Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΑΣ (ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ)

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α.

Έχουν περάσει περίπου δυο χρόνια αφότου, η προηγούμενη κυβέρνηση, του αντιεξουσιαστή στην εξουσία πρωθυπουργού, συνυπέγραψε τη δανειακή σύμβαση (μνημόνιο) με την τρόικα (Ευρωπαϊκή Ένωση, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα). Λέγοντας μας ότι αυτή είναι η μόνη λύση για την σωτηρία της Ελλάδας, να μη χρεοκοπήσει, για να έχει χρήματα να.....
πληρώσει μισθούς και συντάξεις, δεν υπήρχε τίποτε άλλο, μόνο αυτό. Θυμάμαι τον αρχηγό μικρού κόμματος να λέει ότι, εγώ ψήφισα μόνο το πρώτο άρθρο, για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις (μας λυπήθηκε) για τη «φουκαριάρα τη μάνα του» θα έλεγα εγώ.

Δεν γνωρίζαμε τι θα έπρεπε να δώσουμε στους δανειστές μας (εθνική κυριαρχία, εδάφη;) προκειμένου να μας δανείσουν. Σιγά – σιγά μαθαίνουμε τι υποχρεώσεις αναλάβαμε. Να μη ξεχνάμε, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, πήρε τις εκλογές το 2009, λέγοντας ότι λεφτά υπάρχουν, μετά έγινε λεφτά υπήρχαν και μετά που πήγαν τα λεφτά; Αυτός που τα έψαχνε τελικά τα βρήκε στις τσέπες των μικρομεσαίων και των μη προνομιούχων. Στις τσέπες μας. Με σκληρά και άδικα μέτρα. Η σπατάλη όμως του δημοσίου χρήματος συνεχίζεται.

Από τότε συνεχώς νέα μέτρα, επιβάρυναν ακόμα περισσότερο τους μικρομεσαίους οδηγώντας σε μια ατελέσφορη πολιτική, σε έναν φαύλο κύκλο, σαν το σκύλο που κυνηγάει την ουρά του. Πολλοί οικονομολόγοι έλεγαν ότι, αυτό δεν οδηγεί πουθενά, αλλά που να ακούσουν, οι κυβερνώντες είχαν αναλάβει το ρόλο του σωτήρα της Ελλάδας με τη «βοήθεια» του μνημονίου, ψηφίζοντας τα καταστροφικά νομοσχέδια ένα πίσω από το άλλο, βυθίζοντας τη χώρα στην ύφεση.

Και αφού έχουν περάσει δυο χρόνια και η Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο, εμφανίζονται τώρα οι νεκροθάφτες της Ελλάδας και κάνουν κριτική στον εαυτό τους, για τα δυο καταστροφικά χρόνια για την Ελλάδα, στα οποία συμμετείχαν και οι ίδιοι με τις ενέργειες τους ως Υπουργοί, σε ιδιαίτερης μάλιστα σημασίας υπουργεία.
Με πρώτον και καλύτερο, τον κ. Χρυσοχοΐδη, παιδί του παπανδρεικού συστήματος, τον Υπουργό που «εξολόθρευσε» την «17η Νοέμβρη», μετά από ένα τυχαίο περιστατικό, ο «δυναμικός» Υπουργός που τον ανέβασαν τα «αντικειμενικά» ΜΜΕ στα ύψη, τον έκαναν θεό, αφού έφυγε τρέχοντας από το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ, μετά την απροσδόκητη δολοφονία του Υπασπιστή του, ανέλαβε ένα από τα πιο σημαντικά υπουργεία στο οποίο δε προσέφερε τίποτα.

Ο παραπάνω κύριος λοιπόν, είπε στους «Νέους Φακέλους» του ΣΚΑΪ. «Έπρεπε να αποφύγουμε το μνημόνιο να εξασφαλίσουμε τον γρήγορο δανεισμό της χώρας για να μην οδηγηθούμε σε αυτού του είδους τις εξελίξεις». Επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση Παπανδρέου !!!!!!! (ο ίδιος δεν ήταν μέλος;), σημειώνοντας πως «από τη στιγμή που μπήκαμε στο Μνημόνιο δεν διαπραγματευτήκαμε σωστά και βέβαια αποδειχθήκαμε πλήρως ανίκανοι στην διαχείριση των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει».

Άλλα έλεγε όμως πριν. Ένα μόνο δείγμα από τα πολλά για το μνημόνιο.

Υπέρ της προσφυγής στην λαϊκή ετυμηγορία, στην περίπτωση που αποδοκιμαστεί το μνημόνιο (αυτό που θα έπρεπε να αποφύγουμε) στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τάχθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχ. Χρυσοχοΐδης, «Εάν το πολιτικό μήνυμα της Κυριακής είναι, αποδοκιμάζουμε το σχέδιο διάσωσης, το μνημόνιο δηλαδή όπως λένε οι λεγόμενοι αντιμνημονιακοί, είναι προφανές ότι υπάρχει πρόβλημα», συνέντευξή στον ραδιοφωνικό σταθμό «Φλας» στις 6/11/2010.

Αυτό σημαίνει συνεπέστατη πολιτική, ένας κορυφαίος υπουργός να παραδέχεται ότι εγκλημάτησε μαζί με το κόμμα του κατά του ελληνικού λαού, χωρίς αιδώ, χωρίς ντροπή και μάλιστα να ζητά και μεγάλες θέσεις.



Αλλά βέβαια, τώρα πρέπει να συγκινήσει το λαό, να του δείξει ότι είναι μαζί του, ότι τον συμπονά, είναι το παιδί του λαού. Αφού ξωπέταξαν τον Γιώργο, (καλός Πρωθυπουργός αλλά για άλλη χώρα! Για καμιά Σουηδία, για καμιά Δανία, για καμιά Νορβηγία, σύμφωνα με άρθρο του Γ. Παπαχρήστου, ΝΕΑ (05/11/2011), θέλει αυτός να πάρει τη θέση του, όλο το ανάθεμα στον προηγούμενο, αυτόν που τους κορόιδεψε, όλοι οι άλλοι γύρω του, ήταν μικρά παιδάκια δεν γνώριζαν τίποτα, η Μάρθα Βούρτση και ο Βασιλάκης Καΐλας, παρασύρθηκαν.

Δε με παίρνει ο χώρος για να αναφερθώ και σε άλλους κωλοτούμπες, εμφανίστηκαν πολλοί βλέπετε τώρα τελευταία, ο παραπάνω όμως είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα.



Αφού τέλος πάντων παραδέχτηκε το λάθος του, γιατί δε ζητά συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό, να παραιτηθεί και να πάει στο χωριό του, η σε κανένα μοναστήρι για να ζητήσει συγχώρεση, για τα άθλια ψέματα που μας είπε και για αυτά που έκανε μέχρι σήμερα και έχουν φέρει το λαό στην απόγνωση, να μην τον ξαναδούμε και να μας αφήσει στη δυστυχία μας.

Αλλά όμως μένει ως μέλος μιας κυβέρνησης, που συνεχίζει την ίδια ατελέσφορη πολιτική, χωρίς πρόγραμμα και χωρίς έργο, η καρέκλα είναι γλυκιά, ξέρει αυτός όπως και οι άλλοι όμοιοι του, να χειρίζονται τον λαό, τον κτυπάνε στο θυμικό του και περιμένουν τη ψήφο του
Ποιος θα πληρώσει τελικά, για το μεγάλο έγκλημα κατά της χώρας; αλλά δυστυχώς, οι τύποι αυτοί, όχι μόνο δεν πληρώνουν, αλλά έχουν το θράσος να μας κυβερνούν ακόμα, ως αναντικατάστατοι, το ζήτημα είναι ως πότε θα τους ανεχόμαστε εμείς. Ζω με την ελπίδα ότι, κάποτε θα λειτουργήσει η δικαιοσύνη στην Ελλάδα και για τους πολιτικούς, ώστε οι ένοχοι να πληρώσουν για τις πράξεις τους.


e-mail: georgopan@yahoo.gr 
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/12/blog-post_5935.html

Ο Βενιζέλος και ο Εβραίος Gay στενός συνεργάτης του

Το παρόν άρθρο είναι αποκαλύψεις της ιστοσελίδας zougla.gr. Μεταξύ άλλων το zougla.gr αποκαλύψε ότι ο Ηλίας Βεργίτσης ο οποίος ήταν και παρέμεινε στενός συνεργάτης του Βενιζέλου, δεν διέθετε ίχνος σοβατότητος τηρουμένης αναλογιών της θέσεως του στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.
Δείτε τα χάλια της ανοχής και του ξεπεσμού μας:
Ο «σκανταλιάρης» Διευθυντής Ενημέρωσης του Πενταγώνου

Μία πολύ ύποπτη ιστορία κρύβεται πίσω από τις οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες του διευθυντή Ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στενού συνεργάτη του υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου, κ. Ηλία

Ηλεκτρονικά διαδικτυωμένος με μεγάλο αριθμό διεθνών ιστοσελίδων κοινωνικής συνεύρεσης δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στην υπενοικίαση δωματίων του σπιτιού του σε τρίτους, με ένα σεβαστό ποσό της τάξεως των 40 ευρώ ημερησίως, (αν πρόκειται για ζευγάρι 70 ευρώ) τα οποία πληρώνονται χέρι με χέρι, χωρίς να εμπλέκονται τραπεζικοί λογαριασμοί ή άλλου είδους αποδεικτικά στοιχεία.

Η πληροφορία για αυτή την περίεργη οικονομική δραστηριότητα του συνεργάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου έφτασε στη zougla.gr από χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι σερφάροντας στο Internet έτυχε να «πέσουν» πάνω σε ανακοινώσεις-προσκλήσεις-συζητήσεις, μέσω γνωστών ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης πάντα του εξωτερικού, κυρίως ισπανικής, ισραηλινής και αμερικανικής προέλευσης.

Μόλις λάβαμε την πληροφορία επιχειρήσαμε να την ελέγξουμε, δεδομένου ότι βρεθήκαμε μπροστά σε μία ξεκάθαρη υπόθεση παραοικονομίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ένα ανώτερο στέλεχος της δημόσιας διοίκησης.

Στην ιστοσελίδα athensflat.blogspot.com και στην ισπανική σελίδα www.gabinohome.com όπου υπό το ψευδώνυμο Seile Sistigrev έχουν αναρτηθεί αγγελίες για ενοικίαση δωματίων, σε οικία επί της οδού Σεβαστείας στα Ιλίσια, εμφανίζεται το κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας 6959 99.... και το email, elve65@..... Και τα δύο τα χρησιμοποιεί ο διευθυντής Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Ηλίας Βεργίτσης, στις επικοινωνίες του για υπηρεσιακά ζητήματα.


 http://www.knossopolis.com
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/12/gay.html

Διαγραφή χρέους. "Oυκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος"

bankrupt
O πλανήτης μας κοντεύει να βουλιάξει στα χρέη, που σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις ξεπερνούν κατά δέκα φορές το παγκόσμιο ΑΕΠ, το οποίο υπολογιζόταν το 2008 σε περίπου 70 τρισεκατομμύρια δολάρια (10.500 δολάρια μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα).

Αυτό σημαίνει πως ο κόσμος μας, η παγκόσμια οικονομία, κάθεται πάνω σε μια βόμβα χρεών ύψους τουλάχιστον 700 τρισεκατομμυρίων δολαρίων! Μια βόμβα που, αντί να μικραίνει, μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο.

Όλοι χρωστούν σε όλους. Κάποιοι όμως χρωστούν περισσότερα και κάποιοι άλλοι ζουν πλουσιοπάροχα με τους τόκους των χρημάτων που δάνεισαν σε κάποιους άλλους.
 
Η αγορά χρέους καλά κρατεί. Κράτη χρωστούν ασύλληπτα ποσά σε τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, διεθνείς οργανισμούς, επιχειρήσεις, ιδιώτες προμηθευτές ακόμη και σε άλλα κράτη.
Επιχειρήσεις χρωστούν σε κράτη, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες και σε ιδιώτες προμηθευτές. Ο μεγαλύτερος χρεωμένος στον κόσμο είναι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ με ένα συνολικό χρέος που αγγίζει τα 15 τρισεκατομμύρια δολάρια.
 
Αντίστοιχα ο μεγαλύτερος πιστωτής παγκοσμίως είναι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας: μόνο τα Αμερικανικά Ομόλογα που κατείχε το 2010 έφταναν σε αξία τα 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Στο ενδιάμεσο τους υπάρχει ένας ωκεανός από χρεωμένους και δανειστές και λίγο πολύ οι περισσότεροι κάτοικοι του πλανήτη ανήκουν είτε στη μία είτε στην άλλη κατηγορία.

Το πως δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρέη και το πώς χορηγήθηκαν όλα αυτά τα δάνεια, είναι μεγάλη ιστορία. Έχει να κάνει με την ίδια τη φύση, τη δημιουργία και την κυκλοφορία του χρήματος.
 
Αποτελεί κοινό μυστικό πως το περισσότερο χρήμα που κυκλοφορεί δημιουργείται μέσω της χορήγησης δανείων από τις τράπεζες, δηλαδή μέσω της ανακύκλωσης του «αέρα» ή μόχλευσης.
 
Αρκεί μια τράπεζα να έχει ένα ευρώ δικό της κεφάλαιο για να μπορεί να δανείζει εκατό! Ναι, φίλοι μου, τα νούμερα στον τραπεζικό σας λογαριασμό είναι απλώς το χρέος κάποιου άλλου ανθρώπου.
 
Οι τράπεζες θα κατέρρεαν αμέσως αν τυχόν και οι άνθρωποι συνειδητοποιούσαν ότι δημιουργούν πλασματικό χρήμα, συχνά χωρίς καθόλου αντίκρισμα στην πραγματική οικονομία. Πρόκειται για ένα ψεύτικο οικοδόμημα που μπορεί να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή από το ίδιο του το βάρος.

Με την Ελλάδα διασωληνωμένη επί χρόνια στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και στο ΔΝΤ, οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες μετατράπηκαν σε «βαρόμετρο» που ανεβοκατέβαινε ανάλογα με το πόσο κοντά ή μακριά βρισκόταν η χώρα από τη χρεοκοπία.
 
Ο κίνδυνος της χρεοκοπίας πανικόβαλε εύκολα το ζαλισμένο κοπάδι των Ελλήνων καταθετών. Όσο η ανασφάλεια και το ελληνικό χρέος αυξανόταν, τόσο οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες μειωνόταν.
 
Στα τέλη του 2011 οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είχαν πέσει στα 200 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου, ενώ τα συνολικά χρέη της Ελλάδας και των Ελλήνων υπολογίζονταν στο 1,1 τρισεκατομμύριο Ευρώ, σχεδόν όσο και η συνολική εμπορική αξία όλων των ακινήτων (εκτός κτημάτων και οικοπέδων) στην Ελλάδα.
Την ίδια εποχή υπολογίζονταν πως από αυτό το 1,1 τρισεκατομμύριο Ευρώ τα 355 δισεκατομμύρια ήταν εξωτερικό χρέος, ενώ τα 850 δισεκατομμύρια εσωτερικό.
 
Τα 250 δισεκατομμύρια ήταν χρέη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων προς τις τράπεζες. Από αυτά τα 116 δισεκατομμύρια. αφορούσαν χρέη από στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, τα 120 δισεκατομμύρια χρέη των επιχειρήσεων προς τις τράπεζες και τα 16 δισεκατομμύρια χρέη των Ελευθέρων Επαγγελματιών. Ωστόσο υπήρχε και μια ακόμη μεγάλη βραδυφλεγή βόμβα πάνω στην οποία καθόταν η ελληνική οικονομία και ειδικά οι επιχειρήσεις: οι μεταχρονολογημένες επιταγές.
 
Ήταν επιταγές με αρχική αξία 80 δισεκατομμύρια Ευρώ, που έληγαν κατά μέσο όρο μετά από 6-12 μήνες και στο ενδιάμεσο είχαν αλλάξει τέσσερις με πέντε φορές χέρια με αποτέλεσμα η συνολική αξία του χρέους που αντιπροσώπευαν να πολλαπλασιαστεί ανάλογα και να φτάσει τα 400 δισεκατομμύρια ευρώ! Όμως στην εποχή της Κρίσης και της βαθιάς ύφεσης πολλές ελληνικές επιχειρήσεις είχαν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας και δεν μπορούσαν να πληρώσουν τις επιταγές τους, με αποτέλεσμα οι ακάλυπτες επιταγές να «σκάνε» προκαλώντας έτσι ένα ντόμινο χρεοκοπιών σε πολλές συνεργαζόμενες επιχειρήσεις επιβεβαιώνοντας την παροιμία «μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά».
 
Στο πάνθεον των ελληνικών χρεών, υπήρχαν και 41 δισεκατομμύρια που αφορούσαν ληξιπρόθεσμες οφειλές επιχειρήσεων και ιδιωτών προς το Δημόσιο.
 
Από αυτά το 90% (37 δισεκατομμύρια) τα χρωστούσαν μόλις 14.700 πρόσωπα και εταιρείες και τα υπόλοιπα 4 δισεκατομμύρια περίπου 900.000 φορολογούμενοι.
Ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι όμως δεν θεωρούσαν πως μπορούσαν να εισπραχθούν ποτέ πάνω από 10 δισεκατομμύρια από αυτές τις οφειλές.
 
Τέλος, αν υπολογίσει κανείς και τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες προμηθευτές και τα κάθε είδους χρέη μεταξύ των ιδιωτών, τότε το 1,1 τρισεκατομμύριο Ευρώ δεν φαντάζει και τόσο εξωπραγματικό ποσό. Το 2011 το ελληνικό ΑΕΠ είχε πέσει λόγω ύφεσης στα 225 δισεκατομμύρια Ευρώ.
 
Αυτό σημαίνει πως τα συνολικά χρέη των Ελλήνων ξεπερνούσαν κατά πέντε φορές το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν τους, αναλογούσαν δηλαδή σε 100.000 Ευρώ περίπου για κάθε κάτοικο της χώρας (Υπάρχουν αντίστοιχες μελέτες που εκτιμούν το συνολικό χρέος των ΗΠΑ, των Αμερικανικών επιχειρήσεων και πολιτών σε πολύ πάνω από τα 100 τρισεκατομμύρια δολάρια).

Υπήρχε ποτέ περίπτωση να ξεπληρωθεί επακριβώς όλο αυτό το βουνό των χρεών; Ακόμη και στις ιδανικότερες συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης δεν υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο. Ποτέ μα ποτέ όλα αυτά τα χρέη δεν θα πληρώνονταν μέχρι δεκάρας.
 
Ένα τμήμα τους θα παρέμενε εσαεί απλήρωτο και στο τέλος θα διαγράφονταν αναγκαστικά. Είτε πρόκειται για «επαχθές χρέος», δημιουργημένο από λεόντειες συμφωνίες και ληστρικά επιτόκια, είτε απλά για άτοκα δανεικά μεταξύ φίλων. Αυτό συνέβαινε και όταν η οικονομία λειτουργούσε «φυσιολογικά».
Γιατί να μη συμβεί λοιπόν «εθελοντικά» κάτι τέτοιο και στο σημερινό υπερχρεωμένο κόσμο, που θέλει οπωσδήποτε να αποφύγει μια νέα Κρίση και μια παρατεταμένη οικονομική ύφεση με ανεξέλεγκτες συνέπειες;
Μια λογική λύση υπάρχει για μην χειροτερεύσει κι άλλο η παγκόσμια οικονομική κατάσταση.
 
Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ τουλάχιστον κατά 50%. Διαγραφή χρέους για τα κράτη, τις επιχειρήσεις, τους ιδιώτες –σε όλους! Μόνον έτσι μπορεί να γίνει ένα Reset της παγκόσμιας οικονομίας, να γίνει επανεκκίνηση και να αρχίσει να υπάρχει ανάπτυξη που δεν θα βασίζεται σε «φούσκες».
Εξάλλου ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου χρέους είναι επαχθές κι αποτελείται από ληστρικούς τόκους, που διπλασιάζουν το χρέος μέσα σε λίγα χρόνια.

Με τη διαγραφή του παγκόσμιου χρέους τουλάχιστον κατά 50% μπορεί το τρέχον οικονομικό μοντέλο να είναι βιώσιμο, να κερδίσει τέλος πάντων περισσότερο χρόνο… Γι’ αυτό διαγράψτε τα χρέη ω ισχυροί της Γης! Διαφορετικά θα καταστραφούμε όλοι μαζί! Μην τρέφετε καθόλου ψευδαισθήσεις γι’ αυτό…

Υπάρχουν βέβαια εκεί έξω ορισμένοι άνθρωποι –αλαζονικοί μες την ψευδαίσθηση της δύναμης που το δίνει η κατοχή πλούτου–  που νομίζουν πως τα άφθονα χρήματά τους στο τέλος θα τους σώσουν. Όμως τα χρήματα δεν έχουν καμιά αξία από μόνα τους, εκτός αν τα κάψεις για να ζεσταθείς. Είναι εμείς οι άνθρωποι που τα δίνουμε μια μεγάλη συμβολική αξία.
 
Αν όμως σταματήσουμε να τα μετράμε, να τα λαμβάνουμε υπόψιν μας στις καθημερινές μας δραστηριότητες, τότε αυτομάτως απαξιώνονται. Ακόμη χειρότερα, αν το περιβάλλον και οι φυσικοί πόροι καταστραφούν, τότε οι πλούσιοι θα διαπιστώσουν ότι δεν μπορούν να τραφούν με χρήματα...

Την άμεση διαγραφή μέρους των χρεών και την αναδιανομή του πλούτου προτείνει και ο οικονομικός αναλυτής Ντιρκ Μίλερ: «Το τραπεζικό μας σύστημα έχει τελειώσει.
 
Οι χρεοκοπίες κρατών είναι μέρος του συστήματος εδώ και αιώνες. Εγώ θα τις ονόμαζα reset (επανεκκίνηση). Η αναδιανομή κάποιες φορές παίρνει τη μορφή νομισματικής μεταρρύθμισης, κάποιες φορές της διαγραφής χρέους. Οι λίγοι που έχουν απαιτήσεις από το κράτος θα χάσουν κάτι, και έτσι οι μάζες θα ανακουφιστούν, γιατί θα πληρώνουν λιγότερο μέρος του εισοδήματος τους σε φόρους».

Δυστυχώς η Ελλάδα, όπου το 500 π.Χ. περίπου γεννήθηκε από τον Σόλωνα και η ιδέα της «Σεισάχθειας», δεν μπορεί να αποφασίσει από μόνη της χωρίς την αλληλεγγύη και τη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων της να επιβάλλει μια διαγραφή των χρεών της ή, το λιγότερο, ένα γενναίο «haircut» της τάξεως του 60% ως 80%.
 
Αν όμως μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο; Τι θα γινόταν αν η Ελλάδα διέγραφε μονομερώς τα χρέη της ως «επαχθή», έβγαινε από το Ευρώ και επέστρεφε στη δραχμή; Τότε, σύμφωνα με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη: «Μετά τη διαγραφή τόκων και χρεολυσίων οι ανάγκες χρηματοδότησης του κράτους θα είναι σχετικά μικρές και θα καλύπτονται από εσωτερική δανειοδότηση.
 
Πέραν των άλλων, οι εισπράξεις σε συνάλλαγμα από τις εξαγωγές, οι οποίες θα τονωθούν λόγω και της υποτίμησης του εθνικού νομίσματος, θα μπορούν να αξιοποιηθούν σε πρώτη φάση για τη συναλλαγματική πληρωμή εισαγωγών πετρελαίου και πρώτων υλών… Ο πληθωρισμός θα μπορούσαν να τιθασευτεί με έναν αυστηρό έλεγχο των τιμών, ώστε να παταχθούν η αισχροκέρδεια και τα καρτέλ που ενδημούν στην ελληνική αγορά».

Τα πράγματα όμως δεν είναι και τόσο απλά για μια χώρα με χρόνια ελλείμματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, όπου οι εισαγωγές μονίμως ξεπερνούν τις εξαγωγές. Αν η Ελλάδα κάνει κάτι τέτοιο κινδυνεύει να βρεθεί εκτός του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Είμαστε μια μικρή αλλά σημαντική χώρα στις παρυφές της Ευρώπης και σε μια πολύ ευαίσθητη γεωπολιτική θέση.
 
Δεν είμαστε Ισλανδία. Θα πέσουν κυριολεκτικά όλοι πάνω μας για να μας τιμωρήσουν παραδειγματικά.

Γι΄ αυτό και χρειάζεται ένα Παγκόσμιο Κίνημα Διαγραφής Χρεών, που θα ξεκινήσει από το εσωτερικό μεγάλων οικονομιών όπως είναι οι υπερχρεωμένες ΗΠΑ, Ιαπωνία, Μεγάλη Βρετανία κ.α. Ένα παγκόσμιο ιδεολογικό-πολιτικό κίνημα υπέρ της διαγραφής των χρεών και υπέρ του εξανθρωπισμού του οικονομικού συστήματος, με σεβασμό στις αξίες της ζωής και της Φύσης.
 
Για να πετύχει όμως μια τέτοια κίνηση θα πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι να ρισκάρουμε, να φτάσουμε τα πράγματα στα άκρα, να το παίξουμε για λίγο «τρελοί ελέφαντες» που αν αφηνιάσουν μπορούν να ποδοπατήσουν τα πάντα! Τ’ ακούσατε; Τα πάντα!

*Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προσδημοσίευση του βιβλίου «BANKRUPT.GR ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ» (Εκδόσεις Άγνωστο, Δεκέμβριος 2011).

Ο συγγραφέας του υπογράφει ως «Ανωνύμου του Έλληνος» και είναι ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που έχουν ήδη χρεοκοπήσει καθώς η, διασωληνωμένη στην Εντατική της Τρόικας, χώρα τους πάσχιζε ν’ αποφύγει την άτακτη χρεοκοπία…


 http://www.diodos.gr
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/12/o_1338.html

Ζωηρό ενδιαφέρον για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Ελλάδας

Ζωηρό... ενδιαφέρον για τον κρυμμένο «μαύρο» χρυσό της Ελλάδας δείχνουν ξένες μεγάλες εταιρείες. Σύμφωνα με πληροφορίες κολοσσοί στον χώρο της εξόρυξης και εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, τη Ρωσία και την Ινδία έχουν «βολιδοσκοπήσει» την κυβέρνηση κι εμφανίζονται έτοιμες να ξεκινήσουν έρευνες στους θαλάσσιους χώρους του Ιονίου Πελάγους και κυρίως νοτίως της Κρήτης.


Πηγές αναφέρουν ότι πρόσφατα σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο εκπρόσωποι της αμερικανικής εταιρείας Noble πλησίασαν τον υφυπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη ζητώντας του συνάντηση μέσα στον Ιανουάριο. Η Noble αυτή την περίοδο, ως γνωστόν, βρίσκεται στην Κύπρο πραγματοποιώντας γεωτρήσεις στο λεγόμενο «Οικόπεδο 12» της Μεγαλονήσου.

Συζητήσεις, λένε οι πληροφορίες, γίνονται και με την ισραηλινή DELEK, ενώ ανάλογες κινήσεις έχουν γίνει και από επιχειρήσεις της Ρωσίας και της Ινδίας. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι οι εταιρείες έχουν δικά τους στοιχεία για κοιτάσματα πετρελαίου στο Ιόνιο και φυσικού αερίου νότια της Κρήτης. Είναι έτοιμες όταν ανάψει το... πράσινο φως η ελληνική κυβέρνηση να ρίξουν γεωτρύπανο και να ξεκινήσουν οι έρευνες.

Πληροφορίες θέλουν πως, αν οι συζητήσεις αυτές καταλήξουν θετικά, με απλά λόγια αν το ΥΠΕΚΑ διαπιστώσει ότι οι εταιρείες έχουν αξιόπιστα στοιχεία, μπορεί αμέσως να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό. Το περιεχόμενό του δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και σε 90 μέρες καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις προσφορές τους.

Η κυβέρνηση προχωρά με εξπρές διαδικασίες τις έρευνες χωρίς να περιμένει τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών.

Ξεκινάνε
Τα τρία πρώτα «οικόπεδα» ξεκινά να δίνει για έρευνες πετρελαίου το ελληνικό Δημόσιο, μέσα από διεθνή διαγωνισμό. Είναι ο Πατραϊκός Κόλπος, τα Ιωάννινα και το Δυτικό Κατάκολο, με εκτιμώμενα αποθέματα πετρελαίου 250 με 300 εκατ. βαρέλια.

Στον Πατραϊκό Κόλπο οι σχετικά πρόσφατες σεισμικές έρευνες στην περιοχή έχουν εντοπίσει ενδιαφέρουσες πετρελαιοπιθανές γεωλογικές δομές. Τα εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα είναι της τάξης των 200 εκατομμυρίων βαρελιών. Η πλέον υποσχόμενη δομή δεν διατρήθηκε από την κοινοπραξία που είχε τα δικαιώματα (1ος Γύρος Παραχωρήσεων), διότι ο ανάδοχος (Triton) επέστρεψε την περιοχή το 2001 για λόγους εσωτερικών επιχειρηματικών επιλογών. Η περιοχή θεωρείται δύσκολη δεδομένου ότι παρόμοιοι γεωλογικοί στόχοι δεν έχουν διατρηθεί μέχρι σήμερα στον ελλαδικό χώρο.

Η Ηπειρος βόρεια των Ιωαννίνων είναι ενδιαφέρουσα περιοχή για βαθείς στόχους σε έντονα ορεινό ανάγλυφο. Εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί υψηλού κόστους σεισμική και γεωτρητική έρευνα για τον εντοπισμό πετρελαιοπιθανών γεωλογικών στόχων σε μεγάλα βάθη (> 4.000 μ.). Η γεώτρηση σε μία μεγάλη πετρελαιοπιθανή γεωλογική δομή δεν ολοκληρώθηκε για τεχνικούς λόγους (υψηλές πιέσεις) και η περιοχή επεστράφη από την κοινοπραξία που είχε τα δικαιώματα (2002, 1ος Γύρος Παραχωρήσεων). Πρώτες εκτιμήσεις για απολήψιμα αποθέματα ανέρχονται σε 50 με 80 εκατ. βαρέλια. Η περιοχή εκτιμάται ότι θα προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον λόγω και της γειτονίας της με την Αλβανία, η οποία διαθέτει ανάλογα πετρελαϊκά συστήματα.

Στο Δυτικό Κατάκολο κοίτασμα πετρελαίου ανακαλύφθηκε το 1982 από τη ΔΕΠ-ΑΕ, με εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα 3 εκατ. βαρέλια, σε βάθος 2.400-2.600 μ.

Απέχει περίπου 3,5 χιλ. από το ακρωτήρι Κατάκολο. Την εποχή της ανακάλυψής του θεωρήθηκε οικονομικά οριακό λόγω του μεγάλου βάθους θαλάσσης 250 μ., των τότε τιμών του πετρελαίου αλλά και της παρουσίας H2S και CO2.

Στην ΑΟΖ
Δέκα με 15 θαλάσσια «οικόπεδα» σκοπεύει μέχρι το τέλος του 2012 να παραχωρήσει το ελληνικό Δημόσιο για έρευνες υδρογονανθράκων.

Ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης με την ανακοίνωση αυτή που έκανε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού έδειξε εμμέσως τη βεβαιότητα για την ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ελληνική επικράτεια και συγκεκριμένα στην ΑΟΖ που έχει καθορίσει μέσα από τον νόμο για τις έρευνες υδρογονανθράκων αλλά και από τον διεθνή διαγωνισμό που έχει κάνει για τη διενέργεια των σεισμικών ερευνών. Πολλά έχουν ακουστεί για την ύπαρξη κοιτασμάτων και ιδίως νοτίως της Κρήτης, όπου οι εκτιμήσεις μιλούν για ποσότητες φυσικού αερίου ισοδύναμες με αυτές της Αλάσκας.

Ο ίδιος ο κ. Μανιάτης αποφεύγει να μιλήσει για την περιοχή η οποία προσομοιάζει με εκείνη της Κύπρου, που «υπόσχεται» πολλά. Μιλά με σιγουριά μόνο για τα βεβαιωμένα από παλιότερες έρευνες κοιτάσματα στις περιοχές των Ιωαννίνων, του Πατραϊκού Κόλπου και το Κατάκολο.

Δηλώνει πως σε αυτές τις περιοχές όπως και ανοιχτά της Κέρκυρας στις περιοχές «Αχιλλέας» και «Πύρρος» υπάρχουν βεβαιωμένα κοιτάσματα πετρελαίου 300 με 500 εκατ. βαρέλια.

Tα βεβαιωμένα, μέχρι σήμερα, κοιτάσματα πετρελαίου. Μπορούν να δώσουν για τα επόμενα 20 με 25 χρόνια στο Δημόσιο έσοδα 15 με 20 δισ. δολάρια (με τιμές βαρελιού 80 έως 100 δολάρια).

Ο κ. Μανιάτης προτείνει μάλιστα τα έσοδα από τις εξορύξεις πετρελαίου να αξιοποιηθούν σύμφωνα με το παράδειγμα της Νορβηγίας. Εκεί έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο ασφαλιστικό ταμείο (Fund), που αποτελεί εχέγγυο για τη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας για πολλές δεκαετίες.

Ακαρπες οι έρευνες στο έδαφος της
Η Τουρκία χάνει το τρένο και ετοιμάζει νέα πόλωση

Η Τουρκία, η οποία «εισπράττει» διαρκώς απογοητευτικές απαντήσεις από τις απόπειρες της κρατικής εταιρείας ΤΡΑΟ να ανακαλύψει κοιτάσματα υδρογονανθράκων στο έδαφός της, διαπιστώνει ότι δύο χώρες με τις οποίες οι σχέσεις της είναι εχθρικές, η Κύπρος και το Ισραήλ, αποκτούν ένα κολοσσιαίο στρατηγικό πλεονέκτημα.

Ταυτόχρονα αποδυναμώνεται ο δικός της ρόλος ως κόμβου μεταφοράς ενέργειας προς τη Δύση (παρακάμπτοντας τη Ρωσία), καθώς ένα σημαντικό πρότζεκτ, αυτό του αγωγού Ναμπούκο, δεν φαίνεται να είναι βιώσιμο.

Σε αυτό το σκηνικό η τακτική της Τουρκίας ξετυλίγεται με διπλή στόχευση.

Επιχειρεί να μπλοκάρει τη συνέχιση των ερευνών και την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων που έχουν εντοπιστεί ή θα εντοπιστούν στο μέλλον εντός της κυπριακής ΑΟΖ, υποστηρίζοντας δήθεν τα «δικαιώματα» των τουρκοκυπρίων, είτε με την έκδοση χαρτών που συμπεριλαμβάνουν και το μεγαλύτερο μέρος της Κυπριακής ΑΟΖ (στο νότιο μέρος του νησιού) στις περιοχές στις οποίες θεωρεί η Τουρκία ότι δικαιούται να πραγματοποιήσει έρευνες, ακόμη και εξόρυξη, κατόπιν της συμφωνίας που υπήρξε με το ψευδοκράτος.

Από την άλλη, όμως, η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη τις εσωτερικές αδυναμίες της κυβέρνησης του κ. Χριστόφια, ελπίζει ότι θα εμπλέξει τα ενεργειακά στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού και στη χειρότερη (για την Αγκυρα) εκδοχή, η Λευκωσία θα καθυστερεί την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου μέχρι να βρεθεί λύση ώστε το κυπριακό φυσικό αέριο να διοχετευθεί στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας ως υποκατάστατο του αερίου το οποίο θα τροφοδοτούσε τον αγωγό Ναμπούκο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ
http://www.imerisia.gr

Γερμανία: μισθοί κάτω από... 400 ευρώ!

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Υπάρχει και η άλλη όψη του γερμανικού «οικονομικού θαύματος» της τελευταίας δεκαετίας. Υπάρχουν δηλαδή αυτοί που πλήρωσαν και πληρώνουν το κόστος της «βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας» της γερμανικής οικονομίας.

Η αποκάλυψη προκαλεί σοκ σε όποιον αγνοεί την ωμή, σκληρή....
πραγματικότητα του γερμανικού κόσμου της εργασίας: επτά (!) εκατομμύρια Γερμανοί εργαζόμενοι δουλεύουν επισήμως με μηνιαίες αποδοχές κάτω των... 400 (!!!) ευρώ και μάλιστα χωρίς η απασχόληση αυτή να τους δίνει έστω πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας ή να τους επιτρέπει να λάβουν οποιουδήποτε εξευτελιστικού ύψους σύνταξη όταν γεράσουν!

Φαίνεται απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα πραγματικό. Η τραγική ειρωνεία μάλιστα είναι ότι αυτού του είδους η εργασιακή απασχόληση εισήχθη όχι από τη Δεξιά, αλλά από τον σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο Γκέρχαρτ Σρέντερ προ δεκαετίας, με την περιβόητη «Ατζέντα 2010» που συνέθλιψε τους Γερμανούς εργαζόμενους και αποτέλεσε τη βάση της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της γερμανικής οικονομίας. Το 2003 οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες καθιέρωσαν τη «μίνι απασχόληση», την οποία διαφήμισαν ως «πόρτα εισόδου στον εργασιακό κόσμο» που δήθεν θα διευκόλυνε την εξεύρεση εργασίας από τους άνεργους και τους νέους.

Οι κανόνες της «μίνι απασχόλησης» είναι σαφείς. Πρώτον, οι μηνιαίες αποδοχές απαγορεύεται αυστηρά να υπερβούν τα 400 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι αν π.χ. μια εργασία πληρώνεται 5 ευρώ την ώρα, ο εργαζόμενος επιτρέπεται να δουλέψει 80 ώρες τον μήνα. Αν πληρώνεται 10 ευρώ ωριαίως, τότε απαγορεύεται να εργαστεί κάποιος πάνω από 40 ώρες μηνιαίως. Αν εργαστεί έστω και ένα λεπτό παραπάνω, τότε το συμβόλαιο εργασίας του πρέπει να γίνει κανονικό. Οταν οι αποδοχές του εργαζομένου είναι 400 ευρώ ή λιγότερο, παίρνει όλα τα λεφτά καθαρά. Δεν έχει καμία κράτηση για το ταμείο υγειονομικής περίθαλψης ή για το ταμείο συνταξιοδότησης. Η αιτία γι' αυτό είναι τραγικά απλή: η δουλειά του αυτή δεν του δίνει κανένα δικαίωμα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή για σύνταξη!

Ο εργοδότης είναι ευτυχής. Καλείται να πληρώσει μόνο 2% φόρο επί του ποσού που χορηγεί στον εργαζόμενο και επιπλέον 15% στο ασφαλιστικό ταμείο και 13% στην κοινωνική ασφάλιση. Δηλαδή 130 ευρώ αν πληρώνει 400 ευρώ τον υπάλληλό του και στην πραγματικότητα σχεδόν τα μισά, δεδομένου ότι η μέση αμοιβή που λαμβάνουν τα επτά εκατομμύρια Γερμανοί που δουλεύουν κάτω από αυτό το καθεστώς είναι μόλις... 230 ευρώ!

Αυτό το ιδεώδες για εργοδότες εργασιακό καθεστώς άνοιξε αμέσως όχι μια απλή Κερκόπορτα, αλλά μια τεράστια πύλη για τη γενίκευση της «μαύρης» εργασίας στη Γερμανία. Εκατοντάδες χιλιάδες εργοδότες προσλαμβάνουν εργαζόμενους με καθεστώς «μίνι απασχόλησης», αλλά τους απασχολούν κανονικά, σαράντα ώρες την εβδομάδα. Τους δίνουν επισήμως τα 400 ευρώ και τα υπόλοιπα 1.000 ή και παραπάνω ευρώ τους τα δίνουν «μαύρα», γλιτώνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές!

Σε ορισμένους κλάδους η «μίνι απασχόληση» αναπτύχθηκε ραγδαία, συνοδευόμενη φυσικά από τη «μαύρη» εργασία. Στον ξενοδοχειακό κλάδο π.χ. υπολογίζονται σε 810.000 τα άτομα που δουλεύουν κάτω από αυτό το καθεστώς. Οι εργαζόμενοι κατ' αυτόν τον τρόπο αφενός πρέπει να βρουν άλλον τρόπο να έχουν υγειονομική περίθαλψη (π.χ. μέσω ασφαλισμένου συζύγου) και αφετέρου συχνά είναι τόσο φτωχοί που έχουν την ανάγκη κοινωνικών επιδομάτων για να επιβιώσουν.

Στην ουσία όμως αυτό σημαίνει ότι το κράτος επιβαρύνεται τόσο με το κόστος κοινωνικής περίθαλψης ατόμων που ενώ εργάζονται δεν πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές όσο και με τα επιδόματα επιβίωσής τους, επιδοτώντας έτσι έμμεσα τις γερμανικές επιχειρήσεις για να πληρώνουν μισθούς κάτω από το όριο της φτώχειας και να μην πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές! Ιδού λοιπόν μια σκοτεινή συνιστώσα του σύγχρονου γερμανικού «οικονομικού θαύματος».

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ - Υπονόμευση μισθών και συντάξεων

Κατηγορηματικός είναι στις δηλώσεις του προς την ισπανική εφημερίδα «Ελ Παΐς» ο οικονομολόγος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) Μάρκους Γκράπκα: «Η ''μίνι απασχόληση'' διαβρώνει τα βασικά δικαιώματα των εργατών. Οι φορολογούμενοι και οι εργαζόμενοι πληρώνουν τον λογαριασμό» τονίζει. Εχει απόλυτο δίκιο. Η γενίκευση αυτού του άθλια αμειβόμενου τύπου εργασίας έχει τουλάχιστον δύο ολέθριες συνέπειες. Πρώτον, υπονομεύει δραματικά τις μέχρι τώρα γνωστές συμβάσεις πλήρους απασχόλησης αορίστου χρόνου και μετατρέπει τους εργαζόμενους σε ζητιάνους. Δεύτερον, υποσκάπτει τα ταμεία τόσο υγειονομικής περίθαλψης όσο και συνταξιοδότησης, αφού μειώνει τις εισφορές προς αυτά και προετοιμάζει το έδαφος για συρρίκνωση ή και κατάργηση των συντάξεων.

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/12/400.html

Δείτε πως παίζουν την χώρα μας σαν μαριονέτα στα χέρια τους...

Τυχαίο; Δεν νομίζω! (στο τέλος είναι το καλό...)
Η κυρία που βλέπετε στη φωτογραφία είναι η Τουρκάλα δημοσιογράφος
Zeyno Baran ..

η οποία, στις 14 Μαρτίου 2007, έγραψε στο Αμερικανικό περιοδικό NATIONAL REVIEW, ένα άρθρο για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, στο οποίο προειδοποιεί την Ελλάδα για τους κινδύνους της Ελληνορωσικής συμφωνίας και ουσιαστικά ρίχνει την πρώτη προειδοποιητική βολή προς Καραμανλή, να μην κάνει κακές παρέες (βλέπε Πούτιν).
Το άρθρο βρίσκεται εδώ: http://www.nationalreview.com/articles/220286/strategic-vision-or-strategic-mess/zeyno-baran

Δύο μέρες μετά, στις 16 Μαρτίου 2007, Πούτιν και Καραμανλής, υπογράφουν τη συμφωνία για τον αγωγό (χωρίς να ακούσουν τη zeyno!) 



Ο κύριος που βλέπετε παρακάτω, είναι ο Αμερικανός βοηθός Υπουργός Εξωτερικών, Matthew Bryza 


Στις 29 Ιουνίου 2007, ο κ. Μπράιζα, ρίχνει τη δεύτερη προειδοποιητική βολή, με δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ, προς Καραμανλή: "μην προχωράς με τον αγωγό"
Το δημοσίευμα του ΒΗΜΑτος είναι αυτό:
ο Καραμανλής συνεχίζει να μην ακούει τους Αμερικανούς (και την Zeyno)!
Έτσι, στις 23 Αυγούστου 2007, ξεσπούν 170 πυρκαγιές σε μια νύχτα στην Πελοπόννησο, με δεκάδες νεκρούς. 



Επειδή όμως, όλες οι ιστορίες έχουν happy end, την ίδια μέρα, στις 23 Αυγούστου 2007, η Τουρκάλα δημοσιογράφος Zeyno, που γνωρίσαμε παραπάνω και έριξε την πρώτη προειδοποιητική βολή στον Καραμανλή, παντρεύεται στην Κωνσταντινούπολη, τον Matthew Bryza! 



Kαι ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!


Το άρθρο δημοσιεύτηκε το
Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2010 εδώ
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/12/blog-post_7994.html

Πρώτο θέμα ο Εφραίμ, τελευταίο οι δηλώσεις Γιλμαζ!

Αυτοί είναι οι Έλληνες δημοσιοκάφροι. Αντι να ασχοληθούν με το σοβαρότατο θέμα των δηλώσεων του Μεσουτ Γιλμαζ ασχολούνται με τον κομπιναδόρο Εφραίμ. Εν τω μεταξύ εκατοντάδες χριστιανούληδες μαζεύτηκαν έξω από το....
Εφετείο και του φώναξαν ''Άξιος''! ''Άξιος'' ο Εφραιμ με τις κομπίνες του, ''άξιοι'' οι Εισαγγελείς και Φαρισαίοι που έβγαλαν λάδι τους πολιτικάντηδες που έκαναν μαζί με τον Εφραίμ τις κομπίνες, ''άξιοι'' και οι δημοσιοκάφροι που έχουν πρώτο θέμα την υπόθεση Εφραίμ και τελευταίο την υπόθεση με τις δηλώσεις Γιλμάζ για τις φωτιές τούρκων πρακτόρων σε ελληνικά νησιά, ''άξιοι'' και οι πολιτικάντηδες με τους δικαστικούς που προσπαθούν να μας πείσουν για την ανεξάρτητη δικαιοσύνη!

Με τόσους ''Άξιους'' απορώ εγώ ο ανάξιος πως βρεθήκαμε στο πάτο....

http://egersis2.blogspot.com/

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/12/blog-post_5050.html

Πλήρης προπαρασκευή στην Τουρκία για επίθεση κατά της Ελλάδας!! (βίντεο)

Όσο και αν η τουρκική πολιτική ηγεσία προσπαθεί να μας πείσει για τις αγαθές της προθέσεις είναι τελικά οι πράξεις της που προδίδουν τις αληθινές της βλέψεις. Έτσι μετά την έναρξη των παραδόσεων των πρώτων από τις 52 επιθετικές αμφίβιες γέφυρες Samur FNSS οι οποίες μπορούν να σβήσουν από το χάρτη σε λίγα λεπτά το εμπόδιο που λέγεται ποταμός Έβρος και την απόκτηση δεκάδων τεθωρακισμένων οχημάτων άρσης ναρκοπεδίου τύπου Keiler, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ολοκλήρωσαν πριν από λίγες ημέρες την παραλαβή 40 συστημάτων ακτοδρόμων βαρέως τύπου HGMS (Heavy Ground Mobility Systems).

Χάρις στους ακτοδρόμους αυτούς το τουρκικό Μηχανικό μπορεί να προετοιμάσει κατάλληλα το έδαφος για την μεταφορά των αρμάτων μάχης ή των άλλων βαρέων οχημάτων στην αντίπερα όχθη του ποταμού Έβρου, ενώ ανάλογης σημασίας είναι και η χρήση του συστήματος στις αποβατικές επιχειρήσεις για τις οποίες εκπαιδεύεται ο τουρκικός Στρατός απέναντι από την νήσο Χίο.

Τα συστήματα ακτοδρόμων βαρέως τύπου HGMS παραγγέλθηκαν στην βρετανική εταιρεία FAUN MV Ltd. και Iveco το 2008 έναντι 21,5 εκατ. ευρώ.

Τα συστήματα αυτά παραδόθηκαν μόνο και το τονίζουμε αυτό στις μονάδες Μηχανικού της 1ης Στρατιάς στην Αν. Θράκη. Οι ακτοδρόμοι της βρετανικής εταιρείας μπορούν να αντέξουν βάρος οχήματος μέχρι και 70 τόνους, ακόμα και σε μαλακό έδαφος (π.χ όχθη ποταμού ή ακτή) φέρονται επί των φορτηγών Trakker 8×8, της ιταλικής Iveco και χαρακτηρίζονται από την ευκολία χρήσης τους χάρις στο απλό και λειτουργικό σύστημα στρώσης που τα φορτηγά διαθέτουν.

Οι διάδρομοι είναι κατασκευασμένοι από κράματα αλουμινίου μεγάλης αντοχής με μήκος 54,7 μέτρα και πλάτος 4,5 μέτρα, το δε συνολικό εμβαδόν φτάνει τα 228 τετραγωνικά μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά αυτή είναι η δεύτερη στην οποία ο τουρκικός Στρατός προβαίνει αφού πριν από μερικά χρόνια είχε αποκτήσει δέκα τέτοια συστήματα. Η διαρκής εμμονή των Τούρκων για την απόκτηση επιθετικών συστημάτων διάβασης κωλυμάτων, άρσης εμποδίων και συστημάτων που διευκολύνουν την διεκπεραίωση βαρέων τεθωρακισμένων οχημάτων έχει ένα και μόνο σκοπό την προετοιμασία των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων για την πραγματοποίηση επιθετικών ενεργειών.

Με την ελληνική πολιτική και οικονομική ελίτ εκτός όπου και χρόνου να εξυμνεί τον Ερντογάν και την κυβέρνηση του, η ηγεσία των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων προετοιμάζεται μεθοδικά για την υλοποίηση όποτε αυτό κριθεί των σχεδίων εισβολή ή στην καλύτερη των περιπτώσεων εκφοβισμού της ελληνική κυβέρνηση με την απόκτηση συστημάτων με καθαρά επιθετικό χαρακτήρα.

Θα άξιζε πραγματικά τον κόπο μετά τις εξηγήσεις που ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση από την τουρκική για την ομολογία του πρώην Τούρκου πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ περί εμπρησμού των ελληνικών δασών από πράκτορες της ΜΙΤ να ζητήσει νέες εξηγήσεις από την κυβέρνηση Ερντογάν για ποιους λόγους η Τουρκία αγοράζει συστηματικά τα τελευταία χρόνια υλικά για την πραγματοποίηση αποβατικών και αντιμετώπισης υδάτινων κωλυμάτων ;

Ακολουθούν βίντεο με τους ακτοδρόμους που παρέλαβε η Τουρκία και τις γέφυρες Samur







http://elnewsgr.blogspot.com

http://www.katohika.gr/2011/12/blog-post_7624.html

Σκηνικό Ιμίων έστησαν οι Tούρκοι μεταξύ Χίου και Σάμου !!!

Σκηνικό Ιμίων στήθηκε σήμερα το πρωί μεταξύ Σάμου και Χίου με τουρκικό φορτηγό πλοίο να εκπέμπει σήμα κινδύνου, να αρνείται την ελληνική βοήθεια και τελικά η περισυλλογή του πληρώματος εντός του ελληνικού χώρου αρμοδιότητας έρευνας και διάσωσης, να γίνει από τουρκικό παραπλέον σκάφος.

Πιο αναλυτικά το τουρκικό πλοίο φορτηγό πλοίο DOGU HASLAMAN εξέπεμψε σήμα κινδύνου σήμερα 27 Δεκεμβρίου στις 10.55, ενώ βρισκόταν σε διεθνή ύδατα μεταξύ Χίου και Σάμου σε απόσταση 18 μιλίων βορειοδυτικά της Σάμου εντός του FIR Αθηνών στην περιοχή ευθύνης έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας.


Το ελικόπτερο SAR Super Puma της ΠΑ απογειώθηκε με εντολή του ΕΚΣΕΔ μόλις τρία λεπτά μετά την λήψη του σήματος από το τουρκικό φορτηγό πλοίο, στις 10.58 αποδεικνύοντας την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα των πληρωμάτων και των μέσων της ΠΑ στον τομέα της έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο. Παράλληλα δύο ταχύπλοα του ΛΣ έφτασαν στο σημείο που βρισκόταν το τουρκικό πλοίο για να προσφέρουν βοήθεια στους ναυαγούς.

Κατά την άφιξη του ελικοπτέρου της ΠΑ στο σημείο που το τουρκικό πλοίο βρισκόταν, το
12μελές πλήρωμα του DOGU HASLAMAN είχε ήδη μεταβεί με σωστική λέμβο στο παραπλέον φορτηγό πλοίο PIRIREIS.

Το πλήρωμα του τουρκικού πλοίου αρνήθηκε την παροχή βοήθειας από τους διασώστες του ελικοπτέρου της ΠΑ και επιβιβάστηκε στο PIRIREIS, αναφέροντας ότι αναμένουν τουρκικά μέσα να τους παραλάβουν. Ο λόγος: "Δεν είναι ελληνικής αρμοδιότητας η περιοχή έρευνας και διάσωσης"! Παράνομος 100% ο ισχυρισμός, αλλά ελέχθη.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχο σκηνικό είχε εξελιχτεί το βράδυ των Χριστουγέννων το 1995 όταν το τουρκικό πλοίο Φιγκέν Ακάτ είχε προσαράξει σε αβαθή ύδατα κοντά στις βραχονησίδες Ίμια και εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Το λιμεναρχείο Καλύμνου που είναι και το πλησιέστερο στην περιοχή διέθεσε ρυμουλκό για να αποκολλήσει το τουρκικό πλοίο από τα αβαθή, αλλά ο πλοίαρχος αρνήθηκε, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε τουρκική περιοχή και άρα αρμόδιες για την παροχή βοήθειας ήταν οι τουρκικές αρχές.

Την όλη επιχείρηση παρακολουθεί διακριτικά και σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://www.katohika.gr/2011/12/t.html

Εθνικιστική αλβανική οργάνωση θα μοιράσει χιλιάδες αλβανικά αλφαβητάρια στην Ελλάδα

Εθνικιστική αλβανική οργάνωση πρόκειται να μοιράσει χιλιάδες αλφαβητάρια στην Ελλάδα, την Ιταλία, Αγγλία, ΗΠΑ, Βέλγιο, Πρέσεβο και στους Αλβανούς της Μιτρόβιτσας, στα πλαίσια της εκστρατείας της που έχει ως σύνθημα «Μίλα μόνο αλβανικά».
Πρόκειται για μία οργάνωση η οποία έχει απασχολήσει με τις.....
ακραίες εθνικιστικές της θέσεις την ελληνική διπλωματία και την ελληνική εθνική μειονότητα. Η εκστρατεία αποσκοπεί στην εκμάθηση της αλβανικής γλώσσας στους Αλβανούς που ζουν ως μετανάστες στο εξωτερικό και στα παιδιά τους που έχουν ανατραφεί μακριά από την Αλβανία.

Το ερωτηματικό που προκύπτει είναι ποια είναι η θέση του ελληνικού υπουργείου παιδείας για αυτήν την εκστρατεία η οποία πραγματοποιείται χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη συμφωνία μεταξύ του ελληνικού και αλβανικού κράτους πάνω σε αυτό το θέμα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/12/blog-post_3006.html

Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ - THE BLIGHT OF ASIA . Του GEORGE HORTON

Προξένου και Γενικού Προξένου των Ηνωμ. Πολιτειών στην Εγγύς Ανατολή επί τριάντα χρόνια.
Το βιβλίο απαγορεύτηκε στις Η.Π.Α.
«Στο βιβλίο αυτό βρίσκαμε επί τέλους την αλήθεια για την καταστροφή της Σμύρνης και για τη σφαγή μεγάλου μέρους απ’ τους κατοίκους της, γραμμένη από έναν αυτόπτη μάρτυρα. Ο συγγραφέας των σελίδων πού ακολουθούν, είναι ευτυχώς ένας άνθρωπος πού δεν εμποδίζεται να ειπεί, ό,τι ξέρει, από πολιτικούς λόγους η από οποιαδήποτε επίδραση φόβου η συμφέροντος. Δίνει ολόκληρη τη διήγηση του αγρίου αφανισμού του Χριστιανικού πληθυσμού σε όλη την έκταση και το πλάτος της Παλαιάς Βυζαντινής Αυτοκρατορίας μ’ ένα σαφή και πειστικό τρόπο. Το ότι είκοσι αιώνες μετά Χριστόν μπόρεσε ένας μικρός και οπισθοδρομικός λαός, όπως οι Τούρκοι, να διαπράξει τέτοια εγκλήματα.. εναντίον του πολιτισμού και της προόδου του κόσμου, είναι ένα ζήτημα πού θα έπρεπε να κάμει όλους τους ευσυνείδητους λαούς να σταθούν και να σκεφτούν ο συγγραφέας όμως δείχνει με αναντίρρητο τρόπο ότι τα εγκλήματα αυτά διαπράχθηκαν χωρίς αντίσταση εκ μέρους οιουδήποτε χριστιανικού έθνους και ότι η τελευταία εκείνη φρικτή σκηνή στη Σμύρνη εκτελέστηκε σε απόσταση ολίγων μέτρων από ένα ισχυρότατο συμμαχικό και αμερικανικό στόλο.

Εκωφεύσαμε στις απελπισμένες κραυγές για βοήθεια των Χριστιανών πού πεθαίνανε, αν και ξέραμε καλά πώς η Αμερική ήταν η μοναδική ελπίδα τους, και τώρα είναι φανερό πώς υπάρχει στη χώρα μας μια τάση πού ολοένα μεγαλώνει, να συγκαλύψουμε τα εγκλήματα των Τούρκων και να τους δώσουμε συγχωροχάρτι γι’ αυτά, για να επιτύχουμε υλικά οφέλη απ’ αυτούς. Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει, εφόσον οι Τούρκοι έδειξαν τόσο μεγάλη περιφρόνηση σε κάθε ανθρωπισμό πού δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει και η αλήθεια είναι ολοφάνερη. Έχει τη γνώμη πώς τα υψηλά Ιδανικά είναι ανώτερα από το πετρέλαιο και απ’ τους σιδηροδρόμους και πώς οι Τούρκοι δεν θα έπρεπε να γίνουν δεκτοί στην κοινωνία των έντιμων εθνών, ωσότου δείξουν ειλικρινή μετάνοια για τα εγκλήματα τους.

Η συναδέλφωση μαζί τους με οιουσδήποτε άλλους ορούς δημιουργεί την υποψία μικροπρέπειας αλλά και συνενοχής. Απ’ τη θαρραλέα παρρησία αυτού του βιβλίου γίνεται φανερό στον αναγνώστη ότι χρειαζόταν μεγάλο θάρρος για να γραφεί, και ότι εκείνος πού το έγραψε δεν ήταν δυνατό να έχει κανένα άλλο κίνητρο απ’ την επιθυμία να κάμει γνωστή την αλήθεια επάνω σε ζητήματα πού έχουν τεράστια σημασία για τον κόσμο να τα μάθει».

James W. Gerard

«Έχουν γραφεί πολλά βιβλία και εκατοντάδες άρθρα σχετικά με τη σημασία και τα αίτια της Μικρασιατικής καταστροφής. Εκείνος όμως πού έγραψε το πιο εμπεριστατωμένο και στηριγμένο σε αυθεντικές πηγές βιβλίο σχετικά με το ζήτημα αυτό, είναι ο Αμερικανός διπλωμάτης και συγγραφεύς Τζορτζ Χόρτον (George Horton), πού έζησε στο δεύτερο ήμισυ του 19ου και τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα και υπηρέτησε επί πολλά χρόνια σαν Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη και στη Σμύρνη. Το βιβλίο αυτό δημοσιεύθηκε στα Αγγλικά το 1925 και έχει τον τίτλο «The blight of Asia» (Η κατάρα της Ασίας, ή η μάστιγα της Ασίας), με τον όποιο ο συγγραφεύς χαρακτηρίζει την τουρκική φυλή και τις αφάνταστες καταστροφές, πού η φυλή αυτή προξένησε, αφού εμφανίσθηκε στο προσκήνιο της ιστορίας, σε όλη την ανθρωπότητα και προ πάντων στους χριστιανικούς λαούς. Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφεύς, με απόλυτη αντικειμενικότητα, παρρησία και σθένος περιγράφει και αποδεικνύει με ατράνταχτα επιχειρήματα και με βάση τα ιστορικά γεγονότα 4 κυρίως πράγματα:

1) Τη θαυμαστή ικανότητα του ελληνικού έθνους να δημιουργεί πολιτισμούς.

2) Τα βάρβαρα ένστικτα και τη φοβερή ικανότητα της τουρκικής φυλής να καταστρέφει πολιτισμούς και να εξοντώνει τα έθνη πού τους δημιούργησαν.

3) Τα βαθύτερα αίτια της νίκης του Μουσταφά Κεμάλ στη Μικρά Ασία.

4) Τη βαρύτατη ευθύνη ορισμένων Μεγάλων Δυνάμεων της Δύσεως σχετικά με την κοσμοϊστορική μεταβολή πού είχε σαν αποτέλεσμα η νίκη αυτή επί της φυλετικής συνθέσεως των πληθυσμών πού κατοικούσαν επί δεκάδες αιώνων στο χώρο της Βυζαντινής και αργότερα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στο ίδιο βιβλίο ο Τζορτζ Χόρτον αναλύει με θαυμαστό τρόπο τα στοιχεία και την ουσία των δύο θρησκειών, του Χριστιανισμού και του Ισλαμισμού και τονίζει την βασική αντίθεση μεταξύ των από άποψη κοσμοθεωριακή, φιλοσοφική και ηθική και την αντίστοιχη επίδραση επάνω στην πολιτιστική εξέλιξη των λαών πού δέχθηκαν τη μία η την άλλη απ’ τις δυο αυτές θρησκείες».

Η "μάστιγα της Ασίας" δεν είναι ένα ιστορικό αφήγημα. Είναι η συγκλονιστική προσωπική μαρτυρία του έντιμου διπλωμάτη George Horton, που υπηρετούσε ως γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Σμύρνη τα χρόνια της Μικρασιατικής τραγωδίας. Φωτίζει, παραστατικά και αντικειμενικά, πολλές πτυχές της Μεγάλης Περιπέτειας. Κυρίως, όμως, αποδεικνύει και στιγματίζει την "προδοσία" των Μεγάλων Δυνάμεων και τις οργανωμένες σφαγές των Ελλήνων από τους Τούρκους.

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/12/blight-of-asia-george-horton.html

Γιασάρ Οζ: “Όταν έβαζα τις φωτιές στην Ελλάδα, ήμουν καλός! Τώρα με βάζετε φυλακή;”

Γιασάρ Οζ: “Όταν έβαζα τις φωτιές στην Ελλάδα, ήμουν καλός! Τώρα με βάζετε φυλακή;”, είπε στους δημοσιογράφους ο μαφιόζος- παρακρατικός- όργανο της ΜΙΤ Συγκλονίστηκε, δήθεν, η ελληνική κοινή γνώμη από την κυνική ομολογία του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, ότι από τα μυστικά κονδύλια της Τουρκίας χρηματοδοτούνταν εμπρηστικές...ενέργειες εναντίον της Ελλάδας. Κι όμως. Ήταν γνωστό ότι πίσω από συγκεκριμένες πυρκαγιές σε δασικές και κατοικημένες περιοχές, βρίσκονταν Τούρκοι πράκτορες και παρακρατικοί που χρηματοδοτούνταν από την “μητέρα Τουρκία”. Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες το γνώριζαν αυτό, εδώ και χρόνια.


Και μάλιστα, το πρώην στέλεχος της ΕΥΠ, Σάββας Καλεντερίδης, είχε προτείνει να σταλεί στην Τουρκία Έλληνας εισαγγελέας για να ανακρίνει συγκεκριμένο Τούρκο που είχε ομολογήσει για τις δασικές πυρκαγιές, ή να ζητηθεί η έκδοσή του. Όμως, δεν κουνήθηκε φύλλο. Και, για να μη λέμε αερολογίες ότι οι κυβερνήσεις Σημίτη και Παπανδρέου “έψαξαν και δεν βρήκαν στοιχεία” (όχι ότι η κυβέρνηση Καραμανλή έκανε κάτι παραπάνω) παραθέτουμε εμείς τα αδιάσειστα στοιχεία του ρεπορτάζ.

Για να δούμε: Θα τολμήσει κάποιος εισαγγελέας να ανοίξει την έρευνα;

Η ελληνική Δικαιοσύνη, με την ιστορία του Εφραίμ, αφού δεν κάμφθηκε από τις πιέσεις, απέδειξε ότι μπορεί. Ας δούμε λοιπόν δύο από τα πρόσωπα: Γιασάρ Οζ: Ο Γιασάρ Οζ, ήταν μέλος τουρκικής παρακρατικής οργάνωσης, η οποία κατευθυνόταν από τη ΜΙΤ και είχε σχέσεις με τη μαφία. Ουσιαστικά, ο Οζ, ήταν το “δεξί χέρι” του αρχηγού των Γκρίζων Λύκων, Αμπντουλάχ Κατλί που σκοτώθηκε στο δυστύχημα του Σουσουρλούκ, το 1996. Μέσω του Κατλί, ο Οζ, είχε γνωρίσει τον Μεχμέτ Αγκάρ, πρώην βουλευτή και, τότε, αρχηγό της Αστυνομίας της Τουρκίας. Η οργάνωση που κατηύθυναν, έκανε εμπόριο σκληρών ναρκωτικών, διακίνηση λαθρομεταναστών και άλλες “βρώμικες δουλειές”.

Οι περισσότεροι που θα μπορούσαν να μιλήσουν, σκοτώθηκαν σε περίεργα ατυχήματα. Ο Οζ, όμως, τη γλίτωσε. Και όταν συνελήφθη με 10 κιλά ηρωίνη, “κελάηδησε”. Όταν τον πήγαιναν στη φυλακή, ήταν συγκεντρωμένα τηλεοπτικά συνεργεία. Τότε ο Οζ, έριξε τη “βόμβα”, ελπίζοντας ότι θα εκδοθεί στην Ελλάδα για να δικαστεί και θα γλιτώσει τη δολοφονία του στις τουρκικές φυλακές: “Όταν έβαζα φωτιές στην Ελλάδα, ήμουν καλός! Και τώρα, με κλείνετε στη φυλακή”;

Ο Οζ, ήταν αποφασισμένος να το τραβήξει. Σε κατάθεσή του μάλιστα, υποστήριξε πως ο Αγκάρ μίλαγε συνέχεια με την τότε πρωθυπουργό, Τανσού Τσιλέρ. Σε μια από αυτές τις συνομιλίες, ο Οζ βρισκόταν μαζί με τον Αγκάρ, όταν αυτός μίλαγε με την Τσιλέρ στο τηλέφωνο: “Έχω δίπλα μου τον ήρωα”, της είπε. Προφανώς και ο Αγκάρ αναφερόταν στις μεγάλες πυρκαγιές στο ανατολικό Αιγαίο και τη Μακεδονία. Ο Σάββας Καλεντερίδης πρότεινε τότε να ζητήσει η Ελλάδα την έκδοση του Οζ στη χώρα μας, ή να μεταβεί εισαγγελέας εκεί να τον ανακρίνει. Περιέργως, τίποτα δεν έγινε.
Οι άνδρες της ΕΥΠ θεωρούσαν τότε ότι πιθανότατα ο Οζ ήταν ο δράστης της μεγάλης πυρκαγιάς στην Ικαρία, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άτομα. Πέρασε από το μυαλό σας ότι δεν ήταν ικανός για φόνους; Ο Οζ εκτίει ποινή σε τουρκικές φυλακές, επειδή ο κύριος ρόλος του, ήταν οι δολιοφθορές και οι δολοφονίες Κούρδων.


greeknation.blogspot.com

http://www.katohika.gr/2011/12/blog-post_8746.html

ΑΡΧΙΣΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΔΙΑ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ


Ανακοινώθηκε την 24  Νοεμβρίου στην Βουλή, η μήνυσή μου για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ κατά των 300 βουλευτών, των υπουργών, του Πρωθυπουργού (τέως και νυν) και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

                  

ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ» ΑΡΙΣΤΕΡΑ  (Τσίπρα, Παπαρρήγα, Κανέλλη, Ψαρριανό, κλπ.: Θα μπείτε μπροστά και θα ζητήσετε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των Προδοτών βουλευτώ και υπουργών?, ή θα αναφωνήσουμε «τώρα έπεσαν οι μάσκες»?)


Για να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον υπουργών και βουλευτών, απαιτείται άδεια από την Βουλή (άρθρα 61-62 και 86 Συντ., ν.3126/2003). Εάν η άδεια δεν δοθεί (η υπόθεση ΔΕΝ μπαίνει στο αρχείο, όπως λανθασμένα πιστεύεται), αλλά το δικαίωμα της παροχής άδειας για την ποινική  δίωξη μεταβιβάζεται στην επόμενη (ες) Βουλή (ες), αρκεί βέβαια να μην έχει, εν τω μεταξύ, παραγραφεί το έγκλημα. Αυτός είναι ο λόγος που όλες (σχεδόν) οι υποθέσεις κατά πολιτικών έχουν αρχειοθετηθεί…λόγω παραγραφής. Και τούτο διότι –ιδιαίτερα για τους υπουργούς- ο χρόνος παραγραφής είναι μόνο 5 χρόνια από την διάπραξη του εγκλήματος. Καμία υπόθεση δεν αρχειοθετείται και τελεσίδικα επειδή διαδικαστικά δεν εδόθη άδεια για δίωξη από την Βουλή. Οι υποθέσεις αρχειοθετούνται τελεσίδικα, μόνο λόγω παραγραφής, ή έκδοσης αμετάκλητης απόφασης του δικαστηρίου (κι όχι, επαναλαμβάνω, επειδή η Βουλή δεν χορηγεί άδεια δίωξης).

Όμως όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν για το έγκλημα της Εσχάτης Προδοσίας, το οποίο είναι ΑΠΑΡΑΓΡΑΠΤΟ (άρθρο 120 Συντ.). Συνεπώς το δικαίωμα δίωξης και δίκης των νυν προδοτών μεταφέρεται στις επόμενες Βουλές (οι οποίες θα αποτελούνται από «εμάς») εσαεί!, σύμφωνα πάντα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Οι επόμενες Βουλές μπορούν επίσης α) να καταργήσουν το επαίσχυντο άρθρο 86 Συντ. και β) (το σπουδαιότερο), να ψηφίσουν ειδική Συντακτική Πράξη (Ψήφισμα) με το οποίο να παραπέμπουν τους Προδότες σε δίκη για Εσχάτη Προδοσία, όπως έγινε με την αρ.1/15-11-1944 Συντακτική Πράξη της Κυβέρνησης Νικ. Πλαστήρα, με την οποία δικάστηκαν όλοι οι Δωσίλογοι Συνεργάτες των Γερμανών Κατακητών.  

Η τύχη των προδοτών είναι στο χέρια τα δικά μας πλέον, του ΛΑΟΥ! Εμείς είμαστε οι δικαστές των. Και τέλος.

Η Εσχάτη Προδοσία, είναι Πολιτικό Έγκλημα (σύμφωνα και με την πάγια ελληνική και διεθνή νομολογία), συνεπώς αρμόδια για την εκδίκασή της είναι τα Τακτικά Ορκωτά Κακουργιοδικεία (άρθρο 97 Συντ.). Κι εκεί θα διαβιβαστεί τελικά, λόγω αρμοδιότητας, η μήνυσή μου αυτή από την επόμενη, πραγματικά Ελληνική Βουλή, εντελώς καθαρή κι απαλλαγμένη από τους σημερινούς προδότες.

Παρακαλά δείτε και τα blog μου: www.zoidiosia.blogspot,com και

www.elpida-politeias.gr  (τον νέο πολιτικό φορέα που ιδρύσαμε) και τέλος:epivetta@otenet.gr


Υστερόγραφο: Οι διάφορες φωνές ότι «δεν θα γίνει τίποτα, κανείς δεν θα δικστεί» κλπ. δεν είναι μόνο ηττοπαθείς και μοιρολατρικές, αλλά και ΥΠΟΠΤΕΣ. Σε κάθε περίπτωση, εμείς απευθυνόμαστε σε ΜΑΧΗΤΕΣ κι όχι σε «κλαψομαρίες».


Τα ντοκουμέντα της κατάθεσης της μήνυσης στην Βουλή είναι εδώ:


(τοvideo με την ανακοίνωση της μήνυσης από το Προεδρείο της Βουλής…σαν να είναι γεγονός παράβασης του ΚΟΚ!!)



 (σελ. 42 των πρακτικών της Βουλής)






«Το Δόγμα Calvo» (απόσπασμα από την μήνυση)

 

Ομιλία του μηνυτή στους Αγανακτισμένους στο Σύνταγμα την 03-06-2011)
 
 

Συνέντευξη στο Κόντρα για την μήνυση τον Ιανουάριο 2011



Δημ. Αντωνίου, Ιατρός (ο μηνυτής)
 
http://www.katohika.gr/2011/12/blog-post_6187.html

ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΑ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΑ ... 300% ΑΥΞΗΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ...

ΡΕ ΚΩΘΩΝΙΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΉΔΗ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΗ, 
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ; ΚΑΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΤΥΧΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ.... 
ΤΟ ΣΟΦΟΤΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΡΕ ΑΣΧΕΤΑ ΖΩΑ; "ΚΑΛΙΟ ΠΕΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ, ΠΑΡΑ ΔΕΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΤΕΡΙ...." 
ΟΙ ΔΕ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΞΥΠΝΟΙ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΖΩΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ, ΕΛΕΓΑΝ.. "ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΟΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ"... 
ΤΟ ΠΙΑΣΑΤΕ ΒΛΑΚΕΝΤΙΟΙ; ΘΑ ΤΟ ΠΙΑΣΕΤΕ ΟΤΑΝ ΠΙΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΣΥΝΤΟΜΑ....
 
http://ygro-pyr.blogspot.com/2011/12/300.html

Α. Salbuchi: 10 πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να πολεμήσουμε τη Νέα Τάξη Πραγμάτων


Ο Adrian Salbuchi είναι πολιτικός αναλυτής, συγγραφέας και παρουσιαστής ραδιοφωνικών εκπομπών στην πατρίδα του, την Αργεντινή. Είναι ο ιδρυτής του κινήματος Second Republic, που γεννήθηκε μέσα από την συνειδητοποίηση ότι είναι αναγκαίο και επείγον να πολεμήσουν οι λαοί, με όση δύναμη διαθέτουν, τον νέο παλιό παγκόσμιο δυνάστη, γνωστό με το όνομα "Νέα Τάξη Πραγμάτων".

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Salbuchi αποκαλύπτει τα 10 πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να πολεμήσουμε τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, αλλά και το τι σημαίνει το καθένα από αυτά.

1ο: Ανοίξτε τα μάτια και τα αυτιά σας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κατανοούμε και όχι απλώς να κοιτάζουμε. Να ακούμε με προσοχή, όχι απλώς να ακούμε ήχους. Μην αφήσετε τον εαυτό σας να ξεγελαστεί από αυτά που θέλει η παγκόσμια δύναμη να κοιτάζουμε: "νόμιμα" ψέματα, μισές αλήθειες, παραπλανητικές ερμηνείες, ανυποστήρικτα δεδομένα και "αποδείξεις", σενάρια προκατασκευασμένα. Μην αφήσετε τη δύναμη της συνήθειας να σας νικήσει. Το ότι έχουμε συνηθίσει τα πράγματα όπως έχουν σήμερα δεν σημαίνει α) ότι είναι αλήθεια β) ότι είναι αδύνατο να αλλάξουν και γ) ότι πρέπει να τα δεχθούμε.

2ο: Επαγρυπνείτε. Σαν μια πεινασμένη τίγρη στo πηχτό σκοτάδι της νύχτας, όπως έγραψε ο Άγγλος ποιητής Ουίλιαμ Μπλέικ ("Τίγρη, τίγρη που καις λαμπερή μέσα στης νύχτας τα δάση..."), τόσο αφυπνισμένοι πρέπει να είμαστε. Σαν μια τίγρη που καίει λαμπερή μέσα στη νύχτα.

3ο: Δείτε τον κόσμο γύρω σας όπως πραγματικά είναι. Ψάξτε για δυσδιάκριτες, κρυφές τάσεις, σύμβολα, καμπαλιστικούς αριθμούς, σημάδια, χειρονομίες, σαρδάμ, λάθη που κάνει η παγκόσμια δύναμη. Μάθετε να είστε υποψιασμένοι και να ξετρυπώνετε το ψέμα, στις μπλόφες τους, που βασίζονται στις τεχνικές και τις δυνατότητες του μαζικού ψυχολογικού πολέμου, που ελέγχει και εφαρμόζει η παγκόσμια εξουσία των ολιγαρχών μέσω των συμβατικών ΜΜΕ, του Χόλυγουντ, του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

4ο: Να χρησιμοποιείτε τη λογική σας. Να σκέφτεστε με τον δικό σας νου. Ακριβώς, με τον δικό σας νου και όχι με το νου του εχθρού σας. Μην τους αφήνετε να σας ξεγελούν.

5ο: Να είστε ήρεμοι. Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύντροφός μας. Ήδη κάποιοι από εμάς αντιμετωπίζουν ακραίες συνθήκες, τις οποίες όλοι, αργά ή γρήγορα, θα αντιμετωπίσουμε σε αυτούς τους προβληματικούς καιρούς. Πρέπει να διατηρήσουμε το νου μας ψυχρό σαν πάγο και κοφτερό σαν ξυράφι. Αυτό θα το κατορθώσουμε όταν κατανοήσουμε τα πράγματα προτού τα δούμε να συμβαίνουν. Ο πανικός είναι πάντοτε το αποτέλεσμα ενός ξαφνικού και ακραίου κινδύνου, τον οποίο δεν αναμέναμε. Με άλλα λόγια, το αποτέλεσμα ενός κινδύνου που δεν προβλέψαμε.

6ο: Να ενεργείτε μεθοδικά και διεξοδικά. Όταν διακινδυνεύονται πολλά, η καλύτερη σκέψη μας, να δράσουμε πάση θυσία, είναι πάντα καλύτερη από το να μην ενεργήσουμε καθόλου, ακόμα και αν αυτό προϋποθέτει κάποιο ρίσκο. Σε καιρούς πολέμου, όπως αυτού που βιώνουμε σήμερα, το ρίσκο είναι αναπόφευκτο.

7ο: Να είστε αισιόδοξοι. Να βλέπετε πάντα το ποτήρι μισογεμάτο. Ακόμα και αν το βλέπετε γεμάτο κατά το 1/4, είναι πάλι καλύτερο από το να το βλέπετε μισοάδειο ή άδειο κατά τα 3/4. Ποτέ μην εγκαταλείπετε. Ακόμα και στο παρά πέντε, η σωτηρία μπορεί να μας έρθει ακόμα και λίγα δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα. Και κάτι σημαντικό: όταν έχουμε πίστη μέσα μας, τότε ξέρουμε ότι ο θάνατος δεν είναι το τέλος. Είναι απλά το κλείσιμο ενός κεφαλαίου ενός πολύ μεγάλου βιβλίου. Εξάλλου, αν το δούμε πιο μακροπρόθεσμα, ο κόσμος μας έτσι κι αλλιώς κάποτε θα τελειώσει.

8ο: Μοιραστείτε τις γνώσεις και πληροφορίες σας με συγγενείς, φίλους, συναδέλφους και γείτονες. Στον παράξενο και επικίνδυνο κόσμο που ζούμε σήμερα, μια από τις καλύτερες μορφές αλληλεγγύης με τους συνανθρώπους μας συνίσταται στο να τους βοηθήσουμε να αφυπνιστούν. Όσο πιο πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν αφυπνιστεί, τόσο το καλύτερο για αυτούς ως άτομα, αλλά επίσης τόσο το γρηγορότερο θα διαμορφώσουμε την απαραίτητη εκείνη μάζα ανθρώπων που θα σκέφτεται ελεύθερα και ανεξάρτητα, η οποία θα στρέψει την ροή του ρεύματος σε αυτούς τους πολυτάραχους καιρούς, καταστρέφοντας αυτή τη μυστική συμμορία τεράτων.

9ο: Υπερασπίστε τις πνευματικές αξίες σας: την οικογένεια, τους φίλους, την πίστη στον Θεό. Πολεμήστε τη σημερινή σκοτεινή, καταθλιπτική, αποκαρδιωτική, απελπιστική μηδενιστική θεώρηση του κόσμου.

Παρατηρήστε το Σύμπαν και όλα τα θαυμαστά πράγματα που περιέχει. Μελετήστε τα καλύτερα έργα που δημιούργησε ο Άνθρωπος από τα βάθη του χρόνου και μια διαφωτιστική βαθιά γνώση θα σας κυριεύσει. Υπάρχει ένας κατά πολύ ανώτερος συμπαντικός Δημιουργός και μια κατά πολύ ανώτερη Τάξη.

Διαβάστε τον Σαίξπηρ και τον Ουίλιαμ Μπλέικ, τον Ντοστογιέφσκι, τον Πλάτωνα και την Μητέρα Τερέζα, τους μύστες του χριστιανισμού, τους Έλληνες γνωστικούς, τα ιερά βιβλία της Ανατολής, τα Ευαγγέλια. Ακούστε τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, τον Μότσαρτ και τον Μπετόβεν, τον Βάγκνερ και τον Χέντελ. Συλλογιστείτε παρέα με τον Λεονάρντο ντα Βίντσι και τον Μποτιτσέλλι, τον Μιχαήλ Άγγελο και τον Ντύρερ. Εισχωρήστε στο πνεύμα - ακόμα κι αν αυτό γίνει απλά μέσα από τα δικά σας μάτια του νου - του ιερού χώρου ενός γοτθικού καθεδρικού ναού, ενός αρχαίου αιγυπτιακού ναού, ενός βουδιστικού ναού.
Μην πάψετε ποτέ στη ζωή σας να αναζητάτε το Άγιο Δισκοπότηρο. Μην αφήσετε ποτέ κανένα να σας πει ότι το κράτος σας δίνει τα δικαιώματά σας.Όποιος σας δίνει σήμερα τα δικαιώματά σας μπορεί να σας τα αφαιρέσει αύριο. Σαν παιδιά του επίγειου Σύμπαντος, τα δικαιώματά σας είναι αναφαίρετα και δωρισμένα από τον Θεό.


10ο:
Υπερασπίστε την περιουσία σας, το σπίτι σας και το εισόδημά σας. Μια πολλή πρακτική πρόταση. Το σπίτι σας και το χώμα που πατάτε είναι δικά σας. Η οικογένεια και τα αγαπημένα σας πρόσωπα είναι το πιο ανεκτίμητο πράγμα που έχετε. Η υπεράσπισή τους με όλα - το τονίζω - ΟΛΑ τα μέσα που διαθέτετε, την οποιαδήποτε στιγμή ο οποιοσδήποτε, όσο ισχυρός και αν είναι, προσπαθήσει να σας τα αρπάξει με τη βία, δεν παύει να είναι πάντα μια πράξη νόμιμης αυτοάμυνας, ανεξάρτητα από τον "νόμο" και την "τάξη" της παγκόσμιας εξουσίας των ολιγαρχών.

Σήμερα, το κράτος-θύμα αεροπειρατείας που όλοι υφιστάμεθα μετατρέπεται, όλο και περισσότερο, στον χειρότερο εχθρό μας. Αυτό να το έχετε πάντα υπ' όψιν. Η υπεράσπιση αυτή αντιπροσωπεύει μια εκδήλωση της βούλησής σας να ασκείτε τη δική σας ατομική κυριαρχία.

Και αφού θα έχουμε κατορθώσει να υπάρξει μια μεγάλη κομβικής σημασίας ομάδα από δραστήριους ανθρώπους, οι οποίοι εκτιμούν και βάζουν ψηλά την ατομική τους κυριαρχία, θα συσπειρωθούμε όλοι, με σκοπό να αγωνιστούμε για κοινούς στόχους σε όλο τον κόσμο.

Τότε να ξέρετε ότι οι μέρες της παγκόσμιας εξουσίας των ολιγαρχών θα είναι μετρημένες.

 
Πηγή
http://kostasxan.blogspot.com/2011/12/salbuchi-10.html

Κάθε βο(υ)λευτής μας κοστίζει κατά μέσο όρο 1.583 € την ημέρα!

Αναλογιζόμενοι τις δηλώσεις των μελών της Κυβέρνησης «σωτηρίας» και την προτροπή τους να «βάλουμε πλάτη», αρκεί να… ρίξουμε μια ματιά στα όσα προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2012 για τους «300» εκλεκτούς και θα καταλάβουμε, πως δυστυχώς πάλι μόνο εμείς θα «βάλουμε πλάτη». Ο νέος προϋπολογισμός είναι μειωμένος κατά 27 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με εκείνον του 2011.
Την ίδια στιγμή, όμως, σε 2,17 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι συνολικές περικοπές στους βουλευτές. Ειδικότερα, στα 2.125.000 ευρώ η μείωση για την συμμετοχή τους στις επιτροπές, στα 39.400 ευρώ το ψαλίδισμα του επιδόματος γραφείου και στα 10.500 ευρώ η περικοπή των εξόδων κίνησης. Ωστόσο μία προσεκτική ανάγνωση όλων των κονδυλίων ανά κωδικό αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον, αφού φανερώνει τα ακριβή ποσά που πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι για μία σειρά από παροχές προς τους 300.
- Επίδομα οργάνωσης γραφείου βουλευτών 8.146.900 ευρώ
- Έξοδα κίνησης βουλευτών 1.705.100 ευρώ
- Συμμετοχή σε επιτροπές 2.875.000 ευρώ
- Δαπάνες χρηματοδοτικής μίσθωσης ( αυτοκίνητα ) 3.800.000 ευρώ
- Μετακινήσεις στο εσωτερικό 1.555.000 ευρώ
- Μετακινήσεις στο εξωτερικό 950.000 ευρώ
Σε ό,τι έχει να κάνει με τους συνεργάτες τους, κοστίζουν ετησίως 12.786.600 και το απίστευτο ποσό των 5.581.100 ευρώ αγγίζει η απασχόλησή τους, πέραν του κανονικού ωραρίου (βλέπετε υπερωρίες).
Αναφορικά με τα λειτουργικά έξοδα της Βουλής, καταβάλλεται ετησίως για:
- ΕΥΔΑΠ 100.000 ευρώ
- ΔΕΗ 1.250.000 ευρώ
- Φυσικό αέριο 180.000 ευρώ
- Δαπάνες κινητής τηλεφωνίας 650.000 ευρώ
- Προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών 400.000 ευρώ
- Είδη καθαριότητας 85.000 ευρώ
Δηλαδή, κάθε βο(υ)λευτής μας κοστίζει κατά μέσο όρο (αφού οι αποδοχές τους επηρεάζονται από τα έτη βουλευτικής παρουσίας και άλλους παράγοντες) 569.906,66 ευρώ το χρόνο ή αν προτιμάτε 47.492,17 ευρώ τον μήνα ή 1.583 ευρώ την ημέρα!!! Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθούμε στο ότι, τόσο στην Πορτογαλία, όσο στην Ισπανία και στην Ιρλανδία, από τους πρώτους που έκαναν περικοπές οι βουλευτές ήταν στους ίδιους τους εαυτούς τους και… πιστέψτε μας… ήταν περικοπές, ειδικά στην Πορτογαλία!!!

http://www.dejavu.gr/?p=2417
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters