Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ



Πληθαίνουν οι πληροφορίες από ασφαλείς αστυνομικές πηγές που εδράζονται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για εργασιακό οργασμό αλλοδαπών εργατών στη μεγάλη στοά του Λυκαβηττού, της οποίας μια διακλάδωση επικοινωνεί υπόγεια με το πάρκινγκ των βουλευτών και καταλήγει έπειτα από συνεχείς διακλαδώσεις στο λιμάνι του Πειραιά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την τελευταία εβδομάδα...


υπό την επίβλεψη στελεχών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Κρατικής Ασφάλειας και εις γνώσιν της ΕΥΠ οι εργασίες έχουν ενταθεί. Πυροτεχνουργοί, ηλεκτρολόγοι και μηχανικοί καθαρίζουν το γνωστό τούνελ. Οπως πληροφορούμαστε, καθαρίζεται επίσης η υπόγεια επικοινωνία από το Μέγαρο Μαξίμου προς τον Εθνικό Κήπο (που προϋπάρχει), ενώ γίνονται και συνεχείς ασκήσεις ετοιμότητας και πυρασφάλειας από άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από άλλη υπόγεια διάβαση, η οποία ξεκινά από το προαύλιο της οδού Μουρούζη και καταλήγει πάλι μέσα στο Κοινοβούλιο. Αστυνομικές πηγές επιμένουν ότι οι εργασίες έχουν σχέση με τις τελευταίες μαζικές εκδηλώσεις των «Αγανακτισμένων» στην πλατεία Συντάγματος. Πάντως άλλες πηγές τονίζουν ότι οι εργασίες είναι συνήθεις και στο επιβαλλόμενο πλαίσιο των ήδη υπαρχόντων μέτρων ασφαλείας των Ελλήνων βουλευτών, που φυσικά δεν ανακοινώνονται δημόσια.
Η στοά του Λυκαβηττού (σύμφωνα με την επίσημη βιβλιογραφία για τη «Μυστική Αθήνα») έχει είσοδο στη δυτική πλευρά, κοντά σε ένα εκκλησάκι. Εκεί συναντιούνται και τα τούνελ από την Πεντέλη και το Γαλάτσι. Στη συνέχεια αρχίζουν οι διακλαδώσεις. Υπάρχει υπόγειος δρόμος ακριβώς κάτω από τη διασταύρωση των οδών Φιλελλήνων και Ξενοφώντος, εκεί που, όπως μας ανέφεραν παλιοί μηχανικοί, υπήρχε το νυχτερινό κέντρο «Στράτος». Μάλιστα όταν χρειάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του '80 να τοποθετήσουν στο μαγαζί κλιματιστικά για να τραγουδήσει ο μεγάλος Στράτος Διονυσίου οι εξωτερικές μονάδες βγήκαν μέσα στη στοά που οδηγεί κατευθείαν στη Βουλή.
Οσον αφορά τη στοά της Βουλής, δίπλα ακριβώς από το Κοινοβούλιο, όπου τώρα στεγάζεται το πενταώροφο πάρκινγκ των βουλευτών, άρχιζε η υπόγεια σήραγγα με τεράστιες αρχαίες κολόνες. Το τούνελ ήταν γνωστό ως μέσο διαφυγής για τη βασίλισσα Αμαλία. Μετά τις εργασίες του μετρό η είσοδός του μεταφέρθηκε μέσα στο πάρκινγκ όπου βάζουν τα αυτοκίνητά τους οι εθνοπατέρες.
πηγή

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΟΝΙ ΣΤΗΝ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιμένουν ότι η χώρα μας επιλέχτηκε από κάποιους ως πειραματόζωο, και ως η πρώτη χρεοκοπία της ΕΕ, προκειμένου να προκληθεί η «μεγάλη κρίση», η οποία και θα οδηγήσει στην νέα Ευρωπαϊκή Ένωση, που οραματίζονται κάποιοι. "Συνωμοσιολογίες " απαντούν άλλοι. Όχι και τόσο όμως. Διαβάστε τι έγραφε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε τον Μάιο του 2008!!!. Και λίγους μήνες μετά άρχιζαν τα "Δεκεμβριανά" και "τα λεφτά υπάρχουν"

Ένας φίλος μου, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της εβραϊκής μασονίας της Βουδαπέστης, που σήμερα έχει αποχωρήσει απογοητευμένος, μου ανέφερε τι μέλλει γενέσθαι, σε σχέση με την ελληνική κρίση.
Η Ελλάδα επιλέχθηκε συνειδητά, ώστε να χρεοκοπήσει, και να προκληθεί η μεγάλη κρίση που θα οδηγούσε στην λύση για την ΕΕ.
Η Ελλάδα συμβολίζει την Ευρώπη, αφού κανένας Ευρωπαίος δεν ενδιαφέρεται για χώρες όπως η Εσθονία, ή η Ουγγαρία, και επειδή η οικονομία της ήταν σχετικά εύκολο να διαλυθεί, αφ ης στιγμής κατάργησε το εθνικό της νόμισμα.
Οι ευρωπαϊκές ελίτ χρησιμοποιούν την Ελλάδα προκειμένου να πείσουν τους υπόλοιπους ότι αν δεν επιλυθεί η ελληνική κρίση, ολόκληρη η Νότιος Ευρώπη κινδυνεύει με χρεοκοπία, και άρα κινδυνεύει και ολόκληρη η ευρωπαϊκή οικονομία.
Το πρόβλημα είναι ότι η ευρωζώνη είναι καταδικασμένη να καταρρεύσει αφού οι χώρες της Νότιας Ευρώπης δεν μπορούν να διατηρήσουν τις οικονομίες τους, εφόσον δεν διαθέτουν τη δυνατότητα υποτίμησης του νομίσματός τους, ώστε να ενισχύσουν τις εξαγωγές και τον τουρισμό τους.
Οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, υπέρμαχοι της παγκοσμιοποίησης, έπαιξαν ύπουλο ρόλο, εξασθενώντας με κάθε δυνατό μέσο τις εθνικές οικονομίες.
Η σημερινή κρίση πυροδοτήθηκε από τους διεθνείς τραπεζίτες, και αποτελεί μέρος του βασικού σχεδίου, που θέλει την κατάρρευση των οικονομιών της Νότιας και της Ανατολικής Ευρώπης, και στη συνέχεια την εξασθένηση των οικονομιών της Αμερικής, της Κίνας, της Ρωσίας, και της Ινδίας.
Η μόνη «λύση», που σύντομα θα προταθεί από την ΕΕ, θα είναι η καταστολή των εθνικών δημοσιονομικών πολιτικών της Ευρώπης, και η δημιουργία ενός επικεντρωμένου πανευρωπαϊκού προϋπολογισμού.
Οι χώρες μέλη της ΕΕ θα πρέπει να στέλνουν τα φορολογικά τους έσοδα στην νέα κεντρική κυβέρνηση, η οποία και θα καθορίζει τους κατά τόπους εθνικούς προϋπολογισμούς.
Στην πράξη όλα θα είναι αρκετά πιο πολύπλοκα, αλλά στην ουσία, αυτό που θα γίνει είναι ότι θα πάψουν να υφίστανται οι εθνικές κυβερνήσεις όπως τις ξέρουμε σήμερα. Παράλληλα, υπάρχουν ήδη συζητήσεις για την δημιουργία ενός νέου ευρωπαϊκού στρατού, που θα ανταγωνίζεται την σημερινή ισχύ του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
Όπως όλοι ξέρουμε, οι διεθνείς τραπεζίτες είναι κυρίως Ευρωπαίοι (Rothschild και σια), και είναι αυτοί που αποτελούν τους εγκέφαλους που προκάλεσαν την παγκόσμια ύφεση, όπως άλλωστε προκάλεσαν και την απάτη της ανθρωπογενούς πλανητικής υπερθέρμανσης.
Έτσι, οι ευρωπαϊκές ελίτ προσπαθούν να υπερκεράσουν τις αντίστοιχες αμερικανικές, και να γίνουν πιο ισχυρές. Το μόνο που χρειάζονται, είναι να μετατρέψουν την ΕΕ σε ένα νέο υπέρ-κράτος, με κεντρική φορολόγηση και δημοσιονομική πολιτική, και με ισχυρό στρατό. Στη συνέχεια, ελπίζουν πως οι ΗΠΑ θα αναγκαστούν να ενσωματωθούν στην νέα ΕΕ, και όχι το αντίθετο, όπως θα ήθελαν οι αμερικανικές ελίτ.
Η τελική «ένωση» θα είναι μια παγκόσμια αυτοκρατορία, υπό την ηγεσία των ισχυρών του χρήματος.
Όποιος συνεχίζει να πιστεύει ότι τα «πρωτόκολλα των σοφών της Σιών» είναι πλαστά, ας περιμένει, και μια μέρα θα ξυπνήσει απότομα σε ένα κόσμο πλασμένο από τους «σοφούς» αυτούς. Εκτός βέβαια, και αν προλάβουν να αντιδράσουν οι ΗΠΑ, η Κίνα, και η Ρωσία.
Τέλος, για όσους νομίζουν ότι αγοράζοντας χρυσό μπορούν να σώσουν τις οικονομίες τους, προσοχή! Ο ίδιος Μασόνος φίλος μου, μου εξήγησε πως ο χρυσός δεν είναι παρά μια ακόμη κομπίνα για να διαλυθεί ο πλούτος της μεσαίας τάξης.
Η τιμή του χρυσού θα ανεβαίνει για κάποιο διάστημα, και όταν αρκετός απλός κόσμος στη Δύση θα έχει ρίξει όλα του τα λεφτά σ αυτόν, οι επιτήδειοι (που όλοι γνωρίζουμε) θα προκαλέσουν μια τεχνητή κατάρρευσή της τιμής του, ώστε να παγιδέψουν όλον τον πλούτο της μεσαίας τάξης.
Σύμφωνα με τον φίλο μου, όλα αυτά θα συμβούν του χρόνου, ή στα επόμενα δυο χρόνια το πολύ.

Του Jean D`Eau
http://www.henrymakow.com/the_secret_solution_to_greece.html
Το βρήκα στο antinews.gr

http://truth-revelation.blogspot.com/2012/02/blog-post_26.html

Δίχως καύσιμα από το Ιράν η Ελλάδα. Διαψεύδουν την πληροφορία τα Ελληνικά Πετρέλαια

Το Ιράν αρνήθηκε να παραδώσει στην Ελλάδα φορτίο 500.000 βαρελιών αργού πετρελαίου, όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars, χωρίς να διευκρινίζει τις πηγές του.

«Τα πετρελαιοφόρα που έφτασαν για να μεταφέρουν 500.000 βαρέλια ιρανικού πετρελαίου σε διυλιστήριο της Ελλάδας αναγκάστηκαν να επιστρέψουν άδεια, καθώς το Ιράν αρνήθηκε να παραδώσει το.....
πετρέλαιο», αναφέρει το Fars.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, η ελβετική θυγατρική της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας Total καθώς και η εταιρεία εμπορευματικών συναλλαγών Mercuria βρίσκονται σε ανεξάρτητες διαπραγματεύσεις με την εταιρεία «Ελληνικά Πετρέλαια», ώστε να την βοηθήσουν να υποκαταστήσει τις ιρανικές προμήθειες αργού πετρελαίου με αντίστοιχες από άλλες χώρες.
Η Glencore, κορυφαία ελβετική εταιρεία εμπορευματικών συναλλαγών, επίσης μπορεί να συνδράμει προς την ίδια κατεύθυνση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Σε δηλώσεις του, ωστόσο, στο ΑΠΕ, ο διευθυντής επικοινωνίας του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων, Aγγελος Στράνης, διέψευσε τις πληροφορίες περί άρνησης του Ιράν να τροφοδοτήσει την εταιρεία με πετρέλαιο.

http://www.dailynews24.gr

http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/blog-post_3462.html

Μια σκανδαλώδης Ηλίαση



Και ξαφνικά η Ελλάδα γέμισε με μη κερδοσκοπικές εταιρείες που μαζεύουν σκουπίδια, με κανάλια που δεντροφυτεύουν και σκαλίζουν σχεδόν ευλαβικά κόπρανα σκύλων, και επιχειρηματίες που ανακάλυψαν ξαφνικά πως πρέπει να σώσουν τον πλανήτη.
Στους κεντρικούς δρόμους, ανάμεσα στα κόκκινα «ενοικιάζεται» που κυριαρχούν πια, πινακίδες με παλ πράσινα χρώματα, περιγράφουν το νέο μέλλον της Ελλάδας. «Φτηνή, οικολογική ενέργεια».

Στις ομιλίες του πρώην πρωθυπουργού Γ Παπανδρέου, ο όρος «πράσινη ανάπτυξη», έχει μεγαλύτερη συχνότητα και από τα «θα» που κυριαρχούν στις ομιλίες πολιτικών. Πρόκειται για ένα όραμα κοντά στα άλλα που συνέθεταν τον ζεν χαρακτήρα του; Ο πρώην πρωθυπουργός προσέφερε επίσης το κύρος του στο συνέδριο του Ινστιτούτου για το Κλίμα και την Ενεργειακή Ασφάλεια (i4scence) στο οποίο μετέχει ο αδελφός του Αντρίκος Παπανδρέου. Έναν οργανισμό που προωθεί την ιδέα της πράσινη ανάπτυξης. Την ίδια περίοδο οι Τράπεζες, οι οποίες έχουν σταματήσει να δίνουν οποιοδήποτε επιχειρηματικό δάνειο, δίνουν δάνεια για πράσινη ενέργεια.

Εν ολίγοις τα χρόνια της κρίσης, η Ελλάδα έμελε να ζήσει στον παροξυσμό των πράσινων επενδύσεων. Τι συμβαίνει; Μέσα σε αυτό το νέο πολιτικό κλίμα της οικολογικής αθωότητας αναλαμβάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Μετά την «πετυχημένη»|του πορεία στο υπουργείο Οικονομίας, ο κύριος Παπακωνσταντίνου έχει στρατηγικό στόχο την υλοποίηση του προγράμματος «Ήλιος» από το υπουργείο του.

Το πρόγραμμα «Ήλιος» έχει παρουσιαστεί ως ένα πρόγραμμα παραγωγής ηλιακής ενέργειας από την Ελλάδα, την οποία θα αγοράζει η Γερμανία και τα έσοδα, γύρω στα 25 δις, θα ξεχρεώνουν τμήμα του χρέους. Μια έκταση όσο η Χίος, θα στρωθεί με κάτοπτρα για να παραχθεί ενέργεια που θα μας σώσει. Πράσινη ανάπτυξη; Όχι, ένα αναπτυξιακό τρυκ που χρεώνει την Ελλάδα με ένα ακόμη δάνειο.

Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να παραχωρήσει δωρεάν τη γη για αυτήν τη δραστηριότητα για δεκαετίες. Στη συνέχεια να αγοράσει τη γερμανική βεβαίως τεχνολογία ύψους αρκετών δις. Αν υποθέσουμε πως θα μεταφερθεί η ενέργεια στην Γερμανία πρέπει να δημιουργηθούν πανευρωπαϊκά δίκτυα που στοιχίζουν πολύ περισσότερο από το κέρδος της επένδυσης. Επίσης αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τεχνολογία που να επιτρέπει την μεταφορά της ενέργειας στη Γερμανία, δηλαδή σε τόσο μεγάλη απόσταση και χωρίς απώλειες. Άρα ή Ελλάδα αγοράζει την γερμανική υποδομή, χρεώνεται και δεν μπορεί να δώσει ενέργεια στην Γερμανία. Ένα project που θα ματαιωθεί με ευθύνη των «κακών και τεμπέληδων» ελλήνων, αλλά οι Γερμανοί θα έχουν εισπράξει το καλό χρήμα.

Το επικρατέστερο σενάριο όμως δεν είναι αυτό. Η Ελλάδα θα παράγει ενέργεια για την Γερμανία, αλλά αυτή η ενέργεια θα προωθείται στην Ελλάδα. Θα αγοράζουμε ηλεκτρική ενέργεια, που παράγεται στην Ελλάδα από την Γερμανία. Σε τιμές μάλιστα που δεν θα είναι αυτές της ΔΕΗ, αλλά των επιδοτούμενων φωτοβολταικών. Θα αγοράζει δηλαδή από την Ελλάδα 0,22 ευρώ ανά κιλοβατώρα και θα μεταπουλάει στην ίδια την Ελλάδα 0,35 ευρώ την κιλοβατώρα. Επίσης θα έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει την τιμολογιακή πολιτική μονομερώς. Να καθορίζει δηλαδή πόσο θα αγοράζουμε το ρεύμα το οποίο όμως θα πουλάμε στη σταθερή τιμή των 0,22 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Η Ελλάδα υλοποιεί το πρόγραμμα μετά την άρνηση της Ισπανίας να προχωρήσει σε μια τέτοια επένδυση ασύμφορη και σε καιρό κρίσης.

Όλα αυτά τα σπουδαία και οικολογικά βρίσκονται σε εξέλιξη και θα ψηφιστούν σύντομα στην ελληνική Βουλή. Ο κ. Παπακωνσταντίνου θα φέρει σε πέρας μία ακόμη ευρωπαϊκή πολιτική, για να «σώσει» την χώρα. Η Ελλάδα θα υπογράψει ένα ακόμη ασύμφορο δάνειο, και κάποιοι βεβαίως θα πλουτίσουν. Εγχώριοι κατασκευαστές, αντιπρόσωποι, dealers της πράσινης ανάπτυξης κλπ.
Όλα αυτά σύντομα και ταυτόχρονα με μία μεγάλη επικοινωνιακή καμπάνια για την πράσινη σωτηρία που θα τρέχει καβάλα στα πράσινα άλογα της πολιτικής. Την Ηλίαση βεβαίως θα την πληρώσουμε εμείς


http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/02/blog-post_6947.html

Νησιά και παράκτιο κράτος



Ν. Λυγερός

Μέσα στο πλαίσιο του Δικαίου της θάλασσας και του πεδίου της ΑΟΖ, βρίσκουμε συχνά το νοητικό σχήμα που ακολουθεί: Νησιά και παράκτιο κράτος. Πριν εξετάσουμε το θέμα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι δεν προβλέπεται δεδικασμένο με τη συμφωνία. 

Απλώς, η μελέτη των περιπτώσεων δίνει μια γενική τάση, η οποία μπορεί ν’ αποτελέσει και καθοδήγηση για μια διαπραγματευτική ομάδα, ακόμα κι αν στην τελική, κάθε διμερή συμφωνία είναι μια νέα υπόθεση που δεν εξαρτάται νομικά από κανένα προηγούμενο. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το παράδειγμα που εξετάζουμε είναι σημαντικό για δύο λόγους αντικειμενικούς. Ο πρώτος είναι ότι αυτή η περίπτωση εμφανίζεται συχνά πάνω στην υδρόγειο. Ο δεύτερος λόγος είναι παρέμβαση της έννοιας της ακτογραμμής μέσα στο πεδίο δράσης της μέσης γραμμής. 

Και ο προβληματισμός είναι απλός. Η πιο κλασσική περίπτωση είναι να έχουμε ένα κράτος με μια μεγάλη ακτογραμμή σε σχέση με αυτήν των νησιών που βρίσκονται απέναντί του. Και τότε το παράκτιο κράτος θα επιθυμούσε να μην χρησιμοποιήσει τον κανόνα της μέσης γραμμής για τον καθορισμό των ορίων των δύο ΑΟΖ. Μια τέτοια περίπτωση υπήρξε με την Αίγυπτο και την Κύπρο, αλλά τελικά λόγω της Σαουδικής Αραβίας, που θα είχε κι αυτή το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης ακτογραμμής, η Αίγυπτος αποδέχθηκε να γίνει χρήση της μέσης γραμμής. 

Αυτή η απόφαση εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο της θεωρίας παιγνίων σε εφαρμογή σε μια διπλωματική διαπραγμάτευση. Και η ορθολογική απόφαση της Αιγύπτου αποτελεί γνήσιο παράδειγμα της δύναμης αυτής της θεωρίας, όταν έχουμε πολλούς παίκτες, ακόμα κι αν σε θεωρητικό πλαίσιο, η υπογραφή γίνεται αποκλειστικά μεταξύ δύο κρατών.

 Η ίδια περίπτωση εξανάγκασε τη Βενεζουέλα να μην υπογράψει τη Συνθήκη Montego Bay, λόγω της ύπαρξης νησιών στο θαλάσσιο χώρο που βρίσκεται σε μικρή απόσταση. Στην περίπτωση της Ελλάδας έχουμε δύο μεγάλες περιπτώσεις, το Καστελλόριζο ως σύμπλεγμα και την Τουρκία, αλλά επίσης, και τη Γαύδο με τη Λιβύη. Η αναλογία μας, όμως, αφορά μια άλλη περίπτωση που αποδεικνύει με αποτελεσματικό τρόπο το πλαίσιο του προβλήματος με άλλες δύο χώρες, συγκεκριμένα την Ισπανία και την Αλγερία. 

Πιο αναλυτικά, η Ισπανία εμπεριέχει τα νησιά Βαλεάρες που βρίσκονται απέναντι στην Αλγερία. Για να κατανοήσουμε καλύτερα τη σημαντικότητα των νησιών, παρουσιάζουμε δύο χάρτες. Ο πρώτος είναι κλασσικός και δείχνει τον καθορισμό της μέσης γραμμής για τις δύο ΑΟΖ. Ο δεύτερος, που έχει περισσότερο ενδιαφέρον για το νοητικό μας σχήμα, είναι τεχνητός αφού θεωρεί ότι οι Βαλεάρες λειτουργούν ανεξάρτητα από την Ισπανία. Με άλλα λόγια, κάνουμε τους υπολογισμούς με τα διαγράμματα Voronoi, θεωρώντας ότι υπάρχουν τρία κράτη, η Ισπανία, οι Βαλεάρες και η Αλγερία.

 Με αυτόν τον τρόπο επινοούμε πραγματικά την αξία των νησιών που εμποδίζουν την επέκταση της επιρροής του παράκτιου κράτους. Βλέπουμε ότι το μέγεθος της ΑΟΖ των νησιών είναι τεράστιο σε σχέση με το ίδιο τους το εμβαδόν και είναι μεγάλη ακόμα και σε σχέση με την ΑΟΖ της Ισπανίας. Αυτή η περίπτωση είναι απόλυτα γνωστή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά συνέπεια δεν υπάρχει μια ειδική ανάγκη για να τους εξηγήσουμε το όφελος που δημιουργούν το Καστελλόριζο και η Γαύδος και για εκείνη.





http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/02/blog-post_2008.html

Νησιά και παράκτιο κράτος



Ν. Λυγερός

Μέσα στο πλαίσιο του Δικαίου της θάλασσας και του πεδίου της ΑΟΖ, βρίσκουμε συχνά το νοητικό σχήμα που ακολουθεί: Νησιά και παράκτιο κράτος. Πριν εξετάσουμε το θέμα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι δεν προβλέπεται δεδικασμένο με τη συμφωνία. 

Απλώς, η μελέτη των περιπτώσεων δίνει μια γενική τάση, η οποία μπορεί ν’ αποτελέσει και καθοδήγηση για μια διαπραγματευτική ομάδα, ακόμα κι αν στην τελική, κάθε διμερή συμφωνία είναι μια νέα υπόθεση που δεν εξαρτάται νομικά από κανένα προηγούμενο. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το παράδειγμα που εξετάζουμε είναι σημαντικό για δύο λόγους αντικειμενικούς. Ο πρώτος είναι ότι αυτή η περίπτωση εμφανίζεται συχνά πάνω στην υδρόγειο. Ο δεύτερος λόγος είναι παρέμβαση της έννοιας της ακτογραμμής μέσα στο πεδίο δράσης της μέσης γραμμής. 

Και ο προβληματισμός είναι απλός. Η πιο κλασσική περίπτωση είναι να έχουμε ένα κράτος με μια μεγάλη ακτογραμμή σε σχέση με αυτήν των νησιών που βρίσκονται απέναντί του. Και τότε το παράκτιο κράτος θα επιθυμούσε να μην χρησιμοποιήσει τον κανόνα της μέσης γραμμής για τον καθορισμό των ορίων των δύο ΑΟΖ. Μια τέτοια περίπτωση υπήρξε με την Αίγυπτο και την Κύπρο, αλλά τελικά λόγω της Σαουδικής Αραβίας, που θα είχε κι αυτή το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης ακτογραμμής, η Αίγυπτος αποδέχθηκε να γίνει χρήση της μέσης γραμμής. 

Αυτή η απόφαση εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο της θεωρίας παιγνίων σε εφαρμογή σε μια διπλωματική διαπραγμάτευση. Και η ορθολογική απόφαση της Αιγύπτου αποτελεί γνήσιο παράδειγμα της δύναμης αυτής της θεωρίας, όταν έχουμε πολλούς παίκτες, ακόμα κι αν σε θεωρητικό πλαίσιο, η υπογραφή γίνεται αποκλειστικά μεταξύ δύο κρατών.

 Η ίδια περίπτωση εξανάγκασε τη Βενεζουέλα να μην υπογράψει τη Συνθήκη Montego Bay, λόγω της ύπαρξης νησιών στο θαλάσσιο χώρο που βρίσκεται σε μικρή απόσταση. Στην περίπτωση της Ελλάδας έχουμε δύο μεγάλες περιπτώσεις, το Καστελλόριζο ως σύμπλεγμα και την Τουρκία, αλλά επίσης, και τη Γαύδο με τη Λιβύη. Η αναλογία μας, όμως, αφορά μια άλλη περίπτωση που αποδεικνύει με αποτελεσματικό τρόπο το πλαίσιο του προβλήματος με άλλες δύο χώρες, συγκεκριμένα την Ισπανία και την Αλγερία. 

Πιο αναλυτικά, η Ισπανία εμπεριέχει τα νησιά Βαλεάρες που βρίσκονται απέναντι στην Αλγερία. Για να κατανοήσουμε καλύτερα τη σημαντικότητα των νησιών, παρουσιάζουμε δύο χάρτες. Ο πρώτος είναι κλασσικός και δείχνει τον καθορισμό της μέσης γραμμής για τις δύο ΑΟΖ. Ο δεύτερος, που έχει περισσότερο ενδιαφέρον για το νοητικό μας σχήμα, είναι τεχνητός αφού θεωρεί ότι οι Βαλεάρες λειτουργούν ανεξάρτητα από την Ισπανία. Με άλλα λόγια, κάνουμε τους υπολογισμούς με τα διαγράμματα Voronoi, θεωρώντας ότι υπάρχουν τρία κράτη, η Ισπανία, οι Βαλεάρες και η Αλγερία.

 Με αυτόν τον τρόπο επινοούμε πραγματικά την αξία των νησιών που εμποδίζουν την επέκταση της επιρροής του παράκτιου κράτους. Βλέπουμε ότι το μέγεθος της ΑΟΖ των νησιών είναι τεράστιο σε σχέση με το ίδιο τους το εμβαδόν και είναι μεγάλη ακόμα και σε σχέση με την ΑΟΖ της Ισπανίας. Αυτή η περίπτωση είναι απόλυτα γνωστή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά συνέπεια δεν υπάρχει μια ειδική ανάγκη για να τους εξηγήσουμε το όφελος που δημιουργούν το Καστελλόριζο και η Γαύδος και για εκείνη.





http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/02/blog-post_2008.html

Υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του ευρώ;


Υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του ευρώ; Μπορεί ένα νόμισμα που σήμερα βρίσκεται στην κορυφή και αντιπροσωπεύει μαζί με το δολάριο την δυτική οικονομία, να βρεθεί ξαφνικά στο ναδίρ και να παύσει να υπάρχει ως νόμισμα;

Η απάντηση είναι -δυστυχώς- ότι οι πιθανότητες κατάρρευσης του ευρώ σήμερα και με υπαιτιότητα της Γερμανίας και των δορυφόρων της ,είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά.

Παρατηρούμε ότι τα spreads των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης –με εξαίρεση την Ελλάδα– υποχωρούν με… βήμα ταχύ. Αυτή η υποχώρηση δεν στηρίζεται στη δημοσιονομική κατάσταση των χωρών της Ευρωζώνης, ούτε στις μεταρρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαίτερα σε εκείνες που ακαδημαϊκοί οικονομολόγοι… κάνουν τους πρωθυπουργούς! Η υποχώρηση των spreads είναι πλασματική και προϊόν «καταδολίευσης» της σχετικής αγοράς.

Οι πράξεις μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης (LTRO) που αποφάσισε πρόσφατα η ΕΚΤ είναι το εργαλείο αυτής της «καταδολίευσης» των spreads.

Οι τράπεζες δανείζονται από την ΕΚΤ με πολύ χαμηλά επιτόκια (1%) και αγοράζουν κρατικά ομόλογα των οποίων οι αποδόσεις είναι υψηλότερες, στο γνωστό και ως carry trade.

Τα ποσά είναι τεράστια καθώς μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου είχαν “πέσει” στην αγορά φρέσκο χρήμα της τάξης των 250 δισ. ευρώ. Και στις 29 Φεβρουαρίου οι εκτιμήσεις θέλουν την ΕΚΤ να ρίχνει πολύ περισσότερο χρήμα, σε μια προσπάθεια αντιστροφής του κλίματος.

Πολλοί θα ισχυριστούν ότι η κίνηση αυτή της ΕΚΤ όχι μόνο είναι απόλυτα σωστή , αλλά και ότι έπρεπε να είχε γίνει προ πολλού. Δυστυχώς το μπερδεύουν με την κοπή χρήματος για την εγγύηση των κρατικών ομολόγων, ενός δρόμου που έχει διαλέξει η Fed στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Ο δρόμος που διάλεξε όμως ο Draghi και καθ’ υπόδειξη της γερμανικής οικονομικής ελίτ, είναι στην ουσία ο αντίθετος.

Είναι δεδομένο ότι οι μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης βρίσκονται σε επισφαλή κατάσταση. Σοβαρές εκτιμήσεις οικονομολόγων του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, υπολογίζουν ότι η ευρωπαϊκή τραπεζική ελίτ αντιμετωπίζει κίνδυνο 1-1,5 τρισ. δολαρίων.

Με την κίνησή της αυτή η ΕΚΤ διασφαλίζει μεν την πρόσβαση των τραπεζών σε ρευστότητα και τα LTRO στην ουσία μηδενίζουν τον κίνδυνο της έλλειψης ρευστότητας, αλλά… δεν αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της χρεοκοπίας!

Έχουμε λοιπόν τα εξής δεδομένα:

α) Η ΕΚΤ δείχνει να παίρνει ένα ρίσκο αξίας άνω του 1 τρισ. ευρώ.

β) Η Ιταλία η Ισπανία ,το Βέλγιο, η Γαλλία , ακόμη και η Γερμανία είναι οι επόμενες χώρες που θα κληθούν να… τα βάλουν με την κρίση κρατικού χρέους ή με τους διεθνείς κερδοσκόπους αν θέλετε να το βλέπετε κάτω από αυτό το προσδιορισμένο πρίσμα.

Δεν είναι λοιπόν τόσο απλά τα πράγματα. Αν στην γενίκευση αυτού του χρηματοοικονομικού «πόλεμου», που περιλαμβάνει αρκετά στοιχεία υψηλής γεωπολιτικής στρατηγικής και… λοιπών «ενδιαφερόντων», οι αγορές εντοπίσουν «κενά» στις αντιδράσεις της Ευρωζώνης (κάτι που μέχρι σήμερα μας έχει συνηθίσει), τότε οι κρατικές χρεοκοπίες θα εξαπλωθούν σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Κάτω απ’ αυτό το ( όχι κατ’ ανάγκη υποθετικό) πρίσμα τα LTRO κάνουν τα πράγματα πολύ πιο επικίνδυνα, καθώς τα ομόλογα που αγοράζουν σήμερα οι τράπεζες θα γίνουν αυτομάτως τοξικά, οι τράπεζες θα “πέσουν” και το κόστος για τους φορολογούμενους θα είναι τόσο μεγάλο που ίσως οδηγήσει στην κατάρρευση του ευρώ.

Βλέπουμε λοιπόν ότι η κίνηση της ΕΚΤ -καθ’ υπόδειξη πάντα της γερμανικής οικονομικής ελίτ- να ρίξει χρήμα, στοχεύοντας επιφανειακά στην ρευστότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών και υπόγεια στην «καταδολίευση» των spreads των κρατικών ομολόγων των χωρών της Ευρωζώνης και που είναι κάθετα αντίθετη με την οδό που έχουν αποφασίσει τόσο η Fed, όσο και η Bank of England (οι οποίες έχουν αγοράσει απευθείας κρατικά ομόλογα, αναλαμβάνοντας το ρίσκο της χρεοκοπίας και δεν το ρίχνουν στους ισολογισμούς των τραπεζών), είναι μια κίνηση με αρκετό ποσοστό ρίσκου.

Μέσα σε μία φάση με πολλαπλές ισορροπίες, που είναι πραγματικά απρόβλεπτες, το ρίσκο που αναλαμβάνει η ΕΚΤ μέσω της οδού των LTRO, μπορεί να αποδειχθεί ο Δούρειος Ίππος για την κατάρρευση του ευρώ!

Και για όλα θα φταίει η γερμανική αδιαλλαξία. Ούτε τα κράτη, ούτε οι λαοί. Μοναχά η γερμανική εμμονή (σε σημείο ψυχασθένειας) με τον πληθωρισμό!


http://kostasxan.blogspot.com/2012/02/blog-post_6380.html

Reuters: «Με τέτοιους μισθούς πώς περιμένουν ανάπτυξη;»



Το νέο ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια παράταση χρόνου προκειμένου να δημιουργηθεί ένα τείχος για να αντέξει την πτώχευση και τις συνέπειές της στην ευρωζώνη, εκτιμά σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.

Η ανάλυση ξεκινά με τη διαπίστωση ότι «η Ελλάδα είναι και επισήμως υπό την επιτήρηση της διεθνούς κοινότητας» καθώς, όπως σημειώνεται, η συμφωνία επικυρώνει ότι «ακόμα κι αν όλα εξελιχθούν βάσει σχεδίου, (η Ελλάδα) δεν θα είναι οικονομικά ανεξάρτητη για πάρα πολλά χρόνια ακόμα».
Όμως για τον αρθρογράφο Φέλιξ Σάλμον «το πρόβλημα είναι ότι κανένας έλεγχος και κανένας ''ειδικός λογαριασμός'' δεν μπορεί να ανορθώσει την ελληνική οικονομία όταν αυτή επιβαρύνεται με ένα υπερτιμημένο νόμισμα και δεν έχει καμία ικανότητα να εφαρμόσει κανενός είδους πολιτική στήριξης της οικονομίας».
Ο ίδιος εκτιμά ότι ακόμα και οι προβλέψεις της τρόικας στην τελευταία έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους προκαλούν «έκπληξη με την αισιοδοξία τους» σχετικά με την πιθανότητα ανάκαμψης από το 2014 και μετά.
«Από πού θα προέλθει όλη αυτή η ανάπτυξη σε μια χώρα που πλήττεται από τη μαζική υποτίμηση των μισθών;» διερωτάται ο συντάκτης του Reuters.
Συνεχίζοντας την κριτική στις εκτιμήσεις του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης ο ίδιος επισημαίνει ότι πρακτικά «δεν θα υπάρχει ικανότητα της Ελλάδας να δανειστεί από τις διεθνείς αγορές στο ορατό μέλλον εφόσον βρίσκεται σε ισχύ το σχέδιο διάσωσης».
«Ακόμα και με τα πολύ χαμηλά επιτόκια που συμφωνήθηκαν η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επιστρέψει τα χρήματα που δανείστηκε» εκτιμά ο ίδιος συσχετίζοντας τις χρηματοδοτικές ανάγκες και το ακαθάριστο εθνικό προϊόν που παράγεται στην Ελλάδα.
Εκτός των οικονομικών στοιχείων ο αρθρογράφος εστιάζει και σε δύο ακόμα τρωτά σημεία του ευρωπαϊκού σχεδίου «τα οποία ξεφεύγουν από τον έλεγχο της τρόικας».
Το πρώτο, σύμφωνα με την εκτίμησή του, είναι ότι πιθανότατα οι ιδιώτες πιστωτές δεν θα συμμετάσχουν σε ποσοστό 95% (όπως έχει προβλεφθεί) στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους επιδεινώνοντας τις προοπτικές διαχείρισής του. Επιπλέον «δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι θα επιδειχθεί η βούληση εφαρμογής των μέτρων από τους έλληνες πολιτικούς αλλά ούτε και ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας θα ανεχθεί κάτι τέτοιο».
ΤΟ ΒΗΜΑ


Μικροσκοπική συσκευή-χειρούργος που ταξιδεύει εντός της ροής του αίματος

Για πάρα πολλά χρόνια υπήρξε όνειρο της ιατρικής και τεχνολογικής κοινότητας η κατασκευή μιας συσκευής αρκετά μικρή ώστε να έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει εντός του σώματος και να εκτελεί επεμβάσεις εσωτερικά.

Στις 21 Φεβρουαρίου παρουσιάστηκε σε διεθνές συνέδριο ηλεκτρονικής από την ηλεκτρικό μηχανικό Ada Poon ένα μικροσκοπικό μηχάνημα με τη δυνατότητα να κατευθύνεται ασύρματα ενώ βρίσκεται εντός της ροής του αίματος. Η Poon που είναι επίσης καθηγητής στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ προετοιμάζει ένα καινούριο μάθημα με θέμα ιατρικές συσκευές που μπορούν να εμφυτευτούν ή να χορηγηθούν με ένεση μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Το μάθημα αυτό θα βοηθήσει να γίνουν πιο ευρέως γνώστες και να αναπτυχθούν καινούργιες τέτοιες συσκευές.
Ο αριθμός των διαφορετικών εφαρμογών που έχουν αυτές οι συσκευές τις έχουν φέρει στο προσκήνιο της παγκόσμιας επιστημονικής και ιατρικής κοινότητας. Μέχρι τώρα υπάρχουν και χρησιμοποιούνται στάσιμες, εμφυτεύσιμες συσκευές όπως βηματοδότες, ανιχνευτές πιέσεως ή χημικών και τροφοδότες φαρμάκων. Η διαφορά της συσκευής της Poon είναι η δυνατότητα της να κινείται ελεύθερα και να το κάνει αυτό χωρίς να περιέχει μπαταρίες. Όλη η ενέργεια που καταναλώνει παρέχεται ασύρματα.
Το κύριο πρόβλημα που προέκυψε κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού της συσκευής της Poon ήταν η ασύρματη τροφοδοσία με ενέργεια. Μέχρι τότε ήταν γνωστό ότι τα ραδιοκύματα που είναι ικανά να μεταφέρουν ενέργεια ασύρματα σε υψηλές συχνότητες δεν διαπερνούσαν τον ανθρώπινο ιστό. Επίσης ραδιοκύματα χαμηλών συχνοτήτων δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν λόγο του μεγέθους της κεραίας/ πομπού που πρέπει να αυξηθεί ώσο μειώνεται η συχνότητα. Το επιθυμητό αποτέλεσμα απέφερε η χρήση πολύ υψηλότερων συχνοτήτων από προηγουμένως για την ασύρματη μεταφορά ενέργειας. Η αποκάλυψη αυτή οδήγησε και στη μείωση του μεγέθους του πομπού που βρίσκεται πάνω στη συσκευή.
Η ερευνήτρια παρά το γεγονός ότι έχει σχεδιάσει και δοκιμάσει 2 συσκευές διαφορετικού τύπου με δυνατότητα κίνησης αναφέρει ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για βελτίωση και πολλές εφαρμογές τους να ανακαλυφθούν ακόμα μέχρι να είναι έτοιμα για πραγματική ιατρική εφαρμογή.
pentapostagma.gr

Γερμανοί εφοριακοί έρχονται στην Ελλάδα

ΟΙ ...ΓΕΡΜΑΝΟΙ....ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΩΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ....ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΩΝ "ΕΦΙΑΛΤΩΝ"....ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ......Ας μην περιμένουμε να ολοκληρωθεί η ΞΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ για να "ξυπνήσουμε" και να αντισταθούμε στην υποδούλωση της χώρας....
Περισσότερα από....
160 στελέχη γερμανικών οικονομικών υπηρεσιών θα μεταβούν στην Ελλάδα, προκειμένου να ενισχύσουν τις ελληνικές εφορίες, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Wirtschafts Woche. Το περιοδικό επικαλείται τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομικών Χανς Μπέρναρντ Μπέους, ο οποίος εξηγεί ότι ......
βασικό κριτήριο για αυτούς που θα έρθουν στην Ελλάδα είναι η γνώση ξένης γλώσσας -κάποιοι από αυτούς μιλούν και ελληνικά- ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείεται η επανενεργοποίηση συνταξιούχων εφοριακών, οι οποίοι διαθέτουν ειδική εμπειρία.
Πολλοί εξ αυτών που θα έρθουν να βοηθήσουν τους εγχώριους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, προέρχονται από το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ο υπουργός Οικονομικών του οποίου, Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόγιανς, συγκρίνει τις ανάγκες της Ελλάδας με αυτές της ανατολικής Γερμανίας την δεκαετία του ‘90 και υπενθυμίζει ότι ακόμη και οι ίδιοι οι Ανατολικογερμανοί είχαν επιφυλάξεις προς την Δύση εκείνη την περίοδο. «Στην Ελλάδα θα είναι ακόμη μεγαλύτερες οι επιφυλάξεις, εξαιτίας εν μέρει και των ακατάλληλων διατυπώσεων που χρησιμοποιούν κάποιοι στην Γερμανία» αναφέρει χαρακτηριστικάο κ. Βάλτερ-Μπόγιανς.
Επίσης, το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού επικαλείται απόρρητη έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία ο μηχανισμός συλλογής φόρων στην Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και αναφέρεται ενδεικτικά σε μεγάλα ποσοστά ελεύθερων επαγγελματιών όπως οι καταστηματάρχες, γιατροί, δικηγόροι και οι μηχανικοί που δηλώνουν έσοδα κάτω από το αφορολόγητο όριο.

http://gatosgatoskanapedatos.blogspot.com
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/blog-post_2365.html

ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ:

“ΤΟ ΒΗΜΑ: Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος: Η ΕΛ.ΑΣ «κρύβει» την έξαρση του εγκλήματος - Εκδίδει δελτία Τύπου μόνο για συλλήψεις σε αδικήματα που ποτέ δεν έχει αναφέρει - Η ΕΛ.ΑΣ «κρύβει» χιλιάδες εγκληματικές ενέργειες προκειμένου να μην προκληθούν αντιδράσεις από τους....
πολίτες!

Το 2011 σημειώθηκαν στην Ελλάδα περισσότερες από 100.000 διαρρήξεις και ληστείες – σχεδόν 280 σε καθημερινή βάση- σε μία πρωτοφανή έξαρση της εγκληματικότητας, όμως από την ΕΛ.ΑΣ δημοσιοποιούνται επισήμως και γραπτώς κάθε ημέρα, μόλις μία – δύο εξ αυτών. Αντιθέτως τις τελευταίες εβδομάδες οι αστυνομικές υπηρεσίες -μετά από άνωθεν εντολές- εκδίδουν εκατοντάδες δελτία Τύπου μόνο για συλλήψεις εμπλεκόμενων σε παράνομες πράξεις, ακόμη και μηδαμινού ενδιαφέροντος, προκειμένου να διαφημιστεί το έργο της και να δοθεί η εικόνα μιας ασφαλούς χώρας.”


xagr.net
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/blog-post_4187.html

ΣΚΟΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΙΣ - Χ .... Η ΑΡΧΗ...

Τον Οκτώβριο του 2009,μετά την επική δήλωση του πρώην πρωθυπουργού ''λεφτά υπάρχουν'',ο Ελληνικός λαός για ακόμα μια φορά επαναφέρει στην εξουσία το σοσιαλισμό και τη βαρβαρότητα του ΠΑΣΟΚ.Στις 3 Μαΐου του ίδιου έτους,το ΠΑΣΟΚ μας αποκαλύπτει απο πού προκύπτουν τα λεφτά ζητώντας 80 δις απο το ΔΝΤ για την καταρρέουσα Ελληνική οικονομία,μια οικονομία που το '74 παρέλαβαν με 524 εκατομμύρια δολάρια πλεόνασμα..

Η νέα εισβολή των Γερμανών στη χώρα μας με την .....
προμετωπίδα του ΔΝΤ και της ΕΚΤ ήταν προ των πυλών,παρότι έρχονταν μετά βαΐων και κλάδων.
Με την ανακοίνωση των πρώτων μέτρων καθώς και τη στήριξη που έδειξε το κόμμα του μνημονίου ΛαΟΣ,οι Έλληνες πάγωσαν και άρχισαν να καταλαβαίνουν τι τους ετοιμάζουν,αλλά ήταν ακόμα νωρίς..

Άρχισαν κάποιες δειλές συγκεντρώσεις και πορείες κι έτσι δοκιμάζουν με διάφορες μεθόδους και προβοκάτσιες όπως ο εμπρησμός της MARFIN,ορδές μεταναστών και τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ να εμποδίσουν να εκδηλωθεί η οργή του λαού.Ακολούθησαν και άλλες συγκεντρώσεις με τους αγανακτισμένους όπου χιλιάδες Ελλήνων διαδήλωσαν και κατάφεραν να γεμίσουν την πάνω μεριά της πλατείας στο Σύνταγμα κρατώντας Ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας τον Εθνικό Ύμνο.Δίπλα τους ήταν -ως όφειλε- μερίδα εθνικιστών(παρόλο τον οχετό ύβρεων απο τους Μεσσίες του πατριωτικού χώρου)απομονώνοντας τα ορφανά του Σκυφτούλη στην κάτω μεριά της πλατείας.

Τα σώματα ασφαλείας προσπάθησαν και πάλι να καταστείλουν αυτή τη δυναμική συγκέντρωση των Ελλήνων αλλά δεν τα κατάφεραν.Πριν δυο εβδομάδες το Σύνταγμα κατακλείστηκε απο χιλιάδες αποφασισμένων,έτοιμων να κάνουν οτι χρειαστεί ωστε να μην επιτρέψουν στους κιναιδούς να υπογράψουν την ολοκληρωτική μας υποταγή.Όπως ήταν αναμενόμενο τα μισθοφορικά τάγματα του Παπαδήμιου ξεκίνησαν-μετά την πρόκληση που δέχτηκαν απο μερίδα ''ύποπτων'' διαδηλωτών- τη διάλυση της συγκέντρωσης,όμως σε κάποια σημεία υπήρχαν δυναμικές εστίες αντιστάσεως,εστίες που δεν κατέστρεφαν περιουσίες όπως κατηγορήθηκαν,αλλά με τη γαλανόλευκη στα χέρια αντιστάθηκαν στην επέλαση αυτών και των ξενόφερτων συναδέλφων τους,δεχόμενη το βάρος της επίθεσης όσο υποχωρούσε το ανοργάνωτο πλήθος.

Βλέποντας λοιπόν την έλλειψη οργανώσεως του κόσμου αλλά και του νέου σχεδίου των αριστερών ομάδων με τη βιτρίνα του νέου ΕΑΜ,να παρασύρουν και να καπελώσουν τη φωνή του λαού για ακόμα μία φορά,αποφασίσαμε την ίδρυση της Ελληνικής Οργάνωσης-Χ υπο την σκέπη της Εθνικής Οργάνωσης Κοινωνικού Αγώνα(ΕΟΚΑ),μιας οργάνωσης που σκοπό έχει να κατεβάσει τον Έλληνα εργαζόμενο στο δρόμο,να διεκδικήσει τα δικαιώματά του απέναντι σε κάθε ανθελληνική εργοδοσία,στο λαθρομετανάστη που για λίγα ευρω του παίρνει τη δουλειά και στο κράτος που επικροτεί αυτή την αδικία.

Μια οργάνωση που σε κάθε εθνικό θέμα-κι όταν λέμε εθνικό εννοούμε και οτι αφορά τα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα-θα είναι μπροστά και θα διαφυλλάξει τα ιερά και όσιά μας ωστέ να γίνει και πάλι ο Έλληνας νοικοκύρης στον τόπο του,να εκμεταλλευτεί ο ίδιος τον πλούτο της πατρίδας του και όχι οι υπάλληλοι των Βρυξελλών,για να διεκδικεί τα κεκτημένα του ο ίδιος και όχι οι συνδικαλ(η)στές/μελλοντικοί βουλευτές..

Για να έχουν τα παιδιά μας ένα γαλανόλευκο μέλλον...

ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ

http://eo-x.blogspot.com/

Τα... παλάτια των Ανεξάρτητων Αρχών!

Αν και θέλουν να είναι ανεξάρτητες, οι Αρχές είναι απόλυτα... εξαρτημένες από τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού. 

Σχεδόν 5 εκατ. ευρώ τον χρόνο πληρώνει το Δημόσιο σε ενοίκια για τα γραφεία που στεγάζουν 8 από τις 16 ανεξάρτητες διοικητικές Αρχές.
Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», πρόκειται για κτίρια άνετα σε αντίθεση με χιλιάδες άλλες δημόσιες υπηρεσίες...
Για παράδειγμα, δεν μπορεί ο Συνήγορος του Πολίτη να συνεχίζει να πληρώνει μισθώματα για το πολυτελές ακίνητο που βρίσκεται πίσω από το Χίλτον, στην οδό Χατζηγιάννη Μέξη 5. Το εντυπωσιακό της ιστορίας είναι ότι τα περίπου 1,2 ευρώ τον χρόνο που δίνονται για τη μίσθωση γραφείων στο συγκεκριμένο κτήριο γεμίζουν τα... παγκάρια της Μονής Βατοπεδίου και διαχειριστής του ακινήτου ως επικεφαλής του μοναστηριού είναι ο... προφυλακισμένος ηγούμενος Εφραίμ.
Αλλά και το ΑΣΕΠ, που επί χρόνια φροντίζει για τη διαφάνεια στην επιλογή προσωπικού, πληρώνει πάνω από 150 χιλ. ευρώ τον μήνα ή κοντά στα 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο για το κτήριο στην οδό Πουλίου. Περί τα 41.000 ευρώ είναι τα ενοίκια για την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, 20.543 ευρώ για το ΕΣΡ, 14.000 ευρώ για τα γραφεία του Συνηγόρου του Καταναλωτή και 11.800 ευρώ για τη στέγαση της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση στη Λεωφόρου Συγγρού.


http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2012/02/blog-post_9432.html

Από τον θαυμασμό στο μίσος...


  • Tου Παναγιώτη Τραιανού*
Η Γερμανία είναι η Ευρωπαία "κόρη", που ονειρεύτηκε κάποτε να γίνει "Ελλάδα" και κατέληξε να γίνει βάρβαρη "Μέγαιρα" που βασανίζει την Ελλάδα. Η φιλόδοξη "κόρη", η οποία, μόλις συνειδητοποίησε την ύπαρξή της, επέλεξε να μοιάσει σε ένα από τα πλέον δύσκολα πρότυπα που υπάρχουν. Στη συνέχεια τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα επιθυμούσε η ίδια και φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση. Κακόπεσε η "κόρη" σε ατυχείς επιλογές και από την αγάπη και τον θαυμασμό κινδυνεύουμε να πάμε κατ’ ευθείαν στο μίσος. Έμπλεξε με λάθος ανθρώπους και η αγάπη της ξεθώριασε.

Αυτό δεν είναι και τόσο παράξενο για κάποιον που έχει γνώσεις ανθρώπινης ψυχολογίας. Συμβαίνει πολλές φορές, όταν αγαπάς κάτι πολύ και θέλεις απεγνωσμένα να του μοιάσεις, να μην το καταφέρνεις και στο τέλος να το μισείς. Να θέλεις τόσο πολύ να γίνεις γιατρός, που, αν δεν το καταφέρεις, να μισείς ολόκληρη την ιατρική επιστήμη. Μιλάμε για το σύνδρομο αυτού, που, εξαιτίας ενός τεράστιου θαυμασμού για το είδωλό του, έγινε κομπλεξικός απέναντί του, με αποτέλεσμα στο τέλος να το μισήσει και με τις πράξεις του να επιβεβαιώσει τη γνωστή ρήση του "ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντως".

Αυτές οι σκέψεις στροβιλίζονται στο μυαλό κάποιου, ο οποίος βλέπει την σχεδόν καθημερινή έκρηξη του ανθελληνισμού στο σημερινό Βερολίνο. Για κάποιον, που γνωρίζει τη γερμανική ιστορία, το φαινόμενο αυτό είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό. Εντυπωσιάζεται από την αναπάντεχη και σχεδόν αδικαιολόγητη έξαρση αυτού του φαινομένου και τη συνεχή επιδείνωσή του. Μιλάμε για πραγματικό πάθος. Στη χώρα αυτή, όπου λατρεύτηκε το ελληνικό πνεύμα όσο πουθενά αλλού στην Ευρώπη, σήμερα κυριαρχεί ένας τυφλός ανθελληνισμός.

Στο Βερολίνο κάποτε έχτιζαν τη γερμανική αυτοκρατορία, βάζοντας ως "θεμέλιο" το ελληνοπρεπέστατο Ράιχσταγκ και τώρα ονειρεύονται τη νέα του αυτοκρατορία με θεμέλιο την Bild και βρισιές κατά της Ελλάδας. Στο Μόναχο κάποτε έστηναν ολόκληρες ελληνικές λεωφόρους, για να μοιάζει η πατρίδα τους με την Ελλάδα και σήμερα η λέξη Griechenland κινδυνεύει να ταυτιστεί με την απόλυτη αθλιότητα. Κάποτε οι Γερμανοί φιλόσοφοι ονειρεύονταν να δημιουργήσουν στο κέντρο της Ευρώπης μια "ελληνική" κοινωνία αρίστων πολιτών και σήμερα η λέξη "Έλληνας" ταυτίζεται με τον τεμπέλη, τον κλέφτη και τον ασυνείδητο πολίτη. Σύμβολα του ελληνισμού, τα οποία μέχρι τώρα ήταν στην κυριολεξία "ιερά" για τη μορφωμένη κυρίως μερίδα της γερμανικής κοινωνίας, έγιναν "εργαλεία" προπαγάνδας του πεζοδρομίου. Θα τρίζουν τα κόκαλα του Γκαίτε και του Νίτσε, βλέποντας συμπατριώτες τους να βάζουν την Αφροδίτη να συμπεριφέρεται σαν μεθυσμένη τουρίστρια.

Μιλάμε για πραγματικό παροξυσμό. Άνθρωποι σαν τη Μέρκελ, τον Βεστερβέλε, τον Σόιμπλε ή τον Ρέσλερ καθημερινά επιτίθενται στην Ελλάδα. Σχεδόν ηδονίζονται, όταν εμφανίζονται να "μαλώνουν" ή να "προσβάλουν" τους Έλληνες. Στα μάτια τους διακρίνεις την ηδονή αυτού, ο οποίος καταφέρνει και "μαστιγώνει" τον εφιάλτη του. Μιλάμε για περίεργα πράγματα. Μιλάμε για ανεξήγητα πράγματα. Γιατί είναι περίεργα και ανεξήγητα; Γιατί όλα αυτά κανονικά δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν. Οι Γερμανοί, από τη στιγμή που γεννιούνται, ζουν και "αναπνέουν" ελληνικά.

Αυτό δεν είναι τυχαίο και ούτε είναι ένα πρόσκαιρο φαινόμενο. Έτσι είναι "χτισμένη" η Γερμανία. Με ελληνικό "σπέρμα" είναι φτιαγμένη η Γερμανία. Από την αρχή της ύπαρξής της μέχρι σήμερα. Είτε μιλάμε για Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία είτε για Πρωσία είτε για Σαξονία είτε για Αυστροουγγαρία. Ελληνογενής είναι η Γερμανία σε όλες τις φάσεις της ζωής της. Από την Ελλάδα "δανείστηκε" κεφάλαιο η Γερμανία ως "εκπολιτισμένη", για να σταθεί δίπλα στη Ρώμη που την γοήτευε. Από την Ελλάδα "ξαναδανείστηκε" κεφάλαιο ως "διαμαρτυρόμενη", όταν θέλησε να ξεφύγει από την κηδεμονία της Ρώμης. Είτε ως έθνος που εκπολιτίσθηκε είτε ως θρησκευτικό δόγμα, που ανδρώθηκε στο κέντρο της Ευρώπης, το "ταμείο" όπου πήγαιναν πάντα οι Γερμανοί για "δάνεια" ήταν ένα: Η Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: "ΕΑΜ Β' - ΥΔΡΟΧΟΟΣ" (απόσπασμα)

http://kostasxan.blogspot.com/2012/02/blog-post_758.html

Οι βιαστές των ονείρων της νεολαίας... απευθύνουν τώρα και νουθεσίες!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Ο λαός αντιδρά πια με κάθε ευκαιρία σε όλους αυτούς που τον οδηγούν στην υποδούλωση και στην εξαθλίωση μια και τον ξεγέλασαν προεκλογικά με ψεύτικα συνθήματα και υποσχέσεις αλλά το κυριότερο εδώ και πολύ καιρό του στερούν το δικαίωμα να εκφραστεί μέσω εκλογών.

Αυτό το δικαίωμα του το στέρησαν οι παλαιοί συμμαθητές Παπανδρέου και Σαμαράς οι οποίοι συνεταιρίστηκαν για να τον αποτελειώσουν διορίζοντας νταβατζιλίδικα έναν δοτό πρωθυπουργό για να προασπίσει όχι τα συμφέροντα του λαού μας αλλά τα συμφέροντα των φίλων και αφεντικών του δηλ. τον τραπεζιτών και των τοκογλύφων.

Βγήκε λοιπόν η υπουργός παιδείας (ή φωτοτυπίας) και δήλωσε ότι «το ήθος της Ελλάδας δεν είναι οι μούτζες» εξ αφορμής των αντιδράσεων των μαθητών προς τους επισήμους στα Γιάννενα κατά την διάρκεια των πρόσφατων εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης.
Καλέ κυρία!... τι μας λες; δηλ. τι περιμένατε;
Να σας πουν και ευχαριστώ για όλες αυτές τις αθλιότητες εις βάρος τους;

Επιτέλους! ...δεν ντρέπεστε να απευθύνετε νουθεσίες και να ζητάτε και τα ρέστα από παιδιά τα οποία καταδικάσατε να ζουν μέσα σε άθλιες συνθήκες κοινωνικές, οικογενειακές και να φοιτούν χωρίς βιβλία, χωρίς θέρμανση και το κυριότερο χωρίς όραμα για ένα καλύτερο αύριο!

Άι στον αγύριστο κυρία μου και βγάλτε το σκασμό!... μια και από ότι ξέρουμε πρώτη εσείς δεν εμπιστεύεστε και υποβαθμίζεται το αξίωμα που υπηρετείτε αφού όντας υπουργός παιδείας απαξιώνετε την δημόσια εκπαίδευση εφόσον δεν φοιτάει σε αυτήν το παιδί σας. Επίσης πείτε με την πρώτη ευκαιρία σε όλα αυτά τα λαμόγια της λέσχης Μπίλντερμπεργκ που συμμετέχετε (που από ότι ξέρουμε καθορίζετε τα μελλούμενα για όλους τους λαούς της γης) ότι εδώ είναι Ελλάδα και δεν θα περάσουν εύκολα οι προδοσίες της ξεπουλημένης κυβερνητικής σας παρέας με απλές μούντζες και γιούχα αλλά στο μέλλον (αν δεν την κάνετε εγκαίρως) ένα "δωματιάκι" στο Κορυδαλλό το έχετε, σίγουρα … εξασφαλισμένο!

Από press-gr
 
http://kostasxan.blogspot.com/2012/02/blog-post_5024.html

Απολύεται η...τρόικα!!

Μπορεί να απολυθεί η τρόικα, που ζητεί απολύσεις και σκληρά μέτρα για την Ελλάδα;
Και όμως μπορεί. Αν και δεν μιλάμε για τους τρεις οργανισμούς (ΕΕ,ΔΝΤ, ΕΚΤ) αλλά για τους ελεγκτές τους στην Ελλάδα!

Ο «πολύς» Πολ Τόμσεν και ο συνάδελφός του, Κλάους Μαζούχ, οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Αθήνα αποσύρονται από την....
τριμερή επιτροπή, αφού κρίθηκαν αποτυχημένοι στο έργο τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου μνημονίου οι δανειστές μας, ανακαλούν τους εκπροσώπους του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Πάντως για τον Πολ Τόμσεν αναφέρεται επισήμως πως συνταξιοδοτείται.

Εκτιμάται ωστόσο ότι, στην απόφαση των τριών οργανισμών να τους αντικαταστήσουν, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η πολλές φορές αλαζονική και απαξιωτική συμπεριφορά τους απέναντι στη χώρα.

http://www.briefingnews.gr/

 http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/blog-post_5261.html

«Λάθος» το νέο Μνημόνιο, λένε τώρα οι οικονομολόγοι


Όλο και περισσότεροι οικονομολόγοι από όλο τον κόσμο αρχίζουν να εκφράζουν ανοιχτά τις ανησυχίες τους για την εφαρμογή και κυρίως την αποτελεσματικότητα του δεύτερου Μνημονίου, ενόψει της εκταμίευσης μέρους από το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

Τα μέτρα του Μνημονίου 2 αποτελούν στην ουσία «συνέχεια» του Μνημονίου 1 ,με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα της ύφεσης και της ανεργίας.

Τώρα έρχεται και ο Γερμανός οικονομολόγος Λίντερ Γκέργκεν να επισημάνει ότι ούτε το δεύτερο πακέτο βοήθειας θα σταθεί αρκετό για τις ανάγκες της Ελλάδας. Όπως σημειώνει στην εφημερίδα «Welt» ο γνωστός οικονομολόγος, το κεντρικό πρόβλημα δεν είναι πλέον η Ελλάδα, αλλά η Ιταλία, η οποία επίσης αντιμετωπίζει την ίδια κρίση.

Σημειώνει μάλιστα ότι οι δηλώσεις των Γερμανών αξιωματούχων ότι μία χρεοκοπία της Ελλάδας «κοστίζει» πιο ακριβά από το πακέτο βοήθειας δεν είναι ακριβείς, καθώς οι ευρωπαϊκές τράπεζες και οι μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι έχουν «ξεφορτωθεί» τα τοξικά ελληνικά ομόλογα από το 2011.

Σημειώνει μάλιστα ότι οι Έλληνες είναι «αρκετά έξυπνοι, δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν το ευρώ», ενώ τονίζει ότι τα νέα μέτρα λιτότητας δεν θα μπορέσουν να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.

Δηλώσεις Σόιμπλε

Την ίδια στιγμή, οι δανειστές φαίνεται πως αποφάσισαν να «οχυρώσουν» το ευρώ, προκειμένου να το θωρακίσουν από μία πιθανή «κατάρρευση» χώρας του ευρωπαϊκού Νότου.

«Εντός του Μαρτίου θα ληφθεί η απόφαση για ενίσχυση του ‘‘τείχους προστασίας’’ για την αποτροπή της μετάδοσης της ελληνικής κρίσης» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση δεν θα ληφθεί απαραίτητα κατά την ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής στις 1 και 2 Μαρτίου.

«Ο Μάρτιος αρχίζει την 1η και τελειώνει την 31η. Ανάμεσα στην 1η και την 31η Μαρτίου θα εξετάσουμε εάν το εύρος του μηχανισμού σταθερότητας επαρκεί με δεδομένα τα τελευταία γεγονότα», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Τάχθηκε επίσης εκ νέου κατά της απεριόριστης ρευστότητας του τείχους και της ενίσχυσης της κοπής χρήματος από την ΕΚΤ.

«Δώστε στην Ελλάδα μια ευκαιρία»

Με το σύνθημα «Δώστε στην Ελλάδα μία ευκαιρία» ομάδα κορυφαίων Ελλήνων επιχειρηματιών άρχισε διεθνή καμπάνια με σκοπό να βελτιωθεί η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό.
Στη διεθνή εκστρατεία συμμετέχουν, από πλευράς Συνδέσμων, ο ΣΕΤΕ, ο ΣΕΒ και τα μέλη τους, αλλά και μεμονωμένες επιχειρήσεις, όπως, ενδεικτικά οι: Aegean Airlines, ΟΤΕ, Cosmote, Costa Navarino, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, S&B, Ελληνικά Πετρέλαια, Coca Cola 3Ε, Φουρλής, Ελλάκτωρ, Γιώτης, J&B, Τιτάν, Γιώτης, Υφαντής, ΕΛΒΑΛ, και άλλες.


http://kostasxan.blogspot.com/2012/02/blog-post_3471.html

Eνεργοποιημένη και έτοιμη ήταν η εμπρηστική βόμβα - Ήθελαν νεκρούς και ανωμαλία

Ο εμπρηστικός μηχανισμός που εντοπίστηκε σε συρμό του μετρό το απόγευμα του Σαββάτου ήταν σε κανονική λειτουργία, πλήρως ενεργοποιημένος και έτοιμος να σκορπίσει το θάνατο. Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες και διασταυρωμένες πηγές από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία και το τμήμα όπλων και εκρηκτικών, οι πρώτες πληροφορίες που ήθελαν την βόμβα ανενεργή, λόγω προβλήματος στην συνδεσμολογία, ήταν πολύ … αισιόδοξες.


Στις έξι χθες το απόγευμα, όπως ήδη έχουμε μεταδώσει ο μηχανοδηγός του συρμού που μόλις είχε εκτελέσει το δρομολόγιο Εθνική Άμυνα-Αιγάλεω και ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για το αεροδρόμιο εντόπισε στο τελευταίο βαγόνι τη βόμβα και ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ, στο Αρχηγείο σήμανε συναγερμός. Δεκάδες ένοπλοι άνδρες της τρομοκρατικής έσπευσαν άμεσα στο χώρο.

Απλά η τραγωδία αποφεύχθηκε γιατί ο μηχανοδηγός έκανε ένα τελευταίο έλεγχο πριν ταξιδέψει για το αεροδρόμιο, όπου ο εμπρηστικό μηχανισμός θα σκορπούσε το θάνατο, πιθανότατα και μεταξύ πολλών ξένων τουριστών που θα μετέφερε.

Ο μηχανισμός αποτελείτο από ένα τετράλιτρο μπιτόνι βενζίνης, ρολόι, οκτώ μπαταρίες και διακόπτη. Το ηλεκτρικό μέρος της βόμβας βρισκόταν σε ένα τάπερ, ενώ όλος ο εμπρηστικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε μια νάιλον σακούλα.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ανέμεναν το πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε ενεργοποιηθεί ο εμπρηστικός μηχανισμός και ποια ώρα είχε προγραμματισθεί η πυροδότηση του. Ο πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε προγραμματιστεί να εκραγεί 15’ μετά την αναχώρηση από το αεροδρόμιο!

Σημειώνεται ότι από τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο συγκεκριμένος συρμός του μετρό επρόκειτο να ξεκινήσει από το σταθμό του Αιγάλεω με κατεύθυνση το αεροδρόμιο και για το λόγο αυτό ο μηχανοδηγός έκανε έναν έλεγχο, λίγο πριν από το προγραμματισμένο δρομολόγιο.

Τον εμπρηστικό μηχανισμό είχε εντοπίσει κάτω από κάθισμα βαγονιού στο σταθμό «Αιγάλεω» ο μηχανοδηγός του συρμού και αμέσως ειδοποίησε τις Αρχές.

Το τι θα γινόταν αν είχε εκραγεί η αυτοσχέδια εμπρηστική βόμβα μέσα στο μετρό, ειδικά αν περνούσε μέσα από σήραγγα που ο αέρας είναι περιορισμένος, είναι εφιαλτικό και μόνο στο σκέψη: Όσοι βρίσκονταν μέσα στο βαγόνι, ίσως και σε άλλα βαγόνια, απλά θα ψήνονταν … ζωντανοί!

Τρομοκρατικό κτύπημα; Σαφώς, αλλά από ποιον; Δεν μοιάζει με τις συνήθεις ελληνικές τρομοκρατικές οργανώσεις. Αυτοί που το έκαναν ήθελαν ανωμαλία. Μία τέτοια τρομοκρατική ενέργεια, ένα κτύπημα τέτοιας έκτασης θα μπορούσε να έχει τραγικές συνέπειες ειδικά σε ένα διαταραγμένο πολιτικό και το κυριότερο, διαταραγμένοι κοινωνικά σκηνικό, με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Το 1979 στο Ιράν, η επανάσταση των Μουλάδων ξεκίνησε από μια πυρκαγιά σε έναν κινηματογράφο με εκατοντάδες νεκρούς που τελικά αποδείχθηκε εμπρησμός. Στη ναζιστική Γερμανία η πυρκαγιά που κατέστρεψε το γερμανικό Κοινοβούλιο, πριν το Β’Π.Π. που αποδείχθηκε εν συνεχεία ότι ήταν εμπρησμός των ναζιστών, δημιούργησε ένα κύμα διώξεων και σφαγών των Εβραίων και την εμπέδωση της κυριαρχίας του ναζιστικού κόμματος. Γενικά οι εμπρησμοί, ειδικά σε χώρους που κινούνται εκατοντάδες άνθρωποι, όπως η περίπτωση του μετρό, δημιουργούν κλίμα εξαιρετικής ανασφάλειας και ανωμαλίας.

Άρα μπορεί να κρύβεται κάτι άλλο, πολύ μεγαλύτερο, πίσω από αυτή τη κίνηση. Μια προβοκάτσια, κύκλων που θέλουν να σπείρουν τον τρόμο και την ανωμαλία σε μια προεκλογική περίοδο, με πολύ συγκεκριμένες στοχεύσεις σε πολιτικό επίπεδο.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής δεν μπορούν να βγάλουν συμπέρασμα για το ποια οργάνωση κρύβεται πίσω από την απόπειρα. Ούτε στο ερώτημα αν είναι κάτι καινούργιο ή για μια οργάνωση που έχει χτυπήσει και στο παρελθόν. Γι αυτό περιμένουν να στείλουν προκήρυξη προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο… Πρόβλεψή μας: Δεν θα στείλουν καμία προκήρυξη…

defencenet
 
http://greeknation.blogspot.com/2012/02/e_26.html

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΟ 1947



Κατεβάστε το βιβλίο Η Εθνική Αντίσταση των Ελλήνων εδώ

http://www.mediafire.com/download.php?3uvgs11mon26idi

έχει ιστορικές μαρτυρίες για όλες τις οργανώσεις που λάβανε μέρος.

Διαβάστε και μετά κρίνεται ελεύθερα.


http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/1947.html

H σελίδα 241 του μνημονίου! Εκεί θα πάει ο νέος δανεισμός. Και τα τέρατα εξακoλουθούν να μιλάνε για μισθούς και συντάξεις στους....ιθαγενείς. !



Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο συνθλίβεται ο ελληνικός λαός, η πραγματική αιτία, για την οποία οι εργαζόμενοι, τα παιδιά τους και τα παιδιά των παιδιών τους «πρέπει» να ζουν σαν είλωτες, ο πραγματικός στόχος του ΣΕΒ, τωντραπεζιτών, των μονοπωλίων, των εγχώριων και των Ευρωπαίων Σαμαροβενιζέλων και των Σόιμπλε, καταγράφονται στη σελίδα 241 του μνημονίου που ψηφίστηκε την περασμένη Κυριακή στη Βουλή.
Ιδού, λοιπόν, προς όφελος ποιων συνάπτεται το νέο δάνειο των 130 δισ. ευρώ:
Σύμφωνα με το μνημόνιο, όπως αυτό ψηφίστηκε στο…
Ναό της Δημοκρατίας και πριν από τις αποφάσεις του Eurogroup, από τα 130 δισ. ευρώ του δανείου, στο «Παράρτημα 3 – Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης – Προοίμιο – Αρθρο 6», αναφέρεται ότι

α) τα 30 δισ. ευρώ θα διατεθούν άμεσα στους ιδιώτες κατόχους ομολόγων του ελληνικού δημόσιου χρέους που θα ενταχθούν στο λεγόμενο PSI,
β) τα 35 δισ. ευρώ θα διατεθούν μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις τράπεζες των κρατών της Ευρωζώνης οι οποίες κατέχουν ελληνικά ομόλογα,
γ) τα 5,7 δισ. ευρώ θα διοχετευτούν για την εξόφληση τόκων ανεξόφλητων ομολόγων που έχουν ενταχθεί στο «κούρεμα».

Επίσης:

Σύμφωνα με το μνημόνιο που ψηφίστηκε, και όπως καταγράφεται στην ίδια σελίδα, τη σελίδα 241, προβλέπεται ότι από το δάνειο θα διοχετευτούνχρήματα για την περίφημη «ανακεφαλαίωση των ελληνικών τραπεζών». Το συγκεκριμένο ύψος του ποσού αυτού – κατά πολύ περίεργο τρόπο – δεν αναγράφεται. Στο συγκεκριμένο σημείο του μνημονίου που ψήφισε η Βουλή, αντί αριθμού… υπάρχει κενό (σ.σ.: αν και στο αρχικό σχέδιο γινόταν λόγος για 23 δισ. ευρώ).

Εντούτοις, εκείνο που γνωρίζουμε – και το γνωρίζουμε από τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών – είναι ότι πρόκειται για ένα ποσό το οποίο, σε κάθε περίπτωση, ξεπερνά

δ) τα 39 δισ. ευρώ που θα διατεθούν στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και θα προστεθούν στον προηγούμενο πακτωλό των δισεκατομμυρίων που από το 2009 έχουν, με την μορφή «πακέτων» και «ενισχύσεων», διατεθεί στους τραπεζίτες. (Σημείωση: Χτες, μόλις, έγινε γνωστό στο πλαίσιο του Eurogroup ότι το ΔΝΤ και η ΕΕ εκτιμούν ότι το ποσό αυτό θα κινηθεί τελικά στα 50 δισ. ευρώ!).

Σύμφωνα, λοιπόν, με το ίδιο το Μνημόνιο που ψηφίστηκε, από αυτό το «σωτήριο» δάνειο των 130 δισ. ευρώ – σ.σ.: «το μεγαλύτερο στην ιστορία», όπως ομολογούν πανηγυρίζοντας (!) οι Παπαδήμος, Σαμαράς,Παπανδρέου - τουλάχιστον τα 110 δισ. ευρώ, δηλαδή πάνω από το 85% του δανείου, αφορά, πηγαίνει και εκ προοιμίου επιστρέφει – και μάλιστα με τόκο που θα τον πληρώνει ο ελληνικός λαός για δεκαετίες -στους δανειστές, στους εγχώριους και ξένους ομολογιούχους, στους τραπεζίτες, στους τοκογλύφους και τους λεγόμενους κερδοσκόπους!

Οσο για τα υπόλοιπα 20 δισ. ευρώ που απομένουν (αν απομένουν..) από το «πακέτο», είναι δεδομένο ότι θα βρίσκονται κατατεθειμένα και δεσμευμένα στον περίφημο «ειδικό λογαριασμό», ο οποίος φυσικά και δεν αφορά ούτε τους μισθούς, ούτε τις συντάξεις των εργαζομένων, αλλά τη διασφάλιση – και πάλι – των πιστωτών έναντι των τρεχουσών και μελλοντικών τοκογλυφικών τους απαιτήσεων!

Αυτή είναι η αλήθεια!

Αυτή είναι η «σωτηρία», την οποία ευαγγελίζονται για τον ελληνικό λαό!

Δανείζουν την Ελλάδα, υποτίθεται, για να «ορθοποδήσει», όταν είναι πασιφανές ότι δεν δανείζουν την Ελλάδα των λαϊκών στρωμάτων, αλλά ότι οι πιστωτές μας επαναχρηματοδοτούν τον εαυτό τους, και ότι για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούν τον ελληνικό λαό σαν «ενέχυρο»!

Αυτή είναι η αλήθεια!

Οτι τα χρήματα για τα οποία μιλούν δεν αφορούν στον ελληνικό λαό.

Οτι δεν έχουν καμία σχέση με τους μισθούς και τις συντάξεις του.

Οτι – και αυτό το δάνειο – η μόνη σχέση που έχει με τους μισθούς είναι ότι λεηλατεί τους μισθούς, ότι – και αυτό το δάνειο – η μόνη σχέση που έχει με τις συντάξεις είναι ότι καταργεί τις συντάξεις.

Οτι, τελικά, πρόκειται για δανεικά που καταλήγουν στην κεφαλαιουχική ενίσχυση της εγχώριας πλουτοκρατίας και στους ίδιους τους δανειστές προς τους οποίους επιστρέφουν αυτά τα χρήματα
- και μάλιστα επιστρέφουν ακριβώς τη στιγμή που «δίνονται» - και που αυτοί που τα «δίνουν», τα «δίνουν» για να εξασφαλίσουν τα δικά τους κέρδη, για να εξασφαλίσουν ότι θα εισπράξουν τα τοκογλυφικά από τα παλιότερα δάνεια.

Οσο δε για τα μελλοντικά τοκογλυφικά, οι ντόπιοι και διεθνείς «σωτήρες» επιβάλλουν – διά νόμου πλέον (!) – τη ρήτρα ότι ο ελληνικός λαός έχει έναν και μοναδικό λόγο ύπαρξης:

Να πληρώνει τους νέους τόκους αυτής της νέας ληστείας, ζώντας σκλάβος, δούλος των 400 ευρώ μισθό, άνεργος, άστεγος και υποσιτιζόμενος, εις τον αιώνα τον άπαντα!
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2012/02/241.html

Πως η Goldman Sachs βοήθησε την Ελλάδα να μαγειρέψει το χρέος (βίντεο)

Ο Nick Dunbar, συγγραφέας των «Παραγώγων του διαβόλου» (The Devil's Derivatives), αποκαλύπτει πώς η Ελλάδα στράφηκε στην τράπεζα επενδύσεων Goldman Sachs, για να την βοηθήσει να μαγειρέψει τους κανόνες του ελλείμματος.
Στην έκθεσή του για το Newsnight, μερικοί από αυτούς που έκαναν τη συμφωνία, μιλούν δημόσια για πρώτη φορά. 

Δείτε το βίντεο του BBC
 

 
 
http://logioshermes.blogspot.com/2012/02/goldman-sachs_26.html

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ

20120223 140422 ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ
Περικλής, Θουκυδίδου Ιστορία Β61,62, σε ελεύθερη μετάφραση
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ

“Β61: Όταν κανείς βρεθεί στην ανάγκη που βρεθήκαμε εμείς, είτε να υποταχθεί δηλαδή και να υποχωρήσει αμέσως στις ξένες διαταγές, είτε να εκτεθεί στον κίνδυνο του πολέμου για να διασώσει την ανεξαρτησία του, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι,αποφεύγοντας τον κίνδυνο, είναι κατά πολύ πιο αξιοκατάκριτος, από εκείνον που τον αντιμετωπίζει. Οφείλετε λοιπόν να ξεχάσετε τις ιδιωτικές σας στενοχώριες και να προσπαθήσετε να σώσετε την πόλη.



Β62: Να είσαστε βέβαιοι ότι η ελευθερία, εάν την υπερασπισθούμε και τη σώσουμε, θα μας βοηθήσει να ανακτήσουμε εύκολα τα χαμένα – ενώ, εάν κανείς υποταχθεί στην ξένη κυριαρχία, συνήθως δεν θα διατηρήσει όλα όσα έχει προηγουμένως αποκτήσει.  

Είναι δε αισχρότερο να επιτρέψει κανείς να του αφαιρέσουν ότι έχει, παρά να αποτύχει επιδιώκοντας να αποκτήσει κάτι. Καθήκον σας είναι να αντιμετωπίσετε τους εχθρούς όχι μόνο με αυτοπεποίθηση, αλλά με καταφρόνηση τους. 

Ο λόγος είναι ότι και ο δειλός, ακόμη και ο τυχερός ανόητος, μπορούν να έχουν αλαζονική πεποίθηση στους εαυτούς τους – ενώκαταφρόνηση μπορεί να έχει μόνο εκείνος, του οποίου η πεποίθηση της υπεροχής του απέναντι στους άλλους είναι τεκμηριωμένη, όπως συμβαίνει με εσάς τους Έλληνες”.

ΥΓ. ΑΝ ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.


 http://thenetwar.com/?p=70625
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/02/blog-post_1108.html

CDS...σε λίγες μέρες θα τα μάθουμε ΟΛΑ!

cma-cds-greece-may-4.jpgΤις επόμενες ημέρες κυκλοφορεί στις ΗΠΑ, ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ CDS.


EINAI 400 ΣΕΛΙΔΕΣ  ΜΕ 12.000 ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!
Το θέμα θα βγει σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ 
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ,και θα δημοσιευθεί  αυθημερόν από τα WIKI LEAKS.

Η λίστα με τα 12.000 Ελληνικά CDS δίνει τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που δεν  μπορούσαν μέχρι σήμερα να απαντηθούν με την κοινή λογική...
 
Γιατί ΔΕΝ  ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ την πραγματική κατάσταση  της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

Γιατί ΔΕΝ  ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ όλα τα εγκλήματα που  διέπραξαν κάποιοι απατεώνες  που καταχράστηκαν την ψήφο μας, μετατρέποντας την Ελλάδα σε Δημοκρατία των Παραγώγων. 

Τώρα θα δοθούν όλες οι απαντήσεις :

Ποιοί και  Γιατί απαγορεύουν στο Ελληνικό Δημόσιο να κάνει στάση πληρωμών ???

Γιατί διασώζονται συνέχεια οι Τράπεζες, παρότι ασύμφορο ???

Γιατί δεν  κλείνουν κάποιες χρεοκοπημένες  ΔΕΚΟ ???

Γιατί αυξάνονται συνεχώς οι φόροι, τα τέλη, τα διόδια, κλπ. ???

Γιατί παρόλα αυτά, τα έσοδα του Δημοσίου δεν  είναι και δεν θα είναι ποτέ επαρκή ???

Ποιός κατέχει  τις υποθήκες του Ταμείου Παρακαταθηκών  και Δανείων ???

Που έχουν  εκχωρηθεί σημαντικά έσοδα του  ΑΕΠ ???

Τί είναι  στην πραγματικότητα τα TITLOS και ΑEOLOS ???

Γιατί οι Κυβερνήσεις  Παπανδρέου & Παπαδήμου τα δίνουν όλα στους δανειστές ???

Τι φοβούνται  και δε λένε την αλήθεια αυτοί  που κυβέρνησαν της Ελλάδα από  το 1974 μέχρι και σήμερα ????

Ποιοί και  γιατί τους κρατάνε δεμένους χειροπόδαρα ???

Τι φοβήθηκαν  Σαμαράς και Καρατζαφέρης  και προσκύνησαν τους δανειστές ???

Γιατί πολεμήθηκε λυσσαλέα ο Πάνος Καμμένος ???

Γιατί ούτε οι Βουλευτές δεν έμαθαν ποτέ την  αλήθεια για την Ελληνική Οικονομία, το Δημόσιο και το Ιδιωτικό Χρέος ???

Γιατί επιστρατεύτηκαν τα ΜΜΕ στη χειραγώγηση της κοινής γνώμης ???

Ποιός ο ρόλος  της ΤΤΕ ???

Τι εξυπηρετεί η καθημερινή πλύση εγκεφάλου  με τις θεωρίες της δήθεν εξόδου της χώρας από το ευρώ, της πτώχευσης, της φτώχειας και της δραχμής ???

Γιατί η Ελλάδα του 2% του Ευρωπαϊκού ΑΕΠ κρατάει όμηρο την Παγκόσμια Οικονομία ???

Ποιό είναι  το μεγάλο διαπραγματευτικό όπλο της  Ελλάδας που σκοπίμως δεν χρησιμοποιείται ???

Γιατί η Ελλάδα ΔΕΝ ΘΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ??? 

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε  ένα μόνο μικρό μέρος της αλήθειας.

Δεν ήταν αρκετό για να ερμηνεύσουμε τον τρόμο  στο χαμένο βλέμμα του ΓΑΠ, ούτε την  επιμονή των προθύμων να οδηγηθεί πάση θυσία η χώρα σε μία ιδιότυπη δικτατορία των δανειστών, εκχωρώντας κάθε κυριαρχικό δικαίωμα επί της Εθνικής μας Οικονομίας, της Δημόσιας και της Ιδιωτικής Περιουσίας. 

Δεν γνωρίζαμε  ότι μεγάλο μέρος της Δημόσιας Περιουσίας δεν μας ανήκει εδώ  και χρόνια, αφού την έχουμε ήδη  εκχωρήσει ως collateral καλλυμένων ομολογιών στους δανειστές.

Δεν γνωρίζαμε  ότι το ίδιο έχει συμβεί και με πολλά  από τα μελλοντικά έσοδα του Ελληνικού  Δημοσίου και με τις υποθήκες στεγαστικών  δανείων ιδιωτών (Ιδιωτικές Περιουσίες).  

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ  ΟΤΙ ΤΑ CDS ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ  ΧΡΕΟΣ !!!

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ  ΟΤΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΔΕΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΗΡΟΙ ΤΩΝ CDS !!! 

Σε λίγες  μέρες θα τα μάθουμε όλα.
Και ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ, σύμφωνα με το Αρθ. 120 του Συντάγματος


 http://angelworld2012.blogspot.com
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/02/cds_5664.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters