Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Αεροσκάφος έφτιαξε Έλληνας αστυνομικός στη Φλώρινα

Αμερικανικές εταιρείες ενδιαφέρθηκαν για αεροσκάφος που έφτιαξε Έλληνας αστυνομικός στη Φλώρινα

Αμερικανικές εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για εμπορική αξιοποίηση αεροπλάνου που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στη Φλώρινα, όχι από κάποιον αεροναυπηγό, αλλά από έναν... αστυνομικό ο οποίος ήθελε να ασχοληθεί με την κατασκευή αεροπλάνων, με μέσα «οικονομικά» και «εναλλακτικά»...

Ο αστυνομικός Γιώργος Ηλιόπουλος, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Αερολέσχης Φλώρινας, αποφάσισε να ασχοληθεί με την κατασκευή αεροπλάνων, σε μια μια περίοδο που όπως λέει ο ίδιος «τα λεφτά δεν περίσσευαν». Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους σε κάποιο ειδικό σχετικό κατάστημα στον Καναδά, κάποιος του έδωσε την ιδέα να προχωρήσει στην κατασκευή ενός αεροπλάνου, όχι με τα συνήθη υλικά, αλλά με απλά, καθημερινά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας.

Το πρώτο λοιπόν αεροπλάνο που κατασκεύασε ήταν ξύλινο και μάλιστα... ανακυκλώσιμο, αφού τα ξύλα που χρησιμοποίησε για την κατασκευή του προέρχονταν από τα παλιά του έπιπλα, το κάθισμα που τοποθέτησε στη θέση του οδηγού ήταν ένα αναπηρικό καροτσάκι, ενώ τα μηχανικά του μέρη προήλθαν από έναν παλιό κινητήρα αυτοκινήτου.

Όπως ο ίδιος έχει πει, για να καταφέρει να ολοκληρώσει την κατασκευή του Λυγκιστή, όπως είναι το όνομα του εν λόγω αεροπλάνου, χρειάστηκε να ξεπεράσει και το φόβο του και τον εαυτό του, καθώς το εγχείρημά του κινδύνευε να χαρακτηριστεί ως μία φαιδρή ιστορία για έναν τρελό που προσπάθησε να φτιάξει αεροπλάνο. Πάντως, μόλις ολοκλήρωσε την κατασκευή του πρώτου του αεροπλάνου και θεωρώντας ότι έχει εκπληρώσει το όνειρό του, δήλωνε πώς δεν θα επιχειρούσε κάτι ανάλογο στο μέλλον, ακόμη και αν του έδιναν 1εκ. ευρώ. Το μικρόβιο όμως του είχε μπει και κάτι μέσα του του έλεγε να συνεχίσει. Και το έκανε κατασκευάζοντας ένα δεύτερο αεροσκάφος από τσίγκους τυπογραφείου, σε κλίμακα 1 προς 6. Μάλιστα, όταν πέταξε, η χαρά του, όπως λέει ο ίδιος ήταν τόσο μεγάλη που κόντεψε να πάθει καρδιακή προσβολή. Ύστερα από κοπιαστική δουλειά και 3000 τροποποιήσεις του αρχικού σχεδίου το κατασκεύασε και σε κανονικό μέγεθος, χρησιμοποιώντας αεροπορικό αλουμίνιο και ο «Άρχων», όπως το ονόμασε, έκανε το πρώτο του ταξίδι στους αιθέρες. Πρόκειται για ένα υπερελαφρό αεροσκάφος που μοιάζει με μαχητικό και μάλιστα για αυτό το συγκεκριμένο αεροπλάνο έχει δεχθεί πάρα πολλά mail από αμερικανικές εταιρείες που επιθυμούν να το αξιοποιήσουν εμπορικά.

Ακούστε τον ίδιο τι λέει...



Πηγή...


Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=44386:2012-02-26-120000&catid=22:ellinides-fones&Itemid=200#ixzz1niRjCyss

Ο άγνωστος Έλληνας εφευρέτης των τηλεκατευθυνόμενων πυραύλων!

Ευάγγελος Αρτέμης: ένας άγνωστος Έλληνας εφευρέτης. Ο Αρτέμης ήταν ένας μηχανικός που δούλευε σαν πολίτης στο Πολεμικό Ναυτικό προπολεμικά και ανέπτυξε τους τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους κάθε είδους. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος στην Γαλλία και την Αυστρία και εργάστηκε στην Γαλλία, την Αγγλία και την Γερμανία. Σύμφωνα με τον Αρτέμη η ιδέα του ήρθε όταν μελετούσε τους Γερμανικούς βομβαρδισμούς του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Αφού ανέπτυξε συστήματα τηλεχειρισμού άρχισε το 1933 να εργάζεται στο Πολεμικό Ναυτικό με κρατική υποστήριξη.

Τα πρωτότυπα δοκιμάσθηκαν με επιτυχία στην Σαλαμίνα το καλοκαίρι του 1938.

Έκτοτε αγνοείτε η τύχη τους. Ο ίδιος έλεγε ότι δοθήκανε σε “ξένη δύναμη” και αρνήθηκε οποιαδήποτε περαιτέρω ανάπτυξη των ιδεών του.

Στην φωτογραφία επάνω βλέπεται την άδεια του Αρτέμη για την είσοδο του στο Α.Ζ.Φλεβών, όπου επέβλεπε και κατηύθυνε τα πειράματα. Αργότερα τον δίκασαν για “κατασκοπεία” επειδή . έμπαινε στην απαγορευμένη ζώνη !!!


Δείτε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νεα“:

Μεταπολεμικά το 1950 έφτιαξε μια βιοτεχνία στην Χαλκίδα και έφτιαχνε ένα χρώμα-primer για καράβια.

Αυτό μπορούσε να κατασκευασθεί με υλικά που υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα.

Ήταν το τέλειο χρώμα-primer γιατί το περνούσες μόνο μια φορά και για την διάρκεια της ζωής του πλοίου δεν χρειαζόταν άλλο βάψιμο και το κυριότερο δεν έπιανε φύκια και στρείδια που μειώνουν την ταχύτητα και είναι το μόνιμο πρόβλημα των πλοίων.

Φυσικά δεν θα τον αφήνανε, έτσι τον κατέστρεψε κάποια εθνική μας τράπεζα. Φήμες μην ακούτε, δεν κάνουν τέτοια πράγματα οι τράπεζες μας, πα πα πα !

Το Αντιαεροπορικό Άρτεμις 30 δημιούργημα και εφέυρεση τυο Γ. Γκιόλβα το θυμάστε ; Αν είχε προωθηθεί όπως έπρεπε με μερικά τέτοια σκόρπια στον Ελληνικό χώρο δεν θα περνούσε ούτε κουνούπι εναέρια.

Που κατέληξε ;

Στο Ισραήλ λένε οι γνωρίζοντες με τις ευλογίες του τοτε “εθνάρχη” Κ.Καραμανλή, περίεργο, πα πα πα κουτσομπόληδες !

Το 1968 φτιάχνει το σκάφος Hannibal με το τελειότερο υδροδυναμικό σχήμα στον πλανήτη.

Φτιάχνονται κάπου 5 δοκιμαστικές τορπιλάκατοι με κόντρα πλακέ θαλάσσης μήκους 25 μέτρων. Είχαν Γερμανική μηχανή που ήταν τοποθετημένη κάτω από το επίπεδο της θάλασσας.

Επίσης δεν είχαν τορπίλες, αλλά 4 ΠΑΟ (πυροβόλα άνευ οπισθοδρομήσεως) των 105 mm, προσέξτε Ελληνικής κατασκευής, με την βοήθεια της ΧΡΩΠΕΙ.

Το σκάφος ήταν STEALTH δηλαδή αόρατο στα ραντάρ. Έπλεε με 60 μίλια σε φουρτούνα και έβαλε με τα ΠΑΟ με ηλεκτρομηχανικό σύστημα σταθεροποιήσεως.

Επειδή κατάλαβε ότι θα το πουλούσαν και αυτό δεν έδωσε τα σχέδια. Υπολόγιζε ότι με 25 -50 τέτοια σκάφη (κωμικού κόστους για το δημόσιο), αν τολμούσε να περάσει ο Τουρκικός στόλος σε λίγη ώρα ολόκληρος θα ήταν στον βυθό, η και όποιος άλλος στόλος!

 

Θυμηθείτε stealth, 60 μίλια με φουρτούνα και αρκετές βολές ΠΑΟ το λεπτό, σε λίγα λεπτά οι επίδοξοι εισβολείς, θα κάνανε παρέα στα σφουγγάρια. Σας κάνει εντύπωση ότι και αυτό θάφτηκε; Γιατί; Αφού ασχολείστε με την πολιτική και ψηφίζετε πολιτικούς που σας πουλάνε στεγνά και προσπαθείτε να “περνάτε καλά”, βλέπετε mundial κλπ, ε μην έχετε παράπονο για αυτά που έρχονται. Το ΔΝΤ είναι το λιγότερο. Μπορούσα να σας γράψω και άλλα, ποιο το όφελος; Θα καταλάβετε; Η θα φλυαρείτε μόνο; Τέλος πάντων ο Αρτέμης πέθανε στις 12 Μαΐου 1980 από μαρασμό, από τις συνεχείς διαρρήξεις του σπιτιού του, από …;.. Ας είναι αιώνια η μνήμη του.

πηγη

 

http://greeknation.blogspot.com/2012/02/blog-post_6390.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ

eforiaΌταν κανείς ισχυρίζεται ότι, το πλεονέκτημα του νέου μνημονίου είναι η διαγραφή των 107 δις €, η απάντηση είναι αυτονόητη: τα μισά από αυτά είναι δικά μας, ενώ σχεδόν για το σύνολο των υπολοίπων που δήθεν μας χαρίζονται, θα υποχρεωθούμε σε νέο τοκογλυφικό δανεισμό...
“Πριν από κάθε τι άλλο, βιώνουμε διεθνώς μία πολύ βαθιά πολιτική κρίση. Οι κυβερνήσεις όλων σχεδόν των βιομηχανικών χωρών, ιδιαίτερα της Δύσης, δυσκολεύονται να συμβαδίσουν με τις μεγάλες αλλαγές, τις οποίες έχει προκαλέσει η παγκοσμιοποίηση – όπως για παράδειγμα με την κατάρρευση του υπαρκτού κομμουνισμού, με την άνοδο της Κίνας και με την τεχνολογική επανάσταση. Ένα μεγάλο μέρος των οικονομικών κρίσεων, τόσο αυτών του χρηματοπιστωτικού κλάδου, όσο και της Ευρωζώνης σήμερα, είναι το αποτέλεσμα των σφαλμάτων, καθώς επίσης των λανθασμένων επιλογών/ενεργειών των πολιτικών.
Η ασύμμετρη παγκοσμιοποίηση (μη ισορροπημένη κατανομή ελλειμμάτων και πλεονασμάτων των ισοζυγίων εξωτερικών συναλλαγών παγκοσμίως, με κύριους «ενόχους» την Κίνα και τη Γερμανία), σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές ασυμμετρίες, μας οδηγούν σε πολύ δυσάρεστες εξελίξεις. Μία εκ των οποίων θα μπορούσε να είναι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, σαν συνέχεια του πρώτου παγκοσμίου οικονομικού πολέμου – μία παράλληλη, η αναβίωση τουμερκαντιλισμού, η οποία θα οδηγούσε στη δημιουργία νέων αποικιών, με την εκβιαστική «προσάρτηση» των αδύναμων χωρών στις ισχυρές.
Πρόκειται λοιπόν για μία οικονομικοπολιτική κρίση – πολύ λιγότερο για μία κρίση του καπιταλιστικού συστήματος. Μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών έχει δοθεί υπερβολική δύναμη τόσο στο χρηματοπιστωτικό κλάδο, όσο και στις πολυεθνικές επιχειρήσεις – με αποτέλεσμα να γίνουν πάρα πολύ ισχυροί. Τα πολιτικά μας συστήματα ευρίσκονται στα χέρια πανίσχυρων ομάδων κοινών συμφερόντων – της ελίτ, όπως θα τις χαρακτηρίζαμε συλλογικά. Το πρόβλημα του καπιταλισμού δε είναι το ότι, εκεί όπου υπάρχουν ισχυρές ομάδες κοινών συμφερόντων, τα χρήματα καθορίζουν την Πολιτική – με αποτέλεσμα να την κάνουν εντελώς αγνώριστη, διαπλεκόμενη και διεφθαρμένη.
Επομένως, χρειαζόμαστε επειγόντως μία αλλαγή των Θεσμών εντός του καπιταλισμού – μία καινούργια αναδιανομή της δύναμης, με τη συμμετοχή των Πολιτών στις βασικές αποφάσεις, μέσω δημοψηφισμάτων (άμεση δημοκρατία). Η Πολιτική άλλωστε είναι αδύνατον να αντιμετωπίσει την παγκόσμια ή τοπική ελίτ, χωρίς την αμέριστη ενίσχυση των Πολιτών, καθώς επίσης την απόλυτη εμπιστοσύνη τους – την οποία όμως οφείλει η ίδια να κερδίσει, μέσα από τη λειτουργία ενόςκοινωνικού Κράτους Δικαίου”.
Ανάλυση
Ευχόμενοι να κάνουμε λάθος στις προβλέψεις μας, ιδιαίτερα επειδή η αισιοδοξία είναι το κλειδί για την επίλυση της Ελληνικής κρίσης, θεωρούμε ότι η χώρα μας έχει δυστυχώς οδηγηθεί σε μία «πτώχευση εν λειτουργία» - συνοδευμένη από την αναγκαστική εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, τη λεηλασία των κρατικών επιχειρήσεων και τη «δήμευση» μεγάλου μέρους της ιδιωτικής περιουσίας. Ειδικά όσον αφορά τη Γερμανία και γνωρίζοντας τον τρόπο σκέψης της πρωσικής ηγεσίας της έχουμε την άποψη ότι, στόχος της είναι η παράδοση της Ελλάδας στην πυρά - η «σταύρωση» της καλύτερα έτσι ώστε,
(α) να μην επιχειρήσει καμία άλλη χώρα της Ευρωζώνης τη διαγραφή μέρους των δημοσίων χρεών της, φοβούμενη τα ελληνικά «δεινά», οπότε
(β)  να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους οι αγορές στο ευρώ, συνεχίζοντας να δανείζουν τις ευρωπαϊκές οικονομίες με χαμηλά επιτόκια, χωρίς το φόβο της απώλειας των κεφαλαίων τους.      
Στο άρθρο μας «Στα ίχνη της Αργεντινής;», αναφερόταν τα εξής: «Η Ιστορία συνήθως επαναλαμβάνεται – όχι φυσικά γραμμικά, αλλά ούτε και με την ίδια μορφή. Στα πλαίσια αυτά, η Ελλάδα είναι ξανά αντιμέτωπη με τη Γερμανία – ενώ η κυρίαMerkelφαίνεται πως εγκυμονεί το νέο Hitler, εφαρμόζοντας τις μεθόδους του 3ου Ράιχ”, κατά τις κατηγορίες του πρίγκιπα του Λιχτενστάιν.
Τα “μέσα” δε που έχει σήμερα στη διάθεση της, στη θέση των παλαιοτέρων (SS, Gestapo κλπ.), δεν είναι άλλα από την πανίσχυρη οικονομική της αστυνομία (ΣΔΟΕ), καθώς επίσης την ομοσπονδιακή μυστική υπηρεσία – «όπλα» με τα οποία επεκτείνεται στο εξωτερικό, εγκαθιστώντας κάποιες βασικές δομές τους στις χώρες που καταλαμβάνει».
Στα πλαίσια αυτά, πρόσφατα άρθρα αναφέρουν σε γενικές γραμμές τα παρακάτω: «Γερμανοί εφοριακοί θέλουν να εισπράξουν τους φόρους στην Ελλάδα. Η χώρα χρειάζεται μία σύγχρονη φοροεισπρακτική οργάνωση και η Γερμανία προτίθεται να βοηθήσει στη δημιουργία της. Το γερμανικό υπουργείο οικονομικών έχει ήδη στη διάθεση του 160 εθελοντές οικονομικούς αστυνομικούς, εκ των οποίων κάποιοι μιλούν Ελληνικά - κυρίως από την περιοχή της Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Η Ελλάδα έχει ανάλογα προβλήματα με αυτά της πρώην Α. Γερμανίας, αλλά οι Έλληνες θα αντιμετωπίσουν πολύ πιο εχθρικά τους Γερμανούς, από όσο τους αντιμετώπιζαν οι Ανατολικογερμανοί στο παρελθόν»!
Προφανώς λοιπόν η Γερμανία αντιμετωπίζει ήδη την Ελλάδα σαν αποικία, όπως κάποτε η Δυτική την Ανατολική – πόσο μάλλον όταν οι «κεφαλικοί φόροι», στην είσπραξη των οποίων θέλει να μας «βοηθήσει», θα οδηγηθούν στο ειδικό ταμείο για την εξόφληση των δανειστών μας, μακριά από την Ελλάδα. Εδώ οφείλουμε να σημειώσουμε ότι, η Ανατολική Γερμανία λεηλατήθηκε στην κυριολεξία από τη Δυτική, μετά την ένωση - ενώ οι Πολίτες της (τους οποίους κορόιδευαν και διέσυραν οι Δυτικού), περπατούν με σκυφτό το κεφάλι, γεμάτοι ντροπή, ακόμη και σήμερα.
Οι υπουργοί οικονομικών ενέκριναν στις Βρυξέλες το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας – όπου οι χώρες της Ευρωζώνης, μαζί με το ΔΝΤ, αναλαμβάνουν έως 130 δις €, ενώ ο ιδιωτικός τομέας επιβαρύνεται με διαγραφή χρέους 107 δις €. Η συμφωνία είναι σε γενικές γραμμές η εξής:
(α)  Οι χώρες της ζώνης του ευρώ θέτουν στη διάθεση της Ελλάδας πιστώσεις ύψους 100 δις €, περιορίζοντας παράλληλα τους τόκους από το πρώτο πακέτο στήριξης – αποφάσεις που θα πρέπει να εγκριθούν από τα Εθνικά Κοινοβούλια.  Δυστυχώς, για τη συμμετοχή τους στη μείωση των τόκων, θα χρησιμοποιήσουν τα μερίσματα από τα οφέλη που κατέγραψε η ΕΚΤ στον Ισολογισμό της, κερδοσκοπώντας εις βάρος της Ελλάδας. Το ΔΝΤ θα συμμετέχει με πολύ χαμηλότερο μερίδιο, υπό την προϋπόθεση ότι θα αυξηθούν τα κεφάλαια του μηχανισμού στήριξης – κάτι που θα επισφραγισθεί στην επόμενη σύνοδο κορυφής της 1ης Μαρτίου. Η  απόφαση του ΔΝΤ αναμένεται τη 2η εβδομάδα του Μαρτίου - μαζί με την συγκεκριμενοποίηση του αριθμού των ιδιωτών δανειστών μας, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην εθελούσια διαγραφή χρεών.  
(β)  Θα διατεθούν επί πλέον 30 δις €, με σκοπό την διασφάλιση των ομολόγων που θα λάβουν οι ιδιώτες επενδυτές – έτσι ώστε να έχουν κίνητρο ανταλλαγής των παλαιοτέρων ομολόγων με τα νέα. Προφανώς, δεν πρόκειται για τη διάσωση της Ελλάδας, αλλά των ευρωπαϊκών τραπεζών – με «Ιφιγένεια» τις δικές μας τράπεζες και τα ασφαλιστικά μας ταμεία. 
(γ)  Οι ιδιώτες-επενδυτές θα διαγράψουν το 53,5% των ονομαστικών απαιτήσεων τους, οπότε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα περιορισθεί κατά 107 δις € περίπου. Συμπεριλαμβανομένων των διαφυγόντων κερδών από τη μείωση των επιτοκίων, η επιβάρυνση των δανειστών υπολογίζεται στο 70% των απαιτήσεων τους. Ειδικότερα, οι επενδυτές θα λάβουν για τα παλαιότερα ομόλογα τους, ύψους περί τα 200 δις €, ασφαλή ομόλογα του EFSF αξίας 30 δις €, συν νέα ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου ύψους 63 δις € - με μέσο χρόνο αποπληρωμής 30 έτη, αγγλικό, αποικιοκρατικό δίκαιο και μέσο επιτόκιο της τάξης του 3,65%. Εάν όμως δεν συμφωνήσουν αρκετοί πιστωτές, τότε θα υπάρξουν «αναταράξεις» - μεταξύ άλλων η ανάγκη ψήφισης νόμου (CACs) εκ μέρους της Ελλάδας, με τον οποίο θα γίνεται υποχρεωτική η συμφωνία των πιστωτών, με άγνωστα επακόλουθα για την ενεργοποίηση των CDS και την επίσημη χρεοκοπία της. 
(δ)  Η ΕΚΤ δεν θα συμμετέχει στη διαγραφή, επειδή κάτι τέτοιο θα σήμαινε ανάμιξη στη χρηματοδότηση ενός κράτους-μέλους, η οποία απαγορεύεται(!). Για να το αποφύγει, η ΕΚΤ έχει ήδη ανταλλάξει τα παλαιά ομόλογα της με νέα – τα οποία έχουν την ίδια ακριβώς μορφή, με μοναδική εξαίρεση τα διακριτικά νούμερα. Το γεγονός αυτό αποτελεί, κατά την άποψη μας, ένα μεγάλο σκάνδαλο – όχι μόνο επειδή έτσι η ΕΚΤ κερδοσκοπεί εις βάρος της Ελλάδας, αλλά και λόγω του ότι χαρακτηρίζεται εύλογα ως μία απαράδεκτα επιλεκτική αντιμετώπιση της, σε σχέση με τους ιδιώτες πιστωτές.     
(ε)  Οι προϋποθέσεις, οι οποίες έχουν απαιτηθεί από την Ελλάδα τόσο για την παροχή πιστώσεων, όσο και για τη διαγραφή, είναι πάρα πολλές. Θα πρέπει να εξοικονομηθούν αρκετά δις € από τον προϋπολογισμό, γεγονός που σημαίνει ότι η χώρα θα υποχρεωθεί σε ύφεση και σε συνθήκες, οι οποίες ελάχιστα διαφέρουν από τη χρεοκοπία – σε μαζικές απολύσεις ΔΥ, σε μείωση των συντάξεων, σε περιορισμό των δαπανών υγείας, παιδείας, άμυνας, σε ιδιωτικοποιήσεις των κρατικών επιχειρήσεων, σε εκποίηση της δημόσιας περιουσίας κλπ. Στις αρχές Μαρτίου η Ευρωζώνη θα ελέγξει την ψήφιση των επιβεβλημένων νόμων, ενώ μόνο υπό την προϋπόθεση της συνεργασίας των Ελλήνων, καθώς επίσης της συμφωνίας των πιστωτών σε σχέση με τη διαγραφή χρέους, θα πληρωθούν τα νέα δάνεια – πιθανότατα με δόσεις, έτσι ώστε να ευρίσκεται συνεχώς η Ελλάδα κάτω από την πίεση της Γερμανίας και του ΔΝΤ
(στ)  Οι τόκοι και τα χρεολύσια των υφισταμένων δανείων της Ελλάδας θα εξοφλούνται από ένα ειδικό ταμείο εκτός Ελλάδας, στο οποίο θα κατατίθενται τα νέα δάνεια – έτσι ώστε να εξασφαλίζεται κατά προτεραιότητα η εξυπηρέτηση τους. Δηλαδή,πρώτα θα πληρώνονται οι δανειστές και μετά όλες οι άλλες υποχρεώσεις του δημοσίου. Στην Ελλάδα θα εγκατασταθεί μόνιμα μία ειδική μονάδα (task force), η οποία θα στελεχωθεί από την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ (Τρόικα) – με στόχο τον πλήρη και στενό έλεγχο της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων που ανέλαβε η χώρα μας, ψηφίζοντας το πρόσφατο, εγκληματικό από κάθε πλευρά, μνημόνιο.
(ζ)  Δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά σε κάποιο πρόγραμμα ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας – γεγονός που πιθανότατα τεκμηριώνει το ότι, πρόκειται για ένα ακόμη «παιχνίδι καθυστερήσεων» εκ μέρους της Γερμανίας, μέχρι εκείνη τη στιγμή που θα είναι έτοιμο το ESM και η Ελλάδα θα οδηγηθεί στην ελεγχόμενη χρεοκοπία εντός του Ευρώ ή στην ανεξέλεγκτη και στηδραχμή. Ίσως οφείλουμε να διευκρινίσουμε εδώ ότι, στο ESM θα αρκεί η συμφωνία του 85% των μελών  του για τη λήψη αποφάσεων – κάτι που μάλλον θα διευκολύνει την «αποβολή» κάποιων.
(η)  Η ΕΕ έστειλε πρόσφατα στην Ελλάδα ένα πρόγραμμα 38 νέων αλλαγών, οι οποίες οφείλουν να πραγματοποιηθούν μέχρι την επόμενη Τετάρτη – εάν η χώρα θέλει να λάβει το νέο δάνειο των 130 δις €, το οποίο επικυρώθηκε (θεωρητικά) από τη σύνοδο των υπουργών οικονομικών στις Βρυξέλες. Οι διαρθρωτικές αυτές αλλαγές περιγράφονται σε ενενήντα πυκνογραμμένες σελίδες – ενώ πρέπει υποχρεωτικά να συμβούν μέσα σε ένα εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα.
«Το πρόγραμμα φαίνεται καταδικασμένο εκ των προτέρων σε αποτυχία, αφού πολλοί από τους στόχους του είναι φύσει αδύνατον να πραγματοποιηθούν», συμπεραίνουν οικονομικοί αναλυτές συνεχίζοντας: «Με τόσο λεπτομερείς οδηγίες, οι Έλληνες δεν χρειάζονται πλέον καμία δική τους κυβέρνηση. Οι ενέργειες αυτές σημαίνουν πιθανότατα ότι, η Ευρωζώνη θέλει να αναγκάσει την Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή – το αργότερο το 2013, αφού θα έχει τεθεί σε λειτουργία το ESM».
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Με κριτήριο όλα τα παραπάνω φαίνεται ότι οδηγούμαστε στο δρόμο της Αργεντινής – επειδή πολύ δύσκολα θα ανταπεξέλθουμε με τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουμε. Οι φόβοι μας αυτοί επαληθεύονται από τους αναθεωρημένους πίνακες του προϋπολογισμού του 2012, σύμφωνα με τους οποίους το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης αυξάνεται στο 6,7% του ΑΕΠ (13,73 δις €), από 5,4% πριν (11,43 δις €). Κατά τη  άποψη μας δε, τα μεγέθη θα διαμορφωθούν σύμφωνα με τον Πίνακα Ι.
ΠΙΝΑΚΑΣ Ι: Αισιόδοξη εξέλιξη των μεγεθών της Ελλάδας σε δις € - χρέος ως ποσοστό επί του ΑΕΠ
Μεγέθη
2011
*2011
2012
2013
2014
2015
ΑΕΠ
218
218
218
218
218
218
Χρέος
370
263
279
295
311
327
Χρέος/ΑΕΠ
170
120
128
135
143
150
* Μετά τη διαγραφή των 107 δις €
Παραδοχές: (α) Συμφωνία διαγραφής όλων των πιστωτών (β) Ανάσχεση της ύφεσης, με παραμονή του μέσου ΑΕΠ στα 218 δις € (γ) Μέσοι ετήσιοι τόκοι και πρωτογενή ελλείμματα στα 16 δις € (κάθε 1%  ύφεση μειώνει τα φορολογικά έσοδα του δημοσίου κατά περίπου 600 εκ. €, ενώ αυξάνει τις δαπάνες λόγω ανεργίας κλπ. κατά 400 εκ. €)
Υπάρχει όμως και η σχετικά απαισιόδοξη πλευρά, σύμφωνα με την οποία η ύφεση δεν θα καταπολεμηθεί, ενώ το δημόσιο χρέος θα επιβαρυνθεί με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών – η οποία υπολογίζεται στα 40 δις € το ελάχιστο, με τους μετόχους των τραπεζών να συμμετέχουν με 10-20% στην αύξηση κεφαλαίου. Η περίπτωση αυτή «υιοθετείται» στον Πίνακα ΙΙ που ακολουθεί:
ΠΙΝΑΚΑΣ IΙ: Απαισιόδοξη εξέλιξη των μεγεθών της Ελλάδας σε δις € - χρέος ως ποσοστό επί του ΑΕΠ
Μεγέθη
2011
*2011
**2012
2013
2014
2015
ΑΕΠ
218
218
206
200
198
200
Χρέος
370
263
319
333
345
355
Χρέος/ΑΕΠ
170
120
155
166
174
178
* Χρέος μετά τη διαγραφή των 107 δις € και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κατά 40 δις € εκ μέρους του κράτους, με το δανεισμό του από την Τρόικα
** ΑΕΠ μετά την αναθεώρηση εκ μέρους της κυβέρνησης, Έλλειμμα περίπου 8% (16 δις €)
Παραδοχές: Ύφεση 2013 στο 3%, έλλειμμα στο 7% (14 δις €) – ύφεση  2014 στο 1% και έλλειμμα 6%  (12 δις €) -  ανάπτυξη 1% το 2015 και έλλειμμα 5% (10 δις €)
Συνεχίζοντας είναι γνωστό ότι η Ελλάδα είχε μέχρι πρόσφατα πρόβλημα δημοσίου χρέους - σε αντίθεση με όλες τις άλλες υπερχρεωμένες οικονομίες της Ευρωζώνης, οι οποίες έχουν πρόβλημα ιδιωτικού χρέους. Για την επίλυση του, είχε στη διάθεση της μία σειρά πανεύκολων λύσεων (μεταξύ άλλων τα εθνικά ομόλογα), αφού πρόκειται για ένα «θεσμικό» (πολιτικό) ουσιαστικά πρόβλημα.  
Για παράδειγμα, θα μπορούσε να ζητηθεί, αντί της διαγραφής του χρέους των 107 δις € (όπου στην κυριολεξία «πυροβολούμε τα πόδια μας», αφού τα μισά από αυτά ανήκουν σε εμάς τους ίδιους – στις τράπεζες και στα ασφαλιστικά ταμεία μας, όπως φαίνεται από τον Πίνακα ΙΙΙ), να επενδυθούν στην Ελλάδα τα 107 δις €, μέσω μίας εξειδικευμένης ελληνικής τράπεζας όπως η γερμανική Kfw, με χαμηλά επιτόκια δανεισμού νέων επιχειρήσεων – έτσι ώστε να υπάρξει ανάπτυξη, με βάση την οποία θα αυξανόταν τα έσοδα του δημοσίου, θα περιοριζόταν η ανεργία και θα έβρισκαν θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, όλοι όσοι ΔΥ θα υποχρεώνονταν σε απολύσεις.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΙΙΙ: Οι «μεριδιούχοι» του δημοσίου χρέους, η διαγραφή και το υπόλοιπο – αριθμοί κατά προσέγγιση, τέλη του 2011. 
Δανειστές
Ποσόν
Διαγραφή 53,5%
Υπόλοιπο
ΕΚΤ
60,00
./.
60,00
Τρόικα*
65,00
./.
65,00
Έντοκα Γραμμάτια**
15,00
./.
15,00
Άλλα δάνεια**
30,00
./.
30,00
Έλληνες Πιστωτές***
100,00
53,50
46,50
Ξένοι πιστωτές
100,00
53,50
46,50
Σύνολα
370,00
29%
263,00
* Πρόκειται για τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και του ΔΝΤ.
** Δεν υπόκεινται σε διαγραφή, εξ όσων τουλάχιστον γνωρίζουμε.
*** Αποτελούν περίπου το 27% του συνόλου (τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ιδιώτες κλπ.)
Φυσικά αυτά τα 107 δις €  δεν θα διαγράφονταν από το χρέος, αλλά θα χρησιμοποιούνταν ως δάνεια για επενδύσεις, με στόχο την επαναβιομηχανοποίηση της χώρας μας – θα μπορούσαν δε να επιστραφούν με ετήσιες δόσεις, τις οποίες θα είχαμε τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε.
Ολοκληρώνοντας, η κρίση χρέους της Ελλάδας ήταν εντελώς διαφορετική, από την κρίση των υπολοίπων χωρών της Ευρωζώνης. Η επίλυση της ήταν εξαιρετικά εύκολη, ενώ τα περιουσιακά της στοιχεία είναι κατά πολύ υψηλότερα των οφειλών της. Απλούστερα, τα χρήματα βρίσκονταν μέσα στη χώρα, αλλά ήταν λάθος κατανεμημένα – οπότε αρκούσε η σωστή κατανομή τους, για να λυθεί το πρόβλημα.
Ειδικότερα, γνωρίζοντας ότι το ιδιωτικό χρέος της Ελλάδας είναι 170% του ΑΕΠ της, ενώ το δημόσιο 160% (συνολικό 330%), αρκούσε να αυξηθεί το ιδιωτικό στα 250%, όσο περίπου της Ιταλίας (μέσω επενδύσεων των ιδιωτών σε κρατικές εταιρείες, ακίνητα κλπ.), για να περιορισθεί το δημόσιο στο 80% του ΑΕΠ της.
Αυτό που χρειαζόταν η πατρίδα μας, ήταν η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των οφειλών της, με μη τοκογλυφικά επιτόκια – ίσα με αυτά που προσφέρει η ΕΚΤ στις εμπορικές τράπεζες (1%). Επίσης οι επενδύσεις εκ μέρους του ιδιωτικού τομέα, με στόχο την ανάπτυξη – γεγονός όμως που απαιτεί την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των Πολιτών στην Πολιτική και τη λειτουργία ενός Κράτους Δικαίου.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ
Συνεχίζοντας η  Πολιτική, στην προσπάθεια της να «κατευνάσει» τους Έλληνες, τους οποίους οδήγησε έντεχνα στα νύχια του ΔΝΤ, του συνδίκου των διεθνών τοκογλύφων, προτείνει την «ενίσχυση» των τραπεζών με κοινές μετοχές - την κρατικοποίηση τους κατά κάποιον τρόπο. Ξεχνάει φυσικά να αναφέρει ότι, ο μοναδικός λόγος που κινδυνεύουν οι Ελληνικές τράπεζες, οι οποίες ήταν μέχρι πρόσφατα οι υγιέστερες του πλανήτη (χρέος 22% του ΑΕΠ, όταν οι γερμανικές έχουν 98% του ΑΕΠ και οι ιρλανδικές 689% του ΑΕΠ, σύμφωνα με στοιχεία του ΔΝΤ), δεν είναι άλλος από τη διαγραφή του 53,5% της αξίας των ομολόγων του δημοσίου, τα οποία έχουν στα χαρτοφυλάκια τους.
Αφενός μεν λοιπόν τις αναγκάζει σε διαγραφή, αφετέρου τις υποχρεώνει να πληρώσουν ξανά, με την κρατικοποίηση τους. Ευτυχώς που δεν επιμένει στην ανάληψη του management εκ μέρους εκείνου του «ικανού» Δημοσίου, το οποίο οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια της ντροπής.
Για να μπορεί να έχει κανείς την πλήρη εικόνα του εγκλήματος εις βάρος της Ελλάδας, οφείλει να σημειώσει ότι, έναντι (ενυπόθηκων) δανείων «μόλις» 70 δις € μέχρι στιγμής, η χώρα έχει ζημιωθεί τουλάχιστον κατά 700 δις €. Μόνο από τη μείωση των τιμών των ακινήτων χάθηκαν περί τα 300 δις €, ενώ από την απαξίωση του χρηματιστηρίου πάνω από 200 δις €. Αρκεί να σημειώσουμε ότι, όλες οι εισηγμένες εταιρείες του Ελληνικού χρηματιστηρίου σήμερα μπορούν να εξαγοραστούν με μόλις 29,6 δις € - όσο σχεδόν χρειαζόταν κανείς πριν από λίγα χρόνια για να αγοράσει μόνο την Εθνική Τράπεζα, ενώ η Nestle κοστίζει περί τα 150 δις € (πέντε φορές περισσότερο από όλες μαζί τις Ελληνικές εταιρείες).   
Εκτός αυτού, τα διαφυγόντα κέρδη των ελληνικών επιχειρήσεων υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τα 100 δις €, από την περικοπή των μισθών χάθηκαν πάνω από 30 δις € κοκ. Το κυριότερο όλων, ο διεθνής διασυρμός της Ελλάδας, ο οποίος κόστισε και θα συνεχίζει να κοστίζει τεράστια ποσά στη χώρα μας – στο δημόσιο, στους Πολίτες και στις επιχειρήσεις της, οι οποίες έχουν αναγκασθεί, εκτός των άλλων, να προπληρώνουν τις εισαγωγές τους, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τεράστια προβλήματα ρευστότητας από την αδυναμία του τραπεζικού συστήματος.
Με βάση τα παραπάνω, αλλά και λόγω της τεράστιας ύφεσης που βιώνει η Ελλάδα λόγω της καταστροφικής πολιτικής του ΔΝΤ και της Γερμανίας, υποθέτουμε ότι η θέση μας στον Πίνακα IV (συνολικό χρέος), θα επιδεινωθεί σε μεγάλο βαθμό – ενώ δεν θα αποτελεί πια πλεονέκτημα μας.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΙV: Συνολικά χρέη 2011, δημόσια και ιδιωτικά, ως ποσοστό επί του ΑΕΠ
Χώρα
Σύνολο
Τράπεζες
Επιχειρήσεις
Νοικοκυριά
Δημόσιο
Ιρλανδία
1.166
689
245
123
109
Μ. Βρετανία*
847
547
118
101
81
Ιαπωνία
641
188
143
77
233
Ισπανία
457
111
192
87
67
Γαλλία
449
151
150
61
87
Βέλγιο
435
112
175
53
95
Πορτογαλία
422
61
149
106
106
Ιταλία
377
96
110
50
121
Η.Π.Α.
376
94
90
92
100
Ελλάδα
333
22
74
71
166
Γερμανία**
321
98
80
60
83
Πηγή: MM (IMF)
Πίνακας: Β. Βιλιάρδος
Δηλαδή, παρά το ότι η Ελλάδα είχε μέχρι σήμερα πρόβλημα μόνο δημοσίου τομέα, θα έχει σύντομα πρόβλημα και στον ιδιωτικό τομέα της. Αφού ριχτεί στην πυρά λοιπόν, θα τυλιχθεί στις φλόγες – επειδή είναι φύσει αδύνατον να ανταπεξέλθει και με τα δύο αυτά προβλήματα.
Σε γενικές γραμμές, οι Ελληνικές τράπεζες (Πίνακας V) θα χρειαστούν ακόμη περισσότερα κεφάλαια, αφού οι πιστωτικές απώλειες τους (κόκκινα δάνεια) θα ξεπεράσουν το σημερινό 20% - λόγω αδυναμίας επιχειρήσεων και νοικοκυριών να ανταπεξέλθουν με την ύφεση, με τη μηδενική ρευστότητα λόγω συνεχούς αύξησης των φόρων, με την αδυναμία δανεισμού κλπ.
ΠΙΝΑΚΑΣ V:  Δάνεια προς το δημόσιο σε δις €, τέλη Ιουνίου 2010 – Ίδια Κεφάλαια με ημερομηνία 31.12.2009
Τράπεζα
Ομόλογα
Ίδια Κεφάλαια
Ομόλογα/Κεφάλαια
Εθνική
19.800.000.000
8.224.161.000
2,4 φορές
Αγροτική
10.200.000.000
1.353.604.000
7,5 φορές
Πειραιώς
8.300.000.000
3.238.154.000
2,6 φορές
Eurobank
7.400.000.000
5.486.000.000
1,3 φορές
Alpha Bank
5.600.000.000
4.775.572.000
1,2 φορές
ΣΥΝΟΛΑ
51.300.000.000
23.077.491.000
2,2 φορές
Πηγή: Επιτροπή ελέγχου των τραπεζών – αποτελέσματα του τεστ αντοχής 23.07.10
Πίνακας: Β. Βιλιάρδος
Το ίδιο θα συμβεί και στις επιχειρήσεις που δεν θα χρεοκοπήσουν, καθώς επίσης στα νοικοκυριά – με τελικό αποτέλεσμα, αφενός μεν το δημόσιο χρέος να συνεχίσει να μην είναι βιώσιμο, παραμένοντας στα ίδια περίπου επίπεδα, αφετέρου το ιδιωτικό να υπερδιπλασιαστεί.
Όταν λοιπόν η κυβέρνηση, θέλοντας μάλλον να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα  ισχυρίζεται ότι, το πλεονέκτημα του νέου μνημονίου είναι η διαγραφή των 107 δις € (για τα οποία δώσαμε «γη και ύδωρ»), η απάντηση είναι αυτονόητη: τα μισά από αυτά είναι δικά μας, ενώ σχεδόν για το σύνολο των υπολοίπων θα δανειστούμε εκ νέου – λόγω της απαιτούμενης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ύψους άνω των 40 δις €, τις οποίες προηγουμένως φροντίσαμε να χρεοκοπήσουμε με τη διαγραφή χρέους (μη συμπεριλαμβανόμενης της μείωσης των καταθέσεων τους κατά 70 δις €), καθώς επίσης της ενίσχυσης των ασφαλιστικών ταμείων.
Παράλληλα φυσικά επιτρέπουμε τη λεηλασία της Ελλάδας, τοποθετούμε τις βάσεις της απόλυτης εξαθλίωσης του πληθυσμού της, υποθηκεύουμε το μέλλον των επομένων γενεών και τόσα πολλά άλλα, χωρίς το παραμικρό αντάλλαγμα ή/και την ελάχιστη προοπτική. Πρόκειται λοιπόν για «λογιστικές αλχημείες», καθώς επίσης για το πλέον αποτρόπαιο έγκλημα εις βάρος της Ελλάδας – το οποίο ελπίζουμε να μη μείνει ατιμώρητο.   
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Η Ελλάδα, παρά το ότι οδηγήθηκε εσκεμμένα καταρχήν στην κρίση δανεισμού και μετά στην κρίση χρέους, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η εισβολή του ΔΝΤ στην Ευρωζώνη, είχε μέχρι σήμερα αρκετές, εύκολες σχετικά λύσεις στη διάθεση της - πριν ψηφισθεί όμως η άλωση της από τους 199 βουλευτές. Μία από αυτές ήταν η στάση πληρωμών, έτσι ώστε να έχει το χρόνο να διαπραγματευθεί σωστά με τους πιστωτές της – για τους οποίους αποτελούσε μία βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια των οικονομιών τους.
Εν τούτοις, οι πολιτικοί της προτίμησαν τη χρεοκοπία (ελεγχόμενη αρχικά), την υποταγή και την υποτέλεια στους εισβολείς – παραδίδοντας ανεύθυνα την εθνική της κυριαρχία και υποθηκεύοντας τόσο τη δημόσια, όσο και την ιδιωτική περιουσία των ψηφοφόρων τους, αντί «πινακίου φακής».
Το έγκλημα λοιπόν έχει μάλλον ολοκληρωθεί, ενώ η Ελλάδα δεν φαίνεται πια να διαθέτει κανένα απολύτως όπλο για την «υπεράσπιση των συνόρων» και την προστασία της ελευθερίας των Πολιτών της. Ευχόμενοι φυσικά να κάνουμε λάθος ή/και να είμαστε υπερβολικά απαισιόδοξοι, δεν μπορούμε παρά να περιμένουμε να αποδειχθεί το σφάλμα μας στην πράξη – ελπίζοντας να τα καταφέρουμε στο τέλος, όταν και εάν αφυπνισθεί ο ικανότατος λαός μας. 
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι ισχυρίζονται ότι, ο δρόμος της υποτέλειας και των μνημονίων του ΔΝΤ οδήγησε τη Βραζιλία στην έξοδο από την κρίση χρέους (άρθρο μας) - καθιστώντας την σήμερα μία ισχυρή δύναμη. Εδώ αρκεί ίσως να σημειώσουμε ότι, τα 200 εκ. Βραζιλιάνων παράγουν σήμερα το 30% αυτών που παράγει (ΑΕΠ) η Μ.Βρετανία – παρά το ότι οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας είναι τεράστιες. Εκτός αυτού ότι, η «ψαλίδα» μεταξύ πλουσίων και φτωχών στη Βραζιλία είναι τεράστια – ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης της είναι απατηλός, αφού οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην ανατίμηση του νομίσματος της.
Περαιτέρω, οι μισοί Βραζιλιάνοι έχουν μέσο εισόδημα της τάξης των 165 € και το 8,5% κερδίζει λιγότερα από 30 € μηνιαία – ενώαπό το 2000 ο αριθμός αυτών που ζουν στις φαβέλες αυξήθηκε στο 6% (από 4%). Αν και πολλοί δε ισχυρίζονται ότι, έχει καταπολεμηθεί η ανεργία, αφού περιορίσθηκε στο 5%, αρκεί να διαπιστώσει κανείς πως αναφέρονται σε 1,1 εκ. ανέργους έναντι 22 εκ. απασχολουμένων, για να κατανοήσει το μέγεθος της εξαπάτησης και του προβλήματος – το οποίο φαίνεται, εάν αναρωτηθούμε πως είναι δυνατόν να υπολογίζονται οι απασχολούμενοι στα 22 εκ., όταν ο συνολικός πληθυσμός είναι 200 εκ. Προφανώς, επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των Βραζιλιάνων δεν καταγράφεται πουθενά – βιώνοντας συνθήκες λαθρομεταναστών στην ίδια τους την πατρίδα. Φυσικά κάτι ανάλογο ισχύει και στην Τουρκία, όπως έχουμε αναλύσει σε ειδικό άρθρο μας.
Αντίθετα με τις δύο αυτές χώρες, οι οποίες επέλεξαν τις μεθόδους του ΔΝΤ χωρίς καμία διαμαρτυρία η Ισλανδία, η οποίαουσιαστικά προτίμησε υπερήφανα τη στάση πληρωμών το 2008, δικάζοντας και καταδικάζοντας τους πολιτικούς και λοιπούς υπαιτίους των εγκλημάτων εσχάτης προδοσίας εις βάρος των Πολιτών της, έχει ήδη ξεφύγει από την κρίση – χωρίς να δημιουργηθούν κοινωνικές ανισότητες, καθώς επίσης διατηρώντας τόσο την εθνική κυριαρχία, όσο και την ελευθερία των Πολιτών της.       
Αθήνα, 26. Φεβρουαρίου 2012
viliardos@kbanalysis.com

http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2012-02-27-22-26-18-2012022752919/

Ζητάν 325εκ. Ευρώ... Εμείς στα γρήγορα τους βρήκαμε 500 !

Οι Γερμανοί αξιώνουν μειώσεις των χαμηλών συντάξεων και σφίξιμο του ελληνικού ζωναριού, την ίδια στιγμή όμως φαίνεται πως χρωστούν 500.000.000 ΦΠΑ στο ελληνικό κράτος και αρνούνται να τα καταβάλουν!
Όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Παρόν», από το 2001, η εταιρία «Διεθνείς Αερολιμένας Αθηνών», της οποία κύριος μέτοχος είναι η γερμανική Hochtief δεν καταβάλλει στο Δημόσιο τον ΦΠΑ τον......
οποίο εισπράττει, έχοντας κατοχυρωθεί πίσω από το επιχείρημα ότι έχει δικαίωμα συμψηφισμού, χωρίς όμως να υπάρχει ίχνος τέτοιου δικαιώματος.
Μόνο για τα χρόνια 2001, 2002 και 2003 ο οφειλόμενος ΦΠΑ ανέρχεται σε 150.000.000 ευρώ και συνολικά ξεπερνά τα 500.000.000. 
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/325-500_28.html

Νότια του Καστελόριζου έδωσε άδειες ερευνών για πετρέλαιο-φυσικό αέριο η Άγκυρα

Φωτιά στην Α.Μεσόγειο βάζει η Τουρκία με την απόφασή της να προχωρήσει σε έρευνες καθαρά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και εντός της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ σε σχετική συμφωνία με την εταιρεία Shell. Στο χάρτη παρουσιάζονται οι περιοχές στις οποίες η Τουρκία θα προχωρήσει σε έρευνες υδρογονανθράκων φυσικά το ερώτημα που τίθεται είναι απλό: Τι προτίθεται να πράξει η Αθήνα;

Η ιστορία των τουρκικών γεωτρήσεων ξεκινά από το....
Νοέμβριο του 2011 - και πιο συγκεκριμένα στις 16/11 - όταν ανακοινώθηκε η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του τουρκικού υπουργείου Ενέργειας και της Ανώνυμης Εταιρείας Πετρελαίων Τουρκίας (TPAO) και των εταιρειών Shell και Exxon, για την έναρξη δοκιμαστικών γεωτρήσεων σε περιοχές οι οποίες χωρίζονται σε 7 ζώνες, εκ των οποίων οι 3 θα ανήκουν στη Shell και οι 4 στην Exxon.

Από δημοσιεύματα μάλιστα του τούρκικου Τύπου έχει γίνει πως οι έρευνες θα ξεκινήσουν αρχικά στα ανοιχτά της Αττάλειας, όπου η θάλασσα έχει βάθος 2.500 μέτρων, και ότι τα έξοδα και την πλατφόρμα θα τα αναλάβει η εταιρεία Shell. Σε περίπτωση που βρεθεί πετρέλαιο ή φυσικό αέριο οι σχετικές επενδύσεις, ύψους περίπου ενός δις δολαρίων θα καλυφθούν από την ίδια εταιρεία, ενώ το πετρέλαιο θα μοιραστεί σε ποσοστό 50-50 μεταξύ της Shell και της Τουρκίας.

Όπως φαίνεται στο σχετικό χάρτη εκτός από τις περιοχές των πεδίων της κυπριακής ΑΟΖ που επικαλύπτονται από τις τουρκικές επιδιώξεις (4,5,6, και μέρος του 7) η έρευνες της Τουρκίας θα επεκταθούν και προς δυτικά περνώντας από τη Μεγίστη (Καστελόριζο) και φτάνοντας σχεδόν στα όρια Ρόδου και Καρπάθου(!) καταπατώντας την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η Ελλάδα , που για ακόμη μια φορά, αποδεικνύεται ότι τα φοβικά της σύνδρομα την οδηγούν σε μια νέα ήττα –ενεργειακή αυτή τη φορά- καθώς όταν έπρεπε δεν διανοήθηκε καν να προχωρήσει σε ανακήρυξη της ΑΟΖ βρίσκεται αντιμέτωπη με μια τουρκική ενέργεια που θα της στερήσει κρίσιμα ενεργειακά πεδία, σε μια εποχή όπου ερευνούνται απεγνωσμένα τρόποι οι οποίοι θα πρόσθεταν στο εθνικό της εισόδημα. Πλην ενός: Αυτών που έχουν να κάνουν με την ΑΟΖ και τις έρευνες σε περιοχές που θα μπορούσαν να «εκνευρίσουν» την «Υψηλή Πύλη».

Μια Ελλάδα που παραπαίει κάτω από το βάρος της οικονομικής της κρίσης και φοβούμενη και την ανάσα ακόμη της Τουρκίας, είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν καταφέρει να ορθώσει το εθνικό της ανάστημα στη νέα αυτή τουρκική «επέλαση» προς τα δυτικά.

defencenet.gr
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/blog-post_9551.html

Χαράτσι μεσω ΔΕΗ τέλος ! Να που κανένας αγώνας δεν πάει χαμενος...

Το ειδικό τέλος μετά 120 μερες που θα μενει απλήρωτο μεταφέρεται στις εφορίες. Το ρευμα θα κόβεται μόνο οταν το ποσό του λογαριασμού του ρευματος και των Δημοτικών τελών (όχι του ειδικού τέλους) που είναι απλήρωτο ξεπερνάει το ποσό του ειδ.τέλους(χαρατσιού) του 2011(Α+Β δόση). Βεβαια το χαράτσι δεν χαρίζεται αφου μεταφέρεται στις ΔΟΥ. Ομως και ο εκβιασμός "αν δεν πληρώσεις σου κόβω το ρευμα" δεν τους πέρασε. Και δεν τους πέρασε γιατί κάποιοι τρελοί άρχισαν έναν αγώνα που κινητοποίησε ένα κομάτι του λαού που πιστευει στην τρέλα ή που δεν είχε άλλο τρόπο.
Οσο κι αν προσπαθησουν να θαψουν το γεγονός και να υποτιμήσουν τη σημασία του, αυτό που έγινε δείχνει απλά οτι όταν ο λαός συσπειρώνεται έστω και σε κάποιο βαθμο, οργανώνεται και παλεύει, ο αγώνας του δεν πάει χαμένος. Ο,τι κι αν λένε κανένας αγώνας δεν παει χαμένος!
Οργάνωσαν ομάδες περιφρούρησης για να αποτραπεί η διακοπή από συνεργεία και προειδοποίησαν οτι θα παλέψουν με όποιο τρόπο μπορούν για να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν. Και το σπουδαιότερο έκαναν κόσμο να πιστέψει στον εαυτό του και στη δύναμή του. (Το είδα αυτό στην εδώ επιτροπή της Γλυφάδας και μην σας μπερδευει το ονομα του Δημου. Εχει πολλές λαικές γειτονιες η Γλυφαδα που ο κόσμος τα βγάζει πολύ δυσκολα πέρα και σιγά-σιγά αποφασίζει να τα βαλει με το θηρίο.)
Με όλα αυτά ανάγκασαν την κυβέρνηση να αλλάζει θέση και να εκτίθεται, να στριμώχνεται στη γωνία -θυμάστε τις μέρες του χιονιά τότε που έληγαν οι προθεσμίες και θα άρχιζαν οι διακοπές που τελικά πάρθηκαν πίσω όπου έγιναν- και να μην ξέρει τελικά τι να κάνει. Τελικά αποφάσισαν να μην κόβουν το ρεύμα και να χρεώσουν άλλο ένα χαράτσι στις εφορίες.
Να λοιπόν που οι τρελοί τα κατάφεραν. Και σίγουρα το κερδος θα ειναι ότι όσοι συμμετείχαν ειναι άνθρωποι που τους κερδίζει η πάλη. Ανθρωποι που έμαθαν, πολλοί για πρώτη φορά, να μην παραδίνονται άνευ όρων σα δούλοι χωρίς να βγάζουν άχνα.

Να θυμίσω ότι οι επιτροπές που είχαν δημιουργηθει έκαναν πραγματικά σπουδαία δουλειά. Εβγαλαν, τύπωσαν και μοίρασαν σε όσους περισσότερους μπορούσαν τις αιτήσεις-δηλώσεις άρνησης πληρωμής, οργάνωσαν συγκεντρώσεις, συζήτησαν με όσους μπορούσαν και εξήγησαν τι συμβαίνει και τι μπορεί να γίνει. Κινητοποίησαν κόσμο στις γειτονιές με συγκεντρώσεις παραστάσεις στους Δημους και στα τοπικά γραφεία της ΔΕΗ. 
 
http://greeknation.blogspot.com/2012/02/120.html

Νομιμοποίηση ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ μεταναστών απο την πίσω πόρτα παει να περάσει το κόμμα του δουλεμπορίου…

Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πράσινες κομπίνες για νομιμοποίηση εξπρές παράνομων μεταναστών η διάταξη που στο άσχετο έφερε ο Υπουργός του ΠΑΣΟΚ και βρίσκεται «ατάκτως ειρημένη» μέσα στον κρίσιμο εφαρμοστικό νόμο για την εφαρμογή της νέας δανειακής σύμβασης.Δείγμα και αυτό, του τι προτεραιότητες έχει το ΠΑΣΟΚ! Με 21% την ανεργία των γηγενών, η κύρια μέριμνα του ΠΑΣΟΚ και του αρμόδιου υπουργού του, είναι πώς θα νομιμοποιήσουν και άλλους μετανάστες! Και δη παράνομους!

Πέρα από αυτά είναι και ύπουλος ο τρόπος που προσπαθούν να το περάσουν, το περνάνε.
Αντί να το βάλουν στο κυρίως νομοσχέδιο αφού ξέρουμε ότι το είχαν έτοιμο από εξαμήνου
κάνουν την κουτοπονηριά και το ρίχνουν στην αναμπουμπούλα μπας και περάσει «στο ντούκου» και δεν το μυριστεί κανένας!! Στα μουλωχτά.
Τόση ζέση για να βοηθήσουν τους μετανάστες τα παιδιά! Που «ρισκάρουν» ακόμα την άρνηση της ψήφισης από τη Νέα Δημοκρατία που αντιδρά δια του εκπροσώπου εισηγητή Νίκου Νικολόπουλου σθεναρά και δυναμικά ο οποίος είπε:
«Η συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη κυρίες και κύριοι συνάδελφοι είχε βγει σε διαβούλευση στο opengov οπότε κανονικά θα έπρεπε να συνοδεύεται από την Έκθεση διαβούλευσης.
Επί της ουσίας, το νομοσχέδιο καλεί τους «παράνομους μετανάστες» (!!!!) να δηλώσουν μαζί με τον εργοδότη τους τα στοιχεία τους!
Δηλαδή, σε ένα νομοσχέδιο που ενσωματώνεται η οδηγία για κυρώσεις σε όσους απασχολούν παράνομους μετανάστες εμείς εισάγουμε την καινοφανή διαδικασία να την «χαρίσουμε στον εργοδότη».
Δείτε τι λέει ο εμπνευστής του συνθήματος «Μία, δύο, τρεις, πολλές οι Υπατίες»: Ο εργοδότης απαλλάσσεται από τις οφειλόμενες ασφαλιστικές και λοιπές εισφορές καθώς και από την επιβολή κυρώσεων για την απασχόληση διαμένοντος πολίτη… παρανόμως στην Ελλάδα »!!!
Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε.
Επιμένει μέχρι αυτής της ώρας.
Υπό τις παρούσες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες η εισαγωγή τέτοιας λογικής παροχών αποτελεί εγκληματικό πολιτικό λάθος σε βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων άνεργων.
Είναι λάθος η εισαγωγή τέτοιων θεμάτων αυτή την εποχή και μάλλον εξυπηρετεί αλλότριες σκοπιμότητες .
Εισάγεται ως τροπολογία κομμάτι μεταναστευτικής πολιτικής . Εάν και σε γενικές γραμμές είναι προς την σωστή κατεύθυνση, οι διαδικασίες αυτές πρέπει να εισαχθούν από την επόμενη κυβέρνηση και να ενταχθούν σε ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική.
Για να δούμε αύριο θα επιμείνει η Νέα Δημοκρατία, θα μπορέσει η πίεση του Νίκου Νικολόπουλου να αποτρέψει μια μαχαιριά στο σώμα της Ελλάδος;
Η για άλλη μία φορά θα έχουμε “συνευθύνη” σε ένα εθνικό έγκλημα;
 
http://greeknation.blogspot.com/2012/02/blog-post_525.html

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ η διαγραφή του χρέους

του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Είναι κοινά παραδεκτό πλέον ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν αποτελεί βιώσιμη λύση του οικονομικού της προβλήματος. Επίσης μια επιστροφή χώρας μας στη δραχμή στην παρούσα φάση και όχι το 2009, όταν και υπήρχαν περιθώρια για κάτι τέτοιο, θα σήμαινε ότι το χρέος θα διπλασιαζόταν με το νέο υποτιμημένο νόμισμα, αφού (το χρέος) θα παρέμενε σε ευρώ.
Η μόνη επιλογή που......
απομένει στην Ελλάδα για να βγει από την κρίση, ανεξάρτητα από το νόμισμα που θα έχει, είναι η διαγραφή χρέους και ο σχεδιασμός μιας αναπτυξιακής στρατηγικής. Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως μεταρρυθμίσεις που θα τονώσουν την ανάπτυξη της οικονομίας της...
Αυτά δεν τα λέω ούτε εγώ, ούτε ο Δημήτρης Καζάκης, ούτε βέβαια ο Αλέξης Τσίπρας. Τα λέει ο Αυστριακός υφυπουργός Οικονομικών Αντρέας Σίντερ σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα “Ντι Πρέσε”!!!
Σύμφωνα με τον κ. Σίντερ, το πρόβλημα έχει τις ρίζες του στις ανισορροπίες στην Ευρώπη αλλά και την ίδια την Ελλάδα: ένα κακώς οργανωμένο κράτος, ένα πολιτικό σύστημα που είναι ακατάλληλο για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.
Ακόμα και οι τυφλοί βλέπουν το φως τους. Κατά καιρούς Νομπελίστες οικονομολόγοι, όπως ο Πολ Κρούγκμαν και ο Τζόζεφ Στίγκλιτς, καθώς και ο Νουριέλ Ρουμπινί, προειδοποίησαν πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα για την Ελλάδα είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Και εξαθλιώνει τον Ελληνικό λαό και δεν γιατρεύει τις συστημικές παθογένειες και δεν λύνει συνολικά το πρόβλημα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, εξυπηρετεί συγκεκριμένα διεθνή και εγχώρια συμφέροντα, που συνεχίζουν να κερδοσκοπούν σε βάρος μιας εδώ και πολύ καιρό χρεοκοπημένης οικονομίας και ακόμα πιο χρεοκοπημένης κοινωνίας.
Για παράδειγμα την ώρα που ψηφίστηκε ο εφαρμοστικός νόμος του Μνημονίου 2 στην Ελλάδα, αφενός δεν αποκαλύπτεται το όνομα του ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥ βουλευτή που έβγαλε τα λεφτά του στο εξωτερικό ευελπιστώντας στην υποτιμημένη «δραχμή», αφετέρου εντελώς στα βουβά αποφασίζεται εξωδικαστικός συμβιβασμός Ελλάδας-Siemens, ο οποίος περιλαμβάνει αποζημίωση για τις αμαρτίες του παρελθόντος, αλλά και νέες συνεργασίες ύψους 170 εκατ. ευρώ!!!
Όλα στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Ξεχάστε το ΣΚΑΝΔΑΛΟ της Siemens… Της «αγίας» Siemens… Το Χριστοφοράκου και των υπολοίπων. Ελλάδα η χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας. Ελλάδα η χώρα που ξεπέρασε πανεύκολα το δίλλημα «περί νομίμου και ηθικού» και πέρασε στο επόμενο επίπεδο. Ελλάδα η χώρα στην οποία η μίζα είναι πλέον και ηθική και νόμιμη, φτάνει να έχει την έγκριση των Γερμανών, του MEGA και του SKAI…
Γνωστές επιχειρήσεις όπως η Siemens, Daimler, MAN και Ferrostaal λάδωναν επί χρόνια, ίσως και δεκαετίες στην Ελλάδα, όπως δείχνουν έρευνες των εισαγγελιών. Με αυτό τον τρόπο ενίσχυσαν ένα διεφθαρμένο σύστημα, το οποίο απειλεί να βουλιάξει τη χώρα». (…) Το κράτος, η οικονομία και η κοινωνία (στην Ελλάδα) πρέπει να οικοδομηθούν εκ νέου – και με τη βοήθεια της γερμανικής βιομηχανίας». Φτάνει να «λαδώνονται» οι μηχανές…


http://stamparismata.blogspot.com
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/blog-post_2813.html

Κατσέλη: σε περίπτωση μη πληρωμής οφειλών.. μπορεί να γίνει άμεσα κατάσχεση του χρυσού της Ελλάδας !

Βόμβα Κατσέλη: Με το 2ο μνημόνιο σε περίπτωση μη πληρωμής οφειλών.. μπορεί να γίνει άμεσα κατάσχεση του χρυσού της Ελλάδας !

Αν αληθεύουν αυτά που λέει η κ. Κατσέλη μιλάμε για ξεπούλημα, για προδοσία…

Να παρέμβει άμεσα ο....
εισαγγελέας…

Να διαψευσθεί άμεσα από την κυβέρνηση η κ. Κατσέλη…

ή να παραιτηθούν ΟΛΟΙ οι βουλευτές..

Δείτε τι είπε σήμερα η κ. Κατσέλη στον ΣΚΑΙ και στην Πόπη Τσαπανίδου.



exomatiakaivlepo

http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/blog-post_4228.html

Στη 31η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στη κατοχή χρυσού

Μια χαρά τα πηγαίνει η … πτωχευμένη  Ελλάδα στην κατοχή χρυσού. Η χώρα μας καταλαμβάνει την 31η θέση παγκοσμίως στη κατοχή χρυσού,  ενώ ΗΠΑ, Γερμανία και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φιγουράρουν στις τρεις πρώτες θέσεις της λίστας με τους κατόχους των περισσοτέρων τόνων χρυσού. Η κατάταξη της Ελλάδας θα ήταν πολύ υψηλότερη εάν υπολογιζόταν και  ο «ελληνικός χρυσός» που βρίσκεται εκτός ελληνικών συνόρων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στην πρώτη  θέση κατέχοντας  8.133,5 τόνους χρυσού, ακολουθεί η Γερμανία με 3.396,3 τόνους και το ΔΝΤ με 2.814,1 τόνους.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 31 θέση, κατέχοντας σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού (World Gold Council) 111,6 τόνους. Ωστόσο, η Ελλάδα διατηρεί συνολικά 147,5 τόνους χρυσού. Οι 111,6 τόνοι αφορούν τον χρυσό που βρίσκεται στην Ελλάδα, καθώς σημαντικό μέρος των διαθεσίμων σε χρυσό φυλάσσεται σε τράπεζες του εξωτερικού και συγκεκριμένα στην Ελβετία, στην ΕΚΤ και στις Κεντρικές τράπεζες της Μ. Βρετανίας (Βank of England) και των ΗΠΑ (FED).

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Ιταλία, με 2.451,8 τόνους χρυσού και στην 5η θέση η Γαλλία με 2.435,4 τόνους. Η ΕΚΤ καταλαμβάνει την 12η θέση με 502,1 τόνους, ενώ στην 30η θέση, ήτοι μια θέση παραπάνω από την Ελλάδα, η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), με 119 τόνους χρυσού.

 
http://logioshermes.blogspot.com/2012/02/31.html

€ 200 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ «ΠΑΡΘΕΝΟΡΡΑΦΗ» ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

20120226-111635.jpg(ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS ΤΕΛΟΣ)
Χθες το πολιτικό σύστημα, έκανε μια ακόμα… παρθενορραφή. Παίζει τον… εκατομμυριούχο βουλευτή, για να ρίξει στάχτη στα μάτια(αδύνατον πια), και από την άλλη κανονίζει με την...
SIEMENS να κλείσει το θέμα «σκάνδαλο SIEMENS» και να ξαναρχίσει η «δουλειά». € 200 εκ. θα πληρώσει «αποζημίωση» η πολυεθνική που ξέρει από καλό «λάδι» και ξεπλένει χρήμα σα επαγγελματικό πλυντήριο στο ελληνικό δημόσιο και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Κανένας φυλακή, κανένας δεν ευθύνεται και πάμε παρακάτω… Εξωδικαστικός συμβιβασμός λέγεται η ατιμωρησία πια… Κατά τα άλλα σωθήκαμε από αυτούς τους πολιτικούς.
σσΟ: Έτσι νομίζουν φιλενάδα…
 
http://anti-ntp.blogspot.com/2012/02/200_28.html

Έκκληση Mega (μέσω Στραβελάκη) για επιστροφή των καταθέσεων στις τράπεζες...

Βραδινό δελτίο ειδήσεων στο Μega 27/2/2012. Μόλις τελειώνει το ρεπορτάζ του οικονομικού συντάκτη του σταθμού που ενημερώνει ότι και τον Ιανουάριο οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες υποχώρησαν κατά 2,9% ,
 αναλαμβάνει δράση ο Ν. Στραβελάκης:

[Ωστόσο πάντως, Γιώργο, πρέπει να επαναλάβουμε και να στείλουμε αυτό το μήνυμα, ότι μετά και το "ναι" της γερμανικής βουλής στην νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, την έγκριση του νέου πακέτου των 130 δις ευρώ και όλες τις άλλες εξελίξεις, δεν υπάρχει καμμία ανησυχία για τις καταθέσεις στις τράπεζες. Εξάλλου το είπε και ο κ.Βενιζέλος ,ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος απηύθυνε πριν από λίγες ημέρες προσκλητήριο σε όλους να πάρουν τα χρήματα και από το εξωτερικό και από τα σεντούκια και από όπου αλλού τα έχουν και να τα επιστρέψουν στις τράπεζες.]
 
http://kolotoubes.blogspot.com/2012/02/mega.html

Ο δρόμος προς την δραχμή…






Λίγα 24ωρα μόνο μετά την, κατά Β. Βενιζέλο, «μεγαλύτερη οικονομική συμφωνία της Ελλάδας μετά τον πόλεμο», ελάχιστοι πιστεύουν ότι η διάσωση της χώρας από τη χρεοκοπία είναι πλέον γεγονός, με όσα συμφώνησαν το Eurogroup και οι ιδιώτες πιστωτές μας τα ξημερώματα της
21ης Φεβρουαρίου, ενώ το γερμανικό κατεστημένο παίζει απροκάλυπτα ένα διπλό παιχνίδι:

Η Μέρκελ ομνύει στην ενότητα της Ευρωζώνης και στη διάσωση της Ελλάδας, ενώ κορυφαίοι γερμανοί τραπεζίτες στοιχηματίζουν δημόσια ότι το καλοκαίρι η Ελλάδα θα προσγειωθεί.... ανώμαλα στη δραχμή!
Το «πακέτο» της 21ης Φεβρουαρίου έχει τόσες δυσκολίες και είναι τόσο «επιρρεπές σε ατυχήματα», κατά την έκφραση που χρησιμοποιεί το ίδιο το ΔΝΤ στην απογοητευτική έκθεσή του για τη βιωσιμότητα του χρέους, που μοιάζει με ένα παιχνίδι «win-win» μόνο για τη Γερμανία:
Αν η Ελλάδα πάρει μια «λάθος στροφή» και βρεθεί εκτός Ευρωζώνης, οι Γερμανοί θα μπορούν να αποδώσουν το «ατύχημα» αποκλειστικά σε ελληνική υπαιτιότητα και να αποφύγουν τη βαριά πολιτική ευθύνη της πρώτης εξόδου μιας χώρας από την Ευρωζώνη. Ταυτόχρονα, όμως, οι ευρωπαίοι πιστωτές μας, με τους ολοφάνερα αποικιοκρατικούς όρους του νέου δανείου, θα μπορούν να κατασχέσουν κάθε στοιχείο της ελληνικής δημόσιας περιουσίας, ακόμη και τα εθνικά αποθέματα χρυσού!
Αν η Ελλάδα, ως εκ θαύματος, επιβιώσει του... γερμανικού χειρουργείου και εφαρμόσει επιτυχώς, με απίστευτο κόστος για την κοινωνία, το δεύτερο Μνημόνιο, πάλι η γερμανική πολιτική θα έχει θριαμβεύσει: Θα στείλει το μήνυμα ότι η ακραία συνταγή λιτότητας είναι μονόδρομος για την Ευρώπη, αφού πέτυχε ακόμη και στην Ελλάδα. Παράλληλα η χώρα μας θα αποτελεί για πολλά χρόνια το παράδειγμα προς αποφυγή για κάθε «απείθαρχη» κυβέρνηση, αφού για πολλά χρόνια θα βρισκόμαστε σε καθεστώς «υποτέλειας χρέους», με άκρως ταπεινωτικούς κανόνες επιτήρησης από «μπάστακες» της Κομισιόν, δέσμευση των δημοσίων εσόδων για πάση θυσία εξυπηρέτηση του χρέους (ακόμη και αν διακόπτονται πληρωμές μισθών και συντάξεων!) και ουσιαστικά η ελληνική οικονομία θα κινείται από τους πιστωτές και προς όφελος, πρωτίστως, αυτών.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο –και είναι άκρως ανησυχητικό– ότι η γερμανική ελίτ παίζει ανοικτά ένα διπλό παιχνίδι με την Ελλάδα: Σε ρόλο «καλού χωροφύλακα», η Άνγκελα Μέρκελ δήλωνε την Παρασκευή ότι είναι άκρως επικίνδυνη για την Ευρώπη μια χρεοκοπία της Ελλάδας και η διάσπαση της Ευρωζώνης, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αποτραπεί. Στον αντίποδα, κορυφαίο στέλεχος του γερμανικού τραπεζικού τομέα, που με όσα δηλώνει εκφράζει συμπυκνωμένα τις θέσεις της γερμανικής οικονομικής και επιχειρηματικής ελίτ, δήλωσε ανοικτά ότι η Ελλάδα πολύ σύντομα, ίσως και αμέσως μετά τις εκλογές, θα οδηγηθεί σε ελεγχόμενη πτώχευση και έξοδο από το ευρώ.
Δηλώσεις-σοκ: «Τον Ιούνιο πάτε... δραχμή»!
Μιλώντας στον Γιάνη Βαρουφάκη, σε ντοκιμαντέρ του έλληνα οικονομολόγου που μεταδόθηκε από το βρετανικό Channel 4, ο Ρόμπερτ Χάλβερ, επικεφαλής οικονομολόγος της κορυφαίας γερμανικής επενδυτικής τράπεζας Baader Bank, δεν μάσησε τα λόγια του:
– Έχουμε δύο χώρες στην Ευρωζώνη που δεν μπορούν να συνεχίσουν ως μέλη της, την Ελλάδα και την Πορτογαλία. Οι Έλληνες και οι Πορτογάλοι δεν έχουν την παραμικρή προοπτική να πετύχουν εντός της Ευρωζώνης. Πρέπει να βγουν για δύο χρόνια, να υποτιμήσουν τα νομίσματά τους και μετά να επανέλθουν στην Ευρωζώνη. Οι αποφάσεις για νέα «πακέτα» στην Ελλάδα είναι καθαρά πολιτικές. Όμως, μετά τις εκλογές στη Γαλλία, αφού η ΕΚΤ θα έχει προσφέρει πρόσθετη ρευστότητα στις τράπεζες και αφού θα έχουμε θέσει σε λειτουργία έναν ισχυρότερο μηχανισμό διασώσεων τον Ιούνιο (σ.σ.: αναφέρεται στον μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας), τότε θα δούμε ότι η Ελλάδα και η Πορτογαλία θα πρέπει να βγουν από την Ευρωζώνη. Αυτό το πιστεύω βαθύτατα. Η κρίση από την Ελλάδα και την Πορτογαλία δεν θα μεταδοθεί, γιατί η ΕΚΤ προσφέρει τεράστια ρευστότητα στις τράπεζες, ακριβώς για να αποτρέψει τη μετάδοση της κρίσης στην Ιταλία και την Ισπανία. Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να προσφέρει 1 τρισ. ευρώ στις τράπεζες, ακριβώς για να αποτρέψει τη μετάδοση της κρίσης. Οι αγορές γνωρίζουν ότι η Ελλάδα θα βγει από την Ευρωζώνη και κανείς δεν θα σοκαριστεί. Από τότε που ανέλαβε ο κ. Ντράγκι, η ΕΚΤ έχει γίνει πραγματικός δανειστής έσχατης καταφυγής για τις τράπεζες. Η ΕΚΤ μπορεί να τυπώσει όσο χρήμα θέλει και αυτός θα είναι ο δρόμος εξόδου από αυτήν την κρίση χρέους. Είμαι σίγουρος ότι όταν τελειώσουμε με τις γαλλικές εκλογές και πάρουν οι τράπεζες ρευστότητα από την ΕΚΤ, η Ελλάδα θα περάσει σε ελεγχόμενη πτώχευση (controlled insolvency) και θα βγει από το ευρώ.
Έχει ιδιαίτερη σημασία, για να γίνει πλήρως κατανοητό το σχέδιο που παρουσιάζει ο γερμανός τραπεζίτης και δεν φαίνεται να απέχει από τους σχεδιασμούς που γίνονται στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και την ΕΚΤ, να γίνει αντιληπτό τι σημαίνει ο όρος controlled insolvency, υπό το φως και του δεύτερου Μνημονίου και της νέας δανειακής σύμβασης, που ήδη έχει εγκρίνει η Βουλή με πλειοψηφία δύο τρίτων: Η έννοια της «ελεγχόμενης πτώχευσης» έχει χαρακτήρα προστατευτικό μόνο για τους πιστωτές της Ελλάδας, που θα έχουν ανεμπόδιστη πρόσβαση στην περιουσία της χώρας για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις τους μέσω κατασχέσεων!
Οι κίνδυνοι «ατυχήματος»
Αυτό που ο κ. Χάλβερ φαίνεται να προεξοφλεί είναι ότι μέσα στους επόμενους μήνες είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει κάποιο «ατύχημα» στην πορεία εφαρμογής ενός σχεδίου που ακόμη και το ίδιο το ΔΝΤ σκιαγραφεί στην έκθεσή του για τη βιωσιμότητα του χρέους ως... άκρως επικίνδυνη αποστολή:
Ο πρώτος σοβαρός κίνδυνος «ατυχήματος» εντοπίζεται στο PSI: Σύμφωνα με τους όρους ανταλλαγής και «κουρέματος» του χρέους, που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή, απαιτείται συμμετοχή στο PSI των κατόχων ποσοστού τουλάχιστον 75% του χρέους των 206 δισ. ευρώ, αλλιώς το πρόγραμμα θα ματαιωθεί από την κυβέρνηση – νωρίτερα γινόταν λόγος για 66%, αλλά διαπιστώθηκε ότι οι όροι που ενσωματώνονται στα ομόλογα αγγλικού δικαίου που ήδη έχουν εκδοθεί επιβάλλουν να ανεβεί το όριο στο 75%. Αν το ποσοστό συμμετοχής ξεπεράσει το 75%, αλλά όχι και το 90%, η κυβέρνηση θα εξετάσει την εφαρμογή των ρητρών συλλογικής δράσης (CAC’s), για να «κουρέψει» υποχρεωτικά και τη μειοψηφία των πιστωτών, κάτι που θα ενεργοποιήσει τα CDS και θα κατατάξει την Ελλάδα στην κατηγορία default (χρεοκοπία) των οίκων αξιολόγησης. Αν η συμμετοχή ξεπεράσει το 90%, χωρίς όμως να προσεγγίσει το 100%, οι ρήτρες δεν ενεργοποιούνται και θα πρέπει να γίνει νέα διαπραγμάτευση με τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, για να καλυφθεί το «κενό» που θα προκύψει, με ένα δάνειο επιπλέον των 130 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση υπολογίζει ως πιθανότερο σενάριο για την εξέλιξή του, να υπάρξει μια συμμετοχή μεταξύ 75% και 90% και να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης, μέσω των οποίων το «κούρεμα» θα επιβληθεί στο 100% των ομολόγων, αλλά και το σενάριο της πλήρους αποτυχίας, με συμμετοχή κάτω από το 75%, δεν θεωρείται εντελώς απίθανο.
 Αν ξεπερασθεί ο σκόπελος του PSI και εγκριθεί οριστικά το νέο δάνειο των 130 δισ. ευρώ, η σημερινή και η αμέσως επόμενη κυβέρνηση θα βρεθούν απέναντι στον εφιάλτη της εφαρμογής του νέου Μνημονίου, που οδηγεί σε... μέτρα κατά ριπάς: Δεν είναι μόνο ο ατέλειωτος κατάλογος των προαπαιτούμενων μέτρων που ήδη περνούν από τη Βουλή, με στόχο να έχουν ψηφισθεί πριν από τη Σύνοδο Κορυφής και το έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα την 1η Μαρτίου. Μέχρι το τέλος Μαρτίου πρέπει να ληφθούν πολλά ακόμη μέτρα που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο εντός αυτής της προθεσμίας, ενώ τον Ιούνιο η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να διαπραγματευθεί με την «τρόικα» τη φορολογική μεταρρύθμιση και ένα «πακέτο» μέτρων της τάξεως των 6 δισ. ευρώ, για το 2013 και το 2014. Στο μεταξύ, όμως, από την καθημερινή επιτήρηση που καθιερώνεται από την «τρόικα» και τον επόμενο τριμηνιαίο έλεγχό της, θα αποκαλυφθεί ότι η απροσδόκητα βαθιά ύφεση εκτροχιάζει εκ νέου τον προϋπολογισμό, κάτι που, σύμφωνα με το νέο Μνημόνιο, θα πρέπει να οδηγήσει αμέσως στη λήψη διορθωτικών μέτρων, με νέες μεγάλες περικοπές δαπανών. Σε αυτήν τη διαδικασία συνεχούς βύθισης της οικονομίας στη λιτότητα και την ύφεση, όλοι οι σοβαροί αναλυτές θεωρούν ότι δεν θα αργήσει η ώρα που είτε η ελληνική κοινωνία δεν θα αντέξει άλλο, είτε οι πιστωτές-επιτηρητές μας θα θελήσουν να δώσουν τέλος στο πείραμα «διάσωσης» της Ελλάδας και να επιτρέψουν την πρώτη έξοδο χώρας από την Ευρωζώνη.

Πηγή
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters