Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Zeit: "Αφήστε την Ελλάδα ήσυχη"


"Αφήστε ήσυχη την Ελλάδα", τιτλοφορείται άρθρο της γερμανικής Zeit, στο οποίο αναφέρεται πως η χώρα μας δεν είναι παράδειγμα προς αποφυγή, αλλά ευκαιρία για την Ευρώπη να αποδείξει ότι πρόκειται για μία ένωση, με την πραγματική έννοια του όρου.
Το άρθρο παραθέτει τις εικόνες δύο χωρών της ΕΕ. Από τη μία η Γερμανία, όπου τα έσοδα αυξάνονται, η ανεργία πέφτει και τα συνδικάτα ζητούν αυξήσεις με το επιχείρημα ότι η οικονομία πάει καλά, "μία νησίδα ευτυχίας".

Από την άλλη η Ελλάδα, η οποία υπό την πίεση της τρόικας εγκρίνει όλο και περισσότερα μέτρα λιτότητας, όπου οι μισθοί μειώνονται ως και κατά 30%, όπου πρέπει να απολυθούν ως το 2015 περίπου 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι.
Την ίδια στιγμή η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή η βοήθεια καθυστερεί, γιατί οι Ευρωπαίοι αμφιβάλλουν ότι η κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει τα μέτρα.
"Και δίκαια", προσθέτει, "καθώς οι ήδη αποφασισμένες περικοπές δεν αποδίδουν και εντείνουν το πρόβλημα" και την ίδια στιγμή "η αντίσταση των Ελλήνων κατά του προγράμματος πτώχευσης των ιδίων και της αποδυνάμωσης της χώρας τους είναι μεγάλη".
"Είναι αυτή η προοπτική μίας ενωμένης Ευρώπης;" αναρωτιέται ο συντάκτης: "Μία χώρα από όπου ξεπήδησε η δυτική κουλτούρα και η Δημοκρατία, να γίνει προτεκτοράτο των Βρυξελλών, χωρίς ελπίδα αλλά και χωρίς βελτίωση;".

"Μία ήπειρος που χωρίζεται βαθύτερα σε έναν βορρά που ευημερεί και έναν νότο που υποφέρει, όπου οι άνθρωποι δεν ξέρουν αν θα μπορέσουν να πληρώσουν την τροφή της ημέρας;", προσθέτει, αναφέροντας ότι τη στιγμή που η Γερμανία ζητεί όλο και μεγαλύτερη φορολόγηση των Ελλήνων, σκέφτεται να μειώσει τους φόρους των πολιτών της.

Σημειώνει επίσης ότι δεν ήταν η Ελλάδα εκείνη που ωφελήθηκε περισσότερο από τα προγράμματα σωτηρίας, από το κοινό νόμισμα και την κοινή αγορά, αλλά η Γερμανία, η οποία αν επέστρεφε στο μάρκο θα έβλεπε τα προϊόντα της να ακριβαίνουν κατά 40%, λόγω της μείωσης των εξαγωγών.
Το άρθρο αναφέρει ότι η πολιτική της Μέρκελ είναι αυτή της αποσύνθεσης της Ευρώπης και προκαλεί ύφεση που θα πλήξει κάποια στιγμή και την ίδια τη Γερμανία, γιατί δεν θα μπορεί να ζήσει για πάντα στο "ευτυχισμένο νησί".

"Η Ελλάδα χρειάζεται την αλληλεγγύη μας, μία απαλλαγή από το χρέος και ένα πρόγραμμα στήριξης αντί για νέα προγράμματα λιτότητας- βοήθειας, ώστε να σταθεί στα πόδια της και να γίνει ισότιμος εταίρος", υποστηρίζει ο αρθρογράφος και προσθέτει: "Αυτό θα έδινε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη προοπτική".
"Χρειαζόμαστε την Ελλάδα ως παράδειγμα ότι η Ευρώπη μπορεί να καθορίσει τη μοίρα της", καταλήγει.

Πηγη: news 247

Αρον άρον η πώληση του «Ηλιου» στους Γερμανούς

Εντός των προσεχών εβδομάδων πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοθετικό πλαίσιο για την υλοποίηση του σχεδίου «Ηλιος», δηλαδή της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά πάρκα στην Ελλάδα, που θα εξάγεται στη Γερμανία και τη βόρεια Ευρώπη. Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε χθες με τον διευθυντή του Ινστιτούτου Ενέργειας και Μεταφορών του JRC (Κοινό Ερευνητικό Κέντρο) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τζιοβάνι ντε Σάντι.

Το ΥΠΕΚΑ έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με το JRC και χθες υπήρξε συνάντηση στελεχών του υπουργείου με το ινστιτούτο. Συζητήθηκαν τεχνικά θέματα, τα οποία επηρεάζουν την εφαρμογή του σχεδίου «Ηλιος», όπως ο καθορισμός της πραγματικής «καθαρής» μεταφορικής ικανότητας των δικτύων για την εξαγωγή ηλιακής ενέργειας από την Ελλάδα προς την κεντρική Ευρώπη, η απαιτούμενη ικανότητα αποθήκευσης ενέργειας κ.λπ. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση στηρίζει ενεργά το σχέδιο «Ηλιος», ενώ η υλοποίηση έχει ενταχθεί και στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. «Προχωράμε με ταχείς ρυθμούς στην προετοιμασία του και τις επόμενες εβδομάδες θα φέρουμε στη Βουλή προς ψήφιση το νομοθετικό πλαίσιο» είπε ο υπουργός.

Ο Τζιοβάνι ντε Σάντι δήλωσε ότι «μεγάλα, καινοτόμα έργα, όπως το πρόγραμμα “Ηλιος”, με ξεκάθαρη ευρωπαϊκή διάσταση, είναι σημαντικά για τους στόχους της Ενωσης για μια οικονομία χαμηλής χρήσης άνθρακα και κατά συνέπεια την επίτευξη των στόχων για τις ΑΠΕ του 2020 στην Ευρώπη. Επιπλέον, το σχέδιο “Ηλιος”, με την προώθηση της καινοτομίας, συντείνει στην προώθηση των στόχων ανάπτυξης και απασχόλησης τους οποίους επιδιώκει η Ε.Ε.».

Μολονότι η βιωσιμότητα του μεγαλόπνοου σχεδίου πώλησης «ελληνικού ήλιου» έχει αμφισβητηθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία, η κυβέρνηση επιμένει. Ακόμα και σήμερα παραμένουν ανοιχτά πολλά θέματα που αφορούν το σχέδιο «Ηλιος», όπως η χρηματοδότηση, ο τρόπος μεταφοράς και πώλησης της παραγόμενης ενέργειας, η προστιθέμενη αξία που θα έχει η ελληνική πλευρά, η συμμετοχή εγχώριων επενδυτών κ.ά. Χαρακτηριστικός είναι ο παρακλητικός τόνος του Γερμανού επιτρόπου Ενέργειας Γκίντερ Ετινγκερ στο προχθεσινό συμβούλιο υπουργών, σε μια προσπάθεια να πείσει τα κράτη-μέλη να διαθέσουν κεφάλαια για την ανάπτυξη ενός πανευρωπαϊκού δικτύου μεταφοράς ενέργειας.


Φώτης Κόλλιας

http://www.dimokratianews.gr/


http://www.gataros1.info/2012/02/blog-post_6729.html

Καμμένος: Αυτός είναι ο εθνικός σας ρόλος κ. Παπούλια


Ο ανεξάρτητος βουλευτής καλεί τον ΠτΔ να μην νομιμοποιήσει με την υπογραφή του το νέο Μνημόνιο που αποφασίστηκε υπό τις εντολές του Γερμανού υπ. Οικονομικών


Έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην νομιμοποιήσει με την υπογραφή του την αντισυνταγματική και παράνομη παραχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας, απευθύνει μέσω του Facebook ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Πάνος Καμμένος.

Για μια ακόμα φορά ο κ. Καμμένος στρέφει τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην μονιμοποιήσει την ασυλία και την εν λευκώ εξουσιοδότηση στον τραπεζίτη δωτό πρωθυπουργό να εφαρμόσει όσα του ζήτησε με εκβιασμούς και απειλές ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Αυτός είναι ο εθνικός σας ρόλος, ή θα τον επιτελέσετε ή θα είστε ο Πρόεδρος στη θητεία του οποίου συρρικνώθηκε η Ελλάδα», επισημαίνει ο κ. Καμμένος.

Αναλυτικά το σχόλιο του κ. Πάνου Καμμένου στο Facebook:



http://www.newsbomb.gr/politikh/story/114620/kammenos-aytos-einai-o-ethnikos-sas-rolos-k-papoylia

http://www.gataros1.info/2012/02/blog-post_3156.html

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας προετοιμάζονται σε ευρωπαϊκές χώρες το μεσημέρι του Σαββάτου με αφορμή την οικονομική κρίση και τα οξύτατα προβλήματα που προκαλεί στην ελληνική κοινωνία. Όπως επισημαίνεται στο κάλεσμα προς το διεθνές κοινό, τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου επιβάλλουν...
μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ενώ προβλέπονται και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Προσθέτουν ότι η Ελλάδα «χρησιμοποιείται σαν εργαστήριο πριν γενικευτούν αυτά τα μέτρα» τα οποία χαρακτηρίζονται κοινωνικά άδικα και αντιδημοκρατικά.

«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!», τονίζεται.

Οι διαδηλώσεις συμπαράστασης θα γίνουν το Σάββατο στις 14:00 τοπική ώρα.

Κινητοποίηση προγραμματίζεται ακόμη και στη Νέα Υόρκη το Σάββατο στις 14:00 στο πάρκο Ζουκότι όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.

http://fimotro.blogspot.com/2012/02/blog-post_6695.html

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΑΙ ΚΑΡΟΛΕ;;;

Αγαπητέ ( κατ' άλλους καιρούς ) πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας...

Πέρασα 16 χρόνια στα θρανία μαθαίνοντας την ιστορία της πατρίδας μου.Εμαθα για τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό,τα Βυζαντινά χρόνια,την Τουρκοκρατία,όλους τους πολέμους μέχρι τη νεώτερη ιστορία της χώρας μας.Ανάμεσα σε 2500 χρόνια ένδοξης ιστορίας,αγωνίστηκαν και θανατώθηκαν εκατομμύρια πατριώτες στο όνομα της ελευθερίας και της...
ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Οπως γνωρίζεις πρόεδρε της Ελληνικής δημοκρατίας,ήθισται να παρευρίσκεσαι σε κάθε εορταστική εκδήλωση μνήμης για τον θάνατο των ηρώων που έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα.
Ολοι μας γνωρίζουμε, πως σε κάθε δύσκολη στιγμή που κινδύνευε ενα ολόκληρο έθνος, μόνο τα όπλα και οι θαρραλέοι Ελληνες ήταν ικανοί να απωθήσουν κάθε κακόβουλη ενέργεια που σκοπό είχε την κατάκτηση της χώρας και την υποδούλωση του λαού της.
Γνωρίζουμε επείσης πως πολλές φορές φτάσαμε στην καταστροφή γιατί αυτό ηταν αποτέλεσμα κακής πολιτικής διεφθαρμένων ηγεσιών.Η ιστορία μας έχει διδάξει κ.πρόεδρε πως μεγάλες μάχες χάθηκαν άδοξα εξ' αιτίας και μόνο μιας χούφτας προδοτών.
Μάθαμε στην αρχή για ΕΝΑΝ μετά για ΔΥΟ ή ΤΡΕΙΣ ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ.
Εδώ και 2,5 χρόνια, ενας αρχηγός και μια κυβέρνηση που γνωρίζετε προσωπικά γιατί υπήρξατε ενεργό μέλος,υπογράφει την καταδίκη κάθε Ελληνα μέσα απο μνημόνια και μεσοπρόθεσμα προγράμματα.Οι σύντροφοί σας και οι συνεργάτες τους πρόεδρε,καταδίκασαν τον Ελληνικό λαό με αργό και βασανιστικό θάνατο. Εν έτει 2012 πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, ΕΚΑΤΟΝ ΕΝΕΝΝΗΝΤΑ ΕΝΝΙΑ Ελληνες βουλευτές προστέθηκαν στον μακρύ πλέον κατάλογο των ΠΡΟΔΟΤΩΝ.
Δυστυχώς για εσάς,με την ανοχή σας,τους αφήσατε για μια ακόμη φορά να το πράξουν χωρίς να έχει το δικαίωμα ο λαός να αποφασίσει για το μέλλον του μέσα απο την εκλογική διαδικασία.
Προς τι λοιπόν το επικοινωνιακό τρύκ της παρηγοριάς που σας υπέδειξαν, διαθέτοντας το μισθό σας στη διάθεση του υπουργού οικονομίας ;
Αν συνεχίζεις να επικαλείσαι την αντιστασιακή σου δράση στα χρόνια της κατοχής γιατί επέτρεψες το διασυρμό και την υποδούλωση της Ελλάδας απο τους συντρόφους σου;
Γιατί δεν παραιτήθηκες την αποφράδα ημέρα Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012;
Το μνημόνιο όμως ψηφίστηκε.Τώρα θα έχεις λίγοτερο άγχος.Λιγόστεψαν οι δεσμεύσεις και οι περιορισμοί που σου επέβαλλαν.
Αλήθεια,αντί να δίνεις τους μισθούς σου στο κράτος, γιατί δεν παραιτήσαι, έστω και στο και πέντε Κάρολε;;;


Αναγνώστης 

http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/blog-post_1057.html

Κόλαφος ο Max Keiser για το μνημόνιο 2 και το 4ο Ράιχ !!

Ο οικονομικός αναλυτής του R/T  Max Keiser κατηγορεί τη Γερμανία για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το ελληνικό ζήτημα.

Ο Max Keiser, οικονομικός αναλυτής στο RT χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα κάνει λόγο για “λεηλασία” της Ελλάδας από τη Γερμανία και για “οικονομικό ολοκαύτωμα” στη χώρα.


Δείτε το βίντεο...
 


 
http://logioshermes.blogspot.com/2012/02/max-keiser-2-4.html

Πολ Τόμσεν: Ο δολοφόνος της Ελλάδας κυκλοφορεί ελεύθερος! Ως πότε;

Διαλύει την Ελλάδα ο Πολ Τόμσεν και ουδείς τον συλλαμβάνει - Το Βιογραφικό του - Από που λαμβάνει εντολές; - Τι έκανε σε άλλες χώρες και γιατί ο Πούτιν απείλησε με διεθνές ένταλμα σύλληψης των κερδοσκόπων!
Ο Πολ Τόμσεν θα μείνει στην ιστορία ως ο αδίστακτος ανθρωπάκος που διέλυσε συθέμελα την Ευρωπαϊκή Ενωση! Από πειθήνιο εκτελεστικό όργανο της Μέρκελ και του ΔΝΤ, εξελίσσεται σε υπηρέτη αλλότριων συμφερόντων και αποτελεί στην ουσία τον.....
οικονομικό δολοφόνο και πράκτορα των hedge funds!

Το μοναδικό του πιστεύω; η δύναμη του χρήματος!

Δυστυχώς, οι Ελληνικές Αρχές συνδιαλέγονται με αυτόν τον απίστευτο τύπο, που έχει διαπράξει σωρεία εγκληματικών πράξεων κατά της ανθρωπότητας!

Ηρθε εδώ με το πρόσχημα ότι αποτελεί τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), στις διαπραγματεύσεις για το πρώτο δάνειο, και η φράση που χαρακτηρίζει την καριέρα του είναι μία και μοναδική : «Οπου πατάει δεν φυτρώνει χορτάρι» !

Ο 55χρονος σήμερα Πολ Τόμσεν, είναι Δανός, που εργάζεται στο ΔΝΤ και με νόμο ... αποτελεί τον άνθρωπο που ΔΕΝ πλήρωσε ποτέ ένα ευρώ σε φόρους! Η δουλειά του είναι βλέπετε, να πληρώνουν οι λαοί τα σπασμένα των πολιτικών, αλλά αυτός ποτέ!!

Από την Ανοιξη του 2010, ζητούσα μετ επιτάσεως, από την Ελληνική Κυβέρνηση, να ζητήσει την αντικατάσταση του Πολ Τόμσεν, για ένα απλό λόγο! Σε όλο τον πλανήτη τον κατηγορούσαν από το 1990 , ως τον ... στυγνότερο «οικονομικό δολοφόνο» που είχε εξευτελίσει όπου πήγε, όχι μόνο τους λαούς, αλλά κυρίως το ίδιο το ΔΝΤ ως οργανισμό, βάζοντας το σε περιπέτειες και καταφέρνοντας να το απομονώσει διεθνώς, μιας και κατόρθωσε με όσα έκανε να βάλει ταμπέλα στο ΔΝΤ ως «Διεθνούς Τοκογλύφου»!

Αρχικά, ο ρόλος του ήταν να βάλει χέρι στον Ιδιωτικό τομέα, κάτι που η Ε.Ε. με τον δικό της εκπρόσωπο δεν μπορούσε να το κάνει, λόγω του ότι το απαγορεύει η καταστατική της συνθήκη! Δυστυχώς όμως δεν αρκέστηκε σε αυτό!

Ο κρυόκολος Δανός με το ειρωνικό χαμόγελο, κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αδυναμία των ηγετών της Ευρώπης να συνεννοηθούν μεταξύ τους, και πολύ γρήγορα εξελίχτηκε σε αφεντικό της Τρόικας, που δεν μιλούσε μόνο με το ΔΝΤ και τον Στρο Σκαν, αλλά με την ίδια την Μέρκελ!

Εφτασε σε σημείο να πληρώνει ο Δημήτρης Ρέππας και ο Ντίνος Ρόβλιας ως υπουργοί τα ροφήματά του, με ποσά των 1000 Ευρώ! Εμείς οι Ελληνες λοιπόν, πληρώναμε τα τσαγάκια του κ. Τόμσεν λες και ήταν χρυσός !

Σήμερα, αποτελεί στην ουσία τον, αναπληρωτή διευθυντή του Ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, σύμφωνα με το οργανόγραμμά του, εντάσσεται στη μισθολογική και διοικητική βαθμίδα ΒΟ5 και λαμβάνει έως 309 χιλιάδες δολάρια το χρόνο.

Παίρνει δηλαδή τα ίδια χρήματα με 35 Έλληνες υπαλλήλους, που αμείβονται με το βασικό μισθό 739ε.

Τα χρήματα αυτά πάνε εξ ολοκλήρου στη τσέπη του δίχως κρατήσεις, καθώς δε φορολογείται (με νόμο), όπως όλοι οι μη Αμερικανοί υπάλληλοι του Ταμείου.

Κι όμως ο υπάλληλος που ακούει στο όνομα Πολ Τόμσεν, αμείβεται όσο ο εκάστοτε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, και παίρνει περισσότερα χρήματα ακόμη και από τον ίδιο τον Ομπάμα!

Σε όποια χώρα της Ευρώπης υπάρχει πρόβλημα τα τελευταία 20 χρόνια, το αναλαμβάνει ο Τόμσεν.

Αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στη Σερβία, εγκατεστημένος στο Βελιγράδι για δύο χρόνια, το 1990-1991- δημιούργησε στη χώρα απίστευτα προβλήματα, κυρίως με την αμάθειά του και τις αποσπασματικές του οικονομικές γνώσεις! Χρησιμοποιώντας «τυφλοσούρτες» καθηγητών πανεπιστημίων, διείσδυσε όχι μόνο οικονομικά αλλά και πολιτικά στη χώρα, και διέλυσε τα πάντα στο πέρασμά του! Όχι πάντοτε επειδή το ήθελε! Υπήρξαν φορές που ήθελε να ανακάμψει μια οικονομία, αλλά η ασχετοσύνη του περί τα οικονομικά, τον οδήγησαν σε ατραπούς και απίστευτα εσφαλμένους δρόμους!

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε στη Σλοβενία και αργότερα στα Σκόπια.
Μέχρι το 1996, διαμοίρασε το φιλέτα των δύο αυτών χωρών, εκεί όπου είχε πάρει εντολές, καταστρέφοντας το βιοτικό επίπεδο των δύο αυτών χωρών, που σαφώς ήταν υψηλότερο πριν το πέρασμά του, κι ας είχε προηγηθεί πόλεμος στην περιοχή!

Αποτελεί τον καταστροφέα της Ρουμανίας μιας και από το 1996 ώς το 1998 , εβρισκόμενος εκεί, «ρύθμισε» την οικονομία της χώρας, με σκοπό την ένταξη της στην Ε.Ε. αλλά ακόμη και σήμερα, 15 χρόνια μετά, η Ρουμανία δεν μπορεί να βρει την περπατησιά της, από τα καμώματα του Τόμσεν εκεί, και είναι γνωστό ότι η χώρα έχει σήμερα «ευημερούντες αριθμούς» αλλά πολίτες με πολύ χαμηλό βιοτικό επίπεδο! Όλα στη Ρουμανία αναπτύσσονται, οι επενδύσεις αυξάνονται ραγδαία, αλλά ο λαός της βρίσκεται σε βαθιά φτώχια!!!

Περισσότερα χρόνια κάθισε στη Ρωσία, όπου πήγε αμέσως μετά την Ρουμανία! Στην αρχή έκανε πάλι «τα δικά του», βάζοντας σε περιπέτεια ολάκερη «Αρκούδα» και επί ημερών του, μετανάστευσε το σύνολο των «καλλίγραμμων ρωσίδων» και πήρε το δρόμο της … «ροζ κάρτας», σε πορνεία της Ευρώπης! Αυτό ήταν και το … μοναδικό επίτευγμά του στη Ρωσία, γιατί είχε την ατυχία να μην μπορέσει να ολοκληρώσει το ανήθικο σχέδιο του! Αιτία, η άνοδος του Πούτιν στην εξουσία , γεγονός που έκανε το ΔΝΤ να τον αποσύρει το 2004 από τη Μόσχα κακήν κακώς, μιας και ήταν η πρώτη φορά που αισθάνθηκε ότι κινδύνευε με την παραμονή του σε μια χώρα! Κοινώς, ο Πούτιν τον αντιμετώπισε και τον πέταξε με τις κλωτσιές από τη χώρα και όλοι σας γνωρίζετε την ραγδαία ανάπτυξη της Ρωσίας μετά το 2004!
Είναι γεγονός, ότι η μωροφιλοδοξία του, και τα ανεπαρκή του επιστημονικά εφόδια, τον έκαναν να αποδεχτεί αυτού του είδους την εργασία, στο ΔΝΤ, που στους κύκλους των χρηματιστών και των Οικονομολόγων στην Αμερική, είναι για τους «αποτυχημένους» (loosers) , μιας και τα πραγματικά Golden Boys, βγάζουν σε ένα μήνα, όσα ο Πολ Τόμσεν σε ολάκερη τη ζωή του!

Αργότερα το ΔΝΤ, τον αναβάθμισε λόγω έλλειψης «φρέσκου κρέατος» σε αναπληρωτή διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ και στη θέση αυτή είναι μέχρι και σήμερα.

Εποπτεύει τις ομάδες που ασχολούνται με άλλες «προβληματικές ευρωπαϊκές χώρες», όπως η Ισλανδία, η Ρουμανία, η Ουκρανία και η Σερβία. Από την θέση του αυτή, «βρήκε πόρτα» και επέστρεψε και πάλι στη Μόσχα αλλά με την ιδιότητα του επικεφαλής του ΔΝΤ.
Εκεί λοιπόν, δημιουργεί όπως και όπου μπορεί προβλήματα στον Πούτιν!

Το τελευταίο του ήταν , τα καυτά βέλη κατά του Προϋπολογισμού της Ρωσίας, που εξόργισαν τον Πούτιν! Πριν δύο εβδομάδες, η Ρωσία δέχτηκε επίθεση από κερδοσκόπους στο νόμισμά της, και οι δηλώσεις Τόμσεν τους αποθράσυναν! Τότε ο Πούτιν, έκανε μια δήλωση που εδώ πέρασε «στα ψιλά»! Δήλωσε ότι όποιος κερδοσκοπήσει σε βάρος του Ρωσικού Νομίσματος στο εξής, θα εκδίδεται διεθνές ένταλμα σύλληψης και θα αναζητείται όπου γης, και θα οδηγείται στις Ρωσικές Φυλακές!
Όπως καταλάβατε, η καμπάνα χτυπούσε και για τον Τόμσεν, ο οποίος αμέσως μετά, έφυγε και ήρθε να … τακτοποιήσει το θέμα της Ελλάδας. Της Ελλάδας, δηλαδή μιας χώρας, όπου σαφώς και είναι καλοδεχούμενος από το Πολιτικό μας προσωπικό, που έφτασε στο σημείο, δια στόματος υπουργού Οικονομίας (Ε.Βενιζέλου) την κρίσιμη νύχτα των διαπραγματεύσεων, να ζητά από τους πολιτικούς αρχηγούς, να φωνάξουν τον Τόμσεν, για να τον ρωτήσουν αν θα … του άρεσε η λύση των συντάξεων!

Με τέτοια μικρά ανθρωπάκια, κάνει τις δουλειές του ο Πολ Τόμσεν!
Και στην Ελλάδα βρήκε πολλά!

Όλα τα παραπάνω, αποτελούν εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και των λαών της Ευρώπης, που πρέπει άμεσα να ερευνηθούν τόσο σε κρατικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο Διεθνών Δικαστηρίων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων!

Πριν μερικές μέρες, οι Ενώσεις αστυνομικών υπαλλήλων Ελλάδας, ζήτησαν τη σύλληψη του Πολ Τόμσεν !

Σε συνδυασμό με την προχτεσινή δήλωση του ηγέτη της Σοσιαλιστικής πτέρυγας της Γαλλίας που έλεγε ότι «ο Τόμσεν και η Τρόικα, λειτουργούν χωρίς την έγκριση της Κομισιόν», τα πράγματα είναι απλά για την Ελληνική Δικαιοσύνη, και ανοίγει ο δρόμος για την διερεύνηση και την διαλεύκανση του ρόλου του Πολ Τόμσεν!

Αρκεί, ένας εισαγγελέας, να ζητήσει την άμεση σύλληψη του Πολ Τόμσεν, και την έναρξη της ανακριτικής διαδικασίας! Με την κατηγορία της προσπάθειας διάλυσης της χώρας καθώς και της άσκησης οικονομικής πολιτικής, αντίθετης στα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και προς όφελος ιδιωτικών οργανισμών! Να διερευνηθεί αν λειτουργεί ως σύνδεσμος των εταίρων μας και μεταφέρει τις εντολές τους, ή αν λειτουργεί από μόνος του για ίδιον όφελος οπότε «εκπροσωπεί αλλότρια συμφέροντα και όχι την έννομη τάξη της καταστατικής χάρτας των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και των εταίρων που μας δάνεισαν»!

Να διερευνηθεί, αν λειτουργούσε εκβιαστικά προς τους πολιτικούς καθώς και τους Δικαστικούς λειτουργούς, προκειμένου να επιβάλλει αντισυνταγματικά νομοθετήματα, λειτουργώντας προς όφελος ιδιωτών και όχι προς όφελος της Ε.Ε ή του ΔΝΤ όπου υπηρετεί ως υπάλληλος!
Αυτό ζητούν άλλωστε οι ενώσεις Αστυνομικών που με ανακοίνωσή τους ζητούν την άμεση έκδοση εντάλματος σύλληψής του, προσάπτοντάς του κακουργηματικές πράξεις!

Κι επειδή στον Διεθνή Τύπο, έχει γραφτεί ότι εκβιάζονται οι Ελληνες πολιτικοί, με βίντεο και άλλα ντοκουμέντα, ο Δανός θα πρέπει να λογοδοτήσει, γιατί, αφού η χώρα μας, συμφωνεί σε όλα, αυτός κάθε φορά βάζει κι ένα επιπλέον ζήτημα στο τραπέζι, δυναμιτίζοντας τις συνομιλίες κάθε φορά!

Το κάνει γιατί η Μέρκελ του ανέθεσε να μας πετάξει έξω από την Ευρωζώνη ή για κάποιον άλλο λόγο;

Και τέλος, να ερευνηθούν με διεθνή δικαστική συνδρομή, όλοι οι λογαριασμοί του Τόμσεν και των πλησιέστερων συγγενών του!
Όπως ακριβώς συμβαίνει για όλους τους Ελληνες που είναι υπόχρεοι στην υποβολή «πόθεν έσχες»!

Κι επειδή υπάρχουν άνθρωποι-ογκόλιθοι στο δικαστικό μας σύστημα, οφείλουν, ελλείψη πολιτικού προσωπικού, να προστατέψουν τον Ελληνα και την Ελληνίδα, από το διεθνούς εμβέλειας οικονομικό σκιάχτρο, που δολοφονεί καθημερινά την χώρα μας!

Πριν να είναι αργά...

http://www.aegeantimes.gr
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/blog-post_4309.html

H νέα «σύνοδος» της στοάς Bilderberg θα γίνει στο Ισραήλ, προετοιμάζοντας ιμπεριαλιστική επίθεση στο Ιράν!

Στο ξενοδοχείο που συμπτωματικά έχει την ονομασία “Hotel Rothschild”, στην Χάιφα της κατεχόμενης Παλαιστίνης και μάλιστα πριν από...

τον Μάη που είχε ανακοινωθεί ότι θα γίνει, χωρίς μάλιστα να καθορίσουν οι νταβατζήδες του πλανήτη τη χώρα διεξαγωγής. Προετοιμάζοντας την ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία και το Ιράν, τα γεράκια του πλανήτη επέλεξαν το...σιωνιστικό ναζιστικό καθεστώς του Ισραήλ για να τονώσουν και προετοιμάσουν τα σχέδια της σφαγής των ανυπότακτων λαών. Σχεδιασμοί που θα ανοίξουν "δουλειές" με φούντες στους νεκροθάφτες και κατασκευαστές φέρετρων για τους μισθοφόρους τους.


πηγη

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/02/h-bilderberg.html

ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΧΑΟΣ... ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και πρέπει να πω, αν ήμουν Έλληνας πολίτης θα ήμουν εκεί έξω, να ενωθώ με εκείνους που διαμαρτύρονταν τη Κυριακή. Θα ήθελα να είμαι εκεί έξω προσπαθώντας να ρίξω αυτό το τερατούργημα που το έχουν βάλει πάνω σε αυτούς τους ανθρώπους.
 
Μετάφραση:
"Λοιπόν κύριε Επίτροπε, διαλέξατε το σωστό άνθρωπο. Η μαριονέτα Παπαδήμος (Puppet Papademos) είναι στη θέση του και καθώς η Αθήνα κάηκε το βράδυ της Κυριακής, μου κόπηκε η αναπνοή μου όταν είπε, «Η βία και η καταστροφή δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική χώρα»...


Ποια δημοκρατική χώρα;
Ο ίδιος δεν είναι καν ένας δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός. Έχει οριστεί από εσάς παιδιά. Η Ελλάδα δεν διοικείται από δημοκρατία τώρα, διοικείται μέσω της τρόικας. Τρεις ξένοι αξιωματούχοι που παίρνουν το αεροπλάνο και πάνε στην Αθήνα και λένε στους Έλληνες τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν.
Η βία και η καταστροφή που είδατε την Κυριακή προκαλείται άμεσα, γιατί έχουν αφαιρεθεί τα δημοκρατικά δικαιώματα από τους ανθρώπους αυτούς - Τι άλλο μπορούν να κάνουν; (Σχ. ΚΟ: εδώ ο Nigel είναι οφσάιντ. Την Αθήνα δεν την έκαψε ο λαός που διαμαρτυρήθηκε μαζικά, αλλά οι ορδές των γνωστών εγκάθετων πλιατσικολόγων, βάσει οργανωμένου σχεδίου. Επίσης το 1/3 από αυτούς ήταν αλλοδαποί. Αλβανοί, Αλγερινοί, Τυνήσιοι μέχρι και Μαυριτανοί και Αφγανοί. Λέτε να το έκαναν για το μνημόνιο;)
Και πρέπει να πω, αν ήμουν Έλληνας πολίτης θα ήμουν εκεί έξω, να ενωθώ με εκείνους που διαμαρτύρονταν τη Κυριακή. Θα ήθελα να είμαι εκεί έξω προσπαθώντας να ρίξω αυτό το τερατούργημα που το έχουν βάλει πάνω σε αυτούς τους ανθρώπους.
Και στην προσπάθειά του, στην προσπάθεια αυτής της μαριονέτας να κάνει τους βουλευτές να ψηφίσουν για το πακέτο διάσωσης, τους προειδοποίησε, ότι εάν δεν το πράξουν, θα υπάρξει δραματική μείωση του βιοτικού επιπέδου.
Λοιπόν, έχει κοιτάξει έξω την πόρτα;
Έχει δει το γεγονός ότι το 50 τοις εκατό των νέων είναι ήδη άνεργοι. Έχει δει το γεγονός, ότι η οικονομία, ‘βυθίζεται για πέντε χρόνια στη σειρά’ και τώρα επιταχύνεται σε ένα φαύλο κύκλο θανάτου – μια συρρίκνωση του 7 τοις εκατό ετησίως.
Η Ελλάδα οδηγείται στη γη, και νομίζω ότι, ειλικρινά, όταν θα έρθει το χάος, δεν θα έχετε δει τίποτα ακόμα!
Αυτές οι πολιτικές οδηγούν την Ελλάδα σε μια επανάσταση. Πρέπει να απελευθερωθούν. Αν δεν πάρουν πίσω τη δραχμή θα είστε υπεύθυνοι για κάτι πραγματικά, πραγματικά, φρικτό.
 
http://ellinikoforum.blogspot.com/2012/02/blog-post_5928.html

ΠΡΩΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΚΚΑΣ: ΕΠΕΣΕ Η ΜΑΣΚΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 2 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ

Ιωάννης Σακκάς, Πρώην Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Αθήνα 12/2/2012
Έπεσε η μάσκα της κυβερνητικής υποκρισίας για την εκδίωξη των Αντεισαγγελέων Εφετών Οικονομικού Εγκλήματος κκ Γρ Πεπόνη και Σπ Μουζακίτη.
Δεν έπιασε το κόλπο της κυβέρνησης να εκδιωχθούν από τη θέση τους οι δύο Αντεισαγγελείς Εφετών Αθηνών Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος με το πρόσχημα της προώθησης της ίδιας αίτησής τους να αντικατασταθούν αλλά με τη....
μομφή ότι προσέβαλαν το κύρος της δικαιοσύνης, επειδή οι καταγγελίες τους για παρεμβάσεις στο έργο τους τέθηκαν δύο φορές στο αρχείο από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Στις 9-2-2012 το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ) αποφάσισε, με πλειοψηφία 7 προς 4, την παραμονή τους στις θέσεις τους, μη κάνοντας δεκτό το ερώτημα του υπουργού δικαιοσύνης για αντικατάστασή τους. Μειοψηφούντες μεταξύ άλλων ήταν η Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ήτοι πρόσωπα που εκλέχθηκαν και διορίστηκαν από την εκτελεστική εξουσία σύμφωνα με το άρθρο 90§5 του Συντάγματος και άλλοι δύο δικαστές.
Η δημοκρατική απάντηση της πλειοψηφίας του ΑΔΣ, ότι οι δύο Εισαγγελείς Δίωξης του Οικονομικού Εγκλήματος, δεν δημιούργησαν πρόβλημα στην δικαιοσύνη και ότι το έργο τους κατά την εισήγηση ήταν εξαιρετικό και ότι οι ίδιοι είναι «εργατικοί και μαχητικοί», αποστόμωσε το θράσος της εκτελεστικής εξουσίας (κυβέρνησης) και έριξε τη μάσκα της κυβερνητικής υποκρισίας να παρεμβαίνει και να ρίχνει χτυπήματα κάτω από τη μέση, με τη μομφή της προσβολής του κύρους της δικαιοσύνης, σε εισαγγελικούς λειτουργούς που θέλουν να διενεργούν σε βάθος ποινική έρευνα.

Οι δύο Αντεισαγγελείς Εφετών Αθηνών με την καταγγελία τους -παραίτησή τους προς το ΑΔΣ από τη θέση του οικονομικού εισαγγελέα στις 28-12-2011 με την αγανακτησμένη έκφραση «Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση» και τις μετέπειτα προφορικές και γραπτές διευκρινήσεις τους, ουσιαστικά κατήγγειλαν ότι δεν δέχονται οιαδήποτε οδηγία, σύσταση ή υπόδειξη για ουσιαστικό ή δικονομικό θέμα σε υποθέσεις οικονομικών εγκλημάτων που ερευνούσαν και ερευνούν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους ως Οικονομικοί Εισαγγελείς. Πράγματι, σύμφωνα με το νόμο και ειδικά με το άρθρο 19§3 περί εποπτείας δικαστηρίων και εισαγγελιών, του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Δικαστικών Λειτουργών (Ν 1756/1988 ως αντικατεστάθη με το άρθρο 6§2 του Ν. 1868/1989, ΦΕΚ Α 230), οποιαδήποτε οδηγία, σύσταση ή υπόδειξη σε δικαστικό λειτουργό για ουσιαστικό ή δικονομικό θέμα σε συγκεκριμένη υπόθεση ή κατηγορία υποθέσεων είναι ανεπίτρεπτη και συνιστά πειθαρχικό αδίκημα.
Οι δύο Εισαγγελείς έρευνας Οικονομικού Εγκλήματος με ανακοίνωσή τους και τις πρόσφατες καταγγελίες και διευκρινήσεις τους, προφορικές και γραπτές, στον κο Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κατήγγειλαν παρεμβάσεις στο έργο τους σύμφωνα με τις παραπάνω νομικές διατάξεις και ουσιαστικά κατήγγειλαν, τους παρεμβαίνοντες στο έργο τους σε ποινική έρευνα επί δικογραφιών ειδικά σπουδαίου οικονομικού εγκλήματος και υπέδειξαν έτσι τους δράστες του εγκλήματος της πρόκλησης και παρότρυνσης με οιοδήποτε τρόπο κατά το άρθρο 186 του Ποινικού Κώδικα. Είχαν υποχρέωση, εν ονόματι του όρκου τους ως δικαστικοί και εν ονόματι του Ελληνικού Λαού, να μην υποκύψουν σε οιασδήποτε μορφής παρέμβαση στο έργο τους (ποινική έρευνα). Έτσι ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΜΕ ΣΘΕΝΟΣ Ήταν μαχητικοί. ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ και προστάτευσαν το κύρος της δικαιοσύνης. Μετά από αυτά, και με τις δικογραφίες που επεξεργάστηκαν οι δύο Εισαγγελείς και έγιναν γνωστές στο ευρύ κοινό (ΕΛ ΣΤΑΤ κλπ) διαφάνηκε πλέον από αθρόα δημοσιεύματα για λογαριασμό ποιών ήταν οι παρανόμως παρεμβαίνοντες και προτρέποντες αυτούς να βιαστούν, ουσιαστικά να μην επιτελέσουν σε βάθος το Εισαγγελικό Καθήκον τους για ποινική έρευνα και να τελέσουν παράβαση καθήκοντος (άρθρο 259 ΠΚ) ή αποδοχή παρότρυνσης (άρθρο 186 ΠΚ).

Τα δημοσιεύματα της 12/2/2012 κυριακάτικης εφημερίδας «Real news» (www.real.gr) στο πρωτοσέλιδο και στις σελίδες 28-29 με τίτλους «Στο φως οι πιέσεις στους εισαγγελείς-Ποίοι υπουργοί και ανώτατοι δικαστικοί παρενέβησαν στο έργο των Πεπόνη και Μουζακίτη για τα CDS και τις λίστες με τους φοροφυγάδες» και «Οι παρεμβάσεις που δεχθήκαμε», θέτουν θέμα αυτεπάγγελτης εφαρμογής των διατάξεων αναγκαστικού δικαίου (jus cogens) περί παράβασης των ως άνω άρθρων, α) 19§3 περί εποπτείας δικαστηρίων και εισαγγελιών, του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Δικαστικών Λειτουργών (Ν 1756/1988 ως αντικατεστάθη με το άρθρο 6§2 του Ν. 1868/1989, ΦΕΚ Α 230), καθόσον οποιαδήποτε οδηγία, σύσταση ή υπόδειξη σε δικαστικό λειτουργό για ουσιαστικό ή δικονομικό θέμα σε συγκεκριμένη υπόθεση ή κατη γορία υποθέσεων είναι ανεπίτρεπτη και συνιστά πειθαρχικό αδίκημα και β) 186 του Ποινικού Κώδικα (6o κεφάλαιο Επιβουλή της δημόσιας τάξης) περί πρόκλησης και παρότρυνσης (σε κακούργημα ή πλημμέλημα) με οιοδήποτε τρόπο για παροτρυνόμενη παράβαση καθήκοντος (άρθρο 259 ΠΚ) προς τους δύο ως άνω Εισαγγελείς Οικονομικών Εγκλημάτων να μην επιτελέσουν ανεξάρτητα και κατά συνείδηση το εισαγγελικό τους καθήκον ποινικής έρευνας σε βάθος, εξού και η ρητή δεδηλωμένη αγανάκτησή τους «Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση».

Κατά το σκέλος δε που οι παρεμβάσεις στην εισαγγελική έρευνα αφορούν μέλη της κυβέρνησης, καταφανώς τίθεται θέμα με το Νόμο περί ποινικής ευθύνης υπουργών κλπ και η Βουλή ως συλλογικό όργανο με το άρθρο 86 του Συντάγματος, ως Συνταγματικός Εισαγγελέας έχει ευθύνη να επέμβει αυτεπάγγελτα. Να δούμε αν τριάντα βουλευτές, έστω και από τη μικρή αντιπολίτευση, έχουν το σθένος του Συνταγματικού Εισαγγελέα σύμφωνα με τα άρθρα 86 του Συντάγματος και 36 (περί αυτεπάγγελτης δίωξης) του Ποινικού Κώδικα.


http://hellenicrevenge.blogspot.com/

http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/2_16.html

Eric Blair: "Για ποιά δημοκρατία μιλούν; Η ΕΕ και το ΔΝΤ κυβερνούν την Ελλάδα καθώς η χώρα γίνεται στάχτη"


Του Eric Blair για το ιστολόγιο Activist Post
(Φωτογραφίες από την ιστοσελίδα του Al Jazeera)

Μπορεί μια χώρα όπως η Ελλάδα να έχει πραγματική Δημοκρατία, όταν ένα μη εκλεγμένο διεθνές "πρακτορείο" εξαναγκάζει τη χώρα να νομοθετεί με το ζόρι, υπαγορεύοντας ολόκληρη τη δημοσιονομική και φορολογική πολιτική της; Εάν από την κυβέρνηση ενός κυρίαρχου έθνους αφαιρείται το δικαίωμα να μπορεί να προσδιορίσει πόσο θα πρέπει να φορολογεί τους πολίτες της και τι υπηρεσίες να τους προσφέρει, τι εξουσία έχει αυτή η κυβέρνηση, η οποία υποτίθεται ότι εκπροσωπεί έναν λαό;

Το Ελληνικό Κοινοβούλιο, αν και στερείται νομιμότητας, μόλις ενέκρινε ένα νέο απεχθές "Μνημόνιο", που υπαγορεύει νέα σκληρά μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα. Η νέα νομοθεσία υπαγορεύθηκε από την ΕΕ και το ΔΝΤ, για να εξασφαλιστεί για άλλη μια φορά η "διάσωση" της χώρας και η αποφυγή εθνικής χρεοκοπίας.

Δείτε μια εξήγηση της θλιβερής πολιτειακής κατάστασης που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα στο παρακάτω βίντεο. Είναι απόσπασμα από μια ζωντανή εκπομπή που μεταδόθηκε από το αγγλόφωνο δορυφορικό κανάλι Al Jazeera την ώρα που ψηφιζόταν το νέο Μνημόνιο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο:
Ανταποκριτής του Αl Jazeera στην Αθήνα, Βarnaby Phillips:
"…Mιλάμε, λοιπόν, για μια κυβέρνηση που δεν έχει εκλεγεί. Υπάρχουν κόμματα σε αυτό τον κυβερνητικό συνασπισμό που δεν έχουν εκλεγεί. Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση αυτή βρίσκεται στην εξουσία βάσει των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών του 2009, μέσω των οποίων επέστρεψε το Σοσιαλιστικό Κόμμα στην εξουσία, έχοντας κερδίσει το 44% των ψήφων.

Ωστόσο, στις δύο τελευταίες σφυγμομετρήσεις - και οι σφυγμομετρήσεις αυτές έχουν διεξαχθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες - βλέπουμε τους Σοσιαλιστές να έχουν συρρικνωθεί στο 8-9%, τους Συντηρητικούς (ΝΔ) να μην πηγαίνουν καθόλου καλά, αν λάβει κανείς υπ' όψιν ότι το κόμμα αυτό βρίσκεται στην Αξιωματική Αντιπολίτευση τα τελευταία δύο χρόνια, και βρίσκονται τώρα μεταξύ 20 και 30%.

Έχουμε λοιπόν ένα θέμα, και δικαίως η κυβέρνηση αυτή θεωρείται ως κυβέρνηση μειοψηφίας και στερείται της απαραίτητης νομιμότητας για να ψηφίζει τέτοιου είδους μέτρα. Αλλά από την άλλη πλευρά, υπάρχει η αίσθηση της επείγουσας ανάγκης, αφού λέγεται ότι, αν δεν ψηφιστούν αυτά τα μέτρα, η χώρα θα χρεοκοπήσει.

Ανταποκριτής του Αl Jazeera στην Ουάσιγκτον
:
Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής... Έχετε σκεφτεί τι είδους δημοκρατία είναι αυτή σήμερα στην Αθήνα, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ υπαγορεύουν ουσιαστικά σε αυτή την κυβέρνηση, σε αυτούς τους υπουργούς, σε αυτό το κοινοβουλευτικό σώμα τι ακριβώς πρέπει να κάνουν, ενώ στον λαό της Ελλάδας δεν δίνεται σχεδόν καμιά ευκαιρία να εκφράσει την άποψή του για όλα αυτά; Καταλαβαίνετε γιατί αυτός ο λαός είναι εξοργισμένος και βλέπουμε μια μερίδα του ελληνικού λαού να ξεσπάει αυτή την οργή στους δρόμους αυτής της πόλης;

Έλληνας πολίτης, καλεσμένος στο στούντιο του Al Jazeera στο Λονδίνο
:
Φυσικά και καταλαβαίνω. Η θέση μου δεν είναι να υπερασπίσω την κυβέρνηση με κανένα τρόπο. Το λυπηρό γεγονός είναι ότι η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή μια χώρα που κυβερνάται σύμφωνα με πρόγραμμα που υπαγορεύει το ΔΝΤ… "



Ο νέος μηχανισμός στήριξης συνιστάται, επίσης, από τον νέο "διορισμένο" πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, πράγμα που δεν αποτελεί έκπληξη, αφού στο παρελθόν ο κύριος αυτός χρημάτισε ως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο Παπαδήμος απείλησε τους βουλευτές πριν από την ψηφοφορία ότι "θα ήταν λάθος σοβαρό" εάν απέρριπταν αυτή τη συμφωνία.

"Θα ήταν μια τεράστια ιστορική αδικία εάν η χώρα από την οποία ξεπήδησε ο ευρωπαϊκός πολιτισμός (...) έφθανε στην πτώχευση, και οδηγούνταν, από ένα λάθος, στην εθνική απομόνωση και απελπισία", τόνισε στους βουλευτές ο Παπαδήμος.

Εάν οι μαζικές περικοπές λιτότητας, η εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, και οι ανεξέλεγκτες πυρκαγιές και ταραχές στους δρόμους δεν είναι "εθνική απελπισία", δεν είμαι ακριβώς σίγουρος τι είναι.


Η Ελλάδα είναι το κλασικό παράδειγμα του θύματος, όπως παρουσιάζεται στο σενάριο του "Οικονομικού Δολοφόνου", όπου οι διεθνείς τράπεζες προκαλούν τόσο μεγάλα πλαστά χρέη, που καθίσταται αδύνατο να αποπληρωθούν ποτέ. Προσποιούνται ότι τα δάνειά τους θα βοηθήσουν τους λαούς, ενώ στην πραγματικότητα τα ποσά διοχετεύονται στις τσέπες των μυημένων πολιτικών και των τραπεζομαφιόζων, που δημιούργησαν τα χρέη. Στη συνέχεια οδηγούν τις χώρες στο χείλος της χρεοκοπίας, προκειμένου να απαιτήσουν να δημιουργηθεί ακόμα περισσότερο χρέος, για να λυθεί το πρόβλημα του χρέους! Και όταν και αυτό έχει εξαντληθεί, τότε οι τραπεζίτες έρχονται να απαιτήσουν μια "λίβρα σάρκας" από το σώμα του χρεωμένου, όπως ακριβώς κάνουν τώρα με την Ελλάδα.

Αυτή η "λίβρα σάρκας" παίρνει τη μορφή περισσότερων φόρων, τεράστιων περικοπών στις δημόσιες θέσεις εργασίας, στις συντάξεις και τις υπηρεσίες του κράτους πρόνοιας, ακόμη και ξεπουλήματος σε τιμή ευκαιρίας ολόκληρων νησιών. Α, ναι, και της εθνικής κυριαρχίας, για να μην ξεχνιόμαστε! Μόνο που αυτή έχει ήδη εξαφανιστεί πολύ πριν από τη σημερινή αφαίμαξη.


Και καθώς η αστυνομία (τα μέλη της οποίας σίγουρα συγκαταλέγονται στην πλειοψηφία εκείνη που αντιτίθεται στα μέτρα αυτά) αντιπαλεύει τους πολίτες στους δρόμους, θα πρέπει να αρχίσουμε να αμφισβητούμε τα ίδια το θεμέλια της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, όταν βλέπουμε τους διεθνείς τραπεζίτες να υπαγορεύουν την πολιτική μιας χώρας.


Σας μοιάζει το παρακάτω βίντεο να προέρχεται από το "λίκνο της Δημοκρατίας"; Πόσο ακόμη πρέπει να συνεχιστεί αυτή η διάβρωση μέχρι να δούμε τους διεθνείς τραπεζομαφιόζους να εκτίθενται, ώστε να πούμε επιτέλους τα πράγματα με το όνομά τους; Να πούμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια στυγνή δικτατορία;



 
http://logioshermes.blogspot.com/2012/02/eric-blair.html

ΑΠΟΣΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στα attikanea : Μια πολύ... περίεργη είδηση..

Πολιτικό αεροσκάφος, προσγειώθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας;
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;;;;;;;;

Μόλις πριν λίγο, στα attikanea, ήρθε μια περίεργη είδηση που μας προβλημάτισε.
Στο στρατιωτιο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, προσγειώθηκε πολιτικό αεροσκάφος AIRBUS 320.
Τι θέλει ένα πολιτικό αεροσκάφος σε....
στρατιωτικό αεροδρόμιο, στο οποίο προσγειώνονται μόνο C130 και πυροσβεστικά αεροπλάνα;
Βέβαια, σήμερα, βρίσκεται ...
στην Ελλάδα, ο Γραμματέας του ΝΑΤΟ.
Ένα ολόκληρο AIRBUS 130 για έναν .. Γραμματέα έστω και του ΝΑΤΟ;
Υπάρχει και η εκδοχή του... μποτιλιαρίσματος στο αεροδρόμιο ΕΛ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.
Οι μέρες όμως, είναι πολύ ύποπτες και τα ... σενάρια πολλά.
Το ερευνούμε...

Πόπη Σουφλή

http://attikanea.blogspot.com/

http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/attikanea.html

Eπιβεβαίωση από ΥΠΕΘΑ: Πως μπορεί μέσω Μνημονίου να κατάσχεται ιδιωτική περιουσία!


Επιβεβαιώνει πλήρως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του defencenet.gr για την δημιουργία επιτροπής επιτάξεων. Η απόφαση υπογράφηκε στις 23 Ιανουαρίου, αλλά δημοσιεύθηκε μόλις την Τρίτη στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δύο ημέρες μετά την υπογραφή του Μνημονίου......
....... και δίνει την δυνατότητα στο κράτος να προχωρά σε αναγκαστικά απαλλοτριώσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας των πολιτών βάζοντας κατ’αυτό τον τρόπο το σύνολο της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, κινητής και ακίνητης, υπό επίταξη, δηλαδή αναγκαστική απαλλοτρίωση με κάποια αποζημίωση.
Η διαδικασία είναι πολύ συγκεκριμένη: Θα συνεδριάζει η Επιτροπή, θα αποφασίζει ότι το τάδε ακίνητο πρέπει να επιταχθεί και να τεθεί στην κυριότητα του κράτους, έναντι μιας συμβολικής αποζημίωσης.
Εν συνεχεία και αν κάτι «έχει πάει στραβά» και δεν υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης του χρέους (να είμαστε όλοι σίγουροι ότι θα φροντίσουν «να μην πάει καλά» για να αναλάβει έργο η τρόϊκα), ενεργοποιείται το Μνημόνιο και οι δανειστές που έχουν δικαίωμα επί της δημόσιας περιουσίας, απαιτούν από το δημόσιο, το οποίο ούτως άλως θα ελέγχουν απόλυτα, να προχωρά σε αναγκαστική επίταξη "Για εθνικούς λόγους" συγκεκριμένης κινητής ή ακίνητης περιουσίας και να αποκτούν στην κυριότητα του ακινήτου ή της κινητής περιουσίας η οποία θα είναι πλέον δημόσια! Και όταν λέμε κινητής εννοούμε π.χ. πλοία!
Πιστεύει κανείς ότι «Όλα θα πάνε καλά» και θα έχουμε από το 2014 ρυθμούς ανάπτυξης της Οικονομίας της τάξεως του 4-7% ετησίως για να μην υπάρξει ο κίνδυνος των αναγκαστικών κατασχέσεων;
Η απάντηση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας στο δημοσίευμα μεταξύ άλλων ότι «Η προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών των επιτασσόμενων κινητών και ακινήτων εντάσσεται στις αρμοδιότητες των Διοικητικών Επιτροπών Στρατιωτικών Επιτάξεων, μεταξύ των οποίων και στην Διοικητική Επιτροπή Στρατιωτικών Επιτάξεων Πρωτεύουσας του Κράτους (ΔΕΣΕΠΚ). Η θητεία των μελών της προαναφερόμενης Διοικητική Επιτροπή Στρατιωτικών Επιτάξεων Πρωτεύουσας του Κράτους (ΔΕΣΕΠΚ) είναι ετήσια και τα μέλη της ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ή του Υφυπουργού σε περίπτωση μεταβίβασης της αντίστοιχης αρμοδιότητας».
Δηλαδή απλά εναπόκειται στο κράτος – το οποίο βέβαια θα ελέγχεται πλήρως από την τρόϊκα βάσει του νέου Μνημονίου – να επιλέξει ποια κινητή η ακίνητη περιουσίας θα κατάσχει για να περιέλθει εν συνεχεία στις αποζημιώσεις της τρόϊκας! 
Καταληκτικά η ανακοίνωση προσπαθεί αδέξια να διαψεύσει ότι υπάρχει κάποιος κίνδυνος με τα εξής λόγια:
«Κατόπιν των ανωτέρω, είναι ανάγκη να διευκρινιστεί ότι οποιαδήποτε απόπειρα να συνδεθεί μια τετριμμένη γραφειοκρατική διαδικασία, που επαναλαμβάνεται ετησίως τα τελευταία περίπου εκατό χρόνια, με την οικονομική συγκυρία, φανταστικούς κινδύνους και φαντάσματα του παρελθόντος, θεωρείται από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και εμένα προσωπικά, τουλάχιστον αμελής, αν όχι και ατυχής».
Φυσικά απόλυτα ηθελημένα παρακάμπτει την ουσία του δημοσιεύματος, η οποία δεν είναι η σύσταση της Επιτροπής Επιτάξεων, αλλά ο συνδυασμός της Επιτροπής Επιτάξεων και το νέο Μνημόνιο. Γιατί μέχρι τώρα, η Επιτροπή αφορούσε επίταξη-απαλλοτρίωση σε καιρό πολέμου. Μπορεί η επιτροπή να υπάρχει πολλά χρόνια, αλλά τώρα μπορεί α μετατραπεί ανά πάσα στιγμή σε εργαλείο αρπαγής της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων. Το Μμημόνιο πλέον είναι εδώ και αλλάζει τα πάντα, από την στιγμή που έχει αλωθεί το δημόσιο!
Τώρα αφορά σε περίοδο Μνημονίου, που δίνει την δυνατότητα στους ξένους δανειστές να κατάσχουν επί τόπου με απόφαση του δικαστηρίου του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου, την οποία η ελληνική Πολιτεία είναι 100% υποχρεωμένη να αποδεχθεί, να κατάσχουν περιουσία του δημοσίου σε περίπτωση που δεν αποπληρωθούν εγκαίρως τα νέα δάνεια.
Και οι ξένοι θα έρθουν να πάρουν συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία έχουν στοχοποιήσει από τώρα: Ακίνητα-φιλέτα, δίκτυα που ανήκουν σε ιδιώτες, ακτοπλοϊα κλπ.
Και αυτή η επιτροπή μπορεί ανά πάσα στιγμή να προχωρήσει σε κατάσχεση ιδιωτικής περιουσίας την οποία προηγουμένως θα έχει επιτάξει «για τις ανάγκες της πατρίδας»! Όλα αυτά τα ψήφισε την Κυριακή ο υφυπουργός κ. Κ.Σπηλιόπουλος. Ή μήπως δεν διάβασε, ούτε αυτός, τις 600+ σελίδες του Μνημονίου πριν τις ψηφίσει; 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


http://helleniclegion.blogspot.com/2012/02/e.html

5% από το πετρέλαιο της Κρήτης στην... <<τοπική κοινωνία».Καλά η Κρήτη ΔΕΝ είναι ΕΛΛΑΔΑ;

"Θα είμαι πρωθυπουργός (που;) σε 2 χρόνια και το κόμμα μας (της) πρώτο στην… Κρήτη!"

Το δήλωσε η ....Ντόρα πριν λίγες μέρες στα Χανιά.
Το πιο “φτωχό” κοίτασμα από αυτά που έχουν εντοπιστεί μέχρι αυτή την στιγμή στον ελλαδικό χώρο, βρίσκεται στον Πατραϊκό κόλπο και οι πρώτες εκτιμήσεις ...
αναφέρονται σε 200 εκατομμύρια βαρέλια αξίας άνω των 20 δισ. δολαρίων..! Μεταξύ 3 και 6 εκατ. βαρελιών είναι το κοίτασμα στο Κατάκολο. Όλα αυτά, σύμφωνα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη. Σκεφθείτε τι κρύβουν τα κοιτάσματα νότια, νοτιοανατολικά της Κρήτης με τις ποσότητες να υπολογίζονται μεταξύ 25-45 δισεκατομμυρίων βαρελιών εκτός του φυσικού αερίου!

Σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας την Παρασκευή, στην οποία παραβρέθηκε, ο Γ.Μανιάτης ανέφερε πως «το 5% των προσδοκώμενων εσόδων από την αξιοποίηση υδρογονανθράκων στον πατραϊκό κόλπο και στο Κατάκολο Ηλείας θα πηγαίνει, ως ανταποδοτικό τέλος, στις τοπικές κοινωνίες μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (εκτός από το υπόλοιπο 95% που είναι η μεγάλη πίτα για φάγωμα από εξωτερικούς και εσωτερικούς μάγκες και το 5% σε τσέπες θα καταλήξει). Με έναν πρόχειρο υπολογισμό το πετρέλαιο που βρίσκεται γύρω από την Κρήτη κοστίζει πάνω από 4 τρισεκατομμύρια δολάρια (εκτός το φυσικό αέριο).

Το 5% που θα καταλήξει στην τοπική κοινωνία (λέμε τώρα) είναι τεράστιο ποσό. Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που θέλουν αυτόνομη Κρήτη και πολλοί πολιτικάντηδες εκτός από τα γεράκια της Γεωπολιτικής. Εξ’ άλλου το δήλωσε η Ντόρα πριν λίγες μέρες στα Χανιά. Θα είναι πρωθυπουργός σε 2 χρόνια και το κόμμα της πρώτο στην… Κρήτη!

ΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ: ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

ηγή

 http://anti-ntp.blogspot.com/2012/02/5.html

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ!

ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ
ΟΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ 2020 ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ 120% ΤΟΥ ΑΕΠ,
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ 120%!


Η απάτη που παίζεται σε βάρος του λαού και της χώρας δεν έχει προηγούμενο. Η εσχάτη προδοσία για την οποία ήδη κατηγορούνται 173 βουλευτές, μηνυθέντες από τον γιατρό Δ. Αντωνίου, λαμβάνει νέες, μεγαλύτερες διαστάσεις. Και όπως προβλέπεται, μετά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, ο αριθμός των υπευθύνων για εσχάτη προδοσία, θα αυξηθεί.

Οι Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου, παρασύροντας τούς βουλευτές τους να υπερψηφίσουν το κούρεμα του χρέους και τα επαχθή μέτρα που το συνοδεύουν, διέπραξαν έγκλημα κατά του λαού και της χώρας. Είτε συνειδητά είτε από βλακεία, οι επικεφαλής των κομμάτων της μνημονιακής Κυβέρνησης, μαζί με τον διορισμένο Παπαδήμο, πρέπει να λογοδοτήσουν.

Η βάρβαρη και επαχθής λιτότητα που συνοδεύει το κούρεμα του χρέους, πάρθηκε με το πρόσχημα ότι το δημόσιο χρέος πρέπει να φτάσει το 2020, στο 120% του ΑΕΠ!

Το πρόσχημα αυτό όμως είναι ψευδές. Διότι με την εφαρμογή του κουρέματος, το δημόσιο χρέος θα βρεθεί απευθείας στο 120% του ΑΕΠ και αποτελεί έγκλημα σε βάρος του λαού η 6ετής απάνθρωπη λιτότητα, προκειμένου (δήθεν) να επιτευχθεί αυτός ο στόχος το 2020!

Ναι, καλά διαβάσατε και το επαναλαμβάνουμε: Το δημόσιο χρέος βρίσκεται άμεσα στο 120% του ΑΕΠ με την εφαρμογή του κουρέματος και δεν απαιτούνται 6 χρόνια επαχθών μέτρων σε βάρος του λαού!

Σήμερα, αποκαλύπτουμε την απάτη, με απλά μαθηματικά που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές:

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δόθηκαν προχθές στη δημοσιότητα, η ύφεση στην χώρα μας το 2011, έφτασε στο 6,75%.

Το ΑΕΠ το 2010 ήταν 231 δις ευρώ.

Άρα, 231-6,75%= 215 δις ευρώ είναι το ΑΕΠ του 2011 .

Το χρέος του 2011 ήταν της τάξεως των 360 δις ευρώ. Εάν αφαιρεθεί το κούρεμα των 100 δις ευρώ, τότε μένει χρέος 260 δις ευρώ.

Επομένως, το χρέος του 2011 ως ποσοστό του ΑΕΠ, είναι: 260:215=120% του ΑΕΠ.

Αποδεικνύεται λοιπόν με απλά μαθηματικά και σύμφωνα με τα στοιχεία που η ίδια η Κυβέρνηση δίνει στη δημοσιότητα, ότι με την εφαρμογή του κουρέματος , το δημόσιο χρέος, θα βρεθεί απευθείας στο 120% του ΑΕΠ!

Προς τι λοιπόν τα 6 χρόνια στυγνής, βάρβαρης λιτότητας και κατάργησης εργασιακών δικαιωμάτων;

Για ποιο λόγο ο Σαμαράς υπέγραψε αυτό το άθλιο κούρεμα και ανάγκασε τους βουλευτές του να το ψηφίσουν ως αναγκαίο;

Για ποιο λόγο ο Παπανδρέου έσυρε για μια ακόμη φορά τους βουλευτές του σε μέτρα που υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας και του λαού;

Και για ποιο λόγο ο οικονομολόγος-διορισμένος Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μίλησε για την αναγκαιότητα των μέτρων;

Από πού κι ως πού αναγκαία, αφού το κούρεμα σταθεροποιεί άμεσα στο χρέος στο 120% του ΑΕΠ;

Για ποιο λόγο οι σύγχρονοι δωσίλογοι απέκρυψαν και πάλι την αλήθεια από τον λαό;

Για ποιο λόγο οι πολιτικοί μας ταγοί, αντί να υπηρετήσουν τον τόπο και τους Έλληνες, υπηρετούν τα συμφέροντα της Μέρκελ και των τοκογλύφων;

Για ποιο λόγο ξεπουλάνε με άθλια-προδοτικά μέτρα, τον λαό και την Πατρίδα;

 
http://logioshermes.blogspot.com/2012/02/blog-post_2261.html

ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ … ΤΟ ΥΠΕΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΣΚΟΠΙΑ ΜΕ 20 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΩΡΑ !

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΟΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΜΠΕΓΛΙΤΗ

Διπλό Σοκ για την χρησιμότητα των άχρηστων στρατοπέδων:

-Αξιωματικός Πελοποννησιακής καταγωγής που υπηρετεί στην Βόρεια Ελλάδα στέλνει αποκαλυπτική επιστολή στη sfedona.gr σχολιάζοντας την απόφαση Μπεγλίτη για το κλείσιμο στρατοπέδων αλλά και τα συμφέροντα που παίζονται με τα .....
δεκάδες “άχρηστα στρατόπεδα” που μένουν ανοικτά για να κάνουν πολιτική οι Εθνοπατέρες μας και για να πλουτίζουν οι αρμόδιοι χωρίς αλλά και με στολές!

- Το γνωστό site on alert.gr εξειδικευμένο σε στρατιωτικά και αμυντικά θέματα ήταν από τους βασικούς “πολέμιους” του Πάνου Μπεγλίτη όσο ήταν Υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Σήμερα έρχεται να αναγνωρίσει εμμέσως πλην σαφώς ότι ο Κορίνθιος πρώην Υπουργός είχε απόλυτο δίκιο όταν ήθελε να κλείσει δεκάδες στρατόπεδα ,ανάμεσα σε αυτό και της Κορίνθου στα πλαίσια του εξορθολογισμού των δαπανών στις ένοπλες δυνάμεις.
Το γνωστό και με μεγάλη επισκεψιμότητα site αναγνωρίζει επίσης αυτό που την ίδια ώρα καταγγέλλει ο Έλληνας αξιωματικός με την επιστολή του στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα: “Η πρακτική αυτή ακολουθείται κι αλλού και είναι ιδιαίτερα …εξυπηρετική για τους “εθνοπατέρες” αλλά και τους πολιτευτές που θέλουν να γίνουν “εθνοπατέρες”. Κι αυτό γιατί:

•Ικανοποιούν τις τοπικές κοινωνίες που θέλουν πάση θυσία τα στρατόπεδα ανοιχτά για να υπάρχει “κίνηση” απο το προσωπικό τους στη τοπική αγορά”

-Το on alert.gr επισημαίνει επίσης ότι : “Το “συμμάζεμα” των Ενόπλων Δυνάμεων είναι όχι απλά αναγκαίο για οικονομικούς και επιχειρησιακούς λόγους αλλά και απαιτούμενο από την τρόϊκα,η οποία έχει επισημάνει από τις πρώτες της επισκέψεις το παράδοξα μεγάλο μέγεθος του ελληνικού στρατού.”
Επίσης το site αποκαλύπτει και κάτι απίθανο και συγκλονιστικό. Ότι σε στρατόπεδα της Βόρειας Ελλάδας πληρώνουμε σκοπούς εθνοφύλακες -20 ευρώ την ώρα- για να κάνουν σκοπιά!!

Ας τα δούμε όμως αναλυτικά ένα-ένα:

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ!

Ιδού η επιστολή που μας απέστειλε , ένας από τους Έλληνες αξιωματικούς μας ,που υπηρετεί στη Βόρεια Ελλάδα (Πελοποννησιακής καταγωγής) και για ευνόητους λόγους μας ζήτησε να μην δημοσιοποιήσουμε το όνομά του . Παραλείπουμε φυσικά τα εισαγωγικά λόγια του καθώς και τα επαινετικά σχόλια για την sfedona.gr -αφού τον ευχαριστήσουμε θερμά- και μπαίνουμε στο κυρίως θέμα της επιστολής)
“……… Ο Μπεγλίτης νομίζω ότι στο πέρασμά του από το ΥΠΕΘΑ έδειξε πως είναι ένας σκληρός μεν αλλά έντιμος πολιτικός που βάζει πρώτα το συμφέρον της πατρίδας μας και μετά το πολιτικό του συμφέρον.
Λάθη μπορεί να έκανε και να κάνει και αυτός αλλά δεν είναι λαμόγιο τύπου Τζοχατζόπουλου και άλλων που πέρασαν από το ΥΠΕΘΑ και θα συνεχίζουν να περνάνε. Δεν έβαλε το δάχτυλό του στο βάζο με το μέλι!
Τα ξέρουμε καλά εμείς οι στρατιωτικοί όπως ξέρουμε καλά και αρκετούς από τους δικούς μας υψηλόβαθμους τι έχουν περιδρομιάσει!
Ας κάνουν ένα εξονυχιστικό πόθεν έσχες σε κάποιους “πατριώτες” και τότε θα βγουν πολλά στη φόρα.
Θέλει άντερα να πάρεις απόφαση και να κλείσεις το στρατόπεδο της ιδιαίτερης πατρίδας σου, που πραγματικά -επειδή έχω περάσει από εκεί-δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης. Καταστρέφει μάλιστα και την εικόνα της Κορίνθου .
Και εδώ στη Βόρεια Ελλάδα που βρίσκομαι τώρα , παρά την στρατηγική της σημασία τα πιο πολλά στρατόπεδα θέλουν κλείσιμο και μόνο κάποια λίγα θέλουν σοβαρή αναδιοργάνωση και αναβάθμιση!
Μπήκαμε εδώ και καιρό στον 21ο αιώνα για όσους δεν το έχουν πάρει χαμπάρι! Θέλει άλλα πράγματα η άμυνα της χώρας και η οργάνωση και στελέχωση των Ε.Δ και όχι στρατόπεδα της δεκαετίας του ΄50 που έχουν φυτρώσει χωρίς λόγο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ,έτσι για να παίρνουν οι πολιτικοί ψήφους και να οικονομάνε οι εθνικοί μας προμηθευτές!
Και για να αποχαυνώσουν τον απλό κοσμάκη του λένε ότι δήθεν ο στρατός κάνει τζίρο στις τοπικές αγορές όπου υπάρχει! Παραμύθια! Εκεί πέφτουν ψίχουλα. Αλλού πέφτει το χοντρό χρήμα!
Και στο κάτω -κάτω της γραφής στην μεγάλη οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας είναι προτιμότερο να κρατηθούν οι αποδοχές μας σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο που να μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας ,παρά να πετάει τα λεφτά το ΥΠΕΘΑ σε στρατόπεδα που δεν χρειάζονται σε τίποτα.”

Διαβάστε και το σχετικό αποκαλυπτικό άρθρο του on alert.gr και τα συμπεράσματα δικά σας:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Κρατάμε ανοιχτά στρατόπεδα για “ψήφους” και πληρώνουμε σκοπούς-εθνοφύλακες

Πληρώνουμε 20 ευρώ την κάθε ώρα σκοπιάς σε στρατόπεδα που δεν χρειαζόμαστε και τα κρατάμε ανοιχτά για ένα και μόνο λόγο:τη ψηφοθηρία! Δεν πρόκειται για υπερβολή. Παρά την οικονομική τραγωδία διαρκείας την οποία ζει η χώρα και οι πολίτες της, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν.Κι ένα απ΄ αυτά είναι η νοοτροπία των “εθνοπατέρων” μας!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Στο Άργος Ορεστικό ,ένα στρατόπεδο το οποίο βρισκόταν ψηλά στη λίστα των στρατοπέδων που έπρεπε να κλείσουν ,όχι μόνο έμεινε ανοιχτό,αλλά επειδή δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό να το επανδρώσει,το ΓΕΣ αναγκάζεται να καλεί εθνοφύλακες της περιοχής,τους οποίους και πληρώνει με 20 ευρώ την ώρα σκοπιάς!!!

Το Άργος Ορεστικό ανήκει στην εκλογική περιφέρεια του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου και πολλοί έσπευσαν να του “χρεώσουν” την εξαίρεση του στρατοπέδου από την επιχείρηση …λουκέτο! Υπουργός Άμυνας τότε ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και αναπληρωτής ο Πάνος Μπεγλίτης,ο οποίος είχε λίγες ημέρες πριν ανακοινώσει το κλείσιμο του 6 ου Συντάγματος Πεζικού ,στην εκλογική του περιφέρεια τη Κόρινθο. Μετά από την εξαίρεση του Άργους Ορεστικού ,βρέθηκε λύση και για τη Κόρινθο,που απλά άλλαξε …ταμπέλα και ρόλο.
Το 6 ο Σύνταγμα Πεζικού που ήταν κέντρο νεοσυλλέκτων έφυγε αλλά μετατράπηκε σε Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (!) και μεταφέρθηκε από τη κεντρική Ελλάδα στην Κόρινθο το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού! Άρα το στρατόπεδο στη Κόρινθο δεν έκλεισε. Τουλάχιστον εκεί δεν πληρώνουμε εθνοφύλακες για να κάνουν σκοπιές!

Και δεν είναι μόνο το Άργος Ορεστικό, όπου προσλαμβάνονται “ιδιώτες” για τη φύλαξη. Η πρακτική αυτή ακολουθείται κι αλλού και είναι ιδιαίτερα …εξυπηρετική για τους “εθνοπατέρες” αλλά και τους πολιτευτές που θέλουν να γίνουν “εθνοπατέρες”. Κι αυτό γιατί:

•Ικανοποιούν τις τοπικές κοινωνίες που θέλουν πάση θυσία τα στρατόπεδα ανοιχτά για να υπάρχει “κίνηση” απο το προσωπικό τους στη τοπική αγορά

• Τα “μεροκάματα” ή “νυχτοκάματα” της σκοπιάς, είναι κι αυτά μια οικονομική παροχή που ειδικά αυτή τη περίοδο είναι πολύ σημαντική.

Όλα αυτά σ΄ άλλες εποχές θα μπορούσαν να γίνουν κατανοητά. Αλλά τώρα το σκηνικό είναι τελείως διαφορετικό και η πραγματικότητα πολύ …άγρια. Το “συμμάζεμα” των Ενόπλων Δυνάμεων είναι όχι απλά αναγκαίο για οικονομικούς και επιχειρησιακούς λόγους αλλά και απαιτούμενο από την τρόϊκα,η οποία έχει επισημάνει από τις πρώτες της επισκέψεις το παράδοξα μεγάλο μέγεθος του ελληνικού στρατού.

Υπέρ αυτού του συμμαζέματος -έστω και με κάποιους περιορισμούς- είναι και η πλειοψηφία των στρατιωτικών , ειδικά των νεότερων, που δεν ανησυχούν ακόμη αν θα γίνουν “στρατηγοί”. Κι αυτό γιατί έχουν κατανοήσει πολύ καλά ότι αν δεν κοπούν χρήματα από την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων και το κλείσιμο όλων των αχρείαστων μονάδων και στρατοπέδων,τότε οι περικοπές που έρχονται θα έχουν να κάνουν πάλι με τη τσέπη τους και το εισόδημά τους.

Πόσα στρατόπεδα θα μπορούσαν να είχαν κλείσει ήδη; Το επιτελείο που είχε δίπλα του ο Πάνος Μπεγλίτης όταν ήταν Αναπληρωτής υπουργός Άμυνας ,είχε συντάξει μια λίστα με περισσότερα από 450 στρατόπεδα που θα μπορούσαν να κλείσουν άμεσα. Η λίστα είχε προκαλέσει φυσικά σοκ στους στρατιωτικούς που τελικά όμως είχαν καταλήξει σε μία εναλλακτική λίστα με 110 στρατόπεδα.

Δημοσιεύθηκε on alert – Kυριακή 12 Φεβρουαρίου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΡΚΑΣ: ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ !

Επικοινωνήσαμε με το πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου Θανάση Κόρκα για να μας πει τις απόψεις του με βάσει τις όποιες εξελίξεις για το στρατόπεδο.
Ο πρόεδρος ήταν ξεκάθαρος : Αν μπορεί να ξαναγίνει το στρατόπεδο όπως παλιά και να έχει κάθε ΕΣΟ μ 3.000 περίπου νεοσυλλέκτους που θα μένουν τουλάχιστον για δυο μήνες στην Κόρινθο, έχει καλώς.
Ειδεμή όπως λειτουργεί το τελευταίο διάστημα το στρατόπεδο καλλίτερα να δοθεί στον Δήμο και στις τοπικές αρχές , ώστε να μετ εγκατασταθούν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες της πόλης εκεί ,να γίνουν χώροι πρασίνου και αθλητισμού και να προβλεφθούν και άλλες ενέργειες για την ανάπτυξη του τόπου μας .
Έτσι όπως είναι σήμερα το στρατόπεδο δεν προσφέρει τίποτα στην πόλη και φυσικά εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ούτε για αστείο ότι το στρατόπεδο αφήνει 10 εκατ. ευρώ το χρόνο στην πόλη!

Αποκλειστικό

Ο ΠΑΝΟΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Λίγο πριν αναρτήσουμε το σημερινό μας πρωτοσέλιδο είχαμε την έγκυρη πληροφορία ότι ο Πάνος Μπεγλίτης δεν θα μείνει με “σταυρωμένα χέρια” μπροστά στις όποιες μεθοδεύσεις για το στρατόπεδο της Κορίνθου. Είναι αποφασισμένος να σηκώσει πολιτικά πολύ ψηλά το συγκεκριμένο θέμα και να το φέρει σε συζήτηση ακόμα και στη βουλή των Ελλήνων.
Όπως μας έλεγε φίλος δημοσιογράφος από την Αθήνα που καλύπτει το ρεπορτάζ της Βουλής -ο οποίος και μας έδωσε την είδηση- ο Πάνος Μπεγλίτης μιλώντας σε πολιτικό πηγαδάκι με συναδέλφους του από διάφορα κόμματα έλεγε σε έντονο ύφος ότι “δεν είναι δυνατόν να ζητούνται αιματηρές θυσίες από τον Ελληνικό λαό και εμείς να κρατάμε ανοιχτά στρατόπεδα που δεν χρειάζονται για να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα των ολίγων .Έχω καταθέσει στους συμπολίτες μου εμπεριστατωμένη μελέτη για την αξιοποίηση του στρατοπέδου της Κορίνθου από την τοπική κοινωνία και για την μεταφορά των δημοσίων υπηρεσιών που σήμερα πληρώνει το κράτος για ενοίκια σε προνομιούχους μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο!”
Αναμένονται λοιπόν καυτές εξελίξεις στο θέμα δεδομένου ότι ο βουλευτής της Ν.Δ Κορινθίας Κώστας Κόλλιας ανακοινώνει σήμερα ότι το στρατόπεδο της Κορίνθου θα παραμείνει ανοιχτό

http://www.sfedona.gr/2

http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/20_16.html

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ.........


Τρεις μόλις ημέρες μετά τη λεηλασία καταστημάτων από κουκουλοφόρους, άρχισαν να προωθούνται σε φθηνές τιμές στην αλβανική αγορά!
Τίποτα τελικά δεν γίνεται τυχαία... 

Τρεις μόλις ημέρες μετά τη λεηλασία από κουκουλοφόρους καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας, τα κλεμμένα εμπορεύματα άρχισαν να προωθούνται ήδη στην αγορά της Αλβανίας. Σε μαγαζιά, αλλά κυρίως στα παζάρια (στην Αλβανία γίνονται καθημερινά) πωλούνται εμπορεύματα (ρούχα, παπούτσια, κινητά) από τα.............. κατεστραμμένα μαγαζιά της Αθήνας. Σύμφωνα με τηλεφωνήματα από την Αλβανία, τόσο στο Αργυρόκαστρο όσο και στους Αγίους Σαράντα, ακόμη και στα Τίρανα,επιτήδειοι βγάζουν χρήματα από τα λεηλατημένα της ελληνικής πρωτεύουσας , τα οποία διαθέτουν σε φθηνές τιμές.

Μάλιστα δε διστάζουν να λένε ότι τα πράγματα αυτά είναι από την Αθήνα. Ένα σημείο προς έρευνα είναι πώς και από ποιους διοχετεύτηκαν στην Αλβανία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Προφανώς πέρασαν από τα σύνορα είτε παράνομα είτε με φαινομενικά νομότυπο τρόπο. Να σημειωθεί ότι στην Αλβανία είχαν καταλήξει και παλαιότερα διάφορα είδη από πλιάτσικο κουκουλοφόρων στα μαγαζιά του κέντρου της Αθήνας.
"ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ" ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ Η ΑΛΒΑΝΙΑ
Όπως λένε κάποιοι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις η Αλβανία λειτουργεί ως "πλυντήριο" της παρανομίας! Εκεί γίνεται πολλές φορές ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ η μαύρη αγορά είναι σε άνθηση. Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι η Αλβανία στηρίζεται κυρίως στην παραοικονομία και στο παρεμπόριο. Επιπλέον δεν υπάρχουν υγιείς μηχανισμοί ελέγχου. Έτσι κυκλώματα από την Ελλάδα, αλλά και από την Ιταλία χρησιμοποιούν το αλβανικό έδαφος και σύστημα για κάλυψη.
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Στο μεταξύ στην Ελλάδα διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για τις καταστροφές που υπέστησαν οι επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή, την οποία διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.
Η έρευνα αφορά μεταξύ άλλων στις καταγγελίες καταστηματαρχών ότι πριν προκληθούν εμπρησμοί στις επιχειρήσεις τους κάποιοι τους ζήτησαν χρήματα για να μη βάλουν φωτιά. Σχετική καταγγελία έκανε ο ιδιοκτήτης κινηματογράφου, ο οποίος υποστηρίζει ότι κάποια άτομα πριν πυρποληθεί το κτίριο του ζήτησαν χρήματα για να μην το κάψουν. Στους βανδαλισμούς στο κέντρο της Αθήνας, είτε αφορούν λεηλασίες καταστημάτων είτε πυρπολήσεις κτιρίων και καταστροφές δημόσιας περιουσίας.
www.katoci.com


http://wwwaporrito.blogspot.com/2012/02/blog-post_9008.html

"Σύντομα θα πάρουν την απάντηση τους τα blogs" τάδε έφη Πεταλωτής(Shrek)

Ευθεία ξεδιάντροπη απειλή του Γ.Πεταλωτή στα blogs: "Σύντομα θα πάρουν την απάντηση τους τα blogs"
Tι είπε ο Γ.Πεταλωτής; Άκουσαν καλά τα αυτιά μας; Απειλεί και είπε: "Θα πάρουν την απάντηση τους τα blogs"; Ζούμε σε καθεστώς χούντας και δεν το ξέρουμε; κ.Πεταλωτή απειλείται με φίμωση και λογοκρισία των blogs επειδή σας πονάνε; Θα το πιείτε όλο το ποτήρι γιατί αυτά είναι του κόσμου και δεν τα αγγίζει κανένας.
Και να τα κλείσετε θα ...
ξεφτιλιστεί η κυβέρνηση στο εξωτερικό και σύμφωνα με την διεθνή νομοθεσία δεν μπορείτε να βάλετε εσείς τα καλούπια. Στην χειρότερη για εσάς , θα μετατραπούμε όλοι όσοι θέλουμε σε portal.
Και εκεί...σε θέλω κάβουρα να βράζεις στο ζουμί σου.
Από πότε κ.Πεταλωτή και ποιος σας δίνει το δικαίωμα να απειλείται μια ομάδα ανθρώπων που γράφουν σε blogs;
Δεν ντρέπεστε λίγο όλοι μαζί που διασύρεται την χώρα μας στο εξωτερικό και εκτοξεύσατε το δημόσιο χρέος στις...Άλπεις;
Είναι η οργή του λαού και θα την αντιμετωπίσετε όλοι. Όπως κάναμε και εμείς τόσα χρόνια. Τώρα θα το υπομένεται. (ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΙΟ ΜΑΛΙΣΤΑ )

troktiko/ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ 

http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/blogs-shrek.html

16/02/2012 Η εκπομπή του Γιώργου Τράγκα


Ακούστε το 1ο μέρος εδώ


Ακούστε το 2ο μέρος εδώ


Ακούστε το 3ο μέρος εδώ


Ακούστε το 4ο μέρος εδώ.

 http://anti-ntp.blogspot.com/2012/02/16022012.html

ΒΙΝΤΕΟ: Ιταλοί κατέλαβαν κτίριο της Ε.Ε. για συμπαράσταση στους Έλληνες

ΒΙΝΤΕΟ: Ιταλοί κατέλαβαν κτίριο της Ε.Ε. για συμπαράσταση στους ΈλληνεςΤα μάτια της Ευρώπης είναι στραμμένα στην Ελλάδα και όπως φαίνεται βρίσκουμε πολλούς συμπαραστάτες και ιδιαίτερα σε Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία.


Χθες 15 Φεβρουαρίου Ιταλοί, μέλη της επιτροπής «Κανένα χρέος» κατέλαβαν συμβολικά κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως ένδειξη συμπαράστασης στους Έλληνες που πλήττονται από τα δεινά οικονομικά μέτρα λιτότητας. Συναντήθηκαν μάλιστα με εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ζητά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για αυτές τις αποφάσεις που λαμβάνονται.

Παρέδωσαν μάλιστα μια επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην οποία αναφέρουν ότι η Τρόικα θέλει να επιβάλει νέα, σκληρά μέτρα λιτότητας στους Έλληνες, σε ένα λαό που δεν ευθύνεται για όσα σήμερα συμβαίνουν. «Το αποτέλεσμα είναι βίαιη μείωση των μισθών και των συντάξεων (-22%, με τον κατώτατο μισθό να μειώνεται από 751 ευρώ στα 600), η εξάλειψη των 15.000 θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα και η σύνθλιψη του εργατικού δικαίου» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα όπως τονίζουν, σύμφωνα με το mediagate.gr, δεν πρόκειται απλά για αλληλεγγύη σε μια χώρα που δεν ευθύνεται αλλά με την στήριξη τους θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι η αρχή για αυτό που θα συμβεί και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. «Οι Έλληνες δε θα παραδοθούν. Πρέπει να γίνει ευρωπαϊκός αγώνας από όλους τους λαούς να μην περάσουν τα μέτρα λιτότητας» αναφέρει στο τέλος της η επιστολή.

Δείτε το βίντεο από την κατάληψη:



http://anti-ntp.blogspot.com/2012/02/blog-post_6718.html

Ο καιρός γαρ εγγύς… Η μόνη λύση: παγκόσμια σεισάχθεια



[[ δαμ-ων ]]



Μην ανησυχείτε. Δε θα διαβάσετε ένα Λιακοπούλιο άρθρο. Με το «ο καιρός γαρ εγγύς»,απλά, θέλω να πω πως έφτασε ο καιρός τα έθνη, οι λαοί να απελευθερωθούν από τα δεσμά των τραπεζιτών. Η ευτυχία και η πραγματική ευημερία μπορεί να γίνει πραγματικότητα όταν πάψουμε να φοβόμαστε τις σκιές. Όταν καταλάβουμε πως ζούμε μια παγκόσμια απάτη. Πως αυτοεγλωβιστήκαμε στην αυταπάτη πως “εκείνοι” είναι οι δυνατοί και εμείς οι “αδύνατοι”, αυτοί είναι οι θύτες κι εμείς τα θύματα. Οι παγκόσμιοι δυνάστες είναι γίγαντες με πήλινα πόδια, γιατί η δύναμή τους στηρίζεται σε χαρτιά (τυπωμένο χρήμα, ομόλογα, χρεόγραφα) χωρίς υλικό αντίκρισμα. Μόλις ανέτειλε η τρίτη χιλιετία, μια κάστα λίγων ανθρώπων αποφάσισε να κυριαρχήσει σε όλον τον κόσμο, εγκαθιδρύοντας μια Παγκόσμια Κυβέρνηση. Ο κόσμος έπρεπε να συγκατανεύσει. Σταδιακά να ζητήσει ο ίδιος την Παγκόσμια Υγεία, την Παγκόσμια Διατροφή, την Παγκόσμια Προστασία, την παγκόσμια Διαχείριση των Υδάτινων Πόρων, την Παγκόσμια Οικονομία και Ανάπτυξη, την Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Το σχέδιο είχε εκπονηθεί από τα τέλη του 19ου αιώνα. Η υλοποίησή του άρχισε επίσημα τις 11 Σεπτεμβρίου 2001, όταν επέπεσαν δύο αεροπλάνα, πιλοταρισμένα δήθεν από αεροπειρατές, στους δίδυμους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Ν. Υόρκη και ένα το Πεντάγωνο των ΗΠΑ. Μπροστά στον φόβο, που τεχνητά δημιούργησαν ασυνείδητοι εγκληματίες- γιατί τι άλλο είναι αυτοί που έθαψαν στα ερείπια τρεις χιλιάδες συνανθρώπους τους, αλλά ούτε έναν Εβραίο; - οι πολίτες εύκολα παραχώρησαν στην κεντρική εξουσία μέρος των δικαιωμάτων και της ελευθερίας, που με αγώνες εκατοντάδων χρόνων και αιματοχυσιών είχαν αποκτήσει. Και μετά ακολούθησε η οικονομική κρίση. Η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν προκλήθηκε από λάθος. Ούτε είναι ένα φυσικό φαινόμενο πέρα από τον έλεγχο του ανθρώπου. Αποσκοπεί στον έλεγχο της ανθρωπότητας. Προκλήθηκε επίτηδες από την παγκόσμια ηγετική κλίκα. Και δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ, αλλά θα συνεχιστεί και θα είναι πολύ χειρότερη από την κρίση του 1929. Στόχος είναι να προκληθεί παγκόσμια οικονομική ύφεση και γενικευμένο αδιέξοδο. Τότε η παγκόσμια οικονομική συμμορία θα μπορέσει ευκολότερα να πείσει τον κόσμο, ότι μοναδική λύση είναι η δημιουργία Παγκόσμιου Νομίσματος, Παγκόσμιας Κεντρικής Τράπεζας ιδιωτικά ελεγχόμενης από τους ίδιους και Παγκόσμιας Κυβέρνησης. Και ας μη γελιόμαστε, η Παγκόσμια αυτή Κυβέρνηση, αν επιβληθεί, δε θα είναι δημοκρατική. Το ποιόν των ανθρώπων που συγκροτούν την ηγετική οικονομική συμμορία το είδαμε στη Γάζα, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, το έχουμε δει στην πολιτική του Ισραήλ και στην παγκόσμια ανοχή για τις γενοκτονίες του. Οι άνθρωποι αυτοί είναι εγκληματίες και γενοκτόνοι. Το είδαμε, επίσης, στο έτος που πέρασε με την παγκόσμια προπαγάνδα και τη συνακόλουθη υστερία για τη γρίπη των χοίρων. Το βλέπουμε με την απόσυρση παραδοσιακών τροφίμων και την αντικατάστασή τους με μεταλλαγμένα. Αν δημιουργήσουν Παγκόσμια Κυβέρνηση αυτή θα είναι μια Παγκόσμια Δικτατορία! Την προπαγανδίζουν εντολοδόχοι τους πολιτικοί- μαριονέτες, οι οποίοι μπορεί να εκλέγονται με την ψήφο του λαού, αλλά τα μέτρα τους είναι αντιλαϊκά, κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των εντολέων. Στους μεγάλους οργανισμούς οι αντιπρόσωποι των κρατών δεν είναι εκλεγμένοι, αλλά διορισμένοι. Προφανώς αρεστοί και πειθήνιοι στο “σύστημα”. Άνθρωποι έτοιμοι να γίνουν πιστοί υπηρέτες τους, αποφασισμένοι να εφαρμόσουν κάθε σκληρή ή εγκληματική εντολή που θα τους δοθεί.
Κάνουμε κάποιες απλές σκέψεις: Πώς είναι δυνατόν όλα τα κράτη του κόσμου, χωρίς σχεδόν καμία εξαίρεση, να έχουν τεράστια χρέη στις τράπεζες; Πώς είναι δυνατόν οι χώρες με το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος (σε απόλυτο μέγεθος) στον κόσμο να είναι κατά σειρά οι Η.Π.Α., η Ιαπωνία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία, δηλαδή οι κατά τεκμήριο πλουσιότερες χώρες στον κόσμο; Πώς είναι δυνατόν, αντί οι φτωχές χώρες να χρωστάνε στις πλούσιες, όπως θα περίμενε κανείς, να χρωστάει όλος ο κόσμος στις τράπεζες; Πώς είναι δυνατόν όλοι οι άνθρωποι και όλα τα κράτη του κόσμου να είναι χρεωμένοι στις τράπεζες, δηλαδή σε επιχειρήσεις οι οποίες δεν παράγουν κανένα χρήσιμο υλικό προϊόν; Πώς είναι δυνατόν τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων που παράγουν τα πάντα, να χρωστάνε σε μερικούς τραπεζίτες, οι οποίοι δεν παράγουν τίποτα; Πρόσφατα, ο οικονομολόγος Μάιλ Χάντσον έγραφε στους Financial Times: «Η μόνη διέξοδος από την κρίση του ευρωπαϊκού χρέους είναι μια διαπραγματεύσιμη παραγραφή του. Οι τράπεζες δανείζουν εικονικό χρήμα, που στην πραγματικότητα δεν διαθέτουν, το οποίο εγγυοδοτείται με κεφάλαια που στην πραγματικότητα δεν έχουν, που κι αυτά υποστηρίζονται από τις κεντρικές τράπεζες που τυπώνουν χρήμα από αέρα κοπανιστό. Όμως, όποτε οι οφειλέτες δυσκολεύονται να ξεπληρώσουν τα επαχθή δάνεια, οι τραπεζίτες προχωρούν σε κατάσχεση των (απολύτως υπαρκτών) περιουσιακών τους στοιχείων». Επομένως που καταλήγουμε; Σε άρθρο της εφημερίδας Καθημερινής διαβάζουμε: «Σε κάθε περίπτωση, η ιδέα ότι χρειάζεται κάποιου είδους “σεισάχθεια” απέναντι στους διεθνείς τοκογλύφους, κερδίζει διαρκώς έδαφος.» Η παγκόσμια λύση λοιπόν είναι παγκόσμια να απαιτήσουμε την εφαρμογή της αρχαιοελληνικής σεισάχθειας. Τι είναι η σεισάχθεια; Σεισάχθεια = σείω + άχθος = αποσείω, σηκώνω το βάρος: Ένας από τους βασικούς νόμους του Σόλων, του μεγάλου Αθηναίου Νομοθέτη, που υπήρξε και ένας από τους λεγόμενους επτά σοφούς της αρχαίας Ελλάδας. Ο μέγας νομοθέτης Σόλωνας ήταν ο πρώτος που προσπάθησε να αντιμετωπίσει νομοθετικά την κατάρρευση του τότε οικονομικού συστήματος της αρχαιότητας που εισήγαγε την “σεισάχθεια”, δηλ. νόμο που καταργούσε τα χρέη από δανεισμό με υποθήκη ακίνητης περιουσίας και «επί σώμασι», ( τα χρέη κυρίως των αγροτών οι οποίοι, μη μπορώντας να τα ξεπληρώσουν, είχαν χάσει τις περιουσίες τους και είχαν πουληθεί δούλοι εντός και εκτός της Αττικής). Με τη σεισάχθεια ο Σόλων σήκωσε το άχθος - το βάρος - από τους ώμους των ασθενέστερων οικονομικά πολιτών, οι οποίοι είχαν περιέλθει σε κατάσταση κοινωνικής εξαθλίωσης. Όσοι είχαν πουληθεί δούλοι για χρέη απελευθερώθηκαν και επέστρεψαν στα σπίτια τους. Ένα άλλο μέτρο που πήρε ο Σόλων ήταν να χωρίσει τους πολίτες της Αθήνας σε κοινωνικές τάξεις ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση και όχι με βάση την καταγωγή, όπως γινόταν ως τότε. Το σύστημα ήταν «τιμοκρατικό», από το τίμημα, δηλαδή το πόσο μπορούσε να αποτιμηθεί ο πολίτης με βάση την περιουσία του. Ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του κάθε πολίτη ρυθμίστηκε και η φορολογία (εισφορές). Ο Σόλων πήρε επίσης μέτρα για τους «πολιτικούς τυχοδιώκτες». Θέσπισε λοιπόν νόμο ο οποίος προέβλεπε τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων όσων δεν υπάκουαν στους νόμους της πόλης- κράτος. Ο Πλούταρχος στο “Βίο του Σόλωνα” λέει ότι καταργήθηκαν όλα τα χρέη ύστερα από τη θέσπιση του νόμου αυτού. Τα αποτελέσματα των νόμων της σεισάχθειας ήσαν: ● διαγραφή των χρεών ● ελευθέρωση όσων είχαν γίνει δούλοι των δανειστών λόγω χρέους ● υποχρέωση των μεγαλογαιοκτημόνων βα επιστρέψουν στους μικρογαιοκτήμονες τα χωράφια που τους είχαν πάρει σαν υποθήκη για τα χρέη ● απαγόρευση του δανεισμού του πολίτη με εγγύηση την προσωπική του ελευθερία ● καθορισμός ενός ανώτατου ορίου εδαφικής ιδιοκτησίας που μπορεί να κατέχει ένας πολίτης. Σήμερα για μας σεισάχθεια σημαίνει αρνούμαι να ανταλλάξω την πραγματική αξία που αντιπροσωπεύει ο ιδρώτας του προσώπου μου με την απατηλή υπόσχεση αξίας που αντιπροσωπεύει η άνευ αντικρίσματος και ουσιαστικού περιεχομένου «πίστωση» που καταχωρείται στο όνομα μου. Και γι’ αυτή την πίστωση με καταδικάζουν να φυτοζωώ, να χάσω το δικαίωμα να κάνω σχέδια για το μέλλον, μου κλέβουν τον μόχθο 30- 40 χρόνων χωρίς να μου χορηγούν σύνταξη ή εφάπαξ. Η σεισάχθεια είναι το σύνθημα για την ενεργοποίηση των κοινωνικών δυνάμεων και την αφύπνιση των συνειδήσεων όπου ο καθένας ξεχωριστά -στο μερίδιο που του αναλογεί- σταματά την οικονομική αιμορραγία που υφίσταται το σώμα της κοινωνίας μέσα στην οποία ζει, αρνούμενος να προσφέρει το ίδιο του το αίμα, όταν αυτό συγκεντρώνεται στις ιδιωτικές δεξαμενές του δανειστή του . Σεισάχθεια σημαίνει την νόμιμη απαίτηση για παραγραφή -οριστική και αμετάκλητη- κάθε χρέους που δημιουργήθηκε με δόλο και βασίστηκε στην μαζική εξαπάτηση, διότι δεν νοείται αποπληρωμή χρέους μιας οποιασδήποτε αξίας προς κάποιον που δεν την κατείχε ποτέ, άρα δεν δικαιούνταν και να την δανείσει, - πόσο μάλλον με υψηλό τόκο.
Η σεισάχθεια είναι ένα διαχρονικό και υπερτοπικό προγονικό παράγγελμα των Ελλήνων, που όταν η βάναυση και αντικοινωνική οικονομική πολιτική το ενεργοποιήσει και το κάνει να ακούγεται ξανά παντού, αυτό θα αποτελέσει τον οιωνό που θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους μιας θλιβερής εποχής. Γι αυτό πρέπει όλοι οι λαοί να το υιοθετήσουν, όχι μόνον των υπανάπτυκτων αλλά και των αναπτυγμένων λαών. Γιατί όλοι έχουν δικαίωμα σε μια ζωή με ποιότητα. Σε μια ζωή όπου δεν θα γίνεται εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. 
 
http://vagiablog.blogspot.com/2010/06/blog-post_05.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters