Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Από τη «συνομωσιολογία» στην «παγκοσμιοποίηση»


Θυμάμαι ότι κατά τα τέλη τής 10ετίας τού ’50 πρωτάκουσα για την ύπαρξη τών… «Σκοτεινών δυνάμεων» και τους σκοπούς που ήθελαν να εξυπηρετήσουν. Δυστυχώς η ονομασία αυτή θεωρήθηκε τότε υπερβολική και εν πολλοίς, αντιμετωπίστηκε ως αποτέλεσμα ενός άκρατου θρησκόληπτου φανατισμού μερικών… σαλταρισμένων. Από τότε και μέχρι σήμερα ο στόχος τής παγκοσμιοποίησης έχει σχεδόν πραγματοποιηθεί και δεν απομένουν παρά μόνο μερικές πινελιές για να ολοκληρωθεί το…έργο.

Όμως, αν η επικράτηση τής παγκοσμιοποίησης είναι ο τελικός στόχος τών… «εξω-θεσμικών δυνάμεων» ανά την υφήλιο, πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή εφαρμόζεται κατά περίπτωση, δηλαδή, με άλλους ρυθμούς και μέσα λαμβανομένων υπόψη τών… «τοπικών» συνθηκών τής κάθε χώρας.

Βασικός άξονας τής εφαρμογής τής παγκοσμιοποίησης είναι το…δοκίμαζε και προχώρα γιατί όπως είναι γνωστό καμιά έρευνα δεν προχωρά αν δεν γίνουν και τα απαιτούμενα πειράματα. Έτσι, για την επίτευξη τού… «σκοπού» διατέθηκαν, πλουσιοπάροχα, πολλά χρόνια και άπειρα κεφάλαια.
Δυστυχώς, η πατρίδα μας επελέγη ως πρώτο πειραματόζωο,λόγω μεγέθους, ιστορικού παρελθόντος και ανύπαρκτης πολιτικής ηγεσίας.

Μέσα στα πλαίσια τών δοκιμών είναι εμφανέστατες οι… ρωγμές που προκάλεσαν την εθνική της αλλοίωσή. Η Ελλάδα, μετά τον παγκόσμιο πόλεμο, τον εμφύλιο και τη μετανάστευση που ακολούθησε κατόρθωσε να επιζήσει και να σταθεί στα πόδια της γιατί διέθετε αμιγή πλήθυσμό.

Σήμερα, με το μικρόβιο τής λαθρομετανάστευσης στα σπλάχνα της και την εκ νέου μετανάστευση τού νεανικού της πληθυσμού στα ξένα η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική. Τότε εισαγόταν συνάλλαγμα μ’ αποτέλεσμα την ενίσχυση τής εθνικής οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Σήμερα, εξάγεται συνάλλαγμα (χωρίς κανένα περιορισμό) μ’ αποτέλεσμα η συρρίκνωση τής οικονομία και τής παραγωγικότητας να είναι αδιαμφισβήτητα χαρακτηριστικά.

Τότε, η χώρα μας αντιμετώπισε, έπειτα από χίλια-δυο βάσανα και πόνους, την ανασυγκρότηση και την επούλωση τών τραυμάτων της που άφησαν πίσω τους οι δύο πόλεμοι, (Παγκόσμιος και Εμφύλιος).

Σήμερα, η ανομοιογένεια τού πληθυσμού της, όπως εσκεμμένα αυτή δημιουργήθηκε από τούς σύγχρονους… «εφιάλτες», δεν θα τής επιτρέψει να επαναλάβει το ίδιο θαύμα.

Το επισυναπτόμενο μήνυμα «ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ…;» απευθύνεται στον μέσο, αλλά αλλοτροιωμένο Έλληνα πολιτή ο οποίος εγκλωβισμένος (βάσει τού σχεδίου τής παγκοσμιοποίησης) σ’ έναν άκρατο καταναλωτισμό, μια υποβαθμισμένη παιδεία και διεφθαρμένη κοινωνία αφέθηκε να παρασυρθεί από τους εγκάθεκτους… διαφθορείς (βλ. πολιτικούς) στην άκρη τού γκρεμού καλούμενος σήμερα, ως συνήθως γίνεται, να πληρώσει τα… σπασμένα.

Ευχαριστώ τον αγαπητό Α. Ο. (Αθήνα) για την αποστολή τού μηνύματος.

Φιλικότατα.
Νι Κάππα (Αθήνα)
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ…;

Κατάλαβες τώρα… γιατί κατέστρεψαν τις μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες

(ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ)
και έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών τα μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ;

Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, τα δικά τους μπακάλικα που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά…

Κατάλαβες τώρα… γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες; Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου.

Με χαρτιά τυπωμένα σου πήραν και σου παίρνουν το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.

Κατάλαβες τώρα… γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο; Όταν ένας πρωθυπουργός τής χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι τού χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς τις παραγωγικές επενδύσεις, αλλά τον τζόγο.

Κατάλαβες τώρα… ότι κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας τον πλούτο σου, τον ιδρώτα σου, με αέρα;

Κατάλαβες τώρα… γιατί γουστάρουν τόσο την… «ελεύθερη αγορά»; Για να κλείσει ο μπακάλης τής γειτονιάς και να στέλνεις τον κόπο σου στους μεγαλο-μπακάληδες τής Γερμανίας, τής Γαλλίας, κ. ά.
Σε βγάλανε, ψαράκι, από τη γυάλα σου και στη συνέχεια σε πέταξαν στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, που έχουν τους δικούς τους κανόνες … διατροφής.

Κατάλαβες τώρα… γιατί αγαπάνε τόσο πολύ τους λαθρομετανάστες οι… «εκλεγμένοι» αλήτες μας; Για να κάνουν με τη δυστυχία εκείνων κι’ εμάς δυστυχισμένους.

Κατάλαβες τώρα… ψαράκι, πόσο αξίζει η γυάλα σου; Γιατί αυτή είναι η καλύτερη γωνιά στον κόσμο – το καλύτερο οικόπεδο – και την κοστολογούν- τιμή ευκαιρίας – μόλις 300 δις συμπεριλαμβανομένων και τών… αρχαιοτήτων.

Κατάλαβες τώρα… γιατί αλλάζουν το ονοματάκι στην Εθνική σου Οδό;
Θέλεις 20 όμορφα ευρώ, πλέον, για να πας από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας την Εθνική σου Οδό, ενώ ήταν υποχρέωση τού κράτους να την κατασκευάσει και όχι να την ξεπουλήσουν στον κάθε «όμορφο» που παριστάνει τον… εργολάβο;

Κατάλαβες τώρα… γιατί σου πουλάνε φθηνά τα… χαζοκούτια; Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια τών ελληνο-τουρκικών… σήριαλς.

Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο τελάλη τής προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων «τίποτα», με καμιά ειδικότητα, στον αέρα.

Κατάλαβες τώρα… γιατί σ’ έδιωξαν από το χωριό και από τη γη σου, δίνοντάς σου μια θέση στο… «δημόσιο»; Για να τα δώσουν δωρεάν στους νέους… «εποίκους».

Κατάλαβες τώρα… γιατί πρέπει το ζευγάρι να δουλεύει σε δυο δουλειές, ενώ ο παππούς θα πρέπει να δουλεύει ακόμα και στα… 70 του;

Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μόνα τους χωρίς κανένα προσανατολισμό και αρχές.

Για να χαθεί η «καταραμένη» φυλή σου. Τούτο το ξέρουν πολύ καλά και γι’ αυτό προωθούν την … υπογεννητικότητα.

Κατάλαβες τώρα… γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος; Επειδή αυτός δεν θέλει ν’ ανήκει στον θίασο τών 300 που προδιαγράφουν οι κομματικές λίστες, τις οποίες συντάσσουν κυρίαρχα οι ντόπιοι τοποτηρητές τής παγκοσμιοποίησης μαζί με τις «άγιες οικογένειες» τού τόπου. Έτσι, στο θέατρο που λέγεται … Βουλή, δεν θα βρείτε σήμερα σχεδόν κανέναν από τους λαμπρούς Έλληνες διανοητές και επιστήμονες, επειδή δεν είναι… θεατρίνοι.

Κατάλαβες τώρα… γιατί τα κάνουν ολ’ αυτά; Όλοι αυτοί οι… θεατρίνοι είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για τον κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ…ΓΕΝΝΗΘΕΙ, όπως και για την κάθε ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ…ΓΕΝΝΗΘΕΙ.

Γιατί δεν θέλουν άλλους Έλληνες σ’ αυτόν τον τόπο. Ούτε στο γένος, ούτε στη σκέψη.

 
http://logioshermes.blogspot.com/2012/01/blog-post_3696.html

«Βόμβα» στα θεμέλια της κυβέρνησης οι καταγγελίες Γεωργαντά.Προβληματίζει το Μαξίμου η κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Σε μείζον ζήτημα για την κυβέρνηση Παπαδήμου εξελίσσεται η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με επίκεντρο της καταγγελίες του πρώην μέλους της ΕΛΣΤΑΤ Ζωής Γεωργαντά. 
Το Μαξίμου αντέδρασε άμεσα χθες στην καταγγελία της κ. Γεωργαντα ότι «ο Γενικός Διευθυντής της Eurostat κ. Ράντερμάχερ συναντήθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου με τον πρωθυπουργό εν κρυπτώ. 
Ήρθε και είδε τον κ. Παπαδήμο και του άσκησε πιέσεις, από ότι φαίνεται για να παρέμβει στο έργο της ελληνικής δικαιοσύνης και να παραγράψει, να βάλει στα αρχεία την υπόθεση». 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής έκανε λόγο για «αποκυήματα φαντασίας»..

και διαβεβαίωσε ότι «τέτοια συνάντηση δεν υπήρξε ποτέ». Το ζήτημα όμως δεν τελειώνει εδώ. 

Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, μετά τη δήλωση του Α. Λοβέρδου ότι «όποιος επιχειρήσει να πειράξει τον κ. Παπανδρέου θα μετατρέψει τη χώρα σε μία χώρα όπου θα υπάρξει μακελειό» χθες και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κινήθηκαν σε ανάλογο μήκος κύματος, υποστηρίζοντας ότι η υπόθεση αυτή εξελίσσεται σε μείζον πρόβλημα και για την κυβέρνηση Παπαδήμου εν μέσω σκληρής διαπραγμάτευσης. 

«Μετά την αποτυχία από πρόσφατες πομπώδεις καταγγελίες, οι οποίες αποδείχθηκαν τελείως άδειες και κενές, υπήρξε μία δεύτερη κίνηση, η οποία είναι απολύτως επικίνδυνη για τη χώρα» δήλωσε η Α. Διαμαντοπούλου τονίζοντας πως «αμφισβήτηση αυτών των στοιχείων τινάζει στον αέρα όλη τη συζήτηση που γίνεται τώρα, καθώς αυτά τα στοιχεία έχουν επικυρωθεί από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία και με βάση αυτά γίνεται η πιο δύσκολη και η πιο σημαντική διαπραγμάτευση που έκανε ποτέ η χώρα». 

Επίθεση εναντίον των δύο οικονομικών εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟκ Χρ. Πρωτόπαπας, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης προϊδέασε για ακόμη σκληρότερη στάση του κόμματός του, καθώς όλα τα στελέχη έχουν αποδεχθεί πως πρόκειται για προσπάθεια σπίλωσης του προέδρου του κόμματος Γ. Παπανδρέου. 

Από τη ΝΔ φωνάζουν για ωμή παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ στο έργο της Δικαιοσύνης, κάτι για το οποίο κατηγόρησε ευθέως τον Α. Λοβέρδο - λόγω της δήλωσης περί μακελειού αν επιχειρηθεί να πειραχθεί ο Γ. Παπανδρέου- ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης. 

Και την ίδια ώρα, πριν ακόμα ο επίμαχος φάκελος διαβιβαστεί στη Βουλή, στελέχη του Μαξίμου επισημαίνουν ότι η ανακίνηση τέτοιων θεμάτων στην παρούσα κρίσιμη φάση ανάβουν νέες φωτιές στο πολιτικό σκηνικό και υποσκάπτουν το έργο της κυβέρνησης. 

Λίγο πριν πυροδοτηθεί νέα έκρηξη στο εσωτερικό της κυβέρνησης αποτελεί μείζον ερώτημα αν δύναται η Βουλή σε αυτή τη φάση και σε αυτό το κλίμα να επιτελέσει το έργο της, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν την Ιπποκράτους -σε μία προσπάθεια αντεπίθεσης- να καταθέτει πρόταση γα σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία και τη ΝΔ να ανταπαντά με πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την τελευταία διετία του ΠΑΣΟΚ. 

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2012/01/blog-post_4120.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΣΟΝΟΥΠΩ......



1.ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟ ΕΠΙ ΑΥΤΩΝ
 
2.ΦΟΡΟ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΙΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΑΥΤΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΘΕΙ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΤΥΧΕ ΚΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ Η ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΜΕ ΧΙΛΙΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ
 
3.ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΒΓΑΖΕΙΣ 10,000Ε ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΧΙΛΙΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΓΙΑ 20,000Ε
 
4.ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΟ 70-80% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΚΡΥΩΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΙ ΜΕ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
 
5.ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑΣ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΟΥΤΕ ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΦΟΥΡΝΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΩΝΙΑ ΣΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΕΝΕΤΕ ΠΟΥ ΧΑΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΣΟΥ ΕΥΡΩ
 
6.ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ'' ΄΄ΑΙΓΑΙΟ΄΄ ΄΄ΕΘΝΙΚΟ΄΄ ΄΄ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ΄΄
 
7.ΑΥΞΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΡΕΚΟΡ
 
8.ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ (ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΕΡΙΟ ΧΡΥΣΟ)
 
9.ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ-Κ.Α
 
10. ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ ΜΕΣΩ ΤΙΣ ΔΕΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ

ΗΔΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΡΓΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ 

 ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν γνωρίζει ότι η οποιαδήποτε αποβατική ενέργεια των Τούρκων στο Καστελόριζο θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί με την κατάληψη του νησιού μέσα σε μία το πολύ δύο ώρες στερώντας, έτσι από την Ελλάδα όχι μόνο την νήσο αλλά και την ΑΟΖ της Αν. Μεσογείου!

Δεκαέξι χρόνια μετά την μοιραία νύκτα των Ιμίων, η τότε πολιτική ηγεσία εξακολουθεί και εντυπωσιάζει με τον βαθμό άγνοιας θεμάτων ασφάλειας και το πλέον ανησυχητικό είναι ότι η κατάσταση σε ό,τι αφορά την γνώση του προβλήματος ασφάλειας της χώρας από τις νυν ηγεσίες των κομμάτων και των κυβερνήσεων (καλά, δεν αναφερόμαστε στον Λ.Παπαδήμο, τα ευνόητα παραλείπονται...), όπως είναι σε θέση να γνωρίζει άριστα το defencenet.gr, βαίνει επιδεινούμενο.

Έτσι ειπώθηκε χθες από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη το περίφημο "Πόλεμος δεν μπορεί να γίνει και αν γίνει θα διαρκέσει δύο με τρεις ώρες", εννοώντας ότι σε "δύο με τρεις ώρες" θα έχουν επέμβει ξένες δυνάμεις (προφανώς εννοεί οι ΗΠΑ) και θα σταματήσει ο πόλεμος και "ούτε γάτα ούτε ζημιά". Τόσο μακριά νυχτωμένοι είναι για το τι μπορεί να προκύψει μέσα σε αυτές τις "δύο με τρεις ώρες".
Τα ίδια έλεγε και Έλληνας υπουργός Άμυνας, εις εκ των τριών του τελευταίου οκταμήνου (τρεις "κανονικοί" υπουργοί Άμυνας και τρεις αναπληρωτές!) και είναι βαθιά πίστη ολόκληρης της πολιτικής ηγεσίας, αλλά και του πνευματικού κόσμου, ο οποίος πλέον έχει βαθιές ευθύνες για την κατάντια της χώρας.
Οι άνθρωποι νομίζουν ότι πρέπει να πολεμήσει κάποιος όπως το 1940-1941 ή να έχουμε νέο πόλεμο του Βιετνάμ ή κάτι ανάλογο με αυτό που έγινε στην Κύπρο επί ένα μήνα, για να απωλέσουμε έδαφος. Δεν γνωρίζουν και το χειρότερο, δεν ρωτάνε να μάθουν ότι δύο ή τρεις ώρες, δηλαδή 120' ή 180' λεπτά της ώρας είναι υπεραρκετά για να ηττηθεί κατά κράτος μία χώρα με δεδομένο γεωστρατηγικό πρόβλημα.
Ο πρώην πρωθυπουργός, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος των πολιτικών ηγεσιών, πιστεύουν ότι μέσα σε μερικές ώρες οι δύο πλευρές θα ανταλλάξουν μερικές κανονιές, μερικά αεροπλάνα και καράβια θα βγουν στο Αιγαίο - και αυτό ήταν όλο.
Προφανώς ο πρώην πρωθυπουργός δεν γνωρίζει ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις η οποιαδήποτε αποβατική ενέργεια των Τούρκων στο Καστελόριζο θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί με την κατάληψη του νησιού μέσα σε μία το πολύ δύο ώρες στερώντας, έτσι από την Ελλάδα όχι μόνο την νήσο αλλά και την ΑΟΖ της Αν. Μεσογείου, με τα πολύτιμα για την ελληνική οικονομία ενεργειακά κοιτάσματα που περιέχει.
Η συγκεκριμένη τουρκική κίνηση που θα μπορούσε να υλοποιηθεί μέσα σε αυτές τις λίγες ώρες -όπως αναφέρει στην ομιλία του ο Κ. Σημίτης- θα στερούσε από την Ελλάδα την όποια πιθανότητα μελλοντικής οικονομικής ανάκαμψης βυθίζοντας τη χώρα σε μία διαρκή ύφεση.
Σε αυτές τις τρεις "ασήμαντες" κατά τον πρώην Έλληνα πρωθυπουργό ώρες, η τουρκική Αεροπορία μπορεί να καταστρέψει τον βασικό πυλώνα της ελληνικής αεράμυνας στο Αιγαίο στηνήσο Σκύρο ανοίγοντας διάπλατα την πύλη εισόδου των τουρκικών βομβαρδιστικών στην ελληνική αεράμυνα.  
Σε αυτό το "μικρό χρονικό διάστημα" όπως λέει ο πρώην πρωθυπουργός, η τουρκική Αεροπορία μπορεί να καταστρέψει με μία αιφνιδιαστική κίνηση τις υποδομές και τα αεροσκάφη της ΠΑ στερώντας από την ελληνική κυβέρνηση τη δυνατότητα αντίδρασης και αλλάζοντας δραματικά την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο εις βάρος φυσικά της Ελλάδας.   
Μέσα σε αυτές τις λίγες ώρες, οι τουρκικές τεθωρακισμένες δυνάμεις θα μπορούσαν σύμφωνα με το σενάριο της επιχείρησης Balyoz, να αποκόψουν τον βόρειο Έβρο από την υπόλοιπη Ελλάδα φτάνοντας στα βουλγαρικά σύνορα, προκαλώντας έτσι τον πρώτο ακρωτηριασμό εθνικού εδάφους από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. 
Την ίδια στιγμή που ο Κ. Σημίτης ζητά τη μείωση των αμυντικών δαπανών γιατί κατά την γνώμη του είναι άχρηστες, το ελληνικό κράτος δαπανά απίστευτα ποσά στα πιο απίθανα επιδόματα που έχουν θεσμοθετηθεί ποτέ.  
Χαρακτηριστικά, το ελληνικό κράτος για δεκαετίες πλήρωνε επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου σε ομάδα εργαζομένων του ΟΤΕ με κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο 1.965.600 ευρώ το χρόνο. Επιπλέον, το ελληνικό κράτος πλήρωνε επίδομα πλυσίματος χεριών σε υπαλλήλους του ΟΣΕ με κόστος 10 εκατ. το χρόνο, ενώ το επίδομα μεταφοράς φακέλου στο δημόσιο τομέα έφτανε τα 23,6 εκατ. ευρώ το χρόνο.
Τα δε επιδόματα έγκαιρης προσέλευσης και παραλαβής-παράδοσης λεωφορείων κόστιζαν στον Έλληνα φορολογούμενο 16,6 εκατ. ευρώ το χρόνο. Γι' αυτές τις δαπάνες ο πρώην πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε στην ομιλία του. Όπως φαίνεται από τις θέσεις του πρώην πρωθυπουργού όσον αφορά την άμυνα, γινεται αντιληπτό ποιο είναι το κόστος της ασφάλειας της χώρας και ποιο το κόστος της αχρηστίας των "κηφήνων".  
Παρά το γεγονός ότι οι αμυντικές δαπάνες έχουν μειωθεί κατά 35% από το 2008, ο πρώην πρωθυπουργός πιστεύει με την ψυχρή λογιστική αντίληψη των πραγμάτων, ότι η άμυνα της χώρας μπορεί να υποστεί μία νέα μείωση στον προϋπολογισμό της, αφού ο πόλεμος θα διαρκέσει μόνο μερικές ώρες.
Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, αποδεικνύεται ότι η εθνική άμυνα και η ασφάλεια της χώρας δεν έχουν καμία αξία για την σύγχρονη ελληνική πολιτική ελίτ, η οποία με μεγάλη ευκολία ξέρει να συμβιβάζεται στις προσταγές των ξένων συμφερόντων.

defencenet
 
http://greeknation.blogspot.com/2012/01/blog-post_2536.html

ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΕΠΟΝΗ -  ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ
Ο ορισμός του πρασινοφρουρού και του εντολοδόχου του Παπανδρέου. Για λογαριασμό του ζήτησε με πεντασέλιδο ερώτημά του προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου την αντικατάσταση των δυο οικονομικών εισαγγελέων, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη. Τα επιχειρήματά του εντελώς φαιδρά. Ο υπουργός αναλύει τα πρόσφατα γεγονότα.. και αποδίδει αυτή την ενέργειά του στο γεγονός ότι η αντιμετώπιση της διαφθοράς στη δημόσια ζωή «δεν πρέπει να αποδυναμώνεται από γκρίζες και νεφελώδεις, αλλά και ατεκμηρίωτες κσαταγγελίες για πρόσωπα και συμφέροντα, που δήθεν παρεμποδίζουν τις προσπάθειες αναζήτησης της αλήθειας...». Επικαλείται επίσης τις παραιτήσεις των δύο, ενώ καλεί το Συμβούλιο να αποφασίσει αν πρέπει να αντικατασταθούν και σε αυτή την περίπτωση να οριστούν δυο νέοι αντεισαγγελείς εφετών για τις θέσεις αυτές. Απαράδεκτη παρέμβαση εκ μέρους του υπουργού. Στην εποχή Κουτσόγιωργα νομίζει ότι ζει;
http://fimotro.blogspot.com/2012/01/blog-post_5784.html
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2012/01/blog-post_2976.html

Χρυσοχοϊδης, ο ....αδιάβαστος!



 Γράφει ο Γιώργος Νικολάου

Όταν κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης και δελφίνος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ομολογεί δημόσια, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, ότι δεν διάβασε το Μνημόνιο και τους όρους του, επειδή είχε να ασχοληθεί με ….άλλα πράγματα, τότε δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να περιμένει αυτή η χώρα και ο λαός της!
Ναι, είναι, αλήθεια! Ο νυν υπουργός ς Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, περί αυτού πρόκειται, δήλωσε, χθες, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, με περισσό θράσος και κυνισμό, ότι δεν διάβασε τη δανειακή σύμβαση γιατί δεν πρόλαβε!
Και γιατί δεν πρόλαβε; Γιατί, λέει, είχε να αντιμετωπίσει, τότε, ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, το οργανωμένο έγκλημα! Μην σπεύδετε να το ξαναδιαβάσατε! Σωστά το αναγνώσατε! Είχε να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα!
Να, λοιπόν, γιατί ο κ. Χρυσοχοϊδης ψήφιζε ότι μέτρο έβρισκε μπροστά του! Να, γιατί σήκωνε το χεράκι του σε κάθε άρθρο του Μνημονίου. Να, η αιτία που είπε σε όλα «ναι» κατά τη συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη βουλή.
Να γιατί συνυπέγραψε την οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων, την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, την υποδούλωση και την κατοχή της χώρας! Επειδή, λέει, τότε ασχολιόταν με άλλα πράγματα…  Επειδή, λέει, ήταν ….αδιάβαστος!
Η λυσσαλέα μάχη που έδινε με το οργανωμένο έγκλημα, φταίει για όλα. Ήθελε να ενημερωθεί ο άνθρωπος, αλλά ο πόλεμος που είχε εξαπολύσει εναντίον του εγκλήματος, δεν του άφηνε χρόνο για να το κάνει!
Βέβαια, μπορεί να μην πρόλαβε να διαβάσει το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο, αλλά ελάχιστη σημασία έχει, καθώς κέρδισε τον πόλεμο με το οργανωμένο έγκλημα. Το διέλυσε, το εξαφάνισε, το εξολόθρευσε!
Δεν θα μπω στη λογική να αναζητήσω τους λόγους και της αιτίες της δημόσιας αυτής ομολογίας του κ. Χρυσοχοϊδη, γιατί δεν έχει καμία σημασία. Είτε είναι πράξη παρανοϊκής υποκρισίας, είτε προσπάθεια αποποίησης ευθυνών, ένα και το αυτό! Και δεν με ενδιαφέρει άλλωστε!
Μου αρκεί που βρήκα απάντηση σε ένα ερώτημα που με απασχολούσε  τα τελευταία χρόνια.
Πόσο απέχει η αυτογελιοποίηση από τον εξευτελισμό; Από ότι φαίνεται καθόλου !
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/01/blog-post_2181.html

Διώχνουν τους εισαγγελείς, επειδή δεν συνεμορφώθησαν ως προς τας υποδείξεις...!


Ο σοφός λαός λέει: "Η ντροπή, ντροπή δεν έχει και, χαρά στον που την έχει". Όμως, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου, φαίνεται πως αγνοεί ακόμη και την λέξη "ντροπή", ενώ για την έννοιά της δεν γίνεται καν λόγος... Με μία επιστολή που αποτελεί ύβρι προς την Δικαιοσύνη, επιχειρεί να παρεμβληθεί και ούτε λίγο, ούτε πολύ, να εκδιώξει τους αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, αφού τόλμησαν να τα βάλουν με το "βαθύ Παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ" και τα εξαπτέρυγά του. Ο Μ. Παπαϊωάννου, καταλήγει σε συμπεράσματα κατά των αντι-εισαγγελέων, τη στιγμή που δεν έχουν ολοκληρώσει την έρευνά τους, τη στιγμή που δεν έχουν ανακοινώσει επισήμως τα ό,ποια αποτελέσματά τους. Η βιασύνη αυτή του κ. Παπαϊωάννου, ίσως σταθεί και γεννεσιουργός αιτία για μελλοντική κατηγορία (που πιθανότατα θα αντιμετωπίσει) για απόπειρα παρακώλυσης, εκφοβισμού και εκτροπής του έργου της Δικαιοσύνης...
Ισχυρό πλήγμα στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης έδωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου ο οποίος ουσιαστικά έδειξε την πόρτα της εξόδου στους δύο οικονομικούς εισαγγελείς. Προφανώς διότι δεν… συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις.
Ο κ. Παπαϊωάννου λοιπόν έθεσε ερώτημα προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για την αντικατάστασή τους εγκαλώντας τους ότι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους κι όταν παραιτήθηκαν δεν τεκμηρίωσαν τις καταγγελίες τους και έπληξαν το κύρος της Δικαιοσύνης.
Πέρα από τα λάθη που όλοι ομολογούν ότι έκαναν οι κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, η παρέμβαση αυτή του υπουργού δείχνει ότι ενοχλήθηκαν κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ ή φοβήθηκαν ότι μπορεί να βγουν τα άπλυτα στη φόρα ορισμένων.
Οι υποθέσεις που ερευνούσαν οι εισαγγελείς, από τα CDS μέχρι τον Λαυρεντιάδη και τα οικονομικά των κομμάτων είναι καυτές και ίσως κάποιοι να τρέμουν στην ιδέα ότι κάποιοι τρελοί και ενοχλητικοί εισαγγελείς που είναι και ανεξέλεγκτοι, θα έκαναν τη δουλειά τους.
Ολόκληρη η επιστολή του κ. Παπαϊωάννου έχει ως εξής:
«Παρακαλούμε όπως αποφασίσετε για την αντικατάσταση ή μη του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, Αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών κ. Γρηγόριου Πεπόνη του Ζήκου και του αναπληρωτή του Αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών κ. Σπυρίδωνα Μουζακίτη του Θεοδώρου για τους εξής λόγους:
1. Οι ανωτέρω Αντεισαγγελείς Εφετών, με το από 28-12-11 έγγραφο τους, ζήτησαν την αντικατάστασή τους από τις προαναφερθείσες θέσεις που είχαν τοποθετηθεί μετά από την υπ’ αριθμ. 63/2011 απόφαση σας και την έκδοση του από 31-5-2011 Π. Δ/τος (Γ’ 388). Σημειωτέον ότι οι ίδιοι χαρακτήρισαν το έγγραφο αυτό ως παραίτηση και προβάλλουν ως λόγους τα εξής:
«Με το σχέδιο νόμου που πρόκειται να κατατεθεί και μας κοινοποιήθηκε, όλως προφασιστικά και με δήθεν επιχειρήματα ως αιτιολογία, επιχειρείται η αντικατάστασή μας και η απαλλαγή από την παρουσία μας…»,
«… δεν δεχόμαστε να είμαστε Εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ’ υπαγόρευση, πολλώ μάλλον δε δεν δεχόμαστε να αποτελέσωμε ένα άλλοθι και μία θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους, που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του Οικονομικού Εγκλήματος…».
2. Είναι σαφές ότι με το έγγραφο τους αυτό:
α) Αμφισβητούν την από το Σύνταγμα κατοχυρωμένη αρμοδιότητα νομοθετικής πρωτοβουλίας της εκτελεστικής εξουσίας,
β) Αμφισβητούν την παροχή δυνατότητας άσκησης των καθηκόντων του Οικονομικού Εισαγγελέα από Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και θεωρούν την σχετική θεσμική πρόταση ως προσβολή στο πρόσωπό τους και ως «επιχείρηση απαλλαγής από την παρουσία τους».
Με την από 29-12-11 εντολή του ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες ζήτησε από τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Φώτη Μακρή να ερευνήσει επειγόντως τους λόγους για τους οποίους οι δύο συγκεκριμένοι Αντεισαγγελείς Εφετών δήλωσαν ότι «παραιτούνται» και κυρίως να διευκρινίσουν οι ίδιοι τι εννοούν λέγοντας ότι «δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ΄ υπαγόρευση».
3. Ακολούθησε θύελλα δημοσιευμάτων με καταιγισμό υποθέσεων και ονομάτων που δήθεν παρεμπόδιζαν το έργο τους. Τους ζητήθηκε από τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Φώτη Μακρή να δώσουν τις αναγκαίες διευκρινήσεις και στοιχεία.
Στο σχετικό υπόμνημά τους δεν έδωσαν στοιχεία και περιορίστηκαν ουσιαστικώς στη φράση «δεν θα χαθούμε σε δυσώδεις ατραπούς ονοματολογίας, αναλισκόμενοι σε ενασχόληση με το αυτονόητο και πασίδηλο, δυστυχώς, της νεοελληνικής πραγματικότητος».
4. Μετά από αυτό ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έθεσε την υπόθεση στο αρχείο με την 5479Α/30-12-11 αναφορά του προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κρίνοντας τη συγκεκριμένη ενέργεια τους «παρορμητική» και ότι «δεν προέκυψε ότι επιχειρήθηκε παρέμβαση στο έργο τους από οποιονδήποτε».
5. Με νεώτερες δηλώσεις τους οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί εξέφρασαν δημόσια την αμφισβήτησή τους για την πράξη του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Φώτη Μακρή να θέσει την υπόθεση στο αρχείο. Μεταβάπτισαν το αρχικό τους υπόμνημα που φέρει τις υπογραφές τους, σε πρόχειρο σημείωμα και ζήτησαν να ανακληθεί η σχετική πράξη αρχειοθέτησης. Υποσχέθηκαν, δημόσια, με δηλώσεις και συνεντεύξεις τους, ότι στο νέο τους υπόμνημα θα αναφέρουν ονόματα και θα προσκομίσουν στοιχεία, «για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους» που τους εμποδίζουν στο έργο τους.
6. Ακολούθως, ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Φώτης Μακρής ζήτησε συμπληρωματικές επεξηγήσεις και εξέτασε ως μάρτυρες πέντε δικαστικούς λειτουργούς για την πληρέστερη έρευνα της υπόθεσης.
Είναι χαρακτηριστικό:
α) ότι ούτε ένας δικαστικός λειτουργός δεν επιβεβαίωσε τους βαρύτατους υπαινιγμούς των δύο Αντεισαγγελέων ως προς δήθεν παρεμβάσεις στο έργο τους.
β) Αλλά, ούτε και οι ίδιοι ανέφεραν ή προσκόμισαν αποδεικτικά στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να συνιστούν ουσιαστική παρέμβαση στο έργο τους.
7. Με την από 19-2-12 πορισματική αναφορά του ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Φώτης Μακρής, κατέληξε ότι η αρχική δήλωση τους για «παραίτηση» και αντικατάσταση «αποτελεί αυθόρμητη εκδήλωση για τη μελετώμενη νομοθετική κατάργησή τους», όπως φυσικά οι ίδιοι ισχυρίζονται.
Στο σκεπτικό της ίδιας αναφοράς αναγνωρίζεται ότι είναι καθ’ όλα νόμιμες:
α) Συστάσεις για την κατά απόλυτη προτεραιότητα περάτωσης υποθέσεων εξαιρετικής σημασίας, που έγιναν από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον Επόπτη των Οικονομικών Αντεισαγγελέων κ. Ν. Παντελή καθώς και από εμένα με την ιδιότητα του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια συνάντησης μας που έγινε με δική τους αποκλειστικά πρωτοβουλία στις 19 Ιουλίου 2011.
β) Συμβουλές των ιεραρχικώς προϊσταμένων τους σε ότι αφορά τον τρόπο διεξαγωγής του έργου τους.
Κυρία Πρόεδρε, Κύριοι Δικαστές,
Η αντιμετώπιση της διαφθοράς στη δημόσια ζωή και στην οικονομία αποτελεί, πλέον, εθνική προτεραιότητα. Η καταπολέμηση της συνιστά αδιαπραγμάτευτο στόχο, για όλες τις συνταγματικά κατοχυρωμένες λειτουργίες και θεσμούς της Ελληνικής Δημοκρατικής Πολιτείας. Θεωρώ κρίσιμο σταθμό την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης για τη δημιουργία του νέου θεσμού του οικονομικού εισαγγελέα. Η εθνική αυτή προσπάθεια δεν μπορεί να αποδυναμώνεται από «γκρίζες», νεφελώδεις και ατεκμηρίωτες καταγγελίες για πρόσωπα και συμφέροντα που δήθεν παρεμποδίζουν τις προσπάθειες αναζήτησης της αλήθειας. Στο βαθμό που υπάρχουν, το χρέος αναζήτησης και καταλογισμού των ευθυνών ανήκει αποκλειστικά στην ίδια τη Δικαιοσύνη.
Θέτω υπόψη σας όλα τα παραπάνω, μαζί με τα έγγραφα που έχω στη διάθεση μου, και παρακαλώ να τεθούν υπόψη των μελών του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου της Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης και σε περίπτωση που αποφασίσετε θετικά, να ορίσετε δύο νέους Αντεισαγγελείς Εφετών με αρμοδιότητα την έρευνα του Οικονομικού Εγκλήματος, οι οποίοι θα μπορούν να διεκπεραιώσουν το σημαντικό και πολύτιμο αυτό έργο τους με τη νηφαλιότητα, την ανεξαρτησία, την υπευθυνότητα και φυσικά την αξιοπιστία που απαιτούνται ως προϋποθέσεις για την αποτελεσματική άσκηση των σχετικών καθηκόντων τους.
Ο Υπουργός
Μιλτιάδης Παπαϊωάννου

Υπάρχει ένα σημείο που εάν το περάσεις δεν υπάρχει επιστροφή. Οι περισσότεροι πολιτικοί δυστυχώς το έχουν περάσει. Γι’ αυτό και θα το τραβήξουν στα άκρα. Θα προσπαθήσουν να μείνουν στην εξουσία με κάθε τρόπο γιατί γνωρίζουν ότι αν επιστρέψει η πολιτική νομιμότητα στη χώρα μας και επιτραπεί στη δικαιοσύνη να κάνει ελεύθερα το έργο της θα έρθει η ώρα της τιμωρίας τους.

”Το κράτος δικαίου που δεν έχει το θάρρος να μηνύσει όσους παραβαίνουν τους νόμους,γιατί φοβάται μήπως προκύψουν ”προβλήματα”,ανοίγει αργά ή γρήγορα τον δρόμο για την τυραννία”.
Debray Regis

Και μιά απορία: Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της επόμενης κυβέρνησης Σαμαρά θα αποκαταστήσει αυτούς που τολμούν να ορθώσουν ανάστημα;
Αλλά Την κυβέρνηση που έχει υπουργό τον Παπαϊωάννου μήπως δεν την στηρίζει η Νέα Δημοκρατία;

Ποιός δουλεύει ποιόν τελικά…

http://kostasxan.blogspot.com/2012/01/blog-post_5142.html

Προκλητική δήλωση Σημίτη

Προκλητική δήλωση Σημίτη
Ο Σημίτης δήλωσε ότι αν γινόταν πόλεμος Ελλάδας - Τουρκίας
η Τουρκία θα «χτυπήσει» την Ελλάδα σε 3 με 4 ώρες!!!
H πιο απαράδεκτη δήλωση που έκανε ποτέ τέως Ελληνας Πρωθυπουργός!
Απαράδεκτος για άλλη μια φορά ο Κώστας Σημίτης - Ξέχασε προφανώς ποιος έφερε την Goldman Sachs στην Ελλάδα και γιατί!!

Την πιο απαράδεκτη δήλωση που έκανε ποτέ τέως Ελληνας Πρωθυπουργός, πραγματοποίησε ο Κώστας Σημίτης μιλώντας χτες , με τον επικεφαλής των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο Ντάνιελ Κον-Μπέντιτ, σε εκδήλωση του Ινστιτούτου των Πρασίνων, στο Βερολίνο.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «σήμερα δεν μπορεί να υπάρξει πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και, αν υπήρχε, θα κρατούσε δύο με τρεις ώρες».

Ο άνθρωπος που επί των ημερών της Πρωθυπουργίας του, η χώρα μας ξόδεψε αστρονομικά ποσά σε εξοπλισμούς, είχε το θράσος να αναφερθεί στις εξοπλιστικές δαπάνες της χώρας μας λέγοντας ότι πρέπει να τις μειώσουμε ή να τις … καταργήσουμε «γιατί πλέον η Τουρκία δεν είναι εχθρός μας»!

Ξέχασε προφανώς ο πρώην Πρωθυπουργός, ότι ο υπουργός Αμυνας των Κυβερνήσεών του, κατηγορείται ότι αγόραζε υποβρύχια που μπατάρουν, αεροπλάνα τυφλά χωρίς ραντάρ και η Κυβέρνησή του έκλεινε τεράστιες συμφωνίες για συστήματα ασφαλείας Ολυμπιακών Αγώνων που δεν δούλεψαν ποτέ!

Δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων για εξοπλισμούς, που η χώρα μας δεν είχε καν τη δυνατότητα να σκεφτεί ότι θα αποκτήσει!

Αγορές εξοπλισμών με την μέθοδο Offset (από τις ΗΠΑ κυρίως), δηλαδή, «πουλάω αεροπλάνα, δεν έχεις λεφτά, σου βρίσκω τράπεζα να σου δανείσει κι εσύ απλά τα παραλαμβάνεις»!!!

Τα ξέχασε ο Κώστας Σημίτης αυτά;

Ξέχασε ότι οι τεράστιες εξοπλιστικές δαπάνες των Κυβερνήσεών του , μαζί με τον «Νόμο Λαλιώτη» («Μαθηματικός Τύπος») για τους διαγωνισμός των Δημοσίων Εργων, ήταν οι δύο κύριες αιτίες που καταληστεύτηκε το δημόσιο χρήμα και αυξήθηκε κατακόρυφα ο δανεισμός μας με αποτέλεσμα να εκτοξευτεί το Δημόσιο χρέος της χώρας;

Ξέχασε άραγε ότι όλη η Ευρωπαϊκή βοήθεια ξοδεύτηκε σε δρόμους και γεφύρια για να οικονομούν τρεις – τέσσερις οικογένειες εργολάβων με έργα που τελικά δεν άξιζαν ούτε το 1/10 της πραγματικής τους αξίας και όλα τα υπόλοιπα πήγαιναν σε μίζες, και κομπίνες;

Ξέχασε ο Κώστας Σημίτης την «δημιουργική λογιστική» που διδάχτηκε από την Goldman Sachs, την οποία έφερε στην Ελλάδα αμέσως μόλις ανέλαβε την εξουσία, και «μαγείρευαν» όλα τα στοιχεία των δημόσιων λογαριασμών;

Ξέχασε ότι οι διεθνείς τοκογλύφοι εγκαταστάθηκαν στη χώρα με εντολή του και άρχισαν εκ των έσω να αλλοτριώνουν και να εκμαυλίζουν την χώρα και να ετοιμάζουν το σχέδιο «Δούρειος Ίππος» για τον έλεγχο της Ευρωζώνης ;;

Τα ξέχασε όλα αυτά κι έρχεται σήμερα να μας πει ότι η Τουρκία θα «χτυπήσει» την Ελλάδα σε 3 με 4 ώρες;;;

Το κυριότερο που ξέχασε να μας πει ο Κ.Σημίτης είναι ότι επί των ημερών του, η Γερμανία, άλωσε την Ελληνική αγορά και μια παρωνυχίδα ήταν το σκάνδαλο της Siemens. Και όλως τυχαίως, την περίοδο αυτή, στέλεχος του Γερμανικού Κυβερνόντος κόμματος ήταν ο αδελφός του!!!

Τέτοια ιταμή δήλωση δεν θα την έκανε ούτε ο μεγαλύτερος εχθρός της χώρας, ακόμη κι αν ήταν αλήθεια! Δεν θα την έκανε ούτε ο πιο ανυποψίαστος Ελληνας σε συζήτηση στο καφενείο.

Πόσο μάλιστα ένας τέως Πρωθυπουργός σε εκδήλωση ξένου κόμματος στο Εξωτερικό!

Να πλήρωναν ο Ερντογαν και ο Γκρουέφσκι, δεν θα έβρισκαν στη δεδομένη χρονική στιγμή καλύτερο «σύμμαχο» για να προωθήσουν διεθνώς τις θέσεις τους εναντίον της χώρας μας!

Με τέτοια καμώματα, ο ... πάλαι ποτέ «καταλληλότερος» του ΠΑΣΟΚ που θυσιάστηκε μέσα σε μια νύχτα ως άλλη Ιφιγένεια, νομίζει ότι θα ξαναέρθει στην Εξουσία, για να σώσει την χώρα, παρέα με τους εκατοντάδες Τσουκάτους που σήμερα είναι ... παροπλισμένοι!!!

Θα μου πείτε βέβαια, αυτά που έκανε ο Σημίτης μπροστά σε αυτά που έκανε ο ... διάδοχος του βασιλικού θρόνου του ΠΑΣΟΚ, ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου, μοιάζουν σε ορισμένους ως ... παιδικές σκανταλιές!!!

Οπως και να έχει, σε τούτη εδώ τη χώρα, το θράσος και τα θρασίμια βρίσκονται σε αφθονία! Και αυτό το γεγονός είναι το μοναδικό στο οποίο καταλόγιζα και θα καταλογίζω ευθύνες στον Ελληνα πολίτη!

Πουθενά αλλού, παρά μόνο στο σημείο ότι ανέχεται κάθε λογής θρασίμια να ομιλούν εξ ονόματος του και να λένε ότι πιο χονδροειδέστατο κατεβάζει ο νους τους προκειμένου να ανακτήσουν την εξουσία!


Γιώργος Αδαλής για τους aegean times

Σχετικά άρθρα:
Η πορεία του χρέους στην μεταπολίτευση

Το μεγάλο παιχνίδι για τον έλεγχο της Ευρώπης - Πώς η Goldman Sachs οργάνωσε την απάτη για την χρεοκοπία της Ελλάδας (+VIDEO)

ΠΑΣΟΚ - Goldman Sachs - ΔΝΤ οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία

http://www.ramnousia.com/2012/01/proklhtikh-dhlwsh-shmith.html

ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣΑΝΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ ΑΝΑΒΛΥΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ... 

ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΘΑ ΤΙΜΗΘΟΥΝ ΩΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.
Ερώτημα για την αντικατάσταση των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη απέστειλε προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
Οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς είχαν ζητήσει την αντικατάστασή τους καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο τους τόσο από παράγοντες της Δικαιοσύνης όσο και από επιχειρηματίες και πολιτικούς. Με αφορμή τις καταγγελίες τους διενεργήθηκε έρευνα από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή, πλην όμως η υπόθεση αρχειοθετήθηκε (και μάλιστα δυο φορές) διότι στα γραπτά υπομνήματα τους οι δυο εισαγγελείς δεν φέρονται να κατονομάζουν τα πρόσωπα που παρενέβησαν στο έργο τους.
Τώρα, ο κ. Παπαϊωάννου ζητεί την αντικατάσταση τους εγκαλώντας τους εμμέσως πλην σαφώς πως με «ατεκμηρίωτες καταγγελίες για πρόσωπα και συμφέροντα που δήθεν παρεμποδίζουν τις προσπάθειες αναζήτησης της αλήθειας» έπληξαν το κύρος της Δικαιοσύνης.

Η απάντηση Πεπόνη – Μουζακίτη
«Ήταν μέσα στο πλαίσιο των καθηκόντων και των δικαιωμάτων του υπουργού Δικαιοσύνης να αποστείλει το ερώτημα αντικατάστασής μας» απάντησε ο κ. Πεπόνης στην κίνηση του κ. Παπαϊωάννου να αποστείλει ερώτημα προς το ΑΔΣ. «Εναπόκειται πλέον στην κρίση του ανώτατου δικαστικού συμβουλίου. Εγώ θέλω να συνεχίσω να υπηρετώ τη δικαιοσύνη ως οικονομικός εισαγγελέας. Αλλά, όπου αλλού κι αν με τοποθετήσει η υπηρεσία μου, θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου», συμπλήρωσε...


Από την πλευρά του ο κ. Μουζακίτης αναφέρθηκε στη δήλωση του κ. Παπαϊωάννου σύμφωνα με την οποία ο ίδιος και ο κ. Πεπόνης, έπληξαν το κύρος της δικαιοσύνης με τις ενέργειές τους. «Εμείς πλήττουμε τη φοροδιαφυγή. Μέσα σε 2 - 2,5 μήνες μελετήσαμε εκατοντάδες φακέλους φοροφυγάδων, δώσαμε παραγγελία για τη σύλληψη περισσοτέρων από 300 προσώπων, σε ολόκληρη την Ελλάδα κι όλα αυτά χωρίς να έχουμε την παραμικρή βοήθεια» ανάφερε ο κ Μουζακίτης για να συμπληρώσει: «Επτά μήνες ζητούσαμε έστω κι έναν δικαστικό υπάλληλο να μας συνδράμει. Εμείς συνεχίζουμε το έργο μας. Μέχρι και το τελευταίο λεπτό που θα είμαστε εδώ».
http://ellinikoforum.blogspot.com/2012/01/blog-post_5055.html

Η ΝΔ καταγγέλλει ότι ο Μ. Παπαϊωάννου στοχοποιεί τους οικονομικούς εισαγγελείς. Αμ κι αυτοί ΔΕΝ μιλάνε! «Πρωτοφανής παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης»

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου, με έγγραφό του προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, θέτει θέμα απομάκρυνσης των Οικονομικών Εισαγγελέων κυρίων Πεπόνη και Μουζακίτη από τη δίωξη του οικονομικού εγκλήματος. Επιτιμά τους δικαστές γιατί εφάρμοσαν τα συνταγματικώς οριζόμενα. Και αυτό είναι πρωτοφανές. Είναι, άλλωστε, η δεύτερη φορά, που ο κ. Παπαϊωάννου παρεμβαίνει ουσιαστικά στο έργο της Δικαιοσύνης, στοχεύοντας τους δύο Εισαγγελείς. Θυμίζουμε ότι, μόλις πρόσφατα, προσπάθησε να αμφισβητήσει το έργο τους, ισχυριζόμενος ότι, «έπληξαν το κύρος της Δικαιοσύνης».. αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης. 
«Θυμίζουμε, επίσης, ότι αντίστοιχη απόπειρα υπήρξε και από τον κ. Ε. Βενιζέλο, με την προώθηση τροπολογίας, που απέβλεπε δήθεν στην αναβάθμιση του θεσμού. Φαίνεται, τελικά, πως ο κ. Παπαϊωάννου εναρμονίζεται με τις κομματικές ντιρεκτίβες Μπεγλίτη, Λοβέρδου, Ρέππα και Διαμαντοπούλου, τις ύβρεις στη Δικαιοσύνη και τις απειλές τους σ’ ολόκληρη την κοινωνία» προσθέτει η ανακοίνωση.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2012/01/blog-post_6834.html

Φύτεψαν τον Ιο σε χιλιάδες Έλληνες. Γίναμε τα πειραματόζωα των Φαρμακοβιομηχανιών!


Μας κρύβουν στοιχεία. Πότε άρχισε η έξαρση της νέας γρίπης κύριοι; Μήπως και περσυ αλλά και φέτος με τον μαζικό εμβολιασμο; μας έκαναν πειραματόζωα με τη θέλησή μας! Ενδεικτικό είναι πως πέθαναν στη χώρα μας ΝΕΟΙ άνθρωποι που είχαν κάνει το εμβόλιο με μια απλη δικαιολογία πως...απλά δε τους έπιασε... Δεν έπιασε το εμβολιο και απλά ποτίστηκαν με τον ΙΟ και αφού νόσησαν...πέθαναν!!!


ΠΗΓΉ: http://www.anti-ntp.blogspot.com/

Πουλάει ελληνικό ελαιόλαδο με τιμή 82 Ευρώ το κιλό!!!

Κι ενώ στη Λέσβο βουλιάζουμε στη μιζέρια και ….πάντα λέμε φταίνε οι άλλοι… αξίζει να δούμε ένα παράδειγμα για το ελαιόλαδο….

Ο Ελληνας που έβαλε το ελαιόλαδο στις βιτρίνες του «Harrods»

Με πτυχίο Νομικής και προϋπηρεσία σε διαφημιστική ως copywriter, ο Γιώργος Κολιόπουλος έγινε ο επιχειρηματίας που είδε το ελληνικό λάδι ως τον «υγρό χρυσό» και εισέβαλε στις αγορές του Χονγκ Κονγκ, της Σιγκαπούρης, του Αμπου Ντάμπι, αλλά και στις πανάκριβες βιτρίνες του λονδρέζικου πολυκαταστήματος «Harrods».
Το «λ» ή «Lambda», όπως ονομάζεται το ελαιόλαδο πολυτελείας, πήρε το όνομά του από το αρχικό γράμμα της λέξης «λάδι» και τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται σε ένα πανίσχυρο brand name, γεγονός που οφείλεται στην προσπάθεια του κ. Κολιόπουλου να δημιουργήσει ένα προϊόν πολυτελείας σε πανάκριβο gift box, το οποίο θα απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Ο ίδιος, ο οποίος δεν έχει βγει ποτέ στο εξωτερικό, κατάφερε μέσω του laptop του να διαδώσει το ελληνικό ελαιόλαδο στις διεθνείς αγορές και να κυριαρχήσει στις βιτρίνες του «Harrods».

Λάδι πολυτελείας

Το πρώτα πράγματα που τραβάνε την προσοχή στο «λ» είναι το μπουκάλι του και η θήκη πολυτελείας. Θα μπορούσε να παραπέμπει σε άρωμα ή σε ένα ακριβό ουίσκι, σε καμία περίπτωση όμως σε αγνό παρθένο ελαιόλαδο Κρήτης. «Ηθελα να δημιουργήσω ένα κόσμημα στο τραπέζι. Το μπουκάλι είναι χειροποίητο. Ακόμα και η ετικέτα πίσω μπαίνει με το χέρι, όπως και ο φελλός. Ηθελα να φτιάξω ένα προϊόν μαγικό, να σε ταξιδεύει στη γεύση», αναφέρει ο κ. Κολιόπουλος και συνεχίζει: «Εκανα μια έρευνα αγοράς και έμαθα ότι η περιοχή Κριτσά Κρήτης είχε βραβευτεί δύο φορές σε παγκόσμιο διαγωνισμό που διεξάγει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου για τη χαμηλή οξύτητα που έχει το λάδι της (κάτω από 08).
Τους προσέγγισα για να συζητήσουμε το πώς θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως τυποποιητές για μένα. Αγκάλιασαν την προσπάθεια και ξεκίνησε η συνεργασία μας. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη προσπάθεια δημιουργίας ενός ultra premium brand από ελληνικά χέρια με στόχο την παγκόσμια αγορά. Μπορώ να μιλήσω άφοβα για την ποιότητά του, καθώς το προϊόν μου έχει περάσει από επίσημες χημικές και οργανοληπτικές αναλύσεις. Πήρα, μάλιστα, και ασημένιο βραβείο στο New York Festival, αλλά στοχεύω στο χρυσό», τονίζει χαρακτηριστικά και οι πρωτιές του «Lambda» δεν σταματούν εδώ.
Είναι το πρώτο λάδι πολυτελείας στον κόσμο, το πρώτο λάδι στο οποίο αναγράφεται η ultra premium κατηγορία του, μια κατηγορία η οποία πήρε το όνομά της από τον ίδιο τον κ. Κολιόπουλο. Οπως αναφέρει: «Εφερα το premiumization που εφαρμόζεται χρόνια στα ποτά στο λάδι. Η κατηγορία ultra premium δεν υπήρχε, αλλά αποφάσισα να το πω εγώ έτσι».
Ακόμη, το «λ» είναι το πρώτο ελαιόλαδο που διατίθεται σε συσκευασία λευκών αποχρώσεων, σε αντίθεση με τα γήινα χρώματα που έχουν οι υπόλοιπες. Είναι το πρώτο σε τόσο ακριβή συσκευασία δώρου παγκοσμίως (€150 ή $180), αλλιώς €41 το μπουκάλι (500 ml), κι όπως τονίζει ο κ. Κολιόπουλος, το «λ» αναβαθμίζει εξίμισι φορές την προστιθέμενη εξαγώγιμη αξία του ελληνικού ελαιολάδου στο εξωτερικό. Ο κ. Κολιόπουλος θεωρεί ότι το «Lambda» είναι η προστιθέμενη αξία που δεν δίνει η Ελλάδα στον εαυτό της, δηλαδή είναι μια ανάγκη που έχουν όλοι οι Ελληνες να λένε από τον καναπέ τους ότι έχουν το καλύτερο λάδι στον κόσμο και να μην κάνουν απολύτως τίποτα.
«Εγώ απλώς το έκανα πράξη αυτό. Είναι ένα πάθος που είχα να φωνάξω ότι παράγουμε το καλύτερο ελαιόλαδο στον κόσμο. Δεν πρέπει να θεωρούμε το λάδι ακριβό γιατί σηκώνει “στις πλάτες του” 6,5 φορές την προστιθέμενη εξαγώγιμη αξία του ελαιολάδου στο εξωτερικό. Δηλαδή, από εδώ και πέρα ο Ελληνας παραγωγός-τυποποιητής όταν θα πάει να πουλήσει ξανά σε Αγγλους ή σε Γάλλους θα ανεβάζει αυτομάτως την αξία. Ο,τι κάνει δηλαδή εδώ και χρόνια ο Δυτικός. Η Ferrari, για παράδειγμα, είναι παράλογα ακριβή, όμως ο Ιταλός δεν αναρωτιέται ποτέ γιατί είναι ακριβή. Η Ferrari “σηκώνει” όλα τα ιταλικά αυτοκίνητα -και τη Fiat και την Alfa Romeo και τη Lancia- και ο Ιταλός ζητάει παραπάνω εξαγώγιμα».

Ο δρόμος μέχρι τα «Harrods»

Oπως συνηθίζει να αναφέρει ο δημιουργός και εμπνευστής του «Lambda», είναι το πρώτο λάδι που δεν φτιάχτηκε από ελιές, αλλά από βιβλία. Είναι καρπός εγκεφαλικής σκέψης. Hθελε να εξάγει το ελληνικό λάδι με ένα πρωτότυπο και πολυτελές τρόπο και η ιδέα υλοποιήθηκε μέσω του υπολογιστή. Βέβαια, όπως τονίζει: «Για να το λανσάρω το 2007, έστειλα 80 χειροποίητες κασετίνες με κούριερ σε trendsetters και δημοσιογράφους γκουρμέ.
Στην Ντονατέλα Βερσάτσε, στον Ιαν Σράγκερ, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης του «Studio 54» και δημιουργός του πρώτου boutique hotel μαζί με τον Φίλιπ Σταρκ, στους “Los Angeles Times” και στους “New York Times”. Οχι απαραίτητα για να τους κάνω πελάτες, αλλά για να διαδοθεί το “Lambda” μέσω του word of mouth. Eγινε το πρώτο λανσάρισμα και ήρθε το πρώτο παγκόσμιο δημοσίευμα στο “Wallpaper” πέντε μήνες μετά. Ηταν ένας από τους στόχους μου, αφού κατά τη γνώμη μου αποτελεί την επιτομή του design το συγκεκριμένο περιοδικό. Ο διανομέας μου στην Αγγλία κατάφερε εν μέσω ύφεσης να το βάλει, παρόλο που υπήρχαν και άλλα λάδια στην Αγγλία. Ελέγχθηκε εξονυχιστικά για να αποδείξει αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι».
Αλλά ο δρόμος μέχρι τα «Harrods» δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Η ελληνική γραφειοκρατία δημιούργησε τα πρώτα εμπόδια για τη νέα επιχειρηματική δραστηριότητα. Οπως αναφέρει ο κ. Κολιόπουλος «μέχρι την αναφορά του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ δεν υπήρχε η στήριξη της Πολιτείας. Ξεκίνησα μόνος μου με δικά μου κεφάλαια, γιατί αν ζήταγα επιδότηση για κάτι τόσο καινοτομικό θα ήταν μάταιο. Και τα προβλήματα δεν άργησαν. Είχα τον πρώτο μου δισεκατομμυριούχο πελάτη από το Μπέβερλι Χιλς και παρήγγειλε online. Δούλευα στο διαμέρισμά μου. Είχα μόνο χονδρική. Ηθελα να στήσω ένα σύστημα με πιστωτικές κάρτες για να πουλάω και λιανική.
Στήνω το σύστημα και πάω στην εφορία να ζητήσω να μου επιτρέψουν να λειτουργήσω κανονικά. “Από το διαμέρισμά σου αποκλείεται να πάρεις λιανικό”, μου είπαν. Κάποια στιγμή ύστερα από δύο μήνες, και αφού πείστηκαν ότι πρόκειται για σημαντική δουλειά, μου έδωσαν την άδεια. Από το “Harrods” μέχρι εδώ κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Θα έπρεπε ίσως ο πρωθυπουργός, το υπουργείο Ανάπτυξης να φτιάξουν ένα ειδικό συμβούλιο, το οποίο κάθε δύο-τρεις μήνες θα φροντίζει εξωστρεφείς επιχειρήσεις που φτιάχνονται με 3.000 ευρώ και αγοράζει την ιδέα ο ξένος».
Σήμερα ο κ. Κολλιόπουλος μέσω της εταιρίας του Speiron, εκτός από το κλασικό μπουκάλι «λ», λανσάρει το πρώτο υπογεγραμμένο ελαιόλαδο στον κόσμο. Ο αγοραστής μπορεί να το παραγγείλει με την υπογραφή του σε μεταξοτυπία, ενώ περικλείεται σε χειροποίητη κασετίνα από λευκό λακαρισμένο μασίφ ξύλο, με δύο πλακέτες λευκόχρυσου σε αριθμημένο μπουκάλι, ενώ παράλληλα ετοιμάζει το νέο εξαγωγικό του προϊόν που αναμένεται να εντυπωσιάσει εξίσου.
lesvosnews.net

Πληρώνουμε εισφορές στους μασώνους ;

Το 1925 για πρώτη φορά μέ τήν ὑπ’ ἀριθμόν 5415/07.11.1925 Ἀπόφαση τοῦ Πρωτοδικείου Ἀθηνῶν, αναγνωρίζεται τό Σωματείο μέ την επωνυμία ” Τεκτονική Ένωσις ” μέ σκοπούς φιλανθρωπικούς, πνευματικούς καί κοινωνικούς.

Τό Δικαστήριον τῶν ἐν Ἀθήναις Πρωτοδικῶν, συγκείμενον κ.λπ. Συνεδρίασαν δημοσία ἐν τῷ ἀκροατηρίῳ του τήν 7ην Νοεμβρίου 1925. Ἀκοῦσαν τοῦ Εἰσαγγελέως. Ἰδόν τά ὑποβληθέντα ἔγγραφα. Σκεφθέν κατά τόν Νόμον. Ἐπειδή ἐτηρήθησαν αἱ κατά τήν προδικασίαν ἀπαιτούμεναι διατυπώσεις, συντρέχουσι δέ, κατά τήν κρίσιν τοῦ Δικαστηρίου, ἅπασαι αἱ ύπό τοῦ Νόμου προβλεπόμεναι προϋποθέσεις πρός ἀναγνώρισιν τοῦ περί οὗ πρόκειται Σ ωματείου, ὡς τοῦτο ἐξάγεται ἐκ τῶνἐγγράφων ἅτινα ὑπεβλήθησαν ὑπό τοῦ Σωματείου.

Διά ταῦτα Διατάσσει τήν ἐπιμέλεια τοῦ Γραμματέως τοῦ Δικαστηρίου τούτου τοιχοκόλλησιν τοῦ Καταστατικοῦ τοῦ Σωματείου ὑπό τήν ἐπωνυμίαν ” ΤεκτονικήἝνωσις ” ἐπί δεκαήμερον ἐν τῷ ἀκροατηρίῳ τοῦ Δικαστηρίου τούτου καί τήν μετά ταῦτα καταχώρησιν τοῦ ἀνωτέρω Σωματείου εἰς τό βιβλίον τῶν «Ἀνεγνωρισμένων Σωματείων καί ἐν ἰδίᾳ αὐτοῦ σελίδι. Μετά τήν ἐκτέλεσιν τῶν ἀνωτέρω. Ἀναγνωρίζει τό εἰρημένον Σωματεῖον ὡς φιλανθρωπικόν, πνευματικόν καί κοινωνικόν.
Ἐκρίθη καί ἀπεφασίσθη, έν Ἀθήναις τῇ 19ῃ Νοεμβρίου 1925, έδημοσιεύθη δέ αὐτόθι τήν 21ην Νοεμβρίου 1925.

2 χρόνια αργότερα με προεδρικό διάταγμα τις 2 Δεκεμβρίου του 1927 εγκρίνεται η ίδρυση ” Τεκτονικού ‘Ιδρύματος ”, μέ σκοπό : τήν ἀνέγερση καί διατήρηση Τεκτονικοῦ Μεγάρου ἐν Ἀθήναις πρός εὐόδωσιν ἔργων εὐποιΐας ἰδία δέ περιθάλψεως ἐνδεῶν καί μορφώσεως ἀπόρων παίδων.
Εικόνα
Bέβαια τεκτονικό μέγαρο δημιουργήθηκε αλλα οχι για φιλανθρωπικό σκοπό,αλλα ως τεκτονικός ναός . Αὐτό ἀποκαλύπτει ὁ ἐκ τῶν ἱδρυτῶν τοῦ Τέκτονικού Ἱδρύματος Π. Χατζηπάνος μασώνος 33ου βαθμοῦ στό βιβλίο του «Ἑλληνικός Ἐλευθεροτεκτονισμός 1740-1950» σελ 173-174, ὅπου διαβάζουμε «Ἐπιτροπή μηχανικῶν καί ἀρχιτεκτόνων προεδρευομένη ἀπό τόν ἀδ.·. Γ Γεωργαλᾶν ἐνετάλη νά παρασκευάσῃ τό καταλληλότερον σχέδιον Ναοῦ Μεγάλου ἐπί τοῦ ἐλεύθερου χώρου ὡς καί σχεδιάγραμμα τῆς ἐσωτερικῆς διαρρυθμίσεως καί διακοσμήσεως καί ἅμα τῇ παραλαβῇ τοῦ ἀκινή του νά ἀρχίσουν αἱ δέουσαι τεχνικαί ύπηρεσίαι.. τοῦ Τεκτονικοῦ Ἱδρύματος ἀναλαβόντος πλέον τήν ὅλην διαχείρισιν καί ἐκπροσώπησιν τοῦ Συμβολικοῦ Τεκτονισμοῦ!

Το σχετικό Φ.Ε.Κ. μπορείτε να το βρείτε εδω

Ερχόμαστε στο 1949 ,οπου με Βασιλικό Διάταγμα (Β.Δ.) τής 19 ‘Ιουλίου 1949, ΦΕΚ 161 τ.Α’/23.07.1949 πού υπέγραψε ό Ύπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Κωνσταντίνος Καραμανλής, τροποποιήθηκε καί αντικαταστάθηκε μέ νεότερο τό Καταστατικό τού ” Τεκτονικού ‘Ιδρύματος ”, πού είχε εγκριθεί μέ τό Π.Δ. τής 2 Δεκεμβρίου 1927 ,οπου αναφέρει στο άρθρο 5 οι πόροι τού ‘Ιδρύματος θά αποτελούνται από : τά εισοδήματα τής περιουσίας τους, δωρεές, κληρονομιές ή κληροδοσίες ή εισφορές τού Κράτους, Δήμων καί Κοινοτήτων, Ναών ή Μονών.!!!
Εικόνα
To σχετικό Φ.Ε.Κ. μπορείτε να το βρείτε εδώ
Κάτω απὸ τὴν σφοδρὴ ἀντίδραση του λαού και ιδιαίτερα της Ἐκκλησίας ανακαλείται το Διάταγμα τις 19 Ιουλίου 6 μήνες αργότερα, στὶς 23 Δεκεμβρίου 1949 και επαναφέρετε το Π.Δ. του 1927.
Εικόνα
Το σχετικό Φ.Ε.Κ. θα το βρείτε εδώ
Όμως το 1955 επι κυβερνήσεως του Κ.Καραμανλή 6 χρόνια αργότερα ,τίθεται εκ νέου σε ισχύ το Β.Δ της 19ης Ιουλίου 1949 με μοναδική διαφορά, την αφαίρεση απο το άρθρο 5 των λέξεων Ναών ή Μονών ,ενω το δήμων και κοινοτήτων παραμένει.
Εικόνα
Σχετικό Φ.Ε.Κ. εδώ

O μητροπολίτης Αυγουστίνος Καντιώτης το 1956 σε επιστολή του στον Βασιλιά Κωνσταντίνο, διαμαρτυρόμενος για το αντίχριστο και ανθελληνικό αυτό Διάταγμα και ζητώντας την κατάργησή του επειδή βάσει του διατάγματος αυτού, «όλον το Ορθόδοξον Βασίλειον εκαλείτο να ρίψη εις τον δίσκον της παμπτώχου μασονίας την συνδρομήν του δια να κτίση καλλιμάρμαρα Μέγαρα, δια ν’ανεγείρη παντού τεκτονικάς Στοάς, Σχολάς και εργαστήρια δια να λατρεύηται εν αυτοίς ο Σατανάς.»

Μετά την έντονη αντίδραση κλήρου και λαού ο Κωνσταντίνος με δεύτερο διάταγμα ακυρώνει το προηγούμενο. Προς στιγμήν ανασαίνει η Ελλάδα. Όχι όμως για πολύ. Γράφει ο Καντιώτης στον Βασιλιά μεταξύ άλλων:

“Ο Υπουργός εκείνος όστις τω 1949 ως υπουργός της Κοινωνικής Προνοιας ενήργησε και μετά της Υμ. Μεγαλειότητος ως υπεύθυνος απέναντι του Έθνους συνυπέγραψε το σκανδαλώδες εκείνο Διάταγμα, κατά τους τελευταίους μήνας του παρελθόντος έτους (1955) εγένετο Πρωθυπουργός της Χώρας. Και επί της πρωθυπουργίας αυτού οι μασόνοι εκινήθησαν πάλιν δραστηρίως και ούτω νέον υπέρ της Μασονίας Β.Δ. εξεδόθη και επανέφερεν εν ισχύϊ το παλαιόν διάταγμα…

Και οποία σύμπτωσις! 23 του μηνός Δεκεμβρίου 1949 το υπέρ Μασονίας εκείνο Β.Δ. υπό τας αράς του Πανελληνίου ετάφη. Ετάφη δια της Υμετέρας Βασιλικής χειρός, η οποία υπέγραψε την κατάργησίν του. 23 πάλιν του μηνός Δεκεμβρίου 1955 υπό τας ευλογίας της Μασονίας το αμαρτωλόν διάταγμα ανεστήθη. Ανεστήθη δια της Υμετέρας Βασιλικής χειρός, η οποία υπέγραψε την ανάκλησιν του καταργούντος την ίδρυσιν του Τεκτονικού Ιδρύματος Διατάγματος. Μετά μίαν ακριβώς εξαετίαν οι Ποντίφηκες της Μασονικής Στοάς επέτυχον δι’ ών αυτοί γνωρίζουν μέσων την αντεκδίκησιν…

Ολόκληρον το αμαρτωλόν εκείνο Διάταγμα επανέρχεται εν ισχύϊ διαγραφομένων των εν άρθρω 5 λέξεων, «Ναών ή Μονών». Δια της διαγραφής αυτής οι μασόνοι νομίζουν ότι θα κατευνάσουν την αγανάκτησιν του Ελληνικού λαού κατά της σκοτεινής των οργανώσεως, η οποία πλουτίσασα, φαίνεται, διά ξένων εισφορών δεν καταδέχεται πλέον να εισπράττη εισφοράς από Ναούς και Μονάς… Αλλ’ ο ευσεβής λαός δεν εξηγέρθη τότε δια να διαγράψη μόνον την εκ των εκκλησιαστικών οργανισμών υπέρ μασονίας συνεισφοράν, αλλά δια να καταργήση ολόκληρον το σατανικόν εκείνο μηχάνημα.

Έκτοτε ο νόμος του 1955 ισχύει ως σήμερα.


Πληροφορίες πάρθηκαν απο τα ιστολόγια :
http://www-voulgari.blogspot.com/
http://norfid.wordpress.com


 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/01/blog-post_9983.html

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΛΑΒΟΥΜΕ??????



ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ προς την αξιαγαπητη και αξιοσεβαστη  γερμανιδα καγκελαριο κα. ΑΝΤΖΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ ΑΝ  δεν θυμαστε κατι κα. Μερκελ.δεν πειραζει, θα σας βοηθησουμε εμεις. Διαθετουμε ολα τα αποδεικτικα στοιχεια .για τοπο, χρονο, τραπεζικους λογαριασμους και διαπλεκομενα προσωπα ..εως και για τα  εσωρουχα  που φορουσαν.
 1.    Ειναι ΑΛΗΘΕΙΑ  κα. Μερκελ, οτι απο τον Ιουνιο του 1998 εως σημερα, η γερμανικη καγκελαρια επιστατει, προωθει και κατευθυνει τοσο την εισπραξη οσο και την  ¨νομιμοποιηση¨ των παρανομων προμηθειων ολων των πολιτικων προσωπων τοσο των εκαστοτε κυβερνησεων  οσο  και των κομματων της αντιπολιτευσης σε χωρες οπως η Ελλαδα, η Ουγγαρια, η Σλοβενια, η Σλοβακια, η Τσεχια, η Κροατια και η Ρουμανια? 

2.    ΑΛΗΘΕΥΕΙ οτι ενα ποσοστο του 15% επι του συνολου των εισπραχθεντων προμηθειων, ρεει σε μυστικους λογαριασμους του χριστιανοσοσιαλιστικου κομματος της Βαυαριας ( CSU ) και απο εκει διανεμεται στα αλλαγερμανικα κομματα`η εξασφαλιζεται η χρηματοδοτηση των μυστικων επιχειρησεων? 

3.    ΑΛΗΘΕΥΕΙ οτι  η αρχη αυτου του επενδυτικου ταμειου της πολιτικης μασας εγινε στις 06 Ιουνιου του 1998 με την παραλαβη στο Βερολινο ενος πακετου αμερικανικων ομολογων αξιας 80 εκ. $, που απεσταλη απο ενα ελληνικο κομμα ( προμηθειες απο το προγραμμα των ολλανδικων φρεγατων) και παρεληφθη απο τους εκπροσωπους των γερμανικων υπηρεσιων, μιας κεντρικης  γερμανικης τραπεζης και μιας γαλλικης τραπεζης?

 4.    Ειναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ οτι για ανταλλαγμα των συνταξιοδοτικων εξασφαλισεων που προσφερετε σε αυτους τους διεφθαρμενους πολιτικους, τους πειθετε(!!!) να παιρνουν παντα αποφασεις αναλογες με τις ορεξεις και τα συμφεροντα της γερμανικης κυβερνησης?

5.    ΑΛΗΘΕΥΕΙ οτι απο τα ιδια ταμεια προερχονται  τα  2 εκ. Δυτ. Μαρκα που εισεπραξε ο προκατοχος σας Χελμουτ Κολ? 

6.    Ειναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ, οτι τον Απριλιο του 2009 εγιναν επωνυμες καταγγελιες στην ευρωπαικη υπηρεσια κατα της διαφθορας ( OLAF ) για το ιδιο θεμα, τις οποιες ο τοτε γερμανος  διευθυντης της υπηρεσιας ( κατ εντολην της κυβερνησης σας ) φροντισε  να τις θαψει?

 7.    ΑΛΗΘΕΥΕΙ οτι την ιδια χρονικη στιγμη κατετεθη στην Εισαγγελια του Βερολινου για το ιδιο θεμα εμπεριστατωμενα στοιχειοθετημενη μηνυση, η οποια κατ εντολη της κυβερνησης σας θαφτηκε, κατα το γερμανικον ρητον, οτι οπου δεν υπαρχει καταγγελια .δεν υπαρχει και δικαστης?

8.    ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ οτι τοσο εσεις, ως προεδρος του Χριστιανοδημοκρατικου κομματος οπως και οι προκατοχοι σας στο ιδιο αξιωμα κ.κ. Κολ και Σοιμπλε, δεν σεβαστηκατε ποτε  τους γερμανικους νομους που διεπουν την χρηματοδοτηση των κομματων στην Γερμανια? Η μηπως δηλωσατε στο προεδρειο της Βουλης αναδρομικα  τα  18 εκ. Μαρκα που μεταφερθηκαν με βαλιτσες σε συμβολαιογραφο του Μοναχου απο δυο βιομηχανους, προκειμενου να διατεθουν στον προεκλογικο αγωνα του κομματος σας, μεσω μιας συγκεκριμενης διαφημιστικης εταιρειας?!
9.    Ειναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ, οτι τον Φεβρουαριο του 2006  ασκησατε πιεσεις  μεσω εκβιασμου στον τοτε Ελληνα Πρωθυπουργο, προκειμενου να θαψει την υποθεση των υποκλοπων?

10.    Ειναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ, οτι απο τον Οκτωμβριο 2002 οι γερμανικες μυστικες υπηρεσιες εβαλαν χερι σε Ελληνες πολιτες που διεμεναν ως τουριστες στην Δρεσδη και ηταν μελη της τρομοκρατικης οργανωσης της 17Ν  ( υπευθυνοι για την χρηματοδοτηση της οργανωσης) καθως και κορυφαια μελη του ελληνικου υποκοσμου? Τους αφησατε να εισπραξουν μια επιταγη υψους 5,7 εκατ.? και μετα τους κρυψατε στην πολη Σους της Τυνησιας μεχρι να ξεχαστει η υποθεση? Δουλευουν αυτα τα ατομα τωρα στην Ελλαδα για τις γερμενικες υπηρεσιες?  Γιατι δεν δωσατε καμμια πληροφορηση στην ελληνικη αντιτρομοκρατικη υπηρεσια?

11.    ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ, οτι γερμανος αξιωματουχος αναγκασε το 2007  τον  πολιτικο αρχηγο ενος ελληνικου κομματος της αριστερας , με την απειλη οτι θα δημοσιευτουν λεπτομερειες απο την προσωπικη του ζωη, να παραιτηθει απο μια νεα υποψηφιοτητα για την αρχηγια του κομματος?

12.    ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ οτι φετος χρηματοδοτηθηκαν τρια ελληνικα κομματα με 16.4 εκατ. ? απο την κυβερνηση σας μεσω μυστικων κονδυλιων?

13.    Ειναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ, οτι υπαρχει προβλεψη και σχεδιασμος  μιας στρατιωτικης καλυψης και προστασιας των γερμανων υπηκοων που δρουν για λογαριασμο της κυβερνησης σας στην Ελλαδα? Ανελαβε το 4ο γραφειο ( GNTA ) του  γερμανικου αρχηγειου στρατου  στο  στρατοπεδο  φαλκενσταιν στην πολη  του Κομπλενζ  τον επιχειρησιακο σχεδιασμο  μιας  ¨νατοικης¨ αστυνομικοστρατιωτικης  επεμβασης στην Ελλαδα?

14.    ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ, οτι η κυβερνηση σας επινοησε,  χρηματοδοτησε και υποστηριξε την προσφυγη της κυβερνησης των σκοπιων στο δικαστηριο της Χαγης?

15.    ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ, οτι σε συζητησεις με αντιπροσωπους  δυο  κρατων, προβλεψατε πως στο εγγυς μελλον ορισμενες περιοχες της Δυτικης Θρακης και μια ζωνη  γυρω απο την  Φλωρινα   θα  ανεξαρτοποιηθουν, προκειμενου να παρασχουν προστασια στις μειονοτητες που διαμενουν εκει?

16.     ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ, οτι μελη της ελληνικης κυβερνησης σας εζητησαν, υπο τον φοβο μελλοντικων διωξεων εκ μερους της ελληνικης δικαιοσυνης, να δεσμευτειτε οτι θα τους προστατεψετε?

17.    ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ, οτι οι γερμανικες  εμπορικες αλυσιδες στην Ελλαδα πληρωνουν μεσω υπερτιμολογησεων των προιοντων τους, μιζες προς τριτους?  Ηταν αυτος ο λογος που αποχωρησε απο την ελληνικη αγορα η εταιρεια  ALDI?  Χρησιμοποιουνται  αυτες οι μιζες για να  εξαγοραστουν οι συνειδησεις  ελληνων πολιτικων και δημοσιογραφων?

18.    Εν τελει κα. Μερκελ ειναι ΑΛΗΘΕΙΑ οτι ενας υπουργος της κυβερνησης σας  μαζεψε την ανοιξη του 2010  στο Βερολινο  ολους τους εισαγωγεις και εξαγωγεις  της ελληνικης  αγορας των  φωτοβολταικων και εστησε ενα καρτελ με προσυμφωνημενες τιμες και διανομη περιφερειων ανα την ελληνικη επικρατεια?



 http://www.filikietairia2010.gr/
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/01/blog-post_5075.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters