κόκκινο» σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, με μερίδιο 64% στις ανθρωποκτονίες, 75% στις ληστείες, 64% στις κλοπές και 65,5% στο λαθρεμπόριο.
Η αστυνομία είναι απούσα από το κέντρο, το οποίο έχει παραδοθεί άνευ όρων στην εγκληματικότητα, λέει χαρακτηριστικά ο κ. Τσακίρης και συμπληρώνει: «Σε όποιον φορέα και αν απευθυνόμαστε ως Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, για τα προβλήματα του κέντρου και τις επιπτώσεις τους στον κλάδο, βρίσκουμε ‘τοίχο’, νοιώθω πλέον γραφικός».
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση δεν μπορεί να απορροφήσει κοινοτικά κονδύλια ύψους 320 εκατ. ευρώ που προέρχονται από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων ειδικά για την Ελλάδα με σκοπό τη δημιουργία ενός δικτύου κέντρων υποδοχής μη νόμιμων μεταναστών, οι οποίοι αποτελούν και το βασικό πρόβλημα της αστικής υποβάθμισης του κέντρου. Από τα χρήματα αυτά απορροφήσαμε μόλις 3 εκατ. ευρώ, λέει ο κ. Τσακίρης.
Και όταν επισκέφθηκε στις Βρυξέλλες την αρμόδια Επίτροπο Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Σεσίλια Μάλστρομ, εκείνη εξέφρασε την απορία για την κωλυσιεργία της ελληνικής πλευράς σημειώνοντας: «Ένα εκατομμύριο ανέργους έχει η χώρα σας, δεν μπορείτε να βρείτε 20 ανθρώπους να ελέγξουν τα αιτήματα για το άσυλο»...


capital.gr

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/12/blog-post_3265.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters