Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ο Ωνάσης μιλάει από τον τάφο:συγκλονιστικό κείμενό του!


Ο Ωνάσης έλεγε: Η ναυτιλία μας είναι πρώτη στο κόσμο, γιατί αυτοί που την έφτασαν στη κορυφή βρίσκονται στο εξωτερικό, μακριά από την έπαρση και τη διαφθορά των πολιτικών... (και η Ολυμπιακή ήταν καμάρι της Ελλάδας όσο ανήκε στον Ωνάση, πριν ενταχθεί στο διεφθαρμένο κράτος - οι εργατοπατέρες, τα κομματόσκυλα και οι ανώνυμοι των μπλογκς,άλλα λένε...)

"ο κομματισμός και η γραφειοκρατία

εμπόδιο στη πρόοδο της Ελλάδας"




Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, μου είχε πει:"Τώρα που μου σκοτώσανε το μοναχογιό μου, νιώθω ότι έχτισα μια περιουσία πάνω στην άμμο, αλλά και με την παραχώρηση της Ολυμπιακής αφήνω πίσω μου την πιό αγαπημένη μου δημιουργία στην ανικανότητα της γραφειοκρατίας και του εκάστοτε κομματικού παραλογισμού. Σου είχα πει ότι έφυγα από την Ελλάδα για να γλιτώσω απο τους Έλληνες, τώρα θέλω να φύγω κι από τη ζωή για να πάω να ξαπλώσω στο Σκορπιό, δίπλα στον Αλέξανδρο..."

Ναι, ο αυτοδημιούργητος μαικήνας, που από τις αρχές της δεκαετίας του 50 κυριαρχεί στους ωκεανούς, θέλει να πεθάνει, γιατί δεν αντέχει το χαμό του γιού του.




συγκλονιστικό κείμενο του Αριστοτέλη Ωνάση

γραμμένο με το χέρι του και εν βρασμώ ψυχής




αρχίζει με τη φράση: γραπτή εξομολόγηση Α.Σ. Ωνάση
ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΙΣ

Από 16 ετών, φυγάς σφαγής, θύμα της ελληνικής ιθαγενείας, καίτοι υπερήφανος δι΄αυτήν, υπεβλήθην μερικές φορές στα 53 χρόνια της σταδιοδρομίας μου, ανά την υφήλιον εις σοβαράς αναμετρήσεις:

Έτσι: 
 1) το 1948: Η Νορβηγική Κυβέρνησης με την σύμπραξιν της Αγγλικής και της Ολλανδικής Κυβερνήσεως, εκβιάζει τους 25 Νορβηγούς φαλαινοθήρας και μερικούς τεχνικούς δια την αφαίρεσιν των διαβατηρίων των, διότι ειργάζοντο εις τον φαλαινοθηρικόν στόλον μου, μοναδικόν τότε έξω της κλειστής λέσχης των. Ενίκησα και εξευτελίσθησαν.  
2) Ο Βασιλεύς της Σαουδικής Αραβίας με πρωθυπουργόν τον νυν Βασιλέα Φευζάλ, και τα τότε ανήμερα θηρία και νυν υποβιβασθέντα σε ερίφια, αι επτά αδελφαί πετρελαίων, με την συμπαράστασιν των Αμερικανικών και των Αγγλικών Τραπεζών, του Στέιτ Ντεπάρτμεντ και του Φόρειν Όφις συμπεριλαμβανομένου, με αντιμετώπισαν . Πάλιν ενίκησα, εξαναγκάσας αυτούς εις συμβιβασμόν.  
3) 1955: Το Κογκρέσσον της Αμερικής, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χέμπερτ Μπραουντέηλ, με Υφυπουργόν τον σημερινόν Πρόεδρον του Αρείου Πάγου κ. Γουώρνερ Μπέργκερ, ο Πρόεδρος Αιζενχάουερ, ο Αντιπρόεδρος Νίξον, ευρίσκοντο σε αντίθεσιν μαζί μου. Πάλιν ενίκησα, επιβάλλων συμβιβασμόν.


Στη τέταρτη παράγραφο του κειμένου, ο Ωνάσης αναφέρεται στην αναμέτρησίν της Ολυμπιακής με το ελληνικό δημόσιο ( που αποκαλεί Μάνα ) και σταχυολογώ τα εξής αποσπάσματα:


4) Ερχόμεθα τώρα στη Μάνα μας. Και αυτή θέλει: <<Αναμέτρησιν>>.Περνάει διατάγματα το ένα μετά το άλλο ( εντός 24ώρου, όλα τελειωμένα, Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, Κρατ. Τυπογραφείο, κ.λπ. ) και προβάλλει δια της τεθλασμένης την απειλήν του παντελώς ασχέτου <<αυτοφώρου>>....Καίτοι η μάνα μας παραλογίζεται, επειδή είναι μάνα μας, δίνομε τόπο στην οργή και λέμε <<κάνε ότι θέλεις για να μη γίνουμε ρεζίλι>>

Και για την τελική αναμέτρηση, όπου το ελληνικό δημόσιο απειλεί τον Ωνάση και τους συνεργάτες του με φυλακή, ο δημιουργός της Ο.Α., γράφει:


5) Πάλι η φοβέρα φυλακής. <<Βρε μάνα σε ικετεύω! Θα γελοιοποιηθούμε όλοι μας εις τον διεθνή οικονομικό κύκλο>>. Τίποτε, εξακολουθεί να θέλει αναμέτρησην. Οπότε παραιτούμεθα ο εις μετά τον άλλον. Και τώρα μάνα ποιός θα πάει φυλακή;


Αλλά γιατί άραγε να πηγαίναμε φυλακή; << Γιατί εθυσιάσαμε και εγώ μαζί, ένα μέρος από τα καλύτερα 18 χρόνια της ζωής μου, για να φτιάξω κάτι που το καμαρώναμε όλοι μαζί και μας ζηλεύουν και μας κυνηγούν οι ξένοι, φέρνοντας 255 εκατομμ. δολλάρια επένδυσιν σε συνάλλαγα και δημιουργώντας έτσι την κατά πολύ ανώτερη επένδυσιν από οιανδήποτε άλλην Ελληνικήν ή αλλοδαπήν επένδυσιν και μάλιστα συναλλαγματοφόρον, της τάξεως 200 εκατομμ. Δολλ. Ετησίως.

Και παρακάτω γράφει:

Μήπως πρέπει να πάμε φυλακή διότι δημιουργήσαμε πόρους ζωής εις 8.000 οικογένειες, δια την μεγαλυτέραν, όπως είπαμε, επένδυσιν εις την Εθνικήν ιστορίαν από του Κολοκοτρώνη μέχρι του Κ.Καραμανλή μ.Χ.

Γιατί μας τυγχάνει φυλακή; Μήπως επειδή χτίσαμε τον ωραιότερο και πολυτελέστερο ουρανοξύστη στην καρδιά της Νέας Υόρκης, αξίας σήμερον 200 εκατομμ. δολλαρίων και τον τιμήσαμε ( μάνα ) με το όνομά σου;

Γιατί, μήπως επειδή μέσα σε όλα αυτά μου σκοτώσανε και το μονάκριβό μου παιδί ωρισμένοι <<υπεύθυνοι>> τεχνικοί, όπως φαίνεται τώρα εκ των υστέρων εις την Εισαγγελίαν;






Περιοδικό DER SPIEGEL ( Μάρτιος 1954 ) με εξώφυλλο τον Ωνάση και τον αριθμό των εμπορικών πλοίων έλληνικής ιδιοκτησίας και με σημαίες ευκαιρίας. Σύνολο 1350 πλοία 13 εκατομμυρίων τόνων !!! παγκόσμιο ακατάρριπτο ρεκόρ όλων των εποχών. Πληρώματα χιλιάδες Έλληνες ναυτικοί.
Πηγή




VIDEO: Ωνάσης προς πιλότους της Ολυμπιακής πριν τη παραδώσει στο κράτος: Προσέχτε μη πέσει σε χέρια αχάριστων...




 
http://kerberos-hellas.blogspot.gr/2012/12/blog-post_8740.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΕΦΑΛΙΑ

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters