Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ACTA: Ο επόμενος νόμος για τον τερματισμό του ελεύθερου διαδικτύου

Οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι δεχόμαστε τα τελευταια χρόνια καθημερινά επιθέσεις που τερματίζουν ατομικά δικαιώματα, ελευθερίες και ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Το σχέδιο υπάρχει από παλιά και τέθηκε σ’ εφαρμογή με το δήθεν τρομοκρατικό χτύπημα στου δίδυμους πύργους των ΗΠΑ, πριν σχεδον μια δεκαετία.
Συνεχίζεται με το κατασκεύασμα της Κρίσης, όπως τ’ ονομάζουν και σαν τελικό στόχο έχει τον απόλυτο περιορισμό των λαών, την έλλειψη αντίδρασης, την απολυτή υποταγή και τα φθηνά εργατικά χέρια σε ολοκληρο τον κόσμο που θα δουλεύουν για τα Αφεντικά.
Το χρήμα θα πρέπει να συγκεντρώνεται στους λίγους, αν είναι δυνατό χωρίς το παραμικρό κόστος. Οι μισθοί (πείνας) που θα δίνουν και πάλι θα πρέπει να επιστρέφουν σε αυτούς, με την αγορά δικών τους προιόντων και υπηρεσιών.
Βέβαια αυτό το πράγμα, έχει πολλούς παραμέτρους. Ενα από αυτά που τρέμουν οι κυβερνήσεις και καθεστώτα της υφηλίου είναι η ελεύθερη πληροφόρηση. Τα πράγματα ήταν υπό έλεγχο όσο υπήρχαν τα συμβατικά μέσα ενημέρωσης.
Με την έκρηξη όμως του διαδυκτιου οι ισορροπίες άλλαξαν και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα (γι’ αυτούς). Αν σταματησει η ελεύθερη πληροφόρηση η διάδοση της γνώσης, τα υπόλοιπα είναι απλά και τετελεσμένα γεγονότα που θα γίνουν σ’ ελάχιστο διάστημα.
-Καθόλου τυχαιο που τις τελευταίες εβδομάδες, κατατέθηκαν συγχρόνως τα νομοσχέδια SOPA/PIPA και ACTA τόσο σε Αμερική, όσο και σε Ευρώπη.
Μετά την κίνηση της 18ης Ιανουαρίου 2012 που αποτελεί μια ιστορική μέρα στο διαδίκτυο, τα δυο πρώτα (SOPA και PIPA), μπήκαν στο συρτάρι (θα τα επαναφέρουν με άλλο όνομα και άλλη πρόφαση, να είσαστε βέβαιοι).
Το νομοθέτημα-κατασκεύασμα όμως που εξακολουθεί ακομα να απειλεί είναι το ACTA και αυτό αφορά άμεσα ολοκληρο τον κόσμο και ιδιαίτερα την Ευρώπη.
To ACTA αποτελεί μία πέρα από ολοφάνερη προσπάθεια ελέγχου των από πάνω στους από κάτω. Σε καρτουνίστικη μορφή και με ελληνικούς υπότιτλους παρατίθεται μία εξαιρετική απόδοση της πραγματικότητας.
 
-Ώρα τώρα να προχωρήσουμε και στο ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement). Πιστεύω με τα παραπάνω θα έχετε αντιληφθεί γιατί τους τρομάζει η ελεύθερη διάδοση της πληροφορίας και το διαδίκτυο. Φυσικά όλα σαν τελικό στόχο έχουν το χρήμα, τη συγκέντρωση του σε λίγους.
Για να κατανοήσετε καλύτερα το ACTA, θα σας δώσω ένα πολύ απλό παράδειγμα:
Ας πούμε πως αποφασίσατε να πάτε σε καποια σχολή και να μάθετε ένα μουσικό όργανο. Πληρώσατε κανονικά τα μαθήματα σας και αποκτήσατε την γνώση.
Αυτή τη γνώση αποφασίσατε να τη μεταλαμπαδεύσετε στα παιδιά σας, στη γυναίκα σας, σε κάποιον δικό σας άνθρωπο. Από τη μια το κόστος των μαθηματων και από την άλλη γιατί όχι?

-Κι’ όμως! Σύμφωνα με το ACTA είσαστε παράνομοι, καθώς δώσατε αυτή τη γνώση χωρίς πληρωμή. Δωρεάν δηλαδη, καθώς το ACTA την θεωρεί ιδιοκτησία (copyright) κάποιων και μόνο!
Σύμφωνα με το ACTA η πράξη σας αυτή θα θεωρείται παράνομη και επιβάλλει μεγάλα χρηματικά πρόστιμα και ποινές φυλάκισης. Μάλιστα εκτός αυτού, θα έχει δικαίωμα ο ιδιοκτήτης της σχολής μουσικής που σας δίδαξε (επί πληρωμή), να σας ζητησει αποζημίωση, επειδή δώσατε τη γνώση που σας έδωσε (επί πληρωμή), αλλού (δωρεάν).
-Καλά, θα αναρωτηθείτε και που θα το μάθει ο οιοσδήποτε αυτό? Πως δηλαδη μεταλαμπαδεύσατε τις επί πληρωμή γνώσεις σας για τη μουσική, στα παιδιά σας (δωρεάν)?
Σύμφωνα με το ACTA και πάλι, από τη στιγμη που με καποιο τρόπο ανακατευτήκατε σε καποιο copyright (στη διδασκαλία μουσικής στο παράδειγμα μας), θα παρακολουθείστε ηλεκτρονικά. Κάθε είδος συνομιλίας σας, κάθε επαφή σας, οτιδήποτε μπορειτε να φανταστείτε. Και αν δίκαια η άδικα (με τη λογική του ACTA), κάποιος κρίνει (η απλά σας καρφώσουν) πως εμπλέκεστε σε κάτι τέτοιο, θα πρέπει να υποστείτε τις συνέπειες (μεγάλα χρηματικά πρόστιμα και φυλάκιση).

-Αυτό ήταν παράδειγμα στη πραγματική ζωή, το οποίο δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία πως είναι στα άμεσα σχέδια των αρπακτικών του πλανήτη (τα Αφεντικά, ντε).
Για να περάσουν όμως εκεί, πρέπει πρώτα να το εφαρμόσουν στο διαδίκτυο.
-Μα καλά, θ’ αναρωτηθείτε, πως είναι δυνατόν? Αφού δε κλέψατε κάτι από κανέναν. Για αν το πούμε στην απλή καθημερινή… δικτυακή γλώσσα:
Απλά αντιγράψατε ένα αρχείο που βρίσκεται σε καποια δικτυακή τοποθεσία. ΔΕΝ το αφαιρέσατε (κλέψατε), απλά το αντιγράψατε και το μοιραστήκατε. Κι’ όμως σύμφωνα με το ACTA, είσαστε εγκληματίας και αυτή σας η πράξη επισης θεωρείται κολάσιμη και σας επιβάλλει μεγάλα χρηματικά πρόστιμα και ποινές φυλάκισης.
Αν αυτό το αρχείο το ανεβάσετε σε καποια άλλη ιστοσελίδα (τη δική σας, σε καποιο forum, στο Twitter/Facebook, YouTube κλπ), τότε δεν αρκεί απλά να κατέβει το αρχείο, μα πρέπει η ιστοσελίδα να τεθεί εκτός λειτουργίας και μαζί μ’ εσάς να παραπεμφθεί και ο ιδιοκτήτης της σελιδας αυτής.
-Το πιο πιθανό είναι οι απορίες σας να έχουν μεγαλώσει τώρα. Αν αναρωτιέστε πως θα αναγνωρίσουν πως καποιο αρχείο είναι προστατευμένο με copyright αυτό είναι εύκολο καθώς θα γίνεται ηλεκτρονικά και σύμφωνα με τη νομοθεσία του ACTA, ο παροχος σας (η εταιρεία που πληρώνετε για πρόσβαση στο διαδίκτυο), θα ελέγχει (ηλεκτρονικά) τα πάντα που αφορούν τα εισερχόμενα και εξερχόμενα στον υπολογιστή σας (100% τερματισμός προσωπικών δεδομένων) και θα έχει δικαίωμα να σας κόψει τη πρόσβαση άμεσα και φυσικά να υποστείτε τις συνέπειες (μεγαλο χρηματικό πρόστιμο και φυλάκιση) σαν εγκληματίας, καθώς έτσι σας βλεπει πλέον το ACTA.
-Μάλιστα αυτά τα δεδομενα, θα μπορεί ο παροχος σας να τα δίνει με μια απλή αίτηση ακομα και στον υποτιθέμενο θιγόμενο (εταιρεία), χωρίς εισαγγελική απόφαση.
Το ACTA ακομα βρίσκεται σε εξέλιξη και αλλαγές. Έρχεται στο όνομα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων (με τη λογική που είχαν οι σταυροφόροι του Μεσαίωνα που κατακρεούργησαν, καταληστευσαν και βίασαν  στ’ όνομα του καλού!).
Τα πράγματα δείχνουν πως μετά την ήττα του SOPA/PIPA, το ACTA θα το κάνουν να περάσει πάση θυσία.
Το τι κανουμε εμείς σαν άνθρωποι είναι άλλη υπόθεση. Βλέπετε εδώ στην Ελλάδα, είμαστε μαθημένοι στη κουτοπονηριά που μας έχουν γαλουχήσει τόσα χρόνια πολίτικοι και ΜΜΕ. Σε συνδυασμό με την Ελληνική ιντερνετικη γενιά του Facebook και την ημιμάθεια τα πράγματα είναι ακομα χειρότερα (δείτε ένα χαρακτηριστικότατο παράδειγμα ).
Μη ξεχνάτε πως οι κάθε χώρα μπορεί να επιβάλει νομοθεσίες για το Internet και να έχουν ότι είδους απαγορεύσεις θέλουν.
Ένα παράδειγμα, από τα πρόσφατα, είναι αυτά της Λευκορωσίας  και του Ιραν .
Ακριβώς τα ίδια θέλουν να επιβάλλουν και οι Έλληνες “πολίτικοι”, όπως αλλωστε είπε πριν κάποιους μήνες, ένας από το σινάφι τους.
>>>Δείτε και το παρακατω βιντεο, από τους Anonymous , τ’ οποίο επεξηγεί με πολύ απλό τρόπο, ωστε να γίνει αντιληπτό και στον πιο αδαή τι είναι το ACTA και τα ολέθρια αποτελέσματα της εφαρμογής του (με Ελληνικούς υπότιτλους):
-Για τις δράσεις σχετικά με το ACTA, μπορειτε να ενημερωνόσαστε, από τη σελιδα: How to act against ACTA  και φυσικά και από το osarena, καθώς σαν υγιώς σκεπτόμενοι άνθρωποι είμαστε ενάντια στη τρομοκρατία, τον φασισμό και τη στέρηση της ελευθέριας. Αυτά είναι πανανθρώπινα δικαιώματα, αλλωστε.
>>>Δείτε ακομα περισσότερα στοιχεία και λεπτομέρειες για το ACTA, σ’ ένα παλιότερο άρθρο:
-Επίσης θα ήθελα να σας προτείνω να δείτε και το παρακατω βιντεο που ίσως αρκετοί αγνοείτε και είναι ένας τρόπος να αντιληφθείτε, μαζί με όλα τα προηγούμενα που διαβάστε και είδατε εδώ, το παιχνιδι που παίζεται ενάντια στον άνθρωπο από τους αλήτες του πλανήτη (με Ελληνικούς υποτίτλους και αυτό):
Το Μάρκετινγκ της Τρέλα ς (YouTube).
Α! Και όσοι από σας νομίζετε ότι η ευαισθητοποίηση και το μάζεμα ηλεκτρονικών υπογραφών και οι προβολές του θέματος στο facebook είναι χωρίς λόγο τσεκάρετε εδώ τα νούμερα του διαδικτυακού πολέμου εναντίον στα SOPA/PIPA !
SOPA Strike Facts (infographic)
Συμπέρασμα ? Υπογράψτε εδώ και γενικά ψάχτε το θέμα και ακολουθήστε το όσο πιο πολύ μπορείτε!”ACTA: SOPA & PIPA on steroids! SHALL NOT PASS”

Ζαβαρακατρανέμια !!!

Από την φράου Μέρκελ ως την Κόστα Ρίκα...

Σάββας Παπαδόπουλος

Η φράου Μέρκελ δήλωσε ότι στην Ελλάδα αποτύχαμε ως διεθνή κοινότητα (βλ. τρόικα ) και ως Ελληνική κυβέρνηση (βλ. ΠΑΣΟΚ).

Ορυμαγδός...

Την ώρα που φωναχτά είπε αυτό που εμείς ξέρουμε από πρώτο χέρι ότι δηλαδή υπάρχουν και Γερμανοί τεμπέληδες όπως υπάρχουν και.....
εργατικοί έλληνες για να διασκεδάσει επιτέλους το βλαχο-ντιμπέιτ εμείς οι “εργατικοί βόρειοι” και εσείς “οι τεμπέληδες νότιοι” που είναι της μόδας στις λαϊκές γερμανοφυλλάδες και αλλού, οι κερδοσκόποι ξαφνικά εμφανίζονται στο ΧΑΑ και αγοράζουν ότι βρουν.

Τυχαίο;

Σημάδι ανάκαμψης θα το έλεγα ο ... βιαστικός!!!

Στα προ της κρίσεως τα χρόνια ο διπλανός γνωστός σας ελεύθερος επαγγελματίας – επιχειρηματίας ο οποίος πάντοτε φοροδιέφευγε με συνέπεια και με δικαιολογία την λογική ότι ‘‘το Κράτος είναι ο κλέφτης και οι Δημόσιοι υπάλληλοι τα τρωκτικά και δεν θα μου πιούν εμένα το αίμα αυτοί οι τεμπέληδες που δεν μου προσφέρουν και καμιά υπηρεσία της προκοπής’’ εκεί που το έκανε με πάσα μυστικότητα και χάρη σήμερα τον ακούς να το φωνάζει φανερά και με καμάρι.

Τυχαίο;

Σημείο των καιρών το λέω και το χαρακτηρίζω βάναυσα κιόλας ως ακραία αντικοινωνική συμπεριφορά.

Να μην του υπενθυμίσω του διπλανού γνωστού σας ότι και οι μισοί τουλάχιστον από αυτούς κάποιο ενοίκιο ή κάποια προμήθεια κρατική τους συντηρούσε όπως οι επιδοτήσεις τον κάμπο ένα πράγμα.

Με το ΦΠΑ στο 23% και την άμεση φορολογία στα ύψη του 45% την στιγμή που στην βαλκανική μας γειτονιά η φορολόγηση βρίσκεται στο 10% ποιός νοήμων επενδυτής θα ρίξει λεφτά στην αγορά ειδικά εδώ στη Βόρειο Ελλάδα όταν σε μια ώρα περνάς το ανοιχτό το σύνορο και πας σε άλλη χώρα της Ε.Ε. που διαθέτει και δελεαστικό σύστημα προσέλκυσης ξένων επενδυτών;

Ποιός γιατρός και ποιος δικηγόρος , ποίος έμπορος και ποιος μηχανικός θα κάνει πραγματική φορολογική δήλωση;

Η κατάργηση του αφορολόγητου χτυπά τους αδύνατους οικονομικά οι έχοντες και κατέχοντες τα έκαναν ελβετικό τυρί και τρώνε φοντί στην υγεία των συνωστισμένων νεόπτωχων μπρος στις δωρεάν πατάτες που τους μοίραζαν Βοιωτοί αγρότες στην πλατεία συντάγματος
Αυτή την κουβέντα ακριβώς την κάναμε και το 2007 και το 2008 και το 2009 και αφού είναι τόσο απλό που και αδαής επί των οικονομικών να είσαι μπορείς να το καταλάβεις αυτοί οι τροικάνοι φωστήρες φίλοι της φράου Μέρκελ που ήρθαν να μας σώσουν γιατί δεν το αντιλήφθηκαν;

Και άντε καλά αυτοί “αμερικανάκια και κουτόφραγκοι” ήτανε το αστέρι του οικονομικού επιτελείου του ΠΑΣΟΚ της ελπίδας και της πράσινης ανάπτυξης αυτός ντε που μας έσωσε από την πτώχευση που πρέπει και να του κάνουμε άγαλμα δίπλα σε αυτό του Κωνσταντίνου Καραμανλή του εθνάρχη στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης που κάνει ανάπλαση ο Κυρ Γιάννης με τα ΕΣΠΑ του , ο Παπακωνσταντίνου πώς και δεν το κατάλαβε τότε ;

Τώρα που πάλι υπουργό τον έχουμε μη χάσουμε το κελεπούρι τολμώ να πω, τι άλλαξε και ψιλοσυζητάνε στην νέα τη κυβέρνηση το ενδεχόμενο μείωσης συντελεστών ΦΠΑ και φόρων;

Μήπως για το καλό του Ελληνικού λαού εξανεμίζουν τα καλύτερα προεκλογικά τους χαρτιά ο ΛΑΟΣ και η ΝΔ;

Μήπως το πήραν απόφαση ότι οι εκλογές αργούν για να γίνουν όπως στο χωριό η φέτα ;

Ορυμαγδός...

Αν και δεν είμαι κατά της λογικής των ενδελεχών ελέγχων των φορολογούμενων και της Μπιγκμπραδεροποίησης της οικονομικής ζωής του τόπου όμως ,το κοστολόγιο της μηχανοργάνωσης σίγουρα ξενίζει αλλά και η χρηστικότητα του εγχειρήματος τίθεται εν αμφιβόλω δεδομένου ότι προφανώς οδηγεί σε περαιτέρω ύφεση.

Θα ήταν άραγε αναγκαία όλα αυτά εάν από την αρχή ο νομοθέτης καθόριζε αναπτυξιακές φορολογικές λογικές;

Η πολιτική επιλογή του νομοθέτη όμως ήταν σε πλήρη αναντιστοιχία με τις δηλώσεις Παπανδρέου στην ΔΕΘ το 2009 (βλ. λεφτά υπάρχουν κλπ) και οι φορομπηχτικές λογικές δικαιολογήθηκαν ως αποτέλεσμα του ελλείμματος που έκρυβε η απελθούσα κυβέρνηση που μαγείρευε τα στατιστικά κατά τα λεγόμενα του αστεριού(βλ. Παπακωνσταντίνου).

Σήμερα το ποιος μαγείρευε τα στατιστικά είναι υπό διερεύνηση.

Αν εξεταστεί το θέμα στη βουλή το ΠΑΣΟΚ από την μία θέλει να είναι μέσα και το χρονικό διάστημα που κυβερνούσε και η ΝΔ τον Παπαθανασίου από την άλλη δεν τον είδα και πολύ ζεστό με την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου και μάλλον και με τα σκαλίσματα του οικονομικού εισαγγελέα εκεί στην ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Το ότι εγώ είμαι σίγουρος ότι κατά καιρούς όλοι μαγείρευαν άλλοι λίγο άλλοι πολύ δεν έχει καμία απολύτως σημασία .

Εάν μπορούσα στοιχειωδώς να το υπονοήσω θα το είχα ήδη κάνει.

Ψυχανεμίζομαι απλά... όπως και κάθε έλληνας άλλωστε, ότι κάτι βρε παιδί μου αυτή η φράου Μέρκελ δεν μας λέει καλά ... άκου εκεί αποτύχαμε ,παραδέχτηκε δηλαδή ότι η αποτυχία του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας με την επιβολή λιτότητας απέτυχε και επιδείνωσε την κρίση στην Ευρωζώνη ,ότι περίπου μας έλεγε και ο Γ.Α. Παπανδρέου στις βαρυσήμαντες δηλώσεις του στην ΔΕΘ για να θυμίσω και ότι μιλούσε για επίθεση κερδοσκόπων στο ευρώ με πρώτο θύμα την Ελληνική οικονομία ως ασθενέστερη και άλλα.

Μήπως αν δεν επανεκλεγεί πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς μας ξανάρθει για να κυβερνήσει πάλι ;

Και μη τυχόν και κανένας πειράξει το παιδί και γίνει κανά μακελειό ε;

Ποια άλλη λύση άλλωστε θα ξανακάνει το ΠΑΣΟΚ ενωμένο δυνατό και πώς αλλιώς ο αγώνας τους θα δικαιωθεί;

Ο Χρυσοχοίδης μήπως λόγω εντιμότητας επειδή παραδέχθηκε ότι λόγω φόρτου εργασίας δεν διάβασε το μνημόνιο;

Λίγο έλειψε ο Γιώργος Παπανδρέου στην Κοστα Ρίκα και στις τελευταίες σφυγμομετρήσεις μόνο η Μπακογιάννη είναι από πίσω τους

Ορυμαγδός...

Συνεπώς, για σήμερα ας μην γράψω τίποτε άλλο παρά ... Ζαβαρακατρανέμια ... έλεος !!!

http://www.aegeantimes.gr

http://ksipnistere.blogspot.com/2012/01/blog-post_152.html

Ο Πάνος Καμμένος απαντά στον κύριο Κούτσικο του Ελληνοτουρκικού επιμελητηρίου με ένα βίντεο – ντοκουμέντο.

Ο κύριος Κούτσικος δήλωσε χθες ότι “Εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν νησιά μας για ανάπτυξη, γιατί να μην πωληθούν;” Σήμερα ο Πάνος Καμμένος του δίνει την απάντηση: Το βίντεο αυτό αφιερωμένο στον υπουργό Επικρατίας του Παπαδήμου-Goldman Sachs ,Παντελή Καψή που στις 10 Απριλίου 2008 παρουσίασε το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού της Μαρίας Ρεπούση που είχε...
ανακαλύψει ότι στην καταστροφή της Σμύρνης απλώς υπήρξε ……..συνωστισμός. Υ.Γ. Γιά τα μελλοντικά σας σχέδια πλησιάστε για σπόνσορα τον Κουτσίκο του Ελληνοτουρκικού επιμελητηρίου που δήλωσε ότι ¨Είναι καλή ιδέα να πωληθούν τα νησιά για ανάπτυξη…” ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ


Smyrna 1922 from Davidian Video Productions on Vimeo.


http://anti-ntp.blogspot.com/2012/01/blog-post_1889.html

Τρομερό: Δείτε τι μαθαίνουν στα παιδιά μας! (video)

Δείτε το βίντεο!

























http://anti-ntp.blogspot.com/2012/01/video_5213.html

Καζάκης: «Πολύ πιθανή η πτώχευση σε δύο εβδομάδες!»

Tου Παναγιώτη Σουρέλη

Μαύρα είναι τα μαντάτα για την ελληνική οικονομία σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, τους οίκους αξιολόγησης, αλλά και τους Έλληνες οικονομολόγους. Η δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου του οίκου Fitch, ότι η Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να πτωχεύσει τις επόμενες εβδομάδες, υιοθετείται και από κάποιους εντός συνόρων.

«Βρισκόμαστε ήδη σε....
πτωχευτική διαδικασία. Είναι πολύ πιθανό η Ελλάδα να πτωχεύσει τις επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες. Υπάρχει η πληροφορία στις αγορές, ότι ένας ή και οι τρεις οίκοι αξιολόγησης θα υποβαθμίσουν τη χώρα σε selective default (επιλεκτική χρεοκοπία), restrict default (ελεγχόμενη χρεοκοπία) ή default (χρεοκοπία)», δηλώνει στο newsbomb ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες οικονομολόγους, ο Δημήτρης Καζάκης.

Η εικόνα χιλιάδων Ελλήνων πολιτών στο Σύνταγμα να δίνουν μάχη για να πάρουν δωρεάν μία σακούλα με λαχανικά από τους πάγκους των παραγωγών, είναι μόνο ένα μικρό δείγμα των όσων θα ακολουθήσουν.

«Η κατάσταση τους επόμενους δύο – τρεις μήνες θα είναι αβίωτη. Είτε θα καταρρεύσουμε, είτε θα επιτευχθεί το σχέδιο της Ευρωζώνης με το PSI, δεν θα κλείσουν οι τράπεζες, αλλά τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα για τους πολίτες.

Ήδη οι άνεργοι φτάνουν το ένα εκατ., ενώ σε 176.000 επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι πληρώνονται με καθυστέρηση ή βρίσκονται σε επίσχεση. Συνολικά 3 εκατ. πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα εργασίας, όταν
το εργατικό δυναμικό της Ελλάδας φτάνει τα 4 με 4,5 εκατομμύρια», δηλώνει ο κ.Καζάκης.

Ποια είναι, όμως, η καλύτερη λύση για την Ελλάδα και τους πολίτες της, σύμφωνα με τον κ.Καζάκη;

«Το καλό σενάριο είναι η άμεση κατάρρευση, η χρεοκοπία, διότι θα αναγκαστούν οι Ευρωπαίοι να σπάσουν τα δεσμά και να σταματήσουν να εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές. Ο λαός πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να φρενάρει την υπογραφή της όποιας συμφωνίας και να θέσει θέμα εξυπηρέτησης του χρέους. Να επιβληθεί η μη πληρωμή του και αυτοί οι πόροι να εξυπηρετήσουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Ειδάλλως θα συνεχίζουμε να βλέπουμε εικόνες υπό-Σαχάριας Αφρικής. Είμαι υπέρ της συντεταγμένης επιστροφής στη δραχμή!».

http://www.newsbomb.gr/

http://ksipnistere.blogspot.com/2012/01/blog-post_990.html

Τί υπογράφουν χωρίς να μας ενημερώνουν;


  • Καλούνται οι τρεις αρχηγοί να συνυπογράψουν 10σέλιδο κείμενο!
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαδήμος παρέδωσε στα κόμματα που στηρίζουν την συγκυβέρνηση κείμενο 10 σελίδων, με όλα αυτά που απαιτεί η τρόϊκα και επί του οποίου θα ζητήσει την πλήρη στήριξη και υπογραφή των πολιτικών αρχηγών.

Βέβαια το έγγραφο αυτό δεν έχει το δικαίωμα να το πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός για να κρίνει, αλλά μόνο οι τρεις κουμανταδόροι πολιτικοί αρχηγοί. Τι το περάσατε εδώ. Εδώ έχουμε δημοκρατία που ξεχειλίζει, όχι παίξε γέλασε!!! Την στήριξη αυτή θα την ζητήσει ο δοτός πρωθυπουργός μάλλον το Σάββατο, όπου θα καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς… σε σύσκεψη υπό την προεδρία του.
Επειδή δεν πρέπει να μας διαφεύγει, ας συνειδητοποιήσουμε το ποιοι ακριβώς είναι αυτοί οι τρεις άρχοντες που θα δεσμεύσουν την Ελλάδα για πάντα:
1) Ο απερχόμενος από την πολιτική και μάλλον και από την Ελλάδα, ακόμα τυπικά αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κ. Παπανδρέου, ο απόλυτα υπεύθυνος για την σημερινή μας κατάντια.
2) Ο αμελητέας πολιτικής οντότητας, σε ένα συρρικνούμενο ακροδεξιό κόμμα, πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρης και
3) Ο φέρελπις μελλοντικός πρωθυπουργός και αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κ. Σαμαράς, ο οποίος και θα είναι στο τέλος ο μοναδικός υπεύθυνος για τα νέα δεινά που μας ετοιμάζουν.
Αυτοί λοιπόν οι τρεις άρχοντες, μαζί με τον δοτό από τους ίδιους κ. Παπαδήμο, θα δέσουν την Ελλάδα χειροπόδαρα. Για… το καλό μας φυσικά..
Αυτοί ξέρουν, εμείς δεν ξέρουμε…

http://kostasxan.blogspot.com/2012/01/blog-post_4734.html

Τον επόμενο ανασχηματισμό θα τον κάνει ο λαός

Δεν έκλεισε δύο μήνες στην πρωθυπουργική καρέκλα ο Λ. Παπαδήμος και σκέφτεται λέει να ανασχηματίσει την δοτή κυβέρνησή του.
Ουσιαστικά θέλει έτσι να μας πει ότι είναι κανονικός πρωθυπουργός και όχι διορισμένος. Αλλά, ανεξάρτητα αυτού ας τον κάνει, για να προλάβουν και μερικοί άλλοι στον χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές να τυπώσουν καρτ βιζίτ που θα γράφει “τέως υπουργός”, ή “τέως αναπληρωτής υπουργός”. Έτσι κι αλλιώς τον επόμενο, τον πραγματικό ανασχηματισμό, θα τον κάνει ο λαός.
Όμως στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ο ανασχηματισμός επιβάλλεται όχι μόνο από την δυσλειτουργία της κυβέρνησης, αλλά από τα όσα γίνονται στο ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό με τις κακές σχέσεις ΠΑΣΟΚ – Μαξίμου.
Το Μαξίμου θεωρεί ότι πληρώνει όσα γίνονται στο ΠΑΣΟΚ τα πληρώνει η κυβέρνηση και επιρρίπτει ευθύνες στον ΓΑΠ ότι δημοσίως στηρίζει και υπογείως «αδειάζει». Απαιτεί δε από τους βουλευτές στρατιωτική πειθαρχία (για να μην ξεχνάμε την ορολογία που εισήγαγε στην ελληνική δημοκρατία ο Βενιζέλος).
Οι του ΓΑΠ επισημαίνουν τις ευθύνες του Μαξίμου και των υπουργών που θεωρούν ότι οι βουλευτές είναι στρατιώτες υποχρεωμένοι να εκτελούν τις εντολές των υπουργών. «Οφείλουν να διαχειρίζονται πολιτικά τις αποφάσεις και να σέβονται τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες», σημειώνουν σχολιάζοντας τον Π. Καψή που αναμένει «να επιβεβαιωθεί η αυξημένη κοινοβουλευτική της πλειοψηφία στις ψηφοφορίες που έρχονται».
Κάπως έτσι τα πράγματα οδηγούνται στον ανασχηματισμό, καθώς η άλλη επιλογή είναι η παραίτηση της κυβέρνησης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Καψής, διέψευσε τις πληροφορίες που ήθελαν τον Λ. Παπαδήμο έτοιμο να παραιτηθεί μετά την κοινοβουλευτική ήττα. Παράλληλα ο Παπαδήμος θα ξαναδεί τους πολιτικούς αρχηγούς με στόχο να ξεκαθαριστεί η στάση του ΓΑΠ.
Κατόπιν τούτων όλα συντείνουν στην μοναδική ορθή λύση: Να γίνουν άμεσα εκλογές για να αναδειχθεί ισχυρή κυβέρνηση. ‘Έχουμε όμως και μια άλλη ενδιαφέρουσα πρόταση για τον κ. Παπαδήμο. Γιατί δεν απελευθερώνεται επιτέλους από τις συμβατικότητες της ζωής του και να γίνει για μια έστω φορά αντικομφορμιστής; Και να παραιτηθεί καλώντας ταυτόχρονα τον Σαμαρά να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας; Θα ξεμπερδεύουν και με τις αγωνίες τους μια ώρα αρχύτερα

Έντρομος οχυρώνει την γειτονιά που μένει ο Χρήστος Παπουτσής

Μετατρέπει σε φρούριο 2 οικοδομικά τετράγωνα της γειτονιάς του ο Χρήστος Παπουτσής, προκειμένου να αισθάνεται ασφαλής... Με τους υπόλοιπους Έλληνες τί γίνεται; Πόσο κοστίζει η ασφάλεια του κυρίου Παπουτσή στον Έλληνα φορολογούμενο; Από ποιούς φοβάται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη (ή του σπιτιού του) και γιατί;
Την ώρα που η εγκληματικότητα αυξάνεται, η δε εισβολή των επικίνδυνων ή εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών στη χώρα επιδεινώνει το φαινόμενο, καθιστώντας ανεξέλεγκτη την δράση των κακοποιών στοιχείων, ο αρμόδιος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δείχνει να ενδιαφέρεται μόνο για την δική του προστασία.

Αδιαφορώντας να διασφαλίσει τουλάχιστον ένα μίνιμουμ ασφάλειας για τους συμπολίτες του στον Χολαργό όπου διαμένει εδώ και χρόνια, πολίτες οι οποίοι βρίσκονται στο έλεος κακοποιών, μεταξύ αυτών και ο ίδιος ο Δήμαρχος που έπεσε θύμα τρομοκρατικής ενέργειας, ο κ. Παπουτσής οχυρώνει ως φρούριο το σπίτι του, σε απόσταση δύο οικοδομικών τετραγώνων! Από ‘κει και πέρα …γαία πυρί μειχθήτω .
Σε καθημερινή βάση 20 με 25 άτομα στην προσωπική του ασφάλεια, διασφαλίζουν τις μετακινήσεις από και προς το στο σπίτι του. Μάλιστα, το περασμένο καλοκαίρι όταν οι «αγανακτισμένοι» έκαναν συχνές επισκέψεις προς την οικία του κ. Παπουτσή προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα στυγνά σε βάρος του λαού μέτρα, στην υπηρεσία του Παπουτσή βρίσκονταν έως και 100 άτομα!!! Ούτε ο Καντάφι δεν είχε τόσους να τον φυλάνε!

Ζήτησε και την προστασία του Δημάρχου Χολαργού - Παπάγου!

Το θράσος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη ήταν τέτοιο, ώστε παρά το ότι ο Δήμαρχος Χολαργού-Παπάγου έπεσε θύμα τρομοκρατικής ενέργειας, ο κ. Παπουτσής αδιαφορώντας παντελώς για το γεγονός, έφτασε στο σημείο να ζητήσει για τον εαυτό του την προστασία του Δημάρχου!!! Παρακρουστικό αλλά απόλυτα …Παπουτσικό!
Το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Δημάρχου Χολαργού Παπάγου πυρπολήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες της φωτιάς» (ανέλαβαν την ευθύνη), αλλά λίγες ημέρες μετά ο κ. Παπουτσής λες και δεν άκουσε τίποτε για το σοβαρό αυτό γεγονός, από βήματος της βουλής ζητούσε την προστασία από τον Δήμαρχο!!!
Με αφορμή την προγραμματιζόμενη, υπό την καθοδήγηση του δημοφιλούς σκηνοθέτη Κολλάτου, πορεία διαμαρτυρομένων προς το σπίτι του κ. Παπουτσή, ο Υπουργός εμφανίστηκε (αρχές Ιουλίου) στην Βουλή και ισχυριζόμενος ότι κάποιοι απειλούν τη γυναίκα και το παιδί του, είπε::



«Ο κ. Κολλάτος, που είναι προέκταση της πλατείας Συντάγματος, όπως ο ίδιος λέει, έχει προγραμματίσει με μια κατάπτυστη ανακοίνωση, να έρθει στο σπίτι μου, και κανείς δεν αντιδρά.Δεν υπάρχει καμία πολιτική δύναμη, ή ο δήμαρχος να καταδικάσει αυτά τα γεγονότα για το σπίτι μου».


Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, ανταπαντώντας στον κ. Παπουτσή, δήλωνε μεταξύ των άλλων: 


"Ομολογουμένως, ουδέποτε είχαμε σκεφθεί ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε ανάγκη από τη στήριξη του Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού και των τοπικών αρχών, για τα γεγονότα που εξελίσσονται ειρηνικά αυτές τις μέρες στην πόλη μας και για τις απειλές που ο ίδιος και η οικογένειά του δέχονται. Και δεν είχαμε σκεφθεί να του εκφράσουμε τη στήριξή μας, γιατί είναι γνωστό σε όλους ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη (όπως και όλοι οι Υπουργοί) στηρίζεται από όλο τον κρατικό μηχανισμό και από όλα τα υπό τον έλεγχό του Σώματα Ασφαλείας».


Έτοιμος να απομακρύνει μέχρι και την λαϊκή αγορά από την γειτονιά του!!! Ο Χρήστος Παπουτσής, θέλοντας να οχυρώσει περισσότερο το σπίτι του, είχε ζητήσει από τον Δήμο Χολαργού, να απομακρύνει τους κάδους σκουπιδιών σε απόσταση 100-200 μέτρων από το σπίτι του, φοβούμενος μην τυχόν τρομοκράτες πετάξουν βόμβα ή εμπρηστικό μηχανισμό σε κάποιον από τους κάδους. Τελικά το αίτημά του δεν ικανοποιήθηκε, προφανώς υπό τις διαμαρτυρίες των γειτόνων, οι οποίοι θα έπρεπε να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να πετούν τα σκουπίδια τους!

Σύμφωνα όμως με τελευταίες πληροφορίες ο κ. Παπουτσής βρίσκεται πίσω από την επικείμενη μεταφορά της λαϊκής αγοράς!!! Επειδή αυτή βρίσκεται στην οδό Φανερωμένης δίπλα από το σπίτι του κ. Παπουτσή, μετακομίζει σε μακρινό σημείο, κοντά στου Παπάγου!! Ο Δήμαρχος Χολαργού-Παπάγου αρνείται ότι υπήρξε παρέμβαση του κ. Παπουτσή, πάντως οι δικές μας πληροφορίες αλλά και μαρτυρίες γειτόνων του υπουργού, λένε ότι οι οχλήσεις της πλευράς Παπουτσή ήταν συνεχείς για την μεταφορά της λαϊκής αγοράς. Μία λαϊκή αγορά η οποία παραδοσιακά βρισκόταν στη συγκεκριμένη οδό, αλλάζει σημείο, υποχρεώνοντας έτσι τους κατοίκους να διανύουν μεγάλη απόσταση για να κάνουν τις αγορές τους! 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΑΒΟΦΩΝΟΙ ΡΩΜΙΟΙ

Η προέλευση της ονομασίας της Παλαιστίνης είναι πολύ παλαιά, στην πραγματικότητα είναι πάνω από τριών χιλιάδων χρόνων. Το όνομα Παλαιστίνη προέρχεται από τους Φιλισταίους που είναι ελληνικό φύλο με καταγωγή από τους Αχαιούς από τη Μικρά Ασία και τα νησιά του αιγαίου πελάγους. Έφθασαν στη νότια ακτή της Παλαιστίνης σε διάφορα κύματα. Μια ομάδα έφθασε στις ....αρχές της ιστορικής περιόδου και εγκαταστάθηκε στη Γάζα. Μια άλλη ομάδα, προήλθε από την Κρήτη αφού είχε πρώτα απωθηθεί από τον Ράμσι ΙΙΙ το 1194 π.Χ. από μια απόπειρα εισβολής που είχαν κάνει στην Αίγυπτο. Αυτή η ομάδα των Κρητών κατέλαβε τη νότια παράκτια περιοχή, όπου ίδρυσαν πέντε πόλεις στην παράκτια πεδιάδα.


Οι Φιλισταίοι ίδρυσαν αυτές τις πέντε πόλεις, και κάθε μια κυβερνιόταν από ένα βασιλιά όπως ήταν η συνήθεια των πόλεων κρατών στον ελληνικό κόσμο.
Αυτές οι πόλεις ονομάστηκαν ΝκάΘ (η Πατρίδα του Γολιάθ), Αστόθ, Έκρον, Γάζα, και Ασκάλον.
Η γη των Φιλισταίων ονομαζόταν από τους Εβραίους «νεγέβ των Χερεθί», φράση η οποία σημαίνει «νότος των Κρητών» ακριβώς λόγω της κυρίαρχης παρουσίας των Φιλισταίων στην περιοχή. Σύμφωνα με τις λίγες επιγραφές που έχουν μείνει, κατά το 630 π.Χ. οι Φιλισταίοι είχαν χάσει την ελληνική τους γλώσσα και μιλούσαν Αραμαϊκά.
Όμως με την ελληνιστική περίοδο, η ελληνική παρουσία και γλώσσα επανεμφανίζονται στην Παλαιστίνη. Η ελληνιστική περίοδος διάρκεσε στην Παλαιστίνη κατά την περίοδο 332-63 π.χ. Η επαρχία της Γαλιλαίας, όπως και οι γειτονικές επαρχίες της Δεκαπόλεως και της Περαίας, ήταν κατά την εποχή εκείνη πλήρως εξελληνισμένες. Οι εξελληνισμένες πόλεις της Γαλιλαίας και ευρύτερα της Παλαιστίνης παρέμεναν ακμάζουσες και κατά την εποχή του Χριστού. Αν και οι πόλεις ευρίσκονταν υπό Ρωμαϊκή διοίκηση, το ελληνικό στοιχείο εξακολουθούσε να είναι κυρίαρχο και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ήταν ελληνικής καταγωγής και οι Φιλισταίοι που μετονομάστηκαν Παλαιστίνιοι, είχαν ξανά εξελληνιστεί.
Με την κάθοδο του χριστιανισμού, οι Έλληνες της Παλαιστίνης, αλλά και οι Παλαιστίνιοι, όπως και οι κάτοικοι της Συρίας, της Ιορδανίας, και του Λιβάνου, έγιναν χριστιανοί. Όταν διαιρέθηκε η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, η Παλαιστίνη, όπως και όλες οι άλλες χώρες της περιοχής, έγιναν μέρος του Βυζαντίου. Κατά συνέπεια, οι Παλαιστίνιοι αλλά και μεγάλο μέρος των κατοίκων της Συρίας, του Λιβάνου, και της Ιορδάνιας έγιναν Ελληνορθόδοξοι χριστιανοί.
Με την εμφάνιση του Ισλάμ, και τις επιδρομές των Αράβων από την έρημο της Αραβίας, το Βυζάντιο έχασε αυτές τις περιοχές στους μουσουλμάνους Άραβες. Οι Άραβες επέβαλαν τη θρησκεία τους και τη γλώσσα τους στις χώρες που κατέκτησαν. Έτσι μαζί με τη μουσουλμανική θρησκεία, η περιοχή αυτή υιοθέτησε και την αραβική γλώσσα, και σε πολύ μικρό διάστημα ο πληθυσμός αραβοποιήθηκε.
Όμως όχι όλοι οι κάτοικοι της Παλαιστίνης και των γύρω χωρών έγιναν μουσουλμάνοι. Αρκετοί παρέμειναν Ορθόδοξοι χριστιανοί, αν και έχασαν τη γλώσσα τους και μιλούν μόνο αραβικά. Κατά τη διάρκεια της οθωμανικής περιόδου, αυτοί όλοι οι αραβόφωνοι Ελληνορθόδοξοι χριστιανοί, ονομάστηκαν Ρωμιοί Ορθόδοξοι (Rum Orthodox) από τους Τούρκους, όπως το ίδιο και οι Έλληνες. Από τότε οι αραβόφωνοι κάτοικοι της Παλαιστίνης αλλά και όλης της Μέσης Ανατολής, αποκαλούνται και αυτοαποκαλούνται Rum Orthodox, δηλ. Ρωμιοί Ορθόδοξοι και όχι μόνο ως Άραβες. Σίγουρα "Ρωμιοί" δεν είναι μόνο οι Ελλαδίτες κι οι Ελληνοκύπριοι. Οι αραβόφωνοι Rum Orthodox, είναι οι τελευταίοι εναπομείναντες Βυζαντινοί στη Μέση Ανατολή.
NOCTOC



 
 

....ΜΟΡΦΕΑΣ.... είπε...
 
Ποσα εκατομμυρια ελληνες ειμαστε στ'αληθεια; Με DNA Ελληνικο; Ιδιο με των αρχαιων μας προγονων; Μονον 17.000.000 το πολυ παγκοσμιως; Εισαστε πολυ γελασμενοι και λαθος ενημερωμενοι, οσοι το πιστευετε αυτο. Τουλαχιστον 150.000.000 ειμαστε οι Ελληνες παγκοσμιως! Γιατι ομως ειμαστε κρυμμενοι; Γιατι ενω καποιοι, ενω θελουν να μας το κρυψουν, στην ουσια μας κανουν καλο; Φανταζεσθε πως οτι κανουν σε εμας που φυλαμε την Ιερη αυτη γη,το τι θα εκαναν σε ολους τους αλλους Ελληνες στις αλλες χωρες εαν γνωριζαν ποιοι ειναι αυτοι; Οτι κανουν στους Παλαιστινιους! Ποιος ο σκοπος των Ελληνων; Ποιο το σχεδιο του Θεου για τους Ελληνες; Γιατι αραγε ειμαστε η μοναδικη αρχαιοτερη φυλη που υπαρχει στον πλανητη; Και γιατι παντα καταφερνουμε μεσα απο τις σταχτες να αναγεννιομαστε και να κατακταμε πνευματικα ολοκληρο τον κοσμο σε ολον τον πλανητη και οχι μονον αλλα να γινομαστε και Κοσμορατορες; Καποιοι λενε πως ερχεται η 6η! ........ΓΗ! Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!........  http://anti-ntp.blogspot.com/2012/01/blog-post_4897.html
 

Aποκάλυψη> To σατανικό δημιούργημα του ελλη νικού χρέους, ο ρόλος της κυβέρνησης Παπαδ ήμου και το νέο Παγκόσμιο Νόμισμα. (Όλα όσα σου κρύβουν τα καθάρματα…)

Λαός χωρίς μνήμη, χωρίς ιστορία, είναι καταδικασμένος να ζήσει ξανά και ξανά τις τραγωδίες του. Τα όσα λέμε θα τα αποδείξουν στη συνέχεια με σοκαριστικά στοιχεία ένας ευπατρίδης οικονομολόγος, ο Ισίδωρος Πόσδαγλης, που άφησε παρακαταθήκη ένα βιβλιαράκι-δυναμίτη, που γράφτηκε το 1952, το “Πατριωτική Οικονομική Πολιτική” και ένα δημοσίευμα του Economist του 1988 που αφορά το Παγκόσμιο νόμισμα που είναι στα σκαριά! Ας ξεκινήσουμε από τους λόγους που δημιούργησαν το ελληνικό-κι όχι μόνο-χρέος.

Ήταν Γενάρης του 1952, όταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης ολοκλήρωνε το πόνημά του “Πατριωτική Οικονομική Πολιτική”, ένα μικρό βιβλιαράκι που “κάποιοι” φρόντισαν να εξαφανιστεί. Αντίτυπά του μοιράζονταν από χέρι σε χέρι μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980, περίπου τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη του έκδοση από τις οικονομικές εκδόσεις “Μπιστιρλή”, το γνωστό στους μυημένους εξειδικευμένο εκδοτικό οίκο που από τις αρχές του αιώνα εξέδιδε τα πλέον προχωρημένα επιστημονικά συγγράμματα για λίγους και εκλεκτούς.

Ποιος ήταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης;

Γεννήθηκε στη Λαμία το 1907. Εντάχθηκε από πολύ νωρίς, ήδη από το 1922 στην ηλικία των 15 χρονών, στον “Όμιλο Ελεύθερης Σκέψης” κι άρχισε να διαμορφώνει την πατριωτική του οικονομική θεωρία.
Μετά, έφυγε για τη Σοβιετική Ένωση όπου σπούδασε οικονομικά στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας -το γνωστό μετονομασθέν σε Λομονόσοφ – και στη συνέχεια εργάστηκε μαζί με μερικά από τα πιο κορυφαία μυαλά της εποχής του σε ορισμένα από τα πιο προχωρημένα και άκρως απόρρητα οικονομικά προγράμματα της τότε Σοβιετίας.
Το 1940 επιστρέφει στην Ελλάδα, εντάσσεται στην Αντίσταση και με το τέλος του πολέμου συλλαμβάνεται από τους Άγγλους και παραδίδεται στη Χωροφυλακή. Μένει φυλακισμένος, “ξεχασμένος” για χρόνια.
Στο κρατητήριο ολοκληρώνει το βιβλίο “Πατριωτική Οικονομική Πολιτική” που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον εκδοτικό οίκο “Μπιστιρλή”, ο οποίος και το εκδίδει.

Το βιβλίο είναι δυναμίτης, αφού περιέχει μερικά από τα πιο πρωτοποριακά μοντέλα οικονομικής πρόβλεψης που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Επιπλέον, προβάλλει το πατριωτικό μοντέλο της οικονομίας και προκαλεί πάταγο στους τότε διεθνείς οικονομικούς κύκλους και σε πρόσωπα που διαμόρφωναν τη διεθνή οικονομική πολιτική.
Αυτά για την ιστορία. Απλά να προσθέσουμε ότι αρκετοί Έλληνες που εργάζονται σε μεγάλους διεθνείς Οίκους – που σήμερα κάποιοι εξ΄αυτών των Οίκων μας ταλανίζουν – έχουν δει στις βιβλιοθήκες Διευθυνόντων Συμβούλων και άλλων κορυφαίων στελεχών το βιβλιαράκι του Ισίδωρου Πόσδαγλη.

Του μεγάλου Αγωνιστή και Οικονομολόγου. Ίσως κάποια στιγμή αξίζει να ασχοληθούμε και να αναφέρουμε πολύ περισσότερα για ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά μυαλά που γέννησε αυτός ο τόπος.

Τι έγραφε στο βιβλίο του ο Πόσδαγλης και γιατί δεν θέλουν να το ξέρουμε;
Μερικές μόνο αναφορές από το βιβλίο του Πόσδαγλη – το οποίο θυμίζουμε γράφτηκε στα 1952 – είναι ικανές να ανατρέψουν, κυριολεκτικά να τινάξουν στον αέρα το σάπιο οικοδόμημα της αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται. Διαβάστε:

Στο δεύτερο κεφάλαιο με τίτλο “Εθνικό Χρέος και Εθνικό Έλλειμμα” σημειώνει ο Πόσδαγλης, στις σελίδα 17:
“Όταν τα δανεισμένα κεφάλαια του διεθνούς καπιταλισμού βρεθούν στο όριο της απόδοσής τους τότε ακολουθεί μια απομείωση του Εθνικού Χρέους, που επιβάλλουν δια της βίας. Τότε θα επικαλεστούν την ανάγκη πλέριας συμμετοχής όλων των δανειστών, εννοώντας μ΄ αυτά τα λόγια ότι πρέπει να πληρώσουν οι αποταμιεύσεις των εργατών, των αγροτών και του λαού. Κυλάνε έτσι το χρέος τους από το Κράτος που στέρεψε από απόδοση στο γόνιμο χωράφι του αγρότη για να πάρουν κι από εκεί κέρδη.”

Και συνεχίζει ο Πόσδαγλης πιο κάτω, στη σελίδα 22 στο ίδιο κεφάλαιο:“Όταν η Ευρώπη μετά τον Πόλεμο θα φτιάσει το Νόμισμα για να απορροφήσει τα λαϊκά κεφάλαια, τότες θα στραφούν προς την Ελλάδα να της κόψουν το Χρέος που θα της έχουν φορτώσει, με σκοπό να τραβήξουν από τους εργαζόμενους και τους αγρότες ότι θα έχουν μαζέψει από το τέλος του Πολέμου και μετά”.

Αν βρίσκετε εντυπωσιακό να προβλέψει κανείς το κοινό νόμισμα από ένα κρατητήριο στα 1952 περιμένετε να δείτε παρακάτω:
“Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία και Ιταλία θα γίνουν στόχος του διεθνούς κεφαλαίου μόλις φτιάσουνε το Νόμισμα. Το άθροισμα των δικών τους χρεών – που με τέχνη και κόπο θα τους έχουν φορτώσει – θα ισορροπεί, θα αντιπροσωπεύει το Χρέος μιας ψευτο-ένωσης, ώστε να ισοφαρίζει τα κέρδη των Γερμανο-Γάλλων και των ιμπεριαλιστών συμμάχων τους.”. Σελίδα 24!
Αυτά γράφει ο Πόσδαγλης, με στοιχεία, αριθμούς και διαγράμματα, είπαμε από το 1952!
Στο τέταρτο κεφάλαιο “Τα Κόμματα” γράφει ο Πόσδαγλης στη σελίδα 121:

ΑΠΟ ΤΟ 1952 ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ!“Όταν ο λαός πρέπει να καθοδηγηθεί προς την απομείωση του Χρέους τότε χρειάζεται μια γενικής φύσης Κυβέρνηση (Σ.Σ.: Ο Πόσδαγλης μάλλον εννοεί μια Κυβέρνηση συνεργασίας), που θα αντιπαλεύει τα λαϊκά συμφέροντα σ’ όλο το πλάτος της ιδεολογικής αντιπάλης. Ο διεθνής παράγοντας του καπιταλισμού θα φροντίσει ώστε να μην υπάρχουν δυνατότητες άλλες από αυτές που θα λέει η γενικής φύσης Κυβέρνηση.”

Μήπως σας θυμίζει κάτι;
Γιατί όμως στην Ελλάδα; Τα εξηγεί όλα ο Πόσδαγλης:


“Αμερικανοί και Γερμανοί δεν μπορούν να ζήσουν πιο πέρα από το τέλος του αιώνα γιατί θάναι τόση η ανάγκη τους για κεφάλαια, όπως βλέπουμε ακριβώς στον πίνακα πιο πάνω, που θα πρέπει να βγάλουν τα πετρέλαια για τα οποία οι ίδιοι οι Γερμανοί ήρθαν να κάνουν Κατοχή στην Πατρίδα μας. Θα δείτε να ξαναβρίσκονται Σύμμαχοι, να συγκεντρώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους και να ασχολούνται με το χάρτη που ξέρουν όλοι τους και τον έχουν κλεισμένο στα συρτάρια τους. Και οι ξένοι και οι ντόπιοι συνεργάτες τους.”
ΦΟΙΝΙΚΑΣ > ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ!


Πλησιάζει η ώρα για παγκόσμιο νόμισμα;

Γιατί μοιάζει προφητικό το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Economist, του 1988, που έκανε λόγο για παγκόσμιο νόμισμα με την κωδική ονομασία «Φοίνικας» και χρονιά υλοποίησης το 2018
Ελάχιστοι έδωσαν σημασία, το 1988, στο πρωτοσέλιδο άρθρο του “Economist”, που παρουσίασε το λεγόμενο «σχέδιο Φοίνιξ», με χρόνο υλοποίησής του το 2018, ενώ οι περισσότεροι μίλησαν τότε για συνωμοσιολογία.
Το δημοσίευμα έκανε λόγο για τον «Φοίνικα», την κωδική ονομασία ενός παγκόσμιου νομίσματος, διότι η γέννησή του θα προερχόταν από το θάνατο του παλαιού νομισματικού συστήματος και θα θύμιζε την αναγέννηση του αρχαίου Φοίνικα από τις στάχτες του. Ο Economist προφήτεψε ότι το νέο νόμισμα θα γεννιόταν κυρίως από το πάντρεμα του δολαρίου, των ευρωπαϊκών νομισμάτων και του γιεν.
Το 2018 πλησιάζει και την «προφητεία» της εφημερίδας έρχονται να της δώσουν κύρος τόσο ηχηρά ονόματα όσο και γεγονότα. Μόλις πριν από ένα μήνα, ο κ. Rothschild, μιλώντας από την Κίνα στον τηλεοπτικό σταθμό Bloomberg για θέματα της παγκόσμιας οικονομίας και σε ερώτηση για τα προβλήματα του γουάν, είπε:
«Νομίζω πως όλοι πρέπει να εκμεταλλευθούμε αυτή την ευκαιρία που μας δίνεται και νομίζω πως η πρόκληση επίσης είναι να κινηθούμε προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός παγκόσμιου νομίσματος, γιατί οι επενδύσεις και η πολυπλοκότητα των εθνικών νομισμάτων έχουν προκαλέσει εκνευρισμό όχι μόνο ανάμεσα στα έθνη αλλά και στον καθένα ξεχωριστά».
Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο οικονομολόγος κ. Joseph Stiglitz, ο οποίος ήδη από το 2008 υποστήριξε την ανάγκη δημιουργίας ενός παγκόσμιου νομίσματος, με αφορμή την κατάρρευση της Lehman Brothers, που ήταν η αρχή της οικονομικής κρίσης. Τα ίδια επανέλαβε και τον Μάρτιο 2011 στους Financial Times, όπως και πρόσφατα, υποστηρίζοντας πάντα πως η δημιουργία παγκόσμιου νομίσματος θα αναμόρφωνε την οικονομία ολόκληρου του πλανήτη.

Οι δύο προαναφερόμενοι θεωρούν ότι η συμμετοχή της Κίνας σ’ αυτήν την πρωτοβουλία θα έπαιζε πολύ σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία. Αυτό φαίνεται ότι άρχισε να συμβαίνει, μετά το «Συναλλαγματικό Σύμφωνο» που υπέγραψαν προ ημερών ο Κινέζος πρωθυπουργός, κ. Γουέν Τζιαμπάο, με τον Ιάπωνα ομόλογό του, κ. Γιοσιχίκο Νόντα.
Η Κίνα με την Ιαπωνία, αλλά και άλλες ασιατικές χώρες, αποφάσισαν να χρησιμοποιούν στις μεταξύ τους συναλλαγές τα εθνικά τους νομίσματα, προκειμένου να θωρακίσουν τις οικονομίες και τα αποθεματικά τους, παρακάμπτοντας το δολάριο. Μέχρι τώρα το 60% περίπου των συναλλαγών (κοντά στα 340 δισ. δολ.) μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας γίνονται με βάση το αμερικανικό νόμισμα.
Αυτή η πράξη έχει διπλή ανάγνωση στην Ουάσιγκτον. Οικονομικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι θα μειωθεί η επιρροή του δολαρίου στο παγκόσμιο εμπόριο, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι θα εξασθενίσει η δυνατότητα της Κίνας να διαμορφώνει τις παγκόσμιες συναλλαγματικές ισοτιμίες.


Η Ιαπωνία συμφώνησε και με την Ινδία για ανταλλαγή των νομισμάτων τους με αμερικανικά δολάρια και να έχουν πρόσβαση στα συναλλαγματικά αποθέματα και των δύο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ρευστότητας που θα τους παρουσιάζονται. Ανάλογες συμφωνίες έχουν υπογραφεί τόσο ανάμεσα στην Ιαπωνία και τη Ν. Κορέα όσο και μεταξύ της Κίνας με την Ταϊλάνδη και το Πακιστάν. Και προχθές, η κυβέρνηση του Σουδάν ζήτησε επίσημα από την Κίνα, να πραγματοποιούν επίσης οι δύο χώρες τις συναλλαγές τους στα εθνικά τους νομίσματα.

Με βάση τα παραπάνω, περιορίζεται σιγά-σιγά ο ρόλος του δολαρίου και του ευρώ. Διερευνητέο για την Ελλάδα είναι, αν μια αλλαγή του ευρώ (αν παραμείνουμε σ’ αυτό, εκούσια ή ακούσια) με όποιο άλλο νόμισμα, θα γίνει με συμφέρουσα νέα ισοτιμία ή όχι. Ας μη λησμονείται, ότι «κλειδώσαμε» ακριβά το ευρώ με 341 δραχμές, όταν η κυβέρνηση Σημίτη προέβη σε υποτίμηση 14%, ενώ οι μη κομματικοί οικονομολόγοι υποστήριζαν τότε ότι η δραχμή είναι κατά πολύ ασθενέστερη και η υποτίμηση έπρεπε να είναι πάνω από το 20%.
Αλλά, για πολιτικούς λόγους αυτό δεν έγινε, επειδή υποστηριζόταν πως η ελληνική οικονομία είναι ισχυρή («ατμομηχανή των Βαλκανίων»!) και ήδη η κατά 14% υποτίμηση προκαλούσε ερωτηματικά στους πολίτες.


Πέρα επομένως, από Τρόικα και ΔΝΤ, η Ελλάδα οφείλει από τώρα να προβεί στις δέουσες ενέργειες, ώστε να μη «πιαστεί» πάλι απροετοίμαστη σε ενδεχόμενη καθιέρωση παγκόσμιου νομίσματος. Ο κ. Rothschild, είναι σαφής όταν υποστηρίζει πως «η πολυπλοκότητα των εθνικών νομισμάτων έχουν προκαλέσει εκνευρισμό όχι μόνο ανάμεσα στα έθνη αλλά και στον καθένα ξεχωριστά».
Υπενθυμίζουμε, ότι με την ίδια σαφήνεια ο κ. Soros, στο Λονδίνο, είχε υποστηρίξει πως η πολυπλοκότητα των εθνικών νομοθεσιών δημιουργούσε προβλήματα στη διακίνηση των κεφαλαίων από χώρα σε χώρα, και είχε ζητήσει την ίδρυση μιας «παγκόσμιας Αρχής» που θα ενοποιούσε τις νομοθεσίες.


 
http://greeknation.blogspot.com/2012/01/to_26.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters