Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Είμαι υπερήφανος που λίγο από το χαράτσι μου πάει για το πρωτόκολλο του Κυότο και την τρύπα του όζοντος > Το υπουργείο Εξωτερικών σώζει τις…πολικές αρκούδες!!!

Είμαι υπερήφανος που λίγο από το χαράτσι μου πάει για το πρωτόκολλο του Κυότο και την τρύπα του όζοντος. Και τέλη υπέρ ΑΠΕ για να σώσουμε τις πολικές αρκούδες της Ανταρκτικής.
Archaeopteryx

http://envthink.blogspot.com/2011/12/blog-post_27.html
 
http://greeknation.blogspot.com/2011/12/blog-post_3199.html

H ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΡΧΕΤΥΠΩΝ

Σταυρός: Το Αρχαίο Ελληνικό σύμβολο του Θεού Ήλιου-Δία. όλη η Χριστιανική Αίρεση είναι μια ΚΑΚΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ αρχαιοελληνικών αρχετύπων, ήρθε η ώρα λοιπόν να μαθευτούν αυτά που το Ιουδαικό ιερατείο με δόλο έκλεψε απ τους προγόνους μας.
Η Παναγία είναι μια δημιουργία, ένα κράμα Ελληνίδων Θεαινών απ τις οποίες έκλεψαν διάφορες ιδιότητες ώστε να συγκινεί τις ψυχές των ανθρώπων που θέλανε απο περήφανους και ελεύερους, να τους μετατρέψουν σε ΔΟΥΛΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ, εδώ θα βρείς και τους λόγους που κάηκαν οι βιβλιοθήκες της Αλεξάνδρειας, αυτές που περιείχαν όλη την Ελληνική ΄γνώση. Έλληνα, η γνώση είναι δύναμη, διάβασε την Ελληνική γραμματεία, μάθε αυτά που σου κρύβουν εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια. ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ! ΟΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΑΠ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΧΑΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΣΜΟ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΙΚΕΙΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Την νύχτα της 5ης Ιανουαρίου οι Έλληνες πίστευαν ότι ο Θεός Διόνυσος μετέτρεπε θαυματουργά το νερό σε οίνο. Λέει ο Πλάτων ότι στο νησί της Άνδρου ένα κύμα οίνου κυλούσε από το ιερό του Διονύσου. Στην διάρκεια του εορτασμού της Θυιας τοποθετούσαν σε μια αίθουσα τρεις άδειους λέβητες παρουσία πολιτών και ξένων και κατόπιν η αίθουσα σφραγιζόταν.Όποιος ήθελε έφερνε και την δική του σφραγίδα. Την επόμενη όλες οι σφραγίδες ήταν ανέπαφες αλλά αυτοί που μπήκαν στην αίθουσα βρήκαν τους λέβητες γεμάτους κρασί!Ο Παυσανίας μας βεβαιώνει ότι οι ντόπιοι πολίτες αλλά και οι ξένοι είχαν πάρει όρκο για την αξιοπιστία αυτής της αναφοράς. Σύμφωνα με τον μύθο το θαύμα τής μετατροπής του νερού σε οίνο έγινε για πρώτη φορά στον γάμο του Διονύσου και της Αριάδνης! Πάμε σε μια άλλη ιστορία περί νερού και οίνου.Στα μυστήρια του Μίθρα πρόσφεραν ένα μίγμα άρτου και οίνου! Βρέθηκε μια επιγραφή που έκανε τον χριστιανό Ιουστίνο να τα χάσει ..Έλεγε αυτή η επιγραφή όποιος δεν φάει το σώμα μου και δε πιει το αίμα μου ,ώστε να γίνει ένα μαζί μου και εγώ ένα μαζί του ,δεν θα γνωρίσει την σωτηρία!
 [XXVI. θέατρον δὲ ἀρχαῖον, μεταξὺ τῆς ἀγορᾶς καὶ τοῦ Μηνίου τὸ θέατρόν τε καὶ ἱερόν ἐστι Διονύσου: τέχνη τὸ ἄγαλμα Πραξιτέλους, θεῶν δὲ ἐν τοῖς μάλιστα Διόνυσον σέβουσιν Ἠλεῖοι [b]καὶ τὸν θεόν σφισιν ἐπιφοιτᾶν ἐς τῶν Θυίων τὴν ἑορτὴν λέγουσιν[/b]. ἀπέχει μέν γε τῆς πόλεως ὅσον τε ὀκτὼ στάδια ἔνθα τὴν ἑορτὴν ἄγουσι Θυῖα ὀνομάζοντες: λέβητας δὲ ἀριθμὸν τρεῖς ἐς οἴκημα ἐσκομίσαντες οἱ ἱερεῖς κατατίθενται κενούς, παρόντων καὶ τῶν ἀστῶν καὶ ξένων, εἰ τύχοιεν ἐπιδημοῦντες: σφραγῖδας δὲ αὐτοί τε οἱ ἱερεῖς καὶ τῶν ἄλλων ὅσοις ἂν κατὰ γνώμην ᾖ ταῖς θύραις τοῦ οἰκήματος ἐπιβάλλουσιν, ἐς δὲ τὴν ἐπιοῦσαν τά τε [2] σημεῖα ἐπιγνῶναι πάρεστί σφισι καὶ ἐσελθόντες ἐς τὸ οἴκημα εὑρίσκουσιν οἴνου πεπλησμένους τοὺς λέβητας. ταῦτα Ἠλείων τε οἱ δοκιμώτατοι ἄνδρες, σὺν αὐτοῖς δὲ καὶ ξένοι κατώμνυντο ἔχειν κατὰ τὰ εἰρημένα, ἐπεὶ αὐτός γε οὐκ ἐς καιρὸν ἀφικόμην τῆς ἑορτῆς: λέγουσι δὲ καὶ Ἄνδριοι παρὰ ἔτος σφίσιν ἐς τοῦ Διονύσου τὴν ἑορτὴν ῥεῖν οἶνον αὐτόματον ἐκ τοῦ ἱεροῦ. πιστεύειν χρὴ ταῦτα Ἕλλησιν, [εἰ] ἀποδέχοιτο ἄν τις τῷ λόγῳ γε τῷ αὐτῷ καὶ ὅσα Αἰθίοπες οἱ ὑπὲρ Συήνης ἐς τοῦ ἡλίου τὴν τράπεζαν λέγουσιν.]
(Παυσανίας,ΗΛΙΑΚΑ Β')


http://www.katohika.gr/2011/12/h_9594.html

Μ Ιγνατίου: Οι στόχοι της Τουρκίας δεν αλλάζουν

Σε τούτη τη χώρα, το τελευταίο πράγμα που μας ενδιαφέρει είναι η αλήθεια. Και όταν συμβαίνουν γεγονότα, όπως η έμμεση ομολογία του Μεσούτ Γιλμάζ για τους εμπρησμούς των ελληνικών δασών, πολλοί εύχονται «να είναι ψέματα», ακριβώς διότι δεν έχουν το θάρρος και την τόλμη να δουν κατάματα την αλήθεια.

Παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς αρκετών Ελλήνων πολιτικών, η Τουρκία δεν είναι αυτό που εύχονταν να είναι. Για τους Τούρκους, η Ελλάδα και η Κύπρος θα είναι πάντα χώρες εχθρικές, και δεν πρόκειται να σταματήσουν να διεκδικούν ελληνικά και κυπριακά εδάφη.

Δυστυχώς, η τουρκική προκλητική στάση στην Κύπρο, όπου η κατοχή συνεχίζεται από το 1974 μέχρι σήμερα, δεν δίδαξε τους Ελληνες πολιτικούς, μερικοί εκ των οποίων επιχείρησαν τη νομιμοποήση των αποτελεσμάτων της εισβολής μέσω του φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν.

Ηταν από την πρώτη στιγμή λανθαμένη η πολιτική της προσέγγισης που ξεκίνησε από τον Κώστα Σημίτη, υπό την πίεση της συμφωνίας «γκριζαρίσματος» των Ιμίων και συνεχίστηκε από τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος αν και γρήγορα αντιλήφθηκε ότι στην Αγκυρα η «φιλία» περνά από το δρόμο της υποταγής, δεν άλλαξε στάση.

Γίναμε μάρτυρες της αποθέωσης της πολιτικής της προσέγγισης, όταν ανέλαβε την εξουσία ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς, και παρά το γεγονός ότι τα τελευταία τρία χρόνια ο Ταγίπ Ερτογάν δεν έκρυψε τους σχεδιασμούς του, αντίθετα τους πρόβαλε και τους διαφήμισε, ο κ. Παπανδρέου πιστεύει και σήμερα στην αποτυχημένη πολιτική της ελληνοτουρκικής συνεργασίας. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας του εξήγησε πολλές φορές ότι η συνεργασία περνά μέσα από πικρές υποχωρήσεις για την Ελλάδα, που αφορούν την εθνική κυριαρχία της χώρας μας.

Μέχρι τώρα δεν υπήρχαν στοιχεία για την ανάμειξη των τουρκικών υπηρεσιών στους εμπρησμούς των ελληνικών δασών. Η δήλωση του κ. Γιλμάζ, όπως παρουσιάζεται από την εφημερίδα «Μπίργκιουν», δεν προσφέρει μεν κάποιο καινούριο στοιχείο, αλλά επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει το Νοέμβριο του 1996, μετά την εξομολόγηση του πράκτορα Χαλούκ Κιρτζί, ο οποίος είχε μιλήσει και για εμπρησμούς σε γειτονικές χώρες. Οσοι παρακολουθούν με προσοχή και αναλύουν ορθά την πολιτική κατάσταση στην Τουρκία, χωρίς να ωραιοποιούν τις κινήσεις εντυπωσιασμού του Ερτογάν, δεν ανέμεναν τη δήλωση του Γιλμάζ για να πειστούν ότι η Τουρκία δρα συστηματικά μέσα στο ελληνικό έδαφος.

Μετά τις φωτιές που είχαν ξεσπάσει στη Χίο και είχαν κατακάψει το δασικό πλούτο του νησιού, είχα πληροφορηθεί από επίσημη αστυνομική πηγή ότι συνελήφθησαν τέσσερεις Τούρκοι, οι οποίοι -κατόπιν εντολής που έφτασε από την Αθήνα- οδηγήθηκαν σε πλοίο της γραμμής και εστάλησαν στην Τουρκία. Προφανώς, ο τότε πρωθυπουργός, όποιος και αν ήταν, θεώρησε πως είναι πιο σημαντική η πολιτική της προσέγγισης από τη φυλάκιση των δραστών.

Διαβάζοντας τις ανακοινώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, της Ν.Δ., του ΛΑ.Ο.Σ. και της κ. Ντόρας Μπακογιάννη πείστηκα ότι εγράφησαν στο πλαίσιο αυτής της βλακώδους πρακτικής να γίνονται δηλώσεις για να υπάρχουν στα κομματικά αρχεία. Η απουσία δήλωσης του ΠΑΣΟΚ όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές μπορεί να οφείλεται στα... Χριστούγεννα! Η συμπεριφορά έναντι της Τουρκίας δεν γίνεται να αλλάζει ανάλογα με τις δηλώσεις των πολιτικών της. Με βάση τα γεγονότα, από τη συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου μέχρι τις προκλήσεις και παράνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας, έπρεπε οι Ελληνες πολιτικοί να καταλήξουν σε μία θέση, την οποία θα τηρούν όλες οι κυβερνήσεις. Λαμβανομένου υπόψη ότι «όποιος και αν είναι ο κυβερνήτης στην Αγκυρα, οι αρπακτικές διαθέσεις των Τούρκων δεν θα αλλάξουν»...
 
http://logioshermes.blogspot.com/2011/12/blog-post_2741.html 

ΔΟΤΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Η σημερινή κατάσταση είναι πολύ πιο επικίνδυνη από τις ημέρες που προηγήθηκαν της Χούντας. Η Χούντα των Συνταγματαρχών αφορούσε μια αλλαγή στη διαχείριση μιας εξουσίας ενός κράτους, το οποίο όμως δεν φαινόταν να χάνει μέρος της εθνικής του κυριαρχίας.
του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Σήμερα αυτή η αλλαγή στη διαχείριση της εξουσίας συνοδεύεται από απώλεια αυτής της κυριαρχίας και αυτό την κάνει άκρως επικίνδυνη. 

Αυτοί, οι οποίοι διορίζουν εξουσίες, δεν το κάνουν εις βάρος των πολιτικών τους αντιπάλων, αλλά το κάνουν υπέρ ξένων αφεντικών. Δεν παίζουν Έλληνες πολιτικοί "παιχνίδια" εις βάρος Ελλήνων πολιτικών, αλλά "παιχνίδια" υπέρ ξένων ιμπεριαλιστών.

Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; 
Η Κυβέρνηση Παπαδήμου δεν είναι μια Κυβέρνηση, που "παίζει" για παράδειγμα ένα "παιχνίδι" του ΠΑΣΟΚ εις βάρος της ΝΔ. Ένα "παιχνίδι" των "προοδευτικών" εις βάρος των "συντηρητικών". 
Η Κυβέρνηση Παπαδήμου παίζει παιχνίδι εις βάρος του ίδιου του λαού. Έρχεται να βάλει τις τελικές υπογραφές για τη μεταβίβαση των εθνικών μας κεφαλαίων στα χέρια των δανειστών μας. 
Έρχεται να βάλει την υπογραφή της στην προδοσία των προηγούμενων. Των προηγούμενων, οι οποίοι κυριάρχησαν στη Μεταπολίτευση και πλουτίζοντας εις βάρος του λαού και της πατρίδας, σήμερα παραδίδουν τη χώρα σε ξένους κατακτητές και ιδιοκτήτες.

Η κατάσταση σήμερα μοιάζει με την επομένη της αναχώρησης από την Ελλάδα των ναζιστικών στρατευμάτων. Μοιάζει με τις "σκοτεινές" εκείνες ημέρες, όπου ο δοτός Πρωθυπουργός Παπανδρέου, διορισμένος απευθείας από ξένους τοποτηρητές, προσπαθούσε να σώσει τους προκατόχους του...


Νέοι προδότες αγωνίζονταν να σώσουν τους προηγούμενους προδότες. 
Αγγλόδουλοι υπό τις εντολές του Σκόμπυ αγωνίζονταν να σώσουν τους δωσίλογους, οι οποίοι είχαν συνεργαστεί με τους Ναζί. Να σώσουν τους "Έλληνες", οι οποίοι είχαν συνεργαστεί με τους Ναζί και εξαιτίας της φυγής των τελευταίων φοβούνταν τα αντίποινα του λαού. Να σώσουν τους δωσίλογους, οι οποίοι εκείνη την ώρα έδιναν τη μάχη της επιβίωσης εναντίον του ελληνικού λαού.

Αυτό συμβαίνει και σήμερα. Μια δοτή Κυβέρνηση —και μάλιστα υπό το "βλέμμα" και την επίβλεψη του "στρατηγού" Ράιχενμπαχ— θα προσπαθήσει να σώσει την προηγούμενη Κυβέρνηση, η οποία μας πρόδωσε. Ένας δοτός Πρωθυπουργός, όπως ο Παπαδήμος, προσπαθεί να σώσει μια προδοτική Κυβέρνηση, που, αφού "έκλεψε" την ψήφο του λαού, λέγοντας "...λεφτά υπάρχουν", μας πρόδωσε στους τοκογλύφους. Μια δωσιλογική κυβέρνηση, η οποία υπό τις ευλογίες και υπό την κρυφή καθοδήγηση του ΔΝΤ και των δανειστών μας εγκλώβισε τη χώρα σε μια θανάσιμη "παγίδα". Μια Κυβέρνηση, η οποία αποτελεί την απόλυτη έκφραση της Μεταπολίτευσης, εφόσον ήταν η Κυβέρνηση του κόμματος εκείνου, το οποίο μονοπώλησε τη Μεταπολίτευση.

Στην πραγματικότητα αυτό, το οποίο προσπαθούν όλοι αυτοί από κοινού να σώσουν, είναι η ίδια η Μεταπολίτευση. Αυτή μας πρόδωσε —για να τους εξυπηρετήσει— και αυτήν προσπαθούν να σώσουν με τον Παπαδήμο. Την Μεταπολίτευση, η οποία, αφού μας λεηλάτησε και μας κατέστρεψε, σήμερα μας παρέδωσε στους δανειστές μας και αφεντικά της. Αυτή η Μεταπολίτευση τώρα καταρρέει, και φοβάται τις συνέπειες των πράξεών της. Οι πρωταγωνιστές της όμως δείχνουν προς πάσα κατεύθυνση πως είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον αγώνα τους για την επιβίωσή τους. Δείχνουν πως δεν θα εγκαταλείψουν τόσο εύκολα τα "όπλα". Δεν φαίνεται πρόθεση των δωσίλογων και προδοτών ούτε να εγκαταλείψουν μόνοι τους την εξουσία με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αλλά ούτε και να δώσουν τη δυνατότητα στον λαό να "αποφασίσει" μόνος του....

Γι' αυτόν τον λόγο είναι επικίνδυνο αυτό το παιχνίδι γι' αυτούς που βασίζονται σε αυτό το περιβάλλον. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να μαστιγώνεις τα θύματά σου, περπατώντας σε μια σάπια εξέδρα πάνω από τα κεφάλια τους. Αν σπάσει αυτή η εξέδρα και πέσεις ανάμεσά τους, θα κλάψεις όσο δεν μπορείς να φανταστείς. Αυτό κινδυνεύουν να πάθουν οι σημερινοί δωσίλογοι, οι οποίοι βλέπουν με αγωνία την παγκόσμια οικονομία να κλονίζεται και το "ξύλο" όπου στέκονται να "τρίζει". Αν το "...ΜΑΖΙ τα φάγαμε" του Πάγκαλου μετατραπεί από τον λαό σε "...ΝΑΖΙ τα φάγατε", τα πράγματα θα γίνουν πολύ επικίνδυνα για κάποιους...

Δισεκατομμυριούχοι πατριώτες

Του Τάσου Μελετόπουλου
Το 2009 ο διευθύνων σύμβουλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης είχε την μεγάλη έμπνευση κι αγόρασε - για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο,  C.D.S,  δηλαδή ασφάλιστρο κινδύνου έναντι πτώχευσης των ελληνικών ομολόγων, αξίας 1,3  δις δολάρια. Τεράστιο ποσό για την εποχή εκείνη όταν ακόμα οι αγορές, δεν υποπτευόντουσαν ότι η χώρα ήταν στα πρόθυρα πτώχευσης. Ο Α. Φιλιππίδης με την αλλαγή της εξουσίας από Κ. Καραμανλή σε Γ.Α.Π. απολύθηκε και στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου προσέλαβαν τον Κλέωνα Παπαδόπουλο ο οποίος πούλησε το ασφάλιστρο αυτό σε μια ξένη εταιρεία με κέρδος περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια - για το Ταχυδρομικό μας Ταμιευτήριο.
Ξέρετε πόσο κοστίζει αυτό το ασφάλιστρο τώρα που η Ελλάδα παλεύει να μην χρεοκοπήσει; Περίπου 27 δισεκατομμύρια δολάρια! Κι αν συμβεί credit event, αυτό που μάθαμε νε λέμε πια «πιστωτικό γεγονός», μπορεί να φτάσει έως και 60 δις. δολάρια. Ο Κλέων Παπαδόπουλος το ρευστοποίησε τον Δεκέμβριο του 2009 - πριν το C.D .S (ασφάλιστρο κινδύνου) αποκτήσει έξαφνα τεράστια ονομαστική αξία, αφού  ο Γιώργος Παπανδρέου  (μετά τις, γνωστές πια, προεκλογικές κρυφές  συνομιλίες του  με το Δ.Ν.Τ) προσέφυγε πια επίσημα, ως εκλεγμένος Πρωθυπουργός στο ΔΝΤ και την ΕΕ, οδηγώντας την Ελλάδα στην περιπέτεια που δυό χρόνια τώρα ζούμε όλοι οι ΄Ελληνες.  Αν ο κύριος Παπαδόπουλος δεν είχε κάνει αυτή την «ευφυέστατη κίνηση», στο χαρτοφυλάκιο του Ταχυδρομικού μας Ταμιευτηρίου θα υπήρχαν τώρα έως και 27 δισεκατομμύρια δολάρια!    
Ο Καμμένος επέμενε  επί μήνες με πείσμα να συσταθεί επιτροπή στην Βουλή με σκοπό να ερευνήσει τον πραγματικό λόγο για τον οποίο πουλήθηκε το πολύτιμο C.D.S και να αποκαλυφθεί ποιοι "πατριώτες" κρύβονται πίσω από την ξένη εταιρεία που το αγόρασε. Όπως γνωρίζουμε είναι εύκολο πια να ανιχνευθούν οι πραγματικοί κάτοχοι κάθε off-shore εταιρείας οπουδήποτε και αν εδρεύει, φτάνει να υπάρχει πολιτική βούληση. Eχει άραγε την εξουσία και την θέληση η προσωρινή κυβέρνηση να κινήσει την διαδικασία "αποκάλυψης"; Το θέμα αφορά ένα υπέρογκο περιουσιακό στοιχείο του Δημοσίου που χάθηκε κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια του και που θα ήταν σκόπιμο να γνωρίσουμε σε ποιους πουλήθηκε, αν πλήρωσαν μετρητά τα περίπου 1 δισεκατομμύριο, 340 εκατομμύρια δολάρια στο Τ.Τ. και κυρίως που βρήκαν τα τόσα πολλά λεφτά τα φυσικά πρόσωπα - Έλληνες, που λέγεται ότι κρύβονται πίσω από την εταιρεία. 
Ο κ. Καμμένος δεν βρήκε ανταπόκριση από τους αρχηγούς των κομμάτων και τους βουλευτές στην προσπάθειά του αυτή. Αντιθέτως απειλήθηκε όπως κατήγγειλε σε τηλεοπτική εκπομπή. Οι "πατριώτες" εν τω μεταξύ που αγόρασαν το ασφάλιστρο κινδύνου- αν δεν το έχουν ήδη πουλήσει και καρπωθεί δισεκατομμύρια δολάρια, κατάφεραν να κρατήσουν τους εαυτούς τους μακριά από την τσιμπίδα του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος κ. Γ. Πεπονή - ο οποίος αντιπροσωπεύει την Αρχή που θα αποφασίσει για το αν ευσταθούν οι καταγγελίες του κ. Καμμένου ώστε η υπόθεση να ερευνηθεί πλήρως και να δοθούν όλες οι λεπτομέρειες, (όποιον και αν αφορούν) στην δημοσιότητα.
 
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/12/blog-post_8987.html

Περήφανη δήλωση για το θέμα εφραιμ από το Ελληνικό ΥΠΕΞ προς τους Ρώσους "η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις….."

ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

….Εμείς υποδείξεις δεχόμαστε μόνο από τους αμερικανούς τους γερμανούς τους γάλλους ενίοτε και από κανένα ιδιώτη μεγαλοεπενδύτη.
Εμείς είμαστε μια κυρίαρχη χώρα άσχετα εάν έχουμε γερμανό πρωθυπουργό και έχουμε καταλύσει την δημοκρατία στην χώρα μας.
Εμείς ξευτιλίζουμε καθημερινά τον λαό μας βγαίνοντας στο....
εξωτερικό κατηγορώντας τον σαν τεμπέλη και κλέφτη.


Εμείς έχουμε ορυκτό πλούτο και τόσα χρόνια δεν τον εκμεταλλευόμαστε γιατί δεν μας αφήνουν οι “σύμμαχοι” μας οι αμερικανοί.
Εμείς που ούτε κονσέρβα δεν μπορούμε να ανοίξουμε να φάμε εάν δεν ρωτήσουμε τους νταβατζηδες μας μιλάμε και λέμε σε ποιους, στους Ρώσους ότι και καλά δεν δεχόμαστε υποδείξεις .
Ποιος σοβαρός άνθρωπος σε ολόκληρο τον πλανήτη θα ακούσει αυτή την δήλωση των ξεπουλημένων και προδοτών Ελλήνων κυβερνόντων και δεν θα πεθάνει στο γέλιο.


Θέλει περίσσιο θράσος να ισχυρίζεσε ότι δεν δέχεσαι υποδείξεις απο αλλες κυβερνήσεις την στιγμή που έχεις προδώσει, ξεπουλήσει και εξαθλιώσει όλο τον λαό σου για να εξυπηρετήσεις τα συμφέροντα των απανταχού της γης απατεώνων.
Είσαστε για πολλές κλωτσιές και στο τέλος δεν θα τις αποφύγετε .
Το ευτύχημα της υπόθεσης είναι ότι οι Ρώσοι και να ήθελαν δεν θα μπορούσαν να σας πάρουν στα σοβαρά λόγο του μη έντιμου πρότερου βίου σας.
Από την άλλη ξέρουν πολύ καλά ότι αυτά που λέτε δεν εκφράζουν τον Ελληνικό λαό ο όποιος έχει ιδιαίτερα φιλικά αισθήματα για τον δικαιολογημένα υπερήφανο λαό της Ρωσίας ….

http://lalipouli.blogspot.com

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/12/blog-post_470.html

Βρήκαν κάτι για CDS και “πειραγμένο” έλλειμμα;

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις φαίνεται ότι πυροδοτεί η παραίτηση-βόμβα των οικονομικών εισαγγελέων Σπύρου Μουζακίτη και Γρηγόρη Πεπόνη, οι οποίοι κατήγγειλαν παρεμβάσεις στο έργο τους, καθώς και «τρικλοποδιές» από την πλευρά της κεντρικής διοίκησης, με επιστολή την οποία έστειλαν στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, και τον.....
αντιεισαγγελέα Ν. Παντελή.

Η υπόθεση της παραίτησης προσλαμβάνει απρόβλεπτες διαστάσεις, καθώς, εκτός από τις σοβαρές καταγγελίες των δυο δικαστικών λειτουργών, που παραπέμπουν κάθε άλλο παρά σε εικόνα σύγχρονου κράτους, το οποίο διευκολύνει το έργο της Δικαιοσύνης, οι υποθέσεις με τις οποίες ασχολήθηκαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, προκαλούν συζητήσεις, σχόλια και συνειρμούς.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στην προσαγωγή στη Δικαιοσύνη επιχειρηματιών που όφειλαν μεγάλα ποσά στο κράτος, ασχολήθηκαν μεταξύ άλλων, με την υπόθεση των CDS στα οποία είχαν ποντάρει ορισμένοι, προσδοκώντας στη χρεοκοπία της Ελλάδας, καθώς και με την παραποίηση στοιχείων του ελλείμματος του 2009 από τη Στατιστική Υπηρεσία, στελέχη της οποίας έχουν «δείξει» τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Για τη μεν υπόθεση των CDS, φήμες που δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ έκαναν λόγο για Έλληνες που είχαν ποντάρει στα ασφάλιστρα κινδύνου, ενώ η υπόθεση με το παραποιημένο έλλειμμα του 2009, σχετίζεται με την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, καθώς πάνω σε αυτά τα στοιχεία αιτιολογήθηκε η απειλή χρεοκοπίας της Ελλάδας, και η αναγκαιότητα έλευσης της τρόικας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις υποθέσεις που ερευνούσαν οι δυο εισαγγελείς, περιλαμβάνονταν ακόμη οι καταγγελίες Κουσελά για την ύπαρξη λίστας φοροφυγάδων, η παραίτηση Σπινέλη και οι «εκπτώσεις» εφοριακών για οφειλές προς το δημόσιο.

http://www.statesmen.gr/

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/12/cds_28.html

Τα έχουμε δει όλα με αυτούς τους πολιτικούς μας;


  • Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός
Και εκεί που νομίζουμε ότι έχουμε δει και ακούσει τα πάντα σε αυτή τη χώρα έρχεται ένα γεγονός που μας κάνει να νιώθουμε ότι δυστυχώς έχουν ακόμη να δουν πολλά τα μάτια μας και να ακούσουν τα αυτιά μας. Αφορμή για τις σκέψεις αυτές μας έδωσε η παραίτηση που υπέβαλαν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς κκ Πεπόνης και Μουζακίτης και κυρίως οι λόγοι που τους οδήγησαν στην πράξη τους. Με δύο λέξεις είπαν τα πάντα. «Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ’ υπαγόρευση»… Χρειάζεται να μας πουν τίποτα άλλο; Τα υπόλοιπα είναι τα κερασάκια πάνω στην τούρτα. Δεν είχαν λέει βοήθεια, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και όλα τα συναφή. Και που να περισσέψουν για αυτούς, για τους εισαγγελείς τα απαραίτητα… Για να πάρει όμως ο υπουργός οικονομικών, όποιος και αν ήταν αυτός, το τελευταίο μοντέλο θωρακισμένου υπερπολυτελούς αυτοκινήτου υπήρχαν χρήματα. Για τις δημόσιες σχέσεις των πολιτικών υπάρχουν χρήματα. Μόνο για τους συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς δεν υπήρχαν τα βασικά και γιατί άραγε;

Το ότι η υπόθεση βρωμάει… φαίνεται από την κοινή απάντηση που έβγαλαν οι σωτήρες της χώρας μας. Ο ένας που πονάει για τα μέτρα που παίρνει για τον ελληνικό λαό ο κύριος Βενιζέλος και ο άλλος, που δεν βρήκε καμία εκκρεμή υπόθεση διαφθοράς στα δικαστήρια, ο κύριος Παπαιωάννου. Αλήθεια όταν ο Υπουργός των Οικονομικών όταν λέει ότι πονάει για τα μέτρα που παίρνει εννοεί τα οικονομικά ή που κυριολεκτικά μας «παίρνει τα μέτρα» αφού θα μας στείλει όλους στον άλλο κόσμο; Ο δε Υπουργός της Δικαιοσύνης όταν εμείς, οι άσχετοι όχι οι ειδικοί του υπουργείου του, του βρήκαμε τρομακτική υπόθεση διαφθοράς που εκκρεμεί στην δικαιοσύνη, τι έκανε; Την πάπια!!! Σαμέλης κύριε Υπουργέ… Τι δήλωσαν λοιπόν στερεοφωνικά οι δύο υπουργοί; Με τη δημόσια αυτή κίνηση των παραπάνω αντεισαγγελέων εφετών επιχειρείται να δημιουργηθεί η εντύπωση της παρέμβασης στο έργο τους. Αυτό πλήττει βαθειά το κύρος της Δικαιοσύνης, καθώς ως παρέμβαση στο έργο τους εκλαμβάνεται η δήθεν πρόθεση της Κυβέρνησης να καταθέσει προς τη Βουλή σχέδιο νόμου με το οποίο τη θέση του Οικονομικού Εισαγγελέα αναλαμβάνει, αντί για αντεισαγγελέας εφετών, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου!

Άρα, η ανάθεση των καθηκόντων του Οικονομικού Εισαγγελέα σε ανώτερο εισαγγελικό λειτουργό εκλαμβάνεται από τους δύο παραπάνω αντεισαγγελείς εφετών ως προσβολή και ως παρέμβαση, την οποία προφανώς θα ασκήσει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Μήπως οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου και ο επικεφαλής τους Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχουν μικρότερο ζήλο, παρέχουν περιορισμένα εχέγγυα ανεξαρτησίας και είναι επιρρεπείς στη συγκάλυψη οικονομικών εγκλημάτων ή δεκτικοί εξωθεσμικών παρεμβάσεων;

Η αλήθεια είναι ότι σε υπηρεσιακό επίπεδο είχε εκπονηθεί προσχέδιο διάταξης, μεταξύ πολλών άλλων και για την ανάθεση των καθηκόντων του Οικονομικού Εισαγγελέα σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με στόχο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του θεσμού σε πανελλαδικό επίπεδο».

Και βέβαια αν διαβάσει κανείς τα ανωτέρω προβληματίζεται από την κίνηση των δύο εισαγγελικών λειτουργών. Η κυβέρνηση θέλει όχι αντεισαγγελέα Εφετών στην θέση του Οικονομικού Εισαγγελέα αλλά αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Που το μεμπτό λοιπόν; Πουθενά, αν πρώτον το ερώτημα αυτό δεν είχε αποτελέσει αντικείμενο ευρείας συζήτησης στην οποία μετείχε ο αντεισαγγελέας εφετών κ. Πεπόνης, αλλά και οι παριστάμενοι αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Νικολούδης και πρώην αντεισαγγελέας εφετών κ. Διώτης, Ειδικός Γραμματέας ΣΔΟΕ, που θεώρησαν ότι ο θεσμός λειτουργεί ικανοποιητικά ως έχει. Άρα κάτι που λειτουργεί ικανοποιητικά γιατί να το αλλάξεις; Και δεύτερον, ο κύριος Παπαϊωάννου στο νομοσχέδιο για την Τροποποίηση του Οργανισμού των Δικαστηρίων τον Οκτώβριο ήθελε να διαγράψει την διάταξη που αναφέρει ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι προϊστάμενος όλων των εισαγγελέων. Επομένως, πως ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα λειτουργούσε αποτελεσματικότερα και καλύτερα τον θεσμό όπως γράφουν στην ανακοίνωση τους οι δύο υπουργοί, όταν ο ένας εξ αυτών θέλει να κάνει τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, …τοπικό παράγοντα; Δηλαδή ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα είναι ο προϊστάμενος των εισαγγελέων του Αρείου Πάγου μόνον, ενώ ο Οικονομικός Αντεισαγγελέας θα κάνει κουμάντο σε ολόκληρη τη χώρα; Δεν μασάμε κύριοι υπουργοί, και χρησιμοποιούμε επίτηδες έκφραση της αργκό για να μας καταλαβαίνετε καλύτερα.

Είναι προφανές ότι ενόχλησαν οι εισαγγελείς. Και αυτοί βρε παιδί μου δεν είχαν τον Θεό τους, δεν είχαν όρια… Πας και καλείς τον κ. Καπελέρη για έλεγχο; Ελέγχεις την Στατιστική Υπηρεσία, την υπόθεση των CDS; Τις λίστες με τους φοροφυγάδες; Κυνηγήσατε επώνυμους; Αυτούς με τους οποίους κάνουν παρέα και πηγαίνουν στις δεξιώσεις τους οι πολιτικοί… Κατάντια…. Μετά κύριοι Εισαγγελείς πάτε και διαμαρτύρεστε για το Άρθρο 99 που ακυρώνει όλη την προσπάθεια των εισαγγελικών αρχών, της οικονομικής αστυνομίας, του ΣΔΟΕ για τον ΦΠΑ; Ντροπή σας….

Αυτό που μας ικανοποίησε βαθύτητα και ενίσχυσε την πίστη μας σε ορισμένους λειτουργούς της δικαιοσύνης είναι η αντίδραση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ο κύριος Τέντες διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση στην οποία ελπίζουμε, να μας δικαιώσουν για άλλη μία φορά οι δύο Οικονομικοί Εισαγγελείς και, να πουν τα πράγματα με το όνομα τους. Έχουν δείξει τι αξίζουν. Ας το πράξουν άλλη μία φορά για να κλείσουν στόματα και ψευτόμαγκες. Όλοι αυτοί οι λειτουργοί, και δεν μιλάμε μόνο για τους συγκεκριμένους, έχουν ανεβάσει το επίπεδο της δικαιοσύνης στην χώρα μας, μας κάνουν να πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα. Και επειδή πολιτικούς στην Ελλάδα ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, πνευματική ηγεσία, ακαδημαϊκούς που να ταράξουν τα νερά και να καθοδηγήσουν τον λαό μας σε αυτούς τους κρίσιμους καιρούς ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, τουλάχιστον ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ δικαστές και εισαγγελείς! Μήπως και παρασύρουν και τους υπόλοιπους…..

http://kostasxan.blogspot.com/2011/12/blog-post_9789.html

Αμερικάνικη δυσφορία για τον νέο αγωγό φυσικού αερίου...> ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ Η ΠΑΡΝΗΘΑ ΚΙ' Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΤΥΛΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ!

29-6-2007

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΓΩΓΟ ΑΕΡΙΟΥ..
Αξιωματούχος των ΗΠΑ ζητεί από την Ελληνική κυβέρνηση να “ΑΠΕΞΑΡΤΗΘΕΙ ( Η ΕΛΛΑΔΑ ) από το ρώσικο φυσικό αέριο”
Τρεις μέρες μετά από την Ελληνορωσική συμφωνία...ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ..
τυχαίο ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ…

 
http://greeknation.blogspot.com/2011/12/blog-post_9740.html

Η ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ…!!!

Σύμφωνα με την Αρχή της Διοίκησης του Αγίου Όρους οι φορείς που εμπλέκονται σε αυτήν είναι τρείς:
1. H Ελληνική πολιτεία, που είναι υπεύθυνη σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα, για την Ασφάλεια και την πολιτική προστασία του Αγίου Όρους (άρθρο 105/1986 του Συντάγματος).
2. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, για την πνευματική Αυτοτέλεια του Αγίου Όρους.
3. Τα εκκλησιαστικά διοικητικά όργανα του Αγίου Όρους, για την εφαρμογή των κανόνων λειτουργίας του, δηλαδή τα γενικά διοικητικά όργανα του Αγίου Όρους, όπως η Ιερή Κοινότητα, η Ιερή Επιστασία και η Έκτακτη Εικοσαµελής Σύναξη.
 Οι πράξεις του Ηγούμενου δεν απειλούν την ασφάλεια του Αγίου Όρους άρα δεν νομιμοποιούνται οι Ελληνικές Αρχές να παρέμβουν στα εσωτερικά του και να διατάξουν την σύλληψη του ΕΦΡΑΙΜ…!!!
Η Ελληνική δικαιοσύνη θα έπρεπε να παραπέμψει την Ηγούμενο ΕΦΡΑΙΜ στα γενικά διοικητικά όργανα του Αγίου Όρους και να αφήσουν τα θρησκευτικά όργανα να αποφασίσουν για την τύχη του…!!!!
Είναι κάτι σαν την παραπομπή των βουλευτών, αν υπάρχουν ενδείξεις αδικημάτων από την δικαιοσύνη στη βουλή, και αυτή αποφασίζει για την παραπομπή τους η όχι…!!!
Στο Νοµοθετικό ∆ιάταγµα της 10/16 Σεπτεµβρίου 1926 “περί κυρώσεως του Καταστατικού Χάρτου του Αγίου Όρους”, περιλαμβάνονται ΟΙ διατάξεις που ρυθμίζουν την οργάνωση, τη διοίκηση και την απονοµή της δικαιοσύνης στο Άγιο Όρος.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, η παρέμβαση της Ελληνικής εκτελεστικής εξουσίας για την σύλληψη του ΕΦΡΑΙΜ είναι καθόλα παράνομή, και με το σκεπτικό ότι παραβιάζεται και η δικαιοδοσία του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ επιτρέπει την παρέμβαση ακόμα και της ΡΩΣΙΑΣ για την αποκατάσταση της τάξης …!!!
Το μείζων ερώτημα που τίθεται είναι αν οι αρμόδιοι δικαστές και πολιτικοί που έδωσαν την εντολή γνώριζαν όλα αυτά η όχι ;
Αν δεν γνώριζαν τότε δεν έχουν καμία θέση στην πολιτική ζωή της χώρας γιατί είναι επικίνδυνοι…!!!
Αν γνώριζαν, αυτό αποτελεί άμεσο χτύπημα κατα της ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΛΗΣΙΑΣ…!!!
ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ…..ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝ…..!!
 
http://greeknation.blogspot.com/2011/12/blog-post_3657.html

Δέκα ημέρες παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας. Εκτακτη συνάντηση εφοριακών με Βενιζέλο την Τετάρτη


Δέκα ημέρες παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας
Παράταση δέκα ημερών στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών μετά το συνωστισμό που παρατηρείται σε τράπεζες και εφορίες αλλά και λόγω του ότι πολλοί ιδιοκτήτες Ι.Χ. περιμένουν να πληρωθούν στις αρχές Ιανουαρίου για να εκπληρώσουν μία από τις πολλές φορολογικές υποχρεώσεις.
Ηδη, σε αρκετές εφορίες μετά και την εφαρμογή της εφεδρείας η κατάσταση είναι δραματική με τους υπαλλήλους να τρέχουν από όροφο σε όροφο προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους πολίτες... Μάλιστα το πρόβλημα έχει οξυνθεί το τελευταίο διάστημα μετά και την μαζική κατάθεση πινακίδων από χιλιάδες πολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τα νέα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα τέλη κυκλοφορίας είναι ακριβότερα από την πραγματική αξία του οχήματός τους.
Πάντως, η παράταση θα ισχύσει και για την πληρωμή των τελών μέσω τραπεζών ή ΕΛΤΑ. Το ίδιο ισχύει και για όσους ιδιοκτήτες οχημάτων επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., έχουν επίσης τη δυνατότητα να το πράξουν έως τις 10/1/2012.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι αν συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς η κατάθεση πινακίδων από ιδιοκτήτες Ι.Χ., στο τέλος το Δημόσιο αντί να κερδίσει χρήματα από την αύξηση των τελών κυκλοφορίας θα χάσει μέρος από αυτά που είχε εισπράξει πέρυσι.

Συνάντηση Βενιζέλου με εφοριακούς για την 48ωρη απεργία
Σε έκτακτη συνάντηση προχωρούν την Τετάρτη οι εφοριακοί με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών και να μην προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή 29 και 30 Δεκεμβρίου.

Μάλιστα οι εφοριακοί είχαν προαναγγείλει συνέντευξη τύπου στις 11 το πρωί αλλά λόγω της συνάντησης η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στις 12:00.
Μεταξύ των θεμάτων που θα θέσουν οι εφοριακοί στον υπουργό Οικονομικών είναι, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, τα εξής:
- Η διάλυση των υπηρεσιών και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού
- Η άδικη φορολογική πολιτική
- Οι εφεδρείες - απολύσεις που έγιναν και αυτές που σχεδιάζονται να γίνουν.
- Η δραματική μείωση των αποδοχών
- Η έλλειψη διαχρονικά πολιτικής βούλησης θεσμοθέτησης νόμων και αποφάσεων, πλήρους διαφάνειας, για την εξάλειψη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.
- Η έλλειψη διαλόγου και η μη αποδοχή εκ μέρους της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας των προτάσεων των εφοριακών.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/12/blog-post_3250.html

Η ΥΠΕΡ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ενός ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ένα πέπλο μυστηρίου σκεπάζει μέχρι σήμερα τα βάθη της ιστορίας, προκαλώντας την φαντασία, την περιέργεια και το επιστημονικό ενδιαφέρον. Αρχαίοι μύθοι, πανάρχαιες βραχογραφίες, περίεργες αναφορές των ιστορικών και των χρονογράφων εκείνων των εποχών, αλλά και οι σύγχρονες επιστημονικές αποδείξεις που έρχονται να προσδώσουν ένα άλλο νόημα, ή και να επιβεβαιώσουν μερικές φορές τις αρχαίες δοξασίες, δημιουργούν ένα πολύμορφο σύνολο που μεταφέρει αχνά από τα βάθη των αιώνων τον δυνατό παλμό ενός πανάρχαιου πολιτισμού, ο οποίος στην μεγαλύτερη του έκταση παραμένει ακόμα και σήμερα ανεξερεύνητος και άγνωστος


 
Ίσως δεν θα ήταν ουτοπικό να προσπαθήσουμε να βρούμε πίσω από την αλληγορία των μύθων, την άκρη του νήματος που οδηγεί σε μία άγνωστη αλήθεια. Αλλωστε η ίδια αυτή "ουτοπία" οδήγησε τον Σλίμαν στην ανακάλυψη των Μυκηνών και της Τροίας, τον Έβανς στην ανακάλυψη των ανακτόρων της Κνωσού κ.λ.π. 

Οι αρχαίοι λοιπόν μύθοι, είτε Ελληνικοί είναι αυτοί, είτε Περσικοί, Ινδικοί, Αιγυπτιακοί, Ινδιάνικοι κ.λ.π., σύμφωνα με αρκετούς μελετητές μεταφέρουν μία αντίληψη που σε εμάς φαντάζει παράλογη: ότι η ανθρώπινη ιστορία δεν ακολούθησε μία γραμμική πορεία από έναν πρωτόγονο πολιτισμό σε έναν πιο εξελιγμένο, αλλά αντίστροφα μία σπειροειδή πορεία από έναν πανάρχαιο εξελιγμένο πολιτισμό σε μία συνεχόμενη παρακμή έως την εποχή που υπήρξε η μυθολογική εκείνη καταγραφή, και μετά πάλι άρχισε η άνοδος κ.ο.κ.

ΜΙΑ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΙΑ

 Είναι χαρακτηριστική η καταγραφή του Ησιόδου στο "Έργα και ημέραι", όπου αναφέρει ότι οι θεοί δημιούργησαν πρώτα το Χρυσό Γένος των ανθρώπων που έζησε την εποχή που ο Κρόνος βασίλευε στο κράτος του Ουρανού. Τούτο το γένος ήταν το πιο σοφό και προηγμένο απ' όλα, ενώ εν συνεχεία ακολούθησαν - σε μία συνεχή παρακμή - τα επόμενα γένη φτάνοντας στο κατώτερο: το Σιδηρούν

Εδώ έχουμε την αντίληψη της αντίστροφης πορείας του ανθρώπινου πολιτισμού, αλλά και μια αναφορά σε κάποιον πανάρχαιο εξελιγμένο πολιτισμόΣτο κράτος του Ουρανού

Ο Ουρανός σύμφωνα με την αρχαιοελληνική παράδοση ήταν ο πρώτος βασιλέας ο οποίος και δημιούργησε ένα παγκόσμιο κράτος. Ο Ευήμερος ο Μεσσήνιος αναφέρει ότι ο Ουρανός φέρεται ως ο πρώτος των βασιλέων, ενώ ο Απολλόδωρος αναφέρει ότι ήταν ο πρώτος που κατέκτησε τον κόσμο.

Ανάλογη καταγραφή έχουμε από την αρχαία κινεζική παράδοση, οπού κατά το πανάρχαιο κείμενο " I Τσίνκο πρώτος βασιλέας ήταν ο 'Τσανγκ - Τι"που μεταφράζεται ως "Ό Βασιλιάς Ουρανός". Σύμφωνα λοιπόν με το "Ι Τσινκ", κατά την εποχή της βασιλείας του "εθεσπίσθησαν νόμοι χρηστότητος και δικαιοσύνης. Δεν υπήρχε τότε τόπος στη Γη που να μην ανήκε στον βασιλέα Ουρανό...".

Παρόμοιες αναφορές υπάρχουν και στα αρχαία Ινδικά κείμενα "Ραγγού Βάνσα" και "Ραμαγιάνα", όπου γίνεται λόγος για ένα πανάρχαιο βασίλειο που ίδρυσε ο "Μανού", ο "πρώτος των βασιλέων" και στο οποίο ίσως είχε αναπτυχθεί ένας εξελιγμένος πολιτισμός.

Το αρχαίο Ινδιάνικο(σ.Α.Π. :Μάγιας) κείμενο "Popol Vuh" αναφέρει την ύπαρξη κατά τα πανάρχαια χρόνια ενός παγκόσμιου πολιτισμού, ενώ μιλάει και για τον εποικισμό της Αμερικής από τους λευκούς στρατιώτες του βασιλιά "'Ηλα Τάκι"


Οι παρόμοιες έως ταυτόσημες αυτές αρχαίες καταγραφές, που έρχονται από λαούς που ζουν σε φοβερά απομακρυσμένες μεταξύ τους περιοχές, δεν μπορούν παρά να μας κινήσουν τουλάχιστον την υποψία, ότι τότε υπήρχε ένα κράτος που είχε κατακτήσει όλον, ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη δημιουργώντας έναν προηγμένο πολιτισμό.

Αυτός ο πολιτισμός παρέμεινε στην μνήμη των ανθρώπων και μετά την καταστροφή του (πιθανόν από κάποιον παγκόσμιο πόλεμο και από έναν μεγάλο κατακλυσμό, γεγονότα που καταγράφονται και πάλι στα κείμενα των αρχαίων λαών), η δε αίγλη του ήταν τόσο μεγάλη, ώστε οι πρωταγωνιστές του να πάρουν - με την πάροδο των αιώνων - διαστάσεις θεών και τα γεγονότα που τον σημάδεψαν να πάρουν από στόμα σε στόμα τις διαστάσεις μύθου.

Η αιτία της θεοποίησης αυτών των προσώπων μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτή από έναν αναγνώστη των αρχαίων κειμένων, αφού πάρα πολλοί χρονογράφοι, ιστορικοί και συγγραφείς εκείνης της εποχής μιλούν για τους θεούς και περιγράφουν τα περιστατικά της ζωής τους σαν να πρόκειται γα ιστορικά πρόσωπα και ιστορικά γεγονότα.


Δυστυχώς δεν έχει φτάσει στα χέρια μας λεπτομερής καταγραφή της ιστορίας εκείνου του πανάρχαιου πολιτισμού. Ένας από τους λόγους είναι η εξαφάνιση της συντριπτικής πλειοψηφίας των αρχαίων καταγραφών με την πυρπόληση των βιβλιοθηκών της Αλεξάνδρειας, της Κωνσταντινούπολης κλπ., που μας στέρησε από έναν πολύτιμο θησαυρό γνώσεων. Αξίζει να θυμηθούμε ότι η βιβλιοθήκη της Κωνσταντινούπολης καιγόταν επί μία ολόκληρη εβδομάδα. Και μόνο αυτή η πληροφορία μας προκαλεί ρίγος, όταν αναλογιζόμαστε το πλήθος και την έκταση των γραπτών μνημείων που εξαφανίστηκαν. 

Παρ' όλα αυτά, έφτασαν μέχρι σήμερα κάποιες σποραδικές αναφορές, οι οποίες σε συνδυασμό με διάφορα παράδοξα αρχαιολογικά ευρήματα και διάφορα πορίσματα επιστημονικών ερευνών, μπορούν να μας μεταφέρουν αχνά τον παλμό εκείνου του πολιτισμού.




ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΜΙΑΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Η μυθολογία βρίθει από αναφορές στα φοβερά όπλα των θεών, στα ιπτάμενα άρματα τους, στα αυτόματα μηχανήματα και τα πολεμικά τέρατα, στις "μαγικές" δυνάμεις που έφτιαχναν πελώρια οικοδομήματα ή γκρέμιζαν ανίκητα τείχη, στους ταξιδιώτες του ουρανού και των άστρων. Σίγουρα όλα αυτά μπορεί να είναι δημιουργήματα της φαντασίας.

Αυτή η "φαντασία" όμως είναι παρόμοια - σχεδόν ταυτόσημη -σε διάφορους λαούς, και εφ' όσον υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα που δεν μπορούν να εξηγηθούν επαρκώς αν δεν θεωρηθούν ως απεικόνιση της πραγματικότητας που κρύβουν οι μύθοι, αφού υπάρχουν ιστορικές μαρτυρίες που υπαινίσσονται την χρησιμοποίηση κατά διάφορες κρίσιμες περιόδους μη συμβατικής με τα δεδομένα της εποχής τεχνολογίας, και εφ' όσον σύγχρονοι ερευνητές στηριζόμενοι σε αρχαίες μαρτυρίες κατασκευάζουν πράγματα που έως τώρα τα θεωρούσαμε αντικείμενα που συναντούμε μόνο σε μύθους. 

Επομένως, είναι φυσικό να γεννιέται η υποψία ότι τα περί απλής φαντασίας δεν αποτελούν ικανοποιητική και επαρκή εξήγηση.

Οι αρχαίοι μύθοι και τα κείμενα είναι γεμάτα από αναφορές σε ιπτάμενα οχήματα που χρησιμοποιούνταν για διάφορους σκοπούς. Όσες από αυτές και να καταγράψουμε, δεν θα μπορέσουμε να μην έχουμε αφήσει ένα σημαντικό πλήθος απ' έξω. Αξίζει όμως να μεταφέρουμε κάποιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις, όπου ένας καχύποπτος ερευνητής μπορεί να διακρίνει πίσω από την αλληγορία πολλά πράγματα.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο μύθος του Τριπτόλεμου με την θεά Δήμητρα. Πρόκειται για έναν μύθο των Ελευσινίων Μυστηρίων, σύμφωνα με τον οποίο η θεά Δήμητρα μετά από μία περιπλάνηση με το ιπτάμενο πύρινο άρμα της, που εσύρετο από φτερωτούς δράκοντες, προσγειώθηκε στην "αγέλαστο πέτρα" στην Ελευσίνα. Ύστερα παρέδωσε το ίδιο αυτό φτερωτό άρμα σε έναν από τους τέσσερις βασιλείς της Ελευσίνας, τον Τριπτόλεμο, ο οποίος έφυγε πετώντας, και απουσίασε γiα πολλά χρόνια με σκοπό να διδάξει και σε άλλους λαούς την τέχνη της σποράς του σίτου και του θερίσματος των χωραφιών

 Απεικονήσεις του μύθου του Τριπτόλεμου


Είναι σκανδαλιστικά παρόμοια η τοπωνυμία της περιοχής ("Ελευσίς") με την λέξη "έλευσις", που θα μπορούσε κάλλιστα να υποδηλώνει την έλευση της θεάς Δήμητρας με το ιπτάμενο άρμα της

Επιπλέον το εκπολιτιστικό έργο το οποίο ανέλαβε να φέρει σε πέρας ο Τριπτόλεμος με τα μέσα που του παρείχε η θεά, καταγράφεται και σε μυθολογίες άλλων λαών. Μεταφέρουμε χαρακτηριστικά από το βιβλίο του Γουίλ Ντιράν (Wil Durant) "Η ιστορία και ο πολιτισμός της Κίνας" την μαρτυρία της Κινεζικής παράδοσης:

"...Πριν έρθουν οι ουράνιοι Βασιλείς, οι άνθρωποι στην Κίνα ζούσαν σαν τα ζώα. Σκεπάζονταν με δέρματα ζώων, τρέφονταν με ωμό κρέας και δεν ήξεραν τον πατέρα τους...
...Όταν ήρθε ο Φου Χι, με την βοήθεια μιας πολύ μορφωμένης βασίλισσας, έμαθε στον λαό τον γάμο, την μουσική, τα γράμματα, και την ζωγραφική. Τους έμαθε επίσης να ψαρεύουν με δίκτυα και να καλλιεργούν τον μεταξοσκώληκα...
Μετά τον θάνατο του Φου Χι, το έργο του το συνέχισε ο Σενγκ Μουγκ. Αυτός βρήκε το αλέτρι, τη γεωργία, το εμπόριο, την Ιατρική επιστήμη, και το πως να θεραπεύονται οι άνθρωποι με τα βότανα..."

Παραστάσεις του άρματος με τους φτερωτούς δράκοντες έχουμε σε ένα πλήθος από αρχαία αγγεία. Ένα τέτοιο άρμα συναντάμε και στην τραγωδία του Ευριπίδη "Μήδεια", πάνω στο οποίο αποχωρεί στο τέλος του έργου η τραγική παιδοκτόνος. Αυτού του είδους οι σκηνοθετικές παρεμβάσεις προξενούν την περιέργεια, αφού η θεατρική τους απόδοση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για την εποχή και σίγουρα θα προξενούσε πολλά προβλήματα.

Η εμμονή των δημιουργών και ιδιαίτερα του Αισχύλου στην χρήση (στο θέατρο) φτερωτών αρμάτων, ιπταμένων ανθρώπων και ζώων, αλλά και περιέργων ενδυμάτων με χαρακτηριστικούς τους περίφημους κοθόρνους (μεγάλες μπότες που θυμίζουν έντονα αυτές των σημερινών αστροναυτών), υποδηλώνει την επιθυμία των τραγωδών να γίνει πιστή καταγραφή των μύθων ή τουλάχιστον την προσπάθεια να περάσουν εμμέσως στο κοινό κάποιες κρυφές αλήθειες (χωρίς η μία περίπτωση να αναιρεί την άλλη).

Στην τραγωδία του Αισχύλου "Προμηθέας Δεσμώτης" βλέπουμε τον Ωκεανό και τις κόρες του να έρχονται στον Προμηθέα οδηγώντας "με την θέληση, χωρίς χαλινούς" ένα "τετράσκελο πουλί". Στα αποσπάσματα που σώθηκαν από την τραγωδία "Σφίγγα" τον βλέπουμε να μιλάει για ένα "πουλί πού 'χει νυχάτο χέρι, το πολεμικό, με το κοντάρι", ενώ στον "Αγαμέμνονα" είναι χαρακτηριστική η εντολή: "τα σκυλιά, τα τολμηρά, όπου πετάνε στον αγέρα άφησε".

Ιπτάμενες μηχανές(?) σε αρχαίους πολιτισμούς



Η πιθανή εμμονή του Αισχύλου να αποκαλύψει με συμβολισμούς στους θεατές κάποια μυστικά, μπορεί να εξηγήσει και τις διώξεις του από το ιερατείο της εποχής με την κατηγορία ότι ανεβάζει επί σκηνής τα μυστικά των Ελευσίνιων Μυστηρίων, και ίσως και την ανεξιχνίαστη δολοφονία του.

Το τετράσκελο πουλί που αναφέρεται στον "Προμηθέα Δεσμώτη" το συναντάμε σε πολλές αρχαίες απεικονίσεις, καθώς και σε κείμενα διαφόρων λαών

Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα είναι η περιγραφή του Ιεζεκιήλ στην Παλαιά Διαθήκη όπου μιλάει για ένα ζώο με τέσσερα σκέλη:
"...και τα σκέλη αυτών ορθά και πτερωτοί οι πόδες αυτών και σπινθήρες ως εξαστράπτων χαλκός και ελαφραί αι πτέρυγες αυτών..."


Το όχημα το είδε ο προφήτης να βγαίνει λάμποντας ολόκληρο, μέσα από ένα σύννεφο σκόνης.

Είναι πολλές οι αναφορές των μύθων για τα ηλιακά άρματα με τα οποία ταξίδευαν διάφοροι ήρωες, με χαρακτηριστικότερο τον μύθο του ταξιδιού του Φαέθωνος

Ακόμη οι αναφορές σε αστρονομικά θέματα, διαφόρων μυημένων στα μυστήρια φιλοσόφων, ξεπερνούν τα όρια των γνώσεων, που κατά την συμβατική ιστορία θα έπρεπε να έχουν

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του Σωκράτη στον "Φαίδωνα" του Πλάτωνα, όπου μιλάει για την σφαιροειδή μορφή της Γης, την περιγράφει πως φαίνεται από ψηλά, και λέει ότι αυτό που εμείς βλέπουμε για ουρανό δεν είναι ο πραγματικός, αλλά όταν βγούμε έξω από αυτόν (έξω από την ατμόσφαιρα) βλέπουμε την πραγματική του εικόνα.

Μία σειρά πανάρχαιων βραχογραφιών, θέτουν στον καλόπιστο ερευνητή την απορία για το αν όσα λέγονται για τα διαστημικά ταξίδια εκείνης της εποχής δεν είναι απλά παραμύθια. Ορισμένες βραχογραφίες, αν ειδωθούν και ερμηνευθούν μ' ένα συγκεκριμένο τρόπο, παρουσιάζουν μορφές αστροναυτών. Τέτοιες έχουν βρεθεί στοΠαγγαίο όρος στην Θράκη, στην Βαλ. Καμόνικα της Ιταλίας, στο Κίμπερλι της Αυστραλίας και σε πολλά άλλα μέρη. Όλα αυτά τα ανεξήγητα για τους επιστήμονες στοιχεία, αποτελούν μία σημαντική ένδειξη ενός πανάρχαιου εξελιγμένου πολιτισμού.

Βραχογραφία από το Κίμπερλι της Αυστραλίας
 

ΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ;

Στα κείμενα των αρχαίων λαών υπάρχει η περιγραφή ενός τρομερού πολέμου που συγκλόνισε όλη τη Γη. Αυτός ο πόλεμος, που ίσως στάθηκε και η αφορμή γα την αρχή της παρακμής εκείνου του πολιτισμού, διεξήχθη με την χρησιμοποίηση εξελιγμένων όπλων. Οι περιγραφές των αρχαίων κειμένων μας μεταφέρουν την εικόνα μίας σύγκρουσης, η οποία επέφερε σφοδρές καταστροφές. Εκείνη η πανάρχαια σύγκρουση κατέληξε κατά πάσα πιθανότητα σε ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα.

Φαντάζει ακραίο, όμως διαβάζοντας κανείς τις περιγραφές των αρχαίων παραδόσεων δεν μπορεί να μην πάει ο νους του σε μία τέτοια πιθανότητα. Οι αναφορές σε "ένα βλήμα που μέσα του έκλεινε την δύναμη του σύμπαντος", σε μία "λευκό-φωτη λάμψη" και μία "φωτιά πρωτόφαντη που χυνόταν παντού", σε "μία θανατηφόρα σκόνη" που σκέπασε όσους σώθηκαν από τον όλεθρο, δύσκολα μπορούν να περάσουν απαρατήρητες. 


Αξίζει να μεταφέρουμε τα κείμενα των λαών, μέσα στα οποία εκτός των άλλων, ο αναγνώστης μπορεί να διακρίνει τις μεγάλες ομοιότητες που υπάρχουν, και να εξάγει τα συμπεράσματα του.

Από την Θεογονία του Ησιόδου, όπου γίνεται η περιγραφή του τρομερού εκείνου πολέμου μεταξύ των "Θεών" και των 'Τιτάνων", μεταφέρουμε το εξής χαρακτηριστικό απόσπασμα:
"...Έβραζε η γη και η θάλασσα η απέραντη, και τους Τιτάνες τους τύλιξε μια καυτή πνοή. Κι όπως η φλόγα ανέβαινε στον ουρανό, όσο γενναίοι κι αν ήσαν, οι Τιτάνες τυφλώθηκαν. Τους τύφλωσε η λευκόφωτη από τους κεραυνούς λάμψη. Ζέστη, φωτιά πρωτόφαντη χύνονταν παντού. Κι ότι έβλεπαν τα μάτια, κι ότι τα αυτιά άκουγαν ήτανε σαν να είχαν σμίξει η ο ουρανός κι η γη..."

Ένας ερευνητής θα μπορούσε κάλλιστα να υποψιαστεί ότι ο "κεραυνός του Δία" που ήταν το όπλο που έδωσε την νίκη της Τιτανομαχίας στους "Θεούς", στην πραγματικότητα δεν ήταν κάτι διαφορετικό από την σημερινή πυρηνική βόμβα.

Ακόμα πιο χαρακτηριστική είναι η περιγραφή που υπάρχει στο ινδιάνικο κείμενο "Popol Vuh":

"...Ένας σιδερένιος κεραυνός έπεσε από τον ουρανό στη γη. Τα πτώματα των ανδρών της φυλής των Βρίσχνες, και των Αγχίκας. έγιναν αγνώριστα. Τα μαλλιά τους και τα νύχια τους είχαν πέσει, τα φτερά των πτηνών άλλαξαν χρώμα, οι τροφές δηλητηριάστηκαν κι όσοι άνθρωποι σώθηκαν από τον όλεθρο σκεπάστηκαν με μία θανατηφόρα σκόνη."

Η Ινδική βίβλος "Μαχαμπαράτα" αναφέρει σχετικά:

"Ήταν ένα βλήμα που μέσα του έκλεινε την δύναμη του Σύμπαντος. Ήταν μία στήλη από καπνό και φλόγα λαμπρή, σαν δέκα χιλιάδες ήλιοι, που σηκώθηκε μ' όλη τη δύναμη της... Ήταν ένα νέο και άγνωστο όπλο, ένας σιδερένιος κεραυνός που έκανε στάχτη τη φυλή των Βρίσνις και των Ανδάκας...
Τα κορμιά κάηκαν, και κανείς δεν μπορούσε να τα αναγνωρίσει. Τα μαλλιά και τα νύχια έπεσαν από τα σώματα. Τα πουλιά έγιναν κάτασπρα... Λίγες ώρες αργότερα όλα τα τρόφιμα είχαν μολυνθεί... Για να γλυτώσουν από τη φωτιά αυτή, οι στρατιώτες έπεσαν στα ποτάμια με τα ρούχα και τα όπλα τους... Αρχισε να φυσάει ένας καυτός άνεμος...
Το Σύμπαν τυλίχτηκε με τόση ζέστη σαν να ήταν άρρωστο με δυνατό πυρετό. Οι ελέφαντες και τ' άλλα ζώα του πολέμου χτυπήθηκαν από την δύναμη του όπλου... Τα νερά ζεστάθηκαν τόσο, ώστε ότι ζεί μέσα τους, άρπαξε φωτιά...Ένα ακόντιο μοιραίο, σαν ραβδί του θανάτου. Μετρούσε τρία κύβιτα και έξι πόδια. Προικισμένο με την δύναμη του κεραυνού του Ίντρα με τα χίλια μάτια...καταστρεπτικό για όλα τα ζωντανά πλάσματα..."

Η καταπληκτική ομοιότητα των περιγραφών της "ΡοροΙ Vuh" και της "Μαχαμπαράτα", αλλά και οι προκλητικά όμοιες ονομασίες των φυλών "Βρίσχνες και Αγχίκας" από την μία και "Βρίσνις και Ανδάκας" από την άλλη, μας ωθούν στο συμπέρασμα ότι δεν αποκλείεται τα δύο αυτά κείμενα να περιγράφουν το ίδιο γεγονός.

Σε ένα άλλο σημείο της "Μαχαμπαράτα" διαβάζουμε για την σύγκρουση στον αέρα δύο όπλων από αυτά που προαναφέραμε: "...Τα δύο όπλα συνάντησαν το ένα τ' άλλο στη μέση του αέρα. Τότε η γη άρχισε να τρέμει μαζί με όλα τα βουνά της και τις θάλασσες και τα δέντρα, και όλα τα ζωντανά πλάσματα κάηκαν από την ενέργεια των όπλων και επηρεάστηκαν άσχημα. Τα ουράνια φλέγονταν και τα δέκα σημεία του ορίζοντα γέμισαν με καπνό..."


Η περιγραφή της Παλαιάς Διαθήκηςσχετικά με την καταστροφή στα Σόδομα και τα Γόμορα, μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί ως μία μυθολογική απεικόνιση των δεινών εκείνου του μεγάλου πολέμου:
"...Και έβρεξεν ο Κύριος επί τα Σόδομα και τα Γόμορα Φείον και πυρ εξ ουρανού, και κατέστρεψε τας πόλεις αυτάς, και πάντα τα περίχωρα..."

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που μας μεταφέρουν οι αρχαίες παραδόσεις, είναι αυτό της κατασκευής του περίφημου κεραυνού του Διός από τους Κύκλωπες. Σύμφωνα με την Αρχαία Ελληνική μυθολογία, οι Κύκλωπες ήταν αυτοί που δημιούργησαν το ανίκητο αυτό όπλο, το οποίο και έδωσαν στον Δία για να κατατροπώσει τους Τιτάνες.

Από τα "Σχόλια του Αρτεμιδώρου" διαβάζουμε την γνώμη του Ερατοσθένη που υποστήριζε ότι η συνωμοσία των Θεών κατά των Τιτάνων έγινε στο "θυτήριο", όπου οι Κύκλωπες κατασκεύαζαν το φοβερό όπλο, "έχων επί του πυρός κάλυμμα, όπως μη ιδώσει την του κεραυνού δύναμιν".

Μήπως εδώ μιλάμε για ένα πυρηνικό εργοστάσιο, του οποίου τα τοιχώματα προστάτευαν τους εργαζόμενους σε αυτό από "την του κεραυνού δύναμιν", και του οποίου οι επιστήμονες, που θα φορούσαν προφανώς μία ιδιόμορφη στολή με κράνος, η οποία τους προσέδιδε μία διαφορετική περίεργη εικόνα, ονομάστηκαν από την μυθολογία "Κύκλωπες";

Αρκετά τολμηρή ετούτη η υπόθεση, αλλά και αρκετά πιθανή, αν λάβει κάποιος υπόψιν του τις παραπάνω περιγραφές, καθώς και μία βραχογραφία 10000 ετών, που βρέθηκε σε σπηλιά της κοιλάδας Τασσιλί, στις παρυφές της ερήμου της Σαχάρας, η οποία παρουσιάζει την μορφή ενός ανθρώπου, ντυμένου με μία παράξενη στολή, που θυμίζει έντονα αυτή των αστροναυτών ή των εργαζομένων σε πυρηνικό εργοστάσιο. 
Το κράνος της στολής φέρνει στην μνήμη μας την περιγραφή ενός Κύκλωπα, αφού έχει στο μέτωπο έναν στρογγυλό φεγγίτη για να επιτρέπει την όραση.


ΠΗΓΗ
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters