Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Σκοπεύουν το Σαββατοκύριακο να μετατρέψουν την Αθήνα σε ένα απέραντο πεδίο μάχης.



Οι επόμενες ημέρες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Πληροφορούμαστε ότι διάφοροι κύκλοι, όχι μόνο οι αποκαλούμενοι «γνωστοί-άγνωστοι» σκοπεύουν το Σαββατοκύριακο να μετατρέψουν την Αθήνα σε ένα απέραντο πεδίο μάχης.

Το μέλλον μας θα κριθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Η επιλογή ανάμεσα σε δύο κακά σενάρια ποτέ δεν είναι ευχάριστη. Η εμπιστοσύνη του κόσμου στους πολιτικούς, ανύπαρκτη ώστε να ποντάρει κανείς σε γνωμηγήτορες της πολιτικής να σηκώσουν την ευθύνη στους ώμους τους και να προτείνουν…


 AYTO EINAI TO ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/02/blog-post_4808.html

Γερμανοί Anonymous δίνουν στη δημοσιότητα επιταγές μεγαλοεπιχειρηματιών σε κορυφαίους 'Ελληνες πολιτικούς!

Βγαίνουν οι σκελετοί από τις ντουλάπες της μεταπολίτευσης.

40 χρόνια διαπλοκής επιχειρηματιών και πολιτικής εξουσίας οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Κι αυτή τη στιγμή βγαίνουν στην επιφάνεια τα πειστήρια του εγκλήματος, που δεν είναι άλλα από επιταγές και αριθμούς λογαριασμών στους οποίοι οι επιχειρηματίες κατέθεταν τεράστια ποσά στα ονόματα κορυφαίων πολιτικών αλλά και συγγενικών τους προσώπων.

Γερμανοί Anonymous υποστηρίζουν πως εξασφάλισαν από τραπεζικά στελέχη, αλλά και νομικά γραφεία, πλούσιο υλικό με συγκλονιστικά στοιχεία που αποκαλύπτουν το μέγεθος της νοσηρής διαπλοκής στη χώρα μας.

Της πουτάνας...

kourdistoportocali

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/02/anonymous.html 

Ντοκουμέντο! Όλα ήταν προσχεδιασμένα.Η εξόντωση του ελληνικού λαού είναι απλά άλλη μια αναγκαία "παράπλευρη απώλεια"




Η κυνική  δήλωση  του  επικεφαλής οικονομολόγου της Παγκόσμιας Τράπεζας Μάϊκλ Μπρούνο  και η  σοκαριστική ομολογία  του παραιτηθέντος  απο το ΔΝΤ  Ντέϊβ Μπαντού


Μάϊκλ Μπρούνο 
Ο ισραηλινός οικονομολόγος Peter Michael Bruno (Εβραϊκά: מיכאל ברונו)γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου  του 1932και  πέθανε τα  χριστούγεννα (25η Δεκεμβρίου) του 1996. Ήταν διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Ισραήλ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγοςτης Παγκόσμιας Τράπεζας .Το "έργο" του  ήταν τόσο  ...σημαντικό,που  το πασίγνωστο   για τις  παρακρατικές και  παραοικονομικές  δραστηριότητές του "Ίδρυμα Rothchild" καθιέρωσε το  ειδικό βραβείο  "Michael Bruno" το οποίο  απονέμεται φυσικά  στους "ικανότερους" και "ευφυέστερους"  οικονομικούς   δολοφόνους της Παγκόσμιας Τραπεζοπιστωτικής Εξουσίας.
...Σε μια διάλεξή του  στο συνέδριο της Διεθνούς Οικονομική Ένωσης που έγινε στην Τύνιδα το 1995 , ο Μπρούνο πληροφόρησε  τους  500 συγκεντρωμένους  οικονομολόγους απο  68 χώρες, ότι αποκτούσε ολοένα  και μεγαλύτερη αποδοχή  "η ιδέα  πως μια  αρκετά  μεγάλη κρίση  μπορεί να συγκλονίσει  απρόθυμους  διαμορφωτές της πολιτικής, έτσι ώστε  να θεσμοθετήσουν  μεταρρυθμίσεις  που θα αυξάνουν την παραγωγικότητα ".

Ο Μπρούνο  ανέφερε  τη Λατινική Αμερική  ως το "κατ΄εξοχήν παράδειγμα των...
  ευεργετικών βαθιών κρίσεων", κάνοντας ιδιαίτερη μνεία  στην Αργεντινή , όπου  ο πρόεδρος Μένεμ και ο υπουργός οικονομικών  Καβάγιο ( σχ. Κλασσικοπερίπτωσης:αυτόν δηλαδή που  πρόσφατα  μας παρουσίασε ο Παπαχελάς του Σκάϊ και του Σόρος ως  πολύτιμο συμβουλάτορα) προωθούσαν  τις ιδιωτικοποιήσεις "επωφελούμενοι  απο την περιρρέουσα  ατμόσφαιρα της κατάστασης  έκτακτης ανάγκης"... υπο αυτό το πρίσμα   οι διεθνείς παράγοντες  έπρεπε να κάνουν  ακόμα  περισσότερα  για να επωφεληθούν  απο τις  υπάρχουσες οικονομικές κρίσεις...να κόψουν προληπτικά  την  πρόσβαση  στην οικονομική βοήθεια ώστε οι κρίσεις να επιδεινωθούν...παρότρυνρ το ακροατήριο  να αντιμετωπίσει μια τέτοια καταστροφή  ως το πρώτο στάδιο της δημιουργίας...ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΝ  χαριν των ευκαιριών ποθ δημιουργούνταν όταν θα ξαναχτίζονταν απο τα ερείπια...

Η  φρικιαστική ομολογία του Ν.  Μπαντού
( ήταν κατι σαν τον σημερινό  Τόμσεν)

"Σήμερα παραιτούμαι  απο το προσωπικό  του ΔΝΤ, ύστερα απο 12 χρόνια  και έπειτα απο 1000 ημέρες εργασίας  στο εξωτερικό  ως αξιωματούχος του  ταμείου  κατα τη διάρκεια των οποίων, με όπλα  τα φάρμακά σας και τα κόλπα σας, εφορμούσα σαν γεράκι  εναντίον των κυβερνήσεων  και των λαών  της Λατινικής  Αμερικής, της Καραϊβικής και της Αφρικής.

Για μένα  η παραίτησή  μου  είναι μια ανεκτίμητη  απελευθέρωση, επειδή  μα αυτόν τον  τρόπο κάνω το πρώτο μεγάλο βήμα που θα μου επιτρέψει να ελπίζω  ότι  θα μπορέσω να ξεπλύνω τα χέρια μου  απο αυτό που στα μάτια μου είναι το  αίμα   εκατομυρίων  φτωχών και  πεινασμένων  ανθρώπων  (...)Ξέρετε, το αίμα  είναι τόσο πολύ, που κυλάει σε ποτάμι.Κι όταν στεγνώνει, σχηματίζει  πάνω μου  κρούστα.Μερικές φορές αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει αρκετό  σαπούνι σε ολόκληρο τον κόσμο γιανα καθαριστώ από όλα όσα έκανα εν ονόματί σας"

Ο Μπαντού  συνέχιζε τεκμηριώνοντας  τις καταγγελίες του εναντίον  του ΔΝΤ ότι χρησιμοποίησε  τις στατιστικές ως "φονικά" όπλα.Παρέθετε λεπτομερή  στοιχεία  για το πώς, ως  υπάλληλος του ΔΝΤ , είχε αναμιχθεί  σε εσκεμμένα  "στατιστικά σφάλματα" προκειμένου  να διογκωθούν  τα αριθμητικά στοιχεία  στις εκθέσεις  του Ταμείου  ώστε η χώρα* να δείχνει πολύ λιγότερο σταθερή  απ΄ότι ήταν  στην πραγματικότητα...το ΔΝΤ  είχε διογκώσει  τα στατιστικά στοιχεία για το εργατικό  κόστος. με συνέπεια η παραγωγικότητα της χώρας* να φαίνεται πολύ χαμηλή , παρ΄όλο που το ΔΝΤ  γνωριζε τα πραγματικά δεδομένα.

Σε μία άλλη περίπτωση  , το ΔΝΤ  "επινόησε κυριολεκτικά απο το πουθενά, ένα  τεράστιο  απλήρωτο  κρατικό χρέος"(*σχ. Κλασσικοπερίπτωσης: στην λέξη "χώρα" μπορείτε να βάλετε εκτός απο την Ελλάδα και όποια άλλη  θέλετε  αρκεί να έχει περάσει απο εκεί το ΔΝΤ)...
Στην επιστολή του ο Μπαντού, που πέθανε το 2001, καθιστούσε σαφές ότι οι αντιρρήσεις του δεν αφορούσαν μόνο τον τρόπο αντιμετώπισης μιας χώρας απο μια χούφτα αξιωματούχων.
 
Αντιμετώπιζε ολόκληρο το  πρόγραμμα  των διρθρωτικών  προσαρμογών του ΔΝΤ ως μία μορφή  μαζικών βασανιστηρίων καθώς "κυβερνήσεις και λαοί που ουρλιάζουν απο τον πόνο υποχρεώνονται να γονατίζουν μπροστά μας τσακισμένοι, τρομοκρατημένοι και κομματιασμένοι, ικετεύοντας για ένα ίχνος  λογικής και αξιοπρέπειας εκ μέρους μας.Όμως  εμείς  γελάμε  απάνθρωπα στα μούτρα τους και τα βασανιστήρια συνεχίζονται αμείωτα."
Μετά τη δημοσίευση  της επιστολής η κυβέρνηση του  Τρινιντάτ και Τομπάγκο, ανέθεσε σε δύο ανεξάρτητες επιτροπές να διερευνήσουν τις κατηγορίες  και διαπιστώθηκε  ότι ήταν σωστές.

Το ΔΝΤ  είχε διογκώσει  και χαλκεύσει  στατιστικά στοιχεία, με ολέθριες επιπτώσεις για τη χώρα...
(Απο το βιβλίο  της Ν.Klein  "Το δόγμα του Σοκ" εκδ. Λιβάνη)

Στο ιστολόγιο  rodiat7.blogspot.com το οποίο επίσης  εχει αναρτήσει  την ομολογία του Μπαντού διάβασα  ένα  εύστοχο σχόλιο καθώς επίσης και μια  δήλωση  της Ν.Klein για την ελληνική  κρίση  που  αξίζει να διαβάσετε και εσείς:

...Βρήκα τη σελίδα του Davison L. Budhoo στο amazon.com και σκέφτηκα πόσο είναι κρίμα να χάνονται κάποιοι τόσο χρήσιμοι άνθρωποι και κάτι άχρηστα μορμολικια να ζουν ακόμα. Πόσα θα είχαμε να ρωτήσουμε και να μάθουμε τώρα.. τώρα που έσκασαν οι μπόμπες της οικονομικής εξολόθρευσης στα μέρη μας. Ισως πάλι να βάλουμε μυαλό και να ενδιαφερόμαστε για όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμου και όχι να αδιαφορούμε για το κάθε κατακαημένο Τρινιντάντ και Τομπάγκο, όσο μακριά κι αν βρίσκεται κι όσο μικρό και να είναι.Εκειπέρα, στη Λατινική Αμερική, γινόντουσαν οι πρόβες για τα κοστουμάκια που έρχονται τώρα και μας τα φοράνε έτοιμα και καλοραμμένα σύμφωνα με τα γούστα τους αυτοί οι κυριλέδες. Οπως ακριβώς συνέβη και με τη δικτατορία το 1967, που μετέφεραν εδωπέρα τα ίδια κόλπα που είχαν δοκιμαστεί πολύ παλιότερα πάνω στους λαούς της μακρινής Λατινικής Αμερικής.

ΣΗΜ.3. Βρήκα κι ένα άρθρο για τη Ναόμι Κλάιν στο ΒΗΜΑ (02/10/2010), όπου γράφει μεταξύ άλλων:
«Παρακολουθώ από πολύ κοντά την ελληνική κρίση και φυσικά την παρέμβαση της τρόικας του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» λέει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα» η κυρία Κλάιν. «Αυτό που με εντυπωσίασε» σημειώνει, «ιδιαίτερα στην αρχή της κρίσης, ήταν ότι οι Ελληνες αντιστάθηκαν στα όσα πήγαιναν να τους επιβληθούν. Οταν μάλιστα και στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαμε την κρίση με τις τράπεζες, επεσήμαινα το γεγονός αυτό σε αμερικανούς συνομιλητές μου».

Μετά βέβαια το κλίμα σταδιακά άλλαξε. «Οταν τα πράγματα δυσκόλεψαν, άρχισε η "εκπαίδευση". Κατ' αρχάς, το ΔΝΤ διέγνωσε ότι είστε άρρωστοι, ότι ο χαρακτήρας των Ελλήνων είναι άρρωστος. Και τώρα σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι γι αυτό που είστε. Πρόκειται για μια τακτική κοινωνικής παθολογίας, η οποία δεν περιορίζεται στην Ελλάδα. Επεκτείνεται και στις υπόλοιπες χώρες του μεσογειακού Νότου». «Πρόκειται» τονίζει η γνωστή συγγραφέας «για μια κλασική περίπτωση όπου οι κυβερνήσεις βρίσκουν το κατάλληλο άλλοθι. Αφού εμείς είμαστε ανίκανοι να τα καταφέρουμε μόνοι μας, ας φέρουμε κάποιους άλλους να το κάνουν για εμάς».

Κατά μία έννοια, «η περίπτωση της Ελλάδας είναι εμβληματική. Στην πορεία, ο στόχος από την παρέμβαση της τρόικας άλλαξε» υπογραμμίζει. «Αν το δει κανείς σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν μιλάμε πλέον απλώς για την ιδιωτικοποίηση μεγάλων τομέων της οικονομίας. O σκοπός είναι η απενοχοποίηση των τραπεζών, η μεταφορά του βάρους της αποτυχίας από τους ώμους των ελίτ σε εκείνους των απλών ανθρώπων» λέει η κυρία Κλάιν.

«Γιατί το κοστούμι του ΔΝΤ δεν προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε χώρας και είναι ίδιο για όλες;» ήταν μία από τις ερωτήσεις προς την κυρία Κλάιν. «Πραγματικάδεν μπορώ να σας δώσω ξεκάθαρη απάντηση» παραδέχεται με μια μικρή δόση ενοχής. «Είναι απορίας άξιο πώς δεν κατάλαβαν ας πούμε ότι, καθώς η Ελλάδα δεν μπορούσε να προχωρήσει σε υποτίμηση, ο πληθωρισμός λογικά θα ανέβαινε. Υπάρχει επίσης και κάτι άλλο» προσθέτει. «Μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης το 2008, οι περισσότεροι ανέμεναν ότι το ΔΝΤ θα άλλαζε μυαλά. Περιμέναμε ότι το ευρωπαϊκό μοντέλο θα υπερίσχυε του αμερικανικού. Τώρα γιατί δεν έγινε κάτι τέτοιο, παραμένει άγνωστο. Ισως οι άνθρωποι του ΔΝΤ να έχουν πέσει όλα αυτά τα χρόνια σε μια ιδεολογική παγίδα».

Ωστόσο, όπως εξηγεί η κυρία Κλάιν, μετά και την εμπειρία της Αργεντινής, «το ΔΝΤ ήταν έτοιμο κυριολεκτικά να χρεοκοπήσει, τόσο ιδεολογικά όσο και χρηματικά. Σε αυτό είχε βοηθήσει και η οικονομική κρίση μετά το 2008. Μην ξεχνάτε ότι το ΔΝΤ είχε αναγκαστεί να πουλήσει ακόμη και χρυσό από τα αποθέματά του. Και βέβαια, η εικόνα του στον αναπτυσσόμενο κόσμο ήταν τόσο κακή που οι ηγεσίες των χωρών αυτών δεν ήθελαν να το δουν μπροστά τους». «Τώρα όμως» επισημαίνει «το ΔΝΤ βρήκε μια νέα "αγορά": την Ευρώπη. Κατά έναν περίεργο τρόπο, σώσατε το ΔΝΤ από τη χρεοκοπία».

Πωλ Κρούγκμαν: Η Ελλάδα θα πεθάνει από τη λιτότητα για να πληρωθούν οι πιστωτές


Πωλ Κρούγκμαν: Η Ελλάδα θα πεθάνει από τη λιτότητα για να πληρωθούν οι πιστωτές

Απόλυτη αντίθεση για το πρόγραμμα που εφαρμόζει το ΔΝΤ στην Ελλάδα εκφράζει ξανά ο νομπελίστας οικονομολόγος Πωλ Κρούγκμαν με ανάρτησή του στους New York Times.

Εν ολίγοις, ο αμερικανός καθηγητής Οικονομικών του Princeton θεωρείανέφικτο για την χώρα μας να πετύχει πρωτογενή πλεονάσματαενώ παράλληλα υφίσταται πρωτοφανή συμπίεση δημοσίων δαπανών.

Στο άρθρο του που τιτλοφορείται «Η Ελλάδα σε μέγγενη», ο Κρούγκμαν σημειώνει:  
Πόσα πολλά ζητάει η τρόικα από την Ελλάδα; Πόσο σκληρό είναι το ξεζούμισμα; Ας ρίξουμε μια ματιά στην πιο πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 

Το υφιστάμενο σχέδιο ζητάει από την Ελλάδα να πετύχει μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα.
Πρόκειται περί τεράστιας απάτης –και υποτίθεται ότι θα συμβεί εν μέσω μίας οικονομίας που βρίσκεται σεβαθύτατη ύφεση. 

Ιδού τι προϋποθέτει το ίδιο σχέδιο για τις πραγματικές δημόσιες δαπάνες.

Μπορώ να πω ότι αυτό φαίνεται βασικά αδιανόητο.

Και ο λόγος είναι ο εξής: Οταν ξεκίνησε το πρόγραμμα, η Ελλάδα είχε ένα τεράστιο πρωτογενές έλλειμμα– κάτι που σημαίνει ότι ακόμη κι αν διέγραφε ολόκληρο το χρέος της θα εξακολουθούσε να είναι υποχρεωμένη να υποστεί μεγάλη δημοσιονομική συρρίκνωση.

Αυτό πλέον δεν ισχύει. Αρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.

Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει.


 http://www.inews.gr
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/02/blog-post_5995.html

Περιμένουν… πόλεμο στο Σύνταγμα

Τον... πόλεμο στο Σύνταγμα θέλει να καλύψει το CNN ενοικιάζοντας ολόκληρο όροφο της Μεγάλης Βρετανίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του diktionews το αμερικανικό δίκτυο έχει ήδη εγκαταστήσει στον τελευταίο όροφο του κεντρικού ξενοδοχείου όλο τον απαραίτητο τηλεοπτικό εξοπλισμό προκειμένου να καλύψει με μεταδόσεις τα επεισόδια που περιμένουν να ξεσπάσουν στο κέντρο της Αθήνας. Όπως λέγεται το CNN έχει κάνει τις
κρατήσεις έως το τέλος του Φεβρουαρίου περιμένοντας ότι οι διαδηλώσεις και οι πιθανές συγκρούσεις θα πραγματοποιηθούν μέσα στις επόμενες 20 ημέρες.
Η πληροφορία αυτή – όπως είναι φυσικό – έχει προκαλέσει αντιδράσεις αφού δεν είναι λίγοι όσοι μιλούν για χειραγωγούμενες διαδηλώσεις και επεισόδια προκειμένου να μην οδηγηθούν οι Έλληνες σε συνειδητές πράξεις αντίδρασης.

diktionews

 http://www.katohika.gr/2012/02/blog-post_6852.html

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ..!!!! ΞΕΚΛΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ..!!!! ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΗ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ...!!!‏

EΛΛΗΝΕΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ! – ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ… ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ


Πατριώτες βγάλτε φωτοτυπίες το κείμενο και μοιράστε το χέρι χέρι στην γειτονιά, στους φίλους, επιτελούς να σταματήσουμε τους 300 προδότες!
ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2010- 2012.

Πώληση Νησιών, ενοικίαση των δικών μας Ελληνικών Αρχαιολογικών χώρων.Παραχώρηση των συνόρων μας και σε περίπτωση ξένης εισβολής παίρνουμε έγκριση από την Γερμανία για να αντεπιτεθούμε, μείωση των Ειδικών Δυνάμεων.Εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας πώληση του Ορυκτού πλούτου, Λεφτά Υπάρχουν!Κόψανε από την Παιδεία, την Υγεία, τις Συντάξεις, τους Μισθούς, μέσω των απολύσεων, των χαρατσιών, επιδομάτων Προνοίας.Η Ελλάδα ξεπουλήθηκε από ΠΡΟΔΟΤΕΣ.Εσύ Πατριώτη ως πότε θα τα ανέχεσαι όλα αυτά;;; Όλοι οι Έλληνες μια Γροθιά! Όλοι έξω στις πόλεις χωριά, ώρα να ζητήσουμε άρση της βουλευτικής ασυλίας, ώρα να αρνηθούμε την Κάρτα του Πολίτη, που είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας, ώρα να πληρώσουν οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ μας. Έλληνες, μην ξεχνάτε εμείς είμαστε ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ της ΕΞΟΥΣΙΑΣ μας, σύμφωνα με το Ελληνικό μας …Σύνταγμα! (Άρθρο 1, παρ. 2 & 3.)

Βγαίνουμε όλοι στους δρόμους μόνο με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ μας και για την Ελλάδα που μας άφησαν οι παππούδες και προγονοί μας! Ας χαλάσουμε τα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων, γιατί στην πατρίδα μας ΔΕΝ χωράει η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ! ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ!
ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΜΑ ΜΕ ΣΤΟΜΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ , ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΜΑΣ , ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΚΥΡΙΩΣ . ΕΣΕΙΣ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ , ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ
ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΥΠΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ.


ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΤΥΠΩΣΟΥΝ Η ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΝ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥΣ Η ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ . (Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΩΣ ΟΝΟΜΑ «ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ » ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΩΘΕΙ ΠΑΝΤΟΥ . ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 12 ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ , ΠΡΙΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ . ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΡΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΕΛΕΙΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2009 .

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ , ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑ ΣΕ ΣΤΟΜΑ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΑΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ .. ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ. ΟΛΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ 12.2, ΕΩΣ ΤΙΣ 13.2 ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ , ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ

πηγη

  MARIA mariagr_73@hotmail.comarxaiaithomi

http://www.katohika.gr/2012/02/blog-post_6076.html

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ : Επιβεβαιώθηκε η πληροφορία άφιξης "γερμανών αστυνομικών"!

Το πρωί κυκλοφόρησε η παρακάτω απίστευτη πληροφορία :

''''''ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!''''''''....ΑΠΟ ΕΓΚΥΡΗ ΠΗΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ...ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΑΝ ''ΓΕΡΜΑΝΟΙ''' ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ...

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ Κ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ....ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ , ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ....'''''''''

Μετά από έρευνα που έγινε από φίλους που είχαν πρόσβαση στο αεροδρόμιο η είδηση επιβεβαιώθηκε!
Πιο συγκεκριμένα :

«Παιδια οντως εχει γινει διασταυρωση,

εχει κατεβει ενα α/φος και αναμενονται αλλα 4

συνολο 5 απο 80 μεσα

400»

http://attikanea.blogspot.com/

http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/blog-post_5768.html

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων προς τους εκπροσώπους της Τρόϊκας

Λέγαμε μόλις εχθές, ότι «δεν χρειαζόμαστε άλλα λόγια, αλλά ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Χρειαζόμαστε κάτι σαν το 1909, ένα μέτωπο λαού, στρατού, συνδικαλιστικών οργανώσεων, δικαστών, αστυνομικών, Εκκλησίας, φοιτητών, μαθητών, προσκόπων, κοινωνικών κινημάτων, όλων των Δημοκρατικών και αντιμνημονιακών δυνάμεων : Με στόχο την άμεση ανατροπή του Παπαδήμιου και το ξωπέταγμα της Τρόϊκας από τη χώρα».

(ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ )

Και σήμερα ήλθε η επιστολή της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων προς τους εκπροσώπους της Τρόϊκας» για να επιβεβαιώσει ότι το υλικό αυτής της.....
επανάστασης υπάρχει. Ότι υπάρχουν αξιοπρεπείς άνθρωποι που δεν μπορούν να αισθάνονται καλά με το ρόλο του δήμιου και του οργάνου καταστροφής μιας ολόκληρης κοινωνίας….
Ακολουθεί το κείμενο των Αστυνομικών, όπως αντλήθηκε από το http://sgalatas.blogspot.com/2012/02/blog-post_10.html


Προς εκπροσώπους:

Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Σερβάζ Ντερόουζ

Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Πόουλ Τόμσεν

Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας κ. Κλάουζ Μαζούχ



Κύριοι,

Το Διευρυμένο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με τους εκπροσώπους από όλες τις Οργανώσεις των Αστυνομικών Υπαλλήλων της Χώρας κατά τις εργασίες του χθες 8/2/2012 και σήμερα 9/2/2012 αποφάσισε ομόφωνα να απευθυνθεί σ' εσάς και να σας επισημαίνει τα ακόλουθα:



»Εδώ και δυο χρόνια, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, σας έχει προειδοποιήσει ότι με την πολιτική που υπαγορεύετε και απαιτείτε να εφαρμοστεί «με το πιστόλι στον κρόταφο», τινάζεται στον αέρα η κοινωνική συνοχή και πεθαίνει κάθε ελπίδα ανάταξης της ελληνικής οικονομίας.

»Έγκαιρα, με παραστάσεις διαμαρτυρίας μας στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις Πρεσβείες της Γερμανίας και της Γαλλίας, εκδηλώσαμε την κάθετη αντίθεσή μας σε κάθε μέτρο και πολιτική που προσβάλλει το φιλότιμο και τις δημοκρατικές ευαισθησίες του λαού μας.

»Σας προειδοποιήσαμε ότι αρνούμαστε να βρεθούμε απέναντι στους γονείς, στα αδέρφια, στα παιδιά μας, σε κάθε πολίτη αυτού του τόπου, που διαμαρτύρεται και απαιτεί αλλαγή πορείας.

»Όλοι μας ζητούμε προγραμματικές πολιτικές που θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού και όλων ημών που πλέον διαβιούμε κάτω από τα όρια της φτώχειας.

»Τα συμφέροντα των δανειστών των τοκογλυφικών δανείων και των κεφαλαιούχων που εποφθαλμιούν τον εθνικό μας πλούτο, δεν μπορεί με κανένα κανόνα δικαίου να τίθενται σε προτεραιότητα έναντι των καθημερινών στοιχειωδών αναγκών του λαού. Πέραν τούτου, η προτεραιότητα της επιβίωσης των πολιτών ενός έθνους, έχει νομολογηθεί διεθνώς ότι είναι προτεραιότητα όχι μόνο της εγχώριας πολιτικής, αλλά και της διεθνούς κοινότητας. Εξάλλου, δεν είμαστε ούτε εμείς ούτε η πλειοψηφία του λαού που βρίσκεται στην ίδια μοίρα, αυτοί που προκαλέσαμε την κρίση.

»Επειδή, ωστόσο, διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά, ότι συνεχίζετε την ίδια καταστροφική για όλους μας πολιτική, θέλουμε να σας δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε να μας βάλετε να σκοτωθούμε με τα αδέρφια μας.

»Σας προειδοποιούμε ως νόμιμοι εκπρόσωποι των Ελλήνων αστυνομικών ότι θα απαιτήσουμε να εκδοθούν άμεσα τα εκ του νόμου προβλεπόμενα εντάλματα σύλληψής σας για σωρεία παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας, με την αυτόφωρη διαδικασία, σύμφωνα με ειδικές διατάξεις του ελληνικού ποινικού νόμου, όπως είναι η εκβίαση, η συγκεκαλυμμένη προώθηση κατάργησης ή συρρίκνωσης του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και της εθνικής κυριαρχίας, η προσβολή άλλων ουσιωδών εννόμων αγαθών του ελληνικού λαού.».

http://oikonikipragmatikotita.blogspot.com/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/blog-post_1210.html

Το Μνημόνιο, ο φόβος και η δημοκρατία


Το 2010 έθεσαν στον ελληνικό λαό το δίλημμα «Μνημόνιο ή χρεοκοπία». Το 2011 του έθεσαν το «Μεσοπρόθεσμο ή δραχμή» και τώρα του θέτουν το «διάσωση ή χρεοκοπία». Πρόκειται για παραλλαγές του ίδιου εκβιαστικού διλήμματος, που επιδέχεται μία μόνο απάντηση. Είναι ο γνωστός μονόδρομος της κυβερνητικής -και όχι μόνο- ρητορικής.

Ορισμένοι εξ αυτών δεν περιορίζονται στα όρια της φθηνής - αντιαισθητικής προπαγάνδας που στηρίζεται στην άμετρη κινδυνολογία. Καταφεύγουν και στην ιδεολογική τρομοκρατία, χαρακτηρίζοντας «εθνική προδοσία» τη διαφορετική άποψη! Δεν ακυρώνουν μόνο την έννοια της πολιτικής, αλλά και την ίδια τη δημοκρατία. Αναμενόμενο. Η θεραπεία - σοκ στηρίζεται αποκλειστικά στην καλλιέργεια του φόβου και γι’ αυτό είναι από τη φύση της ασύμβατη με τη δημοκρατία. Υπενθυμίζουμε ότι πρωτοεφαρμόστηκε στη Χιλή με εργαλείο τα τανκς του Πινοσέτ. Στη σημερινή Ελλάδα δεν υπάρχει ο φόβος των τανκς. Καλλιεργείται συστηματικά, όμως, ο «μεταμοντέρνος» φόβος ότι το πιο μικρό «όχι» στην τρόικα θα οδηγήσει σε ολοκληρωτική καταστροφή. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να παραλύουν και να κατακερματίζουν την κοινωνία.

Το πραγματικό ερώτημα δεν είναι «χρεοκοπία ή διάσωση», αλλά εάν το νέο πακέτο (PSI, δανειακή σύμβαση και νέο Μνημόνιο) έχει τις προϋποθέσεις να αποτρέψει τη χρεοκοπία και να ανατάξει την οικονομία. Καθόλου τυχαίο ότι η επίσημη συζήτηση δεν εστιάσθηκε στο καθοριστικό για το μέλλον της Ελλάδας αυτό ερώτημα, αλλά σε επιμέρους πτυχές, όπως οι συντάξεις και ο κατώτατος μισθός. Καθόλου τυχαίο, επίσης, ότι οι σταυροφόροι του Μνημονίου προβάλλουν μονομερώς και με κραυγαλέα υπερβολή τις αρνητικές συνέπειες της παύσης πληρωμών, αλλά αποφεύγουν επιμελώς να πουν πού οδηγεί το νέο πακέτο.

Στο σημείο που έχει φθάσει η Ελλάδα όλοι οι δρόμοι είναι δύσβατοι. Μία ορθολογική συζήτηση θα έπρεπε να βάλει νηφάλια στο τραπέζι τα συν και τα πλην κάθε πολιτικής, ώστε να επιλέξουμε το μικρότερο κακό, την πολιτική που έχει συνδυαστικά το μεγαλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα και το μικρότερο κοινωνικό κόστος. Το πολιτικό σύστημα δεν διεξάγει μία τέτοια συζήτηση για τον ίδιο λόγο που δεν επεξεργάσθηκε ένα ρεαλιστικό εθνικό σχέδιο για την ανάταξη της οικονομίας.

Η άποψή μας επιγραμματικά είναι πως με το νέο πακέτο θα συμβεί ό,τι με το πρώτο Μνημόνιο. Θα αγοράσουμε πανάκριβα χρόνο, αλλά δεν θα αποτρέψουμε τη χρεοκοπία. Αντιθέτως, θα τη βρούμε μπροστά με πολύ δυσμενέστερους όρους. Παρά τα αντικοινωνικά μέτρα, η οικονομία θα βυθισθεί βαθύτερα στον φαύλο κύκλο της ύφεσης, με αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό του προγράμματος. Ο εκτροχιασμός θα προκαλέσει δυναμική ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας - κατάρρευσης, η οποία πιθανότατα θα πετάξει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης. Η Ελλάδα, γεμάτη οικονομικά και κοινωνικά ερείπια, θα έχει στερηθεί τη δημόσια περιουσία και τα εργαλεία που είναι αναγκαία για την ανασυγκρότησή της. Με άλλα λόγια, θα καταστεί για πολλά χρόνια έρμαιο των δανειστών της. Κι αυτά, εάν δεν μεσολαβήσει κοινωνική έκρηξη.

http://kostasxan.blogspot.com/2012/02/blog-post_2347.html

Μέχρι τέλος του 2012, ο στόχος είναι να μπουν "δημοκρατικές" κυβερνήσεις μαριονέττες σε όλη την Μεσόγειο

Μέχρι και μαχητικά αεροσκάφη έστειλε εναντίον των διαδηλωτών ο Καντάφι. Πάνω από 300 οι νεκροί από την αρχή της "αυθόρμητης" λαϊκής εξέγερσης. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει ο στόχος μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχουν μπει "δημοκρατικές" κυβερνήσεις μαριονέττες σε όλη την Μεσόγειο και οι πολύ αισιόδοξοι στο στρατόπεδο της νέας τάξης, προβλέπουν ακόμη και ανατροπή του Αχμαντινετζάντ στο Ιράν.

Μετά την εγκατάσταση των ελεγχόμενων κυβερνήσεων περιφερειακά στη Μεσόγειο, από τη Συρία ως το Μαρόκο, προβλέπεται η ένταξη όλων αυτών των νέων "δημοκρατιών" στην Μεσογειακή ένωση, που θα είναι μία επέκταση ουσιαστικά της Ευρωπαϊκής.
Στην ένωση αυτή θα μπουν...οι αφρικανικοί και ασιατικοί λαοί της Μεσογείου με τις ίδιες ακριβώς υποσχέσεις με τις οποίες μπήκε η Ελλάδα στην Ε.Ο.Κ. μετά την δικτατορία. "Θα τρώτε με χρυσά κουτάλια", "θα είναι εγγυημένα τα σύνορά μας", "θα έχετε επιδοτήσεις" κτλ κτλ.
Αυτό πρέπει να ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο του 2012. Μόλις εγκαθιδρυθεί ασφαλές περιβάλλον στην Μεσόγειο, μέσα στο καλοκαίρι και με συνοπτικές διαδικασίες θα ψηφιστεί το "σύνταγμα οικονομικής διακυβέρνησης" σε σύνοδο που θα γίνει στην κορυφαία πνευματική πόλη της Μεσογείου που θα ορισθεί και ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ της ένωσης.
Η πόλη αυτή είναι το πνευματικό κέντρο που είναι αποδεκτό από τις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες του κόσμου, και είναι τα ΙΕΡΟΣΌΛΥΜΑ. Αυτό αποτελεί πάγιο αίτημα του Ισραήλ.
Στη σύνοδο αυτή θα ολοκληρωθεί και η ένωση της βορειοαμερικανικής ένωσης (Καναδάς-ΗΠΑ-Μεξικό) με την Μεσογειακή, παρουσία όλων των ηγετών του ΟΗΕ.
Εκεί θα ανεγερθεί και ο ναός λατρείας του ενός "αποδεκτού" Θεού, για να σφραγισθεί η συμφωνία των λαών. Σε τρεις μέρες σχεδιάζεται να γίνει η ανέγερσή του, για να δείξει ο νέος οικονομικός οργανισμός τις μεγάλες τεχνολογικές δυνατότητές του, βάσει των οποίων θα λύσει όλα τα προβλήματα του κόσμου.
Αυτός θα είναι ο ναός τρίτος ναός του Σολομώντος μέσα στον οποίο θα ορισθεί και ο "πρόεδρος αυξημένων αρμοδιοτήτων" της ένωσης αυτής.
Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες αυτό είναι το σχέδιο που θέλουν να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2012. Εξξάλλου το πράγμα φαίνεται. Φωνάζει από μόνο του. Εκτός και αν ασχολείται κανείς με μικρογεγονότα της καθημερινότητας μόνο.
Βέβαια στο σχέδιο αυτό, δεν μας είπανε τι σκοπεύουν να κάνουν με τον...ξενοδόχο, αφού χωρίς αυτόν το σχεδίασαν. Και ο ξενοδόχος Πούτιν δεν φαίνεται να συμφωνεί. Το αν θα κατορθώσουν να εφαρμόσουν αυτά που σχεδίασαν, όπως τα σχεδίασαν, θα το δούμε.


greeknation

http://www.katohika.gr/2012/02/2012_10.html

Ποιοι βουλευτές δεν ψηφίζουν το μνημόνιο! Όλα τα ονόματα…


Πολλαπλασιάζονται τα όχι των βουλευτών και πλέον η ψηφοφορία για τα νέα μέτρα, που θα γίνει την Κυριακή ή το αργότερο τη Δευτέρα, μετατρέπεται σε θρίλερ με τη δανειακή σύμβαση να είναι κυριολεκτικά στον αέρα.
Η «βόμβα» ήρθε από τον Γιώργο Καρατζαφέρηπου δήλωσε πως το κόμμα του δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα, με αποτέλεσμα 4 από τους 4 υπουργούς του ΛΑΟΣ δλδ ΟΛΟΙ που βρίσκονται στην κυβέρνηση Παπαδήμου, να παραιτηθούν...Πρώτος το χορό έσυρε σήμερα με την παραίτηση του ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Παύλος Στασινός. Η είδηση της παραίτησης του βουλευτή Άρτας σχολιάστηκε από πολλούς ως έντιμη κίνηση καθώς ο βουλευτής δεν ανεξαρτητοποιήθηκε, αλλά παραδίδει την έδρα του.
Στην επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής ο κ. Στασινός αναφέρει ότι «οι ιδεοληπτικές εμμονές της τρόικας σε σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που βαθαίνουν την ύφεση και αυξάνουν τους ανέργους και τους φτωχούς, προβληματίζουν και ανησυχούν», ενώ τονίζει: «η παραίτησή μου είναι μονόδρομος».
Αμέσως μετά ακολούθησε τελεσίγραφο 19 νησιωτών Βουλευτών που με επιστολής τους προειδοποιούν πως θα καταψηφίσουν τα μέτρα μη δεχόμενοι αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.
Οι βουλευτές αυτοί είναι :
Δωδεκανήσου:
Ζωΐδης Νικόλαος (ΠΑ.ΣΟ.Κ)
Ιατρίδη Μίκα (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
Κασσάρας Γεώργιος (ΠΑ.ΣΟ.Κ)
Κρεμαστινός Δημήτριος (ΠΑ.ΣΟ.Κ)
Ευβοίας (Σκύρος):
Κεδίκογλου Συμεών (ΠΑ.ΣΟ.Κ)
Κεδίκογλου Σίμος (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
Περλεπέ- Σηφουνάκη Αικατερίνη (ΠΑ.ΣΟ.Κ)
Κυκλάδων:
Βρούτσης Ιωάννης (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
Παπαμανώλης Γεώργιος (ΠΑ.ΣΟ.Κ)
Ρήγας Παναγιώτης (ΠΑ.ΣΟ.Κ)
Λέσβου Γαληνός Σπυρίδων (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
Μαγνησίας (Σποράδες):
Ζήση Ροδούλα (ΠΑΣΟΚ)
Καρτάλης Κων/νος (ΠΑΣΟΚ)
Μαρκάκης Παύλος (ΛΑ.Ο.Σ)
Νάκος Αθανάσιος (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
Σάμου:
Βαρδίκος Πυθαγόρας (ΠΑΣΟΚ)
Χίου:
Μουσουρούλης Κωστής (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
Τσουρή Ελπίδα (ΠΑΣΟΚ)
Στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα και ο Δημήτρης Σταμάτης, πρώην Νομάρχης και Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας (ΝΔ), λέγοντας ότι «Αρνούμαι να ψηφίσω είτε μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα είτε άλλα μέτρα που οι ηγέτες της ΕΕ θελήσουν στο μέλλον να επιβάλουν στην Ελλάδα».
Με τα λόγια «δεν θα ψηφίσω τη σύμβαση, δεν πιστεύω πως θα μας βγάλει από την ύφεση» μπήκε στη λίστα των βουλευτών που θα καταψηφίσουν και η ανεξάρτητη πιαΜιλένα Αποστολάκη, για να την ακολουθήσει λίγο αργότερα ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2012/02/blog-post_5015.html

Πώς;;;

ΠΩΣ το κάνετε αυτό;
ΠΩΣ μπορείτε και κοιμάστε ήσυχοι;
ΠΩΣ μπορείτε και αφήνετε τη χώρα μας να ρημάξει;
ΠΩΣ στερείτε το μέλλον μας;
ΠΩΣ πηγαίνετε στα ραντεβού με τους εταίρους και υπογράφετε την καταδίκη;
ΠΩΣ; ΠΩΣ; ΠΩΣ;
Στο βωμό του κέρδους, του χρήματος, της εύκολης ζωής, της πολυτέλειας και.....
τόσα άλλα "του" και "της"... Αναλογίζομαι τόσο καιρό πώς αντέχετε να σκέφτεστε ότι το όνομά σας ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ να γραφεί σε ένα από τα πιο μελανά σημεία στην ιστορία της Ελλάδας. Προσωπικά θα ένιωθα τόσο βαρύ το χέρι της ιστορίας, που θα έπραττα κατά συνείδηση. ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ: άλλη μια έννοια που τελικά σε πολλούς δεν υφίσταται. Με τις τρέχουσες εξελίξεις όμως αντιλήφθηκα κάτι πιο σπουδαίο. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ. Ποια Ιστορία; Ποια Ελλάδα; Ποιοι Έλληνες; Ποιον ελληνισμό; Κατακερματίζοντας ένα έθνος και ρίχνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων κάτω από τα όρια της φτώχειας, αναγκασμένο να παλεύει ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ, ποιος πολίτης θα μάθει Ιστορία, ποιος θα νοιαστεί για την Ελλάδα; Έγιναν τόσοι πόλεμοι και όμως η Ελλάδα παρέμεινε, αν όχι αλώβητη, τουλάχιστον υπερήφανη. Με ένα, δύο, πέντε, δέκα δάνεια όμως φτάσαμε σε σημείο να ξεπουλήσουμε τα ιδανικά μας, να παραχωρήσουμε τα δικαιώματά μας, να καλέσουμε εμείς οι ίδιοι αυτούς που χρόνια εποφθαλμιούν την χώρα και όσα αυτή έχει να προσφέρει, και να τους τη δώσουμε ελαφρά τη καρδία.
Λυπάμαι κύριοι, λυπάμαι. Λυπάμαι γιατί είμαι 29 χρονών και ώρες ώρες μου κλέβετε το χαμόγελο από τα χείλη, όσο κι αν πασχίζω να το διατηρήσω. Στην τελική, μόνο αυτό δεν θα μπορέσει κανένας να μας πάρει, όσες υπογραφές και διαβεβαιώσεις κι αν δοθούν. Λυπάμαι γιατί προσπαθώ να πασχίζω για το καλύτερο και εσείς πετάτε μπροστά μου και μάλιστα ως ελεημοσύνη, το χειρότερο. Λυπάμαι για τους κόπους των γονιών μου, για τα γεροντάκια της διπλανής πόρτας, για το παιδάκι που έρχεται στο σχολείο χωρίς φαγητό γιατί πολύ απλά…ΔΕΝ ΕΧΕΙ. Λυπάμαι για τον άνεργο, λυπάμαι και γι' αυτόν που έχει δουλειά η οποία ίσα ίσα που τον συντηρεί. Λυπάμαι γιατί γεννήθηκα σε μία χώρα με Ιστορία, μεγάλωσα με Αξίες και Ιδανικά και εσείς θέλετε ληστρικά να μου τα αποσπάσετε.
Όχι κύριοι, δεν έκλεψα, δε δωροδόκησα, δεν τα έφαγα μαζί σας, δεν έβαλα μέσον για τίποτε, ΔΕΝ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑ.
Ας κρατήσουμε τα «ΠΩΣ;», ας αναλύσουμε τα «ΓΙΑΤΙ», ας αναλογιστούμε τις ευθύνες μας, ας δούμε λίγο παραπέρα. Ακόμα κι αν η έννοια της συνείδησης δεν υπάρχει, την ώρα αυτή, παίξτε θέατρο! Φερθείτε σα να είχατε συνείδηση. Συνείδηση . Και δώστε χειροπιαστή ελπίδα στη χώρα. Και δώστε αληθινό μέλλον.

Ναταλία Τσιλίκα
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/blog-post_9479.html

ΒΙΝΤΕΟ. Δείτε τον υπουργό της Πορτογαλίας απέναντι στον "αφέντη" Σόιμπλε

Πολύ κοντά στο αίτημα για δεύτερο πακέτο διάσωσης βρίσκεται η Πορτογαλία μετά την αποκάλυψη από βίντεο της πορτογαλικής τηλεόρασης σε πηγαδάκι της αίθουσας συνεδριάσεων διαλόγου μεταξύ του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του ομολόγου του της Πορτογαλίας, Βίτορ Γκασπάρι.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε στον κ. Γκασπάρι ότι το πρόγραμμα της Πορτογαλίας χρειάζεται προσαρμογή αλλά πρώτα πρέπει να τελειώσει το θέμα της Ελλάδας...

"Θέλουμε προσαρμογή του προγράμματος μετά τις μεγάλες αποφάσεις που λάβαμε για την Ελλάδα. Αυτό είναι το κλειδί. Και όταν υπάρξει ανάγκη για προσαρμογή στο πρόγραμμα της Πορτογαλίας θα είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε", είπε ο κ. Σόιμπλε και δέχθηκε το ευχαριστώ του συναδέλφου του.
Πρόσθεσε ότι "οι Γερμανοί βουλευτές και η κοινή γνώμη στη Γερμανία δεν πιστεύουν ότι έχουμε λάβει σοβαρές αποφάσεις, δεν πιστεύουν στις αποφάσεις μας για την Ελλάδα" και όταν ο κ. Γκασπάρι του επισήμανε ότι η Πορτογαλία έχει κάνει σημαντική πρόοδο σε ευρωπαϊκό πλαίσιο και ότι πρέπει τώρα να συνεργαστούν, ο κ. Σόιμπλε συμφώνησε.
Ο διάλογος αυτός έρχεται, ωστόσο, σε αντίθεση με τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις του Πορτογάλου πρωθυπουργού, Κοέλιο, ότι η εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης στη χώρα του "δεν θα αμφισβητηθεί", ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στην Ελλάδα.
δείτε το βίντεο από το 2ο λεπτό




http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2012/02/blog-post_4654.html

Τι θα γινει αν γυρισουμε στην δραχμή

Τι θα γινει αν γυρισουμε στην δραχμή : Διόλου ευοίωνες είναι οι προβλέψεις για τα εισοδήματα και την αγοραστική  δύναμη των Ελλήνων σε περίπτωση που επιστρέψουμε στο εθνικό μας  νόμισμα, τη

Διόλου ευοίωνες είναι οι προβλέψεις για τα εισοδήματα και την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων σε περίπτωση που επιστρέψουμε στο εθνικό μας νόμισμα, τη δραχμή, ένα ενδεχόμενο που (καλώς ή κακώς) έχει αναζωπυρωθεί εντός και εκτός Ελλάδας το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις αναζωπύρωσαν τις συζητήσεις για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Για μερικούς, η επιστροφή στη δραχμή θεωρείται ως η μοναδική λύση για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας...
Για άλλους θεωρείται νομικά και τεχνικά ανέφικτο ή τουλάχιστον όχι τόσο εύκολο όσο ακούγεται, ενώ άλλοι χαρακτηρίζουν την έξοδο από το ευρώ ως τη «Μητέρα όλων των Κρίσεων».
Εχουν εκπονηθεί πολλές μελέτες, οι οποίες προσπαθούν να μετρήσουν τις επιπτώσεις στην ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία και τους πιθανούς κινδύνους.
Σύμφωνα με Τα Νέα , το 2001 το 5χίλιαρο ισοδυναμούσε με 15 ευρώ, ενώ αν τώρα επιστρέφαμε στην δραχμή θα ισοδυναμούσε με κάτω από 10 ευρώ... Σε περίπτωση που επιστρέφαμε στη δραχμή, τότε, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", θα γυρίζαμε πενήντα χρόνια πίσω, με την Ελλάδα να καταδικάζεται σε υπανάπτυξη.
Μεταξύ άλλων θα υπήρχε εκτίναξη του ήδη υπέρογκου δημοσίου χρέους, δραματική υποτίμηση της αγοραστικής δύναµης των νοικοκυριών και του επιπέδου διαβίωσής τους, κατακόρυφη αύξηση των τιµών των εµπορευµάτων, άνοδος των επιτοκίων σε εφιαλτικά επίπεδα που επικρατούσαν στο παρελθόν και ουσιαστικά απαγόρευαν τον δανεισµό και φτώχεια.


Η επιστροφή στη δραχµή µε ταυτόχρονη υποτίµηση του νοµίσµατος (κατά 50%) θα σήμαινε ότι για την αγορά προϊόντος αξίας 1 ευρώ οι Ελληνες θα πρέπει να πληρώνουν 511,125 δραχµές αντί για 340,75 δραχµές που είναι η κλειδωµένη ισοτιµία µε την οποία η χώρα µπήκε στο ευρώ το 2001.

Η οικονομία είναι εξαρτημένη 70% από τις εισαγωγές

Ακόµη και το επιχείρηµα της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας που προβάλλεται δεν ευσταθεί ουσιαστικά για το ελληνικό µοντέλο, αφού η Ελλάδα εισάγει το μεγαλύτερο μέρος όσων καταναλώνει.

Ενδεικτικό, όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι της αγοράς, είναι το γεγονός ότι η λειτουργία της ελληνικής οικονομίας είναι εξαρτημένη κατά 70% από τις εισαγωγές.

Οι συνέπειες θα ήταν ολέθριες και στον τραπεζικό τοµέα, καθώς η κεφαλαιακή δοµή των εγχώριων τραπεζών θα αντιµετώπιζε προβλήµατα, θα υπήρχαν σηµαντικές εκροές καταθέσεων, κατακόρυφη αύξηση των επισφαλειών από αδυναµία καταναλωτών να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, εσωστρέφεια και καµία αξιοπιστία στις διεθνείς αγορές χρήµατος.

Επιπλέον η κατάσταση αυτή θα οδηγούσε σε παύση των χρηµατοδοτήσεων προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά, και ραγδαία αύξηση των επιτοκίων.

Τι θα συνέβαινε με τις τραπεζικές καταθέσεις

Το τι θα συμβεί με τις καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες εξαρτάται από τον τρόπο µε τον οποίο θα γίνει η µετάβαση. Σε περίπτωση που προηγηθεί στάση πληρωµών και χρεοκοπία τραπεζών, κανείς δεν µπορεί να προβλέψει τι θα γίνει µε τα χρήµατα που βρίσκονται σε τραπεζικούς λογαριασµούς.

Ακόµη όµως και στην περίπτωση συντεταγµένης µετάβασης είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει µια αρχική περίοδος "εµφράγµατος" στις συναλλαγές. Όσον αφορά τα δάνεια, µπορεί το κεφάλαιο να µετατραπεί από ευρώ σε δραχµές, τα χαµηλά όµως επιτόκια στα οποία έχουµε συνηθίσει θα αποτελέσουν παρελθόν.

Οφέλη, όπως σημειώνεται, θα υπήρχαν στον τουρισµό, σε µια όμως χώρα που θα θύµιζε έναν πολύ φθηνό προορισµό και όχι µία χώρα ευρωπαϊκού επιπέδου.


Φυγή κεφαλαίων

Σε ό, τι αφορά στην εσωτερική - πραγματική οικονομία, οι μελέτες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει κίνδυνος φυγής ξένων κεφαλαίων στο μεταβατικό στάδιο, ενώ το πραγματικό εισόδημα των Ελλήνων θα συρρικνωθεί σημαντικά. Η μείωση του εισοδήματος θα προέλθει τόσο από την υποτίμηση όσο και από τον πληθωρισμό.
Για παράδειγμα υπολογίστηκε ότι μια υποτίμηση κατά 50% σημαίνει ότι ο σημερινός μισθός των 1.200 ευρώ θα έχει ισοδύναμη αγοραστική δύναμη (σε δραχμές) όση είναι αυτή των 923 ευρώ όταν γίνει η πρώτη μετατροπή. Πριν, δηλαδή, την κυκλοφορία της δραχμής. Μετά, ο μισθός των 1.200 ευρώ θα έχει αξία 461 ευρώ όταν θα αγοράζουμε προϊόντα και υπηρεσίες σε ευρώ (π. χ. ταξίδια) και αξία 769 ευρώ, όταν κάνουμε συναλλαγές στο εσωτερικό.
Η μείωση της αγοραστικής δύναμης στην τελευταία περίπτωση οφείλεται κυρίως στον πληθωρισμό και στα αναγκαία μέτρα λιτότητας που θα ακολουθήσουν, αφού η Ελλάδα δεν θα μπορεί πλέον να έχει ελλείμματα, καθώς δεν θα μπορεί να δανείζεται από τις αγορές.


Ποιες είναι οι δυσκολίες

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής, μελέτες τραπεζών (ING, UBS, Citigroup) αλλά και της ΕΕ καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η επιστροφή στη δραχμή «σκοντάφτει» σε νομικά και τεχνικά ζητήματα, αλλά και στο υψηλό κόστος. Ένα βασικό πρόβλημα που προκύπτει είναι η υποτίμηση θα γίνει όχι σε υπάρχον νόμισμα (όπως στην Αργεντινή) αλλά σε νέο που θα εκδοθεί.

Έτσι, προκύπτουν διάφορα θέματα, όπως ο χρόνος της εκτύπωσης, της προσαρμογής των τραπεζικών συστημάτων και λογιστηρίων, της εσωτερικής πληροφόρησης, της δραχμοποίησης των καταθέσεων, των δανείων αλλά και του χρέους, κλπ.

Πόσο πρέπει να υποτιμηθεί το νέο νόμισμα

Η γνωστή καθηγήτρια Οικονομικών Κάρμεν Ρέινχαρτ, από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, έχει διαπιστώσει ότι ιστορικά απαιτείται υποτίμηση 20-25% για να πάρει «μπροστά» μία οικονομία. Ο καθηγητής του Χάρβαρντ, Μάρτιν Φέλντστάιν, από την άλλη, κάνει λόγο για υποτίμηση 30%, ποσοστό στο οποίο συμφωνεί και ο παγκοσμίου φήμης οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, ο οποίος υπήρξε εξαρχής υποστηρικτής της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Πιο δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των διεθνών τραπεζών, με τη Citigroup να αναφέρεται σε υποτίμηση από 30% έως 50%, την ING 50% και τη UBS 60%.

Ποιες οι επιπτώσεις από υποτίμηση 50-60% - Στα 10.000 ευρώ η μείωση εισοδήματος!

Σύμφωνα με μελέτες, έξοδος από το ευρώ και υποτίμηση της τάξεως του 50-60%, θα έχει τις εξής επιπτώσεις:

1. Φόβο μετάδοσης φυγής από το ευρώ και άλλων χωρών (Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία, κλπ) και ανησυχία για διάλυση της Ευρωζώνης

2. Πληθωρισμός στην Ευρωζώνη λόγω πιέσεων στην ισοτιμία ευρώ-δολαρίου

3. Ύφεση 17,6% στην Ελλάδα, ανεργία στο 18,5% και πληθωρισμός άνω του 20%

4. Μείωση εισοδημάτων και περιουσίας κατά 10.000 ευρώ κατά κεφαλήν. Στο σύνολο, το κόστος για την ελληνική οικονομία  υπολογίζεται σε περίπου 90-100 δισ. Ευρώ

5. Διψήφια επιτόκια καταθέσεων και δανείων

6. Η ισοτιμία θα διαμορφωθεί πχ. στις 5 δραχμές ανά δολάριο και 4,6 δραχμές ανά ευρώ. Αυτό σημαίνει υποτιμημένο νέο νόμισμα κατά 75% σε σχέση με το σημερινό ευρώ που έχουμε

7. Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων θα κυμαίνεται γύρω στο 14-15%

8. Οι τιμές των κατοικιών θα υποχωρήσουν κατά 10% σε ετήσια βάση, ενώ κατά 25% θα υποχωρήσουν οι τιμές των εμπορικών ακινήτων

9. Το δεύτερο έτος οι επιπτώσεις θα είναι ηπιότερες και το τρίτο έτος αναμένεται ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Ο μισθός των 1.200 ευρώ θα ισούται με μισθό 461 ευρώ!

Οι μελέτες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει κίνδυνος φυγής ξένων κεφαλαίων στο μεταβατικό στάδιο από ευρώ προς τη δραχμή, ενώ το πραγματικό εισόδημα των Ελλήνων θα μειωθεί σημαντικά, τόσο λόγω της υποτίμησης όσο και του πληθωρισμού.

Παραδείγματος χάριν, σε μία υποτίμηση της τάξεως του 50%, ο σημερινός μισθός των 1.200 ευρώ θα έχει αγοραστική δύναμη σε δραχμές ίση με 923 ευρώ. Αυτό, όμως, όταν γίνει η πρώτη μετατροπή, δηλαδή πριν την κυκλοφορία της δραχμής. Μετά, ο μισθός των 1.200 ευρώ θα έχει αξία 461 ευρώ όταν αγοράζουμε προϊόντα και υπηρεσίες σε ευρώ (πχ. ταξίδια), ενώ 769 ευρώ θα είναι η αξία του μισθού στο εσωτερικό της χώρας!

Πως θα γίνει η διαδικασία

Οι μήνες που θα απαιτηθούν για να ολοκληρωθούν τα βήματα προς την επιστροφή στη δραχμή είναι αρκετοί. Σύμφωνα με ένα από τα πιο πιθανά σενάρια, τα βήματα είναι τα εξής:

1. Αποφασίζεται τι δραχμοποιείται και πως

2. Καθορίζεται σχέση μετατροπής των ευρώ σε δραχμές, πριν την κυκλοφορία της δραχμής

3. Γίνεται η δραχμοποίηση και ταυτόχρονα «κούρεμα» του χρέους σε ευρώ

4. Υπολογίζεται το πόσες δραχμές θα τυπωθούν

5. Προστασία από κερδοσκοπία και κατάρρευση τραπεζών (κλείσιμο τραπεζών, ημερήσιο όριο ανάληψης)

6. Προσαρμογή όλων των μηχανογραφικών συστημάτων τραπεζών, εταιρειών και λογιστηρίων

7. Η δραχμή αφήνεται ελεύθερη και υποτιμάται από 60% μέχρι και 80%
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2012/02/blog-post_6819.html

ΠΑΡΤΙ ΟΡΓΙΩΝ» και ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΜΕΤΑΞΥ Siemens AG— deutche bank-- Shell ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ…!!!

 Ο ONOMATI… ΙΩΣΗΦ Ackermann «ΑΡΧΗΓΟΣ»  της Deutsche Bank, EINAI ΣΥΝΑΜΑ και ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Siemens AG:…!!!

Μόνο με «εξειδικευμένη» έρευνα  ορισμένα γεγονότα δένουν και από μόνα τους δίνουν απαντήσεις στις σχέσεις διαπλοκής Τραπεζιτών-Εταιρειών-Ελληνικής Κυβέρνησης, πού οδηγούν την Ελλάδα σε κατοχή και τους Έλληνες στην έσχατη εξαθλίωση  και την φτώχεια…!!!

Προσέξτε ποιος είναι ο ονόματι… Ιωσήφ Ackermann 
*-- Είναι κατ’αρχάς ο περίφημος «Αρχηγός» της «περίφημης», γνωστής και μη εξαιρετέας   Deutsche Bank
Είναι συνάμα: 
*--Αντιπρόεδρος της Siemens AG , με αρμοδιότητα Τομέας: Τεχνολογία / Τηλεπικοινωνίες καί  μισθό για το 2010:
1.650.000.00 €..!!!
Μπόνους 
1.034.322.00 € 

Βραβεία 
 1.086.038.00 €
Άλλες αποζημιώσεις 
2.534.089.00€-------

Και ακόμη μέλος του Δ.Σ. της Ολλανδικής Shell…!!!
Τώρα:
O πρόεδρος της σημερινής Siemens, Πάνος Ξυνής, ήταν επί τριάντα χρόνια Γενικός Διευθυντής της εν Ελλάδι Shell και διαδέχτηκε τον Χριστοφοράκο. 
Στην Ολυμπιάδα του 2004 στην Αθήνα η Shell ήταν ο αποκλειστικός προμηθευτής . 
Στην Ολυμπιάδα υπεύθυνος μέρους ασφαλείας της αποστολής των ΗΠΑ ήταν ο σημερινός διευθυντής διαφάνειας της Siemens, Ελληνοαμερικανός κ. Robert Sikellis (no 2 της εν Ελλάδι Siemens).
Η Γιάννα Αγγελοπούλου, υπεύθυνη του Αθήνα 2004, νοικιάζει αυτή τη στιγμή  το ιδιοκτησίας της,  Blueland στην Siemenς Eλλάς 
Ακόμη 
Η Deutsche Telekom είναι πλέον ο κύριος μέτοχος του ΟΤΕ.
Χρηματοδότης της Deutsche Telekom είναι η … Deutsche Bank…!!!
Ε, για αυτό το όργιο «διαπλοκής» και «λαδώματος» φταίνε οι… μισθοί και οι συντάξεις και για να σωθούμε  και σκεπτόμενοι με ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ θα υπογράψουμε την νέα Δανειακή Σύμβαση…

politikosafari

http://www.katohika.gr/2012/02/siemens-ag-deutche-bank-shell.html

Το δράμα και η “ιστορική ευθύνη”

Εξαιρετικά δραματικούς τόνους χρησιμοποίησε ο Λουκάς Παπαδήμος κατά την εισήγησή του στην αποψινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που διεξήχθη υπό το βαρύ κλίμα της αποχώρησης του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, αλλά και της ηχηρής παραίτησης της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για ώρα ιστορικής ευθύνης, ξεκαθαρίζοντας ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας δεν....
είναι επιλογή την οποία μπορούν να επιτρέψουν. Σημείωσε δε με νόημα, ότι όποιος δεν ψηφίσει το Μνημόνιο ΙΙ, δεν έχει θέση στην κυβέρνηση.

Αναλυτικά, η ομιλία του Λουκά Παπαδήμου:«Η σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι εξαιρετικά σημαντική και κρίσιμη. Το Υπουργικό Συμβούλιο καλείται να εξετάσει και να εγκρίνει το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για τη χρηματοδοτική στήριξη της χώρας κατά τα επόμενα χρόνια. Είναι ώρα ιστορικής ευθύνης για το Υπουργικό Συμβούλιο», τόνισε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατά την εισήγησή του:

«Αυτή την ώρα δοκιμάζονται και οι αντοχές της κυβέρνησης. Και είναι σαφές πως δεν μπορούν όλοι να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης. Η χρεοκοπία της Ελλάδας ωστόσο δεν είναι επιλογή που μπορούμε να επιτρέψουμε. Τις συνέπειες θα τις πληρώσει η χώρα πανάκριβα, και ιδιαίτερα όσοι παλεύουν σήμερα να τα βγάλουν πέρα σε μια δύσκολη πραγματικότητα. Αυτή την ώρα προέχει η ανάγκη να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να εγκριθεί το νέο οικονομικό πρόγραμμα και να προχωρήσει η νέα δανειακή σύμβαση. Κάθε άλλη εξέλιξη θα ήταν καταστροφική. Είναι αυτονόητο πως όποιος διαφωνεί και δεν ψηφίσει το νέο πρόγραμμα δεν μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση.

Το οικονομικό πρόγραμμα και η νέα δανειακή σύμβαση που θα το συνοδεύει είναι βαρύνουσας σημασίας. Είναι απόλυτα αναγκαία προκειμένου να ολοκληρωθεί η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από δύο περίπου χρόνια για τη δημοσιονομική εξυγίανση, την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας και την ανόρθωση της οικονομίας. Με την υλοποίηση του προγράμματος και τη χρηματοδοτική στήριξη που θα το συνοδεύει θα κατοχυρώσουμε το μέλλον της πατρίδας μας στην Ευρωζώνη και θα ξεπεράσουμε τη σημερινή οικονομική κρίση.

Η νέα δανειακή συμφωνία θα επιτρέψει την ομαλή χρηματοδότηση της Ελλάδας με 130 δισεκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα χρόνια και θα μας δώσει τη δυνατότητα να μειώσουμε το δημόσιο χρέος κατά περίπου 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Με αυτό τον τρόπο θα απελευθερωθούν πολύτιμοι πόροι για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία, θα δημιουργηθούν συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας, θα αυξηθεί η εμπιστοσύνη στις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας μας και θα επανέλθει η οικονομία σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.

Το νέο οικονομικό πρόγραμμα είναι προϊόν εντατικής και σκληρότατης διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα. Αποτυπώνει τις ακραίες συνθήκες ανάγκης στις οποίες εξακολουθεί να βρίσκεται η χώρα μας. Οι πολιτικοί αρχηγοί των δύο κομμάτων που συμμετέχουν και στηρίζουν την κυβέρνηση συμφώνησαν με το περιεχόμενο του νέου προγράμματος.

Το πρόγραμμα, δηλαδή οι οικονομικές και χρηματοπιστωτικές πολιτικές που προβλέπεται να εφαρμοστούν την περίοδο 2012-2014, περιγράφονται στα κείμενα που έχουν διανεμηθεί:

«Greece – Memorandum of Economic and Financial Policies»,

«Memorandum of Understanding on Specific Economic Policy Conditionality»,

«Technical Memorandum of Understanding».

Θέλω να κάνω τρεις βασικές επισημάνσεις για τους σκοπούς και τα μέσα πολιτικής του προγράμματος.

Πρώτον, προκειμένου να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα, να προωθηθεί η ανάπτυξη και να αυξηθεί η απασχόληση, το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαρθρωτικές αλλαγές στην αγορά εργασίας, αγαθών και υπηρεσιών (στο κεφάλαιο Ε, παράγραφοι 28-33). Οι ρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν για την αγορά εργασίας αποσκοπούν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του κόστους και τη μείωση της ανεργίας –ιδίως των νέων– που έχει φτάσει σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα. Μεταρρυθμίσεις στην αγορά υπηρεσιών και προϊόντων αποβλέπουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη συμπίεση των τιμών.

Δεύτερον, προκειμένου να αποκατασταθεί η δημοσιονομική σταθερότητα και η εμπιστοσύνη του κοινού και των αγορών προβλέπεται πρόσθετη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος με περιορισμό των κρατικών δαπανών που αντιστοιχούν σε 1,5% του ΑΕΠ το 2012, η εφαρμογή σειράς διαρθρωτικών μέτρων, και ένα νέο φορολογικό σύστημα που θα συντελέσει στον περιορισμό της φοροδιαφυγής και τη δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών (κεφάλαια Α και Β, παράγραφοι 5-15). Οι μεταρρυθμίσεις των ασφαλιστικών ταμείων και η προσαρμογή των συντάξεων αποσκοπούν στη διασφάλιση της βιωσιμότητας των ταμείων με τρόπο που προφυλάσσει τους χαμηλοσυνταξιούχους. Η υλοποίηση του σχεδίου αποκρατικοποιήσεων προβλέπει έσοδα ύψους τουλάχιστον 19 δισ. ευρώ έως το 2015 ώστε να μειωθεί το δημόσιο χρέος (Κεφάλαιο Δ, παράγραφοι 23-27).

Τρίτον, προκειμένου να διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εφαρμογή μιας συνολικής στρατηγικής για τον τραπεζικό τομέα που θα ενισχύσει την κεφαλαιακή θέση και ευρωστία των τραπεζών και τη ρευστότητα της οικονομίας με τρόπο που προάγει το δημόσιο συμφέρον και σέβεται την επιχειρηματική αυτονομία των τραπεζών. Η εφαρμογή της στρατηγικής αυτής θα συμβάλει στην αύξηση της πιστωτικής επέκτασης και τη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας.

Η συνολική δημοσιονομική προσαρμογή την περίοδο 2012-2014 αντιστοιχεί σε 7% του ΑΕΠ και αποσκοπεί στη διαμόρφωση πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 4,5% του ΑΕΠ το 2012, ώστε να αρχίσει η σταδιακή μείωση του δημόσιου χρέους. Εάν η οικονομική ύφεση είναι μεγαλύτερη από την εκτιμώμενη στο τρέχον έτος και τις αρχές του 2013, η διαχρονική διάρκεια της δημοσιονομικής προσαρμογής μπορεί να προσαρμοστεί και να επεκταθεί έως το 2015.

Οι στόχοι του προγράμματος είναι φιλόδοξοι αλλά εφικτοί. Η επιτυχής εφαρμογή του θα απαιτήσει συντονισμένη προσπάθεια και αποτελεσματική διαχείριση. Η εφαρμογή δεν θα είναι εύκολη. Το άμεσο κόστος της οικονομικής προσαρμογής θα είναι σημαντικό. Βραχυπρόθεσμα θα έχει επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα και το διαθέσιμο εισόδημα. Όμως η εφαρμογή του προγράμματος θα οδηγήσει μεσοπρόθεσμα –πιθανότατα στη διάρκεια του 2013– στην ανάκαμψη της οικονομίας. Χωρίς περαιτέρω μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και χωρίς την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας δεν είναι δυνατή η ανόρθωση της οικονομίας και η διαμόρφωση συνθηκών για υψηλή και βιώσιμη ανάπτυξη. Το πρόγραμμα προβλέπει ανάκαμψη της οικονομίας το 2013 και ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 2,5% το 2014 και 2015.

Ο τελικός και ουσιαστικός σκοπός όλων μας είναι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Τα τελευταία πέντε χρόνια η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση. Δυστυχώς αυτό ήταν αναμενόμενο. Σε μια οικονομία που αναπτυσσόταν χάρη στον υπερδανεισμό, όταν ο δανεισμός αυτός εκλείψει η κατανάλωση υποχωρεί, το κράτος δεν μπορεί να χρηματοδοτεί δαπάνες, και η οικονομική δραστηριότητα συρρικνώνεται. Το μοντέλο ανάπτυξης που είχαμε μέχρι το 2009 δεν ήταν βιώσιμο. Ήταν καταδικασμένο να τερματιστεί, και αυτό έγινε όταν τα δημοσιονομικά ελλείμματα διαμορφώθηκαν σε εξαιρετικά –πρωτοφανή– υψηλά επίπεδα, κληροδοτώντας μας ένα τεράστιο χρέος.

Ευθύνεται επίσης για την ύφεση το ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον οικονομικής στασιμότητας, που δεν επιτρέπει στην οικονομία μας να ανακάμψει μέσα από μεγαλύτερη αύξηση των εξαγωγών. Όμως ο πιο καθοριστικός παράγοντας είναι η αστάθεια και η αβεβαιότητα για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ο φόβος της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ, που σκιάζει τους αποταμιευτές, αναστέλλει τις επενδυτικές αποφάσεις, παγώνει την οικονομική δραστηριότητα, εμποδίζει την ανάκαμψη της οικονομίας. Στην αβεβαιότητα, την αστάθεια και την ανασφάλεια θέτει τέρμα η συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους και το αξιόπιστο οικονομικό πρόγραμμα που τη συνοδεύει.

Η προσαρμογή της οικονομίας μας δεν τελειώνει σε ένα χρόνο. Για την ολοκλήρωση των αλλαγών θα χρειαστεί σκληρή προσπάθεια, συνέχεια και συνέπεια, δημιουργική συνεργασία και πνεύμα ενότητας των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων. Εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και πίστη στην ανάγκη να αλλάξουμε τη χώρα μας.

Το πρόγραμμα περιέχει πολλές ρυθμίσεις τις οποίες θα έπρεπε να είχαμε υιοθετήσει από μόνοι μας προ πολλού. Αν τις είχαμε εφαρμόσει όταν οι συνθήκες ήταν ευνοϊκότερες, ποτέ δεν θα είχαμε φτάσει σε τόσο δεινή κρίση.

Το πρόγραμμα αυτό περιέχει και ρυθμίσεις που καμία κυβέρνηση δεν θα υιοθετούσε υπό ομαλές συνθήκες. Μέτρα που δοκιμάζουν τις αντοχές και πλήττουν το εισόδημα μεγάλου μέρους της κοινωνίας μας. Έχουμε απόλυτη επίγνωση ότι το οικονομικό αυτό πρόγραμμα συνεπάγεται οδυνηρές θυσίες για τους Έλληνες, οι οποίοι έχουν ήδη δοκιμαστεί σκληρά.

Λένε ορισμένοι: από ένα τέτοιο οικονομικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει επώδυνα μέτρα, προτιμότερη θα ήταν η χρεοκοπία. Πλανώνται οικτρά όσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, ή δημαγωγούν επικίνδυνα. Μια άτακτη χρεοκοπία θα έριχνε τη χώρα μας σε μια καταστροφική περιπέτεια. Θα δημιουργούσε συνθήκες ανεξέλεγκτου οικονομικού χάους και κοινωνικής έκρηξης. Οι δυσμενείς συνέπειες μιας άτακτης χρεοκοπίας θα ήταν πολλαπλές και εξαιρετικά επώδυνες για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Το κράτος θα αδυνατούσε να πληρώσει μισθούς, συντάξεις, να καλύψει στοιχειώδεις λειτουργίες, όπως τα νοσοκομεία και τα σχολεία, καθώς έχει ακόμα πρωτογενές έλλειμμα ύψους 5,2 δισ. ευρώ. Δηλαδή τα έσοδα του κράτους δεν αρκούν για να καλύψουν τις δαπάνες, ακόμα κι αν παύαμε να εξυπηρετούμε το χρέος.

Οι άμεσες περικοπές δαπανών στις οποίες θα έπρεπε να προχωρήσουμε, στην περίπτωση μιας άτακτης χρεοκοπίας, θα οδηγούσαν σε πραγματική κατάρρευση μισθών και συντάξεων, καθώς μάλιστα θα ήταν ακόμα πιο δύσκολη η είσπραξη των φόρων.

Η εισαγωγή βασικών αγαθών, όπως φάρμακα, πετρέλαιο, μηχανήματα κτλ., θα γινόταν ιδιαίτερα προβληματική, αφού η χώρα, τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας, θα έχανε κάθε δυνατότητα πρόσβασης σε δανεισμό και η ρευστότητα θα συρρικνωνόταν. Επιχειρήσεις θα έκλειναν μαζικά, αδυνατώντας να αντλήσουν χρηματοδότηση.

ο βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων στην περίπτωση μιας άτακτης χρεοκοπίας θα κατέρρεε, και η χώρα θα παρασυρόταν σε μια μακρά δίνη ύφεσης, αστάθειας, ανεργίας και εξαθλίωσης.

Οι εξελίξεις αυτές θα οδηγούσαν, αργά ή γρήγορα, στην έξοδο από το ευρώ. Από χώρα του πυρήνα της Ευρωζώνης, η Ελλάδα θα καταντούσε χώρα αδύναμη, στο περιθώριο της Ευρώπης.

Κοιτάμε τον ελληνικό λαό στα μάτια με πλήρη συναίσθηση της ιστορικής ευθύνης. Το κοινωνικό κόστος που συνεπάγεται το πρόγραμμα αυτό θα είναι περιορισμένο σε σύγκριση με την οικονομική και κοινωνική καταστροφή που θα ακολουθούσε εάν δεν το υιοθετήσουμε.

Το Eurogroup στη χθεσινή του συνεδρίαση δεν ενέκρινε το νέο πακέτο χρηματοδοτικής στήριξης της Ελλάδας και κατά συνέπεια την εκκίνηση της διαδικασίας για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους με τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών (του PSI). Ανέβαλε τη λήψη απόφασης κυρίως λόγω αβεβαιοτήτων και προβληματισμών που αφορούν το πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα. Εκφράστηκαν έντονες αμφιβολίες αν υπάρχει ουσιαστική πολιτική βούληση και ενότητα για την υλοποίηση της οικονομικής πολιτικής και αξιοποίηση των χρηματοδοτικών πόρων που θα τη συνοδεύσουν. Ζητείται η έγγραφη δέσμευση των πολιτικών αρχηγών ότι θα στηρίξουν την εφαρμογή του προγράμματος, καθώς και λεπτομερέστερη εξειδίκευση του τρόπου με τον οποίο θα επιτευχθεί η προβλεπόμενη μείωση των δαπανών και ένα αναλυτικότερο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των προαπαιτούμενων δράσεων. Τονίστηκαν οι κίνδυνοι ανεπαρκούς υλοποίησης της οικονομικής πολιτικής εξαιτίας πολιτικών σκοπιμοτήτων και της αδυναμίας του κρατικού μηχανισμού. Οι συσσωρευμένες καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν στο παρελθόν έχουν έντονα προβληματίσει και έχουν δημιουργήσει κλίμα γενικευμένης αμφισβήτησης της αξιοπιστίας της χώρας. Όλα αυτά οδήγησαν στην αναβολή της απόφασης.

Ταυτόχρονα, όμως, είναι γεγονός ότι και οι αντοχές του ελληνικού λαού αγγίζουν τα όριά τους. Ο ελληνικός λαός και οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας προβληματίζονται γιατί παραβλέπεται, υποτιμάται ή δεν αναγνωρίζεται η μεγάλη πρόοδος που έχει σημειωθεί στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής σταθερότητας και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, καθώς και οι τεράστιες θυσίες μας. Δύο αριθμοί συνοψίζουν την πρόοδο αυτή: Κατά τα τελευταία δύο έτη έχει περιοριστεί το πρωτογενές δημοσιονομικό έλλειμμα κατά 8 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, ενώ παράλληλα έχει ανακτηθεί περίπου το 1/3 της ανταγωνιστικότητας που χάθηκε κατά τα προηγούμενα δέκα έτη. Παρά τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων έχουμε κατορθώσει πολλά με μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό κόστος, όπως καταγράφεται από τη συνεχιζόμενη ύφεση και την αύξηση της ανεργίας σε επίπεδο υψηλότερο του 20%. Η μη αναγνώριση της προσπάθειας που γίνεται, της προόδου που συντελείται, του τεράστιου οικονομικού και κοινωνικού κόστους προσαρμογής, και παράλληλα η επικριτική στάση ορισμένων εταίρων προβληματίζουν και απογοητεύουν τον ελληνικό λαό και αποδυναμώνουν την προσπάθεια ολοκλήρωσης της διαδικασίας αναδιάρθρωσης της οικονομίας.

Στις 11 Νοεμβρίου του 2011 μέσα σε δραματικό κλίμα κλήθηκε η κυβέρνηση αυτή για να πετύχει έναν ιστορικά εθνικό σκοπό. Να αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας, να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της διεθνώς και να δώσει στον έλληνα πολίτη μια προοπτική και αισιοδοξία για το μέλλον της Ελλάδας. Η συρρίκνωση του ελλείμματος, η αναδιάρθρωση της λειτουργίας των αγορών, η εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος δεν είναι παρά εργαλεία για την επίτευξη αυτών των εθνικών σκοπών.

Στην πορεία αυτή όλοι γνωρίζαμε ή οφείλαμε να γνωρίζουμε ότι θα είχαμε ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο. Δύσκολο πολιτικά, δύσκολο οικονομικά, δύσκολο κοινωνικά. Ο ελληνικός λαός όμως εναπόθεσε στην κυβέρνηση αυτή και στα κόμματα που τη στηρίζουν ελπίδες και αγωνίες που εκφράζουν τις μεγάλες προσπάθειες και θυσίες του.

Τρεις μήνες μετά, σήμερα, είμαστε σε απόσταση αναπνοής από το σημείο μηδέν. Είτε καταλήγουμε σε μια συμφωνία που θα βάλει τη χώρα σε μια νέα τροχιά, είτε αν κάνουμε πίσω, δειλιάζοντας άλλη μια φορά στην ιστορία μας, θα πάμε σε κατάρρευση. Θέλω να είμαι σαφής. Οι στιγμές δεν είναι απλώς κρίσιμες, είναι δραματικές για τη χώρα. Έχουμε κορυφαία ιστορική ευθύνη όλοι μας. Ο καθένας μας θέλει να κάνει το καλύτερο για τη χώρα αυτή – για τον κόσμο που αγωνιά σήμερα. Σε μια τέτοια κατάσταση για μένα δεν υπάρχει δίλημμα. Υπάρχει ένα και μόνο ζητούμενο: να υπερβούμε, ίσως για μια και μοναδική φορά στην προσωπική και πολιτική ζωή του καθενός, ό,τι αφορά το άτομό μας και να δώσουμε ολόκληρο τον εαυτό μας και τα πάντα για να σωθεί η χώρα και να αποτρέψουμε τη χρεοκοπία και μια εθνική ήττα. Πατριωτικό σήμερα δεν είναι να ρίξουμε τις ασπίδες, αλλά ενωμένοι, ακόμα και με σφιγμένα τα δόντια, να πάρουμε τις αναγκαίες δύσκολες αποφάσεις για τη σωτηρία της χώρας.

Έχω πλήρη συνείδηση, ότι όσα πρέπει να αποφασίσουμε είναι εξαιρετικά επώδυνα. Αν θεωρώ ότι πρέπει να συνεχίσουμε είναι γιατί ο εναλλακτικός δρόμος θα μας επιφυλάξει μια πραγματικότητα που θα είναι πολλαπλάσια επώδυνη. Ιστορικά επώδυνη. Στον δημόσιο λόγο περίπου 11 εκατομμύρια πολίτες αυτής της χώρας ακούνε συνεχώς για αδιέξοδα, ακούνε την απαξίωση, ακούνε την απαισιοδοξία, χωρίς να βλέπουν μια εθνική ανάταση να ξεφύγουμε από τη μοιρολατρία. Την ίδια ώρα, ένα εκατομμύριο πολίτες ζουν την ανεργία. Σήμερα 11 εκατομμύρια Έλληνες πρέπει επιτέλους να ακούσουμε και ένα λόγο για το πού θα φτάσουμε αν αρνηθούμε να βάλουμε στην άκρη όσα λάθη έγιναν και μας οδήγησαν εδώ, και για το πώς θα ξεφύγουμε από εδώ, για το πώς θα υπερβούμε την κρίση.

Θα είναι μια τεράστια αδικία της ιστορίας, η χώρα από την οποία ξεκίνησε ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, που τα τελευταία 65 χρόνια βίωσε έναν εμφύλιο και μια δικτατορία, αλλά πρόκοψε, οικοδόμησε την ευημερία της, οικοδόμησε μια δημοκρατία, θεσμούς και αξίες, να φτάσει στην πτώχευση και να βρεθεί, από ένα ακόμα λάθος, σε εθνική απομόνωση και εθνική απόγνωση.

Το πρόγραμμα που έχετε μπροστά σας και η χρηματοδοτική στήριξη που θα το συνοδεύει είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να διασώσουμε τα σημαντικότερα κεκτημένα των τελευταίων δεκαετιών, για να διασφαλίσουμε τη θέση της Ελλάδας στην ομάδα των πιο αναπτυγμένων χωρών της Ευρώπης και στο ευρώ. Και είναι απολύτως αναγκαίες για να προστατεύσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα. Αυτή η κυβέρνηση συνεργασίας συγκροτήθηκε με μια κύρια αποστολή, που αποτυπώνει τη βούληση της πλειονότητας του ελληνικού λαού: να πράξουμε ό,τι απαιτείται προκειμένου να αποτραπεί μια άτακτη χρεοκοπία και οι καταστροφικές συνέπειες που θα προκαλούσε. Είμαι βέβαιος ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έχει επίγνωση της ιστορικής κρισιμότητας και θα πράξει το καθήκον του».

http://www.statesmen.gr/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/blog-post_9681.html

Η Ελλάδα χρεοκοπεί.​.. ατάκτως - Πρέπει να προλάβουν το ομόλογο Μαρτίου

Προ των πυλών βλέπει την πιθανότητα άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδος σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεσα μια συμφωνία, ο οίκος αξιολόγησης Fitch, προειδοποιώντας για τις συνέπειες των πολιτικών ακροβατισμών.Σύμφωνα με τον αναλυτή Τόνι Στρίντζερ, οι Ευρωπαίοι δεν έχουν χρόνο. Πρέπει να........
καταλήξουν άμεσα σε συμφωνία, καθώς θα πρέπει να απομείνει χρόνος για τις γραφειοκρατικές εργασίες που θα αποκαταστήσουν την ικανότητα της Ελλάδας να εξυπηρετήσει το χρέος της. Μέχρι το Μάρτιο, θα πρέπει να έχουν μεταφερθεί στους λογαριασμούς της ελληνικής κυβέρνησης τα χρήματα του νέο πακέτου στήριξης, ώστε να πληρωθεί το ομόλογο. Εάν δεν γίνει αυτό τότε θα δούμε να χρεοκοπεί ατάκτως η Ελλάδα, δήλωσε ο Στρίντζερ.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι προ ημερών ο οίκος ανέφερε ότι αναμένει ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε μια συντεταγμένη αναδιάρθρωση του χρέους της, χωρίς όμως να μπορεί να αποκλεισθεί εντελώς μια άτακτη χρεοκοπία της χώρας, καθώς και η έξοδος της από την Ευρωζώνη.
Όπως σημείωνε μια άτακτη χρεοκοπία, η οποία μπορεί να συμπεριλάβει και έξοδο από την Ευρωζώνη, δεν μπορεί να αποκλεισθεί εντελώς και θα ήταν πιο επιβλαβής για τα τιτλοποιημένα χρεόγραφα. Μια πιθανή άτακτη χρεοκοπία θα αποδιοργάνωνε τα συστήματα πληρωμών με μεγάλες συνέπειες για τους κατόχους των τιτλοποιημένων ομολόγων.

www.bankingnews.gr

 ΠΗΓΗ 

 

http://helleniclegion.blogspot.com/2012/02/blog-post_2289.html

Είμαι περήφανος που δεν είμαι Γερμανός: 27 λόγοι και ένα παράπονο!



«Είμαι περήφανος που δεν είμαι Γερμανός: 27 λόγοι και ένα παράπονο»
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ημέρες ένα κείμενο το οποίο φέρει τον τίτλο ...



«Είμαι περήφανος που δεν είμαι Γερμανός: 27 λόγοι και ένα παράπονο».
Το εν λόγω κείμενο κυκλοφορεί ευρέως τόσο στα κοινωνικά δίκτυα, όσα και από e-mail σε e-mail και με πολύ καυστικό τρόπο καταδεικνύει τις διαφορές των Ελλήνων με τους Γερμανούς.
Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο:
1) Πίνω νερό όταν διψάω και μπύρα όποτε θέλω διότι το νερό εμφιαλωμένο ή βρύσης δεν είναι ούτε... στυφό, ούτε άνοστο, ούτε πανάκριβο.
2) Με χοντρές, αθλητικές, λευκές κάλτσες φορώ αθλητικά παπούτσια και όχι σανδάλια...
3) Δε μου χρειάστηκε ποτέ να στήσω μνημείο – υπόλειμμα κανενός τείχους αίσχους για να μου θυμίζει κατάπτυστη διχοτόμηση του έθνους μου, φοβούμενος πιθανή επανάληψη στο μέλλον.
4) Έχω θετική σκέψη, αισιοδοξία, ελπίδα και πίστη και χωρίς να καταναλώσω απίστευτες ποσότητες αλκοόλ.
5) Δεν πιστεύω σε φυλετικές ή άλλες ανωτερότητες, αλλά στο σεβασμό της αξίας και στην προστασία κάθε ανθρώπου.
6) Δεν προκάλεσα δύο δηλωμένους, κι έναν τρίτο υποβόσκοντα, παγκόσμιους πολέμους.
7) Δεν αιματοκύλησα την ανθρωπότητα, δε σκότωσα αμάχους, δεν κατεδίωξα φυλές ή άλλα έθνη, δεν έστησα στρατόπεδα συγκέντρωσης, δεν υπέταξα λαούς, δε ρήμαξα χώρες.
Για την παρασκευή σαπουνιού περιορίζομαι στη χρήση ελληνικού ελαιολάδου.
9) Δε χρωστάω πολεμικές αποζημιώσεις και κατοχικά δάνεια.
10) Δεν σφετερίστηκα ξένους πολιτισμούς κι αρχιτεκτονικές τεχνοτροπίες (γιατί διέθετα δικούς μου), δεν κατέκλεψα αρχαιότητες, δεν υφάρπαξα αγάλματα και θησαυρούς.
11) Δεν είμαι απόγονος του Αδόλφου Χίτλερ.
12) Κάνω την αυτοκριτική μου. Αργά, ανώφελα, άκαιρα ίσως. Έχω κάνει λάθη, πολλά και μοιραία, πλην όμως τ' αναγνωρίζω και πολεμάω. Όπλα δεν καταθέτω, άλλωστε, δεν το έκανα ποτέ (θα το θυμάσαι άσπονδε φίλε γερμανέ, όταν γύρευες να με λειώσεις με τη μπότα της βέρμαχτ...). Κριτής των πάντων, διαιτητής και νταβατζής δε χρήζομαι. Δε μου ταιριάζει ο ρόλος ούτε του δοσίλογου, ούτε του χαφιέ.
13) Χαμογελώ και στη χαρά και στην απόγνωση. Ξέρω, σε προβληματίζει, άσπονδε φίλε γερμανέ, αλλά τι τα γυρεύεις... Είναι στο DNA μου το γέλιο, δουλειά δική μου!
14) Επάνδρωσα τις βιομηχανίες της Γερμανίας με φιλεργατικούς, φιλότιμους, φιλήσυχους Έλληνες μετανάστες (γκασταρμπάιτερ) κρατώντας τους τεμπέληδες, ανεπρόκοπους κι άχρηστους στη χώρα μου.
15) Διέδωσα σε όλους την αξιοπιστία των Siemens συσκευών γερμανικής κατασκευής και χρεώθηκα το σκάνδαλο του χρηματισμού, της μίζας και της δωροδοκίας, αφού έκανα γαργάρα την ευθύνη του γερμανού που δωροδόκησε. Η ενοχή βαραίνει μόνον εκείνον που δωροδοκεί; Μάλλον...
16) Χαίρομαι και τον ήλιο και τη θάλασσα της μεσογείου... Κλισέ, αλλά αληθές. Κι έχω μια μικρή υποψία ότι σ' ενοχλεί, άσπονδε φίλε γερμανέ...
17) Στην ταβέρνα κερνάμε (άγνωστη έννοια).... Ποτέ ρεφενέ, ποτέ ο καθένας τα δικά του, ποτέ κομπιουτεράκι – γερμανικό σύστημα, όπως είθισται να λέμε εμείς οι ταπεινοί οφειλέτες σου.
18) Δανείζομαι, δεν αντιλέγω. Πληρώνω ακόμη τις πληγές παλιών και πρόσφατων κατακτητών που θώπευαν στο λίκνο τους οι χώρες οι δήθεν προοδευμένες κι αξιοζήλευτες, με μηχανισμούς, συστήματα, προγράμματα σαν τη δική σου.
19) Δε σκύβω το κεφάλι, κι είναι κουσούρι μου. Θα βόλευε καλύτερα να προσαρμοζόμουν στο νταχάου ή το άουσβιτς... Τι σου θύμισα τώρα;;;
20) Το γλωσσικό μου ιδίωμα μου επιτρέπει να προφέρω οποιαδήποτε ομιλούμενη γλώσσα χωρίς να αντηχεί διαταγή, επιβολή ή κακόηχη προφορά.
21) Δεν επέλεξα την Αγγέλα. Μου την επέβαλαν. Μα τι φάτσα; Προτιμώ τα playmobil...
22) Δεν αποδίδω στους άλλους, και δη στους Έλληνες, τις ευθύνες για όλα τα δεινά από γεννήσεως κόσμου.
23) Δε συνοδεύω όλα τα πιάτα μου με βραστό λάχανο, βραστές πατάτες και λουκάνικο...Έλεος, λίγη φαντασία δε βλάπτει...
24) Διαθέτω ανοιχτά καταστήματα γιορτινές ημέρες, αν και τεμπέλης, για να προσφέρω καφέ ή φαγητό...
25) Γιορτάζω κι άλλες μέρες πλην Χριστουγέννων, σε πείσμα των καιρών, της κατοχής, της ύφεσης και της εξαθλίωσης.
26) Υποθάλπω πρώτα τους συνανθρώπους μου και στη συνέχεια τα ζώα.
27) Έχω οικογένεια σφιχτή γροθιά. Ενοίκιο δεν πληρώνω στους γονείς μου, παρότι ζω μαζί τους, κι ας ενηλικιώθηκα προ πολλού. (Φρόντισαν άλλοι να μην μπορώ να ζήσω μόνος).

mediagate.gr

Διαβάστε περισσότερα:http://24wro.blogspot.com/2012/02/27_09.html#ixzz1m0s63DG0
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters