Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Καθηγητής Βαρουφάκης: Τα 3 σενάρια μετά το Μνημόνιο 2

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQ_9_82aJARG8t2opuarC8u9SgXUEdBHkXWqXaoblNquZNAiCGQaN5Dt49F-hU-4aiasb9n2v81UklbrmXO2PFzCA6k-xqAYbztXysu6bIYrkc4tG0v-3Ff9WQI150EvmxtJNoBxef_dTY/s320/tromaktiko.jpg
 Άλλη μια φορά, τα «μέσα ενημέρωσης», τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό, στενάζουν πάνω από το λάθος ερώτημα. Το ερώτημα δεν είναι αν θα συμφωνηθεί η νέα δανειακή σύμβαση Ελλάδας-τρόικας. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει όταν (κι όχι εάν) δεν είναι δυνατόν να κρυφτεί η αποτυχία της.
Το ότι θα αποτύχει είναι δεδομένο. Με την ήδη αποτελματωμένη (εδώ και πολλούς μήνες) βιομηχανική παραγωγή να μειώνεται κατά 11,3% σε έναν μόνο μήνα (Δεκέμβριο), τα δημόσια έσοδα να κατρακυλούν κατά 18% τον επόμενο μήνα (Ιανουάριο), και την ανεργία να πετάει στο 20,9% (από 18.2% τον αμέσως προηγούμενο μήνα), το «πλάνο» του Μνημονίου Νο.2 βρίσκεται ήδη νοκ άουτ στο καναβάτσο της ζωής.
Μόνο η ελληνική κυβέρνηση προσποιείται ότι είναι όρθιο. (Μην ξεχνάμε ότι ήταν ένα «πλάνο» που βασίστηκε στην υπόθεση ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2012 η οικονομία θα έχει ήδη σταθεροποιηθεί.)...
Οπότε, ας περάσουμε χωρίς χρονοτριβή στο ερώτημα που δεν έχουμε το δικαίωμα να αγνοούμε: Τι θα γίνει όταν η αποτυχία της νέας σύμβασης γίνει το ίδιο ξεκάθαρη με εκείνη της πρώτης (του Μνημονίου Νο.1);
Ας πάρουμε τα τρία σενάρια που θέτουν υποψηφιότητα αυτές τις μέρες στον διεθνή Τύπο: Το πρώτο είναι να υπάρξει νέο κούρεμα (αυτή την φορά των δανείων που έχουμε πάρει από την τρόικα) συν νέα δάνεια από την... τρόικα. Το δεύτερο είναι να εξαναγκαστεί η Ελλάδα να εξέλθει από το ευρώ. Το τρίτο είναι να αφήσουν το ελληνικό δημόσιο να πτωχεύσει εντός του ευρώ. Ας τα πάρουμε ένα-ένα.
Σενάριο 1: Τρίτο Μνημόνιο
Δεν είναι λίγοι οι οπαδοί της νέας δανειακής συμφωνία, του Μνημονίου Νο.2,  που μου λένε: «Ας πάρουμε αυτά που μας δίνουν τώρα, κι όταν έρθει η στιγμή που θα αποδειχθεί ότι Μνημόνιο Νο.2 δεν περπατάει, θα μας κουρέψουν κι άλλα από αυτά που χρωστάμε.»
Προφανώς αναφέρονται σε κούρεμα των δανείων από την τρόικα, καθώς αυτά που θα χρωστάμε στους ιδιώτες (μετά το όποιο PSI τώρα) θα διέπονται από το αγγλικό Δίκαιο, οπότε ένα κούρεμα θα οδηγήσει στην καταδίκη της χώρας στα αγγλικά δικαστήρια – μια εξέλιξη που καμία χώρα δεν θέλει. Πόσο πιθανό είναι όμως να μας «συγχωρήσει» ένα μέρος του χρέους η τρόικα;
Κατ΄αρχάς, τα δάνεια της τρόικας αποτελούνται από τρία μέρη: (1) δάνειο από την ΕΚΤ, (2) δάνειο από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη και (3) δάνειο από το ΔΝΤ (το 1/3 του συνόλου).
Από αυτά τα τρία μέρη, το κομμάτι του ΔΝΤ δεν «αγγίζεται», καθώς το ΔΝΤ σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να υπάρξει τέτοιο παγκόσμιο προηγούμενο. Το ίδιο και με το (1), καθώς η ΕΚΤ είναι αποφασισμένη να ισχύει για τα δάνειά της ότι και με τα δάνεια του ΔΝΤ.
Μένει λοιπόν το (2). Το (2) απαιτεί την εξής απόφαση από τα κοινοβούλια 16 χωρών (συμπεριλαμβανομένων και ήδη πτωχευμένων, όπως η Πορτογαλία, που είχαν εγγυηθεί ένα μέρος των δανείων του Μνημονίου Νο.1): Να βάλουν το χέρι στην τσέπη για πρώτη φορά προς όφελος της Ελλάδας!
Πράγματι, έως τώρα, τα υπουργεία οικονομικών των 16 δεν μας έστελναν χρήματα. Απλά εγγυόντουσαν τα δάνεια αυτά για το ελληνικό δημόσιο. Χέρι στην τσέπη θα βάλουν μόνο όταν το ελληνικό δημόσιο δεν τα αποπληρώνει στο ακέραιο (δηλαδή αν κουρευτούν και αυτά τα δάνεια).
Πιστεύετε εσείς ότι μετά την αποτυχία και του δεύτερου Μνημονίου, οι 16 εταίροι μας της ευρωζώνης θα δεχθούν να βάλουν για πρώτη φορά το χέρι στην τσέπη για πάρτη του ελληνικού δημοσίου; Δεν χρειάζεται να απαντήσετε. Είναι προφανές ότι δεν θα το κάνουν.
Το μόνο που είναι πιθανόν να γίνει, και μάλιστα αρκετά σύντομα, είναι η ΕΚΤ να αποφασίσει όχι να μην χάσει αλλά να μην... κερδίσει από την δυστυχία του ελληνικού δημοσίου.
Πιο συγκεκριμένα, η ΕΚΤ έχει αγοράσει πάνω από €50 δις ελληνικών ομολόγων στο 80% της αξίας τους. Λέγεται ότι σχεδιάζουν την ανταλλαγή αυτών των ελληνικών ομολόγων με ομόλογα του EFSF αξίας ίσης με τα χρήματα που έδωσε η ΕΚΤ για να αγοράσει τα ελληνικά ομόλογα (δηλαδή το 80% της αξίας τους).
Κατόπιν, το EFSF θα πουλήσει στην Ελλάδα τα ελληνικά ομόλογα σε μια αξία ίση με εκείνη των δικών της ομολόγων που έδωσε στην ΕΚΤ. Έτσι, το ελληνικό δημόσιο θα έχει επαναγοράσει στο 80% της αξίας τους τα ομόλογά του που έχει αυτή την στιγμή η ΕΚΤ στα βιβλία της.
Με τι χρήματα θα τα αγοράσει όμως; Με χρήματα που θα της δανείσει η τρόικα ή το EFSF! Καθώς όμως αυτά τα χρήματα δανείζονται έντοκα, η ελάφρυνση του 20% μειώνεται. Με απλά λόγια, πολύ κακό για το τίποτα.
[Προσέξτε ότι όλα αυτά δεν είναι παρά παιδιαρίσματα. Αν η ΕΚΤ ήθελε, μπορούσε να πει στην Ελλάδα ότι θα δεχθεί να πληρωθεί, όταν έρθει η ώρα, μόνο το 80% της αξίας των ελληνικών ομολόγων που διαθέτει. Δηλαδή αυτά που πλήρωσε για να τα αγοράσει. Όμως αυτό θα ήταν «απαράδεκτο» καθώς, στο νοσηρό μυαλό τους, το να μην κερδίσουν από την αγοραπωλησία ελληνικών ομολόγων συνιστά... χρηματοδότηση της Ελλάδας. Για να μην συνιστά κάτι τέτοιο, σκέφτονται να παίξουν τις κουμπάρες, με τον τρόπο που σας περιέγραψα. Τέτοια βλέπουν οι Αμερικάνοι κι οι Κινέζοι και βγαίνουν από τα ρούχα τους.]
Περιληπτικά, στην καλύτερη των περιπτώσεων, μετά την αποτυχία του Μνημονίου Νο.2, το όποιο επιπρόσθετο κούρεμα γίνει θα είναι πολύ μικρό. Τι θα σημάνει αυτό για το δημόσιο χρέος; Δεν μπορούμε να ελπίζουμε ότι μαζί με τα όποια οφέλη από το PSI, θα σταθεροποιηθεί;
Όχι, δεν μπορούμε. Δεδομένου ότι η οικονομία μας είναι σε ελεύθερη πτώση (ελέω επιθετικών περικοπών), πολύ, πολύ σύντομα το δημόσιο χρέος θα βρεθεί και πάλι σε τροχιά προς το 150%.
Γιατί; Επειδή μια χώρα της οποίας το δημόσιο χρέος είναι αρκετά πάνω από το 100% για να το σταθεροποιήσει πρέπει να έχει ένα ρυθμό μεγέθυνσης της οικονομικής δραστηριότητας που να μην διαφέρει πολύ από το επιτόκιο με το οποίο δανείστηκε πρόσφατα. Ακόμα και στο 3% να ρίξει η τρόικα το επιτόκιο, με ρυθμό μεγέθυνσης στο -6% και -7%, το χρέος παραμένει εκρηκτικό.
Συνεπώς, η αποτυχία της σύμβασης του Μνημονίου Νο.2, που μεθαύριο καλούνται να υπερψηφίσουν οι βουλευτές μας, δεν υπάρχει πιθανότητα να οδηγήσει τους ευρωπαίους «εταίρους» μας να μας δώσουν και τρίτο Μνημόνιο.
Μένουν λοιπόν τα εξής δύο σενάρια:
Σενάριο 2: Εξοβελισμός από το ευρώ
Κάθε μέρα που περνά, ακούγονται εντός της γερμανικής ελίτ όλο και πιο δυνατά οι φωνές που ζητούν να χρησιμοποιηθεί ο χρόνος που «κερδίζουν» με το Μνημόνιο Νο.2 ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για την εκπαραθύρωση της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Και πως θα το κάνουν αυτό;
Με δύο τρόπους: (α) Καθιστώντας την ζωή τόσο αφόρητη στην Ελλάδα που ο λαός της να επιλέξει να φύγει τόσο από την ευρωζώνη όσο και από την ΕΕ, και (β) αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν θα στηρίζονταν από την ΕΚΤ σε μια περίπτωση πανικού των αποταμιευτών, κάτι που κάλλιστα μπορεί να προκαλέσει τον πανικό και την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος.
Οι φωνές αυτές (που παραμένουν μειοψηφικές στο Βερολίνο, αλλά οι οποίες δυναμώνουν) θεωρούν ότι, με τις τονωτικές ενέσεις του τρισεκατομμυρίου ευρώ που θα έχει κάνει στο τραπεζικό σύστημα η ΕΚΤ του κ. Draghi, οι κλυδωνισμοί από τον εξοβελισμό της Ελλάδας από το ευρωσύστημα θα είναι διαχειρίσιμοι. Όσοι το πιστεύουν αυτό είναι, κατά την ταπεινή γνώμη μου, επικίνδυνα ανόητοι.
Πράττουν λάθος πανομοιότυπο με εκείνο του Hank Paulson, του υπουργού οικονομικών του Προέδρου Bush, όταν θεώρησε πως μπορεί να αφήσει την Lehman να καταρρεύσει απορροφώντας τους κραδασμούς μέσα από την παροχή ρευστότητας στις υπόλοιπες τράπεζες.
Εξακολουθώ λοιπόν να πιστεύω ότι όσοι σκέφτονται έτσι είναι βαθειά νυχτωμένοι: Οι διασυνδέσεις τόσο μεταξύ των ιδιωτικών τραπεζών όσο και μεταξύ των Κεντρικών Τραπεζών της ευρωζώνης είναι τόσο περίπλοκες που ο εξοβελισμός μίας χώρας θα οδηγήσει στην κατάρρευση της ευρωζώνης.
Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι δεν θα επικρατήσουν οι επικίνδυνα ανόητοι στο Βερολίνο (δεν θα ήταν η πρώτη φορά άλλωστε). Σε αυτή την περίπτωση, η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί εκτός ευρώ σε ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον επιταχυνόμενης Κρίσης που γρήγορα θα δει το ευρώ να εξαφανίζεται.
Αν όντως έτσι συμβούν τα πράγματα (και ανεξάρτητα του πόσο καιρό θα πάρει στο ευρώ να διαλυθεί μετά από μία ελληνική έξοδο), σκεφτείτε τι κακό θα μας έχει κάνει το να έχουμε ήδη δεσμευτεί στο Μνημόνιο Νο.2.
Πρώτον, θα έχουμε ένα χρέος στους παλαιούς δανειστές μας (λόγω PSI) εκπεφρασμένο σε ευρώ και μάλιστα υπό το αγγλικό δίκαιο. Αυτό το χρέος, θα παραμείνει σε ευρώ όσο υπάρχει ευρώ.
Κι όταν το ευρώ θα διαλυθεί (αν έχω δίκιο στην πρόβλεψή μου αυτή) η αξία του θα διαμορφωθεί, σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο, στην βάση μιας λογιστικής μονάδας (σαν το παλιό ECU που ήταν ο πρόδρομος του ευρώ) η οποία θα αντανακλά πιο πολύ την αξία του νέου γερμανικού νομίσματος!
Δεύτερον, τα χρέη μας τόσο του Μνημονίου Νο.1 όσο και του Μνημονίου Νο.2 (προς το ΔΝΤ και τους υπόλοιπους ευρωπαίους τέως εταίρους μας) θα τρέχουν σε σκληρό νόμισμα.
Τρίτον, τα έσοδα από τις όποιες ιδιωτικοποιήσεις κάνουμε (π.χ. του ΟΠΑΠ) θα έχουν χαθεί, καθώς θα τα έχουμε χρησιμοποιήσει για αποπληρωμή ενός μικρού μέρους των υπέρογκων δανείων μας και, βέβαια, δεν θα μπορεί το κράτος να τα χρησιμοποιεί στην πιο δύσκολη στιγμή του  –  τότε που θα βρίσκεται εκτός Ευρώπης και εκτός αγορών και δεν θα έχει ξένο συνάλλαγμα για να επιτρέπει στον ιδιωτικό τομέα να εισάγει βασικά αγαθά (κάτι που όσο είμαστε στο ευρώ δεν υφίσταται ως πρόβλημα καθώς οι επιχειρήσεις διαθέτουν άμεση πρόσβαση στο «ξένο» νόμισμα, στο ευρώ).
Τέταρτον, το εθνικό εισόδημα (το ΑΕΠ) θα είναι σημαντικά χαμηλότερο την ώρα που θα έρθει ο εξοβελισμός λόγω αποδοχής των μέτρων που συνοδεύουν το Μνημόνιο Νο.2.
Σενάριο 3: Μελλοντική πτώχευση εντός της ευρωζώνης
Αν τελικά οι φωνές που θέλουν τον εξοβελισμό της Ελλάδας από το ευρώ, μετά την σίγουρη αποτυχία του Μνημονίου Νο.2, δεν υπερισχύσουν, και κυριαρχήσει ο ορθολογικός φόβος πως μία έξοδος ενός μέλους θα φέρει την κατάρρευση όλου του ευρω-οικοδομήματος, τι άλλο μπορεί να συμβεί (δεδομένου ότι ένα Μνημόνιο Νο.3 είναι αδύνατον);
Μα να αφεθεί η Ελλάδα να κάνει αυτό που κάνουν πολιτείες των ΗΠΑ εντός της μεγάλης ζώνης του δολαρίου: στάση πληρωμών μέχρις νεοτέρας!
Το κράτος μας θα συνεχίσει να ζει εντός των ορίων που του επιβάλουν τα φορολογικά του έσοδα (κάτι που πρέπει να κάνει έτσι κι αλλιώς υπό το Μνημόνιο Νο.2) και η ΕΕ θα τρέχει και δεν θα φτάνει να καταλαγιάσει τον μεγάλο αναβρασμό που θα επικρατεί στις αγορές καθώς οι μαύρες τρύπες των τραπεζών θα έχουν μεγαλώσει κι άλλο και τα CDS θα έχουν πυροδοτηθεί ξεκινώντας μια αλυσιδωτή αντίδραση πολλών μεγατόνων.
Κάπου εκεί η Ευρώπη θα κληθεί να αποφασίσει αν θέλει να σώσει το ευρώ ή όχι, κι αν ναι με ποιόν τρόπο. Αν όχι, γυρνάμε όλοι στα εθνικά μας νομίσματα ή δημιουργούνται και κάποια περιφερειακά (π.χ. ζώνη του μάρκου, λατινική ένωση, συν κάποια σκόρπια νομίσματα όπως δραχμή, ιρλανδικό πουντ κλπ).
Αν ναι, η λύση που θα δοθεί δεν μπορεί να βασίζεται απλά στις περικοπές, στα δάνεια και στην τιμωρία. Θα ενέχει, θέλοντας και μη, τα τρία βασικά συστατικά που λείπουν στην σημερινή ευρωζώνη:
Ενοποίηση τραπεζικών συστημάτων, ενοποίηση μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους και, βεβαίως, μια κοινή επενδυτική πολιτική που θα ανακυκλώνει περί το 10% των πλεονασμάτων υπό την μορφή παραγωγικών επενδύσεων στην περιφέρεια (ίσως χωρίς την εμπλοκή των εθνικών κυβερνήσεων – κάτι που θα ήταν ευχής έργον).
Συμπέρασμα
Τι θα συμβεί λοιπόν όταν αποδειχθεί περίτρανα η αποτυχία της σύμβασης που οι βουλευτές μας καλούνται να αποδεχθούν την Κυριακή;
Από τα τρία σενάρια που μπορεί να σκεφτεί κανείς (βλ. πιο πάνω), το πρώτο είναι εκτός τόπου και χρόνου. Το δεύτερο θα προκύψει μόνο σε περίπτωση άλλης μιας πολιτικής αστοχίας της γερμανικής ελίτ. [Άρα, λαμβάνοντας υπ’ όψη μας το πρόσφατο παρελθόν, είναι πολύ πιθανόν να …   προκύψει.] Το τρίτο είναι το καλύτερο από τα τρία.
Ποιο από τα δύο αυτά σενάρια (το 2ο ή το 3ο;) είναι πιθανότερο; Θα θέλαμε το 3ο. Αλλά, όσον αφορά την βέλτιστη απόφαση στην ψηφοφορία της Κυριακής, είτε προκύψει το 2ο είτε το 3ο, ένα «ναι» στο Μνημόνιο Νο.2 θα έχει αποδυναμώσει την Ελλάδα στην πιο δύσκολή στιγμή – την στιγμή που η αποτυχία του Μνημονίου Νο.2 γίνει φανερή.
Όπως είδαμε, στην περίπτωση που δεσμευτούμε στο Μνημόνιο Νο.2 και προκύψει το Σενάριο 2, ουσιαστικά θα έχουμε χρεώσει το κράτος μας με πολλά δις ώστε να εξαγοράσει η Γερμανία χρόνο για να μας εξοβελίσει από το ευρώ όταν οι ηγέτες της κρίνουν ότι τους συμφέρει - κι όταν η Ελλάδα είναι αποδυναμωμένη περισσότερο από σήμερα. Αν είναι να μας εκπαραθυρώσουν, γιατί φίλες και φίλοι να χρεωθούμε σήμερα τόσα δις ευρώ;
Γιατί να μετατρέψουμε το 35% του δημόσιου χρέους μας στους ιδιώτες σε ομόλογα του αγγλικού δικαίου; Γιατί να αποδεχθούμε περικοπές που καταστρέφουν ό,τι έχει μείνει από τον παραγωγικό μας ιστό και που είναι τριπλάσιες από αυτές που αρκούν για να ζει το κράτος από τα φορολογικά του έσοδα (εφόσον αναβάλει μέχρι νεοτέρας τις αποπληρωμές των δανείων του);
Κι αν τελικά δεν μας δείξουν την πόρτα του ευρώ (κάτι που θεωρώ ότι τελικά δεν θα κάνουν), και η «προαναγγελθείσα» αποτυχία του Μνημονίου Νο.2 τους αναγκάσει να μας επιτρέψουν την στάση πληρωμών εντός της ευρωζώνης, γιατί να μην την κάνουμε τώρα, πριν δεσμευτούμε  με το Μνημόνιο Νο.2;
Επίλογος
Το επόμενο εικοσιτετράωρο οι τριακόσιοι της Βουλής θα κληθούν να πάρουν την τελευταία σημαντική απόφαση του πολιτικού τους βίου.
Τους την παρουσιάζουν ως μονόδρομο. Ναι, μονόδρομος είναι. Ένας μονόδρομος που θα στερήσει και σε αυτούς, αλλά και σε μια ολόκληρη γενιά, το δικαίωμα να αποφασίζουν. Το Μνημόνιο Νο.2, που τους λένε να ψηφίσουν για να σωθεί η χώρα, θα αποτύχει.
Όπως απέτυχε και το προηγούμενο. Το μόνο που θα πετύχει είναι να δημιουργήσει μια Ελλάδα που από τούδε και στο εξής, στερείται το δικαίωμα να επιλέγει.
Την Κυριακή, πριν φύγουν από το σπίτι τους για τη Βουλή, ας κάτσουν μπροστά στον καθρέφτη του μπάνιου τους ακίνητοι. Για πέντε, δέκα λεπτά ας στηθούν μπροστά στο είδωλό τους.
Να κοιτάξουν βαθειά μέσα στα ίδια τους τα μάτια. Να στοχαστούν μπροστά στην αντανάκλασή τους. Και να σκεφτούν κάτι πολύ, πολύ απλό: Ό,τι και να κάνει η κα Μέρκελ, η ΕΕ, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ, η χώρα μας, η γενιά που έρχεται, θα είναι λιγότερο αδύναμη αν εκείνοι απλά προσέλθουν στο Κοινοβούλιο και πούνε όχι στο Μνημόνιο Νο.2. Έτσι απλά.
Και μετά ας φύγουν από την μπρος πόρτα, διαχεόμενοι μέσα στην κοινωνία που τόσο καιρό πληγώνουν κι η οποία όμως έχει την δύναμη να τους συγχωρήσει. Αρκεί να πουν το «όχι» σε μια δανειακή συμφωνία-τέρας που είναι καταδικασμένη στην αποτυχία.


Πηγή: sofokleous10.gr

http://www.e-geoponoi.gr/2010-01-09-13-45-37/2010-04-24-07-55-31/5856----3-----2-.html

“Μούγκα” για το βίντεο της ντροπής(βίντεο)

Πρόκειται για το βίντεο που δημοσιεύσαμε πριν από λίγο και δείχνει την απρόκλητη επίθεση ανδρών των ΜΑΤ, σε διαδηλωτές που συμμετείχαν σε πορεία της Θεσσαλονίκης χωρίς έκτροπα και επεισόδια. Ακόμα περιμένουμε κάποια επίσημη τοποθέτηση από την ΕΛΑΣ, ωστόσο, όπως φαίνεται, οι ιθύνοντες προτιμούν να τηρούν σιγή ιχθύος...



enikos.gr

 http://anti-ntp.blogspot.com/2012/02/blog-post_8405.html

Διαρροή κωδικών της Προεδρίας της Δημοκρατίας!

Διαρροή δεδομένων από την ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε πρίν από μερικές ημέρες σύμφωνα με πληροφορία που μας κοινοποιήθηκε. Σύμφωνα με τον αναγνώστη που απέστειλε την πληροφορία, άγνωστοι hackers άντλησαν δεδομένα από την ιστοσελίδα της Προεδρίας τα οποία και ανάρτησαν σε σχετικό σύνδεσμο. Δεν είναι η πρώτη φορά που πληροφοριακά συστήματα της Προεδρίας της Δημοκρατίας «πέφτουν» <…> θύμα επιθέσεων hackers.

Όπως βλέπουμε [εδώ] , [εδώ] αλλά και στην χτεσινή τελευταία ισχυρή κυβερνοεπίθεση που έπληξε τις πιο σημαντικές κυβερνητικές ιστοσελίδες στην Ελλάδα, η Προεδρία της Δημοκρατίας αποτελεί έναν «all-time-classic» στόχο για τους hackers.
Δείτε παρακάτω την δήλωση που ανάρτησαν οι hackers – κατα δήλωσή τους υποστηρικτές της Ελληνικής Χάκινγκ Σκηνής (GHS) στο Pastebin [δείτε εδώ] αναφορικά με την επίθεση:
presidency.hack .message [Αποκλειστικό] Διαρροή κωδικών της Προεδρίας της Δημοκρατίας!
Στο τέλος του μηνύματός τους οι Hackers παραθέτουν υπερσύνδεσμο [κάντε κλικ εδώ] που δίνει την δυνατότητα να κατεβάσει κάποιος τα δεδομένα της Προεδρίας της Δημοκρατίας που άντλησαν. Μάλιστα τα δεδομένα έχουν αναρτηθεί σε ιστοσελίδα αγροτουριστικής μονάδας στην περιοχή της ιταλικής πόλης Bolsena (!). Με μια γρήγορη ματιά στα δεδομένα που κοινοποίησαν οι hackers η συντακτική ομάδα του SecNews εντόπισε (με ιδιαίτερη ευκολία οφείλουμε να ομολογήσουμε) κωδικούς πρόσβασης e-mail. Δείτε παρακάτω σχετικά (έχουμε αποκρύψει τμήμα των κωδικών):
presidency.hack .sample [Αποκλειστικό] Διαρροή κωδικών της Προεδρίας της Δημοκρατίας!
Σε αυτό το σημείο αξίζει να παρατηρήσουμε τα εξής:
(Α) Οι κωδικοί που χρησιμοποιούσαν για το e-mail επικοινωνίας της Προεδρίας της Δημοκρατίας ήταν εξαιρετικά απλοί και μπορούσαν να «προβλεφθούν» με ιδιαίτερη ευκολία από τον καθένα.
(Β) Ο εξυπηρετητής στον οποίον απέκτησαν πρόσβαση οι hackers βρίσκεται εντός των υποδομών δικτύου του OpenGov. Άραγε οι αρμόδιοι έχουν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην χρησιμοποιήθηκε από τους hackers η πρόσβαση στον εξυπηρετητή της Προεδρίας ως σημείο μεταπήδησης (pivot point) για να αποκτήσουν πρόσβαση στα υπόλοιπα συστήματα του OpenGov?
(Γ) Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός οτι ενώ έχει στοχοποιηθεί πολλαπλές φορές η ιστοσελίδα της Προεδρίας δεν φαίνεται οι αρμόδιοι να έχουν αντιληφθεί την σημαντικότητα των επιθέσεων ώστε να λάβουν κάποια αντίμετρα σχετικά με τις επιθέσεις (το πιο απλό ίσως της επιλογής πιο πολύπλοκων κωδικών).
Σύμφωνα με σχόλιο τακτικού αναγνώστη της ιστοσελίδας μας, η πρόσβαση που φαίνεται ότι διαθέτουν οι hackers τους δίνει την δυνατότητα να τοποθετήσουν (εφόσον το επιθυμούν) κακόβουλο λογισμικό στην ιστοσελίδα. Οποιοσδήποτε επισκεφθεί την ιστοσελίδα (από Ελλάδα ή εξωτερικό) θα «μολυνόταν» με κακόβουλο λογισμικό, ενώ υπεύθυνη γι’αυτό θα ήταν η ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας [μια κυβερνητική ιστοσελίδα(!)].
Το γεγονός οτι δεν επιθυμούσαν να το πράξουν ή δεν έγινε αντιληπτό κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν υποβιβάζει την σημαντικότητα της επίθεσης και την επικινδυνότητα της συγκεκριμένης άντλησης δεδομένων από τους αγνώστους.
Το SecNews ευχαριστεί τον ανώνυμο αναγνώστη για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

secnews
 
http://greeknation.blogspot.com/2012/02/blog-post_9201.html

Νέο κόμμα από τους διαγραμμένους

anti-barcode:ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ κ.ΚΑΜΜΕΝΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕΣΑ...ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ...ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ!!!
Καμμενος:Ακουτε μονο οτι σας λεω εγω και οχι αλλοι!...


anti-barcode: Αναμενουμε λοιπον Οι εσωτερικές επαφές ανάμεσα στους 43 διαγραμμένους από τα δύο μεγάλα κόμματα βουλευτές, θα πάρουν τις αμέσως προσεχείς ημέρες μία συγκεκριμένη μορφή με εμφανίσεις και δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, όπου θα παρουσιάζουν ένα κοινό αντι-μνημονιακό μέτωπο στον πολιτικό χάρτη της χώρας, καθώς ήδη κυκλοφορούν σε συζητήσεις τα ονόματα των Χάρη Καστανίδη,Λούκας Κατσέλη, Κώστα Μαρκόπουλου, Κώστα Γκιουλέκα και άλλων. Με ...όπλο το ΟΧΙ Βασικό πολιτικό όπλο της νέας αυτής πολιτικής κίνησης θα είναι το ΟΧΙ των βουλευτών στη Βουλή και η αντιμνημονιακή τους στάση, η οποία όμως δεν καταγράφεται πολιτικά – τουλάχιστον μέχρι στιγμής- στις τάσεις του εκλογικού σώματος. Στους διαγραμμένους της ΝΔ κυρίως, αλλά και ορισμένους από το ΠΑΣΟΚ, στοχεύει και ο κ. Πάνος Καμμένος για την πολιτική του κίνηση, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και η οποία βέβαια σε κάθε περίπτωση δεν απασχολεί τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, Χάρη Καστανίδη, Λούκα Κατσέλη και Βάσω Παπανδρέου. Με νέο κόμμα στις εκλογές Πάντως, άσχετα με όποια τύχη θα έχει η δημιουργία αυτού του αντιμνημονιακού μετώπου και ο μετασχηματισμός του σε κόμμα, είναι βέβαιο ότι Κατσέλη και Καστανίδης θα προχωρήσουν ο καθένας χωριστά (αν δεν υλοποιηθεί το αντιμνημονιακό κόμμα των διαγραμμένων) στη δημιουργία του δικούς τους πολιτικού φορέα που θα εμφανιστεί στις προσεχείς εκλογές .
Πηγη

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/02/blog-post_3671.html

ΙΟΥΛΙΟΣ 2011: Ο ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ!



Για να μη μας περνάνε για ηλίθιους οι σφουγκοκωλάριοι της Συγγρού!

Σύνδεσμος, για τους δύσπιστους.

Αντί άλλου σχολίου, παραθέτουμε το κείμενο αναγνώστη του ιστολογίου:

Το 2009 όσοι στηρίξαμε στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας τον Αντώνη Σαμαρά, το κάναμε διότι πιστεύαμε σε έναν εναλλακτικό λόγο που θα πρότασσε τον οικονομικό και κοινωνικό εκσυγχρονισμό της Ελλάδας χωρίς τον λαϊκισμό του παρελθόντος. Αυτό που δεν εκλέξαμε ήταν:

1) Τα παραδημοσιογραφικά anti-υπόγεια που στοχοποιούσαν και στοχοποιούν κάθε αγνό νεοδημοκράτη που είναι εκτός γραμμής.

2) Τους καταδρομείς που δεν έχαναν ευκαιρία να μετρήσουν τον ανδρισμό τους και να δώσουν παράσημα σαμαρισμού και πιστοποιητικά Σαμαροφροσύνης σε νεοδημοκράτες που είχαν υπηρετήσει το κόμμα, όταν οι καταδρομείς άνηκαν ιδεολογικά κάπου αλλού.

3) Στους μετανοημένους αριστερούς που έκαναν υψηλή πολιτική θεωρία από τα πεζοδρόμια του Κολωνακίου, όταν η βάση έβραζε από την πρωτοφανή αναποτελεσματικότητα τους.

4) Τους απαρατσνίκ που βρήκαν την ευκαιρία από τα γνωστά υπόγεια της παραδημοσιογραφίας να το παίξουν περισσότερο νεοδημοκράτες από τους νεοδημοκράτες...
 
 

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/02/2011_13.html

Ξεπουλημένοι και δοτοί … ηγέτες!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr
Οι δύο παλιοί συμμαθητές (Παπανδρέου και Σαμαράς) που “εκπαιδεύτηκαν” (από παλιά σε πανεπιστήμιο που φτιάχνει ξεπουλημένους ηγέτες για κράτη μπανανίες) τις τελευταίες ημέρες έβγαλαν το απεχθές...
προσωπείο τους. Τρομοκράτησαν λεκτικά τον λαό συνεπικουρούμενοι από τον “Καραγκιόζη” που διόρισαν για πρωθυπουργός αλλά και τον εφευρέτη των συγκαλύψεων των βουλευτικών ανομιών (με τους περίφημους νόμους της ασυλίας και της παραγραφής) κ. Βενιζέλο. Κρυμμένοι μέσα στο “χαμαιτυπείο” της Βουλής μαζί με τους νενέκους που τους χειροκροτούν και τους λένε πάντα “Ναι σε όλα” νομοθέτησαν εις βάρος του λαού υπακούοντας στις προσταγές των αφεντικών τους, ενώ απέξω το πραγματικό τους “αφεντικό” ο Ελληνικός λαός δάρθηκε (για άλλη μία φορά) από τα “λοβοτομημένα” ΜΑνΤρόσκυλα τους. Ο μυαλοχυμένος (κατά το Χάρρυ Κλυνν) κ. Παπανδρέου θεωρεί τον εαυτό του ήρωα γιατί έσωσε λέει την Ελλάδα από την χρεωκοπία!… ενώ ο άλλος εταίρος ο κ. Σαμαράς μας λέει το απίθανο ότι δεν κυβερνά, αλλά απλά “συνυπέγραψε” και επέβαλλε και κομματική πειθαρχία για θετική ψήφο των βουλευτών του στο 2ο μνημόνιο που θα φέρει την εξαθλίωση όλων μας. Οι μάσκες έπεσαν!… όλα αυτά τα πολιτικά “ανδρείκελα” θα πρέπει πλέον να αντιμετωπισθούν με όλα τα μέσα και με όλους τους τρόπους ως οι χειρότεροι εχθροί του έθνους μας!
Πηγη

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/02/blog-post_9740.html

Μαθηματικό πρόβλημα για δυνατούς λύτες: Θεόδωρος Πάγκαλος...


Ένας αναγνώστης μας βάζει ένα Μαθηματικό πρόβλημα για δυνατούς λύτες...

Θεόδωρος Πάγκαλος...
Σεπτέμβριος 2010 Εισόδημα: 640.632,2 ευρώ + Σύζυγος Εισόδημα: 206.538,07 ευρώ = 847.170,27 ευρώ ( για του λόγου το αληθές - http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4595128 )

Έχει Καταθέσεις: 17.693,86 ευρώ + Σύζυγος Καταθέσεις: 15.168,49 ευρώ = 32.862,35 ευρώ και δηλώνει τον Σεπτέμβριο του 2011 ότι δεν έχει αγοράσει ακίνητα αλλά είναι κληρονομιά και ότι δεν έχει 7.500 ευρώ για το χαράτσι ( για τους δύσπιστους - http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=148874 )

Να βρεθούν:
α) Πως ξοδεύτηκαν τα χρήματα του 2010 και δεν του έμεινε τίποτα για το χαράτσι
β) Πως είναι δυνατόν να μην αγοράζει ακίνητα, να βγάζει μαζί με τη γυναίκα του κάτι λιγότερο από 1 εκατομμύριο το χρόνο και παρόλα αυτά να του περισσεύουν μόνο 33 χιλιάδες

Δίνονται σαν δεδομένα:
1) Ότι οι Έλληνες τα τρώνε μαζί του
2) Ότι οι Έλληνες είναι είτε Κομουνιστές, είτε Φασίστες, είτε Μαλάκες

[Υπόδειξη: Πάρτε σαν δεδομένο ότι τρώτε κουτόχορτο]

 Χρήστος Α.
 
http://logioshermes.blogspot.com/2012/02/blog-post_378.html

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ ΑΠ’ ΤΑ ΘΕΩΡΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ



Ξημέρωμα Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου 2012 και συγκεκριμένα στις 00:15 πμ, πράξη αντίστασης στο ειδεχθές μνημόνιο εκφράστηκε από το θεωρείο της ευτελισμένης ελληνικής βουλής.

Ο Δικηγόρος Γιώργος Κόκκας και ο νομικός και μουσικός Δημήτριος-Αλέξανδρος Μιχάκης, μαζί με άλλους κοινωνικούς ακτιβιστές, που τα δακρυγόνα και η καθεστωτική βία δεν τους απέτρεψαν, κατάφεραν να φτάσουν ως την είσοδο της «Βουλής των Ελλήνων» και επεχείρησαν να μπουν νομίμως (με ειδικές προσκλήσεις) στη Βουλή για να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση. Στον δεύτερο απαγορεύτηκε η είσοδος γιατί... κρατούσε την ελληνική σημαία!!!!

Ο Γιώργος Κόκκας, Εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών "Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία, Άμεση Δημοκρατία" και του "Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας" (Ε.Κ.Α.Δ.) εισήλθε τελικώς στη Βουλή και από τα θεωρεία των πολιτών ζήτησε να μιλήσει εκ μέρους του Δημοβουλίου Πολιτών και του Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας. Προσπάθησε να ενημερώσει το «Κοινοβούλιο» για εναλλακτικό σχέδιο πολιτών για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας και της χώρας εν γένει, όπως ζήτησε να ακούσει στην καταληκτική του ομιλία ο «πρωθυπουργός», ενώ αντίστοιχα είχε ζητήσει ο πολύς κ. Βενιζέλος κατά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου το καλοκαίρι να έρθει κάποιος από την πλατεία για να τους μιλήσει στη Βουλή !!!!. Παρά τις προσχηματικές αυτές προσκλήσεις στους πολίτες «δεν ίδρωσε το αυτί» του Προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, ώστε να του δώσει το λόγο.
 
Αλλά το χειρότερο είναι πως προπηλακίστηκε βίαια από ομάδα αστυνομικών που τον είχαν περικυκλώσει, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, σαν να επρόκειτο για εγκληματία επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια

Μεταφέρθηκε βιαίως έξω από τα θεωρεία της Βουλής και κρατήθηκε από τους αστυνομικούς για αρκετό χρονικό διάστημα, μέχρι που δόθηκε η εντολή να μην σταλεί αυτόφωρο, γιατί θα ήταν τελείως ασύμφορη για το πολιτικό μας σύστημα μια τέτοιου είδους δημοσιότητα. Να θυμίσουμε πως στο πολύ πρόσφατο παρελθόν δόθηκε Βήμα αγόρευσης από τη Βουλή σε μη Έλληνες πολίτες, όπως ο Σαρκοζί και ο Στρος Καν.

Μέσα στο καθεστώς πλήρους κατάλυσης των θεσμών και μετατροπής του ναού της δημοκρατίας σε βιοτεχνία ΥΠΟνόμων και ενώ έξω στους δρόμους της Αθήνας κάθε φωνή αντίστασης και αντίδρασης καταπνιγόταν μέσα σε φωτιές, δακρυγόνα και γκλομπς, θεωρούμε πως είναι αληθινά ηρωικό ένας και μοναδικός πολίτης να μπορέσει να μπει στη Βουλή, να ορθώσει το ανάστημά του και να αρθρώσει λόγο αληθινής δημοκρατίας. Οι καιροί ου μενετοί αλλά οι αληθινοί Έλληνες μπορούμε και οφείλουμε να ακολουθήσουμε τέτοια παραδείγματα και να κρατήσουμε ψηλά τα λάβαρα!


 ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Άμεσα κινητοποιήθηκε η φρουρά της Βουλής και πλησίασαν τον πολίτη και τον απομάκρυναν με ιδιαίτερα επιθετικό τρόπο.
 
 vm, ηλ.τα.,newsit
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/02/blog-post_5305.html

Πολιτική κάλυψη για την ...πολιτική εντολή, στον Χ. Παπουτσή!

Ήταν απόλυτα αναμενόμενη και φυσιολογική η πολιτική στήριξη που απλόχερα προσέφερε ο Λ. Παπαδήμος στον Χ. Παπουτσή.
Και ήταν απολυτά αναμενόμενη η πολιτική κάλυψη, όσο απόλυτα οφθαλμοφανής ήταν και η πολιτική εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να περιφρουρήσουν το Κοινοβούλιο και να αφήσουν τους «κουκουλοφόρους» να διαλύσουν την μεγάλη συγκέντρωση των πολιτών στην πλατεία Συντάγματος, κατά τα …
γνωστά.

Για όποιον παρατήρησε τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων, ναι, ήταν κάτι παραπάνω από οφθαλμοφανές αυτό.

Μόνο που αυτή την φορά ούτε οι «κουκουλοφόροι», ούτε οι διαδηλωτές τους έκαναν την χάρη να αντιδράσουν «κατά τα γνωστά».

Οι μεν πρώτοι επέλεξαν να αναμετρηθούν με τις διμοιρίες των ΜΑΤ περιφερειακά της μεγάλης συγκέντρωσης, έχοντας -απ ότι αποδείχθηκε- ως «στρατηγείο τους, την κατάληψη της Νομικής.

Οι δε δεύτεροι, δεν διαλύθηκαν μέσα στην ομίχλη των χημικών, όπως σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις του τελευταίου ενάμιση χρόνου, που τα αλλεπάλληλα μνημόνια έστειλαν τους πολίτες από τον καναπέ στην πλατεία…

Και εκεί έγινε καταφανής η πολιτική εντολή:

Παρ όλο που στην Αμαλίας, την Όθωνος, την πλατεία, δεν υπήρχαν οι «σκληροί αντιεξουσιαστές με τις μολότοφ», αφού αυτοί είχαν αναπτύξει το μέτωπο τους στα Προπύλαια, οι εντολές περί των διαδηλωτών που έπρεπε να εκτελεστούν, έκαναν τους άνδρες των ΜΑΤ να εκτοξεύουν στα καλά καθούμενα δακρυγόνα στο κέντρο αλλά και στα πλάγια της συγκέντρωσης, έτσι ώστε να τους διασπάσουν και να τους ωθήσουν σιγά σιγά στην διάλυση.



Οι διαδηλωτές όμως επέστρεφαν στην θέση τους, οι δυνάμεις των ΜΑΤ παρέμεναν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους εκεί «βομβαρδίζοντας αμάχους», ενώ την ίδια ώρα οι «κουκουλοφόροι που δεν ήταν ούτε 100 ούτε 200 αλλά πάνω από 1.500 άτομα, έκαιγαν και κατέστρεφαν ανενόχλητοι από την Συγγρού μέχρι την Ακαδημίας και από την Ομόνοια μέχρι το Κολωνάκι.

Και σαν ήλθε το «πρώτο φώς της ημέρας», εκατόν εβδομήντα καταστηματάρχες μάζευαν αποτελειωμένοι αποκαΐδια, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη (;) «σφυροκοπούσε» τους …κύκλους της ανωμαλίας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «κάλυπτε πλήρως πολιτικά» τον Χρήστο Παπουτσή, τονίζοντας ότι αυτά είναι επιχειρησιακά θέματα και την ευθύνη φέρουν οι επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, δείχνοντας με το δάκτυλο τα εξιλαστήρια θύματα, που εν τέλει αποτελούν επιλογές του Χρήστου Παπουτσή, μόλις τον περασμένο Μάρτιο.

Γι αυτό σας λέω: φυσιολογική, αναμενόμενη αλλά και εύγλωττη για το τι συνέβη στο παρασκήνιο της χθεσινής καταστροφής ήταν η πολιτική κάλυψη της Κυβέρνησης στον Χρήστο Παπουτσή…


http://www.briefingnews.gr/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/blog-post_6982.html

Η κορυφαία αστροφυσικός του 2012 είναι Ελληνίδα!


Το «Βραβείο Αστροφυσικής Daniel Heineman 2012» θα απονεμηθεί στην Ελληνίδα Χρύσα Κουβελιώτου! Η Ελληνίδα αστροφυσικός θα βραβευτεί για τη δράση και την προσφορά της στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα με ακόμα ένα διεθνούς κύρους βραβείο.

Η έγκριτη επιστήμων εργάζεται στο Marshall Space Flight του NASA Center, στο Huntsville της Alabama. Το βραβείο Daniel Heineman απονέμεται κάθε χρόνο από τους ιθύνοντες του Αμερικανικού Ινστιτούτου Φυσικής (AIP) και την American Astronomical Society (ΑΑΣ) ως αναγνώριση της εξαιρετικής εργασίας που έχει επιτελέσει στο συγκεκριμένο τομέα.
Στην επίσημη ανακοίνωση της, οι εκπρόσωποι της American Astronomical Society αναφέρουν τους λόγους απονομής του βραβείου Daniel Heineman στην Ελληνίδα αστροφυσικό:
«Το βραβείο της απονέμεται για τα εκτεταμένα επιτεύγματα και τις ανακαλύψεις της στους τομείς των εκρήξεων ακτίνων τύπου γάμμα και magnetars. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτες είναι οι ικανότητες της δρ. Κουβελιώτου στη δημιουργία συνεργασιών, στην αποτελεσματικότητα και τις γνώσεις που αφορούν στις παρατηρήσεις πολλαπλού μήκους κύματος».

Οι εκπρόσωποι του AIP συμπλήρωσαν πως το ευχάριστο γεγονός της βράβευσης ενός διακεκριμένου επιστήμονα, όπως είναι η δρ. Κουβελιώτου, αποτελεί αναγνώριση για ολόκληρο τον κλάδο, από τον οποίο έχουν προκύψει σημαντικές ανακαλύψεις που άλλαξαν τον κόσμο, αλλά και προσδιοόρισαν τη θέση μας στο σύμπαν.

«Είμαι πολύ ευγνώμων και είναι μεγάλη τιμή να αναγνωρίζονται οι προσπάθειες μου από την επιστημονική κοινότητα με αυτό το πολύ σημαντικό βραβείο», δήλωσε η δρ. Κουβελιώτου και πρόσθεσε:
«Είμαι επίσης πολύ χαρούμενη που βλέπω την αναγνώριση των συνεργασιών, τις οποίες θεωρώ ότι αποτελούν σήμερα ένα απαραίτητο εργαλείο στην επιστημονική έρευνα».


Η επιστημονική πορεία της δρ. Χρύσας Κουβελιώτου:
Καθ ‘όλη την διάρκεια της σταδιοδρομίας της κατόρθωσε να συνεισφέρει πολλά σημαντικά στοιχεία στους τομείς της αστρονομίας και αστροφυσικής. Χάρη στις έρευνές της έχει επεκταθεί η κατανόηση της ανθρωπότητας για τα φευγαλέα, παροδικά φαινόμενα που σημειώνονται στον Γαλαξία μας και την υψηλή ενέργεια που υφίσταται στο Σύμπαν.

Εκτός από τον καθορισμό πολλών μοναδικών ιδιοτήτων σχετικά με τις εκπομπές υψηλής ενέργειας στις εκρήξεις ακτίνων τύπου γάμμα (GRB) (το φωτεινότερο συμβάν στο διάστημα κι ένα από ισχυρά γεγονότα που σημειώνονται στο Σύμπαν), ήταν μέλος της ομάδας που εντόπισε το πρώτο GRB, καθώς και το οπτικό αντίστοιχό του. Με αυτή την ανακάλυψη αποκαλύφθηκε η εξωγαλαξιακή φύση αυτών των πηγών.

Μαζί με την ομάδα της εντόπισε κι επιβεβαίωσε τα magnetars, τα οποία είναι εξαιρετικά πυκνά αστέρια νετρονίων ή στάχτες των αστεριών μετά από μια έκρηξη τύπου σουπερνόβα και τα οποία διαθέτουν απίστευτα ισχυρά μαγνητικά πεδία.

Ξεκίνησε με πτυχίο Φυσικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Sussex της Αγγλίας και έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου στη Γερμανία.

Είναι μέλος πολλών συμβουλευτικών επιτροπών και συμβουλίων διαφόρων οργανισμών, όπως είναι η NASA, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA), το κέντρο DARK Κοσμολογίας της Δανίας και η Αμερικανική Ένωση Παρατηρητών Μεταβλητών αστεριών. Παράλληλα, έχει λάβει πολλά βραβεία για τη δουλειά της.

Το 2003 τιμήθηκε με Rossi Prize και Descartes Prize, ενώ αναγνωρίστηκε ως η 6η σημαντικότερη επιστημών του Διαστήματος. Το 2005 τιμήθηκε με το αντίστοιχο βραβείο της NASA. Είναι συνεργάτης της American Physical Society (APS) και της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης (AAAS).

Εχει ασχοληθεί σε πολλά πανεπιστήμια σχετικά με τις δράσεις της Space Research Association (USRA) και έχει δημιουργήσει το Πρόγραμμα Αστρονομίας στο Huntsville.

Επίσης, έχει διατελέσει αναπληρώτρια διευθύντρια του Ινστιτούτου Διαστημικής Φυσικής, Αστρονομίας και Εκπαίδευσης, που αποτελεί μια κοινοπραξία έρευνας του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα στο Huntsville. Στην κοινοπραξία αυτή συμμετέχουν ως εταίροι η NASA και η USRA.

Στο παρελθόν θήτευσε ως πρόεδρος του τμήματος του Ανώτατου Ενέργειας Αστροφυσικής της AAS και αντιπρόεδρος της Επιτροπής «E» (Ερευνα στην Αστροφυσική από το Διάστημα) της Επιτροπής Διαστημικής Έρευνας, που εδρεύει στη Γαλλία. Πρόσφατα εξελέγη ως σύνδεσμος των ΗΠΑ στην «Αστροφυσική Επιτροπή 19» της Διεθνούς Ένωσης Καθαρής και Εφαρμοσμένης Φυσικής, που εδρεύει στην Αγγλία.

Σήμερα, εργάζεται ως αστροφυσικός στο Marshall Space Flight στο NASA Center, που λειτουργεί στο Huntsville της Alabama.

Η δρ. Κουβελιώτου μαζί με τους καθηγητές Ralph Wijers του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ και StanWoosley του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στη Σάντα Κρουζ συνέγραψαν ένα βιβλίο για τις εκρήξεις ακτίνων γάμμα, το οποίο θα «κυκλοφορήσει» το 2012 από το Cambridge University Press!

Η τελετή της απονομής θα πραγματοποιηθεί στην 221η συνάντηση της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας τον Ιανουάριο του 2013 στο Long Beach της Καλιφόρνια, όπου η δρ. Κουβελιώτου θα είναι και η κεντρική ομιλήτρια.


Το βραβείο Heineman
πήρε το όνομά του από τον Daniel Heineman, μηχανικό, στέλεχος επιχειρήσεων και φιλανθρωπικό χορηγό των επιστημών. Το βραβείο καθιερώθηκε από το 1979 από το ίδρυμα που δραστηριοποιείται στους τομείς της έρευνας, της εκπαίδευσης, τους φιλανθρωπικούς και επιστημονικούς σκοπούς. Απονέμεται κάθε χρόνο και συνοδεύεται από το χρηματικό έπαθλο των 10.000 δολαρίων καθώς και από ένα πιστοποιητικό που αναφέρεται στα επιστημονικά επιτεύγματα του τιμώμενου ή της τιμώμενης.
Goodnews

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/02/2012.html#.TzYSRU6feM8


http://www.gataros1.info/2012/02/2012.html

Πραγματικοί και ερζάτς Φιλικοί

Γράφει ο Ευάγγελος Σέκερης

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνονται συχνά πυκνά αναφορές στη Φιλική Εταιρεία.

Ακούμε για τη “Νέα Φιλική Εταιρεία” που ίδρυσαν λέει 8.500 Έλληνες που ζουν σε χώρες της ΕΕ. Πρώτη δράση τους η σύνταξη μιας ιδιαίτερα επιθετικής επιστολής στη....
Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ.

Το ANTINEWS διερωτάται “αν υπάρχει έστω και ένας ευπατρίδης να δώσει τα 40 εκ. για τους πολύτεκνους” που κόβουν οι ανάλγητοι δανειστές για να μειώσουν τα ελλείμματα του κράτους. Προσέξτε τώρα κι αυτό: Τις τελευταίες μέρες, τα περισσότερα επώνυμα τηλέφωνα που έπεσαν στη Συγγρού για να εμψυχώσουν τον Αντώνη Σαμαρά στον αγώνα που δίνει, δεν έγιναν από άνεργους φουκαράδες και απελπισμένους βιοπαλαιστές της φτωχολογιάς. Από μεσοαστούς έγιναν, με κομπόδεμα και παιδιά σε ιδιωτικά σχολεία”.

Και καταλήγει πως αυτοί είναι οι σύγχρονοι «Φιλικοί» αυτού του τόπου. Και δεν διστάζουν να θυσιάσουν την βολή τους για να διασώσουν την κουρελιασμένη περηφάνια του έθνους…

Λίγα πράγματα όμως μας έχουν μείνει σε αυτή τη χώρα και ένα από αυτά είναι η ιστορία μας στην οποία θα έπρεπε να δείχνουμε μεγαλύτερο σεβασμό.

Δεν θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να συγκρίνουμε τους Φιλικούς οι οποίοι διέθεσαν όλη την περιουσία τους στον αγώνα, όλα τους τα υπάρχοντα για να σώσουν το Έθνος, που πέθαναν τελικά πάμπτωχοι, με κάποιους μεσοαστούς , οι οποίοι σήκωσαν το τηλέφωνο και προσπάθησαν να εμψυχώσουν τον αρχηγό.

Αν είσαι λοιπόν πραγματικός ευπατρίδης, αφήνεις τα πλούτη, την προβολή και αθόρυβα κάνεις αυτό που σου λέει η ψυχή σου.

Παίρνεις ρίσκο… ότι θα τα αφήσεις όλα πίσω, για να βοηθήσεις καταρχήν την πατρίδα σου, τον φτωχό Έλληνα που αυτή τη στιγμή πεινάει.

Για να αλλάξει όμως αυτή η χώρα πρέπει να αλλάξουμε πρώτα όλοι εμείς. Και για να γίνει αυτό είναι πολύ δύσκολο και θέλει μαγκιά και ψυχή, κάτι που είχανε οι Φιλικοί και δε διαθέτουμε εμείς.

Μαγκιά να αφήσεις την βολή σου για να ζήσεις όπως ο διπλανός σου.

Οι Φιλικοί λοιπόν πέθαναν φτωχοί, απένταροι, χωρίς Range Rover…

Πέθαναν στη ψάθα, χωρίς να τους θυμάται κανείς…

Και αυτά τα αναθεματισμένα αγάλματα στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας ( Κολωνακίου)δεν έχουν στηθεί ακόμα γιατί δεν υπάρχουν λεφτά…

Οι Φιλικοί, δεν είχαν ανάγκη από προβολή και επιβεβαίωση. Τους ένοιαζε η πατρίδα τους και μόνο.

Και τέτοιοι Φιλικοί σήμερα δεν υπάρχουν. Η μάλλον λάθος κάνω… υπάρχουν αλλά δεν παίρνουν τηλέφωνο να εμψυχώσουν κανέναν και δε φαίνονται πουθενά.

Είναι χωμένοι κάτω από τα βιβλία τους σε κάποιο μικρό διαμέρισμα, της άλλοτε καλής Αθήνας και παρατηρούν με θλίψη τα χάλια μας.

Ξέρουν από Ιστορία, έχουν παιδεία, μόρφωση, αρχές και ήθος. Δεν τους συγκινεί το χρήμα, δεν το έχουν ανάγκη για να καλύψουν τις ανασφάλειες τους. Και αυτοί ναι… είναι έτοιμοι να θυσιάσουν πολλά.

Και αυτοί πρέπει να βγούνε μπροστά, να μας τραβήξουν όλους από την κατάντια μας. Να μας δώσουν κουράγιο και δύναμη.

Αυτοί είναι τα πραγματικά πρότυπα, όχι κάτι καρικατούρες που φιγουράρουν καθημερινά στην τηλεόραση και στα περιοδικά, χωρίς τσαγανό και ψυχή.

Ναι αυτοί… που πάνε ακόμα με το τρόλεϊ, που ανοίγουν την πόρτα στις κυρίες, που δεν πετάνε τα σκουπίδια στον δρόμο, που δε βρίζουν τους αλλοδαπούς, που γνωρίζουν την ιστορία μας με λεπτομέρειες και που τα μάτια τους είναι καθαρά όπως και η ψυχή τους…

Ναι αυτοί που δεν είναι της μόδας… γιατί δε γνωρίζουν τη νέα διάλεκτο και σε κοιτάνε σαν εξωγήινο.

Ναι αυτοί που μπορούν ακόμα να κοιμούνται με τη συνείδηση τους καθαρή.

Αφήστε λοιπόν την Ιστορία στη θέση της και ας κοιτάξουμε όλοι εμείς να ανοίξουμε τα στραβά μας και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Ο Έλληνας αργοπεθαίνει μέρα με τη μέρα και δε φταίνε μόνο οι πολιτικοί , φταίμε όλοι εμείς που δεν ξεχυθήκαμε ακόμα στους δρόμους.

Όλοι όμως, σαν μια γροθιά, να τους αποδείξουμε ποιος τελικά κάνει κουμάντο.

Ήρθε η ώρα να γράψουμε τη δική μας ιστορία, για να έχουμε και εμείς κάτι να λέμε αύριο στα παιδιά μας...

Για πόσο ακόμα θα κρύβουμε τα χάλια μας πίσω από τα θαυμαστά έργα των προγόνων μας;


http://www.elzoni.gr/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/blog-post_6185.html

Νέο βίντεο - μήνυμα των Anonymous μετά τις λεηλασίες της 12ης Φεβρουαρίου


Λίγες μόνο ώρες αφότου οι περιβόητοι χάκερς Anonymous προκάλεσαν διαδικτυακό πανικό στην Ελλάδα «χτυπώντας» δεκάδες ιστοσελίδες κομμάτων, πολιτικών και κρατικών οργανισμών, ανάρτησαν στο You Tube ένα βίντεο στο οποίο απευθύνονται για μία ακόμη φορά στους Έλληνες πολίτες....

Όπως αναφέρει σχετικά το mediagate.gr, στο μήνυμά τους μιλούν για τα χτεσινά γεγονότα που σημειώθηκαν στην Ελλάδα και εκφράζουν την συμπαράσταση τους στους πολίτες της χώρας.


«Έλληνες πολίτες. Είμαστε οι Anonymous. Παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και έχουμε ανάμεικτα συναισθήματα. Είμαστε λυπημένοι από τις καταστροφές γιατί στοιχίζουν στην Αθήνα και στους ανθρώπους που ζουν σε αυτήν», ξεκινούν και συνεχίζουν:
«Ωστόσο, τους καταλαβαίνουμε και αυτούς. Η κυβέρνηση δεν άκουσε αμέτρητες φορές τα αιτήματα των ανθρώπων. Έχει αρνηθεί να ακούσει τους ανθρώπους της και γι' αυτό στεκόμαστε δίπλα στους Έλληνες. Συναισθανόμαστε τον πόνο και τα βάσανά τους. Δεν μπορούμε να στεκόμαστε και να παρακολουθούμε, ενώ οι άνθρωποι είναι καταπιεσμένοι, λόγω των μέτρων λιτότητας που δεν θα τους ωφελήσουν. Γι' αυτό τασσόμαστε ενάντια στην Ελληνική κυβέρνηση. Τους έχουμε προειδοποιήσει πολλές φορές να σταματήσουν τις ενέργειές τους εναντίον του λαού. Τους έχουμε προειδοποιήσει να σταματήσουν να υποστηρίζουν αυτές τις περικοπές που θα βλάψουν την μεσαία και την κατώτερη τάξη. Δεν συμμορφώνονται. Οι δράσεις που πραγματοποιούνται σήμερα είναι το αποτέλεσμα αυτών που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις μας [εννοούν τις κυβερνοεπιθέσεις που πραγματοποίησαν το βράδυ της Κυριακής]».
«Είμαστε οι Anonymous. Είμαστε Λεγεώνες. Δεν συγχωρούμε. Δεν ξεχνάμε. Θα σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους στην Ελλάδα. Η Ελληνική κυβέρνηση, θα πρέπει να μας περιμένει...», καταλήγει το μήνυμα.


http://www.defencenet.gr
http://okloios.blogspot.com/2012/02/anonymous-12.html

τί ΔΕΝ σου είπαν...

Πολλά λέγονται , πολλά ακούγονται , ας δούμε όμως και κάποια πράγματα που ΔΕΝ ακούστηκαν και ΔΕΝ θίχτηκαν από τα Μ.Μ.Ε. (παραδοσιακά ή διαδικτυακά...):

1) Έχει γεμίσει το διαδίκτυο (όπως και τα παραδοσιακά Μ.Μ.Ε.) με εικόνες καταστροφής , αποτέλεσμα της δράσης των κουκουλοφόρων (όπως κάθε φορά) , αλλά αυτή τη φορά δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το.....
ποιος ένστολος τους έδινε εντολές , από ποιο πούλμαν της ΕΛ.ΑΣ. αποβιβάστηκαν , πού κατέφυγαν (σε ποιο αστυνομικό τμήμα δηλαδή) μετά την εκτέλεση των εντολών και την ολοκλήρωση της αποστολής τους. Πράγματα δηλαδή που γίνονταν γνωστά στις προηγούμενες ...εξορμήσεις τους.
Αυτό σημαίνει 2 πράγματα:
Ή ότι αυτή τη φορά ήταν πολύ πιο προσεκτικοί ώστε να μην γίνει τίποτα αντιληπτό ,
ή όλοι όσοι έχουν αυτά τα στοιχεία , σιωπούν...
(θα προτιμούσα να ισχύει το πρώτο)


2) Το Σάββατο , όλα τα Μ.Μ.Ε. (διαδικτυακά και παραδοσιακά) είχαν βαλθεί να μας πείσουν πως οι μπάτσοι ξαφνικά θυμήθηκαν πως είναι άνθρωποι (πολύ θα τό'θελαν...) και απείλησαν να συλλάβουν τα μέλη της τρόικας και άλλες παπαριές. Μας έλεγαν πως ο σύλλογος των αστυνομικών έστειλε ...γράμμα στο πρακτορείο reuters που έγραφε πως δεν μπορούν άλλο να είναι εχθροί των αδερφών τους , των γονιών τους και των φίλων τους και άλλα τέτοια δακρύβρεχτα.
Δεν μας έδειξαν όμως το αυθεντικό άρθρο του reuters στο οποίο αναφέρεται πως αυτή η επιστολή είναι στην ουσία μια ένδειξη συμπαράστασης στον λαό και τίποτα παραπάνω και πως δεν θα παραλείψουν να κάνουν το ...καθήκον τους (όπως άλλωστε είδαμε...) στις συγκεντρώσεις της Κυριακής.
Και για του λόγου το αληθές , ακολουθεί το άρθρο :


In a letter obtained by Reuters Friday, the Federation of Greek Police accused the officials of "...blackmail, covertly abolishing or eroding democracy and national sovereignty" and said one target of its warrants would be the IMF's top official for Greece, Poul Thomsen.

The threat is largely symbolic since legal experts say a judge must first authorize such warrants, but it shows the depth of anger against foreign lenders who have demanded drastic wage and pension cuts in exchange for funds to keep Greece afloat.

"Since you are continuing this destructive policy, we warn you that you cannot make us fight against our brothers. We refuse to stand against our parents, our brothers, our children or any citizen who protests and demands a change of policy," said the union, which represents more than two-thirds of Greek policemen.

"We warn you that as legal representatives of Greek policemen, we will issue arrest warrants for a series of legal violations ... such as blackmail, covertly abolishing or eroding democracy and national sovereignty."

The letter was also addressed to the European Central Bank's mission chief in Greece, Klaus Masuch, and the former European Commission chief inspector for Greece, Servaas Deroose.

Policemen have borne the brunt of the anger of massed protesters who frequently march to parliament and clash with police in riot gear. Chants of "Cops, pigs, murderers!" are regularly hurled at policemen or scribbled on walls.

Thousands turned out Friday for the latest protest in Athens, this time against new austerity measures that include a 22 percent cut in the minimum wage.

A police union official said the threat to 'refuse to stand against' fellow Greeks was a symbolic expression of solidarity and did not mean police would halt their efforts to stop protests getting out of hand.
3) Γεμίσαμε ξαφνικά ...επαναστάτες πολιτικούς , που αψηφούν τη ...θανάσιμη επίπτωση της διαγραφής τους από το κόμμα και δεν ψηφίζουν και αυτό το μνημόνιο (ενώ βέβαια έχουν ψηφίσει όλα τα προηγούμενα παπάρια...) και φυσικά προβάλλονται ως ήρωες.
Όπως όμως έχω γράψει από πέρυσι , όλοι αυτοί οι ψευδοεπαναστάτες θα είναι η νέα φουρνιά προδοτών ,που μετά την πανηγυρική τους επικράτηση στις επόμενες εκλογές, θα πουν πνιγμένοι στο δάκρυ πως δυστυχώς δεν έχουμε άλλη επιλογή και άλλες παπαριές , τα ίδια δηλαδή που λένε και τώρα οι "άλλοι".
Γι αυτό φυσικά (για την εκλογή τους) θα φροντίσετε εσείς , τα υπό σφαγήν πρόβατα με μνήμη χρυσόψαρου...


http://coproskylo.blogspot.com
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/blog-post_5584.html

Αλητεία: Και γραπτές εγγυήσεις και πτώχευση!

Σοκ και δέος από έκθεση του συνήθως άριστα ενημερωμένου τμήματος της Credit Suisse, στην οποία αναφέρεται ότι θα ζητηθούν άμεσα γραπτές εγγυήσεις από τους Γ.Παπανδρέου και Α.Σαμαρά για τήρηση του Μνημονίου, αλλά και αναγγελία πτώχευσης της Ελλάδας τον Απρίλιο ως αποτέλεσμα του αναγκαστικού "κουρέματος" που θα αφήσει πίσω του το PSI!
 
Δηλαδή μιλάμε για αλητεία αισχίστου είδους από τους εταίρους μας (κάτι για το οποίο είχε προειδοποιήσει αρκετές φορές ότι θα συμβεί το defencenet.gr) όπου αφού μας "έδεσαν" τώρα θα μας πτωχεύσουν. Αντικειμενικός στόχος; Η αρπαγή της δημόσιας περιουσίας, με βασικό εργαλείο το επαίσχυντο Μνημόνιο των Γ.Παπανδρέου και Α.Σαμαρά.
Συγκεκριμένα αναφέρεται στην έκθεση της Credit Suisse:
- Στις 13-14 Φεβρουαρίου, η Ελλάδα η Ελλάδα προχωρεί στην τήρηση των δύο άλλων όρων ώστε να συγκληθεί το Eurogroup.

  α. γραπτές εγγυήσεις των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση
  β. επιλογή των δαπανών για την κάλυψη της τρύπας των 325 εκατ. ευρώ
  γ. λύση του γρίφου των επικουρικών συντάξεων, καθώς στον προϋπολογισμό δεν υπάρχει πρόβλεψη επιχορήγησης των Ταμείων.
- Στις 15 Φεβρουαρίου, το Eurogroup εγκρίνει το δεύτερο πακέτο διάσωσης και το PSI. Οι όροι ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων στα πλαίσια του προγράμματος απομείωσης του ελληνικού χρέους (PSI) αναμένεται να ανακοινωθούν μετά την συνεδρίαση του Eurogroup, δήλωσαν στο Reuters πηγές με γνώση των σχετικών συζητήσεων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι ιδιώτες θα υποστούν απώλειες 70% με το μεσοσταθμικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 3,5%, ενώ  αυτό θα είναι συνδεδεμένο και με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
 
- Στις 15-16 Φεβρουαρίου, το ελληνικό κοινοβούλιο πρέπει να ψηφίσει την εισαγωγή των ρητρών συλλογικής δράσης (CACs) στα ελληνικά κρατικά ομόλογα που έχουν εκδοθεί βάσει του ελληνικού νόμου καί άλλες ρυθμίσεις που χρειάζονται. Η S&P έχει προειδοποιήσει ότι μόλις συμβεί αυτό μας κηρύττει σε καθεστώς χρεοστασίου (πτώχευση).
- Στις 16 Φεβρουαρίου, η Ελλάδα υποβάλλει την επίσημη πρότασή της προς τους ιδιώτες για την ανταλλαγή των ομολόγων ( PSI) και οι κάτοχοι των ελληνικών ομολόγων θα έχουν περίπου τρεις εβδομάδες για να αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν ή όχι.
- Μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, τα κοινοβούλια των χωρών της ευρωζώνης θα πρέπει να ψηφίσουν την νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα, με το γερμανικό κοινοβούλιο να εκτιμάται ότι θα προχωρήσει σε κάτι τέτοιο στις 27 Φεβρουαρίου. Στις 5 Μαρτίου, έχουμε την ανταλλαγή του ελληνικού χρέους στα πλαίσια του PSI
- Στα μέσα Απριλίου, η Ελλάδα θα αποφασίσει την ενεργοποίηση ή όχι των ρητρών συλλογικής δράσης και το υποχρεωτικό "κούρεμα" που θα "σφραγίσει" την πτώχευση και θα ενεργοποιήσει τα ασφάλιστα κινδύνου (CDS).
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
http://www.katohika.gr/2012/02/blog-post_7568.html

Το νέο ισχυρό όπλο των κουκουλοφόρων είναι η μολότοφ-κόμπρα

Το νέο μεγάλο όπλο των προβοκατόρων - που χρησιμοποιήθηκε στα χθεσινά επεισόδια στο Κέντρο της Αθήνας - έχει όνομα φιδιού. Η μολότοφ-κόμπρα όπως τη βάφτισαν οι Iταλοί εφευρέτες της, αποτελεί τα δύο τελευταία χρόνια το επίσημο όπλο των αναρχικών. Μια βόμβα
φτιαγμένη από φθηνά υλικά αλλά με τρόπο ώστε να προκαλεί μεγάλη ζημιά. Στην απλή της μορφή αποτελείται από πλαστικό μπουκάλι των 500 ή 750 ml, το οποίο περιέχει υγρή αμμωνία, μικρή ποσότητα βενζίνης και μικρά κομμάτια φελιζόλ. Γύρω από το μπουκάλι τοποθετείται μια συστοιχία από κροτίδες, μία εκ των οποίων διαθέτει φιτίλι ή βαρελότο. Στη μορφή αυτή ο χρήστης της βόμβας βάζει φωτιά στο φιτίλι, με αποτέλεσμα η μολότοφ να σκάει είτε στον αέρα είτε στο οδόστρωμα. Το σύννεφο φωτιάς που δημιουργείται «καταβρέχει» τον στόχο (αστυνομικός συνήθως). Τα εξαιρετικά εύφλεκτα υλικά, όπως αναφέρουν τα «Νέα», πέφτουν στο πρόσωπο ή κολλάνε στα ρούχα του στόχου. Μέσα στις μολότοφ-κόμπρα τοποθετούνται σκάγια, βίδες ή άλλα μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία τη στιγμή της έκρηξης εκτοξεύονται σε ακτίνα 30 μέτρων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μάς ζήτησαν λεφτά για να μην κάψουν τον κινηματογράφο, λέει ο ιδιοκτήτης του «Άστυ»



Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη του ιδιοκτήτη του κινηματογράφου «Άστυ», επί της πλατείας Κοραή, ο οποίος ανέφερε ότι το βράδυ της Κυριακής τον πλησίασαν κουκουλοφόροι και τού ζήτησαν χρήματα, για να μην καταστρέψουν το σινεμά.
Ο κινηματογράφος, που κατασκευάστηκε την περίοδο 1934 - 1938, υπέστη ζημιές στην είσοδό του.
Μιλώντας τη Δευτέρα στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84, ο Γιώργος Στεργιάκης είπε: «Δεν είχαμε βοήθεια, ούτε από την αστυνομία, ούτε από κανέναν. Κατέβηκαν οι γνωστοί κουκουλοφόροι, μάς ζήτησαν και λεφτά για να μη κάψουν το μαγαζί μας. Και η αστυνομία δεν υπήρχε πουθενά».
Ακόμη, είπε ότι αυτοί που τον πλησίασαν ήταν Έλληνες, ενώ δεν αποκάλυψε πόσα χρήματα του ζήτησαν οι κουκουλοφόροι.
 
Newsroom ΔΟΛ
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/02/blog-post_6130.html

Τίποτα δὲν τελείωσε! Ὅλα τώρα ξεκινοῦν!

Από την Φιλονόη

Τίποτα δὲν μποροῦν νὰ ξεπουλήσουν!
Διότι τίποτα δὲν τοὺς ἀνήκει!
Τίποτε δὲν ἔχει τελειώσει!
Διότι τώρα ἀρχίζουν ὅλα!
Τίποτα δὲν μποροῦν νὰ μᾶς κάνουν!
Διότι τώρα ξεκινήσαμε νὰ στεκόμαστε ὄρθιοι καὶ νὰ ζοῦμε ἐλεύθερα!
Εἴμαστε θεατὲς στὴν τελευταία τους παράστασι!
Ἀναμένουμε τὴν λήξι τοῦ ἔργου!

Κατὰ βᾶθος κι αὐτοὶ τὸ γνωρίζουν καὶ πρὸς τοῦτο συμπεριφέρονται τόσο ὑστερικά!
Εἴμαστε θεατές… Ἀκόμη… Γιὰ λίγο ἀκόμη…
Κάπου κάπου κάποιος, ἀπὸ ἐμᾶς, σηκώνεται κι ἀνεβαίνει στὴν σκηνή.
Ταρακουνᾶ τὶς μαριονέτες, θυμίζοντάς τους πὼς ἡ παράστασις τελειώνει,
κι ἀμέσως μετὰ ἐπιστρέφει στὴν θέσιν του.

Καὶ ἡ παράστασις ἐξακολουθεῖ, προχωρᾶ, ὁδεύει σιγὰ σιγὰ γιὰ τὸ τέλος της…
Εἴμαστε θεατές, ἀλλὰ ὄχι τυχαῖοι θεατές. Εἴμαστε ἐκεῖνοι οἱ θεατὲς ποὺ ἀντιλαμβάνονται πὼς ἀπὸ ἐδῶ καὶ πέρα πρέπει νὰ καταστραφοῦν ὅλες οἱ σκηνές καὶ οἱ θεατρίνοι.
Εἴμαστε αὐτοὶ ποὺ θὰ κάψουμε τὸ θέατρο μαζὺ μὲ τὶς μαριονέτες.

Καθῶς καὶ κάθε τὶ πλαστὸ καὶ περιττό!
Ἀλλὰ πρέπει νὰ δοῦμε ὅλην τὴν παράστασι… Δὲν γίνεται νὰ χάσουμε τὸ θέαμα! Τὸ δικαιούμαστε! Εἶναι μία μικρὴ ἀποζημίωσις γιὰ τὰ ὅσα περάσαμε!
Ἄλλως τε, ἡ παράστασις αὐτή, καθῶς καὶ κάθε ἄλλη ποὺ πέρασε ἐμπρὸς ἀπὸ τὰ μάτια μας, ἔχει πεπαιδευτικὸν χαρακτήρα. 
Τὸ πραγματικὸ θέατρον ἔχει μόνον αὐτὸν τὸν χαρακτήρα. Νὰ πεπαιδεύῃ τὸν θεατή του!
Ἔτσι κι ἐμεῖς.
Παρακολουθοῦμε αὐτὴν τὴν τελευταία παράστασιν διότι πρέπει νὰ μάθουμε τὰ πάντα, σὲ κάθε τους διάστασι, σὲ κάθε ὀπτική, σὲ κάθε ἐπίπεδον.
Πρέπει νὰ μάθουμε ὅλα αὐτὰ ποὺ τόσους αἰῶνες περνοῦσαν ἀδιάφορα ἀπὸ δίπλα μας, διότι μᾶς εἶχαν λοβοτομήσει!

Πρέπει νὰ γίνουμε αὐτὸ ποὺ ἡ Φύσις μας ἐπιτάσσει καὶ μᾶς ἐξανάγκασαν νὰ ἀγνοήσουμε!  
 Τίποτα δὲν τελείωσε ἀδέλφια μου! Τίποτα!
Δὲν μποροῦν νὰ ξεπουλήσουν κάτι ποὺ δὲν τοὺς ἀνήκει!
Δὲν μποροῦν νὰ χαρίσουν κάτι ποὺ δὲν ἀπέκτησαν ποτέ!
Δὲν μποροῦν νὰ ἁρπάξουν κάτι ποὺ δὲν ἀντιλαμβάνονται τὴν ἀξία του!

Εἴμαστε ἐλεύθεροι ἐμεῖς! Καὶ τοὺς θεούς μας ὀρθοὶ ἀντιμετωπίζουμε! Στὰ μάτια τοὺς κυττᾶμε!  Ἔτσι  εἶναι ἡ Φύσις μας! 
Ποιός ἀπό ἐμᾶς ἀναγνωρίζει κάποιαν τους ὑπογραφή; Ποιός ἀπό ἐμᾶς ἀναγνωρίζει κάποιο ξεπούλημα; Ποιός ἀπό ἐμᾶς μετετράπῃ ἔξαφνα ἀπό ἐλεύθερος σέ δοῦλο;
Οὐδεῖς! Ἤμασταν, εἴμαστε καὶ θὰ παραμείνουμε διὰ παντὸς ἐλεύθεροι! Δυνατοί! Ὀρθοὶ καὶ ἀπροσκύνητοι!

Μὴν σᾶς ταράζουν
μερικὲς χιλιάδες προσκυνημένων καὶ λοβοτομημένων…
Θὰ ἔλθῃ κι αὐτῶν ἡ ὥρα… Κοντοζυγώνει…
Νὰ κυττᾶμε μόνον μέσα μας!

Ἐμᾶς!
Τὰ δικά μας χέρια!
Τὴν καρδιά μας!
Τὸν δρόμο μας! 

Κι ὁ δρόμος μας εἶναι Φωτεινός!
Νικητήριος!
Γεμάτος Ἑλλάδα!
Νικᾶμε ἀδέλφια!
Νικᾶμε!
Ἂς μὴν βλέπουμε τὰ περιτυλίγματα!
Αὐτὰ εἶναι γιὰ τὴν ἀνακύκλωσιν!
Νὰ τὰ σκίζουμε καὶ νὰ κυττᾶμε μέσα.. Καὶ μέσα εἶναι τὸ Τίποτα!
Νικᾶμε!

Κάποιοι τὸ ζοῦν! Κάποιοι ἄλλοι τὸ ἐλπίζουν!
Καὶ κάποιοι ἄλλοι πρόδωσαν…
Θὰ ζήσουμε γιὰ νὰ δοῦμε τὸ μεγαλεῖο τῆς Ἑλλάδος νὰ λάμπῃ ὅπως πρέπει!
Θὰ ξαναφτιάξουμε τὰ πάντα ἀπὸ τὴν ἀρχὴ διότι ἔτσι μάθαμε!

Θὰ ἀφήσουμε τὸ χθὲς πίσω μας ὡς κάτι ποὺ ἔπρεπε νὰ ὑπάρξῃ πρὸ κειμένου νὰ γίνουμε ἐμεῖς αὐτὸ ποὺ ὀφείλαμε!
Νικητές, ὁδηγοί, Φωτοδότες!
 
http://logioshermes.blogspot.com/2012/02/blog-post_2244.html

Το τέλος της εθνικής μας κυριαρχίας - "Κατάσχεση δημόσιας περιουσίας, σύλληψη, κράτηση..." !!

Ένα συγκλονιστικό απόσπασμα από το νέο Μνημόνιο που αποδεικνύει ότι όχι απλώς παραδίδεται η χώρα στους ξένους δανειστές, αλλά όπως το defencenet.gr έχει αποκαλύψει ανοίγει το δρόμο ακόμα και για επέμβαση των στρατιωτικών δυνάμεων στην Ελλάδα, αλλά και συλλήψεις Ελλήνων δημόσιων λειτουργών στο εξωτερικό ή όπου βρίσκονται, δημοσιεύουμε σήμερα. Πρόκειται όχι για επιστροφή στην βαυαροκρατία, αλλά επιστροφή στην Φραγκοκρατία.


Ιδού τι αναφέρει το κείμενο της ντροπής που υπερψήφισαν οι 199 βουλευτές της εθνικής αντιπροσωπείας:

"Κάθε ένα από τα (σ.σ.: συμβεβλημένα) μέρη αμετάκλητα και χωρίς όρους αίρει κάθε ασυλία την οποία έχουν ή θα μπορούσαν να έχουν στο μέλλον σε σχέση με τον εαυτό τους ή τα περιουσιακά τους στοιχεία ή έσοδα από νομικές διαδικασίες που σχετίζονται με αυτή την Συμφωνία. Κάθε ασυλία συμπεριλαμβανομένης χωρίς περιορισμούς ασυλία από (σ.σ.: συνέπειες) μήνυσης/αγωγής, αποφάσεις δικαστηρίων ή άλλη αρχή, από σύλληψη, κράτηση ή περιοριστικό ένταλμα πριν από την ανακοίνωση της δικαστικής απόφαση και από κάθε μορφή εκτέλεσης και επιβολής κατά αυτής, των περιουσιακών της στοιχείων ή έσοδα μετά την δικαστική απόφαση μέχρι το σημείο που δεν απαγορεύεται από υποχρεωτικό νόμο.

Εφαρμοστικός Νόμος και Δικαιοδοσία

Αυτή η συμφωνία και κάθε μη υποχρεωτικές υποχρεώσεις που προέρχονται από ή σε σχέση με αυτή θα διέπονται και θα ερμηνεύονται από το αγγλικό δίκαιο. Τα μέρη αποδέχονται να καταθέσουν την διαφορά τους στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου".

Το περιεχόμενο του κειμένου είναι ανατριχιαστικό και απορεί κανείς πως μπορεί κάποιοι έχουν εκπέσει του εθνικού φρονήματος σε τέτοιο βαθμό ώστε να ψηφίζουν τέτοιο κείμενο.

Το οποίο κείμενο τι λέει; Πρώτον ότι το δημόσιο στερείται πλέον κάθε ασυλίας και τα περιουσιακά στοιχεία ή έσοδά του μπορούν να κατασχεθούν! Και αυτό αφορά και τα έσοδα από υδρογονάνθρακες, από πάσης φύσεως ορυκτά, από πάσης φύσεως δημόσια περιουσία κλπ.

Αλλά μπορούν μέχρι και να συλληφθούν και να κρατηθούν Έλληνες πολίτες αν δεν πληρωθούν τα δάνεια των τοκογλύφων!

Μπορεί να εκδοθεί διεθνές ένταλμα κατά της χώρας. Και το ερώτημα είναι πως θα συλληφθούν και θα κρατηθούν; Καλά στο εξωτερικό, μπορούν να συλλάβουν τους πρεσβευτές (με το παρόν άρθρο δεν ισχύει η ασυλία τους τουλάχιστον στις χώρες που δεν απαγορέυεται με υποχρεωτικό νόμο, όπως π.χ. οι ΗΠΑ). Στην Ελλάδα, όμως πως θα συμβεί αυτό αφού η χώρα παραιτήθηκε του δικαιώματος της ασυλίας;

Μήπως με «εισαγώμενη» εκτελεστική εξουσία;

Γιατί πως αλλιώς θα συλληφθούν ή θα κρατηθούν οι Έλληνες που θα θεωρηθούν υπεύθυνοι για την μη πληρωμή τόκων σε περίπτωση χρεοκοπίας; Αλήθεια, ποιοι είναι οι καθ’ύλην αρμόδιοι; Γιατί δεν αναφέρονται στο κείμενο; Και τι εννούμε "εισαγώμενη εκτελεστική εξουσία"; Στρατεύματα; Ευρωχωροφυλακή, τι;

Και προσέξτε πως υποθήκευσαν μέσα σε μία νύχτα όλο τον εθνικό πλούτο με μία φράση: «Κάθε ένα από τα μέρη αμετάκλητα και χωρίς όρους αίρει κάθε ασυλία την οποία έχουν ή θα μπορούσαν να έχουν στο μέλλον σε σχέση με τον εαυτό τους ή τα περιουσιακά τους στοιχεία ή έσοδα από νομικές διαδικασίες».

Δηλαδή το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και τα έσοδα που προκύπτουν από όλη την παραγωγή του ελληνικού κράτους τέθηκαν ως «εγγύηση» και αν κάτι «δεν πάει καλά», που λέει κι ο έτερος (από την ... ανάποδη σε σχέση με τον Α.Σαμαρά) «νεοφώτιστος» Γ.Καρατζαφέρης κατάσχεται επι τόπου.

Και να είστε σίγουροι ότι θα φροντίσουν κάτι να μην πάει καλά. Ακριβώς για να λεηλατήσουν το «χρυσάφι» που θα έχουν στα χέρια τους. Και τότε...

Και για να επιβεβαιωθεί το ότι επιστρέφουμε στην Φραγκοκρατία, «αποκλειστική αρμοδιότητα» για την εκτέλεση των παραπάνω, έχουν τα δικαστήρια του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.

Πάντως είμαστε υποχρεωμένοι να παραθέσουμε και την θέση του υπουργού Οικονομικών Ε.Βενιζέλου για το θέμα, καθώς γνωρίζοντας το τι ακριβώς σημαίνει αυτό (αλίμονο!) μίλησε ειδικά στην Βουλή επί του ζητήματος δύο φορές και μάλιστα την δεύτερη σχεδόν αποκλειστικά γι’αυτό:

Ιδού λοιπόν τι υποστήριξε ο ΥΠΟΙΚ:

«Γιατί επιλέγεται το αγγλικό Δίκαιο συνήθως; Γιατί είναι το πιο παλιό, το πιο επεξεργασμένο, αυτό που παραπέμπει στην πιο πλούσια νομολογία, αυτό που γίνεται διεθνώς αποδεκτό, αυτό που γνωρίζει όχι απλά και μόνο η αγορά με την έννοια των ιδιωτών, αλλά και η αγορά με την έννοια των δημοσίων θεσμών που μετέχουν σε τέτοιου είδους διαδικασίες και συμβάσεις. (σ.σ.: !!!)»

»Και όσοι κόπτονται για την εθνική κυριαρχία (σ.σ.: ούτε καν το δικαίωμα δεν τους αναγνωρίζει να ενδιαφέρονται για την εθνική κυριαρχία), για τα πολιτιστικά αγαθά, για τον ορυκτό πλούτο, για την υφαλοκρηπίδα, για την ΑΟΖ, για τις έρευνες προκειμένου να ανακαλύψουμε κι εμείς πολύ σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, πρέπει να είναι ήσυχοι (σ.σ.: Είδαμε πόσο ήσυχοι πρέπει να είμαστε πιο πάνω»»

» Γιατί γίνεται από όλους δεκτό ότι στα θέματα αναγκαστικής εκτέλεσης το Δίκαιο που ισχύει, είναι το Δίκαιο της χώρας στην οποία κινείται η διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης, άρα το ελληνικό Δίκαιο (σ.σ.: Μα, αφού οικειοθελώς παραιτηθήκαμε της ασυλίας!).»

» Η δικαιοδοσία ανήκει στα ελληνικά Δικαστήρια και οι κανόνες εκτέλεσης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου είναι παρόμοιοι με αυτούς που το Σύνταγμά μας προβλέπει για κάθε Έλληνα ή ξένο ιδιώτη, που εγείρει αξιώσεις κατά του Ελληνικού Δημοσίου και μπορεί να εκτελέσει μια απόφαση που εκδίδεται σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου (σ.σ: Τα ελληνικά δικαστήρια έχουν παράρτημα στο «Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου»;)

» Επαναλαμβάνω ότι αυτό αφορά μόνο την ιδιωτική περιουσία και όχι τη δημόσια περιουσία, όχι τη δημόσια κτήση, όχι τα δημόσια αγαθά, όχι τα πολιτιστικά αγαθά, όχι τον ορυκτό πλούτο (σ.σ.: Ποια ιδιωτική περιουσία; Το χρέος είναι 100% του δημοσίου. Λέει πουθενά μέσα για ιδιωτική περιουσία το Μνημόνιο;)!




elnewsgr

http://www.katohika.gr/2012/02/blog-post_2659.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters